Košarka 38

Subota, 10.08.2019.

23:34

Đorđević: Igrači moraju da shvate šta znači odbrana

Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević kritikovao je igru u odbrani i nedostatak energije na početku utakmice u kojoj je pobeđena Litvanija.

Ðorðeviæ: Igraèi moraju da shvate šta znaèi odbrana IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Leon

pre 4 godine

Realno da nije bilo sudijsko pomaganje bi sigurno.Mislilm da Đorđević je svestan da izostanak Kalinica velika greška.Izgubili smo mnogo u odbrani njegova igra je za Srbiju mnogo pomogla da bude na vrhu.Imao je dobru sezonu u Fenerbahčeu,zaista neshvatljiv potez Saleta ili po mom mišljenju uticao je spoljasni faktor kao sto je kod nas običaj zbog njegovih intervjua,U svakom slučaju to je veliki hendikep za našu reprezentaciju.

Milan

pre 4 godine

Imao bi odbranu da si zvao Kalinića. Na žalost u svakoj utakmici će nam to nedostajati jer si ti rešio da on nije dobar za hemiju ekipe. Ne znam samo kakva će hemija u ekipi biti kad budemo počeli da gubimo utakmice upravo zbog odbrane.

Stari namćor

pre 4 godine

Nemaš ti pojma Sale, kažu ovi iz unutrašnjosti da BG ne ume da navija i da popuni salu.
(Leonida, 10. avgust 2019 23:38)

а шта је Београд, спољашњост ?
(Мишо, 11. avgust 2019 00:12)

U Beogradu ima mnogo te iste "unutrašnjosti", možda je to razlog... ?

Anti-Bot

pre 4 godine

@ Лепи Цане: Fali nam kvalitetniji “levi bek”?! Pa da zovnemo Kolarova da pripomogne?!! Druže moj ti si malo pogrešio sport... ko sve danas ne komentariše košarku...

Milan

pre 4 godine

a da probas Ti da shvatis kako se postavlja igra protiv brzih ekipa i sutera,prepotenko
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije
(cannigia, 11. avgust 2019 00:11)

Jedino za mene razumno objasnjenje za ovakvih komentara je da su te osobe deca koje nisu videla Djordjevica kao igraca i nisu svesna sta je on uradio za ovu zemlju. I to nevaspitana deca, posto vaspitano dete uvek oslovljava stariju osobu sa Vi. Jeste li se vi ikada zapitali makar zbog cega je Djordjevicev nadimak Sale Nacionale?!

Ja sam Partizanovac do koske. Iskreno, ne podnosim ni Zvezdu ni njene navijace, ali mi u zivotu ne bi palo na pamet da ne postujem na primer Piksija Stojkovica. On je samo igrom protiv Spanije na mundijalu u Italiji (koju prethodni komentator isto verovatno nije gledao) zaduzio svakog normalnog Srbina. Piksi moze da vodi nacionalni tim, moze da bude uspesan ili neuspesan kao selektor, ali za mene je pre svega legenda nacionalnog tima i zasluzuje moje postovanje. Na stranu jos i to da se Sale vec dokazao i kao selektor uvevsi ekipu dva puta u finala velikih takmicenja.

Ovakvi komentari i ovakvo pljuvanje nacionalnih ikona me vise brine nego svi srpski politicari zajedno. Nesto definitivno nije u redu sa nama kao narodom. Osnovno vaspitanje i postovanje bilo kakvih vrednosti je cini mi se izgubljeno. Hrvati isto imaju dva kluba koji se mrze, ali kada igra nacionalni tim sigurno da ni jedan Torcidas ne bi pljuvao Luku Modrica samo zato sto je igrao za Dinamo.

Plavi Plavi

pre 4 godine

Kako se pocinje mec, to treba da vide od Novaka. Koncentracija na 100 i odmah 3:0 za njega. Protivnik mentalno u down-u zbog slabog starta, vec ga je do pola slomio, a on odmah igra opustenije dalje. Sve najbolje dalje momcima, svaka medalja je uspjeh, zlato bi bilo fenomenalno!

