Vaterpolo 28

Četvrtak, 25.07.2019.

09:00

Šansa za peto mesto: Vaterpolisti Srbije posle peteraca bolji od Nemačke

Vaterpolisti Srbije pobedili su posle boljeg izvođenja peteraca Nemačku i imaće priliku da se bore za peto mesto na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji.

Šansa za peto mesto: Vaterpolisti Srbije posle peteraca bolji od Nemaèke IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

Vaterpolo

pre 4 godine

Zabrinjavajuce je sto nam reprezentaciju cine momci koji su blize 30 - im. Nekda kada su se pravile smene generacija ubacivali smo momke od 18-20 godina koji su se kalili i postajali nosioci igre. Poslednji veliki talenat u nasoj reprezentaciji je Dusan Mandic ovo ostalo boranija.

Evo nekih cinjenica koje ukazuju na negativan trend:

-Osvajanje juniorski prvenstava je bilo redovno! Sad ne znam gde smo?
-Prvak Srbije Sabac, katastrofalno za vaterpolo s obzirom ko igra za njih!
-U ligi sampiona ne prolazimo grupnu fazu.
-U regionlanoj ligi smo na zacelju.
-Partizan, Zvezda, Vojvodina sa veoma losim mladjim kategorijama.

Vaterpolo u gradovima Nis, Subotica, Kragujevac, Zrenjanin na amaterskom nivou, da ne spominjem da se vaterpolo nekada igrao u Krusevcu, Vrnjackoj Banji, Beceju, Senti, Pancevu (mozda ga ima i sad ali nije vredan pominjanja...)

dinko

pre 4 godine

Vrlo zabrinjavajuc nastup.Sta ce biti kada se povuku Prlainovic,Filipovic,Pijetlovici...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dnevna doza prosecnog Srbende, 25. jul 2019 09:24)

Ništa strašno i ništa što se dosad nije dešavalo. Isto pitanje je bilo kada se povlačila Milanovićeva generacija nakon OI 96, isto smo se pitali i kada se povlačila generacija Šapića, Savića, Ćirića, Ikodinovića.... Neko reče, evo počeli smo igrati i za 5.mesta....imali smo mi u bliskoj prošlosti i lošijih rezultata od ovog i lošijih izdanja...ka npr. OI 96 (8.mesto)..EP 99 (7.mesto)...a te reprezentacije su bile daleko iskusnije i kvalitetnije od ove koja je igrala na ovom SP.

Krule

pre 4 godine

Dakle teski su uslovi rada,mnogo je tesko kad klubovi nemaju nikakve uslove vec 25 godina.Klubovi su dobili pozive ali odustali od lige sampiona,Na svoje ime Sovrovica iz CG smo doveli Mandica I Subotica,dakle fake nam Centri(Ubovic se izgubio,Vico i Vucinic Tanki),u mladji1m katehorijama Zezelj2000 napusta vaterpolo,Sulc je talent,Janjic 2002 vec u Madjarskoj),godiste 99 nema Niko,2001 slabo...Dakle navijacka prepucavanja veze nemaju...

MYNX

pre 4 godine

Ajde vise ne smarajte sa Partizanom i navijacka opredeljenja kad gledamo rep ostavimo po strani.....i ovako i onako svi od ovih 13 igraca.....samo je jedan dete Partizana Nikola Dedovic,svi ostali koji su igrali u Partizanu su dovedeni iz nekih drugih klubova kao vec talentovani ili afirmisani igraci.....kao i sto su dovedeni u Zvezdu,Šabac,Radnicki i td.....tako da se tu sva prica zavrsava.....i da ovo je talentovana reprezentacija i osvajace zlata i posle 2020 godine budite sigurni u to!

panke

pre 4 godine

koliko pametnjakovića ovde sačuvaj bože.kamo sreće da i ustalim sportovoma imamo ovoliko uspeha i da se pravi smena generacija na vreme,a ne kao u košarci svojevremeno kada smo doživeli debakl na EP u Srbiji i posle toga pola tima otišlo i nismo mogli godinama da se sastavimo

sarili

pre 4 godine

@Sidras iz bare Ako si primetio, to je i u proslosti pratilo nase vaterpoliste... Nikakva reakcija kod postizanja gola, pocevsi od Savica, Vujasinovica, Cirica, Sapica, ma svih manje vise... Pa i posle njih, jedino sad malo Filipovic i Mandic kada se lomi utakmica pa se malo vise napale (i to uglavnom u mecevima sa susedima)!
(Jumko, 25. jul 2019 09:32)
Ovo nije istina. Bas gledam nedavno finale EP 2001. kada smo zgromili Italijane i 1/2 SP iste godine (Vujas u posl. sekundi lobom nam donosi pobedu). Posle svakog gola opste radovanje. Trbojevic, Vlada, Daca, centri itd. Kidanje!

