Fudbal 165

Sreda, 29.05.2019.

19:51

Čeferin: Svi će morati da ugoste Kosovo

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin je u Bakuu izjavio da će sve države članice UEFA morati da ugoste reprezentaciju samoproglašene države Kosovo.

Èeferin: Svi æe morati da ugoste Kosovo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

165 Komentari

Sortiraj po:

Negativni

pre 4 godine

Srbija da, ali Španija i Rusija ne.
(Đorđe, 30. maj 2019 10:59)

Netačno. I u Španiju i u Rusiju sportisti mogu da idu sa pasošem Kosova.

konstatacija

pre 4 godine

Ceferin mlati praznu slamu.Ne moze UEFA da naredjuje jer ako neka drzava ne priznaje Kosovske paseose ne mogu u uci.To samo ne vazi za SP i OI

to je to

pre 4 godine

Srbija da, ali Španija i Rusija ne.
(Đorđe, 30. maj 2019 10:59)

Nije tačno. Španija je dozvolila kosovskim atletima da upotrebljavaju SVOJE državne simbole.

O tome pišu i indijski mediji, zemlja koja isto kao i Španija ne priznaje Kosovo. Nije htela ni Indija ali MORALA da popusti.

Eto, lepo to piše: https://www.india.com/news/agencies/spain-allows-kosovo-athletes-to-use-national-symbols-3430096/

Dakle, SVI će popustiti i Kosovo će igrati sa svojim državnim simbolima svugde u svetu.

asomacum brothers

pre 4 godine

bolje da ih prebacite u neku juznoamericku kvalifikacionu grupu. vrlo su bliski sa kolumbijom i meksikom i njihovim narko kartelima. tamo bi bili odlicno primljeni !!!

Deki

pre 4 godine

Deki S. je visoki funkcioner u svetskoj (ili bese evropskoj) organizaciji. Ali izgleda da je prioritet podizanje zgrada po Beogradu.
(nazalost, 29. maj 2019 22:47)
Koliko me sećanje služi mislim da je Stanković Čeferinov savetnik zato je sve ovo i umobolno.

tdex

pre 4 godine

Ako UEFA natjera Rusiju ovi uzvraćaju protumjerom, zabranit će VKontakt u Europi, ili će natjerat UEFU da koriste njihovu 5G tehnologiju, onu aka dimni signali

Pavle

pre 4 godine

U fudbalu na svetskim i evropskim prvenstvima ne igraju timovi drzava vec timovi federacija. Tako Veliku Britaniju predstavlja cetiri federacije: Engleska, Skotska, Vels i Severna Irska. Kosovo je punopravni clan UEFA i FIFA. Kod izvlacenja grupa vodice se racuna da ne budu u grupi sa Srbijom. Od ostalih timova, ko sa njima ne zeli da igra bice kaznjen.
(Lala, 29. maj 2019 20:48)S kim igra Vojvodina?

Đorđe

pre 4 godine

Pa jel ste vi svestni da bi Srbija prva odigrala mec protiv Kosova ako bi doslo zrebom...
(Luka, 29. maj 2019 20:05)

Srbija da, ali Španija i Rusija ne. Ne zato što nas vole, jer imaju sopstvene interese u vezi sa neprizavanjem Kosova, a to su ozbiljne države koje ne menjaju stavove pod raznim pritiscima. UEFA i ovaj smešni Slovenac nemaju ama baš nikakve ingerencije, niti mogućnost uticaja na Vladu Španije, ili Rusije. Briga mnogo Putina šta će Čeferin da kaže. Baš će zbog njega sad zvanična Moskva da promeni svoj politički stav.
Naravno,UEFA može pokušati da suspenduje Španiju, Rusiju, Rumunija... ali ni to neće smeti, jer je, pre svega Španija ozbiljan faktor u fudbalu i takva igrarija bi ga skupa koštala.
Prema tome, Slovenac trenutno puca iz prazne puške.

konstatacija

pre 4 godine

Ceferin mlati praznu slamu.Ne moze UEFA da naredjuje jer ako neka drzava ne priznaje Kosovske paseose ne mogu u uci.To samo ne vazi za SP i OI

Srki

pre 4 godine

Pa jel jedan fudbalski savez jači od država, pa može da im naloži da na svoju teritoriju pusti nekoga sa pasošem države koju ne priznaje? Kakve su ovo gluposti?

raca milosavljevic

pre 4 godine

....za komentatora Zorana ... Petric i Incko su pripadnici slovenacke manjine koji zive u pogranicnim delovima Austrije ... i bore se zdusno za prava svoje manjine u Austriji ... ali jos nisam cuo da traze da ekipa te manjine igra fudbal posebno jedino ako ne iskoriste sada Ceferina pa pokusaju ... a hvala Bogu vecina komentatora je shvatila pravila se primenjuju kako se kome prohte ... sto znaci mocnici kako zele a mi smo to iskusili,znaci sve je politika ... to je to ...

milija

pre 4 godine

meni nije jasno da neko ne kaže dosta uefi ukoliko se budete ovako ponašali organizovaćemo novo takmičenje Kao u košarci to jest novu organizaciju kao prvo isključite ove četiri lige Engleska Nemačka Španija Italija pa igrajte Evropsko prvenstvo sami među sobom među sa 4 tima, a svi ostali će igrati Evropsko prvenstvo nove UEFA i ligu šampiona nove organizacije. vesti u tom slučaju pitao bih vas pitao kako bi čeferin molio ostale male saveze da ne radi to Samo mi nije jasno da neko nije osnovao neko udruženje u slučaju da se formira superliga da svi ostali izađu iz UEFA formiraju novo takmičenje

istina

pre 4 godine

"On je naveo da će fudbalski savez koji jednostrano predstavlja teritoriju Kosova i Metohije morati da bude priman sa svim svojim obeležjima."

Ova rečenica morala da ima po zagradama deo "koji jednostrano predstavlja teritoriju Kosova i Metohije" jer jasno je da g. Čeferin NIJE izrekao taj deo.

I tako SVI moraju da priznaju Kosovo ako hoće da igraju fudbal. Pa bilo je otpora i od strane Španije pre par nedelja ali su morali da POPUSTE i dozvoljavaju reprezentativce Kosova u karateu sa SVOJIM SIMBOLIMA.

Uostalom i kada Majlinda Kelmendi usvojila zlatnu medalju u Rusiji tamo je podignuta kosovska zastava.

miodrag

pre 4 godine

Косово* је примљено у УЕФА супротно правилнику ове организације; само чланице УН могу бити члан УЕФА. После пријема су применили правилник, те је довољно да неку творевину као државу признаје више од пола чланица УН. У међувремену је доста држава повукло признање, па није нереално да број чланица УН које признају Косово* падне испод пола од укупног броја држава УН. То би била занимљива ситуација.
(aco, 29. maj 2019 20:27)

Nije tačno.

Farska Ostrva nisu članica UN

Skotska, Vels...

Gost

pre 4 godine

Čeferine,pozdravio te Dejan Anđus. Podneo je tužbu protiv tebe i tvojih advokata,iako se i on sam nalazio jedno vreme,na mestu koje tebe čeka.
P.S. On je namerno otišao u zatvor da bi posle znao kako ti je tamo.

separatista

pre 4 godine

Kako vi ništa ne razumete ili se pravite. Ovo je SPORTSKA, a ne politička odluka! Ovde se ne govori da li će određene zemlje prihvatiti političke delegacije, već o punopravnom članu UEFA. E sad, drugo je pitanje da li je Kosovo uopšte i moglo da se primi u UEFA, ako već nije član UN. Ali, pošto je Kosovo član UEFA, svi su dužni da igraju sa njima. ISto tako, nadam se da se to ne odnosi na Srbiju, jer postoje izuzeci gde su velike političke tenzije, pa zbog bezbednosti, što znači, da Srbija i Kosovo ne mogu biti u istoj grupi takmičenja. Tumačite Čeferinovu odluku racionalno, a ne emotivno i ostrašćeno!

hudic

pre 4 godine

Ne cudimo se Janezu,i on radi po direktivi,mora ili odeeeee...
U tom "sportu" nema pravde i morala,odavno,samo interes,najpre licni.

istina

pre 4 godine

Vidim spominjete Ruse u komentarima, a takmicari Kosova se bez problema sa svojim obelezjima takmice tamo. Lako moze da se proveri :) Kod Spanije je skroz drugacije, nema ni o od obelezja

OLAF

pre 4 godine

Nije problem za druge reprezentacije da igraju sa njima... ali je problem za tim sa Kosova i Metohije da udju u stranu zemlju bez legalnih dokumenata.. to je isto kao kad bi bilo ko od nas pokusao da ide u inostranstvo a napravi pasos u svojoj sobi na parcetu papira... to su samo igrice i vrsenje pritisaka na zemlje koje nisu priznale.. ali nema zezanja sa ozbiljnim zemljama.. mogu da igraju na neutralnim terenima ako to savezi tih zemalja prihvate..

ljilja

pre 4 godine

Jel FSJ beše dao ovome podršku za mandat i dočekivao ga ovde ko kralja, a naši se fudbalski zvaničnici utrkivali da ga nazovu prijateljem. Od slovenca drugo ne možemo ni očekivati.

mudenzza

pre 4 godine

Vidim da tu dosta navijaju daje upra vu ovaj iz uefe da kosovo treba da igra ajde da vidim staje kosovo toje pokraina jos uvek u sastavu srbie pitobi vas zasto pokrajine nemacke ne takmice se zato sto su pokraine I nemaju pravo e kad je upitanju srbija e onda moze po ovom arsinu onda republika srpska treba dase takmici u svim sportovima evo dokaza njusu u dejtonu priznali kao republiku a republika je drzava ali to nemoze jer su upitanju srbi a bila koja nacija ako je vecinska grupacija e oni mozu I od autonomije da naprave drzavu sta misli taj svet dokle bre da jasu srbiju pa mismo jeli zlatmom kasikom dok su oni jeli drvenom pa sta oni mosle nismo mi sisali veslo
(zdravko, 29. maj 2019 22:58)

Svaka tačka ti je na mestu.

kimi

pre 4 godine

Mogao bi nesto Dejan Stankovic da ucini po ovom pitanju, posto je na funkciji u UEFA a to mesto je dobio zbog prijateljstva sa ovim zmagom.
Neverovatno je kako nasi ljudi cim dodju u neku visoku evropsku organizaciju zaborave odakle su.

Nikola

pre 4 godine

Fudbal je vera,kaznjavati nekog i ne dozvoliti mu da igra je po meni greh.Zar nije bio bedak 90' kada smo bili iskljuceni sa ekipnih takmicenja a himnu nam cinimi se nisu ni intonirali.To je s..nje.Ne treba ih priznati ni de fakto ni
de jure ali im fudbal moras "dozvoliti" da igraju.
Sport povezuje ljude!
(Max, 29. maj 2019 22:51)

Kako to poredis? Mi smo zvanicno bili priznati od celog sveta. Clanica svih svetskih organizacija i institucija.i tada je bilo dozvoljeno mesanje politike u sport? Sto bi sada bilo drugacije?
A ovima niko ne brani da igraju fudbal, ali za Srbiju ako budu pozvani. Ovako svaka ulica na svetu moze da prijavi ekipu za kvalifikacija za Euro ili Svetsko prvenstvo.

