Odbojka 66

Ponedeljak, 08.10.2018.

08:14

Srbija "pokorila" i Nemačku za 7/7 na Svetskom prvenstvu!

Odbojkašice Srbije pobedile su Nemačku u drugom meču druge faze Svetskog prvenstva u Japanu sa 3-0.

Srbija "pokorila" i Nemaèku za 7/7 na Svetskom prvenstvu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

Vladimir Zemun

pre 5 godina

@Vladimir Zemun, @matori: BAS vam hvala za dobronamernu kritiku, ali mozda je za vas bolje da se pozabavite i VASIM pravopisom.
(Suza, 08. oktobar 2018 13:03)

Nemoj se srditi i pisati velikim slovima. Lepše je sa kulturom.

Milutin

pre 5 godina

Posle domaćina Japana 7/8 ;)
(O.T.A.N., 8. oktobar 2018 13:27)

Jel' imate vi neke vaše Hrvatske forume pa da tamo komentarišete? Kako se kotirate na ovom svetskom prvenstvu?

A za naše devojke, hvala na pitanju, nije loše. Još set nisu izgubile u 7 utakmica, a kako će dalje, videćemo.

Milica

pre 5 godina

@suzy Eczacibasi je doveo Kim, koja sa Larson i Bošković čini trojku koja bi igrala u turskom prvenstvu u postavi.Maja bi u prvenstvu igrala veoma malo što njoj nije odgovaralo. Navodnici na velika su baš potrebni, jer ona nije velika nego najveća.

Zombi

pre 5 godina

Maja nije htela da produzi ugovor sa Ezecabasijem. 
Ne moze neka korejska tehnicka biti bolja od "velike" Maje Ognjenovic tako da ta teorija ili dezinformacija pada u vodu. 
Pre će biti da je Maja htela da ode u Dinamo a ne da ostane u Turskoj.
(suzy, 08. oktobar 2018 15:09)

Suzy, Kim nije tehničar, već primač servisa, a niko nije ni napisao da je "korejski tehničar bolja od Maje", već da zbog pravila o ograničenju broja stranaca može da se desi da Maja bude rezervni tehničar (ima najviše godina, a Tijana i Kim su previše plaćene da ne bi igrale), tako da nisu ni teorija ni dezinformacija već zdrav razum i čista logika. Za Maju Dinamo jeste odličan izbor, ako Terzić ostaje tamo, već su sarađivali, a igraće i Evropu, ali bi, veruj mi, da je bila sigurna da će igrati, ostala u Ezačibašiju, zbog finansija, ali i činjenice da je ovogodišnja ekipa selektirana sa isključivim ciljem osvajanja klupske titule prvaka Evrope

Dabome

pre 5 godina

To su naše sjajne devojke, iz meča u meč sve bolje i bolje. Pravi mečevi tek predstoje, i selektor radi pravu stvar što daje šansu svim devojkama. Možda na prvi pogled ovaj sistem je čudan, to smo komentarisali još dok su muškarci igrali ali kad se ulazi duboko u snalizu, nije to loše, em takmičenje traje malo duže, em ima i popravni ako se slučajno kiksne..jedino što se meni lično ne svidja je satnica, ali bože moj, ipak je to Japan.

suzy

pre 5 godina

Maja nije htela da produzi ugovor sa Ezecabasijem.
Ne moze neka korejska tehnicka biti bolja od "velike" Maje Ognjenovic tako da ta teorija ili dezinformacija pada u vodu.
Pre će biti da je Maja htela da ode u Dinamo a ne da ostane u Turskoj.

milos

pre 5 godina

Ovaj sistem takmičenja je katastrofalan za žensku odbojku. Pobedile su sedam utakmica za redom, još imaju dve da odigraju u grupi, neka i to pobede i opet ništa nisu osvojile. Ljudi, odigrati devet utakmica na svetskom prvenstvu i nemati ništa osvojeno, pa to je toliko glupo i bez smisla da nemam reči. Može da ih stigne umor i samo jedan poraz posle i ode zlato u nepovrat. Ovakvim načinom se favorizuje neko slabiji da odigra samo jednu pravu utakmicu i eto medalje a ima recimo pre toga 4 ili 5 poraza. Prosto rečeno, uništavanje odbojke.
(Zdenko, 8. oktobar 2018 11:44)
Citam puno ovakvih komentara. Ne slazem se.
Raniji nokaut sistem je dovodio do toga da jednu utakmicu odigras lose i ispadnes. Ovaj sistem ti omogucava ispravku te greske.
Traje malo duze, ali je pravednije. Da ne pominjem da je isti za sve ekipe...

Maxi

pre 5 godina

Prava kaznena ekspedicija,neverovatne su. Svaka cast. Ovde ima komentara od citalaca koji se bas i ne razumeju u odbojku gde recimo pominju odlicne igre Blagojevicke. A Koliko je bilo losih partija. Jedna lasta ne cini prolece. Drugo,odbojka je jako jednostavan sport kad su ocene necije igre u pitanju. Statistika sve kaze,ali sve. I tu se sve vidi i nema price. A drugo,ona je u reprezentaciji libero a ne primac. Kakva joj je statistika u prvenstvu Poljske kao primaca. Nije ona za reprezentaciju kao primac. Jasno je. Na mestu primaca imamo najslabiju kariku. Nema kompletnog primaca,vidi se po statistici. Vidi se prijem a vidi se i napad. Kompletnog nema bar u ovom sastavu koji je u Japanu

darko

pre 5 godina

@FIVB je takmičenje za odmaranje vrhunskih igrača, kao što su svi radili, uglavnom svi.. Blagojević jeste za to, da posluži za odmaranje vrhunskih, nije nikako za svetsko prvenstvo.

Zagor

pre 5 godina

@ja

Razlog sto Egzacibasi nije produzio sa Majom je sto, zbog dovodjenja Korejke Kim (uz nasu Tijanu i Kineskinju Zu Ting, medju 3 najbolja i najdominatniji igraca danasnjice), kao i zbog pravila Turske lige gde samo 3 strana igraca mogu da budu na terenu u isto vreme, Maja bi prakticno bila rezervni tehnicar u barem polovinu utakmica u sezoni, a nisu zeleli da joj daju onoliko para koliko je trazila za rezervnog tehnicara (da ne pominjem da od 6 najvecih ugovora u zenskoj klubskoj odbojci, Egzacibasi trenutno placa 2: Tijani i Kim).

Milan

pre 5 godina

@Zagor
Anja Spasojević bi sigurno bila član prve postave ovog tima, naš najbolji primač servisa, kada se gleda sveukupni doprinos igri. Jedino Milenković iz ove generacije može da je stigne ako je zaobiđu povrede. Brankica je najbolji napadač sa te pozicije, više korektor, njen loš prijem vadi njen i Tijanin strašan napad, praktično nesvojstven ženskoj odbojci. Trenutno ni u jednoj reprezentaciji nema takvih napadača. Za ostalo se slažem, mada bi i Suzana Ćebić iz najboljih dana možda imala mesta.

Saruman

pre 5 godina

Devojke, bravo! Raduje, pre svega odgovorna igra i vera u sebe koja nam je, u prošlosti, neretko nedostajala, jutros su pokazale da ne padaju psihološki ni u završnici seta, jednostavno su dobile u trećem setu na suvi kvalitet. Što se kvaliteta tiče on je surovo vidljiv, kad se ovde diskutuje samo o greškama Tijane Malešević na prijemu, jasno je koliko je ekipa moćna. Sistem takmičenja jeste brutalan, ali nam dosadašnja igra garantuje plasman u top 6. (teoretski nam treba, mislim, još jedan bod), i da, kao i u svakom sportu kad dođu eliminacione utakmice, jedan poraz može da košta medalje, ali nemam taj strah. Ono što treba znati je da će utakmice protiv Holandije, a posle i protiv SAD i Italije, biti pravo merilo. Trenutno se čini da su samo Italijanke na približnom nivou, ali...realno,baš kako je jutros rekao i nemački selektor, mi smo jedina ekipa koja igra "mušku odbojku" (iako su i Tijana i Brankica jutros štedele na servisu i servirale flot) i to je činjenica. Od OI u Riju pričam da imamo možda najdominantniju generaciju u istoriji ženske odbojke, 5 od 6 devojaka u postavi su među najbolje 3 na svetu na svojim pozicijama, zato sve deluje tako jednostavno. Na tim OI nas je u finalu pobedila Dženi Li Ping (selektor Kine), jednostavan posle prvog seta su nam "zaključale" dva ključna pravca napada, a ni prijem ni dizanje nam nisu otvarali alternative. Sada to neće ići, vidljivo je da pomalo škripi samo kada protivnice baš pritisnu Tijanu M. ili pronađu ono malo prostora što Brankica pokriva na prijemu, ali i to samo jaaako dobrim servisom i ne uvek. U svakoj drugoj situaciji, Maja ima barem 3, a nekad i 4 napadačke opcije (kad je Brankica u zoni 6), što odbranu od naših napada čini...nemogućom misijom. Neko je pomenuo generaciju devojaka iz 2006-2008, koja jeste bila zaista dobra i mogla mnogo više, ali nije uspela, po meni, kao i mnogo puta kasnije, zbog "čudnog" vođenja s klupe. Ova generacija je, međutim, mnogo dominantnija, realno su najjače po igračkim kvalitetima, imaju iskustvo i deluje da su psihološki vrlo stabilne. Ako Holandiju dobiju na ovakav način, u meču koji nam, verovatno, neće značiti ništa, onda će sve biti jasno. Japan će biti merilo da vidimo koliko nam je napad dobar u meču protiv ultradefanzivne ekipe, ali su Japanke, uz svo poštovanje, daleko od nas. Njima je mnogo bitnije kako će odigrati protiv Brazila, tu direktno odlučuju o 3. mestu u grupi Uzgred, apropo žreba za top 6, može da se dogodi da u grupi od tri ekipe budu najviše 2 iz ove grupe (žrebaju se prvi i treći, pa ako su iz iste grupe, drugi mora da bude iz druge). Tamo će biti zanimljivo videti ko će, uz Italiju i SAD proći, Ruskinje bez Gončarove, i ako prođu, ne mogu mnogo, a Kineskinje mogu svašta ali ipak, mislim, da ovaj put ne mogu da nas ometu.

