Košarka 182

Sreda, 29.08.2018.

15:25

Posle Jokića, Đorđević dobija nove otkaze iz NBA

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević neće moći da računa na još dvojicu NBA igrača za septembarske kvalifikacione utakmice za Mundobasket.

Posle Jokiæa, Ðorðeviæ dobija nove otkaze iz NBA IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

182 Komentari

Sortiraj po:

Kolos

pre 5 godina

Za koga da igraju, Vučiću da dižu rejting i da uveseljavaju gledaoce farme i parova koji ostave 1500 komentara na prolaz Zvezde u LŠ, a na vest o izdaji Kosova ima 10 komentara.

Boze, s kim ja zivim....

pre 5 godina

Definitivno vidim da mnogim repkama izostaju NBA igraci pre svega i plasim se da ce u buducnosti to biti sve cesci slucaj, s obzirom da u NBAu nikad vise povreda nije bilo, a ni nikad veci ugovori, plus dvosmerni ugovori koji ranije nisu postojali itd... mslm da ce ubuduce NBA igraci uglavnom igrati na OI... i Bogdan i Bjelica su pusteni i niko vise... slucajnost?? I ne bas.. s obzirom da su clanovi Sacramento Kingsa ciji su menadzeri Divac i asistent Stojakovic i da su nam Bogdan i Beli u nekom drugom timu, velika je verovatnoca da ni oni ne bi igrali!!!

lele kad pri'vate

pre 5 godina

Kada cete vec jednom shvatiti da klub ne moze da zabrani igracu da igra za reprezentaciju ako se utakmice ne poklapaju i ako igrac nije povredjen?? Ne moze! (johnny b, 29. avgust 2018 20:35)
------------------

Kada ce tebi biti jasno da je NBA privatna liga koja nije pod kapom FIBA. Razumes? Privatna liga. Itekako ugovorom moze da se odluci sta igrac moze, a sta ne moze da radi (od toga da li moze da odsustvuje, pa do toga kojim aktivnostima sme da se bavi kada nije na terenu).

The-Driv3r

pre 5 godina

Meni nije jasno ko Tea može da krivi. Alo bre ljudi, čovek je izašao iz dve povrede, probaće da izgura još malo u NBA, odigrao je jako malo, i treba da iskulira ovo sada. Ako može da igra na prvenstvu super, ako me, HVALA MU ZA ONU TROJKU i sve što je uradio! Čovek je proživeo evropski sam i reprezentativni, treba probati i ovaj da uhvati koliko može! Bogdan, sve reči suvišne, dobro pamtim sve :) :) :)

Vasa

pre 5 godina

Nema Teodosica = pukli smo! Svi dalji komentari su suvisni.
(Milan Kosanovic, 29. avgust 2018 19:51)

I bez njega smo došli do finala Evropskog prvenstva, a sad ćemo biti i jači, za Bjelicu... Igraće on kad bude najvažnije, na SP...

nista o nicemu

pre 5 godina

Kada cete vec jednom shvatiti da klub ne moze da zabrani igracu da igra za reprezentaciju ako se utakmice ne poklapaju i ako igrac nije povredjen?? Ne moze! Dakle, kada se ne igraju ligaske utakmice, iznesu mu par stavki zbog kojih oni ne zele da igrac igra za drzavni tim a igrac je taj koji te stavke prihvata ili ne. Dakle, Jokic, Teo i Boban su izabrali da ne igraju za reprezentaciju. Nema Divac nikakve veze sa Bogdanovom odlukom.
(johnny b, 29. avgust 2018 20:35)

Ne moze sa mu zabrani ali moze da ga posle toga posalje u razvojnu ligu.

Jabuke i kruške

pre 5 godina

Oko svih ovih otkaza nasih igraca u NBA,citaj "zabrana",kako to da niko od tih klubova NBA nije zabranio svojim zvezdama da ne igraju za USA tim!?
Ostavimo se tih prica,igraci ili menadjeri "savetuju" svoje klubove to je prava istina i tacka!Voleo bih da vidim da neko Durentu kaze moras da otkazes ucestvovanje za reprezentaciju ili jos bolje Gregu Popovicu da nece da se odazove!Reprezentacija je svetinja za sve njih i samo ih povreda a ne pripreme za reprezentaciju mogu odvojiti da ne igraju!Drugim recima nasi igraci nece da igraju!Zasto!? E to treba njih pitati!Cuj Marjanovicu zabrana pa covek ima vise utakmica nego minutazu na tim utakmicama!!?
(bradina, 29. avgust 2018 18:18)

Ne mešaj babe i žabe. Velika takmičenja su jedna stvar a kvalifikacije sasvim druga. Djurent (niti bilo koji NBA igrač) nikad nije igrao kvalifikacije za SAD. Taj deo obično odrade igrači iz NCAA, nekakva kombinovana reprezentacija. Naravno da naši igarči ne igraju zbog zabrana klubova. Sve ostalo je kafansko naklapanje o patriotizmu i "svetinjama.

marko

pre 5 godina

Ok... Ne moraju da igraju kvalifikacije ako im "nije dozvoljeno" i ako neće da se troše. Ali isto tako da sam ja na Saletovom mestu, isti ti ne bi bili ni pozvani da igraju na samom Svetskom prvenstvu, jer po meni nije fer da se nađu kasnije na tom spisku, umesto momaka koji su da li sve od sebe da se nađu na tom istom takmičenju. Bili bi pozvani na neko sledeće takmičenje, a kada bi odbili još po koji put, ne bih više ni zvala...
(Maja93, 29. avgust 2018 17:04)
17 , . Pogledaj situaciju sa druge strane : tj neki igrači koji se bore i izbore za te kvalifikacije NIKADA ne bi dobili ni priliku da obuču dres Srbije , za njih ne bi bilo mesta da su smo uvek u najjačem sadtavu. Mislim da se u ovo treba gledati kao prilika, dovoljno smo talentovani i mozemo polako testirati mlade snage za budućnost. Ps: da pitam one koji govore kako je jokić gotova priča: da li bi ste se čudili kada bi lebron james ili stef kari igrali kvalifikacije ( u ovim prozorima) protiv paname ili venecuele ?? Verovatno bi , a za jokića nemate milosti?? Mi igrača tog kalibra pre jokića nikad nismo imali, govorimo o talentu koji bi mogao sam svojom igrom da pobedi američku reprezentaciju u nekom svetskom ili olimpijskom finalu ( to će se i desiti) ,jokić treba da dodje samo kad se ide na završnice. u svakom slučaju hvala momcima koji su tu i respect za bogdana i belog

kris

pre 5 godina

Pred prelazak Tea u NBA, bila je tema da li treba da ide,ili ne, ja sam napisao da ne treba, jer cemo zauvjek izgubiti igraca za reprezentaciju, plus da uprkos svojoj genijalnosti,nema tijelo koje u ovim godinama moze podnijeti ritam NBA.Mozda je to malo sebicno od mene, kao navijaca, ali je to bilo i ostalo moje misljenje.Tad sam dobio gomilu minusa, cak i prekora,a sad se isti ti necemu iscudjavaju i osudjuju igraca.

Đole

pre 5 godina

Jedino rešenje je da SVI pređu kod Divca..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (rastaman, 29. avgust 2018 16:00) # Link komentara

Ma ne, treba Srbija da dobije jedan stalni tim u NBA kao Kanada što ima Raptorse. Belgrade Eagles recimo. E to bi bilo rešenje.
(tocka, 29. avgust 2018 17:22)

Svi upućeni znaju da ili Teo ili Bobi prelaze u Kingse. Teo 2019. neće imati mesta u Klipersima jer će pored plejmejkera koji je ove godine draftovan u prvoj rundi biti doveden i neki superstar. Drugo, Kinsi nemaju novca da zadrže prvog centra a hteli su već ove godine da se oslobode i drugog centra (Kufosa) pa će imati mesto za Bobija. Niko od velikih zvezda ni za velike pare neće u Kingse - to svi znaju. Dakle, Divac dovodi jednog Srbina iz Klipersa sigurno. Kojeg? Zavisi da li Vili Koli-Štajn ostaje ili ne. Veća je verovatnoća da će otići, jer je već ovog leta imao jake ponude ali ga Divac nije pustio.

johnny b

pre 5 godina

I posle se ljudi ljute na Jokica, a on ubedljivo najbolji i najvazniji igrac Denvera i naravno da ce se oni protiviti da igra na kvalifikacionim utakmicama. Klipersi brane Teu i Bobiju koji su 6 ili cak 10 opcija u njihovom timu, a da nece Denver Jokicu. Sto se Bogdana tice, u Kingsima je GM Divac i logicno je da on ima vise razumevanja za nasu reprezentaciju.
(joe, 29. avgust 2018 15:40)

Kada cete vec jednom shvatiti da klub ne moze da zabrani igracu da igra za reprezentaciju ako se utakmice ne poklapaju i ako igrac nije povredjen?? Ne moze! Dakle, kada se ne igraju ligaske utakmice, iznesu mu par stavki zbog kojih oni ne zele da igrac igra za drzavni tim a igrac je taj koji te stavke prihvata ili ne. Dakle, Jokic, Teo i Boban su izabrali da ne igraju za reprezentaciju. Nema Divac nikakve veze sa Bogdanovom odlukom.

NY

pre 5 godina

Dakle, ako NBA klub nema prava da zdravom igraču zabrani igranje za reprezentaciju prema ugovoru FIBA i NBA, onda znači da je odluka na igraču. Dakle, Teo je odlučio da ne igra, a nisu Klipersi zabranili, jer na to nemaju pravo...(TeoFan, 29. avgust 2018 15:44) 
Vi nemate iskustva sa americkom korporativnom masinerijom. Zivim tamo i mogu da vam garantujem da mogu. Dakle, cak i da im ne zvanicno zabraniti, mogu na 100 drugih indirektnih nacina da im zabrane. "Ko se ne pojavi iz bilo kog razloga tog i tog datuma, nece dobijati minutazu i bice trejdovan u nekom trenutku" ili nesto tog tipa. Ovome su najvise podlozni igraci koji ulaze sa klupe jer nisu nosioci igre i njima se najvise klacka pozicija. Jokic nije ali zato mu sede na glavi non-stop iz celog menadzmenta. Pa on malte ne ni u Sombor ne moze da ode bez pratnje iz tima (Meloun i ostali). A da, verovatno mu i bracu drze pod svojim. Pa mnogo manje korporacije su spremne da odu jako daleko i da ucenjuju ljude izmedju redova. Npr. kod mene u firmi imamo "neogranicen" broj neradnih dana u godini i zvanicno nam niko ne brani da odemo na odmor na 15 dana i vise. Ipak nezvanicno mozemo da uzmemo samo desetak dana jer sve preko toga je u crvenoj zoni i onda krecu "nasumicne" revizije tvoje produktivnosti u protekloj godini gde ako se pokaze da nisi radio "at 100% full capacity", odnsono da nisi radio kao robot, nadrljao si. Bogi i Beli ipak rade kod Divca, tako da se to ne racuna.
(nymr, 29. avgust 2018 18:04)

Ti zivis tamo kao sto sam ja Bil Gejts.Americko vreme u podne a ti kuckas komentare i citas vesti na poslu

jedan od mnogih

pre 5 godina

tup, tup, tup....odzvanjaju pojedini komentari postovalaca lika i dela Sase Djordjevica i drzavnih vernika koji drze grb umesto ikone za slavu...nece da igraju i tacka....ne igraju NBA igraci ni za jednu reprezentaciju....videcemo jos i za Bogdana i Bjelicu, mozda Divac ipak odluci da sacuva GM status pa oni ne dodju....svasta je moguce....zasto da se povrede na beznacajnoj utakmici kvalifikacija i rizikuju novac? oni sta zarade sad zaradili su, nemaju oni pojma nesto drugo da rade i zarade....gde su ti nasi neNBA igraci da pociste ostalu boraniju koja takodje nema podrsku saigraca iz NBA?
wild card postoji da zovu nas, Spance, USA, Francuze i slicne ako se ne plasiraju...jooooj Srbende grbom obuzete

aleksandar

pre 5 godina

tup, tup, tup....odzvanjaju pojedini komentari postovalaca lika i dela Sase Djordjevica i drzavnih vernika koji drze grb umesto ikone za slavu...nece da igraju i tacka....ne igraju NBA igraci ni za jednu reprezentaciju....videcemo jos i za Bogdana i Bjelicu, mozda Divac ipak odluci da sacuva GM status pa oni ne dodju....svasta je moguce....zasto da se povrede na beznacajnoj utakmici kvalifikacija i rizikuju novac? oni sta zarade sad zaradili su, nemaju oni pojma nesto drugo da rade i zarade....gde su ti nasi neNBA igraci da pociste ostalu boraniju koja takodje nema podrsku saigraca iz NBA? 
wild card postoji da zovu nas, Spance, USA, Francuze i slicne ako se ne plasiraju...jooooj Srbende grbom obuzete
(jedan od mnogih, 29. avgust 2018 19:16. idi gledaj fmp

Pera Kitic

pre 5 godina

Igranje za reprezentaciju u nekakvim prozor mecevima je bezveze.NBA igraci trebaju da igraju samo na velikim takmicenjima.Kao na primer Novicki za Nemacku.Sve ostalo je nerealno pogotovu teza Djordjevica da idu na pripreme od po 2 meseca ako hoce da igraju za reprezentaciju.

kole

pre 5 godina

jedino bogdanovic i jokic imaju siguran posao u nba,svi ostali su prakticno na probnom radu,tako da je normalno da ne igraju.razlika je sto jokic u poredjenju sa bogdanom,ima veliku odgovornost ove sezone.bjelici je potrebno ovo da se vrati u formu....ali da nema divca ni on ni bogdan ne bi igrali.

