Tenis 76

Ponedeljak, 10.09.2018.

08:27

Da li je Federerovih 20 GS dostižno? (ANKETA)

Novak Đoković osvojio je 14. Grend slem u karijeri i sada se svi pitaju da li je Federerovih 20 trofeja iz ove kategorije dostižno.

Da li je Federerovih 20 GS dostižno? (ANKETA) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

Gagi013

pre 5 godina

Federer neče osvojiti više ni masters a ne GS.Nadal će osvojiti još 1 Garos samo u slučaju extra žreba a Nole...,on je tek sada sazreo za da igra najbolje mečeve.Predviđam mu naredne 3 g. još 7-8 GS,pupu da ga ne ureknem.Najveća pretnja će mu biti Tim.

СЕНОВИЋ

pre 5 godina

Прво , њих двојицу не може нико да угрози још три године. Федерер ће догодине освојити још једну Слем титулу. Надал једну а Ђоковић две под условом да се не спанђа поново са оним Билмазом. Након тога још шест може. То је 21 колико и Федекс.

labud

pre 5 godina

@...

Koja nadljudska dostignuca,decko je samo vrhunski sportista i nista vise od toga. Dokle ovaj narod ide sa idolatrijom,svako od nas je jednako vredan i doprinosi ovom drustvu na svoj nacin,uspeh i bogatstvo nisu merilo ljudskosti.

ventilator me ladi i radio mi svira

pre 5 godina

Pokusacu da budem realan i objektivan. Recimo da je pred Novakom jos tri sezone u kojima moze da bude konkurentan za osvajanje GS titula. To je ukupno 12 turnira na kojima konkurise za titulu pod uslovom da ga povrede zaobidju, da ostane ovako motivisan, da nema nekih privatnih problema koji bi se odrazili na njegovu igru. Nadal i Federer su jos uvek aktivni i mogu da osvoje bar po jedan RG ili Vimbldon. Dolaze neki novi klinci i sve su veca opasnost. Ne treba mu taj teret, neka igra dok oseca strast prema tenisu, a sta osvoji, osvojio je..... i ovo sto je do sada uradio svrstava ga medju 5 najboljih svih vremena.

Dr. Federer

pre 5 godina

Djokovic mozda moze uzeti jos jednu, maksimalno dve GS titule na srecu i to je to. Budimo realni nikad nece biti GOAT. Zna se ko je GAOT. Federer, Nadal, a ostali nek se poredjaju.

sakupljač minusa

pre 5 godina

Samo mi malo čudno da u komentarima niko za ozbiljno ne uzima Nadala. Siguran sam da može uzeti još 2 RG i još 2 od ostalih. Tako da Djokoviću će biti veliki izazov i njega stići. Moguće da će sva trojica na kraju biti oko 20 GS. Samo pitanje ko će se na kolko zaustaviti

sakupljač minusa

pre 5 godina

Do kraja karijere

Federer 1 GS
Nadal 4-5
Djokovic 6-7

Ipak mislim kad RN i NDJ još malo zadju u godine mladji teniseri će ako ne kvalitetom, onda snagom sigurno moći da se nose sa njima. Ostaje im još 2-3 sezone na visokom nivou. Posle bi mogli imati ulogu koju danas ima Federer.

Mislim

pre 5 godina

Da su ovakve konstatacije preuranjene i to dosta .Federer i Nadal su i dalje aktivni igraci .Pitanje je dal on juri tih 20 il ce tu biti i 21 .Tako su svi pricali dal mogu Nadal i Novak da stignu onih 17 ,a evo ga Rafa sad na tih 17 i dalje je porilicno daleko od Federera .Gren slem turniri su drugi svet za masterse,a Novak nema 28,29 vec 31 godina sad .Nadal moze onda da izvuce minumum joas dva Rolan garosa ,ako krenemo tako da razmisljamo .Pritom nece doveka oni tako lako pobedjivati mladje igrace .Tim je recimo poslednja dva puta bio jako blizu Nadala ,a decko tek ulazi u najbolje godine .I ti mladji ce biti iskusniji i bice dosta teze pobediti ih .Federer ce igrati bukvalno na koju nogu ustane ,on i sa 40 godina moze da odigra taj Vimbldon i da dodje daleko .Ovo je jako nezahvalno prognozirati .

flomaster

pre 5 godina

@Siniša
Pa ti kao da si rekao da Novak treba da pobedi svakog igrača da bi osvojio turnir.
Pri tom Federer je upravo izgubio od igrača, koji nije Novak Djoković, a na Wimbldonu od igrača koji isto nije Novak Đoković.
Ovo što si ti rekao po meni apsolutno ne pije vodu.
Jednostavno Federera je pregazilo vreme i to je to, da li će Novak, videćemo.Mislim da ima ozbiljnije šanse da igra ovakav tenis dosta dugo, u odnosu na Federera, zato što neće imati toliko kvalitetnije protivnike kao federer u tim godinama. Federer je sa svojih 30+ godina morao da igra protiv Del Potra sa 23-24 godina, Djokovića sa 25-26 godina, Nadala sa 26-27 godina, Endi Marej godina isto kao Nole, znači oni u naponu, a Roger realno u padu snage. Uzimajući sve to u obzir Roger je posle 31 osvojio 2 australije i 2 amerike, ali je realno imao mnogo ozbiljnije prepreke koje je morao da preskoči.
Novaku su realno dosta slabiji protivnici, tako da mislim da je realno da Novak može da preskoči Federerovih 20 titula, ali zato mislim da neće biti ni blizu da preskoči Federera po broju nedelja na prvom mestu. Jer bi negde oko 2 godine morao biti prvi, da bi to presitgao.

d

pre 5 godina

@toni bandera

Jokic je imao 10 tripl dablova ove sezone u regularnom delu . Samo su Vestbruk, Lj, i Simons bili uspesniji. Poredjenje Divca sa Jokicem je poprilično smesno. Uvek su Amerikanci vodili statistike i da je Divac bio toliko dobar statistika bi progovorila.

Stefan

pre 5 godina

Ja sam bio ubedjen da će se to desiti nakon osvajanja Rolan Garosa 2016,sada već dosta teže ipak i Novak će imati uskoro 32 godine što nije malo.Najviše će zavisti od konkurencije,imam osećaj da se samo čeka da neko novi uzme Gs titulu i da će onda krenuti nalet novih osvajača,Novaka su najviše ukopale 2 duge pauze jedna od 2009 i njegove prve titule do 2011 i ova sada 2017,to je prilicno dugo.

King

pre 5 godina

(Veljko, 10. septembar 2018 11:37)

A Novak samo sto je zakoracio u 30 godinue 2+ titule.

A zamisli tek do 36... ;-))

Analiziras ko Vilander, ne zna se ko je bolji...he he he ....

Strpi se.

Sinisa

pre 5 godina

Prije svega,Federer jos igra i ceka priliku da Novak bude na nekom gren slemu eliminisan.Iako ima 37 godina,Federer moze dobiti bilo koga od ovih drugih igraca,osim Novaka.Tako da ako Novak zeli da dostigne Federera,ne smije da ispada ranije prije nego se sastane sa Rodzerom.

Veljko

pre 5 godina

Nije realno,ali ne i nemoguće.
Ako znamo da je u poslednje dve godine osvojio dva turnira,za šest titula trebaće mu šest godina!
Međutim,posle 31.godine života teško se osvajaju najveći turniri.
U open eri mislim da je to uspevalo Federeru(5 ili 6),Nadalu(3),Agasi(2 ili 3).
Novak je propustio svoje šanse.
Objektivno trebao je osvojiti još dva USA-opena i jedan Rolan Garos.
Sada bi priča bila malo drugačija.
Ako bi morao da se izrazim u procentima,šanse su mu do 10%.

Dag Kristi

pre 5 godina

Da je ona 2017.bila berićetnija i kraj 2016.,bilo bi lagano. Ovako je teško, ali ne i nemoguće. Sa tim što smatram da je Rodžer završio sa GS, jer se baš vidi da nema šta da traži u iscrpljujućim mečevima u 3 dobijena seta, protiv top igrača. Mada, pita se i Rafa i njegovo telo. I on ima potencijala za 20 plus.

simens

pre 5 godina

Ako posmatramo stvari od2011 e, kada je Novak izbacio gluten, odigrana su 32 GS. Od toga Novak je osvojio 13, Nadal 8(od toga 6 na RG)Federer 4, Marej i Vavrinka po 3 i Čilić 1.
To je dominacija koja do sada nije vidjena. Posebno ako se uzme u obzir da je ostvarena u konkurenciji Federera i Nadala i da je u tom periodu osvojio viße GS nego nji dvojca zajedno. Ako se tome doda da je jedini u poslednjih50 godina koji je osvojio 4 GS za redom i jedini sve Masterse, može se slobodno reći da je Novak najbolji teniser svih vremena.

borisdelija

pre 5 godina

Iz kojega razloga bi Nole imao botove? Ne razumem protivnike velikog sportiste i coveka? Pa gospodo on sta je uradio za nasu zemlju nije niti jedan politicar. Novace hvala makar svaki mec do kraja karijere izgubio ( a nadam se da ce postati GOAT)...

toni bandera

pre 5 godina

Novak i Jokić su prvi srpski sportisti koji se neprestano analiziraju kroz statistiku. Ranije toga nije bilo, niko nije Bodirogi, Đorđeviću, Divcu pa ni Stojakoviću podizap letvicu da vidi kolko mogu da dobace u tom smislu, znalo se da su sušta klasa i tačka. Sada Nidžo cepa tripl-dablove ko od šale, A Nole je u trci za statističkog GOAT-a.
Sve to će prestati onog trenutka kada Novak ostvari ultimativni tripl-dabl, kao simbol okončanja trećeg svetskog rata, simvol svetog trojstva i srpska 3 prsta. Dakle, 2020. On osvaja 20. GS i odlazi u penziju što se tiče pojavljivanja na slemovima. Sa sobom vodi i Rafu, pošto to čini u Parizu što znači da osvaja narednih 6 slemova u nizu, i po treći put obrće vlasništvi nad sva 4 GS istovremeno, od toga poslednja dva u nizu (8 GS). Pre toga, zapravo u 2019-oj osvaja treći put Monte Karlo i Madrid, takođe drugi Sinsinati. A njegov oproštajni turnir ustvari će biti Sinsinati 2020. (između RG i njega neće ništa igrati), kada planira da finalizira taj ultimativni tripl dabl, odnosno osvajanje svih GS i Masters turnira bar tri puta. Od tog trenutka će se tenis igrati pred slikom Novaka Đokovića, koja će morati da stoji na vrhu Istočne tribine svakog terena, kao nekada što je Titova slika bila u svakoj učionici u školi, ako se seća neko od starijih ovde.

Tale

pre 5 godina

Nasa deca, njihova deca, itd, itd...kad budu gledali listu jednog dana nece znati da je Federer osvajao titule protiv "smesnih" igraca, stajace broj 20 jer vise nema sanse da osvoji ni jednu.Novak mora da pridje tom broju ako misli da ga ceo teniski svet smatra za najboljeg.

