Tenis 148

Četvrtak, 15.08.2019.

22:50

Suze u Sinsinatiju – kraj za Federera! VIDEO

Ruski teniser Andrej Rubljov je šokirao Rodžera Federera i savladao ga u trećem kolu turnira u Sinsinatiju.

Suze u Sinsinatiju – kraj za Federera! VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

148 Komentari

Sortiraj po:

alkos

pre 4 godine

Bravo za naslov! Upecali se svi sarani! Ne zaboravite kako je Nolo plako kad je izgubio u finalu Garosa, pa su posle moralu da ga puste da se ne raspadne.

Ah

pre 4 godine

Zasto suze, kada nije hteo da igra ovaj turnir? On do sada nikada nije plakao kada izgubi u ranoj fazi, zasto bi sada poceo? Niti mu je prvi, niti poslednji put da izgubi. Na ovom turniru ispali su svi, Sasa, Cicipas, Vavrinka... Valjda ce do kraja turnira ostati neko iz prvih 10, mada tesko. Mene licno zanima, kada je poslednji put Novak dosao do finala i igrao protiv nekog iz prvih 10, a da to nije finale?

Zrno Prašine

pre 4 godine

Za sve koji igraju kladionicu Rubljov posle ove pobede ispada u sledecem kolu pa makar igrao sa dvestotim igracem sveta,nepisano pravilo.Slatka parica.

дуле

pre 4 godine

Федерер је направио грешку у каријери.. Након оног АО 2018 и 20.грен слема, могао је као цар да оде у пензију.. Био је на врхунцу и сви бисмо га тад упамтили као Г.О.А.Т-а.. Имао је тада 20-12 у односу на Нолета у броју ГС, и све је изгледало као да је то то, друга класа.. Овако, само је отаљавао, допустио себи да после 7-8 и 15:40 изгуби титулу, и сад овај пораз.. Штета за њега, завршио је званично потеру за титулама, нажалост једна дивна и блистава каријера, никад ближа крају..

111

pre 4 godine

Osvojio je 7 puta Sinsinati i kraj. O cemu onda da pricamo...Covek gubi na svojim omiljenim turnirima. Tek ga ceka pakao na USAO. On je glatko izgubio na ovom turniru u 2 seta a sta ce tek na GS koji se igra najvise do 5 setova a nije ga osvojio 11 godina? Kada nije nista uradio na Wimbledonu isto omiljenom GS o cemu da se dalje prica. Jos dolaze ovi klinci koji rasturaju. Rubljov ga je ubio servisom, znaci ubio..

I.B.

pre 4 godine

Andrej Rubljov nije "kojekakav" klinac, kako ga ovde neko nazva. Juniorski pobednik RG, ima jednu ATP titulu, i finale Next.. 30 mesto, najviši plasman, a ima samo 21 godinu! Ali karijera mu je usporena, nebrojanim povredama. Od kada se vratio ovog leta, igra sjajno. Pa juče je bukvalno Vavrinku počistio. Ovo danas je bilo dobro, ma mnogo dobra igra! Drago mi je zbog njega, zaslužio je.

maunt5

pre 4 godine

Federer gubi, lose igra i publika ga opet slavi? Godinama nije prvi, celu jednu godinu nije bio ni medju prvih deset, cesto je gubio na startu i opet kazu najbolji...Bilo nekada.
rale

c i t i z e n

pre 4 godine

Мало више достојанства и поштовања спортских величина, без обзира да ли су у питању Федерер, Надал, Ђоковић или било ко други, није на одмет. Уместо неумесних критика и коментара, угледајте се на те људе и покушајте да и сами нешто постигнете.

gogic_30

pre 4 godine

A vi, sutra na posao i raditi za platu od 400 Eura ..., poslat će vam Nole -Milione iz Monte Karla ....
(bh, 15. avgust 2019 23:49)jel stigao tenis u federaciju?hahaha

rođerer penzija

pre 4 godine

Đoković sad ima zagarantovanih 271 nedelja i 3. mesto u istoriji po broju nedelja na 1. mestu rang liste !!!
Zbog malo (nula) osvojenih bodova Nadal i Federer ne mogu do broja 1 na USO, čak ni osvajanjem titule i ranim ispadanjem Noleta.

djidjigovedina

pre 4 godine

sve su ovo pripreme za zadnji GS ove sezone..
federer je veliki igrac i veliki sampion i siguran sam da ce u nyc biti u boljoj formi
rublevje mlad i uzeo je dobar skalp danas ali na glavnom turniru ga nece biti nigde
nyc ce biti bomba od turnira :)
verujem da novak uzima i taj :)

Sasa

pre 4 godine

   Djokovic vs Federer   

26-22 ukupno   

Finala svih turnira 14-6 za Djokovica   

10-6 za Djokovica na grend slemovima   

Grend Slem finala 4-1 za Djokovica

Pinujte mi komentar

pre 4 godine

Djokovic vs Federer   

26-22 ukupno   

Finala svih turnira 14-6 za Djokovica   

10-6 za Djokovica na grend slemovima   

Grend Slem finala 4-1 za Djokovica

povetarac

pre 4 godine

Rodji nije lako, jos uvek je pod traumom zbog poraza u finalu Vimbldona..Nole mu je prouzrokovao tesku neurozu i sad ce mu trebati dosta vremena da se mentalno oporavi..

Dobros-AV

pre 4 godine

Šokirao je Federer ovim ispadanjem i dosta komentatora na ovom sajtu.
Baš me zanima šta će sad da nadju za razlog.... osim što je jednostavno katastrofalno igrao. Gledao sam ceo meč i nikada nisam video da se Rodja tako loše postavlja na loptu, taj rad nogu, koraci, split-step kod izlazaka na mrežu ... baš se vidi da polako stari.
Rubljev je,inace, dosta dobro servirao u oba seta i nije se bojao da ‘doda gas’ kada je potrebno.
Svaka čast.

Tako znači

pre 4 godine

Posto ovde mnogi nesto brkaju. Rus je plakao, od srece.
(Toma, 15. avgust 2019 23:24)

Mi koji smo gledali ne brkamo, i mi koji znamo šta su lažni naslovi. Ovde je reč o lažnom naslovu, što je krajnje neprofesionalno. Mislim da se Federeru nije išlo ni na Medvedeva a tek na Novaka. Nije se ni potrudio da pobedi. E sad, da se nikad neće oporaviti, nemojte preterivati...

