Tenis 282

Sreda, 04.09.2019.

05:50

Njujork u šoku: Dimitrov izbacio Federera!

Veliko iznenađenje na US Openu, petostruki šampion Rodžer Federer poražen je u četvrtfinalu od Grigora Dimitrova.

Njujork u šoku: Dimitrov izbacio Federera! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

282 Komentari

Sortiraj po:

ma da nije pregrubo za vaše nobles uši moliću lepo sa šlagom

pre 4 godine

da vam kažem šta je .. đokica mu se usro u karijeru sred njegove omiljene travice. Veeeelika kaka, još sveže razmazana po semaforu, svi je osećaju. I sad, de god krene ugazi u nju. A klizavo, pi .. a žao mi mirkice, tako suptilno stvorenje istančanih čula

Demar Derosan

pre 4 godine

@Petar
Za vas je sok sve sto se u tenisu desava, jer previdjate da je tenis zabava za bogate, nista vise od toga. Ovde se radi o vrhumskim igracima Fedu i Noletu koji su morali zbog povreda ranije zavrsiti turnir, a to su Grigor i Stan iskorstili. To je sastavni deo posla, povrede ce biti ucestalije jer njihova tela su izdrzala 5 do 6 puta vise meceva nego nekog prosecnog igraca do sada, ali vratice se i gledacemo ih opet. Vi, koji ste unetnicka dusa sklona citiranju raznih poruka, treba da se odmorite od teniskih tema jer nemate zasticenog svedoka da potvrdi da ste radili fizicko u osnovnoj skoli.

Ivan Veljković

pre 4 godine

Auh koji šok! U čudu sam zaista, ovaj poraz Federera od Dimitrova ni u snu nisam očekivao! Zaista veliki šok i ogromno iznenađenje, ali Dimitrov je zaslužio sve čestitke zaista! Ja se već spremao za veliko finale Federer - Nadal koje bi zaista bilo sjajan sjajan veliki meč, jer bi se ta dva velikana po prvi put sastali na US Openu i to u finalu, bilo bi super ali sjajni bugarski teniser to nije dozvolio! Što se tiče Federera biće on još u vrhu, veliki je majstor on, već na sledećem Slemu u Australiji biće opet veliki favorit, ali sada zaista velike čestitke Dimitrovu na pobedi protiv Federera i sada nas očekuje skroz neizvesna završnica, nije Nadal nepobediv na ovom turniru mada za sada igra odlično, ali moguće je još neko iznenađenje do kraja turnira! Videćemo!

Oposum, divna životinjica

pre 4 godine

Hehehe bravoooo bre Grigore majstore! Joj što mi je drago! I zbog uobraženog dede koji je, siguran sam, slavio do duboko u noć predaju Đokovića Vavrinki a najviše mi je drago zbog njujorške publike hahahahahahaaaaaaa! Pljuvali su i zviždali sramno Đokoviću posle njegove predaje Vavrinki i maltene nakon te eliminacije Noleta već videli svog ljubimca dedu u finalu, epa evo VRATILO IM SE! Hahaha supeeeer! Što se Federera tiče, ne nije ovo kraj njegove karijere, šalu na stranu ali zaista nije ni bliuzu videćete! Ja nisam, njegov navijač niti ću to ikada biti ali sam njegov poštovalac. Veoma cenim sve što je uradio u tenisu i što i sada radi, veliki je šampion Federer i sasvim sam siguran da će odigrati i sledeću sezonu 2020-tu u celosti i da ima kapaciteta da uzme bar još jedan Slem do kraja karijere! Ali pobednik dana i pobednikk celog ovog turnira je sjajni Bugarin Dimitrov koji je posle velike borbe i pet setova izbacio velikog Rodžera i njemu idu NAJVEĆE čestitke! Bravo Grigore majstore!

Dragana

pre 4 godine

@ Vanj Pa da, sve je Holivud, tv i rijaliti, po tome treba da formiramo mišljenje, ko šiša istoriju,zdrav razum, knjige i dokumentarce. Svi nas mrze a mi ne znamo šta ćemo od silne ljubavi prema svima. A najviše volimo da sedimo na više stolica. Ali truli zapad je kriv za sve, nikad istok. Ali na istoku su stare priče , na zapadu ništa novo. A sad me izvini, počela je odbojka a još sam pod uticajem sjajne pobede košarkaša. Zamisli i te ekipe predstavljaju nas i Srbiju a ne samo jedan čovek. Ko bi rekao.:D

Neko ko je bio

pre 4 godine

Najveći grad u svakom pogledu, prestonica čovečanstva, "u šoku"?! To da napiše može samo neko ko nikada nije otišao dalje od Halkidikija.
Ako ćemo o tenisu, šta je šok u tome da igrač koji 11 godina nije osvojio ovaj turnir ispadne u četvrtfinalu... Bio na meču, "u svemirskom brodu" što reče Kecman, svom snagom navijao za Dimitrova jer sam pre dva meseca znao da je finale Vimbldona bio meč za najboljeg svih vremena. Ovo četvrtfinale je to potvrdilo. Novak mora da uradi još malo što mora...

milutin

pre 4 godine

Šta, nijesam znao da i Rodžer može doživjeti povredu. Nije mi žao zbog razularene publike u NY.
A Rodžer prije toga, kad Nole preda meč, nijednu riječ, bar iz kurtoazije, da mu je žao što prošlogodišnji pobjednik ispade. Nego on i niko više. A sad ga leđa bole. Sjetio se naknadno. Dobar teniser, vrhunski, ali čovjek?
Meni "žao" publike što riče kad Nole izgubi. Biče to zbog te mase pijanih, da se ne mogu radovati. Karma!

san marino

pre 4 godine

Tenisko neznanje i greh je nazvati Nadala klasicnim sljakasem. Bi li Nadala i dalje nazivali sljakasem da ima recimo tek 4-5 Rolan Garosa i sve ove iste rezultate na brzim podlogama.? Nadala nazivate sljakasem samo zato sto je frajer nenormalno dobar na sljaci gde ima jos nevjerovatnih 12 Rolan Garosa i nevjerovatnih 25 mastersa na sljaci. Ove rezultate koje Nadal ima na brzim podlogama bolje imaju samo jos Novak, Roger i Sampras. Covjek je odigrao po cak 5 Gren Slem finala u Australiji, Wimbldonu i Njujorku. Pa takve rezultate nemaju ni Mekenro, Edberg, Beker, Konors, Agasi. Ponavljam, Nadala nazivate sljakasem samo zato sto ima prosto nevjerovatne rezultate na sljaci, jer 12 RG i 25 mastersa na sljaci stvarno nije normalno. Na kraju krajeva Nadal u finalima Australije, Wimbldona i US Opena nije gubio od bilo koga, 7 puta u finalima je gubio ipak od Rogera i Novaka, barem to nije sramota. Da ne bjese Rogera i Novaka, Nadal bi ladno bio najbolji igrac na brzim podlogama u istoriji, bukvalno.

Vanj

pre 4 godine

@ Dragana

Draga Dragana, naravno da zapadnjaci ne dele ljude ni po kojoj osnovi, naravano da, buduci da su za naseg doba i veka najjaci, ne koriste tu svoju nadmoc ni na jednom polju zivota i suzivota, niti na nekoj politickoj, kulturnoj i sportskoj sceni. Daleko od toga da imaju predrasude i samo je prosta slucajnost da, napr. svi njihovi blokbaster filmovi velicaju njih velike i predobre, prepostene patriote koji svoja du*peta, a i ceo svet zaboga, spasavaju od zlikovaca koji su oduvek pa nadalje i ubuduce Rusi, Arapi, Balkanci, Srbi, Azijci, Latino Amerikanci, crnci. Takodje, svetski mediji nisu u mogucnosti da kreiraju javno mnenje, niti to rade, o svemu izvestavaju bez skrivenih pobuda i direktiva, transparentno i nepristrasno. Ko drukcije kaze klevece i laze. Lobiji ne postoje, interesi ne postoje,zakulisne radnje ne postoje... i tako dalje i tako blize, mrzi me da crtam...

majtimajk

pre 4 godine

… " da se za Federera ovde piše da je deda, džemperko, penzioner, pederer, izandjala kanta, pokvarenjak"...
(Dragana, 4. septembar 2019 11:40)


-jos bih samo dodao: placko i baletan,... ako se ne ljutite.

eeeee

pre 4 godine

Koliko ja vidim Rodzeru je krenulo po zlu dok je vodio, na 2-1 u setovima za njega se videlo baš da nešto nije u redu. Što znači da je i četvrti kao i ceo meč izgubio zbog povrede, i nije došao na turnir sa povredom i nije gubio glatko pa zbog toga da preda meč i umanji protivniku pobedu. Ali zato je Federer omiljen i poštovan na celoj kugli zemaljskoj.

Milan_PT

pre 4 godine

Možete vi da pljunete Rafi pod prozor, na pragu je 19.tog slema...
Zamislite da ima dva slema na šljaci, pa on bi imao preko 30 ukupno. Šljaka? Šljaka je najteža i najzahtevnija podloga, to što je "šljakaš" samo je plus, znači da je bolji teniser od ovih što osvajaju na betonu, plus oni imaju dva slema u godini, da imaju jedan, imali bi upola manje osvojenih.
(da da, 4. septembar 2019 12:01)

Moli se neko da ovo prevede na engleski, te da pošalje organizatorima US Opena, koji ne znaju kakvu su grešku napravili kad su prešli sa šljake na tvrdu podlogu. US Open je od nastanka do zaključno sa 1974-om igran na travi, onda su 3 godine probali sa šljakom i 1978. prešli na tvrdu podlogu.
I Australian Open je do 1988 bio na travi - čuveni sendvič Bobe Živojinovića se desio na travi 1985...

Demar Derosan

pre 4 godine

Nema potrebe da potezete vredjanje i krupne reci na licnoj osnovi. Ovo je tenis, samo sport, povrede su sastavni deo tog posla, tako da su Fed i Nole ovaj put morali da zavrse turnir ranije, sto su Grigor i Stan iskoristili. Veliki su ovo sampioni i takmicari, povrede ce biti ucestalije jer su vec dugo na turu, njihova tela su izdrzala bar 5 do 6 puta vise meceva nego nekog drugog prosecnog igraca. Idemo dalje, gledacemo ih jos sa zeljom da se sto pre oporave. Tenis je zabava za bogate, nista vise od toga, tako da svi vi koji verujete u teoriju zavere koje nema mozete da promenite portal jer ste ovde zalutali.

Poštovalac igre

pre 4 godine

Sport je vrlo čudan i mnogo faktora i okolnosti utičnu tj su bitni. Ja nisam verovao dok nisam pogledao rezultat da je Grigor dobio Rodžera najbolji moguć put za trofej imao švajcarac. Nije ga iskoristio. Da li povreda u pitanju to ne znam. Grigor uspeo da dobije po prvi put Rodžera u karijeri na GS na tome mu treba čestitat. Još jedan podatak govori da Federer još od 2008 godine nije osvojioo US Open a poslednju je imao 2015 godine kad je izgubio od Novaka u finalu 3-1. Po svemu sudeći vrloo verovatno neće više nikad osvojit više jer godine sustižu a mlađi kidaju a za brzu podlogu kad se doda biva značajno itekako.

Pronicljivi

pre 4 godine

. Vidite po komentarima koliko su srecni sto je Federer izgubio i sto se povredio, uzas.
(neki veliki dr, 04. septembar 2019 11:46)

Nije se povredio, folira se.

da da

pre 4 godine

Možete vi da pljunete Rafi pod prozor, na pragu je 19.tog slema...
Zamislite da ima dva slema na šljaci, pa on bi imao preko 30 ukupno. Šljaka? Šljaka je najteža i najzahtevnija podloga, to što je "šljakaš" samo je plus, znači da je bolji teniser od ovih što osvajaju na betonu, plus oni imaju dva slema u godini, da imaju jedan, imali bi upola manje osvojenih.

Zitko

pre 4 godine

Naravno da je sljakas. Pa to se upravo i vidi iz uspesnosti finala na brzim podlogama. 15 finala, samo 6 titula. Katastrofa. Sljakas bre... sta ti nije jasno? Jel treba da ti se crta? Po procentu pobeda na betionu i na travi nije ni u prvih 10.
(., 04. septembar 2019 11:06)

Pa onda je i Novak samo betonas, 9 polufinala, 4 finala na RG, samo jedna titula. Katastrofa. Betonas bre... sta ti nije jasno? Jel treba da ti se crta? Po izgubljenim polufinalima i finalima na RG je najveci gubitnik ikada.

Dragana

pre 4 godine

@ # Vi ili ne posećujete često ovaj portal i ne čitate komentare o tenisu ili se jednostavno " pravite Toša ". Prvo, nikakve generalizacije nema u mom komentaru i u to mogu da se uvere svi koji su ga pročitali, jasno sam naglasila " pojedini Novakovi navijači ". Drugo, nema ni šizofrenije, sasvim sam normalna a pamćenje me dobro služi pa se sećam i komentara od pre nekoliko godina a kako da se ne sećam komentara unazad dva meseca. Pojedincima je draže da više mrze Rodžera nego da vole Novaka a svaki drugi komentar u proseku je da Novaka mrze zapadnjaci i nekakve komšije samo zato jer je Srbin ili Srbenda šta god to značilo i svi su se urotili da ga unište a mi koji volimo cenimo i poštujemo Federera smo nekakvi izdajnici i nepatriote, nema veze što nemamo ništa protiv Novaka, grešni smo jer ga ne dižemo u nebesa. Vama je normalno da se za Federera ovde piše da je deda, džemperko, penzioner, pederer, izandjala kanta, pokvarenjak...normalno vam je da se za Vavrinku piše guzonja i debeljan, normalno je da se Nadal naziva dopingovanim i Federerovom marionetom? Ako je vama normalno da sajtovi u Srbiji treba da služe za vredjanje, ismejavanje i omalovažavanje svega što nije srpsko meni je to daleko od normalnog tako da je za mene kompliment kada me pitate, retorički ili ne, da li sam normalna. Toliko.

paaaaaa

pre 4 godine

To što je sad Griša, na prošlom turniru Rubljov, i malo malo pa ga neko pobedi uopšte nije za likovanje navijačima Djokovića, To samo znači da svako može da ga pobedi, nije to samo Djoković uspeo, zna se ko ga je redovno pobedjivao na svim podlogama kada je bio u cvetu mladosti i na vrhuncu. Takodje se zna da taj nije nabio pozitivan skor kad je Federer uveliko prešao tridesetu, taj skor je oooodavno.

Setko

pre 4 godine

(Milos, 04. septembar 2019 10:00) 

Novak je Rafu oduvao na Garosu, na njegovom omiljenom slemu, Rafa nikada nije pobedio Novaka u Melburnu, na njegovom slemu, cak ga Novak oducavao od tenisa ove godine tamo. 
Sorry, Rafica je obican sljakas.
(hehe, 04. septembar 2019 10:48)

Istina oduvao ga al ponovo nije osvojio titulu hahaha. Dok je Rafa tog izvikanog "kralja" betona tukao u dva finala US Opena.

da da

pre 4 godine

(Milos, 04. septembar 2019 11:10)
Pa ti upravo i navodis argumente da je sljakas.
Da nije klasican sljakas, imao bi vise onih slemova van sljake kojih je troduplo vise u kalendaru. Ali ih NEMA! Jer je sljakas. I nista ti tu ne mozes promeniti sta god da navijacki i ostrasceno pises, jer cinjenice te demantuju.
Da nije klasican sljakas, onda bi u karijeri imao procenat pobeda na travi i hardu barem u prvih 10 u istoriji. Imao bi i zavrsni masters, i neku indoor titulu.

Milos

pre 4 godine

Rafa je samo top verzija te price, koji zbog ujednacavanja brzine podloge je uzeo nesto i van sljake. Bio i ostao u sustini sljakas.
(pusa, 04. septembar 2019 10:37)

Jes ti svjestan kakvu si sad upravo glupost napisao..?? Nadal klasicni sljakas..? 14 GS finala na brzim podlogama i na pragu 7-e GS titule..? Nadal klasicni sljakas..??
Klasicni sljakas je naziv za igraca koji bukvalno zna da igra samo na toj vrsti podloge. Mi pricamo o covjeku koji je pored osvojenih 12 RG na pragu svog 15-og GS finala na brzim podlogama !! Usput je Nola i Feda opeglao 7 puta na tim Slemovima a oni njega samo jednom iz 13 pokusaja na Rolan Garosu .

Cxd

pre 4 godine

(majtimajk, 4. septembar 2019 09:58) # Link komentara
Ma niko ne prica koliko je ko puta odustao od meca, naravno da niko nece odustati jer moze da igra, samo upada u oci da Novak to radi mnogo cesce od drugih i pogotovu kada krene da gubi mec... I odgovor na tvoje pitanje je da ne znam kada je Federer predao mec a svi znamo koliko je puta Novak odustao, nije to samo koji put...

neki veliki dr

pre 4 godine

Nolobotovi su najveci licemeri na svetu. Smeta im kada se publika raduje njegovim greskama na Vimbldonu i kada gubi, ja mogu da zamislim sta bi ova sirotinja da moze da prisustvuje ovakvom dogadjaju radila da Federer gubi, pa to bi bilo kao na Bombonjeri atmosfera. Vidite po komentarima koliko su srecni sto je Federer izgubio i sto se povredio, uzas.

.

pre 4 godine

Hahaha vidim svi se ovdje ujedinili sa pricom da je Nadal klasicni sljakas, a Nadal na pragu 15-og GS finala na brzim podlogama. Da dobro ste culi 15-og finala i 7-e titule !! Jel sad i dalje mislite da je Nadal klasicni sljakas..??
(Zitko, 04. septembar 2019 10:58)

Naravno da je sljakas. Pa to se upravo i vidi iz uspesnosti finala na brzim podlogama. 15 finala, samo 6 titula. Katastrofa. Sljakas bre... sta ti nije jasno? Jel treba da ti se crta? Po procentu pobeda na betionu i na travi nije ni u prvih 10.

NY

pre 4 godine

Lik) Federer nije nikad u karijeri predao meč koji je započeo da igra, čudi me da to ne znaš?! Usput jedno pitanje, da li bi Đoković predao meč Vavrinki da je vodio sa 2:0?
(zvezdoprc, 4. septembar 2019 09:40)

I sada sta je bolje da ako si pobredjen zadovoljavas publiku ili da predao mec?Koliko puta Rodzer nije izasao na mec.Novak je protiv Vavrinke u drugom setu poveo sa 4:1 i da nije imao problem oduvao bi svajcarca ali je jednostavno stao da igra.Nije Vavrinka popravio igru

Vlado

pre 4 godine

Jasno da je bio povredjen.
Ne znam cemu zlobni i bolesni komentari.
A kad se to desilo Noletu onda druga prica.
Jos ne smiju ni da mu zvizde.
A Federer sa 38 igrao do kraja.
Kakav primitivizam.

)

pre 4 godine

Istina oduvao ga al ponovo nije osvojio titulu hahaha. Dok je Rafa tog izvikanog "kralja" betona tukao u dva finala US Opena.
(Setko, 04. septembar 2019 11:00)

Naravno, tukao ga sa danom odmora i protiv Juznog i slicne boranije u polufinalu, dok se Novak dan pre finala borio sa Federerom u 5. setova. To smo zaboravili?

Petar

pre 4 godine

Ako imaš ozledu zbog koje ne možeš igrati, treba prekinuti meč, a ne opteretiti ozledu, pogoršati stanje, dovesti do težeg oporavka. Ozleda je ozleda i nju treba poštovati, silovanje se skupo plaća.

Stara kuka

pre 4 godine

@Milos

Lepo ti je @pusa napisao da Nadal od GS titula cak 12 ima na sljaci od 18 koliko je osvojio. Kazes Nadal je bio par puta na loptu dve od pobede ili preokreta. Pa bio je i Djokovic, bio je i Federer, svaki igrac je bio. Neko manje neko vise puta. Koliko je samo puta Nole bio blizu da pobedi Nadala u top formi na RG, ali eto nije se dalo. Kako je Vavrinka igrao ono finale RG 2015. ne znam da li bi ga i Nadal takvog dobio. To nije bio kiks ali jeste ovo na US Openu sve(dva poraza u finalima od Mareja i Vavrinke plus Nisikori).

hehe

pre 4 godine

(Milos, 04. septembar 2019 10:00)

Novak je Rafu oduvao na Garosu, na njegovom omiljenom slemu, Rafa nikada nije pobedio Novaka u Melburnu, na njegovom slemu, cak ga Novak oducavao od tenisa ove godine tamo.
Sorry, Rafica je obican sljakas.

Stefan

pre 4 godine

Bravo Grigore!

Dobro je...Federer nije dosao do 21 GS i nece dobiti mnogo bodova jer je prosle godine stigao do 1/8 finala.
Ostaje jos da se vidi kako ce proci Rafa na ovom turniru koji je sigurno glavni favorit za titulu.
Vidjecemo sta ce moci uraditi Nadal do kraja, i koliko ce moci Svarcman veceras.

#

pre 4 godine

(Dragana, 04. septembar 2019 08:51)

Cemu ta vasa sizofrena projekcija da toboz Novakovi navijaci preko njega se "svete" zapadu za nekakvo bombardovanje od pre 20 godina!?! Pa da li ste vi noemalni? Totalno pogresna i pretenciozna generalizacija iz samo vama znanih motiva. To VI zelite da je tako, da izjednacite sve navijace sa tom nebitnom i opskurnom manjinom, ali nije tako.
Radi se o sportu alooo! Srbi pamte Federerove uvrede prema Novaku deceniju unazad (jel moram da ih sve nabrajam?), pa dodajmo tome stalno, opsesivno, komtinuirano, zlurado i pokvareno provociranje godinama od strane nekakvih virtuelnih nazovi Federerovih navijaca (indikativno postoje samo na internetu i nigde vise) sa najgorim omalovazavanjem i vredjanjem Novaka, onda gospodjo Dragana dobijete prirodnu reakciju, sprdnju sa Federerom na srpskom sajtu, I STA JE TU ZA ISCUDJAVANJE?, a jos manje za nekakve nebulozne teze oko bombardovanja od pre 100 godina. Koga briga. Mnogo ste u proslosti.
Pravo pitanje je koji je motiv pojedinaca ovde da se sa divljacki zluradom mrznjom omalovazava Novak? I to na srpskom sajtu (sajtu na srpskom jeziku)?
Pitanje je retoricko, naravno. Svi znamo zasto.

hehe

pre 4 godine

Ha ha ha... nekoliko anonimnih pojedinaca ovde napise nesto uvredljivo, vecinom obicni trolovi, i eto ti odmah "dusebriznika" da ocrne ceo narod!!?
Sovinisti raznih boja nikada ne spavaju.

Dott

pre 4 godine

"Njujork u soku"

Ako su u soku, mogu samo zakljuciti da nisu u toku.
Razmisljao sam sta je to najvise iniciralo Federera da pred pocetak turnira da onakvu izjavu, da se oseca dobro i da sam sebi daje velike sanse za osvajanjem turnira? Nije mu se svideo poredak favorita u kladionicama, da je Nadal ispred njega u Njujorku, G. Slemu na tvrdoj podlozi, kako je to moguce? Hajde kad je Novak u pitanju vec je Naviko, tako stvari stoje po ko zna vec po koji put.

Sad vec izvesno Nadal postaje ozbiljan primicac, osvajanjem US OPENA ozbiljno se primice Rodžerovoj cifri 20.
Izgleda da je samo Rodžer znao odaklu u stvari vetar duva, pa jos ako osvoji zavrsni masters, nenadano Nadal GOAT. Ne ne nemoguce, nece to Novak dozvoliti, mozda jeste ispao iz sina, napravice rekonstrukciju i vratiti se nazad, pa to je nas stil, pogledajte Beograd sav je u rekonstrukciji, valjda uspesnoj??

Zitko

pre 4 godine

Hahaha vidim svi se ovdje ujedinili sa pricom da je Nadal klasicni sljakas, a Nadal na pragu 15-og GS finala na brzim podlogama. Da dobro ste culi 15-og finala i 7-e titule !! Jel sad i dalje mislite da je Nadal klasicni sljakas..??

Milos

pre 4 godine

(pusa, 04. septembar 2019 09:26)

A sta kao Rafinih 6 GS na brzim podlogama je malo, sad ce i 7-i vjerovatno. Plus jos igrao neka nevjerovatna finala i polufinala gdje je jednu lopta mogla sve da preokrene(Melburn 2012, 17, Wimbldon 2007 i 2018). Derao je Novaka i Rogera nerjetko i u Australiji, Wimbldonu i Njujorku. On je njih barem dobijao na njihovim podlogama, a oni njega samo jednom na RG iz 13 meceva !! Alo ee samo jednom. I to 2015-e kad je bio osakacen povredom. Znaci kad je Rafa 100% spreman, njih dvojica bukvalno nisu u stanju da ga dobiju na RG. I to su vam GOAT-i..?? Pa veca je sramota sto oni njega 20 godina nisu u stanju posteno da pobede na RG nego sto je Rafa los u dvoranskim uslovima.

piksi iz kornera

pre 4 godine

(Lik) Federer nije nikad u karijeri predao meč koji je započeo da igra, čudi me da to ne znaš?! Usput jedno pitanje, da li bi Đoković predao meč Vavrinki da je vodio sa 2:0?
(zvezdoprc, 4. septembar 2019 09:40)

pa nije vodio 2-0, jer je bio povredjen.

Vanja

pre 4 godine

@ Vlada, 4. septembar 2019 08:51)

Pobrkani lončići,komentatori se ne raduju tuđoj povredi nego što je nepristojna, pristrasna, drska i divlja publika dobila šta je i tražila! Ako je to pakost, neka nam je, ali baš je prijalo videti kako beže sa stadiona podvijenog repa. Ta 'gospoda' godinama upropaštava divne teniske duele, maltretira i ometa igrače koji im nisu po volji, nesportski utiče na ishode i rezultate mečeva, uskraćuje nama pored ekrana opušteno uživanje u mečevima jer prave tenziju, tako da je skroz ljudski a ne pakost kada im se kaže - 'karma'.

pusa

pre 4 godine

Pa veca je sramota sto oni njega 20 godina nisu u stanju posteno da pobede na RG nego sto je Rafa los u dvoranskim uslovima.
(Milos, 04. septembar 2019 10:00)

Ti pratis tenis verovatno od 2011.
Sampras, Makinro, Konors, Edberg, Beker sve same legende i velikani npr nisu mogli da pobede u svoje vreme nebitne Spance na Garosu kojima se i imena danas ne pamte, ispadali cesto i u uvodnim kolima od takvih, a ocekujes da Novak i Federer pariraju top Rafi na RG!? Eno Nole ga je top sremnog oterao u 5. set na Satrijeu, sa sve brejkom, Rafica vec krenuo sa placnom facom i pogledom ka strikanu, i da ne bi onog pecanja, ko zna sta bi... Da pratis tenis malo duze znao bi za fenomen cuvenih spanskih sljakasa kroz celu istoriju. Rafa je samo top verzija te price, koji zbog ujednacavanja brzine podloge je uzeo nesto i van sljake. Bio i ostao u sustini sljakas.

Lošmi

pre 4 godine

Da nije bilo povrede, tesko da bi Bugarin pobedio. A Federera ne gotivim uopste. Zao mi je sto se povredio, ali drago mi je sto nece povecati prednost u GS.

Lik

pre 4 godine

Ali to prvo treba Djoković kao profesionalni sportista da shvati....
 (samo da kažem, 4. septembar 2019 08:22)

Prvi teniser sveta nema šta više da shvati, ali ti to ne shvataš.

Рајко

pre 4 godine

Eто па га стигло.
Још сам да РУС МЕДВЕДЕВ РАЗБУЦА СВЕ И ДИГНЕ ПЕХАР! НАПРЕД, МЕДВЕДЕВ!!! РАЗВАЛИ СВЕ!!!!

Torrente

pre 4 godine

Već sledeće sezone teško da će neko iz velike trojke uspeti da osvoji ATP 2000, možda samo Nadal Rolan Garos. Ipak je došlo vreme smene generacija. To je u sportu normalno i ne treba se mnogo osvrtati na tu sasvim prirodnu pojavu. Formiraće se nova velika četvorka,na primer Medvedev, Cicipas, Rubljov, Tim ili Zverev, Kačanov, Hurkač, Beretini, Kirios...
Živeće tenis i biće igrača koji će zaseniti slavu i Đokovića i Nadala pa čak i Federera.
(zvezdoprc, 4. septembar 2019 09:34)

Ni do kakve smene generacija još neće doći i pored toga što giganti debelo gaze četvrtu deceniju. Tri klase su ispod.

Od sledećih 9 GS (jedan ove i osam naredne dve godine) "omladina" neće uzeti nijedan.
Ovo opušteno osvaja Nadal.

Cxd

pre 4 godine

(Lik, 4. septembar 2019 08:59) # Link komentara

Postoji jedna velika razlika u svemu tome, Federer je ovim odao pocast protivniku i pokazao da je veliki sportista. Mogao je da odustane kada je video da ne ide i da preda mec, realno je znao da nema sanse. Dok Novak kada vidi da nema sanse od vidno slabije rangiranih tenisere ume cesto da odustane i zali na povredu. To je cinjenicno stanje, ne zelim da vredjam Novaka i umanjujem njegovu povredu, verujem da je povredjen i da nije vise mogao ali se uvek tako zalomi, ili da uzdizem RF da me odmah ne napadnete, samo sam izneo ono sto i vi i ja primecujem samo vi necete da priznate jer je to Novak. I ovaj razvoj situacije mi se svidja jer i mlade nade pokazuju zelju da igraju tenis i pobede stare kuke, veliku trojku, mada nisam siguran da sada neko moze da pobedi Nadala ali ce svakako biti mnogo zanimljivije gledati tenis u narednom periodu ako ovi klinci skupe onu stvar i pokazu zelju i volju da skinu trojku sa vrha.

...

pre 4 godine

Gde je GOAT? 
(Ja, 04. septembar 2019 08:55) 

A gde je večiti treći?
(esi mi nola?, 04. septembar 2019 09:16)

Vise Federer ima nedalja na no3 od Novaka, tako da komotno je dzemperko veciti treci he he...

lecce

pre 4 godine

Bravo Dimitrov, sad mi je svejedno ko će da osvoji , Djokoviću ostaje isti broj da prevazidje to je bitno . Pozdrav
(kakogod, 04. septembar 2019 06:14)

U pravu si što se tiče broja GS, ali bilo bi super da Nadal ne osvoji, jer Nole juri i broj nedelja No1. Biće mu teško odbraniti prvo mesto do kraja godine, a nemoguće ukoliko povreda zahteva dužu pauzu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (sve je relativno, 4. septembar 2019 07:21)

da li zaista mislite da je jurenje broja trofeja i nedelja u kojima je neko na prvom mestu u fokusu novaka, federara i rafe?


oni su, za razliku od nas, tu igricu davno presli

the land of the dead!

pre 4 godine

ajde jos Nadal da ispadne i sve super..a i krajnje je vreme da neko novi osvoji gren slem, previse je postalo dosadno sa ovom trojicom..

zvezdoprc

pre 4 godine

Već sledeće sezone teško da će neko iz velike trojke uspeti da osvoji ATP 2000, možda samo Nadal Rolan Garos. Ipak je došlo vreme smene generacija. To je u sportu normalno i ne treba se mnogo osvrtati na tu sasvim prirodnu pojavu. Formiraće se nova velika četvorka,na primer Medvedev, Cicipas, Rubljov, Tim ili Zverev, Kačanov, Hurkač, Beretini, Kirios...
Živeće tenis i biće igrača koji će zaseniti slavu i Đokovića i Nadala pa čak i Federera.