Metropola

pre 5 godina

A da nije, ipak, zbog selektora?
(Nebojša, 29. avgust 2018 18:17)... meni je otac govorio “kad nemas sta pametno da kazes, a ti cuti”

Змак

pre 5 godina

Пре но што заронимо у то како и зашто неко отказује или му бране да игра за репрезентацију мислим да се кошаркашки савези прво у Европи па и широм света треба да се запитају шта те Европске и светске кошаркашке организације имају за циљ. Је ово што се ради у тим организацијама не доноси ништа добро кошарци и националним савезима. Друго Богдан и Немања играју јер су Дивац и Пеђа у управи Сакрамента, да је неко други...тешко да би дозволили. Боби и Тео немају дозвилу клуба...али о таквим стварима се води рачуна кад се потписује уговор. Јокић је прича за себе, ја њему желим пуно здравља, среће, пуно успеха у приватним и пословним плановима и још много милионских уговора, али ја мислим да ми треба да оставимо човека на миру и да њега као потенцијалног репрезентативца заборавимо, тешко да ће се он икада одлучити да жртвује себе зарад репрезентације. А о менаџерима немам да кажем ништа лепо...

Gordan

pre 5 godina

Nekad je tesko shvatiti u koje vreme smo dospeli da zivimo.izvode se razne teorije da li neko moze ili ne moze,da li mu je opravdano ili ne da igra za nacionalni tim.u jednom momentu pomislim i kako je to normalno.e pa za mene to nije normalno,i igranje za reprezentaciju je svetinja i prioritet.ko god ne zeli da igra za grb ne zasluzuje da bude ikad vise pozvan.razlozi su nebitni.sve osim povrede nema opravdanje.

Otac Makarije

pre 5 godina

Ajde da razumem sto Nagetsi ne daju Jokicu, on im je kljucni igrac ali zasto Marijanovicu brane?! Lik zna da nece igrati u proseku 5 min i svesno zrtvuje svoju reprezantativnu karijeru.. sutra kad ga i oni sutnu bice mu zao sto nije bio tu uz svoju zemlju!

konstatacija

pre 5 godina

NBA NE MOZE DA ZABRANI IGRACIMA DA IGRAJU ZA SVOJE REPREZENTACIJE!!!

Jokić je BRUKA

Marjanović je BRUKA

Teo ipak ima pravo da nesto i preskoci i kad nije povredjen!!!


BOGDAN LEGENDA!!!
(Sakaluda, 29. avgust 2018

Ne lupetaj majke ti, klub te placa, za klub igras i pripreme, pod ugovorom si i moze da ti zabrani.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dare, 29. avgust 2018 17:40)

Ti lupetas.Klub za koji igras moze da odredi osiguranje za svoje igrace.Preko leta ti da zadatak sta treba da radis da bi dosao pripremljen na pocetak priprema.Nema zabrane da igras za reprezentaciju.Pripreme za NBA pocinju 1 Oktobra a liga pocinje 1 Novembra. Za novo pridosle igrace u NBA se ne zabranjuje ali se preporucuje da igrac bude pod nadzorom strucnjaka iz tima i eventualno da igraju letnju ligu

Mito

pre 5 godina

Naš KSS je neozbiljan. Ako neodemo na SP ugasiće se košarka, jer to je put za olimpijadu jer EP su svake 4 godine. Naši košarkaši koji su ime stekli preko reprezentacije sada pljuju na nju. Sramota

pera zdera

pre 5 godina

@Gordon i ostali
sta si ti uradio za grb u skorasnje vreme?

polozio sve ispite?
pomogao starijim komsijama?
pocistio za sobom i drugima?
pokrenuo firmu i zaposlio ljude?
postovao zakone?
izasao na izbore?

nymr

pre 5 godina

Dakle, ako NBA klub nema prava da zdravom igraču zabrani igranje za reprezentaciju prema ugovoru FIBA i NBA, onda znači da je odluka na igraču. Dakle, Teo je odlučio da ne igra, a nisu Klipersi zabranili, jer na to nemaju pravo...(TeoFan, 29. avgust 2018 15:44)
Vi nemate iskustva sa americkom korporativnom masinerijom. Zivim tamo i mogu da vam garantujem da mogu. Dakle, cak i da im ne zvanicno zabraniti, mogu na 100 drugih indirektnih nacina da im zabrane. "Ko se ne pojavi iz bilo kog razloga tog i tog datuma, nece dobijati minutazu i bice trejdovan u nekom trenutku" ili nesto tog tipa. Ovome su najvise podlozni igraci koji ulaze sa klupe jer nisu nosioci igre i njima se najvise klacka pozicija. Jokic nije ali zato mu sede na glavi non-stop iz celog menadzmenta. Pa on malte ne ni u Sombor ne moze da ode bez pratnje iz tima (Meloun i ostali). A da, verovatno mu i bracu drze pod svojim. Pa mnogo manje korporacije su spremne da odu jako daleko i da ucenjuju ljude izmedju redova. Npr. kod mene u firmi imamo "neogranicen" broj neradnih dana u godini i zvanicno nam niko ne brani da odemo na odmor na 15 dana i vise. Ipak nezvanicno mozemo da uzmemo samo desetak dana jer sve preko toga je u crvenoj zoni i onda krecu "nasumicne" revizije tvoje produktivnosti u protekloj godini gde ako se pokaze da nisi radio "at 100% full capacity", odnsono da nisi radio kao robot, nadrljao si. Bogi i Beli ipak rade kod Divca, tako da se to ne racuna.

kokoko

pre 5 godina

@bradina: Ba niko od Amerikanaca iz NBA nece igrati za SAD u kvalifikacijama, prema tome nema se sta zabranit. Pogledajte sve zemlje. Skoro nijedan NBA igrac nece igrat ove prozore. Ovo je problem prozora, a ne NBA i igraca.

STEVO

pre 5 godina

@Onakije

To što je nekima potreban naš vrhunski igrač u NBA koji će imati vrhunsku karijeru a samo da bi pratili noću utakmice (ne mislim lično na tebe, mada ih ima takvih) pa slijedom toga opravdavati neodazivanje u reprezentaciju po meni je pogrešno, pogotovo što ima sredjenu situaciju po pitanju ugovora. Ako bi se kladio oko njegovog učešća u reprezentaciji mislim da se Joka i ako bude pozivan neće više odazivati. Sada će ti otkazi ići daleko lakše pošto je čini mi se već oguglao na kritike.

марко

pre 5 godina

паре буше где биргија не може. какав мундобаскет док добијају милионе у нба!!!

bradina

pre 5 godina

Oko svih ovih otkaza nasih igraca u NBA,citaj "zabrana",kako to da niko od tih klubova NBA nije zabranio svojim zvezdama da ne igraju za USA tim!?
Ostavimo se tih prica,igraci ili menadjeri "savetuju" svoje klubove to je prava istina i tacka!Voleo bih da vidim da neko Durentu kaze moras da otkazes ucestvovanje za reprezentaciju ili jos bolje Gregu Popovicu da nece da se odazove!Reprezentacija je svetinja za sve njih i samo ih povreda a ne pripreme za reprezentaciju mogu odvojiti da ne igraju!Drugim recima nasi igraci nece da igraju!Zasto!? E to treba njih pitati!Cuj Marjanovicu zabrana pa covek ima vise utakmica nego minutazu na tim utakmicama!!?

Ironichna

pre 5 godina

Ovo sto pisem nije teorija zavere...ovo je samo pokusaj da se oteza situacija reprezentaciji Srbije...ipak nema smisla da npr reprezentacija Spanije koja vredi toliko i toliko miliona da ispadne u osmini ili cetvrtini finala od jedne male divlje Srbije...da li je neko smeo da kaze Rubiu ili braci Gasol ili tako nekom da ne moze da igra...ovo su takve gluposti...

Onakije

pre 5 godina

@STEVO
Kad Jokić poraste, Teo će biti u penziji, a Djordjević ko zna gde. Ako niste pratili vesti, većina NBA igrača neće igrati u ovom imbecilnom "prozoru" koji će FIBAu svesti na grupu amatera. Ovde je svadja "velikih meštara" koji cede pare od sportista, a mi tu nešto pametujemo.

Maja93

pre 5 godina

Ok... Ne moraju da igraju kvalifikacije ako im "nije dozvoljeno" i ako neće da se troše. Ali isto tako da sam ja na Saletovom mestu, isti ti ne bi bili ni pozvani da igraju na samom Svetskom prvenstvu, jer po meni nije fer da se nađu kasnije na tom spisku, umesto momaka koji su da li sve od sebe da se nađu na tom istom takmičenju. Bili bi pozvani na neko sledeće takmičenje, a kada bi odbili još po koji put, ne bih više ni zvala...

Mile

pre 5 godina

Ne brane oni nikome da igra vec sjednu sa igracem i menadzerom i ljepo kazu: " Mozes igrati ako hoces medjutim mi bi voljeli da to vrijeme provedes trenirajuci po nasem sistemu i na jacanju s obziron da si proteklu sezonu propustio 30 utakmica usljed ozljede a zbog slabe fizicke pripremljenosti. Mi ti ne branimo ali zelimo da budes spreman za sezonu jer te za to placamo a vi sami odlucite sta cete."

C i n i k

pre 5 godina

Sacramento zbog Divca dao dozvolu, inace nsm znao da ova 2 imaju takve ugovore po kojima klub moze da zabrani igranje za selekciju? To je ipak novost..

tocka

pre 5 godina

Jedino rešenje je da SVI pređu kod Divca..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (rastaman, 29. avgust 2018 16:00) # Link komentara

Ma ne, treba Srbija da dobije jedan stalni tim u NBA kao Kanada što ima Raptorse. Belgrade Eagles recimo. E to bi bilo rešenje.

Ogi

pre 5 godina

Ma za Tea me ne čudi, kuburi sa povredama, a i pitanje je koliko je spreman u ovom trenutku, ali mi je glupo da Bobi ne igra, pošto bi to bilo bolje i za njega i za njegov klub, jer se nikad niko nije vratio kao gori igrač sa reprezentativnih okupljanja. Ali, što neko reče, ovo je jači tim od onoga koji je osvojio srebro na EP, tako da ne brinem za plasman...

nikjam

pre 5 godina

Da nije Divca i Pedje ne bi igrali ni Bogdan i Bijelica..Iskreno mislim da ne bi trebalo pridodavati puno paznje ovim kvalifikacijama,jer mislim da imamo vrlo jak tim i bez Tea,Jokica,Bobija..
Bogan,Bijelica,Jovic,Nedovic, Raduljica ako budu tu to ce biti sasvim dovoljno da se kvalifikujemo.
Svetsko prvestvo je bitno, to vec ne smije da se propusti i da dodje do ovakvih stvari.

веверица

pre 5 godina

@тео фан
не лупај. клуб не може да забрани неким законским актом, али може да каже "пази, ти можеш да идеш ако инсистираш, али сад ако одеш не мораш ни да се враћаш, јер паркет више видети нећеш. на нови уговор слободно заборави". ту фиба ништа не може да помогне играчу и то је реалност.

Aleksandar

pre 5 godina

Naravno, za puste Srbe je najbitnije ko će da igra košarku. A što sutra pola njih neće imati 'leba da jede, ni po' jada. Nema veze, Vučić će da čestita.

