Fudbal 60

Subota, 15.12.2018.

12:15

Modrić: Šta bi hteli, da Mesi i Ronaldo stalno dobijaju nagradu?

Osvajač "Zlatne lopte" za 2018. Luka Modrić zamerio je treneru Atletika Dijegu Simeoneu da konstantno omalovažava uspehe Reala.

Modriæ: Šta bi hteli, da Mesi i Ronaldo stalno dobijaju nagradu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

M.

pre 5 godina

Ti si osvojio tu nagradu kao Kanavaro 2006-te, sto je bila senzacija, jer te godine Juventusu oduzeta titula, a on presao u Real.. Bukvalno je Ronaldinju oduzeta nagrada, imao je lose SP, ali je osvojio sve sa klubom,Real ima nenormalno uticaja na sve, tako bi CR7 uzeo ove godine da nije otisao, 100%!!

mrgud

pre 5 godina

Decko je zasluzio nagradu jer je kreator igre Evropskog prvaka i svetskog vicešampiona, ali imati veliku fudbalsku genijalnost, ne znači imati veliki IQ, a on svojim izjavama sve vise to potvrđuje.
Igraj lopte dečko, nemoj mnogo da daješ izjave. Isto vazi i za Ronalda. Jedino Mesi kapira da fudbaleri generalno nisu baš pametni, pa uglavnom ćuti, da se i on ne bi blamirao

losmi

pre 5 godina

Messi mu dao maksimalan broj glasova za NAJBOLJEG igraca svijeta u sezoni! CR, Hazard mu dali glas...Ronaldinho, Sneijder, brazilski Ronaldo., svi su oni javno rekli da je Luka ZASLUŽENO najbolji igrač svijeta u 2018.Samo Jovica, Sale, Dule ne mogu to podnijeti, bune se.Hvala komšije, mi volimo vašeg Noleta!
(Hvala komšije, 15. decembar 2018 15:22)
Nema na cemu! Samo sto je razlika u tome sto je Nole najbolji, a moralni patuljak nije. Ima bar dva Htvatska fudbalera boja od njega! Npr. Perisic i Rakitic, a o ostatku sveta i da ne komentarisem! Da niste imali Perisica, ne bi ni do 1/4 finala stigli. Al dobro de, ne znam ni ko glasa za Vucica pa vecito dobija izbore. Sve je to pomalo politika. Mene samo interesuje ima li neko od vas doSrba pismen(pisanje vam bas i nije za pohvalu, naprotiv)? I jel su kod vas ukinuli portale? Meni nikad u zivotu nije palo na pamet da citam vase vesti, a kamoli da komentarisem. Pa onako, bas ste jadni nekako sve ukupno.

Pijani zlotvor

pre 5 godina

Opet kmecanje u komentarima, a luka je sve lijepo rekao.
Tko je branio argentini i portugalu da odu do finala? Tko je messiu kriv sto barca nije mogla proci ni usljivu romu?
Griezman se poziva na kup uefa, a iz lige prvaka su ih izbacili neki likovi iz kazahstana, smijurija.
Varane je samo stoper a nije kljucan ni za real, ni za francusku.
Mbappe, sta je napravio s psg? Nista.
Opet, nije isto doci u finale s africkom legijom stranaca i sa hrvatskom.
Hrvatski ulazak u finale je, ne toliko radi kvalitete koju hrvatska ima nego zbog velicine zemlje, baze igraca, ulaganja u nogomet, jedna od najvecih senzacija u povijesti nogometa jer to je sport koji je rezerviran za samo par zemalja, a posebno se to odnosi na modernu eru.
U tome je kljuc modricevog osvajanja zlatne lopte, svi messievi i kikijevi golovi raznim levanteima i getafeima ne vrijede kao ulazak u finale sp.
Luka je imao sezonu iz snova, a nije on tu tek tako jer je godinama unazad najbolji veznjak lp i spanjolskog prvenstva, e sad, sto su nekima golovi jedini kriterij za izbor najboljeg igraca to je vec nesto drugo. Nagrada za najboljeg strijelca postoji, zove se zlatna kopacka.
Velika je steta sto likovi kao xavi, iniesta i sneijder nemaju nagradu, ali sva trojica rekli su da je luka apsolutno zasluzio zlatnu loptu.
Nepravda koja je nanesena njima na neki nacin je ispravljena izborom luke modrica, nogomet nisu samo golovi vec citanje i organizacija igre.
Potpuno zasluzena nagrada.

yupo

pre 5 godina

Pa realno, ljudi ocekuju najbolji u GODINI da dobije! To svakako nisi bio ti...Ronaldo, Mesi, Salah i Grizman u top 4 sigurno, mozda tebe tek na petom mestu!
Zasto se za ove GODISNJE nagrade iskljucivo gleda samo period od par meseci?

BlueBlueBlue

pre 5 godina

Ronaldo je igrao bolje od Modric u Ligi sampiona, Mesi bolji u La-Ligi.
Modric je dobio nagradu pre svega zbog Svetskog prvenstva i to je to, niko nije kriv sto Mesi nikada nije mogao da dostigne Maradonu, Ronaldo je bar prestigao sve u Evropi i ne mora vise nista da radi.

Sabre

pre 5 godina

Tebra, jos makar 3 igraca je bolje od tebe, pocev od Grizmana. U tome je problem, ne u tome da Ronaldo i Mesi propuste poneku nagradu.

Hvala komšije

pre 5 godina

Messi mu dao maksimalan broj glasova za NAJBOLJEG igraca svijeta u sezoni! CR, Hazard mu dali glas...
Ronaldinho, Sneijder, brazilski Ronaldo., svi su oni javno rekli da je Luka ZASLUŽENO najbolji igrač svijeta u 2018.
Samo Jovica, Sale, Dule ne mogu to podnijeti, bune se.
Hvala komšije, mi volimo vašeg Noleta!

anana

pre 5 godina

Hteli bi da najbolji igrac dobije nagradu...
(očigledno, 15. decembar 2018 12:24)

Ronaldo nije bio bolji tacka, vise je trofeja plus uzeo, sta je problem?

Papa Štrumf

pre 5 godina

Ali, Modrić nikako nije zaslužio trofej. Ne znam ni odakle mu to da su samo Ronaldo i Mesi ispred njega, ima još dvadesetak igrača boljih od Modrića. Čudan izbor.
(marlon,

Ovakvih komentara je ovdje puno!
Dva su razloga.
Ili ne mozete podnijeti da Hrvat bude najbolji i da je Hrvatska u nogometu medju svjetskim top klasama,
Ili, ne razumijete nogomet, jer ipak bolje razumijete kosarku i žensku odbojku.
Sami odlučite koji je razlog.
Čast komšijama iznimkama.

HARIS

pre 5 godina

Ono kad shvatis da Anri, Cavi, Iniesta, Dzerard, Lampard, itd. nisu osvojili ovu nagradu, ali zato Modric i Kanavaro jesu. Po mom misljenju BRUKA!

Zero_Cool

pre 5 godina

(Wiseman, 15. decembar 2018 12:31)

Ako brojke govore, onda je bez premca Mesi. Najbolji strelac Evrope, najbolji asistent Primere, Liga, Kup, Spanski Superkup...

marlon

pre 5 godina

Ali, Modrić nikako nije zaslužio trofej. Ne znam ni odakle mu to da su samo Ronaldo i Mesi ispred njega, ima još dvadesetak igrača boljih od Modrića. Čudan izbor.

Hvala Luka!

pre 5 godina

Mnogi ovdje ne shvacaju da je Luka zagazio u 34.godinu, i tesko moze pruzati igre kao zadnjih godina.
Silne nagrade koje je dobio, kao prvi i jedini igrač u povijesti koji je SVE osvojio u jednoj godini, sve te nagrade su kruna njegove igre zadnjih godina i značaja koji je donio Realu od 2012., i Hrvatskoj koju je vodio do finala SP-a.
Znači, lijepe poteze mozete ocekivati, ali njegove igre na super visokom nivou ne!
Xavi i Iniesta isli su putem kojim ce vjerojatno i Luka uskoro!
Mi smo mu zahvalni na svemu, i za nas ce biti NAJVECI zauvijek!
Itekako imamo čime da se ponosimo!
Zato mu hvala!

Čemu lupanje

pre 5 godina

Nagrada se dobija za najboljeg u godini, ne za kontinuitet u poslednjih 6,7 godina. Veoma cudan izbor
Forza Juve,

Bilo bi lijepo da čitaš sa razumijevanjem.
Napisao sam da je Balon d’or i ostale nagrade KRUNA njegove vrhinske karijere zadnjih 6-7 godina.
Takodjer, ako vec komentiras, trebao bi znati da je jedan od 3 kriterija za osvajanje Balon d’ora igračeva karijera. Shvatio?

