Fudbal 153

Sreda, 06.03.2019.

22:57

Sporna situacija, VAR zablistao – da li je PSŽ oštećen? VIDEO

U meču između Mančester junajteda i Pari Sen Žermena odluku je doneo penal u poslednjim minutima meča, koji je donela VAR tehnologija.

Sporna situacija, VAR zablistao – da li je PSŽ ošteæen? VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

153 Komentari

Sortiraj po:

Slavija

pre 5 godina

Druze,igrac nije mumija da skace sa rukama uz telo...
(Objektivno, 7. mart 2019 22:41)

Jedan od fudbalera koji izuzetno inteligentno postavlja ruke prilikom skuka i odbrane uopste je Branislav Ivanovic, sto se moglo videtri u Rusiji kao i Engleskoj ukljucujuci i nasu selekciju. U vecini slucajeva. Dakle, on je potvrda da je to moguce i trebalo bi isto upraznjavati, a to sto neko, poput ovog fudbalera PSZ-a drzi ruku ovoliko od tela i jos se raspravlja o tome je suludo. Ovo je cisti jedanaesterac koji se svira kada jeste bez obzira na period meca.

Objektivno

pre 5 godina

Da je ruka bila uz telo, sudija ne bi svirao penal. Igrac je rasirio i ruke i noge i skocio da spreci prolaz lopte. I lopta udara u ruku na 20-30 cm od tela. Jeste PSG bio bolji i bolja su ekipa, ne samo od MU, vec i od vecine ekipa u LS, ali ko im je kriv sto nisu dali vise golova.
(Pedja, 6. mart 2019 23:25

Druze,igrac nije mumija da skace sa rukama uz telo,vec za svaki odraz ruke moraju malo da odu od tela i plus je bio ledjima okrenut.Po zdravoj logici,to ne bi smeo da bude penal ni u snovima ali je sviran i nema dalje rasprave.Bas me briga za bilo koji strani klub,da bi imao nesto protiv ili da sam za njega,kazem samo ono sto je logicno i kako bi trebalo biti.Morace merodavni da sednu i ozbiljno porazgovaraju oko definisanja nekih pravila u fudbalu,pogotovo oko penala,kad je ruka a kad nije i oko ofsajda jer ovako nece moci od kako je VAR uveden.Jedni tumace na jedan nacin,drugi na drugi.Videli smo i kako je ona golcina Tadica mogla biti ponistena,zbog navodnog auta koji je bio 30-tak sekundi pre toga,sto je nedopustivo.Ako je sudija vec pustio da se napad toliko razvije,ne treba se vracati toliko unazad vec samo gledati da li je gol regularan.Po meni,ta lopta je bila van terena ali srecom po Tadica i Ajaks,nije VAR tako mislio i gol je priznat.

?

pre 5 godina

ne znam dal je ovo po pravilima zaista penal, ako jeste treba ga odmah promeniti, klasicna napucana lopta iz bezopasne situacije, lopta cak nije isla ni u okvir gola, igrach skache okrenut ledjima, prirodan polozaj tela.. mislim ovo je samo srecna okolnost za igrache mancestera, po meni veze sa penalom nema sa moralne tacke gledista, a narocito ne u 92 minutu nokaut faze i to nakon VAR-a, prolaz moraz da zasluzis, ne da ti neko pokloni..
(Dakle, 07. mart 2019 08:01)
Lopta nije napucana jer je odbrambeni igrač video šut ka golu i okrenuo se u skoku da odbrani gol. On u trenutku šuta i svog skoka ne zna da li lopta ide u mrežu ili nebu pod oblake. A sve se svira do poslednjeg zvižduka, nema veze koji je minut.

Vanja

pre 5 godina

Ako bi se striktno držali pravila, penal je bio jer je lopta pogodila u ruku igrača u 16 m. Rukom se naziva deo tela ispod ramena, lakat, ispod lakta i šaka. Lopta nije išla u gol sigurno, igrač PSG je bio okrenut ledjima, gledao gde lopta poleće, kretao u skok, sa rukama koje se mahinalno šire pri izvodjenju takvog pokreta ili zahvata i skočio. Tada ga je lopta pogodila u predelu oko lakta, malo ispod i u svakom slučaju promenila pravac. Znači da bi verovatno otišla bar 1 metar iznad gola, a ovako je otišla 6 metra ulevo, uvis, možda iznad gola, a možda i ne. Igrač PSG sigurno nije imao nameru da igra rukom, bio je u 16 metara, igrao se 93-94 min. i Junajted je imao veliku sreću. Sudijsko uverenje postoji, a da nije uvrštena VAR tehnologija u Ligu šampiona sigurno nebi bio sudjen penal u tim trenucima, jer sudija momentalno nije zaustavio igru već posle 10-25 sec. Ovako je na sugestiju nekog (4 sudije, trenera MU, pomoćnika, delegata) zaustavio igru, pogledao snimak sporne situacije i ispravno postupio. Sve je po pravilima uradjeno, ispravno korišćena tehnologija kaja je i uvedena da bude od pomoći i da se greške ispravljaju koliko je to moguće. P.S. Jedino sumnjam da bi bilo koji sudija izizev Pjer Luidji Koline pokazao na VAR i posle na penal da je igrao npr. Bate Borisov protiv PSG i da je rezultat bio isti. O Realu, Barseloni i Bajernu neću ni da pričam jer bi tada momentalno bio sviran penal, bez gledanja compa. Poštovanje.

mali aleci

pre 5 godina

Ljudi, onakav penal se ne svira u 90tom minutu nokautfaze LS...
(krle, 06. mart 2019 23:59)

Ne svira se ni faul u finalu kupa na 0.2 sek pa su svirali
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milosh, 7. mart 2019 10:31)...ne ,pa stvarno ,najbolje bi bilo ,da posle 90-og,podele puske igracima ,pa ko pretekne ,taj je pobedio...zvezdaska logika..

sasa

pre 5 godina

Može sa rukama iza leđa da skače. Trebao si posmatrati naše reprezentativce kako su igrali odbrani poučeni događajima iz prošlosti. Bane uvek drži ruke iza leđa kada blokira šut.
(ja, 7. mart 2019 00:21

E da tebe vidim da skocis sa rukama na ledjima i blokiras sut. Bane drzi ruke na ledjima , ali na zemlji ne u skoku. Nemoguce je da skocis i drzis ruke na ledjima.

Boskic

pre 5 godina

Od skoro, od kada su punili drzavnu mezimicu uzduz i popreko mnogo sam ih zagotivio!
(navijac, 07. mart 2019 09:47)

A pa onda se slazem sa tobom :D, ali ipak ne mogu da ne sakrijem svoje odusevljenje kad vidim komentare Neimara iz favele kako kritikuje i vredja, sav potresen, sto nije mogao da se otkotrlja par puta po parku prinčeva, iako mi je junajted od kad znam za sebe vrlo antipatican klub.

fernan brodel

pre 5 godina

Alo bre, jel se neko seća kakav penal je dosuđen za liverpul protiv zvezde, kada je Ben sam sebe slučajno pogodio u ruku na ivici šesnaesterca. Ako je to penal, onda je i ovo.

Milosh

pre 5 godina

Ljudi, onakav penal se ne svira u 90tom minutu nokautfaze LS...
(krle, 06. mart 2019 23:59)

Ne svira se ni faul u finalu kupa na 0.2 sek pa su svirali

4k4.Dex

pre 5 godina

OK da je lopta isla u okvir gola onda naravno da je penal... ovakk posto je isla na 7. sprat ne znam bas jer ne bi bio gol svakako a ruka je bila u prirodnom polozaju i nije namerno. Mislim sudijska odluka nema sta ispravna kako god osluci ali ja ga licno ne bih svirao jer lopta nije isla u gol.

bzvz

pre 5 godina

Mozda je i bio penal, ali u vaznim utakmicama, kada je veliki ulog u pitanju i kada se utakmica privodu kraju, tada se kriterijumi zaostravaju maksimalno. Tada je faul bas faul, penal bas penal, ono sto je vazilo tokom utakmice tada ne vazi jer napetost menja svest svih, pa i sudija. Tako da, tesko da je ovo bio pravi penal, i sto neko rece, ne verujem da bi se igraci MU mnogo bunili i da ga sudija nije svirao, ako bi se uopste i bunili. Poklon, vredan.

navijac

pre 5 godina

@A jel si od malena taki strastveni navijac PSG a ili od skoro? I kako je nastala ta ljubav uopste? 
Skomina se zove gospodin koji je dodelio penal junajtedu.
(Boskic, 07. mart 2019 00:32)

Od skoro, od kada su punili drzavnu mezimicu uzduz i popreko mnogo sam ih zagotivio!

goxy

pre 5 godina

Penal se sudi, ovo je prosto penal po ps-u. Lopta pogadja igraca u ruku u 16 koja nije uz telo... Mozda moralno nije suditi ali fudbal je igra pravila prosto, a ovaj crveni je iz one kategorije koja se dobije iz nesmotrenosti pre svega.
Igrac skace metar na loptu koja ide nebu pod oblake, skace okrenut ledjima a ne licem i rukama koje su slobodne (ne drze fudbaleri dzabe ukrstene ruke iza ledja u 16), dakle jedan neprofesionalan potez koji dovodi do kazne.
Kakve veze ima sto se igrao poslednji minut, poslednji i prvi su isti od prvog do poslednjeg zvizduka, nije sudija tu da se bavi prvenstveno etikom i fizikom, vec pravilima...
Ostrascenost bi postojala i da ga nije svirao kao sto postoji i sada, ali je odluka prevagnula koji gram na pravu stranu, po mom skromnom misljenju.

Goran

pre 5 godina

Necu se upustati u diskusiju da li penal ispravno dosudjen ili ne. Komentarisem ove sto kazu da se takav penal ne sudi u 90-om minutu! Ako se sudi u prvom ili nekom drugom minutu onda mora da se sudi i u 90-om!

srbin

pre 5 godina

Dileme nije bilo u smislu da li je igranje rukom za penal ili ne, vec da li je igrac bio u kaznenom prostoru ili van njega, doneta je ispravna odluka.

ferdinand

pre 5 godina

Izvolite gospodo, VAR u punom sjaju, koji razrešava sve dileme. Sad zamislite ovakvu situaciju na našim pašnjacima??? Opet bi bilo, VAR krade Par, VAR krade CZ i tako u krug... Kao što neko tamo misli da će VAR-om rešiti sve probleme tako će ih zbog ove tehnologije još više biti.

srbin

pre 5 godina

@... "Juce je ono bio cisti aut za Real ali su priznali gol Ajaxu, zasto, zato sto je opet sudija tako procenio." 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (direwolf, 6. mart 2019 23:37) 

Kme, kme, kme.

Izasla lopta celim obimom? Video si, Nije postojao snimak, koji potvrdjuje da je lopta izasla celim obimom van, zato i nije mogao da ponisti gol. Pricas gluposti, u oba slucaja je VAR ispravno koriscen.

Kaba

pre 5 godina

Ljudi kod ovakvih situacija uvek treba gledati reakciju igraca protiv koga se dosudi odluka. Samo pogledajte ponovo na snimku kakva je reakcija odbrambenog koga je lopta pogodila. Zna da je kriv i ne buni se. Znaci sve je legitimno. E sad da li ima kosmicke pravde to je vec drugo pitanje!

Dakle

pre 5 godina

ne znam dal je ovo po pravilima zaista penal, ako jeste treba ga odmah promeniti, klasicna napucana lopta iz bezopasne situacije, lopta cak nije isla ni u okvir gola, igrach skache okrenut ledjima, prirodan polozaj tela.. mislim ovo je samo srecna okolnost za igrache mancestera, po meni veze sa penalom nema sa moralne tacke gledista, a narocito ne u 92 minutu nokaut faze i to nakon VAR-a, prolaz moraz da zasluzis, ne da ti neko pokloni..

Marko

pre 5 godina

@Stefan
Nisu ovo nova pravila, ona važe od 1998. i Svetskog prvenstva u Francuskoj. Koliko se ne varam Bađo je napucao igrača u ruku koja nije bila uz telo igrača koji je bio udaljen dva metra od njega a nalazio se u 16 i sudija je svirao penal. Čak nije imao nikakav pokret rukom pre dodira sa loptom, bila mu je prirodnom položaju. Pretpostavljam da zato odbrambeni igrači drže ruke spojene iza leđa u 16 kada idu na igrača sa loptom

sima

pre 5 godina

dokle god ne uvedu 10min isključenje u fudbalu kao u rukometu za žuti karton igra će biti nepravedna. man united ima 50 igrača preko $1m I šta ih briga ako naprave žuti karton. to nije fer. imaš timove koji prave po 5 žutih po utakmici u proseku. to je nepravda, a ne ovo.

anti socialist

pre 5 godina

Psž je oštećen zato što mogu samo osvojiti Ligue 1. 
Čist penal! Sve što ste prikrili novcem, vraća vam se na ovakav način. Kao što neko reče, dovedite Azara, Van Dajka i Mesija. A može i Ramosa. Pa probajte onda da prođete dalje od osmine.
(Bromazepam, 06. mart 2019 23:56)

@bromazepam
o čemu pričaš. ovaj drugi tim man uniteda je bio skuplji od ovog psg-a koji je sinoć igrao (ako izuzmemo mbapea). šta ima loše što su rizikovali I kupili 3 igrača preko €100m!? da je igrao neimar I kavani bila bi veća uzivancija za gledanje. muka mi je od vas socijalista.

sima

pre 5 godina

Penal čist kao suza. Nije svako igranje rukom penal. Na primer, da je igrač trčao i da je manja udaljenost od lopte ne bi bio penal jer ne može da se očekuje od igrača u punom trku da mu ruke budu priljubljene uz telo. Ali igrač ovde skače sa raširenim rukama. Nema dileme da je sudija doneo ispravnu odluku.
(Psel, 06. mart 2019 23:58)

@psel
ruke nisu bile raširene. prirodan položaj. nije bila zalepljena uz telo, ali opet je lice bilo okrenuto na drugu stranu. video si sta sudija nije svirao romi u zadnjem min produžetka? čisto saplitanje sa ledja. nije čak ni pogledao var.

sima

pre 5 godina

nije penal. rekao je skoro jedan igrač da se takav penal ne dosudjuje u 90min. skroz napucana. lice na drugu stranu. ruka u prirodnom položaju. nije ispruzena. veći je penal bio za romu protiv porta u 120min kada sudija nije ni pozvao var. oštećeni I roma I psg. podbacile sudije!

kralj

pre 5 godina

@Dalibor
Nije odluka vise sudija,samo glavni se pita,on odlucuje I da li ce uopste da pogleda snimak,ovi iz VAR sobe mogu samo da predloze ili ukazu na spornu situaciju.