Sprint Mej

pre 5 godina

Prosto mi je neverovatno kako nasi igraci ne koriguju ugovor za reprezentaciju, da igrac ima slobodu da se odazove. Aj razumem da neki igraci nisu u poziciji da postave uslov kako zamisle. Ajde vise razumem za Teodosica i Marjanovica da nisu bas u nekoj zavidnoj poziciji i vidi se da imaju zelju da ostanu u NBA ligi kad je bilo "biti ili nebiti". Ali ne mogu da razumem Jokica koji jedan od najboljih u Americi, mislim da svaki klub bi zeleo njega, covek ima veliku prednost i u poziciji je da postavlja neke uslove i sad ispade da se nije setio da stavi posebnu recenicu za reprezentaciju. E sad tesko cemo ikad saznati sta je prava istina ili je do njega ili je do kluba ili je do ugovora. Za Bogdanovica svaka cast Divcu, vidi se da je uticajan.

Sakaluda

pre 5 godina

NBA NE MOZE DA ZABRANI IGRACIMA DA IGRAJU ZA SVOJE REPREZENTACIJE!!!

Jokić je BRUKA

Marjanović je BRUKA

Teo ipak ima pravo da nesto i preskoci i kad nije povredjen!!!


BOGDAN LEGENDA!!!

moonwalker

pre 5 godina

znao sam da ce iz nba doci samo bogdan i bjelica samo zato sto igraju za kingse gde se ne zna ko pije a ko placa i gde su nasi ljudi klipersu iako bobiju ne daju minute niti im znaci u rotaciji ne daju da ide imam osjecaj da jokic jedini otkazao a da ima dozvolu jednostavno je zvezda tima i oni dosta zavise od njega on ima max ugovor ali verovatno su ga kao i uvek savetovali da mu je bolje da ne igra i nazalost mnogo igraca koji odigraju za reprezentaciju stigne umor i popuste u narednoj sezoni jednostavno nikad nisi siguran sta je bolje za tebe znam da je reprezentacija iznad svega ali ako ne mozemo ove kvalifikacije da prodjemo onda i ne treba da igramo

A gde je Raduljica?

pre 5 godina

Onda ce 12 izabranih verovatno biti:

Jovic
Micic
Nedovic
Bogdanovic
Milosavljevic
Lucic
Kalinic
Bjelica
Jelovac
Milutinov
Bobi
Gagic

Sansu cekaju Simonovic, Todorovic...
(Select, 29. avgust 2018 16:04)

Ceo tekst je o zabrani igranja Teodosića i Marjanovića, i ti ladno Bobija na spisak. Bravo selektore :)

dux

pre 5 godina

I posle se ljudi pitaju zašto je fudbal najvoljeniji sport...da li ste nekada čuli da je neki fudbalski klub zabranio svom igraču da igra na svetskom prvenstvu jer mora da se pripremi za novu sezonu?

Cika Toni

pre 5 godina

@ Teo Fan .... Za tebe i tvoje istomisljenike jedan plastican primer, koji ce , nadam se, da vas vrati u stvarnost. Elem, radis u jednoj od najboljih svetskih firmi, sa platom od par stotina hiljada evra NEDELJNO, sa samo desetak tvojih kolega, pri tom imas fantasticne uslove za rad, sve ti obezbedjeno, jednom recju VRH VRHOVA. E sada, imas pravo na tri odmora godisnje, i isao bi u Grcku. Gazda te pozove i kaze ti da ne bi trebalo da ides sada u Grcku (kvalifikacije), ali ici ces kasnije na Havaje (SP). Razlozi su opravdani (za gazdu) ili nisu (za tebe). Budi iskren, ali STVARNO pa reci da li ces stati ispred gazde i reci:"Ja imam pravo na odmor i otici cu, a vi kako hocete".

Dare

pre 5 godina

NBA NE MOZE DA ZABRANI IGRACIMA DA IGRAJU ZA SVOJE REPREZENTACIJE!!! 

Jokić je BRUKA 

Marjanović je BRUKA 

Teo ipak ima pravo da nesto i preskoci i kad nije povredjen!!! 


BOGDAN LEGENDA!!!
(Sakaluda, 29. avgust 2018

Ne lupetaj majke ti, klub te placa, za klub igras i pripreme, pod ugovorom si i moze da ti zabrani.

kojsamjamenisom

pre 5 godina

Ja sam nekako oduvek mislio da će, valjda zbog dosadašnje fanatične posvećenosti reprezentaciji, Teo u ovakvoj situaciji reći "Ja sam kapiten, zdrav sam, idem da igram za reprezentaciju, a vi kako hoćete". 

Ali izgleda da je vreme da se razbiju neke iluzije... 

Dakle, ako NBA klub nema prava da zdravom igraču zabrani igranje za reprezentaciju prema ugovoru FIBA i NBA, onda znači da je odluka na igraču. Dakle, Teo je odlučio da ne igra, a nisu Klipersi zabranili, jer na to nemaju pravo. 

Isto važi i za Jokića i Marjanovića. 

Drugo, priča o povratku KULTA reprezentacije u ovim kvalifikacijama pada u vodu, jer protiv Nemačke nije bilo mnogo zdravih i slobodnih igrača koji su grickali semenke u Spensu ili su kačili fotke sa Maldiva. A vrlo je moguće da će nam ta propuštena pobeda mnogo značiti. 

I treće, ne sumnjam da ćemo mi na kraju igrati to SP jer FIBA deli 3 wild card-a, a kome će ako ne nama da da... Ali koliko god da su besmislene, ove kvalifikacije su pokazale da su ljudi/igrači ipak kvarljiva roba i da kad je lova u pitanju tu svi kultovi prestaju.
(TeoFan, 29. avgust 2018 15:44)

Prvo pogledaj koliko puta je Teo ispostovao nacionalni dres u odnosu na sve ostale pa onda pricaj.

goran

pre 5 godina

NBA klubovi NE MOGU DA ZABRANE igračima da igraju za svoju zemlju,istina,mogu da ga "posavetuju" u cetiri oka,ali ne i javno da mu zabrane.Odluka je uvek na igraču.Da mogu,pa valjda bi Parker,Novicki,Batum,Dijao,oba Bogdanovica,Šarić,braca Gasol bili "stopirani" od svojih klubova(kao nosioci tima) pre Teodosica i Bobija koji ce biti 9 i 12 opcija Klipersa.

Milan

pre 5 godina

Kako Bogdanu nikada ne zabrane, a mega giga max Jokiću uvek? Vreme je da se neke stvari nazovu pravim imenom, ma koliko bili naklonjeni nekim našim igračima i poštovali njihova dostignuća u NBA. A Jokićevi botovi mogu malo i da nas poštede pravdanja.

pepo

pre 5 godina

Jokara, Teo i Bogdan kao iBeli treba da igraju prvenstva i to je to. Nema tu sta da se prica...kvalifikacije treba da guraju ostali i mladj agarda
SVE SAM OBJASNIO

STEVO

pre 5 godina

Mislim da Jokić više nikada neće igrati za reprezentaciju, dijelom što mislim da ga ni igrači više neće htjeti (vidi se iz izjava pogotovo Tea) a dijelom što ga Djordjević iako se plasiramo možda više neće zvati poslije ovih otkaza.
Doduše ni Jokić poslije potpisivanja ovog ugovora nisam siguran da to više iskreno i želi. Mislim da ga ne trebamo osudjivati ali ni taj njegov čin opravdavati jer nije prije svega fer prema drugima koji rizikuju karijere a imaju ubjedljivo manje ugovore.

Phoenix

pre 5 godina

Klubovi ne mogu da zabrane igracima da igraju ali da li moraju da im isplate platu ako se povrede? Rekao bih da ne. Ne znam da li postoji osiguranje koje pokriva takve stvari. Da recimo igracu osiguranje nadoknadi pretrpljeni novcani gubitak. Ako i postoji, ko ce da plati to osiguranje? Nekako mislim da KSS ne bi bas mogao to da iskesira?
Druga su vremena. Danas igrac od petlica pa do prvog profi ugovora placa sve. Ranije to nije bilo bas tako. Kada je Djordjevic trenirao, mogao si da odes u klub i ako si dobar, igraces. Sada ces igrati ako platis clanarinu, ako roditelji doniraju nove lopte, trenerke i sl. Naravno da ce igraci kao posledica svega toga gledati prvo na sebe pa sve ostalo.
Djordjevic je kao junior provodio po 2-3 meseca godisnje sa reprezentacijom i zahvaljujuci tome napredovao, probio se. Sada to ide drugacije. Zao mi je sto je tako ali sta da radimo.
A sto se igraca poput Novickog, Gasola i dr tice, pogledajte iz kojih zemalja oni dolaze. Koliko NBA, njihovi klubovi i sami igraci zaradjuju ta tim trzistima. Novicki zaradjuje ozbiljne pare na sponzorskim ugovorima u Nemackoj. Nasi u odnosu na to zaradjuju sicu. Koliko novca od tv prava zaradjuje NBA liga i klubovi u Nemackoj a koliko u Srbiji? Sta je sa pay per view i sl.
Nije sve crno-belo

peradetlić

pre 5 godina

Malko mi je sada čudan ukus u ustima nakon svog Teovog busanja kako ne razume ljude iz NBA koji se ne odazovu pozivu. Jednostavno ljudi ne mogu da igraju i to je to, bilo nama pravo ili ne. I da neko će reći da se to odnosilo na one koji nisu povređeni i šta ja znam, ali jednostavno niko ne zna u kakvoj su oni zapravo situaciji.

lev

pre 5 godina

Po stoti put da pitam. Zasto bi se igraci odazivali selektoru,koji je eskivirao reprezentaciju kad god je mogao ? Da podsetim Djordjevic se oprostio od reprezanticije u 31 godini.
(skafi, 29. avgust 2018 15:51)
Ti nisi bio ni rodjen tada, zato bolje cuti. Od djordjevica (i te generacije) je mozda i krenuo taj kult reprezentacije, ne kosarkaske nego bilo koje, to da smo sportska nacija, znaju ljudi koji su rasli tada o cemu pricam. Nije on tada bio jedini, i pored kosarke smo osvajali medalje i u drugim ekipnim sportovima, ali sve je to bilo na talasu atine ' 95. godine. Ali nisi ti bio rodjen tada, otuda taj povrsan komentar.

EU

pre 5 godina

Da li je realno da je vama sada Teo kriv zato sto mu klub neda da igra kvalifikcije nakon sto je propustio toliko utakmica u sezoni zbog povrede? Covek ima 30 i nesto godina, lose je fizički pripremljen i logično je da neće igrati, plus njega po ugovoru mogu i da otpuste. Sada vi Tea stavljate u isti koš sa Jokićem i još ispade da je on bio eto tako, deo ekipe kada su se osvajale medalje, a da je lider bio Bogdan, pa dajte molim vas. Svaka čast Bogdanu, ali ove medalje koje su osvojene sa izuzetkom prošle su dostignuće tima čiji je lider bio Miloš Teodosić, tako da nemojte da uzimate Miloša u usta

Nidza

pre 5 godina

(Oj, 29. avgust 2018 16:11)
Ko će ga znati, tako smo isto mislili da će se Bobi uvek odazivati pa znamo za 2015 i 2016, tako da ćemo videti sledeće godine, ali nadam se da će se ih tad „pustiti“ Klipersi

Filip

pre 5 godina

@TeoFan: Ja stvarno iskreno moram da te pitam da li ti verujes u "kult reprezentacije" ili bilo cega takvog pored para i Nba? Ja ih razumem potpuno.
Zna se sta je kruna karijere. Pustite te price nacionalnog ponosa itd

Pera

pre 5 godina

Bozicu, lako je Bogdanu i Bjelici da dodju, kad imaju podrsku i Pedje Stojakovica, i, sto je mnogo bitnije, Vlada Divca koji vedri i oblaci u Kingsima.
@Milan
Za sad vise oblaci, ali nadamo se da ce tandem Bjelica-Bogdanovic pokrenuti stvari na bolje.

Иван Грозни

pre 5 godina

Људи никако да схвате да репрезентативна кошарка није више интересантна као некад. Најбољи пример је прошлогодишње финале ЕП и посета на утакмици. Највећу кривицу за такво стање сноси ФИБА. Ма шта мислили о ФИФА и УЕФА, ФИБА је за њих група грађана. И у фудбалу је било покушаја да најбогатији клубови направе затворено такмичење, али је УЕФА на време реаговала. Овакве какве су сада, квалификације нису чак ни трећеразредно такмичење.