Jon Bon Jovi voli Bruce Springsteen u room1408 uz my way jer je to Dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Dragana, 04. septembar 2019 08:51 Retko smislen i konkretan komentar za razliku od vecine. Pa upravo je ta horda, koja se predstavlja za Djokoviceve navijace, i razlog zasto ga solidan broj ljudi u njegovoj zemlji ne mirise, na stranu svega ostalog. Svojim umobolnim komentarima, zaverama i mrznjom bi ogadili i gluvonemom sluh a ne navijanje za Novaka Djokovica. Nazalost, dzabe prica...ti ljudi nemaju kapaciteta da shvate bilo sta od ovoga. Pozz

samo da kažem

pre 4 godine

@Lik
Treba čovek da shvati i prihvati poraz, da sportski pruži ruku protivniku a ne da se 'vata za povredu čim izgubi. Kad god je poražen on je: povredjen, umoran, iscrpljen, anemičan, van forme, uslovi (kiša, vetar, sunce, vrucina) itd. nikad nismo ovde čitali da je protivnik u meču bio bolji i da je to razlog poraza. A tek to da mu nisu dali da pobedi, naredili i zapretili da izgubi, namestili drugi da osvoji, mrze ga jer je Srbin, i takve smesne stvari, neću komentarišem jer je to nevidjena glupost.

vojkan85

pre 4 godine

@Ha ha ha Ok...
@jov Čovek zna kada mu je dosta i koliko može, što je na kraju i rekao, a rekao je da može da igra tako da hvala ti na komentaru.
@vrg Prelistaj ostale faktore pa ćeš da vidiš da grešiš.
@jedan od mnogih Ko omalovažava? Šta sam ja rekao za Novaka? Jel sam ga pljuvao, vređao? Pozitivno jedino za Srbiju jeste sport i ništa više ali u individualnom tenisu predstavljaš i sebe pored toga, i gradiš svoje ime i karijeru, ne zemljinu nego svoju ličnu. Za botinu ne bih ništa komentarisao, da ne gubim vreme.

zvezdoprc

pre 4 godine

(Lik) Federer nije nikad u karijeri predao meč koji je započeo da igra, čudi me da to ne znaš?! Usput jedno pitanje, da li bi Đoković predao meč Vavrinki da je vodio sa 2:0?

eye of the beholder

pre 4 godine

Prvog dana turnira napisah da očekukem da je 1/4 finale krajnji domet za Federera (mada iskreno, očekivao sam i ranije da ispadne)...i pokupih salvu negativnih komentara i pljuvanja.

Hvala lepo, prijarno.

P.S. baš bi voleo da Medvedev osvoji!

pusa

pre 4 godine

Na ovom sajtu se vec dobre dve godine omalovazava Nadal kao dostojan kandidat u trci za GOAT-a. Navodno sto je po Srbima dobar samo na sljaci i zato nikako ne moze uci u trku za GOAT-a. Federer punih 11 godina ne zna za trofej na US Openu, ako sve bude kako bi trebalo da bude, ovo ce Nadalu biti 4-ta titula na US Openu u poslednjih 11 godina !! Time ce prestici Novaka "kralja" betona po titulama na US Openu. Samo mi nije jasno kakav je to "kralj" betona kad jedan Nadal koji je dobar samo na sljaci ima vise US Opena od njega..? Postavlja se pitanje, ko je ovde lud..?
(Milos, 04. septembar 2019 07:58)

A da ti smanjis malo opsesiju Srbima. Svuda u svetu vecina teniskih navijaca (Federerov milionski tabor) isto tvrdi da je Nadal sljakas, a ne samo u Srbiji. Nije to tek tako bez osnova, bez obzira i na moguci 4. usopen. Rafa je dve trecine svojih titula osvojio na sljaci, a na sljaci se igra tek 1/4 turnira po sezoni. 12 od 18 slemova mu je sa sljake (samo sa jedanog turnira). Totalna nesrazmera! To jasno govori da je sljakas. To ga i diskvalifikuje za goata, a narocito to da za celu karijeru nema niti jedan jedini osvojeni zavrsni turnir osmorice najboljih, koji su SVI ISTORIJSKI VELIKANI OSVAJALI PO NEKOLIKO PUTA, i Lejver, i Konors, i Borg, i Mekinro, i Lendl, i Beker, i Edberg, i Agasi, i Sampras, i Federer, i Novak, samo Rafa NIKAD! Sta vise, ne moze biti goat neko ko za celu karijeru nema osvojenu titulu u dvorani, gde su idealni uslovu za igru, bez vetra, bez vrucine, ceo mec uvek isti odskok.
A da ti odgovorim i na poslednje pitanje. Novak je kralj betona jer ima 10 takvih slemova (Federer samo jedan vise za 6 sezona vise). Ima najvise mastersa u istoriji na betonu (5 vise od Federera), i ima NAJBOLJI PROCENAT POBEDA NA BETONU U ISTORIJI (Nadal nije ni u prvih 10, JER JE SLJAKAS). Za tvoju informaciju, Nadal ima najbolji procenat pobeda na sljaci u istiriji, ali je Novak tu 4. u istoriji na toj listi (Federer nije ni u prvih 10). Evo ti i za travu: Federer je najbolji u istoriji po % pobeda, Novak 7., a Rafa nije ni tu u prvih 10. Jel ti sad jasno?
A sada idi citaj vesti o vasim Cilicima i Coricima, to je tvoj nivo, mani se Srba, Novaka, Nadala i Federera.

epir

pre 4 godine

jel on kaze da je povredjen. d aje povredjen ispao bi ranije u mecu ne bi odigrao svih pet. ili predao ranije ili ne bi ni igrao ko je lud da rizikuje pa cak i mnogo gore posledice. dimitrov ga je dobio zasluzeno

nolefan

pre 4 godine

Onaj Vilander je bas vidovit pre pocetka USO rece covek da ce biti cuda u Novakovoj polovini zreba.Ja jedino sto sam tada napisao i pogodio da Rodzer nece do polufinala

samo da kažem

pre 4 godine

@Kari
Da se Djokovicu obio lak žreb, više od pola ne bi osvojio. Kad je žreb u pitanju mislim da ne treba da se uopšte javite.

Milos

pre 4 godine

@Milos 

Ne sramoti se. Naravo i logicno da je Nadal Djokovicu najveci konkurent za tu GOAT titulu zbog godina i nacina igre, ali i Federer jer ipak ima 20. Treba to stici a kamoli prestici. Nadal je masjstor sljake ali i odlican u Njujorku.Nije jos osvojio ali mu se smesi titula ove godine. Medjutim, sve je to pitanje sta ce biti. Novak jeste kralj betona i tvrde podloge jer ima na AO i USO cak 15 finala i 10 titula. Noleta upravo neka izgubljena finala USO kostaju vec sada titule GOAT-a za prvo mesto. Nije smeo da izgubi finala od Mareja i Vavrinke plus ono polufinale od Nisikorija kada je Cilic osvojio USO.Ali sta bi bilo kad bi bilo.
(Stara kuka, 04. septembar 2019 08:58)

E vidis rodjace u tome i jeste razlika izmedju Novaka i Rafe. Ljepo si sam napisao, Novak ima 15 finala u Njujorku i Melburnu i "tek" 10 titula. Rafa u Parizu ima 12 od 12. Prosto oni porazi od Wawrinke, Mareja i Niskikorija su neoprostivi i izgleda da ce bas ti porazi po svemu sudeci kostati Novaka titule GOAT-a. Rafa je u finalu Pariza derao razne Wawrinke, Puerte, Soderlinge, Ferere, Timove 2x i zato ce vjerovatno karijeru zavrsiti sa vise Slemova od Novaka. Rafa je Rafa ipak, taj boraniji nista nije prepustao, Novak jeste i to poprilcno.

majtimajk

pre 4 godine

…" Dok Novak kada vidi da nema sanse od vidno slabije rangiranih tenisere ume cesto da odustane i zali na povredu. To je cinjenicno stanje…"
(Cxd, 4. septembar 2019 09:15)

-kazes "cesto".A koliko je to "cesto" predao za ovih 13 godina? Ja bih rekao sveka nekoliko puta. A vidi ovu teoriju: sta ako je Novak osecao da se stanje pogorsava I bilo mu je jasno da bi morao da ide na 5 setova, i time se izlaze riziku da pogorsa povredu… mozda je recimo tako bilo.

LULE

pre 4 godine

Пензијааааа...
Како ће самом Мирка поднети ту чињеницу? Ето ускоро развода. Ц,ц,ц,ц,ц...

Đorđe Zlatanović

pre 4 godine

Samo mi nije jasno kakav je to "kralj" betona kad jedan Nadal koji je dobar samo na sljaci ima vise US Opena od njega..? Postavlja se pitanje, ko je ovde lud..?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milos, 4. septembar 2019 07:58) 7 Australijan opena i 3 us opena plus najviše mastersa na betonu, za sada Federer ima jedan gs više na betonu ali manje mastersa

Zlobni cinik

pre 4 godine

@Na ovom sajtu se vec dobre dve godine omalovazava Nadal kao dostojan kandidat u trci za GOAT-a. Navodno sto je po Srbima dobar samo na sljaci i zato nikako ne moze uci u trku za GOAT-a. Federer punih 11 godina ne zna za trofej na US Openu, ako sve bude kako bi trebalo da bude, ovo ce Nadalu biti 4-ta titula na US Openu u poslednjih 11 godina !! Time ce prestici Novaka "kralja" betona po titulama na US Openu. Samo mi nije jasno kakav je to "kralj" betona kad jedan Nadal koji je dobar samo na sljaci ima vise US Opena od njega..? Postavlja se pitanje, ko je ovde lud..?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Milos, 4. septembar 2019 07:58)
Ti si najozbiljniji kandidat za GOAT za lupetanje ! A na čemu se igra Australia open ako ne na betonu ? KOliko Novak tamo ima titula, a koliko Nadal ? Kada se saberu US open i Australia open Novak je nadmoćan u odnosu na Nadala što se tiče betona !

allez Gael!!!

pre 4 godine

Doslovno prva vest koju sam procitao po otvaranju ociju ovog jutra!!! Savrsen pocetak dana. Iskreno se nadam da Monfils ovo osvaja i Novak zadrzava broj 1 na kraju godine!!!

Dragana

pre 4 godine

Kako pojedini Novakovi navijači mogu da likuju nad Rodžerovom povredom ili problemom koji ima u trenutku kad je i Novak povredjen? Pominjete karme, penzije, Rodžer više neće igrati finale itd. Možda i neće, možda je sve to zaista karma šta god to značilo. Ali da li ste se zapitali da li je možda karma i to što se Novak povredio i da li je taj Vimbldon možda poslednji GS koji je osvojio? Vi zapravo ne navijate za Novaka, navijate za neku sliku koju ste stvorili o njemu kao o nekom osvetniku čije su pobede i trofeji najveća osveta nekakvim zapadnjacima i onima koji su nas bombardovali pre dvadeset godina. Da nije smešno bilo bi tužno. Zapravo i jeste tužno što neko razmišlja na takav način. Briga te koji su nas bombardovali ne samo za Novaka već i za Federera, Nadala i sve ostale tenisere.
Malo ko ovde komentariše tenis i mečeve, komentari se svode na zlobu, mržnju, zavist, ludilo... Ja bih se vratila na Vimbldon i ono finale. To finale je doprinelo da obojica sada imaju probleme. Nisu se dovoljno oporavili od tada pre svega fizički. To je bilo jako iscrpljujuće. Pogledajte šta su takvi maratonski mečevi uradili Andersonu i Izneru. Stigne to kad tad. Nadam se da povrede koje imaju Rodžer i Novak nisu ozbiljnije i da će uspeti da nastave sezonu i spreme se za narednu. Inače Rožerove izjave na konferenciji sasvim korektne, bez prenemaganja i omalovažavanja protivnika.Šta god da uradi
dalje ostaće omiljen širom sveta jer je pravi sportista.Vratiće se on, ne sumnjajte u to.

darko986

pre 4 godine

Pardon, kad sam rekao da nije prvi put a ni poslednji da Dimitrov izbaci Federera nisam mislio bukvalno na Dimitrova vec na nekog igraca slicne klase i slicnih godina... Sustina je da ne moze isto da igra covek sa 38 i sa 28 godina pa sve i da je u pitanju Federer... Pozdrav

homer

pre 4 godine

Koja je veličina Federer! U 38 godini ispada u četvrtfinalu GS, i svet je u šoku!

Nole u 38. neće uopšte ni biti na teniskoj mapi!
(alkos, 04. septembar 2019 07:19)

Veliki je Federer, ali navijači su mu njegova sušta suprotnost - mali, sujetni i puni zlobe. Sve ono što vrca iz tvog komentara...
Ne brini ti za Noleta, njegov trag na mapi svetskog tenisa je već do sad dovoljno dubok i značajan da ćeš se zbog njega ujedati za jezik dok gos budeš gledao tenis.

Stara kuka

pre 4 godine

Stvarno ste vi srbi bolestan narod. Niko se ne raduje u tudjoj povredi kao vi. I mev pre Wavrinke je Nole bio “povredjen” ali nije predao mec ,znao da ce da pobedi ali protiv wavrinke kad je znao da je jaci predao mec. Roger nije predao uprkos povrede. RF najveci svih vremena nek puknu dusmani.
(adem, 4. septembar 2019 07:00)

Kakvi smo takvi smo, ima nas raznih. Ali bar navijamo za nase i u facu kazemo koga ne mozemo gledati (da ne kazem grublju rec). Nego za koga vi navijate kad nemate svoje? Ajd sto navjate za tudje nego i dolazite na srpske sajtove.

lud narod

pre 4 godine

Što se vi sekirate zbog Đokovića, kad se on ne sekira zbog samog sebe. Odmarao je celo leto zbog US opena i na kraju došao nespreman. Njegov problem. Ako ga zanimaju Federerovi rekordi, nek batali godišnje odmore i nek počne da trenira. Hoće sa 30 posto da bude GOAT. Malo morgen.

Aca

pre 4 godine

Kakva sansa za Nadala da dodje na samo jedan slem od Federera. Steta za Novaka sto se povredio, siguran sam da bi lagano sovijio da je zdrav pa bi se i on priblizo do 20 slemova. Ali dobro, mladji je ima jos sansi

King in The North

pre 4 godine

U polufinalu ce publika morati da se od dva zla, opredijeli za manje, a to je valjda Dimitrov, jer je on kao nekakav " Baby Federer". Čuj Baby Fed?!? Hahaha, ja bi na njegovom mjestu pokusao isposlovati sudsku zabranu koristenja tog nadimka.

gandra

pre 4 godine

Šta se ložite neznalice. Federer je samo zbog jed og razloga završio meč. Pare. PARE!
Više je zaradio što ije predao ovaj meč nego da igra sve turnire do kraja sezone.
Švajcarac ume odlično da računa, ne bojte se.

vlajko

pre 4 godine

Koja je veličina Federer! U 38 godini ispada u četvrtfinalu GS, i svet je u šoku!

Nole u 38. neće uopšte ni biti na teniskoj mapi!
(alkos, 04. septembar 2019 07:19)

zamena teza...

dziboti

pre 4 godine

Koja je veličina Federer! U 38 godini ispada u četvrtfinalu GS, i svet je u šoku!

Nole u 38. neće uopšte ni biti na teniskoj mapi!
(alkos, 4. septembar 2019 07:19)

sad komotno moze da se internet ukine, jer sve je receno, ovakva strucna procena je neponovljiva.

Milan_PT

pre 4 godine

Neki ovde hvale Federera zato što nije predao meč u petom setu, kad je nakon prvog gema i brejka Dimitrova postalo jasno da je meč završen. Nema nikakve razlike što se tiče zapisa rezultata, ako igrač preda meč tokom meča ili ga izgubi. Postoji razlika ako meč preda pre početka, jer taj meč onda ne ulazi u međusoban odnos, kao da ga nije ni bilo, što se u stvari i desi.
Novakova predaja Vavrinki 4 gema pre kraja i Rodžerovo mučenje 5-6 gemova ovog jutra u petom setu se rezultatski ne razlikuju. Obojica su upisali po poraz.
Da li je bilo pametno što je Federer nastavio da igra? Lično smatram da niko nije uživao u 5-om setu, osim možda ono 3-4 Bugara na Artur Ešu. Iako sam Novakov navijač, nije mi bilo drago da gledam Rodžera kako uporno zakucava bekende, koji jedva da stignu do mreže. Meni to nije sport. Ako neko ne može da igra, neka to kaže i ode. Siguran sam da mu niko ne bi zviždao zbog toga. Njemu i Kirjosu ne bi, Novaku i Medvedevu i te kako.
Uostalom, niko nikad od tenisera nije ni pomenuo da je Federer svojevremeno odbio da igra protiv Novaka, navodno zbog povrede (čuveni slučaj "džemper"), da bi 5 dana nakon toga igrao u Dejvis Kupu protiv Monfisa. Kakva je to povreda zbog koje ne možeš ni da započneš meč, a da 2 dana nakon toga počneš da treniraš da bi se upoznao sa podlogom koju su Francuzi izabrali za tu priliku? Da se to desilo nekom drugom, dobio bi suspenziju od ATP-a, a Federeru to niko ne sme ni da pomene...

Lik

pre 4 godine

Gospodin Federer je do kraja odigrao mec iako je bilo evidentno da je povredjen, a ne kao neki! E zato je on kralj ovog sporta.
 (Blaster, 4. septembar 2019 07:49) 

Istine radi, tvoj g.Federer je na konferenciji za štampu izjavio i ovo: "Nije bilo teško toliko da bih morao da predam ili slično. Grigor je bio u stanju da me pobedi."

Prema tome, da je bilo nešto teže predao bi i on.

Negativni

pre 4 godine

Neverovatno da čiča od 38, koliko god dobar bio, igra pet setova sa vrhunskim igračima. Tenis je već dugo u kanalu, kao i formula posle Sene, Prosta i Mensela. Da je mladji pet godina, imao bi 30 GS-a. Gubio bi malo na šljaci od Nadala i po neki meč od Djokovića, ali u većini slučajeva bi ih drao bez problema. Nikada gora konkurencija u nekom sportu nije postojala kao u tenisu poslednjih nekoliko godina.

Lik

pre 4 godine

Gospodin Federer je do kraja odigrao mec iako je bilo evidentno da je povredjen, a ne kao neki! E zato je on kralj ovog sporta.
 (Blaster, 4. septembar 2019 07:49) 

Istine radi, tvoj g.Federer je na konferenciji za štampu izjavio i ovo: "Nije bilo teško toliko da bih morao da predam ili slično. Grigor je bio u stanju da me pobedi."

Prema tome, da je bilo nešto teže predao bi i on.

Nisam Fedov navijać ali...

pre 4 godine

Toliko o tome da se namešta Fedu titula....ispadanjem Djokobica deca se ovde tako tešila. Sada valjda prelazite na Nadala...svima se namešta samo Djokovicu ne.

Stara kuka

pre 4 godine

@Milos

Ne sramoti se. Naravo i logicno da je Nadal Djokovicu najveci konkurent za tu GOAT titulu zbog godina i nacina igre, ali i Federer jer ipak ima 20. Treba to stici a kamoli prestici. Nadal je masjstor sljake ali i odlican u Njujorku.Nije jos osvojio ali mu se smesi titula ove godine. Medjutim, sve je to pitanje sta ce biti. Novak jeste kralj betona i tvrde podloge jer ima na AO i USO cak 15 finala i 10 titula. Noleta upravo neka izgubljena finala USO kostaju vec sada titule GOAT-a za prvo mesto. Nije smeo da izgubi finala od Mareja i Vavrinke plus ono polufinale od Nisikorija kada je Cilic osvojio USO.Ali sta bi bilo kad bi bilo.

Milan

pre 4 godine

Ameri od 2015 ne gledaju takve meceve i 3-1 za Djokovica u finalu protiv Federera.Pitanje je i dali ce ikad vise.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kanidja PG, 4. septembar 2019 06:24)

I ne treba da gledaju. Ne zasluzuje to takva publika.
P.S. Zanimljiv podatak - na US openu Federer nikad nije igrao protiv Nadala.

dusk dawn

pre 4 godine

Prelepa vest! Čestitam Rodžeru na 20 slemova! Novače, oporavi se, vidimo se za 3 godine sa 21 slemom.
(srdjan, 04. septembar 2019 06:01)
Ahahhahaha... Ahhh
Pa ovog Federera je Novak na jedvite jade dobio, i to je vama pokazatelj da juri 21 slem. Kako vam nije pokazatelj sto ga Grigor lakse dobio? Sto gubi i od drugih? U tenisu se sve za jednu godinu mijenja. A Novak nije sve mladji, niti igra tenis kao Rodzer. Da ti odmah kazem, Novak nece osvojiti 21 GS! Ovo shvati vec sada, lakse ce ti biti. Nece dovijeka mladji biti prskavice. Dodje to s godinama da kvalitet stupi na snagu. Zverev od 26 ili Novak od 36? Zverev all day long.
(Srba, 4. septembar 2019 07:46)

All day long?! ahahahhahahaha kakvih ovde pojava ima.

apolo 11

pre 4 godine

Federer je nebitan u trci za broj 1.Opasnost je Nadal,on će biti nedostižan za Novaka.Bilo bi dobro da izgubi,ali šanse su 00.1.Nadal ima snažno telo,i može još da igra na visokom nivou 4god.,a naš Novak je krhke građe,bojim se da neće fizički izdržati trku.Novače pre 1000g.ljudi su jeli samo divljač,zečeve,fazane,svinje,srne itd.i pešačili su po 50kilom.na dan,razmisli malo o ishrani,ne filizofiraj o ishrani nisi ti naučnik.

Stara kuka

pre 4 godine

@Koja je veličina Federer! U 38 godini ispada u četvrtfinalu GS, i svet je u šoku!

Nole u 38. neće uopšte ni biti na teniskoj mapi!
(alkos, 4. septembar 2019 07:19)

Ali ce biti na teniskom krovu :)

John Terry

pre 4 godine

Ovo osvaja Medvedev, ako nije i on povredjen. Da ne kuka Nadal ponovo kako je samo on povredjen bio u zivotu. Evo vec nekoliko puta mu je otvoren zreb.

Гиле

pre 4 godine

Kakvo bedno razocarenje. Nista, ostaje da Nadal podeli lekcije ovima sto su preostali, sta cemo sad. Nolomani neka slave, a mi da radimo. Na redu je Svarcman.
(Mikii, 04. septembar 2019 06:27)
Ко је нормалан не слави ни ову повреду ни Нолетову. А јуче си извређао Новака, сећам се да си некад га вређао због јапанског спонзора. Сада је тај спонзор на РФ мајицама. Лична незадовољства твоја, или оних који због Новака другим желе лоше, више показују зашто смо ту где смо.

car Dusan

pre 4 godine

Koliko je vas "stručnjaka" uplatilo kintu na ovo?
(Zilot, 04. septembar 2019 06:17)
Nisam strucnjak al' mogu da pogodim ;)
https://ibet2.maxbet.rs/lite/external/tickets/4dc6e443-5bae-456c-aedd-1f510c587c9a

sony

pre 4 godine

Hahaha vidi Srba kako mjenjaju misljenja iz turnira na turnir. Do juce su govorili kako Nadal ne moze biti GOAT zato sto zna igrati samo na sljaci. A evo sad vec govore o prestizanju Rogera od strane tog istog Nadala i nazivaju Nadala novim GOAT-om. Hahahah komedija..

miodrag

pre 4 godine

Ako se Novak oporavi kako treba do kraja godine, Vimblndon ce ostati upamcen kao poslednje finale velike balerine, namrgodjenog lica i placljivog glasa kada se oklizne i padne,,,,,sto je u penzionerskim godinama sve cesce, I sto je normalno, nista strasno.....mislim da Rodoljub i Andy treba vec sad da otvore klub za penzionere negde na reci sa bogatim ribnim fondom , klubom za sah I domine u blizini, parkom za duge setnje I.....to je to ,,,,za 10 ak godina docice I Najveci sa marionetom sa Majorke I onda cemo videti ko bolje peca, igra sah I domine...trka se nastavlja,,,,,a da mora da se nadje I mesto za Clowna da imaju vecernju zabavu, tako da ce im se I Nik pridruziti…..eto to bi bilo to moji saplemenici- to be continue

samo da kažem

pre 4 godine

@Nebojša
Novak je zgažen ne sklonjen. Vavrinka ga spakovao, održao čas tenisa i poslao kući..sećaš se? Kao Nadalov navijač ja sam ovim zadovoljan, ali ne kao vi Djokovićevci, kad budete shvatili da je poraz sastavni deo sporta (ali poraz ne predaja par gemova pred kraj), onda će te shvatiti mnoge druge stvari. Ali to prvo treba Djoković kao profesionalni sportista da shvati....

Vlada

pre 4 godine

Svaka čast obojici, Dimitrovu i Federeru na pruženom.
Kako lep tenis u prva 4 seta, posle Rodžer nije bio u stanju da igra i videlo se da ima problem sa telom.
Ali smo postali tako mali i Pakostan narod, radujemo se nečijoj povredi.
Dvojica od trojice najboljih tenisera su napustila turnir zbog povreda i to je zaista loše.
Iskreno, Medvedev favorit za ulazak u finale, sa druge strane naravno Nadal.
A gledao sam i Monfisa koji je igrao fenomenalno do sad...

jov

pre 4 godine

Povreda ali ne i predaja. Tako to radi najveci ove igre. Dostojan i pobede i poraza. GOAT je Federer, svidelo se to nekome ili ne.
(vojkan85, 04. septembar 2019 06:26)

Znaci po svaku cenu treba ostati na terenu i povecati mogucnost da se povreda pogorsa, ne daj Boze da te odvoji od terena duze nego sto bi te odvojila da si predao mec?
Vrlo inteligentno razmisljanje, aplauz za tebe i ostale koji tako razmisljaju

Milan_PT

pre 4 godine

Hahaha vidi Srba kako mjenjaju misljenja iz turnira na turnir. Do juce su govorili kako Nadal ne moze biti GOAT zato sto zna igrati samo na sljaci. A evo sad vec govore o prestizanju Rogera od strane tog istog Nadala i nazivaju Nadala novim GOAT-om. Hahahah komedija..
(sony, 4. septembar 2019 08:02)

Koliko se nama Srbima čini, veoma su velike šanse da Nadal idućeg leta, nakon Rolan Garosa, stigne Rodžera po broju GS-a. S obzirom da ima osetno bolju H2H u duelima sa njim, novi GOAT postaje Nadal. A postoji i druga teorija, malo teže ostvariva, gde za godinu dana Novak stiže Rodžera i preuzima primat u svim kategorijama.
Sve u svemu, u roku od godinu dana, max. dve, RF ispada iz svih kombinacija za tu titulu. I to nema nikakve veze sa Srbima, već sa dešavanjima na terenu, gde nas Srbe niko ništa ne pita. To jest, samo se jedan Srbin pita: Novak Đoković...

Ono

pre 4 godine

Animozitet Engleza i nabedjenih njujorskih Amera prema teniserima i istočne Evrope je veoma visok! Zbog toga je pobeda Dimitrova još veća jer je opet jedan “prljavi” istocnoevropljanin pobedio superiornu rasu. Takva je ta publika šta da se radi.

dex

pre 4 godine

Tuzno je i zalosno citati komentare. Pakost, zavist, radovanje tudjem neuspehu.... I vi sebe nazivate Novakovim navijacima?!!! Pa Novak se stidi ovakvih komentara! Ovakvim komentarima mu ne pomazete, vec naprotiv, odmazete. ,
"...budimo ljudi, iako smo Srbi"
Pozdrav i svako dobro.

jedan od mnogih

pre 4 godine

@vojkan85 - mene recimo iritira tvoj nick pa nikom nista...ne omalovazavam te

ti omalovazavas trenutno jedinog Srbina koji asocira na nesto pozitivno vezano za Srbiju

ili si botina na kub ili si bespomocno ugnjetavan kao mladji pa ovde lecis frustracije

vrg

pre 4 godine

Povreda ali ne i predaja. Tako to radi najveci ove igre. Dostojan i pobede i poraza. GOAT je Federer, svidelo se to nekome ili ne.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (vojkan85, 4. septembar 2019 06:26)

GOAT nema veze sa tim da li je neko ovakav ili onakav, svidelo se to tebi ili ne.
ako novak uzme jos 4 GS, federer moze da bude i majka priroda, ali nece biti u konkurenciji za GOAT. :)

Biologija

pre 4 godine

Koliko god ima jaku volju džemperko ne može se protiv godina.Pažljivo bira turnire ali stigne jedan Wimbldon koji je trebao da osvoji i onda se polomi fizički a naročito psihički.Ovaj US Open mu je opet bio šansa ali pobogu ljudi pa niko mu se neće skloniti.Biološki sat neumitno otkucava a džemperko nije igrač koji će se zadovoljiti četvrtfinalima,njegovo telo će ga izdavati sve više i više.

Djoksa

pre 4 godine

Koliko dobar osećaj! Ne zbog Federera, njemu apsolutno svaka čast za sve ono što je postigao u tenisu i sve ono što predstavlja za tenis. Već zbog navijača koji su se tokom meča Vavrinka-Đoković smejali i zadovoljno aplaudirali na svaku Novakovu grešku računajući da ako Novak izgubi oni će dobiti toliko željeno Fedal finale. I naravno, u tom finalu Rodžera kao pobednika. E evo vam šipak, snobovi umišljeni! ?

adem

pre 4 godine

Stvarno ste vi srbi bolestan narod. Niko se ne raduje u tudjoj povredi kao vi. I mev pre Wavrinke je Nole bio “povredjen” ali nije predao mec ,znao da ce da pobedi ali protiv wavrinke kad je znao da je jaci predao mec. Roger nije predao uprkos povrede. RF najveci svih vremena nek puknu dusmani.

Aaa

pre 4 godine

Bravo Dimitrov, sad mi je svejedno ko će da osvoji , Djokoviću ostaje isti broj da prevazidje to je bitno . Pozdrav
(kakogod, 4. septembar 2019 06:14) 

# Link komentara

Svi zaboravljate da nije samo Djokovic u trci sa Federerom, Nadal ce u nedelju osvojiti 19 gs, tako da je tesko ocekivati da ce Nole pre do 21 od Rafe koga niko ne moze jos uvek da pobedi na RG..

Sale

pre 4 godine

Feder do 2008 osvojio 5US opena u nizu.A onda 11 godina nista.I kad ovim Rodjinim idolopoklonicima objasnis da to ima veze sa konkurencijom i dalje nalaze neke izgovore.

Masa

pre 4 godine

Ja ne mogu da verujem da publika zvizdi Novaku, Federer izgubi i srpska logika, to je karma. Aman, obojica imaju godine za tenis. Povrede i pobede mladjih su logicne. Volim da gledam Rogera, Stana, Nadala i Djokovica, ali mi je drago da ima mladjih koji uspevaju da ih pobede. A ovima sto kazu, ako se povredio i da je Federer ovakav ili onakav, nadjite nesto pametnije da radite, a ljudima koji vole tenis zbog igre, ostavite da komentarisu.

Spale

pre 4 godine

Mikii@ pukni trolomane. Možda ćeš nekad imati za koga da navijaš, Cilic i Coric su tanki, tako da možeš samo navijati protiv... Novaka1!

problem u najavi

pre 4 godine

Karma!

Potpuno ste u pravu! Nova generacija dolazi na red, na čelu sa Medvedovim!

Veterani nek' podvlače crtu!

Osvojilo se što se osvojilo, i to je to! (Možda Nadal još jedan, ali teško!)

