Fudbal 17

Subota, 12.10.2019.

16:28

"Žoze Alvelade" postaje "Kristijano Ronaldo"?

Fudbalski klub Sporting iz Lisabona planira da promeni naziv stadiona "Žoze Alvelade".

"Žoze Alvelade" postaje "Kristijano Ronaldo"? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

17 Komentari

Sortiraj po:

Djordje NS

pre 4 godine

@ Split

A o poređenju Hrvatske i Portugala mogu do sutra da ti argumentujem. Kažeš Portugal doveo prosečnog Ronalda na vrh Evrope? Pa čoveče, ja stvarno gubim vreme na svakojake šarlatane. Kažeš Ronaldo se pokazao samo protiv slabih protivnika Mađarske i Velsa a ne razmišljaš da ih Ronaldo nije eliminisao da Portugal takav "moćan" ne bi ni grupnu fazu prošao. Ili što Špancima nije spakovao 3 komada Kvarežma ili Mutinjo nego opet "prosečni" Ronaldo?
A vidim pominješ i neke sudije kad je pomoć Realu u pitanju? Verovatno misliš na onu sudijsku blamažu veka u revanšu između Barselone i PSG-a? I jel i u Mančesteru Modrić vodio srednji red pa je Ronaldo i sa njima osvojio LŠ? Ajde mali malo na YT pa se podseti gradiva.

Split

pre 4 godine

@Djordje NS,

Decko, za zlatnu loptu je uvek bilo najbitnije SP sve dok se nisu pojavili Mesi i Ronaldo. To sto ti pratis fudbal tek od pojave Ronalda je sasvim druga stvar. Ronaldo je na EURU 2008 doziveo blamazu i tu zlatnu loptu su trebali dobiti Cavi ili Iniesta, Ronaldo je doziveo blamazu i na SP 2014 i to zlatnu loptu je trebao dobiti neki Nemac. Ronaldo se izblamirao sa Realom i 2013 godine gde nisu osvojili nista i tu zlatnu loptu su trebali dobiti Mesi, Riberi ili Roben. I sigurno je barem jedna ZL trebala biti Mesijeva od ovih zadnjih kojih je dobio Ronaldo jer je Mesi u svemu bio bolji od njega. Citav svet zna da je Ronaldo miljenik FIFA i UEFA, a ne Mesi, a to su dokazali i one godine kada su glasanje produzili/ponovili samo kako bi je dobio Ronaldo.

Dalje, ajde mi reci po cemu to Hrvatska ima bolje igrace od Portugala? Da li je Perisic pokazao vise od Luke nije ni najmanje bitno. Bitno je da je Luka jedan od najzasluznijih sto je Hrvatska igrala finale dok je Ronaldo svoj put zavrsio vec u osminifinala.

I nije Ronaldo doveo prosecnu ekipu Portugala na vrh Evrope nego se pre moze reci da je Portugal doveo prosecnog Ronalda na vrh Evrope jer Ronaldo na tom EURU nije pokazao apsolutno nista osim u utakmicama protiv slabih protivnika kao sto su Maradjska i Vels. S druge strane je Mesi bio daleko najbolji igrac Kopa Amerike sa 5 golova i 4 asistencije. Ako se ko izblamirao to je difinitivno Ronaldo, a ne Mesi.

Split

pre 4 godine

@Djordje NS,

I zasto smatras da je nevidjena blamaza izgubiti na penale od Cilea? Pa to se desilo i Ronaldu sa Potugalom jer su ih upravo oni izbacili sa Kupa Konfederacija 2017 godine. I vidi se kako Suarez nosi Barselonu. Barselona je ove sezone zabiljezila najgori start u zadnjih 25 godina upravo zato jer je Mesi igrao samo 45 minuta protiv Granade.

I kao sto sam vec rekao igra Reala se raspala i sa Ronaldom u zadnjoj sezoni sto se najbolje vidi po rezultatima u Primeri. A LŠ su osvojili samo zbog nevidjene pomoci sudija iako su ih mnogi bili nadigrali. Zato su Ronaldo i Zidan i pobegli jer su vidili da od njih vise nema nista. I nema potrebe da se lazemo. Odlaskom Ronalda iz Reala su izgubili i Real, a i on sam. Real je izgubio zato sto nema vise njegovih golova, a on je izgubio zato jer mu nema vise ko namestati po 7-8 zicera po utakmici. Zato ce i njegov broj golova biti manji nego u Realu.

Split

pre 4 godine

@Djordje NS,

I sve ja to razumem ali zasto tako Ronaldo nije spakovao 3 komada Lionu 2010e? Zasto nije spakovao 3 komada Barsi 2011e? Zasto nije izbacio Bajern 2012e? Zasto nije izbacio spakovao Dortmundu 3 komada 2013e i odveo Real dalje? E to te ja pitam. Jer tada nije imao najjaci vezni red na svetu iza sebe. Ti meni nabrajas te stvari, a sve te stvari je Ronaldo uradio sa Modricem u timu. Ja te pitam sta je Ronaldo osvojio sa Realom dok Modrica nije bilo? Zasto tada nije tako "pakovao" golove? E pa zato jer nije bilo Luke da radi prevagu na sredini terena. I naravno da Ronaldo nije 10x zasluzniji za Realovu LŠ od Modrica. Pa njega nigde nije bilo u finalu protiv Liverpula, nigde ga nije bilo ni protiv Bajerna, nigde ga nije bilo ni u uzvratu protiv Juvea dok se sudije nisu ukazale, a nije ga bilo nigde ni protiv PSŽa dok mu sudije opet nisu poklonile penal. Pitanje je koliko je Ronaldo ikako zasluzan sto je Real osvojio zadnju LŠ. Nije Modric bez razloga proglasen za najboljeg jos ako dodamo uz to i odlican nastup na SP. Prije pocetka SP-a apsolutno niko nije ocekivao da ce oni biti ikako i blizu finala, a ti pricas o nekom ubitacnom sastavu hahah

Djordje NS

pre 4 godine

@ Split

Ronaldo je prosečnu ekipu Portugala doveo na vrh Evrope a Messi doživeo neviđenu blamažu sa Argentinom i ti dovodiš u pitanje regularnost Ronaldove nagrade? Stvarno si smešan. Evo danas Argentina razvalila Ekvador 6:1 naravno bez Messija. Kao što i Suarez nosi Barselonu bez obzira da li Messi igra ili sedi na klupi povređen. A otkad Ronalda nema u Realu igra Reala se raspala. Gde su sad svi oni "stručnjaci", poput tebe, koji su tvrdili da bi Real bolje igrao da nema Ronalda jer svi moraju da ga tovare loptama? Što sada ne tovare nekog drugog? Benzemu, Bejla ili Modrića? Neće biti da je baš tako, zar ne? Treba znati dati gol a zna se ko je doktor za te stvari.