Stefan

pre 5 godina

Bravo devojke na jos jednoj maksimalnoj pobedi.Sada odmor, a onda realno i krrce ono najteze i najvaznije.
Veoma smo blizu plasmana na final 6 ,i verujem da cemo je izboriti u sledecem duelu sa Japanom.

ja

pre 5 godina

Ludost je reči da je Jelena Blagojević loša. Ako si gledao FIVB na proleče, kad je rezervan tim Srbije deklasirao USA onda znaš kako ih Jelena uposlila.

Malagurski je bila u sastavnom timu za FIVB 2018 ali je nije bilo. Terzić je selektor i tamo bio. Ali na FIVB nije bilo Maje Ognjenović koja stvarno rastura, Brazilke nisu znale odakle če da leti lopta. Tu mi nije jasan Ezčibaši što nije produžio, pa tako Maja ide u Moskvu ove godine. Ludost Turaka ?

A sistem je takav da ide po 3 tima dalje, i samo 1. tim ne može uhvatiti 1. tim druge grupe. Ako budemo 1. u grupi, dakle ne padamo na USA, a možemo imati Italiju i Kinu iz druge grupe,ili iz naše ponovo, verovatno Holandija i Japan. Nadam se Japanu jer su tako borbene a u proseku visina oko 181 cm.

Biče tu borba Japana i Brasila ko če dalje. Brasil je bio dobar na FIVB ali ovde im je prijem katastrofa. Thaisa se vratila ali nije ona stara-povreda.

Nakon razočaranja na Grand Priju titula ovde bi bila super.

Cccccc

pre 5 godina

Tek ce se od srede igrati vazne utakmice i videti nas kvalitet posto da budemo realni jedini kvalitetni protivnik je bio Brazil a Nemacka i Dominikana osrednje. Da ne bude da nase odigraju savrseno prve dve faze i onda kiksnu u borbi za finale ili medalju dok se na primer Brazilke ili Kineskinje muce i odigraju jednu savrsenu utakmicu i budu bolje od nas.

lol

pre 5 godina

Čestitke devojkama na praktično obezbeđenom F6. Nisam sigurna dali prvi tim u grupi stiče neku prednost, ali čini mi se da timovi koji izađu prvi iz svojih grupa ne mogu posle na F6 igrati međusobno. Ubedljivom pobedom nad sledećim protivnikom Japanom skoro sigurno bih obezbedile prvo mesto u grupi, a ako im rasplet bude išao na ruku mogle bih u zadnjem grupnom meču protiv Holandije igrati i sa drugom postavom. U svakom slučaju srećno i samo napred.
(Suza, 08. oktobar 2018 09:09)

bih, ih libe dih

Zagor

pre 5 godina

Nasi ljudi koji gledaju odbojku veoma retko imaju obicaj da idoluzuju onu generaciju koja nas je prvi put dovela na svetsku scenu 2006-2008, na kojoj smo i danas. Delom je to zbog nostalgije, delom zbog toga sto mnoge igracice iz te generacije su prerano zavrsile karijeru (a delom i zbog fizickog izgleda Anje Spasojevic i Ivane Djerisilo).

Ali, objektivnom posmatracu je jasno da ta generacija nije bila ni upola dobra kao ova sad (od 2015 naovamo). Jeste, tada je Maja isto igrala, ali (a mnogi ovo ne znaju) Maja u svojim ranim dvadesetim nije jos bila onakav genijalan organizator igre kakav je danas. Boskovic je daleko bolja od Spasojevic, pa i od Brakocevic; Mihajlovic je mnogo bolja (barem ofanzivno) nego i Ivana Djerisilo i Jelena Nikolic, dok je Milena Rasic mnogo bolja i od Vesne Citakovic i Natase Krsmanovic (plus jos imamo i Veljkovic i Stevanovic, obe igracice svetskog kova).

darko

pre 5 godina

Najveći napredak smo ostvarili vraćanjem Maje Ognjenović u reprezentaciju! Žena je jednostavno doktor odbojke. Koja sve rešenja u sekundi pronalazi, sa kojom preciznošću diže i raznovrsnost njenog dizanja je fenomenalna. Svaka čast svim devojkama, ali bez Maje ovo ne bi bilo ovako dominantno do sada.

Zdenko

pre 5 godina

Ovaj sistem takmičenja je katastrofalan za žensku odbojku. Pobedile su sedam utakmica za redom, još imaju dve da odigraju u grupi, neka i to pobede i opet ništa nisu osvojile. Ljudi, odigrati devet utakmica na svetskom prvenstvu i nemati ništa osvojeno, pa to je toliko glupo i bez smisla da nemam reči. Može da ih stigne umor i samo jedan poraz posle i ode zlato u nepovrat. Ovakvim načinom se favorizuje neko slabiji da odigra samo jednu pravu utakmicu i eto medalje a ima recimo pre toga 4 ili 5 poraza. Prosto rečeno, uništavanje odbojke.

dule

pre 5 godina

Nisam toliko upućen u sistem i broj reprezentacija na turniru ali ako je sistem takav da nakon 7 pobeda (bez izgubljenog seta) nisu najmanje u polufinalu i da recimo mogu u jednoj malo lošijoj utakmici da ispadnu ovo je maltretiranje.
(Janko, 08. oktobar 2018 08:24)

a za odbojkaše ti je pasalo sa sedam poraza četvrti.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (hihihi, 8. oktobar 2018 09:26)


Pratio sam i članke i komentare vezane za muško takmičenja. Iskren da budem, ne sećam se da sam pročitao i jedan pohvalan komentar vezan za sistem takmičenja a cenim da sam pročitao na desetine negativnih viđenja.

E sad, i ranije su bile takve situacije (četvrtfinale, polufinale) gde te jedna lošija utakmica može poslati kući bez medalje, ali je činjenica da je ovo mrcvarenje. Ovde do polufinala imaš 10 mečeva ako se ne varam, što je baš previše.

Metodije Sindjelic

pre 5 godina

Neznam dal imamo pravo na izmenu mesto Milenkovic ako imamo onda Terzic treba hitno da zove Malagurski ili mozda Blagojeviv ! Ako vec nemamo pravo izmene onda je tu Bjelica da pomogne i na prijemuu

S

pre 5 godina

Jelene Blagojevic nema jer se povredila na pripremama. Sto se Sanje Malagurski tice, takodje je bila na sirem spisku i bila je na pripremama ali je Terzic odlucio da vodi Anu Bjelicu a ne nju jer samo 2 korektora mogu da idu.

darko

pre 5 godina

@ja Jelena Blagojević miže da igra u nekoj osrednjoj ekipi, u vrhunskoj reprezentaciji sigurno ne. Malagurski je odigrala prosečnu sezonu, pa bila povredjena.. Siguran sam da je Terzić mnogo bolji selektor od svih nas koji komentarišemo i da je napravio pravi izbor igračica.

Tata od geometra

pre 5 godina

Zapravo, top 6 je obezbeđen. Nije moguće da nas pređu 3 ekipe, tako da je treće mesto u grupi već osigurano. Čestitke na plasmanu!

ja

pre 5 godina

Tijana Malešević ima problem sa prijemom, i to često, tako da je vreme da je menja Bjanka Buša. Zašto nema Malagurski u timu več jedno vreme ? Takođe bi Jelena Blagojević bila dobrodošla, dobro setira.

Hagiano

pre 5 godina

Imamo tim za zlato, i sto je jos vaznije imamo igru za zlato. Pa sad da ne prizivam, samo da ne kiksnemo kad je najvaznije.
Bravo za dosadasnji nivo igre, prvi put u istoriji zenske odbojke na SP imamo 7 vezanih pobeda rezultatom 3:0
Samo jako do kraja.

shandonjito

pre 5 godina

Idalje igramo u istom kvalitetnom ritmu :)
Prvo da pohvalim komentar xxcx. Nasi novinari cesto svojim bombasticnim izrazima vredjaju protivnicke ekipe ili pojedince, sto definitivno nije u duhu sporta.
Sto se devojaka tice, samo cu da ponovim jutrosnji komentar britanskog komentatora, posto sam gledao utakmicu preko interneta. U trecem setu, kad su Nemice malo zapretile, pa nase napravile seriju od 12:4 i resile mec, samo je prokomentarisao:
And then comes Serbia with their clinically best :)

Vocka

pre 5 godina

Iskreno, nase odbojkasice ne dobijaju prave zasuluge koje zasluzuju, upravo citam samo jedan clanak o nasim odbojkasicama a 10 kako nekog nije pozvao krstajic u reprezentaciju, stvarno sramota.
Napred dame za nas ste vec svetske prvakinje.

matori

pre 5 godina

@(Suza, 08. oktobar 2018 09:09)

vidi, Suzo, sve je tako....
ali ne možeš pisati "BIH" za treće lice. "bih" se piše samo za prvo lice jednine. za treće lice množine ( i jednine) se piše "BI"

a devojkama svaka čast!

Јабучило

pre 5 godina

Само нек се не узнесу. Кикс у полуфиналу може да доведе до губитка медаље.
А свака им част за ово до сада!

