Košarka 81

Petak, 30.11.2018.

16:37

Đorđević: Ljut sam na igrače, neki su bili u potpunom "autu"

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević bio je ljut na pojedine igrače posle poraza od Izraela u kvalifikacijama za Mundobasket.

Ðorðeviæ: Ljut sam na igraèe, neki su bili u potpunom "autu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

Срб

pre 5 godina

Треба по српски увек да се зна “ко коси а ко воду носи”... тренер ова треба да буде последња!!!
Хајмо момци срећно вам било!!!

Sasa

pre 5 godina

Sa Jelovcem, Penom i Lazicem bi izgubio i GSW
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (matori, 30. novembar 2018 23:27)

# Link komentara

Ako bi oni bili nosioci igre, svakako, u suprotnom je ovo samo jedno petparacko poredjenje i nista vise zar ne? (;

звечанац

pre 5 godina

Реално,играчи не пружају свој максимум јер знају да добра већина њих неће играти на светско првенство ако се прасирамо.

Мики

pre 5 godina

Не водиш првог играла АБА лиге,Апића који је брзи воз за Гагића и Радуља, а Добрић за Лазића , Џордан!!!Шта је Салетом???

Džoni

pre 5 godina

Kad imaš Lučića, Nedovića i Dangubića to je kao i da ih nemaš? Prosto neverovatno je koliko se ti igrači povređuju a kakve fizikalije imaju?

Putnik

pre 5 godina

Veliki problem jeste krpez-roster igraca, ali to da smo igrali ocajnu odbranu (izmedju ostalog) ide na dusu Djordjevicu. Njegova filozofija jednostavno ne stavlja dovoljan naglasak na odbranu. Moze to tako sa Teom, Bogdanom, Bjelicom, Gudurom, Macvanom, ..., sa ovim tantusima ne moze. Neka u istom trenutku stavi u petorku Jovica, handball-Lazica, Simonovica, i jos dvojicu kompatibilnih, koji su prosli neku dobru skolu odbrane, pa neka igraju Radonja-style, dok ne izmore protivnika, a posle ostali neka rade sta mogu. Ako mu sujeta dopusti da koristi prednost igraca, koje je neko izdresirao na odbranu.

Bogdan S.

pre 5 godina

Ljubitelj sam košarke već dugo,dugo ali bolje da ne prodajemo jer sa ovakvom igrom i sastavom samo bi se blamirali.Čemu radosti za dobre igre naših NBA asova kada ne igraju za Srbiju.

Regland

pre 5 godina

Vi sto kritikujete Saleta ne razumete kosarku. Beogradska publika, medjutim, zna vrlo dobro ko je ko. Ne brinite, plasiracemo se na SP sa desetim timom, a na SP opet medalja. Bicemo kompletni, sem Jokare svi ce biti spremni, a tada nema zime, uzimajuci u obzir Saletov kosarkaski IQ.

Czv

pre 5 godina

I opet kazem.jel mi to imamo sigurnu licencu na mesto za sp i oi?kako ko zasluzi po trenutnim pravilima tako ce i biti.sve ostalo je za analizu posle takmicenja.ne gubite glave bez veze ovo je sport.zabava.sta bude bice.aj pozdrav

Mare

pre 5 godina

Krivo mi je. Pratim našu i evropsku košarku od kraja osamdesetih i uvek mi je bila zanimljiva. Sada sam odgledao samo jedno poluvreme neke naše utakmice i nisam imao volje za više, jer je kvalitet te košarke očajan. FIBA je ruinirala evropsku košarku... Ostaje mi samo da gledam NBA hajlajte, jer su mi njihove utakmice ubistveno dosadne.

Kuća se gradi od temelja

pre 5 godina

Sale je za mene legenda,car,majstor.Čak je i veliki Duda gubio od nezgodnog Izraela...Realno i ova naša ekipa je 10+bolja od njih.E sad svako ima svoje što ovaj igra što onaj ne itd.Da li je možda mogao da pozove Jaramaza ili Cvetkovica koji isto gura solidno u ACB mogao je ali nije.Odlučio se da prvi plej bude mladi Pena nije mu vratio..Gore glavu biće bolje.Setimo se da Todorović ne igra zbog teške povrede da je Kuzmic takođe aut,Mačvan itd.Solidan je ovo tim idemo na SP i tamo do medalje.Ende!

Maxxx

pre 5 godina

Nemojte da se pravimo pametni, covek nas je vratio na mapu, da jeste Duda postavio ali igramo zadnjih 5-6 godina odlicnu kosarku, sta god da se desi, Sale treba da ostane!!!

Miki Kd

pre 5 godina

Gledao sam u Frankfurtu kako igra Pena za Albu protiv Skylinersa..Katastrofa od igrača,,,Gledao ga posle par nedelja kako igra za reprezentaciju, na istom mestu,i opet se čudom čudio otkud takva daska da igra za reprezentaciju.Trenutno ima 5 boljih pley igrača u našoj ligi...Ovo je totalan promašaj od ekipe,počevši od selektora koji je imao na zadnjim takmičenjima više srece nego pameti,a nastavlja se na odabiru klasično loših igrača po sistemu;kako Sale kaže a Sale ,na zalost,nema kariku za ovaj posao.Gde god je radio izletio naglavačkeI još nešto/mislim da ovi sto otkazuju nastupe imaju veliki razlog.Na vama je da protumacite zašto.?

Limar nece doci.

pre 5 godina

Mi smo zemlja kosarke i mesto nam je u vrhu evropske i svetske kosarke pa se tako moramo odnositi prema rezultatima.
Ako zivimo u proslosti i ako su dobri rezultati bili nekad i onda, to nikako nemoze biti alibi za ove trenutno jako lose rezultate.
Sta to znaci, da Djordjevica niko ne sme da kritikuje?
Daleko je on od Obradovica, Ivkovica, Pesica i ostalih velikana trenerske klupe.
Ima rezultate ali i obavezu da se dokazuje.

Dvokorak

pre 5 godina

Neću komentarisati utakmicu, jer je nisam gledao, ali ne mogu da ne primetim, da Sale ima vidnu tendenciju da igrače razdvaja (verovatno nesvesno) u one koji mogu da rade ne terenu šta hoće i da igraju kad i koliko hoće (Bogdanovo besomučno ispucavanje za tri, Radulja i Briča bez kluba), i one na koje se okomi u startu i stalno ih drži u grču - (Bobi, Vasa i Gudura).

Uspeh u nacinalnom timu nije ostvario velikim trenerskim umećem, već ponajviše odličnim partijama Tea na SP i OI, koji osim što je trpao koševe, bio ujedno i mozak tima, a znamo kakav košarkaški IQ Teo ima.

