Tenis 56

Sreda, 12.06.2019.

10:23

"Realno, imam šanse da osvojim Vimbldon"

Drugi teniser sveta Rafael Nadal je istakao da sa velikim samopouzdanjem očekuje učešće na Vimbldonu.

"Realno, imam šanse da osvojim Vimbldon" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

Zuti

pre 4 godine

Realno, kada uđe u drugu nedelju Rafa je uvijek opasan, aklimatizira igru i podloga se uspori.

Najveći favorit za titulu je prema pokazanoj igri do sada GOAT Feđa, ali W je uvijek nepredvidiv, da ti ne izađe neki drvoseča na sjajnim servisom kao Query, Raonic ili Karlovic.

Poštovalac igre

pre 4 godine

Nadal je nakon 2011 kad je izgubioo od Novaka u finalu bioo u "nokdaunu" jer gubio je nekoliko puta na startu a jednom mislim da nije ni igrao tj propustio..2017 je izgubio od Žila Milera dok 2018 umalo da uđe u finale Vimbldona ponovo..dakle ima rafe šanse za GS na travi odnosno da se nada..

yo

pre 4 godine

Sta je lose u tome da kaze da ima sanse, pa, naravno da ima, em ga je osvojio u istorijskom mecu protiv tada jos mladjanog Federera. A sto se tice ovih dosadnih komentara da je samo Novaku smetao vetar, nakon sto su svi o tome govorili (i teniseri i komentatori, a i sami smo videli), ajde, postedite nas. I Federer je rekao da ako bi mislio da nema sanse protiv Nadala sada u polufinalu Pariza, ne bi ni izlazio na teren, te da je gledao da zbog vetra samo ubaci loptu u teren - da ne ispadne smesan i sta mi dalje tu treba da mudrujemo.

krajisnik

pre 4 godine

Teško će i u finale, a kamoli da osvoji.
Njegova karijera , ako se sklone turniri na šljaci bi bila slična Endi Mareju.
Vrlo dobra, ali daleko od od vrhunske.

Miodrag

pre 4 godine

Po Nadalovoj izjavi on ima šanse da osvoji Wimbledon, ali pitaju se Novak, Federer pa makar i ostali mladi igraći poput Tsitsipasa i Thiema koji imaju dobru sezonu za sada. Biće zanimljivo gledati GS koji se igra početkom sledećeg meseca.

Dobro, dobro

pre 4 godine

Shvatili smo, svi su u silaznoj putanji kada je karijera u pitanju, osim Novaka. Jedino on sto je stariji, to je mladji. Rafa ima sanse, kao i bilo ko drugi.

ma stvarno

pre 4 godine

Nadal ocigledno nije svestan nekih vaznih stvari: prvo, ako Novakovi navijaci kazu da nece, nema nista od toga; drugo, njegov RG ne vazi, jer je samo Novaku duvao vetar, i trece, najvaznije, svi znaju da ce Novak biti u vrhunskoj formi, bez obzira sto je nije bas pokazao, a ako slucajno ne osvoji W, e, to onda mora biti namestaljka.

jsx

pre 4 godine

@x
A sto ne bi racunao polufinale prosle godine, gde je bilo bas blizu. Sigurno su Novak i Federer favoriti, ali besmisleno je otpisati Nadala.

Demar Derosan

pre 4 godine

Sto se tice Rafine izjave, postujem misljenje koje je generalno tacno da ima sanse i da moze da igra dobro na Vimbldonu, ali to nece ici tako glatko na travi kao na sljaci zbog propadanja nogu, klizanja loptice, odskoka loptice i nemogucnosti da se hvataju spin forhend pun reketom iz mesta itd. Bice zanimljiv turnir, videcemo.

xxx7

pre 4 godine

kako ste svi ubedjeni da Novak ovo osvaja? Igrom sa RG-a defanzivnom i cekanjem gresaka ( da da,vetar je kriv itd.) nece nista da napravi ni ovde,naprotiv.

pravo

pre 4 godine

Sad ce biti u prednosti onaj ko na zrebu u 1/2 finalu bude imao Tima, pod uslovom da Austrijanac uopste i dodje do tada.
Od 5. do 8. mesta su Zverev, Cicipas, Nisikori i Anderson, tu samo Anderson moze da bude problem u 1/4 finalu.
U 4. kolu treba samo izbeci Iznera i Cilica.
Ostale moze da pobedi i Boba Zivojinovic, sa stilom i reketom iz 80-ih

Serdjo

pre 4 godine

Ja pročitao tu negde da AO, USO, FO, ovo "O" znači open i to je pokazatelj da se igra na otvorenom, znači bez krova! Jel me zezate da tip ovo stvarno misli?! Aaaahahahaha!!!

ajdesadamalorealno

pre 4 godine

Sad kad krenete da smarate da ce Djokovic da uzme Wimbldon kao i RG sto je bilo ovde na anketi ubedljivo da dobija Djoker. Djokovic je prosle godine jedva, maltene jedva zivu glavu izvukao u polufinalu protiv Nadala. Jedna loptica je odlucivala. Do pre par godina Novak je tukao na tim podlogama Nadala sada je jako neizvesno, Nadal je promenio servu prilagodio igru i sada mislim da je jako nezgodan po Novaka apsolutno na svim podlogama kao i nekada sto je bio. Objektivno Nadal je bog otac za tenis, iz prostog razloga sto izlazi kao ratnik na svaki mec i ne potcenjuje nikoga igra maksimalno do izdisaja. Postujem tog coveka zbog toga vise nego bilo kod drugog. Da ne pricamo o tome sto u svojoj karijeri zbog povreda je propustio preko 10GS od kojih bi osvojio minimum pola da je bio zdrav. Pa vi saberite, plus jedini ima olimpijadu singla i dubla, plus ima osovjenih salatara koliko pozelite.. Najveci broj atp1000, sta reci? Sa kim takvog coveka porediti? Da nije imao te povrede, sigurno bi imao oko 23,24 GS do sada. Sto ga stavlja van rasparave za GOATA, posto je toliko bolji od svih...

