Odbojka 275

Subota, 29.09.2018.

16:45

Besprekorni Brazilci zaustavili Srbiju u polufinalu SP

Odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Svetskog prvenstva, pošto je sa 3-0 u setovima poražena od Brazila.

Besprekorni Brazilci zaustavili Srbiju u polufinalu SP IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

275 Komentari

Sortiraj po:

pozdrav od Novaka ,najveceg ,svih vremena

pre 5 godina

@drago i opet ti se ponavljas ko papagaj na svakoj vesti, ticale se vas ili ne, a u medjuvremenu Srbija svaki tjedan novo polufinale ili finale, a vi tapakte na mestu, niste nam ni do koena u sportu heheeheh

jel jasno

pre 5 godina

@drago kosarka -deremo vas po medaljama i u medjusobno skoru u SVIM kategorijama, odbojka -nema vas ni na mapi, vaterpolo -vecito iza nas, rukomet za razliku od vas mi imamo medalje i u muskoj i u zenskoj kategoriji, fudbal- vise srece nego pameti, sestica pokazali gde ste , individualni sportovi, vi osim Perkovic i Sinkovica nemate nikog, mi imamo ogroman broj uspesnih sportista + Novak Djokovic a on sam je dovoljan da anulira sve vase sportiste

opet gubis

pre 5 godina

@drago ove godine Srbija vec ima naslov prvaka Evrope u vaterpolu, US OPEN ,Wimbledon i pregrst medalja u individualnoj konkurenciji , vi se niste pomakli od tog srebra ,a u medjuvremenu ste dobili sesticu u nogometu, Novak Djokovic je jedan od najvecih sportasa svih vremena, Modric nije najbolji nogometas ni u svojoj generaciji , Srbija ako osvoji medalju bit ce joj to 14. u muskoj odbojci s EP,SP i OI ,a ako brojimo svjetske lige 26. vas najbolji kolektiv- rukomet ima 13 , a mi imamo bolje reprezentacije od ove (vaterpolo ,kosarka ), vi ste daleko ispod nas sto se tice kolektivnih sportova jer mi imamo 61 medalju ,vi 34 , s time da smo bolji i u individualnim sportovima od vas, VI NEMATE nikakvu tradiciju u odbojci jer ste POKUPOVALI rusku reprezentaciju , tako da bilo kakva rasprava tu zavrsava

drago

pre 5 godina

..., gogic_30, pamet u glavu

Nakon sto smo se plasirali u finale SP u nogometu i imamo najboljeg igraca svijeta mislim da je bespredmetno pricati o sportu. Kad to postignete mozemo pricati.
A uz to cemo igrati finale Davis Cupa, Cilic je finalist AO-a, Cilic i Coric isti dan dobili Djokovica i Federera i osvojili ugledne Quenn's i Halle, nasi kadeti su prvaci Evrope u kosarci, U20 viceprvaci Evrope, Sandra Perkovic prvakinja Evrope, Sinkovic prvaci Evrope i svijeta ovo ljeto, vaterpolisti broncani, jedrilicari svjetski prvaci, Hrgovic vec u top 20 teske kategorije u boksu (to je sve ovo ljeto) a OK Mladost (muski) su igrali F4 1998-e, bili prvaci Evrope, Barbara Jelic proglasena najboljom na svijetu, jedna od najvecih u povijesti i 3 puta zaredom viceprvakinja Evrope s Hrvatskom. Nema sporta u kojem nemamo bogatu povijest. Tako je Mladost bila nauspjesniji klub u Jugi, taj sport kod nas je propao jer je Dubrovcanin Bakovic izvukao lovu (vjerovatno ne samo ubog njega), cak nismo imali ni Savez neko vrijeme zbog njega.
Vjerovatno sam dosta toga i zaboravio u vezi uspjeha.

sasa

pre 5 godina

Uopšte me ne zanima Srbija u bilo kom sportu.

Ne gledam utakmice reprezentacije u bilo kom sportu. Volim svoju zemlju, ali ne i svoj narod. Mnogo loši ljudi.

Brazil je pobedio zasluženo, ipak je to jedna ozbiljna zemlja, za razliku od nas.

Ray Donovan

pre 5 godina

Podrška za odbojkaše i mnogo uvala za sve radosti koje ste nam pružili tokom prvenstva. A vi sto ih iz fotelje pljujete, sram vas bilo. Mi smo bedna zemlja sa svega 7 miliona stanovnika a u samom smo vrhu svih ekipnih sportova, koje naravno mi volimo. Čak i oni manekeni sto šutiraju loptu su u prvih tridesetak zemalja. Kamo sreće da nam je i ekonomija rangirana kao odbojka i košarka.

Sasa

pre 5 godina

Moderna odbojka se zasniva na dobrom prijemu . Tebi očigledno mnogo toga nije jasno . Pogledaj snimak i videćeš koliko smo poena izgubili zbog lošeg prijema ( Kovacevic , Ivovic). Zašto nije probao sa Petricem? Ni smo na prijemu izgubili utakmicu. Džaba analiza od pola metra kada nema smisla.(Sasa, 29. septembar 2018 19:19) Дечко, шта причаш ти? Да ли ти знаш да је Ивовић на овом светском првенству 5. примач, да је Урош исто добар 13. а да је после Дагласа Соузе највише лопти примио од свих. Ковачевић од 213 пријема има 42 савршена и само 11 непримљених сервиса. Петрић од 65 пријема на првенству има целих 9 савршених док чак 8 није примио. Да је теби бар мало нешто јасно о одбојци, поготово модерној, знао би да нажалост ниједан наш примач не може да се стави у исти кош са Урошем Ковачевићем и Марком Ивовићем, но ко о чему... Што не проба, што држи, па може друже на нози да виси, али боље од овога не може. Да не говорим да је ово сјајно, светски врх!!! Јел толико тешко признати да је неко бољи, квалитетнији и на томе му честитати, а бити поносан на момке и селектора који су пружили максимум и часно изгубили? Сада треба да дигну главе горе и у борбу за бронзу.
(my way, 29. septembar 2018 20:28)
Samo se smiri , sve je ok. Pričamo o odbojci i imamo različita mišljenja. Jeste , sve je tacno ... Uros bolji primač od Petrica , sve ok .... statistika ok . Kako tebi nije jasno , ako nešto ne ide traži se drugo rešenje . Šta će nam bilo ko na klupi ako su ovi nezamenljivi?
E ti na klupi su tamo da udju i nešto promene ako mogu . Ritam , servis, prijem , blok ... zar ne?

vanja

pre 5 godina

Ibovic..koga si pomenuo je na ovom prvenstvu 5.primac i 5.server 14.skorer i visoko plasiranu ostalim segmentima.A
Jobovic je 2. tehnicar prvenstva!!!
i inajbolji odbrambeni u nasoj


Nema libera nema blokera???
Sta se zeli sa pominjanjem il jeneko ljubomoran il sujetan ili
sto rece Atanasijevic nema lose i dobre reklame sve je reklama.

Sasa

pre 5 godina

356
@SašaTi da nešto znaš, ako već želiš prijem, pitao bi što nije ubacio Katića , koji je mnogo bolji primač od Petrića. Odgovor bi bio isti, Uroš je naš daleko najbolji primač, generalno smo najlošija ekipa u tom segmentu u top 10. Mene više čudi da Nikola nije poveo nekog libera kao primača, koga bi koristio u završnici setova dok je Ivović u zoni odbrane.
(Milan, 29. septembar 2018 20:12)
Milane , ja verujem da ti nešto znaš a ti uporan da me demantuješ . Zar je bitno koga ? Probaj nešto promeni ? Katic, Petric ... Petrič dečko igra sa jako visokom emocijom , ako ubaci par dobrih onda ubacuje, prima i ono sto nikad nije. Lako digne ekipu, sto je nama i trebalo veceras. Katić jeste možda bolji ali je moje mišljenje da je veceras Petric morao da udje u igru .

Saruman

pre 5 godina

Da li ste svi vi, koji odbojku pratite tokom SP (i to ne sve utakmice) svesni da je, za reprezentaciju koja je na svetskoj rang-listi trenutno 11. na sveru, i polufinale ili bar 4. mesto (u najgorem slučaju), vrhunski uspeh? Sa, porasli su nam svima apetiti posle Italije, ali ovo je naša realnost, ne može se postati prvakom sveta bez tehničara koji ume i može (Jovović nije kriv, on ne može, a boljeg nemamo). Pogledajte samo Brunova dizanja i broj različitih akcija koje je odigravao sa svojim saigračima, ako vam nije jasna razlika). Što se mene tiče, ovo je bilo super, titula ovde bi, ipak, za nas bila...senzacionalna. Ali zato u Tokiju (devojke) bi svoj san mogle da dosanjaju.

Sasa

pre 5 godina

Ibovic bas prosjecan igrac. Ne znam uopste kako igra za reprezentaciju...Ovo je mnogo jako takmicenje, a tek nacin na koji se stize do borbe za medalju. Pa ovi momci su prosli nekoliko jako teskih krugova. Prije njih su ispale veoma mocne ekipe i polufinale na nikad jacem odbojkaskom prvenstvu je odlican rezultat (7 odlicnih timova se borilo za titulu).

Tito i ja

pre 5 godina

Ovde me pojedini komentari podsećaju na onu floskulu iz Titovog vremena "Više volim Tita od tate i mame". Ili, u ovom slučaju "Veći sam tastatura patriJota, sa pogledane dve utakmice reprezentacije, nego što sam dobar u bilo čemu drugom".

stevo

pre 5 godina

Eej breee. Nije ovo prvesstvo Nove i Stare Pazove. Samo da sve vas koji dajete nebuloz analize
ovo je prvenstvo Sveta sa veliko S.€

Srba Šajkačić

pre 5 godina

Pakuju kofere... Tresla se gora, rodio se miš. Kao, ovo, ono, mi jaki, igramo fenomenalno, kaznena ekspedicija i tako dalje. I sta sad? Nista! Ispali glatko i bez otpora. Bruka!

Da da

pre 5 godina

@Neću da me živciraju
Prosečan Srbin na delu, gleda i navija ako pobedimo, čim počne nizbrdo on ide u šetnju i po povratku počne pljuvačina...

Hehehehehe

pre 5 godina

Ljudi, pa nije Vam Nikola kriv sto ste reprezentaciju vec videli u finalu, posle objave da igraju protiv Brazila. To sto ne poznajete odbojku nije njegov problem. Brazil se protiv Rusije vrati u mec i pobedi ih, a Vi i dalje u fazonu oni su prosecna ekipa. Pa sad kad su pobedili paljba i smena selektora. Brazil, ekipa sa najvise medalja. Bila je LN pre nekoliko meseci, dobili su nas oba puta. Drugi mec sa daleko losijim sastavom i dobili nas 3:0. Sta da ocekujete ovde kada se Lipe vratio i Daglas postao deo tima? Zamislite da je Lukareli tu? Sutra bronza i to je odlicno.

baba rada

pre 5 godina

Па рекла сам ти да је Јововић дизао катастрофа, да је Лисинац био потпуно одсутан а Бата се трудио. Е сад...Кажем ти.. Тај Јагличић са изјавама које слуша цела Србија, ваљда, очајан пријем, недопустиве грешке на овом рангу такмичења.. А онда... Ово је феноменално,само Урош може ово да изведе, мајсторија... Аман човече смири се. Не претеруј ни на једну страну!

Joc@

pre 5 godina

Brazilci juce igrali mec, dosli umorni i opet nas ponizili pred svetom. Igrali su koliko im je bilo potrebno za rutinsku pobedu, dokazali da Srbija nije zasluzila da bude medju 4 najbolje. Sramota!

Ivan Veljković

pre 5 godina

Apsolutno zaslužena pobeda Brazila i nema se tu šta više reći jednostavno Brazil je bolji od nas i to je potvrdio na terenu veoma ubedljivom i dominantnom igrom danas i velikom pobedom od 3:0! I siguran sam da će Brazil sutra osvojiti novu titulu šampiona sveta. A mi smo već preko dve decenije konstantno u top 4 reprezantacija na svetu i to je veliki veliki rezultat, to smo i na ovom prvenstvu opet potvrdili i ponosni smo na naše momke, uradili su veliku stvar i na ovom prvenstvu, sve čestitke. Sutra, u meču za 3. mesto, vrlo verovatno igraćemo opet protiv Poljske i trebaće nam još jedna dobra partija da ovo prvenstvo zaokružimo onako kako treba, bronzanom medaljom velikom poput kuće i ubeđen sam da naši momci to mogu. Jeste da nam Poljska baš ne leži na ovom prvenstvu ali možemo da ih pobedimo, ove dve utakmice koje smo na ovom prvenstvu izgubili od njih sa po 0:3 ne odražavaju baš tačan odnos snaga jer našima obe te utakmice nisu u tim trenucima takmičarski nimalo značile, te nismo ni nastupali u najjačem sastavu i sa najvišim motivom, i Grbić je u tim utakmicama kombinirao tim i odmarao neke igrače, međutim za bronzu odigraćemo najbolje što umemo i ubeđen sam pobediti Poljsku naravno. Sve pohvale za Grbića i njegove momčine, bravo majstori!

White Power

pre 5 godina

Odbojka, srecom, nije kao fudbal gde neretko losija ekipa pobedi ili izvuce nereseno. U odbojci jednostavno i uvek pobedjuje BOLJI. U tom smislu ni danas nije bilo izuzetka.
Ekipa Brazila je odigrala 2 klase bolji mec i poraz Srbije nije dolazio u pitanje bukvalno ni jednog trenutka.
E sad, sa ovakvim fondom igraca, polufinale SP je prilican podvig, a ukoliko sutra bude i medalje-senzacija.
Nema se sta puno zameriti ni Nikoli ni momcima. Jednostavno su bili naspram boljeg protivnika koji je imao i bolji prijem, pa posledicno i bolje razigravanje, a tu je ekipa Srbije odigrala prosecno. Jovovic nije klasa ni brazilskog drugog tehnicara, a ruku na srce i Ivovic i Kovacevic ne mogu se porediti sa primacma Brazila. Lukas je jedan od dva najbolja srednja blokera na svetu, a to je i danas pokazao. Cudi jedino sto je Petric presedeo ceo mec na klupi?!
Neki objektivan maksimum je postignut, ali za buduca takmicenja treba Mitica vratiti u ekipu i obavezno Petkovicu dati prednost u odnosu na Luburica, koji je bio gotovo neupotrebljiv veci deo takmicenja.
Treba biti nacisto sa cinjenicom da u ovom trenutku barem 3 ekipe i zvanicno igraju bolju odbojku od Srbije.

my way

pre 5 godina

Moderna odbojka se zasniva na dobrom prijemu . Tebi očigledno mnogo toga nije jasno . Pogledaj snimak i videćeš koliko smo poena izgubili zbog lošeg prijema ( Kovacevic , Ivovic). Zašto nije probao sa Petricem? Ni smo na prijemu izgubili utakmicu. Džaba analiza od pola metra kada nema smisla.
(Sasa, 29. septembar 2018 19:19)

Дечко, шта причаш ти? Да ли ти знаш да је Ивовић на овом светском првенству 5. примач, да је Урош исто добар 13. а да је после Дагласа Соузе највише лопти примио од свих. Ковачевић од 213 пријема има 42 савршена и само 11 непримљених сервиса. Петрић од 65 пријема на првенству има целих 9 савршених док чак 8 није примио. Да је теби бар мало нешто јасно о одбојци, поготово модерној, знао би да нажалост ниједан наш примач не може да се стави у исти кош са Урошем Ковачевићем и Марком Ивовићем, но ко о чему... Што не проба, што држи, па може друже на нози да виси, али боље од овога не може. Да не говорим да је ово сјајно, светски врх!!! Јел толико тешко признати да је неко бољи, квалитетнији и на томе му честитати, а бити поносан на момке и селектора који су пружили максимум и часно изгубили? Сада треба да дигну главе горе и у борбу за бронзу.

Леонардо

pre 5 godina

Причао сам као папагај, и опет понављам. Проклет смо народ, ужасан менталитет.Када све иде , хвалоспеви, небо је граница, ми ово , ми оно. Чим је неки кикс, одмах у блато, дрвље и камење, вређање. Објективно Бразил је данас био бољи и квалитетнији, али је лако могло да се заврши и другачије. Једна , две лопте. Играли смо у неком грчу, подлегли атмосфери. Што неко рече, када би били ЧЕТВРТИ У СВЕТУ, У СВЕМУ, где би нам био крај. Ово је огроман успех, у самом врху смо толике године, имамо континуитет, а мали смо народ , ни 7 милиона. Шта хоћете више?!? Сад само храбро, играјте за ту бронзу, па шта урадите.

Milan

pre 5 godina

Dokaz da je prijem sve i svja u razlici među vrhunskim ekipama. A mi smo na prijemu malo lošiji.
Pre prvenstva na najavu titule svetskog prvaka rekao sam da je nerealno zbog prijema i dizača i da smo realno 6-7 ekipa sveta. Momci su došli među 4 i time već prevazišli očekivanja. Mislim da na pristupu i borbenosti niko realan ne može da im zameri. Srećno sutra do medalje, protiv , nadam se, SAD.

remax

pre 5 godina

jel su srbende i dalje kaznena ekspedicija? hahaahah
(dostojevski, 29. septembar 2018 19:22)

Za vas uvek, nemoj da brineš.
Pokazali smo vam u Zagrebu u kvalifikacijama. hahaahah

keppa011

pre 5 godina

muka mi je od svih koji samo znaju da kritikuju
u najgorem slucaju bicemo cetvrti...na svetu
malo li je
pa ti momci su vise hteli pobedu od svih nas sto kuckamo iz fotelje komentare.
oni zive za tu odbojku
vi znate da li je Grbic postavio pogresnu taktiku a loptu preko mreze ne mozete da prebacite

Milan

pre 5 godina

@Saša
Ti da nešto znaš, ako već želiš prijem, pitao bi što nije ubacio Katića , koji je mnogo bolji primač od Petrića. Odgovor bi bio isti, Uroš je naš daleko najbolji primač, generalno smo najlošija ekipa u tom segmentu u top 10. Mene više čudi da Nikola nije poveo nekog libera kao primača, koga bi koristio u završnici setova dok je Ivović u zoni odbrane.

jsx

pre 5 godina

Reprezentaciji svaka cast na obezbedjivanju prva 4, mislim da mogu i do bronze. Nego me nervira (pored onih sto pljuju pljuvanja radi, ali oni su zapravo manjina) sto ljudi pisu kao da druge reprezentacije ne postoje i nista se ne pitaju. Sad vidim da smo mogli rutinski da dobijemo Ameriku (koja bi mozda dobila Brazil, da nije obezbedila, kako veruju, lakseg protivnika), kao da su oni dosli eto reda radi (a ljudi sve dobili osim Brazila, gde im nije trebalo).
Poljake jesu pustili, ali nisu se ni Poljaci pretrgli protiv Italije.
Srecom, odbojkasi verujem da nisu takvi vec ce maksimalno ozbiljno da pristupe bilo Poljskoj bilo Americi i da mogu do medalje, ali nece biti lako.

Dušman

pre 5 godina

Isključivi krivac pored očajnog dizanja našeg tehničara je selektor Grbić koji polako ali sigurno izrasta u dostojnog naslednika Zorana Terzića. Nijedna, slovima nijedna izmena sve do pred kraj trećeg seta i tajmauti u stilu ajmo, idemo, samo smireno, a bez i jedne nacrtane akcije ili saveta na koga da se odigra i koji protivnički igrač da se optereti servisom ili napadom.
Bati Atanasijeviću svaka čast, svetska klasa i za koplje iznad svih ovih igrača odbojke na pesku iz Brazila.

Sale Dr Nikolić

pre 5 godina

Realno, pobedila je bolja, mogu da kažem i vrhunska ekipa...našim momcima nema šta da se zameri, posle ove utakmice može se reći da je sveukupno napravljen odličan rezultat. Srećno momci u borbi za treće mesto

Никола

pre 5 godina

Веома лоше смо ушли у меч нигде енергије,мотивације!Веома слаба игра цео сет наши момци не излазе у блок уопште се не труде једноставно не стижу у блок апсолутно фали победнички менталитет,жеља!Током целог првенства ништа боље се није показао Бразил само су они сад у неком свом ритму а нама се једноставно обило о главу калкулисање и непотребно опуштање!Испали смо из ритма види се много грешимо сервис понављава се као у ЛН.Очигледно нешто фали за завршницу да ли је умор или су се момци једноставно заситили...Момци сутра би било лепо доћи до бронзе али и ако будемо 4 успешно светско!!!Само напред биће боље!!!

Sasa

pre 5 godina

Da li je moguće da Kovacevic 50 % prijema pogreši a da ga Nikola i dalje drži u postavi?(Sasa, 29. septembar 2018 18:24) Стварно, невероватно да не убаци човек Горана Вујевића, или свог брата Вању. Дајте људи, није вас срамота да лупате глупости. Луцидност Ковачевића је једино што нас је уз Атанасијевића држало данас. Играте против екипе која је на свакој позицији и у сваком сегменту игре са изузетком Бате боља од вас и ви извучете борбу у сваком сету. Штета што ни у једном није хтело да се преломи у нашу корист, па да смо дошли некако до 4. сета, јер би онда било све отворено. Поготово штета за неискоришћену контру код сервиса Крсмановића. Онда је само мало, али толико мало чисто да покаже да није свемогућа машина посустао Атанасијевић и спаса ту није било. Момцима и доктору одбојке Николи Грбићу све честитке! Превазишли су очекивања нас навијача и хвала им! Пласман на фајнал 6 је одличан успех, медаља прави подвиг, а за њу се сутра још боримо, што је феноменалан резултат, шта год да се деси. Држе нас ова генерација момака са суперзвездом Атанасијевићем и Никола Грбић у светском врху, срећа па је ово све само не стара екипа, јер после нек нам је Бог у помоћ. То је у мушкој одбојци најважније сада, рад са младима, јер од генерације Бате, Уроша и Јововића нема талената који би наставили са оваквим резултатима. Ови што пљују момке и селектора (пошто из њихових фотеља ништа лакше од ући у финале СП нема) нека се за светски врх обрате девојкама које тај квалитет имају.
(my way, 29. septembar 2018 19:00)
Moderna odbojka se zasniva na dobrom prijemu . Tebi očigledno mnogo toga nije jasno . Pogledaj snimak i videćeš koliko smo poena izgubili zbog lošeg prijema ( Kovacevic , Ivovic). Zašto nije probao sa Petricem? Ni smo na prijemu izgubili utakmicu. Džaba analiza od pola metra kada nema smisla.

