Fudbal 191

Utorak, 02.10.2018.

19:23

Veliki propust – UEFA zaboravila Zvezdinu titulu iz Barija

Evropska fudbalska unija (UEFA) napravila je veliki previd u najavi utakmice između Pari Sen Žermena i Crvene zvezde.

Veliki propust – UEFA zaboravila Zvezdinu titulu iz Barija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

191 Komentari

Sortiraj po:

slobinator

pre 5 godina

u redu ,zvezda nije bila prvak evrope.onda realu skidamo 6 titula,liverpulu 4,bajernu 3 itd,a partizan nije nikada igrao finale

only fools and horses

pre 5 godina

E stvarno vise grobari nisu normalni, kada Real osvoji LS a izgubi Super kup onda on nije najbolji u Evropi?
(Aleksandar I, 03. oktobar 2018 13:47)

Pa nije, normalno. Ako ih je neko te sezone, u utakmici koja direktno odlučuje ko je bolji, pobedio.

Mat

pre 5 godina

@
1. Na zvaničnom sajtu UEFA piše LŠ osnovana 1955. 2. Nisu učestvovali englezi na njihovu sreću pošto je jedan Ferguson rekao da niko u njegovoj karijeri nije nadigrao Junajted kao CZ. 3. Italijanska liga tada bula ubedljivo najjača pa Španska, Nemačka itd. 4. CZ u finalu 1991 pobedila najskuplji tim na svetu, a u polufinalu Bajern sastavljen od reprezentativaca nemačke aktuelnih prvaka sveta 1990. 5. Kada neko doživi tragediju šok, neku veliku nesreću on to na silu hoće da zaboravi kao da se nije nikada dogodilo, kao grobari 1991 i Zvezdino osvajanje titule prvaka evrope!!!!
(sah 88, 03. oktobar 2018 00:00)

Pa i Steaua Bukurešt je osvojila kup šampiona ali nešto ne vidim da njih hvalite previše.
Kao prvo je sigurno vaša pobeda mnogo veća a kao drugo hoćete sebe predstaviti kao najvećim ( što vas samo čini manjim klubom i većim paljevinama).

fcrslj

pre 5 godina

Neverovatno, kako neki zele da ospore zvezdin uspeh 91. Pa nije bio takav sistem, pa igrali su bunker, pa ovo pa ono...ljudi na tom peharu je ugravirano ime “FK Crvena Zvezda”. Pa kako god se to takmicenje zove ili ce se zvati, uvek ce biti zvezdino ime na tom peharu...a svi koji ne priznaju zvezdin uspeh. Neki mi kazu koliko onda ima Real Madrid titula?

Aleksandar

pre 5 godina

Sistem takmičenja može da se promeni, ali cilj tog takmičenja ostaje isti, biti najbolji u Evropi. Sasvim je svejedno dal ćeš biti Prvak Evrope kroz kup sistem ili liga sistem, to je samo odluka Nadležnog međunarodnog saveza, u ovom slučaju UEFA. Sutra da se ponovo promeni sistem takmičenja, jel se ne bi važilo 13 titula Real Madrida?

Ako te nešto zanima o LŠ, lepo odeš na UEFA sajt, pa na LŠ, pa na History, pa pročitaš malo statistiku, hall of fame ... ili ako baš ne vidiš nešto što ti prija očima, ti pitaš prosečnog navijača Partizana da ti on objasni stvari!

defitinho

pre 5 godina

Jednostavno i sa pravom, to takmicenje veze nema LŠ. Evro kup, tri eliminacione runde i u finalu si, smejurija. Isto se važi i za Partizanovo finale iz 1966. godine. Da ne bude zabune. LŠ i KEŠ nebo i zemlja.

Aleksandar

pre 5 godina

Sistem takmičenja može da se promeni, ali cilj tog takmičenja ostaje isti, biti najbolji u Evropi. Sasvim je svejedno dal ćeš biti Prvak Evrope kroz kup sistem ili liga sistem, to je samo odluka Nadležnog međunarodnog saveza, u ovom slučaju UEFA. Sutra da se ponovo promeni sistem takmičenja, jel se ne bi važilo 13 titula Real Madrida?

Ako te nešto zanima o LŠ, lepo odeš na UEFA sajt, pa na LŠ, pa na History, pa pročitaš malo statistiku, hall of fame ... ili ako baš ne vidiš nešto što ti prija očima, ti pitaš prosečnog navijača Partizana da ti on objasni stvari!

Usatizasvavremena

pre 5 godina

Za sve neznalice koje misle da je te godine bilo lako osvojiti usatog i da te godine nisu igrali prvaci nekih drzava (ne znam samo odakle vam ta glupava ideja da neke godine prvacio ne zele da igraju za prvaka Evrope. Notorna budalastina). Dakle, sa sajta UEFE...

Teams:

Albania Dinamo Tirana
Austria Swarovski Tirol
Belgium Club Brugge
Bulgaria CSKA Sofia
Cyprus APOEL
Czechoslovakia Sparta Prague
Denmark Odense Boldklub
Finland Kuusysi
France Marseille
East Germany Dynamo Dresden
West Germany Bayern Munich
Greece Panathinaikos
Hungary Újpesti Dózsa
Iceland KA Akureyri
Italy Milan
Italy Napoli
Union Luxembourg
Malta Valletta
Northern Ireland Portadown
Norway Lillestrøm
Poland Lech Poznañ
Portugal Porto
Republic of Ireland St Patrick's Athletic
Romania Dinamo București
Scotland Rangers
Soviet Union Spartak Moscow
Spain Real Madrid
Sweden Malmö FF
Switzerland Grasshopper
Turkey Beºiktaº
Socialist Federal Republic of Yugoslavia Red Star Belgrade

Max

pre 5 godina

Necu da citam komentara, ubedjen sam da mogu da pogodim 90 posto sadrzaja.
Na sajtu UEFA, press-kit, pise sve vrlo jasno.
Zvezdina titula je navedena uz sve ostale rezultate u UEFA takmicenjima.
Kontekst iz kojeg ste napravili ovu "senzaciju" za napaljene grobare i moje napaljene Cigane je da od tog uspeha PSGa oni nisu uspeli mnogo toga u LS (postoji cela recenica u press-kit delu).
Ko ne zna sta je Press-kit nek proveri, nemam nameru da objasnjavam sve kad vec imate internet.

stooges

pre 5 godina

Smejem se grobarima i njhovoj braci iz hrvatske. Javite Realu i Liverpulu koliko titula prvaka Evrope u stvari imaju. Sto se tice titule prvaka sveta, imate to na internetu a negde u ovo vreme prosle godine je bila vest na ovom portalu od koje vam je pripala muka a kompleksi dodatno narasli. Pozdrav svima a Crvenoj zvezdi hvala kako god da veceras odigra. Znala je da izgubi i od partizana pa je se niko nije odrekao a kamoli posle poraza od velikih klubova.

boci

pre 5 godina

Kako volim da vidim grobare kako se koprcaju...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (petarczv, 3. oktobar 2018 09:53)
Ma nije ni tebi lako...25 godina je mnogo patnji i bola..

E žbunovi

pre 5 godina

E ..gani nemoj da se pravite žbunovi. Nego dok je Milojko Pantić još pri snazi i volji da ispravi ono što je reko u prenosu da je to NAJVEĆI USPEH JUGOSLOVENSKOG KLUBSKOG FUDBALA.

Čuj, bunkerska ekipa sa Piksijem i Dejom :)

pre 5 godina

Čak i neki Grobari koji pokušavaju da napišu korektan komentar po meni ne uspevaju. Nije mi jasno zbog čega potencirate da je Zvezda neka bunkerska ekipa koja je osvojila taj kup. Dali smo 17 golova na 7 utakmica pre finala. Gde je tu bunker?! Nismo mi dominirali Evropom da napadnemo Bajern i Marsej i nakantamo ih. Naravno da je bilo potrebno i malo sreće da bi se to osvojilo.

onako bez lupetanja

pre 5 godina

@Denis
Za početak samo finale prvo koje mi pada na pamet je Bayern Čelzi u Minhenu, Čelzi je bukvalno 3 puta prešao pola, osvojio je na penale.
A oko dolaska uopšte do finala Atletiko Madrid je sa bunkerom dolazio 2 puta i igrao isto. Jedno je biti pristrasan a drugo realno komentarisati, ono što je igrala CZ 1991. je fudbal za Čolov Atletiko.

dovlajoe

pre 5 godina

Na svetskom prvenstvu u fudbalu 1998. promenjen je format takmičenja jer je povećan broj učesnika sa 24 na 32 ekipe. Da li su dotadašnjim svetskim prvacima oduzete titule prvaka sveta zato što su je osvojili u formatu sa manjim brojem ekipa? Prvak Evrope i sveta u klupskom fudbalu 1991. godine je Crvena Zvezda, ne treba se obazirati na birokrate iz UEFE, frustrirane susjede i komšije sa dijagnozom "navujač Partizana".

Dox

pre 5 godina

Ljudi, ne smarajte više. Zvezda je bila evropski prvak u fudbalu, Partizan u košarci. Koga briga kako se zvalo takmičenje! U svakom slučaju, tad je bilo više pravde i poštenja u oba sporta. Pozdrav navijačima oba kluba

dex

pre 5 godina

Naravno, potpuno netačno. Ako udjete u sekciju gde su najave utakmice vrlo jasno pise da je Zvezda prvak Evrope iz 1991. Za to međutim treba dva klika!

sima seljak

pre 5 godina

zamisli grupu
grashopers, seltik, dinamo drezden, cz

prođeš grupu i bajern polufinale (prođeš na slobodnjak i na "nebo se otvorilo autogo" )

i onda u finalu protiv marseja ne predjes pola, popijes 5 precki, 3 stative i na penale osvojis))

dajte nemojte ljudi. .to nije danas ni grupna faza lige UEFA. kakav crni šampion evrope)) treba da budete srećni što nema go tehnologije da vas mi grobari sad ne bi prozivali. hahah jedva čekam večeras MNK))

Јабучило

pre 5 godina

Zvezda je bila prvak evrope i prvak sveta, sve ostalo je nebitno
(Predrag, 02. oktobar 2018 21:54)

Вашу титулу европског првака изузетно поштујем и немам намеру да је потцењујем као што раде неки моји сунавијачи. Али од тог освајања титуле првака света правите незаслужену фаму. Прво, нисте објединили европску титулу - изгубили сте Суперкуп. Друго, тада је то била ревијална утакмица, без неког посебног значаја (многи прваци Европе јој нису придавали никакав значај, чак нису хтели ни да је играју). У тренутку када сте освојили Тојота куп, био је баш то - спонзорски сусрет два првака континента без суштинског такмичарског значаја. ФИФА га тек 25 година потом проглашава за утакмицу која има такмичарски значај.
Даље, када кажеш европски и светски првак испада да су освојена два различита првенства, а Тојота куп је, такмичарски, само наставак Купа шампиона. Као када рекао да је пре неколико месеци Новак Ђоковић био финалиста и освајач Вимблдона. А код Звезде је (понављам) чак и тај низ прекинут неосвајањем Суперкупа.
Ни потцењујем ни прецењујем, само износим чињенице када је реч о вредновању Тојота купа у односу на Куп шампиона. Потврдиће ти то и старији навијачи Звезде који ни сами тој утакмици (ни Суперкупу) нису придавали значај који је имало освајање Купа шампиона.

only fools and horses

pre 5 godina

Pogrešili ljudi, taj što je to pisao nije mogao ni da pomisli, nije mu bilo ni na pameti da je zvezda bila nekad pobednik kupa šampiona. Toliki je trenutni ugled zvezde.
I još nešto, mnogo volite da se uzdižete, da stvarate mitove, preterujete. Nije zvezda bila prvak Evrope, to nije postojalo, a nije bila ni najbolja u Evropi. U superkupu te sezone je izgubila od Mančestera. Znam da su Englezi onako na kvarnjaka izbegli revanš, da možda i nije bilo potpuno zasluženo, ali ako ćemo iskreno, ni to zvezdino osvajanje kupa u finalu nije bilo zasluženo. Skoro da nije ni prešla centar, šut na gol nije imala. Ali se piše, isto kao i ovo Mančesterovo.
A tek mitomanija sa naslovom prvaka sveta i isticanjem toga, to je tek smešno.

Nidza

pre 5 godina

Jedino smesnije od grobara su navijaci Zvezde koji se loze na provokacije i nasedaju na komentare tipa Zvezda nije osvojila lš, znaci Liverpul ima samo jednu, Real 7 i svim klubovima koji su osvojili posle promene u liga sampiona se titule racunaju, ostalo se brise, jel na takve komentare nasedate naucnici? :D

Filip

pre 5 godina

I kup uefa je promenio naziv u liga evrope, znaci kad liga sampiona jednog dana promeni naziv kao sto je i promenjeno iz Keš u Lš, znaci svi koji su osvojili lš dzabe su igrali jel tako grobari? hahahahahaha

Denis

pre 5 godina

Liga sampiona je i napravljena iz razloga da neka ekipa sa bunkerskim sistemom igre, kao sto je to bila sampionska Zvezda iz 1991, vise nikada ne osvoji ovo takmicenje. To je cinjenica.

P76-ers

pre 5 godina

Za neznalice,1991 godine sponzor Zvezde je bio klasik a ne beobanka.
(zvezdas-RajvoSa, 02. oktobar 2018 23:28)

Zvezda je Kup Šampiona igrala u Puma dresovima, sa "DEXIM" kao sponzorom.
Finale su igrali u dresovima bez imena sponzora.
Nakon finala u Bariju, dolazi do saradnje sa duvanskom industrijom pa je na dresu bio kompletan logo Classic cigareta.

Ubrzo nakon toga Puma dresove menja HUMMEL, u kojima se Zvezda penje na krov sveta...

Som Tojer

pre 5 godina

Ma važno je da ja nisam zaboravio... i ova armija zvezdaša... a koliko vidim i grobari se jako dobro sećaju tog 29 maja 1991... Taj dan će im ostati urezan za sva vremena... ono kad komšija dotera novi crveni Ferari a ti staneš, gledaš i diviš se, a znaš da to nikad nećeš voziti... i umireš od ljubomore...

P76-ers

pre 5 godina

Pa Crvena Zvezda Beligrad nije nikad bila sampion evrope nit sveta, to su izmisljotine. CZ je osvojila dve mitrope kupa i jedan podunavski kup. Dinamo Zagreb je bio prvak Evrope 1966-67 i finalista 1962-63 i pobednik kupa uefa 1976.
(Fatmir Lleshi, 02. oktobar 2018 21:18)

Fatmire vidi se da voliš Partizan, ali pretera ga. Pusti želje, stvarnost je sasvim drugačija...

Waterloo

pre 5 godina

@ sah 88, браво! :) још мали додатак, највише голова те сезоне дали Марсеј и Звезда, убедљиво два најјача клуба те године. Поред Милана и њиховог састава “летећих Холанђана” Италију је представљао тадашњи шампион Наполи предвођен Марадоном. И онда нека неко каже како је Звезда имала лак пут. Тај КЕШ је вероватно био и најјачи КЕШ икада.

reb

pre 5 godina

Pise koliko su puta bili prvaci Evrope, a ne koliko su puta osvojili LŠ. Realu, Milanu itd. Zvezda je bila prvak Evrope, ali LŠ nije igrala nikada do ove sezone. Šta kome nije jasno?!

P76-ers

pre 5 godina

Te 1991. Proleter iz Zrenjanina tukao je prvaka Evrope Zvezdu na njenom stadionu. 

Da li to znači da je Proleter bio jak ili je prvak Evrope bio slab? 

Kakav je to prvak Evrope kojeg tuče jedan Proleter na njegovom stadionu? 

Hajduk iz Splita koji se raspadao pobeđuje tog prvaka Evrope u finalu kupa na stadionu JNA sa 1-0 golom Bokšića. 

Partizan iduće sezone gotovo nepromenjen tim tog prvaka Evrope tuče u finalu kupa Jugoslavije. 

I tada, kao i sada, taktiku ste bazirali na bunkerici. Imali ste dobar tim, ali vas je država obilato pomagala, kao i sada, Nabacila vam je Beobanku za sponzora i mogli ste da otimate najbolje igrače iz čitave Jugoslavije.
(Ostoja, 02. oktobar 2018 22:14)

Zaboravio si da pomeneš da je 1991 Crvena Zvezda odrala Partizan u prvih pola sata sa 3-0, pa su navijači pravili nerede...

Sve ekipe koje si pomenuo su bile jake Zvezda, Hajduk, Dinamo, Partizan... Čak je i Hajduk imao projekat za osvajanje Kupa ili Lige i verovatno bi uspeli, ali dobili smo rat...

Bilo je uživanje gledati fudbal...

Dr. Pelagic

pre 5 godina

Zvezda nikada nije osvojila ligu sampiona. Ucestvovala je u prvoj ligi sampiona, a titula koju ima je za kup sampiona, takmicenje koje vise ne postoji.

braske

pre 5 godina

stvar je prosta kad su videli da neke steaue i zvezde uzimaju titule uveli su danasnju ligu sampiona i nikad vise niko ko nije iz petorke nece je osvojiti, vozdra

Brane

pre 5 godina

Jedno je kup sampiona a drugo liga sampiona. Nista oni nisu pogresili.
(Ivan, 2. oktobar 2018 23:33)

Po ovoj logici Real ima samo 3 titule, Milan 1,Liverpool 1...eto to vam je grobarski mozak

voja

pre 5 godina

Evo deco draga koja se ovde delite na delije i grobare da vam podelim sta je moj stari rekao na ovu temu pre vise od deceniju i koja stavlja tacku na svaku raspravu o ovoj i slicnoj temi, kaze moj burazer od tetke isto sto i vecina ovde, pa nije Zveda osvojila Ligu sampiona tj tad je to bilo lakse, a moj stari ce na to: Kad je Zvezda bila prvak to je tada bilo najjace takmicenje koje je postojalo kao sto je danas Liga Sampiona najjace, za par decenija ili vise mozda promene i ovaj format koji je sada pa ce za 50tak godina izgledati da je bilo lakse...kraj, tisina...tacka.

Liga Šampiona

pre 5 godina

Šta vam nije jasno kompleksaši? Real je 13 puta bio prvak Evrope, 7 puta kao pobednik Lige šampiona i 6 puta kao pobednik Kupa šampiona. Zvezda NIKADA nije igrala Ligu šampiona i šta vam je tu nejasno??? 
(Liga Šampiona, 02. oktobar 2018 22:15) 

Od svega je najjasnije da si ti najteži i najveći kompleksaš! 
Laku noć.
(Kninska kobra, 02. oktobar 2018 22:52)
Naravno za vas su kompleksaši svi koji vam kažu istinu. Lažite sebe stubovi, kakvi stubovi takva i država. Tešite se sa vašim vođom i hvalospevima na Pinku i u Informeru, to ste vi. Sa druge strane UEFA vam sasipa istinu u oči a vi kmečite, neka boli istina da sada prvi put igrate Ligu šampiona kompleksaši.

zgslavac

pre 5 godina

Uefa? Tamo gde je Boban iz Hrvatske zamenik generalnog sekretara?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (hm, 2. oktobar 2018 19:54)

Koliko godina pod sankcijama, plus koliko godina izolacije treba da ovaj komentar netko napiše i dobije 50tak pluseva :)

Balkanski špijun

pre 5 godina

Evo L'Ekip nije zaboravio..
prevod na engleskom, jer malo ljudi zna francuski.. Usually big ears shine behind the big central window, in the trophy room of Rajko-Mitic stadium, nicknamed Marakana. But on September 18, just before the reception of Naples (0-0), the replica descended from his pedestal to find the firm hands of his conquerors, Dejan Savicevic and Sinisa Mihajlovic in the lead, under the ovation of 50 000 supporters, in the Belgrade area. There was better tocsin to ring the return of the Red Star ("Crvena Zvezda", in original version) on the big stage of the Champions League: this sting of the most coveted European Cups, snatched from the end of a tasteless match and padlocked against OM Papin and Waddle, Bari, May 29, 1991 (0-0, 5-3 on the tab).

