Fudbal 44

Sreda, 02.10.2019.

17:33

Tomislav Karadžić izneo predlog za rešenje slučaja "broj stranaca u srpskim klubovima"

Počasni predsednik FSS Tomislav Karadžić je za <a href="https://www.danas.rs/sport/kako-ce-dupliranje-broja-stranaca-uticati-na-buducnost-srpskog-fudbala/" class="text-link" target= "_blank">Danas</a> govorio o broju stranaca u srpskom klupskom fudbalu.

Tomislav Karadžiæ izneo predlog za rešenje sluèaja "broj stranaca u srpskim klubovima" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Deki

pre 4 godine

@(detektiv kokni kol, 2. oktobar 2019 17:35), sve je to tačno, ali niko ne priča o finansiranju. Ne može država da daje Zvezdi mnogo, Partizanu malo a ostalima ništa. Samo preko Gazproma Zvezda dobija 4.5 miliona godišnje. Neka se privatizuje fudbal, pa neka privatnik daje i milijardu Zvezdi, nemam ništa protiv, navijaću za nju u Evropi, jer je to u interesu srpskog fudbala. Tako funkcioniše normalan svet. To važi i za moj Partizan.

Vlada

pre 4 godine

Samo neograničen broj. To je uslov da manji timovi opstanu pošto Zvezda i Partizan neće kupiti sve najbolje igrače iz domaće lige i samim tim će liga biti jača.

Djed

pre 4 godine

Eeee kada se setim Titinog vremena; nema stranaca, a nasi ne mogu u inostranstvo pre 28. Tada smo i igrali fudbal i imali dobru reprezentaciju. Ovo danas, uzas zivi, i klubovi koji su postali legije stranaca, a i repezentacija.

nebitan srbin

pre 4 godine

osam stranaca ok. svi ispod 22 godine ako nemaju pet prvenstvenih utakmica u polu sezoni sami mogu bez obestecenja napustiti klub.ma koliko im taj klub dao novca.moze i ovako moze osam stranaca u timu ali mora igrati tri domaca ispod 24 godine starosti.mora se napraviti balans a ne terza vas kupi sve za serpu ribe i moze kako mu volja. tuzno je to sto niko od klubova ne misli svojom glavom.

Voip

pre 4 godine

Ja bih skinuo ogranicenje. Svi pricaju o nasoj deci a oni cim imaju priliku beze iz ove zabokrecine, pametni naravno. Tako da su klubovi prinudjeni da uvoze kvalitet.

Šampionizam svima!

pre 4 godine

Zar nije bolje predložiti da imamo više klubova u koje se toče enormne državne pare, pokazalo se kao sjajno rešenje za šampionizam, pa zašto ga onda ne širiti dalje kao uspešan model?

Igor Obrenovac

pre 4 godine

@Milan
Pricaj ti u svoje ime ili ime kluba za koji navijas. Partizan ima skolu. Partizan je u poslednjih 10-15 godina izbacio mnoge igrace, Ljajica, Savica, Mitrovica, Milenkovica, Vlahovica, Markovica...... evo sad su tu Pavlovic i Filip Stevanovic, pa jos neki veoma talentovani momci koji ce iduce sezone verovatno dobiti mnogo vise prostora.
Inace 5 ili 6 stranaca je gornja granica, a sve ostalo je preterivanje.

as

pre 4 godine

Pa zar nije 90 posto klubova glasalo da hoce 8 stranaca.Ali treba prvo preveriti da li su oni shvatili da glasaju za 8 stranaca po ekipi ili 8 svi "mali" klubovi zajedno da imaju.Salu.na stranu oni su glasali za 8.stranaca samo zbog CZ,ovde se liga igra samo da bi se ozvanicila CZ pred Uefom kao sampion.Koji.je interes malih da glasaju 8.igraca kad time ubijaju cenu svojim domacim igracima koje ce sutra prodati CZ ili Partizanu
Pa veliki ce reci evo ti toliko za igraca ako neces dovescemo stranca.Ako mi neko kaze koji interes imaju mali za ono sto su glasali priznacu da ovo nije privatna liga Zvezdana,Aleka i Kokeze

Peđa

pre 4 godine

Smanjiti broj klubova na 10 sto bi dovelo do vise kvalitetnih utakmica (ko ce npr gledati macva-surdulica)
Uvesti VAR
Povećati br stranaca na max 6
Poboljšati infrastrukturu koliko je to moguće

profa

pre 4 godine

Sta ce nam onda omladinski fudbal???Kupuj skart iz Evrope i svi srecni....Za nove srpske klince ni sad nema mesta u prvim postavama a nekad sa svojim pogonom smo bili ravnopravni u Evropi...