Djordje NS

pre 4 godine

@ Split

A ko je Atletiku spakovao 3 gola u LŠ Ronaldo ili Modrić? Ko je Volksburgu spakovao 3 komada? Ko je Bayern sam izbacio? Ko je Juventus izbacio, Ronaldo ili Modrić? I ko je onda donosio titule LŠ Realu, Cristiano ili Luka? I onda je merilo što je igrao finale SP sa takvim ubitačnim sastavom u kojem je pitanje da li je bio najbolji a dodaje mu se i osvajanje LŠ a konkurent mu 10 puta zaslužniji. To je tako i to najbolje pokazuje to što je Ronaldo već 15 godina u svakoj nominaciji a Luka dobije nagradu jednom i nema ga nigde posle toga. Da se razumemo Luka je ODLIČAN igrač ali ima dosta odličnih igrača to nije sporno ali velika je razlika biti odličan i biti NAJBOLJI.

Djordje NS

pre 4 godine

@ Split

Dečko, stvarno se nemoj više blamirati jer vidiš da ti razumevanje fudbala nije jača strana. Kažeš Ronaldu poklonjene 3 Zlatne lopte a ne navodiš razloge. Pa nije Ronaldo miljenik Uefe nego Messi i sigurno mu ne bi dodelili nijednu Zlatnu loptu da nije bar za "dva koplja" ispred konkurencije. I opet pišeš gluposti kako je reprezentacija Portugala bolja od Hrvatske, to ne da nema veze sa pameću nego boli koliko je glupo. Uostalom, meni je na SP Perišić više pokazao nego Luka a bilo je još bar 2-3 extra igrača...Brozović, Vida i onaj mali iz Ajntrahta. A u Portugalu Cristiano Špancima 3 gola i jedan Iranu i sam ih vodio do Urugvaja. Ko je još bio dobar u ekipi?

Split

pre 4 godine

@Djordje NS,

Setimo se samo Ronaldovih blamaza i blamiranja na EURU 2008 kao i na SP u Brazilu 2014, setimo se i sramote iz 2013 kada je dobio ZL iako nije osvojio nista, a i sigurno je barem jedna ZL trebala biti Mesijeva od ovih zadnjih kojih je dobio Ronaldo. Ronaldu su poklonjene sigurno barem 3 zlatne lopte.

I nisam rekao da Modric igra za daleko slabiju reprezentaciju nego Ronaldo nego sam samo napisao da je Hrvatska slabija reprezentacija od Portugala. I sam znas da je to tacno cim u nedostatku argumenata pises stvari koje ja nigde nisam spomenuo.

To da Portugal vuce samo jedan igrac je za plakati od smeha. Pricamo o reprezentaciji koja je i bez Ronalda dosla do polufinala lige nacija, koja je pobedila Francusku u finalu EURA 2016 bez njega. Govoris da bi bez Ronalda bili reprezentacija za nabijanje statistike, a oni bez Ronalda nisu izgubili nijedan mec u zadnjih 5 godina.

A Mesi je prosle godine bio u svemu ispred Ronalda i smesno je sto je se Ronaldo nasao ispred njega u izboru za zlatnu loptu.

Dalje, kao sto sam vec rekao Modric je dobio ZL najvise zbog SP-a. Modric je i bez Ronalda dosao do finala, a Ronaldo je bez Modrica ispao vec u osminifinala. Mislim da je tu sve jasno. I ne treba zaboraviti da Ronaldo bez Modrica i Bejla nije mogao dovesti Real ni do finala u prvih nekoliko sezona i da je njihova dominacija u LŠ pocela tek nakon sto su oni dosli u Real, a ne nakon dolaska Ronalda.

Split

pre 4 godine

@Djordje NS,

I stvarno nema potrebe da se lazemo. Real nije mogao da se sastavi ni u zadnjoj sezoni ni sa Ronaldom sto se najbolje vidi po rezultatima u Primeri. A LŠ su osvojili samo zbog nevidjene pomoci sudija iako su ih mnogi bili nadigrali. Zato su Ronaldo i Zidan i pobegli jer su vidili da od njih vise nema nista. A i da se nelazemo, isto kako Real ne moze da se sastavi tako ni Ronaldo ne moze da se sastavi u Juventusu bez Modrica i Reala. Jos i dalje igra za daleko najjaci klub u Italiji i nije mogao biti bolji strelac od Kvaljarele i Zapate. Jbg nema mu vise Krosa, Iska, Modrica, Bejla, Benzeme da mu namestaju po 7-8 zicera po utakmici.

