Tenis 102

Nedelja, 11.08.2019.

23:57

Sjajni Nadal odbranio pehar na Rodžers kupu

Rafael Nadal je odbranio trofej na Rodžers kupu u Montrealu.

Sjajni Nadal odbranio pehar na Rodžers kupu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

102 Komentari

Sortiraj po:

milojko

pre 4 godine

Teoretski je moguce da Nadal na kraju bude na 1 mestu cak i da Novak osvoji USO. To bi zaista bio presedan svoje vrste da igrac koji je osvojio 3 GS u istoj godini bude 2 na listi na kraju godine.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Guromir, 12. avgust 2019 10:13)

To bi bio pravi dokaz ovima što pišu da je rejs lista bitnija od ATP liste. Rejs lista je samo bitna za zaveršni masters, za sve drugo je navažna

Nula, krompir, ništa, cvinjak

pre 4 godine

@ne znam
I Vimbldon uvek ide posle Rolan Garosa gde Rafa ima nekih tričavih 12 trofeja, i još tri mastersa koje po običaju osvaja ali Vimbldon ne propusta.. zato Montreal-Toronto ova dvojica preskaču zbog nekakvog umora. Zanimljivo da je neko umoran od jednog turnira a Rafa ne sme od 5,6...

Biti čovek

pre 4 godine

Razlika između velike trojke očita a mlade tenisere treba bit sramota što u punoj snazi ne mogu dobit momke preko 30+ godina.

Nadal nije klasa na betonu al je favorit po pravilu za ovakve tenisere svakako da.

On je jednom dobio Raonića isto ubedljivim rezultatima 6-1 i 6-2 u Montrealu davne 2013 godine. Drugi najubedljiva pobeda na ovom mastersu. Čestitke zaista.

Fx

pre 4 godine

Nimalo ne sumnjam da si sad negde u rupi, i da te nece biti na ovom forumu minimum 7 dana. To ste vi, tako reagujete kad vas neko ubije u pojam. Tolike godine sam ovde, a vi jos uvek ne shvatate da iz borbe sa mnom ne mozete nikad izaci kao pobednici. Lep pozdrav, insajd aut strucnjak, hahahahaha
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikii, 12. avgust 2019 00:50)

Ma kakva rupa, ti to govoriš iz svog iskustva? Šta ti je to "rupa"?
Prijatelju, ne znam gde mi je glava od posla, pa evo da ti na brzaka repliciram.
Sinoć sam čestitao Rafi, treći komentar, odmah posle meča. A i nešto sam logično tamo napisao, a ako ti i dalje nije jasno obrati se izabranom lekaru ili farmaceutu.
Starig sam kova i godina, priznam grešku i zovem piće. A ti?

Andjela

pre 4 godine

Nolovcima: Mržnja i zavist uvek razjedaju onoga ko mrzi. Razmislite malo o tome. Nadal je KRANJ TENISA? Zašto? Zato što su šanpioni tenisa svi odreda oni koji imaju SUPER DOBAR SERVIS i bez tog srvisa bi bili manje uspešni. Nadal je izuzetak, nema jak servis a ipak je postigao tolike pobede. kako? Pa tako što je savladao, zna da izvede sve vrste udaraca, zna da gradi i izgradi poen, postao je kranj tenisa na tehniku i znanje....

Mikii

pre 4 godine

Ma kakva rupa, ti to govoriš iz svog iskustva? Šta ti je to "rupa"? 
Prijatelju, ne znam gde mi je glava od posla, pa evo da ti na brzaka repliciram. 
Sinoć sam čestitao Rafi, treći komentar, odmah posle meča. A i nešto sam logično tamo napisao, a ako ti i dalje nije jasno obrati se izabranom lekaru ili farmaceutu. 
Starig sam kova i godina, priznam grešku i zovem piće. A ti?
(Fx, 12. avgust 2019 12:08)

Covek koji ne zna gde mu je glava od posla, pise komentar par minuta nakon sto je objavljena vest o mecu. Vazi, "prijatelju". Elem, ne zanima me tvoje "logicno" vidjenje meca, vec to sto se nisi izvinio komentatoru "mladjeg kova" koji ovu igru, ocigledno, poznaje 10 puta bolje. A ti nastavi da drvis o "razvaljivanju" jednog od najboljih udaraca u istoriji ove igre. Strucnjace.

-_-)

pre 4 godine

@(Jumko, 12. avgust 2019 07:38)

Od 35 osvojenih Mastersa 1000 samo je 25 osvojio na istoj podlozi i od 18 GS samo je 12 osvojio na toj istoj. Eto nije jednolican kad ti kazes...

Predrag

pre 4 godine

Molim postovaoce tenisa da neke stvati nauce jednom i za uvek.Obe liste i ATP i Race su u sustini iste,jer se obe na kraju iznevelisu...Ne moze igrac da na kraju godine bude na jednoj listi prvi a na drugoj ne znam koji,ili obrnuto...NAJMERODAVNIJA LISTA JE RACE TO LONDON,LISTA KOJA BROJI SAMO OSVOJENE BODOVE U TEKUCIJ GODINI.DRUGIM RECIMA,KO ZA GODINU DANA,OSVOJI STO BISE PEHARA,POLUFINALA...SKUPI NAJVISE BODOVA,BICE PRVI...TRECIM TECIMA,NADAL JE SADA PRVI,NA ZALOST..I LAGANO TO I MOZE DA OSTANE DO KRAJA...I KO GARANTUJE DA CE NOVAK DA OSVOJI VISE POENA OD NADALA DO KRAJA GODINE!?

ne znam

pre 4 godine

Rogers cup -Nadal 5 titula Djokovic 4 Federer 2Jel ovo sljaka?
(mikii, 12. avgust 2019 00:20) nije, ali dolazi odmah posle trave na kojoj Rf i NDj uvek imaju mnogo uspeha i cesto ga preskacu, pa RN bez njih uzima titule.

Robert

pre 4 godine

Nadal je veliki, jedan od najvecih ikada, ali mi nikad nece biti jasno kako isti oni igraci koji 'muce' Novaka 'skidaju gace' kad igraju sa Nadalom! Ne znam je li do njih, ili jednostavno igraju onoliko koliko im protivnik dozvoli - a Nadal uvijek daje maksimum, kod njega nema kalkulacija.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Lav Lazo, 12. avgust 2019 00:23)

Jednostrano posmatraš stvari, tj. samo iz Novakovog ugla. Isto postoje i igrači koji stalno muče Rafu, a Nole ih lagano dobija. Pogledaj, recimo, Fabija Fonjinija - Đoković ima 8:0 protiv njega, uvek lagano, a Nadal 12:4, gde su poslednjih godina uvek teški mečevi. To je sve do "match up-a", tj. zavisi kako ti leži stil igre protivnika. Tako može da se desi da vrhunski igrač ima čak i negativan H2H protiv nekog prosečnog. Jednostavno, ne leži ti. :)

Guromir

pre 4 godine

Teoretski je moguce da Nadal na kraju bude na 1 mestu cak i da Novak osvoji USO. To bi zaista bio presedan svoje vrste da igrac koji je osvojio 3 GS u istoj godini bude 2 na listi na kraju godine.

sokolovi

pre 4 godine

18 GS + 35 Masters + 0 wtf + 1 zlato = 54 velikih trofeja

Novak
16 + 33 + 5 + 0 = takođe 54

Roger
20 + 27 + 6 + 0 = 53

Degoatifikacija u punom zamahu.
(CheddarBob, 12. avgust 2019 00:29)

Nije tačno. Sada sva trojica imaju po 54 velike titule. Pogledaj pod BT (GS, TF, AF, M, O):

https://www.ultimatetennisstatistics.com/goatList

vinjakkola

pre 4 godine

Rogers cup -Nadal 5 titula Djokovic 4 Federer 2
Jel ovo sljaka?
(mikii, 12. avgust 2019 00:20)

Nije brt šljaka ali od 5 , 3 titule je osvojio kad Nole ili Rodja nisu igrali.ali nebitno, igra Nadal vrhunski nema potrebe pričati o tome. Ali je i cinjenica da ne igra na sljaci kako vec igra ne bi se svrstavao u VELIKU TROJKU. jedino bi mogao sa Marejem da čini veliku četvorku.. 8)
Jer bih ja ipak stvorio nov epitet a to je VELIKA DVOJKA.

Zoran

pre 4 godine

Znači Novak mora minimum da odbrani poene koje je ostvario prosle godine, da bi ostao prvi a samim tim ce biti prvi i na ovoj atp race listi?
Sto ce biti vraski tesko.
(Marko, 12. avgust 2019 02:06)

A Nadalu će automatski da upišu SVE titule do kraja sezone? Nešto u tvom komentaru nije u libelu, druže.

mickeyrs

pre 4 godine

@Poštovaoc igre, ne znam da li troluješ, deluju ti ozbiljno komentari, ali moram da te ispravim - prvo mesto na svetu se određuje SAMO na osnovu ATP liste koja obuhvata bodove u prethodnih godinu dana i tu Novak ima tačno 4.380 bodova više od Nadala te je i dalje ubedljivo prvi na svetu.

Rafa je samo prestigao Novaka u Race listi za 2019 i tako potvrdio da je u ovoj godini u nešto boljoj formi, ali i dalje nije ništa specijalno, svega 500 poena više.

Pošto je odustao od Cincyja, ne može napredovati dodatno, dok će Novak uzeti sigurno nešto poena za Race, a za ATP poziciju mora da osvoji da bi razlika ostala na više od 4.000 pred USO.