Vladimir

pre 5 godina

Ovde uopste nije rec o kultu reprezentacije ili tome da neko (ne)zeli da igra za istu. Osnova je u tome sto FIBA insistira da klubovi iz EL i EK daju igrace za reprezentativne prozore, dok to isto ne zahteva od NBA. Celokupno unistavanje Evro kosarke potice upravo od FIBA koja tezi da Evropu prervori u razigravanje buducih igraca za onaj hotdog cirkus zvani NBA.

aco

pre 5 godina

Добијамо Грке без проблема. Недовић, Богдан, Калинић, Бјелица, Милутинов + Јовић, Милосављевић, Лучић, Јеловац...
Овај састав је јачи од оног са претходног еп.

Mirko

pre 5 godina

Nešto bi moralo da se učini u pravnom smislu. Jasno je da onaj koji ima pare odlučuje, ali ne mora da uvek bude tako i za sve. Moraju da se iskoriste i drugi principi i preduzmu akcije da bi se ovako nešto sprečilo i da se ubuduće ne dešava.
Potrebno je i lobiranje političara, i drugih moćnika, menadžera, sportskih institucija na svetskom nivou da bi se ovo razrešilo.

Ivan

pre 5 godina

Svakim ovim otkazom moje misljenje o Bogdanu Bogdanovicu samo raste iz godine u godinu. Isto i o Bjelici koji nikada nije dovodio u pitanje igranje za reprezentaciju kada je bio zdrav.

bujab

pre 5 godina

Niko da spomene yo famozno osiguranjr, NBA zahteva da se igrac oaigura na odredjenu sumu kada igra za reprezentaciju. KSS ne moze da isprati te sume. Na igracu je da odluci, moze povredom da upropasti karijeru ili da igra.
Ti igraci imaju karijere to im je posao, koliko god voleli reprezentaciju(a dokazaki su se), plata ipak ide iz kluba.
Samo se stavite na njihovo mesto.

Oj

pre 5 godina

Svojevremeno su Sparsi dozvolili Toniju Parkeru da igra na OI, iako mu je razbijeno staklo u kaficu ogrebalo oko, a sad treba da poverujem da Klipersi nasim igracima nisu dozvolili. Bilo kako bilo, koga nema bez njega se moze !!
(Nidza, 29. avgust 2018 15:54)
========

Da podsetim, radi se o skaradnim kvalifikacijama za svetsko prvenstvo, a ne o OI.

e

pre 5 godina

Molio bih sve "velike patriote" i "ljude koji su sve dali za ovu zemlju", da prestanu da se pecaju na to da ce nasi NBA igraci igrati ove kvalifikacije koje su zamazivanje oviju naroda od strane FIBA. NBA ne pusta svoje igrace, to je tako i tacka, zato nema potrebe i ruzno je pljuvati Jokica, Marjanovica i Tea, jer ako pogledamo preko 70% igraca je otkazalo reprezentacije. Takodje, ne treba velicati toliko Bogdana i Bjelicu, jer realno imaju vise sreće nego pameti, a busaju se u grudi kako kao reprezentacija je najbitnija. Bogdana izuzetno cenim i postujem, decko je vec sad igrac o kome ce pricati generacije ali da nije u Sakramentu bio bi u istoj poziciji kao i pomenuta trojica. Cak sta vise, voleo bih da kroz par godina promeni ekipu i ode u neku koja se bori za prsten a ne u ekipi koja se ne bori ni za PO pa ce ovaj moj komentar da se obistini vrlo lako.

Select

pre 5 godina

Onda ce 12 izabranih verovatno biti:

Jovic
Micic
Nedovic
Bogdanovic
Milosavljevic
Lucic
Kalinic
Bjelica
Jelovac
Milutinov
Bobi
Gagic

Sansu cekaju Simonovic, Todorovic...

JPR24

pre 5 godina

Kako sad klub zabranio kad po pravilima ne moze da zabrani ? Mislim na zdrave igrace ! Naravno. Kad je povreda u pitanju ili tek povrtak to je vec druga stvar, ali to nije u pitanju ovde. Ovde nesto nije cisto...

MC

pre 5 godina

@Milsim, dakle postojim; U primeru koji si ti naveo, naravno da otac ne može da ti zabrani da se vidiš sa devojkom ako to baš jako želiš, ali moraš da budeš svestan posledica. A to znači da otac može da ti privremeno ukine džeparac ili ti ne da auto sledeći put kad izlaziš u grad.

Na primeru NBA timova i naših igrača to izgleda ovako - naravno da u slučaju da stvarno postoji zabrana da Teo i Bobi dođu da igraju za reprezentaciju, oni mogu da se ogluše o tu zabranu, ali isto tako klub može da ih novčano kazni ili u najgorem slučaju da raskine ugovor sa njima i da tako dobiju negativan imidž sa kojim bi posle bilo teško da potpišu za neki drugi klub. Tako to ide u životu, Treći Njutnov zakon - Zakon akcije i reakcije.

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Klub ne brani igračima nastupe. Teodosicu hvala na svemu, on i ne mora više da igra a ne mora ni ovaj Marjanović, on nikada nije ni hteo. Jokica i da ne komentarisemo. Generalno ovi Zvezdasi ne vole da igraju za Srbiju, navikli da budu dobro plaćeni iz državnog budžeta u FMPu.

M

pre 5 godina

Ajde nemojte da se šalite, pa nije uvek sve po zvaničnim pravilima i propisima,imaju oni druge načine sigurno da im zabrane da igraju...
Na primer, ja radim na brodu, postoji jedna forma koja se zove voluntary drug/alcohol test s kojim može recimo kapetan da me proveri ako nešto posumnja, ali eto ime kaže da je to dobrovoljno... Ali zato, pre nego se ukrcam, potpišem jedan papir da ću prihvatati taj voluntary test ako se od mene to zatraži :D
Tako da eto, možda i oni imaju neke slične ugovore koji baš i nisu javni :)

Vucko

pre 5 godina

Au dosta oslabljeni idemo na jake Grke. A za ove koji kazu kako Teu i Bobiju nisu dozvolili da igraju, a "izdajnik" Jokic sam odlucio da ne igra, mogu samo da kazem da taj Jokic ima usta i da treba da se izjasni da li ce da igra za reprezentaciju ili ne, a ne da novinari kada ga pitaju za reprezentaciju odgovara sa "sledece pitanje", a pre toga pricao o svojoj karijeri i Denveru. A ako neko sumnja u Teovu zelju posle svega, nemamo mi o cemu da pricamo.

Bicu Slobodan

pre 5 godina

Milos ima pravo da ne igra vise nikad, dovoljno je dao za Srbiju. I Bobi je dolazio kad god je mogao. A o Jokicu i Srbiji cemo pricati pri kraju karijere. Ovo zasad nema sta da se pohvali.

Kuća se gradi od temelja

pre 5 godina

Ubaciti zlatne juniore.Paunović,Pecarski,Petrušev,Trifunović,Pokuševski...zvati još i Nakića,Koprivicu,Pažina,Ilića itd.Ne sprdam se uopšte.Sa braćom Grcima napraviti dogovor o razigravanju mladih,Estonci su lagana priča.A dobit za državni tim je u smislu nekog zlata za 2-4god.

Skafi

pre 5 godina

Ti nisi bio ni rodjen tada, zato bolje cuti. Od djordjevica (i te generacije) je mozda i krenuo taj kult reprezentacije, ne kosarkaske nego bilo koje, to da smo sportska nacija, znaju ljudi koji su rasli tada o cemu pricam. Nije on tada bio jedini, i pored kosarke smo osvajali medalje i u drugim ekipnim sportovima, ali sve je to bilo na talasu atine ' 95. godine. Ali nisi ti bio rodjen tada, otuda taj povrsan komentar.

Haha, pa kako bih pisao ovaj komentar da nisam dovoljno star da se sećam?
Đorđević nije nikad bio sinonim za kult reprezentacije SRJ uostalom kao ni Divac ili Stojaković.To je uvek bio Dejan Bodiroga.

Miki

pre 5 godina

Teodosic i Marjanovic mnogo bitni faktori pa ih ne pustaju hahahaha volim ih ali to je realnost, sramno sta se radi, a ako oni ne zele da igraju pa je klub samo stao iza njih to je vec druga prica, i u nju miсlim da vise i verujem...
(Milos, 29. avgust 2018 15:56)

Realno

tocka

pre 5 godina

Za Jokica i verujem da kao glavni igrac Denvera nece da ga puste, a za ovu dvojicu nemam reci. Teodosic je igrao koliko je morao u Klipersima, taman da ispostuju ugovor, a ovog Marjanovica niko ne zna zasto vodaju i to za tolike pare. Ubace ga na par minuta i to je to.
I sad da oni brane ovoj dvojici igraca treceg tima Klipersa da nastupe, e to vec ide u sferu naucne fantastike. Jednostavno, ne igra im se, imaju svoja neka posla, a klub je alibi i to je to.

Larry

pre 5 godina

Ljudi moji pa Đorđević sam kaže da je u kontaktu sa ljudima iz Klipersa i da oni žele da njihovi igrači postepeno podižu spremu za sezonu a ne već sad da igraju takmičarske mečeve. To je problem ovde i to je izjavio Đorđević, on lično. Isto je izjavio da postoji mogućnost da Klipersi daju zeleno svetlo Teu i Bobiju i da oni dođu mnogo kasnije od drugih igrača na okupljanje i da onda nema smisla da ih uopšte i zove tako, zbog drugih momaka. Da li ih je zbog toga precrtao ili im uopšte nisu dozvolili to ne znam ali očigledno da se Klipersi pitaju. Bobi je rekao da se nada da će igrati, Teo isto ali verujem da nije do njih samo. Nažalost to je NBA, kad si plaćen toliko nemaš mnogo izbora.

NY

pre 5 godina

U ugovoru lepo piše sitnim slovima: ako se povrediš ne igraš i letiš do kraja godine iz kluba.
(NO no yes how NO, 29. avgust 2018 16:02)

Ti znas sta sitnim slovima pise u ugovoru.Je si li cuo za osiguranje.Stvar je u samom igracu.Niko nikom nista ne brani.Jokicu su prosle sezone savetovali da poradi na fizickoj spremi pa je Denver slao kondicionog trenera u Sombor. Zvanicne pripreme NBA igraca pocinju 1 Oktobra a sezona 1 Novembra

istinabre

pre 5 godina

NBA ce upropastiti pola reprezentacija sveta, sve samo zbog para
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (mali, 29. avgust 2018 15:46)

# Link komentara
.................
Baš si mali!
Nisu to više 80te,90te..

Danas ljudi znaju da mogu za par godina da izgrade igru i postanu vredni preko 100mil dolara!

To nisu male pare, pogledaj Thomasa, od max ponude do igrača kojeg menjaju svaki tjedan dana iz kluba u klub...i to zbog odluke da igra kad nebi smeo...

Lako je biti navijač i gledati to samo sa svog ugla, šta oni dobijaju od tih takmičenja?
Oni koji organizuju dobiju gadne pare a igrači samo mogućnost povrede i to da ti možeš da dizati svoj EGO kad navijaš...

D1V1

pre 5 godina

@Pera Božić

Hajde Pero, odmori u penziji, tvoj doprinos reprezentaciji je vise nego ogroman. Zna se ko je GM Sakramenta i da nije isti i ostalih klubova.

Milan

pre 5 godina

Bozicu, lako je Bogdanu i Bjelici da dodju, kad imaju podrsku i Pedje Stojakovica, i, sto je mnogo bitnije, Vlada Divca koji vedri i oblaci u Kingsima.

Divos

pre 5 godina

Бићемо опет ослабљени. Виша сила.
Сви знамо колико је Тео важан, он је онај плеј који саиграче чини бољим.
И Боби ме је је баш угодно изненадио у задњем мечу против Немачке. Био сам скептик јер у прошлој сезони готово и није играо такмичарску кошарку. Али против Немаца фантастично се допуњавао са одличним Милутиновим и одиграли су перфектну утакмицу. И био би нам од огромне помоћи против Грка и Немаца.

Одлука Клиперса није разумна. Ајд када је Тео у питању има логике, ровит је, пропустио је 37 мечева (Клиперси без њега имају 13-24, са њим 29-16), и желе да га сачувају да спремнији дочека сезону.
Боби је имао прошле сезоне лош третман, играо би када су мечеви одлучени, паи након добрих партија, не би добио шансу.
Ако ово значи даће Боби добити бољи третман у наредној сезони, у реду, али са НБА франшизама никад не знате.

