Odbojka 127

Subota, 28.09.2019.

08:00

"Kažu nemamo primače, dizača, libera, a Francuzi fenomenalni... Mi smo ekipa, to je najvažnije"

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Slobodan Kovač, posle plasmana u finale EP, rekao je da je njegov tim uspeo da nametne dobru igru rivalu Francuskoj.

"Kažu nemamo primaèe, dizaèa, libera, a Francuzi fenomenalni... Mi smo ekipa, to je najvažnije" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

127 Komentari

Sortiraj po:

nex

pre 4 godine

Peti set,Uros pravi servis gresku, gazi liniju, Boba ga grli, zeza se snjim, i smeju se kao da su na treningu. U fazonu, "nema veze, sapleo si se na liniju". A sve vreme zajedno sa primacima ceka servis u niskom stavu, pored linije.

Slobodan

pre 4 godine

Kada god je ovom narodu teško, kada se muči da objasni nekom drugom šta to znači biti Srbin, tu se pojavite VI i to učinite umjesto nas... Naklon i kapa do
poda, hvala što postojite i Vama i Vašim roditeljima, ponos ste naš.. Danas je tako lijepo biti Srbin a da ne moraš nikom ništa objašnjavati.. ?BANJA LUKA NE SPAVA

War Inside My Head

pre 4 godine

@Urke,za koga li je Arno Gijon navijao u polufinalu,isto pitanje sam i Slaviši Šmigiču postavio,nije jednostavno,a možda i jeste,ili se drži one stare floskule nek pobijedi bolji i uživajmo u utakmici?

Jova

pre 4 godine

Drago mi je da nas baš sve nije zahvatila euforija te ponegdje provejava briga za budućnost naše odbojke. Dobro je to, treba gledati u budućnost ali nisam baš ubjedjena da je sve baš tako crno. Bila sam na utakmici naših i slovenaca na pripremnoj utakmici u Stožicama ( onoj prvoj, koja je bila otvorena za javnost ) i stvarno uživala u igri i jednih i drugih. Uzgred budi rećeno, jesu naši dobili u pet setova ali nisam stekla utisak da mogu izgubiti.

Nešto drugo bih rekla. Na tim pripremama su bili i mlađi igrači, mada niso previše igrali. Tu mislim na Batka, obećavajućeg dizača i Božidara Vučičevića, jako perspektivnog korektora. Obojica imaju, čini mi se, po devetnaest godina i veliki su potencijal. Usto je Božidar, koji je tu utakmicu bio u publici, jedno skromno i jako fino djete ( spremno se slikao kad sam ga zamolila za to ) a igrači su posle svake uspješne akcije slavili okrenuti njemu, dakle povezanost i drugarstvo je tu. A to je, u kolektivnim sportovima, najbitnije.

Nadam se da će ishod sutrašnjeg finala biti identičan tim odigranim utakmicama.

Pozdrav svima

War Inside My Head

pre 4 godine

@SlavišaŠmigič,pretpostavljam da si Srbin rođen u Sloveniji na osnovu gramatike i korišćenja slova č umjesto ć,samo da pitam kakav je osjećaj u vezi sutrašnjeg finala,vjerujem da ti nije baš lako?

мики

pre 4 godine

Urke... Za koga god zelite. To je Vas izbor. Neka bolji pobedi.
(Boki, 28. septembar 2019 10:15)

нека бољи победи, све док је то Србија

Hahahaha

pre 4 godine

My way
Ne preteruj, nisu ih odrali, ali pobedili jesu. Ne znam, na Areni su imali drugacije podatke, verovatno zavisi ko prenosi. Cudio se koliko je los procenat prijema kod Francuza, za njihov kvalitet. Da li se mozda reziser cudio koliko su ih blokirali, ili mu je jedino cudan bio prijem? Po 5 setu nikako se ne bi reklo du su imali duplo bolji prijem Francuzi, ali ako statistika to kaze i reziser na RTS, onda je sigurno tako.

True

pre 4 godine

Samo koja rec kao Vlade Djurovic - da se javnost spusti na zemlju. Prvo, bravo za trenera izmene su bile dobre. Nikola je bio trener pocetnik (isto kao Sale) i nije mogao da dostavi dovoljan doprinos. Uz to i gord, pa je smenio svoj strucni stab jedared. Tu skidam kapu drugim reprezentacijama: Poljska, Slovenija, Nemacka, Iran koji tradicionalno imaju strane trenere. Imas problem sa trenerom? Pa angazuj profesionalca, sta ima da se neko trenira na reprezentaciji. Dalje ko god se malo razume u stanje u muskoj odbojci mi smo u ozbiljnom problemu. Baza nam je 0, doslovce. Kod zenske odbojke suprotno - baza nema limit i samo ako se nastavi sa prosecnim radom bicemo u top 6 reprezentacija narednih 20 godina. Ne treba zaboraviti da je ova generacija (Bata, Uros, Jovovic, Lisinac i jos par njih) bila kadetski svetski sampion i treci juniorski tim sveta. Znaci top generacija koja daje rezultat sada. Mi posle njih nemamo nikoga i potrebno je upaliti ozbiljan alarm i sva sredstva, kapacitete i popularnost zenske odbojke iskoristiti za ozivljavanje muske. U suprotnom - necemo imati musku odbojku. A da nije bilo muske (Sidnej i sl) nikada zenska odbojka ne bi odskocila. Zato u savezu manje politike (a ima je!), manje uljuljkavanja sa ovim uspesima nego svi u gradove i sela i izvlacite tu decu napolje od kompjutera da se dohvate lopte.

Lepo ozelenela trava da pasemo....

pre 4 godine

Možda vam nedostaju sve pobrojane stvari. Možda ni ne znate da igrate odbojku. Možda ima i boljih....Medjutim, vi braćo, imate za razliku od košarkaša dobrog trenera, imate m..a i volite zemlju za koju igrate. To vam daje viši nivo, na lestvici po kojjoj se penjete. Šta god da uradite u finalu, imate poštovanje nacije i gradjana.

my way

pre 4 godine

My way
Ti se mec pratio na RTS, a ja na Areni. Moj komentator je bio iznenadjen, kako Francuzi imaju tako los prijem i da to nije uobicajeno za njih. Cak je i nave da u jednom setu, koji su nasi dobili 2, ili 3, da Francuzi imaju 25% prijema, nasi 20%. Sve je do komentatora i njegovog vidjenja stvari, njegove strucnosti.
(Hahahaha, 28. septembar 2019 10:35)

Ma ko se oslanja na komentatore i njihove procene, reziser je izbacivao zvanicnu statistiku jer cudom nije mogao da se nacudi, a mi Francuze deremo :)

Sumadinac91

pre 4 godine

Zamisli da komentarisem na hrvatskim i albanskim portalima i glumim ujkana i kapicu.Ne mogu da zamislim,nekako mi je gadno.
Makar i u mrznji lepo je sto se prodana deca secaju svojih cukundedova,bas pohvalno da pate za otadzbinom i korenima.To znaci da talibansko i katolicko ispiranje mozga nije unistilo srpsku dusu.
Hvala odbojkasima i na ovome,deca(Lesi) se vracaju kuci(5 put za 100 godina).

Bodibond

pre 4 godine

Šta znači kada si već bio selektor nekih repretentacija, na primer Irana i Slovenije. Eh, kada bi i u košarci imali nekog selektora koji je, isto tako trenirao neku zemlju iz tog kavkaskog regiona, npr. Gruziju i neku evropsku, eto može isto Sloveniju. Čekaj...
(Alija Sirotanović, 28. septembar 2019 13:06)

Ne ne, ti cekaj, jel realno da poredis odbojku koju skoro niko ne prati i kosarku koju prati veci deo nacije? Neverovatno zaista.

Alija Sirotanović

pre 4 godine

Šta znači kada si već bio selektor nekih repretentacija, na primer Irana i Slovenije. Eh, kada bi i u košarci imali nekog selektora koji je, isto tako trenirao neku zemlju iz tog kavkaskog regiona, npr. Gruziju i neku evropsku, eto može isto Sloveniju. Čekaj...

Ivan

pre 4 godine

Drzava mora da ulozi sredstva u klupsku odbojku, kao i rukomet i vaterpolo. Sve manje zainteresovane dece za ove sportove. Nisu dovoljno privuceni, ne nudi im se perspektiva kroz to, okrecu se drugim stvarima. Zato imamo situaciju da u ovom timu gotovo da nema mladih igraca, osim Todorovica, svi imaju preko 25, ne pise nam se dobro posle ove generacije ako se nastavi ovim tempom.

Xnodeh

pre 4 godine

Nije to nikakva lakrdija FIVB vec jednostavno ide onoliki broj ekipa koliko je dovoljno za kvalitetno takmicenje. Odbojka se igra i van evrope i to mnogo uspesnije nego u istoj e sad sto mi evropljani sebe smatramo bogom dani i sto mislimo da smo najbolji u svemu to je vec neki drugi padez.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Petar, 28. septembar 2019 11:18)

Lakrdija je.Da,za razliku od kukavnog rukometa u kojem su 20 godina vec konkurencija jedva 4-5 reprezentacije iskljucivo iz Evrope,u odbojci postoji 20-ak timova koji mogu svako svakog da pobede i pri tome su zastupljeni svi kontinenti.Sve je to tacno,ali FIVB je morala makar 5 mesta da da Evropi,pogotovo kada se ima u vidu da je Japan iz Azije vec automatski zauzeo jedno kao domacin.U Evropi imas velesile,Srbiju,Poljsku,Rusiju,Italiju,Francusku i jedna mora da izvisi zbog te odluke.Mnogo ce odbojka da izgubi ko god ne bude otisao na OI!Dakle,FIVB ne radi dobro!

nevski

pre 4 godine

Slobodan Kovac je bio gospodin odbojkas, dok je igrao odbojku. Miran, uvek stalozen, tih, nenametljiv, a opet, ubitacan na terenu, pouzdan kada je najpotrebnije. Slobodan Kovac kao trener, ista osoba, samo jos malo zreliji, iskusniji, stariji.
Gospodine Kovac, momci znaju da igraju odbojku, samo je potrebno da sve osobine i radne navike koje Vas krase prenesete i na njih, jer, vi ste ne samo trener nego i pedagog i vodic ovim momcima.
Odbojka je nas trofejni sport, mislim, i nadam se, da nam tek predstoje trofeji i vrhunska dostignuca.
Budite sutra svi zajedno onakvi kakvi ste bili protiv Francuza, i uz malo srece i boziju pomoc, dobicemo Sloveniju, koja je btw zasluzeno u finalu.
Polako, strpljenja samo...

FilipCrtica

pre 4 godine

Ovo jeste velika ekipa i velika pobeda, medjutim nasa muska odbojka je u velikoj krizi i ove momke nema ko da nasledi.
Treba raditi na popularizaciji i pruzati podrsku i pomoc klubovima, koji su baza.

slaviša šmigič

pre 4 godine

svaka čast grbiču na karijeri posebno igračkoj ali kao selektor nismo mogli imati boljeg izbora od kovača to je pravi čovek na pravom mestu koji zna istisnuti iz igraca više nego što su sposobni šteta što nije bio selektor tokom cele godine danas bi bili fantastično uigrana ekipa iako sam ja zadovoljan i ovim što smo uradili dosad samo nam netreba pljuvanje prema selektoru u slucaju,da izgubimo jer smo videli sloveniju u neverovatnom izdanju ako slovenija nebi izbacila ruse onda bi rusi lagano i glatko odneli zlato zato hvala sloveniji koja je omogucila i srbiji,da uzme zlato ako bude dan a bice uzasno tesko jer nismo imali odmora od jucer a ako neko zna kako igrati protiv slovenaca onda je to srbski selektor.

jako i do samog kraja

pre 4 godine

Ma videlo se na prvu da je Boba prava stvar. Nikoli se ne oduzima ništa naravno ali nije jeres reći da je Boba klasa iznad i da može da nas vodi do zlata. I vodiće. Sve onako u stavu, ma neverovatano.

Za mesec dana je očistio glave posle Barija i časa odbojke Italijana i dođeš i prebiješ Ngapea, Bojea a ludog Ženju Grebenjikova 3h izvozvaš po Bersiju.

Hvala ti Bobo, idemo po taj pehar!

Srbija!

d

pre 4 godine

francuzi su igralu stvarno prredobro a mi smo bili bolji u svemu.nestvarno dobra odbojka i nestvarno puno emocija i kod jedni i kod drugi.ja ni se potukao da sam bio na terenu kad mi zakuca i iskezise u facu

Petar

pre 4 godine

Dodatna lakrdija je to sto FIVB od 12 mesta na OI,samo 4(!) mesta daje Evropi,te se prakticno mora dogoditi da neka jaka evropska selekcija izvisi.S obzirom da su se vec plasirale POL,ITA i RUS,vec je sada jasno da na OI 2020.sigurno nece igrati ili Francuska ili Srbija,a mozda cak i obe!!! Veliki je udarac za kvalitet odbojke na OI ako uzmemo u obzir prikazani nivo igre u polufinalu EP i nas i njih!
(Xnodeh, 28. septembar 2019 09:56)

Nije to nikakva lakrdija FIVB vec jednostavno ide onoliki broj ekipa koliko je dovoljno za kvalitetno takmicenje. Odbojka se igra i van evrope i to mnogo uspesnije nego u istoj e sad sto mi evropljani sebe smatramo bogom dani i sto mislimo da smo najbolji u svemu to je vec neki drugi padez.

Aleksa

pre 4 godine

Čestitke momcima na velikoj pobedi i već osvojenoj medalji. Ipak mislim da je Kovač precenjen u ovoj priči, nisu naši igrači juče počeli da igraju odbojku. Naravno im želim puno sreće u finalu i da završe ono što su odbojkašice započele;-).
(Suza, 28. septembar 2019 10:39)

Страшан коментар госпођо. Тако омаловажавајући за све, али мислим да није са злом намером. О тренеру да не причам, пошто је одбојка тимски спорт, са нагласком на тим. Умањили сте успех одбојкашица и одбојкаша - зашто би они "завршавали" то што су оне САМО започеле. Оне су свој посао завршиле, а и они ће свој. Све честитке свима на феноменалном резултату!!!

Galeb

pre 4 godine

Hahahaha, ma da, prosto dominiramo u drugim sferama zivota! Samo redjamo pobede! Verovatno zbog onog cuvenog inata!
(Jumko, 28. septembar 2019 10:32)

Koliko si ti druze nezadovoljan svojim zivotom...

KliftonToni

pre 4 godine

Него шта каже Л Екип? Која је репрезентсција најбољи противник за Француску у Финалу Европског првенства?

Obican

pre 4 godine

Mi opet imamo odbojku ljudi vrhunske klase!E sad moramo da se preko tog zadnjeg turnira za OI plasiramo obavezno i posao je uradjen.Jucerasnja utakmica je bila prekretnica samo za jednu stvar a to je vracanje samopouzdanja.Bas me interesuje kako bi sad Italija prosla sa nama jer su Francuzi klasa za njih,ne bi 20 presli po setu.Samo da se plasiramo na OI pa onda....da se odlucuje ko je najbolji ko i sto je bila tradicija...Brazilci,Ameri ili mi....

Mr. Bojangles

pre 4 godine

Kakav glup raspored polufinala.
Slovenci sad imaju dan vise odmora, a to moze biti odlucujuce.
To ne sme tako da se radi, moraju oba polufinala biti istog dana!
(milos, 28. septembar 2019 10:07)

Slažem se... donekle. Mi smo već na licu mesta, a Slovenci će taj dan odmora da provedu putujući, tako da se svodi otprilike na isto.

