Tenis 107

Ponedeljak, 10.09.2018.

00:15

Novak stigao idola Samprasa, kreće potera za Rodžerom i Rafom

Najbolji srpski teniser Novak Đoković u Njujorku je osvojio svoj 14. Grend slem trofej.

Novak stigao idola Samprasa, kreæe potera za Rodžerom i Rafom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

107 Komentari

Sortiraj po:

Srdjan

pre 5 godina

Novak je ispred Samprasa iako imaju isto GS titula jer Sampras nikad nije dosao ni do finala RG. Roger i Rafa su za sada ispred ali vidjecemo sta buducnost donosi.

Dusan

pre 5 godina

Najzabavnije od svega je sto se i dalje vodi besmislena polemika o tome ko je GOAT. Bolje im je da cute i trpe trenutni nivo terorisanja jos koju godinu, nego da jos vise razbesne zver. Nole je super lik ali i on ima neke granice. Sta ako odluci da prestane da im daje i gemove? Na sta ce to liciti?! Dakle, tisina i hrabro istrpiti jos 5 godina, pa posle vidite sta cete.

Marko

pre 5 godina

Može da ih stigne po broju titula.Ali ne treba sada još o tome razmišljati, doći će to samo po sebi, plus kada se Fed i Rafa povuku verujem da će Nole i tada biti u stanju da osvoji poneki slem.Trenutno je najbitnije da Nole osvoji u 2019. Rolan Garos i tako kompletira karijerni dupli Gren-slem (uspeo samo Rod Lejver), a ako može i Melburn da bi tu bio rekorder sa 7 titula.Generalno, najbitnije je zlato sa Olimpijade pa da se kaže da je zaista osvojio sve u tenisu.Još vredno pomena je da mu treba još jedan Sinsinati za dupli karijerni Golden masters i dva osvojena Masters kupa da bi i tu bio rekorder.Mislim da je sve ovo dostižno i realno, najteži zadatak će biti u Tokiju na Olimpijadi jer tu se bojim neće više biti popravnog.Dodatni težak zadatak je još 2 Rolan Garosa do kraja karijere da bude prvi čovek u istoriji (i verovatno jedini sve do smaka sveta) koji je postigao tripli karijerni Gren-slem.

Giovanni

pre 5 godina

Ova trojica imaju ukupno 51 GS titule, a ako se zna da je u godini samo 4 GS-a i da su sva trojica igrala u istoj eri dolazimo do skoro 13 godina (fali jedan GS) da su titulu uzimala samo ova tri tenisera, sto znaci da su gomili drugih „upropastili karijere“ jer su mogli samo da „strpnu“ po koji tu i tamo. A 13 godina je tacno jedna solidna teniserska pro karijera. Apsolutna dominacija!

Torrente

pre 5 godina

Novak, Nadal i Rođa imaju zajedno 51 Grend slem titulu...

Zlatna era tenisa.

Kada se za par godina budu povukli, tenis će postati negledljiv.

toni bandera

pre 5 godina

Novak i Jokić su prvi srpski sportisti koji se neprestano analiziraju kroz statistiku. Ranije toga nije bilo, niko nije Bodirogi, Đorđeviću, Divcu pa ni Stojakoviću podizap letvicu da vidi kolko mogu da dobace u tom smislu, znalo se da su sušta klasa i tačka. Sada Nidžo cepa tripl-dablove ko od šale, A Nole je u trci za statističkog GOAT-a.
Sve to će prestati onog trenutka kada Novak ostvari ultimativni tripl-dabl, kao simbol okončanja trećeg svetskog rata, simvol svetog trojstva i srpska 3 prsta. Dakle, 2020. On osvaja 20. GS i odlazi u penziju što se tiče pojavljivanja na slemovima. Sa sobom vodi i Rafu, pošto to čini u Parizu što znači da osvaja narednih 6 slemova u nizu, i po treći put obrće vlasništvi nad sva 4 GS istovremeno, od toga poslednja dva u nizu (8 GS). Pre toga, zapravo u 2019-oj osvaja treći put Monte Karlo i Madrid, takođe drugi Sinsinati. A njegov oproštajni turnir ustvari će biti Sinsinati 2020. (između RG i njega neće ništa igrati), kada planira da finalizira taj ultimativni tripl dabl, odnosno osvajanje svih GS i Masters turnira bar tri puta. Od tog trenutka će se tenis igrati pred slikom Novaka Đokovića, koja će morati da stoji na vrhu Istočne tribine svakog terena, kao nekada što je Titova slika bila u svakoj učionici u školi, ako se seća neko od starijih ovde.

Ајде@

pre 5 godina

Која је вероватноћа да три најбоља играча у историји тениса, играју у исто време?!?
Који смо ми срећници!!!
Али се бојим да је Господ драги ово намерно урадио, јер после њих шта ће бити, сем...!?!

Isco

pre 5 godina

Ne mora da stigne ni Federera ni Nadala po broju GS titula da bi bio najveci. Bilo bi fantasticno kada bi osvojio jos samo 2 RG i ne mora ni jedan drugi GS. Zavrsio bi karijeru sa 16 GS titula ali bi bio JEDINI igrac u istoriji koji je osvojio svaki GS po tri puta. Nema dalje!

sasa.r

pre 5 godina

Kakva 2015 ili 2011...ovo je najbolji Đoković ikada! Nikada nije imao ovakvo mišićno tkivo, izdefinisan gornji dio tijela, svaki mišić zategnut kao praćka, noge kao čelik.Sve , ponovo, zavisi od Noleta.Može bez problema igrati još 20 GS i nemam nikakve dileme da će osvojiti tih 6.Novak jeste sustigao Samprasa po broju GS ali ga je prestigao jer ima više mastersa , turnira koji je drugi po važnosti, pa je postao treći najveći u istoriji tenisa. Ovaj meč je karakterisao nevjerovatni riterni u kontinuitetu, amortizacija Delpotrovih projektila, promjena ritma, varijacije...Novak, iako djeluje nestvarno, kao da je iskušavao Delpotra, želio je da vidi koliko on može.Nije Nole ubacivao u veću brzinu jer svi znamo da i on zna da opali bombe kada mu je neophodno. Sada , potpuni fokus na GS a ostale turnire igrati ali ne forsirati.AO je sada cilj.Podgorica čeka 15 GS! Idemoooooooooooooooooooooooooooooooooo!

VUK

pre 5 godina

Ko li uzima Melburn ? Sme li neko da se kladi ? RG mora još koji put uzeti , a na Wimbldonu mu u ovom trenutku ne može niko ništa..i posle opet slatke muke u NewYorku. I gde će se zaustaviti ovaj čovek ?

svedska

pre 5 godina

Veliki sportista, veliki sampion!

Samo umereno, trofeji nisu sve!

Samo cuvaj Zdravlje i Vajdu! Za ostalo se ne sikiraj.