А и свака франшиза вди своју политику, одлучује да ли ће пустити играче или не, и то је тако.

Можда неки мисле да то треба од*ебати. Тео и Боби су у годинама када би и могли. Не би имали последица. Но ваља гледати ширу слику. Наши играчи у ен-би-еју не представљају само себе, него и промовишу српску кошарку, својим понашањем, професионализмом па и лојајношћу франшизи (а то Амрери гледају) трасирају (или затварају) пртину Србима који ће доћи, неком Петрушеву, Илићу, Покушевском и онима касније.
И на то се треба мислити.

Како год, виша сила. Салету и "орловима"пуно среће у наставку квалификација.

igor

pre 5 godina

Nećeš da igraš za svoju zemlju? Doviđenja, prijatno, i to za sva vremena.
(mare, 29. avgust 2018 15:44)
Nije da nece nego ne mogu! Sta da igra za Srbiju da se unistava i kida, a tamo dobija milione zato sto nije spreman? Nije sve kao sto vi mislite...

TeoFan

pre 5 godina

Ja sam nekako oduvek mislio da će, valjda zbog dosadašnje fanatične posvećenosti reprezentaciji, Teo u ovakvoj situaciji reći "Ja sam kapiten, zdrav sam, idem da igram za reprezentaciju, a vi kako hoćete".

Ali izgleda da je vreme da se razbiju neke iluzije...

Dakle, ako NBA klub nema prava da zdravom igraču zabrani igranje za reprezentaciju prema ugovoru FIBA i NBA, onda znači da je odluka na igraču. Dakle, Teo je odlučio da ne igra, a nisu Klipersi zabranili, jer na to nemaju pravo.

Isto važi i za Jokića i Marjanovića.

Drugo, priča o povratku KULTA reprezentacije u ovim kvalifikacijama pada u vodu, jer protiv Nemačke nije bilo mnogo zdravih i slobodnih igrača koji su grickali semenke u Spensu ili su kačili fotke sa Maldiva. A vrlo je moguće da će nam ta propuštena pobeda mnogo značiti.

I treće, ne sumnjam da ćemo mi na kraju igrati to SP jer FIBA deli 3 wild card-a, a kome će ako ne nama da da... Ali koliko god da su besmislene, ove kvalifikacije su pokazale da su ljudi/igrači ipak kvarljiva roba i da kad je lova u pitanju tu svi kultovi prestaju.

Erol

pre 5 godina

Za te kvalifikacije sasvim je dovoljno ovo što selektor Đorđević ima na raspolaganju. Uostalom ni drugi ne mogu da računaju na sve najbolje igrače.

skafi

pre 5 godina

Po stoti put da pitam. Zasto bi se igraci odazivali selektoru,koji je eskivirao reprezentaciju kad god je mogao ? Da podsetim Djordjevic se oprostio od reprezanticije u 31 godini.

Isak nije kriv

pre 5 godina

Srećom, imamo igrača koji to nadomešćuju. Ipak je ovo zemlja košarke. Sa ovim na raspolaganju idemo na SP, a zatim po medalju. Momcima iz NBA, sve najbolje.

ccc?

pre 5 godina

U Kingsima su Pedja i Divac i mislim da je logicno da BB i Beli igraju. Ja na druge razloge, kada su Teo i Bobi u pitanju, ne zelim ni da mislim.Sta je tu je, teze da ne moze biti...

ucitelj

pre 5 godina

@dara Odmori malo,samo nesto gundjas,mesto ti je u cosku kao u skoli.
Ako nisi primetio ovde se radi o reprezentaciji a ne o Titovom klubu.
Dok pre desetak godina niste imali konkurenciu bilo vam je super...

Marko

pre 5 godina

A sta cemo momci ako se ne plasiramo na svetsko? Mozda su vam ugovori garantovani na 1, 2 ili 3 godine, ali mnogi su skupljali iskustvo i podizali cenu igrajuci za reprezentaciju. Posebno korisno je za NBA igrace da malo izadju iz te masine i stave vise naglasak na kreativnost i razumevanje taktike i igre umesto jurnjave i ciste fizicke borbe jedan na jedan. Ako nastavimo ovim putem i ugrozimo reprezentaciju, kratkorocno ce to mozda biti dobro za Denver ili Kliperse, ali dugorocno siguran sam jako lose cak i za trenutne igrace, a da ne pominjemo kolika ce to biti steta za mlade igrace koji tek dolaze i nece imati gde da sticu iskustvo i da se pokazu publici i skautima.

Milsim, dakle postojim

pre 5 godina

Je l' moze vama otac da zabrani da se vidite sa devojkom npr. ako vi to bas zelite? Tako i ovo. A mnogo vecu ulogu i vaznost za tim u NBA ima Bogdan, nego Teodosic i Marijanovic, realno, pogotovu kad vidimo koliko je Bogdan imao slobodnog vremena, a koliko oni... Ali dobro, Teodosic bar ne zasluzuje da mu se kaze ruzna rec zbog svega sto je uradio, pa makar i da ne igra vise nikad za reprezentaciju.

Mimikrija

pre 5 godina

Bice tesko bez momaka realno. Ali, kada je tesko mi pobedjujemo i siguran sam da ce momci na celu sa Saletom da se plasiraju na prvenstvno!!!

joe

pre 5 godina

I posle se ljudi ljute na Jokica, a on ubedljivo najbolji i najvazniji igrac Denvera i naravno da ce se oni protiviti da igra na kvalifikacionim utakmicama. Klipersi brane Teu i Bobiju koji su 6 ili cak 10 opcija u njihovom timu, a da nece Denver Jokicu. Sto se Bogdana tice, u Kingsima je GM Divac i logicno je da on ima vise razumevanja za nasu reprezentaciju.

ProdigyCZ

pre 5 godina

Zar neko sumnja u Tea!?Malo li je dao reprezentaciji?Nemoj te Jokica i njega u istu recenicu da stavljate.Da je Jokic jednom barem izasao pred javnost i rekao ne daju mi ovi iz Denvera,ne bi bilo problema,pljuvali bi Denver.Teu i Bobiju zelim brutalnu statistiku a Klipersima dno zapada.

Nidza

pre 5 godina

Da, da, nisu dozvolili... Svojevremeno su Sparsi dozvolili Toniju Parkeru da igra na OI, iako mu je razbijeno staklo u kaficu ogrebalo oko, a sad treba da poverujem da Klipersi nasim igracima nisu dozvolili. Bilo kako bilo, koga nema bez njega se moze !!

ne tripujte se

pre 5 godina

Da, da.. nisu dozvolili... Bogdane najveći si!
(Pera Božić, 29. avgust 2018 15:31)

Upravo tako, nisu dozvolili, nismo svugde uticajni ko u Sakramentu

gremlin

pre 5 godina

NBA JE ZLO ZA REPREZENTACIJE...a jedino za razvoj igrača je ok...ali ko ode u NBA zaboravi na nacionalni tim jer je novac ogroman i niko NECE RIZIK POVREDE!!!

a koje su boje te kantice i lopatice?

pre 5 godina

Da, da.. nisu dozvolili... Bogdane najveći si!
@Pera Božić
Pa, ko je sportski direktor Sakramenta? Vlade Divac. Naravno da ih je Vlade pustio da igraju.

adio

pre 5 godina

Naravno da ce da otkazu. Nisu blesavi da rizikuju da se povrede, ugroze karijere i ugodan zivot da bi igrali po nekakvim trecerazrednim kvalifikacijama za naprednu Srbiju.

Divos

pre 5 godina

Бићемо опет ослабљени. Виша сила.
Сви знамо колико је Тео важан, он је онај плеј који саиграче чини бољим.
И Боби ме је је баш угодно изненадио у задњем мечу против Немачке. Био сам скептик јер у прошлој сезони готово и није играо такмичарску кошарку. Али против Немаца фантастично се допуњавао са одличним Милутиновим и одиграли су перфектну утакмицу. И био би нам од огромне помоћи против Грка и Немаца.

Одлука Клиперса није разумна. Ајд када је Тео у питању има логике, ровит је, пропустио је 37 мечева (Клиперси без њега имају 13-24, са њим 29-16), и желе да га сачувају да спремнији дочека сезону.
Боби је имао прошле сезоне лош третман, играо би када су мечеви одлучени, паи након добрих партија, не би добио шансу.
Ако ово значи даће Боби добити бољи третман у наредној сезони, у реду, али са НБА франшизама никад не знате.

А и свака франшиза вди своју политику, одлучује да ли ће пустити играче или не, и то је тако.

Можда неки мисле да то треба ........ Тео и Боби су у годинама када би и могли. Не би имали последица. Но ваља гледати ширу слику. Наши играчи у ен-би-еју не представљају само себе, него и промовишу српсјку кошарку, својим понашањем, професионализмом па и лојајношћу франшизи (а то Амрери гледају) трасирају (или затварају) ртину Србима који ће доћи, неком Петрушеву, Илићу, Покушевском и онима касније.
И на то се треба мислити.

Како год. Виша сила. Салету и "орловима"пуно среће у наставку квалификација.

Тео и Боби

dara

pre 5 godina

Djesu igraci zvijezde najvece stuba srbstva i raj za pravljenje mladih igraca dok je dule haro evroligom imali smo dosta bolje igrace u repstaciji od kad dodje fmp potop kao sto kaze tegeltija nikad slabija srpska kosarka

bla

pre 5 godina

po mom misljenju dovoljno i optimalno. ja licno se radujem da opet vidim Bjelicu u dresu Srbije. Bogdan kao prva violina i Bjelica sa vecom ulogom nego ranije i ostali igraci koji su solidni ce biti dovoljni

Milos

pre 5 godina

Teodosic i Marjanovic mnogo bitni faktori pa ih ne pustaju hahahaha volim ih ali to je realnost, sramno sta se radi, a ako oni ne zele da igraju pa je klub samo stao iza njih to je vec druga prica, i u nju miсlim da vise i verujem...

TeoFan

pre 5 godina

Ja sam nekako oduvek mislio da će, valjda zbog dosadašnje fanatične posvećenosti reprezentaciji, Teo u ovakvoj situaciji reći "Ja sam kapiten, zdrav sam, idem da igram za reprezentaciju, a vi kako hoćete".

Ali izgleda da je vreme da se razbiju neke iluzije...

Dakle, ako NBA klub nema prava da zdravom igraču zabrani igranje za reprezentaciju prema ugovoru FIBA i NBA, onda znači da je odluka na igraču. Dakle, Teo je odlučio da ne igra, a nisu Klipersi zabranili, jer na to nemaju pravo.

Isto važi i za Jokića i Marjanovića.

Drugo, priča o povratku KULTA reprezentacije u ovim kvalifikacijama pada u vodu, jer protiv Nemačke nije bilo mnogo zdravih i slobodnih igrača koji su grickali semenke u Spensu ili su kačili fotke sa Maldiva. A vrlo je moguće da će nam ta propuštena pobeda mnogo značiti.

I treće, ne sumnjam da ćemo mi na kraju igrati to SP jer FIBA deli 3 wild card-a, a kome će ako ne nama da da... Ali koliko god da su besmislene, ove kvalifikacije su pokazale da su ljudi/igrači ipak kvarljiva roba i da kad je lova u pitanju tu svi kultovi prestaju.

Milsim, dakle postojim

pre 5 godina

Je l' moze vama otac da zabrani da se vidite sa devojkom npr. ako vi to bas zelite? Tako i ovo. A mnogo vecu ulogu i vaznost za tim u NBA ima Bogdan, nego Teodosic i Marijanovic, realno, pogotovu kad vidimo koliko je Bogdan imao slobodnog vremena, a koliko oni... Ali dobro, Teodosic bar ne zasluzuje da mu se kaze ruzna rec zbog svega sto je uradio, pa makar i da ne igra vise nikad za reprezentaciju.

joe

pre 5 godina

I posle se ljudi ljute na Jokica, a on ubedljivo najbolji i najvazniji igrac Denvera i naravno da ce se oni protiviti da igra na kvalifikacionim utakmicama. Klipersi brane Teu i Bobiju koji su 6 ili cak 10 opcija u njihovom timu, a da nece Denver Jokicu. Sto se Bogdana tice, u Kingsima je GM Divac i logicno je da on ima vise razumevanja za nasu reprezentaciju.