NbgDeki

pre 5 godina

Čestitke devojkama na praktično obezbeđenom F6. Nisam sigurna dali prvi tim u grupi stiče neku prednost, ali čini mi se da timovi koji izađu prvi iz svojih grupa ne mogu posle na F6 igrati međusobno. Ubedljivom pobedom nad sledećim protivnikom Japanom skoro sigurno bih obezbedile prvo mesto u grupi, a ako im rasplet bude išao na ruku mogle bih u zadnjem grupnom meču protiv Holandije igrati i sa drugom postavom. U svakom slučaju srećno i samo napred.
(Suza, 08. oktobar 2018 09:09)

Sigurno bih obezbedile... Mogle bih... Kuku majko

hihihi

pre 5 godina

Nisam toliko upućen u sistem i broj reprezentacija na turniru ali ako je sistem takav da nakon 7 pobeda (bez izgubljenog seta) nisu najmanje u polufinalu i da recimo mogu u jednoj malo lošijoj utakmici da ispadnu ovo je maltretiranje.
(Janko, 08. oktobar 2018 08:24)

a za odbojkaše ti je pasalo sa sedam poraza četvrti.

Mirni !

pre 5 godina

Iskrene estitke. Nije mi žao što se budim da, u živo, gledam !
Paradoksalno je što svaka pobeda stvara novu obavezu da se niz nastavi. Ja im to i želim. Ali. Ipak je ovo prvenstvo planete i mnogo je ekipa koji žele prvo mesto.
Želim da nastave sa igrama u granicama svojih mogućnsti i da ih povrede zaobiđe.
Malo sreće nebi "smetalo !
Samo hrabro i angažovano pa ...... će biti dobro !

Zagor

pre 5 godina

Sto rece Nemacki selektor, nase devojke igraju kao muskarci. Odlicna stvar je sto nam u dosadasnjem delu turnira, i kad nam padne nivo igro kao danas u trecem setu, psiholoski ostanemo jaki i privedemo set kraju.

Milena Rasic je u odlicnoj poenterskoj formi, sto je od neprocenjive vaznosti. Kad god smo napravili los rezultat na nekom turniru u zadnjih 3 godine, to je bilo zato sto Rasa (i ostali srednjaci) nije postizala mnogo poena, pa je preveliki teret bio na Tijani i Brankici. S obzirom na povredu Bojane Milenkovic, na ovom turniru ce ucinak srednjaka biti jos bitniji nego inace.

Ascent of Man

pre 5 godina

Baš je nekako nefer što ni odbojkaši ni odbojkašice nisu dobile veću medijsku pažnju, igra se svetsko prvenstvo!
Kada Đoković igra najobičniji turnir to se dodaju posebni odeljci u rubrici Sport, pišu se tekstovi na sve strane... a ti turniri se igraju svake godine po četiri puta.

Suza

pre 5 godina

Čestitke devojkama na praktično obezbeđenom F6. Nisam sigurna dali prvi tim u grupi stiče neku prednost, ali čini mi se da timovi koji izađu prvi iz svojih grupa ne mogu posle na F6 igrati međusobno. Ubedljivom pobedom nad sledećim protivnikom Japanom skoro sigurno bih obezbedile prvo mesto u grupi, a ako im rasplet bude išao na ruku mogle bih u zadnjem grupnom meču protiv Holandije igrati i sa drugom postavom. U svakom slučaju srećno i samo napred.

VJ

pre 5 godina

Samo ne treba da se naviknemo na ovakve rezultate pa posle da kritikujemo tim za izgubljen set ili mec... muska repka cetvrta na svetu-izvanredan rezultat... devojke... za sad ste sjajne, ma sta god da se desi nase ste heroine... srecno

it’s my life

pre 5 godina

Da li je neko osvojio titulu svetskog prvaka a da nije izgubio ni SET!Svaka čast našim curicama,..Korak po korak do cilja,da postanu kraljice,...

Marko

pre 5 godina

Toliko je ova naša ekipa kvalitetna da i bez Milenković i uz određen padove u igri delujemo izuzetno moćno.Niko nam nije do sada bio ni blizu da uzme set, sem Portorika na utakmici gde je igrala cela naša druga postava sa izuzetkom Milenković, a onda se ona povredila pa je nastavila komplet druga postava.Međutim, sada slede one najteže utakmice i više nećemo igrati protiv lakših rivala.Ne sumnjam da ćemo dobiti Japan mada su Japanke umele da nas muče u prošlosti.Onda je posle pitanje da li i koliko kalkulisati u susretu sa Holandijom koji za nas verovatno neće uopšte biti bitan.U neku ruku i pored većeg broja utakmica naše igračice se nisu previše izmorile jer je teret tokom mečeva bio ravnomerno raspoređen.Nekako mi je žao da kvarimo protiv Holandije ovu za sada neverovatnu statistiku.Inače na današnjoj utakmici Malešević je imala problema na prijemu u prvom setu pa ju je zamenila Buša i to uspešno i možda je ona bolje rešenje jer ume solidno i da napadne za razliku od Maleševićeve.Videćemo koja će od njih dve igrati protiv Japana, mislim da je Buša bolje rešenje, pritom je i mlađa i na nju se u budućnosti može računat kao na ozbiljnu rezervu još mlađoj Milenković kada se ova naravno oporavi.

Janko

pre 5 godina

Nisam toliko upućen u sistem i broj reprezentacija na turniru ali ako je sistem takav da nakon 7 pobeda (bez izgubljenog seta) nisu najmanje u polufinalu i da recimo mogu u jednoj malo lošijoj utakmici da ispadnu ovo je maltretiranje.

besan ker

pre 5 godina

Uf, svaka čast devojkama! Sedam mečeva, sedam pobeda po 3-0, ovo je za ponos. Samo nastavite tako, cure, uz vas smo kako god da se završi prvenstvo.

xxcx

pre 5 godina

BRAVO DEVOJKE!
ŠTA znači ovo "pokorile", koja je to glupost bože sačuvaj. Kad god vidim tu reč naježim se, zar nije bolje napisati POBEDILE??? POKORITI, RAZBITI, DEMOLIRATI, ODRŽATI ČAS, itd je toliko glupo da stvarno nemam reči. A i nije sportski napisati tako nešto nego huliganski...

my way

pre 5 godina

Моћна партија и још једна убедљива победа! Свака част, девојке! Одлична партија Бјанке Буше! Показала је девојка колико је бесмислено омаловажавање њених квалитета на пријему и у одбрани. Тића Малешевић до серије лоших пријема на сервис Липман исто добра, напад 1/1, али једноставно није било потребе да се враћа када је ту сјајна Бјанка. Њих сам чисто споменуо зато што их неки овде без икакве потребе критикују. Остале девојке су такође биле бриљантне, све и једна! Утисак утакмице за мене један први темпо Стефане Вељковић, оно је било брутално и ретко се виђа у женској одбојци.

iggy

pre 5 godina

Ne pamtim ovoliku dominaciju neke nase reprezentacije. Tek idu najbitniji mecevi, jos eventualno bod je dovoljan da se i teorijski obezbedi plasman u top 6

Janko

pre 5 godina

Nisam toliko upućen u sistem i broj reprezentacija na turniru ali ako je sistem takav da nakon 7 pobeda (bez izgubljenog seta) nisu najmanje u polufinalu i da recimo mogu u jednoj malo lošijoj utakmici da ispadnu ovo je maltretiranje.

iggy

pre 5 godina

Ne pamtim ovoliku dominaciju neke nase reprezentacije. Tek idu najbitniji mecevi, jos eventualno bod je dovoljan da se i teorijski obezbedi plasman u top 6

it’s my life

pre 5 godina

Da li je neko osvojio titulu svetskog prvaka a da nije izgubio ni SET!Svaka čast našim curicama,..Korak po korak do cilja,da postanu kraljice,...

xxcx

pre 5 godina

BRAVO DEVOJKE!
ŠTA znači ovo "pokorile", koja je to glupost bože sačuvaj. Kad god vidim tu reč naježim se, zar nije bolje napisati POBEDILE??? POKORITI, RAZBITI, DEMOLIRATI, ODRŽATI ČAS, itd je toliko glupo da stvarno nemam reči. A i nije sportski napisati tako nešto nego huliganski...

VJ

pre 5 godina

Samo ne treba da se naviknemo na ovakve rezultate pa posle da kritikujemo tim za izgubljen set ili mec... muska repka cetvrta na svetu-izvanredan rezultat... devojke... za sad ste sjajne, ma sta god da se desi nase ste heroine... srecno

besan ker

pre 5 godina

Uf, svaka čast devojkama! Sedam mečeva, sedam pobeda po 3-0, ovo je za ponos. Samo nastavite tako, cure, uz vas smo kako god da se završi prvenstvo.

Zagor

pre 5 godina

Sto rece Nemacki selektor, nase devojke igraju kao muskarci. Odlicna stvar je sto nam u dosadasnjem delu turnira, i kad nam padne nivo igro kao danas u trecem setu, psiholoski ostanemo jaki i privedemo set kraju.

Milena Rasic je u odlicnoj poenterskoj formi, sto je od neprocenjive vaznosti. Kad god smo napravili los rezultat na nekom turniru u zadnjih 3 godine, to je bilo zato sto Rasa (i ostali srednjaci) nije postizala mnogo poena, pa je preveliki teret bio na Tijani i Brankici. S obzirom na povredu Bojane Milenkovic, na ovom turniru ce ucinak srednjaka biti jos bitniji nego inace.

my way

pre 5 godina

Моћна партија и још једна убедљива победа! Свака част, девојке! Одлична партија Бјанке Буше! Показала је девојка колико је бесмислено омаловажавање њених квалитета на пријему и у одбрани. Тића Малешевић до серије лоших пријема на сервис Липман исто добра, напад 1/1, али једноставно није било потребе да се враћа када је ту сјајна Бјанка. Њих сам чисто споменуо зато што их неки овде без икакве потребе критикују. Остале девојке су такође биле бриљантне, све и једна! Утисак утакмице за мене један први темпо Стефане Вељковић, оно је било брутално и ретко се виђа у женској одбојци.