Peka

pre 5 godina

Ovo sa varom je postala cista smejurija, lopta prelece tribine maltene igraci trce da se izvede korner sudija se pravi pametan vraca na penal,mora se gledati samo ocigledne situcije a ne 2cm.dal je ofsajd i ovo gde gosti nisu ni trazili penal

Knezz

pre 5 godina

VAR je apsolutno najgluplja moguća stvar koja je mogla da se desi igri zvanoj fudbal. Ajde bre, sudija vidi, ne vidi, ošteti, ne ošteti, sve je to bio deo ovog prelepog sporta...ovo danas nema smisla...u Portu u produzecima dva VAR-a, u Parizu VAR...juče onaj Brix pusti celu akciju onda gleda VAR aut?? Ajde bre i vi i VAR...i svako gledanje VAR-a, pet minuta. Svaki put kao da čekaš presudu porote u sudnici...a i jeste tako..bolesno!

ivan

pre 5 godina

gledao sam na BT. bivsi fudbaleri kazu nije penal jer je u prirodnom polozaju, sto ima smisla...a sve sudije kazu da jeste penal jer je rukama 'uvecao' telo, sto isto ima smisla....siva zona. al drago mi je sto je carsav ispao

Oliver

pre 5 godina

@Kursula,
Bravo,to je slobodno sudijsko uverenje,kad je situacija fifti-fifti. Ne gresi ako svira,ne gresi ako ne svira. Kao i onaj aut sinoc. Kad ne mozemo nakon deset snimaka da zakljucimo da li je aut ili penal,kako onda da zamerimo sudiji?

ja

pre 5 godina

ovo penala nije vidilo,ne moze covjek skociti sa rukama bukvalno uz tijelo i jos se okreto ledjima
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (rs, 6. mart 2019 23:03)

Može sa rukama iza leđa da skače. Trebao si posmatrati naše reprezentativce kako su igrali odbrani poučeni događajima iz prošlosti. Bane uvek drži ruke iza leđa kada blokira šut.

my way

pre 5 godina

Ljudi, nije vam ovo krivicno pravo da se ispituje umisljaj, da li je pocinilac uracunljiv... Namera se u fudbalu tumaci tako da ne mora da bude ruka neprirodno stisnuta uz telo da bi se izbegao penal, ali ne moze se leteti u blok suta sireci se i okrecuci se kao spajdermen i izvlaciti da nisi namerno igrao rukama. Penal se za ovo svira, nema tu sta.

Sudija i samo sudija

pre 5 godina

@... "Juce je ono bio cisti aut za Real ali su priznali gol Ajaxu, zasto, zato sto je opet sudija tako procenio."
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (direwolf, 6. mart 2019 23:37)

A ko bi, ako ne sudija, trebalo da procenjuje i donosi konacnu i izvrsnu odluku?

Oliver

pre 5 godina

Ne razumem ljude koji optuzuju VAR. Znali smo da ce VAR stopostotno resiti samo ofsajd,jer je ofsajd egzaktna situacija-ili jeste ofsajd ili nije. Sve druge situacije,tipa penala i crvenih kartona,ostace podlozna tumacenju,jer cesto nisu crno-bele situacije. Ali i ovo je drastican pomak,jer smo bar ofsajd resili za sva vremena.

Boskic

pre 5 godina

Brate Vidic je u skoku rasirio ruke kao orao krila, pa naravno da je to penal! Ovde je ruka bila u prirodnom polozaju! Imate svaki vikend po 5-6 ovakvih situacija pa se ne sviraju penali. Iskreno se nadam da ovaj Skotina ili kako se vec zove nece suditi vise nikada nijednu utakmicu!
(navijac, 06. mart 2019 23:56)

A jel si od malena taki strastveni navijac PSG a ili od skoro? I kako je nastala ta ljubav uopste?
Skomina se zove gospodin koji je dodelio penal junajtedu.

Maksa

pre 5 godina

Lopta ga je prvo udarila u nogu pa se odbila u ruku. To je jedino sto ja vidim da je kao sporno jer se radilo o odbitku od njegovog tela a ne direktno od suta. Tu pravila nisu precizirana da li se gleda iskljucivo prvi kontakt ili prvi odbitak ili treci odbitak. Sta bi bilo da ga je lopta udarila u nogu pa se odbila u njegovu bradu gde on od udaraca siri ruke I lopta se odbija od njegove brade u ruku? Karaikiram sada ali nije ne moguce.

Bocko

pre 5 godina

Kad štoper prilikom bloka okrene leđa šuteru, pa još raširi ruke, ne bi trebalo da bude dileme da je penal čist. O napucanoj lopti nema govora, jer je štoper pokušao da blokira šut. Sve u svemu odluka je ispravna.

didule

pre 5 godina

Zar oduvek (to jest 30 i više godina) nisu postojali usporeni video snimci u fudbalu?! Pa na svakoj utakmici i evo desetinama godina na TV su prikaxivali usporeni snimak gola ili neke situacije!? I glupo je saznanne da su po usporenim snimcima tek sad počeli da sude!!

Smehotres

pre 5 godina

Penal treba izbaciti iz pravila igre. Tu gde se načini prekršaj, odatle se igra nastavlja.
Ovo je smešno, iz nikakve šanse, dobiješ najbolju šansu...a zapravo penal nije ni bio, igrač nije namerno odigrao rukom.

Marko

pre 5 godina

Posle onog što je dosudjeno Vidiću kao penal SP 2010 protiv Nemaca, za mene je svaki kontakt rukom, pa makar i najmanji unutar šesnaesterca, penal

Lovra Verebi

pre 5 godina

Grcka -Jugoslavija u Atini, lopta negde napred u nasem napadu mislim Karasi udara grka bez loote u nasem sesnajstercu, penal .Po meni ovo je cust penal nije vazno gde lopta putuje , nesme se dirati rukom.

navijac

pre 5 godina

Nedaj Boze da je ovakav penal u ovom trenutku sviran Realu, ovde bi bilo hiljadu komentara i pljuvanja po sudiji, ali posto je sviran protiv PSG, onda je VAR super a penal je opravdan!? Eto koliko je nas narod objektivan.

Boban

pre 5 godina

Sto je sviro sviro je,ako je ovo penal pa u engleskoj bi na svakoj utakmici bilo bar po 5 penala,a igraci mancestera posli da izvedu korner bez reci ,i da ne zaboravim mrzim Psz ,ali ajde da budemo posteni nema ovde ni p od penala.

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

Ovog lika bi oterao iz kluba.Ides rukom na loptu a ni šansa nije bila.Ovakve stvari učiš jos u klincima da mlataranje rukama može da dovede do penala.Na snimku se vidi da je ruku ostavio na lopti.Normalno je bilo.da je skloni ali momak izigrava mangupa pa postade debil koji izbaci milijardu iz džepa seicima.I druga stvar koliko god moćni bili ne kupuje se sa igračima LS.Imaju jače sfere gde je teško ući i pored milijardi

Pedja

pre 5 godina

Da je ruka bila uz telo, sudija ne bi svirao penal. Igrac je rasirio i ruke i noge i skocio da spreci prolaz lopte. I lopta udara u ruku na 20-30 cm od tela. Jeste PSG bio bolji i bolja su ekipa, ne samo od MU, vec i od vecine ekipa u LS, ali ko im je kriv sto nisu dali vise golova.

Kursula

pre 5 godina

20 puta sam pogledao snimak i do kraja mi nije jasno da li je penal ili nije. Bio sam fudbalaki sudija 14 godina. Sudija nekad mora da donese odluku kad je situacija 50-50, bilo kakvu, samo odluku. Nema teorije zavera, jedbostavno dza ili bu

Murat Murati

pre 5 godina

@Napucana lopta u ruku bez igraceve namere da je dodirne je penal. Nije kriv VAR nego sudija koji pravila tumaci onako kako hoce. Juce je ono bio cisti aut za Real ali su priznali gol Ajaxu, zasto, zato sto je opet sudija tako procenio. Sta ovo ustvari znaci? VAR nece doneti regularnost jer tehnologija sama po sebi nece biti ta koja ce doneti zadnju odluku, vec sudija koji ce situaciju tumaciti onako kako zeli, pa cak u nekim situacijama "ako dobro vidi" nece ni hteti da pogleda snimak...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (direwolf, 6. mart 2019 23:37)
100% si upravu devojce.

Coa'

pre 5 godina

Au, sta sam upravo odgledao?! Objektivno gledano PSG sam kriv, mogli su, i trebali, da im spakuju bar 3, 4 komada, pa moze da se kaze da ih je stigla kazna. A sto se tice penala... Pravila jasno nalazu da je igranje rukom u kaznenom zabranjeno. Ali ONO svirati kao penal u nadoknadi vremena?! Recimo samo da je umesto Junajteda tako nesto svirano Realu, ili kod nas blizancima, znam da nedeljama ne bi mogli da "zivimo" od komentara. Toliko.

BOSS

pre 5 godina

Namjerno ili ne covjek je igrao rukom.Ja garantujem.da 90 posto penala napravljenih klizecim startom nisu namjerno napravljeni,al se isto sude.
Mancester nije zasluzio da ide dalje jer se od pocetka branio a trebao je dva gola da postigne.

Boka

pre 5 godina

Penal k'o kuća, obzirom da je usmeren protiv svega veštačkog u sportu. Dva manje, još Siti, pa što se mene tiče, neka Bajern uzme Ajaksu ispred nosa.

Branislav

pre 5 godina

Bez dileme ovaj Skomina je sprdnja od sudije. I taj sudi u oba duela u osmini. I ona oba pravi kontraverze. Ali ovo će ga koštati jer ovde opravdanja nema. Ovo ni u ludilu nije penal.

Brana

pre 5 godina

Gledao sam prenos na Britanskom kanalu, u studiju Rio Ferdinand, Hargreevs i Oven, sva trojica kažu nema ni govora o penalu.Al nije da nisu srećni?

Marinko

pre 5 godina

Da sudija u zaustavnom vremenu dosudi ovakav penal protiv domacina. Ne secam se da sam nesto slicno video. Covek okrenut ledjima, lopta udara njega u ruku, VAR je unapredjenje, ali i dalje imamo tendenciozno sudjenje.

Flat

pre 5 godina

Hah, ja ovakav dosudjen penal nisam video gooodinama. A tek u ovakvom momentu i na ovakav rezultat. Ocigledno da je teska navlakusa za Mancester.
Odbrambeni je bio u skoku i okrenut ledjima, ruka u prirodnom polozaju na 20cm od tela i bez ikakvog trzaja ka spolja odnosno ka lopti, jos je pogodjen u visini lakta. Klasicna 'napucana' ruka. Da ne govorim da je bilo na vise od 15m od gola i lopta bi zavrsila daleko na tribinama. Da je direktno 'odbranio' gol ovako na gol liniji ili na par metara od gola pa i da razumem da sudija nema kud nego da svira penal. Ali ovo je nesvakidasnja kradja.
PS. Ne znam zasto mrzite PSG pod izgovorom da su trosadzije i tajkuni. A navijate za Macester koji je potrosio dosta vise novca u poslednjih 5-6god, samo je to rasporedio na 20ak igraca pa se ne primete toliko kao PSG-ovi Nejmar i Mbape?

alba greaca

pre 5 godina

@Najjaca grupa u istoriji , Psz najskuplja ekipa , Liverpul , Napoli , bla bla bla....Psz vec ispao , uskoro i Liverpul , Napoli u minusu 20 bodova u kalcu , Liverpul nece biti sampion...zna se na koga se ovo odnosi
(Cirkus, 6. mart 2019 23:09)

Na Radnicki iz Nisa?

direwolf

pre 5 godina

Napucana lopta u ruku bez igraceve namere da je dodirne je penal. Nije kriv VAR nego sudija koji pravila tumaci onako kako hoce. Juce je ono bio cisti aut za Real ali su priznali gol Ajaxu, zasto, zato sto je opet sudija tako procenio. Sta ovo ustvari znaci? VAR nece doneti regularnost jer tehnologija sama po sebi nece biti ta koja ce doneti zadnju odluku, vec sudija koji ce situaciju tumaciti onako kako zeli, pa cak u nekim situacijama "ako dobro vidi" nece ni hteti da pogleda snimak...

saša

pre 5 godina

Najsramnija sudijska odluka u istoriji modernog fudbala, definitivno!!! Kolina, od sramote, neće izlaziti iz kuće bar nedelju dana. Skomini je ovo verovatno poslednja utakmica u LŠ u životu.

chiko

pre 5 godina

prosle godine penali za Barsu, evo sad za Junajted, nema tu slucajnosti. a onda se ljudi pitaju ako vam smetaju vlasnici PSZ-a, pa zasto ste im omogucili da udju u fudbal.

Djubre

pre 5 godina

Naravno da je bio penal, zbog čega je sviran korner onda? Trebalo je gol aut da se sudi ako nije penal. Lotpa je pogodila čoveka u ruku u šesnaestercu, kraj priče

takiardi

pre 5 godina

Okrenut ledjima, ruka ne bas u nekom neprirodnom polozaju, po snimku reko bih da je lopta isla bar 3m preko gola, 90+ ', nisu bas neki elementi za penal po meni!

nikon

pre 5 godina

ovaj ne zna sta ce s loptom, raspali u tri lepe i dobije penal. da vidim ovakav penal da se dosudi za neki klub sa istoka. inace ovaj sut igraca Junajteda je bio prvi sut na gol PSZa od Rasfordovog suta kod drugog gola i greske Bufona.

Ivan

pre 5 godina

@Najjaca grupa u istoriji , Psz najskuplja ekipa , Liverpul , Napoli , bla bla bla....Psz vec ispao , uskoro i Liverpul , Napoli u minusu 20 bodova u kalcu , Liverpul nece biti sampion...zna se na koga se ovo odnosi
(Cirkus, 6. mart 2019 23:09)

Cuka vam danas je dosla na 3 boda majstore, bicete 4 do kraja, o kakvoj ti grupi ovde bulaznis majstore. To je za vas dimenzija X.

Bromazepam

pre 5 godina

Psž je oštećen zato što mogu samo osvojiti Ligue 1.
Čist penal! Sve što ste prikrili novcem, vraća vam se na ovakav način. Kao što neko reče, dovedite Azara, Van Dajka i Mesija. A može i Ramosa. Pa probajte onda da prođete dalje od osmine.

Ivan

pre 5 godina

Mislim da je odavno prestalo da vazi ono pravilo, o nameri igranja rukom. Sudija ima pravo da sudi penal bez obzira da li neko igra namerno rukom ili ne. U ovom slucaju sve je cisto. PSZ jednostavno nije imao srece, jer onaj sut verovatno ne bi ni pogodio okvir gola.

mare

pre 5 godina

Ja mislim da penal jeste. Jasno vidi loptu igrac, trenutak pre nego sto ga udara on okrece glavu. Mislim da je to uradio da bi kasnije mogao da ima izgovor kako nije video loptu. Ali ruku je morao da skloni, jer video je da lopta ide u tom pravcu. Mozda ja gresim, ne znam nisam sudija da znam sta je najispravnije bilo da se tu dosudi. Ali svakako drago mi je sto je plastika istopljena.