Milan

pre 5 godina

Bozicu, lako je Bogdanu i Bjelici da dodju, kad imaju podrsku i Pedje Stojakovica, i, sto je mnogo bitnije, Vlada Divca koji vedri i oblaci u Kingsima.

bla

pre 5 godina

po mom misljenju dovoljno i optimalno. ja licno se radujem da opet vidim Bjelicu u dresu Srbije. Bogdan kao prva violina i Bjelica sa vecom ulogom nego ranije i ostali igraci koji su solidni ce biti dovoljni

Bicu Slobodan

pre 5 godina

Milos ima pravo da ne igra vise nikad, dovoljno je dao za Srbiju. I Bobi je dolazio kad god je mogao. A o Jokicu i Srbiji cemo pricati pri kraju karijere. Ovo zasad nema sta da se pohvali.

EU

pre 5 godina

Da li je realno da je vama sada Teo kriv zato sto mu klub neda da igra kvalifikcije nakon sto je propustio toliko utakmica u sezoni zbog povrede? Covek ima 30 i nesto godina, lose je fizički pripremljen i logično je da neće igrati, plus njega po ugovoru mogu i da otpuste. Sada vi Tea stavljate u isti koš sa Jokićem i još ispade da je on bio eto tako, deo ekipe kada su se osvajale medalje, a da je lider bio Bogdan, pa dajte molim vas. Svaka čast Bogdanu, ali ove medalje koje su osvojene sa izuzetkom prošle su dostignuće tima čiji je lider bio Miloš Teodosić, tako da nemojte da uzimate Miloša u usta

Isak nije kriv

pre 5 godina

Srećom, imamo igrača koji to nadomešćuju. Ipak je ovo zemlja košarke. Sa ovim na raspolaganju idemo na SP, a zatim po medalju. Momcima iz NBA, sve najbolje.

goran

pre 5 godina

NBA klubovi NE MOGU DA ZABRANE igračima da igraju za svoju zemlju,istina,mogu da ga "posavetuju" u cetiri oka,ali ne i javno da mu zabrane.Odluka je uvek na igraču.Da mogu,pa valjda bi Parker,Novicki,Batum,Dijao,oba Bogdanovica,Šarić,braca Gasol bili "stopirani" od svojih klubova(kao nosioci tima) pre Teodosica i Bobija koji ce biti 9 i 12 opcija Klipersa.

The-Driv3r

pre 5 godina

Meni nije jasno ko Tea može da krivi. Alo bre ljudi, čovek je izašao iz dve povrede, probaće da izgura još malo u NBA, odigrao je jako malo, i treba da iskulira ovo sada. Ako može da igra na prvenstvu super, ako me, HVALA MU ZA ONU TROJKU i sve što je uradio! Čovek je proživeo evropski sam i reprezentativni, treba probati i ovaj da uhvati koliko može! Bogdan, sve reči suvišne, dobro pamtim sve :) :) :)

A gde je Raduljica?

pre 5 godina

Onda ce 12 izabranih verovatno biti:

Jovic
Micic
Nedovic
Bogdanovic
Milosavljevic
Lucic
Kalinic
Bjelica
Jelovac
Milutinov
Bobi
Gagic

Sansu cekaju Simonovic, Todorovic...
(Select, 29. avgust 2018 16:04)

Ceo tekst je o zabrani igranja Teodosića i Marjanovića, i ti ladno Bobija na spisak. Bravo selektore :)

Metropola

pre 5 godina

A da nije, ipak, zbog selektora?
(Nebojša, 29. avgust 2018 18:17)... meni je otac govorio “kad nemas sta pametno da kazes, a ti cuti”

Vladimir

pre 5 godina

Ovde uopste nije rec o kultu reprezentacije ili tome da neko (ne)zeli da igra za istu. Osnova je u tome sto FIBA insistira da klubovi iz EL i EK daju igrace za reprezentativne prozore, dok to isto ne zahteva od NBA. Celokupno unistavanje Evro kosarke potice upravo od FIBA koja tezi da Evropu prervori u razigravanje buducih igraca za onaj hotdog cirkus zvani NBA.

tocka

pre 5 godina

Jedino rešenje je da SVI pređu kod Divca..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (rastaman, 29. avgust 2018 16:00) # Link komentara

Ma ne, treba Srbija da dobije jedan stalni tim u NBA kao Kanada što ima Raptorse. Belgrade Eagles recimo. E to bi bilo rešenje.

gremlin

pre 5 godina

NBA JE ZLO ZA REPREZENTACIJE...a jedino za razvoj igrača je ok...ali ko ode u NBA zaboravi na nacionalni tim jer je novac ogroman i niko NECE RIZIK POVREDE!!!

marko

pre 5 godina

Ok... Ne moraju da igraju kvalifikacije ako im "nije dozvoljeno" i ako neće da se troše. Ali isto tako da sam ja na Saletovom mestu, isti ti ne bi bili ni pozvani da igraju na samom Svetskom prvenstvu, jer po meni nije fer da se nađu kasnije na tom spisku, umesto momaka koji su da li sve od sebe da se nađu na tom istom takmičenju. Bili bi pozvani na neko sledeće takmičenje, a kada bi odbili još po koji put, ne bih više ni zvala...
(Maja93, 29. avgust 2018 17:04)
17 , . Pogledaj situaciju sa druge strane : tj neki igrači koji se bore i izbore za te kvalifikacije NIKADA ne bi dobili ni priliku da obuču dres Srbije , za njih ne bi bilo mesta da su smo uvek u najjačem sadtavu. Mislim da se u ovo treba gledati kao prilika, dovoljno smo talentovani i mozemo polako testirati mlade snage za budućnost. Ps: da pitam one koji govore kako je jokić gotova priča: da li bi ste se čudili kada bi lebron james ili stef kari igrali kvalifikacije ( u ovim prozorima) protiv paname ili venecuele ?? Verovatno bi , a za jokića nemate milosti?? Mi igrača tog kalibra pre jokića nikad nismo imali, govorimo o talentu koji bi mogao sam svojom igrom da pobedi američku reprezentaciju u nekom svetskom ili olimpijskom finalu ( to će se i desiti) ,jokić treba da dodje samo kad se ide na završnice. u svakom slučaju hvala momcima koji su tu i respect za bogdana i belog

Ivan

pre 5 godina

Svakim ovim otkazom moje misljenje o Bogdanu Bogdanovicu samo raste iz godine u godinu. Isto i o Bjelici koji nikada nije dovodio u pitanje igranje za reprezentaciju kada je bio zdrav.

kole

pre 5 godina

jedino bogdanovic i jokic imaju siguran posao u nba,svi ostali su prakticno na probnom radu,tako da je normalno da ne igraju.razlika je sto jokic u poredjenju sa bogdanom,ima veliku odgovornost ove sezone.bjelici je potrebno ovo da se vrati u formu....ali da nema divca ni on ni bogdan ne bi igrali.

nista o nicemu

pre 5 godina

Kada cete vec jednom shvatiti da klub ne moze da zabrani igracu da igra za reprezentaciju ako se utakmice ne poklapaju i ako igrac nije povredjen?? Ne moze! Dakle, kada se ne igraju ligaske utakmice, iznesu mu par stavki zbog kojih oni ne zele da igrac igra za drzavni tim a igrac je taj koji te stavke prihvata ili ne. Dakle, Jokic, Teo i Boban su izabrali da ne igraju za reprezentaciju. Nema Divac nikakve veze sa Bogdanovom odlukom.
(johnny b, 29. avgust 2018 20:35)

Ne moze sa mu zabrani ali moze da ga posle toga posalje u razvojnu ligu.

adio

pre 5 godina

Naravno da ce da otkazu. Nisu blesavi da rizikuju da se povrede, ugroze karijere i ugodan zivot da bi igrali po nekakvim trecerazrednim kvalifikacijama za naprednu Srbiju.

Mimikrija

pre 5 godina

Bice tesko bez momaka realno. Ali, kada je tesko mi pobedjujemo i siguran sam da ce momci na celu sa Saletom da se plasiraju na prvenstvno!!!

Milan

pre 5 godina

Kako Bogdanu nikada ne zabrane, a mega giga max Jokiću uvek? Vreme je da se neke stvari nazovu pravim imenom, ma koliko bili naklonjeni nekim našim igračima i poštovali njihova dostignuća u NBA. A Jokićevi botovi mogu malo i da nas poštede pravdanja.

Vucko

pre 5 godina

Au dosta oslabljeni idemo na jake Grke. A za ove koji kazu kako Teu i Bobiju nisu dozvolili da igraju, a "izdajnik" Jokic sam odlucio da ne igra, mogu samo da kazem da taj Jokic ima usta i da treba da se izjasni da li ce da igra za reprezentaciju ili ne, a ne da novinari kada ga pitaju za reprezentaciju odgovara sa "sledece pitanje", a pre toga pricao o svojoj karijeri i Denveru. A ako neko sumnja u Teovu zelju posle svega, nemamo mi o cemu da pricamo.

pera zdera

pre 5 godina

@Gordon i ostali
sta si ti uradio za grb u skorasnje vreme?

polozio sve ispite?
pomogao starijim komsijama?
pocistio za sobom i drugima?
pokrenuo firmu i zaposlio ljude?
postovao zakone?
izasao na izbore?

Иван Грозни

pre 5 godina

Људи никако да схвате да репрезентативна кошарка није више интересантна као некад. Најбољи пример је прошлогодишње финале ЕП и посета на утакмици. Највећу кривицу за такво стање сноси ФИБА. Ма шта мислили о ФИФА и УЕФА, ФИБА је за њих група грађана. И у фудбалу је било покушаја да најбогатији клубови направе затворено такмичење, али је УЕФА на време реаговала. Овакве какве су сада, квалификације нису чак ни трећеразредно такмичење.

aco

pre 5 godina

Добијамо Грке без проблема. Недовић, Богдан, Калинић, Бјелица, Милутинов + Јовић, Милосављевић, Лучић, Јеловац...
Овај састав је јачи од оног са претходног еп.

kokoko

pre 5 godina

@bradina: Ba niko od Amerikanaca iz NBA nece igrati za SAD u kvalifikacijama, prema tome nema se sta zabranit. Pogledajte sve zemlje. Skoro nijedan NBA igrac nece igrat ove prozore. Ovo je problem prozora, a ne NBA i igraca.

Otac Makarije

pre 5 godina

Ajde da razumem sto Nagetsi ne daju Jokicu, on im je kljucni igrac ali zasto Marijanovicu brane?! Lik zna da nece igrati u proseku 5 min i svesno zrtvuje svoju reprezantativnu karijeru.. sutra kad ga i oni sutnu bice mu zao sto nije bio tu uz svoju zemlju!

nymr

pre 5 godina

Dakle, ako NBA klub nema prava da zdravom igraču zabrani igranje za reprezentaciju prema ugovoru FIBA i NBA, onda znači da je odluka na igraču. Dakle, Teo je odlučio da ne igra, a nisu Klipersi zabranili, jer na to nemaju pravo...(TeoFan, 29. avgust 2018 15:44)
Vi nemate iskustva sa americkom korporativnom masinerijom. Zivim tamo i mogu da vam garantujem da mogu. Dakle, cak i da im ne zvanicno zabraniti, mogu na 100 drugih indirektnih nacina da im zabrane. "Ko se ne pojavi iz bilo kog razloga tog i tog datuma, nece dobijati minutazu i bice trejdovan u nekom trenutku" ili nesto tog tipa. Ovome su najvise podlozni igraci koji ulaze sa klupe jer nisu nosioci igre i njima se najvise klacka pozicija. Jokic nije ali zato mu sede na glavi non-stop iz celog menadzmenta. Pa on malte ne ni u Sombor ne moze da ode bez pratnje iz tima (Meloun i ostali). A da, verovatno mu i bracu drze pod svojim. Pa mnogo manje korporacije su spremne da odu jako daleko i da ucenjuju ljude izmedju redova. Npr. kod mene u firmi imamo "neogranicen" broj neradnih dana u godini i zvanicno nam niko ne brani da odemo na odmor na 15 dana i vise. Ipak nezvanicno mozemo da uzmemo samo desetak dana jer sve preko toga je u crvenoj zoni i onda krecu "nasumicne" revizije tvoje produktivnosti u protekloj godini gde ako se pokaze da nisi radio "at 100% full capacity", odnsono da nisi radio kao robot, nadrljao si. Bogi i Beli ipak rade kod Divca, tako da se to ne racuna.

