Tenis 117

Ponedeljak, 21.01.2019.

07:43

Raonić isprašio Zvereva, Nemac divljao lomeći reket

Miloš Raonić je novi četvrtfinalista na Australijan Openu. Kanađanin je u tri seta bio bolji od četvrtog nosioca, Aleksandera Zvereva, 6:1, 6:1, 7:6 (5).

Raoniæ isprašio Zvereva, Nemac divljao lomeæi reket IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

117 Komentari

Sortiraj po:

Poštovalac igre

pre 5 godina

Zverev ima još da "guli" za konačni GS. Na mastersima već opasnost. A što se tiče Raonić možda kao razlog nikad ne bude uzeo GS pre svega zbog visine koja mu sputava kroz karijere jer on ne može da se savija u kolenima kad mu pošalju na dvoručni bekend protivnici. Nema tu sposobnost pa često ga izvlači servis i forhend koji je njegov ubojit oružije kad igra plus broj povreda ko je nosi sa sobom.

"Jedan majmun koji je lomio neku veliku kosku..."

pre 5 godina

Ja kad sam bio mali sredinom osamdesetih, uvod u jednu zabavno - edukativnu emisiju je bio jedan majmun koji je lomio neku veliku kosku udarajući u beton.
(Šaomi)

U vezi tvog poredjenja Zvereva sa zverima, usput si sebe razotkrio kao tragicno neobrazovanog.

Zelena trava

pre 5 godina

Po ovoj logici srednja generacija je bolja od nove. Raonic se vraca nakon povreda i obrise Kyrgiosa i Zvereva. Dopada mi se momak, mozda ima i GS u njemu. Wimnledon ili US. Jedino sto lici na Michael Jacksona nakon svih onih operacija.
Pre neki dan mi nisu objavili komentar o igri na tri dobijena seta, ali stvarno mislim da je to aspekt igre koji mnogi jos nisu savladali.

Tora

pre 5 godina

@dr janko, a i po karakteru, reklo bi se. :D

Gledala sam ovaj meč i imam utisak da bi ishod možda bio drugačiji da je Zverev tokom celog meča igrao kao u trećem setu. Iako se on trudi da pokaže da je opušten, on je zapravo pod ogromnim pritiskom jer je na visokoj poziciji na listi, osvajao je turnire iz masters serije, a na Grend slemovima - još uvek ništa dalje od četvrtfinala. Svestan je on svega toga i zato je u prva dva seta bio onoliko stegnut, videlo se. Slao je u aut loptice koje su mogle lagano da budu direktni poeni, samo da je bio koncentrisaniji na sam meč.

Biće Zverev veliki šampion, samo da sredi psihu i poradi još na fizičkoj spremi, tj. da je uskladi sa svojom visinom, trenutno mi deluje premršav za svoja dva metra. Ali kapiram da će Lendl sve to srediti, pa on je i Endija Marija doveo u red, i to u kasnijim godinama.

knez

pre 5 godina

Drago mi je zbog Raonica. Imao je jako tezak pocetak turnira i odradio ga je maestralno. Ovo sto je odigrao do sada je 'ladno moglo biti 1/4, 1/2 i finale GS.

auh!!

pre 5 godina

Ova "zver" za tenisere ispod 50-og mesta, jer one u prvih 50 na GS-u neće pobediti dok se svi do jednog ne povuku, NUME pošteno ni reket da slomi. :-)
(alba greaca, 21. januar 2019 11:05)

Serena cuknula jednom, ostale samo zice ?

alba greaca

pre 5 godina

@A je l ima u ovom delu žreba neki ozbiljan teniser? Kažem ja da je vec žrebom pehar uguran u ruke Djokoviću.. 
(eeeee, 21. januar 2019 08:48) 

Jumko Bodibonže Otane…… sramota te da se potpišeš?

Pa jes' vala, stvarno mnogo glupo. ;-)

vlasta

pre 5 godina

"Kad sam bio mali sredinom osamdesetih, uvod u jednu zabavno - edukativnu emisiju je bio jedan majmun koji je lomio neku veliku kosku udarajući u beton." 

To se pocetna sekvenca kultnog naucno-fantasticnog filma koji je rezirao cuveni Stenli Kjubrik. Film se zove "Odiseja u svemiru 2001." Vredi ga pogledati.
(Pele, 21. januar 2019 10:07)
Moram da reagujem na tvoj komentar,iako nema veze sa temom.Potkrala ti se jedna greska,na oko mala,ali u stvari sustinska.Taj "majmun" nije lomio tu kosku,nego je njome lomio.Poenta te epske scene je prva upotreba orudja u rukama naseg pretka.Sledeca scena je covek u svemiru.U dve scene opisan pocetak evolucije coveka i njegov trenutni rezultat.Nema veze sa temom,ali morao sam ovo da napisem.I da ,obavezno pogledati film.

T

pre 5 godina

@Šaomi Pele je objasnio da to što si video nije majmun koji od besa lomi kosku. Poenta je baš obrnuta: to je trenutak kada je "majmun", a zapravo predak čoveka, shvatio da može da koristi kosku kao alat i njome nije lupao u beton, već je lomio drugu kosku. To je trenutak kada smo od majmuna postali ljudi. Tako da je ovo što je radio Zverev zapravo evolutivni korak u nazad, jer je majmun radio nešto sa svrhom, a ovaj lomi reket iz besa.

Velja

pre 5 godina

Zverev ispao na istu foru kao i prosle godine u ovo vreme. Raonic kao i proslogodisnji protivnik(ne secam se ko je bio) su mu tokom celog meca slali slajs u bekend na koji on nikako nema odgovor. To mu je ocigledno slaba tacka jer je visok pa ne moze dovoljno da se savije u kolenima da tu loptu potkopa dvorucnim bekendom.

BODIBOND

pre 5 godina

Kao sto je pocistio Raonica ili drugacije ?
(Tito-partija-crno bela SNS armija, 21. januar 2019 10:45)

Drugacije, kao Agut Djokovica u Dohi.

alba greaca

pre 5 godina

Ova "zver" za tenisere ispod 50-og mesta, jer one u prvih 50 na GS-u neće pobediti dok se svi do jednog ne povuku, NUME pošteno ni reket da slomi. :-)

eeeeee

pre 5 godina

Giša
Ko je spomenuo uopšte dzemperka, pustio je on cicibana isto kako ga je Djokovic pustio onomad kad je i njega pobedio? Ako hoceš da znaš i meni je drago sto je ispao, ali to ne znači da ne mislim o žrebu to što mislim..a istina je da je smešan, presmešan.

Sima

pre 5 godina

Smejali su mi se kad sam govorio da ove nove generacije imaju veliki problem u - fizickoj spremi...

Naravno, problem je psihicke prirode, mladi su, "kratak fitilj", nisu dovoljno izdrzljivi u "guranju" od pocetka turnira, nije sve spektakl i reflektori, ima ozbiljnog rada dok se ne dodje na neki teren N°.1, ali...

Da bi postigli tu konstantnost koja krasi ove "malo starije" morace dodatno da rade, a onda ce ih stici povrede jer sada su mladi, ali kad krene preko 24-25... Tek onda ce imati problema sa "psihom"(kada budu cesto povredjeni), tako da misli da je jedna velika era tenisa zavrsena, jos dugo cemo cekati da se "uspostavi" okruzenje sa 5-6 "mrakova"...

tardis

pre 5 godina

Ja kad sam bio mali sredinom osamdesetih, uvod u jednu zabavno - edukativnu emisiju je bio jedan majmun koji je lomio neku veliku kosku udarajući u beton.
(Šaomi, 21. januar 2019 08:26)

zanimljiv komentar :) samo imam utisak da bi isti komentar imao daleko vise minusa da je postavljen na vest tipa: Novak Djokovic polomio reket.

ring of fire

pre 5 godina

Milosa sputavaju ceste povrede da se probije u prvih 5. Cini mi se da ni jednu sezonu nije odigrao u celosti, ali svaki put kad se vrati poboljsa igru u polju a servis mu je uvek bio neverovatan - drugi takodje. Lepo vaspitan momak i vrlo inteligentan. Zadovoljstvo je slusati njegove intervjue ne upotrebljava klise, sablonske odgovore sto drugi teniseri cesto cine. Ako bi nekom pozeleo da osvoji GS ,to je Milos , ali ne u duelu protiv Novaka naravno.

