Tenis 56

Subota, 12.10.2019.

12:33

Nijanse odlučile – Medvedev eliminisao Cicipasa za finale Šangaja VIDEO

Ruski teniser Danil Medvedev pobedio je Grka Stefanosa Cicipasa u polufinalu Mastersa u Šangaju.

Nijanse odluèile – Medvedev eliminisao Cicipasa za finale Šangaja VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

N

pre 4 godine

Gledao sam meč Dejvis kupa u Nišu izmedju Novaka i Danila, tada je Novak imao problem sa laktom desne ruke. Nisam toliko poznavao igru rusa. Posle prvog seta sam rekao drugovima ovaj ima da bude jako nezgodan igrač. Veoma se lako kreće, pokriva svaki deo terena, jednostavno u dugim razmenama je čvrst. Novak nije mogao da ga probije i osvoji lake poene. Ko se seća tog meča zna o čemu pričam. Veliki je potencijal rus. Videćemo da li će i dostignuti svoje limite, konkretno da bude konstantan i osvaja GS. Novak je po meni za sada najkompletniji igrač i pita se on još uvek za sve.

Jabučilo

pre 4 godine

Nekako se uvek desi da onaj ko pobedi Noleta, gubi već u narednom meču, ko god da mu je protivnik
(Goran, 12. oktobar 2019 15:15)

Ma kako da ne. "Nole" trese i gospodari celim univerzumom. Mjerilo užasa. Takva je to veličina. I Tesla se trese.

jsx

pre 4 godine

Treba ostati obazriv i napomenuti da je Tim na sljaci mozda i bolji od Medvedeva na betonu, ostaje jos da se vidi kakav je Danil na ostalim podlogama. Doduse, po igri Rus vise obecava.
Novak cesto igra defanzivan tenis te ako ostane bez snage igra protivnika moze izgledati spektakularnije nego sto jeste. Da ne pominjemo sto ako izgubi u prvom kolu, to znaci da je izgubio od slabog protivnika za koga je ocekivano da izgubi sl. mec, a cesce izgubi u zavrsnici pa protivnika ceka jos jedan poduhvat (Nadal Tima, Medvedev Cicipasa).

Poštovalac igre

pre 4 godine

Ja nisam videoo da je promenio izraz lica stalno te isti kao špricer hladan. Nevezano dal gubi ili pobeđuje. Kapa dole za Rusa. Cicipas se popravio znatno al" opet jača glava u vidu Medvedeva ga pomela na kraju. Ne vidim šta bi moglo rusa da zaustavi do kraja ove godine pa čak postoji mogućnost da osvoji Šangaj pa čak Pariz jer po pravilu teniseri oni najbolji odigraju loše za nijansu zbog pretrpanog kalendara i uopšte sezone.

ePufta

pre 4 godine

Ova sledeca generacija: nevidjeno iritantni.
(kratko, 12. oktobar 2019 14:20)

Zato što gledate tenis tek od Djokovića. I ne znate za tenis. Uvek je bilo faca. I Djoković je iritantan.

Demar Derosan

pre 4 godine

@Spectator
Slazem se sa vama da Danil treba pametno da bira turnire, cuva telo zbog dugorocne karijere, ali se ne slazem da ce vec sledece godine, pre mastersa u Monte Karlu, gde pocinje sezona na sljaci, biti broj 1 na Atp listi. Neka igra dobro, bude zdrav, a sve drugo treba da bude posledica toga, a ne juremja po svaku cenu, jer je primer Endi Mari koji nije bas najisplativiji dugorocno gledano.

NN

pre 4 godine

Nole je na US openu ispao tačno pre susreta sa Medvedevim, isto i ovde u Šangaju. Ispada da Nole namerno gubi kako se ne bi sastao sa Medvedevim :)

nex

pre 4 godine

Ovaj igra ko sprican. I, naravno, sledeci mec gubi glatko, s kim god da igra. Svi protiv Novaka igraju ko da im je poslednje
(nex, 11. oktobar 2019 10:32)

Mozda sam promasio detaljno, ali sustina je ta. Svi oni bljesnu protiv Novaka, u ne izguraju do kraja. Osvoje svaki peti turnir. Radovacemo se mi sa Novakom jos, ne brinite mrzitelji. A ovi "next gen" igraci, ili kako ih vec zovete, mnogo plazme i mleka jos ima da jedu da stignu tri kralja. Ako uopste neko od njih i uspe

nevski

pre 4 godine

negde pocetkom prosle godine(mislim da je Sidnej bio) msli Rus je uzeo prvi turnir, razbijajuci sa osnovne linije, i, ja lupih da je po intenzitetu igre stigao novi Djokovic, ostavio sam i komentar.
Sad, drago mi je da sam izgleda bio u pravu, i, malom zelim da se mane sungaze-inga, vidim da nije vegetarijanac i zena mu nije lifecoach niti zenski Baruh de Spinoza, tako da, srecno mali i ostvari sve ono za sta je jedan nas momak bio predodredjen da osvoji.
Doduse,mozda ovaj nas jos moze da zavrsi misiju, uradio je mnogo toga, upisao se u istoriju igre kao jedan od najboljih ikada, ali, nekako mi ostaje utisak da mi svi ustvari nikad nismo ni videli Djokovica na 100%.Najblizi tome je bio u onom monstruoznom finalu AO kad je dezintegrisao Nadala.
No, nema veze, sve je to za ljude, bar kad Nole prestane s igrom definitivno imamo naslednika tog stila igre, a to jeste Danil Medvedev.

Garo

pre 4 godine

Sve same pobede protiv svih sem Nadala od koga je izgubio 2 puta i to na betonu , ovo dosta govori i o trenutnom stanju u tenisu ko će možda biti Goat a ko budući broj 1

ekvilibrijum

pre 4 godine

Buducnost. Neko mora br. 1 nakon povlacenja velike trojke, zar ne?
Zato stvari ne treba preuvelicavati. Bio to Medvedev, Tim, Zverev, Cicipas... sve jedno je. Proci ce mnogo, mnogo godina da se nadje teniser nalik pomenutoj trojici. Ne tri, vec jedan.

Sadasnjost. Takva je da niko do velike trojke ne moze da uzme GS ili masters.

