Košarka 141

Nedelja, 24.02.2019.

18:29

"Koja je poenta ako nemate prvaka Evrope na Svetskom prvenstvu?"

Marko Simonović, košarkaški reprezentativac Srbije, posle plasmana na Svetsko prvenstvo kritikovao je kvalifikacioni sistem.

"Koja je poenta ako nemate prvaka Evrope na Svetskom prvenstvu?" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

141 Komentari

Sortiraj po:

Zorz

pre 5 godina

Nisam ispratio, Slovenija i Hrvatska ne idu na SP? Za SLO je jasno. Njihova prva petorka sa kupljenim strancima, sudijama i u Sloveniji jedva dobije nasu drugu ili trecu. Problem je kos veci sto je nasa peta petorka bolja od njihove druge, a od trece bolja 30 razlike. Neka zemlja je zemlja kosarke, a neka to kupi tako ponekad.

Deki Srbin

pre 5 godina

Idi jedi paštetu 'srbine ponosni', za bolje nemaš sa razlogom. Ali, opusti se, kad za koju godinu još 500 hiljada obrazovanih napusti Srbiju i kad ostanu samo takvi kao ti, biće ti lakše ;)
(Vladimir, 24. februar 2019 23:16)

Pastetu samo imas da jedes upravo ti "antisrbine ponosni". Zato i jesi tako frustriran pa ti drugi krivi. Mukica, napunio 45,a jos zivi od mamine i tatine penzije :)

klaas-jan huntelaar

pre 5 godina

Opet smo u situaciji da jedni igraci izbore SP a da se drugi koji nisu tada igrali samo pojave na SP. Malo nije fer, svi oni igraju za Srbiju i imaju jedan cilj ali opet mislim da nije bas u redu..

boli ahaahahah

pre 5 godina

@hahahhaha tj. zigi jos jedan hrvat koji nema pojma o nicemu ali ga kompleksi opako peru , Srbija s svojim najjacim igracima dere pod i s Spancima i Francuzima zajedno, vec dokazano u zadnje 4 godine a Srbija je s c timom dosla do finala EP, tako da siri komplekse dalje odavde , i da Srbija 10 finala ,2 x prvaci sveta i 3 x prvaci Evrope, boli boli znamo mi to

crush

pre 5 godina

@ketiS - ti izgleda ne razumijes sto sam htjeo objasniti ili ti matematika ne lezi. Dakle govorimo o mogucnosti koliko igraca mozes imati u odnosu na broj stanovnika. I kada bi uzeli najboljih 12 kosarkasa u drzavi tih nasih, ali i vasih naravno, su za tri klase bolji od najboljih 12 koje daju Nizozemska, Rumunjska itd. Mi govorimo o sustavu koji je onemogucio drzavama da u kvalifikacijama igraju najbolji. Pa mogli su lako napravit kvalifikacijski turnir koji se igra unutar 2 tjedna onda i to je to. Da ne bude zabune, ja se divim kemiji koja je medju vasim igracima i svjestan sam da toga kod nas u kosarci nema, ali to opet ne znaci da decki koji zasluzuju igrati na SP ne budu tamo zbog nekih glavonja iz FIBAe...

@ Vlada - moze se to i tako gledat :)

pati

pre 5 godina

@hahahhaha tj. zigi jos jedan hrvat koji nema pojma o nicemu ali ga kompleksi opako peru , Srbija s svojim najjacim igracima dere pod i s Spancima i Francuzima zajedno, vec dokazano u zadnje 4 godine a Srbija je s c timom dosla do finala EP, tako da siri komplekse dalje odavde , i da Srbija 10 finala ,2 x prvaci sveta i 3 x prvaci Evrope, boli boli znamo mi to

Kako je lepo biti glup

pre 5 godina

@ hahahaha

Kakvo sramotno spinovanje,Srbija da gubi 20-30 razlike u najjačem sastavu od Grčke,Španije ili Slovenije?!?Upravo je obratno, razneli bi ih,a Sloveniju sve ispod 15-20 razlike,bio bi neuspeh.
Kažeš,Slovenija raznela Srbiju na EP?!?!Kao da niko nije gledao,kako se obogaljena Srbija bez 2/3 top igrača bori i ima vođstvo par minuta pred kraj?Pa samo Jović da je mogao da igra finale,dobili bi.Teodosić da je došao,pitanje pobednika se ne bi ni u jednom trenutku postavljalo,da ne pominjem Jokića,Bjelicu,Kalinića,Lučića,Nedovića,Mačvana...
Pa petorka Teodosić-Nedović-Kalinić-Bjelica-Jokić bi se prošetala do zlata!

WillyWonka

pre 5 godina

FIBA je organizacija kojoj je u zadatku da razvija košarku. Ne znam kako, ali FIBA sistematski radi na uništavanju ovog sporta. Kvalifikacije nemaju smisla, FIBA liga prvaka nema smisla, uskoro ni prvenstva neće imati smisla. Ko je najviše oštećen? Evropske ekipe koje imaju najbolje igrače u ULEB takmičenjima i u NBA. Hrvatska nije prošla, Srbija se čupala u zadnjem meču, a trebalo je da izdominira ova kvalifikacije. Slovenija kao prvak Evrope nije prošla, Crna Gora visi. Treba FIBU bojkotovati, dok nisu sve upropastili.

jsx

pre 5 godina

Vidim da ljudi i dalje mere pravednost po tome da li se Srbija plasirala. A pazite ovako, sta da su i Milutinov, Lucic, Micic i Teodosic bili bolji nego sto jesu i nisu igrali poslednji mec, nisam bas ubedjen da bismo prosli. Znaci da bismo sa boljim igracima imali manje sanse. Takodje, zamislite da su isle po dve najbolje ekipe iz grupe. Je l' bi onda bilo pravedno? I ok, ako im i ne priznajete titulu opet su sa Dragicem, Doncicem i Rendolfom (njega bih i ja zabranio, ali pravilom protiv stranaca ne izbacivanjem celog tima) peta selekcija po jacini (posle SAD, nas, Spanije i Australije) tako da je steta da ne igraju pa nek Nemacka, Rusija, Turska cak i Litvanija (potpuno prosecno deluju na vec dva velika prvenstva protiv jacih ekipa) sto puta imaju "vecu bazu"- zasto bi neki igrac iz Ulma odlucivao o Srederu, a neki jos nepoznatiji igrac iz ABE o Doncicu.

gogibreee

pre 5 godina

Znaci :

1. Jovic
2. Micic
3. Teodosic
4. Nedovic
5. Bogdanovic
6.Milosavljevic
7. Bjelica
8. Kalinic
9. Lucic
10.Milutinov
11 Jokic / Raduljica
12. Marijanovic

I hvala Tepicu, Djokovicu, Gagicu, Avramovicu ,Simonovicu, Jelovcu itd za sve!

aleks

pre 5 godina

Ja da se pitam ja bi bojkotovao ovakav sistem takmičenja. Sve ekipe iz svih zemalja da se spoje pa da vidimo ko ce da im igra. Stvarno nema smisla, i srbija je ladno mogla da pukne u ovim kvalifikacijama.

Slovenac

pre 5 godina

@joki
Pedja Stojakovic je uvek bio drugi igrac ekipe. Uvek iza Webera, cesto i iza Bibija. Ali uglavnom, drugi igrac ekipe Sakramenta. I nista nije osvojio. Na vrhuncu karijere redovno gubio od Lejkersa i San Antonija. U Dalasu bio na klupi, uzeo prsten zahvaljujuci drugima. Nije on zasluzan za titulu. Kao da kazes da je Kukoc najbolji europski kosarkasa jer ima 3 prstena sa Bulsima.
Doncic je tek dosao u NBA, a vec je vodja tima. Sutra ce tim da se gradi oko njega, vec su poceli. Osvojice gomilu titula. Po glasanju za all star, on je medju 3 najpopularnija igraca. Na Zapadu samo Lebron popularniji od njega. Znaci da ce moci da bira gdje ce da igra.
Za razliku od Stojakovica, on je uspeo i u Europi. Osvojio Europu sa Slovenijom i Realom. Pedja nije. I Pedju su kosarci ucili Grci. Da se zna.
Lako je Pedji bilo osvajati zlata sa Jugoslavijom, kada je imao Bodirogu, Divca, Gurovica, Tomasevica i ostale tadasnje super zvezde. Sa Slovenijom je bilo teze i opet je Luka uspeo i uspece.

ketiS

pre 5 godina

@crush

Ja nisam rekla da je ovaj sustav ispravan, ali je kao takav propisan od strane FIBA-e i tu se nista ne moze. Cinjenica da nisu igrali vasi najbolji igraci, te da je to razlog sto se niste plasirali je samo potvrda onoga sto sam navela da nemate dovoljno veliku bazu kvalitetnih igraca, te da ukoliko izostanu oni najbolji to dolazi do izrazaja i kod vas, a i generalno kada su male zemlje u pitanju, sto cini se nije slucaj sa jednom Spanijom ili Francuskom. Drugim recima u takvim okolnostima ste manje, vise na razini Rumunije ili Holandije. To sto vi "tripujete" da imate ekstrakvalitetne igrace, a pri tom mislite da je kosarka "zacementirana" te se u drugim zemljama ne razvija je posebna prica. Uostalom poslednjih godina jedna Poljska, inace daleko veca i od bivse YU, jako mnogo ulaze u kosarku, dok je u nekim drugim sportovima (poput odbojke) vec postala velika sila. Konacno i Srbija se prilicno mucila, sto bi svi ljubitelji kosarke u Srbiji trebalo krajnje ozbiljno da shvate, jer kosarka sve vise postaje globalan sport, te shodno tome sve je vise onih koji znaju da je igraju. Inace i pored toga sto izuzetno volim sport i sto se radujem svakom sportskom uspehu svoje zemlje, ja sam ipak odavno prosla onu "klinacku" fazu kada mi je sport bio glavni nacin etnicke i drzavne identifikacije, te ga sada dozivljavam daleko razumnije i prizemnije, sto znaci da me uspesi na nekim drugim poljima ako ne vise, a ono podjednako raduju i cine ponosnom.

hahahaha

pre 5 godina

@Davor
Srbija je prosla zahvaljujuci onom sramotnom poklonu Grcke. To da se ne zaboravi.
Srbija sa svojim NBA igracima bi izgubila 20-30 razlike od Spanije, Grcke, Slovenije i Francuske u svojim najjacim sastavima. Videli smo kako je Srbija prosla protiv Slovenije na EP, deklasirana.

hahahaha

pre 5 godina

@joki
Jesi li ti cuo za pravopis?
Kakve bre trojke, Doncic je buduci MVP lige, vec je treci najpopularniji kosarkas NBA, spremi se da za koju godinu na ALL STAR utakmici gledas “Team Doncic”. Pa srce ce te izdati.

blabla

pre 5 godina

Poenta je da je taj prvak igrom slucaja bio prvak, a sada su stvari dosle na svoje mesto. Zasto se Srbi bune protiv ovoga kada im ide u korist?

Vlada

pre 5 godina

... ali za kraj razmislite i ovome: zar je fer prema igračima koji su dali svoj maksimum da se kvalificiraju da na kraju igra netko drugi :) toliko o ovom glupom sustavu
(crush, 24. februar 2019 22:24)

Prvo, svaka čast na ljudskom i civilizovanom komentaru. Slažem se sa svim, osim ovog poslednjeg.

Ovaj tip kvalifikacija je, ako ništa drugo, omogućio mnogim igračima da zaigraju za reprezentaciju. Kada bi, realno, Jelovac, Đoković, Avramović, Todorović, Peno i mnogi drugi imali priliku da odigraju zvaničnu utakmicu za reprezentaciju da nije bilo ovih prozora? Ovako, stekli su neko iskustvo, znanje, i stavili se na radar selektoru. Ali, na SP su najbolji i mi tamo moramo imati najbolje. I ko god da je izneo kvalifikacije, ne može biti bolji od, recimo, ove ekipe:
1. Teodosić, Jović
2. Bogdanović, Gudurić, Nedović
3. Kalinić, Simonović
4. Bjelica, Lučić
5. Jokić, Marjanović, Milutinov

Ali, sve igrače koji su učestvovali u kvalifikacijama treba povesti kao goste na prvenstvo, a mogu i u treninzima pomoći. Momci su zaslužili to.

Xnodeh

pre 5 godina

Koji komentari...koje podcenjivanje i omalovažavanje Slovenije od strane likova čija se ekipa preko Izraela krvavih noktiju jedva izborila za goli život...
(Vladimir, 24. februar 2019 21:13)

"likova cija se ekipa", to znaci da si ti lik cija ekipa nije Srbija??? Toliki si amater, da si se tako lako razotkrio? Srbija je kako god, sa petim timom se izborila za taj goli zivot. Ekipa koju toliko svojatas, nije nikako! Kako si samo tuzan lik, srbomrscu jedan mali, zalim te

Vladimir

pre 5 godina

@Deki Srbin
Idi jedi paštetu 'srbine ponosni', za bolje nemaš sa razlogom. Ali, opusti se, kad za koju godinu još 500 hiljada obrazovanih napusti Srbiju i kad ostanu samo takvi kao ti, biće ti lakše ;)

Xnodeh

pre 5 godina

@Xnodeh Haha znaci isli su ih sutevi? Haha...
(Jumko, 24. februar 2019 19:21)

Isli, kao nikad pre toga, a ni skoro posle nece. Pametnom govori da je to izuzetak, a ne pravilo. Haha

Xnodeh

pre 5 godina

Hahah.. boli znam.
A vidi pluseva sto si pobro. XD
(Ujmemeni, 24. februar 2019 19:49)

Pa znam da znas da te boli.Mada ne bi trebalo,svestan si ti da se ta 2017 dogadja jednom u sto godina.Prosto se desi da se potrefe takve stvari i treba da budes srecan zbog toga a ne da te boli realnost u kojoj Slovenija i Hrvatska ne mogu vise ni da se plasiraju na kosarkaska prvenstva.To ce tek postati tradicija

DekacNS

pre 5 godina

Moje mišljenje da su nam ovi FIBA prozori pokazali gde grešimo. Moramao dati prednost i ojačati našu ligu. Potom, kroz istu, razigravati klince. Štetu od ABA lige doživele sve bivše republike, jedino se mi malo izvukli!

Deki Srbin

pre 5 godina

Oni su osvojili zasluzeno taj turnir, pa ti i ostali botovi mozete da pišete gluposti do sutra i da pride dubite na glavi. Tolika opšta sreća među Srbima gde ih više raduje tuđi neuspeh nego sopstveni uspeh i gde ih više boli tuđi uspeh nego raduje svoj, je otišao u tešku devijaciju celog ... i matematički precizno objašnjenje zašto je ova bedna država tu gde jeste...
(Koki, 24. februar 2019 20:18)

Kako te bre,srbomrzac,nije sramota na ovome sto si napisao?! Bedan si ti,i takvi kao ti,a Srbija i ako jeste bedna,bedna je zbog takvih kao ti.Bote NATO-ovski i NVO-ovski,provaljen si na prvu odmah

Davor

pre 5 godina

Srbija u najboljem sastavu sa NBA igracima je za 20 razlike bolja od najboljih Evropskih ekipa .Sloveniju bi Srbija u najboljem sastavu dobila bez problema.Dakle nema na svetskom onih koji su losi videli smo Hrvate igrace na nivou amaterske kosarke gde igrac sam ne ume da da zicer ispod kosa sutira kao dete u skoli.Videli smo Slovenci nula bez Doncica i Dragica.Srbija tesno izgubila par utakmica sa cetvrtom ekipom i kad je najbitnije lagano 20 razlike sa trecim timom.

joki

pre 5 godina

Pa gubi upravo njih dvojicu. Dončić je apsolutni hit ove sezone, dugo se nije toliko pričalo o jednom rookieju iz evrope kao sad o njemu. A to što tebe sapire ljubomora, to je tvoja stvar.
Teško je priznati, ali Srbija nikad nije imala takvog beka, koji ima i tehniku i šut, iako smo imali veoma mnogo fantastičnih šutera, mahom su svi bili krilni igrači.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lebovitz, 24. februar 2019 21:06)

jesil ti mozda cuo za pedju stojakovica.
za pedju stojakovica koji je karijeru zavrsio kao 4 najbolji trojkas u nba svih vremena.
za pedju stojakovica koji je u top 10 nba sutera svih vremena.
jesil mozda cuo za pedju stojakovica koji ima finale konferencije sa sakramentom.
osvojen prsten sa dalasom.
za pedju stojakovica koji je 3 puta bio all star igrac.
koji je bio 4 mvp ssezone,drugi strelac lige.
koji ima osvojeno i svetsko i evropsko zlato sa reprezentacijom.

na kraju krajeva nikad doncic nece biti suter poput pedje,kad ga prihvate da se takmici u trojkama pa pobedi makar jednom onda ga meri sa pedjom.

crush

pre 5 godina

@(ketiS, 24. februar 2019 21:25) Daj mi molim te objasni na koji način ovo pokazuje koje su zemlje košarkaške nacije?? Pa mi Hrvati imamo samo 4 mil stanovnika i unatoč tome imamo puno bolje igrače nego što to imaju npr Poljska ili Nizozemska ili Rumunjska. No ovaj sustav nije dozvolio našim najboljim igračima da igraju i to je to... i Srbija i Hrvatska mogu biti ponosni na sportaše koji ostvaruju rezultate toliko nestvarne da su nas navikli na top mjesta pa se razočaramo ukoliko nismo najbolji... često puta čitajući komentare kako ovdje tako i kod nas u Hrvatskoj jedino što je jasno je da ih ne zaslužujemo... čestitke na kvalificiranju jer stvarno bi bilo glupo ne gledati Srbiju na SPu, ali za kraj razmislite i ovome: zar je fer prema igračima koji su dali svoj maksimum da se kvalificiraju da na kraju igra netko drugi :) toliko o ovom glupom sustavu

Strucnjak

pre 5 godina

P.S. Da probam da vam nekako objasnim sta je Djordjevic za Srbiju... Zamislite da je Maradona kao trener osvojio SP s Argentinom, eto to je Sale Djordjevic u domacoj kosarci... Arena treba za zivota da se nazove po njemu... Bilo je i ima sigurno boljih igraca Srbije, ali sportista s toliko uspeha kao igrac i trener bilo koje kosarkaske reprezentacije nije, niti ce.

CisTo_onaKo

pre 5 godina

Moram kao grobar da pohvalim Simonovica,postao mi je veoma drag...Jako korektan momak,odan reprezentaciji uvijek odigra korekno i svaka mu cast.Zasluzio je da mu se oprosti kradja pehara:) Napred Srbija

only fools and horses

pre 5 godina

Hahaha koji kralj!? ovi minusi pokazuju koliko ljudi nemaju smisla za humor?
(Robby, 24. februar 2019 18:54)

Ne, nego pokazuju da mu je humor izrazito glup.

Nindza

pre 5 godina

Jao sto volim ove zlurade "Srbija nije osvojila zlato".
Bogami jeste, 1995, 1997, 1998, 2001, 2002. Srbija je pravni naslednik Jugoslavije, plus najdominantniji igraci su bili iz Srbije.
Kad se prica o ratu, onda Jugoslavija jesu Srbi, a kada se prica o medaljama onda nisu. Pa odlucite se, malo vas drma sizofrenija.
Uostalom, koliko je bilo "realno" EP, govore kvalifikacije, tako da tisina, i uzivajte sto ste placali sudije. Ovaj put necete.

nikad nikome izvini

pre 5 godina

@ahm...skidam kapu i Dragicu i Doncicu...svaka cast!!! Ali da napises da su nas i Hrvate oducili od kosarke je nebuloza...U finalu su imali sudije na svojoj strani bar pet sudijskih gresaka je odlucilo u trenucima kad se lomio mec...isto kao sto je pobedonosni kos u Istambulu dao covek kojim je celim stopalom stajao u autu...
Hrvate nisi morao da pominjes oni su sami sebe oducili od kosarke silaskom sa postolja...

Vladimir

pre 5 godina

Koji komentari...koje podcenjivanje i omalovažavanje Slovenije od strane likova čija se ekipa preko Izraela krvavih noktiju jedva izborila za goli život...

lebovitz

pre 5 godina

A sto je tebi poenta ako ne igra PRVAK EVROPE. Pa sta ako ne igra to jr tim od dva igraca - Doncic i Dragic. Kad oni ne igraju to je jedan nizerazredni tim. ista tu ima da se zali. Sta u kvalitetu gubi SP bez njih????
(O RUCK, 24. februar 2019 18:58)

Pa gubi upravo njih dvojicu. Dončić je apsolutni hit ove sezone, dugo se nije toliko pričalo o jednom rookieju iz evrope kao sad o njemu. A to što tebe sapire ljubomora, to je tvoja stvar.
Teško je priznati, ali Srbija nikad nije imala takvog beka, koji ima i tehniku i šut, iako smo imali veoma mnogo fantastičnih šutera, mahom su svi bili krilni igrači.