Jača strana SAleta je bila njegova psihologija pobednika, koju je preneo na igrače, ubedio ih da mogu pobediti najbolje. Sad ta pozitivna psihologija pomalo postaje kontraproduktivna, jer je počeo da svojata nacionalni tim.
Razumem da je pod velikim pritiskom, da su uslovi za rad skoro pa nemogući zbog FIBA, ali ....ako kojim čudom drmnemo Grke u ponedeljak,sve će se ovo zaboraviti

Čini

NoName

pre 5 godina

Zelen si još Đorđeviću. Zelen zelen. Moraš još puno mlijeka da popiješ. Držati toliko dugo Pena na terenu, koji sve uništava, je klasična opstrukcija. Bruka i sramota pristup. Igrači nemaju kvalitet da igraju za Svazilend. 
(MasterMind, 30. novembar 2018 16:50) 

A leba ti koga da stavi umesto Pena??! Ovog sto igra drugu aba ligu
(NebaCar, 30. novembar 2018 17:05)

Pogrešno pitanje postavljaš. Pravo pitanje je zašto je uopšte poveo drugoligaškog pleja. Da li je procenat u pitanju? Evidentno je da nije zbog znanja.

st

pre 5 godina

Nemamo kreaciju jer na pleju u nasim najboljim klubovima igraju stranci. Nasi plejevi se u mladjim kategorijama teraju da probijaju i poentiraju kroz reket, umesto da ih uce da kreiraju i igraju za tim. Kad predju u seniore, uglavnom tesko nalaze resenja jer nisu vise fizicki dominantni kao u svom godistu a nisu nauceni da igraju timski. Sut sa poludistance kod takvih igraca je nestao. Kad Teo ode u penziju, tesko cemo se boriti za medalje, pod uslovom da se kvalifikujemo. Reprezentacija nije mesto gde se uce osnove kosarke kao kolektivne igre!

ivan

pre 5 godina

Đorđević jeste loše vodio utakmicu u poslednjoj četvrtini i to stoji, ali u ovim nakaradnim kvalifikacijama svaka reprezentacija koja ima dobre igrače prolazi kroz muke a “košarkaške sile” poput Ukrajine, Češke ili one koje se mahom oslanjaju na dobre ligaške igrače i lige kao Nemačka, Italija, Španija, Grčka mogu da prodju. Kao što je već komentarisano apsurd je igrati s igračima od kojih maltene niko neće biti na SP-u. A onda, normalno, dolazi i do pitanja njihovog motiva. O sposobnostima ne bi trebalo trošiti reči pošto ih ne bi bilo ni na širem da je normalna situacija.

Konstatacija

pre 5 godina

Bas me briga sto si ti ljut.Ja sam ljut sto ti je igrao Peno, Avramovic, Bircevic koji nema klub, Gagic koji ima zanemarljivu minutazu u Partizanu.Ljut sam sto je tvoja ekipa imala 21 izgubljenu loltu jer nisi umeo da im nacrtas napada.Pusti pricu da je ovo sto imamo najbolje.Filip Covic koji mi nije igrac je za Pena Stef Kari.Jovanovic sedi na klupi.Drugolugaski igraci u reprezentaciji.Gde treba da se prodaju i ko ih gura

Metropola

pre 5 godina

@mastermaind Djordjevic zelen?!svako priča svašta...(gremlin, 30. novembar 2018)Na stranu igrački kvaliteti, kao trener, apsolutno.
(MasterMind, 30. novembar 2018 17:52)... pa nije trener nego selektor. Uostalom, ako si mislio da ce biti lako kroz kvalifikacije onda ne pratis kosarku dovoljno! Da ne pricam o tome da Zvezda i Partizan nemaju prakticno reprezentativce. O ostalim mucenicima u domacoj kosarci da ne govorimo. Sve se raspalo... ostade samo butik za igrace zvani Mega.

NY

pre 5 godina

Zelen si još Đorđeviću. Zelen zelen. Moraš još puno mlijeka da popiješ. Držati toliko dugo Pena na terenu, koji sve uništava, je klasična opstrukcija. Bruka i sramota pristup. Igrači nemaju kvalitet da igraju za Svazilend. 
(MasterMind, 30. novembar 2018 16:50) 

A leba ti koga da stavi umesto Pena??! Ovog sto igra drugu aba ligu
(NebaCar, 30. novembar 201

Filip Covic je NBA igrac za Pena

gremlin

pre 5 godina

Djordjevic ne valja a drugi smo na svetu,EP i OI...bolji su komentatori sa B92...a da ne govorimo sto ce zbog glupih kvalifikacuja i sistema ko u njima Evropski prvak da gleda sa tv,a mi ćemo VALJDA da preživimo..:

Milan -Trstenik

pre 5 godina

Namerno loše igraju , hoće da oteraju bg facu sa mesto selektora i da dovedu nekog njihovog iz sns -a , naravno dođoša . Smeta im Saša jer je opozicija . Dokle je to sve otišlo !? Legendo Srbija ona koja voli košarku je uz tebe .

ja

pre 5 godina

Djordjevicu kao igraču i treneru svaka čast.Puno uspeha i sreće je doneo ovom narodu.Pitao bi te samo jedno:”Zašto si tog igrača držao tako dugo u igri,a video si da nema efekta sa njim”?Zasto nisi pokušao nešto da promenis kada vidiš da dotični za 30 min.nema ništa sem štete za tim,pa po cenu da bude i gore?Jedino ti to zameram...
(room 1408, 30. novembar 2018 16:44)

Nije mislio na Pena, mislio je na Jelovca.

Toma

pre 5 godina

Teško je kad igrači, kakvi god da su, znaju da skoro niko od njih neće da bude na spisku za prvenstvo. Ovo nije regularno takmičenje, ovde nema govora o reprezentacijama. Ko ima manje igrača u nba i el, taj će da prođe. Đorđević je na teškim mukama.

NebaCar

pre 5 godina

Zelen si još Đorđeviću. Zelen zelen. Moraš još puno mlijeka da popiješ. Držati toliko dugo Pena na terenu, koji sve uništava, je klasična opstrukcija. Bruka i sramota pristup. Igrači nemaju kvalitet da igraju za Svazilend.
(MasterMind, 30. novembar 2018 16:50)

A leba ti koga da stavi umesto Pena??! Ovog sto igra drugu aba ligu

zero spiel

pre 5 godina

Bezidejno bez kreacije, pozicija plejmejkera glavni problem. Milosavljevicu svaka čast na borbenosti i želji, dečko je lav i pravi primer sportiste i igrača dostojnog reprezentacije.

cici mici

pre 5 godina

Evo mene opet.
Sale nacionale je kao igrač bio vrh, top!
Ne mogu da verujem, da ljudi ne primećuju da Saletu ne ide ovaj zanat.
Nije za trenera, tj. selektora.
Isti slučaj vam je i u fudbalu sa Mihajlovićem.
Na kraju krajeva, kad u reprezantaciju imate jednog Bogdanovića, Teodosića, Jokića, Marjanovića, selektor mogu i ja biti, verujte bez ikakvog problema!

petarczv

pre 5 godina

Sale jedino ti da zadužiš opremu i pokažeš Penu kako igra PLEJ a ne ono šta on igra...a ne znam šta je...
(gremlin, 30. novembar 2018 16:55)

Pa sale je dao tom penu loptu u ruke i to celo drugo poluvreme jer je za drugog pleja poveo amatera iz ksl pa kad je video da ne moze da igra aj ti peno cepaj celo drugo poluvreme... A nikad nije on kriv isto kao ni dule niti krstajic..

Фантастичан на терену, просек на клупи

pre 5 godina

Ђорђевић је један од мојих омиљених кошаркаша, Ђорђевиђ је био сјајан играч, са смислом за креацију, импровизацију, неописивим осјећајем за утакмицу, ритам, хармонију. За тренера Ђорђевића се то не би могло рећи. Он осим способности да екстра мотивише играча, нема много тренерског знања.

1Beogradjanin

pre 5 godina

22 izgubljene lopte, to je kljuc poraza. Da su za trecinu manje gresili, to je svega 7 lopti, tj. 7 napada imali bi pobedu u rukama uz i dalje katastrofalnih 14-15 izgubljenih lopti! Ne govori to o tome koliko je Izrael dobar, vec koliko je nasa reprezentacija losa!

