Tenis 94

Petak, 01.02.2019.

19:30

"Novak je kao insekt kojeg pokušavate da ubijete"

Nekada uspešni teniser Sjeng Šalken pričao je o "velikoj teniskoj trojci" i potencijalnim rekordima koji će možda biti oboreni.

"Novak je kao insekt kojeg pokušavate da ubijete" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

94 Komentari

Sortiraj po:

miljko

pre 5 godina

Postoji goatometer tabela i dostupna je svima. Ona sumira dosta detalja i uzima u obzir puno stvari. Na njoj je Federer i dalje prvi jer ima dosta vise malih turnira i nesto duze je na 1.mestu. Ukoliko Novak prestigne tih 310 nedelja vrlo brzo ce ugroziti Federera i na ovoj listi.
Tu se moze videti da je Novak vec ispred Nadala, zbog vise osvojenih zavrsnih mastersa i duzeg vremena na 1.mestu. pozdrav svim ostrascenim navijacima.

taki p.

pre 5 godina

Covek ladno podelio slemove Nadalu i Federeru za nastavak sezone,jasno je da mnogi razmisljaju navijacki, pa ne vide da je Novak favorit za sve slemove do kraja godine.Nije ovo 2017-ta,mnogo se okrenulo od tada,ali mnogi tek kad Nole osvoji GS konstatuju da je to bilo ocekivano,do tada muljaju istu pricu o Fedal bogovima,nemam nista protiv,demantovace ih ponovo Novak pa ce da se vrate u realnost.

Mare

pre 5 godina

Nolovci, plakacete poslije RG-a kad ga Rafa GOAT razmontira, tek onda cete se spustiti na Zemlju. Malo ste se previse osilili. Idemo Rafa kralju lagano po 12-I RG
(Muamer, 02. februar 2019 00:16)

Ovo vam je klasican primer ostrašćenog komentara koji nema veze sa realnošću. Dakle kada Novak dobije Nadala 3:0, oduči ga od tenisa, e onda smo se mi koji se radujemo osilili, zaneli smo se. Ali zato ako Rafa bude razbio Djokovica na RG, to ce onda biti to, to je definitivni odnos snaga. Cekamo da Rafa razbije Novaka pa onda samo to racunamo.

Druze, pusti ti RG, spušteni ste svi vi sada na Zemlju direkt ste pali sa Marsa, zato bolje cuti i sedi u prasini gde ste smesteni nakon finala AO.

znanje-imanje

pre 5 godina

@Milojko


Nije moguće uspostaviti vezu između tvojeg obraćanja meni i mog komentara. Trebao si ostati samo na "Neverovatno nešto koliko se praviš pametan, a da pritom realno pojma nemaš", ostao bi jači utisak. Ipak, misao da je udarao jače na kraju turnira treba zapamtiti. To je taj poznati efekat kada fudbaleri u kvalifikacijama šutiraju penal duplo sporije jer se štede za finale...

Hagiano

pre 5 godina

Kako izgleda kad izbija kompleks a ti treba da pričaš o Djokoviću. To onda izgleda ovako.
Glupo sa njegove strane uopšte da pravi komparaciju sa insektom, jer insekt generalno ima negativnu konotaciju u društvu.
Generalno ubiše se da predstave Djokovićev tenis kao nešto neatraktivno i nešto što je ultra defanzivnot, ali eto kreće se konstantno pa je zato nepobediv. A ne kažu da ima najbolji ritern u istoriji tenisa, i da sa takvim udarcem skoro svaki gem vrši pritisak da ga oduzme. Ne kažu da ima verovatno i najbolji dvoručni bekhend na svetu trenutno, a bekhend paralelu u istoriji ovog sporta. Da mu je servis sad nikad ubitačniji u njegovoj karijeri. Da mu je forhend dijagonala najbolja na svetu trenutno i da zbog svoje konstitucije i tih udaraca ima najbolju tranziciju iz odbrane u napad. Lepota sporta nije samo udri pa šta bude. Lepota je kad kombinuješ odbrana – napad – odbrana – napad i kad tu tranziciju radiš na takvom nivou kao što je Djoković radi.
Međutim neće to reći jer su zavidni, ovde se polemiše o mogućnosti da Federer uzme Wimbledon. Od toga nema ništa, Federera dobija igrač tipa Raonić čiji servisi su ubitačni na travi a uz to ima igru i sa osnovne linije.
Djoković ako je zacrtao da obara rekorde Federera to će se i desiti. A znamo šta je izjavljivao po tom pitanju. Zbog toga sledi žestoko osporavanje kako god znaju i umeju.

Saša

pre 5 godina

Čast uvaženom g-dinu, koji je dao pomenutu izjavu, ali ona je najblaže rečeno prosta i glupa... Ako je hteo da podeli kompliment Đokoviću, onda posoje daleko lepša, kulturnija poređenja. Ovako, samo je pokazao koliko u stvari ne poštuje(ne voli) Noleta.Da se razumemo, to je sasvim u redu, i ne treba i ne mora da ga poštuje, niti da uvažava njegove istorijske rekorde(uz Rafu i Rodžera, i još nekoliko kolega iz stare garde, sigurno je Nole već sada ispisao rekorde u tenisu), ali prilikom javnog obraćanja, kao javna ličnost morao bi da povede računa o kulturi govora i poštovanju ličnosti.Ovako, više je rekao sam o sebi... Što bi naš narod rekao "šuplja t...a sama zveči"

NADA

pre 5 godina

bas je suprotno,doticni moze biti insekt jer realno nije Noletu ni do stopala.Moze samo da zuji i da ga se seti neko njemu slican.Takve insekte Nole cak i ne gazi nego ih elegantno sklanja sa terena.

intimna prepiska sa moderatorom

pre 5 godina

Ih, jaka stvar. Pa i Muhamed Ali je sebe poredio sa leptirom i pčelom. Ali problem je što je ovaj naš "insekt", odavno postao invazija, navala. :)

Djed Gavrilo

pre 5 godina

@@@
Necu pisati o Novaku, pisacu o Rodzeru. Tezak teret covek nosi na plecima. I toga je svestan. Ima 37 godina i jos igra? Zasto? Zamislite njegovu karijeru, gde je osvojio sve, ostvario strasne rezultate i ima tih 20 GS. Ali je kraj...gotovo, godine cine svoje i on to bolje oseca od svih nas koji gledamo kako igra. To su GODINE, ozbiljne godine jer je ovo individualni sport gde moras da igras iz poena u poen, satima. Nije to Bufon koji stoji na golu pa je u godinama. Nego udaras loptu, trcis po terenu, izvijas se da bi servirao? I sta se desava? Kroz celu karijeru si to ostvario i onda ti za vratom dise Rafa koji je 5 godina mladji i Novak koji je 6 godina mladji??? Oni sada treba da prestignu tvojih 20 GS a kroz celu karijeru si TI bio taj koji je bio vrh vrhova? E sada bi ti da jos igras, da pokusas da osvojis jos neki GS , da se boris da te oni ne dostignu ali...avaj...Godine...Moze Rodzer, da urami Noletovu sliku jer bi Rafa sada imao 18 GS, i sigurno bi stigao Rodzerovih 20. Ovako, niti ce Rodzer vise da osvaja GS, TO NI POD RAZNO PA CAK I TAJ WIMBLEDON, NE MOZE, 5 SETOVA, NEMA SANSE, ma jedino da mu nameste neki lalala zreb , pa ni tada, a Novak i Rafa...stizu i prestizu u to sam siguran. Koliko poznajem Rodzerov karakter na osnovu njegove karijere, izjava, ponasanja...covek nocu ne moze da spava. U to sam siguran. Ali razumem ga bas zbog svega ovog sto sam napisao. Obliva ga hladan znoj, u to sam siguran.
(fortissimo, 01. februar 2019 22:39)
Pa,ovako.
Komentar potpisujem 100%.
Dodajem: Pravljenje kostura a i otvaranje prolaza do finala,uz podmetanje Novaku i Rafi,je prisutno već 7-8 godina.Narocito poslednje 4.
Rodzer,bez maske i ustezanja,lično je vodio kampanje da se Novak nekako zaustavi.Mobilisao je druge:Možete ga pobediti i sl.,dok je on bio “nepobediv”za sve osim za Nadala i Novaka.
Ko može poverovati u njegovo viteštvo.Ono je nula i on je jedan arogantni i bezosecajni lik sa nerealnom slikom o sebi i sportu u celini.
To ne govorim ja to pokazuje mozaik zbivanja u poslednjih 5-6 godina,od kad je ugrožen Novakom i Rafom.
Ustvari,pitajte se :kako Rodzer pobedjuje na GS i videćete da je tu neophodan uslov izbeci Novaka.Ustvari ,skloniti ga pre finala.
Ovaj je gurnut da pise a i tereti ovog portala su sve sportske vesti.Ovaj natpis je nesportski!!!
Možda zato i ne objavite ovaj komentar,ali je to bas tako.
Novak je bolji od njega u svim elementima koji se ticu i tehnike, i taktike ,i fizike,a posebno opšte ljudske nadarenosti.Novak bi mogao,jednako uspešan biti u mnogim drugim oblastima sem tenisa.Rodzer?
Nije pokazao taj dar. Tačka.

рајко

pre 5 godina

никад чуо ко је овај тип али ме чуди свако хоће да се гренуе и да даје неке изјаве на успеху Нолета. ово што је тај тип рекао је веома глупо.

Stef

pre 5 godina

Moze jos prostije. Kad Federer nije u formi, dodje do finala i gubi od Djokovica koji je u formi. Kad Djokovic nije u formi ispada u prvo kolo svakog turnira. Kao sto je i bilo poslednje dvije godine, prije Novakovog povratka. To je dosta bitna caka za njihov H2H za jedini faktor gdje je Novak u prednosti nad Federerom, a za koji se gotovo svi Novakovi fanovi vežu. Mogu da zamislim skor da je Novak uspio za te dvije godine da dodje Federeru na noge, kad je ovaj bio u formi...
(delboj, 01. februar 2019 22:27)

Kad Federer nije u formi, pokida ga Sergej Stahovski 3:1 na Vimbldonu skoro pa očas posla. Navodim samo ovaj primer jer je na Vimb uvek pokazivao najbolju igru. Poslednje 2 Novakove godine pominjati i gurati u neku uporedbu je idiotski.