Rokatanski

pre 5 godina

Nevažno je da li je imao nameru da igra rukom ili ne. Za nameru se primenjuje disciplinska mera, žuti ili crveni karton, a ako neko napravi prekršaj u šesnaestercu bez obzira na nameru to je penal. Očigledna je igra rukom u šesnaestercu i to nenamerna, ali penal je čist kao suza. Zato VAR i ima pozitivan uticaj na regularnost. Pozdrav!

Grobar Banjaluka

pre 5 godina

Iskreno ne bih sudio ovaj penal , ali svaka cast Mancesteru. Samo smijesno je kad pisu ljudi dzaba milioni , kao Mancester je sirotinja. :)))) Ajmooo Ajax do usatog. :) Sportski pozdrav svima.

2CRAZY

pre 5 godina

Bio je penal, lopta je definitivno pogodila igraca odbrane u ruku, koja nije bila bas skroz u telo, na usporenom snimku i deluje da je igrac bio svestan kuda ide lopta, da ju je gledao i mozda cak i namerno je ostavio tu da izblokira sut, totalno neshvatljiva, van pameti reakcija, da bez ikakve potrebe totalno pokopa svoj tim na samom kraju!
Sto nije sklonio ruku, sto je dozvolio toliki rizik.

Steve Miller

pre 5 godina

Udarac ka golu zaustavlja ruka igrača u bloku koja nije bila uz telo. E sad, što bi lopta išla verovatno 2-3 metra iznad prečke, manje važno.

Gong

pre 5 godina

Odbila se lopta od butine, tako da, niti je bilo namere, niti je lopta nakon odbitka išla u gol. Mada, drago mi je zbog OGS uspeha, "Specijalnog" zbog ranjenog ega i Nejmara, što očima ne mogu da vidim kad razvali žvale kad folira da je žustro fauliran (iako nije igrao, a žali bože ima redak talenat).

sremcina

pre 5 godina

Jaoj što pričate gluposti. Ne navijam za nikog večeras TJ navijam za Milan. lopta ga je pogodila u ruku,definitivno. Ponavljam POGODILA. Tako da igrač nije igrao rukom nego ga je pogodila. Nije svaki kontakt sa rukom penal. Pravila kažu da sudija treba da proceni da li igrao namerno ili ne !!. Ovaj penal i onaj od Penal Madrida u 90om minutu dva najgora u istoriji CL. FORZA MILAN. ?

cabaret

pre 5 godina

Najjaca grupa u istoriji , Psz najskuplja ekipa , Liverpul , Napoli , bla bla bla....Psz vec ispao , uskoro i Liverpul , Napoli u minusu 20 bodova u kalcu , Liverpul nece biti sampion...zna se na koga se ovo odnosi
(Cirkus, 06. mart 2019 23:09)

Jel istupate?

Objektivno

pre 5 godina

Naravno da je ostecen jer je odbrambeni igrac bio u skoku i to ledjima okrenut od lopte a uz to mu je ruka bila u prirodnom polozaju a lopta bi zavrsila na tribinama.

navijac

pre 5 godina

@Posle onog što je dosudjeno Vidiću kao penal SP 2010 protiv Nemaca, za mene je svaki kontakt rukom, pa makar i najmanji unutar šesnaesterca, penal
(Marko, 06. mart 2019 23:41)

Brate Vidic je u skoku rasirio ruke kao orao krila, pa naravno da je to penal! Ovde je ruka bila u prirodnom polozaju! Imate svaki vikend po 5-6 ovakvih situacija pa se ne sviraju penali. Iskreno se nadam da ovaj Skotina ili kako se vec zove nece suditi vise nikada nijednu utakmicu!

SUPERMAN

pre 5 godina

Po meni ovo nije za penal,ruka u prirodnom položaju a Kimpembe nije loptu ni video,lice okrenuto u stranu,e sad ja nisam baš neki znalac pa neću tvrditi sigurno ali ovaj Skomina je do sad u karijeri imao nekoliko kardinalnih grešaka,često se njemu dešavaju slične situacije,zbog toga je i bio kažnjavan.Ipak drago mi je što je ispao PSŽ

Del Piero#10

pre 5 godina

Hrabra odluka Skomine... Ovo je moglo da se svira, ali i nije moralo. Sve je tu do subjektivnog sudijskog uverenja. Ne može se reći da je napravio grešku, ali i da ga nije svirao opet ne bi moglo da se kaže da je oštetio Junajted.

VanjaLFC

pre 5 godina

Pa da citiram Engleskog komentatora...."Oh my world"!
Nema veze sa penalom.
Namerno igranje rukom se samo kaznjava. Ovde nije bilo namere.

Psel

pre 5 godina

Penal čist kao suza. Nije svako igranje rukom penal. Na primer, da je igrač trčao i da je manja udaljenost od lopte ne bi bio penal jer ne može da se očekuje od igrača u punom trku da mu ruke budu priljubljene uz telo. Ali igrač ovde skače sa raširenim rukama. Nema dileme da je sudija doneo ispravnu odluku.

Dario Zagreb

pre 5 godina

Drago mi je da idu dalje, al ta pravila o penalima za napucanu ruku su teška glupost...ako ti treba gol sjuri se do šesnaesterca i rokni nekog će već zakačit...

Simo

pre 5 godina

juce gledaju var, lopta vidi se ladno cela van terena a oni priznadose gol...danas var, cista napucana lopta koja bi zavrsila ladno na tribinama da nije udarila onog nesrecnika, oni sviraju penal...VAR skracenica od varanje, a mi nikako da ukapiramo

Станислав

pre 5 godina

(bvb, 6. mart 2019 23:00)

A ti kad skačeš jer skačeš i okrenut leđima sa rukom uz telo ili su ti malo razmaknute što je normalno kad skačeš. Ruka mu je bila spuštena pa nemožeš je odstraniti. Ajde bre glup penal samo da bi se napravila kao neka senzacija. I to se svira u 90+3 minutu da dobije još malo na spektakularnosti. Da bi se sad o tome pisalo danima. Čist marketing što ljudi žele da imaju o čemu da se raspravljaju.

Dalibor

pre 5 godina

Srbi, koji su veliki strucnjaci u komentarima. Nije ovo odluka jednog sudije, nego vise njih. I ko sam ja uopste da komentarisem da li je ili ne?

Vuk

pre 5 godina

Naprotiv, sada kada je uveden var i bilo koji od sudija je video igranje rukom, u ovakvim mečevima se to svira.Čovek je igrao rukom, apsolutno promenjena putanja lopte a rezultat tesan. Mora da svira.

Cirkus

pre 5 godina

Najjaca grupa u istoriji , Psz najskuplja ekipa , Liverpul , Napoli , bla bla bla....Psz vec ispao , uskoro i Liverpul , Napoli u minusu 20 bodova u kalcu , Liverpul nece biti sampion...zna se na koga se ovo odnosi

Dejan

pre 5 godina

Procitah sve komentare i pitam se kako ljudi mogu da pominju poslednji minut, lopta ne ide u okvir gola i razne druge gluposti. Kada je sudija otisao da pogleda VAR, svi smo znali da je penal, moze da mi bude zao 100x ali je tako. Inace da se gleda nesto drugo osim pravila, ja nikada ne bih ponistio gol DiMarije na vanzemaljsku asistenciju Mbapea, prelepa asistencija i jos lepsa zavrsnica, za 10 cm ofsajda??? Ovaj sudija je ponisti gol Ajaxa u prvoj utakmici zbog toga sto je Tadic smetao golmanu, ruku na srce ispravno ali mi je zao... Juce bi gol Tadica sigurno bio ponisten ali lopta nije celim obimom presla aut liniju i tu su pravila jasna... Jedino sto mi tu smeta jeste sto je gol postignut posle dva minuta...

takiardi

pre 5 godina

Nekolicina ovde tvrdi da lopta ide u okvir gola... sta li vi gledate? Po ovom snimku lopta je debelo isla preko gola, sto bi reko Milojko Pantic nebom pod oblake!

Ајде@

pre 5 godina

Ће' се шлогира онај шеик власник ПСЖ-а. Бацио паре у бунар да узме пехар. Али пара не купује све, а посебно неће никад титулу клупског првака Европе.
А да, био шеик или не, сви су они мени исти!

theinternetmaster

pre 5 godina

Ja jedinu stvar koju ne mogu da razumem su likovi koji pričaju da se ovo ne svira u ovom minutu. Alo utakmica traje dok se ne završi. 5, 10, ili 100 minut, prekršaj je prekršaj. A za penal, čist je kao suza. Prva stvar koju uče kada je u pitanju odbrana, je da se ruke drže iza leđa u šesnaestercu. Penal je čist kao suza. Svaka čast sudiji na odluci.

dzoni

pre 5 godina

Pa da citiram Engleskog komentatora...."Oh my world"!
Nema veze sa penalom.
Namerno igranje rukom se samo kaznjava. Ovde nije bilo namere.
(VanjaLFC, 6. mart 2019 23:45)

# Link komentara

pa brate niko nece namerno da igra rukom za penal,jednostavno kaznjivo je igranje rukom u sesnaestercu

Pravda za naftaše!

pre 5 godina

Posle ove utakmice mislim da će Šeik da digne ruke od fudbala,vidi i sam da sa Uefa mafijom ne može da se nosi.Arapi i Rusi su im očigledno na tapetu .Uništili su Monako,kaznili Čelsi,izbacili PSŽ,sada ostaje samo da još eliminišu Siti,perfidno i smišljeno,a vi se gospodo i dalje ložite na fudbal,kladionice i VARanje!

Stevan

pre 5 godina

Zasto svaki penal koji se dosudi ujedno mora da znaci da je ona druga ekipa ostecena i da se o tome sad nesto prica i zbog toga umanjuje pobeda ekipe koja je dobila penal? Sta sad, ako je mec isuvise vazan, onda kriterijum sudjenja i kriterijum za penal mora da bude drugaciji? U tom slucaju, penal sme da se svira samo ako protivnickom igracu u svom sesnaestercu slomis nogu na bar 3 mesta i to po mogucstvu tupim predmetom ne tezim od 400gr. Pa mislim, kad ce vise ljudi shvatiti da je penal sastavni deo igre. Kad neko kaze “Pa sta, nije namerno udario rukom”. Pa naravno da nije namerno igrao rukom, logicno da nije namerno, jer je to fudbal a ne rukomet ili kosarka... ali je svakako igrao rukom, sprecio istom da lopta udje u gol iako nije golman i sta je sad tu sporno?

Psel

pre 5 godina

Penal čist kao suza. Nije svako igranje rukom penal. Na primer, da je igrač trčao i da je manja udaljenost od lopte ne bi bio penal jer ne može da se očekuje od igrača u punom trku da mu ruke budu priljubljene uz telo. Ali igrač ovde skače sa raširenim rukama. Nema dileme da je sudija doneo ispravnu odluku.

dzoni

pre 5 godina

Pa da citiram Engleskog komentatora...."Oh my world"!
Nema veze sa penalom.
Namerno igranje rukom se samo kaznjava. Ovde nije bilo namere.
(VanjaLFC, 6. mart 2019 23:45)

# Link komentara

pa brate niko nece namerno da igra rukom za penal,jednostavno kaznjivo je igranje rukom u sesnaestercu

Steve Miller

pre 5 godina

Udarac ka golu zaustavlja ruka igrača u bloku koja nije bila uz telo. E sad, što bi lopta išla verovatno 2-3 metra iznad prečke, manje važno.

Djubre

pre 5 godina

Naravno da je bio penal, zbog čega je sviran korner onda? Trebalo je gol aut da se sudi ako nije penal. Lotpa je pogodila čoveka u ruku u šesnaestercu, kraj priče

Ivan

pre 5 godina

@Najjaca grupa u istoriji , Psz najskuplja ekipa , Liverpul , Napoli , bla bla bla....Psz vec ispao , uskoro i Liverpul , Napoli u minusu 20 bodova u kalcu , Liverpul nece biti sampion...zna se na koga se ovo odnosi
(Cirkus, 6. mart 2019 23:09)

Cuka vam danas je dosla na 3 boda majstore, bicete 4 do kraja, o kakvoj ti grupi ovde bulaznis majstore. To je za vas dimenzija X.

Kursula

pre 5 godina

20 puta sam pogledao snimak i do kraja mi nije jasno da li je penal ili nije. Bio sam fudbalaki sudija 14 godina. Sudija nekad mora da donese odluku kad je situacija 50-50, bilo kakvu, samo odluku. Nema teorije zavera, jedbostavno dza ili bu

Del Piero#10

pre 5 godina

Hrabra odluka Skomine... Ovo je moglo da se svira, ali i nije moralo. Sve je tu do subjektivnog sudijskog uverenja. Ne može se reći da je napravio grešku, ali i da ga nije svirao opet ne bi moglo da se kaže da je oštetio Junajted.

alba greaca

pre 5 godina

@Najjaca grupa u istoriji , Psz najskuplja ekipa , Liverpul , Napoli , bla bla bla....Psz vec ispao , uskoro i Liverpul , Napoli u minusu 20 bodova u kalcu , Liverpul nece biti sampion...zna se na koga se ovo odnosi
(Cirkus, 6. mart 2019 23:09)

Na Radnicki iz Nisa?

Stevan

pre 5 godina

Zasto svaki penal koji se dosudi ujedno mora da znaci da je ona druga ekipa ostecena i da se o tome sad nesto prica i zbog toga umanjuje pobeda ekipe koja je dobila penal? Sta sad, ako je mec isuvise vazan, onda kriterijum sudjenja i kriterijum za penal mora da bude drugaciji? U tom slucaju, penal sme da se svira samo ako protivnickom igracu u svom sesnaestercu slomis nogu na bar 3 mesta i to po mogucstvu tupim predmetom ne tezim od 400gr. Pa mislim, kad ce vise ljudi shvatiti da je penal sastavni deo igre. Kad neko kaze “Pa sta, nije namerno udario rukom”. Pa naravno da nije namerno igrao rukom, logicno da nije namerno, jer je to fudbal a ne rukomet ili kosarka... ali je svakako igrao rukom, sprecio istom da lopta udje u gol iako nije golman i sta je sad tu sporno?

Bocko

pre 5 godina

Kad štoper prilikom bloka okrene leđa šuteru, pa još raširi ruke, ne bi trebalo da bude dileme da je penal čist. O napucanoj lopti nema govora, jer je štoper pokušao da blokira šut. Sve u svemu odluka je ispravna.

Coa'

pre 5 godina

Au, sta sam upravo odgledao?! Objektivno gledano PSG sam kriv, mogli su, i trebali, da im spakuju bar 3, 4 komada, pa moze da se kaze da ih je stigla kazna. A sto se tice penala... Pravila jasno nalazu da je igranje rukom u kaznenom zabranjeno. Ali ONO svirati kao penal u nadoknadi vremena?! Recimo samo da je umesto Junajteda tako nesto svirano Realu, ili kod nas blizancima, znam da nedeljama ne bi mogli da "zivimo" od komentara. Toliko.

theinternetmaster

pre 5 godina

Ja jedinu stvar koju ne mogu da razumem su likovi koji pričaju da se ovo ne svira u ovom minutu. Alo utakmica traje dok se ne završi. 5, 10, ili 100 minut, prekršaj je prekršaj. A za penal, čist je kao suza. Prva stvar koju uče kada je u pitanju odbrana, je da se ruke drže iza leđa u šesnaestercu. Penal je čist kao suza. Svaka čast sudiji na odluci.