SubmisivniDominator

pre 4 godine

stranci da, ali oni koji su za prve postave, to znaci nekih 5. oni koji su na ivici da li su bolji od domaceg nam i ne trebaju. to bi znacilo da ce najveci klubovi dovesti 4,5 igraca klase Marina i Natha a ne neke Vakulke, Jirke ili La Pare. tih 4,5 podeljenih po pozicijama bi umnogome povecali kvalitet lige i klubova. gledali bismo kvalitetnije derbije i domaci igraci bi imali od koga da uce.

323

pre 4 godine

Ne postoji kad su svi u evropskoj uniji i onda igrace UN ne tretiraju kao strance. Mislis da igraci iz Brazila, Argentine, Afrika tek tako mogu da dodju u englesku a da ne ispunjavaju odredjene uslove. A kad vec poredis ostale zemlje sa nama, neka se donese zakon o privatizaciji prvo kao i u svim normalnim zemljama pa da svi klubovi imaju podjednake sanse, a ne da Zvezda i Partizan uzimaju milione od drzave dovode strance a usput i otimaju svakog mladog igraca koji vredi u drugim klubovima u zemlji.
(Elnino92, 2. oktobar 2019 18:31)

Slazem se ja sa tobom ali ti se brines o tim klubovima a svi oni glasaju da se duplira broj stranaca? Znaci 3 domaca na 8 stranaca. Ono sto je meni bitno, Partizan trenutno iz svog pogona ima 3 igraca u timu. Dva su u prvom timu a jedan ulazi kao rezerva. To je bitno a nekima neka igra 11, ja nemam nista protiv. Samo sto tamo mlad igrac nece da ode jer ce da zna da nema sanse da igra u prvom timu. I to je dobro za Partizan. Docice u Partizan da igra i razvija se a to je korisno i za reprezentaciju.

Милан

pre 4 godine

Будимо реални. Школе немамо, тренерски кадар је врло слаб, па нам ни млади фудбалери нису ништа специјално. И много веће нације су схватиле и дозволиле веће квоте за стране играче јер немају квалитет. Овако и ти наши могу да уче од странаца и ако наравно нема пара за врхунске играче.

srbistan pametnom dosta

pre 4 godine

Mnogo je bolje sad kad je strucno lice kokeza na celu fss zajedno sa svitom oko njega.

Reprezentacija ispala iz kvalifikacija ppsle trećeg kola, prvenstvo najregularnije ikad... SrBski fudbal je spašen!

fkcz

pre 4 godine

Najbolje rešenje je da se igrači iz zemalja Evropske unije tretiraju kao domaći i da se ima pravo na još 4 stranca van Evropske unije. Mi nemamo dovoljno kvalitetnih igrača da napunimo 16 klubova sa njima. Bolje stvoriti njih 20 da valjaju, nego da njih 350 bude tu tek da bi popunjavali ekipu i da bi se ovdašnji lešinari ugrađivali u njihove transfere po dalekom istoku.

u čemu je problem sa mojim komemtarima?

pre 4 godine

Nebitan je dozvoljeni broj stranaca. Ko ima pare, neka dovede ceo šleper. Problem je ako te strance želiš da ozvaničiš u sred sezone, kada drugi to ne mogu.

ултрапфк

pre 4 godine

Боље скроман фудбал , са сопственом ђецом него резултати са брдом странаца ...Чини се ова четри , сасвим довољно...

Pregledač

pre 4 godine

Kome je bitno njegovo mišljenje? Dok je on bio prešjednik, nijedan naš klub nije igrao ligu šampiona. Samo zbog nekih likova ovde ću reći - Kokeza Rulez :)

CXd

pre 4 godine

Ne znam zasto bi se ogranicavao br.stranaca, u svim velikim ligama 90% igraca su stranci...pa ne vidim ni da Nemcima, Englezima, Spancima nesto fali? Ako si dobar igraces a ne zato sto si prosecan Srpski fudbaler

Elnino92

pre 4 godine

.ni u jednoj zemlji gde se igra ozbiljan fudbal ne postoji pravilo o ogranicenju broja stranaca.....ko hoce da " gura " domaće igrače...neka to čini....ko hoće strance....neka to čini...jednostavno
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Peki., 2. oktobar 2019 18:05)