Topalovići

pre 5 godina

Pa nije previd. Tada to nije bilo isto takmičenje. Potpuno je različit format, kup sistem u kome je postojala kakva takva šansa da mali klub napravi iznenađenje. Bogati i veliki su se potrudili da se to više nikada ne desi.

sah 88

pre 5 godina

1. Na zvaničnom sajtu UEFA piše LŠ osnovana 1955. 2. Nisu učestvovali englezi na njihovu sreću pošto je jedan Ferguson rekao da niko u njegovoj karijeri nije nadigrao Junajted kao CZ. 3. Italijanska liga tada bula ubedljivo najjača pa Španska, Nemačka itd. 4. CZ u finalu 1991 pobedila najskuplji tim na svetu, a u polufinalu Bajern sastavljen od reprezentativaca nemačke aktuelnih prvaka sveta 1990. 5. Kada neko doživi tragediju šok, neku veliku nesreću on to na silu hoće da zaboravi kao da se nije nikada dogodilo, kao grobari 1991 i Zvezdino osvajanje titule prvaka evrope!!!!

sah 88

pre 5 godina

1. Na zvaničnom sajtu UEFE piše LŠ osnovana 1955. 2. Nisu učestvovali englezi na njihovu sreću jer bi doživeli debakl, pošto je jedan velikan Ferguson rekao da niko u njegovoj karijeri nije nadigrao Junajted kao CZ. 3. Italijanska liga bila ubedljivo najjača tada pa Španska, Nemačka..... 4. U finalu CZ pobedila ubedljivo najskuplji tim na svetu tada Marsej, a u polifinalu Bajern sastavljen od tada reprezentativaca nemačke koja je svetski prvak 1990. 5. Grobari hoće da izbrišu to iz sećanja, nemogu da prihvate realnost, kao da je nikada nije bilo, da se nikada nije desilo to da CZ osvoji titulu prvaka evrope pa svašta izmišljaju da bi to potisnuli. Ali ne ide!!!!!

@Ostoja

pre 5 godina

O cemu pricas covece, kako mozes da kazes da se Hajduk raspadao i dobio Zvezdu 1:0 te godine kad je Zvezda bila prvak Evrope?!? Pa pogledaj samo imena igraca tog finala i bice ti jasno da je te godine Hajduk bio jak ko zemlja, uostalom kao i vecina klubova u tadasnjoj ligi u poredjenju sa ovim jadom od klubova i fudbalera koje danas gledamo. Ja kao navijac Partizana sam bio ponosan sto je klub iz Srbije uzeo titulu u Bariju i to vece sam navijao za Zvezdu, i necu i ne zelim da dozvolim da jadno klinacko prepucavanje "gospode" iz uprava i vecine navijaca koji samo umeju da mrze i omalozavaju protivnika dovede do toga da zazalim. Opet, zbog svega sto se radilo u Jugi a i dan danas radi u nasem fudbalu u korist Zvezda a na stetu mog kluba, uvek cu reci da se ponovo rodim opet bih voleo i navijao za moj Partizan...

Peđa

pre 5 godina

Liga i Kup nije isto. Kup moze svakom da se desi da osvoji... 
 (Slobodan, 2. oktobar 2018 21:40)
Da je mogao svako da ga osvoji osvojili bi ga onda i Partizan, Arsenal, Atletiko, Briž, Ajntraht...

Walter

pre 5 godina

Waltere da li to vazi i za kosarku? Budeveljnik, Zjelena gora, Nanter, Prokom i slicni giganti su bili prvaci svojih zemalja. Onda ni Partizanova titula prvaka Evrope nema neku posebnu tezinu.
(MilanB, 02. oktobar 2018 22:18)
Ni košarkaški kup šampiona nema tu težinu mada
je Partizan osvojio u nemogućim uslovima.Ali Partizan nije igrao sa navedenim klubovima u svom tadašnjem pohodu na titulu.

Peđa

pre 5 godina

I tada, kao i sada, taktiku ste bazirali na bunkerici. Imali ste dobar tim, ali vas je država obilato pomagala, kao i sada, Nabacila vam je Beobanku za sponzora i mogli ste da otimate najbolje igrače iz čitave Jugoslavije.
(Ostoja, 02. oktobar 2018 22:14)
Kao prvo, Zvezda u našoj ligi nikada nije igrala bunker. U Evropi jeste po potrebi. Da, ta liga jeste bila izuzetno jaka. Da, taj Proleter jeste bio jak tada a bio je i posle čim je mogao Zvezdi da traži 700k dm za Darka Kovačevića. Partizan je imao najjaču ekipu u svojoj istoriji, Hajduk imao Bokšića, Bilića, Štimca, Jarnija, Koznikua. Dinamo sa Bobanom, Ladićem, Šukerom, Šaljom, Petrovićem... Da li si svestan svoje nesvesti? Pa koji to prvak Evrope nije gubio utakmice u prvenstvu?

sasa

pre 5 godina

неко памти Бари,
неко Фљамуртари.....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (голф2, 2. oktobar 2018 22:49)

A neko i Kairat.

Magdalena

pre 5 godina

Za komsije koje ovde komentarisu FK Crvena zvezda sprema specijalno iznenadjenje. Pokazete svoj komentar i dobijete besplatan ulaz u muzej FK Crvena zvezda. Imate priliku da jedini put u zivotu uzivo vidite pehar namenjen PRVAKU EVROPE.

cj

pre 5 godina

mozda zbog onog bunkera u bariju ne racunaju titulu ?
niste presli centar,pa ih sramota da vas pominju :d
(belgrado, 2. oktobar 2018 19:56)

U moru komsijskih komentara ovaj mi je nekako najjaci.

Kakvo je to stanje uma? To mu je bila najtuznija noc u zivotu, a sada nas ovako smekerski zeza. Vreme leci sve... a mozda i ne :)

NY

pre 5 godina

Haha pa naravno da ne spominju kad Kes nije sto i LS. 
(Vlado, 2. oktobar 2018 20:48) 

Pa ni ti nisi isti onaj kada si imao sedam godina.Po razmisljanju si isti.Sto onda kada je pocela LS nisu ovi iz UEFA promenili pehar. LS je nastavak KES i svi pobednici ugravirani na usatom.Ko zna kakav ce format da bude za 10 godina.Ranije ste kukali da ste samo vi igrali LS eto sada igra i Zvezda. Kukali ste da ste igrali finale KES a Zvezda to osvojila.E sada je u opticaju da ste vi jedini sa ovih prostora dali gol u finalu.Sta kompleks sve nece da izmisli

Metropola

pre 5 godina

У најави су се држали само Лиге шампиона...
(Бобан, 02. oktobar 2018 20:48)... upravo to! Ne znam cemu polemika?

Ostoja

pre 5 godina

Te 1991. Proleter iz Zrenjanina tukao je prvaka Evrope Zvezdu na njenom stadionu.

Da li to znači da je Proleter bio jak ili je prvak Evrope bio slab?

Kakav je to prvak Evrope kojeg tuče jedan Proleter na njegovom stadionu?

Hajduk iz Splita koji se raspadao pobeđuje tog prvaka Evrope u finalu kupa na stadionu JNA sa 1-0 golom Bokšića.

Partizan iduće sezone gotovo nepromenjen tim tog prvaka Evrope tuče u finalu kupa Jugoslavije.

I tada, kao i sada, taktiku ste bazirali na bunkerici. Imali ste dobar tim, ali vas je država obilato pomagala, kao i sada, Nabacila vam je Beobanku za sponzora i mogli ste da otimate najbolje igrače iz čitave Jugoslavije.

Liga Šampiona

pre 5 godina

Pa Zvezda nije nikad osvojila Ligu sampiona, sad je igraju prvi put. 
(Dorcol Pfk, 02. oktobar 2018 19:27) 

Po toj logici Real Madrid nema 13 titula sampiona Evrope vec 7. Ne znam samo zasto im na dresu pise broj 13. Mozda bi ti mogao da odes do Madrida da im objasnis kako su napravili veliku gresku.
(Against modern football, 02. oktobar 2018 19:32)
Šta vam nije jasno kompleksaši? Real je 13 puta bio prvak Evrope, 7 puta kao pobednik Lige šampiona i 6 puta kao pobednik Kupa šampiona. Zvezda NIKADA nije igrala Ligu šampiona i šta vam je tu nejasno???

Kninska kobra

pre 5 godina

Šta vam nije jasno kompleksaši? Real je 13 puta bio prvak Evrope, 7 puta kao pobednik Lige šampiona i 6 puta kao pobednik Kupa šampiona. Zvezda NIKADA nije igrala Ligu šampiona i šta vam je tu nejasno???
(Liga Šampiona, 02. oktobar 2018 22:15)

Od svega je najjasnije da si ti najteži i najveći kompleksaš!
Laku noć.

MilanB

pre 5 godina

Po toj logici Real Madrid nema 13 titula sampiona Evrope vec 7. Ne znam samo zasto im na dresu pise broj 13. Mozda bi ti mogao da odes do Madrida da im objasnis kako su napravili veliku gresku. 
(Against modern football, 02. oktobar 2018 19:32) 
Šta vam nije jasno kompleksaši? Real je 13 puta bio prvak Evrope, 7 puta kao pobednik Lige šampiona i 6 puta kao pobednik Kupa šampiona. Zvezda NIKADA nije igrala Ligu šampiona i šta vam je tu nejasno???
(Liga Šampiona, 02. oktobar 2018 22:15) Bas cu sutra uvece da gledam to NIKADA.

MilanB

pre 5 godina

2225

Sve je danas komercijala, nikakve veze nema sa kupom sampiona koje je orginalno takmicenje i jedino ispravno po nazivu i po formaciji,dakle imamo Real koji je u zadnjih 5god. bio 4 puta prvak evrope,a da je u sopstvenoj drzavii bio jedanput ili dvaput prvak za to vreme,znaci najboji si u evropi ,a nisi cak najbolji ni u svojoj zemlji,prema tome ti trofeji osvojeni u godini kada nisi uopste zasluzio da igrs to takmicenje ne mogu imati istu tezinu kao trofeji u formaciji kup sistema,besmisao ovog sistema takmicenja nastala je onog trenutka kada su u finalu igrla dva kluba iz iste zemlje,naziv liga sampiona gubi svaki smisao,mozda komercijalna liga ili zapadno evropska liga prvih pet u domacem prvenstvu... 
(boki, 02. oktobar 2018 21:15) 
Ma jok bolje je bilo kad su igrali prvaci Albanija i Istočne Nemačke umesto Intera,Barselone,Borusije Dortmund,Arsenala...
(Walter, 02. oktobar 2018 21:22) Waltere da li to vazi i za kosarku? Budeveljnik, Zjelena gora, Nanter, Prokom i slicni giganti su bili prvaci svojih zemalja. Onda ni Partizanova titula prvaka Evrope nema neku posebnu tezinu.

Fatmir Lleshi

pre 5 godina

Pa Crvena Zvezda Beligrad nije nikad bila sampion evrope nit sveta, to su izmisljotine. CZ je osvojila dve mitrope kupa i jedan podunavski kup. Dinamo Zagreb je bio prvak Evrope 1966-67 i finalista 1962-63 i pobednik kupa uefa 1976.

Walter

pre 5 godina

Sve je danas komercijala, nikakve veze nema sa kupom sampiona koje je orginalno takmicenje i jedino ispravno po nazivu i po formaciji,dakle imamo Real koji je u zadnjih 5god. bio 4 puta prvak evrope,a da je u sopstvenoj drzavii bio jedanput ili dvaput prvak za to vreme,znaci najboji si u evropi ,a nisi cak najbolji ni u svojoj zemlji,prema tome ti trofeji osvojeni u godini kada nisi uopste zasluzio da igrs to takmicenje ne mogu imati istu tezinu kao trofeji u formaciji kup sistema,besmisao ovog sistema takmicenja nastala je onog trenutka kada su u finalu igrla dva kluba iz iste zemlje,naziv liga sampiona gubi svaki smisao,mozda komercijalna liga ili zapadno evropska liga prvih pet u domacem prvenstvu...
(boki, 02. oktobar 2018 21:15)
Ma jok bolje je bilo kad su igrali prvaci Albanija i Istočne Nemačke umesto Intera,Barselone,Borusije Dortmund,Arsenala...

Ivconi

pre 5 godina

Svaka cast za titulu, ali vise mi je muka svi se kunu u tu titulu iz Barija, zive u proslosti itd...Pa pogledajmo titule prvaka u drugim sportovima mislim stvarno, smoriste vise ljude

Zvezda i Dinamo dva su kluba bratska

pre 5 godina

Nije to nikakav propust.

Ta titula je smešna, nisu igrali engleski i holandski klubovi. Sem toga, Liga šampiona nije isto što je i KEŠ.

Ovo svedoči da ni UEFA ne shvata ozbiljno tu Zvezdinu titulu, zbog koje su uostalom i promenili sistem takmičenja.

Tu ste gde ste, a sutra ćete prihvatiti surovu istinu.

Vujke

pre 5 godina

Nije nikakav propust, to je realnost...isto kao što da u Srbiji nema više od 4 milona Srba sa svim starcima, ženama i decom ali u glavama zvezdaša ima 7 miliona Srba koji navijaju za njih.

MarcoPolo

pre 5 godina

Auuuuu, pa kako su to smeli?!
Sad će da se pojavi naš predsednik na hitnoj konferenciji za štampu da održi predavanje ovima iz UEFA. Msm stvarno, kako ih nije sramota...

xxx

pre 5 godina

Sta je Zvezda igrala u sezoni 91/92 kada je igrala u grupi sa Sampdorijom, Anderlehtom i Panatenaikosom posle kfalifikacija.Gde je Zvezda u Sofiji izgubila od Sampdorije sa 3:1 i igrala sa pobednikom druge grupe Barcelonom.Ovo je bio pilot projekat da bi se od sledece sezone zvalo LS
(Gipsy, 02. oktobar 2018 20:51). Pilot projekat-sam sebi skačeš u usta...

boki

pre 5 godina

Sve je danas komercijala, nikakve veze nema sa kupom sampiona koje je orginalno takmicenje i jedino ispravno po nazivu i po formaciji,dakle imamo Real koji je u zadnjih 5god. bio 4 puta prvak evrope,a da je u sopstvenoj drzavii bio jedanput ili dvaput prvak za to vreme,znaci najboji si u evropi ,a nisi cak najbolji ni u svojoj zemlji,prema tome ti trofeji osvojeni u godini kada nisi uopste zasluzio da igrs to takmicenje ne mogu imati istu tezinu kao trofeji u formaciji kup sistema,besmisao ovog sistema takmicenja nastala je onog trenutka kada su u finalu igrla dva kluba iz iste zemlje,naziv liga sampiona gubi svaki smisao,mozda komercijalna liga ili zapadno evropska liga prvih pet u domacem prvenstvu...

majstor

pre 5 godina

Pa to je bilo sasvim drugo takmicenje...i mi da igramo LS opet napisali bi da smo dva puta bili u grupi LS , a ne da smo igrali finale Kupa sampiona. Prosto.

Volim Zvezdu

pre 5 godina

Haha pa naravno da ne spominju kad Kes nije sto i LS.
(Vlado, 2. oktobar 2018 20:48)

Zašto je onda pehar isti?
Pobednik KEŠ ili LŠ je EVROPSKI PRVAK, a Crvena zvezda je evropski prvak. Mogu da shvatim da se to nekome ne sviđa, ali oni koji osporavaju tu činjenicu definitivno imaju neke probleme.

Walter

pre 5 godina

Kup šampiona je generalno bilo prilično amatersko takmičenje i iako se te titule važe i treba da se važe fudbal se podigao na danšnji nivo upravo komercijalizacijom i promenom formata koja je omogućila veći kvalitet i veći broj zanimljivih utakmica,nažalost na uštrb manjih i ekonomski slabijih klubova.

marko

pre 5 godina

Liga i Kup nije isto. Kup moze svakom da se desi da osvoji...
 (Slobodan, 2. oktobar 2018 21:40)

Да, као на пример Реал и Барселона, уф пардон, Барса је то први пут освојила тек после Звезде, а Реал 30 година после финала са Партизаном. Или рецимо није се десило Бајерну од 70 и неке па тек негде почетком 2000тих. Или рецимо данас чувена Борусија Дортмунд осваја доста поле Звезде. Или рецимо Интеру коме се случајно десило тек после 50 година са Мурињом. Тако да питање, на који спорт си мислио пошто је ово превише случајности за једно незнање.

kaokakao

pre 5 godina

A Srbi u neverici.Kako ih nije sramota,pa oni smatraju da je to najveci sportski uspjeh na ovim prostorima hahahaha,vece i od finala svjetskog prvenstva za koje se i poslje 100 godina cuje i prica,a o njihovom velebnom uspjehu niko niti ne zna,stvarno ste smijesni,nerealni do neba,valjda od toga ono nebeski narod.
(Maks, 02. oktobar 2018 20:03)

Nisam znao da ste osvojili? Isto ko sto se prica ko je bio npr. porazeni u finalu Svjetskog prvenstva 1958.

Dex

pre 5 godina

Pa Zvezda nije nikad osvojila Ligu sampiona, sad je igraju prvi put.
(Dorcol Pfk, 02. oktobar 2018 19:27)

Po toj logici Real Madrid nema 13 titula sampiona Evrope vec 7. Ne znam samo zasto im na dresu pise broj 13. Mozda bi ti mogao da odes do Madrida da im objasnis kako su napravili veliku gresku.
(Against modern football, 2. oktobar 2018 19:32)

Nije isto biti sampion Evrope i osvojiti Champions league. To je aktuelno takmicenje koje sad daje to zvanje. Pre je to bio Champions cup. Nekad daju statistiku racunajuci i jedno i drugo, nekad ne. A vi navijaci i "navijaci" dva nasa ocito jedina kluba samo uzivajte u svakoj prilici da se svadjate po internetu, cak ni ne znajuci uopste s kime se svadjate.

Eazy

pre 5 godina

mozda zbog onog bunkera u bariju ne racunaju titulu ?
niste presli centar,pa ih sramota da vas pominju :d
(belgrado, 2. oktobar 2018 19:56)
A da priupitamo arhitektu sta misli o tome?

Mik

pre 5 godina

na radost grobarcica... UEFA je uradila mnogo gore stvari prema nama. Posle prestanka sankcija Zvezdi je obrisala bodove, umesto da joj status miruje za to vreme. Pitajte se da li bi Pszovi, Milani, Liverpuli i ostali arapsko-kineski klubovi bili tako tretirani da se politika umesala u njihove "zivote"?
Tako da je ovo samo nastavak namernog zaboravljanja fudbalske istorije pre ovog veštačkog takmičenja "veliki jedu male".

Petar

pre 5 godina

Znaci li to da Partizan nije nikada osvojio Evroligu u kosarci?
(Zoki kaze, 02. oktobar 2018 19:52)

Ne znaci..Partizan je igrao EL 1992 godine..takmicenje po grupama igrao u Fuenlabradi...C.Zvezda 1992 godine jeste igrala LS (mislim da je to bio pilot projekat) secam se utakmice sa Sampdorijom ako se ne varam u Sofiji (ili Bukurestu) u kojoj da je pobedila otisla bi ja mislim u polifinale..

Filip

pre 5 godina

Aha, propust..Kao kad Djokovicu na Australian openu napisu pogresno prezime..Ne vole zapadnjaci Srbe, i to su x puta dokazali..
(winter, 02. oktobar 2018 19:30)
Razumem ih, ne volim nas ni ja

Жеља

pre 5 godina

Звезда је била клупски првак света у фудбалу. То су требали да напишу! А ПСЖ то никад није био!

ferdinand

pre 5 godina

Ako ćemo grobarskom logikom, ni Partizan nije prvak Evrope u košarci jer se tadašnji sistem takmičenja mnogo razlikuje od današnje EL. Osvojio je tada kup evropskih šampiona.

Dex

pre 5 godina

Zoki kaze@. Znaci, Zoki. Na Usatom je Zvezdino ime ugravirano, znaci da je osvojila, bez obzira na format. Partizanovog imena nema nigde na peharu, jer nije isto takmicenje. To sto je in osvojio su igrali i pre dve godine, FIBA takmicenje.

NY

pre 5 godina

Kod Grobara nikada nece isceznuti kompleks.Sreca sto nisu oni protiv Reala osvojili KES. Ko bi danas bio ziv od njih.Deco draga svako takmicenje ima svoju evoluciju.LE je nastala iz Kupa UEFA a ranije je ukinut kup sajamskih gradova i pripojen kupu UEFA. U pocetku u LS nije imala onvoliko timova iz lige petice.Danas ih ima cetiri.Sutra vise nece biti ni jednog tima is regiona i srednje Evrope

Petar

pre 5 godina

Znaci Realu se brise 7 Ajaxu 3 Juventusu 1, Notingem forestu 1, Steaui 1, Barceloni 2 itd.Znaci sve pre 1992 ne vazi.
(Gipsy, 02. oktobar 2018 20:08)

Ne zasto bi se brisalo..svi oni pa i vi ste pre 1992 osvojili kup Evropskih Sampiona..takmicenje u kome su igrali samo sampioni starog kontinenta u sistemu eliminacije od samog pocetka..ovo je Liga Sampiona takmicenje pod istim okriljem (UEFA) ali razlocitog formata i vi je igrate prvi put..na sajtu jasno stoji dokle se doslo u LS od njenog nastajanja..