Ljubitelj sporta

pre 4 godine

Ljudi koji komentarišu reprezentaciju nikako da shvate da ne igraju pojedinci(Jokić,Bjelica,Bogdanović....),već tim,i da samo tim dobija utakmicu.Iskoči po poenima ovaj ili onaj neku utakmicu,ali ne bez podrške ostale četvorice na parketu.Odbrana,kao i u svim timskim takmičenjima s loptom,je ključ uspeha.Momci su u ovom sastavu imali 3-4 zajednička treninga,i normalno je da škripi u napadu i odbrani,pa i da nismo dobili nema veze,bitno je sve to uklopiti za početak SP.
Sale i momci nas nikad nisu razočarali,pa neće ni sad.Ajmo plavi!

reminder

pre 4 godine

Ovaj nas tim moze mnogo! Uz strasno losu odbranu primis ispod 70 poena. Uz katastrofalan procenat suta i bez ideje u napadu das preko 70 poena...

Houston fan

pre 4 godine

Фали нам квалитетнији леви бек... али тимском игром можемо то пребродити...
(Лепи Цане, 11. avgust 2019 00:16)

Gde ces kvalitetnije druze moj, boze ko sve daje za pravo da komentariše o košarci...

Gazda Dojkan

pre 4 godine

Aman strucnjaci! Pripremna utakmica protiv jakog protivnika. Nema leprsanja. Isprobavanje postava, taktickih zamisli.
U prvom poluvremenu se trazila postava bez Bjelice, sa dva visoka. U drugom je probana niska postava sa Lucicem na cetvorci. Pokazalo se dobro pa je isproban i Simonovic.
Probalo se na pleju u razlicitim kombinacijama sa centrima. Jovic - Marjanovic smo svi znali da radi. Na kraju je proban i Jokic kao organizator-asistent i umalo on i Bogdanovic da dva puta prodaju ono utrcavanje. Na tim akcijama ce se tek raditi. Tek dva dana su svi na broju. Uzivajte u stvaranju sampionskog tima, ako i malo volite kosarku. Pogotovo kada je rezultat nebitan.

некле

pre 4 godine

Е ова боја Салетове мајице, светло Небеска плава, такви су требали да буду дресови репрезентативаца.
Плус ћирилица и бројеви и презимена белим словима.
То је то.
А ове дресове што имају сада као французи.
Као француску да сам гледао вечерас.
У сваком случају јаки смо ко земља, и прошетаћемо се до финала.
Тамо ако буду Амери биће неизвесно, а ако буде неко други, што уопште није нереално, мислим да ће неко после 10'ак година да скине скалп овом четвртом америчком тиму, онда узимамо лагано.
Многи праве паралелу са индијанаполисом, а мене ово враћа у 98'-у и Атину.
Играчка супериорност у односу на противнике, тамо смо се прошетали до злата.
Литванци вечерас једни од фаворита на турниру, играли са скоро 100% ми ни 50% и победа.
Ипак играчки квалитет је дебело на нашој страни против свих, и то ће и пресудити на првенству.
Изузетак су американци наравно.
С њима ће бити до задње лопте вероватно ако се састанемо.

Мишо

pre 4 godine

Nemaš ti pojma Sale, kažu ovi iz unutrašnjosti da BG ne ume da navija i da popuni salu.
(Leonida, 10. avgust 2019 23:38)

а шта је Београд, спољашњост ?

Лепи Цане

pre 4 godine

Фали нам квалитетнији леви бек... али тимском игром можемо то пребродити...

sasa jokic

pre 4 godine

Kad ce vise prestati sa pripremama iz dvadesetog veka? Kakav bre Kopaonik, na normalnu nadnorsku visinu, ili eventualno Zlatibor, zbog ruze vetrova. Odu gore na razredjeniji vazduh, i onda im treba nedelju dana da se adaptiraju na normalne uslove.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Sav sam se naježio kada se čuo huk sa tribina!Zna narod da poštuje veliku legendu srpske košarke.Biće to fenomenalno sve.Pa Jokić je imao jedan trening.Prva utakmica u ovom sastavu posle toliko godina...