2CRAZY

pre 5 godina

Bio je penal, lopta je definitivno pogodila igraca odbrane u ruku, koja nije bila bas skroz u telo, na usporenom snimku i deluje da je igrac bio svestan kuda ide lopta, da ju je gledao i mozda cak i namerno je ostavio tu da izblokira sut, totalno neshvatljiva, van pameti reakcija, da bez ikakve potrebe totalno pokopa svoj tim na samom kraju!
Sto nije sklonio ruku, sto je dozvolio toliki rizik.

navijac

pre 5 godina

@Posle onog što je dosudjeno Vidiću kao penal SP 2010 protiv Nemaca, za mene je svaki kontakt rukom, pa makar i najmanji unutar šesnaesterca, penal
(Marko, 06. mart 2019 23:41)

Brate Vidic je u skoku rasirio ruke kao orao krila, pa naravno da je to penal! Ovde je ruka bila u prirodnom polozaju! Imate svaki vikend po 5-6 ovakvih situacija pa se ne sviraju penali. Iskreno se nadam da ovaj Skotina ili kako se vec zove nece suditi vise nikada nijednu utakmicu!

mare

pre 5 godina

Ja mislim da penal jeste. Jasno vidi loptu igrac, trenutak pre nego sto ga udara on okrece glavu. Mislim da je to uradio da bi kasnije mogao da ima izgovor kako nije video loptu. Ali ruku je morao da skloni, jer video je da lopta ide u tom pravcu. Mozda ja gresim, ne znam nisam sudija da znam sta je najispravnije bilo da se tu dosudi. Ali svakako drago mi je sto je plastika istopljena.

navijac

pre 5 godina

Nedaj Boze da je ovakav penal u ovom trenutku sviran Realu, ovde bi bilo hiljadu komentara i pljuvanja po sudiji, ali posto je sviran protiv PSG, onda je VAR super a penal je opravdan!? Eto koliko je nas narod objektivan.

Bromazepam

pre 5 godina

Psž je oštećen zato što mogu samo osvojiti Ligue 1.
Čist penal! Sve što ste prikrili novcem, vraća vam se na ovakav način. Kao što neko reče, dovedite Azara, Van Dajka i Mesija. A može i Ramosa. Pa probajte onda da prođete dalje od osmine.

Rokatanski

pre 5 godina

Nevažno je da li je imao nameru da igra rukom ili ne. Za nameru se primenjuje disciplinska mera, žuti ili crveni karton, a ako neko napravi prekršaj u šesnaestercu bez obzira na nameru to je penal. Očigledna je igra rukom u šesnaestercu i to nenamerna, ali penal je čist kao suza. Zato VAR i ima pozitivan uticaj na regularnost. Pozdrav!

Boka

pre 5 godina

Penal k'o kuća, obzirom da je usmeren protiv svega veštačkog u sportu. Dva manje, još Siti, pa što se mene tiče, neka Bajern uzme Ajaksu ispred nosa.

Branislav

pre 5 godina

Bez dileme ovaj Skomina je sprdnja od sudije. I taj sudi u oba duela u osmini. I ona oba pravi kontraverze. Ali ovo će ga koštati jer ovde opravdanja nema. Ovo ni u ludilu nije penal.

Ivan

pre 5 godina

Mislim da je odavno prestalo da vazi ono pravilo, o nameri igranja rukom. Sudija ima pravo da sudi penal bez obzira da li neko igra namerno rukom ili ne. U ovom slucaju sve je cisto. PSZ jednostavno nije imao srece, jer onaj sut verovatno ne bi ni pogodio okvir gola.

Ајде@

pre 5 godina

Ће' се шлогира онај шеик власник ПСЖ-а. Бацио паре у бунар да узме пехар. Али пара не купује све, а посебно неће никад титулу клупског првака Европе.
А да, био шеик или не, сви су они мени исти!

Pravda za naftaše!

pre 5 godina

Posle ove utakmice mislim da će Šeik da digne ruke od fudbala,vidi i sam da sa Uefa mafijom ne može da se nosi.Arapi i Rusi su im očigledno na tapetu .Uništili su Monako,kaznili Čelsi,izbacili PSŽ,sada ostaje samo da još eliminišu Siti,perfidno i smišljeno,a vi se gospodo i dalje ložite na fudbal,kladionice i VARanje!

Marinko

pre 5 godina

Da sudija u zaustavnom vremenu dosudi ovakav penal protiv domacina. Ne secam se da sam nesto slicno video. Covek okrenut ledjima, lopta udara njega u ruku, VAR je unapredjenje, ali i dalje imamo tendenciozno sudjenje.

Grobar Banjaluka

pre 5 godina

Iskreno ne bih sudio ovaj penal , ali svaka cast Mancesteru. Samo smijesno je kad pisu ljudi dzaba milioni , kao Mancester je sirotinja. :)))) Ajmooo Ajax do usatog. :) Sportski pozdrav svima.

Pedja

pre 5 godina

Da je ruka bila uz telo, sudija ne bi svirao penal. Igrac je rasirio i ruke i noge i skocio da spreci prolaz lopte. I lopta udara u ruku na 20-30 cm od tela. Jeste PSG bio bolji i bolja su ekipa, ne samo od MU, vec i od vecine ekipa u LS, ali ko im je kriv sto nisu dali vise golova.

Flat

pre 5 godina

Hah, ja ovakav dosudjen penal nisam video gooodinama. A tek u ovakvom momentu i na ovakav rezultat. Ocigledno da je teska navlakusa za Mancester.
Odbrambeni je bio u skoku i okrenut ledjima, ruka u prirodnom polozaju na 20cm od tela i bez ikakvog trzaja ka spolja odnosno ka lopti, jos je pogodjen u visini lakta. Klasicna 'napucana' ruka. Da ne govorim da je bilo na vise od 15m od gola i lopta bi zavrsila daleko na tribinama. Da je direktno 'odbranio' gol ovako na gol liniji ili na par metara od gola pa i da razumem da sudija nema kud nego da svira penal. Ali ovo je nesvakidasnja kradja.
PS. Ne znam zasto mrzite PSG pod izgovorom da su trosadzije i tajkuni. A navijate za Macester koji je potrosio dosta vise novca u poslednjih 5-6god, samo je to rasporedio na 20ak igraca pa se ne primete toliko kao PSG-ovi Nejmar i Mbape?

sremcina

pre 5 godina

Jaoj što pričate gluposti. Ne navijam za nikog večeras TJ navijam za Milan. lopta ga je pogodila u ruku,definitivno. Ponavljam POGODILA. Tako da igrač nije igrao rukom nego ga je pogodila. Nije svaki kontakt sa rukom penal. Pravila kažu da sudija treba da proceni da li igrao namerno ili ne !!. Ovaj penal i onaj od Penal Madrida u 90om minutu dva najgora u istoriji CL. FORZA MILAN. ?

cabaret

pre 5 godina

Najjaca grupa u istoriji , Psz najskuplja ekipa , Liverpul , Napoli , bla bla bla....Psz vec ispao , uskoro i Liverpul , Napoli u minusu 20 bodova u kalcu , Liverpul nece biti sampion...zna se na koga se ovo odnosi
(Cirkus, 06. mart 2019 23:09)

Jel istupate?

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

Ovog lika bi oterao iz kluba.Ides rukom na loptu a ni šansa nije bila.Ovakve stvari učiš jos u klincima da mlataranje rukama može da dovede do penala.Na snimku se vidi da je ruku ostavio na lopti.Normalno je bilo.da je skloni ali momak izigrava mangupa pa postade debil koji izbaci milijardu iz džepa seicima.I druga stvar koliko god moćni bili ne kupuje se sa igračima LS.Imaju jače sfere gde je teško ući i pored milijardi

Brana

pre 5 godina

Gledao sam prenos na Britanskom kanalu, u studiju Rio Ferdinand, Hargreevs i Oven, sva trojica kažu nema ni govora o penalu.Al nije da nisu srećni?

takiardi

pre 5 godina

Okrenut ledjima, ruka ne bas u nekom neprirodnom polozaju, po snimku reko bih da je lopta isla bar 3m preko gola, 90+ ', nisu bas neki elementi za penal po meni!

Dalibor

pre 5 godina

Srbi, koji su veliki strucnjaci u komentarima. Nije ovo odluka jednog sudije, nego vise njih. I ko sam ja uopste da komentarisem da li je ili ne?

Dejan

pre 5 godina

Procitah sve komentare i pitam se kako ljudi mogu da pominju poslednji minut, lopta ne ide u okvir gola i razne druge gluposti. Kada je sudija otisao da pogleda VAR, svi smo znali da je penal, moze da mi bude zao 100x ali je tako. Inace da se gleda nesto drugo osim pravila, ja nikada ne bih ponistio gol DiMarije na vanzemaljsku asistenciju Mbapea, prelepa asistencija i jos lepsa zavrsnica, za 10 cm ofsajda??? Ovaj sudija je ponisti gol Ajaxa u prvoj utakmici zbog toga sto je Tadic smetao golmanu, ruku na srce ispravno ali mi je zao... Juce bi gol Tadica sigurno bio ponisten ali lopta nije celim obimom presla aut liniju i tu su pravila jasna... Jedino sto mi tu smeta jeste sto je gol postignut posle dva minuta...

Murat Murati

pre 5 godina

@Napucana lopta u ruku bez igraceve namere da je dodirne je penal. Nije kriv VAR nego sudija koji pravila tumaci onako kako hoce. Juce je ono bio cisti aut za Real ali su priznali gol Ajaxu, zasto, zato sto je opet sudija tako procenio. Sta ovo ustvari znaci? VAR nece doneti regularnost jer tehnologija sama po sebi nece biti ta koja ce doneti zadnju odluku, vec sudija koji ce situaciju tumaciti onako kako zeli, pa cak u nekim situacijama "ako dobro vidi" nece ni hteti da pogleda snimak...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (direwolf, 6. mart 2019 23:37)
100% si upravu devojce.

Smehotres

pre 5 godina

Penal treba izbaciti iz pravila igre. Tu gde se načini prekršaj, odatle se igra nastavlja.
Ovo je smešno, iz nikakve šanse, dobiješ najbolju šansu...a zapravo penal nije ni bio, igrač nije namerno odigrao rukom.

nikon

pre 5 godina

ovaj ne zna sta ce s loptom, raspali u tri lepe i dobije penal. da vidim ovakav penal da se dosudi za neki klub sa istoka. inace ovaj sut igraca Junajteda je bio prvi sut na gol PSZa od Rasfordovog suta kod drugog gola i greske Bufona.

takiardi

pre 5 godina

Nekolicina ovde tvrdi da lopta ide u okvir gola... sta li vi gledate? Po ovom snimku lopta je debelo isla preko gola, sto bi reko Milojko Pantic nebom pod oblake!

saša

pre 5 godina

Najsramnija sudijska odluka u istoriji modernog fudbala, definitivno!!! Kolina, od sramote, neće izlaziti iz kuće bar nedelju dana. Skomini je ovo verovatno poslednja utakmica u LŠ u životu.

Marko

pre 5 godina

Posle onog što je dosudjeno Vidiću kao penal SP 2010 protiv Nemaca, za mene je svaki kontakt rukom, pa makar i najmanji unutar šesnaesterca, penal

didule

pre 5 godina

Zar oduvek (to jest 30 i više godina) nisu postojali usporeni video snimci u fudbalu?! Pa na svakoj utakmici i evo desetinama godina na TV su prikaxivali usporeni snimak gola ili neke situacije!? I glupo je saznanne da su po usporenim snimcima tek sad počeli da sude!!

BOSS

pre 5 godina

Namjerno ili ne covjek je igrao rukom.Ja garantujem.da 90 posto penala napravljenih klizecim startom nisu namjerno napravljeni,al se isto sude.
Mancester nije zasluzio da ide dalje jer se od pocetka branio a trebao je dva gola da postigne.

VanjaLFC

pre 5 godina

Pa da citiram Engleskog komentatora...."Oh my world"!
Nema veze sa penalom.
Namerno igranje rukom se samo kaznjava. Ovde nije bilo namere.

Dario Zagreb

pre 5 godina

Drago mi je da idu dalje, al ta pravila o penalima za napucanu ruku su teška glupost...ako ti treba gol sjuri se do šesnaesterca i rokni nekog će već zakačit...

Goran

pre 5 godina

Necu se upustati u diskusiju da li penal ispravno dosudjen ili ne. Komentarisem ove sto kazu da se takav penal ne sudi u 90-om minutu! Ako se sudi u prvom ili nekom drugom minutu onda mora da se sudi i u 90-om!

Objektivno

pre 5 godina

Naravno da je ostecen jer je odbrambeni igrac bio u skoku i to ledjima okrenut od lopte a uz to mu je ruka bila u prirodnom polozaju a lopta bi zavrsila na tribinama.

Vuk

pre 5 godina

Naprotiv, sada kada je uveden var i bilo koji od sudija je video igranje rukom, u ovakvim mečevima se to svira.Čovek je igrao rukom, apsolutno promenjena putanja lopte a rezultat tesan. Mora da svira.

Станислав

pre 5 godina

(bvb, 6. mart 2019 23:00)

A ti kad skačeš jer skačeš i okrenut leđima sa rukom uz telo ili su ti malo razmaknute što je normalno kad skačeš. Ruka mu je bila spuštena pa nemožeš je odstraniti. Ajde bre glup penal samo da bi se napravila kao neka senzacija. I to se svira u 90+3 minutu da dobije još malo na spektakularnosti. Da bi se sad o tome pisalo danima. Čist marketing što ljudi žele da imaju o čemu da se raspravljaju.

Dakle

pre 5 godina

ne znam dal je ovo po pravilima zaista penal, ako jeste treba ga odmah promeniti, klasicna napucana lopta iz bezopasne situacije, lopta cak nije isla ni u okvir gola, igrach skache okrenut ledjima, prirodan polozaj tela.. mislim ovo je samo srecna okolnost za igrache mancestera, po meni veze sa penalom nema sa moralne tacke gledista, a narocito ne u 92 minutu nokaut faze i to nakon VAR-a, prolaz moraz da zasluzis, ne da ti neko pokloni..

Cirkus

pre 5 godina

Najjaca grupa u istoriji , Psz najskuplja ekipa , Liverpul , Napoli , bla bla bla....Psz vec ispao , uskoro i Liverpul , Napoli u minusu 20 bodova u kalcu , Liverpul nece biti sampion...zna se na koga se ovo odnosi

Lovra Verebi

pre 5 godina

Grcka -Jugoslavija u Atini, lopta negde napred u nasem napadu mislim Karasi udara grka bez loote u nasem sesnajstercu, penal .Po meni ovo je cust penal nije vazno gde lopta putuje , nesme se dirati rukom.