DisordeR

pre 5 godina

Pogledajte broj komentara kod poraza od Poljske a i sada ovde i onda uporedite sa brojem komentara gde je Srbija pobedila. To sve govori o ovoj naciji, zasto je tu gde jeste i zasto ce tu ostati, a sto je vaznije, zasto i ne zasluzuje bolje. ;)

my way

pre 5 godina

Da li je moguće da Kovacevic 50 % prijema pogreši a da ga Nikola i dalje drži u postavi?
(Sasa, 29. septembar 2018 18:24)

Стварно, невероватно да не убаци човек Горана Вујевића, или свог брата Вању. Дајте људи, није вас срамота да лупате глупости. Луцидност Ковачевића је једино што нас је уз Атанасијевића држало данас. Играте против екипе која је на свакој позицији и у сваком сегменту игре са изузетком Бате боља од вас и ви извучете борбу у сваком сету. Штета што ни у једном није хтело да се преломи у нашу корист, па да смо дошли некако до 4. сета, јер би онда било све отворено. Поготово штета за неискоришћену контру код сервиса Крсмановића. Онда је само мало, али толико мало чисто да покаже да није свемогућа машина посустао Атанасијевић и спаса ту није било. Момцима и доктору одбојке Николи Грбићу све честитке! Превазишли су очекивања нас навијача и хвала им! Пласман на фајнал 6 је одличан успех, медаља прави подвиг, а за њу се сутра још боримо, што је феноменалан резултат, шта год да се деси. Држе нас ова генерација момака са суперзвездом Атанасијевићем и Никола Грбић у светском врху, срећа па је ово све само не стара екипа, јер после нек нам је Бог у помоћ. То је у мушкој одбојци најважније сада, рад са младима, јер од генерације Бате, Уроша и Јововића нема талената који би наставили са оваквим резултатима. Ови што пљују момке и селектора (пошто из њихових фотеља ништа лакше од ући у финале СП нема) нека се за светски врх обрате девојкама које тај квалитет имају.

Zoran

pre 5 godina

Nikola Grbic je bio vanserijski igrac i svaka cast na tome ali kao selektor i trener je daleko od Nikole igraca. Njegov odlazak i dolazak proverenog trenera bi bio prava inekcija nacionalnom timu !

Auuu

pre 5 godina

@grabs popcorn
Dečko, sve si pobrkao. Ali, nije ni čudo. Samo nastavi da pratiš projekte marića i mitrovića i sve će ti se kristalno jasno prikazati, pogotovo po pitanju patriJotizma.

Gorčil

pre 5 godina

Gledajući komentare nameće mi se da prosečan Srbin zaista nema veze sa odbojkom. Čak me brinu i naslovi u medijima kakve sam video ponegde, doduše, tako da ne mogu da krivim ikoga.

Momci su igrali koliko je moguće. Brazil je tim koji je jak u fundamentima, i ma koliko naši igrači bili možda na svakoj poziciji jači u napadu, to nema veze kad a) Brazil sve vreme ima idealan prijem b) tehničari Brazila, obojica, igraju neuporedivo tačnije od Jovovića. Raznovrstan napad polazi iz prijema i dizanja, a sa raznovrsnim napadom blok manje dolazi do izražaja, kao i odbrana, jer je napad uvek u prednosti.

Protiv Italije smo em odigrali bukvalno neponovljivu utakmicu, em su generalno tanki na prijemu(slično kao kod nas, primači su strašni u napadu ali na prijemu ne baš), em postoji jasna razlika između igrača kod njih i samim tim blok može da zapostavi lagano sredinu i da brani Zajceva i Huantorenu. Ko god zna odbojku video je da naši danas nisu servirali loše, uopšte, čak možda i bolje nego Brazil, ali lokacija prijema naših i njihovih je bila nebo i zemlja. Dodati na to nekoliko doobro promašenih lopti Jovovića, dva gaženja Ivovića i generalno jakog protivnika i dolazimo do ovoga.

U svakom slučaju, momcima svaka čast na svemu, i da izgube sutra nema ničeg strašnog u tome. Iskreno nisam očekivao polufinale, znajući limite Jovovića pre svega, ali sam ovim prezadovoljan i od ove generacije ima se šta očekivati. Za dalje, već, ne znam, jer je stanje u mladim kategorijama loše.

hibiskus

pre 5 godina

Realno neverovatan prijem brazilaca danas, pojedinacno jesu bolji od nas. Ono sto se meni nije svidelo je, sto su nas energijom vikom i drekom "uplasili" pa su nasi nekako stegnuto igrali celu utakmicu.
Mozda smo mogli mirnim radovanjem i slicnim forama da probamo da ih iznerviramo pa da se njima trese ruka umesto sto se nama stegla.

Neću da me živciraju

pre 5 godina

Pogledao sam prva dva poena, prvi, kad se indolentno odbrana pomerala na smeč Brazila i drugi, kad je prijem bio loš i shvatio da tu nema 'leba. Uzeo ženu pod ruku i otišao da prošetam. A vi, majstori, kad shvatite da se za odigravanje vrhunskih utakmica uvek mora biti i mentalno i fizički na najvišem nivou, eto i mene da vas gledam.

Chuki

pre 5 godina

Prvo da kazem malo je cudan sistem takmicenja, dozvoljava mnogo kalkulacija elem, ja iskreno nisam ocekivao nas u polufinalu i zato momcima svaka cast. Brazil je danas bio bolji, nisu nas rasturili jer ni Brazil nine toliko briljirao a mi smo svakako mogli bolje ali nismo sta sad idemo na bronzu

BODIBOND

pre 5 godina

Lisinac loš u odbrani, al zato očajan u napadu.
(Seksisto, 29. septembar 2018 19:02)

Neka ga stavi na poziciju libera. Ponovo libero ponovo liberooo.

Eh

pre 5 godina

Svi oni koji sad kritikuju, dokazuju da odbojku uopste ne prate. Razocarani su zato sto, po njihovom misljenju, Brazilci nisu jaka ekipa, pa su lagano nasi mogli da dobiju. Tako nesto moze da misli samo neko ko odbojku uopste ne prati. Brazil su svetska sila 3 puta uzastopno finale OI, 5 puta uzastopno finale SP, pa ljudi koja reprezentacija jos moze time da se pohvali? I ocekujete da nasi pobede i jos se radujete sto protiv njih igramo u 1/2 finalu. Sad Vam je krivo pa ih pljujete, ali nisu oni krivi sto ne pratite odbojku. Navijam za nase, ali me to ne sprecava da realno sagledam situaciju.

samo navijač

pre 5 godina

Čitam pojedine komentare...začudim se kako Srbi ne treniraju svaku reprezentaciju na svetu...kakve su to ideje, taktičke zamisli...pa do toga da ode Nikola....strašno, kakvih ljudi ima, a iza nas su Rusija, Francuska, Italija...bravo momci, uspeh je biti medju četiri najboljih na svetu...

grabs popcorn

pre 5 godina

Pogledao sam prva dva poena, prvi, kad se indolentno odbrana pomerala na smeč Brazila i drugi, kad je prijem bio loš i shvatio da tu nema 'leba. Uzeo ženu pod ruku i otišao da prošetam. A vi, majstori, kad shvatite da se za odigravanje vrhunskih utakmica uvek mora biti i mentalno i fizički na najvišem nivou, eto i mene da vas gledam.
(Neću da me živciraju, 29. septembar 2018 19:10)

Pravi patriJota, samo ti šetaj, slušaj ženu, a ja ću da podržavam naše sportiste i kad gube.

BODIBOND

pre 5 godina

Sa Saletom Starovicem u postavi pobedili bismo i Brazil.
Ali stvarno, zna li neko zasto Grbic nije zvao Starovica ali i Nikica u nacionalni tim?

MareNS

pre 5 godina

Koliko god voleo Nikolu on je prilicno zasluzan za ovaj poraz. Jeste Brazil bio solidan i imao dobar prijem, ali smo u trecem setu vodili, u drugom bilo 16-16, a u prvom i uz losu igru imali sansu da ga dobijemo. Ne treba zaboraviti da da je Valas doalovce igrao za nas, a to je veliki minus bio za njih. Nikola nije pripremio igrace za utakmicu, saveti su bili po principu: "ajmo, ajmo", 1.5 izmenu je napravio. Tako se ne radi u 1/2 prvenstva. Moras imati unapred pripremljen scenario sta radis kada ne ide servis, kada ne ide odbrana u polju, kada ne ide blok. Potreban je plan za kontraritam (jedino sto pali protiv Brazila), kojom izmenom (ne mora uci bolji igrac, vec pravi igrac u pravom trenutku sa zadatkom, videti kako to radi Brazil i uciti). Dalje, velika greska, ako su vec pustili Poljake proslu tekmu - NE SME prva postava da ucestvuje u tome jer stvaraju zbrku u glavi i ostavlja posledice na sledecu utakmicu jer se ulazi za gubitnickim ritmom sto se moglo videti po drzanju tela nasih igraca. Pogledajte sta je USA uradila i sa kojom su ekipom igrali protiv Brazila (a i Brazil protiv njih). Jako puno gresaka smo napravili u koncepciji sto je lose jer smo teskom mukom ovde dosli. Nije problem sto smo izgubili od Brazila, problem je nacin koji je potpuno pogresan.

Zemlja sporta

pre 5 godina

Ljudi nemojte odmah pljuvati! Falilo je danas to nešto. Neka energija koju je Brazil definitivno imao... To nas je krasilo čitavo prvenstvo (protiv Rusa, Italije, Francuske, pa čak i protiv Amerike kada smo zamalo izgubili). Danas nije jednostavno bio dan... Pozdrav

Johnny

pre 5 godina

Kada bismo svi mi bili medju TOP 4 u svojim sferama u svojim ulicama ili delovima grada mi bismo bili divno mesto za zivot, a kamoli u TOP 4 u Svetu.

Svi koji ovde udaraju po plecima odbojkasa nisu ostvarili ni metar onoga sto su ovi momci i svi oni koji se bore kao oni. Zasto Srbin Srbinu ne moze pruziti ruku i biti saborac i podrska? Zasto jedni drugima permanentno podmecemo klipove u tockove?

I da. Brazil ima 200 mil.stanovnika. Poljska 40. Italija 50. Rusija 150. USA preko 300. A mi? Sedam! A kakve uslove imamo mi, a kakve gorepomenuti?

Bravo momci. Samo jako sutra. Ja sam kao lekar otisao u Nemacku. Razloga je nebrojeno ali mi je jedan od najvaznijih to sto sam napustio ovaj mentalitet. Das sve da postanes strucnjak da bi te sunarodnik saplitao i smatrao neznalicom.

From Torino with love

pre 5 godina

Velika stvar je biti među 4 najboljih! Ali! Ako su vec usli u polufinale, neki igraci su morali vise! Podrasčanin i Ivovic su odigrali veoma lose. Dugo nisam video da se jedan igrac dize u blok i dobija poen. To se nama danas desavalo. Previse pasivnih napada, prebacivanja bloka i laganih lopti za Brazil. Ne moze se tako ispisati istorija!

Zuja

pre 5 godina

Nista strasno.Sistem takmicenja je takav da i pored cetiri poraza imamo sansu za bronzu.Italijani tri poraza i domacini ostadose bez polufinala. Nemamo tim za nesto vise.U narednom periodu treba izboriti Tokijo

znanje-imanje

pre 5 godina

Ukakili smo se i sami sebe pobedili. Da bude još gori pobedu smo dali em ništa posebnom em izuzetno antipatičnom Brazilu. Bedak, o-gro-man.

Сима

pre 5 godina

Речено је шта је био основ- њихов пријем и наше мањкавости. Тако је. Никола није успео данас да момцима улије ЕНЕРГИЈУ! Па, други пут да размислимо, о калкулацијама! Бразилци су бољи напросто, и опет, не замерите, нису нас РАСТУРИЛИ! У изгледу имамо још борбу за бронзу- не напуштајмо наше момке!

Kokivrdz

pre 5 godina

Al kad vidim komentare da se vadimo na njihov savrsen prijem...pa ko je nas sprecio da ga imamo,ovo je polufinale svetskog a ne medjuopstinsog turnira

Gale

pre 5 godina

Nasa ekipa iz takmicenja u takmicenje raste i vrhunac treba ocekivati na OI u Tokiju. Sada, zaboraviti ovaj poraz, ostaviti da prenoci i sutra da uzmemo bronzu.

xxcx

pre 5 godina

@nex
Nisu to kalkulacije, Nikola je hteo da odmori momke, tj da ne srljaju i izgube energiju na utakmice koje nisu imale nikakav značaj. I dosta više o tim porazima, sa i bez njih mi smo stigli do polufinala. Ne vidim šta vam smetaju ti mečevi tj porazi. Na vreme smo se kvalifikovali i imali smo taj luksuz da možemo te utakmice da odigramo sa pola snage, evo Poljaci se provukli kroz iglene uši, mi smo im omogućili da prodju i drugu i treću fazu tj u polufinale.I šta sad, da im se neko smeje zbog toga?

veliki strumf

pre 5 godina

U. našem timu igra samo Atanasijevic, a i Uroš je solidan u napadu, dok je na prijemu standardno loš. Ostali su ili slabi ili prosečni. Žalosno je da Grbić nema koga da ubaci sa klupe da pokuša da promeni tok meca.

kaokakao

pre 5 godina

Nemamo ih sto kritikovati, Brazil je jednostavno bolji protivnik, vise kvaliteta na svim pozicijama. Djeluje kao da igraju sa pola snage, dok smo i nekako u grcu malo. Ovo je uspjeh. Nadam se bronzi.

arigosakic

pre 5 godina

Ne moze bez primaca da se igra odbojka.
A bogami i libera i bloka.
Plus osrednji tehnicar.
Ovo je extra domet uzevsi u obzir sve ovo.

pocetak kraja

pre 5 godina

realno moze da misli o nikoli ko sta hoce.. kao igrac je bio dobar kao trener vrlo los, nigde tajm auta u trecem kada su nas sustizali ne ume da podigne ekipu kada pada, grli se...gura sa igracima kod slavlja deluje mi da nista i od autoriteta nema...trenerova je direktna krvica ako si zadnje dve utakmice izgubio sa po 3.0...ove ekipe nijanse dele nismo mi senegal da ne mozemo ni set da osvojimo...lose tempirana forma ocigledno a poljaci ce nas opet starim dobro oprobanim receptom protiv nasih reprezentacija..provakacijama.. za trece mesto pobediti i ako opet bude sa 3.0 nikola bi morao da ide.

Samo pitam

pre 5 godina

Ovi Brazilci svi generacija braće Grbić a praše samo tako. Na žalost ne pitamo se danas.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Džoni, 29. septembar 2018 17:39)

Znas li kada su braca Grbic prestala da igraju.

Stef

pre 5 godina

Prijem zlo, servis nekonstantan uz mnogo kikseva, svako drugo dizanje užas, pola naših napada sveli se na neki srećan blok aut.. svaka momcima čast na postignutom, al čini mi se da nemaju potencijal da tuku Brazilce.

Herakle

pre 5 godina

Veliki uspeh nasih, realno smo slabiji od Brazila, Poljske i Amerike. Dobili su nas da se nisu oznojili, ali uspeh je biti medju 4. I biti na toj poziciji na kojoj smo vec 25 godina medju 4 odbojkaske sile u svetu.

Maki

pre 5 godina

A sto Petric nije igrao, mnogo je bolji sa Kovacevicem u kombinaciji? Kad je vec Marko lose odigrao prvi set, sto ga odmah nije zamenio

Serb

pre 5 godina

Au koliko sam se razočarao, ne zbog poraza protiv Brazila koji je i bio favorit, nego sam očekivao da su naši psihički stabilni, a već na početku je bilo jasno da smo potpuno pogubljeni. Osim toga neki igrači nemaju kvalitet, kao npr Ivovic i Rosic... Sve u svemu ovo jeste dobar rezultat ali ovakav pristup utakmici je baš razocarao

Miki kd

pre 5 godina

E da ne bi Ivovica izgubio bi Brazil..Ivke kralj:upecao se,uhvatili ga 10 x u blok,2 x prestupio a o kuvanju lopte da i ne pričam...Majstor svog zanata...Brazilac pravi

gogic_30

pre 5 godina

Nema veze moci igramo do kraja ovi komsije (bosnjaci,hrvati posebno itd )mogu samo sanjati da ce ikad igrati neku zavrsinicu vakog turnira u odbojki tako da samo mozete plakati i jedino sto vam ostaje provocirati .....haha

Nedeljko Vodogaz

pre 5 godina

Ovako se nemože okrenuti kamoli dobiti meč. Ivović igra u trećem setu celo vreme pod ručnom, boji se!!! Treba da se udara na mreži sa punom snagom. To jedino radi Atanasijević. Zato su bolji Brazilci, oni udaraju kao ludi a primaju skoro bez greške. Ali to nije ni teško, kad pojedini igrači Srbije ko da ih nema.

Neno

pre 5 godina

Analizati greske i probati se sto bolje pripremiti za mec za bronzu, ipak je Brazil bolji sa puno kvaliteta, dok Srbija ima nekoliko igraca koji su daleko od tog nivoa, tipa Ivovic, Lisinac..

M

pre 5 godina

Šteta je što se ovako završilo, jer po meni i nije baš moralo tako.
Kao da selektor Grbić nije uspeo da iz tima izvuče ni približno ono što su oni pokazali da mogu da daju.
Naravno da je ovo uspeh za ovako malu zemlju koja ulaže mnogo manje nego neki moćniji koji se nisu ni plasirali u 1/2 finale.
Nikola Grbić nije napravio NI JEDNU izmenu u toku meča, a na kraju je utakmica izgubljena sa 3:0...

i tako. ..

pre 5 godina

Prijem blagi užas uz realno dobar servis Brazila, moglo to da se stabilizuje, ali distribucija tog pomerenog prijema od strane tehničara da bira Ivovića koji čak polovinu opcija ne ume umesto KOREKTORA koji za to služi je kriminal.
Žao mi 3. seta mogli su da dobiju ali šta je tu je. Kovačević odličan iz beizlaznih pozicija a bilo ih ohoho ipak imao loš prijem.
Grbić mi enigma , maltene bez brze lopte protiv onog Lukasa, čini mi se da smo mogli malo brže da igramo ali ne samo penal. Svaka čast i Brazilu odlični su bili.

Fei Li

pre 5 godina

Realno, bolji su od nas za nekih pola klase, ko prati odbojku i ceo ovaj turnir i nije iznenađen razvojem događaja.
Da bismo dobili Brazil bila nam je potrebna partija na nivou one protiv Italije, a to jednostavno nije bilo realno u tako kratkom roku.
Čeka nas meč za bronzu protiv najverovatnije Poljaka, dajte da bar uzmemo medalju.

Ja

pre 5 godina

Uz svo poštovanje Brazil je zaslužio da pobedi,ako si igrač nema psihološki nismo spremni,zašto se to ne desi Brazilu,nego momci igraju.

Maki

pre 5 godina

Igraci mogu, medjutim psiha je problem. Treba da veruju da mogu i da niko nije nepobediv uz malo vise zelje i truda. Pre svega treba im jedan dobar psiholog, jer na ovom nivou nije normalno da jednu utakmicu rasture a vec u sledecoj servis ne mogu da ubace.

NY

pre 5 godina

Da li je neko ocekivao da mozemo da budemo svetski prvaci.? Iza nas ostali Rusija, Italija. Treba pokusati uzeti bronzu ali i to ce biti tesko.Amerikanci fantasticni a Poljaci brane zlato.Dobro je da smo u vrhu.Kakva nam je liga? Kakvi su nam klubovi.Nema novca da bi se postiglo nesto vise.Nasi igraci tek kroz jake evro klubove dizu svoj kvalitet

igor

pre 5 godina

Neka nasi prvo nauce da serviraju sto je osnova za bavljenje odbojkom pa onda neka idu na prvenstvo. Ovo je kriminalno koliko poena poklanjaju protivniku losim servisima

Gillespie

pre 5 godina

Realnost, ali ne možemo da budemo nezadovoljni. Od 1995 Srbija je u svetskom vrhu odbojke, to je za ovolicku zemljicu ogroman uspeh. Ovo jednostavno nije generacija kao ona zlatna, nemaju ni takvo srce ni kvalitet. Ono je bilo čudo. Šuplji smo na više pozicija, blok nemamo, prijem slab, tremarimo od Brazila, nije to šampionski duh. Bez obzira na sve treba biti zadovoljan. Grbić dobro vodi tim, ne može bolje od ovoga.

ацос

pre 5 godina

На овако јаком турниру са прегршт добрих репрезентација ми смо у полуфиналу,ми са непуних 9 милиона становника играмо у полуфиналу против Бразила који има преко 200 милиона становника,циљ је остварен кад смо ушли међу 6 најбољих,а успели смо ући међу 4 најбоље,ја и даље верујем у медаљу и шта год да се деси ови момци заслужују само речи хвале.

Женска репрезентација узима злато!!!

Dušan

pre 5 godina

ipak su Italijani ti koji su dosta loši, i Poljska ih je gazila a ne da su naši nešto extra dobri. ako uzmu bronzu, veliki uspeh.

Uf

pre 5 godina

Ja napisah danas da je Brazil u finalu. Da bi pobedili Brazil moraju da igraju fenomenalno, a da Brazil igra ispod proseka. Oni koji prate samo ovaj turnir lupise gomilu minusa. Brazil 3 godine uzastopno igra finale OI, mogu nasi poznavaoci odbojke da im se smeju, ali bolje da su nam USA zapali. Nisu nasi bili losi, jednostavno Brazil je bolji. Svako ko prati odbojku to zna. I bez onog da su nam tu Miljkovic, Geric i ostali, i njih su pobedjivali. Ne moze covek, a da im se ne divi. Nasi sad za bronzu, nije mala stvar. Samo neka udje Petric konacno.

nenad

pre 5 godina

Izuzev Atanasijevica , Srbija nema igraca koji moze eksplozivnoscu da parira Brazilcima. Bolje igrace imaju na svim ostali pozicijama. Plus sto Podsrascanin igra najslabiji tirnir u repereyentativnom dresu. Rekoh i pre meca, bicemo cetvrti, a to je dobar rezultat - medalja je ipak previse. Ima jacih i to mnogo. Jedan igrac je premalo. Trener nema koga da uvede. Ni Krsic ni Petric ne bi nista promenili. Znaci, to je to. TReci set eje damo formalnost. nenad

Nikola Bugarčić i Krcun

pre 5 godina

Aj sad polako kuci,nismo ni zasluzili polufinale! Ovi nas razbili sa 50% snage! To smo mi,u odbojci jednom u toku seta igramo prvi tempo,u rukometu ceo svet igraca vise zavrsava sa krila samo mi pametni kroz sredinu...!