Spectator

pre 4 godine

Ako Medvedeva zdravlje posluži i ne bude srljao od turnira do turnira, nego ih pametno dozira, bit će već prije turnira na zemlji (proljeća) broj 1.

sasa.r

pre 4 godine

Medvedev nema nikakvih šansi protiv Nadala.Onaj tijesni poraz na USA openu je jedino što će ostati upisano u duelima sa Nadalom. Nadal ima igru za omladince.Brz kao munja,čeka pozadi i prividno se brani a onda kao kobra skoči i rastrgne rivala.Ima jake ruke i teško ga mogu nadjačati a defanzivno je svemirski ispred njih.Većinu ,,strašnih" servisa samo vrati u polje a to je njemu dovoljno za nastavak poena.Nadalu jedino Novak ne odgovara jer riternom stiče inicijativu u poenu i behendom neutrališe forhend spin.Vidjećete sledeći meč Nadala sa bilo kim od nadolaziće omladine, neće uzeti ni 4 gema u meču.

mr

pre 4 godine

Ono sto je svako ko objektivno prati tenis mogao da vidi je da je Danil buduci broj 1 i da ce pobedjivati Novaka cesce nego Novak njega. Decko razbija, Novak je na zalasku karijere.
(Kakadu, 12. oktobar 2019 13:22)

Новак је давно после изгубљеног УС финала одмах освојио следећи ГС, а онда је постао први тек после три ипо године. Тако да полако, дуг је пут пред њим.

Demar Derosan

pre 4 godine

@sasa.r
Vi pisete detaljno, ali ne pravite razliku izmedju GS meceva na 3 dobijena seta i ostalih turnira na kojima se igra na 2 dobijena seta. Drugacija je motivacija i priprema takvih meceva., Zatim kod Rafe morate uzeti u obzir faktor sljake, njegovo iskustvo, tako da svaki aspekt morate teniski razumeti, sto i sam Rafa izjavljuje u zadnje vreme, da ce poraza sve vise biti kako godine idu jer nije vise telo isto kao pre 10 godina, mora se smanjivati napor da bi se na gs turnirima bilo spremno.

Вељко

pre 4 godine

Za mene neverovatna pobeda Medvedeva.Gledao sam veći deo meča i delovalo je da je Cicipas
puno bolji.„Gradio“je poene,šetao protivnika i uzduž i popreko...
Kad ono ne leži vraže.
Poenta priče je konstantnost i upornost.Zbog odličnog prvog servisa i raspona ruku i nogu Medvedev sada predstavlja malo poboljšanu verziju Nadala,Đokovića i Mareja.Možda za nijansu ima slabiji napad od gore pomenutih,ali ništa ne poklanja.Svaki poen moraš da „zaradiš“!
Definitivno,njegovi uspesi na tvrdoj(beton) podlozi nisu nikakva slučajnost.

d

pre 4 godine

Trojca novih, sve Rusi, Medvedev, Zverev i Cicipas po majci , sto se i vidi, ne lici na Grka...Ali morace jos da cekaju da bi mogli da vezu nekoliko turnira da se sva trojica nalaze redovno u polufinalima ko sada

milann

pre 4 godine

Ruku na srce nisam ni najmanje sumnjao da ce stici do finala. Bez obzira sto je Novak bio na toj strani zreba. Covek samo od Nadala gubi zadnjih 5-6 turnira.
Nadal je ocigledno nezgodan new gen igracima. Kacanov,Medvedev i Cicipas imaju ukupno jednu pobedu protov njega i podosta poraza.

zemlja gruva

pre 4 godine

Najzad na ovom portalu komentari o tenisu! (Dobro, ima par Noletovih zaludjenika koji tenis gledaju iskljucivo kroz njega.) Slazem se da je ovaj neugledni Medvedev stvarna snaga: stekao je konstantnost, fizicki izvanredno spreman, posvecen, uporan je, dobro se krece, izgradio je udarce, ima pametan izbor poteza i dobru kontrolu prostora...Mislim da ce vrlo ozbiljno pretendovati na br.1 dogodine. Ocigledno nema nepotrebnog respekta prema sadasnjim velicinama i to je sjajno za njega. Mlada garda je stigla: Cicipas, Zverev, Kirios (ako se sredi), Beretini, Roze Alijasim, Sapovalov, naravno Tim. Iz drugog reda povremeno Hacanov, Evans, Tiafo, Rubljov i sl. Bice zanimljivog tenisa iduce sezone.

zoran

pre 4 godine

Medvedev igra famtastično i to ne može niko poreći. Podseća na Novaka iz 2011 i 2015. Za sada su svi pogledi uprti u njega ali ne zaboravite da ima tu i tog faktora iznenadjenja njegovim tenisom i da je ne realno očekivati da ovako snažno udara i pogadja u kontinuitetu od dve ili više sezona. Momenat kada to prestane biće za njega najbitniji za dalju karijeru. Ako prevazidje psihološki pad i gubitak samopouzdanja koji će tada uslediti, onda moŸe očekivati i stvarnu lepu i dugu karijeru.
Poredim sa Novakom jer je i on posle famozne 2011 i početka 2012, imao pad koji je trajao sve do početka 2015 ( 2014 došao Beker ).

Kakadu

pre 4 godine

A sada dolazi i polako prihvatanje realnosti :)
Prvo je bilo decko udara iz sve snage, ima srece i slicno. Sada vidim da vec neki komentatori shvataju o cemu se radi. Strah i mrznja zalsepljuju, pa se ne vidi dobro. Ono sto je svako ko objektivno prati tenis mogao da vidi je da je Danil buduci broj 1 i da ce pobedjivati Novaka cesce nego Novak njega. Decko razbija, Novak je na zalasku karijere.

Topnik

pre 4 godine

Komentari pre godinu dana : "Cicipas buduci br. 1"
Polako rodjaci, pitanje je kako ce Medvedev igrati od naredne sezone.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Liverpool Man, 12. oktobar 2019 12:48)

Ma Tsitsipas i Zverev kao ni itko od ostalih mladih igrača, dosad nisu pokazali ovakav nivo igre kakav prezentira Medvedev zadnjih mjeseci u kontinueitetu. Velika trojka razbijena ovim, jer Medvedev je prestigao Federera definitivno.

Torrente

pre 4 godine

Medvedev i Cicipas držace prva dva mesta, veoma brzo.
(obilić, 12. oktobar 2019 13:16)

To brzo neće biti u sledeće 4 godine.
Đokica i Nadal uzimaju barem 13 od sledećih 16 GS.