A sada osveta za basket... IDEEEMOOOO.

Srdjan Ffm

pre 4 godine

Pa ako cemo realno, nemamo top klasu primaca. Tu ne racunam napad, niti imamo libera ako poredimo sa recimo Francuzima, Poljacima... ali u odbojci uvek pobedjuje tim, uvek bilo uvek ce i biti. To je ono sto je odvaja od svih ostalih kolektivnih sportova. To, i da se igra i protiv protivnika i protiv gravitacije!

Sima Strahota

pre 4 godine

Neki kmece kako je odbojka *nebitan sport* a u pariskoj hali 15.000 Francuza doslo da freneticno navija za svoje. Izgleda da je njima bitan.

Ekspert za odbojku

pre 4 godine

Dobra selekcija reprezentacija Srbije sa dvojicom pogrešnih igraca, 80% igre tima je postavio Grbic a Kovac je poentirao kao sto bih i ja da sam bio a njegovom mestu. Pobeda Nikole Grbica! Kovac je prosečan selektor.

+41 x2

pre 4 godine

Da se ne lazemo, ovo nije prvi uspjeh ove ekipe.
Osvojili su oni i SL u konkurenciji sa Brazilom, SAD i evropskim kremom.
Jako dobar trener, ali ima i materijal.

мики

pre 4 godine

Normalno je valjda da navijas za one koji su ti omogucili normalan život.
(Salaso, 28. septembar 2019 10:10)

као и свима другима, мама и тата су му омогућили живот, верујемо нормалан. Србин навија за Србију.

мики

pre 4 godine

Opet isti sladak problem ko i lani! Za koga sad da navijam? ???
(Urke iz Slovenije, 28. septembar 2019 10:00)

сваки Србин треба да навија искључиво за Србију. није битно где живиш и чији пасош имаш.

kl

pre 4 godine

@kardiolog, 28. septembar 2019 10:20)

Lupaš za sve pare, a zašto toliko pažnje pridaješ sujeti i vidiš je u svakom govori tvoj nick...

Jumko nikad nije imao devojku

pre 4 godine

@
@bugi Hahahaha, ma da, prosto dominiramo u drugim sferama zivota! Samo redjamo pobede! Verovatno zbog onog cuvenog inata!
(Jumko, 28. septembar 2019 10:32)

Koji to mi?Mani se sporta,faramica i parovi su za tebe.Ali da ucestvujes.

Dusan

pre 4 godine

Ovi momci jos nisu na 100 posto svojih mogucnosti. Uzece zlato a tek treba da napreduju. Sto samo pokazuje kakav je trener Boba Kovac. Koliko je legendarna ta generacija bila i sad ima naslednike.

slaviša šmigič

pre 4 godine

odbojka je sigurno najujednaceniji sport na svetu nema te reprezentacije koja moze biti sigurna ni da ce se kvalifikuje na prvenstvo sveta ili olimpiske igre za rzared kvalitetnije takmicenje od recimo rukometa koji nema ni blizu toliko publike kao u odbojci kad igraju reprezentacije ovde u ljubljani naprimer karte su se prodavale po 1000.eura a dvorana stozice je puvala po šavovima dvorana prima 20.hiljada ljudi dok je francusku bodrilo 30.hiljada ljudi pa to je za rukomet nemoguca misija nigde nema 2/3.hiljade navijaca u rukometu dvorane sitne ako dodje 1000 ljudi mozes skakati do plafona eto koliko je odbojka interesantnija od rukometa i dosta se primakla kosarci a na reprezentativnom nivou čak je pretekla kakvi glineni golubovi ili bocanje to sem hrvata neigra niko sem na amaterskom nivou uz gajbu piva plus karte i evo zabave ispred bloka pa i klikeranje je zanivljivo ako je zanimljivo bocanje ili jos gore pucanje u glinu pardon glinene golubove.

slaviša šmigič

pre 4 godine

da se nelazemo slovenija je favorit ove godine dugi niz godina slovenija je mnogo kaskala iza srbije u ovom trenutku su mnogo uigraniji ali verujem u kovaca koji poznaje slovenske igrace i da ce igraci isspostovati kovaca sve zavisi u kakvom cemo raspolozenju igrati posle teske utakmice sa francuzima a zlato uzima najbolja ekipa ili slovenci ili srbi na tribinama ce imati slovenija jaku podrsku jer dolazi ogroman broj navijaca cak jih ni cene neinteresuju bice tesko i zato sto su slovenci odmorniji a mi igrali 2.utakmice zaredom na 5.setova pa kad ste dosli dovde ajde da pokupimo zlato

Svetionik

pre 4 godine

Samo čekam da krenu čestitke državnog vrha za osvojenu medalju. Kad stignu u Beograd odmah prijem i slikanje. Sve se svodi na sticanje političkih poena. Odvratno!

Suza

pre 4 godine

Čestitke momcima na velikoj pobedi i već osvojenoj medalji. Ipak mislim da je Kovač precenjen u ovoj priči, nisu naši igrači juče počeli da igraju odbojku. Naravno im želim puno sreće u finalu i da završe ono što su odbojkašice započele;-).

Milan

pre 4 godine

@Xnodeh
Sve si u pravu za rezultate, gledano tako Nikola je bio uspešan selektor. Mi pod Nikolom nikad nismo gubili od slabijih, igrali smo stabilno, ono što je zaista bio problem je način na koji smo gubili te najvažnije utakmice. Osim EP 2017 i poraza od nemačke 3:2, nisu to bile neizvesne utakmice, jednostavno bi nas protivnik počistio sa terena. Ako bi i pružali otpor u prvom setu kasnije bi usledio pad bez povratka, nije bilo energije ni vere u preokret, nismo se vraćali kao juče u 2 i 5 setu. Pod nikolom smo i to uspevali u manje vaznim utakmicama, kao da smo imali psihološku barijeru u odlučujućim. To je i Nikola osetio i ipak gospodski odstupio

Hahahaha

pre 4 godine

My way
Ti se mec pratio na RTS, a ja na Areni. Moj komentator je bio iznenadjen, kako Francuzi imaju tako los prijem i da to nije uobicajeno za njih. Cak je i nave da u jednom setu, koji su nasi dobili 2, ili 3, da Francuzi imaju 25% prijema, nasi 20%. Sve je do komentatora i njegovog vidjenja stvari, njegove strucnosti.

bugi

pre 4 godine

jos nisu naucili da smo najjaci kada su svi protiv nas. To smo sinoc opet potvrdili.
Koliko sjajnih rezultata ne samo u sportu, vec i u drugim sferama zivota postizemo, u odnosu na broj stanovnika, jesmo neki fenomen.

Nenad

pre 4 godine

He,he he
Sta bi tek bilo da imamo primace, libera, tehnicara... Bravo majstori. Ma ne bravo, doktori odbojke. Sto bi reli "E tako se to radi".

мики

pre 4 godine

Izgleda da Kovac cita ove komentare... Ne brini Bobo, sad slede pohvale, sutra opet pljuvanje!
(Jumko, 28. septembar 2019 08:23)

од тебе нико нема чему да се нада.

milos

pre 4 godine

Kakav glup raspored polufinala.
Slovenci sad imaju dan vise odmora, a to moze biti odlucujuce.
To ne sme tako da se radi, moraju oba polufinala biti istog dana!

Mirko

pre 4 godine

Tim je taj koji dobije ili izgubi, pojedinci su samo tu da odrade svoj dio posla ali u sklopu tima. To je ove godine falilo koœarkašima.

Цар Паре и Магле

pre 4 godine

"Ми смо екипа!" - тиме је све рекао, нема се шта ту више ни додати, ни одузети. Срећно у финалу, момци!

Stara kuka

pre 4 godine

@neki veliki dr

Sem fudbala,kosarke i tenisa svi ostali sportovi su druga liga po polularnosti.Cak ni atletika ne moze da im pridje.Ali reci da je odbojka smesna i porediti sa glinenim golubovima je degutantno.Znas li ti ko sve igra odbojku?Znas li ti da je to timski sport koji je najrasprostranjeniji na planeti?Ocito ne znas.Brazil,USA,Rusija,Kina,Iran,Kanada,Argentina,Francuska,Italija,Holandija,Poljska...svi igraju odbojku,svi jaki (sem Kine u muskoj konkurenciji).

kardiolog

pre 4 godine

ВЕЛИЧАНСТВЕНО!!!!!
Меч за одбојкашку историју !!!
Да ли смо уопште свесни..Французе у Паризу. СВАКА ЧАСТ!
Боба је дошао после Николе који је на свакој најави мечева добијао већи аплауз од било ког играча. Погледајте, Никола је све цинцулирао од Бате, Уроша, Џонија, није им дозвољавао да се размахну ил буду "звезде" није им веровао па чак ни Ивовићу са дуплим признањем у СЛ 2016, а који је управо њему поклонички веровао, тако да нису никако могли, ма колико урадили бити већи од великог Николе. А
Тренер је толико велики колико успе да створи веће од себе! Сада су ови исти спутавани, узвратили ваљано и маестрално поверење Боби. Дао им је оно што Никола није. Рекло би се, онај који их је баш мазио и толерисао све са Поткеом,Петром и исплатило се!!! Негде су уз пут угушени Лиске, Мајстор посебно Маре и Крсман. Али све има своју цену.
Бобо, свака част заиста си све засенио и мајсторски извео и заблистао у моменту ни мало лагодном када си тек узео екипу и када се очекује па и по мало сумња. МАЈСТОРСКИ!!!
БРАВОО
Заблистали сте сви!! Свака част!!!

Salaso

pre 4 godine

Opet isti sladak problem ko i lani! Za koga sad da navijam? ???
(Urke iz Slovenije, 28. septembar 2019 10:00)
Normalno je valjda da navijas za one koji su ti omogucili normalan život.

Zlatko

pre 4 godine

Ljudi, treba organizovati neku peticiju da se 20 % para koje država poklanja CZ i PAR prosledi sportovima u kojima smo sila. Da imamo jaku ligu, a ne da deca od 17-18 godina u režiji menadžera odlaze vani.

Ares

pre 4 godine

Za one koji pricaju da je odbojka ne bitan sport treba im napomenuti da je po broju registrovanih igraca na drugom mestu od svih sportova iza fudbala I da je ovo globalan sport.Jedan od retkih sportova u kojem Evropa nema apsolutnu dominaciju zbog veoma jake konkurenciju americkih I azijskih selekcija.Za zenski deo populacije najboljih I najkorisniji sport.Oni koji ga ne vole neka ne lupaju I neka gledaju bocanje.Hvala bogu da smo pobedili jer sam posle cetvrtfinala rekao da smo takva ekipa koja moze svakog pobediti ali i od svakog izgubiti.Srecno sampioni u finalu!

jedi taj sendvič i ne kucaj masnim prstima!

pre 4 godine

"Pamtiće se dugi niz godina kako je mala Srbija utišala veliku Francusku u 1/2 finala EP u sred Pariza!!!"

Ovo je odbojka a ne nadmetanje nacija u veličini.
Po kojim to parametrima je Srbija mala kada je odbojka u pitanju? Gledajući rezultate od 1995. do danas Srbija je Evropska velesila i prema rezultatima i prema kontinuitetu rezultata. Stoga, da je mala Srbija utišala veliku Francusku jednostavno ne pije vodu, u odbojci smo veći od njih!
Kada će u svest naših ljudi ući pojam o sopstvenoj veličini umesto patetičnih pokušaja samodokazivanja za kojima (bar u ovom slučaju) nema potrebe?
Srećom, ovi momci su svesni veličine kojoj pripadaju i zbog toga prave ovakve uspehe. Nisu izašli na teren da se ne obrukaju, već da pobede i na tome im veliko hvala.

nebaCar

pre 4 godine

Ja ovo nikad nisam video do sada! Boskan je bukvalno bio 7 igrač na terenu.Stalno na liniji i uz svaki naš poen maltene ulazio u teren. Čak se i nameštao na prijem servisa kada je onaj tamnoputi francuz servirao.Ovo je stvarno super. Srbija osvaja prvenstvo. Srbija ide na olimpijadu. Ova generacija je to zaslužila. Nikad se ovakva ekipa neće ponoviti!
(Vedran, 28. septembar 2019 08:33)

Boškan,m? cccc
(Gandra Šajkaš, 28. septembar 2019 09:00)

Ma pomešao ga s Batezom ... :))

Zli naucnik satiricar

pre 4 godine

A smejemo se susjedima na glinenim golubovima. Ovde danima histerija oko nebitnog sporta kao sto je odbojka, al dobro, treba naci radost u necemu i utehu za licne neuspehe
(neki veliki dr, 28. septembar 2019 09:13)

Povlacenje paralele izmedju takmicenja u gadjanju glinenih golubova i odbojke je budalastina svemirskih razmera jer je odbojka daleko popularniji sport. A,izjava kako jeste nebitan te diskvalifikuje iz svakog daljeg ozbiljnog razgovora. I ne smejes se ti susedima, susjedu, vec mi tebi. Dobar pokusaj u svakom slucaju ili ne. 😂

Miki

pre 4 godine

Neverovatno je da pobednik evropskog prvenstva (manje od godinu dana pred olimpijske igre) ne ide direktno na OI. U svim drugim sportovima evropsko prvenstvo je ujedno i kvalifikacioni turnir.

Gandra Šajkaš

pre 4 godine

Ja ovo nikad nisam video do sada! Boskan je bukvalno bio 7 igrač na terenu.Stalno na liniji i uz svaki naš poen maltene ulazio u teren. Čak se i nameštao na prijem servisa kada je onaj tamnoputi francuz servirao.Ovo je stvarno super. Srbija osvaja prvenstvo. Srbija ide na olimpijadu. Ova generacija je to zaslužila. Nikad se ovakva ekipa neće ponoviti!
(Vedran, 28. septembar 2019 08:33)

Boškan,m? cccc

Mikula

pre 4 godine

Nemamo mi više ekipu ma ko bio selektor. Ide odbojka ka rukometu to jest ka suvom amaterizmu i igranju iz čiste zabave i ljubava pred praznim tribinama. A pre samo deceniju odbojkaši su bili nacionalni heroji i zvezde od Grbića, kviska Vujovića, preko Miljkovića........(wve, 16. avgust 2019 11:56) # Link komentaraOvaj komentar je bio prvi na listi preporučenih sa preko 500 glasova i samo 20-ak glasova protiv, kad je Grbić bio smenjen. Sledeći su bili u istom stilu, protiv saveza, igrača, Kovača... eto kakvi smo mi... samo da se pljune, bez imalo racionalnog razmišljanja.

Gandalf

pre 4 godine

Odlično su Bobini momci odradili posao, to je istina. Sjajno su pokrili nedostatke svojih saigraca, i to je istina. Ali činjenica je da nam prijem nije dovoljno dobar. Tu nema priče. Majstorović treba mnogo bolje. Libero je i zato on prvi od svih. Ono u meču protiv Ukrajine kad je Majstorović izgubio živce a Boba uveo Pekovića, odlično je odradio posao. Sasvim sigurno bi sa boljim prijemom i Jovovic mogao puno bolje. Ovako vrlo često juri loptu po terenu. Izuzev prijema, sve ostalo je kod nas na odličnom nivou. U vezi servisa... jednostavno je to - kad se mnogo reskira servisom, može se dosta i gresiti. Treba imati u vidu da je to kao u tenisu - ili krene u meču ili ne. Svi su govorili kako nam tim ništa ne valja nakon izgubljene utakmice protiv Italije i nekvalifikcija na OI. Ljudi, jedna utakmica protiv Italije. Pa nije to smak sveta. I tada i pred ovo polufinale sam bila mišljenje da mi IMAMO kvalitet i da možemo pobediti! Na nekim pozicijama smo malo tanji, ali zato smo na drugim svetska klasa. Bravo za momke i Bobu. Bravo i za Nikolu. Sve su to kvalitetni igrači i treneri. I Nikola je dobro držao ekipu. Mozda je malo ponestalo hemije, ali nije u redu za njega govoriti da je loš. Uostalom, sa "Nikolinom" selekcijom igrača je i Boba sinoć pobedio. Pa ne može biti onda da je Nikola bio toliko los.