Gde ja živim

pre 5 godina

Mnogo kilavo, jeste Brazil brutalno dobar, ali neke stvari nikad neću razumeti. Lukas 3 tri puta udara blok na istu foru aman ljudi. Čak se nije ni trudio. Više sreće u borbi za treće mesto. Možete, ali mora bolje. Ovako ne.

Dabome

pre 5 godina

OK, da se skoncentrišemo na meč za bronzu. Nadam se da je većina ovde zadovoljna i da slave ovaj poraz, eto čestitam izmedju ostalog Jumku, Mikiiju i još nekima.

Ajmo momci glavu gore i sutra juriš na bronzanu medalju.

Džoni

pre 5 godina

Brazil sa ovakvim prijemom kao danas je NEPOBEDIV za reprezentaciju ostatka Sveta a ne za nas. Ko se razume u odbojku sve mu je jasno! Njihov prijem danas je na nivou naučne fantastike. Bruno ne mora više od pola koraka da se pomeri u 90% situacija a to znači i da je tada njihov napad idealan. Mi smo dobri u napadu i izvlačimo maksimum ali prijem i donekle servis(malo smo ga popravili) su nam zakazali.

vidim sve

pre 5 godina

Ako se ova igra zasniva na servisu, prijemu, napadu i odbrani i u svim tim elementima protivnik je bolji, moras da izgubis. Nazalost, mi smo ti koji smo izgubili.
Glavu gore i sutra idemo po bronzu i tako odrzimo kontinuitet dobrih igara na velikim takmicenjima.

Jq

pre 5 godina

Od ovog Ivovića ću šećer da dobijem, koliko čovjek blage veze nema, a Lisinac kriv za drugi set dva puta ga je onaj bradati priljepio za pod i tad su se odljepili.

krajisnik

pre 5 godina

Da dodam...
Jovovic užas. Spore lopte šalje, balone.Brazilci imaju sve vrijeme svijeta da se namjeste.
Dupli penal i pajp ništa...

Zicco

pre 5 godina

Jovović i Ivović užasni. Ne zaslužuju, ni srcem a ni znanjem, da igraju za reprezentaciju. Rizikovati sa dva mlada igrača na njihovim pozicijama.

Veliki brat

pre 5 godina

Nijedan neodbranjiv prvi tempo, drugi tempo da ne pominjem, Ivović je 2 ili 3 poena bezveze prebacio loptu od kad smo vodili 15-12, evo i ovu zadnju za 15-17 za Brazil... 'Ajde jednom da pogreši neko, ili dvaput, ali stalno igrati kombinaciju koja ne samo da je providna pa je brazilci lako osujete, nego je i tehnički izvodimo katastrofalno.

Da ne pričam o prijemu i drugoj lopti, ume li neko da primi loptu kako treba i da je potom sledeći igrač namesti za smeč kako treba?
Čim igrač vidi da se za naš prvi tempo namešta brazilski dvojni ili trojni blok, frljne loptu igraču iza njega (pa ovaj mora da smečuje sa 3 metra iza mreže) ili veoma loše nabaci igraču levo ili desno od njega koji uopšte ne očekuje tu loptu pa od neodbranjivog smeča nema ništa.

Kao da smo došli apsolutno neuigrani i nepripremljeni. Brazilci su verovatno prostudirali dobro našu igru i igrače i tačno znaju na koju će stranu lopta, a mi i dalje ništa ne menjamo i igramo kao da očekujemo da se neko čudo dogodi samo od sebe.

Ovde samo može da nam pomogne to da neki brazilski igrači budu opušteni i nekoncentrisani u pravom trenutku pa da napravimo koji poen, ja ne videh da smo ih jednom matirali da nisu mogli ništa, a oni nama maltene svaki poen utrpaju tako da bukvalno ništa ne možemo.

Dragan

pre 5 godina

U neobjasnjivom smo padu forme,a oni su danas za dve klase bili bolji od nas...Bojan Janjic gost komentator onakav kakav je i igrac bio.

mladen

pre 5 godina

Cestitke mnogo boljem Brazilu. Oni imaju bar tri postave koje mogu da igraju finale Svetskog prvenstva. Srbija ima proeblem utoliko sto u dva meca nije uzela ni jedan set. Izuzev Atanasijevica, mi od meca sa Italijanima nemamo igraca koji moze da dodje do deset poena. Nije sramota izgubiti od Brazila, ni to sto su nasi najbolji primaci objektivno (mnogo) slabiji od brazilskih. Problem je to ni one stvari koje se rade rutinski Ivovic protiv Poljaka i Brazila nije uradio - ni na prijemu ni na smecu. Ona dva gazenja linije na pajpu su neverovatna stvar na ovom nivou takmicenja. Atanasijevica je dao maksimum, ali nepostojeci srednjaci i los procenat prolaznosti primaca su nas dotukli. Iskreno, ne zeleci da budem crn, ne vidim kako cemo mi do seta protv Poljaka ili Amera sutra? Sa ovako raspalom formom (eto sta se desava kada kalkulises) to izgleda kao nemoguca misija. A mnogima smeta ono sto smo uradili u smislu kalkulacija - pogledajte reakcije publike. Podrascanin i Ivovic prosto ne trebaju da pocnu mec sutra - oba su u autu.Bronza bi bila RAVNA OSVAJANJU EVROPSKOG ZLATA. Ali..u koga se pouzdati?

goran

pre 5 godina

rodic kao libero igra da pojaca prijem, dakle trebao bi da bude nas najjaci igrac na prijemu I on sa tri ocajna prijema zaredom I to na ne bas jak servis vraca njih od 15-12 na 15-16

Hmmm

pre 5 godina

Kad napisah nemojte zeleti Brazilce u 1/2 finalu, pobedili su nas i sa losijom ekipom pre nekoliko meseci, svi ste lupali minuse. Napisah preokrenuli su protiv Rusa, oni su majstori, niko mi ne veruje.

goblin

pre 5 godina

Pozicija libera je nas najveći problem,zato ne mozemo na vrh,i ova polufinala su maksimum.Kraj priče,potcenili smo tu poziciju i od Vase Mijica ne mozemo da nadjemo krstenog libera.

STEVO

pre 5 godina

Tehnički su bolji od nas i to je vidljivo iz aviona. Da bi se pobjedio Brazil moraš igrati na maksimumu i očekivati da oni neće biti najbolji. Bruno nas je ubio. Momci su dali maksimum.

boris

pre 5 godina

koliko vredjanja i negativnih komentara, kao da smo izgubili od treceg tima Madagaskara, a ne od odbojkaske velesile kakva je Brazil ...mozes li zamisliti ispadosmo u polufinalu..kakav neuspeh.... inace ovaj tim je u najgorem slucaju 4. na svetu.....alo majstori 4. na svetu ..da li ste svesni toga?...vredjate ove momke koji ginu i omalovazavate visestrukog najboljeg odbojkasa sveta , olimpijskog sampiona, svetskog i evropskog prvaka Nikolu Grbica koji zivi za ovo i igra svaki poen sa njima....
decaci polako sa pljuvanjem..

pamet u glavu

pre 5 godina

Jel imate šanse da se plasirate u finalu ako osvojite 65 poena i pet poraza?
(samo pitam, 29. septembar 2018 17:22)
Jel ima Hrvatska reprezentaciju u odbojci ?

Darko

pre 5 godina

Ljudi,nek mi kaze,da smo pobedili Poljsku,ili uzeli set,jer su igubili od Italijana,da li bi kao prvi isli na Amere?
(nex, 29. septembar 2018 18:25)
Ne zato sto su Poljaci uzeli 2 seta Italijanima i bili bi prvi i da smo im mi uzeli set.

Вељко

pre 5 godina

Da nam je neko pre prvenstva ponudio(nama navijačima,igračima,stručnom štabu)
polufinale ,svi bi ga oberučke prihvatili!
Prema tome,ovo je ogroman uspeh.
Igrači su dali svoj maksimum i to je to...

Goran

pre 5 godina

Pljuvači oladite malo...momcima i Grbiću svaka čast na svemu dosada prikazanom i polufinale je veliki uspeh ,protiv Brazila se jednostavno nije moglo jer činjenica je da imaju bolji i uigraniji tim ,i treba to jednostavno priznati i na kraju im fer i sportski čestitati pobedu i poželeti im sreću u finalu ,mada ako budu igrali kao protiv nas teško da će neko moći uopšte da im parira,jedino mislim da im Ameri ne leže tako da ako bude finale sa njima ima da bude neizvesnije ,a ako Poljaci kojim slučajem prođu ima da bude čišćenje !

manuginobili

pre 5 godina

Nevjerovatno kakav prijem imaju Brazilci,90% lopti njihv dizac je samo stajao i cekao u mjestu,imao je sve vrijeme svijeta da odluci sta ce sa loptom a u takvim situacijama nema ni naseg bloka ni odbrane,to je segment igre u kojem su Brazilci puno bolji i to je i odlucilo utakmicu....nasi su se dobro i borili,puno poena su osvojili iz teskih lopti koje su posljedica loseg prijema ali to je vec poznata nasa boljka...ovo je jedna od onih utakmica kada nemas za cime zaliti,da bi dobio ovakve Brazilce moras igrati daleko iznad svojih mogucnosti i cekati da oni malo padnu-ni jedno ni drugo se nije desilo na zalost..vidjeli ste,dvije tri greske u svakom setu i ode set,nema vreman za vracanje,ostaje nam da se nadamo da nas ceka Poljska u borbi za bronzu,tu vec imamo relane sanse za medalju.

Volleymyarsch

pre 5 godina

Ja se jednom protegao, kad ono već 1:0 za Brazil... Pa, dobro, ni drvena medalja nije loša za zemlju odbojke, je li tako - tako je.

veliki strumf

pre 5 godina

Sramna igra Ivovica za sada. U napadu ga izblokiraju, na prijemu očajan. Samo popunjava broj i samo smeta. Prijem nam i u drugom setu katastrofalan.

dragan

pre 5 godina

Nisu Brazilci kompletni, ali su toliko jaki da im je 3>0 sa pocetka seta bilo dovoljno. Bolji su. Nema tu filozofije. Nema potrebe da se nerviramo. Kada uzmu drugi set treba odmoriti igrace za borbu za trece mesto. Prosto, ono kada se vidi razlika u klasi i iskustvu.

Jumko

pre 5 godina

Obrukace nas Brazilci za sve pare! Ali ok, taman da se malo ispljuju reprezenti drzave Srbije jer slabo servaju, lose primaju servis, dizac nema pojma kao ni Grbic itd itd. A usput nas i Brazilci nerviraju sa njihovim radovanjima... Hahahahaha...

Miroslav8

pre 5 godina

Vrlo slaba igra Srbije u prvom setu, a Brazilcima je sve poslo za rukom, a i sreca je uvek bila na njihovoj strani. Ne mora nista da znaci, nadajmo se da je ovo bilo samo odmeravanje i da cemo bolje zaigrati.

veliki strumf

pre 5 godina

3 uzastopna bloka i gotov 2. set. Lisinac prodade set sa 3 uzastopne greske. Nemamo nikakvu igru u polju, blok uvek kasni a prijem konstantno loš.

satelit

pre 5 godina

Koliko smo mi nedefinisana ekipa,nama sve zavisi od "kako nam se poklopi",kakav nam je dan..Mozemo svakog da pobedimo,ali to i ne znaci da smo u nekoj formi... Brazil je jednostavno bolji,pa kad god igrali sa njima,bilo SF bilo F!

Rep.Srpska

pre 5 godina

Koliko smo mi zapravo jaki govori cinjenica da Brazilci i njihov trener proslavljaju svaki poen, pa cak i gazenje linije nasih igraca, toliko da mi se cini da Brazilci slave titulu...momci, hvala vam za sve radositi jos od '95 pa do danas...sta god da uradite ja sam uz vas

veliki strumf

pre 5 godina

Sa ovakvim katastrofalnim prijemom ne bismo imali šanse ni protiv neke daleko slabije selekcije. Kuburimo s tim prijemom dugi niz godina. Za mene je prijem najvažniji element u odbojci jer od njega sve polazi. Mi smo u prvom setu imali bar 12 loših prijema, pomerenih, ali smo se mnogo puta izvukli i uzimali poene, dok je Brazil imao najviše dva loša prijema pa njihov dizač nije imao ni najmanji problem pri dizanju. Imajući to u vidu, gubitak seta 25-22 nije loš rezultat jer smo u ostalim elementima bili solidni. Falila je malo i ona igra u polju kao protiv Italijana, ali teško ćemo to ponoviti.

Đura

pre 5 godina

Sad se vidi da nije svejedno s kim igramo u polufinalu. Obijaju nam se o glavu kalkulacije sa Poljacima. Delujemo nemoćno, kao Italijani protiv nas.

xxcx

pre 5 godina

Dobro bre ljudi, i ako izgubimo šta sad, borićemo se za 3.mesto, zar je to toliko za pljuvanje? Zar je baš trebalo SVE redom da pobedimo (po mogućstvu sa 3-0), bez ijedne greške. Da li bi vas to zadovoljilo ili bi i onda našli manu???

krle

pre 5 godina

I dalje mi nije jasno kakve veze Srbija ima s orlovima?
(Oliver Nedeljković, zapamtite to ime!, 29. septembar 2018 16:58)

a tek sa delfinima

MomaSRB

pre 5 godina

Polufinale svetskog prvenstva u kojem mi , SRBIJA učestvujemo a NIKO ne prenosi...BRAVO MEDIJSKI JAVNI SERVISU!!! NAŠE PRAVO DA NE VIDIMO NIŠTA!

Kanidja PG

pre 5 godina

Pobjeda Srbije u 5 setova.
Momci predstavljaju sebe i zemlju u punom sjaju.
Bice meč za pamcenje siguran sam.
Idemo do zlata samo nam još svetsko fali u bogatoj kolekciji.

vwa

pre 5 godina

Ako večeras bude duh zajedništva i budu igrali srcem kao do sada pobeda je izvesna. Plavi momci pokazali ko su i šta su na ovom orvenstvu. To što su Ameri pobegli sa nešeg puta samo pokazuje koliko smo dobri i da možemo da pobedimo odbojkašku sili Brazil. Srećno Srbijo moja i ajmo da osvojimo prvu titulu svetskog prvaka.

bruder

pre 5 godina

jako jednolično igramo, sve ide samo na Kovačevića i evo sad malo i na Atanasijevića. Nisam video nijedan prvi tempo, ništa iz druge zone. Mora malo više kreativnosti jer Brazilci lupaju blokove kao ludi.

...

pre 5 godina

Svaka čast našim najvećim herojima,uz vaterpoliste i Djokovica u ovih zadnjih pola godine.Ogroman uspeh,veliko srce,ogromna želja za uspehom svoje zemlje.Mnogi ovde će ako loše krene da vas blate,ja ovaj komentar pišem pre prvog zvižduka sudije i isto mišljenje ću imati i na kraju utakmice bez obzira na rezultat.Heroji nacije.P.S gledacu na hrvatskom sport klubu.Zadnju na tom kanalu sam gledao protiv Italije.Komentaror samo sto nije zaplakao,hahahaha.Srecno!!!!

volga

pre 5 godina

Bravo orlovi na svemu prikazanom do sada. Hrabra, srčana i nadasve borbena igra do sada je dala odlične rezultate. Ako tako budete igrali večeras pada i veliki Brazil. Ajmo srećno do pobede, finala i medalje.

MomaSRB

pre 5 godina

Polufinale svetskog prvenstva u kojem mi , SRBIJA učestvujemo a NIKO ne prenosi...BRAVO MEDIJSKI JAVNI SERVISU!!! NAŠE PRAVO DA NE VIDIMO NIŠTA!

...

pre 5 godina

Svaka čast našim najvećim herojima,uz vaterpoliste i Djokovica u ovih zadnjih pola godine.Ogroman uspeh,veliko srce,ogromna želja za uspehom svoje zemlje.Mnogi ovde će ako loše krene da vas blate,ja ovaj komentar pišem pre prvog zvižduka sudije i isto mišljenje ću imati i na kraju utakmice bez obzira na rezultat.Heroji nacije.P.S gledacu na hrvatskom sport klubu.Zadnju na tom kanalu sam gledao protiv Italije.Komentaror samo sto nije zaplakao,hahahaha.Srecno!!!!

pamet u glavu

pre 5 godina

Jel imate šanse da se plasirate u finalu ako osvojite 65 poena i pet poraza?
(samo pitam, 29. septembar 2018 17:22)
Jel ima Hrvatska reprezentaciju u odbojci ?

Rep.Srpska

pre 5 godina

Koliko smo mi zapravo jaki govori cinjenica da Brazilci i njihov trener proslavljaju svaki poen, pa cak i gazenje linije nasih igraca, toliko da mi se cini da Brazilci slave titulu...momci, hvala vam za sve radositi jos od '95 pa do danas...sta god da uradite ja sam uz vas

Fei Li

pre 5 godina

Realno, bolji su od nas za nekih pola klase, ko prati odbojku i ceo ovaj turnir i nije iznenađen razvojem događaja.
Da bismo dobili Brazil bila nam je potrebna partija na nivou one protiv Italije, a to jednostavno nije bilo realno u tako kratkom roku.
Čeka nas meč za bronzu protiv najverovatnije Poljaka, dajte da bar uzmemo medalju.

boris

pre 5 godina

koliko vredjanja i negativnih komentara, kao da smo izgubili od treceg tima Madagaskara, a ne od odbojkaske velesile kakva je Brazil ...mozes li zamisliti ispadosmo u polufinalu..kakav neuspeh.... inace ovaj tim je u najgorem slucaju 4. na svetu.....alo majstori 4. na svetu ..da li ste svesni toga?...vredjate ove momke koji ginu i omalovazavate visestrukog najboljeg odbojkasa sveta , olimpijskog sampiona, svetskog i evropskog prvaka Nikolu Grbica koji zivi za ovo i igra svaki poen sa njima....
decaci polako sa pljuvanjem..

Johnny

pre 5 godina

Kada bismo svi mi bili medju TOP 4 u svojim sferama u svojim ulicama ili delovima grada mi bismo bili divno mesto za zivot, a kamoli u TOP 4 u Svetu.

Svi koji ovde udaraju po plecima odbojkasa nisu ostvarili ni metar onoga sto su ovi momci i svi oni koji se bore kao oni. Zasto Srbin Srbinu ne moze pruziti ruku i biti saborac i podrska? Zasto jedni drugima permanentno podmecemo klipove u tockove?

I da. Brazil ima 200 mil.stanovnika. Poljska 40. Italija 50. Rusija 150. USA preko 300. A mi? Sedam! A kakve uslove imamo mi, a kakve gorepomenuti?

Bravo momci. Samo jako sutra. Ja sam kao lekar otisao u Nemacku. Razloga je nebrojeno ali mi je jedan od najvaznijih to sto sam napustio ovaj mentalitet. Das sve da postanes strucnjak da bi te sunarodnik saplitao i smatrao neznalicom.

kaokakao

pre 5 godina

Nemamo ih sto kritikovati, Brazil je jednostavno bolji protivnik, vise kvaliteta na svim pozicijama. Djeluje kao da igraju sa pola snage, dok smo i nekako u grcu malo. Ovo je uspjeh. Nadam se bronzi.

DisordeR

pre 5 godina

Pogledajte broj komentara kod poraza od Poljske a i sada ovde i onda uporedite sa brojem komentara gde je Srbija pobedila. To sve govori o ovoj naciji, zasto je tu gde jeste i zasto ce tu ostati, a sto je vaznije, zasto i ne zasluzuje bolje. ;)

Eh

pre 5 godina

Svi oni koji sad kritikuju, dokazuju da odbojku uopste ne prate. Razocarani su zato sto, po njihovom misljenju, Brazilci nisu jaka ekipa, pa su lagano nasi mogli da dobiju. Tako nesto moze da misli samo neko ko odbojku uopste ne prati. Brazil su svetska sila 3 puta uzastopno finale OI, 5 puta uzastopno finale SP, pa ljudi koja reprezentacija jos moze time da se pohvali? I ocekujete da nasi pobede i jos se radujete sto protiv njih igramo u 1/2 finalu. Sad Vam je krivo pa ih pljujete, ali nisu oni krivi sto ne pratite odbojku. Navijam za nase, ali me to ne sprecava da realno sagledam situaciju.

remax

pre 5 godina

jel su srbende i dalje kaznena ekspedicija? hahaahah
(dostojevski, 29. septembar 2018 19:22)

Za vas uvek, nemoj da brineš.
Pokazali smo vam u Zagrebu u kvalifikacijama. hahaahah

krle

pre 5 godina

I dalje mi nije jasno kakve veze Srbija ima s orlovima?
(Oliver Nedeljković, zapamtite to ime!, 29. septembar 2018 16:58)

a tek sa delfinima

samo navijač

pre 5 godina

Čitam pojedine komentare...začudim se kako Srbi ne treniraju svaku reprezentaciju na svetu...kakve su to ideje, taktičke zamisli...pa do toga da ode Nikola....strašno, kakvih ljudi ima, a iza nas su Rusija, Francuska, Italija...bravo momci, uspeh je biti medju četiri najboljih na svetu...

Gorčil

pre 5 godina

Gledajući komentare nameće mi se da prosečan Srbin zaista nema veze sa odbojkom. Čak me brinu i naslovi u medijima kakve sam video ponegde, doduše, tako da ne mogu da krivim ikoga.

Momci su igrali koliko je moguće. Brazil je tim koji je jak u fundamentima, i ma koliko naši igrači bili možda na svakoj poziciji jači u napadu, to nema veze kad a) Brazil sve vreme ima idealan prijem b) tehničari Brazila, obojica, igraju neuporedivo tačnije od Jovovića. Raznovrstan napad polazi iz prijema i dizanja, a sa raznovrsnim napadom blok manje dolazi do izražaja, kao i odbrana, jer je napad uvek u prednosti.

Protiv Italije smo em odigrali bukvalno neponovljivu utakmicu, em su generalno tanki na prijemu(slično kao kod nas, primači su strašni u napadu ali na prijemu ne baš), em postoji jasna razlika između igrača kod njih i samim tim blok može da zapostavi lagano sredinu i da brani Zajceva i Huantorenu. Ko god zna odbojku video je da naši danas nisu servirali loše, uopšte, čak možda i bolje nego Brazil, ali lokacija prijema naših i njihovih je bila nebo i zemlja. Dodati na to nekoliko doobro promašenih lopti Jovovića, dva gaženja Ivovića i generalno jakog protivnika i dolazimo do ovoga.