Goran

pre 4 godine

"4 polufinala su krah?? Jedno finale i jedan osvojen Gs i 1 masters. Ocajna godina, treba da se povuce"
Prvo, rekao sam da je usao u formu u Rimu. Znaci, svaka cast za GS titulu i masters u Rimu. Za kralja sljake polufinale Madrida i Monte Karla je krah. Treba pogledati koliko je puta osvajao te turnire.

jamatsoc

pre 4 godine

Na RG je Nadal dobio sve igrace koji su mu izisli na teren,to sto Novak nije uspio doci do njega ne umanjuje njegov rezultat,RG nikad nije imao krov,nije ni Wimbledon do ima koju godinu pa ne vidim da itko od vas umanjuje Novakove pobjede u Wimbledonu prije krova,kao i pobjedu na RG isto prije krova ..cinjenica je da je Novak trazio zatvaranje krova lani u Wimbledonu iako je vrijeme vani bilo odlicno pa nitko od vas ni da zucne o tome..AO,FO,USO..ovo "O" za vas koji ne znate znaci open..to vam je u prijevodu "otvoreno prvenstvo"..ne dvoransko,i kao takvo je uvijek igrano.. lani kada se Novak bunio(iskljucivo njegova odluka da se nastavi u zatvorenom) jer je bio blizu poraza pa je trazio svaku mogucu prednost niste imali nista protiv a vani sunce sija..razumijem da vam ne bi smetalo da i ove godine sve meceve odigra pod krovom jer mu uvjeti bolje odgovaraju,ali barem jednom recite da imate dvostruka mjerila i da nije uvijek cijeli svijet udruzen u namjeri da pod svaku cijenu sruse Novaka. P.S. pitanje: koliko vas misli da je lani situacija bila obrnuta, i da je Nadal trazio krov..i pobjedio, bi li se ili ne bi Novak bunio...ma ne bi..njemu nikad nista ne smeta kad izgubi...

x

pre 4 godine

Ne racunajuci polufinale prosle godine, Nadal nije nista uradio na Vimbldonu od 2011.
Realno, Nadal je u silaznoj fazi karijere. On i na sljaci igra slabije, samo sto je i to dovoljno za titulu na RG. Poslednju monstruoznu sezonu Nadal je imao 2013. kada je razneo Djokovica u finalu US opena.

to je to

pre 4 godine

(jamatsoc, 12. jun 2019 12:20)

Ne pričaj laži. Kad se krov navuče jednom, nema više otvaranja pa makar i bilo najlepše vreme svih vremena.

Nadal je imao perfektan raspored na RG. Gde to ima da igraš utorak, petak i finale u nedelju (za nedelju dana), dok Tim igrao ponedeljak, četvrtak, petak, subotu i finale u nedelju. Sa takvim rasporedom i ja bi osvojio.

Ako ti i na Vimblodnu takav raspored nameste sigurno ćeš ga osvojiti.

Midland/Odessa

pre 4 godine

Rafo moze do titule, a moze i Djokovic, ali blagi favorit na oba preostala GS je Federer. Verujem da ce osvojiti bar jedan i otici u penziju. Deluje mi da je vec odlucio da mu je ovo oprostajna sezona, zato ovoliko i zapinje sto mu inace nije karakteristicno. Od sledece sezone pocinje dominacija mladjih igraca kao Tiem, Zverev, onaj Grk, itd, velika trojka je ove sezone izgurala svoj maksimum. Ko ima sanse da ih pogleda nek uziva, retko ce oni ponovo medjusobno igrati, a poredak po broju GSa ostaje manje vise nepromenjen

King Roger

pre 4 godine

Mozes samo da izgubis u prva 4 kola.Mnogo se zamusljas.Samo osvaja RG i misli da je mnogo jak igrac.Kralj Federer ce osvojiti i opet ti pobeci.
(King Roger, 12. jun 2019 10:29) 
Seti se 2008.
(Filip, 12. jun 2019 10:37)

Tad je Federer bio u padu posle 4 godine vladavine i imao mononukleozu koju je vukao cele godine.A i kad se doda da je kisa prekidala mec i bio vetar bas kao na RG ove godine to nije nista znacajno.Pogodio je trenutak kad je ovaj bio u padu.I to nine bila neka pobeda vodio je Nadal 2:0 u setove a posle je Federer dogurao do 2 poena od pobede.Imao mnogo brejkova u 5 setu.Znaci kad je Nadal u najjacu formu a to je bila 2008 i 2010 jedva je pobedio Federera u 5 seta.Jednostavno samo je imao srecu kad se nalazi sa njim.

Nebojša

pre 4 godine

Novak i Federer su prva dva favorita pa tek onda Nadal zavisi i od žreba uvek može da mu zapadne neki Dastin Braun često je gubio od anonimusa na Wimbledonu Braun, Darsis pa i Kirios kada ga je izbacio bio je malo poznat videćemo ipak najrealnije je da Novak odbrani titulu prvi je favorit.

Filip

pre 4 godine

Gde ste vi to videli da igra odlicno cele sezone. Usao je u formu tek u Rimu. Krah u Barseloni, krah u Monte Karlu, krah u Madridu, a da ne govorim o Americkoj turneji. Cak nista nije postigao ni u Akapulku a u Melburnu ga je Novak pocistio kao metlom.
(Goran, 12. jun 2019 11:45)
4 polufinala su krah?? Jedno finale i jedan osvojen Gs i 1 masters. Ocajna godina, treba da se povuce..

antiDebil

pre 4 godine

A od tog poslednjeg finala je nezdrav ?
Ako bude imao zreb kao na AO i RG, uz povoljne okolnosti zbog kise i sl. propratnih svinjarija, imace sansu za osvajanje. Doduse, Djokovic ce ovoga puta igrati prvi, a i teren broj 1 od ove godine ima krov, tako da te opcije sa RG otpadaju, dakle sanse su se automatski drasticno smanjile !

slaviša šmigič

pre 4 godine

finale gotovo sigurno igraju Novak-federer,da se nije desio onaj vetar možda bi gledali finale u parizu izmedju federera i novaka,novak je dosta podigao razinu svog tenisa iako nije na nivou iz 2016.godine jer nema snage kao nekada ali su udarci još uvek tehnički savršeni malo je tu iygubio ali je dosta korektno vratio servis i brzinu servisa.

nije sala

pre 4 godine

No1e mu zivom odrao kozu u Australiji a ovaj jos uvek misli da ima sanse protiv srpske masine na GS turnirima??? Plus, sad ce Rafi da pocne koleno, pa zglob, pa...