toliko

pre 4 godine

@neno izvini ali ovo je pomladjena reprezentacija, samo Cuk i Dedovic imaju 28 i 29 godina ostali su u rasponu od 22 -25 godina, dodaj tu Subotica i to ce biti reprezentacija za sledeci ciklus ili 2

Nikola

pre 4 godine

(neno, 25. jul 2019 09:32)

Au, ne vredi ti ni odgovarati. Ocigledno vrlo povrsno pratis vaterpolo. Pogledaj ko je kad od aktuelnih prikljucen reprezentaciji, pa ces videti koliko se promenio sastav od 2009.godine. Ali ti izgleda znas za Filipovica i Prlainovica i to je to.

Извини и хвала на информацији ;-)

pre 4 godine

@Srbija 9:25
Пријатељу, ако си гледао меч и задовољан си игром и залагањем, онда ништа.

trile

pre 4 godine

Svim kojima stalno ostavljaju iste komentare napomena-nakon osvajanja Svetske lige IGRAČI SU SAMI ZAMOLILI SAVIĆA ZA ODMOR! 7 reprezentativaca koji NEPRESTANO igraju zadnjih 10 godina su tražili predah a posledica je vođenje B tima na prvenstvo. Nije to bila odluka ni Savića ni Saveza! Nemačka, koju smo pobedili je zamalo dobila Hrvatsku na ovom prvenstvu a Španija, od koje smo izgubili je ''lagano'' dobila naš 1. tim (a dobila nas je i CG) pre mesec dana u Ligi Evrope a prošle godine u finalu na EP smo ih dobili na peterce! Posle Hrvatske (I Srbije) oni su najbolja ekipa. Pomoćni trener reprezentacije Vujasinović je ujedno i trener Partizana pa ne znam čemu stalno lamentiranje nad Partizanom (u fudbalu, vaterpolu, košarci...). Mlade ekipe Srbije svake godine osvajaju medalje na EP i SP i za sada talenata i potencijalnih reprezentativaca ima! Ukoliko budemo pet, može se reći da je uspeh imajući u vidu da je Srbija JEDINI pobednik grupne faze koji nije dobio ''lakšeg protivnika'' (Nemačka, Australija, SAD, Grčka) u četvrtfinalu već onog s kojim smo igrali finale prošle godine-Španiju (a nejasno je i zašto bi se Srbija i Hrvatska kao pobednici grupa ukršali u polufinalu a ne u finalu). Da smo dobili npr. Nemačku u 1/4, očigledno bi se borili za medalju! Napred Srbija!

Miloš

pre 4 godine

Gde je Ćuk sa golovima, pa on nam je jedan od najboljih realizatora, a zadnje dve utakmice mislim da nije postigao nijedan gol.
Nisam gledao utakmice , možda je bio dobar u odbrani, ali malo mi je čudno da ne postigne ni jedan gol. Ili je to taktika da ovi mlađi koriste priliku i više šutiraju?🤔

neno

pre 4 godine

Par opaski tek da se zna. Nije Savic odveo podmladjenu repreyentaciju na SP vec B reprezentaciju, jer su u njoj i neki igraci koji su blize tridesetoj godini nego dvadesetoj. To se ne radi na SP. To se radi na Evropskom prvenstvu, recimo u januaru naredne godine kada je vanredni euro zbog Olimpijade. Umesto da se ide na kompletiranje svih naslova - olimpijada, EP, Svetska liga i sada SP, mi idemo sa B timom?! Umesto šlagera sa Hrvatima u finalu, mi "podmladjujemo" redove sa momcima od 27, 28 i 29 godina?! Usput, nova generacija nema nekih zvezda. Uporedite golmana Risticevica sa nasim prethodnim golmanima. Covek je primio 6 od 12 spanskih golova iz suteva sa deset metara,,,,Savic je dobio gotovu reprezentaciju, koju je selektirao Udovicic i sa njom uzeo svetsko zlato 2009. Uz duzno postovanje Savicevim titulama. On nije stvorio ni jednog igraca. Ako neko zna koga jeset - neka kaze... Ovo je blamaza. SP sa B timom?!I, naravno, svi aplaudiraju..Nasa posla.