Djordje NS

pre 4 godine

@ Split

Dečko, ne znam koliko godina imaš ali mnogo si se izlupetao u samo nekoliko rečenica. Kao prvo, navedi koju titulu je Ronaldo dobio a da nije bila zaslužena? A ja ću tebi bar 3 za Messija. Od one blamaže na SP u Južnoj Africi preko bar dve Zlatne lopte.
Kao drugo, navedeš kao argument bez imalo blama da Modrić igra za daleko slabiju reprezentaciju Hrvatske od Portugala. Pa to je za plakati od smeha, pa taj isti Portugal vuče samo jedan igrač da ne budu reprezentacija za nabijanje statistike protivnika, a to je CR. Dok je Hrvatska reprezentacija u fudbalu nešto kao srpska u košarci. A o Messijevoj Argentini tek ne bih trošio reči. I nemoj zaboraviti da je Messi prošle godine bio tek peti u glasanju tako da je, kako ti kažeš, trebao biti ispred Ronalda još jedan dokaz tvoga neznanja. A i Modriću su za dodelu Zlatne lopte pomogli rezultati Reala i osvajanje 3. uzastopne LŠ do kojih ih je za svaku vodio Cristiano a ne Luka. Ja razumem da ste poleteli zbog finala SP i Lukine Zlatne lopte ali spustite se malo na zemlju jer Real ne može da se sastavi bez Ronalda a Luka tu ne može ništa. Bok dečki...

Split

pre 4 godine

@Djordje NS,

A koliko je nagrada Ronaldo dobio zahvaljujuci tom istom Perezu? Sta cemo sa tim? I nije Ronaldo prosle godine ostecen za zlatnu loptu. Modric je bez Ronalda dosao do finala SP, a Ronaldo u jacem timu je ispao vec u osminifinala od Urugvaja. Sasvim je ocito da je to bilo presudno. A objektivno gledano Ronaldo nije trebao biti ni ispred Mesija. Mesi je bio u svemu bolji od njega i po golovima, i po asistencijama, i po stvorenim sansama suigracima, i po driblinzima i po golovima iz slobodnih udaraca. Ronaldu je bilo poklonjeno i drugo mjesto. A Modric je dobio zlatnu loptu za 2018 godine. To sto ga poslije nema nigdje ne znaci apsolutno nista. Na kraju krajeva to se i za Ronalda moze reci. Igra za daleko najjaci klub u Italiji i opet ne moze biti bolji strijelac od Kvaljarele. Ove godine dali onu titulu Van Dajku, a nikad je nisu dali Ramosu bez kojeg Real mozda ne bi osvojio nijedan trofej LŠ. Sve nagrade je dobijao Ronaldo. Po tome je i Mesi onda trebao dobiti UEFA-inu nagradu ove godine, a nije je dobio.

A sto se tice glasova o tome se pise svake godine da su neki glasali za nekog, a glasovi su otisli sasvim drugom igracu.

Djordje NS

pre 4 godine

Najbolji fudbaler u istoriji fudbala ma koliko ga neki komplwksaši ovde osporavali i ma koliko mu titula zakinuli pod pritiskom predsednika Reala Peresa koji je kivan na njega jer je otišao iz Reala. Tako mu je prošle godine zakinuta Zlatna lopta i dodeljena Luki Modriću a koliko je to promašaj najviše govore sve partije nakon trofeja gde ga nema nigde. Isto tako i za najlepši gol nagrada otišla Salahu za totalno prosečan gol u odnosu na makazice Ronalda. Ove godine dali titulu Van Dajku a sledeće godine ni njega neće biti ni u nominaciji kao ni Luke. Sad se nastavilo sa šaradom oko Messija pa samo iskaču glasači koji se javljaju da nisu glasali za njega. Smejurija.
CR7 G.O.A.T.

Facts

pre 4 godine

Ronaldo u LS -Najviše golova - 127
Najviše golova u 1/4 finalu - 25
Najviše golova na domaćem terenu - 65
Najviše golova na gostujućim terenima - 58
Najviše golova iz slobodnih udaraca - 12
Najviše golova glavom - 24
Najviše golova u polufinalima - 13
Najviše golova u jednoj sezoni LŠ (2013/14) - 17
Najviše golova u grupnoj fazi jedne sezone (2015/16) - 11
Najviše golova u jednoj sezoni u nokaut fazi(2016-17)-10
Najviše golova u finalima-4
Najviše asistencija u takmičenju
Najviše trofeja od kada se igra u ovom formatu-5

Јагуар

pre 4 godine

Волели га или не, Кристијано Роналдо остаће упамћен као један од симбола овог времена и света у ком живимо

made in Serbia

pre 4 godine

Kakav li je osećaj kada neka osoba svako jutro u mesecu otvori oči posle spavanja i dobar je 200.000€....Ko zna koliko je miliona uložio u stadion a da se ne zna. Ime stadiona je sitnica za njega. Čovek ni ne zna.

Јагуар

pre 4 godine

Волели га или не, Кристијано Роналдо остаће упамћен као један од симбола овог времена и света у ком живимо

made in Serbia

pre 4 godine

Kakav li je osećaj kada neka osoba svako jutro u mesecu otvori oči posle spavanja i dobar je 200.000€....Ko zna koliko je miliona uložio u stadion a da se ne zna. Ime stadiona je sitnica za njega. Čovek ni ne zna.

Facts

pre 4 godine

Ronaldo u LS -Najviše golova - 127
Najviše golova u 1/4 finalu - 25
Najviše golova na domaćem terenu - 65
Najviše golova na gostujućim terenima - 58
Najviše golova iz slobodnih udaraca - 12
Najviše golova glavom - 24
Najviše golova u polufinalima - 13
Najviše golova u jednoj sezoni LŠ (2013/14) - 17
Najviše golova u grupnoj fazi jedne sezone (2015/16) - 11
Najviše golova u jednoj sezoni u nokaut fazi(2016-17)-10
Najviše golova u finalima-4
Najviše asistencija u takmičenju
Najviše trofeja od kada se igra u ovom formatu-5

Djordje NS

pre 4 godine

Najbolji fudbaler u istoriji fudbala ma koliko ga neki komplwksaši ovde osporavali i ma koliko mu titula zakinuli pod pritiskom predsednika Reala Peresa koji je kivan na njega jer je otišao iz Reala. Tako mu je prošle godine zakinuta Zlatna lopta i dodeljena Luki Modriću a koliko je to promašaj najviše govore sve partije nakon trofeja gde ga nema nigde. Isto tako i za najlepši gol nagrada otišla Salahu za totalno prosečan gol u odnosu na makazice Ronalda. Ove godine dali titulu Van Dajku a sledeće godine ni njega neće biti ni u nominaciji kao ni Luke. Sad se nastavilo sa šaradom oko Messija pa samo iskaču glasači koji se javljaju da nisu glasali za njega. Smejurija.
CR7 G.O.A.T.