Ne postoji kad su svi u evropskoj uniji i onda igrace UN ne tretiraju kao strance. Mislis da igraci iz Brazila, Argentine, Afrika tek tako mogu da dodju u englesku a da ne ispunjavaju odredjene uslove. A kad vec poredis ostale zemlje sa nama, neka se donese zakon o privatizaciji prvo kao i u svim normalnim zemljama pa da svi klubovi imaju podjednake sanse, a ne da Zvezda i Partizan uzimaju milione od drzave dovode strance a usput i otimaju svakog mladog igraca koji vredi u drugim klubovima u zemlji.

miško

pre 4 godine

Kada veliki zaradjuju pare ne zaradjuju samo za sebe. UEFA je uplatila ili će uplatiti 7 miliona evra FS Srbije za razvoj fudbala, zato što njen klub učestvuje dvaput zaredom u LŠ. Tole traži kompromis Zvezde i Partizana samo zato što Partizan vodi politiku "nek crkne komšinska krava(do skoro je bila nek crkne komšija) pa makar lipsalo i moje tele" . Ako predaju grupu trebaće im još dosta kvalitetni igrača. Jedini pametan Terza, ne mogu da ga prate pa podmeću klipove.

Peki.

pre 4 godine

..ni u jednoj zemlji gde se igra ozbiljan fudbal ne postoji pravilo o ogranicenju broja stranaca.....ko hoce da " gura " domaće igrače...neka to čini....ko hoće strance....neka to čini...jednostavno

detektiv kokni kol

pre 4 godine

Prvi put i da se složim sa Toletom. 6 je mera, 8 je bezobrazluk Terzića a moguće i njegov lični blef da se dođe do ovog kompromisa. Mi stvarno moramo da batalimo šuplju "samo domaće" priču jer nam gro stranaca vadi prosek.

Klinci talentovani idu a ostaju Miletići, Gobeljići, Jovančići i povratnici a la Tošić i Milunović. Partizan su nosili Vest, Moreira, Diara, kasnije Kleo, Kamara, danas Natko, nas podigli Kanga, Boćko, LeTalek danas Garsija, Kanjas itd.

Ne treba srljati u Olimpijakos mod sa 10 stranaca naravno ali pola tima je minimum ako hoćemo da se šibamo.

Branislav

pre 4 godine

Tole?

Da li je to isti onaj Tole koji je dok je bio preCednik FSS u isto vreme sedeo i u upravi Partizana?

Samo pitam i cenim da ne postoji razlog da se komentar ne objavi obzirom da je pomenuta situacija jedinstven slucaj u svetskoj fudbalskoj istoriji.

веверица

pre 4 godine

велики стручњак и еминентни спортски радник. прво се доказао у спартаку, па увео фудбал у србији у "најрегуларнији" период икада до тада. на крају изабрао и правог наследника. зато стварно мислим да треба да чујемо шта он има да каже о организацији, а шта петковић и батажива мисле о тактици и ма крају, наравно, шта батађора каже о раду са младима.

slanina

pre 4 godine

Hahaha dobra vizija :) oni veliki (citaj milopomazani od drzave Beogradski dvojac) ce da dovodi strance, zaradjuje pare, dok ostali treba da prozivode mlade talente, koji ce vremenom logicno otici u jedan od dva kluba iz Bg, koji poseduje novac od "Evrope"...

Nikos

pre 4 godine

Prica se da nam je cilj "Evropa i evropske vrednosti"

U Evropi nema ogranicenja.
Zasto izmisljamo toplu vodu?

,P.S. samo nemojte o "nasoj deci"
Koja deca kada ih prodajemo stranim klubovima jos kao tinejdzere?

slanina

pre 4 godine

Hahaha dobra vizija :) oni veliki (citaj milopomazani od drzave Beogradski dvojac) ce da dovodi strance, zaradjuje pare, dok ostali treba da prozivode mlade talente, koji ce vremenom logicno otici u jedan od dva kluba iz Bg, koji poseduje novac od "Evrope"...

detektiv kokni kol

pre 4 godine

Prvi put i da se složim sa Toletom. 6 je mera, 8 je bezobrazluk Terzića a moguće i njegov lični blef da se dođe do ovog kompromisa. Mi stvarno moramo da batalimo šuplju "samo domaće" priču jer nam gro stranaca vadi prosek.

Klinci talentovani idu a ostaju Miletići, Gobeljići, Jovančići i povratnici a la Tošić i Milunović. Partizan su nosili Vest, Moreira, Diara, kasnije Kleo, Kamara, danas Natko, nas podigli Kanga, Boćko, LeTalek danas Garsija, Kanjas itd.

Ne treba srljati u Olimpijakos mod sa 10 stranaca naravno ali pola tima je minimum ako hoćemo da se šibamo.