Čarobnjak

pre 5 godina

Ova nagrada, kao kruna Lukine igre zadnjih 6-7 godina u kontinuitetu samo je potvrda koliko je velik i potpuno je zaslužena.
Šlag na tortu njegovim Zlatnim nagradama donio je plasman u finale SP-a, kao jasan pokazatelj koliko je velik i važan uspjeh Hrvatske, kao 2.najmanje zemlje u povijesti, koja je uspjela doci u finale SP-a.
Nakon bronce, i Hrvatske u vrhu svjetskog nogometa dugi niz godina, bilo je pitanje vremena kada ce doci medalja ljepšeg sjaja! Hvala ti nogometni čarobnjače, koliko možeš igraj za svoj grb, na redu su mladi, novi Modrići, i ako Bog da, ZLATO...jer samo stepenicama se može do vrha!

petar

pre 5 godina

Izbornici svih reprezentacija,treneri,igrači,legende nogometa,navijači i novinari,svi oni su u zabludi,jer su glasali za Luku!????Luka je sve točno rekao:"Ovo je negrada za igrača SEZONE"!

dule

pre 5 godina

da je najbolji i sad bi s realom pobedjivao,a posto je ronaldo otuisao real sve vise pada vidi se ko ke bio glavni igrac i ko je bolji. isforsirana nagrada samo da bi malo izasli iz letargije

Luka

pre 5 godina

Luka je dobio nagradu prvenstveno zbog kontinuiteta osvajanja velikih trofeja zadnjih godina s kulminacijom uspjeha u 2018 i sa klubom i sa reprezentacijom,...sigurno da nije na razini Messija i Ronalda po virtuoznosti, po ukupnom učinku za cijelu ekipu dalo bi se diskutirati...ali komšije ako ćete tako diskutirati ni Zvezda kao YU klub nikada nije zaslužila LŠ...onakva negledljiva utakmica sa par prelazaka centra ...nijedan klub nije osvojio LP, tko ne vjeruje neka pogleda snimku...ali tako je to, Luka i Zvezda će ostati zauvijek zapisani kao osvajači trofeja

lol

pre 5 godina

Ovaj sto me pita da li je Grizman zasluzio? Pa.pored Messija i Ronalda niko je ne zasluzuje,i sramota je da je neko drugi dobije. Sjutra ce dijete od Modrica gledat ovu dvojicu kako su igrali,pa ce pitat tatu gdje je kupio pehar za najboljeg igraca. Ajde sad pozdrav 
1-2 Messi i Robaldo 
3. 
4. 
5. 
6. 
7. 
8. 
9. SMS
10. Matić
11. Azar,Nejmar,
(BOSS, 15. decembar 2018 13:29)

...

Direktor

pre 5 godina

Nema Grizman tu sta da trazi, decko je dobar igrac i tu se prica zavrsava puno boljih francuza Mbape recimo a Grizman je mogao sam sebi pomoci protiv Reala u finalima pa ga nigdje nije bilo. Sto se tice Ronalda i Mesija onibsu imali partije na svom nivou ali na SP njihove ekipe nisu napravile nesto mnogo. Cinjenica je da je Modric kljucni covjek reprezentacijene i da je motor Reala, Ronaldo je gol masina, realizator, ubica, Messi takodjer ali ipak finale je finale, plus liga prvaka. I dosta vise o golovima za tu nagradu ima zlatna kopacka i cao.

Jovo

pre 5 godina

Zasto ljubomorisete covek sa Realom osvojio 4 puta ligu 4 sampiona 4 x ne 1, 2 ili 3 sa Hrvatskom je igrao briljantno uveo ih u finale postigli najveci uspeh otkad je sporta na nasim prostorima fudbal je fudbal ostali sportovi su nemerljivi sa fudbalom to im se mora priznati sve je ovo apsolutno zasluzio skinimo kapu takvom asu ovo podneblje u svojoj istoriji nije nikada imalo i sasvim sigurno nikad nece imati boljeg fudbalera

necki

pre 5 godina

dokle god bude trcao mesi ce biti najbolji ronaldo iza njega a ti ces biti medzu najboljim na svojoj poziciji ali ne i najbolji fudbaler pa varan je osvojio vise od tebe

Xnodeh

pre 5 godina

kako da ih gura protiv CSKA kad je Real igrao s drugom momčadi a Modrić bio na klupi? Toliko dobar nije
(Ante, 15. decembar 2018 13:24)

Cinjenica da je presao na klupu ti sve govori,a najvise o zasluzenosti nagrada

BOSS

pre 5 godina

Ovaj sto me pita da li je Grizman zasluzio? Pa.pored Messija i Ronalda niko je ne zasluzuje,i sramota je da je neko drugi dobije. Sjutra ce dijete od Modrica gledat ovu dvojicu kako su igrali,pa ce pitat tatu gdje je kupio pehar za najboljeg igraca. Ajde sad pozdrav
1-2 Messi i Robaldo
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11. Azar,Nejmar,

Brofasa

pre 5 godina

@miliman4 Jednostavno netačno. Hajde pogledajmo samo LŠ: 2013-2014 sezona, finale LŠ, pobednik Real, asistencija iz kornera u 93’ minutu za iznjednačenje. 2014-2015, povreda Modrića- uzrok tome što Real ništa ne osvaja po tadašnjem treneru Anćelotiju. 2015-2016-izabran za najbolji tim LŠ, Real opet osvaja. 2016-2017- asistencija u finalu LŠ, pobeda Reala, Modrić redovan starter sa najboljim ocenama. 2017-2018- pobeda Reala u LŠ, brojne nagrade za Modrića. Dakle, čovek je uz Ronalda centralni motor u jednom od najuspešnijih perioda u istoriji kluba kao što je Real Madrid. Dominantan u svojoj ulozi već barem 5 godina, a i pre toga je bio u vrhu igrača sredine terena. Uticaj takvog tipa igrača se ne vidi kroz golove i asistencije (Ćavi, Inijesta...)... Da ne govorimo o uspesima u ostalim takmičenjima i sa svojim poprilično nejakim nacionalnim timom. Budimo ljudi i čestitajmo čoveku bez obzira na nacionalnost, zaslužio je.

Ante

pre 5 godina

Ako je po recima komsija Modric gurao Real do 3 titule LS, zasto ih ne gura i ove sezone, nego gube dva puta od CSKA?
(Downtown, 15. decembar 2018 13:11)
kako da ih gura protiv CSKA kad je Real igrao s drugom momčadi a Modrić bio na klupi? Toliko dobar nije

Nemus

pre 5 godina

njegova reprezentacija u finalu, LŠ.
(Wiseman, 15. decembar 2018 12:31)

Ono kad finalista ima veću vednost od samog šampiona. A nagradu dobije igrač koji je finalista a ne onaj koji se radovao istom. Recimo da je Hrvatska osvojila titulu na Svetskom prvenstvu da li bi bilo onda fer da se dodeli nekom drugom osim Modriću, naravno da ne. Nagrada je morala otići Francuzu i tu je kraj priče. Sve činjenice govore o tome. Meni je baš žao igrača kao što je Varan čovek osvoji isto što i Modrić učestovao je podjedanako kao i Modrić a plus on je sa svojom reprezentacijom osvojio najveredniji trofej u fudbalu i završi jadnik tek na 7 mesto. Ovo takmičenje se održava svake 4 godine i mora da se napravi distikcija u godini kada se igra Svetsko i kada se ne igra.

lol

pre 5 godina

kako da ih gura protiv CSKA kad je Real igrao s drugom momčadi a Modrić bio na klupi? Toliko dobar nije 
(Ante, 15. decembar 2018 13:24) 

Cinjenica da je presao na klupu ti sve govori,a najvise o zasluzenosti nagrada
(Xnodeh, 15. decembar 2018 13:31)

Nije bio ni na klupi ako te baš zanima. Luka Ballon d'Or

Stiven k.

pre 5 godina

U svakom slučaju Modrić nije zaslužio sve te dodeljene mu titule, jer je bilo bar trojica boljih od njega, recimo Salah...
Bilo bi mu bolje da se ne oglašava. Vidi se koliko poznatih igrača osporava njegov izbor, što pre nikad nije bio slučaj

Box to Box stokilaš

pre 5 godina

Messi i Ronaldo su mogli u karijeri zabit 1 gol knockout fazi.. Griezmann nije uopće igrac te klase, mbappe je mogao i hazard. Messi je najbolji zadnjih 10 godina kao i zidane,ronaldo od 97-2004 al treba ih nagradivati ako odu na tibet 6 mjeseci i nista ne osvoje.. Komedija, ljubomora i iskreno mislim da nije trolanje od strane vas Srba.. Kad gledam vasu reprezentaciju jasno mi je da vi klasu kod Modrica ne vidite uopce zadnjih 10 g. Imate 6 stopera od 190 i 90 kg(iako sluzbeno igraju druge pozicije) i 4 "fantazista" koji fantaziraju na malo višem nivou od mene(iza zgrade).. Nakon Kijeva cete opet malo ušutiti Al ne dugo

Car Dušan

pre 5 godina

Suviše priče, ni oko čega... Izabran za najboljeg i,šta sad?! Ukusi su različiti - i o njima se ne raspravlja. UŽASNA nepravda je napravljena, prema SAVICEVICU '91, kad je bio, mala riječ - NAJBOLJI! Ovo priznanje Modricu, dodje kao mala satisfakcija, za sve velike majstore fudbala iz NAŠEG regiona. A, BILO IH JE! Inače, nisam iskreno ni za Ronalda, ni Mesija - već za Mbapea. Stravičan igrač, koji će vladati planetom, narednu deceniju.

Partizan 1917

pre 5 godina

(Nemus, 15. decembar 2018 13:01)

Tačno tako Varan osvoji isto kao i Modrić i plus titulu svetskog a ne osvoji nagradu. Kros je imao sličnu ulogu kao Modrić u osvajanju SP 2014 sa Nemačkom pa ništa (dobio Ronaldo) pa 2010 inijesta daje odlučujući gol u finalu za Španiju pa ništa (dobio Mesi) a obojica su u rangu Modrića,ako ne i bolji-to zavisi od ukusa.

