Košarka 95

Ponedeljak, 02.09.2019.

16:54

Đorđević: Kakva je korist nama od ovakvih mečeva? VIDEO

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je njegova ekipa u meču protiv Filipina imala dobar pristup.

Ðorðeviæ: Kakva je korist nama od ovakvih meèeva? VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

95 Komentari

Sortiraj po:

Лепи Цане

pre 4 godine

Једина корист је што ће нам у последњем колу у групи бити довољан и нерешен резултат са Италијанима да останемо први...

Иван Грозни

pre 4 godine

Мислим да већина није разумела шта је селектор хтео да каже. Наравно да на СП треба да играју репрезентације са свих континената. Проблем је у томе што је број учесника повећан са 24 на 32 и тиме је погоршан квалитет. У неким коментарима погрешно се наводе примери са СП у фудбалу и ЛШ. На СП у фудбалу јако се тешко квалификовати. Тешко се квалификовати и у ЛШ, посебно када се игра од првог кола. На СП у фудбалу буде неколико убедљивих победа, али нема у свакој групи и у сваком колу утакмица где неко побеђује пет или шест разлике. У нокаут фази велики број утакмица одлучује се у продужецима или после пенала.

msb

pre 4 godine

Filipini... 100 miliona stanovnika i OGROMNA kosarkaska tradicija. Kosarka je apsolutno najpopularniji sport u zemlji. Oni igraju kosarku jos od 1898. godine. Na olimpijskim igrama 1948. godine su postali prva reprezentacija na svetu koja je postigla preko 100 poena u pobedi 102:30 protiv Iraka. Na SP u Manili 1978. SFRJ (Kica i Praja) su ih pobedili sa samo 16 poena razlike 117:101. Ne sumnjam da ce se opraviti i kad-tad nam se osvetiti za ovo. Ja nesto ne vidim naslednike ove generacije medju mladjima. Nadam se da se varam.
https://www.philstar.com/sports/2016/03/22/1565867/why-filipinos-love-basketball

Stevan

pre 4 godine

Ljudi, ovo prvenstvo je veoma jako. Druga stvar je što smo mi prejaki, pa nam drugi izgledaju slabi.Na ovom prvenstvu igraju dva najbolja igrača sveta!! Naš tim bi ladno igrao finale NBA kada bo se igralo po FIBA pravilima.
(Deki, 2. septembar 2019 19:50)

Dva najbolja igraca sveta- Janis i Jokic?

Bageri

pre 4 godine

Ovo je bila dobra trening utakmica, jer smo vežbali 'asistenciju od parket', koja nam je u pripremnim utakmicama veoma falila.
Treba nam taj pas, posebno ka centrima.

Obostrana korist

pre 4 godine

Za Filipine korist jer su nešto naučili, i za Srbiju korist jer nije poražena od neke ravnopravne ekipe kojih ima nekoliko.

stefan

pre 4 godine

Treba biti objektivan i dozvoliti da se takmici vise evrooskih timova jer su kvalitetniji... I smanjiti broj reprezentacija 32 je zaista mnogo

olo

pre 4 godine

Koliko filozofa, a da nisu ni pročitali tekst. Čovek je lepo rekao. Što da grupa ima ocigledne pobednike? Neka svaka grupa ima jakog nosioca i timove u skladu sa njime, a ne ovo. Mi i IT samaramo sve i prodjemo. Jedino što je neočekivano je povreda...

bskfan

pre 4 godine

Ja imam veci problem sa kvalifikacijama nego sa ovakvim protivnicima. Kada bi na SP-u bile sve najjace reprezentacije mnoge dobre ekipe bi se kuci vratile vec posle nedelju dana a to svakako ne bi bilo srecno resenje. Kao sto rece jedan pametan covek "za sve postoji resenje, samo ga treba pronaci". Kad smo vec znali sa kim se sastajemo, mogli smo da smanjimo broj pripremnih utakmica i da ove dve utakmice iskoristimo za uigravanje. Mada ni ovako nije lose, turnir se otvori bez velikog pritiska, igraci iskoriste sansu da se opuste, malo bolje upoznaju, nameste sut i da se spreme psihicki za drugi krug i onda za eliminacioni deo. Veliki timovi su jaki ne samo zbog svog kvaliteta vec i zbog toga sto ih se protivnici plase; mi treba tome da tezimo, da pobede koristimo za stvaranje pobednickog mentaliteta i za uterivanje straha u kosti protivnicima.

satelit

pre 4 godine

Gospodine selektore,za dva dana Italija,pa cemo vas videti na delu,Vas Aleksandre! Strpite se gospodine,nece vise biti lakih protivnika

4k4.Dex

pre 4 godine

Mi nemamo nikakvu korist ali ovde je korist nebitna nisu ovi pripreme. Mora da se i gra i to je to. Nek sluzi kao probna utakmica isprobajte nesto i to je to. Kad promene sistem gledacemo i drugo poluvreme ;)

Strucnjak

pre 4 godine

Ne sviđa mi se ta izjava, malo ponižavajuća za Filipine. To kao Ameri da kazu kakve korisi mi imamo igranja ikako kad u finalima pobjedimo 30'ak razlike. Tako Sale, ne foliraj se, kad su nas ameri u dva finala tukli tih nekih 30'ak razlike. Malo skromnosti nebi skodilo, ali on je takav tip. Moje mišljenje samo, pre nego sto pocnete da lupate minuse.

Deki

pre 4 godine

Ljudi, ovo prvenstvo je veoma jako. Druga stvar je što smo mi prejaki, pa nam drugi izgledaju slabi.Na ovom prvenstvu igraju dva najbolja igrača sveta!! Naš tim bi ladno igrao finale NBA kada bo se igralo po FIBA pravilima.

plavac

pre 4 godine

ovo je direktan komentar na onaj nesportski onog klempavog što je hteo guduru sa turnira da izbaci,i ovom izjavom štiti igrača i pritisak je na sudijama.svi veliki treneri to rade,štite svoju ekipu,čitajte izjave popa,džeksona,sloana,keja,fergusona,murinja...

vukasin

pre 4 godine

Mislim da je Sale aludirao na nacin kako su se desavale kvalifikacije ove godine. jednostavno ovo nije prvenstvo sa najboljim timovima i aktuelni sampion evrope nije izborio ucesce.
Druga stvar zasto je komentarisao ovo je jer je lako moglo da dodje do povrede a to definitivno nikome ne treba, ni nama ni njima

drmr

pre 4 godine

Pa sta da kazu Ameri onda? U finalu svakog takmicenja osure i nas i svakog po 40 razlike. Znaci ne u prvom kolu sa š ekipama, nego u finalu. Pa sad oni treba da kazu sto ostali igraju? Svasta. Koliko primitivan komentar. Cuti i igraj.

EdwardNigma

pre 4 godine

Eee ja mislim da Saletove roze naocare govore sve..ima da ih razbijemo sve do kraja!!! Samo nastavite tako i nema zime..ako mozes nekog da pobedis 50razlike treba da ga pobedis sa 70.. sve naj momci i samo napred do zlatne medalje, zasluzujete je!!!

Hrabri krojac

pre 4 godine

Ovaj put se slazem sa Djordjevicem. Pa Amerikanci dok su bili za 3 koplja iznad svih, nisu ni slali A tim nego koledz selekciju. Svrha sporta je nada u pobedu i borba. A prvi tim su poslali tek kad su koledz igraci poceli da gube. Ja ne znam kako ce na popularizaciju kosarke na Filipinima da utice to sto ih je Evroski vicesampion dobio sa 50 razlike? Hoce li neki Filipinac danas posle ove utakmice da pocne da trenira kosarku? Kod nas su klici pocinjali da treniraju tek nakon nekih nasih uspeha pa bilo kakvi oni da su bili. Danas nam je par faulova svirano, cini mi se iz sazaljenja prema Filipincima. I nasima bilo zao pa se nisu ni bunili. To nije sport.