Anksiozan_91

pre 4 godine

Nisam bas siguran koliko je ovo dobro za Novaka, jer kao da nema motivaciju za igrom kad Federer i Nadal nisu u zavrsnici turnira. Da se ne smejemo Federeru, moze i Novaku ovo da se dogodi u nastavku turnira. Uvek kad se komentarise kako ima titulu u dzepu, desi se suprotno.

Hose Luis

pre 4 godine

Takvo bezlicno lice, kao da mu je svejedno da li ce sad kuci ili kada ga Srbin zbrise.. Nije mu radio ni nadaleko cuveni Svajcarski inat..

pesadinac

pre 4 godine

Normalna stvar da momak u 22 godini pobedi coveka koji gura 39-tu.
Dobro se matori drzao, uzeo 7 gemova sto nije mala stvar za njegove godine.
Finale u Wibledonu je bila Federerova Labudova pesma.
Labudova pesma je poslednji važniji rad ili delo nekog stvaraoca pre kraja aktivnog umetničkog, naučnog, sportskog ili kakvog drugog stvaranja ili aktivnosti.

Dacha

pre 4 godine

Matori van forme i tesko da ce je dostici do USO-a. Izgleda da je finale onog turnira ostavilo dosta traga a i godine su tu bez obzira kako se zvali.

matori

pre 4 godine

@Federer i prosle i ove godine je odigrao katastrofa na Sinsinatiju. Jeste da ima 38 godina i dosta turnira iza sebe ove godine, ali ovo je jako brza podloga uz to da je osvajao ovaj turnir 7 puta i cesto pobedjivao i Noleta.
S druge strane, Rubljov sjajan. Malo gresaka, forhend odlican, kretanje, servis.
Cestitke.
(Zreb, 15. avgust 2019 23:01)

Federer je prošle godine igrao finale. ne znam šta je tu katastrofa? u finalu je igrao koliko mu je Novak dao...
danas je odigrao veoma loše. bekhend
je pukao još u svlačionici, a i neke druge stvari nisu bile baš sjajne...
a Rubljevu svaka čast, mada je pitanje da li će ovakvu igru moći da ponovi u skorije vreme...

Yoloswag

pre 4 godine

Kakav meč Andreja, au! Ne zanima me kako je fed igrao, ovaj momak je pokidao. Kakvi vineri s obe strane, kretanje, servis, voleji.. ma sve.

antiDebil

pre 4 godine

38 godina, 1500 mečeva, i on plače sto je izgubio u 3.kolu ne toliko bitnog turnira! :)
(Dinke, 15. avgust 2019 23:06

Nihe stigao do cetvrtfinala, samim tim nije zaradio dovoljno para kkao bi isplatio njegov boravak na tom turniru...
Inace fascinantna je njegova sposobnost da elegantni bekend, elegantnim zamasima onako elegantno lansira na tribine, stvarno fascinantno!!

CroFed

pre 4 godine

Jedan od "onih" dana, samo da nije ništa fizički posrijedi bilo u pitanju već jednostavno dan kada ništa nije funkcioniralo a tvoj protivnik odigra meč godine, možda i karijere.

Ђура

pre 4 godine

Шта би, мили мој!!?? Ха, ха, једва чекам нови окршај с Новаком, кад оно... ПРЦ, али не из Кине, већ Русије!!

sweswe

pre 4 godine

...
Inace fascinantna je njegova sposobnost da elegantni bekend, elegantnim zamasima onako elegantno lansira na tribine, stvarno fascinantno!!
(antiDebil, 15. avgust 2019 23:18)

Lijepo objasnjeno, svi igraci to vec znaju...
Znanje je jedno, a pretvaranje znanja u prednost je drugo. E, to su uspjeli Nadal i Djokovic.
I Nadal ne voli da igra iz bekenda (backhand), ali ga je tesko forsirati na bekend, levak je...
Sve je malo naopako...
Mada...
Svi znaju ko je CAR bekenda...

veder

pre 4 godine

Nepotrebno mistifikujete ko je zaplakao,jer koje gledao meč mogao je primetiti da je Rublev ili Rubljov zaplakao. Suze radosnice, kako se kaže, tek jedva primetne.

milutin

pre 4 godine

Dalekosežne posledice imaće Federer zbog poraza od Novaka na Vimbldonu.
Igra protiv Londera juče je bila indikator, a ova danas i pečat na veliku karijeru.
Bez obzira na nastojanje da prikrije neraspoloženje od prošlog finala GS,u tome nije uspio. Nemoguće je zaboraviti dvije meč lopte, a meč izgubiti. Do kraja života to će ga proganjati, pitaće se uvijek šta se to desilo. A borba sa sobom je najteža. On to i da hoće, ne može preboljeti. A noćas...Rodžer nije izgubio zbog neke vrhunske igre protivnika. Rubljov je igrao prosječno.

Lik

pre 4 godine

Poraz na Wimbu je dokusurio Federera, nema njemu povratka više. Najpametnije bi mu bilo da se povuče posle završnog turnira u Londonu, da ga ne gaze više kojekavi klinci.

Nemam reci

pre 4 godine

Jeste li videli kako podmuklica Federer bezi u tunel,ni autograme deci nije dao,a kad pobedi onda je u stanju svima da se šlihta. Strasno!

Ivan Veljković

pre 4 godine

Jeste da sam očekivao Federera u završnici i ovog Mastersa u Sinsinatiju ove godine i ovaj njegov ubedljiv poraz od Rubljova jeste veliko iznenađenje, naročito jer je Rubljov savladao velikog Švajcarca za samo 63 minuta sa 2:0 u setovima, po setovima 6:3 i 6:4 što je zaista veliko iznenađenje. Ali kada se sagleda trenutna situacija i forma Rubljova koja je sjajna u ovoj sezoni zaista, plus onaj težak poraz Federera na Vimbldonu koji očigledno još uvek utiče na igru Švajcarca a plus i činjenica da Federer uslovno rečeno i nije ni želeo mnogo da zapinje u Sinsinatiju i da sve svoje resurse čuva za US Open onda sve ovo i ima koliko toliko neko objašnjenje. Mada, ovo je za mene zaista šok. Inače Rubljov igra tenis dostojan Top 20 igrača u drugoj polovini sezone i ovo što je trenutno 70. na svetu je samo trenutno stanje, veoma brzo će on skočiti u sam vrh ATP Liste. Sve u svemu velike čestitke mladom Rusu na ovom velikom njegovom podvigu i pobedi nad Federerom koju će zauvek pamtiti, vidi se po onim njegovim suzama radosnicama posle meča.