Aleksandar

pre 5 godina

Znaci Realu se brise 7 Ajaxu 3 Juventusu 1, Notingem forestu 1, Steaui 1, Barceloni 2 itd.Znaci sve pre 1992 ne vazi.
(Gipsy, 02. oktobar 2018 20:08)

Notingem je dvaput zaredom bio šampion Evrope

Gipsy

pre 5 godina

Pa Zvezda nije nikad osvojila Ligu sampiona, sad je igraju prvi put.
(Dorcol Pfk, 02. oktobar 2018 

Znaci Realu se brise 7 Ajaxu 3 Juventusu 1, Notingem forestu 1, Steaui 1, Barceloni 2 itd.Znaci sve pre 1992 ne vazi.

retrivizor

pre 5 godina

Ninja@. Velika je razlika. KS i LS su isto takmicenje, samo format promenjen, isti organizator, isti pehar. Zato je Zvezdino ime ugravirano na tom peharu. U kosarci nije isto takmicenje ni isti organizator, pa nema nigde Partizana na peharu medju osvajacima.

Crvena Zvezda 1913

pre 5 godina

zvezda je bila europski sampion,a ne osvajac lige prvaka...razlika je..
(Zigzag, 02. oktobar 2018 20:34)

Zvezda je bila klupski prvak evrope i sveta, to je ono što je bitno a format takmičenja, godina i protivnik su potpuno sporedna stvar!
Pobedili smo sve što je trebalo pobediti i to je to!

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

A da zaborave na Realovih 14 ili Milanovih 7 neće jer onda se sve broji.
Da se razumemo Kup Šampiona je bio i ostao Kup Šampiona.Ovo danas nema više veze sa tim. Ovo danas je samo novac.Secam se 1991 kad se uvodila grupna faza od aktuelnih prvaka država i koja je bila i najzanimljivija do danas.Samo prvaci zaslužuju da budu i šampioni .Kad su bogati videli da opet Zvezda ili neki sličan istočni klub može da osvoji oni su promenili takmičenje. Danas je to liga bogatih.Bogati dele lovu i uzimaju igrače ko robove a istok dobije na kašiku. Danas mnogi ti bogati klubovi imaju samo ime iz države a dok su.igraci uglavnom stranci.
Nema to veze sa sportom.
Crvena Zvezda i Steaua su im trnje u očima
Bili i ostali....ali ponoviće se opet

Gru

pre 5 godina

Na sajtu UEFE lepo pise da je Zvezda jedan od osvajaca https://www.uefa.com/uefachampionsleague/history/seasons/topwinners/index.html.
Takodje u zrebu je to isto naglaseno. Ironija svega je sto Grobari ne zele da priznaju i kao da jos uveke ne mogu da poveruju u taj dogadjaj iz 1991.
Mozda bi trebali da pozovu opet cuvene matemaricare i arhitekte kako bi matematickim jednacinama uz pomoc arhitektonskih nacrta, dokazali da se 1991 godina uopste nije ni dogodila.

Tatko

pre 5 godina

....C.Zvezda 1992 godine jeste igrala LS (mislim da je to bio pilot projekat) secam se utakmice sa Sampdorijom ako se ne varam u Sofiji (ili Bukurestu) u kojoj da je pobedila otisla bi ja mislim u polifinale..
(Petar, 2. oktobar 2018 20:23)

Zvezda je te godine igrala u Sofiji zbog sankcija i to je bila prva ( probna ) godina LS, da je u toj utakmici pobedila Sampdoriju igrala bi finale ( ne polufinale ) sa Barselonom, koja je bila pobednik druge grupe. Dosta igraca je tada vec otislo iz Zvezde od onih koji su osvojili KES predhodne godine a Sampdorija je tada bila bas jaka sa Mancinijem i Vijalijem u spicu, pobedili su Zvezdu 3:1 pa Zvezdi nije pomoglo ni to sto je u zadnjem kolu pobedila Anderleht u Belgiji ipak su ostali drugi u grupi iza Sampdorije.
(KaraDjordje, 2. oktobar 2018 20:44)

Imali su i onog ćelavog Lombardina bio ne brzi i od Binica.

Maks

pre 5 godina

A Srbi u neverici.Kako ih nije sramota,pa oni smatraju da je to najveci sportski uspjeh na ovim prostorima hahahaha,vece i od finala svjetskog prvenstva za koje se i poslje 100 godina cuje i prica,a o njihovom velebnom uspjehu niko niti ne zna,stvarno ste smijesni,nerealni do neba,valjda od toga ono nebeski narod.

Pitanje

pre 5 godina

Znaci Realu se brise 7 Ajaxu 3 Juventusu 1, Notingem forestu 1, Steaui 1, Barceloni 2 itd.Znaci sve pre 1992 ne vazi.
(Gipsy, 02. oktobar 2018 20:08)

Ne zasto bi se brisalo..svi oni pa i vi ste pre 1992 osvojili kup Evropskih Sampiona..takmicenje u kome su igrali samo sampioni starog kontinenta u sistemu eliminacije od samog pocetka..ovo je Liga Sampiona takmicenje pod istim okriljem (UEFA) ali razlocitog formata i vi je igrate prvi put..na sajtu jasno stoji dokle se doslo u LS od njenog nastajanja..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Petar, 2. oktobar 2018 20:18)

Znaci li to,pametnjakovicu,da isto vazi i u kosarci? Vasa se titula ne racuna a u novom formatu EL niste ni primirisali,niti cete skoro,dakle bez ucesca.

Gipsy

pre 5 godina

Znaci Realu se brise 7 Ajaxu 3 Juventusu 1, Notingem forestu 1, Steaui 1, Barceloni 2 itd.Znaci sve pre 1992 ne vazi. 
(Gipsy, 02. oktobar 2018 20:08) 

Ne zasto bi se brisalo..svi oni pa i vi ste pre 1992 osvojili kup Evropskih Sampiona..takmicenje u kome su igrali samo sampioni starog kontinenta u sistemu eliminacije od samog pocetka..ovo je Liga Sampiona takmicenje pod istim okriljem (UEFA) ali razlocitog formata i vi je igrate prvi put..na sajtu jasno stoji dokle se doslo u LS od njenog nastajanja.. 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Petar, 2. oktobar 2018 20:18

Sta je Zvezda igrala u sezoni 91/92 kada je igrala u grupi sa Sampdorijom, Anderlehtom i Panatenaikosom posle kfalifikacija.Gde je Zvezda u Sofiji izgubila od Sampdorije sa 3:1 i igrala sa pobednikom druge grupe Barcelonom.Ovo je bio pilot projekat da bi se od sledece sezone zvalo LS

KaraDjordje

pre 5 godina

....C.Zvezda 1992 godine jeste igrala LS (mislim da je to bio pilot projekat) secam se utakmice sa Sampdorijom ako se ne varam u Sofiji (ili Bukurestu) u kojoj da je pobedila otisla bi ja mislim u polifinale..
(Petar, 2. oktobar 2018 20:23)

Zvezda je te godine igrala u Sofiji zbog sankcija i to je bila prva ( probna ) godina LS, da je u toj utakmici pobedila Sampdoriju igrala bi finale ( ne polufinale ) sa Barselonom, koja je bila pobednik druge grupe. Dosta igraca je tada vec otislo iz Zvezde od onih koji su osvojili KES predhodne godine a Sampdorija je tada bila bas jaka sa Mancinijem i Vijalijem u spicu, pobedili su Zvezdu 3:1 pa Zvezdi nije pomoglo ni to sto je u zadnjem kolu pobedila Anderleht u Belgiji ipak su ostali drugi u grupi iza Sampdorije.

Cubaka

pre 5 godina

Lepo pise u naslovu i svako ko je iole pismen moze lepo da procita : "Uefa zaboravila Zvezdinu titulu iz Barija" i ispod toga "Uefa napravila veliki previd". I onda se naravno javljaju polupismeni mali "grobarcici" cije misljene nikoga ne zanima, da oni objasne sta je Zvezda osvojila a sta nije. Brinite o tome sta je vas mali propali klub osvojio, NISTA, a svako ko nije pun mrznje i ko je realan, ima i grama pameti zna da je Zvezda evropski i svetski sampion, dalje nema. Vi mali isfrustrirani "grobarcici" mozete cmizdriti od jutra do sutra, to se nikada, ali bas nikada ne moze promeniti i jos jedno, sto je sigurno, je to da vi to NIKADA, ali bas NIKADA to necete osvojiti.

Doprvak

pre 5 godina

Ovo su odlične vesti. Zaboravljeno je zato što se marketing bazira na PSŽ, s na Zvezdu nije neki činovnik obratio pažnju. Ali je ovo dobro zato što pokazuje kolike komplekse od ušatog imaju grobari, koliko ih boli, koliko bi voleli i šta bi sve dali da ga Zvezda nikada nije osvojila!!!!!!!!
(sah 88, 2. oktobar 2018 19:55)


Pa valjda i PSG ima komplekse, francuski klub, tolike pare i igraci a nema pehar LS. Zvezda ga ima.
Uz to ce biti i nervozni jer su izgubili prvu utakmicu u Liverpulu.

Baka

pre 5 godina

"Naime, na sajtu takmičenja piše da je PSŽ igrao polufinale Lige šampiona 1995. godine, ali ne i da su "crveno-beli" bili evropski šampioni četiri godine kasnije"

1995+4=1999

Madjo

pre 5 godina

Očigledno su prenosili vest koji je učinak ova dva kluba u istoriji Lige šampiona do sada, dok KEŠ koji je prethodio LŠ nije isti format takmičenja. Po rangu takmičenja - to mu dođe isto, ali po snazi je više kao u tenisu Open era i pre Open ere.

Runner

pre 5 godina

Није то уопште УЕФА-ин пропуст него новинарски пропуст јер Црвена звезда никада није играла у ЛШ. Ове године се први пут у својој историји квалификовала за то такмичење. Оно што је она освојила 1991 године се звало КЕШ и имало је сасвим други систем такмичеља.

BODIBOND

pre 5 godina

Pa ocigledno da taj kup ES nema nikakav znacaj cim Uefa nije pomenula. Mozes misliti, pa i Porto je 2004 osvojio LS I Volfsburg je 2009 osvojio Bundesligu, pa to vise niko i ne pominje, zasto bi Zvezdinu titulu u Bariju i/ili Tokiju koja je takodje nebitna?

zvezdas-RajvoSa

pre 5 godina

Ušati je danas isti kao 1991. godine za one koji kazu da Zvezda nije osvojila ligu sampiona. Zvezda je OSVOJILA kup (ligu) sampiona, a danasnju ligu bogatih nikad nije i nece.

Realnost

pre 5 godina

Sada je i Australija zapad koji nas nebeski narod mrzi?
(Xman, 02. oktobar 2018 19:36)

Ono realno, ako ideš dovoljno na zapad stići ćeš do Australije. A da li nas mrze to je već drugo pitanje.

Against modern football

pre 5 godina

Pa Zvezda nije nikad osvojila Ligu sampiona, sad je igraju prvi put.
(Dorcol Pfk, 02. oktobar 2018 19:27)

Po toj logici Real Madrid nema 13 titula sampiona Evrope vec 7. Ne znam samo zasto im na dresu pise broj 13. Mozda bi ti mogao da odes do Madrida da im objasnis kako su napravili veliku gresku.

Zoki kaze

pre 5 godina

Pa Zvezda nije nikad osvojila Ligu sampiona, sad je igraju prvi put. 
(Dorcol Pfk, 02. oktobar 2018 19:27) 

Da se slozim. Rec je o LŠ, ne o tituli prvaka Evrope. Sto i da pominju nesto sto nemaju i sto nikad imati nece?
(Toto-ko-tunjo, 02. oktobar 2018 19:42)

Znaci li to da Partizan nije nikada osvojio Evroligu u kosarci?

moralni gmizavac

pre 5 godina

Idemo nebeski narode, svet nas mrzi pa nas stalno izostavlja, kakvu svest imamo vecinom dobro da postojimo jos uvek. Koga briga ko je sta osvojio 90 ih ili 60ih,vreme takvog amaterizma u fudbalu je daleka proslost, sada se igra ozbiljan fudbal, da vas vidimo. Poz

Xman

pre 5 godina

Aha, propust..Kao kad Djokovicu na Australian openu napisu pogresno prezime..Ne vole zapadnjaci Srbe, i to su x puta dokazali..
(winter, 02. oktobar 2018 19:30)
Sada je i Australija zapad koji nas nebeski narod mrzi?

sah 88

pre 5 godina

Ovo su odlične vesti. Zaboravljeno je zato što se marketing bazira na PSŽ, s na Zvezdu nije neki činovnik obratio pažnju. Ali je ovo dobro zato što pokazuje kolike komplekse od ušatog imaju grobari, koliko ih boli, koliko bi voleli i šta bi sve dali da ga Zvezda nikada nije osvojila!!!!!!!!

Ninja

pre 5 godina

Zvezda je bila prvak Evrope, ali nikada nije osvojila Ligu Šampiona. Kao što je Partizan bio prvak Evrope, ali nikada nije osvojio Euroligu. Ne znam šta tu nije jasno.

Milan

pre 5 godina

Pa Zvezda nije nikad osvojila Ligu sampiona, sad je igraju prvi put.
(Dorcol Pfk, 02. oktobar 2018 19:27

Bitno je da smo mi vlasnici usatog, a vi ga mozete samo gledati. Nije vam daleko, na 20 minuta hoda od JNA.

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

Pa Zvezda nije nikad osvojila Ligu sampiona, sad je igraju prvi put.
(Dorcol Pfk, 02. oktobar 2018 19:27)

Da se slozim. Rec je o LŠ, ne o tituli prvaka Evrope. Sto i da pominju nesto sto nemaju i sto nikad imati nece?

Monsieur Alphonse

pre 5 godina

1995+4=1999.
Mislim, voleo bih ja da je Zvezda i te godine bila prvak Evrope, ali pošteno priznajem da je Mančester Junajted te godine bio bolji tim ?

Aleksa

pre 5 godina

Grobari i dalje žive u nekom ubeđenju da Zvezda nikad nije osvojila LŠ... pa kako sve ostale ekipe broje sve titule prvaka Evrope, samo se Zvezdi ne računa?..

Against modern football

pre 5 godina

Pa Zvezda nije nikad osvojila Ligu sampiona, sad je igraju prvi put.
(Dorcol Pfk, 02. oktobar 2018 19:27)

Po toj logici Real Madrid nema 13 titula sampiona Evrope vec 7. Ne znam samo zasto im na dresu pise broj 13. Mozda bi ti mogao da odes do Madrida da im objasnis kako su napravili veliku gresku.

Milan

pre 5 godina

Pa Zvezda nije nikad osvojila Ligu sampiona, sad je igraju prvi put.
(Dorcol Pfk, 02. oktobar 2018 19:27

Bitno je da smo mi vlasnici usatog, a vi ga mozete samo gledati. Nije vam daleko, na 20 minuta hoda od JNA.

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

A da zaborave na Realovih 14 ili Milanovih 7 neće jer onda se sve broji.
Da se razumemo Kup Šampiona je bio i ostao Kup Šampiona.Ovo danas nema više veze sa tim. Ovo danas je samo novac.Secam se 1991 kad se uvodila grupna faza od aktuelnih prvaka država i koja je bila i najzanimljivija do danas.Samo prvaci zaslužuju da budu i šampioni .Kad su bogati videli da opet Zvezda ili neki sličan istočni klub može da osvoji oni su promenili takmičenje. Danas je to liga bogatih.Bogati dele lovu i uzimaju igrače ko robove a istok dobije na kašiku. Danas mnogi ti bogati klubovi imaju samo ime iz države a dok su.igraci uglavnom stranci.
Nema to veze sa sportom.
Crvena Zvezda i Steaua su im trnje u očima
Bili i ostali....ali ponoviće se opet

Baka

pre 5 godina

"Naime, na sajtu takmičenja piše da je PSŽ igrao polufinale Lige šampiona 1995. godine, ali ne i da su "crveno-beli" bili evropski šampioni četiri godine kasnije"

1995+4=1999

sah 88

pre 5 godina

1. Na zvaničnom sajtu UEFE piše LŠ osnovana 1955. 2. Nisu učestvovali englezi na njihovu sreću jer bi doživeli debakl, pošto je jedan velikan Ferguson rekao da niko u njegovoj karijeri nije nadigrao Junajted kao CZ. 3. Italijanska liga bila ubedljivo najjača tada pa Španska, Nemačka..... 4. U finalu CZ pobedila ubedljivo najskuplji tim na svetu tada Marsej, a u polifinalu Bajern sastavljen od tada reprezentativaca nemačke koja je svetski prvak 1990. 5. Grobari hoće da izbrišu to iz sećanja, nemogu da prihvate realnost, kao da je nikada nije bilo, da se nikada nije desilo to da CZ osvoji titulu prvaka evrope pa svašta izmišljaju da bi to potisnuli. Ali ne ide!!!!!

Gipsy

pre 5 godina

Pa Zvezda nije nikad osvojila Ligu sampiona, sad je igraju prvi put.
(Dorcol Pfk, 02. oktobar 2018 

Znaci Realu se brise 7 Ajaxu 3 Juventusu 1, Notingem forestu 1, Steaui 1, Barceloni 2 itd.Znaci sve pre 1992 ne vazi.

cj

pre 5 godina

mozda zbog onog bunkera u bariju ne racunaju titulu ?
niste presli centar,pa ih sramota da vas pominju :d
(belgrado, 2. oktobar 2018 19:56)

U moru komsijskih komentara ovaj mi je nekako najjaci.

Kakvo je to stanje uma? To mu je bila najtuznija noc u zivotu, a sada nas ovako smekerski zeza. Vreme leci sve... a mozda i ne :)

Gru

pre 5 godina

Na sajtu UEFE lepo pise da je Zvezda jedan od osvajaca https://www.uefa.com/uefachampionsleague/history/seasons/topwinners/index.html.
Takodje u zrebu je to isto naglaseno. Ironija svega je sto Grobari ne zele da priznaju i kao da jos uveke ne mogu da poveruju u taj dogadjaj iz 1991.
Mozda bi trebali da pozovu opet cuvene matemaricare i arhitekte kako bi matematickim jednacinama uz pomoc arhitektonskih nacrta, dokazali da se 1991 godina uopste nije ni dogodila.

Aleksa

pre 5 godina

Grobari i dalje žive u nekom ubeđenju da Zvezda nikad nije osvojila LŠ... pa kako sve ostale ekipe broje sve titule prvaka Evrope, samo se Zvezdi ne računa?..

zvezdas-RajvoSa

pre 5 godina

Ušati je danas isti kao 1991. godine za one koji kazu da Zvezda nije osvojila ligu sampiona. Zvezda je OSVOJILA kup (ligu) sampiona, a danasnju ligu bogatih nikad nije i nece.

Peđa

pre 5 godina

I tada, kao i sada, taktiku ste bazirali na bunkerici. Imali ste dobar tim, ali vas je država obilato pomagala, kao i sada, Nabacila vam je Beobanku za sponzora i mogli ste da otimate najbolje igrače iz čitave Jugoslavije.
(Ostoja, 02. oktobar 2018 22:14)
Kao prvo, Zvezda u našoj ligi nikada nije igrala bunker. U Evropi jeste po potrebi. Da, ta liga jeste bila izuzetno jaka. Da, taj Proleter jeste bio jak tada a bio je i posle čim je mogao Zvezdi da traži 700k dm za Darka Kovačevića. Partizan je imao najjaču ekipu u svojoj istoriji, Hajduk imao Bokšića, Bilića, Štimca, Jarnija, Koznikua. Dinamo sa Bobanom, Ladićem, Šukerom, Šaljom, Petrovićem... Da li si svestan svoje nesvesti? Pa koji to prvak Evrope nije gubio utakmice u prvenstvu?

Volim Zvezdu

pre 5 godina

Haha pa naravno da ne spominju kad Kes nije sto i LS.
(Vlado, 2. oktobar 2018 20:48)

Zašto je onda pehar isti?
Pobednik KEŠ ili LŠ je EVROPSKI PRVAK, a Crvena zvezda je evropski prvak. Mogu da shvatim da se to nekome ne sviđa, ali oni koji osporavaju tu činjenicu definitivno imaju neke probleme.

Crvena Zvezda 1913

pre 5 godina

zvezda je bila europski sampion,a ne osvajac lige prvaka...razlika je..
(Zigzag, 02. oktobar 2018 20:34)

Zvezda je bila klupski prvak evrope i sveta, to je ono što je bitno a format takmičenja, godina i protivnik su potpuno sporedna stvar!
Pobedili smo sve što je trebalo pobediti i to je to!