Sale

pre 4 godine

Js u pravu kakva korist i Filipincima .Mnogo vece koristi bi imali ako ni njihova reprezentscija imala neke prijatrljske meceve tokom godine sa nekim slabijim ekipama .Il recimo sa nasom reprezentscijom sastsvljenom od igraca iz Kls il tako nesto .Ovo nikako ne koristi njima jer su daleko od ovih nasih igraca ,i do tog nivos se dolazi postepeno .Nama takodje ovo je samo utskmice gde nista necete psmetno ds izvucetr iz ekipe .

Tupakamaru

pre 4 godine

1996. godine mi dobijamo Kinu 67 razlike, mislim čak u 1/4 finalu OI.
2004. godine Kina je stvorila 2 jaka(možda i više, za dva sam siguran)NBA igrača i dobija nas na Olimpijadi.
Zato smo i mi učestvovali na EP i SP 50-tih godina.
Zato autsajderi učestvuju.
Lepo je objsnio precednik FS San Marina Mileru svojevremeno

Piter

pre 4 godine

Svakako da bih voleo da osvojimo zlato. Ali zbog ovakvih izjava si zaslužio da te Italijani malo spuste na zemlju. Uostalom kakvu korist ima SAD svako prvenstvo kad sve gaze u proseku 25 razlike? Opet igraju i ne potcenjuju svoje protivnike.

Marina

pre 4 godine

Ja bi jos jednom da cestitam momcina na broju asistencija na obje utakmice. To je najbolji pokazatelj nesebicnosti koja vlada medju njima i najvise govore u prilog timskoj hemiji. Sale uspio si, potpuno su se podredili timu svi - od Jokica do Micica! Rakocevic i Jaric neka pazljivo gledaju

Luke Babbitt gravedigger

pre 4 godine

Šta ima veze, ljudi su časno izborili takmičenje i ako nama nema koristi od ovoga ima Filipincima, da uče od najboljih. Igraj i ne kukaj.

UnrealEngine

pre 4 godine

(123, 2. septembar 2019 18:06) 

# Link komentara

Pa valjda koristi svima na planeti, koji se bave košarkom ili istu vole..? Po toj tvojoj logici, najbolje bi bilo da postojimo samo mi, da igramo sami protiv sebe i tako budemo sigurni da ćemo em osvojiti trofej, em ostati bez povreda. Baš se o tome se i radi - jaki Filipini, Angola ili ko god treći, za 20-30 godina donose puno svima i tako se briše potreba da neki tamo Đorđević iz 2070. godine postavi isto pitanje koje naš selektor postavlja danas. Ako si kratkovid da to uvidiš, možda da se vratiš na prvu rečenicu svog posta :)

rs

pre 4 godine

Nema mozda nama koristi,ali filipincima i ostalim africkim i azijskim reprezentacijama ovo znaci puno,igraju protiv najboljih igraca svjeta i popularizuje kosarku u tim zemljama
A djordjevic bi mogao vise da postuje ovakve reprezentacije

pp

pre 4 godine

Koristi imaju igraci reprezentacija sa kontinenata na kojim je kosarka u razvoju zato sto igraju protiv igraca sa samog svetskog vrha. Sale bi to trebao da postuje. Mozda mi nemamo neposrednu korist ali doprinosimo razvoju sporta i kosarke i to je moralna obaveza reprezentacija iz samog vrha.

Komentar tek onako....

pre 4 godine

Samo da ameri ne ispadnu pre finala....ne bih voleo da ih neko drugi pobedi! Zreli su ne da izgube nego da im odrzimo jednu kosarkasku lekciju,a ovi momci to i mogu i hoce!!!

Sveta

pre 4 godine

Zato se i zove "Svetsko prvenstvo", jer ima ekipe iz celog sveta. Činjenica jeste da Afrika i Azija daleko zaostaju, ali tako je kako je. Kako bismo i znali da li i koliko zaostaju, da nema ovakvih utakmica?
(Nenad, 02. septembar 2019 18:17)

Za vas kojima je ovo izgleda prvo SP u životu - bilo je i ranije svetskih prvenstava, sa sve timovima iz Azije i Afrike. Samo je broj ekipa bio duplo manji nego sada, pa je kvalitet bio koncentrisaniji. Mogla je da se nabode jedna utakmica sa 50+ razlikom, ali dve uzastopno nikada.

Zis

pre 4 godine

Nema koristi. U pravu si Sale. Zamišljam kako se osećaju navijači Filipina. Ovo im je baš podstrek da još jače rade i spreme se za sledeće svetsko!?@ Ajde bre trolovi i sveznalice istresite gaće. Jalov vam posao.

IDEMO PLAVIIII!!!

NumeroUno

pre 4 godine

Ima koristi , naravno da ima. Lik iz reprezentacije Filipina je na kraju izuo patiku i tražio autogram od Jokića. Prejako. To je za njih vrh piramide.

mirk

pre 4 godine

Kad nemas sta da mu prigovoris onda ga optuzi da ne postuje protivnika. Zamislite svetsko prvenstvo u vaterpolu sa 32 ekipe. Ili da Kanada igra hokej sa Indonezijom. U tome je stvar. Ne moze se primenjivati FIFA logika u svakom sportu. Ako je to nacin da se popularizuje kosarka, kako se to ovde istice, onda zasto ne 48 ili 64 ekipe???

nesa

pre 4 godine

Najveci problem ovakvih utakmica je mogucnost povrede. Igrac krivo doskoci i onda ostanes bez njega za bitne utkamice. Isto kao i prijateljske u fudbalu. Mnogo ne znace, ali, ako se povredi igrac...

Millennium

pre 4 godine

Mislim da ovakve izjave nisu korektne, a Sale ih sve češće daje. To ne zavisi od nas. Naše je za izađemo, damo maksimum, poštujemo svakog protivnika i pobedimo. A da je situacija drugačija, opet ne bi valjalo.

123

pre 4 godine

Ima koristi Filipinima, Azijatima i Afrikancima. Bas ovakva takmicenja popularizuju kosarku. Ko kaze da jedan Embid i slicni nisu poceli da igraju kosarku jer su gledali svoju reprezentaciju. Ko garantuje da za 20 godina nece neki igrac sa Filipina ili Angole biti zvezda i osvajati prvenstva. Pa i nasa kosarka nije zapocela tako sto smo na prvom takmicenju bili sampioni. Svaka cast Saletu ali ovo nije pravo razmisljanje.
(ludovan jovanovic, 2. septembar 2019 17:12)


Ocigledno je da nisi nista razumeo. Sale je jasno rekao, kakva je korist nama od ovakvih utakmica? A ti sve vreme objasnjavas kako one koriste, Filipinima, azijskim, africkim drzavama?Sta mi imamo od toga, umalo da Gudurica povrede? Neko kaze da su dobre za samopouzdanje? Kakvo samopouzdanje kada svi znaju da su ovi amateri u odnosu na nas. Nama su bile korisne dve utakmice protiv Litvanije, dve protiv Italije, pa protiv Grcke. To su za nas korisne utakmice jer igramo protiv jakih timova i tu mozemo da vidimo koje su greske i sta da se ispravi. Tu vidimo gde smo u odnosu na njih koji su kvalitet. To je korisno za nas. 32 . reprezentacije a neke kvalitetne nisu se ni plasirale na SP? Kome to koristi?

Nenad

pre 4 godine

Zato se i zove "Svetsko prvenstvo", jer ima ekipe iz celog sveta. Činjenica jeste da Afrika i Azija daleko zaostaju, ali tako je kako je. Kako bismo i znali da li i koliko zaostaju, da nema ovakvih utakmica?

Siniša

pre 4 godine

Mi smo u pripremnom periodu odradili Evropsko, u prve dve utakmice Afričko i Azijsko pa nam je još ostalo južnoameričko i severnoameričko i onda game over.

Beogradski Crnogorac

pre 4 godine

Ne razumem Đorđevićev stav iako ga izuzetno volim i poštujem. Zašto u svemu mora da se ima neka korist? Možda je korist ekipi Filipina da, iako slabašni, odmere snage i siguran sam mnogo toga i nauče od naše reprezentacije. U sportu trebaju da učestvuju svi, ne samo najbolji. Sportski pozdrav.

