Košarka 70

Petak, 21.06.2019.

21:30

Larkin i Micić skinuli Fener sa trona – Efesu titula u Turskoj posle deset godina!

Košarkaši Anadolu Efesa slavili su u majstorici finala turskog plej-ofa protiv ekipe Fenerbahčea, rezultatom 89:74 i tako osvojili titulu državnog prvaka.

Larkin i Miciæ skinuli Fener sa trona – Efesu titula u Turskoj posle deset godina! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

ValterNBG

pre 4 godine

Moze li neko da mi objasni,imas igraca koji sutira trojke 3/3,ostavljs ga na klupi a napad se muci.Ne pravis akcije za njega,ne forsiras ga a vidis da mu ide.Zasto je Guduric u ovoj utakmici bio zapostavljen.Da li bi vi na ZOC-ovom mestu uradili isto? Da li je Ataman vadio Larkina I Vasu iz igre?Da se razumemo,Zeljko je kralj,ali zasto sinoc onako,zasto?

boris

pre 4 godine

[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (kremen, 22. jun 2019 00:49)

Inače, opštepoznato je da je Efes teška sirotinja..Budžet ništa manji od Fenerovog... ove sezone za "dlaku" i veći... Žoca će oterati kao što su ga oterali 2016.godine kada je u 1/2 fin.PO ispao od čuvene Karšijake i Ufuka Saridže, koji je uzgred, u finalu "ispeglao" i Ivkovićev Efes...Šta danas radi Ufuk.....Znamo šta se nakon te 2016. dešavalo sa Obradovićem i Fenerom.... Ovu seriju je prelomila druga utakmica u kojoj je Fener ispustio 20-ak ponea prednosti i onda izgubio u produžetku...da su tada poveli 2-0, kao što su i trebali, finalna serija bi bila brzo završena....Treba čestitati viceprvaku Evrope i novom prvaku Turske na zasluženoj tituli, kao i Atamanu na još jednoj tituli prvaka Turske...da... on je to osvajao i ranije.... sa Galatom, Bešiktašem i Efesom (poslednja Efesova titula pre ove..)..ima osvojena i 2 Eurokupa... pre 15-ak godina vodio je tada i odlicni Montepaski..izuzetno dobar i cenje trener, već nekih 20-ak godina...

zdravko

pre 4 godine

Vidim da ovi partizanovci okomili se na gudurica pa nije on Mogo sam pobediti.a ja pitam gdeje vas veseli zasto on nije pomogo guduricu znaci smesniste . a stose tice bogdanovica znamo kakoje odigro protiv litvanije kad se nije vidio nije Mogo kos da pogodi ali niko nije reko daje bogdanovic los igrac nemoze stalno da igra dobro. a bitno da ovi flustirani grobari bitno da ocrne zvezdasa gudurica to govori o njima kakosu realni.guduricu zelim uspeh sa repztacijom na svedskom prvenstvu i da osvoji jednu medajlu dali zlato ili srebro pa I bronza dobrobi dosla.

EUFORIJA

pre 4 godine

fener bez centra ...tesko...vratite Uda
(milan, 22. jun 2019 08:17)

Da li je Udo Turcin? Nek' dovedu nekog svog, Savasa ili takvog nekoga.

Džoni

pre 4 godine

Kako objasniti da su derbiji Zvezde i Partizana njih 10 ove sezone svi sem jednog igrani na jednu loptu dok su se evo i u Turskoj i u Španiji utakmice završavale bez nekih velikih drama. Kod nas je bilo jasno da je Zvezda kvalitetnija, ali nije jasno kako je moguće da od 7 pobeda samo jedna ne bude neizvesna, pa i Partizanovi trijumfi takođe? Ili nema dovoljnog kvaliteta u ekipama da prelome utakmicu(što mi nije baš realno u 9 mečeva da niko ne može da prelomi) ili su ipak sudije svojim odlukama, kriterijumima, faulovima svesno držale ekipe u egalu, posebno na domaćim terenima u korist domaćina. Kako drugačije to objasniti? Zvezda je u toku utakmica bezbroj puta odlazila na 8-9 razlike, ali nikako nije uspevala da prelomi, Partizan u zadnjoj imao 14 pa opet ništa? Moje je mišljenje da sudije nisu dozvoljavale ekipama da se odlepe i čim jedna malo odskoči, neke lične u napadu, slobodna bacanja i sl.

Municipium

pre 4 godine

За све познаваоце кошарке, будите ви 9 пута најбољи у Европи у било ком послу. И још једно мало потсећање Обрадовић када је постао првак са Партизаном па и са Хувентудом сигурно није имао највећи буџет.

jsx

pre 4 godine

@Mirko
Covek je izrazito, izrazito iritantan, ne mogu da kazem da li je los covek (verovatno nije znao da je nas bas izboden), ali moguce da jeste. Medjutim, uvek je bio dobar trener. Ne kao Obradovic na koga je ljubomoran, ali sasvim solidan. Igrao je Evroligu sa Galatasarajem, i osvojio Evrokup sa njima kad mi se cini da nisu bili bas prvi favoriti (nisam pratio EK, ali mi se cini kroz vesti da nisu od njega ocekivali titulu, mozda gresim).

viktor18

pre 4 godine

Fenomenalno ponasanje, odlicna kosarka, super igra Micica, Kalinica i Gudurica. Cestitke Micicu, jos dok je igrao u Zalgirisu videlo se da ce da ekplodira. Nadam se da ce imati prostora da to pokaze i u reprezentaciji. A mozda jednog dana u NBA

DJ

pre 4 godine

Ataman je dokaza da je dobar trener,to sto ga neki ne vole njihova stvar,efes igra fenomenalno,onaj Larkin je eksplodira,micic nevjerovatno napredovao.ovo finale je bilo bolje od nba finala.pogotovo zadnja utakmica.