Icardi

pre 5 godina

Mislim da nije iz jednog razloga, zato sto je i Nole u finim godinama, Roger igra drugačiji tenis od Noleta i Rafe i to ga jos uvijek drzi u vrhu, sta hocu reci Rogeru servis omogućava dosta lakih poena, a i kada se razvije poen on ga zavrsi nakon 2,3 udarca, dok se Nole i Rafa bore za svaku lopticu, i mislim da u 34,35 nece moci osvajati GS turnire kao Roger, a nije ni nemoguce da Roger jos osvoji jedan ako mu se otvori zrijeb, i mislim da je Novak najkompletniji teniser ikada jer covjek nema slabe tacke kad je na vrhuncu, dok je Rogeru uvijek bekend pucao pod pritiskom, ja sam licno veliki Rogerov fan al uvijek dajem realne komentare, uglavnom njih trojica se nikada vise nece desiti tenisu, nevjerovatno je kakva 3 igraca igraju u isto vrijeme, uzivajmo dok traje.

google

pre 5 godina

Bas tesko, iz nekoliko razloga. Meni Novak nikako ne izgleda kao igrac koji bi narednih pet godina igrao i osvajao po jedan-dva gsa. Ne mislim da ima zelje, volje i snage za tako nesto, njemu se tenis vec jednom smucio. Izgleda mi kao verovatnija mogucnost da u nekoj nenormalnoj seriji veze pet narednih slemova neko da se to razvlaci narednih pet godina. Razlika je jednostavno prevelika, a uvek je potrebno puno stvari da se poklopi kako bi se osvojio veliki turnir. Sta ako se opet sitnije povredi, poremeti porodicnu atomsferu ili neko iz strucnog staba otkaze. Mislim da tu ne postoji plan B, a mladji nece biti. Cak i da ne osvoji vise velikih titula od federar, niko nece moci da kaze bez zrna sumnje da je on najbolji igrac svih vremena, jer ga je Novak prasio gde je stigao, da ne pricamo o Nadalu. Videcemo, tenis je upravo postao mnogo interesatniji za pracenje u narednim godinama :)

mrmlj

pre 5 godina

da je lako dostici tih 20 grend slem titula, ne bi bilo tako slatko dostici ih.
djokovicu zelim dugu i jos uspesniju karijeru, da dostigne i nadmasi taj broj, osvoji jos neku olimpijsku medalju i, najvaznije od svega, da ga srbi puste da jede sta hoce, trenira kako hoce i prestanu da njegove neuspehe shvataju kao licnu uvredu. ;)

DrSofronijeTheGreat

pre 5 godina

Nazalost jako tesko, iako bih voleo da osvoji 30 ! Zasto ovo mislim? Zato sto je za 13-14 godina karijere (dok je bio u punoj snazi) osvojio 14, a sad ce u sledecih 4-5 (poznih) da osvoji jos 7. To ce biti zaista tesko, ali stvarno bih to voleo, kao i da sledecih 5 godina bude prvi pa da prestigne Rodju u skoro svim parametrima. Ali nisam bas siguran da je to izvodljivo.
No hajde da verujemo u cuda! :)

Bojan provincija

pre 5 godina

Do pre bukvalno neki dan mnogi su pričali o penziji,a naš Nole 2 najveca slema u dva meseca osvoji,jedini kompletirao masterse,u međusobnim duelima nema ravnog,jedinstven,a naš,uz to veliki gospodin,veliki Nole,ceo svet danas o njemu govori!

D10S

pre 5 godina

Kao prvo, ja mislim da Rodja i Rafa mogu da uzmu jos GS titule. Rodja barem jos jednu! A Rafa moze da uzima svake godine jos po jednu sledecih 5 godina. On ce biti na RG broj jedan jos dugo! Tako da Rafa mozda i moze da dostigne Rodju.
A Nole treba da uzme 2 GS godisnje, sledecih 4 god... pa on je u zadnjih 10 uzeo 14... Mnogo je to tesko.

Ne kazem da nije moguce, vec da tu treba mnogo i srece itd!
Ja se nadam da ce Rafu da stigne barem, a bio bih mnogo srecan da stigne i Rodju.
Nole car!

amrel

pre 5 godina

Mnogo izgubljenih mečeva je jednostavno moralo tako da se završi. Takva su pravila igre u BIZNISU kojim se Nole bavi. A evo kako se može otkriti unapred da li se igra fer tj. ko bolji: Ako je uz Noleta kompletna ekipa + striko + Jelena. Primer: USO i Toronto.

Ring

pre 5 godina

Stigao ili ne, ostala dva tenisera ne mogu da ga pobede niti da ugraju sa njim kad je u formi.

I to jeste glavni problem onog dela teniskog sveta koji veruju da su ostala dva tenisera bolja jer imaju vise GS titula..Pogledaju skor i Novakovu dominaciju... i nevera.

A broj titula...pa doci ce i to.

2+ samo ove godine.

Tor

pre 5 godina

Pa lepo obratimo paznju na godine u kojima je Federer osvojio svaki od tih GS... i naravno uzmemo u obzir zdravlje i formu Novaka i odgovor "moze li" bude jasniji...

Novak, najbolji teniser u istoriji

pre 5 godina

Potpnuop je irelevantno da li će Novak osvojiti više GS od Federera. Ono što je osnovni reper je novac zarađen od nagrada na turnirima. Taj pokazatelj govori da je Novak zaradio VIŠE novca od Federera - dakle od nagrada.

Zašto je ovo najvažniji pokazatelj? Pa, Novak je ušao u Federerov teniski svet, i celu dosadašnju karijeru je proveo u društvu sa Federerom i Nadalom. Dakle, Federer je mogao da osvoji znatno više, jer je igrao u periodu kada Novak i Nadal nisu postali profesionalci, plus sav taj period posle koji dele. Niko Federeru nije zabranio da osvoji više novca od nagrada a osvojio je više ATP turnira, jer se čovek bavi postizanjem rekorda pa bili to i turniri iz serije 500.

Osvojen novac je ono što je najpravedniji pokazatelj, pogotovo što je Novak sve to osvojio u Federerovom i Nadalovom vremenu, a oni su besumnje najveći igrači ikada (posle Novaka).

Šuluburić

pre 5 godina

Mislim da u duhovnom smislu Novak nije tip čoveka koji želi da grabi da osvaja sve, da bude jedan jedini, neprikosnoveni, goat, božanstvo, ideal. Mislim da su mu te ideje strane.

4k4.Dex

pre 5 godina

Pa nisam siguran jer ce i Federer uzeti jos jedan dva do kraja karijere a Nole za tri cetiri godine moze da uzme jos sigurno 7-8 ako bude ovako igrao. Ipak ima sanse jer je sada po meni na nekih 90% mora da popravi servis a i tamos vamos udarci mogu bolje da se pogadjaju. Defanziva i ritern su na 100%. Bice bukvalno nepobediv ako ovako nastavi. Federer sigurno nema nikakve sanse protiv njega a Nadal samo na sljaci ostali na srecu.

agent mahoun

pre 5 godina

Rodžer još igra... Rafa isto i to mnogo dobro.

Nole je ušao u top tri u istoriji to treba slaviti. Može do 20 titule u G. S. ali koliko još mogu ova dvojica.

steva

pre 5 godina

Ne kontam , ljudi razmisljaju kao da postoje samo ta 3 igraca , Federer , Nadal i Djokovic ? Naravno da su Nadal i Federer iskoristili neigranje "par" ozbiljnih igraca (duzi period) ...uz 2 najvaznija konkurenta Noleta i Murija duzi period nije bilo ni Vavrinke , Raonica , Nisikorija ...a i ovi mladji koji nadolaze su jos bili zeleni . Od 2019 se sve menja , ovi "stariji" koji su bili povredjeni su se vec vratili , a mladji su starije za 2 godine ...tako da ce tu biti odredjenih promena i ja se ne bi usudio da delim GS titule samo izmedju trojke Nadal , Federer Djokovic . ajde da ukljucimo matematiku i da ukalkulisemo ovo sto glore napisah . dakle , djokovic bi mogao da igra , ako bude zdrav , na visokom nivou do 35-te i za te 4 godine , od 16 gs bi mogao da osvoji jos bar 5 . to je 19 , jel tako...i Nnadal ce biti tu negde...19-20 .

Јабучило

pre 5 godina

Trenutno deluje nedostizno. Ali ljudi, pricamo o Novaku Djokovicu. A taj decko rusi granice realnog. Ja mu drzim palceve da uzme 21. I da se povuce sa ATP tura :-) I onda da citamo i komentarisemo njegova nadljudska dela u drugim sverama.
(..., 10. septembar 2018 08:46)

Не делује недостижно. Новак, бар како сада игра, може да освоји по три турнира у наредне две сезоне. А ако будем већи оптимиста, ни Рафин Париз није недостижан.

kengur86

pre 5 godina

Prvo, da cestitamo Novaku na osvojenom jos jednom Grend slemu, on je ponos nase nacije i kao Srbin ponosan sam sto imamo jednog takvog deliju u svetu. Drugo, da li ce stici Rodzera, to je ne bitno, jel covek vise nije isti kao 2011/12 ili 2015/16 godinu, vec novi koji zeli da sa svojom porodicom uziva i da igra tenis, bez pritiska i tenzija. On je sebi zacrtao nove ciljeve, a to je da uziva dok igra, to dal ce trajati do kraja godine ili jos 6-7 godina, to ce on najbolje proceniti. U Novaku, se vidi jos gladi za uspehom, a sledeci cilj je vracanje na prvo mesto. Ako to uspe, onda jedino za cim moze da tezi jeste, da redukuje turnire i da mu GS budu prioritet, to je moje neko misljenje. A sto se tice do sada postignutog, nemam sta da dodam i da zamerim, sem da kazem hvala bogu sto zivim u eri velikog Noleta. Naravno necu zaboraviti ni Fererera i Nadala, jer da nije njih ni Nole nebi bio to sto jeste.

Štirlic

pre 5 godina

Sledeća godina će pokazati mnogo toga. Ako održi ovaj nivo igre vrlo je moguće da osvoji kalendarski Zlatni slem ili barem 3 GS. Kako igra u dužom razmenama imam utisak da gledam video igricu na top levelu a ne živog čoveka! Jednostavno sve vraća i to kako. Sa 17-18 GS na kraju 2019. godine nebo
je granica pogotovo što su RN i RF u očiglednom padu a ostali su ipak i dalje nedorasli velikoj trojci.

boki

pre 5 godina

Prvo i naj bitnije ne moze se pisati o stizanju nekog rekorda kad je covek (Federer)jos uvek aktivan igrac i konkurentan za osvajanje istih trofeja kao i Nole,godinama u nazad pisali ste nebrojeno puta dali Nole i Nadal mogu da stgnu i prestignu Federerovih 17 GStitula,evo Nadal je stigao do tih cuvenih 17 i sta smo dobili,a pa sad vise nije 17 sad je neki drugi broj,jos je grdje kad se prica o mastersima kojih ima 9 godisnje gde je razlika bila i po jadan trofej pricate kako je najbolji u istoriji i samo 30 dana kasnije situacija se okrene u korist jednog ili drugog igraca...znaci jedino sto je sigurno je pitanje dali je mogao stici i prestici Samprasa koji nema ni teorecke sanse na napreduje na vecnoj listi...Hvala.

nišlija

pre 5 godina

Đoković je mlađi 6 godina i ako se uzme samo taj kriterijum u obzir i te kako je moguće, ali se postavlja pitanje da li će on uopšte igrati tenis do 37,38 godina, koliko igra Federer. 2016. godine je bila samo nebo granica, pa svi znamo šta je onda bilo, ali isto tako retko ko je očekivao Novakov povratak i da bude opet najbolji. Sve u svemu, sigurno je da Đoković ima 2-3 godine mogućnosti da igra tenis na ovakvom vrhunskom nivou, sada da li će imati želje da grize kao trenutno, videćemo.

