Košarka 93

Petak, 01.02.2019.

16:29

Ražnatović: Verujem da će Jokić zaigrati za Srbiju u Kini

Menadžer Miodrag Ražnatović rekao je za Prvu televiziju da veruje da će Nikola Jokić zaigrati za reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu u Kini.

Ražnatoviæ: Verujem da æe Jokiæ zaigrati za Srbiju u Kini IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

93 Komentari

Sortiraj po:

Mozzart

pre 5 godina

1. Teo
2. Bogdanovic
3. Kalinic
4. Bjelica
5. Jokic

6. Micic
7. Nedovic
8. Guduric
9. Zagorac
10. Simanic
11. Milutinov
12. Marjanovic
(Selektor, 1. februar 2019 18:41)
Preporučen (+7)
Ne preporučen (-2)
...prvaci sveta! Nisam razmisljao o nasoj ekipi, ali ovo je strava tim. Sama imena deluju strasno.

НС

pre 5 godina

Буцка је репрезентација афирмисала, а не Мега. Дечко неће ни да прича на ту тему. Веће звезде од њега су се увек одазивале позиву. Нисам сигуран каква ће бити хемија у тиму са њим. Превише су га сва дешавања дигла у небеса, могао би да се спусти на земљу.

Mladen

pre 5 godina

@djura
interesantna konstatacija,da se hvatate za moju slucajnu pravopisnu gresku i trosite svoje vreme,kao sto to i ja cinim na nekog podebelog celavca u fotelji sa kokicom u pupku i memorijom da je sa zenskom bio u maturskoj noci ali samo na zajednickoj fotki,ti se nasao da komentarises ko je nepismen itd

nikolabg

pre 5 godina

Igraće Jokić za repku na svetskom, mislim da tu nema neke velike dileme.On ove sezone i pored svih odličnih rezultata teško da će sa ekipom proći polufinale zapada, plafon nad plafonima finale. Mislim da su još malo zeleni da se nose sa favoritima u 4 pobede. Svakako sa sigurnim kosturom koji ima, Denver će sledeće i narednih godina lagano cepati u plej off.Oni nisu više ekipa kao prethodne dve godine u kojoj je svaka pobeda i igrač od starta bitan za osmo mesto već apetiti i kvalitet ekipe su poprilično brzo porasli.Pa i sa njegovim slabijim startom sezone zbog umora ne gube nešto naročito u rezultatima i njegovoj statistici i doprinosu .Njemu je jedini pravi napredak na sopstvenom planu za narednu sezonu reprezentacija. On je rešio ugovor i prilagodjavanje, telo doveo u pristojno stanje i to do nivoa da je kandidat za mvp lige.Dobar rezultat sa reprezentacijom će mu doneti ono još malo na defanzivi i nošenja tog pritiska moranja i pobedjivanja koje mislim da mu malo fali. Samo pametno sa njim na pripremama treba ga istovremeno odmoriti osvežiti i spremiti.

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

Kako nesto, sto je na kraju, ne moze da bude poslednje? Mislim da si lose preveo americku frazu - the last, but not least.
(beogradski, 1. februar 2019 18:42)

ne poslednje po važnosti, ne najmanje važno.
no, činjenica je da je trebalo anticipirati i bukvalno čitanje...

student

pre 5 godina

Nije jednom već dva put za tvoju informaciju. A drugo karijera mu bila u pitanju alo čovek već imao lepu zaradu od NBA, jer alav pa mu treba još. Čoveće možeš i sa manjom sumom da lepo živiš to valjda ti kao student bi trebalo da znaš. Jeste da je znatno teže ali opet živiš ne kukaš. Da se radujem što lik od koliko 2-3 miliona, što je čak i Americi lepa suma za život. Sad ima valjda 150. Sad može i u penziju obezbedio se čovek za jedno 10 života. Evo ti primer Gasola čovek se odazvao kad god je mogao i jer njemu kad karijera bila ugrožena. Ili Novicki to su ti drugar gromade i igrači za poštovanje.
(Goran, 01. februar 2019 17:49)

Izvini, kada se drugi put nije odazvao? Da to nije ovaj put, kada se kvalifikacije za SP igraju u toku sezone u sred nedelje i kada nemamo ni igrača iz evrolige a kamoli nba?
Ajte ljudi malo objektivnosti. Pa ne igraju oni za kikiriki, dobio milion i živeće skromno dok ostali grcaju u milionima. Nemojte da ste smešni sa ovakvim izjavama molim vas.

jatabare

pre 5 godina

@Beskitschmenjak
Ko je od NBA zvezda igrao proslo Evropsko i ove kvalifikacije,to je jedino bitno.Evo da ti dam odgovor,Evropsko su igrali M.Gasol,Rubio,Belineli,Dragic,Sroder,Bogdanovic,Vucevic,Porginzis,Valanciunas i Saric(Bogdan i Doncic su u tom trenutku bili evroligaski igraci).Dakle nije bilo Janisa,Gobera,Galinarija,Mirotica,Hezonje,Ilijasove,Batuma,Lovernja,Ibake,Gortata...(dakle vise onih koji nisu)a gotovo niko od njih nije ucestvovao u kvalifikacujama.Da ne idemo dalje Nurkic,Kapela takodje ih nije bilo u kvalifikacijama,zatim,Tauns,Embid,Hild,kanadske i australijske vedete,niko nije igrao lokalna takmicenja,ameri igrali sa koledz ogracima.Takvo vreme doslo,NBA jaca i ozbiljnija nego ikad,a Fiba leglo nesposobnosti i trulezi,tu su i menadzeri poput Miska,koji se mnogo vise pitaju nego ranije.I nikom to nije problem samo Srbi ne mogu da oproste neigranje jer se hrane uspesima sportista posto sopstveni nemaju

Metropola

pre 5 godina

Sacekajte da vidimo da li ce igrati pa ga onda kritikujte i ja cu vam se pridruziti ali treba reci da je trenutno najbolji igrac u nba posle bradonje
(Alexandar3sa, 01. februar 2019 17:33)... slazem se! Samo, u reprezentaciji ne igraju najbolji kosarkasi nego najbolji ljudi! Kad smo to pravilo zanemarili (u Beogradu) videli smo svi kako se zavrsilo. A o kvalitetu danasnje NBA ne bih trosio reci!

sirko bato

pre 5 godina

@zzzzz
Konacno da je neko skapirao o cemu se tu radi,Nikolina tajanstvenost i neizjasnjavanje ima iskljucivo veze sa njegovim menadzerom koji je jos od Olimpijade u losim odnosima sa selektorom(situacija sa Bobijem),to se prenelo na savez(zato i ona Daniloviceva izjava koja je ustvari bila usmerena na Miska),covek ocigledno tvrdi pazar,mada ruku na srce i ima pravo na to jer je jedino on zasluzan uz Jokica samog za njegovu karijeru,ovi iz saveza i nazovi strucnjaci bi ga sigurno odbacili zbog kilaze,a on ga je pronasao,dao mu sansu i tim u kome je igrao prilagodio njemu.Ovde se konkretno radi da je Jokic toliko odskocio u odnosu na sve druge da je logicno da Sale svoju igru gradi na njemu,ali da su sa druge strane nosioci reprezentacije za sada ipak Teo,Bogdan i ranije Raduljica.Dakle Misko ne pusta Jokica jos uvek da prica o reprezentaciji jer hoce da mu obezbedi glavnu ulogu kod pomalo tvrdoglavog Saleta,ovaj opet svestan sta Jokic trenutno predstavlja verovatno trazi resenje da igru prilagodi sto vise njegovim kvalitetima a da dosadanja dobitna kombinacija se ne urusi.Nadam se da ce se sve resiti na zadovoljstvo svih,jer ako zaigra na leto,igrace sigurno dogodine na OI,a najverovatnije i na EP za dve kada se bude prastala Teova generacija a imperativ bude zlato po svaku cenu.A i ovi pljuvaci konacno da utihnu ne vide dalje od nosa od kvazi patrijotizma.

abc

pre 5 godina

Gledam neke komentare po fejsu, koliko isfrustriranih pacijenata, da ne poverujes. Pljuju coveka, a ovamo se prodaju za sendvic i pet litara mleka. Da sam Jokic, ne bih se ni odazvao nikad vise, neka igraju sve te patriJote koje nisu u stanju ni sneg ispred kuce da ociste, a kamoli nesto vece.

Marrssa

pre 5 godina

A sto bi on igrao ? Drugi ginu i bore se u kvalifikacijama i onda pametnjakovic da dodje na gotovo ! Nije u redu i ne bi meni igrao tacno da si najbolji u NBA

veliki strumf

pre 5 godina

Teo, Bogdan, Kalina, Bjelica i Jokic.
Micic, Jovic, Nedovic, Lucic, Milutinov, Marjanovic.

To je sigurnih 11. Dilema je Raduljica ili jos jedna cetvorka.
(stranger, 1. februar 2019 16:55)
Zaboravio si Gudurica. On ce biti u timu sasvim sigurno. Sada, da li pre Nedovica ili ce neko od visokih izvisiti - videcemo. Osim toga, kakav Raduljica ako igraju Jokic, Bobi i Milutinov. Covek odavno igra rekreativnu kosarku u Kini, bio bi 4. centar sto nije moguce. Bolje voditi Jelovca, koji je sjajan igrac, igra "sto" godina u Spaniji. Takva cetvorka nam je potrebna, a odigrao je odlicno ove kvalifikacije. A imamo i vrlo jak "drugi tim", mogli bismo ladno da vodimo 2 reprezentacije. Ovi sto pricaju o nekom izginucu u prozorima - ovo je sport, niko ne gine, niti je proveo nekoliko meseci na pripremama pa da eto postoji neka moralna obaveza prema njima. Uz to, oni stvarno izgibose na nekoliko utakmica, pa nam i dalje SP nije sigurno! Na SP moraju da igraju najbolji! U prozorima je igrao realno nas 3. tim.

Selektor

pre 5 godina

1. Teo
2. Bogdanovic
3. Kalinic
4. Bjelica
5. Jokic

6. Micic
7. Nedovic
8. Guduric
9. Zagorac
10. Simanic
11. Milutinov
12. Marjanovic

hercegovac

pre 5 godina

@mladići borovi, devojke jele
Okej,ali nemoj onda da pljujes selektora i igrace kada se za koju godinu,kada se ovi danasnji povuku,budemo borili,predvodjeni Micicem i Guduricem za sedamnaesta mesta na EP,a SP i OI budemo preskakali dok istovremeno imamo MVP igraca u najjacoj ligi sveta,ipak je vazan princip i Jokicu ne sme da se oprosti sto nas je ostavio na cedilu protiv strasne Estonije jos strasnije Gruzije i najstrasnijeg Izraela-B

antiDebil

pre 5 godina

(jakov, 1. februar 2019 17:51)

Djokovic i Jokic su isto, srpski sportisti. Sport na svetskom nivou sluzi za zamajavanje naroda i skretanje paznje sa ovih ili onih stvari. U zapadu je taj sistem zamajavanja NEUPOREDIVO razvijeniji i preciznije nego ovde kod nas.

Djokovic se takmici u individualnom sportu gde je reprezentacija manje bitna, gde je Federer napravio pauzu od 10 godina izmedju 2 pobede u dejvis kupu. Jokic se takmici u sportu koji je postao popularan zbog reprezentacije, gde je prvo osvojeno svetsko i evropsko zlato pa tek onda je klub osvojio evropski trofej, gde je reprezentacija oduvek bila najbitnija, gde su recimo Dalipagic i Smit odbijali nba ugovore zbog reprezentacije...tako da se to ne moze porediti. To sto mi imamo DC manje od hrvata, to je potpuno nebitno, potpuno si promasilo poentu. A kada vec to pominjes Djokovic je najredovniji u dejvis kupu od svih clanova tzv. velike cetvorke !

Jokic jeste navijacki opredeljen samo se to ne potencira toliko zato sto ne navija za krcunovu omladinu, a i on sam nije takav lik koji voli da se eksponira !