U svakom slučaju, momcima svaka čast na svemu, i da izgube sutra nema ničeg strašnog u tome. Iskreno nisam očekivao polufinale, znajući limite Jovovića pre svega, ali sam ovim prezadovoljan i od ove generacije ima se šta očekivati. Za dalje, već, ne znam, jer je stanje u mladim kategorijama loše.

White Power

pre 5 godina

Odbojka, srecom, nije kao fudbal gde neretko losija ekipa pobedi ili izvuce nereseno. U odbojci jednostavno i uvek pobedjuje BOLJI. U tom smislu ni danas nije bilo izuzetka.
Ekipa Brazila je odigrala 2 klase bolji mec i poraz Srbije nije dolazio u pitanje bukvalno ni jednog trenutka.
E sad, sa ovakvim fondom igraca, polufinale SP je prilican podvig, a ukoliko sutra bude i medalje-senzacija.
Nema se sta puno zameriti ni Nikoli ni momcima. Jednostavno su bili naspram boljeg protivnika koji je imao i bolji prijem, pa posledicno i bolje razigravanje, a tu je ekipa Srbije odigrala prosecno. Jovovic nije klasa ni brazilskog drugog tehnicara, a ruku na srce i Ivovic i Kovacevic ne mogu se porediti sa primacma Brazila. Lukas je jedan od dva najbolja srednja blokera na svetu, a to je i danas pokazao. Cudi jedino sto je Petric presedeo ceo mec na klupi?!
Neki objektivan maksimum je postignut, ali za buduca takmicenja treba Mitica vratiti u ekipu i obavezno Petkovicu dati prednost u odnosu na Luburica, koji je bio gotovo neupotrebljiv veci deo takmicenja.
Treba biti nacisto sa cinjenicom da u ovom trenutku barem 3 ekipe i zvanicno igraju bolju odbojku od Srbije.

Леонардо

pre 5 godina

Причао сам као папагај, и опет понављам. Проклет смо народ, ужасан менталитет.Када све иде , хвалоспеви, небо је граница, ми ово , ми оно. Чим је неки кикс, одмах у блато, дрвље и камење, вређање. Објективно Бразил је данас био бољи и квалитетнији, али је лако могло да се заврши и другачије. Једна , две лопте. Играли смо у неком грчу, подлегли атмосфери. Што неко рече, када би били ЧЕТВРТИ У СВЕТУ, У СВЕМУ, где би нам био крај. Ово је огроман успех, у самом врху смо толике године, имамо континуитет, а мали смо народ , ни 7 милиона. Шта хоћете више?!? Сад само храбро, играјте за ту бронзу, па шта урадите.

Ray Donovan

pre 5 godina

Podrška za odbojkaše i mnogo uvala za sve radosti koje ste nam pružili tokom prvenstva. A vi sto ih iz fotelje pljujete, sram vas bilo. Mi smo bedna zemlja sa svega 7 miliona stanovnika a u samom smo vrhu svih ekipnih sportova, koje naravno mi volimo. Čak i oni manekeni sto šutiraju loptu su u prvih tridesetak zemalja. Kamo sreće da nam je i ekonomija rangirana kao odbojka i košarka.

Herakle

pre 5 godina

Veliki uspeh nasih, realno smo slabiji od Brazila, Poljske i Amerike. Dobili su nas da se nisu oznojili, ali uspeh je biti medju 4. I biti na toj poziciji na kojoj smo vec 25 godina medju 4 odbojkaske sile u svetu.

xxcx

pre 5 godina

Dobro bre ljudi, i ako izgubimo šta sad, borićemo se za 3.mesto, zar je to toliko za pljuvanje? Zar je baš trebalo SVE redom da pobedimo (po mogućstvu sa 3-0), bez ijedne greške. Da li bi vas to zadovoljilo ili bi i onda našli manu???

Gillespie

pre 5 godina

Realnost, ali ne možemo da budemo nezadovoljni. Od 1995 Srbija je u svetskom vrhu odbojke, to je za ovolicku zemljicu ogroman uspeh. Ovo jednostavno nije generacija kao ona zlatna, nemaju ni takvo srce ni kvalitet. Ono je bilo čudo. Šuplji smo na više pozicija, blok nemamo, prijem slab, tremarimo od Brazila, nije to šampionski duh. Bez obzira na sve treba biti zadovoljan. Grbić dobro vodi tim, ne može bolje od ovoga.

Džoni

pre 5 godina

Brazil sa ovakvim prijemom kao danas je NEPOBEDIV za reprezentaciju ostatka Sveta a ne za nas. Ko se razume u odbojku sve mu je jasno! Njihov prijem danas je na nivou naučne fantastike. Bruno ne mora više od pola koraka da se pomeri u 90% situacija a to znači i da je tada njihov napad idealan. Mi smo dobri u napadu i izvlačimo maksimum ali prijem i donekle servis(malo smo ga popravili) su nam zakazali.

keppa011

pre 5 godina

muka mi je od svih koji samo znaju da kritikuju
u najgorem slucaju bicemo cetvrti...na svetu
malo li je
pa ti momci su vise hteli pobedu od svih nas sto kuckamo iz fotelje komentare.
oni zive za tu odbojku
vi znate da li je Grbic postavio pogresnu taktiku a loptu preko mreze ne mozete da prebacite

Сима

pre 5 godina

Речено је шта је био основ- њихов пријем и наше мањкавости. Тако је. Никола није успео данас да момцима улије ЕНЕРГИЈУ! Па, други пут да размислимо, о калкулацијама! Бразилци су бољи напросто, и опет, не замерите, нису нас РАСТУРИЛИ! У изгледу имамо још борбу за бронзу- не напуштајмо наше момке!

my way

pre 5 godina

Moderna odbojka se zasniva na dobrom prijemu . Tebi očigledno mnogo toga nije jasno . Pogledaj snimak i videćeš koliko smo poena izgubili zbog lošeg prijema ( Kovacevic , Ivovic). Zašto nije probao sa Petricem? Ni smo na prijemu izgubili utakmicu. Džaba analiza od pola metra kada nema smisla.
(Sasa, 29. septembar 2018 19:19)

Дечко, шта причаш ти? Да ли ти знаш да је Ивовић на овом светском првенству 5. примач, да је Урош исто добар 13. а да је после Дагласа Соузе највише лопти примио од свих. Ковачевић од 213 пријема има 42 савршена и само 11 непримљених сервиса. Петрић од 65 пријема на првенству има целих 9 савршених док чак 8 није примио. Да је теби бар мало нешто јасно о одбојци, поготово модерној, знао би да нажалост ниједан наш примач не може да се стави у исти кош са Урошем Ковачевићем и Марком Ивовићем, но ко о чему... Што не проба, што држи, па може друже на нози да виси, али боље од овога не може. Да не говорим да је ово сјајно, светски врх!!! Јел толико тешко признати да је неко бољи, квалитетнији и на томе му честитати, а бити поносан на момке и селектора који су пружили максимум и часно изгубили? Сада треба да дигну главе горе и у борбу за бронзу.

Sale Dr Nikolić

pre 5 godina

Realno, pobedila je bolja, mogu da kažem i vrhunska ekipa...našim momcima nema šta da se zameri, posle ove utakmice može se reći da je sveukupno napravljen odličan rezultat. Srećno momci u borbi za treće mesto

grabs popcorn

pre 5 godina

Pogledao sam prva dva poena, prvi, kad se indolentno odbrana pomerala na smeč Brazila i drugi, kad je prijem bio loš i shvatio da tu nema 'leba. Uzeo ženu pod ruku i otišao da prošetam. A vi, majstori, kad shvatite da se za odigravanje vrhunskih utakmica uvek mora biti i mentalno i fizički na najvišem nivou, eto i mene da vas gledam.
(Neću da me živciraju, 29. septembar 2018 19:10)

Pravi patriJota, samo ti šetaj, slušaj ženu, a ja ću da podržavam naše sportiste i kad gube.

Gale

pre 5 godina

Nasa ekipa iz takmicenja u takmicenje raste i vrhunac treba ocekivati na OI u Tokiju. Sada, zaboraviti ovaj poraz, ostaviti da prenoci i sutra da uzmemo bronzu.

mladen

pre 5 godina

Cestitke mnogo boljem Brazilu. Oni imaju bar tri postave koje mogu da igraju finale Svetskog prvenstva. Srbija ima proeblem utoliko sto u dva meca nije uzela ni jedan set. Izuzev Atanasijevica, mi od meca sa Italijanima nemamo igraca koji moze da dodje do deset poena. Nije sramota izgubiti od Brazila, ni to sto su nasi najbolji primaci objektivno (mnogo) slabiji od brazilskih. Problem je to ni one stvari koje se rade rutinski Ivovic protiv Poljaka i Brazila nije uradio - ni na prijemu ni na smecu. Ona dva gazenja linije na pajpu su neverovatna stvar na ovom nivou takmicenja. Atanasijevica je dao maksimum, ali nepostojeci srednjaci i los procenat prolaznosti primaca su nas dotukli. Iskreno, ne zeleci da budem crn, ne vidim kako cemo mi do seta protv Poljaka ili Amera sutra? Sa ovako raspalom formom (eto sta se desava kada kalkulises) to izgleda kao nemoguca misija. A mnogima smeta ono sto smo uradili u smislu kalkulacija - pogledajte reakcije publike. Podrascanin i Ivovic prosto ne trebaju da pocnu mec sutra - oba su u autu.Bronza bi bila RAVNA OSVAJANJU EVROPSKOG ZLATA. Ali..u koga se pouzdati?

Gde ja živim

pre 5 godina

Mnogo kilavo, jeste Brazil brutalno dobar, ali neke stvari nikad neću razumeti. Lukas 3 tri puta udara blok na istu foru aman ljudi. Čak se nije ni trudio. Više sreće u borbi za treće mesto. Možete, ali mora bolje. Ovako ne.

Goran

pre 5 godina

Pljuvači oladite malo...momcima i Grbiću svaka čast na svemu dosada prikazanom i polufinale je veliki uspeh ,protiv Brazila se jednostavno nije moglo jer činjenica je da imaju bolji i uigraniji tim ,i treba to jednostavno priznati i na kraju im fer i sportski čestitati pobedu i poželeti im sreću u finalu ,mada ako budu igrali kao protiv nas teško da će neko moći uopšte da im parira,jedino mislim da im Ameri ne leže tako da ako bude finale sa njima ima da bude neizvesnije ,a ako Poljaci kojim slučajem prođu ima da bude čišćenje !

Chuki

pre 5 godina

Prvo da kazem malo je cudan sistem takmicenja, dozvoljava mnogo kalkulacija elem, ja iskreno nisam ocekivao nas u polufinalu i zato momcima svaka cast. Brazil je danas bio bolji, nisu nas rasturili jer ni Brazil nine toliko briljirao a mi smo svakako mogli bolje ali nismo sta sad idemo na bronzu

veliki strumf

pre 5 godina

3 uzastopna bloka i gotov 2. set. Lisinac prodade set sa 3 uzastopne greske. Nemamo nikakvu igru u polju, blok uvek kasni a prijem konstantno loš.

Вељко

pre 5 godina

Da nam je neko pre prvenstva ponudio(nama navijačima,igračima,stručnom štabu)
polufinale ,svi bi ga oberučke prihvatili!
Prema tome,ovo je ogroman uspeh.
Igrači su dali svoj maksimum i to je to...

krajisnik

pre 5 godina

Da dodam...
Jovovic užas. Spore lopte šalje, balone.Brazilci imaju sve vrijeme svijeta da se namjeste.
Dupli penal i pajp ništa...

Hehehehehe

pre 5 godina

Ljudi, pa nije Vam Nikola kriv sto ste reprezentaciju vec videli u finalu, posle objave da igraju protiv Brazila. To sto ne poznajete odbojku nije njegov problem. Brazil se protiv Rusije vrati u mec i pobedi ih, a Vi i dalje u fazonu oni su prosecna ekipa. Pa sad kad su pobedili paljba i smena selektora. Brazil, ekipa sa najvise medalja. Bila je LN pre nekoliko meseci, dobili su nas oba puta. Drugi mec sa daleko losijim sastavom i dobili nas 3:0. Sta da ocekujete ovde kada se Lipe vratio i Daglas postao deo tima? Zamislite da je Lukareli tu? Sutra bronza i to je odlicno.

Saruman

pre 5 godina

Da li ste svi vi, koji odbojku pratite tokom SP (i to ne sve utakmice) svesni da je, za reprezentaciju koja je na svetskoj rang-listi trenutno 11. na sveru, i polufinale ili bar 4. mesto (u najgorem slučaju), vrhunski uspeh? Sa, porasli su nam svima apetiti posle Italije, ali ovo je naša realnost, ne može se postati prvakom sveta bez tehničara koji ume i može (Jovović nije kriv, on ne može, a boljeg nemamo). Pogledajte samo Brunova dizanja i broj različitih akcija koje je odigravao sa svojim saigračima, ako vam nije jasna razlika). Što se mene tiče, ovo je bilo super, titula ovde bi, ipak, za nas bila...senzacionalna. Ali zato u Tokiju (devojke) bi svoj san mogle da dosanjaju.

Ivan Veljković

pre 5 godina

Apsolutno zaslužena pobeda Brazila i nema se tu šta više reći jednostavno Brazil je bolji od nas i to je potvrdio na terenu veoma ubedljivom i dominantnom igrom danas i velikom pobedom od 3:0! I siguran sam da će Brazil sutra osvojiti novu titulu šampiona sveta. A mi smo već preko dve decenije konstantno u top 4 reprezantacija na svetu i to je veliki veliki rezultat, to smo i na ovom prvenstvu opet potvrdili i ponosni smo na naše momke, uradili su veliku stvar i na ovom prvenstvu, sve čestitke. Sutra, u meču za 3. mesto, vrlo verovatno igraćemo opet protiv Poljske i trebaće nam još jedna dobra partija da ovo prvenstvo zaokružimo onako kako treba, bronzanom medaljom velikom poput kuće i ubeđen sam da naši momci to mogu. Jeste da nam Poljska baš ne leži na ovom prvenstvu ali možemo da ih pobedimo, ove dve utakmice koje smo na ovom prvenstvu izgubili od njih sa po 0:3 ne odražavaju baš tačan odnos snaga jer našima obe te utakmice nisu u tim trenucima takmičarski nimalo značile, te nismo ni nastupali u najjačem sastavu i sa najvišim motivom, i Grbić je u tim utakmicama kombinirao tim i odmarao neke igrače, međutim za bronzu odigraćemo najbolje što umemo i ubeđen sam pobediti Poljsku naravno. Sve pohvale za Grbića i njegove momčine, bravo majstori!

my way

pre 5 godina

Da li je moguće da Kovacevic 50 % prijema pogreši a da ga Nikola i dalje drži u postavi?
(Sasa, 29. septembar 2018 18:24)

Стварно, невероватно да не убаци човек Горана Вујевића, или свог брата Вању. Дајте људи, није вас срамота да лупате глупости. Луцидност Ковачевића је једино што нас је уз Атанасијевића држало данас. Играте против екипе која је на свакој позицији и у сваком сегменту игре са изузетком Бате боља од вас и ви извучете борбу у сваком сету. Штета што ни у једном није хтело да се преломи у нашу корист, па да смо дошли некако до 4. сета, јер би онда било све отворено. Поготово штета за неискоришћену контру код сервиса Крсмановића. Онда је само мало, али толико мало чисто да покаже да није свемогућа машина посустао Атанасијевић и спаса ту није било. Момцима и доктору одбојке Николи Грбићу све честитке! Превазишли су очекивања нас навијача и хвала им! Пласман на фајнал 6 је одличан успех, медаља прави подвиг, а за њу се сутра још боримо, што је феноменалан резултат, шта год да се деси. Држе нас ова генерација момака са суперзвездом Атанасијевићем и Никола Грбић у светском врху, срећа па је ово све само не стара екипа, јер после нек нам је Бог у помоћ. То је у мушкој одбојци најважније сада, рад са младима, јер од генерације Бате, Уроша и Јововића нема талената који би наставили са оваквим резултатима. Ови што пљују момке и селектора (пошто из њихових фотеља ништа лакше од ући у финале СП нема) нека се за светски врх обрате девојкама које тај квалитет имају.

Da da

pre 5 godina

@Neću da me živciraju
Prosečan Srbin na delu, gleda i navija ako pobedimo, čim počne nizbrdo on ide u šetnju i po povratku počne pljuvačina...

Milan

pre 5 godina

Dokaz da je prijem sve i svja u razlici među vrhunskim ekipama. A mi smo na prijemu malo lošiji.
Pre prvenstva na najavu titule svetskog prvaka rekao sam da je nerealno zbog prijema i dizača i da smo realno 6-7 ekipa sveta. Momci su došli među 4 i time već prevazišli očekivanja. Mislim da na pristupu i borbenosti niko realan ne može da im zameri. Srećno sutra do medalje, protiv , nadam se, SAD.

Tito i ja

pre 5 godina

Ovde me pojedini komentari podsećaju na onu floskulu iz Titovog vremena "Više volim Tita od tate i mame". Ili, u ovom slučaju "Veći sam tastatura patriJota, sa pogledane dve utakmice reprezentacije, nego što sam dobar u bilo čemu drugom".

Dragan

pre 5 godina

U neobjasnjivom smo padu forme,a oni su danas za dve klase bili bolji od nas...Bojan Janjic gost komentator onakav kakav je i igrac bio.

Kanidja PG

pre 5 godina

Pobjeda Srbije u 5 setova.
Momci predstavljaju sebe i zemlju u punom sjaju.
Bice meč za pamcenje siguran sam.
Idemo do zlata samo nam još svetsko fali u bogatoj kolekciji.

Hmmm

pre 5 godina

Kad napisah nemojte zeleti Brazilce u 1/2 finalu, pobedili su nas i sa losijom ekipom pre nekoliko meseci, svi ste lupali minuse. Napisah preokrenuli su protiv Rusa, oni su majstori, niko mi ne veruje.

Nedeljko Vodogaz

pre 5 godina

Ovako se nemože okrenuti kamoli dobiti meč. Ivović igra u trećem setu celo vreme pod ručnom, boji se!!! Treba da se udara na mreži sa punom snagom. To jedino radi Atanasijević. Zato su bolji Brazilci, oni udaraju kao ludi a primaju skoro bez greške. Ali to nije ni teško, kad pojedini igrači Srbije ko da ih nema.

Serb

pre 5 godina

Au koliko sam se razočarao, ne zbog poraza protiv Brazila koji je i bio favorit, nego sam očekivao da su naši psihički stabilni, a već na početku je bilo jasno da smo potpuno pogubljeni. Osim toga neki igrači nemaju kvalitet, kao npr Ivovic i Rosic... Sve u svemu ovo jeste dobar rezultat ali ovakav pristup utakmici je baš razocarao

nenad

pre 5 godina

Izuzev Atanasijevica , Srbija nema igraca koji moze eksplozivnoscu da parira Brazilcima. Bolje igrace imaju na svim ostali pozicijama. Plus sto Podsrascanin igra najslabiji tirnir u repereyentativnom dresu. Rekoh i pre meca, bicemo cetvrti, a to je dobar rezultat - medalja je ipak previse. Ima jacih i to mnogo. Jedan igrac je premalo. Trener nema koga da uvede. Ni Krsic ni Petric ne bi nista promenili. Znaci, to je to. TReci set eje damo formalnost. nenad

Samo pitam

pre 5 godina

Ovi Brazilci svi generacija braće Grbić a praše samo tako. Na žalost ne pitamo se danas.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Džoni, 29. septembar 2018 17:39)

Znas li kada su braca Grbic prestala da igraju.

MareNS

pre 5 godina

Koliko god voleo Nikolu on je prilicno zasluzan za ovaj poraz. Jeste Brazil bio solidan i imao dobar prijem, ali smo u trecem setu vodili, u drugom bilo 16-16, a u prvom i uz losu igru imali sansu da ga dobijemo. Ne treba zaboraviti da da je Valas doalovce igrao za nas, a to je veliki minus bio za njih. Nikola nije pripremio igrace za utakmicu, saveti su bili po principu: "ajmo, ajmo", 1.5 izmenu je napravio. Tako se ne radi u 1/2 prvenstva. Moras imati unapred pripremljen scenario sta radis kada ne ide servis, kada ne ide odbrana u polju, kada ne ide blok. Potreban je plan za kontraritam (jedino sto pali protiv Brazila), kojom izmenom (ne mora uci bolji igrac, vec pravi igrac u pravom trenutku sa zadatkom, videti kako to radi Brazil i uciti). Dalje, velika greska, ako su vec pustili Poljake proslu tekmu - NE SME prva postava da ucestvuje u tome jer stvaraju zbrku u glavi i ostavlja posledice na sledecu utakmicu jer se ulazi za gubitnickim ritmom sto se moglo videti po drzanju tela nasih igraca. Pogledajte sta je USA uradila i sa kojom su ekipom igrali protiv Brazila (a i Brazil protiv njih). Jako puno gresaka smo napravili u koncepciji sto je lose jer smo teskom mukom ovde dosli. Nije problem sto smo izgubili od Brazila, problem je nacin koji je potpuno pogresan.

Никола

pre 5 godina

Веома лоше смо ушли у меч нигде енергије,мотивације!Веома слаба игра цео сет наши момци не излазе у блок уопште се не труде једноставно не стижу у блок апсолутно фали победнички менталитет,жеља!Током целог првенства ништа боље се није показао Бразил само су они сад у неком свом ритму а нама се једноставно обило о главу калкулисање и непотребно опуштање!Испали смо из ритма види се много грешимо сервис понављава се као у ЛН.Очигледно нешто фали за завршницу да ли је умор или су се момци једноставно заситили...Момци сутра би било лепо доћи до бронзе али и ако будемо 4 успешно светско!!!Само напред биће боље!!!

Zemlja sporta

pre 5 godina

Ljudi nemojte odmah pljuvati! Falilo je danas to nešto. Neka energija koju je Brazil definitivno imao... To nas je krasilo čitavo prvenstvo (protiv Rusa, Italije, Francuske, pa čak i protiv Amerike kada smo zamalo izgubili). Danas nije jednostavno bio dan... Pozdrav

pocetak kraja

pre 5 godina

realno moze da misli o nikoli ko sta hoce.. kao igrac je bio dobar kao trener vrlo los, nigde tajm auta u trecem kada su nas sustizali ne ume da podigne ekipu kada pada, grli se...gura sa igracima kod slavlja deluje mi da nista i od autoriteta nema...trenerova je direktna krvica ako si zadnje dve utakmice izgubio sa po 3.0...ove ekipe nijanse dele nismo mi senegal da ne mozemo ni set da osvojimo...lose tempirana forma ocigledno a poljaci ce nas opet starim dobro oprobanim receptom protiv nasih reprezentacija..provakacijama.. za trece mesto pobediti i ako opet bude sa 3.0 nikola bi morao da ide.

veliki strumf

pre 5 godina

U. našem timu igra samo Atanasijevic, a i Uroš je solidan u napadu, dok je na prijemu standardno loš. Ostali su ili slabi ili prosečni. Žalosno je da Grbić nema koga da ubaci sa klupe da pokuša da promeni tok meca.

arigosakic

pre 5 godina

Ne moze bez primaca da se igra odbojka.
A bogami i libera i bloka.
Plus osrednji tehnicar.
Ovo je extra domet uzevsi u obzir sve ovo.