GanDra Šajkaš

pre 5 godina

ostaje zal za predhodne dve godine
rodja ni kriv ni duzan pokupio tri slema I dosao do,u ovom trenutku,nedostiznih dvadeset....
ali Novaku ostaje jos dosta godina da igra,a u ovakvoj formi bar jos dve-tri godine.Pa onda jos jedno tri u kojima ce moci da osvoji bar po jedan dva u toku godine....
ono sto mene cini ponosnim je to sto mi Srbi imamo nekog ko je medju najvecim ikad....sto se mene tice I da ne uzme vise nista on je taj Goat.....pa nije bas sve u nekim brojkama....
pozdrav svima....

Ratko

pre 5 godina

To ne može niko da zna i predvidi. Ovo je samo sport i svašta je moguće. Mora mnogo stvari da se poklopi kako bi Novak osvojio još ili više 6 GS. Tu će biti opet padova i uzdizanja, jednostavno nema šanse da bilo koji čovek održava vrhunsku formu svo vreme tokom cele godine a ostati potpuno zdrav. Zato je recimo osvajanje 4 GS u kalendarskoj godini jedno od najvećih sportskih dostignuća. Ovo pitanje je veoma rano postavljeno i nepotrebno, nije ni blizu Federera. Novak i sa ovim dostignućima je u kombinacijama za najboljeg ikada. Ne znam po kojim to merilima su odredii da GS titule pokazuju ko je najbolji ikada ili dani na prvom mestu. Novak kada je osvojio RG automatski je pregazio Samprasa bez obzira što je ovaj imao više tih titula. Kada bi Novak opet vezao 4 GS u nizu da li bi onda zapadnjaci mogli da tvrde kako je Federer najbolji ikada? Sa po 2 GS minimum na svakoj podlozi i dva puta vezana 4 GS? Ne bih rekao.

google

pre 5 godina

Bas tesko, iz nekoliko razloga. Meni Novak nikako ne izgleda kao igrac koji bi narednih pet godina igrao i osvajao po jedan-dva gsa. Ne mislim da ima zelje, volje i snage za tako nesto, njemu se tenis vec jednom smucio. Izgleda mi kao verovatnija mogucnost da u nekoj nenormalnoj seriji veze pet narednih slemova neko da se to razvlaci narednih pet godina. Razlika je jednostavno prevelika, a uvek je potrebno puno stvari da se poklopi kako bi se osvojio veliki turnir. Sta ako se opet sitnije povredi, poremeti porodicnu atomsferu ili neko iz strucnog staba otkaze. Mislim da tu ne postoji plan B, a mladji nece biti. Cak i da ne osvoji vise velikih titula od federar, niko nece moci da kaze bez zrna sumnje da je on najbolji igrac svih vremena, jer ga je Novak prasio gde je stigao, da ne pricamo o Nadalu. Videcemo, tenis je upravo postao mnogo interesatniji za pracenje u narednim godinama :)

Steiner

pre 5 godina

Polako bre
Sta vam je
Svaka GS je uspeh za sebe sto smo videli i sinoc da je splet okolnosti i da lako moze da prevagne na drugu stranu

jedna po jedna
pa dokle stigne

ernesto che

pre 5 godina

Dostizno jeste, ali mora biti na vrhunskom nivou a opet ostaje zal za ove 2 god, nije problem sto novak nije osvojio nista, nego sto je fed dobio 3 gs, bukvalno gratis.

Marko

pre 5 godina

Naravno da je dostižno.Ali ne treba sada još o tome razmišljati, doći će to samo po sebi, plus kada se Fed i Rafa povuku verujem da će Nole i tada biti u stanju da osvoji poneki slem.Trenutno je najbitnije da Nole osvoji u 2019. Rolan Garos i tako kompletira karijerni dupli Gren-slem (uspeo samo Rod Lejver), a ako može i Melburn da bi tu bio rekorder sa 7 titula.Generalno, najbitnije je zlato sa Olimpijade pa da se kaže da je zaista osvojio sve u tenisu.Još vredno pomena je da mu treba još jedan Sinsinati za dupli karijerni Golden masters i dva osvojena Masters kupa da bi i tu bio rekorder.Mislim da je sve ovo dostižno i realno, najteži zadatak će biti u Tokiju na Olimpijadi jer tu se bojim neće više biti popravnog.Dodatni težak zadatak je još 2 Rolan Garosa do kraja karijere da bude prvi čovek u istoriji (i verovatno jedini sve do smaka sveta) koji je postigao tripli karijerni Gren-slem.

google

pre 5 godina

Bas tesko, iz nekoliko razloga. Meni Novak nikako ne izgleda kao igrac koji bi narednih pet godina igrao i osvajao po jedan-dva gsa. Ne mislim da ima zelje, volje i snage za tako nesto, njemu se tenis vec jednom smucio. Izgleda mi kao verovatnija mogucnost da u nekoj nenormalnoj seriji veze pet narednih slemova neko da se to razvlaci narednih pet godina. Razlika je jednostavno prevelika, a uvek je potrebno puno stvari da se poklopi kako bi se osvojio veliki turnir. Sta ako se opet sitnije povredi, poremeti porodicnu atomsferu ili neko iz strucnog staba otkaze. Mislim da tu ne postoji plan B, a mladji nece biti. Cak i da ne osvoji vise velikih titula od federar, niko nece moci da kaze bez zrna sumnje da je on najbolji igrac svih vremena, jer ga je Novak prasio gde je stigao, da ne pricamo o Nadalu. Videcemo, tenis je upravo postao mnogo interesatniji za pracenje u narednim godinama :)

Kuvar-analiticar

pre 5 godina

Kada dodje do 19 GS, onda pitajte da li je dostizno 20, a ne dok ima 14.

Takav pritisak je i uticao na njega da psihicki oslabi u prethodnom periodu.

Corleone

pre 5 godina

Mislim da ce Fedex ostati na tih 20, po meni je Rafa veca pretnja... 2 slema u 2019 mislim da bi bilo dovoljno za napad na Rodzerovih 20 pod uslovom da preostala 2 ne uzme bik sa Majorke.

...

pre 5 godina

Trenutno deluje nedostizno. Ali ljudi, pricamo o Novaku Djokovicu. A taj decko rusi granice realnog. Ja mu drzim palceve da uzme 21. I da se povuce sa ATP tura :-) I onda da citamo i komentarisemo njegova nadljudska dela u drugim sverama.

Nalim

pre 5 godina

Pre će Nadal da ga stigne ako Rodžer ne osvoji više niti jedan jer je on samo godinu dana stariji od Nola. Zavisi i kad će i da li će se vratiti Mari. Ostali nemaju "glavu" da osvoje, tako da ovaj Nole će tek da osvaja . Još kada primeni Rodžerovu selektivnu taktiku kad dodje u godine, ishh. Nikad se ne zna

nec

pre 5 godina

Najzanimljivije bi bilo da sva trojica dodju do 20, eventualno 21 i tu se stavi tacka na temu ko je najbolji, ostane za istoriju legendarno rivalstvo.

denis

pre 5 godina

federer 2012 kad je imao novakove godine(31) je imao 16 GS... Nole sad ima 14 i dominirace sigurno jos 3-4 godine, posto novak nema protivnike poput kakve ih je federer imao...(Djokovic, Nadal, Murray)
tako da ce Novak jos uzeti bar jos 6-8 GS u narednih 4 Godine, bice Nole sasvim sigurno GOAT po svakoj statistici

Gohan

pre 5 godina

Jeste dostižno ali zavisi od mnogo stvari. I kada je 2016. osvojio Francusku mislio sam da će se prošetati kroz preostala dva te godine jer je delovao nezaustavljivo. Ali eto dogodilo se šta se dogodilo. Onda je zatim Rodžer osvojio još tri. Možda ni on ne stane na 20. Nikad se ne zna.

masterkg

pre 5 godina

Duša me boli za 2 protraćene godine, Federer bi ostao na 17, Rafa imao verovatno 16, a Nole 18 ..... Ali i ovako ima šanse, samo da održi kontinuitet ....

Dragan

pre 5 godina

Meni je najvise krivo za 2009 i 2010 godinu jer se tada bas mucio sa fizickom spremom a imao je 22,23 god i sigurno je mogao u te dve godina da osvoji barem 2GS

Gohan

pre 5 godina

Jeste dostižno ali zavisi od mnogo stvari. I kada je 2016. osvojio Francusku mislio sam da će se prošetati kroz preostala dva te godine jer je delovao nezaustavljivo. Ali eto dogodilo se šta se dogodilo. Onda je zatim Rodžer osvojio još tri. Možda ni on ne stane na 20. Nikad se ne zna.

Kuvar-analiticar

pre 5 godina

Kada dodje do 19 GS, onda pitajte da li je dostizno 20, a ne dok ima 14.

Takav pritisak je i uticao na njega da psihicki oslabi u prethodnom periodu.

masterkg

pre 5 godina

Duša me boli za 2 protraćene godine, Federer bi ostao na 17, Rafa imao verovatno 16, a Nole 18 ..... Ali i ovako ima šanse, samo da održi kontinuitet ....

...

pre 5 godina

Trenutno deluje nedostizno. Ali ljudi, pricamo o Novaku Djokovicu. A taj decko rusi granice realnog. Ja mu drzim palceve da uzme 21. I da se povuce sa ATP tura :-) I onda da citamo i komentarisemo njegova nadljudska dela u drugim sverama.

Dragan

pre 5 godina

Meni je najvise krivo za 2009 i 2010 godinu jer se tada bas mucio sa fizickom spremom a imao je 22,23 god i sigurno je mogao u te dve godina da osvoji barem 2GS

Corleone

pre 5 godina

Mislim da ce Fedex ostati na tih 20, po meni je Rafa veca pretnja... 2 slema u 2019 mislim da bi bilo dovoljno za napad na Rodzerovih 20 pod uslovom da preostala 2 ne uzme bik sa Majorke.

simens

pre 5 godina

Ako posmatramo stvari od2011 e, kada je Novak izbacio gluten, odigrana su 32 GS. Od toga Novak je osvojio 13, Nadal 8(od toga 6 na RG)Federer 4, Marej i Vavrinka po 3 i Čilić 1.
To je dominacija koja do sada nije vidjena. Posebno ako se uzme u obzir da je ostvarena u konkurenciji Federera i Nadala i da je u tom periodu osvojio viße GS nego nji dvojca zajedno. Ako se tome doda da je jedini u poslednjih50 godina koji je osvojio 4 GS za redom i jedini sve Masterse, može se slobodno reći da je Novak najbolji teniser svih vremena.

nec

pre 5 godina

Najzanimljivije bi bilo da sva trojica dodju do 20, eventualno 21 i tu se stavi tacka na temu ko je najbolji, ostane za istoriju legendarno rivalstvo.

boki

pre 5 godina

Prvo i naj bitnije ne moze se pisati o stizanju nekog rekorda kad je covek (Federer)jos uvek aktivan igrac i konkurentan za osvajanje istih trofeja kao i Nole,godinama u nazad pisali ste nebrojeno puta dali Nole i Nadal mogu da stgnu i prestignu Federerovih 17 GStitula,evo Nadal je stigao do tih cuvenih 17 i sta smo dobili,a pa sad vise nije 17 sad je neki drugi broj,jos je grdje kad se prica o mastersima kojih ima 9 godisnje gde je razlika bila i po jadan trofej pricate kako je najbolji u istoriji i samo 30 dana kasnije situacija se okrene u korist jednog ili drugog igraca...znaci jedino sto je sigurno je pitanje dali je mogao stici i prestici Samprasa koji nema ni teorecke sanse na napreduje na vecnoj listi...Hvala.