Gambeet

pre 4 godine

Neverovatno koliko je Medvedev dobar u onim najbitnijim poenima. Na brejk Cicipasa kod servisa za meč, pri rezultatu 5:4 u drugom setu za Danila, nonšalantno i smireno odgovara ribrejkom i mirno privodi meč kraju svojim servisom. Pobede se nižu i uzastopna finala se ređaju. Očekivao sam i priželjkivao susret sa Novakom (na nekoj od ranijih vesti posle Noletovih uvodnih pobeda, čak i predviđao pobedu našeg asa), ali sam se debelo preračunao. Danil je bez dileme prvi naredni kandidat za svetski teniski tron (ne računam Rafu). Što se mene tiče, nek dogura Novak do te famozne 311. nedelje nekako, pa može onda "Meda" i da ga nasledi. Mada, Nadal se tu još uvek pita. Da ne bi Rafe, ko zna koliko bi već pobeda u nizu naređao mladi Rus. Bez dileme, šampionski materijal. Ako prenese ove partije (konstantnost) i na sledeću sezonu, mislim da imamo narednu veliku tenisku zvezdu.

zex

pre 4 godine

Medvedev igra hrabro i bice dobro dok mu ulaze udarci. Vremenom ce mu naci slabu tacku pa da vidimo kakvog je kova. Bice velika trojka jos na vrhu

alfortress

pre 4 godine

Medvedevu ovo vise nije samo "dobra forma", on se ozbiljno ustalio i non stop dolazi do zavrsnica turnira, izgleda da je ozbiljan naslednik i kandidat za veliku 4-rku, ne bi me cudilo da uzme i neki Slem sledece sezone

CroFed

pre 4 godine

@bvb

Ako ode ovdje do kraja, pa isto ponovi u Parizu i(li) Londonu, stvorit će si odličan temelj za napad na jedinicu već oko Indian Wellsa ili Miamia, ovisno koliko će dobro krenuti u 2020.

Ivan

pre 4 godine

Medvedev je sada vec ozbiljna kaznena ekspedicija, fascinantan je nacin na koji igra, onako nekako kao da ni ne ulaze 100% sebe, a melje sve pred sobom niko set ne moze da mu uzme, buduci broj 1 bez ikakve dileme.

Sabre

pre 4 godine

Bukvalno sreca. U kljucnim momentima je Cipi imao malo dekoncentracije, ovome su neki fantomski udarci ulazili i to jedva (covek vraca poslednjim naporom lopta u ogromnom luku ide i padne najmanjim mogucim delicem na liniju, i tako par puta) i eto. Realno, krivo mi je bas jer mi je Cipi mnogo simpaticniji lik (i pored toga sto je izbacio Djokovica, jbg) ali sta je tu je.. ovaj Medvedev i po ponasanju i po igri lici veoma na Djokovica iz pre-saljemo-srca dana, i to je jako zabrinjavajuce za Novaka. Lik je ocito sredio glavu a ostalo je vec bilo tu...

Ivan

pre 4 godine

Medvedev ce mozda biti prvi igrac i ranije nego sto se ocekivalo. Nije nemoguce da to bude sledece sezone, ako ovako nastavi. Sobzirom na to da Djokovic i Nadal moraju da biraju turnire. Ovaj igra sve, i ne zamara se. Moze do prekosutra da igra razmene. Jedini problem moze da mu bude neka povreda, posto igra bas mnogo turnira.

A smejali ste se Divcu

pre 4 godine

Poslednja 24 meča Medvedeva poraz samo od Nadala a i ovaj da zapamti tu pobedu, na brzim podlogama pobedu uzeti više neće protiv Danila.

Sinki

pre 4 godine

Facinira me sa kojom lakocom Medvedev dobija gejmove...Bukvalno dok si trepnuo odlijepi se od protivnika...Oduzme mu servis,i onda samo bum-bum na svoj servis i vec je osvojen set.A da ne pricam da skoro svaki taj brejk dobija.Ne znam kad je zadnji put izgubio u taj brejku.Mnogo je postao opasan,valjda ce se Novak nonacno trgnuti i malo spustiti na zemlju Rusa.Medvedev je ubjedljivo najbolji i najkonstantniji mladi igrac koji se pojavio posle velike trojke.

miodrag

pre 4 godine

Moram da ponovim to sto sam napisao pre tri meseca- reci Tonija Nadala- Novace imamo problem, a mislim da to vazi za sve iz velike trojke…..mada se Nadal jos drzi, videcemo koliko jos dugo.

alfortress

pre 4 godine

Medvedevu ovo vise nije samo "dobra forma", on se ozbiljno ustalio i non stop dolazi do zavrsnica turnira, izgleda da je ozbiljan naslednik i kandidat za veliku 4-rku, ne bi me cudilo da uzme i neki Slem sledece sezone

Sinki

pre 4 godine

Facinira me sa kojom lakocom Medvedev dobija gejmove...Bukvalno dok si trepnuo odlijepi se od protivnika...Oduzme mu servis,i onda samo bum-bum na svoj servis i vec je osvojen set.A da ne pricam da skoro svaki taj brejk dobija.Ne znam kad je zadnji put izgubio u taj brejku.Mnogo je postao opasan,valjda ce se Novak nonacno trgnuti i malo spustiti na zemlju Rusa.Medvedev je ubjedljivo najbolji i najkonstantniji mladi igrac koji se pojavio posle velike trojke.

Ivan

pre 4 godine

Medvedev je sada vec ozbiljna kaznena ekspedicija, fascinantan je nacin na koji igra, onako nekako kao da ni ne ulaze 100% sebe, a melje sve pred sobom niko set ne moze da mu uzme, buduci broj 1 bez ikakve dileme.

zex

pre 4 godine

Medvedev igra hrabro i bice dobro dok mu ulaze udarci. Vremenom ce mu naci slabu tacku pa da vidimo kakvog je kova. Bice velika trojka jos na vrhu

A smejali ste se Divcu

pre 4 godine

Poslednja 24 meča Medvedeva poraz samo od Nadala a i ovaj da zapamti tu pobedu, na brzim podlogama pobedu uzeti više neće protiv Danila.