Vasa

pre 5 godina

Nema Teodosica = pukli smo! Svi dalji komentari su suvisni.
(Milan Kosanovic, 29. avgust 2018 19:51)

I bez njega smo došli do finala Evropskog prvenstva, a sad ćemo biti i jači, za Bjelicu... Igraće on kad bude najvažnije, na SP...

lele kad pri'vate

pre 5 godina

Kada cete vec jednom shvatiti da klub ne moze da zabrani igracu da igra za reprezentaciju ako se utakmice ne poklapaju i ako igrac nije povredjen?? Ne moze! (johnny b, 29. avgust 2018 20:35)
------------------

Kada ce tebi biti jasno da je NBA privatna liga koja nije pod kapom FIBA. Razumes? Privatna liga. Itekako ugovorom moze da se odluci sta igrac moze, a sta ne moze da radi (od toga da li moze da odsustvuje, pa do toga kojim aktivnostima sme da se bavi kada nije na terenu).

Dare

pre 5 godina

NBA NE MOZE DA ZABRANI IGRACIMA DA IGRAJU ZA SVOJE REPREZENTACIJE!!! 

Jokić je BRUKA 

Marjanović je BRUKA 

Teo ipak ima pravo da nesto i preskoci i kad nije povredjen!!! 


BOGDAN LEGENDA!!!
(Sakaluda, 29. avgust 2018

Ne lupetaj majke ti, klub te placa, za klub igras i pripreme, pod ugovorom si i moze da ti zabrani.

peradetlić

pre 5 godina

Malko mi je sada čudan ukus u ustima nakon svog Teovog busanja kako ne razume ljude iz NBA koji se ne odazovu pozivu. Jednostavno ljudi ne mogu da igraju i to je to, bilo nama pravo ili ne. I da neko će reći da se to odnosilo na one koji nisu povređeni i šta ja znam, ali jednostavno niko ne zna u kakvoj su oni zapravo situaciji.

STEVO

pre 5 godina

Mislim da Jokić više nikada neće igrati za reprezentaciju, dijelom što mislim da ga ni igrači više neće htjeti (vidi se iz izjava pogotovo Tea) a dijelom što ga Djordjević iako se plasiramo možda više neće zvati poslije ovih otkaza.
Doduše ni Jokić poslije potpisivanja ovog ugovora nisam siguran da to više iskreno i želi. Mislim da ga ne trebamo osudjivati ali ni taj njegov čin opravdavati jer nije prije svega fer prema drugima koji rizikuju karijere a imaju ubjedljivo manje ugovore.

Cika Toni

pre 5 godina

@ Teo Fan .... Za tebe i tvoje istomisljenike jedan plastican primer, koji ce , nadam se, da vas vrati u stvarnost. Elem, radis u jednoj od najboljih svetskih firmi, sa platom od par stotina hiljada evra NEDELJNO, sa samo desetak tvojih kolega, pri tom imas fantasticne uslove za rad, sve ti obezbedjeno, jednom recju VRH VRHOVA. E sada, imas pravo na tri odmora godisnje, i isao bi u Grcku. Gazda te pozove i kaze ti da ne bi trebalo da ides sada u Grcku (kvalifikacije), ali ici ces kasnije na Havaje (SP). Razlozi su opravdani (za gazdu) ili nisu (za tebe). Budi iskren, ali STVARNO pa reci da li ces stati ispred gazde i reci:"Ja imam pravo na odmor i otici cu, a vi kako hocete".

lev

pre 5 godina

Po stoti put da pitam. Zasto bi se igraci odazivali selektoru,koji je eskivirao reprezentaciju kad god je mogao ? Da podsetim Djordjevic se oprostio od reprezanticije u 31 godini.
(skafi, 29. avgust 2018 15:51)
Ti nisi bio ni rodjen tada, zato bolje cuti. Od djordjevica (i te generacije) je mozda i krenuo taj kult reprezentacije, ne kosarkaske nego bilo koje, to da smo sportska nacija, znaju ljudi koji su rasli tada o cemu pricam. Nije on tada bio jedini, i pored kosarke smo osvajali medalje i u drugim ekipnim sportovima, ali sve je to bilo na talasu atine ' 95. godine. Ali nisi ti bio rodjen tada, otuda taj povrsan komentar.

e

pre 5 godina

Molio bih sve "velike patriote" i "ljude koji su sve dali za ovu zemlju", da prestanu da se pecaju na to da ce nasi NBA igraci igrati ove kvalifikacije koje su zamazivanje oviju naroda od strane FIBA. NBA ne pusta svoje igrace, to je tako i tacka, zato nema potrebe i ruzno je pljuvati Jokica, Marjanovica i Tea, jer ako pogledamo preko 70% igraca je otkazalo reprezentacije. Takodje, ne treba velicati toliko Bogdana i Bjelicu, jer realno imaju vise sreće nego pameti, a busaju se u grudi kako kao reprezentacija je najbitnija. Bogdana izuzetno cenim i postujem, decko je vec sad igrac o kome ce pricati generacije ali da nije u Sakramentu bio bi u istoj poziciji kao i pomenuta trojica. Cak sta vise, voleo bih da kroz par godina promeni ekipu i ode u neku koja se bori za prsten a ne u ekipi koja se ne bori ni za PO pa ce ovaj moj komentar da se obistini vrlo lako.

nikjam

pre 5 godina

Da nije Divca i Pedje ne bi igrali ni Bogdan i Bijelica..Iskreno mislim da ne bi trebalo pridodavati puno paznje ovim kvalifikacijama,jer mislim da imamo vrlo jak tim i bez Tea,Jokica,Bobija..
Bogan,Bijelica,Jovic,Nedovic, Raduljica ako budu tu to ce biti sasvim dovoljno da se kvalifikujemo.
Svetsko prvestvo je bitno, to vec ne smije da se propusti i da dodje do ovakvih stvari.

Onakije

pre 5 godina

@STEVO
Kad Jokić poraste, Teo će biti u penziji, a Djordjević ko zna gde. Ako niste pratili vesti, većina NBA igrača neće igrati u ovom imbecilnom "prozoru" koji će FIBAu svesti na grupu amatera. Ovde je svadja "velikih meštara" koji cede pare od sportista, a mi tu nešto pametujemo.

Pera

pre 5 godina

Bozicu, lako je Bogdanu i Bjelici da dodju, kad imaju podrsku i Pedje Stojakovica, i, sto je mnogo bitnije, Vlada Divca koji vedri i oblaci u Kingsima.
@Milan
Za sad vise oblaci, ali nadamo se da ce tandem Bjelica-Bogdanovic pokrenuti stvari na bolje.

Phoenix

pre 5 godina

Klubovi ne mogu da zabrane igracima da igraju ali da li moraju da im isplate platu ako se povrede? Rekao bih da ne. Ne znam da li postoji osiguranje koje pokriva takve stvari. Da recimo igracu osiguranje nadoknadi pretrpljeni novcani gubitak. Ako i postoji, ko ce da plati to osiguranje? Nekako mislim da KSS ne bi bas mogao to da iskesira?
Druga su vremena. Danas igrac od petlica pa do prvog profi ugovora placa sve. Ranije to nije bilo bas tako. Kada je Djordjevic trenirao, mogao si da odes u klub i ako si dobar, igraces. Sada ces igrati ako platis clanarinu, ako roditelji doniraju nove lopte, trenerke i sl. Naravno da ce igraci kao posledica svega toga gledati prvo na sebe pa sve ostalo.
Djordjevic je kao junior provodio po 2-3 meseca godisnje sa reprezentacijom i zahvaljujuci tome napredovao, probio se. Sada to ide drugacije. Zao mi je sto je tako ali sta da radimo.
A sto se igraca poput Novickog, Gasola i dr tice, pogledajte iz kojih zemalja oni dolaze. Koliko NBA, njihovi klubovi i sami igraci zaradjuju ta tim trzistima. Novicki zaradjuje ozbiljne pare na sponzorskim ugovorima u Nemackoj. Nasi u odnosu na to zaradjuju sicu. Koliko novca od tv prava zaradjuje NBA liga i klubovi u Nemackoj a koliko u Srbiji? Sta je sa pay per view i sl.
Nije sve crno-belo

Aleksandar

pre 5 godina

Naravno, za puste Srbe je najbitnije ko će da igra košarku. A što sutra pola njih neće imati 'leba da jede, ni po' jada. Nema veze, Vučić će da čestita.

Mile

pre 5 godina

Ne brane oni nikome da igra vec sjednu sa igracem i menadzerom i ljepo kazu: " Mozes igrati ako hoces medjutim mi bi voljeli da to vrijeme provedes trenirajuci po nasem sistemu i na jacanju s obziron da si proteklu sezonu propustio 30 utakmica usljed ozljede a zbog slabe fizicke pripremljenosti. Mi ti ne branimo ali zelimo da budes spreman za sezonu jer te za to placamo a vi sami odlucite sta cete."

Jabuke i kruške

pre 5 godina

Oko svih ovih otkaza nasih igraca u NBA,citaj "zabrana",kako to da niko od tih klubova NBA nije zabranio svojim zvezdama da ne igraju za USA tim!?
Ostavimo se tih prica,igraci ili menadjeri "savetuju" svoje klubove to je prava istina i tacka!Voleo bih da vidim da neko Durentu kaze moras da otkazes ucestvovanje za reprezentaciju ili jos bolje Gregu Popovicu da nece da se odazove!Reprezentacija je svetinja za sve njih i samo ih povreda a ne pripreme za reprezentaciju mogu odvojiti da ne igraju!Drugim recima nasi igraci nece da igraju!Zasto!? E to treba njih pitati!Cuj Marjanovicu zabrana pa covek ima vise utakmica nego minutazu na tim utakmicama!!?
(bradina, 29. avgust 2018 18:18)

Ne mešaj babe i žabe. Velika takmičenja su jedna stvar a kvalifikacije sasvim druga. Djurent (niti bilo koji NBA igrač) nikad nije igrao kvalifikacije za SAD. Taj deo obično odrade igrači iz NCAA, nekakva kombinovana reprezentacija. Naravno da naši igarči ne igraju zbog zabrana klubova. Sve ostalo je kafansko naklapanje o patriotizmu i "svetinjama.

kris

pre 5 godina

Pred prelazak Tea u NBA, bila je tema da li treba da ide,ili ne, ja sam napisao da ne treba, jer cemo zauvjek izgubiti igraca za reprezentaciju, plus da uprkos svojoj genijalnosti,nema tijelo koje u ovim godinama moze podnijeti ritam NBA.Mozda je to malo sebicno od mene, kao navijaca, ali je to bilo i ostalo moje misljenje.Tad sam dobio gomilu minusa, cak i prekora,a sad se isti ti necemu iscudjavaju i osudjuju igraca.

ccc?

pre 5 godina

U Kingsima su Pedja i Divac i mislim da je logicno da BB i Beli igraju. Ja na druge razloge, kada su Teo i Bobi u pitanju, ne zelim ni da mislim.Sta je tu je, teze da ne moze biti...

Divos

pre 5 godina

Бићемо опет ослабљени. Виша сила.
Сви знамо колико је Тео важан, он је онај плеј који саиграче чини бољим.
И Боби ме је је баш угодно изненадио у задњем мечу против Немачке. Био сам скептик јер у прошлој сезони готово и није играо такмичарску кошарку. Али против Немаца фантастично се допуњавао са одличним Милутиновим и одиграли су перфектну утакмицу. И био би нам од огромне помоћи против Грка и Немаца.

Одлука Клиперса није разумна. Ајд када је Тео у питању има логике, ровит је, пропустио је 37 мечева (Клиперси без њега имају 13-24, са њим 29-16), и желе да га сачувају да спремнији дочека сезону.
Боби је имао прошле сезоне лош третман, играо би када су мечеви одлучени, паи након добрих партија, не би добио шансу.
Ако ово значи даће Боби добити бољи третман у наредној сезони, у реду, али са НБА франшизама никад не знате.

А и свака франшиза вди своју политику, одлучује да ли ће пустити играче или не, и то је тако.

Можда неки мисле да то треба ........ Тео и Боби су у годинама када би и могли. Не би имали последица. Но ваља гледати ширу слику. Наши играчи у ен-би-еју не представљају само себе, него и промовишу српсјку кошарку, својим понашањем, професионализмом па и лојајношћу франшизи (а то Амрери гледају) трасирају (или затварају) ртину Србима који ће доћи, неком Петрушеву, Илићу, Покушевском и онима касније.
И на то се треба мислити.