Zreb

pre 4 godine

Federer je sada ispao u trecem kolu ali prosle godine je igrao finale i izgubio je od Noleta 6-4 6-4.ne vidim kako je to lose odigran turnir stici do finala,mora da si pobrkao nesto?
(Mikloš Salamander, 15. avgust 2019 23:21)
U finalu 39 neiznudjenih gresaka. Pre toga je igrao dosta slabo, imao je srece sto mu je Vavrinka redovna musterija, kao i Gofan (ako nisam pomesao).

Nesa

pre 4 godine

Znaci Srbin ce postati jedini teniser u istoriji koji je sve masterse osvojio po 2x u karijeri, fali mu jos 1 RG da ima i sve grend slemove po 2x, Djokovic je definitivno G.O.A.T.

Djido

pre 4 godine

Molim da mi neko od Frauderovih botova pomogne i odgovori. U čemu se ogleda lepršavost i poezija njegove igre kad ga neki klinac oduči od tenisa? I koja je korist od takve igre?

Max

pre 4 godine

Ima li neko link gdje jasno se vidi kako je Rodzer zaplakao posto se na ovom snimku ne vidi. Iskreno cudno mi je da je zaplakao, ne vidim razlog za to jedino ako mu je ovo zadnji put da igra Sinsinati, odnosno da je odlucio da se posle W 2020 i Olimpijade penzionise.

Zreb

pre 4 godine

Federer i prosle i ove godine je odigrao katastrofa na Sinsinatiju. Jeste da ima 38 godina i dosta turnira iza sebe ove godine, ali ovo je jako brza podloga uz to da je osvajao ovaj turnir 7 puta i cesto pobedjivao i Noleta.
S druge strane, Rubljov sjajan. Malo gresaka, forhend odlican, kretanje, servis.
Cestitke.

Vasilije

pre 4 godine

Nemoguce! Ne verujem! Mora da mu nisu rekli da je Federer G.O.A.T. i da je najtalentovaniji ikada. Ne sme tako da se ponasa prema Njegovoj Izuzetnosti.

срле

pre 4 godine

Федерер је био апсолутно непрепознатљив, изгледа су последице изгубљеног финала Вимблдона учиниле своје. При изласку са терена је чак заплакао и није делио аутограме оној деци, јао Ноле шта уради човеку, па макар је у Синсију увек побеђивао редовно а сад не може ни то!

Mikloš Salamander

pre 4 godine

zreb@

Federer je sada ispao u trecem kolu ali prosle godine je igrao finale i izgubio je od Noleta 6-4 6-4.ne vidim kako je to lose odigran turnir stici do finala,mora da si pobrkao nesto?

zenon

pre 4 godine

Ovog malog Rubljova sam gledao juce protiv Stena. Razbio ga je. Igra hrabro i udara jako lopticu. Po meni, ovo danas nije bilo preveliko iznenadjenje s obzirom da Federer jos nije zaboravio mec protiv Djokovica.

Ime

pre 4 godine

Mozemo mi da pricamo sta hocemo ali Djokovic je najbolji igrac koji je ikada igrao ovu prelepu igru.
(obi, 15. avgust 2019 23:50)

Nole je legenda

Dott

pre 4 godine

Ovo je takticki garant, jer sad vise ne mora biti Novaku prepreka, Novak ima ovaj turnir u džepu. Rodžer naravno mora kalkulisati, jer sa 38 godina ne moze izgurati dva velika turnira jedan za drugim i na oba dogurati daleko.

Fedex exspres

pre 4 godine

Federeru se danas nije igralo, skracivao je poene besmislenim i ne pripremljenim izlascima na mrezu i svaki put ga je Rubljov prosao.
BTW, Rubljov je plakao od srece posle meca.

MVM

pre 4 godine

Trka za GOATa sad ulazi u finiš. Pogodili ste, između Nadala i Đokovića. (Federer je osvojio, što je osvojio, eventualno još neki manji turnir.)
Ko će od njih dvojice na kraju biti GOAT vidjećemo, ne bih se usudio da prognoziram. Federe to neće biti sigurno.

povetarac

pre 4 godine

Rodji nije lako, jos uvek je pod traumom zbog poraza u finalu Vimbldona..Nole mu je prouzrokovao tesku neurozu i sad ce mu trebati dosta vremena da se mentalno oporavi..

maunt5

pre 4 godine

Federer gubi, lose igra i publika ga opet slavi? Godinama nije prvi, celu jednu godinu nije bio ni medju prvih deset, cesto je gubio na startu i opet kazu najbolji...Bilo nekada.
rale

Pinujte mi komentar

pre 4 godine

Djokovic vs Federer   

26-22 ukupno   

Finala svih turnira 14-6 za Djokovica   

10-6 za Djokovica na grend slemovima   

Grend Slem finala 4-1 za Djokovica

Nesa

pre 4 godine

Znaci Srbin ce postati jedini teniser u istoriji koji je sve masterse osvojio po 2x u karijeri, fali mu jos 1 RG da ima i sve grend slemove po 2x, Djokovic je definitivno G.O.A.T.

Nemam reci

pre 4 godine

Jeste li videli kako podmuklica Federer bezi u tunel,ni autograme deci nije dao,a kad pobedi onda je u stanju svima da se šlihta. Strasno!

I.B.

pre 4 godine

Andrej Rubljov nije "kojekakav" klinac, kako ga ovde neko nazva. Juniorski pobednik RG, ima jednu ATP titulu, i finale Next.. 30 mesto, najviši plasman, a ima samo 21 godinu! Ali karijera mu je usporena, nebrojanim povredama. Od kada se vratio ovog leta, igra sjajno. Pa juče je bukvalno Vavrinku počistio. Ovo danas je bilo dobro, ma mnogo dobra igra! Drago mi je zbog njega, zaslužio je.