MilanB

pre 5 godina

Po toj logici Real Madrid nema 13 titula sampiona Evrope vec 7. Ne znam samo zasto im na dresu pise broj 13. Mozda bi ti mogao da odes do Madrida da im objasnis kako su napravili veliku gresku. 
(Against modern football, 02. oktobar 2018 19:32) 
Šta vam nije jasno kompleksaši? Real je 13 puta bio prvak Evrope, 7 puta kao pobednik Lige šampiona i 6 puta kao pobednik Kupa šampiona. Zvezda NIKADA nije igrala Ligu šampiona i šta vam je tu nejasno???
(Liga Šampiona, 02. oktobar 2018 22:15) Bas cu sutra uvece da gledam to NIKADA.

Peđa

pre 5 godina

Liga i Kup nije isto. Kup moze svakom da se desi da osvoji... 
 (Slobodan, 2. oktobar 2018 21:40)
Da je mogao svako da ga osvoji osvojili bi ga onda i Partizan, Arsenal, Atletiko, Briž, Ajntraht...

BODIBOND

pre 5 godina

Pa ocigledno da taj kup ES nema nikakav znacaj cim Uefa nije pomenula. Mozes misliti, pa i Porto je 2004 osvojio LS I Volfsburg je 2009 osvojio Bundesligu, pa to vise niko i ne pominje, zasto bi Zvezdinu titulu u Bariju i/ili Tokiju koja je takodje nebitna?

ferdinand

pre 5 godina

Ako ćemo grobarskom logikom, ni Partizan nije prvak Evrope u košarci jer se tadašnji sistem takmičenja mnogo razlikuje od današnje EL. Osvojio je tada kup evropskih šampiona.

Kninska kobra

pre 5 godina

Šta vam nije jasno kompleksaši? Real je 13 puta bio prvak Evrope, 7 puta kao pobednik Lige šampiona i 6 puta kao pobednik Kupa šampiona. Zvezda NIKADA nije igrala Ligu šampiona i šta vam je tu nejasno???
(Liga Šampiona, 02. oktobar 2018 22:15)

Od svega je najjasnije da si ti najteži i najveći kompleksaš!
Laku noć.

Magdalena

pre 5 godina

Za komsije koje ovde komentarisu FK Crvena zvezda sprema specijalno iznenadjenje. Pokazete svoj komentar i dobijete besplatan ulaz u muzej FK Crvena zvezda. Imate priliku da jedini put u zivotu uzivo vidite pehar namenjen PRVAKU EVROPE.

Xman

pre 5 godina

Aha, propust..Kao kad Djokovicu na Australian openu napisu pogresno prezime..Ne vole zapadnjaci Srbe, i to su x puta dokazali..
(winter, 02. oktobar 2018 19:30)
Sada je i Australija zapad koji nas nebeski narod mrzi?

@Ostoja

pre 5 godina

O cemu pricas covece, kako mozes da kazes da se Hajduk raspadao i dobio Zvezdu 1:0 te godine kad je Zvezda bila prvak Evrope?!? Pa pogledaj samo imena igraca tog finala i bice ti jasno da je te godine Hajduk bio jak ko zemlja, uostalom kao i vecina klubova u tadasnjoj ligi u poredjenju sa ovim jadom od klubova i fudbalera koje danas gledamo. Ja kao navijac Partizana sam bio ponosan sto je klub iz Srbije uzeo titulu u Bariju i to vece sam navijao za Zvezdu, i necu i ne zelim da dozvolim da jadno klinacko prepucavanje "gospode" iz uprava i vecine navijaca koji samo umeju da mrze i omalozavaju protivnika dovede do toga da zazalim. Opet, zbog svega sto se radilo u Jugi a i dan danas radi u nasem fudbalu u korist Zvezda a na stetu mog kluba, uvek cu reci da se ponovo rodim opet bih voleo i navijao za moj Partizan...

NY

pre 5 godina

Haha pa naravno da ne spominju kad Kes nije sto i LS. 
(Vlado, 2. oktobar 2018 20:48) 

Pa ni ti nisi isti onaj kada si imao sedam godina.Po razmisljanju si isti.Sto onda kada je pocela LS nisu ovi iz UEFA promenili pehar. LS je nastavak KES i svi pobednici ugravirani na usatom.Ko zna kakav ce format da bude za 10 godina.Ranije ste kukali da ste samo vi igrali LS eto sada igra i Zvezda. Kukali ste da ste igrali finale KES a Zvezda to osvojila.E sada je u opticaju da ste vi jedini sa ovih prostora dali gol u finalu.Sta kompleks sve nece da izmisli

Ostoja

pre 5 godina

Te 1991. Proleter iz Zrenjanina tukao je prvaka Evrope Zvezdu na njenom stadionu.

Da li to znači da je Proleter bio jak ili je prvak Evrope bio slab?

Kakav je to prvak Evrope kojeg tuče jedan Proleter na njegovom stadionu?

Hajduk iz Splita koji se raspadao pobeđuje tog prvaka Evrope u finalu kupa na stadionu JNA sa 1-0 golom Bokšića.

Partizan iduće sezone gotovo nepromenjen tim tog prvaka Evrope tuče u finalu kupa Jugoslavije.

I tada, kao i sada, taktiku ste bazirali na bunkerici. Imali ste dobar tim, ali vas je država obilato pomagala, kao i sada, Nabacila vam je Beobanku za sponzora i mogli ste da otimate najbolje igrače iz čitave Jugoslavije.

marko

pre 5 godina

Liga i Kup nije isto. Kup moze svakom da se desi da osvoji...
 (Slobodan, 2. oktobar 2018 21:40)

Да, као на пример Реал и Барселона, уф пардон, Барса је то први пут освојила тек после Звезде, а Реал 30 година после финала са Партизаном. Или рецимо није се десило Бајерну од 70 и неке па тек негде почетком 2000тих. Или рецимо данас чувена Борусија Дортмунд осваја доста поле Звезде. Или рецимо Интеру коме се случајно десило тек после 50 година са Мурињом. Тако да питање, на који спорт си мислио пошто је ово превише случајности за једно незнање.

kaokakao

pre 5 godina

A Srbi u neverici.Kako ih nije sramota,pa oni smatraju da je to najveci sportski uspjeh na ovim prostorima hahahaha,vece i od finala svjetskog prvenstva za koje se i poslje 100 godina cuje i prica,a o njihovom velebnom uspjehu niko niti ne zna,stvarno ste smijesni,nerealni do neba,valjda od toga ono nebeski narod.
(Maks, 02. oktobar 2018 20:03)

Nisam znao da ste osvojili? Isto ko sto se prica ko je bio npr. porazeni u finalu Svjetskog prvenstva 1958.

Жеља

pre 5 godina

Звезда је била клупски првак света у фудбалу. То су требали да напишу! А ПСЖ то никад није био!

Eazy

pre 5 godina

mozda zbog onog bunkera u bariju ne racunaju titulu ?
niste presli centar,pa ih sramota da vas pominju :d
(belgrado, 2. oktobar 2018 19:56)
A da priupitamo arhitektu sta misli o tome?

retrivizor

pre 5 godina

Ninja@. Velika je razlika. KS i LS su isto takmicenje, samo format promenjen, isti organizator, isti pehar. Zato je Zvezdino ime ugravirano na tom peharu. U kosarci nije isto takmicenje ni isti organizator, pa nema nigde Partizana na peharu medju osvajacima.

Madjo

pre 5 godina

Očigledno su prenosili vest koji je učinak ova dva kluba u istoriji Lige šampiona do sada, dok KEŠ koji je prethodio LŠ nije isti format takmičenja. Po rangu takmičenja - to mu dođe isto, ali po snazi je više kao u tenisu Open era i pre Open ere.

sah 88

pre 5 godina

Ovo su odlične vesti. Zaboravljeno je zato što se marketing bazira na PSŽ, s na Zvezdu nije neki činovnik obratio pažnju. Ali je ovo dobro zato što pokazuje kolike komplekse od ušatog imaju grobari, koliko ih boli, koliko bi voleli i šta bi sve dali da ga Zvezda nikada nije osvojila!!!!!!!!

Doprvak

pre 5 godina

Ovo su odlične vesti. Zaboravljeno je zato što se marketing bazira na PSŽ, s na Zvezdu nije neki činovnik obratio pažnju. Ali je ovo dobro zato što pokazuje kolike komplekse od ušatog imaju grobari, koliko ih boli, koliko bi voleli i šta bi sve dali da ga Zvezda nikada nije osvojila!!!!!!!!
(sah 88, 2. oktobar 2018 19:55)


Pa valjda i PSG ima komplekse, francuski klub, tolike pare i igraci a nema pehar LS. Zvezda ga ima.
Uz to ce biti i nervozni jer su izgubili prvu utakmicu u Liverpulu.

Pitanje

pre 5 godina

Znaci Realu se brise 7 Ajaxu 3 Juventusu 1, Notingem forestu 1, Steaui 1, Barceloni 2 itd.Znaci sve pre 1992 ne vazi.
(Gipsy, 02. oktobar 2018 20:08)

Ne zasto bi se brisalo..svi oni pa i vi ste pre 1992 osvojili kup Evropskih Sampiona..takmicenje u kome su igrali samo sampioni starog kontinenta u sistemu eliminacije od samog pocetka..ovo je Liga Sampiona takmicenje pod istim okriljem (UEFA) ali razlocitog formata i vi je igrate prvi put..na sajtu jasno stoji dokle se doslo u LS od njenog nastajanja..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Petar, 2. oktobar 2018 20:18)

Znaci li to,pametnjakovicu,da isto vazi i u kosarci? Vasa se titula ne racuna a u novom formatu EL niste ni primirisali,niti cete skoro,dakle bez ucesca.

NY

pre 5 godina

Kod Grobara nikada nece isceznuti kompleks.Sreca sto nisu oni protiv Reala osvojili KES. Ko bi danas bio ziv od njih.Deco draga svako takmicenje ima svoju evoluciju.LE je nastala iz Kupa UEFA a ranije je ukinut kup sajamskih gradova i pripojen kupu UEFA. U pocetku u LS nije imala onvoliko timova iz lige petice.Danas ih ima cetiri.Sutra vise nece biti ni jednog tima is regiona i srednje Evrope

Vujke

pre 5 godina

Nije nikakav propust, to je realnost...isto kao što da u Srbiji nema više od 4 milona Srba sa svim starcima, ženama i decom ali u glavama zvezdaša ima 7 miliona Srba koji navijaju za njih.

sasa

pre 5 godina

неко памти Бари,
неко Фљамуртари.....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (голф2, 2. oktobar 2018 22:49)

A neko i Kairat.

Cubaka

pre 5 godina

Lepo pise u naslovu i svako ko je iole pismen moze lepo da procita : "Uefa zaboravila Zvezdinu titulu iz Barija" i ispod toga "Uefa napravila veliki previd". I onda se naravno javljaju polupismeni mali "grobarcici" cije misljene nikoga ne zanima, da oni objasne sta je Zvezda osvojila a sta nije. Brinite o tome sta je vas mali propali klub osvojio, NISTA, a svako ko nije pun mrznje i ko je realan, ima i grama pameti zna da je Zvezda evropski i svetski sampion, dalje nema. Vi mali isfrustrirani "grobarcici" mozete cmizdriti od jutra do sutra, to se nikada, ali bas nikada ne moze promeniti i jos jedno, sto je sigurno, je to da vi to NIKADA, ali bas NIKADA to necete osvojiti.

MilanB

pre 5 godina

2225

Sve je danas komercijala, nikakve veze nema sa kupom sampiona koje je orginalno takmicenje i jedino ispravno po nazivu i po formaciji,dakle imamo Real koji je u zadnjih 5god. bio 4 puta prvak evrope,a da je u sopstvenoj drzavii bio jedanput ili dvaput prvak za to vreme,znaci najboji si u evropi ,a nisi cak najbolji ni u svojoj zemlji,prema tome ti trofeji osvojeni u godini kada nisi uopste zasluzio da igrs to takmicenje ne mogu imati istu tezinu kao trofeji u formaciji kup sistema,besmisao ovog sistema takmicenja nastala je onog trenutka kada su u finalu igrla dva kluba iz iste zemlje,naziv liga sampiona gubi svaki smisao,mozda komercijalna liga ili zapadno evropska liga prvih pet u domacem prvenstvu... 
(boki, 02. oktobar 2018 21:15) 
Ma jok bolje je bilo kad su igrali prvaci Albanija i Istočne Nemačke umesto Intera,Barselone,Borusije Dortmund,Arsenala...
(Walter, 02. oktobar 2018 21:22) Waltere da li to vazi i za kosarku? Budeveljnik, Zjelena gora, Nanter, Prokom i slicni giganti su bili prvaci svojih zemalja. Onda ni Partizanova titula prvaka Evrope nema neku posebnu tezinu.

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

Pa Zvezda nije nikad osvojila Ligu sampiona, sad je igraju prvi put.
(Dorcol Pfk, 02. oktobar 2018 19:27)

Da se slozim. Rec je o LŠ, ne o tituli prvaka Evrope. Sto i da pominju nesto sto nemaju i sto nikad imati nece?

Zoki kaze

pre 5 godina

Pa Zvezda nije nikad osvojila Ligu sampiona, sad je igraju prvi put. 
(Dorcol Pfk, 02. oktobar 2018 19:27) 

Da se slozim. Rec je o LŠ, ne o tituli prvaka Evrope. Sto i da pominju nesto sto nemaju i sto nikad imati nece?
(Toto-ko-tunjo, 02. oktobar 2018 19:42)

Znaci li to da Partizan nije nikada osvojio Evroligu u kosarci?

Tatko

pre 5 godina

....C.Zvezda 1992 godine jeste igrala LS (mislim da je to bio pilot projekat) secam se utakmice sa Sampdorijom ako se ne varam u Sofiji (ili Bukurestu) u kojoj da je pobedila otisla bi ja mislim u polifinale..
(Petar, 2. oktobar 2018 20:23)

Zvezda je te godine igrala u Sofiji zbog sankcija i to je bila prva ( probna ) godina LS, da je u toj utakmici pobedila Sampdoriju igrala bi finale ( ne polufinale ) sa Barselonom, koja je bila pobednik druge grupe. Dosta igraca je tada vec otislo iz Zvezde od onih koji su osvojili KES predhodne godine a Sampdorija je tada bila bas jaka sa Mancinijem i Vijalijem u spicu, pobedili su Zvezdu 3:1 pa Zvezdi nije pomoglo ni to sto je u zadnjem kolu pobedila Anderleht u Belgiji ipak su ostali drugi u grupi iza Sampdorije.
(KaraDjordje, 2. oktobar 2018 20:44)

Imali su i onog ćelavog Lombardina bio ne brzi i od Binica.

Fatmir Lleshi

pre 5 godina

Pa Crvena Zvezda Beligrad nije nikad bila sampion evrope nit sveta, to su izmisljotine. CZ je osvojila dve mitrope kupa i jedan podunavski kup. Dinamo Zagreb je bio prvak Evrope 1966-67 i finalista 1962-63 i pobednik kupa uefa 1976.

Dex

pre 5 godina

Zoki kaze@. Znaci, Zoki. Na Usatom je Zvezdino ime ugravirano, znaci da je osvojila, bez obzira na format. Partizanovog imena nema nigde na peharu, jer nije isto takmicenje. To sto je in osvojio su igrali i pre dve godine, FIBA takmicenje.

Ninja

pre 5 godina

Zvezda je bila prvak Evrope, ali nikada nije osvojila Ligu Šampiona. Kao što je Partizan bio prvak Evrope, ali nikada nije osvojio Euroligu. Ne znam šta tu nije jasno.

Mik

pre 5 godina

na radost grobarcica... UEFA je uradila mnogo gore stvari prema nama. Posle prestanka sankcija Zvezdi je obrisala bodove, umesto da joj status miruje za to vreme. Pitajte se da li bi Pszovi, Milani, Liverpuli i ostali arapsko-kineski klubovi bili tako tretirani da se politika umesala u njihove "zivote"?
Tako da je ovo samo nastavak namernog zaboravljanja fudbalske istorije pre ovog veštačkog takmičenja "veliki jedu male".

KaraDjordje

pre 5 godina

....C.Zvezda 1992 godine jeste igrala LS (mislim da je to bio pilot projekat) secam se utakmice sa Sampdorijom ako se ne varam u Sofiji (ili Bukurestu) u kojoj da je pobedila otisla bi ja mislim u polifinale..
(Petar, 2. oktobar 2018 20:23)

Zvezda je te godine igrala u Sofiji zbog sankcija i to je bila prva ( probna ) godina LS, da je u toj utakmici pobedila Sampdoriju igrala bi finale ( ne polufinale ) sa Barselonom, koja je bila pobednik druge grupe. Dosta igraca je tada vec otislo iz Zvezde od onih koji su osvojili KES predhodne godine a Sampdorija je tada bila bas jaka sa Mancinijem i Vijalijem u spicu, pobedili su Zvezdu 3:1 pa Zvezdi nije pomoglo ni to sto je u zadnjem kolu pobedila Anderleht u Belgiji ipak su ostali drugi u grupi iza Sampdorije.

Gipsy

pre 5 godina

Znaci Realu se brise 7 Ajaxu 3 Juventusu 1, Notingem forestu 1, Steaui 1, Barceloni 2 itd.Znaci sve pre 1992 ne vazi. 
(Gipsy, 02. oktobar 2018 20:08) 

Ne zasto bi se brisalo..svi oni pa i vi ste pre 1992 osvojili kup Evropskih Sampiona..takmicenje u kome su igrali samo sampioni starog kontinenta u sistemu eliminacije od samog pocetka..ovo je Liga Sampiona takmicenje pod istim okriljem (UEFA) ali razlocitog formata i vi je igrate prvi put..na sajtu jasno stoji dokle se doslo u LS od njenog nastajanja.. 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Petar, 2. oktobar 2018 20:18

Sta je Zvezda igrala u sezoni 91/92 kada je igrala u grupi sa Sampdorijom, Anderlehtom i Panatenaikosom posle kfalifikacija.Gde je Zvezda u Sofiji izgubila od Sampdorije sa 3:1 i igrala sa pobednikom druge grupe Barcelonom.Ovo je bio pilot projekat da bi se od sledece sezone zvalo LS

MarcoPolo

pre 5 godina

Auuuuu, pa kako su to smeli?!
Sad će da se pojavi naš predsednik na hitnoj konferenciji za štampu da održi predavanje ovima iz UEFA. Msm stvarno, kako ih nije sramota...

Walter

pre 5 godina

Kup šampiona je generalno bilo prilično amatersko takmičenje i iako se te titule važe i treba da se važe fudbal se podigao na danšnji nivo upravo komercijalizacijom i promenom formata koja je omogućila veći kvalitet i veći broj zanimljivih utakmica,nažalost na uštrb manjih i ekonomski slabijih klubova.

Liga Šampiona

pre 5 godina

Pa Zvezda nije nikad osvojila Ligu sampiona, sad je igraju prvi put. 
(Dorcol Pfk, 02. oktobar 2018 19:27) 

Po toj logici Real Madrid nema 13 titula sampiona Evrope vec 7. Ne znam samo zasto im na dresu pise broj 13. Mozda bi ti mogao da odes do Madrida da im objasnis kako su napravili veliku gresku.
(Against modern football, 02. oktobar 2018 19:32)
Šta vam nije jasno kompleksaši? Real je 13 puta bio prvak Evrope, 7 puta kao pobednik Lige šampiona i 6 puta kao pobednik Kupa šampiona. Zvezda NIKADA nije igrala Ligu šampiona i šta vam je tu nejasno???

Dox

pre 5 godina

Ljudi, ne smarajte više. Zvezda je bila evropski prvak u fudbalu, Partizan u košarci. Koga briga kako se zvalo takmičenje! U svakom slučaju, tad je bilo više pravde i poštenja u oba sporta. Pozdrav navijačima oba kluba

Zvezda i Dinamo dva su kluba bratska

pre 5 godina

Nije to nikakav propust.

Ta titula je smešna, nisu igrali engleski i holandski klubovi. Sem toga, Liga šampiona nije isto što je i KEŠ.

Ovo svedoči da ni UEFA ne shvata ozbiljno tu Zvezdinu titulu, zbog koje su uostalom i promenili sistem takmičenja.

Tu ste gde ste, a sutra ćete prihvatiti surovu istinu.

Walter

pre 5 godina

Waltere da li to vazi i za kosarku? Budeveljnik, Zjelena gora, Nanter, Prokom i slicni giganti su bili prvaci svojih zemalja. Onda ni Partizanova titula prvaka Evrope nema neku posebnu tezinu.
(MilanB, 02. oktobar 2018 22:18)
Ni košarkaški kup šampiona nema tu težinu mada
je Partizan osvojio u nemogućim uslovima.Ali Partizan nije igrao sa navedenim klubovima u svom tadašnjem pohodu na titulu.