Milojko

pre 5 godina

@znanje-imanje
Neverovatno nešto koliko se praviš pametan, a da pritom realno pojma nemaš.
To sto Nole ima gušći špan (a pri tom ako nisi znao nije više 18x20 kao 2011. kad je kako kažeš igrao najagresivnije već je 18x19) nema previše veze sa snagom i preciznošću udaraca. Neuporedivo veći uticaj ima na koliko je kg našpanovan reket. Npr. 18x20 reket na 22kg je daleko snažniji i neprecizniji nego reket identične geometrije koje je pritom 16x19 i na 27kg.
Nole je do povrede imao 18x20 patern našpanovan na 25/27kg (glavne i kros zice), a od prošle godine je na 18x19 na 23/25kg (i nešto manji swing weight smanjio sa 370 na 360).
Nole je u finalu (i polufinalu) udarao izuzetno ravno i daleko snažnije nego u mečevima pre polufinala.
Razlog je da zbog svoje konstitucije igranje na snagu troši izuzetno mnogo energije i Nole pametno istu štedi jer zna da će mu u finalu najviše trebati.

Јабучило

pre 5 godina

Nolovci, Rolan Garos osvaja Nadal, a Vimbldon najveći svih vremena. Vaš "GOAT" će ostati upamćen u istoriji tenisa po tome što je cele svoje karijere jurio za njima. Bezuspešno naravno ? 
(O.T.A.N., 01. februar 2019 21:40) 

Раније је било очекивано да Надал узме РГ, као што је било очекивано да Новак узме АО.
Ове године је АО решен, а на РГ се однос снага озбиљно мења. Надал ће га можда освојити, али је и Новакова прилика велика.
А Федерер? Мислим да нема снаге.

Ambalaza Rotira

pre 5 godina

Prvo, nista dublje ili manje ocigledno nam nije pokazao iz Novakove igre; "novak se brzo krece po terenu" - ma ajde, bas moras biti strucnjak da to primetis. Drugo, "insekt koga pokusavate da ubijete" - pa ako to nije uvredljivo poredjenje, ne znam sta je! Zamislite da je to rekao za nekog, recimo, crnca? Pa mediji bi ga vec tri puta razapeli do sad. Ali ako dolazis iz istocne evorpe, sve je u redu...

Ono sto bih porucio Novaku (ako ovo ikada cita) je da nikad ne zaboravi ovu mudroliju Tywin-a Lanistera is Igre Prestola: "A lion does not concern himself with the opinion of sheep"

grso

pre 5 godina

Meni je drago da je neko konacno rekao "velikoj trojci"! Dosta vise trpanja Mareja u svetski teniski vrh! Nikada nije bio bitan faktor.

vrg

pre 5 godina

hehehe, pa kad nije vest kada neko kaze da je novak kralj. toga ima na sve strane, od svih relevantnih strucnjaka.
trazi se, zato, uvek neki propalitet koji jednako jadnim izjavama pokusava da dobije sekund, dva na medijskom nebu.

baldur

pre 5 godina

Zamislite koliko ste vi tek kompetentni da komentarisete kada jednog bivseg profi igraca ovoliko pljujete...? Smejurija!
(Jumko, 2. februar 2019 00:01)

A ti si profi kompetentan da pljujes sve u vezi sa Srbijom. Smejurija.

grbavi

pre 5 godina

hahahaha I ja mislim da ce Nadal da osvoji roland garos a Federer Wimbledon al dzaba vam vishe vasha nekultura imam utisak da ste toliko izdrkali noleta svojim perfidnim izjavama da mu je cilj da vas pokopa za sva vremena drugim rechima ako iko osim Njega osvoji bilo koji GS u narednih 2 godine to ce biti chudo . znam da vas nevidjeno boli sto je Srbin najbolji teniser svih vremena ali polako naviciccete se

labud

pre 5 godina

Nisu ukapirali zapadnjaci,osim Nadalovog tima,a u zadnje vreme i federer da ne treba kontrirati i omalazavati Noletov uspeh,jer samo ga hrane time,a dobro je da je tako,biće Nole jos naoštreniji da obori sve rekorde
(Da, 01. februar 2019 23:35)

Šta su ti to "zapadnjaci". Vidim da se taj izraz koristi često. A sta ste onda vi? Istočnjaci? Azijati? Kinezi?

Muamer

pre 5 godina

Nolovci, plakacete poslije RG-a kad ga Rafa GOAT razmontira, tek onda cete se spustiti na Zemlju. Malo ste se previse osilili. Idemo Rafa kralju lagano po 12-I RG

Da

pre 5 godina

Nisu ukapirali zapadnjaci,osim Nadalovog tima,a u zadnje vreme i federer da ne treba kontrirati i omalazavati Noletov uspeh,jer samo ga hrane time,a dobro je da je tako,biće Nole jos naoštreniji da obori sve rekorde

box

pre 5 godina

Nije kao leptir nego je kao insekt, toliko o tome. Cak i kad nevoljno mora da se prizna da je najbolji bice to u nekom negativnom kontekstu. Cista mentalna projekcija.

Dejan vidikovac

pre 5 godina

Ko je ovaj lik i zašto je bitno njegovo mišljenje? Nema ništa iza sebe da bi mogao nekoga da komentariše....a usput je vrlo nekulturan...što li objaviše ovaj tekst, nije mi jasno?

Mare

pre 5 godina

Moze jos prostije. Kad Federer nije u formi, dodje do finala i gubi od Djokovica koji je u formi. Kad Djokovic nije u formi ispada u prvo kolo svakog turnira. Kao sto je i bilo poslednje dvije godine, prije Novakovog povratka. To je dosta bitna caka za njihov H2H za jedini faktor gdje je Novak u prednosti nad Federerom, a za koji se gotovo svi Novakovi fanovi vežu. Mogu da zamislim skor da je Novak uspio za te dvije godine da dodje Federeru na noge, kad je ovaj bio u formi...
(delboj, 01. februar 2019 22:27)

Ne postoji niti jedan jedini dokaz da potkrepi tezu sa je Federer bas svaki mec protiv Novaka gubio samo onda kad je bio van forme. Zato sto oni igraju vec 15 godina i Djokovic ga je dobijao i pre 11 godina i pre dve itd. Tako da pricaj o cinjenicama a ne te price znas on nije bio u formi. Ma vazi.

Laki

pre 5 godina

Niste čuli za čuvenog Sjeng Schalken-a!? Čuveni opnokrilac koga su svi redom gazili i tamanili mlatilicom. Ostao je razmazan po svim podlogama.

Honduras

pre 5 godina

Svakakve sam komentare čuo kada je Novak u pitanju...ovaj je svakako najgluplji. Novak...insekt...ubiti? Za ovoga imam samo jedno pitanje. Normalan?

Boris Banović

pre 5 godina

Koliko je GSM titula Federer osvojio u poslednjih 5 godina, koliko je stariji od Novaka ? Što je problem da novak u narednih 5 godina, od 20 GSM, osvoji 7 ! Rafa 4, a ostali 9 !

dobar kajmak, loš sir

pre 5 godina

Nolovci, Rolan Garos osvaja Nadal, a Vimbldon najveći svih vremena. Vaš "GOAT" će ostati upamćen u istoriji tenisa po tome što je cele svoje karijere jurio za njima. Bezuspešno naravno ?
(O.T.A.N., 01. februar 2019 21:40)

@ ma jeste brate, sve ok.

Da da..

pre 5 godina

(O.T.A.N., 01. februar 2019 21:40)
Ne znam koji je "tvoj", obzirom da pričaš srpski?
Ja znam da "moj" Nole ima pozitivan skor i sa Nadalom i Rođom, a poslednjjh godina osobito, pa ta statistika je realno odavno prevaziđena, jer obojci fali onoliko Mastersa, koje sigurno neće osvojiti, a kamoli imati sva 4 GS u taku

delboj

pre 5 godina

Stvar je prosta. Kad je Djokovic u formi i protivnik u formi, Djokovic pobedjuje. Kad je Djokovic u formi,protivinik nije, isto Djokovic pobedjuje. Kada je Djokovic van forme, a protivnik je u formi, protivnik mora da odigra iznad svojim mogucnosti da bi pobedio.
(Mare, 1. februar 2019 21:52)

Moze jos prostije. Kad Federer nije u formi, dodje do finala i gubi od Djokovica koji je u formi. Kad Djokovic nije u formi ispada u prvo kolo svakog turnira. Kao sto je i bilo poslednje dvije godine, prije Novakovog povratka. To je dosta bitna caka za njihov H2H za jedini faktor gdje je Novak u prednosti nad Federerom, a za koji se gotovo svi Novakovi fanovi vežu. Mogu da zamislim skor da je Novak uspio za te dvije godine da dodje Federeru na noge, kad je ovaj bio u formi...

Detuš

pre 5 godina

Nikada čuo za čoveka, a skoro 40 godina pratim tenis. Drugo, po čemu će Nadal, pametnjakoviću, da osvoji Rolan Garos?! Pored ovakvog Djokovića nema šanse. Nole ga je u 2011 razbio čini mi se u tri finala na šljaci. I treće, šansa da Federer osvoji Vimbldon ravno je teoriji. Ako bude zdrav i prav Nole će ga odbraniti. Ali, Federer u ovim godinama mora da prodje i druge mladje igrače koji stasavaju, a to nije lako. Nije samo Djoković tu u pitanju. Na kraju, jedina šansa da Djokovića poštujete je da osvoji najviše gren slemova u istoriji, pa i tad se pitam, koliko ste nepravedni i licemerni, da li biste ga priznali za najboljeg svih vremena. Šta još čovek da uradi, pa da shvatite da je čovek bolji teniser i od Federera i od Nadala?! Da je svojim nivoom tenisa, na kome je nedodirljiv, unapredio ovu igru. Pa skoro da je samo to dovoljno da bude GOAT.

anica

pre 5 godina

smesan lik, 01. februar 2019 22:40)
Opusteno, zamezi nesto...tek ce da se javljaju...na nasu zalost ili srecu...tek ce Nole da griluje i flambira.

smesan lik

pre 5 godina

Igrac koji nije osvojio nijedan master (o GS i da ne pricamo) prica o coveku koji je osvojio desetine mastersa i 15GS... i jos kaze da je on kao insekt koga pokusavata da ubijete...
Zbog cega se izjave ovakvih autsajders (u avakom pogledu) uopste objavljuju?

znanje-imanje

pre 5 godina

@online @draganTenis - grešite veoma.
Po tebi Dragane ko smeč servisom zakrivljene putanje odvali as ili primača na 7 metara je poslao sporiju loptu od ravnog servisa na 9 metara? Projektil ima fizičke osobine a spin je jedan od najbitnijih. Kao i brzina odskoka itd. Ravnije po oba pitanja nikako nisu brže (osim kod smeča) - već kako koja. Slajs odozdo može dugo da leti baš ravno i - skroz sporo. I da online, možeš i dobijaš poene tako što ih onaj preko gubi; a ti mu pomažeš da greši, često i bez rizika ofanzive.
Ne, Federer je ofanzivan. Nadal je defanzivan 4/5 a Novak 3/5. Interakcija napad-odbrana je tu vrlo komplikovana, koliko i koji špan omogućava kakav counter-pounch, ko ima kakvu biomehaniku, kakva je podloga... Novak je na AO imao samo jedan kritičan i težak meč. Dobio je Medvedeva mučno tako što je - šta? Od početka slao mrtvi slajs, bez energije. Terao je pretankog previsokog protivnika da on ulaže svu energiju + da se spušta + da radi korake napred da bi radio korake nazad... Dakle Novak je čekao i neutralno stanje poena koristio za unapred odabranu taktiku smaranja, koje će onom tamo teže pasti. Ako on hoće odatle da izađe mora prvi i onda kontrom Novak igra nešto drugo.
To nikako ne radi "ofanzivni" igrač. (Novak je samo 2011e bio pretežno ofanzivan.)
Uostalom Novak se odavno voljno "osudio" da mu Murinjo-tenis bude forta odlukom da ima žicu više u oba pravca, tj. mrtviji ali zato precizniji reket, pa su mu odbijene lopte redovno blizu linija napadača...