Najnepovoljnije po Novaka ostaje ispadanje u 2. kolu Cincy i 1.kolu USO čime osvaja 2x10 poena za Race, a efektivno gubi 2.980 na ATP listi i imaće 9.345 ATP poena posle USO, odnosno 6.745 na Race listi.

Ukoliko Rafa osvoji USO, dodaje 1280 poena na ATP, odnosno 2000 na Race i time dolazi na 9.225 ATP poena, odnosno identičnih 9.225 na Race listi jer posle USO prošle godine nije ništa više ni igrao.

Ukratko - Novak sve i da izgubi u prvim kolima cincy/uso, sigurno ostaje broj 1 i posle USO (samo 120 poena više), ali u kontekstu završetka godine kao broj 1 morao bi da osvoji 2.500 poena više od Rafe do kraja godine što je, sa 2 mastersa, par 500ki i završnim turnirom teško izvodljivo, ukoliko Rafa ostane zdrav i samo odigra do kraja sezone sve.

Filip

pre 4 godine

Ali je i cinjenica da ne igra na sljaci kako vec igra ne bi se svrstavao u VELIKU TROJKU. jedino bi mogao sa Marejem da čini veliku četvorku.. 8) Jer bih ja ipak stvorio nov epitet a to je VELIKA DVOJKA.
(vinjakkola, 12. avgust 2019 09:34)
A da Djokovic ne igra na betonu kako igra, ili Fed na travi onda niko nije velik?
Ne kontam tu logiku da se sljaka izdvaja,..

Barbarosa

pre 4 godine

Furiozna igra Rafe. Samo da on i Rodžer budu zdravi i svaki turnir je njihov. Lep turnir u Kanadi. Nije bilo glutena, psovki, gurua, reikija i ostalih gluposti.

Младић

pre 4 godine

Roger
20 + 27 + 6 + 0 = 53

Degoatifikacija u punom zamahu.
(CheddarBob, 12. avgust 2019 00:29)

Корекција
28 мастерс титула - укупно 54 за РФ

biće teško

pre 4 godine

Svaka cast Nadalu na tituli ali na US Openu ce se pitati Nole i Deda. Brine ako Vajda nece biti tu valjda je to razlog zasto je Ivanisevic uzet. Nece biti ni Fila Grica ali tu je Miljan Amanovic. Nole brani titulu koja je izuzetno bitna. Ne samo sto je GS vec bi time Djokovic osigurao prvo mesto i imao ogromnu sansu da sledece godine stigne Rodju po broju nedelja na prvom mestu. Cestitke Spancu ali Rodzers Kup i Sinsinati su sada bitni Cilicu, Borni i ostalima za koje je GS trenutno u domenu naucne fantastike.
(Drnch, 12. avgust 2019 01:37)

I da osvoji US open i Cincinati ne garantuje mu prvo mesto do kraja godine, jer brani još 2600 poena a Nadal ne brani ništa

Verni navijac

pre 4 godine

Mislim da Nole ima srece sto se Nadal i Rodzer ne povlace i time sprecavaju mlade da polete. Jer da je samo do Novaka, onako metiljavog stava na kog se cak i drzne malo malo neko od njih mladjih preko medija da proziva Neleta, odavno bi mladji poleteli i stvorili svoj stav. Ovako taman se prime, a nemilosrdni Rafa ili Rodzer od njih naprave rezance. Onda nazad u kucicu da placu i treba im po pola godine da se oporave.

da mu se ne desi AO2019

pre 4 godine

Najbolji igrač ove godine, bar prema broju osvojenih poena. Ako osvoji US Open završava kao broj 1.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bbb, 12. avgust 2019 07:55)

al treba da ga osvoji

Sizif

pre 4 godine

Nole, Federer i Nadal su Askete tenisa. Posvećenici sposobni za samopregor i rad u količini i kvalitetu mentalno nespojivom sa petlićima instant kulture i rijaliti života kojima je jezik dug, ostalo znatno kraće. Kada odu tri Sveštenika, tri Kardinala, ostaće đakoni da pikaju loptu i naravno sećanja...Jedina šteta je što će ostati i neshvatljivo veliki nagradni fondovi.

Happy go lucky

pre 4 godine

Posto je preskocio polufinale i prakticno se nije oznojio u finalu protiv umornog Medvedeva, sad ce da igra i Sinsinati, gde mu je zreb potpuno otvoren...

Jumko

pre 4 godine

Covek je toliko dominantan na sljaci, da vecina nolovaca ne vidi njegovu brutalnu igru i na betonu, pa ga nazivaju jednolicnim igracem. Evo, samo ovde ima 5 titula!

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 4 godine

Кад једног дана Новак, Роџер и Рафа са штапом буду ходали, биће бољи од осталих. Овај Медведев као бајаги неки велики таленат и нада свјетског тениса?! Ма нема од тога ништа! Који комплекс имају сви остали од "велике тројке" да је то страшно. 🙄

Serdjo

pre 4 godine

Medvedev top 10 igrač?! Ajte molim vas?! Ovi mlađi nadolazeći su čak za dva koplja ispod nivoa nekadašnjih igrača iz top 10, Tsonga, Monfils, Berdych, Ferer, DelPotro, Wawrinka, Čilić, Nishikori....

Ko koga voli

pre 4 godine

Treća titula u sezoni bez protivnika u polufinalu, pošto je prethodno bio najbolji u Rimu i na Rolan Garosu gde su protivnici u finalu igrali po tri meča za 48 sati. Sve kao posledica lošeg vremena. Ako US Open bude problemstičan sa vremenom, kao što zna, Nadalu se smeši 19 GS.
Da li to klimatske promene vole Nadala, ili on njih?

120

pre 4 godine

Auu nisam ocekivo da ce bas ovako Nadal da ga pocisti.. coece ova trojka je stvarni cudo. A Federera niko sem Noleta i Nadala ne moze da dobije! Nevjerovatno.

Mixy

pre 4 godine

Sta rece Daniil lakse protiv Noloa i Rafe, nego Rodje. :) E moj ti, posrecilo mu se da odigra dobar mec protiv njih i odmah baca prozivke... Krompirce stiglo expresno :)

matori

pre 4 godine

bio je dobar Rafa... za svu ovu boraniju je on majstor...
...ali briljantan???
pa onaj Medvedev se izgubio u prostoru i vremenu. nije mogao da pogodi slona,a a ne neki ugao terena. a imao je prilike bar da izbjegne krompir, ali je sve uprskao.
prava slika će se videti kada se bude sreo sa Rodžerom ili Novakom. ipak su oni liga iznad...

Poštovalac igre

pre 4 godine

Zar je neko očekivao drukčije!?!

Nadal iako nije na tvrdoj podlozi favorit po pravilu protiv Novaka i Rodžera siguran, mada ih pobeđivao nekoliko puta na mastersima i GS. Opet nije taj nivo kao što nisu ni oni kad je reč o šljaci.

Sa ostalim teniserima dve klase ispred. Medvedev je imao samo šansu u prvom setu posle toga jasan znak u kom smeru je otišao meč. Potpuno zaslužena nova masters titula za Rafu.

Ima jednu manje od Lendla koji ukupno osvojio 6 u karijeri na ovom turniru u Kanadi. Blizu još jednom rekordu po broju turnira na betonu jer beži samo 1 titulu čime bi se izjednačio sa Rodikom i Čengom. Sad je prvi na svetu od ponedljka i ne brani puno poena do kraja sezone osim US Opena. Danielu svaka čast na prvom finalu mastersa iako nije uspeo da pobedi danas.

Biće za bolji jednu poziciju od ove nedelje pošto je trenutno 9 na atp listi. On ima četri titule od ukupno 9 finala.

Goran

pre 4 godine

Najveci borac u istoriji sporta. Izgleda da ipak zna igrati i na drugim podlogama izuzev sljake.Sada je na Novaku da odgovori na izazov. Veoma uzbudljiv kraj sezone.

iks

pre 4 godine

Još jedan meč ,,Velike trojke" protiv ,,Mladih nada" se završio čišćenjem sa terena. Čini se da je frustrirajuće biti teniser rođen devedesetih. Možeš imati talenat, rad, upornost, motivaciju, najbolje uslove treniranja ali trofeje maksimum serija 500.
Pitam se na šta će da liči tenis kad ode Velika trojka!

Marko

pre 4 godine

Znači Novak mora minimum da odbrani poene koje je ostvario prosle godine, da bi ostao prvi a samim tim ce biti prvi i na ovoj atp race listi?
Sto ce biti vraski tesko.

Ivan M

pre 4 godine

Svaka čast Rafi - baš ga je oduvao. 5 titula na ovom betonu je za svako divljenje. Naravno, očekujem da Sinsinati bude skroz druga priča.

Mare

pre 4 godine

Majstor. Svaka mu cast kako ne da ovim mladim nadolazecim generacijama da uopste pomisle da mogu do pobede. Cesto bude po neki krompir.

Drnch

pre 4 godine

Svaka cast Nadalu na tituli ali na US Openu ce se pitati Nole i Deda. Brine ako Vajda nece biti tu valjda je to razlog zasto je Ivanisevic uzet. Nece biti ni Fila Grica ali tu je Miljan Amanovic. Nole brani titulu koja je izuzetno bitna. Ne samo sto je GS vec bi time Djokovic osigurao prvo mesto i imao ogromnu sansu da sledece godine stigne Rodju po broju nedelja na prvom mestu. Cestitke Spancu ali Rodzers Kup i Sinsinati su sada bitni Cilicu, Borni i ostalima za koje je GS trenutno u domenu naucne fantastike.

pre 4 godine

1 [ESP] ESP Rafael Nadal [Active] 83.04% 955 195 1150
2 [SWE] SWE Bjorn Borg 83.03% 636 130 766
3 [SRB] SRB Novak Djokovic [Active] 82.79% 871 181 1052
4 [SUI] SUI Roger Federer [Active] 82.13% 1218 265 1483
5 [USA] USA Jimmy Connors 81.77% 1256 280 1536

bot bole

pre 4 godine

Toliko o mladim nadama tenisa... Zali boze ovaj sport kad gospoda ode u penziju... Sve mi se cini da ce generacija '90 otici u zaborav i bez ikakvog traga u ovom sportu...