Filip

pre 5 godina

Aha, propust..Kao kad Djokovicu na Australian openu napisu pogresno prezime..Ne vole zapadnjaci Srbe, i to su x puta dokazali..
(winter, 02. oktobar 2018 19:30)
Razumem ih, ne volim nas ni ja

Aleksandar

pre 5 godina

Znaci Realu se brise 7 Ajaxu 3 Juventusu 1, Notingem forestu 1, Steaui 1, Barceloni 2 itd.Znaci sve pre 1992 ne vazi.
(Gipsy, 02. oktobar 2018 20:08)

Notingem je dvaput zaredom bio šampion Evrope

Ivconi

pre 5 godina

Svaka cast za titulu, ali vise mi je muka svi se kunu u tu titulu iz Barija, zive u proslosti itd...Pa pogledajmo titule prvaka u drugim sportovima mislim stvarno, smoriste vise ljude

moralni gmizavac

pre 5 godina

Idemo nebeski narode, svet nas mrzi pa nas stalno izostavlja, kakvu svest imamo vecinom dobro da postojimo jos uvek. Koga briga ko je sta osvojio 90 ih ili 60ih,vreme takvog amaterizma u fudbalu je daleka proslost, sada se igra ozbiljan fudbal, da vas vidimo. Poz

majstor

pre 5 godina

Pa to je bilo sasvim drugo takmicenje...i mi da igramo LS opet napisali bi da smo dva puta bili u grupi LS , a ne da smo igrali finale Kupa sampiona. Prosto.

Runner

pre 5 godina

Није то уопште УЕФА-ин пропуст него новинарски пропуст јер Црвена звезда никада није играла у ЛШ. Ове године се први пут у својој историји квалификовала за то такмичење. Оно што је она освојила 1991 године се звало КЕШ и имало је сасвим други систем такмичеља.

Maks

pre 5 godina

A Srbi u neverici.Kako ih nije sramota,pa oni smatraju da je to najveci sportski uspjeh na ovim prostorima hahahaha,vece i od finala svjetskog prvenstva za koje se i poslje 100 godina cuje i prica,a o njihovom velebnom uspjehu niko niti ne zna,stvarno ste smijesni,nerealni do neba,valjda od toga ono nebeski narod.

boki

pre 5 godina

Sve je danas komercijala, nikakve veze nema sa kupom sampiona koje je orginalno takmicenje i jedino ispravno po nazivu i po formaciji,dakle imamo Real koji je u zadnjih 5god. bio 4 puta prvak evrope,a da je u sopstvenoj drzavii bio jedanput ili dvaput prvak za to vreme,znaci najboji si u evropi ,a nisi cak najbolji ni u svojoj zemlji,prema tome ti trofeji osvojeni u godini kada nisi uopste zasluzio da igrs to takmicenje ne mogu imati istu tezinu kao trofeji u formaciji kup sistema,besmisao ovog sistema takmicenja nastala je onog trenutka kada su u finalu igrla dva kluba iz iste zemlje,naziv liga sampiona gubi svaki smisao,mozda komercijalna liga ili zapadno evropska liga prvih pet u domacem prvenstvu...

Metropola

pre 5 godina

У најави су се држали само Лиге шампиона...
(Бобан, 02. oktobar 2018 20:48)... upravo to! Ne znam cemu polemika?

Petar

pre 5 godina

Znaci Realu se brise 7 Ajaxu 3 Juventusu 1, Notingem forestu 1, Steaui 1, Barceloni 2 itd.Znaci sve pre 1992 ne vazi.
(Gipsy, 02. oktobar 2018 20:08)

Ne zasto bi se brisalo..svi oni pa i vi ste pre 1992 osvojili kup Evropskih Sampiona..takmicenje u kome su igrali samo sampioni starog kontinenta u sistemu eliminacije od samog pocetka..ovo je Liga Sampiona takmicenje pod istim okriljem (UEFA) ali razlocitog formata i vi je igrate prvi put..na sajtu jasno stoji dokle se doslo u LS od njenog nastajanja..

Realnost

pre 5 godina

Sada je i Australija zapad koji nas nebeski narod mrzi?
(Xman, 02. oktobar 2018 19:36)

Ono realno, ako ideš dovoljno na zapad stići ćeš do Australije. A da li nas mrze to je već drugo pitanje.

Dex

pre 5 godina

Pa Zvezda nije nikad osvojila Ligu sampiona, sad je igraju prvi put.
(Dorcol Pfk, 02. oktobar 2018 19:27)

Po toj logici Real Madrid nema 13 titula sampiona Evrope vec 7. Ne znam samo zasto im na dresu pise broj 13. Mozda bi ti mogao da odes do Madrida da im objasnis kako su napravili veliku gresku.
(Against modern football, 2. oktobar 2018 19:32)

Nije isto biti sampion Evrope i osvojiti Champions league. To je aktuelno takmicenje koje sad daje to zvanje. Pre je to bio Champions cup. Nekad daju statistiku racunajuci i jedno i drugo, nekad ne. A vi navijaci i "navijaci" dva nasa ocito jedina kluba samo uzivajte u svakoj prilici da se svadjate po internetu, cak ni ne znajuci uopste s kime se svadjate.

dex

pre 5 godina

Naravno, potpuno netačno. Ako udjete u sekciju gde su najave utakmice vrlo jasno pise da je Zvezda prvak Evrope iz 1991. Za to međutim treba dva klika!

Walter

pre 5 godina

Sve je danas komercijala, nikakve veze nema sa kupom sampiona koje je orginalno takmicenje i jedino ispravno po nazivu i po formaciji,dakle imamo Real koji je u zadnjih 5god. bio 4 puta prvak evrope,a da je u sopstvenoj drzavii bio jedanput ili dvaput prvak za to vreme,znaci najboji si u evropi ,a nisi cak najbolji ni u svojoj zemlji,prema tome ti trofeji osvojeni u godini kada nisi uopste zasluzio da igrs to takmicenje ne mogu imati istu tezinu kao trofeji u formaciji kup sistema,besmisao ovog sistema takmicenja nastala je onog trenutka kada su u finalu igrla dva kluba iz iste zemlje,naziv liga sampiona gubi svaki smisao,mozda komercijalna liga ili zapadno evropska liga prvih pet u domacem prvenstvu...
(boki, 02. oktobar 2018 21:15)
Ma jok bolje je bilo kad su igrali prvaci Albanija i Istočne Nemačke umesto Intera,Barselone,Borusije Dortmund,Arsenala...

Monsieur Alphonse

pre 5 godina

1995+4=1999.
Mislim, voleo bih ja da je Zvezda i te godine bila prvak Evrope, ali pošteno priznajem da je Mančester Junajted te godine bio bolji tim ?

dovlajoe

pre 5 godina

Na svetskom prvenstvu u fudbalu 1998. promenjen je format takmičenja jer je povećan broj učesnika sa 24 na 32 ekipe. Da li su dotadašnjim svetskim prvacima oduzete titule prvaka sveta zato što su je osvojili u formatu sa manjim brojem ekipa? Prvak Evrope i sveta u klupskom fudbalu 1991. godine je Crvena Zvezda, ne treba se obazirati na birokrate iz UEFE, frustrirane susjede i komšije sa dijagnozom "navujač Partizana".

xxx

pre 5 godina

Sta je Zvezda igrala u sezoni 91/92 kada je igrala u grupi sa Sampdorijom, Anderlehtom i Panatenaikosom posle kfalifikacija.Gde je Zvezda u Sofiji izgubila od Sampdorije sa 3:1 i igrala sa pobednikom druge grupe Barcelonom.Ovo je bio pilot projekat da bi se od sledece sezone zvalo LS
(Gipsy, 02. oktobar 2018 20:51). Pilot projekat-sam sebi skačeš u usta...

Denis

pre 5 godina

Liga sampiona je i napravljena iz razloga da neka ekipa sa bunkerskim sistemom igre, kao sto je to bila sampionska Zvezda iz 1991, vise nikada ne osvoji ovo takmicenje. To je cinjenica.

sima seljak

pre 5 godina

zamisli grupu
grashopers, seltik, dinamo drezden, cz

prođeš grupu i bajern polufinale (prođeš na slobodnjak i na "nebo se otvorilo autogo" )

i onda u finalu protiv marseja ne predjes pola, popijes 5 precki, 3 stative i na penale osvojis))

dajte nemojte ljudi. .to nije danas ni grupna faza lige UEFA. kakav crni šampion evrope)) treba da budete srećni što nema go tehnologije da vas mi grobari sad ne bi prozivali. hahah jedva čekam večeras MNK))

Petar

pre 5 godina

Znaci li to da Partizan nije nikada osvojio Evroligu u kosarci?
(Zoki kaze, 02. oktobar 2018 19:52)

Ne znaci..Partizan je igrao EL 1992 godine..takmicenje po grupama igrao u Fuenlabradi...C.Zvezda 1992 godine jeste igrala LS (mislim da je to bio pilot projekat) secam se utakmice sa Sampdorijom ako se ne varam u Sofiji (ili Bukurestu) u kojoj da je pobedila otisla bi ja mislim u polifinale..

Filip

pre 5 godina

I kup uefa je promenio naziv u liga evrope, znaci kad liga sampiona jednog dana promeni naziv kao sto je i promenjeno iz Keš u Lš, znaci svi koji su osvojili lš dzabe su igrali jel tako grobari? hahahahahaha

Čuj, bunkerska ekipa sa Piksijem i Dejom :)

pre 5 godina

Čak i neki Grobari koji pokušavaju da napišu korektan komentar po meni ne uspevaju. Nije mi jasno zbog čega potencirate da je Zvezda neka bunkerska ekipa koja je osvojila taj kup. Dali smo 17 golova na 7 utakmica pre finala. Gde je tu bunker?! Nismo mi dominirali Evropom da napadnemo Bajern i Marsej i nakantamo ih. Naravno da je bilo potrebno i malo sreće da bi se to osvojilo.

Јабучило

pre 5 godina

Zvezda je bila prvak evrope i prvak sveta, sve ostalo je nebitno
(Predrag, 02. oktobar 2018 21:54)

Вашу титулу европског првака изузетно поштујем и немам намеру да је потцењујем као што раде неки моји сунавијачи. Али од тог освајања титуле првака света правите незаслужену фаму. Прво, нисте објединили европску титулу - изгубили сте Суперкуп. Друго, тада је то била ревијална утакмица, без неког посебног значаја (многи прваци Европе јој нису придавали никакав значај, чак нису хтели ни да је играју). У тренутку када сте освојили Тојота куп, био је баш то - спонзорски сусрет два првака континента без суштинског такмичарског значаја. ФИФА га тек 25 година потом проглашава за утакмицу која има такмичарски значај.
Даље, када кажеш европски и светски првак испада да су освојена два различита првенства, а Тојота куп је, такмичарски, само наставак Купа шампиона. Као када рекао да је пре неколико месеци Новак Ђоковић био финалиста и освајач Вимблдона. А код Звезде је (понављам) чак и тај низ прекинут неосвајањем Суперкупа.
Ни потцењујем ни прецењујем, само износим чињенице када је реч о вредновању Тојота купа у односу на Куп шампиона. Потврдиће ти то и старији навијачи Звезде који ни сами тој утакмици (ни Суперкупу) нису придавали значај који је имало освајање Купа шампиона.

only fools and horses

pre 5 godina

Pogrešili ljudi, taj što je to pisao nije mogao ni da pomisli, nije mu bilo ni na pameti da je zvezda bila nekad pobednik kupa šampiona. Toliki je trenutni ugled zvezde.
I još nešto, mnogo volite da se uzdižete, da stvarate mitove, preterujete. Nije zvezda bila prvak Evrope, to nije postojalo, a nije bila ni najbolja u Evropi. U superkupu te sezone je izgubila od Mančestera. Znam da su Englezi onako na kvarnjaka izbegli revanš, da možda i nije bilo potpuno zasluženo, ali ako ćemo iskreno, ni to zvezdino osvajanje kupa u finalu nije bilo zasluženo. Skoro da nije ni prešla centar, šut na gol nije imala. Ali se piše, isto kao i ovo Mančesterovo.
A tek mitomanija sa naslovom prvaka sveta i isticanjem toga, to je tek smešno.

P76-ers

pre 5 godina

Te 1991. Proleter iz Zrenjanina tukao je prvaka Evrope Zvezdu na njenom stadionu. 

Da li to znači da je Proleter bio jak ili je prvak Evrope bio slab? 

Kakav je to prvak Evrope kojeg tuče jedan Proleter na njegovom stadionu? 

Hajduk iz Splita koji se raspadao pobeđuje tog prvaka Evrope u finalu kupa na stadionu JNA sa 1-0 golom Bokšića. 

Partizan iduće sezone gotovo nepromenjen tim tog prvaka Evrope tuče u finalu kupa Jugoslavije. 

I tada, kao i sada, taktiku ste bazirali na bunkerici. Imali ste dobar tim, ali vas je država obilato pomagala, kao i sada, Nabacila vam je Beobanku za sponzora i mogli ste da otimate najbolje igrače iz čitave Jugoslavije.
(Ostoja, 02. oktobar 2018 22:14)

Zaboravio si da pomeneš da je 1991 Crvena Zvezda odrala Partizan u prvih pola sata sa 3-0, pa su navijači pravili nerede...

Sve ekipe koje si pomenuo su bile jake Zvezda, Hajduk, Dinamo, Partizan... Čak je i Hajduk imao projekat za osvajanje Kupa ili Lige i verovatno bi uspeli, ali dobili smo rat...

Bilo je uživanje gledati fudbal...

onako bez lupetanja

pre 5 godina

@Denis
Za početak samo finale prvo koje mi pada na pamet je Bayern Čelzi u Minhenu, Čelzi je bukvalno 3 puta prešao pola, osvojio je na penale.
A oko dolaska uopšte do finala Atletiko Madrid je sa bunkerom dolazio 2 puta i igrao isto. Jedno je biti pristrasan a drugo realno komentarisati, ono što je igrala CZ 1991. je fudbal za Čolov Atletiko.

stooges

pre 5 godina

Smejem se grobarima i njhovoj braci iz hrvatske. Javite Realu i Liverpulu koliko titula prvaka Evrope u stvari imaju. Sto se tice titule prvaka sveta, imate to na internetu a negde u ovo vreme prosle godine je bila vest na ovom portalu od koje vam je pripala muka a kompleksi dodatno narasli. Pozdrav svima a Crvenoj zvezdi hvala kako god da veceras odigra. Znala je da izgubi i od partizana pa je se niko nije odrekao a kamoli posle poraza od velikih klubova.

Waterloo

pre 5 godina

@ sah 88, браво! :) још мали додатак, највише голова те сезоне дали Марсеј и Звезда, убедљиво два најјача клуба те године. Поред Милана и њиховог састава “летећих Холанђана” Италију је представљао тадашњи шампион Наполи предвођен Марадоном. И онда нека неко каже како је Звезда имала лак пут. Тај КЕШ је вероватно био и најјачи КЕШ икада.

P76-ers

pre 5 godina

Pa Crvena Zvezda Beligrad nije nikad bila sampion evrope nit sveta, to su izmisljotine. CZ je osvojila dve mitrope kupa i jedan podunavski kup. Dinamo Zagreb je bio prvak Evrope 1966-67 i finalista 1962-63 i pobednik kupa uefa 1976.
(Fatmir Lleshi, 02. oktobar 2018 21:18)

Fatmire vidi se da voliš Partizan, ali pretera ga. Pusti želje, stvarnost je sasvim drugačija...

Nidza

pre 5 godina

Jedino smesnije od grobara su navijaci Zvezde koji se loze na provokacije i nasedaju na komentare tipa Zvezda nije osvojila lš, znaci Liverpul ima samo jednu, Real 7 i svim klubovima koji su osvojili posle promene u liga sampiona se titule racunaju, ostalo se brise, jel na takve komentare nasedate naucnici? :D

slobinator

pre 5 godina

u redu ,zvezda nije bila prvak evrope.onda realu skidamo 6 titula,liverpulu 4,bajernu 3 itd,a partizan nije nikada igrao finale

Max

pre 5 godina

Necu da citam komentara, ubedjen sam da mogu da pogodim 90 posto sadrzaja.
Na sajtu UEFA, press-kit, pise sve vrlo jasno.
Zvezdina titula je navedena uz sve ostale rezultate u UEFA takmicenjima.
Kontekst iz kojeg ste napravili ovu "senzaciju" za napaljene grobare i moje napaljene Cigane je da od tog uspeha PSGa oni nisu uspeli mnogo toga u LS (postoji cela recenica u press-kit delu).
Ko ne zna sta je Press-kit nek proveri, nemam nameru da objasnjavam sve kad vec imate internet.

Mat

pre 5 godina

@
1. Na zvaničnom sajtu UEFA piše LŠ osnovana 1955. 2. Nisu učestvovali englezi na njihovu sreću pošto je jedan Ferguson rekao da niko u njegovoj karijeri nije nadigrao Junajted kao CZ. 3. Italijanska liga tada bula ubedljivo najjača pa Španska, Nemačka itd. 4. CZ u finalu 1991 pobedila najskuplji tim na svetu, a u polufinalu Bajern sastavljen od reprezentativaca nemačke aktuelnih prvaka sveta 1990. 5. Kada neko doživi tragediju šok, neku veliku nesreću on to na silu hoće da zaboravi kao da se nije nikada dogodilo, kao grobari 1991 i Zvezdino osvajanje titule prvaka evrope!!!!
(sah 88, 03. oktobar 2018 00:00)

Pa i Steaua Bukurešt je osvojila kup šampiona ali nešto ne vidim da njih hvalite previše.
Kao prvo je sigurno vaša pobeda mnogo veća a kao drugo hoćete sebe predstaviti kao najvećim ( što vas samo čini manjim klubom i većim paljevinama).

reb

pre 5 godina

Pise koliko su puta bili prvaci Evrope, a ne koliko su puta osvojili LŠ. Realu, Milanu itd. Zvezda je bila prvak Evrope, ali LŠ nije igrala nikada do ove sezone. Šta kome nije jasno?!

Som Tojer

pre 5 godina

Ma važno je da ja nisam zaboravio... i ova armija zvezdaša... a koliko vidim i grobari se jako dobro sećaju tog 29 maja 1991... Taj dan će im ostati urezan za sva vremena... ono kad komšija dotera novi crveni Ferari a ti staneš, gledaš i diviš se, a znaš da to nikad nećeš voziti... i umireš od ljubomore...

boci

pre 5 godina

Kako volim da vidim grobare kako se koprcaju...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (petarczv, 3. oktobar 2018 09:53)
Ma nije ni tebi lako...25 godina je mnogo patnji i bola..

defitinho

pre 5 godina

Jednostavno i sa pravom, to takmicenje veze nema LŠ. Evro kup, tri eliminacione runde i u finalu si, smejurija. Isto se važi i za Partizanovo finale iz 1966. godine. Da ne bude zabune. LŠ i KEŠ nebo i zemlja.

Liga Šampiona

pre 5 godina

Šta vam nije jasno kompleksaši? Real je 13 puta bio prvak Evrope, 7 puta kao pobednik Lige šampiona i 6 puta kao pobednik Kupa šampiona. Zvezda NIKADA nije igrala Ligu šampiona i šta vam je tu nejasno??? 
(Liga Šampiona, 02. oktobar 2018 22:15) 

Od svega je najjasnije da si ti najteži i najveći kompleksaš! 
Laku noć.
(Kninska kobra, 02. oktobar 2018 22:52)
Naravno za vas su kompleksaši svi koji vam kažu istinu. Lažite sebe stubovi, kakvi stubovi takva i država. Tešite se sa vašim vođom i hvalospevima na Pinku i u Informeru, to ste vi. Sa druge strane UEFA vam sasipa istinu u oči a vi kmečite, neka boli istina da sada prvi put igrate Ligu šampiona kompleksaši.

E žbunovi

pre 5 godina

E ..gani nemoj da se pravite žbunovi. Nego dok je Milojko Pantić još pri snazi i volji da ispravi ono što je reko u prenosu da je to NAJVEĆI USPEH JUGOSLOVENSKOG KLUBSKOG FUDBALA.

Aleksandar

pre 5 godina

Sistem takmičenja može da se promeni, ali cilj tog takmičenja ostaje isti, biti najbolji u Evropi. Sasvim je svejedno dal ćeš biti Prvak Evrope kroz kup sistem ili liga sistem, to je samo odluka Nadležnog međunarodnog saveza, u ovom slučaju UEFA. Sutra da se ponovo promeni sistem takmičenja, jel se ne bi važilo 13 titula Real Madrida?