Somborac

pre 4 godine

Kad se setim koliko su samo pljuvali Vasu Micica kad je jednom igrao na EP, to je bilo strasno sta su sve izgovarali za tog decka. To smo mi Srbi, pljuvanje najstrasnije.. posle dizanje u nebesa.

Poštovalac igre

pre 4 godine

Treba uzet u vidu činjenicu da je Turska liga jaka a Željkoo ne može 1000% uzimat titule. U pao je to moglo ovde već teže. Uzgred Efes je briljatan cele sezone i po meni apsolutno zasluženo. Izmakao im evroliga za 8 razlike al dogodine biće ponovoo prilike..

cole

pre 4 godine

oooo, rumenko nista ove godine!!! nije problem, dobice jos 20 miliona za sledecu sezonu...jer jedino sa preskupim timom moze nesto da osvoji.

НФС

pre 4 godine

Lovernj i Veseli su bili četvrti utakmica pa ih zato nije bilo u finalnoj seriji!
(zvezdale, 21. jun 2019 21:45)

Добро ти памтиш и Ловерња и Веселог. Ловерња мало боље, јер је овај други играо мало пре него што си се заинтересовао за кошарку.

111

pre 4 godine

Real iz Madrida je na prvom mestu sa 42 miliona evra po sezoni, od čega 31 milion odlazi na plate igrača.Braselona i CSKA su odmah iza sa po 36 miliona, dok je Fenerbahče na 4. mestu sa budžetom od 30 miliona. Sve lepo pise na netu. Toliko o budzetu ali i toliko o tome da BB vise ne igra u Feneru a znamo ili neki ne znaju sta je Fener sve tada osvojio a sta sada. Nista.

kremen

pre 4 godine

zoc je samo potvrdio ono što smo odavno znali...los covek loš trener...izgubiti u finalu 15 razlike a tolike milione spiskati....Robija je odbrojao dane u Turskoj...sad bi mogao u MZT Skoplje koji se prijavio za ligu šampiona ...

Petar

pre 4 godine

Željko prevara od trenera,upropastio nam reprezentaciju.Samostalno je uzeo samo bronzu u Francuskoj 1999. a imao je tim za zlato.
(djiu,liu i sadriu, 21. jun 2019 23:42)

aha i usput onako uz tu bronzu i zlato u Atini 98 na SP i zlato 97 na EP i srebro na OI 96..al to onako uz tu bronzu lagano..

Napredni trokorak

pre 4 godine

Djiu liu i Zumfer Avdija......
Ako je Obradovic prevara od trenera,sta je onda Guduric??neko je napisao da odigra jednu dobro a 10 lose utakmica.Taj je bas pohvalio Gudurica,otprilike odigra jednu dobru utakmicu godisnje.Pa ,pogledajte njegovu statistiku za beka sutera,kuku i lele.Ali zato ga svi navijaci zvezde stavljaju u reprezentaciju,ok.Treba neko Bogdanu da nosi opremu.

Petar

pre 4 godine

Lovernj i Veseli su bili četvrti utakmica pa ih zato nije bilo u finalnoj seriji!
(zvezdale, 21. jun 2019 21:45)

Ne brini tu su bili Gudura i Kalina da ih zamene..jeste bezuspesno ali ipak su bili tu..

djiu,liu i sadriu

pre 4 godine

Željko prevara od trenera,upropastio nam reprezentaciju.Samostalno je uzeo samo bronzu u Francuskoj 1999. a imao je tim za zlato.

обс

pre 4 godine

Очекиван епилог. "Масакриран" повредама центара па још и Д'Атомеа Обрадовић је играо финале сезоне без пола тима. Фенер је с Обрадовићем оставио неизбрисив шмекерски траг у европској кошарци. Било је време да Ефес буде први јер би у Турској на даље било обесмишљено играње кошарке да је Фенер поново шампион. Хвала Обрадовићу и Фенеру што су ме анимирали да протеклих година гледам филозофију српске кошарке у Лиги Европе кад су већ српски клубови инвалидизовани.

War Inside My Head

pre 4 godine

Ne znam,možda griješim,ali mi se čini da Obradović,iako s pehovima s povredama igrača,malo taktički luta.Ne znam da li je zasićenost,ili je jednostavno vrijeme za skoro,pa radikalne promjene?

Ivan Veljković

pre 4 godine

Auh, istamburaše Vasa i drugari Žocov Fener i uzeše im titulu u Turskoj posle 10 godina! Sve čestitke, zaslužili su, tokom cele sezone igraju bolju košarku od Fenera i zasluženo su ispred njih! U Evroligi pobedili ih u polufinalu Fajnal fora i evo sada i u finalu Turske lige pobedili ih sa 4:3 u seriji, pritom sve te 4 pobede veoma ubedljive, u Fenerovoj dvorani velikih +16 je bilo u trećoj tekmi za Efes i evo sada za kraj u majstorici +15 ubedljiva pobeda. Briljirali večeras svi naši igrači u oba tima, u Feneru Gudurić i Kalinić sjajni ali u Efesu Vasa fenomenalan, zahvaljujući njemu i sjajnom Larkinu titula zasluženo ode u Efes. Sve čestitke.

