Fudbal 55

Petak, 22.03.2019.

10:40

Dibala + 50.000.000 evra za Salaha – da ili ne?

Italijanski velikan Juventus spreman da je Liverpulu ponudi Paula Dibalu i novac za egipatskog fudbalera Mohameda Salaha, piše Tutomerkato.

Dibala + 50.000.000 evra za Salaha – da ili ne? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

Nenad

pre 5 godina

Прихватио би ову понуду оберучке. Дибала је одличан играч ништа лошији од Салаха мало мање брз али технички бољи, верујем да би се лако уклопио са Фирмином. А за 50 милиона може да се доведе неки добар играч. Центарфор разбијач рецимо фали црвенима, муче се да пробију бункере. Митровић можда неби било лоше решење.
(Воип, 22. mart 2019 14:49)

Zasto bi prihvatao, gubis igraca koji je vec uigran i koji ti garantuje baren 20 golova u sezoni. Liverpul nema problem da razbije bunker i nikako im ne treba razbijac, jer sa takvim igrcima Klop ne radi. Imao je Bentekea i brze bolje ga je prodao. Njima treba zamena za Manea, sredina ce biti bolja sa Oxom i Keitom koji ce se sigutno uigrati. Plus par izmena za levog beka, jer Moreno ide i desni bek. Nistabtu ne mora biti prvoklasno, vec solidne izmene.

Sd

pre 5 godina

Kad Dibala dadne 30+ golova u realno najjacoj ligi sveta(dokaz su 4 Engleska tima u cetvrtfinalu LS), tek tad cete moci da kazete da je Dibala bolji od Salaha, ovako nema sanse. Ja ne znam da je Dibala I u jednoj sezoni u raspaloj Italijanskoj ligi dao vise od 22 gola.

Воип

pre 5 godina

Прихватио би ову понуду оберучке. Дибала је одличан играч ништа лошији од Салаха мало мање брз али технички бољи, верујем да би се лако уклопио са Фирмином. А за 50 милиона може да се доведе неки добар играч. Центарфор разбијач рецимо фали црвенима, муче се да пробију бункере. Митровић можда неби било лоше решење.

Negativni

pre 5 godina

mozda Salah i 50 miliona za Dybalu. ovo mi nema logike bas
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (strucanjak, 22. mart 2019 10:47)

Dibala je bolji fudbaler od Salaha, ali ima ozbiljan problem - glava. A takvi se nikad ne isplate. Večiti Milko Djurovski. AS za Groningen i Partizan, ali daleko od velike scene. Salah je mnogo pametniji igrač. Bolje vrabac u ruci nego golub na grani.

...

pre 5 godina

svi pisu po difoltu , siroke narodne mase itd itd ne znam kako da iskomentarisem ljude koji pljuju salaha ove godine , ok igra slabije nego prosle godine ali prosla godina je bila na nivou mesija i ronalda i pokazao je koliko moze ,ali mene zanima vazdizanje dibale iz godine u godinu koji nikad nista nije pokazao i onda pisu kako je bolji od salaha ... malo realnosti samo ....

Stevan

pre 5 godina

Ko ovo ne prihvati, daj nije dobar u glavi. Salah je klasicni speedster, jednodimenzionalac igrac, ima sjajnu brzinu i dobro kretanje, u svemu ostalom je prosecan. Eksplodirao je prosle sezone, vec ove nije ni deo toga. Takvi igraci jako kratko traju, sa godinama postaju sporiji+cesto ih lome pa i to ostavi posledice na njihovu igru, tako da su vec sa 29-30 gotovi. Sa druge strane imamo Dybalu koji je klasicni tehnicar, rodjeni talenat sa prirodnim osecajem za igru, takvi igraci igraju do 34-35 na vrhunskom nivou. Jedino u cemu je Salah bolji od Dybale jeste brzina. Ali ne verujem da su u Juventusu toliko ludi da ovako nesto naprave.