Marko

pre 5 godina

Toliko je ova naša ekipa kvalitetna da i bez Milenković i uz određen padove u igri delujemo izuzetno moćno.Niko nam nije do sada bio ni blizu da uzme set, sem Portorika na utakmici gde je igrala cela naša druga postava sa izuzetkom Milenković, a onda se ona povredila pa je nastavila komplet druga postava.Međutim, sada slede one najteže utakmice i više nećemo igrati protiv lakših rivala.Ne sumnjam da ćemo dobiti Japan mada su Japanke umele da nas muče u prošlosti.Onda je posle pitanje da li i koliko kalkulisati u susretu sa Holandijom koji za nas verovatno neće uopšte biti bitan.U neku ruku i pored većeg broja utakmica naše igračice se nisu previše izmorile jer je teret tokom mečeva bio ravnomerno raspoređen.Nekako mi je žao da kvarimo protiv Holandije ovu za sada neverovatnu statistiku.Inače na današnjoj utakmici Malešević je imala problema na prijemu u prvom setu pa ju je zamenila Buša i to uspešno i možda je ona bolje rešenje jer ume solidno i da napadne za razliku od Maleševićeve.Videćemo koja će od njih dve igrati protiv Japana, mislim da je Buša bolje rešenje, pritom je i mlađa i na nju se u budućnosti može računat kao na ozbiljnu rezervu još mlađoj Milenković kada se ova naravno oporavi.

Suza

pre 5 godina

Čestitke devojkama na praktično obezbeđenom F6. Nisam sigurna dali prvi tim u grupi stiče neku prednost, ali čini mi se da timovi koji izađu prvi iz svojih grupa ne mogu posle na F6 igrati međusobno. Ubedljivom pobedom nad sledećim protivnikom Japanom skoro sigurno bih obezbedile prvo mesto u grupi, a ako im rasplet bude išao na ruku mogle bih u zadnjem grupnom meču protiv Holandije igrati i sa drugom postavom. U svakom slučaju srećno i samo napred.

darko

pre 5 godina

Najveći napredak smo ostvarili vraćanjem Maje Ognjenović u reprezentaciju! Žena je jednostavno doktor odbojke. Koja sve rešenja u sekundi pronalazi, sa kojom preciznošću diže i raznovrsnost njenog dizanja je fenomenalna. Svaka čast svim devojkama, ali bez Maje ovo ne bi bilo ovako dominantno do sada.

Vocka

pre 5 godina

Iskreno, nase odbojkasice ne dobijaju prave zasuluge koje zasluzuju, upravo citam samo jedan clanak o nasim odbojkasicama a 10 kako nekog nije pozvao krstajic u reprezentaciju, stvarno sramota.
Napred dame za nas ste vec svetske prvakinje.

Zdenko

pre 5 godina

Ovaj sistem takmičenja je katastrofalan za žensku odbojku. Pobedile su sedam utakmica za redom, još imaju dve da odigraju u grupi, neka i to pobede i opet ništa nisu osvojile. Ljudi, odigrati devet utakmica na svetskom prvenstvu i nemati ništa osvojeno, pa to je toliko glupo i bez smisla da nemam reči. Može da ih stigne umor i samo jedan poraz posle i ode zlato u nepovrat. Ovakvim načinom se favorizuje neko slabiji da odigra samo jednu pravu utakmicu i eto medalje a ima recimo pre toga 4 ili 5 poraza. Prosto rečeno, uništavanje odbojke.

Ascent of Man

pre 5 godina

Baš je nekako nefer što ni odbojkaši ni odbojkašice nisu dobile veću medijsku pažnju, igra se svetsko prvenstvo!
Kada Đoković igra najobičniji turnir to se dodaju posebni odeljci u rubrici Sport, pišu se tekstovi na sve strane... a ti turniri se igraju svake godine po četiri puta.

Saruman

pre 5 godina

Devojke, bravo! Raduje, pre svega odgovorna igra i vera u sebe koja nam je, u prošlosti, neretko nedostajala, jutros su pokazale da ne padaju psihološki ni u završnici seta, jednostavno su dobile u trećem setu na suvi kvalitet. Što se kvaliteta tiče on je surovo vidljiv, kad se ovde diskutuje samo o greškama Tijane Malešević na prijemu, jasno je koliko je ekipa moćna. Sistem takmičenja jeste brutalan, ali nam dosadašnja igra garantuje plasman u top 6. (teoretski nam treba, mislim, još jedan bod), i da, kao i u svakom sportu kad dođu eliminacione utakmice, jedan poraz može da košta medalje, ali nemam taj strah. Ono što treba znati je da će utakmice protiv Holandije, a posle i protiv SAD i Italije, biti pravo merilo. Trenutno se čini da su samo Italijanke na približnom nivou, ali...realno,baš kako je jutros rekao i nemački selektor, mi smo jedina ekipa koja igra "mušku odbojku" (iako su i Tijana i Brankica jutros štedele na servisu i servirale flot) i to je činjenica. Od OI u Riju pričam da imamo možda najdominantniju generaciju u istoriji ženske odbojke, 5 od 6 devojaka u postavi su među najbolje 3 na svetu na svojim pozicijama, zato sve deluje tako jednostavno. Na tim OI nas je u finalu pobedila Dženi Li Ping (selektor Kine), jednostavan posle prvog seta su nam "zaključale" dva ključna pravca napada, a ni prijem ni dizanje nam nisu otvarali alternative. Sada to neće ići, vidljivo je da pomalo škripi samo kada protivnice baš pritisnu Tijanu M. ili pronađu ono malo prostora što Brankica pokriva na prijemu, ali i to samo jaaako dobrim servisom i ne uvek. U svakoj drugoj situaciji, Maja ima barem 3, a nekad i 4 napadačke opcije (kad je Brankica u zoni 6), što odbranu od naših napada čini...nemogućom misijom. Neko je pomenuo generaciju devojaka iz 2006-2008, koja jeste bila zaista dobra i mogla mnogo više, ali nije uspela, po meni, kao i mnogo puta kasnije, zbog "čudnog" vođenja s klupe. Ova generacija je, međutim, mnogo dominantnija, realno su najjače po igračkim kvalitetima, imaju iskustvo i deluje da su psihološki vrlo stabilne. Ako Holandiju dobiju na ovakav način, u meču koji nam, verovatno, neće značiti ništa, onda će sve biti jasno. Japan će biti merilo da vidimo koliko nam je napad dobar u meču protiv ultradefanzivne ekipe, ali su Japanke, uz svo poštovanje, daleko od nas. Njima je mnogo bitnije kako će odigrati protiv Brazila, tu direktno odlučuju o 3. mestu u grupi Uzgred, apropo žreba za top 6, može da se dogodi da u grupi od tri ekipe budu najviše 2 iz ove grupe (žrebaju se prvi i treći, pa ako su iz iste grupe, drugi mora da bude iz druge). Tamo će biti zanimljivo videti ko će, uz Italiju i SAD proći, Ruskinje bez Gončarove, i ako prođu, ne mogu mnogo, a Kineskinje mogu svašta ali ipak, mislim, da ovaj put ne mogu da nas ometu.

Zagor

pre 5 godina

Nasi ljudi koji gledaju odbojku veoma retko imaju obicaj da idoluzuju onu generaciju koja nas je prvi put dovela na svetsku scenu 2006-2008, na kojoj smo i danas. Delom je to zbog nostalgije, delom zbog toga sto mnoge igracice iz te generacije su prerano zavrsile karijeru (a delom i zbog fizickog izgleda Anje Spasojevic i Ivane Djerisilo).

Ali, objektivnom posmatracu je jasno da ta generacija nije bila ni upola dobra kao ova sad (od 2015 naovamo). Jeste, tada je Maja isto igrala, ali (a mnogi ovo ne znaju) Maja u svojim ranim dvadesetim nije jos bila onakav genijalan organizator igre kakav je danas. Boskovic je daleko bolja od Spasojevic, pa i od Brakocevic; Mihajlovic je mnogo bolja (barem ofanzivno) nego i Ivana Djerisilo i Jelena Nikolic, dok je Milena Rasic mnogo bolja i od Vesne Citakovic i Natase Krsmanovic (plus jos imamo i Veljkovic i Stevanovic, obe igracice svetskog kova).

NbgDeki

pre 5 godina

Čestitke devojkama na praktično obezbeđenom F6. Nisam sigurna dali prvi tim u grupi stiče neku prednost, ali čini mi se da timovi koji izađu prvi iz svojih grupa ne mogu posle na F6 igrati međusobno. Ubedljivom pobedom nad sledećim protivnikom Japanom skoro sigurno bih obezbedile prvo mesto u grupi, a ako im rasplet bude išao na ruku mogle bih u zadnjem grupnom meču protiv Holandije igrati i sa drugom postavom. U svakom slučaju srećno i samo napred.
(Suza, 08. oktobar 2018 09:09)

Sigurno bih obezbedile... Mogle bih... Kuku majko

milos

pre 5 godina

Ovaj sistem takmičenja je katastrofalan za žensku odbojku. Pobedile su sedam utakmica za redom, još imaju dve da odigraju u grupi, neka i to pobede i opet ništa nisu osvojile. Ljudi, odigrati devet utakmica na svetskom prvenstvu i nemati ništa osvojeno, pa to je toliko glupo i bez smisla da nemam reči. Može da ih stigne umor i samo jedan poraz posle i ode zlato u nepovrat. Ovakvim načinom se favorizuje neko slabiji da odigra samo jednu pravu utakmicu i eto medalje a ima recimo pre toga 4 ili 5 poraza. Prosto rečeno, uništavanje odbojke.
(Zdenko, 8. oktobar 2018 11:44)
Citam puno ovakvih komentara. Ne slazem se.
Raniji nokaut sistem je dovodio do toga da jednu utakmicu odigras lose i ispadnes. Ovaj sistem ti omogucava ispravku te greske.
Traje malo duze, ali je pravednije. Da ne pominjem da je isti za sve ekipe...

