Odbojka 239

Sreda, 26.09.2018.

21:00

Odbojkaši razmontirali Italiju u Torinu, polufinale je blizu!

Odbojkaši Srbije deklasirali su selekciju Italije rezultatom 25:15, 25:20, 25:17 i došli na korak do polufinala Svetskog prvenstva!

Odbojkaši razmontirali Italiju u Torinu, polufinale je blizu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

239 Komentari

Sortiraj po:

DCHH

pre 5 godina

Atomska odbojka s`leva, s`desna i kroz sredinu. Servis, volej, backhand, forehand, drop shot, kontra, rekontra ... sve funkcioniše besprekorno. Blok kao zid. Svaka čast momci. Atomska igra.

Markic

pre 5 godina

Za one koji ovde ke...u o tome da li je odbojka popularna ili ne samo jedna cinjenica. Odbojka ima vise nacionalnih saveza cak i od fudbala.

NebaCar

pre 5 godina

neba car,, odbojka jedan od najpopularni sportova??????? hahahahhahha idi begaj, mozda u srbiju, uz futsal i vaterpolo.
(Salerno, 27. septembar 2018 0

Idi begaj da gledas zadrugu

CisTo_0nAko

pre 5 godina

Svaka cast Doktori,onakav nivo odbrane i koncetracije tokom cijele utakmice nevidjeno,prijem izvrstan o napadu da ne pricam prosto perfektnoo.A Italijani mucenici jedini put kad su poveli i to jedan pojen u drugom setu zamalo da skoce u publiku od srece a tek poceo set kakva nemoc:)),jos jednom svaka cast,Podgorica ceka zlato.

doberman

pre 5 godina

neba car,, odbojka jedan od najpopularni sportova??????? hahahahhahha idi begaj, mozda u srbiju, uz futsal i vaterpolo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Salerno, 27. septembar 2018 01:21)

Samo su fudbal, kosarka (najvise zbog NBA-a) i tenis globalno svuda popularni sportovi. Prati se jos izuzetno plivanje i atletika na OI plus NFL. Ostali sportovi komplet manje vise, negde je popularna odbojka, negde kriket, negde hokej na ledu. Sve vise maha uzimaju borilacki sportovi.
Srbi su mala ali veoma uspesna nacija u sportu, od tri najpopularnija sporta u kosarci drugi svih vremena a u tenisu Novak Djokovic. U fudbalu imaju prvaka Evrope a reprezentacija ovako privatna se ponekad plasira, pobedi, ima nekoliko dobrih igraca. U plivanju jedan Cavic. O drugim sportovima necu. I onda dodje pripadnik izmisljene nacije najjadnije u sportu da se nekom smeje.

sasa

pre 5 godina

neverovatno da 4-5 segmenata igre bude savrseno....servis,prijem,blok...toliku raznovrsnost i vrhunsku odbojku nisam dugo video...nezna se odakle preti opasnost...sad nas se svi plase

psl

pre 5 godina

Posle najgoreg meča došlo je najbolj meč ikada. Mislim da nikada naša reprezentacija nije ovako dobro servirala. Mala zamerka na potenciranje sjajne igre Atanasijevića, u ovom meču se ne zna ko je bio bolji. Ivović koji je odservirao neverovatno, nisam izbrojala sve asove, do igre u dobrani. znači nisu dali nijednoj lopti da padne na teren a da je bar nisu dodirnuli i pokušali vratiti u teren. Ako su spremni na ovakvom nivo da odigraju i sledeće mečeve ni zlato nije daleko.

dragan

pre 5 godina

Neka mi neko objasni zasto nam je uopste potreban set. Sa po jednom pobedom od 3-0 sve tri ekipe gleda se poen kolicnik, a mi smo i tu ubili italijane.

dex

pre 5 godina

sortirajte komentare po negativnim ocenama i primetite top 2 komentara koji su krajnje pozitivni... o čemu se tu radi?

komentar ne mora da bude objavljen ili ga skratite iznad ovog dela, ali administratori obratite pažnju... momak koji želi zove ortake da gledaju tekmu ima 1800 minusa!

Pera

pre 5 godina

Ali rezultat - za ne poverovati!
Kao da je Srbija igrala protiv Hrvatske ili Jordana ili neke druge trećerazredne reprezentacije!
Svaka čast, ovo je igra protiv koje nema rešenja!

lemi

pre 5 godina

Одпеваше наши химну свака им част! 
Први пут да чујем да одбојкаши одпевају химну гласно.
(селектор, 26. septembar 2018 21:31)

Ja prvi put cujem da je neko oDpevao bilo sta.

Stole

pre 5 godina

Ak0 ovako budemo nastavili da igramo ni zlatna medalja nam nije daleko jer stvarno ne vidim ko ans moze zaustaviti.Jedino Brazilci koji nam nikako ne leze, mada ni oni vise nisu ono sto su bili.Uz ovakvu energiju, borbu i zar uz vodjeneje Nikole Grbica, samo nebo je granica za ove momke.

Dusan

pre 5 godina

Sve je pocelo sedamdesetih godina kada su tamo neki klinci igrali picigen na novosadskom Strandu. Onda su porasli i poceli da igraju odbojku ali ih niko nije ozbiljno shvatao. Onda je u novosadski Spens dosao cuveni italijanski Sisli, najjaci odbojkaski klub na svetu. Secam se da su ih poredili tada sa Dzordanovim Bulsima. Niko nije smeo ni da pomisli da oni klinci koji su do juce pikali picigen na Strandu, koji sad igraju za tamo neku Vojvodinu, mogu da pobede strasni Sisli. I nisu pobedili, ali kako su skupo prodali kozu, na razliku u petom setu, Spens je goreo, krcat! Onda su shvatili da mogu, da su bolji, ma da su najbolji. Tog dana su prestali da budu klinci sa Stranda i postali braca Grbic, Djula Mester, Andrija Geric, Vladimir Batez, Slobodan Boskan... najstrasnija odbojkaska kazena ekspedicija ikad vidjena. Ostalo je istorija... Ovog leta sam video nekoliko puta Nikolu na Strandu. Dosao covek da se podseti gde je sve pocelo, verovatno je bacio i poneki picigen...

ford

pre 5 godina

Sjajna partija svih koji su bili u igri,samo bih napomenuo kljucni segment koji smo svi primetili a to je odbrana!Retke su ekipe koje su u stanju da odrze tj izdrze ovakav nivo defanzivne igre koja se uglavnom zavrsavala poenom za nase,a puno puta se dogadjalo da im branimo I 2+ napada I na taj nacin prakticno lomis protivnika,smanjujes mu veru u pobedu.I to ne bilo kog protivnika,vec jednu Italiju!
Ako ovako nastave a verujem da hoce(i mislim da ce biti jos bolji!),momci kuci stizu sa medaljom oko vrata,u to nemam sumnje!
Samo vi decaci nastavite ovako,a onda ni zlato nije toliko daleko,nesto mi sve mirise na takav ishod!
Samo napred!!

Mladen cg

pre 5 godina

Pratim odbojku od 1995 godine i smatram da je ovo najbolja partija naših odbojkaša ( u rangu sa polufinalem i finalem Olimpijade , godine 2000-te). Nevjerovatna borbenost, i kvalitet dostojan svjetske titule je prikazan, protiv favorizovanih italijana. Idemo po zlato! Ništa manje!

Zoran

pre 5 godina

Nikola Grbić, kao iskusan dugogodišnji reprezentativac, nekad vođa tima na terenu a sad pored istog, TAČNO je znao kako treba dvanaest igrača dovesti u stanje da budu 12 tela a jedna duša. Toliko je u tome uspeo da se to vidi iz aviona. Sem nekog neprijatnog iznenađenja, nadam se da će naši divni momci postati i prvaci sveta.

boby

pre 5 godina

@Dare, pa to ti rade svi navijaci na svetu! Mislis da samo mi pljujemo po nasim igracima kada lose igraju, da to ne radi niko vise? Smesan si i ti, i ovi sto su ti dali pluseve.
(aca, 26. septembar 2018 23:42)

Znaci Aco, ti si jedan od tih?
Ja se time ne bih ponosio.

aca

pre 5 godina

@Dare, pa to ti rade svi navijaci na svetu! Mislis da samo mi pljujemo po nasim igracima kada lose igraju, da to ne radi niko vise? Smesan si i ti, i ovi sto su ti dali pluseve.

Ivan M

pre 5 godina

Ubitačno! Ala su momci odigrali - svaka čast. Polufinale skoro izvesno. Svi sjajni, odbrana, prijem, servis, kontre - sve! Italijani nisu znali gde su. Samo hrabro sutra - ajde da dobijemo i završimo posao!

jako i do samog kraja

pre 5 godina

Kao što rekoh danas, odma' nagaziti Italijane koji nisu ovaj nivo odbojke imali ni na jednom meču do sada. Plus pritisak domaćinstva, plus objektivno slabija ekipa u odnosu na neke ranije, čast Huantoreni, Zajcevu i liberu Kolaćiju koji su velemajstori. Mi smo pakao već prošli protiv Rusa i Francuza, ovo je samo gratis uživanje. Ozbiljan čas odbojke, od Ivovića, Lisinca do Rosića/Majstorovića apsolutno svi fenomenalni. Meni omiljeni je ipak Uroš, takva luda glavudža a inteligentna se nije skoro pojavila na gerfloru, sa onom levicom koja rešava isključivo nemoguće lopte, normalno dizanje ga smori. Alal vera momčine, Nikola, pun gas do kraja!

A

pre 5 godina

Fenomenalna odbojka i fanaticna borbenost SVIH koji su bili na terenu...nemam reci...SVAKA CAST MOMCI!
Ipak najbolji je bio na klupi...onaj koji je sanjao da se oprosti sa svetskim zlatom...a kako vodi ovu ekipu...cini se da ce san dosanjati kao selektor!
Majstore ovo je bio profesorski pripremljen mec...verujem da ces tako nastaviti i u preostale 3 utakmice koje nas cekaju...a onda ce i tvoj san postati java!!!

Рапсодија, фантазија, еуфорија, савршенст

pre 5 godina

Након Русије и оне игре, мислио сам да не може боље. Срећом, преварио сам се.

Hagiano

pre 5 godina

Nakon meča sa Amerima rekao sam samo polako i ima da podižemo kvalitet igre. Ovakvu igru kao danas nismo imali ni 2011 kad smo bili šampioni Evrope. Ludački sjajan servis Ivovic ih je ukanalio ima da ga sanjaju, onda redom Lisinac, Podrascanin, Atanasijevic i Kovacevic. Potpuno nerealno da su svi imali ubilacki smec servis.
Prijem je element igre koji me je najvise iznenadio, odlican prijem i onda kad su ta dva elementa igre na tom nivou onda dodje mec sa Italijanima gde oni uzmu 15/20/17 poena. Ubili smo ih svojom igrom, i kad su videli nas kvalitet oni su maksimalno rizikovali ali to je poslednje sto radis u mecu, tad se gresi mnogo vise. Ako ovakvu igru ponovimo u naredna tri meca mi cemo imati svetske sampione. Jer ovaj nivo od danas nemaju selekcije iz druge grupe, nema ni Poljska. E sad ostaje da se vidi da li smo spremni i u mogucnosti da ovo ponovimo barem jos tri puta, ne mora vise.
Inace Huantorena neprimetan, kad je bio u prvoj liniji imali smo najbolje servise, ili su im padali asovi, ili prijem pomeren nije mogao maksimalno da napadne, sto je bilo veoma korisno, on je vanserijski igrac. Kao i Zajcev, doduse on mu dodje kao odbojkaski Bekam. Ima tu dobrog kvaliteta, ali vise je marketing, reklama. Npr, Atanasijevic ga je danas sahranio. Nasa igra u fazi napada je bila perfektna uz dva popijena bloka Atanasijevica, voli decko da udara svaku pa to ti je, ostalo je bilo sjajno. Poen na 7:6 u III setu je toliko redak u muskoj odbojci da ce biti na tv spicama i u odbojkaskim reportazama sirom sveta. Tad kad smo uzeli poen znao sam da ce biti 3:0.
Svaka cast na igri, apsolutno zasluzeno, i da ovim domacim hejterima sto im mame i tate kupuju cigare, objasne da smo mi svetska top sila u odbojci, bili 95 evo i danas 2018.
Uh pitam se samo sta misle sad Poljaci koga su dobili polednji mec, pravu Srbiju ili onu revijalnu. Ocekujem sutra nista manje od ovoga, a bas me zanima kako ce igrati, bude li ovako Poljaci prolaze isto, pa nek se oni u petak kolju za drugo mesto u grupi. Svaka cast.