Stevan

pre 5 godina

Не игра на тако високом нивоу...
Игра крило, има просек 0.49 голова по утакмици, дели друго место на листи стрелаца у ПЛ.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bolesno sarkastičan, 22. mart 2019 10:56)

Nije bitan prosek golova vec celokupni uticaj na igru ekipe. Ove sezone, on nema gotovo nikakav uticaj na igru Liverpoola. A kad smo kod golova- Ribery je davao jedva 10 golova po sezoni- ali je 10 godina zaredom bio najbolje krilo u Evropi. Sta mislis, zbog cega? Da bi bio najbolji jednu sezonu, treba da budes u formi. Da bi bio naibolji ili jedan od najboljih 5 ili 10 sezona, treba da imas u glavi i da posedujes i neke druge kvalitete osim brzine i ostalih fizickih predispozicija. Uostalom, evo ti primer Edena Hazarda- uporedi njih dvojicu. Hazard osim brzine ima strasnu kreativnost, pas, nestvarnu tehniku, mastovit je i nepredvidiv, zato i jeste najbolji ili jedan od najboljih iz godine u godinu. Salah nije kreativan igrac, nije lucidan, nije nepredvidiv, nema ‘vic’ u nogama, ne ume da razigrava saigrace i pravi visak- on ume da igra samo kad se njemu napravi visak i oslobodi prostor. Prosto, limitiran je, jednodimenzionalan. Ko je nekad u zivotu igrao fudbal i ko se u fudbal malo razume, zna koliko je ova tvoja prica o proseku golova suplja i koliko to nista ne znaci.

surovi

pre 5 godina

Da li ste vi ljudi svesni da je Salah samo godinu dana stariji od Dibale? Pricate kao da je razlika jedno 8 godina. Dibala vise nije talenat, puni 26 godina u novembru.
Ova Salahova "losa sezona" je bolja od bilo cega sto je Dibala uradio u karijeri. Jos Liverpul ima Firmina koji igra laznu devetku i tu bi se sudarao sa Dibalom.
Nema teorije da prihvate ovu ponudu.

zivan

pre 5 godina

Liverpul treba da prihvati ponudu, još da plati avionske karte obojici. Salah je dobar ali prošla sezona mu je bila "ta"....ne verujem da će neka od sledećih biti ni približno dobra.

Srle

pre 5 godina

Razlika je godinu dana izmedju njih dvojice, znaci nista, sa jedne strane imamo top discipliniranog fudbalera, sa iskustvom igranja u najacoj ligi sveta i to na najvisem mogucem nivou, sa druge strane imamo nestasnog decka koji cesto sedi na klupi i ne igra bas kljucnu ulogu u svom timu i u ligi koja nije bas za poredjenje... slazem se da Salah nije najbolji na svetu, ali ako bi sklonili sa spiska trio Messi, Ronaldo i Neimar, gde je onda on, ja mislim u prva 3, a Dybala?

Objektivno

pre 5 godina

Liverpul bi oberucke trebalo da prihvati jer razlika u kvalitetu izmedju dva igraca uopste nije tolika.Dibala je takodje fenomenalan igrac,tako da u ovoj razmeni Liverpul bi sigurno dobro profitirao.

Tantalove_muke

pre 5 godina

Ako je ovo istina, LFC bi trebao prihvatit ovo bez ikakvog razmisljanja. Salah je dobar igrac, al iskljcivo za sistem fudbala koji neguje Klop. Dakle treba mu trke i prostora da bi dosao do izrazaja. Na malom prostoru, protiv postavljenih odbrana, on nrma bas tu lucidnost da resava one najvece utakmice. Procitali su ga i sve je manje primetan. Dokaz su i zadnji derbiji protiv citya , uniteda i evertona gde se nije video i u tim utakmicama vrlo verovatno Liverpool izgubi naslov. Na prstima jedne ruke mogu nabrojat njegove velike utakmice protov velike sestorke. Cak mislim da ove sezone je zabio smao 1 gol tim klubovima a ni prosle se nije nazabijao.Al najsmesnije mi je bilo kad su ga poredili sa Mesijem. Hej, sa Mesijem? Ni priblizan pregled igre, pas, tehniku, dribling, kontrolu lopte, slobodnjak, zavrsnicu nema kao argentinac i ostrasceni njegovi fanovi su ipak isli tako daleko. Da se covek samo dobro nasmeje. Dibala je igrac prefinjene tehnike, koji odkljucava najvece brave. Nije brz kao Salah al je sve ostalo na njegovoj strani i iako sam topnik , priznajem da bi ovo bio veliki posao za redse. Dibala je jednostavno bolji igrac.