NY

pre 5 godina

Da li je neko ocekivao da mozemo da budemo svetski prvaci.? Iza nas ostali Rusija, Italija. Treba pokusati uzeti bronzu ali i to ce biti tesko.Amerikanci fantasticni a Poljaci brane zlato.Dobro je da smo u vrhu.Kakva nam je liga? Kakvi su nam klubovi.Nema novca da bi se postiglo nesto vise.Nasi igraci tek kroz jake evro klubove dizu svoj kvalitet

Đura

pre 5 godina

Sad se vidi da nije svejedno s kim igramo u polufinalu. Obijaju nam se o glavu kalkulacije sa Poljacima. Delujemo nemoćno, kao Italijani protiv nas.

ацос

pre 5 godina

На овако јаком турниру са прегршт добрих репрезентација ми смо у полуфиналу,ми са непуних 9 милиона становника играмо у полуфиналу против Бразила који има преко 200 милиона становника,циљ је остварен кад смо ушли међу 6 најбољих,а успели смо ући међу 4 најбоље,ја и даље верујем у медаљу и шта год да се деси ови момци заслужују само речи хвале.

Женска репрезентација узима злато!!!

vidim sve

pre 5 godina

Ako se ova igra zasniva na servisu, prijemu, napadu i odbrani i u svim tim elementima protivnik je bolji, moras da izgubis. Nazalost, mi smo ti koji smo izgubili.
Glavu gore i sutra idemo po bronzu i tako odrzimo kontinuitet dobrih igara na velikim takmicenjima.

Maki

pre 5 godina

Igraci mogu, medjutim psiha je problem. Treba da veruju da mogu i da niko nije nepobediv uz malo vise zelje i truda. Pre svega treba im jedan dobar psiholog, jer na ovom nivou nije normalno da jednu utakmicu rasture a vec u sledecoj servis ne mogu da ubace.

i tako. ..

pre 5 godina

Prijem blagi užas uz realno dobar servis Brazila, moglo to da se stabilizuje, ali distribucija tog pomerenog prijema od strane tehničara da bira Ivovića koji čak polovinu opcija ne ume umesto KOREKTORA koji za to služi je kriminal.
Žao mi 3. seta mogli su da dobiju ali šta je tu je. Kovačević odličan iz beizlaznih pozicija a bilo ih ohoho ipak imao loš prijem.
Grbić mi enigma , maltene bez brze lopte protiv onog Lukasa, čini mi se da smo mogli malo brže da igramo ali ne samo penal. Svaka čast i Brazilu odlični su bili.

Maki

pre 5 godina

A sto Petric nije igrao, mnogo je bolji sa Kovacevicem u kombinaciji? Kad je vec Marko lose odigrao prvi set, sto ga odmah nije zamenio

Dabome

pre 5 godina

OK, da se skoncentrišemo na meč za bronzu. Nadam se da je većina ovde zadovoljna i da slave ovaj poraz, eto čestitam izmedju ostalog Jumku, Mikiiju i još nekima.

Ajmo momci glavu gore i sutra juriš na bronzanu medalju.

Uf

pre 5 godina

Ja napisah danas da je Brazil u finalu. Da bi pobedili Brazil moraju da igraju fenomenalno, a da Brazil igra ispod proseka. Oni koji prate samo ovaj turnir lupise gomilu minusa. Brazil 3 godine uzastopno igra finale OI, mogu nasi poznavaoci odbojke da im se smeju, ali bolje da su nam USA zapali. Nisu nasi bili losi, jednostavno Brazil je bolji. Svako ko prati odbojku to zna. I bez onog da su nam tu Miljkovic, Geric i ostali, i njih su pobedjivali. Ne moze covek, a da im se ne divi. Nasi sad za bronzu, nije mala stvar. Samo neka udje Petric konacno.

znanje-imanje

pre 5 godina

Ukakili smo se i sami sebe pobedili. Da bude još gori pobedu smo dali em ništa posebnom em izuzetno antipatičnom Brazilu. Bedak, o-gro-man.

M

pre 5 godina

Šteta je što se ovako završilo, jer po meni i nije baš moralo tako.
Kao da selektor Grbić nije uspeo da iz tima izvuče ni približno ono što su oni pokazali da mogu da daju.
Naravno da je ovo uspeh za ovako malu zemlju koja ulaže mnogo manje nego neki moćniji koji se nisu ni plasirali u 1/2 finale.
Nikola Grbić nije napravio NI JEDNU izmenu u toku meča, a na kraju je utakmica izgubljena sa 3:0...

Neno

pre 5 godina

Analizati greske i probati se sto bolje pripremiti za mec za bronzu, ipak je Brazil bolji sa puno kvaliteta, dok Srbija ima nekoliko igraca koji su daleko od tog nivoa, tipa Ivovic, Lisinac..

jsx

pre 5 godina

Reprezentaciji svaka cast na obezbedjivanju prva 4, mislim da mogu i do bronze. Nego me nervira (pored onih sto pljuju pljuvanja radi, ali oni su zapravo manjina) sto ljudi pisu kao da druge reprezentacije ne postoje i nista se ne pitaju. Sad vidim da smo mogli rutinski da dobijemo Ameriku (koja bi mozda dobila Brazil, da nije obezbedila, kako veruju, lakseg protivnika), kao da su oni dosli eto reda radi (a ljudi sve dobili osim Brazila, gde im nije trebalo).
Poljake jesu pustili, ali nisu se ni Poljaci pretrgli protiv Italije.
Srecom, odbojkasi verujem da nisu takvi vec ce maksimalno ozbiljno da pristupe bilo Poljskoj bilo Americi i da mogu do medalje, ali nece biti lako.

volga

pre 5 godina

Bravo orlovi na svemu prikazanom do sada. Hrabra, srčana i nadasve borbena igra do sada je dala odlične rezultate. Ako tako budete igrali večeras pada i veliki Brazil. Ajmo srećno do pobede, finala i medalje.

hibiskus

pre 5 godina

Realno neverovatan prijem brazilaca danas, pojedinacno jesu bolji od nas. Ono sto se meni nije svidelo je, sto su nas energijom vikom i drekom "uplasili" pa su nasi nekako stegnuto igrali celu utakmicu.
Mozda smo mogli mirnim radovanjem i slicnim forama da probamo da ih iznerviramo pa da se njima trese ruka umesto sto se nama stegla.

Srba Šajkačić

pre 5 godina

Pakuju kofere... Tresla se gora, rodio se miš. Kao, ovo, ono, mi jaki, igramo fenomenalno, kaznena ekspedicija i tako dalje. I sta sad? Nista! Ispali glatko i bez otpora. Bruka!

Neću da me živciraju

pre 5 godina

Pogledao sam prva dva poena, prvi, kad se indolentno odbrana pomerala na smeč Brazila i drugi, kad je prijem bio loš i shvatio da tu nema 'leba. Uzeo ženu pod ruku i otišao da prošetam. A vi, majstori, kad shvatite da se za odigravanje vrhunskih utakmica uvek mora biti i mentalno i fizički na najvišem nivou, eto i mene da vas gledam.

Dušman

pre 5 godina

Isključivi krivac pored očajnog dizanja našeg tehničara je selektor Grbić koji polako ali sigurno izrasta u dostojnog naslednika Zorana Terzića. Nijedna, slovima nijedna izmena sve do pred kraj trećeg seta i tajmauti u stilu ajmo, idemo, samo smireno, a bez i jedne nacrtane akcije ili saveta na koga da se odigra i koji protivnički igrač da se optereti servisom ili napadom.
Bati Atanasijeviću svaka čast, svetska klasa i za koplje iznad svih ovih igrača odbojke na pesku iz Brazila.

Sasa

pre 5 godina

Moderna odbojka se zasniva na dobrom prijemu . Tebi očigledno mnogo toga nije jasno . Pogledaj snimak i videćeš koliko smo poena izgubili zbog lošeg prijema ( Kovacevic , Ivovic). Zašto nije probao sa Petricem? Ni smo na prijemu izgubili utakmicu. Džaba analiza od pola metra kada nema smisla.(Sasa, 29. septembar 2018 19:19) Дечко, шта причаш ти? Да ли ти знаш да је Ивовић на овом светском првенству 5. примач, да је Урош исто добар 13. а да је после Дагласа Соузе највише лопти примио од свих. Ковачевић од 213 пријема има 42 савршена и само 11 непримљених сервиса. Петрић од 65 пријема на првенству има целих 9 савршених док чак 8 није примио. Да је теби бар мало нешто јасно о одбојци, поготово модерној, знао би да нажалост ниједан наш примач не може да се стави у исти кош са Урошем Ковачевићем и Марком Ивовићем, но ко о чему... Што не проба, што држи, па може друже на нози да виси, али боље од овога не може. Да не говорим да је ово сјајно, светски врх!!! Јел толико тешко признати да је неко бољи, квалитетнији и на томе му честитати, а бити поносан на момке и селектора који су пружили максимум и часно изгубили? Сада треба да дигну главе горе и у борбу за бронзу.
(my way, 29. septembar 2018 20:28)
Samo se smiri , sve je ok. Pričamo o odbojci i imamo različita mišljenja. Jeste , sve je tacno ... Uros bolji primač od Petrica , sve ok .... statistika ok . Kako tebi nije jasno , ako nešto ne ide traži se drugo rešenje . Šta će nam bilo ko na klupi ako su ovi nezamenljivi?
E ti na klupi su tamo da udju i nešto promene ako mogu . Ritam , servis, prijem , blok ... zar ne?

Nikola Bugarčić i Krcun

pre 5 godina

Aj sad polako kuci,nismo ni zasluzili polufinale! Ovi nas razbili sa 50% snage! To smo mi,u odbojci jednom u toku seta igramo prvi tempo,u rukometu ceo svet igraca vise zavrsava sa krila samo mi pametni kroz sredinu...!

manuginobili

pre 5 godina

Nevjerovatno kakav prijem imaju Brazilci,90% lopti njihv dizac je samo stajao i cekao u mjestu,imao je sve vrijeme svijeta da odluci sta ce sa loptom a u takvim situacijama nema ni naseg bloka ni odbrane,to je segment igre u kojem su Brazilci puno bolji i to je i odlucilo utakmicu....nasi su se dobro i borili,puno poena su osvojili iz teskih lopti koje su posljedica loseg prijema ali to je vec poznata nasa boljka...ovo je jedna od onih utakmica kada nemas za cime zaliti,da bi dobio ovakve Brazilce moras igrati daleko iznad svojih mogucnosti i cekati da oni malo padnu-ni jedno ni drugo se nije desilo na zalost..vidjeli ste,dvije tri greske u svakom setu i ode set,nema vreman za vracanje,ostaje nam da se nadamo da nas ceka Poljska u borbi za bronzu,tu vec imamo relane sanse za medalju.

Joc@

pre 5 godina

Brazilci juce igrali mec, dosli umorni i opet nas ponizili pred svetom. Igrali su koliko im je bilo potrebno za rutinsku pobedu, dokazali da Srbija nije zasluzila da bude medju 4 najbolje. Sramota!

gogic_30

pre 5 godina

Nema veze moci igramo do kraja ovi komsije (bosnjaci,hrvati posebno itd )mogu samo sanjati da ce ikad igrati neku zavrsinicu vakog turnira u odbojki tako da samo mozete plakati i jedino sto vam ostaje provocirati .....haha

STEVO

pre 5 godina

Tehnički su bolji od nas i to je vidljivo iz aviona. Da bi se pobjedio Brazil moraš igrati na maksimumu i očekivati da oni neće biti najbolji. Bruno nas je ubio. Momci su dali maksimum.

Zuja

pre 5 godina

Nista strasno.Sistem takmicenja je takav da i pored cetiri poraza imamo sansu za bronzu.Italijani tri poraza i domacini ostadose bez polufinala. Nemamo tim za nesto vise.U narednom periodu treba izboriti Tokijo

stevo

pre 5 godina

Eej breee. Nije ovo prvesstvo Nove i Stare Pazove. Samo da sve vas koji dajete nebuloz analize
ovo je prvenstvo Sveta sa veliko S.€

Sasa

pre 5 godina

Da li je moguće da Kovacevic 50 % prijema pogreši a da ga Nikola i dalje drži u postavi?(Sasa, 29. septembar 2018 18:24) Стварно, невероватно да не убаци човек Горана Вујевића, или свог брата Вању. Дајте људи, није вас срамота да лупате глупости. Луцидност Ковачевића је једино што нас је уз Атанасијевића држало данас. Играте против екипе која је на свакој позицији и у сваком сегменту игре са изузетком Бате боља од вас и ви извучете борбу у сваком сету. Штета што ни у једном није хтело да се преломи у нашу корист, па да смо дошли некако до 4. сета, јер би онда било све отворено. Поготово штета за неискоришћену контру код сервиса Крсмановића. Онда је само мало, али толико мало чисто да покаже да није свемогућа машина посустао Атанасијевић и спаса ту није било. Момцима и доктору одбојке Николи Грбићу све честитке! Превазишли су очекивања нас навијача и хвала им! Пласман на фајнал 6 је одличан успех, медаља прави подвиг, а за њу се сутра још боримо, што је феноменалан резултат, шта год да се деси. Држе нас ова генерација момака са суперзвездом Атанасијевићем и Никола Грбић у светском врху, срећа па је ово све само не стара екипа, јер после нек нам је Бог у помоћ. То је у мушкој одбојци најважније сада, рад са младима, јер од генерације Бате, Уроша и Јововића нема талената који би наставили са оваквим резултатима. Ови што пљују момке и селектора (пошто из њихових фотеља ништа лакше од ући у финале СП нема) нека се за светски врх обрате девојкама које тај квалитет имају.
(my way, 29. septembar 2018 19:00)
Moderna odbojka se zasniva na dobrom prijemu . Tebi očigledno mnogo toga nije jasno . Pogledaj snimak i videćeš koliko smo poena izgubili zbog lošeg prijema ( Kovacevic , Ivovic). Zašto nije probao sa Petricem? Ni smo na prijemu izgubili utakmicu. Džaba analiza od pola metra kada nema smisla.

BODIBOND

pre 5 godina

Lisinac loš u odbrani, al zato očajan u napadu.
(Seksisto, 29. septembar 2018 19:02)

Neka ga stavi na poziciju libera. Ponovo libero ponovo liberooo.

veliki strumf

pre 5 godina

Sa ovakvim katastrofalnim prijemom ne bismo imali šanse ni protiv neke daleko slabije selekcije. Kuburimo s tim prijemom dugi niz godina. Za mene je prijem najvažniji element u odbojci jer od njega sve polazi. Mi smo u prvom setu imali bar 12 loših prijema, pomerenih, ali smo se mnogo puta izvukli i uzimali poene, dok je Brazil imao najviše dva loša prijema pa njihov dizač nije imao ni najmanji problem pri dizanju. Imajući to u vidu, gubitak seta 25-22 nije loš rezultat jer smo u ostalim elementima bili solidni. Falila je malo i ona igra u polju kao protiv Italijana, ali teško ćemo to ponoviti.

goran

pre 5 godina

rodic kao libero igra da pojaca prijem, dakle trebao bi da bude nas najjaci igrac na prijemu I on sa tri ocajna prijema zaredom I to na ne bas jak servis vraca njih od 15-12 na 15-16

Dušan

pre 5 godina

ipak su Italijani ti koji su dosta loši, i Poljska ih je gazila a ne da su naši nešto extra dobri. ako uzmu bronzu, veliki uspeh.

goblin

pre 5 godina

Pozicija libera je nas najveći problem,zato ne mozemo na vrh,i ova polufinala su maksimum.Kraj priče,potcenili smo tu poziciju i od Vase Mijica ne mozemo da nadjemo krstenog libera.

xxcx

pre 5 godina

@nex
Nisu to kalkulacije, Nikola je hteo da odmori momke, tj da ne srljaju i izgube energiju na utakmice koje nisu imale nikakav značaj. I dosta više o tim porazima, sa i bez njih mi smo stigli do polufinala. Ne vidim šta vam smetaju ti mečevi tj porazi. Na vreme smo se kvalifikovali i imali smo taj luksuz da možemo te utakmice da odigramo sa pola snage, evo Poljaci se provukli kroz iglene uši, mi smo im omogućili da prodju i drugu i treću fazu tj u polufinale.I šta sad, da im se neko smeje zbog toga?

bruder

pre 5 godina

jako jednolično igramo, sve ide samo na Kovačevića i evo sad malo i na Atanasijevića. Nisam video nijedan prvi tempo, ništa iz druge zone. Mora malo više kreativnosti jer Brazilci lupaju blokove kao ludi.

Jq

pre 5 godina

Od ovog Ivovića ću šećer da dobijem, koliko čovjek blage veze nema, a Lisinac kriv za drugi set dva puta ga je onaj bradati priljepio za pod i tad su se odljepili.

Miki kd

pre 5 godina

E da ne bi Ivovica izgubio bi Brazil..Ivke kralj:upecao se,uhvatili ga 10 x u blok,2 x prestupio a o kuvanju lopte da i ne pričam...Majstor svog zanata...Brazilac pravi

dragan

pre 5 godina

Nisu Brazilci kompletni, ali su toliko jaki da im je 3>0 sa pocetka seta bilo dovoljno. Bolji su. Nema tu filozofije. Nema potrebe da se nerviramo. Kada uzmu drugi set treba odmoriti igrace za borbu za trece mesto. Prosto, ono kada se vidi razlika u klasi i iskustvu.

Ja

pre 5 godina

Uz svo poštovanje Brazil je zaslužio da pobedi,ako si igrač nema psihološki nismo spremni,zašto se to ne desi Brazilu,nego momci igraju.

Auuu

pre 5 godina

@grabs popcorn
Dečko, sve si pobrkao. Ali, nije ni čudo. Samo nastavi da pratiš projekte marića i mitrovića i sve će ti se kristalno jasno prikazati, pogotovo po pitanju patriJotizma.

Jumko

pre 5 godina

Obrukace nas Brazilci za sve pare! Ali ok, taman da se malo ispljuju reprezenti drzave Srbije jer slabo servaju, lose primaju servis, dizac nema pojma kao ni Grbic itd itd. A usput nas i Brazilci nerviraju sa njihovim radovanjima... Hahahahaha...

satelit

pre 5 godina

Koliko smo mi nedefinisana ekipa,nama sve zavisi od "kako nam se poklopi",kakav nam je dan..Mozemo svakog da pobedimo,ali to i ne znaci da smo u nekoj formi... Brazil je jednostavno bolji,pa kad god igrali sa njima,bilo SF bilo F!

Kokivrdz

pre 5 godina

Al kad vidim komentare da se vadimo na njihov savrsen prijem...pa ko je nas sprecio da ga imamo,ovo je polufinale svetskog a ne medjuopstinsog turnira

Zoran

pre 5 godina

Nikola Grbic je bio vanserijski igrac i svaka cast na tome ali kao selektor i trener je daleko od Nikole igraca. Njegov odlazak i dolazak proverenog trenera bi bio prava inekcija nacionalnom timu !

Volleymyarsch

pre 5 godina

Ja se jednom protegao, kad ono već 1:0 za Brazil... Pa, dobro, ni drvena medalja nije loša za zemlju odbojke, je li tako - tako je.

igor

pre 5 godina

Neka nasi prvo nauce da serviraju sto je osnova za bavljenje odbojkom pa onda neka idu na prvenstvo. Ovo je kriminalno koliko poena poklanjaju protivniku losim servisima

Stef

pre 5 godina

Prijem zlo, servis nekonstantan uz mnogo kikseva, svako drugo dizanje užas, pola naših napada sveli se na neki srećan blok aut.. svaka momcima čast na postignutom, al čini mi se da nemaju potencijal da tuku Brazilce.

Veliki brat

pre 5 godina

Nijedan neodbranjiv prvi tempo, drugi tempo da ne pominjem, Ivović je 2 ili 3 poena bezveze prebacio loptu od kad smo vodili 15-12, evo i ovu zadnju za 15-17 za Brazil... 'Ajde jednom da pogreši neko, ili dvaput, ali stalno igrati kombinaciju koja ne samo da je providna pa je brazilci lako osujete, nego je i tehnički izvodimo katastrofalno.

Da ne pričam o prijemu i drugoj lopti, ume li neko da primi loptu kako treba i da je potom sledeći igrač namesti za smeč kako treba?
Čim igrač vidi da se za naš prvi tempo namešta brazilski dvojni ili trojni blok, frljne loptu igraču iza njega (pa ovaj mora da smečuje sa 3 metra iza mreže) ili veoma loše nabaci igraču levo ili desno od njega koji uopšte ne očekuje tu loptu pa od neodbranjivog smeča nema ništa.

Kao da smo došli apsolutno neuigrani i nepripremljeni. Brazilci su verovatno prostudirali dobro našu igru i igrače i tačno znaju na koju će stranu lopta, a mi i dalje ništa ne menjamo i igramo kao da očekujemo da se neko čudo dogodi samo od sebe.

Ovde samo može da nam pomogne to da neki brazilski igrači budu opušteni i nekoncentrisani u pravom trenutku pa da napravimo koji poen, ja ne videh da smo ih jednom matirali da nisu mogli ništa, a oni nama maltene svaki poen utrpaju tako da bukvalno ništa ne možemo.

From Torino with love

pre 5 godina

Velika stvar je biti među 4 najboljih! Ali! Ako su vec usli u polufinale, neki igraci su morali vise! Podrasčanin i Ivovic su odigrali veoma lose. Dugo nisam video da se jedan igrac dize u blok i dobija poen. To se nama danas desavalo. Previse pasivnih napada, prebacivanja bloka i laganih lopti za Brazil. Ne moze se tako ispisati istorija!

baba rada

pre 5 godina

Па рекла сам ти да је Јововић дизао катастрофа, да је Лисинац био потпуно одсутан а Бата се трудио. Е сад...Кажем ти.. Тај Јагличић са изјавама које слуша цела Србија, ваљда, очајан пријем, недопустиве грешке на овом рангу такмичења.. А онда... Ово је феноменално,само Урош може ово да изведе, мајсторија... Аман човече смири се. Не претеруј ни на једну страну!