Cole

pre 4 godine

Ma nek' prica ko sta 'oce,
Federer je najveci svih vremena,
a Rafa i Djole su Bogovi tenisa. Poz.

P.S.
Za koju godinu, nadam se da ce
Djole da bude prvi medju jednakima
(medju njima dvojicom).

Fil

pre 4 godine

I sta kazete, Nadal nikako ne moze biti GOAT jer samo dominira na sljaci. Najveca sportska zabluda je da je Nadal dobar samo na sljaci.

Masters Kanada 5 titula
Sinsinati 1 titula
Indijan Vels 3 titule
Madrid 2005 1 titula
Australian Open 1 titula
US Open 3 titule
Olimpiske igre 1 titula
Wimbldon 2 titule

Zbirno 17 velikih titula na brzim podlogama i jos brdo brdo finala, negdje oko 20 velikih finala.
Plus lik je bas dosta puta drao Rogera i Novaka na brzim podlogama. Da nije bilo jos onih silnih povreda, Rafa bi sad bio na 25+ osvojenih velikih turnira na brzim podlogama i vjerovatno bi vec sad bio rekorder u Gren Slem titulama.

konan

pre 4 godine

17-ta velika titula na brzim podlogama, 83 u karijeri, izjednacio se sa Djokovicem i Federerom sa po 54 velika osvojena turnira, previse previse povreda u karijeri, al je Rafa ponovo TU !! Kazete Rafa nije kandidat za GOAT-a. Pitacu, a zasto..??

ne znam

pre 4 godine

Nadal odlican, bez problema na turu protiv bilo koga osim Djokovica i Federera (van sljake), koji su realno bolji igraci na brzim podlogama.

Milorad

pre 4 godine

E moj Medvedev, vidi jačinu Đokovića, u koje vreme je tukao Nadala, Federera, a ti ne možeš, ne da pobediš, deda Nadala, nego dostojno da odigraš meč, nego dozvoliš krompir, i ne samo ti.

CroFed

pre 4 godine

Nije se ni pošteno oznojio, najviše se brinuo siroti Rafa za onaj sat i stalno pogledavao koliko još ima vremena za serviranje. No dobro dosta šale, igra na visini, čvrst, Rus se polako ali sigurno raspadao nakon par iscrpljujućih izmjena. Obzirom da je sad ispred Đokovića na utrci za London a pretpostavljam da je Biku cilj detronizirati Srbina do kraja godine, očekujem i da potvrdi nastup u Cincinnatiju. Prvi meč ga čeka tek u srijedu, dovoljno je to vremena da se rekuperira.

Lav Lazo

pre 4 godine

Nadal je veliki, jedan od najvecih ikada, ali mi nikad nece biti jasno kako isti oni igraci koji 'muce' Novaka 'skidaju gace' kad igraju sa Nadalom! Ne znam je li do njih, ili jednostavno igraju onoliko koliko im protivnik dozvoli - a Nadal uvijek daje maksimum, kod njega nema kalkulacija.

Mikii

pre 4 godine

To što se neko svadja sa činjenicama i nije sav svoj nije dovoljan razlog moderatorima da ga malo cenzurišu. Naprotiv. 
A posle se žalite što je nivo komentara loš. 
Ponavljam, ako Danil bude forsirao ravne insajd aut forhende vrlo lako će razvaliti Nadalov forhend. Danil to ove nedelje radi uspešno cele nedelje. Videćemo ko je u pravu već oko ponoći.
(Fx, 11. avgust 2019 16:36)

Nimalo ne sumnjam da si sad negde u rupi, i da te nece biti na ovom forumu minimum 7 dana. To ste vi, tako reagujete kad vas neko ubije u pojam. Tolike godine sam ovde, a vi jos uvek ne shvatate da iz borbe sa mnom ne mozete nikad izaci kao pobednici. Lep pozdrav, insajd aut strucnjak, hahahahaha

CheddarBob

pre 4 godine

35-16 u Masters finalima, Roger 27-23! A još je mlađi pet godina, a 6/9 Mastersa je na betonu! Neverovatno koliko je bolji.

18 GS + 35 Masters + 0 wtf + 1 zlato = 54 velikih trofeja

Novak
16 + 33 + 5 + 0 = takođe 54

Roger
20 + 27 + 6 + 0 = 53

Degoatifikacija u punom zamahu.

Kajl

pre 4 godine

Svaka cast Nadalu na osvojenom Montrealu, al realno sta mu to vrijedi kad znamo da Novak 80-90% osvaja US Open. Novak je postao malo opasnija faca. Od zadnjih 7 osvojenih turnira, cak 4 su Gren Slemovi. To je fascinantan podatak u sta je izrastao Srbin. Ako kojim slucajem kiksne u Sinsinatiju i osvoji US Open, to bi bilo 5 Slemova od zadnjih 8 osvojenih turnira. Ponavljam po ko zna koji put, vrijeme je da Novak krene opasno naplacivati one sezone u kojima je osvajao po 3-4 mastersa a samo jedan Slem.

Jack

pre 4 godine

Covece kako namestaju ove zrebove da bi Rafa imao bilo kakvu sansu u borbi za 1.mesto do kraja godine, ali cim ga Nole dobije nadam se na US openu Rafa zavrsava sezonu mada bi voleo i na sl.mastersu u finalu da ih gledam, al mislim da ce Rafa namerno ranije ili izgubiti ili odustati..

Sinki

pre 4 godine

Sjajna igra Nadala,cestitke..Da je Novak bio na ovom turniru,vjerovatno bi bila druga prica,jer mi se cini da Nadal tesko moze vise dobiti Novaka na tvrdoj podlozi...Ostaje Novak najveci favorit da osvoji Us Open.

Fx

pre 4 godine

Svaka čast Rafi. Danil se pogubio mukica, mada zbog vetra su mu udarci bili slabiji 15km/h u odnosu na ceo turnir. Sa tako mlakim forhendom rezultat je realan.

SouthPark

pre 4 godine

Koja bre godisnja ATP lista,cemu forsirati nesto nebitno.Taman me prestalo nervirati velika cetvorka sad ova glupost.Zna se ko je No 1. i nema dalje price.

Lav Lazo

pre 4 godine

Nadal je veliki, jedan od najvecih ikada, ali mi nikad nece biti jasno kako isti oni igraci koji 'muce' Novaka 'skidaju gace' kad igraju sa Nadalom! Ne znam je li do njih, ili jednostavno igraju onoliko koliko im protivnik dozvoli - a Nadal uvijek daje maksimum, kod njega nema kalkulacija.

Serdjo

pre 4 godine

Medvedev top 10 igrač?! Ajte molim vas?! Ovi mlađi nadolazeći su čak za dva koplja ispod nivoa nekadašnjih igrača iz top 10, Tsonga, Monfils, Berdych, Ferer, DelPotro, Wawrinka, Čilić, Nishikori....

Mixy

pre 4 godine

Sta rece Daniil lakse protiv Noloa i Rafe, nego Rodje. :) E moj ti, posrecilo mu se da odigra dobar mec protiv njih i odmah baca prozivke... Krompirce stiglo expresno :)

Verni navijac

pre 4 godine

Mislim da Nole ima srece sto se Nadal i Rodzer ne povlace i time sprecavaju mlade da polete. Jer da je samo do Novaka, onako metiljavog stava na kog se cak i drzne malo malo neko od njih mladjih preko medija da proziva Neleta, odavno bi mladji poleteli i stvorili svoj stav. Ovako taman se prime, a nemilosrdni Rafa ili Rodzer od njih naprave rezance. Onda nazad u kucicu da placu i treba im po pola godine da se oporave.

Fil

pre 4 godine

I sta kazete, Nadal nikako ne moze biti GOAT jer samo dominira na sljaci. Najveca sportska zabluda je da je Nadal dobar samo na sljaci.

Masters Kanada 5 titula
Sinsinati 1 titula
Indijan Vels 3 titule
Madrid 2005 1 titula
Australian Open 1 titula
US Open 3 titule
Olimpiske igre 1 titula
Wimbldon 2 titule

Zbirno 17 velikih titula na brzim podlogama i jos brdo brdo finala, negdje oko 20 velikih finala.
Plus lik je bas dosta puta drao Rogera i Novaka na brzim podlogama. Da nije bilo jos onih silnih povreda, Rafa bi sad bio na 25+ osvojenih velikih turnira na brzim podlogama i vjerovatno bi vec sad bio rekorder u Gren Slem titulama.

iks

pre 4 godine

Još jedan meč ,,Velike trojke" protiv ,,Mladih nada" se završio čišćenjem sa terena. Čini se da je frustrirajuće biti teniser rođen devedesetih. Možeš imati talenat, rad, upornost, motivaciju, najbolje uslove treniranja ali trofeje maksimum serija 500.
Pitam se na šta će da liči tenis kad ode Velika trojka!

120

pre 4 godine

Auu nisam ocekivo da ce bas ovako Nadal da ga pocisti.. coece ova trojka je stvarni cudo. A Federera niko sem Noleta i Nadala ne moze da dobije! Nevjerovatno.