Dovla

pre 5 godina

Njegov glas je premekan, fin je. Danasnji mladici to vide kao sansu da se sami dokazu i da budu iznad ekipe. Znam o cemu pricam. Gde su onih 20 i nesto koji su odbili poziv univerzitetske reprezentacije? Igraju? Svi su face. Sale je premekan, mora da ih razbija, da urla na njih, da baca tablu na pod, da vice i kada ide dobro i kada ne ide. On je kulturan, nije on stasao na ulici, nije ova ekipa za njega, pre je neka ekipa koja je kao Bajern ili jaca, ne moze da se izbori sa ljudima koji sebe stavljaju na prvo mesto ispred ekipe.

Wllaxy

pre 5 godina

Danas su najlošiji bili Avramović i Peno i naročito u drugom poluvremenu Raduljica koji ko zna gde je bio glavom - na meču svakako ne o čemu govori i 10 izgubljenih lopti. U tu grupu se komotno mogu dodati i Gagić koji je bio potpuno pogubljen, kao i Jelovac koji nije pružio ni delić očekivanog...

Najbolji igrač je definitivno bio Gagi Milosavljević, koji jedini zna da igra na potrebnom nivou i napad i odbranu dok je i Simonović bio sasvim solidan.

Birčević OK u napadu, ne postoji u odbrani, Lazić korektan u odbrani, igrač manje u napadu.

petarczv

pre 5 godina

Zelen si još Đorđeviću. Zelen zelen. Moraš još puno mlijeka da popiješ. Držati toliko dugo Pena na terenu, koji sve uništava, je klasična opstrukcija. Bruka i sramota pristup. Igrači nemaju kvalitet da igraju za Svazilend. 
(MasterMind, 30. novembar 2018 16:50) 

A leba ti koga da stavi umesto Pena??! Ovog sto igra drugu aba ligu
(NebaCar, 30. novembar 2018 17:05)

Pa na primer POT-a koji igra prvu aba ligu a ovog iz druge je on licno zvao zato sto je "njegov" igrac i to svi znaju...

postovalac

pre 5 godina

E moj Đorđeviću. Pa ja bih i sa ovakvom ekipom odvalio smešni Izrael, jer koliko god nam nedostaju igrači Izrael je i dalje s-m-e-š-a-n. Budi šmeker i prihvati odgovornost, kad već nemaš trenersko znanje.

profa

pre 5 godina

Umesto gagica je trebao apic A vjerovatno zagorac nebi mogao gore odigrati nego peno . I sasvim pristojna Partija bircevica nisam to ocekivao

MasterMind

pre 5 godina

@mastermaind 
Djordjevic zelen?!svako priča svašta...
(gremlin, 30. novembar 2018)

Na stranu igrački kvaliteti, kao trener, apsolutno.

S

pre 5 godina

Bice jako tesko da se kvalifikujemo. Grcku sigurno Nema mozemo da dobijemo sa ovakvim timom, cak I kada nam se prikljuce Micic, milutinov.... Sve se svodi na poslednju utakmicu sa Izraelom. I da se nadamo da Izrael Nece da pobedi Nemacku. Prosli put im je zamalo izmakla pobeda. Mi mnogo problema imamo sa organizaciom igre kada Teodosic ne igra, i to se vidi ne samo na ovoj utakmici nego svaki put. Ukoliko govorimo istinu, za ovaj poraz je najvise dhordjevic kriv. On je pre svega defanzivno orijentisan trener, primeticete da na tajm autu njegove akcije za napad su vrlo proste, i gotovo uvek se igraju dve- tri iste akcije. Nadam se da cemo uspeti da se plasiramo, I da na svetskom konacno odemo u najacem sastavu. Ovo svetsko i olimpijske igre su za vecinu igraca poslednje taicenje. I ukoliko se ne varam, za ovo svetsko prvenstvo Nema vajld karte, I da se na svetskom odredjuje ko ide na olimpisjke. Ne znam da li ce biti i kvalifikacija

sasa jokic

pre 5 godina

Kad ce Srbi naucito da sve nazivaju/prozivaju imenom i prezimenom? Pa neka se posele sam na sebe ljuti i trudi da mu se ime ne nadje u losem kontekstu.

Markobg

pre 5 godina

Sale veliki si ali i budi smeker pa prihvati odgovornost i rastereti igrače tim pre jer za vikend ide nova utakmica verovatnobi odlucujuća.

room 1408

pre 5 godina

Djordjevicu kao igraču i treneru svaka čast.Puno uspeha i sreće je doneo ovom narodu.Pitao bi te samo jedno:”Zašto si tog igrača držao tako dugo u igri,a video si da nema efekta sa njim”?Zasto nisi pokušao nešto da promenis kada vidiš da dotični za 30 min.nema ništa sem štete za tim,pa po cenu da bude i gore?Jedino ti to zameram...

MasterMind

pre 5 godina

Zelen si još Đorđeviću. Zelen zelen. Moraš još puno mlijeka da popiješ. Držati toliko dugo Pena na terenu, koji sve uništava, je klasična opstrukcija. Bruka i sramota pristup. Igrači nemaju kvalitet da igraju za Svazilend. Grčka rutinski to rješava u ponedeljak. A onda haos u najavi. SP vrlo lako može da izmakne, što bi bila velika ljaga na "košarkašku" naciju...

room 1408

pre 5 godina

Djordjevicu kao igraču i treneru svaka čast.Puno uspeha i sreće je doneo ovom narodu.Pitao bi te samo jedno:”Zašto si tog igrača držao tako dugo u igri,a video si da nema efekta sa njim”?Zasto nisi pokušao nešto da promenis kada vidiš da dotični za 30 min.nema ništa sem štete za tim,pa po cenu da bude i gore?Jedino ti to zameram...

zero spiel

pre 5 godina

Bezidejno bez kreacije, pozicija plejmejkera glavni problem. Milosavljevicu svaka čast na borbenosti i želji, dečko je lav i pravi primer sportiste i igrača dostojnog reprezentacije.

Markobg

pre 5 godina

Sale veliki si ali i budi smeker pa prihvati odgovornost i rastereti igrače tim pre jer za vikend ide nova utakmica verovatnobi odlucujuća.

Фантастичан на терену, просек на клупи

pre 5 godina

Ђорђевић је један од мојих омиљених кошаркаша, Ђорђевиђ је био сјајан играч, са смислом за креацију, импровизацију, неописивим осјећајем за утакмицу, ритам, хармонију. За тренера Ђорђевића се то не би могло рећи. Он осим способности да екстра мотивише играча, нема много тренерског знања.

st

pre 5 godina

Nemamo kreaciju jer na pleju u nasim najboljim klubovima igraju stranci. Nasi plejevi se u mladjim kategorijama teraju da probijaju i poentiraju kroz reket, umesto da ih uce da kreiraju i igraju za tim. Kad predju u seniore, uglavnom tesko nalaze resenja jer nisu vise fizicki dominantni kao u svom godistu a nisu nauceni da igraju timski. Sut sa poludistance kod takvih igraca je nestao. Kad Teo ode u penziju, tesko cemo se boriti za medalje, pod uslovom da se kvalifikujemo. Reprezentacija nije mesto gde se uce osnove kosarke kao kolektivne igre!

petarczv

pre 5 godina

Sale jedino ti da zadužiš opremu i pokažeš Penu kako igra PLEJ a ne ono šta on igra...a ne znam šta je...
(gremlin, 30. novembar 2018 16:55)

Pa sale je dao tom penu loptu u ruke i to celo drugo poluvreme jer je za drugog pleja poveo amatera iz ksl pa kad je video da ne moze da igra aj ti peno cepaj celo drugo poluvreme... A nikad nije on kriv isto kao ni dule niti krstajic..