Dakle sve sto si napisao je potpuni promasaj i veze sa mozgom nema !

djura

pre 5 godina

Nema on srce za reprezentaciju.Slava i ugovor udarili u glavu,tako da neverujem u bajke da ce igrati za repku!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mladen, 1. februar 2019 18:04)

uvek najglasniji pljuvaci na svakoj vesti su ujedno oni koji su najvise nepismeni :D

marko

pre 5 godina

Tačno je da Jokić ne spada u one koji izgaraju od želje za redovnim igranjem u reprezentaciji, ali je isto tako tačno da nema ništa lošiji odnos prema reprezentaciji od drugih današnjih igrača na njegovom nivou (poređenje sa Dirkom i Pauom nije mnogo smisleno obzirom da se situacija u svetskoj košarci rapidno menja poslednjih godina). Naš status "zemlje košarke" je uvek na staklenim nogama, naš uspeh u ovom sportu kao male i siromašne zemlje nije nešto što može da se očuva samo od sebe i zato se moramo mudro prilagođavati okolnostima. Nismo u situaciji da taj pogled na reprezentativnu košarku koji je kod nas razvijen nametnemo svetu, a moramo prihvatiti da postoje mnogi uticaji na igrače da propuštaju reprezentativna takmičenja (ne mislim nužno na eksplicitne pritiske i ucene, već prosto na očekivanja i shvatanja koja su rasprostranjena u današnjem vrhunskom sportu). U suprotnom, rizikujemo da naši najveći talenti potpuno otpišu reprezentativnu karijeru. Momci koji igraju kvalifikacije zaslužuju slavu, ali ništa se dobro za našu košarku ne bi izrodilo ako sa njima odemo na SP (sigurna eliminacija u grupi uz možda neku pobedu protiv neke zalutale ekipe). Inače, košarkaške sile u nastajanju poput Kanade i Australije svoju neopterećenost tradicijom mogu da koriste kao prednost za stvaranje sistema koji će biti najbolje prilagođen današnjim okolnostima, dok mi moramo da pazimo da nas život u prošlosti ne marginalizuje na košakaškoj sceni.

radovan curcic

pre 5 godina

@Branislav
Pa naravno da Djokovic ima vise ucesca jer je stariji skoro 10 godina,ali procentualno je mnogo cesce odsustvovao,od osvajanja DK(od toga ima 8 godina)igrao je tek jedan ceo ciklus,i u ostalim ciklusima po jedan(obicno najnebitniji mec koji bi dobili i bez njega)a najbitnije meceve je preskakao,a kako stvari stoje nece igrati uopste vise za DK tim i na kraju ce mu ucinak u reprezentaciji biti jedna titula i finale,i Olimpijska bronza(premalo za njega),dok je pred Jokicem decenija najmanje igre za drzavni tim,i sigurno ce biti uspesniji na tom polju od Djokovica.Drugo,Jokicevo neigranje ne kosta reprezentaciju nista veliko dok Djokoviceva direktno guraju ekipu u ambis.Trece,argument o zastavi ispred imena je najveca glupost,evo ja gledao AO,migde ispred igraca ne stoji ni zastava ni skracenica drzave osim na pocetku meca kada se predstavljaju,i na semaforu koji jedva i da se prikazuje,pa i Jokicu stoji skracenica SRB na prikazu rostera i tokom meca se pomene odakle je,ali sustina je ista kada igraju individualno,predstavljaju iskljucivo sebe.ALi sve to nije bitno,poenta je u dvostrukim standardima gde se za istu stvar jedan najstrasnije pljuje a drugi maltene podrzava,gde jednog koji se penje na vrh konstantno sputavamo,a da drugog koji je na vrhu tapsemo po ramenu,klanjamo mu se kao ikoni...i sad ocekujemo da Jokic sa ushicenjem juri u repku,mase sa tri prsta za narod koji se nije udostojio jednog klika za ALL star glasanje vec su masovno glasali za Slovenca

beogradski

pre 5 godina

na kraju, ali ne i poslednje
(mladići borovi, devojke jele, 1. februar 2019 17:58)

Kako nesto, sto je na kraju, ne moze da bude poslednje? Mislim da si lose preveo americku frazu - the last, but not least.

Beskitschmenjak

pre 5 godina

@jatabare
Svi igrači koje sam nabrojao su bili NBA zvezde, igrali uvek plejof i 90+ utakmica, tako da ne znam o čemu pišeš.
Bogdan, Bojan Bogdanović, Šarić, Bjelica, Porzingis, Irving, Melo, DeAndre, Belineli, Galinari, Dončić... koliko ti još treba imena.

nlooooo

pre 5 godina

Ako ima mrvu samopoštovanja i mudrosti, ne treba da igra dok je Đorđević selektor. Đorđević (aka mahač peškirom u Dalasu) ne zna da barata zverinom kao što je Nidžo, prosto.
(Poštovalac_stručnjak, 01. februar 2019 17:06)

Bravo, strucnjak panter.
Stvarno Djordjevic ne zna nista, a nema ni tri srebra sa tri najveca takmicenja u kosarci. Zaista nam trebaju strucnjaci poput tebe.

Poštovalac_stručnjak

pre 5 godina

Ako ima mrvu samopoštovanja i mudrosti, ne treba da igra dok je Đorđević selektor. Đorđević (aka mahač peškirom u Dalasu) ne zna da barata zverinom kao što je Nidžo, prosto.

Homer

pre 5 godina

potpuno dvostruki arsini za djokovica i jokica djokovic vise ne igra nego sto igra i niko mu nista ne kaze jokic propustio jedno takmicenje kvlaifikacije ne racunam jedine dve ozbiljne reprezetacije protiv kojih smo igrali su nemacka i grcka i odma se digla dreka .

Alexandar3sa

pre 5 godina

Sacekajte da vidimo da li ce igrati pa ga onda kritikujte i ja cu vam se pridruziti ali treba reci da je trenutno najbolji igrac u nba posle bradonje

Petar

pre 5 godina

Da je igrao evropsko mozda sada ne bi bio All Star, ko zna. Na kraju je napravio najbolju odluku i za njega i za Srbiju koja dobija All Star igraca

jatabare

pre 5 godina

@Beskitschmenjak
Ma bolje da je tebe slusao i da je umesto u letnju ligu onomad isao na pripreme sa reprezentacijom na Kopaonik,em bu izgubio 2 meseca jer se na kraju ne bi ni nasao na spisku za to EP a u NBA bi otisao nespreman i nikada ne bi dobio pravu sansu.Ili da je igrao proslo Evropsko pa prosao kao Porginzis koji je usled opterecenja pokidao ligamente i pitanje je da li ce ikada biti isti igrac,Drugo pominjes igrace starije 15-20 godina od Jokica i poredis ga sa njima,kako slucajno nikada ne spomenuste Jokiceve savremenike,ah da,onda ne bi bilo materijala za pljuvanje jer su gotovo svi preskocili zadnje EP i ove kvalifikacije.Ljudi ovde jos uvek zive u vremenu Kice i Praje kada su reprezentativci igrali jednu utakmicu nedeljno,sta bi vi,da u pauzi izmedju 2 NBA utakmice covek skokne malo do Estonije pa da se vrati u Denver,pa prekosutra malo do Izraela i tako ukrug a da mu klub to sve gleda sa odobravanjem.Inace kad spomene Gasola i Novickog,doticni su za reprezentaciju igrali tako sto se prikljuce igracima direktno na sampionatu bez dana priprema,a kada je Pedja trazio da zakasni skinut je sa spiska i nikada vise nuje zaigrao,e tako bi bilo i sa Jokicem,eto koliko koja drzava daje svojim zasluznim sportistima

brm

pre 5 godina

Jel moze neko molim vas da mi objasni zasto se ove godine igra SP a ne EP? Zar nije EP svake neparne a sp svake 4. parne?
(Realman, 1. februar 2019 16:37)

Ranije se svetsko igralo na svake 4, a evropsko na 2 godine. Sada se i svetsko i evropsko igraju na svake četiri.

SUPERMAN

pre 5 godina

Kako ću se smejati svima koji su glasali po 50 puta da bude all star ako opet odbije da igra za repku...
(PSG, 01. februar 2019 16:44)

I da ne odigra više nikad za reprezentaciju ja ću opet glasati za njega 100 puta,veći je marketing i za njega i za Srbiju to što je već sada na Ol staru među najboljim igračima Nba nego da igra na nekom Ep ili Sp,naravno nadam se da će ipak igrati ali i ako se to ne desi opet trebamo biti ponosni što imamo takvog igrača u najjačoj ligi sveta.

cukce

pre 5 godina

Taman posla da ne zaigra na SP! Ako dolaze Ameri sa svojim NBA zvezdama sigurno će i Jokara! Siguran sam pod istim uslovima da će igrati i na Olimpijadi u Tokiju! Veći problem je evropsko prvenstvo (jer realno za zlatnu medalju samo na evropskom imamo šansu), pitanje da li će tu zaigrati, mada će tada već biti neko ime u NBA i imaće težinu njegova reč!

jakov

pre 5 godina

@Homer
Najgore od svega sto su Djokoviceva neucesca kostala reprezentaciju bar 2-3 DK,pa tako Hrvati sa ukupno 2 GS imaju vise Salatara od Srbije sa osam puta vise osvojenih GS.Sa druge strane Jokicevo odsustvo kostalo repku tek sjajnije medalje na zadnjem prvenstvu.Stvar je u tome da se Djokovic koristi kao idealan prirodan spin koji sluzi da se narodu skrene paznja sa svakodnevnice,kao vitez koji se u nase ime sveti zlim zapadnjacima i u cijim pobedama nalazimo utehu za sopstvene poraze,zato i ima status svete krave,zato je i najdobronamernija kritika u vezi njega jeres,i zato nicim ne sme da se poremeti u svojoj "svetoj misiji",pa i sam vodja kaze napadajte mene a ne njega.Sa druge strane Jokic se tretira samo i iskljucivo kao obican sportista,zato su i fanovi daleko umereniji od Djokovecevih a ovi drugi mogu da ga bombarduju i najvecim uvredama bez posledica,plus Jokic nije navijacki opredeljen,a ovde se sve svodi na titove blizance

Goran

pre 5 godina

(student, 1. februar 2019 16:40)

Nije jednom već dva put za tvoju informaciju. A drugo karijera mu bila u pitanju alo čovek već imao lepu zaradu od NBA, jer alav pa mu treba još. Čoveće možeš i sa manjom sumom da lepo živiš to valjda ti kao student bi trebalo da znaš. Jeste da je znatno teže ali opet živiš ne kukaš. Da se radujem što lik od koliko 2-3 miliona, što je čak i Americi lepa suma za život. Sad ima valjda 150. Sad može i u penziju obezbedio se čovek za jedno 10 života. Evo ti primer Gasola čovek se odazvao kad god je mogao i jer njemu kad karijera bila ugrožena. Ili Novicki to su ti drugar gromade i igrači za poštovanje.

bvb

pre 5 godina

Misko velika faca, pa gostuje u dnevniku televizije sa nacionalnom frekvencijom? Ee, a nekada da bi se gostovalo na TV-u ili da daš intervju u novinama, morao si da otkriješ gromobran... A danas..

Aca86

pre 5 godina

Mene brine da ce ga pljuvati kada bude igrao jer nece imati ekipu kao u Denveru. Dzabe je njemu da nadje samog na trojci Jovica ili da baca u reket sa trojke Micicu. Nisu to Marej i Heris, niti ima nekoga da ga pokriva u odbrani kao Plamlija i Milsapa. Da se razumemo, covek je igracina. Uzdam se u hemiju u ekipi, ali ce biti veliki pritisak na njemu

zzzzz

pre 5 godina

Povežite ovo sa pojavljivanjem Jokića preko video linka na dodeli nagrada KSS, kada je bio u dresu Mege. To je bila jasna Miškova poruka da se samo on pita da li će Jokić igrati za reprezentaciju ili ne. Mislim da ovom izjavom stavlja do znanja Đorđeviću, Daniloviću i ostalima iz KSS da je spreman na pregovore oko učešća Jokića na SP, ali da sigurno neće tek tako rizikovati svoju zlatnu koku. Sve pljuvanje po Jokiću je uvek bilo usmereno na pogrešnu stranu. Njegovu karijeru vodi Miško Ražnatović, on odlučuje o svemu i s njim treba pregovarati, sviđalo se to nekom ili ne.

Branislav

pre 5 godina

(Homer, 1. februar 2019 17:25)

Porediti tenis i košarku je više nego smešno. Nije samo Davis kup igranje za Srbiju već i svi turniri na kojim igra jer uvek pored njegovog imena stoji i zastava zemlje. Tako matori promašio si poređenje. Čak tenis i košarku kao sport nemožeš ni da porediš. Tenis je obično indivudalni sport sa tim dejvis kupom koji osim kad igra dubl gde imaš kolegu pa se čini kao da igraš za zemlju nema puno razlike u odnosu na klasiku. Dok košarka je isključivo kolektivan sport.Čak i poređnje njih dvojice je sprdnja. Jokić ti ako nisi znao ima svega dva nastupa za Srbiju i to onaj kvalifkacioni turnir i olimpijadu i to je sve. Đoković ima znatno veći broj mečava. Znači suština mešaš babe i žabe.