Boban

pre 5 godina

Sto je sviro sviro je,ako je ovo penal pa u engleskoj bi na svakoj utakmici bilo bar po 5 penala,a igraci mancestera posli da izvedu korner bez reci ,i da ne zaboravim mrzim Psz ,ali ajde da budemo posteni nema ovde ni p od penala.

SUPERMAN

pre 5 godina

Po meni ovo nije za penal,ruka u prirodnom položaju a Kimpembe nije loptu ni video,lice okrenuto u stranu,e sad ja nisam baš neki znalac pa neću tvrditi sigurno ali ovaj Skomina je do sad u karijeri imao nekoliko kardinalnih grešaka,često se njemu dešavaju slične situacije,zbog toga je i bio kažnjavan.Ipak drago mi je što je ispao PSŽ

chiko

pre 5 godina

prosle godine penali za Barsu, evo sad za Junajted, nema tu slucajnosti. a onda se ljudi pitaju ako vam smetaju vlasnici PSZ-a, pa zasto ste im omogucili da udju u fudbal.

my way

pre 5 godina

Ljudi, nije vam ovo krivicno pravo da se ispituje umisljaj, da li je pocinilac uracunljiv... Namera se u fudbalu tumaci tako da ne mora da bude ruka neprirodno stisnuta uz telo da bi se izbegao penal, ali ne moze se leteti u blok suta sireci se i okrecuci se kao spajdermen i izvlaciti da nisi namerno igrao rukama. Penal se za ovo svira, nema tu sta.

Simo

pre 5 godina

juce gledaju var, lopta vidi se ladno cela van terena a oni priznadose gol...danas var, cista napucana lopta koja bi zavrsila ladno na tribinama da nije udarila onog nesrecnika, oni sviraju penal...VAR skracenica od varanje, a mi nikako da ukapiramo

ivan

pre 5 godina

gledao sam na BT. bivsi fudbaleri kazu nije penal jer je u prirodnom polozaju, sto ima smisla...a sve sudije kazu da jeste penal jer je rukama 'uvecao' telo, sto isto ima smisla....siva zona. al drago mi je sto je carsav ispao

Gong

pre 5 godina

Odbila se lopta od butine, tako da, niti je bilo namere, niti je lopta nakon odbitka išla u gol. Mada, drago mi je zbog OGS uspeha, "Specijalnog" zbog ranjenog ega i Nejmara, što očima ne mogu da vidim kad razvali žvale kad folira da je žustro fauliran (iako nije igrao, a žali bože ima redak talenat).

Boskic

pre 5 godina

Brate Vidic je u skoku rasirio ruke kao orao krila, pa naravno da je to penal! Ovde je ruka bila u prirodnom polozaju! Imate svaki vikend po 5-6 ovakvih situacija pa se ne sviraju penali. Iskreno se nadam da ovaj Skotina ili kako se vec zove nece suditi vise nikada nijednu utakmicu!
(navijac, 06. mart 2019 23:56)

A jel si od malena taki strastveni navijac PSG a ili od skoro? I kako je nastala ta ljubav uopste?
Skomina se zove gospodin koji je dodelio penal junajtedu.

Kaba

pre 5 godina

Ljudi kod ovakvih situacija uvek treba gledati reakciju igraca protiv koga se dosudi odluka. Samo pogledajte ponovo na snimku kakva je reakcija odbrambenog koga je lopta pogodila. Zna da je kriv i ne buni se. Znaci sve je legitimno. E sad da li ima kosmicke pravde to je vec drugo pitanje!

goxy

pre 5 godina

Penal se sudi, ovo je prosto penal po ps-u. Lopta pogadja igraca u ruku u 16 koja nije uz telo... Mozda moralno nije suditi ali fudbal je igra pravila prosto, a ovaj crveni je iz one kategorije koja se dobije iz nesmotrenosti pre svega.
Igrac skace metar na loptu koja ide nebu pod oblake, skace okrenut ledjima a ne licem i rukama koje su slobodne (ne drze fudbaleri dzabe ukrstene ruke iza ledja u 16), dakle jedan neprofesionalan potez koji dovodi do kazne.
Kakve veze ima sto se igrao poslednji minut, poslednji i prvi su isti od prvog do poslednjeg zvizduka, nije sudija tu da se bavi prvenstveno etikom i fizikom, vec pravilima...
Ostrascenost bi postojala i da ga nije svirao kao sto postoji i sada, ali je odluka prevagnula koji gram na pravu stranu, po mom skromnom misljenju.

anti socialist

pre 5 godina

Psž je oštećen zato što mogu samo osvojiti Ligue 1. 
Čist penal! Sve što ste prikrili novcem, vraća vam se na ovakav način. Kao što neko reče, dovedite Azara, Van Dajka i Mesija. A može i Ramosa. Pa probajte onda da prođete dalje od osmine.
(Bromazepam, 06. mart 2019 23:56)

@bromazepam
o čemu pričaš. ovaj drugi tim man uniteda je bio skuplji od ovog psg-a koji je sinoć igrao (ako izuzmemo mbapea). šta ima loše što su rizikovali I kupili 3 igrača preko €100m!? da je igrao neimar I kavani bila bi veća uzivancija za gledanje. muka mi je od vas socijalista.

bzvz

pre 5 godina

Mozda je i bio penal, ali u vaznim utakmicama, kada je veliki ulog u pitanju i kada se utakmica privodu kraju, tada se kriterijumi zaostravaju maksimalno. Tada je faul bas faul, penal bas penal, ono sto je vazilo tokom utakmice tada ne vazi jer napetost menja svest svih, pa i sudija. Tako da, tesko da je ovo bio pravi penal, i sto neko rece, ne verujem da bi se igraci MU mnogo bunili i da ga sudija nije svirao, ako bi se uopste i bunili. Poklon, vredan.

ferdinand

pre 5 godina

Izvolite gospodo, VAR u punom sjaju, koji razrešava sve dileme. Sad zamislite ovakvu situaciju na našim pašnjacima??? Opet bi bilo, VAR krade Par, VAR krade CZ i tako u krug... Kao što neko tamo misli da će VAR-om rešiti sve probleme tako će ih zbog ove tehnologije još više biti.

direwolf

pre 5 godina

Napucana lopta u ruku bez igraceve namere da je dodirne je penal. Nije kriv VAR nego sudija koji pravila tumaci onako kako hoce. Juce je ono bio cisti aut za Real ali su priznali gol Ajaxu, zasto, zato sto je opet sudija tako procenio. Sta ovo ustvari znaci? VAR nece doneti regularnost jer tehnologija sama po sebi nece biti ta koja ce doneti zadnju odluku, vec sudija koji ce situaciju tumaciti onako kako zeli, pa cak u nekim situacijama "ako dobro vidi" nece ni hteti da pogleda snimak...

Sudija i samo sudija

pre 5 godina

@... "Juce je ono bio cisti aut za Real ali su priznali gol Ajaxu, zasto, zato sto je opet sudija tako procenio."
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (direwolf, 6. mart 2019 23:37)

A ko bi, ako ne sudija, trebalo da procenjuje i donosi konacnu i izvrsnu odluku?

4k4.Dex

pre 5 godina

OK da je lopta isla u okvir gola onda naravno da je penal... ovakk posto je isla na 7. sprat ne znam bas jer ne bi bio gol svakako a ruka je bila u prirodnom polozaju i nije namerno. Mislim sudijska odluka nema sta ispravna kako god osluci ali ja ga licno ne bih svirao jer lopta nije isla u gol.

mali aleci

pre 5 godina

Ljudi, onakav penal se ne svira u 90tom minutu nokautfaze LS...
(krle, 06. mart 2019 23:59)

Ne svira se ni faul u finalu kupa na 0.2 sek pa su svirali
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milosh, 7. mart 2019 10:31)...ne ,pa stvarno ,najbolje bi bilo ,da posle 90-og,podele puske igracima ,pa ko pretekne ,taj je pobedio...zvezdaska logika..

Knezz

pre 5 godina

VAR je apsolutno najgluplja moguća stvar koja je mogla da se desi igri zvanoj fudbal. Ajde bre, sudija vidi, ne vidi, ošteti, ne ošteti, sve je to bio deo ovog prelepog sporta...ovo danas nema smisla...u Portu u produzecima dva VAR-a, u Parizu VAR...juče onaj Brix pusti celu akciju onda gleda VAR aut?? Ajde bre i vi i VAR...i svako gledanje VAR-a, pet minuta. Svaki put kao da čekaš presudu porote u sudnici...a i jeste tako..bolesno!

Milosh

pre 5 godina

Ljudi, onakav penal se ne svira u 90tom minutu nokautfaze LS...
(krle, 06. mart 2019 23:59)

Ne svira se ni faul u finalu kupa na 0.2 sek pa su svirali

Marko

pre 5 godina

@Stefan
Nisu ovo nova pravila, ona važe od 1998. i Svetskog prvenstva u Francuskoj. Koliko se ne varam Bađo je napucao igrača u ruku koja nije bila uz telo igrača koji je bio udaljen dva metra od njega a nalazio se u 16 i sudija je svirao penal. Čak nije imao nikakav pokret rukom pre dodira sa loptom, bila mu je prirodnom položaju. Pretpostavljam da zato odbrambeni igrači drže ruke spojene iza leđa u 16 kada idu na igrača sa loptom

srbin

pre 5 godina

@... "Juce je ono bio cisti aut za Real ali su priznali gol Ajaxu, zasto, zato sto je opet sudija tako procenio." 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (direwolf, 6. mart 2019 23:37) 

Kme, kme, kme.

Izasla lopta celim obimom? Video si, Nije postojao snimak, koji potvrdjuje da je lopta izasla celim obimom van, zato i nije mogao da ponisti gol. Pricas gluposti, u oba slucaja je VAR ispravno koriscen.

Peka

pre 5 godina

Ovo sa varom je postala cista smejurija, lopta prelece tribine maltene igraci trce da se izvede korner sudija se pravi pametan vraca na penal,mora se gledati samo ocigledne situcije a ne 2cm.dal je ofsajd i ovo gde gosti nisu ni trazili penal

fernan brodel

pre 5 godina

Alo bre, jel se neko seća kakav penal je dosuđen za liverpul protiv zvezde, kada je Ben sam sebe slučajno pogodio u ruku na ivici šesnaesterca. Ako je to penal, onda je i ovo.

ja

pre 5 godina

ovo penala nije vidilo,ne moze covjek skociti sa rukama bukvalno uz tijelo i jos se okreto ledjima
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (rs, 6. mart 2019 23:03)

Može sa rukama iza leđa da skače. Trebao si posmatrati naše reprezentativce kako su igrali odbrani poučeni događajima iz prošlosti. Bane uvek drži ruke iza leđa kada blokira šut.

sima

pre 5 godina

nije penal. rekao je skoro jedan igrač da se takav penal ne dosudjuje u 90min. skroz napucana. lice na drugu stranu. ruka u prirodnom položaju. nije ispruzena. veći je penal bio za romu protiv porta u 120min kada sudija nije ni pozvao var. oštećeni I roma I psg. podbacile sudije!

sima

pre 5 godina

dokle god ne uvedu 10min isključenje u fudbalu kao u rukometu za žuti karton igra će biti nepravedna. man united ima 50 igrača preko $1m I šta ih briga ako naprave žuti karton. to nije fer. imaš timove koji prave po 5 žutih po utakmici u proseku. to je nepravda, a ne ovo.

Vanja

pre 5 godina

Ako bi se striktno držali pravila, penal je bio jer je lopta pogodila u ruku igrača u 16 m. Rukom se naziva deo tela ispod ramena, lakat, ispod lakta i šaka. Lopta nije išla u gol sigurno, igrač PSG je bio okrenut ledjima, gledao gde lopta poleće, kretao u skok, sa rukama koje se mahinalno šire pri izvodjenju takvog pokreta ili zahvata i skočio. Tada ga je lopta pogodila u predelu oko lakta, malo ispod i u svakom slučaju promenila pravac. Znači da bi verovatno otišla bar 1 metar iznad gola, a ovako je otišla 6 metra ulevo, uvis, možda iznad gola, a možda i ne. Igrač PSG sigurno nije imao nameru da igra rukom, bio je u 16 metara, igrao se 93-94 min. i Junajted je imao veliku sreću. Sudijsko uverenje postoji, a da nije uvrštena VAR tehnologija u Ligu šampiona sigurno nebi bio sudjen penal u tim trenucima, jer sudija momentalno nije zaustavio igru već posle 10-25 sec. Ovako je na sugestiju nekog (4 sudije, trenera MU, pomoćnika, delegata) zaustavio igru, pogledao snimak sporne situacije i ispravno postupio. Sve je po pravilima uradjeno, ispravno korišćena tehnologija kaja je i uvedena da bude od pomoći i da se greške ispravljaju koliko je to moguće. P.S. Jedino sumnjam da bi bilo koji sudija izizev Pjer Luidji Koline pokazao na VAR i posle na penal da je igrao npr. Bate Borisov protiv PSG i da je rezultat bio isti. O Realu, Barseloni i Bajernu neću ni da pričam jer bi tada momentalno bio sviran penal, bez gledanja compa. Poštovanje.

?

pre 5 godina

ne znam dal je ovo po pravilima zaista penal, ako jeste treba ga odmah promeniti, klasicna napucana lopta iz bezopasne situacije, lopta cak nije isla ni u okvir gola, igrach skache okrenut ledjima, prirodan polozaj tela.. mislim ovo je samo srecna okolnost za igrache mancestera, po meni veze sa penalom nema sa moralne tacke gledista, a narocito ne u 92 minutu nokaut faze i to nakon VAR-a, prolaz moraz da zasluzis, ne da ti neko pokloni..
(Dakle, 07. mart 2019 08:01)
Lopta nije napucana jer je odbrambeni igrač video šut ka golu i okrenuo se u skoku da odbrani gol. On u trenutku šuta i svog skoka ne zna da li lopta ide u mrežu ili nebu pod oblake. A sve se svira do poslednjeg zvižduka, nema veze koji je minut.

Oliver

pre 5 godina

Ne razumem ljude koji optuzuju VAR. Znali smo da ce VAR stopostotno resiti samo ofsajd,jer je ofsajd egzaktna situacija-ili jeste ofsajd ili nije. Sve druge situacije,tipa penala i crvenih kartona,ostace podlozna tumacenju,jer cesto nisu crno-bele situacije. Ali i ovo je drastican pomak,jer smo bar ofsajd resili za sva vremena.

srbin

pre 5 godina

Dileme nije bilo u smislu da li je igranje rukom za penal ili ne, vec da li je igrac bio u kaznenom prostoru ili van njega, doneta je ispravna odluka.

sima

pre 5 godina

Penal čist kao suza. Nije svako igranje rukom penal. Na primer, da je igrač trčao i da je manja udaljenost od lopte ne bi bio penal jer ne može da se očekuje od igrača u punom trku da mu ruke budu priljubljene uz telo. Ali igrač ovde skače sa raširenim rukama. Nema dileme da je sudija doneo ispravnu odluku.
(Psel, 06. mart 2019 23:58)

@psel
ruke nisu bile raširene. prirodan položaj. nije bila zalepljena uz telo, ali opet je lice bilo okrenuto na drugu stranu. video si sta sudija nije svirao romi u zadnjem min produžetka? čisto saplitanje sa ledja. nije čak ni pogledao var.