Xnodeh

pre 5 godina

Oni su osvojili zasluzeno taj turnir, pa ti i ostali botovi mozete da pišete gluposti do sutra i da pride dubite na glavi. Tolika opšta sreća među Srbima gde ih više raduje tuđi neuspeh nego sopstveni uspeh i gde ih više boli tuđi uspeh nego raduje svoj, je otišao u tešku devijaciju celog ... i matematički precizno objašnjenje zašto je ova bedna država tu gde jeste...
(Koki, 24. februar 2019 20:18)

Kako nece biti bedna sa bednicima botovima poput tebe?! Kad vas ne bi bilo,ova drzava bi bila sjajna.Samo vi autosovinisti botovski je cinite bednom,nista drugo

nikad nikome izvini

pre 5 godina

@zigzag...gde si bre komsija jel ti crkla krava??? A gde ste vi u kosarci u Atini na silasku sa trece stepenice...a u klupskoj pa tu ste jos gori "raspali" Partizan dobije Zadar u gostima bez problema u grotlu Hrvatske kosarke...inace pozdravljaju te Djordjevic,Bogdanovic i Kecman...znas one tri trojke preko polovine igralista u zadnjim sekundama...narocito Kecman kad ste vec poceli da slavite pa muk u celoj dvorani a komentator uzeo bensedin...

MPP

pre 5 godina

Stvar je pravila koja su loša . Evropski prvak bi trebao bez kvalifikacija da bude na svetskom prvenstvu ! U tome je problem. Nema veze što su to Slovenci j, jednostavno je stvar principa . To možemo da gledamo i ovako : Zamislite Slovenija vs Srbija u polufinalu S.P. u konpletno najjačim sastavima ! Kakav bi to spektakl bio ! Zamoslite da pobedimo Evropskog prvaka i udjemo u finale ! RADI SE O KVALITETU POBEDE A NE SAME POBEDE PO SEBI . Ubedjen sam da bi konpletni mogli pobediti svakoga !

ketiS

pre 5 godina

Do odredjenog stepena mogu da se slozim sa Simonovicem, medjutim upravo ovakav sistem kvalifikacija pokazuje razliku izmedju zemalja koje zaista jesu kosarkaske nacije i onih koje to nisu. Jer su kvalifikacije tako osmisljene da prednost imaju drzave koje imaju daleko veci reprezentativni "roster", sto je u velikoj meri povezano i sa samim demografskim potencijalom konkretne drzave. Shodno tome potpuno je logicno sto nema Slovenije ili Hrvatske, mada ukoliko bi se Crna Gora nasla u KIni, to bi na neki nacin mogao da bude i demanti ovog mog stava, no ja ipak mislim da bi to pre bio dokaz da su izuzeci uvek moguci, ali ti izuzeci tesko da mogu da postanu pravilo. U svakom slucaju priznajem da mi je zao sto nema Slovenije, ali njihovo odsutstvo je upravo posledica slabasnog "rostera" koji je mnogo zavisan od par igraca, sto je u sustini isti slucaj i sa Hrvatskom. Konacno i nama je malo nedostajalo pa da "izvisimo."

hm

pre 5 godina

Bravo Simonovicu. Zato ti i jesi kosarkas, sportas i pre svega covek, a vecina komentatora ovde je daleko od svega toga. Naravno da covek zeli Sloveniju na mundobasketu. Kao i svaki sportas zeli da igra sa najboljima, da se dokazuje, jer jedino tada mozes sebi da kazes da si zasluzeno osvojio i da si najbolji. Onaj tko se nije ozbiljnije bavio sportom to jednostavno ne razume. Njemu je tastatura voriors najvece dostignuce u zivotu.

Branislav

pre 5 godina

(ahm, 24. februar 2019 18:55)

Wow toliku količinu kvazi informacija da bi ispao pamet odavno nisam pročitao. Razbili Srbiju sa 8 razlike. Smešan komentar od još smešnijeg kvazi stručnjaka. Ne bitan je sjaj medalja ako nemaš kontinuitet. I tako jedna medalja ne vredi isto koliko i tri u nizu. Znaći uspešan je onaj koji u kontinuitetu u osvojanju medalja. Eto ti sad njih nema ni na Svetskom prvenstvu doduše ne njihovom krivicom ali opet nema kontinuiteta.

Petar Denda

pre 5 godina

Pa dobro, jedino je Slovenija kiksnula, ali se to i moglo očekivati, bez Dončića, Dragića i Rendolfa su amaterska ekipa. Očigledno je da one najbolje ekipe imaju i najviše dobrih igrača koji one najbolje mogu zameniti. Naročito je Litvanija impresionirala. Ne vidim da još neka ekipa fali, a da je svojim kvalitetom zaslužila da bude u Kini. Biće to jedno od najboljih SP ikada. Jedva čekam.

nikad nikome izvini

pre 5 godina

@ahm..pa ako su tako dobri ti tvoji Slovenci zasto se nisu plasirali??? Zbog dva igraca??? Srbiji fali bar pet igraca koji su imali obaveze u svojim klubovima i NBA...pa smo se plasirali...a i u finalu EP koje ste dobili falila su bar dva igraca pa smo bili egal dok sudije nisu umesale prste...
ps.I Hrvatima fali pet igraca koji imaju obaveze u svojim klubovima...tako da ste vi u najboljem polozaju fale vam dvojica pa se NISTE PLASIRALI!!!
pps. Mislim da je to jedina medalja koju ste u kosarci osvojili i da cete na njoj i ostati...

B78

pre 5 godina

(ahm, 24. februar 2019 18:55) ajde samo mi objasni sta su nase zlatne medalje nakon 1995 i kako je to Slovenija najuspesnija...prijatelju svaka cast na njihovoj tituli....ponizili Spaniju ? ....razbili Srbiju bez 10 igraca...jos jednom bravo ali ne lupetaj majke ti....pri cemu slazem se da su ove kvalifikacije idiotluk obicni i da im je mesto na Svetskom prvenstvu a nadam se da ce dobiti i pozivnicu....molim te predji na balote ili domine posto si ovde poprilicno tanak sa informacijama

vlade

pre 5 godina

zlato Slovenije je cist primer, kako se osvajaju turniri i tu je kraj!
ekipa sastavljena za to leto, da osvoji turnir, a posle toga, kud koji, mili moji.. ipak, ovaj glupi Fiba sistem je dokaz da kada ne mozes da racunas na trenera i tri najbolja igraca, a igracki si limitiran, mozes da ispadnes i od Kosova!
mada, voleo bi da im daju wild card, pa da ih u 1/8 finala recimo oducimo od kosarke! Sa sve Lukom i Goranom..

Koki

pre 5 godina

@Xnodeh
Oni su osvojili zasluzeno taj turnir, pa ti i ostali botovi mozete da pišete gluposti do sutra i da pride dubite na glavi. Tolika opšta sreća među Srbima gde ih više raduje tuđi neuspeh nego sopstveni uspeh i gde ih više boli tuđi uspeh nego raduje svoj, je otišao u tešku devijaciju celog ... i matematički precizno objašnjenje zašto je ova bedna država tu gde jeste...

Pozdrav iz Minhena

pre 5 godina

Teodosic Jovic Micic
Bogdanovic Nedovic Guduric
Lucic Kalinic
Bjelica
Marjanovic Milutinov Raduljica


Ovo je po imanima najjaci sastav...Ali kako ne povesti Simonovica, Milosavljevica koji su kidali u prozorima...

hahahaha

pre 5 godina

@Komentator
Jasno, kad Srbija izgubi, kradja je u pitanju. Slovenija je zasluzila zlato jer je bila najbolja, Srbija nije ni finale zasluzila, jednostavno je imala prelao zreb, svi favoriti bili na drugoj strani zreba, inace ne bi ni dosla do finala gde je ponizena

Dragan

pre 5 godina

Nemoj da neko kaze mojoj zeni sta sam napisao, ali se bojim da je Teo samo senka predjasnjeg sebe i da moze vise da odmogne nego pomogne reprezentaciji na SP. Jednostavno igra suvise "umetnicki" a bice nam potreban pitbul na toj poziciji.

Stevan

pre 5 godina

Mozda je ova prica opravdana. Ali ja razmisljam malo drugacije. Kakav si ti to sampion Evrope kad imas samo jednu dobru petorku igraca i ako njih nema, ti nisi u stanju ni da se ivalifikujes na neko veliko takmicenje. Dakle, kvalitet jedne kosarkaske reprezentacije i uopste kosarkaske nacije ogleda se u broju kvalitetnih igraca koje je ta nacija i njena skola kosarke stvorila. Prirodno bi bilo ocekivati da zemlja koja je sampion Evrope ima bar jos 20-30 igraca u sistemu rotacije koji su dovoljno kvalitetni da se makar kvalifikuju za neki veliki turnir. A Slovenija, Hrvatska i neki drugi su pokazali da to nije slucaj i to pokazuje u kakvom se zapravo problemu nalazi kosarka u ovim zemljama. Meni je drago sto za Srbiju kroz ove kvalifikacije nisu mogli da igraju najbolji kao ni na tom EP na kom smo dosli do finala... jer smo tu pokazali da Srbija tradicionalno stvara dobre igrace i da nam rezultati i plasman na velika takmicenja ne zavise od toga hoce li za nas igrati prva ili 3.-4. petorka. Istinski kosarkaske nacije imaju bar 40-50 igraca u sistemu koji mogu da iznesu ono sto reprezentacija od njih ocekuje. Ostali su miki maus reprezentacije koje bljesnu jednom u 25 godina, a inace ih nema nigde na kosarkaskoj mapi Evrope i sveta.

Xnodeh

pre 5 godina

Retko kada je neko tako zasluzeno osvojio zlato kao Slovenija. Oducili od kosarke sve u eliminacijama, ponizili Spaniju i Srbiju i to sve bez “slucajnih” pobeda. Znas, to su one pobede kada pogodis trojku u zadnjoj sekundi. Zahvaljujuci takvim srecnim sutevima neki su sebe smatrali kosarkaskom silom. Slovencima svaka cast, izbacili najvece favorite Spance, koji su osvajali EP i pobedama od 40 razlike u finalu protiv “nekih”, a u finalu Slovenci ponizili Srbiju, iako su igrali 60% snage zbog povreda. Najuspesnija reprezentacija bivse SFRJ je Slovenija, jer su jedini kao samostalna drzava osvojili zlato. Srbi i Hrvati imaju nekoliko srebrnih i bronzanih medalja, ali ko pamti to.
(ahm, 24. februar 2019 18:55)

Uh,koliko kompleksa u tvom komentaru!Uf,uf!Bas toliko boli istina koju sam napisao?! Slovenija pregazila Srbiju?! Spaniju da,20 razlike je bilo,sa Srbijom je do 3 minuta pred kraj bilo nereseno,presudila dva napada.Pritom se radilo o najboljem timu Slovenije i petom timu Srbije na tom EP.Sto se tice trojki u zadnjim sekundama,iskompleksirani susedu,znam da te to najvise boli.Sila je onaj koji ima u 23 godine ima tri zlata sa EP,dva zlata sa SP,dva srebra sa EP,jedno srebro sa SP i dva srebra sa OI.A ti Kroasan,umesto sto na ovako blamantan nacin iskazujes svoje komplekse,bolje se pozabavi cinjenicom da vas ovaj neodlazak na SP kosta neuporedivo vise nego sto se cini.Mozete sa Slovenijom pod ruku.Ni oni,ni vi,medalje videti necete.Pa opet,oni jedno zlato uzese,vi nikad

Размишљам

pre 5 godina

Хајде да назовемо ствари правим именом. "Прозори" су омогућили многим људима да гледају своју репрезентацију у такмичарском мечу, што иначе никада не би могли! Колико ће то људи из Србије отићи да бодри Орлове у Кини?

Проблем је што приватне лиге не желе да "продају" могућност просечном љубитељу кошарке да гледа ове утакмице по понуђеној цени, али се ни не изјашњавају колико новца траже. Мислите о томе!

Stevan

pre 5 godina

Svi su igrali u najjacim sastavima i Slovenija je ponizila sve protivnike, iako je imala povredjene igrace u finalu, pa nije dala maksimum. Jedno zlato Slovenije vredi vise od svih srbijanskih pobeda nad Izraelom.
(ahm, 24. februar 2019 18:50)

To sto si rekao je najgnusnija laz i bedan pokusaj prekrajanja istorije i zanemarivanja cinjenica, iako se sve desilo gotovo juce... ali to je vama preslo u naviku. Srbija je igrala sa bukvalno 2. postavom, sa nekim igracima iz 3. cak, pa cak i tada je uspela da uzme srebro. U najjacem sastavu, Srbija je za 10-15 poena bolja ekipa od Slovenije u naijacem sastavu, sa sve Lukom Doncicem- u svako doba dana i noci. A vrednost Slovenije kao kosarkaske nacije ogleda se u tome sto bez 3 najbolja igraca nisu u stanju ni da se kvalifikuju na neki veci turnir, a kamo li naprave neki zapazen rezultat. Srbija to moze i za 5. postavom. Zato jer je Srbija vec 75 godina sinonim za kosarku u Evropi i svetu, a Slovenija miki maus reprezentacija koje nema bi na mapi i koja nikad ne bi medalju videla da joj nije bilo Srba(Kokoskov, Doncic, Dragic). Bez ova tri coveka bi grupu na tom EP ne bi prosli, a kamo li nesto vise.

1337

pre 5 godina

Ne razumem zašto ovoliko hejtujemo tu reprezentaciju Slovenije, da dobili bismo ih u finalu da smo imali bar 2 od 9 povređenih igrača, ali su oni ipak odrali punu Španiju u polufinalu, nisu stigli dotle slučajno.

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

Ljudi, prebolite vise tu Sloveniju,aman! Udaviste. Uzeli su titulu kako su uzeli,tad i nikad vise verovatno i to je to. Dosta vise te kuknjave oko Slovenije,smarate kao i navijaci Zvezde ( i sam sam navijac Zvezde) koji non stop kukaju o izgubljenom finalu protiv Buducnosti prosle godine. Bilo,pa proslo, igra se dalje. Dosta vise,aman.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

@ wvw- Па што нису сви играли у најјачим саставима, ко им је крив?! У праву је Симоновић 🙄

jsx

pre 5 godina

Kako bih voleo da citam komentare da smo kojim slucajem izgubili od Izraela. Kakve ima veze koliko igraca imaju u fondu poenta je da su kada im je omoguceno da igraju jaci od Crne Gore i Turske. Druga je stvar sto je neko mogao da se povredi ili prosto da odbije da igra na prvenstvu, ali ovde nisu imali ni sansu. I na kraju, nije ni bitno da li je konkretna Slovenija zasluzila plasman ili ne, mogli su da imaju npr. Karija i Durenta i ostatak ekipe i opet se ne bi kvalifikovali iako bi Kari i Durent bili ti koji bi igrali na svetskom, a mi bismo umesto njih gledali Cedija Osmana i Nidama.

Boki

pre 5 godina

Mislim da i dalje ljudima nije jasno i treba im nacrtati. Dakle, problem je u kvalifikacijama što se održavaju unisto vrijeme kada i NBA utakmice i onda ako ekipa poput Hrvatske ima prvu petorku NBA igrača, oni ne mogu nastupiti.

Windows Phone is dead :(

pre 5 godina

A kakva je to ekipa koja zavisi od 3, 4, 5 igraca? Kad njih nema, gube od svih. Ove kvalifikacije na neki nacin izdvajaju prave kosarkaske nacije, koje imaju dovbru nacionalnu skolu i sistem, tradiciju. A ne neki, nema ga Randolph, nema ni njih.

Potti trained

pre 5 godina

U Pravu je Simonović, da nije bilo nas Srba, Austrija, Mađarska, Hrvatska i Slovenija bi se sve plasirale na svetsko kao jedna država - Austro-Ugarska. Ovako samo Velike države sa puno talenata, kao što je Srbija prođoše....

Mrkva

pre 5 godina

Pa da su svi igrali u najjačim sastavima na EP Slovenija nikada ne bi bila prvak, verovatno ni medalju ne bi uzela.
(wvw, 24. februar 2019 18:35)

Tačno tako i to je cela poenta. Osvojiš prvenstvo sa A timom protiv B i C timova, a onda kada treba da se kvalifikuješ sa svojim B i C timom, prašinariš na dnu tabele.
Ovaj raskorak se događa samo zato što se najjača košarka igra u Americi, a Amerikanci misle da su centar sveta i NBA se ne usklađuje sa EP-om pa i SP-om.
Ovakvi raskoraci su nemogući u fudbalu, jer se najjači fudbal u Evropi, pa nema šanse da spadneš na igrače iz beton lige da igraju kvalifikacije, već se raspored usklađuje sa odigravanjem liga.

Ista stvar sa tenisom i Dejvis kupom. Tenis je davnih dana prestao biti sport koji se igra u džemperčiću kao badmington i da je izlet, a neki se ponašaju kao da se vremena ne menjaju i očekuje se od top igrača da pocrkaju od iznemoglosti na terenu zbog nenormalnog rasporeda.

nikola

pre 5 godina

posto smo dobri sa Kinezima,moramo croasanima obezbediti vajld kartu u znak zahvanosti za herojsko teranje vaterpolista u more sa nozevima I bejzbol palicama.Dacicu poradi na tome please.

rodja

pre 5 godina

Slovencima se obila o glavu kradja u finalu protiv nas, ja ne znam da li sam ikada gledao utakmicu na kojoj se toliko navlacilo na jednu stranu. I nije mi zao sto su ispali, drago mi posle svega...

Eggy

pre 5 godina

Pa prisetih se Grcke koja 2004. osvaja EURO u fudbalu, dok se 2006. nije kvalifikovala na svetsko,pa nije bio problem. FIBA se ugledala na FIFU, pa je zato i organizovala kvalifikacije, mudjutim ocigledno nije tako jaka kao FIFA i desilo se sta se desilo. Medjutim osim Slovenije i Hrvatke vecina tradicionalnih ucesnika iz Evrope se kvalifikovala, nije bas bilo nekih spektakularnih iznenadjenja, ...

Zigzag

pre 5 godina

Kakav prvak,takav i plasman prvaka na SP!Da se ne lazemo.Jeste neobicno i pomalo diletantski da prvak Evrope ne ucestvuje na SP,ali trenutno prvak Evrope jeste ekipa koja kvalitetnom nije ni u 10 u Evropi.Svi znamo kako su uzeli to EP i koliko im se stvari poklopilo,od svih redom favorita koji su dosli u vecoj ili manjoj meri oslabljeni,do nevidjeno "slucajnih" suteva koji su ih isli i u polufinalu i u finalu,a koje realno ne bi nikad u normalnim okolnostima pogadjali.Dakle FIBA je uradila najvecu mogucu glupost,mozda i u istoriji kosarke sa ovim kvalifikacijama,ali neucestvovanje Slovenije na SP je daleko od neke steta.Jednostavni nisu kvalitet...
(Xnodeh, 24. februar 2019 18:34)pa jaci su od vas hahaah

robert

pre 5 godina

Hahaha jak mi prvak Evrope... To je bila najveća smejurija u istoriji košarke... Ekipa sa 4 stranca u finalu posle krađe pobedi osakaćenog i višestruko boljeg protivnika. Njihov pravi kvalitet, odnosno nedostatak istog, došao je do izražaja u ovim kvalifikacijama. Sve najjače ekipe su se plasirale: SRB, ESP, FRA, LTU, GRE, RUS...

Miji

pre 5 godina

Zato kvalifikacije postoje, da bi igrale ekipe najspremnije i najbolje u tom trenutku a ne po zaslugama od prije godinu dana. Vjezbaj p ti m!

matori

pre 5 godina

@(Look at my bank account, 24. februar 2019 18:34)

ne znam koliko si mlad i koliko ti pamćenje doseže ili koliko si se informisao o istoriji kvalifikacija.
nekada su kontinentalni prvaci, a iz Evrope prvih 5 ekipa direktno išli na SP ili OI, a ostali su igrali kvalifikacije. za EP ptva tri nikad nisu igrali kvalifikacije. zato mi u dužem vremenskom periodu nismo igrali kvalifikacije, i nismo imali problema da skupljamo reprezentaciju u toku godine, jer smo stalno bili u vrhu ili osvajači medalja.
mislim da je to dobar sistem. šta mi ili Ameri treba da igramo kvalifikacije? a ovi koji ne spadaju u top ekipe, kroz kvalifikacije mogu da izbore plasman na SP ili OI...

cz

pre 5 godina

teo,micic,jovic...bogdan,nedovic,guduric...lucic,kalinic..bjelica..jokic,milutinov,mrjanovic..to je nasa najjaca ekipa ako budu svi zdravi..ali moze da ispadne jedan centar i dvojka jer djordjevic ce verovatno voditi raduljicu zbog svega sto je radio u proslosti,i milosavljevica koji je odigrso nsjbolje ove meceve,a i djordjevic mu je nesto govorio na uvce na kraju meča...

Borky

pre 5 godina

Pa da su svi igrali u najjačim sastavima na EP Slovenija nikada ne bi bila prvak, verovatno ni medalju ne bi uzela. 
(wvw, 24. februar 2019 18:35) 

Kako da ne? Igrali najbolji basket, španjolce pobedili za 20?
(Keks, 24. februar 2019 18:53

Ajde! U finalu ih sudije pogurale kao nikad nikoga.Srbija da je imala Teodosica ili bar zdravog Jovica dobila bi ih 20 razlike lagano.

Danilo

pre 5 godina

Veliki uspeh je sam plasman u Kinu posle dosta loše odrađenih kvalifikacija. Tamo da budemo skroz realni nogom u guzicu da udaramo ako stignemo nekako do polufinale a to će biti ovog puta jako jako teško.

riko

pre 5 godina

"Simonović je, inače, odigrao svih 12 kvalifikacionih utakmica, po čemu je jedinstven."
Znam bar jednu stvar po kojoj je ultrajedinstven.

M

pre 5 godina

Priča se da će "Zmajčeki" da dobiju Wild Card za SP...
Inače, naravno da se svako normalan slaže da ko je smislio ove kvalifikacije ne misli dobro košarci generalno...