Ako te nešto zanima o LŠ, lepo odeš na UEFA sajt, pa na LŠ, pa na History, pa pročitaš malo statistiku, hall of fame ... ili ako baš ne vidiš nešto što ti prija očima, ti pitaš prosečnog navijača Partizana da ti on objasni stvari!

fcrslj

pre 5 godina

Neverovatno, kako neki zele da ospore zvezdin uspeh 91. Pa nije bio takav sistem, pa igrali su bunker, pa ovo pa ono...ljudi na tom peharu je ugravirano ime “FK Crvena Zvezda”. Pa kako god se to takmicenje zove ili ce se zvati, uvek ce biti zvezdino ime na tom peharu...a svi koji ne priznaju zvezdin uspeh. Neki mi kazu koliko onda ima Real Madrid titula?

voja

pre 5 godina

Evo deco draga koja se ovde delite na delije i grobare da vam podelim sta je moj stari rekao na ovu temu pre vise od deceniju i koja stavlja tacku na svaku raspravu o ovoj i slicnoj temi, kaze moj burazer od tetke isto sto i vecina ovde, pa nije Zveda osvojila Ligu sampiona tj tad je to bilo lakse, a moj stari ce na to: Kad je Zvezda bila prvak to je tada bilo najjace takmicenje koje je postojalo kao sto je danas Liga Sampiona najjace, za par decenija ili vise mozda promene i ovaj format koji je sada pa ce za 50tak godina izgledati da je bilo lakse...kraj, tisina...tacka.

Brane

pre 5 godina

Jedno je kup sampiona a drugo liga sampiona. Nista oni nisu pogresili.
(Ivan, 2. oktobar 2018 23:33)

Po ovoj logici Real ima samo 3 titule, Milan 1,Liverpool 1...eto to vam je grobarski mozak

P76-ers

pre 5 godina

Za neznalice,1991 godine sponzor Zvezde je bio klasik a ne beobanka.
(zvezdas-RajvoSa, 02. oktobar 2018 23:28)

Zvezda je Kup Šampiona igrala u Puma dresovima, sa "DEXIM" kao sponzorom.
Finale su igrali u dresovima bez imena sponzora.
Nakon finala u Bariju, dolazi do saradnje sa duvanskom industrijom pa je na dresu bio kompletan logo Classic cigareta.

Ubrzo nakon toga Puma dresove menja HUMMEL, u kojima se Zvezda penje na krov sveta...

Usatizasvavremena

pre 5 godina

Za sve neznalice koje misle da je te godine bilo lako osvojiti usatog i da te godine nisu igrali prvaci nekih drzava (ne znam samo odakle vam ta glupava ideja da neke godine prvacio ne zele da igraju za prvaka Evrope. Notorna budalastina). Dakle, sa sajta UEFE...

Teams:

Albania Dinamo Tirana
Austria Swarovski Tirol
Belgium Club Brugge
Bulgaria CSKA Sofia
Cyprus APOEL
Czechoslovakia Sparta Prague
Denmark Odense Boldklub
Finland Kuusysi
France Marseille
East Germany Dynamo Dresden
West Germany Bayern Munich
Greece Panathinaikos
Hungary Újpesti Dózsa
Iceland KA Akureyri
Italy Milan
Italy Napoli
Union Luxembourg
Malta Valletta
Northern Ireland Portadown
Norway Lillestrøm
Poland Lech Poznañ
Portugal Porto
Republic of Ireland St Patrick's Athletic
Romania Dinamo București
Scotland Rangers
Soviet Union Spartak Moscow
Spain Real Madrid
Sweden Malmö FF
Switzerland Grasshopper
Turkey Beºiktaº
Socialist Federal Republic of Yugoslavia Red Star Belgrade

Balkanski špijun

pre 5 godina

Evo L'Ekip nije zaboravio..
prevod na engleskom, jer malo ljudi zna francuski.. Usually big ears shine behind the big central window, in the trophy room of Rajko-Mitic stadium, nicknamed Marakana. But on September 18, just before the reception of Naples (0-0), the replica descended from his pedestal to find the firm hands of his conquerors, Dejan Savicevic and Sinisa Mihajlovic in the lead, under the ovation of 50 000 supporters, in the Belgrade area. There was better tocsin to ring the return of the Red Star ("Crvena Zvezda", in original version) on the big stage of the Champions League: this sting of the most coveted European Cups, snatched from the end of a tasteless match and padlocked against OM Papin and Waddle, Bari, May 29, 1991 (0-0, 5-3 on the tab).

braske

pre 5 godina

stvar je prosta kad su videli da neke steaue i zvezde uzimaju titule uveli su danasnju ligu sampiona i nikad vise niko ko nije iz petorke nece je osvojiti, vozdra

Dr. Pelagic

pre 5 godina

Zvezda nikada nije osvojila ligu sampiona. Ucestvovala je u prvoj ligi sampiona, a titula koju ima je za kup sampiona, takmicenje koje vise ne postoji.

Aleksandar

pre 5 godina

Sistem takmičenja može da se promeni, ali cilj tog takmičenja ostaje isti, biti najbolji u Evropi. Sasvim je svejedno dal ćeš biti Prvak Evrope kroz kup sistem ili liga sistem, to je samo odluka Nadležnog međunarodnog saveza, u ovom slučaju UEFA. Sutra da se ponovo promeni sistem takmičenja, jel se ne bi važilo 13 titula Real Madrida?

Ako te nešto zanima o LŠ, lepo odeš na UEFA sajt, pa na LŠ, pa na History, pa pročitaš malo statistiku, hall of fame ... ili ako baš ne vidiš nešto što ti prija očima, ti pitaš prosečnog navijača Partizana da ti on objasni stvari!

sah 88

pre 5 godina

1. Na zvaničnom sajtu UEFA piše LŠ osnovana 1955. 2. Nisu učestvovali englezi na njihovu sreću pošto je jedan Ferguson rekao da niko u njegovoj karijeri nije nadigrao Junajted kao CZ. 3. Italijanska liga tada bula ubedljivo najjača pa Španska, Nemačka itd. 4. CZ u finalu 1991 pobedila najskuplji tim na svetu, a u polufinalu Bajern sastavljen od reprezentativaca nemačke aktuelnih prvaka sveta 1990. 5. Kada neko doživi tragediju šok, neku veliku nesreću on to na silu hoće da zaboravi kao da se nije nikada dogodilo, kao grobari 1991 i Zvezdino osvajanje titule prvaka evrope!!!!

zgslavac

pre 5 godina

Uefa? Tamo gde je Boban iz Hrvatske zamenik generalnog sekretara?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (hm, 2. oktobar 2018 19:54)

Koliko godina pod sankcijama, plus koliko godina izolacije treba da ovaj komentar netko napiše i dobije 50tak pluseva :)

only fools and horses

pre 5 godina

E stvarno vise grobari nisu normalni, kada Real osvoji LS a izgubi Super kup onda on nije najbolji u Evropi?
(Aleksandar I, 03. oktobar 2018 13:47)

Pa nije, normalno. Ako ih je neko te sezone, u utakmici koja direktno odlučuje ko je bolji, pobedio.

Topalovići

pre 5 godina

Pa nije previd. Tada to nije bilo isto takmičenje. Potpuno je različit format, kup sistem u kome je postojala kakva takva šansa da mali klub napravi iznenađenje. Bogati i veliki su se potrudili da se to više nikada ne desi.

Milan

pre 5 godina

Pa Zvezda nije nikad osvojila Ligu sampiona, sad je igraju prvi put.
(Dorcol Pfk, 02. oktobar 2018 19:27

Bitno je da smo mi vlasnici usatog, a vi ga mozete samo gledati. Nije vam daleko, na 20 minuta hoda od JNA.

BODIBOND

pre 5 godina

Pa ocigledno da taj kup ES nema nikakav znacaj cim Uefa nije pomenula. Mozes misliti, pa i Porto je 2004 osvojio LS I Volfsburg je 2009 osvojio Bundesligu, pa to vise niko i ne pominje, zasto bi Zvezdinu titulu u Bariju i/ili Tokiju koja je takodje nebitna?

Against modern football

pre 5 godina

Pa Zvezda nije nikad osvojila Ligu sampiona, sad je igraju prvi put.
(Dorcol Pfk, 02. oktobar 2018 19:27)

Po toj logici Real Madrid nema 13 titula sampiona Evrope vec 7. Ne znam samo zasto im na dresu pise broj 13. Mozda bi ti mogao da odes do Madrida da im objasnis kako su napravili veliku gresku.

Ostoja

pre 5 godina

Te 1991. Proleter iz Zrenjanina tukao je prvaka Evrope Zvezdu na njenom stadionu.

Da li to znači da je Proleter bio jak ili je prvak Evrope bio slab?

Kakav je to prvak Evrope kojeg tuče jedan Proleter na njegovom stadionu?

Hajduk iz Splita koji se raspadao pobeđuje tog prvaka Evrope u finalu kupa na stadionu JNA sa 1-0 golom Bokšića.

Partizan iduće sezone gotovo nepromenjen tim tog prvaka Evrope tuče u finalu kupa Jugoslavije.

I tada, kao i sada, taktiku ste bazirali na bunkerici. Imali ste dobar tim, ali vas je država obilato pomagala, kao i sada, Nabacila vam je Beobanku za sponzora i mogli ste da otimate najbolje igrače iz čitave Jugoslavije.

Maks

pre 5 godina

A Srbi u neverici.Kako ih nije sramota,pa oni smatraju da je to najveci sportski uspjeh na ovim prostorima hahahaha,vece i od finala svjetskog prvenstva za koje se i poslje 100 godina cuje i prica,a o njihovom velebnom uspjehu niko niti ne zna,stvarno ste smijesni,nerealni do neba,valjda od toga ono nebeski narod.

Zvezda i Dinamo dva su kluba bratska

pre 5 godina

Nije to nikakav propust.

Ta titula je smešna, nisu igrali engleski i holandski klubovi. Sem toga, Liga šampiona nije isto što je i KEŠ.

Ovo svedoči da ni UEFA ne shvata ozbiljno tu Zvezdinu titulu, zbog koje su uostalom i promenili sistem takmičenja.

Tu ste gde ste, a sutra ćete prihvatiti surovu istinu.

Xman

pre 5 godina

Aha, propust..Kao kad Djokovicu na Australian openu napisu pogresno prezime..Ne vole zapadnjaci Srbe, i to su x puta dokazali..
(winter, 02. oktobar 2018 19:30)
Sada je i Australija zapad koji nas nebeski narod mrzi?

Vujke

pre 5 godina

Nije nikakav propust, to je realnost...isto kao što da u Srbiji nema više od 4 milona Srba sa svim starcima, ženama i decom ali u glavama zvezdaša ima 7 miliona Srba koji navijaju za njih.

Walter

pre 5 godina

Kup šampiona je generalno bilo prilično amatersko takmičenje i iako se te titule važe i treba da se važe fudbal se podigao na danšnji nivo upravo komercijalizacijom i promenom formata koja je omogućila veći kvalitet i veći broj zanimljivih utakmica,nažalost na uštrb manjih i ekonomski slabijih klubova.

sah 88

pre 5 godina

1. Na zvaničnom sajtu UEFE piše LŠ osnovana 1955. 2. Nisu učestvovali englezi na njihovu sreću jer bi doživeli debakl, pošto je jedan velikan Ferguson rekao da niko u njegovoj karijeri nije nadigrao Junajted kao CZ. 3. Italijanska liga bila ubedljivo najjača tada pa Španska, Nemačka..... 4. U finalu CZ pobedila ubedljivo najskuplji tim na svetu tada Marsej, a u polifinalu Bajern sastavljen od tada reprezentativaca nemačke koja je svetski prvak 1990. 5. Grobari hoće da izbrišu to iz sećanja, nemogu da prihvate realnost, kao da je nikada nije bilo, da se nikada nije desilo to da CZ osvoji titulu prvaka evrope pa svašta izmišljaju da bi to potisnuli. Ali ne ide!!!!!

Liga Šampiona

pre 5 godina

Pa Zvezda nije nikad osvojila Ligu sampiona, sad je igraju prvi put. 
(Dorcol Pfk, 02. oktobar 2018 19:27) 

Po toj logici Real Madrid nema 13 titula sampiona Evrope vec 7. Ne znam samo zasto im na dresu pise broj 13. Mozda bi ti mogao da odes do Madrida da im objasnis kako su napravili veliku gresku.
(Against modern football, 02. oktobar 2018 19:32)
Šta vam nije jasno kompleksaši? Real je 13 puta bio prvak Evrope, 7 puta kao pobednik Lige šampiona i 6 puta kao pobednik Kupa šampiona. Zvezda NIKADA nije igrala Ligu šampiona i šta vam je tu nejasno???

Madjo

pre 5 godina

Očigledno su prenosili vest koji je učinak ova dva kluba u istoriji Lige šampiona do sada, dok KEŠ koji je prethodio LŠ nije isti format takmičenja. Po rangu takmičenja - to mu dođe isto, ali po snazi je više kao u tenisu Open era i pre Open ere.

sasa

pre 5 godina

неко памти Бари,
неко Фљамуртари.....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (голф2, 2. oktobar 2018 22:49)

A neko i Kairat.

Runner

pre 5 godina

Није то уопште УЕФА-ин пропуст него новинарски пропуст јер Црвена звезда никада није играла у ЛШ. Ове године се први пут у својој историји квалификовала за то такмичење. Оно што је она освојила 1991 године се звало КЕШ и имало је сасвим други систем такмичеља.

moralni gmizavac

pre 5 godina

Idemo nebeski narode, svet nas mrzi pa nas stalno izostavlja, kakvu svest imamo vecinom dobro da postojimo jos uvek. Koga briga ko je sta osvojio 90 ih ili 60ih,vreme takvog amaterizma u fudbalu je daleka proslost, sada se igra ozbiljan fudbal, da vas vidimo. Poz

Ninja

pre 5 godina

Zvezda je bila prvak Evrope, ali nikada nije osvojila Ligu Šampiona. Kao što je Partizan bio prvak Evrope, ali nikada nije osvojio Euroligu. Ne znam šta tu nije jasno.

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

Pa Zvezda nije nikad osvojila Ligu sampiona, sad je igraju prvi put.
(Dorcol Pfk, 02. oktobar 2018 19:27)

Da se slozim. Rec je o LŠ, ne o tituli prvaka Evrope. Sto i da pominju nesto sto nemaju i sto nikad imati nece?

Walter

pre 5 godina

Sve je danas komercijala, nikakve veze nema sa kupom sampiona koje je orginalno takmicenje i jedino ispravno po nazivu i po formaciji,dakle imamo Real koji je u zadnjih 5god. bio 4 puta prvak evrope,a da je u sopstvenoj drzavii bio jedanput ili dvaput prvak za to vreme,znaci najboji si u evropi ,a nisi cak najbolji ni u svojoj zemlji,prema tome ti trofeji osvojeni u godini kada nisi uopste zasluzio da igrs to takmicenje ne mogu imati istu tezinu kao trofeji u formaciji kup sistema,besmisao ovog sistema takmicenja nastala je onog trenutka kada su u finalu igrla dva kluba iz iste zemlje,naziv liga sampiona gubi svaki smisao,mozda komercijalna liga ili zapadno evropska liga prvih pet u domacem prvenstvu...
(boki, 02. oktobar 2018 21:15)
Ma jok bolje je bilo kad su igrali prvaci Albanija i Istočne Nemačke umesto Intera,Barselone,Borusije Dortmund,Arsenala...

MarcoPolo

pre 5 godina

Auuuuu, pa kako su to smeli?!
Sad će da se pojavi naš predsednik na hitnoj konferenciji za štampu da održi predavanje ovima iz UEFA. Msm stvarno, kako ih nije sramota...

Filip

pre 5 godina

Aha, propust..Kao kad Djokovicu na Australian openu napisu pogresno prezime..Ne vole zapadnjaci Srbe, i to su x puta dokazali..
(winter, 02. oktobar 2018 19:30)
Razumem ih, ne volim nas ni ja

cj

pre 5 godina

mozda zbog onog bunkera u bariju ne racunaju titulu ?
niste presli centar,pa ih sramota da vas pominju :d
(belgrado, 2. oktobar 2018 19:56)

U moru komsijskih komentara ovaj mi je nekako najjaci.

Kakvo je to stanje uma? To mu je bila najtuznija noc u zivotu, a sada nas ovako smekerski zeza. Vreme leci sve... a mozda i ne :)

xxx

pre 5 godina

Sta je Zvezda igrala u sezoni 91/92 kada je igrala u grupi sa Sampdorijom, Anderlehtom i Panatenaikosom posle kfalifikacija.Gde je Zvezda u Sofiji izgubila od Sampdorije sa 3:1 i igrala sa pobednikom druge grupe Barcelonom.Ovo je bio pilot projekat da bi se od sledece sezone zvalo LS
(Gipsy, 02. oktobar 2018 20:51). Pilot projekat-sam sebi skačeš u usta...

Ivconi

pre 5 godina

Svaka cast za titulu, ali vise mi je muka svi se kunu u tu titulu iz Barija, zive u proslosti itd...Pa pogledajmo titule prvaka u drugim sportovima mislim stvarno, smoriste vise ljude

Petar

pre 5 godina

Znaci Realu se brise 7 Ajaxu 3 Juventusu 1, Notingem forestu 1, Steaui 1, Barceloni 2 itd.Znaci sve pre 1992 ne vazi.
(Gipsy, 02. oktobar 2018 20:08)

Ne zasto bi se brisalo..svi oni pa i vi ste pre 1992 osvojili kup Evropskih Sampiona..takmicenje u kome su igrali samo sampioni starog kontinenta u sistemu eliminacije od samog pocetka..ovo je Liga Sampiona takmicenje pod istim okriljem (UEFA) ali razlocitog formata i vi je igrate prvi put..na sajtu jasno stoji dokle se doslo u LS od njenog nastajanja..

Petar

pre 5 godina

Znaci li to da Partizan nije nikada osvojio Evroligu u kosarci?
(Zoki kaze, 02. oktobar 2018 19:52)

Ne znaci..Partizan je igrao EL 1992 godine..takmicenje po grupama igrao u Fuenlabradi...C.Zvezda 1992 godine jeste igrala LS (mislim da je to bio pilot projekat) secam se utakmice sa Sampdorijom ako se ne varam u Sofiji (ili Bukurestu) u kojoj da je pobedila otisla bi ja mislim u polifinale..

Dex

pre 5 godina

Pa Zvezda nije nikad osvojila Ligu sampiona, sad je igraju prvi put.
(Dorcol Pfk, 02. oktobar 2018 19:27)

Po toj logici Real Madrid nema 13 titula sampiona Evrope vec 7. Ne znam samo zasto im na dresu pise broj 13. Mozda bi ti mogao da odes do Madrida da im objasnis kako su napravili veliku gresku.
(Against modern football, 2. oktobar 2018 19:32)

Nije isto biti sampion Evrope i osvojiti Champions league. To je aktuelno takmicenje koje sad daje to zvanje. Pre je to bio Champions cup. Nekad daju statistiku racunajuci i jedno i drugo, nekad ne. A vi navijaci i "navijaci" dva nasa ocito jedina kluba samo uzivajte u svakoj prilici da se svadjate po internetu, cak ni ne znajuci uopste s kime se svadjate.

Fatmir Lleshi

pre 5 godina

Pa Crvena Zvezda Beligrad nije nikad bila sampion evrope nit sveta, to su izmisljotine. CZ je osvojila dve mitrope kupa i jedan podunavski kup. Dinamo Zagreb je bio prvak Evrope 1966-67 i finalista 1962-63 i pobednik kupa uefa 1976.

Gipsy

pre 5 godina

Pa Zvezda nije nikad osvojila Ligu sampiona, sad je igraju prvi put.
(Dorcol Pfk, 02. oktobar 2018 

Znaci Realu se brise 7 Ajaxu 3 Juventusu 1, Notingem forestu 1, Steaui 1, Barceloni 2 itd.Znaci sve pre 1992 ne vazi.

Pitanje

pre 5 godina

Znaci Realu se brise 7 Ajaxu 3 Juventusu 1, Notingem forestu 1, Steaui 1, Barceloni 2 itd.Znaci sve pre 1992 ne vazi.
(Gipsy, 02. oktobar 2018 20:08)

Ne zasto bi se brisalo..svi oni pa i vi ste pre 1992 osvojili kup Evropskih Sampiona..takmicenje u kome su igrali samo sampioni starog kontinenta u sistemu eliminacije od samog pocetka..ovo je Liga Sampiona takmicenje pod istim okriljem (UEFA) ali razlocitog formata i vi je igrate prvi put..na sajtu jasno stoji dokle se doslo u LS od njenog nastajanja..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Petar, 2. oktobar 2018 20:18)

Znaci li to,pametnjakovicu,da isto vazi i u kosarci? Vasa se titula ne racuna a u novom formatu EL niste ni primirisali,niti cete skoro,dakle bez ucesca.

majstor

pre 5 godina

Pa to je bilo sasvim drugo takmicenje...i mi da igramo LS opet napisali bi da smo dva puta bili u grupi LS , a ne da smo igrali finale Kupa sampiona. Prosto.