Rafu treba detaljno testirati. Ne znam na cemu je on ali sigurno nesto nedozvoljeno uzima. Jednostavno nije normalno da se bilo ko onoliko znoji!? Bas na zadnjem Roland Garrosu su pokazali usporenu snimku kada Rafa servira a i na toj usporenoj snimci znoj mu UBRZANO kapa!?!?!? Skroz nenormalno!!!

Goran

pre 4 godine

Gde ste vi to videli da igra odlicno cele sezone. Usao je u formu tek u Rimu. Krah u Barseloni, krah u Monte Karlu, krah u Madridu, a da ne govorim o Americkoj turneji. Cak nista nije postigao ni u Akapulku a u Melburnu ga je Novak pocistio kao metlom.

Kovalski

pre 4 godine

Ko sme da otpise Nadala na bilo kom GS? Ali realnost je ta da mu trava nikad nije bila specijalnost,i da ce verovatno biti u Rodzerovoj polovini zreba...a uz to i verovatno ce bar 2 servisera biti u istom delu...Realno cetvrtfinale krajnji domet na ovogodisnjem vimbldonu...

najbolji je opancarev lepak.

pre 4 godine

Dobio Tima koji nije mogao da stoji na nogama i sad odjednom puca na Vimblndon.Zgadili su mi tenis totalno.To vise nije ni s od sporta.

antiDebil

pre 4 godine

A od tog poslednjeg finala je nezdrav ?
Ako bude imao zreb kao na AO i RG, uz povoljne okolnosti zbog kise i sl. propratnih svinjarija, imace sansu za osvajanje. Doduse, Djokovic ce ovoga puta igrati prvi, a i teren broj 1 od ove godine ima krov, tako da te opcije sa RG otpadaju, dakle sanse su se automatski drasticno smanjile !

slaviša šmigič

pre 4 godine

aha novak te dobio na 50.posto svoje forme nebi video ti ni ovu šljaku pariza da nije bilo onolikog vetra i naravno umesto novaka dobio u finalu tima kome je pomogao vetar do finala u nerugalrnim uslovima možeš dobiti svakog igrača.

King Roger

pre 4 godine

Mozes samo da izgubis u prva 4 kola.Mnogo se zamusljas.Samo osvaja RG i misli da je mnogo jak igrac.Kralj Federer ce osvojiti i opet ti pobeci.

Filip

pre 4 godine

Mozes samo da izgubis u prva 4 kola.Mnogo se zamusljas.Samo osvaja RG i misli da je mnogo jak igrac.Kralj Federer ce osvojiti i opet ti pobeci.
(King Roger, 12. jun 2019 10:29)
Seti se 2008.

dzigi

pre 4 godine

Rafa je sigurno jedan od favorita,prepun je samopouzdanja nakon RG,ali to je bio i prosle godine i znamo kako se sve zavrsilo.Poluspremni Novak ga je pobedio,doduse veoma tesko.Ove godine,ovaj Novak,treba da ponovi rezultat.

Greatness

pre 4 godine

Lav koji puca od sampouzdanja je nezaustavljiv... Ovo je itekako realan scenario, a čak ću se usuditi da kažem i realniji nego da Federer uzme. Jer nije slučajnost ono što se RF-u desilo prošle protiv Andersona... W je Slem gdje ima najviše mina i svaki server može da napravi grdne probleme favoritima. Pa Novak protiv tog istog Kevina one godine na mišiće, ali zato protiv Kverija 2016. nije mogao.. Pa Nadal sa Dastinom Braunom, Rosolom... Da nije prošle godine Novak zaustavio Nadala, ovaj bi već sada imao priliku da i zvanično stigne Federera. U svakom slučaju, nikako ne vjerujem da ovo uzima iko, osim ove trojice.

Greatness

pre 4 godine

Lav koji puca od sampouzdanja je nezaustavljiv... Ovo je itekako realan scenario, a čak ću se usuditi da kažem i realniji nego da Federer uzme. Jer nije slučajnost ono što se RF-u desilo prošle protiv Andersona... W je Slem gdje ima najviše mina i svaki server može da napravi grdne probleme favoritima. Pa Novak protiv tog istog Kevina one godine na mišiće, ali zato protiv Kverija 2016. nije mogao.. Pa Nadal sa Dastinom Braunom, Rosolom... Da nije prošle godine Novak zaustavio Nadala, ovaj bi već sada imao priliku da i zvanično stigne Federera. U svakom slučaju, nikako ne vjerujem da ovo uzima iko, osim ove trojice.

dzigi

pre 4 godine

Rafa je sigurno jedan od favorita,prepun je samopouzdanja nakon RG,ali to je bio i prosle godine i znamo kako se sve zavrsilo.Poluspremni Novak ga je pobedio,doduse veoma tesko.Ove godine,ovaj Novak,treba da ponovi rezultat.

Filip

pre 4 godine

Mozes samo da izgubis u prva 4 kola.Mnogo se zamusljas.Samo osvaja RG i misli da je mnogo jak igrac.Kralj Federer ce osvojiti i opet ti pobeci.
(King Roger, 12. jun 2019 10:29)
Seti se 2008.

Goran

pre 4 godine

Gde ste vi to videli da igra odlicno cele sezone. Usao je u formu tek u Rimu. Krah u Barseloni, krah u Monte Karlu, krah u Madridu, a da ne govorim o Americkoj turneji. Cak nista nije postigao ni u Akapulku a u Melburnu ga je Novak pocistio kao metlom.