Forest

pre 4 godine

Prva utakmica,neuigranost, bez smišljenih akcija,išlo se na individualno,Litvanci naoštreni.. Sve se to očekivalo. Realno i nisam očekivao neku lepršavu igru na samom početku priprema. Odbrana se čak i nije toliko loše igrala,borbeno je bilo i tu možda i greši malo Sale. U napadu je više škripalo ali to će se popraviti. Jedino što mi bode oči je što nas bre nadskočiše Litvanci iako su niži. Nisam gledao statistiku ali su sigurno imali više skokova i u odbrani i u napadu.. To iskreno nisam očekivao
Mislim da Teo neće ići u Kinu,voleo bih da grešim i da može da pomogne ali ... Nedović bi sigurno "legao" sad ako Teo neide,isto kao i Kalina da malo unese drskost i prodrma kad je kriza. Birča teško da ode i vidi se i po minutaži, Raduljica tanko,Simonović kao da je prvi put u dresu pa se pogubio, Marjanović slabo korišćen večeras. Ono što se iz aviona vidi je da teško igramo sa Jokićem na 4 i centrom Milutinov/Bobi. I tu opet fali ta četvorka jer Bjelica ne može sam celu tekmu a Lučić teško da može da odmeni..
Eto bar nismo izgubili, biće svakako sve bolje kako vreme odmiče ali predstoji uigravanje :)

aabb

pre 4 godine

Guduric nista, ne znam kako on ide u nba. Micic, Milutinov i Simon veoma slabo.
Mnogo prostora da se poboljsa igra. Videlo se da su jos neuigrani.
Nadam se da se Teo nije ozbiljno povredio.
Ne znam sto Bobi nije igrao vise.
Svaka cast na poslednja 2 minuta.

Dejan

pre 4 godine

Previse lezerno na pocetku izuzev Jovica koji ubija kako igra odbranu. Uigrace se do pocetka prvenstva, u to ne sumnjam. Mozda je i postojao pritisak da se pokazu u dobrom svetlu pred domacom publikom ali je bitno i da su pored loseg izvodjenja slobodnjaka i loseg zagradjivanja u skoku u odbrani nasli nacin da pobede. Zao mi je sto Raduljica nije ulazio u igru jer je na zagrevanju bio prilicno raspolozen i mislim da je imao pravu energiju za ovu utakmicu. Jedva cekam da pocne prvenstvo i da ih gledam do same zavrsnice.

kimiko

pre 4 godine

Sale, od sutra ti njih lepo na trčanje i pre i posle treninga.Moraju biti u top formi da sve puca od snage i brzine.
Znanje imaju, pa je to lakši deo posla. Tako sam nešto razmišljao...

Примеро Гериљеро

pre 4 godine

Неодговорност, неозбиљност, жеља за самоистицањем. Богдановићу дати једну екстра лопту да се игра сам, а остали да играју кошарку са другом. Радуљица и Теодосић овако неспремни не би могли ни у школском дворишту да играју 3 на 3. Ако се овако настави, завршиће се као у Новом Саду 2005. г. Једино мало борбености и енергије унијели Симоновић и Милосављевић.

Marko

pre 4 godine

Grobar sam do koske ali da ti Jokic zvanicno jedan od 5 najboljih igraca NBA lige startuje sa KLUPE je ponizavanje...a kad udje igra na 4 a pikenrol igra Milutinov i Raduljica...Bogdan i Bjelica duplo vise suteva uzimaju od Jokica ..ne razumem dali se to Sale sveti nesto ili sujeta ali Jokic mora bar da startuje...ovo je ponizavanje.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Sav sam se naježio kada se čuo huk sa tribina!Zna narod da poštuje veliku legendu srpske košarke.Biće to fenomenalno sve.Pa Jokić je imao jedan trening.Prva utakmica u ovom sastavu posle toliko godina...

aabb

pre 4 godine

Guduric nista, ne znam kako on ide u nba. Micic, Milutinov i Simon veoma slabo.
Mnogo prostora da se poboljsa igra. Videlo se da su jos neuigrani.
Nadam se da se Teo nije ozbiljno povredio.
Ne znam sto Bobi nije igrao vise.
Svaka cast na poslednja 2 minuta.

Dejan

pre 4 godine

Previse lezerno na pocetku izuzev Jovica koji ubija kako igra odbranu. Uigrace se do pocetka prvenstva, u to ne sumnjam. Mozda je i postojao pritisak da se pokazu u dobrom svetlu pred domacom publikom ali je bitno i da su pored loseg izvodjenja slobodnjaka i loseg zagradjivanja u skoku u odbrani nasli nacin da pobede. Zao mi je sto Raduljica nije ulazio u igru jer je na zagrevanju bio prilicno raspolozen i mislim da je imao pravu energiju za ovu utakmicu. Jedva cekam da pocne prvenstvo i da ih gledam do same zavrsnice.