CheddarBob

pre 4 godine

35-16 u Masters finalima, Roger 27-23! A još je mlađi pet godina, a 6/9 Mastersa je na betonu! Neverovatno koliko je bolji.

18 GS + 35 Masters + 0 wtf + 1 zlato = 54 velikih trofeja

Novak
16 + 33 + 5 + 0 = takođe 54

Roger
20 + 27 + 6 + 0 = 53

Degoatifikacija u punom zamahu.

bot bole

pre 4 godine

Toliko o mladim nadama tenisa... Zali boze ovaj sport kad gospoda ode u penziju... Sve mi se cini da ce generacija '90 otici u zaborav i bez ikakvog traga u ovom sportu...

konan

pre 4 godine

17-ta velika titula na brzim podlogama, 83 u karijeri, izjednacio se sa Djokovicem i Federerom sa po 54 velika osvojena turnira, previse previse povreda u karijeri, al je Rafa ponovo TU !! Kazete Rafa nije kandidat za GOAT-a. Pitacu, a zasto..??

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 4 godine

Кад једног дана Новак, Роџер и Рафа са штапом буду ходали, биће бољи од осталих. Овај Медведев као бајаги неки велики таленат и нада свјетског тениса?! Ма нема од тога ништа! Који комплекс имају сви остали од "велике тројке" да је то страшно. 🙄

Sizif

pre 4 godine

Nole, Federer i Nadal su Askete tenisa. Posvećenici sposobni za samopregor i rad u količini i kvalitetu mentalno nespojivom sa petlićima instant kulture i rijaliti života kojima je jezik dug, ostalo znatno kraće. Kada odu tri Sveštenika, tri Kardinala, ostaće đakoni da pikaju loptu i naravno sećanja...Jedina šteta je što će ostati i neshvatljivo veliki nagradni fondovi.

Jumko

pre 4 godine

Covek je toliko dominantan na sljaci, da vecina nolovaca ne vidi njegovu brutalnu igru i na betonu, pa ga nazivaju jednolicnim igracem. Evo, samo ovde ima 5 titula!

Filip

pre 4 godine

Ali je i cinjenica da ne igra na sljaci kako vec igra ne bi se svrstavao u VELIKU TROJKU. jedino bi mogao sa Marejem da čini veliku četvorku.. 8) Jer bih ja ipak stvorio nov epitet a to je VELIKA DVOJKA.
(vinjakkola, 12. avgust 2019 09:34)
A da Djokovic ne igra na betonu kako igra, ili Fed na travi onda niko nije velik?
Ne kontam tu logiku da se sljaka izdvaja,..

Goran

pre 4 godine

Najveci borac u istoriji sporta. Izgleda da ipak zna igrati i na drugim podlogama izuzev sljake.Sada je na Novaku da odgovori na izazov. Veoma uzbudljiv kraj sezone.

Kajl

pre 4 godine

Svaka cast Nadalu na osvojenom Montrealu, al realno sta mu to vrijedi kad znamo da Novak 80-90% osvaja US Open. Novak je postao malo opasnija faca. Od zadnjih 7 osvojenih turnira, cak 4 su Gren Slemovi. To je fascinantan podatak u sta je izrastao Srbin. Ako kojim slucajem kiksne u Sinsinatiju i osvoji US Open, to bi bilo 5 Slemova od zadnjih 8 osvojenih turnira. Ponavljam po ko zna koji put, vrijeme je da Novak krene opasno naplacivati one sezone u kojima je osvajao po 3-4 mastersa a samo jedan Slem.

Ivan M

pre 4 godine

Svaka čast Rafi - baš ga je oduvao. 5 titula na ovom betonu je za svako divljenje. Naravno, očekujem da Sinsinati bude skroz druga priča.

Mare

pre 4 godine

Majstor. Svaka mu cast kako ne da ovim mladim nadolazecim generacijama da uopste pomisle da mogu do pobede. Cesto bude po neki krompir.

Marko

pre 4 godine

Znači Novak mora minimum da odbrani poene koje je ostvario prosle godine, da bi ostao prvi a samim tim ce biti prvi i na ovoj atp race listi?
Sto ce biti vraski tesko.

matori

pre 4 godine

bio je dobar Rafa... za svu ovu boraniju je on majstor...
...ali briljantan???
pa onaj Medvedev se izgubio u prostoru i vremenu. nije mogao da pogodi slona,a a ne neki ugao terena. a imao je prilike bar da izbjegne krompir, ali je sve uprskao.
prava slika će se videti kada se bude sreo sa Rodžerom ili Novakom. ipak su oni liga iznad...

pre 4 godine

1 [ESP] ESP Rafael Nadal [Active] 83.04% 955 195 1150
2 [SWE] SWE Bjorn Borg 83.03% 636 130 766
3 [SRB] SRB Novak Djokovic [Active] 82.79% 871 181 1052
4 [SUI] SUI Roger Federer [Active] 82.13% 1218 265 1483
5 [USA] USA Jimmy Connors 81.77% 1256 280 1536

Ko koga voli

pre 4 godine

Treća titula u sezoni bez protivnika u polufinalu, pošto je prethodno bio najbolji u Rimu i na Rolan Garosu gde su protivnici u finalu igrali po tri meča za 48 sati. Sve kao posledica lošeg vremena. Ako US Open bude problemstičan sa vremenom, kao što zna, Nadalu se smeši 19 GS.
Da li to klimatske promene vole Nadala, ili on njih?

Milorad

pre 4 godine

E moj Medvedev, vidi jačinu Đokovića, u koje vreme je tukao Nadala, Federera, a ti ne možeš, ne da pobediš, deda Nadala, nego dostojno da odigraš meč, nego dozvoliš krompir, i ne samo ti.

Guromir

pre 4 godine

Teoretski je moguce da Nadal na kraju bude na 1 mestu cak i da Novak osvoji USO. To bi zaista bio presedan svoje vrste da igrac koji je osvojio 3 GS u istoj godini bude 2 na listi na kraju godine.

Robert

pre 4 godine

Nadal je veliki, jedan od najvecih ikada, ali mi nikad nece biti jasno kako isti oni igraci koji 'muce' Novaka 'skidaju gace' kad igraju sa Nadalom! Ne znam je li do njih, ili jednostavno igraju onoliko koliko im protivnik dozvoli - a Nadal uvijek daje maksimum, kod njega nema kalkulacija.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Lav Lazo, 12. avgust 2019 00:23)

Jednostrano posmatraš stvari, tj. samo iz Novakovog ugla. Isto postoje i igrači koji stalno muče Rafu, a Nole ih lagano dobija. Pogledaj, recimo, Fabija Fonjinija - Đoković ima 8:0 protiv njega, uvek lagano, a Nadal 12:4, gde su poslednjih godina uvek teški mečevi. To je sve do "match up-a", tj. zavisi kako ti leži stil igre protivnika. Tako može da se desi da vrhunski igrač ima čak i negativan H2H protiv nekog prosečnog. Jednostavno, ne leži ti. :)

Barbarosa

pre 4 godine

Furiozna igra Rafe. Samo da on i Rodžer budu zdravi i svaki turnir je njihov. Lep turnir u Kanadi. Nije bilo glutena, psovki, gurua, reikija i ostalih gluposti.

Fx

pre 4 godine

Svaka čast Rafi. Danil se pogubio mukica, mada zbog vetra su mu udarci bili slabiji 15km/h u odnosu na ceo turnir. Sa tako mlakim forhendom rezultat je realan.

da mu se ne desi AO2019

pre 4 godine

Najbolji igrač ove godine, bar prema broju osvojenih poena. Ako osvoji US Open završava kao broj 1.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bbb, 12. avgust 2019 07:55)

al treba da ga osvoji

ne znam

pre 4 godine

Nadal odlican, bez problema na turu protiv bilo koga osim Djokovica i Federera (van sljake), koji su realno bolji igraci na brzim podlogama.

Mikii

pre 4 godine

To što se neko svadja sa činjenicama i nije sav svoj nije dovoljan razlog moderatorima da ga malo cenzurišu. Naprotiv. 
A posle se žalite što je nivo komentara loš. 
Ponavljam, ako Danil bude forsirao ravne insajd aut forhende vrlo lako će razvaliti Nadalov forhend. Danil to ove nedelje radi uspešno cele nedelje. Videćemo ko je u pravu već oko ponoći.
(Fx, 11. avgust 2019 16:36)

Nimalo ne sumnjam da si sad negde u rupi, i da te nece biti na ovom forumu minimum 7 dana. To ste vi, tako reagujete kad vas neko ubije u pojam. Tolike godine sam ovde, a vi jos uvek ne shvatate da iz borbe sa mnom ne mozete nikad izaci kao pobednici. Lep pozdrav, insajd aut strucnjak, hahahahaha

Andjela

pre 4 godine

Nolovcima: Mržnja i zavist uvek razjedaju onoga ko mrzi. Razmislite malo o tome. Nadal je KRANJ TENISA? Zašto? Zato što su šanpioni tenisa svi odreda oni koji imaju SUPER DOBAR SERVIS i bez tog srvisa bi bili manje uspešni. Nadal je izuzetak, nema jak servis a ipak je postigao tolike pobede. kako? Pa tako što je savladao, zna da izvede sve vrste udaraca, zna da gradi i izgradi poen, postao je kranj tenisa na tehniku i znanje....