Јабучило

pre 5 godina

Само нек се не узнесу. Кикс у полуфиналу може да доведе до губитка медаље.
А свака им част за ово до сада!

Milutin

pre 5 godina

Posle domaćina Japana 7/8 ;)
(O.T.A.N., 8. oktobar 2018 13:27)

Jel' imate vi neke vaše Hrvatske forume pa da tamo komentarišete? Kako se kotirate na ovom svetskom prvenstvu?

A za naše devojke, hvala na pitanju, nije loše. Još set nisu izgubile u 7 utakmica, a kako će dalje, videćemo.

Hagiano

pre 5 godina

Imamo tim za zlato, i sto je jos vaznije imamo igru za zlato. Pa sad da ne prizivam, samo da ne kiksnemo kad je najvaznije.
Bravo za dosadasnji nivo igre, prvi put u istoriji zenske odbojke na SP imamo 7 vezanih pobeda rezultatom 3:0
Samo jako do kraja.

matori

pre 5 godina

@(Suza, 08. oktobar 2018 09:09)

vidi, Suzo, sve je tako....
ali ne možeš pisati "BIH" za treće lice. "bih" se piše samo za prvo lice jednine. za treće lice množine ( i jednine) se piše "BI"

a devojkama svaka čast!

shandonjito

pre 5 godina

Idalje igramo u istom kvalitetnom ritmu :)
Prvo da pohvalim komentar xxcx. Nasi novinari cesto svojim bombasticnim izrazima vredjaju protivnicke ekipe ili pojedince, sto definitivno nije u duhu sporta.
Sto se devojaka tice, samo cu da ponovim jutrosnji komentar britanskog komentatora, posto sam gledao utakmicu preko interneta. U trecem setu, kad su Nemice malo zapretile, pa nase napravile seriju od 12:4 i resile mec, samo je prokomentarisao:
And then comes Serbia with their clinically best :)

Milan

pre 5 godina

@Zagor
Anja Spasojević bi sigurno bila član prve postave ovog tima, naš najbolji primač servisa, kada se gleda sveukupni doprinos igri. Jedino Milenković iz ove generacije može da je stigne ako je zaobiđu povrede. Brankica je najbolji napadač sa te pozicije, više korektor, njen loš prijem vadi njen i Tijanin strašan napad, praktično nesvojstven ženskoj odbojci. Trenutno ni u jednoj reprezentaciji nema takvih napadača. Za ostalo se slažem, mada bi i Suzana Ćebić iz najboljih dana možda imala mesta.

Tata od geometra

pre 5 godina

Zapravo, top 6 je obezbeđen. Nije moguće da nas pređu 3 ekipe, tako da je treće mesto u grupi već osigurano. Čestitke na plasmanu!

dule

pre 5 godina

Nisam toliko upućen u sistem i broj reprezentacija na turniru ali ako je sistem takav da nakon 7 pobeda (bez izgubljenog seta) nisu najmanje u polufinalu i da recimo mogu u jednoj malo lošijoj utakmici da ispadnu ovo je maltretiranje.
(Janko, 08. oktobar 2018 08:24)

a za odbojkaše ti je pasalo sa sedam poraza četvrti.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (hihihi, 8. oktobar 2018 09:26)


Pratio sam i članke i komentare vezane za muško takmičenja. Iskren da budem, ne sećam se da sam pročitao i jedan pohvalan komentar vezan za sistem takmičenja a cenim da sam pročitao na desetine negativnih viđenja.

E sad, i ranije su bile takve situacije (četvrtfinale, polufinale) gde te jedna lošija utakmica može poslati kući bez medalje, ali je činjenica da je ovo mrcvarenje. Ovde do polufinala imaš 10 mečeva ako se ne varam, što je baš previše.

suzy

pre 5 godina

Maja nije htela da produzi ugovor sa Ezecabasijem.
Ne moze neka korejska tehnicka biti bolja od "velike" Maje Ognjenovic tako da ta teorija ili dezinformacija pada u vodu.
Pre će biti da je Maja htela da ode u Dinamo a ne da ostane u Turskoj.

Mirni !

pre 5 godina

Iskrene estitke. Nije mi žao što se budim da, u živo, gledam !
Paradoksalno je što svaka pobeda stvara novu obavezu da se niz nastavi. Ja im to i želim. Ali. Ipak je ovo prvenstvo planete i mnogo je ekipa koji žele prvo mesto.
Želim da nastave sa igrama u granicama svojih mogućnsti i da ih povrede zaobiđe.
Malo sreće nebi "smetalo !
Samo hrabro i angažovano pa ...... će biti dobro !

S

pre 5 godina

Jelene Blagojevic nema jer se povredila na pripremama. Sto se Sanje Malagurski tice, takodje je bila na sirem spisku i bila je na pripremama ali je Terzic odlucio da vodi Anu Bjelicu a ne nju jer samo 2 korektora mogu da idu.

Milica

pre 5 godina

@suzy Eczacibasi je doveo Kim, koja sa Larson i Bošković čini trojku koja bi igrala u turskom prvenstvu u postavi.Maja bi u prvenstvu igrala veoma malo što njoj nije odgovaralo. Navodnici na velika su baš potrebni, jer ona nije velika nego najveća.

ja

pre 5 godina

Tijana Malešević ima problem sa prijemom, i to često, tako da je vreme da je menja Bjanka Buša. Zašto nema Malagurski u timu več jedno vreme ? Takođe bi Jelena Blagojević bila dobrodošla, dobro setira.

darko

pre 5 godina

@ja Jelena Blagojević miže da igra u nekoj osrednjoj ekipi, u vrhunskoj reprezentaciji sigurno ne. Malagurski je odigrala prosečnu sezonu, pa bila povredjena.. Siguran sam da je Terzić mnogo bolji selektor od svih nas koji komentarišemo i da je napravio pravi izbor igračica.

lol

pre 5 godina

Čestitke devojkama na praktično obezbeđenom F6. Nisam sigurna dali prvi tim u grupi stiče neku prednost, ali čini mi se da timovi koji izađu prvi iz svojih grupa ne mogu posle na F6 igrati međusobno. Ubedljivom pobedom nad sledećim protivnikom Japanom skoro sigurno bih obezbedile prvo mesto u grupi, a ako im rasplet bude išao na ruku mogle bih u zadnjem grupnom meču protiv Holandije igrati i sa drugom postavom. U svakom slučaju srećno i samo napred.
(Suza, 08. oktobar 2018 09:09)

bih, ih libe dih

ja

pre 5 godina

Ludost je reči da je Jelena Blagojević loša. Ako si gledao FIVB na proleče, kad je rezervan tim Srbije deklasirao USA onda znaš kako ih Jelena uposlila.

Malagurski je bila u sastavnom timu za FIVB 2018 ali je nije bilo. Terzić je selektor i tamo bio. Ali na FIVB nije bilo Maje Ognjenović koja stvarno rastura, Brazilke nisu znale odakle če da leti lopta. Tu mi nije jasan Ezčibaši što nije produžio, pa tako Maja ide u Moskvu ove godine. Ludost Turaka ?

A sistem je takav da ide po 3 tima dalje, i samo 1. tim ne može uhvatiti 1. tim druge grupe. Ako budemo 1. u grupi, dakle ne padamo na USA, a možemo imati Italiju i Kinu iz druge grupe,ili iz naše ponovo, verovatno Holandija i Japan. Nadam se Japanu jer su tako borbene a u proseku visina oko 181 cm.

Biče tu borba Japana i Brasila ko če dalje. Brasil je bio dobar na FIVB ali ovde im je prijem katastrofa. Thaisa se vratila ali nije ona stara-povreda.

Nakon razočaranja na Grand Priju titula ovde bi bila super.

Zombi

pre 5 godina

Maja nije htela da produzi ugovor sa Ezecabasijem. 
Ne moze neka korejska tehnicka biti bolja od "velike" Maje Ognjenovic tako da ta teorija ili dezinformacija pada u vodu. 
Pre će biti da je Maja htela da ode u Dinamo a ne da ostane u Turskoj.
(suzy, 08. oktobar 2018 15:09)

Suzy, Kim nije tehničar, već primač servisa, a niko nije ni napisao da je "korejski tehničar bolja od Maje", već da zbog pravila o ograničenju broja stranaca može da se desi da Maja bude rezervni tehničar (ima najviše godina, a Tijana i Kim su previše plaćene da ne bi igrale), tako da nisu ni teorija ni dezinformacija već zdrav razum i čista logika. Za Maju Dinamo jeste odličan izbor, ako Terzić ostaje tamo, već su sarađivali, a igraće i Evropu, ali bi, veruj mi, da je bila sigurna da će igrati, ostala u Ezačibašiju, zbog finansija, ali i činjenice da je ovogodišnja ekipa selektirana sa isključivim ciljem osvajanja klupske titule prvaka Evrope

Stefan

pre 5 godina

Bravo devojke na jos jednoj maksimalnoj pobedi.Sada odmor, a onda realno i krrce ono najteze i najvaznije.
Veoma smo blizu plasmana na final 6 ,i verujem da cemo je izboriti u sledecem duelu sa Japanom.

Cccccc

pre 5 godina

Tek ce se od srede igrati vazne utakmice i videti nas kvalitet posto da budemo realni jedini kvalitetni protivnik je bio Brazil a Nemacka i Dominikana osrednje. Da ne bude da nase odigraju savrseno prve dve faze i onda kiksnu u borbi za finale ili medalju dok se na primer Brazilke ili Kineskinje muce i odigraju jednu savrsenu utakmicu i budu bolje od nas.

hihihi

pre 5 godina

Nisam toliko upućen u sistem i broj reprezentacija na turniru ali ako je sistem takav da nakon 7 pobeda (bez izgubljenog seta) nisu najmanje u polufinalu i da recimo mogu u jednoj malo lošijoj utakmici da ispadnu ovo je maltretiranje.
(Janko, 08. oktobar 2018 08:24)

a za odbojkaše ti je pasalo sa sedam poraza četvrti.