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

ako je časti i nacionalnog ponosa, jokića ne bi trebalo pozivati da igra za reprezentaciju - ne samo zbog odbijanja, već i zbog načina na koji je to radio.

ova zemlja, ako ne želi da nestane, mora da kod dece oformljene na društvenim mrežama povrati pravi sistem vrednosti - u kome ni novac ni, eventualno, odličje sa nekim poput jokića u timu nisu merilo ljudskosti.


na kraju, ali ne i poslednje - kada je to ražnatović postao selektor srbije?

srle

pre 5 godina

Samo ako je lud da igra. Decko napredovao i mi svi srećni. Ko voli Jokica zna da nije vreme za repu. Momcima je potrebna jos jedna sezona. A ovi koji ne igraju moraju da se vrate i imaju utakmice u nogama. Ovako mozemo samo da ocekujmo neku povredu.

ProdigyCZ

pre 5 godina

Dok ne bude zaigrao ceo jedan ciklus zaredom SP,OI,EP onda mozemo da kazemo da mu je stalo do reprezentacije...Gasol je prvo postao legenda Spanije,naosvajao se medalja pa je onda birao i preskakao prvenstva,Jokic jos nema to pravo.I prestanite da poredite njega i Djokovica,tenis i kosarka su nebo i zemlja,Davis cup odavno vise nije neki prestiz i nemoze da se poredi sa EP i SP u kosarci.

bg leprikoni

pre 5 godina

@Marko
Novaka niko nikada nije pljuvao zbog odsustvovanja iz reprezentacije iako za istu jedva da igrao u zadnjih 7-8 godina,a Jokicu zbog jednog odsustva glavu skidaju,bas si nasao s kim ces da ga poredis

marko

pre 5 godina

Igračima što igraju za Srbiju skidam kapu zaradili su pošteno sportsku penziju. Jeste čitali šta priča Kalinić daješ 2 meseca leta...pa oni bi najradije visili na Ibici ili Mikonosu i prodili se. Ej, upekne leto oni trči na pripremama spremaj se pa idi na prvenstvo...naklon momcima

Caw

pre 5 godina

Svakako nam treba ako hoćemo da napravimo ozbiljan rezultat, on treba da bude vođa ove generacije.
Međutim dečko je stvarno zaslužio da ga nikada više ne pozovu jer je par puta iskulirao reprezentaciju i to kada je bilo najpotrebnije

markoni

pre 5 godina

promenjen je sistem
evropsko je svake 4 a ne 2 godine, isto kao i svetsko i olimpijada
sad ima jedna godina u 4 gde ce igraci imati odmor preko leta, al opet ubacili su retardirane kvalifikacije tako da meh.. slaba vajda od odmora

Zigi

pre 5 godina

Hajde neka igra da vec i ta zemlja kosarke uzme zlato da se ne kiti tudjim perjem,drzavom koja odavno ne postoji. Mada ce za ovu novu drzavu opet biti max srebro koja i nije tako losa. Losa je samo u nogometu. Buuuuuaaahahahahhahaha

Alessandro NESTA#13#

pre 5 godina

Samo mi je nejasno kako će ovi što pljuju Džokera računati njegove poene i asistencije kad bude bio u državnom dresu, kontam oduzimaće ih posle svake utakmice i poeni postignuti bez njega na parketu će se samo računati... a o tome da mu je na kraju krajeva neka "dužnost" da igra za nacionalni tim da ne pričam, nama je država takva da joj mi obični građani slabo šta uopšte dugujemo a o Jokiću da ne govorim, zahvalan može biti samo porodici, Megi i Mišku. Sportski pozdrav. :)

promena

pre 5 godina

Jel moze neko molim vas da mi objasni zasto se ove godine igra SP a ne EP? Zar nije EP svake neparne a sp svake 4. parne?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Realman, 1. februar 2019 16:37) # Link komentara

Promenili su... sad je i EP na cetiri godine pa su pomerili SP da bi mogli da uglave EP. Sada ide SP 2019 pa EP 2021 itd pa SP 2023 itd..

student

pre 5 godina

Najjači su mi ovi koji ga osuđuju kako ne igra za repku. Jedan jedini put se dečko nije odazvao na poziv jer je imao karijeru pod znakom pitanja ispred sebe.
Kada se odazvao, doneo nam je srebro i finale protiv Drim Tima na OI bez nekih ključnih igrača.
Svi su odjednom patriote, vole Srbiju, kada se priča o tuđoj koži, a kada se govori o sopstvenoj, onda bi svi da beže iz zemlje. Odlučite se za šta ste.

VasaDeGama

pre 5 godina

@Realman FIBA je donela odluku da se ubuduće od ove godine Svetsko prvenstvo igra neparnim godinama da se ne bi poklapalo sa drugim većim takmičenjima.

stojkovic

pre 5 godina

Ja verujem da od Miska u velikoj meri zavisi ko će igrati za reprezentaciju. Recimo, ako se ocekuje potpisivanje velikog ugovora ,kao sto je to bio slučaj sa Marjanovicem, od koga Miško ima procenat, igraču se verovatno ne dozvoljava ni da hoda, a kamoli da igra košarku. Tako da, nije fer da napadamo potencijale reprezentativce jer se ni oni tu mnogo ne pitaju.

Steva

pre 5 godina

Pa ako nije do sada ne mora sada.Kako kaže star poslovica:pas se silom u lov ne tera.Pogledajte igrače iz drugih zemalja.Uvek igraju za svoje a našim zvezdicama je to ili ispod časti ili su povređeni ili...

stranger

pre 5 godina

Teo, Bogdan, Kalina, Bjelica i Jokic.
Micic, Jovic, Nedovic, Lucic, Milutinov, Marjanovic.

To je sigurnih 11. Dilema je Raduljica ili jos jedna cetvorka.

istinabre

pre 5 godina

Treba se promeniti kadar u sastavu vodjenja reprezentacije, ti ljudi koji su ga javno brukali trebali bi da budu odpušteni, a ona još jednom zaprositi neka dodje a ne nasilno i preko medija!

Marko

pre 5 godina

Kako ne razumete ovi isti sto pluju Jokica pluju i Novaka to nema veze sa reprezentacijom..
To su ti domace izdajice kontrasi uvek ih je bilo i bice ih...kad bude igrao za reprezentaciju izmislice nesto drugo na primer ne placa porez ili tako nesto :)

dzambo

pre 5 godina

SP je od 2014 godine SVAKE PETE GODINE :)
(Znači Haoos (čisto onako komentar)

Svetsko prvenstvo ce biti svake cetvrte godine, samo je sad napravljen razmak od pet, da bi padalo na neparnu pred OI

knindza

pre 5 godina

Jokicu treba zabraniti dalje nastupanje za Srbiju! Sansu na SP i OI treba da dobiju momci koji su ginuli u prozorima!
(Krcun zvezdas, 01. februar 2019 16:46)jesu mi i ginili trebamo se molit Bogu da pobedimo jos dve utakmice

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 5 godina

Jel moze neko molim vas da mi objasni zasto se ove godine igra SP a ne EP? Zar nije EP svake neparne a sp svake 4. parne?
(Realman, 01. februar 2019 16:37)


SP je od 2014 godine SVAKE PETE GODINE :)

Beskitschmenjak

pre 5 godina

Jokić je igračina, realno je da postane najbolji evropski igrač ikada, realno je da bude član kuće slavnih, realno je da zaradi možda i pola milijarde do kraja karijere. I za sve to mu skidam kapu i svako jutro mi započne pogledom na aplikaciju NBA i praćenjem njega, Bogdan, Bjelice i želim mu sve najbolje u karijeri.
Ali mu je to ignorisanje igranja za reprezentaciju veliki minus u mojim očima. Ima nepune 24 godine i već 3 odbijanja poziva.
Za svoje reprezentacije su igrali skoro uvijek Dirk, braća Gasol, Manu, Parker, Pau će i u 40. igrati, tako da mislim da je to samo njegova lična odluka. Niti njima njihove zemlje nisu dale ništa više, niti manje nego Srbija Jokiću.
Teo, Bogdan, Bjelica, Raduljica i drugi su uvijek tu i njima je Srbija dala koliko i Nikoli.
Osvojio je srebro na OI i zato mu hvala, ali da li mu to daje kredit da više nikada ne igra. Zna i on da to zanima sve nas koji u Srbiji volimo košarku i bilo bi fer da kaže jednom "ljudi neću igrati i ćao, ili ljudi igraću za 3 godine ili ako sve bude ok i bez povreda igraću..." Toliko bar može.

bogdan

pre 5 godina

Kad bude igrao kvalifikacije neka ide na svetsko prvenstvo. Oni koji su izneli kvalifikacije neka idu na prvenstvo jer to je realno stanje sta Srbija ima da ponudi.

student

pre 5 godina

Najjači su mi ovi koji ga osuđuju kako ne igra za repku. Jedan jedini put se dečko nije odazvao na poziv jer je imao karijeru pod znakom pitanja ispred sebe.
Kada se odazvao, doneo nam je srebro i finale protiv Drim Tima na OI bez nekih ključnih igrača.
Svi su odjednom patriote, vole Srbiju, kada se priča o tuđoj koži, a kada se govori o sopstvenoj, onda bi svi da beže iz zemlje. Odlučite se za šta ste.

Marko

pre 5 godina

Kako ne razumete ovi isti sto pluju Jokica pluju i Novaka to nema veze sa reprezentacijom..
To su ti domace izdajice kontrasi uvek ih je bilo i bice ih...kad bude igrao za reprezentaciju izmislice nesto drugo na primer ne placa porez ili tako nesto :)

marko

pre 5 godina

Igračima što igraju za Srbiju skidam kapu zaradili su pošteno sportsku penziju. Jeste čitali šta priča Kalinić daješ 2 meseca leta...pa oni bi najradije visili na Ibici ili Mikonosu i prodili se. Ej, upekne leto oni trči na pripremama spremaj se pa idi na prvenstvo...naklon momcima

knindza

pre 5 godina

Jokicu treba zabraniti dalje nastupanje za Srbiju! Sansu na SP i OI treba da dobiju momci koji su ginuli u prozorima!
(Krcun zvezdas, 01. februar 2019 16:46)jesu mi i ginili trebamo se molit Bogu da pobedimo jos dve utakmice

stranger

pre 5 godina

Teo, Bogdan, Kalina, Bjelica i Jokic.
Micic, Jovic, Nedovic, Lucic, Milutinov, Marjanovic.

To je sigurnih 11. Dilema je Raduljica ili jos jedna cetvorka.

stojkovic

pre 5 godina

Ja verujem da od Miska u velikoj meri zavisi ko će igrati za reprezentaciju. Recimo, ako se ocekuje potpisivanje velikog ugovora ,kao sto je to bio slučaj sa Marjanovicem, od koga Miško ima procenat, igraču se verovatno ne dozvoljava ni da hoda, a kamoli da igra košarku. Tako da, nije fer da napadamo potencijale reprezentativce jer se ni oni tu mnogo ne pitaju.

dzambo

pre 5 godina

SP je od 2014 godine SVAKE PETE GODINE :)
(Znači Haoos (čisto onako komentar)

Svetsko prvenstvo ce biti svake cetvrte godine, samo je sad napravljen razmak od pet, da bi padalo na neparnu pred OI

promena

pre 5 godina

Jel moze neko molim vas da mi objasni zasto se ove godine igra SP a ne EP? Zar nije EP svake neparne a sp svake 4. parne?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Realman, 1. februar 2019 16:37) # Link komentara

Promenili su... sad je i EP na cetiri godine pa su pomerili SP da bi mogli da uglave EP. Sada ide SP 2019 pa EP 2021 itd pa SP 2023 itd..

markoni

pre 5 godina

promenjen je sistem
evropsko je svake 4 a ne 2 godine, isto kao i svetsko i olimpijada
sad ima jedna godina u 4 gde ce igraci imati odmor preko leta, al opet ubacili su retardirane kvalifikacije tako da meh.. slaba vajda od odmora

nlooooo

pre 5 godina

Ako ima mrvu samopoštovanja i mudrosti, ne treba da igra dok je Đorđević selektor. Đorđević (aka mahač peškirom u Dalasu) ne zna da barata zverinom kao što je Nidžo, prosto.
(Poštovalac_stručnjak, 01. februar 2019 17:06)

Bravo, strucnjak panter.
Stvarno Djordjevic ne zna nista, a nema ni tri srebra sa tri najveca takmicenja u kosarci. Zaista nam trebaju strucnjaci poput tebe.