Mirko

pre 4 godine

Sve me ovo malo podseća na NBA, GSW je godinama razbijao, ali malo povrede ih upropastile, a sa druge strane neko ko je zdrav i mnogo gladniji pobede. Eto i ovde Fener najjači godinama, razbijaju, ali učaurila se energija, nema svežine, a sa druge strane Efes je malo opuštenija evropska energija, bez tenzija i pritiska da mora da pobedi, a opet gladnija za Larkina i Micića koji su razbili i ostale koji su se se pridružili svojim zalaganjem i eto rezultata!
Jedino mi se ne uklapa Ataman, koji je godinama tavorio po Galati i sl. a sad ispade veliki stručnjak. Ne znam kol'ko tu ima njegove zasluge.
Ok, čak i da jeste stručnjak, za Žoca je malo dete. Al eto, sve se menja pa i to.

Folender

pre 4 godine

Micic pojma nema,ima 30 godina i kusur i kazu da je talentovan.A Kalinić je isto propao,ne treba ga zvati u reprezentaciju.Larkinu treba dati drzavljanstvo.

Bošnjak

pre 4 godine

Malo je dosadila ova ekipa Fenera. Vasa Micic jede malu djecu, nevjerovatno koliko je decko napredovao. Larkin za mene najbolji igrač u Evropi.

Qqq

pre 4 godine

Sada je Fener u situaciji da mora da pravi rez. Rezultata nema,promene su logicno resenje. U ovakvim situacijama obicno trener plati ceh,ali sta onda,koga dovesti!? Mislim da je CSKA prosle godine bio u slicnoj situaciji,hteli su da smene Itudisa,ali sta onda,ko je bolji,pa jos i da je moguce dovesti ga? Jedino Itudis moze da zameni Zeljka i obrnuto. Od evropskih trenera tu je jos Blat sa sampionskim pelcerom i Laso koji se kako izgleda nikada nece rastati od Reala. E da i onaj lisac Skariolo,ali ako ne gresim on se opredelio za americku kosarku. Negde ce morati da se presece,trenutno je realnije da to bude u igrackom kadru.

Srbin iz Crne Gore

pre 4 godine

micic kakva igracina!!!micic i larkin su najjaci tandem u evropi,plus danston strasan trio,uz par pojacanja,bice glavni kandidati za titulu evrolige od sledece sezone pa na dalje...

Roki

pre 4 godine

Jako mi je drago zbog Vase sto su osvojili prvenstvo. Nasima iz Fenera kup pa su barem svi uzeli po nesto. Napomenuo bih odlican rad trenera kako je sezona odmicala. U jednom trenutku u sezoni Ataman je bio pred otkazom zbog losih rezultata, secam se samo omalovazavajucih komentara na ovom forumu. Covek je izgurao svoju filozofiju, Efes je igrao jako lepu kosarku sto je nagradjeno titulom i na tome mu treba cestitati. Dao je svima slobodu u igri, posebno Larkinu i Micicu, napravio osnovu igre na pik en rolu i oslonio se na kreativnost Vase i Simona sto se pokazalo kao odlican potez. Jos bih napomenuo izuzetno disciplinovanu igru u odbrani sa Danstonom kao stubom u reketu. Nekoliko puta su veceras odlicno rotirali u odbrani, posebno mi se svidela pomoc sa slabije strane koja je onemogucila pasove u korner za tri poena.

HARIS

pre 4 godine

Losa selekcika igraca ove sezone u Feneru, znajuci kakav im je budzet. Morace to mnogo bolje iduce. Efes fenomenalan tokom citave sezone, zasluzeno igrali finale EL, a navijao sam za njih da uzmu titulu i sada u Turskoj koncano osvajaju.

Bg

pre 4 godine

Svaka cast Micicu ali najzasluzniji za ovu titulu je Larkin carobnjak! I ne zaboravimo coveka kog ne volimo ali koji je sklopio i tim ove leprsave igrac. Ataman

Zlatne ruke sinko

pre 4 godine

Lepo sam napisao pre 2 dana da Gudura nije konstantan, covek je u drugom poluvremenu sve promasio. Krenuo sa 3 trojke i ugasio se, defanzivno necu da ga komentarisem jer koga god je cuvao, taj ga je zatrpao. Sve u svemu cestitke Vasi na tituli, i tako da izdominira na svetskom.

Bošnjak

pre 4 godine

Malo je dosadila ova ekipa Fenera. Vasa Micic jede malu djecu, nevjerovatno koliko je decko napredovao. Larkin za mene najbolji igrač u Evropi.

Ivan Veljković

pre 4 godine

Auh, istamburaše Vasa i drugari Žocov Fener i uzeše im titulu u Turskoj posle 10 godina! Sve čestitke, zaslužili su, tokom cele sezone igraju bolju košarku od Fenera i zasluženo su ispred njih! U Evroligi pobedili ih u polufinalu Fajnal fora i evo sada i u finalu Turske lige pobedili ih sa 4:3 u seriji, pritom sve te 4 pobede veoma ubedljive, u Fenerovoj dvorani velikih +16 je bilo u trećoj tekmi za Efes i evo sada za kraj u majstorici +15 ubedljiva pobeda. Briljirali večeras svi naši igrači u oba tima, u Feneru Gudurić i Kalinić sjajni ali u Efesu Vasa fenomenalan, zahvaljujući njemu i sjajnom Larkinu titula zasluženo ode u Efes. Sve čestitke.

Qqq

pre 4 godine

Sada je Fener u situaciji da mora da pravi rez. Rezultata nema,promene su logicno resenje. U ovakvim situacijama obicno trener plati ceh,ali sta onda,koga dovesti!? Mislim da je CSKA prosle godine bio u slicnoj situaciji,hteli su da smene Itudisa,ali sta onda,ko je bolji,pa jos i da je moguce dovesti ga? Jedino Itudis moze da zameni Zeljka i obrnuto. Od evropskih trenera tu je jos Blat sa sampionskim pelcerom i Laso koji se kako izgleda nikada nece rastati od Reala. E da i onaj lisac Skariolo,ali ako ne gresim on se opredelio za americku kosarku. Negde ce morati da se presece,trenutno je realnije da to bude u igrackom kadru.

