Tenis 61

Subota, 15.09.2018.

09:35

"Vajda mi kaže: Novak spreman za 3 meseca, i spremi ga za dve nedelje"

Marjan Vajda, trener Novaka Đokovića rekao je da je sumnjao da Novak može postići ono šta je uspeo sada, pa je i Slovak dobio pohvalu od kolege Emilija Sančesa.

"Vajda mi kaže: Novak spreman za 3 meseca, i spremi ga za dve nedelje" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Marsovac

pre 5 godina

"Veoma dugo pratim tenis. Daleko duže od velike većine poštovanih komentatora. Nikada ga nisam igrao, ali ga pratim i dalje sa velikom strasti i uzbuđenjem. Slažem se da Vajda ima znatan, pa čak i magičan uticaj na Novaka, ali se takođe slažem sa komentarima da se Fil Grič premalo spominje. Jer, ne zaboravimo, nije Novak vratio samo Vajdu, već istovreneo i Fil Griča. Sav taj neverovatan elasticitet i gipkost su očigledno delo izuzetnog fizioterapeuta Nemca. I još nešto, voleo bih da vidim da se vrati i Beker. Od prvog momenta njihove saradnje imao sam uverenje da će Boris puno značiti Novaku. Iako Novak niže uspeh za uspehom i gotovo pomera granice, u sebi uvek lagano strepim pred svaki naredni turnir. Tu strepnju začudo nisam imao kada su sva trojica bili na okupu.O Bekeru može da se kaže i ovo i ono, ali Švaba je to. Znamo kako su disciplinovani i fanatični kada je posao u pitanju.
(z.n., 15. septembar 2018 20:28) "

Gebhard Gritsch nije fizioterapeut, nego fitnes trener, i nije nemac, nego austrijanac. Fizioterapeut mu je je Ulyses Badio, italijan.
Nastavi strastveno da pratis tenis, ide ti to od ruke.

z.n.

pre 5 godina

Veoma dugo pratim tenis. Daleko duže od velike većine poštovanih komentatora. Nikada ga nisam igrao, ali ga pratim i dalje sa velikom strasti i uzbuđenjem. Slažem se da Vajda ima znatan, pa čak i magičan uticaj na Novaka, ali se takođe slažem sa komentarima da se Fil Grič premalo spominje. Jer, ne zaboravimo, nije Novak vratio samo Vajdu, već istovreneo i Fil Griča. Sav taj neverovatan elasticitet i gipkost su očigledno delo izuzetnog fizioterapeuta Nemca. I još nešto, voleo bih da vidim da se vrati i Beker. Od prvog momenta njihove saradnje imao sam uverenje da će Boris puno značiti Novaku. Iako Novak niže uspeh za uspehom i gotovo pomera granice, u sebi uvek lagano strepim pred svaki naredni turnir. Tu strepnju začudo nisam imao kada su sva trojica bili na okupu.O Bekeru može da se kaže i ovo i ono, ali Švaba je to. Znamo kako su disciplinovani i fanatični kada je posao u pitanju.

jovan

pre 5 godina

@ (it’s my life, 15. septembar 2018 09:34) 

Hahaha, ocene na moj odgovor 21-2, pa nakon par minuta 21-114. Okolni komentari svi ukupno oko 20ak ocena a moj 130. Pa ti si bre jos i botina i sam sebi dajes pluseve, tj. minuse drugima. Ccc al udaraju kompleksi. Savrseno si odgovorio na moje pitanje sve mi je jasno.

Eto

pre 5 godina

Raskid saradnje sa Vajdom i Gričom desio se iz poštovanja prema njihovom životu i radu. Nole je "dobio" instrukciju da prikoči sa osvajanjima poena kako bi omogućio Mareju da bude prvi na listi. Tako je Nole za par meseci otopio svojih rekordnih 16.500 poena na ispod 6.000. A da za to vreme Vajda i Grič ne bi samo figurirali uz Noleta, dogovor je bio da se raziđu.

hehe

pre 5 godina

Mozda Nole voli da ga Vajda gleda! Ko zna kakva su tu posla...mozda ima nesto vise od odnosa trener teniser...
(tomica chicago, 15. septembar 2018 12:34)

Pa sad, ako si ti te orijentacije, ne mora da znači da su drugi. Previše gledaš iz svog ugla.

radica

pre 5 godina

Kada je objavljeno da se Vajda vraća u Novakov tim, pao mi je kamen sa srca. Istog trenutka sam znala da to znači i Noletov povratak na staro, tj. na prvo mesto ATP liste. Jednostavno, to je tandem snova!

O.T.A.N.

pre 5 godina

Za godinu i po dana od kada je Nole pauzirao i vracao se u formu na 6 GS po 3 su osvojili Rafa i Rodja.Od 2011 do tada znaci za 6 godina,Rafa 5,Rodja jenu.GOAT
(Sale, 15. septembar 2018 15:30)

A po tebi se uspesi u tenisu računaju samo od 2011? Od 2011 Kralj Federer nije osvojio jedan GS, već 4 GS-a!

Pera

pre 5 godina

Pogodio sam za wim,sinsi,us open.Sada kazem,Nole će igrati Kinu,pariz će da iskulira.Zatim London neće da zapinje,a onda će Vajda da ga našpanuje za AO.I uzeće Melburn,potpisujem

Sale

pre 5 godina

Za godinu i po dana od kada je Nole pauzirao i vracao se u formu na 6 GS po 3 su osvojili Rafa i Rodja.Od 2011 do tada znaci za 6 godina,Rafa 5,Rodja jenu.GOAT

taki p.

pre 5 godina

Napravio je Novak nekoliko gresaka ranije,otkaz Vajdi,odustajanje od operacije proslog leta,sve ga je to usporilo ali se video potencijal za ovo sto se desavalo,tacnije videli su oni koji nisu dolazili ovde da lece svoje frustracije i zavist.Naredne 2 godine zakljucno sa olompijadom bice Noletove,ako zapne priblizice se Federeru a onda je sve moguce,ova trojica su toliko dobri da ce bukvalno do zadnjeg turnira biti konkurentni za titule,ne vidim jednog ili vise mladjih igraca koji bi mogli skoro da ih ugroze.

