Košarka 153

Ponedeljak, 01.07.2019.

17:48

Kalinić bez komentara na Đorđevićevu odluku

Srpski košarkaš Nikola Kalinić nije želeo da prokomentariše odluku Aleksandra Đorđevića da ga izostavi iz tima koji konkuriše za Svetsko prvenstvo.

Kaliniæ bez komentara na Ðorðeviæevu odluku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

153 Komentari

Sortiraj po:

Plava unija

pre 4 godine

Odmah da se ogradim, navijač sam Ofke, znači, ništa Brozovi blizanci. Nije mi zaista jasno, kako stubovi srbstva sa severa podržavaju igrača koji se otvoreno zalaže za priznanje Kosova? Još vidim komentare Grobara u fazonu, ' bravo Kalina' dok nisi podržao nezavisnost tzv Kosova, nismo znali da si takva legenda. U kom LDP/SRS grmu čuči zec?

Powerslave

pre 4 godine

Očigledno je da su u pitanju neki razlozi koji nemaju direktne veze sa sportom, a onda i znamo koji su. Stavovi na Tviteru i "onaj" snimak.

Što se tiče snimka, njegova stvar (stvar, kapirate, pa još i njegova), njegova privatnost, ne zanima me. Nisam ni pogledao snimak niti želim.
Što se tiče političarenja, mislim da on ima pravo da misli šta god hoće, koliko god se ja slagao ili ne slagao sa njim. To pravo ne sme niko da mu oduzme.
Opet, moglo bi se diskutovati na temu "Da li je pomalo licemerno da on predstavlja državu i narod o kojima je pričao šta je pričao?".

Moguće je da je upravo to razlog ili jedan od razloga za otpisivanje. Sale je ipak stara garda.
Na kraju krajeva, niko od nas ne zna da li mu je možda neko od saigrača iz reprezentacije to zamerio. Ili možda većina. Niko od nas nema pojma kako njegova pojava sada utiče na atmosferu u timu, a Sale je neko ko zna i ko mora da zna.

Ne želim da mislim da je u pitanju neki (politički) pritisak sa vrha, verujem da bi Đorđević odmah podneo ostavku u tom slučaju.

Nemanja

pre 4 godine

Sale,ogresio si se. Ostavio si najboljeg defanzivca u Evropi. Kakve veze imaju njegove izjave po mrezama,bitna je njegova igra. Ko ce da ti cuva Hardena! Birčević!!!
A Kalina u vrhuncu forme!
Avramovic i Simonovic su klasa ispod njega. Voleo bih da ovo izadje na dobro
(nex, 2. jul 2019 11:57)

Hahaha... Najbolji defanzivac u evropi i ko ce da cuva Hardena... Pa evo ja cu da ti kazem. NIKO!

Mita

pre 4 godine

u jednoj TV emisiji pitali Kalinića u čijem se dresu najbolje oseća. Odgovor je bio u dresu Novog sada i Vojvodine. Pa jasno zašto ga nema na spisku za SP

bigserb

pre 4 godine

Sto se tice Kalinica podrzavam Djordjevica 100%, sto se tice Nedovica, Marinkovica i Simanica mislim da ih je Sale trebao pozvati, bar na pripreme!
Da je Kalinic u reprezentaciji, ja prvi ne bi vise navijao za nju, svako ko se javno zalaze za razbijanje Srbije i nezavisno "Kosovo" ne moze biti deo reprezentacije, o njegovom egzibicionistickom videu necu ni da komentarisem!

jsx

pre 4 godine

Da je fudbal, nervirao bih se, ovako Sale valjda zna sta radi. Da podsetim da je i nasa koaarkaska selekcija bila u krizi, propustili su OI u Pekingu i Londonu, bili losije plasirani i od Hrvata i Makedonaca na nekim takmicenjima, a onda od kako je Djordjevic preuzeo samo uspesi. Nije samo do njega, mnogo stvari se poklopilo, ali covek zna sta radi. Ako ne osvoji medalju sad ili na nekom sledecem takmicenju (kad se ne odazovu NBA, pa odvije i Kalinic npr) mozemo da govorimo o otkazu, ali do tad puna podrska.

El Doctore

pre 4 godine

Kalinic jeste sjajan u odbrani i ima srce da zakuca ili ubode 3 kada treba, ali mislim da nije to glavni razlog zbog kog je on NEOPHODAN nasoj reprezentaciji. On je jedini “prljav” igrac u nas, sto nam je nenormalno falilo poslednjih 20god, ponajvise protiv najprljavijih spanaca, turaka itd.. Spanci su nas sve vreme dobijali najvise na tu prljavost i bezobrazluk. Gledaocima nevidljivo stipanje, provociranja, podbadanje protivnika u toku utakmice od strane maltene svih spanaca, turaka pa i jos po kojih reprezentacija, nama je uvek pravilo problem i izbacivalo nas iz toka utakmice. Dolaskom Kaline dobili smo jednog igraca koji je isto to radio nasim protivnicima i time nas stavljao u egal, kako bi nas kvalitet dosao do izrazaja... Bojim se da ce nas toa naizgled nebitna sitnica kostati medalje, nadam se da gresim.. Sa druge strane, ni ja ne podrzavam politicke izjave sportista, pogotovo kada su izjave na nasu stetu, poput one o Kosovu, i malo mi je bolesno da sve nase reprezentacije imaju stav da nikad nece igrati protiv Kosova, a da jedan reprezentativac javno izlazi u javnost sa dijametralno suprotnim izjavama. Ako mu je ok da nam oduzmu parce zemlje, zvuci kao da bi u sred utakmice pristao i na to da pokloni pobedu protivniku.. Tako da nisam pametan sta bih ja tu radio, sigurno bih popricao sa njim o svemu, ali odluka je ipak selektorova

Vetar u ledja..

pre 4 godine

(Sta ucini to Dominiče Time??!!??, 02. jul 2019 )
Karma je nesto na sta niko ne moze da utice, nesto da tako kazem “vanzemaljsko” a ovo je nesto sasvim drugo..

nex

pre 4 godine

Sale,ogresio si se. Ostavio si najboljeg defanzivca u Evropi. Kakve veze imaju njegove izjave po mrezama,bitna je njegova igra. Ko ce da ti cuva Hardena! Birčević!!!
A Kalina u vrhuncu forme!
Avramovic i Simonovic su klasa ispod njega. Voleo bih da ovo izadje na dobro

Milan

pre 4 godine

Ovde mnogi racionalizuju da bi opravdali ovaj potez selektora. Neki navijaci Partizana se nasladjuju, ne svi, ima normalnih. Pa da razbijemo zablude. Ne, Kalinic nije povredjen, oporavio se pred kraj sezone, a i sam kaze da nije povredjen. Imao je jako dobru sezonu u jednom od najboljih timova u Evropi. Neko kaze da ne bi trebalo da vodi nekog ko ne moze da da maksimum, mada Kalinic moze bar blizu maksimuma, ali ajde da i to pogledamo. Necijih 50-60% je mnogo bolje od necijih 100%, tako da ni to ne stoji. Neko rece da je Lucic bolji (veliki znak pitanja na to, ali i da jeste...) i da ne treba da vodi drugog dobrog igraca na toj poziciji. A zamena? A drugaciji tip igraca? Da posaljemo samo prvu petorku i 7 amatera onda. Da ne pominjem da su on i Lucic dosta bolji od alternativa na toj poziciji. Mora da ispostuje igrace iz kvalifikacija? Ne mora, on mora da sastavi najbolju mogucu reprezentaciju. Utice na atmosferu? Do sad nije bilo nikakvih problema, Kalina je u odlicnim odnosima sa okosnicom tima, bar je bio do sad. Kako nije nista od ovog, razlog nije sportske prirode. Da li su se Kalinic i DJordjevic zamerili, ili mu je neko iz saveza zamerio prozivke Partizana? Mada je to bilo na nivou peckanja kog stalno i svuda ima. Da li je zbog politickih izjava stigla naredba sa visih polozaja? Mislim da bi trebalo da se izadje sa nekim objasnjenjem.

Милош

pre 4 godine

Voleo bih da čujem Đorđevića,ali
ovo je politički,posle utakmice
sa slovenijom je izjavio :
Da mu je bar Kalinić bio tu uzeli bi zlato,ako grešim neka me neko
ispravi
(Jovan, 1. jul 2019 19:31)
Рекао је за Бранка Лазића који је био на клупи, али повређен...

Necke 30

pre 4 godine

Rekao bih samo uzas. Da sam na mestu Kaline, oprostio bih se od reprezentacije. Povredjen se odazivao ,pruzao 1000%, motivisao, navijao... Kada su se nba igraci odazvali onda cao zdravo, uzas....Nece ovo na dobro izaci....
(Zeljko, 1. jul 2019 23:39)

I bacakao ma kameri...

delija

pre 4 godine

Bravo Kalina za onu izjavu!!! Za sve Grobare koji tvrde da je Kosovo bilo srpsko - možda ali u srednjem veku. U poslednjih 150 godina Albanci su većinski stanovnici Kosova. I to sve više. Tako da je Kosovo oduvek vise albansko nego srpsko i Kalina je 100% u pravu. A Djordjevic neka nastavi da glumi grobarskog patriJotu, naravno, iz tople DoS selektorske fotelje.

dejan

pre 4 godine

Zna sale dobro ko treba a ko ne treba da igra! Nemojte mnogo da se opterećujete nego se u septembru dobro zavalite otvorite pivce i uživajte! Lagano do finala a onda šta nam bog da. SRBIJA!

Misa

pre 4 godine

Podrzavam saleta maksimalno. On je selektor on bira. Sta sad ovde pametujete levo ili desno, niko od nas ne zna sta je izmedji njih ili u timu ili sta je bilo na treninzima. Mlatite praznu slamu

Zeljko

pre 4 godine

Rekao bih samo uzas. Da sam na mestu Kaline, oprostio bih se od reprezentacije. Povredjen se odazivao ,pruzao 1000%, motivisao, navijao... Kada su se nba igraci odazvali onda cao zdravo, uzas....Nece ovo na dobro izaci....

pedja

pre 4 godine

Svaka cast Kalinicu! Gospodin od galve do pete.Imao je puno razloga da oplete po selektoru sto je odstarnjen sa spiska ali nije. Mozda ce to uciniti kasnije, kada se nbude video ucinak onih koji su otisli umesto njega.
Bez obzira na navijacku opredeljenost Kalinic je igrac koji bi sigurno bio starter kod svakog selektora.Perfektan u odbrani, solidan u napadu, kako kaze "zdrav". Iza ove poslednje konstatacije, neodoljivo se namece utisak da je selektor imao nekog savetnika za skracenje spiska. Taj neko nije iz kosarkasko-menadzerskih struktura vec iz politickog miljea.
Ovi ljudi koji ga kritikuju, omalovazavaju i podcenjuju, neka o njegovim kvalitetima pitaju Zelimira Obradovica (prosle godine je Klainic doneo Feneru EL). Gde su u odnosu na to vreme bili Macvan, Kuzmic,Avaramovic,Todorovic,Bircevic i Simonovic. Sale nacionale perfektan igrac a o tome kakav je selektor videcemo krajem septembra??!!

nebitan srbin

pre 4 godine

hvala kalina sto ne komentarises odmori se odgledaj svetsko prvenstvo uz pivo i drustvo.nadam se da sale zna sta radi za sada najzreliji Tim koji mora mnogo da pruzi jer ko zna kada ce biti ovakvog sklapanja kockica.ja sam najvise pljuvao selektora ali sada kada treba da pocne sa radom moram da cutim voleo ne voleo on je selektor moje zemlje i tacka.

milan

pre 4 godine

Trebao je da povede Kalinu, dobar je u odbrami i u napadu preuzima odgovornost
Ovaj Nedovic, uvek nesto povredjen, u zuvotu nije odigrao dobru utakmicu za reprezentaciju.
Sale, takan trener

Vlada

pre 4 godine

Selektor uspehom sebe stavlja medju nase najvece trenerske legende. Cinjenice su medjutim da s obzirom na igrace kakve imamo i zreb kakav imamo i baba Zivadinka da je trener osvojila bi medalju.

Ela Ela

pre 4 godine

Sve sami navijači CZV ostavljaju komentare protiv Đorđevića! 
(Čovek iz senke, 01. jul 2019 20:47) 

Samo Ostojini limari ostavljaju komentare protiv Kalinica i Nedovica. Pojede ih mrznja i zloba. Bruke jedne.

no koment

pre 4 godine

Pa zar je ovo moguce,a da iznenadjenje bude vece na spisku nema ni Jelovca i Davidovca koji je Kevin Garnet za Bircu,sretno momci ali ovo ne mirise na dobro.

Toto-ko-tunjo

pre 4 godine

Samo kad se setim Nikolica kad je od Gudurica na treningu trazio da sutira odakle je ubo "o tablu"... I sav ispunjen lik sto je ovaj promasio, dok Guduric u fazonu "u kom je ovaj tripu?". Prvi ili poslednji, uzivajte plavi, ali bez mene.

nebaCar

pre 4 godine

B92

Pa zar je ovo moguce,a da iznenadjenje bude vece na spisku nema ni Jelovca i Davidovca koji je Kevin Garnet za Bircu,sretno momci ali ovo ne mirise na dobro.
(no koment, 01. jul 2019 22:02)

Sta ne miriše na dobro? Kakvi su vam ovo komentari!?
Kao da su otpali igrači koji donose prevagu, uz svo poštovanje ovim momcima, ali npr da su Beli i Bogdanović onda bi mozda moglo da se kaže da ne miriše, ovako i ispred Nedovića i Kaline imamo igrače istog kvaliteta, Nedović nije ni u formi. Jeste iznenadjenje za Kalinića ali bože moj nije da nam izostaje Durent, i Luča i Beli na trojci, pa i Milosavljević mogu da odigraju isto i bolje. Ostaje enigma zašto je otpao sa šireg spiska jer je zdrav, vrv ima nešto u njegovim privatnim stavovima koje je previše isticao, što kao reprezentativac možda nije trebao ili ako je morao onda nije trebao da preteruje u samoisticanju, ali ta kukanja na Saleta kako ovo kako ono, alo on je selektor i njegova je poslednja, uostalom rezultat na kraju će sve reći. I Kari Pešić je sklonio Radmanovića koji je bio još veća zvezda od Kalinića pa znate šta se desilo. Sportski pozdrav

FANTOM

pre 4 godine

Ja Sam zakleti zvezdas Ali volim Sasu Djordjevica, legendu Srpskiv sporta i najveceg rivala Partizana! Ne sudite coveku od znanja, sad svi znate bolje od njega!!! pustite coveka neka radi, do sada je pokazao da ume I zna I to veoma dobro!!!

Воип

pre 4 godine

Ово мени не слути на добро. Одрећи се оваква два играча је велико изненађење. Два играча који су за прву петорку, уносе крв у екипу, бољи су од већине ових који су остали.

Svašta

pre 4 godine

Lepa zahvala Đorđevića Kalini sto je otiso povredjen da igra evropsko prvenstvo kad se niko drugi nije odazvao...
(Mare, 1. jul 2019 20:00)

Šta to pričaš čoveče? Kalinić je propustio to evropsko prvenstvo upravo zbog povrede.

G

pre 4 godine

Ukoliko imas 15 odlicnih igraca i mozes da povedes 12, glupo je najbolje igrace koje ne planiras da povedes drzati do 20 avgusta na sirem spisku i onda pred prvenstvo napravis zlu krv...ko je trebao a ko ne da ide, vec samo ostavis mlade igrace koji ce nauciti dosta tokom priprema i onda ih lagano precrtas i svi zadovoljni (em pustis ove jake igrace koji ne idu da se posteno odmore). Nemojte ovde tupiti zube o Bircevicu, Aleksicu i drugima koji realno nece ni ici na prvnstvo.

Toliko.

pre 4 godine

@mohikanac

To ko za koga igra, i za koliki novac ne cini nuzno igraca losijim ili boljim. Teo npr trenutno nema klub, pa da li ga to cini gorim od Tepica? Naravno da ne.
Stvar je izbora svakog igraca to da li ce igrati u Feneru u proseku 17 min, ili 25-30 u Bajernu.
Lucic je atletski mocniji igrac, koji moze uspesno da pokrije vise pozicija, ima pouzdaniji sut, mada slabije odbrane od kaline.
Zdravlje ga nije sluzilo do ove sezone, ali ako ga povrede zaobidju, imace bolju karijeru.
A videces i sam gde ce kalina da zavrsi kad ode Zeljko iz Fenera, pa slobodno uporedjuj njihove karijere tada.
Pozdrav.

Džoni

pre 4 godine

Sale vodi na prvenstvo Tea, Jovića, Micića, Bogdana, Gagija, Lučića, Simona(ako je već otpao Kalinić koji je po meni bolji al' ajde), Bjelicu, Mačvana*, Jokića, Bobija i Milutinova.

* ako Mačvan ne bude spreman onda je moguće da povede Guduru a da se na četvorci pojavljuju Simon i Jokić u zavisnosti od potrebe?