Bg

pre 4 godine

Svaka cast Micicu ali najzasluzniji za ovu titulu je Larkin carobnjak! I ne zaboravimo coveka kog ne volimo ali koji je sklopio i tim ove leprsave igrac. Ataman

Srbin iz Crne Gore

pre 4 godine

micic kakva igracina!!!micic i larkin su najjaci tandem u evropi,plus danston strasan trio,uz par pojacanja,bice glavni kandidati za titulu evrolige od sledece sezone pa na dalje...

Mirko

pre 4 godine

Sve me ovo malo podseća na NBA, GSW je godinama razbijao, ali malo povrede ih upropastile, a sa druge strane neko ko je zdrav i mnogo gladniji pobede. Eto i ovde Fener najjači godinama, razbijaju, ali učaurila se energija, nema svežine, a sa druge strane Efes je malo opuštenija evropska energija, bez tenzija i pritiska da mora da pobedi, a opet gladnija za Larkina i Micića koji su razbili i ostale koji su se se pridružili svojim zalaganjem i eto rezultata!
Jedino mi se ne uklapa Ataman, koji je godinama tavorio po Galati i sl. a sad ispade veliki stručnjak. Ne znam kol'ko tu ima njegove zasluge.
Ok, čak i da jeste stručnjak, za Žoca je malo dete. Al eto, sve se menja pa i to.

War Inside My Head

pre 4 godine

Ne znam,možda griješim,ali mi se čini da Obradović,iako s pehovima s povredama igrača,malo taktički luta.Ne znam da li je zasićenost,ili je jednostavno vrijeme za skoro,pa radikalne promjene?

Roki

pre 4 godine

Jako mi je drago zbog Vase sto su osvojili prvenstvo. Nasima iz Fenera kup pa su barem svi uzeli po nesto. Napomenuo bih odlican rad trenera kako je sezona odmicala. U jednom trenutku u sezoni Ataman je bio pred otkazom zbog losih rezultata, secam se samo omalovazavajucih komentara na ovom forumu. Covek je izgurao svoju filozofiju, Efes je igrao jako lepu kosarku sto je nagradjeno titulom i na tome mu treba cestitati. Dao je svima slobodu u igri, posebno Larkinu i Micicu, napravio osnovu igre na pik en rolu i oslonio se na kreativnost Vase i Simona sto se pokazalo kao odlican potez. Jos bih napomenuo izuzetno disciplinovanu igru u odbrani sa Danstonom kao stubom u reketu. Nekoliko puta su veceras odlicno rotirali u odbrani, posebno mi se svidela pomoc sa slabije strane koja je onemogucila pasove u korner za tri poena.

Zlatne ruke sinko

pre 4 godine

Lepo sam napisao pre 2 dana da Gudura nije konstantan, covek je u drugom poluvremenu sve promasio. Krenuo sa 3 trojke i ugasio se, defanzivno necu da ga komentarisem jer koga god je cuvao, taj ga je zatrpao. Sve u svemu cestitke Vasi na tituli, i tako da izdominira na svetskom.

Somborac

pre 4 godine

Kad se setim koliko su samo pljuvali Vasu Micica kad je jednom igrao na EP, to je bilo strasno sta su sve izgovarali za tog decka. To smo mi Srbi, pljuvanje najstrasnije.. posle dizanje u nebesa.

Petar

pre 4 godine

Željko prevara od trenera,upropastio nam reprezentaciju.Samostalno je uzeo samo bronzu u Francuskoj 1999. a imao je tim za zlato.
(djiu,liu i sadriu, 21. jun 2019 23:42)

aha i usput onako uz tu bronzu i zlato u Atini 98 na SP i zlato 97 na EP i srebro na OI 96..al to onako uz tu bronzu lagano..

djiu,liu i sadriu

pre 4 godine

Željko prevara od trenera,upropastio nam reprezentaciju.Samostalno je uzeo samo bronzu u Francuskoj 1999. a imao je tim za zlato.

DJ

pre 4 godine

Ataman je dokaza da je dobar trener,to sto ga neki ne vole njihova stvar,efes igra fenomenalno,onaj Larkin je eksplodira,micic nevjerovatno napredovao.ovo finale je bilo bolje od nba finala.pogotovo zadnja utakmica.

HARIS

pre 4 godine

Losa selekcika igraca ove sezone u Feneru, znajuci kakav im je budzet. Morace to mnogo bolje iduce. Efes fenomenalan tokom citave sezone, zasluzeno igrali finale EL, a navijao sam za njih da uzmu titulu i sada u Turskoj koncano osvajaju.

обс

pre 4 godine

Очекиван епилог. "Масакриран" повредама центара па још и Д'Атомеа Обрадовић је играо финале сезоне без пола тима. Фенер је с Обрадовићем оставио неизбрисив шмекерски траг у европској кошарци. Било је време да Ефес буде први јер би у Турској на даље било обесмишљено играње кошарке да је Фенер поново шампион. Хвала Обрадовићу и Фенеру што су ме анимирали да протеклих година гледам филозофију српске кошарке у Лиги Европе кад су већ српски клубови инвалидизовани.

viktor18

pre 4 godine

Fenomenalno ponasanje, odlicna kosarka, super igra Micica, Kalinica i Gudurica. Cestitke Micicu, jos dok je igrao u Zalgirisu videlo se da ce da ekplodira. Nadam se da ce imati prostora da to pokaze i u reprezentaciji. A mozda jednog dana u NBA

НФС

pre 4 godine

Lovernj i Veseli su bili četvrti utakmica pa ih zato nije bilo u finalnoj seriji!
(zvezdale, 21. jun 2019 21:45)

Добро ти памтиш и Ловерња и Веселог. Ловерња мало боље, јер је овај други играо мало пре него што си се заинтересовао за кошарку.