Serbo

pre 4 godine

Fudbal je sport, razonoda, sporedna stvar. Da li je ovaj gospodin svestan o kojim stvarima prica, ili se sali sa nama. Da nece mozda neka drzava ugroziti svoju suverenost zbog neke FUDBALSKE ogranizacije?! On ce da naredi nekoj drzavi koga ce ona da ugosti ili ne, imate najnoviji slucaj igraca Arsenala aprpop ove price. Razumem ja danasnju popularnost sporta a posebno fudbala, samo sto su neki ljudi, kao i ovaj doticni malo previse uzleteli, pa su zaboravili da je to samo igra i da su neke stvari mnogo vaznije i kompleksnije od toga ko ce da sutne loptu.

Max von Laaberg

pre 4 godine

Vreme je da se Janez predstavi u pravom svetlu jos samo da i sudije budu sa Kosova i to je po prpozicijama a kakvu ligu tamo imaju to Janeza ne interesuje.

Serpico

pre 4 godine

Reprezentacije koje ne priznaju "Kosovo" ionako i ne igraju "nogomet", šta god to bilo.
(Milivojević, 29. maj 2019 20:54)

A igraju li rukomet? "Sta god to bilo"...

sve prosto ko pasulj

pre 4 godine

Ako želiš da budeš član nekog udruženja onda moraš da poštivaš pravila tog udruženja. Ko ne želi ne mora. Biti član UEFA nije obaveza. Ko neće da bude član ne mora da bude član, ko neće da ispuni obaveze ne može da bude član.

BARCA ! BARCA !! BAAARCA !!!

pre 4 godine

Sta vam je ludi pa Azarbejdjan nije priznao Kosovu i Kosovo je igrao u Azerbejdjan nereseno Azerbejdjan 0 - 0 Kosovo a kasnije je Azarebedjan doso na Kosovu i igubio od Kosova 4 - 0 Azerbejdjan i to na NationalLig .

nazalost

pre 4 godine

dobro a gde su sada nasi asovi? mijat, miha, juga, dejo, piksi i da ne nabrajam dalje ima ih milion. pa sto ne reaguje neko? svi oni imaju prijatelje takodje svetske asove pa neka i o i reaguju na sve ovo... kad bi se digla prasina oko svega ne bi mogao gospodin doticni da se odvaljuje sa izjava tek tako... a pogotovu da se i savezi oglase... zasto mi ne lobiramo malo kod drugih saveza da postave pitanje clanstva? a ne ovako bas nas briga sedimo cutimo i posle nam je kriv djavo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (018, 29. maj 2019 22:22)

Deki S. je visoki funkcioner u svetskoj (ili bese evropskoj) organizaciji. Ali izgleda da je prioritet podizanje zgrada po Beogradu.

Saša

pre 4 godine

Jeste, jeste, i tri boda Srbiji odmah da se oduzmu u kvalifikacijama bilo kojim, dva drona sa albanskiom i kosovskom zastavom iznad Marakane da obiđu, plus utakmica ili dve bez publike, novčana kazna se podrazumeva i tri korne penal ali samo protiv Srbije. Ovo u UEFA da se stavi na glasanje bilo bi povuci potegni a možda bi i prošlo bez problema.

Vlajko

pre 4 godine

Pazi monstruoznu logiku. Mora da ugosti jednostrano proglašenu teritoriju??? Ko mora? Možda Španija? I šta će da izbace Španiju sa EP ili sledećeg SP zbog neke teritorije? Kada teritorija bude primljena u UN, onda mora da se prihvati ali to će biti na Sveti Nikad ako ne bude kompromisa.

Max

pre 4 godine

Fudbal je vera,kaznjavati nekog i ne dozvoliti mu da igra je po meni greh.Zar nije bio bedak 90' kada smo bili iskljuceni sa ekipnih takmicenja a himnu nam cinimi se nisu ni intonirali.To je s..nje.Ne treba ih priznati ni de fakto ni
de jure ali im fudbal moras "dozvoliti" da igraju.
Sport povezuje ljude!

MArko

pre 4 godine

To sa Kosovom je neodrživa priča na ovaj način. Sada ćete vi da naterate Španiju koja je prvo fudalska velesila, a onda i dobrostojeća evropska država da zanemari svoje strateške interese zbog nekakvog Kosova? Baš da vidim kako će neko da diskvalifikuje Španiju zbog Kosova koje niko ne bi ni došao da gleda za razliku od Španije koja puni stadione gde god da igra.

3210

pre 4 godine

Косово* је примљено у УЕФА супротно правилнику ове организације; само чланице УН могу бити члан УЕФА. После пријема су применили правилник, те је довољно да неку творевину као државу признаје више од пола чланица УН. У међувремену је доста држава повукло признање, па није нереално да број чланица УН које признају Косово* падне испод пола од укупног броја држава УН. То би била занимљива ситуација.
(aco, 29. maj 2019 20:27)

Nije tačno.

Farska Ostrva nisu članica UN

kinez sa 2 zuba

pre 4 godine

Krim je uvek bio deo Rusije, osim po zavrsetku II svetskog rata kada su ga komunisti poklonili Ukrajini. Tamo živi ogromna većina Rusa, održan je referendum i Krim se samo vratio tamo gde pripada.
Po tebi Kosovo treba da drzi jedan referendum i gotova stvar ?

zdravko

pre 4 godine

Jesi ti bio u Svajcerskoj kad sve znas o Svajcerskoj za tebe neznam a ja sam bio ato sto lupas nema blage veze evo dati kazem odkako se osnovala ujedinjene nacije onesu sediste u zenevi a svajcaeska je bila clan una nie samo glasala bila je prisutna znaci od 2002 godine sa statusa posmatraca postali ravnopravn i imaju pravo glasa toje razlika

018

pre 4 godine

dobro a gde su sada nasi asovi? mijat, miha, juga, dejo, piksi i da ne nabrajam dalje ima ih milion. pa sto ne reaguje neko? svi oni imaju prijatelje takodje svetske asove pa neka i o i reaguju na sve ovo... kad bi se digla prasina oko svega ne bi mogao gospodin doticni da se odvaljuje sa izjava tek tako... a pogotovu da se i savezi oglase... zasto mi ne lobiramo malo kod drugih saveza da postave pitanje clanstva? a ne ovako bas nas briga sedimo cutimo i posle nam je kriv djavo.

Sremac

pre 4 godine

Ako želiš da budeš član nekog udruženja onda moraš da poštivaš pravila tog udruženja. Ko ne želi ne mora. Biti član UEFA nije obaveza. Ko neće da bude član ne mora da bude član, ko neće da ispuni obaveze ne može da bude član.
(sve prosto ko pasulj, 29. maj 2019 22:33)

Tako je, ali i to udruzenje MORA da postuje svoja pravila kada prima novog clana, a ne da ih krsi ili selektivno primenjuje, zar ne???

srdjan

pre 4 godine

I nas dvadesetak ¿elimo sopstvenu samostalnost. Možemo li da učestvujemo na tim tzv rprezentativnim takmičenjima?
Ima li u svetu da neko nešto da razmišlja?

činjenica

pre 4 godine

Država se raspala a još smo dobili i sankcije (SRJ), šta je sporno.
(Dvorska budala, 29. maj 2019 21:36)

Dete,
fudbalska federacija i država.

Da li je to identično ili nije?

Na primeru Velike Britanije vidimo da nije.

Zašto su onda, 1992. vratili Savićevića, Pančeva, Piksija i ekipu sa aerodroma gde su sleteli da bi fudbalski pokorili Evropu?

Znači, nema pravila.

baja

pre 4 godine

Sto rece Luka...pa mi bi smo prvi odigrali mec sa njima, kao sto bi i rusija odigrala....kontam da bi tu samo spanija bila dosledna jer je zemlja sa kicmom a ovo se kosi sa njihovim nacionalnim interesima.

Koga bre vi folirate...

pre 4 godine

...Tako Veliku Britaniju predstavlja cetiri federacije: Engleska, Skotska, Vels i Severna Irska...
(Lala, 29. maj 2019 20:48)

Baš dobar primer primene pravila.

Zašto su 1992. sa aerodroma vratili reprezentaciju priznate federacije, dražave SFRJ?

Čas ima, čas nema pravila,
a u našem timu sve vedete,
bili smo favoriti za osvajanje EP.

Nastavak

pre 4 godine

Da li neko od vas pametnjakovica zna da je Svajcarska tek 2002 postala clan Ujedinjenih Nacija, a jedna je od osnivaca i UEFA i FIFA. Na njenoj teritoriji se i nalaze sedista obe organizacije, UEFA u Nionu, a FIFA u Zirihu.
(Lala - Nastavak, 29. maj 2019 20:56)

I sta je pisao hteo da kaze?

Bgd

pre 4 godine

@(kako da ne, 29. maj 2019 20:53) 

Krim je uvek bio deo Rusije, osim po zavrsetku II svetskog rata kada su ga komunisti poklonili Ukrajini. Tamo živi ogromna većina Rusa, održan je referendum i Krim se samo vratio tamo gde pripada.

Amater

pre 4 godine

Španija ima dosledan stav i iako to nema veze sa bilo kakvom "ljubavlju prema Srbiji" čestitam im na ponašanju. Srbija svakako nema isti stav (na rečima smo jaki ali u praksi smo potpisali sve što je traženo počev od 1999. a naročito 2013. u Briselu uključujući to da ne smemo da ometamo učešće tzv. Kosova u bilo kojim međunarodnim sportskim takmičenjima) i iako Španija "brani Srbiju" zbog sebe same (a ne što nas mnogo vole) oni mogu da nam budu svetao primer. Mi smo u Srbiji već ugostili neke sportiste i/ili sportske ekipe tzv. Kosova.

* polja označena zvezdicom obavezno popuniti

pre 4 godine

"uključujući to da ne smemo da ometamo učešće tzv. Kosova u bilo kojim međunarodnim sportskim takmičenjima"

Evo baš otvorih sporazum i gde to piše? Piše za evrointegracije a za UN i UEFA ne piše nigde. Oko toga i jeste problematika za Kosovo*

Zdravko

pre 4 godine

da gospodine ali kad bude od tvoje drzave ocepise jedan deo pa proglasi nezavisnost onda kako bi ti bilo dalibi onda prico da bivsa treitorija tvoje drzave da treba da igra kako te nije sramota da tako nesta pricas kao vodeci covek te orginizacije od fudbala stvoriliste politiku

bradina

pre 4 godine

Drugim recima vezi konja gde ti gazda (Ameri i ostali) kazu!Cekaj,cekaj samo kad i tebi zaigra mecka na vratima.Uskoro ce,nadam se.Neverovatno kako neki ljudi uzimaju sebi za pravo da odlucuju u ime svog naroda!A ovamo ne mesaju politiku u sport!?

Beja

pre 4 godine

Zato su Amerikanci dosli na celo ove organizacije iako nemaju veze sa fudbalom. Kod njih se ne igra fudbal kao u ostatku sveta. Oni ragbi zovu fudbal i to je za njih fudbal, a ne nogomet. Nogomet oni pojima nemaju.

LENO1

pre 4 godine

JA, ZULE...
NIJE VAŽNO ŠTO JE ZBOG KATALONIJE, SVI MI ZNAMO DA NIJE ZBOG NAS, ŠTO NAS VOLE, I TREBA SVE DRŽAVE DA SHVATE DA TO MOŽE BILO KOME DA SE DESI, DAKLE I TREBA DA JE ZBOG SEBE I SVOJIH INTERESA!

hahaha

pre 4 godine

Neverovatni Ceferin sad poznaje svoja pravila. Kad se Kosovo primalo u UEFU Ceferin nije znao osnovno pravilo da se ne moze postati clan UEFE ako nisi clan UN.