Konstatacija

pre 5 godina

Bas me briga sto si ti ljut.Ja sam ljut sto ti je igrao Peno, Avramovic, Bircevic koji nema klub, Gagic koji ima zanemarljivu minutazu u Partizanu.Ljut sam sto je tvoja ekipa imala 21 izgubljenu loltu jer nisi umeo da im nacrtas napada.Pusti pricu da je ovo sto imamo najbolje.Filip Covic koji mi nije igrac je za Pena Stef Kari.Jovanovic sedi na klupi.Drugolugaski igraci u reprezentaciji.Gde treba da se prodaju i ko ih gura

sasa jokic

pre 5 godina

Kad ce Srbi naucito da sve nazivaju/prozivaju imenom i prezimenom? Pa neka se posele sam na sebe ljuti i trudi da mu se ime ne nadje u losem kontekstu.

NY

pre 5 godina

Zelen si još Đorđeviću. Zelen zelen. Moraš još puno mlijeka da popiješ. Držati toliko dugo Pena na terenu, koji sve uništava, je klasična opstrukcija. Bruka i sramota pristup. Igrači nemaju kvalitet da igraju za Svazilend. 
(MasterMind, 30. novembar 2018 16:50) 

A leba ti koga da stavi umesto Pena??! Ovog sto igra drugu aba ligu
(NebaCar, 30. novembar 201

Filip Covic je NBA igrac za Pena

MasterMind

pre 5 godina

Zelen si još Đorđeviću. Zelen zelen. Moraš još puno mlijeka da popiješ. Držati toliko dugo Pena na terenu, koji sve uništava, je klasična opstrukcija. Bruka i sramota pristup. Igrači nemaju kvalitet da igraju za Svazilend. Grčka rutinski to rješava u ponedeljak. A onda haos u najavi. SP vrlo lako može da izmakne, što bi bila velika ljaga na "košarkašku" naciju...

NebaCar

pre 5 godina

Zelen si još Đorđeviću. Zelen zelen. Moraš još puno mlijeka da popiješ. Držati toliko dugo Pena na terenu, koji sve uništava, je klasična opstrukcija. Bruka i sramota pristup. Igrači nemaju kvalitet da igraju za Svazilend.
(MasterMind, 30. novembar 2018 16:50)

A leba ti koga da stavi umesto Pena??! Ovog sto igra drugu aba ligu

1Beogradjanin

pre 5 godina

22 izgubljene lopte, to je kljuc poraza. Da su za trecinu manje gresili, to je svega 7 lopti, tj. 7 napada imali bi pobedu u rukama uz i dalje katastrofalnih 14-15 izgubljenih lopti! Ne govori to o tome koliko je Izrael dobar, vec koliko je nasa reprezentacija losa!

Wllaxy

pre 5 godina

Danas su najlošiji bili Avramović i Peno i naročito u drugom poluvremenu Raduljica koji ko zna gde je bio glavom - na meču svakako ne o čemu govori i 10 izgubljenih lopti. U tu grupu se komotno mogu dodati i Gagić koji je bio potpuno pogubljen, kao i Jelovac koji nije pružio ni delić očekivanog...

Najbolji igrač je definitivno bio Gagi Milosavljević, koji jedini zna da igra na potrebnom nivou i napad i odbranu dok je i Simonović bio sasvim solidan.

Birčević OK u napadu, ne postoji u odbrani, Lazić korektan u odbrani, igrač manje u napadu.

profa

pre 5 godina

Umesto gagica je trebao apic A vjerovatno zagorac nebi mogao gore odigrati nego peno . I sasvim pristojna Partija bircevica nisam to ocekivao

Maxxx

pre 5 godina

Nemojte da se pravimo pametni, covek nas je vratio na mapu, da jeste Duda postavio ali igramo zadnjih 5-6 godina odlicnu kosarku, sta god da se desi, Sale treba da ostane!!!

NoName

pre 5 godina

Zelen si još Đorđeviću. Zelen zelen. Moraš još puno mlijeka da popiješ. Držati toliko dugo Pena na terenu, koji sve uništava, je klasična opstrukcija. Bruka i sramota pristup. Igrači nemaju kvalitet da igraju za Svazilend. 
(MasterMind, 30. novembar 2018 16:50) 

A leba ti koga da stavi umesto Pena??! Ovog sto igra drugu aba ligu
(NebaCar, 30. novembar 2018 17:05)

Pogrešno pitanje postavljaš. Pravo pitanje je zašto je uopšte poveo drugoligaškog pleja. Da li je procenat u pitanju? Evidentno je da nije zbog znanja.

Мики

pre 5 godina

Не водиш првог играла АБА лиге,Апића који је брзи воз за Гагића и Радуља, а Добрић за Лазића , Џордан!!!Шта је Салетом???

Dvokorak

pre 5 godina

Neću komentarisati utakmicu, jer je nisam gledao, ali ne mogu da ne primetim, da Sale ima vidnu tendenciju da igrače razdvaja (verovatno nesvesno) u one koji mogu da rade ne terenu šta hoće i da igraju kad i koliko hoće (Bogdanovo besomučno ispucavanje za tri, Radulja i Briča bez kluba), i one na koje se okomi u startu i stalno ih drži u grču - (Bobi, Vasa i Gudura).

Uspeh u nacinalnom timu nije ostvario velikim trenerskim umećem, već ponajviše odličnim partijama Tea na SP i OI, koji osim što je trpao koševe, bio ujedno i mozak tima, a znamo kakav košarkaški IQ Teo ima.

Jača strana SAleta je bila njegova psihologija pobednika, koju je preneo na igrače, ubedio ih da mogu pobediti najbolje. Sad ta pozitivna psihologija pomalo postaje kontraproduktivna, jer je počeo da svojata nacionalni tim.
Razumem da je pod velikim pritiskom, da su uslovi za rad skoro pa nemogući zbog FIBA, ali ....ako kojim čudom drmnemo Grke u ponedeljak,sve će se ovo zaboraviti

Čini

Limar nece doci.

pre 5 godina

Mi smo zemlja kosarke i mesto nam je u vrhu evropske i svetske kosarke pa se tako moramo odnositi prema rezultatima.
Ako zivimo u proslosti i ako su dobri rezultati bili nekad i onda, to nikako nemoze biti alibi za ove trenutno jako lose rezultate.
Sta to znaci, da Djordjevica niko ne sme da kritikuje?
Daleko je on od Obradovica, Ivkovica, Pesica i ostalih velikana trenerske klupe.
Ima rezultate ali i obavezu da se dokazuje.

cici mici

pre 5 godina

Evo mene opet.
Sale nacionale je kao igrač bio vrh, top!
Ne mogu da verujem, da ljudi ne primećuju da Saletu ne ide ovaj zanat.
Nije za trenera, tj. selektora.
Isti slučaj vam je i u fudbalu sa Mihajlovićem.
Na kraju krajeva, kad u reprezantaciju imate jednog Bogdanovića, Teodosića, Jokića, Marjanovića, selektor mogu i ja biti, verujte bez ikakvog problema!