Oliver

pre 5 godina

@Kursula,
Bravo,to je slobodno sudijsko uverenje,kad je situacija fifti-fifti. Ne gresi ako svira,ne gresi ako ne svira. Kao i onaj aut sinoc. Kad ne mozemo nakon deset snimaka da zakljucimo da li je aut ili penal,kako onda da zamerimo sudiji?

navijac

pre 5 godina

@A jel si od malena taki strastveni navijac PSG a ili od skoro? I kako je nastala ta ljubav uopste? 
Skomina se zove gospodin koji je dodelio penal junajtedu.
(Boskic, 07. mart 2019 00:32)

Od skoro, od kada su punili drzavnu mezimicu uzduz i popreko mnogo sam ih zagotivio!

kralj

pre 5 godina

@Dalibor
Nije odluka vise sudija,samo glavni se pita,on odlucuje I da li ce uopste da pogleda snimak,ovi iz VAR sobe mogu samo da predloze ili ukazu na spornu situaciju.

sasa

pre 5 godina

Može sa rukama iza leđa da skače. Trebao si posmatrati naše reprezentativce kako su igrali odbrani poučeni događajima iz prošlosti. Bane uvek drži ruke iza leđa kada blokira šut.
(ja, 7. mart 2019 00:21

E da tebe vidim da skocis sa rukama na ledjima i blokiras sut. Bane drzi ruke na ledjima , ali na zemlji ne u skoku. Nemoguce je da skocis i drzis ruke na ledjima.

Boskic

pre 5 godina

Od skoro, od kada su punili drzavnu mezimicu uzduz i popreko mnogo sam ih zagotivio!
(navijac, 07. mart 2019 09:47)

A pa onda se slazem sa tobom :D, ali ipak ne mogu da ne sakrijem svoje odusevljenje kad vidim komentare Neimara iz favele kako kritikuje i vredja, sav potresen, sto nije mogao da se otkotrlja par puta po parku prinčeva, iako mi je junajted od kad znam za sebe vrlo antipatican klub.

Maksa

pre 5 godina

Lopta ga je prvo udarila u nogu pa se odbila u ruku. To je jedino sto ja vidim da je kao sporno jer se radilo o odbitku od njegovog tela a ne direktno od suta. Tu pravila nisu precizirana da li se gleda iskljucivo prvi kontakt ili prvi odbitak ili treci odbitak. Sta bi bilo da ga je lopta udarila u nogu pa se odbila u njegovu bradu gde on od udaraca siri ruke I lopta se odbija od njegove brade u ruku? Karaikiram sada ali nije ne moguce.

Objektivno

pre 5 godina

Da je ruka bila uz telo, sudija ne bi svirao penal. Igrac je rasirio i ruke i noge i skocio da spreci prolaz lopte. I lopta udara u ruku na 20-30 cm od tela. Jeste PSG bio bolji i bolja su ekipa, ne samo od MU, vec i od vecine ekipa u LS, ali ko im je kriv sto nisu dali vise golova.
(Pedja, 6. mart 2019 23:25

Druze,igrac nije mumija da skace sa rukama uz telo,vec za svaki odraz ruke moraju malo da odu od tela i plus je bio ledjima okrenut.Po zdravoj logici,to ne bi smeo da bude penal ni u snovima ali je sviran i nema dalje rasprave.Bas me briga za bilo koji strani klub,da bi imao nesto protiv ili da sam za njega,kazem samo ono sto je logicno i kako bi trebalo biti.Morace merodavni da sednu i ozbiljno porazgovaraju oko definisanja nekih pravila u fudbalu,pogotovo oko penala,kad je ruka a kad nije i oko ofsajda jer ovako nece moci od kako je VAR uveden.Jedni tumace na jedan nacin,drugi na drugi.Videli smo i kako je ona golcina Tadica mogla biti ponistena,zbog navodnog auta koji je bio 30-tak sekundi pre toga,sto je nedopustivo.Ako je sudija vec pustio da se napad toliko razvije,ne treba se vracati toliko unazad vec samo gledati da li je gol regularan.Po meni,ta lopta je bila van terena ali srecom po Tadica i Ajaks,nije VAR tako mislio i gol je priznat.

Slavija

pre 5 godina

Druze,igrac nije mumija da skace sa rukama uz telo...
(Objektivno, 7. mart 2019 22:41)

Jedan od fudbalera koji izuzetno inteligentno postavlja ruke prilikom skuka i odbrane uopste je Branislav Ivanovic, sto se moglo videtri u Rusiji kao i Engleskoj ukljucujuci i nasu selekciju. U vecini slucajeva. Dakle, on je potvrda da je to moguce i trebalo bi isto upraznjavati, a to sto neko, poput ovog fudbalera PSZ-a drzi ruku ovoliko od tela i jos se raspravlja o tome je suludo. Ovo je cisti jedanaesterac koji se svira kada jeste bez obzira na period meca.

Cirkus

pre 5 godina

Najjaca grupa u istoriji , Psz najskuplja ekipa , Liverpul , Napoli , bla bla bla....Psz vec ispao , uskoro i Liverpul , Napoli u minusu 20 bodova u kalcu , Liverpul nece biti sampion...zna se na koga se ovo odnosi

navijac

pre 5 godina

@Posle onog što je dosudjeno Vidiću kao penal SP 2010 protiv Nemaca, za mene je svaki kontakt rukom, pa makar i najmanji unutar šesnaesterca, penal
(Marko, 06. mart 2019 23:41)

Brate Vidic je u skoku rasirio ruke kao orao krila, pa naravno da je to penal! Ovde je ruka bila u prirodnom polozaju! Imate svaki vikend po 5-6 ovakvih situacija pa se ne sviraju penali. Iskreno se nadam da ovaj Skotina ili kako se vec zove nece suditi vise nikada nijednu utakmicu!

Murat Murati

pre 5 godina

@Napucana lopta u ruku bez igraceve namere da je dodirne je penal. Nije kriv VAR nego sudija koji pravila tumaci onako kako hoce. Juce je ono bio cisti aut za Real ali su priznali gol Ajaxu, zasto, zato sto je opet sudija tako procenio. Sta ovo ustvari znaci? VAR nece doneti regularnost jer tehnologija sama po sebi nece biti ta koja ce doneti zadnju odluku, vec sudija koji ce situaciju tumaciti onako kako zeli, pa cak u nekim situacijama "ako dobro vidi" nece ni hteti da pogleda snimak...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (direwolf, 6. mart 2019 23:37)
100% si upravu devojce.

Branislav

pre 5 godina

Bez dileme ovaj Skomina je sprdnja od sudije. I taj sudi u oba duela u osmini. I ona oba pravi kontraverze. Ali ovo će ga koštati jer ovde opravdanja nema. Ovo ni u ludilu nije penal.

VanjaLFC

pre 5 godina

Pa da citiram Engleskog komentatora...."Oh my world"!
Nema veze sa penalom.
Namerno igranje rukom se samo kaznjava. Ovde nije bilo namere.

Pravda za naftaše!

pre 5 godina

Posle ove utakmice mislim da će Šeik da digne ruke od fudbala,vidi i sam da sa Uefa mafijom ne može da se nosi.Arapi i Rusi su im očigledno na tapetu .Uništili su Monako,kaznili Čelsi,izbacili PSŽ,sada ostaje samo da još eliminišu Siti,perfidno i smišljeno,a vi se gospodo i dalje ložite na fudbal,kladionice i VARanje!

Psel

pre 5 godina

Penal čist kao suza. Nije svako igranje rukom penal. Na primer, da je igrač trčao i da je manja udaljenost od lopte ne bi bio penal jer ne može da se očekuje od igrača u punom trku da mu ruke budu priljubljene uz telo. Ali igrač ovde skače sa raširenim rukama. Nema dileme da je sudija doneo ispravnu odluku.

Smehotres

pre 5 godina

Penal treba izbaciti iz pravila igre. Tu gde se načini prekršaj, odatle se igra nastavlja.
Ovo je smešno, iz nikakve šanse, dobiješ najbolju šansu...a zapravo penal nije ni bio, igrač nije namerno odigrao rukom.

saša

pre 5 godina

Najsramnija sudijska odluka u istoriji modernog fudbala, definitivno!!! Kolina, od sramote, neće izlaziti iz kuće bar nedelju dana. Skomini je ovo verovatno poslednja utakmica u LŠ u životu.

Coa'

pre 5 godina

Au, sta sam upravo odgledao?! Objektivno gledano PSG sam kriv, mogli su, i trebali, da im spakuju bar 3, 4 komada, pa moze da se kaze da ih je stigla kazna. A sto se tice penala... Pravila jasno nalazu da je igranje rukom u kaznenom zabranjeno. Ali ONO svirati kao penal u nadoknadi vremena?! Recimo samo da je umesto Junajteda tako nesto svirano Realu, ili kod nas blizancima, znam da nedeljama ne bi mogli da "zivimo" od komentara. Toliko.

Djubre

pre 5 godina

Naravno da je bio penal, zbog čega je sviran korner onda? Trebalo je gol aut da se sudi ako nije penal. Lotpa je pogodila čoveka u ruku u šesnaestercu, kraj priče

Objektivno

pre 5 godina

Naravno da je ostecen jer je odbrambeni igrac bio u skoku i to ledjima okrenut od lopte a uz to mu je ruka bila u prirodnom polozaju a lopta bi zavrsila na tribinama.

dzoni

pre 5 godina

Pa da citiram Engleskog komentatora...."Oh my world"!
Nema veze sa penalom.
Namerno igranje rukom se samo kaznjava. Ovde nije bilo namere.
(VanjaLFC, 6. mart 2019 23:45)

# Link komentara

pa brate niko nece namerno da igra rukom za penal,jednostavno kaznjivo je igranje rukom u sesnaestercu

SUPERMAN

pre 5 godina

Po meni ovo nije za penal,ruka u prirodnom položaju a Kimpembe nije loptu ni video,lice okrenuto u stranu,e sad ja nisam baš neki znalac pa neću tvrditi sigurno ali ovaj Skomina je do sad u karijeri imao nekoliko kardinalnih grešaka,često se njemu dešavaju slične situacije,zbog toga je i bio kažnjavan.Ipak drago mi je što je ispao PSŽ

sremcina

pre 5 godina

Jaoj što pričate gluposti. Ne navijam za nikog večeras TJ navijam za Milan. lopta ga je pogodila u ruku,definitivno. Ponavljam POGODILA. Tako da igrač nije igrao rukom nego ga je pogodila. Nije svaki kontakt sa rukom penal. Pravila kažu da sudija treba da proceni da li igrao namerno ili ne !!. Ovaj penal i onaj od Penal Madrida u 90om minutu dva najgora u istoriji CL. FORZA MILAN. ?

Ivan

pre 5 godina

@Najjaca grupa u istoriji , Psz najskuplja ekipa , Liverpul , Napoli , bla bla bla....Psz vec ispao , uskoro i Liverpul , Napoli u minusu 20 bodova u kalcu , Liverpul nece biti sampion...zna se na koga se ovo odnosi
(Cirkus, 6. mart 2019 23:09)

Cuka vam danas je dosla na 3 boda majstore, bicete 4 do kraja, o kakvoj ti grupi ovde bulaznis majstore. To je za vas dimenzija X.

Boka

pre 5 godina

Penal k'o kuća, obzirom da je usmeren protiv svega veštačkog u sportu. Dva manje, još Siti, pa što se mene tiče, neka Bajern uzme Ajaksu ispred nosa.

Simo

pre 5 godina

juce gledaju var, lopta vidi se ladno cela van terena a oni priznadose gol...danas var, cista napucana lopta koja bi zavrsila ladno na tribinama da nije udarila onog nesrecnika, oni sviraju penal...VAR skracenica od varanje, a mi nikako da ukapiramo

Bromazepam

pre 5 godina

Psž je oštećen zato što mogu samo osvojiti Ligue 1.
Čist penal! Sve što ste prikrili novcem, vraća vam se na ovakav način. Kao što neko reče, dovedite Azara, Van Dajka i Mesija. A može i Ramosa. Pa probajte onda da prođete dalje od osmine.

Gong

pre 5 godina

Odbila se lopta od butine, tako da, niti je bilo namere, niti je lopta nakon odbitka išla u gol. Mada, drago mi je zbog OGS uspeha, "Specijalnog" zbog ranjenog ega i Nejmara, što očima ne mogu da vidim kad razvali žvale kad folira da je žustro fauliran (iako nije igrao, a žali bože ima redak talenat).

Marinko

pre 5 godina

Da sudija u zaustavnom vremenu dosudi ovakav penal protiv domacina. Ne secam se da sam nesto slicno video. Covek okrenut ledjima, lopta udara njega u ruku, VAR je unapredjenje, ali i dalje imamo tendenciozno sudjenje.

Flat

pre 5 godina

Hah, ja ovakav dosudjen penal nisam video gooodinama. A tek u ovakvom momentu i na ovakav rezultat. Ocigledno da je teska navlakusa za Mancester.
Odbrambeni je bio u skoku i okrenut ledjima, ruka u prirodnom polozaju na 20cm od tela i bez ikakvog trzaja ka spolja odnosno ka lopti, jos je pogodjen u visini lakta. Klasicna 'napucana' ruka. Da ne govorim da je bilo na vise od 15m od gola i lopta bi zavrsila daleko na tribinama. Da je direktno 'odbranio' gol ovako na gol liniji ili na par metara od gola pa i da razumem da sudija nema kud nego da svira penal. Ali ovo je nesvakidasnja kradja.
PS. Ne znam zasto mrzite PSG pod izgovorom da su trosadzije i tajkuni. A navijate za Macester koji je potrosio dosta vise novca u poslednjih 5-6god, samo je to rasporedio na 20ak igraca pa se ne primete toliko kao PSG-ovi Nejmar i Mbape?

Stevan

pre 5 godina

Zasto svaki penal koji se dosudi ujedno mora da znaci da je ona druga ekipa ostecena i da se o tome sad nesto prica i zbog toga umanjuje pobeda ekipe koja je dobila penal? Sta sad, ako je mec isuvise vazan, onda kriterijum sudjenja i kriterijum za penal mora da bude drugaciji? U tom slucaju, penal sme da se svira samo ako protivnickom igracu u svom sesnaestercu slomis nogu na bar 3 mesta i to po mogucstvu tupim predmetom ne tezim od 400gr. Pa mislim, kad ce vise ljudi shvatiti da je penal sastavni deo igre. Kad neko kaze “Pa sta, nije namerno udario rukom”. Pa naravno da nije namerno igrao rukom, logicno da nije namerno, jer je to fudbal a ne rukomet ili kosarka... ali je svakako igrao rukom, sprecio istom da lopta udje u gol iako nije golman i sta je sad tu sporno?