asi

pre 5 godina

Ovo što se dešava Salahu, isto se dešavalo Azaru pre koju sezonu kada je Lester osvojio titulu. Sezonu pre toga, Azar je proglašen za najboljeg igraca lige, a onda u sledećoj stagnirao i svi su ga prozivali i nije se video uopšte na terenu. A svi znamo gde se on sada nalazi i na kom nivou. Salah je svakako ove sezone dao preko 20 golova za Liverpool što uopšte nije malo, imajuci u vidu da imaju jos preko 10 utakmica (ako odu do kraja u LŠ). Njegov najveći problem jer sto mu je ove sezone završnica katastrofalna, izađe 1 na 1 sa golmanom i kao da izgubi obe noge odjednom, ali i pored toga, kreira šanse, ulazi u iste, centrira, trči i skida pritisak sa drugih igrača jer su svi protivnički igrači oko njega i ne daju mu ni metar prostora jer svi znamo šta moze da uradi kada ga krene. Tako da te priče kao Salah je "one season wonder" ne piju vodu jer njemu je tek 26 godina, nisu svi Ronaldo i Messi pa da od početka karijere nemaju ni jednu lošu sezonu. Pozdrav

nn

pre 5 godina

Ne znam u kom univerzumu je uopste Salah bolji od Dibale,odlicna su obojica ali realno,Dibala ima bolju tehniku mnogo a i obe noge,sto Salah nema.

Walt

pre 5 godina

Salah je sve što Dibala nije i obrnuto Dibala je sve što Salah nije.Salah je brz,dobro se kreće bez lopte i lako ulazi u šanse ali slab tehnički,Dibala sporiji ne toliko efikasan bez lopte ali značajno bolji tehnički,kad bi se njih dvojica spojila bio bi to sjajan igrač.

ime

pre 5 godina

Ne.
Fantasticno se uklopio u Klopov sistem. To sto je dao samo 17 golova u PL je jedini njegov greh.
Sjajan igrac, covek.
Od toga nema nista. Salaha Klop ne bi dao ni za Azara.
Covek. Prijatelj. Brat.

(:

Kursula

pre 5 godina

Uffff... Stagod uradi liverpul pogresice... Auuuuu... I u C. Manageru bi drzao misa nad accept 20minita.ane u realnom zivotu, jos i ne znam d ali bi kliknuo

djak prvak

pre 5 godina

da moze, 80.000.000 + Dibala. Dibala moze da napreduje samo kada bi bio prvotimac, ovako na klupi samo propada.. A setite se pre godinu dana da su ga po medijima selili od Barse do Reala itd..

ShoneNI

pre 5 godina

Mislim da nisu ovde toliko bitna njih dvojica, tj. njihova vrednost u evrima. Klop radi tako sto gradi tim nekoliko sezona, a ne za 1 ili 2 prelazna roka.. Ne bih se ja na ovaj transfer kladio..
YNWA

Fica

pre 5 godina

Realno da. Dibala mladji i pokazao je u sezonama dok Ronaldo nije dosao da moze da bude glavni igrac. Salah vec u ovoj polusezoni polako ima problema jer ekipe znaju kako igra i tesko da ce napredovati vise od ovoga.Iako je Salah klasa,Dibala na maksimumu ce biti bolji.

Bolesno sarkastičan

pre 5 godina

Не игра на тако високом нивоу...
Игра крило, има просек 0.49 голова по утакмици, дели друго место на листи стрелаца у ПЛ.

Fica

pre 5 godina

Realno da. Dibala mladji i pokazao je u sezonama dok Ronaldo nije dosao da moze da bude glavni igrac. Salah vec u ovoj polusezoni polako ima problema jer ekipe znaju kako igra i tesko da ce napredovati vise od ovoga.Iako je Salah klasa,Dibala na maksimumu ce biti bolji.

Bolesno sarkastičan

pre 5 godina

Не игра на тако високом нивоу...
Игра крило, има просек 0.49 голова по утакмици, дели друго место на листи стрелаца у ПЛ.

...

pre 5 godina

svi pisu po difoltu , siroke narodne mase itd itd ne znam kako da iskomentarisem ljude koji pljuju salaha ove godine , ok igra slabije nego prosle godine ali prosla godina je bila na nivou mesija i ronalda i pokazao je koliko moze ,ali mene zanima vazdizanje dibale iz godine u godinu koji nikad nista nije pokazao i onda pisu kako je bolji od salaha ... malo realnosti samo ....