111

pre 4 godine

Real iz Madrida je na prvom mestu sa 42 miliona evra po sezoni, od čega 31 milion odlazi na plate igrača.Braselona i CSKA su odmah iza sa po 36 miliona, dok je Fenerbahče na 4. mestu sa budžetom od 30 miliona. Sve lepo pise na netu. Toliko o budzetu ali i toliko o tome da BB vise ne igra u Feneru a znamo ili neki ne znaju sta je Fener sve tada osvojio a sta sada. Nista.

Poštovalac igre

pre 4 godine

Treba uzet u vidu činjenicu da je Turska liga jaka a Željkoo ne može 1000% uzimat titule. U pao je to moglo ovde već teže. Uzgred Efes je briljatan cele sezone i po meni apsolutno zasluženo. Izmakao im evroliga za 8 razlike al dogodine biće ponovoo prilike..

cole

pre 4 godine

oooo, rumenko nista ove godine!!! nije problem, dobice jos 20 miliona za sledecu sezonu...jer jedino sa preskupim timom moze nesto da osvoji.

jsx

pre 4 godine

@Mirko
Covek je izrazito, izrazito iritantan, ne mogu da kazem da li je los covek (verovatno nije znao da je nas bas izboden), ali moguce da jeste. Medjutim, uvek je bio dobar trener. Ne kao Obradovic na koga je ljubomoran, ali sasvim solidan. Igrao je Evroligu sa Galatasarajem, i osvojio Evrokup sa njima kad mi se cini da nisu bili bas prvi favoriti (nisam pratio EK, ali mi se cini kroz vesti da nisu od njega ocekivali titulu, mozda gresim).

Džoni

pre 4 godine

Kako objasniti da su derbiji Zvezde i Partizana njih 10 ove sezone svi sem jednog igrani na jednu loptu dok su se evo i u Turskoj i u Španiji utakmice završavale bez nekih velikih drama. Kod nas je bilo jasno da je Zvezda kvalitetnija, ali nije jasno kako je moguće da od 7 pobeda samo jedna ne bude neizvesna, pa i Partizanovi trijumfi takođe? Ili nema dovoljnog kvaliteta u ekipama da prelome utakmicu(što mi nije baš realno u 9 mečeva da niko ne može da prelomi) ili su ipak sudije svojim odlukama, kriterijumima, faulovima svesno držale ekipe u egalu, posebno na domaćim terenima u korist domaćina. Kako drugačije to objasniti? Zvezda je u toku utakmica bezbroj puta odlazila na 8-9 razlike, ali nikako nije uspevala da prelomi, Partizan u zadnjoj imao 14 pa opet ništa? Moje je mišljenje da sudije nisu dozvoljavale ekipama da se odlepe i čim jedna malo odskoči, neke lične u napadu, slobodna bacanja i sl.

Napredni trokorak

pre 4 godine

Djiu liu i Zumfer Avdija......
Ako je Obradovic prevara od trenera,sta je onda Guduric??neko je napisao da odigra jednu dobro a 10 lose utakmica.Taj je bas pohvalio Gudurica,otprilike odigra jednu dobru utakmicu godisnje.Pa ,pogledajte njegovu statistiku za beka sutera,kuku i lele.Ali zato ga svi navijaci zvezde stavljaju u reprezentaciju,ok.Treba neko Bogdanu da nosi opremu.

Folender

pre 4 godine

Micic pojma nema,ima 30 godina i kusur i kazu da je talentovan.A Kalinić je isto propao,ne treba ga zvati u reprezentaciju.Larkinu treba dati drzavljanstvo.

kremen

pre 4 godine

zoc je samo potvrdio ono što smo odavno znali...los covek loš trener...izgubiti u finalu 15 razlike a tolike milione spiskati....Robija je odbrojao dane u Turskoj...sad bi mogao u MZT Skoplje koji se prijavio za ligu šampiona ...

Municipium

pre 4 godine

За све познаваоце кошарке, будите ви 9 пута најбољи у Европи у било ком послу. И још једно мало потсећање Обрадовић када је постао првак са Партизаном па и са Хувентудом сигурно није имао највећи буџет.

Petar

pre 4 godine

Lovernj i Veseli su bili četvrti utakmica pa ih zato nije bilo u finalnoj seriji!
(zvezdale, 21. jun 2019 21:45)

Ne brini tu su bili Gudura i Kalina da ih zamene..jeste bezuspesno ali ipak su bili tu..

boris

pre 4 godine

[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (kremen, 22. jun 2019 00:49)

Inače, opštepoznato je da je Efes teška sirotinja..Budžet ništa manji od Fenerovog... ove sezone za "dlaku" i veći... Žoca će oterati kao što su ga oterali 2016.godine kada je u 1/2 fin.PO ispao od čuvene Karšijake i Ufuka Saridže, koji je uzgred, u finalu "ispeglao" i Ivkovićev Efes...Šta danas radi Ufuk.....Znamo šta se nakon te 2016. dešavalo sa Obradovićem i Fenerom.... Ovu seriju je prelomila druga utakmica u kojoj je Fener ispustio 20-ak ponea prednosti i onda izgubio u produžetku...da su tada poveli 2-0, kao što su i trebali, finalna serija bi bila brzo završena....Treba čestitati viceprvaku Evrope i novom prvaku Turske na zasluženoj tituli, kao i Atamanu na još jednoj tituli prvaka Turske...da... on je to osvajao i ranije.... sa Galatom, Bešiktašem i Efesom (poslednja Efesova titula pre ove..)..ima osvojena i 2 Eurokupa... pre 15-ak godina vodio je tada i odlicni Montepaski..izuzetno dobar i cenje trener, već nekih 20-ak godina...