Falcon

pre 5 godina

E baš sam se nešto potresao za Sloveniju! Priznajem da su tada odigrali baš dobro, ali ipak je tu bilo dosta srećnih okolnosti uz koje su postali prvaci Evrope. Da ne pominjem ono sramno navlačenje u finalu u korist košarkaških anonimusa, a protiv jedne dokazane svetske sile?! Dakle, izostanak Slovenije je, za mene, samo vraćanje stvari na pravo mesto.

Mile Dodik

pre 5 godina

Pa poenta kvalifilacija pred svako veliko takmicenje je da se napravi selekcija najboljih.Veliko takmicenje ima dosta mana jer je ogranicen period igranja I dosta zavisi od trenutne ispiracije,zdravstvenog stanja igraca,izostanaka,sportske srece,... Zato postoje kvalifikacije.

wer`

pre 5 godina

kao ostrasceni grobar, nece mi se verovati ako kazem da simona veoma postujem. i to je zasluzio kroz reprezentaciju, i kao igrac i kao covek

ps. a onaj cuveni pehar nije ukrao on, vec krezuba ekipa divljaka sa severa, njemu su ga uvalili u ruke kao vruc krompir, otprilike ****** ti sve po spisku ako nesto zunces, ajde pevaj sa nama

hahahaha

pre 5 godina

@wvw
Pa ne bi ni Srbija, zato je i dosla do srebra, da su igrali protiv Spanaca, Francuza, Grka u najjacem sastavu, mogli bi da sanjaju medalju.

Powerslave

pre 5 godina

(Look at my bank account, 24. februar 2019 18:34)

Znači, te (košarkaški) manje države treba da odu na SP tako što će se jače reprezentacije (drastično) oslabiti u kvalifikacijama, a ne tako što će raditi na unapređenju košarke i jačanju svog tima?

T

pre 5 godina

Ekipe kojima su ključni igrači u NBA nemaju šanse u kvalifikacijama. Srbija ima sa kim da ih zameni, Slovenija suviše mala da bi imala dovoljno igrača za tako nešto. Loš sistem kvalifikacija.

hahahaha

pre 5 godina

@dakiliz
Hahaha, sta kazes, velesila Srbija?! Velesila sa 3-4 sreba i ukupno NULA zlatnih medalja. Obavezno. Slovenija je sampion Evrope, Srbija to nikada nije bila. Inace, ni tu Crnu Goru nikada niste dobili u zvanicnim mecevima. I vi velesila, hahahaha

Јабучило

pre 5 godina

Онда нека се прваци континената аутоматски квалификују. Ко није у стању да мобилише своје најбоље играче, не одлази на светско првенство. Приватне лиге не могу да имају приоритет.

mr

pre 5 godina

Za FIBA imam samo jedno da kažem.Da Bog da ih ugasio Bartomeu...
(Bruce Springsteen, 24. februar 2019 18:32)

Па човече аман, то се управо и дешава, зато и јесте овако како јесте са глупим прозорима. Неко је осмислио перверзну игру да обесмисли репрезентације и да на пиједестал постави сопствени приватни интерес. Банализацијом репрезентација се управо и покушава стварање култа клубова, што је бесмислица за обзиром на чињеницу да ће људи увек волети дрес своје земље од било код другог клуба, и то ови знају и смета им у остварењу својих култ циљева. У УСА имамо потпуно супротну ситуацију, НБА јесте култ, али зато кад крене прича о Дрим тиму, нема зезања, све је њему подређено.

Roque Santa Cruz

pre 5 godina

Realno, ti prvaci Evrope su jedva dobili treći tim Srbije i to uz pomoć dva naturalizovana Srbina, Dončića i Dragića, tako da realno gledano, nisu ni zaslužili to zlato, ali šta je tu je.

Kupac diplome

pre 5 godina

Meni je žao Letonije. Pozingis, braća Bertans, Strelnieks, Janis Tima itd... Mnogo dobar i atraktivan sastav. Gledaćemo Poljake, a verovatno i Crnogorce na svetskom prvenstvu. Za Slovence nije šteta pošto sem Dončića i naturalizovanog Slovenca Rendolfa nemaju pristojnog igrača.

delboj

pre 5 godina

Pa da su svi igrali u najjačim sastavima na EP Slovenija nikada ne bi bila prvak, verovatno ni medalju ne bi uzela.
(wvw, 24. februar 2019 18:35) # Link komentara
Preporučujem (+187)Ne preporučujem (-25)

Pa izvini za EP nije bilo nikakvih zabrana, pa ko voli ne izvoli, splet okolnosti sa povredama kod Srbije je bio takav. Spanija, Letonija, Francuzi... svi su bili u najjacim sastavima. Ljudi su urnisali Spance sa 20 i nesto razlike. Mogao je i Dragic da se ne odazove, ali nije... Ono je bio njihov momentum i pravo sportsko zlato.

Bane

pre 5 godina

Anomalija je uopste da je Slovenija prvak Evrope. Mislim imaju tu srecu da su im najbolji igraci dva Srbina, plus onaj Amerikanac i trener Srbin. Kakva he to Slovenija. Ne znam sta fali to sto ne igraju na svetskom.

gao

pre 5 godina

@Look at my bank account
Funkionisalo je do sad, na osnovu plasmana na prethodnim sampionatima (OI, EP, SP) najbolji su se kvalifikovali direktno, ostali su imali sanse na kvalifikacionim turnirima, igrali smo i mi jedan takav. Iskreno ja bih voleo da im npr ULEB sad lupi kontru i organizuje sledece evropsko sa samo najboljim selekcijama, a FIBA nek igra Island, V.Britanija, Kosovo, Andora, Holandija itd.
Najveci problem je sad sto svi ovi momci koji su prosli kroz ove glupe "prozore" i namucili se da bi nas odveli u Kinu, ce gledati SP na tv-u.
Sigurno da oni nisu najkvalitetnije sto imamo, ali je svakako trulo sto nece igrati, i to nije problem samo nama, vec svima.

пастир

pre 5 godina

Свака част Симоне, остали играчи да се угледају на тебе по одзиву на позив за репрезентацију.

Edin

pre 5 godina

A ono sto posebno bode oci, momci koji su igrali kvalifikacije i koji nas vode na takmicenje nece ni igrati pored onih koji ce da dodju. Npr Bogdanovic i Bobi bi sigurno bili i sad tu, ali zbog NBA nisu igrali. Zbog njih dvojice, dva momka koja su zasluzna sto idemo ce da ispadnu iz ekipe. Mnogo los sistem, kao da u fudbalu na prvenstvo ode San Marino umesto Brazila

Bicu Slobodan

pre 5 godina

Daj boze da svi budu zdravi pa da Sale bude na slatkim mukama:
Teo Micic Jovic
Nedovic Bogdan Guduric Milosavljevic
Kalinic Lucic Bjelica Macvan
Jokic Bobi Milutinov Raduljica.

dakiliz

pre 5 godina

Au jak mi prvak Evrope baš velesila inače sa pregršt medalja.A šta to im je inače jedina medalja.Ups sorry. Ni meni se ne sviđa ovaj sistem kvalifikacija ali ljudi oladite malo sa kukanjem. Pa na kraju je sve došlo kako se i očekivalo.Sve velesile iz Evrope su prošle.Srbija, Španija, Litvanija, Grčka, Italija, Nemačka,Rusija.Šta hoćete više.Jedino iznenađenje po meni ako ispadne jedna solidno jaka Letonija a prođe Crna Gora.

ahm

pre 5 godina

@wvw
Svi su igrali u najjacim sastavima i Slovenija je ponizila sve protivnike, iako je imala povredjene igrace u finalu, pa nije dala maksimum. Jedno zlato Slovenije vredi vise od svih srbijanskih pobeda nad Izraelom.

TotalnoLud

pre 5 godina

@relja zasto bih ocekivao Gudurica kao sigurnog? Gde je Nedovic, u najmanju ruku je ozbiljan kandidat. A tek Simonovic, on nije sto je bio, nama trebaju najbolji, njegovu poziciju mogu pokriti Lucic i Milosavljevic. Meni je Simonovic bio uvek u 12 do sad, sad mi je malo posustao, ne izgleda kao ranije.

Look at my bank account

pre 5 godina

Pa ne mislim onda najbolje da non stop jedni te isti budu na SP, uvek iste reprezentacije, bez prilike za neku novu da se plasira... Onda najbolje ugasite kosarku u Angoli, Brazilu, Urugvaju... zasto oni ne bi imali pravo da se plasiraju i zive svoje snove iako nisu kosarkaska nacija??? Ko je kriv Sloveniji i Hrvatskoj, da su se vise potrudili, prosli bi...

Xnodeh

pre 5 godina

Kakav prvak,takav i plasman prvaka na SP!Da se ne lazemo.Jeste neobicno i pomalo diletantski da prvak Evrope ne ucestvuje na SP,ali trenutno prvak Evrope jeste ekipa koja kvalitetnom nije ni u 10 u Evropi.Svi znamo kako su uzeli to EP i koliko im se stvari poklopilo,od svih redom favorita koji su dosli u vecoj ili manjoj meri oslabljeni,do nevidjeno "slucajnih" suteva koji su ih isli i u polufinalu i u finalu,a koje realno ne bi nikad u normalnim okolnostima pogadjali.Dakle FIBA je uradila najvecu mogucu glupost,mozda i u istoriji kosarke sa ovim kvalifikacijama,ali neucestvovanje Slovenije na SP je daleko od neke steta.Jednostavni nisu kvalitet...

Komentator

pre 5 godina

Sistem u kome prvak Evrope ne ide na SP je prilično besmislen, ali kako je Slovenija zasluženo postala prvak Evrope tako sada idu na SP. Nisu oni postali prvaci Evrope zato što su drugi timovi bili oslabljeni nego zato što su im to sudije brutalnom krađom u finalu omogućile.

Robby

pre 5 godina

Postava koju navijači očekuju:

Teodosić, Micić, Jović
Bogdanović, Gudurić
Lučić, Simonović
Blejica, Kalinić
Jokić, Marjanović, Milutinov

Postava koju Đorđević vodi u Kinu:
Đoković, Peno, Avramović
Paunić, Tepić
Tripković, Lešić
Birčević, Tejić
Raduljica, Gagić, Đoko Šalić
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (relja, 24. februar 2019 18:36)

Hahaha koji kralj!😂 ovi minusi pokazuju koliko ljudi nemaju smisla za humor😁

A.J.

pre 5 godina

Sve ozbiljne reprezentacije su izborile plasman na svetsko prvenstvo, iako su uglavnom nastupali igraci koji u normalnim okolnostima verovatno ne bi dobili sansu. Francuska, Spanija, Grcka, Litvanija, Srbija, Italija, Nemacka, Turska, Rusija, Australija, Kanada, Brazil, SAD itd. su prosli grupe sa B i C timovima. Slovenija je do titule prvaka Evrope i dosla velikim delom upravo zbog silnih otkaza. Ne kazem da nisu zasluzili, fer su dobili sve meceve, ali u punim sastavima mnoge reprezentacije su kvalitetnije, a jedan od 3 najbolja igraca bio im je Entoni Rendolf. Tako da nisu ni zasluzili da prodju, to jedno osvojeno zlato im je i vise nego dovoljno.

Keks

pre 5 godina

Pa da su svi igrali u najjačim sastavima na EP Slovenija nikada ne bi bila prvak, verovatno ni medalju ne bi uzela.
(wvw, 24. februar 2019 18:35)

Kako da ne? Igrali najbolji basket, španjolce pobedili za 20?

dakiliz

pre 5 godina

Au jak mi prvak Evrope baš velesila inače sa pregršt medalja.A šta to im je inače jedina medalja.Ups sorry. Ni meni se ne sviđa ovaj sistem kvalifikacija ali ljudi oladite malo sa kukanjem. Pa na kraju je sve došlo kako se i očekivalo.Sve velesile iz Evrope su prošle.Srbija, Španija, Litvanija, Grčka, Italija, Nemačka,Rusija.Šta hoćete više.Jedino iznenađenje po meni ako ispadne jedna solidno jaka Letonija a prođe Crna Gora.

a jeste sad kao šta?

pre 5 godina

(relja, 24. februar 2019 18:36)

Malo ko očekuje takvu, postavu. Promašio igrače, koliko vidim i pozicije(redosled), "fora" ti je glupa, itd..
Svoje frustracije prebaci na politiku, ostavi ovo malo što nam ide da se radujemo. Hvala.

O RUCK

pre 5 godina

A sto je tebi poenta ako ne igra PRVAK EVROPE. Pa sta ako ne igra to jr tim od dva igraca - Doncic i Dragic. Kad oni ne igraju to je jedan nizerazredni tim. ista tu ima da se zali. Sta u kvalitetu gubi SP bez njih????

relja

pre 5 godina

Postava koju navijači očekuju:

Teodosić, Micić, Jović
Bogdanović, Gudurić
Lučić, Simonović
Blejica, Kalinić
Jokić, Marjanović, Milutinov

Postava koju Đorđević vodi u Kinu:
Đoković, Peno, Avramović
Paunić, Tepić
Tripković, Lešić
Birčević, Tejić
Raduljica, Gagić, Đoko Šalić

Milos BG

pre 5 godina

(Look at my bank account, 24. februar 2019 18:34)
Druze, Brazil je ucestvovao na svim Svetskim prvenstvima do sad i bio je dva puta sampion sveta, tako da ti konstatacija da nisu kosarkaska nacija ne stoji.

aramis

pre 5 godina

Ne znam o cemu prica, iz evrope u stvari idu skoro sve najkvalitetnije reprezentacije. Ajde da kazemo da ce mozda poljska biti iznenadjenje i crna gora ili letonija umesto slovenije. Slovenija inace bez doncica i dragica je na nivou holandije

ahm

pre 5 godina

@Xnodeh
Retko kada je neko tako zasluzeno osvojio zlato kao Slovenija. Oducili od kosarke sve u eliminacijama, ponizili Spaniju i Srbiju i to sve bez “slucajnih” pobeda. Znas, to su one pobede kada pogodis trojku u zadnjoj sekundi. Zahvaljujuci takvim srecnim sutevima neki su sebe smatrali kosarkaskom silom. Slovencima svaka cast, izbacili najvece favorite Spance, koji su osvajali EP i pobedama od 40 razlike u finalu protiv “nekih”, a u finalu Slovenci ponizili Srbiju, iako su igrali 60% snage zbog povreda. Najuspesnija reprezentacija bivse SFRJ je Slovenija, jer su jedini kao samostalna drzava osvojili zlato. Srbi i Hrvati imaju nekoliko srebrnih i bronzanih medalja, ali ko pamti to.

Xnodeh

pre 5 godina

Kakav prvak,takav i plasman prvaka na SP!Da se ne lazemo.Jeste neobicno i pomalo diletantski da prvak Evrope ne ucestvuje na SP,ali trenutno prvak Evrope jeste ekipa koja kvalitetnom nije ni u 10 u Evropi.Svi znamo kako su uzeli to EP i koliko im se stvari poklopilo,od svih redom favorita koji su dosli u vecoj ili manjoj meri oslabljeni,do nevidjeno "slucajnih" suteva koji su ih isli i u polufinalu i u finalu,a koje realno ne bi nikad u normalnim okolnostima pogadjali.Dakle FIBA je uradila najvecu mogucu glupost,mozda i u istoriji kosarke sa ovim kvalifikacijama,ali neucestvovanje Slovenije na SP je daleko od neke steta.Jednostavni nisu kvalitet...

A.J.

pre 5 godina

Sve ozbiljne reprezentacije su izborile plasman na svetsko prvenstvo, iako su uglavnom nastupali igraci koji u normalnim okolnostima verovatno ne bi dobili sansu. Francuska, Spanija, Grcka, Litvanija, Srbija, Italija, Nemacka, Turska, Rusija, Australija, Kanada, Brazil, SAD itd. su prosli grupe sa B i C timovima. Slovenija je do titule prvaka Evrope i dosla velikim delom upravo zbog silnih otkaza. Ne kazem da nisu zasluzili, fer su dobili sve meceve, ali u punim sastavima mnoge reprezentacije su kvalitetnije, a jedan od 3 najbolja igraca bio im je Entoni Rendolf. Tako da nisu ni zasluzili da prodju, to jedno osvojeno zlato im je i vise nego dovoljno.

Edin

pre 5 godina

A ono sto posebno bode oci, momci koji su igrali kvalifikacije i koji nas vode na takmicenje nece ni igrati pored onih koji ce da dodju. Npr Bogdanovic i Bobi bi sigurno bili i sad tu, ali zbog NBA nisu igrali. Zbog njih dvojice, dva momka koja su zasluzna sto idemo ce da ispadnu iz ekipe. Mnogo los sistem, kao da u fudbalu na prvenstvo ode San Marino umesto Brazila

relja

pre 5 godina

Postava koju navijači očekuju:

Teodosić, Micić, Jović
Bogdanović, Gudurić
Lučić, Simonović
Blejica, Kalinić
Jokić, Marjanović, Milutinov

Postava koju Đorđević vodi u Kinu:
Đoković, Peno, Avramović
Paunić, Tepić
Tripković, Lešić
Birčević, Tejić
Raduljica, Gagić, Đoko Šalić

aramis

pre 5 godina

Ne znam o cemu prica, iz evrope u stvari idu skoro sve najkvalitetnije reprezentacije. Ajde da kazemo da ce mozda poljska biti iznenadjenje i crna gora ili letonija umesto slovenije. Slovenija inace bez doncica i dragica je na nivou holandije

Komentator

pre 5 godina

Sistem u kome prvak Evrope ne ide na SP je prilično besmislen, ali kako je Slovenija zasluženo postala prvak Evrope tako sada idu na SP. Nisu oni postali prvaci Evrope zato što su drugi timovi bili oslabljeni nego zato što su im to sudije brutalnom krađom u finalu omogućile.

crush

pre 5 godina

@(ketiS, 24. februar 2019 21:25) Daj mi molim te objasni na koji način ovo pokazuje koje su zemlje košarkaške nacije?? Pa mi Hrvati imamo samo 4 mil stanovnika i unatoč tome imamo puno bolje igrače nego što to imaju npr Poljska ili Nizozemska ili Rumunjska. No ovaj sustav nije dozvolio našim najboljim igračima da igraju i to je to... i Srbija i Hrvatska mogu biti ponosni na sportaše koji ostvaruju rezultate toliko nestvarne da su nas navikli na top mjesta pa se razočaramo ukoliko nismo najbolji... često puta čitajući komentare kako ovdje tako i kod nas u Hrvatskoj jedino što je jasno je da ih ne zaslužujemo... čestitke na kvalificiranju jer stvarno bi bilo glupo ne gledati Srbiju na SPu, ali za kraj razmislite i ovome: zar je fer prema igračima koji su dali svoj maksimum da se kvalificiraju da na kraju igra netko drugi :) toliko o ovom glupom sustavu

Bicu Slobodan

pre 5 godina

Daj boze da svi budu zdravi pa da Sale bude na slatkim mukama:
Teo Micic Jovic
Nedovic Bogdan Guduric Milosavljevic
Kalinic Lucic Bjelica Macvan
Jokic Bobi Milutinov Raduljica.

joki

pre 5 godina

Pa gubi upravo njih dvojicu. Dončić je apsolutni hit ove sezone, dugo se nije toliko pričalo o jednom rookieju iz evrope kao sad o njemu. A to što tebe sapire ljubomora, to je tvoja stvar.
Teško je priznati, ali Srbija nikad nije imala takvog beka, koji ima i tehniku i šut, iako smo imali veoma mnogo fantastičnih šutera, mahom su svi bili krilni igrači.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lebovitz, 24. februar 2019 21:06)

jesil ti mozda cuo za pedju stojakovica.
za pedju stojakovica koji je karijeru zavrsio kao 4 najbolji trojkas u nba svih vremena.
za pedju stojakovica koji je u top 10 nba sutera svih vremena.
jesil mozda cuo za pedju stojakovica koji ima finale konferencije sa sakramentom.
osvojen prsten sa dalasom.
za pedju stojakovica koji je 3 puta bio all star igrac.
koji je bio 4 mvp ssezone,drugi strelac lige.
koji ima osvojeno i svetsko i evropsko zlato sa reprezentacijom.

na kraju krajeva nikad doncic nece biti suter poput pedje,kad ga prihvate da se takmici u trojkama pa pobedi makar jednom onda ga meri sa pedjom.

Look at my bank account

pre 5 godina

Pa ne mislim onda najbolje da non stop jedni te isti budu na SP, uvek iste reprezentacije, bez prilike za neku novu da se plasira... Onda najbolje ugasite kosarku u Angoli, Brazilu, Urugvaju... zasto oni ne bi imali pravo da se plasiraju i zive svoje snove iako nisu kosarkaska nacija??? Ko je kriv Sloveniji i Hrvatskoj, da su se vise potrudili, prosli bi...

Xnodeh

pre 5 godina

Koji komentari...koje podcenjivanje i omalovažavanje Slovenije od strane likova čija se ekipa preko Izraela krvavih noktiju jedva izborila za goli život...
(Vladimir, 24. februar 2019 21:13)

"likova cija se ekipa", to znaci da si ti lik cija ekipa nije Srbija??? Toliki si amater, da si se tako lako razotkrio? Srbija je kako god, sa petim timom se izborila za taj goli zivot. Ekipa koju toliko svojatas, nije nikako! Kako si samo tuzan lik, srbomrscu jedan mali, zalim te

dakiliz

pre 5 godina

Au jak mi prvak Evrope baš velesila inače sa pregršt medalja.A šta to im je inače jedina medalja.Ups sorry. Ni meni se ne sviđa ovaj sistem kvalifikacija ali ljudi oladite malo sa kukanjem. Pa na kraju je sve došlo kako se i očekivalo.Sve velesile iz Evrope su prošle.Srbija, Španija, Litvanija, Grčka, Italija, Nemačka,Rusija.Šta hoćete više.Jedino iznenađenje po meni ako ispadne jedna solidno jaka Letonija a prođe Crna Gora.

