Košarka 334

Utorak, 03.09.2019.

16:00

Turci se uplašili pobede – Amerikanci preživeli produžetak u Šangaju!

Košarkaši SAD savladali su Tursku 93:92 posle dramatične završnice i produžetka u Šangaju.

Turci se uplašili pobede – Amerikanci preživeli produžetak u Šangaju! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

334 Komentari

Sortiraj po:

glisa

pre 4 godine

Stevan...da,zato sto si ti genije a neko ko maze repka ili milka nije normalan jer je to strasno bitna stvar koji sleng koristis.seljak,pusti tastaturu,uzmi lopatu i nazad na njivu.

*profesor*

pre 4 godine

Za ove sto kazu kako smo i mi igrali egal sa Amerima u Riju, pa nas razbili u finalu, setite se da su tad Ameri konstantno drzali prednost celu utakmicu, nisu kao sad bili u situaciji da igraju produzetke i da budu pred porazom na nekoliko sekundi pred kraj.
(I will do the kuku you will do the lele, 03. septembar 2019 23:01)

Takodje, seti se i ti ko je tada igrao za ekipu Amerike i uporedi sa ovim sad. Mnogo je teze protiv one ekipe doci na sut za produzetak, nego od ove izgubiti u produzetku. Neuporedivo teze.

sportman

pre 4 godine

Koliko smesni komentari.... ljudi vec otpisuju Amere. Sada ovaj post ima 300+ komentara. Kada USA odvali Srbiju sa 20+ razlike, bice maksimalno 5-6.

x

pre 4 godine

Realno se vise bojim Grka nego Amera..
(Protiv sistema, 03. septembar 2019 17:05)

Kojih Grka? Ovih što oh isprašio Brazil?
Najveći favoriti su i dalje Amerikanci.
Posle toga mi I Španci.

Pavle

pre 4 godine

"Mi jači nego 2002 ameri slabiji nego 2002"
Oni jesu slabiji to je istina ali da smo mi jači tu si se ozbiljno izlupetao...vidi se da pratis košarku od skoro...

Bageri

pre 4 godine

Teško će ovi ameri proći u četvrtfinale. Još im se i Tejtum povredio.
Igraće oni bolje, ali će i ostale ekipe igrati.
SAD/Grčka/Brazil će imati mnogo problema u četvrtfinalu protiv Francuska/Litvanija/Australija.

Jokara1

pre 4 godine

Za ove sto kazu kako smo i mi igrali egal sa Amerima u Riju, pa nas razbili u finalu, setite se da su tad Ameri konstantno drzali prednost celu utakmicu, nisu kao sad bili u situaciji da igraju produzetke i da budu pred porazom na nekoliko sekundi pred kraj.
(I will do the kuku you will do the lele, 3. septembar 2019 23:01)
Uporedi taj iz Ria i ovaj.Cisto podsecanje tima protiv koga smo igrali egal do kraja: : Carmelo Anthony (New York Knicks/Syracuse); Harrison Barnes (Golden State Warriors/North Carolina); Jimmy Butler (Chicago Bulls/Marquette); DeMarcus Cousins (Sacramento Kings/Kentucky); DeMar DeRozan (Toronto Raptors/USC); Kevin Durant (Oklahoma City Thunder/Texas); Paul George (Indiana Pacers/Fresno State); Draymond Green (Golden State Warriors/Michigan State); Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers/Duke); DeAndre Jordan (Los Angeles Clippers/Texas A&M); Kyle Lowry (Toronto Raptors/Villanova); and Klay Thompson (Golden State Warriors/Washington State).

biće bolje

pre 4 godine

Ovakvi amerikanci neće stići do finala, moraće da dovedu najbolje što imaju da bi uzeli zlato. Treba ovde očekivati zlato, pa naš tim bi mogao egal da odigra sa najboljim američkim timom.

Gambeet

pre 4 godine

Ne treba nikada potcenjivati Amerikance, ali još manje bojati se i ustručavati pred ovakvim njihovim sastavom. Za sada ne vidim njihovog lidera na parketu, iako Kemba pretenduje to da bude i svakako jeste najbolji igrač ove njihove reprezentacije. Međutim, govorimo o momku koji ima tek 10-ak mečeva u plejofu u svojoj karijeri i 3 pobede u istom ako se ne varam. Polufinale istog nikada nije video. Da, svih ovih godina je vodio raspali Šarlot i borio se do poslednjeg atoma snage, ali ipak nije mogao ništa da učini i to na, svi dobro znamo, znatno slabijem Istoku. Fenomenalan igrač, koji može i 60 poena da zabije, ali ne i konstantan (odlika svih velikih šampiona) kao najbolji njihovi igrači, tu naročito mislim na šut, ali svakako njihov najveći adut na ovom šampionatu, s pravom. Mičel nekako zbunjen na parketu, takođe sklon oscilacijama, neubedljiv i neodlučan kao protiv Hjustona u ovogodišnjem plejofu. Kod ovog njihovog sastava ja se više plašim Midltona ili Herisa, ili ne daj Bože onog ludog Bruka Lopeza da ne saspu 6-7 trojki iz čista mira, a u stanju su, onda kad im bude najpotrebnije, toga se treba paziti i nekako im umiriti taj ofanzivni skok, tada im se može parirati i uzeti skalp. Sada nemaju jednu igračinu kao što je Durent, za koga znaš da kada se uozbilji da će ti isporučiti laganih 30 poena, a ako pritreba i više. On je ubio Boga u nama na prošlim OI, preko ruke (bilo centar bilo niži naš igrač), iz driblinga, prosto šta pomisli je u stanju dečko i da sprovede na parketu i ode razlika. Slično i na SP kad su nas Irving i Harden uhvatili u mašinu. Ovde toga neće biti, zato samo staloženo i meč po meč. Sutra Italijani, pustimo Amere da gledaju svoje dvorište, mi svoje, pa ako dođe do tog željno iščekivanog susreta da pružimo najbolju partiju na prvenstvu i nateramo ih da na OI dođu u najjačem sastavu. Idemo Orlovi, do zlata!!!

76er

pre 4 godine

A полуфинале Светског у Турској, списак нечасних радњи које су Турци урадили да би се докопали финала? Ово је сада за то оно што се зове карма.
(драган, 03. septembar 2019 22:26)

Jaka mi karma, izgubili utakmicu u grupi. Ono sto su oni nama napravili tada ne moze se ni komentarisati.

I will do the kuku you will do the lele

pre 4 godine

Za ove sto kazu kako smo i mi igrali egal sa Amerima u Riju, pa nas razbili u finalu, setite se da su tad Ameri konstantno drzali prednost celu utakmicu, nisu kao sad bili u situaciji da igraju produzetke i da budu pred porazom na nekoliko sekundi pred kraj.

T- zex

pre 4 godine

Vidim ovde sve strucnjaci . Ja ne znam puno o kosarci ali verujem u nase momke i Saleta da ce dati sve od sebe . A po meni to je i najvaznije. Dokle cemo stici..
pa videcmo . Ja mislim na vrh.

gracki tip

pre 4 godine

Šta je ovo sve Gregu trebalo?
(Saradnik, 03. septembar 2019 21:58)

Sta je covjek mogao? Da i on odustane nakon silnih otkaza igraca? Ili to ili da prione na posao i spremi ekipu sto bolje moze. Mislim da je ovo veliki izazov za Grega, da pokusa sa ovim D timom, neugranim, poluzainteresovanim i nemotivisanim igracima nesto uradi. Mislim da bi bilo koja medalja za SAD bila uspjeh, ali isto tako mislim da su individualno i dalje najjaci na SP.

Heisenberg

pre 4 godine

Ljudi, sve je moguće na turniru. Samo bez mnogo loženja i nipodaštavanja drugih protivnika na osnovu prve dve utakmice.

Skoncentrisano i mi navijači sa navijanjem i komentarima, a naši samo neka idu utakmicu po utakmicu što i ne sumnjam da će ići.

U pobedi se ne ponesi, u porazu se ne ponizi.

duledudule

pre 4 godine

Kakva je ono dva slobodna bacanja izveo Balbaj. Ja gore izvedena bacanja u životu nisam video...
(ja, 03. septembar 2019 21:13)
kako.kad smo mi kao klinci u bloku igrali ćoškare,tj moras da pogodis ivičnjak da ti se vrati lopta u ruke, tako je on gadjao prvi obruč

драган

pre 4 godine

... a niko ne vidi da balbaj namerno maši prva dva jer nije bio nameran faul pre toga i da je bilo nečasno uzeti takav poklon od sudija
(Senad Sjenica, 03. septembar 2019 18:30)

А полуфинале Светског у Турској, списак нечасних радњи које су Турци урадили да би се докопали финала? Ово је сада за то оно што се зове карма.

Low Key Lyesmith

pre 4 godine

USA, USA, USA!!!
Neka je za jedan, jedini poen, ali drago mi je da su 'Muricans dobili.
@Senad Sjenica, 3. septembar 2019 18:30
Častan Turčin - sjajan primer stilske figure, poznate kao oksimoron... Just saying.

*Nadam se da će komentar biti objavljen u celosti.

Nix

pre 4 godine

A čega su se hrvati uplašili pa nisu ni otišli u Kinu!?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vlada, 3. septembar 2019 21:12)

NAS

P.s za redakciju ja sam Nesin brat tu je jos 20 dana i vraca se Vegas

Nex- Las Vegas

pre 4 godine

Opeglace nas americka repka makar 10-15 razlike, zivi bili pa videli...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Trampe Srbendo, 3. septembar 2019 20:48)

Nema sanse. Pratim NBA svaku svaku utakmicu al to sad nije ni bitno. Imaju Walker-a, Tatum-a, Barns-a i Mitchel-a. Plumle je panjina - role play kao i u Denveru, ali to nema veze, posto cela ekipa ne igra kao ekipa kao tim. Imali su srece danas, a garantujem da bi ova Turska od nas izgubila najmanje 13-15 razlike. Naaravno daj Boze da stignemo do finala da vidis kako radi meatgrinder... a ako ne javi se kad dodjes u Vegas, samo kazi bouncerima u MGM da trazis Nesu

Dnevna doza tetoviranog srbende sa pivskim stomakom

pre 4 godine

Kad je to Djordjevic namerno izgubio utakmicu? Ja ne znam sa koje planete ste pali i koliko imate godina, ali ako to kazete u prisustvu nekog malo starijeg, mozete vrlo lako da dobijete par vaspitnih.
(PihtijaTheGreat, 03. septembar 2019 18:29

ma nemoj? a nameran poraz od francuske? da bi se izbegli ameri? pamcenje zlatne ribice imate srbende, zato ponavljate greske

facts

pre 4 godine

Zadnja 2 igrača koji su imali 10+ skokova na 1 meču SP protiv SAD:
2010 Ersan Ilyasova (11, Turska 64:81 u finalu)
2019 Ersan Ilyasova (14, Turska 92:93)
Zadnja 3 meča na SP u kojima je SAD igrala produžetke:
1990 103:95 Grčka i 107:105 Porto Riko (za 3. mesto)
2019 93:92 Turska
Zadnji put kada je SAD igrala produžetke na SP, Jugoslavija je pobedila SAD (99:91) i osvojila zlatnu medalju (92:75 SSSR, SP 1990).
Zadnja 2 meča SAD na SP koji su se završili sa 1 poenom razlike:
1990 79:78 Australija
2019 93:92 Turska
SAD su imale šut iz igre od samo 35.1% (27/77), što je njihov najgori % šuta iz igre na 1 meču SP u 21. veku.
To je 2. meč selekcije SAD sa NBA igračima u kojima je meč završen sa 1 poenom razlike:
2010 86:85 Španija (prijateljski meč)
2019 93:92 Turska (SP)
Zadnja 2 puta u kojima su se 2 meča završila sa 1 poenom razlike i 1 meč sa 2 poena razlike u jednom danu na SP:
14.10.1978: SAD 96:94 Kanada (za 5. mesto), Brazil 86:85 Italija (za 3. mesto) i Jugoslavija 82:81 SSSR (za zlatnu medalju)
3.9.2019: Brazil 79:78 Grčka, Dominikanska Republika 70:68 Nemačka i SAD 93:92 Turska

Pozdrav.

yok

pre 4 godine

USA je odlična ekipa na papiru, ali nemaju taj kvalitet da mogu da se sastanu 15 dana pre ovako ozbiljnog takmičenja, tako da mislim da neće imati dovoljno vremena da se uigraju.

cukce

pre 4 godine

Njihove NBA zvezde su pod konstantnom dozom kokaina i ko zna čega još pa su zato masovno svi otkazali učešće.Biće teško ali je ostvariva pobeda nad ovakvim Amerima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bobi Bgd., 3. septembar 2019 19:36)

Zadnje vreme su i na sljivi prepecenici doturili im Bobi, Bogi, Jokara i Beli!

Komša

pre 4 godine

Nisu ovi Ameri uopste loši.Kao i uvek neuigrani u ovoj fazi takmičenja.
Oni i kada stradaju retko to bude u finalu ,nego ih neko skalamota na brzaka u ranijim fazama jer ne odustaju od tempiranja forme za finale a ovi se ne mangupiraju kao neki pre njih ,deluju malo ozbiljnije - nece napraviti grešku.
Mozda uticaj trenera.
Nekako bih vise voleo da su opusteni pa da ih pokupi Mile s kombajnom u cetvrtfinalu ali teško.

Max

pre 4 godine

Od 269 komentara,9 pripadaju Srbendi! Nije me mrzelo da prebrojim,lik ostavlja komentare i na vesti iz rubrike"Super žena".
(Skvo, 03. septembar 2019 19:49)

To mora da je neko iz redakcije, nema drugo objasnjenje... ne verujem da neko ovoliko po ceo dan bleji na b92 a u velikom broju slucajeva njegov komentar je prvi na vesti.

MilanC

pre 4 godine

Bice Ameri tip top do 1/4 finala. Oni jos traze igru i postave idealne. Nije realno da Pop ima akcije i igru sredjenu kad mu je u 10 dana otkazalo 12 all star igraca. Meni se cini da im je najveci problem nedostatak unutrasnje igre. Dakle nema niti jedan visoki koji ume da zida, da malo skupe odbranu na njemu, odnosno da ih puni penalima. Prosla 2 takmicenja su tu bili i Davis i Kazins, morao si da ih cuvas dole. Ako ja to vidim sigurno i da Ker i Pop vide i da vec prave planove sta im je raditi. Ove prve grupe su totalno nebitne.

A

pre 4 godine

Mi koji imamo malo bolje sećanje se sećamo da su i naši pre 3 godine u grupi igrali egal utakmicu sa Amerikancima, a sećamo se i kako su prošli u finalu...

Nedžad iz Tutina

pre 4 godine

Namjera od strane Herisa je bila da izbije loptu iz ruku Balbaja, slično kako je ovaj oteo Tarneru par trenutaka ranije. Ničega nesportskog tu nije bilo, Balbaj je ispravno postupio sa promašajima, nek se smije ko oće

Dnevna doza tetoviranog srbende sa pivskim stomakom

pre 4 godine

Dogovorili se rusi i turci. Politicki i vojni saveznici.
(Buntovnik, 03. septembar 2019 20:47)

zlo ovog sveta

Јабучило

pre 4 godine

svi u glas promašili četiri bacanja, promašili četiri bacanja... a niko ne vidi da balbaj namerno maši prva dva jer nije bio nameran faul pre toga i da je bilo nečasno uzeti takav poklon od sudija
(Senad Sjenica, 03. septembar 2019 18:30)

Седи, Сенаде, одмори мало.

SakaKV

pre 4 godine

Senad Sjenica, 03. septembar 2019 18:30)

Eno ga Ašik jos juri ono povredjeno oko po hali. Ne bi Turci nečasne radnje radili, aman taman posla. I onaj priznao da je celom nogom u aut zgazio. Castan Turčin Senade!!!

76er

pre 4 godine

Sad se sve zna USA ide u osmini na Grcku posto je Brazil prvi u grupi. Mogu Grci da ih dobiju ako Janis proradi ove dve utakmice vrlo tanko.
(Dzoni, 03. septembar 2019 18:14)

Nema sta Janis da proradi, on pri Evropskim pravilima i bez NBA (ili grckih, domacih) sudija moze samo da pravi faulove u napadu i korake. Na ovakvim takmicenjima njegov manjak kosarkaskog IQ-a dolazi do izrazaja. Uostalom ako te dobije Brazil sa 37ogodisnjim Varezaom cemu da se nadas?

Srbenda

pre 4 godine

Ova reprezentacija USA gubi od Litvanije,Spanije,Australije,Francuske, mozda Grcke i naravno Srbije u kojoj god fazi da se sastane sa nekim od ovih ekipa....Najslabiji tim USA satavljen od Nba igraca ikada.Zlato nam se smesi.
(viki, 03. septembar 2019 17:15)
E moj Srbendo, pitacu te kad nas osure 15 razlike...

Srbenda

pre 4 godine

Ajde Turska...
Kad su mi i oni draži od Amera šta dalje da vam pričam!
(555333, 03. septembar 2019 16:54)
Poturica je uvek gori od Turcina...

Trampe Srbendo

pre 4 godine

gde su stručnjaci koji tvrdiše da ameri sa ovim timom završavaju svaki meč sa +30? Ćutanje je tozla, deco ((tozla=zlato(žargon), da me razumeju mlađe generacije)).
(jegermajstor, 03. septembar 2019 19:19)
Opeglace nas americka repka makar 10-15 razlike, zivi bili pa videli...

Vladimir123

pre 4 godine

E.da... samo nesto....zasto ceo svet prica kao i mi tipa.....ameri su kao i uvek..dosli u .c.d..z sasstavu?...koga briga koji je sastav????..ti reprezentujes svoju zemlju,koja god da je.ako ameri nisu poslali svoje najbolje znaci da im nije stalo...koga briga?

Raspad

pre 4 godine

svi u glas promašili četiri bacanja, promašili četiri bacanja... a niko ne vidi da balbaj namerno maši prva dva jer nije bio nameran faul pre toga i da je bilo nečasno uzeti takav poklon od sudija
(Senad Sjenica, 3. septembar 2019 18:30)

Ha, ha, ha, a faca dok promašuje bacanja kao da je progutao žabu.

Joffrey

pre 4 godine

Pre nego je SP pocelo,ostavio sam komentar da necemo igrati sa Amerima i da necemo uzeti zlato.I dalje isto mislim,daj Boze da gresim bar u drugom delu prognoze.

DEJAN

pre 4 godine

Voleo bih da mi neko prokomentariše mogućnost da Amerikanci ne prođu sledeću rundu jer bi mogli izgubiti i od Grčke i od Brazila u novoformiranoj grupi

Programerka

pre 4 godine

USA ne prolazi našu odbranu sa ovom igrom. A neće biti problem ni zatvoriti tu spoljnju liniju, nema tu neke organizacije napada.

Za Turke... jadni Turci, kad nemaju nekog Srbina u timu, pošto im Amer nije pomogao.

Bobi Bgd.

pre 4 godine

Njihove NBA zvezde su pod konstantnom dozom kokaina i ko zna čega još pa su zato masovno svi otkazali učešće.Biće teško ali je ostvariva pobeda nad ovakvim Amerima.

Negativni

pre 4 godine

gde su oni mozgovi koji su nas ubedjivali da su ameri prejaki...sto je najcrnje, ima i dalje ljudi koji su ubedjeni da ce ameri osvojiti
(djura, 3. septembar 2019 18:02)

Čekaj, da li su oni ispali od Turske? Što je tebi čudno da su oni favoriti? Pa, imaju petnaest osvojenih olimpijada u basketu, od mogućih devetnaest ( u Moskvi nisu učestvovali). Pobedjivali su i sa univerzitetskim timovima, a sada su slabi, je l'? Ti na osnovu jedne utakmice već znaš da nemaju pojma?
Kada čovek čita ovakve komentare pomisli da je turnir već završen a ono odigrane dve utakmice. Polako, batice, ima još da se igra, a ako misliš da će biti lako pobediti ih u utakmicama na ispadanje, grdno se varaš.

super

pre 4 godine

Ne znam da li Strajnić vrši prenos iz studija ili Kine? Ako je iz Kine žali bože načenih dolara.
(Carli, 03. septembar 2019 18:52)

Iz studija. U Kini su Sarenac i Denda.

boki_marad

pre 4 godine

Nemojte se mnogo ložiti, u Riu smo u grupi imali šut za pobedu, a u finalu su nas odvalili k'o letvu iz tarabe. Da nisu jaki kao što su bili to stoji, ali mislim da će ipak malo podići formu u ozbiljnijim utakmicama.

Stanislav

pre 4 godine

Kad procitam to vase "repka" najezim se. Odakle vam ta glupa rec?!
(alex, 03. septembar 2019 17:21)

Pokupili klinci u školi, to je sad moderno... bukvalno znaš da osoba nema više od 14 godina kad to napise.

dex

pre 4 godine

@djura

Na OI smo u grupi izgubili 3 razlike od Amerikanaca, a i finalu 30. Oni se oštre tek u eliminacijama. Daleko od toga da su ovi nepobedivi (i bilo bi jezivo da im treća postava bude baš nepobediva), ali malo skromnosti i pameti ne bi bilo na odmet.

sarajevo.ba

pre 4 godine

Ja na bet365 opalio Wawrinka osvaja Us open 29.00 i Srbija osvaja basket 4.20.
Na 30chf uplate 3654chf moguca isplata.
Danas mi daju vec 90, Srbija sada 2.80 i Wawrinka 9.00 kvote.Sve cu ja to za Bosnu poslat u humanitarne ako prodje.

Mix

pre 4 godine

Svi koji prate NBA znaju kakvi igraci su se odazvali za reprezentaciju Sad-a i znaju da je itekako moguce igrati sa njima, ako Bog da da dodjemo do finala i da igramo ja bih nama dao vecu sansu sto zbog hemije sto zbog uigranosti.
Nema tu nekih imena osim Kembe koji je exolodirao ove sezone, a i on po meni nije tip koji ce da vodi tim do zlata, to je bukvalno treci tim, a sa njima ako sad ne mozemo onda nikad necemo moci.
Samo da nam bude meka ruka idemo na 20 razlike!

jegermajstor

pre 4 godine

gde su stručnjaci koji tvrdiše da ameri sa ovim timom završavaju svaki meč sa +30? Ćutanje je tozla, deco ((tozla=zlato(žargon), da me razumeju mlađe generacije)).

b78

pre 4 godine

Upravo odgledao. Dakle sudar jedne solidne ekipe ( Turska ) i jedne grupe ateltsiih gradjana. Ok uigrace se jos, uzimace sledece protivnike ozbiljnije ali njihov limit je njihovo neznanje da ne kazem nesto drugo a to se ne da nadoknaditi. Danas bi protiv svake pismene ekipe izgubili. Turci su bili ok ali nista posebno cak ih ni sut nije isao ne znam kako. Jedino ato su turci tim a ovi.... daj Boze da ovako nastave mi se necemo ni sastati sa njima

Marko

pre 4 godine

Aj sad budi pametan pa sracunaj kako izbjeći Amerikance do finala. Ili je bolje ne izbjegavati ih uopšte?
(kris, 03. septembar 2019 18:31)

I pre prvenstva sam govorio da bi me više zabrinuli : Litvanija,Australija,Francuska,Grčka ili Španija. Amere bijemo sigurno, i to sa bar 10-15 razlike. Ovi nisu uopšte na našem nivou.

Senad Sjenica

pre 4 godine

svi u glas promašili četiri bacanja, promašili četiri bacanja... a niko ne vidi da balbaj namerno maši prva dva jer nije bio nameran faul pre toga i da je bilo nečasno uzeti takav poklon od sudija

djura

pre 4 godine

gde su oni mozgovi koji su nas ubedjivali da su ameri prejaki...sto je najcrnje, ima i dalje ljudi koji su ubedjeni da ce ameri osvojiti

Ljubitelj basketa

pre 4 godine

To je jos jedan dokaz da MVP titula u NBA ne znaci nista osim da je neko uspeo da nabije statistiku igrajuci veliki broj nebitnih utakmica u kojima se ne igra odbrana. Ozbiljan igrac mora imati neku jedinstvenost i neki "vic" u igri kao nas Jokic. Molim bobuljicave klince koji se loze na NBA da mi ne odgovaraju.
(Ljubitelj basketa, 3. septembar 2019 17:32)

U kojoj ligi igra Jokic?
($$$, 3. septembar 2019 17:40)

U NBA ligi, mada ne vidim kakve to veze ima sa mojim komentarom. Tacno je da tamo igraju najbolji igraci ali je tacno i da se igra veliki broj nebitnih utakmica. Pretpostavljam da te je to pogodilo ali to je cinjenica.

ŠTrump

pre 4 godine

Ovo može samo malo da trgne amere. I dalje su prvi favoriti, ali svakako ih može svaka malo bolja ekipa pobediti. Biće interesantno prvenstvo. Može dosta reprezentacija da izgura do kraja, tipa Litvanija, Grčka, Španija, naravno SAD, Srbija, Francuska. Tu je još i Australija, Brazil, Argentina, Italija, ali njima baš treba dosta toga da se poklopi.