Realno

pre 5 godina

Rođa sigurno više neće osvojiti niti jedan GS, ne zato što ja to ne želim, već jer su ga sustigle godine, a tek jer se "terminator" zvan Nole vratio..
Ako ne bude imao povreda, već krajem sledeće godine imaće 20 GS i olimpijsko zlato.. Svi ostali teniseri su mnogo daleko ispod njegove forme.. Ono što je sigurno neće srušiti svoj rekord od 16785 atp poena u godini.. biraće turnire.

C i n i k

pre 5 godina

Glupo poredjenje,niti je insekt niti je tacno da nece prestici barem Rafu,to je neaporno,a vrlo je realno da ce i rekord RF da padne..

fortissimo

pre 5 godina

Necu pisati o Novaku, pisacu o Rodzeru. Tezak teret covek nosi na plecima. I toga je svestan. Ima 37 godina i jos igra? Zasto? Zamislite njegovu karijeru, gde je osvojio sve, ostvario strasne rezultate i ima tih 20 GS. Ali je kraj...gotovo, godine cine svoje i on to bolje oseca od svih nas koji gledamo kako igra. To su GODINE, ozbiljne godine jer je ovo individualni sport gde moras da igras iz poena u poen, satima. Nije to Bufon koji stoji na golu pa je u godinama. Nego udaras loptu, trcis po terenu, izvijas se da bi servirao? I sta se desava? Kroz celu karijeru si to ostvario i onda ti za vratom dise Rafa koji je 5 godina mladji i Novak koji je 6 godina mladji??? Oni sada treba da prestignu tvojih 20 GS a kroz celu karijeru si TI bio taj koji je bio vrh vrhova? E sada bi ti da jos igras, da pokusas da osvojis jos neki GS , da se boris da te oni ne dostignu ali...avaj...Godine...Moze Rodzer, da urami Noletovu sliku jer bi Rafa sada imao 18 GS, i sigurno bi stigao Rodzerovih 20. Ovako, niti ce Rodzer vise da osvaja GS, TO NI POD RAZNO PA CAK I TAJ WIMBLEDON, NE MOZE, 5 SETOVA, NEMA SANSE, ma jedino da mu nameste neki lalala zreb , pa ni tada, a Novak i Rafa...stizu i prestizu u to sam siguran. Koliko poznajem Rodzerov karakter na osnovu njegove karijere, izjava, ponasanja...covek nocu ne moze da spava. U to sam siguran. Ali razumem ga bas zbog svega ovog sto sam napisao. Obliva ga hladan znoj, u to sam siguran.

draganTenis

pre 5 godina

Kada sam procitao naslov pimislio sam da je Englez autor.
A izjava da Djokovic ne udara jako loptu je smesna. Pazljivo neka pregleda poslenji AO, videce da su Novakove lopte ravnije od Nadalovih i pri tome padaju do same granice terena. Takva lopta po zakonima fizike, ne moze da leti sporije, nego da bi imala takvu putanju, leti brze od Nadalove. I da, u vezi insekta, Novak je na kraju taj koji zgazi insekta, ako vec tako ruzno mora da se izrazavamo.

EU Citizen

pre 5 godina

Mukica ustvari sve lepo kaže, osim za tog Nadala na Rolan Garosu, to baš nisam siguran jer je Novak trenutno u ubitačnoj formi, ali svakako i Rafi i Rodžeru može da omakne još neki GS, samo siromah verovatno pola prevodi u glavi s kineskog a pola je doprinos njegove genijalnosti, pa ispade veselo :)))

antiDebil

pre 5 godina

Idemo po stoti trofej u Dubaiju! A na Vimbldonu po 21. GS!
(O.T.A.N., 1. februar 2019 21:01)

Zar 99 nije trebao da vude u Haleu pa stoti na Wimbledonu? Ili 99 u cincinatiju, 100 na USO? 99 u Sangaju, 100 u Bazelu? 100 u Parizu? 100 u Londonu? 100 u Melburnu? Rodja vec ooceo da trenira na sljaci, ne verujes da moze da osvoji RG?

CisTo_oNakO

pre 5 godina

#Cole

Bravo care slazem se u potpunosti,Sjen Šalken:)...ceka se izjava Paprantove i Crvenkpe,sto kaze momak Novaka volim kao da mi je iz kuce ali kidate:))

O.T.A.N.

pre 5 godina

Nolovci, Rolan Garos osvaja Nadal, a Vimbldon najveći svih vremena. Vaš "GOAT" će ostati upamćen u istoriji tenisa po tome što je cele svoje karijere jurio za njima. Bezuspešno naravno 😉

Mare

pre 5 godina

Stvar je prosta. Kad je Djokovic u formi i protivnik u formi, Djokovic pobedjuje. Kad je Djokovic u formi,protivinik nije, isto Djokovic pobedjuje. Kada je Djokovic van forme, a protivnik je u formi, protivnik mora da odigra iznad svojim mogucnosti da bi pobedio.

online

pre 5 godina

Ima nesto sto mi smeta kad se govori o Novakovoj igri. A to je da se stice utisak da je njegova defanziva neverovatna(sto je i istina) i da on tom defanzivom osvaja poene i tera protivnike na greske! Covek je jedan od najbolje ofanzivnih tenisera svih vremena! Pa ne mozes da dobijes nekoga ako i ti ne osvajas poene?! Kao da ce da ga stave u red tenisera kao sto su Ferer i ovi sto samo trce i vracaju lopticu! A covek ima najbolji dvorucno bekhend svih vremen,ritern i najbolji skraceni forgend dijagonalu... Da se tenis igra kao sto oni pricaju svi bi mogli tako da nauce da igraju...

IL

pre 5 godina

"Nekada 11. teniser sveta je na kraju Novaka opisao kao "insekta kojeg pokušavate da ubijete, ali vam on uvek 'naplati' za to".

Kakav uzas! To sigurno ne bi rekao za Federera i Nadala.

Cole

pre 5 godina

Da ne budem pogresno shvacen,
Novaka gotivim do koske ali
sad stvarno preterujete!!!
Znam da je sve o Djokovicu
i Jokicu vest ali ovo prevazilazi
sve standarde novinarstva, objavljujete
izjave svake suse i time rusite reputaciju
koju ste odavno stvorili. Ej bre, Sjeng Šalken
i to jos Holandjanin, mo's misliti. Poz.

TotalnoLud

pre 5 godina

Nema sporta u kom se vise strucnjaka pita o nekim aktuelnostima, posebno ovaj, u rangu Bobe Zivojinovica, bez GS a verovatno ni Mastersa.

IL

pre 5 godina

"Nekada 11. teniser sveta je na kraju Novaka opisao kao "insekta kojeg pokušavate da ubijete, ali vam on uvek 'naplati' za to".

Kakav uzas! To sigurno ne bi rekao za Federera i Nadala.

Cole

pre 5 godina

Da ne budem pogresno shvacen,
Novaka gotivim do koske ali
sad stvarno preterujete!!!
Znam da je sve o Djokovicu
i Jokicu vest ali ovo prevazilazi
sve standarde novinarstva, objavljujete
izjave svake suse i time rusite reputaciju
koju ste odavno stvorili. Ej bre, Sjeng Šalken
i to jos Holandjanin, mo's misliti. Poz.

online

pre 5 godina

Ima nesto sto mi smeta kad se govori o Novakovoj igri. A to je da se stice utisak da je njegova defanziva neverovatna(sto je i istina) i da on tom defanzivom osvaja poene i tera protivnike na greske! Covek je jedan od najbolje ofanzivnih tenisera svih vremena! Pa ne mozes da dobijes nekoga ako i ti ne osvajas poene?! Kao da ce da ga stave u red tenisera kao sto su Ferer i ovi sto samo trce i vracaju lopticu! A covek ima najbolji dvorucno bekhend svih vremen,ritern i najbolji skraceni forgend dijagonalu... Da se tenis igra kao sto oni pricaju svi bi mogli tako da nauce da igraju...

draganTenis

pre 5 godina

Kada sam procitao naslov pimislio sam da je Englez autor.
A izjava da Djokovic ne udara jako loptu je smesna. Pazljivo neka pregleda poslenji AO, videce da su Novakove lopte ravnije od Nadalovih i pri tome padaju do same granice terena. Takva lopta po zakonima fizike, ne moze da leti sporije, nego da bi imala takvu putanju, leti brze od Nadalove. I da, u vezi insekta, Novak je na kraju taj koji zgazi insekta, ako vec tako ruzno mora da se izrazavamo.

Honduras

pre 5 godina

Svakakve sam komentare čuo kada je Novak u pitanju...ovaj je svakako najgluplji. Novak...insekt...ubiti? Za ovoga imam samo jedno pitanje. Normalan?

smesan lik

pre 5 godina

Igrac koji nije osvojio nijedan master (o GS i da ne pricamo) prica o coveku koji je osvojio desetine mastersa i 15GS... i jos kaze da je on kao insekt koga pokusavata da ubijete...
Zbog cega se izjave ovakvih autsajders (u avakom pogledu) uopste objavljuju?

Laki

pre 5 godina

Niste čuli za čuvenog Sjeng Schalken-a!? Čuveni opnokrilac koga su svi redom gazili i tamanili mlatilicom. Ostao je razmazan po svim podlogama.