Ivan

pre 4 godine

Medvedev ce mozda biti prvi igrac i ranije nego sto se ocekivalo. Nije nemoguce da to bude sledece sezone, ako ovako nastavi. Sobzirom na to da Djokovic i Nadal moraju da biraju turnire. Ovaj igra sve, i ne zamara se. Moze do prekosutra da igra razmene. Jedini problem moze da mu bude neka povreda, posto igra bas mnogo turnira.

Gambeet

pre 4 godine

Neverovatno koliko je Medvedev dobar u onim najbitnijim poenima. Na brejk Cicipasa kod servisa za meč, pri rezultatu 5:4 u drugom setu za Danila, nonšalantno i smireno odgovara ribrejkom i mirno privodi meč kraju svojim servisom. Pobede se nižu i uzastopna finala se ređaju. Očekivao sam i priželjkivao susret sa Novakom (na nekoj od ranijih vesti posle Noletovih uvodnih pobeda, čak i predviđao pobedu našeg asa), ali sam se debelo preračunao. Danil je bez dileme prvi naredni kandidat za svetski teniski tron (ne računam Rafu). Što se mene tiče, nek dogura Novak do te famozne 311. nedelje nekako, pa može onda "Meda" i da ga nasledi. Mada, Nadal se tu još uvek pita. Da ne bi Rafe, ko zna koliko bi već pobeda u nizu naređao mladi Rus. Bez dileme, šampionski materijal. Ako prenese ove partije (konstantnost) i na sledeću sezonu, mislim da imamo narednu veliku tenisku zvezdu.

miodrag

pre 4 godine

Moram da ponovim to sto sam napisao pre tri meseca- reci Tonija Nadala- Novace imamo problem, a mislim da to vazi za sve iz velike trojke…..mada se Nadal jos drzi, videcemo koliko jos dugo.

milann

pre 4 godine

Ruku na srce nisam ni najmanje sumnjao da ce stici do finala. Bez obzira sto je Novak bio na toj strani zreba. Covek samo od Nadala gubi zadnjih 5-6 turnira.
Nadal je ocigledno nezgodan new gen igracima. Kacanov,Medvedev i Cicipas imaju ukupno jednu pobedu protov njega i podosta poraza.

Вељко

pre 4 godine

Za mene neverovatna pobeda Medvedeva.Gledao sam veći deo meča i delovalo je da je Cicipas
puno bolji.„Gradio“je poene,šetao protivnika i uzduž i popreko...
Kad ono ne leži vraže.
Poenta priče je konstantnost i upornost.Zbog odličnog prvog servisa i raspona ruku i nogu Medvedev sada predstavlja malo poboljšanu verziju Nadala,Đokovića i Mareja.Možda za nijansu ima slabiji napad od gore pomenutih,ali ništa ne poklanja.Svaki poen moraš da „zaradiš“!
Definitivno,njegovi uspesi na tvrdoj(beton) podlozi nisu nikakva slučajnost.

CroFed

pre 4 godine

@bvb

Ako ode ovdje do kraja, pa isto ponovi u Parizu i(li) Londonu, stvorit će si odličan temelj za napad na jedinicu već oko Indian Wellsa ili Miamia, ovisno koliko će dobro krenuti u 2020.

zemlja gruva

pre 4 godine

Najzad na ovom portalu komentari o tenisu! (Dobro, ima par Noletovih zaludjenika koji tenis gledaju iskljucivo kroz njega.) Slazem se da je ovaj neugledni Medvedev stvarna snaga: stekao je konstantnost, fizicki izvanredno spreman, posvecen, uporan je, dobro se krece, izgradio je udarce, ima pametan izbor poteza i dobru kontrolu prostora...Mislim da ce vrlo ozbiljno pretendovati na br.1 dogodine. Ocigledno nema nepotrebnog respekta prema sadasnjim velicinama i to je sjajno za njega. Mlada garda je stigla: Cicipas, Zverev, Kirios (ako se sredi), Beretini, Roze Alijasim, Sapovalov, naravno Tim. Iz drugog reda povremeno Hacanov, Evans, Tiafo, Rubljov i sl. Bice zanimljivog tenisa iduce sezone.

mr

pre 4 godine

Ono sto je svako ko objektivno prati tenis mogao da vidi je da je Danil buduci broj 1 i da ce pobedjivati Novaka cesce nego Novak njega. Decko razbija, Novak je na zalasku karijere.
(Kakadu, 12. oktobar 2019 13:22)

Новак је давно после изгубљеног УС финала одмах освојио следећи ГС, а онда је постао први тек после три ипо године. Тако да полако, дуг је пут пред њим.

Demar Derosan

pre 4 godine

@sasa.r
Vi pisete detaljno, ali ne pravite razliku izmedju GS meceva na 3 dobijena seta i ostalih turnira na kojima se igra na 2 dobijena seta. Drugacija je motivacija i priprema takvih meceva., Zatim kod Rafe morate uzeti u obzir faktor sljake, njegovo iskustvo, tako da svaki aspekt morate teniski razumeti, sto i sam Rafa izjavljuje u zadnje vreme, da ce poraza sve vise biti kako godine idu jer nije vise telo isto kao pre 10 godina, mora se smanjivati napor da bi se na gs turnirima bilo spremno.

Sabre

pre 4 godine

Bukvalno sreca. U kljucnim momentima je Cipi imao malo dekoncentracije, ovome su neki fantomski udarci ulazili i to jedva (covek vraca poslednjim naporom lopta u ogromnom luku ide i padne najmanjim mogucim delicem na liniju, i tako par puta) i eto. Realno, krivo mi je bas jer mi je Cipi mnogo simpaticniji lik (i pored toga sto je izbacio Djokovica, jbg) ali sta je tu je.. ovaj Medvedev i po ponasanju i po igri lici veoma na Djokovica iz pre-saljemo-srca dana, i to je jako zabrinjavajuce za Novaka. Lik je ocito sredio glavu a ostalo je vec bilo tu...