IL

pre 5 godina

Gric i Vajda su genijalni a Vajdina mirnoca i opustenost, sto bismo rekli, deluju blagotvorno na Novaka. Covek na miran i stalozen nacin prenosi Novaku sve sto je u tom sportu vazno. I Novak je ranije govorio da Vajda ima skoro ocinsku ulogu.

retko pametan

pre 5 godina

Novak bez Vajde po meni nije taj Novak.Samo Vajda kada je u boksu Nole je zver koja dobija energiju direktno iz boksa.
(South Park, 15. septembar 2018 09:52)

Treba ipak reci da je najbolju godinu ikad u tenisu 2015 Novak imao a da ga je trenirao Boris Beker. To je bila jedna izuzetna saradnja. Ali i pored toga smatram da je ovaj covek najbolji za Noleta.
Iako nije Srbin dozivljavam ga kao da jeste.

Lepo molim Marjana Vajdu da ostane sa Novakom do kraja!

pre 5 godina

Cini mi se da No1e nema granica sa Vajdom. Njih dvojica sigurno ce da postave nove i nedostizne teniske rekorde ako nastave da saradjuju. No1e je odavno podigao igru na nedostizan nivo, tako da ni Rafa ni rodja nikada nisu niti nece moci da nadju protuigru za Novaka. A Novak je za njih to nasao - sta ce reci da je No1e neosporan GOAT!

Idemooo!!!

šetač

pre 5 godina

@Dačina sa s,p, a bogami i r - Nije Beker doveden da bude trener. Ja bih rekao da je bio tu da skine teret na GS, da kao expert pomogne. Pomogne kod taktike i skautinga. Doveden je o zbog nečeg što nećemo baš lako saznati čega.

jovan

pre 5 godina

@ (it’s my life, 15. septembar 2018 09:34)

Covece imas li ti neke druge obaveze osim da svaki put prvi ostavis komentar na svaku novakovu vest ne bi li ti isti izasao na vrh? Osecam da si napravio nekako da ti se ukljuce alarm i sva svetla u kuci kad izadje teniska vest.

Matoradrtina

pre 5 godina

@ retko pametan.
Zaboravio si da tada Beker nije bio jedini trener... već Beker i Vajda...samo što se Vajda malo povukao i pratio samo neke turnire...on je preneo Bekeru znanje...ukratko Vajda je servirao Bekeru kako i šta sa Noletom da radi...Nole je izgleda težak za saradnju sa trenerima...evo posle Bekera nasupili su njih nekoliko i rezultati katastrofa...

Malkom

pre 5 godina

"Doskora su Federer i Nadal bili mnogo ispred što se tiče Grend slemova. Sada je Novak tako blizu. Tri daleko od Rafe i šest od Rodžera."

Pa sad je razlika već u odnosu na 2016.
Od tada su Rodžer i Nadal osvojili po 3 GS, a Novak 2 GS. Razlika je, zapravo, sada veća. Ali stvar je u tome što je Rodžer stariji. Možda će biti jedan od favorita na AO i W 2019. I to je to. A Novak i Nadal će imati par godina više. Problem će možda stvoriti to što će Novak i Nadal već od 2020. biti dosta stariji, pa će tada biti moguće da ih nadjačaju neki mlađi igrači. Sada to nije moguće, ali za godinu i po - ne zna se. Nije baš tako lako stići Rodžerov rekord.

tomica chicago

pre 5 godina

Novak bez Vajde po meni nije taj Novak.Samo Vajda kada je u boksu Nole je zver koja dobija energiju direktno iz boksa.
(South Park, 15. septembar 2018 09:52)
377 Mozda Nole voli da ga Vajda gleda! Ko zna kakva su tu posla...mozda ima nesto vise od odnosa trener teniser...

milos

pre 5 godina

Sad vec epska izjava Novaka na pitanje jednog klinca : Novace, zasto si stao? A Novak mu kaze nisam stao, sam sam seo da se malo odmorim. Sta god dalje da bude Novaka treba da cenimo i postujemo i kad dobija ali i kad gubi!!!

Milanche

pre 5 godina

Moljac - direktno u centar!!!

Ja mislim da je on spremao svojevremeno Mustera, najspremnijeg igraca ikada.

On kad je dosao u Novakov tim, sve kockice su se poklopile. A to je i sad dokazano, posto u Majamiju nije mogao da potrci posle 3 gema, a onda osvojio Wimbledon.

Naravno da se slazem i da je Vajda izuzetno zasluzan, ali bez fizicke spreme na najvisem nivou bi i Vajda bio nemocan.

Masa

pre 5 godina

(Tadija Tadić, 15. septembar 2018 10:22).
Poštovani prijatelju, mnogo grešiš preporučujući Novaku da poveća masu svog tela. Povećanje musculature je dobro za bacače, dizače tegova, sprintere i slične sportiste, ali za tenisere je balast. Pogledaj samo Rafu, koji ima veliku količinu mišića. Njegov stric Toni, koji je sigurno najzaslužniji za Rafine uspehe, kaže da Rafa već 13 godina mora da pije analgetike, da bi uopše moga da igra. Tenis je veoma zahtevan sport i traži brzu promenu pozicije sportiste, da bi mogao na vreme da se postavi i uspešno odgovori na protivnikov udarac, a isto tako da može da pošalje lopticu gde želi. Zbog toga je veoma važna građa tenisera, a to je svakako građa Novaka i Rodžera.