Branislav

pre 4 godine

Tole?

Da li je to isti onaj Tole koji je dok je bio preCednik FSS u isto vreme sedeo i u upravi Partizana?

Samo pitam i cenim da ne postoji razlog da se komentar ne objavi obzirom da je pomenuta situacija jedinstven slucaj u svetskoj fudbalskoj istoriji.

Nikos

pre 4 godine

Prica se da nam je cilj "Evropa i evropske vrednosti"

U Evropi nema ogranicenja.
Zasto izmisljamo toplu vodu?

,P.S. samo nemojte o "nasoj deci"
Koja deca kada ih prodajemo stranim klubovima jos kao tinejdzere?

u čemu je problem sa mojim komemtarima?

pre 4 godine

Nebitan je dozvoljeni broj stranaca. Ko ima pare, neka dovede ceo šleper. Problem je ako te strance želiš da ozvaničiš u sred sezone, kada drugi to ne mogu.

Pregledač

pre 4 godine

Kome je bitno njegovo mišljenje? Dok je on bio prešjednik, nijedan naš klub nije igrao ligu šampiona. Samo zbog nekih likova ovde ću reći - Kokeza Rulez :)

веверица

pre 4 godine

велики стручњак и еминентни спортски радник. прво се доказао у спартаку, па увео фудбал у србији у "најрегуларнији" период икада до тада. на крају изабрао и правог наследника. зато стварно мислим да треба да чујемо шта он има да каже о организацији, а шта петковић и батажива мисле о тактици и ма крају, наравно, шта батађора каже о раду са младима.

Elnino92

pre 4 godine

.ni u jednoj zemlji gde se igra ozbiljan fudbal ne postoji pravilo o ogranicenju broja stranaca.....ko hoce da " gura " domaće igrače...neka to čini....ko hoće strance....neka to čini...jednostavno
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Peki., 2. oktobar 2019 18:05)

Ne postoji kad su svi u evropskoj uniji i onda igrace UN ne tretiraju kao strance. Mislis da igraci iz Brazila, Argentine, Afrika tek tako mogu da dodju u englesku a da ne ispunjavaju odredjene uslove. A kad vec poredis ostale zemlje sa nama, neka se donese zakon o privatizaciji prvo kao i u svim normalnim zemljama pa da svi klubovi imaju podjednake sanse, a ne da Zvezda i Partizan uzimaju milione od drzave dovode strance a usput i otimaju svakog mladog igraca koji vredi u drugim klubovima u zemlji.

Peki.

pre 4 godine

..ni u jednoj zemlji gde se igra ozbiljan fudbal ne postoji pravilo o ogranicenju broja stranaca.....ko hoce da " gura " domaće igrače...neka to čini....ko hoće strance....neka to čini...jednostavno

fkcz

pre 4 godine

Najbolje rešenje je da se igrači iz zemalja Evropske unije tretiraju kao domaći i da se ima pravo na još 4 stranca van Evropske unije. Mi nemamo dovoljno kvalitetnih igrača da napunimo 16 klubova sa njima. Bolje stvoriti njih 20 da valjaju, nego da njih 350 bude tu tek da bi popunjavali ekipu i da bi se ovdašnji lešinari ugrađivali u njihove transfere po dalekom istoku.

srbistan pametnom dosta

pre 4 godine

Mnogo je bolje sad kad je strucno lice kokeza na celu fss zajedno sa svitom oko njega.

Reprezentacija ispala iz kvalifikacija ppsle trećeg kola, prvenstvo najregularnije ikad... SrBski fudbal je spašen!

CXd

pre 4 godine

Ne znam zasto bi se ogranicavao br.stranaca, u svim velikim ligama 90% igraca su stranci...pa ne vidim ni da Nemcima, Englezima, Spancima nesto fali? Ako si dobar igraces a ne zato sto si prosecan Srpski fudbaler

miško

pre 4 godine

Kada veliki zaradjuju pare ne zaradjuju samo za sebe. UEFA je uplatila ili će uplatiti 7 miliona evra FS Srbije za razvoj fudbala, zato što njen klub učestvuje dvaput zaredom u LŠ. Tole traži kompromis Zvezde i Partizana samo zato što Partizan vodi politiku "nek crkne komšinska krava(do skoro je bila nek crkne komšija) pa makar lipsalo i moje tele" . Ako predaju grupu trebaće im još dosta kvalitetni igrača. Jedini pametan Terza, ne mogu da ga prate pa podmeću klipove.