SUPERMAN

pre 5 godina

Kako ću se smejati svima koji su glasali po 50 puta da bude all star ako opet odbije da igra za repku...
(PSG, 01. februar 2019 16:44)

I da ne odigra više nikad za reprezentaciju ja ću opet glasati za njega 100 puta,veći je marketing i za njega i za Srbiju to što je već sada na Ol staru među najboljim igračima Nba nego da igra na nekom Ep ili Sp,naravno nadam se da će ipak igrati ali i ako se to ne desi opet trebamo biti ponosni što imamo takvog igrača u najjačoj ligi sveta.

zzzzz

pre 5 godina

Povežite ovo sa pojavljivanjem Jokića preko video linka na dodeli nagrada KSS, kada je bio u dresu Mege. To je bila jasna Miškova poruka da se samo on pita da li će Jokić igrati za reprezentaciju ili ne. Mislim da ovom izjavom stavlja do znanja Đorđeviću, Daniloviću i ostalima iz KSS da je spreman na pregovore oko učešća Jokića na SP, ali da sigurno neće tek tako rizikovati svoju zlatnu koku. Sve pljuvanje po Jokiću je uvek bilo usmereno na pogrešnu stranu. Njegovu karijeru vodi Miško Ražnatović, on odlučuje o svemu i s njim treba pregovarati, sviđalo se to nekom ili ne.

bg leprikoni

pre 5 godina

@Marko
Novaka niko nikada nije pljuvao zbog odsustvovanja iz reprezentacije iako za istu jedva da igrao u zadnjih 7-8 godina,a Jokicu zbog jednog odsustva glavu skidaju,bas si nasao s kim ces da ga poredis

bvb

pre 5 godina

Misko velika faca, pa gostuje u dnevniku televizije sa nacionalnom frekvencijom? Ee, a nekada da bi se gostovalo na TV-u ili da daš intervju u novinama, morao si da otkriješ gromobran... A danas..

Beskitschmenjak

pre 5 godina

Jokić je igračina, realno je da postane najbolji evropski igrač ikada, realno je da bude član kuće slavnih, realno je da zaradi možda i pola milijarde do kraja karijere. I za sve to mu skidam kapu i svako jutro mi započne pogledom na aplikaciju NBA i praćenjem njega, Bogdan, Bjelice i želim mu sve najbolje u karijeri.
Ali mu je to ignorisanje igranja za reprezentaciju veliki minus u mojim očima. Ima nepune 24 godine i već 3 odbijanja poziva.
Za svoje reprezentacije su igrali skoro uvijek Dirk, braća Gasol, Manu, Parker, Pau će i u 40. igrati, tako da mislim da je to samo njegova lična odluka. Niti njima njihove zemlje nisu dale ništa više, niti manje nego Srbija Jokiću.
Teo, Bogdan, Bjelica, Raduljica i drugi su uvijek tu i njima je Srbija dala koliko i Nikoli.
Osvojio je srebro na OI i zato mu hvala, ali da li mu to daje kredit da više nikada ne igra. Zna i on da to zanima sve nas koji u Srbiji volimo košarku i bilo bi fer da kaže jednom "ljudi neću igrati i ćao, ili ljudi igraću za 3 godine ili ako sve bude ok i bez povreda igraću..." Toliko bar može.

Steva

pre 5 godina

Pa ako nije do sada ne mora sada.Kako kaže star poslovica:pas se silom u lov ne tera.Pogledajte igrače iz drugih zemalja.Uvek igraju za svoje a našim zvezdicama je to ili ispod časti ili su povređeni ili...

Alessandro NESTA#13#

pre 5 godina

Samo mi je nejasno kako će ovi što pljuju Džokera računati njegove poene i asistencije kad bude bio u državnom dresu, kontam oduzimaće ih posle svake utakmice i poeni postignuti bez njega na parketu će se samo računati... a o tome da mu je na kraju krajeva neka "dužnost" da igra za nacionalni tim da ne pričam, nama je država takva da joj mi obični građani slabo šta uopšte dugujemo a o Jokiću da ne govorim, zahvalan može biti samo porodici, Megi i Mišku. Sportski pozdrav. :)

VasaDeGama

pre 5 godina

@Realman FIBA je donela odluku da se ubuduće od ove godine Svetsko prvenstvo igra neparnim godinama da se ne bi poklapalo sa drugim većim takmičenjima.

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

ako je časti i nacionalnog ponosa, jokića ne bi trebalo pozivati da igra za reprezentaciju - ne samo zbog odbijanja, već i zbog načina na koji je to radio.

ova zemlja, ako ne želi da nestane, mora da kod dece oformljene na društvenim mrežama povrati pravi sistem vrednosti - u kome ni novac ni, eventualno, odličje sa nekim poput jokića u timu nisu merilo ljudskosti.


na kraju, ali ne i poslednje - kada je to ražnatović postao selektor srbije?

brm

pre 5 godina

Jel moze neko molim vas da mi objasni zasto se ove godine igra SP a ne EP? Zar nije EP svake neparne a sp svake 4. parne?
(Realman, 1. februar 2019 16:37)

Ranije se svetsko igralo na svake 4, a evropsko na 2 godine. Sada se i svetsko i evropsko igraju na svake četiri.

Branislav

pre 5 godina

(Homer, 1. februar 2019 17:25)

Porediti tenis i košarku je više nego smešno. Nije samo Davis kup igranje za Srbiju već i svi turniri na kojim igra jer uvek pored njegovog imena stoji i zastava zemlje. Tako matori promašio si poređenje. Čak tenis i košarku kao sport nemožeš ni da porediš. Tenis je obično indivudalni sport sa tim dejvis kupom koji osim kad igra dubl gde imaš kolegu pa se čini kao da igraš za zemlju nema puno razlike u odnosu na klasiku. Dok košarka je isključivo kolektivan sport.Čak i poređnje njih dvojice je sprdnja. Jokić ti ako nisi znao ima svega dva nastupa za Srbiju i to onaj kvalifkacioni turnir i olimpijadu i to je sve. Đoković ima znatno veći broj mečava. Znači suština mešaš babe i žabe.

Petar

pre 5 godina

Da je igrao evropsko mozda sada ne bi bio All Star, ko zna. Na kraju je napravio najbolju odluku i za njega i za Srbiju koja dobija All Star igraca

nikolabg

pre 5 godina

Igraće Jokić za repku na svetskom, mislim da tu nema neke velike dileme.On ove sezone i pored svih odličnih rezultata teško da će sa ekipom proći polufinale zapada, plafon nad plafonima finale. Mislim da su još malo zeleni da se nose sa favoritima u 4 pobede. Svakako sa sigurnim kosturom koji ima, Denver će sledeće i narednih godina lagano cepati u plej off.Oni nisu više ekipa kao prethodne dve godine u kojoj je svaka pobeda i igrač od starta bitan za osmo mesto već apetiti i kvalitet ekipe su poprilično brzo porasli.Pa i sa njegovim slabijim startom sezone zbog umora ne gube nešto naročito u rezultatima i njegovoj statistici i doprinosu .Njemu je jedini pravi napredak na sopstvenom planu za narednu sezonu reprezentacija. On je rešio ugovor i prilagodjavanje, telo doveo u pristojno stanje i to do nivoa da je kandidat za mvp lige.Dobar rezultat sa reprezentacijom će mu doneti ono još malo na defanzivi i nošenja tog pritiska moranja i pobedjivanja koje mislim da mu malo fali. Samo pametno sa njim na pripremama treba ga istovremeno odmoriti osvežiti i spremiti.

Aca86

pre 5 godina

Mene brine da ce ga pljuvati kada bude igrao jer nece imati ekipu kao u Denveru. Dzabe je njemu da nadje samog na trojci Jovica ili da baca u reket sa trojke Micicu. Nisu to Marej i Heris, niti ima nekoga da ga pokriva u odbrani kao Plamlija i Milsapa. Da se razumemo, covek je igracina. Uzdam se u hemiju u ekipi, ali ce biti veliki pritisak na njemu

jatabare

pre 5 godina

@Beskitschmenjak
Ma bolje da je tebe slusao i da je umesto u letnju ligu onomad isao na pripreme sa reprezentacijom na Kopaonik,em bu izgubio 2 meseca jer se na kraju ne bi ni nasao na spisku za to EP a u NBA bi otisao nespreman i nikada ne bi dobio pravu sansu.Ili da je igrao proslo Evropsko pa prosao kao Porginzis koji je usled opterecenja pokidao ligamente i pitanje je da li ce ikada biti isti igrac,Drugo pominjes igrace starije 15-20 godina od Jokica i poredis ga sa njima,kako slucajno nikada ne spomenuste Jokiceve savremenike,ah da,onda ne bi bilo materijala za pljuvanje jer su gotovo svi preskocili zadnje EP i ove kvalifikacije.Ljudi ovde jos uvek zive u vremenu Kice i Praje kada su reprezentativci igrali jednu utakmicu nedeljno,sta bi vi,da u pauzi izmedju 2 NBA utakmice covek skokne malo do Estonije pa da se vrati u Denver,pa prekosutra malo do Izraela i tako ukrug a da mu klub to sve gleda sa odobravanjem.Inace kad spomene Gasola i Novickog,doticni su za reprezentaciju igrali tako sto se prikljuce igracima direktno na sampionatu bez dana priprema,a kada je Pedja trazio da zakasni skinut je sa spiska i nikada vise nuje zaigrao,e tako bi bilo i sa Jokicem,eto koliko koja drzava daje svojim zasluznim sportistima

cukce

pre 5 godina

Taman posla da ne zaigra na SP! Ako dolaze Ameri sa svojim NBA zvezdama sigurno će i Jokara! Siguran sam pod istim uslovima da će igrati i na Olimpijadi u Tokiju! Veći problem je evropsko prvenstvo (jer realno za zlatnu medalju samo na evropskom imamo šansu), pitanje da li će tu zaigrati, mada će tada već biti neko ime u NBA i imaće težinu njegova reč!

Caw

pre 5 godina

Svakako nam treba ako hoćemo da napravimo ozbiljan rezultat, on treba da bude vođa ove generacije.
Međutim dečko je stvarno zaslužio da ga nikada više ne pozovu jer je par puta iskulirao reprezentaciju i to kada je bilo najpotrebnije

bogdan

pre 5 godina

Kad bude igrao kvalifikacije neka ide na svetsko prvenstvo. Oni koji su izneli kvalifikacije neka idu na prvenstvo jer to je realno stanje sta Srbija ima da ponudi.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 5 godina

Jel moze neko molim vas da mi objasni zasto se ove godine igra SP a ne EP? Zar nije EP svake neparne a sp svake 4. parne?
(Realman, 01. februar 2019 16:37)


SP je od 2014 godine SVAKE PETE GODINE :)

Goran

pre 5 godina

(student, 1. februar 2019 16:40)

Nije jednom već dva put za tvoju informaciju. A drugo karijera mu bila u pitanju alo čovek već imao lepu zaradu od NBA, jer alav pa mu treba još. Čoveće možeš i sa manjom sumom da lepo živiš to valjda ti kao student bi trebalo da znaš. Jeste da je znatno teže ali opet živiš ne kukaš. Da se radujem što lik od koliko 2-3 miliona, što je čak i Americi lepa suma za život. Sad ima valjda 150. Sad može i u penziju obezbedio se čovek za jedno 10 života. Evo ti primer Gasola čovek se odazvao kad god je mogao i jer njemu kad karijera bila ugrožena. Ili Novicki to su ti drugar gromade i igrači za poštovanje.

Poštovalac_stručnjak

pre 5 godina

Ako ima mrvu samopoštovanja i mudrosti, ne treba da igra dok je Đorđević selektor. Đorđević (aka mahač peškirom u Dalasu) ne zna da barata zverinom kao što je Nidžo, prosto.

Homer

pre 5 godina

potpuno dvostruki arsini za djokovica i jokica djokovic vise ne igra nego sto igra i niko mu nista ne kaze jokic propustio jedno takmicenje kvlaifikacije ne racunam jedine dve ozbiljne reprezetacije protiv kojih smo igrali su nemacka i grcka i odma se digla dreka .