Bojan provincija

pre 5 godina

Do pre bukvalno neki dan mnogi su pričali o penziji,a naš Nole 2 najveca slema u dva meseca osvoji,jedini kompletirao masterse,u međusobnim duelima nema ravnog,jedinstven,a naš,uz to veliki gospodin,veliki Nole,ceo svet danas o njemu govori!

denis

pre 5 godina

federer 2012 kad je imao novakove godine(31) je imao 16 GS... Nole sad ima 14 i dominirace sigurno jos 3-4 godine, posto novak nema protivnike poput kakve ih je federer imao...(Djokovic, Nadal, Murray)
tako da ce Novak jos uzeti bar jos 6-8 GS u narednih 4 Godine, bice Nole sasvim sigurno GOAT po svakoj statistici

Marko

pre 5 godina

Naravno da je dostižno.Ali ne treba sada još o tome razmišljati, doći će to samo po sebi, plus kada se Fed i Rafa povuku verujem da će Nole i tada biti u stanju da osvoji poneki slem.Trenutno je najbitnije da Nole osvoji u 2019. Rolan Garos i tako kompletira karijerni dupli Gren-slem (uspeo samo Rod Lejver), a ako može i Melburn da bi tu bio rekorder sa 7 titula.Generalno, najbitnije je zlato sa Olimpijade pa da se kaže da je zaista osvojio sve u tenisu.Još vredno pomena je da mu treba još jedan Sinsinati za dupli karijerni Golden masters i dva osvojena Masters kupa da bi i tu bio rekorder.Mislim da je sve ovo dostižno i realno, najteži zadatak će biti u Tokiju na Olimpijadi jer tu se bojim neće više biti popravnog.Dodatni težak zadatak je još 2 Rolan Garosa do kraja karijere da bude prvi čovek u istoriji (i verovatno jedini sve do smaka sveta) koji je postigao tripli karijerni Gren-slem.

Icardi

pre 5 godina

Mislim da nije iz jednog razloga, zato sto je i Nole u finim godinama, Roger igra drugačiji tenis od Noleta i Rafe i to ga jos uvijek drzi u vrhu, sta hocu reci Rogeru servis omogućava dosta lakih poena, a i kada se razvije poen on ga zavrsi nakon 2,3 udarca, dok se Nole i Rafa bore za svaku lopticu, i mislim da u 34,35 nece moci osvajati GS turnire kao Roger, a nije ni nemoguce da Roger jos osvoji jedan ako mu se otvori zrijeb, i mislim da je Novak najkompletniji teniser ikada jer covjek nema slabe tacke kad je na vrhuncu, dok je Rogeru uvijek bekend pucao pod pritiskom, ja sam licno veliki Rogerov fan al uvijek dajem realne komentare, uglavnom njih trojica se nikada vise nece desiti tenisu, nevjerovatno je kakva 3 igraca igraju u isto vrijeme, uzivajmo dok traje.

Dag Kristi

pre 5 godina

Da je ona 2017.bila berićetnija i kraj 2016.,bilo bi lagano. Ovako je teško, ali ne i nemoguće. Sa tim što smatram da je Rodžer završio sa GS, jer se baš vidi da nema šta da traži u iscrpljujućim mečevima u 3 dobijena seta, protiv top igrača. Mada, pita se i Rafa i njegovo telo. I on ima potencijala za 20 plus.

kengur86

pre 5 godina

Prvo, da cestitamo Novaku na osvojenom jos jednom Grend slemu, on je ponos nase nacije i kao Srbin ponosan sam sto imamo jednog takvog deliju u svetu. Drugo, da li ce stici Rodzera, to je ne bitno, jel covek vise nije isti kao 2011/12 ili 2015/16 godinu, vec novi koji zeli da sa svojom porodicom uziva i da igra tenis, bez pritiska i tenzija. On je sebi zacrtao nove ciljeve, a to je da uziva dok igra, to dal ce trajati do kraja godine ili jos 6-7 godina, to ce on najbolje proceniti. U Novaku, se vidi jos gladi za uspehom, a sledeci cilj je vracanje na prvo mesto. Ako to uspe, onda jedino za cim moze da tezi jeste, da redukuje turnire i da mu GS budu prioritet, to je moje neko misljenje. A sto se tice do sada postignutog, nemam sta da dodam i da zamerim, sem da kazem hvala bogu sto zivim u eri velikog Noleta. Naravno necu zaboraviti ni Fererera i Nadala, jer da nije njih ni Nole nebi bio to sto jeste.

Mislim

pre 5 godina

Da su ovakve konstatacije preuranjene i to dosta .Federer i Nadal su i dalje aktivni igraci .Pitanje je dal on juri tih 20 il ce tu biti i 21 .Tako su svi pricali dal mogu Nadal i Novak da stignu onih 17 ,a evo ga Rafa sad na tih 17 i dalje je porilicno daleko od Federera .Gren slem turniri su drugi svet za masterse,a Novak nema 28,29 vec 31 godina sad .Nadal moze onda da izvuce minumum joas dva Rolan garosa ,ako krenemo tako da razmisljamo .Pritom nece doveka oni tako lako pobedjivati mladje igrace .Tim je recimo poslednja dva puta bio jako blizu Nadala ,a decko tek ulazi u najbolje godine .I ti mladji ce biti iskusniji i bice dosta teze pobediti ih .Federer ce igrati bukvalno na koju nogu ustane ,on i sa 40 godina moze da odigra taj Vimbldon i da dodje daleko .Ovo je jako nezahvalno prognozirati .

Steiner

pre 5 godina

Polako bre
Sta vam je
Svaka GS je uspeh za sebe sto smo videli i sinoc da je splet okolnosti i da lako moze da prevagne na drugu stranu

jedna po jedna
pa dokle stigne

borisdelija

pre 5 godina

Iz kojega razloga bi Nole imao botove? Ne razumem protivnike velikog sportiste i coveka? Pa gospodo on sta je uradio za nasu zemlju nije niti jedan politicar. Novace hvala makar svaki mec do kraja karijere izgubio ( a nadam se da ce postati GOAT)...

Stefan

pre 5 godina

Ja sam bio ubedjen da će se to desiti nakon osvajanja Rolan Garosa 2016,sada već dosta teže ipak i Novak će imati uskoro 32 godine što nije malo.Najviše će zavisti od konkurencije,imam osećaj da se samo čeka da neko novi uzme Gs titulu i da će onda krenuti nalet novih osvajača,Novaka su najviše ukopale 2 duge pauze jedna od 2009 i njegove prve titule do 2011 i ova sada 2017,to je prilicno dugo.

DrSofronijeTheGreat

pre 5 godina

Nazalost jako tesko, iako bih voleo da osvoji 30 ! Zasto ovo mislim? Zato sto je za 13-14 godina karijere (dok je bio u punoj snazi) osvojio 14, a sad ce u sledecih 4-5 (poznih) da osvoji jos 7. To ce biti zaista tesko, ali stvarno bih to voleo, kao i da sledecih 5 godina bude prvi pa da prestigne Rodju u skoro svim parametrima. Ali nisam bas siguran da je to izvodljivo.
No hajde da verujemo u cuda! :)

D10S

pre 5 godina

Kao prvo, ja mislim da Rodja i Rafa mogu da uzmu jos GS titule. Rodja barem jos jednu! A Rafa moze da uzima svake godine jos po jednu sledecih 5 godina. On ce biti na RG broj jedan jos dugo! Tako da Rafa mozda i moze da dostigne Rodju.
A Nole treba da uzme 2 GS godisnje, sledecih 4 god... pa on je u zadnjih 10 uzeo 14... Mnogo je to tesko.

Ne kazem da nije moguce, vec da tu treba mnogo i srece itd!
Ja se nadam da ce Rafu da stigne barem, a bio bih mnogo srecan da stigne i Rodju.
Nole car!

mrmlj

pre 5 godina

da je lako dostici tih 20 grend slem titula, ne bi bilo tako slatko dostici ih.
djokovicu zelim dugu i jos uspesniju karijeru, da dostigne i nadmasi taj broj, osvoji jos neku olimpijsku medalju i, najvaznije od svega, da ga srbi puste da jede sta hoce, trenira kako hoce i prestanu da njegove neuspehe shvataju kao licnu uvredu. ;)

Ring

pre 5 godina

Stigao ili ne, ostala dva tenisera ne mogu da ga pobede niti da ugraju sa njim kad je u formi.

I to jeste glavni problem onog dela teniskog sveta koji veruju da su ostala dva tenisera bolja jer imaju vise GS titula..Pogledaju skor i Novakovu dominaciju... i nevera.

A broj titula...pa doci ce i to.

2+ samo ove godine.

steva

pre 5 godina

Ne kontam , ljudi razmisljaju kao da postoje samo ta 3 igraca , Federer , Nadal i Djokovic ? Naravno da su Nadal i Federer iskoristili neigranje "par" ozbiljnih igraca (duzi period) ...uz 2 najvaznija konkurenta Noleta i Murija duzi period nije bilo ni Vavrinke , Raonica , Nisikorija ...a i ovi mladji koji nadolaze su jos bili zeleni . Od 2019 se sve menja , ovi "stariji" koji su bili povredjeni su se vec vratili , a mladji su starije za 2 godine ...tako da ce tu biti odredjenih promena i ja se ne bi usudio da delim GS titule samo izmedju trojke Nadal , Federer Djokovic . ajde da ukljucimo matematiku i da ukalkulisemo ovo sto glore napisah . dakle , djokovic bi mogao da igra , ako bude zdrav , na visokom nivou do 35-te i za te 4 godine , od 16 gs bi mogao da osvoji jos bar 5 . to je 19 , jel tako...i Nnadal ce biti tu negde...19-20 .

Štirlic

pre 5 godina

Sledeća godina će pokazati mnogo toga. Ako održi ovaj nivo igre vrlo je moguće da osvoji kalendarski Zlatni slem ili barem 3 GS. Kako igra u dužom razmenama imam utisak da gledam video igricu na top levelu a ne živog čoveka! Jednostavno sve vraća i to kako. Sa 17-18 GS na kraju 2019. godine nebo
je granica pogotovo što su RN i RF u očiglednom padu a ostali su ipak i dalje nedorasli velikoj trojci.

Ratko

pre 5 godina

To ne može niko da zna i predvidi. Ovo je samo sport i svašta je moguće. Mora mnogo stvari da se poklopi kako bi Novak osvojio još ili više 6 GS. Tu će biti opet padova i uzdizanja, jednostavno nema šanse da bilo koji čovek održava vrhunsku formu svo vreme tokom cele godine a ostati potpuno zdrav. Zato je recimo osvajanje 4 GS u kalendarskoj godini jedno od najvećih sportskih dostignuća. Ovo pitanje je veoma rano postavljeno i nepotrebno, nije ni blizu Federera. Novak i sa ovim dostignućima je u kombinacijama za najboljeg ikada. Ne znam po kojim to merilima su odredii da GS titule pokazuju ko je najbolji ikada ili dani na prvom mestu. Novak kada je osvojio RG automatski je pregazio Samprasa bez obzira što je ovaj imao više tih titula. Kada bi Novak opet vezao 4 GS u nizu da li bi onda zapadnjaci mogli da tvrde kako je Federer najbolji ikada? Sa po 2 GS minimum na svakoj podlozi i dva puta vezana 4 GS? Ne bih rekao.

sakupljač minusa

pre 5 godina

Samo mi malo čudno da u komentarima niko za ozbiljno ne uzima Nadala. Siguran sam da može uzeti još 2 RG i još 2 od ostalih. Tako da Djokoviću će biti veliki izazov i njega stići. Moguće da će sva trojica na kraju biti oko 20 GS. Samo pitanje ko će se na kolko zaustaviti

google

pre 5 godina

Bas tesko, iz nekoliko razloga. Meni Novak nikako ne izgleda kao igrac koji bi narednih pet godina igrao i osvajao po jedan-dva gsa. Ne mislim da ima zelje, volje i snage za tako nesto, njemu se tenis vec jednom smucio. Izgleda mi kao verovatnija mogucnost da u nekoj nenormalnoj seriji veze pet narednih slemova neko da se to razvlaci narednih pet godina. Razlika je jednostavno prevelika, a uvek je potrebno puno stvari da se poklopi kako bi se osvojio veliki turnir. Sta ako se opet sitnije povredi, poremeti porodicnu atomsferu ili neko iz strucnog staba otkaze. Mislim da tu ne postoji plan B, a mladji nece biti. Cak i da ne osvoji vise velikih titula od federar, niko nece moci da kaze bez zrna sumnje da je on najbolji igrac svih vremena, jer ga je Novak prasio gde je stigao, da ne pricamo o Nadalu. Videcemo, tenis je upravo postao mnogo interesatniji za pracenje u narednim godinama :)

GanDra Šajkaš

pre 5 godina

ostaje zal za predhodne dve godine
rodja ni kriv ni duzan pokupio tri slema I dosao do,u ovom trenutku,nedostiznih dvadeset....
ali Novaku ostaje jos dosta godina da igra,a u ovakvoj formi bar jos dve-tri godine.Pa onda jos jedno tri u kojima ce moci da osvoji bar po jedan dva u toku godine....
ono sto mene cini ponosnim je to sto mi Srbi imamo nekog ko je medju najvecim ikad....sto se mene tice I da ne uzme vise nista on je taj Goat.....pa nije bas sve u nekim brojkama....
pozdrav svima....