Nikki

pre 5 godina

Tim sa Vajdom na čelu je najbolja kombinacija za Novaka. Vajda je Noletu kao drugi otac ili brat, čovjek je velikodušan, šaljivdzija i veliki ekspert tenisa. Zajedno su najjači!
Nadam se da će saradnja odsada trajati do kraja Noletove karijere!

IDEMO VAJDA, IDEMO NOLE!!!

Nesha

pre 5 godina

Ulazak u top formu za 2 3 nedelje? Da, kako da ne. Vajda je lepo rekao moguce je za 2 3 meseca. A sto je Nole uspeo tako brzo? Pa trenirao kao sumanut i klopao. Vajda dosao na gotovo. Cisto da mu slozi neke detalje verovatno psihicke prirode. Dakle nije radio bekend po terenu, nego po tanjiru i jos po koj slajs po snicli...

nole jedi meso

pre 5 godina

Federer je garantovano glasao da Imas bude trener godine. Strasno mu je odgovarao Pepe... i ne samo Federu nego i Nadalu i ostatku atp liste.

pravda za Pepea

stanislav

pre 5 godina

Neverovatno šta Vajda znači Novaku. Sigurno nije "najbolji trener" nije bio ni najbolji teniser - ali ima nekakav neverovatan odnos sa Novakom i sigurno da Novak može da mu bude samo zahvalan za ovo što je danas.
BRAVO I ZA VAJDU I ZA NOVAKA.

Moljac

pre 5 godina

Vajda je za psihičku sigurnost, za osećaj domaćeg terena (kao Rafine flašice i serverski ritualčići), a za formu je zaslužan Điđi Fil-Grič. Nije Vajda imao nekog uspeha s istim ovim Novakom do kraja 2010, dok nije došao Gebhart. Od onda je Noletova kondicija postala bolja od Nadalove. Neki su mislili da je do mesa, neki da je do žene, neki do brata, neki do Imasa, a sve je zapravo do Fil-Griča. Čovek iz senke koga niko ne pominje, a zapravo ključ svega.

cojans

pre 5 godina

nesha
gariša Aj ne lupetaj majke ti.
pa niko bre čoveče ne može sam. kažeš došao na gotovo, na šta gotovo majke ti? ne lupaj.
čovek ga je vratio u TOP. i sam Novak to vrlo dobro zna inače ne bi ga ni vraćao .....
al šta ja pričam, pa mi smo najbolji narod na planeti. nezamenljivi.....

n6

pre 5 godina

drži se ti Vajde i niko i ništa ti više nije potrebno! naizgled čovek kad ga vidi pomisli da je običan čova iz neke tamo Slovačke ali je naočigled svima sada već dokazano da je čovek prosto mag i da ima pravu formulu za Novaka. bravo Vajda, bravo Nole.... samo napred do novih titula.

matori

pre 5 godina

@Ubedjen sam da će naš Novak do kraja godine osvojit još nekoliko gren slemova, 5 ili 6 najmanje...
(Prosečan srbin, 15. septembar 2018 

dobio si + , ali nisam siguran zašto si došao da komentarišeš.

it’s my life

pre 5 godina

Vajda je trener svetske klase.Sto je Aleks Ferguson bio u fudbalu on je u tenisu.Klasa u svojoj struci.Dosta je sreće imao Novak sa njim.U svakom sportu stub svega je dobar i kvalitetan trener.Vajda je majstor svog zanata!!!

Dačina sa s,p, a bogami i r

pre 5 godina

Kad si uzeo Bekera za trenera...a Vajda tu negde pored...meni to nista nije bilo jasno. Kakav Beker..Agasi, Šćepanek...imaš svog trenera koji te doveo na vrh..i onda kao nije dobar..evo Bekera koji nikad ni sa kim ništa uradio nije. Jedino što je preuzeo Novaka..i kao Beker trener...

it’s my life

pre 5 godina

Vajda je trener svetske klase.Sto je Aleks Ferguson bio u fudbalu on je u tenisu.Klasa u svojoj struci.Dosta je sreće imao Novak sa njim.U svakom sportu stub svega je dobar i kvalitetan trener.Vajda je majstor svog zanata!!!

Moljac

pre 5 godina

Vajda je za psihičku sigurnost, za osećaj domaćeg terena (kao Rafine flašice i serverski ritualčići), a za formu je zaslužan Điđi Fil-Grič. Nije Vajda imao nekog uspeha s istim ovim Novakom do kraja 2010, dok nije došao Gebhart. Od onda je Noletova kondicija postala bolja od Nadalove. Neki su mislili da je do mesa, neki da je do žene, neki do brata, neki do Imasa, a sve je zapravo do Fil-Griča. Čovek iz senke koga niko ne pominje, a zapravo ključ svega.

n6

pre 5 godina

drži se ti Vajde i niko i ništa ti više nije potrebno! naizgled čovek kad ga vidi pomisli da je običan čova iz neke tamo Slovačke ali je naočigled svima sada već dokazano da je čovek prosto mag i da ima pravu formulu za Novaka. bravo Vajda, bravo Nole.... samo napred do novih titula.

milos

pre 5 godina

Sad vec epska izjava Novaka na pitanje jednog klinca : Novace, zasto si stao? A Novak mu kaze nisam stao, sam sam seo da se malo odmorim. Sta god dalje da bude Novaka treba da cenimo i postujemo i kad dobija ali i kad gubi!!!