Sd

pre 5 godina

Kad Dibala dadne 30+ golova u realno najjacoj ligi sveta(dokaz su 4 Engleska tima u cetvrtfinalu LS), tek tad cete moci da kazete da je Dibala bolji od Salaha, ovako nema sanse. Ja ne znam da je Dibala I u jednoj sezoni u raspaloj Italijanskoj ligi dao vise od 22 gola.

surovi

pre 5 godina

Da li ste vi ljudi svesni da je Salah samo godinu dana stariji od Dibale? Pricate kao da je razlika jedno 8 godina. Dibala vise nije talenat, puni 26 godina u novembru.
Ova Salahova "losa sezona" je bolja od bilo cega sto je Dibala uradio u karijeri. Jos Liverpul ima Firmina koji igra laznu devetku i tu bi se sudarao sa Dibalom.
Nema teorije da prihvate ovu ponudu.

Stevan

pre 5 godina

Не игра на тако високом нивоу...
Игра крило, има просек 0.49 голова по утакмици, дели друго место на листи стрелаца у ПЛ.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bolesno sarkastičan, 22. mart 2019 10:56)

Nije bitan prosek golova vec celokupni uticaj na igru ekipe. Ove sezone, on nema gotovo nikakav uticaj na igru Liverpoola. A kad smo kod golova- Ribery je davao jedva 10 golova po sezoni- ali je 10 godina zaredom bio najbolje krilo u Evropi. Sta mislis, zbog cega? Da bi bio najbolji jednu sezonu, treba da budes u formi. Da bi bio naibolji ili jedan od najboljih 5 ili 10 sezona, treba da imas u glavi i da posedujes i neke druge kvalitete osim brzine i ostalih fizickih predispozicija. Uostalom, evo ti primer Edena Hazarda- uporedi njih dvojicu. Hazard osim brzine ima strasnu kreativnost, pas, nestvarnu tehniku, mastovit je i nepredvidiv, zato i jeste najbolji ili jedan od najboljih iz godine u godinu. Salah nije kreativan igrac, nije lucidan, nije nepredvidiv, nema ‘vic’ u nogama, ne ume da razigrava saigrace i pravi visak- on ume da igra samo kad se njemu napravi visak i oslobodi prostor. Prosto, limitiran je, jednodimenzionalan. Ko je nekad u zivotu igrao fudbal i ko se u fudbal malo razume, zna koliko je ova tvoja prica o proseku golova suplja i koliko to nista ne znaci.

Negativni

pre 5 godina

mozda Salah i 50 miliona za Dybalu. ovo mi nema logike bas
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (strucanjak, 22. mart 2019 10:47)

Dibala je bolji fudbaler od Salaha, ali ima ozbiljan problem - glava. A takvi se nikad ne isplate. Večiti Milko Djurovski. AS za Groningen i Partizan, ali daleko od velike scene. Salah je mnogo pametniji igrač. Bolje vrabac u ruci nego golub na grani.

Stevan

pre 5 godina

Ko ovo ne prihvati, daj nije dobar u glavi. Salah je klasicni speedster, jednodimenzionalac igrac, ima sjajnu brzinu i dobro kretanje, u svemu ostalom je prosecan. Eksplodirao je prosle sezone, vec ove nije ni deo toga. Takvi igraci jako kratko traju, sa godinama postaju sporiji+cesto ih lome pa i to ostavi posledice na njihovu igru, tako da su vec sa 29-30 gotovi. Sa druge strane imamo Dybalu koji je klasicni tehnicar, rodjeni talenat sa prirodnim osecajem za igru, takvi igraci igraju do 34-35 na vrhunskom nivou. Jedino u cemu je Salah bolji od Dybale jeste brzina. Ali ne verujem da su u Juventusu toliko ludi da ovako nesto naprave.

Srle

pre 5 godina

Razlika je godinu dana izmedju njih dvojice, znaci nista, sa jedne strane imamo top discipliniranog fudbalera, sa iskustvom igranja u najacoj ligi sveta i to na najvisem mogucem nivou, sa druge strane imamo nestasnog decka koji cesto sedi na klupi i ne igra bas kljucnu ulogu u svom timu i u ligi koja nije bas za poredjenje... slazem se da Salah nije najbolji na svetu, ali ako bi sklonili sa spiska trio Messi, Ronaldo i Neimar, gde je onda on, ja mislim u prva 3, a Dybala?

nn

pre 5 godina

Ne znam u kom univerzumu je uopste Salah bolji od Dibale,odlicna su obojica ali realno,Dibala ima bolju tehniku mnogo a i obe noge,sto Salah nema.

ime

pre 5 godina

Ne.
Fantasticno se uklopio u Klopov sistem. To sto je dao samo 17 golova u PL je jedini njegov greh.
Sjajan igrac, covek.
Od toga nema nista. Salaha Klop ne bi dao ni za Azara.
Covek. Prijatelj. Brat.