Mirko

pre 5 godina

Nagradu treba da dobiju najbolji, pa i 20 puta za redom ako su zaista najbolji. Modrić je mentalitetom još uvek u radničkom samoupravljanju. Da kulturni marksizam nije ovladao i svetom sporta nagrada bi pripala najverovatnije Ronaldu. Pri tom ne mislim da je Modrić loš, naprotiv.

q

pre 5 godina

Izvini ali ako su najbolji sto da ne?
(Milan, 15. decembar 2018 12:29)


Hteli bi da najbolji igrac dobije nagradu...
(očigledno, 15. decembar 2018 12:24)

U godini SP-a nagrada ide finalistima ili polufinalistima.

BOSS

pre 5 godina

Legendo niko ne kaze da ovi trebaju osvajat stalno,al ove godine Grizman je po meni zasluzio vise nego ti,a sto su te izabrali mozda se sazna nekad.Da je Ronaldo ostao on bi vjerovatno opet dobio,em se ona za silovanje ne bi javljala itd... Ja kao veliki navijac Barcelone kazem da je Real M jedina velesila u fudbalu,kao amerika u zivotu. Toliki uticaj imaju kod svih da je za nevjerovat!
A ti sada uzivaj u priznanjima i nemas se kome pravdat,nisi ti to nikome ukrao nego su ti oni predali. A svako moze imat svoje misljenje...

miliman4

pre 5 godina

za mene najbolji igrac znaci neko ko svojim individualnim potezima moze da resi utakmicu golom ili asistencijom, ti to nisi Modricu, dobar si, cak jako dobar igrac i pravis veliku razliku na terenu, ali najbolji nisi! Ako su najbolji Mesi, Ronaldo ili Grizman ili neko drugi pa onda oni i treba stalno da dobijaju nagradu

lol

pre 5 godina

Kaze "pricamo o trenutno stanju,formi u jednoj godini"!Pa upravo si sam sebe pobio prevaro,u kakvom si ti trenutno stanju?! Pola godine si u raspad stanju,Real nikad gori otkad je tebi "ostavljen" odlaskom Ronalda.Tvoji slucajni doprvaci koje predvodis piju sestise po Spaniji i ispadaju u nizi rang,a tim ti prima trojke od nekog Eibara.Bilo je bar 5 igraca i po trofeji,i po formi i po doprinosu svojim timovima koji su ove godine bolji od tebe.A ako pricamo o SP u slucajnim penalima,u kakvoj si formi dokazao si promasenim penalom protiv Danske koji si sutirao kao amater pocetnik.Samo luda sreca i saigraci su te spasili odlaska kuci i statusa tragicara prvenstva.Jel to najbolji igrac SP? Koga drugi i sreca spasavaju ispadanja i licne krivice za ispadanje? Smesan si,to i ti znas.A najvise to zna ova horda slucajnih doprvaka koja ovde danima laze sama sebe da si neki igrac
(Xnodeh 15. decembar 2018 12:40)

Modrić ballon d'or

Srbija prvak Evrope 2013.,prvak sveta 2015.,a vi cega ste prvak?!

pre 5 godina

Kaze "pricamo o trenutno stanju,formi u jednoj godini"!Pa upravo si sam sebe pobio prevaro,u kakvom si ti trenutno stanju?! Pola godine si u raspad stanju,Real nikad gori otkad je tebi "ostavljen" odlaskom Ronalda.Tvoji slucajni doprvaci koje predvodis piju sestise po Spaniji i ispadaju u nizi rang,a tim ti prima trojke od nekog Eibara.Bilo je bar 5 igraca i po trofeji,i po formi i po doprinosu svojim timovima koji su ove godine bolji od tebe.A ako pricamo o SP u slucajnim penalima,u kakvoj si formi dokazao si promasenim penalom protiv Danske koji si sutirao kao amater pocetnik.Samo luda sreca i saigraci su te spasili odlaska kuci i statusa tragicara prvenstva.Jel to najbolji igrac SP? Koga drugi i sreca spasavaju ispadanja i licne krivice za ispadanje? Smesan si,to i ti znas.A najvise to zna ova horda slucajnih doprvaka koja ovde danima laze sama sebe da si neki igrac

Wiseman

pre 5 godina

Simone je čestitao na jedvite jade, a Grizman nije nikako. Činjenica je ta da je Modrić, uz Ronalda naravno, bio okosnica tima u posljednjih 3-4 godine. Najbolji igrač SP-a, njegova reprezentacija u finalu, LŠ. Potpuno zasluženo. E sad što ođe ima ograničenih ljudi pa se konstantno vraćaju u prošlost, zašto nije Snajder, zašto nije Ćavi, Inijesta? Tada su Mesi i Ronaldo bili na mnogo većem nivou nego sada. To je istina. Brojke sve govore. Luka čestitike! Dušmana je vazda bilo i biće!

dejan

pre 5 godina

Modric osvojio isto koliko i Ronaldo, CL. I sta vise, niti je bio bolji u CL niti na SP..
Ronaldo je dao 16 golova u CL, koliko Modric?
Ronaldo je dao 4 gola na SP koliko Modric?
Da je ostao Ronaldo u Real nagrada Pereza bi otisla njemu...

www

pre 5 godina

U vrijeme Michaela Jordana bilo je nepotrebno raspravljati je li on najbolji, pa nije svake godine osvojio MVP nagradu.
Jordan je osvojio pet MVP nagrada, a najbolji strijelac bio je čak deset puta.
Činjenica je da Messi nije bio na razini na Svjetskom prvenstvu, a ni Ronaldo.

Agrokor

pre 5 godina

Luka, ja kao tvoj sunarodnjak moram priznati da si daleko od najboljeg.Nama jesi, učinio si puno za nas, ali nisi najbolji ni samo ove godine ako gledamo.Moras puno da zahvalis svojemu klubu jer je to presudno utjecalo da dobijes nagrade.Da si na primjer ljetos otisao u Inter, ne bi bio ni u 10.I to svi znaju.Hvala Luka ali budi realan i posten prema sebi prije svega

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

I meni je drago da to nisu ni Mesi ni Ronaldo,pa makar to morao da bude i Modric. Jos da je bio neko ko ne igra za Real bilo bi jos bolje za fudbal.

q

pre 5 godina

Legendo niko ne kaze da ovi trebaju osvajat stalno,al ove godine Grizman je po meni zasluzio vise nego ti,a sto su te izabrali mozda se sazna nekad.Da je Ronaldo ostao on bi vjerovatno opet dobio,em se ona za silovanje ne bi javljala itd... Ja kao veliki navijac Barcelone kazem da je Real M jedina velesila u fudbalu,kao amerika u zivotu. Toliki uticaj imaju kod svih da je za nevjerovat! 
A ti sada uzivaj u priznanjima i nemas se kome pravdat,nisi ti to nikome ukrao nego su ti oni predali. A svako moze imat svoje misljenje...
(BOSS, 15. decembar 2018 12:31)

A Grizman je zaslužio ispadanjem iz LŠ

miliman4

pre 5 godina

za mene najbolji igrac znaci neko ko svojim individualnim potezima moze da resi utakmicu golom ili asistencijom, ti to nisi Modricu, dobar si, cak jako dobar igrac i pravis veliku razliku na terenu, ali najbolji nisi! Ako su najbolji Mesi, Ronaldo ili Grizman ili neko drugi pa onda oni i treba stalno da dobijaju nagradu

BOSS

pre 5 godina

Legendo niko ne kaze da ovi trebaju osvajat stalno,al ove godine Grizman je po meni zasluzio vise nego ti,a sto su te izabrali mozda se sazna nekad.Da je Ronaldo ostao on bi vjerovatno opet dobio,em se ona za silovanje ne bi javljala itd... Ja kao veliki navijac Barcelone kazem da je Real M jedina velesila u fudbalu,kao amerika u zivotu. Toliki uticaj imaju kod svih da je za nevjerovat!
A ti sada uzivaj u priznanjima i nemas se kome pravdat,nisi ti to nikome ukrao nego su ti oni predali. A svako moze imat svoje misljenje...

Wiseman

pre 5 godina

Simone je čestitao na jedvite jade, a Grizman nije nikako. Činjenica je ta da je Modrić, uz Ronalda naravno, bio okosnica tima u posljednjih 3-4 godine. Najbolji igrač SP-a, njegova reprezentacija u finalu, LŠ. Potpuno zasluženo. E sad što ođe ima ograničenih ljudi pa se konstantno vraćaju u prošlost, zašto nije Snajder, zašto nije Ćavi, Inijesta? Tada su Mesi i Ronaldo bili na mnogo većem nivou nego sada. To je istina. Brojke sve govore. Luka čestitike! Dušmana je vazda bilo i biće!

lol

pre 5 godina

Kaze "pricamo o trenutno stanju,formi u jednoj godini"!Pa upravo si sam sebe pobio prevaro,u kakvom si ti trenutno stanju?! Pola godine si u raspad stanju,Real nikad gori otkad je tebi "ostavljen" odlaskom Ronalda.Tvoji slucajni doprvaci koje predvodis piju sestise po Spaniji i ispadaju u nizi rang,a tim ti prima trojke od nekog Eibara.Bilo je bar 5 igraca i po trofeji,i po formi i po doprinosu svojim timovima koji su ove godine bolji od tebe.A ako pricamo o SP u slucajnim penalima,u kakvoj si formi dokazao si promasenim penalom protiv Danske koji si sutirao kao amater pocetnik.Samo luda sreca i saigraci su te spasili odlaska kuci i statusa tragicara prvenstva.Jel to najbolji igrac SP? Koga drugi i sreca spasavaju ispadanja i licne krivice za ispadanje? Smesan si,to i ti znas.A najvise to zna ova horda slucajnih doprvaka koja ovde danima laze sama sebe da si neki igrac
(Xnodeh 15. decembar 2018 12:40)