Pozdrav iz Surahammera

Rf

pre 5 godina

Da stigne velikog RF-a? Hahahaha.... Nikad! Sa svojim defanzivnim stilom jos sledecu godinu moze izgurati i to je to. Kad je RF Napunio 30 godina svi vi koje sad ovde ostavljate komentare govorili ste da je gotov i da je star. Kako to da je sad Novak u 32.godini mlad i da moze da igra jos 5-6 godina? Pre svega njegov defanzivni stil igre mu to neće dozvoliti jer se mnogo troši tako da to je to...

Ludi Zbunivoje

pre 5 godina

Први циљ треба да му буде да освајањем два нареда велика турнира (отвореног прненства Аустралије и Ролан Гароса) понови рекорд који је држао пре две године када је имао освојена четири највећа турнура заредом. Тиме би постао први играч у новијој историји који је по два пута освојио сваки од 4 највећа турнира (фали му други Ролан Гарос да комплетира тај низ). Уједно би тим резултатом изашао на цифру од 16 освојених Grand Slam титула. А иза тога, ако буде било могуће, да превазиђе себе и у 2019. години освоји календарски Grand Slam (веже освајање сва 4 највећа турнира, штедећи снагу на оним мање битнима). Теоретски има шансу да већ до краја септембра 2019 (завршетка наредног US Open-a) достигне Надалову бројку од 18. Иза тога, како му буде воља. Ако нађе снаге и мотива да даље јури Федереров рекорд, одлично. А ако не нађе, да све нас који коментаришемо и налазимо му мане отера "у три лепе" и нико да нема право ни да писне, а камо ли да му нешто замери.

Kanidja PG

pre 5 godina

Od US opena 2010 zaključno sa ovim finalom US 2018 Novak je odigrao 32 GS turnira i igrao u čak 21 finalni meč.Osvojio je 13.Frapatan podatak koji pokazuje da je skoro igrao prosječno 3 od 4 GaS finala zadnjih 8god.
Bice još radosti i GS igra Nole bogovski tenis.

Beogradjanin

pre 5 godina

Novak je najbolji u istoriji vec sada grend slemovi nisu sve mnogo je bitno kakva je konkurencija bila, zamislite sad Zvarev osvoji 15 gs kad se ova trojca povuku u slaboj konkurenciji i onda je on kao na nivou ove trojce...kako da ne...zato kazem da je mnogo bitno protiv koga su osvojeni ti trofeji nije isto..samo sto zapadni mediji nikad to nece priznati da je neko sa istocne strane najbolji u istoriji...to je prava istina!!!
(Marko, 10. septembar 2018 02:04)

Potpuno netacno. Pristvujemo istoriji u tenisu. Zbog stagnacije u vecini sportova, da nabrojim samo Sampras, Bjorg i Laver u open eri su imali dvocifren broj GS. Laver vise zbog kalendarskog GS. I onda se pojavila ova trojica.
Videces polako, za nasih zivota vise nece biti igraca sa 10+GS titula.

Beogradjanin

pre 5 godina

Novak je najbolji u istoriji vec sada grend slemovi nisu sve mnogo je bitno kakva je konkurencija bila, zamislite sad Zvarev osvoji 15 gs kad se ova trojca povuku u slaboj konkurenciji i onda je on kao na nivou ove trojce...kako da ne...zato kazem da je mnogo bitno protiv koga su osvojeni ti trofeji nije isto..samo sto zapadni mediji nikad to nece priznati da je neko sa istocne strane najbolji u istoriji...to je prava istina!!!
(Marko, 10. septembar 2018 02:04)

Potpuno netacno. Od open ere samo trojica igraca su uspela da imaju vise od 10 GS Bjorg, Sampras i ajde Lejver.( On ima kalendarski Gs, vise zbog toga).
I onda su su se pojavila ova trojica. Da ne objsanjavam stagnaciju u mnogim sportovima. Polako videces za naseg zivota nijedan teniser vise nece imati 10 gs u svojoj karijeriji. Polako videces, prisustvujemo istoriji. I pitace se za 50 godina ljudi kako bre.

mohikanac

pre 5 godina

Novakov a pogotovu Nadalov stil i način ne dozvoljava da se u 36. ili 37. godina igra GS na visokom nivou. Možda čak i u 35. neće biti konkurentni. Zbog Novaka voleo bih da grešim ali neće imati toliko dugačku karijeru kao favoriti. Federer ima servis koji mu omugućava mnogo lakšu igru od ove dvojice , sa manje napora. Čak i u toj situaciji ni on ne može da dobije meč u 3 seta ako je izgubio jedan. Normalno pričam o top 10 igračima.
Nadal i Novak imaju 2 možda 3 sezone najviše i to je to. Sve zavisi od AO ako osvoji Novak onda je 20 dostižno jer držaće 3 od 4 i imati neverovatnu psihološku prednost u odnosu na sve pa i Nadala .

Kanidja PG

pre 5 godina

Svaka čast gromado iz Srbije.
Privilegija je pratiti čitavu Novakovu karijeru,od prvog mastersa u Montrealu 2007 i pobjede nad tada prva 3 tenisera Rodik,Nadal,Federer do današnjeg dana i 71 ATP titule.
Za 21vijek 21GS titula dokazao je da sve može kad to želi još 3-4 god čekaju ga vrhunskog tenisa.
Za mene si i sada najbolji ikad ovakvog majstora više nikad necemo imati.
Delpo još jednom pokazao kakva je ljudina,veliki rival i Novakov prijatelj iskreni.

kocka2

pre 5 godina

verovatno, s obzirom da je osvojio i sve masterse, da ce se pripreme u potpunosti bazirati na osvajanje gs. samim ti ne treba da cudi i po neko ispadanje u ranim fazama drugih turnira

aleksa

pre 5 godina

Svaka cast! Ali mnogo sam se iznerviroa dok je vodio sve je bilo super cim je delpo digao nivo igre u drugom setu i vratio brejk on je poceo da psuje publiku iako stvarmo ono nije publika sa tenisa, i na kraju ih kao pohvalio nzm meni je to sve bzv takodje i ono na kraju srce sto daje bzv ali bravo za titulu!

Sinisa

pre 5 godina

Realno,Novak je svjetlosnim godinama kvalitetniji teniser od Samprasa,samo sto Novak igra u eri Nadala i Federera,i sa njima cini najvecu trojku u istoriji ovog sporta,i morali su da dijele gren slemove.

sah 88

pre 5 godina

Kakav mesec sporta za nas Srbe?! Nole i Zvezda se vratili tamo gde im je mesto!!!!! Samo šest titula zaostaje, samo, onomad je bilo osam a do polovine sledeće godine će biti četiri. I to u ubedljivo najjačoj konkurenciji ikada ( kao i Nadal što je osvojio sve GS u ubedljivo najjačoj konkurenciji, a Federer je imao nekoliko sezona bez ikakve ozbiljnije konkurencije kada mu je osrednji teniser Rodik bio glavni protivnik u finalima )!!!!!!!