Jumko

pre 4 godine

@Sidras iz bare Ako si primetio, to je i u proslosti pratilo nase vaterpoliste... Nikakva reakcija kod postizanja gola, pocevsi od Savica, Vujasinovica, Cirica, Sapica, ma svih manje vise... Pa i posle njih, jedino sad malo Filipovic i Mandic kada se lomi utakmica pa se malo vise napale (i to uglavnom u mecevima sa susedima)!

Toto-ko-tunjo

pre 4 godine

Opaaa poceli smo igrati za peta mesta ?!
Razumem pricu "podmladjivanje tima", ali za koje takmicinje. Pa pored olimpa je svetsko prvenstvo najvaznije takmicenje, zar nije dobro i tu osvojiti madalju (pise se negde uvek). Evo docekasmo da ovaj tim ne osvoji ni bronzu-nemojte nas pripremati kako je to neminovno i potrebno.

Fikio

pre 4 godine

Fenomenalna utakmica za gledanje s'obzirom da je bilo za 5.to mesto... Ono sto je najvaznije ovo je bilo ogromno iskustvo za nas mlad tim koji je prakticno dobio izgubljeno. Nemci su se prakticno vec radovali pobedi kad su im nasi strpali 2 gola u poslednjih minut. Nemci na kraju bili vidno besni i ljuti. I na kraju, Mandic je apsolutno pokazao klasu, neverovatan je!

nikolaq

pre 4 godine

olimpijada obezbedjena na svetskom kupu,pravo vreme da se do nje iznedri jos Koji igrac úz prekaljene borce.Pametan potez Savica,a to sto nije jasno laicima Koji misle da uvek treba da budemo najbolji,njihov problem.

Imks

pre 4 godine

Polako da se navikavamo. Jos od Dusana Mandica Srbija nema igraca svetske klase. Vrlo brzo stizu rezultati unistavanja VK Partizan od strane vladajuce partije. Sve cestitke Jelenicu koji je za to najzasluzniji a nista manje i ministru sporta koji to sve nemo prati.

SSSS

pre 4 godine

Svaka cast igracima, kakve uslovi ljudi imaju ovo je cudo sta rade. Cinjenica je da cemo u buducnosti biti van svetskog vrha, ali nisu oni krivi za to. Ovo je veliki uspeh u odnosu na ono sta se radi van bazena. Dovoljno je reci da je otet bazen VK Partizan koji je bio jedini klub koji je stvarao igrace. Bravo Udovicicu, jel te nije bar malo sramota da gledas kako tvoji partijski klubovi unistavaju srpski vaterpolo?

Сидраш из баре

pre 4 godine

Не могу да схватим да се Швабе радују сваком голу, свакој одбрани као да се ради о финалу, а ови наши к'о да их је неко на присилни рад у рудник натерао. Дали гол, промашили - тотална равнодушност. Капитан Ћук је одиграо "капитенски" - немотивисано, неодговорно, неконцентрисано. Стојановић од оне утакмице са Хрватском на Св.купу не постоји. Оги, дете драго, на постаје се великим играчем само једном утакмицом.
Резиме: Није проблем изгубити, проблем је ако изгубиш без борбе и жеље за победом. А Немачка је добра екипа, много боља него што ће им бити коначни пласман.

Fikio

pre 4 godine

Fenomenalna utakmica za gledanje s'obzirom da je bilo za 5.to mesto... Ono sto je najvaznije ovo je bilo ogromno iskustvo za nas mlad tim koji je prakticno dobio izgubljeno. Nemci su se prakticno vec radovali pobedi kad su im nasi strpali 2 gola u poslednjih minut. Nemci na kraju bili vidno besni i ljuti. I na kraju, Mandic je apsolutno pokazao klasu, neverovatan je!

Сидраш из баре

pre 4 godine

Не могу да схватим да се Швабе радују сваком голу, свакој одбрани као да се ради о финалу, а ови наши к'о да их је неко на присилни рад у рудник натерао. Дали гол, промашили - тотална равнодушност. Капитан Ћук је одиграо "капитенски" - немотивисано, неодговорно, неконцентрисано. Стојановић од оне утакмице са Хрватском на Св.купу не постоји. Оги, дете драго, на постаје се великим играчем само једном утакмицом.
Резиме: Није проблем изгубити, проблем је ако изгубиш без борбе и жеље за победом. А Немачка је добра екипа, много боља него што ће им бити коначни пласман.

nikolaq

pre 4 godine

olimpijada obezbedjena na svetskom kupu,pravo vreme da se do nje iznedri jos Koji igrac úz prekaljene borce.Pametan potez Savica,a to sto nije jasno laicima Koji misle da uvek treba da budemo najbolji,njihov problem.

