Odbojka 64

Utorak, 18.09.2018.

23:22

SP: Srbija preko Rusije do drugog mesta u Bariju

Odbojkaši Srbije pobedili su Rusiju 3-2 (25:21, 24:26, 25:17, 22:25, 15:12) i osvojili drugo mesto u Grupi C u prvoj fazi SP u Italiji i Bugarskoj.

SP: Srbija preko Rusije do drugog mesta u Bariju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

Hmmmm

pre 5 godina

Nista ne razumem. U drugu fazu se prenose poeni ili pobede? Ako se prenose samo poeni dosta reprezentacija je izjednaceno. Ako se prenose pobede onda jesu u prednosti. Ipak je Brazil najbolje prosao, imaju isto pobeda i poena kao mi, a dobili su smesnu grupu. Ako ne bude iznenadjenja oni prolaze 100%, bice prvi u grupi. Rusi imaju 9 bodova i uopste nisu ispali iz trke. Ako pobede 2 mecs maksimzlnim rezultatom i sa Italijanima igraju 5 setova, bolji su od nas. Ako se prenose i pobede i poeni, onda su nasi u prednosti u odnosu na sve. Ako se prenose samo poeni, onda su u teskoj situaciji, moraju 2 selekcije da pobede. Sve u svemu u tom slucaju zavisice od toga sta drugi urade u svojim grupama.

Vojvoda Momcilo

pre 5 godina

(boris, 19. septembar 2018 13:01)

Na koje greske mislis? Na zivu loptu koju je Mitic uhvatio Mihajlovu? Budi ozbiljan molim te.

Predstoji borba za 9. mesto, ako se uopšte i igra

pre 5 godina

Kakve crne super šanse u drugoj fazi?? Pa ni Poljskoj ni Francuskoj ne možemo ni set otrgnuti, kamoli računati s osvojenim poenima.

boris

pre 5 godina

Magdalena
Ne radi se o lupetanjima vec se radi o prostoj kalkulaciji i izboru protivnika...naravno da se pobede ( bodovi) prenose, ali je izvesno da im je vidjenje.stvari takvo da ce lakse pobediti Italiju, Holandiju i Finsku , nego Poljsku, Argentinu i Francusku ......i da naravno gotovo da je.iskljucena mogucnost da sa 6 pobeda (3+3) nece ici kao jedan od dva najbolja druga...ovo naravno ni na koji nacin ne sme da umanji fantasticnu predstavu Srbije....ali blago receno u drugoj polovini petog seta vidljivo je bilo da se grese neuobicajene stvari

Saruman

pre 5 godina

Za sve koji tvrde da su Rusi kalkulisali, sistem takmičenja je surov i ako je išta dobro u činjenici da najbolji timovi treba da odigraju 12 (!) utakmica do titule, to je da su kalkulacije preopasne. Prvi kriterijum za rangiranje u grupama je broj pobeda, tek u slučaju istog broja pobeda, gledaju se bodovi (pa set i poen-količnik), tako da su Rusi, bez obzira na "lakšu" grupu u problemu, jer moraju da nadoknade tu jednu pobedu, a to neće biti nimalo lako. Mi sa dve bilo kakve pobede, gotovo sigurno idemo među šest. Problem je, doduše, što jednu od te dve pobede treba "iščupati" protiv Francuza koji nam nikako ne leže ili protiv aktuelnih prvaka sveta, Poljaka. Pravo na nadu nam daje činjenica da smo sinoć dobili Ruse čija nam igra, takoe, nikako ne odgovara, da je naša ekipa, s druge strane, pokazala da ima "štofa", želje i znanja nego što sam, priznajem, očekivao, ali i činjenica da Francuzi ne blistaju, da li zato što tempiraju formu ili zbog odsustva povređenog prvog srednjaka (imaju "kratku klupu"), na prethodnim utakmicama su delovali vrlo pobedivo. Poljaci su preneli svih 5 pobeda, ali realno, ostvarenih protiv sjajnog, ali za velika takmičenja još neiskusnog Irana, Bugarske koja igra uobičajeno divlje i promenljivo i Kube, Finske i Portorika koji ipak nisu merilo snage. Raspored nam je solidan sad, u petak je obračun sa Francuzima u kom oni moraju da igraju na "sve ili ništa", jer ako izgube, u mnogome svoje šanse za prolaz svode na teoriju (da Poljaci izgube sve tri utakmice). Ako dobijemo Francuze, pobeda protiv Argentine nam garantuje plasman u četvrtfinale, tj. među najboljih šest. Inače, sistem je toliko loš da postoji teoretska mogućnost da na jednom turniru 4 puta igrate protiv istog protivnika. Uglavnom, momci, napadnite Francuze iz svih oružja, oni moraju, a vi možete!

yupi

pre 5 godina

Pa ne bi bilo lakse da smo izgubili. Ovako smo preneli vise bodova, ali i pobeda. Dve vise od francuske, jedna manje od Poljske. A na kraju se gleda ko ima najvise pobeda. Dakle samo prvi iz grupe ide sigurno dalje i po dva najbolja drugoplasirana.

Uh

pre 5 godina

Leonardo
Sacekaj, ovo je tek grupa, a uz to su nasi pobedom dobili tezu grupu. Kada se budu igrali mecevi za 1/2 onda dodji da prozivas ljude. Sada ekipe kalkulisu protiv koga ce igrati. Ne moze se reci da su Italija, Holandija, Finska, teze od Francuske, Poljske i Argentine. Jesu Holandjani pobedili Brazil i Francusku, ali svi kalkulisu. Brazil je do meca sa Canadom bio 4, a zavrsili su ovu grupu kao 1. E sad pocinju vazni mecevi, sad su pobede bitne i nema kalkulisanja.

boris

pre 5 godina

Izgleda da onako impresivna pobeda protiv mocne Rusije nije zasluzila vise od jednog ovako skromnog naslova , kao da je nesto apsolutno normalno i ocekivano...mislim da ova pobeda spada u vrhunske rezultate i da je ipak trebala dobiti vise odjeka u medijima...ko je gledao utakmicu jasno mu je sta pricam
Momci hvala za dva sata vrhunske igre i borbe

boris

pre 5 godina

koliko god Rusi kalkulisali pogotovo u petom setu...ovo je igra sampiona...sa ovakvom igrom smo apsolutno konkurentni za postolje...bravo

Hmmmm

pre 5 godina

Jos juce napisah da imamo ekipi i da su Bata, Lisinac i Podrascanin, rame uz rame sa najboljima. Samo to treba da iskoristimo. Da je Jovovic losiji, ali sta je tu je. Uros, Nemanja, Marko nisu najbolji, ali nisu bas ispod proseka, da ako se ujedine mogu mnogo. Ne treba samo da eksperimentise i da stavlja Luburica, a da mu bolji korektor sedi na klupi. Vidi se razlika u igri cele ekipe kad igra Luburic i kad igra Atanasijevic.

ns.beach

pre 5 godina

Izvanredan mec!!!Pravi primer izgaranja na terenu I jedinstvene energije u timu!!!Svaka pobeda odbojkasa na svetskom prvenstvu je vest za pocetnu stranicu sajta...Cime je zasluzeno marginalizovati odbojkase a citati na desetine clanaka o famoznih 0:0 protiv Napolija...Srecno odbojkasi,pojam ste za fudbalere od vajkada!!!

Stevo

pre 5 godina

некле@ Po komentarima bih rekao da si ti jedini gledao utakmicu. Odlična analiza. Dobra utakmica, važna pobjeda za samopouzdanje. Neko napisa atomska odbojka, nemojte se djeco zezati. Jedna kritika za vas novinare. Igra se svjetsko prvenstvo u odbojci gdje Srbija učestvuje, a vi samo par rečenica o utakmici. I onda neko napiše (atomska odbojka) kad pročita tih par rečenica, a nije gledao tekmu.

Arja Stark

pre 5 godina

Аууу какав смешан меч. 
И једни и други играли да изгубе да би отишли да се шеткају Миланом и уз пут тамо далеко лакша група са Холандијом и Финском. 
Ово су лакрдије од мечева, и треба мењати ове глупе системе које остављају простор за калкулације. 
Код наших честитке Лисинцу, дечко кидао цео меч, али није попустио ни једном. 
Дечко треба да буде капитен репрезентације доживотни, понашање и спортизам за пример. 
Остали онако, већина калкулисали , играли топло хладно. 
Спасио их Лисинац срамоте оном серијом сервиса на крају, да није било тога, већина би потписала пораз. 
А сада ајде идемо даље. 
Запамтите велики шампиони никад не калкулишу. 
Пустите Бразилце, жабаре, русе и остале. 
Шампиони никад не калкулишу! 
Сад јуриш на злато!