Milan

pre 5 godina

Servis i odbrana kljuc utakmice.
Taktika da ih "pustamo" kroz sredinu a da uporno i konstanto blokiramo Zajceva i Huantorenu se isplatila. Nas libero veceras odigrao utakmicu zivota. Velika energija i pozitivna atmosfera u timu. Ovakvom igrom mozemo da dobijemo bilo koga na turniru samo je pitanje da li mozemo ponoviti ovakvu atomsku odbojku.
Srecno momci i samo jako.

Nik

pre 5 godina

Savrseno,pogotovo servis a narocito servis Marka Ivovica potpuno ih je razvalio.
Voleo bih polufinale sa amerima da im vratimo za poraz a brazilce u finalu pa da dobijemo na ovom svetskom prvenstvu sve reprezentacije koje vrede u odbojci.

maxxx

pre 5 godina

Necu mnogo da duzim o ovome,ali koliki IQ ima Uros Kovacevic nije normalno,decko od npr 10 poena osvoji 2-3 smecom, a ostalo nekim kuvanjem ili slicno sto nikom ne bi palo na pamet...
Sportski pozdrav

NNN

pre 5 godina

Neverovatno koliko smo bili dobri u svemu i koliko smo sigurno odigrali!
Ne pamtim da smo ovako dominirali protiv njih (možda na EP 2001.).

PS. Ivan Zaytsev cistokrvni italijan
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Goske, 26. septembar 2018 21:26)

Državljanstvo nije vezano za "krvnu sliku" (fala Bogu),
Zajcev je rođen u Italiji i ceo život je tamo (otac mu je legendarni Sovjetski odbojkaš koji je igrao u Italiji kada je dobio sina)
PS. Da li ovima koji broje krvna zrnca možda nedobog smeta što npr. naš legendarni odbojkaš Đula Mešter nije "čistokrvan"?
Ili su samo jezivo ograničeni?

PPS. Lično mrzim kada se igrači "kupuju" u reprezentaciju, ima puno primera, ali Mešter i Zajcev nisu među njima!

my way

pre 5 godina

Свака част, момчине! Свака част, Никола! Играче немам шта да коментаришем, нити да било кога издвајам након овакве партије. Наклон до пода свима! Што се Николе тиче, доктор одбојке! Перфектно вођење екипе. Вечерашња минијатура са ротирањем либера је за уџбенике. Не да нисмо имали проблема ту као са Французима него су Мајсторовић и Росић маерстрално одрадили своје задатке, као и сви остали уосталом. Затим, енергија коју Никола поседује и преноси на играче, од огормног је то значаја. Знали су момци да су одлично радили са њим на припремама и сада ми се враћају њихове оптимистичне изјаве и најаве о јуришању на злато. То је то, то је та вера, та енергија, тај приступ без којег нема успеха. Волео бих да девојке имају 80% селектора какав је Никола Грбић и да њихов још раскошнији играчки квалитет засија пуним сјајем. Враћам се на ово феноменално ротирање 2 либера, од Терзића такву генијалност не можемо да видимо. Ни близу тог знања, а ни енергије. Елем, ово је полуфинале, у то нема никакве сумње. Математика по којој би ми након овако убедљиве победе испали најгори јесте и остаће фантастика.

Dare

pre 5 godina

Haha kakav smo mi narod, citam komentare danima, i kad smo gubili od cini mi se Rusije ili koga vec, isla je pljuvacina samo takva po igracima i treneru.Posle smo pobedili, onda su heroji.Nekidan posla poraza od Poljske, ide kao brukanje i slicno.Sad opet junaci.Sve sami strucnjaci i navijaci u zavisnosti od rezultata.

NeLePFC

pre 5 godina

Ko je mogao da ocekuje ovakvu partiju? Mislim da je ovo jedan od boljih meceva u istoriji nase odbojke,bez obzira koliko ona duga i uspesna bila. Naklon do poda momcima na borbi,pozrtvovanosti i srcanosti! Tako se igra bre za SRBIJU!!!!!!!

Tako se to radi - kratko i je..tačno !

pre 5 godina

Šmekerski ! Ovo je bilo doktorski - svi odlični , koncentrisani i nekako svesni da su nadmoćni !
Kakav spektakl ( za nas ), pred 15.000 gledalaca koji su bili zbunjeni , jer su bili sigurni da će sve biti drugačije .

1Beogradjanin

pre 5 godina

Svaka čast na igri. Našu odbojkašku reprezentaciju pratim on našeg povratka na medjunarodnu scenu 1995.i EP u Grčkoj i sećam se prvih utakmica u Svetskoj ligi par godina kasnije i prve pobede nad tada kao stena jakim Italijanima u Pioniru. Posle je bilo još tih pobeda, ali ni jedna, čini mi se, nije bila ovako ubedljiva. Možda ne toliko rezultatski, koliko igrom i energijom su ih zgazili.

DrZgembo

pre 5 godina

Uvek kulturni, normalni, pristojni ... a na terenu beskompromisni - na kraju i aplauz od Italijanske publike. I to u sportu u kome je najteže maloj zemlji da bude u vrhu, treba ti 6-8 vrhunskih igrača, treba ti dobar trener, ne može jedan da reši ... Ovo je vrhunska vrhunska odbojka, nisam mogao da verujem da će se to ikad dogoditi posle Sidneja i zlata, a sad gledam i ne mogu da verujem šta gledam. Hvala vam za sve, šta god dalje da uradite, posle ovoga vi ste već šampioni.

M

pre 5 godina

Najbolja utakmica nasih odbojkasa u poslednjih 10ak godina!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (mpcz, 26. septembar 2018 23:06)


Slažem se, čak mislim da Srbija nije ovako igrala u polju ni pre par godina kada je pobedila u Svetskoj ligi, kao ni kada je 2000' uzela zlato na OI u Sidneju.
Bravo momci, vi ste ponos Srbije, i srećno do kraja!

Statuskan

pre 5 godina

Meni je Ivović večeras bio perfektan.U svakom setu smo se na njegov servis odvajali.Nema ljudi tu filozofije,u odbojci caruje servis i prijem.Naši su puno radili na servisu i rezultat toga je ovo vraćanje Italije na fabričko podešavanje.

it’s my life

pre 5 godina

Dare@-Druže nadam se u finalu sto sam poslao pred prvu našu utakmicu na ovom prvenstvu.Kada se nije ništa znalo.Videces da li su svi ljudi isti,...

slaviša šmigič

pre 5 godina

ivovič kad opali po lopti tesko,da iko moze vratiti samo srecom ono je kao granata.a dosta puta udara laganije jer se boji da ode preko terena.steta što nije barem 10.cm viši lagano bi gromovi ivoviča ulazili u polje.

el comadante

pre 5 godina

Nadao se potajno jesam, ocekivao takodje ali da cemo ih ovako ubiti ka curke na njihovom terenu nisam mogao ni da sanjam. Bio sam zadovoljan i sa porozaom od 3:2. Ogroman korak ka polufinalu i medalji. Da, to je ona "sramna igra" i bruka i katastrofa protiv poljaka... a danas ste nas dika i ponos. Definitivno ovaj narod ne zasluzuje sportiste (ne mislim samo na odbojkase) koje ima, jer ne zna da ih cijeni. Ja sad kazem, a mogao sam i na pocetku SP, sta god uradili veliko hvala srpski divovi!

ocati.vanja

pre 5 godina

Ма некако нисам баш задовољан.
Више су их разбијали Вања и Квиско и онииии
еее кад се само сетим ал је билооо, а сад ми дркћу руке
еее а
да нам је бољи пријем
е да је боље дизање. еее а да нам је сервис.
штета заиста у Италији, а да их не добијемо баар са 6:0.
ХВАЛА ЧЕЉАДИ НАША !!!

Srbijanac

pre 5 godina

Sta ce ovi Rusi, Poljaci i Italijani u TOP 6? Umesto njih bi trebalo da budu Holandjani, Francuzi i po meni Slovenci. Ovaj sistem takmicenja je bruka i sramota.

Svaka cast momci! To hocu da vidim od vas, borbu! Ajmo i Poljake sutra, pa na Brazilce u 1/2.

Milan

pre 5 godina

Slabe strane srbije su prijem i nestalan servis. Kada nam to profunkcioniše onda mogu pobediti svakog, ili ako protivnik nije na nivou desi se ovo što italijani preživljavaju.

rogh

pre 5 godina

ma ne postoji ni teorija da ne prodjemo dalje...tesko je sada napraviti matematiku koja nas izbacuje nakon ovakvog meca...53 poena uzela italija...ludilo

gremlin

pre 5 godina

Odšrafiše ih ko šraf ali šta znači kad imaš Nikolu Grbica na klupi...jednostavno si vec u prednosti nad rivalom makar MENTALNOJ...Bravo Srbija!!!

anica

pre 5 godina

Sto ih istubmasmo...alal vera!
Cudan sistem takmicenja, ali mi drago da su nasi blizu medalje, mi smo u odbojci oduvek bili u vrhu i treba tako da ostane na celu sa velikim Grbicem.
Veliko Bravo!

pantelejac

pre 5 godina

Odbojkaše pratim od februara 1995 i prve utakmice u kvalifikacijama sa Danskom,posle sankcija, verovali ili ne. Tada sam prvi put i video braću Grbić. Mnoooogo sam utakmica od tada pogledao, neke i uzivo. Ali ne sećam se da smo nekada odigrali ovako superiorno protiv favorita. Sada smo izgleda mi favoriti.

kaligula

pre 5 godina

Gde su sada oni sto su govorili da je sramota sto su onako igrali sa Poljacima., te vratice se karma... Italija je pregazena... A verovatno sa ovakvim skorom je i obezbedjeno ne polufinale nego vec sad i prvo mesto u grupi...

Imks

pre 5 godina

Opet sutra braću Poljake pustamo, vucemo ih dalje kroz čelo prvenstvo, ovi Italijani izgleda mislili da će do finala sa Kamerunom igrati

Red machine

pre 5 godina

Jedno veliko BRAVOOOOOOO,ma odlicna igra,kakve bombe servisi,odlicno resavanje lopti i smecevi ladni ko spricer,Bravooooo momci,ulepsali ste mi vece i spavanje.

Manitu

pre 5 godina

Bravo,bravo...odučili smo Italijane od odbojke.Žao mi ovoliko malo komentara za razliku od neke bezvezne fudbalske utakmice našeg prvenstva...