Drnch

pre 4 godine

Svaka cast Nadalu na tituli ali na US Openu ce se pitati Nole i Deda. Brine ako Vajda nece biti tu valjda je to razlog zasto je Ivanisevic uzet. Nece biti ni Fila Grica ali tu je Miljan Amanovic. Nole brani titulu koja je izuzetno bitna. Ne samo sto je GS vec bi time Djokovic osigurao prvo mesto i imao ogromnu sansu da sledece godine stigne Rodju po broju nedelja na prvom mestu. Cestitke Spancu ali Rodzers Kup i Sinsinati su sada bitni Cilicu, Borni i ostalima za koje je GS trenutno u domenu naucne fantastike.

mickeyrs

pre 4 godine

@Poštovaoc igre, ne znam da li troluješ, deluju ti ozbiljno komentari, ali moram da te ispravim - prvo mesto na svetu se određuje SAMO na osnovu ATP liste koja obuhvata bodove u prethodnih godinu dana i tu Novak ima tačno 4.380 bodova više od Nadala te je i dalje ubedljivo prvi na svetu.

Rafa je samo prestigao Novaka u Race listi za 2019 i tako potvrdio da je u ovoj godini u nešto boljoj formi, ali i dalje nije ništa specijalno, svega 500 poena više.

Pošto je odustao od Cincyja, ne može napredovati dodatno, dok će Novak uzeti sigurno nešto poena za Race, a za ATP poziciju mora da osvoji da bi razlika ostala na više od 4.000 pred USO.

Najnepovoljnije po Novaka ostaje ispadanje u 2. kolu Cincy i 1.kolu USO čime osvaja 2x10 poena za Race, a efektivno gubi 2.980 na ATP listi i imaće 9.345 ATP poena posle USO, odnosno 6.745 na Race listi.

Ukoliko Rafa osvoji USO, dodaje 1280 poena na ATP, odnosno 2000 na Race i time dolazi na 9.225 ATP poena, odnosno identičnih 9.225 na Race listi jer posle USO prošle godine nije ništa više ni igrao.

Ukratko - Novak sve i da izgubi u prvim kolima cincy/uso, sigurno ostaje broj 1 i posle USO (samo 120 poena više), ali u kontekstu završetka godine kao broj 1 morao bi da osvoji 2.500 poena više od Rafe do kraja godine što je, sa 2 mastersa, par 500ki i završnim turnirom teško izvodljivo, ukoliko Rafa ostane zdrav i samo odigra do kraja sezone sve.

biće teško

pre 4 godine

Svaka cast Nadalu na tituli ali na US Openu ce se pitati Nole i Deda. Brine ako Vajda nece biti tu valjda je to razlog zasto je Ivanisevic uzet. Nece biti ni Fila Grica ali tu je Miljan Amanovic. Nole brani titulu koja je izuzetno bitna. Ne samo sto je GS vec bi time Djokovic osigurao prvo mesto i imao ogromnu sansu da sledece godine stigne Rodju po broju nedelja na prvom mestu. Cestitke Spancu ali Rodzers Kup i Sinsinati su sada bitni Cilicu, Borni i ostalima za koje je GS trenutno u domenu naucne fantastike.
(Drnch, 12. avgust 2019 01:37)

I da osvoji US open i Cincinati ne garantuje mu prvo mesto do kraja godine, jer brani još 2600 poena a Nadal ne brani ništa

Zoran

pre 4 godine

Znači Novak mora minimum da odbrani poene koje je ostvario prosle godine, da bi ostao prvi a samim tim ce biti prvi i na ovoj atp race listi?
Sto ce biti vraski tesko.
(Marko, 12. avgust 2019 02:06)

A Nadalu će automatski da upišu SVE titule do kraja sezone? Nešto u tvom komentaru nije u libelu, druže.

ne znam

pre 4 godine

Rogers cup -Nadal 5 titula Djokovic 4 Federer 2Jel ovo sljaka?
(mikii, 12. avgust 2019 00:20) nije, ali dolazi odmah posle trave na kojoj Rf i NDj uvek imaju mnogo uspeha i cesto ga preskacu, pa RN bez njih uzima titule.

Predrag

pre 4 godine

Molim postovaoce tenisa da neke stvati nauce jednom i za uvek.Obe liste i ATP i Race su u sustini iste,jer se obe na kraju iznevelisu...Ne moze igrac da na kraju godine bude na jednoj listi prvi a na drugoj ne znam koji,ili obrnuto...NAJMERODAVNIJA LISTA JE RACE TO LONDON,LISTA KOJA BROJI SAMO OSVOJENE BODOVE U TEKUCIJ GODINI.DRUGIM RECIMA,KO ZA GODINU DANA,OSVOJI STO BISE PEHARA,POLUFINALA...SKUPI NAJVISE BODOVA,BICE PRVI...TRECIM TECIMA,NADAL JE SADA PRVI,NA ZALOST..I LAGANO TO I MOZE DA OSTANE DO KRAJA...I KO GARANTUJE DA CE NOVAK DA OSVOJI VISE POENA OD NADALA DO KRAJA GODINE!?

Poštovalac igre

pre 4 godine

Zar je neko očekivao drukčije!?!

Nadal iako nije na tvrdoj podlozi favorit po pravilu protiv Novaka i Rodžera siguran, mada ih pobeđivao nekoliko puta na mastersima i GS. Opet nije taj nivo kao što nisu ni oni kad je reč o šljaci.

Sa ostalim teniserima dve klase ispred. Medvedev je imao samo šansu u prvom setu posle toga jasan znak u kom smeru je otišao meč. Potpuno zaslužena nova masters titula za Rafu.

Ima jednu manje od Lendla koji ukupno osvojio 6 u karijeri na ovom turniru u Kanadi. Blizu još jednom rekordu po broju turnira na betonu jer beži samo 1 titulu čime bi se izjednačio sa Rodikom i Čengom. Sad je prvi na svetu od ponedljka i ne brani puno poena do kraja sezone osim US Opena. Danielu svaka čast na prvom finalu mastersa iako nije uspeo da pobedi danas.

Biće za bolji jednu poziciju od ove nedelje pošto je trenutno 9 na atp listi. On ima četri titule od ukupno 9 finala.

Happy go lucky

pre 4 godine

Posto je preskocio polufinale i prakticno se nije oznojio u finalu protiv umornog Medvedeva, sad ce da igra i Sinsinati, gde mu je zreb potpuno otvoren...

Младић

pre 4 godine

Roger
20 + 27 + 6 + 0 = 53

Degoatifikacija u punom zamahu.
(CheddarBob, 12. avgust 2019 00:29)

Корекција
28 мастерс титула - укупно 54 за РФ

CroFed

pre 4 godine

Nije se ni pošteno oznojio, najviše se brinuo siroti Rafa za onaj sat i stalno pogledavao koliko još ima vremena za serviranje. No dobro dosta šale, igra na visini, čvrst, Rus se polako ali sigurno raspadao nakon par iscrpljujućih izmjena. Obzirom da je sad ispred Đokovića na utrci za London a pretpostavljam da je Biku cilj detronizirati Srbina do kraja godine, očekujem i da potvrdi nastup u Cincinnatiju. Prvi meč ga čeka tek u srijedu, dovoljno je to vremena da se rekuperira.

sokolovi

pre 4 godine

18 GS + 35 Masters + 0 wtf + 1 zlato = 54 velikih trofeja

Novak
16 + 33 + 5 + 0 = takođe 54

Roger
20 + 27 + 6 + 0 = 53

Degoatifikacija u punom zamahu.
(CheddarBob, 12. avgust 2019 00:29)

Nije tačno. Sada sva trojica imaju po 54 velike titule. Pogledaj pod BT (GS, TF, AF, M, O):

https://www.ultimatetennisstatistics.com/goatList

-_-)

pre 4 godine

@(Jumko, 12. avgust 2019 07:38)

Od 35 osvojenih Mastersa 1000 samo je 25 osvojio na istoj podlozi i od 18 GS samo je 12 osvojio na toj istoj. Eto nije jednolican kad ti kazes...

Biti čovek

pre 4 godine

Razlika između velike trojke očita a mlade tenisere treba bit sramota što u punoj snazi ne mogu dobit momke preko 30+ godina.

Nadal nije klasa na betonu al je favorit po pravilu za ovakve tenisere svakako da.

On je jednom dobio Raonića isto ubedljivim rezultatima 6-1 i 6-2 u Montrealu davne 2013 godine. Drugi najubedljiva pobeda na ovom mastersu. Čestitke zaista.

SouthPark

pre 4 godine

Koja bre godisnja ATP lista,cemu forsirati nesto nebitno.Taman me prestalo nervirati velika cetvorka sad ova glupost.Zna se ko je No 1. i nema dalje price.

Jack

pre 4 godine

Covece kako namestaju ove zrebove da bi Rafa imao bilo kakvu sansu u borbi za 1.mesto do kraja godine, ali cim ga Nole dobije nadam se na US openu Rafa zavrsava sezonu mada bi voleo i na sl.mastersu u finalu da ih gledam, al mislim da ce Rafa namerno ranije ili izgubiti ili odustati..

Nula, krompir, ništa, cvinjak

pre 4 godine

@ne znam
I Vimbldon uvek ide posle Rolan Garosa gde Rafa ima nekih tričavih 12 trofeja, i još tri mastersa koje po običaju osvaja ali Vimbldon ne propusta.. zato Montreal-Toronto ova dvojica preskaču zbog nekakvog umora. Zanimljivo da je neko umoran od jednog turnira a Rafa ne sme od 5,6...

vinjakkola

pre 4 godine

Rogers cup -Nadal 5 titula Djokovic 4 Federer 2
Jel ovo sljaka?
(mikii, 12. avgust 2019 00:20)

Nije brt šljaka ali od 5 , 3 titule je osvojio kad Nole ili Rodja nisu igrali.ali nebitno, igra Nadal vrhunski nema potrebe pričati o tome. Ali je i cinjenica da ne igra na sljaci kako vec igra ne bi se svrstavao u VELIKU TROJKU. jedino bi mogao sa Marejem da čini veliku četvorku.. 8)
Jer bih ja ipak stvorio nov epitet a to je VELIKA DVOJKA.