SSSS

pre 4 godine

Svaka cast igracima, kakve uslovi ljudi imaju ovo je cudo sta rade. Cinjenica je da cemo u buducnosti biti van svetskog vrha, ali nisu oni krivi za to. Ovo je veliki uspeh u odnosu na ono sta se radi van bazena. Dovoljno je reci da je otet bazen VK Partizan koji je bio jedini klub koji je stvarao igrace. Bravo Udovicicu, jel te nije bar malo sramota da gledas kako tvoji partijski klubovi unistavaju srpski vaterpolo?

Imks

pre 4 godine

Polako da se navikavamo. Jos od Dusana Mandica Srbija nema igraca svetske klase. Vrlo brzo stizu rezultati unistavanja VK Partizan od strane vladajuce partije. Sve cestitke Jelenicu koji je za to najzasluzniji a nista manje i ministru sporta koji to sve nemo prati.

Jumko

pre 4 godine

@Sidras iz bare Ako si primetio, to je i u proslosti pratilo nase vaterpoliste... Nikakva reakcija kod postizanja gola, pocevsi od Savica, Vujasinovica, Cirica, Sapica, ma svih manje vise... Pa i posle njih, jedino sad malo Filipovic i Mandic kada se lomi utakmica pa se malo vise napale (i to uglavnom u mecevima sa susedima)!

Miloš

pre 4 godine

Gde je Ćuk sa golovima, pa on nam je jedan od najboljih realizatora, a zadnje dve utakmice mislim da nije postigao nijedan gol.
Nisam gledao utakmice , možda je bio dobar u odbrani, ali malo mi je čudno da ne postigne ni jedan gol. Ili je to taktika da ovi mlađi koriste priliku i više šutiraju?🤔

trile

pre 4 godine

Svim kojima stalno ostavljaju iste komentare napomena-nakon osvajanja Svetske lige IGRAČI SU SAMI ZAMOLILI SAVIĆA ZA ODMOR! 7 reprezentativaca koji NEPRESTANO igraju zadnjih 10 godina su tražili predah a posledica je vođenje B tima na prvenstvo. Nije to bila odluka ni Savića ni Saveza! Nemačka, koju smo pobedili je zamalo dobila Hrvatsku na ovom prvenstvu a Španija, od koje smo izgubili je ''lagano'' dobila naš 1. tim (a dobila nas je i CG) pre mesec dana u Ligi Evrope a prošle godine u finalu na EP smo ih dobili na peterce! Posle Hrvatske (I Srbije) oni su najbolja ekipa. Pomoćni trener reprezentacije Vujasinović je ujedno i trener Partizana pa ne znam čemu stalno lamentiranje nad Partizanom (u fudbalu, vaterpolu, košarci...). Mlade ekipe Srbije svake godine osvajaju medalje na EP i SP i za sada talenata i potencijalnih reprezentativaca ima! Ukoliko budemo pet, može se reći da je uspeh imajući u vidu da je Srbija JEDINI pobednik grupne faze koji nije dobio ''lakšeg protivnika'' (Nemačka, Australija, SAD, Grčka) u četvrtfinalu već onog s kojim smo igrali finale prošle godine-Španiju (a nejasno je i zašto bi se Srbija i Hrvatska kao pobednici grupa ukršali u polufinalu a ne u finalu). Da smo dobili npr. Nemačku u 1/4, očigledno bi se borili za medalju! Napred Srbija!

neno

pre 4 godine

Par opaski tek da se zna. Nije Savic odveo podmladjenu repreyentaciju na SP vec B reprezentaciju, jer su u njoj i neki igraci koji su blize tridesetoj godini nego dvadesetoj. To se ne radi na SP. To se radi na Evropskom prvenstvu, recimo u januaru naredne godine kada je vanredni euro zbog Olimpijade. Umesto da se ide na kompletiranje svih naslova - olimpijada, EP, Svetska liga i sada SP, mi idemo sa B timom?! Umesto šlagera sa Hrvatima u finalu, mi "podmladjujemo" redove sa momcima od 27, 28 i 29 godina?! Usput, nova generacija nema nekih zvezda. Uporedite golmana Risticevica sa nasim prethodnim golmanima. Covek je primio 6 od 12 spanskih golova iz suteva sa deset metara,,,,Savic je dobio gotovu reprezentaciju, koju je selektirao Udovicic i sa njom uzeo svetsko zlato 2009. Uz duzno postovanje Savicevim titulama. On nije stvorio ni jednog igraca. Ako neko zna koga jeset - neka kaze... Ovo je blamaza. SP sa B timom?!I, naravno, svi aplaudiraju..Nasa posla.