Ime

pre 4 godine

Mozemo mi da pricamo sta hocemo ali Djokovic je najbolji igrac koji je ikada igrao ovu prelepu igru.
(obi, 15. avgust 2019 23:50)

Nole je legenda

rođerer penzija

pre 4 godine

Đoković sad ima zagarantovanih 271 nedelja i 3. mesto u istoriji po broju nedelja na 1. mestu rang liste !!!
Zbog malo (nula) osvojenih bodova Nadal i Federer ne mogu do broja 1 na USO, čak ni osvajanjem titule i ranim ispadanjem Noleta.

111

pre 4 godine

Osvojio je 7 puta Sinsinati i kraj. O cemu onda da pricamo...Covek gubi na svojim omiljenim turnirima. Tek ga ceka pakao na USAO. On je glatko izgubio na ovom turniru u 2 seta a sta ce tek na GS koji se igra najvise do 5 setova a nije ga osvojio 11 godina? Kada nije nista uradio na Wimbledonu isto omiljenom GS o cemu da se dalje prica. Jos dolaze ovi klinci koji rasturaju. Rubljov ga je ubio servisom, znaci ubio..

Vasilije

pre 4 godine

Nemoguce! Ne verujem! Mora da mu nisu rekli da je Federer G.O.A.T. i da je najtalentovaniji ikada. Ne sme tako da se ponasa prema Njegovoj Izuzetnosti.

Anksiozan_91

pre 4 godine

Nisam bas siguran koliko je ovo dobro za Novaka, jer kao da nema motivaciju za igrom kad Federer i Nadal nisu u zavrsnici turnira. Da se ne smejemo Federeru, moze i Novaku ovo da se dogodi u nastavku turnira. Uvek kad se komentarise kako ima titulu u dzepu, desi se suprotno.

gogic_30

pre 4 godine

A vi, sutra na posao i raditi za platu od 400 Eura ..., poslat će vam Nole -Milione iz Monte Karla ....
(bh, 15. avgust 2019 23:49)jel stigao tenis u federaciju?hahaha

c i t i z e n

pre 4 godine

Мало више достојанства и поштовања спортских величина, без обзира да ли су у питању Федерер, Надал, Ђоковић или било ко други, није на одмет. Уместо неумесних критика и коментара, угледајте се на те људе и покушајте да и сами нешто постигнете.

срле

pre 4 godine

Федерер је био апсолутно непрепознатљив, изгледа су последице изгубљеног финала Вимблдона учиниле своје. При изласку са терена је чак заплакао и није делио аутограме оној деци, јао Ноле шта уради човеку, па макар је у Синсију увек побеђивао редовно а сад не може ни то!

Dacha

pre 4 godine

Matori van forme i tesko da ce je dostici do USO-a. Izgleda da je finale onog turnira ostavilo dosta traga a i godine su tu bez obzira kako se zvali.

дуле

pre 4 godine

Федерер је направио грешку у каријери.. Након оног АО 2018 и 20.грен слема, могао је као цар да оде у пензију.. Био је на врхунцу и сви бисмо га тад упамтили као Г.О.А.Т-а.. Имао је тада 20-12 у односу на Нолета у броју ГС, и све је изгледало као да је то то, друга класа.. Овако, само је отаљавао, допустио себи да после 7-8 и 15:40 изгуби титулу, и сад овај пораз.. Штета за њега, завршио је званично потеру за титулама, нажалост једна дивна и блистава каријера, никад ближа крају..

zenon

pre 4 godine

Ovog malog Rubljova sam gledao juce protiv Stena. Razbio ga je. Igra hrabro i udara jako lopticu. Po meni, ovo danas nije bilo preveliko iznenadjenje s obzirom da Federer jos nije zaboravio mec protiv Djokovica.

Tako znači

pre 4 godine

Posto ovde mnogi nesto brkaju. Rus je plakao, od srece.
(Toma, 15. avgust 2019 23:24)

Mi koji smo gledali ne brkamo, i mi koji znamo šta su lažni naslovi. Ovde je reč o lažnom naslovu, što je krajnje neprofesionalno. Mislim da se Federeru nije išlo ni na Medvedeva a tek na Novaka. Nije se ni potrudio da pobedi. E sad, da se nikad neće oporaviti, nemojte preterivati...

Sasa

pre 4 godine

   Djokovic vs Federer   

26-22 ukupno   

Finala svih turnira 14-6 za Djokovica   

10-6 za Djokovica na grend slemovima   

Grend Slem finala 4-1 za Djokovica

antiDebil

pre 4 godine

38 godina, 1500 mečeva, i on plače sto je izgubio u 3.kolu ne toliko bitnog turnira! :)
(Dinke, 15. avgust 2019 23:06

Nihe stigao do cetvrtfinala, samim tim nije zaradio dovoljno para kkao bi isplatio njegov boravak na tom turniru...
Inace fascinantna je njegova sposobnost da elegantni bekend, elegantnim zamasima onako elegantno lansira na tribine, stvarno fascinantno!!

Lik

pre 4 godine

Poraz na Wimbu je dokusurio Federera, nema njemu povratka više. Najpametnije bi mu bilo da se povuče posle završnog turnira u Londonu, da ga ne gaze više kojekavi klinci.

pesadinac

pre 4 godine

Normalna stvar da momak u 22 godini pobedi coveka koji gura 39-tu.
Dobro se matori drzao, uzeo 7 gemova sto nije mala stvar za njegove godine.
Finale u Wibledonu je bila Federerova Labudova pesma.
Labudova pesma je poslednji važniji rad ili delo nekog stvaraoca pre kraja aktivnog umetničkog, naučnog, sportskog ili kakvog drugog stvaranja ili aktivnosti.

Ђура

pre 4 godine

Шта би, мили мој!!?? Ха, ха, једва чекам нови окршај с Новаком, кад оно... ПРЦ, али не из Кине, већ Русије!!

Yoloswag

pre 4 godine

Kakav meč Andreja, au! Ne zanima me kako je fed igrao, ovaj momak je pokidao. Kakvi vineri s obe strane, kretanje, servis, voleji.. ma sve.