Milan

pre 5 godina

Rekao sam posle Vimbldona Novak je ponovo gladan zapravo nikad nije ni prestao povreda ga je odvojila sada mu je nebo granica, dace Bog da za 4 godine bude najtrofejniji po slemovima ikada...

cross

pre 5 godina

Taj inat i bezobrazluk sportski koji ima nas Novak ne radja se vise,i svi zivimo za taj trenutak da prestignes dva bijela medjeda koji su zasticeni od svega! Laku noc

Goran

pre 5 godina

Treba zaboraviti Federera za sada. Jedini cilj treba da bude da se prestigne Sampras. Posle toga sledeci cilj treba da bude da se dodje na korak do Nadala. Nakon toga da se stigne Nadal. Nakon toga da se prestigne Nadal. Tek nakon toga krece potera za Federerom ali polako da ne izgori jer ima 6 godina prednosti. Igra brojeva. Mladji je 6 godina i ima 6 slemova manje. Samo jedan godisnje je dovoljan i najbolji je svih vremena.

Cole

pre 5 godina

Pa 'aj ovako, Djole u narednih
pet godina moze da igra odlicno,
od tih pet, tri na TOP nivou, drugim
recima, u naredne tri godine
da uzima u proseku po dva
i jos par komada, Nadal ce svakako
da uzme jos neki, Rodja ne verujem,
mozda jos jedan, max dva i dolazimo
do zastrasujuce cifre za sve buduce narastaje, od po 20
i vise GS titula svaki od trojice
velikana

Marko

pre 5 godina

Novak je najbolji u istoriji vec sada grend slemovi nisu sve mnogo je bitno kakva je konkurencija bila, zamislite sad Zvarev osvoji 15 gs kad se ova trojca povuku u slaboj konkurenciji i onda je on kao na nivou ove trojce...kako da ne...zato kazem da je mnogo bitno protiv koga su osvojeni ti trofeji nije isto..samo sto zapadni mediji nikad to nece priznati da je neko sa istocne strane najbolji u istoriji...to je prava istina!!!

munze

pre 5 godina

evo malo iz strane štampe
"Dominant

Since the start of 2011, a male player has won back-to-back slams on six occasions.
On all six of those occasions, that player was Novak Djokovic."

grof96

pre 5 godina

Secam se pre 5 godina, kada je imao 5 slemova, pogotovo kada je u tom vremenu redjao uzasne skorove u finalima, govorio sam da bih bio veoma zadovoljan sa 10 GS titula. Nisam ni sanjao da ce moci da dostigne broj od 14 titula, sada i ako neko zeli da ga stavi van TOP3 ikada, nece moci. Ma da je on to bio i pre ove titule, ali zbog ovih dusebriznika...
E sad ne zelim da mislim uopste o tome, a i ne zelim da se zamaram, a takodje i nije ni bitno da li moze da stigne Federera, ko je bolji izmedju njih trojice je jako tesko uporediti. Ostvario se kao covek, kao mali je gledao idola Samprasa i govorio da zeli da postane najbolji na svetu, sada kada je prestigao Samprasa, on je postigao ono za sta je radio citav zivot, a to je velika stvar u zivotu.

Pozdrav ljudima dobre volje.

CroFed

pre 5 godina

Uspješniji je od Samprasa, kompletnija karijera, no da bude veći, uspješniji od Rafe i pogotovo Rogera, neće biti dovoljno da samo završi s 4,5 pobjeda više u međusobnim susretima s njima!

Бук

pre 5 godina

Не бих рекао да се изједначио, већ престигао. Уз дужно поштовање према Питу, ипак нема РГ.
Мислим да се овим титулама подједнако радују и из Крокодила. xD
?

Владо Бања Лука

pre 5 godina

Ђоковић је ВЕЋ САДА најбољи тенисер свих времена! Нема он шта и кога да стиже... Али кад већ пишете - јасно да ће их стићи и престићи по свим параметрима.

Marko

pre 5 godina

Bravo care. Zelim ti da stignes Loknu iz Svajcarske za koju godinu. Moram samo da priznam da po prvi put imam knedlu u grlu posle tvoje pobede. Razlog je veliki Delpotro, covek koga jednostavno ne mozes da ne volis. Jos kad sam video njegove suze posle meca, nije mi bilo svejedno.

online

pre 5 godina

Onaj koji kaze da je broj grend slemova merilo dal je neko najbolji ikada nema pojma! Ovaj nas je NAJBOLji ikada i tacka.. a da nabrajam zbog cega ne vredi.. sve ima vise i bolje sem tog broja 20,a uskoro ce i to pasti...

grof96

pre 5 godina

Secam se pre 5 godina, kada je imao 5 slemova, pogotovo kada je u tom vremenu redjao uzasne skorove u finalima, govorio sam da bih bio veoma zadovoljan sa 10 GS titula. Nisam ni sanjao da ce moci da dostigne broj od 14 titula, sada i ako neko zeli da ga stavi van TOP3 ikada, nece moci. Ma da je on to bio i pre ove titule, ali zbog ovih dusebriznika...
E sad ne zelim da mislim uopste o tome, a i ne zelim da se zamaram, a takodje i nije ni bitno da li moze da stigne Federera, ko je bolji izmedju njih trojice je jako tesko uporediti. Ostvario se kao covek, kao mali je gledao idola Samprasa i govorio da zeli da postane najbolji na svetu, sada kada je prestigao Samprasa, on je postigao ono za sta je radio citav zivot, a to je velika stvar u zivotu.

Pozdrav ljudima dobre volje.

Goran

pre 5 godina

Treba zaboraviti Federera za sada. Jedini cilj treba da bude da se prestigne Sampras. Posle toga sledeci cilj treba da bude da se dodje na korak do Nadala. Nakon toga da se stigne Nadal. Nakon toga da se prestigne Nadal. Tek nakon toga krece potera za Federerom ali polako da ne izgori jer ima 6 godina prednosti. Igra brojeva. Mladji je 6 godina i ima 6 slemova manje. Samo jedan godisnje je dovoljan i najbolji je svih vremena.