Мишо

pre 4 godine

Nemaš ti pojma Sale, kažu ovi iz unutrašnjosti da BG ne ume da navija i da popuni salu.
(Leonida, 10. avgust 2019 23:38)

а шта је Београд, спољашњост ?

Forest

pre 4 godine

Prva utakmica,neuigranost, bez smišljenih akcija,išlo se na individualno,Litvanci naoštreni.. Sve se to očekivalo. Realno i nisam očekivao neku lepršavu igru na samom početku priprema. Odbrana se čak i nije toliko loše igrala,borbeno je bilo i tu možda i greši malo Sale. U napadu je više škripalo ali to će se popraviti. Jedino što mi bode oči je što nas bre nadskočiše Litvanci iako su niži. Nisam gledao statistiku ali su sigurno imali više skokova i u odbrani i u napadu.. To iskreno nisam očekivao
Mislim da Teo neće ići u Kinu,voleo bih da grešim i da može da pomogne ali ... Nedović bi sigurno "legao" sad ako Teo neide,isto kao i Kalina da malo unese drskost i prodrma kad je kriza. Birča teško da ode i vidi se i po minutaži, Raduljica tanko,Simonović kao da je prvi put u dresu pa se pogubio, Marjanović slabo korišćen večeras. Ono što se iz aviona vidi je da teško igramo sa Jokićem na 4 i centrom Milutinov/Bobi. I tu opet fali ta četvorka jer Bjelica ne može sam celu tekmu a Lučić teško da može da odmeni..
Eto bar nismo izgubili, biće svakako sve bolje kako vreme odmiče ali predstoji uigravanje :)

Marko

pre 4 godine

Grobar sam do koske ali da ti Jokic zvanicno jedan od 5 najboljih igraca NBA lige startuje sa KLUPE je ponizavanje...a kad udje igra na 4 a pikenrol igra Milutinov i Raduljica...Bogdan i Bjelica duplo vise suteva uzimaju od Jokica ..ne razumem dali se to Sale sveti nesto ili sujeta ali Jokic mora bar da startuje...ovo je ponizavanje.

kimiko

pre 4 godine

Sale, od sutra ti njih lepo na trčanje i pre i posle treninga.Moraju biti u top formi da sve puca od snage i brzine.
Znanje imaju, pa je to lakši deo posla. Tako sam nešto razmišljao...

Примеро Гериљеро

pre 4 godine

Неодговорност, неозбиљност, жеља за самоистицањем. Богдановићу дати једну екстра лопту да се игра сам, а остали да играју кошарку са другом. Радуљица и Теодосић овако неспремни не би могли ни у школском дворишту да играју 3 на 3. Ако се овако настави, завршиће се као у Новом Саду 2005. г. Једино мало борбености и енергије унијели Симоновић и Милосављевић.

некле

pre 4 godine

Е ова боја Салетове мајице, светло Небеска плава, такви су требали да буду дресови репрезентативаца.
Плус ћирилица и бројеви и презимена белим словима.
То је то.
А ове дресове што имају сада као французи.
Као француску да сам гледао вечерас.
У сваком случају јаки смо ко земља, и прошетаћемо се до финала.
Тамо ако буду Амери биће неизвесно, а ако буде неко други, што уопште није нереално, мислим да ће неко после 10'ак година да скине скалп овом четвртом америчком тиму, онда узимамо лагано.
Многи праве паралелу са индијанаполисом, а мене ово враћа у 98'-у и Атину.
Играчка супериорност у односу на противнике, тамо смо се прошетали до злата.
Литванци вечерас једни од фаворита на турниру, играли са скоро 100% ми ни 50% и победа.
Ипак играчки квалитет је дебело на нашој страни против свих, и то ће и пресудити на првенству.
Изузетак су американци наравно.
С њима ће бити до задње лопте вероватно ако се састанемо.

Лепи Цане

pre 4 godine

Фали нам квалитетнији леви бек... али тимском игром можемо то пребродити...

sasa jokic

pre 4 godine

Kad ce vise prestati sa pripremama iz dvadesetog veka? Kakav bre Kopaonik, na normalnu nadnorsku visinu, ili eventualno Zlatibor, zbog ruze vetrova. Odu gore na razredjeniji vazduh, i onda im treba nedelju dana da se adaptiraju na normalne uslove.