BojanNS

pre 5 godina

Ivovic najzasluzniji danas. Ubio ih je servisima, mislim da je svaki put barem dva puta servirao. Naravno i ostali svaka cast. Sutra set protiv Poljaka, ili barem 54 poena u 3 seta i prosli smo dalje. Cuvajte se te plave cete!

kaligula

pre 5 godina

Mozda ne bi bilo lose da sutra opet Grbic pusti Poljake sa 3:1 i time verovatno i izbaci i Italijane, jer oni ce tesko dobiti Poljsku sa 3:0, a onda uz malo srece sa Poljacima u finalu :)

sax

pre 5 godina

Sad opet da pustimo Poljsku da prodju dalje pa da se sretnemo sa njima u finalu , pa da pokazemo ko je bolji :-) Ako i sutra pustimo 100 % se sa njima srecemo u finalu, a teorije nema da nas 3 puta pobede na istom turniru :-)

veliki strumf

pre 5 godina

Neverovatna igra naših, najbolja utakmica u poslednjih 5 godina sigurno. Ne pamtim kada smo ovako dobro odigrali u polju i kada smo imali ovakav blok. Servis isto perfektan, a Italijani kao da su bunile jeli. Sjajno! Ako je Nikola tempirao ovako formu - onda mu svaka čast (iako sam na početku takmicenja bio veoma skeptican.

cole

pre 5 godina

opet nas rezultat koji odgovara poljacima :-) pustismo ih da prodju dalje, sad nam opet protiv njih nista ne znaci. srecnici su, nema sta. a nasi...ono kad se opustis i odgledas lep film, a osmeh ti stalno na licu! bravo, decaci i srecno u finalu protiv rusa!

Ivan

pre 5 godina

Bravo...Uzivao sam gledajući da je Grbić konačno sastavio tim savremene odbojke u kome se zasniva napad na jakom servisom to u prošlosti nismo imali toliko jako kao sada...napred na Zlatoo

manuginobili

pre 5 godina

Italijani jos vjerovatno nisu ni svjesni sta im se ovo desilo,ovo je bilo gazenje domacina :)..uzivanje mi je gledati odbojkase ovih dana,kako se samo momci bore,kako bodre jedan drugog,kako predstavljaju svoju zemlju u najboljen mogucem svjetlu,ma bravo!!...sada je vec sve moguce,Srbija je u naletu i ne vidim ko ih moze zaustaviti,sa ovakvom igrom i ovakvim pristupom ni titula nioje daleko..i jos samo nesto,svaka cast onome ko je uveo chalange i u odbojku,ne mogu ni zamisliti sta bi sve radili domacini,i ovako je bilo nekoliko smijesnih odluka u njihovu korist koje smo morali ispravljati chalangeom,ali nije to nista Novi,Italijani su to :)

Linvu Racq

pre 5 godina

Jos da stave polufinale i finale na 4 pobede i dve pobede razlike pa da pocrkaju ovi ljudi.... Mislim stvarno glupost od takmicenja. Zverkama svaka cast.

srle

pre 5 godina

Kakva igra Srbije, mozda najbolji mec reprezentacije u poslednjih 10 godina! Sutra protiv Poljske jos jedan set nam je potreban za polufinale.

Milan

pre 5 godina

Igrač utakmice Ivović, najviše poena uzeli na njegov servis, mada su Rosić i Jovović bili fantastični.
Italijanima se obio o glavu raspored gde nisu imali pravu utakmicu do F6
@nex
I ne treba nam. Sutra dovoljan set, mada i sa 3:0 teško ispadamo uz ovakav poen količnik. Mada ne sumnjam da će ići na pobedu.

Vlada

pre 5 godina

Au, ostali samo dugmići od Italijana. Demonstracija moći. Pobediti i Poljake i čekati "lakšeg" protivnika iz druge grupe. Čestitke momcima.

loop

pre 5 godina

Kolilo ljudi ima sport klub 2 u Srbiji? Ali zato ko sme rijalitiju da zabrani nacionalnu frekvenciju.
(gagi, 26. septembar 2018 22:18)

Ima ga vise od pola Srbije, preko sbb-a, ikom-a I jos nekih kablovskih operatera. Ljudi su kupili pravo prenosa I zato prenose. Drugi sada mogu samo od njih da kupe, ako sport klub zeli da im proda. Prenosi onaj ko plati I ne smarajte vise zasto ne prenose televizije sa nacionalnom frekvencijom

nickbgd

pre 5 godina

Bravo momci, pobediti favorizovanu selekciju i to u njenoj državi u završnici takmičenja je zrelost za medalju. Naročito je važni i to što je sa nulom, ako dodje do kruga.Ovo je sport gde ima mnogo odličnih reprezentacija i možda najneizvesniji u završnicama.Šta god bilo dalje sve čestitke na do sada uradjenom, podizanju nivoa iz meča u meč, nadam se i takvom nastavku i konačnom uspehu!

blagomir

pre 5 godina

Pratim sk2 sa hrvatskim komentatorom,koliko sujete majko rodjena ko da deremo Hrvatsku a ne Italiju.Svaka cast momcima ,sve je ovo normalno

zvezdas-RajvoSa

pre 5 godina

Ma perfektno momci. 0:3 i +23 razlika u poenima. Set razlike. Kapa dole i hrabro i srcano do polufinala pa sta Bog da onda. Svi Srbi su uz vas.

ili eduardo za hr

pre 5 godina

van Zaytsev cistokrvni italijan
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Goske, 26. septembar 2018 21:26)

Dobro, cistokrvni Rus je, ali je rodjen i odrastao u Italiji (otac mu tu igrao odbojku), sto nije ni priblizno isto kao kad Mekejleb igra za Makedoniju...

Sadam

pre 5 godina

Odavno nisam video da smo ovako nadigrali Italijane. Išao nas je servis, mora se priznati ali i naših je bilo svuda. Nije ih bilo samo kod Italijana u polju. Odlična utakmica svih momaka, svaka čast.

селектор

pre 5 godina

Одпеваше наши химну свака им част!
Први пут да чујем да одбојкаши одпевају химну гласно.

Srbija

pre 5 godina

Kakav 1. set nasih.. Pratim nase odbojkase dugo, ali ovakvu brutalnost i savrsenost u svakom segmentu igre skoro nisam video. Italijani da budu prezadovoljni sa 15 poena u 1. setu!!

idemo do zlataaa

pre 5 godina

Kazem ortacima ide zavrsnica sp u odbojci, igraju nasi, pa da se okupimo da navijamo. Iskulirali me u fazonu kakva odbojka, jel si normalan i nastavili da se raspravljaju jel presla lopta gol liniju. Takva je vecina, ali pravi ljubitelji sporta su svim srcem uz odbojkase!

pile.glodje.kosku

pre 5 godina

Svemirska odbojka nasih momaka! Svako na svom mestu, dopunjavaju se i ne damo sansu da nam se priblize! Bravo momci nadam se pobedi!

некле

pre 5 godina

Да је среће да спортклуб преноси све спортове!
Свака им част, одлични преноси, емисије пре мечева, максимална покривеност утакмица, максимално професионално, ма браво.
А не као РТС, и кад преносе нешто, нит емисија, ништа, да не причам о преносима осталих мечева на такмичењу, само наше преносе и то је то.
Надам се да ће спортклуб преносити и кошарку, ватерполо, рукомет за у будуће...свака им част.

it’s my life

pre 5 godina

Samo hrabro,otresito,..Sa puno želje,htenja,volje.Rezultat će sam od sebe doći.Ja znam da ćete natopiti dobro dresove svoje zemlje,za mene dosta.Kako bi bilo fenomenalno da ih večeras dobijete,iako će biti to jako teško.Mogu misliti kakvo bi “klanje”gledali u utakmici Poljska-Italija,hahah.Fenomenalan zreb i dobro je sto igramo prvu utakmicu protiv njih.SRECNO!!!!!!

sah 88

pre 5 godina

Pino sreće našim momcima! Ovom pobedom bi se gotovo sigurno plasirali u polufinale i borbu za medalju. Velikom borbom, zalaganjem i htenjem kao do sada koje su pokazali mogu da pobede Italijane iako su domaćini, ali ne jaki kao nekada. Orlovi utišajte publiku u Torini, želum vam puno sreće!

idemo do zlataaa

pre 5 godina

Kazem ortacima ide zavrsnica sp u odbojci, igraju nasi, pa da se okupimo da navijamo. Iskulirali me u fazonu kakva odbojka, jel si normalan i nastavili da se raspravljaju jel presla lopta gol liniju. Takva je vecina, ali pravi ljubitelji sporta su svim srcem uz odbojkase!

некле

pre 5 godina

Да је среће да спортклуб преноси све спортове!
Свака им част, одлични преноси, емисије пре мечева, максимална покривеност утакмица, максимално професионално, ма браво.
А не као РТС, и кад преносе нешто, нит емисија, ништа, да не причам о преносима осталих мечева на такмичењу, само наше преносе и то је то.
Надам се да ће спортклуб преносити и кошарку, ватерполо, рукомет за у будуће...свака им част.

it’s my life

pre 5 godina

Samo hrabro,otresito,..Sa puno želje,htenja,volje.Rezultat će sam od sebe doći.Ja znam da ćete natopiti dobro dresove svoje zemlje,za mene dosta.Kako bi bilo fenomenalno da ih večeras dobijete,iako će biti to jako teško.Mogu misliti kakvo bi “klanje”gledali u utakmici Poljska-Italija,hahah.Fenomenalan zreb i dobro je sto igramo prvu utakmicu protiv njih.SRECNO!!!!!!

veliki strumf

pre 5 godina

Neverovatna igra naših, najbolja utakmica u poslednjih 5 godina sigurno. Ne pamtim kada smo ovako dobro odigrali u polju i kada smo imali ovakav blok. Servis isto perfektan, a Italijani kao da su bunile jeli. Sjajno! Ako je Nikola tempirao ovako formu - onda mu svaka čast (iako sam na početku takmicenja bio veoma skeptican.

el comadante

pre 5 godina

Nadao se potajno jesam, ocekivao takodje ali da cemo ih ovako ubiti ka curke na njihovom terenu nisam mogao ni da sanjam. Bio sam zadovoljan i sa porozaom od 3:2. Ogroman korak ka polufinalu i medalji. Da, to je ona "sramna igra" i bruka i katastrofa protiv poljaka... a danas ste nas dika i ponos. Definitivno ovaj narod ne zasluzuje sportiste (ne mislim samo na odbojkase) koje ima, jer ne zna da ih cijeni. Ja sad kazem, a mogao sam i na pocetku SP, sta god uradili veliko hvala srpski divovi!

DrZgembo

pre 5 godina

Uvek kulturni, normalni, pristojni ... a na terenu beskompromisni - na kraju i aplauz od Italijanske publike. I to u sportu u kome je najteže maloj zemlji da bude u vrhu, treba ti 6-8 vrhunskih igrača, treba ti dobar trener, ne može jedan da reši ... Ovo je vrhunska vrhunska odbojka, nisam mogao da verujem da će se to ikad dogoditi posle Sidneja i zlata, a sad gledam i ne mogu da verujem šta gledam. Hvala vam za sve, šta god dalje da uradite, posle ovoga vi ste već šampioni.

anica

pre 5 godina

Sto ih istubmasmo...alal vera!
Cudan sistem takmicenja, ali mi drago da su nasi blizu medalje, mi smo u odbojci oduvek bili u vrhu i treba tako da ostane na celu sa velikim Grbicem.
Veliko Bravo!

M

pre 5 godina

Najbolja utakmica nasih odbojkasa u poslednjih 10ak godina!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (mpcz, 26. septembar 2018 23:06)


Slažem se, čak mislim da Srbija nije ovako igrala u polju ni pre par godina kada je pobedila u Svetskoj ligi, kao ni kada je 2000' uzela zlato na OI u Sidneju.
Bravo momci, vi ste ponos Srbije, i srećno do kraja!