Cole

pre 5 godina

Pa 'aj ovako, Djole u narednih
pet godina moze da igra odlicno,
od tih pet, tri na TOP nivou, drugim
recima, u naredne tri godine
da uzima u proseku po dva
i jos par komada, Nadal ce svakako
da uzme jos neki, Rodja ne verujem,
mozda jos jedan, max dva i dolazimo
do zastrasujuce cifre za sve buduce narastaje, od po 20
i vise GS titula svaki od trojice
velikana

Marko

pre 5 godina

Novak je najbolji u istoriji vec sada grend slemovi nisu sve mnogo je bitno kakva je konkurencija bila, zamislite sad Zvarev osvoji 15 gs kad se ova trojca povuku u slaboj konkurenciji i onda je on kao na nivou ove trojce...kako da ne...zato kazem da je mnogo bitno protiv koga su osvojeni ti trofeji nije isto..samo sto zapadni mediji nikad to nece priznati da je neko sa istocne strane najbolji u istoriji...to je prava istina!!!

kocka2

pre 5 godina

verovatno, s obzirom da je osvojio i sve masterse, da ce se pripreme u potpunosti bazirati na osvajanje gs. samim ti ne treba da cudi i po neko ispadanje u ranim fazama drugih turnira

Marko

pre 5 godina

Bravo care. Zelim ti da stignes Loknu iz Svajcarske za koju godinu. Moram samo da priznam da po prvi put imam knedlu u grlu posle tvoje pobede. Razlog je veliki Delpotro, covek koga jednostavno ne mozes da ne volis. Jos kad sam video njegove suze posle meca, nije mi bilo svejedno.

Sinisa

pre 5 godina

Realno,Novak je svjetlosnim godinama kvalitetniji teniser od Samprasa,samo sto Novak igra u eri Nadala i Federera,i sa njima cini najvecu trojku u istoriji ovog sporta,i morali su da dijele gren slemove.

munze

pre 5 godina

evo malo iz strane štampe
"Dominant

Since the start of 2011, a male player has won back-to-back slams on six occasions.
On all six of those occasions, that player was Novak Djokovic."

Бук

pre 5 godina

Не бих рекао да се изједначио, већ престигао. Уз дужно поштовање према Питу, ипак нема РГ.
Мислим да се овим титулама подједнако радују и из Крокодила. xD
?

Владо Бања Лука

pre 5 godina

Ђоковић је ВЕЋ САДА најбољи тенисер свих времена! Нема он шта и кога да стиже... Али кад већ пишете - јасно да ће их стићи и престићи по свим параметрима.

sah 88

pre 5 godina

Kakav mesec sporta za nas Srbe?! Nole i Zvezda se vratili tamo gde im je mesto!!!!! Samo šest titula zaostaje, samo, onomad je bilo osam a do polovine sledeće godine će biti četiri. I to u ubedljivo najjačoj konkurenciji ikada ( kao i Nadal što je osvojio sve GS u ubedljivo najjačoj konkurenciji, a Federer je imao nekoliko sezona bez ikakve ozbiljnije konkurencije kada mu je osrednji teniser Rodik bio glavni protivnik u finalima )!!!!!!!

cross

pre 5 godina

Taj inat i bezobrazluk sportski koji ima nas Novak ne radja se vise,i svi zivimo za taj trenutak da prestignes dva bijela medjeda koji su zasticeni od svega! Laku noc

online

pre 5 godina

Onaj koji kaze da je broj grend slemova merilo dal je neko najbolji ikada nema pojma! Ovaj nas je NAJBOLji ikada i tacka.. a da nabrajam zbog cega ne vredi.. sve ima vise i bolje sem tog broja 20,a uskoro ce i to pasti...

Milan

pre 5 godina

Rekao sam posle Vimbldona Novak je ponovo gladan zapravo nikad nije ni prestao povreda ga je odvojila sada mu je nebo granica, dace Bog da za 4 godine bude najtrofejniji po slemovima ikada...

Isco

pre 5 godina

Ne mora da stigne ni Federera ni Nadala po broju GS titula da bi bio najveci. Bilo bi fantasticno kada bi osvojio jos samo 2 RG i ne mora ni jedan drugi GS. Zavrsio bi karijeru sa 16 GS titula ali bi bio JEDINI igrac u istoriji koji je osvojio svaki GS po tri puta. Nema dalje!

aleksa

pre 5 godina

Svaka cast! Ali mnogo sam se iznerviroa dok je vodio sve je bilo super cim je delpo digao nivo igre u drugom setu i vratio brejk on je poceo da psuje publiku iako stvarmo ono nije publika sa tenisa, i na kraju ih kao pohvalio nzm meni je to sve bzv takodje i ono na kraju srce sto daje bzv ali bravo za titulu!

CroFed

pre 5 godina

Uspješniji je od Samprasa, kompletnija karijera, no da bude veći, uspješniji od Rafe i pogotovo Rogera, neće biti dovoljno da samo završi s 4,5 pobjeda više u međusobnim susretima s njima!

svedska

pre 5 godina

Veliki sportista, veliki sampion!

Samo umereno, trofeji nisu sve!

Samo cuvaj Zdravlje i Vajdu! Za ostalo se ne sikiraj.

Pozdrav iz Surahammera

Giovanni

pre 5 godina

Ova trojica imaju ukupno 51 GS titule, a ako se zna da je u godini samo 4 GS-a i da su sva trojica igrala u istoj eri dolazimo do skoro 13 godina (fali jedan GS) da su titulu uzimala samo ova tri tenisera, sto znaci da su gomili drugih „upropastili karijere“ jer su mogli samo da „strpnu“ po koji tu i tamo. A 13 godina je tacno jedna solidna teniserska pro karijera. Apsolutna dominacija!

Ајде@

pre 5 godina

Која је вероватноћа да три најбоља играча у историји тениса, играју у исто време?!?
Који смо ми срећници!!!
Али се бојим да је Господ драги ово намерно урадио, јер после њих шта ће бити, сем...!?!

Marko

pre 5 godina

Može da ih stigne po broju titula.Ali ne treba sada još o tome razmišljati, doći će to samo po sebi, plus kada se Fed i Rafa povuku verujem da će Nole i tada biti u stanju da osvoji poneki slem.Trenutno je najbitnije da Nole osvoji u 2019. Rolan Garos i tako kompletira karijerni dupli Gren-slem (uspeo samo Rod Lejver), a ako može i Melburn da bi tu bio rekorder sa 7 titula.Generalno, najbitnije je zlato sa Olimpijade pa da se kaže da je zaista osvojio sve u tenisu.Još vredno pomena je da mu treba još jedan Sinsinati za dupli karijerni Golden masters i dva osvojena Masters kupa da bi i tu bio rekorder.Mislim da je sve ovo dostižno i realno, najteži zadatak će biti u Tokiju na Olimpijadi jer tu se bojim neće više biti popravnog.Dodatni težak zadatak je još 2 Rolan Garosa do kraja karijere da bude prvi čovek u istoriji (i verovatno jedini sve do smaka sveta) koji je postigao tripli karijerni Gren-slem.