Djordje NS

pre 4 godine

@ Split

Dečko, stvarno se nemoj više blamirati jer vidiš da ti razumevanje fudbala nije jača strana. Kažeš Ronaldu poklonjene 3 Zlatne lopte a ne navodiš razloge. Pa nije Ronaldo miljenik Uefe nego Messi i sigurno mu ne bi dodelili nijednu Zlatnu loptu da nije bar za "dva koplja" ispred konkurencije. I opet pišeš gluposti kako je reprezentacija Portugala bolja od Hrvatske, to ne da nema veze sa pameću nego boli koliko je glupo. Uostalom, meni je na SP Perišić više pokazao nego Luka a bilo je još bar 2-3 extra igrača...Brozović, Vida i onaj mali iz Ajntrahta. A u Portugalu Cristiano Špancima 3 gola i jedan Iranu i sam ih vodio do Urugvaja. Ko je još bio dobar u ekipi?

Djordje NS

pre 4 godine

@ Split

A ko je Atletiku spakovao 3 gola u LŠ Ronaldo ili Modrić? Ko je Volksburgu spakovao 3 komada? Ko je Bayern sam izbacio? Ko je Juventus izbacio, Ronaldo ili Modrić? I ko je onda donosio titule LŠ Realu, Cristiano ili Luka? I onda je merilo što je igrao finale SP sa takvim ubitačnim sastavom u kojem je pitanje da li je bio najbolji a dodaje mu se i osvajanje LŠ a konkurent mu 10 puta zaslužniji. To je tako i to najbolje pokazuje to što je Ronaldo već 15 godina u svakoj nominaciji a Luka dobije nagradu jednom i nema ga nigde posle toga. Da se razumemo Luka je ODLIČAN igrač ali ima dosta odličnih igrača to nije sporno ali velika je razlika biti odličan i biti NAJBOLJI.

Djordje NS

pre 4 godine

@ Split

A o poređenju Hrvatske i Portugala mogu do sutra da ti argumentujem. Kažeš Portugal doveo prosečnog Ronalda na vrh Evrope? Pa čoveče, ja stvarno gubim vreme na svakojake šarlatane. Kažeš Ronaldo se pokazao samo protiv slabih protivnika Mađarske i Velsa a ne razmišljaš da ih Ronaldo nije eliminisao da Portugal takav "moćan" ne bi ni grupnu fazu prošao. Ili što Špancima nije spakovao 3 komada Kvarežma ili Mutinjo nego opet "prosečni" Ronaldo?
A vidim pominješ i neke sudije kad je pomoć Realu u pitanju? Verovatno misliš na onu sudijsku blamažu veka u revanšu između Barselone i PSG-a? I jel i u Mančesteru Modrić vodio srednji red pa je Ronaldo i sa njima osvojio LŠ? Ajde mali malo na YT pa se podseti gradiva.

Djordje NS

pre 4 godine

@ Split

Dečko, ne znam koliko godina imaš ali mnogo si se izlupetao u samo nekoliko rečenica. Kao prvo, navedi koju titulu je Ronaldo dobio a da nije bila zaslužena? A ja ću tebi bar 3 za Messija. Od one blamaže na SP u Južnoj Africi preko bar dve Zlatne lopte.
Kao drugo, navedeš kao argument bez imalo blama da Modrić igra za daleko slabiju reprezentaciju Hrvatske od Portugala. Pa to je za plakati od smeha, pa taj isti Portugal vuče samo jedan igrač da ne budu reprezentacija za nabijanje statistike protivnika, a to je CR. Dok je Hrvatska reprezentacija u fudbalu nešto kao srpska u košarci. A o Messijevoj Argentini tek ne bih trošio reči. I nemoj zaboraviti da je Messi prošle godine bio tek peti u glasanju tako da je, kako ti kažeš, trebao biti ispred Ronalda još jedan dokaz tvoga neznanja. A i Modriću su za dodelu Zlatne lopte pomogli rezultati Reala i osvajanje 3. uzastopne LŠ do kojih ih je za svaku vodio Cristiano a ne Luka. Ja razumem da ste poleteli zbog finala SP i Lukine Zlatne lopte ali spustite se malo na zemlju jer Real ne može da se sastavi bez Ronalda a Luka tu ne može ništa. Bok dečki...

Djordje NS

pre 4 godine

@ Split

Ronaldo je prosečnu ekipu Portugala doveo na vrh Evrope a Messi doživeo neviđenu blamažu sa Argentinom i ti dovodiš u pitanje regularnost Ronaldove nagrade? Stvarno si smešan. Evo danas Argentina razvalila Ekvador 6:1 naravno bez Messija. Kao što i Suarez nosi Barselonu bez obzira da li Messi igra ili sedi na klupi povređen. A otkad Ronalda nema u Realu igra Reala se raspala. Gde su sad svi oni "stručnjaci", poput tebe, koji su tvrdili da bi Real bolje igrao da nema Ronalda jer svi moraju da ga tovare loptama? Što sada ne tovare nekog drugog? Benzemu, Bejla ili Modrića? Neće biti da je baš tako, zar ne? Treba znati dati gol a zna se ko je doktor za te stvari.