Gazda Dojkan

pre 4 godine

Aman strucnjaci! Pripremna utakmica protiv jakog protivnika. Nema leprsanja. Isprobavanje postava, taktickih zamisli.
U prvom poluvremenu se trazila postava bez Bjelice, sa dva visoka. U drugom je probana niska postava sa Lucicem na cetvorci. Pokazalo se dobro pa je isproban i Simonovic.
Probalo se na pleju u razlicitim kombinacijama sa centrima. Jovic - Marjanovic smo svi znali da radi. Na kraju je proban i Jokic kao organizator-asistent i umalo on i Bogdanovic da dva puta prodaju ono utrcavanje. Na tim akcijama ce se tek raditi. Tek dva dana su svi na broju. Uzivajte u stvaranju sampionskog tima, ako i malo volite kosarku. Pogotovo kada je rezultat nebitan.

Milan

pre 4 godine

a da probas Ti da shvatis kako se postavlja igra protiv brzih ekipa i sutera,prepotenko
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije
(cannigia, 11. avgust 2019 00:11)

Jedino za mene razumno objasnjenje za ovakvih komentara je da su te osobe deca koje nisu videla Djordjevica kao igraca i nisu svesna sta je on uradio za ovu zemlju. I to nevaspitana deca, posto vaspitano dete uvek oslovljava stariju osobu sa Vi. Jeste li se vi ikada zapitali makar zbog cega je Djordjevicev nadimak Sale Nacionale?!

Ja sam Partizanovac do koske. Iskreno, ne podnosim ni Zvezdu ni njene navijace, ali mi u zivotu ne bi palo na pamet da ne postujem na primer Piksija Stojkovica. On je samo igrom protiv Spanije na mundijalu u Italiji (koju prethodni komentator isto verovatno nije gledao) zaduzio svakog normalnog Srbina. Piksi moze da vodi nacionalni tim, moze da bude uspesan ili neuspesan kao selektor, ali za mene je pre svega legenda nacionalnog tima i zasluzuje moje postovanje. Na stranu jos i to da se Sale vec dokazao i kao selektor uvevsi ekipu dva puta u finala velikih takmicenja.

Ovakvi komentari i ovakvo pljuvanje nacionalnih ikona me vise brine nego svi srpski politicari zajedno. Nesto definitivno nije u redu sa nama kao narodom. Osnovno vaspitanje i postovanje bilo kakvih vrednosti je cini mi se izgubljeno. Hrvati isto imaju dva kluba koji se mrze, ali kada igra nacionalni tim sigurno da ni jedan Torcidas ne bi pljuvao Luku Modrica samo zato sto je igrao za Dinamo.

Ljubitelj sporta

pre 4 godine

Ljudi koji komentarišu reprezentaciju nikako da shvate da ne igraju pojedinci(Jokić,Bjelica,Bogdanović....),već tim,i da samo tim dobija utakmicu.Iskoči po poenima ovaj ili onaj neku utakmicu,ali ne bez podrške ostale četvorice na parketu.Odbrana,kao i u svim timskim takmičenjima s loptom,je ključ uspeha.Momci su u ovom sastavu imali 3-4 zajednička treninga,i normalno je da škripi u napadu i odbrani,pa i da nismo dobili nema veze,bitno je sve to uklopiti za početak SP.
Sale i momci nas nikad nisu razočarali,pa neće ni sad.Ajmo plavi!

reminder

pre 4 godine

Ovaj nas tim moze mnogo! Uz strasno losu odbranu primis ispod 70 poena. Uz katastrofalan procenat suta i bez ideje u napadu das preko 70 poena...

Plavi Plavi

pre 4 godine

Kako se pocinje mec, to treba da vide od Novaka. Koncentracija na 100 i odmah 3:0 za njega. Protivnik mentalno u down-u zbog slabog starta, vec ga je do pola slomio, a on odmah igra opustenije dalje. Sve najbolje dalje momcima, svaka medalja je uspjeh, zlato bi bilo fenomenalno!

Milan

pre 4 godine

Imao bi odbranu da si zvao Kalinića. Na žalost u svakoj utakmici će nam to nedostajati jer si ti rešio da on nije dobar za hemiju ekipe. Ne znam samo kakva će hemija u ekipi biti kad budemo počeli da gubimo utakmice upravo zbog odbrane.