NN

pre 4 godine

Nole je na US openu ispao tačno pre susreta sa Medvedevim, isto i ovde u Šangaju. Ispada da Nole namerno gubi kako se ne bi sastao sa Medvedevim :)

Torrente

pre 4 godine

Medvedev i Cicipas držace prva dva mesta, veoma brzo.
(obilić, 12. oktobar 2019 13:16)

To brzo neće biti u sledeće 4 godine.
Đokica i Nadal uzimaju barem 13 od sledećih 16 GS.

sasa.r

pre 4 godine

Medvedev nema nikakvih šansi protiv Nadala.Onaj tijesni poraz na USA openu je jedino što će ostati upisano u duelima sa Nadalom. Nadal ima igru za omladince.Brz kao munja,čeka pozadi i prividno se brani a onda kao kobra skoči i rastrgne rivala.Ima jake ruke i teško ga mogu nadjačati a defanzivno je svemirski ispred njih.Većinu ,,strašnih" servisa samo vrati u polje a to je njemu dovoljno za nastavak poena.Nadalu jedino Novak ne odgovara jer riternom stiče inicijativu u poenu i behendom neutrališe forhend spin.Vidjećete sledeći meč Nadala sa bilo kim od nadolaziće omladine, neće uzeti ni 4 gema u meču.

Garo

pre 4 godine

Sve same pobede protiv svih sem Nadala od koga je izgubio 2 puta i to na betonu , ovo dosta govori i o trenutnom stanju u tenisu ko će možda biti Goat a ko budući broj 1

ePufta

pre 4 godine

Ova sledeca generacija: nevidjeno iritantni.
(kratko, 12. oktobar 2019 14:20)

Zato što gledate tenis tek od Djokovića. I ne znate za tenis. Uvek je bilo faca. I Djoković je iritantan.

Kakadu

pre 4 godine

A sada dolazi i polako prihvatanje realnosti :)
Prvo je bilo decko udara iz sve snage, ima srece i slicno. Sada vidim da vec neki komentatori shvataju o cemu se radi. Strah i mrznja zalsepljuju, pa se ne vidi dobro. Ono sto je svako ko objektivno prati tenis mogao da vidi je da je Danil buduci broj 1 i da ce pobedjivati Novaka cesce nego Novak njega. Decko razbija, Novak je na zalasku karijere.

ekvilibrijum

pre 4 godine

Buducnost. Neko mora br. 1 nakon povlacenja velike trojke, zar ne?
Zato stvari ne treba preuvelicavati. Bio to Medvedev, Tim, Zverev, Cicipas... sve jedno je. Proci ce mnogo, mnogo godina da se nadje teniser nalik pomenutoj trojici. Ne tri, vec jedan.

Sadasnjost. Takva je da niko do velike trojke ne moze da uzme GS ili masters.

zoran

pre 4 godine

Medvedev igra famtastično i to ne može niko poreći. Podseća na Novaka iz 2011 i 2015. Za sada su svi pogledi uprti u njega ali ne zaboravite da ima tu i tog faktora iznenadjenja njegovim tenisom i da je ne realno očekivati da ovako snažno udara i pogadja u kontinuitetu od dve ili više sezona. Momenat kada to prestane biće za njega najbitniji za dalju karijeru. Ako prevazidje psihološki pad i gubitak samopouzdanja koji će tada uslediti, onda moŸe očekivati i stvarnu lepu i dugu karijeru.
Poredim sa Novakom jer je i on posle famozne 2011 i početka 2012, imao pad koji je trajao sve do početka 2015 ( 2014 došao Beker ).

nex

pre 4 godine

Ovaj igra ko sprican. I, naravno, sledeci mec gubi glatko, s kim god da igra. Svi protiv Novaka igraju ko da im je poslednje
(nex, 11. oktobar 2019 10:32)

Mozda sam promasio detaljno, ali sustina je ta. Svi oni bljesnu protiv Novaka, u ne izguraju do kraja. Osvoje svaki peti turnir. Radovacemo se mi sa Novakom jos, ne brinite mrzitelji. A ovi "next gen" igraci, ili kako ih vec zovete, mnogo plazme i mleka jos ima da jedu da stignu tri kralja. Ako uopste neko od njih i uspe

N

pre 4 godine

Gledao sam meč Dejvis kupa u Nišu izmedju Novaka i Danila, tada je Novak imao problem sa laktom desne ruke. Nisam toliko poznavao igru rusa. Posle prvog seta sam rekao drugovima ovaj ima da bude jako nezgodan igrač. Veoma se lako kreće, pokriva svaki deo terena, jednostavno u dugim razmenama je čvrst. Novak nije mogao da ga probije i osvoji lake poene. Ko se seća tog meča zna o čemu pričam. Veliki je potencijal rus. Videćemo da li će i dostignuti svoje limite, konkretno da bude konstantan i osvaja GS. Novak je po meni za sada najkompletniji igrač i pita se on još uvek za sve.

Topnik

pre 4 godine

Komentari pre godinu dana : "Cicipas buduci br. 1"
Polako rodjaci, pitanje je kako ce Medvedev igrati od naredne sezone.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Liverpool Man, 12. oktobar 2019 12:48)

Ma Tsitsipas i Zverev kao ni itko od ostalih mladih igrača, dosad nisu pokazali ovakav nivo igre kakav prezentira Medvedev zadnjih mjeseci u kontinueitetu. Velika trojka razbijena ovim, jer Medvedev je prestigao Federera definitivno.

d

pre 4 godine

Trojca novih, sve Rusi, Medvedev, Zverev i Cicipas po majci , sto se i vidi, ne lici na Grka...Ali morace jos da cekaju da bi mogli da vezu nekoliko turnira da se sva trojica nalaze redovno u polufinalima ko sada

Jabučilo

pre 4 godine

Nekako se uvek desi da onaj ko pobedi Noleta, gubi već u narednom meču, ko god da mu je protivnik
(Goran, 12. oktobar 2019 15:15)

Ma kako da ne. "Nole" trese i gospodari celim univerzumom. Mjerilo užasa. Takva je to veličina. I Tesla se trese.

Spectator

pre 4 godine

Ako Medvedeva zdravlje posluži i ne bude srljao od turnira do turnira, nego ih pametno dozira, bit će već prije turnira na zemlji (proljeća) broj 1.

nevski

pre 4 godine

negde pocetkom prosle godine(mislim da je Sidnej bio) msli Rus je uzeo prvi turnir, razbijajuci sa osnovne linije, i, ja lupih da je po intenzitetu igre stigao novi Djokovic, ostavio sam i komentar.
Sad, drago mi je da sam izgleda bio u pravu, i, malom zelim da se mane sungaze-inga, vidim da nije vegetarijanac i zena mu nije lifecoach niti zenski Baruh de Spinoza, tako da, srecno mali i ostvari sve ono za sta je jedan nas momak bio predodredjen da osvoji.
Doduse,mozda ovaj nas jos moze da zavrsi misiju, uradio je mnogo toga, upisao se u istoriju igre kao jedan od najboljih ikada, ali, nekako mi ostaje utisak da mi svi ustvari nikad nismo ni videli Djokovica na 100%.Najblizi tome je bio u onom monstruoznom finalu AO kad je dezintegrisao Nadala.
No, nema veze, sve je to za ljude, bar kad Nole prestane s igrom definitivno imamo naslednika tog stila igre, a to jeste Danil Medvedev.