Gde ja živim

pre 4 godine

Deda, šta bi, šta se desilo? Zar tako da razočaraš najdivniju publiku na svetu, ljude koji bi zbog tebe dali poslednji atom snage? Nije lepo :)

Čestitke Grigoru. Svaka čast.

mr

pre 4 godine

Vec sam pricao nakon Vimbldona da se Federeru negde mora vratiti za to. To je neko nepisano pravilo. Ovo je jedan od onih trenutaka kada znate da nema ko Federera da zaustavi. Nadal je znatno izgubio na brzini i hitrini i to je sasvim dovoljno da evo 5 godina nije ni blizu Federeru na brzim podlogama. Ko to ne vidi, ili je neznalica (nolomani), ili je nerealan (Nadalovi navijaci). Osnovni preduslov da Rafa pobedjuje Federera na brzim podlogama bilo je upravo ono sto on vise nema: ogromna brzina i ubrzanje, tj. neverovatno brza promena pravaca, jer znamo koliko je Rocko agresivan...
(Mikii, 03. septembar 2019 16:03)

Па где није агресиван, погледај шта је теби направио на даљину, имаш визије, видиш невидљиво, пишеш неповезано.

Написах ја јуче Медведев Димитров, и још данас Монфис Шварцман, и да се гледа полуфинале и финале са уживањем. Да видимо шта могу остали једни против других у великом мечу финала.

NY

pre 4 godine

Ja nisam.u soku vec sam sretan.Bravo za Grigora.Sada mi je sve jedno ko ce da osvoji..Voleo bi da to bude Medvedev ali i ako Rafa osvoji nece mi biti nesto preterano zao

Tamo gde Rio Pekos pravi lakat

pre 4 godine

@Nebojša
Nije Dimitrov "dotukao" Federera, niti je bio prvi na listi, niti je bio favorit za titulu, niti su mu oduzeti glavni rekordi, a tek ćeš se iznenaditi kad vidiš da je Vavrinka Novaka zbacio sa prvog mesta i uništio mu šansu da napravi rekord u nedeljama na prvom mestu. Ako Novak, kako se govori, neće igrati do kraja sezone, Nadal će godinu završiti sa 3500-4000 bodova ispred Novaka, ni treće mesto neće mu biti sigurno. Tako da ne uživaj previše, nema razloga, veruj mi, bolje nauči da kako se bliži kraj sezone gledaš pre svega ATP Race listu.

federera zaboleo đoković

pre 4 godine

Njujorška US Open (ne ni teniska, jer sa tenisom nemaju blage veze) publika, je dobila ono što je zaslužila. Pošto takva "publika" frustrira i ponižava sve druge igrače osim njihovog omiljenog, red je da se i oni osete frustriranim. Drago mi je i zbog organizatora koji su sve učinili da dođe do finala Federer-Nadal.

Iskreno se nadam finalu Medvedev - Monfis. Ako osvoji Medvedev, to je zaslužio jer je najbolji igrač na svetu u poslednjih par meseci, a ako osvoji Monfis zaslužio je to zbog cele svoje karijere.

sarkazam

pre 4 godine

"Valjda je sad nekima jasno zašto publika zviždi Đokoviću i zašto navijaju za Federera.
Bosanac"
Jasno je. Zato sto njemu treba svaka vrsta pomoci da postigne ono sto Nole radi sa lakocom.

Đorđe Zlatanović

pre 4 godine

A zašto ne očekivati da Dimitrov uzme grendslem, ovo mu je treće polufinale, Ima 28 godina to su najbolje godine za sportistu što se tiče mentalne i fizičke snage, ni Medvedev nije naivan, podloga mi deluje dosta brza, tako da ja se Nadam da osvaja jedan od ove dvojice

alkos

pre 4 godine

Tacno onako kako sam i pretpostavio.

Da li će neko stići Rođu po broju osvojenih GS?

Možda, ali niko iz ove generacije!

20 GS ostaje plafon, dok ga neko iz "Next generation" ne obori...

Dakle, ovde se priče o borbi za glupavu titulu GOAT - prekidaju! Trka je završena. Plasman:

1. Rođa
2. Rafa
3. Nole

Čestitamo svim takmičarima na izvanrednom uspehu!

simpo

pre 4 godine

Svaka čast Dimitrovu.
Samo VELIKI ne predaju meč i kada su povređeni.
Valjda je sad nekima jasno zašto publika zviždi Đokoviću i zašto navijaju za Federera.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bosanac, 4. septembar 2019 06:01)
Stari lisac se nadao da će Dimitrov popustiti ali ostade samo nada

Milos

pre 4 godine

Na ovom sajtu se vec dobre dve godine omalovazava Nadal kao dostojan kandidat u trci za GOAT-a. Navodno sto je po Srbima dobar samo na sljaci i zato nikako ne moze uci u trku za GOAT-a. Federer punih 11 godina ne zna za trofej na US Openu, ako sve bude kako bi trebalo da bude, ovo ce Nadalu biti 4-ta titula na US Openu u poslednjih 11 godina !! Time ce prestici Novaka "kralja" betona po titulama na US Openu. Samo mi nije jasno kakav je to "kralj" betona kad jedan Nadal koji je dobar samo na sljaci ima vise US Opena od njega..? Postavlja se pitanje, ko je ovde lud..?

sve je relativno

pre 4 godine

Bravo Dimitrov, sad mi je svejedno ko će da osvoji , Djokoviću ostaje isti broj da prevazidje to je bitno . Pozdrav
(kakogod, 04. septembar 2019 06:14)

U pravu si što se tiče broja GS, ali bilo bi super da Nadal ne osvoji, jer Nole juri i broj nedelja No1. Biće mu teško odbraniti prvo mesto do kraja godine, a nemoguće ukoliko povreda zahteva dužu pauzu.

petar

pre 4 godine

Svaka čast Dimitrovu.
Samo VELIKI ne predaju meč i kada su povređeni.
Valjda je sad nekima jasno zašto publika zviždi Đokoviću i zašto navijaju za Federera.
(Bosanac, 04. septembar 2019 06:01)

S obzirom da jedne godine u Londonu u finalu nije odigrao ni jedan poen vec je izasao u dzemperu da to svima saopsti i najavio Mareja da ce da ih zabavlja zajedno sa Djokovicem, mislim da je trebalo sa malim slovima da napises veliki. Ne secam se zvizduka sa te predstave, a verujem da su ulaznice bile paprene.

besan ker

pre 4 godine

A Nadal sa druge strane zreba se samo smeska.
(Blue Moon 1773, 4. septembar 2019 05:59)

Medvedev lako može da pretvori taj osmeh u kiseli... Realno, čovek je u boljoj formi i od Novaka i od Federera trenutno.

Kafa s ukusom slobode

pre 4 godine

Sta kaze Gofan na pobedu Dmitrova?
Zar nije izjavio da ne zna kako neko moze da igra protiv Federera i da ga pobedi,samo hrabro i bez predaje...
E tako...Bravo Grigor

Srdjo

pre 4 godine

Nakon Australije prosle godine, Roger je imao zbirno 12 Slemova vise od Nadala i Djokovica. Sad ako Rafa ovo osvoji, imace tek 5 Slemova vise. Nevjerovatnom brzinom se topi Rogerova prednost. Poslednjih 6 GS su osvojili Djokovic i Nadal, ako Rafa ovo sad osvoji to ce biti 7 uzastopnih !!

Srba

pre 4 godine

Prelepa vest! Čestitam Rodžeru na 20 slemova! Novače, oporavi se, vidimo se za 3 godine sa 21 slemom.
(srdjan, 04. septembar 2019 06:01)
Ahahhahaha... Ahhh
Pa ovog Federera je Novak na jedvite jade dobio, i to je vama pokazatelj da juri 21 slem. Kako vam nije pokazatelj sto ga Grigor lakse dobio? Sto gubi i od drugih? U tenisu se sve za jednu godinu mijenja. A Novak nije sve mladji, niti igra tenis kao Rodzer. Da ti odmah kazem, Novak nece osvojiti 21 GS! Ovo shvati vec sada, lakse ce ti biti. Nece dovijeka mladji biti prskavice. Dodje to s godinama da kvalitet stupi na snagu. Zverev od 26 ili Novak od 36? Zverev all day long.

Velibor Džarovski(PRIRODNJAK)

pre 4 godine

Sumnjiv je meni Vavrinka,teniska mafija ga dopinguje samo kada igra protiv Novaka.Analizirajte malo njegove mečeve,jako sumnjivo.Naravno,cilj je samo da Novaka skloni sa puta,ali izgleda da ih je Dimitrov iznenadio.Pazite mafija ima upliva u sve pire društva,zašto bi bio tenis izuzetak?Nadal osvaja turnir 100%,on Dimitrova za čas posla raspakuje.A Medvedev će da preda meč Dimitrovu zbog iscrpljenosti i povrede(PRIRODNJAK)tako mi se slika ukazala!

bušan kao švajcarski sir

pre 4 godine

Došlo je vreme da džemperko konačno shvati da mu se penzija bliži. Sledeće sezone će sve češće biti i na nišanu "čelendžeraca". Pa ukoliko želi da ga pod stare dane ponižavaju svakavi samo neka izvoli ali više neće koristiti povrede Nadala i Noleta za osvajanje GS. Ovo mu je bila i definitivno poslednja šansa.
Od sveg srca želim da se Nole što pre oporavi od povrede i da u narednim godinama u duelima sa Nadalom zasluži G.O.A.T titulu.

Tule

pre 4 godine

Vec sam pricao nakon Vimbldona da se Federeru negde mora vratiti za to. To je neko nepisano pravilo. Ovo je jedan od onih trenutaka kada znate da nema ko Federera da zaustavi. Nadal je znatno izgubio na brzini i hitrini i to je sasvim dovoljno da evo 5 godina nije ni blizu Federeru na brzim podlogama. Ko to ne vidi, ili je neznalica (nolomani), ili je nerealan (Nadalovi navijaci). Osnovni preduslov da Rafa pobedjuje Federera na brzim podlogama bilo je upravo ono sto on vise nema: ogromna brzina i ubrzanje, tj. neverovatno brza promena pravaca, jer znamo koliko je Rocko agresivan, i kako menja ritam sa osnovne linije. Nadal sada vrati jedan udarac, na drugom vec kasni, treci je viner za protivnika. Nekada je mogao da vrati po 10 takvih, i prosto izludjivao Federera. Mnogi ne znaju ni ovo sada da iskoriste, ali za Fedeksa to ne predstavlja problem. Ko je gledao prva dva seta protiv Cilica nocas, mogao je da vidi sve Rafine mane, a ima ih poprilicno. Ako je Vimbldon za Rodju bio veliki kiks, propustanje ovog grend slema bi za njega bilo tragedija.
(Mikii, 03. septembar 2019 16:03)
Rocko, Fedeks, Rodjo... kao da ste ovce čuvali zajedno

miodrag

pre 4 godine

E moji ljudi pričate o Federeru kako će da osvoji 21GS tako da od toga nema ništa. Federer bio blizu da dobije meć, na kraju Dimitrov u polufinalu. Bravo za Bugarina.

ljAXE

pre 4 godine

Sta ti je karma. Zvizde Novaku i navijaju za Vavrinku da bi Rodzer imao sto laksi put do finala. Onda Novaka zapadna stampa kobajagi brani. Vec vidjeno i odavno procitano. Ali Novak vise ne prima izvinjenja. Zbog publike sa Wimbldona i iz Njujorka, Novak ce da obori sve rekorde. Gotovo je. To sto je Rodja ispao je samo kosmicka pravda, ali kazna tek stize. Nece vam pomoci ni 100 Vavrinki.

sportman

pre 4 godine

King Roger pokazao da je GOAT time sto je izasao na teren da zavrsi mec do kraja,bez ikakve sanse za pobedu. U tome je razlika izmedju Djokovica i jedinog istinskog GOAT-a,naseg Rogera.
Dan kada Roger jednom zauvek kaze zbogom,bice dan kada cu prestati da gledam tenis...

AммА

pre 4 godine

Са'ће федератори и да плачу и да га истовремено кују у звезде, јер, ето, није предао меч к'о Ноле, него је "господски" одрадио посао до краја. Иначе, нема цене која се може ставити на ону сцену кад Димитров тек даје интервују на терену а стадион већ потпуно празан. Њујоршка звиждачка говеда су похрлила што на колективно самоубиство, што на јасле за реанимацију. Једино ми је жао Миркиних ноктију, жена има прелепе руке.

Srdjo

pre 4 godine

Ovo je sesta od poslednjih 9 sezona gde Federer nije uzeo ni jedan Slem. Pitam se sta je glavni razlog tome, a definitivno znamo da nisu godine. Potvrda ove moje konstatacije je finale Wimbldona 2019 gde je 38-godisnji Federer 5 punih sati igrao ko lud. Previse praznih sezona da bi se tek tako reklo da je Federer GOAT. Izgleda da ipak nesto ima u tom Nadalu i Djokovicu koji su glavni krivci sto Federer u toliko sezona nije ni primirisao Slemu.

komnen barjaktar

pre 4 godine

Jutro pocinje zaista prelepom vescu. Citam i uzivam. Hvala Grisi sto su Mats i Barbara u agoniji. Kod Barbare se nece videti umnjaci kad se smeje, hvala ti Grisa ponajvise zbog jednog prilicnog broja do srzi iskvarene njujorske publike koja ce i tebi i Medvedevu zvizdati u polufinalu.Srecno bratko!

Gilan100

pre 4 godine

Odigrao je Rodžer svoje...Trebao se povući kad je poslednji put osvojio AO i bio ponovo prvi na listi to mu je bila idealna prilika. A poraz od Djokovića na W ga je uništio za sva vremena. Veliki sam fan RF-a i mislim da je trebao na vreme da se oprosti od Tenisa a ne sebi da dozvoljava ovako nešto da ga smešni Dimitrov pobedi...

očigledno

pre 4 godine

Uh, pa on i fizički liči na Federera. Čitajući naslov sanjivim očima, ova slika mi je izgledala kao da je definitivno Federer u pitanju...

Mix

pre 4 godine

Publika zvizdi povredjenom igracu,zeleci da gleda STA?Kako se neko vuce po terenu i jedva prebacuje lopticu na drugu stranu.Ili su kreteni zeleli da ih Novak ispostuje i toliko se povredi da narednih godinu dana ne uzme reket.Najodvratnija publika je na USO,ali evo im ga Federer pa neka ga zale.

trava

pre 4 godine

I Djokovic i Federer osecaju posledice onog finala na Vimbldonu u trajanju od sest sati, i to bi moglo da ih kosta u drugom delu sezone. E sad opet, to je Vimbldon, ljudi zbog tog turnira i pocinju da treniraju tenis. Jel vredelo, sigurno.

Mikii

pre 4 godine

Kakvo bedno razocarenje. Nista, ostaje da Nadal podeli lekcije ovima sto su preostali, sta cemo sad. Nolomani neka slave, a mi da radimo. Na redu je Svarcman.

Kanidja PG

pre 4 godine

Karma!Protiv povrede se ne moze,koja je korist sto Svajcarac nije predao mec kao Novak(uz to imao je aktivan rezultat 2-2,Nole 0-2,mozda je samo pogorsao stanje sa povredom i pola sata pogadjao sve samo ne teren).
Osta US open pusta zelja 11 god za redom.
Nadal iz sjenke ide ka 19GS i nema sumnje osvoji li turnir iduce god stize Federera.
Godinama unazad Rafa je posle US opena zavrsavao sezonu,sada je zdrav a Novak i Rodzer povrijedjeni.Kole srece se okrece.
Bez medjusobnih meceva ova tri giganta nema vrhunskog tenisa,kada su zdravi svi.Ameri od 2015 ne gledaju takve meceve i 3-1 za Djokovica u finalu protiv Federera.Pitanje je i dali ce ikad vise.

car Dusan

pre 4 godine

Vec sam pricao nakon Vimbldona da se Federeru negde mora vratiti za to. To je neko nepisano pravilo. Ovo je jedan od onih trenutaka kada znate da nema ko Federera da zaustavi. Nadal je znatno izgubio na brzini i hitrini i to je sasvim dovoljno da evo 5 godina nije ni blizu Federeru na brzim podlogama. Ko to ne vidi, ili je neznalica (nolomani), ili je nerealan (Nadalovi navijaci). Osnovni preduslov da Rafa pobedjuje Federera na brzim podlogama bilo je upravo ono sto on vise nema: ogromna brzina i ubrzanje, tj. neverovatno brza promena pravaca, jer znamo koliko je Rocko agresivan, i kako menja ritam sa osnovne linije. Nadal sada vrati jedan udarac, na drugom vec kasni, treci je viner za protivnika. Nekada je mogao da vrati po 10 takvih, i prosto izludjivao Federera. Mnogi ne znaju ni ovo sada da iskoriste, ali za Fedeksa to ne predstavlja problem. Ko je gledao prva dva seta protiv Cilica nocas, mogao je da vidi sve Rafine mane, a ima ih poprilicno. Ako je Vimbldon za Rodju bio veliki kiks, propustanje ovog grend slema bi za njega bilo tragedija.
(Mikii, 03. septembar 2019 16:03)
Molio bih da neko javi Nadalu i ostalima da nemaju sanse protiv Federera :(

Srđan

pre 4 godine

Isto kao US Open 2014. kada je Cilic osvojio, sve se ponavlja. Nadam se samo da Nadal nece sad ovo prokockati. Mada nikad se ne zna, mozda Dimitrov napokon osvoji GS ili Medvedev ode skroz do kraja, ko zna vise...

Brane

pre 4 godine

Da da povreda hou jes nou..ajmo sada da se vadimo na povredu. Jucer Novak folira a veceras Federer povredjen..da da al malo jucer. Malo objektinosti molim

kzen

pre 4 godine

Najveći uspeh Grigor-ove karijere, pobedio povređenog 38. godina starog Roger-a u osmom pokušaju... da sam na njegovom mestu ne bih se previše radovao tom dostignuću.

CroFed

pre 4 godine

Da, fešta u komšiluku... Što reći, Bugarin (kojeg nije bilo na teniskoj mapi 20 mjeseci od slavlja u Londonu) odlično iskoristio sve što mu je Roger ponudio (fizički pad u igri, pregršt promašenih forhenda i bekhenda), i sam odigrao par spektakularnih passeva. Sad je sve posve jasno da Rafa samo mora ovjeriti naslov i pripremiti se za svrgavanje Rogera u bliskoj budućnosti. Medvedev, Monfils, Dimitrov? Zar je realno da osvoje grand slam? Baš i ne makar su čuda moguća, ponekad...

broz

pre 4 godine

Šta se ovo otvorilo za nadala, ispade da su mogli i da mu poklone trofej... Na nekim turnirima 250 serije može teži put do titule da vam bude, nego što je ovaj nadalov do gren slem titule...

Da da svakako

pre 4 godine

Kada bi sada hteli da budemo zli kao oni sto mrze Novaka, rekli bi da je Fed folirant, da mu nista nije falilo do kraja cetvrtog seta a onda je odjednom povredjen kada je shvatio da gubi. A samo budala moze da igra ako je stvarno povredjen i nece da preda, rizikujuci pogorsanje povrede. Ipak, on se u osmom gemu petog seta kretao i udarao lopticu odlicno.

nicks

pre 4 godine

Ubit ce ga Mirka (Milka)
Nadrapao je kad dodje kuci
Ode tri i po miliona
Bit ce klecanja na kukuruzu
Nadal goat
Novak goat
Federer bronze medal

sportman

pre 4 godine

Najveci si kralju Rodzere!!!!! Danas sam se jos jednom uverio ko je GOAT! Naravno to prepoznaje i publika i pozdravlja gromoglasnim aplauzima koji su potpuno zasluzeni. Dan kada odes, bice i dan kada ce ovaj sport izgubiti smisao!!

Sivi soko

pre 4 godine

Ne razumem zašto svi ovde likuju kad je Nadal glavni rival Novaku, a jedini koji je mogao da mu pripreti je bio upravo Rodžer. Čak i da je osvojio 21. GS lakše je njega preskočiti nego Rafu koji verovatno obezbezđuje mesto broj jedan na kraju godine i bitno remeti Novakove šanse da stigne do 310 nedelja i svoje šeste Year end No1.

Konfučije

pre 4 godine

Ipak ne stiže do polufinala. Veliki broj ljudi je to predvideo ovde. Ali ovi naši Švajcarci drvlje i kamenje... Gotovo je, dok je bio baš je bio i kapa dole... sad je kraj za vrhunske rezultate ostarilo se.

Par

pre 4 godine

Medvedev-Dimitrov. Obojica sa istoka. Jedan se sukobio sa publikom, drugi izbacio Federera. Publika će biti u dilemi protiv koga da navija :) Za mene nema dileme, napred Danil!

Bosanac

pre 4 godine

Svaka čast Dimitrovu.
Samo VELIKI ne predaju meč i kada su povređeni.
Valjda je sad nekima jasno zašto publika zviždi Đokoviću i zašto navijaju za Federera.

Nebojša

pre 4 godine

Čini mi se da je Dimitrov ovim potpuno dotukao Federera ovo mu je bila zlatna šansa Novak mu sklonjen sa puta dok bi ga u finalu čekao Nadal kojeg je dobio u većini velikoj većini mečeva zadnjih godina ili čak možda i Monfils/Svarcman što bi bio zicer mislim da od ovoga nema oporavka.

Zeks

pre 4 godine

Steta za Federera. Poraz ko poraz,vazno je da nije nista ozbiljno s tim ledjima. Ocekujem od Nadala veceras da krene najagresivnije moguce od starta,cisto da preostalim takmicarima posalje jasnu poruku da je velika trojka jos uvek ziva.

Lik

pre 4 godine

Je li Mikii, daj nam sad objasni šta se ovde stvarno desilo.
Ako primenimo tvoju logiku može biti da su 2 stvari u pitanju:ili je F pobegao od Medvedeva pa je simulirao povredu ili ga je Dimitrov odučio od tenisa pa je zbog toga opet simulirao povredu.

Srdjo

pre 4 godine

Ovo je sesta od poslednjih 9 sezona gde Federer nije uzeo ni jedan Slem. Pitam se sta je glavni razlog tome, a definitivno znamo da nisu godine. Potvrda ove moje konstatacije je finale Wimbldona 2019 gde je 38-godisnji Federer 5 punih sati igrao ko lud. Previse praznih sezona da bi se tek tako reklo da je Federer GOAT. Izgleda da ipak nesto ima u tom Nadalu i Djokovicu koji su glavni krivci sto Federer u toliko sezona nije ni primirisao Slemu.

Nebojša

pre 4 godine

Čini mi se da je Dimitrov ovim potpuno dotukao Federera ovo mu je bila zlatna šansa Novak mu sklonjen sa puta dok bi ga u finalu čekao Nadal kojeg je dobio u većini velikoj većini mečeva zadnjih godina ili čak možda i Monfils/Svarcman što bi bio zicer mislim da od ovoga nema oporavka.

ljAXE

pre 4 godine

Sta ti je karma. Zvizde Novaku i navijaju za Vavrinku da bi Rodzer imao sto laksi put do finala. Onda Novaka zapadna stampa kobajagi brani. Vec vidjeno i odavno procitano. Ali Novak vise ne prima izvinjenja. Zbog publike sa Wimbldona i iz Njujorka, Novak ce da obori sve rekorde. Gotovo je. To sto je Rodja ispao je samo kosmicka pravda, ali kazna tek stize. Nece vam pomoci ni 100 Vavrinki.

Da da svakako

pre 4 godine

Kada bi sada hteli da budemo zli kao oni sto mrze Novaka, rekli bi da je Fed folirant, da mu nista nije falilo do kraja cetvrtog seta a onda je odjednom povredjen kada je shvatio da gubi. A samo budala moze da igra ako je stvarno povredjen i nece da preda, rizikujuci pogorsanje povrede. Ipak, on se u osmom gemu petog seta kretao i udarao lopticu odlicno.

car Dusan

pre 4 godine

Vec sam pricao nakon Vimbldona da se Federeru negde mora vratiti za to. To je neko nepisano pravilo. Ovo je jedan od onih trenutaka kada znate da nema ko Federera da zaustavi. Nadal je znatno izgubio na brzini i hitrini i to je sasvim dovoljno da evo 5 godina nije ni blizu Federeru na brzim podlogama. Ko to ne vidi, ili je neznalica (nolomani), ili je nerealan (Nadalovi navijaci). Osnovni preduslov da Rafa pobedjuje Federera na brzim podlogama bilo je upravo ono sto on vise nema: ogromna brzina i ubrzanje, tj. neverovatno brza promena pravaca, jer znamo koliko je Rocko agresivan, i kako menja ritam sa osnovne linije. Nadal sada vrati jedan udarac, na drugom vec kasni, treci je viner za protivnika. Nekada je mogao da vrati po 10 takvih, i prosto izludjivao Federera. Mnogi ne znaju ni ovo sada da iskoriste, ali za Fedeksa to ne predstavlja problem. Ko je gledao prva dva seta protiv Cilica nocas, mogao je da vidi sve Rafine mane, a ima ih poprilicno. Ako je Vimbldon za Rodju bio veliki kiks, propustanje ovog grend slema bi za njega bilo tragedija.
(Mikii, 03. septembar 2019 16:03)
Molio bih da neko javi Nadalu i ostalima da nemaju sanse protiv Federera :(

Djoksa

pre 4 godine

Koliko dobar osećaj! Ne zbog Federera, njemu apsolutno svaka čast za sve ono što je postigao u tenisu i sve ono što predstavlja za tenis. Već zbog navijača koji su se tokom meča Vavrinka-Đoković smejali i zadovoljno aplaudirali na svaku Novakovu grešku računajući da ako Novak izgubi oni će dobiti toliko željeno Fedal finale. I naravno, u tom finalu Rodžera kao pobednika. E evo vam šipak, snobovi umišljeni! ?

Brane

pre 4 godine

Da da povreda hou jes nou..ajmo sada da se vadimo na povredu. Jucer Novak folira a veceras Federer povredjen..da da al malo jucer. Malo objektinosti molim

AммА

pre 4 godine

Са'ће федератори и да плачу и да га истовремено кују у звезде, јер, ето, није предао меч к'о Ноле, него је "господски" одрадио посао до краја. Иначе, нема цене која се може ставити на ону сцену кад Димитров тек даје интервују на терену а стадион већ потпуно празан. Њујоршка звиждачка говеда су похрлила што на колективно самоубиство, што на јасле за реанимацију. Једино ми је жао Миркиних ноктију, жена има прелепе руке.

CroFed

pre 4 godine

Da, fešta u komšiluku... Što reći, Bugarin (kojeg nije bilo na teniskoj mapi 20 mjeseci od slavlja u Londonu) odlično iskoristio sve što mu je Roger ponudio (fizički pad u igri, pregršt promašenih forhenda i bekhenda), i sam odigrao par spektakularnih passeva. Sad je sve posve jasno da Rafa samo mora ovjeriti naslov i pripremiti se za svrgavanje Rogera u bliskoj budućnosti. Medvedev, Monfils, Dimitrov? Zar je realno da osvoje grand slam? Baš i ne makar su čuda moguća, ponekad...

očigledno

pre 4 godine

Uh, pa on i fizički liči na Federera. Čitajući naslov sanjivim očima, ova slika mi je izgledala kao da je definitivno Federer u pitanju...

Kafa s ukusom slobode

pre 4 godine

Sta kaze Gofan na pobedu Dmitrova?
Zar nije izjavio da ne zna kako neko moze da igra protiv Federera i da ga pobedi,samo hrabro i bez predaje...
E tako...Bravo Grigor

Гиле

pre 4 godine

Kakvo bedno razocarenje. Nista, ostaje da Nadal podeli lekcije ovima sto su preostali, sta cemo sad. Nolomani neka slave, a mi da radimo. Na redu je Svarcman.
(Mikii, 04. septembar 2019 06:27)
Ко је нормалан не слави ни ову повреду ни Нолетову. А јуче си извређао Новака, сећам се да си некад га вређао због јапанског спонзора. Сада је тај спонзор на РФ мајицама. Лична незадовољства твоја, или оних који због Новака другим желе лоше, више показују зашто смо ту где смо.

Par

pre 4 godine

Medvedev-Dimitrov. Obojica sa istoka. Jedan se sukobio sa publikom, drugi izbacio Federera. Publika će biti u dilemi protiv koga da navija :) Za mene nema dileme, napred Danil!

sve je relativno

pre 4 godine

Bravo Dimitrov, sad mi je svejedno ko će da osvoji , Djokoviću ostaje isti broj da prevazidje to je bitno . Pozdrav
(kakogod, 04. septembar 2019 06:14)

U pravu si što se tiče broja GS, ali bilo bi super da Nadal ne osvoji, jer Nole juri i broj nedelja No1. Biće mu teško odbraniti prvo mesto do kraja godine, a nemoguće ukoliko povreda zahteva dužu pauzu.

Sale

pre 4 godine

Feder do 2008 osvojio 5US opena u nizu.A onda 11 godina nista.I kad ovim Rodjinim idolopoklonicima objasnis da to ima veze sa konkurencijom i dalje nalaze neke izgovore.

petar

pre 4 godine

Svaka čast Dimitrovu.
Samo VELIKI ne predaju meč i kada su povređeni.
Valjda je sad nekima jasno zašto publika zviždi Đokoviću i zašto navijaju za Federera.
(Bosanac, 04. septembar 2019 06:01)

S obzirom da jedne godine u Londonu u finalu nije odigrao ni jedan poen vec je izasao u dzemperu da to svima saopsti i najavio Mareja da ce da ih zabavlja zajedno sa Djokovicem, mislim da je trebalo sa malim slovima da napises veliki. Ne secam se zvizduka sa te predstave, a verujem da su ulaznice bile paprene.

federera zaboleo đoković

pre 4 godine

Njujorška US Open (ne ni teniska, jer sa tenisom nemaju blage veze) publika, je dobila ono što je zaslužila. Pošto takva "publika" frustrira i ponižava sve druge igrače osim njihovog omiljenog, red je da se i oni osete frustriranim. Drago mi je i zbog organizatora koji su sve učinili da dođe do finala Federer-Nadal.

Iskreno se nadam finalu Medvedev - Monfis. Ako osvoji Medvedev, to je zaslužio jer je najbolji igrač na svetu u poslednjih par meseci, a ako osvoji Monfis zaslužio je to zbog cele svoje karijere.

komnen barjaktar

pre 4 godine

Jutro pocinje zaista prelepom vescu. Citam i uzivam. Hvala Grisi sto su Mats i Barbara u agoniji. Kod Barbare se nece videti umnjaci kad se smeje, hvala ti Grisa ponajvise zbog jednog prilicnog broja do srzi iskvarene njujorske publike koja ce i tebi i Medvedevu zvizdati u polufinalu.Srecno bratko!

NY

pre 4 godine

Ja nisam.u soku vec sam sretan.Bravo za Grigora.Sada mi je sve jedno ko ce da osvoji..Voleo bi da to bude Medvedev ali i ako Rafa osvoji nece mi biti nesto preterano zao

sarkazam

pre 4 godine

"Valjda je sad nekima jasno zašto publika zviždi Đokoviću i zašto navijaju za Federera.
Bosanac"
Jasno je. Zato sto njemu treba svaka vrsta pomoci da postigne ono sto Nole radi sa lakocom.

broz

pre 4 godine

Šta se ovo otvorilo za nadala, ispade da su mogli i da mu poklone trofej... Na nekim turnirima 250 serije može teži put do titule da vam bude, nego što je ovaj nadalov do gren slem titule...

trava

pre 4 godine

I Djokovic i Federer osecaju posledice onog finala na Vimbldonu u trajanju od sest sati, i to bi moglo da ih kosta u drugom delu sezone. E sad opet, to je Vimbldon, ljudi zbog tog turnira i pocinju da treniraju tenis. Jel vredelo, sigurno.

jov

pre 4 godine

Povreda ali ne i predaja. Tako to radi najveci ove igre. Dostojan i pobede i poraza. GOAT je Federer, svidelo se to nekome ili ne.
(vojkan85, 04. septembar 2019 06:26)

Znaci po svaku cenu treba ostati na terenu i povecati mogucnost da se povreda pogorsa, ne daj Boze da te odvoji od terena duze nego sto bi te odvojila da si predao mec?
Vrlo inteligentno razmisljanje, aplauz za tebe i ostale koji tako razmisljaju

Kanidja PG

pre 4 godine

Karma!Protiv povrede se ne moze,koja je korist sto Svajcarac nije predao mec kao Novak(uz to imao je aktivan rezultat 2-2,Nole 0-2,mozda je samo pogorsao stanje sa povredom i pola sata pogadjao sve samo ne teren).
Osta US open pusta zelja 11 god za redom.
Nadal iz sjenke ide ka 19GS i nema sumnje osvoji li turnir iduce god stize Federera.
Godinama unazad Rafa je posle US opena zavrsavao sezonu,sada je zdrav a Novak i Rodzer povrijedjeni.Kole srece se okrece.
Bez medjusobnih meceva ova tri giganta nema vrhunskog tenisa,kada su zdravi svi.Ameri od 2015 ne gledaju takve meceve i 3-1 za Djokovica u finalu protiv Federera.Pitanje je i dali ce ikad vise.

bušan kao švajcarski sir

pre 4 godine

Došlo je vreme da džemperko konačno shvati da mu se penzija bliži. Sledeće sezone će sve češće biti i na nišanu "čelendžeraca". Pa ukoliko želi da ga pod stare dane ponižavaju svakavi samo neka izvoli ali više neće koristiti povrede Nadala i Noleta za osvajanje GS. Ovo mu je bila i definitivno poslednja šansa.
Od sveg srca želim da se Nole što pre oporavi od povrede i da u narednim godinama u duelima sa Nadalom zasluži G.O.A.T titulu.