Modrić ballon d'or

lol

pre 5 godina

kako da ih gura protiv CSKA kad je Real igrao s drugom momčadi a Modrić bio na klupi? Toliko dobar nije 
(Ante, 15. decembar 2018 13:24) 

Cinjenica da je presao na klupu ti sve govori,a najvise o zasluzenosti nagrada
(Xnodeh, 15. decembar 2018 13:31)

Nije bio ni na klupi ako te baš zanima. Luka Ballon d'Or

Jovo

pre 5 godina

Zasto ljubomorisete covek sa Realom osvojio 4 puta ligu 4 sampiona 4 x ne 1, 2 ili 3 sa Hrvatskom je igrao briljantno uveo ih u finale postigli najveci uspeh otkad je sporta na nasim prostorima fudbal je fudbal ostali sportovi su nemerljivi sa fudbalom to im se mora priznati sve je ovo apsolutno zasluzio skinimo kapu takvom asu ovo podneblje u svojoj istoriji nije nikada imalo i sasvim sigurno nikad nece imati boljeg fudbalera

Agrokor

pre 5 godina

Luka, ja kao tvoj sunarodnjak moram priznati da si daleko od najboljeg.Nama jesi, učinio si puno za nas, ali nisi najbolji ni samo ove godine ako gledamo.Moras puno da zahvalis svojemu klubu jer je to presudno utjecalo da dobijes nagrade.Da si na primjer ljetos otisao u Inter, ne bi bio ni u 10.I to svi znaju.Hvala Luka ali budi realan i posten prema sebi prije svega

www

pre 5 godina

U vrijeme Michaela Jordana bilo je nepotrebno raspravljati je li on najbolji, pa nije svake godine osvojio MVP nagradu.
Jordan je osvojio pet MVP nagrada, a najbolji strijelac bio je čak deset puta.
Činjenica je da Messi nije bio na razini na Svjetskom prvenstvu, a ni Ronaldo.

dejan

pre 5 godina

Modric osvojio isto koliko i Ronaldo, CL. I sta vise, niti je bio bolji u CL niti na SP..
Ronaldo je dao 16 golova u CL, koliko Modric?
Ronaldo je dao 4 gola na SP koliko Modric?
Da je ostao Ronaldo u Real nagrada Pereza bi otisla njemu...

Stiven k.

pre 5 godina

U svakom slučaju Modrić nije zaslužio sve te dodeljene mu titule, jer je bilo bar trojica boljih od njega, recimo Salah...
Bilo bi mu bolje da se ne oglašava. Vidi se koliko poznatih igrača osporava njegov izbor, što pre nikad nije bio slučaj

Srbija prvak Evrope 2013.,prvak sveta 2015.,a vi cega ste prvak?!

pre 5 godina

Kaze "pricamo o trenutno stanju,formi u jednoj godini"!Pa upravo si sam sebe pobio prevaro,u kakvom si ti trenutno stanju?! Pola godine si u raspad stanju,Real nikad gori otkad je tebi "ostavljen" odlaskom Ronalda.Tvoji slucajni doprvaci koje predvodis piju sestise po Spaniji i ispadaju u nizi rang,a tim ti prima trojke od nekog Eibara.Bilo je bar 5 igraca i po trofeji,i po formi i po doprinosu svojim timovima koji su ove godine bolji od tebe.A ako pricamo o SP u slucajnim penalima,u kakvoj si formi dokazao si promasenim penalom protiv Danske koji si sutirao kao amater pocetnik.Samo luda sreca i saigraci su te spasili odlaska kuci i statusa tragicara prvenstva.Jel to najbolji igrac SP? Koga drugi i sreca spasavaju ispadanja i licne krivice za ispadanje? Smesan si,to i ti znas.A najvise to zna ova horda slucajnih doprvaka koja ovde danima laze sama sebe da si neki igrac

Brofasa

pre 5 godina

@miliman4 Jednostavno netačno. Hajde pogledajmo samo LŠ: 2013-2014 sezona, finale LŠ, pobednik Real, asistencija iz kornera u 93’ minutu za iznjednačenje. 2014-2015, povreda Modrića- uzrok tome što Real ništa ne osvaja po tadašnjem treneru Anćelotiju. 2015-2016-izabran za najbolji tim LŠ, Real opet osvaja. 2016-2017- asistencija u finalu LŠ, pobeda Reala, Modrić redovan starter sa najboljim ocenama. 2017-2018- pobeda Reala u LŠ, brojne nagrade za Modrića. Dakle, čovek je uz Ronalda centralni motor u jednom od najuspešnijih perioda u istoriji kluba kao što je Real Madrid. Dominantan u svojoj ulozi već barem 5 godina, a i pre toga je bio u vrhu igrača sredine terena. Uticaj takvog tipa igrača se ne vidi kroz golove i asistencije (Ćavi, Inijesta...)... Da ne govorimo o uspesima u ostalim takmičenjima i sa svojim poprilično nejakim nacionalnim timom. Budimo ljudi i čestitajmo čoveku bez obzira na nacionalnost, zaslužio je.

Hvala komšije

pre 5 godina

Messi mu dao maksimalan broj glasova za NAJBOLJEG igraca svijeta u sezoni! CR, Hazard mu dali glas...
Ronaldinho, Sneijder, brazilski Ronaldo., svi su oni javno rekli da je Luka ZASLUŽENO najbolji igrač svijeta u 2018.
Samo Jovica, Sale, Dule ne mogu to podnijeti, bune se.
Hvala komšije, mi volimo vašeg Noleta!

Luka

pre 5 godina

Luka je dobio nagradu prvenstveno zbog kontinuiteta osvajanja velikih trofeja zadnjih godina s kulminacijom uspjeha u 2018 i sa klubom i sa reprezentacijom,...sigurno da nije na razini Messija i Ronalda po virtuoznosti, po ukupnom učinku za cijelu ekipu dalo bi se diskutirati...ali komšije ako ćete tako diskutirati ni Zvezda kao YU klub nikada nije zaslužila LŠ...onakva negledljiva utakmica sa par prelazaka centra ...nijedan klub nije osvojio LP, tko ne vjeruje neka pogleda snimku...ali tako je to, Luka i Zvezda će ostati zauvijek zapisani kao osvajači trofeja

Direktor

pre 5 godina

Nema Grizman tu sta da trazi, decko je dobar igrac i tu se prica zavrsava puno boljih francuza Mbape recimo a Grizman je mogao sam sebi pomoci protiv Reala u finalima pa ga nigdje nije bilo. Sto se tice Ronalda i Mesija onibsu imali partije na svom nivou ali na SP njihove ekipe nisu napravile nesto mnogo. Cinjenica je da je Modric kljucni covjek reprezentacijene i da je motor Reala, Ronaldo je gol masina, realizator, ubica, Messi takodjer ali ipak finale je finale, plus liga prvaka. I dosta vise o golovima za tu nagradu ima zlatna kopacka i cao.

Čarobnjak

pre 5 godina

Ova nagrada, kao kruna Lukine igre zadnjih 6-7 godina u kontinuitetu samo je potvrda koliko je velik i potpuno je zaslužena.
Šlag na tortu njegovim Zlatnim nagradama donio je plasman u finale SP-a, kao jasan pokazatelj koliko je velik i važan uspjeh Hrvatske, kao 2.najmanje zemlje u povijesti, koja je uspjela doci u finale SP-a.
Nakon bronce, i Hrvatske u vrhu svjetskog nogometa dugi niz godina, bilo je pitanje vremena kada ce doci medalja ljepšeg sjaja! Hvala ti nogometni čarobnjače, koliko možeš igraj za svoj grb, na redu su mladi, novi Modrići, i ako Bog da, ZLATO...jer samo stepenicama se može do vrha!

Hvala Luka!

pre 5 godina

Mnogi ovdje ne shvacaju da je Luka zagazio u 34.godinu, i tesko moze pruzati igre kao zadnjih godina.
Silne nagrade koje je dobio, kao prvi i jedini igrač u povijesti koji je SVE osvojio u jednoj godini, sve te nagrade su kruna njegove igre zadnjih godina i značaja koji je donio Realu od 2012., i Hrvatskoj koju je vodio do finala SP-a.
Znači, lijepe poteze mozete ocekivati, ali njegove igre na super visokom nivou ne!
Xavi i Iniesta isli su putem kojim ce vjerojatno i Luka uskoro!
Mi smo mu zahvalni na svemu, i za nas ce biti NAJVECI zauvijek!
Itekako imamo čime da se ponosimo!
Zato mu hvala!

BOSS

pre 5 godina

Ovaj sto me pita da li je Grizman zasluzio? Pa.pored Messija i Ronalda niko je ne zasluzuje,i sramota je da je neko drugi dobije. Sjutra ce dijete od Modrica gledat ovu dvojicu kako su igrali,pa ce pitat tatu gdje je kupio pehar za najboljeg igraca. Ajde sad pozdrav
1-2 Messi i Robaldo
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11. Azar,Nejmar,

lol

pre 5 godina

Ovaj sto me pita da li je Grizman zasluzio? Pa.pored Messija i Ronalda niko je ne zasluzuje,i sramota je da je neko drugi dobije. Sjutra ce dijete od Modrica gledat ovu dvojicu kako su igrali,pa ce pitat tatu gdje je kupio pehar za najboljeg igraca. Ajde sad pozdrav 
1-2 Messi i Robaldo 
3. 
4. 
5. 
6. 
7. 
8. 
9. SMS
10. Matić
11. Azar,Nejmar,
(BOSS, 15. decembar 2018 13:29)

...