CisTo_onaKo

pre 5 godina

Moram kao grobar da pohvalim Simonovica,postao mi je veoma drag...Jako korektan momak,odan reprezentaciji uvijek odigra korekno i svaka mu cast.Zasluzio je da mu se oprosti kradja pehara:) Napred Srbija

Milos BG

pre 5 godina

(Look at my bank account, 24. februar 2019 18:34)
Druze, Brazil je ucestvovao na svim Svetskim prvenstvima do sad i bio je dva puta sampion sveta, tako da ti konstatacija da nisu kosarkaska nacija ne stoji.

Strucnjak

pre 5 godina

P.S. Da probam da vam nekako objasnim sta je Djordjevic za Srbiju... Zamislite da je Maradona kao trener osvojio SP s Argentinom, eto to je Sale Djordjevic u domacoj kosarci... Arena treba za zivota da se nazove po njemu... Bilo je i ima sigurno boljih igraca Srbije, ali sportista s toliko uspeha kao igrac i trener bilo koje kosarkaske reprezentacije nije, niti ce.

dakiliz

pre 5 godina

Au jak mi prvak Evrope baš velesila inače sa pregršt medalja.A šta to im je inače jedina medalja.Ups sorry. Ni meni se ne sviđa ovaj sistem kvalifikacija ali ljudi oladite malo sa kukanjem. Pa na kraju je sve došlo kako se i očekivalo.Sve velesile iz Evrope su prošle.Srbija, Španija, Litvanija, Grčka, Italija, Nemačka,Rusija.Šta hoćete više.Jedino iznenađenje po meni ako ispadne jedna solidno jaka Letonija a prođe Crna Gora.

Robby

pre 5 godina

Postava koju navijači očekuju:

Teodosić, Micić, Jović
Bogdanović, Gudurić
Lučić, Simonović
Blejica, Kalinić
Jokić, Marjanović, Milutinov

Postava koju Đorđević vodi u Kinu:
Đoković, Peno, Avramović
Paunić, Tepić
Tripković, Lešić
Birčević, Tejić
Raduljica, Gagić, Đoko Šalić
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (relja, 24. februar 2019 18:36)

Hahaha koji kralj!😂 ovi minusi pokazuju koliko ljudi nemaju smisla za humor😁

Nindza

pre 5 godina

Jao sto volim ove zlurade "Srbija nije osvojila zlato".
Bogami jeste, 1995, 1997, 1998, 2001, 2002. Srbija je pravni naslednik Jugoslavije, plus najdominantniji igraci su bili iz Srbije.
Kad se prica o ratu, onda Jugoslavija jesu Srbi, a kada se prica o medaljama onda nisu. Pa odlucite se, malo vas drma sizofrenija.
Uostalom, koliko je bilo "realno" EP, govore kvalifikacije, tako da tisina, i uzivajte sto ste placali sudije. Ovaj put necete.

Keks

pre 5 godina

Pa da su svi igrali u najjačim sastavima na EP Slovenija nikada ne bi bila prvak, verovatno ni medalju ne bi uzela.
(wvw, 24. februar 2019 18:35)

Kako da ne? Igrali najbolji basket, španjolce pobedili za 20?

Davor

pre 5 godina

Srbija u najboljem sastavu sa NBA igracima je za 20 razlike bolja od najboljih Evropskih ekipa .Sloveniju bi Srbija u najboljem sastavu dobila bez problema.Dakle nema na svetskom onih koji su losi videli smo Hrvate igrace na nivou amaterske kosarke gde igrac sam ne ume da da zicer ispod kosa sutira kao dete u skoli.Videli smo Slovenci nula bez Doncica i Dragica.Srbija tesno izgubila par utakmica sa cetvrtom ekipom i kad je najbitnije lagano 20 razlike sa trecim timom.

Stevan

pre 5 godina

Svi su igrali u najjacim sastavima i Slovenija je ponizila sve protivnike, iako je imala povredjene igrace u finalu, pa nije dala maksimum. Jedno zlato Slovenije vredi vise od svih srbijanskih pobeda nad Izraelom.
(ahm, 24. februar 2019 18:50)

To sto si rekao je najgnusnija laz i bedan pokusaj prekrajanja istorije i zanemarivanja cinjenica, iako se sve desilo gotovo juce... ali to je vama preslo u naviku. Srbija je igrala sa bukvalno 2. postavom, sa nekim igracima iz 3. cak, pa cak i tada je uspela da uzme srebro. U najjacem sastavu, Srbija je za 10-15 poena bolja ekipa od Slovenije u naijacem sastavu, sa sve Lukom Doncicem- u svako doba dana i noci. A vrednost Slovenije kao kosarkaske nacije ogleda se u tome sto bez 3 najbolja igraca nisu u stanju ni da se kvalifikuju na neki veci turnir, a kamo li naprave neki zapazen rezultat. Srbija to moze i za 5. postavom. Zato jer je Srbija vec 75 godina sinonim za kosarku u Evropi i svetu, a Slovenija miki maus reprezentacija koje nema bi na mapi i koja nikad ne bi medalju videla da joj nije bilo Srba(Kokoskov, Doncic, Dragic). Bez ova tri coveka bi grupu na tom EP ne bi prosli, a kamo li nesto vise.

Potti trained

pre 5 godina

U Pravu je Simonović, da nije bilo nas Srba, Austrija, Mađarska, Hrvatska i Slovenija bi se sve plasirale na svetsko kao jedna država - Austro-Ugarska. Ovako samo Velike države sa puno talenata, kao što je Srbija prođoše....

Xnodeh

pre 5 godina

Retko kada je neko tako zasluzeno osvojio zlato kao Slovenija. Oducili od kosarke sve u eliminacijama, ponizili Spaniju i Srbiju i to sve bez “slucajnih” pobeda. Znas, to su one pobede kada pogodis trojku u zadnjoj sekundi. Zahvaljujuci takvim srecnim sutevima neki su sebe smatrali kosarkaskom silom. Slovencima svaka cast, izbacili najvece favorite Spance, koji su osvajali EP i pobedama od 40 razlike u finalu protiv “nekih”, a u finalu Slovenci ponizili Srbiju, iako su igrali 60% snage zbog povreda. Najuspesnija reprezentacija bivse SFRJ je Slovenija, jer su jedini kao samostalna drzava osvojili zlato. Srbi i Hrvati imaju nekoliko srebrnih i bronzanih medalja, ali ko pamti to.
(ahm, 24. februar 2019 18:55)

Uh,koliko kompleksa u tvom komentaru!Uf,uf!Bas toliko boli istina koju sam napisao?! Slovenija pregazila Srbiju?! Spaniju da,20 razlike je bilo,sa Srbijom je do 3 minuta pred kraj bilo nereseno,presudila dva napada.Pritom se radilo o najboljem timu Slovenije i petom timu Srbije na tom EP.Sto se tice trojki u zadnjim sekundama,iskompleksirani susedu,znam da te to najvise boli.Sila je onaj koji ima u 23 godine ima tri zlata sa EP,dva zlata sa SP,dva srebra sa EP,jedno srebro sa SP i dva srebra sa OI.A ti Kroasan,umesto sto na ovako blamantan nacin iskazujes svoje komplekse,bolje se pozabavi cinjenicom da vas ovaj neodlazak na SP kosta neuporedivo vise nego sto se cini.Mozete sa Slovenijom pod ruku.Ni oni,ni vi,medalje videti necete.Pa opet,oni jedno zlato uzese,vi nikad

nikad nikome izvini

pre 5 godina

@zigzag...gde si bre komsija jel ti crkla krava??? A gde ste vi u kosarci u Atini na silasku sa trece stepenice...a u klupskoj pa tu ste jos gori "raspali" Partizan dobije Zadar u gostima bez problema u grotlu Hrvatske kosarke...inace pozdravljaju te Djordjevic,Bogdanovic i Kecman...znas one tri trojke preko polovine igralista u zadnjim sekundama...narocito Kecman kad ste vec poceli da slavite pa muk u celoj dvorani a komentator uzeo bensedin...

ketiS

pre 5 godina

Do odredjenog stepena mogu da se slozim sa Simonovicem, medjutim upravo ovakav sistem kvalifikacija pokazuje razliku izmedju zemalja koje zaista jesu kosarkaske nacije i onih koje to nisu. Jer su kvalifikacije tako osmisljene da prednost imaju drzave koje imaju daleko veci reprezentativni "roster", sto je u velikoj meri povezano i sa samim demografskim potencijalom konkretne drzave. Shodno tome potpuno je logicno sto nema Slovenije ili Hrvatske, mada ukoliko bi se Crna Gora nasla u KIni, to bi na neki nacin mogao da bude i demanti ovog mog stava, no ja ipak mislim da bi to pre bio dokaz da su izuzeci uvek moguci, ali ti izuzeci tesko da mogu da postanu pravilo. U svakom slucaju priznajem da mi je zao sto nema Slovenije, ali njihovo odsutstvo je upravo posledica slabasnog "rostera" koji je mnogo zavisan od par igraca, sto je u sustini isti slucaj i sa Hrvatskom. Konacno i nama je malo nedostajalo pa da "izvisimo."

hm

pre 5 godina

Bravo Simonovicu. Zato ti i jesi kosarkas, sportas i pre svega covek, a vecina komentatora ovde je daleko od svega toga. Naravno da covek zeli Sloveniju na mundobasketu. Kao i svaki sportas zeli da igra sa najboljima, da se dokazuje, jer jedino tada mozes sebi da kazes da si zasluzeno osvojio i da si najbolji. Onaj tko se nije ozbiljnije bavio sportom to jednostavno ne razume. Njemu je tastatura voriors najvece dostignuce u zivotu.

a jeste sad kao šta?

pre 5 godina

(relja, 24. februar 2019 18:36)

Malo ko očekuje takvu, postavu. Promašio igrače, koliko vidim i pozicije(redosled), "fora" ti je glupa, itd..
Svoje frustracije prebaci na politiku, ostavi ovo malo što nam ide da se radujemo. Hvala.

O RUCK

pre 5 godina

A sto je tebi poenta ako ne igra PRVAK EVROPE. Pa sta ako ne igra to jr tim od dva igraca - Doncic i Dragic. Kad oni ne igraju to je jedan nizerazredni tim. ista tu ima da se zali. Sta u kvalitetu gubi SP bez njih????

Roque Santa Cruz

pre 5 godina

Realno, ti prvaci Evrope su jedva dobili treći tim Srbije i to uz pomoć dva naturalizovana Srbina, Dončića i Dragića, tako da realno gledano, nisu ni zaslužili to zlato, ali šta je tu je.

Stevan

pre 5 godina

Mozda je ova prica opravdana. Ali ja razmisljam malo drugacije. Kakav si ti to sampion Evrope kad imas samo jednu dobru petorku igraca i ako njih nema, ti nisi u stanju ni da se ivalifikujes na neko veliko takmicenje. Dakle, kvalitet jedne kosarkaske reprezentacije i uopste kosarkaske nacije ogleda se u broju kvalitetnih igraca koje je ta nacija i njena skola kosarke stvorila. Prirodno bi bilo ocekivati da zemlja koja je sampion Evrope ima bar jos 20-30 igraca u sistemu rotacije koji su dovoljno kvalitetni da se makar kvalifikuju za neki veliki turnir. A Slovenija, Hrvatska i neki drugi su pokazali da to nije slucaj i to pokazuje u kakvom se zapravo problemu nalazi kosarka u ovim zemljama. Meni je drago sto za Srbiju kroz ove kvalifikacije nisu mogli da igraju najbolji kao ni na tom EP na kom smo dosli do finala... jer smo tu pokazali da Srbija tradicionalno stvara dobre igrace i da nam rezultati i plasman na velika takmicenja ne zavise od toga hoce li za nas igrati prva ili 3.-4. petorka. Istinski kosarkaske nacije imaju bar 40-50 igraca u sistemu koji mogu da iznesu ono sto reprezentacija od njih ocekuje. Ostali su miki maus reprezentacije koje bljesnu jednom u 25 godina, a inace ih nema nigde na kosarkaskoj mapi Evrope i sveta.

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

Ljudi, prebolite vise tu Sloveniju,aman! Udaviste. Uzeli su titulu kako su uzeli,tad i nikad vise verovatno i to je to. Dosta vise te kuknjave oko Slovenije,smarate kao i navijaci Zvezde ( i sam sam navijac Zvezde) koji non stop kukaju o izgubljenom finalu protiv Buducnosti prosle godine. Bilo,pa proslo, igra se dalje. Dosta vise,aman.

Deki Srbin

pre 5 godina

Oni su osvojili zasluzeno taj turnir, pa ti i ostali botovi mozete da pišete gluposti do sutra i da pride dubite na glavi. Tolika opšta sreća među Srbima gde ih više raduje tuđi neuspeh nego sopstveni uspeh i gde ih više boli tuđi uspeh nego raduje svoj, je otišao u tešku devijaciju celog ... i matematički precizno objašnjenje zašto je ova bedna država tu gde jeste...
(Koki, 24. februar 2019 20:18)

Kako te bre,srbomrzac,nije sramota na ovome sto si napisao?! Bedan si ti,i takvi kao ti,a Srbija i ako jeste bedna,bedna je zbog takvih kao ti.Bote NATO-ovski i NVO-ovski,provaljen si na prvu odmah

TotalnoLud

pre 5 godina

@relja zasto bih ocekivao Gudurica kao sigurnog? Gde je Nedovic, u najmanju ruku je ozbiljan kandidat. A tek Simonovic, on nije sto je bio, nama trebaju najbolji, njegovu poziciju mogu pokriti Lucic i Milosavljevic. Meni je Simonovic bio uvek u 12 do sad, sad mi je malo posustao, ne izgleda kao ranije.

DekacNS

pre 5 godina

Moje mišljenje da su nam ovi FIBA prozori pokazali gde grešimo. Moramao dati prednost i ojačati našu ligu. Potom, kroz istu, razigravati klince. Štetu od ABA lige doživele sve bivše republike, jedino se mi malo izvukli!

robert

pre 5 godina

Hahaha jak mi prvak Evrope... To je bila najveća smejurija u istoriji košarke... Ekipa sa 4 stranca u finalu posle krađe pobedi osakaćenog i višestruko boljeg protivnika. Njihov pravi kvalitet, odnosno nedostatak istog, došao je do izražaja u ovim kvalifikacijama. Sve najjače ekipe su se plasirale: SRB, ESP, FRA, LTU, GRE, RUS...

Falcon

pre 5 godina

E baš sam se nešto potresao za Sloveniju! Priznajem da su tada odigrali baš dobro, ali ipak je tu bilo dosta srećnih okolnosti uz koje su postali prvaci Evrope. Da ne pominjem ono sramno navlačenje u finalu u korist košarkaških anonimusa, a protiv jedne dokazane svetske sile?! Dakle, izostanak Slovenije je, za mene, samo vraćanje stvari na pravo mesto.

nikad nikome izvini

pre 5 godina

@ahm...skidam kapu i Dragicu i Doncicu...svaka cast!!! Ali da napises da su nas i Hrvate oducili od kosarke je nebuloza...U finalu su imali sudije na svojoj strani bar pet sudijskih gresaka je odlucilo u trenucima kad se lomio mec...isto kao sto je pobedonosni kos u Istambulu dao covek kojim je celim stopalom stajao u autu...
Hrvate nisi morao da pominjes oni su sami sebe oducili od kosarke silaskom sa postolja...

wer`

pre 5 godina

kao ostrasceni grobar, nece mi se verovati ako kazem da simona veoma postujem. i to je zasluzio kroz reprezentaciju, i kao igrac i kao covek

ps. a onaj cuveni pehar nije ukrao on, vec krezuba ekipa divljaka sa severa, njemu su ga uvalili u ruke kao vruc krompir, otprilike ****** ti sve po spisku ako nesto zunces, ajde pevaj sa nama

Xnodeh

pre 5 godina

Oni su osvojili zasluzeno taj turnir, pa ti i ostali botovi mozete da pišete gluposti do sutra i da pride dubite na glavi. Tolika opšta sreća među Srbima gde ih više raduje tuđi neuspeh nego sopstveni uspeh i gde ih više boli tuđi uspeh nego raduje svoj, je otišao u tešku devijaciju celog ... i matematički precizno objašnjenje zašto je ova bedna država tu gde jeste...
(Koki, 24. februar 2019 20:18)

Kako nece biti bedna sa bednicima botovima poput tebe?! Kad vas ne bi bilo,ova drzava bi bila sjajna.Samo vi autosovinisti botovski je cinite bednom,nista drugo

Vladimir

pre 5 godina

@Deki Srbin
Idi jedi paštetu 'srbine ponosni', za bolje nemaš sa razlogom. Ali, opusti se, kad za koju godinu još 500 hiljada obrazovanih napusti Srbiju i kad ostanu samo takvi kao ti, biće ti lakše ;)

Petar Denda

pre 5 godina

Pa dobro, jedino je Slovenija kiksnula, ali se to i moglo očekivati, bez Dončića, Dragića i Rendolfa su amaterska ekipa. Očigledno je da one najbolje ekipe imaju i najviše dobrih igrača koji one najbolje mogu zameniti. Naročito je Litvanija impresionirala. Ne vidim da još neka ekipa fali, a da je svojim kvalitetom zaslužila da bude u Kini. Biće to jedno od najboljih SP ikada. Jedva čekam.

Bane

pre 5 godina

Anomalija je uopste da je Slovenija prvak Evrope. Mislim imaju tu srecu da su im najbolji igraci dva Srbina, plus onaj Amerikanac i trener Srbin. Kakva he to Slovenija. Ne znam sta fali to sto ne igraju na svetskom.

B78

pre 5 godina

(ahm, 24. februar 2019 18:55) ajde samo mi objasni sta su nase zlatne medalje nakon 1995 i kako je to Slovenija najuspesnija...prijatelju svaka cast na njihovoj tituli....ponizili Spaniju ? ....razbili Srbiju bez 10 igraca...jos jednom bravo ali ne lupetaj majke ti....pri cemu slazem se da su ove kvalifikacije idiotluk obicni i da im je mesto na Svetskom prvenstvu a nadam se da ce dobiti i pozivnicu....molim te predji na balote ili domine posto si ovde poprilicno tanak sa informacijama

nikad nikome izvini

pre 5 godina

@ahm..pa ako su tako dobri ti tvoji Slovenci zasto se nisu plasirali??? Zbog dva igraca??? Srbiji fali bar pet igraca koji su imali obaveze u svojim klubovima i NBA...pa smo se plasirali...a i u finalu EP koje ste dobili falila su bar dva igraca pa smo bili egal dok sudije nisu umesale prste...
ps.I Hrvatima fali pet igraca koji imaju obaveze u svojim klubovima...tako da ste vi u najboljem polozaju fale vam dvojica pa se NISTE PLASIRALI!!!
pps. Mislim da je to jedina medalja koju ste u kosarci osvojili i da cete na njoj i ostati...

matori

pre 5 godina

@(Look at my bank account, 24. februar 2019 18:34)

ne znam koliko si mlad i koliko ti pamćenje doseže ili koliko si se informisao o istoriji kvalifikacija.
nekada su kontinentalni prvaci, a iz Evrope prvih 5 ekipa direktno išli na SP ili OI, a ostali su igrali kvalifikacije. za EP ptva tri nikad nisu igrali kvalifikacije. zato mi u dužem vremenskom periodu nismo igrali kvalifikacije, i nismo imali problema da skupljamo reprezentaciju u toku godine, jer smo stalno bili u vrhu ili osvajači medalja.
mislim da je to dobar sistem. šta mi ili Ameri treba da igramo kvalifikacije? a ovi koji ne spadaju u top ekipe, kroz kvalifikacije mogu da izbore plasman na SP ili OI...

Mrkva

pre 5 godina

Pa da su svi igrali u najjačim sastavima na EP Slovenija nikada ne bi bila prvak, verovatno ni medalju ne bi uzela.
(wvw, 24. februar 2019 18:35)

Tačno tako i to je cela poenta. Osvojiš prvenstvo sa A timom protiv B i C timova, a onda kada treba da se kvalifikuješ sa svojim B i C timom, prašinariš na dnu tabele.
Ovaj raskorak se događa samo zato što se najjača košarka igra u Americi, a Amerikanci misle da su centar sveta i NBA se ne usklađuje sa EP-om pa i SP-om.
Ovakvi raskoraci su nemogući u fudbalu, jer se najjači fudbal u Evropi, pa nema šanse da spadneš na igrače iz beton lige da igraju kvalifikacije, već se raspored usklađuje sa odigravanjem liga.

Ista stvar sa tenisom i Dejvis kupom. Tenis je davnih dana prestao biti sport koji se igra u džemperčiću kao badmington i da je izlet, a neki se ponašaju kao da se vremena ne menjaju i očekuje se od top igrača da pocrkaju od iznemoglosti na terenu zbog nenormalnog rasporeda.

rodja

pre 5 godina

Slovencima se obila o glavu kradja u finalu protiv nas, ja ne znam da li sam ikada gledao utakmicu na kojoj se toliko navlacilo na jednu stranu. I nije mi zao sto su ispali, drago mi posle svega...