ProdigyCZ

pre 5 godina

Dok ne bude zaigrao ceo jedan ciklus zaredom SP,OI,EP onda mozemo da kazemo da mu je stalo do reprezentacije...Gasol je prvo postao legenda Spanije,naosvajao se medalja pa je onda birao i preskakao prvenstva,Jokic jos nema to pravo.I prestanite da poredite njega i Djokovica,tenis i kosarka su nebo i zemlja,Davis cup odavno vise nije neki prestiz i nemoze da se poredi sa EP i SP u kosarci.

jakov

pre 5 godina

@Homer
Najgore od svega sto su Djokoviceva neucesca kostala reprezentaciju bar 2-3 DK,pa tako Hrvati sa ukupno 2 GS imaju vise Salatara od Srbije sa osam puta vise osvojenih GS.Sa druge strane Jokicevo odsustvo kostalo repku tek sjajnije medalje na zadnjem prvenstvu.Stvar je u tome da se Djokovic koristi kao idealan prirodan spin koji sluzi da se narodu skrene paznja sa svakodnevnice,kao vitez koji se u nase ime sveti zlim zapadnjacima i u cijim pobedama nalazimo utehu za sopstvene poraze,zato i ima status svete krave,zato je i najdobronamernija kritika u vezi njega jeres,i zato nicim ne sme da se poremeti u svojoj "svetoj misiji",pa i sam vodja kaze napadajte mene a ne njega.Sa druge strane Jokic se tretira samo i iskljucivo kao obican sportista,zato su i fanovi daleko umereniji od Djokovecevih a ovi drugi mogu da ga bombarduju i najvecim uvredama bez posledica,plus Jokic nije navijacki opredeljen,a ovde se sve svodi na titove blizance

Mladen

pre 5 godina

@djura
interesantna konstatacija,da se hvatate za moju slucajnu pravopisnu gresku i trosite svoje vreme,kao sto to i ja cinim na nekog podebelog celavca u fotelji sa kokicom u pupku i memorijom da je sa zenskom bio u maturskoj noci ali samo na zajednickoj fotki,ti se nasao da komentarises ko je nepismen itd

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

Kako nesto, sto je na kraju, ne moze da bude poslednje? Mislim da si lose preveo americku frazu - the last, but not least.
(beogradski, 1. februar 2019 18:42)

ne poslednje po važnosti, ne najmanje važno.
no, činjenica je da je trebalo anticipirati i bukvalno čitanje...

Metropola

pre 5 godina

Sacekajte da vidimo da li ce igrati pa ga onda kritikujte i ja cu vam se pridruziti ali treba reci da je trenutno najbolji igrac u nba posle bradonje
(Alexandar3sa, 01. februar 2019 17:33)... slazem se! Samo, u reprezentaciji ne igraju najbolji kosarkasi nego najbolji ljudi! Kad smo to pravilo zanemarili (u Beogradu) videli smo svi kako se zavrsilo. A o kvalitetu danasnje NBA ne bih trosio reci!

sirko bato

pre 5 godina

@zzzzz
Konacno da je neko skapirao o cemu se tu radi,Nikolina tajanstvenost i neizjasnjavanje ima iskljucivo veze sa njegovim menadzerom koji je jos od Olimpijade u losim odnosima sa selektorom(situacija sa Bobijem),to se prenelo na savez(zato i ona Daniloviceva izjava koja je ustvari bila usmerena na Miska),covek ocigledno tvrdi pazar,mada ruku na srce i ima pravo na to jer je jedino on zasluzan uz Jokica samog za njegovu karijeru,ovi iz saveza i nazovi strucnjaci bi ga sigurno odbacili zbog kilaze,a on ga je pronasao,dao mu sansu i tim u kome je igrao prilagodio njemu.Ovde se konkretno radi da je Jokic toliko odskocio u odnosu na sve druge da je logicno da Sale svoju igru gradi na njemu,ali da su sa druge strane nosioci reprezentacije za sada ipak Teo,Bogdan i ranije Raduljica.Dakle Misko ne pusta Jokica jos uvek da prica o reprezentaciji jer hoce da mu obezbedi glavnu ulogu kod pomalo tvrdoglavog Saleta,ovaj opet svestan sta Jokic trenutno predstavlja verovatno trazi resenje da igru prilagodi sto vise njegovim kvalitetima a da dosadanja dobitna kombinacija se ne urusi.Nadam se da ce se sve resiti na zadovoljstvo svih,jer ako zaigra na leto,igrace sigurno dogodine na OI,a najverovatnije i na EP za dve kada se bude prastala Teova generacija a imperativ bude zlato po svaku cenu.A i ovi pljuvaci konacno da utihnu ne vide dalje od nosa od kvazi patrijotizma.

student

pre 5 godina

Nije jednom već dva put za tvoju informaciju. A drugo karijera mu bila u pitanju alo čovek već imao lepu zaradu od NBA, jer alav pa mu treba još. Čoveće možeš i sa manjom sumom da lepo živiš to valjda ti kao student bi trebalo da znaš. Jeste da je znatno teže ali opet živiš ne kukaš. Da se radujem što lik od koliko 2-3 miliona, što je čak i Americi lepa suma za život. Sad ima valjda 150. Sad može i u penziju obezbedio se čovek za jedno 10 života. Evo ti primer Gasola čovek se odazvao kad god je mogao i jer njemu kad karijera bila ugrožena. Ili Novicki to su ti drugar gromade i igrači za poštovanje.
(Goran, 01. februar 2019 17:49)

Izvini, kada se drugi put nije odazvao? Da to nije ovaj put, kada se kvalifikacije za SP igraju u toku sezone u sred nedelje i kada nemamo ni igrača iz evrolige a kamoli nba?
Ajte ljudi malo objektivnosti. Pa ne igraju oni za kikiriki, dobio milion i živeće skromno dok ostali grcaju u milionima. Nemojte da ste smešni sa ovakvim izjavama molim vas.

Selektor

pre 5 godina

1. Teo
2. Bogdanovic
3. Kalinic
4. Bjelica
5. Jokic

6. Micic
7. Nedovic
8. Guduric
9. Zagorac
10. Simanic
11. Milutinov
12. Marjanovic

Alexandar3sa

pre 5 godina

Sacekajte da vidimo da li ce igrati pa ga onda kritikujte i ja cu vam se pridruziti ali treba reci da je trenutno najbolji igrac u nba posle bradonje

jatabare

pre 5 godina

@Beskitschmenjak
Ko je od NBA zvezda igrao proslo Evropsko i ove kvalifikacije,to je jedino bitno.Evo da ti dam odgovor,Evropsko su igrali M.Gasol,Rubio,Belineli,Dragic,Sroder,Bogdanovic,Vucevic,Porginzis,Valanciunas i Saric(Bogdan i Doncic su u tom trenutku bili evroligaski igraci).Dakle nije bilo Janisa,Gobera,Galinarija,Mirotica,Hezonje,Ilijasove,Batuma,Lovernja,Ibake,Gortata...(dakle vise onih koji nisu)a gotovo niko od njih nije ucestvovao u kvalifikacujama.Da ne idemo dalje Nurkic,Kapela takodje ih nije bilo u kvalifikacijama,zatim,Tauns,Embid,Hild,kanadske i australijske vedete,niko nije igrao lokalna takmicenja,ameri igrali sa koledz ogracima.Takvo vreme doslo,NBA jaca i ozbiljnija nego ikad,a Fiba leglo nesposobnosti i trulezi,tu su i menadzeri poput Miska,koji se mnogo vise pitaju nego ranije.I nikom to nije problem samo Srbi ne mogu da oproste neigranje jer se hrane uspesima sportista posto sopstveni nemaju

srle

pre 5 godina

Samo ako je lud da igra. Decko napredovao i mi svi srećni. Ko voli Jokica zna da nije vreme za repu. Momcima je potrebna jos jedna sezona. A ovi koji ne igraju moraju da se vrate i imaju utakmice u nogama. Ovako mozemo samo da ocekujmo neku povredu.

radovan curcic

pre 5 godina

@Branislav
Pa naravno da Djokovic ima vise ucesca jer je stariji skoro 10 godina,ali procentualno je mnogo cesce odsustvovao,od osvajanja DK(od toga ima 8 godina)igrao je tek jedan ceo ciklus,i u ostalim ciklusima po jedan(obicno najnebitniji mec koji bi dobili i bez njega)a najbitnije meceve je preskakao,a kako stvari stoje nece igrati uopste vise za DK tim i na kraju ce mu ucinak u reprezentaciji biti jedna titula i finale,i Olimpijska bronza(premalo za njega),dok je pred Jokicem decenija najmanje igre za drzavni tim,i sigurno ce biti uspesniji na tom polju od Djokovica.Drugo,Jokicevo neigranje ne kosta reprezentaciju nista veliko dok Djokoviceva direktno guraju ekipu u ambis.Trece,argument o zastavi ispred imena je najveca glupost,evo ja gledao AO,migde ispred igraca ne stoji ni zastava ni skracenica drzave osim na pocetku meca kada se predstavljaju,i na semaforu koji jedva i da se prikazuje,pa i Jokicu stoji skracenica SRB na prikazu rostera i tokom meca se pomene odakle je,ali sustina je ista kada igraju individualno,predstavljaju iskljucivo sebe.ALi sve to nije bitno,poenta je u dvostrukim standardima gde se za istu stvar jedan najstrasnije pljuje a drugi maltene podrzava,gde jednog koji se penje na vrh konstantno sputavamo,a da drugog koji je na vrhu tapsemo po ramenu,klanjamo mu se kao ikoni...i sad ocekujemo da Jokic sa ushicenjem juri u repku,mase sa tri prsta za narod koji se nije udostojio jednog klika za ALL star glasanje vec su masovno glasali za Slovenca

marko

pre 5 godina

Tačno je da Jokić ne spada u one koji izgaraju od želje za redovnim igranjem u reprezentaciji, ali je isto tako tačno da nema ništa lošiji odnos prema reprezentaciji od drugih današnjih igrača na njegovom nivou (poređenje sa Dirkom i Pauom nije mnogo smisleno obzirom da se situacija u svetskoj košarci rapidno menja poslednjih godina). Naš status "zemlje košarke" je uvek na staklenim nogama, naš uspeh u ovom sportu kao male i siromašne zemlje nije nešto što može da se očuva samo od sebe i zato se moramo mudro prilagođavati okolnostima. Nismo u situaciji da taj pogled na reprezentativnu košarku koji je kod nas razvijen nametnemo svetu, a moramo prihvatiti da postoje mnogi uticaji na igrače da propuštaju reprezentativna takmičenja (ne mislim nužno na eksplicitne pritiske i ucene, već prosto na očekivanja i shvatanja koja su rasprostranjena u današnjem vrhunskom sportu). U suprotnom, rizikujemo da naši najveći talenti potpuno otpišu reprezentativnu karijeru. Momci koji igraju kvalifikacije zaslužuju slavu, ali ništa se dobro za našu košarku ne bi izrodilo ako sa njima odemo na SP (sigurna eliminacija u grupi uz možda neku pobedu protiv neke zalutale ekipe). Inače, košarkaške sile u nastajanju poput Kanade i Australije svoju neopterećenost tradicijom mogu da koriste kao prednost za stvaranje sistema koji će biti najbolje prilagođen današnjim okolnostima, dok mi moramo da pazimo da nas život u prošlosti ne marginalizuje na košakaškoj sceni.

istinabre

pre 5 godina

Treba se promeniti kadar u sastavu vodjenja reprezentacije, ti ljudi koji su ga javno brukali trebali bi da budu odpušteni, a ona još jednom zaprositi neka dodje a ne nasilno i preko medija!

Beskitschmenjak

pre 5 godina

@jatabare
Svi igrači koje sam nabrojao su bili NBA zvezde, igrali uvek plejof i 90+ utakmica, tako da ne znam o čemu pišeš.
Bogdan, Bojan Bogdanović, Šarić, Bjelica, Porzingis, Irving, Melo, DeAndre, Belineli, Galinari, Dončić... koliko ti još treba imena.

abc

pre 5 godina

Gledam neke komentare po fejsu, koliko isfrustriranih pacijenata, da ne poverujes. Pljuju coveka, a ovamo se prodaju za sendvic i pet litara mleka. Da sam Jokic, ne bih se ni odazvao nikad vise, neka igraju sve te patriJote koje nisu u stanju ni sneg ispred kuce da ociste, a kamoli nesto vece.

Zigi

pre 5 godina

Hajde neka igra da vec i ta zemlja kosarke uzme zlato da se ne kiti tudjim perjem,drzavom koja odavno ne postoji. Mada ce za ovu novu drzavu opet biti max srebro koja i nije tako losa. Losa je samo u nogometu. Buuuuuaaahahahahhahaha

Marrssa

pre 5 godina

A sto bi on igrao ? Drugi ginu i bore se u kvalifikacijama i onda pametnjakovic da dodje na gotovo ! Nije u redu i ne bi meni igrao tacno da si najbolji u NBA

djura

pre 5 godina

Nema on srce za reprezentaciju.Slava i ugovor udarili u glavu,tako da neverujem u bajke da ce igrati za repku!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mladen, 1. februar 2019 18:04)

uvek najglasniji pljuvaci na svakoj vesti su ujedno oni koji su najvise nepismeni :D

antiDebil

pre 5 godina

(jakov, 1. februar 2019 17:51)

Djokovic i Jokic su isto, srpski sportisti. Sport na svetskom nivou sluzi za zamajavanje naroda i skretanje paznje sa ovih ili onih stvari. U zapadu je taj sistem zamajavanja NEUPOREDIVO razvijeniji i preciznije nego ovde kod nas.