Krug dvojke

pre 4 godine

U pravu je Sale.Za Aziju Afriku nista ne znaci sto ce da imaju svoje ekipe na prvenstvu.Treba napraviti dobar filter.I domacin je druga liga.FIBA je povecala broj ucesnika na 32 sto nije dobro.Zatim tvrdoglavost FIBA je dovela do toga da nekih reprezentacija nema.Nekada se na SP islo na osnovu plasmana na EP.

Deksi

pre 4 godine

Sale Djordjević je legenda igracka. Uspesan je i kao trener reprezentacije. Ali mi se ne dopada njegova nadmenost. Ovakve utakmice trebaju kosarci, koja se igra i na Filipinima i u Angoli, odnosno gde deca gledaju i dive se Jokicu, Bogdanovicu, Bjelici...iskreno, nas bi najjaci americki tim odrao sa 40-ak razlike i zamislite da Popović ili Kžiževski posle daju slucnu izjavu? Neka komentarise i kritikuje FIbine ‘prozore’, cudno pravilo da reprezentacije ne mogu da povedu na prvenstvo 14-15 igraca, ali neka ne potcenjuje i vredja slabije od sebe.

krle

pre 4 godine

Korist je da se vidi razlika u kvalitetu. Kakva je korist kada vidis amere koji nas gaze 40 razlike u finalu. Pa spustili malo gas da nas skroz ne ponize... Eeeej finale. Treba da se pokrijemo usima i da cutimo.

Sinki

pre 4 godine

Ovakvi mecevi mogu samo da unazade ekipu...Treba veci intezitet,prava takmicarska utakmica...I onda se cesto desava da u fazi eliminacija favorit ispadne u cetvrtfinalu-polufinalu.Zato nije dobro da ovako lose ekipe,prakticno amaterske,igraju na svjetskom prvenstvu.

Student

pre 4 godine

Koristi timovima kao sto su Filipini da igraju bar jednom u cetiri godine protiv NBA i evropskih zvezd. Kapiraju i oni da ne mogu tu nista ali bar imaju priliku da 40 minuta budu na parkeru sa najboljima. To je kao da kazes kako Ligu Sampiona treba da igraju samo Barsa Real i ostali najjaci, e onda te niko tu ne bi sa foruma podrzao jer smo mi u toj situaciji isti kao Filipini u kosarci.

eh

pre 4 godine

To je kao da kazes kako Ligu Sampiona treba da igraju samo Barsa Real i ostali najjaci, e onda te niko tu ne bi sa foruma podrzao jer smo mi u toj situaciji isti kao Filipini u kosarci.
(Student, 2. septembar 2019 17:29)

Zvezda je nekako i dobila evropskog prvaka Liverpul, ali Filinci ne bi pobedili da se igra do sudnjeg dana. Jednostavno, nemaju nikakve sanse. Tako da... Nije niti slicno sa ligom sampiona, ali ajde.

dex

pre 4 godine

Pa korist je Filipinima koji će kroz ovakve utakmice napredovati. Tako su i afričke i azijske ekipe gubile u fudbalu, pa su napredovale.
Možemo stvari i drugačije da postavimo... Koja je korist Amerikancima od finala koje dobijaju po skoro 40 razlike???

toliko od mene

pre 4 godine

uvek sam imao dilemu kad se igra protiv slabijih ekipa da li je podcenjivački da ih razbiješ ko koske ili da izvedeš najgoru postavu.

mislim da je najkorektnije da igraš jako kao da je amerika u pitanju i da ih ne podcenjuješ pa neka bude i 50 razlike.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

dex@Pa ne igraju azijske i afričke zemlje košarku od juče pa ih treba decenijama čekati.Nije to nepoznat sport.Po popularnosti 2 na svetu.Džabe.Decenijama se samo sramote.U pravu je Đorđević...

JusterNS

pre 4 godine

Ovoliko je USA (kad bi bila u najjacem sastavu) jaca od bilo koje druge evropske ekipe, od nas bi sad bili jaci 20 razlike minimum. Posto nisu u najjacem sastavu, imamo velike sanse za egal i za zlato. Ali mislim da ce biti iznenadjenja do kraja.
Ako ih ne bude, nama verovatno u cetvrtfinalu dolazi Rusija, a u polufinalu Grcka.
Ovaj poslednji ce biti mnogo tezi mec nego u Atini.

Раде Кузма

pre 4 godine

Готивим Салета, али ми није јасно да човјек не види корист од чега ваквих утакмица. Уиграваш екипу човјече, шта друго. Фино је и да Филипини гледају своју репрезентацију на СП, фино је и да се промовише кошарка у многим земљама.

petarczv

pre 4 godine

Ameri onda nikad ne bi trebalo da učestvuju po saletovoj logici. Po toj logici nismo trebali na proslom svetskom da udjemo u finale sa amerima jesu nas dobili 30+ razlike?!

cole

pre 4 godine

E moj djordjevicu ne trebaju ti ovakve izjave,postuj protivnika kakav god da je,kakva je korist amerima dolaziti na olimpijadu kad mogu sve reprezentacije dobiti po 40-50 razlike ukljcujuci i nas

ludovan jovanovic

pre 4 godine

Ima koristi Filipinima, Azijatima i Afrikancima. Bas ovakva takmicenja popularizuju kosarku. Ko kaze da jedan Embid i slicni nisu poceli da igraju kosarku jer su gledali svoju reprezentaciju. Ko garantuje da za 20 godina nece neki igrac sa Filipina ili Angole biti zvezda i osvajati prvenstva. Pa i nasa kosarka nije zapocela tako sto smo na prvom takmicenju bili sampioni. Svaka cast Saletu ali ovo nije pravo razmisljanje.

dex

pre 4 godine

Pa korist je Filipinima koji će kroz ovakve utakmice napredovati. Tako su i afričke i azijske ekipe gubile u fudbalu, pa su napredovale.
Možemo stvari i drugačije da postavimo... Koja je korist Amerikancima od finala koje dobijaju po skoro 40 razlike???

ludovan jovanovic

pre 4 godine

Ima koristi Filipinima, Azijatima i Afrikancima. Bas ovakva takmicenja popularizuju kosarku. Ko kaze da jedan Embid i slicni nisu poceli da igraju kosarku jer su gledali svoju reprezentaciju. Ko garantuje da za 20 godina nece neki igrac sa Filipina ili Angole biti zvezda i osvajati prvenstva. Pa i nasa kosarka nije zapocela tako sto smo na prvom takmicenju bili sampioni. Svaka cast Saletu ali ovo nije pravo razmisljanje.

Student

pre 4 godine

Koristi timovima kao sto su Filipini da igraju bar jednom u cetiri godine protiv NBA i evropskih zvezd. Kapiraju i oni da ne mogu tu nista ali bar imaju priliku da 40 minuta budu na parkeru sa najboljima. To je kao da kazes kako Ligu Sampiona treba da igraju samo Barsa Real i ostali najjaci, e onda te niko tu ne bi sa foruma podrzao jer smo mi u toj situaciji isti kao Filipini u kosarci.

toliko od mene

pre 4 godine

uvek sam imao dilemu kad se igra protiv slabijih ekipa da li je podcenjivački da ih razbiješ ko koske ili da izvedeš najgoru postavu.

mislim da je najkorektnije da igraš jako kao da je amerika u pitanju i da ih ne podcenjuješ pa neka bude i 50 razlike.