Sinisa

pre 5 godina

Prije svega,Federer jos igra i ceka priliku da Novak bude na nekom gren slemu eliminisan.Iako ima 37 godina,Federer moze dobiti bilo koga od ovih drugih igraca,osim Novaka.Tako da ako Novak zeli da dostigne Federera,ne smije da ispada ranije prije nego se sastane sa Rodzerom.

ventilator me ladi i radio mi svira

pre 5 godina

Pokusacu da budem realan i objektivan. Recimo da je pred Novakom jos tri sezone u kojima moze da bude konkurentan za osvajanje GS titula. To je ukupno 12 turnira na kojima konkurise za titulu pod uslovom da ga povrede zaobidju, da ostane ovako motivisan, da nema nekih privatnih problema koji bi se odrazili na njegovu igru. Nadal i Federer su jos uvek aktivni i mogu da osvoje bar po jedan RG ili Vimbldon. Dolaze neki novi klinci i sve su veca opasnost. Ne treba mu taj teret, neka igra dok oseca strast prema tenisu, a sta osvoji, osvojio je..... i ovo sto je do sada uradio svrstava ga medju 5 najboljih svih vremena.

Nalim

pre 5 godina

Pre će Nadal da ga stigne ako Rodžer ne osvoji više niti jedan jer je on samo godinu dana stariji od Nola. Zavisi i kad će i da li će se vratiti Mari. Ostali nemaju "glavu" da osvoje, tako da ovaj Nole će tek da osvaja . Još kada primeni Rodžerovu selektivnu taktiku kad dodje u godine, ishh. Nikad se ne zna

ernesto che

pre 5 godina

Dostizno jeste, ali mora biti na vrhunskom nivou a opet ostaje zal za ove 2 god, nije problem sto novak nije osvojio nista, nego sto je fed dobio 3 gs, bukvalno gratis.

4k4.Dex

pre 5 godina

Pa nisam siguran jer ce i Federer uzeti jos jedan dva do kraja karijere a Nole za tri cetiri godine moze da uzme jos sigurno 7-8 ako bude ovako igrao. Ipak ima sanse jer je sada po meni na nekih 90% mora da popravi servis a i tamos vamos udarci mogu bolje da se pogadjaju. Defanziva i ritern su na 100%. Bice bukvalno nepobediv ako ovako nastavi. Federer sigurno nema nikakve sanse protiv njega a Nadal samo na sljaci ostali na srecu.

toni bandera

pre 5 godina

Novak i Jokić su prvi srpski sportisti koji se neprestano analiziraju kroz statistiku. Ranije toga nije bilo, niko nije Bodirogi, Đorđeviću, Divcu pa ni Stojakoviću podizap letvicu da vidi kolko mogu da dobace u tom smislu, znalo se da su sušta klasa i tačka. Sada Nidžo cepa tripl-dablove ko od šale, A Nole je u trci za statističkog GOAT-a.
Sve to će prestati onog trenutka kada Novak ostvari ultimativni tripl-dabl, kao simbol okončanja trećeg svetskog rata, simvol svetog trojstva i srpska 3 prsta. Dakle, 2020. On osvaja 20. GS i odlazi u penziju što se tiče pojavljivanja na slemovima. Sa sobom vodi i Rafu, pošto to čini u Parizu što znači da osvaja narednih 6 slemova u nizu, i po treći put obrće vlasništvi nad sva 4 GS istovremeno, od toga poslednja dva u nizu (8 GS). Pre toga, zapravo u 2019-oj osvaja treći put Monte Karlo i Madrid, takođe drugi Sinsinati. A njegov oproštajni turnir ustvari će biti Sinsinati 2020. (između RG i njega neće ništa igrati), kada planira da finalizira taj ultimativni tripl dabl, odnosno osvajanje svih GS i Masters turnira bar tri puta. Od tog trenutka će se tenis igrati pred slikom Novaka Đokovića, koja će morati da stoji na vrhu Istočne tribine svakog terena, kao nekada što je Titova slika bila u svakoj učionici u školi, ako se seća neko od starijih ovde.

Dr. Federer

pre 5 godina

Djokovic mozda moze uzeti jos jednu, maksimalno dve GS titule na srecu i to je to. Budimo realni nikad nece biti GOAT. Zna se ko je GAOT. Federer, Nadal, a ostali nek se poredjaju.

nišlija

pre 5 godina

Đoković je mlađi 6 godina i ako se uzme samo taj kriterijum u obzir i te kako je moguće, ali se postavlja pitanje da li će on uopšte igrati tenis do 37,38 godina, koliko igra Federer. 2016. godine je bila samo nebo granica, pa svi znamo šta je onda bilo, ali isto tako retko ko je očekivao Novakov povratak i da bude opet najbolji. Sve u svemu, sigurno je da Đoković ima 2-3 godine mogućnosti da igra tenis na ovakvom vrhunskom nivou, sada da li će imati želje da grize kao trenutno, videćemo.

Јабучило

pre 5 godina

Trenutno deluje nedostizno. Ali ljudi, pricamo o Novaku Djokovicu. A taj decko rusi granice realnog. Ja mu drzim palceve da uzme 21. I da se povuce sa ATP tura :-) I onda da citamo i komentarisemo njegova nadljudska dela u drugim sverama.
(..., 10. septembar 2018 08:46)

Не делује недостижно. Новак, бар како сада игра, може да освоји по три турнира у наредне две сезоне. А ако будем већи оптимиста, ни Рафин Париз није недостижан.

google

pre 5 godina

Bas tesko, iz nekoliko razloga. Meni Novak nikako ne izgleda kao igrac koji bi narednih pet godina igrao i osvajao po jedan-dva gsa. Ne mislim da ima zelje, volje i snage za tako nesto, njemu se tenis vec jednom smucio. Izgleda mi kao verovatnija mogucnost da u nekoj nenormalnoj seriji veze pet narednih slemova neko da se to razvlaci narednih pet godina. Razlika je jednostavno prevelika, a uvek je potrebno puno stvari da se poklopi kako bi se osvojio veliki turnir. Sta ako se opet sitnije povredi, poremeti porodicnu atomsferu ili neko iz strucnog staba otkaze. Mislim da tu ne postoji plan B, a mladji nece biti. Cak i da ne osvoji vise velikih titula od federar, niko nece moci da kaze bez zrna sumnje da je on najbolji igrac svih vremena, jer ga je Novak prasio gde je stigao, da ne pricamo o Nadalu. Videcemo, tenis je upravo postao mnogo interesatniji za pracenje u narednim godinama :)

Novak, najbolji teniser u istoriji

pre 5 godina

Potpnuop je irelevantno da li će Novak osvojiti više GS od Federera. Ono što je osnovni reper je novac zarađen od nagrada na turnirima. Taj pokazatelj govori da je Novak zaradio VIŠE novca od Federera - dakle od nagrada.

Zašto je ovo najvažniji pokazatelj? Pa, Novak je ušao u Federerov teniski svet, i celu dosadašnju karijeru je proveo u društvu sa Federerom i Nadalom. Dakle, Federer je mogao da osvoji znatno više, jer je igrao u periodu kada Novak i Nadal nisu postali profesionalci, plus sav taj period posle koji dele. Niko Federeru nije zabranio da osvoji više novca od nagrada a osvojio je više ATP turnira, jer se čovek bavi postizanjem rekorda pa bili to i turniri iz serije 500.

Osvojen novac je ono što je najpravedniji pokazatelj, pogotovo što je Novak sve to osvojio u Federerovom i Nadalovom vremenu, a oni su besumnje najveći igrači ikada (posle Novaka).

amrel

pre 5 godina

Mnogo izgubljenih mečeva je jednostavno moralo tako da se završi. Takva su pravila igre u BIZNISU kojim se Nole bavi. A evo kako se može otkriti unapred da li se igra fer tj. ko bolji: Ako je uz Noleta kompletna ekipa + striko + Jelena. Primer: USO i Toronto.

King

pre 5 godina

(Veljko, 10. septembar 2018 11:37)

A Novak samo sto je zakoracio u 30 godinue 2+ titule.

A zamisli tek do 36... ;-))

Analiziras ko Vilander, ne zna se ko je bolji...he he he ....

Strpi se.

agent mahoun

pre 5 godina

Rodžer još igra... Rafa isto i to mnogo dobro.

Nole je ušao u top tri u istoriji to treba slaviti. Može do 20 titule u G. S. ali koliko još mogu ova dvojica.

google

pre 5 godina

Bas tesko, iz nekoliko razloga. Meni Novak nikako ne izgleda kao igrac koji bi narednih pet godina igrao i osvajao po jedan-dva gsa. Ne mislim da ima zelje, volje i snage za tako nesto, njemu se tenis vec jednom smucio. Izgleda mi kao verovatnija mogucnost da u nekoj nenormalnoj seriji veze pet narednih slemova neko da se to razvlaci narednih pet godina. Razlika je jednostavno prevelika, a uvek je potrebno puno stvari da se poklopi kako bi se osvojio veliki turnir. Sta ako se opet sitnije povredi, poremeti porodicnu atomsferu ili neko iz strucnog staba otkaze. Mislim da tu ne postoji plan B, a mladji nece biti. Cak i da ne osvoji vise velikih titula od federar, niko nece moci da kaze bez zrna sumnje da je on najbolji igrac svih vremena, jer ga je Novak prasio gde je stigao, da ne pricamo o Nadalu. Videcemo, tenis je upravo postao mnogo interesatniji za pracenje u narednim godinama :)

Tor

pre 5 godina

Pa lepo obratimo paznju na godine u kojima je Federer osvojio svaki od tih GS... i naravno uzmemo u obzir zdravlje i formu Novaka i odgovor "moze li" bude jasniji...