(:

Objektivno

pre 5 godina

Liverpul bi oberucke trebalo da prihvati jer razlika u kvalitetu izmedju dva igraca uopste nije tolika.Dibala je takodje fenomenalan igrac,tako da u ovoj razmeni Liverpul bi sigurno dobro profitirao.

Воип

pre 5 godina

Прихватио би ову понуду оберучке. Дибала је одличан играч ништа лошији од Салаха мало мање брз али технички бољи, верујем да би се лако уклопио са Фирмином. А за 50 милиона може да се доведе неки добар играч. Центарфор разбијач рецимо фали црвенима, муче се да пробију бункере. Митровић можда неби било лоше решење.

asi

pre 5 godina

Ovo što se dešava Salahu, isto se dešavalo Azaru pre koju sezonu kada je Lester osvojio titulu. Sezonu pre toga, Azar je proglašen za najboljeg igraca lige, a onda u sledećoj stagnirao i svi su ga prozivali i nije se video uopšte na terenu. A svi znamo gde se on sada nalazi i na kom nivou. Salah je svakako ove sezone dao preko 20 golova za Liverpool što uopšte nije malo, imajuci u vidu da imaju jos preko 10 utakmica (ako odu do kraja u LŠ). Njegov najveći problem jer sto mu je ove sezone završnica katastrofalna, izađe 1 na 1 sa golmanom i kao da izgubi obe noge odjednom, ali i pored toga, kreira šanse, ulazi u iste, centrira, trči i skida pritisak sa drugih igrača jer su svi protivnički igrači oko njega i ne daju mu ni metar prostora jer svi znamo šta moze da uradi kada ga krene. Tako da te priče kao Salah je "one season wonder" ne piju vodu jer njemu je tek 26 godina, nisu svi Ronaldo i Messi pa da od početka karijere nemaju ni jednu lošu sezonu. Pozdrav

Tantalove_muke

pre 5 godina

Ako je ovo istina, LFC bi trebao prihvatit ovo bez ikakvog razmisljanja. Salah je dobar igrac, al iskljcivo za sistem fudbala koji neguje Klop. Dakle treba mu trke i prostora da bi dosao do izrazaja. Na malom prostoru, protiv postavljenih odbrana, on nrma bas tu lucidnost da resava one najvece utakmice. Procitali su ga i sve je manje primetan. Dokaz su i zadnji derbiji protiv citya , uniteda i evertona gde se nije video i u tim utakmicama vrlo verovatno Liverpool izgubi naslov. Na prstima jedne ruke mogu nabrojat njegove velike utakmice protov velike sestorke. Cak mislim da ove sezone je zabio smao 1 gol tim klubovima a ni prosle se nije nazabijao.Al najsmesnije mi je bilo kad su ga poredili sa Mesijem. Hej, sa Mesijem? Ni priblizan pregled igre, pas, tehniku, dribling, kontrolu lopte, slobodnjak, zavrsnicu nema kao argentinac i ostrasceni njegovi fanovi su ipak isli tako daleko. Da se covek samo dobro nasmeje. Dibala je igrac prefinjene tehnike, koji odkljucava najvece brave. Nije brz kao Salah al je sve ostalo na njegovoj strani i iako sam topnik , priznajem da bi ovo bio veliki posao za redse. Dibala je jednostavno bolji igrac.

ShoneNI

pre 5 godina

Mislim da nisu ovde toliko bitna njih dvojica, tj. njihova vrednost u evrima. Klop radi tako sto gradi tim nekoliko sezona, a ne za 1 ili 2 prelazna roka.. Ne bih se ja na ovaj transfer kladio..
YNWA

Kursula

pre 5 godina

Uffff... Stagod uradi liverpul pogresice... Auuuuu... I u C. Manageru bi drzao misa nad accept 20minita.ane u realnom zivotu, jos i ne znam d ali bi kliknuo

Nenad

pre 5 godina

Прихватио би ову понуду оберучке. Дибала је одличан играч ништа лошији од Салаха мало мање брз али технички бољи, верујем да би се лако уклопио са Фирмином. А за 50 милиона може да се доведе неки добар играч. Центарфор разбијач рецимо фали црвенима, муче се да пробију бункере. Митровић можда неби било лоше решење.
(Воип, 22. mart 2019 14:49)