Car Dušan

pre 5 godina

Suviše priče, ni oko čega... Izabran za najboljeg i,šta sad?! Ukusi su različiti - i o njima se ne raspravlja. UŽASNA nepravda je napravljena, prema SAVICEVICU '91, kad je bio, mala riječ - NAJBOLJI! Ovo priznanje Modricu, dodje kao mala satisfakcija, za sve velike majstore fudbala iz NAŠEG regiona. A, BILO IH JE! Inače, nisam iskreno ni za Ronalda, ni Mesija - već za Mbapea. Stravičan igrač, koji će vladati planetom, narednu deceniju.

petar

pre 5 godina

Izbornici svih reprezentacija,treneri,igrači,legende nogometa,navijači i novinari,svi oni su u zabludi,jer su glasali za Luku!????Luka je sve točno rekao:"Ovo je negrada za igrača SEZONE"!

Papa Štrumf

pre 5 godina

Ali, Modrić nikako nije zaslužio trofej. Ne znam ni odakle mu to da su samo Ronaldo i Mesi ispred njega, ima još dvadesetak igrača boljih od Modrića. Čudan izbor.
(marlon,

Ovakvih komentara je ovdje puno!
Dva su razloga.
Ili ne mozete podnijeti da Hrvat bude najbolji i da je Hrvatska u nogometu medju svjetskim top klasama,
Ili, ne razumijete nogomet, jer ipak bolje razumijete kosarku i žensku odbojku.
Sami odlučite koji je razlog.
Čast komšijama iznimkama.

Ante

pre 5 godina

Ako je po recima komsija Modric gurao Real do 3 titule LS, zasto ih ne gura i ove sezone, nego gube dva puta od CSKA?
(Downtown, 15. decembar 2018 13:11)
kako da ih gura protiv CSKA kad je Real igrao s drugom momčadi a Modrić bio na klupi? Toliko dobar nije

q

pre 5 godina

Izvini ali ako su najbolji sto da ne?
(Milan, 15. decembar 2018 12:29)


Hteli bi da najbolji igrac dobije nagradu...
(očigledno, 15. decembar 2018 12:24)

U godini SP-a nagrada ide finalistima ili polufinalistima.

Mirko

pre 5 godina

Nagradu treba da dobiju najbolji, pa i 20 puta za redom ako su zaista najbolji. Modrić je mentalitetom još uvek u radničkom samoupravljanju. Da kulturni marksizam nije ovladao i svetom sporta nagrada bi pripala najverovatnije Ronaldu. Pri tom ne mislim da je Modrić loš, naprotiv.

necki

pre 5 godina

dokle god bude trcao mesi ce biti najbolji ronaldo iza njega a ti ces biti medzu najboljim na svojoj poziciji ali ne i najbolji fudbaler pa varan je osvojio vise od tebe

Partizan 1917

pre 5 godina

(Nemus, 15. decembar 2018 13:01)

Tačno tako Varan osvoji isto kao i Modrić i plus titulu svetskog a ne osvoji nagradu. Kros je imao sličnu ulogu kao Modrić u osvajanju SP 2014 sa Nemačkom pa ništa (dobio Ronaldo) pa 2010 inijesta daje odlučujući gol u finalu za Španiju pa ništa (dobio Mesi) a obojica su u rangu Modrića,ako ne i bolji-to zavisi od ukusa.

anana

pre 5 godina

Hteli bi da najbolji igrac dobije nagradu...
(očigledno, 15. decembar 2018 12:24)

Ronaldo nije bio bolji tacka, vise je trofeja plus uzeo, sta je problem?

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

I meni je drago da to nisu ni Mesi ni Ronaldo,pa makar to morao da bude i Modric. Jos da je bio neko ko ne igra za Real bilo bi jos bolje za fudbal.

Pijani zlotvor

pre 5 godina

Opet kmecanje u komentarima, a luka je sve lijepo rekao.
Tko je branio argentini i portugalu da odu do finala? Tko je messiu kriv sto barca nije mogla proci ni usljivu romu?
Griezman se poziva na kup uefa, a iz lige prvaka su ih izbacili neki likovi iz kazahstana, smijurija.
Varane je samo stoper a nije kljucan ni za real, ni za francusku.
Mbappe, sta je napravio s psg? Nista.
Opet, nije isto doci u finale s africkom legijom stranaca i sa hrvatskom.
Hrvatski ulazak u finale je, ne toliko radi kvalitete koju hrvatska ima nego zbog velicine zemlje, baze igraca, ulaganja u nogomet, jedna od najvecih senzacija u povijesti nogometa jer to je sport koji je rezerviran za samo par zemalja, a posebno se to odnosi na modernu eru.
U tome je kljuc modricevog osvajanja zlatne lopte, svi messievi i kikijevi golovi raznim levanteima i getafeima ne vrijede kao ulazak u finale sp.
Luka je imao sezonu iz snova, a nije on tu tek tako jer je godinama unazad najbolji veznjak lp i spanjolskog prvenstva, e sad, sto su nekima golovi jedini kriterij za izbor najboljeg igraca to je vec nesto drugo. Nagrada za najboljeg strijelca postoji, zove se zlatna kopacka.
Velika je steta sto likovi kao xavi, iniesta i sneijder nemaju nagradu, ali sva trojica rekli su da je luka apsolutno zasluzio zlatnu loptu.
Nepravda koja je nanesena njima na neki nacin je ispravljena izborom luke modrica, nogomet nisu samo golovi vec citanje i organizacija igre.
Potpuno zasluzena nagrada.

HARIS

pre 5 godina

Ono kad shvatis da Anri, Cavi, Iniesta, Dzerard, Lampard, itd. nisu osvojili ovu nagradu, ali zato Modric i Kanavaro jesu. Po mom misljenju BRUKA!

q

pre 5 godina

Legendo niko ne kaze da ovi trebaju osvajat stalno,al ove godine Grizman je po meni zasluzio vise nego ti,a sto su te izabrali mozda se sazna nekad.Da je Ronaldo ostao on bi vjerovatno opet dobio,em se ona za silovanje ne bi javljala itd... Ja kao veliki navijac Barcelone kazem da je Real M jedina velesila u fudbalu,kao amerika u zivotu. Toliki uticaj imaju kod svih da je za nevjerovat! 
A ti sada uzivaj u priznanjima i nemas se kome pravdat,nisi ti to nikome ukrao nego su ti oni predali. A svako moze imat svoje misljenje...
(BOSS, 15. decembar 2018 12:31)

A Grizman je zaslužio ispadanjem iz LŠ

Nemus

pre 5 godina

njegova reprezentacija u finalu, LŠ.
(Wiseman, 15. decembar 2018 12:31)

Ono kad finalista ima veću vednost od samog šampiona. A nagradu dobije igrač koji je finalista a ne onaj koji se radovao istom. Recimo da je Hrvatska osvojila titulu na Svetskom prvenstvu da li bi bilo onda fer da se dodeli nekom drugom osim Modriću, naravno da ne. Nagrada je morala otići Francuzu i tu je kraj priče. Sve činjenice govore o tome. Meni je baš žao igrača kao što je Varan čovek osvoji isto što i Modrić učestovao je podjedanako kao i Modrić a plus on je sa svojom reprezentacijom osvojio najveredniji trofej u fudbalu i završi jadnik tek na 7 mesto. Ovo takmičenje se održava svake 4 godine i mora da se napravi distikcija u godini kada se igra Svetsko i kada se ne igra.

dule

pre 5 godina

da je najbolji i sad bi s realom pobedjivao,a posto je ronaldo otuisao real sve vise pada vidi se ko ke bio glavni igrac i ko je bolji. isforsirana nagrada samo da bi malo izasli iz letargije

yupo

pre 5 godina

Pa realno, ljudi ocekuju najbolji u GODINI da dobije! To svakako nisi bio ti...Ronaldo, Mesi, Salah i Grizman u top 4 sigurno, mozda tebe tek na petom mestu!
Zasto se za ove GODISNJE nagrade iskljucivo gleda samo period od par meseci?

Box to Box stokilaš

pre 5 godina

Messi i Ronaldo su mogli u karijeri zabit 1 gol knockout fazi.. Griezmann nije uopće igrac te klase, mbappe je mogao i hazard. Messi je najbolji zadnjih 10 godina kao i zidane,ronaldo od 97-2004 al treba ih nagradivati ako odu na tibet 6 mjeseci i nista ne osvoje.. Komedija, ljubomora i iskreno mislim da nije trolanje od strane vas Srba.. Kad gledam vasu reprezentaciju jasno mi je da vi klasu kod Modrica ne vidite uopce zadnjih 10 g. Imate 6 stopera od 190 i 90 kg(iako sluzbeno igraju druge pozicije) i 4 "fantazista" koji fantaziraju na malo višem nivou od mene(iza zgrade).. Nakon Kijeva cete opet malo ušutiti Al ne dugo

marlon

pre 5 godina

Ali, Modrić nikako nije zaslužio trofej. Ne znam ni odakle mu to da su samo Ronaldo i Mesi ispred njega, ima još dvadesetak igrača boljih od Modrića. Čudan izbor.

Čemu lupanje

pre 5 godina

Nagrada se dobija za najboljeg u godini, ne za kontinuitet u poslednjih 6,7 godina. Veoma cudan izbor
Forza Juve,

Bilo bi lijepo da čitaš sa razumijevanjem.
Napisao sam da je Balon d’or i ostale nagrade KRUNA njegove vrhinske karijere zadnjih 6-7 godina.
Takodjer, ako vec komentiras, trebao bi znati da je jedan od 3 kriterija za osvajanje Balon d’ora igračeva karijera. Shvatio?