Xnodeh

pre 4 godine

Neverovatno je kako se na ovom sajtu vec izvesno vreme redovno pisalo kako je muska odbojka u "velikoj" krizi,kako smo daleko od svetskog vrha,prosek,kako sa najboljim reprezentacijama nemamo sta da trazimo itd.E sad,tacno jeste da smo mi pod Grbicem igrali promenljivo,ali apsolutno nijednom se nismo udaljili od vrha.Za 4 godine,mi smo igrali finale SL 2015.,osvojili SL 2016.,uzeli bronzu na EP 2017.,uz samo jedan poraz na turniru,te igrali polufinale SP 2018.godine,gde smo ostali bez medalje,ali 4.mesto je i dalje svetski vrh,a samo nijanse su u tom trenutku nas udaljile od medalje.I evo ove 2019.,najmanje finale EP,a mirise i na zlato! Mozda su neki ovde musku odbojku gledali iz perspektive devojaka koje su vezale tri zlatne medalje i srebro sa OI,pa im je muska selekcija iz tog ugla izgledala "siromasno" sa rezultatima.Konstantno smo u vrhu.Jedini veliki kiks,tu se slazem,bilo je propustanje OI u Riju 2016.Medjutim,poznato je da su odbojkaske kval. za OI najteze na svetu,te se i to desava.Niko nema zagarantovano mesto na OI i pored kontinentalnih titula,vec svi idu u kval..Dodatna lakrdija je to sto FIVB od 12 mesta na OI,samo 4(!) mesta daje Evropi,te se prakticno mora dogoditi da neka jaka evropska selekcija izvisi.S obzirom da su se vec plasirale POL,ITA i RUS,vec je sada jasno da na OI 2020.sigurno nece igrati ili Francuska ili Srbija,a mozda cak i obe!!! Veliki je udarac za kvalitet odbojke na OI ako uzmemo u obzir prikazani nivo igre u polufinalu EP i nas i njih!

neki veliki dr

pre 4 godine

A smejemo se susjedima na glinenim golubovima. Ovde danima histerija oko nebitnog sporta kao sto je odbojka, al dobro, treba naci radost u necemu i utehu za licne neuspehe

Kukatilo

pre 4 godine

Sve si lepo napisao al ga pretera sa 20 hiljada Francuza. Ako verujemo Koletu sa arene koji je bio u Bersiju gledalaca je bilo 12574 a od tog broja osim Boričića bilo je bar koja desetina srpskoh navijača. Pretera ga za 6000.
Kole me je stvarno oduševio. Sa koliko strasti pa i otvorenog navijanja za Srbiju sam baš iznenadjen. Covek izgubio glas nakon poslednjeg poena. Za njegovog kolegu Edina sam procitao da je navijac Partizana a za Koleta ne znam cak ni da li je Srbin.
Za odbojkase i strucni stab sve pohvale. Osim fudbala Srbija je jedna od najjacih nacija u kolektivnom sportu sa loptom. Kosarka, odbojka, vaterpolo. Bravo.
(fenomen, 28. septembar 2019 08:45)

Ne znas da li je Nenad Kostic Srbin? Stvarno si fenomen, burazeru.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Pre svega mi imamo vrhunskog selektora koji je njihovom selektoru pred 20000 Francuza,par sudija,i velikih nepravdi održao malu sportsku kliniku.Razvalio si ga i taktički,psihički,takmičarski...Želeo bih da potpišeš ugovor na narednih 30 godina.Pamtiće se dugi niz godina kako je mala Srbija utišala veliku Francusku u 1/2 finala EP u sred Pariza!!!

Branko Potezica

pre 4 godine

Uzeo si zlato Kovače, Kovače , Kovačeee zajebi ostale.
Uzeo si zlato Kovače, Kovače , Kovačeee zajebi ostale.
Uzeo si zlato Kovače, Kovače , Kovačeee zajebi ostale.

fenomen

pre 4 godine

ddpSrbende
Sve si lepo napisao al ga pretera sa 20 hiljada Francuza. Ako verujemo Koletu sa arene koji je bio u Bersiju gledalaca je bilo 12574 a od tog broja osim Boričića bilo je bar koja desetina srpskoh navijača. Pretera ga za 6000.
Kole me je stvarno oduševio. Sa koliko strasti pa i otvorenog navijanja za Srbiju sam baš iznenadjen. Covek izgubio glas nakon poslednjeg poena. Za njegovog kolegu Edina sam procitao da je navijac Partizana a za Koleta ne znam cak ni da li je Srbin.
Za odbojkase i strucni stab sve pohvale. Osim fudbala Srbija je jedna od najjacih nacija u kolektivnom sportu sa loptom. Kosarka, odbojka, vaterpolo. Bravo.

Stara kuka

pre 4 godine

Momci i Bobi puno srece u finalu.Medalja je tu,bice tesko uzeti zlato jer Slovenci igraju kao u transu.Imamo sanse naravno.Ali ono sto bih najvise vole je da ova ekipa ode na OI u Tokio.Pice mnogo dobre odbojke.

Novosadjanin

pre 4 godine

Ljudi moji koliko sam srecan zbog ovih momaka, kako su igrali u nemogucim uslovima. Svaka im cast, treba da budu primer kolegama u drugim sportovima kako se igra timski i za Srbiju. I da uzmu srebro, za mene su zlatni :-)

Рајко Четник

pre 4 godine

Галски петлови да очерупају тврдоглаве двоглаве Орлове!!!
Неће моћи ове ноћи!!!
Пети сет за незаборав,не сећам се да је неко овако фуриозно добио сет.
Браво момци а сада по злато.

Howard Spring

pre 4 godine

Pamtim ga kao mirnog i nenametljivog igrača u reprezentaciji, zajedno sa Kviskom, a kao suprotnost temperamentnom Vanji Grbiću. Sada me je iznenadio, on ume da proslavi važan poen, digne ekipu, a najluđi mi je kad stane pored terena u stav primača servisa. On je ekipi kao sedmi igrač. Svaka čast i treneru i igračima!

znanje-imanje

pre 4 godine

Ne znam kako se tako brzo uvuklo da su oni toliko fabulozni pa još nama obavezno pogubni. Ni primačka ni blokerska dijagonala im nemaju prednost u odnosu na nas, kamerunac i Uroš su tu negde, nemaju ni bog zna kakvu klupu. Imaju vidnu prednost u ruskom liberu, možda i veću nego što je naša prednost na korektoru.
Oni su u zadnje vreme bili uspešniji ne zato nego jer su bili više tim i bolje psihologije. Čim to nije više tako kao npr. sinoć - tu smo negde. Pa je onda prevagnulo i to što smo mi odradili pritisak favorita pa odatle lošu igru sa Ukrajinom, a na njih se svalilo sada.
Veliki igrači nisu obavezno veliki treneri a izvesno dok još, kao Nikola ili Sale u basketu, vuku auru svoje veličine sa sobom smetnja su za tim. (Zato je tek sada, sa manje toga a više iskustva i znanja, Đorđević bio najmanje loš, ali dosada je imao i sreće a sada ne.)
Boba je logično vratio iskusnijeg libera u finišu - i odmah se korigovao kada je ovaj krenuo da nam gubi meč! Izvukao je Petrića pa malo i Jovovića u 4. setu, dok francuz nikako nije mogao da nađe trenutak da izvede Ngapeta. I time je prelomljen 5. set.
To kako je iskoristio iako ne baš u formi Ivovića - e to nismo radili onomad. Isuviše je Bermudski trougao Kvisko-Nikola-Vanja posedovao reprezentaciju i nisu izlazili nikad, a da je samo malo upravo Boba igrao bili bi tada zlatni non-stop. Pogotovu pod Gajićem. Kakav je ovaj razvoj događaja bumerang sudbine!
Kao što rekoh pobeda Slovenije je značila da smo ili prvi ili četvrti...

lady in red

pre 4 godine

Kakav selektor, kako pametne reci, ovo mozemo svi mi primeniti u svakodnevnom zivotu. p.s. Pozdrav iz Ljubljane, tu vas bodrim do kraja!!!

my way

pre 4 godine

Управо тако! У оба полуфинала победиле су екипе. Покривали су сви момци и своје и недостатке саиграча, играли енергично, храбро, борили се максимално један за другог и за Србију и да и су и изгубили, "А" нико не би требао да им каже. Наш пријем је примера ради најгори од све 24 екипе на турниру. Јуче режисер није могао да се начуди и довољно пута да покаже наше упола мање проценте савршеног и позитивног приема од Француза, али ето ту је најоспораванији од свих овде, техничар Јововић био да испегла ствар. Момци су играли сјајну одбрану, одлично блокирали, нападали, сервирали... врхунска партија једне екипе у којој заиста ниједног појединца није могуће издвојити! Свака част још једном момцима и Боби!

Vedran

pre 4 godine

Ja ovo nikad nisam video do sada! Boskan je bukvalno bio 7 igrač na terenu.Stalno na liniji i uz svaki naš poen maltene ulazio u teren. Čak se i nameštao na prijem servisa kada je onaj tamnoputi francuz servirao.Ovo je stvarno super. Srbija osvaja prvenstvo. Srbija ide na olimpijadu. Ova generacija je to zaslužila. Nikad se ovakva ekipa neće ponoviti!

lala debelog stomaka

pre 4 godine

@ Izgleda da Kovac cita ove komentare... Ne brini Bobo, sad slede pohvale, sutra opet pljuvanje!
(Jumko, 28. septembar 2019 08:23)

Znamo da ti je tesko,ali smiri se,udahni.Rekao si da ce nas Francuzi odvaliti 3:0.Videli smo.

ArtuDitu

pre 4 godine

Osim odlične odbojke mogli smo da vidimo šta znači dobra atmosfera, kako igrači sa klupe skaču na svaki poen, kako Kovač hrabri i bodri svoje i igrače i smiruje ih kada je to potrebno. Tačnije videli smo sve ono što nismo mogli na SP u Kini.

Howard Spring

pre 4 godine

Pamtim ga kao mirnog i nenametljivog igrača u reprezentaciji, zajedno sa Kviskom, a kao suprotnost temperamentnom Vanji Grbiću. Sada me je iznenadio, on ume da proslavi važan poen, digne ekipu, a najluđi mi je kad stane pored terena u stav primača servisa. On je ekipi kao sedmi igrač. Svaka čast i treneru i igračima!

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Pre svega mi imamo vrhunskog selektora koji je njihovom selektoru pred 20000 Francuza,par sudija,i velikih nepravdi održao malu sportsku kliniku.Razvalio si ga i taktički,psihički,takmičarski...Želeo bih da potpišeš ugovor na narednih 30 godina.Pamtiće se dugi niz godina kako je mala Srbija utišala veliku Francusku u 1/2 finala EP u sred Pariza!!!

ArtuDitu

pre 4 godine

Osim odlične odbojke mogli smo da vidimo šta znači dobra atmosfera, kako igrači sa klupe skaču na svaki poen, kako Kovač hrabri i bodri svoje i igrače i smiruje ih kada je to potrebno. Tačnije videli smo sve ono što nismo mogli na SP u Kini.

Novosadjanin

pre 4 godine

Ljudi moji koliko sam srecan zbog ovih momaka, kako su igrali u nemogucim uslovima. Svaka im cast, treba da budu primer kolegama u drugim sportovima kako se igra timski i za Srbiju. I da uzmu srebro, za mene su zlatni :-)

lady in red

pre 4 godine

Kakav selektor, kako pametne reci, ovo mozemo svi mi primeniti u svakodnevnom zivotu. p.s. Pozdrav iz Ljubljane, tu vas bodrim do kraja!!!

my way

pre 4 godine

Управо тако! У оба полуфинала победиле су екипе. Покривали су сви момци и своје и недостатке саиграча, играли енергично, храбро, борили се максимално један за другог и за Србију и да и су и изгубили, "А" нико не би требао да им каже. Наш пријем је примера ради најгори од све 24 екипе на турниру. Јуче режисер није могао да се начуди и довољно пута да покаже наше упола мање проценте савршеног и позитивног приема од Француза, али ето ту је најоспораванији од свих овде, техничар Јововић био да испегла ствар. Момци су играли сјајну одбрану, одлично блокирали, нападали, сервирали... врхунска партија једне екипе у којој заиста ниједног појединца није могуће издвојити! Свака част још једном момцима и Боби!

nebaCar

pre 4 godine

Ja ovo nikad nisam video do sada! Boskan je bukvalno bio 7 igrač na terenu.Stalno na liniji i uz svaki naš poen maltene ulazio u teren. Čak se i nameštao na prijem servisa kada je onaj tamnoputi francuz servirao.Ovo je stvarno super. Srbija osvaja prvenstvo. Srbija ide na olimpijadu. Ova generacija je to zaslužila. Nikad se ovakva ekipa neće ponoviti!
(Vedran, 28. septembar 2019 08:33)

Boškan,m? cccc
(Gandra Šajkaš, 28. septembar 2019 09:00)

Ma pomešao ga s Batezom ... :))

Mikula

pre 4 godine

Nemamo mi više ekipu ma ko bio selektor. Ide odbojka ka rukometu to jest ka suvom amaterizmu i igranju iz čiste zabave i ljubava pred praznim tribinama. A pre samo deceniju odbojkaši su bili nacionalni heroji i zvezde od Grbića, kviska Vujovića, preko Miljkovića........(wve, 16. avgust 2019 11:56) # Link komentaraOvaj komentar je bio prvi na listi preporučenih sa preko 500 glasova i samo 20-ak glasova protiv, kad je Grbić bio smenjen. Sledeći su bili u istom stilu, protiv saveza, igrača, Kovača... eto kakvi smo mi... samo da se pljune, bez imalo racionalnog razmišljanja.

jedi taj sendvič i ne kucaj masnim prstima!

pre 4 godine

"Pamtiće se dugi niz godina kako je mala Srbija utišala veliku Francusku u 1/2 finala EP u sred Pariza!!!"

Ovo je odbojka a ne nadmetanje nacija u veličini.
Po kojim to parametrima je Srbija mala kada je odbojka u pitanju? Gledajući rezultate od 1995. do danas Srbija je Evropska velesila i prema rezultatima i prema kontinuitetu rezultata. Stoga, da je mala Srbija utišala veliku Francusku jednostavno ne pije vodu, u odbojci smo veći od njih!
Kada će u svest naših ljudi ući pojam o sopstvenoj veličini umesto patetičnih pokušaja samodokazivanja za kojima (bar u ovom slučaju) nema potrebe?
Srećom, ovi momci su svesni veličine kojoj pripadaju i zbog toga prave ovakve uspehe. Nisu izašli na teren da se ne obrukaju, već da pobede i na tome im veliko hvala.