MVM

pre 4 godine

Trka za GOATa sad ulazi u finiš. Pogodili ste, između Nadala i Đokovića. (Federer je osvojio, što je osvojio, eventualno još neki manji turnir.)
Ko će od njih dvojice na kraju biti GOAT vidjećemo, ne bih se usudio da prognoziram. Federe to neće biti sigurno.

djidjigovedina

pre 4 godine

sve su ovo pripreme za zadnji GS ove sezone..
federer je veliki igrac i veliki sampion i siguran sam da ce u nyc biti u boljoj formi
rublevje mlad i uzeo je dobar skalp danas ali na glavnom turniru ga nece biti nigde
nyc ce biti bomba od turnira :)
verujem da novak uzima i taj :)

Ivan Veljković

pre 4 godine

Jeste da sam očekivao Federera u završnici i ovog Mastersa u Sinsinatiju ove godine i ovaj njegov ubedljiv poraz od Rubljova jeste veliko iznenađenje, naročito jer je Rubljov savladao velikog Švajcarca za samo 63 minuta sa 2:0 u setovima, po setovima 6:3 i 6:4 što je zaista veliko iznenađenje. Ali kada se sagleda trenutna situacija i forma Rubljova koja je sjajna u ovoj sezoni zaista, plus onaj težak poraz Federera na Vimbldonu koji očigledno još uvek utiče na igru Švajcarca a plus i činjenica da Federer uslovno rečeno i nije ni želeo mnogo da zapinje u Sinsinatiju i da sve svoje resurse čuva za US Open onda sve ovo i ima koliko toliko neko objašnjenje. Mada, ovo je za mene zaista šok. Inače Rubljov igra tenis dostojan Top 20 igrača u drugoj polovini sezone i ovo što je trenutno 70. na svetu je samo trenutno stanje, veoma brzo će on skočiti u sam vrh ATP Liste. Sve u svemu velike čestitke mladom Rusu na ovom velikom njegovom podvigu i pobedi nad Federerom koju će zauvek pamtiti, vidi se po onim njegovim suzama radosnicama posle meča.

Dobros-AV

pre 4 godine

Šokirao je Federer ovim ispadanjem i dosta komentatora na ovom sajtu.
Baš me zanima šta će sad da nadju za razlog.... osim što je jednostavno katastrofalno igrao. Gledao sam ceo meč i nikada nisam video da se Rodja tako loše postavlja na loptu, taj rad nogu, koraci, split-step kod izlazaka na mrežu ... baš se vidi da polako stari.
Rubljev je,inace, dosta dobro servirao u oba seta i nije se bojao da ‘doda gas’ kada je potrebno.
Svaka čast.

milutin

pre 4 godine

Dalekosežne posledice imaće Federer zbog poraza od Novaka na Vimbldonu.
Igra protiv Londera juče je bila indikator, a ova danas i pečat na veliku karijeru.
Bez obzira na nastojanje da prikrije neraspoloženje od prošlog finala GS,u tome nije uspio. Nemoguće je zaboraviti dvije meč lopte, a meč izgubiti. Do kraja života to će ga proganjati, pitaće se uvijek šta se to desilo. A borba sa sobom je najteža. On to i da hoće, ne može preboljeti. A noćas...Rodžer nije izgubio zbog neke vrhunske igre protivnika. Rubljov je igrao prosječno.

Fedex exspres

pre 4 godine

Federeru se danas nije igralo, skracivao je poene besmislenim i ne pripremljenim izlascima na mrezu i svaki put ga je Rubljov prosao.
BTW, Rubljov je plakao od srece posle meca.

Djido

pre 4 godine

Molim da mi neko od Frauderovih botova pomogne i odgovori. U čemu se ogleda lepršavost i poezija njegove igre kad ga neki klinac oduči od tenisa? I koja je korist od takve igre?

Zreb

pre 4 godine

Federer i prosle i ove godine je odigrao katastrofa na Sinsinatiju. Jeste da ima 38 godina i dosta turnira iza sebe ove godine, ali ovo je jako brza podloga uz to da je osvajao ovaj turnir 7 puta i cesto pobedjivao i Noleta.
S druge strane, Rubljov sjajan. Malo gresaka, forhend odlican, kretanje, servis.
Cestitke.

Hose Luis

pre 4 godine

Takvo bezlicno lice, kao da mu je svejedno da li ce sad kuci ili kada ga Srbin zbrise.. Nije mu radio ni nadaleko cuveni Svajcarski inat..

matori

pre 4 godine

@Federer i prosle i ove godine je odigrao katastrofa na Sinsinatiju. Jeste da ima 38 godina i dosta turnira iza sebe ove godine, ali ovo je jako brza podloga uz to da je osvajao ovaj turnir 7 puta i cesto pobedjivao i Noleta.
S druge strane, Rubljov sjajan. Malo gresaka, forhend odlican, kretanje, servis.
Cestitke.
(Zreb, 15. avgust 2019 23:01)

Federer je prošle godine igrao finale. ne znam šta je tu katastrofa? u finalu je igrao koliko mu je Novak dao...
danas je odigrao veoma loše. bekhend
je pukao još u svlačionici, a i neke druge stvari nisu bile baš sjajne...
a Rubljevu svaka čast, mada je pitanje da li će ovakvu igru moći da ponovi u skorije vreme...

veder

pre 4 godine

Nepotrebno mistifikujete ko je zaplakao,jer koje gledao meč mogao je primetiti da je Rublev ili Rubljov zaplakao. Suze radosnice, kako se kaže, tek jedva primetne.

Zreb

pre 4 godine

Federer je sada ispao u trecem kolu ali prosle godine je igrao finale i izgubio je od Noleta 6-4 6-4.ne vidim kako je to lose odigran turnir stici do finala,mora da si pobrkao nesto?
(Mikloš Salamander, 15. avgust 2019 23:21)
U finalu 39 neiznudjenih gresaka. Pre toga je igrao dosta slabo, imao je srece sto mu je Vavrinka redovna musterija, kao i Gofan (ako nisam pomesao).

sweswe

pre 4 godine

...
Inace fascinantna je njegova sposobnost da elegantni bekend, elegantnim zamasima onako elegantno lansira na tribine, stvarno fascinantno!!
(antiDebil, 15. avgust 2019 23:18)

Lijepo objasnjeno, svi igraci to vec znaju...
Znanje je jedno, a pretvaranje znanja u prednost je drugo. E, to su uspjeli Nadal i Djokovic.
I Nadal ne voli da igra iz bekenda (backhand), ali ga je tesko forsirati na bekend, levak je...
Sve je malo naopako...
Mada...
Svi znaju ko je CAR bekenda...