Tule

pre 4 godine

Vec sam pricao nakon Vimbldona da se Federeru negde mora vratiti za to. To je neko nepisano pravilo. Ovo je jedan od onih trenutaka kada znate da nema ko Federera da zaustavi. Nadal je znatno izgubio na brzini i hitrini i to je sasvim dovoljno da evo 5 godina nije ni blizu Federeru na brzim podlogama. Ko to ne vidi, ili je neznalica (nolomani), ili je nerealan (Nadalovi navijaci). Osnovni preduslov da Rafa pobedjuje Federera na brzim podlogama bilo je upravo ono sto on vise nema: ogromna brzina i ubrzanje, tj. neverovatno brza promena pravaca, jer znamo koliko je Rocko agresivan, i kako menja ritam sa osnovne linije. Nadal sada vrati jedan udarac, na drugom vec kasni, treci je viner za protivnika. Nekada je mogao da vrati po 10 takvih, i prosto izludjivao Federera. Mnogi ne znaju ni ovo sada da iskoriste, ali za Fedeksa to ne predstavlja problem. Ko je gledao prva dva seta protiv Cilica nocas, mogao je da vidi sve Rafine mane, a ima ih poprilicno. Ako je Vimbldon za Rodju bio veliki kiks, propustanje ovog grend slema bi za njega bilo tragedija.
(Mikii, 03. septembar 2019 16:03)
Rocko, Fedeks, Rodjo... kao da ste ovce čuvali zajedno

Lik

pre 4 godine

Gospodin Federer je do kraja odigrao mec iako je bilo evidentno da je povredjen, a ne kao neki! E zato je on kralj ovog sporta.
 (Blaster, 4. septembar 2019 07:49) 

Istine radi, tvoj g.Federer je na konferenciji za štampu izjavio i ovo: "Nije bilo teško toliko da bih morao da predam ili slično. Grigor je bio u stanju da me pobedi."

Prema tome, da je bilo nešto teže predao bi i on.

Bosanac

pre 4 godine

Svaka čast Dimitrovu.
Samo VELIKI ne predaju meč i kada su povređeni.
Valjda je sad nekima jasno zašto publika zviždi Đokoviću i zašto navijaju za Federera.

besan ker

pre 4 godine

A Nadal sa druge strane zreba se samo smeska.
(Blue Moon 1773, 4. septembar 2019 05:59)

Medvedev lako može da pretvori taj osmeh u kiseli... Realno, čovek je u boljoj formi i od Novaka i od Federera trenutno.

Mix

pre 4 godine

Publika zvizdi povredjenom igracu,zeleci da gleda STA?Kako se neko vuce po terenu i jedva prebacuje lopticu na drugu stranu.Ili su kreteni zeleli da ih Novak ispostuje i toliko se povredi da narednih godinu dana ne uzme reket.Najodvratnija publika je na USO,ali evo im ga Federer pa neka ga zale.

Lik

pre 4 godine

Ali to prvo treba Djoković kao profesionalni sportista da shvati....
 (samo da kažem, 4. septembar 2019 08:22)

Prvi teniser sveta nema šta više da shvati, ali ti to ne shvataš.

Lik

pre 4 godine

Je li Mikii, daj nam sad objasni šta se ovde stvarno desilo.
Ako primenimo tvoju logiku može biti da su 2 stvari u pitanju:ili je F pobegao od Medvedeva pa je simulirao povredu ili ga je Dimitrov odučio od tenisa pa je zbog toga opet simulirao povredu.

simpo

pre 4 godine

Svaka čast Dimitrovu.
Samo VELIKI ne predaju meč i kada su povređeni.
Valjda je sad nekima jasno zašto publika zviždi Đokoviću i zašto navijaju za Federera.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bosanac, 4. septembar 2019 06:01)
Stari lisac se nadao da će Dimitrov popustiti ali ostade samo nada

Dragana

pre 4 godine

Kako pojedini Novakovi navijači mogu da likuju nad Rodžerovom povredom ili problemom koji ima u trenutku kad je i Novak povredjen? Pominjete karme, penzije, Rodžer više neće igrati finale itd. Možda i neće, možda je sve to zaista karma šta god to značilo. Ali da li ste se zapitali da li je možda karma i to što se Novak povredio i da li je taj Vimbldon možda poslednji GS koji je osvojio? Vi zapravo ne navijate za Novaka, navijate za neku sliku koju ste stvorili o njemu kao o nekom osvetniku čije su pobede i trofeji najveća osveta nekakvim zapadnjacima i onima koji su nas bombardovali pre dvadeset godina. Da nije smešno bilo bi tužno. Zapravo i jeste tužno što neko razmišlja na takav način. Briga te koji su nas bombardovali ne samo za Novaka već i za Federera, Nadala i sve ostale tenisere.
Malo ko ovde komentariše tenis i mečeve, komentari se svode na zlobu, mržnju, zavist, ludilo... Ja bih se vratila na Vimbldon i ono finale. To finale je doprinelo da obojica sada imaju probleme. Nisu se dovoljno oporavili od tada pre svega fizički. To je bilo jako iscrpljujuće. Pogledajte šta su takvi maratonski mečevi uradili Andersonu i Izneru. Stigne to kad tad. Nadam se da povrede koje imaju Rodžer i Novak nisu ozbiljnije i da će uspeti da nastave sezonu i spreme se za narednu. Inače Rožerove izjave na konferenciji sasvim korektne, bez prenemaganja i omalovažavanja protivnika.Šta god da uradi
dalje ostaće omiljen širom sveta jer je pravi sportista.Vratiće se on, ne sumnjajte u to.

Milan

pre 4 godine

Ameri od 2015 ne gledaju takve meceve i 3-1 za Djokovica u finalu protiv Federera.Pitanje je i dali ce ikad vise.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kanidja PG, 4. septembar 2019 06:24)

I ne treba da gledaju. Ne zasluzuje to takva publika.
P.S. Zanimljiv podatak - na US openu Federer nikad nije igrao protiv Nadala.

miodrag

pre 4 godine

E moji ljudi pričate o Federeru kako će da osvoji 21GS tako da od toga nema ništa. Federer bio blizu da dobije meć, na kraju Dimitrov u polufinalu. Bravo za Bugarina.

nolefan

pre 4 godine

Onaj Vilander je bas vidovit pre pocetka USO rece covek da ce biti cuda u Novakovoj polovini zreba.Ja jedino sto sam tada napisao i pogodio da Rodzer nece do polufinala

...

pre 4 godine

Gde je GOAT? 
(Ja, 04. septembar 2019 08:55) 

A gde je večiti treći?
(esi mi nola?, 04. septembar 2019 09:16)

Vise Federer ima nedalja na no3 od Novaka, tako da komotno je dzemperko veciti treci he he...

Aca

pre 4 godine

Kakva sansa za Nadala da dodje na samo jedan slem od Federera. Steta za Novaka sto se povredio, siguran sam da bi lagano sovijio da je zdrav pa bi se i on priblizo do 20 slemova. Ali dobro, mladji je ima jos sansi

Vlada

pre 4 godine

Svaka čast obojici, Dimitrovu i Federeru na pruženom.
Kako lep tenis u prva 4 seta, posle Rodžer nije bio u stanju da igra i videlo se da ima problem sa telom.
Ali smo postali tako mali i Pakostan narod, radujemo se nečijoj povredi.
Dvojica od trojice najboljih tenisera su napustila turnir zbog povreda i to je zaista loše.
Iskreno, Medvedev favorit za ulazak u finale, sa druge strane naravno Nadal.
A gledao sam i Monfisa koji je igrao fenomenalno do sad...

King in The North

pre 4 godine

U polufinalu ce publika morati da se od dva zla, opredijeli za manje, a to je valjda Dimitrov, jer je on kao nekakav " Baby Federer". Čuj Baby Fed?!? Hahaha, ja bi na njegovom mjestu pokusao isposlovati sudsku zabranu koristenja tog nadimka.

Milan_PT

pre 4 godine

Hahaha vidi Srba kako mjenjaju misljenja iz turnira na turnir. Do juce su govorili kako Nadal ne moze biti GOAT zato sto zna igrati samo na sljaci. A evo sad vec govore o prestizanju Rogera od strane tog istog Nadala i nazivaju Nadala novim GOAT-om. Hahahah komedija..
(sony, 4. septembar 2019 08:02)

Koliko se nama Srbima čini, veoma su velike šanse da Nadal idućeg leta, nakon Rolan Garosa, stigne Rodžera po broju GS-a. S obzirom da ima osetno bolju H2H u duelima sa njim, novi GOAT postaje Nadal. A postoji i druga teorija, malo teže ostvariva, gde za godinu dana Novak stiže Rodžera i preuzima primat u svim kategorijama.
Sve u svemu, u roku od godinu dana, max. dve, RF ispada iz svih kombinacija za tu titulu. I to nema nikakve veze sa Srbima, već sa dešavanjima na terenu, gde nas Srbe niko ništa ne pita. To jest, samo se jedan Srbin pita: Novak Đoković...

pusa

pre 4 godine

Na ovom sajtu se vec dobre dve godine omalovazava Nadal kao dostojan kandidat u trci za GOAT-a. Navodno sto je po Srbima dobar samo na sljaci i zato nikako ne moze uci u trku za GOAT-a. Federer punih 11 godina ne zna za trofej na US Openu, ako sve bude kako bi trebalo da bude, ovo ce Nadalu biti 4-ta titula na US Openu u poslednjih 11 godina !! Time ce prestici Novaka "kralja" betona po titulama na US Openu. Samo mi nije jasno kakav je to "kralj" betona kad jedan Nadal koji je dobar samo na sljaci ima vise US Opena od njega..? Postavlja se pitanje, ko je ovde lud..?
(Milos, 04. septembar 2019 07:58)

A da ti smanjis malo opsesiju Srbima. Svuda u svetu vecina teniskih navijaca (Federerov milionski tabor) isto tvrdi da je Nadal sljakas, a ne samo u Srbiji. Nije to tek tako bez osnova, bez obzira i na moguci 4. usopen. Rafa je dve trecine svojih titula osvojio na sljaci, a na sljaci se igra tek 1/4 turnira po sezoni. 12 od 18 slemova mu je sa sljake (samo sa jedanog turnira). Totalna nesrazmera! To jasno govori da je sljakas. To ga i diskvalifikuje za goata, a narocito to da za celu karijeru nema niti jedan jedini osvojeni zavrsni turnir osmorice najboljih, koji su SVI ISTORIJSKI VELIKANI OSVAJALI PO NEKOLIKO PUTA, i Lejver, i Konors, i Borg, i Mekinro, i Lendl, i Beker, i Edberg, i Agasi, i Sampras, i Federer, i Novak, samo Rafa NIKAD! Sta vise, ne moze biti goat neko ko za celu karijeru nema osvojenu titulu u dvorani, gde su idealni uslovu za igru, bez vetra, bez vrucine, ceo mec uvek isti odskok.
A da ti odgovorim i na poslednje pitanje. Novak je kralj betona jer ima 10 takvih slemova (Federer samo jedan vise za 6 sezona vise). Ima najvise mastersa u istoriji na betonu (5 vise od Federera), i ima NAJBOLJI PROCENAT POBEDA NA BETONU U ISTORIJI (Nadal nije ni u prvih 10, JER JE SLJAKAS). Za tvoju informaciju, Nadal ima najbolji procenat pobeda na sljaci u istiriji, ali je Novak tu 4. u istoriji na toj listi (Federer nije ni u prvih 10). Evo ti i za travu: Federer je najbolji u istoriji po % pobeda, Novak 7., a Rafa nije ni tu u prvih 10. Jel ti sad jasno?
A sada idi citaj vesti o vasim Cilicima i Coricima, to je tvoj nivo, mani se Srba, Novaka, Nadala i Federera.

Srđan

pre 4 godine

Isto kao US Open 2014. kada je Cilic osvojio, sve se ponavlja. Nadam se samo da Nadal nece sad ovo prokockati. Mada nikad se ne zna, mozda Dimitrov napokon osvoji GS ili Medvedev ode skroz do kraja, ko zna vise...

dusk dawn

pre 4 godine

Prelepa vest! Čestitam Rodžeru na 20 slemova! Novače, oporavi se, vidimo se za 3 godine sa 21 slemom.
(srdjan, 04. septembar 2019 06:01)
Ahahhahaha... Ahhh
Pa ovog Federera je Novak na jedvite jade dobio, i to je vama pokazatelj da juri 21 slem. Kako vam nije pokazatelj sto ga Grigor lakse dobio? Sto gubi i od drugih? U tenisu se sve za jednu godinu mijenja. A Novak nije sve mladji, niti igra tenis kao Rodzer. Da ti odmah kazem, Novak nece osvojiti 21 GS! Ovo shvati vec sada, lakse ce ti biti. Nece dovijeka mladji biti prskavice. Dodje to s godinama da kvalitet stupi na snagu. Zverev od 26 ili Novak od 36? Zverev all day long.
(Srba, 4. septembar 2019 07:46)

All day long?! ahahahhahahaha kakvih ovde pojava ima.

Milos

pre 4 godine

@Milos 

Ne sramoti se. Naravo i logicno da je Nadal Djokovicu najveci konkurent za tu GOAT titulu zbog godina i nacina igre, ali i Federer jer ipak ima 20. Treba to stici a kamoli prestici. Nadal je masjstor sljake ali i odlican u Njujorku.Nije jos osvojio ali mu se smesi titula ove godine. Medjutim, sve je to pitanje sta ce biti. Novak jeste kralj betona i tvrde podloge jer ima na AO i USO cak 15 finala i 10 titula. Noleta upravo neka izgubljena finala USO kostaju vec sada titule GOAT-a za prvo mesto. Nije smeo da izgubi finala od Mareja i Vavrinke plus ono polufinale od Nisikorija kada je Cilic osvojio USO.Ali sta bi bilo kad bi bilo.
(Stara kuka, 04. septembar 2019 08:58)

E vidis rodjace u tome i jeste razlika izmedju Novaka i Rafe. Ljepo si sam napisao, Novak ima 15 finala u Njujorku i Melburnu i "tek" 10 titula. Rafa u Parizu ima 12 od 12. Prosto oni porazi od Wawrinke, Mareja i Niskikorija su neoprostivi i izgleda da ce bas ti porazi po svemu sudeci kostati Novaka titule GOAT-a. Rafa je u finalu Pariza derao razne Wawrinke, Puerte, Soderlinge, Ferere, Timove 2x i zato ce vjerovatno karijeru zavrsiti sa vise Slemova od Novaka. Rafa je Rafa ipak, taj boraniji nista nije prepustao, Novak jeste i to poprilcno.

Petar

pre 4 godine

Ako imaš ozledu zbog koje ne možeš igrati, treba prekinuti meč, a ne opteretiti ozledu, pogoršati stanje, dovesti do težeg oporavka. Ozleda je ozleda i nju treba poštovati, silovanje se skupo plaća.

Konfučije

pre 4 godine

Ipak ne stiže do polufinala. Veliki broj ljudi je to predvideo ovde. Ali ovi naši Švajcarci drvlje i kamenje... Gotovo je, dok je bio baš je bio i kapa dole... sad je kraj za vrhunske rezultate ostarilo se.

Milan_PT

pre 4 godine

Neki ovde hvale Federera zato što nije predao meč u petom setu, kad je nakon prvog gema i brejka Dimitrova postalo jasno da je meč završen. Nema nikakve razlike što se tiče zapisa rezultata, ako igrač preda meč tokom meča ili ga izgubi. Postoji razlika ako meč preda pre početka, jer taj meč onda ne ulazi u međusoban odnos, kao da ga nije ni bilo, što se u stvari i desi.
Novakova predaja Vavrinki 4 gema pre kraja i Rodžerovo mučenje 5-6 gemova ovog jutra u petom setu se rezultatski ne razlikuju. Obojica su upisali po poraz.
Da li je bilo pametno što je Federer nastavio da igra? Lično smatram da niko nije uživao u 5-om setu, osim možda ono 3-4 Bugara na Artur Ešu. Iako sam Novakov navijač, nije mi bilo drago da gledam Rodžera kako uporno zakucava bekende, koji jedva da stignu do mreže. Meni to nije sport. Ako neko ne može da igra, neka to kaže i ode. Siguran sam da mu niko ne bi zviždao zbog toga. Njemu i Kirjosu ne bi, Novaku i Medvedevu i te kako.
Uostalom, niko nikad od tenisera nije ni pomenuo da je Federer svojevremeno odbio da igra protiv Novaka, navodno zbog povrede (čuveni slučaj "džemper"), da bi 5 dana nakon toga igrao u Dejvis Kupu protiv Monfisa. Kakva je to povreda zbog koje ne možeš ni da započneš meč, a da 2 dana nakon toga počneš da treniraš da bi se upoznao sa podlogom koju su Francuzi izabrali za tu priliku? Da se to desilo nekom drugom, dobio bi suspenziju od ATP-a, a Federeru to niko ne sme ni da pomene...

apolo 11

pre 4 godine

Federer je nebitan u trci za broj 1.Opasnost je Nadal,on će biti nedostižan za Novaka.Bilo bi dobro da izgubi,ali šanse su 00.1.Nadal ima snažno telo,i može još da igra na visokom nivou 4god.,a naš Novak je krhke građe,bojim se da neće fizički izdržati trku.Novače pre 1000g.ljudi su jeli samo divljač,zečeve,fazane,svinje,srne itd.i pešačili su po 50kilom.na dan,razmisli malo o ishrani,ne filizofiraj o ishrani nisi ti naučnik.

nicks

pre 4 godine

Ubit ce ga Mirka (Milka)
Nadrapao je kad dodje kuci
Ode tri i po miliona
Bit ce klecanja na kukuruzu
Nadal goat
Novak goat
Federer bronze medal

dex

pre 4 godine

Tuzno je i zalosno citati komentare. Pakost, zavist, radovanje tudjem neuspehu.... I vi sebe nazivate Novakovim navijacima?!!! Pa Novak se stidi ovakvih komentara! Ovakvim komentarima mu ne pomazete, vec naprotiv, odmazete. ,
"...budimo ljudi, iako smo Srbi"
Pozdrav i svako dobro.

majtimajk

pre 4 godine

… " da se za Federera ovde piše da je deda, džemperko, penzioner, pederer, izandjala kanta, pokvarenjak"...
(Dragana, 4. septembar 2019 11:40)


-jos bih samo dodao: placko i baletan,... ako se ne ljutite.

Рајко

pre 4 godine

Eто па га стигло.
Још сам да РУС МЕДВЕДЕВ РАЗБУЦА СВЕ И ДИГНЕ ПЕХАР! НАПРЕД, МЕДВЕДЕВ!!! РАЗВАЛИ СВЕ!!!!

epir

pre 4 godine

jel on kaze da je povredjen. d aje povredjen ispao bi ranije u mecu ne bi odigrao svih pet. ili predao ranije ili ne bi ni igrao ko je lud da rizikuje pa cak i mnogo gore posledice. dimitrov ga je dobio zasluzeno

vrg

pre 4 godine

Povreda ali ne i predaja. Tako to radi najveci ove igre. Dostojan i pobede i poraza. GOAT je Federer, svidelo se to nekome ili ne.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (vojkan85, 4. septembar 2019 06:26)

GOAT nema veze sa tim da li je neko ovakav ili onakav, svidelo se to tebi ili ne.
ako novak uzme jos 4 GS, federer moze da bude i majka priroda, ali nece biti u konkurenciji za GOAT. :)

the land of the dead!

pre 4 godine

ajde jos Nadal da ispadne i sve super..a i krajnje je vreme da neko novi osvoji gren slem, previse je postalo dosadno sa ovom trojicom..

Stara kuka

pre 4 godine

Stvarno ste vi srbi bolestan narod. Niko se ne raduje u tudjoj povredi kao vi. I mev pre Wavrinke je Nole bio “povredjen” ali nije predao mec ,znao da ce da pobedi ali protiv wavrinke kad je znao da je jaci predao mec. Roger nije predao uprkos povrede. RF najveci svih vremena nek puknu dusmani.
(adem, 4. septembar 2019 07:00)

Kakvi smo takvi smo, ima nas raznih. Ali bar navijamo za nase i u facu kazemo koga ne mozemo gledati (da ne kazem grublju rec). Nego za koga vi navijate kad nemate svoje? Ajd sto navjate za tudje nego i dolazite na srpske sajtove.

#

pre 4 godine

(Dragana, 04. septembar 2019 08:51)

Cemu ta vasa sizofrena projekcija da toboz Novakovi navijaci preko njega se "svete" zapadu za nekakvo bombardovanje od pre 20 godina!?! Pa da li ste vi noemalni? Totalno pogresna i pretenciozna generalizacija iz samo vama znanih motiva. To VI zelite da je tako, da izjednacite sve navijace sa tom nebitnom i opskurnom manjinom, ali nije tako.
Radi se o sportu alooo! Srbi pamte Federerove uvrede prema Novaku deceniju unazad (jel moram da ih sve nabrajam?), pa dodajmo tome stalno, opsesivno, komtinuirano, zlurado i pokvareno provociranje godinama od strane nekakvih virtuelnih nazovi Federerovih navijaca (indikativno postoje samo na internetu i nigde vise) sa najgorim omalovazavanjem i vredjanjem Novaka, onda gospodjo Dragana dobijete prirodnu reakciju, sprdnju sa Federerom na srpskom sajtu, I STA JE TU ZA ISCUDJAVANJE?, a jos manje za nekakve nebulozne teze oko bombardovanja od pre 100 godina. Koga briga. Mnogo ste u proslosti.
Pravo pitanje je koji je motiv pojedinaca ovde da se sa divljacki zluradom mrznjom omalovazava Novak? I to na srpskom sajtu (sajtu na srpskom jeziku)?
Pitanje je retoricko, naravno. Svi znamo zasto.

Nisam Fedov navijać ali...

pre 4 godine

Toliko o tome da se namešta Fedu titula....ispadanjem Djokobica deca se ovde tako tešila. Sada valjda prelazite na Nadala...svima se namešta samo Djokovicu ne.

Zlobni cinik

pre 4 godine

@Na ovom sajtu se vec dobre dve godine omalovazava Nadal kao dostojan kandidat u trci za GOAT-a. Navodno sto je po Srbima dobar samo na sljaci i zato nikako ne moze uci u trku za GOAT-a. Federer punih 11 godina ne zna za trofej na US Openu, ako sve bude kako bi trebalo da bude, ovo ce Nadalu biti 4-ta titula na US Openu u poslednjih 11 godina !! Time ce prestici Novaka "kralja" betona po titulama na US Openu. Samo mi nije jasno kakav je to "kralj" betona kad jedan Nadal koji je dobar samo na sljaci ima vise US Opena od njega..? Postavlja se pitanje, ko je ovde lud..?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Milos, 4. septembar 2019 07:58)
Ti si najozbiljniji kandidat za GOAT za lupetanje ! A na čemu se igra Australia open ako ne na betonu ? KOliko Novak tamo ima titula, a koliko Nadal ? Kada se saberu US open i Australia open Novak je nadmoćan u odnosu na Nadala što se tiče betona !

Stara kuka

pre 4 godine

@Milos

Ne sramoti se. Naravo i logicno da je Nadal Djokovicu najveci konkurent za tu GOAT titulu zbog godina i nacina igre, ali i Federer jer ipak ima 20. Treba to stici a kamoli prestici. Nadal je masjstor sljake ali i odlican u Njujorku.Nije jos osvojio ali mu se smesi titula ove godine. Medjutim, sve je to pitanje sta ce biti. Novak jeste kralj betona i tvrde podloge jer ima na AO i USO cak 15 finala i 10 titula. Noleta upravo neka izgubljena finala USO kostaju vec sada titule GOAT-a za prvo mesto. Nije smeo da izgubi finala od Mareja i Vavrinke plus ono polufinale od Nisikorija kada je Cilic osvojio USO.Ali sta bi bilo kad bi bilo.

Gilan100

pre 4 godine

Odigrao je Rodžer svoje...Trebao se povući kad je poslednji put osvojio AO i bio ponovo prvi na listi to mu je bila idealna prilika. A poraz od Djokovića na W ga je uništio za sva vremena. Veliki sam fan RF-a i mislim da je trebao na vreme da se oprosti od Tenisa a ne sebi da dozvoljava ovako nešto da ga smešni Dimitrov pobedi...

Đorđe Zlatanović

pre 4 godine

Samo mi nije jasno kakav je to "kralj" betona kad jedan Nadal koji je dobar samo na sljaci ima vise US Opena od njega..? Postavlja se pitanje, ko je ovde lud..?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milos, 4. septembar 2019 07:58) 7 Australijan opena i 3 us opena plus najviše mastersa na betonu, za sada Federer ima jedan gs više na betonu ali manje mastersa

Pronicljivi

pre 4 godine

. Vidite po komentarima koliko su srecni sto je Federer izgubio i sto se povredio, uzas.
(neki veliki dr, 04. septembar 2019 11:46)

Nije se povredio, folira se.

san marino

pre 4 godine

Tenisko neznanje i greh je nazvati Nadala klasicnim sljakasem. Bi li Nadala i dalje nazivali sljakasem da ima recimo tek 4-5 Rolan Garosa i sve ove iste rezultate na brzim podlogama.? Nadala nazivate sljakasem samo zato sto je frajer nenormalno dobar na sljaci gde ima jos nevjerovatnih 12 Rolan Garosa i nevjerovatnih 25 mastersa na sljaci. Ove rezultate koje Nadal ima na brzim podlogama bolje imaju samo jos Novak, Roger i Sampras. Covjek je odigrao po cak 5 Gren Slem finala u Australiji, Wimbldonu i Njujorku. Pa takve rezultate nemaju ni Mekenro, Edberg, Beker, Konors, Agasi. Ponavljam, Nadala nazivate sljakasem samo zato sto ima prosto nevjerovatne rezultate na sljaci, jer 12 RG i 25 mastersa na sljaci stvarno nije normalno. Na kraju krajeva Nadal u finalima Australije, Wimbldona i US Opena nije gubio od bilo koga, 7 puta u finalima je gubio ipak od Rogera i Novaka, barem to nije sramota. Da ne bjese Rogera i Novaka, Nadal bi ladno bio najbolji igrac na brzim podlogama u istoriji, bukvalno.

Gde ja živim

pre 4 godine

Deda, šta bi, šta se desilo? Zar tako da razočaraš najdivniju publiku na svetu, ljude koji bi zbog tebe dali poslednji atom snage? Nije lepo :)

Čestitke Grigoru. Svaka čast.

jedan od mnogih

pre 4 godine

@vojkan85 - mene recimo iritira tvoj nick pa nikom nista...ne omalovazavam te

ti omalovazavas trenutno jedinog Srbina koji asocira na nesto pozitivno vezano za Srbiju

ili si botina na kub ili si bespomocno ugnjetavan kao mladji pa ovde lecis frustracije

Biologija

pre 4 godine

Koliko god ima jaku volju džemperko ne može se protiv godina.Pažljivo bira turnire ali stigne jedan Wimbldon koji je trebao da osvoji i onda se polomi fizički a naročito psihički.Ovaj US Open mu je opet bio šansa ali pobogu ljudi pa niko mu se neće skloniti.Biološki sat neumitno otkucava a džemperko nije igrač koji će se zadovoljiti četvrtfinalima,njegovo telo će ga izdavati sve više i više.

lud narod

pre 4 godine

Što se vi sekirate zbog Đokovića, kad se on ne sekira zbog samog sebe. Odmarao je celo leto zbog US opena i na kraju došao nespreman. Njegov problem. Ako ga zanimaju Federerovi rekordi, nek batali godišnje odmore i nek počne da trenira. Hoće sa 30 posto da bude GOAT. Malo morgen.

Milos

pre 4 godine

(pusa, 04. septembar 2019 09:26)

A sta kao Rafinih 6 GS na brzim podlogama je malo, sad ce i 7-i vjerovatno. Plus jos igrao neka nevjerovatna finala i polufinala gdje je jednu lopta mogla sve da preokrene(Melburn 2012, 17, Wimbldon 2007 i 2018). Derao je Novaka i Rogera nerjetko i u Australiji, Wimbldonu i Njujorku. On je njih barem dobijao na njihovim podlogama, a oni njega samo jednom na RG iz 13 meceva !! Alo ee samo jednom. I to 2015-e kad je bio osakacen povredom. Znaci kad je Rafa 100% spreman, njih dvojica bukvalno nisu u stanju da ga dobiju na RG. I to su vam GOAT-i..?? Pa veca je sramota sto oni njega 20 godina nisu u stanju posteno da pobede na RG nego sto je Rafa los u dvoranskim uslovima.

Milos

pre 4 godine

Rafa je samo top verzija te price, koji zbog ujednacavanja brzine podloge je uzeo nesto i van sljake. Bio i ostao u sustini sljakas.
(pusa, 04. septembar 2019 10:37)

Jes ti svjestan kakvu si sad upravo glupost napisao..?? Nadal klasicni sljakas..? 14 GS finala na brzim podlogama i na pragu 7-e GS titule..? Nadal klasicni sljakas..??
Klasicni sljakas je naziv za igraca koji bukvalno zna da igra samo na toj vrsti podloge. Mi pricamo o covjeku koji je pored osvojenih 12 RG na pragu svog 15-og GS finala na brzim podlogama !! Usput je Nola i Feda opeglao 7 puta na tim Slemovima a oni njega samo jednom iz 13 pokusaja na Rolan Garosu .

car Dusan

pre 4 godine

Koliko je vas "stručnjaka" uplatilo kintu na ovo?
(Zilot, 04. septembar 2019 06:17)
Nisam strucnjak al' mogu da pogodim ;)
https://ibet2.maxbet.rs/lite/external/tickets/4dc6e443-5bae-456c-aedd-1f510c587c9a

majtimajk

pre 4 godine

…" Dok Novak kada vidi da nema sanse od vidno slabije rangiranih tenisere ume cesto da odustane i zali na povredu. To je cinjenicno stanje…"
(Cxd, 4. septembar 2019 09:15)

-kazes "cesto".A koliko je to "cesto" predao za ovih 13 godina? Ja bih rekao sveka nekoliko puta. A vidi ovu teoriju: sta ako je Novak osecao da se stanje pogorsava I bilo mu je jasno da bi morao da ide na 5 setova, i time se izlaze riziku da pogorsa povredu… mozda je recimo tako bilo.