Zasto bi prihvatao, gubis igraca koji je vec uigran i koji ti garantuje baren 20 golova u sezoni. Liverpul nema problem da razbije bunker i nikako im ne treba razbijac, jer sa takvim igrcima Klop ne radi. Imao je Bentekea i brze bolje ga je prodao. Njima treba zamena za Manea, sredina ce biti bolja sa Oxom i Keitom koji ce se sigutno uigrati. Plus par izmena za levog beka, jer Moreno ide i desni bek. Nistabtu ne mora biti prvoklasno, vec solidne izmene.

djak prvak

pre 5 godina

da moze, 80.000.000 + Dibala. Dibala moze da napreduje samo kada bi bio prvotimac, ovako na klupi samo propada.. A setite se pre godinu dana da su ga po medijima selili od Barse do Reala itd..

zivan

pre 5 godina

Liverpul treba da prihvati ponudu, još da plati avionske karte obojici. Salah je dobar ali prošla sezona mu je bila "ta"....ne verujem da će neka od sledećih biti ni približno dobra.

Walt

pre 5 godina

Salah je sve što Dibala nije i obrnuto Dibala je sve što Salah nije.Salah je brz,dobro se kreće bez lopte i lako ulazi u šanse ali slab tehnički,Dibala sporiji ne toliko efikasan bez lopte ali značajno bolji tehnički,kad bi se njih dvojica spojila bio bi to sjajan igrač.

Воип

pre 5 godina

Прихватио би ову понуду оберучке. Дибала је одличан играч ништа лошији од Салаха мало мање брз али технички бољи, верујем да би се лако уклопио са Фирмином. А за 50 милиона може да се доведе неки добар играч. Центарфор разбијач рецимо фали црвенима, муче се да пробију бункере. Митровић можда неби било лоше решење.

Fica

pre 5 godina

Realno da. Dibala mladji i pokazao je u sezonama dok Ronaldo nije dosao da moze da bude glavni igrac. Salah vec u ovoj polusezoni polako ima problema jer ekipe znaju kako igra i tesko da ce napredovati vise od ovoga.Iako je Salah klasa,Dibala na maksimumu ce biti bolji.

Stevan

pre 5 godina

Не игра на тако високом нивоу...
Игра крило, има просек 0.49 голова по утакмици, дели друго место на листи стрелаца у ПЛ.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bolesno sarkastičan, 22. mart 2019 10:56)

Nije bitan prosek golova vec celokupni uticaj na igru ekipe. Ove sezone, on nema gotovo nikakav uticaj na igru Liverpoola. A kad smo kod golova- Ribery je davao jedva 10 golova po sezoni- ali je 10 godina zaredom bio najbolje krilo u Evropi. Sta mislis, zbog cega? Da bi bio najbolji jednu sezonu, treba da budes u formi. Da bi bio naibolji ili jedan od najboljih 5 ili 10 sezona, treba da imas u glavi i da posedujes i neke druge kvalitete osim brzine i ostalih fizickih predispozicija. Uostalom, evo ti primer Edena Hazarda- uporedi njih dvojicu. Hazard osim brzine ima strasnu kreativnost, pas, nestvarnu tehniku, mastovit je i nepredvidiv, zato i jeste najbolji ili jedan od najboljih iz godine u godinu. Salah nije kreativan igrac, nije lucidan, nije nepredvidiv, nema ‘vic’ u nogama, ne ume da razigrava saigrace i pravi visak- on ume da igra samo kad se njemu napravi visak i oslobodi prostor. Prosto, limitiran je, jednodimenzionalan. Ko je nekad u zivotu igrao fudbal i ko se u fudbal malo razume, zna koliko je ova tvoja prica o proseku golova suplja i koliko to nista ne znaci.

nn

pre 5 godina

Ne znam u kom univerzumu je uopste Salah bolji od Dibale,odlicna su obojica ali realno,Dibala ima bolju tehniku mnogo a i obe noge,sto Salah nema.

Objektivno

pre 5 godina

Liverpul bi oberucke trebalo da prihvati jer razlika u kvalitetu izmedju dva igraca uopste nije tolika.Dibala je takodje fenomenalan igrac,tako da u ovoj razmeni Liverpul bi sigurno dobro profitirao.