Djokovic se takmici u individualnom sportu gde je reprezentacija manje bitna, gde je Federer napravio pauzu od 10 godina izmedju 2 pobede u dejvis kupu. Jokic se takmici u sportu koji je postao popularan zbog reprezentacije, gde je prvo osvojeno svetsko i evropsko zlato pa tek onda je klub osvojio evropski trofej, gde je reprezentacija oduvek bila najbitnija, gde su recimo Dalipagic i Smit odbijali nba ugovore zbog reprezentacije...tako da se to ne moze porediti. To sto mi imamo DC manje od hrvata, to je potpuno nebitno, potpuno si promasilo poentu. A kada vec to pominjes Djokovic je najredovniji u dejvis kupu od svih clanova tzv. velike cetvorke !

Jokic jeste navijacki opredeljen samo se to ne potencira toliko zato sto ne navija za krcunovu omladinu, a i on sam nije takav lik koji voli da se eksponira !

Dakle sve sto si napisao je potpuni promasaj i veze sa mozgom nema !

Mozzart

pre 5 godina

1. Teo
2. Bogdanovic
3. Kalinic
4. Bjelica
5. Jokic

6. Micic
7. Nedovic
8. Guduric
9. Zagorac
10. Simanic
11. Milutinov
12. Marjanovic
(Selektor, 1. februar 2019 18:41)
Preporučen (+7)
Ne preporučen (-2)
...prvaci sveta! Nisam razmisljao o nasoj ekipi, ali ovo je strava tim. Sama imena deluju strasno.

hercegovac

pre 5 godina

@mladići borovi, devojke jele
Okej,ali nemoj onda da pljujes selektora i igrace kada se za koju godinu,kada se ovi danasnji povuku,budemo borili,predvodjeni Micicem i Guduricem za sedamnaesta mesta na EP,a SP i OI budemo preskakali dok istovremeno imamo MVP igraca u najjacoj ligi sveta,ipak je vazan princip i Jokicu ne sme da se oprosti sto nas je ostavio na cedilu protiv strasne Estonije jos strasnije Gruzije i najstrasnijeg Izraela-B

beogradski

pre 5 godina

na kraju, ali ne i poslednje
(mladići borovi, devojke jele, 1. februar 2019 17:58)

Kako nesto, sto je na kraju, ne moze da bude poslednje? Mislim da si lose preveo americku frazu - the last, but not least.

veliki strumf

pre 5 godina

Teo, Bogdan, Kalina, Bjelica i Jokic.
Micic, Jovic, Nedovic, Lucic, Milutinov, Marjanovic.

To je sigurnih 11. Dilema je Raduljica ili jos jedna cetvorka.
(stranger, 1. februar 2019 16:55)
Zaboravio si Gudurica. On ce biti u timu sasvim sigurno. Sada, da li pre Nedovica ili ce neko od visokih izvisiti - videcemo. Osim toga, kakav Raduljica ako igraju Jokic, Bobi i Milutinov. Covek odavno igra rekreativnu kosarku u Kini, bio bi 4. centar sto nije moguce. Bolje voditi Jelovca, koji je sjajan igrac, igra "sto" godina u Spaniji. Takva cetvorka nam je potrebna, a odigrao je odlicno ove kvalifikacije. A imamo i vrlo jak "drugi tim", mogli bismo ladno da vodimo 2 reprezentacije. Ovi sto pricaju o nekom izginucu u prozorima - ovo je sport, niko ne gine, niti je proveo nekoliko meseci na pripremama pa da eto postoji neka moralna obaveza prema njima. Uz to, oni stvarno izgibose na nekoliko utakmica, pa nam i dalje SP nije sigurno! Na SP moraju da igraju najbolji! U prozorima je igrao realno nas 3. tim.

НС

pre 5 godina

Буцка је репрезентација афирмисала, а не Мега. Дечко неће ни да прича на ту тему. Веће звезде од њега су се увек одазивале позиву. Нисам сигуран каква ће бити хемија у тиму са њим. Превише су га сва дешавања дигла у небеса, могао би да се спусти на земљу.

student

pre 5 godina

Najjači su mi ovi koji ga osuđuju kako ne igra za repku. Jedan jedini put se dečko nije odazvao na poziv jer je imao karijeru pod znakom pitanja ispred sebe.
Kada se odazvao, doneo nam je srebro i finale protiv Drim Tima na OI bez nekih ključnih igrača.
Svi su odjednom patriote, vole Srbiju, kada se priča o tuđoj koži, a kada se govori o sopstvenoj, onda bi svi da beže iz zemlje. Odlučite se za šta ste.

Poštovalac_stručnjak

pre 5 godina

Ako ima mrvu samopoštovanja i mudrosti, ne treba da igra dok je Đorđević selektor. Đorđević (aka mahač peškirom u Dalasu) ne zna da barata zverinom kao što je Nidžo, prosto.

Steva

pre 5 godina

Pa ako nije do sada ne mora sada.Kako kaže star poslovica:pas se silom u lov ne tera.Pogledajte igrače iz drugih zemalja.Uvek igraju za svoje a našim zvezdicama je to ili ispod časti ili su povređeni ili...

Marko

pre 5 godina

Kako ne razumete ovi isti sto pluju Jokica pluju i Novaka to nema veze sa reprezentacijom..
To su ti domace izdajice kontrasi uvek ih je bilo i bice ih...kad bude igrao za reprezentaciju izmislice nesto drugo na primer ne placa porez ili tako nesto :)

bogdan

pre 5 godina

Kad bude igrao kvalifikacije neka ide na svetsko prvenstvo. Oni koji su izneli kvalifikacije neka idu na prvenstvo jer to je realno stanje sta Srbija ima da ponudi.

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

ako je časti i nacionalnog ponosa, jokića ne bi trebalo pozivati da igra za reprezentaciju - ne samo zbog odbijanja, već i zbog načina na koji je to radio.

ova zemlja, ako ne želi da nestane, mora da kod dece oformljene na društvenim mrežama povrati pravi sistem vrednosti - u kome ni novac ni, eventualno, odličje sa nekim poput jokića u timu nisu merilo ljudskosti.


na kraju, ali ne i poslednje - kada je to ražnatović postao selektor srbije?

Beskitschmenjak

pre 5 godina

Jokić je igračina, realno je da postane najbolji evropski igrač ikada, realno je da bude član kuće slavnih, realno je da zaradi možda i pola milijarde do kraja karijere. I za sve to mu skidam kapu i svako jutro mi započne pogledom na aplikaciju NBA i praćenjem njega, Bogdan, Bjelice i želim mu sve najbolje u karijeri.
Ali mu je to ignorisanje igranja za reprezentaciju veliki minus u mojim očima. Ima nepune 24 godine i već 3 odbijanja poziva.
Za svoje reprezentacije su igrali skoro uvijek Dirk, braća Gasol, Manu, Parker, Pau će i u 40. igrati, tako da mislim da je to samo njegova lična odluka. Niti njima njihove zemlje nisu dale ništa više, niti manje nego Srbija Jokiću.
Teo, Bogdan, Bjelica, Raduljica i drugi su uvijek tu i njima je Srbija dala koliko i Nikoli.
Osvojio je srebro na OI i zato mu hvala, ali da li mu to daje kredit da više nikada ne igra. Zna i on da to zanima sve nas koji u Srbiji volimo košarku i bilo bi fer da kaže jednom "ljudi neću igrati i ćao, ili ljudi igraću za 3 godine ili ako sve bude ok i bez povreda igraću..." Toliko bar može.

bg leprikoni

pre 5 godina

@Marko
Novaka niko nikada nije pljuvao zbog odsustvovanja iz reprezentacije iako za istu jedva da igrao u zadnjih 7-8 godina,a Jokicu zbog jednog odsustva glavu skidaju,bas si nasao s kim ces da ga poredis

Zigi

pre 5 godina

Hajde neka igra da vec i ta zemlja kosarke uzme zlato da se ne kiti tudjim perjem,drzavom koja odavno ne postoji. Mada ce za ovu novu drzavu opet biti max srebro koja i nije tako losa. Losa je samo u nogometu. Buuuuuaaahahahahhahaha

Caw

pre 5 godina

Svakako nam treba ako hoćemo da napravimo ozbiljan rezultat, on treba da bude vođa ove generacije.
Međutim dečko je stvarno zaslužio da ga nikada više ne pozovu jer je par puta iskulirao reprezentaciju i to kada je bilo najpotrebnije

srle

pre 5 godina

Samo ako je lud da igra. Decko napredovao i mi svi srećni. Ko voli Jokica zna da nije vreme za repu. Momcima je potrebna jos jedna sezona. A ovi koji ne igraju moraju da se vrate i imaju utakmice u nogama. Ovako mozemo samo da ocekujmo neku povredu.

SUPERMAN

pre 5 godina

Kako ću se smejati svima koji su glasali po 50 puta da bude all star ako opet odbije da igra za repku...
(PSG, 01. februar 2019 16:44)

I da ne odigra više nikad za reprezentaciju ja ću opet glasati za njega 100 puta,veći je marketing i za njega i za Srbiju to što je već sada na Ol staru među najboljim igračima Nba nego da igra na nekom Ep ili Sp,naravno nadam se da će ipak igrati ali i ako se to ne desi opet trebamo biti ponosni što imamo takvog igrača u najjačoj ligi sveta.

knindza

pre 5 godina

Jokicu treba zabraniti dalje nastupanje za Srbiju! Sansu na SP i OI treba da dobiju momci koji su ginuli u prozorima!
(Krcun zvezdas, 01. februar 2019 16:46)jesu mi i ginili trebamo se molit Bogu da pobedimo jos dve utakmice

Aca86

pre 5 godina

Mene brine da ce ga pljuvati kada bude igrao jer nece imati ekipu kao u Denveru. Dzabe je njemu da nadje samog na trojci Jovica ili da baca u reket sa trojke Micicu. Nisu to Marej i Heris, niti ima nekoga da ga pokriva u odbrani kao Plamlija i Milsapa. Da se razumemo, covek je igracina. Uzdam se u hemiju u ekipi, ali ce biti veliki pritisak na njemu

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 5 godina

Jel moze neko molim vas da mi objasni zasto se ove godine igra SP a ne EP? Zar nije EP svake neparne a sp svake 4. parne?
(Realman, 01. februar 2019 16:37)


SP je od 2014 godine SVAKE PETE GODINE :)

Goran

pre 5 godina

(student, 1. februar 2019 16:40)

Nije jednom već dva put za tvoju informaciju. A drugo karijera mu bila u pitanju alo čovek već imao lepu zaradu od NBA, jer alav pa mu treba još. Čoveće možeš i sa manjom sumom da lepo živiš to valjda ti kao student bi trebalo da znaš. Jeste da je znatno teže ali opet živiš ne kukaš. Da se radujem što lik od koliko 2-3 miliona, što je čak i Americi lepa suma za život. Sad ima valjda 150. Sad može i u penziju obezbedio se čovek za jedno 10 života. Evo ti primer Gasola čovek se odazvao kad god je mogao i jer njemu kad karijera bila ugrožena. Ili Novicki to su ti drugar gromade i igrači za poštovanje.