Qqq

pre 4 godine

Sale je o kosarci ucio od trenera starog kova,a svaki od tih trenera ce vam reci da nije bitno samo kakav si kosarkas vec i kakav si covek,da nije bitno samo kakav si na terenu,nego i van njega. O tome kakav je covek necu da pricam,nisam ga upoznao,ali sta radi van terena znamo svi. Isti ti treneri su uvek porucivali da igaci moraju da shvate da su oni neciji uzor i da svojim ponasanjem daju primer drugima. Da li bi ste vi voleli da vam se dete ugleda na Kalinu!? Da masturbira pred sirokim auditorijumom? A o pametovanju preko drustvenih mreza necu da pricam,neka bude da svako ima pravo na misljenje. Kalina ako je covek,shvatice zasto nije na spisku i potrudice se da ispravi greske do nekog sledeceg velikog takmicenja. Svaka cast Djordjevicu na petlji,to sto je on demonstrirao nije ego,deco moja,to vam se zove karakter.

Čovek iz senke

pre 4 godine

Sve sami navijači CZV ostavljaju komentare protiv Đorđevića. Kada budemo igrali finale, nemojte navijati za nas, molim vas nemojte licemeri!

Kuki

pre 4 godine

Znam da je sa jedne strane glupo komentarisati odluke selektora i da ne sumnje da je DJordjevic strucniji od svih nas, ali ipak imam potrebu da prokomentarisem nekoliko stvari.

Prvo, mislim da Kalinic i Nedovic nisu igraci koji otpadaju sa spiska pre pocetka priprema.

Ako je problem bilo ponasanje Kalinica kao sto ovde mnogi navode, onda nije uopste ni trebalo da ga stavi na spisak.
Kalinic je odigrao verovatno jednu od najboljih sezona u karijeri, i u najmanju ruku je cudno sto je ovako brzo skinut sa spiska.

Sto sr tice Nedovica i vecinskog misljenja u komentarima da je povreda razlog njegovog skidanja sa spiska, mislim da takodje ne pije vodu, jer su mnogo vise problema sa povredama imali Kuzmic i Macvan.

Ne znam sta da mislim. Ako se vodimo frazom: "Cilj opravdava sredstvo", onda je DJordjevic verovatno upravu, jer njegovi rezlutati o njemu kao treneru dosta govore.
Sto se tice ostalog, zaista ne znam sta da kazem. A mozda i niko od nas ne zna pozadinu cele price, mozda je u putanju nesto u sta mi nismo upuceni.

Toliko.

pre 4 godine

@mohikanac

Odakle ti ideja da sam grobar? Mislim da si malo vise navijacki ostrascen, cim moje poimanje boljeg igraca gledas kroz prizmu klubastva. Ne zanima me ko gde igra ili je igrao kada je reprezentacija u pitanju.
Tacno je da nisam nesto posebno kosarkaski pismen, doduse, nigde to nisam ni tvrdio.
Ali reci za Kalinica da pokriva poziciju 1, decka koji izgleda kao da ce mu se noge umrsiti svakog trenutka dok vodi loptu.. ne znam stvarno.. ajde od 2 do 4 i nekako, ali 1???!!!

Ђенерал

pre 4 godine

Сале легендо, нисам веровао да ћеш ово урадити али ти си већи стручњак него сви коментатори овде заједно. Још једном добар потез.

Kuki

pre 4 godine

Znam da je sa jedne strane glupo komentarisati odluke selektora i da nema sumnje da je DJordjevic strucniji od svih nas, ali ipak imam potrebu da prokomentarisem nekoliko stvari.

Prvo, mislim da Kalinic i Nedovic nisu igraci koji otpadaju sa spiska pre pocetka priprema.

Ako je problem bilo ponasanje Kalinica kao sto ovde mnogi navode, onda nije uopste ni trebalo da ga stavi na spisak.
Kalinic je odigrao verovatno jednu od najboljih sezona u karijeri, i u najmanju ruku je cudno sto je ovako brzo skinut sa spiska.

Sto se tice Nedovica i vecinskog misljenja u komentarima da je povreda razlog njegovog skidanja sa spiska, mislim da takodje ne pije vodu, jer su mnogo vise problema sa povredama imali Kuzmic i Macvan.

Ne znam sta da mislim. Ako se vodimo frazom: "Cilj opravdava sredstvo", onda je DJordjevic verovatno upravu, jer njegovi rezlutati o njemu kao treneru dosta govore.
Sto se tice ostalog, zaista ne znam sta da kazem. A mozda i niko od nas ne zna pozadinu cele price, mozda je u putanju nesto u sta mi nismo upuceni.

mohikanac

pre 4 godine

@Toliko
Stvarno se vidi da si košarkaški nepismen. Šta kažeš "17min Fener ili 30min Bayern, svako bira"???? Šta bira Bayern ili Fener? Koje to pozicije više pokriva od Kalinića? Rekoh NE ZNAŠ, Nikola pokriva od 1-4 a ovaj od 2-4.
Teo i Tepić je već ispod nivoa ozbiljnog razgovora.
Ubeđuj sebe i dalje, jer to gde neko igra, kako i za koliko jeste merilo sem u tvom grobarskom paralelnom svetu.
Koji bre Lučić, periferan lik i margina Evrope što angažmani dokazuju. Prosto.
A ti lično šta voliš je tvoj problem, samo nije realan prikaz.

JPR24

pre 4 godine

Nedović je bio povredjen, kao i često, i nije imao bas neku sezonu. Kalina, realno nije ništa specijalno uradio ove sezone, od njega se ocekuje monogo više. Neki pominju Macvana, on je tu zbog iskustva, ima ih još 20 na listi, teško da ce on pored sezona neigranja ići, ali doprinosi na treninzima možda, zato je još tu.

Charapan

pre 4 godine

Ko god kaze da je Kalina imao losu sezonu nije uopste gledao Evro Ligu. Decko je mnogo ozbiljne utakmice fenomenalno odigrao, veliko poverenje Obradovica, defanzivmo da ne spominjem. Za dve klase je iznad Simonovica i za klasu iznad Lucica koje jako gotivim i koji su ok igraci. Sramota ako je otpao zbog neaportskih stvari jer onda vise nema ono u Saletu sto je mu je bila najjaca strana a to je integritet. Sve u svemu srecno momci, Kalina hvala ti za sve do sada, odmori se, za mene ces uvek biti veliki igrac a i karakter!

Sta ucini to Dominiče Time??!!??

pre 4 godine

Sve sami navijači CZV ostavljaju komentare protiv Đorđevića. Kada budemo igrali finale, nemojte navijati za nas, molim vas nemojte licemeri!
(Čovek iz senke, 01. jul 2019 20:47)

a, ne, tada ce ga svojatati, kao za proslo svetsko. tada su cak pricali da navija za zvezdu

Počelo je...

pre 4 godine

Biti van postolja za ovu reprezentaciju je katastrofa. A ovo je prva stavka zbog koje trener treba da dobije otkaz usled neuspeha... Pratimo....

markokrle

pre 4 godine

Kalina je dobar igrac, ali ovde verovatno nisu uticale igracke sposobnosti. Nadam se da je Sale doneo ispravnu odluku, ipak on zna bolje od nas strucnjaka

Juninho

pre 4 godine

Ma brate, Sale svaka cast i sve to, legenda nema sta i ne mozemo mi sa strane znati kakvi su odnosi medju njima i nemam ja pojma o kosarci (rekretivno fuca i svako jutro NBA rezultati). Ali Kalina mi je uvek bio gotivan. I ta prica kasno je uspeo, fajter pravi jos pun iskustva, pun snage nzm. Bas mi zao sto ne ide covek. Ko god kaze da je i trebao da otpadne zbog svojih stavova o Kosovu stvarno ima suzenu svest. Pa covek ima svoje vidjenje stvari, cak i da gresi kakve veze ima, nije gost Utiska nedelje, ili poslanik u skupstini, a oni koji kazu on je sportista nema on sta da prica ma daaaaj. Podrska za Kalina, ako slucajno citas ovo veliki respect, svaka cast na svemu!!!
Takodje i Nedovic, steta, obozavam tog igraca.

MilanSpanac

pre 4 godine

Vikacemo bravo Sale kao i na turniru trecih ekipa gde je bio drugi, prepelic mu presudio.. -40 konstantno od amera, jesmo i tad vikali bravo sale? lik je kao igrac dosegao visine koje kao trener ocigledno nikad nece..

mohikanac

pre 4 godine

@Toliko
Vidi ovaj igra za 2 do 3 puta više novca u boljem klubu kod boljeg trenera u boljoj ligi, i samo NEKO NEUPUĆEN može Lučića u bilo kom aspektu da smatra boljim.
Subjektivne gluposti obično ne komentarišem jer su zadojene klubaštvom ali nisam hteo da ćutim na ovoliko NE ZNANJE.
Kako ne igra u nekom od bar 10 EL ekipa koje nešto znače taj Lučić, oni ne znaju ali ti znaš?
Ili kako igra EL svake 4 godine otprilike?
Skriveni majstor koga niko ozbiljan neće, nije promakao jednom grobarskom njuhu istančanom, kratak rezime.

San Antonio Spurs

pre 4 godine

Au, covek bio vidjen cak u prvoj petorci, imao najbolju sezonu u karijeri, i ovako rano da otpadne.. Ocigledno je neki sukob sa Saletom od ranije, jer je nemoguce da je kvalitetom i formom otpao on...
(soni, 1. jul 2019 18:10)

Da li je moguće da postoje ovoliko neupućeni ljudi???

Zakonodavac

pre 4 godine

Tako ti je kad pljujes po sopstvenom narodu Kalinoglu.
Ocekujem Raduljicu koji je vidno smrsao na cetvorci.
Ja licno da sam selektor,zvao bih Smailagica.

Henk Mudi

pre 4 godine

Kalina je nase najbolje krilo bez konkurencije! Covek koji moze da preuzme od pleja do centra. Ako je neka trenutna forma problem, a koliko znam u solidnoj je formi, sta ce onda Macvan, Kuzmic, Bircevic... na spusku? Zivo me zanima sta ce Sale da navede kao razlog za njegovo ne pozivanje....

Pera85

pre 4 godine

Nedovic nije imao ni jednu sezonu i ni jedan turnir bez povrede koja ga je udaljila sa terena ili onesposobila. U Voriorsima je dobio nogu bas zbog toga sto telo ne moze da izdrzi te napore. Inace bi bio Karijeva zamena, pa ko zna, mozda i vise u nekom drugom NBA klubu.

Kalinic je pred f4 izasao iz povrede i vidi se da nije uhvatio formu pred kraj sezone. Voleo bih da je u formi od pre 2 godine ali na zalost nije ni blizu

Zasto imati u timu igrace od kojih gotovi sigurno necete moci da izvucete maksimum.

Lucic je imao pristojnu sezonu. Simonovic je tu da popunjava mesto na treningu (ne vidim drugi razlog).

LFC

pre 4 godine

Sta ga je stavljao na siri spisak ako je hteo zbog izjava i snimka da ga odstrani? Mislim da je po sredi malo drugaciji pritisak, da ne kazem politicki. Steta, unapredio je sut ove sezone i bio konstantniji nego ranije. Bircevica nikad nisam voleo-ume da pogodi ali u odbrani je rupetina, Macvana uvek gotivio ali propustio je celu sezonu ipak, Avramovicu svaka cast ali mora jos da napreduje dok za Todorovica stvarno ne znam sta da kazem, pa ni za Kuzmica. Svakako napred Sale i napred momci!

goblin

pre 4 godine

Podrška Saši,siguran sam da zna šta radi,"samo" nas je u 3 finala doveo,nezahvalni narod slabo pamti.Inače,vi sto spominjete politiku i da Kalinić zbog toga nije pozvan,samo da vas podsetim da je njegov stav i stav sadašnje vlasti po pitanju Kosova ISTI.

nik

pre 4 godine

Ne verujem kakvi komentari... Niko ne zna sta je razlog, mozda je kvario harizmu u timu, opustite se i gledajte kosarku, nemate razloga da pljujete Saleta svaki put se vrati sa medaljom, kad prodje svetsko mocicemo da sumiramo.. Napred Srbija

najbolji je opancarev lepak.

pre 4 godine

Zasluzio je da igra.A ako je Djordjevic podlegao nekim politickim uticajima onda vise necu ni da pratim kosarku.Sta koga zabole sta je on snimao i rekao.

wtf

pre 4 godine

Pogledajte njegove aktivnosti na drustvenim mrezama ne u smislu snimaka i toga, nego otvorene podrske opoziciji i kritike vlasti, pa ce vam neke stvari biti jasnije...

KKP

pre 4 godine

Sale nas jeste zaduzio, ali mislim da ovo niko ne razume. Sta ce nam Todorovic, Macvan, Bircevic...
(nemanja, 01. jul 2019 18:06) niko od njih nije u 12,opusti se

Malo igro

pre 4 godine

selektor mora da ispostuje one koji su izneli kvalifikacije (lycic,simonovic i milosavljevic).kalini i nedovicu na vreme otkazao, vreme im je za odmor, a glupo bi bilo da ih vodi na prpreme pa posle voljno...ovi tipa bircevic.todorovic i a.avramovic su da odrade priprme i vuku na treninzima i sparinguju. A ekipa se vidi. ne treba da budemo ostrasceni i mislim da su saletovi motivi sportski,rezultatski, jedino ne znam da li im je to javio pre objave spiska.

Toliko.

pre 4 godine

Sramotna odluka selektora. Bas sramotna,na stranu navijacka prepucavanja sada se radi o reprezentaciji a ovaj momak je uvek igrao srcem i zasluzio je poziv.
 (billy billy koraci, 1. jul 2019 17:57) 

Sramotna je odluka da se covek, koji sa svakog takmicenja donese medalju, ovako pljuje zbog dva igraca. Jedan je povredama osakacen talenat, nikad na nivou koji mu se predvidjao, a drugi defanzivno odlican igrac nikakve tehnike i jos goreg suta.
Za neupucene, njegovo mesto zauzece Lucic, koji je, u ama bas svim aspektima igre, neuporedivo bolji igrac.
Ostali, kojima se silno cudite, su tu kako bi popunili broj na treninzima i cuvali svezinu onim igracima koji ce ici na SP, tokom prijateljskih utakmica.
Dobro se zna se ko ce biti na spisku putnika (naravno, ukoliko ne bude povreda).
Jos jednom, gospodo poznatija kao "na stranu navijacka prepucavanja, ali ipak cu da opletem onako navijacki", postujte coveka koji je doneo toliko medalja, shvatite da se ipak mozda malo vise razume u kosarku od vas i pratite svoj klub i svoju legendu od oktobra, prestanite da sejete mrznju, zlo i sektastvo u svim sportovima. Gledajte fudbal preko leta, pa se vratite klupskoj kosarci na jesen.

Jovan

pre 4 godine

Voleo bih da čujem Đorđevića,ali
ovo je politički,posle utakmice
sa slovenijom je izjavio :
Da mu je bar Kalinić bio tu uzeli bi zlato,ako grešim neka me neko
ispravi

maconii

pre 4 godine

ovo nije sportska odluka...on svojim kvalitetom sigurno zasluzuje da bude na spisku i u svakoj mogucoj kombinaciji...ovo je zbog toga sto je rekao svoje misljenje o nasem narodu koji su mnogi pogresno protumacili i zbog onog snimka...i naravno da,ovde navijaci partizana toliko su objektivni da kada bi Sale npr izostavio Vasu Micica i pozvao Tepica dali bi mu puno podrsku

onako

pre 4 godine

@Dejan
Pa da zato je Lučić top9 jel tako? O Guduriću tek neću jer su u istom timu, pa je igrao 3 a Kalinić 4 dva meseca zbog povreda drugih igrača, jasno se vidi da je Kalinić zver na 3 za njega.
Simonović tek nije za komentarisanje.
Znači Kalinić je otpao a ostali Lučić, Simonović i još Gudurić koji može na 3.
Bjelica može 3 ali to onda znači da imaš sigurna dva duduka na krilnom centru što je tek za Riplija. Jer smatratiti Birčevića za igrača je greh a tek za reprezentativca ... O Mačvanu ne bih, nije zaslužio da loše pišem o njemu ali dolazi bez utakmica.
Koje % imaju ostali i gde?
Kalinić pored Veselog, Melija, Grina, Slukasa Datomea do pred kraj... ima 9,8pts i 3,9 skoka u EL a 7. napadačka opcija je u Feneru. Po broju uzetih šuteva.
Rekoh bez ikakve ironije samo ometeni u razvoju ne vide da je to naša najbolja 3 i off i def.
Selektorova je odluka, poštujem ali nema smisla momka praviti na budalu i još lagati oko stvari koje su proverljive.
Ako razlozi nisu košarkaški, a izgleda da nisu šta onda reći.

s

pre 4 godine

Zaista ne shvatljiva odluka. Mi sad imamo samo jednog krilnog centra, Bjelica. Jedino ako nece ponovo da vodi kos+ faul Bircevica. I za Nedovica, jeste da je imao povredu, ali je imao i Jovic, cak je i vise povratio formu nego on. Macvan nije odigrao nijeda mec zbog povrede. Simonovic uvek odigra dobro za reprezentaciju ali je Kalinic bolji+ mladji. Za Avramovica, Todorovica, Bircevica ne znam sta bih rekao. Raduljica i Kuzmic su verovatno tu samo zbog treninga, trebalo bi i oni da otpadnu.
Mi na pleju sada imamo samo Micica koji je u formi. Teo nije igrao dugo, ali mislim da ce biti sve ok sa njim. Jovic imao povredu, nije se vratio na nivo na koji je bio, sut i organizovanje napada slab.