Tale

pre 5 godina

Nasa deca, njihova deca, itd, itd...kad budu gledali listu jednog dana nece znati da je Federer osvajao titule protiv "smesnih" igraca, stajace broj 20 jer vise nema sanse da osvoji ni jednu.Novak mora da pridje tom broju ako misli da ga ceo teniski svet smatra za najboljeg.

d

pre 5 godina

@toni bandera

Jokic je imao 10 tripl dablova ove sezone u regularnom delu . Samo su Vestbruk, Lj, i Simons bili uspesniji. Poredjenje Divca sa Jokicem je poprilično smesno. Uvek su Amerikanci vodili statistike i da je Divac bio toliko dobar statistika bi progovorila.

Šuluburić

pre 5 godina

Mislim da u duhovnom smislu Novak nije tip čoveka koji želi da grabi da osvaja sve, da bude jedan jedini, neprikosnoveni, goat, božanstvo, ideal. Mislim da su mu te ideje strane.

Veljko

pre 5 godina

Nije realno,ali ne i nemoguće.
Ako znamo da je u poslednje dve godine osvojio dva turnira,za šest titula trebaće mu šest godina!
Međutim,posle 31.godine života teško se osvajaju najveći turniri.
U open eri mislim da je to uspevalo Federeru(5 ili 6),Nadalu(3),Agasi(2 ili 3).
Novak je propustio svoje šanse.
Objektivno trebao je osvojiti još dva USA-opena i jedan Rolan Garos.
Sada bi priča bila malo drugačija.
Ako bi morao da se izrazim u procentima,šanse su mu do 10%.

flomaster

pre 5 godina

@Siniša
Pa ti kao da si rekao da Novak treba da pobedi svakog igrača da bi osvojio turnir.
Pri tom Federer je upravo izgubio od igrača, koji nije Novak Djoković, a na Wimbldonu od igrača koji isto nije Novak Đoković.
Ovo što si ti rekao po meni apsolutno ne pije vodu.
Jednostavno Federera je pregazilo vreme i to je to, da li će Novak, videćemo.Mislim da ima ozbiljnije šanse da igra ovakav tenis dosta dugo, u odnosu na Federera, zato što neće imati toliko kvalitetnije protivnike kao federer u tim godinama. Federer je sa svojih 30+ godina morao da igra protiv Del Potra sa 23-24 godina, Djokovića sa 25-26 godina, Nadala sa 26-27 godina, Endi Marej godina isto kao Nole, znači oni u naponu, a Roger realno u padu snage. Uzimajući sve to u obzir Roger je posle 31 osvojio 2 australije i 2 amerike, ali je realno imao mnogo ozbiljnije prepreke koje je morao da preskoči.
Novaku su realno dosta slabiji protivnici, tako da mislim da je realno da Novak može da preskoči Federerovih 20 titula, ali zato mislim da neće biti ni blizu da preskoči Federera po broju nedelja na prvom mestu. Jer bi negde oko 2 godine morao biti prvi, da bi to presitgao.

СЕНОВИЋ

pre 5 godina

Прво , њих двојицу не може нико да угрози још три године. Федерер ће догодине освојити још једну Слем титулу. Надал једну а Ђоковић две под условом да се не спанђа поново са оним Билмазом. Након тога још шест може. То је 21 колико и Федекс.

Gagi013

pre 5 godina

Federer neče osvojiti više ni masters a ne GS.Nadal će osvojiti još 1 Garos samo u slučaju extra žreba a Nole...,on je tek sada sazreo za da igra najbolje mečeve.Predviđam mu naredne 3 g. još 7-8 GS,pupu da ga ne ureknem.Najveća pretnja će mu biti Tim.

sakupljač minusa

pre 5 godina

Do kraja karijere

Federer 1 GS
Nadal 4-5
Djokovic 6-7

Ipak mislim kad RN i NDJ još malo zadju u godine mladji teniseri će ako ne kvalitetom, onda snagom sigurno moći da se nose sa njima. Ostaje im još 2-3 sezone na visokom nivou. Posle bi mogli imati ulogu koju danas ima Federer.

labud

pre 5 godina

@...

Koja nadljudska dostignuca,decko je samo vrhunski sportista i nista vise od toga. Dokle ovaj narod ide sa idolatrijom,svako od nas je jednako vredan i doprinosi ovom drustvu na svoj nacin,uspeh i bogatstvo nisu merilo ljudskosti.

Dr. Federer

pre 5 godina

Djokovic mozda moze uzeti jos jednu, maksimalno dve GS titule na srecu i to je to. Budimo realni nikad nece biti GOAT. Zna se ko je GAOT. Federer, Nadal, a ostali nek se poredjaju.

masterkg

pre 5 godina

Duša me boli za 2 protraćene godine, Federer bi ostao na 17, Rafa imao verovatno 16, a Nole 18 ..... Ali i ovako ima šanse, samo da održi kontinuitet ....

Veljko

pre 5 godina

Nije realno,ali ne i nemoguće.
Ako znamo da je u poslednje dve godine osvojio dva turnira,za šest titula trebaće mu šest godina!
Međutim,posle 31.godine života teško se osvajaju najveći turniri.
U open eri mislim da je to uspevalo Federeru(5 ili 6),Nadalu(3),Agasi(2 ili 3).
Novak je propustio svoje šanse.
Objektivno trebao je osvojiti još dva USA-opena i jedan Rolan Garos.
Sada bi priča bila malo drugačija.
Ako bi morao da se izrazim u procentima,šanse su mu do 10%.

Corleone

pre 5 godina

Mislim da ce Fedex ostati na tih 20, po meni je Rafa veca pretnja... 2 slema u 2019 mislim da bi bilo dovoljno za napad na Rodzerovih 20 pod uslovom da preostala 2 ne uzme bik sa Majorke.

...

pre 5 godina

Trenutno deluje nedostizno. Ali ljudi, pricamo o Novaku Djokovicu. A taj decko rusi granice realnog. Ja mu drzim palceve da uzme 21. I da se povuce sa ATP tura :-) I onda da citamo i komentarisemo njegova nadljudska dela u drugim sverama.

labud

pre 5 godina

@...

Koja nadljudska dostignuca,decko je samo vrhunski sportista i nista vise od toga. Dokle ovaj narod ide sa idolatrijom,svako od nas je jednako vredan i doprinosi ovom drustvu na svoj nacin,uspeh i bogatstvo nisu merilo ljudskosti.

Gohan

pre 5 godina

Jeste dostižno ali zavisi od mnogo stvari. I kada je 2016. osvojio Francusku mislio sam da će se prošetati kroz preostala dva te godine jer je delovao nezaustavljivo. Ali eto dogodilo se šta se dogodilo. Onda je zatim Rodžer osvojio još tri. Možda ni on ne stane na 20. Nikad se ne zna.

Kuvar-analiticar

pre 5 godina

Kada dodje do 19 GS, onda pitajte da li je dostizno 20, a ne dok ima 14.

Takav pritisak je i uticao na njega da psihicki oslabi u prethodnom periodu.

flomaster

pre 5 godina

@Siniša
Pa ti kao da si rekao da Novak treba da pobedi svakog igrača da bi osvojio turnir.
Pri tom Federer je upravo izgubio od igrača, koji nije Novak Djoković, a na Wimbldonu od igrača koji isto nije Novak Đoković.
Ovo što si ti rekao po meni apsolutno ne pije vodu.
Jednostavno Federera je pregazilo vreme i to je to, da li će Novak, videćemo.Mislim da ima ozbiljnije šanse da igra ovakav tenis dosta dugo, u odnosu na Federera, zato što neće imati toliko kvalitetnije protivnike kao federer u tim godinama. Federer je sa svojih 30+ godina morao da igra protiv Del Potra sa 23-24 godina, Djokovića sa 25-26 godina, Nadala sa 26-27 godina, Endi Marej godina isto kao Nole, znači oni u naponu, a Roger realno u padu snage. Uzimajući sve to u obzir Roger je posle 31 osvojio 2 australije i 2 amerike, ali je realno imao mnogo ozbiljnije prepreke koje je morao da preskoči.
Novaku su realno dosta slabiji protivnici, tako da mislim da je realno da Novak može da preskoči Federerovih 20 titula, ali zato mislim da neće biti ni blizu da preskoči Federera po broju nedelja na prvom mestu. Jer bi negde oko 2 godine morao biti prvi, da bi to presitgao.

sakupljač minusa

pre 5 godina

Do kraja karijere

Federer 1 GS
Nadal 4-5
Djokovic 6-7

Ipak mislim kad RN i NDJ još malo zadju u godine mladji teniseri će ako ne kvalitetom, onda snagom sigurno moći da se nose sa njima. Ostaje im još 2-3 sezone na visokom nivou. Posle bi mogli imati ulogu koju danas ima Federer.

СЕНОВИЋ

pre 5 godina

Прво , њих двојицу не може нико да угрози још три године. Федерер ће догодине освојити још једну Слем титулу. Надал једну а Ђоковић две под условом да се не спанђа поново са оним Билмазом. Након тога још шест може. То је 21 колико и Федекс.

Sinisa

pre 5 godina

Prije svega,Federer jos igra i ceka priliku da Novak bude na nekom gren slemu eliminisan.Iako ima 37 godina,Federer moze dobiti bilo koga od ovih drugih igraca,osim Novaka.Tako da ako Novak zeli da dostigne Federera,ne smije da ispada ranije prije nego se sastane sa Rodzerom.

Dragan

pre 5 godina

Meni je najvise krivo za 2009 i 2010 godinu jer se tada bas mucio sa fizickom spremom a imao je 22,23 god i sigurno je mogao u te dve godina da osvoji barem 2GS

4k4.Dex

pre 5 godina

Pa nisam siguran jer ce i Federer uzeti jos jedan dva do kraja karijere a Nole za tri cetiri godine moze da uzme jos sigurno 7-8 ako bude ovako igrao. Ipak ima sanse jer je sada po meni na nekih 90% mora da popravi servis a i tamos vamos udarci mogu bolje da se pogadjaju. Defanziva i ritern su na 100%. Bice bukvalno nepobediv ako ovako nastavi. Federer sigurno nema nikakve sanse protiv njega a Nadal samo na sljaci ostali na srecu.

Šuluburić

pre 5 godina

Mislim da u duhovnom smislu Novak nije tip čoveka koji želi da grabi da osvaja sve, da bude jedan jedini, neprikosnoveni, goat, božanstvo, ideal. Mislim da su mu te ideje strane.

Novak, najbolji teniser u istoriji

pre 5 godina

Potpnuop je irelevantno da li će Novak osvojiti više GS od Federera. Ono što je osnovni reper je novac zarađen od nagrada na turnirima. Taj pokazatelj govori da je Novak zaradio VIŠE novca od Federera - dakle od nagrada.

Zašto je ovo najvažniji pokazatelj? Pa, Novak je ušao u Federerov teniski svet, i celu dosadašnju karijeru je proveo u društvu sa Federerom i Nadalom. Dakle, Federer je mogao da osvoji znatno više, jer je igrao u periodu kada Novak i Nadal nisu postali profesionalci, plus sav taj period posle koji dele. Niko Federeru nije zabranio da osvoji više novca od nagrada a osvojio je više ATP turnira, jer se čovek bavi postizanjem rekorda pa bili to i turniri iz serije 500.

Osvojen novac je ono što je najpravedniji pokazatelj, pogotovo što je Novak sve to osvojio u Federerovom i Nadalovom vremenu, a oni su besumnje najveći igrači ikada (posle Novaka).

simens

pre 5 godina

Ako posmatramo stvari od2011 e, kada je Novak izbacio gluten, odigrana su 32 GS. Od toga Novak je osvojio 13, Nadal 8(od toga 6 na RG)Federer 4, Marej i Vavrinka po 3 i Čilić 1.
To je dominacija koja do sada nije vidjena. Posebno ako se uzme u obzir da je ostvarena u konkurenciji Federera i Nadala i da je u tom periodu osvojio viße GS nego nji dvojca zajedno. Ako se tome doda da je jedini u poslednjih50 godina koji je osvojio 4 GS za redom i jedini sve Masterse, može se slobodno reći da je Novak najbolji teniser svih vremena.