Srdjo

pre 4 godine

Nakon Australije prosle godine, Roger je imao zbirno 12 Slemova vise od Nadala i Djokovica. Sad ako Rafa ovo osvoji, imace tek 5 Slemova vise. Nevjerovatnom brzinom se topi Rogerova prednost. Poslednjih 6 GS su osvojili Djokovic i Nadal, ako Rafa ovo sad osvoji to ce biti 7 uzastopnih !!

mr

pre 4 godine

Vec sam pricao nakon Vimbldona da se Federeru negde mora vratiti za to. To je neko nepisano pravilo. Ovo je jedan od onih trenutaka kada znate da nema ko Federera da zaustavi. Nadal je znatno izgubio na brzini i hitrini i to je sasvim dovoljno da evo 5 godina nije ni blizu Federeru na brzim podlogama. Ko to ne vidi, ili je neznalica (nolomani), ili je nerealan (Nadalovi navijaci). Osnovni preduslov da Rafa pobedjuje Federera na brzim podlogama bilo je upravo ono sto on vise nema: ogromna brzina i ubrzanje, tj. neverovatno brza promena pravaca, jer znamo koliko je Rocko agresivan...
(Mikii, 03. septembar 2019 16:03)

Па где није агресиван, погледај шта је теби направио на даљину, имаш визије, видиш невидљиво, пишеш неповезано.

Написах ја јуче Медведев Димитров, и још данас Монфис Шварцман, и да се гледа полуфинале и финале са уживањем. Да видимо шта могу остали једни против других у великом мечу финала.

Mikii

pre 4 godine

Kakvo bedno razocarenje. Nista, ostaje da Nadal podeli lekcije ovima sto su preostali, sta cemo sad. Nolomani neka slave, a mi da radimo. Na redu je Svarcman.

allez Gael!!!

pre 4 godine

Doslovno prva vest koju sam procitao po otvaranju ociju ovog jutra!!! Savrsen pocetak dana. Iskreno se nadam da Monfils ovo osvaja i Novak zadrzava broj 1 na kraju godine!!!

eye of the beholder

pre 4 godine

Prvog dana turnira napisah da očekukem da je 1/4 finale krajnji domet za Federera (mada iskreno, očekivao sam i ranije da ispadne)...i pokupih salvu negativnih komentara i pljuvanja.

Hvala lepo, prijarno.

P.S. baš bi voleo da Medvedev osvoji!

Torrente

pre 4 godine

Već sledeće sezone teško da će neko iz velike trojke uspeti da osvoji ATP 2000, možda samo Nadal Rolan Garos. Ipak je došlo vreme smene generacija. To je u sportu normalno i ne treba se mnogo osvrtati na tu sasvim prirodnu pojavu. Formiraće se nova velika četvorka,na primer Medvedev, Cicipas, Rubljov, Tim ili Zverev, Kačanov, Hurkač, Beretini, Kirios...
Živeće tenis i biće igrača koji će zaseniti slavu i Đokovića i Nadala pa čak i Federera.
(zvezdoprc, 4. septembar 2019 09:34)

Ni do kakve smene generacija još neće doći i pored toga što giganti debelo gaze četvrtu deceniju. Tri klase su ispod.

Od sledećih 9 GS (jedan ove i osam naredne dve godine) "omladina" neće uzeti nijedan.
Ovo opušteno osvaja Nadal.

Dragana

pre 4 godine

@ # Vi ili ne posećujete često ovaj portal i ne čitate komentare o tenisu ili se jednostavno " pravite Toša ". Prvo, nikakve generalizacije nema u mom komentaru i u to mogu da se uvere svi koji su ga pročitali, jasno sam naglasila " pojedini Novakovi navijači ". Drugo, nema ni šizofrenije, sasvim sam normalna a pamćenje me dobro služi pa se sećam i komentara od pre nekoliko godina a kako da se ne sećam komentara unazad dva meseca. Pojedincima je draže da više mrze Rodžera nego da vole Novaka a svaki drugi komentar u proseku je da Novaka mrze zapadnjaci i nekakve komšije samo zato jer je Srbin ili Srbenda šta god to značilo i svi su se urotili da ga unište a mi koji volimo cenimo i poštujemo Federera smo nekakvi izdajnici i nepatriote, nema veze što nemamo ništa protiv Novaka, grešni smo jer ga ne dižemo u nebesa. Vama je normalno da se za Federera ovde piše da je deda, džemperko, penzioner, pederer, izandjala kanta, pokvarenjak...normalno vam je da se za Vavrinku piše guzonja i debeljan, normalno je da se Nadal naziva dopingovanim i Federerovom marionetom? Ako je vama normalno da sajtovi u Srbiji treba da služe za vredjanje, ismejavanje i omalovažavanje svega što nije srpsko meni je to daleko od normalnog tako da je za mene kompliment kada me pitate, retorički ili ne, da li sam normalna. Toliko.

Ono

pre 4 godine

Animozitet Engleza i nabedjenih njujorskih Amera prema teniserima i istočne Evrope je veoma visok! Zbog toga je pobeda Dimitrova još veća jer je opet jedan “prljavi” istocnoevropljanin pobedio superiornu rasu. Takva je ta publika šta da se radi.

Demar Derosan

pre 4 godine

Nema potrebe da potezete vredjanje i krupne reci na licnoj osnovi. Ovo je tenis, samo sport, povrede su sastavni deo tog posla, tako da su Fed i Nole ovaj put morali da zavrse turnir ranije, sto su Grigor i Stan iskoristili. Veliki su ovo sampioni i takmicari, povrede ce biti ucestalije jer su vec dugo na turu, njihova tela su izdrzala bar 5 do 6 puta vise meceva nego nekog drugog prosecnog igraca. Idemo dalje, gledacemo ih jos sa zeljom da se sto pre oporave. Tenis je zabava za bogate, nista vise od toga, tako da svi vi koji verujete u teoriju zavere koje nema mozete da promenite portal jer ste ovde zalutali.

milutin

pre 4 godine

Šta, nijesam znao da i Rodžer može doživjeti povredu. Nije mi žao zbog razularene publike u NY.
A Rodžer prije toga, kad Nole preda meč, nijednu riječ, bar iz kurtoazije, da mu je žao što prošlogodišnji pobjednik ispade. Nego on i niko više. A sad ga leđa bole. Sjetio se naknadno. Dobar teniser, vrhunski, ali čovjek?
Meni "žao" publike što riče kad Nole izgubi. Biče to zbog te mase pijanih, da se ne mogu radovati. Karma!

Zeks

pre 4 godine

Steta za Federera. Poraz ko poraz,vazno je da nije nista ozbiljno s tim ledjima. Ocekujem od Nadala veceras da krene najagresivnije moguce od starta,cisto da preostalim takmicarima posalje jasnu poruku da je velika trojka jos uvek ziva.

Masa

pre 4 godine

Ja ne mogu da verujem da publika zvizdi Novaku, Federer izgubi i srpska logika, to je karma. Aman, obojica imaju godine za tenis. Povrede i pobede mladjih su logicne. Volim da gledam Rogera, Stana, Nadala i Djokovica, ali mi je drago da ima mladjih koji uspevaju da ih pobede. A ovima sto kazu, ako se povredio i da je Federer ovakav ili onakav, nadjite nesto pametnije da radite, a ljudima koji vole tenis zbog igre, ostavite da komentarisu.

Spale

pre 4 godine

Mikii@ pukni trolomane. Možda ćeš nekad imati za koga da navijaš, Cilic i Coric su tanki, tako da možeš samo navijati protiv... Novaka1!

Vanja

pre 4 godine

@ Vlada, 4. septembar 2019 08:51)

Pobrkani lončići,komentatori se ne raduju tuđoj povredi nego što je nepristojna, pristrasna, drska i divlja publika dobila šta je i tražila! Ako je to pakost, neka nam je, ali baš je prijalo videti kako beže sa stadiona podvijenog repa. Ta 'gospoda' godinama upropaštava divne teniske duele, maltretira i ometa igrače koji im nisu po volji, nesportski utiče na ishode i rezultate mečeva, uskraćuje nama pored ekrana opušteno uživanje u mečevima jer prave tenziju, tako da je skroz ljudski a ne pakost kada im se kaže - 'karma'.

Sivi soko

pre 4 godine

Ne razumem zašto svi ovde likuju kad je Nadal glavni rival Novaku, a jedini koji je mogao da mu pripreti je bio upravo Rodžer. Čak i da je osvojio 21. GS lakše je njega preskočiti nego Rafu koji verovatno obezbezđuje mesto broj jedan na kraju godine i bitno remeti Novakove šanse da stigne do 310 nedelja i svoje šeste Year end No1.

Đorđe Zlatanović

pre 4 godine

A zašto ne očekivati da Dimitrov uzme grendslem, ovo mu je treće polufinale, Ima 28 godina to su najbolje godine za sportistu što se tiče mentalne i fizičke snage, ni Medvedev nije naivan, podloga mi deluje dosta brza, tako da ja se Nadam da osvaja jedan od ove dvojice

homer

pre 4 godine

Koja je veličina Federer! U 38 godini ispada u četvrtfinalu GS, i svet je u šoku!

Nole u 38. neće uopšte ni biti na teniskoj mapi!
(alkos, 04. septembar 2019 07:19)

Veliki je Federer, ali navijači su mu njegova sušta suprotnost - mali, sujetni i puni zlobe. Sve ono što vrca iz tvog komentara...
Ne brini ti za Noleta, njegov trag na mapi svetskog tenisa je već do sad dovoljno dubok i značajan da ćeš se zbog njega ujedati za jezik dok gos budeš gledao tenis.

Velibor Džarovski(PRIRODNJAK)

pre 4 godine

Sumnjiv je meni Vavrinka,teniska mafija ga dopinguje samo kada igra protiv Novaka.Analizirajte malo njegove mečeve,jako sumnjivo.Naravno,cilj je samo da Novaka skloni sa puta,ali izgleda da ih je Dimitrov iznenadio.Pazite mafija ima upliva u sve pire društva,zašto bi bio tenis izuzetak?Nadal osvaja turnir 100%,on Dimitrova za čas posla raspakuje.A Medvedev će da preda meč Dimitrovu zbog iscrpljenosti i povrede(PRIRODNJAK)tako mi se slika ukazala!

Zitko

pre 4 godine

Hahaha vidim svi se ovdje ujedinili sa pricom da je Nadal klasicni sljakas, a Nadal na pragu 15-og GS finala na brzim podlogama. Da dobro ste culi 15-og finala i 7-e titule !! Jel sad i dalje mislite da je Nadal klasicni sljakas..??

Vanj

pre 4 godine

@ Dragana

Draga Dragana, naravno da zapadnjaci ne dele ljude ni po kojoj osnovi, naravano da, buduci da su za naseg doba i veka najjaci, ne koriste tu svoju nadmoc ni na jednom polju zivota i suzivota, niti na nekoj politickoj, kulturnoj i sportskoj sceni. Daleko od toga da imaju predrasude i samo je prosta slucajnost da, napr. svi njihovi blokbaster filmovi velicaju njih velike i predobre, prepostene patriote koji svoja du*peta, a i ceo svet zaboga, spasavaju od zlikovaca koji su oduvek pa nadalje i ubuduce Rusi, Arapi, Balkanci, Srbi, Azijci, Latino Amerikanci, crnci. Takodje, svetski mediji nisu u mogucnosti da kreiraju javno mnenje, niti to rade, o svemu izvestavaju bez skrivenih pobuda i direktiva, transparentno i nepristrasno. Ko drukcije kaze klevece i laze. Lobiji ne postoje, interesi ne postoje,zakulisne radnje ne postoje... i tako dalje i tako blize, mrzi me da crtam...

sportman

pre 4 godine

King Roger pokazao da je GOAT time sto je izasao na teren da zavrsi mec do kraja,bez ikakve sanse za pobedu. U tome je razlika izmedju Djokovica i jedinog istinskog GOAT-a,naseg Rogera.
Dan kada Roger jednom zauvek kaze zbogom,bice dan kada cu prestati da gledam tenis...

Lošmi

pre 4 godine

Da nije bilo povrede, tesko da bi Bugarin pobedio. A Federera ne gotivim uopste. Zao mi je sto se povredio, ali drago mi je sto nece povecati prednost u GS.

Milos

pre 4 godine

Na ovom sajtu se vec dobre dve godine omalovazava Nadal kao dostojan kandidat u trci za GOAT-a. Navodno sto je po Srbima dobar samo na sljaci i zato nikako ne moze uci u trku za GOAT-a. Federer punih 11 godina ne zna za trofej na US Openu, ako sve bude kako bi trebalo da bude, ovo ce Nadalu biti 4-ta titula na US Openu u poslednjih 11 godina !! Time ce prestici Novaka "kralja" betona po titulama na US Openu. Samo mi nije jasno kakav je to "kralj" betona kad jedan Nadal koji je dobar samo na sljaci ima vise US Opena od njega..? Postavlja se pitanje, ko je ovde lud..?

sony

pre 4 godine

Hahaha vidi Srba kako mjenjaju misljenja iz turnira na turnir. Do juce su govorili kako Nadal ne moze biti GOAT zato sto zna igrati samo na sljaci. A evo sad vec govore o prestizanju Rogera od strane tog istog Nadala i nazivaju Nadala novim GOAT-om. Hahahah komedija..

dziboti

pre 4 godine

Koja je veličina Federer! U 38 godini ispada u četvrtfinalu GS, i svet je u šoku!

Nole u 38. neće uopšte ni biti na teniskoj mapi!
(alkos, 4. septembar 2019 07:19)

sad komotno moze da se internet ukine, jer sve je receno, ovakva strucna procena je neponovljiva.

samo da kažem

pre 4 godine

@Lik
Treba čovek da shvati i prihvati poraz, da sportski pruži ruku protivniku a ne da se 'vata za povredu čim izgubi. Kad god je poražen on je: povredjen, umoran, iscrpljen, anemičan, van forme, uslovi (kiša, vetar, sunce, vrucina) itd. nikad nismo ovde čitali da je protivnik u meču bio bolji i da je to razlog poraza. A tek to da mu nisu dali da pobedi, naredili i zapretili da izgubi, namestili drugi da osvoji, mrze ga jer je Srbin, i takve smesne stvari, neću komentarišem jer je to nevidjena glupost.

piksi iz kornera

pre 4 godine

(Lik) Federer nije nikad u karijeri predao meč koji je započeo da igra, čudi me da to ne znaš?! Usput jedno pitanje, da li bi Đoković predao meč Vavrinki da je vodio sa 2:0?
(zvezdoprc, 4. septembar 2019 09:40)

pa nije vodio 2-0, jer je bio povredjen.

da da

pre 4 godine

Možete vi da pljunete Rafi pod prozor, na pragu je 19.tog slema...
Zamislite da ima dva slema na šljaci, pa on bi imao preko 30 ukupno. Šljaka? Šljaka je najteža i najzahtevnija podloga, to što je "šljakaš" samo je plus, znači da je bolji teniser od ovih što osvajaju na betonu, plus oni imaju dva slema u godini, da imaju jedan, imali bi upola manje osvojenih.

Jon Bon Jovi voli Bruce Springsteen u room1408 uz my way jer je to Dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Dragana, 04. septembar 2019 08:51 Retko smislen i konkretan komentar za razliku od vecine. Pa upravo je ta horda, koja se predstavlja za Djokoviceve navijace, i razlog zasto ga solidan broj ljudi u njegovoj zemlji ne mirise, na stranu svega ostalog. Svojim umobolnim komentarima, zaverama i mrznjom bi ogadili i gluvonemom sluh a ne navijanje za Novaka Djokovica. Nazalost, dzabe prica...ti ljudi nemaju kapaciteta da shvate bilo sta od ovoga. Pozz

zvezdoprc

pre 4 godine

(Lik) Federer nije nikad u karijeri predao meč koji je započeo da igra, čudi me da to ne znaš?! Usput jedno pitanje, da li bi Đoković predao meč Vavrinki da je vodio sa 2:0?

Dott

pre 4 godine

"Njujork u soku"

Ako su u soku, mogu samo zakljuciti da nisu u toku.
Razmisljao sam sta je to najvise iniciralo Federera da pred pocetak turnira da onakvu izjavu, da se oseca dobro i da sam sebi daje velike sanse za osvajanjem turnira? Nije mu se svideo poredak favorita u kladionicama, da je Nadal ispred njega u Njujorku, G. Slemu na tvrdoj podlozi, kako je to moguce? Hajde kad je Novak u pitanju vec je Naviko, tako stvari stoje po ko zna vec po koji put.

Sad vec izvesno Nadal postaje ozbiljan primicac, osvajanjem US OPENA ozbiljno se primice Rodžerovoj cifri 20.
Izgleda da je samo Rodžer znao odaklu u stvari vetar duva, pa jos ako osvoji zavrsni masters, nenadano Nadal GOAT. Ne ne nemoguce, nece to Novak dozvoliti, mozda jeste ispao iz sina, napravice rekonstrukciju i vratiti se nazad, pa to je nas stil, pogledajte Beograd sav je u rekonstrukciji, valjda uspesnoj??

kzen

pre 4 godine

Najveći uspeh Grigor-ove karijere, pobedio povređenog 38. godina starog Roger-a u osmom pokušaju... da sam na njegovom mestu ne bih se previše radovao tom dostignuću.

sportman

pre 4 godine

Najveci si kralju Rodzere!!!!! Danas sam se jos jednom uverio ko je GOAT! Naravno to prepoznaje i publika i pozdravlja gromoglasnim aplauzima koji su potpuno zasluzeni. Dan kada odes, bice i dan kada ce ovaj sport izgubiti smisao!!

Tamo gde Rio Pekos pravi lakat

pre 4 godine

@Nebojša
Nije Dimitrov "dotukao" Federera, niti je bio prvi na listi, niti je bio favorit za titulu, niti su mu oduzeti glavni rekordi, a tek ćeš se iznenaditi kad vidiš da je Vavrinka Novaka zbacio sa prvog mesta i uništio mu šansu da napravi rekord u nedeljama na prvom mestu. Ako Novak, kako se govori, neće igrati do kraja sezone, Nadal će godinu završiti sa 3500-4000 bodova ispred Novaka, ni treće mesto neće mu biti sigurno. Tako da ne uživaj previše, nema razloga, veruj mi, bolje nauči da kako se bliži kraj sezone gledaš pre svega ATP Race listu.

darko986

pre 4 godine

Pardon, kad sam rekao da nije prvi put a ni poslednji da Dimitrov izbaci Federera nisam mislio bukvalno na Dimitrova vec na nekog igraca slicne klase i slicnih godina... Sustina je da ne moze isto da igra covek sa 38 i sa 28 godina pa sve i da je u pitanju Federer... Pozdrav

Stara kuka

pre 4 godine

@Koja je veličina Federer! U 38 godini ispada u četvrtfinalu GS, i svet je u šoku!

Nole u 38. neće uopšte ni biti na teniskoj mapi!
(alkos, 4. septembar 2019 07:19)

Ali ce biti na teniskom krovu :)

Lik

pre 4 godine

Gospodin Federer je do kraja odigrao mec iako je bilo evidentno da je povredjen, a ne kao neki! E zato je on kralj ovog sporta.
 (Blaster, 4. septembar 2019 07:49) 

Istine radi, tvoj g.Federer je na konferenciji za štampu izjavio i ovo: "Nije bilo teško toliko da bih morao da predam ili slično. Grigor je bio u stanju da me pobedi."

Prema tome, da je bilo nešto teže predao bi i on.

Stefan

pre 4 godine

Bravo Grigore!

Dobro je...Federer nije dosao do 21 GS i nece dobiti mnogo bodova jer je prosle godine stigao do 1/8 finala.
Ostaje jos da se vidi kako ce proci Rafa na ovom turniru koji je sigurno glavni favorit za titulu.
Vidjecemo sta ce moci uraditi Nadal do kraja, i koliko ce moci Svarcman veceras.

NY

pre 4 godine

Lik) Federer nije nikad u karijeri predao meč koji je započeo da igra, čudi me da to ne znaš?! Usput jedno pitanje, da li bi Đoković predao meč Vavrinki da je vodio sa 2:0?
(zvezdoprc, 4. septembar 2019 09:40)

I sada sta je bolje da ako si pobredjen zadovoljavas publiku ili da predao mec?Koliko puta Rodzer nije izasao na mec.Novak je protiv Vavrinke u drugom setu poveo sa 4:1 i da nije imao problem oduvao bi svajcarca ali je jednostavno stao da igra.Nije Vavrinka popravio igru

miodrag

pre 4 godine

Ako se Novak oporavi kako treba do kraja godine, Vimblndon ce ostati upamcen kao poslednje finale velike balerine, namrgodjenog lica i placljivog glasa kada se oklizne i padne,,,,,sto je u penzionerskim godinama sve cesce, I sto je normalno, nista strasno.....mislim da Rodoljub i Andy treba vec sad da otvore klub za penzionere negde na reci sa bogatim ribnim fondom , klubom za sah I domine u blizini, parkom za duge setnje I.....to je to ,,,,za 10 ak godina docice I Najveci sa marionetom sa Majorke I onda cemo videti ko bolje peca, igra sah I domine...trka se nastavlja,,,,,a da mora da se nadje I mesto za Clowna da imaju vecernju zabavu, tako da ce im se I Nik pridruziti…..eto to bi bilo to moji saplemenici- to be continue

Poštovalac igre

pre 4 godine

Sport je vrlo čudan i mnogo faktora i okolnosti utičnu tj su bitni. Ja nisam verovao dok nisam pogledao rezultat da je Grigor dobio Rodžera najbolji moguć put za trofej imao švajcarac. Nije ga iskoristio. Da li povreda u pitanju to ne znam. Grigor uspeo da dobije po prvi put Rodžera u karijeri na GS na tome mu treba čestitat. Još jedan podatak govori da Federer još od 2008 godine nije osvojioo US Open a poslednju je imao 2015 godine kad je izgubio od Novaka u finalu 3-1. Po svemu sudeći vrloo verovatno neće više nikad osvojit više jer godine sustižu a mlađi kidaju a za brzu podlogu kad se doda biva značajno itekako.

adem

pre 4 godine

Stvarno ste vi srbi bolestan narod. Niko se ne raduje u tudjoj povredi kao vi. I mev pre Wavrinke je Nole bio “povredjen” ali nije predao mec ,znao da ce da pobedi ali protiv wavrinke kad je znao da je jaci predao mec. Roger nije predao uprkos povrede. RF najveci svih vremena nek puknu dusmani.

Cxd

pre 4 godine

(Lik, 4. septembar 2019 08:59) # Link komentara

Postoji jedna velika razlika u svemu tome, Federer je ovim odao pocast protivniku i pokazao da je veliki sportista. Mogao je da odustane kada je video da ne ide i da preda mec, realno je znao da nema sanse. Dok Novak kada vidi da nema sanse od vidno slabije rangiranih tenisere ume cesto da odustane i zali na povredu. To je cinjenicno stanje, ne zelim da vredjam Novaka i umanjujem njegovu povredu, verujem da je povredjen i da nije vise mogao ali se uvek tako zalomi, ili da uzdizem RF da me odmah ne napadnete, samo sam izneo ono sto i vi i ja primecujem samo vi necete da priznate jer je to Novak. I ovaj razvoj situacije mi se svidja jer i mlade nade pokazuju zelju da igraju tenis i pobede stare kuke, veliku trojku, mada nisam siguran da sada neko moze da pobedi Nadala ali ce svakako biti mnogo zanimljivije gledati tenis u narednom periodu ako ovi klinci skupe onu stvar i pokazu zelju i volju da skinu trojku sa vrha.

neki veliki dr

pre 4 godine

Nolobotovi su najveci licemeri na svetu. Smeta im kada se publika raduje njegovim greskama na Vimbldonu i kada gubi, ja mogu da zamislim sta bi ova sirotinja da moze da prisustvuje ovakvom dogadjaju radila da Federer gubi, pa to bi bilo kao na Bombonjeri atmosfera. Vidite po komentarima koliko su srecni sto je Federer izgubio i sto se povredio, uzas.

Setko

pre 4 godine

(Milos, 04. septembar 2019 10:00) 

Novak je Rafu oduvao na Garosu, na njegovom omiljenom slemu, Rafa nikada nije pobedio Novaka u Melburnu, na njegovom slemu, cak ga Novak oducavao od tenisa ove godine tamo. 
Sorry, Rafica je obican sljakas.
(hehe, 04. septembar 2019 10:48)

Istina oduvao ga al ponovo nije osvojio titulu hahaha. Dok je Rafa tog izvikanog "kralja" betona tukao u dva finala US Opena.

Milan_PT

pre 4 godine

Možete vi da pljunete Rafi pod prozor, na pragu je 19.tog slema...
Zamislite da ima dva slema na šljaci, pa on bi imao preko 30 ukupno. Šljaka? Šljaka je najteža i najzahtevnija podloga, to što je "šljakaš" samo je plus, znači da je bolji teniser od ovih što osvajaju na betonu, plus oni imaju dva slema u godini, da imaju jedan, imali bi upola manje osvojenih.
(da da, 4. septembar 2019 12:01)

Moli se neko da ovo prevede na engleski, te da pošalje organizatorima US Opena, koji ne znaju kakvu su grešku napravili kad su prešli sa šljake na tvrdu podlogu. US Open je od nastanka do zaključno sa 1974-om igran na travi, onda su 3 godine probali sa šljakom i 1978. prešli na tvrdu podlogu.
I Australian Open je do 1988 bio na travi - čuveni sendvič Bobe Živojinovića se desio na travi 1985...

Aaa

pre 4 godine

Bravo Dimitrov, sad mi je svejedno ko će da osvoji , Djokoviću ostaje isti broj da prevazidje to je bitno . Pozdrav
(kakogod, 4. septembar 2019 06:14) 

# Link komentara

Svi zaboravljate da nije samo Djokovic u trci sa Federerom, Nadal ce u nedelju osvojiti 19 gs, tako da je tesko ocekivati da ce Nole pre do 21 od Rafe koga niko ne moze jos uvek da pobedi na RG..

John Terry

pre 4 godine

Ovo osvaja Medvedev, ako nije i on povredjen. Da ne kuka Nadal ponovo kako je samo on povredjen bio u zivotu. Evo vec nekoliko puta mu je otvoren zreb.

pusa

pre 4 godine

Pa veca je sramota sto oni njega 20 godina nisu u stanju posteno da pobede na RG nego sto je Rafa los u dvoranskim uslovima.
(Milos, 04. septembar 2019 10:00)

Ti pratis tenis verovatno od 2011.
Sampras, Makinro, Konors, Edberg, Beker sve same legende i velikani npr nisu mogli da pobede u svoje vreme nebitne Spance na Garosu kojima se i imena danas ne pamte, ispadali cesto i u uvodnim kolima od takvih, a ocekujes da Novak i Federer pariraju top Rafi na RG!? Eno Nole ga je top sremnog oterao u 5. set na Satrijeu, sa sve brejkom, Rafica vec krenuo sa placnom facom i pogledom ka strikanu, i da ne bi onog pecanja, ko zna sta bi... Da pratis tenis malo duze znao bi za fenomen cuvenih spanskih sljakasa kroz celu istoriju. Rafa je samo top verzija te price, koji zbog ujednacavanja brzine podloge je uzeo nesto i van sljake. Bio i ostao u sustini sljakas.

Vlado

pre 4 godine

Jasno da je bio povredjen.
Ne znam cemu zlobni i bolesni komentari.
A kad se to desilo Noletu onda druga prica.
Jos ne smiju ni da mu zvizde.
A Federer sa 38 igrao do kraja.
Kakav primitivizam.

eeeee

pre 4 godine

Koliko ja vidim Rodzeru je krenulo po zlu dok je vodio, na 2-1 u setovima za njega se videlo baš da nešto nije u redu. Što znači da je i četvrti kao i ceo meč izgubio zbog povrede, i nije došao na turnir sa povredom i nije gubio glatko pa zbog toga da preda meč i umanji protivniku pobedu. Ali zato je Federer omiljen i poštovan na celoj kugli zemaljskoj.

Demar Derosan

pre 4 godine

@Petar
Za vas je sok sve sto se u tenisu desava, jer previdjate da je tenis zabava za bogate, nista vise od toga. Ovde se radi o vrhumskim igracima Fedu i Noletu koji su morali zbog povreda ranije zavrsiti turnir, a to su Grigor i Stan iskorstili. To je sastavni deo posla, povrede ce biti ucestalije jer njihova tela su izdrzala 5 do 6 puta vise meceva nego nekog prosecnog igraca do sada, ali vratice se i gledacemo ih opet. Vi, koji ste unetnicka dusa sklona citiranju raznih poruka, treba da se odmorite od teniskih tema jer nemate zasticenog svedoka da potvrdi da ste radili fizicko u osnovnoj skoli.

hehe

pre 4 godine

(Milos, 04. septembar 2019 10:00)

Novak je Rafu oduvao na Garosu, na njegovom omiljenom slemu, Rafa nikada nije pobedio Novaka u Melburnu, na njegovom slemu, cak ga Novak oducavao od tenisa ove godine tamo.
Sorry, Rafica je obican sljakas.

Zitko

pre 4 godine

Naravno da je sljakas. Pa to se upravo i vidi iz uspesnosti finala na brzim podlogama. 15 finala, samo 6 titula. Katastrofa. Sljakas bre... sta ti nije jasno? Jel treba da ti se crta? Po procentu pobeda na betionu i na travi nije ni u prvih 10.
(., 04. septembar 2019 11:06)

Pa onda je i Novak samo betonas, 9 polufinala, 4 finala na RG, samo jedna titula. Katastrofa. Betonas bre... sta ti nije jasno? Jel treba da ti se crta? Po izgubljenim polufinalima i finalima na RG je najveci gubitnik ikada.

Ivan Veljković

pre 4 godine

Auh koji šok! U čudu sam zaista, ovaj poraz Federera od Dimitrova ni u snu nisam očekivao! Zaista veliki šok i ogromno iznenađenje, ali Dimitrov je zaslužio sve čestitke zaista! Ja se već spremao za veliko finale Federer - Nadal koje bi zaista bilo sjajan sjajan veliki meč, jer bi se ta dva velikana po prvi put sastali na US Openu i to u finalu, bilo bi super ali sjajni bugarski teniser to nije dozvolio! Što se tiče Federera biće on još u vrhu, veliki je majstor on, već na sledećem Slemu u Australiji biće opet veliki favorit, ali sada zaista velike čestitke Dimitrovu na pobedi protiv Federera i sada nas očekuje skroz neizvesna završnica, nije Nadal nepobediv na ovom turniru mada za sada igra odlično, ali moguće je još neko iznenađenje do kraja turnira! Videćemo!

samo da kažem

pre 4 godine

@Nebojša
Novak je zgažen ne sklonjen. Vavrinka ga spakovao, održao čas tenisa i poslao kući..sećaš se? Kao Nadalov navijač ja sam ovim zadovoljan, ali ne kao vi Djokovićevci, kad budete shvatili da je poraz sastavni deo sporta (ali poraz ne predaja par gemova pred kraj), onda će te shvatiti mnoge druge stvari. Ali to prvo treba Djoković kao profesionalni sportista da shvati....

vlajko

pre 4 godine

Koja je veličina Federer! U 38 godini ispada u četvrtfinalu GS, i svet je u šoku!

Nole u 38. neće uopšte ni biti na teniskoj mapi!
(alkos, 04. septembar 2019 07:19)

zamena teza...

LULE

pre 4 godine

Пензијааааа...
Како ће самом Мирка поднети ту чињеницу? Ето ускоро развода. Ц,ц,ц,ц,ц...

zvezdoprc

pre 4 godine

Već sledeće sezone teško da će neko iz velike trojke uspeti da osvoji ATP 2000, možda samo Nadal Rolan Garos. Ipak je došlo vreme smene generacija. To je u sportu normalno i ne treba se mnogo osvrtati na tu sasvim prirodnu pojavu. Formiraće se nova velika četvorka,na primer Medvedev, Cicipas, Rubljov, Tim ili Zverev, Kačanov, Hurkač, Beretini, Kirios...
Živeće tenis i biće igrača koji će zaseniti slavu i Đokovića i Nadala pa čak i Federera.

hehe

pre 4 godine

Ha ha ha... nekoliko anonimnih pojedinaca ovde napise nesto uvredljivo, vecinom obicni trolovi, i eto ti odmah "dusebriznika" da ocrne ceo narod!!?
Sovinisti raznih boja nikada ne spavaju.