Dvorska budala

pre 4 godine

Zašto su 1992. sa aerodroma vratili reprezentaciju priznate federacije, dražave SFRJ? 

Čas ima, čas nema pravila, 
a u našem timu sve vedete, 
bili smo favoriti za osvajanje EP.
(Koga bre vi folirate..., 29. maj 2019 21:06)

Država se raspala a još smo dobili i sankcije (SRJ), šta je sporno.

Eggy

pre 4 godine

Pa, ko nece da ih ugosti ppred publikom, moze da kao Montenegrani da prvo zarade zabranu publike ili da ih ugoste na nekom skolskom/seoskom igralistu, mislim spram rangu teriteroje i saveza koji predstavlja....

Lesli Eldridz

pre 4 godine

Pa ovi koji ne priznaju i tako nisu pokazali ništa u nogometu zadnjih 10 godina
(tdex, 29. maj 2019 20:43)

Lupi čovek i ostade ziv!
Španija nije ništa uradila?! Zar je titula prvaka sveta nista?

Don Kihot

pre 4 godine

Rusiju nitko nista ne pita u fudbalu niti imaju ikakav utjecaj. Malo te pucaju previse mitovi. Rusi ce raditi ono sto im UEFA kaze, inace ih vise na mapi fudbala nece biti...
(Deda, 29. maj 2019 20:18)

A tebe neTko nesto pita?!
'Ajde bezi na neki VAS sajt,pa tamo "komentiraj" !

Lala

pre 4 godine

U fudbalu na svetskim i evropskim prvenstvima ne igraju timovi drzava vec timovi federacija. Tako Veliku Britaniju predstavlja cetiri federacije: Engleska, Skotska, Vels i Severna Irska. Kosovo je punopravni clan UEFA i FIFA. Kod izvlacenja grupa vodice se racuna da ne budu u grupi sa Srbijom. Od ostalih timova, ko sa njima ne zeli da igra bice kaznjen.

Sport

pre 4 godine

U potpunosti bi podržao ovaj stav gospodina iako nisam za nezavisno Kosovo već iz razloga jer politici nije mesto u sportu. Ipak setim se odmah 92. i kako bas zbog politike smo bili vraćeni iz Svedske! Setim se i tri godine pod sankcijama gde nismo ucestvovali u klupskim takmičenjima. Zbog toga smatram da svaka država ima svako pravo umešati politiku i odbiti da ugosti ekipu Kosova. Zašto bi sada njihov slučaj bio različit od perioda 92-95 za Jugoslaviju?

BARCA ! BARCA !! BAAARCA !!!

pre 4 godine

Ako se nekim čudom plasiraju igrače u dresovima koji ne pokazuju njihova obeležja pogotovo ako to budu tražili Rusi i Španci,a UEFA se tu neće mnogo pitati a plus imaćemo i publiku koja će izvizdati i ko zna šta još raditi toj takozvanoj lažnoj reprezentaciji Kosova.
(Delija, 29. maj 2019 20:09)

U Rusiji se vec svirala himna Kosova. Rusiju nitko nista ne pita u fudbalu niti imaju ikakav utjecaj. Malo te pucaju previse mitovi. Rusi ce raditi ono sto im UEFA kaze, inace ih vise na mapi fudbala nece biti...
(Deda, 29. maj 2019 20:18)

Usred Rusije https://www.youtube.com/watch?v=6N9reNOVSHw

Serpico

pre 4 godine

A kakve to veze ima s tim da li neko priznaje Kosovo kao nezavisnu drzavu ili ne?
Niko ne priznaje Skotsku, Vels, Gibraltar ili Farska Ostrva kao nezavisne drzave pa ih ugoscuju sa svim obiljezjima...zastavama, grbovima (svakako su to grbovi saveza a ne drzava), himnama...

zoran

pre 4 godine

... ma mi smo vec navikli da nam slovenci Petric,Incko,Maja Kocijancic pricaju sta i kako tako,tako da nam jos jedan vise ne smeta ... ovo ce biti interesantno za Spance,Ruse ...

Petrič i Incko nisu Slovenci...

Lala - Nastavak

pre 4 godine

Da li neko od vas pametnjakovica zna da je Svajcarska tek 2002 postala clan Ujedinjenih Nacija, a jedna je od osnivaca i UEFA i FIFA. Na njenoj teritoriji se i nalaze sedista obe organizacije, UEFA u Nionu, a FIFA u Zirihu.

Deda

pre 4 godine

Ako se nekim čudom plasiraju igrače u dresovima koji ne pokazuju njihova obeležja pogotovo ako to budu tražili Rusi i Španci,a UEFA se tu neće mnogo pitati a plus imaćemo i publiku koja će izvizdati i ko zna šta još raditi toj takozvanoj lažnoj reprezentaciji Kosova.
(Delija, 29. maj 2019 20:09) 

U Rusiji se vec svirala himna Kosova. Rusiju nitko nista ne pita u fudbalu niti imaju ikakav utjecaj. Malo te pucaju previse mitovi. Rusi ce raditi ono sto im UEFA kaze, inace ih vise na mapi fudbala nece biti...

aco

pre 4 godine

Косово* је примљено у УЕФА супротно правилнику ове организације; само чланице УН могу бити члан УЕФА. После пријема су применили правилник, те је довољно да неку творевину као државу признаје више од пола чланица УН. У међувремену је доста држава повукло признање, па није нереално да број чланица УН које признају Косово* падне испод пола од укупног броја држава УН. То би била занимљива ситуација.

оће то

pre 4 godine

Какав идиотизам да се позивају на правила неке организације која су брутално погажена управо приликом такозваног пријема такозване државе.

Milivojević

pre 4 godine

Pa ovi koji ne priznaju i tako nisu pokazali ništa u nogometu zadnjih 10 godina
(tdex, 29. maj 2019 20:43)

Reprezentacije koje ne priznaju "Kosovo" ionako i ne igraju "nogomet", šta god to bilo.

Parter B

pre 4 godine

Burazeru aj baš da vidim da se sastanu sa Španijom kao tzv.nezavisna država sa svojim simbolima ili Rusijom npr.
Sa nama još i može ko nas predstavlja,to je već svima jasno...

Delija

pre 4 godine

Ako se nekim čudom plasiraju igrače u dresovima koji ne pokazuju njihova obeležja pogotovo ako to budu tražili Rusi i Španci,a UEFA se tu neće mnogo pitati a plus imaćemo i publiku koja će izvizdati i ko zna šta još raditi toj takozvanoj lažnoj reprezentaciji Kosova.

raca milosavljevic

pre 4 godine

... ma mi smo vec navikli da nam slovenci Petric,Incko,Maja Kocijancic pricaju sta i kako tako,tako da nam jos jedan vise ne smeta ... ovo ce biti interesantno za Spance,Ruse ...

Бата Стојковић

pre 4 godine

“Naša pravila nalažu svim timovima da moraju da prihvate da igraju protiv reprezentacije ili klubova sa Kosova, ako žrebom tako bude određeno, kako na njihovoj teritoriji, tako i na teritoriji Kosova“, rekao je Čeferin.
Ваша правила налажу и да само државе чланице УН могу бити примљене у чланство УЕФА па га нисте поштовали. Ви сте једна прљава организација чим вам је више стало до једне самопроглашене територије него до правих држава чланица. Да се ја питам све државе које нису признале Косово треба да вас бојкотују и напусте вашу организацију па се играјте са Косовом.

zule

pre 4 godine

Uporno misle da ih se neko boji. Španiji svaka čast što je ostala dosledna i ranije odbila da ugosti sportiste tzv Kosova.
(apolo, 29. maj 2019 19:54)

ugostili bi ih oni da nemaju svoje Kosovo

ja

pre 4 godine

Uporno misle da ih se neko boji. Španiji svaka čast što je ostala dosledna i ranije odbila da ugosti sportiste tzv Kosova.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (apolo, 29. maj 2019 19:54)

Zbog Katalonije...

Sport

pre 4 godine

U potpunosti bi podržao ovaj stav gospodina iako nisam za nezavisno Kosovo već iz razloga jer politici nije mesto u sportu. Ipak setim se odmah 92. i kako bas zbog politike smo bili vraćeni iz Svedske! Setim se i tri godine pod sankcijama gde nismo ucestvovali u klupskim takmičenjima. Zbog toga smatram da svaka država ima svako pravo umešati politiku i odbiti da ugosti ekipu Kosova. Zašto bi sada njihov slučaj bio različit od perioda 92-95 za Jugoslaviju?

aco

pre 4 godine

Косово* је примљено у УЕФА супротно правилнику ове организације; само чланице УН могу бити члан УЕФА. После пријема су применили правилник, те је довољно да неку творевину као државу признаје више од пола чланица УН. У међувремену је доста држава повукло признање, па није нереално да број чланица УН које признају Косово* падне испод пола од укупног броја држава УН. То би била занимљива ситуација.

Serbo

pre 4 godine

Fudbal je sport, razonoda, sporedna stvar. Da li je ovaj gospodin svestan o kojim stvarima prica, ili se sali sa nama. Da nece mozda neka drzava ugroziti svoju suverenost zbog neke FUDBALSKE ogranizacije?! On ce da naredi nekoj drzavi koga ce ona da ugosti ili ne, imate najnoviji slucaj igraca Arsenala aprpop ove price. Razumem ja danasnju popularnost sporta a posebno fudbala, samo sto su neki ljudi, kao i ovaj doticni malo previse uzleteli, pa su zaboravili da je to samo igra i da su neke stvari mnogo vaznije i kompleksnije od toga ko ce da sutne loptu.

Nikola

pre 4 godine

Fudbal je vera,kaznjavati nekog i ne dozvoliti mu da igra je po meni greh.Zar nije bio bedak 90' kada smo bili iskljuceni sa ekipnih takmicenja a himnu nam cinimi se nisu ni intonirali.To je s..nje.Ne treba ih priznati ni de fakto ni
de jure ali im fudbal moras "dozvoliti" da igraju.
Sport povezuje ljude!
(Max, 29. maj 2019 22:51)

Kako to poredis? Mi smo zvanicno bili priznati od celog sveta. Clanica svih svetskih organizacija i institucija.i tada je bilo dozvoljeno mesanje politike u sport? Sto bi sada bilo drugacije?
A ovima niko ne brani da igraju fudbal, ali za Srbiju ako budu pozvani. Ovako svaka ulica na svetu moze da prijavi ekipu za kvalifikacija za Euro ili Svetsko prvenstvo.

Delija

pre 4 godine

Ako se nekim čudom plasiraju igrače u dresovima koji ne pokazuju njihova obeležja pogotovo ako to budu tražili Rusi i Španci,a UEFA se tu neće mnogo pitati a plus imaćemo i publiku koja će izvizdati i ko zna šta još raditi toj takozvanoj lažnoj reprezentaciji Kosova.

Max von Laaberg

pre 4 godine

Vreme je da se Janez predstavi u pravom svetlu jos samo da i sudije budu sa Kosova i to je po prpozicijama a kakvu ligu tamo imaju to Janeza ne interesuje.

raca milosavljevic

pre 4 godine

... ma mi smo vec navikli da nam slovenci Petric,Incko,Maja Kocijancic pricaju sta i kako tako,tako da nam jos jedan vise ne smeta ... ovo ce biti interesantno za Spance,Ruse ...

Parter B

pre 4 godine

Burazeru aj baš da vidim da se sastanu sa Španijom kao tzv.nezavisna država sa svojim simbolima ili Rusijom npr.
Sa nama još i može ko nas predstavlja,to je već svima jasno...