Stari namćor

pre 4 godine

Nemaš ti pojma Sale, kažu ovi iz unutrašnjosti da BG ne ume da navija i da popuni salu.
(Leonida, 10. avgust 2019 23:38)

а шта је Београд, спољашњост ?
(Мишо, 11. avgust 2019 00:12)

U Beogradu ima mnogo te iste "unutrašnjosti", možda je to razlog... ?

Anti-Bot

pre 4 godine

@ Лепи Цане: Fali nam kvalitetniji “levi bek”?! Pa da zovnemo Kolarova da pripomogne?!! Druže moj ti si malo pogrešio sport... ko sve danas ne komentariše košarku...

Leon

pre 4 godine

Realno da nije bilo sudijsko pomaganje bi sigurno.Mislilm da Đorđević je svestan da izostanak Kalinica velika greška.Izgubili smo mnogo u odbrani njegova igra je za Srbiju mnogo pomogla da bude na vrhu.Imao je dobru sezonu u Fenerbahčeu,zaista neshvatljiv potez Saleta ili po mom mišljenju uticao je spoljasni faktor kao sto je kod nas običaj zbog njegovih intervjua,U svakom slučaju to je veliki hendikep za našu reprezentaciju.

Houston fan

pre 4 godine

Фали нам квалитетнији леви бек... али тимском игром можемо то пребродити...
(Лепи Цане, 11. avgust 2019 00:16)

Gde ces kvalitetnije druze moj, boze ko sve daje za pravo da komentariše o košarci...

Marko

pre 4 godine

Grobar sam do koske ali da ti Jokic zvanicno jedan od 5 najboljih igraca NBA lige startuje sa KLUPE je ponizavanje...a kad udje igra na 4 a pikenrol igra Milutinov i Raduljica...Bogdan i Bjelica duplo vise suteva uzimaju od Jokica ..ne razumem dali se to Sale sveti nesto ili sujeta ali Jokic mora bar da startuje...ovo je ponizavanje.

Примеро Гериљеро

pre 4 godine

Неодговорност, неозбиљност, жеља за самоистицањем. Богдановићу дати једну екстра лопту да се игра сам, а остали да играју кошарку са другом. Радуљица и Теодосић овако неспремни не би могли ни у школском дворишту да играју 3 на 3. Ако се овако настави, завршиће се као у Новом Саду 2005. г. Једино мало борбености и енергије унијели Симоновић и Милосављевић.

sasa jokic

pre 4 godine

Kad ce vise prestati sa pripremama iz dvadesetog veka? Kakav bre Kopaonik, na normalnu nadnorsku visinu, ili eventualno Zlatibor, zbog ruze vetrova. Odu gore na razredjeniji vazduh, i onda im treba nedelju dana da se adaptiraju na normalne uslove.

некле

pre 4 godine

Е ова боја Салетове мајице, светло Небеска плава, такви су требали да буду дресови репрезентативаца.
Плус ћирилица и бројеви и презимена белим словима.
То је то.
А ове дресове што имају сада као французи.
Као француску да сам гледао вечерас.
У сваком случају јаки смо ко земља, и прошетаћемо се до финала.
Тамо ако буду Амери биће неизвесно, а ако буде неко други, што уопште није нереално, мислим да ће неко после 10'ак година да скине скалп овом четвртом америчком тиму, онда узимамо лагано.
Многи праве паралелу са индијанаполисом, а мене ово враћа у 98'-у и Атину.
Играчка супериорност у односу на противнике, тамо смо се прошетали до злата.
Литванци вечерас једни од фаворита на турниру, играли са скоро 100% ми ни 50% и победа.
Ипак играчки квалитет је дебело на нашој страни против свих, и то ће и пресудити на првенству.
Изузетак су американци наравно.
С њима ће бити до задње лопте вероватно ако се састанемо.

Лепи Цане

pre 4 godine

Фали нам квалитетнији леви бек... али тимском игром можемо то пребродити...