Stevan

pre 5 godina

Ko ovo ne prihvati, daj nije dobar u glavi. Salah je klasicni speedster, jednodimenzionalac igrac, ima sjajnu brzinu i dobro kretanje, u svemu ostalom je prosecan. Eksplodirao je prosle sezone, vec ove nije ni deo toga. Takvi igraci jako kratko traju, sa godinama postaju sporiji+cesto ih lome pa i to ostavi posledice na njihovu igru, tako da su vec sa 29-30 gotovi. Sa druge strane imamo Dybalu koji je klasicni tehnicar, rodjeni talenat sa prirodnim osecajem za igru, takvi igraci igraju do 34-35 na vrhunskom nivou. Jedino u cemu je Salah bolji od Dybale jeste brzina. Ali ne verujem da su u Juventusu toliko ludi da ovako nesto naprave.

Tantalove_muke

pre 5 godina

Ako je ovo istina, LFC bi trebao prihvatit ovo bez ikakvog razmisljanja. Salah je dobar igrac, al iskljcivo za sistem fudbala koji neguje Klop. Dakle treba mu trke i prostora da bi dosao do izrazaja. Na malom prostoru, protiv postavljenih odbrana, on nrma bas tu lucidnost da resava one najvece utakmice. Procitali su ga i sve je manje primetan. Dokaz su i zadnji derbiji protiv citya , uniteda i evertona gde se nije video i u tim utakmicama vrlo verovatno Liverpool izgubi naslov. Na prstima jedne ruke mogu nabrojat njegove velike utakmice protov velike sestorke. Cak mislim da ove sezone je zabio smao 1 gol tim klubovima a ni prosle se nije nazabijao.Al najsmesnije mi je bilo kad su ga poredili sa Mesijem. Hej, sa Mesijem? Ni priblizan pregled igre, pas, tehniku, dribling, kontrolu lopte, slobodnjak, zavrsnicu nema kao argentinac i ostrasceni njegovi fanovi su ipak isli tako daleko. Da se covek samo dobro nasmeje. Dibala je igrac prefinjene tehnike, koji odkljucava najvece brave. Nije brz kao Salah al je sve ostalo na njegovoj strani i iako sam topnik , priznajem da bi ovo bio veliki posao za redse. Dibala je jednostavno bolji igrac.

Nenad

pre 5 godina

Прихватио би ову понуду оберучке. Дибала је одличан играч ништа лошији од Салаха мало мање брз али технички бољи, верујем да би се лако уклопио са Фирмином. А за 50 милиона може да се доведе неки добар играч. Центарфор разбијач рецимо фали црвенима, муче се да пробију бункере. Митровић можда неби било лоше решење.
(Воип, 22. mart 2019 14:49)

Zasto bi prihvatao, gubis igraca koji je vec uigran i koji ti garantuje baren 20 golova u sezoni. Liverpul nema problem da razbije bunker i nikako im ne treba razbijac, jer sa takvim igrcima Klop ne radi. Imao je Bentekea i brze bolje ga je prodao. Njima treba zamena za Manea, sredina ce biti bolja sa Oxom i Keitom koji ce se sigutno uigrati. Plus par izmena za levog beka, jer Moreno ide i desni bek. Nistabtu ne mora biti prvoklasno, vec solidne izmene.

Sd

pre 5 godina

Kad Dibala dadne 30+ golova u realno najjacoj ligi sveta(dokaz su 4 Engleska tima u cetvrtfinalu LS), tek tad cete moci da kazete da je Dibala bolji od Salaha, ovako nema sanse. Ja ne znam da je Dibala I u jednoj sezoni u raspaloj Italijanskoj ligi dao vise od 22 gola.

Bolesno sarkastičan

pre 5 godina

Не игра на тако високом нивоу...
Игра крило, има просек 0.49 голова по утакмици, дели друго место на листи стрелаца у ПЛ.

...

pre 5 godina

svi pisu po difoltu , siroke narodne mase itd itd ne znam kako da iskomentarisem ljude koji pljuju salaha ove godine , ok igra slabije nego prosle godine ali prosla godina je bila na nivou mesija i ronalda i pokazao je koliko moze ,ali mene zanima vazdizanje dibale iz godine u godinu koji nikad nista nije pokazao i onda pisu kako je bolji od salaha ... malo realnosti samo ....

zivan

pre 5 godina

Liverpul treba da prihvati ponudu, još da plati avionske karte obojici. Salah je dobar ali prošla sezona mu je bila "ta"....ne verujem da će neka od sledećih biti ni približno dobra.