stanislav

pre 5 godina

Neverovatno šta Vajda znači Novaku. Sigurno nije "najbolji trener" nije bio ni najbolji teniser - ali ima nekakav neverovatan odnos sa Novakom i sigurno da Novak može da mu bude samo zahvalan za ovo što je danas.
BRAVO I ZA VAJDU I ZA NOVAKA.

nole jedi meso

pre 5 godina

Federer je garantovano glasao da Imas bude trener godine. Strasno mu je odgovarao Pepe... i ne samo Federu nego i Nadalu i ostatku atp liste.

pravda za Pepea

Masa

pre 5 godina

(Tadija Tadić, 15. septembar 2018 10:22).
Poštovani prijatelju, mnogo grešiš preporučujući Novaku da poveća masu svog tela. Povećanje musculature je dobro za bacače, dizače tegova, sprintere i slične sportiste, ali za tenisere je balast. Pogledaj samo Rafu, koji ima veliku količinu mišića. Njegov stric Toni, koji je sigurno najzaslužniji za Rafine uspehe, kaže da Rafa već 13 godina mora da pije analgetike, da bi uopše moga da igra. Tenis je veoma zahtevan sport i traži brzu promenu pozicije sportiste, da bi mogao na vreme da se postavi i uspešno odgovori na protivnikov udarac, a isto tako da može da pošalje lopticu gde želi. Zbog toga je veoma važna građa tenisera, a to je svakako građa Novaka i Rodžera.

Dačina sa s,p, a bogami i r

pre 5 godina

Kad si uzeo Bekera za trenera...a Vajda tu negde pored...meni to nista nije bilo jasno. Kakav Beker..Agasi, Šćepanek...imaš svog trenera koji te doveo na vrh..i onda kao nije dobar..evo Bekera koji nikad ni sa kim ništa uradio nije. Jedino što je preuzeo Novaka..i kao Beker trener...

cojans

pre 5 godina

nesha
gariša Aj ne lupetaj majke ti.
pa niko bre čoveče ne može sam. kažeš došao na gotovo, na šta gotovo majke ti? ne lupaj.
čovek ga je vratio u TOP. i sam Novak to vrlo dobro zna inače ne bi ga ni vraćao .....
al šta ja pričam, pa mi smo najbolji narod na planeti. nezamenljivi.....

matori

pre 5 godina

@Ubedjen sam da će naš Novak do kraja godine osvojit još nekoliko gren slemova, 5 ili 6 najmanje...
(Prosečan srbin, 15. septembar 2018 

dobio si + , ali nisam siguran zašto si došao da komentarišeš.

IL

pre 5 godina

Gric i Vajda su genijalni a Vajdina mirnoca i opustenost, sto bismo rekli, deluju blagotvorno na Novaka. Covek na miran i stalozen nacin prenosi Novaku sve sto je u tom sportu vazno. I Novak je ranije govorio da Vajda ima skoro ocinsku ulogu.

Milanche

pre 5 godina

Moljac - direktno u centar!!!

Ja mislim da je on spremao svojevremeno Mustera, najspremnijeg igraca ikada.

On kad je dosao u Novakov tim, sve kockice su se poklopile. A to je i sad dokazano, posto u Majamiju nije mogao da potrci posle 3 gema, a onda osvojio Wimbledon.

Naravno da se slazem i da je Vajda izuzetno zasluzan, ali bez fizicke spreme na najvisem nivou bi i Vajda bio nemocan.

taki p.

pre 5 godina

Napravio je Novak nekoliko gresaka ranije,otkaz Vajdi,odustajanje od operacije proslog leta,sve ga je to usporilo ali se video potencijal za ovo sto se desavalo,tacnije videli su oni koji nisu dolazili ovde da lece svoje frustracije i zavist.Naredne 2 godine zakljucno sa olompijadom bice Noletove,ako zapne priblizice se Federeru a onda je sve moguce,ova trojica su toliko dobri da ce bukvalno do zadnjeg turnira biti konkurentni za titule,ne vidim jednog ili vise mladjih igraca koji bi mogli skoro da ih ugroze.

Nikki

pre 5 godina

Tim sa Vajdom na čelu je najbolja kombinacija za Novaka. Vajda je Noletu kao drugi otac ili brat, čovjek je velikodušan, šaljivdzija i veliki ekspert tenisa. Zajedno su najjači!
Nadam se da će saradnja odsada trajati do kraja Noletove karijere!

IDEMO VAJDA, IDEMO NOLE!!!

Malkom

pre 5 godina

"Doskora su Federer i Nadal bili mnogo ispred što se tiče Grend slemova. Sada je Novak tako blizu. Tri daleko od Rafe i šest od Rodžera."

Pa sad je razlika već u odnosu na 2016.
Od tada su Rodžer i Nadal osvojili po 3 GS, a Novak 2 GS. Razlika je, zapravo, sada veća. Ali stvar je u tome što je Rodžer stariji. Možda će biti jedan od favorita na AO i W 2019. I to je to. A Novak i Nadal će imati par godina više. Problem će možda stvoriti to što će Novak i Nadal već od 2020. biti dosta stariji, pa će tada biti moguće da ih nadjačaju neki mlađi igrači. Sada to nije moguće, ali za godinu i po - ne zna se. Nije baš tako lako stići Rodžerov rekord.

Lepo molim Marjana Vajdu da ostane sa Novakom do kraja!

pre 5 godina

Cini mi se da No1e nema granica sa Vajdom. Njih dvojica sigurno ce da postave nove i nedostizne teniske rekorde ako nastave da saradjuju. No1e je odavno podigao igru na nedostizan nivo, tako da ni Rafa ni rodja nikada nisu niti nece moci da nadju protuigru za Novaka. A Novak je za njih to nasao - sta ce reci da je No1e neosporan GOAT!