toliko

pre 4 godine

@neno izvini ali ovo je pomladjena reprezentacija, samo Cuk i Dedovic imaju 28 i 29 godina ostali su u rasponu od 22 -25 godina, dodaj tu Subotica i to ce biti reprezentacija za sledeci ciklus ili 2

Nikola

pre 4 godine

(neno, 25. jul 2019 09:32)

Au, ne vredi ti ni odgovarati. Ocigledno vrlo povrsno pratis vaterpolo. Pogledaj ko je kad od aktuelnih prikljucen reprezentaciji, pa ces videti koliko se promenio sastav od 2009.godine. Ali ti izgleda znas za Filipovica i Prlainovica i to je to.

sarili

pre 4 godine

@Sidras iz bare Ako si primetio, to je i u proslosti pratilo nase vaterpoliste... Nikakva reakcija kod postizanja gola, pocevsi od Savica, Vujasinovica, Cirica, Sapica, ma svih manje vise... Pa i posle njih, jedino sad malo Filipovic i Mandic kada se lomi utakmica pa se malo vise napale (i to uglavnom u mecevima sa susedima)!
(Jumko, 25. jul 2019 09:32)
Ovo nije istina. Bas gledam nedavno finale EP 2001. kada smo zgromili Italijane i 1/2 SP iste godine (Vujas u posl. sekundi lobom nam donosi pobedu). Posle svakog gola opste radovanje. Trbojevic, Vlada, Daca, centri itd. Kidanje!

Toto-ko-tunjo

pre 4 godine

Opaaa poceli smo igrati za peta mesta ?!
Razumem pricu "podmladjivanje tima", ali za koje takmicinje. Pa pored olimpa je svetsko prvenstvo najvaznije takmicenje, zar nije dobro i tu osvojiti madalju (pise se negde uvek). Evo docekasmo da ovaj tim ne osvoji ni bronzu-nemojte nas pripremati kako je to neminovno i potrebno.

Извини и хвала на информацији ;-)

pre 4 godine

@Srbija 9:25
Пријатељу, ако си гледао меч и задовољан си игром и залагањем, онда ништа.

Krule

pre 4 godine

Dakle teski su uslovi rada,mnogo je tesko kad klubovi nemaju nikakve uslove vec 25 godina.Klubovi su dobili pozive ali odustali od lige sampiona,Na svoje ime Sovrovica iz CG smo doveli Mandica I Subotica,dakle fake nam Centri(Ubovic se izgubio,Vico i Vucinic Tanki),u mladji1m katehorijama Zezelj2000 napusta vaterpolo,Sulc je talent,Janjic 2002 vec u Madjarskoj),godiste 99 nema Niko,2001 slabo...Dakle navijacka prepucavanja veze nemaju...

panke

pre 4 godine

koliko pametnjakovića ovde sačuvaj bože.kamo sreće da i ustalim sportovoma imamo ovoliko uspeha i da se pravi smena generacija na vreme,a ne kao u košarci svojevremeno kada smo doživeli debakl na EP u Srbiji i posle toga pola tima otišlo i nismo mogli godinama da se sastavimo

MYNX

pre 4 godine

Ajde vise ne smarajte sa Partizanom i navijacka opredeljenja kad gledamo rep ostavimo po strani.....i ovako i onako svi od ovih 13 igraca.....samo je jedan dete Partizana Nikola Dedovic,svi ostali koji su igrali u Partizanu su dovedeni iz nekih drugih klubova kao vec talentovani ili afirmisani igraci.....kao i sto su dovedeni u Zvezdu,Šabac,Radnicki i td.....tako da se tu sva prica zavrsava.....i da ovo je talentovana reprezentacija i osvajace zlata i posle 2020 godine budite sigurni u to!

dinko

pre 4 godine

Vrlo zabrinjavajuc nastup.Sta ce biti kada se povuku Prlainovic,Filipovic,Pijetlovici...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dnevna doza prosecnog Srbende, 25. jul 2019 09:24)

Ništa strašno i ništa što se dosad nije dešavalo. Isto pitanje je bilo kada se povlačila Milanovićeva generacija nakon OI 96, isto smo se pitali i kada se povlačila generacija Šapića, Savića, Ćirića, Ikodinovića.... Neko reče, evo počeli smo igrati i za 5.mesta....imali smo mi u bliskoj prošlosti i lošijih rezultata od ovog i lošijih izdanja...ka npr. OI 96 (8.mesto)..EP 99 (7.mesto)...a te reprezentacije su bile daleko iskusnije i kvalitetnije od ove koja je igrala na ovom SP.