Borky

pre 5 godina

Pa da su svi igrali u najjačim sastavima na EP Slovenija nikada ne bi bila prvak, verovatno ni medalju ne bi uzela. 
(wvw, 24. februar 2019 18:35) 

Kako da ne? Igrali najbolji basket, španjolce pobedili za 20?
(Keks, 24. februar 2019 18:53

Ajde! U finalu ih sudije pogurale kao nikad nikoga.Srbija da je imala Teodosica ili bar zdravog Jovica dobila bi ih 20 razlike lagano.

MPP

pre 5 godina

Stvar je pravila koja su loša . Evropski prvak bi trebao bez kvalifikacija da bude na svetskom prvenstvu ! U tome je problem. Nema veze što su to Slovenci j, jednostavno je stvar principa . To možemo da gledamo i ovako : Zamislite Slovenija vs Srbija u polufinalu S.P. u konpletno najjačim sastavima ! Kakav bi to spektakl bio ! Zamoslite da pobedimo Evropskog prvaka i udjemo u finale ! RADI SE O KVALITETU POBEDE A NE SAME POBEDE PO SEBI . Ubedjen sam da bi konpletni mogli pobediti svakoga !

Xnodeh

pre 5 godina

Hahah.. boli znam.
A vidi pluseva sto si pobro. XD
(Ujmemeni, 24. februar 2019 19:49)

Pa znam da znas da te boli.Mada ne bi trebalo,svestan si ti da se ta 2017 dogadja jednom u sto godina.Prosto se desi da se potrefe takve stvari i treba da budes srecan zbog toga a ne da te boli realnost u kojoj Slovenija i Hrvatska ne mogu vise ni da se plasiraju na kosarkaska prvenstva.To ce tek postati tradicija

Kupac diplome

pre 5 godina

Meni je žao Letonije. Pozingis, braća Bertans, Strelnieks, Janis Tima itd... Mnogo dobar i atraktivan sastav. Gledaćemo Poljake, a verovatno i Crnogorce na svetskom prvenstvu. Za Slovence nije šteta pošto sem Dončića i naturalizovanog Slovenca Rendolfa nemaju pristojnog igrača.

Powerslave

pre 5 godina

(Look at my bank account, 24. februar 2019 18:34)

Znači, te (košarkaški) manje države treba da odu na SP tako što će se jače reprezentacije (drastično) oslabiti u kvalifikacijama, a ne tako što će raditi na unapređenju košarke i jačanju svog tima?

vlade

pre 5 godina

zlato Slovenije je cist primer, kako se osvajaju turniri i tu je kraj!
ekipa sastavljena za to leto, da osvoji turnir, a posle toga, kud koji, mili moji.. ipak, ovaj glupi Fiba sistem je dokaz da kada ne mozes da racunas na trenera i tri najbolja igraca, a igracki si limitiran, mozes da ispadnes i od Kosova!
mada, voleo bi da im daju wild card, pa da ih u 1/8 finala recimo oducimo od kosarke! Sa sve Lukom i Goranom..

Branislav

pre 5 godina

(ahm, 24. februar 2019 18:55)

Wow toliku količinu kvazi informacija da bi ispao pamet odavno nisam pročitao. Razbili Srbiju sa 8 razlike. Smešan komentar od još smešnijeg kvazi stručnjaka. Ne bitan je sjaj medalja ako nemaš kontinuitet. I tako jedna medalja ne vredi isto koliko i tri u nizu. Znaći uspešan je onaj koji u kontinuitetu u osvojanju medalja. Eto ti sad njih nema ni na Svetskom prvenstvu doduše ne njihovom krivicom ali opet nema kontinuiteta.

Windows Phone is dead :(

pre 5 godina

A kakva je to ekipa koja zavisi od 3, 4, 5 igraca? Kad njih nema, gube od svih. Ove kvalifikacije na neki nacin izdvajaju prave kosarkaske nacije, koje imaju dovbru nacionalnu skolu i sistem, tradiciju. A ne neki, nema ga Randolph, nema ni njih.

WillyWonka

pre 5 godina

FIBA je organizacija kojoj je u zadatku da razvija košarku. Ne znam kako, ali FIBA sistematski radi na uništavanju ovog sporta. Kvalifikacije nemaju smisla, FIBA liga prvaka nema smisla, uskoro ni prvenstva neće imati smisla. Ko je najviše oštećen? Evropske ekipe koje imaju najbolje igrače u ULEB takmičenjima i u NBA. Hrvatska nije prošla, Srbija se čupala u zadnjem meču, a trebalo je da izdominira ova kvalifikacije. Slovenija kao prvak Evrope nije prošla, Crna Gora visi. Treba FIBU bojkotovati, dok nisu sve upropastili.

Eggy

pre 5 godina

Pa prisetih se Grcke koja 2004. osvaja EURO u fudbalu, dok se 2006. nije kvalifikovala na svetsko,pa nije bio problem. FIBA se ugledala na FIFU, pa je zato i organizovala kvalifikacije, mudjutim ocigledno nije tako jaka kao FIFA i desilo se sta se desilo. Medjutim osim Slovenije i Hrvatke vecina tradicionalnih ucesnika iz Evrope se kvalifikovala, nije bas bilo nekih spektakularnih iznenadjenja, ...

nikola

pre 5 godina

posto smo dobri sa Kinezima,moramo croasanima obezbediti vajld kartu u znak zahvanosti za herojsko teranje vaterpolista u more sa nozevima I bejzbol palicama.Dacicu poradi na tome please.

Vlada

pre 5 godina

... ali za kraj razmislite i ovome: zar je fer prema igračima koji su dali svoj maksimum da se kvalificiraju da na kraju igra netko drugi :) toliko o ovom glupom sustavu
(crush, 24. februar 2019 22:24)

Prvo, svaka čast na ljudskom i civilizovanom komentaru. Slažem se sa svim, osim ovog poslednjeg.

Ovaj tip kvalifikacija je, ako ništa drugo, omogućio mnogim igračima da zaigraju za reprezentaciju. Kada bi, realno, Jelovac, Đoković, Avramović, Todorović, Peno i mnogi drugi imali priliku da odigraju zvaničnu utakmicu za reprezentaciju da nije bilo ovih prozora? Ovako, stekli su neko iskustvo, znanje, i stavili se na radar selektoru. Ali, na SP su najbolji i mi tamo moramo imati najbolje. I ko god da je izneo kvalifikacije, ne može biti bolji od, recimo, ove ekipe:
1. Teodosić, Jović
2. Bogdanović, Gudurić, Nedović
3. Kalinić, Simonović
4. Bjelica, Lučić
5. Jokić, Marjanović, Milutinov

Ali, sve igrače koji su učestvovali u kvalifikacijama treba povesti kao goste na prvenstvo, a mogu i u treninzima pomoći. Momci su zaslužili to.

gogibreee

pre 5 godina

Znaci :

1. Jovic
2. Micic
3. Teodosic
4. Nedovic
5. Bogdanovic
6.Milosavljevic
7. Bjelica
8. Kalinic
9. Lucic
10.Milutinov
11 Jokic / Raduljica
12. Marijanovic

I hvala Tepicu, Djokovicu, Gagicu, Avramovicu ,Simonovicu, Jelovcu itd za sve!

klaas-jan huntelaar

pre 5 godina

Opet smo u situaciji da jedni igraci izbore SP a da se drugi koji nisu tada igrali samo pojave na SP. Malo nije fer, svi oni igraju za Srbiju i imaju jedan cilj ali opet mislim da nije bas u redu..

mr

pre 5 godina

Za FIBA imam samo jedno da kažem.Da Bog da ih ugasio Bartomeu...
(Bruce Springsteen, 24. februar 2019 18:32)

Па човече аман, то се управо и дешава, зато и јесте овако како јесте са глупим прозорима. Неко је осмислио перверзну игру да обесмисли репрезентације и да на пиједестал постави сопствени приватни интерес. Банализацијом репрезентација се управо и покушава стварање култа клубова, што је бесмислица за обзиром на чињеницу да ће људи увек волети дрес своје земље од било код другог клуба, и то ови знају и смета им у остварењу својих култ циљева. У УСА имамо потпуно супротну ситуацију, НБА јесте култ, али зато кад крене прича о Дрим тиму, нема зезања, све је њему подређено.

Pozdrav iz Minhena

pre 5 godina

Teodosic Jovic Micic
Bogdanovic Nedovic Guduric
Lucic Kalinic
Bjelica
Marjanovic Milutinov Raduljica


Ovo je po imanima najjaci sastav...Ali kako ne povesti Simonovica, Milosavljevica koji su kidali u prozorima...

Kako je lepo biti glup

pre 5 godina

@ hahahaha

Kakvo sramotno spinovanje,Srbija da gubi 20-30 razlike u najjačem sastavu od Grčke,Španije ili Slovenije?!?Upravo je obratno, razneli bi ih,a Sloveniju sve ispod 15-20 razlike,bio bi neuspeh.
Kažeš,Slovenija raznela Srbiju na EP?!?!Kao da niko nije gledao,kako se obogaljena Srbija bez 2/3 top igrača bori i ima vođstvo par minuta pred kraj?Pa samo Jović da je mogao da igra finale,dobili bi.Teodosić da je došao,pitanje pobednika se ne bi ni u jednom trenutku postavljalo,da ne pominjem Jokića,Bjelicu,Kalinića,Lučića,Nedovića,Mačvana...
Pa petorka Teodosić-Nedović-Kalinić-Bjelica-Jokić bi se prošetala do zlata!

aleks

pre 5 godina

Ja da se pitam ja bi bojkotovao ovakav sistem takmičenja. Sve ekipe iz svih zemalja da se spoje pa da vidimo ko ce da im igra. Stvarno nema smisla, i srbija je ladno mogla da pukne u ovim kvalifikacijama.

gao

pre 5 godina

@Look at my bank account
Funkionisalo je do sad, na osnovu plasmana na prethodnim sampionatima (OI, EP, SP) najbolji su se kvalifikovali direktno, ostali su imali sanse na kvalifikacionim turnirima, igrali smo i mi jedan takav. Iskreno ja bih voleo da im npr ULEB sad lupi kontru i organizuje sledece evropsko sa samo najboljim selekcijama, a FIBA nek igra Island, V.Britanija, Kosovo, Andora, Holandija itd.
Najveci problem je sad sto svi ovi momci koji su prosli kroz ove glupe "prozore" i namucili se da bi nas odveli u Kinu, ce gledati SP na tv-u.
Sigurno da oni nisu najkvalitetnije sto imamo, ali je svakako trulo sto nece igrati, i to nije problem samo nama, vec svima.

пастир

pre 5 godina

Свака част Симоне, остали играчи да се угледају на тебе по одзиву на позив за репрезентацију.

1337

pre 5 godina

Ne razumem zašto ovoliko hejtujemo tu reprezentaciju Slovenije, da dobili bismo ih u finalu da smo imali bar 2 od 9 povređenih igrača, ali su oni ipak odrali punu Španiju u polufinalu, nisu stigli dotle slučajno.

ahm

pre 5 godina

@wvw
Svi su igrali u najjacim sastavima i Slovenija je ponizila sve protivnike, iako je imala povredjene igrace u finalu, pa nije dala maksimum. Jedno zlato Slovenije vredi vise od svih srbijanskih pobeda nad Izraelom.

M

pre 5 godina

Priča se da će "Zmajčeki" da dobiju Wild Card za SP...
Inače, naravno da se svako normalan slaže da ko je smislio ove kvalifikacije ne misli dobro košarci generalno...

T

pre 5 godina

Ekipe kojima su ključni igrači u NBA nemaju šanse u kvalifikacijama. Srbija ima sa kim da ih zameni, Slovenija suviše mala da bi imala dovoljno igrača za tako nešto. Loš sistem kvalifikacija.

delboj

pre 5 godina

Pa da su svi igrali u najjačim sastavima na EP Slovenija nikada ne bi bila prvak, verovatno ni medalju ne bi uzela.
(wvw, 24. februar 2019 18:35) # Link komentara
Preporučujem (+187)Ne preporučujem (-25)

Pa izvini za EP nije bilo nikakvih zabrana, pa ko voli ne izvoli, splet okolnosti sa povredama kod Srbije je bio takav. Spanija, Letonija, Francuzi... svi su bili u najjacim sastavima. Ljudi su urnisali Spance sa 20 i nesto razlike. Mogao je i Dragic da se ne odazove, ali nije... Ono je bio njihov momentum i pravo sportsko zlato.

ahm

pre 5 godina

@Xnodeh
Retko kada je neko tako zasluzeno osvojio zlato kao Slovenija. Oducili od kosarke sve u eliminacijama, ponizili Spaniju i Srbiju i to sve bez “slucajnih” pobeda. Znas, to su one pobede kada pogodis trojku u zadnjoj sekundi. Zahvaljujuci takvim srecnim sutevima neki su sebe smatrali kosarkaskom silom. Slovencima svaka cast, izbacili najvece favorite Spance, koji su osvajali EP i pobedama od 40 razlike u finalu protiv “nekih”, a u finalu Slovenci ponizili Srbiju, iako su igrali 60% snage zbog povreda. Najuspesnija reprezentacija bivse SFRJ je Slovenija, jer su jedini kao samostalna drzava osvojili zlato. Srbi i Hrvati imaju nekoliko srebrnih i bronzanih medalja, ali ko pamti to.

cz

pre 5 godina

teo,micic,jovic...bogdan,nedovic,guduric...lucic,kalinic..bjelica..jokic,milutinov,mrjanovic..to je nasa najjaca ekipa ako budu svi zdravi..ali moze da ispadne jedan centar i dvojka jer djordjevic ce verovatno voditi raduljicu zbog svega sto je radio u proslosti,i milosavljevica koji je odigrso nsjbolje ove meceve,a i djordjevic mu je nesto govorio na uvce na kraju meča...

Vladimir

pre 5 godina

Koji komentari...koje podcenjivanje i omalovažavanje Slovenije od strane likova čija se ekipa preko Izraela krvavih noktiju jedva izborila za goli život...

ketiS

pre 5 godina

@crush

Ja nisam rekla da je ovaj sustav ispravan, ali je kao takav propisan od strane FIBA-e i tu se nista ne moze. Cinjenica da nisu igrali vasi najbolji igraci, te da je to razlog sto se niste plasirali je samo potvrda onoga sto sam navela da nemate dovoljno veliku bazu kvalitetnih igraca, te da ukoliko izostanu oni najbolji to dolazi do izrazaja i kod vas, a i generalno kada su male zemlje u pitanju, sto cini se nije slucaj sa jednom Spanijom ili Francuskom. Drugim recima u takvim okolnostima ste manje, vise na razini Rumunije ili Holandije. To sto vi "tripujete" da imate ekstrakvalitetne igrace, a pri tom mislite da je kosarka "zacementirana" te se u drugim zemljama ne razvija je posebna prica. Uostalom poslednjih godina jedna Poljska, inace daleko veca i od bivse YU, jako mnogo ulaze u kosarku, dok je u nekim drugim sportovima (poput odbojke) vec postala velika sila. Konacno i Srbija se prilicno mucila, sto bi svi ljubitelji kosarke u Srbiji trebalo krajnje ozbiljno da shvate, jer kosarka sve vise postaje globalan sport, te shodno tome sve je vise onih koji znaju da je igraju. Inace i pored toga sto izuzetno volim sport i sto se radujem svakom sportskom uspehu svoje zemlje, ja sam ipak odavno prosla onu "klinacku" fazu kada mi je sport bio glavni nacin etnicke i drzavne identifikacije, te ga sada dozivljavam daleko razumnije i prizemnije, sto znaci da me uspesi na nekim drugim poljima ako ne vise, a ono podjednako raduju i cine ponosnom.

riko

pre 5 godina

"Simonović je, inače, odigrao svih 12 kvalifikacionih utakmica, po čemu je jedinstven."
Znam bar jednu stvar po kojoj je ultrajedinstven.

Koki

pre 5 godina

@Xnodeh
Oni su osvojili zasluzeno taj turnir, pa ti i ostali botovi mozete da pišete gluposti do sutra i da pride dubite na glavi. Tolika opšta sreća među Srbima gde ih više raduje tuđi neuspeh nego sopstveni uspeh i gde ih više boli tuđi uspeh nego raduje svoj, je otišao u tešku devijaciju celog ... i matematički precizno objašnjenje zašto je ova bedna država tu gde jeste...

Размишљам

pre 5 godina

Хајде да назовемо ствари правим именом. "Прозори" су омогућили многим људима да гледају своју репрезентацију у такмичарском мечу, што иначе никада не би могли! Колико ће то људи из Србије отићи да бодри Орлове у Кини?

Проблем је што приватне лиге не желе да "продају" могућност просечном љубитељу кошарке да гледа ове утакмице по понуђеној цени, али се ни не изјашњавају колико новца траже. Мислите о томе!

boli ahaahahah

pre 5 godina

@hahahhaha tj. zigi jos jedan hrvat koji nema pojma o nicemu ali ga kompleksi opako peru , Srbija s svojim najjacim igracima dere pod i s Spancima i Francuzima zajedno, vec dokazano u zadnje 4 godine a Srbija je s c timom dosla do finala EP, tako da siri komplekse dalje odavde , i da Srbija 10 finala ,2 x prvaci sveta i 3 x prvaci Evrope, boli boli znamo mi to

Zorz

pre 5 godina

Nisam ispratio, Slovenija i Hrvatska ne idu na SP? Za SLO je jasno. Njihova prva petorka sa kupljenim strancima, sudijama i u Sloveniji jedva dobije nasu drugu ili trecu. Problem je kos veci sto je nasa peta petorka bolja od njihove druge, a od trece bolja 30 razlike. Neka zemlja je zemlja kosarke, a neka to kupi tako ponekad.

Slovenac

pre 5 godina

@joki
Pedja Stojakovic je uvek bio drugi igrac ekipe. Uvek iza Webera, cesto i iza Bibija. Ali uglavnom, drugi igrac ekipe Sakramenta. I nista nije osvojio. Na vrhuncu karijere redovno gubio od Lejkersa i San Antonija. U Dalasu bio na klupi, uzeo prsten zahvaljujuci drugima. Nije on zasluzan za titulu. Kao da kazes da je Kukoc najbolji europski kosarkasa jer ima 3 prstena sa Bulsima.
Doncic je tek dosao u NBA, a vec je vodja tima. Sutra ce tim da se gradi oko njega, vec su poceli. Osvojice gomilu titula. Po glasanju za all star, on je medju 3 najpopularnija igraca. Na Zapadu samo Lebron popularniji od njega. Znaci da ce moci da bira gdje ce da igra.
Za razliku od Stojakovica, on je uspeo i u Europi. Osvojio Europu sa Slovenijom i Realom. Pedja nije. I Pedju su kosarci ucili Grci. Da se zna.
Lako je Pedji bilo osvajati zlata sa Jugoslavijom, kada je imao Bodirogu, Divca, Gurovica, Tomasevica i ostale tadasnje super zvezde. Sa Slovenijom je bilo teze i opet je Luka uspeo i uspece.

jsx

pre 5 godina

Vidim da ljudi i dalje mere pravednost po tome da li se Srbija plasirala. A pazite ovako, sta da su i Milutinov, Lucic, Micic i Teodosic bili bolji nego sto jesu i nisu igrali poslednji mec, nisam bas ubedjen da bismo prosli. Znaci da bismo sa boljim igracima imali manje sanse. Takodje, zamislite da su isle po dve najbolje ekipe iz grupe. Je l' bi onda bilo pravedno? I ok, ako im i ne priznajete titulu opet su sa Dragicem, Doncicem i Rendolfom (njega bih i ja zabranio, ali pravilom protiv stranaca ne izbacivanjem celog tima) peta selekcija po jacini (posle SAD, nas, Spanije i Australije) tako da je steta da ne igraju pa nek Nemacka, Rusija, Turska cak i Litvanija (potpuno prosecno deluju na vec dva velika prvenstva protiv jacih ekipa) sto puta imaju "vecu bazu"- zasto bi neki igrac iz Ulma odlucivao o Srederu, a neki jos nepoznatiji igrac iz ABE o Doncicu.

Deki Srbin

pre 5 godina

Idi jedi paštetu 'srbine ponosni', za bolje nemaš sa razlogom. Ali, opusti se, kad za koju godinu još 500 hiljada obrazovanih napusti Srbiju i kad ostanu samo takvi kao ti, biće ti lakše ;)
(Vladimir, 24. februar 2019 23:16)

Pastetu samo imas da jedes upravo ti "antisrbine ponosni". Zato i jesi tako frustriran pa ti drugi krivi. Mukica, napunio 45,a jos zivi od mamine i tatine penzije :)

Miji

pre 5 godina

Zato kvalifikacije postoje, da bi igrale ekipe najspremnije i najbolje u tom trenutku a ne po zaslugama od prije godinu dana. Vjezbaj p ti m!

lebovitz

pre 5 godina

A sto je tebi poenta ako ne igra PRVAK EVROPE. Pa sta ako ne igra to jr tim od dva igraca - Doncic i Dragic. Kad oni ne igraju to je jedan nizerazredni tim. ista tu ima da se zali. Sta u kvalitetu gubi SP bez njih????
(O RUCK, 24. februar 2019 18:58)

Pa gubi upravo njih dvojicu. Dončić je apsolutni hit ove sezone, dugo se nije toliko pričalo o jednom rookieju iz evrope kao sad o njemu. A to što tebe sapire ljubomora, to je tvoja stvar.
Teško je priznati, ali Srbija nikad nije imala takvog beka, koji ima i tehniku i šut, iako smo imali veoma mnogo fantastičnih šutera, mahom su svi bili krilni igrači.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

@ wvw- Па што нису сви играли у најјачим саставима, ко им је крив?! У праву је Симоновић 🙄

Xnodeh

pre 5 godina

@Xnodeh Haha znaci isli su ih sutevi? Haha...
(Jumko, 24. februar 2019 19:21)

Isli, kao nikad pre toga, a ni skoro posle nece. Pametnom govori da je to izuzetak, a ne pravilo. Haha

Јабучило

pre 5 godina

Онда нека се прваци континената аутоматски квалификују. Ко није у стању да мобилише своје најбоље играче, не одлази на светско првенство. Приватне лиге не могу да имају приоритет.