Tale

pre 5 godina

Nasa deca, njihova deca, itd, itd...kad budu gledali listu jednog dana nece znati da je Federer osvajao titule protiv "smesnih" igraca, stajace broj 20 jer vise nema sanse da osvoji ni jednu.Novak mora da pridje tom broju ako misli da ga ceo teniski svet smatra za najboljeg.

Gagi013

pre 5 godina

Federer neče osvojiti više ni masters a ne GS.Nadal će osvojiti još 1 Garos samo u slučaju extra žreba a Nole...,on je tek sada sazreo za da igra najbolje mečeve.Predviđam mu naredne 3 g. još 7-8 GS,pupu da ga ne ureknem.Najveća pretnja će mu biti Tim.

nec

pre 5 godina

Najzanimljivije bi bilo da sva trojica dodju do 20, eventualno 21 i tu se stavi tacka na temu ko je najbolji, ostane za istoriju legendarno rivalstvo.

google

pre 5 godina

Bas tesko, iz nekoliko razloga. Meni Novak nikako ne izgleda kao igrac koji bi narednih pet godina igrao i osvajao po jedan-dva gsa. Ne mislim da ima zelje, volje i snage za tako nesto, njemu se tenis vec jednom smucio. Izgleda mi kao verovatnija mogucnost da u nekoj nenormalnoj seriji veze pet narednih slemova neko da se to razvlaci narednih pet godina. Razlika je jednostavno prevelika, a uvek je potrebno puno stvari da se poklopi kako bi se osvojio veliki turnir. Sta ako se opet sitnije povredi, poremeti porodicnu atomsferu ili neko iz strucnog staba otkaze. Mislim da tu ne postoji plan B, a mladji nece biti. Cak i da ne osvoji vise velikih titula od federar, niko nece moci da kaze bez zrna sumnje da je on najbolji igrac svih vremena, jer ga je Novak prasio gde je stigao, da ne pricamo o Nadalu. Videcemo, tenis je upravo postao mnogo interesatniji za pracenje u narednim godinama :)

Icardi

pre 5 godina

Mislim da nije iz jednog razloga, zato sto je i Nole u finim godinama, Roger igra drugačiji tenis od Noleta i Rafe i to ga jos uvijek drzi u vrhu, sta hocu reci Rogeru servis omogućava dosta lakih poena, a i kada se razvije poen on ga zavrsi nakon 2,3 udarca, dok se Nole i Rafa bore za svaku lopticu, i mislim da u 34,35 nece moci osvajati GS turnire kao Roger, a nije ni nemoguce da Roger jos osvoji jedan ako mu se otvori zrijeb, i mislim da je Novak najkompletniji teniser ikada jer covjek nema slabe tacke kad je na vrhuncu, dok je Rogeru uvijek bekend pucao pod pritiskom, ja sam licno veliki Rogerov fan al uvijek dajem realne komentare, uglavnom njih trojica se nikada vise nece desiti tenisu, nevjerovatno je kakva 3 igraca igraju u isto vrijeme, uzivajmo dok traje.

Dag Kristi

pre 5 godina

Da je ona 2017.bila berićetnija i kraj 2016.,bilo bi lagano. Ovako je teško, ali ne i nemoguće. Sa tim što smatram da je Rodžer završio sa GS, jer se baš vidi da nema šta da traži u iscrpljujućim mečevima u 3 dobijena seta, protiv top igrača. Mada, pita se i Rafa i njegovo telo. I on ima potencijala za 20 plus.

d

pre 5 godina

@toni bandera

Jokic je imao 10 tripl dablova ove sezone u regularnom delu . Samo su Vestbruk, Lj, i Simons bili uspesniji. Poredjenje Divca sa Jokicem je poprilično smesno. Uvek su Amerikanci vodili statistike i da je Divac bio toliko dobar statistika bi progovorila.

denis

pre 5 godina

federer 2012 kad je imao novakove godine(31) je imao 16 GS... Nole sad ima 14 i dominirace sigurno jos 3-4 godine, posto novak nema protivnike poput kakve ih je federer imao...(Djokovic, Nadal, Murray)
tako da ce Novak jos uzeti bar jos 6-8 GS u narednih 4 Godine, bice Nole sasvim sigurno GOAT po svakoj statistici

nišlija

pre 5 godina

Đoković je mlađi 6 godina i ako se uzme samo taj kriterijum u obzir i te kako je moguće, ali se postavlja pitanje da li će on uopšte igrati tenis do 37,38 godina, koliko igra Federer. 2016. godine je bila samo nebo granica, pa svi znamo šta je onda bilo, ali isto tako retko ko je očekivao Novakov povratak i da bude opet najbolji. Sve u svemu, sigurno je da Đoković ima 2-3 godine mogućnosti da igra tenis na ovakvom vrhunskom nivou, sada da li će imati želje da grize kao trenutno, videćemo.

google

pre 5 godina

Bas tesko, iz nekoliko razloga. Meni Novak nikako ne izgleda kao igrac koji bi narednih pet godina igrao i osvajao po jedan-dva gsa. Ne mislim da ima zelje, volje i snage za tako nesto, njemu se tenis vec jednom smucio. Izgleda mi kao verovatnija mogucnost da u nekoj nenormalnoj seriji veze pet narednih slemova neko da se to razvlaci narednih pet godina. Razlika je jednostavno prevelika, a uvek je potrebno puno stvari da se poklopi kako bi se osvojio veliki turnir. Sta ako se opet sitnije povredi, poremeti porodicnu atomsferu ili neko iz strucnog staba otkaze. Mislim da tu ne postoji plan B, a mladji nece biti. Cak i da ne osvoji vise velikih titula od federar, niko nece moci da kaze bez zrna sumnje da je on najbolji igrac svih vremena, jer ga je Novak prasio gde je stigao, da ne pricamo o Nadalu. Videcemo, tenis je upravo postao mnogo interesatniji za pracenje u narednim godinama :)

mrmlj

pre 5 godina

da je lako dostici tih 20 grend slem titula, ne bi bilo tako slatko dostici ih.
djokovicu zelim dugu i jos uspesniju karijeru, da dostigne i nadmasi taj broj, osvoji jos neku olimpijsku medalju i, najvaznije od svega, da ga srbi puste da jede sta hoce, trenira kako hoce i prestanu da njegove neuspehe shvataju kao licnu uvredu. ;)

Tor

pre 5 godina

Pa lepo obratimo paznju na godine u kojima je Federer osvojio svaki od tih GS... i naravno uzmemo u obzir zdravlje i formu Novaka i odgovor "moze li" bude jasniji...

toni bandera

pre 5 godina

Novak i Jokić su prvi srpski sportisti koji se neprestano analiziraju kroz statistiku. Ranije toga nije bilo, niko nije Bodirogi, Đorđeviću, Divcu pa ni Stojakoviću podizap letvicu da vidi kolko mogu da dobace u tom smislu, znalo se da su sušta klasa i tačka. Sada Nidžo cepa tripl-dablove ko od šale, A Nole je u trci za statističkog GOAT-a.
Sve to će prestati onog trenutka kada Novak ostvari ultimativni tripl-dabl, kao simbol okončanja trećeg svetskog rata, simvol svetog trojstva i srpska 3 prsta. Dakle, 2020. On osvaja 20. GS i odlazi u penziju što se tiče pojavljivanja na slemovima. Sa sobom vodi i Rafu, pošto to čini u Parizu što znači da osvaja narednih 6 slemova u nizu, i po treći put obrće vlasništvi nad sva 4 GS istovremeno, od toga poslednja dva u nizu (8 GS). Pre toga, zapravo u 2019-oj osvaja treći put Monte Karlo i Madrid, takođe drugi Sinsinati. A njegov oproštajni turnir ustvari će biti Sinsinati 2020. (između RG i njega neće ništa igrati), kada planira da finalizira taj ultimativni tripl dabl, odnosno osvajanje svih GS i Masters turnira bar tri puta. Od tog trenutka će se tenis igrati pred slikom Novaka Đokovića, koja će morati da stoji na vrhu Istočne tribine svakog terena, kao nekada što je Titova slika bila u svakoj učionici u školi, ako se seća neko od starijih ovde.

Nalim

pre 5 godina

Pre će Nadal da ga stigne ako Rodžer ne osvoji više niti jedan jer je on samo godinu dana stariji od Nola. Zavisi i kad će i da li će se vratiti Mari. Ostali nemaju "glavu" da osvoje, tako da ovaj Nole će tek da osvaja . Još kada primeni Rodžerovu selektivnu taktiku kad dodje u godine, ishh. Nikad se ne zna

kengur86

pre 5 godina

Prvo, da cestitamo Novaku na osvojenom jos jednom Grend slemu, on je ponos nase nacije i kao Srbin ponosan sam sto imamo jednog takvog deliju u svetu. Drugo, da li ce stici Rodzera, to je ne bitno, jel covek vise nije isti kao 2011/12 ili 2015/16 godinu, vec novi koji zeli da sa svojom porodicom uziva i da igra tenis, bez pritiska i tenzija. On je sebi zacrtao nove ciljeve, a to je da uziva dok igra, to dal ce trajati do kraja godine ili jos 6-7 godina, to ce on najbolje proceniti. U Novaku, se vidi jos gladi za uspehom, a sledeci cilj je vracanje na prvo mesto. Ako to uspe, onda jedino za cim moze da tezi jeste, da redukuje turnire i da mu GS budu prioritet, to je moje neko misljenje. A sto se tice do sada postignutog, nemam sta da dodam i da zamerim, sem da kazem hvala bogu sto zivim u eri velikog Noleta. Naravno necu zaboraviti ni Fererera i Nadala, jer da nije njih ni Nole nebi bio to sto jeste.

Marko

pre 5 godina

Naravno da je dostižno.Ali ne treba sada još o tome razmišljati, doći će to samo po sebi, plus kada se Fed i Rafa povuku verujem da će Nole i tada biti u stanju da osvoji poneki slem.Trenutno je najbitnije da Nole osvoji u 2019. Rolan Garos i tako kompletira karijerni dupli Gren-slem (uspeo samo Rod Lejver), a ako može i Melburn da bi tu bio rekorder sa 7 titula.Generalno, najbitnije je zlato sa Olimpijade pa da se kaže da je zaista osvojio sve u tenisu.Još vredno pomena je da mu treba još jedan Sinsinati za dupli karijerni Golden masters i dva osvojena Masters kupa da bi i tu bio rekorder.Mislim da je sve ovo dostižno i realno, najteži zadatak će biti u Tokiju na Olimpijadi jer tu se bojim neće više biti popravnog.Dodatni težak zadatak je još 2 Rolan Garosa do kraja karijere da bude prvi čovek u istoriji (i verovatno jedini sve do smaka sveta) koji je postigao tripli karijerni Gren-slem.