Sinki

pre 4 godine

Sjajna igra Nadala,cestitke..Da je Novak bio na ovom turniru,vjerovatno bi bila druga prica,jer mi se cini da Nadal tesko moze vise dobiti Novaka na tvrdoj podlozi...Ostaje Novak najveci favorit da osvoji Us Open.

Cole

pre 4 godine

Ma nek' prica ko sta 'oce,
Federer je najveci svih vremena,
a Rafa i Djole su Bogovi tenisa. Poz.

P.S.
Za koju godinu, nadam se da ce
Djole da bude prvi medju jednakima
(medju njima dvojicom).

Mikii

pre 4 godine

Ma kakva rupa, ti to govoriš iz svog iskustva? Šta ti je to "rupa"? 
Prijatelju, ne znam gde mi je glava od posla, pa evo da ti na brzaka repliciram. 
Sinoć sam čestitao Rafi, treći komentar, odmah posle meča. A i nešto sam logično tamo napisao, a ako ti i dalje nije jasno obrati se izabranom lekaru ili farmaceutu. 
Starig sam kova i godina, priznam grešku i zovem piće. A ti?
(Fx, 12. avgust 2019 12:08)

Covek koji ne zna gde mu je glava od posla, pise komentar par minuta nakon sto je objavljena vest o mecu. Vazi, "prijatelju". Elem, ne zanima me tvoje "logicno" vidjenje meca, vec to sto se nisi izvinio komentatoru "mladjeg kova" koji ovu igru, ocigledno, poznaje 10 puta bolje. A ti nastavi da drvis o "razvaljivanju" jednog od najboljih udaraca u istoriji ove igre. Strucnjace.

Fx

pre 4 godine

Nimalo ne sumnjam da si sad negde u rupi, i da te nece biti na ovom forumu minimum 7 dana. To ste vi, tako reagujete kad vas neko ubije u pojam. Tolike godine sam ovde, a vi jos uvek ne shvatate da iz borbe sa mnom ne mozete nikad izaci kao pobednici. Lep pozdrav, insajd aut strucnjak, hahahahaha
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikii, 12. avgust 2019 00:50)

Ma kakva rupa, ti to govoriš iz svog iskustva? Šta ti je to "rupa"?
Prijatelju, ne znam gde mi je glava od posla, pa evo da ti na brzaka repliciram.
Sinoć sam čestitao Rafi, treći komentar, odmah posle meča. A i nešto sam logično tamo napisao, a ako ti i dalje nije jasno obrati se izabranom lekaru ili farmaceutu.
Starig sam kova i godina, priznam grešku i zovem piće. A ti?

milojko

pre 4 godine

Teoretski je moguce da Nadal na kraju bude na 1 mestu cak i da Novak osvoji USO. To bi zaista bio presedan svoje vrste da igrac koji je osvojio 3 GS u istoj godini bude 2 na listi na kraju godine.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Guromir, 12. avgust 2019 10:13)

To bi bio pravi dokaz ovima što pišu da je rejs lista bitnija od ATP liste. Rejs lista je samo bitna za zaveršni masters, za sve drugo je navažna

Barbarosa

pre 4 godine

Furiozna igra Rafe. Samo da on i Rodžer budu zdravi i svaki turnir je njihov. Lep turnir u Kanadi. Nije bilo glutena, psovki, gurua, reikija i ostalih gluposti.

Ko koga voli

pre 4 godine

Treća titula u sezoni bez protivnika u polufinalu, pošto je prethodno bio najbolji u Rimu i na Rolan Garosu gde su protivnici u finalu igrali po tri meča za 48 sati. Sve kao posledica lošeg vremena. Ako US Open bude problemstičan sa vremenom, kao što zna, Nadalu se smeši 19 GS.
Da li to klimatske promene vole Nadala, ili on njih?

Jack

pre 4 godine

Covece kako namestaju ove zrebove da bi Rafa imao bilo kakvu sansu u borbi za 1.mesto do kraja godine, ali cim ga Nole dobije nadam se na US openu Rafa zavrsava sezonu mada bi voleo i na sl.mastersu u finalu da ih gledam, al mislim da ce Rafa namerno ranije ili izgubiti ili odustati..

Fil

pre 4 godine

I sta kazete, Nadal nikako ne moze biti GOAT jer samo dominira na sljaci. Najveca sportska zabluda je da je Nadal dobar samo na sljaci.

Masters Kanada 5 titula
Sinsinati 1 titula
Indijan Vels 3 titule
Madrid 2005 1 titula
Australian Open 1 titula
US Open 3 titule
Olimpiske igre 1 titula
Wimbldon 2 titule

Zbirno 17 velikih titula na brzim podlogama i jos brdo brdo finala, negdje oko 20 velikih finala.
Plus lik je bas dosta puta drao Rogera i Novaka na brzim podlogama. Da nije bilo jos onih silnih povreda, Rafa bi sad bio na 25+ osvojenih velikih turnira na brzim podlogama i vjerovatno bi vec sad bio rekorder u Gren Slem titulama.

Kajl

pre 4 godine

Svaka cast Nadalu na osvojenom Montrealu, al realno sta mu to vrijedi kad znamo da Novak 80-90% osvaja US Open. Novak je postao malo opasnija faca. Od zadnjih 7 osvojenih turnira, cak 4 su Gren Slemovi. To je fascinantan podatak u sta je izrastao Srbin. Ako kojim slucajem kiksne u Sinsinatiju i osvoji US Open, to bi bilo 5 Slemova od zadnjih 8 osvojenih turnira. Ponavljam po ko zna koji put, vrijeme je da Novak krene opasno naplacivati one sezone u kojima je osvajao po 3-4 mastersa a samo jedan Slem.

SouthPark

pre 4 godine

Koja bre godisnja ATP lista,cemu forsirati nesto nebitno.Taman me prestalo nervirati velika cetvorka sad ova glupost.Zna se ko je No 1. i nema dalje price.

Happy go lucky

pre 4 godine

Posto je preskocio polufinale i prakticno se nije oznojio u finalu protiv umornog Medvedeva, sad ce da igra i Sinsinati, gde mu je zreb potpuno otvoren...

Jumko

pre 4 godine

Covek je toliko dominantan na sljaci, da vecina nolovaca ne vidi njegovu brutalnu igru i na betonu, pa ga nazivaju jednolicnim igracem. Evo, samo ovde ima 5 titula!

vinjakkola

pre 4 godine

Rogers cup -Nadal 5 titula Djokovic 4 Federer 2
Jel ovo sljaka?
(mikii, 12. avgust 2019 00:20)

Nije brt šljaka ali od 5 , 3 titule je osvojio kad Nole ili Rodja nisu igrali.ali nebitno, igra Nadal vrhunski nema potrebe pričati o tome. Ali je i cinjenica da ne igra na sljaci kako vec igra ne bi se svrstavao u VELIKU TROJKU. jedino bi mogao sa Marejem da čini veliku četvorku.. 8)
Jer bih ja ipak stvorio nov epitet a to je VELIKA DVOJKA.

Drnch

pre 4 godine

Svaka cast Nadalu na tituli ali na US Openu ce se pitati Nole i Deda. Brine ako Vajda nece biti tu valjda je to razlog zasto je Ivanisevic uzet. Nece biti ni Fila Grica ali tu je Miljan Amanovic. Nole brani titulu koja je izuzetno bitna. Ne samo sto je GS vec bi time Djokovic osigurao prvo mesto i imao ogromnu sansu da sledece godine stigne Rodju po broju nedelja na prvom mestu. Cestitke Spancu ali Rodzers Kup i Sinsinati su sada bitni Cilicu, Borni i ostalima za koje je GS trenutno u domenu naucne fantastike.

Sinki

pre 4 godine

Sjajna igra Nadala,cestitke..Da je Novak bio na ovom turniru,vjerovatno bi bila druga prica,jer mi se cini da Nadal tesko moze vise dobiti Novaka na tvrdoj podlozi...Ostaje Novak najveci favorit da osvoji Us Open.

biće teško

pre 4 godine

Svaka cast Nadalu na tituli ali na US Openu ce se pitati Nole i Deda. Brine ako Vajda nece biti tu valjda je to razlog zasto je Ivanisevic uzet. Nece biti ni Fila Grica ali tu je Miljan Amanovic. Nole brani titulu koja je izuzetno bitna. Ne samo sto je GS vec bi time Djokovic osigurao prvo mesto i imao ogromnu sansu da sledece godine stigne Rodju po broju nedelja na prvom mestu. Cestitke Spancu ali Rodzers Kup i Sinsinati su sada bitni Cilicu, Borni i ostalima za koje je GS trenutno u domenu naucne fantastike.
(Drnch, 12. avgust 2019 01:37)

I da osvoji US open i Cincinati ne garantuje mu prvo mesto do kraja godine, jer brani još 2600 poena a Nadal ne brani ništa

CheddarBob

pre 4 godine

35-16 u Masters finalima, Roger 27-23! A još je mlađi pet godina, a 6/9 Mastersa je na betonu! Neverovatno koliko je bolji.

18 GS + 35 Masters + 0 wtf + 1 zlato = 54 velikih trofeja

Novak
16 + 33 + 5 + 0 = takođe 54

Roger
20 + 27 + 6 + 0 = 53

Degoatifikacija u punom zamahu.

ne znam

pre 4 godine

Rogers cup -Nadal 5 titula Djokovic 4 Federer 2Jel ovo sljaka?
(mikii, 12. avgust 2019 00:20) nije, ali dolazi odmah posle trave na kojoj Rf i NDj uvek imaju mnogo uspeha i cesto ga preskacu, pa RN bez njih uzima titule.