Miki Kd

pre 5 godina

Gledao sam u Frankfurtu kako igra Pena za Albu protiv Skylinersa..Katastrofa od igrača,,,Gledao ga posle par nedelja kako igra za reprezentaciju, na istom mestu,i opet se čudom čudio otkud takva daska da igra za reprezentaciju.Trenutno ima 5 boljih pley igrača u našoj ligi...Ovo je totalan promašaj od ekipe,počevši od selektora koji je imao na zadnjim takmičenjima više srece nego pameti,a nastavlja se na odabiru klasično loših igrača po sistemu;kako Sale kaže a Sale ,na zalost,nema kariku za ovaj posao.Gde god je radio izletio naglavačkeI još nešto/mislim da ovi sto otkazuju nastupe imaju veliki razlog.Na vama je da protumacite zašto.?

Toma

pre 5 godina

Teško je kad igrači, kakvi god da su, znaju da skoro niko od njih neće da bude na spisku za prvenstvo. Ovo nije regularno takmičenje, ovde nema govora o reprezentacijama. Ko ima manje igrača u nba i el, taj će da prođe. Đorđević je na teškim mukama.

postovalac

pre 5 godina

E moj Đorđeviću. Pa ja bih i sa ovakvom ekipom odvalio smešni Izrael, jer koliko god nam nedostaju igrači Izrael je i dalje s-m-e-š-a-n. Budi šmeker i prihvati odgovornost, kad već nemaš trenersko znanje.

Mare

pre 5 godina

Krivo mi je. Pratim našu i evropsku košarku od kraja osamdesetih i uvek mi je bila zanimljiva. Sada sam odgledao samo jedno poluvreme neke naše utakmice i nisam imao volje za više, jer je kvalitet te košarke očajan. FIBA je ruinirala evropsku košarku... Ostaje mi samo da gledam NBA hajlajte, jer su mi njihove utakmice ubistveno dosadne.

Milan -Trstenik

pre 5 godina

Namerno loše igraju , hoće da oteraju bg facu sa mesto selektora i da dovedu nekog njihovog iz sns -a , naravno dođoša . Smeta im Saša jer je opozicija . Dokle je to sve otišlo !? Legendo Srbija ona koja voli košarku je uz tebe .

звечанац

pre 5 godina

Реално,играчи не пружају свој максимум јер знају да добра већина њих неће играти на светско првенство ако се прасирамо.

MasterMind

pre 5 godina

@mastermaind 
Djordjevic zelen?!svako priča svašta...
(gremlin, 30. novembar 2018)

Na stranu igrački kvaliteti, kao trener, apsolutno.

gremlin

pre 5 godina

Djordjevic ne valja a drugi smo na svetu,EP i OI...bolji su komentatori sa B92...a da ne govorimo sto ce zbog glupih kvalifikacuja i sistema ko u njima Evropski prvak da gleda sa tv,a mi ćemo VALJDA da preživimo..:

petarczv

pre 5 godina

Zelen si još Đorđeviću. Zelen zelen. Moraš još puno mlijeka da popiješ. Držati toliko dugo Pena na terenu, koji sve uništava, je klasična opstrukcija. Bruka i sramota pristup. Igrači nemaju kvalitet da igraju za Svazilend. 
(MasterMind, 30. novembar 2018 16:50) 

A leba ti koga da stavi umesto Pena??! Ovog sto igra drugu aba ligu
(NebaCar, 30. novembar 2018 17:05)

Pa na primer POT-a koji igra prvu aba ligu a ovog iz druge je on licno zvao zato sto je "njegov" igrac i to svi znaju...

Kuća se gradi od temelja

pre 5 godina

Sale je za mene legenda,car,majstor.Čak je i veliki Duda gubio od nezgodnog Izraela...Realno i ova naša ekipa je 10+bolja od njih.E sad svako ima svoje što ovaj igra što onaj ne itd.Da li je možda mogao da pozove Jaramaza ili Cvetkovica koji isto gura solidno u ACB mogao je ali nije.Odlučio se da prvi plej bude mladi Pena nije mu vratio..Gore glavu biće bolje.Setimo se da Todorović ne igra zbog teške povrede da je Kuzmic takođe aut,Mačvan itd.Solidan je ovo tim idemo na SP i tamo do medalje.Ende!

ja

pre 5 godina

Djordjevicu kao igraču i treneru svaka čast.Puno uspeha i sreće je doneo ovom narodu.Pitao bi te samo jedno:”Zašto si tog igrača držao tako dugo u igri,a video si da nema efekta sa njim”?Zasto nisi pokušao nešto da promenis kada vidiš da dotični za 30 min.nema ništa sem štete za tim,pa po cenu da bude i gore?Jedino ti to zameram...
(room 1408, 30. novembar 2018 16:44)

Nije mislio na Pena, mislio je na Jelovca.

Regland

pre 5 godina

Vi sto kritikujete Saleta ne razumete kosarku. Beogradska publika, medjutim, zna vrlo dobro ko je ko. Ne brinite, plasiracemo se na SP sa desetim timom, a na SP opet medalja. Bicemo kompletni, sem Jokare svi ce biti spremni, a tada nema zime, uzimajuci u obzir Saletov kosarkaski IQ.

Džoni

pre 5 godina

Kad imaš Lučića, Nedovića i Dangubića to je kao i da ih nemaš? Prosto neverovatno je koliko se ti igrači povređuju a kakve fizikalije imaju?

ivan

pre 5 godina

Đorđević jeste loše vodio utakmicu u poslednjoj četvrtini i to stoji, ali u ovim nakaradnim kvalifikacijama svaka reprezentacija koja ima dobre igrače prolazi kroz muke a “košarkaške sile” poput Ukrajine, Češke ili one koje se mahom oslanjaju na dobre ligaške igrače i lige kao Nemačka, Italija, Španija, Grčka mogu da prodju. Kao što je već komentarisano apsurd je igrati s igračima od kojih maltene niko neće biti na SP-u. A onda, normalno, dolazi i do pitanja njihovog motiva. O sposobnostima ne bi trebalo trošiti reči pošto ih ne bi bilo ni na širem da je normalna situacija.

Metropola

pre 5 godina

@mastermaind Djordjevic zelen?!svako priča svašta...(gremlin, 30. novembar 2018)Na stranu igrački kvaliteti, kao trener, apsolutno.
(MasterMind, 30. novembar 2018 17:52)... pa nije trener nego selektor. Uostalom, ako si mislio da ce biti lako kroz kvalifikacije onda ne pratis kosarku dovoljno! Da ne pricam o tome da Zvezda i Partizan nemaju prakticno reprezentativce. O ostalim mucenicima u domacoj kosarci da ne govorimo. Sve se raspalo... ostade samo butik za igrace zvani Mega.

S

pre 5 godina

Bice jako tesko da se kvalifikujemo. Grcku sigurno Nema mozemo da dobijemo sa ovakvim timom, cak I kada nam se prikljuce Micic, milutinov.... Sve se svodi na poslednju utakmicu sa Izraelom. I da se nadamo da Izrael Nece da pobedi Nemacku. Prosli put im je zamalo izmakla pobeda. Mi mnogo problema imamo sa organizaciom igre kada Teodosic ne igra, i to se vidi ne samo na ovoj utakmici nego svaki put. Ukoliko govorimo istinu, za ovaj poraz je najvise dhordjevic kriv. On je pre svega defanzivno orijentisan trener, primeticete da na tajm autu njegove akcije za napad su vrlo proste, i gotovo uvek se igraju dve- tri iste akcije. Nadam se da cemo uspeti da se plasiramo, I da na svetskom konacno odemo u najacem sastavu. Ovo svetsko i olimpijske igre su za vecinu igraca poslednje taicenje. I ukoliko se ne varam, za ovo svetsko prvenstvo Nema vajld karte, I da se na svetskom odredjuje ko ide na olimpisjke. Ne znam da li ce biti i kvalifikacija

Bogdan S.

pre 5 godina

Ljubitelj sam košarke već dugo,dugo ali bolje da ne prodajemo jer sa ovakvom igrom i sastavom samo bi se blamirali.Čemu radosti za dobre igre naših NBA asova kada ne igraju za Srbiju.