Prva petorka:
1. Micic
2. Bogdanovic
3. Lucic
4. Bjelica
5. Jokic
Druga:
1. Teo
2. Milosavljevic
3. Guduric
4. Bircevic?!
5. Milutinov (Marjanovic)
i Jovic izmena.

Sve u svemu, nadamo se da cemo igrati finale sa SAD-om. Najvaznija utakmica nam je duel sa Spancima. Pobednik izbegava SAD do finala. Kada se uzme u obzir utakmica sa Spanijom, opet je bolje imati Nedovica kako bi se ubrzala igra. Spanci ce pokusati sa Rubiom i Ljuljom da naprave pritisak na pleju, a s obzirom da sam pomenuo da je samo Micic u formi, imacemo problema sa organizovanjem napada. Dok se na cetvorci ocekuje da ce Ibaka i Mirotic da igraju. Sad samo zamislite bircevica u toj prici

duki

pre 4 godine

bio mi je sok kad sam procitao da nece ici ni kalinic ni nedovic ali ni upola koliko kada sam procitao ko je sve ostao na spisku. prvo mislim nedovic je rovit a onda vidis macvana koji ni sam ne zna kada je igrao zadnji put. mislim ima ko ce igrati pre kaline a onda shvatis da ce sigurno u 12 biti bircevic ili simonovic, eventualno opet macvan sto mi je neverovatno. sve u svemu krajnje cudno skracenje i mislim da kao kosarkaska nacija zasluzujemo obrazlozenje za ove odluke kako ne bismo nagadjali. ukoliko je zbog povrede nedovica i zbog kalinicevih ispada van terena, daj makar da se zna da je to. u suprotnom ne vidim nikakvu logiku ali verovacu da sale zna sta radi. ne ponavljam gresku iz 2014 kada sam negodovao prilikom svakog skracenja a na kraju zavrsismo u finalu. samo bih voleo da se zna zasto?

Aleksa

pre 4 godine

Kalina, jesi dobar, jedan od najboljih... kad si Burusisa posterizovao na samom početku utakmice sa Grcima pri rezultatu 2:2, svima sam rekao da će to biti prekretnica, i tako je i bilo... gazili smo samo tako!... jako do medalje, iako niko nije verovao... ali realno, mnogo je toga oko tebe što veze nema sa košarkom... mislim da ti je to presudilo za ovo okupljanje... radi naporno, glavu gore, jezik za zube, i još ponešto, pa na sledećem okupljanju da pokidaš...

ivan

pre 4 godine

Kalinić je dugo bio povređen,imao je čudne izjave i neozbiljne performanse ali je odličan igrač
Sve mogu da razumem ali Birčeviću nije mesto ni u top 100 igrača a ne u 14

Nikola

pre 4 godine

Kalina, jesi dobar, jedan od najboljih... kad si Burusisa posterizovao na samom početku utakmice sa Grcima pri rezultatu 2:2, svima sam rekao da će to biti prekretnica, i tako je i bilo... gazili smo samo tako!... jako do medalje, iako niko nije verovao... ali realno, mnogo je toga oko tebe što veze nema sa košarkom... mislim da ti je to presudilo za ovo okupljanje... radi naporno, glavu gore, jezik za zube, i još ponešto, pa na sledećem okupljanju da pokidaš...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Aleksa, 1. jul 2019 18:28)

Kakve veze to ima jedno sa drugim? Valjda je interes reprezentacije ispred necijeg stava da li su njegove izjave ok ili nisu. Jedan od najboljih defanzivnih igraca nece igrati zbog cega?

Šuntavilo

pre 4 godine

Ne verujem da Kalina nije na spisku a još da nije u 18 gde su bircevic, macvan i todorovic.. svi smo sada selektori ali Kalina je godinama tu, zna sistem a pritom je imao nikad bolju sezonu u feneru, zaista neshvatljivo. Nedovic je toplo-hladno ali opet je ispred njega todorovic ni to ne razumem.

CiganiLudaci

pre 4 godine

Kalinic je gde god da je igrao davao 200% na terenu, a pogotovu u repki ! Ove godine je imao velike ispade van terena (zbog Kosova i zbog desanke ) i mislim da je to uticalo da se zadrzi hemija i mir u reprezentaciji ! Ali i pored svega toga Kalinic nije zasluzio da ovako otpadne sa spiska ! Ako je u pitanju ovo sto sam naveo, onda nije ni trebao da ga stavlja na spisak !!!

Kića

pre 4 godine

Mačvan, Todorović, Kuzmić propustili celu sezonu, a na spisku su. Raduljica igra rekreativnu košarku u Kini, Teodosić propustio celu sezonu, Jović hronično povređen, dok je Nedović i sa jednom nogom klasa za Avramovića.. Nisam siguran da će ovo na dobro da izađe.. Birčevića neću ni komentarisati, pola čovek pola faul za 2+1!

soni

pre 4 godine

Au, covek bio vidjen cak u prvoj petorci, imao najbolju sezonu u karijeri, i ovako rano da otpadne.. Ocigledno je neki sukob sa Saletom od ranije, jer je nemoguce da je kvalitetom i formom otpao on...

Pera pisar

pre 4 godine

Imam poverenje u selektora... inače.
Ali izbaciti Kalinu koji je srce ostavio reprezentaciji i koji bi, verovatno, trebao biti prvi izbor na svojoj poziciji, a ostaviti na spisku Avramovića i Todorovića (samo zato što su imali dozvolu svojih klubova da igraju kvalifikacije) i uz njih Mačvana i Kuzmića, igrače koji nisu pipnuli loptu godinu dana... Ludost.

duca

pre 4 godine

igra u promenljivoj formi ali kada bi se samo kvalitet gledao opet ne bi bilo dileme izmedju njega sa jedne i simonovica, macvana, bircevica (!!!) sa druge strane. sigurno su vansportske stvari u pitanju, nisam znao da su dobile ovakvu dimenziju kada je kalina u pitanju ali ovo je potvrda.

cole

pre 4 godine

Kalina nikad nije pravio nikakve probleme u timu,svaku utakmicu igra na maksimumu i ostavlja srce na terenu i ovaj nas "strucnjak" ga izostavi iz tima,vjerovatno je izostavljen zbog onih izjava o kosovu i onog snimka ali to nije razlog da ne ide na svjestko

некле

pre 4 godine

Сале легенда још једном показује колика је легенда.
Браво краљу!
Опет Сале мора да објашњава Србима шта и како ваља, јер сте већ деценијама у тоталном ауту.
Калинића да је срамота оних изјава о Косову и свом народу, и после тога нема њега више никада у репрезентацији.
Човек без дана школе и грама мозга , оће да паметује нешто.
А о оном снимку немам шта да кажем, после онога моментални отказ би требао да добије у сваком клубу и да престане да се бави кошарком, а о репрезентацији да не причам.
Још једном браво Сале, и води Србе као што си хиљду пута до сада, кроз мрак и невидело, јер су им очи већ деценијама затворене а системи вредности тотално поремећени.
По ко зна који пут Сале нам враћа достојанство и понос, од 90'их па на овамо.

123

pre 4 godine

Mislim da je Kalina sam sebe izbacio iz reprezentacija. Za mene je to steta jer je uvek sebe davao za drzavni tim ali se postavlja pitanje da li ima mesta u drzavnom timu za igraca koji izlazi u javnost sa politickim izjavama? Zasto ne radi svoj posao a drugima da li ce Kosovo da bude samostalna drazava i da li treba da se prizna ta takozvana drzava , ostavi taj politicki problem? On treba da igra , da mu kosarka bude jedino sto ga interesuje, kada su u pitanju javni istupi. Privatno sta misli je njegova stvar. Svojim istupima je ubo u srce mnoge ljude i porodice koji su izgubili svoje najmilije. Sta ce to njemu? I sve je jedno da li je te izjave pisao u dresu Fenera u tom trenutku. On je reprezentativac. Vise nije jer mu je jezik pre pameti. Sada ce da gleda utakmice umesto da bude deo tog tima, pa neka i dalje pise po tviteru. Steta za njega.

mile74

pre 4 godine

meni ovo bas bezveze. pa cinjenica da je napredovao u Feneru ove godine. kako za njega nema mesta...mora to Sale da objasni. mada mislim da nece.

Sale zna sta radi

pre 4 godine

Da nije bilo "pametnog komentara" zimus na teme koje niti treba da ga se kao profesionalnog sportistu previse ticu,niti o kojima blage veze nema,i da nije to sve upotpunio karijerom porno starlete,sada bi imao komentar,ali na temu odlaska na SP u Kinu.Pritom sezonu je odigrao prosecno,pa i ispodprosecno.Ovako za bolje i nije,daleko mu lepa kuca

Dzudista

pre 4 godine

Ok nema Kalinica i Nedovica a niko ne govori sto nema Jelovca koji je najbolji na poziciji 4 posle Bjelice a Macvan koji je sam izjavio da je povredjen i da ne veruje da ce ici u Kinu ipak ide na pripreme jos je tu Birevic koji veze nema, plasim se da ce biti jos iznenadjenja tipa Raduljica umesto Marjanovica ili tako nesto da se Stimac nije oprostio isao bi sigirno kao Raduljica sto ce ici..
Kalinica je zvao na prvo SP 2014 te kad je igrao u Radnickom a sad kad igra u Fenerbahceu ne zove ga , cudno jako...

Žiks

pre 4 godine

Svaka čast Đorđeviću za igračku karijeru, kapa dole. Kao selektor prosečan je. Bolju trojku od Kaline nemamo, odličan defanzivac, koliko samo ofanzivnih lopti osvoji. Možda ima koncepciju da mu Bjelica igra 3, pa da tu ima veliku prednost nad svim evropskim ekipama. Ali Simonović nije sigurno bolje rešenje. Nedović ako nije povreda u pitanje dao bi mu prednost umesto Avramovića i Todorovića. Naravno ne mora da 12 igrača bude najboljih, ali Kalina je trebao da bude tu, pogotovo sto oseća šta je reprezentacija i patriotizam prema svojoj zemlji.

Malkom

pre 4 godine

Posle onog sramnog snimka, ja ga ne bih pustio ni da čisti patike drugim košarkašima. Etika je prvo čime sportista treba da se skrasi.

markokrle

pre 4 godine

Zao mi je Kaline, al sta ces, nije sve u igrackom kvalitetu, mnogo si brate poceo da komentarises sve i svasta, od politike pa na dalje.

Marko

pre 4 godine

Iskreno mene je ovaj potez Djordjevica iznenadio. Mislim sve ok ali Todorovic (koji ce verovatno otpasti), Simonovic, Macvan, Bircevic trenutno nisu ispred Kalinica po igrackim kvalitetima. Za Todorovica i Macvana mislim cak da nisu ni igrali ove sezone. Ova odluka zasluzuje objasnjenje, jer je nelogicna i sigurno postoji nesto sto mi ne znamo, ali ipak javnost treba da je na neki nacin informisana.

billy billy koraci

pre 4 godine

Sramotna odluka selektora. Bas sramotna,na stranu navijacka prepucavanja sada se radi o reprezentaciji a ovaj momak je uvek igrao srcem i zasluzio je poziv.

soni

pre 4 godine

Au, covek bio vidjen cak u prvoj petorci, imao najbolju sezonu u karijeri, i ovako rano da otpadne.. Ocigledno je neki sukob sa Saletom od ranije, jer je nemoguce da je kvalitetom i formom otpao on...

Dzudista

pre 4 godine

Ok nema Kalinica i Nedovica a niko ne govori sto nema Jelovca koji je najbolji na poziciji 4 posle Bjelice a Macvan koji je sam izjavio da je povredjen i da ne veruje da ce ici u Kinu ipak ide na pripreme jos je tu Birevic koji veze nema, plasim se da ce biti jos iznenadjenja tipa Raduljica umesto Marjanovica ili tako nesto da se Stimac nije oprostio isao bi sigirno kao Raduljica sto ce ici..
Kalinica je zvao na prvo SP 2014 te kad je igrao u Radnickom a sad kad igra u Fenerbahceu ne zove ga , cudno jako...

wtf

pre 4 godine

Pogledajte njegove aktivnosti na drustvenim mrezama ne u smislu snimaka i toga, nego otvorene podrske opoziciji i kritike vlasti, pa ce vam neke stvari biti jasnije...

najbolji je opancarev lepak.

pre 4 godine

Zasluzio je da igra.A ako je Djordjevic podlegao nekim politickim uticajima onda vise necu ni da pratim kosarku.Sta koga zabole sta je on snimao i rekao.

Charapan

pre 4 godine

Ko god kaze da je Kalina imao losu sezonu nije uopste gledao Evro Ligu. Decko je mnogo ozbiljne utakmice fenomenalno odigrao, veliko poverenje Obradovica, defanzivmo da ne spominjem. Za dve klase je iznad Simonovica i za klasu iznad Lucica koje jako gotivim i koji su ok igraci. Sramota ako je otpao zbog neaportskih stvari jer onda vise nema ono u Saletu sto je mu je bila najjaca strana a to je integritet. Sve u svemu srecno momci, Kalina hvala ti za sve do sada, odmori se, za mene ces uvek biti veliki igrac a i karakter!

некле

pre 4 godine

Сале легенда још једном показује колика је легенда.
Браво краљу!
Опет Сале мора да објашњава Србима шта и како ваља, јер сте већ деценијама у тоталном ауту.
Калинића да је срамота оних изјава о Косову и свом народу, и после тога нема њега више никада у репрезентацији.
Човек без дана школе и грама мозга , оће да паметује нешто.
А о оном снимку немам шта да кажем, после онога моментални отказ би требао да добије у сваком клубу и да престане да се бави кошарком, а о репрезентацији да не причам.
Још једном браво Сале, и води Србе као што си хиљду пута до сада, кроз мрак и невидело, јер су им очи већ деценијама затворене а системи вредности тотално поремећени.
По ко зна који пут Сале нам враћа достојанство и понос, од 90'их па на овамо.

Pera pisar

pre 4 godine

Imam poverenje u selektora... inače.
Ali izbaciti Kalinu koji je srce ostavio reprezentaciji i koji bi, verovatno, trebao biti prvi izbor na svojoj poziciji, a ostaviti na spisku Avramovića i Todorovića (samo zato što su imali dozvolu svojih klubova da igraju kvalifikacije) i uz njih Mačvana i Kuzmića, igrače koji nisu pipnuli loptu godinu dana... Ludost.

Jovan

pre 4 godine

Voleo bih da čujem Đorđevića,ali
ovo je politički,posle utakmice
sa slovenijom je izjavio :
Da mu je bar Kalinić bio tu uzeli bi zlato,ako grešim neka me neko
ispravi

billy billy koraci

pre 4 godine

Sramotna odluka selektora. Bas sramotna,na stranu navijacka prepucavanja sada se radi o reprezentaciji a ovaj momak je uvek igrao srcem i zasluzio je poziv.

onako

pre 4 godine

@Dejan
Pa da zato je Lučić top9 jel tako? O Guduriću tek neću jer su u istom timu, pa je igrao 3 a Kalinić 4 dva meseca zbog povreda drugih igrača, jasno se vidi da je Kalinić zver na 3 za njega.
Simonović tek nije za komentarisanje.
Znači Kalinić je otpao a ostali Lučić, Simonović i još Gudurić koji može na 3.
Bjelica može 3 ali to onda znači da imaš sigurna dva duduka na krilnom centru što je tek za Riplija. Jer smatratiti Birčevića za igrača je greh a tek za reprezentativca ... O Mačvanu ne bih, nije zaslužio da loše pišem o njemu ali dolazi bez utakmica.
Koje % imaju ostali i gde?
Kalinić pored Veselog, Melija, Grina, Slukasa Datomea do pred kraj... ima 9,8pts i 3,9 skoka u EL a 7. napadačka opcija je u Feneru. Po broju uzetih šuteva.
Rekoh bez ikakve ironije samo ometeni u razvoju ne vide da je to naša najbolja 3 i off i def.
Selektorova je odluka, poštujem ali nema smisla momka praviti na budalu i još lagati oko stvari koje su proverljive.
Ako razlozi nisu košarkaški, a izgleda da nisu šta onda reći.

cole

pre 4 godine

Kalina nikad nije pravio nikakve probleme u timu,svaku utakmicu igra na maksimumu i ostavlja srce na terenu i ovaj nas "strucnjak" ga izostavi iz tima,vjerovatno je izostavljen zbog onih izjava o kosovu i onog snimka ali to nije razlog da ne ide na svjestko

Juninho

pre 4 godine

Ma brate, Sale svaka cast i sve to, legenda nema sta i ne mozemo mi sa strane znati kakvi su odnosi medju njima i nemam ja pojma o kosarci (rekretivno fuca i svako jutro NBA rezultati). Ali Kalina mi je uvek bio gotivan. I ta prica kasno je uspeo, fajter pravi jos pun iskustva, pun snage nzm. Bas mi zao sto ne ide covek. Ko god kaze da je i trebao da otpadne zbog svojih stavova o Kosovu stvarno ima suzenu svest. Pa covek ima svoje vidjenje stvari, cak i da gresi kakve veze ima, nije gost Utiska nedelje, ili poslanik u skupstini, a oni koji kazu on je sportista nema on sta da prica ma daaaaj. Podrska za Kalina, ako slucajno citas ovo veliki respect, svaka cast na svemu!!!
Takodje i Nedovic, steta, obozavam tog igraca.