Aleksa

pre 5 godina

Grobari i dalje žive u nekom ubeđenju da Zvezda nikad nije osvojila LŠ... pa kako sve ostale ekipe broje sve titule prvaka Evrope, samo se Zvezdi ne računa?..

Peđa

pre 5 godina

Liga i Kup nije isto. Kup moze svakom da se desi da osvoji... 
 (Slobodan, 2. oktobar 2018 21:40)
Da je mogao svako da ga osvoji osvojili bi ga onda i Partizan, Arsenal, Atletiko, Briž, Ajntraht...

Monsieur Alphonse

pre 5 godina

1995+4=1999.
Mislim, voleo bih ja da je Zvezda i te godine bila prvak Evrope, ali pošteno priznajem da je Mančester Junajted te godine bio bolji tim ?

@Ostoja

pre 5 godina

O cemu pricas covece, kako mozes da kazes da se Hajduk raspadao i dobio Zvezdu 1:0 te godine kad je Zvezda bila prvak Evrope?!? Pa pogledaj samo imena igraca tog finala i bice ti jasno da je te godine Hajduk bio jak ko zemlja, uostalom kao i vecina klubova u tadasnjoj ligi u poredjenju sa ovim jadom od klubova i fudbalera koje danas gledamo. Ja kao navijac Partizana sam bio ponosan sto je klub iz Srbije uzeo titulu u Bariju i to vece sam navijao za Zvezdu, i necu i ne zelim da dozvolim da jadno klinacko prepucavanje "gospode" iz uprava i vecine navijaca koji samo umeju da mrze i omalozavaju protivnika dovede do toga da zazalim. Opet, zbog svega sto se radilo u Jugi a i dan danas radi u nasem fudbalu u korist Zvezda a na stetu mog kluba, uvek cu reci da se ponovo rodim opet bih voleo i navijao za moj Partizan...

ferdinand

pre 5 godina

Ako ćemo grobarskom logikom, ni Partizan nije prvak Evrope u košarci jer se tadašnji sistem takmičenja mnogo razlikuje od današnje EL. Osvojio je tada kup evropskih šampiona.

Walter

pre 5 godina

Waltere da li to vazi i za kosarku? Budeveljnik, Zjelena gora, Nanter, Prokom i slicni giganti su bili prvaci svojih zemalja. Onda ni Partizanova titula prvaka Evrope nema neku posebnu tezinu.
(MilanB, 02. oktobar 2018 22:18)
Ni košarkaški kup šampiona nema tu težinu mada
je Partizan osvojio u nemogućim uslovima.Ali Partizan nije igrao sa navedenim klubovima u svom tadašnjem pohodu na titulu.

Volim Zvezdu

pre 5 godina

Haha pa naravno da ne spominju kad Kes nije sto i LS.
(Vlado, 2. oktobar 2018 20:48)

Zašto je onda pehar isti?
Pobednik KEŠ ili LŠ je EVROPSKI PRVAK, a Crvena zvezda je evropski prvak. Mogu da shvatim da se to nekome ne sviđa, ali oni koji osporavaju tu činjenicu definitivno imaju neke probleme.

Cubaka

pre 5 godina

Lepo pise u naslovu i svako ko je iole pismen moze lepo da procita : "Uefa zaboravila Zvezdinu titulu iz Barija" i ispod toga "Uefa napravila veliki previd". I onda se naravno javljaju polupismeni mali "grobarcici" cije misljene nikoga ne zanima, da oni objasne sta je Zvezda osvojila a sta nije. Brinite o tome sta je vas mali propali klub osvojio, NISTA, a svako ko nije pun mrznje i ko je realan, ima i grama pameti zna da je Zvezda evropski i svetski sampion, dalje nema. Vi mali isfrustrirani "grobarcici" mozete cmizdriti od jutra do sutra, to se nikada, ali bas nikada ne moze promeniti i jos jedno, sto je sigurno, je to da vi to NIKADA, ali bas NIKADA to necete osvojiti.

NY

pre 5 godina

Kod Grobara nikada nece isceznuti kompleks.Sreca sto nisu oni protiv Reala osvojili KES. Ko bi danas bio ziv od njih.Deco draga svako takmicenje ima svoju evoluciju.LE je nastala iz Kupa UEFA a ranije je ukinut kup sajamskih gradova i pripojen kupu UEFA. U pocetku u LS nije imala onvoliko timova iz lige petice.Danas ih ima cetiri.Sutra vise nece biti ni jednog tima is regiona i srednje Evrope

Metropola

pre 5 godina

У најави су се држали само Лиге шампиона...
(Бобан, 02. oktobar 2018 20:48)... upravo to! Ne znam cemu polemika?

Gru

pre 5 godina

Na sajtu UEFE lepo pise da je Zvezda jedan od osvajaca https://www.uefa.com/uefachampionsleague/history/seasons/topwinners/index.html.
Takodje u zrebu je to isto naglaseno. Ironija svega je sto Grobari ne zele da priznaju i kao da jos uveke ne mogu da poveruju u taj dogadjaj iz 1991.
Mozda bi trebali da pozovu opet cuvene matemaricare i arhitekte kako bi matematickim jednacinama uz pomoc arhitektonskih nacrta, dokazali da se 1991 godina uopste nije ni dogodila.

sima seljak

pre 5 godina

zamisli grupu
grashopers, seltik, dinamo drezden, cz

prođeš grupu i bajern polufinale (prođeš na slobodnjak i na "nebo se otvorilo autogo" )

i onda u finalu protiv marseja ne predjes pola, popijes 5 precki, 3 stative i na penale osvojis))

dajte nemojte ljudi. .to nije danas ni grupna faza lige UEFA. kakav crni šampion evrope)) treba da budete srećni što nema go tehnologije da vas mi grobari sad ne bi prozivali. hahah jedva čekam večeras MNK))

Magdalena

pre 5 godina

Za komsije koje ovde komentarisu FK Crvena zvezda sprema specijalno iznenadjenje. Pokazete svoj komentar i dobijete besplatan ulaz u muzej FK Crvena zvezda. Imate priliku da jedini put u zivotu uzivo vidite pehar namenjen PRVAKU EVROPE.

Zoki kaze

pre 5 godina

Pa Zvezda nije nikad osvojila Ligu sampiona, sad je igraju prvi put. 
(Dorcol Pfk, 02. oktobar 2018 19:27) 

Da se slozim. Rec je o LŠ, ne o tituli prvaka Evrope. Sto i da pominju nesto sto nemaju i sto nikad imati nece?
(Toto-ko-tunjo, 02. oktobar 2018 19:42)

Znaci li to da Partizan nije nikada osvojio Evroligu u kosarci?

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

A da zaborave na Realovih 14 ili Milanovih 7 neće jer onda se sve broji.
Da se razumemo Kup Šampiona je bio i ostao Kup Šampiona.Ovo danas nema više veze sa tim. Ovo danas je samo novac.Secam se 1991 kad se uvodila grupna faza od aktuelnih prvaka država i koja je bila i najzanimljivija do danas.Samo prvaci zaslužuju da budu i šampioni .Kad su bogati videli da opet Zvezda ili neki sličan istočni klub može da osvoji oni su promenili takmičenje. Danas je to liga bogatih.Bogati dele lovu i uzimaju igrače ko robove a istok dobije na kašiku. Danas mnogi ti bogati klubovi imaju samo ime iz države a dok su.igraci uglavnom stranci.
Nema to veze sa sportom.
Crvena Zvezda i Steaua su im trnje u očima
Bili i ostali....ali ponoviće se opet

Crvena Zvezda 1913

pre 5 godina

zvezda je bila europski sampion,a ne osvajac lige prvaka...razlika je..
(Zigzag, 02. oktobar 2018 20:34)

Zvezda je bila klupski prvak evrope i sveta, to je ono što je bitno a format takmičenja, godina i protivnik su potpuno sporedna stvar!
Pobedili smo sve što je trebalo pobediti i to je to!

Peđa

pre 5 godina

I tada, kao i sada, taktiku ste bazirali na bunkerici. Imali ste dobar tim, ali vas je država obilato pomagala, kao i sada, Nabacila vam je Beobanku za sponzora i mogli ste da otimate najbolje igrače iz čitave Jugoslavije.
(Ostoja, 02. oktobar 2018 22:14)
Kao prvo, Zvezda u našoj ligi nikada nije igrala bunker. U Evropi jeste po potrebi. Da, ta liga jeste bila izuzetno jaka. Da, taj Proleter jeste bio jak tada a bio je i posle čim je mogao Zvezdi da traži 700k dm za Darka Kovačevića. Partizan je imao najjaču ekipu u svojoj istoriji, Hajduk imao Bokšića, Bilića, Štimca, Jarnija, Koznikua. Dinamo sa Bobanom, Ladićem, Šukerom, Šaljom, Petrovićem... Da li si svestan svoje nesvesti? Pa koji to prvak Evrope nije gubio utakmice u prvenstvu?

zvezdas-RajvoSa

pre 5 godina

Ušati je danas isti kao 1991. godine za one koji kazu da Zvezda nije osvojila ligu sampiona. Zvezda je OSVOJILA kup (ligu) sampiona, a danasnju ligu bogatih nikad nije i nece.

MilanB

pre 5 godina

Po toj logici Real Madrid nema 13 titula sampiona Evrope vec 7. Ne znam samo zasto im na dresu pise broj 13. Mozda bi ti mogao da odes do Madrida da im objasnis kako su napravili veliku gresku. 
(Against modern football, 02. oktobar 2018 19:32) 
Šta vam nije jasno kompleksaši? Real je 13 puta bio prvak Evrope, 7 puta kao pobednik Lige šampiona i 6 puta kao pobednik Kupa šampiona. Zvezda NIKADA nije igrala Ligu šampiona i šta vam je tu nejasno???
(Liga Šampiona, 02. oktobar 2018 22:15) Bas cu sutra uvece da gledam to NIKADA.

Baka

pre 5 godina

"Naime, na sajtu takmičenja piše da je PSŽ igrao polufinale Lige šampiona 1995. godine, ali ne i da su "crveno-beli" bili evropski šampioni četiri godine kasnije"

1995+4=1999

NY

pre 5 godina

Haha pa naravno da ne spominju kad Kes nije sto i LS. 
(Vlado, 2. oktobar 2018 20:48) 

Pa ni ti nisi isti onaj kada si imao sedam godina.Po razmisljanju si isti.Sto onda kada je pocela LS nisu ovi iz UEFA promenili pehar. LS je nastavak KES i svi pobednici ugravirani na usatom.Ko zna kakav ce format da bude za 10 godina.Ranije ste kukali da ste samo vi igrali LS eto sada igra i Zvezda. Kukali ste da ste igrali finale KES a Zvezda to osvojila.E sada je u opticaju da ste vi jedini sa ovih prostora dali gol u finalu.Sta kompleks sve nece da izmisli

Denis

pre 5 godina

Liga sampiona je i napravljena iz razloga da neka ekipa sa bunkerskim sistemom igre, kao sto je to bila sampionska Zvezda iz 1991, vise nikada ne osvoji ovo takmicenje. To je cinjenica.

Јабучило

pre 5 godina

Zvezda je bila prvak evrope i prvak sveta, sve ostalo je nebitno
(Predrag, 02. oktobar 2018 21:54)

Вашу титулу европског првака изузетно поштујем и немам намеру да је потцењујем као што раде неки моји сунавијачи. Али од тог освајања титуле првака света правите незаслужену фаму. Прво, нисте објединили европску титулу - изгубили сте Суперкуп. Друго, тада је то била ревијална утакмица, без неког посебног значаја (многи прваци Европе јој нису придавали никакав значај, чак нису хтели ни да је играју). У тренутку када сте освојили Тојота куп, био је баш то - спонзорски сусрет два првака континента без суштинског такмичарског значаја. ФИФА га тек 25 година потом проглашава за утакмицу која има такмичарски значај.
Даље, када кажеш европски и светски првак испада да су освојена два различита првенства, а Тојота куп је, такмичарски, само наставак Купа шампиона. Као када рекао да је пре неколико месеци Новак Ђоковић био финалиста и освајач Вимблдона. А код Звезде је (понављам) чак и тај низ прекинут неосвајањем Суперкупа.
Ни потцењујем ни прецењујем, само износим чињенице када је реч о вредновању Тојота купа у односу на Куп шампиона. Потврдиће ти то и старији навијачи Звезде који ни сами тој утакмици (ни Суперкупу) нису придавали значај који је имало освајање Купа шампиона.

Eazy

pre 5 godina

mozda zbog onog bunkera u bariju ne racunaju titulu ?
niste presli centar,pa ih sramota da vas pominju :d
(belgrado, 2. oktobar 2018 19:56)
A da priupitamo arhitektu sta misli o tome?

Gipsy

pre 5 godina

Znaci Realu se brise 7 Ajaxu 3 Juventusu 1, Notingem forestu 1, Steaui 1, Barceloni 2 itd.Znaci sve pre 1992 ne vazi. 
(Gipsy, 02. oktobar 2018 20:08) 

Ne zasto bi se brisalo..svi oni pa i vi ste pre 1992 osvojili kup Evropskih Sampiona..takmicenje u kome su igrali samo sampioni starog kontinenta u sistemu eliminacije od samog pocetka..ovo je Liga Sampiona takmicenje pod istim okriljem (UEFA) ali razlocitog formata i vi je igrate prvi put..na sajtu jasno stoji dokle se doslo u LS od njenog nastajanja.. 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Petar, 2. oktobar 2018 20:18

Sta je Zvezda igrala u sezoni 91/92 kada je igrala u grupi sa Sampdorijom, Anderlehtom i Panatenaikosom posle kfalifikacija.Gde je Zvezda u Sofiji izgubila od Sampdorije sa 3:1 i igrala sa pobednikom druge grupe Barcelonom.Ovo je bio pilot projekat da bi se od sledece sezone zvalo LS

Kninska kobra

pre 5 godina

Šta vam nije jasno kompleksaši? Real je 13 puta bio prvak Evrope, 7 puta kao pobednik Lige šampiona i 6 puta kao pobednik Kupa šampiona. Zvezda NIKADA nije igrala Ligu šampiona i šta vam je tu nejasno???
(Liga Šampiona, 02. oktobar 2018 22:15)

Od svega je najjasnije da si ti najteži i najveći kompleksaš!
Laku noć.

Mik

pre 5 godina

na radost grobarcica... UEFA je uradila mnogo gore stvari prema nama. Posle prestanka sankcija Zvezdi je obrisala bodove, umesto da joj status miruje za to vreme. Pitajte se da li bi Pszovi, Milani, Liverpuli i ostali arapsko-kineski klubovi bili tako tretirani da se politika umesala u njihove "zivote"?
Tako da je ovo samo nastavak namernog zaboravljanja fudbalske istorije pre ovog veštačkog takmičenja "veliki jedu male".

sah 88

pre 5 godina

Ovo su odlične vesti. Zaboravljeno je zato što se marketing bazira na PSŽ, s na Zvezdu nije neki činovnik obratio pažnju. Ali je ovo dobro zato što pokazuje kolike komplekse od ušatog imaju grobari, koliko ih boli, koliko bi voleli i šta bi sve dali da ga Zvezda nikada nije osvojila!!!!!!!!

marko

pre 5 godina

Liga i Kup nije isto. Kup moze svakom da se desi da osvoji...
 (Slobodan, 2. oktobar 2018 21:40)

Да, као на пример Реал и Барселона, уф пардон, Барса је то први пут освојила тек после Звезде, а Реал 30 година после финала са Партизаном. Или рецимо није се десило Бајерну од 70 и неке па тек негде почетком 2000тих. Или рецимо данас чувена Борусија Дортмунд осваја доста поле Звезде. Или рецимо Интеру коме се случајно десило тек после 50 година са Мурињом. Тако да питање, на који спорт си мислио пошто је ово превише случајности за једно незнање.

kaokakao

pre 5 godina

A Srbi u neverici.Kako ih nije sramota,pa oni smatraju da je to najveci sportski uspjeh na ovim prostorima hahahaha,vece i od finala svjetskog prvenstva za koje se i poslje 100 godina cuje i prica,a o njihovom velebnom uspjehu niko niti ne zna,stvarno ste smijesni,nerealni do neba,valjda od toga ono nebeski narod.
(Maks, 02. oktobar 2018 20:03)

Nisam znao da ste osvojili? Isto ko sto se prica ko je bio npr. porazeni u finalu Svjetskog prvenstva 1958.

Aleksandar

pre 5 godina

Znaci Realu se brise 7 Ajaxu 3 Juventusu 1, Notingem forestu 1, Steaui 1, Barceloni 2 itd.Znaci sve pre 1992 ne vazi.
(Gipsy, 02. oktobar 2018 20:08)

Notingem je dvaput zaredom bio šampion Evrope

Жеља

pre 5 godina

Звезда је била клупски првак света у фудбалу. То су требали да напишу! А ПСЖ то никад није био!

MilanB

pre 5 godina

2225

Sve je danas komercijala, nikakve veze nema sa kupom sampiona koje je orginalno takmicenje i jedino ispravno po nazivu i po formaciji,dakle imamo Real koji je u zadnjih 5god. bio 4 puta prvak evrope,a da je u sopstvenoj drzavii bio jedanput ili dvaput prvak za to vreme,znaci najboji si u evropi ,a nisi cak najbolji ni u svojoj zemlji,prema tome ti trofeji osvojeni u godini kada nisi uopste zasluzio da igrs to takmicenje ne mogu imati istu tezinu kao trofeji u formaciji kup sistema,besmisao ovog sistema takmicenja nastala je onog trenutka kada su u finalu igrla dva kluba iz iste zemlje,naziv liga sampiona gubi svaki smisao,mozda komercijalna liga ili zapadno evropska liga prvih pet u domacem prvenstvu... 
(boki, 02. oktobar 2018 21:15) 
Ma jok bolje je bilo kad su igrali prvaci Albanija i Istočne Nemačke umesto Intera,Barselone,Borusije Dortmund,Arsenala...
(Walter, 02. oktobar 2018 21:22) Waltere da li to vazi i za kosarku? Budeveljnik, Zjelena gora, Nanter, Prokom i slicni giganti su bili prvaci svojih zemalja. Onda ni Partizanova titula prvaka Evrope nema neku posebnu tezinu.

only fools and horses

pre 5 godina

Pogrešili ljudi, taj što je to pisao nije mogao ni da pomisli, nije mu bilo ni na pameti da je zvezda bila nekad pobednik kupa šampiona. Toliki je trenutni ugled zvezde.
I još nešto, mnogo volite da se uzdižete, da stvarate mitove, preterujete. Nije zvezda bila prvak Evrope, to nije postojalo, a nije bila ni najbolja u Evropi. U superkupu te sezone je izgubila od Mančestera. Znam da su Englezi onako na kvarnjaka izbegli revanš, da možda i nije bilo potpuno zasluženo, ali ako ćemo iskreno, ni to zvezdino osvajanje kupa u finalu nije bilo zasluženo. Skoro da nije ni prešla centar, šut na gol nije imala. Ali se piše, isto kao i ovo Mančesterovo.
A tek mitomanija sa naslovom prvaka sveta i isticanjem toga, to je tek smešno.

Realnost

pre 5 godina

Sada je i Australija zapad koji nas nebeski narod mrzi?
(Xman, 02. oktobar 2018 19:36)

Ono realno, ako ideš dovoljno na zapad stići ćeš do Australije. A da li nas mrze to je već drugo pitanje.

retrivizor

pre 5 godina

Ninja@. Velika je razlika. KS i LS su isto takmicenje, samo format promenjen, isti organizator, isti pehar. Zato je Zvezdino ime ugravirano na tom peharu. U kosarci nije isto takmicenje ni isti organizator, pa nema nigde Partizana na peharu medju osvajacima.

Dex

pre 5 godina

Zoki kaze@. Znaci, Zoki. Na Usatom je Zvezdino ime ugravirano, znaci da je osvojila, bez obzira na format. Partizanovog imena nema nigde na peharu, jer nije isto takmicenje. To sto je in osvojio su igrali i pre dve godine, FIBA takmicenje.

onako bez lupetanja

pre 5 godina

@Denis
Za početak samo finale prvo koje mi pada na pamet je Bayern Čelzi u Minhenu, Čelzi je bukvalno 3 puta prešao pola, osvojio je na penale.
A oko dolaska uopšte do finala Atletiko Madrid je sa bunkerom dolazio 2 puta i igrao isto. Jedno je biti pristrasan a drugo realno komentarisati, ono što je igrala CZ 1991. je fudbal za Čolov Atletiko.