zdravko

pre 4 godine

Vidim da ovi partizanovci okomili se na gudurica pa nije on Mogo sam pobediti.a ja pitam gdeje vas veseli zasto on nije pomogo guduricu znaci smesniste . a stose tice bogdanovica znamo kakoje odigro protiv litvanije kad se nije vidio nije Mogo kos da pogodi ali niko nije reko daje bogdanovic los igrac nemoze stalno da igra dobro. a bitno da ovi flustirani grobari bitno da ocrne zvezdasa gudurica to govori o njima kakosu realni.guduricu zelim uspeh sa repztacijom na svedskom prvenstvu i da osvoji jednu medajlu dali zlato ili srebro pa I bronza dobrobi dosla.

EUFORIJA

pre 4 godine

fener bez centra ...tesko...vratite Uda
(milan, 22. jun 2019 08:17)

Da li je Udo Turcin? Nek' dovedu nekog svog, Savasa ili takvog nekoga.

ValterNBG

pre 4 godine

Moze li neko da mi objasni,imas igraca koji sutira trojke 3/3,ostavljs ga na klupi a napad se muci.Ne pravis akcije za njega,ne forsiras ga a vidis da mu ide.Zasto je Guduric u ovoj utakmici bio zapostavljen.Da li bi vi na ZOC-ovom mestu uradili isto? Da li je Ataman vadio Larkina I Vasu iz igre?Da se razumemo,Zeljko je kralj,ali zasto sinoc onako,zasto?

djiu,liu i sadriu

pre 4 godine

Željko prevara od trenera,upropastio nam reprezentaciju.Samostalno je uzeo samo bronzu u Francuskoj 1999. a imao je tim za zlato.

Folender

pre 4 godine

Micic pojma nema,ima 30 godina i kusur i kazu da je talentovan.A Kalinić je isto propao,ne treba ga zvati u reprezentaciju.Larkinu treba dati drzavljanstvo.

kremen

pre 4 godine

zoc je samo potvrdio ono što smo odavno znali...los covek loš trener...izgubiti u finalu 15 razlike a tolike milione spiskati....Robija je odbrojao dane u Turskoj...sad bi mogao u MZT Skoplje koji se prijavio za ligu šampiona ...

обс

pre 4 godine

Очекиван епилог. "Масакриран" повредама центара па још и Д'Атомеа Обрадовић је играо финале сезоне без пола тима. Фенер је с Обрадовићем оставио неизбрисив шмекерски траг у европској кошарци. Било је време да Ефес буде први јер би у Турској на даље било обесмишљено играње кошарке да је Фенер поново шампион. Хвала Обрадовићу и Фенеру што су ме анимирали да протеклих година гледам филозофију српске кошарке у Лиги Европе кад су већ српски клубови инвалидизовани.

cole

pre 4 godine

oooo, rumenko nista ove godine!!! nije problem, dobice jos 20 miliona za sledecu sezonu...jer jedino sa preskupim timom moze nesto da osvoji.

Napredni trokorak

pre 4 godine

Djiu liu i Zumfer Avdija......
Ako je Obradovic prevara od trenera,sta je onda Guduric??neko je napisao da odigra jednu dobro a 10 lose utakmica.Taj je bas pohvalio Gudurica,otprilike odigra jednu dobru utakmicu godisnje.Pa ,pogledajte njegovu statistiku za beka sutera,kuku i lele.Ali zato ga svi navijaci zvezde stavljaju u reprezentaciju,ok.Treba neko Bogdanu da nosi opremu.

НФС

pre 4 godine

Lovernj i Veseli su bili četvrti utakmica pa ih zato nije bilo u finalnoj seriji!
(zvezdale, 21. jun 2019 21:45)

Добро ти памтиш и Ловерња и Веселог. Ловерња мало боље, јер је овај други играо мало пре него што си се заинтересовао за кошарку.

Zlatne ruke sinko

pre 4 godine

Lepo sam napisao pre 2 dana da Gudura nije konstantan, covek je u drugom poluvremenu sve promasio. Krenuo sa 3 trojke i ugasio se, defanzivno necu da ga komentarisem jer koga god je cuvao, taj ga je zatrpao. Sve u svemu cestitke Vasi na tituli, i tako da izdominira na svetskom.

Ivan Veljković

pre 4 godine

Auh, istamburaše Vasa i drugari Žocov Fener i uzeše im titulu u Turskoj posle 10 godina! Sve čestitke, zaslužili su, tokom cele sezone igraju bolju košarku od Fenera i zasluženo su ispred njih! U Evroligi pobedili ih u polufinalu Fajnal fora i evo sada i u finalu Turske lige pobedili ih sa 4:3 u seriji, pritom sve te 4 pobede veoma ubedljive, u Fenerovoj dvorani velikih +16 je bilo u trećoj tekmi za Efes i evo sada za kraj u majstorici +15 ubedljiva pobeda. Briljirali večeras svi naši igrači u oba tima, u Feneru Gudurić i Kalinić sjajni ali u Efesu Vasa fenomenalan, zahvaljujući njemu i sjajnom Larkinu titula zasluženo ode u Efes. Sve čestitke.