селектор

pre 5 godina

Одпеваше наши химну свака им част!
Први пут да чујем да одбојкаши одпевају химну гласно.

sax

pre 5 godina

Sad opet da pustimo Poljsku da prodju dalje pa da se sretnemo sa njima u finalu , pa da pokazemo ko je bolji :-) Ako i sutra pustimo 100 % se sa njima srecemo u finalu, a teorije nema da nas 3 puta pobede na istom turniru :-)

NNN

pre 5 godina

Neverovatno koliko smo bili dobri u svemu i koliko smo sigurno odigrali!
Ne pamtim da smo ovako dominirali protiv njih (možda na EP 2001.).

PS. Ivan Zaytsev cistokrvni italijan
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Goske, 26. septembar 2018 21:26)

Državljanstvo nije vezano za "krvnu sliku" (fala Bogu),
Zajcev je rođen u Italiji i ceo život je tamo (otac mu je legendarni Sovjetski odbojkaš koji je igrao u Italiji kada je dobio sina)
PS. Da li ovima koji broje krvna zrnca možda nedobog smeta što npr. naš legendarni odbojkaš Đula Mešter nije "čistokrvan"?
Ili su samo jezivo ograničeni?

PPS. Lično mrzim kada se igrači "kupuju" u reprezentaciju, ima puno primera, ali Mešter i Zajcev nisu među njima!

ili eduardo za hr

pre 5 godina

van Zaytsev cistokrvni italijan
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Goske, 26. septembar 2018 21:26)

Dobro, cistokrvni Rus je, ali je rodjen i odrastao u Italiji (otac mu tu igrao odbojku), sto nije ni priblizno isto kao kad Mekejleb igra za Makedoniju...

pile.glodje.kosku

pre 5 godina

Svemirska odbojka nasih momaka! Svako na svom mestu, dopunjavaju se i ne damo sansu da nam se priblize! Bravo momci nadam se pobedi!

sah 88

pre 5 godina

Pino sreće našim momcima! Ovom pobedom bi se gotovo sigurno plasirali u polufinale i borbu za medalju. Velikom borbom, zalaganjem i htenjem kao do sada koje su pokazali mogu da pobede Italijane iako su domaćini, ali ne jaki kao nekada. Orlovi utišajte publiku u Torini, želum vam puno sreće!

maxxx

pre 5 godina

Necu mnogo da duzim o ovome,ali koliki IQ ima Uros Kovacevic nije normalno,decko od npr 10 poena osvoji 2-3 smecom, a ostalo nekim kuvanjem ili slicno sto nikom ne bi palo na pamet...
Sportski pozdrav

jako i do samog kraja

pre 5 godina

Kao što rekoh danas, odma' nagaziti Italijane koji nisu ovaj nivo odbojke imali ni na jednom meču do sada. Plus pritisak domaćinstva, plus objektivno slabija ekipa u odnosu na neke ranije, čast Huantoreni, Zajcevu i liberu Kolaćiju koji su velemajstori. Mi smo pakao već prošli protiv Rusa i Francuza, ovo je samo gratis uživanje. Ozbiljan čas odbojke, od Ivovića, Lisinca do Rosića/Majstorovića apsolutno svi fenomenalni. Meni omiljeni je ipak Uroš, takva luda glavudža a inteligentna se nije skoro pojavila na gerfloru, sa onom levicom koja rešava isključivo nemoguće lopte, normalno dizanje ga smori. Alal vera momčine, Nikola, pun gas do kraja!

Srbija

pre 5 godina

Kakav 1. set nasih.. Pratim nase odbojkase dugo, ali ovakvu brutalnost i savrsenost u svakom segmentu igre skoro nisam video. Italijani da budu prezadovoljni sa 15 poena u 1. setu!!

A

pre 5 godina

Fenomenalna odbojka i fanaticna borbenost SVIH koji su bili na terenu...nemam reci...SVAKA CAST MOMCI!
Ipak najbolji je bio na klupi...onaj koji je sanjao da se oprosti sa svetskim zlatom...a kako vodi ovu ekipu...cini se da ce san dosanjati kao selektor!
Majstore ovo je bio profesorski pripremljen mec...verujem da ces tako nastaviti i u preostale 3 utakmice koje nas cekaju...a onda ce i tvoj san postati java!!!

1Beogradjanin

pre 5 godina

Svaka čast na igri. Našu odbojkašku reprezentaciju pratim on našeg povratka na medjunarodnu scenu 1995.i EP u Grčkoj i sećam se prvih utakmica u Svetskoj ligi par godina kasnije i prve pobede nad tada kao stena jakim Italijanima u Pioniru. Posle je bilo još tih pobeda, ali ni jedna, čini mi se, nije bila ovako ubedljiva. Možda ne toliko rezultatski, koliko igrom i energijom su ih zgazili.

gremlin

pre 5 godina

Odšrafiše ih ko šraf ali šta znači kad imaš Nikolu Grbica na klupi...jednostavno si vec u prednosti nad rivalom makar MENTALNOJ...Bravo Srbija!!!

Dare

pre 5 godina

Haha kakav smo mi narod, citam komentare danima, i kad smo gubili od cini mi se Rusije ili koga vec, isla je pljuvacina samo takva po igracima i treneru.Posle smo pobedili, onda su heroji.Nekidan posla poraza od Poljske, ide kao brukanje i slicno.Sad opet junaci.Sve sami strucnjaci i navijaci u zavisnosti od rezultata.

pantelejac

pre 5 godina

Odbojkaše pratim od februara 1995 i prve utakmice u kvalifikacijama sa Danskom,posle sankcija, verovali ili ne. Tada sam prvi put i video braću Grbić. Mnoooogo sam utakmica od tada pogledao, neke i uzivo. Ali ne sećam se da smo nekada odigrali ovako superiorno protiv favorita. Sada smo izgleda mi favoriti.

Ivan M

pre 5 godina

Ubitačno! Ala su momci odigrali - svaka čast. Polufinale skoro izvesno. Svi sjajni, odbrana, prijem, servis, kontre - sve! Italijani nisu znali gde su. Samo hrabro sutra - ajde da dobijemo i završimo posao!

NeLePFC

pre 5 godina

Ko je mogao da ocekuje ovakvu partiju? Mislim da je ovo jedan od boljih meceva u istoriji nase odbojke,bez obzira koliko ona duga i uspesna bila. Naklon do poda momcima na borbi,pozrtvovanosti i srcanosti! Tako se igra bre za SRBIJU!!!!!!!

Hagiano

pre 5 godina

Nakon meča sa Amerima rekao sam samo polako i ima da podižemo kvalitet igre. Ovakvu igru kao danas nismo imali ni 2011 kad smo bili šampioni Evrope. Ludački sjajan servis Ivovic ih je ukanalio ima da ga sanjaju, onda redom Lisinac, Podrascanin, Atanasijevic i Kovacevic. Potpuno nerealno da su svi imali ubilacki smec servis.
Prijem je element igre koji me je najvise iznenadio, odlican prijem i onda kad su ta dva elementa igre na tom nivou onda dodje mec sa Italijanima gde oni uzmu 15/20/17 poena. Ubili smo ih svojom igrom, i kad su videli nas kvalitet oni su maksimalno rizikovali ali to je poslednje sto radis u mecu, tad se gresi mnogo vise. Ako ovakvu igru ponovimo u naredna tri meca mi cemo imati svetske sampione. Jer ovaj nivo od danas nemaju selekcije iz druge grupe, nema ni Poljska. E sad ostaje da se vidi da li smo spremni i u mogucnosti da ovo ponovimo barem jos tri puta, ne mora vise.
Inace Huantorena neprimetan, kad je bio u prvoj liniji imali smo najbolje servise, ili su im padali asovi, ili prijem pomeren nije mogao maksimalno da napadne, sto je bilo veoma korisno, on je vanserijski igrac. Kao i Zajcev, doduse on mu dodje kao odbojkaski Bekam. Ima tu dobrog kvaliteta, ali vise je marketing, reklama. Npr, Atanasijevic ga je danas sahranio. Nasa igra u fazi napada je bila perfektna uz dva popijena bloka Atanasijevica, voli decko da udara svaku pa to ti je, ostalo je bilo sjajno. Poen na 7:6 u III setu je toliko redak u muskoj odbojci da ce biti na tv spicama i u odbojkaskim reportazama sirom sveta. Tad kad smo uzeli poen znao sam da ce biti 3:0.
Svaka cast na igri, apsolutno zasluzeno, i da ovim domacim hejterima sto im mame i tate kupuju cigare, objasne da smo mi svetska top sila u odbojci, bili 95 evo i danas 2018.
Uh pitam se samo sta misle sad Poljaci koga su dobili polednji mec, pravu Srbiju ili onu revijalnu. Ocekujem sutra nista manje od ovoga, a bas me zanima kako ce igrati, bude li ovako Poljaci prolaze isto, pa nek se oni u petak kolju za drugo mesto u grupi. Svaka cast.

kaligula

pre 5 godina

Gde su sada oni sto su govorili da je sramota sto su onako igrali sa Poljacima., te vratice se karma... Italija je pregazena... A verovatno sa ovakvim skorom je i obezbedjeno ne polufinale nego vec sad i prvo mesto u grupi...

Tako se to radi - kratko i je..tačno !

pre 5 godina

Šmekerski ! Ovo je bilo doktorski - svi odlični , koncentrisani i nekako svesni da su nadmoćni !
Kakav spektakl ( za nas ), pred 15.000 gledalaca koji su bili zbunjeni , jer su bili sigurni da će sve biti drugačije .

Milan

pre 5 godina

Servis i odbrana kljuc utakmice.
Taktika da ih "pustamo" kroz sredinu a da uporno i konstanto blokiramo Zajceva i Huantorenu se isplatila. Nas libero veceras odigrao utakmicu zivota. Velika energija i pozitivna atmosfera u timu. Ovakvom igrom mozemo da dobijemo bilo koga na turniru samo je pitanje da li mozemo ponoviti ovakvu atomsku odbojku.
Srecno momci i samo jako.

blagomir

pre 5 godina

Pratim sk2 sa hrvatskim komentatorom,koliko sujete majko rodjena ko da deremo Hrvatsku a ne Italiju.Svaka cast momcima ,sve je ovo normalno

Nik

pre 5 godina

Savrseno,pogotovo servis a narocito servis Marka Ivovica potpuno ih je razvalio.
Voleo bih polufinale sa amerima da im vratimo za poraz a brazilce u finalu pa da dobijemo na ovom svetskom prvenstvu sve reprezentacije koje vrede u odbojci.

slaviša šmigič

pre 5 godina

ivovič kad opali po lopti tesko,da iko moze vratiti samo srecom ono je kao granata.a dosta puta udara laganije jer se boji da ode preko terena.steta što nije barem 10.cm viši lagano bi gromovi ivoviča ulazili u polje.

Statuskan

pre 5 godina

Meni je Ivović večeras bio perfektan.U svakom setu smo se na njegov servis odvajali.Nema ljudi tu filozofije,u odbojci caruje servis i prijem.Naši su puno radili na servisu i rezultat toga je ovo vraćanje Italije na fabričko podešavanje.