Vaterpolo

pre 4 godine

Zabrinjavajuce je sto nam reprezentaciju cine momci koji su blize 30 - im. Nekda kada su se pravile smene generacija ubacivali smo momke od 18-20 godina koji su se kalili i postajali nosioci igre. Poslednji veliki talenat u nasoj reprezentaciji je Dusan Mandic ovo ostalo boranija.

Evo nekih cinjenica koje ukazuju na negativan trend:

-Osvajanje juniorski prvenstava je bilo redovno! Sad ne znam gde smo?
-Prvak Srbije Sabac, katastrofalno za vaterpolo s obzirom ko igra za njih!
-U ligi sampiona ne prolazimo grupnu fazu.
-U regionlanoj ligi smo na zacelju.
-Partizan, Zvezda, Vojvodina sa veoma losim mladjim kategorijama.

Vaterpolo u gradovima Nis, Subotica, Kragujevac, Zrenjanin na amaterskom nivou, da ne spominjem da se vaterpolo nekada igrao u Krusevcu, Vrnjackoj Banji, Beceju, Senti, Pancevu (mozda ga ima i sad ali nije vredan pominjanja...)

neno

pre 4 godine

Par opaski tek da se zna. Nije Savic odveo podmladjenu repreyentaciju na SP vec B reprezentaciju, jer su u njoj i neki igraci koji su blize tridesetoj godini nego dvadesetoj. To se ne radi na SP. To se radi na Evropskom prvenstvu, recimo u januaru naredne godine kada je vanredni euro zbog Olimpijade. Umesto da se ide na kompletiranje svih naslova - olimpijada, EP, Svetska liga i sada SP, mi idemo sa B timom?! Umesto šlagera sa Hrvatima u finalu, mi "podmladjujemo" redove sa momcima od 27, 28 i 29 godina?! Usput, nova generacija nema nekih zvezda. Uporedite golmana Risticevica sa nasim prethodnim golmanima. Covek je primio 6 od 12 spanskih golova iz suteva sa deset metara,,,,Savic je dobio gotovu reprezentaciju, koju je selektirao Udovicic i sa njom uzeo svetsko zlato 2009. Uz duzno postovanje Savicevim titulama. On nije stvorio ni jednog igraca. Ako neko zna koga jeset - neka kaze... Ovo je blamaza. SP sa B timom?!I, naravno, svi aplaudiraju..Nasa posla.

Toto-ko-tunjo

pre 4 godine

Opaaa poceli smo igrati za peta mesta ?!
Razumem pricu "podmladjivanje tima", ali za koje takmicinje. Pa pored olimpa je svetsko prvenstvo najvaznije takmicenje, zar nije dobro i tu osvojiti madalju (pise se negde uvek). Evo docekasmo da ovaj tim ne osvoji ni bronzu-nemojte nas pripremati kako je to neminovno i potrebno.

SSSS

pre 4 godine

Svaka cast igracima, kakve uslovi ljudi imaju ovo je cudo sta rade. Cinjenica je da cemo u buducnosti biti van svetskog vrha, ali nisu oni krivi za to. Ovo je veliki uspeh u odnosu na ono sta se radi van bazena. Dovoljno je reci da je otet bazen VK Partizan koji je bio jedini klub koji je stvarao igrace. Bravo Udovicicu, jel te nije bar malo sramota da gledas kako tvoji partijski klubovi unistavaju srpski vaterpolo?

Imks

pre 4 godine

Polako da se navikavamo. Jos od Dusana Mandica Srbija nema igraca svetske klase. Vrlo brzo stizu rezultati unistavanja VK Partizan od strane vladajuce partije. Sve cestitke Jelenicu koji je za to najzasluzniji a nista manje i ministru sporta koji to sve nemo prati.

nikolaq

pre 4 godine

olimpijada obezbedjena na svetskom kupu,pravo vreme da se do nje iznedri jos Koji igrac úz prekaljene borce.Pametan potez Savica,a to sto nije jasno laicima Koji misle da uvek treba da budemo najbolji,njihov problem.