Kića

pre 4 godine

Mačvan, Todorović, Kuzmić propustili celu sezonu, a na spisku su. Raduljica igra rekreativnu košarku u Kini, Teodosić propustio celu sezonu, Jović hronično povređen, dok je Nedović i sa jednom nogom klasa za Avramovića.. Nisam siguran da će ovo na dobro da izađe.. Birčevića neću ni komentarisati, pola čovek pola faul za 2+1!

Svašta

pre 4 godine

Lepa zahvala Đorđevića Kalini sto je otiso povredjen da igra evropsko prvenstvo kad se niko drugi nije odazvao...
(Mare, 1. jul 2019 20:00)

Šta to pričaš čoveče? Kalinić je propustio to evropsko prvenstvo upravo zbog povrede.

ivan

pre 4 godine

Kalinić je dugo bio povređen,imao je čudne izjave i neozbiljne performanse ali je odličan igrač
Sve mogu da razumem ali Birčeviću nije mesto ni u top 100 igrača a ne u 14

Kuki

pre 4 godine

Znam da je sa jedne strane glupo komentarisati odluke selektora i da nema sumnje da je DJordjevic strucniji od svih nas, ali ipak imam potrebu da prokomentarisem nekoliko stvari.

Prvo, mislim da Kalinic i Nedovic nisu igraci koji otpadaju sa spiska pre pocetka priprema.

Ako je problem bilo ponasanje Kalinica kao sto ovde mnogi navode, onda nije uopste ni trebalo da ga stavi na spisak.
Kalinic je odigrao verovatno jednu od najboljih sezona u karijeri, i u najmanju ruku je cudno sto je ovako brzo skinut sa spiska.

Sto se tice Nedovica i vecinskog misljenja u komentarima da je povreda razlog njegovog skidanja sa spiska, mislim da takodje ne pije vodu, jer su mnogo vise problema sa povredama imali Kuzmic i Macvan.

Ne znam sta da mislim. Ako se vodimo frazom: "Cilj opravdava sredstvo", onda je DJordjevic verovatno upravu, jer njegovi rezlutati o njemu kao treneru dosta govore.
Sto se tice ostalog, zaista ne znam sta da kazem. A mozda i niko od nas ne zna pozadinu cele price, mozda je u putanju nesto u sta mi nismo upuceni.

Qqq

pre 4 godine

Sale je o kosarci ucio od trenera starog kova,a svaki od tih trenera ce vam reci da nije bitno samo kakav si kosarkas vec i kakav si covek,da nije bitno samo kakav si na terenu,nego i van njega. O tome kakav je covek necu da pricam,nisam ga upoznao,ali sta radi van terena znamo svi. Isti ti treneri su uvek porucivali da igaci moraju da shvate da su oni neciji uzor i da svojim ponasanjem daju primer drugima. Da li bi ste vi voleli da vam se dete ugleda na Kalinu!? Da masturbira pred sirokim auditorijumom? A o pametovanju preko drustvenih mreza necu da pricam,neka bude da svako ima pravo na misljenje. Kalina ako je covek,shvatice zasto nije na spisku i potrudice se da ispravi greske do nekog sledeceg velikog takmicenja. Svaka cast Djordjevicu na petlji,to sto je on demonstrirao nije ego,deco moja,to vam se zove karakter.

pedja

pre 4 godine

Svaka cast Kalinicu! Gospodin od galve do pete.Imao je puno razloga da oplete po selektoru sto je odstarnjen sa spiska ali nije. Mozda ce to uciniti kasnije, kada se nbude video ucinak onih koji su otisli umesto njega.
Bez obzira na navijacku opredeljenost Kalinic je igrac koji bi sigurno bio starter kod svakog selektora.Perfektan u odbrani, solidan u napadu, kako kaze "zdrav". Iza ove poslednje konstatacije, neodoljivo se namece utisak da je selektor imao nekog savetnika za skracenje spiska. Taj neko nije iz kosarkasko-menadzerskih struktura vec iz politickog miljea.
Ovi ljudi koji ga kritikuju, omalovazavaju i podcenjuju, neka o njegovim kvalitetima pitaju Zelimira Obradovica (prosle godine je Klainic doneo Feneru EL). Gde su u odnosu na to vreme bili Macvan, Kuzmic,Avaramovic,Todorovic,Bircevic i Simonovic. Sale nacionale perfektan igrac a o tome kakav je selektor videcemo krajem septembra??!!

Zeljko

pre 4 godine

Rekao bih samo uzas. Da sam na mestu Kaline, oprostio bih se od reprezentacije. Povredjen se odazivao ,pruzao 1000%, motivisao, navijao... Kada su se nba igraci odazvali onda cao zdravo, uzas....Nece ovo na dobro izaci....

CiganiLudaci

pre 4 godine

Kalinic je gde god da je igrao davao 200% na terenu, a pogotovu u repki ! Ove godine je imao velike ispade van terena (zbog Kosova i zbog desanke ) i mislim da je to uticalo da se zadrzi hemija i mir u reprezentaciji ! Ali i pored svega toga Kalinic nije zasluzio da ovako otpadne sa spiska ! Ako je u pitanju ovo sto sam naveo, onda nije ni trebao da ga stavlja na spisak !!!

duki

pre 4 godine

bio mi je sok kad sam procitao da nece ici ni kalinic ni nedovic ali ni upola koliko kada sam procitao ko je sve ostao na spisku. prvo mislim nedovic je rovit a onda vidis macvana koji ni sam ne zna kada je igrao zadnji put. mislim ima ko ce igrati pre kaline a onda shvatis da ce sigurno u 12 biti bircevic ili simonovic, eventualno opet macvan sto mi je neverovatno. sve u svemu krajnje cudno skracenje i mislim da kao kosarkaska nacija zasluzujemo obrazlozenje za ove odluke kako ne bismo nagadjali. ukoliko je zbog povrede nedovica i zbog kalinicevih ispada van terena, daj makar da se zna da je to. u suprotnom ne vidim nikakvu logiku ali verovacu da sale zna sta radi. ne ponavljam gresku iz 2014 kada sam negodovao prilikom svakog skracenja a na kraju zavrsismo u finalu. samo bih voleo da se zna zasto?

Henk Mudi

pre 4 godine

Kalina je nase najbolje krilo bez konkurencije! Covek koji moze da preuzme od pleja do centra. Ako je neka trenutna forma problem, a koliko znam u solidnoj je formi, sta ce onda Macvan, Kuzmic, Bircevic... na spusku? Zivo me zanima sta ce Sale da navede kao razlog za njegovo ne pozivanje....

Ela Ela

pre 4 godine

Sve sami navijači CZV ostavljaju komentare protiv Đorđevića! 
(Čovek iz senke, 01. jul 2019 20:47) 

Samo Ostojini limari ostavljaju komentare protiv Kalinica i Nedovica. Pojede ih mrznja i zloba. Bruke jedne.

Воип

pre 4 godine

Ово мени не слути на добро. Одрећи се оваква два играча је велико изненађење. Два играча који су за прву петорку, уносе крв у екипу, бољи су од већине ових који су остали.

Nikola

pre 4 godine

Kalina, jesi dobar, jedan od najboljih... kad si Burusisa posterizovao na samom početku utakmice sa Grcima pri rezultatu 2:2, svima sam rekao da će to biti prekretnica, i tako je i bilo... gazili smo samo tako!... jako do medalje, iako niko nije verovao... ali realno, mnogo je toga oko tebe što veze nema sa košarkom... mislim da ti je to presudilo za ovo okupljanje... radi naporno, glavu gore, jezik za zube, i još ponešto, pa na sledećem okupljanju da pokidaš...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Aleksa, 1. jul 2019 18:28)

Kakve veze to ima jedno sa drugim? Valjda je interes reprezentacije ispred necijeg stava da li su njegove izjave ok ili nisu. Jedan od najboljih defanzivnih igraca nece igrati zbog cega?

maconii

pre 4 godine

ovo nije sportska odluka...on svojim kvalitetom sigurno zasluzuje da bude na spisku i u svakoj mogucoj kombinaciji...ovo je zbog toga sto je rekao svoje misljenje o nasem narodu koji su mnogi pogresno protumacili i zbog onog snimka...i naravno da,ovde navijaci partizana toliko su objektivni da kada bi Sale npr izostavio Vasu Micica i pozvao Tepica dali bi mu puno podrsku

G

pre 4 godine

Ukoliko imas 15 odlicnih igraca i mozes da povedes 12, glupo je najbolje igrace koje ne planiras da povedes drzati do 20 avgusta na sirem spisku i onda pred prvenstvo napravis zlu krv...ko je trebao a ko ne da ide, vec samo ostavis mlade igrace koji ce nauciti dosta tokom priprema i onda ih lagano precrtas i svi zadovoljni (em pustis ove jake igrace koji ne idu da se posteno odmore). Nemojte ovde tupiti zube o Bircevicu, Aleksicu i drugima koji realno nece ni ici na prvnstvo.

Žiks

pre 4 godine

Svaka čast Đorđeviću za igračku karijeru, kapa dole. Kao selektor prosečan je. Bolju trojku od Kaline nemamo, odličan defanzivac, koliko samo ofanzivnih lopti osvoji. Možda ima koncepciju da mu Bjelica igra 3, pa da tu ima veliku prednost nad svim evropskim ekipama. Ali Simonović nije sigurno bolje rešenje. Nedović ako nije povreda u pitanje dao bi mu prednost umesto Avramovića i Todorovića. Naravno ne mora da 12 igrača bude najboljih, ali Kalina je trebao da bude tu, pogotovo sto oseća šta je reprezentacija i patriotizam prema svojoj zemlji.

nebaCar

pre 4 godine

B92

Pa zar je ovo moguce,a da iznenadjenje bude vece na spisku nema ni Jelovca i Davidovca koji je Kevin Garnet za Bircu,sretno momci ali ovo ne mirise na dobro.
(no koment, 01. jul 2019 22:02)

Sta ne miriše na dobro? Kakvi su vam ovo komentari!?
Kao da su otpali igrači koji donose prevagu, uz svo poštovanje ovim momcima, ali npr da su Beli i Bogdanović onda bi mozda moglo da se kaže da ne miriše, ovako i ispred Nedovića i Kaline imamo igrače istog kvaliteta, Nedović nije ni u formi. Jeste iznenadjenje za Kalinića ali bože moj nije da nam izostaje Durent, i Luča i Beli na trojci, pa i Milosavljević mogu da odigraju isto i bolje. Ostaje enigma zašto je otpao sa šireg spiska jer je zdrav, vrv ima nešto u njegovim privatnim stavovima koje je previše isticao, što kao reprezentativac možda nije trebao ili ako je morao onda nije trebao da preteruje u samoisticanju, ali ta kukanja na Saleta kako ovo kako ono, alo on je selektor i njegova je poslednja, uostalom rezultat na kraju će sve reći. I Kari Pešić je sklonio Radmanovića koji je bio još veća zvezda od Kalinića pa znate šta se desilo. Sportski pozdrav

no koment

pre 4 godine

Pa zar je ovo moguce,a da iznenadjenje bude vece na spisku nema ni Jelovca i Davidovca koji je Kevin Garnet za Bircu,sretno momci ali ovo ne mirise na dobro.

Šuntavilo

pre 4 godine

Ne verujem da Kalina nije na spisku a još da nije u 18 gde su bircevic, macvan i todorovic.. svi smo sada selektori ali Kalina je godinama tu, zna sistem a pritom je imao nikad bolju sezonu u feneru, zaista neshvatljivo. Nedovic je toplo-hladno ali opet je ispred njega todorovic ni to ne razumem.

FANTOM

pre 4 godine

Ja Sam zakleti zvezdas Ali volim Sasu Djordjevica, legendu Srpskiv sporta i najveceg rivala Partizana! Ne sudite coveku od znanja, sad svi znate bolje od njega!!! pustite coveka neka radi, do sada je pokazao da ume I zna I to veoma dobro!!!

s

pre 4 godine

Zaista ne shvatljiva odluka. Mi sad imamo samo jednog krilnog centra, Bjelica. Jedino ako nece ponovo da vodi kos+ faul Bircevica. I za Nedovica, jeste da je imao povredu, ali je imao i Jovic, cak je i vise povratio formu nego on. Macvan nije odigrao nijeda mec zbog povrede. Simonovic uvek odigra dobro za reprezentaciju ali je Kalinic bolji+ mladji. Za Avramovica, Todorovica, Bircevica ne znam sta bih rekao. Raduljica i Kuzmic su verovatno tu samo zbog treninga, trebalo bi i oni da otpadnu.
Mi na pleju sada imamo samo Micica koji je u formi. Teo nije igrao dugo, ali mislim da ce biti sve ok sa njim. Jovic imao povredu, nije se vratio na nivo na koji je bio, sut i organizovanje napada slab.

Prva petorka:
1. Micic
2. Bogdanovic
3. Lucic
4. Bjelica
5. Jokic
Druga:
1. Teo
2. Milosavljevic
3. Guduric
4. Bircevic?!
5. Milutinov (Marjanovic)
i Jovic izmena.

Sve u svemu, nadamo se da cemo igrati finale sa SAD-om. Najvaznija utakmica nam je duel sa Spancima. Pobednik izbegava SAD do finala. Kada se uzme u obzir utakmica sa Spanijom, opet je bolje imati Nedovica kako bi se ubrzala igra. Spanci ce pokusati sa Rubiom i Ljuljom da naprave pritisak na pleju, a s obzirom da sam pomenuo da je samo Micic u formi, imacemo problema sa organizovanjem napada. Dok se na cetvorci ocekuje da ce Ibaka i Mirotic da igraju. Sad samo zamislite bircevica u toj prici

Marko

pre 4 godine

Iskreno mene je ovaj potez Djordjevica iznenadio. Mislim sve ok ali Todorovic (koji ce verovatno otpasti), Simonovic, Macvan, Bircevic trenutno nisu ispred Kalinica po igrackim kvalitetima. Za Todorovica i Macvana mislim cak da nisu ni igrali ove sezone. Ova odluka zasluzuje objasnjenje, jer je nelogicna i sigurno postoji nesto sto mi ne znamo, ali ipak javnost treba da je na neki nacin informisana.

LFC

pre 4 godine

Sta ga je stavljao na siri spisak ako je hteo zbog izjava i snimka da ga odstrani? Mislim da je po sredi malo drugaciji pritisak, da ne kazem politicki. Steta, unapredio je sut ove sezone i bio konstantniji nego ranije. Bircevica nikad nisam voleo-ume da pogodi ali u odbrani je rupetina, Macvana uvek gotivio ali propustio je celu sezonu ipak, Avramovicu svaka cast ali mora jos da napreduje dok za Todorovica stvarno ne znam sta da kazem, pa ni za Kuzmica. Svakako napred Sale i napred momci!

Toliko.

pre 4 godine

@mohikanac

Odakle ti ideja da sam grobar? Mislim da si malo vise navijacki ostrascen, cim moje poimanje boljeg igraca gledas kroz prizmu klubastva. Ne zanima me ko gde igra ili je igrao kada je reprezentacija u pitanju.
Tacno je da nisam nesto posebno kosarkaski pismen, doduse, nigde to nisam ni tvrdio.
Ali reci za Kalinica da pokriva poziciju 1, decka koji izgleda kao da ce mu se noge umrsiti svakog trenutka dok vodi loptu.. ne znam stvarno.. ajde od 2 do 4 i nekako, ali 1???!!!

Misa

pre 4 godine

Podrzavam saleta maksimalno. On je selektor on bira. Sta sad ovde pametujete levo ili desno, niko od nas ne zna sta je izmedji njih ili u timu ili sta je bilo na treninzima. Mlatite praznu slamu

Ђенерал

pre 4 godine

Сале легендо, нисам веровао да ћеш ово урадити али ти си већи стручњак него сви коментатори овде заједно. Још једном добар потез.