BlueBlueBlue

pre 5 godina

Ronaldo je igrao bolje od Modric u Ligi sampiona, Mesi bolji u La-Ligi.
Modric je dobio nagradu pre svega zbog Svetskog prvenstva i to je to, niko nije kriv sto Mesi nikada nije mogao da dostigne Maradonu, Ronaldo je bar prestigao sve u Evropi i ne mora vise nista da radi.

Zero_Cool

pre 5 godina

(Wiseman, 15. decembar 2018 12:31)

Ako brojke govore, onda je bez premca Mesi. Najbolji strelac Evrope, najbolji asistent Primere, Liga, Kup, Spanski Superkup...

mrgud

pre 5 godina

Decko je zasluzio nagradu jer je kreator igre Evropskog prvaka i svetskog vicešampiona, ali imati veliku fudbalsku genijalnost, ne znači imati veliki IQ, a on svojim izjavama sve vise to potvrđuje.
Igraj lopte dečko, nemoj mnogo da daješ izjave. Isto vazi i za Ronalda. Jedino Mesi kapira da fudbaleri generalno nisu baš pametni, pa uglavnom ćuti, da se i on ne bi blamirao

Sabre

pre 5 godina

Tebra, jos makar 3 igraca je bolje od tebe, pocev od Grizmana. U tome je problem, ne u tome da Ronaldo i Mesi propuste poneku nagradu.

Xnodeh

pre 5 godina

kako da ih gura protiv CSKA kad je Real igrao s drugom momčadi a Modrić bio na klupi? Toliko dobar nije
(Ante, 15. decembar 2018 13:24)

Cinjenica da je presao na klupu ti sve govori,a najvise o zasluzenosti nagrada

M.

pre 5 godina

Ti si osvojio tu nagradu kao Kanavaro 2006-te, sto je bila senzacija, jer te godine Juventusu oduzeta titula, a on presao u Real.. Bukvalno je Ronaldinju oduzeta nagrada, imao je lose SP, ali je osvojio sve sa klubom,Real ima nenormalno uticaja na sve, tako bi CR7 uzeo ove godine da nije otisao, 100%!!

losmi

pre 5 godina

Messi mu dao maksimalan broj glasova za NAJBOLJEG igraca svijeta u sezoni! CR, Hazard mu dali glas...Ronaldinho, Sneijder, brazilski Ronaldo., svi su oni javno rekli da je Luka ZASLUŽENO najbolji igrač svijeta u 2018.Samo Jovica, Sale, Dule ne mogu to podnijeti, bune se.Hvala komšije, mi volimo vašeg Noleta!
(Hvala komšije, 15. decembar 2018 15:22)
Nema na cemu! Samo sto je razlika u tome sto je Nole najbolji, a moralni patuljak nije. Ima bar dva Htvatska fudbalera boja od njega! Npr. Perisic i Rakitic, a o ostatku sveta i da ne komentarisem! Da niste imali Perisica, ne bi ni do 1/4 finala stigli. Al dobro de, ne znam ni ko glasa za Vucica pa vecito dobija izbore. Sve je to pomalo politika. Mene samo interesuje ima li neko od vas doSrba pismen(pisanje vam bas i nije za pohvalu, naprotiv)? I jel su kod vas ukinuli portale? Meni nikad u zivotu nije palo na pamet da citam vase vesti, a kamoli da komentarisem. Pa onako, bas ste jadni nekako sve ukupno.

Srbija prvak Evrope 2013.,prvak sveta 2015.,a vi cega ste prvak?!

pre 5 godina

Kaze "pricamo o trenutno stanju,formi u jednoj godini"!Pa upravo si sam sebe pobio prevaro,u kakvom si ti trenutno stanju?! Pola godine si u raspad stanju,Real nikad gori otkad je tebi "ostavljen" odlaskom Ronalda.Tvoji slucajni doprvaci koje predvodis piju sestise po Spaniji i ispadaju u nizi rang,a tim ti prima trojke od nekog Eibara.Bilo je bar 5 igraca i po trofeji,i po formi i po doprinosu svojim timovima koji su ove godine bolji od tebe.A ako pricamo o SP u slucajnim penalima,u kakvoj si formi dokazao si promasenim penalom protiv Danske koji si sutirao kao amater pocetnik.Samo luda sreca i saigraci su te spasili odlaska kuci i statusa tragicara prvenstva.Jel to najbolji igrac SP? Koga drugi i sreca spasavaju ispadanja i licne krivice za ispadanje? Smesan si,to i ti znas.A najvise to zna ova horda slucajnih doprvaka koja ovde danima laze sama sebe da si neki igrac

Wiseman

pre 5 godina

Simone je čestitao na jedvite jade, a Grizman nije nikako. Činjenica je ta da je Modrić, uz Ronalda naravno, bio okosnica tima u posljednjih 3-4 godine. Najbolji igrač SP-a, njegova reprezentacija u finalu, LŠ. Potpuno zasluženo. E sad što ođe ima ograničenih ljudi pa se konstantno vraćaju u prošlost, zašto nije Snajder, zašto nije Ćavi, Inijesta? Tada su Mesi i Ronaldo bili na mnogo većem nivou nego sada. To je istina. Brojke sve govore. Luka čestitike! Dušmana je vazda bilo i biće!

Xnodeh

pre 5 godina

kako da ih gura protiv CSKA kad je Real igrao s drugom momčadi a Modrić bio na klupi? Toliko dobar nije
(Ante, 15. decembar 2018 13:24)

Cinjenica da je presao na klupu ti sve govori,a najvise o zasluzenosti nagrada

miliman4

pre 5 godina

za mene najbolji igrac znaci neko ko svojim individualnim potezima moze da resi utakmicu golom ili asistencijom, ti to nisi Modricu, dobar si, cak jako dobar igrac i pravis veliku razliku na terenu, ali najbolji nisi! Ako su najbolji Mesi, Ronaldo ili Grizman ili neko drugi pa onda oni i treba stalno da dobijaju nagradu

dejan

pre 5 godina

Modric osvojio isto koliko i Ronaldo, CL. I sta vise, niti je bio bolji u CL niti na SP..
Ronaldo je dao 16 golova u CL, koliko Modric?
Ronaldo je dao 4 gola na SP koliko Modric?
Da je ostao Ronaldo u Real nagrada Pereza bi otisla njemu...

BOSS

pre 5 godina

Legendo niko ne kaze da ovi trebaju osvajat stalno,al ove godine Grizman je po meni zasluzio vise nego ti,a sto su te izabrali mozda se sazna nekad.Da je Ronaldo ostao on bi vjerovatno opet dobio,em se ona za silovanje ne bi javljala itd... Ja kao veliki navijac Barcelone kazem da je Real M jedina velesila u fudbalu,kao amerika u zivotu. Toliki uticaj imaju kod svih da je za nevjerovat!
A ti sada uzivaj u priznanjima i nemas se kome pravdat,nisi ti to nikome ukrao nego su ti oni predali. A svako moze imat svoje misljenje...

Agrokor

pre 5 godina

Luka, ja kao tvoj sunarodnjak moram priznati da si daleko od najboljeg.Nama jesi, učinio si puno za nas, ali nisi najbolji ni samo ove godine ako gledamo.Moras puno da zahvalis svojemu klubu jer je to presudno utjecalo da dobijes nagrade.Da si na primjer ljetos otisao u Inter, ne bi bio ni u 10.I to svi znaju.Hvala Luka ali budi realan i posten prema sebi prije svega

Mirko

pre 5 godina

Nagradu treba da dobiju najbolji, pa i 20 puta za redom ako su zaista najbolji. Modrić je mentalitetom još uvek u radničkom samoupravljanju. Da kulturni marksizam nije ovladao i svetom sporta nagrada bi pripala najverovatnije Ronaldu. Pri tom ne mislim da je Modrić loš, naprotiv.

Stiven k.

pre 5 godina

U svakom slučaju Modrić nije zaslužio sve te dodeljene mu titule, jer je bilo bar trojica boljih od njega, recimo Salah...
Bilo bi mu bolje da se ne oglašava. Vidi se koliko poznatih igrača osporava njegov izbor, što pre nikad nije bio slučaj

HARIS

pre 5 godina

Ono kad shvatis da Anri, Cavi, Iniesta, Dzerard, Lampard, itd. nisu osvojili ovu nagradu, ali zato Modric i Kanavaro jesu. Po mom misljenju BRUKA!

BOSS

pre 5 godina

Ovaj sto me pita da li je Grizman zasluzio? Pa.pored Messija i Ronalda niko je ne zasluzuje,i sramota je da je neko drugi dobije. Sjutra ce dijete od Modrica gledat ovu dvojicu kako su igrali,pa ce pitat tatu gdje je kupio pehar za najboljeg igraca. Ajde sad pozdrav
1-2 Messi i Robaldo
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11. Azar,Nejmar,

Brofasa

pre 5 godina

@miliman4 Jednostavno netačno. Hajde pogledajmo samo LŠ: 2013-2014 sezona, finale LŠ, pobednik Real, asistencija iz kornera u 93’ minutu za iznjednačenje. 2014-2015, povreda Modrića- uzrok tome što Real ništa ne osvaja po tadašnjem treneru Anćelotiju. 2015-2016-izabran za najbolji tim LŠ, Real opet osvaja. 2016-2017- asistencija u finalu LŠ, pobeda Reala, Modrić redovan starter sa najboljim ocenama. 2017-2018- pobeda Reala u LŠ, brojne nagrade za Modrića. Dakle, čovek je uz Ronalda centralni motor u jednom od najuspešnijih perioda u istoriji kluba kao što je Real Madrid. Dominantan u svojoj ulozi već barem 5 godina, a i pre toga je bio u vrhu igrača sredine terena. Uticaj takvog tipa igrača se ne vidi kroz golove i asistencije (Ćavi, Inijesta...)... Da ne govorimo o uspesima u ostalim takmičenjima i sa svojim poprilično nejakim nacionalnim timom. Budimo ljudi i čestitajmo čoveku bez obzira na nacionalnost, zaslužio je.