Dusan

pre 5 godina

Najzabavnije od svega je sto se i dalje vodi besmislena polemika o tome ko je GOAT. Bolje im je da cute i trpe trenutni nivo terorisanja jos koju godinu, nego da jos vise razbesne zver. Nole je super lik ali i on ima neke granice. Sta ako odluci da prestane da im daje i gemove? Na sta ce to liciti?! Dakle, tisina i hrabro istrpiti jos 5 godina, pa posle vidite sta cete.

sasa.r

pre 5 godina

Kakva 2015 ili 2011...ovo je najbolji Đoković ikada! Nikada nije imao ovakvo mišićno tkivo, izdefinisan gornji dio tijela, svaki mišić zategnut kao praćka, noge kao čelik.Sve , ponovo, zavisi od Noleta.Može bez problema igrati još 20 GS i nemam nikakve dileme da će osvojiti tih 6.Novak jeste sustigao Samprasa po broju GS ali ga je prestigao jer ima više mastersa , turnira koji je drugi po važnosti, pa je postao treći najveći u istoriji tenisa. Ovaj meč je karakterisao nevjerovatni riterni u kontinuitetu, amortizacija Delpotrovih projektila, promjena ritma, varijacije...Novak, iako djeluje nestvarno, kao da je iskušavao Delpotra, želio je da vidi koliko on može.Nije Nole ubacivao u veću brzinu jer svi znamo da i on zna da opali bombe kada mu je neophodno. Sada , potpuni fokus na GS a ostale turnire igrati ali ne forsirati.AO je sada cilj.Podgorica čeka 15 GS! Idemoooooooooooooooooooooooooooooooooo!

toni bandera

pre 5 godina

Novak i Jokić su prvi srpski sportisti koji se neprestano analiziraju kroz statistiku. Ranije toga nije bilo, niko nije Bodirogi, Đorđeviću, Divcu pa ni Stojakoviću podizap letvicu da vidi kolko mogu da dobace u tom smislu, znalo se da su sušta klasa i tačka. Sada Nidžo cepa tripl-dablove ko od šale, A Nole je u trci za statističkog GOAT-a.
Sve to će prestati onog trenutka kada Novak ostvari ultimativni tripl-dabl, kao simbol okončanja trećeg svetskog rata, simvol svetog trojstva i srpska 3 prsta. Dakle, 2020. On osvaja 20. GS i odlazi u penziju što se tiče pojavljivanja na slemovima. Sa sobom vodi i Rafu, pošto to čini u Parizu što znači da osvaja narednih 6 slemova u nizu, i po treći put obrće vlasništvi nad sva 4 GS istovremeno, od toga poslednja dva u nizu (8 GS). Pre toga, zapravo u 2019-oj osvaja treći put Monte Karlo i Madrid, takođe drugi Sinsinati. A njegov oproštajni turnir ustvari će biti Sinsinati 2020. (između RG i njega neće ništa igrati), kada planira da finalizira taj ultimativni tripl dabl, odnosno osvajanje svih GS i Masters turnira bar tri puta. Od tog trenutka će se tenis igrati pred slikom Novaka Đokovića, koja će morati da stoji na vrhu Istočne tribine svakog terena, kao nekada što je Titova slika bila u svakoj učionici u školi, ako se seća neko od starijih ovde.

Srdjan

pre 5 godina

Novak je ispred Samprasa iako imaju isto GS titula jer Sampras nikad nije dosao ni do finala RG. Roger i Rafa su za sada ispred ali vidjecemo sta buducnost donosi.

mohikanac

pre 5 godina

Novakov a pogotovu Nadalov stil i način ne dozvoljava da se u 36. ili 37. godina igra GS na visokom nivou. Možda čak i u 35. neće biti konkurentni. Zbog Novaka voleo bih da grešim ali neće imati toliko dugačku karijeru kao favoriti. Federer ima servis koji mu omugućava mnogo lakšu igru od ove dvojice , sa manje napora. Čak i u toj situaciji ni on ne može da dobije meč u 3 seta ako je izgubio jedan. Normalno pričam o top 10 igračima.
Nadal i Novak imaju 2 možda 3 sezone najviše i to je to. Sve zavisi od AO ako osvoji Novak onda je 20 dostižno jer držaće 3 od 4 i imati neverovatnu psihološku prednost u odnosu na sve pa i Nadala .

Torrente

pre 5 godina

Novak, Nadal i Rođa imaju zajedno 51 Grend slem titulu...

Zlatna era tenisa.

Kada se za par godina budu povukli, tenis će postati negledljiv.

Ludi Zbunivoje

pre 5 godina

Први циљ треба да му буде да освајањем два нареда велика турнира (отвореног прненства Аустралије и Ролан Гароса) понови рекорд који је држао пре две године када је имао освојена четири највећа турнура заредом. Тиме би постао први играч у новијој историји који је по два пута освојио сваки од 4 највећа турнира (фали му други Ролан Гарос да комплетира тај низ). Уједно би тим резултатом изашао на цифру од 16 освојених Grand Slam титула. А иза тога, ако буде било могуће, да превазиђе себе и у 2019. години освоји календарски Grand Slam (веже освајање сва 4 највећа турнира, штедећи снагу на оним мање битнима). Теоретски има шансу да већ до краја септембра 2019 (завршетка наредног US Open-a) достигне Надалову бројку од 18. Иза тога, како му буде воља. Ако нађе снаге и мотива да даље јури Федереров рекорд, одлично. А ако не нађе, да све нас који коментаришемо и налазимо му мане отера "у три лепе" и нико да нема право ни да писне, а камо ли да му нешто замери.

VUK

pre 5 godina

Ko li uzima Melburn ? Sme li neko da se kladi ? RG mora još koji put uzeti , a na Wimbldonu mu u ovom trenutku ne može niko ništa..i posle opet slatke muke u NewYorku. I gde će se zaustaviti ovaj čovek ?

Beogradjanin

pre 5 godina

Novak je najbolji u istoriji vec sada grend slemovi nisu sve mnogo je bitno kakva je konkurencija bila, zamislite sad Zvarev osvoji 15 gs kad se ova trojca povuku u slaboj konkurenciji i onda je on kao na nivou ove trojce...kako da ne...zato kazem da je mnogo bitno protiv koga su osvojeni ti trofeji nije isto..samo sto zapadni mediji nikad to nece priznati da je neko sa istocne strane najbolji u istoriji...to je prava istina!!!
(Marko, 10. septembar 2018 02:04)

Potpuno netacno. Pristvujemo istoriji u tenisu. Zbog stagnacije u vecini sportova, da nabrojim samo Sampras, Bjorg i Laver u open eri su imali dvocifren broj GS. Laver vise zbog kalendarskog GS. I onda se pojavila ova trojica.
Videces polako, za nasih zivota vise nece biti igraca sa 10+GS titula.