Biće tu raznih kalkulacija, ali ako bude manje više po favoritima onda je četvrtfinale tipa:

-Arg - Špa
-SAD - Lit

-Srb-Rus (ili Poljska)
-Grč-Fra

POLUFINALE
Špa-SAD (možda čak i Litvanija)
Srb-Fra

Gledajući ovako bilo bi bolje da SAD izgubi od nekoga i bude drugi u drugoj formiranoj grupi. I tipa ako i mi izgubimo od Španije bilo bi ovako

Arg-Srb
Grč-Lit

Špa-Rus
Sad-Grč

POLUFINALE Srb-Lit i Špa-SAD

Mediterano Blanco

pre 4 godine

Od pocetka neizvesnosti sam znala da ce Turci da izgube. Nemaju oni znanja ni mentaliteta da dobiju ovakve utakmice,osim ako im sudija ne ukrade. Amerikanci vise nego prosecni,nasi imaju nikad vece sanse. Oseca se u vazduhu miris zlata ljudi!!!
(idemo!, 3. septembar 2019 17:14)
Ali zato volite njihov keš(turski i arapski),mislim vi ovdašnje mlade devojke a i za Balim Begom ste ludele pre 6,7 godina a sada kontra komentar,muy interesante.Naravno da je turski i arapski mentalitet vrlo tanak,svako ko je iole inteligentan i ko iole zna njihovu kulturu i istoriju,ce doci istog zakljucka.Ali sve je to vama devojkama nevažno,važno je da zvecka,cast izuzecima.

Proto ganci

pre 4 godine

Iskreno, Turci su imali domaćinsko suđenje. Dozvoljena im je kontakt igra, a Amerikancima je sviran skoro svaki kontakt. Ipak, ne čuh Popa da je opljačkan.

MYNX

pre 4 godine

Gde je onaj Hrvat ....sto se potpisuje Usa???I koji iz dana u dan pisao go usa do zlata lagano....dečače nema te nesto jos od priprema i Australijanaca....
Pa sta je sad ovo bilo....je li?Kako to da ovi vanzemaljci i ljudi s druge planete ono iznad....svih nekoliko koplja....nabudzene statistike jedva pobede ovu Tursku koja je daleko od top 10 ekipicaj Evrope?I to pomoc sudija,produzeci i na kraj totalni kukavičluk Turaka kod bacanja,uz sve to dodaj fantastican sut za 3 Amera gde su postigli skoro 15 trojki i videlo se da igraju na trenutnom maksimumu....
Pa ne dragi gledaoci....ipak to nije regularni deo nba lige i sklanjalica i laksi trening,gde gospodi napisu pre utakmice koliko šuta smeju da upute ka košu...i koliko poena moraju da daju....drago mi je uglavnom.da se ljudi bude i pocinju da shvatsju da je u toj Americi sve jedan marketing,propaganda,prevara i laž....a ovi Ameri nece dalje od cetvrtfinala....a meni se neki smejase ovde kad napisao da Kemba nije bolji od Tea,Micel od Bogdana,i Tejtum od Bjelice i Tarner od Bobija....jos ispadoh smesan!

Smeh

pre 4 godine

@ rd7
Ono kada tvoja reprezentacija učestvuje u letnjoj ligi pa na SP navijaš za SAD. Ako, lepše će biti videti te kako kmečiš kad SAD dožive poraz od mnogo ozbiljnijih reprezentacija od Turske i na kraju da ih mi pošaljemo kući kao 2002. Mada su tada bili kući već.

Sve je u glavi

pre 4 godine

Turci u ovih desetak sekundi pokazali sve mane svog mentaliteta. Ko je gledao utakmicu, mogao je jasno da vidi zašto nisu u stanju da bilo šta osvoje van Turske.

PihtijaTheGreat

pre 4 godine

Da su Turci pobedili, Djordjevic bi sutra izgubio od Italije, hahahaha
(Mikii, 03. septembar 2019 16:55)

naravno, kukavicki mentalitet
(Dnevna doza tetoviranog srbende sa pivskim stomakom, 03. septembar 2019 17:21)

Kad je to Djordjevic namerno izgubio utakmicu? Ja ne znam sa koje planete ste pali i koliko imate godina, ali ako to kazete u prisustvu nekog malo starijeg, mozete vrlo lako da dobijete par vaspitnih.

Defunctus82

pre 4 godine

Sestre i braćo, podsećam vas- prošlo SP mi kao 4. prolazimo grupu i onda?
Neporažene Grke- udri, Brazil- udri, Australiju-udri, milina, mada pomalo dosadno za gledati bilo ;)
Nismo jednom tako, beše i 2002 slično.
Hoću reći, ne potcenjujmo Amere, nisu ni meni ništa ovaj turnir, no videćemo polako.
Iskreno se nadam da ćemo mi kao oni inače-jako do kraja.
Turci su ćao posle ovog, opet sećanja čine da mi ih nimalo nije žao.
Litvanci, Fra., Aus., Špa opasni jako.
Samo da bude još sjajnih tekmi.
Pozdrav svima

Иван Грозни

pre 4 godine

Kad procitam to vase "repka" najezim se. Odakle vam ta glupa rec?!
(alex, 03. septembar 2019 17:21)

Iz hrvatskog jezika.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (TeoNeHteoMoram, 3. septembar 2019 17:44)

А текма?

fenomen

pre 4 godine

Pomagajte. Kao i vecina na sajtu igram igricu virtuelni selektor. Prvih par dana sam pratio ranglistu i bodove ulazeci na ovaj nacin mindobasket- stigao je virtuelni selektor pa u tom clanku sam kliknuo na link "virtuelni selektor" i ulazio unutra. E sad vise nema tog clanka pod mundobasket ustvari ne mogu ga nigde naci. Pomozite i recitr kako. Pozdtav

Vladimir123

pre 4 godine

Pozzz.prvi put sam ovde.godinama pratim ovaj sajt i ok je..samo jedno pitanje...da li vec godinama unazad koliko pratim sve sportove nasih reprezentativaca.neko moze da mi odgovori nesto....zasto predrag strajnic akp sam dobro napisao UVEK!!!!! Siri depresiju i navija za sve druge osim srbije kao danas za amere protiv turske....ne zelim da ga vredjam ali covek totalno nije za sportskog komentatora
Sta mislite?

S

pre 4 godine

Amerikanci bolje da se nisu ni dosli nego ovako sto su poslali presecne igrace. Jedino Kemba i Micel su krsteni igraci, ostali uzas. Doslo je vreme da ce samo kosarka da bude zanimljiva n Olimpijadi kada igraju najbolji igraci. Ovo je bezveze. Kako da se radujem zlatu kada igramo protiv ,,amatera”

dusanculi

pre 4 godine

Da se finale igra sutra šanse finaliste protiv Amera bi bile 50 posto al s obzirom da se igra tek 12 dana u kojima oni još mogu uštimati ovaj orkestar šanse svima padaju protiv njih i nemojte imati iluzija da su loši. Ako ništa drugo, niko ne može odigrati tim intenzitetom odbranu kao oni pogotovo ako im šut ne ide jer imaju previše drugih kvaliteta. Previše je tu iskustva pogotovo na klupi. Ovo ih je samo osvijestilo.

matori

pre 4 godine

@(super, 03. septembar 2019 17:27)
@(MarcoPolo, 03. septembar 2019 17:37)

u pravu ste...
ali kada sam pisao komentar odmah posle utakmice nisam i dalje mogao da verujem šta sam video... suviše uzbuđen...

Zdravko

pre 4 godine

Kad procitam to vase "repka" najezim se. Odakle vam ta glupa rec?!
(alex, 03. septembar 2019 17:21)
Repka i tekma su omiljene reci praznoglavaca (IQ 70) u Srbiji.

remax

pre 4 godine

Pozdrav za Srbe iz Filadelfije. Ovde slabo pratimo, ali ocekujemo da osvojimo prvenstvo bez velike muke. Primetio sam da i Srbija ima dobar tim i da je napravljena dobra atmosfera. Voleo bih da se susretnemo u finalu pa da odmerimo snage i pobedi US naravno!
(Filadelfija, 03. septembar 2019 16:45)

Čiji si ti dječko? :))

Poštovalac igre

pre 4 godine

Ako sam za Plamlija mislio da je najgori centar onda je Tuner premašio očekivanja čovek ne zna sa loptom šta će umalo to koštalo u regularnom delu. Ne znam što Brook Lopez ne dobije veću šansu da igra više bi bio korisniji u prvoj postavi. USA ranjiva al" vidno da Pop nije bilo svejedno. Turska ima gubitnički mentalitet. Jednostavno van svog dvorišta nikad neće biti izblizu reprezentacija za neki pretedent. Ključna bacanja ti promašuju evroligaški i NBA igrači Balbay i Osman. Nedopustivo je za njih. Inače odličan utakmica.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 4 godine

Американци дошли са трећим-четвртим тимом и ко год да их побиједи, не треба пуно да се ложи. Ложење би било право да се побиједи први тим, е то би био велики успјех и прави подвиг. Прешалтаће они сад у већу брзину, не брините ви за њих. И даље су први фаворити. 🔴🔵⚪

Dzoni

pre 4 godine

Sad se sve zna USA ide u osmini na Grcku posto je Brazil prvi u grupi. Mogu Grci da ih dobiju ako Janis proradi ove dve utakmice vrlo tanko.

mr

pre 4 godine

ako se iko ikada pitao odakle nam ovaj nas mentalitet imao je priliku da se uveri danas... sta su nam u amanet ostavili turci
(eeee, 3. septembar 2019 18:43)

21.век, постоји наука која је утврдила да и Турци нису Турци. Нису ни Грци, ни Бугари, а они са се са њима читав век дуже макљали. Пробудите се више и не булазните са том причом о менталитету која нема буквално никаквог основа. Имамо сличности и са Италијанима, а ни једни ни други скоро да везе немамо са Римљанима.

Vladimir

pre 4 godine

Loša igra Amerikanaca, neuigranost, nejasna podela odgovornosti i ipak za dlaku niži individualni kvalitet od vrhunskog NBA. Prethodnih godina USA je svim utakmicama davao mnogo poena, a sada protiv prosečnih ekipa Češke i Turske daje 80 za 40 minuta? Turci su pobedili sami sebe, tresli su se od adrenalina i nije bilo nikoga u timu da ih smiri (jedan vrhunski Euroleague igrač u timu bi bio dovoljan). Danas je čak i Slukas promašio za produžetak i, najverovatnije izbacio Grčku iz borbe za medalju. Na žalost, ovi Ameri će verovatno da podignu nivo svoje (individualne igre) i Grcima će biti teško. Moguće je da pobede, ali Adetokumbo mora da napravi jedan korak unapred u svojoj igri, jer jurnjava, pa makar nekog takvog kao Janis, jednostavno ne prija Grčkom timu. U svakom slučaju interesantan dan. Naš tim briljira, i vozi 200 na sat, sutra protiv Italije će biti kritično, bolji smo mnogo, ali su igre u prve dve utakmice bile toliko dobre da se ne zna kako će biti kad nešto počne da štuca (npr. šut za 2 manji od 75% ili za 3 manje od 60% ili ako ne prođe Jokićeva asistencija iza leđa, ili ako Milultinovu ne dozvole alley hoop....

NY

pre 4 godine

@Dnevna doza tetoviranog srbende sa pivskim stomakom, 3. septembar 2019 17:17)

Sada si Bodibond izmenio malo ime.Od Dnevne doze prosecnog srbina do ove.Nisi ni malo interesantan a i komentari su ti na nivou deteta od 10 godina

HrvaCki, i ovi ostali te neke "svoje" jezike...

pre 4 godine

(TeoNeHteoMoram, 3. septembar 2019 17:44)

Idi proveri nam kojim pismom su pisali Zvonimir, Zrinski, Tomilsav i Jelačić... pa se vrati da nam javiš.

PISMOM, da tvoj tisućljetnji genij ne permutuje to u jezik...

A kad ovo proveriš onda ćemo o jeziku...

I o tome da kad budu američki, australijski, austrijski, komlumbijski ili brazilski jezik onda i vi možete imati:

Mikii

pre 4 godine

Kad procitam to vase "repka" najezim se. Odakle vam ta glupa rec?! (alex, 3. septembar 2019 17:21) 

Čuli na nekoj tekmi
(Lik, 03. septembar 2019 18:18)?

Repka im izgubila na nekoj nogometnoj tekmi u kvalama 3:0

$$$

pre 4 godine

Kada se igra odbrana,kada ti protivnik "udje u meso" onda ovi "superstarovi" iz SAD-a(Kemba,Mičel,Tejtum...)izgledaju komično i NIKO OD OVIH IGRAČA KOJI SU SADA U KINI NE BI DOMINIRAO U EURO LIGI,NIKO!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (goran, 3. septembar 2019 17:37)

Dobro da Ameri nisu zvali Larkina...Koji je pokidao Evroligu i tursko prvenstvo...

akajea

pre 4 godine

I Jugoslavija je u Indianopolisu gubila od Spanije, Portorika, ne secam se da li jos neku pa su kao 4. Iz grupe otisli dalje i osvojili. Tako da i SAD ako izgubi neki mec ne znaci da ne moze da osvoji. Bolje se ne lozite da ne bude neki hladan tus.

Dnevna doza tetoviranog srbende sa pivskim stomakom

pre 4 godine

protiv amera sve ispod +20 za nas iznenadjemje, litvanci i mozda francuzi ili spanci malo jaci otpor, ostale deremo
(aca, 03. septembar 2019 16:56)

ahahahah, tetovirani srbine, stigni ti do finala ;)

Rozenkranc

pre 4 godine

Ja nemam reči za ove Turke, I sad bih voleo da izgube od Češke i ispadnu, ali baš bih voleo...
Da su pobedili, Amerikancima bi bilo zaguljeno i da prođu u 1/4, jer bi morali da pobede Brazil, i Grke, koji sad pošto su izgubili od Brazila, moraju da dobiju USA, ili ispadaju najverovatnije...
Ta grupa bi baš bila ludilo...

I donja je super, Francuzi, Litvanija, Australija, jedan otpada...
Gornje su boza, Argentina i Rusi ili Venecuela i Poljska...
Naša može da bude zeznuta, ako dozvolimo iznenađenje protiv Italije, valjda nećemo, tu su Španija i Portoriko, svaki poraz, takoreći znači ispadanje...

Pos vemu viđenom, i po imenima, i po igri, daleko smo najbolji, ne baš da svaku deremo, ali ne bi smeli ni od koga da izgubimo, samo koncentrisano i naša igra...

A ako se sretnemo sa Amerima, po meni, mi smo favoriti, mada Amerima će biti teško u svim utakmicama nadalje...

Tanja

pre 4 godine

Odlična je utakmica, žao mi je što nisam odgledala celu! Uhvatila sam sebe kako u jednom momentu zdušno navijam za Tursku, žao mi je što nisu pobedili!
Zanima me ko je iz RTS-a odlučio da pusti Strajnića na ovo prvenstvo?! Čovek je takav diletant da je to nemoguće!!! Sve vreme ponavlja stvari koje je rekao pa tako celu utakmicu slušamo jedno te isto, već u I četvrtini je počeo da bogorada i kuka i maltene upisao Amerikancima pobedu i stalno potencirao kako su nepobedivi i ovakvi i onakvi, aman čoveče prenosi utakmicu kako treba!!! O tome što ne zna kako se igrači zovu da ne govorim!!!

Beks

pre 4 godine

Hahhaa Ameri su htjeli jos jednom da obesmisle ovo takmicenje saljuci slabiju ekipu na isto. Ne bi i tako jos jednom pred svijetom pokazali kako se nabolji basket igra u NBA, tamo je lova i najbolji basketasi, a svi ostali su dosta ispod njih
Pa kao "osvajamo svjetsko i sa C timom"...E pa nece moci ove noci. Dobro cete se vi oznojiti da bi stupili na postolje uopste. I drago mi, uh kako mi je drago - jer godinama vec potcjenjujete protivnike.

Molim dezurne likove koji ovuda komentarisu pod parolom "oni uzimaju samo koliko im je potrebno, ne trose se bespotrebno u grupi"...da ne progovaraju! Izraz lica Grega Popovica tokom cijele 4te cetvrtine jasno je pokazivao zabrinutost i nervozu, i te kako je strijepio za krajnji rezultat

Nijah

pre 4 godine

Ne mogu da verujem, imali su 4 slobodna bacanja, 1 poen prednosti i 8.4 sekunde do kraja i izgubili. Bas steta, Turci bas sam igrali dobro!!!

Gandra Šajkaš

pre 4 godine

Kad procitam to vase "repka" najezim se. Odakle vam ta glupa rec?!
(alex, 03. septembar 2019 )

Bolji je naziv repstacija
(Ljubinko Drulovic, 03. septembar 2019 

prvo je sleng za kockaste,drugo koriste bosanci...
inace zao mi turaka,bas su se uplasili,a ameri nista posebno

ivan

pre 4 godine

Turci ako se psihički izvuku posle ovog meča svaka im čast a kako su ovo izgubili mislim da nije do sad vidjeno na nekom takmičenju, bukvalno su sami sebe pobedili.
Amerikanci realno nemaju pojma nista posebno da im nema Kembe gubili bi od svakog...

idemo!

pre 4 godine

Od pocetka neizvesnosti sam znala da ce Turci da izgube. Nemaju oni znanja ni mentaliteta da dobiju ovakve utakmice,osim ako im sudija ne ukrade. Amerikanci vise nego prosecni,nasi imaju nikad vece sanse. Oseca se u vazduhu miris zlata ljudi!!!

$$$

pre 4 godine

Auuu... Ovi kao da su se takmičili ko će biti lošiji... Užas. Stvarno su ovi ameri bez nekolicine zvezda najobičniji prosek.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (MarcoPolo, 3. septembar 2019 16:55)

Nekolicine?

Curry / Lillard
Harden / Klay
Leonard / George
Durant / LBJ / Griffin
Davis

A tu su jos: Irving, Westbrook, McCollum, Beal, Harris, Green, Kuzma, Love, Drummond...

dovlanu

pre 4 godine

Nisam mogao za turke za navijam. Nikad im necu zaboraviti 2010. Drago mi je sto su namucili amere. A i bolje da se ne sretnemo do finala.

Lee Bruce

pre 4 godine

Vidi se da su Turci dosta toga naucili za 500 godina ali jos nemaju taj Final Touch. A Ameri nek misle kako ce nas izbeci, inace ce biti bruke. : )

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Po pravilu sampionska ekipa tokom turnira odigra odigra jedan los mec.
(ElHombre,03.septembar 2019 17:05)
Teši se ujo.Za pola meseca što će se desiti nećeš noćima spavati....

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

naravno,kukavicki mentalitet
(Dnevna doza tetoviranog srbende sa pivskim stomakom,03.septembar 2019 17:21)
Pozdravili te Mađari!

super

pre 4 godine

4 bacanja i lopta sa strane 9 sekundi do kraja i izgube.... 
svašta....
(matori, 03. septembar 2019 16:53)

Nije 4 bacanja i lopta sa strane, nego 2 bacanja i lopta sa strane. Kada su izveli tu loptu dobili su jos dva bacanja.

Аспера

pre 4 godine

ozda je jos rano pricati ali na osnovu nekih pripremnih utakmica, prva dva kola i sastavu reprezentacija mislim da smo mi i Litvanci najvise pokazali. Litvanci su odlicna ekipa, popunjena na svim mestima i odlicno izbalansirana gde se tacno zna ko sta radi. Amerikanci igraci potpuno robotizovani i ne znaju da igraju van nekog sablona i na terenu mi svi deluju isto osim Kembe Vokera donekle. Atetokumpo igra siledzijsku kosarku koja kod ozbiljnijih ekipa ne prolazi. To je jos jedan dokaz da MVP titula u NBA ne znaci nista osim da je neko uspeo da nabije statistiku igrajuci veliki broj nebitnih utakmica u kojima se ne igra odbrana. Ozbiljan igrac mora imati neku jedinstvenost i neki "vic" u igri kao nas Jokic. Molim bobuljicave klince koji se loze na NBA da mi ne odgovaraju.
(Ljubitelj basketa, 03. septembar 2019 17:32)

Ima jos jedna razlika koju ljudi zaboravljaju. NBA teren je metar siri i kada odbrana pridje igracima na trojci ostaje mnogo vise mesta da fizicki dominantan igrac igra 1 na 1 ispod kosa. Na fibinom terenu je lakse skupiti odbranu.

Ratko

pre 4 godine

Grci sa Janisom sada moraju dobiti Ameriku kako bi isli u 8.. ja tu ocekujem prvi njihov poraz.. U slucaju kruga Grcke, Brazila i Amera svako bi mogao ispasti.. a zatim u četvrtfinalu Ameri potencijalno idu na Litvaniju, Australiju ili Francusku. Tako da po svemu sudeći nećemo ni igrati sa njima.

Ribolovac66

pre 4 godine

Po svemu do sada vidjenom , a trudio sam se da odgledam vecinu utakmica, jedine ekipe koje mogu da se nadaju da nam udju u 10 razlike su Litvanija i Spanija ( Francuska). Svi ostali ne smeju da prodju bez 20 razlike!!! Amerikanci ce imati problem sa svakom evropskom ekipom do kraja. Idemooo!

Ljubitelj basketa

pre 4 godine

Mozda je jos rano pricati ali na osnovu nekih pripremnih utakmica, prva dva kola i sastavu reprezentacija mislim da smo mi i Litvanci najvise pokazali. Litvanci su odlicna ekipa, popunjena na svim mestima i odlicno izbalansirana gde se tacno zna ko sta radi. Amerikanci igraci potpuno robotizovani i ne znaju da igraju van nekog sablona i na terenu mi svi deluju isto osim Kembe Vokera donekle. Atetokumpo igra siledzijsku kosarku koja kod ozbiljnijih ekipa ne prolazi. To je jos jedan dokaz da MVP titula u NBA ne znaci nista osim da je neko uspeo da nabije statistiku igrajuci veliki broj nebitnih utakmica u kojima se ne igra odbrana. Ozbiljan igrac mora imati neku jedinstvenost i neki "vic" u igri kao nas Jokic. Molim bobuljicave klince koji se loze na NBA da mi ne odgovaraju.

Milan

pre 4 godine

Znaci ljudi ako ga ne osvojimo ove godine necemo nikad, kakve Amerike Kanade picke materine jedino mi i Litvanija sve ostalo zbirstina. Srbija do pobede

NY

pre 4 godine

Ovde je u pitanju nekoliko stvari
Ako su amerikanci iz NBA ne znaci da su bogovi.Ipak je ovo C selekcija
Nisu uspeli da se prilagode evropskoj kosarci tj zoni
Navika iz NBA da nema timske igre.Ispucavanje do besvesti i skok
Sa samo 4 pripremne utakmice tesko da mogu nesto da urade

Neshvatljivo sta su turci propustili.Sada mogu da kazem da kada krene drugi krug da ce ameri izgubiti protiv jacih ekipa a predvidjam da ce tesko do finala a mozda i polufinala.Isti sistem igra i Kanada koja ne ide dalje

NBA

pre 4 godine

za ove amere petorka
birca/simon/gagic+ekonom+fizioterapeut i to je to
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kursula, 3. septembar 2019 17:28)
A zasto potcenjujete nase igrace ekonoma i fizioterapeute,pa Birca i Simon su bolji od 80% igraca na svojim pozicijama na celom turniru a o ekonomu i fizioterapeutima da ne govorim,jedino taj Gagic sto jes,jes...

Bodiroga

pre 4 godine

Da je Turska kojim slucajem pobedila, USA se ne bi plasirala u cetvrtfinale, jer bi isla na Brazil i Grcku u drugoj grupi i morala bi da ostvari obe pobede. U svakom slucaju mit o nedodirljivosti amerikanaca je srusila prosecna reprezentacija Turske. Srbija do trona!!!

kvisko

pre 4 godine

Molim bobuljicave klince koji se loze na NBA da mi ne odgovaraju.
(Ljubitelj basketa, 3. septembar 2019 17:32)

Pridruzujem se tvojoj molbi.
Ja im preporucujem da se late knjige umesto da trace svoje dragoceno vreme raspravljajuci o necemu u sta se totalno ne razumeju.

helm

pre 4 godine

Tesko da ce ameri nesto da urade na SP, ovo je mozda 4-5 americka ekipa po kvalitetu, ako je i toliko. Medjutim, nama hvale ovakve utakmice, sa vise zara, mi jesmo mnogo jaki, ali u ovakvim utakmicama se dize forma, samo da se ne opuste. Sta reci za turke imali su dobijenu utakmicu, 4 slobdna i lopta sa strane, neverovatno sta su propustili.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Po pravilu svaka sampionska ekipa tokom turnira odigra jedan los mec
(ElHombre,03.septembar 2019 17:05)
Navedi mi jednog šampiona iz ove “šampionske” ekipe??!!??

Robert

pre 4 godine

Što nam je ovoliko čudno, pa čak i boli što su se Turci uplašili pobede? Pa, to je kao kad, recimo, Berdih igra protiv Novaka. Dešavalo se ponekad da ga "pritegne", ima sve u svojim rukama i bude blizu pobede, a na kraju se raspadne i izgubi. Jedenostavno, velike ekipe i igrači imaju glavu i znaju da se izbore sa pritiskom i da se iščupaju i kad je mnogo gusto.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Smejurija su i ovi što hvale ovaj tim Amerike.Pa od Turske su jače bar 5 reprezentacija iz Evrope.Srbija,Španija,Francuska,Litvanija pa i Italija...Smejurija je ovaj sastav Amerike!