123

pre 4 godine

Mislim da je Kalina sam sebe izbacio iz reprezentacija. Za mene je to steta jer je uvek sebe davao za drzavni tim ali se postavlja pitanje da li ima mesta u drzavnom timu za igraca koji izlazi u javnost sa politickim izjavama? Zasto ne radi svoj posao a drugima da li ce Kosovo da bude samostalna drazava i da li treba da se prizna ta takozvana drzava , ostavi taj politicki problem? On treba da igra , da mu kosarka bude jedino sto ga interesuje, kada su u pitanju javni istupi. Privatno sta misli je njegova stvar. Svojim istupima je ubo u srce mnoge ljude i porodice koji su izgubili svoje najmilije. Sta ce to njemu? I sve je jedno da li je te izjave pisao u dresu Fenera u tom trenutku. On je reprezentativac. Vise nije jer mu je jezik pre pameti. Sada ce da gleda utakmice umesto da bude deo tog tima, pa neka i dalje pise po tviteru. Steta za njega.

Kuki

pre 4 godine

Znam da je sa jedne strane glupo komentarisati odluke selektora i da ne sumnje da je DJordjevic strucniji od svih nas, ali ipak imam potrebu da prokomentarisem nekoliko stvari.

Prvo, mislim da Kalinic i Nedovic nisu igraci koji otpadaju sa spiska pre pocetka priprema.

Ako je problem bilo ponasanje Kalinica kao sto ovde mnogi navode, onda nije uopste ni trebalo da ga stavi na spisak.
Kalinic je odigrao verovatno jednu od najboljih sezona u karijeri, i u najmanju ruku je cudno sto je ovako brzo skinut sa spiska.

Sto sr tice Nedovica i vecinskog misljenja u komentarima da je povreda razlog njegovog skidanja sa spiska, mislim da takodje ne pije vodu, jer su mnogo vise problema sa povredama imali Kuzmic i Macvan.

Ne znam sta da mislim. Ako se vodimo frazom: "Cilj opravdava sredstvo", onda je DJordjevic verovatno upravu, jer njegovi rezlutati o njemu kao treneru dosta govore.
Sto se tice ostalog, zaista ne znam sta da kazem. A mozda i niko od nas ne zna pozadinu cele price, mozda je u putanju nesto u sta mi nismo upuceni.

Sale zna sta radi

pre 4 godine

Da nije bilo "pametnog komentara" zimus na teme koje niti treba da ga se kao profesionalnog sportistu previse ticu,niti o kojima blage veze nema,i da nije to sve upotpunio karijerom porno starlete,sada bi imao komentar,ali na temu odlaska na SP u Kinu.Pritom sezonu je odigrao prosecno,pa i ispodprosecno.Ovako za bolje i nije,daleko mu lepa kuca

dejan

pre 4 godine

Zna sale dobro ko treba a ko ne treba da igra! Nemojte mnogo da se opterećujete nego se u septembru dobro zavalite otvorite pivce i uživajte! Lagano do finala a onda šta nam bog da. SRBIJA!

Sta ucini to Dominiče Time??!!??

pre 4 godine

Sve sami navijači CZV ostavljaju komentare protiv Đorđevića. Kada budemo igrali finale, nemojte navijati za nas, molim vas nemojte licemeri!
(Čovek iz senke, 01. jul 2019 20:47)

a, ne, tada ce ga svojatati, kao za proslo svetsko. tada su cak pricali da navija za zvezdu

Toliko.

pre 4 godine

Sramotna odluka selektora. Bas sramotna,na stranu navijacka prepucavanja sada se radi o reprezentaciji a ovaj momak je uvek igrao srcem i zasluzio je poziv.
 (billy billy koraci, 1. jul 2019 17:57) 

Sramotna je odluka da se covek, koji sa svakog takmicenja donese medalju, ovako pljuje zbog dva igraca. Jedan je povredama osakacen talenat, nikad na nivou koji mu se predvidjao, a drugi defanzivno odlican igrac nikakve tehnike i jos goreg suta.
Za neupucene, njegovo mesto zauzece Lucic, koji je, u ama bas svim aspektima igre, neuporedivo bolji igrac.
Ostali, kojima se silno cudite, su tu kako bi popunili broj na treninzima i cuvali svezinu onim igracima koji ce ici na SP, tokom prijateljskih utakmica.
Dobro se zna se ko ce biti na spisku putnika (naravno, ukoliko ne bude povreda).
Jos jednom, gospodo poznatija kao "na stranu navijacka prepucavanja, ali ipak cu da opletem onako navijacki", postujte coveka koji je doneo toliko medalja, shvatite da se ipak mozda malo vise razume u kosarku od vas i pratite svoj klub i svoju legendu od oktobra, prestanite da sejete mrznju, zlo i sektastvo u svim sportovima. Gledajte fudbal preko leta, pa se vratite klupskoj kosarci na jesen.

mohikanac

pre 4 godine

@Toliko
Stvarno se vidi da si košarkaški nepismen. Šta kažeš "17min Fener ili 30min Bayern, svako bira"???? Šta bira Bayern ili Fener? Koje to pozicije više pokriva od Kalinića? Rekoh NE ZNAŠ, Nikola pokriva od 1-4 a ovaj od 2-4.
Teo i Tepić je već ispod nivoa ozbiljnog razgovora.
Ubeđuj sebe i dalje, jer to gde neko igra, kako i za koliko jeste merilo sem u tvom grobarskom paralelnom svetu.
Koji bre Lučić, periferan lik i margina Evrope što angažmani dokazuju. Prosto.
A ti lično šta voliš je tvoj problem, samo nije realan prikaz.

goblin

pre 4 godine

Podrška Saši,siguran sam da zna šta radi,"samo" nas je u 3 finala doveo,nezahvalni narod slabo pamti.Inače,vi sto spominjete politiku i da Kalinić zbog toga nije pozvan,samo da vas podsetim da je njegov stav i stav sadašnje vlasti po pitanju Kosova ISTI.

Počelo je...

pre 4 godine

Biti van postolja za ovu reprezentaciju je katastrofa. A ovo je prva stavka zbog koje trener treba da dobije otkaz usled neuspeha... Pratimo....

milan

pre 4 godine

Trebao je da povede Kalinu, dobar je u odbrami i u napadu preuzima odgovornost
Ovaj Nedovic, uvek nesto povredjen, u zuvotu nije odigrao dobru utakmicu za reprezentaciju.
Sale, takan trener

duca

pre 4 godine

igra u promenljivoj formi ali kada bi se samo kvalitet gledao opet ne bi bilo dileme izmedju njega sa jedne i simonovica, macvana, bircevica (!!!) sa druge strane. sigurno su vansportske stvari u pitanju, nisam znao da su dobile ovakvu dimenziju kada je kalina u pitanju ali ovo je potvrda.

Vlada

pre 4 godine

Selektor uspehom sebe stavlja medju nase najvece trenerske legende. Cinjenice su medjutim da s obzirom na igrace kakve imamo i zreb kakav imamo i baba Zivadinka da je trener osvojila bi medalju.

mohikanac

pre 4 godine

@Toliko
Vidi ovaj igra za 2 do 3 puta više novca u boljem klubu kod boljeg trenera u boljoj ligi, i samo NEKO NEUPUĆEN može Lučića u bilo kom aspektu da smatra boljim.
Subjektivne gluposti obično ne komentarišem jer su zadojene klubaštvom ali nisam hteo da ćutim na ovoliko NE ZNANJE.
Kako ne igra u nekom od bar 10 EL ekipa koje nešto znače taj Lučić, oni ne znaju ali ti znaš?
Ili kako igra EL svake 4 godine otprilike?
Skriveni majstor koga niko ozbiljan neće, nije promakao jednom grobarskom njuhu istančanom, kratak rezime.

Čovek iz senke

pre 4 godine

Sve sami navijači CZV ostavljaju komentare protiv Đorđevića. Kada budemo igrali finale, nemojte navijati za nas, molim vas nemojte licemeri!

mile74

pre 4 godine

meni ovo bas bezveze. pa cinjenica da je napredovao u Feneru ove godine. kako za njega nema mesta...mora to Sale da objasni. mada mislim da nece.

Malkom

pre 4 godine

Posle onog sramnog snimka, ja ga ne bih pustio ni da čisti patike drugim košarkašima. Etika je prvo čime sportista treba da se skrasi.

KKP

pre 4 godine

Sale nas jeste zaduzio, ali mislim da ovo niko ne razume. Sta ce nam Todorovic, Macvan, Bircevic...
(nemanja, 01. jul 2019 18:06) niko od njih nije u 12,opusti se

Toto-ko-tunjo

pre 4 godine

Samo kad se setim Nikolica kad je od Gudurica na treningu trazio da sutira odakle je ubo "o tablu"... I sav ispunjen lik sto je ovaj promasio, dok Guduric u fazonu "u kom je ovaj tripu?". Prvi ili poslednji, uzivajte plavi, ali bez mene.

Zakonodavac

pre 4 godine

Tako ti je kad pljujes po sopstvenom narodu Kalinoglu.
Ocekujem Raduljicu koji je vidno smrsao na cetvorci.
Ja licno da sam selektor,zvao bih Smailagica.

nik

pre 4 godine

Ne verujem kakvi komentari... Niko ne zna sta je razlog, mozda je kvario harizmu u timu, opustite se i gledajte kosarku, nemate razloga da pljujete Saleta svaki put se vrati sa medaljom, kad prodje svetsko mocicemo da sumiramo.. Napred Srbija

MilanSpanac

pre 4 godine

Vikacemo bravo Sale kao i na turniru trecih ekipa gde je bio drugi, prepelic mu presudio.. -40 konstantno od amera, jesmo i tad vikali bravo sale? lik je kao igrac dosegao visine koje kao trener ocigledno nikad nece..

Aleksa

pre 4 godine

Kalina, jesi dobar, jedan od najboljih... kad si Burusisa posterizovao na samom početku utakmice sa Grcima pri rezultatu 2:2, svima sam rekao da će to biti prekretnica, i tako je i bilo... gazili smo samo tako!... jako do medalje, iako niko nije verovao... ali realno, mnogo je toga oko tebe što veze nema sa košarkom... mislim da ti je to presudilo za ovo okupljanje... radi naporno, glavu gore, jezik za zube, i još ponešto, pa na sledećem okupljanju da pokidaš...

markokrle

pre 4 godine

Zao mi je Kaline, al sta ces, nije sve u igrackom kvalitetu, mnogo si brate poceo da komentarises sve i svasta, od politike pa na dalje.

nebitan srbin

pre 4 godine

hvala kalina sto ne komentarises odmori se odgledaj svetsko prvenstvo uz pivo i drustvo.nadam se da sale zna sta radi za sada najzreliji Tim koji mora mnogo da pruzi jer ko zna kada ce biti ovakvog sklapanja kockica.ja sam najvise pljuvao selektora ali sada kada treba da pocne sa radom moram da cutim voleo ne voleo on je selektor moje zemlje i tacka.

bigserb

pre 4 godine

Sto se tice Kalinica podrzavam Djordjevica 100%, sto se tice Nedovica, Marinkovica i Simanica mislim da ih je Sale trebao pozvati, bar na pripreme!
Da je Kalinic u reprezentaciji, ja prvi ne bi vise navijao za nju, svako ko se javno zalaze za razbijanje Srbije i nezavisno "Kosovo" ne moze biti deo reprezentacije, o njegovom egzibicionistickom videu necu ni da komentarisem!

San Antonio Spurs

pre 4 godine

Au, covek bio vidjen cak u prvoj petorci, imao najbolju sezonu u karijeri, i ovako rano da otpadne.. Ocigledno je neki sukob sa Saletom od ranije, jer je nemoguce da je kvalitetom i formom otpao on...
(soni, 1. jul 2019 18:10)

Da li je moguće da postoje ovoliko neupućeni ljudi???

Nemanja

pre 4 godine

Sale,ogresio si se. Ostavio si najboljeg defanzivca u Evropi. Kakve veze imaju njegove izjave po mrezama,bitna je njegova igra. Ko ce da ti cuva Hardena! Birčević!!!
A Kalina u vrhuncu forme!
Avramovic i Simonovic su klasa ispod njega. Voleo bih da ovo izadje na dobro
(nex, 2. jul 2019 11:57)

Hahaha... Najbolji defanzivac u evropi i ko ce da cuva Hardena... Pa evo ja cu da ti kazem. NIKO!

Malo igro

pre 4 godine

selektor mora da ispostuje one koji su izneli kvalifikacije (lycic,simonovic i milosavljevic).kalini i nedovicu na vreme otkazao, vreme im je za odmor, a glupo bi bilo da ih vodi na prpreme pa posle voljno...ovi tipa bircevic.todorovic i a.avramovic su da odrade priprme i vuku na treninzima i sparinguju. A ekipa se vidi. ne treba da budemo ostrasceni i mislim da su saletovi motivi sportski,rezultatski, jedino ne znam da li im je to javio pre objave spiska.

nex

pre 4 godine

Sale,ogresio si se. Ostavio si najboljeg defanzivca u Evropi. Kakve veze imaju njegove izjave po mrezama,bitna je njegova igra. Ko ce da ti cuva Hardena! Birčević!!!
A Kalina u vrhuncu forme!
Avramovic i Simonovic su klasa ispod njega. Voleo bih da ovo izadje na dobro

markokrle

pre 4 godine

Kalina je dobar igrac, ali ovde verovatno nisu uticale igracke sposobnosti. Nadam se da je Sale doneo ispravnu odluku, ipak on zna bolje od nas strucnjaka

Милош

pre 4 godine

Voleo bih da čujem Đorđevića,ali
ovo je politički,posle utakmice
sa slovenijom je izjavio :
Da mu je bar Kalinić bio tu uzeli bi zlato,ako grešim neka me neko
ispravi
(Jovan, 1. jul 2019 19:31)
Рекао је за Бранка Лазића који је био на клупи, али повређен...

Toliko.

pre 4 godine

@mohikanac

To ko za koga igra, i za koliki novac ne cini nuzno igraca losijim ili boljim. Teo npr trenutno nema klub, pa da li ga to cini gorim od Tepica? Naravno da ne.
Stvar je izbora svakog igraca to da li ce igrati u Feneru u proseku 17 min, ili 25-30 u Bajernu.
Lucic je atletski mocniji igrac, koji moze uspesno da pokrije vise pozicija, ima pouzdaniji sut, mada slabije odbrane od kaline.
Zdravlje ga nije sluzilo do ove sezone, ali ako ga povrede zaobidju, imace bolju karijeru.
A videces i sam gde ce kalina da zavrsi kad ode Zeljko iz Fenera, pa slobodno uporedjuj njihove karijere tada.
Pozdrav.

jsx

pre 4 godine

Da je fudbal, nervirao bih se, ovako Sale valjda zna sta radi. Da podsetim da je i nasa koaarkaska selekcija bila u krizi, propustili su OI u Pekingu i Londonu, bili losije plasirani i od Hrvata i Makedonaca na nekim takmicenjima, a onda od kako je Djordjevic preuzeo samo uspesi. Nije samo do njega, mnogo stvari se poklopilo, ali covek zna sta radi. Ako ne osvoji medalju sad ili na nekom sledecem takmicenju (kad se ne odazovu NBA, pa odvije i Kalinic npr) mozemo da govorimo o otkazu, ali do tad puna podrska.

Milan

pre 4 godine

Ovde mnogi racionalizuju da bi opravdali ovaj potez selektora. Neki navijaci Partizana se nasladjuju, ne svi, ima normalnih. Pa da razbijemo zablude. Ne, Kalinic nije povredjen, oporavio se pred kraj sezone, a i sam kaze da nije povredjen. Imao je jako dobru sezonu u jednom od najboljih timova u Evropi. Neko kaze da ne bi trebalo da vodi nekog ko ne moze da da maksimum, mada Kalinic moze bar blizu maksimuma, ali ajde da i to pogledamo. Necijih 50-60% je mnogo bolje od necijih 100%, tako da ni to ne stoji. Neko rece da je Lucic bolji (veliki znak pitanja na to, ali i da jeste...) i da ne treba da vodi drugog dobrog igraca na toj poziciji. A zamena? A drugaciji tip igraca? Da posaljemo samo prvu petorku i 7 amatera onda. Da ne pominjem da su on i Lucic dosta bolji od alternativa na toj poziciji. Mora da ispostuje igrace iz kvalifikacija? Ne mora, on mora da sastavi najbolju mogucu reprezentaciju. Utice na atmosferu? Do sad nije bilo nikakvih problema, Kalina je u odlicnim odnosima sa okosnicom tima, bar je bio do sad. Kako nije nista od ovog, razlog nije sportske prirode. Da li su se Kalinic i DJordjevic zamerili, ili mu je neko iz saveza zamerio prozivke Partizana? Mada je to bilo na nivou peckanja kog stalno i svuda ima. Da li je zbog politickih izjava stigla naredba sa visih polozaja? Mislim da bi trebalo da se izadje sa nekim objasnjenjem.

Pera85

pre 4 godine

Nedovic nije imao ni jednu sezonu i ni jedan turnir bez povrede koja ga je udaljila sa terena ili onesposobila. U Voriorsima je dobio nogu bas zbog toga sto telo ne moze da izdrzi te napore. Inace bi bio Karijeva zamena, pa ko zna, mozda i vise u nekom drugom NBA klubu.