Nebojša

pre 4 godine

Novak i Federer su prva dva favorita pa tek onda Nadal zavisi i od žreba uvek može da mu zapadne neki Dastin Braun često je gubio od anonimusa na Wimbledonu Braun, Darsis pa i Kirios kada ga je izbacio bio je malo poznat videćemo ipak najrealnije je da Novak odbrani titulu prvi je favorit.

x

pre 4 godine

Ne racunajuci polufinale prosle godine, Nadal nije nista uradio na Vimbldonu od 2011.
Realno, Nadal je u silaznoj fazi karijere. On i na sljaci igra slabije, samo sto je i to dovoljno za titulu na RG. Poslednju monstruoznu sezonu Nadal je imao 2013. kada je razneo Djokovica u finalu US opena.

Kovalski

pre 4 godine

Ko sme da otpise Nadala na bilo kom GS? Ali realnost je ta da mu trava nikad nije bila specijalnost,i da ce verovatno biti u Rodzerovoj polovini zreba...a uz to i verovatno ce bar 2 servisera biti u istom delu...Realno cetvrtfinale krajnji domet na ovogodisnjem vimbldonu...

najbolji je opancarev lepak.

pre 4 godine

Dobio Tima koji nije mogao da stoji na nogama i sad odjednom puca na Vimblndon.Zgadili su mi tenis totalno.To vise nije ni s od sporta.

to je to

pre 4 godine

(jamatsoc, 12. jun 2019 12:20)

Ne pričaj laži. Kad se krov navuče jednom, nema više otvaranja pa makar i bilo najlepše vreme svih vremena.

Nadal je imao perfektan raspored na RG. Gde to ima da igraš utorak, petak i finale u nedelju (za nedelju dana), dok Tim igrao ponedeljak, četvrtak, petak, subotu i finale u nedelju. Sa takvim rasporedom i ja bi osvojio.

Ako ti i na Vimblodnu takav raspored nameste sigurno ćeš ga osvojiti.

jsx

pre 4 godine

@x
A sto ne bi racunao polufinale prosle godine, gde je bilo bas blizu. Sigurno su Novak i Federer favoriti, ali besmisleno je otpisati Nadala.

slaviša šmigič

pre 4 godine

finale gotovo sigurno igraju Novak-federer,da se nije desio onaj vetar možda bi gledali finale u parizu izmedju federera i novaka,novak je dosta podigao razinu svog tenisa iako nije na nivou iz 2016.godine jer nema snage kao nekada ali su udarci još uvek tehnički savršeni malo je tu iygubio ali je dosta korektno vratio servis i brzinu servisa.

Demar Derosan

pre 4 godine

Sto se tice Rafine izjave, postujem misljenje koje je generalno tacno da ima sanse i da moze da igra dobro na Vimbldonu, ali to nece ici tako glatko na travi kao na sljaci zbog propadanja nogu, klizanja loptice, odskoka loptice i nemogucnosti da se hvataju spin forhend pun reketom iz mesta itd. Bice zanimljiv turnir, videcemo.

slaviša šmigič

pre 4 godine

aha novak te dobio na 50.posto svoje forme nebi video ti ni ovu šljaku pariza da nije bilo onolikog vetra i naravno umesto novaka dobio u finalu tima kome je pomogao vetar do finala u nerugalrnim uslovima možeš dobiti svakog igrača.

ajdesadamalorealno

pre 4 godine

Sad kad krenete da smarate da ce Djokovic da uzme Wimbldon kao i RG sto je bilo ovde na anketi ubedljivo da dobija Djoker. Djokovic je prosle godine jedva, maltene jedva zivu glavu izvukao u polufinalu protiv Nadala. Jedna loptica je odlucivala. Do pre par godina Novak je tukao na tim podlogama Nadala sada je jako neizvesno, Nadal je promenio servu prilagodio igru i sada mislim da je jako nezgodan po Novaka apsolutno na svim podlogama kao i nekada sto je bio. Objektivno Nadal je bog otac za tenis, iz prostog razloga sto izlazi kao ratnik na svaki mec i ne potcenjuje nikoga igra maksimalno do izdisaja. Postujem tog coveka zbog toga vise nego bilo kod drugog. Da ne pricamo o tome sto u svojoj karijeri zbog povreda je propustio preko 10GS od kojih bi osvojio minimum pola da je bio zdrav. Pa vi saberite, plus jedini ima olimpijadu singla i dubla, plus ima osovjenih salatara koliko pozelite.. Najveci broj atp1000, sta reci? Sa kim takvog coveka porediti? Da nije imao te povrede, sigurno bi imao oko 23,24 GS do sada. Sto ga stavlja van rasparave za GOATA, posto je toliko bolji od svih...

nije sala

pre 4 godine

No1e mu zivom odrao kozu u Australiji a ovaj jos uvek misli da ima sanse protiv srpske masine na GS turnirima??? Plus, sad ce Rafi da pocne koleno, pa zglob, pa...

Rafu treba detaljno testirati. Ne znam na cemu je on ali sigurno nesto nedozvoljeno uzima. Jednostavno nije normalno da se bilo ko onoliko znoji!? Bas na zadnjem Roland Garrosu su pokazali usporenu snimku kada Rafa servira a i na toj usporenoj snimci znoj mu UBRZANO kapa!?!?!? Skroz nenormalno!!!

antiDebil

pre 4 godine

A od tog poslednjeg finala je nezdrav ?
Ako bude imao zreb kao na AO i RG, uz povoljne okolnosti zbog kise i sl. propratnih svinjarija, imace sansu za osvajanje. Doduse, Djokovic ce ovoga puta igrati prvi, a i teren broj 1 od ove godine ima krov, tako da te opcije sa RG otpadaju, dakle sanse su se automatski drasticno smanjile !

xxx7

pre 4 godine

kako ste svi ubedjeni da Novak ovo osvaja? Igrom sa RG-a defanzivnom i cekanjem gresaka ( da da,vetar je kriv itd.) nece nista da napravi ni ovde,naprotiv.