Kanidja PG

pre 5 godina

Svaka čast gromado iz Srbije.
Privilegija je pratiti čitavu Novakovu karijeru,od prvog mastersa u Montrealu 2007 i pobjede nad tada prva 3 tenisera Rodik,Nadal,Federer do današnjeg dana i 71 ATP titule.
Za 21vijek 21GS titula dokazao je da sve može kad to želi još 3-4 god čekaju ga vrhunskog tenisa.
Za mene si i sada najbolji ikad ovakvog majstora više nikad necemo imati.
Delpo još jednom pokazao kakva je ljudina,veliki rival i Novakov prijatelj iskreni.

Kanidja PG

pre 5 godina

Od US opena 2010 zaključno sa ovim finalom US 2018 Novak je odigrao 32 GS turnira i igrao u čak 21 finalni meč.Osvojio je 13.Frapatan podatak koji pokazuje da je skoro igrao prosječno 3 od 4 GaS finala zadnjih 8god.
Bice još radosti i GS igra Nole bogovski tenis.

Rf

pre 5 godina

Da stigne velikog RF-a? Hahahaha.... Nikad! Sa svojim defanzivnim stilom jos sledecu godinu moze izgurati i to je to. Kad je RF Napunio 30 godina svi vi koje sad ovde ostavljate komentare govorili ste da je gotov i da je star. Kako to da je sad Novak u 32.godini mlad i da moze da igra jos 5-6 godina? Pre svega njegov defanzivni stil igre mu to neće dozvoliti jer se mnogo troši tako da to je to...

Beogradjanin

pre 5 godina

Novak je najbolji u istoriji vec sada grend slemovi nisu sve mnogo je bitno kakva je konkurencija bila, zamislite sad Zvarev osvoji 15 gs kad se ova trojca povuku u slaboj konkurenciji i onda je on kao na nivou ove trojce...kako da ne...zato kazem da je mnogo bitno protiv koga su osvojeni ti trofeji nije isto..samo sto zapadni mediji nikad to nece priznati da je neko sa istocne strane najbolji u istoriji...to je prava istina!!!
(Marko, 10. septembar 2018 02:04)

Potpuno netacno. Od open ere samo trojica igraca su uspela da imaju vise od 10 GS Bjorg, Sampras i ajde Lejver.( On ima kalendarski Gs, vise zbog toga).
I onda su su se pojavila ova trojica. Da ne objsanjavam stagnaciju u mnogim sportovima. Polako videces za naseg zivota nijedan teniser vise nece imati 10 gs u svojoj karijeriji. Polako videces, prisustvujemo istoriji. I pitace se za 50 godina ljudi kako bre.

aleksa

pre 5 godina

Svaka cast! Ali mnogo sam se iznerviroa dok je vodio sve je bilo super cim je delpo digao nivo igre u drugom setu i vratio brejk on je poceo da psuje publiku iako stvarmo ono nije publika sa tenisa, i na kraju ih kao pohvalio nzm meni je to sve bzv takodje i ono na kraju srce sto daje bzv ali bravo za titulu!

Rf

pre 5 godina

Da stigne velikog RF-a? Hahahaha.... Nikad! Sa svojim defanzivnim stilom jos sledecu godinu moze izgurati i to je to. Kad je RF Napunio 30 godina svi vi koje sad ovde ostavljate komentare govorili ste da je gotov i da je star. Kako to da je sad Novak u 32.godini mlad i da moze da igra jos 5-6 godina? Pre svega njegov defanzivni stil igre mu to neće dozvoliti jer se mnogo troši tako da to je to...

CroFed

pre 5 godina

Uspješniji je od Samprasa, kompletnija karijera, no da bude veći, uspješniji od Rafe i pogotovo Rogera, neće biti dovoljno da samo završi s 4,5 pobjeda više u međusobnim susretima s njima!

sah 88

pre 5 godina

Kakav mesec sporta za nas Srbe?! Nole i Zvezda se vratili tamo gde im je mesto!!!!! Samo šest titula zaostaje, samo, onomad je bilo osam a do polovine sledeće godine će biti četiri. I to u ubedljivo najjačoj konkurenciji ikada ( kao i Nadal što je osvojio sve GS u ubedljivo najjačoj konkurenciji, a Federer je imao nekoliko sezona bez ikakve ozbiljnije konkurencije kada mu je osrednji teniser Rodik bio glavni protivnik u finalima )!!!!!!!

Goran

pre 5 godina

Treba zaboraviti Federera za sada. Jedini cilj treba da bude da se prestigne Sampras. Posle toga sledeci cilj treba da bude da se dodje na korak do Nadala. Nakon toga da se stigne Nadal. Nakon toga da se prestigne Nadal. Tek nakon toga krece potera za Federerom ali polako da ne izgori jer ima 6 godina prednosti. Igra brojeva. Mladji je 6 godina i ima 6 slemova manje. Samo jedan godisnje je dovoljan i najbolji je svih vremena.

Isco

pre 5 godina

Ne mora da stigne ni Federera ni Nadala po broju GS titula da bi bio najveci. Bilo bi fantasticno kada bi osvojio jos samo 2 RG i ne mora ni jedan drugi GS. Zavrsio bi karijeru sa 16 GS titula ali bi bio JEDINI igrac u istoriji koji je osvojio svaki GS po tri puta. Nema dalje!

Marko

pre 5 godina

Novak je najbolji u istoriji vec sada grend slemovi nisu sve mnogo je bitno kakva je konkurencija bila, zamislite sad Zvarev osvoji 15 gs kad se ova trojca povuku u slaboj konkurenciji i onda je on kao na nivou ove trojce...kako da ne...zato kazem da je mnogo bitno protiv koga su osvojeni ti trofeji nije isto..samo sto zapadni mediji nikad to nece priznati da je neko sa istocne strane najbolji u istoriji...to je prava istina!!!

grof96

pre 5 godina

Secam se pre 5 godina, kada je imao 5 slemova, pogotovo kada je u tom vremenu redjao uzasne skorove u finalima, govorio sam da bih bio veoma zadovoljan sa 10 GS titula. Nisam ni sanjao da ce moci da dostigne broj od 14 titula, sada i ako neko zeli da ga stavi van TOP3 ikada, nece moci. Ma da je on to bio i pre ove titule, ali zbog ovih dusebriznika...
E sad ne zelim da mislim uopste o tome, a i ne zelim da se zamaram, a takodje i nije ni bitno da li moze da stigne Federera, ko je bolji izmedju njih trojice je jako tesko uporediti. Ostvario se kao covek, kao mali je gledao idola Samprasa i govorio da zeli da postane najbolji na svetu, sada kada je prestigao Samprasa, on je postigao ono za sta je radio citav zivot, a to je velika stvar u zivotu.

Pozdrav ljudima dobre volje.

Marko

pre 5 godina

Bravo care. Zelim ti da stignes Loknu iz Svajcarske za koju godinu. Moram samo da priznam da po prvi put imam knedlu u grlu posle tvoje pobede. Razlog je veliki Delpotro, covek koga jednostavno ne mozes da ne volis. Jos kad sam video njegove suze posle meca, nije mi bilo svejedno.