Бата Стојковић

pre 4 godine

“Naša pravila nalažu svim timovima da moraju da prihvate da igraju protiv reprezentacije ili klubova sa Kosova, ako žrebom tako bude određeno, kako na njihovoj teritoriji, tako i na teritoriji Kosova“, rekao je Čeferin.
Ваша правила налажу и да само државе чланице УН могу бити примљене у чланство УЕФА па га нисте поштовали. Ви сте једна прљава организација чим вам је више стало до једне самопроглашене територије него до правих држава чланица. Да се ја питам све државе које нису признале Косово треба да вас бојкотују и напусте вашу организацију па се играјте са Косовом.

Sremac

pre 4 godine

Ako želiš da budeš član nekog udruženja onda moraš da poštivaš pravila tog udruženja. Ko ne želi ne mora. Biti član UEFA nije obaveza. Ko neće da bude član ne mora da bude član, ko neće da ispuni obaveze ne može da bude član.
(sve prosto ko pasulj, 29. maj 2019 22:33)

Tako je, ali i to udruzenje MORA da postuje svoja pravila kada prima novog clana, a ne da ih krsi ili selektivno primenjuje, zar ne???

Don Kihot

pre 4 godine

Rusiju nitko nista ne pita u fudbalu niti imaju ikakav utjecaj. Malo te pucaju previse mitovi. Rusi ce raditi ono sto im UEFA kaze, inace ih vise na mapi fudbala nece biti...
(Deda, 29. maj 2019 20:18)

A tebe neTko nesto pita?!
'Ajde bezi na neki VAS sajt,pa tamo "komentiraj" !

nazalost

pre 4 godine

dobro a gde su sada nasi asovi? mijat, miha, juga, dejo, piksi i da ne nabrajam dalje ima ih milion. pa sto ne reaguje neko? svi oni imaju prijatelje takodje svetske asove pa neka i o i reaguju na sve ovo... kad bi se digla prasina oko svega ne bi mogao gospodin doticni da se odvaljuje sa izjava tek tako... a pogotovu da se i savezi oglase... zasto mi ne lobiramo malo kod drugih saveza da postave pitanje clanstva? a ne ovako bas nas briga sedimo cutimo i posle nam je kriv djavo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (018, 29. maj 2019 22:22)

Deki S. je visoki funkcioner u svetskoj (ili bese evropskoj) organizaciji. Ali izgleda da je prioritet podizanje zgrada po Beogradu.

srdjan

pre 4 godine

I nas dvadesetak ¿elimo sopstvenu samostalnost. Možemo li da učestvujemo na tim tzv rprezentativnim takmičenjima?
Ima li u svetu da neko nešto da razmišlja?

Vlajko

pre 4 godine

Pazi monstruoznu logiku. Mora da ugosti jednostrano proglašenu teritoriju??? Ko mora? Možda Španija? I šta će da izbace Španiju sa EP ili sledećeg SP zbog neke teritorije? Kada teritorija bude primljena u UN, onda mora da se prihvati ali to će biti na Sveti Nikad ako ne bude kompromisa.

Bgd

pre 4 godine

@(kako da ne, 29. maj 2019 20:53) 

Krim je uvek bio deo Rusije, osim po zavrsetku II svetskog rata kada su ga komunisti poklonili Ukrajini. Tamo živi ogromna većina Rusa, održan je referendum i Krim se samo vratio tamo gde pripada.

ja

pre 4 godine

Uporno misle da ih se neko boji. Španiji svaka čast što je ostala dosledna i ranije odbila da ugosti sportiste tzv Kosova.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (apolo, 29. maj 2019 19:54)

Zbog Katalonije...

Saša

pre 4 godine

Jeste, jeste, i tri boda Srbiji odmah da se oduzmu u kvalifikacijama bilo kojim, dva drona sa albanskiom i kosovskom zastavom iznad Marakane da obiđu, plus utakmica ili dve bez publike, novčana kazna se podrazumeva i tri korne penal ali samo protiv Srbije. Ovo u UEFA da se stavi na glasanje bilo bi povuci potegni a možda bi i prošlo bez problema.

MArko

pre 4 godine

To sa Kosovom je neodrživa priča na ovaj način. Sada ćete vi da naterate Španiju koja je prvo fudalska velesila, a onda i dobrostojeća evropska država da zanemari svoje strateške interese zbog nekakvog Kosova? Baš da vidim kako će neko da diskvalifikuje Španiju zbog Kosova koje niko ne bi ni došao da gleda za razliku od Španije koja puni stadione gde god da igra.

Deda

pre 4 godine

Ako se nekim čudom plasiraju igrače u dresovima koji ne pokazuju njihova obeležja pogotovo ako to budu tražili Rusi i Španci,a UEFA se tu neće mnogo pitati a plus imaćemo i publiku koja će izvizdati i ko zna šta još raditi toj takozvanoj lažnoj reprezentaciji Kosova.
(Delija, 29. maj 2019 20:09) 

U Rusiji se vec svirala himna Kosova. Rusiju nitko nista ne pita u fudbalu niti imaju ikakav utjecaj. Malo te pucaju previse mitovi. Rusi ce raditi ono sto im UEFA kaze, inace ih vise na mapi fudbala nece biti...

Amater

pre 4 godine

Španija ima dosledan stav i iako to nema veze sa bilo kakvom "ljubavlju prema Srbiji" čestitam im na ponašanju. Srbija svakako nema isti stav (na rečima smo jaki ali u praksi smo potpisali sve što je traženo počev od 1999. a naročito 2013. u Briselu uključujući to da ne smemo da ometamo učešće tzv. Kosova u bilo kojim međunarodnim sportskim takmičenjima) i iako Španija "brani Srbiju" zbog sebe same (a ne što nas mnogo vole) oni mogu da nam budu svetao primer. Mi smo u Srbiji već ugostili neke sportiste i/ili sportske ekipe tzv. Kosova.

Lesli Eldridz

pre 4 godine

Pa ovi koji ne priznaju i tako nisu pokazali ništa u nogometu zadnjih 10 godina
(tdex, 29. maj 2019 20:43)

Lupi čovek i ostade ziv!
Španija nije ništa uradila?! Zar je titula prvaka sveta nista?

hahaha

pre 4 godine

Neverovatni Ceferin sad poznaje svoja pravila. Kad se Kosovo primalo u UEFU Ceferin nije znao osnovno pravilo da se ne moze postati clan UEFE ako nisi clan UN.

činjenica

pre 4 godine

Država se raspala a još smo dobili i sankcije (SRJ), šta je sporno.
(Dvorska budala, 29. maj 2019 21:36)

Dete,
fudbalska federacija i država.

Da li je to identično ili nije?

Na primeru Velike Britanije vidimo da nije.

Zašto su onda, 1992. vratili Savićevića, Pančeva, Piksija i ekipu sa aerodroma gde su sleteli da bi fudbalski pokorili Evropu?

Znači, nema pravila.

zule

pre 4 godine

Uporno misle da ih se neko boji. Španiji svaka čast što je ostala dosledna i ranije odbila da ugosti sportiste tzv Kosova.
(apolo, 29. maj 2019 19:54)

ugostili bi ih oni da nemaju svoje Kosovo

LENO1

pre 4 godine

JA, ZULE...
NIJE VAŽNO ŠTO JE ZBOG KATALONIJE, SVI MI ZNAMO DA NIJE ZBOG NAS, ŠTO NAS VOLE, I TREBA SVE DRŽAVE DA SHVATE DA TO MOŽE BILO KOME DA SE DESI, DAKLE I TREBA DA JE ZBOG SEBE I SVOJIH INTERESA!

018

pre 4 godine

dobro a gde su sada nasi asovi? mijat, miha, juga, dejo, piksi i da ne nabrajam dalje ima ih milion. pa sto ne reaguje neko? svi oni imaju prijatelje takodje svetske asove pa neka i o i reaguju na sve ovo... kad bi se digla prasina oko svega ne bi mogao gospodin doticni da se odvaljuje sa izjava tek tako... a pogotovu da se i savezi oglase... zasto mi ne lobiramo malo kod drugih saveza da postave pitanje clanstva? a ne ovako bas nas briga sedimo cutimo i posle nam je kriv djavo.

Serpico

pre 4 godine

A kakve to veze ima s tim da li neko priznaje Kosovo kao nezavisnu drzavu ili ne?
Niko ne priznaje Skotsku, Vels, Gibraltar ili Farska Ostrva kao nezavisne drzave pa ih ugoscuju sa svim obiljezjima...zastavama, grbovima (svakako su to grbovi saveza a ne drzava), himnama...

Serpico

pre 4 godine

Reprezentacije koje ne priznaju "Kosovo" ionako i ne igraju "nogomet", šta god to bilo.
(Milivojević, 29. maj 2019 20:54)

A igraju li rukomet? "Sta god to bilo"...

Koga bre vi folirate...

pre 4 godine

...Tako Veliku Britaniju predstavlja cetiri federacije: Engleska, Skotska, Vels i Severna Irska...
(Lala, 29. maj 2019 20:48)

Baš dobar primer primene pravila.

Zašto su 1992. sa aerodroma vratili reprezentaciju priznate federacije, dražave SFRJ?

Čas ima, čas nema pravila,
a u našem timu sve vedete,
bili smo favoriti za osvajanje EP.

BARCA ! BARCA !! BAAARCA !!!

pre 4 godine

Sta vam je ludi pa Azarbejdjan nije priznao Kosovu i Kosovo je igrao u Azerbejdjan nereseno Azerbejdjan 0 - 0 Kosovo a kasnije je Azarebedjan doso na Kosovu i igubio od Kosova 4 - 0 Azerbejdjan i to na NationalLig .

Nastavak

pre 4 godine

Da li neko od vas pametnjakovica zna da je Svajcarska tek 2002 postala clan Ujedinjenih Nacija, a jedna je od osnivaca i UEFA i FIFA. Na njenoj teritoriji se i nalaze sedista obe organizacije, UEFA u Nionu, a FIFA u Zirihu.
(Lala - Nastavak, 29. maj 2019 20:56)

I sta je pisao hteo da kaze?

3210

pre 4 godine

Косово* је примљено у УЕФА супротно правилнику ове организације; само чланице УН могу бити члан УЕФА. После пријема су применили правилник, те је довољно да неку творевину као државу признаје више од пола чланица УН. У међувремену је доста држава повукло признање, па није нереално да број чланица УН које признају Косово* падне испод пола од укупног броја држава УН. То би била занимљива ситуација.
(aco, 29. maj 2019 20:27)

Nije tačno.

Farska Ostrva nisu članica UN

baja

pre 4 godine

Sto rece Luka...pa mi bi smo prvi odigrali mec sa njima, kao sto bi i rusija odigrala....kontam da bi tu samo spanija bila dosledna jer je zemlja sa kicmom a ovo se kosi sa njihovim nacionalnim interesima.

оће то

pre 4 godine

Какав идиотизам да се позивају на правила неке организације која су брутално погажена управо приликом такозваног пријема такозване државе.