Darko

pre 5 godina

Ljudi,nek mi kaze,da smo pobedili Poljsku,ili uzeli set,jer su igubili od Italijana,da li bi kao prvi isli na Amere?
(nex, 29. septembar 2018 18:25)
Ne zato sto su Poljaci uzeli 2 seta Italijanima i bili bi prvi i da smo im mi uzeli set.

Zicco

pre 5 godina

Jovović i Ivović užasni. Ne zaslužuju, ni srcem a ni znanjem, da igraju za reprezentaciju. Rizikovati sa dva mlada igrača na njihovim pozicijama.

veliki strumf

pre 5 godina

Sramna igra Ivovica za sada. U napadu ga izblokiraju, na prijemu očajan. Samo popunjava broj i samo smeta. Prijem nam i u drugom setu katastrofalan.

Sasa

pre 5 godina

Ibovic bas prosjecan igrac. Ne znam uopste kako igra za reprezentaciju...Ovo je mnogo jako takmicenje, a tek nacin na koji se stize do borbe za medalju. Pa ovi momci su prosli nekoliko jako teskih krugova. Prije njih su ispale veoma mocne ekipe i polufinale na nikad jacem odbojkaskom prvenstvu je odlican rezultat (7 odlicnih timova se borilo za titulu).

BODIBOND

pre 5 godina

Sa Saletom Starovicem u postavi pobedili bismo i Brazil.
Ali stvarno, zna li neko zasto Grbic nije zvao Starovica ali i Nikica u nacionalni tim?

sasa

pre 5 godina

Uopšte me ne zanima Srbija u bilo kom sportu.

Ne gledam utakmice reprezentacije u bilo kom sportu. Volim svoju zemlju, ali ne i svoj narod. Mnogo loši ljudi.

Brazil je pobedio zasluženo, ipak je to jedna ozbiljna zemlja, za razliku od nas.

vwa

pre 5 godina

Ako večeras bude duh zajedništva i budu igrali srcem kao do sada pobeda je izvesna. Plavi momci pokazali ko su i šta su na ovom orvenstvu. To što su Ameri pobegli sa nešeg puta samo pokazuje koliko smo dobri i da možemo da pobedimo odbojkašku sili Brazil. Srećno Srbijo moja i ajmo da osvojimo prvu titulu svetskog prvaka.

vanja

pre 5 godina

Ibovic..koga si pomenuo je na ovom prvenstvu 5.primac i 5.server 14.skorer i visoko plasiranu ostalim segmentima.A
Jobovic je 2. tehnicar prvenstva!!!
i inajbolji odbrambeni u nasoj


Nema libera nema blokera???
Sta se zeli sa pominjanjem il jeneko ljubomoran il sujetan ili
sto rece Atanasijevic nema lose i dobre reklame sve je reklama.

Milan

pre 5 godina

@Saša
Ti da nešto znaš, ako već želiš prijem, pitao bi što nije ubacio Katića , koji je mnogo bolji primač od Petrića. Odgovor bi bio isti, Uroš je naš daleko najbolji primač, generalno smo najlošija ekipa u tom segmentu u top 10. Mene više čudi da Nikola nije poveo nekog libera kao primača, koga bi koristio u završnici setova dok je Ivović u zoni odbrane.

jel jasno

pre 5 godina

@drago kosarka -deremo vas po medaljama i u medjusobno skoru u SVIM kategorijama, odbojka -nema vas ni na mapi, vaterpolo -vecito iza nas, rukomet za razliku od vas mi imamo medalje i u muskoj i u zenskoj kategoriji, fudbal- vise srece nego pameti, sestica pokazali gde ste , individualni sportovi, vi osim Perkovic i Sinkovica nemate nikog, mi imamo ogroman broj uspesnih sportista + Novak Djokovic a on sam je dovoljan da anulira sve vase sportiste

Sasa

pre 5 godina

356
@SašaTi da nešto znaš, ako već želiš prijem, pitao bi što nije ubacio Katića , koji je mnogo bolji primač od Petrića. Odgovor bi bio isti, Uroš je naš daleko najbolji primač, generalno smo najlošija ekipa u tom segmentu u top 10. Mene više čudi da Nikola nije poveo nekog libera kao primača, koga bi koristio u završnici setova dok je Ivović u zoni odbrane.
(Milan, 29. septembar 2018 20:12)
Milane , ja verujem da ti nešto znaš a ti uporan da me demantuješ . Zar je bitno koga ? Probaj nešto promeni ? Katic, Petric ... Petrič dečko igra sa jako visokom emocijom , ako ubaci par dobrih onda ubacuje, prima i ono sto nikad nije. Lako digne ekipu, sto je nama i trebalo veceras. Katić jeste možda bolji ali je moje mišljenje da je veceras Petric morao da udje u igru .

opet gubis

pre 5 godina

@drago ove godine Srbija vec ima naslov prvaka Evrope u vaterpolu, US OPEN ,Wimbledon i pregrst medalja u individualnoj konkurenciji , vi se niste pomakli od tog srebra ,a u medjuvremenu ste dobili sesticu u nogometu, Novak Djokovic je jedan od najvecih sportasa svih vremena, Modric nije najbolji nogometas ni u svojoj generaciji , Srbija ako osvoji medalju bit ce joj to 14. u muskoj odbojci s EP,SP i OI ,a ako brojimo svjetske lige 26. vas najbolji kolektiv- rukomet ima 13 , a mi imamo bolje reprezentacije od ove (vaterpolo ,kosarka ), vi ste daleko ispod nas sto se tice kolektivnih sportova jer mi imamo 61 medalju ,vi 34 , s time da smo bolji i u individualnim sportovima od vas, VI NEMATE nikakvu tradiciju u odbojci jer ste POKUPOVALI rusku reprezentaciju , tako da bilo kakva rasprava tu zavrsava

Miroslav8

pre 5 godina

Vrlo slaba igra Srbije u prvom setu, a Brazilcima je sve poslo za rukom, a i sreca je uvek bila na njihovoj strani. Ne mora nista da znaci, nadajmo se da je ovo bilo samo odmeravanje i da cemo bolje zaigrati.

pozdrav od Novaka ,najveceg ,svih vremena

pre 5 godina

@drago i opet ti se ponavljas ko papagaj na svakoj vesti, ticale se vas ili ne, a u medjuvremenu Srbija svaki tjedan novo polufinale ili finale, a vi tapakte na mestu, niste nam ni do koena u sportu heheeheh

drago

pre 5 godina

..., gogic_30, pamet u glavu

Nakon sto smo se plasirali u finale SP u nogometu i imamo najboljeg igraca svijeta mislim da je bespredmetno pricati o sportu. Kad to postignete mozemo pricati.
A uz to cemo igrati finale Davis Cupa, Cilic je finalist AO-a, Cilic i Coric isti dan dobili Djokovica i Federera i osvojili ugledne Quenn's i Halle, nasi kadeti su prvaci Evrope u kosarci, U20 viceprvaci Evrope, Sandra Perkovic prvakinja Evrope, Sinkovic prvaci Evrope i svijeta ovo ljeto, vaterpolisti broncani, jedrilicari svjetski prvaci, Hrgovic vec u top 20 teske kategorije u boksu (to je sve ovo ljeto) a OK Mladost (muski) su igrali F4 1998-e, bili prvaci Evrope, Barbara Jelic proglasena najboljom na svijetu, jedna od najvecih u povijesti i 3 puta zaredom viceprvakinja Evrope s Hrvatskom. Nema sporta u kojem nemamo bogatu povijest. Tako je Mladost bila nauspjesniji klub u Jugi, taj sport kod nas je propao jer je Dubrovcanin Bakovic izvukao lovu (vjerovatno ne samo ubog njega), cak nismo imali ni Savez neko vrijeme zbog njega.
Vjerovatno sam dosta toga i zaboravio u vezi uspjeha.

Joc@

pre 5 godina

Brazilci juce igrali mec, dosli umorni i opet nas ponizili pred svetom. Igrali su koliko im je bilo potrebno za rutinsku pobedu, dokazali da Srbija nije zasluzila da bude medju 4 najbolje. Sramota!

Zoran

pre 5 godina

Nikola Grbic je bio vanserijski igrac i svaka cast na tome ali kao selektor i trener je daleko od Nikole igraca. Njegov odlazak i dolazak proverenog trenera bi bio prava inekcija nacionalnom timu !

Jumko

pre 5 godina

Obrukace nas Brazilci za sve pare! Ali ok, taman da se malo ispljuju reprezenti drzave Srbije jer slabo servaju, lose primaju servis, dizac nema pojma kao ni Grbic itd itd. A usput nas i Brazilci nerviraju sa njihovim radovanjima... Hahahahaha...

Volleymyarsch

pre 5 godina

Ja se jednom protegao, kad ono već 1:0 za Brazil... Pa, dobro, ni drvena medalja nije loša za zemlju odbojke, je li tako - tako je.

pocetak kraja

pre 5 godina

realno moze da misli o nikoli ko sta hoce.. kao igrac je bio dobar kao trener vrlo los, nigde tajm auta u trecem kada su nas sustizali ne ume da podigne ekipu kada pada, grli se...gura sa igracima kod slavlja deluje mi da nista i od autoriteta nema...trenerova je direktna krvica ako si zadnje dve utakmice izgubio sa po 3.0...ove ekipe nijanse dele nismo mi senegal da ne mozemo ni set da osvojimo...lose tempirana forma ocigledno a poljaci ce nas opet starim dobro oprobanim receptom protiv nasih reprezentacija..provakacijama.. za trece mesto pobediti i ako opet bude sa 3.0 nikola bi morao da ide.

Neću da me živciraju

pre 5 godina

Pogledao sam prva dva poena, prvi, kad se indolentno odbrana pomerala na smeč Brazila i drugi, kad je prijem bio loš i shvatio da tu nema 'leba. Uzeo ženu pod ruku i otišao da prošetam. A vi, majstori, kad shvatite da se za odigravanje vrhunskih utakmica uvek mora biti i mentalno i fizički na najvišem nivou, eto i mene da vas gledam.

Srba Šajkačić

pre 5 godina

Pakuju kofere... Tresla se gora, rodio se miš. Kao, ovo, ono, mi jaki, igramo fenomenalno, kaznena ekspedicija i tako dalje. I sta sad? Nista! Ispali glatko i bez otpora. Bruka!

MomaSRB

pre 5 godina

Polufinale svetskog prvenstva u kojem mi , SRBIJA učestvujemo a NIKO ne prenosi...BRAVO MEDIJSKI JAVNI SERVISU!!! NAŠE PRAVO DA NE VIDIMO NIŠTA!

Dušman

pre 5 godina

Isključivi krivac pored očajnog dizanja našeg tehničara je selektor Grbić koji polako ali sigurno izrasta u dostojnog naslednika Zorana Terzića. Nijedna, slovima nijedna izmena sve do pred kraj trećeg seta i tajmauti u stilu ajmo, idemo, samo smireno, a bez i jedne nacrtane akcije ili saveta na koga da se odigra i koji protivnički igrač da se optereti servisom ili napadom.
Bati Atanasijeviću svaka čast, svetska klasa i za koplje iznad svih ovih igrača odbojke na pesku iz Brazila.

...

pre 5 godina

Svaka čast našim najvećim herojima,uz vaterpoliste i Djokovica u ovih zadnjih pola godine.Ogroman uspeh,veliko srce,ogromna želja za uspehom svoje zemlje.Mnogi ovde će ako loše krene da vas blate,ja ovaj komentar pišem pre prvog zvižduka sudije i isto mišljenje ću imati i na kraju utakmice bez obzira na rezultat.Heroji nacije.P.S gledacu na hrvatskom sport klubu.Zadnju na tom kanalu sam gledao protiv Italije.Komentaror samo sto nije zaplakao,hahahaha.Srecno!!!!

Rep.Srpska

pre 5 godina

Koliko smo mi zapravo jaki govori cinjenica da Brazilci i njihov trener proslavljaju svaki poen, pa cak i gazenje linije nasih igraca, toliko da mi se cini da Brazilci slave titulu...momci, hvala vam za sve radositi jos od '95 pa do danas...sta god da uradite ja sam uz vas

drago

pre 5 godina

..., gogic_30, pamet u glavu

Nakon sto smo se plasirali u finale SP u nogometu i imamo najboljeg igraca svijeta mislim da je bespredmetno pricati o sportu. Kad to postignete mozemo pricati.
A uz to cemo igrati finale Davis Cupa, Cilic je finalist AO-a, Cilic i Coric isti dan dobili Djokovica i Federera i osvojili ugledne Quenn's i Halle, nasi kadeti su prvaci Evrope u kosarci, U20 viceprvaci Evrope, Sandra Perkovic prvakinja Evrope, Sinkovic prvaci Evrope i svijeta ovo ljeto, vaterpolisti broncani, jedrilicari svjetski prvaci, Hrgovic vec u top 20 teske kategorije u boksu (to je sve ovo ljeto) a OK Mladost (muski) su igrali F4 1998-e, bili prvaci Evrope, Barbara Jelic proglasena najboljom na svijetu, jedna od najvecih u povijesti i 3 puta zaredom viceprvakinja Evrope s Hrvatskom. Nema sporta u kojem nemamo bogatu povijest. Tako je Mladost bila nauspjesniji klub u Jugi, taj sport kod nas je propao jer je Dubrovcanin Bakovic izvukao lovu (vjerovatno ne samo ubog njega), cak nismo imali ni Savez neko vrijeme zbog njega.
Vjerovatno sam dosta toga i zaboravio u vezi uspjeha.

sasa

pre 5 godina

Uopšte me ne zanima Srbija u bilo kom sportu.

Ne gledam utakmice reprezentacije u bilo kom sportu. Volim svoju zemlju, ali ne i svoj narod. Mnogo loši ljudi.

Brazil je pobedio zasluženo, ipak je to jedna ozbiljna zemlja, za razliku od nas.

BODIBOND

pre 5 godina

Sa Saletom Starovicem u postavi pobedili bismo i Brazil.
Ali stvarno, zna li neko zasto Grbic nije zvao Starovica ali i Nikica u nacionalni tim?

veliki strumf

pre 5 godina

Sramna igra Ivovica za sada. U napadu ga izblokiraju, na prijemu očajan. Samo popunjava broj i samo smeta. Prijem nam i u drugom setu katastrofalan.

DisordeR

pre 5 godina

Pogledajte broj komentara kod poraza od Poljske a i sada ovde i onda uporedite sa brojem komentara gde je Srbija pobedila. To sve govori o ovoj naciji, zasto je tu gde jeste i zasto ce tu ostati, a sto je vaznije, zasto i ne zasluzuje bolje. ;)

remax

pre 5 godina

jel su srbende i dalje kaznena ekspedicija? hahaahah
(dostojevski, 29. septembar 2018 19:22)

Za vas uvek, nemoj da brineš.
Pokazali smo vam u Zagrebu u kvalifikacijama. hahaahah

krle

pre 5 godina

I dalje mi nije jasno kakve veze Srbija ima s orlovima?
(Oliver Nedeljković, zapamtite to ime!, 29. septembar 2018 16:58)

a tek sa delfinima

Nikola Bugarčić i Krcun

pre 5 godina

Aj sad polako kuci,nismo ni zasluzili polufinale! Ovi nas razbili sa 50% snage! To smo mi,u odbojci jednom u toku seta igramo prvi tempo,u rukometu ceo svet igraca vise zavrsava sa krila samo mi pametni kroz sredinu...!

grabs popcorn

pre 5 godina

Pogledao sam prva dva poena, prvi, kad se indolentno odbrana pomerala na smeč Brazila i drugi, kad je prijem bio loš i shvatio da tu nema 'leba. Uzeo ženu pod ruku i otišao da prošetam. A vi, majstori, kad shvatite da se za odigravanje vrhunskih utakmica uvek mora biti i mentalno i fizički na najvišem nivou, eto i mene da vas gledam.
(Neću da me živciraju, 29. septembar 2018 19:10)

Pravi patriJota, samo ti šetaj, slušaj ženu, a ja ću da podržavam naše sportiste i kad gube.

MareNS

pre 5 godina

Koliko god voleo Nikolu on je prilicno zasluzan za ovaj poraz. Jeste Brazil bio solidan i imao dobar prijem, ali smo u trecem setu vodili, u drugom bilo 16-16, a u prvom i uz losu igru imali sansu da ga dobijemo. Ne treba zaboraviti da da je Valas doalovce igrao za nas, a to je veliki minus bio za njih. Nikola nije pripremio igrace za utakmicu, saveti su bili po principu: "ajmo, ajmo", 1.5 izmenu je napravio. Tako se ne radi u 1/2 prvenstva. Moras imati unapred pripremljen scenario sta radis kada ne ide servis, kada ne ide odbrana u polju, kada ne ide blok. Potreban je plan za kontraritam (jedino sto pali protiv Brazila), kojom izmenom (ne mora uci bolji igrac, vec pravi igrac u pravom trenutku sa zadatkom, videti kako to radi Brazil i uciti). Dalje, velika greska, ako su vec pustili Poljake proslu tekmu - NE SME prva postava da ucestvuje u tome jer stvaraju zbrku u glavi i ostavlja posledice na sledecu utakmicu jer se ulazi za gubitnickim ritmom sto se moglo videti po drzanju tela nasih igraca. Pogledajte sta je USA uradila i sa kojom su ekipom igrali protiv Brazila (a i Brazil protiv njih). Jako puno gresaka smo napravili u koncepciji sto je lose jer smo teskom mukom ovde dosli. Nije problem sto smo izgubili od Brazila, problem je nacin koji je potpuno pogresan.

igor

pre 5 godina

Neka nasi prvo nauce da serviraju sto je osnova za bavljenje odbojkom pa onda neka idu na prvenstvo. Ovo je kriminalno koliko poena poklanjaju protivniku losim servisima

Sasa

pre 5 godina

Da li je moguće da Kovacevic 50 % prijema pogreši a da ga Nikola i dalje drži u postavi?(Sasa, 29. septembar 2018 18:24) Стварно, невероватно да не убаци човек Горана Вујевића, или свог брата Вању. Дајте људи, није вас срамота да лупате глупости. Луцидност Ковачевића је једино што нас је уз Атанасијевића држало данас. Играте против екипе која је на свакој позицији и у сваком сегменту игре са изузетком Бате боља од вас и ви извучете борбу у сваком сету. Штета што ни у једном није хтело да се преломи у нашу корист, па да смо дошли некако до 4. сета, јер би онда било све отворено. Поготово штета за неискоришћену контру код сервиса Крсмановића. Онда је само мало, али толико мало чисто да покаже да није свемогућа машина посустао Атанасијевић и спаса ту није било. Момцима и доктору одбојке Николи Грбићу све честитке! Превазишли су очекивања нас навијача и хвала им! Пласман на фајнал 6 је одличан успех, медаља прави подвиг, а за њу се сутра још боримо, што је феноменалан резултат, шта год да се деси. Држе нас ова генерација момака са суперзвездом Атанасијевићем и Никола Грбић у светском врху, срећа па је ово све само не стара екипа, јер после нек нам је Бог у помоћ. То је у мушкој одбојци најважније сада, рад са младима, јер од генерације Бате, Уроша и Јововића нема талената који би наставили са оваквим резултатима. Ови што пљују момке и селектора (пошто из њихових фотеља ништа лакше од ући у финале СП нема) нека се за светски врх обрате девојкама које тај квалитет имају.
(my way, 29. septembar 2018 19:00)
Moderna odbojka se zasniva na dobrom prijemu . Tebi očigledno mnogo toga nije jasno . Pogledaj snimak i videćeš koliko smo poena izgubili zbog lošeg prijema ( Kovacevic , Ivovic). Zašto nije probao sa Petricem? Ni smo na prijemu izgubili utakmicu. Džaba analiza od pola metra kada nema smisla.

pamet u glavu

pre 5 godina

Jel imate šanse da se plasirate u finalu ako osvojite 65 poena i pet poraza?
(samo pitam, 29. septembar 2018 17:22)
Jel ima Hrvatska reprezentaciju u odbojci ?

Kokivrdz

pre 5 godina

Al kad vidim komentare da se vadimo na njihov savrsen prijem...pa ko je nas sprecio da ga imamo,ovo je polufinale svetskog a ne medjuopstinsog turnira

Sasa

pre 5 godina

Ibovic bas prosjecan igrac. Ne znam uopste kako igra za reprezentaciju...Ovo je mnogo jako takmicenje, a tek nacin na koji se stize do borbe za medalju. Pa ovi momci su prosli nekoliko jako teskih krugova. Prije njih su ispale veoma mocne ekipe i polufinale na nikad jacem odbojkaskom prvenstvu je odlican rezultat (7 odlicnih timova se borilo za titulu).

boris

pre 5 godina

koliko vredjanja i negativnih komentara, kao da smo izgubili od treceg tima Madagaskara, a ne od odbojkaske velesile kakva je Brazil ...mozes li zamisliti ispadosmo u polufinalu..kakav neuspeh.... inace ovaj tim je u najgorem slucaju 4. na svetu.....alo majstori 4. na svetu ..da li ste svesni toga?...vredjate ove momke koji ginu i omalovazavate visestrukog najboljeg odbojkasa sveta , olimpijskog sampiona, svetskog i evropskog prvaka Nikolu Grbica koji zivi za ovo i igra svaki poen sa njima....
decaci polako sa pljuvanjem..

xxcx

pre 5 godina

Dobro bre ljudi, i ako izgubimo šta sad, borićemo se za 3.mesto, zar je to toliko za pljuvanje? Zar je baš trebalo SVE redom da pobedimo (po mogućstvu sa 3-0), bez ijedne greške. Da li bi vas to zadovoljilo ili bi i onda našli manu???

satelit

pre 5 godina

Koliko smo mi nedefinisana ekipa,nama sve zavisi od "kako nam se poklopi",kakav nam je dan..Mozemo svakog da pobedimo,ali to i ne znaci da smo u nekoj formi... Brazil je jednostavno bolji,pa kad god igrali sa njima,bilo SF bilo F!

my way

pre 5 godina

Moderna odbojka se zasniva na dobrom prijemu . Tebi očigledno mnogo toga nije jasno . Pogledaj snimak i videćeš koliko smo poena izgubili zbog lošeg prijema ( Kovacevic , Ivovic). Zašto nije probao sa Petricem? Ni smo na prijemu izgubili utakmicu. Džaba analiza od pola metra kada nema smisla.
(Sasa, 29. septembar 2018 19:19)

Дечко, шта причаш ти? Да ли ти знаш да је Ивовић на овом светском првенству 5. примач, да је Урош исто добар 13. а да је после Дагласа Соузе највише лопти примио од свих. Ковачевић од 213 пријема има 42 савршена и само 11 непримљених сервиса. Петрић од 65 пријема на првенству има целих 9 савршених док чак 8 није примио. Да је теби бар мало нешто јасно о одбојци, поготово модерној, знао би да нажалост ниједан наш примач не може да се стави у исти кош са Урошем Ковачевићем и Марком Ивовићем, но ко о чему... Што не проба, што држи, па може друже на нози да виси, али боље од овога не може. Да не говорим да је ово сјајно, светски врх!!! Јел толико тешко признати да је неко бољи, квалитетнији и на томе му честитати, а бити поносан на момке и селектора који су пружили максимум и часно изгубили? Сада треба да дигну главе горе и у борбу за бронзу.