Zagor

pre 5 godina

@ja

Razlog sto Egzacibasi nije produzio sa Majom je sto, zbog dovodjenja Korejke Kim (uz nasu Tijanu i Kineskinju Zu Ting, medju 3 najbolja i najdominatniji igraca danasnjice), kao i zbog pravila Turske lige gde samo 3 strana igraca mogu da budu na terenu u isto vreme, Maja bi prakticno bila rezervni tehnicar u barem polovinu utakmica u sezoni, a nisu zeleli da joj daju onoliko para koliko je trazila za rezervnog tehnicara (da ne pominjem da od 6 najvecih ugovora u zenskoj klubskoj odbojci, Egzacibasi trenutno placa 2: Tijani i Kim).

Maxi

pre 5 godina

Prava kaznena ekspedicija,neverovatne su. Svaka cast. Ovde ima komentara od citalaca koji se bas i ne razumeju u odbojku gde recimo pominju odlicne igre Blagojevicke. A Koliko je bilo losih partija. Jedna lasta ne cini prolece. Drugo,odbojka je jako jednostavan sport kad su ocene necije igre u pitanju. Statistika sve kaze,ali sve. I tu se sve vidi i nema price. A drugo,ona je u reprezentaciji libero a ne primac. Kakva joj je statistika u prvenstvu Poljske kao primaca. Nije ona za reprezentaciju kao primac. Jasno je. Na mestu primaca imamo najslabiju kariku. Nema kompletnog primaca,vidi se po statistici. Vidi se prijem a vidi se i napad. Kompletnog nema bar u ovom sastavu koji je u Japanu

Dabome

pre 5 godina

To su naše sjajne devojke, iz meča u meč sve bolje i bolje. Pravi mečevi tek predstoje, i selektor radi pravu stvar što daje šansu svim devojkama. Možda na prvi pogled ovaj sistem je čudan, to smo komentarisali još dok su muškarci igrali ali kad se ulazi duboko u snalizu, nije to loše, em takmičenje traje malo duže, em ima i popravni ako se slučajno kiksne..jedino što se meni lično ne svidja je satnica, ali bože moj, ipak je to Japan.

Vladimir Zemun

pre 5 godina

@Vladimir Zemun, @matori: BAS vam hvala za dobronamernu kritiku, ali mozda je za vas bolje da se pozabavite i VASIM pravopisom.
(Suza, 08. oktobar 2018 13:03)

Nemoj se srditi i pisati velikim slovima. Lepše je sa kulturom.

Metodije Sindjelic

pre 5 godina

Neznam dal imamo pravo na izmenu mesto Milenkovic ako imamo onda Terzic treba hitno da zove Malagurski ili mozda Blagojeviv ! Ako vec nemamo pravo izmene onda je tu Bjelica da pomogne i na prijemuu

darko

pre 5 godina

@FIVB je takmičenje za odmaranje vrhunskih igrača, kao što su svi radili, uglavnom svi.. Blagojević jeste za to, da posluži za odmaranje vrhunskih, nije nikako za svetsko prvenstvo.

xxcx

pre 5 godina

BRAVO DEVOJKE!
ŠTA znači ovo "pokorile", koja je to glupost bože sačuvaj. Kad god vidim tu reč naježim se, zar nije bolje napisati POBEDILE??? POKORITI, RAZBITI, DEMOLIRATI, ODRŽATI ČAS, itd je toliko glupo da stvarno nemam reči. A i nije sportski napisati tako nešto nego huliganski...

hihihi

pre 5 godina

Nisam toliko upućen u sistem i broj reprezentacija na turniru ali ako je sistem takav da nakon 7 pobeda (bez izgubljenog seta) nisu najmanje u polufinalu i da recimo mogu u jednoj malo lošijoj utakmici da ispadnu ovo je maltretiranje.
(Janko, 08. oktobar 2018 08:24)

a za odbojkaše ti je pasalo sa sedam poraza četvrti.

Suza

pre 5 godina

Čestitke devojkama na praktično obezbeđenom F6. Nisam sigurna dali prvi tim u grupi stiče neku prednost, ali čini mi se da timovi koji izađu prvi iz svojih grupa ne mogu posle na F6 igrati međusobno. Ubedljivom pobedom nad sledećim protivnikom Japanom skoro sigurno bih obezbedile prvo mesto u grupi, a ako im rasplet bude išao na ruku mogle bih u zadnjem grupnom meču protiv Holandije igrati i sa drugom postavom. U svakom slučaju srećno i samo napred.

Metodije Sindjelic

pre 5 godina

Neznam dal imamo pravo na izmenu mesto Milenkovic ako imamo onda Terzic treba hitno da zove Malagurski ili mozda Blagojeviv ! Ako vec nemamo pravo izmene onda je tu Bjelica da pomogne i na prijemuu

NbgDeki

pre 5 godina

Čestitke devojkama na praktično obezbeđenom F6. Nisam sigurna dali prvi tim u grupi stiče neku prednost, ali čini mi se da timovi koji izađu prvi iz svojih grupa ne mogu posle na F6 igrati međusobno. Ubedljivom pobedom nad sledećim protivnikom Japanom skoro sigurno bih obezbedile prvo mesto u grupi, a ako im rasplet bude išao na ruku mogle bih u zadnjem grupnom meču protiv Holandije igrati i sa drugom postavom. U svakom slučaju srećno i samo napred.
(Suza, 08. oktobar 2018 09:09)

Sigurno bih obezbedile... Mogle bih... Kuku majko

iggy

pre 5 godina

Ne pamtim ovoliku dominaciju neke nase reprezentacije. Tek idu najbitniji mecevi, jos eventualno bod je dovoljan da se i teorijski obezbedi plasman u top 6

ja

pre 5 godina

Tijana Malešević ima problem sa prijemom, i to često, tako da je vreme da je menja Bjanka Buša. Zašto nema Malagurski u timu več jedno vreme ? Takođe bi Jelena Blagojević bila dobrodošla, dobro setira.

Zdenko

pre 5 godina

Ovaj sistem takmičenja je katastrofalan za žensku odbojku. Pobedile su sedam utakmica za redom, još imaju dve da odigraju u grupi, neka i to pobede i opet ništa nisu osvojile. Ljudi, odigrati devet utakmica na svetskom prvenstvu i nemati ništa osvojeno, pa to je toliko glupo i bez smisla da nemam reči. Može da ih stigne umor i samo jedan poraz posle i ode zlato u nepovrat. Ovakvim načinom se favorizuje neko slabiji da odigra samo jednu pravu utakmicu i eto medalje a ima recimo pre toga 4 ili 5 poraza. Prosto rečeno, uništavanje odbojke.

Cccccc

pre 5 godina

Tek ce se od srede igrati vazne utakmice i videti nas kvalitet posto da budemo realni jedini kvalitetni protivnik je bio Brazil a Nemacka i Dominikana osrednje. Da ne bude da nase odigraju savrseno prve dve faze i onda kiksnu u borbi za finale ili medalju dok se na primer Brazilke ili Kineskinje muce i odigraju jednu savrsenu utakmicu i budu bolje od nas.

Maxi

pre 5 godina

Prava kaznena ekspedicija,neverovatne su. Svaka cast. Ovde ima komentara od citalaca koji se bas i ne razumeju u odbojku gde recimo pominju odlicne igre Blagojevicke. A Koliko je bilo losih partija. Jedna lasta ne cini prolece. Drugo,odbojka je jako jednostavan sport kad su ocene necije igre u pitanju. Statistika sve kaze,ali sve. I tu se sve vidi i nema price. A drugo,ona je u reprezentaciji libero a ne primac. Kakva joj je statistika u prvenstvu Poljske kao primaca. Nije ona za reprezentaciju kao primac. Jasno je. Na mestu primaca imamo najslabiju kariku. Nema kompletnog primaca,vidi se po statistici. Vidi se prijem a vidi se i napad. Kompletnog nema bar u ovom sastavu koji je u Japanu

it’s my life

pre 5 godina

Da li je neko osvojio titulu svetskog prvaka a da nije izgubio ni SET!Svaka čast našim curicama,..Korak po korak do cilja,da postanu kraljice,...

Janko

pre 5 godina

Nisam toliko upućen u sistem i broj reprezentacija na turniru ali ako je sistem takav da nakon 7 pobeda (bez izgubljenog seta) nisu najmanje u polufinalu i da recimo mogu u jednoj malo lošijoj utakmici da ispadnu ovo je maltretiranje.

VJ

pre 5 godina

Samo ne treba da se naviknemo na ovakve rezultate pa posle da kritikujemo tim za izgubljen set ili mec... muska repka cetvrta na svetu-izvanredan rezultat... devojke... za sad ste sjajne, ma sta god da se desi nase ste heroine... srecno

matori

pre 5 godina

@(Suza, 08. oktobar 2018 09:09)

vidi, Suzo, sve je tako....
ali ne možeš pisati "BIH" za treće lice. "bih" se piše samo za prvo lice jednine. za treće lice množine ( i jednine) se piše "BI"

a devojkama svaka čast!

Zagor

pre 5 godina

Nasi ljudi koji gledaju odbojku veoma retko imaju obicaj da idoluzuju onu generaciju koja nas je prvi put dovela na svetsku scenu 2006-2008, na kojoj smo i danas. Delom je to zbog nostalgije, delom zbog toga sto mnoge igracice iz te generacije su prerano zavrsile karijeru (a delom i zbog fizickog izgleda Anje Spasojevic i Ivane Djerisilo).