Dragan

pre 5 godina

Nemoj da neko kaze mojoj zeni sta sam napisao, ali se bojim da je Teo samo senka predjasnjeg sebe i da moze vise da odmogne nego pomogne reprezentaciji na SP. Jednostavno igra suvise "umetnicki" a bice nam potreban pitbul na toj poziciji.

crush

pre 5 godina

@ketiS - ti izgleda ne razumijes sto sam htjeo objasniti ili ti matematika ne lezi. Dakle govorimo o mogucnosti koliko igraca mozes imati u odnosu na broj stanovnika. I kada bi uzeli najboljih 12 kosarkasa u drzavi tih nasih, ali i vasih naravno, su za tri klase bolji od najboljih 12 koje daju Nizozemska, Rumunjska itd. Mi govorimo o sustavu koji je onemogucio drzavama da u kvalifikacijama igraju najbolji. Pa mogli su lako napravit kvalifikacijski turnir koji se igra unutar 2 tjedna onda i to je to. Da ne bude zabune, ja se divim kemiji koja je medju vasim igracima i svjestan sam da toga kod nas u kosarci nema, ali to opet ne znaci da decki koji zasluzuju igrati na SP ne budu tamo zbog nekih glavonja iz FIBAe...

@ Vlada - moze se to i tako gledat :)

hahahaha

pre 5 godina

@Komentator
Jasno, kad Srbija izgubi, kradja je u pitanju. Slovenija je zasluzila zlato jer je bila najbolja, Srbija nije ni finale zasluzila, jednostavno je imala prelao zreb, svi favoriti bili na drugoj strani zreba, inace ne bi ni dosla do finala gde je ponizena

pati

pre 5 godina

@hahahhaha tj. zigi jos jedan hrvat koji nema pojma o nicemu ali ga kompleksi opako peru , Srbija s svojim najjacim igracima dere pod i s Spancima i Francuzima zajedno, vec dokazano u zadnje 4 godine a Srbija je s c timom dosla do finala EP, tako da siri komplekse dalje odavde , i da Srbija 10 finala ,2 x prvaci sveta i 3 x prvaci Evrope, boli boli znamo mi to

Danilo

pre 5 godina

Veliki uspeh je sam plasman u Kinu posle dosta loše odrađenih kvalifikacija. Tamo da budemo skroz realni nogom u guzicu da udaramo ako stignemo nekako do polufinale a to će biti ovog puta jako jako teško.

blabla

pre 5 godina

Poenta je da je taj prvak igrom slucaja bio prvak, a sada su stvari dosle na svoje mesto. Zasto se Srbi bune protiv ovoga kada im ide u korist?

Boki

pre 5 godina

Mislim da i dalje ljudima nije jasno i treba im nacrtati. Dakle, problem je u kvalifikacijama što se održavaju unisto vrijeme kada i NBA utakmice i onda ako ekipa poput Hrvatske ima prvu petorku NBA igrača, oni ne mogu nastupiti.

only fools and horses

pre 5 godina

Hahaha koji kralj!? ovi minusi pokazuju koliko ljudi nemaju smisla za humor?
(Robby, 24. februar 2019 18:54)

Ne, nego pokazuju da mu je humor izrazito glup.

hahahaha

pre 5 godina

@joki
Jesi li ti cuo za pravopis?
Kakve bre trojke, Doncic je buduci MVP lige, vec je treci najpopularniji kosarkas NBA, spremi se da za koju godinu na ALL STAR utakmici gledas “Team Doncic”. Pa srce ce te izdati.

Mile Dodik

pre 5 godina

Pa poenta kvalifilacija pred svako veliko takmicenje je da se napravi selekcija najboljih.Veliko takmicenje ima dosta mana jer je ogranicen period igranja I dosta zavisi od trenutne ispiracije,zdravstvenog stanja igraca,izostanaka,sportske srece,... Zato postoje kvalifikacije.

hahahaha

pre 5 godina

@dakiliz
Hahaha, sta kazes, velesila Srbija?! Velesila sa 3-4 sreba i ukupno NULA zlatnih medalja. Obavezno. Slovenija je sampion Evrope, Srbija to nikada nije bila. Inace, ni tu Crnu Goru nikada niste dobili u zvanicnim mecevima. I vi velesila, hahahaha

hahahaha

pre 5 godina

@wvw
Pa ne bi ni Srbija, zato je i dosla do srebra, da su igrali protiv Spanaca, Francuza, Grka u najjacem sastavu, mogli bi da sanjaju medalju.

jsx

pre 5 godina

Kako bih voleo da citam komentare da smo kojim slucajem izgubili od Izraela. Kakve ima veze koliko igraca imaju u fondu poenta je da su kada im je omoguceno da igraju jaci od Crne Gore i Turske. Druga je stvar sto je neko mogao da se povredi ili prosto da odbije da igra na prvenstvu, ali ovde nisu imali ni sansu. I na kraju, nije ni bitno da li je konkretna Slovenija zasluzila plasman ili ne, mogli su da imaju npr. Karija i Durenta i ostatak ekipe i opet se ne bi kvalifikovali iako bi Kari i Durent bili ti koji bi igrali na svetskom, a mi bismo umesto njih gledali Cedija Osmana i Nidama.

hahahaha

pre 5 godina

@Davor
Srbija je prosla zahvaljujuci onom sramotnom poklonu Grcke. To da se ne zaboravi.
Srbija sa svojim NBA igracima bi izgubila 20-30 razlike od Spanije, Grcke, Slovenije i Francuske u svojim najjacim sastavima. Videli smo kako je Srbija prosla protiv Slovenije na EP, deklasirana.

Zigzag

pre 5 godina

Kakav prvak,takav i plasman prvaka na SP!Da se ne lazemo.Jeste neobicno i pomalo diletantski da prvak Evrope ne ucestvuje na SP,ali trenutno prvak Evrope jeste ekipa koja kvalitetnom nije ni u 10 u Evropi.Svi znamo kako su uzeli to EP i koliko im se stvari poklopilo,od svih redom favorita koji su dosli u vecoj ili manjoj meri oslabljeni,do nevidjeno "slucajnih" suteva koji su ih isli i u polufinalu i u finalu,a koje realno ne bi nikad u normalnim okolnostima pogadjali.Dakle FIBA je uradila najvecu mogucu glupost,mozda i u istoriji kosarke sa ovim kvalifikacijama,ali neucestvovanje Slovenije na SP je daleko od neke steta.Jednostavni nisu kvalitet...
(Xnodeh, 24. februar 2019 18:34)pa jaci su od vas hahaah

relja

pre 5 godina

Postava koju navijači očekuju:

Teodosić, Micić, Jović
Bogdanović, Gudurić
Lučić, Simonović
Blejica, Kalinić
Jokić, Marjanović, Milutinov

Postava koju Đorđević vodi u Kinu:
Đoković, Peno, Avramović
Paunić, Tepić
Tripković, Lešić
Birčević, Tejić
Raduljica, Gagić, Đoko Šalić

Look at my bank account

pre 5 godina

Pa ne mislim onda najbolje da non stop jedni te isti budu na SP, uvek iste reprezentacije, bez prilike za neku novu da se plasira... Onda najbolje ugasite kosarku u Angoli, Brazilu, Urugvaju... zasto oni ne bi imali pravo da se plasiraju i zive svoje snove iako nisu kosarkaska nacija??? Ko je kriv Sloveniji i Hrvatskoj, da su se vise potrudili, prosli bi...

ahm

pre 5 godina

@wvw
Svi su igrali u najjacim sastavima i Slovenija je ponizila sve protivnike, iako je imala povredjene igrace u finalu, pa nije dala maksimum. Jedno zlato Slovenije vredi vise od svih srbijanskih pobeda nad Izraelom.

Xnodeh

pre 5 godina

Kakav prvak,takav i plasman prvaka na SP!Da se ne lazemo.Jeste neobicno i pomalo diletantski da prvak Evrope ne ucestvuje na SP,ali trenutno prvak Evrope jeste ekipa koja kvalitetnom nije ni u 10 u Evropi.Svi znamo kako su uzeli to EP i koliko im se stvari poklopilo,od svih redom favorita koji su dosli u vecoj ili manjoj meri oslabljeni,do nevidjeno "slucajnih" suteva koji su ih isli i u polufinalu i u finalu,a koje realno ne bi nikad u normalnim okolnostima pogadjali.Dakle FIBA je uradila najvecu mogucu glupost,mozda i u istoriji kosarke sa ovim kvalifikacijama,ali neucestvovanje Slovenije na SP je daleko od neke steta.Jednostavni nisu kvalitet...

Keks

pre 5 godina

Pa da su svi igrali u najjačim sastavima na EP Slovenija nikada ne bi bila prvak, verovatno ni medalju ne bi uzela.
(wvw, 24. februar 2019 18:35)

Kako da ne? Igrali najbolji basket, španjolce pobedili za 20?

ahm

pre 5 godina

@Xnodeh
Retko kada je neko tako zasluzeno osvojio zlato kao Slovenija. Oducili od kosarke sve u eliminacijama, ponizili Spaniju i Srbiju i to sve bez “slucajnih” pobeda. Znas, to su one pobede kada pogodis trojku u zadnjoj sekundi. Zahvaljujuci takvim srecnim sutevima neki su sebe smatrali kosarkaskom silom. Slovencima svaka cast, izbacili najvece favorite Spance, koji su osvajali EP i pobedama od 40 razlike u finalu protiv “nekih”, a u finalu Slovenci ponizili Srbiju, iako su igrali 60% snage zbog povreda. Najuspesnija reprezentacija bivse SFRJ je Slovenija, jer su jedini kao samostalna drzava osvojili zlato. Srbi i Hrvati imaju nekoliko srebrnih i bronzanih medalja, ali ko pamti to.

Vladimir

pre 5 godina

Koji komentari...koje podcenjivanje i omalovažavanje Slovenije od strane likova čija se ekipa preko Izraela krvavih noktiju jedva izborila za goli život...

Komentator

pre 5 godina

Sistem u kome prvak Evrope ne ide na SP je prilično besmislen, ali kako je Slovenija zasluženo postala prvak Evrope tako sada idu na SP. Nisu oni postali prvaci Evrope zato što su drugi timovi bili oslabljeni nego zato što su im to sudije brutalnom krađom u finalu omogućile.

hahahaha

pre 5 godina

@dakiliz
Hahaha, sta kazes, velesila Srbija?! Velesila sa 3-4 sreba i ukupno NULA zlatnih medalja. Obavezno. Slovenija je sampion Evrope, Srbija to nikada nije bila. Inace, ni tu Crnu Goru nikada niste dobili u zvanicnim mecevima. I vi velesila, hahahaha

O RUCK

pre 5 godina

A sto je tebi poenta ako ne igra PRVAK EVROPE. Pa sta ako ne igra to jr tim od dva igraca - Doncic i Dragic. Kad oni ne igraju to je jedan nizerazredni tim. ista tu ima da se zali. Sta u kvalitetu gubi SP bez njih????

lebovitz

pre 5 godina

A sto je tebi poenta ako ne igra PRVAK EVROPE. Pa sta ako ne igra to jr tim od dva igraca - Doncic i Dragic. Kad oni ne igraju to je jedan nizerazredni tim. ista tu ima da se zali. Sta u kvalitetu gubi SP bez njih????
(O RUCK, 24. februar 2019 18:58)

Pa gubi upravo njih dvojicu. Dončić je apsolutni hit ove sezone, dugo se nije toliko pričalo o jednom rookieju iz evrope kao sad o njemu. A to što tebe sapire ljubomora, to je tvoja stvar.
Teško je priznati, ali Srbija nikad nije imala takvog beka, koji ima i tehniku i šut, iako smo imali veoma mnogo fantastičnih šutera, mahom su svi bili krilni igrači.

hahahaha

pre 5 godina

@Davor
Srbija je prosla zahvaljujuci onom sramotnom poklonu Grcke. To da se ne zaboravi.
Srbija sa svojim NBA igracima bi izgubila 20-30 razlike od Spanije, Grcke, Slovenije i Francuske u svojim najjacim sastavima. Videli smo kako je Srbija prosla protiv Slovenije na EP, deklasirana.

dakiliz

pre 5 godina

Au jak mi prvak Evrope baš velesila inače sa pregršt medalja.A šta to im je inače jedina medalja.Ups sorry. Ni meni se ne sviđa ovaj sistem kvalifikacija ali ljudi oladite malo sa kukanjem. Pa na kraju je sve došlo kako se i očekivalo.Sve velesile iz Evrope su prošle.Srbija, Španija, Litvanija, Grčka, Italija, Nemačka,Rusija.Šta hoćete više.Jedino iznenađenje po meni ako ispadne jedna solidno jaka Letonija a prođe Crna Gora.

hahahaha

pre 5 godina

@Komentator
Jasno, kad Srbija izgubi, kradja je u pitanju. Slovenija je zasluzila zlato jer je bila najbolja, Srbija nije ni finale zasluzila, jednostavno je imala prelao zreb, svi favoriti bili na drugoj strani zreba, inace ne bi ni dosla do finala gde je ponizena

hahahaha

pre 5 godina

@wvw
Pa ne bi ni Srbija, zato je i dosla do srebra, da su igrali protiv Spanaca, Francuza, Grka u najjacem sastavu, mogli bi da sanjaju medalju.

dakiliz

pre 5 godina

Au jak mi prvak Evrope baš velesila inače sa pregršt medalja.A šta to im je inače jedina medalja.Ups sorry. Ni meni se ne sviđa ovaj sistem kvalifikacija ali ljudi oladite malo sa kukanjem. Pa na kraju je sve došlo kako se i očekivalo.Sve velesile iz Evrope su prošle.Srbija, Španija, Litvanija, Grčka, Italija, Nemačka,Rusija.Šta hoćete više.Jedino iznenađenje po meni ako ispadne jedna solidno jaka Letonija a prođe Crna Gora.

Zigzag

pre 5 godina

Kakav prvak,takav i plasman prvaka na SP!Da se ne lazemo.Jeste neobicno i pomalo diletantski da prvak Evrope ne ucestvuje na SP,ali trenutno prvak Evrope jeste ekipa koja kvalitetnom nije ni u 10 u Evropi.Svi znamo kako su uzeli to EP i koliko im se stvari poklopilo,od svih redom favorita koji su dosli u vecoj ili manjoj meri oslabljeni,do nevidjeno "slucajnih" suteva koji su ih isli i u polufinalu i u finalu,a koje realno ne bi nikad u normalnim okolnostima pogadjali.Dakle FIBA je uradila najvecu mogucu glupost,mozda i u istoriji kosarke sa ovim kvalifikacijama,ali neucestvovanje Slovenije na SP je daleko od neke steta.Jednostavni nisu kvalitet...
(Xnodeh, 24. februar 2019 18:34)pa jaci su od vas hahaah

Slovenac

pre 5 godina

@joki
Pedja Stojakovic je uvek bio drugi igrac ekipe. Uvek iza Webera, cesto i iza Bibija. Ali uglavnom, drugi igrac ekipe Sakramenta. I nista nije osvojio. Na vrhuncu karijere redovno gubio od Lejkersa i San Antonija. U Dalasu bio na klupi, uzeo prsten zahvaljujuci drugima. Nije on zasluzan za titulu. Kao da kazes da je Kukoc najbolji europski kosarkasa jer ima 3 prstena sa Bulsima.
Doncic je tek dosao u NBA, a vec je vodja tima. Sutra ce tim da se gradi oko njega, vec su poceli. Osvojice gomilu titula. Po glasanju za all star, on je medju 3 najpopularnija igraca. Na Zapadu samo Lebron popularniji od njega. Znaci da ce moci da bira gdje ce da igra.
Za razliku od Stojakovica, on je uspeo i u Europi. Osvojio Europu sa Slovenijom i Realom. Pedja nije. I Pedju su kosarci ucili Grci. Da se zna.
Lako je Pedji bilo osvajati zlata sa Jugoslavijom, kada je imao Bodirogu, Divca, Gurovica, Tomasevica i ostale tadasnje super zvezde. Sa Slovenijom je bilo teze i opet je Luka uspeo i uspece.

Vladimir

pre 5 godina

@Deki Srbin
Idi jedi paštetu 'srbine ponosni', za bolje nemaš sa razlogom. Ali, opusti se, kad za koju godinu još 500 hiljada obrazovanih napusti Srbiju i kad ostanu samo takvi kao ti, biće ti lakše ;)

Koki

pre 5 godina

@Xnodeh
Oni su osvojili zasluzeno taj turnir, pa ti i ostali botovi mozete da pišete gluposti do sutra i da pride dubite na glavi. Tolika opšta sreća među Srbima gde ih više raduje tuđi neuspeh nego sopstveni uspeh i gde ih više boli tuđi uspeh nego raduje svoj, je otišao u tešku devijaciju celog ... i matematički precizno objašnjenje zašto je ova bedna država tu gde jeste...

Deki Srbin

pre 5 godina

Oni su osvojili zasluzeno taj turnir, pa ti i ostali botovi mozete da pišete gluposti do sutra i da pride dubite na glavi. Tolika opšta sreća među Srbima gde ih više raduje tuđi neuspeh nego sopstveni uspeh i gde ih više boli tuđi uspeh nego raduje svoj, je otišao u tešku devijaciju celog ... i matematički precizno objašnjenje zašto je ova bedna država tu gde jeste...
(Koki, 24. februar 2019 20:18)

Kako te bre,srbomrzac,nije sramota na ovome sto si napisao?! Bedan si ti,i takvi kao ti,a Srbija i ako jeste bedna,bedna je zbog takvih kao ti.Bote NATO-ovski i NVO-ovski,provaljen si na prvu odmah

A.J.

pre 5 godina

Sve ozbiljne reprezentacije su izborile plasman na svetsko prvenstvo, iako su uglavnom nastupali igraci koji u normalnim okolnostima verovatno ne bi dobili sansu. Francuska, Spanija, Grcka, Litvanija, Srbija, Italija, Nemacka, Turska, Rusija, Australija, Kanada, Brazil, SAD itd. su prosli grupe sa B i C timovima. Slovenija je do titule prvaka Evrope i dosla velikim delom upravo zbog silnih otkaza. Ne kazem da nisu zasluzili, fer su dobili sve meceve, ali u punim sastavima mnoge reprezentacije su kvalitetnije, a jedan od 3 najbolja igraca bio im je Entoni Rendolf. Tako da nisu ni zasluzili da prodju, to jedno osvojeno zlato im je i vise nego dovoljno.

only fools and horses

pre 5 godina

Hahaha koji kralj!? ovi minusi pokazuju koliko ljudi nemaju smisla za humor?
(Robby, 24. februar 2019 18:54)

Ne, nego pokazuju da mu je humor izrazito glup.

Edin

pre 5 godina

A ono sto posebno bode oci, momci koji su igrali kvalifikacije i koji nas vode na takmicenje nece ni igrati pored onih koji ce da dodju. Npr Bogdanovic i Bobi bi sigurno bili i sad tu, ali zbog NBA nisu igrali. Zbog njih dvojice, dva momka koja su zasluzna sto idemo ce da ispadnu iz ekipe. Mnogo los sistem, kao da u fudbalu na prvenstvo ode San Marino umesto Brazila

aramis

pre 5 godina

Ne znam o cemu prica, iz evrope u stvari idu skoro sve najkvalitetnije reprezentacije. Ajde da kazemo da ce mozda poljska biti iznenadjenje i crna gora ili letonija umesto slovenije. Slovenija inace bez doncica i dragica je na nivou holandije

hahahaha

pre 5 godina

@joki
Jesi li ti cuo za pravopis?
Kakve bre trojke, Doncic je buduci MVP lige, vec je treci najpopularniji kosarkas NBA, spremi se da za koju godinu na ALL STAR utakmici gledas “Team Doncic”. Pa srce ce te izdati.

Robby

pre 5 godina

Postava koju navijači očekuju:

Teodosić, Micić, Jović
Bogdanović, Gudurić
Lučić, Simonović
Blejica, Kalinić
Jokić, Marjanović, Milutinov

Postava koju Đorđević vodi u Kinu:
Đoković, Peno, Avramović
Paunić, Tepić
Tripković, Lešić
Birčević, Tejić
Raduljica, Gagić, Đoko Šalić
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (relja, 24. februar 2019 18:36)

Hahaha koji kralj!😂 ovi minusi pokazuju koliko ljudi nemaju smisla za humor😁

blabla

pre 5 godina

Poenta je da je taj prvak igrom slucaja bio prvak, a sada su stvari dosle na svoje mesto. Zasto se Srbi bune protiv ovoga kada im ide u korist?