Stara kuka

pre 4 godine

@Milos

Lepo ti je @pusa napisao da Nadal od GS titula cak 12 ima na sljaci od 18 koliko je osvojio. Kazes Nadal je bio par puta na loptu dve od pobede ili preokreta. Pa bio je i Djokovic, bio je i Federer, svaki igrac je bio. Neko manje neko vise puta. Koliko je samo puta Nole bio blizu da pobedi Nadala u top formi na RG, ali eto nije se dalo. Kako je Vavrinka igrao ono finale RG 2015. ne znam da li bi ga i Nadal takvog dobio. To nije bio kiks ali jeste ovo na US Openu sve(dva poraza u finalima od Mareja i Vavrinke plus Nisikori).

samo da kažem

pre 4 godine

@Kari
Da se Djokovicu obio lak žreb, više od pola ne bi osvojio. Kad je žreb u pitanju mislim da ne treba da se uopšte javite.

Cxd

pre 4 godine

(majtimajk, 4. septembar 2019 09:58) # Link komentara
Ma niko ne prica koliko je ko puta odustao od meca, naravno da niko nece odustati jer moze da igra, samo upada u oci da Novak to radi mnogo cesce od drugih i pogotovu kada krene da gubi mec... I odgovor na tvoje pitanje je da ne znam kada je Federer predao mec a svi znamo koliko je puta Novak odustao, nije to samo koji put...

lecce

pre 4 godine

Bravo Dimitrov, sad mi je svejedno ko će da osvoji , Djokoviću ostaje isti broj da prevazidje to je bitno . Pozdrav
(kakogod, 04. septembar 2019 06:14)

U pravu si što se tiče broja GS, ali bilo bi super da Nadal ne osvoji, jer Nole juri i broj nedelja No1. Biće mu teško odbraniti prvo mesto do kraja godine, a nemoguće ukoliko povreda zahteva dužu pauzu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (sve je relativno, 4. septembar 2019 07:21)

da li zaista mislite da je jurenje broja trofeja i nedelja u kojima je neko na prvom mestu u fokusu novaka, federara i rafe?


oni su, za razliku od nas, tu igricu davno presli

paaaaaa

pre 4 godine

To što je sad Griša, na prošlom turniru Rubljov, i malo malo pa ga neko pobedi uopšte nije za likovanje navijačima Djokovića, To samo znači da svako može da ga pobedi, nije to samo Djoković uspeo, zna se ko ga je redovno pobedjivao na svim podlogama kada je bio u cvetu mladosti i na vrhuncu. Takodje se zna da taj nije nabio pozitivan skor kad je Federer uveliko prešao tridesetu, taj skor je oooodavno.

ma da nije pregrubo za vaše nobles uši moliću lepo sa šlagom

pre 4 godine

da vam kažem šta je .. đokica mu se usro u karijeru sred njegove omiljene travice. Veeeelika kaka, još sveže razmazana po semaforu, svi je osećaju. I sad, de god krene ugazi u nju. A klizavo, pi .. a žao mi mirkice, tako suptilno stvorenje istančanih čula

)

pre 4 godine

Istina oduvao ga al ponovo nije osvojio titulu hahaha. Dok je Rafa tog izvikanog "kralja" betona tukao u dva finala US Opena.
(Setko, 04. septembar 2019 11:00)

Naravno, tukao ga sa danom odmora i protiv Juznog i slicne boranije u polufinalu, dok se Novak dan pre finala borio sa Federerom u 5. setova. To smo zaboravili?

Srba

pre 4 godine

Prelepa vest! Čestitam Rodžeru na 20 slemova! Novače, oporavi se, vidimo se za 3 godine sa 21 slemom.
(srdjan, 04. septembar 2019 06:01)
Ahahhahaha... Ahhh
Pa ovog Federera je Novak na jedvite jade dobio, i to je vama pokazatelj da juri 21 slem. Kako vam nije pokazatelj sto ga Grigor lakse dobio? Sto gubi i od drugih? U tenisu se sve za jednu godinu mijenja. A Novak nije sve mladji, niti igra tenis kao Rodzer. Da ti odmah kazem, Novak nece osvojiti 21 GS! Ovo shvati vec sada, lakse ce ti biti. Nece dovijeka mladji biti prskavice. Dodje to s godinama da kvalitet stupi na snagu. Zverev od 26 ili Novak od 36? Zverev all day long.

alkos

pre 4 godine

Tacno onako kako sam i pretpostavio.

Da li će neko stići Rođu po broju osvojenih GS?

Možda, ali niko iz ove generacije!

20 GS ostaje plafon, dok ga neko iz "Next generation" ne obori...

Dakle, ovde se priče o borbi za glupavu titulu GOAT - prekidaju! Trka je završena. Plasman:

1. Rođa
2. Rafa
3. Nole

Čestitamo svim takmičarima na izvanrednom uspehu!

.

pre 4 godine

Hahaha vidim svi se ovdje ujedinili sa pricom da je Nadal klasicni sljakas, a Nadal na pragu 15-og GS finala na brzim podlogama. Da dobro ste culi 15-og finala i 7-e titule !! Jel sad i dalje mislite da je Nadal klasicni sljakas..??
(Zitko, 04. septembar 2019 10:58)

Naravno da je sljakas. Pa to se upravo i vidi iz uspesnosti finala na brzim podlogama. 15 finala, samo 6 titula. Katastrofa. Sljakas bre... sta ti nije jasno? Jel treba da ti se crta? Po procentu pobeda na betionu i na travi nije ni u prvih 10.

Oposum, divna životinjica

pre 4 godine

Hehehe bravoooo bre Grigore majstore! Joj što mi je drago! I zbog uobraženog dede koji je, siguran sam, slavio do duboko u noć predaju Đokovića Vavrinki a najviše mi je drago zbog njujorške publike hahahahahahaaaaaaa! Pljuvali su i zviždali sramno Đokoviću posle njegove predaje Vavrinki i maltene nakon te eliminacije Noleta već videli svog ljubimca dedu u finalu, epa evo VRATILO IM SE! Hahaha supeeeer! Što se Federera tiče, ne nije ovo kraj njegove karijere, šalu na stranu ali zaista nije ni bliuzu videćete! Ja nisam, njegov navijač niti ću to ikada biti ali sam njegov poštovalac. Veoma cenim sve što je uradio u tenisu i što i sada radi, veliki je šampion Federer i sasvim sam siguran da će odigrati i sledeću sezonu 2020-tu u celosti i da ima kapaciteta da uzme bar još jedan Slem do kraja karijere! Ali pobednik dana i pobednikk celog ovog turnira je sjajni Bugarin Dimitrov koji je posle velike borbe i pet setova izbacio velikog Rodžera i njemu idu NAJVEĆE čestitke! Bravo Grigore majstore!

problem u najavi

pre 4 godine

Karma!

Potpuno ste u pravu! Nova generacija dolazi na red, na čelu sa Medvedovim!

Veterani nek' podvlače crtu!

Osvojilo se što se osvojilo, i to je to! (Možda Nadal još jedan, ali teško!)

vojkan85

pre 4 godine

@Ha ha ha Ok...
@jov Čovek zna kada mu je dosta i koliko može, što je na kraju i rekao, a rekao je da može da igra tako da hvala ti na komentaru.
@vrg Prelistaj ostale faktore pa ćeš da vidiš da grešiš.
@jedan od mnogih Ko omalovažava? Šta sam ja rekao za Novaka? Jel sam ga pljuvao, vređao? Pozitivno jedino za Srbiju jeste sport i ništa više ali u individualnom tenisu predstavljaš i sebe pored toga, i gradiš svoje ime i karijeru, ne zemljinu nego svoju ličnu. Za botinu ne bih ništa komentarisao, da ne gubim vreme.

da da

pre 4 godine

(Milos, 04. septembar 2019 11:10)
Pa ti upravo i navodis argumente da je sljakas.
Da nije klasican sljakas, imao bi vise onih slemova van sljake kojih je troduplo vise u kalendaru. Ali ih NEMA! Jer je sljakas. I nista ti tu ne mozes promeniti sta god da navijacki i ostrasceno pises, jer cinjenice te demantuju.
Da nije klasican sljakas, onda bi u karijeri imao procenat pobeda na travi i hardu barem u prvih 10 u istoriji. Imao bi i zavrsni masters, i neku indoor titulu.

Negativni

pre 4 godine

Neverovatno da čiča od 38, koliko god dobar bio, igra pet setova sa vrhunskim igračima. Tenis je već dugo u kanalu, kao i formula posle Sene, Prosta i Mensela. Da je mladji pet godina, imao bi 30 GS-a. Gubio bi malo na šljaci od Nadala i po neki meč od Djokovića, ali u većini slučajeva bi ih drao bez problema. Nikada gora konkurencija u nekom sportu nije postojala kao u tenisu poslednjih nekoliko godina.

gandra

pre 4 godine

Šta se ložite neznalice. Federer je samo zbog jed og razloga završio meč. Pare. PARE!
Više je zaradio što ije predao ovaj meč nego da igra sve turnire do kraja sezone.
Švajcarac ume odlično da računa, ne bojte se.

Neko ko je bio

pre 4 godine

Najveći grad u svakom pogledu, prestonica čovečanstva, "u šoku"?! To da napiše može samo neko ko nikada nije otišao dalje od Halkidikija.
Ako ćemo o tenisu, šta je šok u tome da igrač koji 11 godina nije osvojio ovaj turnir ispadne u četvrtfinalu... Bio na meču, "u svemirskom brodu" što reče Kecman, svom snagom navijao za Dimitrova jer sam pre dva meseca znao da je finale Vimbldona bio meč za najboljeg svih vremena. Ovo četvrtfinale je to potvrdilo. Novak mora da uradi još malo što mora...

Dragana

pre 4 godine

@ Vanj Pa da, sve je Holivud, tv i rijaliti, po tome treba da formiramo mišljenje, ko šiša istoriju,zdrav razum, knjige i dokumentarce. Svi nas mrze a mi ne znamo šta ćemo od silne ljubavi prema svima. A najviše volimo da sedimo na više stolica. Ali truli zapad je kriv za sve, nikad istok. Ali na istoku su stare priče , na zapadu ništa novo. A sad me izvini, počela je odbojka a još sam pod uticajem sjajne pobede košarkaša. Zamisli i te ekipe predstavljaju nas i Srbiju a ne samo jedan čovek. Ko bi rekao.:D

Bosanac

pre 4 godine

Svaka čast Dimitrovu.
Samo VELIKI ne predaju meč i kada su povređeni.
Valjda je sad nekima jasno zašto publika zviždi Đokoviću i zašto navijaju za Federera.

sportman

pre 4 godine

King Roger pokazao da je GOAT time sto je izasao na teren da zavrsi mec do kraja,bez ikakve sanse za pobedu. U tome je razlika izmedju Djokovica i jedinog istinskog GOAT-a,naseg Rogera.
Dan kada Roger jednom zauvek kaze zbogom,bice dan kada cu prestati da gledam tenis...

adem

pre 4 godine

Stvarno ste vi srbi bolestan narod. Niko se ne raduje u tudjoj povredi kao vi. I mev pre Wavrinke je Nole bio “povredjen” ali nije predao mec ,znao da ce da pobedi ali protiv wavrinke kad je znao da je jaci predao mec. Roger nije predao uprkos povrede. RF najveci svih vremena nek puknu dusmani.

sportman

pre 4 godine

Najveci si kralju Rodzere!!!!! Danas sam se jos jednom uverio ko je GOAT! Naravno to prepoznaje i publika i pozdravlja gromoglasnim aplauzima koji su potpuno zasluzeni. Dan kada odes, bice i dan kada ce ovaj sport izgubiti smisao!!

alkos

pre 4 godine

Tacno onako kako sam i pretpostavio.

Da li će neko stići Rođu po broju osvojenih GS?

Možda, ali niko iz ove generacije!

20 GS ostaje plafon, dok ga neko iz "Next generation" ne obori...

Dakle, ovde se priče o borbi za glupavu titulu GOAT - prekidaju! Trka je završena. Plasman:

1. Rođa
2. Rafa
3. Nole

Čestitamo svim takmičarima na izvanrednom uspehu!

Mikii

pre 4 godine

Kakvo bedno razocarenje. Nista, ostaje da Nadal podeli lekcije ovima sto su preostali, sta cemo sad. Nolomani neka slave, a mi da radimo. Na redu je Svarcman.

ljAXE

pre 4 godine

Sta ti je karma. Zvizde Novaku i navijaju za Vavrinku da bi Rodzer imao sto laksi put do finala. Onda Novaka zapadna stampa kobajagi brani. Vec vidjeno i odavno procitano. Ali Novak vise ne prima izvinjenja. Zbog publike sa Wimbldona i iz Njujorka, Novak ce da obori sve rekorde. Gotovo je. To sto je Rodja ispao je samo kosmicka pravda, ali kazna tek stize. Nece vam pomoci ni 100 Vavrinki.

zvezdoprc

pre 4 godine

Već sledeće sezone teško da će neko iz velike trojke uspeti da osvoji ATP 2000, možda samo Nadal Rolan Garos. Ipak je došlo vreme smene generacija. To je u sportu normalno i ne treba se mnogo osvrtati na tu sasvim prirodnu pojavu. Formiraće se nova velika četvorka,na primer Medvedev, Cicipas, Rubljov, Tim ili Zverev, Kačanov, Hurkač, Beretini, Kirios...
Živeće tenis i biće igrača koji će zaseniti slavu i Đokovića i Nadala pa čak i Federera.

Srdjo

pre 4 godine

Ovo je sesta od poslednjih 9 sezona gde Federer nije uzeo ni jedan Slem. Pitam se sta je glavni razlog tome, a definitivno znamo da nisu godine. Potvrda ove moje konstatacije je finale Wimbldona 2019 gde je 38-godisnji Federer 5 punih sati igrao ko lud. Previse praznih sezona da bi se tek tako reklo da je Federer GOAT. Izgleda da ipak nesto ima u tom Nadalu i Djokovicu koji su glavni krivci sto Federer u toliko sezona nije ni primirisao Slemu.

kzen

pre 4 godine

Najveći uspeh Grigor-ove karijere, pobedio povređenog 38. godina starog Roger-a u osmom pokušaju... da sam na njegovom mestu ne bih se previše radovao tom dostignuću.

dex

pre 4 godine

Tuzno je i zalosno citati komentare. Pakost, zavist, radovanje tudjem neuspehu.... I vi sebe nazivate Novakovim navijacima?!!! Pa Novak se stidi ovakvih komentara! Ovakvim komentarima mu ne pomazete, vec naprotiv, odmazete. ,
"...budimo ljudi, iako smo Srbi"
Pozdrav i svako dobro.

Tamo gde Rio Pekos pravi lakat

pre 4 godine

@Nebojša
Nije Dimitrov "dotukao" Federera, niti je bio prvi na listi, niti je bio favorit za titulu, niti su mu oduzeti glavni rekordi, a tek ćeš se iznenaditi kad vidiš da je Vavrinka Novaka zbacio sa prvog mesta i uništio mu šansu da napravi rekord u nedeljama na prvom mestu. Ako Novak, kako se govori, neće igrati do kraja sezone, Nadal će godinu završiti sa 3500-4000 bodova ispred Novaka, ni treće mesto neće mu biti sigurno. Tako da ne uživaj previše, nema razloga, veruj mi, bolje nauči da kako se bliži kraj sezone gledaš pre svega ATP Race listu.

Brane

pre 4 godine

Da da povreda hou jes nou..ajmo sada da se vadimo na povredu. Jucer Novak folira a veceras Federer povredjen..da da al malo jucer. Malo objektinosti molim

apolo 11

pre 4 godine

Federer je nebitan u trci za broj 1.Opasnost je Nadal,on će biti nedostižan za Novaka.Bilo bi dobro da izgubi,ali šanse su 00.1.Nadal ima snažno telo,i može još da igra na visokom nivou 4god.,a naš Novak je krhke građe,bojim se da neće fizički izdržati trku.Novače pre 1000g.ljudi su jeli samo divljač,zečeve,fazane,svinje,srne itd.i pešačili su po 50kilom.na dan,razmisli malo o ishrani,ne filizofiraj o ishrani nisi ti naučnik.

Srba

pre 4 godine

Prelepa vest! Čestitam Rodžeru na 20 slemova! Novače, oporavi se, vidimo se za 3 godine sa 21 slemom.
(srdjan, 04. septembar 2019 06:01)
Ahahhahaha... Ahhh
Pa ovog Federera je Novak na jedvite jade dobio, i to je vama pokazatelj da juri 21 slem. Kako vam nije pokazatelj sto ga Grigor lakse dobio? Sto gubi i od drugih? U tenisu se sve za jednu godinu mijenja. A Novak nije sve mladji, niti igra tenis kao Rodzer. Da ti odmah kazem, Novak nece osvojiti 21 GS! Ovo shvati vec sada, lakse ce ti biti. Nece dovijeka mladji biti prskavice. Dodje to s godinama da kvalitet stupi na snagu. Zverev od 26 ili Novak od 36? Zverev all day long.

Cxd

pre 4 godine

(Lik, 4. septembar 2019 08:59) # Link komentara

Postoji jedna velika razlika u svemu tome, Federer je ovim odao pocast protivniku i pokazao da je veliki sportista. Mogao je da odustane kada je video da ne ide i da preda mec, realno je znao da nema sanse. Dok Novak kada vidi da nema sanse od vidno slabije rangiranih tenisere ume cesto da odustane i zali na povredu. To je cinjenicno stanje, ne zelim da vredjam Novaka i umanjujem njegovu povredu, verujem da je povredjen i da nije vise mogao ali se uvek tako zalomi, ili da uzdizem RF da me odmah ne napadnete, samo sam izneo ono sto i vi i ja primecujem samo vi necete da priznate jer je to Novak. I ovaj razvoj situacije mi se svidja jer i mlade nade pokazuju zelju da igraju tenis i pobede stare kuke, veliku trojku, mada nisam siguran da sada neko moze da pobedi Nadala ali ce svakako biti mnogo zanimljivije gledati tenis u narednom periodu ako ovi klinci skupe onu stvar i pokazu zelju i volju da skinu trojku sa vrha.

problem u najavi

pre 4 godine

Karma!

Potpuno ste u pravu! Nova generacija dolazi na red, na čelu sa Medvedovim!

Veterani nek' podvlače crtu!

Osvojilo se što se osvojilo, i to je to! (Možda Nadal još jedan, ali teško!)

Nebojša

pre 4 godine

Čini mi se da je Dimitrov ovim potpuno dotukao Federera ovo mu je bila zlatna šansa Novak mu sklonjen sa puta dok bi ga u finalu čekao Nadal kojeg je dobio u većini velikoj većini mečeva zadnjih godina ili čak možda i Monfils/Svarcman što bi bio zicer mislim da od ovoga nema oporavka.

sony

pre 4 godine

Hahaha vidi Srba kako mjenjaju misljenja iz turnira na turnir. Do juce su govorili kako Nadal ne moze biti GOAT zato sto zna igrati samo na sljaci. A evo sad vec govore o prestizanju Rogera od strane tog istog Nadala i nazivaju Nadala novim GOAT-om. Hahahah komedija..

zvezdoprc

pre 4 godine

(Lik) Federer nije nikad u karijeri predao meč koji je započeo da igra, čudi me da to ne znaš?! Usput jedno pitanje, da li bi Đoković predao meč Vavrinki da je vodio sa 2:0?

Da da svakako

pre 4 godine

Kada bi sada hteli da budemo zli kao oni sto mrze Novaka, rekli bi da je Fed folirant, da mu nista nije falilo do kraja cetvrtog seta a onda je odjednom povredjen kada je shvatio da gubi. A samo budala moze da igra ako je stvarno povredjen i nece da preda, rizikujuci pogorsanje povrede. Ipak, on se u osmom gemu petog seta kretao i udarao lopticu odlicno.

Nisam Fedov navijać ali...

pre 4 godine

Toliko o tome da se namešta Fedu titula....ispadanjem Djokobica deca se ovde tako tešila. Sada valjda prelazite na Nadala...svima se namešta samo Djokovicu ne.

eeeee

pre 4 godine

Koliko ja vidim Rodzeru je krenulo po zlu dok je vodio, na 2-1 u setovima za njega se videlo baš da nešto nije u redu. Što znači da je i četvrti kao i ceo meč izgubio zbog povrede, i nije došao na turnir sa povredom i nije gubio glatko pa zbog toga da preda meč i umanji protivniku pobedu. Ali zato je Federer omiljen i poštovan na celoj kugli zemaljskoj.

Jon Bon Jovi voli Bruce Springsteen u room1408 uz my way jer je to Dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Dragana, 04. septembar 2019 08:51 Retko smislen i konkretan komentar za razliku od vecine. Pa upravo je ta horda, koja se predstavlja za Djokoviceve navijace, i razlog zasto ga solidan broj ljudi u njegovoj zemlji ne mirise, na stranu svega ostalog. Svojim umobolnim komentarima, zaverama i mrznjom bi ogadili i gluvonemom sluh a ne navijanje za Novaka Djokovica. Nazalost, dzabe prica...ti ljudi nemaju kapaciteta da shvate bilo sta od ovoga. Pozz

.

pre 4 godine

Hahaha vidim svi se ovdje ujedinili sa pricom da je Nadal klasicni sljakas, a Nadal na pragu 15-og GS finala na brzim podlogama. Da dobro ste culi 15-og finala i 7-e titule !! Jel sad i dalje mislite da je Nadal klasicni sljakas..??
(Zitko, 04. septembar 2019 10:58)

Naravno da je sljakas. Pa to se upravo i vidi iz uspesnosti finala na brzim podlogama. 15 finala, samo 6 titula. Katastrofa. Sljakas bre... sta ti nije jasno? Jel treba da ti se crta? Po procentu pobeda na betionu i na travi nije ni u prvih 10.

car Dusan

pre 4 godine

Vec sam pricao nakon Vimbldona da se Federeru negde mora vratiti za to. To je neko nepisano pravilo. Ovo je jedan od onih trenutaka kada znate da nema ko Federera da zaustavi. Nadal je znatno izgubio na brzini i hitrini i to je sasvim dovoljno da evo 5 godina nije ni blizu Federeru na brzim podlogama. Ko to ne vidi, ili je neznalica (nolomani), ili je nerealan (Nadalovi navijaci). Osnovni preduslov da Rafa pobedjuje Federera na brzim podlogama bilo je upravo ono sto on vise nema: ogromna brzina i ubrzanje, tj. neverovatno brza promena pravaca, jer znamo koliko je Rocko agresivan, i kako menja ritam sa osnovne linije. Nadal sada vrati jedan udarac, na drugom vec kasni, treci je viner za protivnika. Nekada je mogao da vrati po 10 takvih, i prosto izludjivao Federera. Mnogi ne znaju ni ovo sada da iskoriste, ali za Fedeksa to ne predstavlja problem. Ko je gledao prva dva seta protiv Cilica nocas, mogao je da vidi sve Rafine mane, a ima ih poprilicno. Ako je Vimbldon za Rodju bio veliki kiks, propustanje ovog grend slema bi za njega bilo tragedija.
(Mikii, 03. septembar 2019 16:03)
Molio bih da neko javi Nadalu i ostalima da nemaju sanse protiv Federera :(

Milos

pre 4 godine

(pusa, 04. septembar 2019 09:26)

A sta kao Rafinih 6 GS na brzim podlogama je malo, sad ce i 7-i vjerovatno. Plus jos igrao neka nevjerovatna finala i polufinala gdje je jednu lopta mogla sve da preokrene(Melburn 2012, 17, Wimbldon 2007 i 2018). Derao je Novaka i Rogera nerjetko i u Australiji, Wimbldonu i Njujorku. On je njih barem dobijao na njihovim podlogama, a oni njega samo jednom na RG iz 13 meceva !! Alo ee samo jednom. I to 2015-e kad je bio osakacen povredom. Znaci kad je Rafa 100% spreman, njih dvojica bukvalno nisu u stanju da ga dobiju na RG. I to su vam GOAT-i..?? Pa veca je sramota sto oni njega 20 godina nisu u stanju posteno da pobede na RG nego sto je Rafa los u dvoranskim uslovima.

Negativni

pre 4 godine

Neverovatno da čiča od 38, koliko god dobar bio, igra pet setova sa vrhunskim igračima. Tenis je već dugo u kanalu, kao i formula posle Sene, Prosta i Mensela. Da je mladji pet godina, imao bi 30 GS-a. Gubio bi malo na šljaci od Nadala i po neki meč od Djokovića, ali u većini slučajeva bi ih drao bez problema. Nikada gora konkurencija u nekom sportu nije postojala kao u tenisu poslednjih nekoliko godina.

hehe

pre 4 godine

(Milos, 04. septembar 2019 10:00)

Novak je Rafu oduvao na Garosu, na njegovom omiljenom slemu, Rafa nikada nije pobedio Novaka u Melburnu, na njegovom slemu, cak ga Novak oducavao od tenisa ove godine tamo.
Sorry, Rafica je obican sljakas.

neki veliki dr

pre 4 godine

Nolobotovi su najveci licemeri na svetu. Smeta im kada se publika raduje njegovim greskama na Vimbldonu i kada gubi, ja mogu da zamislim sta bi ova sirotinja da moze da prisustvuje ovakvom dogadjaju radila da Federer gubi, pa to bi bilo kao na Bombonjeri atmosfera. Vidite po komentarima koliko su srecni sto je Federer izgubio i sto se povredio, uzas.

gandra

pre 4 godine

Šta se ložite neznalice. Federer je samo zbog jed og razloga završio meč. Pare. PARE!
Više je zaradio što ije predao ovaj meč nego da igra sve turnire do kraja sezone.
Švajcarac ume odlično da računa, ne bojte se.

Dragana

pre 4 godine

Kako pojedini Novakovi navijači mogu da likuju nad Rodžerovom povredom ili problemom koji ima u trenutku kad je i Novak povredjen? Pominjete karme, penzije, Rodžer više neće igrati finale itd. Možda i neće, možda je sve to zaista karma šta god to značilo. Ali da li ste se zapitali da li je možda karma i to što se Novak povredio i da li je taj Vimbldon možda poslednji GS koji je osvojio? Vi zapravo ne navijate za Novaka, navijate za neku sliku koju ste stvorili o njemu kao o nekom osvetniku čije su pobede i trofeji najveća osveta nekakvim zapadnjacima i onima koji su nas bombardovali pre dvadeset godina. Da nije smešno bilo bi tužno. Zapravo i jeste tužno što neko razmišlja na takav način. Briga te koji su nas bombardovali ne samo za Novaka već i za Federera, Nadala i sve ostale tenisere.
Malo ko ovde komentariše tenis i mečeve, komentari se svode na zlobu, mržnju, zavist, ludilo... Ja bih se vratila na Vimbldon i ono finale. To finale je doprinelo da obojica sada imaju probleme. Nisu se dovoljno oporavili od tada pre svega fizički. To je bilo jako iscrpljujuće. Pogledajte šta su takvi maratonski mečevi uradili Andersonu i Izneru. Stigne to kad tad. Nadam se da povrede koje imaju Rodžer i Novak nisu ozbiljnije i da će uspeti da nastave sezonu i spreme se za narednu. Inače Rožerove izjave na konferenciji sasvim korektne, bez prenemaganja i omalovažavanja protivnika.Šta god da uradi
dalje ostaće omiljen širom sveta jer je pravi sportista.Vratiće se on, ne sumnjajte u to.

samo da kažem

pre 4 godine

@Kari
Da se Djokovicu obio lak žreb, više od pola ne bi osvojio. Kad je žreb u pitanju mislim da ne treba da se uopšte javite.

da da

pre 4 godine

Možete vi da pljunete Rafi pod prozor, na pragu je 19.tog slema...
Zamislite da ima dva slema na šljaci, pa on bi imao preko 30 ukupno. Šljaka? Šljaka je najteža i najzahtevnija podloga, to što je "šljakaš" samo je plus, znači da je bolji teniser od ovih što osvajaju na betonu, plus oni imaju dva slema u godini, da imaju jedan, imali bi upola manje osvojenih.

CroFed

pre 4 godine

Da, fešta u komšiluku... Što reći, Bugarin (kojeg nije bilo na teniskoj mapi 20 mjeseci od slavlja u Londonu) odlično iskoristio sve što mu je Roger ponudio (fizički pad u igri, pregršt promašenih forhenda i bekhenda), i sam odigrao par spektakularnih passeva. Sad je sve posve jasno da Rafa samo mora ovjeriti naslov i pripremiti se za svrgavanje Rogera u bliskoj budućnosti. Medvedev, Monfils, Dimitrov? Zar je realno da osvoje grand slam? Baš i ne makar su čuda moguća, ponekad...

samo da kažem

pre 4 godine

@Nebojša
Novak je zgažen ne sklonjen. Vavrinka ga spakovao, održao čas tenisa i poslao kući..sećaš se? Kao Nadalov navijač ja sam ovim zadovoljan, ali ne kao vi Djokovićevci, kad budete shvatili da je poraz sastavni deo sporta (ali poraz ne predaja par gemova pred kraj), onda će te shvatiti mnoge druge stvari. Ali to prvo treba Djoković kao profesionalni sportista da shvati....

Milos

pre 4 godine

Na ovom sajtu se vec dobre dve godine omalovazava Nadal kao dostojan kandidat u trci za GOAT-a. Navodno sto je po Srbima dobar samo na sljaci i zato nikako ne moze uci u trku za GOAT-a. Federer punih 11 godina ne zna za trofej na US Openu, ako sve bude kako bi trebalo da bude, ovo ce Nadalu biti 4-ta titula na US Openu u poslednjih 11 godina !! Time ce prestici Novaka "kralja" betona po titulama na US Openu. Samo mi nije jasno kakav je to "kralj" betona kad jedan Nadal koji je dobar samo na sljaci ima vise US Opena od njega..? Postavlja se pitanje, ko je ovde lud..?

broz

pre 4 godine

Šta se ovo otvorilo za nadala, ispade da su mogli i da mu poklone trofej... Na nekim turnirima 250 serije može teži put do titule da vam bude, nego što je ovaj nadalov do gren slem titule...

pusa

pre 4 godine

Na ovom sajtu se vec dobre dve godine omalovazava Nadal kao dostojan kandidat u trci za GOAT-a. Navodno sto je po Srbima dobar samo na sljaci i zato nikako ne moze uci u trku za GOAT-a. Federer punih 11 godina ne zna za trofej na US Openu, ako sve bude kako bi trebalo da bude, ovo ce Nadalu biti 4-ta titula na US Openu u poslednjih 11 godina !! Time ce prestici Novaka "kralja" betona po titulama na US Openu. Samo mi nije jasno kakav je to "kralj" betona kad jedan Nadal koji je dobar samo na sljaci ima vise US Opena od njega..? Postavlja se pitanje, ko je ovde lud..?
(Milos, 04. septembar 2019 07:58)

A da ti smanjis malo opsesiju Srbima. Svuda u svetu vecina teniskih navijaca (Federerov milionski tabor) isto tvrdi da je Nadal sljakas, a ne samo u Srbiji. Nije to tek tako bez osnova, bez obzira i na moguci 4. usopen. Rafa je dve trecine svojih titula osvojio na sljaci, a na sljaci se igra tek 1/4 turnira po sezoni. 12 od 18 slemova mu je sa sljake (samo sa jedanog turnira). Totalna nesrazmera! To jasno govori da je sljakas. To ga i diskvalifikuje za goata, a narocito to da za celu karijeru nema niti jedan jedini osvojeni zavrsni turnir osmorice najboljih, koji su SVI ISTORIJSKI VELIKANI OSVAJALI PO NEKOLIKO PUTA, i Lejver, i Konors, i Borg, i Mekinro, i Lendl, i Beker, i Edberg, i Agasi, i Sampras, i Federer, i Novak, samo Rafa NIKAD! Sta vise, ne moze biti goat neko ko za celu karijeru nema osvojenu titulu u dvorani, gde su idealni uslovu za igru, bez vetra, bez vrucine, ceo mec uvek isti odskok.
A da ti odgovorim i na poslednje pitanje. Novak je kralj betona jer ima 10 takvih slemova (Federer samo jedan vise za 6 sezona vise). Ima najvise mastersa u istoriji na betonu (5 vise od Federera), i ima NAJBOLJI PROCENAT POBEDA NA BETONU U ISTORIJI (Nadal nije ni u prvih 10, JER JE SLJAKAS). Za tvoju informaciju, Nadal ima najbolji procenat pobeda na sljaci u istiriji, ali je Novak tu 4. u istoriji na toj listi (Federer nije ni u prvih 10). Evo ti i za travu: Federer je najbolji u istoriji po % pobeda, Novak 7., a Rafa nije ni tu u prvih 10. Jel ti sad jasno?
A sada idi citaj vesti o vasim Cilicima i Coricima, to je tvoj nivo, mani se Srba, Novaka, Nadala i Federera.

samo da kažem

pre 4 godine

@Lik
Treba čovek da shvati i prihvati poraz, da sportski pruži ruku protivniku a ne da se 'vata za povredu čim izgubi. Kad god je poražen on je: povredjen, umoran, iscrpljen, anemičan, van forme, uslovi (kiša, vetar, sunce, vrucina) itd. nikad nismo ovde čitali da je protivnik u meču bio bolji i da je to razlog poraza. A tek to da mu nisu dali da pobedi, naredili i zapretili da izgubi, namestili drugi da osvoji, mrze ga jer je Srbin, i takve smesne stvari, neću komentarišem jer je to nevidjena glupost.