Pre bih rekao da ti ne razumeš sistem takimičenja

Vojvoda Momcilo

pre 5 godina

(некле, 18. septembar 2018 23:54)

Rusi namerno izgubili da idu na domacina i najlosijim bodovnim saldom? Cestitke samo Lisincu? Sta je Batom, primacima?

matori

pre 5 godina

vredelo je gledati!!!
e sad zamislite 90 minuta bez golova i uporedite sa ovom utakmicom punom preokreta i adrenalina.
zato sam odavno završio sa gledanjem fudbala.....

boris

pre 5 godina

Uz ceszitke orlovima na fantasticnoj igri ostaje doza sumnje na izvesno kalkulisanje Rusa, sto je doslo do izrazaja posebno u petom setu sa par smesnih prijema.
.no dobro ako misle da ce sigurno dobiti Italiju u Milanu Ok...videcemo...mi sa ovakvom energijom imamo sanse protiv svakog protivnika...bravo

Nenad Grobar Pirot

pre 5 godina

Svaka cast izgleda da mozemo sa svakim,bice tesko za Francuzima i Poljacima,dobre su reprezentacije,ali nisu nepobedive,mene je licno vise strah od Poljaka imaju te visoke igrace za blok i dobre servere,naravno i Francuzi nisu nikako lak protivnik,jer korektori su im odlicni,sve u svemu bice zanimljivih meceva.....

Milan

pre 5 godina

Ne bih se slozio da su Rusi namerno izgubili, jer su sad u tezoj grupi. Italija sa 5 pobeda gotovo sigurno ide dalje sa prve pozicije, jedino da traze sansu kao jedna od najbolje dve drugoplasirane ekipe. Sa druge strane, nasi imaju dobru sansu za prolaz dalje, jer imamo pobedu vise od Francuza, ali pored njih moramo i Poljake da pobedimo koji su trenutno vodeci u grupi. Ne bih samo voleo da nas kosta plasmana ovaj bod koji smo izgubili, jer realno trebali smo traziti pobedu sa 3:1, nego onaj 4 set neke glupe greske nasih, pre svega Rosica i Ivovica. Ali, sansa za prolaz je tu. Idemo!

Siniša

pre 5 godina

E moj ... Mi smo glupi pa ne umemo da izaberemo lakšu grupu i onda se mučimo sa Rusima u 5 setova. Inače šteta je velika štose ovaj sport našao na margini po medijskom praćenju a naročita je šteta što s ova utakmica našla u senci lige šampiona.

Milan

pre 5 godina

@Leonardo

Tek sada ostaje žal za tom utakmicom protiv amerikanaca, danas su rusi odigrali za dve klase bolje a dobili smo ih. Šteta za drugi set, ispustili smo našim tehničkim greškama par kontri na početku.
Argentinu bi trebalo dobiti, sa poljskom smo egal ali im nekako ne ležimo a francuzi ne leže nama. Ako razbijemo maler francuske mogu na F6.

površni poznavalac

pre 5 godina

@krtola

A da ti, genije, odeš naprimer na sajt svetskog prvenstva ili na vikipediju pa da pogledaš pravila... Šta ti čini "lakša" grupa kad se SVI bodovi iz prvog kruga prenose dalje, a Rusi imaju već dva poraza, tako da ovo sasvim sigurno nisu izgubili namerno... Kalkulacije postoje u sportovima gde se posle grupne faze ide odmah u eleminacioni deo (npr. košarka) pa mnogi "biraju" protivnika. U ovakvom sistemu svaki poraz je vrlo problematičan za prolazak dalje.

Magdalena

pre 5 godina

Svim genijalcima koji su ovde napisali da su Rusi namerno izgubili samo jedna informacija. Pobede se prenose u drugi krug. Cak i da dobiju sve tri utakmice koje slede, Rusi mozda nece biti prvi. Ako izgube od Italije ispadaju sigurno. Prema tome, pre nego sto krenete da lupetate po tastaturi, bar se informisite o sistemu takmicenja.

Srbija

pre 5 godina

Odusevljen sam! Dobili smo mocniju ekipu od nas, minimalno izgubili od Amera. To je vise nego sto nam je realan potencijal. Ovo danas smo dobili na vic i foru i naravno ogromnu pozrtvovanost i hrabrost. Hvala momci!

Sole

pre 5 godina

Zanimljivo kako svaki put mora makar jedan komentar da se provuče , da kada pobedimo nekog jačeg , bude kako je protivnik namerno izgubio , zato što je kalkulisao i tražio lakšu grupu ili mu je utakmica bila nebitna , a kada pobedimo nekog slabijeg , to je isključivo zato što ta reprezentacija igra na amaterskom nivou.

Lena

pre 5 godina

Rusi namerno izgubili zbog lakše grupe. Izgleda da njihovim navijačima niko nije to javio. Ni stručnjacima. Oni sada imaju 10 boda i moraju sve tri utakmice da dobiju sa 3:0 da bi imali teoretske šanse za prolaz dalje. Plus, njima Francuzi leže više nego Italijani sa Zajcevim ili Holanđani.

Golavoda

pre 5 godina

Svaka cast momcima, od preokreta u prvom setu videla se ogromna zelja za pobedom. Sjajna igra krajnjih napadaca, Liske fenomenalan na sredini. Odbrana na jako visokom nivou.
Voleo bih da cujem sta ima sada da kaze gospodin koji je pisao vest za B92 na pocetku SP o mogucnostima nasih reprezentativaca I dometu Srbije na SP.
MOMCI SAMO JAKO!!

Led

pre 5 godina

Svaka čast na borbi i velikoj pobedi, ali mi se ne sviđa slavlje trenera na koljenima, igrača u delirijumu...polako momci, nije još ništa napravljeno...što se tiče grupe nije lakša uopšte, Poljska (koja već ima 15 bodova koje prenosi) plus Francuska koju teško dobijamo...jedino Argentina treba da je lak plen za sve 3 tima,tim bez šanse za dalje. S druge strane Rusi dobise grupu sa Holandijom, Italijom i Kanadom...na papiru možda malo nezgodnije, jer Kanada je mnogo ozbiljnija od Argentine (ne treba je ipak potceniti)

utzo

pre 5 godina

Dobar rezultat! Rusi su mozda birali naizgled laksu grupu u drugoj fazi, ali ne treba zanemariti cinjenicu da se ekipe rangiraju na osnovu broja pobeda, tako da nama ova izuzetno znaci. Sigurna pobeda protiv Argentine i onda bar 1 od 2 naredne (po mogucstvu protiv francuske) nas 90% vode dalje.

my way

pre 5 godina

Лек за Русију је Ковачевић, не одговара им такав тип нападача и његове луцидне фрљоке, па то ти је. Ивовић сјајан, толико о онима који би да уче Николу које примаче да зове. Јововић одличан, а оних неколико кључних хватања у одбрани, капа доле! Сви момци су одиграли фантастично, али Атанасијевић је дечко са друге планете! Какви напади из каквих позиција против блока какав је руски, то се граничи са савршенством. Заслужио је да онако асом заврши меч. Никола доктор одбојке, измене кад треба да мало омогући главним играчима да дођу до даха, перфектно вођење екипе. Победа веома битна пре свега због учинка који се преноси. Сад, да ли је група лакша, то је много мање битно, тако да Руси сигурно нису намерно изгубили што неко испод написа. Да је ту Холандија уместо Француске рекао бих на један да група јесте лакша, овако су нам Холанђани закомпликовали ствар. Французи нам не леже, али са друге стране нам Пољаци више одговарају од Италијана. Све је то изједначено и зато је најбитније да ми са овом победом имамо леп скор, јер то је оно што одлучује пролаз у 3. фазу. Математика је у овом тренутку компликована, али оно што јесте јасно је да треба добити Аргентину и још један меч, или против Пољака или против Француза. Шта рећи о ситему који је у најбољу позицију поставио домаћине Италијане и Пољаке који су имали убедљиво лакше групе од наше и групе Б у којој су се крљали Бразил, Француска, Холандија и Канада и сада они тих својих 5 победа и максималних 15 бодова носе у другу фазу.