Zox

pre 5 godina

@Pele

Ja to malo sarkasticno-ironicno i u shali... Steta sto nisi ukapirao, podelili bi stav da je ogroman broj "istocnih" tenisera (da ne kazem Slovena) u razlicitim "uniformama", a na Istoku tenis i nije neki sport, hocu reci nemamo Vimbldone, RolanGarose i ostala cuda... Za sad smo samo radnici kojima su gazde oni koji su popustili u "radnoj snazi", sem mozda Spanaca...

Eustahy

pre 5 godina

delboj, zasto budaletina?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (cheers, 21. januar 2019 08:34)

Zato sto je "delboj" Crnogorac, pa mrzi svog...Klasicna nasa prica( SRB i CG)

Qantas

pre 5 godina

Znao sam da ce DJokovicu da se posreci i da mu dodje ova budaletina. Zverev bi ga pocistio.
(delboj, 21. januar 2019 08:24)
Jel si ti onaj iz N.Pazara koji kliče Džemperku? Ispade ti idol..

Beograd

pre 5 godina

Imresivna igra Raonica pocistio je Zvereva kao igracku. Gde su oni likovi takozvani poznavaoci tenisa koji su dizali u nebesa Zvereva i govorili da ce da razvali Djokovica. Neozbiljne izjave pa da su i od klinaca koji se bas i ne razumeju u tenis a daju sebi za pravo da komentarisu.

Pele

pre 5 godina

@Šaomi, 21. januar 2019 08:26

"Kad sam bio mali sredinom osamdesetih, uvod u jednu zabavno - edukativnu emisiju je bio jedan majmun koji je lomio neku veliku kosku udarajući u beton."

To se pocetna sekvenca kultnog naucno-fantasticnog filma koji je rezirao cuveni Stenli Kjubrik. Film se zove "Odiseja u svemiru 2001." Vredi ga pogledati.

Giša

pre 5 godina

A je l ima u ovom delu žreba neki ozbiljan teniser? Kažem ja da je vec žrebom pehar uguran u ruke Djokoviću..
(eeeee, 21. januar 2019 08:48)
Glupo ti vise da pises kao bodibond posle one blamaze da je dzemperko pustio cicipasa

mich

pre 5 godina

Pozdrav za sve koji velicaju Zvereva, Kacanova, Sopovalova i ostale bezveznjake...daleko su oni od trojke jos uvek, a najozbiljniji su Tim i Cicipas

Rocky

pre 5 godina

Problem je što ga s druge strane čeka divljak Nadal, koji je nenormalno raspoložen. Ja neću imati živaca da gledam to finale. Javite mi ako Noke pobedi, mada, sumnjam.
(Malkom, 21. januar 2019 09:01)

Pa njega Novak sad moze da pobedi na snagu, a kamoli na vestinu.

Nadal se obicno raspadne do 1/4 finala kad krene ovako silovito.

Novi pristup

pre 5 godina

- voleo bih da mi objasnis sta trazi znak pitanja na kraju tvoje recenice.
(majtimajk, 21. januar 2019 08:45)

Eh, ta interpunkcija! "Kao da je važna", reći će oni koji se muče. Uzmeš, brate, šaku znakova i prospeš po tekstu, pa neka se raspoređuju kako sami žele žele!

Qantas

pre 5 godina

Zverev smiješan, umišljen i limitiran teniser sa krajnjim dometom na gs osmina finala
(Djuka Cg, 21. januar 2019 08:21)
Da, on je tipican primer. Ima ih jos par, koji misle da se do najvecih uspeha dolazi bezobraznim izjavama i preko noci. Raonic je odlican teniser, smiren, dobro pripremljen. Ocigledno nema komplekse, ne gaji iluzije, gradi karijeru postupno. Jedini od ovih mladjih koji bas deluje kao pravi buduci sampion je Grk Cicipas. Odmeren u izjavama, na terenu opusten i neverovatno nezgodan po rivala.

Malkom

pre 5 godina

Dobro je, Raonic i Kei su Novakove redovne mušterije tako da ne brinem da će Novak sigurno do finala doći
(Marko, 21. januar 2019 08:19)

Problem je što ga s druge strane čeka divljak Nadal, koji je nenormalno raspoložen. Ja neću imati živaca da gledam to finale. Javite mi ako Noke pobedi, mada, sumnjam.

Pele

pre 5 godina

@Zox, 21. januar 2019 08:17

"Nemci inace nisu normalni... Nedostaje im tradicionalni kanadski duh i smirenost..."

Verovatno si mislio crnogorsko duh. On je Kanadjanin kao sto sam ja Novozelandjanin.

Sve se to ponese iz porodice.

Dakle

pre 5 godina

sta se desava sa Raonicem? po 2 brejka u prva dva seta napravio Raonic, koja transformacija, igra turnir zivota!! sta je radio Zverev uopste? jel moguce da ga je ovoliko pocistio sa terena!!?

deki185

pre 5 godina

Zverev je vise maneken nego sportista,a i ovo nikom nije jasno zasto covjek nosi 3 lancica? Jedino ako mu Knele nije idol,drugog razloga nema.
(BOSS, 21. januar 2019 08:51)

Kazes Knele a ovi mladji se pitaju ko je sad pa taj:-)Trebao si im ukratko opisati ko je lik kojeg pominjes da bi skontali smisao tvog komentara.Inace ,dobro si se setio:-)

ružičasti kadilak

pre 5 godina

Ko je gledao mečeve Zvereva moglo se videti da neće daleko stići, ovo nije nikakvo iznenađenje, Miloš igra svoj standardni tenis, Novak će ih sve počistiti, kao i obično!

sz

pre 5 godina

Kao Novakov fan moram da kažem da mu se žreb fenomenalno otvara. Nadal i Raonić su igrači s kojima on već ima recept za šta i kako s njima. Činjenica je da obojica igraju odlično, Miloš možda i najbolje u karijeri.

Đorđe

pre 5 godina

Realno, osvojiće u karijeri 6-7 grend slema. Vidi se potencijal. Broj 1 za 2-3 godine .
(Maki, 21. januar 2019 08:16)

Kaže se za 2-2,5 godine.

омега мужјак

pre 5 godina

Ja kad sam bio mali sredinom osamdesetih, uvod u jednu zabavno - edukativnu emisiju je bio jedan majmun koji je lomio neku veliku kosku udarajući u beton.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Šaomi, 21. januar 2019 08:26)

То је свена из филма "2001: Одисеја у свемиру" Стенлија Кјубрика. Није баш мајмун и није баш ударао у бетон, али добро. Не сећам се тачно која је емисија у питању.

iggy

pre 5 godina

Slusam komentatora eurosporta kako lupa - istorijski momenat, smena generacija- nakon poraza Federera. A koliko GS ima ta nova generacija i koliko ce ih imati nakon AO? Pa krompiric!

kmnccn

pre 5 godina

Zverev je i dalje jako mlad i talentovan teniser ali izgleda da ce poceti da bude konkurentan tek kad stara garda ode. I to ne velika trojka samo, vec i ova izmedju generacija, koja je uslovno receno losija (dimitrov, raonic, thiem, nishikori i sl.)
(anonymous, 21. januar 2019 08:24)

On je odavno konkurentan. Od iduće nedelje treći teniser sveta sa odločnom pozicijom za napad na drugo mesto. Da ovog trenutka izbrišeš veliku trojku sa liste, on bi bio prvi.