Рапсодија, фантазија, еуфорија, савршенст

pre 5 godina

Након Русије и оне игре, мислио сам да не може боље. Срећом, преварио сам се.

manuginobili

pre 5 godina

Italijani jos vjerovatno nisu ni svjesni sta im se ovo desilo,ovo je bilo gazenje domacina :)..uzivanje mi je gledati odbojkase ovih dana,kako se samo momci bore,kako bodre jedan drugog,kako predstavljaju svoju zemlju u najboljen mogucem svjetlu,ma bravo!!...sada je vec sve moguce,Srbija je u naletu i ne vidim ko ih moze zaustaviti,sa ovakvom igrom i ovakvim pristupom ni titula nioje daleko..i jos samo nesto,svaka cast onome ko je uveo chalange i u odbojku,ne mogu ni zamisliti sta bi sve radili domacini,i ovako je bilo nekoliko smijesnih odluka u njihovu korist koje smo morali ispravljati chalangeom,ali nije to nista Novi,Italijani su to :)

Linvu Racq

pre 5 godina

Jos da stave polufinale i finale na 4 pobede i dve pobede razlike pa da pocrkaju ovi ljudi.... Mislim stvarno glupost od takmicenja. Zverkama svaka cast.

srle

pre 5 godina

Kakva igra Srbije, mozda najbolji mec reprezentacije u poslednjih 10 godina! Sutra protiv Poljske jos jedan set nam je potreban za polufinale.

my way

pre 5 godina

Свака част, момчине! Свака част, Никола! Играче немам шта да коментаришем, нити да било кога издвајам након овакве партије. Наклон до пода свима! Што се Николе тиче, доктор одбојке! Перфектно вођење екипе. Вечерашња минијатура са ротирањем либера је за уџбенике. Не да нисмо имали проблема ту као са Французима него су Мајсторовић и Росић маерстрално одрадили своје задатке, као и сви остали уосталом. Затим, енергија коју Никола поседује и преноси на играче, од огормног је то значаја. Знали су момци да су одлично радили са њим на припремама и сада ми се враћају њихове оптимистичне изјаве и најаве о јуришању на злато. То је то, то је та вера, та енергија, тај приступ без којег нема успеха. Волео бих да девојке имају 80% селектора какав је Никола Грбић и да њихов још раскошнији играчки квалитет засија пуним сјајем. Враћам се на ово феноменално ротирање 2 либера, од Терзића такву генијалност не можемо да видимо. Ни близу тог знања, а ни енергије. Елем, ово је полуфинале, у то нема никакве сумње. Математика по којој би ми након овако убедљиве победе испали најгори јесте и остаће фантастика.

Manitu

pre 5 godina

Bravo,bravo...odučili smo Italijane od odbojke.Žao mi ovoliko malo komentara za razliku od neke bezvezne fudbalske utakmice našeg prvenstva...

Imks

pre 5 godina

Opet sutra braću Poljake pustamo, vucemo ih dalje kroz čelo prvenstvo, ovi Italijani izgleda mislili da će do finala sa Kamerunom igrati

cole

pre 5 godina

opet nas rezultat koji odgovara poljacima :-) pustismo ih da prodju dalje, sad nam opet protiv njih nista ne znaci. srecnici su, nema sta. a nasi...ono kad se opustis i odgledas lep film, a osmeh ti stalno na licu! bravo, decaci i srecno u finalu protiv rusa!

Milan

pre 5 godina

Slabe strane srbije su prijem i nestalan servis. Kada nam to profunkcioniše onda mogu pobediti svakog, ili ako protivnik nije na nivou desi se ovo što italijani preživljavaju.

nickbgd

pre 5 godina

Bravo momci, pobediti favorizovanu selekciju i to u njenoj državi u završnici takmičenja je zrelost za medalju. Naročito je važni i to što je sa nulom, ako dodje do kruga.Ovo je sport gde ima mnogo odličnih reprezentacija i možda najneizvesniji u završnicama.Šta god bilo dalje sve čestitke na do sada uradjenom, podizanju nivoa iz meča u meč, nadam se i takvom nastavku i konačnom uspehu!

BojanNS

pre 5 godina

Ivovic najzasluzniji danas. Ubio ih je servisima, mislim da je svaki put barem dva puta servirao. Naravno i ostali svaka cast. Sutra set protiv Poljaka, ili barem 54 poena u 3 seta i prosli smo dalje. Cuvajte se te plave cete!

zvezdas-RajvoSa

pre 5 godina

Ma perfektno momci. 0:3 i +23 razlika u poenima. Set razlike. Kapa dole i hrabro i srcano do polufinala pa sta Bog da onda. Svi Srbi su uz vas.

loop

pre 5 godina

Kolilo ljudi ima sport klub 2 u Srbiji? Ali zato ko sme rijalitiju da zabrani nacionalnu frekvenciju.
(gagi, 26. septembar 2018 22:18)

Ima ga vise od pola Srbije, preko sbb-a, ikom-a I jos nekih kablovskih operatera. Ljudi su kupili pravo prenosa I zato prenose. Drugi sada mogu samo od njih da kupe, ako sport klub zeli da im proda. Prenosi onaj ko plati I ne smarajte vise zasto ne prenose televizije sa nacionalnom frekvencijom

rogh

pre 5 godina

ma ne postoji ni teorija da ne prodjemo dalje...tesko je sada napraviti matematiku koja nas izbacuje nakon ovakvog meca...53 poena uzela italija...ludilo

Vlada

pre 5 godina

Au, ostali samo dugmići od Italijana. Demonstracija moći. Pobediti i Poljake i čekati "lakšeg" protivnika iz druge grupe. Čestitke momcima.

Sadam

pre 5 godina

Odavno nisam video da smo ovako nadigrali Italijane. Išao nas je servis, mora se priznati ali i naših je bilo svuda. Nije ih bilo samo kod Italijana u polju. Odlična utakmica svih momaka, svaka čast.

Ivan

pre 5 godina

Bravo...Uzivao sam gledajući da je Grbić konačno sastavio tim savremene odbojke u kome se zasniva napad na jakom servisom to u prošlosti nismo imali toliko jako kao sada...napred na Zlatoo

Milan

pre 5 godina

Igrač utakmice Ivović, najviše poena uzeli na njegov servis, mada su Rosić i Jovović bili fantastični.
Italijanima se obio o glavu raspored gde nisu imali pravu utakmicu do F6
@nex
I ne treba nam. Sutra dovoljan set, mada i sa 3:0 teško ispadamo uz ovakav poen količnik. Mada ne sumnjam da će ići na pobedu.

Markic

pre 5 godina

Za one koji ovde ke...u o tome da li je odbojka popularna ili ne samo jedna cinjenica. Odbojka ima vise nacionalnih saveza cak i od fudbala.

Red machine

pre 5 godina

Jedno veliko BRAVOOOOOOO,ma odlicna igra,kakve bombe servisi,odlicno resavanje lopti i smecevi ladni ko spricer,Bravooooo momci,ulepsali ste mi vece i spavanje.

kaligula

pre 5 godina

Mozda ne bi bilo lose da sutra opet Grbic pusti Poljake sa 3:1 i time verovatno i izbaci i Italijane, jer oni ce tesko dobiti Poljsku sa 3:0, a onda uz malo srece sa Poljacima u finalu :)

NebaCar

pre 5 godina

neba car,, odbojka jedan od najpopularni sportova??????? hahahahhahha idi begaj, mozda u srbiju, uz futsal i vaterpolo.
(Salerno, 27. septembar 2018 0

Idi begaj da gledas zadrugu

ocati.vanja

pre 5 godina

Ма некако нисам баш задовољан.
Више су их разбијали Вања и Квиско и онииии
еее кад се само сетим ал је билооо, а сад ми дркћу руке
еее а
да нам је бољи пријем
е да је боље дизање. еее а да нам је сервис.
штета заиста у Италији, а да их не добијемо баар са 6:0.
ХВАЛА ЧЕЉАДИ НАША !!!

Mladen cg

pre 5 godina

Pratim odbojku od 1995 godine i smatram da je ovo najbolja partija naših odbojkaša ( u rangu sa polufinalem i finalem Olimpijade , godine 2000-te). Nevjerovatna borbenost, i kvalitet dostojan svjetske titule je prikazan, protiv favorizovanih italijana. Idemo po zlato! Ništa manje!

aca

pre 5 godina

@Dare, pa to ti rade svi navijaci na svetu! Mislis da samo mi pljujemo po nasim igracima kada lose igraju, da to ne radi niko vise? Smesan si i ti, i ovi sto su ti dali pluseve.

doberman

pre 5 godina

neba car,, odbojka jedan od najpopularni sportova??????? hahahahhahha idi begaj, mozda u srbiju, uz futsal i vaterpolo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Salerno, 27. septembar 2018 01:21)

Samo su fudbal, kosarka (najvise zbog NBA-a) i tenis globalno svuda popularni sportovi. Prati se jos izuzetno plivanje i atletika na OI plus NFL. Ostali sportovi komplet manje vise, negde je popularna odbojka, negde kriket, negde hokej na ledu. Sve vise maha uzimaju borilacki sportovi.
Srbi su mala ali veoma uspesna nacija u sportu, od tri najpopularnija sporta u kosarci drugi svih vremena a u tenisu Novak Djokovic. U fudbalu imaju prvaka Evrope a reprezentacija ovako privatna se ponekad plasira, pobedi, ima nekoliko dobrih igraca. U plivanju jedan Cavic. O drugim sportovima necu. I onda dodje pripadnik izmisljene nacije najjadnije u sportu da se nekom smeje.

it’s my life

pre 5 godina

Dare@-Druže nadam se u finalu sto sam poslao pred prvu našu utakmicu na ovom prvenstvu.Kada se nije ništa znalo.Videces da li su svi ljudi isti,...

psl

pre 5 godina

Posle najgoreg meča došlo je najbolj meč ikada. Mislim da nikada naša reprezentacija nije ovako dobro servirala. Mala zamerka na potenciranje sjajne igre Atanasijevića, u ovom meču se ne zna ko je bio bolji. Ivović koji je odservirao neverovatno, nisam izbrojala sve asove, do igre u dobrani. znači nisu dali nijednoj lopti da padne na teren a da je bar nisu dodirnuli i pokušali vratiti u teren. Ako su spremni na ovakvom nivo da odigraju i sledeće mečeve ni zlato nije daleko.

CisTo_0nAko

pre 5 godina

Svaka cast Doktori,onakav nivo odbrane i koncetracije tokom cijele utakmice nevidjeno,prijem izvrstan o napadu da ne pricam prosto perfektnoo.A Italijani mucenici jedini put kad su poveli i to jedan pojen u drugom setu zamalo da skoce u publiku od srece a tek poceo set kakva nemoc:)),jos jednom svaka cast,Podgorica ceka zlato.

Dusan

pre 5 godina

Sve je pocelo sedamdesetih godina kada su tamo neki klinci igrali picigen na novosadskom Strandu. Onda su porasli i poceli da igraju odbojku ali ih niko nije ozbiljno shvatao. Onda je u novosadski Spens dosao cuveni italijanski Sisli, najjaci odbojkaski klub na svetu. Secam se da su ih poredili tada sa Dzordanovim Bulsima. Niko nije smeo ni da pomisli da oni klinci koji su do juce pikali picigen na Strandu, koji sad igraju za tamo neku Vojvodinu, mogu da pobede strasni Sisli. I nisu pobedili, ali kako su skupo prodali kozu, na razliku u petom setu, Spens je goreo, krcat! Onda su shvatili da mogu, da su bolji, ma da su najbolji. Tog dana su prestali da budu klinci sa Stranda i postali braca Grbic, Djula Mester, Andrija Geric, Vladimir Batez, Slobodan Boskan... najstrasnija odbojkaska kazena ekspedicija ikad vidjena. Ostalo je istorija... Ovog leta sam video nekoliko puta Nikolu na Strandu. Dosao covek da se podseti gde je sve pocelo, verovatno je bacio i poneki picigen...

dex

pre 5 godina

sortirajte komentare po negativnim ocenama i primetite top 2 komentara koji su krajnje pozitivni... o čemu se tu radi?

komentar ne mora da bude objavljen ili ga skratite iznad ovog dela, ali administratori obratite pažnju... momak koji želi zove ortake da gledaju tekmu ima 1800 minusa!