Idemooo!!!

šetač

pre 5 godina

@Dačina sa s,p, a bogami i r - Nije Beker doveden da bude trener. Ja bih rekao da je bio tu da skine teret na GS, da kao expert pomogne. Pomogne kod taktike i skautinga. Doveden je o zbog nečeg što nećemo baš lako saznati čega.

Matoradrtina

pre 5 godina

@ retko pametan.
Zaboravio si da tada Beker nije bio jedini trener... već Beker i Vajda...samo što se Vajda malo povukao i pratio samo neke turnire...on je preneo Bekeru znanje...ukratko Vajda je servirao Bekeru kako i šta sa Noletom da radi...Nole je izgleda težak za saradnju sa trenerima...evo posle Bekera nasupili su njih nekoliko i rezultati katastrofa...

retko pametan

pre 5 godina

Novak bez Vajde po meni nije taj Novak.Samo Vajda kada je u boksu Nole je zver koja dobija energiju direktno iz boksa.
(South Park, 15. septembar 2018 09:52)

Treba ipak reci da je najbolju godinu ikad u tenisu 2015 Novak imao a da ga je trenirao Boris Beker. To je bila jedna izuzetna saradnja. Ali i pored toga smatram da je ovaj covek najbolji za Noleta.
Iako nije Srbin dozivljavam ga kao da jeste.

hehe

pre 5 godina

Mozda Nole voli da ga Vajda gleda! Ko zna kakva su tu posla...mozda ima nesto vise od odnosa trener teniser...
(tomica chicago, 15. septembar 2018 12:34)

Pa sad, ako si ti te orijentacije, ne mora da znači da su drugi. Previše gledaš iz svog ugla.

jovan

pre 5 godina

@ (it’s my life, 15. septembar 2018 09:34)

Covece imas li ti neke druge obaveze osim da svaki put prvi ostavis komentar na svaku novakovu vest ne bi li ti isti izasao na vrh? Osecam da si napravio nekako da ti se ukljuce alarm i sva svetla u kuci kad izadje teniska vest.

radica

pre 5 godina

Kada je objavljeno da se Vajda vraća u Novakov tim, pao mi je kamen sa srca. Istog trenutka sam znala da to znači i Noletov povratak na staro, tj. na prvo mesto ATP liste. Jednostavno, to je tandem snova!

Sale

pre 5 godina

Za godinu i po dana od kada je Nole pauzirao i vracao se u formu na 6 GS po 3 su osvojili Rafa i Rodja.Od 2011 do tada znaci za 6 godina,Rafa 5,Rodja jenu.GOAT

Pera

pre 5 godina

Pogodio sam za wim,sinsi,us open.Sada kazem,Nole će igrati Kinu,pariz će da iskulira.Zatim London neće da zapinje,a onda će Vajda da ga našpanuje za AO.I uzeće Melburn,potpisujem

Nesha

pre 5 godina

Ulazak u top formu za 2 3 nedelje? Da, kako da ne. Vajda je lepo rekao moguce je za 2 3 meseca. A sto je Nole uspeo tako brzo? Pa trenirao kao sumanut i klopao. Vajda dosao na gotovo. Cisto da mu slozi neke detalje verovatno psihicke prirode. Dakle nije radio bekend po terenu, nego po tanjiru i jos po koj slajs po snicli...

Eto

pre 5 godina

Raskid saradnje sa Vajdom i Gričom desio se iz poštovanja prema njihovom životu i radu. Nole je "dobio" instrukciju da prikoči sa osvajanjima poena kako bi omogućio Mareju da bude prvi na listi. Tako je Nole za par meseci otopio svojih rekordnih 16.500 poena na ispod 6.000. A da za to vreme Vajda i Grič ne bi samo figurirali uz Noleta, dogovor je bio da se raziđu.

tomica chicago

pre 5 godina

Novak bez Vajde po meni nije taj Novak.Samo Vajda kada je u boksu Nole je zver koja dobija energiju direktno iz boksa.
(South Park, 15. septembar 2018 09:52)
377 Mozda Nole voli da ga Vajda gleda! Ko zna kakva su tu posla...mozda ima nesto vise od odnosa trener teniser...

z.n.

pre 5 godina

Veoma dugo pratim tenis. Daleko duže od velike većine poštovanih komentatora. Nikada ga nisam igrao, ali ga pratim i dalje sa velikom strasti i uzbuđenjem. Slažem se da Vajda ima znatan, pa čak i magičan uticaj na Novaka, ali se takođe slažem sa komentarima da se Fil Grič premalo spominje. Jer, ne zaboravimo, nije Novak vratio samo Vajdu, već istovreneo i Fil Griča. Sav taj neverovatan elasticitet i gipkost su očigledno delo izuzetnog fizioterapeuta Nemca. I još nešto, voleo bih da vidim da se vrati i Beker. Od prvog momenta njihove saradnje imao sam uverenje da će Boris puno značiti Novaku. Iako Novak niže uspeh za uspehom i gotovo pomera granice, u sebi uvek lagano strepim pred svaki naredni turnir. Tu strepnju začudo nisam imao kada su sva trojica bili na okupu.O Bekeru može da se kaže i ovo i ono, ali Švaba je to. Znamo kako su disciplinovani i fanatični kada je posao u pitanju.

jovan

pre 5 godina

@ (it’s my life, 15. septembar 2018 09:34) 

Hahaha, ocene na moj odgovor 21-2, pa nakon par minuta 21-114. Okolni komentari svi ukupno oko 20ak ocena a moj 130. Pa ti si bre jos i botina i sam sebi dajes pluseve, tj. minuse drugima. Ccc al udaraju kompleksi. Savrseno si odgovorio na moje pitanje sve mi je jasno.