Cole

pre 4 godine

Ma nek' prica ko sta 'oce,
Federer je najveci svih vremena,
a Rafa i Djole su Bogovi tenisa. Poz.

P.S.
Za koju godinu, nadam se da ce
Djole da bude prvi medju jednakima
(medju njima dvojicom).

CroFed

pre 4 godine

Nije se ni pošteno oznojio, najviše se brinuo siroti Rafa za onaj sat i stalno pogledavao koliko još ima vremena za serviranje. No dobro dosta šale, igra na visini, čvrst, Rus se polako ali sigurno raspadao nakon par iscrpljujućih izmjena. Obzirom da je sad ispred Đokovića na utrci za London a pretpostavljam da je Biku cilj detronizirati Srbina do kraja godine, očekujem i da potvrdi nastup u Cincinnatiju. Prvi meč ga čeka tek u srijedu, dovoljno je to vremena da se rekuperira.

Mikii

pre 4 godine

To što se neko svadja sa činjenicama i nije sav svoj nije dovoljan razlog moderatorima da ga malo cenzurišu. Naprotiv. 
A posle se žalite što je nivo komentara loš. 
Ponavljam, ako Danil bude forsirao ravne insajd aut forhende vrlo lako će razvaliti Nadalov forhend. Danil to ove nedelje radi uspešno cele nedelje. Videćemo ko je u pravu već oko ponoći.
(Fx, 11. avgust 2019 16:36)

Nimalo ne sumnjam da si sad negde u rupi, i da te nece biti na ovom forumu minimum 7 dana. To ste vi, tako reagujete kad vas neko ubije u pojam. Tolike godine sam ovde, a vi jos uvek ne shvatate da iz borbe sa mnom ne mozete nikad izaci kao pobednici. Lep pozdrav, insajd aut strucnjak, hahahahaha

-_-)

pre 4 godine

@(Jumko, 12. avgust 2019 07:38)

Od 35 osvojenih Mastersa 1000 samo je 25 osvojio na istoj podlozi i od 18 GS samo je 12 osvojio na toj istoj. Eto nije jednolican kad ti kazes...

Andjela

pre 4 godine

Nolovcima: Mržnja i zavist uvek razjedaju onoga ko mrzi. Razmislite malo o tome. Nadal je KRANJ TENISA? Zašto? Zato što su šanpioni tenisa svi odreda oni koji imaju SUPER DOBAR SERVIS i bez tog srvisa bi bili manje uspešni. Nadal je izuzetak, nema jak servis a ipak je postigao tolike pobede. kako? Pa tako što je savladao, zna da izvede sve vrste udaraca, zna da gradi i izgradi poen, postao je kranj tenisa na tehniku i znanje....

Mixy

pre 4 godine

Sta rece Daniil lakse protiv Noloa i Rafe, nego Rodje. :) E moj ti, posrecilo mu se da odigra dobar mec protiv njih i odmah baca prozivke... Krompirce stiglo expresno :)

da mu se ne desi AO2019

pre 4 godine

Najbolji igrač ove godine, bar prema broju osvojenih poena. Ako osvoji US Open završava kao broj 1.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bbb, 12. avgust 2019 07:55)

al treba da ga osvoji

Predrag

pre 4 godine

Molim postovaoce tenisa da neke stvati nauce jednom i za uvek.Obe liste i ATP i Race su u sustini iste,jer se obe na kraju iznevelisu...Ne moze igrac da na kraju godine bude na jednoj listi prvi a na drugoj ne znam koji,ili obrnuto...NAJMERODAVNIJA LISTA JE RACE TO LONDON,LISTA KOJA BROJI SAMO OSVOJENE BODOVE U TEKUCIJ GODINI.DRUGIM RECIMA,KO ZA GODINU DANA,OSVOJI STO BISE PEHARA,POLUFINALA...SKUPI NAJVISE BODOVA,BICE PRVI...TRECIM TECIMA,NADAL JE SADA PRVI,NA ZALOST..I LAGANO TO I MOZE DA OSTANE DO KRAJA...I KO GARANTUJE DA CE NOVAK DA OSVOJI VISE POENA OD NADALA DO KRAJA GODINE!?

Lav Lazo

pre 4 godine

Nadal je veliki, jedan od najvecih ikada, ali mi nikad nece biti jasno kako isti oni igraci koji 'muce' Novaka 'skidaju gace' kad igraju sa Nadalom! Ne znam je li do njih, ili jednostavno igraju onoliko koliko im protivnik dozvoli - a Nadal uvijek daje maksimum, kod njega nema kalkulacija.

Serdjo

pre 4 godine

Medvedev top 10 igrač?! Ajte molim vas?! Ovi mlađi nadolazeći su čak za dva koplja ispod nivoa nekadašnjih igrača iz top 10, Tsonga, Monfils, Berdych, Ferer, DelPotro, Wawrinka, Čilić, Nishikori....

Fx

pre 4 godine

Nimalo ne sumnjam da si sad negde u rupi, i da te nece biti na ovom forumu minimum 7 dana. To ste vi, tako reagujete kad vas neko ubije u pojam. Tolike godine sam ovde, a vi jos uvek ne shvatate da iz borbe sa mnom ne mozete nikad izaci kao pobednici. Lep pozdrav, insajd aut strucnjak, hahahahaha
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikii, 12. avgust 2019 00:50)

Ma kakva rupa, ti to govoriš iz svog iskustva? Šta ti je to "rupa"?
Prijatelju, ne znam gde mi je glava od posla, pa evo da ti na brzaka repliciram.
Sinoć sam čestitao Rafi, treći komentar, odmah posle meča. A i nešto sam logično tamo napisao, a ako ti i dalje nije jasno obrati se izabranom lekaru ili farmaceutu.
Starig sam kova i godina, priznam grešku i zovem piće. A ti?

milojko

pre 4 godine

Teoretski je moguce da Nadal na kraju bude na 1 mestu cak i da Novak osvoji USO. To bi zaista bio presedan svoje vrste da igrac koji je osvojio 3 GS u istoj godini bude 2 na listi na kraju godine.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Guromir, 12. avgust 2019 10:13)

To bi bio pravi dokaz ovima što pišu da je rejs lista bitnija od ATP liste. Rejs lista je samo bitna za zaveršni masters, za sve drugo je navažna

Verni navijac

pre 4 godine

Mislim da Nole ima srece sto se Nadal i Rodzer ne povlace i time sprecavaju mlade da polete. Jer da je samo do Novaka, onako metiljavog stava na kog se cak i drzne malo malo neko od njih mladjih preko medija da proziva Neleta, odavno bi mladji poleteli i stvorili svoj stav. Ovako taman se prime, a nemilosrdni Rafa ili Rodzer od njih naprave rezance. Onda nazad u kucicu da placu i treba im po pola godine da se oporave.

Mikii

pre 4 godine

Ma kakva rupa, ti to govoriš iz svog iskustva? Šta ti je to "rupa"? 
Prijatelju, ne znam gde mi je glava od posla, pa evo da ti na brzaka repliciram. 
Sinoć sam čestitao Rafi, treći komentar, odmah posle meča. A i nešto sam logično tamo napisao, a ako ti i dalje nije jasno obrati se izabranom lekaru ili farmaceutu. 
Starig sam kova i godina, priznam grešku i zovem piće. A ti?
(Fx, 12. avgust 2019 12:08)

Covek koji ne zna gde mu je glava od posla, pise komentar par minuta nakon sto je objavljena vest o mecu. Vazi, "prijatelju". Elem, ne zanima me tvoje "logicno" vidjenje meca, vec to sto se nisi izvinio komentatoru "mladjeg kova" koji ovu igru, ocigledno, poznaje 10 puta bolje. A ti nastavi da drvis o "razvaljivanju" jednog od najboljih udaraca u istoriji ove igre. Strucnjace.

matori

pre 4 godine

bio je dobar Rafa... za svu ovu boraniju je on majstor...
...ali briljantan???
pa onaj Medvedev se izgubio u prostoru i vremenu. nije mogao da pogodi slona,a a ne neki ugao terena. a imao je prilike bar da izbjegne krompir, ali je sve uprskao.
prava slika će se videti kada se bude sreo sa Rodžerom ili Novakom. ipak su oni liga iznad...

mickeyrs

pre 4 godine

@Poštovaoc igre, ne znam da li troluješ, deluju ti ozbiljno komentari, ali moram da te ispravim - prvo mesto na svetu se određuje SAMO na osnovu ATP liste koja obuhvata bodove u prethodnih godinu dana i tu Novak ima tačno 4.380 bodova više od Nadala te je i dalje ubedljivo prvi na svetu.

Rafa je samo prestigao Novaka u Race listi za 2019 i tako potvrdio da je u ovoj godini u nešto boljoj formi, ali i dalje nije ništa specijalno, svega 500 poena više.

Pošto je odustao od Cincyja, ne može napredovati dodatno, dok će Novak uzeti sigurno nešto poena za Race, a za ATP poziciju mora da osvoji da bi razlika ostala na više od 4.000 pred USO.

Najnepovoljnije po Novaka ostaje ispadanje u 2. kolu Cincy i 1.kolu USO čime osvaja 2x10 poena za Race, a efektivno gubi 2.980 na ATP listi i imaće 9.345 ATP poena posle USO, odnosno 6.745 na Race listi.