Filip

pre 4 godine

Gde ste vi to videli da igra odlicno cele sezone. Usao je u formu tek u Rimu. Krah u Barseloni, krah u Monte Karlu, krah u Madridu, a da ne govorim o Americkoj turneji. Cak nista nije postigao ni u Akapulku a u Melburnu ga je Novak pocistio kao metlom.
(Goran, 12. jun 2019 11:45)
4 polufinala su krah?? Jedno finale i jedan osvojen Gs i 1 masters. Ocajna godina, treba da se povuce..

Serdjo

pre 4 godine

Ja pročitao tu negde da AO, USO, FO, ovo "O" znači open i to je pokazatelj da se igra na otvorenom, znači bez krova! Jel me zezate da tip ovo stvarno misli?! Aaaahahahaha!!!

ma stvarno

pre 4 godine

Nadal ocigledno nije svestan nekih vaznih stvari: prvo, ako Novakovi navijaci kazu da nece, nema nista od toga; drugo, njegov RG ne vazi, jer je samo Novaku duvao vetar, i trece, najvaznije, svi znaju da ce Novak biti u vrhunskoj formi, bez obzira sto je nije bas pokazao, a ako slucajno ne osvoji W, e, to onda mora biti namestaljka.

jamatsoc

pre 4 godine

Na RG je Nadal dobio sve igrace koji su mu izisli na teren,to sto Novak nije uspio doci do njega ne umanjuje njegov rezultat,RG nikad nije imao krov,nije ni Wimbledon do ima koju godinu pa ne vidim da itko od vas umanjuje Novakove pobjede u Wimbledonu prije krova,kao i pobjedu na RG isto prije krova ..cinjenica je da je Novak trazio zatvaranje krova lani u Wimbledonu iako je vrijeme vani bilo odlicno pa nitko od vas ni da zucne o tome..AO,FO,USO..ovo "O" za vas koji ne znate znaci open..to vam je u prijevodu "otvoreno prvenstvo"..ne dvoransko,i kao takvo je uvijek igrano.. lani kada se Novak bunio(iskljucivo njegova odluka da se nastavi u zatvorenom) jer je bio blizu poraza pa je trazio svaku mogucu prednost niste imali nista protiv a vani sunce sija..razumijem da vam ne bi smetalo da i ove godine sve meceve odigra pod krovom jer mu uvjeti bolje odgovaraju,ali barem jednom recite da imate dvostruka mjerila i da nije uvijek cijeli svijet udruzen u namjeri da pod svaku cijenu sruse Novaka. P.S. pitanje: koliko vas misli da je lani situacija bila obrnuta, i da je Nadal trazio krov..i pobjedio, bi li se ili ne bi Novak bunio...ma ne bi..njemu nikad nista ne smeta kad izgubi...

Dobro, dobro

pre 4 godine

Shvatili smo, svi su u silaznoj putanji kada je karijera u pitanju, osim Novaka. Jedino on sto je stariji, to je mladji. Rafa ima sanse, kao i bilo ko drugi.

antiDebil

pre 4 godine

A od tog poslednjeg finala je nezdrav ?
Ako bude imao zreb kao na AO i RG, uz povoljne okolnosti zbog kise i sl. propratnih svinjarija, imace sansu za osvajanje. Doduse, Djokovic ce ovoga puta igrati prvi, a i teren broj 1 od ove godine ima krov, tako da te opcije sa RG otpadaju, dakle sanse su se automatski drasticno smanjile !

yo

pre 4 godine

Sta je lose u tome da kaze da ima sanse, pa, naravno da ima, em ga je osvojio u istorijskom mecu protiv tada jos mladjanog Federera. A sto se tice ovih dosadnih komentara da je samo Novaku smetao vetar, nakon sto su svi o tome govorili (i teniseri i komentatori, a i sami smo videli), ajde, postedite nas. I Federer je rekao da ako bi mislio da nema sanse protiv Nadala sada u polufinalu Pariza, ne bi ni izlazio na teren, te da je gledao da zbog vetra samo ubaci loptu u teren - da ne ispadne smesan i sta mi dalje tu treba da mudrujemo.

King Roger

pre 4 godine

Mozes samo da izgubis u prva 4 kola.Mnogo se zamusljas.Samo osvaja RG i misli da je mnogo jak igrac.Kralj Federer ce osvojiti i opet ti pobeci.

Poštovalac igre

pre 4 godine

Nadal je nakon 2011 kad je izgubioo od Novaka u finalu bioo u "nokdaunu" jer gubio je nekoliko puta na startu a jednom mislim da nije ni igrao tj propustio..2017 je izgubio od Žila Milera dok 2018 umalo da uđe u finale Vimbldona ponovo..dakle ima rafe šanse za GS na travi odnosno da se nada..

Midland/Odessa

pre 4 godine

Rafo moze do titule, a moze i Djokovic, ali blagi favorit na oba preostala GS je Federer. Verujem da ce osvojiti bar jedan i otici u penziju. Deluje mi da je vec odlucio da mu je ovo oprostajna sezona, zato ovoliko i zapinje sto mu inace nije karakteristicno. Od sledece sezone pocinje dominacija mladjih igraca kao Tiem, Zverev, onaj Grk, itd, velika trojka je ove sezone izgurala svoj maksimum. Ko ima sanse da ih pogleda nek uziva, retko ce oni ponovo medjusobno igrati, a poredak po broju GSa ostaje manje vise nepromenjen

Goran

pre 4 godine

"4 polufinala su krah?? Jedno finale i jedan osvojen Gs i 1 masters. Ocajna godina, treba da se povuce"
Prvo, rekao sam da je usao u formu u Rimu. Znaci, svaka cast za GS titulu i masters u Rimu. Za kralja sljake polufinale Madrida i Monte Karla je krah. Treba pogledati koliko je puta osvajao te turnire.