Сидраш из баре

pre 4 godine

Не могу да схватим да се Швабе радују сваком голу, свакој одбрани као да се ради о финалу, а ови наши к'о да их је неко на присилни рад у рудник натерао. Дали гол, промашили - тотална равнодушност. Капитан Ћук је одиграо "капитенски" - немотивисано, неодговорно, неконцентрисано. Стојановић од оне утакмице са Хрватском на Св.купу не постоји. Оги, дете драго, на постаје се великим играчем само једном утакмицом.
Резиме: Није проблем изгубити, проблем је ако изгубиш без борбе и жеље за победом. А Немачка је добра екипа, много боља него што ће им бити коначни пласман.

trile

pre 4 godine

Svim kojima stalno ostavljaju iste komentare napomena-nakon osvajanja Svetske lige IGRAČI SU SAMI ZAMOLILI SAVIĆA ZA ODMOR! 7 reprezentativaca koji NEPRESTANO igraju zadnjih 10 godina su tražili predah a posledica je vođenje B tima na prvenstvo. Nije to bila odluka ni Savića ni Saveza! Nemačka, koju smo pobedili je zamalo dobila Hrvatsku na ovom prvenstvu a Španija, od koje smo izgubili je ''lagano'' dobila naš 1. tim (a dobila nas je i CG) pre mesec dana u Ligi Evrope a prošle godine u finalu na EP smo ih dobili na peterce! Posle Hrvatske (I Srbije) oni su najbolja ekipa. Pomoćni trener reprezentacije Vujasinović je ujedno i trener Partizana pa ne znam čemu stalno lamentiranje nad Partizanom (u fudbalu, vaterpolu, košarci...). Mlade ekipe Srbije svake godine osvajaju medalje na EP i SP i za sada talenata i potencijalnih reprezentativaca ima! Ukoliko budemo pet, može se reći da je uspeh imajući u vidu da je Srbija JEDINI pobednik grupne faze koji nije dobio ''lakšeg protivnika'' (Nemačka, Australija, SAD, Grčka) u četvrtfinalu već onog s kojim smo igrali finale prošle godine-Španiju (a nejasno je i zašto bi se Srbija i Hrvatska kao pobednici grupa ukršali u polufinalu a ne u finalu). Da smo dobili npr. Nemačku u 1/4, očigledno bi se borili za medalju! Napred Srbija!

Fikio

pre 4 godine

Fenomenalna utakmica za gledanje s'obzirom da je bilo za 5.to mesto... Ono sto je najvaznije ovo je bilo ogromno iskustvo za nas mlad tim koji je prakticno dobio izgubljeno. Nemci su se prakticno vec radovali pobedi kad su im nasi strpali 2 gola u poslednjih minut. Nemci na kraju bili vidno besni i ljuti. I na kraju, Mandic je apsolutno pokazao klasu, neverovatan je!

Jumko

pre 4 godine

@Sidras iz bare Ako si primetio, to je i u proslosti pratilo nase vaterpoliste... Nikakva reakcija kod postizanja gola, pocevsi od Savica, Vujasinovica, Cirica, Sapica, ma svih manje vise... Pa i posle njih, jedino sad malo Filipovic i Mandic kada se lomi utakmica pa se malo vise napale (i to uglavnom u mecevima sa susedima)!

MYNX

pre 4 godine

Ajde vise ne smarajte sa Partizanom i navijacka opredeljenja kad gledamo rep ostavimo po strani.....i ovako i onako svi od ovih 13 igraca.....samo je jedan dete Partizana Nikola Dedovic,svi ostali koji su igrali u Partizanu su dovedeni iz nekih drugih klubova kao vec talentovani ili afirmisani igraci.....kao i sto su dovedeni u Zvezdu,Šabac,Radnicki i td.....tako da se tu sva prica zavrsava.....i da ovo je talentovana reprezentacija i osvajace zlata i posle 2020 godine budite sigurni u to!

panke

pre 4 godine

koliko pametnjakovića ovde sačuvaj bože.kamo sreće da i ustalim sportovoma imamo ovoliko uspeha i da se pravi smena generacija na vreme,a ne kao u košarci svojevremeno kada smo doživeli debakl na EP u Srbiji i posle toga pola tima otišlo i nismo mogli godinama da se sastavimo