Split

pre 4 godine

@Djordje NS,

A koliko je nagrada Ronaldo dobio zahvaljujuci tom istom Perezu? Sta cemo sa tim? I nije Ronaldo prosle godine ostecen za zlatnu loptu. Modric je bez Ronalda dosao do finala SP, a Ronaldo u jacem timu je ispao vec u osminifinala od Urugvaja. Sasvim je ocito da je to bilo presudno. A objektivno gledano Ronaldo nije trebao biti ni ispred Mesija. Mesi je bio u svemu bolji od njega i po golovima, i po asistencijama, i po stvorenim sansama suigracima, i po driblinzima i po golovima iz slobodnih udaraca. Ronaldu je bilo poklonjeno i drugo mjesto. A Modric je dobio zlatnu loptu za 2018 godine. To sto ga poslije nema nigdje ne znaci apsolutno nista. Na kraju krajeva to se i za Ronalda moze reci. Igra za daleko najjaci klub u Italiji i opet ne moze biti bolji strijelac od Kvaljarele. Ove godine dali onu titulu Van Dajku, a nikad je nisu dali Ramosu bez kojeg Real mozda ne bi osvojio nijedan trofej LŠ. Sve nagrade je dobijao Ronaldo. Po tome je i Mesi onda trebao dobiti UEFA-inu nagradu ove godine, a nije je dobio.

A sto se tice glasova o tome se pise svake godine da su neki glasali za nekog, a glasovi su otisli sasvim drugom igracu.

Split

pre 4 godine

@Djordje NS,

I stvarno nema potrebe da se lazemo. Real nije mogao da se sastavi ni u zadnjoj sezoni ni sa Ronaldom sto se najbolje vidi po rezultatima u Primeri. A LŠ su osvojili samo zbog nevidjene pomoci sudija iako su ih mnogi bili nadigrali. Zato su Ronaldo i Zidan i pobegli jer su vidili da od njih vise nema nista. A i da se nelazemo, isto kako Real ne moze da se sastavi tako ni Ronaldo ne moze da se sastavi u Juventusu bez Modrica i Reala. Jos i dalje igra za daleko najjaci klub u Italiji i nije mogao biti bolji strelac od Kvaljarele i Zapate. Jbg nema mu vise Krosa, Iska, Modrica, Bejla, Benzeme da mu namestaju po 7-8 zicera po utakmici.

Split

pre 4 godine

@Djordje NS,

Setimo se samo Ronaldovih blamaza i blamiranja na EURU 2008 kao i na SP u Brazilu 2014, setimo se i sramote iz 2013 kada je dobio ZL iako nije osvojio nista, a i sigurno je barem jedna ZL trebala biti Mesijeva od ovih zadnjih kojih je dobio Ronaldo. Ronaldu su poklonjene sigurno barem 3 zlatne lopte.

I nisam rekao da Modric igra za daleko slabiju reprezentaciju nego Ronaldo nego sam samo napisao da je Hrvatska slabija reprezentacija od Portugala. I sam znas da je to tacno cim u nedostatku argumenata pises stvari koje ja nigde nisam spomenuo.

To da Portugal vuce samo jedan igrac je za plakati od smeha. Pricamo o reprezentaciji koja je i bez Ronalda dosla do polufinala lige nacija, koja je pobedila Francusku u finalu EURA 2016 bez njega. Govoris da bi bez Ronalda bili reprezentacija za nabijanje statistike, a oni bez Ronalda nisu izgubili nijedan mec u zadnjih 5 godina.

A Mesi je prosle godine bio u svemu ispred Ronalda i smesno je sto je se Ronaldo nasao ispred njega u izboru za zlatnu loptu.

Dalje, kao sto sam vec rekao Modric je dobio ZL najvise zbog SP-a. Modric je i bez Ronalda dosao do finala, a Ronaldo je bez Modrica ispao vec u osminifinala. Mislim da je tu sve jasno. I ne treba zaboraviti da Ronaldo bez Modrica i Bejla nije mogao dovesti Real ni do finala u prvih nekoliko sezona i da je njihova dominacija u LŠ pocela tek nakon sto su oni dosli u Real, a ne nakon dolaska Ronalda.

Split

pre 4 godine

@Djordje NS,

I zasto smatras da je nevidjena blamaza izgubiti na penale od Cilea? Pa to se desilo i Ronaldu sa Potugalom jer su ih upravo oni izbacili sa Kupa Konfederacija 2017 godine. I vidi se kako Suarez nosi Barselonu. Barselona je ove sezone zabiljezila najgori start u zadnjih 25 godina upravo zato jer je Mesi igrao samo 45 minuta protiv Granade.

I kao sto sam vec rekao igra Reala se raspala i sa Ronaldom u zadnjoj sezoni sto se najbolje vidi po rezultatima u Primeri. A LŠ su osvojili samo zbog nevidjene pomoci sudija iako su ih mnogi bili nadigrali. Zato su Ronaldo i Zidan i pobegli jer su vidili da od njih vise nema nista. I nema potrebe da se lazemo. Odlaskom Ronalda iz Reala su izgubili i Real, a i on sam. Real je izgubio zato sto nema vise njegovih golova, a on je izgubio zato jer mu nema vise ko namestati po 7-8 zicera po utakmici. Zato ce i njegov broj golova biti manji nego u Realu.

Split

pre 4 godine

@Djordje NS,

I sve ja to razumem ali zasto tako Ronaldo nije spakovao 3 komada Lionu 2010e? Zasto nije spakovao 3 komada Barsi 2011e? Zasto nije izbacio Bajern 2012e? Zasto nije izbacio spakovao Dortmundu 3 komada 2013e i odveo Real dalje? E to te ja pitam. Jer tada nije imao najjaci vezni red na svetu iza sebe. Ti meni nabrajas te stvari, a sve te stvari je Ronaldo uradio sa Modricem u timu. Ja te pitam sta je Ronaldo osvojio sa Realom dok Modrica nije bilo? Zasto tada nije tako "pakovao" golove? E pa zato jer nije bilo Luke da radi prevagu na sredini terena. I naravno da Ronaldo nije 10x zasluzniji za Realovu LŠ od Modrica. Pa njega nigde nije bilo u finalu protiv Liverpula, nigde ga nije bilo ni protiv Bajerna, nigde ga nije bilo ni u uzvratu protiv Juvea dok se sudije nisu ukazale, a nije ga bilo nigde ni protiv PSŽa dok mu sudije opet nisu poklonile penal. Pitanje je koliko je Ronaldo ikako zasluzan sto je Real osvojio zadnju LŠ. Nije Modric bez razloga proglasen za najboljeg jos ako dodamo uz to i odlican nastup na SP. Prije pocetka SP-a apsolutno niko nije ocekivao da ce oni biti ikako i blizu finala, a ti pricas o nekom ubitacnom sastavu hahah