Srbijanac

pre 5 godina

Sta ce ovi Rusi, Poljaci i Italijani u TOP 6? Umesto njih bi trebalo da budu Holandjani, Francuzi i po meni Slovenci. Ovaj sistem takmicenja je bruka i sramota.

Svaka cast momci! To hocu da vidim od vas, borbu! Ajmo i Poljake sutra, pa na Brazilce u 1/2.

lemi

pre 5 godina

Одпеваше наши химну свака им част! 
Први пут да чујем да одбојкаши одпевају химну гласно.
(селектор, 26. septembar 2018 21:31)

Ja prvi put cujem da je neko oDpevao bilo sta.

Zoran

pre 5 godina

Nikola Grbić, kao iskusan dugogodišnji reprezentativac, nekad vođa tima na terenu a sad pored istog, TAČNO je znao kako treba dvanaest igrača dovesti u stanje da budu 12 tela a jedna duša. Toliko je u tome uspeo da se to vidi iz aviona. Sem nekog neprijatnog iznenađenja, nadam se da će naši divni momci postati i prvaci sveta.

sasa

pre 5 godina

neverovatno da 4-5 segmenata igre bude savrseno....servis,prijem,blok...toliku raznovrsnost i vrhunsku odbojku nisam dugo video...nezna se odakle preti opasnost...sad nas se svi plase

Pera

pre 5 godina

Ali rezultat - za ne poverovati!
Kao da je Srbija igrala protiv Hrvatske ili Jordana ili neke druge trećerazredne reprezentacije!
Svaka čast, ovo je igra protiv koje nema rešenja!

dragan

pre 5 godina

Neka mi neko objasni zasto nam je uopste potreban set. Sa po jednom pobedom od 3-0 sve tri ekipe gleda se poen kolicnik, a mi smo i tu ubili italijane.

DCHH

pre 5 godina

Atomska odbojka s`leva, s`desna i kroz sredinu. Servis, volej, backhand, forehand, drop shot, kontra, rekontra ... sve funkcioniše besprekorno. Blok kao zid. Svaka čast momci. Atomska igra.

Stole

pre 5 godina

Ak0 ovako budemo nastavili da igramo ni zlatna medalja nam nije daleko jer stvarno ne vidim ko ans moze zaustaviti.Jedino Brazilci koji nam nikako ne leze, mada ni oni vise nisu ono sto su bili.Uz ovakvu energiju, borbu i zar uz vodjeneje Nikole Grbica, samo nebo je granica za ove momke.

ford

pre 5 godina

Sjajna partija svih koji su bili u igri,samo bih napomenuo kljucni segment koji smo svi primetili a to je odbrana!Retke su ekipe koje su u stanju da odrze tj izdrze ovakav nivo defanzivne igre koja se uglavnom zavrsavala poenom za nase,a puno puta se dogadjalo da im branimo I 2+ napada I na taj nacin prakticno lomis protivnika,smanjujes mu veru u pobedu.I to ne bilo kog protivnika,vec jednu Italiju!
Ako ovako nastave a verujem da hoce(i mislim da ce biti jos bolji!),momci kuci stizu sa medaljom oko vrata,u to nemam sumnje!
Samo vi decaci nastavite ovako,a onda ni zlato nije toliko daleko,nesto mi sve mirise na takav ishod!
Samo napred!!

boby

pre 5 godina

@Dare, pa to ti rade svi navijaci na svetu! Mislis da samo mi pljujemo po nasim igracima kada lose igraju, da to ne radi niko vise? Smesan si i ti, i ovi sto su ti dali pluseve.
(aca, 26. septembar 2018 23:42)

Znaci Aco, ti si jedan od tih?
Ja se time ne bih ponosio.

idemo do zlataaa

pre 5 godina

Kazem ortacima ide zavrsnica sp u odbojci, igraju nasi, pa da se okupimo da navijamo. Iskulirali me u fazonu kakva odbojka, jel si normalan i nastavili da se raspravljaju jel presla lopta gol liniju. Takva je vecina, ali pravi ljubitelji sporta su svim srcem uz odbojkase!

sah 88

pre 5 godina

Pino sreće našim momcima! Ovom pobedom bi se gotovo sigurno plasirali u polufinale i borbu za medalju. Velikom borbom, zalaganjem i htenjem kao do sada koje su pokazali mogu da pobede Italijane iako su domaćini, ali ne jaki kao nekada. Orlovi utišajte publiku u Torini, želum vam puno sreće!

aca

pre 5 godina

@Dare, pa to ti rade svi navijaci na svetu! Mislis da samo mi pljujemo po nasim igracima kada lose igraju, da to ne radi niko vise? Smesan si i ti, i ovi sto su ti dali pluseve.

некле

pre 5 godina

Да је среће да спортклуб преноси све спортове!
Свака им част, одлични преноси, емисије пре мечева, максимална покривеност утакмица, максимално професионално, ма браво.
А не као РТС, и кад преносе нешто, нит емисија, ништа, да не причам о преносима осталих мечева на такмичењу, само наше преносе и то је то.
Надам се да ће спортклуб преносити и кошарку, ватерполо, рукомет за у будуће...свака им част.

ocati.vanja

pre 5 godina

Ма некако нисам баш задовољан.
Више су их разбијали Вања и Квиско и онииии
еее кад се само сетим ал је билооо, а сад ми дркћу руке
еее а
да нам је бољи пријем
е да је боље дизање. еее а да нам је сервис.
штета заиста у Италији, а да их не добијемо баар са 6:0.
ХВАЛА ЧЕЉАДИ НАША !!!

loop

pre 5 godina

Kolilo ljudi ima sport klub 2 u Srbiji? Ali zato ko sme rijalitiju da zabrani nacionalnu frekvenciju.
(gagi, 26. septembar 2018 22:18)

Ima ga vise od pola Srbije, preko sbb-a, ikom-a I jos nekih kablovskih operatera. Ljudi su kupili pravo prenosa I zato prenose. Drugi sada mogu samo od njih da kupe, ako sport klub zeli da im proda. Prenosi onaj ko plati I ne smarajte vise zasto ne prenose televizije sa nacionalnom frekvencijom

Milan

pre 5 godina

Slabe strane srbije su prijem i nestalan servis. Kada nam to profunkcioniše onda mogu pobediti svakog, ili ako protivnik nije na nivou desi se ovo što italijani preživljavaju.

Srbijanac

pre 5 godina

Sta ce ovi Rusi, Poljaci i Italijani u TOP 6? Umesto njih bi trebalo da budu Holandjani, Francuzi i po meni Slovenci. Ovaj sistem takmicenja je bruka i sramota.

Svaka cast momci! To hocu da vidim od vas, borbu! Ajmo i Poljake sutra, pa na Brazilce u 1/2.

NNN

pre 5 godina

Neverovatno koliko smo bili dobri u svemu i koliko smo sigurno odigrali!
Ne pamtim da smo ovako dominirali protiv njih (možda na EP 2001.).

PS. Ivan Zaytsev cistokrvni italijan
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Goske, 26. septembar 2018 21:26)

Državljanstvo nije vezano za "krvnu sliku" (fala Bogu),
Zajcev je rođen u Italiji i ceo život je tamo (otac mu je legendarni Sovjetski odbojkaš koji je igrao u Italiji kada je dobio sina)
PS. Da li ovima koji broje krvna zrnca možda nedobog smeta što npr. naš legendarni odbojkaš Đula Mešter nije "čistokrvan"?
Ili su samo jezivo ograničeni?

PPS. Lično mrzim kada se igrači "kupuju" u reprezentaciju, ima puno primera, ali Mešter i Zajcev nisu među njima!

селектор

pre 5 godina

Одпеваше наши химну свака им част!
Први пут да чујем да одбојкаши одпевају химну гласно.

el comadante

pre 5 godina

Nadao se potajno jesam, ocekivao takodje ali da cemo ih ovako ubiti ka curke na njihovom terenu nisam mogao ni da sanjam. Bio sam zadovoljan i sa porozaom od 3:2. Ogroman korak ka polufinalu i medalji. Da, to je ona "sramna igra" i bruka i katastrofa protiv poljaka... a danas ste nas dika i ponos. Definitivno ovaj narod ne zasluzuje sportiste (ne mislim samo na odbojkase) koje ima, jer ne zna da ih cijeni. Ja sad kazem, a mogao sam i na pocetku SP, sta god uradili veliko hvala srpski divovi!

ili eduardo za hr

pre 5 godina

van Zaytsev cistokrvni italijan
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Goske, 26. septembar 2018 21:26)

Dobro, cistokrvni Rus je, ali je rodjen i odrastao u Italiji (otac mu tu igrao odbojku), sto nije ni priblizno isto kao kad Mekejleb igra za Makedoniju...

it’s my life

pre 5 godina

Samo hrabro,otresito,..Sa puno želje,htenja,volje.Rezultat će sam od sebe doći.Ja znam da ćete natopiti dobro dresove svoje zemlje,za mene dosta.Kako bi bilo fenomenalno da ih večeras dobijete,iako će biti to jako teško.Mogu misliti kakvo bi “klanje”gledali u utakmici Poljska-Italija,hahah.Fenomenalan zreb i dobro je sto igramo prvu utakmicu protiv njih.SRECNO!!!!!!

sax

pre 5 godina

Sad opet da pustimo Poljsku da prodju dalje pa da se sretnemo sa njima u finalu , pa da pokazemo ko je bolji :-) Ako i sutra pustimo 100 % se sa njima srecemo u finalu, a teorije nema da nas 3 puta pobede na istom turniru :-)

slaviša šmigič

pre 5 godina

ivovič kad opali po lopti tesko,da iko moze vratiti samo srecom ono je kao granata.a dosta puta udara laganije jer se boji da ode preko terena.steta što nije barem 10.cm viši lagano bi gromovi ivoviča ulazili u polje.