Rale iz 6 Kaplara

pre 5 godina

Mnogo mi je drago za Milosa. Igra odlicno na ovom turniru, veoma je takticki potkovan i podigao igru na novi nivo i igra raznovrsno. Bilo bi sjajno da vidimo Milosa i Novaka u polufinalu.

Srdacan pozdrav iz Perta, Australija

Sirtaki, Buzuki, Kavasaki

pre 5 godina

Ma, nema veze. Kako god bilo do finala, nema sanse da neko drugi uzme ovaj AO osim Srefanosa Cicipasa. Sve drugo i svako drugi na postolju bilo bi mi ogromno iznenadjenje. Pogotovo posle sinocnjeg meca u kome je prelomio Dzemperka. Da budem iskren, bas bi bilo lepo da je jedan Grk uzme GS, ali tu je jos i Nole....videcemo.

Šaomi

pre 5 godina

Ja kad sam bio mali sredinom osamdesetih, uvod u jednu zabavno - edukativnu emisiju je bio jedan majmun koji je lomio neku veliku kosku udarajući u beton.

Mirko

pre 5 godina

Ja kad sam bio mali sredinom osamdesetih, uvod u jednu zabavno - edukativnu emisiju je bio jedan majmun koji je lomio neku veliku kosku udarajući u beton.
(Šaomi, 21. januar 2019 08:26)

Teško da je to bio beton.

Nenad

pre 5 godina

mnogo je mlad za ovakvu frustraciju...Da je neke pameti ovakvo nepostovanja "alata" koji ga "lebom 'rani" zasluzuje ozbiljnu kaznu pa cak i zabranu igranja jednu sezonu na AO...A da on je Nemac, nema od toga nista kul je ovo sto je uradio zar ne :)
ajmo mi nole danas ono nase :)

MILOŠČINA

pre 5 godina

Imenjak mi je oličenje skromnosti među teniserima , dok je ovaj drugi oličenje razmaženosti...o kvalitetu sad ne bih , zna se da oboica mogu mnogo .

BOSS

pre 5 godina

Zverev je vise maneken nego sportista,a i ovo nikom nije jasno zasto covjek nosi 3 lancica? Jedino ako mu Knele nije idol,drugog razloga nema.

Stega23

pre 5 godina

Konacno mi vise ovaj glupi nemacki ES, nece prekidati Novakov mec zbog Zverevog treninga ili intervjua... Hvala Raonicu ?
Sada vec 99% mozemo reci da je Nole u finalu...
P. S. Nikad igraca od ovog Zvereva nece biti...

EA7

pre 5 godina

Znao sam da ce DJokovicu da se posreci i da mu dodje ova budaletina. Zverev bi ga pocistio.
(delboj, 21. januar 2019 08:24)
Što je babi milo, to joj se i snilo!

mm

pre 5 godina

Nole se intimizira sa ovim mladima, trenira sa njima, daje im podršku i na taj način nemaju psihološku barijeru kad igraju sa njim.
Ako se setite zajedno je trenirao i družio se sa Vavrinkom, tako da mu je otklonio psihološku barijeru i ovaj ga je na 3gs dobio i to dva puta u finalu ( RG 2015. i US open 2016.)

Goran

pre 5 godina

E sto mi je drago. Zverev je nabedjena zvezda koji nikada u zivotu nije dosao do cetvtrfinala slema. Nije dosao ni danas ali nacin kako je danas pociscen u prva dva seta i isprasen sa 3-0 ce ga boleti jos dugo. Decko je nadobudan, nadmen, prava pokondirena tikva. Otvara se put za Novaka jer Novak ima igru protiv Raonica. Samo da pobedi Danilova koji ce mu biti daleko tezi rival od Raonica.

Luckyone

pre 5 godina

Sa Sam Novakov fan ne bih se radovao toliko. Novak Mora da tri meca dobije sa 3:0 ako zeli da bude svez u eventualnom finalu sa Nadalom her samo svez IMA sanse sa Rafom

Pomorac

pre 5 godina

Ne moze brate, prosto ne moze! VELIKANI znaju sabrati glavu, znaju mjenjati nesto u igri...znaju prebacivati do besvjesti dok ne uvide sta je najbolje raditi u narednim poenima. Jednodimenzionalni igraci kao Zverev su tu, top 10 i to je to. Next please

anonymous

pre 5 godina

Zverev je i dalje jako mlad i talentovan teniser ali izgleda da ce poceti da bude konkurentan tek kad stara garda ode. I to ne velika trojka samo, vec i ova izmedju generacija, koja je uslovno receno losija (dimitrov, raonic, thiem, nishikori i sl.)

majtimajk

pre 5 godina

"Konacno mi vise ovaj glupi nemacki ES, nece prekidati Novakov mec zbog Zverevog treninga ili intervjua... Hvala Raonicu ? "

 (Stega23, 21. januar 2019 08:13)

- voleo bih da mi objasnis sta trazi znak pitanja na kraju tvoje recenice.

MaironDrake

pre 5 godina

Yverev je inace vise puta udario reketom od beton nego sto je osvojio gemova :)

Djokovic treba iskoristiti ovu situaciju u naredne dve godine gde zapravo nema pravog protivnika u mecevima na 3 dobije seta. Treba da pokupi 5-6 GS. Samo da se koncentrise na njih, kao Serena.

Šaomi

pre 5 godina

Ja kad sam bio mali sredinom osamdesetih, uvod u jednu zabavno - edukativnu emisiju je bio jedan majmun koji je lomio neku veliku kosku udarajući u beton.

anonymous

pre 5 godina

Zverev je i dalje jako mlad i talentovan teniser ali izgleda da ce poceti da bude konkurentan tek kad stara garda ode. I to ne velika trojka samo, vec i ova izmedju generacija, koja je uslovno receno losija (dimitrov, raonic, thiem, nishikori i sl.)

Qantas

pre 5 godina

Zverev smiješan, umišljen i limitiran teniser sa krajnjim dometom na gs osmina finala
(Djuka Cg, 21. januar 2019 08:21)
Da, on je tipican primer. Ima ih jos par, koji misle da se do najvecih uspeha dolazi bezobraznim izjavama i preko noci. Raonic je odlican teniser, smiren, dobro pripremljen. Ocigledno nema komplekse, ne gaji iluzije, gradi karijeru postupno. Jedini od ovih mladjih koji bas deluje kao pravi buduci sampion je Grk Cicipas. Odmeren u izjavama, na terenu opusten i neverovatno nezgodan po rivala.

Đorđe

pre 5 godina

Realno, osvojiće u karijeri 6-7 grend slema. Vidi se potencijal. Broj 1 za 2-3 godine .
(Maki, 21. januar 2019 08:16)

Kaže se za 2-2,5 godine.

Stega23

pre 5 godina

Konacno mi vise ovaj glupi nemacki ES, nece prekidati Novakov mec zbog Zverevog treninga ili intervjua... Hvala Raonicu ?
Sada vec 99% mozemo reci da je Nole u finalu...
P. S. Nikad igraca od ovog Zvereva nece biti...

BOSS

pre 5 godina

Zverev je vise maneken nego sportista,a i ovo nikom nije jasno zasto covjek nosi 3 lancica? Jedino ako mu Knele nije idol,drugog razloga nema.

mm

pre 5 godina

Nole se intimizira sa ovim mladima, trenira sa njima, daje im podršku i na taj način nemaju psihološku barijeru kad igraju sa njim.
Ako se setite zajedno je trenirao i družio se sa Vavrinkom, tako da mu je otklonio psihološku barijeru i ovaj ga je na 3gs dobio i to dva puta u finalu ( RG 2015. i US open 2016.)