Boban

pre 5 godina

Sto je sviro sviro je,ako je ovo penal pa u engleskoj bi na svakoj utakmici bilo bar po 5 penala,a igraci mancestera posli da izvedu korner bez reci ,i da ne zaboravim mrzim Psz ,ali ajde da budemo posteni nema ovde ni p od penala.

2CRAZY

pre 5 godina

Bio je penal, lopta je definitivno pogodila igraca odbrane u ruku, koja nije bila bas skroz u telo, na usporenom snimku i deluje da je igrac bio svestan kuda ide lopta, da ju je gledao i mozda cak i namerno je ostavio tu da izblokira sut, totalno neshvatljiva, van pameti reakcija, da bez ikakve potrebe totalno pokopa svoj tim na samom kraju!
Sto nije sklonio ruku, sto je dozvolio toliki rizik.

direwolf

pre 5 godina

Napucana lopta u ruku bez igraceve namere da je dodirne je penal. Nije kriv VAR nego sudija koji pravila tumaci onako kako hoce. Juce je ono bio cisti aut za Real ali su priznali gol Ajaxu, zasto, zato sto je opet sudija tako procenio. Sta ovo ustvari znaci? VAR nece doneti regularnost jer tehnologija sama po sebi nece biti ta koja ce doneti zadnju odluku, vec sudija koji ce situaciju tumaciti onako kako zeli, pa cak u nekim situacijama "ako dobro vidi" nece ni hteti da pogleda snimak...

Steve Miller

pre 5 godina

Udarac ka golu zaustavlja ruka igrača u bloku koja nije bila uz telo. E sad, što bi lopta išla verovatno 2-3 metra iznad prečke, manje važno.

chiko

pre 5 godina

prosle godine penali za Barsu, evo sad za Junajted, nema tu slucajnosti. a onda se ljudi pitaju ako vam smetaju vlasnici PSZ-a, pa zasto ste im omogucili da udju u fudbal.

Marko

pre 5 godina

Posle onog što je dosudjeno Vidiću kao penal SP 2010 protiv Nemaca, za mene je svaki kontakt rukom, pa makar i najmanji unutar šesnaesterca, penal

mare

pre 5 godina

Ja mislim da penal jeste. Jasno vidi loptu igrac, trenutak pre nego sto ga udara on okrece glavu. Mislim da je to uradio da bi kasnije mogao da ima izgovor kako nije video loptu. Ali ruku je morao da skloni, jer video je da lopta ide u tom pravcu. Mozda ja gresim, ne znam nisam sudija da znam sta je najispravnije bilo da se tu dosudi. Ali svakako drago mi je sto je plastika istopljena.

Станислав

pre 5 godina

(bvb, 6. mart 2019 23:00)

A ti kad skačeš jer skačeš i okrenut leđima sa rukom uz telo ili su ti malo razmaknute što je normalno kad skačeš. Ruka mu je bila spuštena pa nemožeš je odstraniti. Ajde bre glup penal samo da bi se napravila kao neka senzacija. I to se svira u 90+3 minutu da dobije još malo na spektakularnosti. Da bi se sad o tome pisalo danima. Čist marketing što ljudi žele da imaju o čemu da se raspravljaju.

Dakle

pre 5 godina

ne znam dal je ovo po pravilima zaista penal, ako jeste treba ga odmah promeniti, klasicna napucana lopta iz bezopasne situacije, lopta cak nije isla ni u okvir gola, igrach skache okrenut ledjima, prirodan polozaj tela.. mislim ovo je samo srecna okolnost za igrache mancestera, po meni veze sa penalom nema sa moralne tacke gledista, a narocito ne u 92 minutu nokaut faze i to nakon VAR-a, prolaz moraz da zasluzis, ne da ti neko pokloni..

Ајде@

pre 5 godina

Ће' се шлогира онај шеик власник ПСЖ-а. Бацио паре у бунар да узме пехар. Али пара не купује све, а посебно неће никад титулу клупског првака Европе.
А да, био шеик или не, сви су они мени исти!

takiardi

pre 5 godina

Nekolicina ovde tvrdi da lopta ide u okvir gola... sta li vi gledate? Po ovom snimku lopta je debelo isla preko gola, sto bi reko Milojko Pantic nebom pod oblake!

navijac

pre 5 godina

Nedaj Boze da je ovakav penal u ovom trenutku sviran Realu, ovde bi bilo hiljadu komentara i pljuvanja po sudiji, ali posto je sviran protiv PSG, onda je VAR super a penal je opravdan!? Eto koliko je nas narod objektivan.

theinternetmaster

pre 5 godina

Ja jedinu stvar koju ne mogu da razumem su likovi koji pričaju da se ovo ne svira u ovom minutu. Alo utakmica traje dok se ne završi. 5, 10, ili 100 minut, prekršaj je prekršaj. A za penal, čist je kao suza. Prva stvar koju uče kada je u pitanju odbrana, je da se ruke drže iza leđa u šesnaestercu. Penal je čist kao suza. Svaka čast sudiji na odluci.

Bocko

pre 5 godina

Kad štoper prilikom bloka okrene leđa šuteru, pa još raširi ruke, ne bi trebalo da bude dileme da je penal čist. O napucanoj lopti nema govora, jer je štoper pokušao da blokira šut. Sve u svemu odluka je ispravna.

Rokatanski

pre 5 godina

Nevažno je da li je imao nameru da igra rukom ili ne. Za nameru se primenjuje disciplinska mera, žuti ili crveni karton, a ako neko napravi prekršaj u šesnaestercu bez obzira na nameru to je penal. Očigledna je igra rukom u šesnaestercu i to nenamerna, ali penal je čist kao suza. Zato VAR i ima pozitivan uticaj na regularnost. Pozdrav!

Kaba

pre 5 godina

Ljudi kod ovakvih situacija uvek treba gledati reakciju igraca protiv koga se dosudi odluka. Samo pogledajte ponovo na snimku kakva je reakcija odbrambenog koga je lopta pogodila. Zna da je kriv i ne buni se. Znaci sve je legitimno. E sad da li ima kosmicke pravde to je vec drugo pitanje!

takiardi

pre 5 godina

Okrenut ledjima, ruka ne bas u nekom neprirodnom polozaju, po snimku reko bih da je lopta isla bar 3m preko gola, 90+ ', nisu bas neki elementi za penal po meni!

navijac

pre 5 godina

@A jel si od malena taki strastveni navijac PSG a ili od skoro? I kako je nastala ta ljubav uopste? 
Skomina se zove gospodin koji je dodelio penal junajtedu.
(Boskic, 07. mart 2019 00:32)

Od skoro, od kada su punili drzavnu mezimicu uzduz i popreko mnogo sam ih zagotivio!

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

Ovog lika bi oterao iz kluba.Ides rukom na loptu a ni šansa nije bila.Ovakve stvari učiš jos u klincima da mlataranje rukama može da dovede do penala.Na snimku se vidi da je ruku ostavio na lopti.Normalno je bilo.da je skloni ali momak izigrava mangupa pa postade debil koji izbaci milijardu iz džepa seicima.I druga stvar koliko god moćni bili ne kupuje se sa igračima LS.Imaju jače sfere gde je teško ući i pored milijardi

alba greaca

pre 5 godina

@Najjaca grupa u istoriji , Psz najskuplja ekipa , Liverpul , Napoli , bla bla bla....Psz vec ispao , uskoro i Liverpul , Napoli u minusu 20 bodova u kalcu , Liverpul nece biti sampion...zna se na koga se ovo odnosi
(Cirkus, 6. mart 2019 23:09)

Na Radnicki iz Nisa?

Brana

pre 5 godina

Gledao sam prenos na Britanskom kanalu, u studiju Rio Ferdinand, Hargreevs i Oven, sva trojica kažu nema ni govora o penalu.Al nije da nisu srećni?

Ivan

pre 5 godina

Mislim da je odavno prestalo da vazi ono pravilo, o nameri igranja rukom. Sudija ima pravo da sudi penal bez obzira da li neko igra namerno rukom ili ne. U ovom slucaju sve je cisto. PSZ jednostavno nije imao srece, jer onaj sut verovatno ne bi ni pogodio okvir gola.

nikon

pre 5 godina

ovaj ne zna sta ce s loptom, raspali u tri lepe i dobije penal. da vidim ovakav penal da se dosudi za neki klub sa istoka. inace ovaj sut igraca Junajteda je bio prvi sut na gol PSZa od Rasfordovog suta kod drugog gola i greske Bufona.

sima

pre 5 godina

Penal čist kao suza. Nije svako igranje rukom penal. Na primer, da je igrač trčao i da je manja udaljenost od lopte ne bi bio penal jer ne može da se očekuje od igrača u punom trku da mu ruke budu priljubljene uz telo. Ali igrač ovde skače sa raširenim rukama. Nema dileme da je sudija doneo ispravnu odluku.
(Psel, 06. mart 2019 23:58)

@psel
ruke nisu bile raširene. prirodan položaj. nije bila zalepljena uz telo, ali opet je lice bilo okrenuto na drugu stranu. video si sta sudija nije svirao romi u zadnjem min produžetka? čisto saplitanje sa ledja. nije čak ni pogledao var.

anti socialist

pre 5 godina

Psž je oštećen zato što mogu samo osvojiti Ligue 1. 
Čist penal! Sve što ste prikrili novcem, vraća vam se na ovakav način. Kao što neko reče, dovedite Azara, Van Dajka i Mesija. A može i Ramosa. Pa probajte onda da prođete dalje od osmine.
(Bromazepam, 06. mart 2019 23:56)

@bromazepam
o čemu pričaš. ovaj drugi tim man uniteda je bio skuplji od ovog psg-a koji je sinoć igrao (ako izuzmemo mbapea). šta ima loše što su rizikovali I kupili 3 igrača preko €100m!? da je igrao neimar I kavani bila bi veća uzivancija za gledanje. muka mi je od vas socijalista.

4k4.Dex

pre 5 godina

OK da je lopta isla u okvir gola onda naravno da je penal... ovakk posto je isla na 7. sprat ne znam bas jer ne bi bio gol svakako a ruka je bila u prirodnom polozaju i nije namerno. Mislim sudijska odluka nema sta ispravna kako god osluci ali ja ga licno ne bih svirao jer lopta nije isla u gol.

Dario Zagreb

pre 5 godina

Drago mi je da idu dalje, al ta pravila o penalima za napucanu ruku su teška glupost...ako ti treba gol sjuri se do šesnaesterca i rokni nekog će već zakačit...

Dalibor

pre 5 godina

Srbi, koji su veliki strucnjaci u komentarima. Nije ovo odluka jednog sudije, nego vise njih. I ko sam ja uopste da komentarisem da li je ili ne?

Knezz

pre 5 godina

VAR je apsolutno najgluplja moguća stvar koja je mogla da se desi igri zvanoj fudbal. Ajde bre, sudija vidi, ne vidi, ošteti, ne ošteti, sve je to bio deo ovog prelepog sporta...ovo danas nema smisla...u Portu u produzecima dva VAR-a, u Parizu VAR...juče onaj Brix pusti celu akciju onda gleda VAR aut?? Ajde bre i vi i VAR...i svako gledanje VAR-a, pet minuta. Svaki put kao da čekaš presudu porote u sudnici...a i jeste tako..bolesno!

Del Piero#10

pre 5 godina

Hrabra odluka Skomine... Ovo je moglo da se svira, ali i nije moralo. Sve je tu do subjektivnog sudijskog uverenja. Ne može se reći da je napravio grešku, ali i da ga nije svirao opet ne bi moglo da se kaže da je oštetio Junajted.

cabaret

pre 5 godina

Najjaca grupa u istoriji , Psz najskuplja ekipa , Liverpul , Napoli , bla bla bla....Psz vec ispao , uskoro i Liverpul , Napoli u minusu 20 bodova u kalcu , Liverpul nece biti sampion...zna se na koga se ovo odnosi
(Cirkus, 06. mart 2019 23:09)

Jel istupate?

Grobar Banjaluka

pre 5 godina

Iskreno ne bih sudio ovaj penal , ali svaka cast Mancesteru. Samo smijesno je kad pisu ljudi dzaba milioni , kao Mancester je sirotinja. :)))) Ajmooo Ajax do usatog. :) Sportski pozdrav svima.

Kursula

pre 5 godina

20 puta sam pogledao snimak i do kraja mi nije jasno da li je penal ili nije. Bio sam fudbalaki sudija 14 godina. Sudija nekad mora da donese odluku kad je situacija 50-50, bilo kakvu, samo odluku. Nema teorije zavera, jedbostavno dza ili bu

sima

pre 5 godina

nije penal. rekao je skoro jedan igrač da se takav penal ne dosudjuje u 90min. skroz napucana. lice na drugu stranu. ruka u prirodnom položaju. nije ispruzena. veći je penal bio za romu protiv porta u 120min kada sudija nije ni pozvao var. oštećeni I roma I psg. podbacile sudije!

bzvz

pre 5 godina

Mozda je i bio penal, ali u vaznim utakmicama, kada je veliki ulog u pitanju i kada se utakmica privodu kraju, tada se kriterijumi zaostravaju maksimalno. Tada je faul bas faul, penal bas penal, ono sto je vazilo tokom utakmice tada ne vazi jer napetost menja svest svih, pa i sudija. Tako da, tesko da je ovo bio pravi penal, i sto neko rece, ne verujem da bi se igraci MU mnogo bunili i da ga sudija nije svirao, ako bi se uopste i bunili. Poklon, vredan.

Dejan

pre 5 godina

Procitah sve komentare i pitam se kako ljudi mogu da pominju poslednji minut, lopta ne ide u okvir gola i razne druge gluposti. Kada je sudija otisao da pogleda VAR, svi smo znali da je penal, moze da mi bude zao 100x ali je tako. Inace da se gleda nesto drugo osim pravila, ja nikada ne bih ponistio gol DiMarije na vanzemaljsku asistenciju Mbapea, prelepa asistencija i jos lepsa zavrsnica, za 10 cm ofsajda??? Ovaj sudija je ponisti gol Ajaxa u prvoj utakmici zbog toga sto je Tadic smetao golmanu, ruku na srce ispravno ali mi je zao... Juce bi gol Tadica sigurno bio ponisten ali lopta nije celim obimom presla aut liniju i tu su pravila jasna... Jedino sto mi tu smeta jeste sto je gol postignut posle dva minuta...

srbin

pre 5 godina

Dileme nije bilo u smislu da li je igranje rukom za penal ili ne, vec da li je igrac bio u kaznenom prostoru ili van njega, doneta je ispravna odluka.

BOSS

pre 5 godina

Namjerno ili ne covjek je igrao rukom.Ja garantujem.da 90 posto penala napravljenih klizecim startom nisu namjerno napravljeni,al se isto sude.
Mancester nije zasluzio da ide dalje jer se od pocetka branio a trebao je dva gola da postigne.