Рајко Четник

pre 4 godine

Галски петлови да очерупају тврдоглаве двоглаве Орлове!!!
Неће моћи ове ноћи!!!
Пети сет за незаборав,не сећам се да је неко овако фуриозно добио сет.
Браво момци а сада по злато.

Zli naucnik satiricar

pre 4 godine

A smejemo se susjedima na glinenim golubovima. Ovde danima histerija oko nebitnog sporta kao sto je odbojka, al dobro, treba naci radost u necemu i utehu za licne neuspehe
(neki veliki dr, 28. septembar 2019 09:13)

Povlacenje paralele izmedju takmicenja u gadjanju glinenih golubova i odbojke je budalastina svemirskih razmera jer je odbojka daleko popularniji sport. A,izjava kako jeste nebitan te diskvalifikuje iz svakog daljeg ozbiljnog razgovora. I ne smejes se ti susedima, susjedu, vec mi tebi. Dobar pokusaj u svakom slucaju ili ne. 😂

lala debelog stomaka

pre 4 godine

@ Izgleda da Kovac cita ove komentare... Ne brini Bobo, sad slede pohvale, sutra opet pljuvanje!
(Jumko, 28. septembar 2019 08:23)

Znamo da ti je tesko,ali smiri se,udahni.Rekao si da ce nas Francuzi odvaliti 3:0.Videli smo.

Xnodeh

pre 4 godine

Neverovatno je kako se na ovom sajtu vec izvesno vreme redovno pisalo kako je muska odbojka u "velikoj" krizi,kako smo daleko od svetskog vrha,prosek,kako sa najboljim reprezentacijama nemamo sta da trazimo itd.E sad,tacno jeste da smo mi pod Grbicem igrali promenljivo,ali apsolutno nijednom se nismo udaljili od vrha.Za 4 godine,mi smo igrali finale SL 2015.,osvojili SL 2016.,uzeli bronzu na EP 2017.,uz samo jedan poraz na turniru,te igrali polufinale SP 2018.godine,gde smo ostali bez medalje,ali 4.mesto je i dalje svetski vrh,a samo nijanse su u tom trenutku nas udaljile od medalje.I evo ove 2019.,najmanje finale EP,a mirise i na zlato! Mozda su neki ovde musku odbojku gledali iz perspektive devojaka koje su vezale tri zlatne medalje i srebro sa OI,pa im je muska selekcija iz tog ugla izgledala "siromasno" sa rezultatima.Konstantno smo u vrhu.Jedini veliki kiks,tu se slazem,bilo je propustanje OI u Riju 2016.Medjutim,poznato je da su odbojkaske kval. za OI najteze na svetu,te se i to desava.Niko nema zagarantovano mesto na OI i pored kontinentalnih titula,vec svi idu u kval..Dodatna lakrdija je to sto FIVB od 12 mesta na OI,samo 4(!) mesta daje Evropi,te se prakticno mora dogoditi da neka jaka evropska selekcija izvisi.S obzirom da su se vec plasirale POL,ITA i RUS,vec je sada jasno da na OI 2020.sigurno nece igrati ili Francuska ili Srbija,a mozda cak i obe!!! Veliki je udarac za kvalitet odbojke na OI ako uzmemo u obzir prikazani nivo igre u polufinalu EP i nas i njih!

Gandra Šajkaš

pre 4 godine

Ja ovo nikad nisam video do sada! Boskan je bukvalno bio 7 igrač na terenu.Stalno na liniji i uz svaki naš poen maltene ulazio u teren. Čak se i nameštao na prijem servisa kada je onaj tamnoputi francuz servirao.Ovo je stvarno super. Srbija osvaja prvenstvo. Srbija ide na olimpijadu. Ova generacija je to zaslužila. Nikad se ovakva ekipa neće ponoviti!
(Vedran, 28. septembar 2019 08:33)

Boškan,m? cccc

znanje-imanje

pre 4 godine

Ne znam kako se tako brzo uvuklo da su oni toliko fabulozni pa još nama obavezno pogubni. Ni primačka ni blokerska dijagonala im nemaju prednost u odnosu na nas, kamerunac i Uroš su tu negde, nemaju ni bog zna kakvu klupu. Imaju vidnu prednost u ruskom liberu, možda i veću nego što je naša prednost na korektoru.
Oni su u zadnje vreme bili uspešniji ne zato nego jer su bili više tim i bolje psihologije. Čim to nije više tako kao npr. sinoć - tu smo negde. Pa je onda prevagnulo i to što smo mi odradili pritisak favorita pa odatle lošu igru sa Ukrajinom, a na njih se svalilo sada.
Veliki igrači nisu obavezno veliki treneri a izvesno dok još, kao Nikola ili Sale u basketu, vuku auru svoje veličine sa sobom smetnja su za tim. (Zato je tek sada, sa manje toga a više iskustva i znanja, Đorđević bio najmanje loš, ali dosada je imao i sreće a sada ne.)
Boba je logično vratio iskusnijeg libera u finišu - i odmah se korigovao kada je ovaj krenuo da nam gubi meč! Izvukao je Petrića pa malo i Jovovića u 4. setu, dok francuz nikako nije mogao da nađe trenutak da izvede Ngapeta. I time je prelomljen 5. set.
To kako je iskoristio iako ne baš u formi Ivovića - e to nismo radili onomad. Isuviše je Bermudski trougao Kvisko-Nikola-Vanja posedovao reprezentaciju i nisu izlazili nikad, a da je samo malo upravo Boba igrao bili bi tada zlatni non-stop. Pogotovu pod Gajićem. Kakav je ovaj razvoj događaja bumerang sudbine!
Kao što rekoh pobeda Slovenije je značila da smo ili prvi ili četvrti...

Gandalf

pre 4 godine

Odlično su Bobini momci odradili posao, to je istina. Sjajno su pokrili nedostatke svojih saigraca, i to je istina. Ali činjenica je da nam prijem nije dovoljno dobar. Tu nema priče. Majstorović treba mnogo bolje. Libero je i zato on prvi od svih. Ono u meču protiv Ukrajine kad je Majstorović izgubio živce a Boba uveo Pekovića, odlično je odradio posao. Sasvim sigurno bi sa boljim prijemom i Jovovic mogao puno bolje. Ovako vrlo često juri loptu po terenu. Izuzev prijema, sve ostalo je kod nas na odličnom nivou. U vezi servisa... jednostavno je to - kad se mnogo reskira servisom, može se dosta i gresiti. Treba imati u vidu da je to kao u tenisu - ili krene u meču ili ne. Svi su govorili kako nam tim ništa ne valja nakon izgubljene utakmice protiv Italije i nekvalifikcija na OI. Ljudi, jedna utakmica protiv Italije. Pa nije to smak sveta. I tada i pred ovo polufinale sam bila mišljenje da mi IMAMO kvalitet i da možemo pobediti! Na nekim pozicijama smo malo tanji, ali zato smo na drugim svetska klasa. Bravo za momke i Bobu. Bravo i za Nikolu. Sve su to kvalitetni igrači i treneri. I Nikola je dobro držao ekipu. Mozda je malo ponestalo hemije, ali nije u redu za njega govoriti da je loš. Uostalom, sa "Nikolinom" selekcijom igrača je i Boba sinoć pobedio. Pa ne može biti onda da je Nikola bio toliko los.

Nenad

pre 4 godine

He,he he
Sta bi tek bilo da imamo primace, libera, tehnicara... Bravo majstori. Ma ne bravo, doktori odbojke. Sto bi reli "E tako se to radi".

Ares

pre 4 godine

Za one koji pricaju da je odbojka ne bitan sport treba im napomenuti da je po broju registrovanih igraca na drugom mestu od svih sportova iza fudbala I da je ovo globalan sport.Jedan od retkih sportova u kojem Evropa nema apsolutnu dominaciju zbog veoma jake konkurenciju americkih I azijskih selekcija.Za zenski deo populacije najboljih I najkorisniji sport.Oni koji ga ne vole neka ne lupaju I neka gledaju bocanje.Hvala bogu da smo pobedili jer sam posle cetvrtfinala rekao da smo takva ekipa koja moze svakog pobediti ali i od svakog izgubiti.Srecno sampioni u finalu!

Stara kuka

pre 4 godine

Momci i Bobi puno srece u finalu.Medalja je tu,bice tesko uzeti zlato jer Slovenci igraju kao u transu.Imamo sanse naravno.Ali ono sto bih najvise vole je da ova ekipa ode na OI u Tokio.Pice mnogo dobre odbojke.

Цар Паре и Магле

pre 4 godine

"Ми смо екипа!" - тиме је све рекао, нема се шта ту више ни додати, ни одузети. Срећно у финалу, момци!

Stara kuka

pre 4 godine

@neki veliki dr

Sem fudbala,kosarke i tenisa svi ostali sportovi su druga liga po polularnosti.Cak ni atletika ne moze da im pridje.Ali reci da je odbojka smesna i porediti sa glinenim golubovima je degutantno.Znas li ti ko sve igra odbojku?Znas li ti da je to timski sport koji je najrasprostranjeniji na planeti?Ocito ne znas.Brazil,USA,Rusija,Kina,Iran,Kanada,Argentina,Francuska,Italija,Holandija,Poljska...svi igraju odbojku,svi jaki (sem Kine u muskoj konkurenciji).

jako i do samog kraja

pre 4 godine

Ma videlo se na prvu da je Boba prava stvar. Nikoli se ne oduzima ništa naravno ali nije jeres reći da je Boba klasa iznad i da može da nas vodi do zlata. I vodiće. Sve onako u stavu, ma neverovatano.

Za mesec dana je očistio glave posle Barija i časa odbojke Italijana i dođeš i prebiješ Ngapea, Bojea a ludog Ženju Grebenjikova 3h izvozvaš po Bersiju.

Hvala ti Bobo, idemo po taj pehar!

Srbija!

Dusan

pre 4 godine

Ovi momci jos nisu na 100 posto svojih mogucnosti. Uzece zlato a tek treba da napreduju. Sto samo pokazuje kakav je trener Boba Kovac. Koliko je legendarna ta generacija bila i sad ima naslednike.

kardiolog

pre 4 godine

ВЕЛИЧАНСТВЕНО!!!!!
Меч за одбојкашку историју !!!
Да ли смо уопште свесни..Французе у Паризу. СВАКА ЧАСТ!
Боба је дошао после Николе који је на свакој најави мечева добијао већи аплауз од било ког играча. Погледајте, Никола је све цинцулирао од Бате, Уроша, Џонија, није им дозвољавао да се размахну ил буду "звезде" није им веровао па чак ни Ивовићу са дуплим признањем у СЛ 2016, а који је управо њему поклонички веровао, тако да нису никако могли, ма колико урадили бити већи од великог Николе. А
Тренер је толико велики колико успе да створи веће од себе! Сада су ови исти спутавани, узвратили ваљано и маестрално поверење Боби. Дао им је оно што Никола није. Рекло би се, онај који их је баш мазио и толерисао све са Поткеом,Петром и исплатило се!!! Негде су уз пут угушени Лиске, Мајстор посебно Маре и Крсман. Али све има своју цену.
Бобо, свака част заиста си све засенио и мајсторски извео и заблистао у моменту ни мало лагодном када си тек узео екипу и када се очекује па и по мало сумња. МАЈСТОРСКИ!!!
БРАВОО
Заблистали сте сви!! Свака част!!!

Miki

pre 4 godine

Neverovatno je da pobednik evropskog prvenstva (manje od godinu dana pred olimpijske igre) ne ide direktno na OI. U svim drugim sportovima evropsko prvenstvo je ujedno i kvalifikacioni turnir.

bugi

pre 4 godine

jos nisu naucili da smo najjaci kada su svi protiv nas. To smo sinoc opet potvrdili.
Koliko sjajnih rezultata ne samo u sportu, vec i u drugim sferama zivota postizemo, u odnosu na broj stanovnika, jesmo neki fenomen.

Kukatilo

pre 4 godine

Sve si lepo napisao al ga pretera sa 20 hiljada Francuza. Ako verujemo Koletu sa arene koji je bio u Bersiju gledalaca je bilo 12574 a od tog broja osim Boričića bilo je bar koja desetina srpskoh navijača. Pretera ga za 6000.
Kole me je stvarno oduševio. Sa koliko strasti pa i otvorenog navijanja za Srbiju sam baš iznenadjen. Covek izgubio glas nakon poslednjeg poena. Za njegovog kolegu Edina sam procitao da je navijac Partizana a za Koleta ne znam cak ni da li je Srbin.
Za odbojkase i strucni stab sve pohvale. Osim fudbala Srbija je jedna od najjacih nacija u kolektivnom sportu sa loptom. Kosarka, odbojka, vaterpolo. Bravo.
(fenomen, 28. septembar 2019 08:45)

Ne znas da li je Nenad Kostic Srbin? Stvarno si fenomen, burazeru.

fenomen

pre 4 godine

ddpSrbende
Sve si lepo napisao al ga pretera sa 20 hiljada Francuza. Ako verujemo Koletu sa arene koji je bio u Bersiju gledalaca je bilo 12574 a od tog broja osim Boričića bilo je bar koja desetina srpskoh navijača. Pretera ga za 6000.
Kole me je stvarno oduševio. Sa koliko strasti pa i otvorenog navijanja za Srbiju sam baš iznenadjen. Covek izgubio glas nakon poslednjeg poena. Za njegovog kolegu Edina sam procitao da je navijac Partizana a za Koleta ne znam cak ni da li je Srbin.
Za odbojkase i strucni stab sve pohvale. Osim fudbala Srbija je jedna od najjacih nacija u kolektivnom sportu sa loptom. Kosarka, odbojka, vaterpolo. Bravo.

milos

pre 4 godine

Kakav glup raspored polufinala.
Slovenci sad imaju dan vise odmora, a to moze biti odlucujuce.
To ne sme tako da se radi, moraju oba polufinala biti istog dana!

True

pre 4 godine

Samo koja rec kao Vlade Djurovic - da se javnost spusti na zemlju. Prvo, bravo za trenera izmene su bile dobre. Nikola je bio trener pocetnik (isto kao Sale) i nije mogao da dostavi dovoljan doprinos. Uz to i gord, pa je smenio svoj strucni stab jedared. Tu skidam kapu drugim reprezentacijama: Poljska, Slovenija, Nemacka, Iran koji tradicionalno imaju strane trenere. Imas problem sa trenerom? Pa angazuj profesionalca, sta ima da se neko trenira na reprezentaciji. Dalje ko god se malo razume u stanje u muskoj odbojci mi smo u ozbiljnom problemu. Baza nam je 0, doslovce. Kod zenske odbojke suprotno - baza nema limit i samo ako se nastavi sa prosecnim radom bicemo u top 6 reprezentacija narednih 20 godina. Ne treba zaboraviti da je ova generacija (Bata, Uros, Jovovic, Lisinac i jos par njih) bila kadetski svetski sampion i treci juniorski tim sveta. Znaci top generacija koja daje rezultat sada. Mi posle njih nemamo nikoga i potrebno je upaliti ozbiljan alarm i sva sredstva, kapacitete i popularnost zenske odbojke iskoristiti za ozivljavanje muske. U suprotnom - necemo imati musku odbojku. A da nije bilo muske (Sidnej i sl) nikada zenska odbojka ne bi odskocila. Zato u savezu manje politike (a ima je!), manje uljuljkavanja sa ovim uspesima nego svi u gradove i sela i izvlacite tu decu napolje od kompjutera da se dohvate lopte.