Split

pre 4 godine

@Djordje NS,

Decko, za zlatnu loptu je uvek bilo najbitnije SP sve dok se nisu pojavili Mesi i Ronaldo. To sto ti pratis fudbal tek od pojave Ronalda je sasvim druga stvar. Ronaldo je na EURU 2008 doziveo blamazu i tu zlatnu loptu su trebali dobiti Cavi ili Iniesta, Ronaldo je doziveo blamazu i na SP 2014 i to zlatnu loptu je trebao dobiti neki Nemac. Ronaldo se izblamirao sa Realom i 2013 godine gde nisu osvojili nista i tu zlatnu loptu su trebali dobiti Mesi, Riberi ili Roben. I sigurno je barem jedna ZL trebala biti Mesijeva od ovih zadnjih kojih je dobio Ronaldo jer je Mesi u svemu bio bolji od njega. Citav svet zna da je Ronaldo miljenik FIFA i UEFA, a ne Mesi, a to su dokazali i one godine kada su glasanje produzili/ponovili samo kako bi je dobio Ronaldo.

Dalje, ajde mi reci po cemu to Hrvatska ima bolje igrace od Portugala? Da li je Perisic pokazao vise od Luke nije ni najmanje bitno. Bitno je da je Luka jedan od najzasluznijih sto je Hrvatska igrala finale dok je Ronaldo svoj put zavrsio vec u osminifinala.

I nije Ronaldo doveo prosecnu ekipu Portugala na vrh Evrope nego se pre moze reci da je Portugal doveo prosecnog Ronalda na vrh Evrope jer Ronaldo na tom EURU nije pokazao apsolutno nista osim u utakmicama protiv slabih protivnika kao sto su Maradjska i Vels. S druge strane je Mesi bio daleko najbolji igrac Kopa Amerike sa 5 golova i 4 asistencije. Ako se ko izblamirao to je difinitivno Ronaldo, a ne Mesi.

made in Serbia

pre 4 godine

Kakav li je osećaj kada neka osoba svako jutro u mesecu otvori oči posle spavanja i dobar je 200.000€....Ko zna koliko je miliona uložio u stadion a da se ne zna. Ime stadiona je sitnica za njega. Čovek ni ne zna.

Facts

pre 4 godine

Ronaldo u LS -Najviše golova - 127
Najviše golova u 1/4 finalu - 25
Najviše golova na domaćem terenu - 65
Najviše golova na gostujućim terenima - 58
Najviše golova iz slobodnih udaraca - 12
Najviše golova glavom - 24
Najviše golova u polufinalima - 13
Najviše golova u jednoj sezoni LŠ (2013/14) - 17
Najviše golova u grupnoj fazi jedne sezone (2015/16) - 11
Najviše golova u jednoj sezoni u nokaut fazi(2016-17)-10
Najviše golova u finalima-4
Najviše asistencija u takmičenju
Najviše trofeja od kada se igra u ovom formatu-5

Split

pre 4 godine

@Djordje NS,

I zasto smatras da je nevidjena blamaza izgubiti na penale od Cilea? Pa to se desilo i Ronaldu sa Potugalom jer su ih upravo oni izbacili sa Kupa Konfederacija 2017 godine. I vidi se kako Suarez nosi Barselonu. Barselona je ove sezone zabiljezila najgori start u zadnjih 25 godina upravo zato jer je Mesi igrao samo 45 minuta protiv Granade.

I kao sto sam vec rekao igra Reala se raspala i sa Ronaldom u zadnjoj sezoni sto se najbolje vidi po rezultatima u Primeri. A LŠ su osvojili samo zbog nevidjene pomoci sudija iako su ih mnogi bili nadigrali. Zato su Ronaldo i Zidan i pobegli jer su vidili da od njih vise nema nista. I nema potrebe da se lazemo. Odlaskom Ronalda iz Reala su izgubili i Real, a i on sam. Real je izgubio zato sto nema vise njegovih golova, a on je izgubio zato jer mu nema vise ko namestati po 7-8 zicera po utakmici. Zato ce i njegov broj golova biti manji nego u Realu.

Split

pre 4 godine

@Djordje NS,

I stvarno nema potrebe da se lazemo. Real nije mogao da se sastavi ni u zadnjoj sezoni ni sa Ronaldom sto se najbolje vidi po rezultatima u Primeri. A LŠ su osvojili samo zbog nevidjene pomoci sudija iako su ih mnogi bili nadigrali. Zato su Ronaldo i Zidan i pobegli jer su vidili da od njih vise nema nista. A i da se nelazemo, isto kako Real ne moze da se sastavi tako ni Ronaldo ne moze da se sastavi u Juventusu bez Modrica i Reala. Jos i dalje igra za daleko najjaci klub u Italiji i nije mogao biti bolji strelac od Kvaljarele i Zapate. Jbg nema mu vise Krosa, Iska, Modrica, Bejla, Benzeme da mu namestaju po 7-8 zicera po utakmici.

Split

pre 4 godine

@Djordje NS,

Decko, za zlatnu loptu je uvek bilo najbitnije SP sve dok se nisu pojavili Mesi i Ronaldo. To sto ti pratis fudbal tek od pojave Ronalda je sasvim druga stvar. Ronaldo je na EURU 2008 doziveo blamazu i tu zlatnu loptu su trebali dobiti Cavi ili Iniesta, Ronaldo je doziveo blamazu i na SP 2014 i to zlatnu loptu je trebao dobiti neki Nemac. Ronaldo se izblamirao sa Realom i 2013 godine gde nisu osvojili nista i tu zlatnu loptu su trebali dobiti Mesi, Riberi ili Roben. I sigurno je barem jedna ZL trebala biti Mesijeva od ovih zadnjih kojih je dobio Ronaldo jer je Mesi u svemu bio bolji od njega. Citav svet zna da je Ronaldo miljenik FIFA i UEFA, a ne Mesi, a to su dokazali i one godine kada su glasanje produzili/ponovili samo kako bi je dobio Ronaldo.