Ali, objektivnom posmatracu je jasno da ta generacija nije bila ni upola dobra kao ova sad (od 2015 naovamo). Jeste, tada je Maja isto igrala, ali (a mnogi ovo ne znaju) Maja u svojim ranim dvadesetim nije jos bila onakav genijalan organizator igre kakav je danas. Boskovic je daleko bolja od Spasojevic, pa i od Brakocevic; Mihajlovic je mnogo bolja (barem ofanzivno) nego i Ivana Djerisilo i Jelena Nikolic, dok je Milena Rasic mnogo bolja i od Vesne Citakovic i Natase Krsmanovic (plus jos imamo i Veljkovic i Stevanovic, obe igracice svetskog kova).

lol

pre 5 godina

Čestitke devojkama na praktično obezbeđenom F6. Nisam sigurna dali prvi tim u grupi stiče neku prednost, ali čini mi se da timovi koji izađu prvi iz svojih grupa ne mogu posle na F6 igrati međusobno. Ubedljivom pobedom nad sledećim protivnikom Japanom skoro sigurno bih obezbedile prvo mesto u grupi, a ako im rasplet bude išao na ruku mogle bih u zadnjem grupnom meču protiv Holandije igrati i sa drugom postavom. U svakom slučaju srećno i samo napred.
(Suza, 08. oktobar 2018 09:09)

bih, ih libe dih

Ascent of Man

pre 5 godina

Baš je nekako nefer što ni odbojkaši ni odbojkašice nisu dobile veću medijsku pažnju, igra se svetsko prvenstvo!
Kada Đoković igra najobičniji turnir to se dodaju posebni odeljci u rubrici Sport, pišu se tekstovi na sve strane... a ti turniri se igraju svake godine po četiri puta.

darko

pre 5 godina

@ja Jelena Blagojević miže da igra u nekoj osrednjoj ekipi, u vrhunskoj reprezentaciji sigurno ne. Malagurski je odigrala prosečnu sezonu, pa bila povredjena.. Siguran sam da je Terzić mnogo bolji selektor od svih nas koji komentarišemo i da je napravio pravi izbor igračica.

Zagor

pre 5 godina

@ja

Razlog sto Egzacibasi nije produzio sa Majom je sto, zbog dovodjenja Korejke Kim (uz nasu Tijanu i Kineskinju Zu Ting, medju 3 najbolja i najdominatniji igraca danasnjice), kao i zbog pravila Turske lige gde samo 3 strana igraca mogu da budu na terenu u isto vreme, Maja bi prakticno bila rezervni tehnicar u barem polovinu utakmica u sezoni, a nisu zeleli da joj daju onoliko para koliko je trazila za rezervnog tehnicara (da ne pominjem da od 6 najvecih ugovora u zenskoj klubskoj odbojci, Egzacibasi trenutno placa 2: Tijani i Kim).

suzy

pre 5 godina

Maja nije htela da produzi ugovor sa Ezecabasijem.
Ne moze neka korejska tehnicka biti bolja od "velike" Maje Ognjenovic tako da ta teorija ili dezinformacija pada u vodu.
Pre će biti da je Maja htela da ode u Dinamo a ne da ostane u Turskoj.

Marko

pre 5 godina

Toliko je ova naša ekipa kvalitetna da i bez Milenković i uz određen padove u igri delujemo izuzetno moćno.Niko nam nije do sada bio ni blizu da uzme set, sem Portorika na utakmici gde je igrala cela naša druga postava sa izuzetkom Milenković, a onda se ona povredila pa je nastavila komplet druga postava.Međutim, sada slede one najteže utakmice i više nećemo igrati protiv lakših rivala.Ne sumnjam da ćemo dobiti Japan mada su Japanke umele da nas muče u prošlosti.Onda je posle pitanje da li i koliko kalkulisati u susretu sa Holandijom koji za nas verovatno neće uopšte biti bitan.U neku ruku i pored većeg broja utakmica naše igračice se nisu previše izmorile jer je teret tokom mečeva bio ravnomerno raspoređen.Nekako mi je žao da kvarimo protiv Holandije ovu za sada neverovatnu statistiku.Inače na današnjoj utakmici Malešević je imala problema na prijemu u prvom setu pa ju je zamenila Buša i to uspešno i možda je ona bolje rešenje jer ume solidno i da napadne za razliku od Maleševićeve.Videćemo koja će od njih dve igrati protiv Japana, mislim da je Buša bolje rešenje, pritom je i mlađa i na nju se u budućnosti može računat kao na ozbiljnu rezervu još mlađoj Milenković kada se ova naravno oporavi.

Јабучило

pre 5 godina

Само нек се не узнесу. Кикс у полуфиналу може да доведе до губитка медаље.
А свака им част за ово до сада!

shandonjito

pre 5 godina

Idalje igramo u istom kvalitetnom ritmu :)
Prvo da pohvalim komentar xxcx. Nasi novinari cesto svojim bombasticnim izrazima vredjaju protivnicke ekipe ili pojedince, sto definitivno nije u duhu sporta.
Sto se devojaka tice, samo cu da ponovim jutrosnji komentar britanskog komentatora, posto sam gledao utakmicu preko interneta. U trecem setu, kad su Nemice malo zapretile, pa nase napravile seriju od 12:4 i resile mec, samo je prokomentarisao:
And then comes Serbia with their clinically best :)

my way

pre 5 godina

Моћна партија и још једна убедљива победа! Свака част, девојке! Одлична партија Бјанке Буше! Показала је девојка колико је бесмислено омаловажавање њених квалитета на пријему и у одбрани. Тића Малешевић до серије лоших пријема на сервис Липман исто добра, напад 1/1, али једноставно није било потребе да се враћа када је ту сјајна Бјанка. Њих сам чисто споменуо зато што их неки овде без икакве потребе критикују. Остале девојке су такође биле бриљантне, све и једна! Утисак утакмице за мене један први темпо Стефане Вељковић, оно је било брутално и ретко се виђа у женској одбојци.

besan ker

pre 5 godina

Uf, svaka čast devojkama! Sedam mečeva, sedam pobeda po 3-0, ovo je za ponos. Samo nastavite tako, cure, uz vas smo kako god da se završi prvenstvo.

milos

pre 5 godina

Ovaj sistem takmičenja je katastrofalan za žensku odbojku. Pobedile su sedam utakmica za redom, još imaju dve da odigraju u grupi, neka i to pobede i opet ništa nisu osvojile. Ljudi, odigrati devet utakmica na svetskom prvenstvu i nemati ništa osvojeno, pa to je toliko glupo i bez smisla da nemam reči. Može da ih stigne umor i samo jedan poraz posle i ode zlato u nepovrat. Ovakvim načinom se favorizuje neko slabiji da odigra samo jednu pravu utakmicu i eto medalje a ima recimo pre toga 4 ili 5 poraza. Prosto rečeno, uništavanje odbojke.
(Zdenko, 8. oktobar 2018 11:44)
Citam puno ovakvih komentara. Ne slazem se.
Raniji nokaut sistem je dovodio do toga da jednu utakmicu odigras lose i ispadnes. Ovaj sistem ti omogucava ispravku te greske.
Traje malo duze, ali je pravednije. Da ne pominjem da je isti za sve ekipe...

Vladimir Zemun

pre 5 godina

@Vladimir Zemun, @matori: BAS vam hvala za dobronamernu kritiku, ali mozda je za vas bolje da se pozabavite i VASIM pravopisom.
(Suza, 08. oktobar 2018 13:03)

Nemoj se srditi i pisati velikim slovima. Lepše je sa kulturom.

Zagor

pre 5 godina

Sto rece Nemacki selektor, nase devojke igraju kao muskarci. Odlicna stvar je sto nam u dosadasnjem delu turnira, i kad nam padne nivo igro kao danas u trecem setu, psiholoski ostanemo jaki i privedemo set kraju.

Milena Rasic je u odlicnoj poenterskoj formi, sto je od neprocenjive vaznosti. Kad god smo napravili los rezultat na nekom turniru u zadnjih 3 godine, to je bilo zato sto Rasa (i ostali srednjaci) nije postizala mnogo poena, pa je preveliki teret bio na Tijani i Brankici. S obzirom na povredu Bojane Milenkovic, na ovom turniru ce ucinak srednjaka biti jos bitniji nego inace.

Vocka

pre 5 godina

Iskreno, nase odbojkasice ne dobijaju prave zasuluge koje zasluzuju, upravo citam samo jedan clanak o nasim odbojkasicama a 10 kako nekog nije pozvao krstajic u reprezentaciju, stvarno sramota.
Napred dame za nas ste vec svetske prvakinje.

darko

pre 5 godina

Najveći napredak smo ostvarili vraćanjem Maje Ognjenović u reprezentaciju! Žena je jednostavno doktor odbojke. Koja sve rešenja u sekundi pronalazi, sa kojom preciznošću diže i raznovrsnost njenog dizanja je fenomenalna. Svaka čast svim devojkama, ali bez Maje ovo ne bi bilo ovako dominantno do sada.

dule

pre 5 godina

Nisam toliko upućen u sistem i broj reprezentacija na turniru ali ako je sistem takav da nakon 7 pobeda (bez izgubljenog seta) nisu najmanje u polufinalu i da recimo mogu u jednoj malo lošijoj utakmici da ispadnu ovo je maltretiranje.
(Janko, 08. oktobar 2018 08:24)

a za odbojkaše ti je pasalo sa sedam poraza četvrti.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (hihihi, 8. oktobar 2018 09:26)


Pratio sam i članke i komentare vezane za muško takmičenja. Iskren da budem, ne sećam se da sam pročitao i jedan pohvalan komentar vezan za sistem takmičenja a cenim da sam pročitao na desetine negativnih viđenja.