Eggy

pre 4 godine

Pa, ko nece da ih ugosti ppred publikom, moze da kao Montenegrani da prvo zarade zabranu publike ili da ih ugoste na nekom skolskom/seoskom igralistu, mislim spram rangu teriteroje i saveza koji predstavlja....

bradina

pre 4 godine

Drugim recima vezi konja gde ti gazda (Ameri i ostali) kazu!Cekaj,cekaj samo kad i tebi zaigra mecka na vratima.Uskoro ce,nadam se.Neverovatno kako neki ljudi uzimaju sebi za pravo da odlucuju u ime svog naroda!A ovamo ne mesaju politiku u sport!?

kinez sa 2 zuba

pre 4 godine

Krim je uvek bio deo Rusije, osim po zavrsetku II svetskog rata kada su ga komunisti poklonili Ukrajini. Tamo živi ogromna većina Rusa, održan je referendum i Krim se samo vratio tamo gde pripada.
Po tebi Kosovo treba da drzi jedan referendum i gotova stvar ?

Beja

pre 4 godine

Zato su Amerikanci dosli na celo ove organizacije iako nemaju veze sa fudbalom. Kod njih se ne igra fudbal kao u ostatku sveta. Oni ragbi zovu fudbal i to je za njih fudbal, a ne nogomet. Nogomet oni pojima nemaju.

* polja označena zvezdicom obavezno popuniti

pre 4 godine

"uključujući to da ne smemo da ometamo učešće tzv. Kosova u bilo kojim međunarodnim sportskim takmičenjima"

Evo baš otvorih sporazum i gde to piše? Piše za evrointegracije a za UN i UEFA ne piše nigde. Oko toga i jeste problematika za Kosovo*

Milivojević

pre 4 godine

Pa ovi koji ne priznaju i tako nisu pokazali ništa u nogometu zadnjih 10 godina
(tdex, 29. maj 2019 20:43)

Reprezentacije koje ne priznaju "Kosovo" ionako i ne igraju "nogomet", šta god to bilo.

sve prosto ko pasulj

pre 4 godine

Ako želiš da budeš član nekog udruženja onda moraš da poštivaš pravila tog udruženja. Ko ne želi ne mora. Biti član UEFA nije obaveza. Ko neće da bude član ne mora da bude član, ko neće da ispuni obaveze ne može da bude član.

Zdravko

pre 4 godine

da gospodine ali kad bude od tvoje drzave ocepise jedan deo pa proglasi nezavisnost onda kako bi ti bilo dalibi onda prico da bivsa treitorija tvoje drzave da treba da igra kako te nije sramota da tako nesta pricas kao vodeci covek te orginizacije od fudbala stvoriliste politiku

Lala - Nastavak

pre 4 godine

Da li neko od vas pametnjakovica zna da je Svajcarska tek 2002 postala clan Ujedinjenih Nacija, a jedna je od osnivaca i UEFA i FIFA. Na njenoj teritoriji se i nalaze sedista obe organizacije, UEFA u Nionu, a FIFA u Zirihu.

Max

pre 4 godine

Fudbal je vera,kaznjavati nekog i ne dozvoliti mu da igra je po meni greh.Zar nije bio bedak 90' kada smo bili iskljuceni sa ekipnih takmicenja a himnu nam cinimi se nisu ni intonirali.To je s..nje.Ne treba ih priznati ni de fakto ni
de jure ali im fudbal moras "dozvoliti" da igraju.
Sport povezuje ljude!

BARCA ! BARCA !! BAAARCA !!!

pre 4 godine

Ako se nekim čudom plasiraju igrače u dresovima koji ne pokazuju njihova obeležja pogotovo ako to budu tražili Rusi i Španci,a UEFA se tu neće mnogo pitati a plus imaćemo i publiku koja će izvizdati i ko zna šta još raditi toj takozvanoj lažnoj reprezentaciji Kosova.
(Delija, 29. maj 2019 20:09)

U Rusiji se vec svirala himna Kosova. Rusiju nitko nista ne pita u fudbalu niti imaju ikakav utjecaj. Malo te pucaju previse mitovi. Rusi ce raditi ono sto im UEFA kaze, inace ih vise na mapi fudbala nece biti...
(Deda, 29. maj 2019 20:18)

Usred Rusije https://www.youtube.com/watch?v=6N9reNOVSHw

Lala

pre 4 godine

U fudbalu na svetskim i evropskim prvenstvima ne igraju timovi drzava vec timovi federacija. Tako Veliku Britaniju predstavlja cetiri federacije: Engleska, Skotska, Vels i Severna Irska. Kosovo je punopravni clan UEFA i FIFA. Kod izvlacenja grupa vodice se racuna da ne budu u grupi sa Srbijom. Od ostalih timova, ko sa njima ne zeli da igra bice kaznjen.

zoran

pre 4 godine

... ma mi smo vec navikli da nam slovenci Petric,Incko,Maja Kocijancic pricaju sta i kako tako,tako da nam jos jedan vise ne smeta ... ovo ce biti interesantno za Spance,Ruse ...

Petrič i Incko nisu Slovenci...

Dvorska budala

pre 4 godine

Zašto su 1992. sa aerodroma vratili reprezentaciju priznate federacije, dražave SFRJ? 

Čas ima, čas nema pravila, 
a u našem timu sve vedete, 
bili smo favoriti za osvajanje EP.
(Koga bre vi folirate..., 29. maj 2019 21:06)

Država se raspala a još smo dobili i sankcije (SRJ), šta je sporno.

Đorđe

pre 4 godine

Pa jel ste vi svestni da bi Srbija prva odigrala mec protiv Kosova ako bi doslo zrebom...
(Luka, 29. maj 2019 20:05)

Srbija da, ali Španija i Rusija ne. Ne zato što nas vole, jer imaju sopstvene interese u vezi sa neprizavanjem Kosova, a to su ozbiljne države koje ne menjaju stavove pod raznim pritiscima. UEFA i ovaj smešni Slovenac nemaju ama baš nikakve ingerencije, niti mogućnost uticaja na Vladu Španije, ili Rusije. Briga mnogo Putina šta će Čeferin da kaže. Baš će zbog njega sad zvanična Moskva da promeni svoj politički stav.
Naravno,UEFA može pokušati da suspenduje Španiju, Rusiju, Rumunija... ali ni to neće smeti, jer je, pre svega Španija ozbiljan faktor u fudbalu i takva igrarija bi ga skupa koštala.
Prema tome, Slovenac trenutno puca iz prazne puške.

asomacum brothers

pre 4 godine

bolje da ih prebacite u neku juznoamericku kvalifikacionu grupu. vrlo su bliski sa kolumbijom i meksikom i njihovim narko kartelima. tamo bi bili odlicno primljeni !!!

konstatacija

pre 4 godine

Ceferin mlati praznu slamu.Ne moze UEFA da naredjuje jer ako neka drzava ne priznaje Kosovske paseose ne mogu u uci.To samo ne vazi za SP i OI

istina

pre 4 godine

"On je naveo da će fudbalski savez koji jednostrano predstavlja teritoriju Kosova i Metohije morati da bude priman sa svim svojim obeležjima."

Ova rečenica morala da ima po zagradama deo "koji jednostrano predstavlja teritoriju Kosova i Metohije" jer jasno je da g. Čeferin NIJE izrekao taj deo.

I tako SVI moraju da priznaju Kosovo ako hoće da igraju fudbal. Pa bilo je otpora i od strane Španije pre par nedelja ali su morali da POPUSTE i dozvoljavaju reprezentativce Kosova u karateu sa SVOJIM SIMBOLIMA.

Uostalom i kada Majlinda Kelmendi usvojila zlatnu medalju u Rusiji tamo je podignuta kosovska zastava.

Deki

pre 4 godine

Deki S. je visoki funkcioner u svetskoj (ili bese evropskoj) organizaciji. Ali izgleda da je prioritet podizanje zgrada po Beogradu.
(nazalost, 29. maj 2019 22:47)
Koliko me sećanje služi mislim da je Stanković Čeferinov savetnik zato je sve ovo i umobolno.

Pavle

pre 4 godine

U fudbalu na svetskim i evropskim prvenstvima ne igraju timovi drzava vec timovi federacija. Tako Veliku Britaniju predstavlja cetiri federacije: Engleska, Skotska, Vels i Severna Irska. Kosovo je punopravni clan UEFA i FIFA. Kod izvlacenja grupa vodice se racuna da ne budu u grupi sa Srbijom. Od ostalih timova, ko sa njima ne zeli da igra bice kaznjen.
(Lala, 29. maj 2019 20:48)S kim igra Vojvodina?

Negativni

pre 4 godine

Srbija da, ali Španija i Rusija ne.
(Đorđe, 30. maj 2019 10:59)

Netačno. I u Španiju i u Rusiju sportisti mogu da idu sa pasošem Kosova.

zdravko

pre 4 godine

Jesi ti bio u Svajcerskoj kad sve znas o Svajcerskoj za tebe neznam a ja sam bio ato sto lupas nema blage veze evo dati kazem odkako se osnovala ujedinjene nacije onesu sediste u zenevi a svajcaeska je bila clan una nie samo glasala bila je prisutna znaci od 2002 godine sa statusa posmatraca postali ravnopravn i imaju pravo glasa toje razlika

to je to

pre 4 godine

Srbija da, ali Španija i Rusija ne.
(Đorđe, 30. maj 2019 10:59)

Nije tačno. Španija je dozvolila kosovskim atletima da upotrebljavaju SVOJE državne simbole.

O tome pišu i indijski mediji, zemlja koja isto kao i Španija ne priznaje Kosovo. Nije htela ni Indija ali MORALA da popusti.

Eto, lepo to piše: https://www.india.com/news/agencies/spain-allows-kosovo-athletes-to-use-national-symbols-3430096/

Dakle, SVI će popustiti i Kosovo će igrati sa svojim državnim simbolima svugde u svetu.

konstatacija

pre 4 godine

Ceferin mlati praznu slamu.Ne moze UEFA da naredjuje jer ako neka drzava ne priznaje Kosovske paseose ne mogu u uci.To samo ne vazi za SP i OI

istina

pre 4 godine

Vidim spominjete Ruse u komentarima, a takmicari Kosova se bez problema sa svojim obelezjima takmice tamo. Lako moze da se proveri :) Kod Spanije je skroz drugacije, nema ni o od obelezja

separatista

pre 4 godine

Kako vi ništa ne razumete ili se pravite. Ovo je SPORTSKA, a ne politička odluka! Ovde se ne govori da li će određene zemlje prihvatiti političke delegacije, već o punopravnom članu UEFA. E sad, drugo je pitanje da li je Kosovo uopšte i moglo da se primi u UEFA, ako već nije član UN. Ali, pošto je Kosovo član UEFA, svi su dužni da igraju sa njima. ISto tako, nadam se da se to ne odnosi na Srbiju, jer postoje izuzeci gde su velike političke tenzije, pa zbog bezbednosti, što znači, da Srbija i Kosovo ne mogu biti u istoj grupi takmičenja. Tumačite Čeferinovu odluku racionalno, a ne emotivno i ostrašćeno!

raca milosavljevic

pre 4 godine

....za komentatora Zorana ... Petric i Incko su pripadnici slovenacke manjine koji zive u pogranicnim delovima Austrije ... i bore se zdusno za prava svoje manjine u Austriji ... ali jos nisam cuo da traze da ekipa te manjine igra fudbal posebno jedino ako ne iskoriste sada Ceferina pa pokusaju ... a hvala Bogu vecina komentatora je shvatila pravila se primenjuju kako se kome prohte ... sto znaci mocnici kako zele a mi smo to iskusili,znaci sve je politika ... to je to ...

miodrag

pre 4 godine

Косово* је примљено у УЕФА супротно правилнику ове организације; само чланице УН могу бити члан УЕФА. После пријема су применили правилник, те је довољно да неку творевину као државу признаје више од пола чланица УН. У међувремену је доста држава повукло признање, па није нереално да број чланица УН које признају Косово* падне испод пола од укупног броја држава УН. То би била занимљива ситуација.
(aco, 29. maj 2019 20:27)

Nije tačno.