Mare

pre 5 godina

Stvar je prosta. Kad je Djokovic u formi i protivnik u formi, Djokovic pobedjuje. Kad je Djokovic u formi,protivinik nije, isto Djokovic pobedjuje. Kada je Djokovic van forme, a protivnik je u formi, protivnik mora da odigra iznad svojim mogucnosti da bi pobedio.

fortissimo

pre 5 godina

Necu pisati o Novaku, pisacu o Rodzeru. Tezak teret covek nosi na plecima. I toga je svestan. Ima 37 godina i jos igra? Zasto? Zamislite njegovu karijeru, gde je osvojio sve, ostvario strasne rezultate i ima tih 20 GS. Ali je kraj...gotovo, godine cine svoje i on to bolje oseca od svih nas koji gledamo kako igra. To su GODINE, ozbiljne godine jer je ovo individualni sport gde moras da igras iz poena u poen, satima. Nije to Bufon koji stoji na golu pa je u godinama. Nego udaras loptu, trcis po terenu, izvijas se da bi servirao? I sta se desava? Kroz celu karijeru si to ostvario i onda ti za vratom dise Rafa koji je 5 godina mladji i Novak koji je 6 godina mladji??? Oni sada treba da prestignu tvojih 20 GS a kroz celu karijeru si TI bio taj koji je bio vrh vrhova? E sada bi ti da jos igras, da pokusas da osvojis jos neki GS , da se boris da te oni ne dostignu ali...avaj...Godine...Moze Rodzer, da urami Noletovu sliku jer bi Rafa sada imao 18 GS, i sigurno bi stigao Rodzerovih 20. Ovako, niti ce Rodzer vise da osvaja GS, TO NI POD RAZNO PA CAK I TAJ WIMBLEDON, NE MOZE, 5 SETOVA, NEMA SANSE, ma jedino da mu nameste neki lalala zreb , pa ni tada, a Novak i Rafa...stizu i prestizu u to sam siguran. Koliko poznajem Rodzerov karakter na osnovu njegove karijere, izjava, ponasanja...covek nocu ne moze da spava. U to sam siguran. Ali razumem ga bas zbog svega ovog sto sam napisao. Obliva ga hladan znoj, u to sam siguran.

Mare

pre 5 godina

Moze jos prostije. Kad Federer nije u formi, dodje do finala i gubi od Djokovica koji je u formi. Kad Djokovic nije u formi ispada u prvo kolo svakog turnira. Kao sto je i bilo poslednje dvije godine, prije Novakovog povratka. To je dosta bitna caka za njihov H2H za jedini faktor gdje je Novak u prednosti nad Federerom, a za koji se gotovo svi Novakovi fanovi vežu. Mogu da zamislim skor da je Novak uspio za te dvije godine da dodje Federeru na noge, kad je ovaj bio u formi...
(delboj, 01. februar 2019 22:27)

Ne postoji niti jedan jedini dokaz da potkrepi tezu sa je Federer bas svaki mec protiv Novaka gubio samo onda kad je bio van forme. Zato sto oni igraju vec 15 godina i Djokovic ga je dobijao i pre 11 godina i pre dve itd. Tako da pricaj o cinjenicama a ne te price znas on nije bio u formi. Ma vazi.

Da

pre 5 godina

Nisu ukapirali zapadnjaci,osim Nadalovog tima,a u zadnje vreme i federer da ne treba kontrirati i omalazavati Noletov uspeh,jer samo ga hrane time,a dobro je da je tako,biće Nole jos naoštreniji da obori sve rekorde

Detuš

pre 5 godina

Nikada čuo za čoveka, a skoro 40 godina pratim tenis. Drugo, po čemu će Nadal, pametnjakoviću, da osvoji Rolan Garos?! Pored ovakvog Djokovića nema šanse. Nole ga je u 2011 razbio čini mi se u tri finala na šljaci. I treće, šansa da Federer osvoji Vimbldon ravno je teoriji. Ako bude zdrav i prav Nole će ga odbraniti. Ali, Federer u ovim godinama mora da prodje i druge mladje igrače koji stasavaju, a to nije lako. Nije samo Djoković tu u pitanju. Na kraju, jedina šansa da Djokovića poštujete je da osvoji najviše gren slemova u istoriji, pa i tad se pitam, koliko ste nepravedni i licemerni, da li biste ga priznali za najboljeg svih vremena. Šta još čovek da uradi, pa da shvatite da je čovek bolji teniser i od Federera i od Nadala?! Da je svojim nivoom tenisa, na kome je nedodirljiv, unapredio ovu igru. Pa skoro da je samo to dovoljno da bude GOAT.

TotalnoLud

pre 5 godina

Nema sporta u kom se vise strucnjaka pita o nekim aktuelnostima, posebno ovaj, u rangu Bobe Zivojinovica, bez GS a verovatno ni Mastersa.

box

pre 5 godina

Nije kao leptir nego je kao insekt, toliko o tome. Cak i kad nevoljno mora da se prizna da je najbolji bice to u nekom negativnom kontekstu. Cista mentalna projekcija.

antiDebil

pre 5 godina

Idemo po stoti trofej u Dubaiju! A na Vimbldonu po 21. GS!
(O.T.A.N., 1. februar 2019 21:01)

Zar 99 nije trebao da vude u Haleu pa stoti na Wimbledonu? Ili 99 u cincinatiju, 100 na USO? 99 u Sangaju, 100 u Bazelu? 100 u Parizu? 100 u Londonu? 100 u Melburnu? Rodja vec ooceo da trenira na sljaci, ne verujes da moze da osvoji RG?

CisTo_oNakO

pre 5 godina

#Cole

Bravo care slazem se u potpunosti,Sjen Šalken:)...ceka se izjava Paprantove i Crvenkpe,sto kaze momak Novaka volim kao da mi je iz kuce ali kidate:))

Da da..

pre 5 godina

(O.T.A.N., 01. februar 2019 21:40)
Ne znam koji je "tvoj", obzirom da pričaš srpski?
Ja znam da "moj" Nole ima pozitivan skor i sa Nadalom i Rođom, a poslednjjh godina osobito, pa ta statistika je realno odavno prevaziđena, jer obojci fali onoliko Mastersa, koje sigurno neće osvojiti, a kamoli imati sva 4 GS u taku

dobar kajmak, loš sir

pre 5 godina

Nolovci, Rolan Garos osvaja Nadal, a Vimbldon najveći svih vremena. Vaš "GOAT" će ostati upamćen u istoriji tenisa po tome što je cele svoje karijere jurio za njima. Bezuspešno naravno ?
(O.T.A.N., 01. februar 2019 21:40)

@ ma jeste brate, sve ok.

Realno

pre 5 godina

Rođa sigurno više neće osvojiti niti jedan GS, ne zato što ja to ne želim, već jer su ga sustigle godine, a tek jer se "terminator" zvan Nole vratio..
Ako ne bude imao povreda, već krajem sledeće godine imaće 20 GS i olimpijsko zlato.. Svi ostali teniseri su mnogo daleko ispod njegove forme.. Ono što je sigurno neće srušiti svoj rekord od 16785 atp poena u godini.. biraće turnire.

Dejan vidikovac

pre 5 godina

Ko je ovaj lik i zašto je bitno njegovo mišljenje? Nema ništa iza sebe da bi mogao nekoga da komentariše....a usput je vrlo nekulturan...što li objaviše ovaj tekst, nije mi jasno?

C i n i k

pre 5 godina

Glupo poredjenje,niti je insekt niti je tacno da nece prestici barem Rafu,to je neaporno,a vrlo je realno da ce i rekord RF da padne..

anica

pre 5 godina

smesan lik, 01. februar 2019 22:40)
Opusteno, zamezi nesto...tek ce da se javljaju...na nasu zalost ili srecu...tek ce Nole da griluje i flambira.

Boris Banović

pre 5 godina

Koliko je GSM titula Federer osvojio u poslednjih 5 godina, koliko je stariji od Novaka ? Što je problem da novak u narednih 5 godina, od 20 GSM, osvoji 7 ! Rafa 4, a ostali 9 !

EU Citizen

pre 5 godina

Mukica ustvari sve lepo kaže, osim za tog Nadala na Rolan Garosu, to baš nisam siguran jer je Novak trenutno u ubitačnoj formi, ali svakako i Rafi i Rodžeru može da omakne još neki GS, samo siromah verovatno pola prevodi u glavi s kineskog a pola je doprinos njegove genijalnosti, pa ispade veselo :)))

Djed Gavrilo

pre 5 godina

@@@
Necu pisati o Novaku, pisacu o Rodzeru. Tezak teret covek nosi na plecima. I toga je svestan. Ima 37 godina i jos igra? Zasto? Zamislite njegovu karijeru, gde je osvojio sve, ostvario strasne rezultate i ima tih 20 GS. Ali je kraj...gotovo, godine cine svoje i on to bolje oseca od svih nas koji gledamo kako igra. To su GODINE, ozbiljne godine jer je ovo individualni sport gde moras da igras iz poena u poen, satima. Nije to Bufon koji stoji na golu pa je u godinama. Nego udaras loptu, trcis po terenu, izvijas se da bi servirao? I sta se desava? Kroz celu karijeru si to ostvario i onda ti za vratom dise Rafa koji je 5 godina mladji i Novak koji je 6 godina mladji??? Oni sada treba da prestignu tvojih 20 GS a kroz celu karijeru si TI bio taj koji je bio vrh vrhova? E sada bi ti da jos igras, da pokusas da osvojis jos neki GS , da se boris da te oni ne dostignu ali...avaj...Godine...Moze Rodzer, da urami Noletovu sliku jer bi Rafa sada imao 18 GS, i sigurno bi stigao Rodzerovih 20. Ovako, niti ce Rodzer vise da osvaja GS, TO NI POD RAZNO PA CAK I TAJ WIMBLEDON, NE MOZE, 5 SETOVA, NEMA SANSE, ma jedino da mu nameste neki lalala zreb , pa ni tada, a Novak i Rafa...stizu i prestizu u to sam siguran. Koliko poznajem Rodzerov karakter na osnovu njegove karijere, izjava, ponasanja...covek nocu ne moze da spava. U to sam siguran. Ali razumem ga bas zbog svega ovog sto sam napisao. Obliva ga hladan znoj, u to sam siguran.
(fortissimo, 01. februar 2019 22:39)
Pa,ovako.
Komentar potpisujem 100%.
Dodajem: Pravljenje kostura a i otvaranje prolaza do finala,uz podmetanje Novaku i Rafi,je prisutno već 7-8 godina.Narocito poslednje 4.
Rodzer,bez maske i ustezanja,lično je vodio kampanje da se Novak nekako zaustavi.Mobilisao je druge:Možete ga pobediti i sl.,dok je on bio “nepobediv”za sve osim za Nadala i Novaka.
Ko može poverovati u njegovo viteštvo.Ono je nula i on je jedan arogantni i bezosecajni lik sa nerealnom slikom o sebi i sportu u celini.
To ne govorim ja to pokazuje mozaik zbivanja u poslednjih 5-6 godina,od kad je ugrožen Novakom i Rafom.
Ustvari,pitajte se :kako Rodzer pobedjuje na GS i videćete da je tu neophodan uslov izbeci Novaka.Ustvari ,skloniti ga pre finala.
Ovaj je gurnut da pise a i tereti ovog portala su sve sportske vesti.Ovaj natpis je nesportski!!!
Možda zato i ne objavite ovaj komentar,ali je to bas tako.
Novak je bolji od njega u svim elementima koji se ticu i tehnike, i taktike ,i fizike,a posebno opšte ljudske nadarenosti.Novak bi mogao,jednako uspešan biti u mnogim drugim oblastima sem tenisa.Rodzer?
Nije pokazao taj dar. Tačka.