KARADJORDJE

pre 4 godine

Predrag Strajnic komentator, kosarkaski komentator. Kraj vica.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (HARIS, 3. septembar 2019 17:08)

Tuska ume da pobedi u kosarci,kad nije domacin i kad mu sudije ne poklanjaju pobedu zbog toga.Kraj vica.

xxx

pre 4 godine

hahahah, tetovirani srbine, stigni ti do finala ;)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)
(Dnevna doza tetoviranog srbende sa pivskim stomakom, 3. septembar 2019 17:17)

Pa, mi i hoćemo ali vi ni kvalifikacije ne ćete proći još 10 god :-)

Дејан Маринковић

pre 4 godine

Ау Амери биће вам лепо,са следећом европском репрезентацијом НЕЋЕ НИШТА ДА ВАС БОЛИ САМО ЋЕ ТЕ ДА ЗАСПИТЕ !

veljko

pre 4 godine

I mi smo igrali sa C selekcijom na evropskom. Pa se sad Slovenci junace ko da su prvaci svemira. Nema veze ko igra nismo mi birali ko ce igrati za njih.... Bitna je boja medalje... SRBIJA

NenadTheImpaler

pre 4 godine

Ovde ljudi izgleda zaboravljaju da smo i mi u grupi igrali na jednu loptu protiv USA, da bi nas na kraju u finalu odučili od košarke. Ovo je njihov C tim, koji trenutno igra sa 50% kapaciteta, a opet će uzeti zlato.

Winner

pre 4 godine

Dva utiska meca: Amerikanci su pobediv tim, ne mogu se podceniti nikako ali su solidan tim u rangu Australije, Litvanije... Drugi utisak je zasto Strajnic da prenosi ovaj mec, kad kaze covek laki poeni za Harisa ne bi me cudilo da misli na Dzinovica koliko poznaje kosarku!

goran

pre 4 godine

Kada se igra odbrana,kada ti protivnik "udje u meso" onda ovi "superstarovi" iz SAD-a(Kemba,Mičel,Tejtum...)izgledaju komično i NIKO OD OVIH IGRAČA KOJI SU SADA U KINI NE BI DOMINIRAO U EURO LIGI,NIKO!!! Takvi prolaze samo u igri zvanoj "regularni deo NBA lige".Smesni "MVP" iz Grčke danas NE MOŽE NI DA ŠUTNE KA KOŠU VETERANA IZ BRAZILA,u igri 5 na 5 lik izgleda poražavajuće,nije bilo zakucavanja,iživljavanja i slicnih stvari,čak nije mogao ni da pravi one njegove trokorake,jer nije mogao ni da primi loptu od igrača Brazila.

Milan Jovanovic

pre 4 godine

@dovlanu Naprotiv, mnogo je bolje da se sretnemo pre finala jer oni finale igraju daleko bolje od svih ostalih utakmica. Tako da im zelim da izgube od nekog, steta sto su se Turci uprpili pred pobedom.

®Laki

pre 4 godine

Turci, nažalost, nemaju m***.
(subzero, 03. septembar 2019 16:54)

Pa vidiš valjda, igraju evnusi iz harema, ali i takvi zamalo da s.ebu kilave Amere.

super

pre 4 godine

Turci više nego providno predali dobijenu utakmicu sa 4 očigledno namerna promašena bacanja niskih igrača koji ih dobro izvode inače. 
Ipak će lakše sa Brazilom nego život/smrt sa Grcima. 
Utakmica koja nam je dosta pokazala - ovih Amera niko ne treba da se boji, previše prosečnih igrača u timu. 

Saridža realno poslao Popa u penziju.
(veverac, 03. septembar 2019 16:55)


Igrace i protiv Brazila i protiv Grcke jer se posle prve grupne faze formira nova grupa od cetiri tima. U toj grupi ce najverovatnije biti Grci, Brazilci, Amerikanci i Turci.

MarcoPolo

pre 4 godine

4 bacanja i lopta sa strane 9 sekundi do kraja i izgube....
svašta....
(matori, 03. septembar 2019 16:53)

Nije 4 bacanja i lopta sa strane, već 2 bacanja i lopta sa strane posle koje je bio brz faul i još 2 bacanja. Ja ne znam šta si ti gledao prijatelju...

Dallas 77

pre 4 godine

Kako izgledaju smešno ove ultra, mega, giga zvezde NBA Voker, Mičel, Tejtum i Acdetokunbo kod Grka kad neko ozbiljno igra odbranu nad njima, nivo prosečnih Amera u Euroligi

Dnevna doza tetoviranog srbende sa pivskim stomakom

pre 4 godine

Da su Turci pobedili, Djordjevic bi sutra izgubio od Italije, hahahaha
(Mikii, 03. septembar 2019 16:55)

naravno, kukavicki mentalitet

viki

pre 4 godine

Ova reprezentacija USA gubi od Litvanije,Spanije,Australije,Francuske, mozda Grcke i naravno Srbije u kojoj god fazi da se sastane sa nekim od ovih ekipa....Najslabiji tim USA satavljen od Nba igraca ikada.Zlato nam se smesi.

Salle

pre 4 godine

E da mi je neko rekao da ću ikada za Turke da navijam i još i da se iznerviram ovoliko...
(čoveče!, 3. septembar 2019 17:06)
Ja ne mogu da verujem da je neko za Turke navijao. Pa kao da se ne sećate polufinala i njihove pobede u poslednjoj sekundi nakon gaženja auta....e moji Srbi...
Za Amere, loše drugo poluvreme, raspali su se. Jedino cenim kako imaju tradicionalne brojeve na dresovima od 4 do 15.

Asse

pre 4 godine

Polako,ovo samo pokazuje da su sve ekipe na prventsvu pobedive pa I nasa,amerikanci ce sigurno biti sve bolji kako turnir odmice ali naravno ako se negde sretnemo imamo mnogo bolje sanse nego prethodnih godina.Nama je utakmica protiv italije najbitnija I tu je potrebna maksimalna ozboljnost.

VladaNS

pre 4 godine

Tesko da ce ameri nesto da urade na SP, ovo je mozda 4-5 americka ekipa po kvalitetu, ako je i toliko. Medjutim, nama hvale ovakve utakmice, sa vise zara, mi jesmo mnogo jaki, ali u ovakvim utakmicama se dize forma, samo da se ne opuste. Sta reci za turke imali su dobijenu utakmicu, 4 slobdna i lopta sa strane, neverovatno sta su propustili.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (helm, 3. septembar 2019 17:41)

Deluju više kao 6-7. ekipa po imenima, ali još veći je problem što su se okupili opet prekasno. Mislim da bi sa 10. timom bolje igrali da su bili barem mesec dana na okupu. Tako smo ih pobedili i 2002. godine, okupili se 10 dana pre prvenstva i nisu mogli da se sastave, tri utakmice su tad izgubili.

Kayser Soze

pre 4 godine

Ovo je školski primer straha. Imali su ih. Amaterske greške, loše pravljeni faul za tri poena i mnogo promašenih slobodnih bacanja kada se lomilo. Amerikanci skroz neuigrani.

Аспера

pre 4 godine

Znaci ljudi ako ga ne osvojimo ove godine necemo nikad, kakve Amerike Kanade picke materine jedino mi i Litvanija sve ostalo zbirstina. Srbija do pobede
(Milan, 03. septembar 2019 17:10)

Jesibli gledao Australiju i Francusku? Lepo igraju i jaki su na svim pozicijama.

xxx

pre 4 godine

hahahah, tetovirani srbine, stigni ti do finala ;)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)
(Dnevna doza tetoviranog srbende sa pivskim stomakom, 3. septembar 2019 17:17)

Pa, mi i hoćemo ali vi ni kvalifikacije ne ćete proći još 10 god :-)

$$$

pre 4 godine

To je jos jedan dokaz da MVP titula u NBA ne znaci nista osim da je neko uspeo da nabije statistiku igrajuci veliki broj nebitnih utakmica u kojima se ne igra odbrana. Ozbiljan igrac mora imati neku jedinstvenost i neki "vic" u igri kao nas Jokic. Molim bobuljicave klince koji se loze na NBA da mi ne odgovaraju.
(Ljubitelj basketa, 3. septembar 2019 17:32)

U kojoj ligi igra Jokic?

onako

pre 4 godine

@veverac
Poenta je?
Igraće i sa Brazilom a i drugom ekipom iz te grupe Grčka/N Zeland. Imali bi Turci pobedu više i veće šanse za prolazak, ovako teško.
Jasnije malo?

Kursula

pre 4 godine

jujujuju...ovi su raspad, turci sa jednim krstenim igracem ih umalo pobedise....jujujuju...ovi nede proci do polufinala, kako da ih pobedimo kad ce ispanu ranije....jujujujuju...greota

Filadelfija

pre 4 godine

Pozdrav za Srbe iz Filadelfije. Ovde slabo pratimo, ali ocekujemo da osvojimo prvenstvo bez velike muke. Primetio sam da i Srbija ima dobar tim i da je napravljena dobra atmosfera. Voleo bih da se susretnemo u finalu pa da odmerimo snage i pobedi US naravno!

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Znaš kada bi Đorđević omašio sva 4 slobodna bacanja na kraju utakmice??!!??Nikada “sine”!Zato su oni Turci a mi Srbi!!

laki

pre 4 godine

na poslednjem sutu za tri, Amerikanac ( ne znam tacno koji) je bacio i ispruzio nogu na desnu stranu , tacno mu je turcin tu prosao ... faul...

Lars

pre 4 godine

Au, pa ovi amerikanci su skroz pobedivi. Da su danas naleteli na neku ozbiljniju reprezentaciju, ne bi ni stigli do produzetaka. Krivo mi je jedino sto ce sada skupiti redove i maximalno ozbiljno pripremati naredne utakmice.

Scania 164l 580v

pre 4 godine

Da l je moguce da ljudi promase 4 bacanja zaredom? Celu utakmicu trcis kao konj i na kraju na tako glup nacin izgubis.Lepo kaze komentator : Sami sebe pobedili.

mrs tamo

pre 4 godine

Balbaj kao krava koja da 30 litara mleka i ritne se nogom i sve prospe, ono je sramota kako je covek sutnuo dva slobodna bacanja, onaj posle njega bar ima opravdanje da ga je stigao umor jer je covek igrao non stop...

Beoman

pre 4 godine

eto bosnjaci navijao sam za vas ali kad nemate srca tesko pusci u strasivoj ruci ili tesko slabom k sa princezom, to izgubit je sramota. Srbija ce da mazne us sa +30 razlike, inace citav stroj u zatvor.

zli gli

pre 4 godine

al taj teror da trpe gledaoci koji su gledali prenos na rts2,slusajuci kako Strajnic,turskog igraca Balbaja naziva Balbau...pa to je strasno.sram vas bre bilo..

veverac

pre 4 godine

Turci više nego providno predali dobijenu utakmicu sa 4 očigledno namerna promašena bacanja niskih igrača koji ih dobro izvode inače.
Ipak će lakše sa Brazilom nego život/smrt sa Grcima.
Utakmica koja nam je dosta pokazala - ovih Amera niko ne treba da se boji, previše prosečnih igrača u timu.

Saridža realno poslao Popa u penziju.

nik

pre 4 godine

Strajinic bog matematike. Evo ga prenosi Trusku i SAD i kaze prvo "greska iskusnog 35ogodisnjeg turskog asa Iljasove", u sledecem napadu kaze "dobar potez najstarijeg Turskog igraca 34godisnjeg Erdena"

Iljasova ima 32, Erden 33 god inace.

Pozdrav za sve fanove RTSove sportske redakcije

дрганд

pre 4 godine

Хаха, да виде мало Амери као се игра у Европи (ако и Турску рачунамо у Европу). Краду се лопте, бију су тројке али и противници.

veliki strumf

pre 4 godine

E moji Turci. Prvo neverovatno glup faul pri sutu za 3 poena u zadnjoj milisekundi regularnog dela. Onda 4 bacanja uz 1 razlike na 8-9 sekundi do kraja produžetka. I promase sva 4. Apsolutno nezasluzena pobeda slabih Amera koji će finale gledati na TV. Turska je ipak 2. liga evropske košarke. 3 utiska: 14 sekundi do kraja produžetka, napad za Ameriku. Niko se ne kreće da uzme loptu, pa je uzima centar i naravno gubi. Šta li im je nacrtao Pop očigledno nikom nije jasno. Nula od akcije, a još jednom se pokazalo da trener uvek zavisi od igrača. Drugo, promašena 4 bacanja za tedom Turaka. Tu se vidi ko si. Naši nikad, osim ona Divceva 2 penala u Indijanopolisu, ne promašuju kada je najbitnije. Decenijama je tako. Trece, Ameri prave preokret 92-91, lopta za Tursku tajm aut na 2 sekunde do kraja. Svi pognuli glave, trener pogubljen, niko ne veruje u kos i pobedu. Da li bi se Sale, Muta, Bogdan i ostali tako polu juli i čekali kraj. Pa naravno da ne. Turci jednostavno nisu pobednici. Ovaj poraz će ih verujem totalno dokrajciti.

asi

pre 4 godine

Prvi put navijam za Turke i oni promase 4 slobodna bacanja i ne iskoriste poslednji napad. Da su igrali u Turskoj, sve to bi iskoristili. Neverovatno koliko je lazna ona njihova medalja iz 2010. U svakom slucaju, dokazali su da moze sa USA da se igra, a ako su oni egal igrali, mi cemo uspeti da prelomimo kljucne trenutke ubeđen sam

basketball reference

pre 4 godine

Au kakve su tarabe Tejtum i Mičel...Budućnost USA tima je "svetla" ako se budu oslanjali na pomenuti dvojac.

Zasluzena pobeda Amera, Turci su uspeli da promase 4 bacanja zaredom?!

Sve u svemu, ubeđen sam da dobijamo Amerikance, ne vidim ko će tu da sačuva Jokaru.

perica

pre 4 godine

Ali Strajnić, kaže onako sav začudjen kao da je otkrio Ameriku, ,, a možda će Amerikanci praviti i faul" , a ono 9 sekundi do kraja gube 1 razlike, neverovatan lik.

MarcoPolo

pre 4 godine

Auuu... Ovi kao da su se takmičili ko će biti lošiji... Užas. Stvarno su ovi ameri bez nekolicine zvezda najobičniji prosek.

Kanidja PG

pre 4 godine

4 bacanja promasit za redom zadnih 10s umjetnost turaka.
Neka neka uzecemo im Srbija nevinost i zlato.
Ako uopste dodju do nas,Litvanci su za njih drim tim.Ostali su sad i bez Tejtuma.
Nikad nismo bili blizi 6 svetskom zlatu.Onaj americki sastav iz 2002 dobio bi ovaj 15+ razlike bez problema.
Kamo im obrva Dejvis,brada Harden,flop Lebron,trip dabl Vestbruk i drustvo...

očigledno

pre 4 godine

Amerikanci su svoji najveći protivnici, loša hemija i neuigranost ih mogu učiniti i lakim plenom za neku jaču reprezentaciju. Ali što se ovog meča tiče, mora se priznati da su Turci pobedili sami sebe. Glup faul i onda 4 promašena slobodna bacanja za redom. Poklonili su ovu pobedu Amerikancima, koji je nisu nešto ni želeli sudeći po igri...

detektiv kokni kol

pre 4 godine

Prolaze Ameri rešeto dok dođu do nas. Kenguri, Francuzi, Grci, redom mogu da ih fino oznoje. Turci dobro guraju, i ako je tek grupa, ladovina su. ne mora znači.

Znam samo da će ih linija Jokara/Beli/Milutinov/Bobi tako urnisati dole da će američkoj đeci na koledžima puštati centarsku kliniku i odvaljivanje.

anonimus

pre 4 godine

ovo SP je istorijska sansa za sve jace rep da se dokopaju zlata jer ovakva Amerika je pobediva.samo da odigramo ozbiljno di njih i zlato ide u Srbiju.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Ja sam pre jedno mesec dana na odustajanje od SP Hardena napisao komentar da ćemo dobiti novog svetskog prvaka u košarci.Dobio sam krš minusa!Ne zaboravite da je Turska možda 5 reprezentacija po kvalitetu.Iznad nje je Srbija,Francuska,Španija,Litvanija...Opet kažem dobicemo novog svetskog prvaka.Ako hoće nešto Voša moraju poslati nešto bolje!!!

lenke

pre 4 godine

Aman ko dade Strajniću da prenosi
košarku, upropastio fudbal sad hoće i košarku...
Ova Amerika može da se dobije, nisu ništa posebno jaki!

$$$

pre 4 godine

Nista bas toliko cudno...Posaljes D tim, skupe se par nedelja pred SP, par treninga, par tekmi i kao "lako cemo"...Srbija kad je poslala C tim u kvalifikacije, jedva je otisla na SP...
Na sta su Ameri spali, kad im je back up plej White...A toliko dobrih igraca imaju na toj poziciji...
Bez klasicnog organizatora koji ce da razigra ekipu, bez mnogo cistih sutera...

Zorowitzki

pre 4 godine

Zonska odbrana i nema ih nigde. Bitno da na klupi imaju 2 "najbolja trenera" trenutno, koji ne znaju sta ih je snaslo. Smejurija, ima da ih oderemo

Beograd

pre 4 godine

Sjajan mec. Turci su se uplasili pobede. Sami zavrsetak meca oni ladno mase cetiri slobodna bacanja.Sa tim poenima su imali pobedu. Amerikanci nista posebno.

perica

pre 4 godine

Ali Strajnić, kaže onako sav začudjen kao da je otkrio Ameriku, ,, a možda će Amerikanci praviti i faul" , a ono 9 sekundi do kraja gube 1 razlike, neverovatan lik.

Kayser Soze

pre 4 godine

Ovo je školski primer straha. Imali su ih. Amaterske greške, loše pravljeni faul za tri poena i mnogo promašenih slobodnih bacanja kada se lomilo. Amerikanci skroz neuigrani.

lenke

pre 4 godine

Aman ko dade Strajniću da prenosi
košarku, upropastio fudbal sad hoće i košarku...
Ova Amerika može da se dobije, nisu ništa posebno jaki!

Ljubitelj basketa

pre 4 godine

Mozda je jos rano pricati ali na osnovu nekih pripremnih utakmica, prva dva kola i sastavu reprezentacija mislim da smo mi i Litvanci najvise pokazali. Litvanci su odlicna ekipa, popunjena na svim mestima i odlicno izbalansirana gde se tacno zna ko sta radi. Amerikanci igraci potpuno robotizovani i ne znaju da igraju van nekog sablona i na terenu mi svi deluju isto osim Kembe Vokera donekle. Atetokumpo igra siledzijsku kosarku koja kod ozbiljnijih ekipa ne prolazi. To je jos jedan dokaz da MVP titula u NBA ne znaci nista osim da je neko uspeo da nabije statistiku igrajuci veliki broj nebitnih utakmica u kojima se ne igra odbrana. Ozbiljan igrac mora imati neku jedinstvenost i neki "vic" u igri kao nas Jokic. Molim bobuljicave klince koji se loze na NBA da mi ne odgovaraju.

Дејан Маринковић

pre 4 godine

Ау Амери биће вам лепо,са следећом европском репрезентацијом НЕЋЕ НИШТА ДА ВАС БОЛИ САМО ЋЕ ТЕ ДА ЗАСПИТЕ !

Bodiroga

pre 4 godine

Da je Turska kojim slucajem pobedila, USA se ne bi plasirala u cetvrtfinale, jer bi isla na Brazil i Grcku u drugoj grupi i morala bi da ostvari obe pobede. U svakom slucaju mit o nedodirljivosti amerikanaca je srusila prosecna reprezentacija Turske. Srbija do trona!!!

PihtijaTheGreat

pre 4 godine

Da su Turci pobedili, Djordjevic bi sutra izgubio od Italije, hahahaha
(Mikii, 03. septembar 2019 16:55)

naravno, kukavicki mentalitet
(Dnevna doza tetoviranog srbende sa pivskim stomakom, 03. septembar 2019 17:21)

Kad je to Djordjevic namerno izgubio utakmicu? Ja ne znam sa koje planete ste pali i koliko imate godina, ali ako to kazete u prisustvu nekog malo starijeg, mozete vrlo lako da dobijete par vaspitnih.

veliki strumf

pre 4 godine

E moji Turci. Prvo neverovatno glup faul pri sutu za 3 poena u zadnjoj milisekundi regularnog dela. Onda 4 bacanja uz 1 razlike na 8-9 sekundi do kraja produžetka. I promase sva 4. Apsolutno nezasluzena pobeda slabih Amera koji će finale gledati na TV. Turska je ipak 2. liga evropske košarke. 3 utiska: 14 sekundi do kraja produžetka, napad za Ameriku. Niko se ne kreće da uzme loptu, pa je uzima centar i naravno gubi. Šta li im je nacrtao Pop očigledno nikom nije jasno. Nula od akcije, a još jednom se pokazalo da trener uvek zavisi od igrača. Drugo, promašena 4 bacanja za tedom Turaka. Tu se vidi ko si. Naši nikad, osim ona Divceva 2 penala u Indijanopolisu, ne promašuju kada je najbitnije. Decenijama je tako. Trece, Ameri prave preokret 92-91, lopta za Tursku tajm aut na 2 sekunde do kraja. Svi pognuli glave, trener pogubljen, niko ne veruje u kos i pobedu. Da li bi se Sale, Muta, Bogdan i ostali tako polu juli i čekali kraj. Pa naravno da ne. Turci jednostavno nisu pobednici. Ovaj poraz će ih verujem totalno dokrajciti.

Lee Bruce

pre 4 godine

Vidi se da su Turci dosta toga naucili za 500 godina ali jos nemaju taj Final Touch. A Ameri nek misle kako ce nas izbeci, inace ce biti bruke. : )

očigledno

pre 4 godine

Amerikanci su svoji najveći protivnici, loša hemija i neuigranost ih mogu učiniti i lakim plenom za neku jaču reprezentaciju. Ali što se ovog meča tiče, mora se priznati da su Turci pobedili sami sebe. Glup faul i onda 4 promašena slobodna bacanja za redom. Poklonili su ovu pobedu Amerikancima, koji je nisu nešto ni želeli sudeći po igri...

Tanja

pre 4 godine

Odlična je utakmica, žao mi je što nisam odgledala celu! Uhvatila sam sebe kako u jednom momentu zdušno navijam za Tursku, žao mi je što nisu pobedili!
Zanima me ko je iz RTS-a odlučio da pusti Strajnića na ovo prvenstvo?! Čovek je takav diletant da je to nemoguće!!! Sve vreme ponavlja stvari koje je rekao pa tako celu utakmicu slušamo jedno te isto, već u I četvrtini je počeo da bogorada i kuka i maltene upisao Amerikancima pobedu i stalno potencirao kako su nepobedivi i ovakvi i onakvi, aman čoveče prenosi utakmicu kako treba!!! O tome što ne zna kako se igrači zovu da ne govorim!!!

Zdravko

pre 4 godine

Kad procitam to vase "repka" najezim se. Odakle vam ta glupa rec?!
(alex, 03. septembar 2019 17:21)
Repka i tekma su omiljene reci praznoglavaca (IQ 70) u Srbiji.

Stanislav

pre 4 godine

Kad procitam to vase "repka" najezim se. Odakle vam ta glupa rec?!
(alex, 03. septembar 2019 17:21)

Pokupili klinci u školi, to je sad moderno... bukvalno znaš da osoba nema više od 14 godina kad to napise.

veljko

pre 4 godine

I mi smo igrali sa C selekcijom na evropskom. Pa se sad Slovenci junace ko da su prvaci svemira. Nema veze ko igra nismo mi birali ko ce igrati za njih.... Bitna je boja medalje... SRBIJA

Јабучило

pre 4 godine

svi u glas promašili četiri bacanja, promašili četiri bacanja... a niko ne vidi da balbaj namerno maši prva dva jer nije bio nameran faul pre toga i da je bilo nečasno uzeti takav poklon od sudija
(Senad Sjenica, 03. septembar 2019 18:30)

Седи, Сенаде, одмори мало.

76er

pre 4 godine

A полуфинале Светског у Турској, списак нечасних радњи које су Турци урадили да би се докопали финала? Ово је сада за то оно што се зове карма.
(драган, 03. septembar 2019 22:26)

Jaka mi karma, izgubili utakmicu u grupi. Ono sto su oni nama napravili tada ne moze se ni komentarisati.

viki

pre 4 godine

Ova reprezentacija USA gubi od Litvanije,Spanije,Australije,Francuske, mozda Grcke i naravno Srbije u kojoj god fazi da se sastane sa nekim od ovih ekipa....Najslabiji tim USA satavljen od Nba igraca ikada.Zlato nam se smesi.

dex

pre 4 godine

@djura

Na OI smo u grupi izgubili 3 razlike od Amerikanaca, a i finalu 30. Oni se oštre tek u eliminacijama. Daleko od toga da su ovi nepobedivi (i bilo bi jezivo da im treća postava bude baš nepobediva), ali malo skromnosti i pameti ne bi bilo na odmet.

A

pre 4 godine

Mi koji imamo malo bolje sećanje se sećamo da su i naši pre 3 godine u grupi igrali egal utakmicu sa Amerikancima, a sećamo se i kako su prošli u finalu...

Mikii

pre 4 godine

Kad procitam to vase "repka" najezim se. Odakle vam ta glupa rec?! (alex, 3. septembar 2019 17:21) 

Čuli na nekoj tekmi
(Lik, 03. septembar 2019 18:18)?