Branko Potezica

pre 4 godine

Uzeo si zlato Kovače, Kovače , Kovačeee zajebi ostale.
Uzeo si zlato Kovače, Kovače , Kovačeee zajebi ostale.
Uzeo si zlato Kovače, Kovače , Kovačeee zajebi ostale.

KliftonToni

pre 4 godine

Него шта каже Л Екип? Која је репрезентсција најбољи противник за Француску у Финалу Европског првенства?

nevski

pre 4 godine

Slobodan Kovac je bio gospodin odbojkas, dok je igrao odbojku. Miran, uvek stalozen, tih, nenametljiv, a opet, ubitacan na terenu, pouzdan kada je najpotrebnije. Slobodan Kovac kao trener, ista osoba, samo jos malo zreliji, iskusniji, stariji.
Gospodine Kovac, momci znaju da igraju odbojku, samo je potrebno da sve osobine i radne navike koje Vas krase prenesete i na njih, jer, vi ste ne samo trener nego i pedagog i vodic ovim momcima.
Odbojka je nas trofejni sport, mislim, i nadam se, da nam tek predstoje trofeji i vrhunska dostignuca.
Budite sutra svi zajedno onakvi kakvi ste bili protiv Francuza, i uz malo srece i boziju pomoc, dobicemo Sloveniju, koja je btw zasluzeno u finalu.
Polako, strpljenja samo...

FilipCrtica

pre 4 godine

Ovo jeste velika ekipa i velika pobeda, medjutim nasa muska odbojka je u velikoj krizi i ove momke nema ko da nasledi.
Treba raditi na popularizaciji i pruzati podrsku i pomoc klubovima, koji su baza.

Hahahaha

pre 4 godine

My way
Ti se mec pratio na RTS, a ja na Areni. Moj komentator je bio iznenadjen, kako Francuzi imaju tako los prijem i da to nije uobicajeno za njih. Cak je i nave da u jednom setu, koji su nasi dobili 2, ili 3, da Francuzi imaju 25% prijema, nasi 20%. Sve je do komentatora i njegovog vidjenja stvari, njegove strucnosti.

Obican

pre 4 godine

Mi opet imamo odbojku ljudi vrhunske klase!E sad moramo da se preko tog zadnjeg turnira za OI plasiramo obavezno i posao je uradjen.Jucerasnja utakmica je bila prekretnica samo za jednu stvar a to je vracanje samopouzdanja.Bas me interesuje kako bi sad Italija prosla sa nama jer su Francuzi klasa za njih,ne bi 20 presli po setu.Samo da se plasiramo na OI pa onda....da se odlucuje ko je najbolji ko i sto je bila tradicija...Brazilci,Ameri ili mi....

Sima Strahota

pre 4 godine

Neki kmece kako je odbojka *nebitan sport* a u pariskoj hali 15.000 Francuza doslo da freneticno navija za svoje. Izgleda da je njima bitan.

slaviša šmigič

pre 4 godine

odbojka je sigurno najujednaceniji sport na svetu nema te reprezentacije koja moze biti sigurna ni da ce se kvalifikuje na prvenstvo sveta ili olimpiske igre za rzared kvalitetnije takmicenje od recimo rukometa koji nema ni blizu toliko publike kao u odbojci kad igraju reprezentacije ovde u ljubljani naprimer karte su se prodavale po 1000.eura a dvorana stozice je puvala po šavovima dvorana prima 20.hiljada ljudi dok je francusku bodrilo 30.hiljada ljudi pa to je za rukomet nemoguca misija nigde nema 2/3.hiljade navijaca u rukometu dvorane sitne ako dodje 1000 ljudi mozes skakati do plafona eto koliko je odbojka interesantnija od rukometa i dosta se primakla kosarci a na reprezentativnom nivou čak je pretekla kakvi glineni golubovi ili bocanje to sem hrvata neigra niko sem na amaterskom nivou uz gajbu piva plus karte i evo zabave ispred bloka pa i klikeranje je zanivljivo ako je zanimljivo bocanje ili jos gore pucanje u glinu pardon glinene golubove.

Alija Sirotanović

pre 4 godine

Šta znači kada si već bio selektor nekih repretentacija, na primer Irana i Slovenije. Eh, kada bi i u košarci imali nekog selektora koji je, isto tako trenirao neku zemlju iz tog kavkaskog regiona, npr. Gruziju i neku evropsku, eto može isto Sloveniju. Čekaj...

d

pre 4 godine

francuzi su igralu stvarno prredobro a mi smo bili bolji u svemu.nestvarno dobra odbojka i nestvarno puno emocija i kod jedni i kod drugi.ja ni se potukao da sam bio na terenu kad mi zakuca i iskezise u facu

Vedran

pre 4 godine

Ja ovo nikad nisam video do sada! Boskan je bukvalno bio 7 igrač na terenu.Stalno na liniji i uz svaki naš poen maltene ulazio u teren. Čak se i nameštao na prijem servisa kada je onaj tamnoputi francuz servirao.Ovo je stvarno super. Srbija osvaja prvenstvo. Srbija ide na olimpijadu. Ova generacija je to zaslužila. Nikad se ovakva ekipa neće ponoviti!

мики

pre 4 godine

Opet isti sladak problem ko i lani! Za koga sad da navijam? ???
(Urke iz Slovenije, 28. septembar 2019 10:00)

сваки Србин треба да навија искључиво за Србију. није битно где живиш и чији пасош имаш.

Mr. Bojangles

pre 4 godine

Kakav glup raspored polufinala.
Slovenci sad imaju dan vise odmora, a to moze biti odlucujuce.
To ne sme tako da se radi, moraju oba polufinala biti istog dana!
(milos, 28. septembar 2019 10:07)

Slažem se... donekle. Mi smo već na licu mesta, a Slovenci će taj dan odmora da provedu putujući, tako da se svodi otprilike na isto.

A sada osveta za basket... IDEEEMOOOO.

Galeb

pre 4 godine

Hahahaha, ma da, prosto dominiramo u drugim sferama zivota! Samo redjamo pobede! Verovatno zbog onog cuvenog inata!
(Jumko, 28. septembar 2019 10:32)

Koliko si ti druze nezadovoljan svojim zivotom...

Aleksa

pre 4 godine

Čestitke momcima na velikoj pobedi i već osvojenoj medalji. Ipak mislim da je Kovač precenjen u ovoj priči, nisu naši igrači juče počeli da igraju odbojku. Naravno im želim puno sreće u finalu i da završe ono što su odbojkašice započele;-).
(Suza, 28. septembar 2019 10:39)

Страшан коментар госпођо. Тако омаловажавајући за све, али мислим да није са злом намером. О тренеру да не причам, пошто је одбојка тимски спорт, са нагласком на тим. Умањили сте успех одбојкашица и одбојкаша - зашто би они "завршавали" то што су оне САМО започеле. Оне су свој посао завршиле, а и они ће свој. Све честитке свима на феноменалном резултату!!!

Lepo ozelenela trava da pasemo....

pre 4 godine

Možda vam nedostaju sve pobrojane stvari. Možda ni ne znate da igrate odbojku. Možda ima i boljih....Medjutim, vi braćo, imate za razliku od košarkaša dobrog trenera, imate m..a i volite zemlju za koju igrate. To vam daje viši nivo, na lestvici po kojjoj se penjete. Šta god da uradite u finalu, imate poštovanje nacije i gradjana.

slaviša šmigič

pre 4 godine

svaka čast grbiču na karijeri posebno igračkoj ali kao selektor nismo mogli imati boljeg izbora od kovača to je pravi čovek na pravom mestu koji zna istisnuti iz igraca više nego što su sposobni šteta što nije bio selektor tokom cele godine danas bi bili fantastično uigrana ekipa iako sam ja zadovoljan i ovim što smo uradili dosad samo nam netreba pljuvanje prema selektoru u slucaju,da izgubimo jer smo videli sloveniju u neverovatnom izdanju ako slovenija nebi izbacila ruse onda bi rusi lagano i glatko odneli zlato zato hvala sloveniji koja je omogucila i srbiji,da uzme zlato ako bude dan a bice uzasno tesko jer nismo imali odmora od jucer a ako neko zna kako igrati protiv slovenaca onda je to srbski selektor.

Zlatko

pre 4 godine

Ljudi, treba organizovati neku peticiju da se 20 % para koje država poklanja CZ i PAR prosledi sportovima u kojima smo sila. Da imamo jaku ligu, a ne da deca od 17-18 godina u režiji menadžera odlaze vani.

+41 x2

pre 4 godine

Da se ne lazemo, ovo nije prvi uspjeh ove ekipe.
Osvojili su oni i SL u konkurenciji sa Brazilom, SAD i evropskim kremom.
Jako dobar trener, ali ima i materijal.

Sumadinac91

pre 4 godine

Zamisli da komentarisem na hrvatskim i albanskim portalima i glumim ujkana i kapicu.Ne mogu da zamislim,nekako mi je gadno.
Makar i u mrznji lepo je sto se prodana deca secaju svojih cukundedova,bas pohvalno da pate za otadzbinom i korenima.To znaci da talibansko i katolicko ispiranje mozga nije unistilo srpsku dusu.
Hvala odbojkasima i na ovome,deca(Lesi) se vracaju kuci(5 put za 100 godina).

Jova

pre 4 godine

Drago mi je da nas baš sve nije zahvatila euforija te ponegdje provejava briga za budućnost naše odbojke. Dobro je to, treba gledati u budućnost ali nisam baš ubjedjena da je sve baš tako crno. Bila sam na utakmici naših i slovenaca na pripremnoj utakmici u Stožicama ( onoj prvoj, koja je bila otvorena za javnost ) i stvarno uživala u igri i jednih i drugih. Uzgred budi rećeno, jesu naši dobili u pet setova ali nisam stekla utisak da mogu izgubiti.

Nešto drugo bih rekla. Na tim pripremama su bili i mlađi igrači, mada niso previše igrali. Tu mislim na Batka, obećavajućeg dizača i Božidara Vučičevića, jako perspektivnog korektora. Obojica imaju, čini mi se, po devetnaest godina i veliki su potencijal. Usto je Božidar, koji je tu utakmicu bio u publici, jedno skromno i jako fino djete ( spremno se slikao kad sam ga zamolila za to ) a igrači su posle svake uspješne akcije slavili okrenuti njemu, dakle povezanost i drugarstvo je tu. A to je, u kolektivnim sportovima, najbitnije.

Nadam se da će ishod sutrašnjeg finala biti identičan tim odigranim utakmicama.

Pozdrav svima

Slobodan

pre 4 godine

Kada god je ovom narodu teško, kada se muči da objasni nekom drugom šta to znači biti Srbin, tu se pojavite VI i to učinite umjesto nas... Naklon i kapa do
poda, hvala što postojite i Vama i Vašim roditeljima, ponos ste naš.. Danas je tako lijepo biti Srbin a da ne moraš nikom ništa objašnjavati.. ?BANJA LUKA NE SPAVA

мики

pre 4 godine

Normalno je valjda da navijas za one koji su ti omogucili normalan život.
(Salaso, 28. septembar 2019 10:10)

као и свима другима, мама и тата су му омогућили живот, верујемо нормалан. Србин навија за Србију.

Srdjan Ffm

pre 4 godine

Pa ako cemo realno, nemamo top klasu primaca. Tu ne racunam napad, niti imamo libera ako poredimo sa recimo Francuzima, Poljacima... ali u odbojci uvek pobedjuje tim, uvek bilo uvek ce i biti. To je ono sto je odvaja od svih ostalih kolektivnih sportova. To, i da se igra i protiv protivnika i protiv gravitacije!

Xnodeh

pre 4 godine

Nije to nikakva lakrdija FIVB vec jednostavno ide onoliki broj ekipa koliko je dovoljno za kvalitetno takmicenje. Odbojka se igra i van evrope i to mnogo uspesnije nego u istoj e sad sto mi evropljani sebe smatramo bogom dani i sto mislimo da smo najbolji u svemu to je vec neki drugi padez.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Petar, 28. septembar 2019 11:18)

Lakrdija je.Da,za razliku od kukavnog rukometa u kojem su 20 godina vec konkurencija jedva 4-5 reprezentacije iskljucivo iz Evrope,u odbojci postoji 20-ak timova koji mogu svako svakog da pobede i pri tome su zastupljeni svi kontinenti.Sve je to tacno,ali FIVB je morala makar 5 mesta da da Evropi,pogotovo kada se ima u vidu da je Japan iz Azije vec automatski zauzeo jedno kao domacin.U Evropi imas velesile,Srbiju,Poljsku,Rusiju,Italiju,Francusku i jedna mora da izvisi zbog te odluke.Mnogo ce odbojka da izgubi ko god ne bude otisao na OI!Dakle,FIVB ne radi dobro!

Ivan

pre 4 godine

Drzava mora da ulozi sredstva u klupsku odbojku, kao i rukomet i vaterpolo. Sve manje zainteresovane dece za ove sportove. Nisu dovoljno privuceni, ne nudi im se perspektiva kroz to, okrecu se drugim stvarima. Zato imamo situaciju da u ovom timu gotovo da nema mladih igraca, osim Todorovica, svi imaju preko 25, ne pise nam se dobro posle ove generacije ako se nastavi ovim tempom.

kl

pre 4 godine

@kardiolog, 28. septembar 2019 10:20)

Lupaš za sve pare, a zašto toliko pažnje pridaješ sujeti i vidiš je u svakom govori tvoj nick...

Svetionik

pre 4 godine

Samo čekam da krenu čestitke državnog vrha za osvojenu medalju. Kad stignu u Beograd odmah prijem i slikanje. Sve se svodi na sticanje političkih poena. Odvratno!

Salaso

pre 4 godine

Opet isti sladak problem ko i lani! Za koga sad da navijam? ???
(Urke iz Slovenije, 28. septembar 2019 10:00)
Normalno je valjda da navijas za one koji su ti omogucili normalan život.

Suza

pre 4 godine

Čestitke momcima na velikoj pobedi i već osvojenoj medalji. Ipak mislim da je Kovač precenjen u ovoj priči, nisu naši igrači juče počeli da igraju odbojku. Naravno im želim puno sreće u finalu i da završe ono što su odbojkašice započele;-).

мики

pre 4 godine

Izgleda da Kovac cita ove komentare... Ne brini Bobo, sad slede pohvale, sutra opet pljuvanje!
(Jumko, 28. septembar 2019 08:23)

од тебе нико нема чему да се нада.

мики

pre 4 godine

Urke... Za koga god zelite. To je Vas izbor. Neka bolji pobedi.
(Boki, 28. septembar 2019 10:15)

нека бољи победи, све док је то Србија

nex

pre 4 godine

Peti set,Uros pravi servis gresku, gazi liniju, Boba ga grli, zeza se snjim, i smeju se kao da su na treningu. U fazonu, "nema veze, sapleo si se na liniju". A sve vreme zajedno sa primacima ceka servis u niskom stavu, pored linije.