Setko

pre 4 godine

(Milos, 04. septembar 2019 10:00) 

Novak je Rafu oduvao na Garosu, na njegovom omiljenom slemu, Rafa nikada nije pobedio Novaka u Melburnu, na njegovom slemu, cak ga Novak oducavao od tenisa ove godine tamo. 
Sorry, Rafica je obican sljakas.
(hehe, 04. septembar 2019 10:48)

Istina oduvao ga al ponovo nije osvojio titulu hahaha. Dok je Rafa tog izvikanog "kralja" betona tukao u dva finala US Opena.

simpo

pre 4 godine

Svaka čast Dimitrovu.
Samo VELIKI ne predaju meč i kada su povređeni.
Valjda je sad nekima jasno zašto publika zviždi Đokoviću i zašto navijaju za Federera.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bosanac, 4. septembar 2019 06:01)
Stari lisac se nadao da će Dimitrov popustiti ali ostade samo nada

miodrag

pre 4 godine

Ako se Novak oporavi kako treba do kraja godine, Vimblndon ce ostati upamcen kao poslednje finale velike balerine, namrgodjenog lica i placljivog glasa kada se oklizne i padne,,,,,sto je u penzionerskim godinama sve cesce, I sto je normalno, nista strasno.....mislim da Rodoljub i Andy treba vec sad da otvore klub za penzionere negde na reci sa bogatim ribnim fondom , klubom za sah I domine u blizini, parkom za duge setnje I.....to je to ,,,,za 10 ak godina docice I Najveci sa marionetom sa Majorke I onda cemo videti ko bolje peca, igra sah I domine...trka se nastavlja,,,,,a da mora da se nadje I mesto za Clowna da imaju vecernju zabavu, tako da ce im se I Nik pridruziti…..eto to bi bilo to moji saplemenici- to be continue

allez Gael!!!

pre 4 godine

Doslovno prva vest koju sam procitao po otvaranju ociju ovog jutra!!! Savrsen pocetak dana. Iskreno se nadam da Monfils ovo osvaja i Novak zadrzava broj 1 na kraju godine!!!

lecce

pre 4 godine

Bravo Dimitrov, sad mi je svejedno ko će da osvoji , Djokoviću ostaje isti broj da prevazidje to je bitno . Pozdrav
(kakogod, 04. septembar 2019 06:14)

U pravu si što se tiče broja GS, ali bilo bi super da Nadal ne osvoji, jer Nole juri i broj nedelja No1. Biće mu teško odbraniti prvo mesto do kraja godine, a nemoguće ukoliko povreda zahteva dužu pauzu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (sve je relativno, 4. septembar 2019 07:21)

da li zaista mislite da je jurenje broja trofeja i nedelja u kojima je neko na prvom mestu u fokusu novaka, federara i rafe?


oni su, za razliku od nas, tu igricu davno presli

AммА

pre 4 godine

Са'ће федератори и да плачу и да га истовремено кују у звезде, јер, ето, није предао меч к'о Ноле, него је "господски" одрадио посао до краја. Иначе, нема цене која се може ставити на ону сцену кад Димитров тек даје интервују на терену а стадион већ потпуно празан. Њујоршка звиждачка говеда су похрлила што на колективно самоубиство, што на јасле за реанимацију. Једино ми је жао Миркиних ноктију, жена има прелепе руке.

vojkan85

pre 4 godine

@Ha ha ha Ok...
@jov Čovek zna kada mu je dosta i koliko može, što je na kraju i rekao, a rekao je da može da igra tako da hvala ti na komentaru.
@vrg Prelistaj ostale faktore pa ćeš da vidiš da grešiš.
@jedan od mnogih Ko omalovažava? Šta sam ja rekao za Novaka? Jel sam ga pljuvao, vređao? Pozitivno jedino za Srbiju jeste sport i ništa više ali u individualnom tenisu predstavljaš i sebe pored toga, i gradiš svoje ime i karijeru, ne zemljinu nego svoju ličnu. Za botinu ne bih ništa komentarisao, da ne gubim vreme.

pusa

pre 4 godine

Pa veca je sramota sto oni njega 20 godina nisu u stanju posteno da pobede na RG nego sto je Rafa los u dvoranskim uslovima.
(Milos, 04. septembar 2019 10:00)

Ti pratis tenis verovatno od 2011.
Sampras, Makinro, Konors, Edberg, Beker sve same legende i velikani npr nisu mogli da pobede u svoje vreme nebitne Spance na Garosu kojima se i imena danas ne pamte, ispadali cesto i u uvodnim kolima od takvih, a ocekujes da Novak i Federer pariraju top Rafi na RG!? Eno Nole ga je top sremnog oterao u 5. set na Satrijeu, sa sve brejkom, Rafica vec krenuo sa placnom facom i pogledom ka strikanu, i da ne bi onog pecanja, ko zna sta bi... Da pratis tenis malo duze znao bi za fenomen cuvenih spanskih sljakasa kroz celu istoriju. Rafa je samo top verzija te price, koji zbog ujednacavanja brzine podloge je uzeo nesto i van sljake. Bio i ostao u sustini sljakas.

federera zaboleo đoković

pre 4 godine

Njujorška US Open (ne ni teniska, jer sa tenisom nemaju blage veze) publika, je dobila ono što je zaslužila. Pošto takva "publika" frustrira i ponižava sve druge igrače osim njihovog omiljenog, red je da se i oni osete frustriranim. Drago mi je i zbog organizatora koji su sve učinili da dođe do finala Federer-Nadal.

Iskreno se nadam finalu Medvedev - Monfis. Ako osvoji Medvedev, to je zaslužio jer je najbolji igrač na svetu u poslednjih par meseci, a ako osvoji Monfis zaslužio je to zbog cele svoje karijere.

Vlado

pre 4 godine

Jasno da je bio povredjen.
Ne znam cemu zlobni i bolesni komentari.
A kad se to desilo Noletu onda druga prica.
Jos ne smiju ni da mu zvizde.
A Federer sa 38 igrao do kraja.
Kakav primitivizam.

da da

pre 4 godine

(Milos, 04. septembar 2019 11:10)
Pa ti upravo i navodis argumente da je sljakas.
Da nije klasican sljakas, imao bi vise onih slemova van sljake kojih je troduplo vise u kalendaru. Ali ih NEMA! Jer je sljakas. I nista ti tu ne mozes promeniti sta god da navijacki i ostrasceno pises, jer cinjenice te demantuju.
Da nije klasican sljakas, onda bi u karijeri imao procenat pobeda na travi i hardu barem u prvih 10 u istoriji. Imao bi i zavrsni masters, i neku indoor titulu.

Par

pre 4 godine

Medvedev-Dimitrov. Obojica sa istoka. Jedan se sukobio sa publikom, drugi izbacio Federera. Publika će biti u dilemi protiv koga da navija :) Za mene nema dileme, napred Danil!

komnen barjaktar

pre 4 godine

Jutro pocinje zaista prelepom vescu. Citam i uzivam. Hvala Grisi sto su Mats i Barbara u agoniji. Kod Barbare se nece videti umnjaci kad se smeje, hvala ti Grisa ponajvise zbog jednog prilicnog broja do srzi iskvarene njujorske publike koja ce i tebi i Medvedevu zvizdati u polufinalu.Srecno bratko!

Sivi soko

pre 4 godine

Ne razumem zašto svi ovde likuju kad je Nadal glavni rival Novaku, a jedini koji je mogao da mu pripreti je bio upravo Rodžer. Čak i da je osvojio 21. GS lakše je njega preskočiti nego Rafu koji verovatno obezbezđuje mesto broj jedan na kraju godine i bitno remeti Novakove šanse da stigne do 310 nedelja i svoje šeste Year end No1.

sve je relativno

pre 4 godine

Bravo Dimitrov, sad mi je svejedno ko će da osvoji , Djokoviću ostaje isti broj da prevazidje to je bitno . Pozdrav
(kakogod, 04. septembar 2019 06:14)

U pravu si što se tiče broja GS, ali bilo bi super da Nadal ne osvoji, jer Nole juri i broj nedelja No1. Biće mu teško odbraniti prvo mesto do kraja godine, a nemoguće ukoliko povreda zahteva dužu pauzu.

LULE

pre 4 godine

Пензијааааа...
Како ће самом Мирка поднети ту чињеницу? Ето ускоро развода. Ц,ц,ц,ц,ц...

Рајко

pre 4 godine

Eто па га стигло.
Још сам да РУС МЕДВЕДЕВ РАЗБУЦА СВЕ И ДИГНЕ ПЕХАР! НАПРЕД, МЕДВЕДЕВ!!! РАЗВАЛИ СВЕ!!!!

Dragana

pre 4 godine

@ # Vi ili ne posećujete često ovaj portal i ne čitate komentare o tenisu ili se jednostavno " pravite Toša ". Prvo, nikakve generalizacije nema u mom komentaru i u to mogu da se uvere svi koji su ga pročitali, jasno sam naglasila " pojedini Novakovi navijači ". Drugo, nema ni šizofrenije, sasvim sam normalna a pamćenje me dobro služi pa se sećam i komentara od pre nekoliko godina a kako da se ne sećam komentara unazad dva meseca. Pojedincima je draže da više mrze Rodžera nego da vole Novaka a svaki drugi komentar u proseku je da Novaka mrze zapadnjaci i nekakve komšije samo zato jer je Srbin ili Srbenda šta god to značilo i svi su se urotili da ga unište a mi koji volimo cenimo i poštujemo Federera smo nekakvi izdajnici i nepatriote, nema veze što nemamo ništa protiv Novaka, grešni smo jer ga ne dižemo u nebesa. Vama je normalno da se za Federera ovde piše da je deda, džemperko, penzioner, pederer, izandjala kanta, pokvarenjak...normalno vam je da se za Vavrinku piše guzonja i debeljan, normalno je da se Nadal naziva dopingovanim i Federerovom marionetom? Ako je vama normalno da sajtovi u Srbiji treba da služe za vredjanje, ismejavanje i omalovažavanje svega što nije srpsko meni je to daleko od normalnog tako da je za mene kompliment kada me pitate, retorički ili ne, da li sam normalna. Toliko.

Gilan100

pre 4 godine

Odigrao je Rodžer svoje...Trebao se povući kad je poslednji put osvojio AO i bio ponovo prvi na listi to mu je bila idealna prilika. A poraz od Djokovića na W ga je uništio za sva vremena. Veliki sam fan RF-a i mislim da je trebao na vreme da se oprosti od Tenisa a ne sebi da dozvoljava ovako nešto da ga smešni Dimitrov pobedi...

majtimajk

pre 4 godine

… " da se za Federera ovde piše da je deda, džemperko, penzioner, pederer, izandjala kanta, pokvarenjak"...
(Dragana, 4. septembar 2019 11:40)


-jos bih samo dodao: placko i baletan,... ako se ne ljutite.

sarkazam

pre 4 godine

"Valjda je sad nekima jasno zašto publika zviždi Đokoviću i zašto navijaju za Federera.
Bosanac"
Jasno je. Zato sto njemu treba svaka vrsta pomoci da postigne ono sto Nole radi sa lakocom.

the land of the dead!

pre 4 godine

ajde jos Nadal da ispadne i sve super..a i krajnje je vreme da neko novi osvoji gren slem, previse je postalo dosadno sa ovom trojicom..

Lik

pre 4 godine

Ali to prvo treba Djoković kao profesionalni sportista da shvati....
 (samo da kažem, 4. septembar 2019 08:22)

Prvi teniser sveta nema šta više da shvati, ali ti to ne shvataš.

bušan kao švajcarski sir

pre 4 godine

Došlo je vreme da džemperko konačno shvati da mu se penzija bliži. Sledeće sezone će sve češće biti i na nišanu "čelendžeraca". Pa ukoliko želi da ga pod stare dane ponižavaju svakavi samo neka izvoli ali više neće koristiti povrede Nadala i Noleta za osvajanje GS. Ovo mu je bila i definitivno poslednja šansa.
Od sveg srca želim da se Nole što pre oporavi od povrede i da u narednim godinama u duelima sa Nadalom zasluži G.O.A.T titulu.

nicks

pre 4 godine

Ubit ce ga Mirka (Milka)
Nadrapao je kad dodje kuci
Ode tri i po miliona
Bit ce klecanja na kukuruzu
Nadal goat
Novak goat
Federer bronze medal

Mix

pre 4 godine

Publika zvizdi povredjenom igracu,zeleci da gleda STA?Kako se neko vuce po terenu i jedva prebacuje lopticu na drugu stranu.Ili su kreteni zeleli da ih Novak ispostuje i toliko se povredi da narednih godinu dana ne uzme reket.Najodvratnija publika je na USO,ali evo im ga Federer pa neka ga zale.

Masa

pre 4 godine

Ja ne mogu da verujem da publika zvizdi Novaku, Federer izgubi i srpska logika, to je karma. Aman, obojica imaju godine za tenis. Povrede i pobede mladjih su logicne. Volim da gledam Rogera, Stana, Nadala i Djokovica, ali mi je drago da ima mladjih koji uspevaju da ih pobede. A ovima sto kazu, ako se povredio i da je Federer ovakav ili onakav, nadjite nesto pametnije da radite, a ljudima koji vole tenis zbog igre, ostavite da komentarisu.

Lik

pre 4 godine

Gospodin Federer je do kraja odigrao mec iako je bilo evidentno da je povredjen, a ne kao neki! E zato je on kralj ovog sporta.
 (Blaster, 4. septembar 2019 07:49) 

Istine radi, tvoj g.Federer je na konferenciji za štampu izjavio i ovo: "Nije bilo teško toliko da bih morao da predam ili slično. Grigor je bio u stanju da me pobedi."

Prema tome, da je bilo nešto teže predao bi i on.

Milos

pre 4 godine

@Milos 

Ne sramoti se. Naravo i logicno da je Nadal Djokovicu najveci konkurent za tu GOAT titulu zbog godina i nacina igre, ali i Federer jer ipak ima 20. Treba to stici a kamoli prestici. Nadal je masjstor sljake ali i odlican u Njujorku.Nije jos osvojio ali mu se smesi titula ove godine. Medjutim, sve je to pitanje sta ce biti. Novak jeste kralj betona i tvrde podloge jer ima na AO i USO cak 15 finala i 10 titula. Noleta upravo neka izgubljena finala USO kostaju vec sada titule GOAT-a za prvo mesto. Nije smeo da izgubi finala od Mareja i Vavrinke plus ono polufinale od Nisikorija kada je Cilic osvojio USO.Ali sta bi bilo kad bi bilo.
(Stara kuka, 04. septembar 2019 08:58)

E vidis rodjace u tome i jeste razlika izmedju Novaka i Rafe. Ljepo si sam napisao, Novak ima 15 finala u Njujorku i Melburnu i "tek" 10 titula. Rafa u Parizu ima 12 od 12. Prosto oni porazi od Wawrinke, Mareja i Niskikorija su neoprostivi i izgleda da ce bas ti porazi po svemu sudeci kostati Novaka titule GOAT-a. Rafa je u finalu Pariza derao razne Wawrinke, Puerte, Soderlinge, Ferere, Timove 2x i zato ce vjerovatno karijeru zavrsiti sa vise Slemova od Novaka. Rafa je Rafa ipak, taj boraniji nista nije prepustao, Novak jeste i to poprilcno.

Cxd

pre 4 godine

(majtimajk, 4. septembar 2019 09:58) # Link komentara
Ma niko ne prica koliko je ko puta odustao od meca, naravno da niko nece odustati jer moze da igra, samo upada u oci da Novak to radi mnogo cesce od drugih i pogotovu kada krene da gubi mec... I odgovor na tvoje pitanje je da ne znam kada je Federer predao mec a svi znamo koliko je puta Novak odustao, nije to samo koji put...

milutin

pre 4 godine

Šta, nijesam znao da i Rodžer može doživjeti povredu. Nije mi žao zbog razularene publike u NY.
A Rodžer prije toga, kad Nole preda meč, nijednu riječ, bar iz kurtoazije, da mu je žao što prošlogodišnji pobjednik ispade. Nego on i niko više. A sad ga leđa bole. Sjetio se naknadno. Dobar teniser, vrhunski, ali čovjek?
Meni "žao" publike što riče kad Nole izgubi. Biče to zbog te mase pijanih, da se ne mogu radovati. Karma!

vrg

pre 4 godine

Povreda ali ne i predaja. Tako to radi najveci ove igre. Dostojan i pobede i poraza. GOAT je Federer, svidelo se to nekome ili ne.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (vojkan85, 4. septembar 2019 06:26)

GOAT nema veze sa tim da li je neko ovakav ili onakav, svidelo se to tebi ili ne.
ako novak uzme jos 4 GS, federer moze da bude i majka priroda, ali nece biti u konkurenciji za GOAT. :)

jov

pre 4 godine

Povreda ali ne i predaja. Tako to radi najveci ove igre. Dostojan i pobede i poraza. GOAT je Federer, svidelo se to nekome ili ne.
(vojkan85, 04. septembar 2019 06:26)

Znaci po svaku cenu treba ostati na terenu i povecati mogucnost da se povreda pogorsa, ne daj Boze da te odvoji od terena duze nego sto bi te odvojila da si predao mec?
Vrlo inteligentno razmisljanje, aplauz za tebe i ostale koji tako razmisljaju

Zlobni cinik

pre 4 godine

@Na ovom sajtu se vec dobre dve godine omalovazava Nadal kao dostojan kandidat u trci za GOAT-a. Navodno sto je po Srbima dobar samo na sljaci i zato nikako ne moze uci u trku za GOAT-a. Federer punih 11 godina ne zna za trofej na US Openu, ako sve bude kako bi trebalo da bude, ovo ce Nadalu biti 4-ta titula na US Openu u poslednjih 11 godina !! Time ce prestici Novaka "kralja" betona po titulama na US Openu. Samo mi nije jasno kakav je to "kralj" betona kad jedan Nadal koji je dobar samo na sljaci ima vise US Opena od njega..? Postavlja se pitanje, ko je ovde lud..?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Milos, 4. septembar 2019 07:58)
Ti si najozbiljniji kandidat za GOAT za lupetanje ! A na čemu se igra Australia open ako ne na betonu ? KOliko Novak tamo ima titula, a koliko Nadal ? Kada se saberu US open i Australia open Novak je nadmoćan u odnosu na Nadala što se tiče betona !

...

pre 4 godine

Gde je GOAT? 
(Ja, 04. septembar 2019 08:55) 

A gde je večiti treći?
(esi mi nola?, 04. septembar 2019 09:16)

Vise Federer ima nedalja na no3 od Novaka, tako da komotno je dzemperko veciti treci he he...

Lošmi

pre 4 godine

Da nije bilo povrede, tesko da bi Bugarin pobedio. A Federera ne gotivim uopste. Zao mi je sto se povredio, ali drago mi je sto nece povecati prednost u GS.

NY

pre 4 godine

Ja nisam.u soku vec sam sretan.Bravo za Grigora.Sada mi je sve jedno ko ce da osvoji..Voleo bi da to bude Medvedev ali i ako Rafa osvoji nece mi biti nesto preterano zao

Aaa

pre 4 godine

Bravo Dimitrov, sad mi je svejedno ko će da osvoji , Djokoviću ostaje isti broj da prevazidje to je bitno . Pozdrav
(kakogod, 4. septembar 2019 06:14) 

# Link komentara

Svi zaboravljate da nije samo Djokovic u trci sa Federerom, Nadal ce u nedelju osvojiti 19 gs, tako da je tesko ocekivati da ce Nole pre do 21 od Rafe koga niko ne moze jos uvek da pobedi na RG..

petar

pre 4 godine

Svaka čast Dimitrovu.
Samo VELIKI ne predaju meč i kada su povređeni.
Valjda je sad nekima jasno zašto publika zviždi Đokoviću i zašto navijaju za Federera.
(Bosanac, 04. septembar 2019 06:01)

S obzirom da jedne godine u Londonu u finalu nije odigrao ni jedan poen vec je izasao u dzemperu da to svima saopsti i najavio Mareja da ce da ih zabavlja zajedno sa Djokovicem, mislim da je trebalo sa malim slovima da napises veliki. Ne secam se zvizduka sa te predstave, a verujem da su ulaznice bile paprene.

lud narod

pre 4 godine

Što se vi sekirate zbog Đokovića, kad se on ne sekira zbog samog sebe. Odmarao je celo leto zbog US opena i na kraju došao nespreman. Njegov problem. Ako ga zanimaju Federerovi rekordi, nek batali godišnje odmore i nek počne da trenira. Hoće sa 30 posto da bude GOAT. Malo morgen.

Milos

pre 4 godine

Rafa je samo top verzija te price, koji zbog ujednacavanja brzine podloge je uzeo nesto i van sljake. Bio i ostao u sustini sljakas.
(pusa, 04. septembar 2019 10:37)

Jes ti svjestan kakvu si sad upravo glupost napisao..?? Nadal klasicni sljakas..? 14 GS finala na brzim podlogama i na pragu 7-e GS titule..? Nadal klasicni sljakas..??
Klasicni sljakas je naziv za igraca koji bukvalno zna da igra samo na toj vrsti podloge. Mi pricamo o covjeku koji je pored osvojenih 12 RG na pragu svog 15-og GS finala na brzim podlogama !! Usput je Nola i Feda opeglao 7 puta na tim Slemovima a oni njega samo jednom iz 13 pokusaja na Rolan Garosu .

John Terry

pre 4 godine

Ovo osvaja Medvedev, ako nije i on povredjen. Da ne kuka Nadal ponovo kako je samo on povredjen bio u zivotu. Evo vec nekoliko puta mu je otvoren zreb.

Stara kuka

pre 4 godine

Stvarno ste vi srbi bolestan narod. Niko se ne raduje u tudjoj povredi kao vi. I mev pre Wavrinke je Nole bio “povredjen” ali nije predao mec ,znao da ce da pobedi ali protiv wavrinke kad je znao da je jaci predao mec. Roger nije predao uprkos povrede. RF najveci svih vremena nek puknu dusmani.
(adem, 4. septembar 2019 07:00)

Kakvi smo takvi smo, ima nas raznih. Ali bar navijamo za nase i u facu kazemo koga ne mozemo gledati (da ne kazem grublju rec). Nego za koga vi navijate kad nemate svoje? Ajd sto navjate za tudje nego i dolazite na srpske sajtove.

dusk dawn

pre 4 godine

Prelepa vest! Čestitam Rodžeru na 20 slemova! Novače, oporavi se, vidimo se za 3 godine sa 21 slemom.
(srdjan, 04. septembar 2019 06:01)
Ahahhahaha... Ahhh
Pa ovog Federera je Novak na jedvite jade dobio, i to je vama pokazatelj da juri 21 slem. Kako vam nije pokazatelj sto ga Grigor lakse dobio? Sto gubi i od drugih? U tenisu se sve za jednu godinu mijenja. A Novak nije sve mladji, niti igra tenis kao Rodzer. Da ti odmah kazem, Novak nece osvojiti 21 GS! Ovo shvati vec sada, lakse ce ti biti. Nece dovijeka mladji biti prskavice. Dodje to s godinama da kvalitet stupi na snagu. Zverev od 26 ili Novak od 36? Zverev all day long.
(Srba, 4. septembar 2019 07:46)

All day long?! ahahahhahahaha kakvih ovde pojava ima.

Torrente

pre 4 godine

Već sledeće sezone teško da će neko iz velike trojke uspeti da osvoji ATP 2000, možda samo Nadal Rolan Garos. Ipak je došlo vreme smene generacija. To je u sportu normalno i ne treba se mnogo osvrtati na tu sasvim prirodnu pojavu. Formiraće se nova velika četvorka,na primer Medvedev, Cicipas, Rubljov, Tim ili Zverev, Kačanov, Hurkač, Beretini, Kirios...
Živeće tenis i biće igrača koji će zaseniti slavu i Đokovića i Nadala pa čak i Federera.
(zvezdoprc, 4. septembar 2019 09:34)

Ni do kakve smene generacija još neće doći i pored toga što giganti debelo gaze četvrtu deceniju. Tri klase su ispod.

Od sledećih 9 GS (jedan ove i osam naredne dve godine) "omladina" neće uzeti nijedan.
Ovo opušteno osvaja Nadal.

Petar

pre 4 godine

Ako imaš ozledu zbog koje ne možeš igrati, treba prekinuti meč, a ne opteretiti ozledu, pogoršati stanje, dovesti do težeg oporavka. Ozleda je ozleda i nju treba poštovati, silovanje se skupo plaća.

)

pre 4 godine

Istina oduvao ga al ponovo nije osvojio titulu hahaha. Dok je Rafa tog izvikanog "kralja" betona tukao u dva finala US Opena.
(Setko, 04. septembar 2019 11:00)

Naravno, tukao ga sa danom odmora i protiv Juznog i slicne boranije u polufinalu, dok se Novak dan pre finala borio sa Federerom u 5. setova. To smo zaboravili?

Pronicljivi

pre 4 godine

. Vidite po komentarima koliko su srecni sto je Federer izgubio i sto se povredio, uzas.
(neki veliki dr, 04. septembar 2019 11:46)

Nije se povredio, folira se.

Kanidja PG

pre 4 godine

Karma!Protiv povrede se ne moze,koja je korist sto Svajcarac nije predao mec kao Novak(uz to imao je aktivan rezultat 2-2,Nole 0-2,mozda je samo pogorsao stanje sa povredom i pola sata pogadjao sve samo ne teren).
Osta US open pusta zelja 11 god za redom.
Nadal iz sjenke ide ka 19GS i nema sumnje osvoji li turnir iduce god stize Federera.
Godinama unazad Rafa je posle US opena zavrsavao sezonu,sada je zdrav a Novak i Rodzer povrijedjeni.Kole srece se okrece.
Bez medjusobnih meceva ova tri giganta nema vrhunskog tenisa,kada su zdravi svi.Ameri od 2015 ne gledaju takve meceve i 3-1 za Djokovica u finalu protiv Federera.Pitanje je i dali ce ikad vise.

Djoksa

pre 4 godine

Koliko dobar osećaj! Ne zbog Federera, njemu apsolutno svaka čast za sve ono što je postigao u tenisu i sve ono što predstavlja za tenis. Već zbog navijača koji su se tokom meča Vavrinka-Đoković smejali i zadovoljno aplaudirali na svaku Novakovu grešku računajući da ako Novak izgubi oni će dobiti toliko željeno Fedal finale. I naravno, u tom finalu Rodžera kao pobednika. E evo vam šipak, snobovi umišljeni! ?

Velibor Džarovski(PRIRODNJAK)

pre 4 godine

Sumnjiv je meni Vavrinka,teniska mafija ga dopinguje samo kada igra protiv Novaka.Analizirajte malo njegove mečeve,jako sumnjivo.Naravno,cilj je samo da Novaka skloni sa puta,ali izgleda da ih je Dimitrov iznenadio.Pazite mafija ima upliva u sve pire društva,zašto bi bio tenis izuzetak?Nadal osvaja turnir 100%,on Dimitrova za čas posla raspakuje.A Medvedev će da preda meč Dimitrovu zbog iscrpljenosti i povrede(PRIRODNJAK)tako mi se slika ukazala!

King in The North

pre 4 godine

U polufinalu ce publika morati da se od dva zla, opredijeli za manje, a to je valjda Dimitrov, jer je on kao nekakav " Baby Federer". Čuj Baby Fed?!? Hahaha, ja bi na njegovom mjestu pokusao isposlovati sudsku zabranu koristenja tog nadimka.

Vlada

pre 4 godine

Svaka čast obojici, Dimitrovu i Federeru na pruženom.
Kako lep tenis u prva 4 seta, posle Rodžer nije bio u stanju da igra i videlo se da ima problem sa telom.
Ali smo postali tako mali i Pakostan narod, radujemo se nečijoj povredi.
Dvojica od trojice najboljih tenisera su napustila turnir zbog povreda i to je zaista loše.
Iskreno, Medvedev favorit za ulazak u finale, sa druge strane naravno Nadal.
A gledao sam i Monfisa koji je igrao fenomenalno do sad...

eye of the beholder

pre 4 godine

Prvog dana turnira napisah da očekukem da je 1/4 finale krajnji domet za Federera (mada iskreno, očekivao sam i ranije da ispadne)...i pokupih salvu negativnih komentara i pljuvanja.

Hvala lepo, prijarno.

P.S. baš bi voleo da Medvedev osvoji!

Stara kuka

pre 4 godine

@Milos

Lepo ti je @pusa napisao da Nadal od GS titula cak 12 ima na sljaci od 18 koliko je osvojio. Kazes Nadal je bio par puta na loptu dve od pobede ili preokreta. Pa bio je i Djokovic, bio je i Federer, svaki igrac je bio. Neko manje neko vise puta. Koliko je samo puta Nole bio blizu da pobedi Nadala u top formi na RG, ali eto nije se dalo. Kako je Vavrinka igrao ono finale RG 2015. ne znam da li bi ga i Nadal takvog dobio. To nije bio kiks ali jeste ovo na US Openu sve(dva poraza u finalima od Mareja i Vavrinke plus Nisikori).