Putnik

pre 5 godina

Veliki problem jeste krpez-roster igraca, ali to da smo igrali ocajnu odbranu (izmedju ostalog) ide na dusu Djordjevicu. Njegova filozofija jednostavno ne stavlja dovoljan naglasak na odbranu. Moze to tako sa Teom, Bogdanom, Bjelicom, Gudurom, Macvanom, ..., sa ovim tantusima ne moze. Neka u istom trenutku stavi u petorku Jovica, handball-Lazica, Simonovica, i jos dvojicu kompatibilnih, koji su prosli neku dobru skolu odbrane, pa neka igraju Radonja-style, dok ne izmore protivnika, a posle ostali neka rade sta mogu. Ako mu sujeta dopusti da koristi prednost igraca, koje je neko izdresirao na odbranu.

Czv

pre 5 godina

I opet kazem.jel mi to imamo sigurnu licencu na mesto za sp i oi?kako ko zasluzi po trenutnim pravilima tako ce i biti.sve ostalo je za analizu posle takmicenja.ne gubite glave bez veze ovo je sport.zabava.sta bude bice.aj pozdrav

Dovla

pre 5 godina

Njegov glas je premekan, fin je. Danasnji mladici to vide kao sansu da se sami dokazu i da budu iznad ekipe. Znam o cemu pricam. Gde su onih 20 i nesto koji su odbili poziv univerzitetske reprezentacije? Igraju? Svi su face. Sale je premekan, mora da ih razbija, da urla na njih, da baca tablu na pod, da vice i kada ide dobro i kada ne ide. On je kulturan, nije on stasao na ulici, nije ova ekipa za njega, pre je neka ekipa koja je kao Bajern ili jaca, ne moze da se izbori sa ljudima koji sebe stavljaju na prvo mesto ispred ekipe.

Sasa

pre 5 godina

Sa Jelovcem, Penom i Lazicem bi izgubio i GSW
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (matori, 30. novembar 2018 23:27)

# Link komentara

Ako bi oni bili nosioci igre, svakako, u suprotnom je ovo samo jedno petparacko poredjenje i nista vise zar ne? (;

Срб

pre 5 godina

Треба по српски увек да се зна “ко коси а ко воду носи”... тренер ова треба да буде последња!!!
Хајмо момци срећно вам било!!!

MasterMind

pre 5 godina

Zelen si još Đorđeviću. Zelen zelen. Moraš još puno mlijeka da popiješ. Držati toliko dugo Pena na terenu, koji sve uništava, je klasična opstrukcija. Bruka i sramota pristup. Igrači nemaju kvalitet da igraju za Svazilend. Grčka rutinski to rješava u ponedeljak. A onda haos u najavi. SP vrlo lako može da izmakne, što bi bila velika ljaga na "košarkašku" naciju...

Фантастичан на терену, просек на клупи

pre 5 godina

Ђорђевић је један од мојих омиљених кошаркаша, Ђорђевиђ је био сјајан играч, са смислом за креацију, импровизацију, неописивим осјећајем за утакмицу, ритам, хармонију. За тренера Ђорђевића се то не би могло рећи. Он осим способности да екстра мотивише играча, нема много тренерског знања.

Milan -Trstenik

pre 5 godina

Namerno loše igraju , hoće da oteraju bg facu sa mesto selektora i da dovedu nekog njihovog iz sns -a , naravno dođoša . Smeta im Saša jer je opozicija . Dokle je to sve otišlo !? Legendo Srbija ona koja voli košarku je uz tebe .

Miki Kd

pre 5 godina

Gledao sam u Frankfurtu kako igra Pena za Albu protiv Skylinersa..Katastrofa od igrača,,,Gledao ga posle par nedelja kako igra za reprezentaciju, na istom mestu,i opet se čudom čudio otkud takva daska da igra za reprezentaciju.Trenutno ima 5 boljih pley igrača u našoj ligi...Ovo je totalan promašaj od ekipe,počevši od selektora koji je imao na zadnjim takmičenjima više srece nego pameti,a nastavlja se na odabiru klasično loših igrača po sistemu;kako Sale kaže a Sale ,na zalost,nema kariku za ovaj posao.Gde god je radio izletio naglavačkeI još nešto/mislim da ovi sto otkazuju nastupe imaju veliki razlog.Na vama je da protumacite zašto.?

Regland

pre 5 godina

Vi sto kritikujete Saleta ne razumete kosarku. Beogradska publika, medjutim, zna vrlo dobro ko je ko. Ne brinite, plasiracemo se na SP sa desetim timom, a na SP opet medalja. Bicemo kompletni, sem Jokare svi ce biti spremni, a tada nema zime, uzimajuci u obzir Saletov kosarkaski IQ.

cici mici

pre 5 godina

Evo mene opet.
Sale nacionale je kao igrač bio vrh, top!
Ne mogu da verujem, da ljudi ne primećuju da Saletu ne ide ovaj zanat.
Nije za trenera, tj. selektora.
Isti slučaj vam je i u fudbalu sa Mihajlovićem.
Na kraju krajeva, kad u reprezantaciju imate jednog Bogdanovića, Teodosića, Jokića, Marjanovića, selektor mogu i ja biti, verujte bez ikakvog problema!

NebaCar

pre 5 godina

Zelen si još Đorđeviću. Zelen zelen. Moraš još puno mlijeka da popiješ. Držati toliko dugo Pena na terenu, koji sve uništava, je klasična opstrukcija. Bruka i sramota pristup. Igrači nemaju kvalitet da igraju za Svazilend.
(MasterMind, 30. novembar 2018 16:50)

A leba ti koga da stavi umesto Pena??! Ovog sto igra drugu aba ligu

gremlin

pre 5 godina

Djordjevic ne valja a drugi smo na svetu,EP i OI...bolji su komentatori sa B92...a da ne govorimo sto ce zbog glupih kvalifikacuja i sistema ko u njima Evropski prvak da gleda sa tv,a mi ćemo VALJDA da preživimo..:

petarczv

pre 5 godina

Sale jedino ti da zadužiš opremu i pokažeš Penu kako igra PLEJ a ne ono šta on igra...a ne znam šta je...
(gremlin, 30. novembar 2018 16:55)

Pa sale je dao tom penu loptu u ruke i to celo drugo poluvreme jer je za drugog pleja poveo amatera iz ksl pa kad je video da ne moze da igra aj ti peno cepaj celo drugo poluvreme... A nikad nije on kriv isto kao ni dule niti krstajic..

room 1408

pre 5 godina

Djordjevicu kao igraču i treneru svaka čast.Puno uspeha i sreće je doneo ovom narodu.Pitao bi te samo jedno:”Zašto si tog igrača držao tako dugo u igri,a video si da nema efekta sa njim”?Zasto nisi pokušao nešto da promenis kada vidiš da dotični za 30 min.nema ništa sem štete za tim,pa po cenu da bude i gore?Jedino ti to zameram...