Milan

pre 4 godine

@Xnodeh
Sve si u pravu za rezultate, gledano tako Nikola je bio uspešan selektor. Mi pod Nikolom nikad nismo gubili od slabijih, igrali smo stabilno, ono što je zaista bio problem je način na koji smo gubili te najvažnije utakmice. Osim EP 2017 i poraza od nemačke 3:2, nisu to bile neizvesne utakmice, jednostavno bi nas protivnik počistio sa terena. Ako bi i pružali otpor u prvom setu kasnije bi usledio pad bez povratka, nije bilo energije ni vere u preokret, nismo se vraćali kao juče u 2 i 5 setu. Pod nikolom smo i to uspevali u manje vaznim utakmicama, kao da smo imali psihološku barijeru u odlučujućim. To je i Nikola osetio i ipak gospodski odstupio

my way

pre 4 godine

My way
Ti se mec pratio na RTS, a ja na Areni. Moj komentator je bio iznenadjen, kako Francuzi imaju tako los prijem i da to nije uobicajeno za njih. Cak je i nave da u jednom setu, koji su nasi dobili 2, ili 3, da Francuzi imaju 25% prijema, nasi 20%. Sve je do komentatora i njegovog vidjenja stvari, njegove strucnosti.
(Hahahaha, 28. septembar 2019 10:35)

Ma ko se oslanja na komentatore i njihove procene, reziser je izbacivao zvanicnu statistiku jer cudom nije mogao da se nacudi, a mi Francuze deremo :)

Mirko

pre 4 godine

Tim je taj koji dobije ili izgubi, pojedinci su samo tu da odrade svoj dio posla ali u sklopu tima. To je ove godine falilo koœarkašima.

neki veliki dr

pre 4 godine

A smejemo se susjedima na glinenim golubovima. Ovde danima histerija oko nebitnog sporta kao sto je odbojka, al dobro, treba naci radost u necemu i utehu za licne neuspehe

War Inside My Head

pre 4 godine

@SlavišaŠmigič,pretpostavljam da si Srbin rođen u Sloveniji na osnovu gramatike i korišćenja slova č umjesto ć,samo da pitam kakav je osjećaj u vezi sutrašnjeg finala,vjerujem da ti nije baš lako?

Jumko nikad nije imao devojku

pre 4 godine

@
@bugi Hahahaha, ma da, prosto dominiramo u drugim sferama zivota! Samo redjamo pobede! Verovatno zbog onog cuvenog inata!
(Jumko, 28. septembar 2019 10:32)

Koji to mi?Mani se sporta,faramica i parovi su za tebe.Ali da ucestvujes.

War Inside My Head

pre 4 godine

@Urke,za koga li je Arno Gijon navijao u polufinalu,isto pitanje sam i Slaviši Šmigiču postavio,nije jednostavno,a možda i jeste,ili se drži one stare floskule nek pobijedi bolji i uživajmo u utakmici?

slaviša šmigič

pre 4 godine

da se nelazemo slovenija je favorit ove godine dugi niz godina slovenija je mnogo kaskala iza srbije u ovom trenutku su mnogo uigraniji ali verujem u kovaca koji poznaje slovenske igrace i da ce igraci isspostovati kovaca sve zavisi u kakvom cemo raspolozenju igrati posle teske utakmice sa francuzima a zlato uzima najbolja ekipa ili slovenci ili srbi na tribinama ce imati slovenija jaku podrsku jer dolazi ogroman broj navijaca cak jih ni cene neinteresuju bice tesko i zato sto su slovenci odmorniji a mi igrali 2.utakmice zaredom na 5.setova pa kad ste dosli dovde ajde da pokupimo zlato

Petar

pre 4 godine

Dodatna lakrdija je to sto FIVB od 12 mesta na OI,samo 4(!) mesta daje Evropi,te se prakticno mora dogoditi da neka jaka evropska selekcija izvisi.S obzirom da su se vec plasirale POL,ITA i RUS,vec je sada jasno da na OI 2020.sigurno nece igrati ili Francuska ili Srbija,a mozda cak i obe!!! Veliki je udarac za kvalitet odbojke na OI ako uzmemo u obzir prikazani nivo igre u polufinalu EP i nas i njih!
(Xnodeh, 28. septembar 2019 09:56)

Nije to nikakva lakrdija FIVB vec jednostavno ide onoliki broj ekipa koliko je dovoljno za kvalitetno takmicenje. Odbojka se igra i van evrope i to mnogo uspesnije nego u istoj e sad sto mi evropljani sebe smatramo bogom dani i sto mislimo da smo najbolji u svemu to je vec neki drugi padez.

Bodibond

pre 4 godine

Šta znači kada si već bio selektor nekih repretentacija, na primer Irana i Slovenije. Eh, kada bi i u košarci imali nekog selektora koji je, isto tako trenirao neku zemlju iz tog kavkaskog regiona, npr. Gruziju i neku evropsku, eto može isto Sloveniju. Čekaj...
(Alija Sirotanović, 28. septembar 2019 13:06)

Ne ne, ti cekaj, jel realno da poredis odbojku koju skoro niko ne prati i kosarku koju prati veci deo nacije? Neverovatno zaista.

Ekspert za odbojku

pre 4 godine

Dobra selekcija reprezentacija Srbije sa dvojicom pogrešnih igraca, 80% igre tima je postavio Grbic a Kovac je poentirao kao sto bih i ja da sam bio a njegovom mestu. Pobeda Nikole Grbica! Kovac je prosečan selektor.

Hahahaha

pre 4 godine

My way
Ne preteruj, nisu ih odrali, ali pobedili jesu. Ne znam, na Areni su imali drugacije podatke, verovatno zavisi ko prenosi. Cudio se koliko je los procenat prijema kod Francuza, za njihov kvalitet. Da li se mozda reziser cudio koliko su ih blokirali, ili mu je jedino cudan bio prijem? Po 5 setu nikako se ne bi reklo du su imali duplo bolji prijem Francuzi, ali ako statistika to kaze i reziser na RTS, onda je sigurno tako.

neki veliki dr

pre 4 godine

A smejemo se susjedima na glinenim golubovima. Ovde danima histerija oko nebitnog sporta kao sto je odbojka, al dobro, treba naci radost u necemu i utehu za licne neuspehe

Suza

pre 4 godine

Čestitke momcima na velikoj pobedi i već osvojenoj medalji. Ipak mislim da je Kovač precenjen u ovoj priči, nisu naši igrači juče počeli da igraju odbojku. Naravno im želim puno sreće u finalu i da završe ono što su odbojkašice započele;-).

Vedran

pre 4 godine

Ja ovo nikad nisam video do sada! Boskan je bukvalno bio 7 igrač na terenu.Stalno na liniji i uz svaki naš poen maltene ulazio u teren. Čak se i nameštao na prijem servisa kada je onaj tamnoputi francuz servirao.Ovo je stvarno super. Srbija osvaja prvenstvo. Srbija ide na olimpijadu. Ova generacija je to zaslužila. Nikad se ovakva ekipa neće ponoviti!

Salaso

pre 4 godine

Opet isti sladak problem ko i lani! Za koga sad da navijam? ???
(Urke iz Slovenije, 28. septembar 2019 10:00)
Normalno je valjda da navijas za one koji su ti omogucili normalan život.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Pre svega mi imamo vrhunskog selektora koji je njihovom selektoru pred 20000 Francuza,par sudija,i velikih nepravdi održao malu sportsku kliniku.Razvalio si ga i taktički,psihički,takmičarski...Želeo bih da potpišeš ugovor na narednih 30 godina.Pamtiće se dugi niz godina kako je mala Srbija utišala veliku Francusku u 1/2 finala EP u sred Pariza!!!

Bodibond

pre 4 godine

Šta znači kada si već bio selektor nekih repretentacija, na primer Irana i Slovenije. Eh, kada bi i u košarci imali nekog selektora koji je, isto tako trenirao neku zemlju iz tog kavkaskog regiona, npr. Gruziju i neku evropsku, eto može isto Sloveniju. Čekaj...
(Alija Sirotanović, 28. septembar 2019 13:06)

Ne ne, ti cekaj, jel realno da poredis odbojku koju skoro niko ne prati i kosarku koju prati veci deo nacije? Neverovatno zaista.

Petar

pre 4 godine

Dodatna lakrdija je to sto FIVB od 12 mesta na OI,samo 4(!) mesta daje Evropi,te se prakticno mora dogoditi da neka jaka evropska selekcija izvisi.S obzirom da su se vec plasirale POL,ITA i RUS,vec je sada jasno da na OI 2020.sigurno nece igrati ili Francuska ili Srbija,a mozda cak i obe!!! Veliki je udarac za kvalitet odbojke na OI ako uzmemo u obzir prikazani nivo igre u polufinalu EP i nas i njih!
(Xnodeh, 28. septembar 2019 09:56)

Nije to nikakva lakrdija FIVB vec jednostavno ide onoliki broj ekipa koliko je dovoljno za kvalitetno takmicenje. Odbojka se igra i van evrope i to mnogo uspesnije nego u istoj e sad sto mi evropljani sebe smatramo bogom dani i sto mislimo da smo najbolji u svemu to je vec neki drugi padez.

Ekspert za odbojku

pre 4 godine

Dobra selekcija reprezentacija Srbije sa dvojicom pogrešnih igraca, 80% igre tima je postavio Grbic a Kovac je poentirao kao sto bih i ja da sam bio a njegovom mestu. Pobeda Nikole Grbica! Kovac je prosečan selektor.

znanje-imanje

pre 4 godine

Ne znam kako se tako brzo uvuklo da su oni toliko fabulozni pa još nama obavezno pogubni. Ni primačka ni blokerska dijagonala im nemaju prednost u odnosu na nas, kamerunac i Uroš su tu negde, nemaju ni bog zna kakvu klupu. Imaju vidnu prednost u ruskom liberu, možda i veću nego što je naša prednost na korektoru.
Oni su u zadnje vreme bili uspešniji ne zato nego jer su bili više tim i bolje psihologije. Čim to nije više tako kao npr. sinoć - tu smo negde. Pa je onda prevagnulo i to što smo mi odradili pritisak favorita pa odatle lošu igru sa Ukrajinom, a na njih se svalilo sada.
Veliki igrači nisu obavezno veliki treneri a izvesno dok još, kao Nikola ili Sale u basketu, vuku auru svoje veličine sa sobom smetnja su za tim. (Zato je tek sada, sa manje toga a više iskustva i znanja, Đorđević bio najmanje loš, ali dosada je imao i sreće a sada ne.)
Boba je logično vratio iskusnijeg libera u finišu - i odmah se korigovao kada je ovaj krenuo da nam gubi meč! Izvukao je Petrića pa malo i Jovovića u 4. setu, dok francuz nikako nije mogao da nađe trenutak da izvede Ngapeta. I time je prelomljen 5. set.
To kako je iskoristio iako ne baš u formi Ivovića - e to nismo radili onomad. Isuviše je Bermudski trougao Kvisko-Nikola-Vanja posedovao reprezentaciju i nisu izlazili nikad, a da je samo malo upravo Boba igrao bili bi tada zlatni non-stop. Pogotovu pod Gajićem. Kakav je ovaj razvoj događaja bumerang sudbine!
Kao što rekoh pobeda Slovenije je značila da smo ili prvi ili četvrti...

Branko Potezica

pre 4 godine

Uzeo si zlato Kovače, Kovače , Kovačeee zajebi ostale.
Uzeo si zlato Kovače, Kovače , Kovačeee zajebi ostale.
Uzeo si zlato Kovače, Kovače , Kovačeee zajebi ostale.

bugi

pre 4 godine

jos nisu naucili da smo najjaci kada su svi protiv nas. To smo sinoc opet potvrdili.
Koliko sjajnih rezultata ne samo u sportu, vec i u drugim sferama zivota postizemo, u odnosu na broj stanovnika, jesmo neki fenomen.

fenomen

pre 4 godine

ddpSrbende
Sve si lepo napisao al ga pretera sa 20 hiljada Francuza. Ako verujemo Koletu sa arene koji je bio u Bersiju gledalaca je bilo 12574 a od tog broja osim Boričića bilo je bar koja desetina srpskoh navijača. Pretera ga za 6000.
Kole me je stvarno oduševio. Sa koliko strasti pa i otvorenog navijanja za Srbiju sam baš iznenadjen. Covek izgubio glas nakon poslednjeg poena. Za njegovog kolegu Edina sam procitao da je navijac Partizana a za Koleta ne znam cak ni da li je Srbin.
Za odbojkase i strucni stab sve pohvale. Osim fudbala Srbija je jedna od najjacih nacija u kolektivnom sportu sa loptom. Kosarka, odbojka, vaterpolo. Bravo.

slaviša šmigič

pre 4 godine

odbojka je sigurno najujednaceniji sport na svetu nema te reprezentacije koja moze biti sigurna ni da ce se kvalifikuje na prvenstvo sveta ili olimpiske igre za rzared kvalitetnije takmicenje od recimo rukometa koji nema ni blizu toliko publike kao u odbojci kad igraju reprezentacije ovde u ljubljani naprimer karte su se prodavale po 1000.eura a dvorana stozice je puvala po šavovima dvorana prima 20.hiljada ljudi dok je francusku bodrilo 30.hiljada ljudi pa to je za rukomet nemoguca misija nigde nema 2/3.hiljade navijaca u rukometu dvorane sitne ako dodje 1000 ljudi mozes skakati do plafona eto koliko je odbojka interesantnija od rukometa i dosta se primakla kosarci a na reprezentativnom nivou čak je pretekla kakvi glineni golubovi ili bocanje to sem hrvata neigra niko sem na amaterskom nivou uz gajbu piva plus karte i evo zabave ispred bloka pa i klikeranje je zanivljivo ako je zanimljivo bocanje ili jos gore pucanje u glinu pardon glinene golubove.

Alija Sirotanović

pre 4 godine

Šta znači kada si već bio selektor nekih repretentacija, na primer Irana i Slovenije. Eh, kada bi i u košarci imali nekog selektora koji je, isto tako trenirao neku zemlju iz tog kavkaskog regiona, npr. Gruziju i neku evropsku, eto može isto Sloveniju. Čekaj...

Mikula

pre 4 godine

Nemamo mi više ekipu ma ko bio selektor. Ide odbojka ka rukometu to jest ka suvom amaterizmu i igranju iz čiste zabave i ljubava pred praznim tribinama. A pre samo deceniju odbojkaši su bili nacionalni heroji i zvezde od Grbića, kviska Vujovića, preko Miljkovića........(wve, 16. avgust 2019 11:56) # Link komentaraOvaj komentar je bio prvi na listi preporučenih sa preko 500 glasova i samo 20-ak glasova protiv, kad je Grbić bio smenjen. Sledeći su bili u istom stilu, protiv saveza, igrača, Kovača... eto kakvi smo mi... samo da se pljune, bez imalo racionalnog razmišljanja.

Hahahaha

pre 4 godine

My way
Ti se mec pratio na RTS, a ja na Areni. Moj komentator je bio iznenadjen, kako Francuzi imaju tako los prijem i da to nije uobicajeno za njih. Cak je i nave da u jednom setu, koji su nasi dobili 2, ili 3, da Francuzi imaju 25% prijema, nasi 20%. Sve je do komentatora i njegovog vidjenja stvari, njegove strucnosti.

ArtuDitu

pre 4 godine

Osim odlične odbojke mogli smo da vidimo šta znači dobra atmosfera, kako igrači sa klupe skaču na svaki poen, kako Kovač hrabri i bodri svoje i igrače i smiruje ih kada je to potrebno. Tačnije videli smo sve ono što nismo mogli na SP u Kini.