Petar

pre 4 godine

Lovernj i Veseli su bili četvrti utakmica pa ih zato nije bilo u finalnoj seriji!
(zvezdale, 21. jun 2019 21:45)

Ne brini tu su bili Gudura i Kalina da ih zamene..jeste bezuspesno ali ipak su bili tu..

111

pre 4 godine

Real iz Madrida je na prvom mestu sa 42 miliona evra po sezoni, od čega 31 milion odlazi na plate igrača.Braselona i CSKA su odmah iza sa po 36 miliona, dok je Fenerbahče na 4. mestu sa budžetom od 30 miliona. Sve lepo pise na netu. Toliko o budzetu ali i toliko o tome da BB vise ne igra u Feneru a znamo ili neki ne znaju sta je Fener sve tada osvojio a sta sada. Nista.

Bg

pre 4 godine

Svaka cast Micicu ali najzasluzniji za ovu titulu je Larkin carobnjak! I ne zaboravimo coveka kog ne volimo ali koji je sklopio i tim ove leprsave igrac. Ataman

War Inside My Head

pre 4 godine

Ne znam,možda griješim,ali mi se čini da Obradović,iako s pehovima s povredama igrača,malo taktički luta.Ne znam da li je zasićenost,ili je jednostavno vrijeme za skoro,pa radikalne promjene?

Mirko

pre 4 godine

Sve me ovo malo podseća na NBA, GSW je godinama razbijao, ali malo povrede ih upropastile, a sa druge strane neko ko je zdrav i mnogo gladniji pobede. Eto i ovde Fener najjači godinama, razbijaju, ali učaurila se energija, nema svežine, a sa druge strane Efes je malo opuštenija evropska energija, bez tenzija i pritiska da mora da pobedi, a opet gladnija za Larkina i Micića koji su razbili i ostale koji su se se pridružili svojim zalaganjem i eto rezultata!
Jedino mi se ne uklapa Ataman, koji je godinama tavorio po Galati i sl. a sad ispade veliki stručnjak. Ne znam kol'ko tu ima njegove zasluge.
Ok, čak i da jeste stručnjak, za Žoca je malo dete. Al eto, sve se menja pa i to.

Municipium

pre 4 godine

За све познаваоце кошарке, будите ви 9 пута најбољи у Европи у било ком послу. И још једно мало потсећање Обрадовић када је постао првак са Партизаном па и са Хувентудом сигурно није имао највећи буџет.

Petar

pre 4 godine

Željko prevara od trenera,upropastio nam reprezentaciju.Samostalno je uzeo samo bronzu u Francuskoj 1999. a imao je tim za zlato.
(djiu,liu i sadriu, 21. jun 2019 23:42)

aha i usput onako uz tu bronzu i zlato u Atini 98 na SP i zlato 97 na EP i srebro na OI 96..al to onako uz tu bronzu lagano..

zdravko

pre 4 godine

Vidim da ovi partizanovci okomili se na gudurica pa nije on Mogo sam pobediti.a ja pitam gdeje vas veseli zasto on nije pomogo guduricu znaci smesniste . a stose tice bogdanovica znamo kakoje odigro protiv litvanije kad se nije vidio nije Mogo kos da pogodi ali niko nije reko daje bogdanovic los igrac nemoze stalno da igra dobro. a bitno da ovi flustirani grobari bitno da ocrne zvezdasa gudurica to govori o njima kakosu realni.guduricu zelim uspeh sa repztacijom na svedskom prvenstvu i da osvoji jednu medajlu dali zlato ili srebro pa I bronza dobrobi dosla.

HARIS

pre 4 godine

Losa selekcika igraca ove sezone u Feneru, znajuci kakav im je budzet. Morace to mnogo bolje iduce. Efes fenomenalan tokom citave sezone, zasluzeno igrali finale EL, a navijao sam za njih da uzmu titulu i sada u Turskoj koncano osvajaju.

Srbin iz Crne Gore

pre 4 godine

micic kakva igracina!!!micic i larkin su najjaci tandem u evropi,plus danston strasan trio,uz par pojacanja,bice glavni kandidati za titulu evrolige od sledece sezone pa na dalje...

Qqq

pre 4 godine

Sada je Fener u situaciji da mora da pravi rez. Rezultata nema,promene su logicno resenje. U ovakvim situacijama obicno trener plati ceh,ali sta onda,koga dovesti!? Mislim da je CSKA prosle godine bio u slicnoj situaciji,hteli su da smene Itudisa,ali sta onda,ko je bolji,pa jos i da je moguce dovesti ga? Jedino Itudis moze da zameni Zeljka i obrnuto. Od evropskih trenera tu je jos Blat sa sampionskim pelcerom i Laso koji se kako izgleda nikada nece rastati od Reala. E da i onaj lisac Skariolo,ali ako ne gresim on se opredelio za americku kosarku. Negde ce morati da se presece,trenutno je realnije da to bude u igrackom kadru.

DJ

pre 4 godine

Ataman je dokaza da je dobar trener,to sto ga neki ne vole njihova stvar,efes igra fenomenalno,onaj Larkin je eksplodira,micic nevjerovatno napredovao.ovo finale je bilo bolje od nba finala.pogotovo zadnja utakmica.

EUFORIJA

pre 4 godine

fener bez centra ...tesko...vratite Uda
(milan, 22. jun 2019 08:17)

Da li je Udo Turcin? Nek' dovedu nekog svog, Savasa ili takvog nekoga.