Milan

pre 5 godina

Jovović- najbolji igrač u polju i što je važnije solidan u osnovnom poslu
Atanasijević- odličan do fantastičan
Uroš- najbolje igre u karijeri pruža protiv rusa, nikako im ne leže njegove frljoke.
Ivović- dobar servis, odličan napad i sa urošem držao stabilno prijem. Kad imamo prijem mogu svakog da pobede
Lisinac- nije mogao zaustaviti muserskog ali ni muserski njega. Sjajni servisi za 5 set
Podraščanin- na žalost najslabiji danas iako nije grešio mnogo, pre nezapažen. Može bolje
Rosić- stabilan

Magdalena

pre 5 godina

Аууу какав смешан меч. 
И једни и други играли да изгубе да би отишли да се шеткају Миланом и уз пут тамо далеко лакша група са Холандијом и Финском. 
Ово су лакрдије од мечева, и треба мењати ове глупе системе које остављају простор за калкулације. 
Код наших честитке Лисинцу, дечко кидао цео меч, али није попустио ни једном. 
Дечко треба да буде капитен репрезентације доживотни, понашање и спортизам за пример. 
Остали онако, већина калкулисали , играли топло хладно. 
Спасио их Лисинац срамоте оном серијом сервиса на крају, да није било тога, већина би потписала пораз. 
А сада ајде идемо даље. 
Запамтите велики шампиони никад не калкулишу. 
Пустите Бразилце, жабаре, русе и остале. 
Шампиони никад не калкулишу! 
Сад јуриш на злато!
(некле, 18. septembar 2018

Vidi genije... Sve bi to imalo smisla da se pobede ne prenose, a samo pobednici grupa iz drugog kruga idu dalje. Prema tome, informisi se pre nego sto resis da prosipas svoje mudrosti.

Magdalena

pre 5 godina

Rusi namerno izgubiše da bi igrali u lakšoj grupi. Nama Francuzi nikako ne leže, šansu tražiti protiv Poljaka s njima smo uvek mogli nekako.
(Krtola, 18. septembar 2018 23:40)

Pobede se prenose u drugi krug. Rusi sa 3 pobede u drugom krugu nisu sigurni da ce proci. Italijani u toj grupi krecu sa dve pobede vise od njih. Informisi se bar o sistemu takmicenja pre nego sto krenes da komentarises i pises.

GanDra Šajkaš

pre 5 godina

vec sam mislio da necete nista objaviti od odbojke....
zvezda ovo zvezda ono I tako danima unazad
inace,svaka cast momcima,odlicna borba I jos bolja pobeda

doktor

pre 5 godina

Da,da Rusi pustili,Talijane ne mogu stici ,a tesko da ce biti u dve najbolje druge..Svi se bodovi prenose. Rusi namestili da bi isli kuci

Slavko Vrekic

pre 5 godina

Sto se tice utakmice samo jedna riječ a to je savrseno.Borba i onolika želja je nešto što uvjek obozavam vidjeti kod naših sportista.Ko mec nije gledao mnogo je propustio, preporuke da se repriza pogleda.Peti set teski triler, Lisinac sa brutalnim servisima kao i ostatak ekipe.Bravo za sve i super su nam sanse u drugoj grupi.

некле

pre 5 godina

Аууу какав смешан меч.
И једни и други играли да изгубе да би отишли да се шеткају Миланом и уз пут тамо далеко лакша група са Холандијом и Финском.
Ово су лакрдије од мечева, и треба мењати ове глупе системе које остављају простор за калкулације.
Код наших честитке Лисинцу, дечко кидао цео меч, али није попустио ни једном.
Дечко треба да буде капитен репрезентације доживотни, понашање и спортизам за пример.
Остали онако, већина калкулисали , играли топло хладно.
Спасио их Лисинац срамоте оном серијом сервиса на крају, да није било тога, већина би потписала пораз.
А сада ајде идемо даље.
Запамтите велики шампиони никад не калкулишу.
Пустите Бразилце, жабаре, русе и остале.
Шампиони никад не калкулишу!
Сад јуриш на злато!

Krtola

pre 5 godina

Rusi namerno izgubiše da bi igrali u lakšoj grupi. Nama Francuzi nikako ne leže, šansu tražiti protiv Poljaka s njima smo uvek mogli nekako.

Леонардо

pre 5 godina

Где сте сада коментатори ( већина), после пораза од Амера? Грбић анемичан, није за тренера, Урош нема појма, Бата ван форме, итд. Браво, момци!!! А, Ви мишићи малени, брзо у рупице.

Godo

pre 5 godina

Neverovatna energija, dovoljno govori slavlje na kraju! Ne mogu da se otmem utisku da smo mogli i do sva tri boda, ali protiv mocne Rusije, ovo je odlican rezultat. Totalna zasluzena pobeda, delom zbog njihovih gresaka sa servisa na kraju, ali prosto ne znam koga pre da pohvalim neverovatnog Ivovica ili majstorskog Kovacevica, pa onda Lisinac sa svojim servisima...fenomenalni Bata, ma svaka vam cast svima zaista! Igramo sjajno i imamo cemu da se nadamo u zavrsnici. Grbic je pokazao koliko mu znaci , samo me cudi sto nije ubacivao Petrica u nekim trenucima, posebno posle sjajnog meca, no dobro, bice jos teskih utakmica. Mislim da nismo svesni kakvog igraca u vidu Katica na klupi imamo, decko je klasa, bice sjajan nosilac tima u buducnosti!

Примеро_Гериљеро

pre 5 godina

Каква утакмица, страшна утакмица. Атомска одбојка. Момци, свака част. Борбеност, храброст, одлучност, упорност, вјера у себе, стрпљење, луцидност. Која игра у одбрани, сви су на лопти. Пратим одбојку годинама, били смо олимпијски шампиони, европски шампиони, освајачи св. лиге, али ово је невиђено. Капа доле и мој наклон. Импресивно!!!

Примеро_Гериљеро

pre 5 godina

Каква утакмица, страшна утакмица. Атомска одбојка. Момци, свака част. Борбеност, храброст, одлучност, упорност, вјера у себе, стрпљење, луцидност. Која игра у одбрани, сви су на лопти. Пратим одбојку годинама, били смо олимпијски шампиони, европски шампиони, освајачи св. лиге, али ово је невиђено. Капа доле и мој наклон. Импресивно!!!

Slavko Vrekic

pre 5 godina

Sto se tice utakmice samo jedna riječ a to je savrseno.Borba i onolika želja je nešto što uvjek obozavam vidjeti kod naših sportista.Ko mec nije gledao mnogo je propustio, preporuke da se repriza pogleda.Peti set teski triler, Lisinac sa brutalnim servisima kao i ostatak ekipe.Bravo za sve i super su nam sanse u drugoj grupi.

Леонардо

pre 5 godina

Где сте сада коментатори ( већина), после пораза од Амера? Грбић анемичан, није за тренера, Урош нема појма, Бата ван форме, итд. Браво, момци!!! А, Ви мишићи малени, брзо у рупице.

Godo

pre 5 godina

Neverovatna energija, dovoljno govori slavlje na kraju! Ne mogu da se otmem utisku da smo mogli i do sva tri boda, ali protiv mocne Rusije, ovo je odlican rezultat. Totalna zasluzena pobeda, delom zbog njihovih gresaka sa servisa na kraju, ali prosto ne znam koga pre da pohvalim neverovatnog Ivovica ili majstorskog Kovacevica, pa onda Lisinac sa svojim servisima...fenomenalni Bata, ma svaka vam cast svima zaista! Igramo sjajno i imamo cemu da se nadamo u zavrsnici. Grbic je pokazao koliko mu znaci , samo me cudi sto nije ubacivao Petrica u nekim trenucima, posebno posle sjajnog meca, no dobro, bice jos teskih utakmica. Mislim da nismo svesni kakvog igraca u vidu Katica na klupi imamo, decko je klasa, bice sjajan nosilac tima u buducnosti!