Леонардо

pre 5 godina

Причао сам као папагај, и опет понављам. Проклет смо народ, ужасан менталитет.Када све иде , хвалоспеви, небо је граница, ми ово , ми оно. Чим је неки кикс, одмах у блато, дрвље и камење, вређање. Објективно Бразил је данас био бољи и квалитетнији, али је лако могло да се заврши и другачије. Једна , две лопте. Играли смо у неком грчу, подлегли атмосфери. Што неко рече, када би били ЧЕТВРТИ У СВЕТУ, У СВЕМУ, где би нам био крај. Ово је огроман успех, у самом врху смо толике године, имамо континуитет, а мали смо народ , ни 7 милиона. Шта хоћете више?!? Сад само храбро, играјте за ту бронзу, па шта урадите.

White Power

pre 5 godina

Odbojka, srecom, nije kao fudbal gde neretko losija ekipa pobedi ili izvuce nereseno. U odbojci jednostavno i uvek pobedjuje BOLJI. U tom smislu ni danas nije bilo izuzetka.
Ekipa Brazila je odigrala 2 klase bolji mec i poraz Srbije nije dolazio u pitanje bukvalno ni jednog trenutka.
E sad, sa ovakvim fondom igraca, polufinale SP je prilican podvig, a ukoliko sutra bude i medalje-senzacija.
Nema se sta puno zameriti ni Nikoli ni momcima. Jednostavno su bili naspram boljeg protivnika koji je imao i bolji prijem, pa posledicno i bolje razigravanje, a tu je ekipa Srbije odigrala prosecno. Jovovic nije klasa ni brazilskog drugog tehnicara, a ruku na srce i Ivovic i Kovacevic ne mogu se porediti sa primacma Brazila. Lukas je jedan od dva najbolja srednja blokera na svetu, a to je i danas pokazao. Cudi jedino sto je Petric presedeo ceo mec na klupi?!
Neki objektivan maksimum je postignut, ali za buduca takmicenja treba Mitica vratiti u ekipu i obavezno Petkovicu dati prednost u odnosu na Luburica, koji je bio gotovo neupotrebljiv veci deo takmicenja.
Treba biti nacisto sa cinjenicom da u ovom trenutku barem 3 ekipe i zvanicno igraju bolju odbojku od Srbije.

dragan

pre 5 godina

Nisu Brazilci kompletni, ali su toliko jaki da im je 3>0 sa pocetka seta bilo dovoljno. Bolji su. Nema tu filozofije. Nema potrebe da se nerviramo. Kada uzmu drugi set treba odmoriti igrace za borbu za trece mesto. Prosto, ono kada se vidi razlika u klasi i iskustvu.

Сима

pre 5 godina

Речено је шта је био основ- њихов пријем и наше мањкавости. Тако је. Никола није успео данас да момцима улије ЕНЕРГИЈУ! Па, други пут да размислимо, о калкулацијама! Бразилци су бољи напросто, и опет, не замерите, нису нас РАСТУРИЛИ! У изгледу имамо још борбу за бронзу- не напуштајмо наше момке!

Samo pitam

pre 5 godina

Ovi Brazilci svi generacija braće Grbić a praše samo tako. Na žalost ne pitamo se danas.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Džoni, 29. septembar 2018 17:39)

Znas li kada su braca Grbic prestala da igraju.

krajisnik

pre 5 godina

Da dodam...
Jovovic užas. Spore lopte šalje, balone.Brazilci imaju sve vrijeme svijeta da se namjeste.
Dupli penal i pajp ništa...

znanje-imanje

pre 5 godina

Ukakili smo se i sami sebe pobedili. Da bude još gori pobedu smo dali em ništa posebnom em izuzetno antipatičnom Brazilu. Bedak, o-gro-man.

my way

pre 5 godina

Da li je moguće da Kovacevic 50 % prijema pogreši a da ga Nikola i dalje drži u postavi?
(Sasa, 29. septembar 2018 18:24)

Стварно, невероватно да не убаци човек Горана Вујевића, или свог брата Вању. Дајте људи, није вас срамота да лупате глупости. Луцидност Ковачевића је једино што нас је уз Атанасијевића држало данас. Играте против екипе која је на свакој позицији и у сваком сегменту игре са изузетком Бате боља од вас и ви извучете борбу у сваком сету. Штета што ни у једном није хтело да се преломи у нашу корист, па да смо дошли некако до 4. сета, јер би онда било све отворено. Поготово штета за неискоришћену контру код сервиса Крсмановића. Онда је само мало, али толико мало чисто да покаже да није свемогућа машина посустао Атанасијевић и спаса ту није било. Момцима и доктору одбојке Николи Грбићу све честитке! Превазишли су очекивања нас навијача и хвала им! Пласман на фајнал 6 је одличан успех, медаља прави подвиг, а за њу се сутра још боримо, што је феноменалан резултат, шта год да се деси. Држе нас ова генерација момака са суперзвездом Атанасијевићем и Никола Грбић у светском врху, срећа па је ово све само не стара екипа, јер после нек нам је Бог у помоћ. То је у мушкој одбојци најважније сада, рад са младима, јер од генерације Бате, Уроша и Јововића нема талената који би наставили са оваквим резултатима. Ови што пљују момке и селектора (пошто из њихових фотеља ништа лакше од ући у финале СП нема) нека се за светски врх обрате девојкама које тај квалитет имају.

samo navijač

pre 5 godina

Čitam pojedine komentare...začudim se kako Srbi ne treniraju svaku reprezentaciju na svetu...kakve su to ideje, taktičke zamisli...pa do toga da ode Nikola....strašno, kakvih ljudi ima, a iza nas su Rusija, Francuska, Italija...bravo momci, uspeh je biti medju četiri najboljih na svetu...

Gorčil

pre 5 godina

Gledajući komentare nameće mi se da prosečan Srbin zaista nema veze sa odbojkom. Čak me brinu i naslovi u medijima kakve sam video ponegde, doduše, tako da ne mogu da krivim ikoga.

Momci su igrali koliko je moguće. Brazil je tim koji je jak u fundamentima, i ma koliko naši igrači bili možda na svakoj poziciji jači u napadu, to nema veze kad a) Brazil sve vreme ima idealan prijem b) tehničari Brazila, obojica, igraju neuporedivo tačnije od Jovovića. Raznovrstan napad polazi iz prijema i dizanja, a sa raznovrsnim napadom blok manje dolazi do izražaja, kao i odbrana, jer je napad uvek u prednosti.

Protiv Italije smo em odigrali bukvalno neponovljivu utakmicu, em su generalno tanki na prijemu(slično kao kod nas, primači su strašni u napadu ali na prijemu ne baš), em postoji jasna razlika između igrača kod njih i samim tim blok može da zapostavi lagano sredinu i da brani Zajceva i Huantorenu. Ko god zna odbojku video je da naši danas nisu servirali loše, uopšte, čak možda i bolje nego Brazil, ali lokacija prijema naših i njihovih je bila nebo i zemlja. Dodati na to nekoliko doobro promašenih lopti Jovovića, dva gaženja Ivovića i generalno jakog protivnika i dolazimo do ovoga.

U svakom slučaju, momcima svaka čast na svemu, i da izgube sutra nema ničeg strašnog u tome. Iskreno nisam očekivao polufinale, znajući limite Jovovića pre svega, ali sam ovim prezadovoljan i od ove generacije ima se šta očekivati. Za dalje, već, ne znam, jer je stanje u mladim kategorijama loše.

Johnny

pre 5 godina

Kada bismo svi mi bili medju TOP 4 u svojim sferama u svojim ulicama ili delovima grada mi bismo bili divno mesto za zivot, a kamoli u TOP 4 u Svetu.

Svi koji ovde udaraju po plecima odbojkasa nisu ostvarili ni metar onoga sto su ovi momci i svi oni koji se bore kao oni. Zasto Srbin Srbinu ne moze pruziti ruku i biti saborac i podrska? Zasto jedni drugima permanentno podmecemo klipove u tockove?

I da. Brazil ima 200 mil.stanovnika. Poljska 40. Italija 50. Rusija 150. USA preko 300. A mi? Sedam! A kakve uslove imamo mi, a kakve gorepomenuti?

Bravo momci. Samo jako sutra. Ja sam kao lekar otisao u Nemacku. Razloga je nebrojeno ali mi je jedan od najvaznijih to sto sam napustio ovaj mentalitet. Das sve da postanes strucnjak da bi te sunarodnik saplitao i smatrao neznalicom.

Kanidja PG

pre 5 godina

Pobjeda Srbije u 5 setova.
Momci predstavljaju sebe i zemlju u punom sjaju.
Bice meč za pamcenje siguran sam.
Idemo do zlata samo nam još svetsko fali u bogatoj kolekciji.

gogic_30

pre 5 godina

Nema veze moci igramo do kraja ovi komsije (bosnjaci,hrvati posebno itd )mogu samo sanjati da ce ikad igrati neku zavrsinicu vakog turnira u odbojki tako da samo mozete plakati i jedino sto vam ostaje provocirati .....haha

Fei Li

pre 5 godina

Realno, bolji su od nas za nekih pola klase, ko prati odbojku i ceo ovaj turnir i nije iznenađen razvojem događaja.
Da bismo dobili Brazil bila nam je potrebna partija na nivou one protiv Italije, a to jednostavno nije bilo realno u tako kratkom roku.
Čeka nas meč za bronzu protiv najverovatnije Poljaka, dajte da bar uzmemo medalju.

Miki kd

pre 5 godina

E da ne bi Ivovica izgubio bi Brazil..Ivke kralj:upecao se,uhvatili ga 10 x u blok,2 x prestupio a o kuvanju lopte da i ne pričam...Majstor svog zanata...Brazilac pravi

Gale

pre 5 godina

Nasa ekipa iz takmicenja u takmicenje raste i vrhunac treba ocekivati na OI u Tokiju. Sada, zaboraviti ovaj poraz, ostaviti da prenoci i sutra da uzmemo bronzu.

jsx

pre 5 godina

Reprezentaciji svaka cast na obezbedjivanju prva 4, mislim da mogu i do bronze. Nego me nervira (pored onih sto pljuju pljuvanja radi, ali oni su zapravo manjina) sto ljudi pisu kao da druge reprezentacije ne postoje i nista se ne pitaju. Sad vidim da smo mogli rutinski da dobijemo Ameriku (koja bi mozda dobila Brazil, da nije obezbedila, kako veruju, lakseg protivnika), kao da su oni dosli eto reda radi (a ljudi sve dobili osim Brazila, gde im nije trebalo).
Poljake jesu pustili, ali nisu se ni Poljaci pretrgli protiv Italije.
Srecom, odbojkasi verujem da nisu takvi vec ce maksimalno ozbiljno da pristupe bilo Poljskoj bilo Americi i da mogu do medalje, ali nece biti lako.

baba rada

pre 5 godina

Па рекла сам ти да је Јововић дизао катастрофа, да је Лисинац био потпуно одсутан а Бата се трудио. Е сад...Кажем ти.. Тај Јагличић са изјавама које слуша цела Србија, ваљда, очајан пријем, недопустиве грешке на овом рангу такмичења.. А онда... Ово је феноменално,само Урош може ово да изведе, мајсторија... Аман човече смири се. Не претеруј ни на једну страну!

Ray Donovan

pre 5 godina

Podrška za odbojkaše i mnogo uvala za sve radosti koje ste nam pružili tokom prvenstva. A vi sto ih iz fotelje pljujete, sram vas bilo. Mi smo bedna zemlja sa svega 7 miliona stanovnika a u samom smo vrhu svih ekipnih sportova, koje naravno mi volimo. Čak i oni manekeni sto šutiraju loptu su u prvih tridesetak zemalja. Kamo sreće da nam je i ekonomija rangirana kao odbojka i košarka.

Maki

pre 5 godina

A sto Petric nije igrao, mnogo je bolji sa Kovacevicem u kombinaciji? Kad je vec Marko lose odigrao prvi set, sto ga odmah nije zamenio

Dabome

pre 5 godina

OK, da se skoncentrišemo na meč za bronzu. Nadam se da je većina ovde zadovoljna i da slave ovaj poraz, eto čestitam izmedju ostalog Jumku, Mikiiju i još nekima.

Ajmo momci glavu gore i sutra juriš na bronzanu medalju.

Nedeljko Vodogaz

pre 5 godina

Ovako se nemože okrenuti kamoli dobiti meč. Ivović igra u trećem setu celo vreme pod ručnom, boji se!!! Treba da se udara na mreži sa punom snagom. To jedino radi Atanasijević. Zato su bolji Brazilci, oni udaraju kao ludi a primaju skoro bez greške. Ali to nije ni teško, kad pojedini igrači Srbije ko da ih nema.

keppa011

pre 5 godina

muka mi je od svih koji samo znaju da kritikuju
u najgorem slucaju bicemo cetvrti...na svetu
malo li je
pa ti momci su vise hteli pobedu od svih nas sto kuckamo iz fotelje komentare.
oni zive za tu odbojku
vi znate da li je Grbic postavio pogresnu taktiku a loptu preko mreze ne mozete da prebacite

Saruman

pre 5 godina

Da li ste svi vi, koji odbojku pratite tokom SP (i to ne sve utakmice) svesni da je, za reprezentaciju koja je na svetskoj rang-listi trenutno 11. na sveru, i polufinale ili bar 4. mesto (u najgorem slučaju), vrhunski uspeh? Sa, porasli su nam svima apetiti posle Italije, ali ovo je naša realnost, ne može se postati prvakom sveta bez tehničara koji ume i može (Jovović nije kriv, on ne može, a boljeg nemamo). Pogledajte samo Brunova dizanja i broj različitih akcija koje je odigravao sa svojim saigračima, ako vam nije jasna razlika). Što se mene tiče, ovo je bilo super, titula ovde bi, ipak, za nas bila...senzacionalna. Ali zato u Tokiju (devojke) bi svoj san mogle da dosanjaju.

Sasa

pre 5 godina

356
@SašaTi da nešto znaš, ako već želiš prijem, pitao bi što nije ubacio Katića , koji je mnogo bolji primač od Petrića. Odgovor bi bio isti, Uroš je naš daleko najbolji primač, generalno smo najlošija ekipa u tom segmentu u top 10. Mene više čudi da Nikola nije poveo nekog libera kao primača, koga bi koristio u završnici setova dok je Ivović u zoni odbrane.
(Milan, 29. septembar 2018 20:12)
Milane , ja verujem da ti nešto znaš a ti uporan da me demantuješ . Zar je bitno koga ? Probaj nešto promeni ? Katic, Petric ... Petrič dečko igra sa jako visokom emocijom , ako ubaci par dobrih onda ubacuje, prima i ono sto nikad nije. Lako digne ekipu, sto je nama i trebalo veceras. Katić jeste možda bolji ali je moje mišljenje da je veceras Petric morao da udje u igru .

vwa

pre 5 godina

Ako večeras bude duh zajedništva i budu igrali srcem kao do sada pobeda je izvesna. Plavi momci pokazali ko su i šta su na ovom orvenstvu. To što su Ameri pobegli sa nešeg puta samo pokazuje koliko smo dobri i da možemo da pobedimo odbojkašku sili Brazil. Srećno Srbijo moja i ajmo da osvojimo prvu titulu svetskog prvaka.

Đura

pre 5 godina

Sad se vidi da nije svejedno s kim igramo u polufinalu. Obijaju nam se o glavu kalkulacije sa Poljacima. Delujemo nemoćno, kao Italijani protiv nas.

ацос

pre 5 godina

На овако јаком турниру са прегршт добрих репрезентација ми смо у полуфиналу,ми са непуних 9 милиона становника играмо у полуфиналу против Бразила који има преко 200 милиона становника,циљ је остварен кад смо ушли међу 6 најбољих,а успели смо ући међу 4 најбоље,ја и даље верујем у медаљу и шта год да се деси ови момци заслужују само речи хвале.

Женска репрезентација узима злато!!!

Zicco

pre 5 godina

Jovović i Ivović užasni. Ne zaslužuju, ni srcem a ni znanjem, da igraju za reprezentaciju. Rizikovati sa dva mlada igrača na njihovim pozicijama.

M

pre 5 godina

Šteta je što se ovako završilo, jer po meni i nije baš moralo tako.
Kao da selektor Grbić nije uspeo da iz tima izvuče ni približno ono što su oni pokazali da mogu da daju.
Naravno da je ovo uspeh za ovako malu zemlju koja ulaže mnogo manje nego neki moćniji koji se nisu ni plasirali u 1/2 finale.
Nikola Grbić nije napravio NI JEDNU izmenu u toku meča, a na kraju je utakmica izgubljena sa 3:0...

Goran

pre 5 godina

Pljuvači oladite malo...momcima i Grbiću svaka čast na svemu dosada prikazanom i polufinale je veliki uspeh ,protiv Brazila se jednostavno nije moglo jer činjenica je da imaju bolji i uigraniji tim ,i treba to jednostavno priznati i na kraju im fer i sportski čestitati pobedu i poželeti im sreću u finalu ,mada ako budu igrali kao protiv nas teško da će neko moći uopšte da im parira,jedino mislim da im Ameri ne leže tako da ako bude finale sa njima ima da bude neizvesnije ,a ako Poljaci kojim slučajem prođu ima da bude čišćenje !

Serb

pre 5 godina

Au koliko sam se razočarao, ne zbog poraza protiv Brazila koji je i bio favorit, nego sam očekivao da su naši psihički stabilni, a već na početku je bilo jasno da smo potpuno pogubljeni. Osim toga neki igrači nemaju kvalitet, kao npr Ivovic i Rosic... Sve u svemu ovo jeste dobar rezultat ali ovakav pristup utakmici je baš razocarao

mladen

pre 5 godina

Cestitke mnogo boljem Brazilu. Oni imaju bar tri postave koje mogu da igraju finale Svetskog prvenstva. Srbija ima proeblem utoliko sto u dva meca nije uzela ni jedan set. Izuzev Atanasijevica, mi od meca sa Italijanima nemamo igraca koji moze da dodje do deset poena. Nije sramota izgubiti od Brazila, ni to sto su nasi najbolji primaci objektivno (mnogo) slabiji od brazilskih. Problem je to ni one stvari koje se rade rutinski Ivovic protiv Poljaka i Brazila nije uradio - ni na prijemu ni na smecu. Ona dva gazenja linije na pajpu su neverovatna stvar na ovom nivou takmicenja. Atanasijevica je dao maksimum, ali nepostojeci srednjaci i los procenat prolaznosti primaca su nas dotukli. Iskreno, ne zeleci da budem crn, ne vidim kako cemo mi do seta protv Poljaka ili Amera sutra? Sa ovako raspalom formom (eto sta se desava kada kalkulises) to izgleda kao nemoguca misija. A mnogima smeta ono sto smo uradili u smislu kalkulacija - pogledajte reakcije publike. Podrascanin i Ivovic prosto ne trebaju da pocnu mec sutra - oba su u autu.Bronza bi bila RAVNA OSVAJANJU EVROPSKOG ZLATA. Ali..u koga se pouzdati?

Ja

pre 5 godina

Uz svo poštovanje Brazil je zaslužio da pobedi,ako si igrač nema psihološki nismo spremni,zašto se to ne desi Brazilu,nego momci igraju.

Zemlja sporta

pre 5 godina

Ljudi nemojte odmah pljuvati! Falilo je danas to nešto. Neka energija koju je Brazil definitivno imao... To nas je krasilo čitavo prvenstvo (protiv Rusa, Italije, Francuske, pa čak i protiv Amerike kada smo zamalo izgubili). Danas nije jednostavno bio dan... Pozdrav

Eh

pre 5 godina

Svi oni koji sad kritikuju, dokazuju da odbojku uopste ne prate. Razocarani su zato sto, po njihovom misljenju, Brazilci nisu jaka ekipa, pa su lagano nasi mogli da dobiju. Tako nesto moze da misli samo neko ko odbojku uopste ne prati. Brazil su svetska sila 3 puta uzastopno finale OI, 5 puta uzastopno finale SP, pa ljudi koja reprezentacija jos moze time da se pohvali? I ocekujete da nasi pobede i jos se radujete sto protiv njih igramo u 1/2 finalu. Sad Vam je krivo pa ih pljujete, ali nisu oni krivi sto ne pratite odbojku. Navijam za nase, ali me to ne sprecava da realno sagledam situaciju.

BODIBOND

pre 5 godina

Lisinac loš u odbrani, al zato očajan u napadu.
(Seksisto, 29. septembar 2018 19:02)

Neka ga stavi na poziciju libera. Ponovo libero ponovo liberooo.

veliki strumf

pre 5 godina

3 uzastopna bloka i gotov 2. set. Lisinac prodade set sa 3 uzastopne greske. Nemamo nikakvu igru u polju, blok uvek kasni a prijem konstantno loš.

Veliki brat

pre 5 godina

Nijedan neodbranjiv prvi tempo, drugi tempo da ne pominjem, Ivović je 2 ili 3 poena bezveze prebacio loptu od kad smo vodili 15-12, evo i ovu zadnju za 15-17 za Brazil... 'Ajde jednom da pogreši neko, ili dvaput, ali stalno igrati kombinaciju koja ne samo da je providna pa je brazilci lako osujete, nego je i tehnički izvodimo katastrofalno.

Da ne pričam o prijemu i drugoj lopti, ume li neko da primi loptu kako treba i da je potom sledeći igrač namesti za smeč kako treba?
Čim igrač vidi da se za naš prvi tempo namešta brazilski dvojni ili trojni blok, frljne loptu igraču iza njega (pa ovaj mora da smečuje sa 3 metra iza mreže) ili veoma loše nabaci igraču levo ili desno od njega koji uopšte ne očekuje tu loptu pa od neodbranjivog smeča nema ništa.

Kao da smo došli apsolutno neuigrani i nepripremljeni. Brazilci su verovatno prostudirali dobro našu igru i igrače i tačno znaju na koju će stranu lopta, a mi i dalje ništa ne menjamo i igramo kao da očekujemo da se neko čudo dogodi samo od sebe.