M

pre 5 godina

Najbolja utakmica nasih odbojkasa u poslednjih 10ak godina!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (mpcz, 26. septembar 2018 23:06)


Slažem se, čak mislim da Srbija nije ovako igrala u polju ni pre par godina kada je pobedila u Svetskoj ligi, kao ni kada je 2000' uzela zlato na OI u Sidneju.
Bravo momci, vi ste ponos Srbije, i srećno do kraja!

veliki strumf

pre 5 godina

Neverovatna igra naših, najbolja utakmica u poslednjih 5 godina sigurno. Ne pamtim kada smo ovako dobro odigrali u polju i kada smo imali ovakav blok. Servis isto perfektan, a Italijani kao da su bunile jeli. Sjajno! Ako je Nikola tempirao ovako formu - onda mu svaka čast (iako sam na početku takmicenja bio veoma skeptican.

kaligula

pre 5 godina

Mozda ne bi bilo lose da sutra opet Grbic pusti Poljake sa 3:1 i time verovatno i izbaci i Italijane, jer oni ce tesko dobiti Poljsku sa 3:0, a onda uz malo srece sa Poljacima u finalu :)

doberman

pre 5 godina

neba car,, odbojka jedan od najpopularni sportova??????? hahahahhahha idi begaj, mozda u srbiju, uz futsal i vaterpolo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Salerno, 27. septembar 2018 01:21)

Samo su fudbal, kosarka (najvise zbog NBA-a) i tenis globalno svuda popularni sportovi. Prati se jos izuzetno plivanje i atletika na OI plus NFL. Ostali sportovi komplet manje vise, negde je popularna odbojka, negde kriket, negde hokej na ledu. Sve vise maha uzimaju borilacki sportovi.
Srbi su mala ali veoma uspesna nacija u sportu, od tri najpopularnija sporta u kosarci drugi svih vremena a u tenisu Novak Djokovic. U fudbalu imaju prvaka Evrope a reprezentacija ovako privatna se ponekad plasira, pobedi, ima nekoliko dobrih igraca. U plivanju jedan Cavic. O drugim sportovima necu. I onda dodje pripadnik izmisljene nacije najjadnije u sportu da se nekom smeje.

kaligula

pre 5 godina

Gde su sada oni sto su govorili da je sramota sto su onako igrali sa Poljacima., te vratice se karma... Italija je pregazena... A verovatno sa ovakvim skorom je i obezbedjeno ne polufinale nego vec sad i prvo mesto u grupi...

anica

pre 5 godina

Sto ih istubmasmo...alal vera!
Cudan sistem takmicenja, ali mi drago da su nasi blizu medalje, mi smo u odbojci oduvek bili u vrhu i treba tako da ostane na celu sa velikim Grbicem.
Veliko Bravo!

cole

pre 5 godina

opet nas rezultat koji odgovara poljacima :-) pustismo ih da prodju dalje, sad nam opet protiv njih nista ne znaci. srecnici su, nema sta. a nasi...ono kad se opustis i odgledas lep film, a osmeh ti stalno na licu! bravo, decaci i srecno u finalu protiv rusa!

Рапсодија, фантазија, еуфорија, савршенст

pre 5 godina

Након Русије и оне игре, мислио сам да не може боље. Срећом, преварио сам се.

Nik

pre 5 godina

Savrseno,pogotovo servis a narocito servis Marka Ivovica potpuno ih je razvalio.
Voleo bih polufinale sa amerima da im vratimo za poraz a brazilce u finalu pa da dobijemo na ovom svetskom prvenstvu sve reprezentacije koje vrede u odbojci.

1Beogradjanin

pre 5 godina

Svaka čast na igri. Našu odbojkašku reprezentaciju pratim on našeg povratka na medjunarodnu scenu 1995.i EP u Grčkoj i sećam se prvih utakmica u Svetskoj ligi par godina kasnije i prve pobede nad tada kao stena jakim Italijanima u Pioniru. Posle je bilo još tih pobeda, ali ni jedna, čini mi se, nije bila ovako ubedljiva. Možda ne toliko rezultatski, koliko igrom i energijom su ih zgazili.

Srbija

pre 5 godina

Kakav 1. set nasih.. Pratim nase odbojkase dugo, ali ovakvu brutalnost i savrsenost u svakom segmentu igre skoro nisam video. Italijani da budu prezadovoljni sa 15 poena u 1. setu!!

Linvu Racq

pre 5 godina

Jos da stave polufinale i finale na 4 pobede i dve pobede razlike pa da pocrkaju ovi ljudi.... Mislim stvarno glupost od takmicenja. Zverkama svaka cast.

Dare

pre 5 godina

Haha kakav smo mi narod, citam komentare danima, i kad smo gubili od cini mi se Rusije ili koga vec, isla je pljuvacina samo takva po igracima i treneru.Posle smo pobedili, onda su heroji.Nekidan posla poraza od Poljske, ide kao brukanje i slicno.Sad opet junaci.Sve sami strucnjaci i navijaci u zavisnosti od rezultata.

it’s my life

pre 5 godina

Dare@-Druže nadam se u finalu sto sam poslao pred prvu našu utakmicu na ovom prvenstvu.Kada se nije ništa znalo.Videces da li su svi ljudi isti,...

A

pre 5 godina

Fenomenalna odbojka i fanaticna borbenost SVIH koji su bili na terenu...nemam reci...SVAKA CAST MOMCI!
Ipak najbolji je bio na klupi...onaj koji je sanjao da se oprosti sa svetskim zlatom...a kako vodi ovu ekipu...cini se da ce san dosanjati kao selektor!
Majstore ovo je bio profesorski pripremljen mec...verujem da ces tako nastaviti i u preostale 3 utakmice koje nas cekaju...a onda ce i tvoj san postati java!!!

blagomir

pre 5 godina

Pratim sk2 sa hrvatskim komentatorom,koliko sujete majko rodjena ko da deremo Hrvatsku a ne Italiju.Svaka cast momcima ,sve je ovo normalno

my way

pre 5 godina

Свака част, момчине! Свака част, Никола! Играче немам шта да коментаришем, нити да било кога издвајам након овакве партије. Наклон до пода свима! Што се Николе тиче, доктор одбојке! Перфектно вођење екипе. Вечерашња минијатура са ротирањем либера је за уџбенике. Не да нисмо имали проблема ту као са Французима него су Мајсторовић и Росић маерстрално одрадили своје задатке, као и сви остали уосталом. Затим, енергија коју Никола поседује и преноси на играче, од огормног је то значаја. Знали су момци да су одлично радили са њим на припремама и сада ми се враћају њихове оптимистичне изјаве и најаве о јуришању на злато. То је то, то је та вера, та енергија, тај приступ без којег нема успеха. Волео бих да девојке имају 80% селектора какав је Никола Грбић и да њихов још раскошнији играчки квалитет засија пуним сјајем. Враћам се на ово феноменално ротирање 2 либера, од Терзића такву генијалност не можемо да видимо. Ни близу тог знања, а ни енергије. Елем, ово је полуфинале, у то нема никакве сумње. Математика по којој би ми након овако убедљиве победе испали најгори јесте и остаће фантастика.

Milan

pre 5 godina

Servis i odbrana kljuc utakmice.
Taktika da ih "pustamo" kroz sredinu a da uporno i konstanto blokiramo Zajceva i Huantorenu se isplatila. Nas libero veceras odigrao utakmicu zivota. Velika energija i pozitivna atmosfera u timu. Ovakvom igrom mozemo da dobijemo bilo koga na turniru samo je pitanje da li mozemo ponoviti ovakvu atomsku odbojku.
Srecno momci i samo jako.

maxxx

pre 5 godina

Necu mnogo da duzim o ovome,ali koliki IQ ima Uros Kovacevic nije normalno,decko od npr 10 poena osvoji 2-3 smecom, a ostalo nekim kuvanjem ili slicno sto nikom ne bi palo na pamet...
Sportski pozdrav

jako i do samog kraja

pre 5 godina

Kao što rekoh danas, odma' nagaziti Italijane koji nisu ovaj nivo odbojke imali ni na jednom meču do sada. Plus pritisak domaćinstva, plus objektivno slabija ekipa u odnosu na neke ranije, čast Huantoreni, Zajcevu i liberu Kolaćiju koji su velemajstori. Mi smo pakao već prošli protiv Rusa i Francuza, ovo je samo gratis uživanje. Ozbiljan čas odbojke, od Ivovića, Lisinca do Rosića/Majstorovića apsolutno svi fenomenalni. Meni omiljeni je ipak Uroš, takva luda glavudža a inteligentna se nije skoro pojavila na gerfloru, sa onom levicom koja rešava isključivo nemoguće lopte, normalno dizanje ga smori. Alal vera momčine, Nikola, pun gas do kraja!

DrZgembo

pre 5 godina

Uvek kulturni, normalni, pristojni ... a na terenu beskompromisni - na kraju i aplauz od Italijanske publike. I to u sportu u kome je najteže maloj zemlji da bude u vrhu, treba ti 6-8 vrhunskih igrača, treba ti dobar trener, ne može jedan da reši ... Ovo je vrhunska vrhunska odbojka, nisam mogao da verujem da će se to ikad dogoditi posle Sidneja i zlata, a sad gledam i ne mogu da verujem šta gledam. Hvala vam za sve, šta god dalje da uradite, posle ovoga vi ste već šampioni.

lemi

pre 5 godina

Одпеваше наши химну свака им част! 
Први пут да чујем да одбојкаши одпевају химну гласно.
(селектор, 26. septembar 2018 21:31)

Ja prvi put cujem da je neko oDpevao bilo sta.

Dusan

pre 5 godina

Sve je pocelo sedamdesetih godina kada su tamo neki klinci igrali picigen na novosadskom Strandu. Onda su porasli i poceli da igraju odbojku ali ih niko nije ozbiljno shvatao. Onda je u novosadski Spens dosao cuveni italijanski Sisli, najjaci odbojkaski klub na svetu. Secam se da su ih poredili tada sa Dzordanovim Bulsima. Niko nije smeo ni da pomisli da oni klinci koji su do juce pikali picigen na Strandu, koji sad igraju za tamo neku Vojvodinu, mogu da pobede strasni Sisli. I nisu pobedili, ali kako su skupo prodali kozu, na razliku u petom setu, Spens je goreo, krcat! Onda su shvatili da mogu, da su bolji, ma da su najbolji. Tog dana su prestali da budu klinci sa Stranda i postali braca Grbic, Djula Mester, Andrija Geric, Vladimir Batez, Slobodan Boskan... najstrasnija odbojkaska kazena ekspedicija ikad vidjena. Ostalo je istorija... Ovog leta sam video nekoliko puta Nikolu na Strandu. Dosao covek da se podseti gde je sve pocelo, verovatno je bacio i poneki picigen...

dex

pre 5 godina

sortirajte komentare po negativnim ocenama i primetite top 2 komentara koji su krajnje pozitivni... o čemu se tu radi?

komentar ne mora da bude objavljen ili ga skratite iznad ovog dela, ali administratori obratite pažnju... momak koji želi zove ortake da gledaju tekmu ima 1800 minusa!

Markic

pre 5 godina

Za one koji ovde ke...u o tome da li je odbojka popularna ili ne samo jedna cinjenica. Odbojka ima vise nacionalnih saveza cak i od fudbala.

pile.glodje.kosku

pre 5 godina

Svemirska odbojka nasih momaka! Svako na svom mestu, dopunjavaju se i ne damo sansu da nam se priblize! Bravo momci nadam se pobedi!

Ivan

pre 5 godina

Bravo...Uzivao sam gledajući da je Grbić konačno sastavio tim savremene odbojke u kome se zasniva napad na jakom servisom to u prošlosti nismo imali toliko jako kao sada...napred na Zlatoo

Hagiano

pre 5 godina

Nakon meča sa Amerima rekao sam samo polako i ima da podižemo kvalitet igre. Ovakvu igru kao danas nismo imali ni 2011 kad smo bili šampioni Evrope. Ludački sjajan servis Ivovic ih je ukanalio ima da ga sanjaju, onda redom Lisinac, Podrascanin, Atanasijevic i Kovacevic. Potpuno nerealno da su svi imali ubilacki smec servis.
Prijem je element igre koji me je najvise iznenadio, odlican prijem i onda kad su ta dva elementa igre na tom nivou onda dodje mec sa Italijanima gde oni uzmu 15/20/17 poena. Ubili smo ih svojom igrom, i kad su videli nas kvalitet oni su maksimalno rizikovali ali to je poslednje sto radis u mecu, tad se gresi mnogo vise. Ako ovakvu igru ponovimo u naredna tri meca mi cemo imati svetske sampione. Jer ovaj nivo od danas nemaju selekcije iz druge grupe, nema ni Poljska. E sad ostaje da se vidi da li smo spremni i u mogucnosti da ovo ponovimo barem jos tri puta, ne mora vise.
Inace Huantorena neprimetan, kad je bio u prvoj liniji imali smo najbolje servise, ili su im padali asovi, ili prijem pomeren nije mogao maksimalno da napadne, sto je bilo veoma korisno, on je vanserijski igrac. Kao i Zajcev, doduse on mu dodje kao odbojkaski Bekam. Ima tu dobrog kvaliteta, ali vise je marketing, reklama. Npr, Atanasijevic ga je danas sahranio. Nasa igra u fazi napada je bila perfektna uz dva popijena bloka Atanasijevica, voli decko da udara svaku pa to ti je, ostalo je bilo sjajno. Poen na 7:6 u III setu je toliko redak u muskoj odbojci da ce biti na tv spicama i u odbojkaskim reportazama sirom sveta. Tad kad smo uzeli poen znao sam da ce biti 3:0.
Svaka cast na igri, apsolutno zasluzeno, i da ovim domacim hejterima sto im mame i tate kupuju cigare, objasne da smo mi svetska top sila u odbojci, bili 95 evo i danas 2018.
Uh pitam se samo sta misle sad Poljaci koga su dobili polednji mec, pravu Srbiju ili onu revijalnu. Ocekujem sutra nista manje od ovoga, a bas me zanima kako ce igrati, bude li ovako Poljaci prolaze isto, pa nek se oni u petak kolju za drugo mesto u grupi. Svaka cast.