Repka im izgubila na nekoj nogometnoj tekmi u kvalama 3:0

zli gli

pre 4 godine

al taj teror da trpe gledaoci koji su gledali prenos na rts2,slusajuci kako Strajnic,turskog igraca Balbaja naziva Balbau...pa to je strasno.sram vas bre bilo..

76er

pre 4 godine

Sad se sve zna USA ide u osmini na Grcku posto je Brazil prvi u grupi. Mogu Grci da ih dobiju ako Janis proradi ove dve utakmice vrlo tanko.
(Dzoni, 03. septembar 2019 18:14)

Nema sta Janis da proradi, on pri Evropskim pravilima i bez NBA (ili grckih, domacih) sudija moze samo da pravi faulove u napadu i korake. Na ovakvim takmicenjima njegov manjak kosarkaskog IQ-a dolazi do izrazaja. Uostalom ako te dobije Brazil sa 37ogodisnjim Varezaom cemu da se nadas?

Sve je u glavi

pre 4 godine

Turci u ovih desetak sekundi pokazali sve mane svog mentaliteta. Ko je gledao utakmicu, mogao je jasno da vidi zašto nisu u stanju da bilo šta osvoje van Turske.

boki_marad

pre 4 godine

Nemojte se mnogo ložiti, u Riu smo u grupi imali šut za pobedu, a u finalu su nas odvalili k'o letvu iz tarabe. Da nisu jaki kao što su bili to stoji, ali mislim da će ipak malo podići formu u ozbiljnijim utakmicama.

kvisko

pre 4 godine

Molim bobuljicave klince koji se loze na NBA da mi ne odgovaraju.
(Ljubitelj basketa, 3. septembar 2019 17:32)

Pridruzujem se tvojoj molbi.
Ja im preporucujem da se late knjige umesto da trace svoje dragoceno vreme raspravljajuci o necemu u sta se totalno ne razumeju.

Raspad

pre 4 godine

svi u glas promašili četiri bacanja, promašili četiri bacanja... a niko ne vidi da balbaj namerno maši prva dva jer nije bio nameran faul pre toga i da je bilo nečasno uzeti takav poklon od sudija
(Senad Sjenica, 3. septembar 2019 18:30)

Ha, ha, ha, a faca dok promašuje bacanja kao da je progutao žabu.

Vladimir123

pre 4 godine

E.da... samo nesto....zasto ceo svet prica kao i mi tipa.....ameri su kao i uvek..dosli u .c.d..z sasstavu?...koga briga koji je sastav????..ti reprezentujes svoju zemlju,koja god da je.ako ameri nisu poslali svoje najbolje znaci da im nije stalo...koga briga?

Dallas 77

pre 4 godine

Kako izgledaju smešno ove ultra, mega, giga zvezde NBA Voker, Mičel, Tejtum i Acdetokunbo kod Grka kad neko ozbiljno igra odbranu nad njima, nivo prosečnih Amera u Euroligi

SakaKV

pre 4 godine

Senad Sjenica, 03. septembar 2019 18:30)

Eno ga Ašik jos juri ono povredjeno oko po hali. Ne bi Turci nečasne radnje radili, aman taman posla. I onaj priznao da je celom nogom u aut zgazio. Castan Turčin Senade!!!

Milan

pre 4 godine

Znaci ljudi ako ga ne osvojimo ove godine necemo nikad, kakve Amerike Kanade picke materine jedino mi i Litvanija sve ostalo zbirstina. Srbija do pobede

NY

pre 4 godine

Ovde je u pitanju nekoliko stvari
Ako su amerikanci iz NBA ne znaci da su bogovi.Ipak je ovo C selekcija
Nisu uspeli da se prilagode evropskoj kosarci tj zoni
Navika iz NBA da nema timske igre.Ispucavanje do besvesti i skok
Sa samo 4 pripremne utakmice tesko da mogu nesto da urade

Neshvatljivo sta su turci propustili.Sada mogu da kazem da kada krene drugi krug da ce ameri izgubiti protiv jacih ekipa a predvidjam da ce tesko do finala a mozda i polufinala.Isti sistem igra i Kanada koja ne ide dalje

Lars

pre 4 godine

Au, pa ovi amerikanci su skroz pobedivi. Da su danas naleteli na neku ozbiljniju reprezentaciju, ne bi ni stigli do produzetaka. Krivo mi je jedino sto ce sada skupiti redove i maximalno ozbiljno pripremati naredne utakmice.

HrvaCki, i ovi ostali te neke "svoje" jezike...

pre 4 godine

(TeoNeHteoMoram, 3. septembar 2019 17:44)

Idi proveri nam kojim pismom su pisali Zvonimir, Zrinski, Tomilsav i Jelačić... pa se vrati da nam javiš.

PISMOM, da tvoj tisućljetnji genij ne permutuje to u jezik...

A kad ovo proveriš onda ćemo o jeziku...

I o tome da kad budu američki, australijski, austrijski, komlumbijski ili brazilski jezik onda i vi možete imati:

Negativni

pre 4 godine

gde su oni mozgovi koji su nas ubedjivali da su ameri prejaki...sto je najcrnje, ima i dalje ljudi koji su ubedjeni da ce ameri osvojiti
(djura, 3. septembar 2019 18:02)

Čekaj, da li su oni ispali od Turske? Što je tebi čudno da su oni favoriti? Pa, imaju petnaest osvojenih olimpijada u basketu, od mogućih devetnaest ( u Moskvi nisu učestvovali). Pobedjivali su i sa univerzitetskim timovima, a sada su slabi, je l'? Ti na osnovu jedne utakmice već znaš da nemaju pojma?
Kada čovek čita ovakve komentare pomisli da je turnir već završen a ono odigrane dve utakmice. Polako, batice, ima još da se igra, a ako misliš da će biti lako pobediti ih u utakmicama na ispadanje, grdno se varaš.

super

pre 4 godine

Ne znam da li Strajnić vrši prenos iz studija ili Kine? Ako je iz Kine žali bože načenih dolara.
(Carli, 03. septembar 2019 18:52)

Iz studija. U Kini su Sarenac i Denda.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Znaš kada bi Đorđević omašio sva 4 slobodna bacanja na kraju utakmice??!!??Nikada “sine”!Zato su oni Turci a mi Srbi!!

sarajevo.ba

pre 4 godine

Ja na bet365 opalio Wawrinka osvaja Us open 29.00 i Srbija osvaja basket 4.20.
Na 30chf uplate 3654chf moguca isplata.
Danas mi daju vec 90, Srbija sada 2.80 i Wawrinka 9.00 kvote.Sve cu ja to za Bosnu poslat u humanitarne ako prodje.

gracki tip

pre 4 godine

Šta je ovo sve Gregu trebalo?
(Saradnik, 03. septembar 2019 21:58)

Sta je covjek mogao? Da i on odustane nakon silnih otkaza igraca? Ili to ili da prione na posao i spremi ekipu sto bolje moze. Mislim da je ovo veliki izazov za Grega, da pokusa sa ovim D timom, neugranim, poluzainteresovanim i nemotivisanim igracima nesto uradi. Mislim da bi bilo koja medalja za SAD bila uspjeh, ali isto tako mislim da su individualno i dalje najjaci na SP.

Defunctus82

pre 4 godine

Sestre i braćo, podsećam vas- prošlo SP mi kao 4. prolazimo grupu i onda?
Neporažene Grke- udri, Brazil- udri, Australiju-udri, milina, mada pomalo dosadno za gledati bilo ;)
Nismo jednom tako, beše i 2002 slično.
Hoću reći, ne potcenjujmo Amere, nisu ni meni ništa ovaj turnir, no videćemo polako.
Iskreno se nadam da ćemo mi kao oni inače-jako do kraja.
Turci su ćao posle ovog, opet sećanja čine da mi ih nimalo nije žao.
Litvanci, Fra., Aus., Špa opasni jako.
Samo da bude još sjajnih tekmi.
Pozdrav svima

remax

pre 4 godine

Pozdrav za Srbe iz Filadelfije. Ovde slabo pratimo, ali ocekujemo da osvojimo prvenstvo bez velike muke. Primetio sam da i Srbija ima dobar tim i da je napravljena dobra atmosfera. Voleo bih da se susretnemo u finalu pa da odmerimo snage i pobedi US naravno!
(Filadelfija, 03. septembar 2019 16:45)

Čiji si ti dječko? :))

драган

pre 4 godine

... a niko ne vidi da balbaj namerno maši prva dva jer nije bio nameran faul pre toga i da je bilo nečasno uzeti takav poklon od sudija
(Senad Sjenica, 03. septembar 2019 18:30)

А полуфинале Светског у Турској, списак нечасних радњи које су Турци урадили да би се докопали финала? Ово је сада за то оно што се зове карма.

dusanculi

pre 4 godine

Da se finale igra sutra šanse finaliste protiv Amera bi bile 50 posto al s obzirom da se igra tek 12 dana u kojima oni još mogu uštimati ovaj orkestar šanse svima padaju protiv njih i nemojte imati iluzija da su loši. Ako ništa drugo, niko ne može odigrati tim intenzitetom odbranu kao oni pogotovo ako im šut ne ide jer imaju previše drugih kvaliteta. Previše je tu iskustva pogotovo na klupi. Ovo ih je samo osvijestilo.

nik

pre 4 godine

Strajinic bog matematike. Evo ga prenosi Trusku i SAD i kaze prvo "greska iskusnog 35ogodisnjeg turskog asa Iljasove", u sledecem napadu kaze "dobar potez najstarijeg Turskog igraca 34godisnjeg Erdena"

Iljasova ima 32, Erden 33 god inace.

Pozdrav za sve fanove RTSove sportske redakcije

Max

pre 4 godine

Od 269 komentara,9 pripadaju Srbendi! Nije me mrzelo da prebrojim,lik ostavlja komentare i na vesti iz rubrike"Super žena".
(Skvo, 03. septembar 2019 19:49)

To mora da je neko iz redakcije, nema drugo objasnjenje... ne verujem da neko ovoliko po ceo dan bleji na b92 a u velikom broju slucajeva njegov komentar je prvi na vesti.

dovlanu

pre 4 godine

Nisam mogao za turke za navijam. Nikad im necu zaboraviti 2010. Drago mi je sto su namucili amere. A i bolje da se ne sretnemo do finala.

mrs tamo

pre 4 godine

Balbaj kao krava koja da 30 litara mleka i ritne se nogom i sve prospe, ono je sramota kako je covek sutnuo dva slobodna bacanja, onaj posle njega bar ima opravdanje da ga je stigao umor jer je covek igrao non stop...

Heisenberg

pre 4 godine

Ljudi, sve je moguće na turniru. Samo bez mnogo loženja i nipodaštavanja drugih protivnika na osnovu prve dve utakmice.

Skoncentrisano i mi navijači sa navijanjem i komentarima, a naši samo neka idu utakmicu po utakmicu što i ne sumnjam da će ići.

U pobedi se ne ponesi, u porazu se ne ponizi.

Nex- Las Vegas

pre 4 godine

Opeglace nas americka repka makar 10-15 razlike, zivi bili pa videli...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Trampe Srbendo, 3. septembar 2019 20:48)

Nema sanse. Pratim NBA svaku svaku utakmicu al to sad nije ni bitno. Imaju Walker-a, Tatum-a, Barns-a i Mitchel-a. Plumle je panjina - role play kao i u Denveru, ali to nema veze, posto cela ekipa ne igra kao ekipa kao tim. Imali su srece danas, a garantujem da bi ova Turska od nas izgubila najmanje 13-15 razlike. Naaravno daj Boze da stignemo do finala da vidis kako radi meatgrinder... a ako ne javi se kad dodjes u Vegas, samo kazi bouncerima u MGM da trazis Nesu

idemo!

pre 4 godine

Od pocetka neizvesnosti sam znala da ce Turci da izgube. Nemaju oni znanja ni mentaliteta da dobiju ovakve utakmice,osim ako im sudija ne ukrade. Amerikanci vise nego prosecni,nasi imaju nikad vece sanse. Oseca se u vazduhu miris zlata ljudi!!!

I will do the kuku you will do the lele

pre 4 godine

Za ove sto kazu kako smo i mi igrali egal sa Amerima u Riju, pa nas razbili u finalu, setite se da su tad Ameri konstantno drzali prednost celu utakmicu, nisu kao sad bili u situaciji da igraju produzetke i da budu pred porazom na nekoliko sekundi pred kraj.

KARADJORDJE

pre 4 godine

Predrag Strajnic komentator, kosarkaski komentator. Kraj vica.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (HARIS, 3. septembar 2019 17:08)

Tuska ume da pobedi u kosarci,kad nije domacin i kad mu sudije ne poklanjaju pobedu zbog toga.Kraj vica.

Srbenda

pre 4 godine

Ajde Turska...
Kad su mi i oni draži od Amera šta dalje da vam pričam!
(555333, 03. septembar 2019 16:54)
Poturica je uvek gori od Turcina...

Asse

pre 4 godine

Polako,ovo samo pokazuje da su sve ekipe na prventsvu pobedive pa I nasa,amerikanci ce sigurno biti sve bolji kako turnir odmice ali naravno ako se negde sretnemo imamo mnogo bolje sanse nego prethodnih godina.Nama je utakmica protiv italije najbitnija I tu je potrebna maksimalna ozboljnost.

super

pre 4 godine

Turci više nego providno predali dobijenu utakmicu sa 4 očigledno namerna promašena bacanja niskih igrača koji ih dobro izvode inače. 
Ipak će lakše sa Brazilom nego život/smrt sa Grcima. 
Utakmica koja nam je dosta pokazala - ovih Amera niko ne treba da se boji, previše prosečnih igrača u timu. 

Saridža realno poslao Popa u penziju.
(veverac, 03. septembar 2019 16:55)


Igrace i protiv Brazila i protiv Grcke jer se posle prve grupne faze formira nova grupa od cetiri tima. U toj grupi ce najverovatnije biti Grci, Brazilci, Amerikanci i Turci.

xxx

pre 4 godine

hahahah, tetovirani srbine, stigni ti do finala ;)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)
(Dnevna doza tetoviranog srbende sa pivskim stomakom, 3. septembar 2019 17:17)

Pa, mi i hoćemo ali vi ni kvalifikacije ne ćete proći još 10 god :-)

Ratko

pre 4 godine

Grci sa Janisom sada moraju dobiti Ameriku kako bi isli u 8.. ja tu ocekujem prvi njihov poraz.. U slucaju kruga Grcke, Brazila i Amera svako bi mogao ispasti.. a zatim u četvrtfinalu Ameri potencijalno idu na Litvaniju, Australiju ili Francusku. Tako da po svemu sudeći nećemo ni igrati sa njima.

b78

pre 4 godine

Upravo odgledao. Dakle sudar jedne solidne ekipe ( Turska ) i jedne grupe ateltsiih gradjana. Ok uigrace se jos, uzimace sledece protivnike ozbiljnije ali njihov limit je njihovo neznanje da ne kazem nesto drugo a to se ne da nadoknaditi. Danas bi protiv svake pismene ekipe izgubili. Turci su bili ok ali nista posebno cak ih ni sut nije isao ne znam kako. Jedino ato su turci tim a ovi.... daj Boze da ovako nastave mi se necemo ni sastati sa njima

Beks

pre 4 godine

Hahhaa Ameri su htjeli jos jednom da obesmisle ovo takmicenje saljuci slabiju ekipu na isto. Ne bi i tako jos jednom pred svijetom pokazali kako se nabolji basket igra u NBA, tamo je lova i najbolji basketasi, a svi ostali su dosta ispod njih
Pa kao "osvajamo svjetsko i sa C timom"...E pa nece moci ove noci. Dobro cete se vi oznojiti da bi stupili na postolje uopste. I drago mi, uh kako mi je drago - jer godinama vec potcjenjujete protivnike.

Molim dezurne likove koji ovuda komentarisu pod parolom "oni uzimaju samo koliko im je potrebno, ne trose se bespotrebno u grupi"...da ne progovaraju! Izraz lica Grega Popovica tokom cijele 4te cetvrtine jasno je pokazivao zabrinutost i nervozu, i te kako je strijepio za krajnji rezultat

mr

pre 4 godine

ako se iko ikada pitao odakle nam ovaj nas mentalitet imao je priliku da se uveri danas... sta su nam u amanet ostavili turci
(eeee, 3. septembar 2019 18:43)

21.век, постоји наука која је утврдила да и Турци нису Турци. Нису ни Грци, ни Бугари, а они са се са њима читав век дуже макљали. Пробудите се више и не булазните са том причом о менталитету која нема буквално никаквог основа. Имамо сличности и са Италијанима, а ни једни ни други скоро да везе немамо са Римљанима.

Komša

pre 4 godine

Nisu ovi Ameri uopste loši.Kao i uvek neuigrani u ovoj fazi takmičenja.
Oni i kada stradaju retko to bude u finalu ,nego ih neko skalamota na brzaka u ranijim fazama jer ne odustaju od tempiranja forme za finale a ovi se ne mangupiraju kao neki pre njih ,deluju malo ozbiljnije - nece napraviti grešku.
Mozda uticaj trenera.
Nekako bih vise voleo da su opusteni pa da ih pokupi Mile s kombajnom u cetvrtfinalu ali teško.

Nijah

pre 4 godine

Ne mogu da verujem, imali su 4 slobodna bacanja, 1 poen prednosti i 8.4 sekunde do kraja i izgubili. Bas steta, Turci bas sam igrali dobro!!!

cukce

pre 4 godine

Njihove NBA zvezde su pod konstantnom dozom kokaina i ko zna čega još pa su zato masovno svi otkazali učešće.Biće teško ali je ostvariva pobeda nad ovakvim Amerima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bobi Bgd., 3. septembar 2019 19:36)

Zadnje vreme su i na sljivi prepecenici doturili im Bobi, Bogi, Jokara i Beli!

T- zex

pre 4 godine

Vidim ovde sve strucnjaci . Ja ne znam puno o kosarci ali verujem u nase momke i Saleta da ce dati sve od sebe . A po meni to je i najvaznije. Dokle cemo stici..
pa videcmo . Ja mislim na vrh.

Kanidja PG

pre 4 godine

4 bacanja promasit za redom zadnih 10s umjetnost turaka.
Neka neka uzecemo im Srbija nevinost i zlato.
Ako uopste dodju do nas,Litvanci su za njih drim tim.Ostali su sad i bez Tejtuma.
Nikad nismo bili blizi 6 svetskom zlatu.Onaj americki sastav iz 2002 dobio bi ovaj 15+ razlike bez problema.
Kamo im obrva Dejvis,brada Harden,flop Lebron,trip dabl Vestbruk i drustvo...

Programerka

pre 4 godine

USA ne prolazi našu odbranu sa ovom igrom. A neće biti problem ni zatvoriti tu spoljnju liniju, nema tu neke organizacije napada.

Za Turke... jadni Turci, kad nemaju nekog Srbina u timu, pošto im Amer nije pomogao.

MilanC

pre 4 godine

Bice Ameri tip top do 1/4 finala. Oni jos traze igru i postave idealne. Nije realno da Pop ima akcije i igru sredjenu kad mu je u 10 dana otkazalo 12 all star igraca. Meni se cini da im je najveci problem nedostatak unutrasnje igre. Dakle nema niti jedan visoki koji ume da zida, da malo skupe odbranu na njemu, odnosno da ih puni penalima. Prosla 2 takmicenja su tu bili i Davis i Kazins, morao si da ih cuvas dole. Ako ja to vidim sigurno i da Ker i Pop vide i da vec prave planove sta im je raditi. Ove prve grupe su totalno nebitne.

duledudule

pre 4 godine

Kakva je ono dva slobodna bacanja izveo Balbaj. Ja gore izvedena bacanja u životu nisam video...
(ja, 03. septembar 2019 21:13)
kako.kad smo mi kao klinci u bloku igrali ćoškare,tj moras da pogodis ivičnjak da ti se vrati lopta u ruke, tako je on gadjao prvi obruč

Marko

pre 4 godine

Aj sad budi pametan pa sracunaj kako izbjeći Amerikance do finala. Ili je bolje ne izbjegavati ih uopšte?
(kris, 03. septembar 2019 18:31)

I pre prvenstva sam govorio da bi me više zabrinuli : Litvanija,Australija,Francuska,Grčka ili Španija. Amere bijemo sigurno, i to sa bar 10-15 razlike. Ovi nisu uopšte na našem nivou.

DEJAN

pre 4 godine

Voleo bih da mi neko prokomentariše mogućnost da Amerikanci ne prođu sledeću rundu jer bi mogli izgubiti i od Grčke i od Brazila u novoformiranoj grupi

facts

pre 4 godine

Zadnja 2 igrača koji su imali 10+ skokova na 1 meču SP protiv SAD:
2010 Ersan Ilyasova (11, Turska 64:81 u finalu)
2019 Ersan Ilyasova (14, Turska 92:93)
Zadnja 3 meča na SP u kojima je SAD igrala produžetke:
1990 103:95 Grčka i 107:105 Porto Riko (za 3. mesto)
2019 93:92 Turska
Zadnji put kada je SAD igrala produžetke na SP, Jugoslavija je pobedila SAD (99:91) i osvojila zlatnu medalju (92:75 SSSR, SP 1990).
Zadnja 2 meča SAD na SP koji su se završili sa 1 poenom razlike:
1990 79:78 Australija
2019 93:92 Turska
SAD su imale šut iz igre od samo 35.1% (27/77), što je njihov najgori % šuta iz igre na 1 meču SP u 21. veku.
To je 2. meč selekcije SAD sa NBA igračima u kojima je meč završen sa 1 poenom razlike:
2010 86:85 Španija (prijateljski meč)
2019 93:92 Turska (SP)
Zadnja 2 puta u kojima su se 2 meča završila sa 1 poenom razlike i 1 meč sa 2 poena razlike u jednom danu na SP:
14.10.1978: SAD 96:94 Kanada (za 5. mesto), Brazil 86:85 Italija (za 3. mesto) i Jugoslavija 82:81 SSSR (za zlatnu medalju)
3.9.2019: Brazil 79:78 Grčka, Dominikanska Republika 70:68 Nemačka i SAD 93:92 Turska

Pozdrav.

goran

pre 4 godine

Kada se igra odbrana,kada ti protivnik "udje u meso" onda ovi "superstarovi" iz SAD-a(Kemba,Mičel,Tejtum...)izgledaju komično i NIKO OD OVIH IGRAČA KOJI SU SADA U KINI NE BI DOMINIRAO U EURO LIGI,NIKO!!! Takvi prolaze samo u igri zvanoj "regularni deo NBA lige".Smesni "MVP" iz Grčke danas NE MOŽE NI DA ŠUTNE KA KOŠU VETERANA IZ BRAZILA,u igri 5 na 5 lik izgleda poražavajuće,nije bilo zakucavanja,iživljavanja i slicnih stvari,čak nije mogao ni da pravi one njegove trokorake,jer nije mogao ni da primi loptu od igrača Brazila.

ivan

pre 4 godine

Turci ako se psihički izvuku posle ovog meča svaka im čast a kako su ovo izgubili mislim da nije do sad vidjeno na nekom takmičenju, bukvalno su sami sebe pobedili.
Amerikanci realno nemaju pojma nista posebno da im nema Kembe gubili bi od svakog...

jegermajstor

pre 4 godine

gde su stručnjaci koji tvrdiše da ameri sa ovim timom završavaju svaki meč sa +30? Ćutanje je tozla, deco ((tozla=zlato(žargon), da me razumeju mlađe generacije)).

Scania 164l 580v

pre 4 godine

Da l je moguce da ljudi promase 4 bacanja zaredom? Celu utakmicu trcis kao konj i na kraju na tako glup nacin izgubis.Lepo kaze komentator : Sami sebe pobedili.

yok

pre 4 godine

USA je odlična ekipa na papiru, ali nemaju taj kvalitet da mogu da se sastanu 15 dana pre ovako ozbiljnog takmičenja, tako da mislim da neće imati dovoljno vremena da se uigraju.

®Laki

pre 4 godine

Turci, nažalost, nemaju m***.
(subzero, 03. septembar 2019 16:54)

Pa vidiš valjda, igraju evnusi iz harema, ali i takvi zamalo da s.ebu kilave Amere.

Milan Jovanovic

pre 4 godine

@dovlanu Naprotiv, mnogo je bolje da se sretnemo pre finala jer oni finale igraju daleko bolje od svih ostalih utakmica. Tako da im zelim da izgube od nekog, steta sto su se Turci uprpili pred pobedom.

akajea

pre 4 godine

I Jugoslavija je u Indianopolisu gubila od Spanije, Portorika, ne secam se da li jos neku pa su kao 4. Iz grupe otisli dalje i osvojili. Tako da i SAD ako izgubi neki mec ne znaci da ne moze da osvoji. Bolje se ne lozite da ne bude neki hladan tus.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Ja sam pre jedno mesec dana na odustajanje od SP Hardena napisao komentar da ćemo dobiti novog svetskog prvaka u košarci.Dobio sam krš minusa!Ne zaboravite da je Turska možda 5 reprezentacija po kvalitetu.Iznad nje je Srbija,Francuska,Španija,Litvanija...Opet kažem dobicemo novog svetskog prvaka.Ako hoće nešto Voša moraju poslati nešto bolje!!!