King Roger

pre 4 godine

Mozes samo da izgubis u prva 4 kola.Mnogo se zamusljas.Samo osvaja RG i misli da je mnogo jak igrac.Kralj Federer ce osvojiti i opet ti pobeci.
(King Roger, 12. jun 2019 10:29) 
Seti se 2008.
(Filip, 12. jun 2019 10:37)

Tad je Federer bio u padu posle 4 godine vladavine i imao mononukleozu koju je vukao cele godine.A i kad se doda da je kisa prekidala mec i bio vetar bas kao na RG ove godine to nije nista znacajno.Pogodio je trenutak kad je ovaj bio u padu.I to nine bila neka pobeda vodio je Nadal 2:0 u setove a posle je Federer dogurao do 2 poena od pobede.Imao mnogo brejkova u 5 setu.Znaci kad je Nadal u najjacu formu a to je bila 2008 i 2010 jedva je pobedio Federera u 5 seta.Jednostavno samo je imao srecu kad se nalazi sa njim.

pravo

pre 4 godine

Sad ce biti u prednosti onaj ko na zrebu u 1/2 finalu bude imao Tima, pod uslovom da Austrijanac uopste i dodje do tada.
Od 5. do 8. mesta su Zverev, Cicipas, Nisikori i Anderson, tu samo Anderson moze da bude problem u 1/4 finalu.
U 4. kolu treba samo izbeci Iznera i Cilica.
Ostale moze da pobedi i Boba Zivojinovic, sa stilom i reketom iz 80-ih

krajisnik

pre 4 godine

Teško će i u finale, a kamoli da osvoji.
Njegova karijera , ako se sklone turniri na šljaci bi bila slična Endi Mareju.
Vrlo dobra, ali daleko od od vrhunske.

Miodrag

pre 4 godine

Po Nadalovoj izjavi on ima šanse da osvoji Wimbledon, ali pitaju se Novak, Federer pa makar i ostali mladi igraći poput Tsitsipasa i Thiema koji imaju dobru sezonu za sada. Biće zanimljivo gledati GS koji se igra početkom sledećeg meseca.

Zuti

pre 4 godine

Realno, kada uđe u drugu nedelju Rafa je uvijek opasan, aklimatizira igru i podloga se uspori.

Najveći favorit za titulu je prema pokazanoj igri do sada GOAT Feđa, ali W je uvijek nepredvidiv, da ti ne izađe neki drvoseča na sjajnim servisom kao Query, Raonic ili Karlovic.

King Roger

pre 4 godine

Mozes samo da izgubis u prva 4 kola.Mnogo se zamusljas.Samo osvaja RG i misli da je mnogo jak igrac.Kralj Federer ce osvojiti i opet ti pobeci.

najbolji je opancarev lepak.

pre 4 godine

Dobio Tima koji nije mogao da stoji na nogama i sad odjednom puca na Vimblndon.Zgadili su mi tenis totalno.To vise nije ni s od sporta.

nije sala

pre 4 godine

No1e mu zivom odrao kozu u Australiji a ovaj jos uvek misli da ima sanse protiv srpske masine na GS turnirima??? Plus, sad ce Rafi da pocne koleno, pa zglob, pa...

Rafu treba detaljno testirati. Ne znam na cemu je on ali sigurno nesto nedozvoljeno uzima. Jednostavno nije normalno da se bilo ko onoliko znoji!? Bas na zadnjem Roland Garrosu su pokazali usporenu snimku kada Rafa servira a i na toj usporenoj snimci znoj mu UBRZANO kapa!?!?!? Skroz nenormalno!!!

jamatsoc

pre 4 godine

Na RG je Nadal dobio sve igrace koji su mu izisli na teren,to sto Novak nije uspio doci do njega ne umanjuje njegov rezultat,RG nikad nije imao krov,nije ni Wimbledon do ima koju godinu pa ne vidim da itko od vas umanjuje Novakove pobjede u Wimbledonu prije krova,kao i pobjedu na RG isto prije krova ..cinjenica je da je Novak trazio zatvaranje krova lani u Wimbledonu iako je vrijeme vani bilo odlicno pa nitko od vas ni da zucne o tome..AO,FO,USO..ovo "O" za vas koji ne znate znaci open..to vam je u prijevodu "otvoreno prvenstvo"..ne dvoransko,i kao takvo je uvijek igrano.. lani kada se Novak bunio(iskljucivo njegova odluka da se nastavi u zatvorenom) jer je bio blizu poraza pa je trazio svaku mogucu prednost niste imali nista protiv a vani sunce sija..razumijem da vam ne bi smetalo da i ove godine sve meceve odigra pod krovom jer mu uvjeti bolje odgovaraju,ali barem jednom recite da imate dvostruka mjerila i da nije uvijek cijeli svijet udruzen u namjeri da pod svaku cijenu sruse Novaka. P.S. pitanje: koliko vas misli da je lani situacija bila obrnuta, i da je Nadal trazio krov..i pobjedio, bi li se ili ne bi Novak bunio...ma ne bi..njemu nikad nista ne smeta kad izgubi...

Midland/Odessa

pre 4 godine

Rafo moze do titule, a moze i Djokovic, ali blagi favorit na oba preostala GS je Federer. Verujem da ce osvojiti bar jedan i otici u penziju. Deluje mi da je vec odlucio da mu je ovo oprostajna sezona, zato ovoliko i zapinje sto mu inace nije karakteristicno. Od sledece sezone pocinje dominacija mladjih igraca kao Tiem, Zverev, onaj Grk, itd, velika trojka je ove sezone izgurala svoj maksimum. Ko ima sanse da ih pogleda nek uziva, retko ce oni ponovo medjusobno igrati, a poredak po broju GSa ostaje manje vise nepromenjen

slaviša šmigič

pre 4 godine

aha novak te dobio na 50.posto svoje forme nebi video ti ni ovu šljaku pariza da nije bilo onolikog vetra i naravno umesto novaka dobio u finalu tima kome je pomogao vetar do finala u nerugalrnim uslovima možeš dobiti svakog igrača.