JusterNS

pre 4 godine

Ovoliko je USA (kad bi bila u najjacem sastavu) jaca od bilo koje druge evropske ekipe, od nas bi sad bili jaci 20 razlike minimum. Posto nisu u najjacem sastavu, imamo velike sanse za egal i za zlato. Ali mislim da ce biti iznenadjenja do kraja.
Ako ih ne bude, nama verovatno u cetvrtfinalu dolazi Rusija, a u polufinalu Grcka.
Ovaj poslednji ce biti mnogo tezi mec nego u Atini.

cole

pre 4 godine

E moj djordjevicu ne trebaju ti ovakve izjave,postuj protivnika kakav god da je,kakva je korist amerima dolaziti na olimpijadu kad mogu sve reprezentacije dobiti po 40-50 razlike ukljcujuci i nas

Deksi

pre 4 godine

Sale Djordjević je legenda igracka. Uspesan je i kao trener reprezentacije. Ali mi se ne dopada njegova nadmenost. Ovakve utakmice trebaju kosarci, koja se igra i na Filipinima i u Angoli, odnosno gde deca gledaju i dive se Jokicu, Bogdanovicu, Bjelici...iskreno, nas bi najjaci americki tim odrao sa 40-ak razlike i zamislite da Popović ili Kžiževski posle daju slucnu izjavu? Neka komentarise i kritikuje FIbine ‘prozore’, cudno pravilo da reprezentacije ne mogu da povedu na prvenstvo 14-15 igraca, ali neka ne potcenjuje i vredja slabije od sebe.

NumeroUno

pre 4 godine

Ima koristi , naravno da ima. Lik iz reprezentacije Filipina je na kraju izuo patiku i tražio autogram od Jokića. Prejako. To je za njih vrh piramide.

Luke Babbitt gravedigger

pre 4 godine

Šta ima veze, ljudi su časno izborili takmičenje i ako nama nema koristi od ovoga ima Filipincima, da uče od najboljih. Igraj i ne kukaj.

Раде Кузма

pre 4 godine

Готивим Салета, али ми није јасно да човјек не види корист од чега ваквих утакмица. Уиграваш екипу човјече, шта друго. Фино је и да Филипини гледају своју репрезентацију на СП, фино је и да се промовише кошарка у многим земљама.

krle

pre 4 godine

Korist je da se vidi razlika u kvalitetu. Kakva je korist kada vidis amere koji nas gaze 40 razlike u finalu. Pa spustili malo gas da nas skroz ne ponize... Eeeej finale. Treba da se pokrijemo usima i da cutimo.

Beogradski Crnogorac

pre 4 godine

Ne razumem Đorđevićev stav iako ga izuzetno volim i poštujem. Zašto u svemu mora da se ima neka korist? Možda je korist ekipi Filipina da, iako slabašni, odmere snage i siguran sam mnogo toga i nauče od naše reprezentacije. U sportu trebaju da učestvuju svi, ne samo najbolji. Sportski pozdrav.

Tupakamaru

pre 4 godine

1996. godine mi dobijamo Kinu 67 razlike, mislim čak u 1/4 finalu OI.
2004. godine Kina je stvorila 2 jaka(možda i više, za dva sam siguran)NBA igrača i dobija nas na Olimpijadi.
Zato smo i mi učestvovali na EP i SP 50-tih godina.
Zato autsajderi učestvuju.
Lepo je objsnio precednik FS San Marina Mileru svojevremeno

Marina

pre 4 godine

Ja bi jos jednom da cestitam momcina na broju asistencija na obje utakmice. To je najbolji pokazatelj nesebicnosti koja vlada medju njima i najvise govore u prilog timskoj hemiji. Sale uspio si, potpuno su se podredili timu svi - od Jokica do Micica! Rakocevic i Jaric neka pazljivo gledaju

Nenad

pre 4 godine

Zato se i zove "Svetsko prvenstvo", jer ima ekipe iz celog sveta. Činjenica jeste da Afrika i Azija daleko zaostaju, ali tako je kako je. Kako bismo i znali da li i koliko zaostaju, da nema ovakvih utakmica?

plavac

pre 4 godine

ovo je direktan komentar na onaj nesportski onog klempavog što je hteo guduru sa turnira da izbaci,i ovom izjavom štiti igrača i pritisak je na sudijama.svi veliki treneri to rade,štite svoju ekipu,čitajte izjave popa,džeksona,sloana,keja,fergusona,murinja...

Strucnjak

pre 4 godine

Ne sviđa mi se ta izjava, malo ponižavajuća za Filipine. To kao Ameri da kazu kakve korisi mi imamo igranja ikako kad u finalima pobjedimo 30'ak razlike. Tako Sale, ne foliraj se, kad su nas ameri u dva finala tukli tih nekih 30'ak razlike. Malo skromnosti nebi skodilo, ali on je takav tip. Moje mišljenje samo, pre nego sto pocnete da lupate minuse.

pp

pre 4 godine

Koristi imaju igraci reprezentacija sa kontinenata na kojim je kosarka u razvoju zato sto igraju protiv igraca sa samog svetskog vrha. Sale bi to trebao da postuje. Mozda mi nemamo neposrednu korist ali doprinosimo razvoju sporta i kosarke i to je moralna obaveza reprezentacija iz samog vrha.

mirk

pre 4 godine

Kad nemas sta da mu prigovoris onda ga optuzi da ne postuje protivnika. Zamislite svetsko prvenstvo u vaterpolu sa 32 ekipe. Ili da Kanada igra hokej sa Indonezijom. U tome je stvar. Ne moze se primenjivati FIFA logika u svakom sportu. Ako je to nacin da se popularizuje kosarka, kako se to ovde istice, onda zasto ne 48 ili 64 ekipe???

Komentar tek onako....

pre 4 godine

Samo da ameri ne ispadnu pre finala....ne bih voleo da ih neko drugi pobedi! Zreli su ne da izgube nego da im odrzimo jednu kosarkasku lekciju,a ovi momci to i mogu i hoce!!!

Piter

pre 4 godine

Svakako da bih voleo da osvojimo zlato. Ali zbog ovakvih izjava si zaslužio da te Italijani malo spuste na zemlju. Uostalom kakvu korist ima SAD svako prvenstvo kad sve gaze u proseku 25 razlike? Opet igraju i ne potcenjuju svoje protivnike.

Sveta

pre 4 godine

Zato se i zove "Svetsko prvenstvo", jer ima ekipe iz celog sveta. Činjenica jeste da Afrika i Azija daleko zaostaju, ali tako je kako je. Kako bismo i znali da li i koliko zaostaju, da nema ovakvih utakmica?
(Nenad, 02. septembar 2019 18:17)

Za vas kojima je ovo izgleda prvo SP u životu - bilo je i ranije svetskih prvenstava, sa sve timovima iz Azije i Afrike. Samo je broj ekipa bio duplo manji nego sada, pa je kvalitet bio koncentrisaniji. Mogla je da se nabode jedna utakmica sa 50+ razlikom, ali dve uzastopno nikada.

petarczv

pre 4 godine

Ameri onda nikad ne bi trebalo da učestvuju po saletovoj logici. Po toj logici nismo trebali na proslom svetskom da udjemo u finale sa amerima jesu nas dobili 30+ razlike?!

Millennium

pre 4 godine

Mislim da ovakve izjave nisu korektne, a Sale ih sve češće daje. To ne zavisi od nas. Naše je za izađemo, damo maksimum, poštujemo svakog protivnika i pobedimo. A da je situacija drugačija, opet ne bi valjalo.

nesa

pre 4 godine

Najveci problem ovakvih utakmica je mogucnost povrede. Igrac krivo doskoci i onda ostanes bez njega za bitne utkamice. Isto kao i prijateljske u fudbalu. Mnogo ne znace, ali, ako se povredi igrac...

Hrabri krojac

pre 4 godine

Ovaj put se slazem sa Djordjevicem. Pa Amerikanci dok su bili za 3 koplja iznad svih, nisu ni slali A tim nego koledz selekciju. Svrha sporta je nada u pobedu i borba. A prvi tim su poslali tek kad su koledz igraci poceli da gube. Ja ne znam kako ce na popularizaciju kosarke na Filipinima da utice to sto ih je Evroski vicesampion dobio sa 50 razlike? Hoce li neki Filipinac danas posle ove utakmice da pocne da trenira kosarku? Kod nas su klici pocinjali da treniraju tek nakon nekih nasih uspeha pa bilo kakvi oni da su bili. Danas nam je par faulova svirano, cini mi se iz sazaljenja prema Filipincima. I nasima bilo zao pa se nisu ni bunili. To nije sport.

rs

pre 4 godine

Nema mozda nama koristi,ali filipincima i ostalim africkim i azijskim reprezentacijama ovo znaci puno,igraju protiv najboljih igraca svjeta i popularizuje kosarku u tim zemljama
A djordjevic bi mogao vise da postuje ovakve reprezentacije

Siniša

pre 4 godine

Mi smo u pripremnom periodu odradili Evropsko, u prve dve utakmice Afričko i Azijsko pa nam je još ostalo južnoameričko i severnoameričko i onda game over.

drmr

pre 4 godine

Pa sta da kazu Ameri onda? U finalu svakog takmicenja osure i nas i svakog po 40 razlike. Znaci ne u prvom kolu sa š ekipama, nego u finalu. Pa sad oni treba da kazu sto ostali igraju? Svasta. Koliko primitivan komentar. Cuti i igraj.