Roki

pre 4 godine

Jako mi je drago zbog Vase sto su osvojili prvenstvo. Nasima iz Fenera kup pa su barem svi uzeli po nesto. Napomenuo bih odlican rad trenera kako je sezona odmicala. U jednom trenutku u sezoni Ataman je bio pred otkazom zbog losih rezultata, secam se samo omalovazavajucih komentara na ovom forumu. Covek je izgurao svoju filozofiju, Efes je igrao jako lepu kosarku sto je nagradjeno titulom i na tome mu treba cestitati. Dao je svima slobodu u igri, posebno Larkinu i Micicu, napravio osnovu igre na pik en rolu i oslonio se na kreativnost Vase i Simona sto se pokazalo kao odlican potez. Jos bih napomenuo izuzetno disciplinovanu igru u odbrani sa Danstonom kao stubom u reketu. Nekoliko puta su veceras odlicno rotirali u odbrani, posebno mi se svidela pomoc sa slabije strane koja je onemogucila pasove u korner za tri poena.

Somborac

pre 4 godine

Kad se setim koliko su samo pljuvali Vasu Micica kad je jednom igrao na EP, to je bilo strasno sta su sve izgovarali za tog decka. To smo mi Srbi, pljuvanje najstrasnije.. posle dizanje u nebesa.

ValterNBG

pre 4 godine

Moze li neko da mi objasni,imas igraca koji sutira trojke 3/3,ostavljs ga na klupi a napad se muci.Ne pravis akcije za njega,ne forsiras ga a vidis da mu ide.Zasto je Guduric u ovoj utakmici bio zapostavljen.Da li bi vi na ZOC-ovom mestu uradili isto? Da li je Ataman vadio Larkina I Vasu iz igre?Da se razumemo,Zeljko je kralj,ali zasto sinoc onako,zasto?

Bošnjak

pre 4 godine

Malo je dosadila ova ekipa Fenera. Vasa Micic jede malu djecu, nevjerovatno koliko je decko napredovao. Larkin za mene najbolji igrač u Evropi.

Poštovalac igre

pre 4 godine

Treba uzet u vidu činjenicu da je Turska liga jaka a Željkoo ne može 1000% uzimat titule. U pao je to moglo ovde već teže. Uzgred Efes je briljatan cele sezone i po meni apsolutno zasluženo. Izmakao im evroliga za 8 razlike al dogodine biće ponovoo prilike..

viktor18

pre 4 godine

Fenomenalno ponasanje, odlicna kosarka, super igra Micica, Kalinica i Gudurica. Cestitke Micicu, jos dok je igrao u Zalgirisu videlo se da ce da ekplodira. Nadam se da ce imati prostora da to pokaze i u reprezentaciji. A mozda jednog dana u NBA

Džoni

pre 4 godine

Kako objasniti da su derbiji Zvezde i Partizana njih 10 ove sezone svi sem jednog igrani na jednu loptu dok su se evo i u Turskoj i u Španiji utakmice završavale bez nekih velikih drama. Kod nas je bilo jasno da je Zvezda kvalitetnija, ali nije jasno kako je moguće da od 7 pobeda samo jedna ne bude neizvesna, pa i Partizanovi trijumfi takođe? Ili nema dovoljnog kvaliteta u ekipama da prelome utakmicu(što mi nije baš realno u 9 mečeva da niko ne može da prelomi) ili su ipak sudije svojim odlukama, kriterijumima, faulovima svesno držale ekipe u egalu, posebno na domaćim terenima u korist domaćina. Kako drugačije to objasniti? Zvezda je u toku utakmica bezbroj puta odlazila na 8-9 razlike, ali nikako nije uspevala da prelomi, Partizan u zadnjoj imao 14 pa opet ništa? Moje je mišljenje da sudije nisu dozvoljavale ekipama da se odlepe i čim jedna malo odskoči, neke lične u napadu, slobodna bacanja i sl.

jsx

pre 4 godine

@Mirko
Covek je izrazito, izrazito iritantan, ne mogu da kazem da li je los covek (verovatno nije znao da je nas bas izboden), ali moguce da jeste. Medjutim, uvek je bio dobar trener. Ne kao Obradovic na koga je ljubomoran, ali sasvim solidan. Igrao je Evroligu sa Galatasarajem, i osvojio Evrokup sa njima kad mi se cini da nisu bili bas prvi favoriti (nisam pratio EK, ali mi se cini kroz vesti da nisu od njega ocekivali titulu, mozda gresim).

boris

pre 4 godine

[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (kremen, 22. jun 2019 00:49)

Inače, opštepoznato je da je Efes teška sirotinja..Budžet ništa manji od Fenerovog... ove sezone za "dlaku" i veći... Žoca će oterati kao što su ga oterali 2016.godine kada je u 1/2 fin.PO ispao od čuvene Karšijake i Ufuka Saridže, koji je uzgred, u finalu "ispeglao" i Ivkovićev Efes...Šta danas radi Ufuk.....Znamo šta se nakon te 2016. dešavalo sa Obradovićem i Fenerom.... Ovu seriju je prelomila druga utakmica u kojoj je Fener ispustio 20-ak ponea prednosti i onda izgubio u produžetku...da su tada poveli 2-0, kao što su i trebali, finalna serija bi bila brzo završena....Treba čestitati viceprvaku Evrope i novom prvaku Turske na zasluženoj tituli, kao i Atamanu na još jednoj tituli prvaka Turske...da... on je to osvajao i ranije.... sa Galatom, Bešiktašem i Efesom (poslednja Efesova titula pre ove..)..ima osvojena i 2 Eurokupa... pre 15-ak godina vodio je tada i odlicni Montepaski..izuzetno dobar i cenje trener, već nekih 20-ak godina...