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Sav sam se naježio kada se čuo huk sa tribina!Zna narod da poštuje veliku legendu srpske košarke.Biće to fenomenalno sve.Pa Jokić je imao jedan trening.Prva utakmica u ovom sastavu posle toliko godina...

aabb

pre 4 godine

Guduric nista, ne znam kako on ide u nba. Micic, Milutinov i Simon veoma slabo.
Mnogo prostora da se poboljsa igra. Videlo se da su jos neuigrani.
Nadam se da se Teo nije ozbiljno povredio.
Ne znam sto Bobi nije igrao vise.
Svaka cast na poslednja 2 minuta.

kimiko

pre 4 godine

Sale, od sutra ti njih lepo na trčanje i pre i posle treninga.Moraju biti u top formi da sve puca od snage i brzine.
Znanje imaju, pa je to lakši deo posla. Tako sam nešto razmišljao...

Мишо

pre 4 godine

Nemaš ti pojma Sale, kažu ovi iz unutrašnjosti da BG ne ume da navija i da popuni salu.
(Leonida, 10. avgust 2019 23:38)

а шта је Београд, спољашњост ?

Dejan

pre 4 godine

Previse lezerno na pocetku izuzev Jovica koji ubija kako igra odbranu. Uigrace se do pocetka prvenstva, u to ne sumnjam. Mozda je i postojao pritisak da se pokazu u dobrom svetlu pred domacom publikom ali je bitno i da su pored loseg izvodjenja slobodnjaka i loseg zagradjivanja u skoku u odbrani nasli nacin da pobede. Zao mi je sto Raduljica nije ulazio u igru jer je na zagrevanju bio prilicno raspolozen i mislim da je imao pravu energiju za ovu utakmicu. Jedva cekam da pocne prvenstvo i da ih gledam do same zavrsnice.

Forest

pre 4 godine

Prva utakmica,neuigranost, bez smišljenih akcija,išlo se na individualno,Litvanci naoštreni.. Sve se to očekivalo. Realno i nisam očekivao neku lepršavu igru na samom početku priprema. Odbrana se čak i nije toliko loše igrala,borbeno je bilo i tu možda i greši malo Sale. U napadu je više škripalo ali to će se popraviti. Jedino što mi bode oči je što nas bre nadskočiše Litvanci iako su niži. Nisam gledao statistiku ali su sigurno imali više skokova i u odbrani i u napadu.. To iskreno nisam očekivao
Mislim da Teo neće ići u Kinu,voleo bih da grešim i da može da pomogne ali ... Nedović bi sigurno "legao" sad ako Teo neide,isto kao i Kalina da malo unese drskost i prodrma kad je kriza. Birča teško da ode i vidi se i po minutaži, Raduljica tanko,Simonović kao da je prvi put u dresu pa se pogubio, Marjanović slabo korišćen večeras. Ono što se iz aviona vidi je da teško igramo sa Jokićem na 4 i centrom Milutinov/Bobi. I tu opet fali ta četvorka jer Bjelica ne može sam celu tekmu a Lučić teško da može da odmeni..
Eto bar nismo izgubili, biće svakako sve bolje kako vreme odmiče ali predstoji uigravanje :)

Milan

pre 4 godine

a da probas Ti da shvatis kako se postavlja igra protiv brzih ekipa i sutera,prepotenko
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije
(cannigia, 11. avgust 2019 00:11)

Jedino za mene razumno objasnjenje za ovakvih komentara je da su te osobe deca koje nisu videla Djordjevica kao igraca i nisu svesna sta je on uradio za ovu zemlju. I to nevaspitana deca, posto vaspitano dete uvek oslovljava stariju osobu sa Vi. Jeste li se vi ikada zapitali makar zbog cega je Djordjevicev nadimak Sale Nacionale?!

Ja sam Partizanovac do koske. Iskreno, ne podnosim ni Zvezdu ni njene navijace, ali mi u zivotu ne bi palo na pamet da ne postujem na primer Piksija Stojkovica. On je samo igrom protiv Spanije na mundijalu u Italiji (koju prethodni komentator isto verovatno nije gledao) zaduzio svakog normalnog Srbina. Piksi moze da vodi nacionalni tim, moze da bude uspesan ili neuspesan kao selektor, ali za mene je pre svega legenda nacionalnog tima i zasluzuje moje postovanje. Na stranu jos i to da se Sale vec dokazao i kao selektor uvevsi ekipu dva puta u finala velikih takmicenja.