Kalinic je pred f4 izasao iz povrede i vidi se da nije uhvatio formu pred kraj sezone. Voleo bih da je u formi od pre 2 godine ali na zalost nije ni blizu

Zasto imati u timu igrace od kojih gotovi sigurno necete moci da izvucete maksimum.

Lucic je imao pristojnu sezonu. Simonovic je tu da popunjava mesto na treningu (ne vidim drugi razlog).

Necke 30

pre 4 godine

Rekao bih samo uzas. Da sam na mestu Kaline, oprostio bih se od reprezentacije. Povredjen se odazivao ,pruzao 1000%, motivisao, navijao... Kada su se nba igraci odazvali onda cao zdravo, uzas....Nece ovo na dobro izaci....
(Zeljko, 1. jul 2019 23:39)

I bacakao ma kameri...

JPR24

pre 4 godine

Nedović je bio povredjen, kao i često, i nije imao bas neku sezonu. Kalina, realno nije ništa specijalno uradio ove sezone, od njega se ocekuje monogo više. Neki pominju Macvana, on je tu zbog iskustva, ima ih još 20 na listi, teško da ce on pored sezona neigranja ići, ali doprinosi na treninzima možda, zato je još tu.

El Doctore

pre 4 godine

Kalinic jeste sjajan u odbrani i ima srce da zakuca ili ubode 3 kada treba, ali mislim da nije to glavni razlog zbog kog je on NEOPHODAN nasoj reprezentaciji. On je jedini “prljav” igrac u nas, sto nam je nenormalno falilo poslednjih 20god, ponajvise protiv najprljavijih spanaca, turaka itd.. Spanci su nas sve vreme dobijali najvise na tu prljavost i bezobrazluk. Gledaocima nevidljivo stipanje, provociranja, podbadanje protivnika u toku utakmice od strane maltene svih spanaca, turaka pa i jos po kojih reprezentacija, nama je uvek pravilo problem i izbacivalo nas iz toka utakmice. Dolaskom Kaline dobili smo jednog igraca koji je isto to radio nasim protivnicima i time nas stavljao u egal, kako bi nas kvalitet dosao do izrazaja... Bojim se da ce nas toa naizgled nebitna sitnica kostati medalje, nadam se da gresim.. Sa druge strane, ni ja ne podrzavam politicke izjave sportista, pogotovo kada su izjave na nasu stetu, poput one o Kosovu, i malo mi je bolesno da sve nase reprezentacije imaju stav da nikad nece igrati protiv Kosova, a da jedan reprezentativac javno izlazi u javnost sa dijametralno suprotnim izjavama. Ako mu je ok da nam oduzmu parce zemlje, zvuci kao da bi u sred utakmice pristao i na to da pokloni pobedu protivniku.. Tako da nisam pametan sta bih ja tu radio, sigurno bih popricao sa njim o svemu, ali odluka je ipak selektorova

delija

pre 4 godine

Bravo Kalina za onu izjavu!!! Za sve Grobare koji tvrde da je Kosovo bilo srpsko - možda ali u srednjem veku. U poslednjih 150 godina Albanci su većinski stanovnici Kosova. I to sve više. Tako da je Kosovo oduvek vise albansko nego srpsko i Kalina je 100% u pravu. A Djordjevic neka nastavi da glumi grobarskog patriJotu, naravno, iz tople DoS selektorske fotelje.

Powerslave

pre 4 godine

Očigledno je da su u pitanju neki razlozi koji nemaju direktne veze sa sportom, a onda i znamo koji su. Stavovi na Tviteru i "onaj" snimak.

Što se tiče snimka, njegova stvar (stvar, kapirate, pa još i njegova), njegova privatnost, ne zanima me. Nisam ni pogledao snimak niti želim.
Što se tiče političarenja, mislim da on ima pravo da misli šta god hoće, koliko god se ja slagao ili ne slagao sa njim. To pravo ne sme niko da mu oduzme.
Opet, moglo bi se diskutovati na temu "Da li je pomalo licemerno da on predstavlja državu i narod o kojima je pričao šta je pričao?".

Moguće je da je upravo to razlog ili jedan od razloga za otpisivanje. Sale je ipak stara garda.
Na kraju krajeva, niko od nas ne zna da li mu je možda neko od saigrača iz reprezentacije to zamerio. Ili možda većina. Niko od nas nema pojma kako njegova pojava sada utiče na atmosferu u timu, a Sale je neko ko zna i ko mora da zna.

Ne želim da mislim da je u pitanju neki (politički) pritisak sa vrha, verujem da bi Đorđević odmah podneo ostavku u tom slučaju.

Džoni

pre 4 godine

Sale vodi na prvenstvo Tea, Jovića, Micića, Bogdana, Gagija, Lučića, Simona(ako je već otpao Kalinić koji je po meni bolji al' ajde), Bjelicu, Mačvana*, Jokića, Bobija i Milutinova.

* ako Mačvan ne bude spreman onda je moguće da povede Guduru a da se na četvorci pojavljuju Simon i Jokić u zavisnosti od potrebe?

Mita

pre 4 godine

u jednoj TV emisiji pitali Kalinića u čijem se dresu najbolje oseća. Odgovor je bio u dresu Novog sada i Vojvodine. Pa jasno zašto ga nema na spisku za SP

Plava unija

pre 4 godine

Odmah da se ogradim, navijač sam Ofke, znači, ništa Brozovi blizanci. Nije mi zaista jasno, kako stubovi srbstva sa severa podržavaju igrača koji se otvoreno zalaže za priznanje Kosova? Još vidim komentare Grobara u fazonu, ' bravo Kalina' dok nisi podržao nezavisnost tzv Kosova, nismo znali da si takva legenda. U kom LDP/SRS grmu čuči zec?

Vetar u ledja..

pre 4 godine

(Sta ucini to Dominiče Time??!!??, 02. jul 2019 )
Karma je nesto na sta niko ne moze da utice, nesto da tako kazem “vanzemaljsko” a ovo je nesto sasvim drugo..

некле

pre 4 godine

Сале легенда још једном показује колика је легенда.
Браво краљу!
Опет Сале мора да објашњава Србима шта и како ваља, јер сте већ деценијама у тоталном ауту.
Калинића да је срамота оних изјава о Косову и свом народу, и после тога нема њега више никада у репрезентацији.
Човек без дана школе и грама мозга , оће да паметује нешто.
А о оном снимку немам шта да кажем, после онога моментални отказ би требао да добије у сваком клубу и да престане да се бави кошарком, а о репрезентацији да не причам.
Још једном браво Сале, и води Србе као што си хиљду пута до сада, кроз мрак и невидело, јер су им очи већ деценијама затворене а системи вредности тотално поремећени.
По ко зна који пут Сале нам враћа достојанство и понос, од 90'их па на овамо.

billy billy koraci

pre 4 godine

Sramotna odluka selektora. Bas sramotna,na stranu navijacka prepucavanja sada se radi o reprezentaciji a ovaj momak je uvek igrao srcem i zasluzio je poziv.

Sale zna sta radi

pre 4 godine

Da nije bilo "pametnog komentara" zimus na teme koje niti treba da ga se kao profesionalnog sportistu previse ticu,niti o kojima blage veze nema,i da nije to sve upotpunio karijerom porno starlete,sada bi imao komentar,ali na temu odlaska na SP u Kinu.Pritom sezonu je odigrao prosecno,pa i ispodprosecno.Ovako za bolje i nije,daleko mu lepa kuca

Qqq

pre 4 godine

Sale je o kosarci ucio od trenera starog kova,a svaki od tih trenera ce vam reci da nije bitno samo kakav si kosarkas vec i kakav si covek,da nije bitno samo kakav si na terenu,nego i van njega. O tome kakav je covek necu da pricam,nisam ga upoznao,ali sta radi van terena znamo svi. Isti ti treneri su uvek porucivali da igaci moraju da shvate da su oni neciji uzor i da svojim ponasanjem daju primer drugima. Da li bi ste vi voleli da vam se dete ugleda na Kalinu!? Da masturbira pred sirokim auditorijumom? A o pametovanju preko drustvenih mreza necu da pricam,neka bude da svako ima pravo na misljenje. Kalina ako je covek,shvatice zasto nije na spisku i potrudice se da ispravi greske do nekog sledeceg velikog takmicenja. Svaka cast Djordjevicu na petlji,to sto je on demonstrirao nije ego,deco moja,to vam se zove karakter.

Čovek iz senke

pre 4 godine

Sve sami navijači CZV ostavljaju komentare protiv Đorđevića. Kada budemo igrali finale, nemojte navijati za nas, molim vas nemojte licemeri!

Toliko.

pre 4 godine

Sramotna odluka selektora. Bas sramotna,na stranu navijacka prepucavanja sada se radi o reprezentaciji a ovaj momak je uvek igrao srcem i zasluzio je poziv.
 (billy billy koraci, 1. jul 2019 17:57) 

Sramotna je odluka da se covek, koji sa svakog takmicenja donese medalju, ovako pljuje zbog dva igraca. Jedan je povredama osakacen talenat, nikad na nivou koji mu se predvidjao, a drugi defanzivno odlican igrac nikakve tehnike i jos goreg suta.
Za neupucene, njegovo mesto zauzece Lucic, koji je, u ama bas svim aspektima igre, neuporedivo bolji igrac.
Ostali, kojima se silno cudite, su tu kako bi popunili broj na treninzima i cuvali svezinu onim igracima koji ce ici na SP, tokom prijateljskih utakmica.
Dobro se zna se ko ce biti na spisku putnika (naravno, ukoliko ne bude povreda).
Jos jednom, gospodo poznatija kao "na stranu navijacka prepucavanja, ali ipak cu da opletem onako navijacki", postujte coveka koji je doneo toliko medalja, shvatite da se ipak mozda malo vise razume u kosarku od vas i pratite svoj klub i svoju legendu od oktobra, prestanite da sejete mrznju, zlo i sektastvo u svim sportovima. Gledajte fudbal preko leta, pa se vratite klupskoj kosarci na jesen.

dejan

pre 4 godine

Zna sale dobro ko treba a ko ne treba da igra! Nemojte mnogo da se opterećujete nego se u septembru dobro zavalite otvorite pivce i uživajte! Lagano do finala a onda šta nam bog da. SRBIJA!

Zakonodavac

pre 4 godine

Tako ti je kad pljujes po sopstvenom narodu Kalinoglu.
Ocekujem Raduljicu koji je vidno smrsao na cetvorci.
Ja licno da sam selektor,zvao bih Smailagica.

Ђенерал

pre 4 godine

Сале легендо, нисам веровао да ћеш ово урадити али ти си већи стручњак него сви коментатори овде заједно. Још једном добар потез.

Toliko.

pre 4 godine

@mohikanac

To ko za koga igra, i za koliki novac ne cini nuzno igraca losijim ili boljim. Teo npr trenutno nema klub, pa da li ga to cini gorim od Tepica? Naravno da ne.
Stvar je izbora svakog igraca to da li ce igrati u Feneru u proseku 17 min, ili 25-30 u Bajernu.
Lucic je atletski mocniji igrac, koji moze uspesno da pokrije vise pozicija, ima pouzdaniji sut, mada slabije odbrane od kaline.
Zdravlje ga nije sluzilo do ove sezone, ali ako ga povrede zaobidju, imace bolju karijeru.
A videces i sam gde ce kalina da zavrsi kad ode Zeljko iz Fenera, pa slobodno uporedjuj njihove karijere tada.
Pozdrav.

JPR24

pre 4 godine

Nedović je bio povredjen, kao i često, i nije imao bas neku sezonu. Kalina, realno nije ništa specijalno uradio ove sezone, od njega se ocekuje monogo više. Neki pominju Macvana, on je tu zbog iskustva, ima ih još 20 na listi, teško da ce on pored sezona neigranja ići, ali doprinosi na treninzima možda, zato je još tu.

Sta ucini to Dominiče Time??!!??

pre 4 godine

Sve sami navijači CZV ostavljaju komentare protiv Đorđevića. Kada budemo igrali finale, nemojte navijati za nas, molim vas nemojte licemeri!
(Čovek iz senke, 01. jul 2019 20:47)

a, ne, tada ce ga svojatati, kao za proslo svetsko. tada su cak pricali da navija za zvezdu

wtf

pre 4 godine

Pogledajte njegove aktivnosti na drustvenim mrezama ne u smislu snimaka i toga, nego otvorene podrske opoziciji i kritike vlasti, pa ce vam neke stvari biti jasnije...

Malkom

pre 4 godine

Posle onog sramnog snimka, ja ga ne bih pustio ni da čisti patike drugim košarkašima. Etika je prvo čime sportista treba da se skrasi.

San Antonio Spurs

pre 4 godine

Au, covek bio vidjen cak u prvoj petorci, imao najbolju sezonu u karijeri, i ovako rano da otpadne.. Ocigledno je neki sukob sa Saletom od ranije, jer je nemoguce da je kvalitetom i formom otpao on...
(soni, 1. jul 2019 18:10)

Da li je moguće da postoje ovoliko neupućeni ljudi???

delija

pre 4 godine

Bravo Kalina za onu izjavu!!! Za sve Grobare koji tvrde da je Kosovo bilo srpsko - možda ali u srednjem veku. U poslednjih 150 godina Albanci su većinski stanovnici Kosova. I to sve više. Tako da je Kosovo oduvek vise albansko nego srpsko i Kalina je 100% u pravu. A Djordjevic neka nastavi da glumi grobarskog patriJotu, naravno, iz tople DoS selektorske fotelje.

pedja

pre 4 godine

Svaka cast Kalinicu! Gospodin od galve do pete.Imao je puno razloga da oplete po selektoru sto je odstarnjen sa spiska ali nije. Mozda ce to uciniti kasnije, kada se nbude video ucinak onih koji su otisli umesto njega.
Bez obzira na navijacku opredeljenost Kalinic je igrac koji bi sigurno bio starter kod svakog selektora.Perfektan u odbrani, solidan u napadu, kako kaze "zdrav". Iza ove poslednje konstatacije, neodoljivo se namece utisak da je selektor imao nekog savetnika za skracenje spiska. Taj neko nije iz kosarkasko-menadzerskih struktura vec iz politickog miljea.
Ovi ljudi koji ga kritikuju, omalovazavaju i podcenjuju, neka o njegovim kvalitetima pitaju Zelimira Obradovica (prosle godine je Klainic doneo Feneru EL). Gde su u odnosu na to vreme bili Macvan, Kuzmic,Avaramovic,Todorovic,Bircevic i Simonovic. Sale nacionale perfektan igrac a o tome kakav je selektor videcemo krajem septembra??!!

najbolji je opancarev lepak.

pre 4 godine

Zasluzio je da igra.A ako je Djordjevic podlegao nekim politickim uticajima onda vise necu ni da pratim kosarku.Sta koga zabole sta je on snimao i rekao.

cole

pre 4 godine

Kalina nikad nije pravio nikakve probleme u timu,svaku utakmicu igra na maksimumu i ostavlja srce na terenu i ovaj nas "strucnjak" ga izostavi iz tima,vjerovatno je izostavljen zbog onih izjava o kosovu i onog snimka ali to nije razlog da ne ide na svjestko

Misa

pre 4 godine

Podrzavam saleta maksimalno. On je selektor on bira. Sta sad ovde pametujete levo ili desno, niko od nas ne zna sta je izmedji njih ili u timu ili sta je bilo na treninzima. Mlatite praznu slamu

Zeljko

pre 4 godine

Rekao bih samo uzas. Da sam na mestu Kaline, oprostio bih se od reprezentacije. Povredjen se odazivao ,pruzao 1000%, motivisao, navijao... Kada su se nba igraci odazvali onda cao zdravo, uzas....Nece ovo na dobro izaci....

Ela Ela

pre 4 godine

Sve sami navijači CZV ostavljaju komentare protiv Đorđevića! 
(Čovek iz senke, 01. jul 2019 20:47) 

Samo Ostojini limari ostavljaju komentare protiv Kalinica i Nedovica. Pojede ih mrznja i zloba. Bruke jedne.

Toto-ko-tunjo

pre 4 godine

Samo kad se setim Nikolica kad je od Gudurica na treningu trazio da sutira odakle je ubo "o tablu"... I sav ispunjen lik sto je ovaj promasio, dok Guduric u fazonu "u kom je ovaj tripu?". Prvi ili poslednji, uzivajte plavi, ali bez mene.

123

pre 4 godine

Mislim da je Kalina sam sebe izbacio iz reprezentacija. Za mene je to steta jer je uvek sebe davao za drzavni tim ali se postavlja pitanje da li ima mesta u drzavnom timu za igraca koji izlazi u javnost sa politickim izjavama? Zasto ne radi svoj posao a drugima da li ce Kosovo da bude samostalna drazava i da li treba da se prizna ta takozvana drzava , ostavi taj politicki problem? On treba da igra , da mu kosarka bude jedino sto ga interesuje, kada su u pitanju javni istupi. Privatno sta misli je njegova stvar. Svojim istupima je ubo u srce mnoge ljude i porodice koji su izgubili svoje najmilije. Sta ce to njemu? I sve je jedno da li je te izjave pisao u dresu Fenera u tom trenutku. On je reprezentativac. Vise nije jer mu je jezik pre pameti. Sada ce da gleda utakmice umesto da bude deo tog tima, pa neka i dalje pise po tviteru. Steta za njega.