Dalje, ajde mi reci po cemu to Hrvatska ima bolje igrace od Portugala? Da li je Perisic pokazao vise od Luke nije ni najmanje bitno. Bitno je da je Luka jedan od najzasluznijih sto je Hrvatska igrala finale dok je Ronaldo svoj put zavrsio vec u osminifinala.

I nije Ronaldo doveo prosecnu ekipu Portugala na vrh Evrope nego se pre moze reci da je Portugal doveo prosecnog Ronalda na vrh Evrope jer Ronaldo na tom EURU nije pokazao apsolutno nista osim u utakmicama protiv slabih protivnika kao sto su Maradjska i Vels. S druge strane je Mesi bio daleko najbolji igrac Kopa Amerike sa 5 golova i 4 asistencije. Ako se ko izblamirao to je difinitivno Ronaldo, a ne Mesi.

Јагуар

pre 4 godine

Волели га или не, Кристијано Роналдо остаће упамћен као један од симбола овог времена и света у ком живимо

Djordje NS

pre 4 godine

Najbolji fudbaler u istoriji fudbala ma koliko ga neki komplwksaši ovde osporavali i ma koliko mu titula zakinuli pod pritiskom predsednika Reala Peresa koji je kivan na njega jer je otišao iz Reala. Tako mu je prošle godine zakinuta Zlatna lopta i dodeljena Luki Modriću a koliko je to promašaj najviše govore sve partije nakon trofeja gde ga nema nigde. Isto tako i za najlepši gol nagrada otišla Salahu za totalno prosečan gol u odnosu na makazice Ronalda. Ove godine dali titulu Van Dajku a sledeće godine ni njega neće biti ni u nominaciji kao ni Luke. Sad se nastavilo sa šaradom oko Messija pa samo iskaču glasači koji se javljaju da nisu glasali za njega. Smejurija.
CR7 G.O.A.T.

Split

pre 4 godine

@Djordje NS,

A koliko je nagrada Ronaldo dobio zahvaljujuci tom istom Perezu? Sta cemo sa tim? I nije Ronaldo prosle godine ostecen za zlatnu loptu. Modric je bez Ronalda dosao do finala SP, a Ronaldo u jacem timu je ispao vec u osminifinala od Urugvaja. Sasvim je ocito da je to bilo presudno. A objektivno gledano Ronaldo nije trebao biti ni ispred Mesija. Mesi je bio u svemu bolji od njega i po golovima, i po asistencijama, i po stvorenim sansama suigracima, i po driblinzima i po golovima iz slobodnih udaraca. Ronaldu je bilo poklonjeno i drugo mjesto. A Modric je dobio zlatnu loptu za 2018 godine. To sto ga poslije nema nigdje ne znaci apsolutno nista. Na kraju krajeva to se i za Ronalda moze reci. Igra za daleko najjaci klub u Italiji i opet ne moze biti bolji strijelac od Kvaljarele. Ove godine dali onu titulu Van Dajku, a nikad je nisu dali Ramosu bez kojeg Real mozda ne bi osvojio nijedan trofej LŠ. Sve nagrade je dobijao Ronaldo. Po tome je i Mesi onda trebao dobiti UEFA-inu nagradu ove godine, a nije je dobio.

A sto se tice glasova o tome se pise svake godine da su neki glasali za nekog, a glasovi su otisli sasvim drugom igracu.

Split

pre 4 godine

@Djordje NS,

Setimo se samo Ronaldovih blamaza i blamiranja na EURU 2008 kao i na SP u Brazilu 2014, setimo se i sramote iz 2013 kada je dobio ZL iako nije osvojio nista, a i sigurno je barem jedna ZL trebala biti Mesijeva od ovih zadnjih kojih je dobio Ronaldo. Ronaldu su poklonjene sigurno barem 3 zlatne lopte.

I nisam rekao da Modric igra za daleko slabiju reprezentaciju nego Ronaldo nego sam samo napisao da je Hrvatska slabija reprezentacija od Portugala. I sam znas da je to tacno cim u nedostatku argumenata pises stvari koje ja nigde nisam spomenuo.

To da Portugal vuce samo jedan igrac je za plakati od smeha. Pricamo o reprezentaciji koja je i bez Ronalda dosla do polufinala lige nacija, koja je pobedila Francusku u finalu EURA 2016 bez njega. Govoris da bi bez Ronalda bili reprezentacija za nabijanje statistike, a oni bez Ronalda nisu izgubili nijedan mec u zadnjih 5 godina.

A Mesi je prosle godine bio u svemu ispred Ronalda i smesno je sto je se Ronaldo nasao ispred njega u izboru za zlatnu loptu.

Dalje, kao sto sam vec rekao Modric je dobio ZL najvise zbog SP-a. Modric je i bez Ronalda dosao do finala, a Ronaldo je bez Modrica ispao vec u osminifinala. Mislim da je tu sve jasno. I ne treba zaboraviti da Ronaldo bez Modrica i Bejla nije mogao dovesti Real ni do finala u prvih nekoliko sezona i da je njihova dominacija u LŠ pocela tek nakon sto su oni dosli u Real, a ne nakon dolaska Ronalda.