Krtola

pre 5 godina

Rusi namerno izgubiše da bi igrali u lakšoj grupi. Nama Francuzi nikako ne leže, šansu tražiti protiv Poljaka s njima smo uvek mogli nekako.

ns.beach

pre 5 godina

Izvanredan mec!!!Pravi primer izgaranja na terenu I jedinstvene energije u timu!!!Svaka pobeda odbojkasa na svetskom prvenstvu je vest za pocetnu stranicu sajta...Cime je zasluzeno marginalizovati odbojkase a citati na desetine clanaka o famoznih 0:0 protiv Napolija...Srecno odbojkasi,pojam ste za fudbalere od vajkada!!!

boris

pre 5 godina

Izgleda da onako impresivna pobeda protiv mocne Rusije nije zasluzila vise od jednog ovako skromnog naslova , kao da je nesto apsolutno normalno i ocekivano...mislim da ova pobeda spada u vrhunske rezultate i da je ipak trebala dobiti vise odjeka u medijima...ko je gledao utakmicu jasno mu je sta pricam
Momci hvala za dva sata vrhunske igre i borbe

некле

pre 5 godina

Аууу какав смешан меч.
И једни и други играли да изгубе да би отишли да се шеткају Миланом и уз пут тамо далеко лакша група са Холандијом и Финском.
Ово су лакрдије од мечева, и треба мењати ове глупе системе које остављају простор за калкулације.
Код наших честитке Лисинцу, дечко кидао цео меч, али није попустио ни једном.
Дечко треба да буде капитен репрезентације доживотни, понашање и спортизам за пример.
Остали онако, већина калкулисали , играли топло хладно.
Спасио их Лисинац срамоте оном серијом сервиса на крају, да није било тога, већина би потписала пораз.
А сада ајде идемо даље.
Запамтите велики шампиони никад не калкулишу.
Пустите Бразилце, жабаре, русе и остале.
Шампиони никад не калкулишу!
Сад јуриш на злато!

matori

pre 5 godina

vredelo je gledati!!!
e sad zamislite 90 minuta bez golova i uporedite sa ovom utakmicom punom preokreta i adrenalina.
zato sam odavno završio sa gledanjem fudbala.....

Magdalena

pre 5 godina

Svim genijalcima koji su ovde napisali da su Rusi namerno izgubili samo jedna informacija. Pobede se prenose u drugi krug. Cak i da dobiju sve tri utakmice koje slede, Rusi mozda nece biti prvi. Ako izgube od Italije ispadaju sigurno. Prema tome, pre nego sto krenete da lupetate po tastaturi, bar se informisite o sistemu takmicenja.

Arja Stark

pre 5 godina

Аууу какав смешан меч. 
И једни и други играли да изгубе да би отишли да се шеткају Миланом и уз пут тамо далеко лакша група са Холандијом и Финском. 
Ово су лакрдије од мечева, и треба мењати ове глупе системе које остављају простор за калкулације. 
Код наших честитке Лисинцу, дечко кидао цео меч, али није попустио ни једном. 
Дечко треба да буде капитен репрезентације доживотни, понашање и спортизам за пример. 
Остали онако, већина калкулисали , играли топло хладно. 
Спасио их Лисинац срамоте оном серијом сервиса на крају, да није било тога, већина би потписала пораз. 
А сада ајде идемо даље. 
Запамтите велики шампиони никад не калкулишу. 
Пустите Бразилце, жабаре, русе и остале. 
Шампиони никад не калкулишу! 
Сад јуриш на злато!


Pre bih rekao da ti ne razumeš sistem takimičenja

Sole

pre 5 godina

Zanimljivo kako svaki put mora makar jedan komentar da se provuče , da kada pobedimo nekog jačeg , bude kako je protivnik namerno izgubio , zato što je kalkulisao i tražio lakšu grupu ili mu je utakmica bila nebitna , a kada pobedimo nekog slabijeg , to je isključivo zato što ta reprezentacija igra na amaterskom nivou.

Saruman

pre 5 godina

Za sve koji tvrde da su Rusi kalkulisali, sistem takmičenja je surov i ako je išta dobro u činjenici da najbolji timovi treba da odigraju 12 (!) utakmica do titule, to je da su kalkulacije preopasne. Prvi kriterijum za rangiranje u grupama je broj pobeda, tek u slučaju istog broja pobeda, gledaju se bodovi (pa set i poen-količnik), tako da su Rusi, bez obzira na "lakšu" grupu u problemu, jer moraju da nadoknade tu jednu pobedu, a to neće biti nimalo lako. Mi sa dve bilo kakve pobede, gotovo sigurno idemo među šest. Problem je, doduše, što jednu od te dve pobede treba "iščupati" protiv Francuza koji nam nikako ne leže ili protiv aktuelnih prvaka sveta, Poljaka. Pravo na nadu nam daje činjenica da smo sinoć dobili Ruse čija nam igra, takoe, nikako ne odgovara, da je naša ekipa, s druge strane, pokazala da ima "štofa", želje i znanja nego što sam, priznajem, očekivao, ali i činjenica da Francuzi ne blistaju, da li zato što tempiraju formu ili zbog odsustva povređenog prvog srednjaka (imaju "kratku klupu"), na prethodnim utakmicama su delovali vrlo pobedivo. Poljaci su preneli svih 5 pobeda, ali realno, ostvarenih protiv sjajnog, ali za velika takmičenja još neiskusnog Irana, Bugarske koja igra uobičajeno divlje i promenljivo i Kube, Finske i Portorika koji ipak nisu merilo snage. Raspored nam je solidan sad, u petak je obračun sa Francuzima u kom oni moraju da igraju na "sve ili ništa", jer ako izgube, u mnogome svoje šanse za prolaz svode na teoriju (da Poljaci izgube sve tri utakmice). Ako dobijemo Francuze, pobeda protiv Argentine nam garantuje plasman u četvrtfinale, tj. među najboljih šest. Inače, sistem je toliko loš da postoji teoretska mogućnost da na jednom turniru 4 puta igrate protiv istog protivnika. Uglavnom, momci, napadnite Francuze iz svih oružja, oni moraju, a vi možete!

doktor

pre 5 godina

Da,da Rusi pustili,Talijane ne mogu stici ,a tesko da ce biti u dve najbolje druge..Svi se bodovi prenose. Rusi namestili da bi isli kuci

Vojvoda Momcilo

pre 5 godina

(некле, 18. septembar 2018 23:54)

Rusi namerno izgubili da idu na domacina i najlosijim bodovnim saldom? Cestitke samo Lisincu? Sta je Batom, primacima?

my way

pre 5 godina

Лек за Русију је Ковачевић, не одговара им такав тип нападача и његове луцидне фрљоке, па то ти је. Ивовић сјајан, толико о онима који би да уче Николу које примаче да зове. Јововић одличан, а оних неколико кључних хватања у одбрани, капа доле! Сви момци су одиграли фантастично, али Атанасијевић је дечко са друге планете! Какви напади из каквих позиција против блока какав је руски, то се граничи са савршенством. Заслужио је да онако асом заврши меч. Никола доктор одбојке, измене кад треба да мало омогући главним играчима да дођу до даха, перфектно вођење екипе. Победа веома битна пре свега због учинка који се преноси. Сад, да ли је група лакша, то је много мање битно, тако да Руси сигурно нису намерно изгубили што неко испод написа. Да је ту Холандија уместо Француске рекао бих на један да група јесте лакша, овако су нам Холанђани закомпликовали ствар. Французи нам не леже, али са друге стране нам Пољаци више одговарају од Италијана. Све је то изједначено и зато је најбитније да ми са овом победом имамо леп скор, јер то је оно што одлучује пролаз у 3. фазу. Математика је у овом тренутку компликована, али оно што јесте јасно је да треба добити Аргентину и још један меч, или против Пољака или против Француза. Шта рећи о ситему који је у најбољу позицију поставио домаћине Италијане и Пољаке који су имали убедљиво лакше групе од наше и групе Б у којој су се крљали Бразил, Француска, Холандија и Канада и сада они тих својих 5 победа и максималних 15 бодова носе у другу фазу.

yupi

pre 5 godina

Pa ne bi bilo lakse da smo izgubili. Ovako smo preneli vise bodova, ali i pobeda. Dve vise od francuske, jedna manje od Poljske. A na kraju se gleda ko ima najvise pobeda. Dakle samo prvi iz grupe ide sigurno dalje i po dva najbolja drugoplasirana.