King Roger

pre 4 godine

Mozes samo da izgubis u prva 4 kola.Mnogo se zamusljas.Samo osvaja RG i misli da je mnogo jak igrac.Kralj Federer ce osvojiti i opet ti pobeci.
(King Roger, 12. jun 2019 10:29) 
Seti se 2008.
(Filip, 12. jun 2019 10:37)

Tad je Federer bio u padu posle 4 godine vladavine i imao mononukleozu koju je vukao cele godine.A i kad se doda da je kisa prekidala mec i bio vetar bas kao na RG ove godine to nije nista znacajno.Pogodio je trenutak kad je ovaj bio u padu.I to nine bila neka pobeda vodio je Nadal 2:0 u setove a posle je Federer dogurao do 2 poena od pobede.Imao mnogo brejkova u 5 setu.Znaci kad je Nadal u najjacu formu a to je bila 2008 i 2010 jedva je pobedio Federera u 5 seta.Jednostavno samo je imao srecu kad se nalazi sa njim.

ajdesadamalorealno

pre 4 godine

Sad kad krenete da smarate da ce Djokovic da uzme Wimbldon kao i RG sto je bilo ovde na anketi ubedljivo da dobija Djoker. Djokovic je prosle godine jedva, maltene jedva zivu glavu izvukao u polufinalu protiv Nadala. Jedna loptica je odlucivala. Do pre par godina Novak je tukao na tim podlogama Nadala sada je jako neizvesno, Nadal je promenio servu prilagodio igru i sada mislim da je jako nezgodan po Novaka apsolutno na svim podlogama kao i nekada sto je bio. Objektivno Nadal je bog otac za tenis, iz prostog razloga sto izlazi kao ratnik na svaki mec i ne potcenjuje nikoga igra maksimalno do izdisaja. Postujem tog coveka zbog toga vise nego bilo kod drugog. Da ne pricamo o tome sto u svojoj karijeri zbog povreda je propustio preko 10GS od kojih bi osvojio minimum pola da je bio zdrav. Pa vi saberite, plus jedini ima olimpijadu singla i dubla, plus ima osovjenih salatara koliko pozelite.. Najveci broj atp1000, sta reci? Sa kim takvog coveka porediti? Da nije imao te povrede, sigurno bi imao oko 23,24 GS do sada. Sto ga stavlja van rasparave za GOATA, posto je toliko bolji od svih...

Filip

pre 4 godine

Mozes samo da izgubis u prva 4 kola.Mnogo se zamusljas.Samo osvaja RG i misli da je mnogo jak igrac.Kralj Federer ce osvojiti i opet ti pobeci.
(King Roger, 12. jun 2019 10:29)
Seti se 2008.

to je to

pre 4 godine

(jamatsoc, 12. jun 2019 12:20)

Ne pričaj laži. Kad se krov navuče jednom, nema više otvaranja pa makar i bilo najlepše vreme svih vremena.

Nadal je imao perfektan raspored na RG. Gde to ima da igraš utorak, petak i finale u nedelju (za nedelju dana), dok Tim igrao ponedeljak, četvrtak, petak, subotu i finale u nedelju. Sa takvim rasporedom i ja bi osvojio.

Ako ti i na Vimblodnu takav raspored nameste sigurno ćeš ga osvojiti.

slaviša šmigič

pre 4 godine

finale gotovo sigurno igraju Novak-federer,da se nije desio onaj vetar možda bi gledali finale u parizu izmedju federera i novaka,novak je dosta podigao razinu svog tenisa iako nije na nivou iz 2016.godine jer nema snage kao nekada ali su udarci još uvek tehnički savršeni malo je tu iygubio ali je dosta korektno vratio servis i brzinu servisa.

krajisnik

pre 4 godine

Teško će i u finale, a kamoli da osvoji.
Njegova karijera , ako se sklone turniri na šljaci bi bila slična Endi Mareju.
Vrlo dobra, ali daleko od od vrhunske.

antiDebil

pre 4 godine

A od tog poslednjeg finala je nezdrav ?
Ako bude imao zreb kao na AO i RG, uz povoljne okolnosti zbog kise i sl. propratnih svinjarija, imace sansu za osvajanje. Doduse, Djokovic ce ovoga puta igrati prvi, a i teren broj 1 od ove godine ima krov, tako da te opcije sa RG otpadaju, dakle sanse su se automatski drasticno smanjile !

dzigi

pre 4 godine

Rafa je sigurno jedan od favorita,prepun je samopouzdanja nakon RG,ali to je bio i prosle godine i znamo kako se sve zavrsilo.Poluspremni Novak ga je pobedio,doduse veoma tesko.Ove godine,ovaj Novak,treba da ponovi rezultat.

antiDebil

pre 4 godine

A od tog poslednjeg finala je nezdrav ?
Ako bude imao zreb kao na AO i RG, uz povoljne okolnosti zbog kise i sl. propratnih svinjarija, imace sansu za osvajanje. Doduse, Djokovic ce ovoga puta igrati prvi, a i teren broj 1 od ove godine ima krov, tako da te opcije sa RG otpadaju, dakle sanse su se automatski drasticno smanjile !

Goran

pre 4 godine

Gde ste vi to videli da igra odlicno cele sezone. Usao je u formu tek u Rimu. Krah u Barseloni, krah u Monte Karlu, krah u Madridu, a da ne govorim o Americkoj turneji. Cak nista nije postigao ni u Akapulku a u Melburnu ga je Novak pocistio kao metlom.

xxx7

pre 4 godine

kako ste svi ubedjeni da Novak ovo osvaja? Igrom sa RG-a defanzivnom i cekanjem gresaka ( da da,vetar je kriv itd.) nece nista da napravi ni ovde,naprotiv.

Kovalski

pre 4 godine

Ko sme da otpise Nadala na bilo kom GS? Ali realnost je ta da mu trava nikad nije bila specijalnost,i da ce verovatno biti u Rodzerovoj polovini zreba...a uz to i verovatno ce bar 2 servisera biti u istom delu...Realno cetvrtfinale krajnji domet na ovogodisnjem vimbldonu...

Nebojša

pre 4 godine

Novak i Federer su prva dva favorita pa tek onda Nadal zavisi i od žreba uvek može da mu zapadne neki Dastin Braun često je gubio od anonimusa na Wimbledonu Braun, Darsis pa i Kirios kada ga je izbacio bio je malo poznat videćemo ipak najrealnije je da Novak odbrani titulu prvi je favorit.