Negativni

pre 5 godina

mozda Salah i 50 miliona za Dybalu. ovo mi nema logike bas
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (strucanjak, 22. mart 2019 10:47)

Dibala je bolji fudbaler od Salaha, ali ima ozbiljan problem - glava. A takvi se nikad ne isplate. Večiti Milko Djurovski. AS za Groningen i Partizan, ali daleko od velike scene. Salah je mnogo pametniji igrač. Bolje vrabac u ruci nego golub na grani.

Walt

pre 5 godina

Salah je sve što Dibala nije i obrnuto Dibala je sve što Salah nije.Salah je brz,dobro se kreće bez lopte i lako ulazi u šanse ali slab tehnički,Dibala sporiji ne toliko efikasan bez lopte ali značajno bolji tehnički,kad bi se njih dvojica spojila bio bi to sjajan igrač.

asi

pre 5 godina

Ovo što se dešava Salahu, isto se dešavalo Azaru pre koju sezonu kada je Lester osvojio titulu. Sezonu pre toga, Azar je proglašen za najboljeg igraca lige, a onda u sledećoj stagnirao i svi su ga prozivali i nije se video uopšte na terenu. A svi znamo gde se on sada nalazi i na kom nivou. Salah je svakako ove sezone dao preko 20 golova za Liverpool što uopšte nije malo, imajuci u vidu da imaju jos preko 10 utakmica (ako odu do kraja u LŠ). Njegov najveći problem jer sto mu je ove sezone završnica katastrofalna, izađe 1 na 1 sa golmanom i kao da izgubi obe noge odjednom, ali i pored toga, kreira šanse, ulazi u iste, centrira, trči i skida pritisak sa drugih igrača jer su svi protivnički igrači oko njega i ne daju mu ni metar prostora jer svi znamo šta moze da uradi kada ga krene. Tako da te priče kao Salah je "one season wonder" ne piju vodu jer njemu je tek 26 godina, nisu svi Ronaldo i Messi pa da od početka karijere nemaju ni jednu lošu sezonu. Pozdrav

djak prvak

pre 5 godina

da moze, 80.000.000 + Dibala. Dibala moze da napreduje samo kada bi bio prvotimac, ovako na klupi samo propada.. A setite se pre godinu dana da su ga po medijima selili od Barse do Reala itd..

Srle

pre 5 godina

Razlika je godinu dana izmedju njih dvojice, znaci nista, sa jedne strane imamo top discipliniranog fudbalera, sa iskustvom igranja u najacoj ligi sveta i to na najvisem mogucem nivou, sa druge strane imamo nestasnog decka koji cesto sedi na klupi i ne igra bas kljucnu ulogu u svom timu i u ligi koja nije bas za poredjenje... slazem se da Salah nije najbolji na svetu, ali ako bi sklonili sa spiska trio Messi, Ronaldo i Neimar, gde je onda on, ja mislim u prva 3, a Dybala?

surovi

pre 5 godina

Da li ste vi ljudi svesni da je Salah samo godinu dana stariji od Dibale? Pricate kao da je razlika jedno 8 godina. Dibala vise nije talenat, puni 26 godina u novembru.
Ova Salahova "losa sezona" je bolja od bilo cega sto je Dibala uradio u karijeri. Jos Liverpul ima Firmina koji igra laznu devetku i tu bi se sudarao sa Dibalom.
Nema teorije da prihvate ovu ponudu.

ime

pre 5 godina

Ne.
Fantasticno se uklopio u Klopov sistem. To sto je dao samo 17 golova u PL je jedini njegov greh.
Sjajan igrac, covek.
Od toga nema nista. Salaha Klop ne bi dao ni za Azara.
Covek. Prijatelj. Brat.

(:

Kursula

pre 5 godina

Uffff... Stagod uradi liverpul pogresice... Auuuuu... I u C. Manageru bi drzao misa nad accept 20minita.ane u realnom zivotu, jos i ne znam d ali bi kliknuo

ShoneNI

pre 5 godina

Mislim da nisu ovde toliko bitna njih dvojica, tj. njihova vrednost u evrima. Klop radi tako sto gradi tim nekoliko sezona, a ne za 1 ili 2 prelazna roka.. Ne bih se ja na ovaj transfer kladio..
YNWA