Maxxx

pre 5 godina

Nemojte da se pravimo pametni, covek nas je vratio na mapu, da jeste Duda postavio ali igramo zadnjih 5-6 godina odlicnu kosarku, sta god da se desi, Sale treba da ostane!!!

postovalac

pre 5 godina

E moj Đorđeviću. Pa ja bih i sa ovakvom ekipom odvalio smešni Izrael, jer koliko god nam nedostaju igrači Izrael je i dalje s-m-e-š-a-n. Budi šmeker i prihvati odgovornost, kad već nemaš trenersko znanje.

NoName

pre 5 godina

Zelen si još Đorđeviću. Zelen zelen. Moraš još puno mlijeka da popiješ. Držati toliko dugo Pena na terenu, koji sve uništava, je klasična opstrukcija. Bruka i sramota pristup. Igrači nemaju kvalitet da igraju za Svazilend. 
(MasterMind, 30. novembar 2018 16:50) 

A leba ti koga da stavi umesto Pena??! Ovog sto igra drugu aba ligu
(NebaCar, 30. novembar 2018 17:05)

Pogrešno pitanje postavljaš. Pravo pitanje je zašto je uopšte poveo drugoligaškog pleja. Da li je procenat u pitanju? Evidentno je da nije zbog znanja.

Dovla

pre 5 godina

Njegov glas je premekan, fin je. Danasnji mladici to vide kao sansu da se sami dokazu i da budu iznad ekipe. Znam o cemu pricam. Gde su onih 20 i nesto koji su odbili poziv univerzitetske reprezentacije? Igraju? Svi su face. Sale je premekan, mora da ih razbija, da urla na njih, da baca tablu na pod, da vice i kada ide dobro i kada ne ide. On je kulturan, nije on stasao na ulici, nije ova ekipa za njega, pre je neka ekipa koja je kao Bajern ili jaca, ne moze da se izbori sa ljudima koji sebe stavljaju na prvo mesto ispred ekipe.

Konstatacija

pre 5 godina

Bas me briga sto si ti ljut.Ja sam ljut sto ti je igrao Peno, Avramovic, Bircevic koji nema klub, Gagic koji ima zanemarljivu minutazu u Partizanu.Ljut sam sto je tvoja ekipa imala 21 izgubljenu loltu jer nisi umeo da im nacrtas napada.Pusti pricu da je ovo sto imamo najbolje.Filip Covic koji mi nije igrac je za Pena Stef Kari.Jovanovic sedi na klupi.Drugolugaski igraci u reprezentaciji.Gde treba da se prodaju i ko ih gura

Bogdan S.

pre 5 godina

Ljubitelj sam košarke već dugo,dugo ali bolje da ne prodajemo jer sa ovakvom igrom i sastavom samo bi se blamirali.Čemu radosti za dobre igre naših NBA asova kada ne igraju za Srbiju.

Kuća se gradi od temelja

pre 5 godina

Sale je za mene legenda,car,majstor.Čak je i veliki Duda gubio od nezgodnog Izraela...Realno i ova naša ekipa je 10+bolja od njih.E sad svako ima svoje što ovaj igra što onaj ne itd.Da li je možda mogao da pozove Jaramaza ili Cvetkovica koji isto gura solidno u ACB mogao je ali nije.Odlučio se da prvi plej bude mladi Pena nije mu vratio..Gore glavu biće bolje.Setimo se da Todorović ne igra zbog teške povrede da je Kuzmic takođe aut,Mačvan itd.Solidan je ovo tim idemo na SP i tamo do medalje.Ende!

Markobg

pre 5 godina

Sale veliki si ali i budi smeker pa prihvati odgovornost i rastereti igrače tim pre jer za vikend ide nova utakmica verovatnobi odlucujuća.

MasterMind

pre 5 godina

@mastermaind 
Djordjevic zelen?!svako priča svašta...
(gremlin, 30. novembar 2018)

Na stranu igrački kvaliteti, kao trener, apsolutno.

NY

pre 5 godina

Zelen si još Đorđeviću. Zelen zelen. Moraš još puno mlijeka da popiješ. Držati toliko dugo Pena na terenu, koji sve uništava, je klasična opstrukcija. Bruka i sramota pristup. Igrači nemaju kvalitet da igraju za Svazilend. 
(MasterMind, 30. novembar 2018 16:50) 

A leba ti koga da stavi umesto Pena??! Ovog sto igra drugu aba ligu
(NebaCar, 30. novembar 201

Filip Covic je NBA igrac za Pena

Dvokorak

pre 5 godina

Neću komentarisati utakmicu, jer je nisam gledao, ali ne mogu da ne primetim, da Sale ima vidnu tendenciju da igrače razdvaja (verovatno nesvesno) u one koji mogu da rade ne terenu šta hoće i da igraju kad i koliko hoće (Bogdanovo besomučno ispucavanje za tri, Radulja i Briča bez kluba), i one na koje se okomi u startu i stalno ih drži u grču - (Bobi, Vasa i Gudura).

Uspeh u nacinalnom timu nije ostvario velikim trenerskim umećem, već ponajviše odličnim partijama Tea na SP i OI, koji osim što je trpao koševe, bio ujedno i mozak tima, a znamo kakav košarkaški IQ Teo ima.

Jača strana SAleta je bila njegova psihologija pobednika, koju je preneo na igrače, ubedio ih da mogu pobediti najbolje. Sad ta pozitivna psihologija pomalo postaje kontraproduktivna, jer je počeo da svojata nacionalni tim.
Razumem da je pod velikim pritiskom, da su uslovi za rad skoro pa nemogući zbog FIBA, ali ....ako kojim čudom drmnemo Grke u ponedeljak,sve će se ovo zaboraviti

Čini

S

pre 5 godina

Bice jako tesko da se kvalifikujemo. Grcku sigurno Nema mozemo da dobijemo sa ovakvim timom, cak I kada nam se prikljuce Micic, milutinov.... Sve se svodi na poslednju utakmicu sa Izraelom. I da se nadamo da Izrael Nece da pobedi Nemacku. Prosli put im je zamalo izmakla pobeda. Mi mnogo problema imamo sa organizaciom igre kada Teodosic ne igra, i to se vidi ne samo na ovoj utakmici nego svaki put. Ukoliko govorimo istinu, za ovaj poraz je najvise dhordjevic kriv. On je pre svega defanzivno orijentisan trener, primeticete da na tajm autu njegove akcije za napad su vrlo proste, i gotovo uvek se igraju dve- tri iste akcije. Nadam se da cemo uspeti da se plasiramo, I da na svetskom konacno odemo u najacem sastavu. Ovo svetsko i olimpijske igre su za vecinu igraca poslednje taicenje. I ukoliko se ne varam, za ovo svetsko prvenstvo Nema vajld karte, I da se na svetskom odredjuje ko ide na olimpisjke. Ne znam da li ce biti i kvalifikacija

Limar nece doci.

pre 5 godina

Mi smo zemlja kosarke i mesto nam je u vrhu evropske i svetske kosarke pa se tako moramo odnositi prema rezultatima.
Ako zivimo u proslosti i ako su dobri rezultati bili nekad i onda, to nikako nemoze biti alibi za ove trenutno jako lose rezultate.
Sta to znaci, da Djordjevica niko ne sme da kritikuje?
Daleko je on od Obradovica, Ivkovica, Pesica i ostalih velikana trenerske klupe.
Ima rezultate ali i obavezu da se dokazuje.

petarczv

pre 5 godina

Zelen si još Đorđeviću. Zelen zelen. Moraš još puno mlijeka da popiješ. Držati toliko dugo Pena na terenu, koji sve uništava, je klasična opstrukcija. Bruka i sramota pristup. Igrači nemaju kvalitet da igraju za Svazilend. 
(MasterMind, 30. novembar 2018 16:50) 

A leba ti koga da stavi umesto Pena??! Ovog sto igra drugu aba ligu
(NebaCar, 30. novembar 2018 17:05)

Pa na primer POT-a koji igra prvu aba ligu a ovog iz druge je on licno zvao zato sto je "njegov" igrac i to svi znaju...