Magdalena

pre 5 godina

Аууу какав смешан меч. 
И једни и други играли да изгубе да би отишли да се шеткају Миланом и уз пут тамо далеко лакша група са Холандијом и Финском. 
Ово су лакрдије од мечева, и треба мењати ове глупе системе које остављају простор за калкулације. 
Код наших честитке Лисинцу, дечко кидао цео меч, али није попустио ни једном. 
Дечко треба да буде капитен репрезентације доживотни, понашање и спортизам за пример. 
Остали онако, већина калкулисали , играли топло хладно. 
Спасио их Лисинац срамоте оном серијом сервиса на крају, да није било тога, већина би потписала пораз. 
А сада ајде идемо даље. 
Запамтите велики шампиони никад не калкулишу. 
Пустите Бразилце, жабаре, русе и остале. 
Шампиони никад не калкулишу! 
Сад јуриш на злато!
(некле, 18. septembar 2018

Vidi genije... Sve bi to imalo smisla da se pobede ne prenose, a samo pobednici grupa iz drugog kruga idu dalje. Prema tome, informisi se pre nego sto resis da prosipas svoje mudrosti.

GanDra Šajkaš

pre 5 godina

vec sam mislio da necete nista objaviti od odbojke....
zvezda ovo zvezda ono I tako danima unazad
inace,svaka cast momcima,odlicna borba I jos bolja pobeda

Magdalena

pre 5 godina

Rusi namerno izgubiše da bi igrali u lakšoj grupi. Nama Francuzi nikako ne leže, šansu tražiti protiv Poljaka s njima smo uvek mogli nekako.
(Krtola, 18. septembar 2018 23:40)

Pobede se prenose u drugi krug. Rusi sa 3 pobede u drugom krugu nisu sigurni da ce proci. Italijani u toj grupi krecu sa dve pobede vise od njih. Informisi se bar o sistemu takmicenja pre nego sto krenes da komentarises i pises.

boris

pre 5 godina

koliko god Rusi kalkulisali pogotovo u petom setu...ovo je igra sampiona...sa ovakvom igrom smo apsolutno konkurentni za postolje...bravo

površni poznavalac

pre 5 godina

@krtola

A da ti, genije, odeš naprimer na sajt svetskog prvenstva ili na vikipediju pa da pogledaš pravila... Šta ti čini "lakša" grupa kad se SVI bodovi iz prvog kruga prenose dalje, a Rusi imaju već dva poraza, tako da ovo sasvim sigurno nisu izgubili namerno... Kalkulacije postoje u sportovima gde se posle grupne faze ide odmah u eleminacioni deo (npr. košarka) pa mnogi "biraju" protivnika. U ovakvom sistemu svaki poraz je vrlo problematičan za prolazak dalje.

Siniša

pre 5 godina

E moj ... Mi smo glupi pa ne umemo da izaberemo lakšu grupu i onda se mučimo sa Rusima u 5 setova. Inače šteta je velika štose ovaj sport našao na margini po medijskom praćenju a naročita je šteta što s ova utakmica našla u senci lige šampiona.

Srbija

pre 5 godina

Odusevljen sam! Dobili smo mocniju ekipu od nas, minimalno izgubili od Amera. To je vise nego sto nam je realan potencijal. Ovo danas smo dobili na vic i foru i naravno ogromnu pozrtvovanost i hrabrost. Hvala momci!

Milan

pre 5 godina

@Leonardo

Tek sada ostaje žal za tom utakmicom protiv amerikanaca, danas su rusi odigrali za dve klase bolje a dobili smo ih. Šteta za drugi set, ispustili smo našim tehničkim greškama par kontri na početku.
Argentinu bi trebalo dobiti, sa poljskom smo egal ali im nekako ne ležimo a francuzi ne leže nama. Ako razbijemo maler francuske mogu na F6.

Hmmmm

pre 5 godina

Jos juce napisah da imamo ekipi i da su Bata, Lisinac i Podrascanin, rame uz rame sa najboljima. Samo to treba da iskoristimo. Da je Jovovic losiji, ali sta je tu je. Uros, Nemanja, Marko nisu najbolji, ali nisu bas ispod proseka, da ako se ujedine mogu mnogo. Ne treba samo da eksperimentise i da stavlja Luburica, a da mu bolji korektor sedi na klupi. Vidi se razlika u igri cele ekipe kad igra Luburic i kad igra Atanasijevic.

Golavoda

pre 5 godina

Svaka cast momcima, od preokreta u prvom setu videla se ogromna zelja za pobedom. Sjajna igra krajnjih napadaca, Liske fenomenalan na sredini. Odbrana na jako visokom nivou.
Voleo bih da cujem sta ima sada da kaze gospodin koji je pisao vest za B92 na pocetku SP o mogucnostima nasih reprezentativaca I dometu Srbije na SP.
MOMCI SAMO JAKO!!

Milan

pre 5 godina

Jovović- najbolji igrač u polju i što je važnije solidan u osnovnom poslu
Atanasijević- odličan do fantastičan
Uroš- najbolje igre u karijeri pruža protiv rusa, nikako im ne leže njegove frljoke.
Ivović- dobar servis, odličan napad i sa urošem držao stabilno prijem. Kad imamo prijem mogu svakog da pobede
Lisinac- nije mogao zaustaviti muserskog ali ni muserski njega. Sjajni servisi za 5 set
Podraščanin- na žalost najslabiji danas iako nije grešio mnogo, pre nezapažen. Može bolje
Rosić- stabilan

Stevo

pre 5 godina

некле@ Po komentarima bih rekao da si ti jedini gledao utakmicu. Odlična analiza. Dobra utakmica, važna pobjeda za samopouzdanje. Neko napisa atomska odbojka, nemojte se djeco zezati. Jedna kritika za vas novinare. Igra se svjetsko prvenstvo u odbojci gdje Srbija učestvuje, a vi samo par rečenica o utakmici. I onda neko napiše (atomska odbojka) kad pročita tih par rečenica, a nije gledao tekmu.

Milan

pre 5 godina

Ne bih se slozio da su Rusi namerno izgubili, jer su sad u tezoj grupi. Italija sa 5 pobeda gotovo sigurno ide dalje sa prve pozicije, jedino da traze sansu kao jedna od najbolje dve drugoplasirane ekipe. Sa druge strane, nasi imaju dobru sansu za prolaz dalje, jer imamo pobedu vise od Francuza, ali pored njih moramo i Poljake da pobedimo koji su trenutno vodeci u grupi. Ne bih samo voleo da nas kosta plasmana ovaj bod koji smo izgubili, jer realno trebali smo traziti pobedu sa 3:1, nego onaj 4 set neke glupe greske nasih, pre svega Rosica i Ivovica. Ali, sansa za prolaz je tu. Idemo!

Uh

pre 5 godina

Leonardo
Sacekaj, ovo je tek grupa, a uz to su nasi pobedom dobili tezu grupu. Kada se budu igrali mecevi za 1/2 onda dodji da prozivas ljude. Sada ekipe kalkulisu protiv koga ce igrati. Ne moze se reci da su Italija, Holandija, Finska, teze od Francuske, Poljske i Argentine. Jesu Holandjani pobedili Brazil i Francusku, ali svi kalkulisu. Brazil je do meca sa Canadom bio 4, a zavrsili su ovu grupu kao 1. E sad pocinju vazni mecevi, sad su pobede bitne i nema kalkulisanja.

Vojvoda Momcilo

pre 5 godina

(boris, 19. septembar 2018 13:01)

Na koje greske mislis? Na zivu loptu koju je Mitic uhvatio Mihajlovu? Budi ozbiljan molim te.

Nenad Grobar Pirot

pre 5 godina

Svaka cast izgleda da mozemo sa svakim,bice tesko za Francuzima i Poljacima,dobre su reprezentacije,ali nisu nepobedive,mene je licno vise strah od Poljaka imaju te visoke igrace za blok i dobre servere,naravno i Francuzi nisu nikako lak protivnik,jer korektori su im odlicni,sve u svemu bice zanimljivih meceva.....

boris

pre 5 godina

Uz ceszitke orlovima na fantasticnoj igri ostaje doza sumnje na izvesno kalkulisanje Rusa, sto je doslo do izrazaja posebno u petom setu sa par smesnih prijema.
.no dobro ako misle da ce sigurno dobiti Italiju u Milanu Ok...videcemo...mi sa ovakvom energijom imamo sanse protiv svakog protivnika...bravo

Lena

pre 5 godina

Rusi namerno izgubili zbog lakše grupe. Izgleda da njihovim navijačima niko nije to javio. Ni stručnjacima. Oni sada imaju 10 boda i moraju sve tri utakmice da dobiju sa 3:0 da bi imali teoretske šanse za prolaz dalje. Plus, njima Francuzi leže više nego Italijani sa Zajcevim ili Holanđani.

utzo

pre 5 godina

Dobar rezultat! Rusi su mozda birali naizgled laksu grupu u drugoj fazi, ali ne treba zanemariti cinjenicu da se ekipe rangiraju na osnovu broja pobeda, tako da nama ova izuzetno znaci. Sigurna pobeda protiv Argentine i onda bar 1 od 2 naredne (po mogucstvu protiv francuske) nas 90% vode dalje.