intimna prepiska sa moderatorom

pre 5 godina

Ih, jaka stvar. Pa i Muhamed Ali je sebe poredio sa leptirom i pčelom. Ali problem je što je ovaj naš "insekt", odavno postao invazija, navala. :)

Milojko

pre 5 godina

@znanje-imanje
Neverovatno nešto koliko se praviš pametan, a da pritom realno pojma nemaš.
To sto Nole ima gušći špan (a pri tom ako nisi znao nije više 18x20 kao 2011. kad je kako kažeš igrao najagresivnije već je 18x19) nema previše veze sa snagom i preciznošću udaraca. Neuporedivo veći uticaj ima na koliko je kg našpanovan reket. Npr. 18x20 reket na 22kg je daleko snažniji i neprecizniji nego reket identične geometrije koje je pritom 16x19 i na 27kg.
Nole je do povrede imao 18x20 patern našpanovan na 25/27kg (glavne i kros zice), a od prošle godine je na 18x19 na 23/25kg (i nešto manji swing weight smanjio sa 370 na 360).
Nole je u finalu (i polufinalu) udarao izuzetno ravno i daleko snažnije nego u mečevima pre polufinala.
Razlog je da zbog svoje konstitucije igranje na snagu troši izuzetno mnogo energije i Nole pametno istu štedi jer zna da će mu u finalu najviše trebati.

Јабучило

pre 5 godina

Nolovci, Rolan Garos osvaja Nadal, a Vimbldon najveći svih vremena. Vaš "GOAT" će ostati upamćen u istoriji tenisa po tome što je cele svoje karijere jurio za njima. Bezuspešno naravno ? 
(O.T.A.N., 01. februar 2019 21:40) 

Раније је било очекивано да Надал узме РГ, као што је било очекивано да Новак узме АО.
Ове године је АО решен, а на РГ се однос снага озбиљно мења. Надал ће га можда освојити, али је и Новакова прилика велика.
А Федерер? Мислим да нема снаге.

znanje-imanje

pre 5 godina

@online @draganTenis - grešite veoma.
Po tebi Dragane ko smeč servisom zakrivljene putanje odvali as ili primača na 7 metara je poslao sporiju loptu od ravnog servisa na 9 metara? Projektil ima fizičke osobine a spin je jedan od najbitnijih. Kao i brzina odskoka itd. Ravnije po oba pitanja nikako nisu brže (osim kod smeča) - već kako koja. Slajs odozdo može dugo da leti baš ravno i - skroz sporo. I da online, možeš i dobijaš poene tako što ih onaj preko gubi; a ti mu pomažeš da greši, često i bez rizika ofanzive.
Ne, Federer je ofanzivan. Nadal je defanzivan 4/5 a Novak 3/5. Interakcija napad-odbrana je tu vrlo komplikovana, koliko i koji špan omogućava kakav counter-pounch, ko ima kakvu biomehaniku, kakva je podloga... Novak je na AO imao samo jedan kritičan i težak meč. Dobio je Medvedeva mučno tako što je - šta? Od početka slao mrtvi slajs, bez energije. Terao je pretankog previsokog protivnika da on ulaže svu energiju + da se spušta + da radi korake napred da bi radio korake nazad... Dakle Novak je čekao i neutralno stanje poena koristio za unapred odabranu taktiku smaranja, koje će onom tamo teže pasti. Ako on hoće odatle da izađe mora prvi i onda kontrom Novak igra nešto drugo.
To nikako ne radi "ofanzivni" igrač. (Novak je samo 2011e bio pretežno ofanzivan.)
Uostalom Novak se odavno voljno "osudio" da mu Murinjo-tenis bude forta odlukom da ima žicu više u oba pravca, tj. mrtviji ali zato precizniji reket, pa su mu odbijene lopte redovno blizu linija napadača...

grbavi

pre 5 godina

hahahaha I ja mislim da ce Nadal da osvoji roland garos a Federer Wimbledon al dzaba vam vishe vasha nekultura imam utisak da ste toliko izdrkali noleta svojim perfidnim izjavama da mu je cilj da vas pokopa za sva vremena drugim rechima ako iko osim Njega osvoji bilo koji GS u narednih 2 godine to ce biti chudo . znam da vas nevidjeno boli sto je Srbin najbolji teniser svih vremena ali polako naviciccete se

baldur

pre 5 godina

Zamislite koliko ste vi tek kompetentni da komentarisete kada jednog bivseg profi igraca ovoliko pljujete...? Smejurija!
(Jumko, 2. februar 2019 00:01)

A ti si profi kompetentan da pljujes sve u vezi sa Srbijom. Smejurija.

Hagiano

pre 5 godina

Kako izgleda kad izbija kompleks a ti treba da pričaš o Djokoviću. To onda izgleda ovako.
Glupo sa njegove strane uopšte da pravi komparaciju sa insektom, jer insekt generalno ima negativnu konotaciju u društvu.
Generalno ubiše se da predstave Djokovićev tenis kao nešto neatraktivno i nešto što je ultra defanzivnot, ali eto kreće se konstantno pa je zato nepobediv. A ne kažu da ima najbolji ritern u istoriji tenisa, i da sa takvim udarcem skoro svaki gem vrši pritisak da ga oduzme. Ne kažu da ima verovatno i najbolji dvoručni bekhend na svetu trenutno, a bekhend paralelu u istoriji ovog sporta. Da mu je servis sad nikad ubitačniji u njegovoj karijeri. Da mu je forhend dijagonala najbolja na svetu trenutno i da zbog svoje konstitucije i tih udaraca ima najbolju tranziciju iz odbrane u napad. Lepota sporta nije samo udri pa šta bude. Lepota je kad kombinuješ odbrana – napad – odbrana – napad i kad tu tranziciju radiš na takvom nivou kao što je Djoković radi.
Međutim neće to reći jer su zavidni, ovde se polemiše o mogućnosti da Federer uzme Wimbledon. Od toga nema ništa, Federera dobija igrač tipa Raonić čiji servisi su ubitačni na travi a uz to ima igru i sa osnovne linije.
Djoković ako je zacrtao da obara rekorde Federera to će se i desiti. A znamo šta je izjavljivao po tom pitanju. Zbog toga sledi žestoko osporavanje kako god znaju i umeju.

Stef

pre 5 godina

Moze jos prostije. Kad Federer nije u formi, dodje do finala i gubi od Djokovica koji je u formi. Kad Djokovic nije u formi ispada u prvo kolo svakog turnira. Kao sto je i bilo poslednje dvije godine, prije Novakovog povratka. To je dosta bitna caka za njihov H2H za jedini faktor gdje je Novak u prednosti nad Federerom, a za koji se gotovo svi Novakovi fanovi vežu. Mogu da zamislim skor da je Novak uspio za te dvije godine da dodje Federeru na noge, kad je ovaj bio u formi...
(delboj, 01. februar 2019 22:27)

Kad Federer nije u formi, pokida ga Sergej Stahovski 3:1 na Vimbldonu skoro pa očas posla. Navodim samo ovaj primer jer je na Vimb uvek pokazivao najbolju igru. Poslednje 2 Novakove godine pominjati i gurati u neku uporedbu je idiotski.

Mare

pre 5 godina

Nolovci, plakacete poslije RG-a kad ga Rafa GOAT razmontira, tek onda cete se spustiti na Zemlju. Malo ste se previse osilili. Idemo Rafa kralju lagano po 12-I RG
(Muamer, 02. februar 2019 00:16)

Ovo vam je klasican primer ostrašćenog komentara koji nema veze sa realnošću. Dakle kada Novak dobije Nadala 3:0, oduči ga od tenisa, e onda smo se mi koji se radujemo osilili, zaneli smo se. Ali zato ako Rafa bude razbio Djokovica na RG, to ce onda biti to, to je definitivni odnos snaga. Cekamo da Rafa razbije Novaka pa onda samo to racunamo.

Druze, pusti ti RG, spušteni ste svi vi sada na Zemlju direkt ste pali sa Marsa, zato bolje cuti i sedi u prasini gde ste smesteni nakon finala AO.

Ambalaza Rotira

pre 5 godina

Prvo, nista dublje ili manje ocigledno nam nije pokazao iz Novakove igre; "novak se brzo krece po terenu" - ma ajde, bas moras biti strucnjak da to primetis. Drugo, "insekt koga pokusavate da ubijete" - pa ako to nije uvredljivo poredjenje, ne znam sta je! Zamislite da je to rekao za nekog, recimo, crnca? Pa mediji bi ga vec tri puta razapeli do sad. Ali ako dolazis iz istocne evorpe, sve je u redu...

Ono sto bih porucio Novaku (ako ovo ikada cita) je da nikad ne zaboravi ovu mudroliju Tywin-a Lanistera is Igre Prestola: "A lion does not concern himself with the opinion of sheep"

Saša

pre 5 godina

Čast uvaženom g-dinu, koji je dao pomenutu izjavu, ali ona je najblaže rečeno prosta i glupa... Ako je hteo da podeli kompliment Đokoviću, onda posoje daleko lepša, kulturnija poređenja. Ovako, samo je pokazao koliko u stvari ne poštuje(ne voli) Noleta.Da se razumemo, to je sasvim u redu, i ne treba i ne mora da ga poštuje, niti da uvažava njegove istorijske rekorde(uz Rafu i Rodžera, i još nekoliko kolega iz stare garde, sigurno je Nole već sada ispisao rekorde u tenisu), ali prilikom javnog obraćanja, kao javna ličnost morao bi da povede računa o kulturi govora i poštovanju ličnosti.Ovako, više je rekao sam o sebi... Što bi naš narod rekao "šuplja t...a sama zveči"

NADA

pre 5 godina

bas je suprotno,doticni moze biti insekt jer realno nije Noletu ni do stopala.Moze samo da zuji i da ga se seti neko njemu slican.Takve insekte Nole cak i ne gazi nego ih elegantno sklanja sa terena.

O.T.A.N.

pre 5 godina

Nolovci, Rolan Garos osvaja Nadal, a Vimbldon najveći svih vremena. Vaš "GOAT" će ostati upamćen u istoriji tenisa po tome što je cele svoje karijere jurio za njima. Bezuspešno naravno 😉

vrg

pre 5 godina

hehehe, pa kad nije vest kada neko kaze da je novak kralj. toga ima na sve strane, od svih relevantnih strucnjaka.
trazi se, zato, uvek neki propalitet koji jednako jadnim izjavama pokusava da dobije sekund, dva na medijskom nebu.