MilanSpanac

pre 4 godine

Vikacemo bravo Sale kao i na turniru trecih ekipa gde je bio drugi, prepelic mu presudio.. -40 konstantno od amera, jesmo i tad vikali bravo sale? lik je kao igrac dosegao visine koje kao trener ocigledno nikad nece..

nebaCar

pre 4 godine

B92

Pa zar je ovo moguce,a da iznenadjenje bude vece na spisku nema ni Jelovca i Davidovca koji je Kevin Garnet za Bircu,sretno momci ali ovo ne mirise na dobro.
(no koment, 01. jul 2019 22:02)

Sta ne miriše na dobro? Kakvi su vam ovo komentari!?
Kao da su otpali igrači koji donose prevagu, uz svo poštovanje ovim momcima, ali npr da su Beli i Bogdanović onda bi mozda moglo da se kaže da ne miriše, ovako i ispred Nedovića i Kaline imamo igrače istog kvaliteta, Nedović nije ni u formi. Jeste iznenadjenje za Kalinića ali bože moj nije da nam izostaje Durent, i Luča i Beli na trojci, pa i Milosavljević mogu da odigraju isto i bolje. Ostaje enigma zašto je otpao sa šireg spiska jer je zdrav, vrv ima nešto u njegovim privatnim stavovima koje je previše isticao, što kao reprezentativac možda nije trebao ili ako je morao onda nije trebao da preteruje u samoisticanju, ali ta kukanja na Saleta kako ovo kako ono, alo on je selektor i njegova je poslednja, uostalom rezultat na kraju će sve reći. I Kari Pešić je sklonio Radmanovića koji je bio još veća zvezda od Kalinića pa znate šta se desilo. Sportski pozdrav

Pera85

pre 4 godine

Nedovic nije imao ni jednu sezonu i ni jedan turnir bez povrede koja ga je udaljila sa terena ili onesposobila. U Voriorsima je dobio nogu bas zbog toga sto telo ne moze da izdrzi te napore. Inace bi bio Karijeva zamena, pa ko zna, mozda i vise u nekom drugom NBA klubu.

Kalinic je pred f4 izasao iz povrede i vidi se da nije uhvatio formu pred kraj sezone. Voleo bih da je u formi od pre 2 godine ali na zalost nije ni blizu

Zasto imati u timu igrace od kojih gotovi sigurno necete moci da izvucete maksimum.

Lucic je imao pristojnu sezonu. Simonovic je tu da popunjava mesto na treningu (ne vidim drugi razlog).

bigserb

pre 4 godine

Sto se tice Kalinica podrzavam Djordjevica 100%, sto se tice Nedovica, Marinkovica i Simanica mislim da ih je Sale trebao pozvati, bar na pripreme!
Da je Kalinic u reprezentaciji, ja prvi ne bi vise navijao za nju, svako ko se javno zalaze za razbijanje Srbije i nezavisno "Kosovo" ne moze biti deo reprezentacije, o njegovom egzibicionistickom videu necu ni da komentarisem!

soni

pre 4 godine

Au, covek bio vidjen cak u prvoj petorci, imao najbolju sezonu u karijeri, i ovako rano da otpadne.. Ocigledno je neki sukob sa Saletom od ranije, jer je nemoguce da je kvalitetom i formom otpao on...

mohikanac

pre 4 godine

@Toliko
Stvarno se vidi da si košarkaški nepismen. Šta kažeš "17min Fener ili 30min Bayern, svako bira"???? Šta bira Bayern ili Fener? Koje to pozicije više pokriva od Kalinića? Rekoh NE ZNAŠ, Nikola pokriva od 1-4 a ovaj od 2-4.
Teo i Tepić je već ispod nivoa ozbiljnog razgovora.
Ubeđuj sebe i dalje, jer to gde neko igra, kako i za koliko jeste merilo sem u tvom grobarskom paralelnom svetu.
Koji bre Lučić, periferan lik i margina Evrope što angažmani dokazuju. Prosto.
A ti lično šta voliš je tvoj problem, samo nije realan prikaz.

FANTOM

pre 4 godine

Ja Sam zakleti zvezdas Ali volim Sasu Djordjevica, legendu Srpskiv sporta i najveceg rivala Partizana! Ne sudite coveku od znanja, sad svi znate bolje od njega!!! pustite coveka neka radi, do sada je pokazao da ume I zna I to veoma dobro!!!

markokrle

pre 4 godine

Kalina je dobar igrac, ali ovde verovatno nisu uticale igracke sposobnosti. Nadam se da je Sale doneo ispravnu odluku, ipak on zna bolje od nas strucnjaka

Počelo je...

pre 4 godine

Biti van postolja za ovu reprezentaciju je katastrofa. A ovo je prva stavka zbog koje trener treba da dobije otkaz usled neuspeha... Pratimo....

goblin

pre 4 godine

Podrška Saši,siguran sam da zna šta radi,"samo" nas je u 3 finala doveo,nezahvalni narod slabo pamti.Inače,vi sto spominjete politiku i da Kalinić zbog toga nije pozvan,samo da vas podsetim da je njegov stav i stav sadašnje vlasti po pitanju Kosova ISTI.

Dzudista

pre 4 godine

Ok nema Kalinica i Nedovica a niko ne govori sto nema Jelovca koji je najbolji na poziciji 4 posle Bjelice a Macvan koji je sam izjavio da je povredjen i da ne veruje da ce ici u Kinu ipak ide na pripreme jos je tu Birevic koji veze nema, plasim se da ce biti jos iznenadjenja tipa Raduljica umesto Marjanovica ili tako nesto da se Stimac nije oprostio isao bi sigirno kao Raduljica sto ce ici..
Kalinica je zvao na prvo SP 2014 te kad je igrao u Radnickom a sad kad igra u Fenerbahceu ne zove ga , cudno jako...

Воип

pre 4 godine

Ово мени не слути на добро. Одрећи се оваква два играча је велико изненађење. Два играча који су за прву петорку, уносе крв у екипу, бољи су од већине ових који су остали.

milan

pre 4 godine

Trebao je da povede Kalinu, dobar je u odbrami i u napadu preuzima odgovornost
Ovaj Nedovic, uvek nesto povredjen, u zuvotu nije odigrao dobru utakmicu za reprezentaciju.
Sale, takan trener

Žiks

pre 4 godine

Svaka čast Đorđeviću za igračku karijeru, kapa dole. Kao selektor prosečan je. Bolju trojku od Kaline nemamo, odličan defanzivac, koliko samo ofanzivnih lopti osvoji. Možda ima koncepciju da mu Bjelica igra 3, pa da tu ima veliku prednost nad svim evropskim ekipama. Ali Simonović nije sigurno bolje rešenje. Nedović ako nije povreda u pitanje dao bi mu prednost umesto Avramovića i Todorovića. Naravno ne mora da 12 igrača bude najboljih, ali Kalina je trebao da bude tu, pogotovo sto oseća šta je reprezentacija i patriotizam prema svojoj zemlji.

markokrle

pre 4 godine

Zao mi je Kaline, al sta ces, nije sve u igrackom kvalitetu, mnogo si brate poceo da komentarises sve i svasta, od politike pa na dalje.

nik

pre 4 godine

Ne verujem kakvi komentari... Niko ne zna sta je razlog, mozda je kvario harizmu u timu, opustite se i gledajte kosarku, nemate razloga da pljujete Saleta svaki put se vrati sa medaljom, kad prodje svetsko mocicemo da sumiramo.. Napred Srbija

Malo igro

pre 4 godine

selektor mora da ispostuje one koji su izneli kvalifikacije (lycic,simonovic i milosavljevic).kalini i nedovicu na vreme otkazao, vreme im je za odmor, a glupo bi bilo da ih vodi na prpreme pa posle voljno...ovi tipa bircevic.todorovic i a.avramovic su da odrade priprme i vuku na treninzima i sparinguju. A ekipa se vidi. ne treba da budemo ostrasceni i mislim da su saletovi motivi sportski,rezultatski, jedino ne znam da li im je to javio pre objave spiska.

Džoni

pre 4 godine

Sale vodi na prvenstvo Tea, Jovića, Micića, Bogdana, Gagija, Lučića, Simona(ako je već otpao Kalinić koji je po meni bolji al' ajde), Bjelicu, Mačvana*, Jokića, Bobija i Milutinova.

* ako Mačvan ne bude spreman onda je moguće da povede Guduru a da se na četvorci pojavljuju Simon i Jokić u zavisnosti od potrebe?

Charapan

pre 4 godine

Ko god kaze da je Kalina imao losu sezonu nije uopste gledao Evro Ligu. Decko je mnogo ozbiljne utakmice fenomenalno odigrao, veliko poverenje Obradovica, defanzivmo da ne spominjem. Za dve klase je iznad Simonovica i za klasu iznad Lucica koje jako gotivim i koji su ok igraci. Sramota ako je otpao zbog neaportskih stvari jer onda vise nema ono u Saletu sto je mu je bila najjaca strana a to je integritet. Sve u svemu srecno momci, Kalina hvala ti za sve do sada, odmori se, za mene ces uvek biti veliki igrac a i karakter!

Nikola

pre 4 godine

Kalina, jesi dobar, jedan od najboljih... kad si Burusisa posterizovao na samom početku utakmice sa Grcima pri rezultatu 2:2, svima sam rekao da će to biti prekretnica, i tako je i bilo... gazili smo samo tako!... jako do medalje, iako niko nije verovao... ali realno, mnogo je toga oko tebe što veze nema sa košarkom... mislim da ti je to presudilo za ovo okupljanje... radi naporno, glavu gore, jezik za zube, i još ponešto, pa na sledećem okupljanju da pokidaš...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Aleksa, 1. jul 2019 18:28)

Kakve veze to ima jedno sa drugim? Valjda je interes reprezentacije ispred necijeg stava da li su njegove izjave ok ili nisu. Jedan od najboljih defanzivnih igraca nece igrati zbog cega?

Svašta

pre 4 godine

Lepa zahvala Đorđevića Kalini sto je otiso povredjen da igra evropsko prvenstvo kad se niko drugi nije odazvao...
(Mare, 1. jul 2019 20:00)

Šta to pričaš čoveče? Kalinić je propustio to evropsko prvenstvo upravo zbog povrede.

Vlada

pre 4 godine

Selektor uspehom sebe stavlja medju nase najvece trenerske legende. Cinjenice su medjutim da s obzirom na igrace kakve imamo i zreb kakav imamo i baba Zivadinka da je trener osvojila bi medalju.

Henk Mudi

pre 4 godine

Kalina je nase najbolje krilo bez konkurencije! Covek koji moze da preuzme od pleja do centra. Ako je neka trenutna forma problem, a koliko znam u solidnoj je formi, sta ce onda Macvan, Kuzmic, Bircevic... na spusku? Zivo me zanima sta ce Sale da navede kao razlog za njegovo ne pozivanje....

nebitan srbin

pre 4 godine

hvala kalina sto ne komentarises odmori se odgledaj svetsko prvenstvo uz pivo i drustvo.nadam se da sale zna sta radi za sada najzreliji Tim koji mora mnogo da pruzi jer ko zna kada ce biti ovakvog sklapanja kockica.ja sam najvise pljuvao selektora ali sada kada treba da pocne sa radom moram da cutim voleo ne voleo on je selektor moje zemlje i tacka.

Pera pisar

pre 4 godine

Imam poverenje u selektora... inače.
Ali izbaciti Kalinu koji je srce ostavio reprezentaciji i koji bi, verovatno, trebao biti prvi izbor na svojoj poziciji, a ostaviti na spisku Avramovića i Todorovića (samo zato što su imali dozvolu svojih klubova da igraju kvalifikacije) i uz njih Mačvana i Kuzmića, igrače koji nisu pipnuli loptu godinu dana... Ludost.

onako

pre 4 godine

@Dejan
Pa da zato je Lučić top9 jel tako? O Guduriću tek neću jer su u istom timu, pa je igrao 3 a Kalinić 4 dva meseca zbog povreda drugih igrača, jasno se vidi da je Kalinić zver na 3 za njega.
Simonović tek nije za komentarisanje.
Znači Kalinić je otpao a ostali Lučić, Simonović i još Gudurić koji može na 3.
Bjelica može 3 ali to onda znači da imaš sigurna dva duduka na krilnom centru što je tek za Riplija. Jer smatratiti Birčevića za igrača je greh a tek za reprezentativca ... O Mačvanu ne bih, nije zaslužio da loše pišem o njemu ali dolazi bez utakmica.
Koje % imaju ostali i gde?
Kalinić pored Veselog, Melija, Grina, Slukasa Datomea do pred kraj... ima 9,8pts i 3,9 skoka u EL a 7. napadačka opcija je u Feneru. Po broju uzetih šuteva.
Rekoh bez ikakve ironije samo ometeni u razvoju ne vide da je to naša najbolja 3 i off i def.
Selektorova je odluka, poštujem ali nema smisla momka praviti na budalu i još lagati oko stvari koje su proverljive.
Ako razlozi nisu košarkaški, a izgleda da nisu šta onda reći.

nex

pre 4 godine

Sale,ogresio si se. Ostavio si najboljeg defanzivca u Evropi. Kakve veze imaju njegove izjave po mrezama,bitna je njegova igra. Ko ce da ti cuva Hardena! Birčević!!!
A Kalina u vrhuncu forme!
Avramovic i Simonovic su klasa ispod njega. Voleo bih da ovo izadje na dobro

G

pre 4 godine

Ukoliko imas 15 odlicnih igraca i mozes da povedes 12, glupo je najbolje igrace koje ne planiras da povedes drzati do 20 avgusta na sirem spisku i onda pred prvenstvo napravis zlu krv...ko je trebao a ko ne da ide, vec samo ostavis mlade igrace koji ce nauciti dosta tokom priprema i onda ih lagano precrtas i svi zadovoljni (em pustis ove jake igrace koji ne idu da se posteno odmore). Nemojte ovde tupiti zube o Bircevicu, Aleksicu i drugima koji realno nece ni ici na prvnstvo.

Necke 30

pre 4 godine

Rekao bih samo uzas. Da sam na mestu Kaline, oprostio bih se od reprezentacije. Povredjen se odazivao ,pruzao 1000%, motivisao, navijao... Kada su se nba igraci odazvali onda cao zdravo, uzas....Nece ovo na dobro izaci....
(Zeljko, 1. jul 2019 23:39)

I bacakao ma kameri...

no koment

pre 4 godine

Pa zar je ovo moguce,a da iznenadjenje bude vece na spisku nema ni Jelovca i Davidovca koji je Kevin Garnet za Bircu,sretno momci ali ovo ne mirise na dobro.

Mita

pre 4 godine

u jednoj TV emisiji pitali Kalinića u čijem se dresu najbolje oseća. Odgovor je bio u dresu Novog sada i Vojvodine. Pa jasno zašto ga nema na spisku za SP

maconii

pre 4 godine

ovo nije sportska odluka...on svojim kvalitetom sigurno zasluzuje da bude na spisku i u svakoj mogucoj kombinaciji...ovo je zbog toga sto je rekao svoje misljenje o nasem narodu koji su mnogi pogresno protumacili i zbog onog snimka...i naravno da,ovde navijaci partizana toliko su objektivni da kada bi Sale npr izostavio Vasu Micica i pozvao Tepica dali bi mu puno podrsku

Toliko.

pre 4 godine

@mohikanac

Odakle ti ideja da sam grobar? Mislim da si malo vise navijacki ostrascen, cim moje poimanje boljeg igraca gledas kroz prizmu klubastva. Ne zanima me ko gde igra ili je igrao kada je reprezentacija u pitanju.
Tacno je da nisam nesto posebno kosarkaski pismen, doduse, nigde to nisam ni tvrdio.
Ali reci za Kalinica da pokriva poziciju 1, decka koji izgleda kao da ce mu se noge umrsiti svakog trenutka dok vodi loptu.. ne znam stvarno.. ajde od 2 do 4 i nekako, ali 1???!!!

Aleksa

pre 4 godine

Kalina, jesi dobar, jedan od najboljih... kad si Burusisa posterizovao na samom početku utakmice sa Grcima pri rezultatu 2:2, svima sam rekao da će to biti prekretnica, i tako je i bilo... gazili smo samo tako!... jako do medalje, iako niko nije verovao... ali realno, mnogo je toga oko tebe što veze nema sa košarkom... mislim da ti je to presudilo za ovo okupljanje... radi naporno, glavu gore, jezik za zube, i još ponešto, pa na sledećem okupljanju da pokidaš...

mohikanac

pre 4 godine

@Toliko
Vidi ovaj igra za 2 do 3 puta više novca u boljem klubu kod boljeg trenera u boljoj ligi, i samo NEKO NEUPUĆEN može Lučića u bilo kom aspektu da smatra boljim.
Subjektivne gluposti obično ne komentarišem jer su zadojene klubaštvom ali nisam hteo da ćutim na ovoliko NE ZNANJE.
Kako ne igra u nekom od bar 10 EL ekipa koje nešto znače taj Lučić, oni ne znaju ali ti znaš?
Ili kako igra EL svake 4 godine otprilike?
Skriveni majstor koga niko ozbiljan neće, nije promakao jednom grobarskom njuhu istančanom, kratak rezime.