jakov

pre 5 godina

@Homer
Najgore od svega sto su Djokoviceva neucesca kostala reprezentaciju bar 2-3 DK,pa tako Hrvati sa ukupno 2 GS imaju vise Salatara od Srbije sa osam puta vise osvojenih GS.Sa druge strane Jokicevo odsustvo kostalo repku tek sjajnije medalje na zadnjem prvenstvu.Stvar je u tome da se Djokovic koristi kao idealan prirodan spin koji sluzi da se narodu skrene paznja sa svakodnevnice,kao vitez koji se u nase ime sveti zlim zapadnjacima i u cijim pobedama nalazimo utehu za sopstvene poraze,zato i ima status svete krave,zato je i najdobronamernija kritika u vezi njega jeres,i zato nicim ne sme da se poremeti u svojoj "svetoj misiji",pa i sam vodja kaze napadajte mene a ne njega.Sa druge strane Jokic se tretira samo i iskljucivo kao obican sportista,zato su i fanovi daleko umereniji od Djokovecevih a ovi drugi mogu da ga bombarduju i najvecim uvredama bez posledica,plus Jokic nije navijacki opredeljen,a ovde se sve svodi na titove blizance

jatabare

pre 5 godina

@Beskitschmenjak
Ma bolje da je tebe slusao i da je umesto u letnju ligu onomad isao na pripreme sa reprezentacijom na Kopaonik,em bu izgubio 2 meseca jer se na kraju ne bi ni nasao na spisku za to EP a u NBA bi otisao nespreman i nikada ne bi dobio pravu sansu.Ili da je igrao proslo Evropsko pa prosao kao Porginzis koji je usled opterecenja pokidao ligamente i pitanje je da li ce ikada biti isti igrac,Drugo pominjes igrace starije 15-20 godina od Jokica i poredis ga sa njima,kako slucajno nikada ne spomenuste Jokiceve savremenike,ah da,onda ne bi bilo materijala za pljuvanje jer su gotovo svi preskocili zadnje EP i ove kvalifikacije.Ljudi ovde jos uvek zive u vremenu Kice i Praje kada su reprezentativci igrali jednu utakmicu nedeljno,sta bi vi,da u pauzi izmedju 2 NBA utakmice covek skokne malo do Estonije pa da se vrati u Denver,pa prekosutra malo do Izraela i tako ukrug a da mu klub to sve gleda sa odobravanjem.Inace kad spomene Gasola i Novickog,doticni su za reprezentaciju igrali tako sto se prikljuce igracima direktno na sampionatu bez dana priprema,a kada je Pedja trazio da zakasni skinut je sa spiska i nikada vise nuje zaigrao,e tako bi bilo i sa Jokicem,eto koliko koja drzava daje svojim zasluznim sportistima

Homer

pre 5 godina

potpuno dvostruki arsini za djokovica i jokica djokovic vise ne igra nego sto igra i niko mu nista ne kaze jokic propustio jedno takmicenje kvlaifikacije ne racunam jedine dve ozbiljne reprezetacije protiv kojih smo igrali su nemacka i grcka i odma se digla dreka .

nlooooo

pre 5 godina

Ako ima mrvu samopoštovanja i mudrosti, ne treba da igra dok je Đorđević selektor. Đorđević (aka mahač peškirom u Dalasu) ne zna da barata zverinom kao što je Nidžo, prosto.
(Poštovalac_stručnjak, 01. februar 2019 17:06)

Bravo, strucnjak panter.
Stvarno Djordjevic ne zna nista, a nema ni tri srebra sa tri najveca takmicenja u kosarci. Zaista nam trebaju strucnjaci poput tebe.

istinabre

pre 5 godina

Treba se promeniti kadar u sastavu vodjenja reprezentacije, ti ljudi koji su ga javno brukali trebali bi da budu odpušteni, a ona još jednom zaprositi neka dodje a ne nasilno i preko medija!

Branislav

pre 5 godina

(Homer, 1. februar 2019 17:25)

Porediti tenis i košarku je više nego smešno. Nije samo Davis kup igranje za Srbiju već i svi turniri na kojim igra jer uvek pored njegovog imena stoji i zastava zemlje. Tako matori promašio si poređenje. Čak tenis i košarku kao sport nemožeš ni da porediš. Tenis je obično indivudalni sport sa tim dejvis kupom koji osim kad igra dubl gde imaš kolegu pa se čini kao da igraš za zemlju nema puno razlike u odnosu na klasiku. Dok košarka je isključivo kolektivan sport.Čak i poređnje njih dvojice je sprdnja. Jokić ti ako nisi znao ima svega dva nastupa za Srbiju i to onaj kvalifkacioni turnir i olimpijadu i to je sve. Đoković ima znatno veći broj mečava. Znači suština mešaš babe i žabe.

student

pre 5 godina

Nije jednom već dva put za tvoju informaciju. A drugo karijera mu bila u pitanju alo čovek već imao lepu zaradu od NBA, jer alav pa mu treba još. Čoveće možeš i sa manjom sumom da lepo živiš to valjda ti kao student bi trebalo da znaš. Jeste da je znatno teže ali opet živiš ne kukaš. Da se radujem što lik od koliko 2-3 miliona, što je čak i Americi lepa suma za život. Sad ima valjda 150. Sad može i u penziju obezbedio se čovek za jedno 10 života. Evo ti primer Gasola čovek se odazvao kad god je mogao i jer njemu kad karijera bila ugrožena. Ili Novicki to su ti drugar gromade i igrači za poštovanje.
(Goran, 01. februar 2019 17:49)

Izvini, kada se drugi put nije odazvao? Da to nije ovaj put, kada se kvalifikacije za SP igraju u toku sezone u sred nedelje i kada nemamo ni igrača iz evrolige a kamoli nba?
Ajte ljudi malo objektivnosti. Pa ne igraju oni za kikiriki, dobio milion i živeće skromno dok ostali grcaju u milionima. Nemojte da ste smešni sa ovakvim izjavama molim vas.

НС

pre 5 godina

Буцка је репрезентација афирмисала, а не Мега. Дечко неће ни да прича на ту тему. Веће звезде од њега су се увек одазивале позиву. Нисам сигуран каква ће бити хемија у тиму са њим. Превише су га сва дешавања дигла у небеса, могао би да се спусти на земљу.

stranger

pre 5 godina

Teo, Bogdan, Kalina, Bjelica i Jokic.
Micic, Jovic, Nedovic, Lucic, Milutinov, Marjanovic.

To je sigurnih 11. Dilema je Raduljica ili jos jedna cetvorka.

sirko bato

pre 5 godina

@zzzzz
Konacno da je neko skapirao o cemu se tu radi,Nikolina tajanstvenost i neizjasnjavanje ima iskljucivo veze sa njegovim menadzerom koji je jos od Olimpijade u losim odnosima sa selektorom(situacija sa Bobijem),to se prenelo na savez(zato i ona Daniloviceva izjava koja je ustvari bila usmerena na Miska),covek ocigledno tvrdi pazar,mada ruku na srce i ima pravo na to jer je jedino on zasluzan uz Jokica samog za njegovu karijeru,ovi iz saveza i nazovi strucnjaci bi ga sigurno odbacili zbog kilaze,a on ga je pronasao,dao mu sansu i tim u kome je igrao prilagodio njemu.Ovde se konkretno radi da je Jokic toliko odskocio u odnosu na sve druge da je logicno da Sale svoju igru gradi na njemu,ali da su sa druge strane nosioci reprezentacije za sada ipak Teo,Bogdan i ranije Raduljica.Dakle Misko ne pusta Jokica jos uvek da prica o reprezentaciji jer hoce da mu obezbedi glavnu ulogu kod pomalo tvrdoglavog Saleta,ovaj opet svestan sta Jokic trenutno predstavlja verovatno trazi resenje da igru prilagodi sto vise njegovim kvalitetima a da dosadanja dobitna kombinacija se ne urusi.Nadam se da ce se sve resiti na zadovoljstvo svih,jer ako zaigra na leto,igrace sigurno dogodine na OI,a najverovatnije i na EP za dve kada se bude prastala Teova generacija a imperativ bude zlato po svaku cenu.A i ovi pljuvaci konacno da utihnu ne vide dalje od nosa od kvazi patrijotizma.

ProdigyCZ

pre 5 godina

Dok ne bude zaigrao ceo jedan ciklus zaredom SP,OI,EP onda mozemo da kazemo da mu je stalo do reprezentacije...Gasol je prvo postao legenda Spanije,naosvajao se medalja pa je onda birao i preskakao prvenstva,Jokic jos nema to pravo.I prestanite da poredite njega i Djokovica,tenis i kosarka su nebo i zemlja,Davis cup odavno vise nije neki prestiz i nemoze da se poredi sa EP i SP u kosarci.

bvb

pre 5 godina

Misko velika faca, pa gostuje u dnevniku televizije sa nacionalnom frekvencijom? Ee, a nekada da bi se gostovalo na TV-u ili da daš intervju u novinama, morao si da otkriješ gromobran... A danas..

hercegovac

pre 5 godina

@mladići borovi, devojke jele
Okej,ali nemoj onda da pljujes selektora i igrace kada se za koju godinu,kada se ovi danasnji povuku,budemo borili,predvodjeni Micicem i Guduricem za sedamnaesta mesta na EP,a SP i OI budemo preskakali dok istovremeno imamo MVP igraca u najjacoj ligi sveta,ipak je vazan princip i Jokicu ne sme da se oprosti sto nas je ostavio na cedilu protiv strasne Estonije jos strasnije Gruzije i najstrasnijeg Izraela-B

Alessandro NESTA#13#

pre 5 godina

Samo mi je nejasno kako će ovi što pljuju Džokera računati njegove poene i asistencije kad bude bio u državnom dresu, kontam oduzimaće ih posle svake utakmice i poeni postignuti bez njega na parketu će se samo računati... a o tome da mu je na kraju krajeva neka "dužnost" da igra za nacionalni tim da ne pričam, nama je država takva da joj mi obični građani slabo šta uopšte dugujemo a o Jokiću da ne govorim, zahvalan može biti samo porodici, Megi i Mišku. Sportski pozdrav. :)

marko

pre 5 godina

Igračima što igraju za Srbiju skidam kapu zaradili su pošteno sportsku penziju. Jeste čitali šta priča Kalinić daješ 2 meseca leta...pa oni bi najradije visili na Ibici ili Mikonosu i prodili se. Ej, upekne leto oni trči na pripremama spremaj se pa idi na prvenstvo...naklon momcima

Petar

pre 5 godina

Da je igrao evropsko mozda sada ne bi bio All Star, ko zna. Na kraju je napravio najbolju odluku i za njega i za Srbiju koja dobija All Star igraca

Beskitschmenjak

pre 5 godina

@jatabare
Svi igrači koje sam nabrojao su bili NBA zvezde, igrali uvek plejof i 90+ utakmica, tako da ne znam o čemu pišeš.
Bogdan, Bojan Bogdanović, Šarić, Bjelica, Porzingis, Irving, Melo, DeAndre, Belineli, Galinari, Dončić... koliko ti još treba imena.

Marrssa

pre 5 godina

A sto bi on igrao ? Drugi ginu i bore se u kvalifikacijama i onda pametnjakovic da dodje na gotovo ! Nije u redu i ne bi meni igrao tacno da si najbolji u NBA

stojkovic

pre 5 godina

Ja verujem da od Miska u velikoj meri zavisi ko će igrati za reprezentaciju. Recimo, ako se ocekuje potpisivanje velikog ugovora ,kao sto je to bio slučaj sa Marjanovicem, od koga Miško ima procenat, igraču se verovatno ne dozvoljava ni da hoda, a kamoli da igra košarku. Tako da, nije fer da napadamo potencijale reprezentativce jer se ni oni tu mnogo ne pitaju.

nikolabg

pre 5 godina

Igraće Jokić za repku na svetskom, mislim da tu nema neke velike dileme.On ove sezone i pored svih odličnih rezultata teško da će sa ekipom proći polufinale zapada, plafon nad plafonima finale. Mislim da su još malo zeleni da se nose sa favoritima u 4 pobede. Svakako sa sigurnim kosturom koji ima, Denver će sledeće i narednih godina lagano cepati u plej off.Oni nisu više ekipa kao prethodne dve godine u kojoj je svaka pobeda i igrač od starta bitan za osmo mesto već apetiti i kvalitet ekipe su poprilično brzo porasli.Pa i sa njegovim slabijim startom sezone zbog umora ne gube nešto naročito u rezultatima i njegovoj statistici i doprinosu .Njemu je jedini pravi napredak na sopstvenom planu za narednu sezonu reprezentacija. On je rešio ugovor i prilagodjavanje, telo doveo u pristojno stanje i to do nivoa da je kandidat za mvp lige.Dobar rezultat sa reprezentacijom će mu doneti ono još malo na defanzivi i nošenja tog pritiska moranja i pobedjivanja koje mislim da mu malo fali. Samo pametno sa njim na pripremama treba ga istovremeno odmoriti osvežiti i spremiti.