Mix

pre 4 godine

Svi koji prate NBA znaju kakvi igraci su se odazvali za reprezentaciju Sad-a i znaju da je itekako moguce igrati sa njima, ako Bog da da dodjemo do finala i da igramo ja bih nama dao vecu sansu sto zbog hemije sto zbog uigranosti.
Nema tu nekih imena osim Kembe koji je exolodirao ove sezone, a i on po meni nije tip koji ce da vodi tim do zlata, to je bukvalno treci tim, a sa njima ako sad ne mozemo onda nikad necemo moci.
Samo da nam bude meka ruka idemo na 20 razlike!

basketball reference

pre 4 godine

Au kakve su tarabe Tejtum i Mičel...Budućnost USA tima je "svetla" ako se budu oslanjali na pomenuti dvojac.

Zasluzena pobeda Amera, Turci su uspeli da promase 4 bacanja zaredom?!

Sve u svemu, ubeđen sam da dobijamo Amerikance, ne vidim ko će tu da sačuva Jokaru.

onako

pre 4 godine

@veverac
Poenta je?
Igraće i sa Brazilom a i drugom ekipom iz te grupe Grčka/N Zeland. Imali bi Turci pobedu više i veće šanse za prolazak, ovako teško.
Jasnije malo?

MarcoPolo

pre 4 godine

4 bacanja i lopta sa strane 9 sekundi do kraja i izgube....
svašta....
(matori, 03. septembar 2019 16:53)

Nije 4 bacanja i lopta sa strane, već 2 bacanja i lopta sa strane posle koje je bio brz faul i još 2 bacanja. Ja ne znam šta si ti gledao prijatelju...

$$$

pre 4 godine

To je jos jedan dokaz da MVP titula u NBA ne znaci nista osim da je neko uspeo da nabije statistiku igrajuci veliki broj nebitnih utakmica u kojima se ne igra odbrana. Ozbiljan igrac mora imati neku jedinstvenost i neki "vic" u igri kao nas Jokic. Molim bobuljicave klince koji se loze na NBA da mi ne odgovaraju.
(Ljubitelj basketa, 3. septembar 2019 17:32)

U kojoj ligi igra Jokic?

xxx

pre 4 godine

hahahah, tetovirani srbine, stigni ti do finala ;)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)
(Dnevna doza tetoviranog srbende sa pivskim stomakom, 3. septembar 2019 17:17)

Pa, mi i hoćemo ali vi ni kvalifikacije ne ćete proći još 10 god :-)

Poštovalac igre

pre 4 godine

Ako sam za Plamlija mislio da je najgori centar onda je Tuner premašio očekivanja čovek ne zna sa loptom šta će umalo to koštalo u regularnom delu. Ne znam što Brook Lopez ne dobije veću šansu da igra više bi bio korisniji u prvoj postavi. USA ranjiva al" vidno da Pop nije bilo svejedno. Turska ima gubitnički mentalitet. Jednostavno van svog dvorišta nikad neće biti izblizu reprezentacija za neki pretedent. Ključna bacanja ti promašuju evroligaški i NBA igrači Balbay i Osman. Nedopustivo je za njih. Inače odličan utakmica.

super

pre 4 godine

4 bacanja i lopta sa strane 9 sekundi do kraja i izgube.... 
svašta....
(matori, 03. septembar 2019 16:53)

Nije 4 bacanja i lopta sa strane, nego 2 bacanja i lopta sa strane. Kada su izveli tu loptu dobili su jos dva bacanja.

Beoman

pre 4 godine

eto bosnjaci navijao sam za vas ali kad nemate srca tesko pusci u strasivoj ruci ili tesko slabom k sa princezom, to izgubit je sramota. Srbija ce da mazne us sa +30 razlike, inace citav stroj u zatvor.

Ribolovac66

pre 4 godine

Po svemu do sada vidjenom , a trudio sam se da odgledam vecinu utakmica, jedine ekipe koje mogu da se nadaju da nam udju u 10 razlike su Litvanija i Spanija ( Francuska). Svi ostali ne smeju da prodju bez 20 razlike!!! Amerikanci ce imati problem sa svakom evropskom ekipom do kraja. Idemooo!

Smeh

pre 4 godine

@ rd7
Ono kada tvoja reprezentacija učestvuje u letnjoj ligi pa na SP navijaš za SAD. Ako, lepše će biti videti te kako kmečiš kad SAD dožive poraz od mnogo ozbiljnijih reprezentacija od Turske i na kraju da ih mi pošaljemo kući kao 2002. Mada su tada bili kući već.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Smejurija su i ovi što hvale ovaj tim Amerike.Pa od Turske su jače bar 5 reprezentacija iz Evrope.Srbija,Španija,Francuska,Litvanija pa i Italija...Smejurija je ovaj sastav Amerike!

Robert

pre 4 godine

Što nam je ovoliko čudno, pa čak i boli što su se Turci uplašili pobede? Pa, to je kao kad, recimo, Berdih igra protiv Novaka. Dešavalo se ponekad da ga "pritegne", ima sve u svojim rukama i bude blizu pobede, a na kraju se raspadne i izgubi. Jedenostavno, velike ekipe i igrači imaju glavu i znaju da se izbore sa pritiskom i da se iščupaju i kad je mnogo gusto.

Srbenda

pre 4 godine

Ova reprezentacija USA gubi od Litvanije,Spanije,Australije,Francuske, mozda Grcke i naravno Srbije u kojoj god fazi da se sastane sa nekim od ovih ekipa....Najslabiji tim USA satavljen od Nba igraca ikada.Zlato nam se smesi.
(viki, 03. septembar 2019 17:15)
E moj Srbendo, pitacu te kad nas osure 15 razlike...

Rozenkranc

pre 4 godine

Ja nemam reči za ove Turke, I sad bih voleo da izgube od Češke i ispadnu, ali baš bih voleo...
Da su pobedili, Amerikancima bi bilo zaguljeno i da prođu u 1/4, jer bi morali da pobede Brazil, i Grke, koji sad pošto su izgubili od Brazila, moraju da dobiju USA, ili ispadaju najverovatnije...
Ta grupa bi baš bila ludilo...

I donja je super, Francuzi, Litvanija, Australija, jedan otpada...
Gornje su boza, Argentina i Rusi ili Venecuela i Poljska...
Naša može da bude zeznuta, ako dozvolimo iznenađenje protiv Italije, valjda nećemo, tu su Španija i Portoriko, svaki poraz, takoreći znači ispadanje...

Pos vemu viđenom, i po imenima, i po igri, daleko smo najbolji, ne baš da svaku deremo, ali ne bi smeli ni od koga da izgubimo, samo koncentrisano i naša igra...

A ako se sretnemo sa Amerima, po meni, mi smo favoriti, mada Amerima će biti teško u svim utakmicama nadalje...

asi

pre 4 godine

Prvi put navijam za Turke i oni promase 4 slobodna bacanja i ne iskoriste poslednji napad. Da su igrali u Turskoj, sve to bi iskoristili. Neverovatno koliko je lazna ona njihova medalja iz 2010. U svakom slucaju, dokazali su da moze sa USA da se igra, a ako su oni egal igrali, mi cemo uspeti da prelomimo kljucne trenutke ubeđen sam

Dnevna doza tetoviranog srbende sa pivskim stomakom

pre 4 godine

protiv amera sve ispod +20 za nas iznenadjemje, litvanci i mozda francuzi ili spanci malo jaci otpor, ostale deremo
(aca, 03. septembar 2019 16:56)

ahahahah, tetovirani srbine, stigni ti do finala ;)

Salle

pre 4 godine

E da mi je neko rekao da ću ikada za Turke da navijam i još i da se iznerviram ovoliko...
(čoveče!, 3. septembar 2019 17:06)
Ja ne mogu da verujem da je neko za Turke navijao. Pa kao da se ne sećate polufinala i njihove pobede u poslednjoj sekundi nakon gaženja auta....e moji Srbi...
Za Amere, loše drugo poluvreme, raspali su se. Jedino cenim kako imaju tradicionalne brojeve na dresovima od 4 do 15.

Beograd

pre 4 godine

Sjajan mec. Turci su se uplasili pobede. Sami zavrsetak meca oni ladno mase cetiri slobodna bacanja.Sa tim poenima su imali pobedu. Amerikanci nista posebno.

Аспера

pre 4 godine

Znaci ljudi ako ga ne osvojimo ove godine necemo nikad, kakve Amerike Kanade picke materine jedino mi i Litvanija sve ostalo zbirstina. Srbija do pobede
(Milan, 03. septembar 2019 17:10)

Jesibli gledao Australiju i Francusku? Lepo igraju i jaki su na svim pozicijama.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Po pravilu svaka sampionska ekipa tokom turnira odigra jedan los mec
(ElHombre,03.septembar 2019 17:05)
Navedi mi jednog šampiona iz ove “šampionske” ekipe??!!??

$$$

pre 4 godine

Auuu... Ovi kao da su se takmičili ko će biti lošiji... Užas. Stvarno su ovi ameri bez nekolicine zvezda najobičniji prosek.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (MarcoPolo, 3. septembar 2019 16:55)

Nekolicine?

Curry / Lillard
Harden / Klay
Leonard / George
Durant / LBJ / Griffin
Davis

A tu su jos: Irving, Westbrook, McCollum, Beal, Harris, Green, Kuzma, Love, Drummond...

NenadTheImpaler

pre 4 godine

Ovde ljudi izgleda zaboravljaju da smo i mi u grupi igrali na jednu loptu protiv USA, da bi nas na kraju u finalu odučili od košarke. Ovo je njihov C tim, koji trenutno igra sa 50% kapaciteta, a opet će uzeti zlato.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 4 godine

Американци дошли са трећим-четвртим тимом и ко год да их побиједи, не треба пуно да се ложи. Ложење би било право да се побиједи први тим, е то би био велики успјех и прави подвиг. Прешалтаће они сад у већу брзину, не брините ви за њих. И даље су први фаворити. 🔴🔵⚪

anonimus

pre 4 godine

ovo SP je istorijska sansa za sve jace rep da se dokopaju zlata jer ovakva Amerika je pobediva.samo da odigramo ozbiljno di njih i zlato ide u Srbiju.

Low Key Lyesmith

pre 4 godine

USA, USA, USA!!!
Neka je za jedan, jedini poen, ali drago mi je da su 'Muricans dobili.
@Senad Sjenica, 3. septembar 2019 18:30
Častan Turčin - sjajan primer stilske figure, poznate kao oksimoron... Just saying.

*Nadam se da će komentar biti objavljen u celosti.

Nix

pre 4 godine

A čega su se hrvati uplašili pa nisu ni otišli u Kinu!?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vlada, 3. septembar 2019 21:12)

NAS

P.s za redakciju ja sam Nesin brat tu je jos 20 dana i vraca se Vegas

S

pre 4 godine

Amerikanci bolje da se nisu ni dosli nego ovako sto su poslali presecne igrace. Jedino Kemba i Micel su krsteni igraci, ostali uzas. Doslo je vreme da ce samo kosarka da bude zanimljiva n Olimpijadi kada igraju najbolji igraci. Ovo je bezveze. Kako da se radujem zlatu kada igramo protiv ,,amatera”

detektiv kokni kol

pre 4 godine

Prolaze Ameri rešeto dok dođu do nas. Kenguri, Francuzi, Grci, redom mogu da ih fino oznoje. Turci dobro guraju, i ako je tek grupa, ladovina su. ne mora znači.

Znam samo da će ih linija Jokara/Beli/Milutinov/Bobi tako urnisati dole da će američkoj đeci na koledžima puštati centarsku kliniku i odvaljivanje.

MarcoPolo

pre 4 godine

Auuu... Ovi kao da su se takmičili ko će biti lošiji... Užas. Stvarno su ovi ameri bez nekolicine zvezda najobičniji prosek.

Winner

pre 4 godine

Dva utiska meca: Amerikanci su pobediv tim, ne mogu se podceniti nikako ali su solidan tim u rangu Australije, Litvanije... Drugi utisak je zasto Strajnic da prenosi ovaj mec, kad kaze covek laki poeni za Harisa ne bi me cudilo da misli na Dzinovica koliko poznaje kosarku!

Zorowitzki

pre 4 godine

Zonska odbrana i nema ih nigde. Bitno da na klupi imaju 2 "najbolja trenera" trenutno, koji ne znaju sta ih je snaslo. Smejurija, ima da ih oderemo

Bobi Bgd.

pre 4 godine

Njihove NBA zvezde su pod konstantnom dozom kokaina i ko zna čega još pa su zato masovno svi otkazali učešće.Biće teško ali je ostvariva pobeda nad ovakvim Amerima.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Po pravilu sampionska ekipa tokom turnira odigra odigra jedan los mec.
(ElHombre,03.septembar 2019 17:05)
Teši se ujo.Za pola meseca što će se desiti nećeš noćima spavati....

Joffrey

pre 4 godine

Pre nego je SP pocelo,ostavio sam komentar da necemo igrati sa Amerima i da necemo uzeti zlato.I dalje isto mislim,daj Boze da gresim bar u drugom delu prognoze.

$$$

pre 4 godine

Nista bas toliko cudno...Posaljes D tim, skupe se par nedelja pred SP, par treninga, par tekmi i kao "lako cemo"...Srbija kad je poslala C tim u kvalifikacije, jedva je otisla na SP...
Na sta su Ameri spali, kad im je back up plej White...A toliko dobrih igraca imaju na toj poziciji...
Bez klasicnog organizatora koji ce da razigra ekipu, bez mnogo cistih sutera...

Dnevna doza tetoviranog srbende sa pivskim stomakom

pre 4 godine

Kad je to Djordjevic namerno izgubio utakmicu? Ja ne znam sa koje planete ste pali i koliko imate godina, ali ako to kazete u prisustvu nekog malo starijeg, mozete vrlo lako da dobijete par vaspitnih.
(PihtijaTheGreat, 03. septembar 2019 18:29

ma nemoj? a nameran poraz od francuske? da bi se izbegli ameri? pamcenje zlatne ribice imate srbende, zato ponavljate greske

NBA

pre 4 godine

za ove amere petorka
birca/simon/gagic+ekonom+fizioterapeut i to je to
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kursula, 3. septembar 2019 17:28)
A zasto potcenjujete nase igrace ekonoma i fizioterapeute,pa Birca i Simon su bolji od 80% igraca na svojim pozicijama na celom turniru a o ekonomu i fizioterapeutima da ne govorim,jedino taj Gagic sto jes,jes...

Vladimir

pre 4 godine

Loša igra Amerikanaca, neuigranost, nejasna podela odgovornosti i ipak za dlaku niži individualni kvalitet od vrhunskog NBA. Prethodnih godina USA je svim utakmicama davao mnogo poena, a sada protiv prosečnih ekipa Češke i Turske daje 80 za 40 minuta? Turci su pobedili sami sebe, tresli su se od adrenalina i nije bilo nikoga u timu da ih smiri (jedan vrhunski Euroleague igrač u timu bi bio dovoljan). Danas je čak i Slukas promašio za produžetak i, najverovatnije izbacio Grčku iz borbe za medalju. Na žalost, ovi Ameri će verovatno da podignu nivo svoje (individualne igre) i Grcima će biti teško. Moguće je da pobede, ali Adetokumbo mora da napravi jedan korak unapred u svojoj igri, jer jurnjava, pa makar nekog takvog kao Janis, jednostavno ne prija Grčkom timu. U svakom slučaju interesantan dan. Naš tim briljira, i vozi 200 na sat, sutra protiv Italije će biti kritično, bolji smo mnogo, ali su igre u prve dve utakmice bile toliko dobre da se ne zna kako će biti kad nešto počne da štuca (npr. šut za 2 manji od 75% ili za 3 manje od 60% ili ako ne prođe Jokićeva asistencija iza leđa, ili ako Milultinovu ne dozvole alley hoop....

Mediterano Blanco

pre 4 godine

Od pocetka neizvesnosti sam znala da ce Turci da izgube. Nemaju oni znanja ni mentaliteta da dobiju ovakve utakmice,osim ako im sudija ne ukrade. Amerikanci vise nego prosecni,nasi imaju nikad vece sanse. Oseca se u vazduhu miris zlata ljudi!!!
(idemo!, 3. septembar 2019 17:14)
Ali zato volite njihov keš(turski i arapski),mislim vi ovdašnje mlade devojke a i za Balim Begom ste ludele pre 6,7 godina a sada kontra komentar,muy interesante.Naravno da je turski i arapski mentalitet vrlo tanak,svako ko je iole inteligentan i ko iole zna njihovu kulturu i istoriju,ce doci istog zakljucka.Ali sve je to vama devojkama nevažno,važno je da zvecka,cast izuzecima.

дрганд

pre 4 godine

Хаха, да виде мало Амери као се игра у Европи (ако и Турску рачунамо у Европу). Краду се лопте, бију су тројке али и противници.

Аспера

pre 4 godine

ozda je jos rano pricati ali na osnovu nekih pripremnih utakmica, prva dva kola i sastavu reprezentacija mislim da smo mi i Litvanci najvise pokazali. Litvanci su odlicna ekipa, popunjena na svim mestima i odlicno izbalansirana gde se tacno zna ko sta radi. Amerikanci igraci potpuno robotizovani i ne znaju da igraju van nekog sablona i na terenu mi svi deluju isto osim Kembe Vokera donekle. Atetokumpo igra siledzijsku kosarku koja kod ozbiljnijih ekipa ne prolazi. To je jos jedan dokaz da MVP titula u NBA ne znaci nista osim da je neko uspeo da nabije statistiku igrajuci veliki broj nebitnih utakmica u kojima se ne igra odbrana. Ozbiljan igrac mora imati neku jedinstvenost i neki "vic" u igri kao nas Jokic. Molim bobuljicave klince koji se loze na NBA da mi ne odgovaraju.
(Ljubitelj basketa, 03. septembar 2019 17:32)

Ima jos jedna razlika koju ljudi zaboravljaju. NBA teren je metar siri i kada odbrana pridje igracima na trojci ostaje mnogo vise mesta da fizicki dominantan igrac igra 1 na 1 ispod kosa. Na fibinom terenu je lakse skupiti odbranu.

NY

pre 4 godine

@Dnevna doza tetoviranog srbende sa pivskim stomakom, 3. septembar 2019 17:17)

Sada si Bodibond izmenio malo ime.Od Dnevne doze prosecnog srbina do ove.Nisi ni malo interesantan a i komentari su ti na nivou deteta od 10 godina

helm

pre 4 godine

Tesko da ce ameri nesto da urade na SP, ovo je mozda 4-5 americka ekipa po kvalitetu, ako je i toliko. Medjutim, nama hvale ovakve utakmice, sa vise zara, mi jesmo mnogo jaki, ali u ovakvim utakmicama se dize forma, samo da se ne opuste. Sta reci za turke imali su dobijenu utakmicu, 4 slobdna i lopta sa strane, neverovatno sta su propustili.

Vladimir123

pre 4 godine

Pozzz.prvi put sam ovde.godinama pratim ovaj sajt i ok je..samo jedno pitanje...da li vec godinama unazad koliko pratim sve sportove nasih reprezentativaca.neko moze da mi odgovori nesto....zasto predrag strajnic akp sam dobro napisao UVEK!!!!! Siri depresiju i navija za sve druge osim srbije kao danas za amere protiv turske....ne zelim da ga vredjam ali covek totalno nije za sportskog komentatora
Sta mislite?

Иван Грозни

pre 4 godine

Kad procitam to vase "repka" najezim se. Odakle vam ta glupa rec?!
(alex, 03. septembar 2019 17:21)

Iz hrvatskog jezika.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (TeoNeHteoMoram, 3. septembar 2019 17:44)

А текма?

Trampe Srbendo

pre 4 godine

gde su stručnjaci koji tvrdiše da ameri sa ovim timom završavaju svaki meč sa +30? Ćutanje je tozla, deco ((tozla=zlato(žargon), da me razumeju mlađe generacije)).
(jegermajstor, 03. septembar 2019 19:19)
Opeglace nas americka repka makar 10-15 razlike, zivi bili pa videli...

Dnevna doza tetoviranog srbende sa pivskim stomakom

pre 4 godine

Da su Turci pobedili, Djordjevic bi sutra izgubio od Italije, hahahaha
(Mikii, 03. septembar 2019 16:55)

naravno, kukavicki mentalitet

MYNX

pre 4 godine

Gde je onaj Hrvat ....sto se potpisuje Usa???I koji iz dana u dan pisao go usa do zlata lagano....dečače nema te nesto jos od priprema i Australijanaca....
Pa sta je sad ovo bilo....je li?Kako to da ovi vanzemaljci i ljudi s druge planete ono iznad....svih nekoliko koplja....nabudzene statistike jedva pobede ovu Tursku koja je daleko od top 10 ekipicaj Evrope?I to pomoc sudija,produzeci i na kraj totalni kukavičluk Turaka kod bacanja,uz sve to dodaj fantastican sut za 3 Amera gde su postigli skoro 15 trojki i videlo se da igraju na trenutnom maksimumu....
Pa ne dragi gledaoci....ipak to nije regularni deo nba lige i sklanjalica i laksi trening,gde gospodi napisu pre utakmice koliko šuta smeju da upute ka košu...i koliko poena moraju da daju....drago mi je uglavnom.da se ljudi bude i pocinju da shvatsju da je u toj Americi sve jedan marketing,propaganda,prevara i laž....a ovi Ameri nece dalje od cetvrtfinala....a meni se neki smejase ovde kad napisao da Kemba nije bolji od Tea,Micel od Bogdana,i Tejtum od Bjelice i Tarner od Bobija....jos ispadoh smesan!

veverac

pre 4 godine

Turci više nego providno predali dobijenu utakmicu sa 4 očigledno namerna promašena bacanja niskih igrača koji ih dobro izvode inače.
Ipak će lakše sa Brazilom nego život/smrt sa Grcima.
Utakmica koja nam je dosta pokazala - ovih Amera niko ne treba da se boji, previše prosečnih igrača u timu.

Saridža realno poslao Popa u penziju.

Ljubitelj basketa

pre 4 godine

To je jos jedan dokaz da MVP titula u NBA ne znaci nista osim da je neko uspeo da nabije statistiku igrajuci veliki broj nebitnih utakmica u kojima se ne igra odbrana. Ozbiljan igrac mora imati neku jedinstvenost i neki "vic" u igri kao nas Jokic. Molim bobuljicave klince koji se loze na NBA da mi ne odgovaraju.
(Ljubitelj basketa, 3. septembar 2019 17:32)

U kojoj ligi igra Jokic?
($$$, 3. septembar 2019 17:40)

U NBA ligi, mada ne vidim kakve to veze ima sa mojim komentarom. Tacno je da tamo igraju najbolji igraci ali je tacno i da se igra veliki broj nebitnih utakmica. Pretpostavljam da te je to pogodilo ali to je cinjenica.

laki

pre 4 godine

na poslednjem sutu za tri, Amerikanac ( ne znam tacno koji) je bacio i ispruzio nogu na desnu stranu , tacno mu je turcin tu prosao ... faul...

Kursula

pre 4 godine

jujujuju...ovi su raspad, turci sa jednim krstenim igracem ih umalo pobedise....jujujuju...ovi nede proci do polufinala, kako da ih pobedimo kad ce ispanu ranije....jujujujuju...greota

Dzoni

pre 4 godine

Sad se sve zna USA ide u osmini na Grcku posto je Brazil prvi u grupi. Mogu Grci da ih dobiju ako Janis proradi ove dve utakmice vrlo tanko.

Senad Sjenica

pre 4 godine

svi u glas promašili četiri bacanja, promašili četiri bacanja... a niko ne vidi da balbaj namerno maši prva dva jer nije bio nameran faul pre toga i da je bilo nečasno uzeti takav poklon od sudija

VladaNS

pre 4 godine

Tesko da ce ameri nesto da urade na SP, ovo je mozda 4-5 americka ekipa po kvalitetu, ako je i toliko. Medjutim, nama hvale ovakve utakmice, sa vise zara, mi jesmo mnogo jaki, ali u ovakvim utakmicama se dize forma, samo da se ne opuste. Sta reci za turke imali su dobijenu utakmicu, 4 slobdna i lopta sa strane, neverovatno sta su propustili.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (helm, 3. septembar 2019 17:41)

Deluju više kao 6-7. ekipa po imenima, ali još veći je problem što su se okupili opet prekasno. Mislim da bi sa 10. timom bolje igrali da su bili barem mesec dana na okupu. Tako smo ih pobedili i 2002. godine, okupili se 10 dana pre prvenstva i nisu mogli da se sastave, tri utakmice su tad izgubili.

djura

pre 4 godine

gde su oni mozgovi koji su nas ubedjivali da su ameri prejaki...sto je najcrnje, ima i dalje ljudi koji su ubedjeni da ce ameri osvojiti

Filadelfija

pre 4 godine

Pozdrav za Srbe iz Filadelfije. Ovde slabo pratimo, ali ocekujemo da osvojimo prvenstvo bez velike muke. Primetio sam da i Srbija ima dobar tim i da je napravljena dobra atmosfera. Voleo bih da se susretnemo u finalu pa da odmerimo snage i pobedi US naravno!

$$$

pre 4 godine

Kada se igra odbrana,kada ti protivnik "udje u meso" onda ovi "superstarovi" iz SAD-a(Kemba,Mičel,Tejtum...)izgledaju komično i NIKO OD OVIH IGRAČA KOJI SU SADA U KINI NE BI DOMINIRAO U EURO LIGI,NIKO!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (goran, 3. septembar 2019 17:37)

Dobro da Ameri nisu zvali Larkina...Koji je pokidao Evroligu i tursko prvenstvo...