CroFed

pre 4 godine

Jedan od "onih" dana, samo da nije ništa fizički posrijedi bilo u pitanju već jednostavno dan kada ništa nije funkcioniralo a tvoj protivnik odigra meč godine, možda i karijere.

Max

pre 4 godine

Ima li neko link gdje jasno se vidi kako je Rodzer zaplakao posto se na ovom snimku ne vidi. Iskreno cudno mi je da je zaplakao, ne vidim razlog za to jedino ako mu je ovo zadnji put da igra Sinsinati, odnosno da je odlucio da se posle W 2020 i Olimpijade penzionise.

Dott

pre 4 godine

Ovo je takticki garant, jer sad vise ne mora biti Novaku prepreka, Novak ima ovaj turnir u džepu. Rodžer naravno mora kalkulisati, jer sa 38 godina ne moze izgurati dva velika turnira jedan za drugim i na oba dogurati daleko.

Mikloš Salamander

pre 4 godine

zreb@

Federer je sada ispao u trecem kolu ali prosle godine je igrao finale i izgubio je od Noleta 6-4 6-4.ne vidim kako je to lose odigran turnir stici do finala,mora da si pobrkao nesto?

Zrno Prašine

pre 4 godine

Za sve koji igraju kladionicu Rubljov posle ove pobede ispada u sledecem kolu pa makar igrao sa dvestotim igracem sveta,nepisano pravilo.Slatka parica.

Ah

pre 4 godine

Zasto suze, kada nije hteo da igra ovaj turnir? On do sada nikada nije plakao kada izgubi u ranoj fazi, zasto bi sada poceo? Niti mu je prvi, niti poslednji put da izgubi. Na ovom turniru ispali su svi, Sasa, Cicipas, Vavrinka... Valjda ce do kraja turnira ostati neko iz prvih 10, mada tesko. Mene licno zanima, kada je poslednji put Novak dosao do finala i igrao protiv nekog iz prvih 10, a da to nije finale?

alkos

pre 4 godine

Bravo za naslov! Upecali se svi sarani! Ne zaboravite kako je Nolo plako kad je izgubio u finalu Garosa, pa su posle moralu da ga puste da se ne raspadne.

CroFed

pre 4 godine

Jedan od "onih" dana, samo da nije ništa fizički posrijedi bilo u pitanju već jednostavno dan kada ništa nije funkcioniralo a tvoj protivnik odigra meč godine, možda i karijere.

djidjigovedina

pre 4 godine

sve su ovo pripreme za zadnji GS ove sezone..
federer je veliki igrac i veliki sampion i siguran sam da ce u nyc biti u boljoj formi
rublevje mlad i uzeo je dobar skalp danas ali na glavnom turniru ga nece biti nigde
nyc ce biti bomba od turnira :)
verujem da novak uzima i taj :)

Nemam reci

pre 4 godine

Jeste li videli kako podmuklica Federer bezi u tunel,ni autograme deci nije dao,a kad pobedi onda je u stanju svima da se šlihta. Strasno!

дуле

pre 4 godine

Федерер је направио грешку у каријери.. Након оног АО 2018 и 20.грен слема, могао је као цар да оде у пензију.. Био је на врхунцу и сви бисмо га тад упамтили као Г.О.А.Т-а.. Имао је тада 20-12 у односу на Нолета у броју ГС, и све је изгледало као да је то то, друга класа.. Овако, само је отаљавао, допустио себи да после 7-8 и 15:40 изгуби титулу, и сад овај пораз.. Штета за њега, завршио је званично потеру за титулама, нажалост једна дивна и блистава каријера, никад ближа крају..

Ah

pre 4 godine

Zasto suze, kada nije hteo da igra ovaj turnir? On do sada nikada nije plakao kada izgubi u ranoj fazi, zasto bi sada poceo? Niti mu je prvi, niti poslednji put da izgubi. Na ovom turniru ispali su svi, Sasa, Cicipas, Vavrinka... Valjda ce do kraja turnira ostati neko iz prvih 10, mada tesko. Mene licno zanima, kada je poslednji put Novak dosao do finala i igrao protiv nekog iz prvih 10, a da to nije finale?

maunt5

pre 4 godine

Federer gubi, lose igra i publika ga opet slavi? Godinama nije prvi, celu jednu godinu nije bio ni medju prvih deset, cesto je gubio na startu i opet kazu najbolji...Bilo nekada.
rale

Nesa

pre 4 godine

Znaci Srbin ce postati jedini teniser u istoriji koji je sve masterse osvojio po 2x u karijeri, fali mu jos 1 RG da ima i sve grend slemove po 2x, Djokovic je definitivno G.O.A.T.

Ime

pre 4 godine

Mozemo mi da pricamo sta hocemo ali Djokovic je najbolji igrac koji je ikada igrao ovu prelepu igru.
(obi, 15. avgust 2019 23:50)

Nole je legenda

povetarac

pre 4 godine

Rodji nije lako, jos uvek je pod traumom zbog poraza u finalu Vimbldona..Nole mu je prouzrokovao tesku neurozu i sad ce mu trebati dosta vremena da se mentalno oporavi..

gogic_30

pre 4 godine

A vi, sutra na posao i raditi za platu od 400 Eura ..., poslat će vam Nole -Milione iz Monte Karla ....
(bh, 15. avgust 2019 23:49)jel stigao tenis u federaciju?hahaha

Max

pre 4 godine

Ima li neko link gdje jasno se vidi kako je Rodzer zaplakao posto se na ovom snimku ne vidi. Iskreno cudno mi je da je zaplakao, ne vidim razlog za to jedino ako mu je ovo zadnji put da igra Sinsinati, odnosno da je odlucio da se posle W 2020 i Olimpijade penzionise.

Tako znači

pre 4 godine

Posto ovde mnogi nesto brkaju. Rus je plakao, od srece.
(Toma, 15. avgust 2019 23:24)

Mi koji smo gledali ne brkamo, i mi koji znamo šta su lažni naslovi. Ovde je reč o lažnom naslovu, što je krajnje neprofesionalno. Mislim da se Federeru nije išlo ni na Medvedeva a tek na Novaka. Nije se ni potrudio da pobedi. E sad, da se nikad neće oporaviti, nemojte preterivati...