as

pre 4 godine

Pa zar nije 90 posto klubova glasalo da hoce 8 stranaca.Ali treba prvo preveriti da li su oni shvatili da glasaju za 8 stranaca po ekipi ili 8 svi "mali" klubovi zajedno da imaju.Salu.na stranu oni su glasali za 8.stranaca samo zbog CZ,ovde se liga igra samo da bi se ozvanicila CZ pred Uefom kao sampion.Koji.je interes malih da glasaju 8.igraca kad time ubijaju cenu svojim domacim igracima koje ce sutra prodati CZ ili Partizanu
Pa veliki ce reci evo ti toliko za igraca ako neces dovescemo stranca.Ako mi neko kaze koji interes imaju mali za ono sto su glasali priznacu da ovo nije privatna liga Zvezdana,Aleka i Kokeze

ултрапфк

pre 4 godine

Боље скроман фудбал , са сопственом ђецом него резултати са брдом странаца ...Чини се ова четри , сасвим довољно...

Igor Obrenovac

pre 4 godine

@Milan
Pricaj ti u svoje ime ili ime kluba za koji navijas. Partizan ima skolu. Partizan je u poslednjih 10-15 godina izbacio mnoge igrace, Ljajica, Savica, Mitrovica, Milenkovica, Vlahovica, Markovica...... evo sad su tu Pavlovic i Filip Stevanovic, pa jos neki veoma talentovani momci koji ce iduce sezone verovatno dobiti mnogo vise prostora.
Inace 5 ili 6 stranaca je gornja granica, a sve ostalo je preterivanje.

Peđa

pre 4 godine

Smanjiti broj klubova na 10 sto bi dovelo do vise kvalitetnih utakmica (ko ce npr gledati macva-surdulica)
Uvesti VAR
Povećati br stranaca na max 6
Poboljšati infrastrukturu koliko je to moguće

Voip

pre 4 godine

Ja bih skinuo ogranicenje. Svi pricaju o nasoj deci a oni cim imaju priliku beze iz ove zabokrecine, pametni naravno. Tako da su klubovi prinudjeni da uvoze kvalitet.

Djed

pre 4 godine

Eeee kada se setim Titinog vremena; nema stranaca, a nasi ne mogu u inostranstvo pre 28. Tada smo i igrali fudbal i imali dobru reprezentaciju. Ovo danas, uzas zivi, i klubovi koji su postali legije stranaca, a i repezentacija.

profa

pre 4 godine

Sta ce nam onda omladinski fudbal???Kupuj skart iz Evrope i svi srecni....Za nove srpske klince ni sad nema mesta u prvim postavama a nekad sa svojim pogonom smo bili ravnopravni u Evropi...

Милан

pre 4 godine

Будимо реални. Школе немамо, тренерски кадар је врло слаб, па нам ни млади фудбалери нису ништа специјално. И много веће нације су схватиле и дозволиле веће квоте за стране играче јер немају квалитет. Овако и ти наши могу да уче од странаца и ако наравно нема пара за врхунске играче.

SubmisivniDominator

pre 4 godine

stranci da, ali oni koji su za prve postave, to znaci nekih 5. oni koji su na ivici da li su bolji od domaceg nam i ne trebaju. to bi znacilo da ce najveci klubovi dovesti 4,5 igraca klase Marina i Natha a ne neke Vakulke, Jirke ili La Pare. tih 4,5 podeljenih po pozicijama bi umnogome povecali kvalitet lige i klubova. gledali bismo kvalitetnije derbije i domaci igraci bi imali od koga da uce.

323

pre 4 godine

Ne postoji kad su svi u evropskoj uniji i onda igrace UN ne tretiraju kao strance. Mislis da igraci iz Brazila, Argentine, Afrika tek tako mogu da dodju u englesku a da ne ispunjavaju odredjene uslove. A kad vec poredis ostale zemlje sa nama, neka se donese zakon o privatizaciji prvo kao i u svim normalnim zemljama pa da svi klubovi imaju podjednake sanse, a ne da Zvezda i Partizan uzimaju milione od drzave dovode strance a usput i otimaju svakog mladog igraca koji vredi u drugim klubovima u zemlji.
(Elnino92, 2. oktobar 2019 18:31)

Slazem se ja sa tobom ali ti se brines o tim klubovima a svi oni glasaju da se duplira broj stranaca? Znaci 3 domaca na 8 stranaca. Ono sto je meni bitno, Partizan trenutno iz svog pogona ima 3 igraca u timu. Dva su u prvom timu a jedan ulazi kao rezerva. To je bitno a nekima neka igra 11, ja nemam nista protiv. Samo sto tamo mlad igrac nece da ode jer ce da zna da nema sanse da igra u prvom timu. I to je dobro za Partizan. Docice u Partizan da igra i razvija se a to je korisno i za reprezentaciju.