Poštovalac igre

pre 4 godine

Ja nisam videoo da je promenio izraz lica stalno te isti kao špricer hladan. Nevezano dal gubi ili pobeđuje. Kapa dole za Rusa. Cicipas se popravio znatno al" opet jača glava u vidu Medvedeva ga pomela na kraju. Ne vidim šta bi moglo rusa da zaustavi do kraja ove godine pa čak postoji mogućnost da osvoji Šangaj pa čak Pariz jer po pravilu teniseri oni najbolji odigraju loše za nijansu zbog pretrpanog kalendara i uopšte sezone.

jsx

pre 4 godine

Treba ostati obazriv i napomenuti da je Tim na sljaci mozda i bolji od Medvedeva na betonu, ostaje jos da se vidi kakav je Danil na ostalim podlogama. Doduse, po igri Rus vise obecava.
Novak cesto igra defanzivan tenis te ako ostane bez snage igra protivnika moze izgledati spektakularnije nego sto jeste. Da ne pominjemo sto ako izgubi u prvom kolu, to znaci da je izgubio od slabog protivnika za koga je ocekivano da izgubi sl. mec, a cesce izgubi u zavrsnici pa protivnika ceka jos jedan poduhvat (Nadal Tima, Medvedev Cicipasa).

Demar Derosan

pre 4 godine

@Spectator
Slazem se sa vama da Danil treba pametno da bira turnire, cuva telo zbog dugorocne karijere, ali se ne slazem da ce vec sledece godine, pre mastersa u Monte Karlu, gde pocinje sezona na sljaci, biti broj 1 na Atp listi. Neka igra dobro, bude zdrav, a sve drugo treba da bude posledica toga, a ne juremja po svaku cenu, jer je primer Endi Mari koji nije bas najisplativiji dugorocno gledano.

Torrente

pre 4 godine

Medvedev i Cicipas držace prva dva mesta, veoma brzo.
(obilić, 12. oktobar 2019 13:16)

To brzo neće biti u sledeće 4 godine.
Đokica i Nadal uzimaju barem 13 od sledećih 16 GS.

Sabre

pre 4 godine

Bukvalno sreca. U kljucnim momentima je Cipi imao malo dekoncentracije, ovome su neki fantomski udarci ulazili i to jedva (covek vraca poslednjim naporom lopta u ogromnom luku ide i padne najmanjim mogucim delicem na liniju, i tako par puta) i eto. Realno, krivo mi je bas jer mi je Cipi mnogo simpaticniji lik (i pored toga sto je izbacio Djokovica, jbg) ali sta je tu je.. ovaj Medvedev i po ponasanju i po igri lici veoma na Djokovica iz pre-saljemo-srca dana, i to je jako zabrinjavajuce za Novaka. Lik je ocito sredio glavu a ostalo je vec bilo tu...

sasa.r

pre 4 godine

Medvedev nema nikakvih šansi protiv Nadala.Onaj tijesni poraz na USA openu je jedino što će ostati upisano u duelima sa Nadalom. Nadal ima igru za omladince.Brz kao munja,čeka pozadi i prividno se brani a onda kao kobra skoči i rastrgne rivala.Ima jake ruke i teško ga mogu nadjačati a defanzivno je svemirski ispred njih.Većinu ,,strašnih" servisa samo vrati u polje a to je njemu dovoljno za nastavak poena.Nadalu jedino Novak ne odgovara jer riternom stiče inicijativu u poenu i behendom neutrališe forhend spin.Vidjećete sledeći meč Nadala sa bilo kim od nadolaziće omladine, neće uzeti ni 4 gema u meču.

Kakadu

pre 4 godine

A sada dolazi i polako prihvatanje realnosti :)
Prvo je bilo decko udara iz sve snage, ima srece i slicno. Sada vidim da vec neki komentatori shvataju o cemu se radi. Strah i mrznja zalsepljuju, pa se ne vidi dobro. Ono sto je svako ko objektivno prati tenis mogao da vidi je da je Danil buduci broj 1 i da ce pobedjivati Novaka cesce nego Novak njega. Decko razbija, Novak je na zalasku karijere.

Jabučilo

pre 4 godine

Nekako se uvek desi da onaj ko pobedi Noleta, gubi već u narednom meču, ko god da mu je protivnik
(Goran, 12. oktobar 2019 15:15)

Ma kako da ne. "Nole" trese i gospodari celim univerzumom. Mjerilo užasa. Takva je to veličina. I Tesla se trese.

nevski

pre 4 godine

negde pocetkom prosle godine(mislim da je Sidnej bio) msli Rus je uzeo prvi turnir, razbijajuci sa osnovne linije, i, ja lupih da je po intenzitetu igre stigao novi Djokovic, ostavio sam i komentar.
Sad, drago mi je da sam izgleda bio u pravu, i, malom zelim da se mane sungaze-inga, vidim da nije vegetarijanac i zena mu nije lifecoach niti zenski Baruh de Spinoza, tako da, srecno mali i ostvari sve ono za sta je jedan nas momak bio predodredjen da osvoji.
Doduse,mozda ovaj nas jos moze da zavrsi misiju, uradio je mnogo toga, upisao se u istoriju igre kao jedan od najboljih ikada, ali, nekako mi ostaje utisak da mi svi ustvari nikad nismo ni videli Djokovica na 100%.Najblizi tome je bio u onom monstruoznom finalu AO kad je dezintegrisao Nadala.
No, nema veze, sve je to za ljude, bar kad Nole prestane s igrom definitivno imamo naslednika tog stila igre, a to jeste Danil Medvedev.