Filip

pre 4 godine

Gde ste vi to videli da igra odlicno cele sezone. Usao je u formu tek u Rimu. Krah u Barseloni, krah u Monte Karlu, krah u Madridu, a da ne govorim o Americkoj turneji. Cak nista nije postigao ni u Akapulku a u Melburnu ga je Novak pocistio kao metlom.
(Goran, 12. jun 2019 11:45)
4 polufinala su krah?? Jedno finale i jedan osvojen Gs i 1 masters. Ocajna godina, treba da se povuce..

ma stvarno

pre 4 godine

Nadal ocigledno nije svestan nekih vaznih stvari: prvo, ako Novakovi navijaci kazu da nece, nema nista od toga; drugo, njegov RG ne vazi, jer je samo Novaku duvao vetar, i trece, najvaznije, svi znaju da ce Novak biti u vrhunskoj formi, bez obzira sto je nije bas pokazao, a ako slucajno ne osvoji W, e, to onda mora biti namestaljka.

pravo

pre 4 godine

Sad ce biti u prednosti onaj ko na zrebu u 1/2 finalu bude imao Tima, pod uslovom da Austrijanac uopste i dodje do tada.
Od 5. do 8. mesta su Zverev, Cicipas, Nisikori i Anderson, tu samo Anderson moze da bude problem u 1/4 finalu.
U 4. kolu treba samo izbeci Iznera i Cilica.
Ostale moze da pobedi i Boba Zivojinovic, sa stilom i reketom iz 80-ih

x

pre 4 godine

Ne racunajuci polufinale prosle godine, Nadal nije nista uradio na Vimbldonu od 2011.
Realno, Nadal je u silaznoj fazi karijere. On i na sljaci igra slabije, samo sto je i to dovoljno za titulu na RG. Poslednju monstruoznu sezonu Nadal je imao 2013. kada je razneo Djokovica u finalu US opena.

Goran

pre 4 godine

"4 polufinala su krah?? Jedno finale i jedan osvojen Gs i 1 masters. Ocajna godina, treba da se povuce"
Prvo, rekao sam da je usao u formu u Rimu. Znaci, svaka cast za GS titulu i masters u Rimu. Za kralja sljake polufinale Madrida i Monte Karla je krah. Treba pogledati koliko je puta osvajao te turnire.

Greatness

pre 4 godine

Lav koji puca od sampouzdanja je nezaustavljiv... Ovo je itekako realan scenario, a čak ću se usuditi da kažem i realniji nego da Federer uzme. Jer nije slučajnost ono što se RF-u desilo prošle protiv Andersona... W je Slem gdje ima najviše mina i svaki server može da napravi grdne probleme favoritima. Pa Novak protiv tog istog Kevina one godine na mišiće, ali zato protiv Kverija 2016. nije mogao.. Pa Nadal sa Dastinom Braunom, Rosolom... Da nije prošle godine Novak zaustavio Nadala, ovaj bi već sada imao priliku da i zvanično stigne Federera. U svakom slučaju, nikako ne vjerujem da ovo uzima iko, osim ove trojice.

Miodrag

pre 4 godine

Po Nadalovoj izjavi on ima šanse da osvoji Wimbledon, ali pitaju se Novak, Federer pa makar i ostali mladi igraći poput Tsitsipasa i Thiema koji imaju dobru sezonu za sada. Biće zanimljivo gledati GS koji se igra početkom sledećeg meseca.

Serdjo

pre 4 godine

Ja pročitao tu negde da AO, USO, FO, ovo "O" znači open i to je pokazatelj da se igra na otvorenom, znači bez krova! Jel me zezate da tip ovo stvarno misli?! Aaaahahahaha!!!

Dobro, dobro

pre 4 godine

Shvatili smo, svi su u silaznoj putanji kada je karijera u pitanju, osim Novaka. Jedino on sto je stariji, to je mladji. Rafa ima sanse, kao i bilo ko drugi.

Zuti

pre 4 godine

Realno, kada uđe u drugu nedelju Rafa je uvijek opasan, aklimatizira igru i podloga se uspori.

Najveći favorit za titulu je prema pokazanoj igri do sada GOAT Feđa, ali W je uvijek nepredvidiv, da ti ne izađe neki drvoseča na sjajnim servisom kao Query, Raonic ili Karlovic.

Demar Derosan

pre 4 godine

Sto se tice Rafine izjave, postujem misljenje koje je generalno tacno da ima sanse i da moze da igra dobro na Vimbldonu, ali to nece ici tako glatko na travi kao na sljaci zbog propadanja nogu, klizanja loptice, odskoka loptice i nemogucnosti da se hvataju spin forhend pun reketom iz mesta itd. Bice zanimljiv turnir, videcemo.

Poštovalac igre

pre 4 godine

Nadal je nakon 2011 kad je izgubioo od Novaka u finalu bioo u "nokdaunu" jer gubio je nekoliko puta na startu a jednom mislim da nije ni igrao tj propustio..2017 je izgubio od Žila Milera dok 2018 umalo da uđe u finale Vimbldona ponovo..dakle ima rafe šanse za GS na travi odnosno da se nada..

yo

pre 4 godine

Sta je lose u tome da kaze da ima sanse, pa, naravno da ima, em ga je osvojio u istorijskom mecu protiv tada jos mladjanog Federera. A sto se tice ovih dosadnih komentara da je samo Novaku smetao vetar, nakon sto su svi o tome govorili (i teniseri i komentatori, a i sami smo videli), ajde, postedite nas. I Federer je rekao da ako bi mislio da nema sanse protiv Nadala sada u polufinalu Pariza, ne bi ni izlazio na teren, te da je gledao da zbog vetra samo ubaci loptu u teren - da ne ispadne smesan i sta mi dalje tu treba da mudrujemo.

jsx

pre 4 godine

@x
A sto ne bi racunao polufinale prosle godine, gde je bilo bas blizu. Sigurno su Novak i Federer favoriti, ali besmisleno je otpisati Nadala.