рајко

pre 5 godina

никад чуо ко је овај тип али ме чуди свако хоће да се гренуе и да даје неке изјаве на успеху Нолета. ово што је тај тип рекао је веома глупо.

taki p.

pre 5 godina

Covek ladno podelio slemove Nadalu i Federeru za nastavak sezone,jasno je da mnogi razmisljaju navijacki, pa ne vide da je Novak favorit za sve slemove do kraja godine.Nije ovo 2017-ta,mnogo se okrenulo od tada,ali mnogi tek kad Nole osvoji GS konstatuju da je to bilo ocekivano,do tada muljaju istu pricu o Fedal bogovima,nemam nista protiv,demantovace ih ponovo Novak pa ce da se vrate u realnost.

miljko

pre 5 godina

Postoji goatometer tabela i dostupna je svima. Ona sumira dosta detalja i uzima u obzir puno stvari. Na njoj je Federer i dalje prvi jer ima dosta vise malih turnira i nesto duze je na 1.mestu. Ukoliko Novak prestigne tih 310 nedelja vrlo brzo ce ugroziti Federera i na ovoj listi.
Tu se moze videti da je Novak vec ispred Nadala, zbog vise osvojenih zavrsnih mastersa i duzeg vremena na 1.mestu. pozdrav svim ostrascenim navijacima.

grso

pre 5 godina

Meni je drago da je neko konacno rekao "velikoj trojci"! Dosta vise trpanja Mareja u svetski teniski vrh! Nikada nije bio bitan faktor.

delboj

pre 5 godina

Stvar je prosta. Kad je Djokovic u formi i protivnik u formi, Djokovic pobedjuje. Kad je Djokovic u formi,protivinik nije, isto Djokovic pobedjuje. Kada je Djokovic van forme, a protivnik je u formi, protivnik mora da odigra iznad svojim mogucnosti da bi pobedio.
(Mare, 1. februar 2019 21:52)

Moze jos prostije. Kad Federer nije u formi, dodje do finala i gubi od Djokovica koji je u formi. Kad Djokovic nije u formi ispada u prvo kolo svakog turnira. Kao sto je i bilo poslednje dvije godine, prije Novakovog povratka. To je dosta bitna caka za njihov H2H za jedini faktor gdje je Novak u prednosti nad Federerom, a za koji se gotovo svi Novakovi fanovi vežu. Mogu da zamislim skor da je Novak uspio za te dvije godine da dodje Federeru na noge, kad je ovaj bio u formi...

labud

pre 5 godina

Nisu ukapirali zapadnjaci,osim Nadalovog tima,a u zadnje vreme i federer da ne treba kontrirati i omalazavati Noletov uspeh,jer samo ga hrane time,a dobro je da je tako,biće Nole jos naoštreniji da obori sve rekorde
(Da, 01. februar 2019 23:35)

Šta su ti to "zapadnjaci". Vidim da se taj izraz koristi često. A sta ste onda vi? Istočnjaci? Azijati? Kinezi?

znanje-imanje

pre 5 godina

@Milojko


Nije moguće uspostaviti vezu između tvojeg obraćanja meni i mog komentara. Trebao si ostati samo na "Neverovatno nešto koliko se praviš pametan, a da pritom realno pojma nemaš", ostao bi jači utisak. Ipak, misao da je udarao jače na kraju turnira treba zapamtiti. To je taj poznati efekat kada fudbaleri u kvalifikacijama šutiraju penal duplo sporije jer se štede za finale...

Muamer

pre 5 godina

Nolovci, plakacete poslije RG-a kad ga Rafa GOAT razmontira, tek onda cete se spustiti na Zemlju. Malo ste se previse osilili. Idemo Rafa kralju lagano po 12-I RG

O.T.A.N.

pre 5 godina

Nolovci, Rolan Garos osvaja Nadal, a Vimbldon najveći svih vremena. Vaš "GOAT" će ostati upamćen u istoriji tenisa po tome što je cele svoje karijere jurio za njima. Bezuspešno naravno 😉

delboj

pre 5 godina

Stvar je prosta. Kad je Djokovic u formi i protivnik u formi, Djokovic pobedjuje. Kad je Djokovic u formi,protivinik nije, isto Djokovic pobedjuje. Kada je Djokovic van forme, a protivnik je u formi, protivnik mora da odigra iznad svojim mogucnosti da bi pobedio.
(Mare, 1. februar 2019 21:52)

Moze jos prostije. Kad Federer nije u formi, dodje do finala i gubi od Djokovica koji je u formi. Kad Djokovic nije u formi ispada u prvo kolo svakog turnira. Kao sto je i bilo poslednje dvije godine, prije Novakovog povratka. To je dosta bitna caka za njihov H2H za jedini faktor gdje je Novak u prednosti nad Federerom, a za koji se gotovo svi Novakovi fanovi vežu. Mogu da zamislim skor da je Novak uspio za te dvije godine da dodje Federeru na noge, kad je ovaj bio u formi...

znanje-imanje

pre 5 godina

@online @draganTenis - grešite veoma.
Po tebi Dragane ko smeč servisom zakrivljene putanje odvali as ili primača na 7 metara je poslao sporiju loptu od ravnog servisa na 9 metara? Projektil ima fizičke osobine a spin je jedan od najbitnijih. Kao i brzina odskoka itd. Ravnije po oba pitanja nikako nisu brže (osim kod smeča) - već kako koja. Slajs odozdo može dugo da leti baš ravno i - skroz sporo. I da online, možeš i dobijaš poene tako što ih onaj preko gubi; a ti mu pomažeš da greši, često i bez rizika ofanzive.
Ne, Federer je ofanzivan. Nadal je defanzivan 4/5 a Novak 3/5. Interakcija napad-odbrana je tu vrlo komplikovana, koliko i koji špan omogućava kakav counter-pounch, ko ima kakvu biomehaniku, kakva je podloga... Novak je na AO imao samo jedan kritičan i težak meč. Dobio je Medvedeva mučno tako što je - šta? Od početka slao mrtvi slajs, bez energije. Terao je pretankog previsokog protivnika da on ulaže svu energiju + da se spušta + da radi korake napred da bi radio korake nazad... Dakle Novak je čekao i neutralno stanje poena koristio za unapred odabranu taktiku smaranja, koje će onom tamo teže pasti. Ako on hoće odatle da izađe mora prvi i onda kontrom Novak igra nešto drugo.
To nikako ne radi "ofanzivni" igrač. (Novak je samo 2011e bio pretežno ofanzivan.)
Uostalom Novak se odavno voljno "osudio" da mu Murinjo-tenis bude forta odlukom da ima žicu više u oba pravca, tj. mrtviji ali zato precizniji reket, pa su mu odbijene lopte redovno blizu linija napadača...

Cole

pre 5 godina

Da ne budem pogresno shvacen,
Novaka gotivim do koske ali
sad stvarno preterujete!!!
Znam da je sve o Djokovicu
i Jokicu vest ali ovo prevazilazi
sve standarde novinarstva, objavljujete
izjave svake suse i time rusite reputaciju
koju ste odavno stvorili. Ej bre, Sjeng Šalken
i to jos Holandjanin, mo's misliti. Poz.

IL

pre 5 godina

"Nekada 11. teniser sveta je na kraju Novaka opisao kao "insekta kojeg pokušavate da ubijete, ali vam on uvek 'naplati' za to".

Kakav uzas! To sigurno ne bi rekao za Federera i Nadala.

Muamer

pre 5 godina

Nolovci, plakacete poslije RG-a kad ga Rafa GOAT razmontira, tek onda cete se spustiti na Zemlju. Malo ste se previse osilili. Idemo Rafa kralju lagano po 12-I RG

labud

pre 5 godina

Nisu ukapirali zapadnjaci,osim Nadalovog tima,a u zadnje vreme i federer da ne treba kontrirati i omalazavati Noletov uspeh,jer samo ga hrane time,a dobro je da je tako,biće Nole jos naoštreniji da obori sve rekorde
(Da, 01. februar 2019 23:35)

Šta su ti to "zapadnjaci". Vidim da se taj izraz koristi često. A sta ste onda vi? Istočnjaci? Azijati? Kinezi?

antiDebil

pre 5 godina

Idemo po stoti trofej u Dubaiju! A na Vimbldonu po 21. GS!
(O.T.A.N., 1. februar 2019 21:01)

Zar 99 nije trebao da vude u Haleu pa stoti na Wimbledonu? Ili 99 u cincinatiju, 100 na USO? 99 u Sangaju, 100 u Bazelu? 100 u Parizu? 100 u Londonu? 100 u Melburnu? Rodja vec ooceo da trenira na sljaci, ne verujes da moze da osvoji RG?

Honduras

pre 5 godina

Svakakve sam komentare čuo kada je Novak u pitanju...ovaj je svakako najgluplji. Novak...insekt...ubiti? Za ovoga imam samo jedno pitanje. Normalan?

Mare

pre 5 godina

Stvar je prosta. Kad je Djokovic u formi i protivnik u formi, Djokovic pobedjuje. Kad je Djokovic u formi,protivinik nije, isto Djokovic pobedjuje. Kada je Djokovic van forme, a protivnik je u formi, protivnik mora da odigra iznad svojim mogucnosti da bi pobedio.

online

pre 5 godina

Ima nesto sto mi smeta kad se govori o Novakovoj igri. A to je da se stice utisak da je njegova defanziva neverovatna(sto je i istina) i da on tom defanzivom osvaja poene i tera protivnike na greske! Covek je jedan od najbolje ofanzivnih tenisera svih vremena! Pa ne mozes da dobijes nekoga ako i ti ne osvajas poene?! Kao da ce da ga stave u red tenisera kao sto su Ferer i ovi sto samo trce i vracaju lopticu! A covek ima najbolji dvorucno bekhend svih vremen,ritern i najbolji skraceni forgend dijagonalu... Da se tenis igra kao sto oni pricaju svi bi mogli tako da nauce da igraju...

draganTenis

pre 5 godina

Kada sam procitao naslov pimislio sam da je Englez autor.
A izjava da Djokovic ne udara jako loptu je smesna. Pazljivo neka pregleda poslenji AO, videce da su Novakove lopte ravnije od Nadalovih i pri tome padaju do same granice terena. Takva lopta po zakonima fizike, ne moze da leti sporije, nego da bi imala takvu putanju, leti brze od Nadalove. I da, u vezi insekta, Novak je na kraju taj koji zgazi insekta, ako vec tako ruzno mora da se izrazavamo.

fortissimo

pre 5 godina

Necu pisati o Novaku, pisacu o Rodzeru. Tezak teret covek nosi na plecima. I toga je svestan. Ima 37 godina i jos igra? Zasto? Zamislite njegovu karijeru, gde je osvojio sve, ostvario strasne rezultate i ima tih 20 GS. Ali je kraj...gotovo, godine cine svoje i on to bolje oseca od svih nas koji gledamo kako igra. To su GODINE, ozbiljne godine jer je ovo individualni sport gde moras da igras iz poena u poen, satima. Nije to Bufon koji stoji na golu pa je u godinama. Nego udaras loptu, trcis po terenu, izvijas se da bi servirao? I sta se desava? Kroz celu karijeru si to ostvario i onda ti za vratom dise Rafa koji je 5 godina mladji i Novak koji je 6 godina mladji??? Oni sada treba da prestignu tvojih 20 GS a kroz celu karijeru si TI bio taj koji je bio vrh vrhova? E sada bi ti da jos igras, da pokusas da osvojis jos neki GS , da se boris da te oni ne dostignu ali...avaj...Godine...Moze Rodzer, da urami Noletovu sliku jer bi Rafa sada imao 18 GS, i sigurno bi stigao Rodzerovih 20. Ovako, niti ce Rodzer vise da osvaja GS, TO NI POD RAZNO PA CAK I TAJ WIMBLEDON, NE MOZE, 5 SETOVA, NEMA SANSE, ma jedino da mu nameste neki lalala zreb , pa ni tada, a Novak i Rafa...stizu i prestizu u to sam siguran. Koliko poznajem Rodzerov karakter na osnovu njegove karijere, izjava, ponasanja...covek nocu ne moze da spava. U to sam siguran. Ali razumem ga bas zbog svega ovog sto sam napisao. Obliva ga hladan znoj, u to sam siguran.