NN

pre 4 godine

Nole je na US openu ispao tačno pre susreta sa Medvedevim, isto i ovde u Šangaju. Ispada da Nole namerno gubi kako se ne bi sastao sa Medvedevim :)

ePufta

pre 4 godine

Ova sledeca generacija: nevidjeno iritantni.
(kratko, 12. oktobar 2019 14:20)

Zato što gledate tenis tek od Djokovića. I ne znate za tenis. Uvek je bilo faca. I Djoković je iritantan.

zemlja gruva

pre 4 godine

Najzad na ovom portalu komentari o tenisu! (Dobro, ima par Noletovih zaludjenika koji tenis gledaju iskljucivo kroz njega.) Slazem se da je ovaj neugledni Medvedev stvarna snaga: stekao je konstantnost, fizicki izvanredno spreman, posvecen, uporan je, dobro se krece, izgradio je udarce, ima pametan izbor poteza i dobru kontrolu prostora...Mislim da ce vrlo ozbiljno pretendovati na br.1 dogodine. Ocigledno nema nepotrebnog respekta prema sadasnjim velicinama i to je sjajno za njega. Mlada garda je stigla: Cicipas, Zverev, Kirios (ako se sredi), Beretini, Roze Alijasim, Sapovalov, naravno Tim. Iz drugog reda povremeno Hacanov, Evans, Tiafo, Rubljov i sl. Bice zanimljivog tenisa iduce sezone.

Sinki

pre 4 godine

Facinira me sa kojom lakocom Medvedev dobija gejmove...Bukvalno dok si trepnuo odlijepi se od protivnika...Oduzme mu servis,i onda samo bum-bum na svoj servis i vec je osvojen set.A da ne pricam da skoro svaki taj brejk dobija.Ne znam kad je zadnji put izgubio u taj brejku.Mnogo je postao opasan,valjda ce se Novak nonacno trgnuti i malo spustiti na zemlju Rusa.Medvedev je ubjedljivo najbolji i najkonstantniji mladi igrac koji se pojavio posle velike trojke.

A smejali ste se Divcu

pre 4 godine

Poslednja 24 meča Medvedeva poraz samo od Nadala a i ovaj da zapamti tu pobedu, na brzim podlogama pobedu uzeti više neće protiv Danila.

nex

pre 4 godine

Ovaj igra ko sprican. I, naravno, sledeci mec gubi glatko, s kim god da igra. Svi protiv Novaka igraju ko da im je poslednje
(nex, 11. oktobar 2019 10:32)

Mozda sam promasio detaljno, ali sustina je ta. Svi oni bljesnu protiv Novaka, u ne izguraju do kraja. Osvoje svaki peti turnir. Radovacemo se mi sa Novakom jos, ne brinite mrzitelji. A ovi "next gen" igraci, ili kako ih vec zovete, mnogo plazme i mleka jos ima da jedu da stignu tri kralja. Ako uopste neko od njih i uspe

Spectator

pre 4 godine

Ako Medvedeva zdravlje posluži i ne bude srljao od turnira do turnira, nego ih pametno dozira, bit će već prije turnira na zemlji (proljeća) broj 1.

Gambeet

pre 4 godine

Neverovatno koliko je Medvedev dobar u onim najbitnijim poenima. Na brejk Cicipasa kod servisa za meč, pri rezultatu 5:4 u drugom setu za Danila, nonšalantno i smireno odgovara ribrejkom i mirno privodi meč kraju svojim servisom. Pobede se nižu i uzastopna finala se ređaju. Očekivao sam i priželjkivao susret sa Novakom (na nekoj od ranijih vesti posle Noletovih uvodnih pobeda, čak i predviđao pobedu našeg asa), ali sam se debelo preračunao. Danil je bez dileme prvi naredni kandidat za svetski teniski tron (ne računam Rafu). Što se mene tiče, nek dogura Novak do te famozne 311. nedelje nekako, pa može onda "Meda" i da ga nasledi. Mada, Nadal se tu još uvek pita. Da ne bi Rafe, ko zna koliko bi već pobeda u nizu naređao mladi Rus. Bez dileme, šampionski materijal. Ako prenese ove partije (konstantnost) i na sledeću sezonu, mislim da imamo narednu veliku tenisku zvezdu.

CroFed

pre 4 godine

@bvb

Ako ode ovdje do kraja, pa isto ponovi u Parizu i(li) Londonu, stvorit će si odličan temelj za napad na jedinicu već oko Indian Wellsa ili Miamia, ovisno koliko će dobro krenuti u 2020.

Topnik

pre 4 godine

Komentari pre godinu dana : "Cicipas buduci br. 1"
Polako rodjaci, pitanje je kako ce Medvedev igrati od naredne sezone.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Liverpool Man, 12. oktobar 2019 12:48)

Ma Tsitsipas i Zverev kao ni itko od ostalih mladih igrača, dosad nisu pokazali ovakav nivo igre kakav prezentira Medvedev zadnjih mjeseci u kontinueitetu. Velika trojka razbijena ovim, jer Medvedev je prestigao Federera definitivno.

ekvilibrijum

pre 4 godine

Buducnost. Neko mora br. 1 nakon povlacenja velike trojke, zar ne?
Zato stvari ne treba preuvelicavati. Bio to Medvedev, Tim, Zverev, Cicipas... sve jedno je. Proci ce mnogo, mnogo godina da se nadje teniser nalik pomenutoj trojici. Ne tri, vec jedan.

Sadasnjost. Takva je da niko do velike trojke ne moze da uzme GS ili masters.

alfortress

pre 4 godine

Medvedevu ovo vise nije samo "dobra forma", on se ozbiljno ustalio i non stop dolazi do zavrsnica turnira, izgleda da je ozbiljan naslednik i kandidat za veliku 4-rku, ne bi me cudilo da uzme i neki Slem sledece sezone

zex

pre 4 godine

Medvedev igra hrabro i bice dobro dok mu ulaze udarci. Vremenom ce mu naci slabu tacku pa da vidimo kakvog je kova. Bice velika trojka jos na vrhu

Garo

pre 4 godine

Sve same pobede protiv svih sem Nadala od koga je izgubio 2 puta i to na betonu , ovo dosta govori i o trenutnom stanju u tenisu ko će možda biti Goat a ko budući broj 1

Ivan

pre 4 godine

Medvedev je sada vec ozbiljna kaznena ekspedicija, fascinantan je nacin na koji igra, onako nekako kao da ni ne ulaze 100% sebe, a melje sve pred sobom niko set ne moze da mu uzme, buduci broj 1 bez ikakve dileme.