MaironDrake

pre 5 godina

Yverev je inace vise puta udario reketom od beton nego sto je osvojio gemova :)

Djokovic treba iskoristiti ovu situaciju u naredne dve godine gde zapravo nema pravog protivnika u mecevima na 3 dobije seta. Treba da pokupi 5-6 GS. Samo da se koncentrise na njih, kao Serena.

Dakle

pre 5 godina

sta se desava sa Raonicem? po 2 brejka u prva dva seta napravio Raonic, koja transformacija, igra turnir zivota!! sta je radio Zverev uopste? jel moguce da ga je ovoliko pocistio sa terena!!?

Qantas

pre 5 godina

Znao sam da ce DJokovicu da se posreci i da mu dodje ova budaletina. Zverev bi ga pocistio.
(delboj, 21. januar 2019 08:24)
Jel si ti onaj iz N.Pazara koji kliče Džemperku? Ispade ti idol..

Nenad

pre 5 godina

mnogo je mlad za ovakvu frustraciju...Da je neke pameti ovakvo nepostovanja "alata" koji ga "lebom 'rani" zasluzuje ozbiljnu kaznu pa cak i zabranu igranja jednu sezonu na AO...A da on je Nemac, nema od toga nista kul je ovo sto je uradio zar ne :)
ajmo mi nole danas ono nase :)

Mirko

pre 5 godina

Ja kad sam bio mali sredinom osamdesetih, uvod u jednu zabavno - edukativnu emisiju je bio jedan majmun koji je lomio neku veliku kosku udarajući u beton.
(Šaomi, 21. januar 2019 08:26)

Teško da je to bio beton.

Goran

pre 5 godina

E sto mi je drago. Zverev je nabedjena zvezda koji nikada u zivotu nije dosao do cetvtrfinala slema. Nije dosao ni danas ali nacin kako je danas pociscen u prva dva seta i isprasen sa 3-0 ce ga boleti jos dugo. Decko je nadobudan, nadmen, prava pokondirena tikva. Otvara se put za Novaka jer Novak ima igru protiv Raonica. Samo da pobedi Danilova koji ce mu biti daleko tezi rival od Raonica.

EA7

pre 5 godina

Znao sam da ce DJokovicu da se posreci i da mu dodje ova budaletina. Zverev bi ga pocistio.
(delboj, 21. januar 2019 08:24)
Što je babi milo, to joj se i snilo!

sz

pre 5 godina

Kao Novakov fan moram da kažem da mu se žreb fenomenalno otvara. Nadal i Raonić su igrači s kojima on već ima recept za šta i kako s njima. Činjenica je da obojica igraju odlično, Miloš možda i najbolje u karijeri.

Rale iz 6 Kaplara

pre 5 godina

Mnogo mi je drago za Milosa. Igra odlicno na ovom turniru, veoma je takticki potkovan i podigao igru na novi nivo i igra raznovrsno. Bilo bi sjajno da vidimo Milosa i Novaka u polufinalu.

Srdacan pozdrav iz Perta, Australija

Pele

pre 5 godina

@Šaomi, 21. januar 2019 08:26

"Kad sam bio mali sredinom osamdesetih, uvod u jednu zabavno - edukativnu emisiju je bio jedan majmun koji je lomio neku veliku kosku udarajući u beton."

To se pocetna sekvenca kultnog naucno-fantasticnog filma koji je rezirao cuveni Stenli Kjubrik. Film se zove "Odiseja u svemiru 2001." Vredi ga pogledati.

iggy

pre 5 godina

Slusam komentatora eurosporta kako lupa - istorijski momenat, smena generacija- nakon poraza Federera. A koliko GS ima ta nova generacija i koliko ce ih imati nakon AO? Pa krompiric!

deki185

pre 5 godina

Zverev je vise maneken nego sportista,a i ovo nikom nije jasno zasto covjek nosi 3 lancica? Jedino ako mu Knele nije idol,drugog razloga nema.
(BOSS, 21. januar 2019 08:51)

Kazes Knele a ovi mladji se pitaju ko je sad pa taj:-)Trebao si im ukratko opisati ko je lik kojeg pominjes da bi skontali smisao tvog komentara.Inace ,dobro si se setio:-)

Giša

pre 5 godina

A je l ima u ovom delu žreba neki ozbiljan teniser? Kažem ja da je vec žrebom pehar uguran u ruke Djokoviću..
(eeeee, 21. januar 2019 08:48)
Glupo ti vise da pises kao bodibond posle one blamaze da je dzemperko pustio cicipasa

auh!!

pre 5 godina

Ova "zver" za tenisere ispod 50-og mesta, jer one u prvih 50 na GS-u neće pobediti dok se svi do jednog ne povuku, NUME pošteno ni reket da slomi. :-)
(alba greaca, 21. januar 2019 11:05)

Serena cuknula jednom, ostale samo zice ?

Pomorac

pre 5 godina

Ne moze brate, prosto ne moze! VELIKANI znaju sabrati glavu, znaju mjenjati nesto u igri...znaju prebacivati do besvjesti dok ne uvide sta je najbolje raditi u narednim poenima. Jednodimenzionalni igraci kao Zverev su tu, top 10 i to je to. Next please

MILOŠČINA

pre 5 godina

Imenjak mi je oličenje skromnosti među teniserima , dok je ovaj drugi oličenje razmaženosti...o kvalitetu sad ne bih , zna se da oboica mogu mnogo .

mich

pre 5 godina

Pozdrav za sve koji velicaju Zvereva, Kacanova, Sopovalova i ostale bezveznjake...daleko su oni od trojke jos uvek, a najozbiljniji su Tim i Cicipas

vlasta

pre 5 godina

"Kad sam bio mali sredinom osamdesetih, uvod u jednu zabavno - edukativnu emisiju je bio jedan majmun koji je lomio neku veliku kosku udarajući u beton." 

To se pocetna sekvenca kultnog naucno-fantasticnog filma koji je rezirao cuveni Stenli Kjubrik. Film se zove "Odiseja u svemiru 2001." Vredi ga pogledati.
(Pele, 21. januar 2019 10:07)
Moram da reagujem na tvoj komentar,iako nema veze sa temom.Potkrala ti se jedna greska,na oko mala,ali u stvari sustinska.Taj "majmun" nije lomio tu kosku,nego je njome lomio.Poenta te epske scene je prva upotreba orudja u rukama naseg pretka.Sledeca scena je covek u svemiru.U dve scene opisan pocetak evolucije coveka i njegov trenutni rezultat.Nema veze sa temom,ali morao sam ovo da napisem.I da ,obavezno pogledati film.

Pele

pre 5 godina

@Zox, 21. januar 2019 08:17

"Nemci inace nisu normalni... Nedostaje im tradicionalni kanadski duh i smirenost..."

Verovatno si mislio crnogorsko duh. On je Kanadjanin kao sto sam ja Novozelandjanin.

Sve se to ponese iz porodice.

Velja

pre 5 godina

Zverev ispao na istu foru kao i prosle godine u ovo vreme. Raonic kao i proslogodisnji protivnik(ne secam se ko je bio) su mu tokom celog meca slali slajs u bekend na koji on nikako nema odgovor. To mu je ocigledno slaba tacka jer je visok pa ne moze dovoljno da se savije u kolenima da tu loptu potkopa dvorucnim bekendom.

ružičasti kadilak

pre 5 godina

Ko je gledao mečeve Zvereva moglo se videti da neće daleko stići, ovo nije nikakvo iznenađenje, Miloš igra svoj standardni tenis, Novak će ih sve počistiti, kao i obično!

majtimajk

pre 5 godina

"Konacno mi vise ovaj glupi nemacki ES, nece prekidati Novakov mec zbog Zverevog treninga ili intervjua... Hvala Raonicu ? "

 (Stega23, 21. januar 2019 08:13)

- voleo bih da mi objasnis sta trazi znak pitanja na kraju tvoje recenice.