123

pre 4 godine

Ima koristi Filipinima, Azijatima i Afrikancima. Bas ovakva takmicenja popularizuju kosarku. Ko kaze da jedan Embid i slicni nisu poceli da igraju kosarku jer su gledali svoju reprezentaciju. Ko garantuje da za 20 godina nece neki igrac sa Filipina ili Angole biti zvezda i osvajati prvenstva. Pa i nasa kosarka nije zapocela tako sto smo na prvom takmicenju bili sampioni. Svaka cast Saletu ali ovo nije pravo razmisljanje.
(ludovan jovanovic, 2. septembar 2019 17:12)


Ocigledno je da nisi nista razumeo. Sale je jasno rekao, kakva je korist nama od ovakvih utakmica? A ti sve vreme objasnjavas kako one koriste, Filipinima, azijskim, africkim drzavama?Sta mi imamo od toga, umalo da Gudurica povrede? Neko kaze da su dobre za samopouzdanje? Kakvo samopouzdanje kada svi znaju da su ovi amateri u odnosu na nas. Nama su bile korisne dve utakmice protiv Litvanije, dve protiv Italije, pa protiv Grcke. To su za nas korisne utakmice jer igramo protiv jakih timova i tu mozemo da vidimo koje su greske i sta da se ispravi. Tu vidimo gde smo u odnosu na njih koji su kvalitet. To je korisno za nas. 32 . reprezentacije a neke kvalitetne nisu se ni plasirale na SP? Kome to koristi?

Bageri

pre 4 godine

Ovo je bila dobra trening utakmica, jer smo vežbali 'asistenciju od parket', koja nam je u pripremnim utakmicama veoma falila.
Treba nam taj pas, posebno ka centrima.

Krug dvojke

pre 4 godine

U pravu je Sale.Za Aziju Afriku nista ne znaci sto ce da imaju svoje ekipe na prvenstvu.Treba napraviti dobar filter.I domacin je druga liga.FIBA je povecala broj ucesnika na 32 sto nije dobro.Zatim tvrdoglavost FIBA je dovela do toga da nekih reprezentacija nema.Nekada se na SP islo na osnovu plasmana na EP.

vukasin

pre 4 godine

Mislim da je Sale aludirao na nacin kako su se desavale kvalifikacije ove godine. jednostavno ovo nije prvenstvo sa najboljim timovima i aktuelni sampion evrope nije izborio ucesce.
Druga stvar zasto je komentarisao ovo je jer je lako moglo da dodje do povrede a to definitivno nikome ne treba, ni nama ni njima

UnrealEngine

pre 4 godine

(123, 2. septembar 2019 18:06) 

# Link komentara

Pa valjda koristi svima na planeti, koji se bave košarkom ili istu vole..? Po toj tvojoj logici, najbolje bi bilo da postojimo samo mi, da igramo sami protiv sebe i tako budemo sigurni da ćemo em osvojiti trofej, em ostati bez povreda. Baš se o tome se i radi - jaki Filipini, Angola ili ko god treći, za 20-30 godina donose puno svima i tako se briše potreba da neki tamo Đorđević iz 2070. godine postavi isto pitanje koje naš selektor postavlja danas. Ako si kratkovid da to uvidiš, možda da se vratiš na prvu rečenicu svog posta :)

bskfan

pre 4 godine

Ja imam veci problem sa kvalifikacijama nego sa ovakvim protivnicima. Kada bi na SP-u bile sve najjace reprezentacije mnoge dobre ekipe bi se kuci vratile vec posle nedelju dana a to svakako ne bi bilo srecno resenje. Kao sto rece jedan pametan covek "za sve postoji resenje, samo ga treba pronaci". Kad smo vec znali sa kim se sastajemo, mogli smo da smanjimo broj pripremnih utakmica i da ove dve utakmice iskoristimo za uigravanje. Mada ni ovako nije lose, turnir se otvori bez velikog pritiska, igraci iskoriste sansu da se opuste, malo bolje upoznaju, nameste sut i da se spreme psihicki za drugi krug i onda za eliminacioni deo. Veliki timovi su jaki ne samo zbog svog kvaliteta vec i zbog toga sto ih se protivnici plase; mi treba tome da tezimo, da pobede koristimo za stvaranje pobednickog mentaliteta i za uterivanje straha u kosti protivnicima.

Zis

pre 4 godine

Nema koristi. U pravu si Sale. Zamišljam kako se osećaju navijači Filipina. Ovo im je baš podstrek da još jače rade i spreme se za sledeće svetsko!?@ Ajde bre trolovi i sveznalice istresite gaće. Jalov vam posao.

IDEMO PLAVIIII!!!

satelit

pre 4 godine

Gospodine selektore,za dva dana Italija,pa cemo vas videti na delu,Vas Aleksandre! Strpite se gospodine,nece vise biti lakih protivnika

olo

pre 4 godine

Koliko filozofa, a da nisu ni pročitali tekst. Čovek je lepo rekao. Što da grupa ima ocigledne pobednike? Neka svaka grupa ima jakog nosioca i timove u skladu sa njime, a ne ovo. Mi i IT samaramo sve i prodjemo. Jedino što je neočekivano je povreda...

eh

pre 4 godine

To je kao da kazes kako Ligu Sampiona treba da igraju samo Barsa Real i ostali najjaci, e onda te niko tu ne bi sa foruma podrzao jer smo mi u toj situaciji isti kao Filipini u kosarci.
(Student, 2. septembar 2019 17:29)

Zvezda je nekako i dobila evropskog prvaka Liverpul, ali Filinci ne bi pobedili da se igra do sudnjeg dana. Jednostavno, nemaju nikakve sanse. Tako da... Nije niti slicno sa ligom sampiona, ali ajde.

EdwardNigma

pre 4 godine

Eee ja mislim da Saletove roze naocare govore sve..ima da ih razbijemo sve do kraja!!! Samo nastavite tako i nema zime..ako mozes nekog da pobedis 50razlike treba da ga pobedis sa 70.. sve naj momci i samo napred do zlatne medalje, zasluzujete je!!!

4k4.Dex

pre 4 godine

Mi nemamo nikakvu korist ali ovde je korist nebitna nisu ovi pripreme. Mora da se i gra i to je to. Nek sluzi kao probna utakmica isprobajte nesto i to je to. Kad promene sistem gledacemo i drugo poluvreme ;)

Sinki

pre 4 godine

Ovakvi mecevi mogu samo da unazade ekipu...Treba veci intezitet,prava takmicarska utakmica...I onda se cesto desava da u fazi eliminacija favorit ispadne u cetvrtfinalu-polufinalu.Zato nije dobro da ovako lose ekipe,prakticno amaterske,igraju na svjetskom prvenstvu.

Deki

pre 4 godine

Ljudi, ovo prvenstvo je veoma jako. Druga stvar je što smo mi prejaki, pa nam drugi izgledaju slabi.Na ovom prvenstvu igraju dva najbolja igrača sveta!! Naš tim bi ladno igrao finale NBA kada bo se igralo po FIBA pravilima.

stefan

pre 4 godine

Treba biti objektivan i dozvoliti da se takmici vise evrooskih timova jer su kvalitetniji... I smanjiti broj reprezentacija 32 je zaista mnogo

Stevan

pre 4 godine

Ljudi, ovo prvenstvo je veoma jako. Druga stvar je što smo mi prejaki, pa nam drugi izgledaju slabi.Na ovom prvenstvu igraju dva najbolja igrača sveta!! Naš tim bi ladno igrao finale NBA kada bo se igralo po FIBA pravilima.
(Deki, 2. septembar 2019 19:50)

Dva najbolja igraca sveta- Janis i Jokic?