Direktor

pre 5 godina

Nema Grizman tu sta da trazi, decko je dobar igrac i tu se prica zavrsava puno boljih francuza Mbape recimo a Grizman je mogao sam sebi pomoci protiv Reala u finalima pa ga nigdje nije bilo. Sto se tice Ronalda i Mesija onibsu imali partije na svom nivou ali na SP njihove ekipe nisu napravile nesto mnogo. Cinjenica je da je Modric kljucni covjek reprezentacijene i da je motor Reala, Ronaldo je gol masina, realizator, ubica, Messi takodjer ali ipak finale je finale, plus liga prvaka. I dosta vise o golovima za tu nagradu ima zlatna kopacka i cao.

lol

pre 5 godina

Ovaj sto me pita da li je Grizman zasluzio? Pa.pored Messija i Ronalda niko je ne zasluzuje,i sramota je da je neko drugi dobije. Sjutra ce dijete od Modrica gledat ovu dvojicu kako su igrali,pa ce pitat tatu gdje je kupio pehar za najboljeg igraca. Ajde sad pozdrav 
1-2 Messi i Robaldo 
3. 
4. 
5. 
6. 
7. 
8. 
9. SMS
10. Matić
11. Azar,Nejmar,
(BOSS, 15. decembar 2018 13:29)

...

marlon

pre 5 godina

Ali, Modrić nikako nije zaslužio trofej. Ne znam ni odakle mu to da su samo Ronaldo i Mesi ispred njega, ima još dvadesetak igrača boljih od Modrića. Čudan izbor.

Nemus

pre 5 godina

njegova reprezentacija u finalu, LŠ.
(Wiseman, 15. decembar 2018 12:31)

Ono kad finalista ima veću vednost od samog šampiona. A nagradu dobije igrač koji je finalista a ne onaj koji se radovao istom. Recimo da je Hrvatska osvojila titulu na Svetskom prvenstvu da li bi bilo onda fer da se dodeli nekom drugom osim Modriću, naravno da ne. Nagrada je morala otići Francuzu i tu je kraj priče. Sve činjenice govore o tome. Meni je baš žao igrača kao što je Varan čovek osvoji isto što i Modrić učestovao je podjedanako kao i Modrić a plus on je sa svojom reprezentacijom osvojio najveredniji trofej u fudbalu i završi jadnik tek na 7 mesto. Ovo takmičenje se održava svake 4 godine i mora da se napravi distikcija u godini kada se igra Svetsko i kada se ne igra.

Jovo

pre 5 godina

Zasto ljubomorisete covek sa Realom osvojio 4 puta ligu 4 sampiona 4 x ne 1, 2 ili 3 sa Hrvatskom je igrao briljantno uveo ih u finale postigli najveci uspeh otkad je sporta na nasim prostorima fudbal je fudbal ostali sportovi su nemerljivi sa fudbalom to im se mora priznati sve je ovo apsolutno zasluzio skinimo kapu takvom asu ovo podneblje u svojoj istoriji nije nikada imalo i sasvim sigurno nikad nece imati boljeg fudbalera

lol

pre 5 godina

Kaze "pricamo o trenutno stanju,formi u jednoj godini"!Pa upravo si sam sebe pobio prevaro,u kakvom si ti trenutno stanju?! Pola godine si u raspad stanju,Real nikad gori otkad je tebi "ostavljen" odlaskom Ronalda.Tvoji slucajni doprvaci koje predvodis piju sestise po Spaniji i ispadaju u nizi rang,a tim ti prima trojke od nekog Eibara.Bilo je bar 5 igraca i po trofeji,i po formi i po doprinosu svojim timovima koji su ove godine bolji od tebe.A ako pricamo o SP u slucajnim penalima,u kakvoj si formi dokazao si promasenim penalom protiv Danske koji si sutirao kao amater pocetnik.Samo luda sreca i saigraci su te spasili odlaska kuci i statusa tragicara prvenstva.Jel to najbolji igrac SP? Koga drugi i sreca spasavaju ispadanja i licne krivice za ispadanje? Smesan si,to i ti znas.A najvise to zna ova horda slucajnih doprvaka koja ovde danima laze sama sebe da si neki igrac
(Xnodeh 15. decembar 2018 12:40)

Modrić ballon d'or

Box to Box stokilaš

pre 5 godina

Messi i Ronaldo su mogli u karijeri zabit 1 gol knockout fazi.. Griezmann nije uopće igrac te klase, mbappe je mogao i hazard. Messi je najbolji zadnjih 10 godina kao i zidane,ronaldo od 97-2004 al treba ih nagradivati ako odu na tibet 6 mjeseci i nista ne osvoje.. Komedija, ljubomora i iskreno mislim da nije trolanje od strane vas Srba.. Kad gledam vasu reprezentaciju jasno mi je da vi klasu kod Modrica ne vidite uopce zadnjih 10 g. Imate 6 stopera od 190 i 90 kg(iako sluzbeno igraju druge pozicije) i 4 "fantazista" koji fantaziraju na malo višem nivou od mene(iza zgrade).. Nakon Kijeva cete opet malo ušutiti Al ne dugo

necki

pre 5 godina

dokle god bude trcao mesi ce biti najbolji ronaldo iza njega a ti ces biti medzu najboljim na svojoj poziciji ali ne i najbolji fudbaler pa varan je osvojio vise od tebe

dule

pre 5 godina

da je najbolji i sad bi s realom pobedjivao,a posto je ronaldo otuisao real sve vise pada vidi se ko ke bio glavni igrac i ko je bolji. isforsirana nagrada samo da bi malo izasli iz letargije

q

pre 5 godina

Legendo niko ne kaze da ovi trebaju osvajat stalno,al ove godine Grizman je po meni zasluzio vise nego ti,a sto su te izabrali mozda se sazna nekad.Da je Ronaldo ostao on bi vjerovatno opet dobio,em se ona za silovanje ne bi javljala itd... Ja kao veliki navijac Barcelone kazem da je Real M jedina velesila u fudbalu,kao amerika u zivotu. Toliki uticaj imaju kod svih da je za nevjerovat! 
A ti sada uzivaj u priznanjima i nemas se kome pravdat,nisi ti to nikome ukrao nego su ti oni predali. A svako moze imat svoje misljenje...
(BOSS, 15. decembar 2018 12:31)

A Grizman je zaslužio ispadanjem iz LŠ

Hvala komšije

pre 5 godina

Messi mu dao maksimalan broj glasova za NAJBOLJEG igraca svijeta u sezoni! CR, Hazard mu dali glas...
Ronaldinho, Sneijder, brazilski Ronaldo., svi su oni javno rekli da je Luka ZASLUŽENO najbolji igrač svijeta u 2018.
Samo Jovica, Sale, Dule ne mogu to podnijeti, bune se.
Hvala komšije, mi volimo vašeg Noleta!

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

I meni je drago da to nisu ni Mesi ni Ronaldo,pa makar to morao da bude i Modric. Jos da je bio neko ko ne igra za Real bilo bi jos bolje za fudbal.

Ante

pre 5 godina

Ako je po recima komsija Modric gurao Real do 3 titule LS, zasto ih ne gura i ove sezone, nego gube dva puta od CSKA?
(Downtown, 15. decembar 2018 13:11)
kako da ih gura protiv CSKA kad je Real igrao s drugom momčadi a Modrić bio na klupi? Toliko dobar nije

Luka

pre 5 godina

Luka je dobio nagradu prvenstveno zbog kontinuiteta osvajanja velikih trofeja zadnjih godina s kulminacijom uspjeha u 2018 i sa klubom i sa reprezentacijom,...sigurno da nije na razini Messija i Ronalda po virtuoznosti, po ukupnom učinku za cijelu ekipu dalo bi se diskutirati...ali komšije ako ćete tako diskutirati ni Zvezda kao YU klub nikada nije zaslužila LŠ...onakva negledljiva utakmica sa par prelazaka centra ...nijedan klub nije osvojio LP, tko ne vjeruje neka pogleda snimku...ali tako je to, Luka i Zvezda će ostati zauvijek zapisani kao osvajači trofeja

Čarobnjak

pre 5 godina

Ova nagrada, kao kruna Lukine igre zadnjih 6-7 godina u kontinuitetu samo je potvrda koliko je velik i potpuno je zaslužena.
Šlag na tortu njegovim Zlatnim nagradama donio je plasman u finale SP-a, kao jasan pokazatelj koliko je velik i važan uspjeh Hrvatske, kao 2.najmanje zemlje u povijesti, koja je uspjela doci u finale SP-a.
Nakon bronce, i Hrvatske u vrhu svjetskog nogometa dugi niz godina, bilo je pitanje vremena kada ce doci medalja ljepšeg sjaja! Hvala ti nogometni čarobnjače, koliko možeš igraj za svoj grb, na redu su mladi, novi Modrići, i ako Bog da, ZLATO...jer samo stepenicama se može do vrha!