Predstoji borba za 9. mesto, ako se uopšte i igra

pre 5 godina

Kakve crne super šanse u drugoj fazi?? Pa ni Poljskoj ni Francuskoj ne možemo ni set otrgnuti, kamoli računati s osvojenim poenima.

boris

pre 5 godina

Magdalena
Ne radi se o lupetanjima vec se radi o prostoj kalkulaciji i izboru protivnika...naravno da se pobede ( bodovi) prenose, ali je izvesno da im je vidjenje.stvari takvo da ce lakse pobediti Italiju, Holandiju i Finsku , nego Poljsku, Argentinu i Francusku ......i da naravno gotovo da je.iskljucena mogucnost da sa 6 pobeda (3+3) nece ici kao jedan od dva najbolja druga...ovo naravno ni na koji nacin ne sme da umanji fantasticnu predstavu Srbije....ali blago receno u drugoj polovini petog seta vidljivo je bilo da se grese neuobicajene stvari

Led

pre 5 godina

Svaka čast na borbi i velikoj pobedi, ali mi se ne sviđa slavlje trenera na koljenima, igrača u delirijumu...polako momci, nije još ništa napravljeno...što se tiče grupe nije lakša uopšte, Poljska (koja već ima 15 bodova koje prenosi) plus Francuska koju teško dobijamo...jedino Argentina treba da je lak plen za sve 3 tima,tim bez šanse za dalje. S druge strane Rusi dobise grupu sa Holandijom, Italijom i Kanadom...na papiru možda malo nezgodnije, jer Kanada je mnogo ozbiljnija od Argentine (ne treba je ipak potceniti)

Hmmmm

pre 5 godina

Nista ne razumem. U drugu fazu se prenose poeni ili pobede? Ako se prenose samo poeni dosta reprezentacija je izjednaceno. Ako se prenose pobede onda jesu u prednosti. Ipak je Brazil najbolje prosao, imaju isto pobeda i poena kao mi, a dobili su smesnu grupu. Ako ne bude iznenadjenja oni prolaze 100%, bice prvi u grupi. Rusi imaju 9 bodova i uopste nisu ispali iz trke. Ako pobede 2 mecs maksimzlnim rezultatom i sa Italijanima igraju 5 setova, bolji su od nas. Ako se prenose i pobede i poeni, onda su nasi u prednosti u odnosu na sve. Ako se prenose samo poeni, onda su u teskoj situaciji, moraju 2 selekcije da pobede. Sve u svemu u tom slucaju zavisice od toga sta drugi urade u svojim grupama.

некле

pre 5 godina

Аууу какав смешан меч.
И једни и други играли да изгубе да би отишли да се шеткају Миланом и уз пут тамо далеко лакша група са Холандијом и Финском.
Ово су лакрдије од мечева, и треба мењати ове глупе системе које остављају простор за калкулације.
Код наших честитке Лисинцу, дечко кидао цео меч, али није попустио ни једном.
Дечко треба да буде капитен репрезентације доживотни, понашање и спортизам за пример.
Остали онако, већина калкулисали , играли топло хладно.
Спасио их Лисинац срамоте оном серијом сервиса на крају, да није било тога, већина би потписала пораз.
А сада ајде идемо даље.
Запамтите велики шампиони никад не калкулишу.
Пустите Бразилце, жабаре, русе и остале.
Шампиони никад не калкулишу!
Сад јуриш на злато!

Krtola

pre 5 godina

Rusi namerno izgubiše da bi igrali u lakšoj grupi. Nama Francuzi nikako ne leže, šansu tražiti protiv Poljaka s njima smo uvek mogli nekako.

Predstoji borba za 9. mesto, ako se uopšte i igra

pre 5 godina

Kakve crne super šanse u drugoj fazi?? Pa ni Poljskoj ni Francuskoj ne možemo ni set otrgnuti, kamoli računati s osvojenim poenima.

Uh

pre 5 godina

Leonardo
Sacekaj, ovo je tek grupa, a uz to su nasi pobedom dobili tezu grupu. Kada se budu igrali mecevi za 1/2 onda dodji da prozivas ljude. Sada ekipe kalkulisu protiv koga ce igrati. Ne moze se reci da su Italija, Holandija, Finska, teze od Francuske, Poljske i Argentine. Jesu Holandjani pobedili Brazil i Francusku, ali svi kalkulisu. Brazil je do meca sa Canadom bio 4, a zavrsili su ovu grupu kao 1. E sad pocinju vazni mecevi, sad su pobede bitne i nema kalkulisanja.

boris

pre 5 godina

Magdalena
Ne radi se o lupetanjima vec se radi o prostoj kalkulaciji i izboru protivnika...naravno da se pobede ( bodovi) prenose, ali je izvesno da im je vidjenje.stvari takvo da ce lakse pobediti Italiju, Holandiju i Finsku , nego Poljsku, Argentinu i Francusku ......i da naravno gotovo da je.iskljucena mogucnost da sa 6 pobeda (3+3) nece ici kao jedan od dva najbolja druga...ovo naravno ni na koji nacin ne sme da umanji fantasticnu predstavu Srbije....ali blago receno u drugoj polovini petog seta vidljivo je bilo da se grese neuobicajene stvari

Леонардо

pre 5 godina

Где сте сада коментатори ( већина), после пораза од Амера? Грбић анемичан, није за тренера, Урош нема појма, Бата ван форме, итд. Браво, момци!!! А, Ви мишићи малени, брзо у рупице.

Godo

pre 5 godina

Neverovatna energija, dovoljno govori slavlje na kraju! Ne mogu da se otmem utisku da smo mogli i do sva tri boda, ali protiv mocne Rusije, ovo je odlican rezultat. Totalna zasluzena pobeda, delom zbog njihovih gresaka sa servisa na kraju, ali prosto ne znam koga pre da pohvalim neverovatnog Ivovica ili majstorskog Kovacevica, pa onda Lisinac sa svojim servisima...fenomenalni Bata, ma svaka vam cast svima zaista! Igramo sjajno i imamo cemu da se nadamo u zavrsnici. Grbic je pokazao koliko mu znaci , samo me cudi sto nije ubacivao Petrica u nekim trenucima, posebno posle sjajnog meca, no dobro, bice jos teskih utakmica. Mislim da nismo svesni kakvog igraca u vidu Katica na klupi imamo, decko je klasa, bice sjajan nosilac tima u buducnosti!

Stevo

pre 5 godina

некле@ Po komentarima bih rekao da si ti jedini gledao utakmicu. Odlična analiza. Dobra utakmica, važna pobjeda za samopouzdanje. Neko napisa atomska odbojka, nemojte se djeco zezati. Jedna kritika za vas novinare. Igra se svjetsko prvenstvo u odbojci gdje Srbija učestvuje, a vi samo par rečenica o utakmici. I onda neko napiše (atomska odbojka) kad pročita tih par rečenica, a nije gledao tekmu.

Slavko Vrekic

pre 5 godina

Sto se tice utakmice samo jedna riječ a to je savrseno.Borba i onolika želja je nešto što uvjek obozavam vidjeti kod naših sportista.Ko mec nije gledao mnogo je propustio, preporuke da se repriza pogleda.Peti set teski triler, Lisinac sa brutalnim servisima kao i ostatak ekipe.Bravo za sve i super su nam sanse u drugoj grupi.