Novosadjanin

pre 4 godine

Ljudi moji koliko sam srecan zbog ovih momaka, kako su igrali u nemogucim uslovima. Svaka im cast, treba da budu primer kolegama u drugim sportovima kako se igra timski i za Srbiju. I da uzmu srebro, za mene su zlatni :-)

slaviša šmigič

pre 4 godine

svaka čast grbiču na karijeri posebno igračkoj ali kao selektor nismo mogli imati boljeg izbora od kovača to je pravi čovek na pravom mestu koji zna istisnuti iz igraca više nego što su sposobni šteta što nije bio selektor tokom cele godine danas bi bili fantastično uigrana ekipa iako sam ja zadovoljan i ovim što smo uradili dosad samo nam netreba pljuvanje prema selektoru u slucaju,da izgubimo jer smo videli sloveniju u neverovatnom izdanju ako slovenija nebi izbacila ruse onda bi rusi lagano i glatko odneli zlato zato hvala sloveniji koja je omogucila i srbiji,da uzme zlato ako bude dan a bice uzasno tesko jer nismo imali odmora od jucer a ako neko zna kako igrati protiv slovenaca onda je to srbski selektor.

Hahahaha

pre 4 godine

My way
Ne preteruj, nisu ih odrali, ali pobedili jesu. Ne znam, na Areni su imali drugacije podatke, verovatno zavisi ko prenosi. Cudio se koliko je los procenat prijema kod Francuza, za njihov kvalitet. Da li se mozda reziser cudio koliko su ih blokirali, ili mu je jedino cudan bio prijem? Po 5 setu nikako se ne bi reklo du su imali duplo bolji prijem Francuzi, ali ako statistika to kaze i reziser na RTS, onda je sigurno tako.

my way

pre 4 godine

Управо тако! У оба полуфинала победиле су екипе. Покривали су сви момци и своје и недостатке саиграча, играли енергично, храбро, борили се максимално један за другог и за Србију и да и су и изгубили, "А" нико не би требао да им каже. Наш пријем је примера ради најгори од све 24 екипе на турниру. Јуче режисер није могао да се начуди и довољно пута да покаже наше упола мање проценте савршеног и позитивног приема од Француза, али ето ту је најоспораванији од свих овде, техничар Јововић био да испегла ствар. Момци су играли сјајну одбрану, одлично блокирали, нападали, сервирали... врхунска партија једне екипе у којој заиста ниједног појединца није могуће издвојити! Свака част још једном момцима и Боби!

Gandra Šajkaš

pre 4 godine

Ja ovo nikad nisam video do sada! Boskan je bukvalno bio 7 igrač na terenu.Stalno na liniji i uz svaki naš poen maltene ulazio u teren. Čak se i nameštao na prijem servisa kada je onaj tamnoputi francuz servirao.Ovo je stvarno super. Srbija osvaja prvenstvo. Srbija ide na olimpijadu. Ova generacija je to zaslužila. Nikad se ovakva ekipa neće ponoviti!
(Vedran, 28. septembar 2019 08:33)

Boškan,m? cccc

Stara kuka

pre 4 godine

@neki veliki dr

Sem fudbala,kosarke i tenisa svi ostali sportovi su druga liga po polularnosti.Cak ni atletika ne moze da im pridje.Ali reci da je odbojka smesna i porediti sa glinenim golubovima je degutantno.Znas li ti ko sve igra odbojku?Znas li ti da je to timski sport koji je najrasprostranjeniji na planeti?Ocito ne znas.Brazil,USA,Rusija,Kina,Iran,Kanada,Argentina,Francuska,Italija,Holandija,Poljska...svi igraju odbojku,svi jaki (sem Kine u muskoj konkurenciji).

milos

pre 4 godine

Kakav glup raspored polufinala.
Slovenci sad imaju dan vise odmora, a to moze biti odlucujuce.
To ne sme tako da se radi, moraju oba polufinala biti istog dana!

мики

pre 4 godine

Opet isti sladak problem ko i lani! Za koga sad da navijam? ???
(Urke iz Slovenije, 28. septembar 2019 10:00)

сваки Србин треба да навија искључиво за Србију. није битно где живиш и чији пасош имаш.

kardiolog

pre 4 godine

ВЕЛИЧАНСТВЕНО!!!!!
Меч за одбојкашку историју !!!
Да ли смо уопште свесни..Французе у Паризу. СВАКА ЧАСТ!
Боба је дошао после Николе који је на свакој најави мечева добијао већи аплауз од било ког играча. Погледајте, Никола је све цинцулирао од Бате, Уроша, Џонија, није им дозвољавао да се размахну ил буду "звезде" није им веровао па чак ни Ивовићу са дуплим признањем у СЛ 2016, а који је управо њему поклонички веровао, тако да нису никако могли, ма колико урадили бити већи од великог Николе. А
Тренер је толико велики колико успе да створи веће од себе! Сада су ови исти спутавани, узвратили ваљано и маестрално поверење Боби. Дао им је оно што Никола није. Рекло би се, онај који их је баш мазио и толерисао све са Поткеом,Петром и исплатило се!!! Негде су уз пут угушени Лиске, Мајстор посебно Маре и Крсман. Али све има своју цену.
Бобо, свака част заиста си све засенио и мајсторски извео и заблистао у моменту ни мало лагодном када си тек узео екипу и када се очекује па и по мало сумња. МАЈСТОРСКИ!!!
БРАВОО
Заблистали сте сви!! Свака част!!!

Kukatilo

pre 4 godine

Sve si lepo napisao al ga pretera sa 20 hiljada Francuza. Ako verujemo Koletu sa arene koji je bio u Bersiju gledalaca je bilo 12574 a od tog broja osim Boričića bilo je bar koja desetina srpskoh navijača. Pretera ga za 6000.
Kole me je stvarno oduševio. Sa koliko strasti pa i otvorenog navijanja za Srbiju sam baš iznenadjen. Covek izgubio glas nakon poslednjeg poena. Za njegovog kolegu Edina sam procitao da je navijac Partizana a za Koleta ne znam cak ni da li je Srbin.
Za odbojkase i strucni stab sve pohvale. Osim fudbala Srbija je jedna od najjacih nacija u kolektivnom sportu sa loptom. Kosarka, odbojka, vaterpolo. Bravo.
(fenomen, 28. septembar 2019 08:45)

Ne znas da li je Nenad Kostic Srbin? Stvarno si fenomen, burazeru.

jedi taj sendvič i ne kucaj masnim prstima!

pre 4 godine

"Pamtiće se dugi niz godina kako je mala Srbija utišala veliku Francusku u 1/2 finala EP u sred Pariza!!!"

Ovo je odbojka a ne nadmetanje nacija u veličini.
Po kojim to parametrima je Srbija mala kada je odbojka u pitanju? Gledajući rezultate od 1995. do danas Srbija je Evropska velesila i prema rezultatima i prema kontinuitetu rezultata. Stoga, da je mala Srbija utišala veliku Francusku jednostavno ne pije vodu, u odbojci smo veći od njih!
Kada će u svest naših ljudi ući pojam o sopstvenoj veličini umesto patetičnih pokušaja samodokazivanja za kojima (bar u ovom slučaju) nema potrebe?
Srećom, ovi momci su svesni veličine kojoj pripadaju i zbog toga prave ovakve uspehe. Nisu izašli na teren da se ne obrukaju, već da pobede i na tome im veliko hvala.

FilipCrtica

pre 4 godine

Ovo jeste velika ekipa i velika pobeda, medjutim nasa muska odbojka je u velikoj krizi i ove momke nema ko da nasledi.
Treba raditi na popularizaciji i pruzati podrsku i pomoc klubovima, koji su baza.

Lepo ozelenela trava da pasemo....

pre 4 godine

Možda vam nedostaju sve pobrojane stvari. Možda ni ne znate da igrate odbojku. Možda ima i boljih....Medjutim, vi braćo, imate za razliku od košarkaša dobrog trenera, imate m..a i volite zemlju za koju igrate. To vam daje viši nivo, na lestvici po kojjoj se penjete. Šta god da uradite u finalu, imate poštovanje nacije i gradjana.

lady in red

pre 4 godine

Kakav selektor, kako pametne reci, ovo mozemo svi mi primeniti u svakodnevnom zivotu. p.s. Pozdrav iz Ljubljane, tu vas bodrim do kraja!!!

Galeb

pre 4 godine

Hahahaha, ma da, prosto dominiramo u drugim sferama zivota! Samo redjamo pobede! Verovatno zbog onog cuvenog inata!
(Jumko, 28. septembar 2019 10:32)

Koliko si ti druze nezadovoljan svojim zivotom...

True

pre 4 godine

Samo koja rec kao Vlade Djurovic - da se javnost spusti na zemlju. Prvo, bravo za trenera izmene su bile dobre. Nikola je bio trener pocetnik (isto kao Sale) i nije mogao da dostavi dovoljan doprinos. Uz to i gord, pa je smenio svoj strucni stab jedared. Tu skidam kapu drugim reprezentacijama: Poljska, Slovenija, Nemacka, Iran koji tradicionalno imaju strane trenere. Imas problem sa trenerom? Pa angazuj profesionalca, sta ima da se neko trenira na reprezentaciji. Dalje ko god se malo razume u stanje u muskoj odbojci mi smo u ozbiljnom problemu. Baza nam je 0, doslovce. Kod zenske odbojke suprotno - baza nema limit i samo ako se nastavi sa prosecnim radom bicemo u top 6 reprezentacija narednih 20 godina. Ne treba zaboraviti da je ova generacija (Bata, Uros, Jovovic, Lisinac i jos par njih) bila kadetski svetski sampion i treci juniorski tim sveta. Znaci top generacija koja daje rezultat sada. Mi posle njih nemamo nikoga i potrebno je upaliti ozbiljan alarm i sva sredstva, kapacitete i popularnost zenske odbojke iskoristiti za ozivljavanje muske. U suprotnom - necemo imati musku odbojku. A da nije bilo muske (Sidnej i sl) nikada zenska odbojka ne bi odskocila. Zato u savezu manje politike (a ima je!), manje uljuljkavanja sa ovim uspesima nego svi u gradove i sela i izvlacite tu decu napolje od kompjutera da se dohvate lopte.

lala debelog stomaka

pre 4 godine

@ Izgleda da Kovac cita ove komentare... Ne brini Bobo, sad slede pohvale, sutra opet pljuvanje!
(Jumko, 28. septembar 2019 08:23)

Znamo da ti je tesko,ali smiri se,udahni.Rekao si da ce nas Francuzi odvaliti 3:0.Videli smo.

Stara kuka

pre 4 godine

Momci i Bobi puno srece u finalu.Medalja je tu,bice tesko uzeti zlato jer Slovenci igraju kao u transu.Imamo sanse naravno.Ali ono sto bih najvise vole je da ova ekipa ode na OI u Tokio.Pice mnogo dobre odbojke.

nebaCar

pre 4 godine

Ja ovo nikad nisam video do sada! Boskan je bukvalno bio 7 igrač na terenu.Stalno na liniji i uz svaki naš poen maltene ulazio u teren. Čak se i nameštao na prijem servisa kada je onaj tamnoputi francuz servirao.Ovo je stvarno super. Srbija osvaja prvenstvo. Srbija ide na olimpijadu. Ova generacija je to zaslužila. Nikad se ovakva ekipa neće ponoviti!
(Vedran, 28. septembar 2019 08:33)

Boškan,m? cccc
(Gandra Šajkaš, 28. septembar 2019 09:00)

Ma pomešao ga s Batezom ... :))

Gandalf

pre 4 godine

Odlično su Bobini momci odradili posao, to je istina. Sjajno su pokrili nedostatke svojih saigraca, i to je istina. Ali činjenica je da nam prijem nije dovoljno dobar. Tu nema priče. Majstorović treba mnogo bolje. Libero je i zato on prvi od svih. Ono u meču protiv Ukrajine kad je Majstorović izgubio živce a Boba uveo Pekovića, odlično je odradio posao. Sasvim sigurno bi sa boljim prijemom i Jovovic mogao puno bolje. Ovako vrlo često juri loptu po terenu. Izuzev prijema, sve ostalo je kod nas na odličnom nivou. U vezi servisa... jednostavno je to - kad se mnogo reskira servisom, može se dosta i gresiti. Treba imati u vidu da je to kao u tenisu - ili krene u meču ili ne. Svi su govorili kako nam tim ništa ne valja nakon izgubljene utakmice protiv Italije i nekvalifikcija na OI. Ljudi, jedna utakmica protiv Italije. Pa nije to smak sveta. I tada i pred ovo polufinale sam bila mišljenje da mi IMAMO kvalitet i da možemo pobediti! Na nekim pozicijama smo malo tanji, ali zato smo na drugim svetska klasa. Bravo za momke i Bobu. Bravo i za Nikolu. Sve su to kvalitetni igrači i treneri. I Nikola je dobro držao ekipu. Mozda je malo ponestalo hemije, ali nije u redu za njega govoriti da je loš. Uostalom, sa "Nikolinom" selekcijom igrača je i Boba sinoć pobedio. Pa ne može biti onda da je Nikola bio toliko los.

Ares

pre 4 godine

Za one koji pricaju da je odbojka ne bitan sport treba im napomenuti da je po broju registrovanih igraca na drugom mestu od svih sportova iza fudbala I da je ovo globalan sport.Jedan od retkih sportova u kojem Evropa nema apsolutnu dominaciju zbog veoma jake konkurenciju americkih I azijskih selekcija.Za zenski deo populacije najboljih I najkorisniji sport.Oni koji ga ne vole neka ne lupaju I neka gledaju bocanje.Hvala bogu da smo pobedili jer sam posle cetvrtfinala rekao da smo takva ekipa koja moze svakog pobediti ali i od svakog izgubiti.Srecno sampioni u finalu!

Dusan

pre 4 godine

Ovi momci jos nisu na 100 posto svojih mogucnosti. Uzece zlato a tek treba da napreduju. Sto samo pokazuje kakav je trener Boba Kovac. Koliko je legendarna ta generacija bila i sad ima naslednike.

kl

pre 4 godine

@kardiolog, 28. septembar 2019 10:20)

Lupaš za sve pare, a zašto toliko pažnje pridaješ sujeti i vidiš je u svakom govori tvoj nick...

Aleksa

pre 4 godine

Čestitke momcima na velikoj pobedi i već osvojenoj medalji. Ipak mislim da je Kovač precenjen u ovoj priči, nisu naši igrači juče počeli da igraju odbojku. Naravno im želim puno sreće u finalu i da završe ono što su odbojkašice započele;-).
(Suza, 28. septembar 2019 10:39)

Страшан коментар госпођо. Тако омаловажавајући за све, али мислим да није са злом намером. О тренеру да не причам, пошто је одбојка тимски спорт, са нагласком на тим. Умањили сте успех одбојкашица и одбојкаша - зашто би они "завршавали" то што су оне САМО започеле. Оне су свој посао завршиле, а и они ће свој. Све честитке свима на феноменалном резултату!!!

Howard Spring

pre 4 godine

Pamtim ga kao mirnog i nenametljivog igrača u reprezentaciji, zajedno sa Kviskom, a kao suprotnost temperamentnom Vanji Grbiću. Sada me je iznenadio, on ume da proslavi važan poen, digne ekipu, a najluđi mi je kad stane pored terena u stav primača servisa. On je ekipi kao sedmi igrač. Svaka čast i treneru i igračima!

Miki

pre 4 godine

Neverovatno je da pobednik evropskog prvenstva (manje od godinu dana pred olimpijske igre) ne ide direktno na OI. U svim drugim sportovima evropsko prvenstvo je ujedno i kvalifikacioni turnir.