Ovakvi komentari i ovakvo pljuvanje nacionalnih ikona me vise brine nego svi srpski politicari zajedno. Nesto definitivno nije u redu sa nama kao narodom. Osnovno vaspitanje i postovanje bilo kakvih vrednosti je cini mi se izgubljeno. Hrvati isto imaju dva kluba koji se mrze, ali kada igra nacionalni tim sigurno da ni jedan Torcidas ne bi pljuvao Luku Modrica samo zato sto je igrao za Dinamo.

Milan

pre 4 godine

Imao bi odbranu da si zvao Kalinića. Na žalost u svakoj utakmici će nam to nedostajati jer si ti rešio da on nije dobar za hemiju ekipe. Ne znam samo kakva će hemija u ekipi biti kad budemo počeli da gubimo utakmice upravo zbog odbrane.

Plavi Plavi

pre 4 godine

Kako se pocinje mec, to treba da vide od Novaka. Koncentracija na 100 i odmah 3:0 za njega. Protivnik mentalno u down-u zbog slabog starta, vec ga je do pola slomio, a on odmah igra opustenije dalje. Sve najbolje dalje momcima, svaka medalja je uspjeh, zlato bi bilo fenomenalno!

Anti-Bot

pre 4 godine

@ Лепи Цане: Fali nam kvalitetniji “levi bek”?! Pa da zovnemo Kolarova da pripomogne?!! Druže moj ti si malo pogrešio sport... ko sve danas ne komentariše košarku...

Leon

pre 4 godine

Realno da nije bilo sudijsko pomaganje bi sigurno.Mislilm da Đorđević je svestan da izostanak Kalinica velika greška.Izgubili smo mnogo u odbrani njegova igra je za Srbiju mnogo pomogla da bude na vrhu.Imao je dobru sezonu u Fenerbahčeu,zaista neshvatljiv potez Saleta ili po mom mišljenju uticao je spoljasni faktor kao sto je kod nas običaj zbog njegovih intervjua,U svakom slučaju to je veliki hendikep za našu reprezentaciju.

Houston fan

pre 4 godine

Фали нам квалитетнији леви бек... али тимском игром можемо то пребродити...
(Лепи Цане, 11. avgust 2019 00:16)

Gde ces kvalitetnije druze moj, boze ko sve daje za pravo da komentariše o košarci...

Ljubitelj sporta

pre 4 godine

Ljudi koji komentarišu reprezentaciju nikako da shvate da ne igraju pojedinci(Jokić,Bjelica,Bogdanović....),već tim,i da samo tim dobija utakmicu.Iskoči po poenima ovaj ili onaj neku utakmicu,ali ne bez podrške ostale četvorice na parketu.Odbrana,kao i u svim timskim takmičenjima s loptom,je ključ uspeha.Momci su u ovom sastavu imali 3-4 zajednička treninga,i normalno je da škripi u napadu i odbrani,pa i da nismo dobili nema veze,bitno je sve to uklopiti za početak SP.
Sale i momci nas nikad nisu razočarali,pa neće ni sad.Ajmo plavi!

Stari namćor

pre 4 godine

Nemaš ti pojma Sale, kažu ovi iz unutrašnjosti da BG ne ume da navija i da popuni salu.
(Leonida, 10. avgust 2019 23:38)

а шта је Београд, спољашњост ?
(Мишо, 11. avgust 2019 00:12)

U Beogradu ima mnogo te iste "unutrašnjosti", možda je to razlog... ?

reminder

pre 4 godine

Ovaj nas tim moze mnogo! Uz strasno losu odbranu primis ispod 70 poena. Uz katastrofalan procenat suta i bez ideje u napadu das preko 70 poena...

Gazda Dojkan

pre 4 godine

Aman strucnjaci! Pripremna utakmica protiv jakog protivnika. Nema leprsanja. Isprobavanje postava, taktickih zamisli.
U prvom poluvremenu se trazila postava bez Bjelice, sa dva visoka. U drugom je probana niska postava sa Lucicem na cetvorci. Pokazalo se dobro pa je isproban i Simonovic.
Probalo se na pleju u razlicitim kombinacijama sa centrima. Jovic - Marjanovic smo svi znali da radi. Na kraju je proban i Jokic kao organizator-asistent i umalo on i Bogdanovic da dva puta prodaju ono utrcavanje. Na tim akcijama ce se tek raditi. Tek dva dana su svi na broju. Uzivajte u stvaranju sampionskog tima, ako i malo volite kosarku. Pogotovo kada je rezultat nebitan.