Alexandar3sa

pre 5 godina

Sacekajte da vidimo da li ce igrati pa ga onda kritikujte i ja cu vam se pridruziti ali treba reci da je trenutno najbolji igrac u nba posle bradonje

zzzzz

pre 5 godina

Povežite ovo sa pojavljivanjem Jokića preko video linka na dodeli nagrada KSS, kada je bio u dresu Mege. To je bila jasna Miškova poruka da se samo on pita da li će Jokić igrati za reprezentaciju ili ne. Mislim da ovom izjavom stavlja do znanja Đorđeviću, Daniloviću i ostalima iz KSS da je spreman na pregovore oko učešća Jokića na SP, ali da sigurno neće tek tako rizikovati svoju zlatnu koku. Sve pljuvanje po Jokiću je uvek bilo usmereno na pogrešnu stranu. Njegovu karijeru vodi Miško Ražnatović, on odlučuje o svemu i s njim treba pregovarati, sviđalo se to nekom ili ne.

beogradski

pre 5 godina

na kraju, ali ne i poslednje
(mladići borovi, devojke jele, 1. februar 2019 17:58)

Kako nesto, sto je na kraju, ne moze da bude poslednje? Mislim da si lose preveo americku frazu - the last, but not least.

promena

pre 5 godina

Jel moze neko molim vas da mi objasni zasto se ove godine igra SP a ne EP? Zar nije EP svake neparne a sp svake 4. parne?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Realman, 1. februar 2019 16:37) # Link komentara

Promenili su... sad je i EP na cetiri godine pa su pomerili SP da bi mogli da uglave EP. Sada ide SP 2019 pa EP 2021 itd pa SP 2023 itd..

cukce

pre 5 godina

Taman posla da ne zaigra na SP! Ako dolaze Ameri sa svojim NBA zvezdama sigurno će i Jokara! Siguran sam pod istim uslovima da će igrati i na Olimpijadi u Tokiju! Veći problem je evropsko prvenstvo (jer realno za zlatnu medalju samo na evropskom imamo šansu), pitanje da li će tu zaigrati, mada će tada već biti neko ime u NBA i imaće težinu njegova reč!

antiDebil

pre 5 godina

(jakov, 1. februar 2019 17:51)

Djokovic i Jokic su isto, srpski sportisti. Sport na svetskom nivou sluzi za zamajavanje naroda i skretanje paznje sa ovih ili onih stvari. U zapadu je taj sistem zamajavanja NEUPOREDIVO razvijeniji i preciznije nego ovde kod nas.

Djokovic se takmici u individualnom sportu gde je reprezentacija manje bitna, gde je Federer napravio pauzu od 10 godina izmedju 2 pobede u dejvis kupu. Jokic se takmici u sportu koji je postao popularan zbog reprezentacije, gde je prvo osvojeno svetsko i evropsko zlato pa tek onda je klub osvojio evropski trofej, gde je reprezentacija oduvek bila najbitnija, gde su recimo Dalipagic i Smit odbijali nba ugovore zbog reprezentacije...tako da se to ne moze porediti. To sto mi imamo DC manje od hrvata, to je potpuno nebitno, potpuno si promasilo poentu. A kada vec to pominjes Djokovic je najredovniji u dejvis kupu od svih clanova tzv. velike cetvorke !

Jokic jeste navijacki opredeljen samo se to ne potencira toliko zato sto ne navija za krcunovu omladinu, a i on sam nije takav lik koji voli da se eksponira !

Dakle sve sto si napisao je potpuni promasaj i veze sa mozgom nema !

VasaDeGama

pre 5 godina

@Realman FIBA je donela odluku da se ubuduće od ove godine Svetsko prvenstvo igra neparnim godinama da se ne bi poklapalo sa drugim većim takmičenjima.

djura

pre 5 godina

Nema on srce za reprezentaciju.Slava i ugovor udarili u glavu,tako da neverujem u bajke da ce igrati za repku!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mladen, 1. februar 2019 18:04)

uvek najglasniji pljuvaci na svakoj vesti su ujedno oni koji su najvise nepismeni :D

abc

pre 5 godina

Gledam neke komentare po fejsu, koliko isfrustriranih pacijenata, da ne poverujes. Pljuju coveka, a ovamo se prodaju za sendvic i pet litara mleka. Da sam Jokic, ne bih se ni odazvao nikad vise, neka igraju sve te patriJote koje nisu u stanju ni sneg ispred kuce da ociste, a kamoli nesto vece.

jatabare

pre 5 godina

@Beskitschmenjak
Ko je od NBA zvezda igrao proslo Evropsko i ove kvalifikacije,to je jedino bitno.Evo da ti dam odgovor,Evropsko su igrali M.Gasol,Rubio,Belineli,Dragic,Sroder,Bogdanovic,Vucevic,Porginzis,Valanciunas i Saric(Bogdan i Doncic su u tom trenutku bili evroligaski igraci).Dakle nije bilo Janisa,Gobera,Galinarija,Mirotica,Hezonje,Ilijasove,Batuma,Lovernja,Ibake,Gortata...(dakle vise onih koji nisu)a gotovo niko od njih nije ucestvovao u kvalifikacujama.Da ne idemo dalje Nurkic,Kapela takodje ih nije bilo u kvalifikacijama,zatim,Tauns,Embid,Hild,kanadske i australijske vedete,niko nije igrao lokalna takmicenja,ameri igrali sa koledz ogracima.Takvo vreme doslo,NBA jaca i ozbiljnija nego ikad,a Fiba leglo nesposobnosti i trulezi,tu su i menadzeri poput Miska,koji se mnogo vise pitaju nego ranije.I nikom to nije problem samo Srbi ne mogu da oproste neigranje jer se hrane uspesima sportista posto sopstveni nemaju

Mladen

pre 5 godina

@djura
interesantna konstatacija,da se hvatate za moju slucajnu pravopisnu gresku i trosite svoje vreme,kao sto to i ja cinim na nekog podebelog celavca u fotelji sa kokicom u pupku i memorijom da je sa zenskom bio u maturskoj noci ali samo na zajednickoj fotki,ti se nasao da komentarises ko je nepismen itd

Mozzart

pre 5 godina

1. Teo
2. Bogdanovic
3. Kalinic
4. Bjelica
5. Jokic

6. Micic
7. Nedovic
8. Guduric
9. Zagorac
10. Simanic
11. Milutinov
12. Marjanovic
(Selektor, 1. februar 2019 18:41)
Preporučen (+7)
Ne preporučen (-2)
...prvaci sveta! Nisam razmisljao o nasoj ekipi, ali ovo je strava tim. Sama imena deluju strasno.

dzambo

pre 5 godina

SP je od 2014 godine SVAKE PETE GODINE :)
(Znači Haoos (čisto onako komentar)

Svetsko prvenstvo ce biti svake cetvrte godine, samo je sad napravljen razmak od pet, da bi padalo na neparnu pred OI

Selektor

pre 5 godina

1. Teo
2. Bogdanovic
3. Kalinic
4. Bjelica
5. Jokic

6. Micic
7. Nedovic
8. Guduric
9. Zagorac
10. Simanic
11. Milutinov
12. Marjanovic

marko

pre 5 godina

Tačno je da Jokić ne spada u one koji izgaraju od želje za redovnim igranjem u reprezentaciji, ali je isto tako tačno da nema ništa lošiji odnos prema reprezentaciji od drugih današnjih igrača na njegovom nivou (poređenje sa Dirkom i Pauom nije mnogo smisleno obzirom da se situacija u svetskoj košarci rapidno menja poslednjih godina). Naš status "zemlje košarke" je uvek na staklenim nogama, naš uspeh u ovom sportu kao male i siromašne zemlje nije nešto što može da se očuva samo od sebe i zato se moramo mudro prilagođavati okolnostima. Nismo u situaciji da taj pogled na reprezentativnu košarku koji je kod nas razvijen nametnemo svetu, a moramo prihvatiti da postoje mnogi uticaji na igrače da propuštaju reprezentativna takmičenja (ne mislim nužno na eksplicitne pritiske i ucene, već prosto na očekivanja i shvatanja koja su rasprostranjena u današnjem vrhunskom sportu). U suprotnom, rizikujemo da naši najveći talenti potpuno otpišu reprezentativnu karijeru. Momci koji igraju kvalifikacije zaslužuju slavu, ali ništa se dobro za našu košarku ne bi izrodilo ako sa njima odemo na SP (sigurna eliminacija u grupi uz možda neku pobedu protiv neke zalutale ekipe). Inače, košarkaške sile u nastajanju poput Kanade i Australije svoju neopterećenost tradicijom mogu da koriste kao prednost za stvaranje sistema koji će biti najbolje prilagođen današnjim okolnostima, dok mi moramo da pazimo da nas život u prošlosti ne marginalizuje na košakaškoj sceni.

Metropola

pre 5 godina

Sacekajte da vidimo da li ce igrati pa ga onda kritikujte i ja cu vam se pridruziti ali treba reci da je trenutno najbolji igrac u nba posle bradonje
(Alexandar3sa, 01. februar 2019 17:33)... slazem se! Samo, u reprezentaciji ne igraju najbolji kosarkasi nego najbolji ljudi! Kad smo to pravilo zanemarili (u Beogradu) videli smo svi kako se zavrsilo. A o kvalitetu danasnje NBA ne bih trosio reci!

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

Kako nesto, sto je na kraju, ne moze da bude poslednje? Mislim da si lose preveo americku frazu - the last, but not least.
(beogradski, 1. februar 2019 18:42)

ne poslednje po važnosti, ne najmanje važno.
no, činjenica je da je trebalo anticipirati i bukvalno čitanje...

markoni

pre 5 godina

promenjen je sistem
evropsko je svake 4 a ne 2 godine, isto kao i svetsko i olimpijada
sad ima jedna godina u 4 gde ce igraci imati odmor preko leta, al opet ubacili su retardirane kvalifikacije tako da meh.. slaba vajda od odmora

brm

pre 5 godina

Jel moze neko molim vas da mi objasni zasto se ove godine igra SP a ne EP? Zar nije EP svake neparne a sp svake 4. parne?
(Realman, 1. februar 2019 16:37)

Ranije se svetsko igralo na svake 4, a evropsko na 2 godine. Sada se i svetsko i evropsko igraju na svake četiri.

veliki strumf

pre 5 godina

Teo, Bogdan, Kalina, Bjelica i Jokic.
Micic, Jovic, Nedovic, Lucic, Milutinov, Marjanovic.

To je sigurnih 11. Dilema je Raduljica ili jos jedna cetvorka.
(stranger, 1. februar 2019 16:55)
Zaboravio si Gudurica. On ce biti u timu sasvim sigurno. Sada, da li pre Nedovica ili ce neko od visokih izvisiti - videcemo. Osim toga, kakav Raduljica ako igraju Jokic, Bobi i Milutinov. Covek odavno igra rekreativnu kosarku u Kini, bio bi 4. centar sto nije moguce. Bolje voditi Jelovca, koji je sjajan igrac, igra "sto" godina u Spaniji. Takva cetvorka nam je potrebna, a odigrao je odlicno ove kvalifikacije. A imamo i vrlo jak "drugi tim", mogli bismo ladno da vodimo 2 reprezentacije. Ovi sto pricaju o nekom izginucu u prozorima - ovo je sport, niko ne gine, niti je proveo nekoliko meseci na pripremama pa da eto postoji neka moralna obaveza prema njima. Uz to, oni stvarno izgibose na nekoliko utakmica, pa nam i dalje SP nije sigurno! Na SP moraju da igraju najbolji! U prozorima je igrao realno nas 3. tim.

radovan curcic

pre 5 godina

@Branislav
Pa naravno da Djokovic ima vise ucesca jer je stariji skoro 10 godina,ali procentualno je mnogo cesce odsustvovao,od osvajanja DK(od toga ima 8 godina)igrao je tek jedan ceo ciklus,i u ostalim ciklusima po jedan(obicno najnebitniji mec koji bi dobili i bez njega)a najbitnije meceve je preskakao,a kako stvari stoje nece igrati uopste vise za DK tim i na kraju ce mu ucinak u reprezentaciji biti jedna titula i finale,i Olimpijska bronza(premalo za njega),dok je pred Jokicem decenija najmanje igre za drzavni tim,i sigurno ce biti uspesniji na tom polju od Djokovica.Drugo,Jokicevo neigranje ne kosta reprezentaciju nista veliko dok Djokoviceva direktno guraju ekipu u ambis.Trece,argument o zastavi ispred imena je najveca glupost,evo ja gledao AO,migde ispred igraca ne stoji ni zastava ni skracenica drzave osim na pocetku meca kada se predstavljaju,i na semaforu koji jedva i da se prikazuje,pa i Jokicu stoji skracenica SRB na prikazu rostera i tokom meca se pomene odakle je,ali sustina je ista kada igraju individualno,predstavljaju iskljucivo sebe.ALi sve to nije bitno,poenta je u dvostrukim standardima gde se za istu stvar jedan najstrasnije pljuje a drugi maltene podrzava,gde jednog koji se penje na vrh konstantno sputavamo,a da drugog koji je na vrhu tapsemo po ramenu,klanjamo mu se kao ikoni...i sad ocekujemo da Jokic sa ushicenjem juri u repku,mase sa tri prsta za narod koji se nije udostojio jednog klika za ALL star glasanje vec su masovno glasali za Slovenca