Dnevna doza tetoviranog srbende sa pivskim stomakom

pre 4 godine

Dogovorili se rusi i turci. Politicki i vojni saveznici.
(Buntovnik, 03. septembar 2019 20:47)

zlo ovog sveta

Gandra Šajkaš

pre 4 godine

Kad procitam to vase "repka" najezim se. Odakle vam ta glupa rec?!
(alex, 03. septembar 2019 )

Bolji je naziv repstacija
(Ljubinko Drulovic, 03. septembar 2019 

prvo je sleng za kockaste,drugo koriste bosanci...
inace zao mi turaka,bas su se uplasili,a ameri nista posebno

Nedžad iz Tutina

pre 4 godine

Namjera od strane Herisa je bila da izbije loptu iz ruku Balbaja, slično kako je ovaj oteo Tarneru par trenutaka ranije. Ničega nesportskog tu nije bilo, Balbaj je ispravno postupio sa promašajima, nek se smije ko oće

Proto ganci

pre 4 godine

Iskreno, Turci su imali domaćinsko suđenje. Dozvoljena im je kontakt igra, a Amerikancima je sviran skoro svaki kontakt. Ipak, ne čuh Popa da je opljačkan.

x

pre 4 godine

Realno se vise bojim Grka nego Amera..
(Protiv sistema, 03. septembar 2019 17:05)

Kojih Grka? Ovih što oh isprašio Brazil?
Najveći favoriti su i dalje Amerikanci.
Posle toga mi I Španci.

*profesor*

pre 4 godine

Za ove sto kazu kako smo i mi igrali egal sa Amerima u Riju, pa nas razbili u finalu, setite se da su tad Ameri konstantno drzali prednost celu utakmicu, nisu kao sad bili u situaciji da igraju produzetke i da budu pred porazom na nekoliko sekundi pred kraj.
(I will do the kuku you will do the lele, 03. septembar 2019 23:01)

Takodje, seti se i ti ko je tada igrao za ekipu Amerike i uporedi sa ovim sad. Mnogo je teze protiv one ekipe doci na sut za produzetak, nego od ove izgubiti u produzetku. Neuporedivo teze.

matori

pre 4 godine

@(super, 03. septembar 2019 17:27)
@(MarcoPolo, 03. septembar 2019 17:37)

u pravu ste...
ali kada sam pisao komentar odmah posle utakmice nisam i dalje mogao da verujem šta sam video... suviše uzbuđen...

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

naravno,kukavicki mentalitet
(Dnevna doza tetoviranog srbende sa pivskim stomakom,03.septembar 2019 17:21)
Pozdravili te Mađari!

ŠTrump

pre 4 godine

Ovo može samo malo da trgne amere. I dalje su prvi favoriti, ali svakako ih može svaka malo bolja ekipa pobediti. Biće interesantno prvenstvo. Može dosta reprezentacija da izgura do kraja, tipa Litvanija, Grčka, Španija, naravno SAD, Srbija, Francuska. Tu je još i Australija, Brazil, Argentina, Italija, ali njima baš treba dosta toga da se poklopi.

Biće tu raznih kalkulacija, ali ako bude manje više po favoritima onda je četvrtfinale tipa:

-Arg - Špa
-SAD - Lit

-Srb-Rus (ili Poljska)
-Grč-Fra

POLUFINALE
Špa-SAD (možda čak i Litvanija)
Srb-Fra

Gledajući ovako bilo bi bolje da SAD izgubi od nekoga i bude drugi u drugoj formiranoj grupi. I tipa ako i mi izgubimo od Španije bilo bi ovako

Arg-Srb
Grč-Lit

Špa-Rus
Sad-Grč

POLUFINALE Srb-Lit i Špa-SAD

fenomen

pre 4 godine

Pomagajte. Kao i vecina na sajtu igram igricu virtuelni selektor. Prvih par dana sam pratio ranglistu i bodove ulazeci na ovaj nacin mindobasket- stigao je virtuelni selektor pa u tom clanku sam kliknuo na link "virtuelni selektor" i ulazio unutra. E sad vise nema tog clanka pod mundobasket ustvari ne mogu ga nigde naci. Pomozite i recitr kako. Pozdtav

Gambeet

pre 4 godine

Ne treba nikada potcenjivati Amerikance, ali još manje bojati se i ustručavati pred ovakvim njihovim sastavom. Za sada ne vidim njihovog lidera na parketu, iako Kemba pretenduje to da bude i svakako jeste najbolji igrač ove njihove reprezentacije. Međutim, govorimo o momku koji ima tek 10-ak mečeva u plejofu u svojoj karijeri i 3 pobede u istom ako se ne varam. Polufinale istog nikada nije video. Da, svih ovih godina je vodio raspali Šarlot i borio se do poslednjeg atoma snage, ali ipak nije mogao ništa da učini i to na, svi dobro znamo, znatno slabijem Istoku. Fenomenalan igrač, koji može i 60 poena da zabije, ali ne i konstantan (odlika svih velikih šampiona) kao najbolji njihovi igrači, tu naročito mislim na šut, ali svakako njihov najveći adut na ovom šampionatu, s pravom. Mičel nekako zbunjen na parketu, takođe sklon oscilacijama, neubedljiv i neodlučan kao protiv Hjustona u ovogodišnjem plejofu. Kod ovog njihovog sastava ja se više plašim Midltona ili Herisa, ili ne daj Bože onog ludog Bruka Lopeza da ne saspu 6-7 trojki iz čista mira, a u stanju su, onda kad im bude najpotrebnije, toga se treba paziti i nekako im umiriti taj ofanzivni skok, tada im se može parirati i uzeti skalp. Sada nemaju jednu igračinu kao što je Durent, za koga znaš da kada se uozbilji da će ti isporučiti laganih 30 poena, a ako pritreba i više. On je ubio Boga u nama na prošlim OI, preko ruke (bilo centar bilo niži naš igrač), iz driblinga, prosto šta pomisli je u stanju dečko i da sprovede na parketu i ode razlika. Slično i na SP kad su nas Irving i Harden uhvatili u mašinu. Ovde toga neće biti, zato samo staloženo i meč po meč. Sutra Italijani, pustimo Amere da gledaju svoje dvorište, mi svoje, pa ako dođe do tog željno iščekivanog susreta da pružimo najbolju partiju na prvenstvu i nateramo ih da na OI dođu u najjačem sastavu. Idemo Orlovi, do zlata!!!

Jokara1

pre 4 godine

Za ove sto kazu kako smo i mi igrali egal sa Amerima u Riju, pa nas razbili u finalu, setite se da su tad Ameri konstantno drzali prednost celu utakmicu, nisu kao sad bili u situaciji da igraju produzetke i da budu pred porazom na nekoliko sekundi pred kraj.
(I will do the kuku you will do the lele, 3. septembar 2019 23:01)
Uporedi taj iz Ria i ovaj.Cisto podsecanje tima protiv koga smo igrali egal do kraja: : Carmelo Anthony (New York Knicks/Syracuse); Harrison Barnes (Golden State Warriors/North Carolina); Jimmy Butler (Chicago Bulls/Marquette); DeMarcus Cousins (Sacramento Kings/Kentucky); DeMar DeRozan (Toronto Raptors/USC); Kevin Durant (Oklahoma City Thunder/Texas); Paul George (Indiana Pacers/Fresno State); Draymond Green (Golden State Warriors/Michigan State); Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers/Duke); DeAndre Jordan (Los Angeles Clippers/Texas A&M); Kyle Lowry (Toronto Raptors/Villanova); and Klay Thompson (Golden State Warriors/Washington State).

glisa

pre 4 godine

Stevan...da,zato sto si ti genije a neko ko maze repka ili milka nije normalan jer je to strasno bitna stvar koji sleng koristis.seljak,pusti tastaturu,uzmi lopatu i nazad na njivu.

biće bolje

pre 4 godine

Ovakvi amerikanci neće stići do finala, moraće da dovedu najbolje što imaju da bi uzeli zlato. Treba ovde očekivati zlato, pa naš tim bi mogao egal da odigra sa najboljim američkim timom.

Pavle

pre 4 godine

"Mi jači nego 2002 ameri slabiji nego 2002"
Oni jesu slabiji to je istina ali da smo mi jači tu si se ozbiljno izlupetao...vidi se da pratis košarku od skoro...

Bageri

pre 4 godine

Teško će ovi ameri proći u četvrtfinale. Još im se i Tejtum povredio.
Igraće oni bolje, ali će i ostale ekipe igrati.
SAD/Grčka/Brazil će imati mnogo problema u četvrtfinalu protiv Francuska/Litvanija/Australija.

sportman

pre 4 godine

Koliko smesni komentari.... ljudi vec otpisuju Amere. Sada ovaj post ima 300+ komentara. Kada USA odvali Srbiju sa 20+ razlike, bice maksimalno 5-6.

Senad Sjenica

pre 4 godine

svi u glas promašili četiri bacanja, promašili četiri bacanja... a niko ne vidi da balbaj namerno maši prva dva jer nije bio nameran faul pre toga i da je bilo nečasno uzeti takav poklon od sudija

Dnevna doza tetoviranog srbende sa pivskim stomakom

pre 4 godine

Da su Turci pobedili, Djordjevic bi sutra izgubio od Italije, hahahaha
(Mikii, 03. septembar 2019 16:55)

naravno, kukavicki mentalitet

Dnevna doza tetoviranog srbende sa pivskim stomakom

pre 4 godine

protiv amera sve ispod +20 za nas iznenadjemje, litvanci i mozda francuzi ili spanci malo jaci otpor, ostale deremo
(aca, 03. septembar 2019 16:56)

ahahahah, tetovirani srbine, stigni ti do finala ;)

Trampe Srbendo

pre 4 godine

gde su stručnjaci koji tvrdiše da ameri sa ovim timom završavaju svaki meč sa +30? Ćutanje je tozla, deco ((tozla=zlato(žargon), da me razumeju mlađe generacije)).
(jegermajstor, 03. septembar 2019 19:19)
Opeglace nas americka repka makar 10-15 razlike, zivi bili pa videli...

Srbenda

pre 4 godine

Ova reprezentacija USA gubi od Litvanije,Spanije,Australije,Francuske, mozda Grcke i naravno Srbije u kojoj god fazi da se sastane sa nekim od ovih ekipa....Najslabiji tim USA satavljen od Nba igraca ikada.Zlato nam se smesi.
(viki, 03. septembar 2019 17:15)
E moj Srbendo, pitacu te kad nas osure 15 razlike...

Dnevna doza tetoviranog srbende sa pivskim stomakom

pre 4 godine

Kad je to Djordjevic namerno izgubio utakmicu? Ja ne znam sa koje planete ste pali i koliko imate godina, ali ako to kazete u prisustvu nekog malo starijeg, mozete vrlo lako da dobijete par vaspitnih.
(PihtijaTheGreat, 03. septembar 2019 18:29

ma nemoj? a nameran poraz od francuske? da bi se izbegli ameri? pamcenje zlatne ribice imate srbende, zato ponavljate greske

Filadelfija

pre 4 godine

Pozdrav za Srbe iz Filadelfije. Ovde slabo pratimo, ali ocekujemo da osvojimo prvenstvo bez velike muke. Primetio sam da i Srbija ima dobar tim i da je napravljena dobra atmosfera. Voleo bih da se susretnemo u finalu pa da odmerimo snage i pobedi US naravno!

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 4 godine

Американци дошли са трећим-четвртим тимом и ко год да их побиједи, не треба пуно да се ложи. Ложење би било право да се побиједи први тим, е то би био велики успјех и прави подвиг. Прешалтаће они сад у већу брзину, не брините ви за њих. И даље су први фаворити. 🔴🔵⚪

S

pre 4 godine

Amerikanci bolje da se nisu ni dosli nego ovako sto su poslali presecne igrace. Jedino Kemba i Micel su krsteni igraci, ostali uzas. Doslo je vreme da ce samo kosarka da bude zanimljiva n Olimpijadi kada igraju najbolji igraci. Ovo je bezveze. Kako da se radujem zlatu kada igramo protiv ,,amatera”

Nedžad iz Tutina

pre 4 godine

Namjera od strane Herisa je bila da izbije loptu iz ruku Balbaja, slično kako je ovaj oteo Tarneru par trenutaka ranije. Ničega nesportskog tu nije bilo, Balbaj je ispravno postupio sa promašajima, nek se smije ko oće

NenadTheImpaler

pre 4 godine

Ovde ljudi izgleda zaboravljaju da smo i mi u grupi igrali na jednu loptu protiv USA, da bi nas na kraju u finalu odučili od košarke. Ovo je njihov C tim, koji trenutno igra sa 50% kapaciteta, a opet će uzeti zlato.

Bobi Bgd.

pre 4 godine

Njihove NBA zvezde su pod konstantnom dozom kokaina i ko zna čega još pa su zato masovno svi otkazali učešće.Biće teško ali je ostvariva pobeda nad ovakvim Amerima.

Дејан Маринковић

pre 4 godine

Ау Амери биће вам лепо,са следећом европском репрезентацијом НЕЋЕ НИШТА ДА ВАС БОЛИ САМО ЋЕ ТЕ ДА ЗАСПИТЕ !

Dnevna doza tetoviranog srbende sa pivskim stomakom

pre 4 godine

Dogovorili se rusi i turci. Politicki i vojni saveznici.
(Buntovnik, 03. septembar 2019 20:47)

zlo ovog sveta

Joffrey

pre 4 godine

Pre nego je SP pocelo,ostavio sam komentar da necemo igrati sa Amerima i da necemo uzeti zlato.I dalje isto mislim,daj Boze da gresim bar u drugom delu prognoze.

Marko

pre 4 godine

Aj sad budi pametan pa sracunaj kako izbjeći Amerikance do finala. Ili je bolje ne izbjegavati ih uopšte?
(kris, 03. septembar 2019 18:31)

I pre prvenstva sam govorio da bi me više zabrinuli : Litvanija,Australija,Francuska,Grčka ili Španija. Amere bijemo sigurno, i to sa bar 10-15 razlike. Ovi nisu uopšte na našem nivou.

Zdravko

pre 4 godine

Kad procitam to vase "repka" najezim se. Odakle vam ta glupa rec?!
(alex, 03. septembar 2019 17:21)
Repka i tekma su omiljene reci praznoglavaca (IQ 70) u Srbiji.

veverac

pre 4 godine

Turci više nego providno predali dobijenu utakmicu sa 4 očigledno namerna promašena bacanja niskih igrača koji ih dobro izvode inače.
Ipak će lakše sa Brazilom nego život/smrt sa Grcima.
Utakmica koja nam je dosta pokazala - ovih Amera niko ne treba da se boji, previše prosečnih igrača u timu.

Saridža realno poslao Popa u penziju.

Ljubitelj basketa

pre 4 godine

Mozda je jos rano pricati ali na osnovu nekih pripremnih utakmica, prva dva kola i sastavu reprezentacija mislim da smo mi i Litvanci najvise pokazali. Litvanci su odlicna ekipa, popunjena na svim mestima i odlicno izbalansirana gde se tacno zna ko sta radi. Amerikanci igraci potpuno robotizovani i ne znaju da igraju van nekog sablona i na terenu mi svi deluju isto osim Kembe Vokera donekle. Atetokumpo igra siledzijsku kosarku koja kod ozbiljnijih ekipa ne prolazi. To je jos jedan dokaz da MVP titula u NBA ne znaci nista osim da je neko uspeo da nabije statistiku igrajuci veliki broj nebitnih utakmica u kojima se ne igra odbrana. Ozbiljan igrac mora imati neku jedinstvenost i neki "vic" u igri kao nas Jokic. Molim bobuljicave klince koji se loze na NBA da mi ne odgovaraju.

Bodiroga

pre 4 godine

Da je Turska kojim slucajem pobedila, USA se ne bi plasirala u cetvrtfinale, jer bi isla na Brazil i Grcku u drugoj grupi i morala bi da ostvari obe pobede. U svakom slucaju mit o nedodirljivosti amerikanaca je srusila prosecna reprezentacija Turske. Srbija do trona!!!

Mediterano Blanco

pre 4 godine

Od pocetka neizvesnosti sam znala da ce Turci da izgube. Nemaju oni znanja ni mentaliteta da dobiju ovakve utakmice,osim ako im sudija ne ukrade. Amerikanci vise nego prosecni,nasi imaju nikad vece sanse. Oseca se u vazduhu miris zlata ljudi!!!
(idemo!, 3. septembar 2019 17:14)
Ali zato volite njihov keš(turski i arapski),mislim vi ovdašnje mlade devojke a i za Balim Begom ste ludele pre 6,7 godina a sada kontra komentar,muy interesante.Naravno da je turski i arapski mentalitet vrlo tanak,svako ko je iole inteligentan i ko iole zna njihovu kulturu i istoriju,ce doci istog zakljucka.Ali sve je to vama devojkama nevažno,važno je da zvecka,cast izuzecima.

helm

pre 4 godine

Tesko da ce ameri nesto da urade na SP, ovo je mozda 4-5 americka ekipa po kvalitetu, ako je i toliko. Medjutim, nama hvale ovakve utakmice, sa vise zara, mi jesmo mnogo jaki, ali u ovakvim utakmicama se dize forma, samo da se ne opuste. Sta reci za turke imali su dobijenu utakmicu, 4 slobdna i lopta sa strane, neverovatno sta su propustili.

jegermajstor

pre 4 godine

gde su stručnjaci koji tvrdiše da ameri sa ovim timom završavaju svaki meč sa +30? Ćutanje je tozla, deco ((tozla=zlato(žargon), da me razumeju mlađe generacije)).

Lee Bruce

pre 4 godine

Vidi se da su Turci dosta toga naucili za 500 godina ali jos nemaju taj Final Touch. A Ameri nek misle kako ce nas izbeci, inace ce biti bruke. : )

Dallas 77

pre 4 godine

Kako izgledaju smešno ove ultra, mega, giga zvezde NBA Voker, Mičel, Tejtum i Acdetokunbo kod Grka kad neko ozbiljno igra odbranu nad njima, nivo prosečnih Amera u Euroligi

kvisko

pre 4 godine

Molim bobuljicave klince koji se loze na NBA da mi ne odgovaraju.
(Ljubitelj basketa, 3. septembar 2019 17:32)

Pridruzujem se tvojoj molbi.
Ja im preporucujem da se late knjige umesto da trace svoje dragoceno vreme raspravljajuci o necemu u sta se totalno ne razumeju.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Znaš kada bi Đorđević omašio sva 4 slobodna bacanja na kraju utakmice??!!??Nikada “sine”!Zato su oni Turci a mi Srbi!!

A

pre 4 godine

Mi koji imamo malo bolje sećanje se sećamo da su i naši pre 3 godine u grupi igrali egal utakmicu sa Amerikancima, a sećamo se i kako su prošli u finalu...

perica

pre 4 godine

Ali Strajnić, kaže onako sav začudjen kao da je otkrio Ameriku, ,, a možda će Amerikanci praviti i faul" , a ono 9 sekundi do kraja gube 1 razlike, neverovatan lik.

boki_marad

pre 4 godine

Nemojte se mnogo ložiti, u Riu smo u grupi imali šut za pobedu, a u finalu su nas odvalili k'o letvu iz tarabe. Da nisu jaki kao što su bili to stoji, ali mislim da će ipak malo podići formu u ozbiljnijim utakmicama.

lenke

pre 4 godine

Aman ko dade Strajniću da prenosi
košarku, upropastio fudbal sad hoće i košarku...
Ova Amerika može da se dobije, nisu ništa posebno jaki!

Mikii

pre 4 godine

Kad procitam to vase "repka" najezim se. Odakle vam ta glupa rec?! (alex, 3. septembar 2019 17:21) 

Čuli na nekoj tekmi
(Lik, 03. septembar 2019 18:18)?

Repka im izgubila na nekoj nogometnoj tekmi u kvalama 3:0

viki

pre 4 godine

Ova reprezentacija USA gubi od Litvanije,Spanije,Australije,Francuske, mozda Grcke i naravno Srbije u kojoj god fazi da se sastane sa nekim od ovih ekipa....Najslabiji tim USA satavljen od Nba igraca ikada.Zlato nam se smesi.

sarajevo.ba

pre 4 godine

Ja na bet365 opalio Wawrinka osvaja Us open 29.00 i Srbija osvaja basket 4.20.
Na 30chf uplate 3654chf moguca isplata.
Danas mi daju vec 90, Srbija sada 2.80 i Wawrinka 9.00 kvote.Sve cu ja to za Bosnu poslat u humanitarne ako prodje.

Beoman

pre 4 godine

eto bosnjaci navijao sam za vas ali kad nemate srca tesko pusci u strasivoj ruci ili tesko slabom k sa princezom, to izgubit je sramota. Srbija ce da mazne us sa +30 razlike, inace citav stroj u zatvor.

veliki strumf

pre 4 godine

E moji Turci. Prvo neverovatno glup faul pri sutu za 3 poena u zadnjoj milisekundi regularnog dela. Onda 4 bacanja uz 1 razlike na 8-9 sekundi do kraja produžetka. I promase sva 4. Apsolutno nezasluzena pobeda slabih Amera koji će finale gledati na TV. Turska je ipak 2. liga evropske košarke. 3 utiska: 14 sekundi do kraja produžetka, napad za Ameriku. Niko se ne kreće da uzme loptu, pa je uzima centar i naravno gubi. Šta li im je nacrtao Pop očigledno nikom nije jasno. Nula od akcije, a još jednom se pokazalo da trener uvek zavisi od igrača. Drugo, promašena 4 bacanja za tedom Turaka. Tu se vidi ko si. Naši nikad, osim ona Divceva 2 penala u Indijanopolisu, ne promašuju kada je najbitnije. Decenijama je tako. Trece, Ameri prave preokret 92-91, lopta za Tursku tajm aut na 2 sekunde do kraja. Svi pognuli glave, trener pogubljen, niko ne veruje u kos i pobedu. Da li bi se Sale, Muta, Bogdan i ostali tako polu juli i čekali kraj. Pa naravno da ne. Turci jednostavno nisu pobednici. Ovaj poraz će ih verujem totalno dokrajciti.

Dzoni

pre 4 godine

Sad se sve zna USA ide u osmini na Grcku posto je Brazil prvi u grupi. Mogu Grci da ih dobiju ako Janis proradi ove dve utakmice vrlo tanko.

dusanculi

pre 4 godine

Da se finale igra sutra šanse finaliste protiv Amera bi bile 50 posto al s obzirom da se igra tek 12 dana u kojima oni još mogu uštimati ovaj orkestar šanse svima padaju protiv njih i nemojte imati iluzija da su loši. Ako ništa drugo, niko ne može odigrati tim intenzitetom odbranu kao oni pogotovo ako im šut ne ide jer imaju previše drugih kvaliteta. Previše je tu iskustva pogotovo na klupi. Ovo ih je samo osvijestilo.

goran

pre 4 godine

Kada se igra odbrana,kada ti protivnik "udje u meso" onda ovi "superstarovi" iz SAD-a(Kemba,Mičel,Tejtum...)izgledaju komično i NIKO OD OVIH IGRAČA KOJI SU SADA U KINI NE BI DOMINIRAO U EURO LIGI,NIKO!!! Takvi prolaze samo u igri zvanoj "regularni deo NBA lige".Smesni "MVP" iz Grčke danas NE MOŽE NI DA ŠUTNE KA KOŠU VETERANA IZ BRAZILA,u igri 5 na 5 lik izgleda poražavajuće,nije bilo zakucavanja,iživljavanja i slicnih stvari,čak nije mogao ni da pravi one njegove trokorake,jer nije mogao ni da primi loptu od igrača Brazila.

MYNX

pre 4 godine

Gde je onaj Hrvat ....sto se potpisuje Usa???I koji iz dana u dan pisao go usa do zlata lagano....dečače nema te nesto jos od priprema i Australijanaca....
Pa sta je sad ovo bilo....je li?Kako to da ovi vanzemaljci i ljudi s druge planete ono iznad....svih nekoliko koplja....nabudzene statistike jedva pobede ovu Tursku koja je daleko od top 10 ekipicaj Evrope?I to pomoc sudija,produzeci i na kraj totalni kukavičluk Turaka kod bacanja,uz sve to dodaj fantastican sut za 3 Amera gde su postigli skoro 15 trojki i videlo se da igraju na trenutnom maksimumu....
Pa ne dragi gledaoci....ipak to nije regularni deo nba lige i sklanjalica i laksi trening,gde gospodi napisu pre utakmice koliko šuta smeju da upute ka košu...i koliko poena moraju da daju....drago mi je uglavnom.da se ljudi bude i pocinju da shvatsju da je u toj Americi sve jedan marketing,propaganda,prevara i laž....a ovi Ameri nece dalje od cetvrtfinala....a meni se neki smejase ovde kad napisao da Kemba nije bolji od Tea,Micel od Bogdana,i Tejtum od Bjelice i Tarner od Bobija....jos ispadoh smesan!

Srbenda

pre 4 godine

Ajde Turska...
Kad su mi i oni draži od Amera šta dalje da vam pričam!
(555333, 03. septembar 2019 16:54)
Poturica je uvek gori od Turcina...

dex

pre 4 godine

@djura

Na OI smo u grupi izgubili 3 razlike od Amerikanaca, a i finalu 30. Oni se oštre tek u eliminacijama. Daleko od toga da su ovi nepobedivi (i bilo bi jezivo da im treća postava bude baš nepobediva), ali malo skromnosti i pameti ne bi bilo na odmet.