Detuš

pre 5 godina

Nikada čuo za čoveka, a skoro 40 godina pratim tenis. Drugo, po čemu će Nadal, pametnjakoviću, da osvoji Rolan Garos?! Pored ovakvog Djokovića nema šanse. Nole ga je u 2011 razbio čini mi se u tri finala na šljaci. I treće, šansa da Federer osvoji Vimbldon ravno je teoriji. Ako bude zdrav i prav Nole će ga odbraniti. Ali, Federer u ovim godinama mora da prodje i druge mladje igrače koji stasavaju, a to nije lako. Nije samo Djoković tu u pitanju. Na kraju, jedina šansa da Djokovića poštujete je da osvoji najviše gren slemova u istoriji, pa i tad se pitam, koliko ste nepravedni i licemerni, da li biste ga priznali za najboljeg svih vremena. Šta još čovek da uradi, pa da shvatite da je čovek bolji teniser i od Federera i od Nadala?! Da je svojim nivoom tenisa, na kome je nedodirljiv, unapredio ovu igru. Pa skoro da je samo to dovoljno da bude GOAT.

dobar kajmak, loš sir

pre 5 godina

Nolovci, Rolan Garos osvaja Nadal, a Vimbldon najveći svih vremena. Vaš "GOAT" će ostati upamćen u istoriji tenisa po tome što je cele svoje karijere jurio za njima. Bezuspešno naravno ?
(O.T.A.N., 01. februar 2019 21:40)

@ ma jeste brate, sve ok.

smesan lik

pre 5 godina

Igrac koji nije osvojio nijedan master (o GS i da ne pricamo) prica o coveku koji je osvojio desetine mastersa i 15GS... i jos kaze da je on kao insekt koga pokusavata da ubijete...
Zbog cega se izjave ovakvih autsajders (u avakom pogledu) uopste objavljuju?

Da

pre 5 godina

Nisu ukapirali zapadnjaci,osim Nadalovog tima,a u zadnje vreme i federer da ne treba kontrirati i omalazavati Noletov uspeh,jer samo ga hrane time,a dobro je da je tako,biće Nole jos naoštreniji da obori sve rekorde

Stef

pre 5 godina

Moze jos prostije. Kad Federer nije u formi, dodje do finala i gubi od Djokovica koji je u formi. Kad Djokovic nije u formi ispada u prvo kolo svakog turnira. Kao sto je i bilo poslednje dvije godine, prije Novakovog povratka. To je dosta bitna caka za njihov H2H za jedini faktor gdje je Novak u prednosti nad Federerom, a za koji se gotovo svi Novakovi fanovi vežu. Mogu da zamislim skor da je Novak uspio za te dvije godine da dodje Federeru na noge, kad je ovaj bio u formi...
(delboj, 01. februar 2019 22:27)

Kad Federer nije u formi, pokida ga Sergej Stahovski 3:1 na Vimbldonu skoro pa očas posla. Navodim samo ovaj primer jer je na Vimb uvek pokazivao najbolju igru. Poslednje 2 Novakove godine pominjati i gurati u neku uporedbu je idiotski.

EU Citizen

pre 5 godina

Mukica ustvari sve lepo kaže, osim za tog Nadala na Rolan Garosu, to baš nisam siguran jer je Novak trenutno u ubitačnoj formi, ali svakako i Rafi i Rodžeru može da omakne još neki GS, samo siromah verovatno pola prevodi u glavi s kineskog a pola je doprinos njegove genijalnosti, pa ispade veselo :)))

box

pre 5 godina

Nije kao leptir nego je kao insekt, toliko o tome. Cak i kad nevoljno mora da se prizna da je najbolji bice to u nekom negativnom kontekstu. Cista mentalna projekcija.

Djed Gavrilo

pre 5 godina

@@@
Necu pisati o Novaku, pisacu o Rodzeru. Tezak teret covek nosi na plecima. I toga je svestan. Ima 37 godina i jos igra? Zasto? Zamislite njegovu karijeru, gde je osvojio sve, ostvario strasne rezultate i ima tih 20 GS. Ali je kraj...gotovo, godine cine svoje i on to bolje oseca od svih nas koji gledamo kako igra. To su GODINE, ozbiljne godine jer je ovo individualni sport gde moras da igras iz poena u poen, satima. Nije to Bufon koji stoji na golu pa je u godinama. Nego udaras loptu, trcis po terenu, izvijas se da bi servirao? I sta se desava? Kroz celu karijeru si to ostvario i onda ti za vratom dise Rafa koji je 5 godina mladji i Novak koji je 6 godina mladji??? Oni sada treba da prestignu tvojih 20 GS a kroz celu karijeru si TI bio taj koji je bio vrh vrhova? E sada bi ti da jos igras, da pokusas da osvojis jos neki GS , da se boris da te oni ne dostignu ali...avaj...Godine...Moze Rodzer, da urami Noletovu sliku jer bi Rafa sada imao 18 GS, i sigurno bi stigao Rodzerovih 20. Ovako, niti ce Rodzer vise da osvaja GS, TO NI POD RAZNO PA CAK I TAJ WIMBLEDON, NE MOZE, 5 SETOVA, NEMA SANSE, ma jedino da mu nameste neki lalala zreb , pa ni tada, a Novak i Rafa...stizu i prestizu u to sam siguran. Koliko poznajem Rodzerov karakter na osnovu njegove karijere, izjava, ponasanja...covek nocu ne moze da spava. U to sam siguran. Ali razumem ga bas zbog svega ovog sto sam napisao. Obliva ga hladan znoj, u to sam siguran.
(fortissimo, 01. februar 2019 22:39)
Pa,ovako.
Komentar potpisujem 100%.
Dodajem: Pravljenje kostura a i otvaranje prolaza do finala,uz podmetanje Novaku i Rafi,je prisutno već 7-8 godina.Narocito poslednje 4.
Rodzer,bez maske i ustezanja,lično je vodio kampanje da se Novak nekako zaustavi.Mobilisao je druge:Možete ga pobediti i sl.,dok je on bio “nepobediv”za sve osim za Nadala i Novaka.
Ko može poverovati u njegovo viteštvo.Ono je nula i on je jedan arogantni i bezosecajni lik sa nerealnom slikom o sebi i sportu u celini.
To ne govorim ja to pokazuje mozaik zbivanja u poslednjih 5-6 godina,od kad je ugrožen Novakom i Rafom.
Ustvari,pitajte se :kako Rodzer pobedjuje na GS i videćete da je tu neophodan uslov izbeci Novaka.Ustvari ,skloniti ga pre finala.
Ovaj je gurnut da pise a i tereti ovog portala su sve sportske vesti.Ovaj natpis je nesportski!!!
Možda zato i ne objavite ovaj komentar,ali je to bas tako.
Novak je bolji od njega u svim elementima koji se ticu i tehnike, i taktike ,i fizike,a posebno opšte ljudske nadarenosti.Novak bi mogao,jednako uspešan biti u mnogim drugim oblastima sem tenisa.Rodzer?
Nije pokazao taj dar. Tačka.

CisTo_oNakO

pre 5 godina

#Cole

Bravo care slazem se u potpunosti,Sjen Šalken:)...ceka se izjava Paprantove i Crvenkpe,sto kaze momak Novaka volim kao da mi je iz kuce ali kidate:))

anica

pre 5 godina

smesan lik, 01. februar 2019 22:40)
Opusteno, zamezi nesto...tek ce da se javljaju...na nasu zalost ili srecu...tek ce Nole da griluje i flambira.

Dejan vidikovac

pre 5 godina

Ko je ovaj lik i zašto je bitno njegovo mišljenje? Nema ništa iza sebe da bi mogao nekoga da komentariše....a usput je vrlo nekulturan...što li objaviše ovaj tekst, nije mi jasno?

C i n i k

pre 5 godina

Glupo poredjenje,niti je insekt niti je tacno da nece prestici barem Rafu,to je neaporno,a vrlo je realno da ce i rekord RF da padne..

Boris Banović

pre 5 godina

Koliko je GSM titula Federer osvojio u poslednjih 5 godina, koliko je stariji od Novaka ? Što je problem da novak u narednih 5 godina, od 20 GSM, osvoji 7 ! Rafa 4, a ostali 9 !

TotalnoLud

pre 5 godina

Nema sporta u kom se vise strucnjaka pita o nekim aktuelnostima, posebno ovaj, u rangu Bobe Zivojinovica, bez GS a verovatno ni Mastersa.

Realno

pre 5 godina

Rođa sigurno više neće osvojiti niti jedan GS, ne zato što ja to ne želim, već jer su ga sustigle godine, a tek jer se "terminator" zvan Nole vratio..
Ako ne bude imao povreda, već krajem sledeće godine imaće 20 GS i olimpijsko zlato.. Svi ostali teniseri su mnogo daleko ispod njegove forme.. Ono što je sigurno neće srušiti svoj rekord od 16785 atp poena u godini.. biraće turnire.