Владо Бања Лука

pre 5 godina

Ђоковић је ВЕЋ САДА најбољи тенисер свих времена! Нема он шта и кога да стиже... Али кад већ пишете - јасно да ће их стићи и престићи по свим параметрима.

Cole

pre 5 godina

Pa 'aj ovako, Djole u narednih
pet godina moze da igra odlicno,
od tih pet, tri na TOP nivou, drugim
recima, u naredne tri godine
da uzima u proseku po dva
i jos par komada, Nadal ce svakako
da uzme jos neki, Rodja ne verujem,
mozda jos jedan, max dva i dolazimo
do zastrasujuce cifre za sve buduce narastaje, od po 20
i vise GS titula svaki od trojice
velikana

online

pre 5 godina

Onaj koji kaze da je broj grend slemova merilo dal je neko najbolji ikada nema pojma! Ovaj nas je NAJBOLji ikada i tacka.. a da nabrajam zbog cega ne vredi.. sve ima vise i bolje sem tog broja 20,a uskoro ce i to pasti...

Sinisa

pre 5 godina

Realno,Novak je svjetlosnim godinama kvalitetniji teniser od Samprasa,samo sto Novak igra u eri Nadala i Federera,i sa njima cini najvecu trojku u istoriji ovog sporta,i morali su da dijele gren slemove.

toni bandera

pre 5 godina

Novak i Jokić su prvi srpski sportisti koji se neprestano analiziraju kroz statistiku. Ranije toga nije bilo, niko nije Bodirogi, Đorđeviću, Divcu pa ni Stojakoviću podizap letvicu da vidi kolko mogu da dobace u tom smislu, znalo se da su sušta klasa i tačka. Sada Nidžo cepa tripl-dablove ko od šale, A Nole je u trci za statističkog GOAT-a.
Sve to će prestati onog trenutka kada Novak ostvari ultimativni tripl-dabl, kao simbol okončanja trećeg svetskog rata, simvol svetog trojstva i srpska 3 prsta. Dakle, 2020. On osvaja 20. GS i odlazi u penziju što se tiče pojavljivanja na slemovima. Sa sobom vodi i Rafu, pošto to čini u Parizu što znači da osvaja narednih 6 slemova u nizu, i po treći put obrće vlasništvi nad sva 4 GS istovremeno, od toga poslednja dva u nizu (8 GS). Pre toga, zapravo u 2019-oj osvaja treći put Monte Karlo i Madrid, takođe drugi Sinsinati. A njegov oproštajni turnir ustvari će biti Sinsinati 2020. (između RG i njega neće ništa igrati), kada planira da finalizira taj ultimativni tripl dabl, odnosno osvajanje svih GS i Masters turnira bar tri puta. Od tog trenutka će se tenis igrati pred slikom Novaka Đokovića, koja će morati da stoji na vrhu Istočne tribine svakog terena, kao nekada što je Titova slika bila u svakoj učionici u školi, ako se seća neko od starijih ovde.

cross

pre 5 godina

Taj inat i bezobrazluk sportski koji ima nas Novak ne radja se vise,i svi zivimo za taj trenutak da prestignes dva bijela medjeda koji su zasticeni od svega! Laku noc

Dusan

pre 5 godina

Najzabavnije od svega je sto se i dalje vodi besmislena polemika o tome ko je GOAT. Bolje im je da cute i trpe trenutni nivo terorisanja jos koju godinu, nego da jos vise razbesne zver. Nole je super lik ali i on ima neke granice. Sta ako odluci da prestane da im daje i gemove? Na sta ce to liciti?! Dakle, tisina i hrabro istrpiti jos 5 godina, pa posle vidite sta cete.

Milan

pre 5 godina

Rekao sam posle Vimbldona Novak je ponovo gladan zapravo nikad nije ni prestao povreda ga je odvojila sada mu je nebo granica, dace Bog da za 4 godine bude najtrofejniji po slemovima ikada...

VUK

pre 5 godina

Ko li uzima Melburn ? Sme li neko da se kladi ? RG mora još koji put uzeti , a na Wimbldonu mu u ovom trenutku ne može niko ništa..i posle opet slatke muke u NewYorku. I gde će se zaustaviti ovaj čovek ?

Torrente

pre 5 godina

Novak, Nadal i Rođa imaju zajedno 51 Grend slem titulu...

Zlatna era tenisa.

Kada se za par godina budu povukli, tenis će postati negledljiv.

Бук

pre 5 godina

Не бих рекао да се изједначио, већ престигао. Уз дужно поштовање према Питу, ипак нема РГ.
Мислим да се овим титулама подједнако радују и из Крокодила. xD
?

munze

pre 5 godina

evo malo iz strane štampe
"Dominant

Since the start of 2011, a male player has won back-to-back slams on six occasions.
On all six of those occasions, that player was Novak Djokovic."

kocka2

pre 5 godina

verovatno, s obzirom da je osvojio i sve masterse, da ce se pripreme u potpunosti bazirati na osvajanje gs. samim ti ne treba da cudi i po neko ispadanje u ranim fazama drugih turnira

Beogradjanin

pre 5 godina

Novak je najbolji u istoriji vec sada grend slemovi nisu sve mnogo je bitno kakva je konkurencija bila, zamislite sad Zvarev osvoji 15 gs kad se ova trojca povuku u slaboj konkurenciji i onda je on kao na nivou ove trojce...kako da ne...zato kazem da je mnogo bitno protiv koga su osvojeni ti trofeji nije isto..samo sto zapadni mediji nikad to nece priznati da je neko sa istocne strane najbolji u istoriji...to je prava istina!!!
(Marko, 10. septembar 2018 02:04)

Potpuno netacno. Pristvujemo istoriji u tenisu. Zbog stagnacije u vecini sportova, da nabrojim samo Sampras, Bjorg i Laver u open eri su imali dvocifren broj GS. Laver vise zbog kalendarskog GS. I onda se pojavila ova trojica.
Videces polako, za nasih zivota vise nece biti igraca sa 10+GS titula.