T

pre 5 godina

@Šaomi Pele je objasnio da to što si video nije majmun koji od besa lomi kosku. Poenta je baš obrnuta: to je trenutak kada je "majmun", a zapravo predak čoveka, shvatio da može da koristi kosku kao alat i njome nije lupao u beton, već je lomio drugu kosku. To je trenutak kada smo od majmuna postali ljudi. Tako da je ovo što je radio Zverev zapravo evolutivni korak u nazad, jer je majmun radio nešto sa svrhom, a ovaj lomi reket iz besa.

Malkom

pre 5 godina

Dobro je, Raonic i Kei su Novakove redovne mušterije tako da ne brinem da će Novak sigurno do finala doći
(Marko, 21. januar 2019 08:19)

Problem je što ga s druge strane čeka divljak Nadal, koji je nenormalno raspoložen. Ja neću imati živaca da gledam to finale. Javite mi ako Noke pobedi, mada, sumnjam.

Beograd

pre 5 godina

Imresivna igra Raonica pocistio je Zvereva kao igracku. Gde su oni likovi takozvani poznavaoci tenisa koji su dizali u nebesa Zvereva i govorili da ce da razvali Djokovica. Neozbiljne izjave pa da su i od klinaca koji se bas i ne razumeju u tenis a daju sebi za pravo da komentarisu.

омега мужјак

pre 5 godina

Ja kad sam bio mali sredinom osamdesetih, uvod u jednu zabavno - edukativnu emisiju je bio jedan majmun koji je lomio neku veliku kosku udarajući u beton.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Šaomi, 21. januar 2019 08:26)

То је свена из филма "2001: Одисеја у свемиру" Стенлија Кјубрика. Није баш мајмун и није баш ударао у бетон, али добро. Не сећам се тачно која је емисија у питању.

ring of fire

pre 5 godina

Milosa sputavaju ceste povrede da se probije u prvih 5. Cini mi se da ni jednu sezonu nije odigrao u celosti, ali svaki put kad se vrati poboljsa igru u polju a servis mu je uvek bio neverovatan - drugi takodje. Lepo vaspitan momak i vrlo inteligentan. Zadovoljstvo je slusati njegove intervjue ne upotrebljava klise, sablonske odgovore sto drugi teniseri cesto cine. Ako bi nekom pozeleo da osvoji GS ,to je Milos , ali ne u duelu protiv Novaka naravno.

Sima

pre 5 godina

Smejali su mi se kad sam govorio da ove nove generacije imaju veliki problem u - fizickoj spremi...

Naravno, problem je psihicke prirode, mladi su, "kratak fitilj", nisu dovoljno izdrzljivi u "guranju" od pocetka turnira, nije sve spektakl i reflektori, ima ozbiljnog rada dok se ne dodje na neki teren N°.1, ali...

Da bi postigli tu konstantnost koja krasi ove "malo starije" morace dodatno da rade, a onda ce ih stici povrede jer sada su mladi, ali kad krene preko 24-25... Tek onda ce imati problema sa "psihom"(kada budu cesto povredjeni), tako da misli da je jedna velika era tenisa zavrsena, jos dugo cemo cekati da se "uspostavi" okruzenje sa 5-6 "mrakova"...

alba greaca

pre 5 godina

@A je l ima u ovom delu žreba neki ozbiljan teniser? Kažem ja da je vec žrebom pehar uguran u ruke Djokoviću.. 
(eeeee, 21. januar 2019 08:48) 

Jumko Bodibonže Otane…… sramota te da se potpišeš?

Pa jes' vala, stvarno mnogo glupo. ;-)

knez

pre 5 godina

Drago mi je zbog Raonica. Imao je jako tezak pocetak turnira i odradio ga je maestralno. Ovo sto je odigrao do sada je 'ladno moglo biti 1/4, 1/2 i finale GS.

Zelena trava

pre 5 godina

Po ovoj logici srednja generacija je bolja od nove. Raonic se vraca nakon povreda i obrise Kyrgiosa i Zvereva. Dopada mi se momak, mozda ima i GS u njemu. Wimnledon ili US. Jedino sto lici na Michael Jacksona nakon svih onih operacija.
Pre neki dan mi nisu objavili komentar o igri na tri dobijena seta, ali stvarno mislim da je to aspekt igre koji mnogi jos nisu savladali.

kmnccn

pre 5 godina

Zverev je i dalje jako mlad i talentovan teniser ali izgleda da ce poceti da bude konkurentan tek kad stara garda ode. I to ne velika trojka samo, vec i ova izmedju generacija, koja je uslovno receno losija (dimitrov, raonic, thiem, nishikori i sl.)
(anonymous, 21. januar 2019 08:24)

On je odavno konkurentan. Od iduće nedelje treći teniser sveta sa odločnom pozicijom za napad na drugo mesto. Da ovog trenutka izbrišeš veliku trojku sa liste, on bi bio prvi.

Novi pristup

pre 5 godina

- voleo bih da mi objasnis sta trazi znak pitanja na kraju tvoje recenice.
(majtimajk, 21. januar 2019 08:45)

Eh, ta interpunkcija! "Kao da je važna", reći će oni koji se muče. Uzmeš, brate, šaku znakova i prospeš po tekstu, pa neka se raspoređuju kako sami žele žele!

Zox

pre 5 godina

@Pele

Ja to malo sarkasticno-ironicno i u shali... Steta sto nisi ukapirao, podelili bi stav da je ogroman broj "istocnih" tenisera (da ne kazem Slovena) u razlicitim "uniformama", a na Istoku tenis i nije neki sport, hocu reci nemamo Vimbldone, RolanGarose i ostala cuda... Za sad smo samo radnici kojima su gazde oni koji su popustili u "radnoj snazi", sem mozda Spanaca...

alba greaca

pre 5 godina

Ova "zver" za tenisere ispod 50-og mesta, jer one u prvih 50 na GS-u neće pobediti dok se svi do jednog ne povuku, NUME pošteno ni reket da slomi. :-)

Luckyone

pre 5 godina

Sa Sam Novakov fan ne bih se radovao toliko. Novak Mora da tri meca dobije sa 3:0 ako zeli da bude svez u eventualnom finalu sa Nadalom her samo svez IMA sanse sa Rafom

Sirtaki, Buzuki, Kavasaki

pre 5 godina

Ma, nema veze. Kako god bilo do finala, nema sanse da neko drugi uzme ovaj AO osim Srefanosa Cicipasa. Sve drugo i svako drugi na postolju bilo bi mi ogromno iznenadjenje. Pogotovo posle sinocnjeg meca u kome je prelomio Dzemperka. Da budem iskren, bas bi bilo lepo da je jedan Grk uzme GS, ali tu je jos i Nole....videcemo.

tardis

pre 5 godina

Ja kad sam bio mali sredinom osamdesetih, uvod u jednu zabavno - edukativnu emisiju je bio jedan majmun koji je lomio neku veliku kosku udarajući u beton.
(Šaomi, 21. januar 2019 08:26)

zanimljiv komentar :) samo imam utisak da bi isti komentar imao daleko vise minusa da je postavljen na vest tipa: Novak Djokovic polomio reket.

"Jedan majmun koji je lomio neku veliku kosku..."

pre 5 godina

Ja kad sam bio mali sredinom osamdesetih, uvod u jednu zabavno - edukativnu emisiju je bio jedan majmun koji je lomio neku veliku kosku udarajući u beton.
(Šaomi)

U vezi tvog poredjenja Zvereva sa zverima, usput si sebe razotkrio kao tragicno neobrazovanog.