E sad, i ranije su bile takve situacije (četvrtfinale, polufinale) gde te jedna lošija utakmica može poslati kući bez medalje, ali je činjenica da je ovo mrcvarenje. Ovde do polufinala imaš 10 mečeva ako se ne varam, što je baš previše.

Mirni !

pre 5 godina

Iskrene estitke. Nije mi žao što se budim da, u živo, gledam !
Paradoksalno je što svaka pobeda stvara novu obavezu da se niz nastavi. Ja im to i želim. Ali. Ipak je ovo prvenstvo planete i mnogo je ekipa koji žele prvo mesto.
Želim da nastave sa igrama u granicama svojih mogućnsti i da ih povrede zaobiđe.
Malo sreće nebi "smetalo !
Samo hrabro i angažovano pa ...... će biti dobro !

Tata od geometra

pre 5 godina

Zapravo, top 6 je obezbeđen. Nije moguće da nas pređu 3 ekipe, tako da je treće mesto u grupi već osigurano. Čestitke na plasmanu!

Hagiano

pre 5 godina

Imamo tim za zlato, i sto je jos vaznije imamo igru za zlato. Pa sad da ne prizivam, samo da ne kiksnemo kad je najvaznije.
Bravo za dosadasnji nivo igre, prvi put u istoriji zenske odbojke na SP imamo 7 vezanih pobeda rezultatom 3:0
Samo jako do kraja.

S

pre 5 godina

Jelene Blagojevic nema jer se povredila na pripremama. Sto se Sanje Malagurski tice, takodje je bila na sirem spisku i bila je na pripremama ali je Terzic odlucio da vodi Anu Bjelicu a ne nju jer samo 2 korektora mogu da idu.

ja

pre 5 godina

Ludost je reči da je Jelena Blagojević loša. Ako si gledao FIVB na proleče, kad je rezervan tim Srbije deklasirao USA onda znaš kako ih Jelena uposlila.

Malagurski je bila u sastavnom timu za FIVB 2018 ali je nije bilo. Terzić je selektor i tamo bio. Ali na FIVB nije bilo Maje Ognjenović koja stvarno rastura, Brazilke nisu znale odakle če da leti lopta. Tu mi nije jasan Ezčibaši što nije produžio, pa tako Maja ide u Moskvu ove godine. Ludost Turaka ?

A sistem je takav da ide po 3 tima dalje, i samo 1. tim ne može uhvatiti 1. tim druge grupe. Ako budemo 1. u grupi, dakle ne padamo na USA, a možemo imati Italiju i Kinu iz druge grupe,ili iz naše ponovo, verovatno Holandija i Japan. Nadam se Japanu jer su tako borbene a u proseku visina oko 181 cm.

Biče tu borba Japana i Brasila ko če dalje. Brasil je bio dobar na FIVB ali ovde im je prijem katastrofa. Thaisa se vratila ali nije ona stara-povreda.

Nakon razočaranja na Grand Priju titula ovde bi bila super.

darko

pre 5 godina

@FIVB je takmičenje za odmaranje vrhunskih igrača, kao što su svi radili, uglavnom svi.. Blagojević jeste za to, da posluži za odmaranje vrhunskih, nije nikako za svetsko prvenstvo.

Milan

pre 5 godina

@Zagor
Anja Spasojević bi sigurno bila član prve postave ovog tima, naš najbolji primač servisa, kada se gleda sveukupni doprinos igri. Jedino Milenković iz ove generacije može da je stigne ako je zaobiđu povrede. Brankica je najbolji napadač sa te pozicije, više korektor, njen loš prijem vadi njen i Tijanin strašan napad, praktično nesvojstven ženskoj odbojci. Trenutno ni u jednoj reprezentaciji nema takvih napadača. Za ostalo se slažem, mada bi i Suzana Ćebić iz najboljih dana možda imala mesta.

Saruman

pre 5 godina

Devojke, bravo! Raduje, pre svega odgovorna igra i vera u sebe koja nam je, u prošlosti, neretko nedostajala, jutros su pokazale da ne padaju psihološki ni u završnici seta, jednostavno su dobile u trećem setu na suvi kvalitet. Što se kvaliteta tiče on je surovo vidljiv, kad se ovde diskutuje samo o greškama Tijane Malešević na prijemu, jasno je koliko je ekipa moćna. Sistem takmičenja jeste brutalan, ali nam dosadašnja igra garantuje plasman u top 6. (teoretski nam treba, mislim, još jedan bod), i da, kao i u svakom sportu kad dođu eliminacione utakmice, jedan poraz može da košta medalje, ali nemam taj strah. Ono što treba znati je da će utakmice protiv Holandije, a posle i protiv SAD i Italije, biti pravo merilo. Trenutno se čini da su samo Italijanke na približnom nivou, ali...realno,baš kako je jutros rekao i nemački selektor, mi smo jedina ekipa koja igra "mušku odbojku" (iako su i Tijana i Brankica jutros štedele na servisu i servirale flot) i to je činjenica. Od OI u Riju pričam da imamo možda najdominantniju generaciju u istoriji ženske odbojke, 5 od 6 devojaka u postavi su među najbolje 3 na svetu na svojim pozicijama, zato sve deluje tako jednostavno. Na tim OI nas je u finalu pobedila Dženi Li Ping (selektor Kine), jednostavan posle prvog seta su nam "zaključale" dva ključna pravca napada, a ni prijem ni dizanje nam nisu otvarali alternative. Sada to neće ići, vidljivo je da pomalo škripi samo kada protivnice baš pritisnu Tijanu M. ili pronađu ono malo prostora što Brankica pokriva na prijemu, ali i to samo jaaako dobrim servisom i ne uvek. U svakoj drugoj situaciji, Maja ima barem 3, a nekad i 4 napadačke opcije (kad je Brankica u zoni 6), što odbranu od naših napada čini...nemogućom misijom. Neko je pomenuo generaciju devojaka iz 2006-2008, koja jeste bila zaista dobra i mogla mnogo više, ali nije uspela, po meni, kao i mnogo puta kasnije, zbog "čudnog" vođenja s klupe. Ova generacija je, međutim, mnogo dominantnija, realno su najjače po igračkim kvalitetima, imaju iskustvo i deluje da su psihološki vrlo stabilne. Ako Holandiju dobiju na ovakav način, u meču koji nam, verovatno, neće značiti ništa, onda će sve biti jasno. Japan će biti merilo da vidimo koliko nam je napad dobar u meču protiv ultradefanzivne ekipe, ali su Japanke, uz svo poštovanje, daleko od nas. Njima je mnogo bitnije kako će odigrati protiv Brazila, tu direktno odlučuju o 3. mestu u grupi Uzgred, apropo žreba za top 6, može da se dogodi da u grupi od tri ekipe budu najviše 2 iz ove grupe (žrebaju se prvi i treći, pa ako su iz iste grupe, drugi mora da bude iz druge). Tamo će biti zanimljivo videti ko će, uz Italiju i SAD proći, Ruskinje bez Gončarove, i ako prođu, ne mogu mnogo, a Kineskinje mogu svašta ali ipak, mislim, da ovaj put ne mogu da nas ometu.

Dabome

pre 5 godina

To su naše sjajne devojke, iz meča u meč sve bolje i bolje. Pravi mečevi tek predstoje, i selektor radi pravu stvar što daje šansu svim devojkama. Možda na prvi pogled ovaj sistem je čudan, to smo komentarisali još dok su muškarci igrali ali kad se ulazi duboko u snalizu, nije to loše, em takmičenje traje malo duže, em ima i popravni ako se slučajno kiksne..jedino što se meni lično ne svidja je satnica, ali bože moj, ipak je to Japan.

Stefan

pre 5 godina

Bravo devojke na jos jednoj maksimalnoj pobedi.Sada odmor, a onda realno i krrce ono najteze i najvaznije.
Veoma smo blizu plasmana na final 6 ,i verujem da cemo je izboriti u sledecem duelu sa Japanom.

Zombi

pre 5 godina

Maja nije htela da produzi ugovor sa Ezecabasijem. 
Ne moze neka korejska tehnicka biti bolja od "velike" Maje Ognjenovic tako da ta teorija ili dezinformacija pada u vodu. 
Pre će biti da je Maja htela da ode u Dinamo a ne da ostane u Turskoj.
(suzy, 08. oktobar 2018 15:09)

Suzy, Kim nije tehničar, već primač servisa, a niko nije ni napisao da je "korejski tehničar bolja od Maje", već da zbog pravila o ograničenju broja stranaca može da se desi da Maja bude rezervni tehničar (ima najviše godina, a Tijana i Kim su previše plaćene da ne bi igrale), tako da nisu ni teorija ni dezinformacija već zdrav razum i čista logika. Za Maju Dinamo jeste odličan izbor, ako Terzić ostaje tamo, već su sarađivali, a igraće i Evropu, ali bi, veruj mi, da je bila sigurna da će igrati, ostala u Ezačibašiju, zbog finansija, ali i činjenice da je ovogodišnja ekipa selektirana sa isključivim ciljem osvajanja klupske titule prvaka Evrope

Milica

pre 5 godina

@suzy Eczacibasi je doveo Kim, koja sa Larson i Bošković čini trojku koja bi igrala u turskom prvenstvu u postavi.Maja bi u prvenstvu igrala veoma malo što njoj nije odgovaralo. Navodnici na velika su baš potrebni, jer ona nije velika nego najveća.

Milutin

pre 5 godina

Posle domaćina Japana 7/8 ;)
(O.T.A.N., 8. oktobar 2018 13:27)

Jel' imate vi neke vaše Hrvatske forume pa da tamo komentarišete? Kako se kotirate na ovom svetskom prvenstvu?

A za naše devojke, hvala na pitanju, nije loše. Još set nisu izgubile u 7 utakmica, a kako će dalje, videćemo.