Dott

pre 4 godine

Ovo je takticki garant, jer sad vise ne mora biti Novaku prepreka, Novak ima ovaj turnir u džepu. Rodžer naravno mora kalkulisati, jer sa 38 godina ne moze izgurati dva velika turnira jedan za drugim i na oba dogurati daleko.

111

pre 4 godine

Osvojio je 7 puta Sinsinati i kraj. O cemu onda da pricamo...Covek gubi na svojim omiljenim turnirima. Tek ga ceka pakao na USAO. On je glatko izgubio na ovom turniru u 2 seta a sta ce tek na GS koji se igra najvise do 5 setova a nije ga osvojio 11 godina? Kada nije nista uradio na Wimbledonu isto omiljenom GS o cemu da se dalje prica. Jos dolaze ovi klinci koji rasturaju. Rubljov ga je ubio servisom, znaci ubio..

Lik

pre 4 godine

Poraz na Wimbu je dokusurio Federera, nema njemu povratka više. Najpametnije bi mu bilo da se povuče posle završnog turnira u Londonu, da ga ne gaze više kojekavi klinci.

Pinujte mi komentar

pre 4 godine

Djokovic vs Federer   

26-22 ukupno   

Finala svih turnira 14-6 za Djokovica   

10-6 za Djokovica na grend slemovima   

Grend Slem finala 4-1 za Djokovica

antiDebil

pre 4 godine

38 godina, 1500 mečeva, i on plače sto je izgubio u 3.kolu ne toliko bitnog turnira! :)
(Dinke, 15. avgust 2019 23:06

Nihe stigao do cetvrtfinala, samim tim nije zaradio dovoljno para kkao bi isplatio njegov boravak na tom turniru...
Inace fascinantna je njegova sposobnost da elegantni bekend, elegantnim zamasima onako elegantno lansira na tribine, stvarno fascinantno!!

c i t i z e n

pre 4 godine

Мало више достојанства и поштовања спортских величина, без обзира да ли су у питању Федерер, Надал, Ђоковић или било ко други, није на одмет. Уместо неумесних критика и коментара, угледајте се на те људе и покушајте да и сами нешто постигнете.

Vasilije

pre 4 godine

Nemoguce! Ne verujem! Mora da mu nisu rekli da je Federer G.O.A.T. i da je najtalentovaniji ikada. Ne sme tako da se ponasa prema Njegovoj Izuzetnosti.

срле

pre 4 godine

Федерер је био апсолутно непрепознатљив, изгледа су последице изгубљеног финала Вимблдона учиниле своје. При изласку са терена је чак заплакао и није делио аутограме оној деци, јао Ноле шта уради човеку, па макар је у Синсију увек побеђивао редовно а сад не може ни то!

milutin

pre 4 godine

Dalekosežne posledice imaće Federer zbog poraza od Novaka na Vimbldonu.
Igra protiv Londera juče je bila indikator, a ova danas i pečat na veliku karijeru.
Bez obzira na nastojanje da prikrije neraspoloženje od prošlog finala GS,u tome nije uspio. Nemoguće je zaboraviti dvije meč lopte, a meč izgubiti. Do kraja života to će ga proganjati, pitaće se uvijek šta se to desilo. A borba sa sobom je najteža. On to i da hoće, ne može preboljeti. A noćas...Rodžer nije izgubio zbog neke vrhunske igre protivnika. Rubljov je igrao prosječno.

Zreb

pre 4 godine

Federer i prosle i ove godine je odigrao katastrofa na Sinsinatiju. Jeste da ima 38 godina i dosta turnira iza sebe ove godine, ali ovo je jako brza podloga uz to da je osvajao ovaj turnir 7 puta i cesto pobedjivao i Noleta.
S druge strane, Rubljov sjajan. Malo gresaka, forhend odlican, kretanje, servis.
Cestitke.

Anksiozan_91

pre 4 godine

Nisam bas siguran koliko je ovo dobro za Novaka, jer kao da nema motivaciju za igrom kad Federer i Nadal nisu u zavrsnici turnira. Da se ne smejemo Federeru, moze i Novaku ovo da se dogodi u nastavku turnira. Uvek kad se komentarise kako ima titulu u dzepu, desi se suprotno.

rođerer penzija

pre 4 godine

Đoković sad ima zagarantovanih 271 nedelja i 3. mesto u istoriji po broju nedelja na 1. mestu rang liste !!!
Zbog malo (nula) osvojenih bodova Nadal i Federer ne mogu do broja 1 na USO, čak ni osvajanjem titule i ranim ispadanjem Noleta.

Hose Luis

pre 4 godine

Takvo bezlicno lice, kao da mu je svejedno da li ce sad kuci ili kada ga Srbin zbrise.. Nije mu radio ni nadaleko cuveni Svajcarski inat..

MVM

pre 4 godine

Trka za GOATa sad ulazi u finiš. Pogodili ste, između Nadala i Đokovića. (Federer je osvojio, što je osvojio, eventualno još neki manji turnir.)
Ko će od njih dvojice na kraju biti GOAT vidjećemo, ne bih se usudio da prognoziram. Federe to neće biti sigurno.

Zreb

pre 4 godine

Federer je sada ispao u trecem kolu ali prosle godine je igrao finale i izgubio je od Noleta 6-4 6-4.ne vidim kako je to lose odigran turnir stici do finala,mora da si pobrkao nesto?
(Mikloš Salamander, 15. avgust 2019 23:21)
U finalu 39 neiznudjenih gresaka. Pre toga je igrao dosta slabo, imao je srece sto mu je Vavrinka redovna musterija, kao i Gofan (ako nisam pomesao).