Lovra Verebi

pre 5 godina

Grcka -Jugoslavija u Atini, lopta negde napred u nasem napadu mislim Karasi udara grka bez loote u nasem sesnajstercu, penal .Po meni ovo je cust penal nije vazno gde lopta putuje , nesme se dirati rukom.

Vuk

pre 5 godina

Naprotiv, sada kada je uveden var i bilo koji od sudija je video igranje rukom, u ovakvim mečevima se to svira.Čovek je igrao rukom, apsolutno promenjena putanja lopte a rezultat tesan. Mora da svira.

Peka

pre 5 godina

Ovo sa varom je postala cista smejurija, lopta prelece tribine maltene igraci trce da se izvede korner sudija se pravi pametan vraca na penal,mora se gledati samo ocigledne situcije a ne 2cm.dal je ofsajd i ovo gde gosti nisu ni trazili penal

Boskic

pre 5 godina

Brate Vidic je u skoku rasirio ruke kao orao krila, pa naravno da je to penal! Ovde je ruka bila u prirodnom polozaju! Imate svaki vikend po 5-6 ovakvih situacija pa se ne sviraju penali. Iskreno se nadam da ovaj Skotina ili kako se vec zove nece suditi vise nikada nijednu utakmicu!
(navijac, 06. mart 2019 23:56)

A jel si od malena taki strastveni navijac PSG a ili od skoro? I kako je nastala ta ljubav uopste?
Skomina se zove gospodin koji je dodelio penal junajtedu.

Milosh

pre 5 godina

Ljudi, onakav penal se ne svira u 90tom minutu nokautfaze LS...
(krle, 06. mart 2019 23:59)

Ne svira se ni faul u finalu kupa na 0.2 sek pa su svirali

sasa

pre 5 godina

Može sa rukama iza leđa da skače. Trebao si posmatrati naše reprezentativce kako su igrali odbrani poučeni događajima iz prošlosti. Bane uvek drži ruke iza leđa kada blokira šut.
(ja, 7. mart 2019 00:21

E da tebe vidim da skocis sa rukama na ledjima i blokiras sut. Bane drzi ruke na ledjima , ali na zemlji ne u skoku. Nemoguce je da skocis i drzis ruke na ledjima.

Pedja

pre 5 godina

Da je ruka bila uz telo, sudija ne bi svirao penal. Igrac je rasirio i ruke i noge i skocio da spreci prolaz lopte. I lopta udara u ruku na 20-30 cm od tela. Jeste PSG bio bolji i bolja su ekipa, ne samo od MU, vec i od vecine ekipa u LS, ali ko im je kriv sto nisu dali vise golova.

Maksa

pre 5 godina

Lopta ga je prvo udarila u nogu pa se odbila u ruku. To je jedino sto ja vidim da je kao sporno jer se radilo o odbitku od njegovog tela a ne direktno od suta. Tu pravila nisu precizirana da li se gleda iskljucivo prvi kontakt ili prvi odbitak ili treci odbitak. Sta bi bilo da ga je lopta udarila u nogu pa se odbila u njegovu bradu gde on od udaraca siri ruke I lopta se odbija od njegove brade u ruku? Karaikiram sada ali nije ne moguce.

ja

pre 5 godina

ovo penala nije vidilo,ne moze covjek skociti sa rukama bukvalno uz tijelo i jos se okreto ledjima
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (rs, 6. mart 2019 23:03)

Može sa rukama iza leđa da skače. Trebao si posmatrati naše reprezentativce kako su igrali odbrani poučeni događajima iz prošlosti. Bane uvek drži ruke iza leđa kada blokira šut.

sima

pre 5 godina

dokle god ne uvedu 10min isključenje u fudbalu kao u rukometu za žuti karton igra će biti nepravedna. man united ima 50 igrača preko $1m I šta ih briga ako naprave žuti karton. to nije fer. imaš timove koji prave po 5 žutih po utakmici u proseku. to je nepravda, a ne ovo.

?

pre 5 godina

ne znam dal je ovo po pravilima zaista penal, ako jeste treba ga odmah promeniti, klasicna napucana lopta iz bezopasne situacije, lopta cak nije isla ni u okvir gola, igrach skache okrenut ledjima, prirodan polozaj tela.. mislim ovo je samo srecna okolnost za igrache mancestera, po meni veze sa penalom nema sa moralne tacke gledista, a narocito ne u 92 minutu nokaut faze i to nakon VAR-a, prolaz moraz da zasluzis, ne da ti neko pokloni..
(Dakle, 07. mart 2019 08:01)
Lopta nije napucana jer je odbrambeni igrač video šut ka golu i okrenuo se u skoku da odbrani gol. On u trenutku šuta i svog skoka ne zna da li lopta ide u mrežu ili nebu pod oblake. A sve se svira do poslednjeg zvižduka, nema veze koji je minut.

didule

pre 5 godina

Zar oduvek (to jest 30 i više godina) nisu postojali usporeni video snimci u fudbalu?! Pa na svakoj utakmici i evo desetinama godina na TV su prikaxivali usporeni snimak gola ili neke situacije!? I glupo je saznanne da su po usporenim snimcima tek sad počeli da sude!!

my way

pre 5 godina

Ljudi, nije vam ovo krivicno pravo da se ispituje umisljaj, da li je pocinilac uracunljiv... Namera se u fudbalu tumaci tako da ne mora da bude ruka neprirodno stisnuta uz telo da bi se izbegao penal, ali ne moze se leteti u blok suta sireci se i okrecuci se kao spajdermen i izvlaciti da nisi namerno igrao rukama. Penal se za ovo svira, nema tu sta.

srbin

pre 5 godina

@... "Juce je ono bio cisti aut za Real ali su priznali gol Ajaxu, zasto, zato sto je opet sudija tako procenio." 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (direwolf, 6. mart 2019 23:37) 

Kme, kme, kme.

Izasla lopta celim obimom? Video si, Nije postojao snimak, koji potvrdjuje da je lopta izasla celim obimom van, zato i nije mogao da ponisti gol. Pricas gluposti, u oba slucaja je VAR ispravno koriscen.

fernan brodel

pre 5 godina

Alo bre, jel se neko seća kakav penal je dosuđen za liverpul protiv zvezde, kada je Ben sam sebe slučajno pogodio u ruku na ivici šesnaesterca. Ako je to penal, onda je i ovo.

mali aleci

pre 5 godina

Ljudi, onakav penal se ne svira u 90tom minutu nokautfaze LS...
(krle, 06. mart 2019 23:59)

Ne svira se ni faul u finalu kupa na 0.2 sek pa su svirali
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milosh, 7. mart 2019 10:31)...ne ,pa stvarno ,najbolje bi bilo ,da posle 90-og,podele puske igracima ,pa ko pretekne ,taj je pobedio...zvezdaska logika..

goxy

pre 5 godina

Penal se sudi, ovo je prosto penal po ps-u. Lopta pogadja igraca u ruku u 16 koja nije uz telo... Mozda moralno nije suditi ali fudbal je igra pravila prosto, a ovaj crveni je iz one kategorije koja se dobije iz nesmotrenosti pre svega.
Igrac skace metar na loptu koja ide nebu pod oblake, skace okrenut ledjima a ne licem i rukama koje su slobodne (ne drze fudbaleri dzabe ukrstene ruke iza ledja u 16), dakle jedan neprofesionalan potez koji dovodi do kazne.
Kakve veze ima sto se igrao poslednji minut, poslednji i prvi su isti od prvog do poslednjeg zvizduka, nije sudija tu da se bavi prvenstveno etikom i fizikom, vec pravilima...
Ostrascenost bi postojala i da ga nije svirao kao sto postoji i sada, ali je odluka prevagnula koji gram na pravu stranu, po mom skromnom misljenju.

Vanja

pre 5 godina

Ako bi se striktno držali pravila, penal je bio jer je lopta pogodila u ruku igrača u 16 m. Rukom se naziva deo tela ispod ramena, lakat, ispod lakta i šaka. Lopta nije išla u gol sigurno, igrač PSG je bio okrenut ledjima, gledao gde lopta poleće, kretao u skok, sa rukama koje se mahinalno šire pri izvodjenju takvog pokreta ili zahvata i skočio. Tada ga je lopta pogodila u predelu oko lakta, malo ispod i u svakom slučaju promenila pravac. Znači da bi verovatno otišla bar 1 metar iznad gola, a ovako je otišla 6 metra ulevo, uvis, možda iznad gola, a možda i ne. Igrač PSG sigurno nije imao nameru da igra rukom, bio je u 16 metara, igrao se 93-94 min. i Junajted je imao veliku sreću. Sudijsko uverenje postoji, a da nije uvrštena VAR tehnologija u Ligu šampiona sigurno nebi bio sudjen penal u tim trenucima, jer sudija momentalno nije zaustavio igru već posle 10-25 sec. Ovako je na sugestiju nekog (4 sudije, trenera MU, pomoćnika, delegata) zaustavio igru, pogledao snimak sporne situacije i ispravno postupio. Sve je po pravilima uradjeno, ispravno korišćena tehnologija kaja je i uvedena da bude od pomoći i da se greške ispravljaju koliko je to moguće. P.S. Jedino sumnjam da bi bilo koji sudija izizev Pjer Luidji Koline pokazao na VAR i posle na penal da je igrao npr. Bate Borisov protiv PSG i da je rezultat bio isti. O Realu, Barseloni i Bajernu neću ni da pričam jer bi tada momentalno bio sviran penal, bez gledanja compa. Poštovanje.

Oliver

pre 5 godina

Ne razumem ljude koji optuzuju VAR. Znali smo da ce VAR stopostotno resiti samo ofsajd,jer je ofsajd egzaktna situacija-ili jeste ofsajd ili nije. Sve druge situacije,tipa penala i crvenih kartona,ostace podlozna tumacenju,jer cesto nisu crno-bele situacije. Ali i ovo je drastican pomak,jer smo bar ofsajd resili za sva vremena.

Marko

pre 5 godina

@Stefan
Nisu ovo nova pravila, ona važe od 1998. i Svetskog prvenstva u Francuskoj. Koliko se ne varam Bađo je napucao igrača u ruku koja nije bila uz telo igrača koji je bio udaljen dva metra od njega a nalazio se u 16 i sudija je svirao penal. Čak nije imao nikakav pokret rukom pre dodira sa loptom, bila mu je prirodnom položaju. Pretpostavljam da zato odbrambeni igrači drže ruke spojene iza leđa u 16 kada idu na igrača sa loptom

Goran

pre 5 godina

Necu se upustati u diskusiju da li penal ispravno dosudjen ili ne. Komentarisem ove sto kazu da se takav penal ne sudi u 90-om minutu! Ako se sudi u prvom ili nekom drugom minutu onda mora da se sudi i u 90-om!

ferdinand

pre 5 godina

Izvolite gospodo, VAR u punom sjaju, koji razrešava sve dileme. Sad zamislite ovakvu situaciju na našim pašnjacima??? Opet bi bilo, VAR krade Par, VAR krade CZ i tako u krug... Kao što neko tamo misli da će VAR-om rešiti sve probleme tako će ih zbog ove tehnologije još više biti.

Boskic

pre 5 godina

Od skoro, od kada su punili drzavnu mezimicu uzduz i popreko mnogo sam ih zagotivio!
(navijac, 07. mart 2019 09:47)

A pa onda se slazem sa tobom :D, ali ipak ne mogu da ne sakrijem svoje odusevljenje kad vidim komentare Neimara iz favele kako kritikuje i vredja, sav potresen, sto nije mogao da se otkotrlja par puta po parku prinčeva, iako mi je junajted od kad znam za sebe vrlo antipatican klub.

Oliver

pre 5 godina

@Kursula,
Bravo,to je slobodno sudijsko uverenje,kad je situacija fifti-fifti. Ne gresi ako svira,ne gresi ako ne svira. Kao i onaj aut sinoc. Kad ne mozemo nakon deset snimaka da zakljucimo da li je aut ili penal,kako onda da zamerimo sudiji?

ivan

pre 5 godina

gledao sam na BT. bivsi fudbaleri kazu nije penal jer je u prirodnom polozaju, sto ima smisla...a sve sudije kazu da jeste penal jer je rukama 'uvecao' telo, sto isto ima smisla....siva zona. al drago mi je sto je carsav ispao

Sudija i samo sudija

pre 5 godina

@... "Juce je ono bio cisti aut za Real ali su priznali gol Ajaxu, zasto, zato sto je opet sudija tako procenio."
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (direwolf, 6. mart 2019 23:37)

A ko bi, ako ne sudija, trebalo da procenjuje i donosi konacnu i izvrsnu odluku?

kralj

pre 5 godina

@Dalibor
Nije odluka vise sudija,samo glavni se pita,on odlucuje I da li ce uopste da pogleda snimak,ovi iz VAR sobe mogu samo da predloze ili ukazu na spornu situaciju.

Objektivno

pre 5 godina

Da je ruka bila uz telo, sudija ne bi svirao penal. Igrac je rasirio i ruke i noge i skocio da spreci prolaz lopte. I lopta udara u ruku na 20-30 cm od tela. Jeste PSG bio bolji i bolja su ekipa, ne samo od MU, vec i od vecine ekipa u LS, ali ko im je kriv sto nisu dali vise golova.
(Pedja, 6. mart 2019 23:25

Druze,igrac nije mumija da skace sa rukama uz telo,vec za svaki odraz ruke moraju malo da odu od tela i plus je bio ledjima okrenut.Po zdravoj logici,to ne bi smeo da bude penal ni u snovima ali je sviran i nema dalje rasprave.Bas me briga za bilo koji strani klub,da bi imao nesto protiv ili da sam za njega,kazem samo ono sto je logicno i kako bi trebalo biti.Morace merodavni da sednu i ozbiljno porazgovaraju oko definisanja nekih pravila u fudbalu,pogotovo oko penala,kad je ruka a kad nije i oko ofsajda jer ovako nece moci od kako je VAR uveden.Jedni tumace na jedan nacin,drugi na drugi.Videli smo i kako je ona golcina Tadica mogla biti ponistena,zbog navodnog auta koji je bio 30-tak sekundi pre toga,sto je nedopustivo.Ako je sudija vec pustio da se napad toliko razvije,ne treba se vracati toliko unazad vec samo gledati da li je gol regularan.Po meni,ta lopta je bila van terena ali srecom po Tadica i Ajaks,nije VAR tako mislio i gol je priznat.

Slavija

pre 5 godina

Druze,igrac nije mumija da skace sa rukama uz telo...
(Objektivno, 7. mart 2019 22:41)

Jedan od fudbalera koji izuzetno inteligentno postavlja ruke prilikom skuka i odbrane uopste je Branislav Ivanovic, sto se moglo videtri u Rusiji kao i Engleskoj ukljucujuci i nasu selekciju. U vecini slucajeva. Dakle, on je potvrda da je to moguce i trebalo bi isto upraznjavati, a to sto neko, poput ovog fudbalera PSZ-a drzi ruku ovoliko od tela i jos se raspravlja o tome je suludo. Ovo je cisti jedanaesterac koji se svira kada jeste bez obzira na period meca.