Xnodeh

pre 5 godina

@Xnodeh Haha znaci isli su ih sutevi? Haha...
(Jumko, 24. februar 2019 19:21)

Isli, kao nikad pre toga, a ni skoro posle nece. Pametnom govori da je to izuzetak, a ne pravilo. Haha

Bicu Slobodan

pre 5 godina

Daj boze da svi budu zdravi pa da Sale bude na slatkim mukama:
Teo Micic Jovic
Nedovic Bogdan Guduric Milosavljevic
Kalinic Lucic Bjelica Macvan
Jokic Bobi Milutinov Raduljica.

ketiS

pre 5 godina

Do odredjenog stepena mogu da se slozim sa Simonovicem, medjutim upravo ovakav sistem kvalifikacija pokazuje razliku izmedju zemalja koje zaista jesu kosarkaske nacije i onih koje to nisu. Jer su kvalifikacije tako osmisljene da prednost imaju drzave koje imaju daleko veci reprezentativni "roster", sto je u velikoj meri povezano i sa samim demografskim potencijalom konkretne drzave. Shodno tome potpuno je logicno sto nema Slovenije ili Hrvatske, mada ukoliko bi se Crna Gora nasla u KIni, to bi na neki nacin mogao da bude i demanti ovog mog stava, no ja ipak mislim da bi to pre bio dokaz da su izuzeci uvek moguci, ali ti izuzeci tesko da mogu da postanu pravilo. U svakom slucaju priznajem da mi je zao sto nema Slovenije, ali njihovo odsutstvo je upravo posledica slabasnog "rostera" koji je mnogo zavisan od par igraca, sto je u sustini isti slucaj i sa Hrvatskom. Konacno i nama je malo nedostajalo pa da "izvisimo."

a jeste sad kao šta?

pre 5 godina

(relja, 24. februar 2019 18:36)

Malo ko očekuje takvu, postavu. Promašio igrače, koliko vidim i pozicije(redosled), "fora" ti je glupa, itd..
Svoje frustracije prebaci na politiku, ostavi ovo malo što nam ide da se radujemo. Hvala.

delboj

pre 5 godina

Pa da su svi igrali u najjačim sastavima na EP Slovenija nikada ne bi bila prvak, verovatno ni medalju ne bi uzela.
(wvw, 24. februar 2019 18:35) # Link komentara
Preporučujem (+187)Ne preporučujem (-25)

Pa izvini za EP nije bilo nikakvih zabrana, pa ko voli ne izvoli, splet okolnosti sa povredama kod Srbije je bio takav. Spanija, Letonija, Francuzi... svi su bili u najjacim sastavima. Ljudi su urnisali Spance sa 20 i nesto razlike. Mogao je i Dragic da se ne odazove, ali nije... Ono je bio njihov momentum i pravo sportsko zlato.

rodja

pre 5 godina

Slovencima se obila o glavu kradja u finalu protiv nas, ja ne znam da li sam ikada gledao utakmicu na kojoj se toliko navlacilo na jednu stranu. I nije mi zao sto su ispali, drago mi posle svega...

riko

pre 5 godina

"Simonović je, inače, odigrao svih 12 kvalifikacionih utakmica, po čemu je jedinstven."
Znam bar jednu stvar po kojoj je ultrajedinstven.

Xnodeh

pre 5 godina

Oni su osvojili zasluzeno taj turnir, pa ti i ostali botovi mozete da pišete gluposti do sutra i da pride dubite na glavi. Tolika opšta sreća među Srbima gde ih više raduje tuđi neuspeh nego sopstveni uspeh i gde ih više boli tuđi uspeh nego raduje svoj, je otišao u tešku devijaciju celog ... i matematički precizno objašnjenje zašto je ova bedna država tu gde jeste...
(Koki, 24. februar 2019 20:18)

Kako nece biti bedna sa bednicima botovima poput tebe?! Kad vas ne bi bilo,ova drzava bi bila sjajna.Samo vi autosovinisti botovski je cinite bednom,nista drugo

TotalnoLud

pre 5 godina

@relja zasto bih ocekivao Gudurica kao sigurnog? Gde je Nedovic, u najmanju ruku je ozbiljan kandidat. A tek Simonovic, on nije sto je bio, nama trebaju najbolji, njegovu poziciju mogu pokriti Lucic i Milosavljevic. Meni je Simonovic bio uvek u 12 do sad, sad mi je malo posustao, ne izgleda kao ranije.

Xnodeh

pre 5 godina

Retko kada je neko tako zasluzeno osvojio zlato kao Slovenija. Oducili od kosarke sve u eliminacijama, ponizili Spaniju i Srbiju i to sve bez “slucajnih” pobeda. Znas, to su one pobede kada pogodis trojku u zadnjoj sekundi. Zahvaljujuci takvim srecnim sutevima neki su sebe smatrali kosarkaskom silom. Slovencima svaka cast, izbacili najvece favorite Spance, koji su osvajali EP i pobedama od 40 razlike u finalu protiv “nekih”, a u finalu Slovenci ponizili Srbiju, iako su igrali 60% snage zbog povreda. Najuspesnija reprezentacija bivse SFRJ je Slovenija, jer su jedini kao samostalna drzava osvojili zlato. Srbi i Hrvati imaju nekoliko srebrnih i bronzanih medalja, ali ko pamti to.
(ahm, 24. februar 2019 18:55)

Uh,koliko kompleksa u tvom komentaru!Uf,uf!Bas toliko boli istina koju sam napisao?! Slovenija pregazila Srbiju?! Spaniju da,20 razlike je bilo,sa Srbijom je do 3 minuta pred kraj bilo nereseno,presudila dva napada.Pritom se radilo o najboljem timu Slovenije i petom timu Srbije na tom EP.Sto se tice trojki u zadnjim sekundama,iskompleksirani susedu,znam da te to najvise boli.Sila je onaj koji ima u 23 godine ima tri zlata sa EP,dva zlata sa SP,dva srebra sa EP,jedno srebro sa SP i dva srebra sa OI.A ti Kroasan,umesto sto na ovako blamantan nacin iskazujes svoje komplekse,bolje se pozabavi cinjenicom da vas ovaj neodlazak na SP kosta neuporedivo vise nego sto se cini.Mozete sa Slovenijom pod ruku.Ni oni,ni vi,medalje videti necete.Pa opet,oni jedno zlato uzese,vi nikad

robert

pre 5 godina

Hahaha jak mi prvak Evrope... To je bila najveća smejurija u istoriji košarke... Ekipa sa 4 stranca u finalu posle krađe pobedi osakaćenog i višestruko boljeg protivnika. Njihov pravi kvalitet, odnosno nedostatak istog, došao je do izražaja u ovim kvalifikacijama. Sve najjače ekipe su se plasirale: SRB, ESP, FRA, LTU, GRE, RUS...

Dragan

pre 5 godina

Nemoj da neko kaze mojoj zeni sta sam napisao, ali se bojim da je Teo samo senka predjasnjeg sebe i da moze vise da odmogne nego pomogne reprezentaciji na SP. Jednostavno igra suvise "umetnicki" a bice nam potreban pitbul na toj poziciji.

Zorz

pre 5 godina

Nisam ispratio, Slovenija i Hrvatska ne idu na SP? Za SLO je jasno. Njihova prva petorka sa kupljenim strancima, sudijama i u Sloveniji jedva dobije nasu drugu ili trecu. Problem je kos veci sto je nasa peta petorka bolja od njihove druge, a od trece bolja 30 razlike. Neka zemlja je zemlja kosarke, a neka to kupi tako ponekad.

Boki

pre 5 godina

Mislim da i dalje ljudima nije jasno i treba im nacrtati. Dakle, problem je u kvalifikacijama što se održavaju unisto vrijeme kada i NBA utakmice i onda ako ekipa poput Hrvatske ima prvu petorku NBA igrača, oni ne mogu nastupiti.

vlade

pre 5 godina

zlato Slovenije je cist primer, kako se osvajaju turniri i tu je kraj!
ekipa sastavljena za to leto, da osvoji turnir, a posle toga, kud koji, mili moji.. ipak, ovaj glupi Fiba sistem je dokaz da kada ne mozes da racunas na trenera i tri najbolja igraca, a igracki si limitiran, mozes da ispadnes i od Kosova!
mada, voleo bi da im daju wild card, pa da ih u 1/8 finala recimo oducimo od kosarke! Sa sve Lukom i Goranom..

Xnodeh

pre 5 godina

Koji komentari...koje podcenjivanje i omalovažavanje Slovenije od strane likova čija se ekipa preko Izraela krvavih noktiju jedva izborila za goli život...
(Vladimir, 24. februar 2019 21:13)

"likova cija se ekipa", to znaci da si ti lik cija ekipa nije Srbija??? Toliki si amater, da si se tako lako razotkrio? Srbija je kako god, sa petim timom se izborila za taj goli zivot. Ekipa koju toliko svojatas, nije nikako! Kako si samo tuzan lik, srbomrscu jedan mali, zalim te

jsx

pre 5 godina

Kako bih voleo da citam komentare da smo kojim slucajem izgubili od Izraela. Kakve ima veze koliko igraca imaju u fondu poenta je da su kada im je omoguceno da igraju jaci od Crne Gore i Turske. Druga je stvar sto je neko mogao da se povredi ili prosto da odbije da igra na prvenstvu, ali ovde nisu imali ni sansu. I na kraju, nije ni bitno da li je konkretna Slovenija zasluzila plasman ili ne, mogli su da imaju npr. Karija i Durenta i ostatak ekipe i opet se ne bi kvalifikovali iako bi Kari i Durent bili ti koji bi igrali na svetskom, a mi bismo umesto njih gledali Cedija Osmana i Nidama.

CisTo_onaKo

pre 5 godina

Moram kao grobar da pohvalim Simonovica,postao mi je veoma drag...Jako korektan momak,odan reprezentaciji uvijek odigra korekno i svaka mu cast.Zasluzio je da mu se oprosti kradja pehara:) Napred Srbija

joki

pre 5 godina

Pa gubi upravo njih dvojicu. Dončić je apsolutni hit ove sezone, dugo se nije toliko pričalo o jednom rookieju iz evrope kao sad o njemu. A to što tebe sapire ljubomora, to je tvoja stvar.
Teško je priznati, ali Srbija nikad nije imala takvog beka, koji ima i tehniku i šut, iako smo imali veoma mnogo fantastičnih šutera, mahom su svi bili krilni igrači.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lebovitz, 24. februar 2019 21:06)

jesil ti mozda cuo za pedju stojakovica.
za pedju stojakovica koji je karijeru zavrsio kao 4 najbolji trojkas u nba svih vremena.
za pedju stojakovica koji je u top 10 nba sutera svih vremena.
jesil mozda cuo za pedju stojakovica koji ima finale konferencije sa sakramentom.
osvojen prsten sa dalasom.
za pedju stojakovica koji je 3 puta bio all star igrac.
koji je bio 4 mvp ssezone,drugi strelac lige.
koji ima osvojeno i svetsko i evropsko zlato sa reprezentacijom.

na kraju krajeva nikad doncic nece biti suter poput pedje,kad ga prihvate da se takmici u trojkama pa pobedi makar jednom onda ga meri sa pedjom.

Strucnjak

pre 5 godina

P.S. Da probam da vam nekako objasnim sta je Djordjevic za Srbiju... Zamislite da je Maradona kao trener osvojio SP s Argentinom, eto to je Sale Djordjevic u domacoj kosarci... Arena treba za zivota da se nazove po njemu... Bilo je i ima sigurno boljih igraca Srbije, ali sportista s toliko uspeha kao igrac i trener bilo koje kosarkaske reprezentacije nije, niti ce.

Bane

pre 5 godina

Anomalija je uopste da je Slovenija prvak Evrope. Mislim imaju tu srecu da su im najbolji igraci dva Srbina, plus onaj Amerikanac i trener Srbin. Kakva he to Slovenija. Ne znam sta fali to sto ne igraju na svetskom.

nikad nikome izvini

pre 5 godina

@ahm...skidam kapu i Dragicu i Doncicu...svaka cast!!! Ali da napises da su nas i Hrvate oducili od kosarke je nebuloza...U finalu su imali sudije na svojoj strani bar pet sudijskih gresaka je odlucilo u trenucima kad se lomio mec...isto kao sto je pobedonosni kos u Istambulu dao covek kojim je celim stopalom stajao u autu...
Hrvate nisi morao da pominjes oni su sami sebe oducili od kosarke silaskom sa postolja...

Danilo

pre 5 godina

Veliki uspeh je sam plasman u Kinu posle dosta loše odrađenih kvalifikacija. Tamo da budemo skroz realni nogom u guzicu da udaramo ako stignemo nekako do polufinale a to će biti ovog puta jako jako teško.

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

Ljudi, prebolite vise tu Sloveniju,aman! Udaviste. Uzeli su titulu kako su uzeli,tad i nikad vise verovatno i to je to. Dosta vise te kuknjave oko Slovenije,smarate kao i navijaci Zvezde ( i sam sam navijac Zvezde) koji non stop kukaju o izgubljenom finalu protiv Buducnosti prosle godine. Bilo,pa proslo, igra se dalje. Dosta vise,aman.

Nindza

pre 5 godina

Jao sto volim ove zlurade "Srbija nije osvojila zlato".
Bogami jeste, 1995, 1997, 1998, 2001, 2002. Srbija je pravni naslednik Jugoslavije, plus najdominantniji igraci su bili iz Srbije.
Kad se prica o ratu, onda Jugoslavija jesu Srbi, a kada se prica o medaljama onda nisu. Pa odlucite se, malo vas drma sizofrenija.
Uostalom, koliko je bilo "realno" EP, govore kvalifikacije, tako da tisina, i uzivajte sto ste placali sudije. Ovaj put necete.

MPP

pre 5 godina

Stvar je pravila koja su loša . Evropski prvak bi trebao bez kvalifikacija da bude na svetskom prvenstvu ! U tome je problem. Nema veze što su to Slovenci j, jednostavno je stvar principa . To možemo da gledamo i ovako : Zamislite Slovenija vs Srbija u polufinalu S.P. u konpletno najjačim sastavima ! Kakav bi to spektakl bio ! Zamoslite da pobedimo Evropskog prvaka i udjemo u finale ! RADI SE O KVALITETU POBEDE A NE SAME POBEDE PO SEBI . Ubedjen sam da bi konpletni mogli pobediti svakoga !

Davor

pre 5 godina

Srbija u najboljem sastavu sa NBA igracima je za 20 razlike bolja od najboljih Evropskih ekipa .Sloveniju bi Srbija u najboljem sastavu dobila bez problema.Dakle nema na svetskom onih koji su losi videli smo Hrvate igrace na nivou amaterske kosarke gde igrac sam ne ume da da zicer ispod kosa sutira kao dete u skoli.Videli smo Slovenci nula bez Doncica i Dragica.Srbija tesno izgubila par utakmica sa cetvrtom ekipom i kad je najbitnije lagano 20 razlike sa trecim timom.

ketiS

pre 5 godina

@crush

Ja nisam rekla da je ovaj sustav ispravan, ali je kao takav propisan od strane FIBA-e i tu se nista ne moze. Cinjenica da nisu igrali vasi najbolji igraci, te da je to razlog sto se niste plasirali je samo potvrda onoga sto sam navela da nemate dovoljno veliku bazu kvalitetnih igraca, te da ukoliko izostanu oni najbolji to dolazi do izrazaja i kod vas, a i generalno kada su male zemlje u pitanju, sto cini se nije slucaj sa jednom Spanijom ili Francuskom. Drugim recima u takvim okolnostima ste manje, vise na razini Rumunije ili Holandije. To sto vi "tripujete" da imate ekstrakvalitetne igrace, a pri tom mislite da je kosarka "zacementirana" te se u drugim zemljama ne razvija je posebna prica. Uostalom poslednjih godina jedna Poljska, inace daleko veca i od bivse YU, jako mnogo ulaze u kosarku, dok je u nekim drugim sportovima (poput odbojke) vec postala velika sila. Konacno i Srbija se prilicno mucila, sto bi svi ljubitelji kosarke u Srbiji trebalo krajnje ozbiljno da shvate, jer kosarka sve vise postaje globalan sport, te shodno tome sve je vise onih koji znaju da je igraju. Inace i pored toga sto izuzetno volim sport i sto se radujem svakom sportskom uspehu svoje zemlje, ja sam ipak odavno prosla onu "klinacku" fazu kada mi je sport bio glavni nacin etnicke i drzavne identifikacije, te ga sada dozivljavam daleko razumnije i prizemnije, sto znaci da me uspesi na nekim drugim poljima ako ne vise, a ono podjednako raduju i cine ponosnom.

jsx

pre 5 godina

Vidim da ljudi i dalje mere pravednost po tome da li se Srbija plasirala. A pazite ovako, sta da su i Milutinov, Lucic, Micic i Teodosic bili bolji nego sto jesu i nisu igrali poslednji mec, nisam bas ubedjen da bismo prosli. Znaci da bismo sa boljim igracima imali manje sanse. Takodje, zamislite da su isle po dve najbolje ekipe iz grupe. Je l' bi onda bilo pravedno? I ok, ako im i ne priznajete titulu opet su sa Dragicem, Doncicem i Rendolfom (njega bih i ja zabranio, ali pravilom protiv stranaca ne izbacivanjem celog tima) peta selekcija po jacini (posle SAD, nas, Spanije i Australije) tako da je steta da ne igraju pa nek Nemacka, Rusija, Turska cak i Litvanija (potpuno prosecno deluju na vec dva velika prvenstva protiv jacih ekipa) sto puta imaju "vecu bazu"- zasto bi neki igrac iz Ulma odlucivao o Srederu, a neki jos nepoznatiji igrac iz ABE o Doncicu.

Mile Dodik

pre 5 godina

Pa poenta kvalifilacija pred svako veliko takmicenje je da se napravi selekcija najboljih.Veliko takmicenje ima dosta mana jer je ogranicen period igranja I dosta zavisi od trenutne ispiracije,zdravstvenog stanja igraca,izostanaka,sportske srece,... Zato postoje kvalifikacije.

Stevan

pre 5 godina

Svi su igrali u najjacim sastavima i Slovenija je ponizila sve protivnike, iako je imala povredjene igrace u finalu, pa nije dala maksimum. Jedno zlato Slovenije vredi vise od svih srbijanskih pobeda nad Izraelom.
(ahm, 24. februar 2019 18:50)

To sto si rekao je najgnusnija laz i bedan pokusaj prekrajanja istorije i zanemarivanja cinjenica, iako se sve desilo gotovo juce... ali to je vama preslo u naviku. Srbija je igrala sa bukvalno 2. postavom, sa nekim igracima iz 3. cak, pa cak i tada je uspela da uzme srebro. U najjacem sastavu, Srbija je za 10-15 poena bolja ekipa od Slovenije u naijacem sastavu, sa sve Lukom Doncicem- u svako doba dana i noci. A vrednost Slovenije kao kosarkaske nacije ogleda se u tome sto bez 3 najbolja igraca nisu u stanju ni da se kvalifikuju na neki veci turnir, a kamo li naprave neki zapazen rezultat. Srbija to moze i za 5. postavom. Zato jer je Srbija vec 75 godina sinonim za kosarku u Evropi i svetu, a Slovenija miki maus reprezentacija koje nema bi na mapi i koja nikad ne bi medalju videla da joj nije bilo Srba(Kokoskov, Doncic, Dragic). Bez ova tri coveka bi grupu na tom EP ne bi prosli, a kamo li nesto vise.

Petar Denda

pre 5 godina

Pa dobro, jedino je Slovenija kiksnula, ali se to i moglo očekivati, bez Dončića, Dragića i Rendolfa su amaterska ekipa. Očigledno je da one najbolje ekipe imaju i najviše dobrih igrača koji one najbolje mogu zameniti. Naročito je Litvanija impresionirala. Ne vidim da još neka ekipa fali, a da je svojim kvalitetom zaslužila da bude u Kini. Biće to jedno od najboljih SP ikada. Jedva čekam.

nikad nikome izvini

pre 5 godina

@ahm..pa ako su tako dobri ti tvoji Slovenci zasto se nisu plasirali??? Zbog dva igraca??? Srbiji fali bar pet igraca koji su imali obaveze u svojim klubovima i NBA...pa smo se plasirali...a i u finalu EP koje ste dobili falila su bar dva igraca pa smo bili egal dok sudije nisu umesale prste...
ps.I Hrvatima fali pet igraca koji imaju obaveze u svojim klubovima...tako da ste vi u najboljem polozaju fale vam dvojica pa se NISTE PLASIRALI!!!
pps. Mislim da je to jedina medalja koju ste u kosarci osvojili i da cete na njoj i ostati...

Xnodeh

pre 5 godina

Hahah.. boli znam.
A vidi pluseva sto si pobro. XD
(Ujmemeni, 24. februar 2019 19:49)

Pa znam da znas da te boli.Mada ne bi trebalo,svestan si ti da se ta 2017 dogadja jednom u sto godina.Prosto se desi da se potrefe takve stvari i treba da budes srecan zbog toga a ne da te boli realnost u kojoj Slovenija i Hrvatska ne mogu vise ni da se plasiraju na kosarkaska prvenstva.To ce tek postati tradicija

Kako je lepo biti glup

pre 5 godina

@ hahahaha

Kakvo sramotno spinovanje,Srbija da gubi 20-30 razlike u najjačem sastavu od Grčke,Španije ili Slovenije?!?Upravo je obratno, razneli bi ih,a Sloveniju sve ispod 15-20 razlike,bio bi neuspeh.
Kažeš,Slovenija raznela Srbiju na EP?!?!Kao da niko nije gledao,kako se obogaljena Srbija bez 2/3 top igrača bori i ima vođstvo par minuta pred kraj?Pa samo Jović da je mogao da igra finale,dobili bi.Teodosić da je došao,pitanje pobednika se ne bi ni u jednom trenutku postavljalo,da ne pominjem Jokića,Bjelicu,Kalinića,Lučića,Nedovića,Mačvana...
Pa petorka Teodosić-Nedović-Kalinić-Bjelica-Jokić bi se prošetala do zlata!