Kanidja PG

pre 5 godina

Svaka čast gromado iz Srbije.
Privilegija je pratiti čitavu Novakovu karijeru,od prvog mastersa u Montrealu 2007 i pobjede nad tada prva 3 tenisera Rodik,Nadal,Federer do današnjeg dana i 71 ATP titule.
Za 21vijek 21GS titula dokazao je da sve može kad to želi još 3-4 god čekaju ga vrhunskog tenisa.
Za mene si i sada najbolji ikad ovakvog majstora više nikad necemo imati.
Delpo još jednom pokazao kakva je ljudina,veliki rival i Novakov prijatelj iskreni.

mohikanac

pre 5 godina

Novakov a pogotovu Nadalov stil i način ne dozvoljava da se u 36. ili 37. godina igra GS na visokom nivou. Možda čak i u 35. neće biti konkurentni. Zbog Novaka voleo bih da grešim ali neće imati toliko dugačku karijeru kao favoriti. Federer ima servis koji mu omugućava mnogo lakšu igru od ove dvojice , sa manje napora. Čak i u toj situaciji ni on ne može da dobije meč u 3 seta ako je izgubio jedan. Normalno pričam o top 10 igračima.
Nadal i Novak imaju 2 možda 3 sezone najviše i to je to. Sve zavisi od AO ako osvoji Novak onda je 20 dostižno jer držaće 3 od 4 i imati neverovatnu psihološku prednost u odnosu na sve pa i Nadala .

Kanidja PG

pre 5 godina

Od US opena 2010 zaključno sa ovim finalom US 2018 Novak je odigrao 32 GS turnira i igrao u čak 21 finalni meč.Osvojio je 13.Frapatan podatak koji pokazuje da je skoro igrao prosječno 3 od 4 GaS finala zadnjih 8god.
Bice još radosti i GS igra Nole bogovski tenis.

sasa.r

pre 5 godina

Kakva 2015 ili 2011...ovo je najbolji Đoković ikada! Nikada nije imao ovakvo mišićno tkivo, izdefinisan gornji dio tijela, svaki mišić zategnut kao praćka, noge kao čelik.Sve , ponovo, zavisi od Noleta.Može bez problema igrati još 20 GS i nemam nikakve dileme da će osvojiti tih 6.Novak jeste sustigao Samprasa po broju GS ali ga je prestigao jer ima više mastersa , turnira koji je drugi po važnosti, pa je postao treći najveći u istoriji tenisa. Ovaj meč je karakterisao nevjerovatni riterni u kontinuitetu, amortizacija Delpotrovih projektila, promjena ritma, varijacije...Novak, iako djeluje nestvarno, kao da je iskušavao Delpotra, želio je da vidi koliko on može.Nije Nole ubacivao u veću brzinu jer svi znamo da i on zna da opali bombe kada mu je neophodno. Sada , potpuni fokus na GS a ostale turnire igrati ali ne forsirati.AO je sada cilj.Podgorica čeka 15 GS! Idemoooooooooooooooooooooooooooooooooo!

Marko

pre 5 godina

Može da ih stigne po broju titula.Ali ne treba sada još o tome razmišljati, doći će to samo po sebi, plus kada se Fed i Rafa povuku verujem da će Nole i tada biti u stanju da osvoji poneki slem.Trenutno je najbitnije da Nole osvoji u 2019. Rolan Garos i tako kompletira karijerni dupli Gren-slem (uspeo samo Rod Lejver), a ako može i Melburn da bi tu bio rekorder sa 7 titula.Generalno, najbitnije je zlato sa Olimpijade pa da se kaže da je zaista osvojio sve u tenisu.Još vredno pomena je da mu treba još jedan Sinsinati za dupli karijerni Golden masters i dva osvojena Masters kupa da bi i tu bio rekorder.Mislim da je sve ovo dostižno i realno, najteži zadatak će biti u Tokiju na Olimpijadi jer tu se bojim neće više biti popravnog.Dodatni težak zadatak je još 2 Rolan Garosa do kraja karijere da bude prvi čovek u istoriji (i verovatno jedini sve do smaka sveta) koji je postigao tripli karijerni Gren-slem.

Srdjan

pre 5 godina

Novak je ispred Samprasa iako imaju isto GS titula jer Sampras nikad nije dosao ni do finala RG. Roger i Rafa su za sada ispred ali vidjecemo sta buducnost donosi.

Beogradjanin

pre 5 godina

Novak je najbolji u istoriji vec sada grend slemovi nisu sve mnogo je bitno kakva je konkurencija bila, zamislite sad Zvarev osvoji 15 gs kad se ova trojca povuku u slaboj konkurenciji i onda je on kao na nivou ove trojce...kako da ne...zato kazem da je mnogo bitno protiv koga su osvojeni ti trofeji nije isto..samo sto zapadni mediji nikad to nece priznati da je neko sa istocne strane najbolji u istoriji...to je prava istina!!!
(Marko, 10. septembar 2018 02:04)

Potpuno netacno. Od open ere samo trojica igraca su uspela da imaju vise od 10 GS Bjorg, Sampras i ajde Lejver.( On ima kalendarski Gs, vise zbog toga).
I onda su su se pojavila ova trojica. Da ne objsanjavam stagnaciju u mnogim sportovima. Polako videces za naseg zivota nijedan teniser vise nece imati 10 gs u svojoj karijeriji. Polako videces, prisustvujemo istoriji. I pitace se za 50 godina ljudi kako bre.

Ludi Zbunivoje

pre 5 godina

Први циљ треба да му буде да освајањем два нареда велика турнира (отвореног прненства Аустралије и Ролан Гароса) понови рекорд који је држао пре две године када је имао освојена четири највећа турнура заредом. Тиме би постао први играч у новијој историји који је по два пута освојио сваки од 4 највећа турнира (фали му други Ролан Гарос да комплетира тај низ). Уједно би тим резултатом изашао на цифру од 16 освојених Grand Slam титула. А иза тога, ако буде било могуће, да превазиђе себе и у 2019. години освоји календарски Grand Slam (веже освајање сва 4 највећа турнира, штедећи снагу на оним мање битнима). Теоретски има шансу да већ до краја септембра 2019 (завршетка наредног US Open-a) достигне Надалову бројку од 18. Иза тога, како му буде воља. Ако нађе снаге и мотива да даље јури Федереров рекорд, одлично. А ако не нађе, да све нас који коментаришемо и налазимо му мане отера "у три лепе" и нико да нема право ни да писне, а камо ли да му нешто замери.

svedska

pre 5 godina

Veliki sportista, veliki sampion!

Samo umereno, trofeji nisu sve!

Samo cuvaj Zdravlje i Vajdu! Za ostalo se ne sikiraj.

Pozdrav iz Surahammera

Giovanni

pre 5 godina

Ova trojica imaju ukupno 51 GS titule, a ako se zna da je u godini samo 4 GS-a i da su sva trojica igrala u istoj eri dolazimo do skoro 13 godina (fali jedan GS) da su titulu uzimala samo ova tri tenisera, sto znaci da su gomili drugih „upropastili karijere“ jer su mogli samo da „strpnu“ po koji tu i tamo. A 13 godina je tacno jedna solidna teniserska pro karijera. Apsolutna dominacija!

Ајде@

pre 5 godina

Која је вероватноћа да три најбоља играча у историји тениса, играју у исто време?!?
Који смо ми срећници!!!
Али се бојим да је Господ драги ово намерно урадио, јер после њих шта ће бити, сем...!?!