Sabre

pre 5 godina

Tebra, jos makar 3 igraca je bolje od tebe, pocev od Grizmana. U tome je problem, ne u tome da Ronaldo i Mesi propuste poneku nagradu.

petar

pre 5 godina

Izbornici svih reprezentacija,treneri,igrači,legende nogometa,navijači i novinari,svi oni su u zabludi,jer su glasali za Luku!????Luka je sve točno rekao:"Ovo je negrada za igrača SEZONE"!

www

pre 5 godina

U vrijeme Michaela Jordana bilo je nepotrebno raspravljati je li on najbolji, pa nije svake godine osvojio MVP nagradu.
Jordan je osvojio pet MVP nagrada, a najbolji strijelac bio je čak deset puta.
Činjenica je da Messi nije bio na razini na Svjetskom prvenstvu, a ni Ronaldo.

Partizan 1917

pre 5 godina

(Nemus, 15. decembar 2018 13:01)

Tačno tako Varan osvoji isto kao i Modrić i plus titulu svetskog a ne osvoji nagradu. Kros je imao sličnu ulogu kao Modrić u osvajanju SP 2014 sa Nemačkom pa ništa (dobio Ronaldo) pa 2010 inijesta daje odlučujući gol u finalu za Španiju pa ništa (dobio Mesi) a obojica su u rangu Modrića,ako ne i bolji-to zavisi od ukusa.

Zero_Cool

pre 5 godina

(Wiseman, 15. decembar 2018 12:31)

Ako brojke govore, onda je bez premca Mesi. Najbolji strelac Evrope, najbolji asistent Primere, Liga, Kup, Spanski Superkup...

Papa Štrumf

pre 5 godina

Ali, Modrić nikako nije zaslužio trofej. Ne znam ni odakle mu to da su samo Ronaldo i Mesi ispred njega, ima još dvadesetak igrača boljih od Modrića. Čudan izbor.
(marlon,

Ovakvih komentara je ovdje puno!
Dva su razloga.
Ili ne mozete podnijeti da Hrvat bude najbolji i da je Hrvatska u nogometu medju svjetskim top klasama,
Ili, ne razumijete nogomet, jer ipak bolje razumijete kosarku i žensku odbojku.
Sami odlučite koji je razlog.
Čast komšijama iznimkama.

losmi

pre 5 godina

Messi mu dao maksimalan broj glasova za NAJBOLJEG igraca svijeta u sezoni! CR, Hazard mu dali glas...Ronaldinho, Sneijder, brazilski Ronaldo., svi su oni javno rekli da je Luka ZASLUŽENO najbolji igrač svijeta u 2018.Samo Jovica, Sale, Dule ne mogu to podnijeti, bune se.Hvala komšije, mi volimo vašeg Noleta!
(Hvala komšije, 15. decembar 2018 15:22)
Nema na cemu! Samo sto je razlika u tome sto je Nole najbolji, a moralni patuljak nije. Ima bar dva Htvatska fudbalera boja od njega! Npr. Perisic i Rakitic, a o ostatku sveta i da ne komentarisem! Da niste imali Perisica, ne bi ni do 1/4 finala stigli. Al dobro de, ne znam ni ko glasa za Vucica pa vecito dobija izbore. Sve je to pomalo politika. Mene samo interesuje ima li neko od vas doSrba pismen(pisanje vam bas i nije za pohvalu, naprotiv)? I jel su kod vas ukinuli portale? Meni nikad u zivotu nije palo na pamet da citam vase vesti, a kamoli da komentarisem. Pa onako, bas ste jadni nekako sve ukupno.

Hvala Luka!

pre 5 godina

Mnogi ovdje ne shvacaju da je Luka zagazio u 34.godinu, i tesko moze pruzati igre kao zadnjih godina.
Silne nagrade koje je dobio, kao prvi i jedini igrač u povijesti koji je SVE osvojio u jednoj godini, sve te nagrade su kruna njegove igre zadnjih godina i značaja koji je donio Realu od 2012., i Hrvatskoj koju je vodio do finala SP-a.
Znači, lijepe poteze mozete ocekivati, ali njegove igre na super visokom nivou ne!
Xavi i Iniesta isli su putem kojim ce vjerojatno i Luka uskoro!
Mi smo mu zahvalni na svemu, i za nas ce biti NAJVECI zauvijek!
Itekako imamo čime da se ponosimo!
Zato mu hvala!

Pijani zlotvor

pre 5 godina

Opet kmecanje u komentarima, a luka je sve lijepo rekao.
Tko je branio argentini i portugalu da odu do finala? Tko je messiu kriv sto barca nije mogla proci ni usljivu romu?
Griezman se poziva na kup uefa, a iz lige prvaka su ih izbacili neki likovi iz kazahstana, smijurija.
Varane je samo stoper a nije kljucan ni za real, ni za francusku.
Mbappe, sta je napravio s psg? Nista.
Opet, nije isto doci u finale s africkom legijom stranaca i sa hrvatskom.
Hrvatski ulazak u finale je, ne toliko radi kvalitete koju hrvatska ima nego zbog velicine zemlje, baze igraca, ulaganja u nogomet, jedna od najvecih senzacija u povijesti nogometa jer to je sport koji je rezerviran za samo par zemalja, a posebno se to odnosi na modernu eru.
U tome je kljuc modricevog osvajanja zlatne lopte, svi messievi i kikijevi golovi raznim levanteima i getafeima ne vrijede kao ulazak u finale sp.
Luka je imao sezonu iz snova, a nije on tu tek tako jer je godinama unazad najbolji veznjak lp i spanjolskog prvenstva, e sad, sto su nekima golovi jedini kriterij za izbor najboljeg igraca to je vec nesto drugo. Nagrada za najboljeg strijelca postoji, zove se zlatna kopacka.
Velika je steta sto likovi kao xavi, iniesta i sneijder nemaju nagradu, ali sva trojica rekli su da je luka apsolutno zasluzio zlatnu loptu.
Nepravda koja je nanesena njima na neki nacin je ispravljena izborom luke modrica, nogomet nisu samo golovi vec citanje i organizacija igre.
Potpuno zasluzena nagrada.

yupo

pre 5 godina

Pa realno, ljudi ocekuju najbolji u GODINI da dobije! To svakako nisi bio ti...Ronaldo, Mesi, Salah i Grizman u top 4 sigurno, mozda tebe tek na petom mestu!
Zasto se za ove GODISNJE nagrade iskljucivo gleda samo period od par meseci?

q

pre 5 godina

Izvini ali ako su najbolji sto da ne?
(Milan, 15. decembar 2018 12:29)


Hteli bi da najbolji igrac dobije nagradu...
(očigledno, 15. decembar 2018 12:24)

U godini SP-a nagrada ide finalistima ili polufinalistima.

Car Dušan

pre 5 godina

Suviše priče, ni oko čega... Izabran za najboljeg i,šta sad?! Ukusi su različiti - i o njima se ne raspravlja. UŽASNA nepravda je napravljena, prema SAVICEVICU '91, kad je bio, mala riječ - NAJBOLJI! Ovo priznanje Modricu, dodje kao mala satisfakcija, za sve velike majstore fudbala iz NAŠEG regiona. A, BILO IH JE! Inače, nisam iskreno ni za Ronalda, ni Mesija - već za Mbapea. Stravičan igrač, koji će vladati planetom, narednu deceniju.

anana

pre 5 godina

Hteli bi da najbolji igrac dobije nagradu...
(očigledno, 15. decembar 2018 12:24)

Ronaldo nije bio bolji tacka, vise je trofeja plus uzeo, sta je problem?

mrgud

pre 5 godina

Decko je zasluzio nagradu jer je kreator igre Evropskog prvaka i svetskog vicešampiona, ali imati veliku fudbalsku genijalnost, ne znači imati veliki IQ, a on svojim izjavama sve vise to potvrđuje.
Igraj lopte dečko, nemoj mnogo da daješ izjave. Isto vazi i za Ronalda. Jedino Mesi kapira da fudbaleri generalno nisu baš pametni, pa uglavnom ćuti, da se i on ne bi blamirao

lol

pre 5 godina

kako da ih gura protiv CSKA kad je Real igrao s drugom momčadi a Modrić bio na klupi? Toliko dobar nije 
(Ante, 15. decembar 2018 13:24) 

Cinjenica da je presao na klupu ti sve govori,a najvise o zasluzenosti nagrada
(Xnodeh, 15. decembar 2018 13:31)

Nije bio ni na klupi ako te baš zanima. Luka Ballon d'Or

BlueBlueBlue

pre 5 godina

Ronaldo je igrao bolje od Modric u Ligi sampiona, Mesi bolji u La-Ligi.
Modric je dobio nagradu pre svega zbog Svetskog prvenstva i to je to, niko nije kriv sto Mesi nikada nije mogao da dostigne Maradonu, Ronaldo je bar prestigao sve u Evropi i ne mora vise nista da radi.

Čemu lupanje

pre 5 godina

Nagrada se dobija za najboljeg u godini, ne za kontinuitet u poslednjih 6,7 godina. Veoma cudan izbor
Forza Juve,

Bilo bi lijepo da čitaš sa razumijevanjem.
Napisao sam da je Balon d’or i ostale nagrade KRUNA njegove vrhinske karijere zadnjih 6-7 godina.
Takodjer, ako vec komentiras, trebao bi znati da je jedan od 3 kriterija za osvajanje Balon d’ora igračeva karijera. Shvatio?

M.

pre 5 godina

Ti si osvojio tu nagradu kao Kanavaro 2006-te, sto je bila senzacija, jer te godine Juventusu oduzeta titula, a on presao u Real.. Bukvalno je Ronaldinju oduzeta nagrada, imao je lose SP, ali je osvojio sve sa klubom,Real ima nenormalno uticaja na sve, tako bi CR7 uzeo ove godine da nije otisao, 100%!!