Metropola

pre 5 godina

@mastermaind Djordjevic zelen?!svako priča svašta...(gremlin, 30. novembar 2018)Na stranu igrački kvaliteti, kao trener, apsolutno.
(MasterMind, 30. novembar 2018 17:52)... pa nije trener nego selektor. Uostalom, ako si mislio da ce biti lako kroz kvalifikacije onda ne pratis kosarku dovoljno! Da ne pricam o tome da Zvezda i Partizan nemaju prakticno reprezentativce. O ostalim mucenicima u domacoj kosarci da ne govorimo. Sve se raspalo... ostade samo butik za igrace zvani Mega.

Putnik

pre 5 godina

Veliki problem jeste krpez-roster igraca, ali to da smo igrali ocajnu odbranu (izmedju ostalog) ide na dusu Djordjevicu. Njegova filozofija jednostavno ne stavlja dovoljan naglasak na odbranu. Moze to tako sa Teom, Bogdanom, Bjelicom, Gudurom, Macvanom, ..., sa ovim tantusima ne moze. Neka u istom trenutku stavi u petorku Jovica, handball-Lazica, Simonovica, i jos dvojicu kompatibilnih, koji su prosli neku dobru skolu odbrane, pa neka igraju Radonja-style, dok ne izmore protivnika, a posle ostali neka rade sta mogu. Ako mu sujeta dopusti da koristi prednost igraca, koje je neko izdresirao na odbranu.

profa

pre 5 godina

Umesto gagica je trebao apic A vjerovatno zagorac nebi mogao gore odigrati nego peno . I sasvim pristojna Partija bircevica nisam to ocekivao

ivan

pre 5 godina

Đorđević jeste loše vodio utakmicu u poslednjoj četvrtini i to stoji, ali u ovim nakaradnim kvalifikacijama svaka reprezentacija koja ima dobre igrače prolazi kroz muke a “košarkaške sile” poput Ukrajine, Češke ili one koje se mahom oslanjaju na dobre ligaške igrače i lige kao Nemačka, Italija, Španija, Grčka mogu da prodju. Kao što je već komentarisano apsurd je igrati s igračima od kojih maltene niko neće biti na SP-u. A onda, normalno, dolazi i do pitanja njihovog motiva. O sposobnostima ne bi trebalo trošiti reči pošto ih ne bi bilo ni na širem da je normalna situacija.

st

pre 5 godina

Nemamo kreaciju jer na pleju u nasim najboljim klubovima igraju stranci. Nasi plejevi se u mladjim kategorijama teraju da probijaju i poentiraju kroz reket, umesto da ih uce da kreiraju i igraju za tim. Kad predju u seniore, uglavnom tesko nalaze resenja jer nisu vise fizicki dominantni kao u svom godistu a nisu nauceni da igraju timski. Sut sa poludistance kod takvih igraca je nestao. Kad Teo ode u penziju, tesko cemo se boriti za medalje, pod uslovom da se kvalifikujemo. Reprezentacija nije mesto gde se uce osnove kosarke kao kolektivne igre!

Мики

pre 5 godina

Не водиш првог играла АБА лиге,Апића који је брзи воз за Гагића и Радуља, а Добрић за Лазића , Џордан!!!Шта је Салетом???

Toma

pre 5 godina

Teško je kad igrači, kakvi god da su, znaju da skoro niko od njih neće da bude na spisku za prvenstvo. Ovo nije regularno takmičenje, ovde nema govora o reprezentacijama. Ko ima manje igrača u nba i el, taj će da prođe. Đorđević je na teškim mukama.

звечанац

pre 5 godina

Реално,играчи не пружају свој максимум јер знају да добра већина њих неће играти на светско првенство ако се прасирамо.

sasa jokic

pre 5 godina

Kad ce Srbi naucito da sve nazivaju/prozivaju imenom i prezimenom? Pa neka se posele sam na sebe ljuti i trudi da mu se ime ne nadje u losem kontekstu.

Džoni

pre 5 godina

Kad imaš Lučića, Nedovića i Dangubića to je kao i da ih nemaš? Prosto neverovatno je koliko se ti igrači povređuju a kakve fizikalije imaju?

Czv

pre 5 godina

I opet kazem.jel mi to imamo sigurnu licencu na mesto za sp i oi?kako ko zasluzi po trenutnim pravilima tako ce i biti.sve ostalo je za analizu posle takmicenja.ne gubite glave bez veze ovo je sport.zabava.sta bude bice.aj pozdrav

zero spiel

pre 5 godina

Bezidejno bez kreacije, pozicija plejmejkera glavni problem. Milosavljevicu svaka čast na borbenosti i želji, dečko je lav i pravi primer sportiste i igrača dostojnog reprezentacije.

Mare

pre 5 godina

Krivo mi je. Pratim našu i evropsku košarku od kraja osamdesetih i uvek mi je bila zanimljiva. Sada sam odgledao samo jedno poluvreme neke naše utakmice i nisam imao volje za više, jer je kvalitet te košarke očajan. FIBA je ruinirala evropsku košarku... Ostaje mi samo da gledam NBA hajlajte, jer su mi njihove utakmice ubistveno dosadne.

ja

pre 5 godina

Djordjevicu kao igraču i treneru svaka čast.Puno uspeha i sreće je doneo ovom narodu.Pitao bi te samo jedno:”Zašto si tog igrača držao tako dugo u igri,a video si da nema efekta sa njim”?Zasto nisi pokušao nešto da promenis kada vidiš da dotični za 30 min.nema ništa sem štete za tim,pa po cenu da bude i gore?Jedino ti to zameram...
(room 1408, 30. novembar 2018 16:44)

Nije mislio na Pena, mislio je na Jelovca.

1Beogradjanin

pre 5 godina

22 izgubljene lopte, to je kljuc poraza. Da su za trecinu manje gresili, to je svega 7 lopti, tj. 7 napada imali bi pobedu u rukama uz i dalje katastrofalnih 14-15 izgubljenih lopti! Ne govori to o tome koliko je Izrael dobar, vec koliko je nasa reprezentacija losa!

Wllaxy

pre 5 godina

Danas su najlošiji bili Avramović i Peno i naročito u drugom poluvremenu Raduljica koji ko zna gde je bio glavom - na meču svakako ne o čemu govori i 10 izgubljenih lopti. U tu grupu se komotno mogu dodati i Gagić koji je bio potpuno pogubljen, kao i Jelovac koji nije pružio ni delić očekivanog...

Najbolji igrač je definitivno bio Gagi Milosavljević, koji jedini zna da igra na potrebnom nivou i napad i odbranu dok je i Simonović bio sasvim solidan.

Birčević OK u napadu, ne postoji u odbrani, Lazić korektan u odbrani, igrač manje u napadu.

Sasa

pre 5 godina

Sa Jelovcem, Penom i Lazicem bi izgubio i GSW
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (matori, 30. novembar 2018 23:27)

# Link komentara

Ako bi oni bili nosioci igre, svakako, u suprotnom je ovo samo jedno petparacko poredjenje i nista vise zar ne? (;

Срб

pre 5 godina

Треба по српски увек да се зна “ко коси а ко воду носи”... тренер ова треба да буде последња!!!
Хајмо момци срећно вам било!!!