Šampionizam svima!

pre 4 godine

Zar nije bolje predložiti da imamo više klubova u koje se toče enormne državne pare, pokazalo se kao sjajno rešenje za šampionizam, pa zašto ga onda ne širiti dalje kao uspešan model?

nebitan srbin

pre 4 godine

osam stranaca ok. svi ispod 22 godine ako nemaju pet prvenstvenih utakmica u polu sezoni sami mogu bez obestecenja napustiti klub.ma koliko im taj klub dao novca.moze i ovako moze osam stranaca u timu ali mora igrati tri domaca ispod 24 godine starosti.mora se napraviti balans a ne terza vas kupi sve za serpu ribe i moze kako mu volja. tuzno je to sto niko od klubova ne misli svojom glavom.

Deki

pre 4 godine

@(detektiv kokni kol, 2. oktobar 2019 17:35), sve je to tačno, ali niko ne priča o finansiranju. Ne može država da daje Zvezdi mnogo, Partizanu malo a ostalima ništa. Samo preko Gazproma Zvezda dobija 4.5 miliona godišnje. Neka se privatizuje fudbal, pa neka privatnik daje i milijardu Zvezdi, nemam ništa protiv, navijaću za nju u Evropi, jer je to u interesu srpskog fudbala. Tako funkcioniše normalan svet. To važi i za moj Partizan.

Vlada

pre 4 godine

Samo neograničen broj. To je uslov da manji timovi opstanu pošto Zvezda i Partizan neće kupiti sve najbolje igrače iz domaće lige i samim tim će liga biti jača.

Pregledač

pre 4 godine

Kome je bitno njegovo mišljenje? Dok je on bio prešjednik, nijedan naš klub nije igrao ligu šampiona. Samo zbog nekih likova ovde ću reći - Kokeza Rulez :)

miško

pre 4 godine

Kada veliki zaradjuju pare ne zaradjuju samo za sebe. UEFA je uplatila ili će uplatiti 7 miliona evra FS Srbije za razvoj fudbala, zato što njen klub učestvuje dvaput zaredom u LŠ. Tole traži kompromis Zvezde i Partizana samo zato što Partizan vodi politiku "nek crkne komšinska krava(do skoro je bila nek crkne komšija) pa makar lipsalo i moje tele" . Ako predaju grupu trebaće im još dosta kvalitetni igrača. Jedini pametan Terza, ne mogu da ga prate pa podmeću klipove.

Branislav

pre 4 godine

Tole?

Da li je to isti onaj Tole koji je dok je bio preCednik FSS u isto vreme sedeo i u upravi Partizana?

Samo pitam i cenim da ne postoji razlog da se komentar ne objavi obzirom da je pomenuta situacija jedinstven slucaj u svetskoj fudbalskoj istoriji.

Peki.

pre 4 godine

..ni u jednoj zemlji gde se igra ozbiljan fudbal ne postoji pravilo o ogranicenju broja stranaca.....ko hoce da " gura " domaće igrače...neka to čini....ko hoće strance....neka to čini...jednostavno

detektiv kokni kol

pre 4 godine

Prvi put i da se složim sa Toletom. 6 je mera, 8 je bezobrazluk Terzića a moguće i njegov lični blef da se dođe do ovog kompromisa. Mi stvarno moramo da batalimo šuplju "samo domaće" priču jer nam gro stranaca vadi prosek.

Klinci talentovani idu a ostaju Miletići, Gobeljići, Jovančići i povratnici a la Tošić i Milunović. Partizan su nosili Vest, Moreira, Diara, kasnije Kleo, Kamara, danas Natko, nas podigli Kanga, Boćko, LeTalek danas Garsija, Kanjas itd.

Ne treba srljati u Olimpijakos mod sa 10 stranaca naravno ali pola tima je minimum ako hoćemo da se šibamo.

ултрапфк

pre 4 godine

Боље скроман фудбал , са сопственом ђецом него резултати са брдом странаца ...Чини се ова четри , сасвим довољно...

fkcz

pre 4 godine

Najbolje rešenje je da se igrači iz zemalja Evropske unije tretiraju kao domaći i da se ima pravo na još 4 stranca van Evropske unije. Mi nemamo dovoljno kvalitetnih igrača da napunimo 16 klubova sa njima. Bolje stvoriti njih 20 da valjaju, nego da njih 350 bude tu tek da bi popunjavali ekipu i da bi se ovdašnji lešinari ugrađivali u njihove transfere po dalekom istoku.