Mare

pre 5 godina

Moze jos prostije. Kad Federer nije u formi, dodje do finala i gubi od Djokovica koji je u formi. Kad Djokovic nije u formi ispada u prvo kolo svakog turnira. Kao sto je i bilo poslednje dvije godine, prije Novakovog povratka. To je dosta bitna caka za njihov H2H za jedini faktor gdje je Novak u prednosti nad Federerom, a za koji se gotovo svi Novakovi fanovi vežu. Mogu da zamislim skor da je Novak uspio za te dvije godine da dodje Federeru na noge, kad je ovaj bio u formi...
(delboj, 01. februar 2019 22:27)

Ne postoji niti jedan jedini dokaz da potkrepi tezu sa je Federer bas svaki mec protiv Novaka gubio samo onda kad je bio van forme. Zato sto oni igraju vec 15 godina i Djokovic ga je dobijao i pre 11 godina i pre dve itd. Tako da pricaj o cinjenicama a ne te price znas on nije bio u formi. Ma vazi.

Da da..

pre 5 godina

(O.T.A.N., 01. februar 2019 21:40)
Ne znam koji je "tvoj", obzirom da pričaš srpski?
Ja znam da "moj" Nole ima pozitivan skor i sa Nadalom i Rođom, a poslednjjh godina osobito, pa ta statistika je realno odavno prevaziđena, jer obojci fali onoliko Mastersa, koje sigurno neće osvojiti, a kamoli imati sva 4 GS u taku

Laki

pre 5 godina

Niste čuli za čuvenog Sjeng Schalken-a!? Čuveni opnokrilac koga su svi redom gazili i tamanili mlatilicom. Ostao je razmazan po svim podlogama.

baldur

pre 5 godina

Zamislite koliko ste vi tek kompetentni da komentarisete kada jednog bivseg profi igraca ovoliko pljujete...? Smejurija!
(Jumko, 2. februar 2019 00:01)

A ti si profi kompetentan da pljujes sve u vezi sa Srbijom. Smejurija.

grso

pre 5 godina

Meni je drago da je neko konacno rekao "velikoj trojci"! Dosta vise trpanja Mareja u svetski teniski vrh! Nikada nije bio bitan faktor.

Ambalaza Rotira

pre 5 godina

Prvo, nista dublje ili manje ocigledno nam nije pokazao iz Novakove igre; "novak se brzo krece po terenu" - ma ajde, bas moras biti strucnjak da to primetis. Drugo, "insekt koga pokusavate da ubijete" - pa ako to nije uvredljivo poredjenje, ne znam sta je! Zamislite da je to rekao za nekog, recimo, crnca? Pa mediji bi ga vec tri puta razapeli do sad. Ali ako dolazis iz istocne evorpe, sve je u redu...

Ono sto bih porucio Novaku (ako ovo ikada cita) je da nikad ne zaboravi ovu mudroliju Tywin-a Lanistera is Igre Prestola: "A lion does not concern himself with the opinion of sheep"

Milojko

pre 5 godina

@znanje-imanje
Neverovatno nešto koliko se praviš pametan, a da pritom realno pojma nemaš.
To sto Nole ima gušći špan (a pri tom ako nisi znao nije više 18x20 kao 2011. kad je kako kažeš igrao najagresivnije već je 18x19) nema previše veze sa snagom i preciznošću udaraca. Neuporedivo veći uticaj ima na koliko je kg našpanovan reket. Npr. 18x20 reket na 22kg je daleko snažniji i neprecizniji nego reket identične geometrije koje je pritom 16x19 i na 27kg.
Nole je do povrede imao 18x20 patern našpanovan na 25/27kg (glavne i kros zice), a od prošle godine je na 18x19 na 23/25kg (i nešto manji swing weight smanjio sa 370 na 360).
Nole je u finalu (i polufinalu) udarao izuzetno ravno i daleko snažnije nego u mečevima pre polufinala.
Razlog je da zbog svoje konstitucije igranje na snagu troši izuzetno mnogo energije i Nole pametno istu štedi jer zna da će mu u finalu najviše trebati.

intimna prepiska sa moderatorom

pre 5 godina

Ih, jaka stvar. Pa i Muhamed Ali je sebe poredio sa leptirom i pčelom. Ali problem je što je ovaj naš "insekt", odavno postao invazija, navala. :)

znanje-imanje

pre 5 godina

@Milojko


Nije moguće uspostaviti vezu između tvojeg obraćanja meni i mog komentara. Trebao si ostati samo na "Neverovatno nešto koliko se praviš pametan, a da pritom realno pojma nemaš", ostao bi jači utisak. Ipak, misao da je udarao jače na kraju turnira treba zapamtiti. To je taj poznati efekat kada fudbaleri u kvalifikacijama šutiraju penal duplo sporije jer se štede za finale...

Јабучило

pre 5 godina

Nolovci, Rolan Garos osvaja Nadal, a Vimbldon najveći svih vremena. Vaš "GOAT" će ostati upamćen u istoriji tenisa po tome što je cele svoje karijere jurio za njima. Bezuspešno naravno ? 
(O.T.A.N., 01. februar 2019 21:40) 

Раније је било очекивано да Надал узме РГ, као што је било очекивано да Новак узме АО.
Ове године је АО решен, а на РГ се однос снага озбиљно мења. Надал ће га можда освојити, али је и Новакова прилика велика.
А Федерер? Мислим да нема снаге.

Saša

pre 5 godina

Čast uvaženom g-dinu, koji je dao pomenutu izjavu, ali ona je najblaže rečeno prosta i glupa... Ako je hteo da podeli kompliment Đokoviću, onda posoje daleko lepša, kulturnija poređenja. Ovako, samo je pokazao koliko u stvari ne poštuje(ne voli) Noleta.Da se razumemo, to je sasvim u redu, i ne treba i ne mora da ga poštuje, niti da uvažava njegove istorijske rekorde(uz Rafu i Rodžera, i još nekoliko kolega iz stare garde, sigurno je Nole već sada ispisao rekorde u tenisu), ali prilikom javnog obraćanja, kao javna ličnost morao bi da povede računa o kulturi govora i poštovanju ličnosti.Ovako, više je rekao sam o sebi... Što bi naš narod rekao "šuplja t...a sama zveči"

рајко

pre 5 godina

никад чуо ко је овај тип али ме чуди свако хоће да се гренуе и да даје неке изјаве на успеху Нолета. ово што је тај тип рекао је веома глупо.

NADA

pre 5 godina

bas je suprotno,doticni moze biti insekt jer realno nije Noletu ni do stopala.Moze samo da zuji i da ga se seti neko njemu slican.Takve insekte Nole cak i ne gazi nego ih elegantno sklanja sa terena.

vrg

pre 5 godina

hehehe, pa kad nije vest kada neko kaze da je novak kralj. toga ima na sve strane, od svih relevantnih strucnjaka.
trazi se, zato, uvek neki propalitet koji jednako jadnim izjavama pokusava da dobije sekund, dva na medijskom nebu.

grbavi

pre 5 godina

hahahaha I ja mislim da ce Nadal da osvoji roland garos a Federer Wimbledon al dzaba vam vishe vasha nekultura imam utisak da ste toliko izdrkali noleta svojim perfidnim izjavama da mu je cilj da vas pokopa za sva vremena drugim rechima ako iko osim Njega osvoji bilo koji GS u narednih 2 godine to ce biti chudo . znam da vas nevidjeno boli sto je Srbin najbolji teniser svih vremena ali polako naviciccete se

Hagiano

pre 5 godina

Kako izgleda kad izbija kompleks a ti treba da pričaš o Djokoviću. To onda izgleda ovako.
Glupo sa njegove strane uopšte da pravi komparaciju sa insektom, jer insekt generalno ima negativnu konotaciju u društvu.
Generalno ubiše se da predstave Djokovićev tenis kao nešto neatraktivno i nešto što je ultra defanzivnot, ali eto kreće se konstantno pa je zato nepobediv. A ne kažu da ima najbolji ritern u istoriji tenisa, i da sa takvim udarcem skoro svaki gem vrši pritisak da ga oduzme. Ne kažu da ima verovatno i najbolji dvoručni bekhend na svetu trenutno, a bekhend paralelu u istoriji ovog sporta. Da mu je servis sad nikad ubitačniji u njegovoj karijeri. Da mu je forhend dijagonala najbolja na svetu trenutno i da zbog svoje konstitucije i tih udaraca ima najbolju tranziciju iz odbrane u napad. Lepota sporta nije samo udri pa šta bude. Lepota je kad kombinuješ odbrana – napad – odbrana – napad i kad tu tranziciju radiš na takvom nivou kao što je Djoković radi.
Međutim neće to reći jer su zavidni, ovde se polemiše o mogućnosti da Federer uzme Wimbledon. Od toga nema ništa, Federera dobija igrač tipa Raonić čiji servisi su ubitačni na travi a uz to ima igru i sa osnovne linije.
Djoković ako je zacrtao da obara rekorde Federera to će se i desiti. A znamo šta je izjavljivao po tom pitanju. Zbog toga sledi žestoko osporavanje kako god znaju i umeju.

Mare

pre 5 godina

Nolovci, plakacete poslije RG-a kad ga Rafa GOAT razmontira, tek onda cete se spustiti na Zemlju. Malo ste se previse osilili. Idemo Rafa kralju lagano po 12-I RG
(Muamer, 02. februar 2019 00:16)

Ovo vam je klasican primer ostrašćenog komentara koji nema veze sa realnošću. Dakle kada Novak dobije Nadala 3:0, oduči ga od tenisa, e onda smo se mi koji se radujemo osilili, zaneli smo se. Ali zato ako Rafa bude razbio Djokovica na RG, to ce onda biti to, to je definitivni odnos snaga. Cekamo da Rafa razbije Novaka pa onda samo to racunamo.

Druze, pusti ti RG, spušteni ste svi vi sada na Zemlju direkt ste pali sa Marsa, zato bolje cuti i sedi u prasini gde ste smesteni nakon finala AO.

taki p.

pre 5 godina

Covek ladno podelio slemove Nadalu i Federeru za nastavak sezone,jasno je da mnogi razmisljaju navijacki, pa ne vide da je Novak favorit za sve slemove do kraja godine.Nije ovo 2017-ta,mnogo se okrenulo od tada,ali mnogi tek kad Nole osvoji GS konstatuju da je to bilo ocekivano,do tada muljaju istu pricu o Fedal bogovima,nemam nista protiv,demantovace ih ponovo Novak pa ce da se vrate u realnost.

miljko

pre 5 godina

Postoji goatometer tabela i dostupna je svima. Ona sumira dosta detalja i uzima u obzir puno stvari. Na njoj je Federer i dalje prvi jer ima dosta vise malih turnira i nesto duze je na 1.mestu. Ukoliko Novak prestigne tih 310 nedelja vrlo brzo ce ugroziti Federera i na ovoj listi.
Tu se moze videti da je Novak vec ispred Nadala, zbog vise osvojenih zavrsnih mastersa i duzeg vremena na 1.mestu. pozdrav svim ostrascenim navijacima.