NeLePFC

pre 5 godina

Ko je mogao da ocekuje ovakvu partiju? Mislim da je ovo jedan od boljih meceva u istoriji nase odbojke,bez obzira koliko ona duga i uspesna bila. Naklon do poda momcima na borbi,pozrtvovanosti i srcanosti! Tako se igra bre za SRBIJU!!!!!!!

boby

pre 5 godina

@Dare, pa to ti rade svi navijaci na svetu! Mislis da samo mi pljujemo po nasim igracima kada lose igraju, da to ne radi niko vise? Smesan si i ti, i ovi sto su ti dali pluseve.
(aca, 26. septembar 2018 23:42)

Znaci Aco, ti si jedan od tih?
Ja se time ne bih ponosio.

psl

pre 5 godina

Posle najgoreg meča došlo je najbolj meč ikada. Mislim da nikada naša reprezentacija nije ovako dobro servirala. Mala zamerka na potenciranje sjajne igre Atanasijevića, u ovom meču se ne zna ko je bio bolji. Ivović koji je odservirao neverovatno, nisam izbrojala sve asove, do igre u dobrani. znači nisu dali nijednoj lopti da padne na teren a da je bar nisu dodirnuli i pokušali vratiti u teren. Ako su spremni na ovakvom nivo da odigraju i sledeće mečeve ni zlato nije daleko.

gremlin

pre 5 godina

Odšrafiše ih ko šraf ali šta znači kad imaš Nikolu Grbica na klupi...jednostavno si vec u prednosti nad rivalom makar MENTALNOJ...Bravo Srbija!!!

srle

pre 5 godina

Kakva igra Srbije, mozda najbolji mec reprezentacije u poslednjih 10 godina! Sutra protiv Poljske jos jedan set nam je potreban za polufinale.

Imks

pre 5 godina

Opet sutra braću Poljake pustamo, vucemo ih dalje kroz čelo prvenstvo, ovi Italijani izgleda mislili da će do finala sa Kamerunom igrati

Sadam

pre 5 godina

Odavno nisam video da smo ovako nadigrali Italijane. Išao nas je servis, mora se priznati ali i naših je bilo svuda. Nije ih bilo samo kod Italijana u polju. Odlična utakmica svih momaka, svaka čast.

Milan

pre 5 godina

Igrač utakmice Ivović, najviše poena uzeli na njegov servis, mada su Rosić i Jovović bili fantastični.
Italijanima se obio o glavu raspored gde nisu imali pravu utakmicu do F6
@nex
I ne treba nam. Sutra dovoljan set, mada i sa 3:0 teško ispadamo uz ovakav poen količnik. Mada ne sumnjam da će ići na pobedu.

BojanNS

pre 5 godina

Ivovic najzasluzniji danas. Ubio ih je servisima, mislim da je svaki put barem dva puta servirao. Naravno i ostali svaka cast. Sutra set protiv Poljaka, ili barem 54 poena u 3 seta i prosli smo dalje. Cuvajte se te plave cete!

Red machine

pre 5 godina

Jedno veliko BRAVOOOOOOO,ma odlicna igra,kakve bombe servisi,odlicno resavanje lopti i smecevi ladni ko spricer,Bravooooo momci,ulepsali ste mi vece i spavanje.

rogh

pre 5 godina

ma ne postoji ni teorija da ne prodjemo dalje...tesko je sada napraviti matematiku koja nas izbacuje nakon ovakvog meca...53 poena uzela italija...ludilo

zvezdas-RajvoSa

pre 5 godina

Ma perfektno momci. 0:3 i +23 razlika u poenima. Set razlike. Kapa dole i hrabro i srcano do polufinala pa sta Bog da onda. Svi Srbi su uz vas.

pantelejac

pre 5 godina

Odbojkaše pratim od februara 1995 i prve utakmice u kvalifikacijama sa Danskom,posle sankcija, verovali ili ne. Tada sam prvi put i video braću Grbić. Mnoooogo sam utakmica od tada pogledao, neke i uzivo. Ali ne sećam se da smo nekada odigrali ovako superiorno protiv favorita. Sada smo izgleda mi favoriti.

Ivan M

pre 5 godina

Ubitačno! Ala su momci odigrali - svaka čast. Polufinale skoro izvesno. Svi sjajni, odbrana, prijem, servis, kontre - sve! Italijani nisu znali gde su. Samo hrabro sutra - ajde da dobijemo i završimo posao!

Tako se to radi - kratko i je..tačno !

pre 5 godina

Šmekerski ! Ovo je bilo doktorski - svi odlični , koncentrisani i nekako svesni da su nadmoćni !
Kakav spektakl ( za nas ), pred 15.000 gledalaca koji su bili zbunjeni , jer su bili sigurni da će sve biti drugačije .

Pera

pre 5 godina

Ali rezultat - za ne poverovati!
Kao da je Srbija igrala protiv Hrvatske ili Jordana ili neke druge trećerazredne reprezentacije!
Svaka čast, ovo je igra protiv koje nema rešenja!

dragan

pre 5 godina

Neka mi neko objasni zasto nam je uopste potreban set. Sa po jednom pobedom od 3-0 sve tri ekipe gleda se poen kolicnik, a mi smo i tu ubili italijane.

NebaCar

pre 5 godina

neba car,, odbojka jedan od najpopularni sportova??????? hahahahhahha idi begaj, mozda u srbiju, uz futsal i vaterpolo.
(Salerno, 27. septembar 2018 0

Idi begaj da gledas zadrugu

DCHH

pre 5 godina

Atomska odbojka s`leva, s`desna i kroz sredinu. Servis, volej, backhand, forehand, drop shot, kontra, rekontra ... sve funkcioniše besprekorno. Blok kao zid. Svaka čast momci. Atomska igra.

Vlada

pre 5 godina

Au, ostali samo dugmići od Italijana. Demonstracija moći. Pobediti i Poljake i čekati "lakšeg" protivnika iz druge grupe. Čestitke momcima.

manuginobili

pre 5 godina

Italijani jos vjerovatno nisu ni svjesni sta im se ovo desilo,ovo je bilo gazenje domacina :)..uzivanje mi je gledati odbojkase ovih dana,kako se samo momci bore,kako bodre jedan drugog,kako predstavljaju svoju zemlju u najboljen mogucem svjetlu,ma bravo!!...sada je vec sve moguce,Srbija je u naletu i ne vidim ko ih moze zaustaviti,sa ovakvom igrom i ovakvim pristupom ni titula nioje daleko..i jos samo nesto,svaka cast onome ko je uveo chalange i u odbojku,ne mogu ni zamisliti sta bi sve radili domacini,i ovako je bilo nekoliko smijesnih odluka u njihovu korist koje smo morali ispravljati chalangeom,ali nije to nista Novi,Italijani su to :)

Manitu

pre 5 godina

Bravo,bravo...odučili smo Italijane od odbojke.Žao mi ovoliko malo komentara za razliku od neke bezvezne fudbalske utakmice našeg prvenstva...

nickbgd

pre 5 godina

Bravo momci, pobediti favorizovanu selekciju i to u njenoj državi u završnici takmičenja je zrelost za medalju. Naročito je važni i to što je sa nulom, ako dodje do kruga.Ovo je sport gde ima mnogo odličnih reprezentacija i možda najneizvesniji u završnicama.Šta god bilo dalje sve čestitke na do sada uradjenom, podizanju nivoa iz meča u meč, nadam se i takvom nastavku i konačnom uspehu!

Statuskan

pre 5 godina

Meni je Ivović večeras bio perfektan.U svakom setu smo se na njegov servis odvajali.Nema ljudi tu filozofije,u odbojci caruje servis i prijem.Naši su puno radili na servisu i rezultat toga je ovo vraćanje Italije na fabričko podešavanje.

Zoran

pre 5 godina

Nikola Grbić, kao iskusan dugogodišnji reprezentativac, nekad vođa tima na terenu a sad pored istog, TAČNO je znao kako treba dvanaest igrača dovesti u stanje da budu 12 tela a jedna duša. Toliko je u tome uspeo da se to vidi iz aviona. Sem nekog neprijatnog iznenađenja, nadam se da će naši divni momci postati i prvaci sveta.

ford

pre 5 godina

Sjajna partija svih koji su bili u igri,samo bih napomenuo kljucni segment koji smo svi primetili a to je odbrana!Retke su ekipe koje su u stanju da odrze tj izdrze ovakav nivo defanzivne igre koja se uglavnom zavrsavala poenom za nase,a puno puta se dogadjalo da im branimo I 2+ napada I na taj nacin prakticno lomis protivnika,smanjujes mu veru u pobedu.I to ne bilo kog protivnika,vec jednu Italiju!
Ako ovako nastave a verujem da hoce(i mislim da ce biti jos bolji!),momci kuci stizu sa medaljom oko vrata,u to nemam sumnje!
Samo vi decaci nastavite ovako,a onda ni zlato nije toliko daleko,nesto mi sve mirise na takav ishod!
Samo napred!!

Stole

pre 5 godina

Ak0 ovako budemo nastavili da igramo ni zlatna medalja nam nije daleko jer stvarno ne vidim ko ans moze zaustaviti.Jedino Brazilci koji nam nikako ne leze, mada ni oni vise nisu ono sto su bili.Uz ovakvu energiju, borbu i zar uz vodjeneje Nikole Grbica, samo nebo je granica za ove momke.

Mladen cg

pre 5 godina

Pratim odbojku od 1995 godine i smatram da je ovo najbolja partija naših odbojkaša ( u rangu sa polufinalem i finalem Olimpijade , godine 2000-te). Nevjerovatna borbenost, i kvalitet dostojan svjetske titule je prikazan, protiv favorizovanih italijana. Idemo po zlato! Ništa manje!

sasa

pre 5 godina

neverovatno da 4-5 segmenata igre bude savrseno....servis,prijem,blok...toliku raznovrsnost i vrhunsku odbojku nisam dugo video...nezna se odakle preti opasnost...sad nas se svi plase

CisTo_0nAko

pre 5 godina

Svaka cast Doktori,onakav nivo odbrane i koncetracije tokom cijele utakmice nevidjeno,prijem izvrstan o napadu da ne pricam prosto perfektnoo.A Italijani mucenici jedini put kad su poveli i to jedan pojen u drugom setu zamalo da skoce u publiku od srece a tek poceo set kakva nemoc:)),jos jednom svaka cast,Podgorica ceka zlato.