Rocky

pre 5 godina

Problem je što ga s druge strane čeka divljak Nadal, koji je nenormalno raspoložen. Ja neću imati živaca da gledam to finale. Javite mi ako Noke pobedi, mada, sumnjam.
(Malkom, 21. januar 2019 09:01)

Pa njega Novak sad moze da pobedi na snagu, a kamoli na vestinu.

Nadal se obicno raspadne do 1/4 finala kad krene ovako silovito.

Eustahy

pre 5 godina

delboj, zasto budaletina?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (cheers, 21. januar 2019 08:34)

Zato sto je "delboj" Crnogorac, pa mrzi svog...Klasicna nasa prica( SRB i CG)

eeeeee

pre 5 godina

Giša
Ko je spomenuo uopšte dzemperka, pustio je on cicibana isto kako ga je Djokovic pustio onomad kad je i njega pobedio? Ako hoceš da znaš i meni je drago sto je ispao, ali to ne znači da ne mislim o žrebu to što mislim..a istina je da je smešan, presmešan.

BODIBOND

pre 5 godina

Kao sto je pocistio Raonica ili drugacije ?
(Tito-partija-crno bela SNS armija, 21. januar 2019 10:45)

Drugacije, kao Agut Djokovica u Dohi.

Tora

pre 5 godina

@dr janko, a i po karakteru, reklo bi se. :D

Gledala sam ovaj meč i imam utisak da bi ishod možda bio drugačiji da je Zverev tokom celog meča igrao kao u trećem setu. Iako se on trudi da pokaže da je opušten, on je zapravo pod ogromnim pritiskom jer je na visokoj poziciji na listi, osvajao je turnire iz masters serije, a na Grend slemovima - još uvek ništa dalje od četvrtfinala. Svestan je on svega toga i zato je u prva dva seta bio onoliko stegnut, videlo se. Slao je u aut loptice koje su mogle lagano da budu direktni poeni, samo da je bio koncentrisaniji na sam meč.

Biće Zverev veliki šampion, samo da sredi psihu i poradi još na fizičkoj spremi, tj. da je uskladi sa svojom visinom, trenutno mi deluje premršav za svoja dva metra. Ali kapiram da će Lendl sve to srediti, pa on je i Endija Marija doveo u red, i to u kasnijim godinama.

Poštovalac igre

pre 5 godina

Zverev ima još da "guli" za konačni GS. Na mastersima već opasnost. A što se tiče Raonić možda kao razlog nikad ne bude uzeo GS pre svega zbog visine koja mu sputava kroz karijere jer on ne može da se savija u kolenima kad mu pošalju na dvoručni bekend protivnici. Nema tu sposobnost pa često ga izvlači servis i forhend koji je njegov ubojit oružije kad igra plus broj povreda ko je nosi sa sobom.

Sirtaki, Buzuki, Kavasaki

pre 5 godina

Ma, nema veze. Kako god bilo do finala, nema sanse da neko drugi uzme ovaj AO osim Srefanosa Cicipasa. Sve drugo i svako drugi na postolju bilo bi mi ogromno iznenadjenje. Pogotovo posle sinocnjeg meca u kome je prelomio Dzemperka. Da budem iskren, bas bi bilo lepo da je jedan Grk uzme GS, ali tu je jos i Nole....videcemo.

Nenad

pre 5 godina

mnogo je mlad za ovakvu frustraciju...Da je neke pameti ovakvo nepostovanja "alata" koji ga "lebom 'rani" zasluzuje ozbiljnu kaznu pa cak i zabranu igranja jednu sezonu na AO...A da on je Nemac, nema od toga nista kul je ovo sto je uradio zar ne :)
ajmo mi nole danas ono nase :)

BODIBOND

pre 5 godina

Kao sto je pocistio Raonica ili drugacije ?
(Tito-partija-crno bela SNS armija, 21. januar 2019 10:45)

Drugacije, kao Agut Djokovica u Dohi.

Luckyone

pre 5 godina

Sa Sam Novakov fan ne bih se radovao toliko. Novak Mora da tri meca dobije sa 3:0 ako zeli da bude svez u eventualnom finalu sa Nadalom her samo svez IMA sanse sa Rafom

Đorđe

pre 5 godina

Realno, osvojiće u karijeri 6-7 grend slema. Vidi se potencijal. Broj 1 za 2-3 godine .
(Maki, 21. januar 2019 08:16)

Kaže se za 2-2,5 godine.

kmnccn

pre 5 godina

Zverev je i dalje jako mlad i talentovan teniser ali izgleda da ce poceti da bude konkurentan tek kad stara garda ode. I to ne velika trojka samo, vec i ova izmedju generacija, koja je uslovno receno losija (dimitrov, raonic, thiem, nishikori i sl.)
(anonymous, 21. januar 2019 08:24)

On je odavno konkurentan. Od iduće nedelje treći teniser sveta sa odločnom pozicijom za napad na drugo mesto. Da ovog trenutka izbrišeš veliku trojku sa liste, on bi bio prvi.

Malkom

pre 5 godina

Dobro je, Raonic i Kei su Novakove redovne mušterije tako da ne brinem da će Novak sigurno do finala doći
(Marko, 21. januar 2019 08:19)

Problem je što ga s druge strane čeka divljak Nadal, koji je nenormalno raspoložen. Ja neću imati živaca da gledam to finale. Javite mi ako Noke pobedi, mada, sumnjam.

Šaomi

pre 5 godina

Ja kad sam bio mali sredinom osamdesetih, uvod u jednu zabavno - edukativnu emisiju je bio jedan majmun koji je lomio neku veliku kosku udarajući u beton.

Stega23

pre 5 godina

Konacno mi vise ovaj glupi nemacki ES, nece prekidati Novakov mec zbog Zverevog treninga ili intervjua... Hvala Raonicu ?
Sada vec 99% mozemo reci da je Nole u finalu...
P. S. Nikad igraca od ovog Zvereva nece biti...

Tora

pre 5 godina

@dr janko, a i po karakteru, reklo bi se. :D

Gledala sam ovaj meč i imam utisak da bi ishod možda bio drugačiji da je Zverev tokom celog meča igrao kao u trećem setu. Iako se on trudi da pokaže da je opušten, on je zapravo pod ogromnim pritiskom jer je na visokoj poziciji na listi, osvajao je turnire iz masters serije, a na Grend slemovima - još uvek ništa dalje od četvrtfinala. Svestan je on svega toga i zato je u prva dva seta bio onoliko stegnut, videlo se. Slao je u aut loptice koje su mogle lagano da budu direktni poeni, samo da je bio koncentrisaniji na sam meč.

Biće Zverev veliki šampion, samo da sredi psihu i poradi još na fizičkoj spremi, tj. da je uskladi sa svojom visinom, trenutno mi deluje premršav za svoja dva metra. Ali kapiram da će Lendl sve to srediti, pa on je i Endija Marija doveo u red, i to u kasnijim godinama.

majtimajk

pre 5 godina

"Konacno mi vise ovaj glupi nemacki ES, nece prekidati Novakov mec zbog Zverevog treninga ili intervjua... Hvala Raonicu ? "

 (Stega23, 21. januar 2019 08:13)

- voleo bih da mi objasnis sta trazi znak pitanja na kraju tvoje recenice.

eeeeee

pre 5 godina

Giša
Ko je spomenuo uopšte dzemperka, pustio je on cicibana isto kako ga je Djokovic pustio onomad kad je i njega pobedio? Ako hoceš da znaš i meni je drago sto je ispao, ali to ne znači da ne mislim o žrebu to što mislim..a istina je da je smešan, presmešan.