zoran

pre 4 godine

Medvedev igra famtastično i to ne može niko poreći. Podseća na Novaka iz 2011 i 2015. Za sada su svi pogledi uprti u njega ali ne zaboravite da ima tu i tog faktora iznenadjenja njegovim tenisom i da je ne realno očekivati da ovako snažno udara i pogadja u kontinuitetu od dve ili više sezona. Momenat kada to prestane biće za njega najbitniji za dalju karijeru. Ako prevazidje psihološki pad i gubitak samopouzdanja koji će tada uslediti, onda moŸe očekivati i stvarnu lepu i dugu karijeru.
Poredim sa Novakom jer je i on posle famozne 2011 i početka 2012, imao pad koji je trajao sve do početka 2015 ( 2014 došao Beker ).

miodrag

pre 4 godine

Moram da ponovim to sto sam napisao pre tri meseca- reci Tonija Nadala- Novace imamo problem, a mislim da to vazi za sve iz velike trojke…..mada se Nadal jos drzi, videcemo koliko jos dugo.

d

pre 4 godine

Trojca novih, sve Rusi, Medvedev, Zverev i Cicipas po majci , sto se i vidi, ne lici na Grka...Ali morace jos da cekaju da bi mogli da vezu nekoliko turnira da se sva trojica nalaze redovno u polufinalima ko sada

mr

pre 4 godine

Ono sto je svako ko objektivno prati tenis mogao da vidi je da je Danil buduci broj 1 i da ce pobedjivati Novaka cesce nego Novak njega. Decko razbija, Novak je na zalasku karijere.
(Kakadu, 12. oktobar 2019 13:22)

Новак је давно после изгубљеног УС финала одмах освојио следећи ГС, а онда је постао први тек после три ипо године. Тако да полако, дуг је пут пред њим.

Demar Derosan

pre 4 godine

@Spectator
Slazem se sa vama da Danil treba pametno da bira turnire, cuva telo zbog dugorocne karijere, ali se ne slazem da ce vec sledece godine, pre mastersa u Monte Karlu, gde pocinje sezona na sljaci, biti broj 1 na Atp listi. Neka igra dobro, bude zdrav, a sve drugo treba da bude posledica toga, a ne juremja po svaku cenu, jer je primer Endi Mari koji nije bas najisplativiji dugorocno gledano.

jsx

pre 4 godine

Treba ostati obazriv i napomenuti da je Tim na sljaci mozda i bolji od Medvedeva na betonu, ostaje jos da se vidi kakav je Danil na ostalim podlogama. Doduse, po igri Rus vise obecava.
Novak cesto igra defanzivan tenis te ako ostane bez snage igra protivnika moze izgledati spektakularnije nego sto jeste. Da ne pominjemo sto ako izgubi u prvom kolu, to znaci da je izgubio od slabog protivnika za koga je ocekivano da izgubi sl. mec, a cesce izgubi u zavrsnici pa protivnika ceka jos jedan poduhvat (Nadal Tima, Medvedev Cicipasa).

Ivan

pre 4 godine

Medvedev ce mozda biti prvi igrac i ranije nego sto se ocekivalo. Nije nemoguce da to bude sledece sezone, ako ovako nastavi. Sobzirom na to da Djokovic i Nadal moraju da biraju turnire. Ovaj igra sve, i ne zamara se. Moze do prekosutra da igra razmene. Jedini problem moze da mu bude neka povreda, posto igra bas mnogo turnira.

Вељко

pre 4 godine

Za mene neverovatna pobeda Medvedeva.Gledao sam veći deo meča i delovalo je da je Cicipas
puno bolji.„Gradio“je poene,šetao protivnika i uzduž i popreko...
Kad ono ne leži vraže.
Poenta priče je konstantnost i upornost.Zbog odličnog prvog servisa i raspona ruku i nogu Medvedev sada predstavlja malo poboljšanu verziju Nadala,Đokovića i Mareja.Možda za nijansu ima slabiji napad od gore pomenutih,ali ništa ne poklanja.Svaki poen moraš da „zaradiš“!
Definitivno,njegovi uspesi na tvrdoj(beton) podlozi nisu nikakva slučajnost.

milann

pre 4 godine

Ruku na srce nisam ni najmanje sumnjao da ce stici do finala. Bez obzira sto je Novak bio na toj strani zreba. Covek samo od Nadala gubi zadnjih 5-6 turnira.
Nadal je ocigledno nezgodan new gen igracima. Kacanov,Medvedev i Cicipas imaju ukupno jednu pobedu protov njega i podosta poraza.

Demar Derosan

pre 4 godine

@sasa.r
Vi pisete detaljno, ali ne pravite razliku izmedju GS meceva na 3 dobijena seta i ostalih turnira na kojima se igra na 2 dobijena seta. Drugacija je motivacija i priprema takvih meceva., Zatim kod Rafe morate uzeti u obzir faktor sljake, njegovo iskustvo, tako da svaki aspekt morate teniski razumeti, sto i sam Rafa izjavljuje u zadnje vreme, da ce poraza sve vise biti kako godine idu jer nije vise telo isto kao pre 10 godina, mora se smanjivati napor da bi se na gs turnirima bilo spremno.

N

pre 4 godine

Gledao sam meč Dejvis kupa u Nišu izmedju Novaka i Danila, tada je Novak imao problem sa laktom desne ruke. Nisam toliko poznavao igru rusa. Posle prvog seta sam rekao drugovima ovaj ima da bude jako nezgodan igrač. Veoma se lako kreće, pokriva svaki deo terena, jednostavno u dugim razmenama je čvrst. Novak nije mogao da ga probije i osvoji lake poene. Ko se seća tog meča zna o čemu pričam. Veliki je potencijal rus. Videćemo da li će i dostignuti svoje limite, konkretno da bude konstantan i osvaja GS. Novak je po meni za sada najkompletniji igrač i pita se on još uvek za sve.

Poštovalac igre

pre 4 godine

Ja nisam videoo da je promenio izraz lica stalno te isti kao špricer hladan. Nevezano dal gubi ili pobeđuje. Kapa dole za Rusa. Cicipas se popravio znatno al" opet jača glava u vidu Medvedeva ga pomela na kraju. Ne vidim šta bi moglo rusa da zaustavi do kraja ove godine pa čak postoji mogućnost da osvoji Šangaj pa čak Pariz jer po pravilu teniseri oni najbolji odigraju loše za nijansu zbog pretrpanog kalendara i uopšte sezone.