Led

pre 5 godina

Svaka čast na borbi i velikoj pobedi, ali mi se ne sviđa slavlje trenera na koljenima, igrača u delirijumu...polako momci, nije još ništa napravljeno...što se tiče grupe nije lakša uopšte, Poljska (koja već ima 15 bodova koje prenosi) plus Francuska koju teško dobijamo...jedino Argentina treba da je lak plen za sve 3 tima,tim bez šanse za dalje. S druge strane Rusi dobise grupu sa Holandijom, Italijom i Kanadom...na papiru možda malo nezgodnije, jer Kanada je mnogo ozbiljnija od Argentine (ne treba je ipak potceniti)

Lena

pre 5 godina

Rusi namerno izgubili zbog lakše grupe. Izgleda da njihovim navijačima niko nije to javio. Ni stručnjacima. Oni sada imaju 10 boda i moraju sve tri utakmice da dobiju sa 3:0 da bi imali teoretske šanse za prolaz dalje. Plus, njima Francuzi leže više nego Italijani sa Zajcevim ili Holanđani.

boris

pre 5 godina

Uz ceszitke orlovima na fantasticnoj igri ostaje doza sumnje na izvesno kalkulisanje Rusa, sto je doslo do izrazaja posebno u petom setu sa par smesnih prijema.
.no dobro ako misle da ce sigurno dobiti Italiju u Milanu Ok...videcemo...mi sa ovakvom energijom imamo sanse protiv svakog protivnika...bravo

Примеро_Гериљеро

pre 5 godina

Каква утакмица, страшна утакмица. Атомска одбојка. Момци, свака част. Борбеност, храброст, одлучност, упорност, вјера у себе, стрпљење, луцидност. Која игра у одбрани, сви су на лопти. Пратим одбојку годинама, били смо олимпијски шампиони, европски шампиони, освајачи св. лиге, али ово је невиђено. Капа доле и мој наклон. Импресивно!!!

Vojvoda Momcilo

pre 5 godina

(некле, 18. septembar 2018 23:54)

Rusi namerno izgubili da idu na domacina i najlosijim bodovnim saldom? Cestitke samo Lisincu? Sta je Batom, primacima?

utzo

pre 5 godina

Dobar rezultat! Rusi su mozda birali naizgled laksu grupu u drugoj fazi, ali ne treba zanemariti cinjenicu da se ekipe rangiraju na osnovu broja pobeda, tako da nama ova izuzetno znaci. Sigurna pobeda protiv Argentine i onda bar 1 od 2 naredne (po mogucstvu protiv francuske) nas 90% vode dalje.

Magdalena

pre 5 godina

Аууу какав смешан меч. 
И једни и други играли да изгубе да би отишли да се шеткају Миланом и уз пут тамо далеко лакша група са Холандијом и Финском. 
Ово су лакрдије од мечева, и треба мењати ове глупе системе које остављају простор за калкулације. 
Код наших честитке Лисинцу, дечко кидао цео меч, али није попустио ни једном. 
Дечко треба да буде капитен репрезентације доживотни, понашање и спортизам за пример. 
Остали онако, већина калкулисали , играли топло хладно. 
Спасио их Лисинац срамоте оном серијом сервиса на крају, да није било тога, већина би потписала пораз. 
А сада ајде идемо даље. 
Запамтите велики шампиони никад не калкулишу. 
Пустите Бразилце, жабаре, русе и остале. 
Шампиони никад не калкулишу! 
Сад јуриш на злато!
(некле, 18. septembar 2018

Vidi genije... Sve bi to imalo smisla da se pobede ne prenose, a samo pobednici grupa iz drugog kruga idu dalje. Prema tome, informisi se pre nego sto resis da prosipas svoje mudrosti.

Hmmmm

pre 5 godina

Jos juce napisah da imamo ekipi i da su Bata, Lisinac i Podrascanin, rame uz rame sa najboljima. Samo to treba da iskoristimo. Da je Jovovic losiji, ali sta je tu je. Uros, Nemanja, Marko nisu najbolji, ali nisu bas ispod proseka, da ako se ujedine mogu mnogo. Ne treba samo da eksperimentise i da stavlja Luburica, a da mu bolji korektor sedi na klupi. Vidi se razlika u igri cele ekipe kad igra Luburic i kad igra Atanasijevic.

Siniša

pre 5 godina

E moj ... Mi smo glupi pa ne umemo da izaberemo lakšu grupu i onda se mučimo sa Rusima u 5 setova. Inače šteta je velika štose ovaj sport našao na margini po medijskom praćenju a naročita je šteta što s ova utakmica našla u senci lige šampiona.

GanDra Šajkaš

pre 5 godina

vec sam mislio da necete nista objaviti od odbojke....
zvezda ovo zvezda ono I tako danima unazad
inace,svaka cast momcima,odlicna borba I jos bolja pobeda

Milan

pre 5 godina

Jovović- najbolji igrač u polju i što je važnije solidan u osnovnom poslu
Atanasijević- odličan do fantastičan
Uroš- najbolje igre u karijeri pruža protiv rusa, nikako im ne leže njegove frljoke.
Ivović- dobar servis, odličan napad i sa urošem držao stabilno prijem. Kad imamo prijem mogu svakog da pobede
Lisinac- nije mogao zaustaviti muserskog ali ni muserski njega. Sjajni servisi za 5 set
Podraščanin- na žalost najslabiji danas iako nije grešio mnogo, pre nezapažen. Može bolje
Rosić- stabilan

Arja Stark

pre 5 godina

Аууу какав смешан меч. 
И једни и други играли да изгубе да би отишли да се шеткају Миланом и уз пут тамо далеко лакша група са Холандијом и Финском. 
Ово су лакрдије од мечева, и треба мењати ове глупе системе које остављају простор за калкулације. 
Код наших честитке Лисинцу, дечко кидао цео меч, али није попустио ни једном. 
Дечко треба да буде капитен репрезентације доживотни, понашање и спортизам за пример. 
Остали онако, већина калкулисали , играли топло хладно. 
Спасио их Лисинац срамоте оном серијом сервиса на крају, да није било тога, већина би потписала пораз. 
А сада ајде идемо даље. 
Запамтите велики шампиони никад не калкулишу. 
Пустите Бразилце, жабаре, русе и остале. 
Шампиони никад не калкулишу! 
Сад јуриш на злато!


Pre bih rekao da ti ne razumeš sistem takimičenja

ns.beach

pre 5 godina

Izvanredan mec!!!Pravi primer izgaranja na terenu I jedinstvene energije u timu!!!Svaka pobeda odbojkasa na svetskom prvenstvu je vest za pocetnu stranicu sajta...Cime je zasluzeno marginalizovati odbojkase a citati na desetine clanaka o famoznih 0:0 protiv Napolija...Srecno odbojkasi,pojam ste za fudbalere od vajkada!!!

yupi

pre 5 godina

Pa ne bi bilo lakse da smo izgubili. Ovako smo preneli vise bodova, ali i pobeda. Dve vise od francuske, jedna manje od Poljske. A na kraju se gleda ko ima najvise pobeda. Dakle samo prvi iz grupe ide sigurno dalje i po dva najbolja drugoplasirana.

Hmmmm

pre 5 godina

Nista ne razumem. U drugu fazu se prenose poeni ili pobede? Ako se prenose samo poeni dosta reprezentacija je izjednaceno. Ako se prenose pobede onda jesu u prednosti. Ipak je Brazil najbolje prosao, imaju isto pobeda i poena kao mi, a dobili su smesnu grupu. Ako ne bude iznenadjenja oni prolaze 100%, bice prvi u grupi. Rusi imaju 9 bodova i uopste nisu ispali iz trke. Ako pobede 2 mecs maksimzlnim rezultatom i sa Italijanima igraju 5 setova, bolji su od nas. Ako se prenose i pobede i poeni, onda su nasi u prednosti u odnosu na sve. Ako se prenose samo poeni, onda su u teskoj situaciji, moraju 2 selekcije da pobede. Sve u svemu u tom slucaju zavisice od toga sta drugi urade u svojim grupama.