Rocky

pre 5 godina

Problem je što ga s druge strane čeka divljak Nadal, koji je nenormalno raspoložen. Ja neću imati živaca da gledam to finale. Javite mi ako Noke pobedi, mada, sumnjam.
(Malkom, 21. januar 2019 09:01)

Pa njega Novak sad moze da pobedi na snagu, a kamoli na vestinu.

Nadal se obicno raspadne do 1/4 finala kad krene ovako silovito.

BOSS

pre 5 godina

Zverev je vise maneken nego sportista,a i ovo nikom nije jasno zasto covjek nosi 3 lancica? Jedino ako mu Knele nije idol,drugog razloga nema.

Pele

pre 5 godina

@Zox, 21. januar 2019 08:17

"Nemci inace nisu normalni... Nedostaje im tradicionalni kanadski duh i smirenost..."

Verovatno si mislio crnogorsko duh. On je Kanadjanin kao sto sam ja Novozelandjanin.

Sve se to ponese iz porodice.

Qantas

pre 5 godina

Znao sam da ce DJokovicu da se posreci i da mu dodje ova budaletina. Zverev bi ga pocistio.
(delboj, 21. januar 2019 08:24)
Jel si ti onaj iz N.Pazara koji kliče Džemperku? Ispade ti idol..

mich

pre 5 godina

Pozdrav za sve koji velicaju Zvereva, Kacanova, Sopovalova i ostale bezveznjake...daleko su oni od trojke jos uvek, a najozbiljniji su Tim i Cicipas

Goran

pre 5 godina

E sto mi je drago. Zverev je nabedjena zvezda koji nikada u zivotu nije dosao do cetvtrfinala slema. Nije dosao ni danas ali nacin kako je danas pociscen u prva dva seta i isprasen sa 3-0 ce ga boleti jos dugo. Decko je nadobudan, nadmen, prava pokondirena tikva. Otvara se put za Novaka jer Novak ima igru protiv Raonica. Samo da pobedi Danilova koji ce mu biti daleko tezi rival od Raonica.

sz

pre 5 godina

Kao Novakov fan moram da kažem da mu se žreb fenomenalno otvara. Nadal i Raonić su igrači s kojima on već ima recept za šta i kako s njima. Činjenica je da obojica igraju odlično, Miloš možda i najbolje u karijeri.

MaironDrake

pre 5 godina

Yverev je inace vise puta udario reketom od beton nego sto je osvojio gemova :)

Djokovic treba iskoristiti ovu situaciju u naredne dve godine gde zapravo nema pravog protivnika u mecevima na 3 dobije seta. Treba da pokupi 5-6 GS. Samo da se koncentrise na njih, kao Serena.

mm

pre 5 godina

Nole se intimizira sa ovim mladima, trenira sa njima, daje im podršku i na taj način nemaju psihološku barijeru kad igraju sa njim.
Ako se setite zajedno je trenirao i družio se sa Vavrinkom, tako da mu je otklonio psihološku barijeru i ovaj ga je na 3gs dobio i to dva puta u finalu ( RG 2015. i US open 2016.)

anonymous

pre 5 godina

Zverev je i dalje jako mlad i talentovan teniser ali izgleda da ce poceti da bude konkurentan tek kad stara garda ode. I to ne velika trojka samo, vec i ova izmedju generacija, koja je uslovno receno losija (dimitrov, raonic, thiem, nishikori i sl.)

EA7

pre 5 godina

Znao sam da ce DJokovicu da se posreci i da mu dodje ova budaletina. Zverev bi ga pocistio.
(delboj, 21. januar 2019 08:24)
Što je babi milo, to joj se i snilo!

Qantas

pre 5 godina

Zverev smiješan, umišljen i limitiran teniser sa krajnjim dometom na gs osmina finala
(Djuka Cg, 21. januar 2019 08:21)
Da, on je tipican primer. Ima ih jos par, koji misle da se do najvecih uspeha dolazi bezobraznim izjavama i preko noci. Raonic je odlican teniser, smiren, dobro pripremljen. Ocigledno nema komplekse, ne gaji iluzije, gradi karijeru postupno. Jedini od ovih mladjih koji bas deluje kao pravi buduci sampion je Grk Cicipas. Odmeren u izjavama, na terenu opusten i neverovatno nezgodan po rivala.

Giša

pre 5 godina

A je l ima u ovom delu žreba neki ozbiljan teniser? Kažem ja da je vec žrebom pehar uguran u ruke Djokoviću..
(eeeee, 21. januar 2019 08:48)
Glupo ti vise da pises kao bodibond posle one blamaze da je dzemperko pustio cicipasa

Mirko

pre 5 godina

Ja kad sam bio mali sredinom osamdesetih, uvod u jednu zabavno - edukativnu emisiju je bio jedan majmun koji je lomio neku veliku kosku udarajući u beton.
(Šaomi, 21. januar 2019 08:26)

Teško da je to bio beton.

ružičasti kadilak

pre 5 godina

Ko je gledao mečeve Zvereva moglo se videti da neće daleko stići, ovo nije nikakvo iznenađenje, Miloš igra svoj standardni tenis, Novak će ih sve počistiti, kao i obično!

iggy

pre 5 godina

Slusam komentatora eurosporta kako lupa - istorijski momenat, smena generacija- nakon poraza Federera. A koliko GS ima ta nova generacija i koliko ce ih imati nakon AO? Pa krompiric!

deki185

pre 5 godina

Zverev je vise maneken nego sportista,a i ovo nikom nije jasno zasto covjek nosi 3 lancica? Jedino ako mu Knele nije idol,drugog razloga nema.
(BOSS, 21. januar 2019 08:51)

Kazes Knele a ovi mladji se pitaju ko je sad pa taj:-)Trebao si im ukratko opisati ko je lik kojeg pominjes da bi skontali smisao tvog komentara.Inace ,dobro si se setio:-)

Pele

pre 5 godina

@Šaomi, 21. januar 2019 08:26

"Kad sam bio mali sredinom osamdesetih, uvod u jednu zabavno - edukativnu emisiju je bio jedan majmun koji je lomio neku veliku kosku udarajući u beton."

To se pocetna sekvenca kultnog naucno-fantasticnog filma koji je rezirao cuveni Stenli Kjubrik. Film se zove "Odiseja u svemiru 2001." Vredi ga pogledati.

Sima

pre 5 godina

Smejali su mi se kad sam govorio da ove nove generacije imaju veliki problem u - fizickoj spremi...

Naravno, problem je psihicke prirode, mladi su, "kratak fitilj", nisu dovoljno izdrzljivi u "guranju" od pocetka turnira, nije sve spektakl i reflektori, ima ozbiljnog rada dok se ne dodje na neki teren N°.1, ali...

Da bi postigli tu konstantnost koja krasi ove "malo starije" morace dodatno da rade, a onda ce ih stici povrede jer sada su mladi, ali kad krene preko 24-25... Tek onda ce imati problema sa "psihom"(kada budu cesto povredjeni), tako da misli da je jedna velika era tenisa zavrsena, jos dugo cemo cekati da se "uspostavi" okruzenje sa 5-6 "mrakova"...

alba greaca

pre 5 godina

Ova "zver" za tenisere ispod 50-og mesta, jer one u prvih 50 na GS-u neće pobediti dok se svi do jednog ne povuku, NUME pošteno ni reket da slomi. :-)

alba greaca

pre 5 godina

@A je l ima u ovom delu žreba neki ozbiljan teniser? Kažem ja da je vec žrebom pehar uguran u ruke Djokoviću.. 
(eeeee, 21. januar 2019 08:48) 

Jumko Bodibonže Otane…… sramota te da se potpišeš?