Farska Ostrva nisu članica UN

Skotska, Vels...

Srki

pre 4 godine

Pa jel jedan fudbalski savez jači od država, pa može da im naloži da na svoju teritoriju pusti nekoga sa pasošem države koju ne priznaje? Kakve su ovo gluposti?

Gost

pre 4 godine

Čeferine,pozdravio te Dejan Anđus. Podneo je tužbu protiv tebe i tvojih advokata,iako se i on sam nalazio jedno vreme,na mestu koje tebe čeka.
P.S. On je namerno otišao u zatvor da bi posle znao kako ti je tamo.

ljilja

pre 4 godine

Jel FSJ beše dao ovome podršku za mandat i dočekivao ga ovde ko kralja, a naši se fudbalski zvaničnici utrkivali da ga nazovu prijateljem. Od slovenca drugo ne možemo ni očekivati.

mudenzza

pre 4 godine

Vidim da tu dosta navijaju daje upra vu ovaj iz uefe da kosovo treba da igra ajde da vidim staje kosovo toje pokraina jos uvek u sastavu srbie pitobi vas zasto pokrajine nemacke ne takmice se zato sto su pokraine I nemaju pravo e kad je upitanju srbija e onda moze po ovom arsinu onda republika srpska treba dase takmici u svim sportovima evo dokaza njusu u dejtonu priznali kao republiku a republika je drzava ali to nemoze jer su upitanju srbi a bila koja nacija ako je vecinska grupacija e oni mozu I od autonomije da naprave drzavu sta misli taj svet dokle bre da jasu srbiju pa mismo jeli zlatmom kasikom dok su oni jeli drvenom pa sta oni mosle nismo mi sisali veslo
(zdravko, 29. maj 2019 22:58)

Svaka tačka ti je na mestu.

kimi

pre 4 godine

Mogao bi nesto Dejan Stankovic da ucini po ovom pitanju, posto je na funkciji u UEFA a to mesto je dobio zbog prijateljstva sa ovim zmagom.
Neverovatno je kako nasi ljudi cim dodju u neku visoku evropsku organizaciju zaborave odakle su.

tdex

pre 4 godine

Ako UEFA natjera Rusiju ovi uzvraćaju protumjerom, zabranit će VKontakt u Europi, ili će natjerat UEFU da koriste njihovu 5G tehnologiju, onu aka dimni signali

milija

pre 4 godine

meni nije jasno da neko ne kaže dosta uefi ukoliko se budete ovako ponašali organizovaćemo novo takmičenje Kao u košarci to jest novu organizaciju kao prvo isključite ove četiri lige Engleska Nemačka Španija Italija pa igrajte Evropsko prvenstvo sami među sobom među sa 4 tima, a svi ostali će igrati Evropsko prvenstvo nove UEFA i ligu šampiona nove organizacije. vesti u tom slučaju pitao bih vas pitao kako bi čeferin molio ostale male saveze da ne radi to Samo mi nije jasno da neko nije osnovao neko udruženje u slučaju da se formira superliga da svi ostali izađu iz UEFA formiraju novo takmičenje

OLAF

pre 4 godine

Nije problem za druge reprezentacije da igraju sa njima... ali je problem za tim sa Kosova i Metohije da udju u stranu zemlju bez legalnih dokumenata.. to je isto kao kad bi bilo ko od nas pokusao da ide u inostranstvo a napravi pasos u svojoj sobi na parcetu papira... to su samo igrice i vrsenje pritisaka na zemlje koje nisu priznale.. ali nema zezanja sa ozbiljnim zemljama.. mogu da igraju na neutralnim terenima ako to savezi tih zemalja prihvate..

hudic

pre 4 godine

Ne cudimo se Janezu,i on radi po direktivi,mora ili odeeeee...
U tom "sportu" nema pravde i morala,odavno,samo interes,najpre licni.

Max

pre 4 godine

Fudbal je vera,kaznjavati nekog i ne dozvoliti mu da igra je po meni greh.Zar nije bio bedak 90' kada smo bili iskljuceni sa ekipnih takmicenja a himnu nam cinimi se nisu ni intonirali.To je s..nje.Ne treba ih priznati ni de fakto ni
de jure ali im fudbal moras "dozvoliti" da igraju.
Sport povezuje ljude!

Serpico

pre 4 godine

A kakve to veze ima s tim da li neko priznaje Kosovo kao nezavisnu drzavu ili ne?
Niko ne priznaje Skotsku, Vels, Gibraltar ili Farska Ostrva kao nezavisne drzave pa ih ugoscuju sa svim obiljezjima...zastavama, grbovima (svakako su to grbovi saveza a ne drzava), himnama...

Deda

pre 4 godine

Ako se nekim čudom plasiraju igrače u dresovima koji ne pokazuju njihova obeležja pogotovo ako to budu tražili Rusi i Španci,a UEFA se tu neće mnogo pitati a plus imaćemo i publiku koja će izvizdati i ko zna šta još raditi toj takozvanoj lažnoj reprezentaciji Kosova.
(Delija, 29. maj 2019 20:09) 

U Rusiji se vec svirala himna Kosova. Rusiju nitko nista ne pita u fudbalu niti imaju ikakav utjecaj. Malo te pucaju previse mitovi. Rusi ce raditi ono sto im UEFA kaze, inace ih vise na mapi fudbala nece biti...

Dvorska budala

pre 4 godine

Zašto su 1992. sa aerodroma vratili reprezentaciju priznate federacije, dražave SFRJ? 

Čas ima, čas nema pravila, 
a u našem timu sve vedete, 
bili smo favoriti za osvajanje EP.
(Koga bre vi folirate..., 29. maj 2019 21:06)

Država se raspala a još smo dobili i sankcije (SRJ), šta je sporno.

sve prosto ko pasulj

pre 4 godine

Ako želiš da budeš član nekog udruženja onda moraš da poštivaš pravila tog udruženja. Ko ne želi ne mora. Biti član UEFA nije obaveza. Ko neće da bude član ne mora da bude član, ko neće da ispuni obaveze ne može da bude član.

Delija

pre 4 godine

Ako se nekim čudom plasiraju igrače u dresovima koji ne pokazuju njihova obeležja pogotovo ako to budu tražili Rusi i Španci,a UEFA se tu neće mnogo pitati a plus imaćemo i publiku koja će izvizdati i ko zna šta još raditi toj takozvanoj lažnoj reprezentaciji Kosova.

BARCA ! BARCA !! BAAARCA !!!

pre 4 godine

Sta vam je ludi pa Azarbejdjan nije priznao Kosovu i Kosovo je igrao u Azerbejdjan nereseno Azerbejdjan 0 - 0 Kosovo a kasnije je Azarebedjan doso na Kosovu i igubio od Kosova 4 - 0 Azerbejdjan i to na NationalLig .

Serbo

pre 4 godine

Fudbal je sport, razonoda, sporedna stvar. Da li je ovaj gospodin svestan o kojim stvarima prica, ili se sali sa nama. Da nece mozda neka drzava ugroziti svoju suverenost zbog neke FUDBALSKE ogranizacije?! On ce da naredi nekoj drzavi koga ce ona da ugosti ili ne, imate najnoviji slucaj igraca Arsenala aprpop ove price. Razumem ja danasnju popularnost sporta a posebno fudbala, samo sto su neki ljudi, kao i ovaj doticni malo previse uzleteli, pa su zaboravili da je to samo igra i da su neke stvari mnogo vaznije i kompleksnije od toga ko ce da sutne loptu.

Sport

pre 4 godine

U potpunosti bi podržao ovaj stav gospodina iako nisam za nezavisno Kosovo već iz razloga jer politici nije mesto u sportu. Ipak setim se odmah 92. i kako bas zbog politike smo bili vraćeni iz Svedske! Setim se i tri godine pod sankcijama gde nismo ucestvovali u klupskim takmičenjima. Zbog toga smatram da svaka država ima svako pravo umešati politiku i odbiti da ugosti ekipu Kosova. Zašto bi sada njihov slučaj bio različit od perioda 92-95 za Jugoslaviju?

zdravko

pre 4 godine

Jesi ti bio u Svajcerskoj kad sve znas o Svajcerskoj za tebe neznam a ja sam bio ato sto lupas nema blage veze evo dati kazem odkako se osnovala ujedinjene nacije onesu sediste u zenevi a svajcaeska je bila clan una nie samo glasala bila je prisutna znaci od 2002 godine sa statusa posmatraca postali ravnopravn i imaju pravo glasa toje razlika

Lala

pre 4 godine

U fudbalu na svetskim i evropskim prvenstvima ne igraju timovi drzava vec timovi federacija. Tako Veliku Britaniju predstavlja cetiri federacije: Engleska, Skotska, Vels i Severna Irska. Kosovo je punopravni clan UEFA i FIFA. Kod izvlacenja grupa vodice se racuna da ne budu u grupi sa Srbijom. Od ostalih timova, ko sa njima ne zeli da igra bice kaznjen.

Nikola

pre 4 godine

Fudbal je vera,kaznjavati nekog i ne dozvoliti mu da igra je po meni greh.Zar nije bio bedak 90' kada smo bili iskljuceni sa ekipnih takmicenja a himnu nam cinimi se nisu ni intonirali.To je s..nje.Ne treba ih priznati ni de fakto ni
de jure ali im fudbal moras "dozvoliti" da igraju.
Sport povezuje ljude!
(Max, 29. maj 2019 22:51)

Kako to poredis? Mi smo zvanicno bili priznati od celog sveta. Clanica svih svetskih organizacija i institucija.i tada je bilo dozvoljeno mesanje politike u sport? Sto bi sada bilo drugacije?
A ovima niko ne brani da igraju fudbal, ali za Srbiju ako budu pozvani. Ovako svaka ulica na svetu moze da prijavi ekipu za kvalifikacija za Euro ili Svetsko prvenstvo.

Max von Laaberg

pre 4 godine

Vreme je da se Janez predstavi u pravom svetlu jos samo da i sudije budu sa Kosova i to je po prpozicijama a kakvu ligu tamo imaju to Janeza ne interesuje.

Bgd

pre 4 godine

@(kako da ne, 29. maj 2019 20:53) 

Krim je uvek bio deo Rusije, osim po zavrsetku II svetskog rata kada su ga komunisti poklonili Ukrajini. Tamo živi ogromna većina Rusa, održan je referendum i Krim se samo vratio tamo gde pripada.

3210

pre 4 godine

Косово* је примљено у УЕФА супротно правилнику ове организације; само чланице УН могу бити члан УЕФА. После пријема су применили правилник, те је довољно да неку творевину као државу признаје више од пола чланица УН. У међувремену је доста држава повукло признање, па није нереално да број чланица УН које признају Косово* падне испод пола од укупног броја држава УН. То би била занимљива ситуација.
(aco, 29. maj 2019 20:27)

Nije tačno.

Farska Ostrva nisu članica UN

aco

pre 4 godine

Косово* је примљено у УЕФА супротно правилнику ове организације; само чланице УН могу бити члан УЕФА. После пријема су применили правилник, те је довољно да неку творевину као државу признаје више од пола чланица УН. У међувремену је доста држава повукло признање, па није нереално да број чланица УН које признају Косово* падне испод пола од укупног броја држава УН. То би била занимљива ситуација.

srdjan

pre 4 godine

I nas dvadesetak ¿elimo sopstvenu samostalnost. Možemo li da učestvujemo na tim tzv rprezentativnim takmičenjima?
Ima li u svetu da neko nešto da razmišlja?