Negativni

pre 4 godine

gde su oni mozgovi koji su nas ubedjivali da su ameri prejaki...sto je najcrnje, ima i dalje ljudi koji su ubedjeni da ce ameri osvojiti
(djura, 3. septembar 2019 18:02)

Čekaj, da li su oni ispali od Turske? Što je tebi čudno da su oni favoriti? Pa, imaju petnaest osvojenih olimpijada u basketu, od mogućih devetnaest ( u Moskvi nisu učestvovali). Pobedjivali su i sa univerzitetskim timovima, a sada su slabi, je l'? Ti na osnovu jedne utakmice već znaš da nemaju pojma?
Kada čovek čita ovakve komentare pomisli da je turnir već završen a ono odigrane dve utakmice. Polako, batice, ima još da se igra, a ako misliš da će biti lako pobediti ih u utakmicama na ispadanje, grdno se varaš.

Defunctus82

pre 4 godine

Sestre i braćo, podsećam vas- prošlo SP mi kao 4. prolazimo grupu i onda?
Neporažene Grke- udri, Brazil- udri, Australiju-udri, milina, mada pomalo dosadno za gledati bilo ;)
Nismo jednom tako, beše i 2002 slično.
Hoću reći, ne potcenjujmo Amere, nisu ni meni ništa ovaj turnir, no videćemo polako.
Iskreno se nadam da ćemo mi kao oni inače-jako do kraja.
Turci su ćao posle ovog, opet sećanja čine da mi ih nimalo nije žao.
Litvanci, Fra., Aus., Špa opasni jako.
Samo da bude još sjajnih tekmi.
Pozdrav svima

mr

pre 4 godine

ako se iko ikada pitao odakle nam ovaj nas mentalitet imao je priliku da se uveri danas... sta su nam u amanet ostavili turci
(eeee, 3. septembar 2019 18:43)

21.век, постоји наука која је утврдила да и Турци нису Турци. Нису ни Грци, ни Бугари, а они са се са њима читав век дуже макљали. Пробудите се више и не булазните са том причом о менталитету која нема буквално никаквог основа. Имамо сличности и са Италијанима, а ни једни ни други скоро да везе немамо са Римљанима.

Stanislav

pre 4 godine

Kad procitam to vase "repka" najezim se. Odakle vam ta glupa rec?!
(alex, 03. septembar 2019 17:21)

Pokupili klinci u školi, to je sad moderno... bukvalno znaš da osoba nema više od 14 godina kad to napise.

facts

pre 4 godine

Zadnja 2 igrača koji su imali 10+ skokova na 1 meču SP protiv SAD:
2010 Ersan Ilyasova (11, Turska 64:81 u finalu)
2019 Ersan Ilyasova (14, Turska 92:93)
Zadnja 3 meča na SP u kojima je SAD igrala produžetke:
1990 103:95 Grčka i 107:105 Porto Riko (za 3. mesto)
2019 93:92 Turska
Zadnji put kada je SAD igrala produžetke na SP, Jugoslavija je pobedila SAD (99:91) i osvojila zlatnu medalju (92:75 SSSR, SP 1990).
Zadnja 2 meča SAD na SP koji su se završili sa 1 poenom razlike:
1990 79:78 Australija
2019 93:92 Turska
SAD su imale šut iz igre od samo 35.1% (27/77), što je njihov najgori % šuta iz igre na 1 meču SP u 21. veku.
To je 2. meč selekcije SAD sa NBA igračima u kojima je meč završen sa 1 poenom razlike:
2010 86:85 Španija (prijateljski meč)
2019 93:92 Turska (SP)
Zadnja 2 puta u kojima su se 2 meča završila sa 1 poenom razlike i 1 meč sa 2 poena razlike u jednom danu na SP:
14.10.1978: SAD 96:94 Kanada (za 5. mesto), Brazil 86:85 Italija (za 3. mesto) i Jugoslavija 82:81 SSSR (za zlatnu medalju)
3.9.2019: Brazil 79:78 Grčka, Dominikanska Republika 70:68 Nemačka i SAD 93:92 Turska

Pozdrav.

$$$

pre 4 godine

To je jos jedan dokaz da MVP titula u NBA ne znaci nista osim da je neko uspeo da nabije statistiku igrajuci veliki broj nebitnih utakmica u kojima se ne igra odbrana. Ozbiljan igrac mora imati neku jedinstvenost i neki "vic" u igri kao nas Jokic. Molim bobuljicave klince koji se loze na NBA da mi ne odgovaraju.
(Ljubitelj basketa, 3. septembar 2019 17:32)

U kojoj ligi igra Jokic?

Milan

pre 4 godine

Znaci ljudi ako ga ne osvojimo ove godine necemo nikad, kakve Amerike Kanade picke materine jedino mi i Litvanija sve ostalo zbirstina. Srbija do pobede

Komša

pre 4 godine

Nisu ovi Ameri uopste loši.Kao i uvek neuigrani u ovoj fazi takmičenja.
Oni i kada stradaju retko to bude u finalu ,nego ih neko skalamota na brzaka u ranijim fazama jer ne odustaju od tempiranja forme za finale a ovi se ne mangupiraju kao neki pre njih ,deluju malo ozbiljnije - nece napraviti grešku.
Mozda uticaj trenera.
Nekako bih vise voleo da su opusteni pa da ih pokupi Mile s kombajnom u cetvrtfinalu ali teško.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Ja sam pre jedno mesec dana na odustajanje od SP Hardena napisao komentar da ćemo dobiti novog svetskog prvaka u košarci.Dobio sam krš minusa!Ne zaboravite da je Turska možda 5 reprezentacija po kvalitetu.Iznad nje je Srbija,Francuska,Španija,Litvanija...Opet kažem dobicemo novog svetskog prvaka.Ako hoće nešto Voša moraju poslati nešto bolje!!!

$$$

pre 4 godine

Auuu... Ovi kao da su se takmičili ko će biti lošiji... Užas. Stvarno su ovi ameri bez nekolicine zvezda najobičniji prosek.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (MarcoPolo, 3. septembar 2019 16:55)

Nekolicine?

Curry / Lillard
Harden / Klay
Leonard / George
Durant / LBJ / Griffin
Davis

A tu su jos: Irving, Westbrook, McCollum, Beal, Harris, Green, Kuzma, Love, Drummond...

PihtijaTheGreat

pre 4 godine

Da su Turci pobedili, Djordjevic bi sutra izgubio od Italije, hahahaha
(Mikii, 03. septembar 2019 16:55)

naravno, kukavicki mentalitet
(Dnevna doza tetoviranog srbende sa pivskim stomakom, 03. septembar 2019 17:21)

Kad je to Djordjevic namerno izgubio utakmicu? Ja ne znam sa koje planete ste pali i koliko imate godina, ali ako to kazete u prisustvu nekog malo starijeg, mozete vrlo lako da dobijete par vaspitnih.

Nex- Las Vegas

pre 4 godine

Opeglace nas americka repka makar 10-15 razlike, zivi bili pa videli...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Trampe Srbendo, 3. septembar 2019 20:48)

Nema sanse. Pratim NBA svaku svaku utakmicu al to sad nije ni bitno. Imaju Walker-a, Tatum-a, Barns-a i Mitchel-a. Plumle je panjina - role play kao i u Denveru, ali to nema veze, posto cela ekipa ne igra kao ekipa kao tim. Imali su srece danas, a garantujem da bi ova Turska od nas izgubila najmanje 13-15 razlike. Naaravno daj Boze da stignemo do finala da vidis kako radi meatgrinder... a ako ne javi se kad dodjes u Vegas, samo kazi bouncerima u MGM da trazis Nesu

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Po pravilu svaka sampionska ekipa tokom turnira odigra jedan los mec
(ElHombre,03.septembar 2019 17:05)
Navedi mi jednog šampiona iz ove “šampionske” ekipe??!!??

basketball reference

pre 4 godine

Au kakve su tarabe Tejtum i Mičel...Budućnost USA tima je "svetla" ako se budu oslanjali na pomenuti dvojac.

Zasluzena pobeda Amera, Turci su uspeli da promase 4 bacanja zaredom?!

Sve u svemu, ubeđen sam da dobijamo Amerikance, ne vidim ko će tu da sačuva Jokaru.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Smejurija su i ovi što hvale ovaj tim Amerike.Pa od Turske su jače bar 5 reprezentacija iz Evrope.Srbija,Španija,Francuska,Litvanija pa i Italija...Smejurija je ovaj sastav Amerike!

veljko

pre 4 godine

I mi smo igrali sa C selekcijom na evropskom. Pa se sad Slovenci junace ko da su prvaci svemira. Nema veze ko igra nismo mi birali ko ce igrati za njih.... Bitna je boja medalje... SRBIJA

Robert

pre 4 godine

Što nam je ovoliko čudno, pa čak i boli što su se Turci uplašili pobede? Pa, to je kao kad, recimo, Berdih igra protiv Novaka. Dešavalo se ponekad da ga "pritegne", ima sve u svojim rukama i bude blizu pobede, a na kraju se raspadne i izgubi. Jedenostavno, velike ekipe i igrači imaju glavu i znaju da se izbore sa pritiskom i da se iščupaju i kad je mnogo gusto.

HrvaCki, i ovi ostali te neke "svoje" jezike...

pre 4 godine

(TeoNeHteoMoram, 3. septembar 2019 17:44)

Idi proveri nam kojim pismom su pisali Zvonimir, Zrinski, Tomilsav i Jelačić... pa se vrati da nam javiš.

PISMOM, da tvoj tisućljetnji genij ne permutuje to u jezik...

A kad ovo proveriš onda ćemo o jeziku...

I o tome da kad budu američki, australijski, austrijski, komlumbijski ili brazilski jezik onda i vi možete imati:

DEJAN

pre 4 godine

Voleo bih da mi neko prokomentariše mogućnost da Amerikanci ne prođu sledeću rundu jer bi mogli izgubiti i od Grčke i od Brazila u novoformiranoj grupi

detektiv kokni kol

pre 4 godine

Prolaze Ameri rešeto dok dođu do nas. Kenguri, Francuzi, Grci, redom mogu da ih fino oznoje. Turci dobro guraju, i ako je tek grupa, ladovina su. ne mora znači.

Znam samo da će ih linija Jokara/Beli/Milutinov/Bobi tako urnisati dole da će američkoj đeci na koledžima puštati centarsku kliniku i odvaljivanje.

Zorowitzki

pre 4 godine

Zonska odbrana i nema ih nigde. Bitno da na klupi imaju 2 "najbolja trenera" trenutno, koji ne znaju sta ih je snaslo. Smejurija, ima da ih oderemo

Kayser Soze

pre 4 godine

Ovo je školski primer straha. Imali su ih. Amaterske greške, loše pravljeni faul za tri poena i mnogo promašenih slobodnih bacanja kada se lomilo. Amerikanci skroz neuigrani.

Salle

pre 4 godine

E da mi je neko rekao da ću ikada za Turke da navijam i još i da se iznerviram ovoliko...
(čoveče!, 3. septembar 2019 17:06)
Ja ne mogu da verujem da je neko za Turke navijao. Pa kao da se ne sećate polufinala i njihove pobede u poslednjoj sekundi nakon gaženja auta....e moji Srbi...
Za Amere, loše drugo poluvreme, raspali su se. Jedino cenim kako imaju tradicionalne brojeve na dresovima od 4 do 15.

Tanja

pre 4 godine

Odlična je utakmica, žao mi je što nisam odgledala celu! Uhvatila sam sebe kako u jednom momentu zdušno navijam za Tursku, žao mi je što nisu pobedili!
Zanima me ko je iz RTS-a odlučio da pusti Strajnića na ovo prvenstvo?! Čovek je takav diletant da je to nemoguće!!! Sve vreme ponavlja stvari koje je rekao pa tako celu utakmicu slušamo jedno te isto, već u I četvrtini je počeo da bogorada i kuka i maltene upisao Amerikancima pobedu i stalno potencirao kako su nepobedivi i ovakvi i onakvi, aman čoveče prenosi utakmicu kako treba!!! O tome što ne zna kako se igrači zovu da ne govorim!!!

76er

pre 4 godine

Sad se sve zna USA ide u osmini na Grcku posto je Brazil prvi u grupi. Mogu Grci da ih dobiju ako Janis proradi ove dve utakmice vrlo tanko.
(Dzoni, 03. septembar 2019 18:14)

Nema sta Janis da proradi, on pri Evropskim pravilima i bez NBA (ili grckih, domacih) sudija moze samo da pravi faulove u napadu i korake. Na ovakvim takmicenjima njegov manjak kosarkaskog IQ-a dolazi do izrazaja. Uostalom ako te dobije Brazil sa 37ogodisnjim Varezaom cemu da se nadas?

gracki tip

pre 4 godine

Šta je ovo sve Gregu trebalo?
(Saradnik, 03. septembar 2019 21:58)

Sta je covjek mogao? Da i on odustane nakon silnih otkaza igraca? Ili to ili da prione na posao i spremi ekipu sto bolje moze. Mislim da je ovo veliki izazov za Grega, da pokusa sa ovim D timom, neugranim, poluzainteresovanim i nemotivisanim igracima nesto uradi. Mislim da bi bilo koja medalja za SAD bila uspjeh, ali isto tako mislim da su individualno i dalje najjaci na SP.

zli gli

pre 4 godine

al taj teror da trpe gledaoci koji su gledali prenos na rts2,slusajuci kako Strajnic,turskog igraca Balbaja naziva Balbau...pa to je strasno.sram vas bre bilo..

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Po pravilu sampionska ekipa tokom turnira odigra odigra jedan los mec.
(ElHombre,03.septembar 2019 17:05)
Teši se ujo.Za pola meseca što će se desiti nećeš noćima spavati....

Sve je u glavi

pre 4 godine

Turci u ovih desetak sekundi pokazali sve mane svog mentaliteta. Ko je gledao utakmicu, mogao je jasno da vidi zašto nisu u stanju da bilo šta osvoje van Turske.

Mix

pre 4 godine

Svi koji prate NBA znaju kakvi igraci su se odazvali za reprezentaciju Sad-a i znaju da je itekako moguce igrati sa njima, ako Bog da da dodjemo do finala i da igramo ja bih nama dao vecu sansu sto zbog hemije sto zbog uigranosti.
Nema tu nekih imena osim Kembe koji je exolodirao ove sezone, a i on po meni nije tip koji ce da vodi tim do zlata, to je bukvalno treci tim, a sa njima ako sad ne mozemo onda nikad necemo moci.
Samo da nam bude meka ruka idemo na 20 razlike!

idemo!

pre 4 godine

Od pocetka neizvesnosti sam znala da ce Turci da izgube. Nemaju oni znanja ni mentaliteta da dobiju ovakve utakmice,osim ako im sudija ne ukrade. Amerikanci vise nego prosecni,nasi imaju nikad vece sanse. Oseca se u vazduhu miris zlata ljudi!!!

NY

pre 4 godine

Ovde je u pitanju nekoliko stvari
Ako su amerikanci iz NBA ne znaci da su bogovi.Ipak je ovo C selekcija
Nisu uspeli da se prilagode evropskoj kosarci tj zoni
Navika iz NBA da nema timske igre.Ispucavanje do besvesti i skok
Sa samo 4 pripremne utakmice tesko da mogu nesto da urade

Neshvatljivo sta su turci propustili.Sada mogu da kazem da kada krene drugi krug da ce ameri izgubiti protiv jacih ekipa a predvidjam da ce tesko do finala a mozda i polufinala.Isti sistem igra i Kanada koja ne ide dalje

KARADJORDJE

pre 4 godine

Predrag Strajnic komentator, kosarkaski komentator. Kraj vica.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (HARIS, 3. septembar 2019 17:08)

Tuska ume da pobedi u kosarci,kad nije domacin i kad mu sudije ne poklanjaju pobedu zbog toga.Kraj vica.

Beks

pre 4 godine

Hahhaa Ameri su htjeli jos jednom da obesmisle ovo takmicenje saljuci slabiju ekipu na isto. Ne bi i tako jos jednom pred svijetom pokazali kako se nabolji basket igra u NBA, tamo je lova i najbolji basketasi, a svi ostali su dosta ispod njih
Pa kao "osvajamo svjetsko i sa C timom"...E pa nece moci ove noci. Dobro cete se vi oznojiti da bi stupili na postolje uopste. I drago mi, uh kako mi je drago - jer godinama vec potcjenjujete protivnike.

Molim dezurne likove koji ovuda komentarisu pod parolom "oni uzimaju samo koliko im je potrebno, ne trose se bespotrebno u grupi"...da ne progovaraju! Izraz lica Grega Popovica tokom cijele 4te cetvrtine jasno je pokazivao zabrinutost i nervozu, i te kako je strijepio za krajnji rezultat

Milan Jovanovic

pre 4 godine

@dovlanu Naprotiv, mnogo je bolje da se sretnemo pre finala jer oni finale igraju daleko bolje od svih ostalih utakmica. Tako da im zelim da izgube od nekog, steta sto su se Turci uprpili pred pobedom.

akajea

pre 4 godine

I Jugoslavija je u Indianopolisu gubila od Spanije, Portorika, ne secam se da li jos neku pa su kao 4. Iz grupe otisli dalje i osvojili. Tako da i SAD ako izgubi neki mec ne znaci da ne moze da osvoji. Bolje se ne lozite da ne bude neki hladan tus.

Vladimir123

pre 4 godine

E.da... samo nesto....zasto ceo svet prica kao i mi tipa.....ameri su kao i uvek..dosli u .c.d..z sasstavu?...koga briga koji je sastav????..ti reprezentujes svoju zemlju,koja god da je.ako ameri nisu poslali svoje najbolje znaci da im nije stalo...koga briga?

®Laki

pre 4 godine

Turci, nažalost, nemaju m***.
(subzero, 03. septembar 2019 16:54)

Pa vidiš valjda, igraju evnusi iz harema, ali i takvi zamalo da s.ebu kilave Amere.

Proto ganci

pre 4 godine

Iskreno, Turci su imali domaćinsko suđenje. Dozvoljena im je kontakt igra, a Amerikancima je sviran skoro svaki kontakt. Ipak, ne čuh Popa da je opljačkan.

Programerka

pre 4 godine

USA ne prolazi našu odbranu sa ovom igrom. A neće biti problem ni zatvoriti tu spoljnju liniju, nema tu neke organizacije napada.

Za Turke... jadni Turci, kad nemaju nekog Srbina u timu, pošto im Amer nije pomogao.

Low Key Lyesmith

pre 4 godine

USA, USA, USA!!!
Neka je za jedan, jedini poen, ali drago mi je da su 'Muricans dobili.
@Senad Sjenica, 3. septembar 2019 18:30
Častan Turčin - sjajan primer stilske figure, poznate kao oksimoron... Just saying.

*Nadam se da će komentar biti objavljen u celosti.

sportman

pre 4 godine

Koliko smesni komentari.... ljudi vec otpisuju Amere. Sada ovaj post ima 300+ komentara. Kada USA odvali Srbiju sa 20+ razlike, bice maksimalno 5-6.

očigledno

pre 4 godine

Amerikanci su svoji najveći protivnici, loša hemija i neuigranost ih mogu učiniti i lakim plenom za neku jaču reprezentaciju. Ali što se ovog meča tiče, mora se priznati da su Turci pobedili sami sebe. Glup faul i onda 4 promašena slobodna bacanja za redom. Poklonili su ovu pobedu Amerikancima, koji je nisu nešto ni želeli sudeći po igri...

Kursula

pre 4 godine

jujujuju...ovi su raspad, turci sa jednim krstenim igracem ih umalo pobedise....jujujuju...ovi nede proci do polufinala, kako da ih pobedimo kad ce ispanu ranije....jujujujuju...greota

MarcoPolo

pre 4 godine

4 bacanja i lopta sa strane 9 sekundi do kraja i izgube....
svašta....
(matori, 03. septembar 2019 16:53)

Nije 4 bacanja i lopta sa strane, već 2 bacanja i lopta sa strane posle koje je bio brz faul i još 2 bacanja. Ja ne znam šta si ti gledao prijatelju...

xxx

pre 4 godine

hahahah, tetovirani srbine, stigni ti do finala ;)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)
(Dnevna doza tetoviranog srbende sa pivskim stomakom, 3. septembar 2019 17:17)

Pa, mi i hoćemo ali vi ni kvalifikacije ne ćete proći još 10 god :-)

remax

pre 4 godine

Pozdrav za Srbe iz Filadelfije. Ovde slabo pratimo, ali ocekujemo da osvojimo prvenstvo bez velike muke. Primetio sam da i Srbija ima dobar tim i da je napravljena dobra atmosfera. Voleo bih da se susretnemo u finalu pa da odmerimo snage i pobedi US naravno!
(Filadelfija, 03. septembar 2019 16:45)

Čiji si ti dječko? :))

Smeh

pre 4 godine

@ rd7
Ono kada tvoja reprezentacija učestvuje u letnjoj ligi pa na SP navijaš za SAD. Ako, lepše će biti videti te kako kmečiš kad SAD dožive poraz od mnogo ozbiljnijih reprezentacija od Turske i na kraju da ih mi pošaljemo kući kao 2002. Mada su tada bili kući već.

Јабучило

pre 4 godine

svi u glas promašili četiri bacanja, promašili četiri bacanja... a niko ne vidi da balbaj namerno maši prva dva jer nije bio nameran faul pre toga i da je bilo nečasno uzeti takav poklon od sudija
(Senad Sjenica, 03. septembar 2019 18:30)

Седи, Сенаде, одмори мало.

MilanC

pre 4 godine

Bice Ameri tip top do 1/4 finala. Oni jos traze igru i postave idealne. Nije realno da Pop ima akcije i igru sredjenu kad mu je u 10 dana otkazalo 12 all star igraca. Meni se cini da im je najveci problem nedostatak unutrasnje igre. Dakle nema niti jedan visoki koji ume da zida, da malo skupe odbranu na njemu, odnosno da ih puni penalima. Prosla 2 takmicenja su tu bili i Davis i Kazins, morao si da ih cuvas dole. Ako ja to vidim sigurno i da Ker i Pop vide i da vec prave planove sta im je raditi. Ove prve grupe su totalno nebitne.

cukce

pre 4 godine

Njihove NBA zvezde su pod konstantnom dozom kokaina i ko zna čega još pa su zato masovno svi otkazali učešće.Biće teško ali je ostvariva pobeda nad ovakvim Amerima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bobi Bgd., 3. septembar 2019 19:36)

Zadnje vreme su i na sljivi prepecenici doturili im Bobi, Bogi, Jokara i Beli!

super

pre 4 godine

4 bacanja i lopta sa strane 9 sekundi do kraja i izgube.... 
svašta....
(matori, 03. septembar 2019 16:53)

Nije 4 bacanja i lopta sa strane, nego 2 bacanja i lopta sa strane. Kada su izveli tu loptu dobili su jos dva bacanja.

xxx

pre 4 godine

hahahah, tetovirani srbine, stigni ti do finala ;)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)
(Dnevna doza tetoviranog srbende sa pivskim stomakom, 3. septembar 2019 17:17)

Pa, mi i hoćemo ali vi ni kvalifikacije ne ćete proći još 10 god :-)

ŠTrump

pre 4 godine

Ovo može samo malo da trgne amere. I dalje su prvi favoriti, ali svakako ih može svaka malo bolja ekipa pobediti. Biće interesantno prvenstvo. Može dosta reprezentacija da izgura do kraja, tipa Litvanija, Grčka, Španija, naravno SAD, Srbija, Francuska. Tu je još i Australija, Brazil, Argentina, Italija, ali njima baš treba dosta toga da se poklopi.

Biće tu raznih kalkulacija, ali ako bude manje više po favoritima onda je četvrtfinale tipa:

-Arg - Špa
-SAD - Lit

-Srb-Rus (ili Poljska)
-Grč-Fra

POLUFINALE
Špa-SAD (možda čak i Litvanija)
Srb-Fra

Gledajući ovako bilo bi bolje da SAD izgubi od nekoga i bude drugi u drugoj formiranoj grupi. I tipa ako i mi izgubimo od Španije bilo bi ovako

Arg-Srb
Grč-Lit

Špa-Rus
Sad-Grč

POLUFINALE Srb-Lit i Špa-SAD

b78

pre 4 godine

Upravo odgledao. Dakle sudar jedne solidne ekipe ( Turska ) i jedne grupe ateltsiih gradjana. Ok uigrace se jos, uzimace sledece protivnike ozbiljnije ali njihov limit je njihovo neznanje da ne kazem nesto drugo a to se ne da nadoknaditi. Danas bi protiv svake pismene ekipe izgubili. Turci su bili ok ali nista posebno cak ih ni sut nije isao ne znam kako. Jedino ato su turci tim a ovi.... daj Boze da ovako nastave mi se necemo ni sastati sa njima

Ribolovac66

pre 4 godine

Po svemu do sada vidjenom , a trudio sam se da odgledam vecinu utakmica, jedine ekipe koje mogu da se nadaju da nam udju u 10 razlike su Litvanija i Spanija ( Francuska). Svi ostali ne smeju da prodju bez 20 razlike!!! Amerikanci ce imati problem sa svakom evropskom ekipom do kraja. Idemooo!