Pa jes' vala, stvarno mnogo glupo. ;-)

Dakle

pre 5 godina

sta se desava sa Raonicem? po 2 brejka u prva dva seta napravio Raonic, koja transformacija, igra turnir zivota!! sta je radio Zverev uopste? jel moguce da ga je ovoliko pocistio sa terena!!?

tardis

pre 5 godina

Ja kad sam bio mali sredinom osamdesetih, uvod u jednu zabavno - edukativnu emisiju je bio jedan majmun koji je lomio neku veliku kosku udarajući u beton.
(Šaomi, 21. januar 2019 08:26)

zanimljiv komentar :) samo imam utisak da bi isti komentar imao daleko vise minusa da je postavljen na vest tipa: Novak Djokovic polomio reket.

vlasta

pre 5 godina

"Kad sam bio mali sredinom osamdesetih, uvod u jednu zabavno - edukativnu emisiju je bio jedan majmun koji je lomio neku veliku kosku udarajući u beton." 

To se pocetna sekvenca kultnog naucno-fantasticnog filma koji je rezirao cuveni Stenli Kjubrik. Film se zove "Odiseja u svemiru 2001." Vredi ga pogledati.
(Pele, 21. januar 2019 10:07)
Moram da reagujem na tvoj komentar,iako nema veze sa temom.Potkrala ti se jedna greska,na oko mala,ali u stvari sustinska.Taj "majmun" nije lomio tu kosku,nego je njome lomio.Poenta te epske scene je prva upotreba orudja u rukama naseg pretka.Sledeca scena je covek u svemiru.U dve scene opisan pocetak evolucije coveka i njegov trenutni rezultat.Nema veze sa temom,ali morao sam ovo da napisem.I da ,obavezno pogledati film.

"Jedan majmun koji je lomio neku veliku kosku..."

pre 5 godina

Ja kad sam bio mali sredinom osamdesetih, uvod u jednu zabavno - edukativnu emisiju je bio jedan majmun koji je lomio neku veliku kosku udarajući u beton.
(Šaomi)

U vezi tvog poredjenja Zvereva sa zverima, usput si sebe razotkrio kao tragicno neobrazovanog.

Pomorac

pre 5 godina

Ne moze brate, prosto ne moze! VELIKANI znaju sabrati glavu, znaju mjenjati nesto u igri...znaju prebacivati do besvjesti dok ne uvide sta je najbolje raditi u narednim poenima. Jednodimenzionalni igraci kao Zverev su tu, top 10 i to je to. Next please

MILOŠČINA

pre 5 godina

Imenjak mi je oličenje skromnosti među teniserima , dok je ovaj drugi oličenje razmaženosti...o kvalitetu sad ne bih , zna se da oboica mogu mnogo .

омега мужјак

pre 5 godina

Ja kad sam bio mali sredinom osamdesetih, uvod u jednu zabavno - edukativnu emisiju je bio jedan majmun koji je lomio neku veliku kosku udarajući u beton.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Šaomi, 21. januar 2019 08:26)

То је свена из филма "2001: Одисеја у свемиру" Стенлија Кјубрика. Није баш мајмун и није баш ударао у бетон, али добро. Не сећам се тачно која је емисија у питању.

T

pre 5 godina

@Šaomi Pele je objasnio da to što si video nije majmun koji od besa lomi kosku. Poenta je baš obrnuta: to je trenutak kada je "majmun", a zapravo predak čoveka, shvatio da može da koristi kosku kao alat i njome nije lupao u beton, već je lomio drugu kosku. To je trenutak kada smo od majmuna postali ljudi. Tako da je ovo što je radio Zverev zapravo evolutivni korak u nazad, jer je majmun radio nešto sa svrhom, a ovaj lomi reket iz besa.

Rale iz 6 Kaplara

pre 5 godina

Mnogo mi je drago za Milosa. Igra odlicno na ovom turniru, veoma je takticki potkovan i podigao igru na novi nivo i igra raznovrsno. Bilo bi sjajno da vidimo Milosa i Novaka u polufinalu.

Srdacan pozdrav iz Perta, Australija

Eustahy

pre 5 godina

delboj, zasto budaletina?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (cheers, 21. januar 2019 08:34)

Zato sto je "delboj" Crnogorac, pa mrzi svog...Klasicna nasa prica( SRB i CG)

Beograd

pre 5 godina

Imresivna igra Raonica pocistio je Zvereva kao igracku. Gde su oni likovi takozvani poznavaoci tenisa koji su dizali u nebesa Zvereva i govorili da ce da razvali Djokovica. Neozbiljne izjave pa da su i od klinaca koji se bas i ne razumeju u tenis a daju sebi za pravo da komentarisu.

Velja

pre 5 godina

Zverev ispao na istu foru kao i prosle godine u ovo vreme. Raonic kao i proslogodisnji protivnik(ne secam se ko je bio) su mu tokom celog meca slali slajs u bekend na koji on nikako nema odgovor. To mu je ocigledno slaba tacka jer je visok pa ne moze dovoljno da se savije u kolenima da tu loptu potkopa dvorucnim bekendom.

auh!!

pre 5 godina

Ova "zver" za tenisere ispod 50-og mesta, jer one u prvih 50 na GS-u neće pobediti dok se svi do jednog ne povuku, NUME pošteno ni reket da slomi. :-)
(alba greaca, 21. januar 2019 11:05)

Serena cuknula jednom, ostale samo zice ?

Zelena trava

pre 5 godina

Po ovoj logici srednja generacija je bolja od nove. Raonic se vraca nakon povreda i obrise Kyrgiosa i Zvereva. Dopada mi se momak, mozda ima i GS u njemu. Wimnledon ili US. Jedino sto lici na Michael Jacksona nakon svih onih operacija.
Pre neki dan mi nisu objavili komentar o igri na tri dobijena seta, ali stvarno mislim da je to aspekt igre koji mnogi jos nisu savladali.

ring of fire

pre 5 godina

Milosa sputavaju ceste povrede da se probije u prvih 5. Cini mi se da ni jednu sezonu nije odigrao u celosti, ali svaki put kad se vrati poboljsa igru u polju a servis mu je uvek bio neverovatan - drugi takodje. Lepo vaspitan momak i vrlo inteligentan. Zadovoljstvo je slusati njegove intervjue ne upotrebljava klise, sablonske odgovore sto drugi teniseri cesto cine. Ako bi nekom pozeleo da osvoji GS ,to je Milos , ali ne u duelu protiv Novaka naravno.

Novi pristup

pre 5 godina

- voleo bih da mi objasnis sta trazi znak pitanja na kraju tvoje recenice.
(majtimajk, 21. januar 2019 08:45)

Eh, ta interpunkcija! "Kao da je važna", reći će oni koji se muče. Uzmeš, brate, šaku znakova i prospeš po tekstu, pa neka se raspoređuju kako sami žele žele!

Zox

pre 5 godina

@Pele

Ja to malo sarkasticno-ironicno i u shali... Steta sto nisi ukapirao, podelili bi stav da je ogroman broj "istocnih" tenisera (da ne kazem Slovena) u razlicitim "uniformama", a na Istoku tenis i nije neki sport, hocu reci nemamo Vimbldone, RolanGarose i ostala cuda... Za sad smo samo radnici kojima su gazde oni koji su popustili u "radnoj snazi", sem mozda Spanaca...

knez

pre 5 godina

Drago mi je zbog Raonica. Imao je jako tezak pocetak turnira i odradio ga je maestralno. Ovo sto je odigrao do sada je 'ladno moglo biti 1/4, 1/2 i finale GS.

Poštovalac igre

pre 5 godina

Zverev ima još da "guli" za konačni GS. Na mastersima već opasnost. A što se tiče Raonić možda kao razlog nikad ne bude uzeo GS pre svega zbog visine koja mu sputava kroz karijere jer on ne može da se savija u kolenima kad mu pošalju na dvoručni bekend protivnici. Nema tu sposobnost pa često ga izvlači servis i forhend koji je njegov ubojit oružije kad igra plus broj povreda ko je nosi sa sobom.