Obostrana korist

pre 4 godine

Za Filipine korist jer su nešto naučili, i za Srbiju korist jer nije poražena od neke ravnopravne ekipe kojih ima nekoliko.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

dex@Pa ne igraju azijske i afričke zemlje košarku od juče pa ih treba decenijama čekati.Nije to nepoznat sport.Po popularnosti 2 na svetu.Džabe.Decenijama se samo sramote.U pravu je Đorđević...

Иван Грозни

pre 4 godine

Мислим да већина није разумела шта је селектор хтео да каже. Наравно да на СП треба да играју репрезентације са свих континената. Проблем је у томе што је број учесника повећан са 24 на 32 и тиме је погоршан квалитет. У неким коментарима погрешно се наводе примери са СП у фудбалу и ЛШ. На СП у фудбалу јако се тешко квалификовати. Тешко се квалификовати и у ЛШ, посебно када се игра од првог кола. На СП у фудбалу буде неколико убедљивих победа, али нема у свакој групи и у сваком колу утакмица где неко побеђује пет или шест разлике. У нокаут фази велики број утакмица одлучује се у продужецима или после пенала.

Sale

pre 4 godine

Js u pravu kakva korist i Filipincima .Mnogo vece koristi bi imali ako ni njihova reprezentscija imala neke prijatrljske meceve tokom godine sa nekim slabijim ekipama .Il recimo sa nasom reprezentscijom sastsvljenom od igraca iz Kls il tako nesto .Ovo nikako ne koristi njima jer su daleko od ovih nasih igraca ,i do tog nivos se dolazi postepeno .Nama takodje ovo je samo utskmice gde nista necete psmetno ds izvucetr iz ekipe .

msb

pre 4 godine

Filipini... 100 miliona stanovnika i OGROMNA kosarkaska tradicija. Kosarka je apsolutno najpopularniji sport u zemlji. Oni igraju kosarku jos od 1898. godine. Na olimpijskim igrama 1948. godine su postali prva reprezentacija na svetu koja je postigla preko 100 poena u pobedi 102:30 protiv Iraka. Na SP u Manili 1978. SFRJ (Kica i Praja) su ih pobedili sa samo 16 poena razlike 117:101. Ne sumnjam da ce se opraviti i kad-tad nam se osvetiti za ovo. Ja nesto ne vidim naslednike ove generacije medju mladjima. Nadam se da se varam.
https://www.philstar.com/sports/2016/03/22/1565867/why-filipinos-love-basketball

Лепи Цане

pre 4 godine

Једина корист је што ће нам у последњем колу у групи бити довољан и нерешен резултат са Италијанима да останемо први...

Piter

pre 4 godine

Svakako da bih voleo da osvojimo zlato. Ali zbog ovakvih izjava si zaslužio da te Italijani malo spuste na zemlju. Uostalom kakvu korist ima SAD svako prvenstvo kad sve gaze u proseku 25 razlike? Opet igraju i ne potcenjuju svoje protivnike.

satelit

pre 4 godine

Gospodine selektore,za dva dana Italija,pa cemo vas videti na delu,Vas Aleksandre! Strpite se gospodine,nece vise biti lakih protivnika

123

pre 4 godine

Ima koristi Filipinima, Azijatima i Afrikancima. Bas ovakva takmicenja popularizuju kosarku. Ko kaze da jedan Embid i slicni nisu poceli da igraju kosarku jer su gledali svoju reprezentaciju. Ko garantuje da za 20 godina nece neki igrac sa Filipina ili Angole biti zvezda i osvajati prvenstva. Pa i nasa kosarka nije zapocela tako sto smo na prvom takmicenju bili sampioni. Svaka cast Saletu ali ovo nije pravo razmisljanje.
(ludovan jovanovic, 2. septembar 2019 17:12)


Ocigledno je da nisi nista razumeo. Sale je jasno rekao, kakva je korist nama od ovakvih utakmica? A ti sve vreme objasnjavas kako one koriste, Filipinima, azijskim, africkim drzavama?Sta mi imamo od toga, umalo da Gudurica povrede? Neko kaze da su dobre za samopouzdanje? Kakvo samopouzdanje kada svi znaju da su ovi amateri u odnosu na nas. Nama su bile korisne dve utakmice protiv Litvanije, dve protiv Italije, pa protiv Grcke. To su za nas korisne utakmice jer igramo protiv jakih timova i tu mozemo da vidimo koje su greske i sta da se ispravi. Tu vidimo gde smo u odnosu na njih koji su kvalitet. To je korisno za nas. 32 . reprezentacije a neke kvalitetne nisu se ni plasirale na SP? Kome to koristi?

eh

pre 4 godine

To je kao da kazes kako Ligu Sampiona treba da igraju samo Barsa Real i ostali najjaci, e onda te niko tu ne bi sa foruma podrzao jer smo mi u toj situaciji isti kao Filipini u kosarci.
(Student, 2. septembar 2019 17:29)

Zvezda je nekako i dobila evropskog prvaka Liverpul, ali Filinci ne bi pobedili da se igra do sudnjeg dana. Jednostavno, nemaju nikakve sanse. Tako da... Nije niti slicno sa ligom sampiona, ali ajde.

cole

pre 4 godine

E moj djordjevicu ne trebaju ti ovakve izjave,postuj protivnika kakav god da je,kakva je korist amerima dolaziti na olimpijadu kad mogu sve reprezentacije dobiti po 40-50 razlike ukljcujuci i nas

Sinki

pre 4 godine

Ovakvi mecevi mogu samo da unazade ekipu...Treba veci intezitet,prava takmicarska utakmica...I onda se cesto desava da u fazi eliminacija favorit ispadne u cetvrtfinalu-polufinalu.Zato nije dobro da ovako lose ekipe,prakticno amaterske,igraju na svjetskom prvenstvu.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

dex@Pa ne igraju azijske i afričke zemlje košarku od juče pa ih treba decenijama čekati.Nije to nepoznat sport.Po popularnosti 2 na svetu.Džabe.Decenijama se samo sramote.U pravu je Đorđević...

Strucnjak

pre 4 godine

Ne sviđa mi se ta izjava, malo ponižavajuća za Filipine. To kao Ameri da kazu kakve korisi mi imamo igranja ikako kad u finalima pobjedimo 30'ak razlike. Tako Sale, ne foliraj se, kad su nas ameri u dva finala tukli tih nekih 30'ak razlike. Malo skromnosti nebi skodilo, ali on je takav tip. Moje mišljenje samo, pre nego sto pocnete da lupate minuse.

drmr

pre 4 godine

Pa sta da kazu Ameri onda? U finalu svakog takmicenja osure i nas i svakog po 40 razlike. Znaci ne u prvom kolu sa š ekipama, nego u finalu. Pa sad oni treba da kazu sto ostali igraju? Svasta. Koliko primitivan komentar. Cuti i igraj.

dex

pre 4 godine

Pa korist je Filipinima koji će kroz ovakve utakmice napredovati. Tako su i afričke i azijske ekipe gubile u fudbalu, pa su napredovale.
Možemo stvari i drugačije da postavimo... Koja je korist Amerikancima od finala koje dobijaju po skoro 40 razlike???

rs

pre 4 godine

Nema mozda nama koristi,ali filipincima i ostalim africkim i azijskim reprezentacijama ovo znaci puno,igraju protiv najboljih igraca svjeta i popularizuje kosarku u tim zemljama
A djordjevic bi mogao vise da postuje ovakve reprezentacije

Obostrana korist

pre 4 godine

Za Filipine korist jer su nešto naučili, i za Srbiju korist jer nije poražena od neke ravnopravne ekipe kojih ima nekoliko.

ludovan jovanovic

pre 4 godine

Ima koristi Filipinima, Azijatima i Afrikancima. Bas ovakva takmicenja popularizuju kosarku. Ko kaze da jedan Embid i slicni nisu poceli da igraju kosarku jer su gledali svoju reprezentaciju. Ko garantuje da za 20 godina nece neki igrac sa Filipina ili Angole biti zvezda i osvajati prvenstva. Pa i nasa kosarka nije zapocela tako sto smo na prvom takmicenju bili sampioni. Svaka cast Saletu ali ovo nije pravo razmisljanje.