Ukoliko Rafa osvoji USO, dodaje 1280 poena na ATP, odnosno 2000 na Race i time dolazi na 9.225 ATP poena, odnosno identičnih 9.225 na Race listi jer posle USO prošle godine nije ništa više ni igrao.

Ukratko - Novak sve i da izgubi u prvim kolima cincy/uso, sigurno ostaje broj 1 i posle USO (samo 120 poena više), ali u kontekstu završetka godine kao broj 1 morao bi da osvoji 2.500 poena više od Rafe do kraja godine što je, sa 2 mastersa, par 500ki i završnim turnirom teško izvodljivo, ukoliko Rafa ostane zdrav i samo odigra do kraja sezone sve.

Milorad

pre 4 godine

E moj Medvedev, vidi jačinu Đokovića, u koje vreme je tukao Nadala, Federera, a ti ne možeš, ne da pobediš, deda Nadala, nego dostojno da odigraš meč, nego dozvoliš krompir, i ne samo ti.

ne znam

pre 4 godine

Nadal odlican, bez problema na turu protiv bilo koga osim Djokovica i Federera (van sljake), koji su realno bolji igraci na brzim podlogama.

Poštovalac igre

pre 4 godine

Zar je neko očekivao drukčije!?!

Nadal iako nije na tvrdoj podlozi favorit po pravilu protiv Novaka i Rodžera siguran, mada ih pobeđivao nekoliko puta na mastersima i GS. Opet nije taj nivo kao što nisu ni oni kad je reč o šljaci.

Sa ostalim teniserima dve klase ispred. Medvedev je imao samo šansu u prvom setu posle toga jasan znak u kom smeru je otišao meč. Potpuno zaslužena nova masters titula za Rafu.

Ima jednu manje od Lendla koji ukupno osvojio 6 u karijeri na ovom turniru u Kanadi. Blizu još jednom rekordu po broju turnira na betonu jer beži samo 1 titulu čime bi se izjednačio sa Rodikom i Čengom. Sad je prvi na svetu od ponedljka i ne brani puno poena do kraja sezone osim US Opena. Danielu svaka čast na prvom finalu mastersa iako nije uspeo da pobedi danas.

Biće za bolji jednu poziciju od ove nedelje pošto je trenutno 9 na atp listi. On ima četri titule od ukupno 9 finala.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 4 godine

Кад једног дана Новак, Роџер и Рафа са штапом буду ходали, биће бољи од осталих. Овај Медведев као бајаги неки велики таленат и нада свјетског тениса?! Ма нема од тога ништа! Који комплекс имају сви остали од "велике тројке" да је то страшно. 🙄

Filip

pre 4 godine

Ali je i cinjenica da ne igra na sljaci kako vec igra ne bi se svrstavao u VELIKU TROJKU. jedino bi mogao sa Marejem da čini veliku četvorku.. 8) Jer bih ja ipak stvorio nov epitet a to je VELIKA DVOJKA.
(vinjakkola, 12. avgust 2019 09:34)
A da Djokovic ne igra na betonu kako igra, ili Fed na travi onda niko nije velik?
Ne kontam tu logiku da se sljaka izdvaja,..

konan

pre 4 godine

17-ta velika titula na brzim podlogama, 83 u karijeri, izjednacio se sa Djokovicem i Federerom sa po 54 velika osvojena turnira, previse previse povreda u karijeri, al je Rafa ponovo TU !! Kazete Rafa nije kandidat za GOAT-a. Pitacu, a zasto..??

Marko

pre 4 godine

Znači Novak mora minimum da odbrani poene koje je ostvario prosle godine, da bi ostao prvi a samim tim ce biti prvi i na ovoj atp race listi?
Sto ce biti vraski tesko.

Zoran

pre 4 godine

Znači Novak mora minimum da odbrani poene koje je ostvario prosle godine, da bi ostao prvi a samim tim ce biti prvi i na ovoj atp race listi?
Sto ce biti vraski tesko.
(Marko, 12. avgust 2019 02:06)

A Nadalu će automatski da upišu SVE titule do kraja sezone? Nešto u tvom komentaru nije u libelu, druže.

Guromir

pre 4 godine

Teoretski je moguce da Nadal na kraju bude na 1 mestu cak i da Novak osvoji USO. To bi zaista bio presedan svoje vrste da igrac koji je osvojio 3 GS u istoj godini bude 2 na listi na kraju godine.

Biti čovek

pre 4 godine

Razlika između velike trojke očita a mlade tenisere treba bit sramota što u punoj snazi ne mogu dobit momke preko 30+ godina.

Nadal nije klasa na betonu al je favorit po pravilu za ovakve tenisere svakako da.

On je jednom dobio Raonića isto ubedljivim rezultatima 6-1 i 6-2 u Montrealu davne 2013 godine. Drugi najubedljiva pobeda na ovom mastersu. Čestitke zaista.

Fx

pre 4 godine

Svaka čast Rafi. Danil se pogubio mukica, mada zbog vetra su mu udarci bili slabiji 15km/h u odnosu na ceo turnir. Sa tako mlakim forhendom rezultat je realan.

bot bole

pre 4 godine

Toliko o mladim nadama tenisa... Zali boze ovaj sport kad gospoda ode u penziju... Sve mi se cini da ce generacija '90 otici u zaborav i bez ikakvog traga u ovom sportu...

Sizif

pre 4 godine

Nole, Federer i Nadal su Askete tenisa. Posvećenici sposobni za samopregor i rad u količini i kvalitetu mentalno nespojivom sa petlićima instant kulture i rijaliti života kojima je jezik dug, ostalo znatno kraće. Kada odu tri Sveštenika, tri Kardinala, ostaće đakoni da pikaju loptu i naravno sećanja...Jedina šteta je što će ostati i neshvatljivo veliki nagradni fondovi.

pre 4 godine

1 [ESP] ESP Rafael Nadal [Active] 83.04% 955 195 1150
2 [SWE] SWE Bjorn Borg 83.03% 636 130 766
3 [SRB] SRB Novak Djokovic [Active] 82.79% 871 181 1052
4 [SUI] SUI Roger Federer [Active] 82.13% 1218 265 1483
5 [USA] USA Jimmy Connors 81.77% 1256 280 1536

Ivan M

pre 4 godine

Svaka čast Rafi - baš ga je oduvao. 5 titula na ovom betonu je za svako divljenje. Naravno, očekujem da Sinsinati bude skroz druga priča.

iks

pre 4 godine

Još jedan meč ,,Velike trojke" protiv ,,Mladih nada" se završio čišćenjem sa terena. Čini se da je frustrirajuće biti teniser rođen devedesetih. Možeš imati talenat, rad, upornost, motivaciju, najbolje uslove treniranja ali trofeje maksimum serija 500.
Pitam se na šta će da liči tenis kad ode Velika trojka!

120

pre 4 godine

Auu nisam ocekivo da ce bas ovako Nadal da ga pocisti.. coece ova trojka je stvarni cudo. A Federera niko sem Noleta i Nadala ne moze da dobije! Nevjerovatno.

Robert

pre 4 godine

Nadal je veliki, jedan od najvecih ikada, ali mi nikad nece biti jasno kako isti oni igraci koji 'muce' Novaka 'skidaju gace' kad igraju sa Nadalom! Ne znam je li do njih, ili jednostavno igraju onoliko koliko im protivnik dozvoli - a Nadal uvijek daje maksimum, kod njega nema kalkulacija.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Lav Lazo, 12. avgust 2019 00:23)

Jednostrano posmatraš stvari, tj. samo iz Novakovog ugla. Isto postoje i igrači koji stalno muče Rafu, a Nole ih lagano dobija. Pogledaj, recimo, Fabija Fonjinija - Đoković ima 8:0 protiv njega, uvek lagano, a Nadal 12:4, gde su poslednjih godina uvek teški mečevi. To je sve do "match up-a", tj. zavisi kako ti leži stil igre protivnika. Tako može da se desi da vrhunski igrač ima čak i negativan H2H protiv nekog prosečnog. Jednostavno, ne leži ti. :)

Nula, krompir, ništa, cvinjak

pre 4 godine

@ne znam
I Vimbldon uvek ide posle Rolan Garosa gde Rafa ima nekih tričavih 12 trofeja, i još tri mastersa koje po običaju osvaja ali Vimbldon ne propusta.. zato Montreal-Toronto ova dvojica preskaču zbog nekakvog umora. Zanimljivo da je neko umoran od jednog turnira a Rafa ne sme od 5,6...

Mare

pre 4 godine

Majstor. Svaka mu cast kako ne da ovim mladim nadolazecim generacijama da uopste pomisle da mogu do pobede. Cesto bude po neki krompir.

Goran

pre 4 godine

Najveci borac u istoriji sporta. Izgleda da ipak zna igrati i na drugim podlogama izuzev sljake.Sada je na Novaku da odgovori na izazov. Veoma uzbudljiv kraj sezone.

sokolovi

pre 4 godine

18 GS + 35 Masters + 0 wtf + 1 zlato = 54 velikih trofeja

Novak
16 + 33 + 5 + 0 = takođe 54

Roger
20 + 27 + 6 + 0 = 53

Degoatifikacija u punom zamahu.
(CheddarBob, 12. avgust 2019 00:29)

Nije tačno. Sada sva trojica imaju po 54 velike titule. Pogledaj pod BT (GS, TF, AF, M, O):

https://www.ultimatetennisstatistics.com/goatList

Младић

pre 4 godine

Roger
20 + 27 + 6 + 0 = 53

Degoatifikacija u punom zamahu.
(CheddarBob, 12. avgust 2019 00:29)

Корекција
28 мастерс титула - укупно 54 за РФ