CXd

pre 4 godine

Ne znam zasto bi se ogranicavao br.stranaca, u svim velikim ligama 90% igraca su stranci...pa ne vidim ni da Nemcima, Englezima, Spancima nesto fali? Ako si dobar igraces a ne zato sto si prosecan Srpski fudbaler

slanina

pre 4 godine

Hahaha dobra vizija :) oni veliki (citaj milopomazani od drzave Beogradski dvojac) ce da dovodi strance, zaradjuje pare, dok ostali treba da prozivode mlade talente, koji ce vremenom logicno otici u jedan od dva kluba iz Bg, koji poseduje novac od "Evrope"...

Nikos

pre 4 godine

Prica se da nam je cilj "Evropa i evropske vrednosti"

U Evropi nema ogranicenja.
Zasto izmisljamo toplu vodu?

,P.S. samo nemojte o "nasoj deci"
Koja deca kada ih prodajemo stranim klubovima jos kao tinejdzere?

веверица

pre 4 godine

велики стручњак и еминентни спортски радник. прво се доказао у спартаку, па увео фудбал у србији у "најрегуларнији" период икада до тада. на крају изабрао и правог наследника. зато стварно мислим да треба да чујемо шта он има да каже о организацији, а шта петковић и батажива мисле о тактици и ма крају, наравно, шта батађора каже о раду са младима.

u čemu je problem sa mojim komemtarima?

pre 4 godine

Nebitan je dozvoljeni broj stranaca. Ko ima pare, neka dovede ceo šleper. Problem je ako te strance želiš da ozvaničiš u sred sezone, kada drugi to ne mogu.

Djed

pre 4 godine

Eeee kada se setim Titinog vremena; nema stranaca, a nasi ne mogu u inostranstvo pre 28. Tada smo i igrali fudbal i imali dobru reprezentaciju. Ovo danas, uzas zivi, i klubovi koji su postali legije stranaca, a i repezentacija.

Igor Obrenovac

pre 4 godine

@Milan
Pricaj ti u svoje ime ili ime kluba za koji navijas. Partizan ima skolu. Partizan je u poslednjih 10-15 godina izbacio mnoge igrace, Ljajica, Savica, Mitrovica, Milenkovica, Vlahovica, Markovica...... evo sad su tu Pavlovic i Filip Stevanovic, pa jos neki veoma talentovani momci koji ce iduce sezone verovatno dobiti mnogo vise prostora.
Inace 5 ili 6 stranaca je gornja granica, a sve ostalo je preterivanje.

srbistan pametnom dosta

pre 4 godine

Mnogo je bolje sad kad je strucno lice kokeza na celu fss zajedno sa svitom oko njega.

Reprezentacija ispala iz kvalifikacija ppsle trećeg kola, prvenstvo najregularnije ikad... SrBski fudbal je spašen!

as

pre 4 godine

Pa zar nije 90 posto klubova glasalo da hoce 8 stranaca.Ali treba prvo preveriti da li su oni shvatili da glasaju za 8 stranaca po ekipi ili 8 svi "mali" klubovi zajedno da imaju.Salu.na stranu oni su glasali za 8.stranaca samo zbog CZ,ovde se liga igra samo da bi se ozvanicila CZ pred Uefom kao sampion.Koji.je interes malih da glasaju 8.igraca kad time ubijaju cenu svojim domacim igracima koje ce sutra prodati CZ ili Partizanu
Pa veliki ce reci evo ti toliko za igraca ako neces dovescemo stranca.Ako mi neko kaze koji interes imaju mali za ono sto su glasali priznacu da ovo nije privatna liga Zvezdana,Aleka i Kokeze

Elnino92

pre 4 godine

.ni u jednoj zemlji gde se igra ozbiljan fudbal ne postoji pravilo o ogranicenju broja stranaca.....ko hoce da " gura " domaće igrače...neka to čini....ko hoće strance....neka to čini...jednostavno
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Peki., 2. oktobar 2019 18:05)

Ne postoji kad su svi u evropskoj uniji i onda igrace UN ne tretiraju kao strance. Mislis da igraci iz Brazila, Argentine, Afrika tek tako mogu da dodju u englesku a da ne ispunjavaju odredjene uslove. A kad vec poredis ostale zemlje sa nama, neka se donese zakon o privatizaciji prvo kao i u svim normalnim zemljama pa da svi klubovi imaju podjednake sanse, a ne da Zvezda i Partizan uzimaju milione od drzave dovode strance a usput i otimaju svakog mladog igraca koji vredi u drugim klubovima u zemlji.

profa

pre 4 godine

Sta ce nam onda omladinski fudbal???Kupuj skart iz Evrope i svi srecni....Za nove srpske klince ni sad nema mesta u prvim postavama a nekad sa svojim pogonom smo bili ravnopravni u Evropi...