Beogradski Crnogorac

pre 4 godine

Ne razumem Đorđevićev stav iako ga izuzetno volim i poštujem. Zašto u svemu mora da se ima neka korist? Možda je korist ekipi Filipina da, iako slabašni, odmere snage i siguran sam mnogo toga i nauče od naše reprezentacije. U sportu trebaju da učestvuju svi, ne samo najbolji. Sportski pozdrav.

UnrealEngine

pre 4 godine

(123, 2. septembar 2019 18:06) 

# Link komentara

Pa valjda koristi svima na planeti, koji se bave košarkom ili istu vole..? Po toj tvojoj logici, najbolje bi bilo da postojimo samo mi, da igramo sami protiv sebe i tako budemo sigurni da ćemo em osvojiti trofej, em ostati bez povreda. Baš se o tome se i radi - jaki Filipini, Angola ili ko god treći, za 20-30 godina donose puno svima i tako se briše potreba da neki tamo Đorđević iz 2070. godine postavi isto pitanje koje naš selektor postavlja danas. Ako si kratkovid da to uvidiš, možda da se vratiš na prvu rečenicu svog posta :)

mirk

pre 4 godine

Kad nemas sta da mu prigovoris onda ga optuzi da ne postuje protivnika. Zamislite svetsko prvenstvo u vaterpolu sa 32 ekipe. Ili da Kanada igra hokej sa Indonezijom. U tome je stvar. Ne moze se primenjivati FIFA logika u svakom sportu. Ako je to nacin da se popularizuje kosarka, kako se to ovde istice, onda zasto ne 48 ili 64 ekipe???

Deksi

pre 4 godine

Sale Djordjević je legenda igracka. Uspesan je i kao trener reprezentacije. Ali mi se ne dopada njegova nadmenost. Ovakve utakmice trebaju kosarci, koja se igra i na Filipinima i u Angoli, odnosno gde deca gledaju i dive se Jokicu, Bogdanovicu, Bjelici...iskreno, nas bi najjaci americki tim odrao sa 40-ak razlike i zamislite da Popović ili Kžiževski posle daju slucnu izjavu? Neka komentarise i kritikuje FIbine ‘prozore’, cudno pravilo da reprezentacije ne mogu da povedu na prvenstvo 14-15 igraca, ali neka ne potcenjuje i vredja slabije od sebe.

Millennium

pre 4 godine

Mislim da ovakve izjave nisu korektne, a Sale ih sve češće daje. To ne zavisi od nas. Naše je za izađemo, damo maksimum, poštujemo svakog protivnika i pobedimo. A da je situacija drugačija, opet ne bi valjalo.

Student

pre 4 godine

Koristi timovima kao sto su Filipini da igraju bar jednom u cetiri godine protiv NBA i evropskih zvezd. Kapiraju i oni da ne mogu tu nista ali bar imaju priliku da 40 minuta budu na parkeru sa najboljima. To je kao da kazes kako Ligu Sampiona treba da igraju samo Barsa Real i ostali najjaci, e onda te niko tu ne bi sa foruma podrzao jer smo mi u toj situaciji isti kao Filipini u kosarci.

Krug dvojke

pre 4 godine

U pravu je Sale.Za Aziju Afriku nista ne znaci sto ce da imaju svoje ekipe na prvenstvu.Treba napraviti dobar filter.I domacin je druga liga.FIBA je povecala broj ucesnika na 32 sto nije dobro.Zatim tvrdoglavost FIBA je dovela do toga da nekih reprezentacija nema.Nekada se na SP islo na osnovu plasmana na EP.

krle

pre 4 godine

Korist je da se vidi razlika u kvalitetu. Kakva je korist kada vidis amere koji nas gaze 40 razlike u finalu. Pa spustili malo gas da nas skroz ne ponize... Eeeej finale. Treba da se pokrijemo usima i da cutimo.

Luke Babbitt gravedigger

pre 4 godine

Šta ima veze, ljudi su časno izborili takmičenje i ako nama nema koristi od ovoga ima Filipincima, da uče od najboljih. Igraj i ne kukaj.

Deki

pre 4 godine

Ljudi, ovo prvenstvo je veoma jako. Druga stvar je što smo mi prejaki, pa nam drugi izgledaju slabi.Na ovom prvenstvu igraju dva najbolja igrača sveta!! Naš tim bi ladno igrao finale NBA kada bo se igralo po FIBA pravilima.

Hrabri krojac

pre 4 godine

Ovaj put se slazem sa Djordjevicem. Pa Amerikanci dok su bili za 3 koplja iznad svih, nisu ni slali A tim nego koledz selekciju. Svrha sporta je nada u pobedu i borba. A prvi tim su poslali tek kad su koledz igraci poceli da gube. Ja ne znam kako ce na popularizaciju kosarke na Filipinima da utice to sto ih je Evroski vicesampion dobio sa 50 razlike? Hoce li neki Filipinac danas posle ove utakmice da pocne da trenira kosarku? Kod nas su klici pocinjali da treniraju tek nakon nekih nasih uspeha pa bilo kakvi oni da su bili. Danas nam je par faulova svirano, cini mi se iz sazaljenja prema Filipincima. I nasima bilo zao pa se nisu ni bunili. To nije sport.

Раде Кузма

pre 4 godine

Готивим Салета, али ми није јасно да човјек не види корист од чега ваквих утакмица. Уиграваш екипу човјече, шта друго. Фино је и да Филипини гледају своју репрезентацију на СП, фино је и да се промовише кошарка у многим земљама.

Komentar tek onako....

pre 4 godine

Samo da ameri ne ispadnu pre finala....ne bih voleo da ih neko drugi pobedi! Zreli su ne da izgube nego da im odrzimo jednu kosarkasku lekciju,a ovi momci to i mogu i hoce!!!

Tupakamaru

pre 4 godine

1996. godine mi dobijamo Kinu 67 razlike, mislim čak u 1/4 finalu OI.
2004. godine Kina je stvorila 2 jaka(možda i više, za dva sam siguran)NBA igrača i dobija nas na Olimpijadi.
Zato smo i mi učestvovali na EP i SP 50-tih godina.
Zato autsajderi učestvuju.
Lepo je objsnio precednik FS San Marina Mileru svojevremeno

nesa

pre 4 godine

Najveci problem ovakvih utakmica je mogucnost povrede. Igrac krivo doskoci i onda ostanes bez njega za bitne utkamice. Isto kao i prijateljske u fudbalu. Mnogo ne znace, ali, ako se povredi igrac...

Nenad

pre 4 godine

Zato se i zove "Svetsko prvenstvo", jer ima ekipe iz celog sveta. Činjenica jeste da Afrika i Azija daleko zaostaju, ali tako je kako je. Kako bismo i znali da li i koliko zaostaju, da nema ovakvih utakmica?

pp

pre 4 godine

Koristi imaju igraci reprezentacija sa kontinenata na kojim je kosarka u razvoju zato sto igraju protiv igraca sa samog svetskog vrha. Sale bi to trebao da postuje. Mozda mi nemamo neposrednu korist ali doprinosimo razvoju sporta i kosarke i to je moralna obaveza reprezentacija iz samog vrha.

Sveta

pre 4 godine

Zato se i zove "Svetsko prvenstvo", jer ima ekipe iz celog sveta. Činjenica jeste da Afrika i Azija daleko zaostaju, ali tako je kako je. Kako bismo i znali da li i koliko zaostaju, da nema ovakvih utakmica?
(Nenad, 02. septembar 2019 18:17)

Za vas kojima je ovo izgleda prvo SP u životu - bilo je i ranije svetskih prvenstava, sa sve timovima iz Azije i Afrike. Samo je broj ekipa bio duplo manji nego sada, pa je kvalitet bio koncentrisaniji. Mogla je da se nabode jedna utakmica sa 50+ razlikom, ali dve uzastopno nikada.