Ljubitelj basketa

pre 4 godine

To je jos jedan dokaz da MVP titula u NBA ne znaci nista osim da je neko uspeo da nabije statistiku igrajuci veliki broj nebitnih utakmica u kojima se ne igra odbrana. Ozbiljan igrac mora imati neku jedinstvenost i neki "vic" u igri kao nas Jokic. Molim bobuljicave klince koji se loze na NBA da mi ne odgovaraju.
(Ljubitelj basketa, 3. septembar 2019 17:32)

U kojoj ligi igra Jokic?
($$$, 3. septembar 2019 17:40)

U NBA ligi, mada ne vidim kakve to veze ima sa mojim komentarom. Tacno je da tamo igraju najbolji igraci ali je tacno i da se igra veliki broj nebitnih utakmica. Pretpostavljam da te je to pogodilo ali to je cinjenica.

Nix

pre 4 godine

A čega su se hrvati uplašili pa nisu ni otišli u Kinu!?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vlada, 3. septembar 2019 21:12)

NAS

P.s za redakciju ja sam Nesin brat tu je jos 20 dana i vraca se Vegas

I will do the kuku you will do the lele

pre 4 godine

Za ove sto kazu kako smo i mi igrali egal sa Amerima u Riju, pa nas razbili u finalu, setite se da su tad Ameri konstantno drzali prednost celu utakmicu, nisu kao sad bili u situaciji da igraju produzetke i da budu pred porazom na nekoliko sekundi pred kraj.

Kanidja PG

pre 4 godine

4 bacanja promasit za redom zadnih 10s umjetnost turaka.
Neka neka uzecemo im Srbija nevinost i zlato.
Ako uopste dodju do nas,Litvanci su za njih drim tim.Ostali su sad i bez Tejtuma.
Nikad nismo bili blizi 6 svetskom zlatu.Onaj americki sastav iz 2002 dobio bi ovaj 15+ razlike bez problema.
Kamo im obrva Dejvis,brada Harden,flop Lebron,trip dabl Vestbruk i drustvo...

dovlanu

pre 4 godine

Nisam mogao za turke za navijam. Nikad im necu zaboraviti 2010. Drago mi je sto su namucili amere. A i bolje da se ne sretnemo do finala.

Аспера

pre 4 godine

Znaci ljudi ako ga ne osvojimo ove godine necemo nikad, kakve Amerike Kanade picke materine jedino mi i Litvanija sve ostalo zbirstina. Srbija do pobede
(Milan, 03. septembar 2019 17:10)

Jesibli gledao Australiju i Francusku? Lepo igraju i jaki su na svim pozicijama.

djura

pre 4 godine

gde su oni mozgovi koji su nas ubedjivali da su ameri prejaki...sto je najcrnje, ima i dalje ljudi koji su ubedjeni da ce ameri osvojiti

Poštovalac igre

pre 4 godine

Ako sam za Plamlija mislio da je najgori centar onda je Tuner premašio očekivanja čovek ne zna sa loptom šta će umalo to koštalo u regularnom delu. Ne znam što Brook Lopez ne dobije veću šansu da igra više bi bio korisniji u prvoj postavi. USA ranjiva al" vidno da Pop nije bilo svejedno. Turska ima gubitnički mentalitet. Jednostavno van svog dvorišta nikad neće biti izblizu reprezentacija za neki pretedent. Ključna bacanja ti promašuju evroligaški i NBA igrači Balbay i Osman. Nedopustivo je za njih. Inače odličan utakmica.

yok

pre 4 godine

USA je odlična ekipa na papiru, ali nemaju taj kvalitet da mogu da se sastanu 15 dana pre ovako ozbiljnog takmičenja, tako da mislim da neće imati dovoljno vremena da se uigraju.

драган

pre 4 godine

... a niko ne vidi da balbaj namerno maši prva dva jer nije bio nameran faul pre toga i da je bilo nečasno uzeti takav poklon od sudija
(Senad Sjenica, 03. septembar 2019 18:30)

А полуфинале Светског у Турској, списак нечасних радњи које су Турци урадили да би се докопали финала? Ово је сада за то оно што се зове карма.

Pavle

pre 4 godine

"Mi jači nego 2002 ameri slabiji nego 2002"
Oni jesu slabiji to je istina ali da smo mi jači tu si se ozbiljno izlupetao...vidi se da pratis košarku od skoro...

$$$

pre 4 godine

Nista bas toliko cudno...Posaljes D tim, skupe se par nedelja pred SP, par treninga, par tekmi i kao "lako cemo"...Srbija kad je poslala C tim u kvalifikacije, jedva je otisla na SP...
Na sta su Ameri spali, kad im je back up plej White...A toliko dobrih igraca imaju na toj poziciji...
Bez klasicnog organizatora koji ce da razigra ekipu, bez mnogo cistih sutera...

Lars

pre 4 godine

Au, pa ovi amerikanci su skroz pobedivi. Da su danas naleteli na neku ozbiljniju reprezentaciju, ne bi ni stigli do produzetaka. Krivo mi je jedino sto ce sada skupiti redove i maximalno ozbiljno pripremati naredne utakmice.

Vladimir123

pre 4 godine

Pozzz.prvi put sam ovde.godinama pratim ovaj sajt i ok je..samo jedno pitanje...da li vec godinama unazad koliko pratim sve sportove nasih reprezentativaca.neko moze da mi odgovori nesto....zasto predrag strajnic akp sam dobro napisao UVEK!!!!! Siri depresiju i navija za sve druge osim srbije kao danas za amere protiv turske....ne zelim da ga vredjam ali covek totalno nije za sportskog komentatora
Sta mislite?

Vladimir

pre 4 godine

Loša igra Amerikanaca, neuigranost, nejasna podela odgovornosti i ipak za dlaku niži individualni kvalitet od vrhunskog NBA. Prethodnih godina USA je svim utakmicama davao mnogo poena, a sada protiv prosečnih ekipa Češke i Turske daje 80 za 40 minuta? Turci su pobedili sami sebe, tresli su se od adrenalina i nije bilo nikoga u timu da ih smiri (jedan vrhunski Euroleague igrač u timu bi bio dovoljan). Danas je čak i Slukas promašio za produžetak i, najverovatnije izbacio Grčku iz borbe za medalju. Na žalost, ovi Ameri će verovatno da podignu nivo svoje (individualne igre) i Grcima će biti teško. Moguće je da pobede, ali Adetokumbo mora da napravi jedan korak unapred u svojoj igri, jer jurnjava, pa makar nekog takvog kao Janis, jednostavno ne prija Grčkom timu. U svakom slučaju interesantan dan. Naš tim briljira, i vozi 200 na sat, sutra protiv Italije će biti kritično, bolji smo mnogo, ali su igre u prve dve utakmice bile toliko dobre da se ne zna kako će biti kad nešto počne da štuca (npr. šut za 2 manji od 75% ili za 3 manje od 60% ili ako ne prođe Jokićeva asistencija iza leđa, ili ako Milultinovu ne dozvole alley hoop....

Max

pre 4 godine

Od 269 komentara,9 pripadaju Srbendi! Nije me mrzelo da prebrojim,lik ostavlja komentare i na vesti iz rubrike"Super žena".
(Skvo, 03. septembar 2019 19:49)

To mora da je neko iz redakcije, nema drugo objasnjenje... ne verujem da neko ovoliko po ceo dan bleji na b92 a u velikom broju slucajeva njegov komentar je prvi na vesti.

T- zex

pre 4 godine

Vidim ovde sve strucnjaci . Ja ne znam puno o kosarci ali verujem u nase momke i Saleta da ce dati sve od sebe . A po meni to je i najvaznije. Dokle cemo stici..
pa videcmo . Ja mislim na vrh.

nik

pre 4 godine

Strajinic bog matematike. Evo ga prenosi Trusku i SAD i kaze prvo "greska iskusnog 35ogodisnjeg turskog asa Iljasove", u sledecem napadu kaze "dobar potez najstarijeg Turskog igraca 34godisnjeg Erdena"

Iljasova ima 32, Erden 33 god inace.

Pozdrav za sve fanove RTSove sportske redakcije

anonimus

pre 4 godine

ovo SP je istorijska sansa za sve jace rep da se dokopaju zlata jer ovakva Amerika je pobediva.samo da odigramo ozbiljno di njih i zlato ide u Srbiju.

MarcoPolo

pre 4 godine

Auuu... Ovi kao da su se takmičili ko će biti lošiji... Užas. Stvarno su ovi ameri bez nekolicine zvezda najobičniji prosek.

Nijah

pre 4 godine

Ne mogu da verujem, imali su 4 slobodna bacanja, 1 poen prednosti i 8.4 sekunde do kraja i izgubili. Bas steta, Turci bas sam igrali dobro!!!

Rozenkranc

pre 4 godine

Ja nemam reči za ove Turke, I sad bih voleo da izgube od Češke i ispadnu, ali baš bih voleo...
Da su pobedili, Amerikancima bi bilo zaguljeno i da prođu u 1/4, jer bi morali da pobede Brazil, i Grke, koji sad pošto su izgubili od Brazila, moraju da dobiju USA, ili ispadaju najverovatnije...
Ta grupa bi baš bila ludilo...

I donja je super, Francuzi, Litvanija, Australija, jedan otpada...
Gornje su boza, Argentina i Rusi ili Venecuela i Poljska...
Naša može da bude zeznuta, ako dozvolimo iznenađenje protiv Italije, valjda nećemo, tu su Španija i Portoriko, svaki poraz, takoreći znači ispadanje...

Pos vemu viđenom, i po imenima, i po igri, daleko smo najbolji, ne baš da svaku deremo, ali ne bi smeli ni od koga da izgubimo, samo koncentrisano i naša igra...

A ako se sretnemo sa Amerima, po meni, mi smo favoriti, mada Amerima će biti teško u svim utakmicama nadalje...

Asse

pre 4 godine

Polako,ovo samo pokazuje da su sve ekipe na prventsvu pobedive pa I nasa,amerikanci ce sigurno biti sve bolji kako turnir odmice ali naravno ako se negde sretnemo imamo mnogo bolje sanse nego prethodnih godina.Nama je utakmica protiv italije najbitnija I tu je potrebna maksimalna ozboljnost.

super

pre 4 godine

Turci više nego providno predali dobijenu utakmicu sa 4 očigledno namerna promašena bacanja niskih igrača koji ih dobro izvode inače. 
Ipak će lakše sa Brazilom nego život/smrt sa Grcima. 
Utakmica koja nam je dosta pokazala - ovih Amera niko ne treba da se boji, previše prosečnih igrača u timu. 

Saridža realno poslao Popa u penziju.
(veverac, 03. septembar 2019 16:55)


Igrace i protiv Brazila i protiv Grcke jer se posle prve grupne faze formira nova grupa od cetiri tima. U toj grupi ce najverovatnije biti Grci, Brazilci, Amerikanci i Turci.

ivan

pre 4 godine

Turci ako se psihički izvuku posle ovog meča svaka im čast a kako su ovo izgubili mislim da nije do sad vidjeno na nekom takmičenju, bukvalno su sami sebe pobedili.
Amerikanci realno nemaju pojma nista posebno da im nema Kembe gubili bi od svakog...

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

naravno,kukavicki mentalitet
(Dnevna doza tetoviranog srbende sa pivskim stomakom,03.septembar 2019 17:21)
Pozdravili te Mađari!

NY

pre 4 godine

@Dnevna doza tetoviranog srbende sa pivskim stomakom, 3. septembar 2019 17:17)

Sada si Bodibond izmenio malo ime.Od Dnevne doze prosecnog srbina do ove.Nisi ni malo interesantan a i komentari su ti na nivou deteta od 10 godina

fenomen

pre 4 godine

Pomagajte. Kao i vecina na sajtu igram igricu virtuelni selektor. Prvih par dana sam pratio ranglistu i bodove ulazeci na ovaj nacin mindobasket- stigao je virtuelni selektor pa u tom clanku sam kliknuo na link "virtuelni selektor" i ulazio unutra. E sad vise nema tog clanka pod mundobasket ustvari ne mogu ga nigde naci. Pomozite i recitr kako. Pozdtav

Иван Грозни

pre 4 godine

Kad procitam to vase "repka" najezim se. Odakle vam ta glupa rec?!
(alex, 03. septembar 2019 17:21)

Iz hrvatskog jezika.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (TeoNeHteoMoram, 3. septembar 2019 17:44)

А текма?

Raspad

pre 4 godine

svi u glas promašili četiri bacanja, promašili četiri bacanja... a niko ne vidi da balbaj namerno maši prva dva jer nije bio nameran faul pre toga i da je bilo nečasno uzeti takav poklon od sudija
(Senad Sjenica, 3. septembar 2019 18:30)

Ha, ha, ha, a faca dok promašuje bacanja kao da je progutao žabu.

duledudule

pre 4 godine

Kakva je ono dva slobodna bacanja izveo Balbaj. Ja gore izvedena bacanja u životu nisam video...
(ja, 03. septembar 2019 21:13)
kako.kad smo mi kao klinci u bloku igrali ćoškare,tj moras da pogodis ivičnjak da ti se vrati lopta u ruke, tako je on gadjao prvi obruč

Heisenberg

pre 4 godine

Ljudi, sve je moguće na turniru. Samo bez mnogo loženja i nipodaštavanja drugih protivnika na osnovu prve dve utakmice.

Skoncentrisano i mi navijači sa navijanjem i komentarima, a naši samo neka idu utakmicu po utakmicu što i ne sumnjam da će ići.

U pobedi se ne ponesi, u porazu se ne ponizi.

76er

pre 4 godine

A полуфинале Светског у Турској, списак нечасних радњи које су Турци урадили да би се докопали финала? Ово је сада за то оно што се зове карма.
(драган, 03. septembar 2019 22:26)

Jaka mi karma, izgubili utakmicu u grupi. Ono sto su oni nama napravili tada ne moze se ni komentarisati.

super

pre 4 godine

Ne znam da li Strajnić vrši prenos iz studija ili Kine? Ako je iz Kine žali bože načenih dolara.
(Carli, 03. septembar 2019 18:52)

Iz studija. U Kini su Sarenac i Denda.

SakaKV

pre 4 godine

Senad Sjenica, 03. septembar 2019 18:30)

Eno ga Ašik jos juri ono povredjeno oko po hali. Ne bi Turci nečasne radnje radili, aman taman posla. I onaj priznao da je celom nogom u aut zgazio. Castan Turčin Senade!!!

glisa

pre 4 godine

Stevan...da,zato sto si ti genije a neko ko maze repka ili milka nije normalan jer je to strasno bitna stvar koji sleng koristis.seljak,pusti tastaturu,uzmi lopatu i nazad na njivu.

дрганд

pre 4 godine

Хаха, да виде мало Амери као се игра у Европи (ако и Турску рачунамо у Европу). Краду се лопте, бију су тројке али и противници.

asi

pre 4 godine

Prvi put navijam za Turke i oni promase 4 slobodna bacanja i ne iskoriste poslednji napad. Da su igrali u Turskoj, sve to bi iskoristili. Neverovatno koliko je lazna ona njihova medalja iz 2010. U svakom slucaju, dokazali su da moze sa USA da se igra, a ako su oni egal igrali, mi cemo uspeti da prelomimo kljucne trenutke ubeđen sam

mrs tamo

pre 4 godine

Balbaj kao krava koja da 30 litara mleka i ritne se nogom i sve prospe, ono je sramota kako je covek sutnuo dva slobodna bacanja, onaj posle njega bar ima opravdanje da ga je stigao umor jer je covek igrao non stop...

NBA

pre 4 godine

za ove amere petorka
birca/simon/gagic+ekonom+fizioterapeut i to je to
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kursula, 3. septembar 2019 17:28)
A zasto potcenjujete nase igrace ekonoma i fizioterapeute,pa Birca i Simon su bolji od 80% igraca na svojim pozicijama na celom turniru a o ekonomu i fizioterapeutima da ne govorim,jedino taj Gagic sto jes,jes...

VladaNS

pre 4 godine

Tesko da ce ameri nesto da urade na SP, ovo je mozda 4-5 americka ekipa po kvalitetu, ako je i toliko. Medjutim, nama hvale ovakve utakmice, sa vise zara, mi jesmo mnogo jaki, ali u ovakvim utakmicama se dize forma, samo da se ne opuste. Sta reci za turke imali su dobijenu utakmicu, 4 slobdna i lopta sa strane, neverovatno sta su propustili.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (helm, 3. septembar 2019 17:41)

Deluju više kao 6-7. ekipa po imenima, ali još veći je problem što su se okupili opet prekasno. Mislim da bi sa 10. timom bolje igrali da su bili barem mesec dana na okupu. Tako smo ih pobedili i 2002. godine, okupili se 10 dana pre prvenstva i nisu mogli da se sastave, tri utakmice su tad izgubili.

$$$

pre 4 godine

Kada se igra odbrana,kada ti protivnik "udje u meso" onda ovi "superstarovi" iz SAD-a(Kemba,Mičel,Tejtum...)izgledaju komično i NIKO OD OVIH IGRAČA KOJI SU SADA U KINI NE BI DOMINIRAO U EURO LIGI,NIKO!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (goran, 3. septembar 2019 17:37)

Dobro da Ameri nisu zvali Larkina...Koji je pokidao Evroligu i tursko prvenstvo...

biće bolje

pre 4 godine

Ovakvi amerikanci neće stići do finala, moraće da dovedu najbolje što imaju da bi uzeli zlato. Treba ovde očekivati zlato, pa naš tim bi mogao egal da odigra sa najboljim američkim timom.

laki

pre 4 godine

na poslednjem sutu za tri, Amerikanac ( ne znam tacno koji) je bacio i ispruzio nogu na desnu stranu , tacno mu je turcin tu prosao ... faul...

onako

pre 4 godine

@veverac
Poenta je?
Igraće i sa Brazilom a i drugom ekipom iz te grupe Grčka/N Zeland. Imali bi Turci pobedu više i veće šanse za prolazak, ovako teško.
Jasnije malo?

Ratko

pre 4 godine

Grci sa Janisom sada moraju dobiti Ameriku kako bi isli u 8.. ja tu ocekujem prvi njihov poraz.. U slucaju kruga Grcke, Brazila i Amera svako bi mogao ispasti.. a zatim u četvrtfinalu Ameri potencijalno idu na Litvaniju, Australiju ili Francusku. Tako da po svemu sudeći nećemo ni igrati sa njima.

Winner

pre 4 godine

Dva utiska meca: Amerikanci su pobediv tim, ne mogu se podceniti nikako ali su solidan tim u rangu Australije, Litvanije... Drugi utisak je zasto Strajnic da prenosi ovaj mec, kad kaze covek laki poeni za Harisa ne bi me cudilo da misli na Dzinovica koliko poznaje kosarku!

Gandra Šajkaš

pre 4 godine

Kad procitam to vase "repka" najezim se. Odakle vam ta glupa rec?!
(alex, 03. septembar 2019 )

Bolji je naziv repstacija
(Ljubinko Drulovic, 03. septembar 2019 

prvo je sleng za kockaste,drugo koriste bosanci...
inace zao mi turaka,bas su se uplasili,a ameri nista posebno

matori

pre 4 godine

@(super, 03. septembar 2019 17:27)
@(MarcoPolo, 03. septembar 2019 17:37)

u pravu ste...
ali kada sam pisao komentar odmah posle utakmice nisam i dalje mogao da verujem šta sam video... suviše uzbuđen...

Gambeet

pre 4 godine

Ne treba nikada potcenjivati Amerikance, ali još manje bojati se i ustručavati pred ovakvim njihovim sastavom. Za sada ne vidim njihovog lidera na parketu, iako Kemba pretenduje to da bude i svakako jeste najbolji igrač ove njihove reprezentacije. Međutim, govorimo o momku koji ima tek 10-ak mečeva u plejofu u svojoj karijeri i 3 pobede u istom ako se ne varam. Polufinale istog nikada nije video. Da, svih ovih godina je vodio raspali Šarlot i borio se do poslednjeg atoma snage, ali ipak nije mogao ništa da učini i to na, svi dobro znamo, znatno slabijem Istoku. Fenomenalan igrač, koji može i 60 poena da zabije, ali ne i konstantan (odlika svih velikih šampiona) kao najbolji njihovi igrači, tu naročito mislim na šut, ali svakako njihov najveći adut na ovom šampionatu, s pravom. Mičel nekako zbunjen na parketu, takođe sklon oscilacijama, neubedljiv i neodlučan kao protiv Hjustona u ovogodišnjem plejofu. Kod ovog njihovog sastava ja se više plašim Midltona ili Herisa, ili ne daj Bože onog ludog Bruka Lopeza da ne saspu 6-7 trojki iz čista mira, a u stanju su, onda kad im bude najpotrebnije, toga se treba paziti i nekako im umiriti taj ofanzivni skok, tada im se može parirati i uzeti skalp. Sada nemaju jednu igračinu kao što je Durent, za koga znaš da kada se uozbilji da će ti isporučiti laganih 30 poena, a ako pritreba i više. On je ubio Boga u nama na prošlim OI, preko ruke (bilo centar bilo niži naš igrač), iz driblinga, prosto šta pomisli je u stanju dečko i da sprovede na parketu i ode razlika. Slično i na SP kad su nas Irving i Harden uhvatili u mašinu. Ovde toga neće biti, zato samo staloženo i meč po meč. Sutra Italijani, pustimo Amere da gledaju svoje dvorište, mi svoje, pa ako dođe do tog željno iščekivanog susreta da pružimo najbolju partiju na prvenstvu i nateramo ih da na OI dođu u najjačem sastavu. Idemo Orlovi, do zlata!!!

Bageri

pre 4 godine

Teško će ovi ameri proći u četvrtfinale. Još im se i Tejtum povredio.
Igraće oni bolje, ali će i ostale ekipe igrati.
SAD/Grčka/Brazil će imati mnogo problema u četvrtfinalu protiv Francuska/Litvanija/Australija.

Scania 164l 580v

pre 4 godine

Da l je moguce da ljudi promase 4 bacanja zaredom? Celu utakmicu trcis kao konj i na kraju na tako glup nacin izgubis.Lepo kaze komentator : Sami sebe pobedili.

Beograd

pre 4 godine

Sjajan mec. Turci su se uplasili pobede. Sami zavrsetak meca oni ladno mase cetiri slobodna bacanja.Sa tim poenima su imali pobedu. Amerikanci nista posebno.

Аспера

pre 4 godine

ozda je jos rano pricati ali na osnovu nekih pripremnih utakmica, prva dva kola i sastavu reprezentacija mislim da smo mi i Litvanci najvise pokazali. Litvanci su odlicna ekipa, popunjena na svim mestima i odlicno izbalansirana gde se tacno zna ko sta radi. Amerikanci igraci potpuno robotizovani i ne znaju da igraju van nekog sablona i na terenu mi svi deluju isto osim Kembe Vokera donekle. Atetokumpo igra siledzijsku kosarku koja kod ozbiljnijih ekipa ne prolazi. To je jos jedan dokaz da MVP titula u NBA ne znaci nista osim da je neko uspeo da nabije statistiku igrajuci veliki broj nebitnih utakmica u kojima se ne igra odbrana. Ozbiljan igrac mora imati neku jedinstvenost i neki "vic" u igri kao nas Jokic. Molim bobuljicave klince koji se loze na NBA da mi ne odgovaraju.
(Ljubitelj basketa, 03. septembar 2019 17:32)

Ima jos jedna razlika koju ljudi zaboravljaju. NBA teren je metar siri i kada odbrana pridje igracima na trojci ostaje mnogo vise mesta da fizicki dominantan igrac igra 1 na 1 ispod kosa. Na fibinom terenu je lakse skupiti odbranu.

Jokara1

pre 4 godine

Za ove sto kazu kako smo i mi igrali egal sa Amerima u Riju, pa nas razbili u finalu, setite se da su tad Ameri konstantno drzali prednost celu utakmicu, nisu kao sad bili u situaciji da igraju produzetke i da budu pred porazom na nekoliko sekundi pred kraj.
(I will do the kuku you will do the lele, 3. septembar 2019 23:01)
Uporedi taj iz Ria i ovaj.Cisto podsecanje tima protiv koga smo igrali egal do kraja: : Carmelo Anthony (New York Knicks/Syracuse); Harrison Barnes (Golden State Warriors/North Carolina); Jimmy Butler (Chicago Bulls/Marquette); DeMarcus Cousins (Sacramento Kings/Kentucky); DeMar DeRozan (Toronto Raptors/USC); Kevin Durant (Oklahoma City Thunder/Texas); Paul George (Indiana Pacers/Fresno State); Draymond Green (Golden State Warriors/Michigan State); Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers/Duke); DeAndre Jordan (Los Angeles Clippers/Texas A&M); Kyle Lowry (Toronto Raptors/Villanova); and Klay Thompson (Golden State Warriors/Washington State).

x

pre 4 godine

Realno se vise bojim Grka nego Amera..
(Protiv sistema, 03. septembar 2019 17:05)

Kojih Grka? Ovih što oh isprašio Brazil?
Najveći favoriti su i dalje Amerikanci.
Posle toga mi I Španci.

*profesor*

pre 4 godine

Za ove sto kazu kako smo i mi igrali egal sa Amerima u Riju, pa nas razbili u finalu, setite se da su tad Ameri konstantno drzali prednost celu utakmicu, nisu kao sad bili u situaciji da igraju produzetke i da budu pred porazom na nekoliko sekundi pred kraj.
(I will do the kuku you will do the lele, 03. septembar 2019 23:01)

Takodje, seti se i ti ko je tada igrao za ekipu Amerike i uporedi sa ovim sad. Mnogo je teze protiv one ekipe doci na sut za produzetak, nego od ove izgubiti u produzetku. Neuporedivo teze.