Borky

pre 5 godina

Pa da su svi igrali u najjačim sastavima na EP Slovenija nikada ne bi bila prvak, verovatno ni medalju ne bi uzela. 
(wvw, 24. februar 2019 18:35) 

Kako da ne? Igrali najbolji basket, španjolce pobedili za 20?
(Keks, 24. februar 2019 18:53

Ajde! U finalu ih sudije pogurale kao nikad nikoga.Srbija da je imala Teodosica ili bar zdravog Jovica dobila bi ih 20 razlike lagano.

Roque Santa Cruz

pre 5 godina

Realno, ti prvaci Evrope su jedva dobili treći tim Srbije i to uz pomoć dva naturalizovana Srbina, Dončića i Dragića, tako da realno gledano, nisu ni zaslužili to zlato, ali šta je tu je.

1337

pre 5 godina

Ne razumem zašto ovoliko hejtujemo tu reprezentaciju Slovenije, da dobili bismo ih u finalu da smo imali bar 2 od 9 povređenih igrača, ali su oni ipak odrali punu Španiju u polufinalu, nisu stigli dotle slučajno.

Branislav

pre 5 godina

(ahm, 24. februar 2019 18:55)

Wow toliku količinu kvazi informacija da bi ispao pamet odavno nisam pročitao. Razbili Srbiju sa 8 razlike. Smešan komentar od još smešnijeg kvazi stručnjaka. Ne bitan je sjaj medalja ako nemaš kontinuitet. I tako jedna medalja ne vredi isto koliko i tri u nizu. Znaći uspešan je onaj koji u kontinuitetu u osvojanju medalja. Eto ti sad njih nema ni na Svetskom prvenstvu doduše ne njihovom krivicom ali opet nema kontinuiteta.

nikad nikome izvini

pre 5 godina

@zigzag...gde si bre komsija jel ti crkla krava??? A gde ste vi u kosarci u Atini na silasku sa trece stepenice...a u klupskoj pa tu ste jos gori "raspali" Partizan dobije Zadar u gostima bez problema u grotlu Hrvatske kosarke...inace pozdravljaju te Djordjevic,Bogdanovic i Kecman...znas one tri trojke preko polovine igralista u zadnjim sekundama...narocito Kecman kad ste vec poceli da slavite pa muk u celoj dvorani a komentator uzeo bensedin...

hm

pre 5 godina

Bravo Simonovicu. Zato ti i jesi kosarkas, sportas i pre svega covek, a vecina komentatora ovde je daleko od svega toga. Naravno da covek zeli Sloveniju na mundobasketu. Kao i svaki sportas zeli da igra sa najboljima, da se dokazuje, jer jedino tada mozes sebi da kazes da si zasluzeno osvojio i da si najbolji. Onaj tko se nije ozbiljnije bavio sportom to jednostavno ne razume. Njemu je tastatura voriors najvece dostignuce u zivotu.

DekacNS

pre 5 godina

Moje mišljenje da su nam ovi FIBA prozori pokazali gde grešimo. Moramao dati prednost i ojačati našu ligu. Potom, kroz istu, razigravati klince. Štetu od ABA lige doživele sve bivše republike, jedino se mi malo izvukli!

crush

pre 5 godina

@(ketiS, 24. februar 2019 21:25) Daj mi molim te objasni na koji način ovo pokazuje koje su zemlje košarkaške nacije?? Pa mi Hrvati imamo samo 4 mil stanovnika i unatoč tome imamo puno bolje igrače nego što to imaju npr Poljska ili Nizozemska ili Rumunjska. No ovaj sustav nije dozvolio našim najboljim igračima da igraju i to je to... i Srbija i Hrvatska mogu biti ponosni na sportaše koji ostvaruju rezultate toliko nestvarne da su nas navikli na top mjesta pa se razočaramo ukoliko nismo najbolji... često puta čitajući komentare kako ovdje tako i kod nas u Hrvatskoj jedino što je jasno je da ih ne zaslužujemo... čestitke na kvalificiranju jer stvarno bi bilo glupo ne gledati Srbiju na SPu, ali za kraj razmislite i ovome: zar je fer prema igračima koji su dali svoj maksimum da se kvalificiraju da na kraju igra netko drugi :) toliko o ovom glupom sustavu

Deki Srbin

pre 5 godina

Idi jedi paštetu 'srbine ponosni', za bolje nemaš sa razlogom. Ali, opusti se, kad za koju godinu još 500 hiljada obrazovanih napusti Srbiju i kad ostanu samo takvi kao ti, biće ti lakše ;)
(Vladimir, 24. februar 2019 23:16)

Pastetu samo imas da jedes upravo ti "antisrbine ponosni". Zato i jesi tako frustriran pa ti drugi krivi. Mukica, napunio 45,a jos zivi od mamine i tatine penzije :)

Mrkva

pre 5 godina

Pa da su svi igrali u najjačim sastavima na EP Slovenija nikada ne bi bila prvak, verovatno ni medalju ne bi uzela.
(wvw, 24. februar 2019 18:35)

Tačno tako i to je cela poenta. Osvojiš prvenstvo sa A timom protiv B i C timova, a onda kada treba da se kvalifikuješ sa svojim B i C timom, prašinariš na dnu tabele.
Ovaj raskorak se događa samo zato što se najjača košarka igra u Americi, a Amerikanci misle da su centar sveta i NBA se ne usklađuje sa EP-om pa i SP-om.
Ovakvi raskoraci su nemogući u fudbalu, jer se najjači fudbal u Evropi, pa nema šanse da spadneš na igrače iz beton lige da igraju kvalifikacije, već se raspored usklađuje sa odigravanjem liga.

Ista stvar sa tenisom i Dejvis kupom. Tenis je davnih dana prestao biti sport koji se igra u džemperčiću kao badmington i da je izlet, a neki se ponašaju kao da se vremena ne menjaju i očekuje se od top igrača da pocrkaju od iznemoglosti na terenu zbog nenormalnog rasporeda.

Windows Phone is dead :(

pre 5 godina

A kakva je to ekipa koja zavisi od 3, 4, 5 igraca? Kad njih nema, gube od svih. Ove kvalifikacije na neki nacin izdvajaju prave kosarkaske nacije, koje imaju dovbru nacionalnu skolu i sistem, tradiciju. A ne neki, nema ga Randolph, nema ni njih.

B78

pre 5 godina

(ahm, 24. februar 2019 18:55) ajde samo mi objasni sta su nase zlatne medalje nakon 1995 i kako je to Slovenija najuspesnija...prijatelju svaka cast na njihovoj tituli....ponizili Spaniju ? ....razbili Srbiju bez 10 igraca...jos jednom bravo ali ne lupetaj majke ti....pri cemu slazem se da su ove kvalifikacije idiotluk obicni i da im je mesto na Svetskom prvenstvu a nadam se da ce dobiti i pozivnicu....molim te predji na balote ili domine posto si ovde poprilicno tanak sa informacijama

boli ahaahahah

pre 5 godina

@hahahhaha tj. zigi jos jedan hrvat koji nema pojma o nicemu ali ga kompleksi opako peru , Srbija s svojim najjacim igracima dere pod i s Spancima i Francuzima zajedno, vec dokazano u zadnje 4 godine a Srbija je s c timom dosla do finala EP, tako da siri komplekse dalje odavde , i da Srbija 10 finala ,2 x prvaci sveta i 3 x prvaci Evrope, boli boli znamo mi to

Milos BG

pre 5 godina

(Look at my bank account, 24. februar 2019 18:34)
Druze, Brazil je ucestvovao na svim Svetskim prvenstvima do sad i bio je dva puta sampion sveta, tako da ti konstatacija da nisu kosarkaska nacija ne stoji.

Kupac diplome

pre 5 godina

Meni je žao Letonije. Pozingis, braća Bertans, Strelnieks, Janis Tima itd... Mnogo dobar i atraktivan sastav. Gledaćemo Poljake, a verovatno i Crnogorce na svetskom prvenstvu. Za Slovence nije šteta pošto sem Dončića i naturalizovanog Slovenca Rendolfa nemaju pristojnog igrača.

M

pre 5 godina

Priča se da će "Zmajčeki" da dobiju Wild Card za SP...
Inače, naravno da se svako normalan slaže da ko je smislio ove kvalifikacije ne misli dobro košarci generalno...

Falcon

pre 5 godina

E baš sam se nešto potresao za Sloveniju! Priznajem da su tada odigrali baš dobro, ali ipak je tu bilo dosta srećnih okolnosti uz koje su postali prvaci Evrope. Da ne pominjem ono sramno navlačenje u finalu u korist košarkaških anonimusa, a protiv jedne dokazane svetske sile?! Dakle, izostanak Slovenije je, za mene, samo vraćanje stvari na pravo mesto.

Stevan

pre 5 godina

Mozda je ova prica opravdana. Ali ja razmisljam malo drugacije. Kakav si ti to sampion Evrope kad imas samo jednu dobru petorku igraca i ako njih nema, ti nisi u stanju ni da se ivalifikujes na neko veliko takmicenje. Dakle, kvalitet jedne kosarkaske reprezentacije i uopste kosarkaske nacije ogleda se u broju kvalitetnih igraca koje je ta nacija i njena skola kosarke stvorila. Prirodno bi bilo ocekivati da zemlja koja je sampion Evrope ima bar jos 20-30 igraca u sistemu rotacije koji su dovoljno kvalitetni da se makar kvalifikuju za neki veliki turnir. A Slovenija, Hrvatska i neki drugi su pokazali da to nije slucaj i to pokazuje u kakvom se zapravo problemu nalazi kosarka u ovim zemljama. Meni je drago sto za Srbiju kroz ove kvalifikacije nisu mogli da igraju najbolji kao ni na tom EP na kom smo dosli do finala... jer smo tu pokazali da Srbija tradicionalno stvara dobre igrace i da nam rezultati i plasman na velika takmicenja ne zavise od toga hoce li za nas igrati prva ili 3.-4. petorka. Istinski kosarkaske nacije imaju bar 40-50 igraca u sistemu koji mogu da iznesu ono sto reprezentacija od njih ocekuje. Ostali su miki maus reprezentacije koje bljesnu jednom u 25 godina, a inace ih nema nigde na kosarkaskoj mapi Evrope i sveta.

Potti trained

pre 5 godina

U Pravu je Simonović, da nije bilo nas Srba, Austrija, Mađarska, Hrvatska i Slovenija bi se sve plasirale na svetsko kao jedna država - Austro-Ugarska. Ovako samo Velike države sa puno talenata, kao što je Srbija prođoše....

gogibreee

pre 5 godina

Znaci :

1. Jovic
2. Micic
3. Teodosic
4. Nedovic
5. Bogdanovic
6.Milosavljevic
7. Bjelica
8. Kalinic
9. Lucic
10.Milutinov
11 Jokic / Raduljica
12. Marijanovic

I hvala Tepicu, Djokovicu, Gagicu, Avramovicu ,Simonovicu, Jelovcu itd za sve!

pati

pre 5 godina

@hahahhaha tj. zigi jos jedan hrvat koji nema pojma o nicemu ali ga kompleksi opako peru , Srbija s svojim najjacim igracima dere pod i s Spancima i Francuzima zajedno, vec dokazano u zadnje 4 godine a Srbija je s c timom dosla do finala EP, tako da siri komplekse dalje odavde , i da Srbija 10 finala ,2 x prvaci sveta i 3 x prvaci Evrope, boli boli znamo mi to

gao

pre 5 godina

@Look at my bank account
Funkionisalo je do sad, na osnovu plasmana na prethodnim sampionatima (OI, EP, SP) najbolji su se kvalifikovali direktno, ostali su imali sanse na kvalifikacionim turnirima, igrali smo i mi jedan takav. Iskreno ja bih voleo da im npr ULEB sad lupi kontru i organizuje sledece evropsko sa samo najboljim selekcijama, a FIBA nek igra Island, V.Britanija, Kosovo, Andora, Holandija itd.
Najveci problem je sad sto svi ovi momci koji su prosli kroz ove glupe "prozore" i namucili se da bi nas odveli u Kinu, ce gledati SP na tv-u.
Sigurno da oni nisu najkvalitetnije sto imamo, ali je svakako trulo sto nece igrati, i to nije problem samo nama, vec svima.

nikola

pre 5 godina

posto smo dobri sa Kinezima,moramo croasanima obezbediti vajld kartu u znak zahvanosti za herojsko teranje vaterpolista u more sa nozevima I bejzbol palicama.Dacicu poradi na tome please.

Размишљам

pre 5 godina

Хајде да назовемо ствари правим именом. "Прозори" су омогућили многим људима да гледају своју репрезентацију у такмичарском мечу, што иначе никада не би могли! Колико ће то људи из Србије отићи да бодри Орлове у Кини?

Проблем је што приватне лиге не желе да "продају" могућност просечном љубитељу кошарке да гледа ове утакмице по понуђеној цени, али се ни не изјашњавају колико новца траже. Мислите о томе!

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

@ wvw- Па што нису сви играли у најјачим саставима, ко им је крив?! У праву је Симоновић 🙄

Pozdrav iz Minhena

pre 5 godina

Teodosic Jovic Micic
Bogdanovic Nedovic Guduric
Lucic Kalinic
Bjelica
Marjanovic Milutinov Raduljica


Ovo je po imanima najjaci sastav...Ali kako ne povesti Simonovica, Milosavljevica koji su kidali u prozorima...

aleks

pre 5 godina

Ja da se pitam ja bi bojkotovao ovakav sistem takmičenja. Sve ekipe iz svih zemalja da se spoje pa da vidimo ko ce da im igra. Stvarno nema smisla, i srbija je ladno mogla da pukne u ovim kvalifikacijama.

WillyWonka

pre 5 godina

FIBA je organizacija kojoj je u zadatku da razvija košarku. Ne znam kako, ali FIBA sistematski radi na uništavanju ovog sporta. Kvalifikacije nemaju smisla, FIBA liga prvaka nema smisla, uskoro ni prvenstva neće imati smisla. Ko je najviše oštećen? Evropske ekipe koje imaju najbolje igrače u ULEB takmičenjima i u NBA. Hrvatska nije prošla, Srbija se čupala u zadnjem meču, a trebalo je da izdominira ova kvalifikacije. Slovenija kao prvak Evrope nije prošla, Crna Gora visi. Treba FIBU bojkotovati, dok nisu sve upropastili.

klaas-jan huntelaar

pre 5 godina

Opet smo u situaciji da jedni igraci izbore SP a da se drugi koji nisu tada igrali samo pojave na SP. Malo nije fer, svi oni igraju za Srbiju i imaju jedan cilj ali opet mislim da nije bas u redu..

Eggy

pre 5 godina

Pa prisetih se Grcke koja 2004. osvaja EURO u fudbalu, dok se 2006. nije kvalifikovala na svetsko,pa nije bio problem. FIBA se ugledala na FIFU, pa je zato i organizovala kvalifikacije, mudjutim ocigledno nije tako jaka kao FIFA i desilo se sta se desilo. Medjutim osim Slovenije i Hrvatke vecina tradicionalnih ucesnika iz Evrope se kvalifikovala, nije bas bilo nekih spektakularnih iznenadjenja, ...

wer`

pre 5 godina

kao ostrasceni grobar, nece mi se verovati ako kazem da simona veoma postujem. i to je zasluzio kroz reprezentaciju, i kao igrac i kao covek

ps. a onaj cuveni pehar nije ukrao on, vec krezuba ekipa divljaka sa severa, njemu su ga uvalili u ruke kao vruc krompir, otprilike ****** ti sve po spisku ako nesto zunces, ajde pevaj sa nama

T

pre 5 godina

Ekipe kojima su ključni igrači u NBA nemaju šanse u kvalifikacijama. Srbija ima sa kim da ih zameni, Slovenija suviše mala da bi imala dovoljno igrača za tako nešto. Loš sistem kvalifikacija.

Powerslave

pre 5 godina

(Look at my bank account, 24. februar 2019 18:34)

Znači, te (košarkaški) manje države treba da odu na SP tako što će se jače reprezentacije (drastično) oslabiti u kvalifikacijama, a ne tako što će raditi na unapređenju košarke i jačanju svog tima?

cz

pre 5 godina

teo,micic,jovic...bogdan,nedovic,guduric...lucic,kalinic..bjelica..jokic,milutinov,mrjanovic..to je nasa najjaca ekipa ako budu svi zdravi..ali moze da ispadne jedan centar i dvojka jer djordjevic ce verovatno voditi raduljicu zbog svega sto je radio u proslosti,i milosavljevica koji je odigrso nsjbolje ove meceve,a i djordjevic mu je nesto govorio na uvce na kraju meča...

пастир

pre 5 godina

Свака част Симоне, остали играчи да се угледају на тебе по одзиву на позив за репрезентацију.

matori

pre 5 godina

@(Look at my bank account, 24. februar 2019 18:34)

ne znam koliko si mlad i koliko ti pamćenje doseže ili koliko si se informisao o istoriji kvalifikacija.
nekada su kontinentalni prvaci, a iz Evrope prvih 5 ekipa direktno išli na SP ili OI, a ostali su igrali kvalifikacije. za EP ptva tri nikad nisu igrali kvalifikacije. zato mi u dužem vremenskom periodu nismo igrali kvalifikacije, i nismo imali problema da skupljamo reprezentaciju u toku godine, jer smo stalno bili u vrhu ili osvajači medalja.
mislim da je to dobar sistem. šta mi ili Ameri treba da igramo kvalifikacije? a ovi koji ne spadaju u top ekipe, kroz kvalifikacije mogu da izbore plasman na SP ili OI...

Miji

pre 5 godina

Zato kvalifikacije postoje, da bi igrale ekipe najspremnije i najbolje u tom trenutku a ne po zaslugama od prije godinu dana. Vjezbaj p ti m!

Vlada

pre 5 godina

... ali za kraj razmislite i ovome: zar je fer prema igračima koji su dali svoj maksimum da se kvalificiraju da na kraju igra netko drugi :) toliko o ovom glupom sustavu
(crush, 24. februar 2019 22:24)

Prvo, svaka čast na ljudskom i civilizovanom komentaru. Slažem se sa svim, osim ovog poslednjeg.

Ovaj tip kvalifikacija je, ako ništa drugo, omogućio mnogim igračima da zaigraju za reprezentaciju. Kada bi, realno, Jelovac, Đoković, Avramović, Todorović, Peno i mnogi drugi imali priliku da odigraju zvaničnu utakmicu za reprezentaciju da nije bilo ovih prozora? Ovako, stekli su neko iskustvo, znanje, i stavili se na radar selektoru. Ali, na SP su najbolji i mi tamo moramo imati najbolje. I ko god da je izneo kvalifikacije, ne može biti bolji od, recimo, ove ekipe:
1. Teodosić, Jović
2. Bogdanović, Gudurić, Nedović
3. Kalinić, Simonović
4. Bjelica, Lučić
5. Jokić, Marjanović, Milutinov

Ali, sve igrače koji su učestvovali u kvalifikacijama treba povesti kao goste na prvenstvo, a mogu i u treninzima pomoći. Momci su zaslužili to.

crush

pre 5 godina

@ketiS - ti izgleda ne razumijes sto sam htjeo objasniti ili ti matematika ne lezi. Dakle govorimo o mogucnosti koliko igraca mozes imati u odnosu na broj stanovnika. I kada bi uzeli najboljih 12 kosarkasa u drzavi tih nasih, ali i vasih naravno, su za tri klase bolji od najboljih 12 koje daju Nizozemska, Rumunjska itd. Mi govorimo o sustavu koji je onemogucio drzavama da u kvalifikacijama igraju najbolji. Pa mogli su lako napravit kvalifikacijski turnir koji se igra unutar 2 tjedna onda i to je to. Da ne bude zabune, ja se divim kemiji koja je medju vasim igracima i svjestan sam da toga kod nas u kosarci nema, ali to opet ne znaci da decki koji zasluzuju igrati na SP ne budu tamo zbog nekih glavonja iz FIBAe...

@ Vlada - moze se to i tako gledat :)

mr

pre 5 godina

Za FIBA imam samo jedno da kažem.Da Bog da ih ugasio Bartomeu...
(Bruce Springsteen, 24. februar 2019 18:32)

Па човече аман, то се управо и дешава, зато и јесте овако како јесте са глупим прозорима. Неко је осмислио перверзну игру да обесмисли репрезентације и да на пиједестал постави сопствени приватни интерес. Банализацијом репрезентација се управо и покушава стварање култа клубова, што је бесмислица за обзиром на чињеницу да ће људи увек волети дрес своје земље од било код другог клуба, и то ови знају и смета им у остварењу својих култ циљева. У УСА имамо потпуно супротну ситуацију, НБА јесте култ, али зато кад крене прича о Дрим тиму, нема зезања, све је њему подређено.

Јабучило

pre 5 godina

Онда нека се прваци континената аутоматски квалификују. Ко није у стању да мобилише своје најбоље играче, не одлази на светско првенство. Приватне лиге не могу да имају приоритет.