NumeroUno

pre 4 godine

Ima koristi , naravno da ima. Lik iz reprezentacije Filipina je na kraju izuo patiku i tražio autogram od Jokića. Prejako. To je za njih vrh piramide.

plavac

pre 4 godine

ovo je direktan komentar na onaj nesportski onog klempavog što je hteo guduru sa turnira da izbaci,i ovom izjavom štiti igrača i pritisak je na sudijama.svi veliki treneri to rade,štite svoju ekipu,čitajte izjave popa,džeksona,sloana,keja,fergusona,murinja...

Stevan

pre 4 godine

Ljudi, ovo prvenstvo je veoma jako. Druga stvar je što smo mi prejaki, pa nam drugi izgledaju slabi.Na ovom prvenstvu igraju dva najbolja igrača sveta!! Naš tim bi ladno igrao finale NBA kada bo se igralo po FIBA pravilima.
(Deki, 2. septembar 2019 19:50)

Dva najbolja igraca sveta- Janis i Jokic?

Лепи Цане

pre 4 godine

Једина корист је што ће нам у последњем колу у групи бити довољан и нерешен резултат са Италијанима да останемо први...

Zis

pre 4 godine

Nema koristi. U pravu si Sale. Zamišljam kako se osećaju navijači Filipina. Ovo im je baš podstrek da još jače rade i spreme se za sledeće svetsko!?@ Ajde bre trolovi i sveznalice istresite gaće. Jalov vam posao.

IDEMO PLAVIIII!!!

petarczv

pre 4 godine

Ameri onda nikad ne bi trebalo da učestvuju po saletovoj logici. Po toj logici nismo trebali na proslom svetskom da udjemo u finale sa amerima jesu nas dobili 30+ razlike?!

JusterNS

pre 4 godine

Ovoliko je USA (kad bi bila u najjacem sastavu) jaca od bilo koje druge evropske ekipe, od nas bi sad bili jaci 20 razlike minimum. Posto nisu u najjacem sastavu, imamo velike sanse za egal i za zlato. Ali mislim da ce biti iznenadjenja do kraja.
Ako ih ne bude, nama verovatno u cetvrtfinalu dolazi Rusija, a u polufinalu Grcka.
Ovaj poslednji ce biti mnogo tezi mec nego u Atini.

stefan

pre 4 godine

Treba biti objektivan i dozvoliti da se takmici vise evrooskih timova jer su kvalitetniji... I smanjiti broj reprezentacija 32 je zaista mnogo

olo

pre 4 godine

Koliko filozofa, a da nisu ni pročitali tekst. Čovek je lepo rekao. Što da grupa ima ocigledne pobednike? Neka svaka grupa ima jakog nosioca i timove u skladu sa njime, a ne ovo. Mi i IT samaramo sve i prodjemo. Jedino što je neočekivano je povreda...

Siniša

pre 4 godine

Mi smo u pripremnom periodu odradili Evropsko, u prve dve utakmice Afričko i Azijsko pa nam je još ostalo južnoameričko i severnoameričko i onda game over.

toliko od mene

pre 4 godine

uvek sam imao dilemu kad se igra protiv slabijih ekipa da li je podcenjivački da ih razbiješ ko koske ili da izvedeš najgoru postavu.

mislim da je najkorektnije da igraš jako kao da je amerika u pitanju i da ih ne podcenjuješ pa neka bude i 50 razlike.

Sale

pre 4 godine

Js u pravu kakva korist i Filipincima .Mnogo vece koristi bi imali ako ni njihova reprezentscija imala neke prijatrljske meceve tokom godine sa nekim slabijim ekipama .Il recimo sa nasom reprezentscijom sastsvljenom od igraca iz Kls il tako nesto .Ovo nikako ne koristi njima jer su daleko od ovih nasih igraca ,i do tog nivos se dolazi postepeno .Nama takodje ovo je samo utskmice gde nista necete psmetno ds izvucetr iz ekipe .

Marina

pre 4 godine

Ja bi jos jednom da cestitam momcina na broju asistencija na obje utakmice. To je najbolji pokazatelj nesebicnosti koja vlada medju njima i najvise govore u prilog timskoj hemiji. Sale uspio si, potpuno su se podredili timu svi - od Jokica do Micica! Rakocevic i Jaric neka pazljivo gledaju

vukasin

pre 4 godine

Mislim da je Sale aludirao na nacin kako su se desavale kvalifikacije ove godine. jednostavno ovo nije prvenstvo sa najboljim timovima i aktuelni sampion evrope nije izborio ucesce.
Druga stvar zasto je komentarisao ovo je jer je lako moglo da dodje do povrede a to definitivno nikome ne treba, ni nama ni njima

msb

pre 4 godine

Filipini... 100 miliona stanovnika i OGROMNA kosarkaska tradicija. Kosarka je apsolutno najpopularniji sport u zemlji. Oni igraju kosarku jos od 1898. godine. Na olimpijskim igrama 1948. godine su postali prva reprezentacija na svetu koja je postigla preko 100 poena u pobedi 102:30 protiv Iraka. Na SP u Manili 1978. SFRJ (Kica i Praja) su ih pobedili sa samo 16 poena razlike 117:101. Ne sumnjam da ce se opraviti i kad-tad nam se osvetiti za ovo. Ja nesto ne vidim naslednike ove generacije medju mladjima. Nadam se da se varam.
https://www.philstar.com/sports/2016/03/22/1565867/why-filipinos-love-basketball

EdwardNigma

pre 4 godine

Eee ja mislim da Saletove roze naocare govore sve..ima da ih razbijemo sve do kraja!!! Samo nastavite tako i nema zime..ako mozes nekog da pobedis 50razlike treba da ga pobedis sa 70.. sve naj momci i samo napred do zlatne medalje, zasluzujete je!!!

4k4.Dex

pre 4 godine

Mi nemamo nikakvu korist ali ovde je korist nebitna nisu ovi pripreme. Mora da se i gra i to je to. Nek sluzi kao probna utakmica isprobajte nesto i to je to. Kad promene sistem gledacemo i drugo poluvreme ;)

Bageri

pre 4 godine

Ovo je bila dobra trening utakmica, jer smo vežbali 'asistenciju od parket', koja nam je u pripremnim utakmicama veoma falila.
Treba nam taj pas, posebno ka centrima.

bskfan

pre 4 godine

Ja imam veci problem sa kvalifikacijama nego sa ovakvim protivnicima. Kada bi na SP-u bile sve najjace reprezentacije mnoge dobre ekipe bi se kuci vratile vec posle nedelju dana a to svakako ne bi bilo srecno resenje. Kao sto rece jedan pametan covek "za sve postoji resenje, samo ga treba pronaci". Kad smo vec znali sa kim se sastajemo, mogli smo da smanjimo broj pripremnih utakmica i da ove dve utakmice iskoristimo za uigravanje. Mada ni ovako nije lose, turnir se otvori bez velikog pritiska, igraci iskoriste sansu da se opuste, malo bolje upoznaju, nameste sut i da se spreme psihicki za drugi krug i onda za eliminacioni deo. Veliki timovi su jaki ne samo zbog svog kvaliteta vec i zbog toga sto ih se protivnici plase; mi treba tome da tezimo, da pobede koristimo za stvaranje pobednickog mentaliteta i za uterivanje straha u kosti protivnicima.

Иван Грозни

pre 4 godine

Мислим да већина није разумела шта је селектор хтео да каже. Наравно да на СП треба да играју репрезентације са свих континената. Проблем је у томе што је број учесника повећан са 24 на 32 и тиме је погоршан квалитет. У неким коментарима погрешно се наводе примери са СП у фудбалу и ЛШ. На СП у фудбалу јако се тешко квалификовати. Тешко се квалификовати и у ЛШ, посебно када се игра од првог кола. На СП у фудбалу буде неколико убедљивих победа, али нема у свакој групи и у сваком колу утакмица где неко побеђује пет или шест разлике. У нокаут фази велики број утакмица одлучује се у продужецима или после пенала.