Marsovac

pre 5 godina

"Veoma dugo pratim tenis. Daleko duže od velike većine poštovanih komentatora. Nikada ga nisam igrao, ali ga pratim i dalje sa velikom strasti i uzbuđenjem. Slažem se da Vajda ima znatan, pa čak i magičan uticaj na Novaka, ali se takođe slažem sa komentarima da se Fil Grič premalo spominje. Jer, ne zaboravimo, nije Novak vratio samo Vajdu, već istovreneo i Fil Griča. Sav taj neverovatan elasticitet i gipkost su očigledno delo izuzetnog fizioterapeuta Nemca. I još nešto, voleo bih da vidim da se vrati i Beker. Od prvog momenta njihove saradnje imao sam uverenje da će Boris puno značiti Novaku. Iako Novak niže uspeh za uspehom i gotovo pomera granice, u sebi uvek lagano strepim pred svaki naredni turnir. Tu strepnju začudo nisam imao kada su sva trojica bili na okupu.O Bekeru može da se kaže i ovo i ono, ali Švaba je to. Znamo kako su disciplinovani i fanatični kada je posao u pitanju.
(z.n., 15. septembar 2018 20:28) "

Gebhard Gritsch nije fizioterapeut, nego fitnes trener, i nije nemac, nego austrijanac. Fizioterapeut mu je je Ulyses Badio, italijan.
Nastavi strastveno da pratis tenis, ide ti to od ruke.

O.T.A.N.

pre 5 godina

Za godinu i po dana od kada je Nole pauzirao i vracao se u formu na 6 GS po 3 su osvojili Rafa i Rodja.Od 2011 do tada znaci za 6 godina,Rafa 5,Rodja jenu.GOAT
(Sale, 15. septembar 2018 15:30)

A po tebi se uspesi u tenisu računaju samo od 2011? Od 2011 Kralj Federer nije osvojio jedan GS, već 4 GS-a!

Nesha

pre 5 godina

Ulazak u top formu za 2 3 nedelje? Da, kako da ne. Vajda je lepo rekao moguce je za 2 3 meseca. A sto je Nole uspeo tako brzo? Pa trenirao kao sumanut i klopao. Vajda dosao na gotovo. Cisto da mu slozi neke detalje verovatno psihicke prirode. Dakle nije radio bekend po terenu, nego po tanjiru i jos po koj slajs po snicli...

tomica chicago

pre 5 godina

Novak bez Vajde po meni nije taj Novak.Samo Vajda kada je u boksu Nole je zver koja dobija energiju direktno iz boksa.
(South Park, 15. septembar 2018 09:52)
377 Mozda Nole voli da ga Vajda gleda! Ko zna kakva su tu posla...mozda ima nesto vise od odnosa trener teniser...

jovan

pre 5 godina

@ (it’s my life, 15. septembar 2018 09:34)

Covece imas li ti neke druge obaveze osim da svaki put prvi ostavis komentar na svaku novakovu vest ne bi li ti isti izasao na vrh? Osecam da si napravio nekako da ti se ukljuce alarm i sva svetla u kuci kad izadje teniska vest.

Dačina sa s,p, a bogami i r

pre 5 godina

Kad si uzeo Bekera za trenera...a Vajda tu negde pored...meni to nista nije bilo jasno. Kakav Beker..Agasi, Šćepanek...imaš svog trenera koji te doveo na vrh..i onda kao nije dobar..evo Bekera koji nikad ni sa kim ništa uradio nije. Jedino što je preuzeo Novaka..i kao Beker trener...

O.T.A.N.

pre 5 godina

Za godinu i po dana od kada je Nole pauzirao i vracao se u formu na 6 GS po 3 su osvojili Rafa i Rodja.Od 2011 do tada znaci za 6 godina,Rafa 5,Rodja jenu.GOAT
(Sale, 15. septembar 2018 15:30)

A po tebi se uspesi u tenisu računaju samo od 2011? Od 2011 Kralj Federer nije osvojio jedan GS, već 4 GS-a!

nole jedi meso

pre 5 godina

Federer je garantovano glasao da Imas bude trener godine. Strasno mu je odgovarao Pepe... i ne samo Federu nego i Nadalu i ostatku atp liste.

pravda za Pepea

it’s my life

pre 5 godina

Vajda je trener svetske klase.Sto je Aleks Ferguson bio u fudbalu on je u tenisu.Klasa u svojoj struci.Dosta je sreće imao Novak sa njim.U svakom sportu stub svega je dobar i kvalitetan trener.Vajda je majstor svog zanata!!!

retko pametan

pre 5 godina

Novak bez Vajde po meni nije taj Novak.Samo Vajda kada je u boksu Nole je zver koja dobija energiju direktno iz boksa.
(South Park, 15. septembar 2018 09:52)

Treba ipak reci da je najbolju godinu ikad u tenisu 2015 Novak imao a da ga je trenirao Boris Beker. To je bila jedna izuzetna saradnja. Ali i pored toga smatram da je ovaj covek najbolji za Noleta.
Iako nije Srbin dozivljavam ga kao da jeste.

Moljac

pre 5 godina

Vajda je za psihičku sigurnost, za osećaj domaćeg terena (kao Rafine flašice i serverski ritualčići), a za formu je zaslužan Điđi Fil-Grič. Nije Vajda imao nekog uspeha s istim ovim Novakom do kraja 2010, dok nije došao Gebhart. Od onda je Noletova kondicija postala bolja od Nadalove. Neki su mislili da je do mesa, neki da je do žene, neki do brata, neki do Imasa, a sve je zapravo do Fil-Griča. Čovek iz senke koga niko ne pominje, a zapravo ključ svega.