Milan

pre 5 godina

Ne bih se slozio da su Rusi namerno izgubili, jer su sad u tezoj grupi. Italija sa 5 pobeda gotovo sigurno ide dalje sa prve pozicije, jedino da traze sansu kao jedna od najbolje dve drugoplasirane ekipe. Sa druge strane, nasi imaju dobru sansu za prolaz dalje, jer imamo pobedu vise od Francuza, ali pored njih moramo i Poljake da pobedimo koji su trenutno vodeci u grupi. Ne bih samo voleo da nas kosta plasmana ovaj bod koji smo izgubili, jer realno trebali smo traziti pobedu sa 3:1, nego onaj 4 set neke glupe greske nasih, pre svega Rosica i Ivovica. Ali, sansa za prolaz je tu. Idemo!

matori

pre 5 godina

vredelo je gledati!!!
e sad zamislite 90 minuta bez golova i uporedite sa ovom utakmicom punom preokreta i adrenalina.
zato sam odavno završio sa gledanjem fudbala.....

boris

pre 5 godina

koliko god Rusi kalkulisali pogotovo u petom setu...ovo je igra sampiona...sa ovakvom igrom smo apsolutno konkurentni za postolje...bravo

boris

pre 5 godina

Izgleda da onako impresivna pobeda protiv mocne Rusije nije zasluzila vise od jednog ovako skromnog naslova , kao da je nesto apsolutno normalno i ocekivano...mislim da ova pobeda spada u vrhunske rezultate i da je ipak trebala dobiti vise odjeka u medijima...ko je gledao utakmicu jasno mu je sta pricam
Momci hvala za dva sata vrhunske igre i borbe

Saruman

pre 5 godina

Za sve koji tvrde da su Rusi kalkulisali, sistem takmičenja je surov i ako je išta dobro u činjenici da najbolji timovi treba da odigraju 12 (!) utakmica do titule, to je da su kalkulacije preopasne. Prvi kriterijum za rangiranje u grupama je broj pobeda, tek u slučaju istog broja pobeda, gledaju se bodovi (pa set i poen-količnik), tako da su Rusi, bez obzira na "lakšu" grupu u problemu, jer moraju da nadoknade tu jednu pobedu, a to neće biti nimalo lako. Mi sa dve bilo kakve pobede, gotovo sigurno idemo među šest. Problem je, doduše, što jednu od te dve pobede treba "iščupati" protiv Francuza koji nam nikako ne leže ili protiv aktuelnih prvaka sveta, Poljaka. Pravo na nadu nam daje činjenica da smo sinoć dobili Ruse čija nam igra, takoe, nikako ne odgovara, da je naša ekipa, s druge strane, pokazala da ima "štofa", želje i znanja nego što sam, priznajem, očekivao, ali i činjenica da Francuzi ne blistaju, da li zato što tempiraju formu ili zbog odsustva povređenog prvog srednjaka (imaju "kratku klupu"), na prethodnim utakmicama su delovali vrlo pobedivo. Poljaci su preneli svih 5 pobeda, ali realno, ostvarenih protiv sjajnog, ali za velika takmičenja još neiskusnog Irana, Bugarske koja igra uobičajeno divlje i promenljivo i Kube, Finske i Portorika koji ipak nisu merilo snage. Raspored nam je solidan sad, u petak je obračun sa Francuzima u kom oni moraju da igraju na "sve ili ništa", jer ako izgube, u mnogome svoje šanse za prolaz svode na teoriju (da Poljaci izgube sve tri utakmice). Ako dobijemo Francuze, pobeda protiv Argentine nam garantuje plasman u četvrtfinale, tj. među najboljih šest. Inače, sistem je toliko loš da postoji teoretska mogućnost da na jednom turniru 4 puta igrate protiv istog protivnika. Uglavnom, momci, napadnite Francuze iz svih oružja, oni moraju, a vi možete!

Vojvoda Momcilo

pre 5 godina

(boris, 19. septembar 2018 13:01)

Na koje greske mislis? Na zivu loptu koju je Mitic uhvatio Mihajlovu? Budi ozbiljan molim te.

Srbija

pre 5 godina

Odusevljen sam! Dobili smo mocniju ekipu od nas, minimalno izgubili od Amera. To je vise nego sto nam je realan potencijal. Ovo danas smo dobili na vic i foru i naravno ogromnu pozrtvovanost i hrabrost. Hvala momci!

Golavoda

pre 5 godina

Svaka cast momcima, od preokreta u prvom setu videla se ogromna zelja za pobedom. Sjajna igra krajnjih napadaca, Liske fenomenalan na sredini. Odbrana na jako visokom nivou.
Voleo bih da cujem sta ima sada da kaze gospodin koji je pisao vest za B92 na pocetku SP o mogucnostima nasih reprezentativaca I dometu Srbije na SP.
MOMCI SAMO JAKO!!

Sole

pre 5 godina

Zanimljivo kako svaki put mora makar jedan komentar da se provuče , da kada pobedimo nekog jačeg , bude kako je protivnik namerno izgubio , zato što je kalkulisao i tražio lakšu grupu ili mu je utakmica bila nebitna , a kada pobedimo nekog slabijeg , to je isključivo zato što ta reprezentacija igra na amaterskom nivou.

my way

pre 5 godina

Лек за Русију је Ковачевић, не одговара им такав тип нападача и његове луцидне фрљоке, па то ти је. Ивовић сјајан, толико о онима који би да уче Николу које примаче да зове. Јововић одличан, а оних неколико кључних хватања у одбрани, капа доле! Сви момци су одиграли фантастично, али Атанасијевић је дечко са друге планете! Какви напади из каквих позиција против блока какав је руски, то се граничи са савршенством. Заслужио је да онако асом заврши меч. Никола доктор одбојке, измене кад треба да мало омогући главним играчима да дођу до даха, перфектно вођење екипе. Победа веома битна пре свега због учинка који се преноси. Сад, да ли је група лакша, то је много мање битно, тако да Руси сигурно нису намерно изгубили што неко испод написа. Да је ту Холандија уместо Француске рекао бих на један да група јесте лакша, овако су нам Холанђани закомпликовали ствар. Французи нам не леже, али са друге стране нам Пољаци више одговарају од Италијана. Све је то изједначено и зато је најбитније да ми са овом победом имамо леп скор, јер то је оно што одлучује пролаз у 3. фазу. Математика је у овом тренутку компликована, али оно што јесте јасно је да треба добити Аргентину и још један меч, или против Пољака или против Француза. Шта рећи о ситему који је у најбољу позицију поставио домаћине Италијане и Пољаке који су имали убедљиво лакше групе од наше и групе Б у којој су се крљали Бразил, Француска, Холандија и Канада и сада они тих својих 5 победа и максималних 15 бодова носе у другу фазу.

doktor

pre 5 godina

Da,da Rusi pustili,Talijane ne mogu stici ,a tesko da ce biti u dve najbolje druge..Svi se bodovi prenose. Rusi namestili da bi isli kuci

površni poznavalac

pre 5 godina

@krtola

A da ti, genije, odeš naprimer na sajt svetskog prvenstva ili na vikipediju pa da pogledaš pravila... Šta ti čini "lakša" grupa kad se SVI bodovi iz prvog kruga prenose dalje, a Rusi imaju već dva poraza, tako da ovo sasvim sigurno nisu izgubili namerno... Kalkulacije postoje u sportovima gde se posle grupne faze ide odmah u eleminacioni deo (npr. košarka) pa mnogi "biraju" protivnika. U ovakvom sistemu svaki poraz je vrlo problematičan za prolazak dalje.

Nenad Grobar Pirot

pre 5 godina

Svaka cast izgleda da mozemo sa svakim,bice tesko za Francuzima i Poljacima,dobre su reprezentacije,ali nisu nepobedive,mene je licno vise strah od Poljaka imaju te visoke igrace za blok i dobre servere,naravno i Francuzi nisu nikako lak protivnik,jer korektori su im odlicni,sve u svemu bice zanimljivih meceva.....

Milan

pre 5 godina

@Leonardo

Tek sada ostaje žal za tom utakmicom protiv amerikanaca, danas su rusi odigrali za dve klase bolje a dobili smo ih. Šteta za drugi set, ispustili smo našim tehničkim greškama par kontri na početku.
Argentinu bi trebalo dobiti, sa poljskom smo egal ali im nekako ne ležimo a francuzi ne leže nama. Ako razbijemo maler francuske mogu na F6.

Magdalena

pre 5 godina

Rusi namerno izgubiše da bi igrali u lakšoj grupi. Nama Francuzi nikako ne leže, šansu tražiti protiv Poljaka s njima smo uvek mogli nekako.
(Krtola, 18. septembar 2018 23:40)

Pobede se prenose u drugi krug. Rusi sa 3 pobede u drugom krugu nisu sigurni da ce proci. Italijani u toj grupi krecu sa dve pobede vise od njih. Informisi se bar o sistemu takmicenja pre nego sto krenes da komentarises i pises.

Magdalena

pre 5 godina

Svim genijalcima koji su ovde napisali da su Rusi namerno izgubili samo jedna informacija. Pobede se prenose u drugi krug. Cak i da dobiju sve tri utakmice koje slede, Rusi mozda nece biti prvi. Ako izgube od Italije ispadaju sigurno. Prema tome, pre nego sto krenete da lupetate po tastaturi, bar se informisite o sistemu takmicenja.