Djido

pre 4 godine

Molim da mi neko od Frauderovih botova pomogne i odgovori. U čemu se ogleda lepršavost i poezija njegove igre kad ga neki klinac oduči od tenisa? I koja je korist od takve igre?

pesadinac

pre 4 godine

Normalna stvar da momak u 22 godini pobedi coveka koji gura 39-tu.
Dobro se matori drzao, uzeo 7 gemova sto nije mala stvar za njegove godine.
Finale u Wibledonu je bila Federerova Labudova pesma.
Labudova pesma je poslednji važniji rad ili delo nekog stvaraoca pre kraja aktivnog umetničkog, naučnog, sportskog ili kakvog drugog stvaranja ili aktivnosti.

matori

pre 4 godine

@Federer i prosle i ove godine je odigrao katastrofa na Sinsinatiju. Jeste da ima 38 godina i dosta turnira iza sebe ove godine, ali ovo je jako brza podloga uz to da je osvajao ovaj turnir 7 puta i cesto pobedjivao i Noleta.
S druge strane, Rubljov sjajan. Malo gresaka, forhend odlican, kretanje, servis.
Cestitke.
(Zreb, 15. avgust 2019 23:01)

Federer je prošle godine igrao finale. ne znam šta je tu katastrofa? u finalu je igrao koliko mu je Novak dao...
danas je odigrao veoma loše. bekhend
je pukao još u svlačionici, a i neke druge stvari nisu bile baš sjajne...
a Rubljevu svaka čast, mada je pitanje da li će ovakvu igru moći da ponovi u skorije vreme...

Ђура

pre 4 godine

Шта би, мили мој!!?? Ха, ха, једва чекам нови окршај с Новаком, кад оно... ПРЦ, али не из Кине, већ Русије!!

Dobros-AV

pre 4 godine

Šokirao je Federer ovim ispadanjem i dosta komentatora na ovom sajtu.
Baš me zanima šta će sad da nadju za razlog.... osim što je jednostavno katastrofalno igrao. Gledao sam ceo meč i nikada nisam video da se Rodja tako loše postavlja na loptu, taj rad nogu, koraci, split-step kod izlazaka na mrežu ... baš se vidi da polako stari.
Rubljev je,inace, dosta dobro servirao u oba seta i nije se bojao da ‘doda gas’ kada je potrebno.
Svaka čast.

sweswe

pre 4 godine

...
Inace fascinantna je njegova sposobnost da elegantni bekend, elegantnim zamasima onako elegantno lansira na tribine, stvarno fascinantno!!
(antiDebil, 15. avgust 2019 23:18)

Lijepo objasnjeno, svi igraci to vec znaju...
Znanje je jedno, a pretvaranje znanja u prednost je drugo. E, to su uspjeli Nadal i Djokovic.
I Nadal ne voli da igra iz bekenda (backhand), ali ga je tesko forsirati na bekend, levak je...
Sve je malo naopako...
Mada...
Svi znaju ko je CAR bekenda...

alkos

pre 4 godine

Bravo za naslov! Upecali se svi sarani! Ne zaboravite kako je Nolo plako kad je izgubio u finalu Garosa, pa su posle moralu da ga puste da se ne raspadne.

Fedex exspres

pre 4 godine

Federeru se danas nije igralo, skracivao je poene besmislenim i ne pripremljenim izlascima na mrezu i svaki put ga je Rubljov prosao.
BTW, Rubljov je plakao od srece posle meca.

Mikloš Salamander

pre 4 godine

zreb@

Federer je sada ispao u trecem kolu ali prosle godine je igrao finale i izgubio je od Noleta 6-4 6-4.ne vidim kako je to lose odigran turnir stici do finala,mora da si pobrkao nesto?

I.B.

pre 4 godine

Andrej Rubljov nije "kojekakav" klinac, kako ga ovde neko nazva. Juniorski pobednik RG, ima jednu ATP titulu, i finale Next.. 30 mesto, najviši plasman, a ima samo 21 godinu! Ali karijera mu je usporena, nebrojanim povredama. Od kada se vratio ovog leta, igra sjajno. Pa juče je bukvalno Vavrinku počistio. Ovo danas je bilo dobro, ma mnogo dobra igra! Drago mi je zbog njega, zaslužio je.

Zrno Prašine

pre 4 godine

Za sve koji igraju kladionicu Rubljov posle ove pobede ispada u sledecem kolu pa makar igrao sa dvestotim igracem sveta,nepisano pravilo.Slatka parica.

Dacha

pre 4 godine

Matori van forme i tesko da ce je dostici do USO-a. Izgleda da je finale onog turnira ostavilo dosta traga a i godine su tu bez obzira kako se zvali.

zenon

pre 4 godine

Ovog malog Rubljova sam gledao juce protiv Stena. Razbio ga je. Igra hrabro i udara jako lopticu. Po meni, ovo danas nije bilo preveliko iznenadjenje s obzirom da Federer jos nije zaboravio mec protiv Djokovica.

Sasa

pre 4 godine

   Djokovic vs Federer   

26-22 ukupno   

Finala svih turnira 14-6 za Djokovica   

10-6 za Djokovica na grend slemovima   

Grend Slem finala 4-1 za Djokovica

veder

pre 4 godine

Nepotrebno mistifikujete ko je zaplakao,jer koje gledao meč mogao je primetiti da je Rublev ili Rubljov zaplakao. Suze radosnice, kako se kaže, tek jedva primetne.

Ivan Veljković

pre 4 godine

Jeste da sam očekivao Federera u završnici i ovog Mastersa u Sinsinatiju ove godine i ovaj njegov ubedljiv poraz od Rubljova jeste veliko iznenađenje, naročito jer je Rubljov savladao velikog Švajcarca za samo 63 minuta sa 2:0 u setovima, po setovima 6:3 i 6:4 što je zaista veliko iznenađenje. Ali kada se sagleda trenutna situacija i forma Rubljova koja je sjajna u ovoj sezoni zaista, plus onaj težak poraz Federera na Vimbldonu koji očigledno još uvek utiče na igru Švajcarca a plus i činjenica da Federer uslovno rečeno i nije ni želeo mnogo da zapinje u Sinsinatiju i da sve svoje resurse čuva za US Open onda sve ovo i ima koliko toliko neko objašnjenje. Mada, ovo je za mene zaista šok. Inače Rubljov igra tenis dostojan Top 20 igrača u drugoj polovini sezone i ovo što je trenutno 70. na svetu je samo trenutno stanje, veoma brzo će on skočiti u sam vrh ATP Liste. Sve u svemu velike čestitke mladom Rusu na ovom velikom njegovom podvigu i pobedi nad Federerom koju će zauvek pamtiti, vidi se po onim njegovim suzama radosnicama posle meča.

Yoloswag

pre 4 godine

Kakav meč Andreja, au! Ne zanima me kako je fed igrao, ovaj momak je pokidao. Kakvi vineri s obe strane, kretanje, servis, voleji.. ma sve.