Serpico

pre 4 godine

Reprezentacije koje ne priznaju "Kosovo" ionako i ne igraju "nogomet", šta god to bilo.
(Milivojević, 29. maj 2019 20:54)

A igraju li rukomet? "Sta god to bilo"...

Don Kihot

pre 4 godine

Rusiju nitko nista ne pita u fudbalu niti imaju ikakav utjecaj. Malo te pucaju previse mitovi. Rusi ce raditi ono sto im UEFA kaze, inace ih vise na mapi fudbala nece biti...
(Deda, 29. maj 2019 20:18)

A tebe neTko nesto pita?!
'Ajde bezi na neki VAS sajt,pa tamo "komentiraj" !

Vlajko

pre 4 godine

Pazi monstruoznu logiku. Mora da ugosti jednostrano proglašenu teritoriju??? Ko mora? Možda Španija? I šta će da izbace Španiju sa EP ili sledećeg SP zbog neke teritorije? Kada teritorija bude primljena u UN, onda mora da se prihvati ali to će biti na Sveti Nikad ako ne bude kompromisa.

Sremac

pre 4 godine

Ako želiš da budeš član nekog udruženja onda moraš da poštivaš pravila tog udruženja. Ko ne želi ne mora. Biti član UEFA nije obaveza. Ko neće da bude član ne mora da bude član, ko neće da ispuni obaveze ne može da bude član.
(sve prosto ko pasulj, 29. maj 2019 22:33)

Tako je, ali i to udruzenje MORA da postuje svoja pravila kada prima novog clana, a ne da ih krsi ili selektivno primenjuje, zar ne???

hahaha

pre 4 godine

Neverovatni Ceferin sad poznaje svoja pravila. Kad se Kosovo primalo u UEFU Ceferin nije znao osnovno pravilo da se ne moze postati clan UEFE ako nisi clan UN.

ja

pre 4 godine

Uporno misle da ih se neko boji. Španiji svaka čast što je ostala dosledna i ranije odbila da ugosti sportiste tzv Kosova.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (apolo, 29. maj 2019 19:54)

Zbog Katalonije...

zule

pre 4 godine

Uporno misle da ih se neko boji. Španiji svaka čast što je ostala dosledna i ranije odbila da ugosti sportiste tzv Kosova.
(apolo, 29. maj 2019 19:54)

ugostili bi ih oni da nemaju svoje Kosovo

raca milosavljevic

pre 4 godine

... ma mi smo vec navikli da nam slovenci Petric,Incko,Maja Kocijancic pricaju sta i kako tako,tako da nam jos jedan vise ne smeta ... ovo ce biti interesantno za Spance,Ruse ...

kinez sa 2 zuba

pre 4 godine

Krim je uvek bio deo Rusije, osim po zavrsetku II svetskog rata kada su ga komunisti poklonili Ukrajini. Tamo živi ogromna većina Rusa, održan je referendum i Krim se samo vratio tamo gde pripada.
Po tebi Kosovo treba da drzi jedan referendum i gotova stvar ?

MArko

pre 4 godine

To sa Kosovom je neodrživa priča na ovaj način. Sada ćete vi da naterate Španiju koja je prvo fudalska velesila, a onda i dobrostojeća evropska država da zanemari svoje strateške interese zbog nekakvog Kosova? Baš da vidim kako će neko da diskvalifikuje Španiju zbog Kosova koje niko ne bi ni došao da gleda za razliku od Španije koja puni stadione gde god da igra.

Parter B

pre 4 godine

Burazeru aj baš da vidim da se sastanu sa Španijom kao tzv.nezavisna država sa svojim simbolima ili Rusijom npr.
Sa nama još i može ko nas predstavlja,to je već svima jasno...

Бата Стојковић

pre 4 godine

“Naša pravila nalažu svim timovima da moraju da prihvate da igraju protiv reprezentacije ili klubova sa Kosova, ako žrebom tako bude određeno, kako na njihovoj teritoriji, tako i na teritoriji Kosova“, rekao je Čeferin.
Ваша правила налажу и да само државе чланице УН могу бити примљене у чланство УЕФА па га нисте поштовали. Ви сте једна прљава организација чим вам је више стало до једне самопроглашене територије него до правих држава чланица. Да се ја питам све државе које нису признале Косово треба да вас бојкотују и напусте вашу организацију па се играјте са Косовом.

Milivojević

pre 4 godine

Pa ovi koji ne priznaju i tako nisu pokazali ništa u nogometu zadnjih 10 godina
(tdex, 29. maj 2019 20:43)

Reprezentacije koje ne priznaju "Kosovo" ionako i ne igraju "nogomet", šta god to bilo.

Beja

pre 4 godine

Zato su Amerikanci dosli na celo ove organizacije iako nemaju veze sa fudbalom. Kod njih se ne igra fudbal kao u ostatku sveta. Oni ragbi zovu fudbal i to je za njih fudbal, a ne nogomet. Nogomet oni pojima nemaju.

Lala - Nastavak

pre 4 godine

Da li neko od vas pametnjakovica zna da je Svajcarska tek 2002 postala clan Ujedinjenih Nacija, a jedna je od osnivaca i UEFA i FIFA. Na njenoj teritoriji se i nalaze sedista obe organizacije, UEFA u Nionu, a FIFA u Zirihu.

Đorđe

pre 4 godine

Pa jel ste vi svestni da bi Srbija prva odigrala mec protiv Kosova ako bi doslo zrebom...
(Luka, 29. maj 2019 20:05)

Srbija da, ali Španija i Rusija ne. Ne zato što nas vole, jer imaju sopstvene interese u vezi sa neprizavanjem Kosova, a to su ozbiljne države koje ne menjaju stavove pod raznim pritiscima. UEFA i ovaj smešni Slovenac nemaju ama baš nikakve ingerencije, niti mogućnost uticaja na Vladu Španije, ili Rusije. Briga mnogo Putina šta će Čeferin da kaže. Baš će zbog njega sad zvanična Moskva da promeni svoj politički stav.
Naravno,UEFA može pokušati da suspenduje Španiju, Rusiju, Rumunija... ali ni to neće smeti, jer je, pre svega Španija ozbiljan faktor u fudbalu i takva igrarija bi ga skupa koštala.
Prema tome, Slovenac trenutno puca iz prazne puške.

Nastavak

pre 4 godine

Da li neko od vas pametnjakovica zna da je Svajcarska tek 2002 postala clan Ujedinjenih Nacija, a jedna je od osnivaca i UEFA i FIFA. Na njenoj teritoriji se i nalaze sedista obe organizacije, UEFA u Nionu, a FIFA u Zirihu.
(Lala - Nastavak, 29. maj 2019 20:56)

I sta je pisao hteo da kaze?

Eggy

pre 4 godine

Pa, ko nece da ih ugosti ppred publikom, moze da kao Montenegrani da prvo zarade zabranu publike ili da ih ugoste na nekom skolskom/seoskom igralistu, mislim spram rangu teriteroje i saveza koji predstavlja....

BARCA ! BARCA !! BAAARCA !!!

pre 4 godine

Ako se nekim čudom plasiraju igrače u dresovima koji ne pokazuju njihova obeležja pogotovo ako to budu tražili Rusi i Španci,a UEFA se tu neće mnogo pitati a plus imaćemo i publiku koja će izvizdati i ko zna šta još raditi toj takozvanoj lažnoj reprezentaciji Kosova.
(Delija, 29. maj 2019 20:09)

U Rusiji se vec svirala himna Kosova. Rusiju nitko nista ne pita u fudbalu niti imaju ikakav utjecaj. Malo te pucaju previse mitovi. Rusi ce raditi ono sto im UEFA kaze, inace ih vise na mapi fudbala nece biti...
(Deda, 29. maj 2019 20:18)

Usred Rusije https://www.youtube.com/watch?v=6N9reNOVSHw

Saša

pre 4 godine

Jeste, jeste, i tri boda Srbiji odmah da se oduzmu u kvalifikacijama bilo kojim, dva drona sa albanskiom i kosovskom zastavom iznad Marakane da obiđu, plus utakmica ili dve bez publike, novčana kazna se podrazumeva i tri korne penal ali samo protiv Srbije. Ovo u UEFA da se stavi na glasanje bilo bi povuci potegni a možda bi i prošlo bez problema.

Zdravko

pre 4 godine

da gospodine ali kad bude od tvoje drzave ocepise jedan deo pa proglasi nezavisnost onda kako bi ti bilo dalibi onda prico da bivsa treitorija tvoje drzave da treba da igra kako te nije sramota da tako nesta pricas kao vodeci covek te orginizacije od fudbala stvoriliste politiku

* polja označena zvezdicom obavezno popuniti

pre 4 godine

"uključujući to da ne smemo da ometamo učešće tzv. Kosova u bilo kojim međunarodnim sportskim takmičenjima"

Evo baš otvorih sporazum i gde to piše? Piše za evrointegracije a za UN i UEFA ne piše nigde. Oko toga i jeste problematika za Kosovo*

konstatacija

pre 4 godine

Ceferin mlati praznu slamu.Ne moze UEFA da naredjuje jer ako neka drzava ne priznaje Kosovske paseose ne mogu u uci.To samo ne vazi za SP i OI

Koga bre vi folirate...

pre 4 godine

...Tako Veliku Britaniju predstavlja cetiri federacije: Engleska, Skotska, Vels i Severna Irska...
(Lala, 29. maj 2019 20:48)

Baš dobar primer primene pravila.

Zašto su 1992. sa aerodroma vratili reprezentaciju priznate federacije, dražave SFRJ?

Čas ima, čas nema pravila,
a u našem timu sve vedete,
bili smo favoriti za osvajanje EP.

asomacum brothers

pre 4 godine

bolje da ih prebacite u neku juznoamericku kvalifikacionu grupu. vrlo su bliski sa kolumbijom i meksikom i njihovim narko kartelima. tamo bi bili odlicno primljeni !!!

tdex

pre 4 godine

Ako UEFA natjera Rusiju ovi uzvraćaju protumjerom, zabranit će VKontakt u Europi, ili će natjerat UEFU da koriste njihovu 5G tehnologiju, onu aka dimni signali

baja

pre 4 godine

Sto rece Luka...pa mi bi smo prvi odigrali mec sa njima, kao sto bi i rusija odigrala....kontam da bi tu samo spanija bila dosledna jer je zemlja sa kicmom a ovo se kosi sa njihovim nacionalnim interesima.

Amater

pre 4 godine

Španija ima dosledan stav i iako to nema veze sa bilo kakvom "ljubavlju prema Srbiji" čestitam im na ponašanju. Srbija svakako nema isti stav (na rečima smo jaki ali u praksi smo potpisali sve što je traženo počev od 1999. a naročito 2013. u Briselu uključujući to da ne smemo da ometamo učešće tzv. Kosova u bilo kojim međunarodnim sportskim takmičenjima) i iako Španija "brani Srbiju" zbog sebe same (a ne što nas mnogo vole) oni mogu da nam budu svetao primer. Mi smo u Srbiji već ugostili neke sportiste i/ili sportske ekipe tzv. Kosova.

konstatacija

pre 4 godine

Ceferin mlati praznu slamu.Ne moze UEFA da naredjuje jer ako neka drzava ne priznaje Kosovske paseose ne mogu u uci.To samo ne vazi za SP i OI

činjenica

pre 4 godine

Država se raspala a još smo dobili i sankcije (SRJ), šta je sporno.
(Dvorska budala, 29. maj 2019 21:36)

Dete,
fudbalska federacija i država.