Som Tojer

pre 5 godina

Ma važno je da ja nisam zaboravio... i ova armija zvezdaša... a koliko vidim i grobari se jako dobro sećaju tog 29 maja 1991... Taj dan će im ostati urezan za sva vremena... ono kad komšija dotera novi crveni Ferari a ti staneš, gledaš i diviš se, a znaš da to nikad nećeš voziti... i umireš od ljubomore...

stooges

pre 5 godina

Smejem se grobarima i njhovoj braci iz hrvatske. Javite Realu i Liverpulu koliko titula prvaka Evrope u stvari imaju. Sto se tice titule prvaka sveta, imate to na internetu a negde u ovo vreme prosle godine je bila vest na ovom portalu od koje vam je pripala muka a kompleksi dodatno narasli. Pozdrav svima a Crvenoj zvezdi hvala kako god da veceras odigra. Znala je da izgubi i od partizana pa je se niko nije odrekao a kamoli posle poraza od velikih klubova.

Doprvak

pre 5 godina

Ovo su odlične vesti. Zaboravljeno je zato što se marketing bazira na PSŽ, s na Zvezdu nije neki činovnik obratio pažnju. Ali je ovo dobro zato što pokazuje kolike komplekse od ušatog imaju grobari, koliko ih boli, koliko bi voleli i šta bi sve dali da ga Zvezda nikada nije osvojila!!!!!!!!
(sah 88, 2. oktobar 2018 19:55)


Pa valjda i PSG ima komplekse, francuski klub, tolike pare i igraci a nema pehar LS. Zvezda ga ima.
Uz to ce biti i nervozni jer su izgubili prvu utakmicu u Liverpulu.

KaraDjordje

pre 5 godina

....C.Zvezda 1992 godine jeste igrala LS (mislim da je to bio pilot projekat) secam se utakmice sa Sampdorijom ako se ne varam u Sofiji (ili Bukurestu) u kojoj da je pobedila otisla bi ja mislim u polifinale..
(Petar, 2. oktobar 2018 20:23)

Zvezda je te godine igrala u Sofiji zbog sankcija i to je bila prva ( probna ) godina LS, da je u toj utakmici pobedila Sampdoriju igrala bi finale ( ne polufinale ) sa Barselonom, koja je bila pobednik druge grupe. Dosta igraca je tada vec otislo iz Zvezde od onih koji su osvojili KES predhodne godine a Sampdorija je tada bila bas jaka sa Mancinijem i Vijalijem u spicu, pobedili su Zvezdu 3:1 pa Zvezdi nije pomoglo ni to sto je u zadnjem kolu pobedila Anderleht u Belgiji ipak su ostali drugi u grupi iza Sampdorije.

Filip

pre 5 godina

I kup uefa je promenio naziv u liga evrope, znaci kad liga sampiona jednog dana promeni naziv kao sto je i promenjeno iz Keš u Lš, znaci svi koji su osvojili lš dzabe su igrali jel tako grobari? hahahahahaha

Tatko

pre 5 godina

....C.Zvezda 1992 godine jeste igrala LS (mislim da je to bio pilot projekat) secam se utakmice sa Sampdorijom ako se ne varam u Sofiji (ili Bukurestu) u kojoj da je pobedila otisla bi ja mislim u polifinale..
(Petar, 2. oktobar 2018 20:23)

Zvezda je te godine igrala u Sofiji zbog sankcija i to je bila prva ( probna ) godina LS, da je u toj utakmici pobedila Sampdoriju igrala bi finale ( ne polufinale ) sa Barselonom, koja je bila pobednik druge grupe. Dosta igraca je tada vec otislo iz Zvezde od onih koji su osvojili KES predhodne godine a Sampdorija je tada bila bas jaka sa Mancinijem i Vijalijem u spicu, pobedili su Zvezdu 3:1 pa Zvezdi nije pomoglo ni to sto je u zadnjem kolu pobedila Anderleht u Belgiji ipak su ostali drugi u grupi iza Sampdorije.
(KaraDjordje, 2. oktobar 2018 20:44)

Imali su i onog ćelavog Lombardina bio ne brzi i od Binica.

boki

pre 5 godina

Sve je danas komercijala, nikakve veze nema sa kupom sampiona koje je orginalno takmicenje i jedino ispravno po nazivu i po formaciji,dakle imamo Real koji je u zadnjih 5god. bio 4 puta prvak evrope,a da je u sopstvenoj drzavii bio jedanput ili dvaput prvak za to vreme,znaci najboji si u evropi ,a nisi cak najbolji ni u svojoj zemlji,prema tome ti trofeji osvojeni u godini kada nisi uopste zasluzio da igrs to takmicenje ne mogu imati istu tezinu kao trofeji u formaciji kup sistema,besmisao ovog sistema takmicenja nastala je onog trenutka kada su u finalu igrla dva kluba iz iste zemlje,naziv liga sampiona gubi svaki smisao,mozda komercijalna liga ili zapadno evropska liga prvih pet u domacem prvenstvu...

dovlajoe

pre 5 godina

Na svetskom prvenstvu u fudbalu 1998. promenjen je format takmičenja jer je povećan broj učesnika sa 24 na 32 ekipe. Da li su dotadašnjim svetskim prvacima oduzete titule prvaka sveta zato što su je osvojili u formatu sa manjim brojem ekipa? Prvak Evrope i sveta u klupskom fudbalu 1991. godine je Crvena Zvezda, ne treba se obazirati na birokrate iz UEFE, frustrirane susjede i komšije sa dijagnozom "navujač Partizana".

fcrslj

pre 5 godina

Neverovatno, kako neki zele da ospore zvezdin uspeh 91. Pa nije bio takav sistem, pa igrali su bunker, pa ovo pa ono...ljudi na tom peharu je ugravirano ime “FK Crvena Zvezda”. Pa kako god se to takmicenje zove ili ce se zvati, uvek ce biti zvezdino ime na tom peharu...a svi koji ne priznaju zvezdin uspeh. Neki mi kazu koliko onda ima Real Madrid titula?

Waterloo

pre 5 godina

@ sah 88, браво! :) још мали додатак, највише голова те сезоне дали Марсеј и Звезда, убедљиво два најјача клуба те године. Поред Милана и њиховог састава “летећих Холанђана” Италију је представљао тадашњи шампион Наполи предвођен Марадоном. И онда нека неко каже како је Звезда имала лак пут. Тај КЕШ је вероватно био и најјачи КЕШ икада.

Usatizasvavremena

pre 5 godina

Za sve neznalice koje misle da je te godine bilo lako osvojiti usatog i da te godine nisu igrali prvaci nekih drzava (ne znam samo odakle vam ta glupava ideja da neke godine prvacio ne zele da igraju za prvaka Evrope. Notorna budalastina). Dakle, sa sajta UEFE...

Teams:

Albania Dinamo Tirana
Austria Swarovski Tirol
Belgium Club Brugge
Bulgaria CSKA Sofia
Cyprus APOEL
Czechoslovakia Sparta Prague
Denmark Odense Boldklub
Finland Kuusysi
France Marseille
East Germany Dynamo Dresden
West Germany Bayern Munich
Greece Panathinaikos
Hungary Újpesti Dózsa
Iceland KA Akureyri
Italy Milan
Italy Napoli
Union Luxembourg
Malta Valletta
Northern Ireland Portadown
Norway Lillestrøm
Poland Lech Poznañ
Portugal Porto
Republic of Ireland St Patrick's Athletic
Romania Dinamo București
Scotland Rangers
Soviet Union Spartak Moscow
Spain Real Madrid
Sweden Malmö FF
Switzerland Grasshopper
Turkey Beºiktaº
Socialist Federal Republic of Yugoslavia Red Star Belgrade

sah 88

pre 5 godina

1. Na zvaničnom sajtu UEFA piše LŠ osnovana 1955. 2. Nisu učestvovali englezi na njihovu sreću pošto je jedan Ferguson rekao da niko u njegovoj karijeri nije nadigrao Junajted kao CZ. 3. Italijanska liga tada bula ubedljivo najjača pa Španska, Nemačka itd. 4. CZ u finalu 1991 pobedila najskuplji tim na svetu, a u polufinalu Bajern sastavljen od reprezentativaca nemačke aktuelnih prvaka sveta 1990. 5. Kada neko doživi tragediju šok, neku veliku nesreću on to na silu hoće da zaboravi kao da se nije nikada dogodilo, kao grobari 1991 i Zvezdino osvajanje titule prvaka evrope!!!!

voja

pre 5 godina

Evo deco draga koja se ovde delite na delije i grobare da vam podelim sta je moj stari rekao na ovu temu pre vise od deceniju i koja stavlja tacku na svaku raspravu o ovoj i slicnoj temi, kaze moj burazer od tetke isto sto i vecina ovde, pa nije Zveda osvojila Ligu sampiona tj tad je to bilo lakse, a moj stari ce na to: Kad je Zvezda bila prvak to je tada bilo najjace takmicenje koje je postojalo kao sto je danas Liga Sampiona najjace, za par decenija ili vise mozda promene i ovaj format koji je sada pa ce za 50tak godina izgledati da je bilo lakse...kraj, tisina...tacka.

P76-ers

pre 5 godina

Pa Crvena Zvezda Beligrad nije nikad bila sampion evrope nit sveta, to su izmisljotine. CZ je osvojila dve mitrope kupa i jedan podunavski kup. Dinamo Zagreb je bio prvak Evrope 1966-67 i finalista 1962-63 i pobednik kupa uefa 1976.
(Fatmir Lleshi, 02. oktobar 2018 21:18)

Fatmire vidi se da voliš Partizan, ali pretera ga. Pusti želje, stvarnost je sasvim drugačija...

dex

pre 5 godina

Naravno, potpuno netačno. Ako udjete u sekciju gde su najave utakmice vrlo jasno pise da je Zvezda prvak Evrope iz 1991. Za to međutim treba dva klika!

Čuj, bunkerska ekipa sa Piksijem i Dejom :)

pre 5 godina

Čak i neki Grobari koji pokušavaju da napišu korektan komentar po meni ne uspevaju. Nije mi jasno zbog čega potencirate da je Zvezda neka bunkerska ekipa koja je osvojila taj kup. Dali smo 17 golova na 7 utakmica pre finala. Gde je tu bunker?! Nismo mi dominirali Evropom da napadnemo Bajern i Marsej i nakantamo ih. Naravno da je bilo potrebno i malo sreće da bi se to osvojilo.

E žbunovi

pre 5 godina

E ..gani nemoj da se pravite žbunovi. Nego dok je Milojko Pantić još pri snazi i volji da ispravi ono što je reko u prenosu da je to NAJVEĆI USPEH JUGOSLOVENSKOG KLUBSKOG FUDBALA.

defitinho

pre 5 godina

Jednostavno i sa pravom, to takmicenje veze nema LŠ. Evro kup, tri eliminacione runde i u finalu si, smejurija. Isto se važi i za Partizanovo finale iz 1966. godine. Da ne bude zabune. LŠ i KEŠ nebo i zemlja.

Brane

pre 5 godina

Jedno je kup sampiona a drugo liga sampiona. Nista oni nisu pogresili.
(Ivan, 2. oktobar 2018 23:33)

Po ovoj logici Real ima samo 3 titule, Milan 1,Liverpool 1...eto to vam je grobarski mozak

Dr. Pelagic

pre 5 godina

Zvezda nikada nije osvojila ligu sampiona. Ucestvovala je u prvoj ligi sampiona, a titula koju ima je za kup sampiona, takmicenje koje vise ne postoji.

Dox

pre 5 godina

Ljudi, ne smarajte više. Zvezda je bila evropski prvak u fudbalu, Partizan u košarci. Koga briga kako se zvalo takmičenje! U svakom slučaju, tad je bilo više pravde i poštenja u oba sporta. Pozdrav navijačima oba kluba

boci

pre 5 godina

Kako volim da vidim grobare kako se koprcaju...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (petarczv, 3. oktobar 2018 09:53)
Ma nije ni tebi lako...25 godina je mnogo patnji i bola..

Aleksandar

pre 5 godina

Sistem takmičenja može da se promeni, ali cilj tog takmičenja ostaje isti, biti najbolji u Evropi. Sasvim je svejedno dal ćeš biti Prvak Evrope kroz kup sistem ili liga sistem, to je samo odluka Nadležnog međunarodnog saveza, u ovom slučaju UEFA. Sutra da se ponovo promeni sistem takmičenja, jel se ne bi važilo 13 titula Real Madrida?

Ako te nešto zanima o LŠ, lepo odeš na UEFA sajt, pa na LŠ, pa na History, pa pročitaš malo statistiku, hall of fame ... ili ako baš ne vidiš nešto što ti prija očima, ti pitaš prosečnog navijača Partizana da ti on objasni stvari!

only fools and horses

pre 5 godina

E stvarno vise grobari nisu normalni, kada Real osvoji LS a izgubi Super kup onda on nije najbolji u Evropi?
(Aleksandar I, 03. oktobar 2018 13:47)

Pa nije, normalno. Ako ih je neko te sezone, u utakmici koja direktno odlučuje ko je bolji, pobedio.

P76-ers

pre 5 godina

Za neznalice,1991 godine sponzor Zvezde je bio klasik a ne beobanka.
(zvezdas-RajvoSa, 02. oktobar 2018 23:28)

Zvezda je Kup Šampiona igrala u Puma dresovima, sa "DEXIM" kao sponzorom.
Finale su igrali u dresovima bez imena sponzora.
Nakon finala u Bariju, dolazi do saradnje sa duvanskom industrijom pa je na dresu bio kompletan logo Classic cigareta.

Ubrzo nakon toga Puma dresove menja HUMMEL, u kojima se Zvezda penje na krov sveta...

P76-ers

pre 5 godina

Te 1991. Proleter iz Zrenjanina tukao je prvaka Evrope Zvezdu na njenom stadionu. 

Da li to znači da je Proleter bio jak ili je prvak Evrope bio slab? 

Kakav je to prvak Evrope kojeg tuče jedan Proleter na njegovom stadionu? 

Hajduk iz Splita koji se raspadao pobeđuje tog prvaka Evrope u finalu kupa na stadionu JNA sa 1-0 golom Bokšića. 

Partizan iduće sezone gotovo nepromenjen tim tog prvaka Evrope tuče u finalu kupa Jugoslavije. 

I tada, kao i sada, taktiku ste bazirali na bunkerici. Imali ste dobar tim, ali vas je država obilato pomagala, kao i sada, Nabacila vam je Beobanku za sponzora i mogli ste da otimate najbolje igrače iz čitave Jugoslavije.
(Ostoja, 02. oktobar 2018 22:14)

Zaboravio si da pomeneš da je 1991 Crvena Zvezda odrala Partizan u prvih pola sata sa 3-0, pa su navijači pravili nerede...

Sve ekipe koje si pomenuo su bile jake Zvezda, Hajduk, Dinamo, Partizan... Čak je i Hajduk imao projekat za osvajanje Kupa ili Lige i verovatno bi uspeli, ali dobili smo rat...

Bilo je uživanje gledati fudbal...

Max

pre 5 godina

Necu da citam komentara, ubedjen sam da mogu da pogodim 90 posto sadrzaja.
Na sajtu UEFA, press-kit, pise sve vrlo jasno.
Zvezdina titula je navedena uz sve ostale rezultate u UEFA takmicenjima.
Kontekst iz kojeg ste napravili ovu "senzaciju" za napaljene grobare i moje napaljene Cigane je da od tog uspeha PSGa oni nisu uspeli mnogo toga u LS (postoji cela recenica u press-kit delu).
Ko ne zna sta je Press-kit nek proveri, nemam nameru da objasnjavam sve kad vec imate internet.

Aleksandar

pre 5 godina

Sistem takmičenja može da se promeni, ali cilj tog takmičenja ostaje isti, biti najbolji u Evropi. Sasvim je svejedno dal ćeš biti Prvak Evrope kroz kup sistem ili liga sistem, to je samo odluka Nadležnog međunarodnog saveza, u ovom slučaju UEFA. Sutra da se ponovo promeni sistem takmičenja, jel se ne bi važilo 13 titula Real Madrida?

Ako te nešto zanima o LŠ, lepo odeš na UEFA sajt, pa na LŠ, pa na History, pa pročitaš malo statistiku, hall of fame ... ili ako baš ne vidiš nešto što ti prija očima, ti pitaš prosečnog navijača Partizana da ti on objasni stvari!

Mat

pre 5 godina

@
1. Na zvaničnom sajtu UEFA piše LŠ osnovana 1955. 2. Nisu učestvovali englezi na njihovu sreću pošto je jedan Ferguson rekao da niko u njegovoj karijeri nije nadigrao Junajted kao CZ. 3. Italijanska liga tada bula ubedljivo najjača pa Španska, Nemačka itd. 4. CZ u finalu 1991 pobedila najskuplji tim na svetu, a u polufinalu Bajern sastavljen od reprezentativaca nemačke aktuelnih prvaka sveta 1990. 5. Kada neko doživi tragediju šok, neku veliku nesreću on to na silu hoće da zaboravi kao da se nije nikada dogodilo, kao grobari 1991 i Zvezdino osvajanje titule prvaka evrope!!!!
(sah 88, 03. oktobar 2018 00:00)

Pa i Steaua Bukurešt je osvojila kup šampiona ali nešto ne vidim da njih hvalite previše.
Kao prvo je sigurno vaša pobeda mnogo veća a kao drugo hoćete sebe predstaviti kao najvećim ( što vas samo čini manjim klubom i većim paljevinama).

zgslavac

pre 5 godina

Uefa? Tamo gde je Boban iz Hrvatske zamenik generalnog sekretara?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (hm, 2. oktobar 2018 19:54)

Koliko godina pod sankcijama, plus koliko godina izolacije treba da ovaj komentar netko napiše i dobije 50tak pluseva :)

Balkanski špijun

pre 5 godina

Evo L'Ekip nije zaboravio..
prevod na engleskom, jer malo ljudi zna francuski.. Usually big ears shine behind the big central window, in the trophy room of Rajko-Mitic stadium, nicknamed Marakana. But on September 18, just before the reception of Naples (0-0), the replica descended from his pedestal to find the firm hands of his conquerors, Dejan Savicevic and Sinisa Mihajlovic in the lead, under the ovation of 50 000 supporters, in the Belgrade area. There was better tocsin to ring the return of the Red Star ("Crvena Zvezda", in original version) on the big stage of the Champions League: this sting of the most coveted European Cups, snatched from the end of a tasteless match and padlocked against OM Papin and Waddle, Bari, May 29, 1991 (0-0, 5-3 on the tab).

braske

pre 5 godina

stvar je prosta kad su videli da neke steaue i zvezde uzimaju titule uveli su danasnju ligu sampiona i nikad vise niko ko nije iz petorke nece je osvojiti, vozdra

Nidza

pre 5 godina

Jedino smesnije od grobara su navijaci Zvezde koji se loze na provokacije i nasedaju na komentare tipa Zvezda nije osvojila lš, znaci Liverpul ima samo jednu, Real 7 i svim klubovima koji su osvojili posle promene u liga sampiona se titule racunaju, ostalo se brise, jel na takve komentare nasedate naucnici? :D

slobinator

pre 5 godina

u redu ,zvezda nije bila prvak evrope.onda realu skidamo 6 titula,liverpulu 4,bajernu 3 itd,a partizan nije nikada igrao finale

Topalovići

pre 5 godina

Pa nije previd. Tada to nije bilo isto takmičenje. Potpuno je različit format, kup sistem u kome je postojala kakva takva šansa da mali klub napravi iznenađenje. Bogati i veliki su se potrudili da se to više nikada ne desi.

Liga Šampiona

pre 5 godina

Šta vam nije jasno kompleksaši? Real je 13 puta bio prvak Evrope, 7 puta kao pobednik Lige šampiona i 6 puta kao pobednik Kupa šampiona. Zvezda NIKADA nije igrala Ligu šampiona i šta vam je tu nejasno??? 
(Liga Šampiona, 02. oktobar 2018 22:15) 

Od svega je najjasnije da si ti najteži i najveći kompleksaš! 
Laku noć.
(Kninska kobra, 02. oktobar 2018 22:52)
Naravno za vas su kompleksaši svi koji vam kažu istinu. Lažite sebe stubovi, kakvi stubovi takva i država. Tešite se sa vašim vođom i hvalospevima na Pinku i u Informeru, to ste vi. Sa druge strane UEFA vam sasipa istinu u oči a vi kmečite, neka boli istina da sada prvi put igrate Ligu šampiona kompleksaši.

reb

pre 5 godina

Pise koliko su puta bili prvaci Evrope, a ne koliko su puta osvojili LŠ. Realu, Milanu itd. Zvezda je bila prvak Evrope, ali LŠ nije igrala nikada do ove sezone. Šta kome nije jasno?!