Split

pre 4 godine

@Djordje NS,

I sve ja to razumem ali zasto tako Ronaldo nije spakovao 3 komada Lionu 2010e? Zasto nije spakovao 3 komada Barsi 2011e? Zasto nije izbacio Bajern 2012e? Zasto nije izbacio spakovao Dortmundu 3 komada 2013e i odveo Real dalje? E to te ja pitam. Jer tada nije imao najjaci vezni red na svetu iza sebe. Ti meni nabrajas te stvari, a sve te stvari je Ronaldo uradio sa Modricem u timu. Ja te pitam sta je Ronaldo osvojio sa Realom dok Modrica nije bilo? Zasto tada nije tako "pakovao" golove? E pa zato jer nije bilo Luke da radi prevagu na sredini terena. I naravno da Ronaldo nije 10x zasluzniji za Realovu LŠ od Modrica. Pa njega nigde nije bilo u finalu protiv Liverpula, nigde ga nije bilo ni protiv Bajerna, nigde ga nije bilo ni u uzvratu protiv Juvea dok se sudije nisu ukazale, a nije ga bilo nigde ni protiv PSŽa dok mu sudije opet nisu poklonile penal. Pitanje je koliko je Ronaldo ikako zasluzan sto je Real osvojio zadnju LŠ. Nije Modric bez razloga proglasen za najboljeg jos ako dodamo uz to i odlican nastup na SP. Prije pocetka SP-a apsolutno niko nije ocekivao da ce oni biti ikako i blizu finala, a ti pricas o nekom ubitacnom sastavu hahah

Djordje NS

pre 4 godine

@ Split

Dečko, ne znam koliko godina imaš ali mnogo si se izlupetao u samo nekoliko rečenica. Kao prvo, navedi koju titulu je Ronaldo dobio a da nije bila zaslužena? A ja ću tebi bar 3 za Messija. Od one blamaže na SP u Južnoj Africi preko bar dve Zlatne lopte.
Kao drugo, navedeš kao argument bez imalo blama da Modrić igra za daleko slabiju reprezentaciju Hrvatske od Portugala. Pa to je za plakati od smeha, pa taj isti Portugal vuče samo jedan igrač da ne budu reprezentacija za nabijanje statistike protivnika, a to je CR. Dok je Hrvatska reprezentacija u fudbalu nešto kao srpska u košarci. A o Messijevoj Argentini tek ne bih trošio reči. I nemoj zaboraviti da je Messi prošle godine bio tek peti u glasanju tako da je, kako ti kažeš, trebao biti ispred Ronalda još jedan dokaz tvoga neznanja. A i Modriću su za dodelu Zlatne lopte pomogli rezultati Reala i osvajanje 3. uzastopne LŠ do kojih ih je za svaku vodio Cristiano a ne Luka. Ja razumem da ste poleteli zbog finala SP i Lukine Zlatne lopte ali spustite se malo na zemlju jer Real ne može da se sastavi bez Ronalda a Luka tu ne može ništa. Bok dečki...

Djordje NS

pre 4 godine

@ Split

Ronaldo je prosečnu ekipu Portugala doveo na vrh Evrope a Messi doživeo neviđenu blamažu sa Argentinom i ti dovodiš u pitanje regularnost Ronaldove nagrade? Stvarno si smešan. Evo danas Argentina razvalila Ekvador 6:1 naravno bez Messija. Kao što i Suarez nosi Barselonu bez obzira da li Messi igra ili sedi na klupi povređen. A otkad Ronalda nema u Realu igra Reala se raspala. Gde su sad svi oni "stručnjaci", poput tebe, koji su tvrdili da bi Real bolje igrao da nema Ronalda jer svi moraju da ga tovare loptama? Što sada ne tovare nekog drugog? Benzemu, Bejla ili Modrića? Neće biti da je baš tako, zar ne? Treba znati dati gol a zna se ko je doktor za te stvari.

Djordje NS

pre 4 godine

@ Split

A o poređenju Hrvatske i Portugala mogu do sutra da ti argumentujem. Kažeš Portugal doveo prosečnog Ronalda na vrh Evrope? Pa čoveče, ja stvarno gubim vreme na svakojake šarlatane. Kažeš Ronaldo se pokazao samo protiv slabih protivnika Mađarske i Velsa a ne razmišljaš da ih Ronaldo nije eliminisao da Portugal takav "moćan" ne bi ni grupnu fazu prošao. Ili što Špancima nije spakovao 3 komada Kvarežma ili Mutinjo nego opet "prosečni" Ronaldo?
A vidim pominješ i neke sudije kad je pomoć Realu u pitanju? Verovatno misliš na onu sudijsku blamažu veka u revanšu između Barselone i PSG-a? I jel i u Mančesteru Modrić vodio srednji red pa je Ronaldo i sa njima osvojio LŠ? Ajde mali malo na YT pa se podseti gradiva.

Djordje NS

pre 4 godine

@ Split

Dečko, stvarno se nemoj više blamirati jer vidiš da ti razumevanje fudbala nije jača strana. Kažeš Ronaldu poklonjene 3 Zlatne lopte a ne navodiš razloge. Pa nije Ronaldo miljenik Uefe nego Messi i sigurno mu ne bi dodelili nijednu Zlatnu loptu da nije bar za "dva koplja" ispred konkurencije. I opet pišeš gluposti kako je reprezentacija Portugala bolja od Hrvatske, to ne da nema veze sa pameću nego boli koliko je glupo. Uostalom, meni je na SP Perišić više pokazao nego Luka a bilo je još bar 2-3 extra igrača...Brozović, Vida i onaj mali iz Ajntrahta. A u Portugalu Cristiano Špancima 3 gola i jedan Iranu i sam ih vodio do Urugvaja. Ko je još bio dobar u ekipi?

Djordje NS

pre 4 godine

@ Split

A ko je Atletiku spakovao 3 gola u LŠ Ronaldo ili Modrić? Ko je Volksburgu spakovao 3 komada? Ko je Bayern sam izbacio? Ko je Juventus izbacio, Ronaldo ili Modrić? I ko je onda donosio titule LŠ Realu, Cristiano ili Luka? I onda je merilo što je igrao finale SP sa takvim ubitačnim sastavom u kojem je pitanje da li je bio najbolji a dodaje mu se i osvajanje LŠ a konkurent mu 10 puta zaslužniji. To je tako i to najbolje pokazuje to što je Ronaldo već 15 godina u svakoj nominaciji a Luka dobije nagradu jednom i nema ga nigde posle toga. Da se razumemo Luka je ODLIČAN igrač ali ima dosta odličnih igrača to nije sporno ali velika je razlika biti odličan i biti NAJBOLJI.