Steiner

pre 5 godina

Polako bre
Sta vam je
Svaka GS je uspeh za sebe sto smo videli i sinoc da je splet okolnosti i da lako moze da prevagne na drugu stranu

jedna po jedna
pa dokle stigne

google

pre 5 godina

Bas tesko, iz nekoliko razloga. Meni Novak nikako ne izgleda kao igrac koji bi narednih pet godina igrao i osvajao po jedan-dva gsa. Ne mislim da ima zelje, volje i snage za tako nesto, njemu se tenis vec jednom smucio. Izgleda mi kao verovatnija mogucnost da u nekoj nenormalnoj seriji veze pet narednih slemova neko da se to razvlaci narednih pet godina. Razlika je jednostavno prevelika, a uvek je potrebno puno stvari da se poklopi kako bi se osvojio veliki turnir. Sta ako se opet sitnije povredi, poremeti porodicnu atomsferu ili neko iz strucnog staba otkaze. Mislim da tu ne postoji plan B, a mladji nece biti. Cak i da ne osvoji vise velikih titula od federar, niko nece moci da kaze bez zrna sumnje da je on najbolji igrac svih vremena, jer ga je Novak prasio gde je stigao, da ne pricamo o Nadalu. Videcemo, tenis je upravo postao mnogo interesatniji za pracenje u narednim godinama :)

Ratko

pre 5 godina

To ne može niko da zna i predvidi. Ovo je samo sport i svašta je moguće. Mora mnogo stvari da se poklopi kako bi Novak osvojio još ili više 6 GS. Tu će biti opet padova i uzdizanja, jednostavno nema šanse da bilo koji čovek održava vrhunsku formu svo vreme tokom cele godine a ostati potpuno zdrav. Zato je recimo osvajanje 4 GS u kalendarskoj godini jedno od najvećih sportskih dostignuća. Ovo pitanje je veoma rano postavljeno i nepotrebno, nije ni blizu Federera. Novak i sa ovim dostignućima je u kombinacijama za najboljeg ikada. Ne znam po kojim to merilima su odredii da GS titule pokazuju ko je najbolji ikada ili dani na prvom mestu. Novak kada je osvojio RG automatski je pregazio Samprasa bez obzira što je ovaj imao više tih titula. Kada bi Novak opet vezao 4 GS u nizu da li bi onda zapadnjaci mogli da tvrde kako je Federer najbolji ikada? Sa po 2 GS minimum na svakoj podlozi i dva puta vezana 4 GS? Ne bih rekao.

boki

pre 5 godina

Prvo i naj bitnije ne moze se pisati o stizanju nekog rekorda kad je covek (Federer)jos uvek aktivan igrac i konkurentan za osvajanje istih trofeja kao i Nole,godinama u nazad pisali ste nebrojeno puta dali Nole i Nadal mogu da stgnu i prestignu Federerovih 17 GStitula,evo Nadal je stigao do tih cuvenih 17 i sta smo dobili,a pa sad vise nije 17 sad je neki drugi broj,jos je grdje kad se prica o mastersima kojih ima 9 godisnje gde je razlika bila i po jadan trofej pricate kako je najbolji u istoriji i samo 30 dana kasnije situacija se okrene u korist jednog ili drugog igraca...znaci jedino sto je sigurno je pitanje dali je mogao stici i prestici Samprasa koji nema ni teorecke sanse na napreduje na vecnoj listi...Hvala.

agent mahoun

pre 5 godina

Rodžer još igra... Rafa isto i to mnogo dobro.

Nole je ušao u top tri u istoriji to treba slaviti. Može do 20 titule u G. S. ali koliko još mogu ova dvojica.

DrSofronijeTheGreat

pre 5 godina

Nazalost jako tesko, iako bih voleo da osvoji 30 ! Zasto ovo mislim? Zato sto je za 13-14 godina karijere (dok je bio u punoj snazi) osvojio 14, a sad ce u sledecih 4-5 (poznih) da osvoji jos 7. To ce biti zaista tesko, ali stvarno bih to voleo, kao i da sledecih 5 godina bude prvi pa da prestigne Rodju u skoro svim parametrima. Ali nisam bas siguran da je to izvodljivo.
No hajde da verujemo u cuda! :)

Ring

pre 5 godina

Stigao ili ne, ostala dva tenisera ne mogu da ga pobede niti da ugraju sa njim kad je u formi.

I to jeste glavni problem onog dela teniskog sveta koji veruju da su ostala dva tenisera bolja jer imaju vise GS titula..Pogledaju skor i Novakovu dominaciju... i nevera.

A broj titula...pa doci ce i to.

2+ samo ove godine.

Stefan

pre 5 godina

Ja sam bio ubedjen da će se to desiti nakon osvajanja Rolan Garosa 2016,sada već dosta teže ipak i Novak će imati uskoro 32 godine što nije malo.Najviše će zavisti od konkurencije,imam osećaj da se samo čeka da neko novi uzme Gs titulu i da će onda krenuti nalet novih osvajača,Novaka su najviše ukopale 2 duge pauze jedna od 2009 i njegove prve titule do 2011 i ova sada 2017,to je prilicno dugo.

ventilator me ladi i radio mi svira

pre 5 godina

Pokusacu da budem realan i objektivan. Recimo da je pred Novakom jos tri sezone u kojima moze da bude konkurentan za osvajanje GS titula. To je ukupno 12 turnira na kojima konkurise za titulu pod uslovom da ga povrede zaobidju, da ostane ovako motivisan, da nema nekih privatnih problema koji bi se odrazili na njegovu igru. Nadal i Federer su jos uvek aktivni i mogu da osvoje bar po jedan RG ili Vimbldon. Dolaze neki novi klinci i sve su veca opasnost. Ne treba mu taj teret, neka igra dok oseca strast prema tenisu, a sta osvoji, osvojio je..... i ovo sto je do sada uradio svrstava ga medju 5 najboljih svih vremena.

steva

pre 5 godina

Ne kontam , ljudi razmisljaju kao da postoje samo ta 3 igraca , Federer , Nadal i Djokovic ? Naravno da su Nadal i Federer iskoristili neigranje "par" ozbiljnih igraca (duzi period) ...uz 2 najvaznija konkurenta Noleta i Murija duzi period nije bilo ni Vavrinke , Raonica , Nisikorija ...a i ovi mladji koji nadolaze su jos bili zeleni . Od 2019 se sve menja , ovi "stariji" koji su bili povredjeni su se vec vratili , a mladji su starije za 2 godine ...tako da ce tu biti odredjenih promena i ja se ne bi usudio da delim GS titule samo izmedju trojke Nadal , Federer Djokovic . ajde da ukljucimo matematiku i da ukalkulisemo ovo sto glore napisah . dakle , djokovic bi mogao da igra , ako bude zdrav , na visokom nivou do 35-te i za te 4 godine , od 16 gs bi mogao da osvoji jos bar 5 . to je 19 , jel tako...i Nnadal ce biti tu negde...19-20 .

Štirlic

pre 5 godina

Sledeća godina će pokazati mnogo toga. Ako održi ovaj nivo igre vrlo je moguće da osvoji kalendarski Zlatni slem ili barem 3 GS. Kako igra u dužom razmenama imam utisak da gledam video igricu na top levelu a ne živog čoveka! Jednostavno sve vraća i to kako. Sa 17-18 GS na kraju 2019. godine nebo
je granica pogotovo što su RN i RF u očiglednom padu a ostali su ipak i dalje nedorasli velikoj trojci.

Јабучило

pre 5 godina

Trenutno deluje nedostizno. Ali ljudi, pricamo o Novaku Djokovicu. A taj decko rusi granice realnog. Ja mu drzim palceve da uzme 21. I da se povuce sa ATP tura :-) I onda da citamo i komentarisemo njegova nadljudska dela u drugim sverama.
(..., 10. septembar 2018 08:46)

Не делује недостижно. Новак, бар како сада игра, може да освоји по три турнира у наредне две сезоне. А ако будем већи оптимиста, ни Рафин Париз није недостижан.

ernesto che

pre 5 godina

Dostizno jeste, ali mora biti na vrhunskom nivou a opet ostaje zal za ove 2 god, nije problem sto novak nije osvojio nista, nego sto je fed dobio 3 gs, bukvalno gratis.

GanDra Šajkaš

pre 5 godina

ostaje zal za predhodne dve godine
rodja ni kriv ni duzan pokupio tri slema I dosao do,u ovom trenutku,nedostiznih dvadeset....
ali Novaku ostaje jos dosta godina da igra,a u ovakvoj formi bar jos dve-tri godine.Pa onda jos jedno tri u kojima ce moci da osvoji bar po jedan dva u toku godine....
ono sto mene cini ponosnim je to sto mi Srbi imamo nekog ko je medju najvecim ikad....sto se mene tice I da ne uzme vise nista on je taj Goat.....pa nije bas sve u nekim brojkama....
pozdrav svima....

Bojan provincija

pre 5 godina

Do pre bukvalno neki dan mnogi su pričali o penziji,a naš Nole 2 najveca slema u dva meseca osvoji,jedini kompletirao masterse,u međusobnim duelima nema ravnog,jedinstven,a naš,uz to veliki gospodin,veliki Nole,ceo svet danas o njemu govori!

D10S

pre 5 godina

Kao prvo, ja mislim da Rodja i Rafa mogu da uzmu jos GS titule. Rodja barem jos jednu! A Rafa moze da uzima svake godine jos po jednu sledecih 5 godina. On ce biti na RG broj jedan jos dugo! Tako da Rafa mozda i moze da dostigne Rodju.
A Nole treba da uzme 2 GS godisnje, sledecih 4 god... pa on je u zadnjih 10 uzeo 14... Mnogo je to tesko.

Ne kazem da nije moguce, vec da tu treba mnogo i srece itd!
Ja se nadam da ce Rafu da stigne barem, a bio bih mnogo srecan da stigne i Rodju.
Nole car!

amrel

pre 5 godina

Mnogo izgubljenih mečeva je jednostavno moralo tako da se završi. Takva su pravila igre u BIZNISU kojim se Nole bavi. A evo kako se može otkriti unapred da li se igra fer tj. ko bolji: Ako je uz Noleta kompletna ekipa + striko + Jelena. Primer: USO i Toronto.

borisdelija

pre 5 godina

Iz kojega razloga bi Nole imao botove? Ne razumem protivnike velikog sportiste i coveka? Pa gospodo on sta je uradio za nasu zemlju nije niti jedan politicar. Novace hvala makar svaki mec do kraja karijere izgubio ( a nadam se da ce postati GOAT)...

King

pre 5 godina

(Veljko, 10. septembar 2018 11:37)

A Novak samo sto je zakoracio u 30 godinue 2+ titule.

A zamisli tek do 36... ;-))

Analiziras ko Vilander, ne zna se ko je bolji...he he he ....

Strpi se.

sakupljač minusa

pre 5 godina

Samo mi malo čudno da u komentarima niko za ozbiljno ne uzima Nadala. Siguran sam da može uzeti još 2 RG i još 2 od ostalih. Tako da Djokoviću će biti veliki izazov i njega stići. Moguće da će sva trojica na kraju biti oko 20 GS. Samo pitanje ko će se na kolko zaustaviti

Mislim

pre 5 godina

Da su ovakve konstatacije preuranjene i to dosta .Federer i Nadal su i dalje aktivni igraci .Pitanje je dal on juri tih 20 il ce tu biti i 21 .Tako su svi pricali dal mogu Nadal i Novak da stignu onih 17 ,a evo ga Rafa sad na tih 17 i dalje je porilicno daleko od Federera .Gren slem turniri su drugi svet za masterse,a Novak nema 28,29 vec 31 godina sad .Nadal moze onda da izvuce minumum joas dva Rolan garosa ,ako krenemo tako da razmisljamo .Pritom nece doveka oni tako lako pobedjivati mladje igrace .Tim je recimo poslednja dva puta bio jako blizu Nadala ,a decko tek ulazi u najbolje godine .I ti mladji ce biti iskusniji i bice dosta teze pobediti ih .Federer ce igrati bukvalno na koju nogu ustane ,on i sa 40 godina moze da odigra taj Vimbldon i da dodje daleko .Ovo je jako nezahvalno prognozirati .