Matoradrtina

pre 5 godina

@ retko pametan.
Zaboravio si da tada Beker nije bio jedini trener... već Beker i Vajda...samo što se Vajda malo povukao i pratio samo neke turnire...on je preneo Bekeru znanje...ukratko Vajda je servirao Bekeru kako i šta sa Noletom da radi...Nole je izgleda težak za saradnju sa trenerima...evo posle Bekera nasupili su njih nekoliko i rezultati katastrofa...

Malkom

pre 5 godina

"Doskora su Federer i Nadal bili mnogo ispred što se tiče Grend slemova. Sada je Novak tako blizu. Tri daleko od Rafe i šest od Rodžera."

Pa sad je razlika već u odnosu na 2016.
Od tada su Rodžer i Nadal osvojili po 3 GS, a Novak 2 GS. Razlika je, zapravo, sada veća. Ali stvar je u tome što je Rodžer stariji. Možda će biti jedan od favorita na AO i W 2019. I to je to. A Novak i Nadal će imati par godina više. Problem će možda stvoriti to što će Novak i Nadal već od 2020. biti dosta stariji, pa će tada biti moguće da ih nadjačaju neki mlađi igrači. Sada to nije moguće, ali za godinu i po - ne zna se. Nije baš tako lako stići Rodžerov rekord.

n6

pre 5 godina

drži se ti Vajde i niko i ništa ti više nije potrebno! naizgled čovek kad ga vidi pomisli da je običan čova iz neke tamo Slovačke ali je naočigled svima sada već dokazano da je čovek prosto mag i da ima pravu formulu za Novaka. bravo Vajda, bravo Nole.... samo napred do novih titula.

matori

pre 5 godina

@Ubedjen sam da će naš Novak do kraja godine osvojit još nekoliko gren slemova, 5 ili 6 najmanje...
(Prosečan srbin, 15. septembar 2018 

dobio si + , ali nisam siguran zašto si došao da komentarišeš.

stanislav

pre 5 godina

Neverovatno šta Vajda znači Novaku. Sigurno nije "najbolji trener" nije bio ni najbolji teniser - ali ima nekakav neverovatan odnos sa Novakom i sigurno da Novak može da mu bude samo zahvalan za ovo što je danas.
BRAVO I ZA VAJDU I ZA NOVAKA.

milos

pre 5 godina

Sad vec epska izjava Novaka na pitanje jednog klinca : Novace, zasto si stao? A Novak mu kaze nisam stao, sam sam seo da se malo odmorim. Sta god dalje da bude Novaka treba da cenimo i postujemo i kad dobija ali i kad gubi!!!

Masa

pre 5 godina

(Tadija Tadić, 15. septembar 2018 10:22).
Poštovani prijatelju, mnogo grešiš preporučujući Novaku da poveća masu svog tela. Povećanje musculature je dobro za bacače, dizače tegova, sprintere i slične sportiste, ali za tenisere je balast. Pogledaj samo Rafu, koji ima veliku količinu mišića. Njegov stric Toni, koji je sigurno najzaslužniji za Rafine uspehe, kaže da Rafa već 13 godina mora da pije analgetike, da bi uopše moga da igra. Tenis je veoma zahtevan sport i traži brzu promenu pozicije sportiste, da bi mogao na vreme da se postavi i uspešno odgovori na protivnikov udarac, a isto tako da može da pošalje lopticu gde želi. Zbog toga je veoma važna građa tenisera, a to je svakako građa Novaka i Rodžera.

šetač

pre 5 godina

@Dačina sa s,p, a bogami i r - Nije Beker doveden da bude trener. Ja bih rekao da je bio tu da skine teret na GS, da kao expert pomogne. Pomogne kod taktike i skautinga. Doveden je o zbog nečeg što nećemo baš lako saznati čega.

cojans

pre 5 godina

nesha
gariša Aj ne lupetaj majke ti.
pa niko bre čoveče ne može sam. kažeš došao na gotovo, na šta gotovo majke ti? ne lupaj.
čovek ga je vratio u TOP. i sam Novak to vrlo dobro zna inače ne bi ga ni vraćao .....
al šta ja pričam, pa mi smo najbolji narod na planeti. nezamenljivi.....

Milanche

pre 5 godina

Moljac - direktno u centar!!!

Ja mislim da je on spremao svojevremeno Mustera, najspremnijeg igraca ikada.

On kad je dosao u Novakov tim, sve kockice su se poklopile. A to je i sad dokazano, posto u Majamiju nije mogao da potrci posle 3 gema, a onda osvojio Wimbledon.

Naravno da se slazem i da je Vajda izuzetno zasluzan, ali bez fizicke spreme na najvisem nivou bi i Vajda bio nemocan.

Sale

pre 5 godina

Za godinu i po dana od kada je Nole pauzirao i vracao se u formu na 6 GS po 3 su osvojili Rafa i Rodja.Od 2011 do tada znaci za 6 godina,Rafa 5,Rodja jenu.GOAT

Eto

pre 5 godina

Raskid saradnje sa Vajdom i Gričom desio se iz poštovanja prema njihovom životu i radu. Nole je "dobio" instrukciju da prikoči sa osvajanjima poena kako bi omogućio Mareju da bude prvi na listi. Tako je Nole za par meseci otopio svojih rekordnih 16.500 poena na ispod 6.000. A da za to vreme Vajda i Grič ne bi samo figurirali uz Noleta, dogovor je bio da se raziđu.

taki p.

pre 5 godina

Napravio je Novak nekoliko gresaka ranije,otkaz Vajdi,odustajanje od operacije proslog leta,sve ga je to usporilo ali se video potencijal za ovo sto se desavalo,tacnije videli su oni koji nisu dolazili ovde da lece svoje frustracije i zavist.Naredne 2 godine zakljucno sa olompijadom bice Noletove,ako zapne priblizice se Federeru a onda je sve moguce,ova trojica su toliko dobri da ce bukvalno do zadnjeg turnira biti konkurentni za titule,ne vidim jednog ili vise mladjih igraca koji bi mogli skoro da ih ugroze.