KKP

pre 4 godine

Sale nas jeste zaduzio, ali mislim da ovo niko ne razume. Sta ce nam Todorovic, Macvan, Bircevic...
(nemanja, 01. jul 2019 18:06) niko od njih nije u 12,opusti se

mile74

pre 4 godine

meni ovo bas bezveze. pa cinjenica da je napredovao u Feneru ove godine. kako za njega nema mesta...mora to Sale da objasni. mada mislim da nece.

Juninho

pre 4 godine

Ma brate, Sale svaka cast i sve to, legenda nema sta i ne mozemo mi sa strane znati kakvi su odnosi medju njima i nemam ja pojma o kosarci (rekretivno fuca i svako jutro NBA rezultati). Ali Kalina mi je uvek bio gotivan. I ta prica kasno je uspeo, fajter pravi jos pun iskustva, pun snage nzm. Bas mi zao sto ne ide covek. Ko god kaze da je i trebao da otpadne zbog svojih stavova o Kosovu stvarno ima suzenu svest. Pa covek ima svoje vidjenje stvari, cak i da gresi kakve veze ima, nije gost Utiska nedelje, ili poslanik u skupstini, a oni koji kazu on je sportista nema on sta da prica ma daaaaj. Podrska za Kalina, ako slucajno citas ovo veliki respect, svaka cast na svemu!!!
Takodje i Nedovic, steta, obozavam tog igraca.

ivan

pre 4 godine

Kalinić je dugo bio povređen,imao je čudne izjave i neozbiljne performanse ali je odličan igrač
Sve mogu da razumem ali Birčeviću nije mesto ni u top 100 igrača a ne u 14

s

pre 4 godine

Zaista ne shvatljiva odluka. Mi sad imamo samo jednog krilnog centra, Bjelica. Jedino ako nece ponovo da vodi kos+ faul Bircevica. I za Nedovica, jeste da je imao povredu, ali je imao i Jovic, cak je i vise povratio formu nego on. Macvan nije odigrao nijeda mec zbog povrede. Simonovic uvek odigra dobro za reprezentaciju ali je Kalinic bolji+ mladji. Za Avramovica, Todorovica, Bircevica ne znam sta bih rekao. Raduljica i Kuzmic su verovatno tu samo zbog treninga, trebalo bi i oni da otpadnu.
Mi na pleju sada imamo samo Micica koji je u formi. Teo nije igrao dugo, ali mislim da ce biti sve ok sa njim. Jovic imao povredu, nije se vratio na nivo na koji je bio, sut i organizovanje napada slab.

Prva petorka:
1. Micic
2. Bogdanovic
3. Lucic
4. Bjelica
5. Jokic
Druga:
1. Teo
2. Milosavljevic
3. Guduric
4. Bircevic?!
5. Milutinov (Marjanovic)
i Jovic izmena.

Sve u svemu, nadamo se da cemo igrati finale sa SAD-om. Najvaznija utakmica nam je duel sa Spancima. Pobednik izbegava SAD do finala. Kada se uzme u obzir utakmica sa Spanijom, opet je bolje imati Nedovica kako bi se ubrzala igra. Spanci ce pokusati sa Rubiom i Ljuljom da naprave pritisak na pleju, a s obzirom da sam pomenuo da je samo Micic u formi, imacemo problema sa organizovanjem napada. Dok se na cetvorci ocekuje da ce Ibaka i Mirotic da igraju. Sad samo zamislite bircevica u toj prici

CiganiLudaci

pre 4 godine

Kalinic je gde god da je igrao davao 200% na terenu, a pogotovu u repki ! Ove godine je imao velike ispade van terena (zbog Kosova i zbog desanke ) i mislim da je to uticalo da se zadrzi hemija i mir u reprezentaciji ! Ali i pored svega toga Kalinic nije zasluzio da ovako otpadne sa spiska ! Ako je u pitanju ovo sto sam naveo, onda nije ni trebao da ga stavlja na spisak !!!

Šuntavilo

pre 4 godine

Ne verujem da Kalina nije na spisku a još da nije u 18 gde su bircevic, macvan i todorovic.. svi smo sada selektori ali Kalina je godinama tu, zna sistem a pritom je imao nikad bolju sezonu u feneru, zaista neshvatljivo. Nedovic je toplo-hladno ali opet je ispred njega todorovic ni to ne razumem.

LFC

pre 4 godine

Sta ga je stavljao na siri spisak ako je hteo zbog izjava i snimka da ga odstrani? Mislim da je po sredi malo drugaciji pritisak, da ne kazem politicki. Steta, unapredio je sut ove sezone i bio konstantniji nego ranije. Bircevica nikad nisam voleo-ume da pogodi ali u odbrani je rupetina, Macvana uvek gotivio ali propustio je celu sezonu ipak, Avramovicu svaka cast ali mora jos da napreduje dok za Todorovica stvarno ne znam sta da kazem, pa ni za Kuzmica. Svakako napred Sale i napred momci!

El Doctore

pre 4 godine

Kalinic jeste sjajan u odbrani i ima srce da zakuca ili ubode 3 kada treba, ali mislim da nije to glavni razlog zbog kog je on NEOPHODAN nasoj reprezentaciji. On je jedini “prljav” igrac u nas, sto nam je nenormalno falilo poslednjih 20god, ponajvise protiv najprljavijih spanaca, turaka itd.. Spanci su nas sve vreme dobijali najvise na tu prljavost i bezobrazluk. Gledaocima nevidljivo stipanje, provociranja, podbadanje protivnika u toku utakmice od strane maltene svih spanaca, turaka pa i jos po kojih reprezentacija, nama je uvek pravilo problem i izbacivalo nas iz toka utakmice. Dolaskom Kaline dobili smo jednog igraca koji je isto to radio nasim protivnicima i time nas stavljao u egal, kako bi nas kvalitet dosao do izrazaja... Bojim se da ce nas toa naizgled nebitna sitnica kostati medalje, nadam se da gresim.. Sa druge strane, ni ja ne podrzavam politicke izjave sportista, pogotovo kada su izjave na nasu stetu, poput one o Kosovu, i malo mi je bolesno da sve nase reprezentacije imaju stav da nikad nece igrati protiv Kosova, a da jedan reprezentativac javno izlazi u javnost sa dijametralno suprotnim izjavama. Ako mu je ok da nam oduzmu parce zemlje, zvuci kao da bi u sred utakmice pristao i na to da pokloni pobedu protivniku.. Tako da nisam pametan sta bih ja tu radio, sigurno bih popricao sa njim o svemu, ali odluka je ipak selektorova

duki

pre 4 godine

bio mi je sok kad sam procitao da nece ici ni kalinic ni nedovic ali ni upola koliko kada sam procitao ko je sve ostao na spisku. prvo mislim nedovic je rovit a onda vidis macvana koji ni sam ne zna kada je igrao zadnji put. mislim ima ko ce igrati pre kaline a onda shvatis da ce sigurno u 12 biti bircevic ili simonovic, eventualno opet macvan sto mi je neverovatno. sve u svemu krajnje cudno skracenje i mislim da kao kosarkaska nacija zasluzujemo obrazlozenje za ove odluke kako ne bismo nagadjali. ukoliko je zbog povrede nedovica i zbog kalinicevih ispada van terena, daj makar da se zna da je to. u suprotnom ne vidim nikakvu logiku ali verovacu da sale zna sta radi. ne ponavljam gresku iz 2014 kada sam negodovao prilikom svakog skracenja a na kraju zavrsismo u finalu. samo bih voleo da se zna zasto?

Marko

pre 4 godine

Iskreno mene je ovaj potez Djordjevica iznenadio. Mislim sve ok ali Todorovic (koji ce verovatno otpasti), Simonovic, Macvan, Bircevic trenutno nisu ispred Kalinica po igrackim kvalitetima. Za Todorovica i Macvana mislim cak da nisu ni igrali ove sezone. Ova odluka zasluzuje objasnjenje, jer je nelogicna i sigurno postoji nesto sto mi ne znamo, ali ipak javnost treba da je na neki nacin informisana.

Jovan

pre 4 godine

Voleo bih da čujem Đorđevića,ali
ovo je politički,posle utakmice
sa slovenijom je izjavio :
Da mu je bar Kalinić bio tu uzeli bi zlato,ako grešim neka me neko
ispravi

Milan

pre 4 godine

Ovde mnogi racionalizuju da bi opravdali ovaj potez selektora. Neki navijaci Partizana se nasladjuju, ne svi, ima normalnih. Pa da razbijemo zablude. Ne, Kalinic nije povredjen, oporavio se pred kraj sezone, a i sam kaze da nije povredjen. Imao je jako dobru sezonu u jednom od najboljih timova u Evropi. Neko kaze da ne bi trebalo da vodi nekog ko ne moze da da maksimum, mada Kalinic moze bar blizu maksimuma, ali ajde da i to pogledamo. Necijih 50-60% je mnogo bolje od necijih 100%, tako da ni to ne stoji. Neko rece da je Lucic bolji (veliki znak pitanja na to, ali i da jeste...) i da ne treba da vodi drugog dobrog igraca na toj poziciji. A zamena? A drugaciji tip igraca? Da posaljemo samo prvu petorku i 7 amatera onda. Da ne pominjem da su on i Lucic dosta bolji od alternativa na toj poziciji. Mora da ispostuje igrace iz kvalifikacija? Ne mora, on mora da sastavi najbolju mogucu reprezentaciju. Utice na atmosferu? Do sad nije bilo nikakvih problema, Kalina je u odlicnim odnosima sa okosnicom tima, bar je bio do sad. Kako nije nista od ovog, razlog nije sportske prirode. Da li su se Kalinic i DJordjevic zamerili, ili mu je neko iz saveza zamerio prozivke Partizana? Mada je to bilo na nivou peckanja kog stalno i svuda ima. Da li je zbog politickih izjava stigla naredba sa visih polozaja? Mislim da bi trebalo da se izadje sa nekim objasnjenjem.

Plava unija

pre 4 godine

Odmah da se ogradim, navijač sam Ofke, znači, ništa Brozovi blizanci. Nije mi zaista jasno, kako stubovi srbstva sa severa podržavaju igrača koji se otvoreno zalaže za priznanje Kosova? Još vidim komentare Grobara u fazonu, ' bravo Kalina' dok nisi podržao nezavisnost tzv Kosova, nismo znali da si takva legenda. U kom LDP/SRS grmu čuči zec?

Kića

pre 4 godine

Mačvan, Todorović, Kuzmić propustili celu sezonu, a na spisku su. Raduljica igra rekreativnu košarku u Kini, Teodosić propustio celu sezonu, Jović hronično povređen, dok je Nedović i sa jednom nogom klasa za Avramovića.. Nisam siguran da će ovo na dobro da izađe.. Birčevića neću ni komentarisati, pola čovek pola faul za 2+1!

Kuki

pre 4 godine

Znam da je sa jedne strane glupo komentarisati odluke selektora i da nema sumnje da je DJordjevic strucniji od svih nas, ali ipak imam potrebu da prokomentarisem nekoliko stvari.

Prvo, mislim da Kalinic i Nedovic nisu igraci koji otpadaju sa spiska pre pocetka priprema.

Ako je problem bilo ponasanje Kalinica kao sto ovde mnogi navode, onda nije uopste ni trebalo da ga stavi na spisak.
Kalinic je odigrao verovatno jednu od najboljih sezona u karijeri, i u najmanju ruku je cudno sto je ovako brzo skinut sa spiska.

Sto se tice Nedovica i vecinskog misljenja u komentarima da je povreda razlog njegovog skidanja sa spiska, mislim da takodje ne pije vodu, jer su mnogo vise problema sa povredama imali Kuzmic i Macvan.

Ne znam sta da mislim. Ako se vodimo frazom: "Cilj opravdava sredstvo", onda je DJordjevic verovatno upravu, jer njegovi rezlutati o njemu kao treneru dosta govore.
Sto se tice ostalog, zaista ne znam sta da kazem. A mozda i niko od nas ne zna pozadinu cele price, mozda je u putanju nesto u sta mi nismo upuceni.

jsx

pre 4 godine

Da je fudbal, nervirao bih se, ovako Sale valjda zna sta radi. Da podsetim da je i nasa koaarkaska selekcija bila u krizi, propustili su OI u Pekingu i Londonu, bili losije plasirani i od Hrvata i Makedonaca na nekim takmicenjima, a onda od kako je Djordjevic preuzeo samo uspesi. Nije samo do njega, mnogo stvari se poklopilo, ali covek zna sta radi. Ako ne osvoji medalju sad ili na nekom sledecem takmicenju (kad se ne odazovu NBA, pa odvije i Kalinic npr) mozemo da govorimo o otkazu, ali do tad puna podrska.

duca

pre 4 godine

igra u promenljivoj formi ali kada bi se samo kvalitet gledao opet ne bi bilo dileme izmedju njega sa jedne i simonovica, macvana, bircevica (!!!) sa druge strane. sigurno su vansportske stvari u pitanju, nisam znao da su dobile ovakvu dimenziju kada je kalina u pitanju ali ovo je potvrda.

Nemanja

pre 4 godine

Sale,ogresio si se. Ostavio si najboljeg defanzivca u Evropi. Kakve veze imaju njegove izjave po mrezama,bitna je njegova igra. Ko ce da ti cuva Hardena! Birčević!!!
A Kalina u vrhuncu forme!
Avramovic i Simonovic su klasa ispod njega. Voleo bih da ovo izadje na dobro
(nex, 2. jul 2019 11:57)

Hahaha... Najbolji defanzivac u evropi i ko ce da cuva Hardena... Pa evo ja cu da ti kazem. NIKO!

Kuki

pre 4 godine

Znam da je sa jedne strane glupo komentarisati odluke selektora i da ne sumnje da je DJordjevic strucniji od svih nas, ali ipak imam potrebu da prokomentarisem nekoliko stvari.

Prvo, mislim da Kalinic i Nedovic nisu igraci koji otpadaju sa spiska pre pocetka priprema.

Ako je problem bilo ponasanje Kalinica kao sto ovde mnogi navode, onda nije uopste ni trebalo da ga stavi na spisak.
Kalinic je odigrao verovatno jednu od najboljih sezona u karijeri, i u najmanju ruku je cudno sto je ovako brzo skinut sa spiska.

Sto sr tice Nedovica i vecinskog misljenja u komentarima da je povreda razlog njegovog skidanja sa spiska, mislim da takodje ne pije vodu, jer su mnogo vise problema sa povredama imali Kuzmic i Macvan.

Ne znam sta da mislim. Ako se vodimo frazom: "Cilj opravdava sredstvo", onda je DJordjevic verovatno upravu, jer njegovi rezlutati o njemu kao treneru dosta govore.
Sto se tice ostalog, zaista ne znam sta da kazem. A mozda i niko od nas ne zna pozadinu cele price, mozda je u putanju nesto u sta mi nismo upuceni.

Powerslave

pre 4 godine

Očigledno je da su u pitanju neki razlozi koji nemaju direktne veze sa sportom, a onda i znamo koji su. Stavovi na Tviteru i "onaj" snimak.

Što se tiče snimka, njegova stvar (stvar, kapirate, pa još i njegova), njegova privatnost, ne zanima me. Nisam ni pogledao snimak niti želim.
Što se tiče političarenja, mislim da on ima pravo da misli šta god hoće, koliko god se ja slagao ili ne slagao sa njim. To pravo ne sme niko da mu oduzme.
Opet, moglo bi se diskutovati na temu "Da li je pomalo licemerno da on predstavlja državu i narod o kojima je pričao šta je pričao?".

Moguće je da je upravo to razlog ili jedan od razloga za otpisivanje. Sale je ipak stara garda.
Na kraju krajeva, niko od nas ne zna da li mu je možda neko od saigrača iz reprezentacije to zamerio. Ili možda većina. Niko od nas nema pojma kako njegova pojava sada utiče na atmosferu u timu, a Sale je neko ko zna i ko mora da zna.

Ne želim da mislim da je u pitanju neki (politički) pritisak sa vrha, verujem da bi Đorđević odmah podneo ostavku u tom slučaju.

Милош

pre 4 godine

Voleo bih da čujem Đorđevića,ali
ovo je politički,posle utakmice
sa slovenijom je izjavio :
Da mu je bar Kalinić bio tu uzeli bi zlato,ako grešim neka me neko
ispravi
(Jovan, 1. jul 2019 19:31)
Рекао је за Бранка Лазића који је био на клупи, али повређен...

Vetar u ledja..

pre 4 godine

(Sta ucini to Dominiče Time??!!??, 02. jul 2019 )
Karma je nesto na sta niko ne moze da utice, nesto da tako kazem “vanzemaljsko” a ovo je nesto sasvim drugo..