Miloš

pre 4 godine

Gde je Ćuk sa golovima, pa on nam je jedan od najboljih realizatora, a zadnje dve utakmice mislim da nije postigao nijedan gol.
Nisam gledao utakmice , možda je bio dobar u odbrani, ali malo mi je čudno da ne postigne ni jedan gol. Ili je to taktika da ovi mlađi koriste priliku i više šutiraju?🤔

toliko

pre 4 godine

@neno izvini ali ovo je pomladjena reprezentacija, samo Cuk i Dedovic imaju 28 i 29 godina ostali su u rasponu od 22 -25 godina, dodaj tu Subotica i to ce biti reprezentacija za sledeci ciklus ili 2

dinko

pre 4 godine

Vrlo zabrinjavajuc nastup.Sta ce biti kada se povuku Prlainovic,Filipovic,Pijetlovici...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dnevna doza prosecnog Srbende, 25. jul 2019 09:24)

Ništa strašno i ništa što se dosad nije dešavalo. Isto pitanje je bilo kada se povlačila Milanovićeva generacija nakon OI 96, isto smo se pitali i kada se povlačila generacija Šapića, Savića, Ćirića, Ikodinovića.... Neko reče, evo počeli smo igrati i za 5.mesta....imali smo mi u bliskoj prošlosti i lošijih rezultata od ovog i lošijih izdanja...ka npr. OI 96 (8.mesto)..EP 99 (7.mesto)...a te reprezentacije su bile daleko iskusnije i kvalitetnije od ove koja je igrala na ovom SP.

Извини и хвала на информацији ;-)

pre 4 godine

@Srbija 9:25
Пријатељу, ако си гледао меч и задовољан си игром и залагањем, онда ништа.

Nikola

pre 4 godine

(neno, 25. jul 2019 09:32)

Au, ne vredi ti ni odgovarati. Ocigledno vrlo povrsno pratis vaterpolo. Pogledaj ko je kad od aktuelnih prikljucen reprezentaciji, pa ces videti koliko se promenio sastav od 2009.godine. Ali ti izgleda znas za Filipovica i Prlainovica i to je to.

Vaterpolo

pre 4 godine

Zabrinjavajuce je sto nam reprezentaciju cine momci koji su blize 30 - im. Nekda kada su se pravile smene generacija ubacivali smo momke od 18-20 godina koji su se kalili i postajali nosioci igre. Poslednji veliki talenat u nasoj reprezentaciji je Dusan Mandic ovo ostalo boranija.

Evo nekih cinjenica koje ukazuju na negativan trend:

-Osvajanje juniorski prvenstava je bilo redovno! Sad ne znam gde smo?
-Prvak Srbije Sabac, katastrofalno za vaterpolo s obzirom ko igra za njih!
-U ligi sampiona ne prolazimo grupnu fazu.
-U regionlanoj ligi smo na zacelju.
-Partizan, Zvezda, Vojvodina sa veoma losim mladjim kategorijama.

Vaterpolo u gradovima Nis, Subotica, Kragujevac, Zrenjanin na amaterskom nivou, da ne spominjem da se vaterpolo nekada igrao u Krusevcu, Vrnjackoj Banji, Beceju, Senti, Pancevu (mozda ga ima i sad ali nije vredan pominjanja...)

sarili

pre 4 godine

@Sidras iz bare Ako si primetio, to je i u proslosti pratilo nase vaterpoliste... Nikakva reakcija kod postizanja gola, pocevsi od Savica, Vujasinovica, Cirica, Sapica, ma svih manje vise... Pa i posle njih, jedino sad malo Filipovic i Mandic kada se lomi utakmica pa se malo vise napale (i to uglavnom u mecevima sa susedima)!
(Jumko, 25. jul 2019 09:32)
Ovo nije istina. Bas gledam nedavno finale EP 2001. kada smo zgromili Italijane i 1/2 SP iste godine (Vujas u posl. sekundi lobom nam donosi pobedu). Posle svakog gola opste radovanje. Trbojevic, Vlada, Daca, centri itd. Kidanje!

Krule

pre 4 godine

Dakle teski su uslovi rada,mnogo je tesko kad klubovi nemaju nikakve uslove vec 25 godina.Klubovi su dobili pozive ali odustali od lige sampiona,Na svoje ime Sovrovica iz CG smo doveli Mandica I Subotica,dakle fake nam Centri(Ubovic se izgubio,Vico i Vucinic Tanki),u mladji1m katehorijama Zezelj2000 napusta vaterpolo,Sulc je talent,Janjic 2002 vec u Madjarskoj),godiste 99 nema Niko,2001 slabo...Dakle navijacka prepucavanja veze nemaju...