Nikki

pre 5 godina

Tim sa Vajdom na čelu je najbolja kombinacija za Novaka. Vajda je Noletu kao drugi otac ili brat, čovjek je velikodušan, šaljivdzija i veliki ekspert tenisa. Zajedno su najjači!
Nadam se da će saradnja odsada trajati do kraja Noletove karijere!

IDEMO VAJDA, IDEMO NOLE!!!

IL

pre 5 godina

Gric i Vajda su genijalni a Vajdina mirnoca i opustenost, sto bismo rekli, deluju blagotvorno na Novaka. Covek na miran i stalozen nacin prenosi Novaku sve sto je u tom sportu vazno. I Novak je ranije govorio da Vajda ima skoro ocinsku ulogu.

Pera

pre 5 godina

Pogodio sam za wim,sinsi,us open.Sada kazem,Nole će igrati Kinu,pariz će da iskulira.Zatim London neće da zapinje,a onda će Vajda da ga našpanuje za AO.I uzeće Melburn,potpisujem

Lepo molim Marjana Vajdu da ostane sa Novakom do kraja!

pre 5 godina

Cini mi se da No1e nema granica sa Vajdom. Njih dvojica sigurno ce da postave nove i nedostizne teniske rekorde ako nastave da saradjuju. No1e je odavno podigao igru na nedostizan nivo, tako da ni Rafa ni rodja nikada nisu niti nece moci da nadju protuigru za Novaka. A Novak je za njih to nasao - sta ce reci da je No1e neosporan GOAT!

Idemooo!!!

jovan

pre 5 godina

@ (it’s my life, 15. septembar 2018 09:34) 

Hahaha, ocene na moj odgovor 21-2, pa nakon par minuta 21-114. Okolni komentari svi ukupno oko 20ak ocena a moj 130. Pa ti si bre jos i botina i sam sebi dajes pluseve, tj. minuse drugima. Ccc al udaraju kompleksi. Savrseno si odgovorio na moje pitanje sve mi je jasno.

hehe

pre 5 godina

Mozda Nole voli da ga Vajda gleda! Ko zna kakva su tu posla...mozda ima nesto vise od odnosa trener teniser...
(tomica chicago, 15. septembar 2018 12:34)

Pa sad, ako si ti te orijentacije, ne mora da znači da su drugi. Previše gledaš iz svog ugla.

z.n.

pre 5 godina

Veoma dugo pratim tenis. Daleko duže od velike većine poštovanih komentatora. Nikada ga nisam igrao, ali ga pratim i dalje sa velikom strasti i uzbuđenjem. Slažem se da Vajda ima znatan, pa čak i magičan uticaj na Novaka, ali se takođe slažem sa komentarima da se Fil Grič premalo spominje. Jer, ne zaboravimo, nije Novak vratio samo Vajdu, već istovreneo i Fil Griča. Sav taj neverovatan elasticitet i gipkost su očigledno delo izuzetnog fizioterapeuta Nemca. I još nešto, voleo bih da vidim da se vrati i Beker. Od prvog momenta njihove saradnje imao sam uverenje da će Boris puno značiti Novaku. Iako Novak niže uspeh za uspehom i gotovo pomera granice, u sebi uvek lagano strepim pred svaki naredni turnir. Tu strepnju začudo nisam imao kada su sva trojica bili na okupu.O Bekeru može da se kaže i ovo i ono, ali Švaba je to. Znamo kako su disciplinovani i fanatični kada je posao u pitanju.

Marsovac

pre 5 godina

"Veoma dugo pratim tenis. Daleko duže od velike većine poštovanih komentatora. Nikada ga nisam igrao, ali ga pratim i dalje sa velikom strasti i uzbuđenjem. Slažem se da Vajda ima znatan, pa čak i magičan uticaj na Novaka, ali se takođe slažem sa komentarima da se Fil Grič premalo spominje. Jer, ne zaboravimo, nije Novak vratio samo Vajdu, već istovreneo i Fil Griča. Sav taj neverovatan elasticitet i gipkost su očigledno delo izuzetnog fizioterapeuta Nemca. I još nešto, voleo bih da vidim da se vrati i Beker. Od prvog momenta njihove saradnje imao sam uverenje da će Boris puno značiti Novaku. Iako Novak niže uspeh za uspehom i gotovo pomera granice, u sebi uvek lagano strepim pred svaki naredni turnir. Tu strepnju začudo nisam imao kada su sva trojica bili na okupu.O Bekeru može da se kaže i ovo i ono, ali Švaba je to. Znamo kako su disciplinovani i fanatični kada je posao u pitanju.
(z.n., 15. septembar 2018 20:28) "

Gebhard Gritsch nije fizioterapeut, nego fitnes trener, i nije nemac, nego austrijanac. Fizioterapeut mu je je Ulyses Badio, italijan.
Nastavi strastveno da pratis tenis, ide ti to od ruke.

radica

pre 5 godina

Kada je objavljeno da se Vajda vraća u Novakov tim, pao mi je kamen sa srca. Istog trenutka sam znala da to znači i Noletov povratak na staro, tj. na prvo mesto ATP liste. Jednostavno, to je tandem snova!