Милан

pre 4 godine

Будимо реални. Школе немамо, тренерски кадар је врло слаб, па нам ни млади фудбалери нису ништа специјално. И много веће нације су схватиле и дозволиле веће квоте за стране играче јер немају квалитет. Овако и ти наши могу да уче од странаца и ако наравно нема пара за врхунске играче.

nebitan srbin

pre 4 godine

osam stranaca ok. svi ispod 22 godine ako nemaju pet prvenstvenih utakmica u polu sezoni sami mogu bez obestecenja napustiti klub.ma koliko im taj klub dao novca.moze i ovako moze osam stranaca u timu ali mora igrati tri domaca ispod 24 godine starosti.mora se napraviti balans a ne terza vas kupi sve za serpu ribe i moze kako mu volja. tuzno je to sto niko od klubova ne misli svojom glavom.

Šampionizam svima!

pre 4 godine

Zar nije bolje predložiti da imamo više klubova u koje se toče enormne državne pare, pokazalo se kao sjajno rešenje za šampionizam, pa zašto ga onda ne širiti dalje kao uspešan model?

Voip

pre 4 godine

Ja bih skinuo ogranicenje. Svi pricaju o nasoj deci a oni cim imaju priliku beze iz ove zabokrecine, pametni naravno. Tako da su klubovi prinudjeni da uvoze kvalitet.

323

pre 4 godine

Ne postoji kad su svi u evropskoj uniji i onda igrace UN ne tretiraju kao strance. Mislis da igraci iz Brazila, Argentine, Afrika tek tako mogu da dodju u englesku a da ne ispunjavaju odredjene uslove. A kad vec poredis ostale zemlje sa nama, neka se donese zakon o privatizaciji prvo kao i u svim normalnim zemljama pa da svi klubovi imaju podjednake sanse, a ne da Zvezda i Partizan uzimaju milione od drzave dovode strance a usput i otimaju svakog mladog igraca koji vredi u drugim klubovima u zemlji.
(Elnino92, 2. oktobar 2019 18:31)

Slazem se ja sa tobom ali ti se brines o tim klubovima a svi oni glasaju da se duplira broj stranaca? Znaci 3 domaca na 8 stranaca. Ono sto je meni bitno, Partizan trenutno iz svog pogona ima 3 igraca u timu. Dva su u prvom timu a jedan ulazi kao rezerva. To je bitno a nekima neka igra 11, ja nemam nista protiv. Samo sto tamo mlad igrac nece da ode jer ce da zna da nema sanse da igra u prvom timu. I to je dobro za Partizan. Docice u Partizan da igra i razvija se a to je korisno i za reprezentaciju.

Peđa

pre 4 godine

Smanjiti broj klubova na 10 sto bi dovelo do vise kvalitetnih utakmica (ko ce npr gledati macva-surdulica)
Uvesti VAR
Povećati br stranaca na max 6
Poboljšati infrastrukturu koliko je to moguće

SubmisivniDominator

pre 4 godine

stranci da, ali oni koji su za prve postave, to znaci nekih 5. oni koji su na ivici da li su bolji od domaceg nam i ne trebaju. to bi znacilo da ce najveci klubovi dovesti 4,5 igraca klase Marina i Natha a ne neke Vakulke, Jirke ili La Pare. tih 4,5 podeljenih po pozicijama bi umnogome povecali kvalitet lige i klubova. gledali bismo kvalitetnije derbije i domaci igraci bi imali od koga da uce.

Vlada

pre 4 godine

Samo neograničen broj. To je uslov da manji timovi opstanu pošto Zvezda i Partizan neće kupiti sve najbolje igrače iz domaće lige i samim tim će liga biti jača.

Deki

pre 4 godine

@(detektiv kokni kol, 2. oktobar 2019 17:35), sve je to tačno, ali niko ne priča o finansiranju. Ne može država da daje Zvezdi mnogo, Partizanu malo a ostalima ništa. Samo preko Gazproma Zvezda dobija 4.5 miliona godišnje. Neka se privatizuje fudbal, pa neka privatnik daje i milijardu Zvezdi, nemam ništa protiv, navijaću za nju u Evropi, jer je to u interesu srpskog fudbala. Tako funkcioniše normalan svet. To važi i za moj Partizan.