Da li je to identično ili nije?

Na primeru Velike Britanije vidimo da nije.

Zašto su onda, 1992. vratili Savićevića, Pančeva, Piksija i ekipu sa aerodroma gde su sleteli da bi fudbalski pokorili Evropu?

Znači, nema pravila.

bradina

pre 4 godine

Drugim recima vezi konja gde ti gazda (Ameri i ostali) kazu!Cekaj,cekaj samo kad i tebi zaigra mecka na vratima.Uskoro ce,nadam se.Neverovatno kako neki ljudi uzimaju sebi za pravo da odlucuju u ime svog naroda!A ovamo ne mesaju politiku u sport!?

018

pre 4 godine

dobro a gde su sada nasi asovi? mijat, miha, juga, dejo, piksi i da ne nabrajam dalje ima ih milion. pa sto ne reaguje neko? svi oni imaju prijatelje takodje svetske asove pa neka i o i reaguju na sve ovo... kad bi se digla prasina oko svega ne bi mogao gospodin doticni da se odvaljuje sa izjava tek tako... a pogotovu da se i savezi oglase... zasto mi ne lobiramo malo kod drugih saveza da postave pitanje clanstva? a ne ovako bas nas briga sedimo cutimo i posle nam je kriv djavo.

istina

pre 4 godine

"On je naveo da će fudbalski savez koji jednostrano predstavlja teritoriju Kosova i Metohije morati da bude priman sa svim svojim obeležjima."

Ova rečenica morala da ima po zagradama deo "koji jednostrano predstavlja teritoriju Kosova i Metohije" jer jasno je da g. Čeferin NIJE izrekao taj deo.

I tako SVI moraju da priznaju Kosovo ako hoće da igraju fudbal. Pa bilo je otpora i od strane Španije pre par nedelja ali su morali da POPUSTE i dozvoljavaju reprezentativce Kosova u karateu sa SVOJIM SIMBOLIMA.

Uostalom i kada Majlinda Kelmendi usvojila zlatnu medalju u Rusiji tamo je podignuta kosovska zastava.

nazalost

pre 4 godine

dobro a gde su sada nasi asovi? mijat, miha, juga, dejo, piksi i da ne nabrajam dalje ima ih milion. pa sto ne reaguje neko? svi oni imaju prijatelje takodje svetske asove pa neka i o i reaguju na sve ovo... kad bi se digla prasina oko svega ne bi mogao gospodin doticni da se odvaljuje sa izjava tek tako... a pogotovu da se i savezi oglase... zasto mi ne lobiramo malo kod drugih saveza da postave pitanje clanstva? a ne ovako bas nas briga sedimo cutimo i posle nam je kriv djavo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (018, 29. maj 2019 22:22)

Deki S. je visoki funkcioner u svetskoj (ili bese evropskoj) organizaciji. Ali izgleda da je prioritet podizanje zgrada po Beogradu.

zoran

pre 4 godine

... ma mi smo vec navikli da nam slovenci Petric,Incko,Maja Kocijancic pricaju sta i kako tako,tako da nam jos jedan vise ne smeta ... ovo ce biti interesantno za Spance,Ruse ...

Petrič i Incko nisu Slovenci...

Lesli Eldridz

pre 4 godine

Pa ovi koji ne priznaju i tako nisu pokazali ništa u nogometu zadnjih 10 godina
(tdex, 29. maj 2019 20:43)

Lupi čovek i ostade ziv!
Španija nije ništa uradila?! Zar je titula prvaka sveta nista?

Pavle

pre 4 godine

U fudbalu na svetskim i evropskim prvenstvima ne igraju timovi drzava vec timovi federacija. Tako Veliku Britaniju predstavlja cetiri federacije: Engleska, Skotska, Vels i Severna Irska. Kosovo je punopravni clan UEFA i FIFA. Kod izvlacenja grupa vodice se racuna da ne budu u grupi sa Srbijom. Od ostalih timova, ko sa njima ne zeli da igra bice kaznjen.
(Lala, 29. maj 2019 20:48)S kim igra Vojvodina?

LENO1

pre 4 godine

JA, ZULE...
NIJE VAŽNO ŠTO JE ZBOG KATALONIJE, SVI MI ZNAMO DA NIJE ZBOG NAS, ŠTO NAS VOLE, I TREBA SVE DRŽAVE DA SHVATE DA TO MOŽE BILO KOME DA SE DESI, DAKLE I TREBA DA JE ZBOG SEBE I SVOJIH INTERESA!

оће то

pre 4 godine

Какав идиотизам да се позивају на правила неке организације која су брутално погажена управо приликом такозваног пријема такозване државе.

to je to

pre 4 godine

Srbija da, ali Španija i Rusija ne.
(Đorđe, 30. maj 2019 10:59)

Nije tačno. Španija je dozvolila kosovskim atletima da upotrebljavaju SVOJE državne simbole.

O tome pišu i indijski mediji, zemlja koja isto kao i Španija ne priznaje Kosovo. Nije htela ni Indija ali MORALA da popusti.

Eto, lepo to piše: https://www.india.com/news/agencies/spain-allows-kosovo-athletes-to-use-national-symbols-3430096/

Dakle, SVI će popustiti i Kosovo će igrati sa svojim državnim simbolima svugde u svetu.

Negativni

pre 4 godine

Srbija da, ali Španija i Rusija ne.
(Đorđe, 30. maj 2019 10:59)

Netačno. I u Španiju i u Rusiju sportisti mogu da idu sa pasošem Kosova.

OLAF

pre 4 godine

Nije problem za druge reprezentacije da igraju sa njima... ali je problem za tim sa Kosova i Metohije da udju u stranu zemlju bez legalnih dokumenata.. to je isto kao kad bi bilo ko od nas pokusao da ide u inostranstvo a napravi pasos u svojoj sobi na parcetu papira... to su samo igrice i vrsenje pritisaka na zemlje koje nisu priznale.. ali nema zezanja sa ozbiljnim zemljama.. mogu da igraju na neutralnim terenima ako to savezi tih zemalja prihvate..

mudenzza

pre 4 godine

Vidim da tu dosta navijaju daje upra vu ovaj iz uefe da kosovo treba da igra ajde da vidim staje kosovo toje pokraina jos uvek u sastavu srbie pitobi vas zasto pokrajine nemacke ne takmice se zato sto su pokraine I nemaju pravo e kad je upitanju srbija e onda moze po ovom arsinu onda republika srpska treba dase takmici u svim sportovima evo dokaza njusu u dejtonu priznali kao republiku a republika je drzava ali to nemoze jer su upitanju srbi a bila koja nacija ako je vecinska grupacija e oni mozu I od autonomije da naprave drzavu sta misli taj svet dokle bre da jasu srbiju pa mismo jeli zlatmom kasikom dok su oni jeli drvenom pa sta oni mosle nismo mi sisali veslo
(zdravko, 29. maj 2019 22:58)

Svaka tačka ti je na mestu.

Gost

pre 4 godine

Čeferine,pozdravio te Dejan Anđus. Podneo je tužbu protiv tebe i tvojih advokata,iako se i on sam nalazio jedno vreme,na mestu koje tebe čeka.
P.S. On je namerno otišao u zatvor da bi posle znao kako ti je tamo.

miodrag

pre 4 godine

Косово* је примљено у УЕФА супротно правилнику ове организације; само чланице УН могу бити члан УЕФА. После пријема су применили правилник, те је довољно да неку творевину као државу признаје више од пола чланица УН. У међувремену је доста држава повукло признање, па није нереално да број чланица УН које признају Косово* падне испод пола од укупног броја држава УН. То би била занимљива ситуација.
(aco, 29. maj 2019 20:27)

Nije tačno.

Farska Ostrva nisu članica UN

Skotska, Vels...

Srki

pre 4 godine

Pa jel jedan fudbalski savez jači od država, pa može da im naloži da na svoju teritoriju pusti nekoga sa pasošem države koju ne priznaje? Kakve su ovo gluposti?

kimi

pre 4 godine

Mogao bi nesto Dejan Stankovic da ucini po ovom pitanju, posto je na funkciji u UEFA a to mesto je dobio zbog prijateljstva sa ovim zmagom.
Neverovatno je kako nasi ljudi cim dodju u neku visoku evropsku organizaciju zaborave odakle su.

ljilja

pre 4 godine

Jel FSJ beše dao ovome podršku za mandat i dočekivao ga ovde ko kralja, a naši se fudbalski zvaničnici utrkivali da ga nazovu prijateljem. Od slovenca drugo ne možemo ni očekivati.

separatista

pre 4 godine

Kako vi ništa ne razumete ili se pravite. Ovo je SPORTSKA, a ne politička odluka! Ovde se ne govori da li će određene zemlje prihvatiti političke delegacije, već o punopravnom članu UEFA. E sad, drugo je pitanje da li je Kosovo uopšte i moglo da se primi u UEFA, ako već nije član UN. Ali, pošto je Kosovo član UEFA, svi su dužni da igraju sa njima. ISto tako, nadam se da se to ne odnosi na Srbiju, jer postoje izuzeci gde su velike političke tenzije, pa zbog bezbednosti, što znači, da Srbija i Kosovo ne mogu biti u istoj grupi takmičenja. Tumačite Čeferinovu odluku racionalno, a ne emotivno i ostrašćeno!

milija

pre 4 godine

meni nije jasno da neko ne kaže dosta uefi ukoliko se budete ovako ponašali organizovaćemo novo takmičenje Kao u košarci to jest novu organizaciju kao prvo isključite ove četiri lige Engleska Nemačka Španija Italija pa igrajte Evropsko prvenstvo sami među sobom među sa 4 tima, a svi ostali će igrati Evropsko prvenstvo nove UEFA i ligu šampiona nove organizacije. vesti u tom slučaju pitao bih vas pitao kako bi čeferin molio ostale male saveze da ne radi to Samo mi nije jasno da neko nije osnovao neko udruženje u slučaju da se formira superliga da svi ostali izađu iz UEFA formiraju novo takmičenje

Deki

pre 4 godine

Deki S. je visoki funkcioner u svetskoj (ili bese evropskoj) organizaciji. Ali izgleda da je prioritet podizanje zgrada po Beogradu.
(nazalost, 29. maj 2019 22:47)
Koliko me sećanje služi mislim da je Stanković Čeferinov savetnik zato je sve ovo i umobolno.

hudic

pre 4 godine

Ne cudimo se Janezu,i on radi po direktivi,mora ili odeeeee...
U tom "sportu" nema pravde i morala,odavno,samo interes,najpre licni.

raca milosavljevic

pre 4 godine

....za komentatora Zorana ... Petric i Incko su pripadnici slovenacke manjine koji zive u pogranicnim delovima Austrije ... i bore se zdusno za prava svoje manjine u Austriji ... ali jos nisam cuo da traze da ekipa te manjine igra fudbal posebno jedino ako ne iskoriste sada Ceferina pa pokusaju ... a hvala Bogu vecina komentatora je shvatila pravila se primenjuju kako se kome prohte ... sto znaci mocnici kako zele a mi smo to iskusili,znaci sve je politika ... to je to ...

istina

pre 4 godine

Vidim spominjete Ruse u komentarima, a takmicari Kosova se bez problema sa svojim obelezjima takmice tamo. Lako moze da se proveri :) Kod Spanije je skroz drugacije, nema ni o od obelezja