Ovde samo može da nam pomogne to da neki brazilski igrači budu opušteni i nekoncentrisani u pravom trenutku pa da napravimo koji poen, ja ne videh da smo ih jednom matirali da nisu mogli ništa, a oni nama maltene svaki poen utrpaju tako da bukvalno ništa ne možemo.

Gillespie

pre 5 godina

Realnost, ali ne možemo da budemo nezadovoljni. Od 1995 Srbija je u svetskom vrhu odbojke, to je za ovolicku zemljicu ogroman uspeh. Ovo jednostavno nije generacija kao ona zlatna, nemaju ni takvo srce ni kvalitet. Ono je bilo čudo. Šuplji smo na više pozicija, blok nemamo, prijem slab, tremarimo od Brazila, nije to šampionski duh. Bez obzira na sve treba biti zadovoljan. Grbić dobro vodi tim, ne može bolje od ovoga.

From Torino with love

pre 5 godina

Velika stvar je biti među 4 najboljih! Ali! Ako su vec usli u polufinale, neki igraci su morali vise! Podrasčanin i Ivovic su odigrali veoma lose. Dugo nisam video da se jedan igrac dize u blok i dobija poen. To se nama danas desavalo. Previse pasivnih napada, prebacivanja bloka i laganih lopti za Brazil. Ne moze se tako ispisati istorija!

Ivan Veljković

pre 5 godina

Apsolutno zaslužena pobeda Brazila i nema se tu šta više reći jednostavno Brazil je bolji od nas i to je potvrdio na terenu veoma ubedljivom i dominantnom igrom danas i velikom pobedom od 3:0! I siguran sam da će Brazil sutra osvojiti novu titulu šampiona sveta. A mi smo već preko dve decenije konstantno u top 4 reprezantacija na svetu i to je veliki veliki rezultat, to smo i na ovom prvenstvu opet potvrdili i ponosni smo na naše momke, uradili su veliku stvar i na ovom prvenstvu, sve čestitke. Sutra, u meču za 3. mesto, vrlo verovatno igraćemo opet protiv Poljske i trebaće nam još jedna dobra partija da ovo prvenstvo zaokružimo onako kako treba, bronzanom medaljom velikom poput kuće i ubeđen sam da naši momci to mogu. Jeste da nam Poljska baš ne leži na ovom prvenstvu ali možemo da ih pobedimo, ove dve utakmice koje smo na ovom prvenstvu izgubili od njih sa po 0:3 ne odražavaju baš tačan odnos snaga jer našima obe te utakmice nisu u tim trenucima takmičarski nimalo značile, te nismo ni nastupali u najjačem sastavu i sa najvišim motivom, i Grbić je u tim utakmicama kombinirao tim i odmarao neke igrače, međutim za bronzu odigraćemo najbolje što umemo i ubeđen sam pobediti Poljsku naravno. Sve pohvale za Grbića i njegove momčine, bravo majstori!

stevo

pre 5 godina

Eej breee. Nije ovo prvesstvo Nove i Stare Pazove. Samo da sve vas koji dajete nebuloz analize
ovo je prvenstvo Sveta sa veliko S.€

Sasa

pre 5 godina

Moderna odbojka se zasniva na dobrom prijemu . Tebi očigledno mnogo toga nije jasno . Pogledaj snimak i videćeš koliko smo poena izgubili zbog lošeg prijema ( Kovacevic , Ivovic). Zašto nije probao sa Petricem? Ni smo na prijemu izgubili utakmicu. Džaba analiza od pola metra kada nema smisla.(Sasa, 29. septembar 2018 19:19) Дечко, шта причаш ти? Да ли ти знаш да је Ивовић на овом светском првенству 5. примач, да је Урош исто добар 13. а да је после Дагласа Соузе највише лопти примио од свих. Ковачевић од 213 пријема има 42 савршена и само 11 непримљених сервиса. Петрић од 65 пријема на првенству има целих 9 савршених док чак 8 није примио. Да је теби бар мало нешто јасно о одбојци, поготово модерној, знао би да нажалост ниједан наш примач не може да се стави у исти кош са Урошем Ковачевићем и Марком Ивовићем, но ко о чему... Што не проба, што држи, па може друже на нози да виси, али боље од овога не може. Да не говорим да је ово сјајно, светски врх!!! Јел толико тешко признати да је неко бољи, квалитетнији и на томе му честитати, а бити поносан на момке и селектора који су пружили максимум и часно изгубили? Сада треба да дигну главе горе и у борбу за бронзу.
(my way, 29. septembar 2018 20:28)
Samo se smiri , sve je ok. Pričamo o odbojci i imamo različita mišljenja. Jeste , sve je tacno ... Uros bolji primač od Petrica , sve ok .... statistika ok . Kako tebi nije jasno , ako nešto ne ide traži se drugo rešenje . Šta će nam bilo ko na klupi ako su ovi nezamenljivi?
E ti na klupi su tamo da udju i nešto promene ako mogu . Ritam , servis, prijem , blok ... zar ne?

nenad

pre 5 godina

Izuzev Atanasijevica , Srbija nema igraca koji moze eksplozivnoscu da parira Brazilcima. Bolje igrace imaju na svim ostali pozicijama. Plus sto Podsrascanin igra najslabiji tirnir u repereyentativnom dresu. Rekoh i pre meca, bicemo cetvrti, a to je dobar rezultat - medalja je ipak previse. Ima jacih i to mnogo. Jedan igrac je premalo. Trener nema koga da uvede. Ni Krsic ni Petric ne bi nista promenili. Znaci, to je to. TReci set eje damo formalnost. nenad

Вељко

pre 5 godina

Da nam je neko pre prvenstva ponudio(nama navijačima,igračima,stručnom štabu)
polufinale ,svi bi ga oberučke prihvatili!
Prema tome,ovo je ogroman uspeh.
Igrači su dali svoj maksimum i to je to...

Gde ja živim

pre 5 godina

Mnogo kilavo, jeste Brazil brutalno dobar, ali neke stvari nikad neću razumeti. Lukas 3 tri puta udara blok na istu foru aman ljudi. Čak se nije ni trudio. Više sreće u borbi za treće mesto. Možete, ali mora bolje. Ovako ne.

manuginobili

pre 5 godina

Nevjerovatno kakav prijem imaju Brazilci,90% lopti njihv dizac je samo stajao i cekao u mjestu,imao je sve vrijeme svijeta da odluci sta ce sa loptom a u takvim situacijama nema ni naseg bloka ni odbrane,to je segment igre u kojem su Brazilci puno bolji i to je i odlucilo utakmicu....nasi su se dobro i borili,puno poena su osvojili iz teskih lopti koje su posljedica loseg prijema ali to je vec poznata nasa boljka...ovo je jedna od onih utakmica kada nemas za cime zaliti,da bi dobio ovakve Brazilce moras igrati daleko iznad svojih mogucnosti i cekati da oni malo padnu-ni jedno ni drugo se nije desilo na zalost..vidjeli ste,dvije tri greske u svakom setu i ode set,nema vreman za vracanje,ostaje nam da se nadamo da nas ceka Poljska u borbi za bronzu,tu vec imamo relane sanse za medalju.

Auuu

pre 5 godina

@grabs popcorn
Dečko, sve si pobrkao. Ali, nije ni čudo. Samo nastavi da pratiš projekte marića i mitrovića i sve će ti se kristalno jasno prikazati, pogotovo po pitanju patriJotizma.

Milan

pre 5 godina

@Saša
Ti da nešto znaš, ako već želiš prijem, pitao bi što nije ubacio Katića , koji je mnogo bolji primač od Petrića. Odgovor bi bio isti, Uroš je naš daleko najbolji primač, generalno smo najlošija ekipa u tom segmentu u top 10. Mene više čudi da Nikola nije poveo nekog libera kao primača, koga bi koristio u završnici setova dok je Ivović u zoni odbrane.

Sale Dr Nikolić

pre 5 godina

Realno, pobedila je bolja, mogu da kažem i vrhunska ekipa...našim momcima nema šta da se zameri, posle ove utakmice može se reći da je sveukupno napravljen odličan rezultat. Srećno momci u borbi za treće mesto

volga

pre 5 godina

Bravo orlovi na svemu prikazanom do sada. Hrabra, srčana i nadasve borbena igra do sada je dala odlične rezultate. Ako tako budete igrali večeras pada i veliki Brazil. Ajmo srećno do pobede, finala i medalje.

veliki strumf

pre 5 godina

Sa ovakvim katastrofalnim prijemom ne bismo imali šanse ni protiv neke daleko slabije selekcije. Kuburimo s tim prijemom dugi niz godina. Za mene je prijem najvažniji element u odbojci jer od njega sve polazi. Mi smo u prvom setu imali bar 12 loših prijema, pomerenih, ali smo se mnogo puta izvukli i uzimali poene, dok je Brazil imao najviše dva loša prijema pa njihov dizač nije imao ni najmanji problem pri dizanju. Imajući to u vidu, gubitak seta 25-22 nije loš rezultat jer smo u ostalim elementima bili solidni. Falila je malo i ona igra u polju kao protiv Italijana, ali teško ćemo to ponoviti.

Jq

pre 5 godina

Od ovog Ivovića ću šećer da dobijem, koliko čovjek blage veze nema, a Lisinac kriv za drugi set dva puta ga je onaj bradati priljepio za pod i tad su se odljepili.

Dragan

pre 5 godina

U neobjasnjivom smo padu forme,a oni su danas za dve klase bili bolji od nas...Bojan Janjic gost komentator onakav kakav je i igrac bio.

Herakle

pre 5 godina

Veliki uspeh nasih, realno smo slabiji od Brazila, Poljske i Amerike. Dobili su nas da se nisu oznojili, ali uspeh je biti medju 4. I biti na toj poziciji na kojoj smo vec 25 godina medju 4 odbojkaske sile u svetu.

Neno

pre 5 godina

Analizati greske i probati se sto bolje pripremiti za mec za bronzu, ipak je Brazil bolji sa puno kvaliteta, dok Srbija ima nekoliko igraca koji su daleko od tog nivoa, tipa Ivovic, Lisinac..

xxcx

pre 5 godina

@nex
Nisu to kalkulacije, Nikola je hteo da odmori momke, tj da ne srljaju i izgube energiju na utakmice koje nisu imale nikakav značaj. I dosta više o tim porazima, sa i bez njih mi smo stigli do polufinala. Ne vidim šta vam smetaju ti mečevi tj porazi. Na vreme smo se kvalifikovali i imali smo taj luksuz da možemo te utakmice da odigramo sa pola snage, evo Poljaci se provukli kroz iglene uši, mi smo im omogućili da prodju i drugu i treću fazu tj u polufinale.I šta sad, da im se neko smeje zbog toga?

Chuki

pre 5 godina

Prvo da kazem malo je cudan sistem takmicenja, dozvoljava mnogo kalkulacija elem, ja iskreno nisam ocekivao nas u polufinalu i zato momcima svaka cast. Brazil je danas bio bolji, nisu nas rasturili jer ni Brazil nine toliko briljirao a mi smo svakako mogli bolje ali nismo sta sad idemo na bronzu

Никола

pre 5 godina

Веома лоше смо ушли у меч нигде енергије,мотивације!Веома слаба игра цео сет наши момци не излазе у блок уопште се не труде једноставно не стижу у блок апсолутно фали победнички менталитет,жеља!Током целог првенства ништа боље се није показао Бразил само су они сад у неком свом ритму а нама се једноставно обило о главу калкулисање и непотребно опуштање!Испали смо из ритма види се много грешимо сервис понављава се као у ЛН.Очигледно нешто фали за завршницу да ли је умор или су се момци једноставно заситили...Момци сутра би било лепо доћи до бронзе али и ако будемо 4 успешно светско!!!Само напред биће боље!!!

Tito i ja

pre 5 godina

Ovde me pojedini komentari podsećaju na onu floskulu iz Titovog vremena "Više volim Tita od tate i mame". Ili, u ovom slučaju "Veći sam tastatura patriJota, sa pogledane dve utakmice reprezentacije, nego što sam dobar u bilo čemu drugom".

vanja

pre 5 godina

Ibovic..koga si pomenuo je na ovom prvenstvu 5.primac i 5.server 14.skorer i visoko plasiranu ostalim segmentima.A
Jobovic je 2. tehnicar prvenstva!!!
i inajbolji odbrambeni u nasoj


Nema libera nema blokera???
Sta se zeli sa pominjanjem il jeneko ljubomoran il sujetan ili
sto rece Atanasijevic nema lose i dobre reklame sve je reklama.

STEVO

pre 5 godina

Tehnički su bolji od nas i to je vidljivo iz aviona. Da bi se pobjedio Brazil moraš igrati na maksimumu i očekivati da oni neće biti najbolji. Bruno nas je ubio. Momci su dali maksimum.

goblin

pre 5 godina

Pozicija libera je nas najveći problem,zato ne mozemo na vrh,i ova polufinala su maksimum.Kraj priče,potcenili smo tu poziciju i od Vase Mijica ne mozemo da nadjemo krstenog libera.

kaokakao

pre 5 godina

Nemamo ih sto kritikovati, Brazil je jednostavno bolji protivnik, vise kvaliteta na svim pozicijama. Djeluje kao da igraju sa pola snage, dok smo i nekako u grcu malo. Ovo je uspjeh. Nadam se bronzi.

Da da

pre 5 godina

@Neću da me živciraju
Prosečan Srbin na delu, gleda i navija ako pobedimo, čim počne nizbrdo on ide u šetnju i po povratku počne pljuvačina...

Miroslav8

pre 5 godina

Vrlo slaba igra Srbije u prvom setu, a Brazilcima je sve poslo za rukom, a i sreca je uvek bila na njihovoj strani. Ne mora nista da znaci, nadajmo se da je ovo bilo samo odmeravanje i da cemo bolje zaigrati.

bruder

pre 5 godina

jako jednolično igramo, sve ide samo na Kovačevića i evo sad malo i na Atanasijevića. Nisam video nijedan prvi tempo, ništa iz druge zone. Mora malo više kreativnosti jer Brazilci lupaju blokove kao ludi.

veliki strumf

pre 5 godina

U. našem timu igra samo Atanasijevic, a i Uroš je solidan u napadu, dok je na prijemu standardno loš. Ostali su ili slabi ili prosečni. Žalosno je da Grbić nema koga da ubaci sa klupe da pokuša da promeni tok meca.

arigosakic

pre 5 godina

Ne moze bez primaca da se igra odbojka.
A bogami i libera i bloka.
Plus osrednji tehnicar.
Ovo je extra domet uzevsi u obzir sve ovo.

Džoni

pre 5 godina

Brazil sa ovakvim prijemom kao danas je NEPOBEDIV za reprezentaciju ostatka Sveta a ne za nas. Ko se razume u odbojku sve mu je jasno! Njihov prijem danas je na nivou naučne fantastike. Bruno ne mora više od pola koraka da se pomeri u 90% situacija a to znači i da je tada njihov napad idealan. Mi smo dobri u napadu i izvlačimo maksimum ali prijem i donekle servis(malo smo ga popravili) su nam zakazali.

goran

pre 5 godina

rodic kao libero igra da pojaca prijem, dakle trebao bi da bude nas najjaci igrac na prijemu I on sa tri ocajna prijema zaredom I to na ne bas jak servis vraca njih od 15-12 na 15-16

vidim sve

pre 5 godina

Ako se ova igra zasniva na servisu, prijemu, napadu i odbrani i u svim tim elementima protivnik je bolji, moras da izgubis. Nazalost, mi smo ti koji smo izgubili.
Glavu gore i sutra idemo po bronzu i tako odrzimo kontinuitet dobrih igara na velikim takmicenjima.

Dušan

pre 5 godina

ipak su Italijani ti koji su dosta loši, i Poljska ih je gazila a ne da su naši nešto extra dobri. ako uzmu bronzu, veliki uspeh.

Uf

pre 5 godina

Ja napisah danas da je Brazil u finalu. Da bi pobedili Brazil moraju da igraju fenomenalno, a da Brazil igra ispod proseka. Oni koji prate samo ovaj turnir lupise gomilu minusa. Brazil 3 godine uzastopno igra finale OI, mogu nasi poznavaoci odbojke da im se smeju, ali bolje da su nam USA zapali. Nisu nasi bili losi, jednostavno Brazil je bolji. Svako ko prati odbojku to zna. I bez onog da su nam tu Miljkovic, Geric i ostali, i njih su pobedjivali. Ne moze covek, a da im se ne divi. Nasi sad za bronzu, nije mala stvar. Samo neka udje Petric konacno.

Milan

pre 5 godina

Dokaz da je prijem sve i svja u razlici među vrhunskim ekipama. A mi smo na prijemu malo lošiji.
Pre prvenstva na najavu titule svetskog prvaka rekao sam da je nerealno zbog prijema i dizača i da smo realno 6-7 ekipa sveta. Momci su došli među 4 i time već prevazišli očekivanja. Mislim da na pristupu i borbenosti niko realan ne može da im zameri. Srećno sutra do medalje, protiv , nadam se, SAD.

Hehehehehe

pre 5 godina

Ljudi, pa nije Vam Nikola kriv sto ste reprezentaciju vec videli u finalu, posle objave da igraju protiv Brazila. To sto ne poznajete odbojku nije njegov problem. Brazil se protiv Rusije vrati u mec i pobedi ih, a Vi i dalje u fazonu oni su prosecna ekipa. Pa sad kad su pobedili paljba i smena selektora. Brazil, ekipa sa najvise medalja. Bila je LN pre nekoliko meseci, dobili su nas oba puta. Drugi mec sa daleko losijim sastavom i dobili nas 3:0. Sta da ocekujete ovde kada se Lipe vratio i Daglas postao deo tima? Zamislite da je Lukareli tu? Sutra bronza i to je odlicno.

jel jasno

pre 5 godina

@drago kosarka -deremo vas po medaljama i u medjusobno skoru u SVIM kategorijama, odbojka -nema vas ni na mapi, vaterpolo -vecito iza nas, rukomet za razliku od vas mi imamo medalje i u muskoj i u zenskoj kategoriji, fudbal- vise srece nego pameti, sestica pokazali gde ste , individualni sportovi, vi osim Perkovic i Sinkovica nemate nikog, mi imamo ogroman broj uspesnih sportista + Novak Djokovic a on sam je dovoljan da anulira sve vase sportiste

pozdrav od Novaka ,najveceg ,svih vremena

pre 5 godina

@drago i opet ti se ponavljas ko papagaj na svakoj vesti, ticale se vas ili ne, a u medjuvremenu Srbija svaki tjedan novo polufinale ili finale, a vi tapakte na mestu, niste nam ni do koena u sportu heheeheh

Stef

pre 5 godina

Prijem zlo, servis nekonstantan uz mnogo kikseva, svako drugo dizanje užas, pola naših napada sveli se na neki srećan blok aut.. svaka momcima čast na postignutom, al čini mi se da nemaju potencijal da tuku Brazilce.

Darko

pre 5 godina

Ljudi,nek mi kaze,da smo pobedili Poljsku,ili uzeli set,jer su igubili od Italijana,da li bi kao prvi isli na Amere?
(nex, 29. septembar 2018 18:25)
Ne zato sto su Poljaci uzeli 2 seta Italijanima i bili bi prvi i da smo im mi uzeli set.

Maki

pre 5 godina

Igraci mogu, medjutim psiha je problem. Treba da veruju da mogu i da niko nije nepobediv uz malo vise zelje i truda. Pre svega treba im jedan dobar psiholog, jer na ovom nivou nije normalno da jednu utakmicu rasture a vec u sledecoj servis ne mogu da ubace.

NY

pre 5 godina

Da li je neko ocekivao da mozemo da budemo svetski prvaci.? Iza nas ostali Rusija, Italija. Treba pokusati uzeti bronzu ali i to ce biti tesko.Amerikanci fantasticni a Poljaci brane zlato.Dobro je da smo u vrhu.Kakva nam je liga? Kakvi su nam klubovi.Nema novca da bi se postiglo nesto vise.Nasi igraci tek kroz jake evro klubove dizu svoj kvalitet

Zuja

pre 5 godina

Nista strasno.Sistem takmicenja je takav da i pored cetiri poraza imamo sansu za bronzu.Italijani tri poraza i domacini ostadose bez polufinala. Nemamo tim za nesto vise.U narednom periodu treba izboriti Tokijo

i tako. ..

pre 5 godina

Prijem blagi užas uz realno dobar servis Brazila, moglo to da se stabilizuje, ali distribucija tog pomerenog prijema od strane tehničara da bira Ivovića koji čak polovinu opcija ne ume umesto KOREKTORA koji za to služi je kriminal.
Žao mi 3. seta mogli su da dobiju ali šta je tu je. Kovačević odličan iz beizlaznih pozicija a bilo ih ohoho ipak imao loš prijem.
Grbić mi enigma , maltene bez brze lopte protiv onog Lukasa, čini mi se da smo mogli malo brže da igramo ali ne samo penal. Svaka čast i Brazilu odlični su bili.

hibiskus

pre 5 godina

Realno neverovatan prijem brazilaca danas, pojedinacno jesu bolji od nas. Ono sto se meni nije svidelo je, sto su nas energijom vikom i drekom "uplasili" pa su nasi nekako stegnuto igrali celu utakmicu.
Mozda smo mogli mirnim radovanjem i slicnim forama da probamo da ih iznerviramo pa da se njima trese ruka umesto sto se nama stegla.

opet gubis

pre 5 godina

@drago ove godine Srbija vec ima naslov prvaka Evrope u vaterpolu, US OPEN ,Wimbledon i pregrst medalja u individualnoj konkurenciji , vi se niste pomakli od tog srebra ,a u medjuvremenu ste dobili sesticu u nogometu, Novak Djokovic je jedan od najvecih sportasa svih vremena, Modric nije najbolji nogometas ni u svojoj generaciji , Srbija ako osvoji medalju bit ce joj to 14. u muskoj odbojci s EP,SP i OI ,a ako brojimo svjetske lige 26. vas najbolji kolektiv- rukomet ima 13 , a mi imamo bolje reprezentacije od ove (vaterpolo ,kosarka ), vi ste daleko ispod nas sto se tice kolektivnih sportova jer mi imamo 61 medalju ,vi 34 , s time da smo bolji i u individualnim sportovima od vas, VI NEMATE nikakvu tradiciju u odbojci jer ste POKUPOVALI rusku reprezentaciju , tako da bilo kakva rasprava tu zavrsava

Hmmm

pre 5 godina

Kad napisah nemojte zeleti Brazilce u 1/2 finalu, pobedili su nas i sa losijom ekipom pre nekoliko meseci, svi ste lupali minuse. Napisah preokrenuli su protiv Rusa, oni su majstori, niko mi ne veruje.