Milan_PT

pre 4 godine

Neki ovde hvale Federera zato što nije predao meč u petom setu, kad je nakon prvog gema i brejka Dimitrova postalo jasno da je meč završen. Nema nikakve razlike što se tiče zapisa rezultata, ako igrač preda meč tokom meča ili ga izgubi. Postoji razlika ako meč preda pre početka, jer taj meč onda ne ulazi u međusoban odnos, kao da ga nije ni bilo, što se u stvari i desi.
Novakova predaja Vavrinki 4 gema pre kraja i Rodžerovo mučenje 5-6 gemova ovog jutra u petom setu se rezultatski ne razlikuju. Obojica su upisali po poraz.
Da li je bilo pametno što je Federer nastavio da igra? Lično smatram da niko nije uživao u 5-om setu, osim možda ono 3-4 Bugara na Artur Ešu. Iako sam Novakov navijač, nije mi bilo drago da gledam Rodžera kako uporno zakucava bekende, koji jedva da stignu do mreže. Meni to nije sport. Ako neko ne može da igra, neka to kaže i ode. Siguran sam da mu niko ne bi zviždao zbog toga. Njemu i Kirjosu ne bi, Novaku i Medvedevu i te kako.
Uostalom, niko nikad od tenisera nije ni pomenuo da je Federer svojevremeno odbio da igra protiv Novaka, navodno zbog povrede (čuveni slučaj "džemper"), da bi 5 dana nakon toga igrao u Dejvis Kupu protiv Monfisa. Kakva je to povreda zbog koje ne možeš ni da započneš meč, a da 2 dana nakon toga počneš da treniraš da bi se upoznao sa podlogom koju su Francuzi izabrali za tu priliku? Da se to desilo nekom drugom, dobio bi suspenziju od ATP-a, a Federeru to niko ne sme ni da pomene...

majtimajk

pre 4 godine

…" Dok Novak kada vidi da nema sanse od vidno slabije rangiranih tenisere ume cesto da odustane i zali na povredu. To je cinjenicno stanje…"
(Cxd, 4. septembar 2019 09:15)

-kazes "cesto".A koliko je to "cesto" predao za ovih 13 godina? Ja bih rekao sveka nekoliko puta. A vidi ovu teoriju: sta ako je Novak osecao da se stanje pogorsava I bilo mu je jasno da bi morao da ide na 5 setova, i time se izlaze riziku da pogorsa povredu… mozda je recimo tako bilo.

paaaaaa

pre 4 godine

To što je sad Griša, na prošlom turniru Rubljov, i malo malo pa ga neko pobedi uopšte nije za likovanje navijačima Djokovića, To samo znači da svako može da ga pobedi, nije to samo Djoković uspeo, zna se ko ga je redovno pobedjivao na svim podlogama kada je bio u cvetu mladosti i na vrhuncu. Takodje se zna da taj nije nabio pozitivan skor kad je Federer uveliko prešao tridesetu, taj skor je oooodavno.

Gde ja živim

pre 4 godine

Deda, šta bi, šta se desilo? Zar tako da razočaraš najdivniju publiku na svetu, ljude koji bi zbog tebe dali poslednji atom snage? Nije lepo :)

Čestitke Grigoru. Svaka čast.

besan ker

pre 4 godine

A Nadal sa druge strane zreba se samo smeska.
(Blue Moon 1773, 4. septembar 2019 05:59)

Medvedev lako može da pretvori taj osmeh u kiseli... Realno, čovek je u boljoj formi i od Novaka i od Federera trenutno.

Lik

pre 4 godine

Gospodin Federer je do kraja odigrao mec iako je bilo evidentno da je povredjen, a ne kao neki! E zato je on kralj ovog sporta.
 (Blaster, 4. septembar 2019 07:49) 

Istine radi, tvoj g.Federer je na konferenciji za štampu izjavio i ovo: "Nije bilo teško toliko da bih morao da predam ili slično. Grigor je bio u stanju da me pobedi."

Prema tome, da je bilo nešto teže predao bi i on.

Dott

pre 4 godine

"Njujork u soku"

Ako su u soku, mogu samo zakljuciti da nisu u toku.
Razmisljao sam sta je to najvise iniciralo Federera da pred pocetak turnira da onakvu izjavu, da se oseca dobro i da sam sebi daje velike sanse za osvajanjem turnira? Nije mu se svideo poredak favorita u kladionicama, da je Nadal ispred njega u Njujorku, G. Slemu na tvrdoj podlozi, kako je to moguce? Hajde kad je Novak u pitanju vec je Naviko, tako stvari stoje po ko zna vec po koji put.

Sad vec izvesno Nadal postaje ozbiljan primicac, osvajanjem US OPENA ozbiljno se primice Rodžerovoj cifri 20.
Izgleda da je samo Rodžer znao odaklu u stvari vetar duva, pa jos ako osvoji zavrsni masters, nenadano Nadal GOAT. Ne ne nemoguce, nece to Novak dozvoliti, mozda jeste ispao iz sina, napravice rekonstrukciju i vratiti se nazad, pa to je nas stil, pogledajte Beograd sav je u rekonstrukciji, valjda uspesnoj??

Vanja

pre 4 godine

@ Vlada, 4. septembar 2019 08:51)

Pobrkani lončići,komentatori se ne raduju tuđoj povredi nego što je nepristojna, pristrasna, drska i divlja publika dobila šta je i tražila! Ako je to pakost, neka nam je, ali baš je prijalo videti kako beže sa stadiona podvijenog repa. Ta 'gospoda' godinama upropaštava divne teniske duele, maltretira i ometa igrače koji im nisu po volji, nesportski utiče na ishode i rezultate mečeva, uskraćuje nama pored ekrana opušteno uživanje u mečevima jer prave tenziju, tako da je skroz ljudski a ne pakost kada im se kaže - 'karma'.

Zitko

pre 4 godine

Naravno da je sljakas. Pa to se upravo i vidi iz uspesnosti finala na brzim podlogama. 15 finala, samo 6 titula. Katastrofa. Sljakas bre... sta ti nije jasno? Jel treba da ti se crta? Po procentu pobeda na betionu i na travi nije ni u prvih 10.
(., 04. septembar 2019 11:06)

Pa onda je i Novak samo betonas, 9 polufinala, 4 finala na RG, samo jedna titula. Katastrofa. Betonas bre... sta ti nije jasno? Jel treba da ti se crta? Po izgubljenim polufinalima i finalima na RG je najveci gubitnik ikada.

očigledno

pre 4 godine

Uh, pa on i fizički liči na Federera. Čitajući naslov sanjivim očima, ova slika mi je izgledala kao da je definitivno Federer u pitanju...

Zeks

pre 4 godine

Steta za Federera. Poraz ko poraz,vazno je da nije nista ozbiljno s tim ledjima. Ocekujem od Nadala veceras da krene najagresivnije moguce od starta,cisto da preostalim takmicarima posalje jasnu poruku da je velika trojka jos uvek ziva.

Tule

pre 4 godine

Vec sam pricao nakon Vimbldona da se Federeru negde mora vratiti za to. To je neko nepisano pravilo. Ovo je jedan od onih trenutaka kada znate da nema ko Federera da zaustavi. Nadal je znatno izgubio na brzini i hitrini i to je sasvim dovoljno da evo 5 godina nije ni blizu Federeru na brzim podlogama. Ko to ne vidi, ili je neznalica (nolomani), ili je nerealan (Nadalovi navijaci). Osnovni preduslov da Rafa pobedjuje Federera na brzim podlogama bilo je upravo ono sto on vise nema: ogromna brzina i ubrzanje, tj. neverovatno brza promena pravaca, jer znamo koliko je Rocko agresivan, i kako menja ritam sa osnovne linije. Nadal sada vrati jedan udarac, na drugom vec kasni, treci je viner za protivnika. Nekada je mogao da vrati po 10 takvih, i prosto izludjivao Federera. Mnogi ne znaju ni ovo sada da iskoriste, ali za Fedeksa to ne predstavlja problem. Ko je gledao prva dva seta protiv Cilica nocas, mogao je da vidi sve Rafine mane, a ima ih poprilicno. Ako je Vimbldon za Rodju bio veliki kiks, propustanje ovog grend slema bi za njega bilo tragedija.
(Mikii, 03. septembar 2019 16:03)
Rocko, Fedeks, Rodjo... kao da ste ovce čuvali zajedno

Kafa s ukusom slobode

pre 4 godine

Sta kaze Gofan na pobedu Dmitrova?
Zar nije izjavio da ne zna kako neko moze da igra protiv Federera i da ga pobedi,samo hrabro i bez predaje...
E tako...Bravo Grigor

Biologija

pre 4 godine

Koliko god ima jaku volju džemperko ne može se protiv godina.Pažljivo bira turnire ali stigne jedan Wimbldon koji je trebao da osvoji i onda se polomi fizički a naročito psihički.Ovaj US Open mu je opet bio šansa ali pobogu ljudi pa niko mu se neće skloniti.Biološki sat neumitno otkucava a džemperko nije igrač koji će se zadovoljiti četvrtfinalima,njegovo telo će ga izdavati sve više i više.

homer

pre 4 godine

Koja je veličina Federer! U 38 godini ispada u četvrtfinalu GS, i svet je u šoku!

Nole u 38. neće uopšte ni biti na teniskoj mapi!
(alkos, 04. septembar 2019 07:19)

Veliki je Federer, ali navijači su mu njegova sušta suprotnost - mali, sujetni i puni zlobe. Sve ono što vrca iz tvog komentara...
Ne brini ti za Noleta, njegov trag na mapi svetskog tenisa je već do sad dovoljno dubok i značajan da ćeš se zbog njega ujedati za jezik dok gos budeš gledao tenis.

Stara kuka

pre 4 godine

@Koja je veličina Federer! U 38 godini ispada u četvrtfinalu GS, i svet je u šoku!

Nole u 38. neće uopšte ni biti na teniskoj mapi!
(alkos, 4. septembar 2019 07:19)

Ali ce biti na teniskom krovu :)

epir

pre 4 godine

jel on kaze da je povredjen. d aje povredjen ispao bi ranije u mecu ne bi odigrao svih pet. ili predao ranije ili ne bi ni igrao ko je lud da rizikuje pa cak i mnogo gore posledice. dimitrov ga je dobio zasluzeno

#

pre 4 godine

(Dragana, 04. septembar 2019 08:51)

Cemu ta vasa sizofrena projekcija da toboz Novakovi navijaci preko njega se "svete" zapadu za nekakvo bombardovanje od pre 20 godina!?! Pa da li ste vi noemalni? Totalno pogresna i pretenciozna generalizacija iz samo vama znanih motiva. To VI zelite da je tako, da izjednacite sve navijace sa tom nebitnom i opskurnom manjinom, ali nije tako.
Radi se o sportu alooo! Srbi pamte Federerove uvrede prema Novaku deceniju unazad (jel moram da ih sve nabrajam?), pa dodajmo tome stalno, opsesivno, komtinuirano, zlurado i pokvareno provociranje godinama od strane nekakvih virtuelnih nazovi Federerovih navijaca (indikativno postoje samo na internetu i nigde vise) sa najgorim omalovazavanjem i vredjanjem Novaka, onda gospodjo Dragana dobijete prirodnu reakciju, sprdnju sa Federerom na srpskom sajtu, I STA JE TU ZA ISCUDJAVANJE?, a jos manje za nekakve nebulozne teze oko bombardovanja od pre 100 godina. Koga briga. Mnogo ste u proslosti.
Pravo pitanje je koji je motiv pojedinaca ovde da se sa divljacki zluradom mrznjom omalovazava Novak? I to na srpskom sajtu (sajtu na srpskom jeziku)?
Pitanje je retoricko, naravno. Svi znamo zasto.

Milan_PT

pre 4 godine

Možete vi da pljunete Rafi pod prozor, na pragu je 19.tog slema...
Zamislite da ima dva slema na šljaci, pa on bi imao preko 30 ukupno. Šljaka? Šljaka je najteža i najzahtevnija podloga, to što je "šljakaš" samo je plus, znači da je bolji teniser od ovih što osvajaju na betonu, plus oni imaju dva slema u godini, da imaju jedan, imali bi upola manje osvojenih.
(da da, 4. septembar 2019 12:01)

Moli se neko da ovo prevede na engleski, te da pošalje organizatorima US Opena, koji ne znaju kakvu su grešku napravili kad su prešli sa šljake na tvrdu podlogu. US Open je od nastanka do zaključno sa 1974-om igran na travi, onda su 3 godine probali sa šljakom i 1978. prešli na tvrdu podlogu.
I Australian Open je do 1988 bio na travi - čuveni sendvič Bobe Živojinovića se desio na travi 1985...

Vanj

pre 4 godine

@ Dragana

Draga Dragana, naravno da zapadnjaci ne dele ljude ni po kojoj osnovi, naravano da, buduci da su za naseg doba i veka najjaci, ne koriste tu svoju nadmoc ni na jednom polju zivota i suzivota, niti na nekoj politickoj, kulturnoj i sportskoj sceni. Daleko od toga da imaju predrasude i samo je prosta slucajnost da, napr. svi njihovi blokbaster filmovi velicaju njih velike i predobre, prepostene patriote koji svoja du*peta, a i ceo svet zaboga, spasavaju od zlikovaca koji su oduvek pa nadalje i ubuduce Rusi, Arapi, Balkanci, Srbi, Azijci, Latino Amerikanci, crnci. Takodje, svetski mediji nisu u mogucnosti da kreiraju javno mnenje, niti to rade, o svemu izvestavaju bez skrivenih pobuda i direktiva, transparentno i nepristrasno. Ko drukcije kaze klevece i laze. Lobiji ne postoje, interesi ne postoje,zakulisne radnje ne postoje... i tako dalje i tako blize, mrzi me da crtam...

Neko ko je bio

pre 4 godine

Najveći grad u svakom pogledu, prestonica čovečanstva, "u šoku"?! To da napiše može samo neko ko nikada nije otišao dalje od Halkidikija.
Ako ćemo o tenisu, šta je šok u tome da igrač koji 11 godina nije osvojio ovaj turnir ispadne u četvrtfinalu... Bio na meču, "u svemirskom brodu" što reče Kecman, svom snagom navijao za Dimitrova jer sam pre dva meseca znao da je finale Vimbldona bio meč za najboljeg svih vremena. Ovo četvrtfinale je to potvrdilo. Novak mora da uradi još malo što mora...

Ono

pre 4 godine

Animozitet Engleza i nabedjenih njujorskih Amera prema teniserima i istočne Evrope je veoma visok! Zbog toga je pobeda Dimitrova još veća jer je opet jedan “prljavi” istocnoevropljanin pobedio superiornu rasu. Takva je ta publika šta da se radi.

NY

pre 4 godine

Lik) Federer nije nikad u karijeri predao meč koji je započeo da igra, čudi me da to ne znaš?! Usput jedno pitanje, da li bi Đoković predao meč Vavrinki da je vodio sa 2:0?
(zvezdoprc, 4. septembar 2019 09:40)

I sada sta je bolje da ako si pobredjen zadovoljavas publiku ili da predao mec?Koliko puta Rodzer nije izasao na mec.Novak je protiv Vavrinke u drugom setu poveo sa 4:1 i da nije imao problem oduvao bi svajcarca ali je jednostavno stao da igra.Nije Vavrinka popravio igru

trava

pre 4 godine

I Djokovic i Federer osecaju posledice onog finala na Vimbldonu u trajanju od sest sati, i to bi moglo da ih kosta u drugom delu sezone. E sad opet, to je Vimbldon, ljudi zbog tog turnira i pocinju da treniraju tenis. Jel vredelo, sigurno.

Sale

pre 4 godine

Feder do 2008 osvojio 5US opena u nizu.A onda 11 godina nista.I kad ovim Rodjinim idolopoklonicima objasnis da to ima veze sa konkurencijom i dalje nalaze neke izgovore.

Đorđe Zlatanović

pre 4 godine

A zašto ne očekivati da Dimitrov uzme grendslem, ovo mu je treće polufinale, Ima 28 godina to su najbolje godine za sportistu što se tiče mentalne i fizičke snage, ni Medvedev nije naivan, podloga mi deluje dosta brza, tako da ja se Nadam da osvaja jedan od ove dvojice

Гиле

pre 4 godine

Kakvo bedno razocarenje. Nista, ostaje da Nadal podeli lekcije ovima sto su preostali, sta cemo sad. Nolomani neka slave, a mi da radimo. Na redu je Svarcman.
(Mikii, 04. septembar 2019 06:27)
Ко је нормалан не слави ни ову повреду ни Нолетову. А јуче си извређао Новака, сећам се да си некад га вређао због јапанског спонзора. Сада је тај спонзор на РФ мајицама. Лична незадовољства твоја, или оних који због Новака другим желе лоше, више показују зашто смо ту где смо.

vlajko

pre 4 godine

Koja je veličina Federer! U 38 godini ispada u četvrtfinalu GS, i svet je u šoku!

Nole u 38. neće uopšte ni biti na teniskoj mapi!
(alkos, 04. septembar 2019 07:19)

zamena teza...

dziboti

pre 4 godine

Koja je veličina Federer! U 38 godini ispada u četvrtfinalu GS, i svet je u šoku!

Nole u 38. neće uopšte ni biti na teniskoj mapi!
(alkos, 4. septembar 2019 07:19)

sad komotno moze da se internet ukine, jer sve je receno, ovakva strucna procena je neponovljiva.

Đorđe Zlatanović

pre 4 godine

Samo mi nije jasno kakav je to "kralj" betona kad jedan Nadal koji je dobar samo na sljaci ima vise US Opena od njega..? Postavlja se pitanje, ko je ovde lud..?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milos, 4. septembar 2019 07:58) 7 Australijan opena i 3 us opena plus najviše mastersa na betonu, za sada Federer ima jedan gs više na betonu ali manje mastersa

piksi iz kornera

pre 4 godine

(Lik) Federer nije nikad u karijeri predao meč koji je započeo da igra, čudi me da to ne znaš?! Usput jedno pitanje, da li bi Đoković predao meč Vavrinki da je vodio sa 2:0?
(zvezdoprc, 4. septembar 2019 09:40)

pa nije vodio 2-0, jer je bio povredjen.

Zitko

pre 4 godine

Hahaha vidim svi se ovdje ujedinili sa pricom da je Nadal klasicni sljakas, a Nadal na pragu 15-og GS finala na brzim podlogama. Da dobro ste culi 15-og finala i 7-e titule !! Jel sad i dalje mislite da je Nadal klasicni sljakas..??

Oposum, divna životinjica

pre 4 godine

Hehehe bravoooo bre Grigore majstore! Joj što mi je drago! I zbog uobraženog dede koji je, siguran sam, slavio do duboko u noć predaju Đokovića Vavrinki a najviše mi je drago zbog njujorške publike hahahahahahaaaaaaa! Pljuvali su i zviždali sramno Đokoviću posle njegove predaje Vavrinki i maltene nakon te eliminacije Noleta već videli svog ljubimca dedu u finalu, epa evo VRATILO IM SE! Hahaha supeeeer! Što se Federera tiče, ne nije ovo kraj njegove karijere, šalu na stranu ali zaista nije ni bliuzu videćete! Ja nisam, njegov navijač niti ću to ikada biti ali sam njegov poštovalac. Veoma cenim sve što je uradio u tenisu i što i sada radi, veliki je šampion Federer i sasvim sam siguran da će odigrati i sledeću sezonu 2020-tu u celosti i da ima kapaciteta da uzme bar još jedan Slem do kraja karijere! Ali pobednik dana i pobednikk celog ovog turnira je sjajni Bugarin Dimitrov koji je posle velike borbe i pet setova izbacio velikog Rodžera i njemu idu NAJVEĆE čestitke! Bravo Grigore majstore!

miodrag

pre 4 godine

E moji ljudi pričate o Federeru kako će da osvoji 21GS tako da od toga nema ništa. Federer bio blizu da dobije meć, na kraju Dimitrov u polufinalu. Bravo za Bugarina.

mr

pre 4 godine

Vec sam pricao nakon Vimbldona da se Federeru negde mora vratiti za to. To je neko nepisano pravilo. Ovo je jedan od onih trenutaka kada znate da nema ko Federera da zaustavi. Nadal je znatno izgubio na brzini i hitrini i to je sasvim dovoljno da evo 5 godina nije ni blizu Federeru na brzim podlogama. Ko to ne vidi, ili je neznalica (nolomani), ili je nerealan (Nadalovi navijaci). Osnovni preduslov da Rafa pobedjuje Federera na brzim podlogama bilo je upravo ono sto on vise nema: ogromna brzina i ubrzanje, tj. neverovatno brza promena pravaca, jer znamo koliko je Rocko agresivan...
(Mikii, 03. septembar 2019 16:03)

Па где није агресиван, погледај шта је теби направио на даљину, имаш визије, видиш невидљиво, пишеш неповезано.

Написах ја јуче Медведев Димитров, и још данас Монфис Шварцман, и да се гледа полуфинале и финале са уживањем. Да видимо шта могу остали једни против других у великом мечу финала.

Spale

pre 4 godine

Mikii@ pukni trolomane. Možda ćeš nekad imati za koga da navijaš, Cilic i Coric su tanki, tako da možeš samo navijati protiv... Novaka1!

Aca

pre 4 godine

Kakva sansa za Nadala da dodje na samo jedan slem od Federera. Steta za Novaka sto se povredio, siguran sam da bi lagano sovijio da je zdrav pa bi se i on priblizo do 20 slemova. Ali dobro, mladji je ima jos sansi

Dragana

pre 4 godine

@ Vanj Pa da, sve je Holivud, tv i rijaliti, po tome treba da formiramo mišljenje, ko šiša istoriju,zdrav razum, knjige i dokumentarce. Svi nas mrze a mi ne znamo šta ćemo od silne ljubavi prema svima. A najviše volimo da sedimo na više stolica. Ali truli zapad je kriv za sve, nikad istok. Ali na istoku su stare priče , na zapadu ništa novo. A sad me izvini, počela je odbojka a još sam pod uticajem sjajne pobede košarkaša. Zamisli i te ekipe predstavljaju nas i Srbiju a ne samo jedan čovek. Ko bi rekao.:D

Srđan

pre 4 godine

Isto kao US Open 2014. kada je Cilic osvojio, sve se ponavlja. Nadam se samo da Nadal nece sad ovo prokockati. Mada nikad se ne zna, mozda Dimitrov napokon osvoji GS ili Medvedev ode skroz do kraja, ko zna vise...

Konfučije

pre 4 godine

Ipak ne stiže do polufinala. Veliki broj ljudi je to predvideo ovde. Ali ovi naši Švajcarci drvlje i kamenje... Gotovo je, dok je bio baš je bio i kapa dole... sad je kraj za vrhunske rezultate ostarilo se.

Lik

pre 4 godine

Je li Mikii, daj nam sad objasni šta se ovde stvarno desilo.
Ako primenimo tvoju logiku može biti da su 2 stvari u pitanju:ili je F pobegao od Medvedeva pa je simulirao povredu ili ga je Dimitrov odučio od tenisa pa je zbog toga opet simulirao povredu.

jedan od mnogih

pre 4 godine

@vojkan85 - mene recimo iritira tvoj nick pa nikom nista...ne omalovazavam te

ti omalovazavas trenutno jedinog Srbina koji asocira na nesto pozitivno vezano za Srbiju

ili si botina na kub ili si bespomocno ugnjetavan kao mladji pa ovde lecis frustracije

Milan_PT

pre 4 godine

Hahaha vidi Srba kako mjenjaju misljenja iz turnira na turnir. Do juce su govorili kako Nadal ne moze biti GOAT zato sto zna igrati samo na sljaci. A evo sad vec govore o prestizanju Rogera od strane tog istog Nadala i nazivaju Nadala novim GOAT-om. Hahahah komedija..
(sony, 4. septembar 2019 08:02)

Koliko se nama Srbima čini, veoma su velike šanse da Nadal idućeg leta, nakon Rolan Garosa, stigne Rodžera po broju GS-a. S obzirom da ima osetno bolju H2H u duelima sa njim, novi GOAT postaje Nadal. A postoji i druga teorija, malo teže ostvariva, gde za godinu dana Novak stiže Rodžera i preuzima primat u svim kategorijama.
Sve u svemu, u roku od godinu dana, max. dve, RF ispada iz svih kombinacija za tu titulu. I to nema nikakve veze sa Srbima, već sa dešavanjima na terenu, gde nas Srbe niko ništa ne pita. To jest, samo se jedan Srbin pita: Novak Đoković...

Stara kuka

pre 4 godine

@Milos

Ne sramoti se. Naravo i logicno da je Nadal Djokovicu najveci konkurent za tu GOAT titulu zbog godina i nacina igre, ali i Federer jer ipak ima 20. Treba to stici a kamoli prestici. Nadal je masjstor sljake ali i odlican u Njujorku.Nije jos osvojio ali mu se smesi titula ove godine. Medjutim, sve je to pitanje sta ce biti. Novak jeste kralj betona i tvrde podloge jer ima na AO i USO cak 15 finala i 10 titula. Noleta upravo neka izgubljena finala USO kostaju vec sada titule GOAT-a za prvo mesto. Nije smeo da izgubi finala od Mareja i Vavrinke plus ono polufinale od Nisikorija kada je Cilic osvojio USO.Ali sta bi bilo kad bi bilo.

hehe

pre 4 godine

Ha ha ha... nekoliko anonimnih pojedinaca ovde napise nesto uvredljivo, vecinom obicni trolovi, i eto ti odmah "dusebriznika" da ocrne ceo narod!!?
Sovinisti raznih boja nikada ne spavaju.

Stefan

pre 4 godine

Bravo Grigore!

Dobro je...Federer nije dosao do 21 GS i nece dobiti mnogo bodova jer je prosle godine stigao do 1/8 finala.
Ostaje jos da se vidi kako ce proci Rafa na ovom turniru koji je sigurno glavni favorit za titulu.
Vidjecemo sta ce moci uraditi Nadal do kraja, i koliko ce moci Svarcman veceras.

san marino

pre 4 godine

Tenisko neznanje i greh je nazvati Nadala klasicnim sljakasem. Bi li Nadala i dalje nazivali sljakasem da ima recimo tek 4-5 Rolan Garosa i sve ove iste rezultate na brzim podlogama.? Nadala nazivate sljakasem samo zato sto je frajer nenormalno dobar na sljaci gde ima jos nevjerovatnih 12 Rolan Garosa i nevjerovatnih 25 mastersa na sljaci. Ove rezultate koje Nadal ima na brzim podlogama bolje imaju samo jos Novak, Roger i Sampras. Covjek je odigrao po cak 5 Gren Slem finala u Australiji, Wimbldonu i Njujorku. Pa takve rezultate nemaju ni Mekenro, Edberg, Beker, Konors, Agasi. Ponavljam, Nadala nazivate sljakasem samo zato sto ima prosto nevjerovatne rezultate na sljaci, jer 12 RG i 25 mastersa na sljaci stvarno nije normalno. Na kraju krajeva Nadal u finalima Australije, Wimbldona i US Opena nije gubio od bilo koga, 7 puta u finalima je gubio ipak od Rogera i Novaka, barem to nije sramota. Da ne bjese Rogera i Novaka, Nadal bi ladno bio najbolji igrac na brzim podlogama u istoriji, bukvalno.

ma da nije pregrubo za vaše nobles uši moliću lepo sa šlagom

pre 4 godine

da vam kažem šta je .. đokica mu se usro u karijeru sred njegove omiljene travice. Veeeelika kaka, još sveže razmazana po semaforu, svi je osećaju. I sad, de god krene ugazi u nju. A klizavo, pi .. a žao mi mirkice, tako suptilno stvorenje istančanih čula

car Dusan

pre 4 godine

Koliko je vas "stručnjaka" uplatilo kintu na ovo?
(Zilot, 04. septembar 2019 06:17)
Nisam strucnjak al' mogu da pogodim ;)
https://ibet2.maxbet.rs/lite/external/tickets/4dc6e443-5bae-456c-aedd-1f510c587c9a

nolefan

pre 4 godine

Onaj Vilander je bas vidovit pre pocetka USO rece covek da ce biti cuda u Novakovoj polovini zreba.Ja jedino sto sam tada napisao i pogodio da Rodzer nece do polufinala

Milan

pre 4 godine

Ameri od 2015 ne gledaju takve meceve i 3-1 za Djokovica u finalu protiv Federera.Pitanje je i dali ce ikad vise.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kanidja PG, 4. septembar 2019 06:24)

I ne treba da gledaju. Ne zasluzuje to takva publika.
P.S. Zanimljiv podatak - na US openu Federer nikad nije igrao protiv Nadala.

darko986

pre 4 godine

Pardon, kad sam rekao da nije prvi put a ni poslednji da Dimitrov izbaci Federera nisam mislio bukvalno na Dimitrova vec na nekog igraca slicne klase i slicnih godina... Sustina je da ne moze isto da igra covek sa 38 i sa 28 godina pa sve i da je u pitanju Federer... Pozdrav

Ivan Veljković

pre 4 godine

Auh koji šok! U čudu sam zaista, ovaj poraz Federera od Dimitrova ni u snu nisam očekivao! Zaista veliki šok i ogromno iznenađenje, ali Dimitrov je zaslužio sve čestitke zaista! Ja se već spremao za veliko finale Federer - Nadal koje bi zaista bilo sjajan sjajan veliki meč, jer bi se ta dva velikana po prvi put sastali na US Openu i to u finalu, bilo bi super ali sjajni bugarski teniser to nije dozvolio! Što se tiče Federera biće on još u vrhu, veliki je majstor on, već na sledećem Slemu u Australiji biće opet veliki favorit, ali sada zaista velike čestitke Dimitrovu na pobedi protiv Federera i sada nas očekuje skroz neizvesna završnica, nije Nadal nepobediv na ovom turniru mada za sada igra odlično, ali moguće je još neko iznenađenje do kraja turnira! Videćemo!

Srdjo

pre 4 godine

Nakon Australije prosle godine, Roger je imao zbirno 12 Slemova vise od Nadala i Djokovica. Sad ako Rafa ovo osvoji, imace tek 5 Slemova vise. Nevjerovatnom brzinom se topi Rogerova prednost. Poslednjih 6 GS su osvojili Djokovic i Nadal, ako Rafa ovo sad osvoji to ce biti 7 uzastopnih !!

Poštovalac igre

pre 4 godine

Sport je vrlo čudan i mnogo faktora i okolnosti utičnu tj su bitni. Ja nisam verovao dok nisam pogledao rezultat da je Grigor dobio Rodžera najbolji moguć put za trofej imao švajcarac. Nije ga iskoristio. Da li povreda u pitanju to ne znam. Grigor uspeo da dobije po prvi put Rodžera u karijeri na GS na tome mu treba čestitat. Još jedan podatak govori da Federer još od 2008 godine nije osvojioo US Open a poslednju je imao 2015 godine kad je izgubio od Novaka u finalu 3-1. Po svemu sudeći vrloo verovatno neće više nikad osvojit više jer godine sustižu a mlađi kidaju a za brzu podlogu kad se doda biva značajno itekako.

Demar Derosan

pre 4 godine

Nema potrebe da potezete vredjanje i krupne reci na licnoj osnovi. Ovo je tenis, samo sport, povrede su sastavni deo tog posla, tako da su Fed i Nole ovaj put morali da zavrse turnir ranije, sto su Grigor i Stan iskoristili. Veliki su ovo sampioni i takmicari, povrede ce biti ucestalije jer su vec dugo na turu, njihova tela su izdrzala bar 5 do 6 puta vise meceva nego nekog drugog prosecnog igraca. Idemo dalje, gledacemo ih jos sa zeljom da se sto pre oporave. Tenis je zabava za bogate, nista vise od toga, tako da svi vi koji verujete u teoriju zavere koje nema mozete da promenite portal jer ste ovde zalutali.

Demar Derosan

pre 4 godine

@Petar
Za vas je sok sve sto se u tenisu desava, jer previdjate da je tenis zabava za bogate, nista vise od toga. Ovde se radi o vrhumskim igracima Fedu i Noletu koji su morali zbog povreda ranije zavrsiti turnir, a to su Grigor i Stan iskorstili. To je sastavni deo posla, povrede ce biti ucestalije jer njihova tela su izdrzala 5 do 6 puta vise meceva nego nekog prosecnog igraca do sada, ali vratice se i gledacemo ih opet. Vi, koji ste unetnicka dusa sklona citiranju raznih poruka, treba da se odmorite od teniskih tema jer nemate zasticenog svedoka da potvrdi da ste radili fizicko u osnovnoj skoli.