Zli naucnik satiricar

pre 4 godine

A smejemo se susjedima na glinenim golubovima. Ovde danima histerija oko nebitnog sporta kao sto je odbojka, al dobro, treba naci radost u necemu i utehu za licne neuspehe
(neki veliki dr, 28. septembar 2019 09:13)

Povlacenje paralele izmedju takmicenja u gadjanju glinenih golubova i odbojke je budalastina svemirskih razmera jer je odbojka daleko popularniji sport. A,izjava kako jeste nebitan te diskvalifikuje iz svakog daljeg ozbiljnog razgovora. I ne smejes se ti susedima, susjedu, vec mi tebi. Dobar pokusaj u svakom slucaju ili ne. 😂

slaviša šmigič

pre 4 godine

da se nelazemo slovenija je favorit ove godine dugi niz godina slovenija je mnogo kaskala iza srbije u ovom trenutku su mnogo uigraniji ali verujem u kovaca koji poznaje slovenske igrace i da ce igraci isspostovati kovaca sve zavisi u kakvom cemo raspolozenju igrati posle teske utakmice sa francuzima a zlato uzima najbolja ekipa ili slovenci ili srbi na tribinama ce imati slovenija jaku podrsku jer dolazi ogroman broj navijaca cak jih ni cene neinteresuju bice tesko i zato sto su slovenci odmorniji a mi igrali 2.utakmice zaredom na 5.setova pa kad ste dosli dovde ajde da pokupimo zlato

мики

pre 4 godine

Izgleda da Kovac cita ove komentare... Ne brini Bobo, sad slede pohvale, sutra opet pljuvanje!
(Jumko, 28. septembar 2019 08:23)

од тебе нико нема чему да се нада.

Srdjan Ffm

pre 4 godine

Pa ako cemo realno, nemamo top klasu primaca. Tu ne racunam napad, niti imamo libera ako poredimo sa recimo Francuzima, Poljacima... ali u odbojci uvek pobedjuje tim, uvek bilo uvek ce i biti. To je ono sto je odvaja od svih ostalih kolektivnih sportova. To, i da se igra i protiv protivnika i protiv gravitacije!

Obican

pre 4 godine

Mi opet imamo odbojku ljudi vrhunske klase!E sad moramo da se preko tog zadnjeg turnira za OI plasiramo obavezno i posao je uradjen.Jucerasnja utakmica je bila prekretnica samo za jednu stvar a to je vracanje samopouzdanja.Bas me interesuje kako bi sad Italija prosla sa nama jer su Francuzi klasa za njih,ne bi 20 presli po setu.Samo da se plasiramo na OI pa onda....da se odlucuje ko je najbolji ko i sto je bila tradicija...Brazilci,Ameri ili mi....

jako i do samog kraja

pre 4 godine

Ma videlo se na prvu da je Boba prava stvar. Nikoli se ne oduzima ništa naravno ali nije jeres reći da je Boba klasa iznad i da može da nas vodi do zlata. I vodiće. Sve onako u stavu, ma neverovatano.

Za mesec dana je očistio glave posle Barija i časa odbojke Italijana i dođeš i prebiješ Ngapea, Bojea a ludog Ženju Grebenjikova 3h izvozvaš po Bersiju.

Hvala ti Bobo, idemo po taj pehar!

Srbija!

Sumadinac91

pre 4 godine

Zamisli da komentarisem na hrvatskim i albanskim portalima i glumim ujkana i kapicu.Ne mogu da zamislim,nekako mi je gadno.
Makar i u mrznji lepo je sto se prodana deca secaju svojih cukundedova,bas pohvalno da pate za otadzbinom i korenima.To znaci da talibansko i katolicko ispiranje mozga nije unistilo srpsku dusu.
Hvala odbojkasima i na ovome,deca(Lesi) se vracaju kuci(5 put za 100 godina).

Ivan

pre 4 godine

Drzava mora da ulozi sredstva u klupsku odbojku, kao i rukomet i vaterpolo. Sve manje zainteresovane dece za ove sportove. Nisu dovoljno privuceni, ne nudi im se perspektiva kroz to, okrecu se drugim stvarima. Zato imamo situaciju da u ovom timu gotovo da nema mladih igraca, osim Todorovica, svi imaju preko 25, ne pise nam se dobro posle ove generacije ako se nastavi ovim tempom.

Jumko nikad nije imao devojku

pre 4 godine

@
@bugi Hahahaha, ma da, prosto dominiramo u drugim sferama zivota! Samo redjamo pobede! Verovatno zbog onog cuvenog inata!
(Jumko, 28. septembar 2019 10:32)

Koji to mi?Mani se sporta,faramica i parovi su za tebe.Ali da ucestvujes.

Svetionik

pre 4 godine

Samo čekam da krenu čestitke državnog vrha za osvojenu medalju. Kad stignu u Beograd odmah prijem i slikanje. Sve se svodi na sticanje političkih poena. Odvratno!

Sima Strahota

pre 4 godine

Neki kmece kako je odbojka *nebitan sport* a u pariskoj hali 15.000 Francuza doslo da freneticno navija za svoje. Izgleda da je njima bitan.

Mr. Bojangles

pre 4 godine

Kakav glup raspored polufinala.
Slovenci sad imaju dan vise odmora, a to moze biti odlucujuce.
To ne sme tako da se radi, moraju oba polufinala biti istog dana!
(milos, 28. septembar 2019 10:07)

Slažem se... donekle. Mi smo već na licu mesta, a Slovenci će taj dan odmora da provedu putujući, tako da se svodi otprilike na isto.

A sada osveta za basket... IDEEEMOOOO.

KliftonToni

pre 4 godine

Него шта каже Л Екип? Која је репрезентсција најбољи противник за Француску у Финалу Европског првенства?

Xnodeh

pre 4 godine

Neverovatno je kako se na ovom sajtu vec izvesno vreme redovno pisalo kako je muska odbojka u "velikoj" krizi,kako smo daleko od svetskog vrha,prosek,kako sa najboljim reprezentacijama nemamo sta da trazimo itd.E sad,tacno jeste da smo mi pod Grbicem igrali promenljivo,ali apsolutno nijednom se nismo udaljili od vrha.Za 4 godine,mi smo igrali finale SL 2015.,osvojili SL 2016.,uzeli bronzu na EP 2017.,uz samo jedan poraz na turniru,te igrali polufinale SP 2018.godine,gde smo ostali bez medalje,ali 4.mesto je i dalje svetski vrh,a samo nijanse su u tom trenutku nas udaljile od medalje.I evo ove 2019.,najmanje finale EP,a mirise i na zlato! Mozda su neki ovde musku odbojku gledali iz perspektive devojaka koje su vezale tri zlatne medalje i srebro sa OI,pa im je muska selekcija iz tog ugla izgledala "siromasno" sa rezultatima.Konstantno smo u vrhu.Jedini veliki kiks,tu se slazem,bilo je propustanje OI u Riju 2016.Medjutim,poznato je da su odbojkaske kval. za OI najteze na svetu,te se i to desava.Niko nema zagarantovano mesto na OI i pored kontinentalnih titula,vec svi idu u kval..Dodatna lakrdija je to sto FIVB od 12 mesta na OI,samo 4(!) mesta daje Evropi,te se prakticno mora dogoditi da neka jaka evropska selekcija izvisi.S obzirom da su se vec plasirale POL,ITA i RUS,vec je sada jasno da na OI 2020.sigurno nece igrati ili Francuska ili Srbija,a mozda cak i obe!!! Veliki je udarac za kvalitet odbojke na OI ako uzmemo u obzir prikazani nivo igre u polufinalu EP i nas i njih!

Nenad

pre 4 godine

He,he he
Sta bi tek bilo da imamo primace, libera, tehnicara... Bravo majstori. Ma ne bravo, doktori odbojke. Sto bi reli "E tako se to radi".

мики

pre 4 godine

Normalno je valjda da navijas za one koji su ti omogucili normalan život.
(Salaso, 28. septembar 2019 10:10)

као и свима другима, мама и тата су му омогућили живот, верујемо нормалан. Србин навија за Србију.

d

pre 4 godine

francuzi su igralu stvarno prredobro a mi smo bili bolji u svemu.nestvarno dobra odbojka i nestvarno puno emocija i kod jedni i kod drugi.ja ni se potukao da sam bio na terenu kad mi zakuca i iskezise u facu

Xnodeh

pre 4 godine

Nije to nikakva lakrdija FIVB vec jednostavno ide onoliki broj ekipa koliko je dovoljno za kvalitetno takmicenje. Odbojka se igra i van evrope i to mnogo uspesnije nego u istoj e sad sto mi evropljani sebe smatramo bogom dani i sto mislimo da smo najbolji u svemu to je vec neki drugi padez.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Petar, 28. septembar 2019 11:18)

Lakrdija je.Da,za razliku od kukavnog rukometa u kojem su 20 godina vec konkurencija jedva 4-5 reprezentacije iskljucivo iz Evrope,u odbojci postoji 20-ak timova koji mogu svako svakog da pobede i pri tome su zastupljeni svi kontinenti.Sve je to tacno,ali FIVB je morala makar 5 mesta da da Evropi,pogotovo kada se ima u vidu da je Japan iz Azije vec automatski zauzeo jedno kao domacin.U Evropi imas velesile,Srbiju,Poljsku,Rusiju,Italiju,Francusku i jedna mora da izvisi zbog te odluke.Mnogo ce odbojka da izgubi ko god ne bude otisao na OI!Dakle,FIVB ne radi dobro!

мики

pre 4 godine

Urke... Za koga god zelite. To je Vas izbor. Neka bolji pobedi.
(Boki, 28. septembar 2019 10:15)

нека бољи победи, све док је то Србија

War Inside My Head

pre 4 godine

@SlavišaŠmigič,pretpostavljam da si Srbin rođen u Sloveniji na osnovu gramatike i korišćenja slova č umjesto ć,samo da pitam kakav je osjećaj u vezi sutrašnjeg finala,vjerujem da ti nije baš lako?

Jova

pre 4 godine

Drago mi je da nas baš sve nije zahvatila euforija te ponegdje provejava briga za budućnost naše odbojke. Dobro je to, treba gledati u budućnost ali nisam baš ubjedjena da je sve baš tako crno. Bila sam na utakmici naših i slovenaca na pripremnoj utakmici u Stožicama ( onoj prvoj, koja je bila otvorena za javnost ) i stvarno uživala u igri i jednih i drugih. Uzgred budi rećeno, jesu naši dobili u pet setova ali nisam stekla utisak da mogu izgubiti.

Nešto drugo bih rekla. Na tim pripremama su bili i mlađi igrači, mada niso previše igrali. Tu mislim na Batka, obećavajućeg dizača i Božidara Vučičevića, jako perspektivnog korektora. Obojica imaju, čini mi se, po devetnaest godina i veliki su potencijal. Usto je Božidar, koji je tu utakmicu bio u publici, jedno skromno i jako fino djete ( spremno se slikao kad sam ga zamolila za to ) a igrači su posle svake uspješne akcije slavili okrenuti njemu, dakle povezanost i drugarstvo je tu. A to je, u kolektivnim sportovima, najbitnije.

Nadam se da će ishod sutrašnjeg finala biti identičan tim odigranim utakmicama.

Pozdrav svima

Рајко Четник

pre 4 godine

Галски петлови да очерупају тврдоглаве двоглаве Орлове!!!
Неће моћи ове ноћи!!!
Пети сет за незаборав,не сећам се да је неко овако фуриозно добио сет.
Браво момци а сада по злато.

Цар Паре и Магле

pre 4 godine

"Ми смо екипа!" - тиме је све рекао, нема се шта ту више ни додати, ни одузети. Срећно у финалу, момци!

Mirko

pre 4 godine

Tim je taj koji dobije ili izgubi, pojedinci su samo tu da odrade svoj dio posla ali u sklopu tima. To je ove godine falilo koœarkašima.

+41 x2

pre 4 godine

Da se ne lazemo, ovo nije prvi uspjeh ove ekipe.
Osvojili su oni i SL u konkurenciji sa Brazilom, SAD i evropskim kremom.
Jako dobar trener, ali ima i materijal.

nevski

pre 4 godine

Slobodan Kovac je bio gospodin odbojkas, dok je igrao odbojku. Miran, uvek stalozen, tih, nenametljiv, a opet, ubitacan na terenu, pouzdan kada je najpotrebnije. Slobodan Kovac kao trener, ista osoba, samo jos malo zreliji, iskusniji, stariji.
Gospodine Kovac, momci znaju da igraju odbojku, samo je potrebno da sve osobine i radne navike koje Vas krase prenesete i na njih, jer, vi ste ne samo trener nego i pedagog i vodic ovim momcima.
Odbojka je nas trofejni sport, mislim, i nadam se, da nam tek predstoje trofeji i vrhunska dostignuca.
Budite sutra svi zajedno onakvi kakvi ste bili protiv Francuza, i uz malo srece i boziju pomoc, dobicemo Sloveniju, koja je btw zasluzeno u finalu.
Polako, strpljenja samo...

War Inside My Head

pre 4 godine

@Urke,za koga li je Arno Gijon navijao u polufinalu,isto pitanje sam i Slaviši Šmigiču postavio,nije jednostavno,a možda i jeste,ili se drži one stare floskule nek pobijedi bolji i uživajmo u utakmici?

Slobodan

pre 4 godine

Kada god je ovom narodu teško, kada se muči da objasni nekom drugom šta to znači biti Srbin, tu se pojavite VI i to učinite umjesto nas... Naklon i kapa do
poda, hvala što postojite i Vama i Vašim roditeljima, ponos ste naš.. Danas je tako lijepo biti Srbin a da ne moraš nikom ništa objašnjavati.. ?BANJA LUKA NE SPAVA

nex

pre 4 godine

Peti set,Uros pravi servis gresku, gazi liniju, Boba ga grli, zeza se snjim, i smeju se kao da su na treningu. U fazonu, "nema veze, sapleo si se na liniju". A sve vreme zajedno sa primacima ceka servis u niskom stavu, pored linije.

Milan

pre 4 godine

@Xnodeh
Sve si u pravu za rezultate, gledano tako Nikola je bio uspešan selektor. Mi pod Nikolom nikad nismo gubili od slabijih, igrali smo stabilno, ono što je zaista bio problem je način na koji smo gubili te najvažnije utakmice. Osim EP 2017 i poraza od nemačke 3:2, nisu to bile neizvesne utakmice, jednostavno bi nas protivnik počistio sa terena. Ako bi i pružali otpor u prvom setu kasnije bi usledio pad bez povratka, nije bilo energije ni vere u preokret, nismo se vraćali kao juče u 2 i 5 setu. Pod nikolom smo i to uspevali u manje vaznim utakmicama, kao da smo imali psihološku barijeru u odlučujućim. To je i Nikola osetio i ipak gospodski odstupio

Zlatko

pre 4 godine

Ljudi, treba organizovati neku peticiju da se 20 % para koje država poklanja CZ i PAR prosledi sportovima u kojima smo sila. Da imamo jaku ligu, a ne da deca od 17-18 godina u režiji menadžera odlaze vani.

my way

pre 4 godine

My way
Ti se mec pratio na RTS, a ja na Areni. Moj komentator je bio iznenadjen, kako Francuzi imaju tako los prijem i da to nije uobicajeno za njih. Cak je i nave da u jednom setu, koji su nasi dobili 2, ili 3, da Francuzi imaju 25% prijema, nasi 20%. Sve je do komentatora i njegovog vidjenja stvari, njegove strucnosti.
(Hahahaha, 28. septembar 2019 10:35)

Ma ko se oslanja na komentatore i njihove procene, reziser je izbacivao zvanicnu statistiku jer cudom nije mogao da se nacudi, a mi Francuze deremo :)