Како год. Виша сила. Салету и "орловима"пуно среће у наставку квалификација.

Тео и Боби

bujab

pre 5 godina

Niko da spomene yo famozno osiguranjr, NBA zahteva da se igrac oaigura na odredjenu sumu kada igra za reprezentaciju. KSS ne moze da isprati te sume. Na igracu je da odluci, moze povredom da upropasti karijeru ili da igra.
Ti igraci imaju karijere to im je posao, koliko god voleli reprezentaciju(a dokazaki su se), plata ipak ide iz kluba.
Samo se stavite na njihovo mesto.

ProdigyCZ

pre 5 godina

Zar neko sumnja u Tea!?Malo li je dao reprezentaciji?Nemoj te Jokica i njega u istu recenicu da stavljate.Da je Jokic jednom barem izasao pred javnost i rekao ne daju mi ovi iz Denvera,ne bi bilo problema,pljuvali bi Denver.Teu i Bobiju zelim brutalnu statistiku a Klipersima dno zapada.

Pera Kitic

pre 5 godina

Igranje za reprezentaciju u nekakvim prozor mecevima je bezveze.NBA igraci trebaju da igraju samo na velikim takmicenjima.Kao na primer Novicki za Nemacku.Sve ostalo je nerealno pogotovu teza Djordjevica da idu na pripreme od po 2 meseca ako hoce da igraju za reprezentaciju.

a koje su boje te kantice i lopatice?

pre 5 godina

Da, da.. nisu dozvolili... Bogdane najveći si!
@Pera Božić
Pa, ko je sportski direktor Sakramenta? Vlade Divac. Naravno da ih je Vlade pustio da igraju.

Sakaluda

pre 5 godina

NBA NE MOZE DA ZABRANI IGRACIMA DA IGRAJU ZA SVOJE REPREZENTACIJE!!!

Jokić je BRUKA

Marjanović je BRUKA

Teo ipak ima pravo da nesto i preskoci i kad nije povredjen!!!


BOGDAN LEGENDA!!!

Змак

pre 5 godina

Пре но што заронимо у то како и зашто неко отказује или му бране да игра за репрезентацију мислим да се кошаркашки савези прво у Европи па и широм света треба да се запитају шта те Европске и светске кошаркашке организације имају за циљ. Је ово што се ради у тим организацијама не доноси ништа добро кошарци и националним савезима. Друго Богдан и Немања играју јер су Дивац и Пеђа у управи Сакрамента, да је неко други...тешко да би дозволили. Боби и Тео немају дозвилу клуба...али о таквим стварима се води рачуна кад се потписује уговор. Јокић је прича за себе, ја њему желим пуно здравља, среће, пуно успеха у приватним и пословним плановима и још много милионских уговора, али ја мислим да ми треба да оставимо човека на миру и да њега као потенцијалног репрезентативца заборавимо, тешко да ће се он икада одлучити да жртвује себе зарад репрезентације. А о менаџерима немам да кажем ништа лепо...

dara

pre 5 godina

Djesu igraci zvijezde najvece stuba srbstva i raj za pravljenje mladih igraca dok je dule haro evroligom imali smo dosta bolje igrace u repstaciji od kad dodje fmp potop kao sto kaze tegeltija nikad slabija srpska kosarka

Erol

pre 5 godina

Za te kvalifikacije sasvim je dovoljno ovo što selektor Đorđević ima na raspolaganju. Uostalom ni drugi ne mogu da računaju na sve najbolje igrače.

kojsamjamenisom

pre 5 godina

Ja sam nekako oduvek mislio da će, valjda zbog dosadašnje fanatične posvećenosti reprezentaciji, Teo u ovakvoj situaciji reći "Ja sam kapiten, zdrav sam, idem da igram za reprezentaciju, a vi kako hoćete". 

Ali izgleda da je vreme da se razbiju neke iluzije... 

Dakle, ako NBA klub nema prava da zdravom igraču zabrani igranje za reprezentaciju prema ugovoru FIBA i NBA, onda znači da je odluka na igraču. Dakle, Teo je odlučio da ne igra, a nisu Klipersi zabranili, jer na to nemaju pravo. 

Isto važi i za Jokića i Marjanovića. 

Drugo, priča o povratku KULTA reprezentacije u ovim kvalifikacijama pada u vodu, jer protiv Nemačke nije bilo mnogo zdravih i slobodnih igrača koji su grickali semenke u Spensu ili su kačili fotke sa Maldiva. A vrlo je moguće da će nam ta propuštena pobeda mnogo značiti. 

I treće, ne sumnjam da ćemo mi na kraju igrati to SP jer FIBA deli 3 wild card-a, a kome će ako ne nama da da... Ali koliko god da su besmislene, ove kvalifikacije su pokazale da su ljudi/igrači ipak kvarljiva roba i da kad je lova u pitanju tu svi kultovi prestaju.
(TeoFan, 29. avgust 2018 15:44)

Prvo pogledaj koliko puta je Teo ispostovao nacionalni dres u odnosu na sve ostale pa onda pricaj.

Ogi

pre 5 godina

Ma za Tea me ne čudi, kuburi sa povredama, a i pitanje je koliko je spreman u ovom trenutku, ali mi je glupo da Bobi ne igra, pošto bi to bilo bolje i za njega i za njegov klub, jer se nikad niko nije vratio kao gori igrač sa reprezentativnih okupljanja. Ali, što neko reče, ovo je jači tim od onoga koji je osvojio srebro na EP, tako da ne brinem za plasman...

dux

pre 5 godina

I posle se ljudi pitaju zašto je fudbal najvoljeniji sport...da li ste nekada čuli da je neki fudbalski klub zabranio svom igraču da igra na svetskom prvenstvu jer mora da se pripremi za novu sezonu?

D1V1

pre 5 godina

@Pera Božić

Hajde Pero, odmori u penziji, tvoj doprinos reprezentaciji je vise nego ogroman. Zna se ko je GM Sakramenta i da nije isti i ostalih klubova.

Larry

pre 5 godina

Ljudi moji pa Đorđević sam kaže da je u kontaktu sa ljudima iz Klipersa i da oni žele da njihovi igrači postepeno podižu spremu za sezonu a ne već sad da igraju takmičarske mečeve. To je problem ovde i to je izjavio Đorđević, on lično. Isto je izjavio da postoji mogućnost da Klipersi daju zeleno svetlo Teu i Bobiju i da oni dođu mnogo kasnije od drugih igrača na okupljanje i da onda nema smisla da ih uopšte i zove tako, zbog drugih momaka. Da li ih je zbog toga precrtao ili im uopšte nisu dozvolili to ne znam ali očigledno da se Klipersi pitaju. Bobi je rekao da se nada da će igrati, Teo isto ali verujem da nije do njih samo. Nažalost to je NBA, kad si plaćen toliko nemaš mnogo izbora.

jedan od mnogih

pre 5 godina

tup, tup, tup....odzvanjaju pojedini komentari postovalaca lika i dela Sase Djordjevica i drzavnih vernika koji drze grb umesto ikone za slavu...nece da igraju i tacka....ne igraju NBA igraci ni za jednu reprezentaciju....videcemo jos i za Bogdana i Bjelicu, mozda Divac ipak odluci da sacuva GM status pa oni ne dodju....svasta je moguce....zasto da se povrede na beznacajnoj utakmici kvalifikacija i rizikuju novac? oni sta zarade sad zaradili su, nemaju oni pojma nesto drugo da rade i zarade....gde su ti nasi neNBA igraci da pociste ostalu boraniju koja takodje nema podrsku saigraca iz NBA?
wild card postoji da zovu nas, Spance, USA, Francuze i slicne ako se ne plasiraju...jooooj Srbende grbom obuzete

Milos

pre 5 godina

Teodosic i Marjanovic mnogo bitni faktori pa ih ne pustaju hahahaha volim ih ali to je realnost, sramno sta se radi, a ako oni ne zele da igraju pa je klub samo stao iza njih to je vec druga prica, i u nju miсlim da vise i verujem...

pepo

pre 5 godina

Jokara, Teo i Bogdan kao iBeli treba da igraju prvenstva i to je to. Nema tu sta da se prica...kvalifikacije treba da guraju ostali i mladj agarda
SVE SAM OBJASNIO

istinabre

pre 5 godina

NBA ce upropastiti pola reprezentacija sveta, sve samo zbog para
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (mali, 29. avgust 2018 15:46)

# Link komentara
.................
Baš si mali!
Nisu to više 80te,90te..

Danas ljudi znaju da mogu za par godina da izgrade igru i postanu vredni preko 100mil dolara!

To nisu male pare, pogledaj Thomasa, od max ponude do igrača kojeg menjaju svaki tjedan dana iz kluba u klub...i to zbog odluke da igra kad nebi smeo...

Lako je biti navijač i gledati to samo sa svog ugla, šta oni dobijaju od tih takmičenja?
Oni koji organizuju dobiju gadne pare a igrači samo mogućnost povrede i to da ti možeš da dizati svoj EGO kad navijaš...

веверица

pre 5 godina

@тео фан
не лупај. клуб не може да забрани неким законским актом, али може да каже "пази, ти можеш да идеш ако инсистираш, али сад ако одеш не мораш ни да се враћаш, јер паркет више видети нећеш. на нови уговор слободно заборави". ту фиба ништа не може да помогне играчу и то је реалност.

johnny b

pre 5 godina

I posle se ljudi ljute na Jokica, a on ubedljivo najbolji i najvazniji igrac Denvera i naravno da ce se oni protiviti da igra na kvalifikacionim utakmicama. Klipersi brane Teu i Bobiju koji su 6 ili cak 10 opcija u njihovom timu, a da nece Denver Jokicu. Sto se Bogdana tice, u Kingsima je GM Divac i logicno je da on ima vise razumevanja za nasu reprezentaciju.
(joe, 29. avgust 2018 15:40)

Kada cete vec jednom shvatiti da klub ne moze da zabrani igracu da igra za reprezentaciju ako se utakmice ne poklapaju i ako igrac nije povredjen?? Ne moze! Dakle, kada se ne igraju ligaske utakmice, iznesu mu par stavki zbog kojih oni ne zele da igrac igra za drzavni tim a igrac je taj koji te stavke prihvata ili ne. Dakle, Jokic, Teo i Boban su izabrali da ne igraju za reprezentaciju. Nema Divac nikakve veze sa Bogdanovom odlukom.

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Klub ne brani igračima nastupe. Teodosicu hvala na svemu, on i ne mora više da igra a ne mora ni ovaj Marjanović, on nikada nije ni hteo. Jokica i da ne komentarisemo. Generalno ovi Zvezdasi ne vole da igraju za Srbiju, navikli da budu dobro plaćeni iz državnog budžeta u FMPu.

NY

pre 5 godina

Dakle, ako NBA klub nema prava da zdravom igraču zabrani igranje za reprezentaciju prema ugovoru FIBA i NBA, onda znači da je odluka na igraču. Dakle, Teo je odlučio da ne igra, a nisu Klipersi zabranili, jer na to nemaju pravo...(TeoFan, 29. avgust 2018 15:44) 
Vi nemate iskustva sa americkom korporativnom masinerijom. Zivim tamo i mogu da vam garantujem da mogu. Dakle, cak i da im ne zvanicno zabraniti, mogu na 100 drugih indirektnih nacina da im zabrane. "Ko se ne pojavi iz bilo kog razloga tog i tog datuma, nece dobijati minutazu i bice trejdovan u nekom trenutku" ili nesto tog tipa. Ovome su najvise podlozni igraci koji ulaze sa klupe jer nisu nosioci igre i njima se najvise klacka pozicija. Jokic nije ali zato mu sede na glavi non-stop iz celog menadzmenta. Pa on malte ne ni u Sombor ne moze da ode bez pratnje iz tima (Meloun i ostali). A da, verovatno mu i bracu drze pod svojim. Pa mnogo manje korporacije su spremne da odu jako daleko i da ucenjuju ljude izmedju redova. Npr. kod mene u firmi imamo "neogranicen" broj neradnih dana u godini i zvanicno nam niko ne brani da odemo na odmor na 15 dana i vise. Ipak nezvanicno mozemo da uzmemo samo desetak dana jer sve preko toga je u crvenoj zoni i onda krecu "nasumicne" revizije tvoje produktivnosti u protekloj godini gde ako se pokaze da nisi radio "at 100% full capacity", odnsono da nisi radio kao robot, nadrljao si. Bogi i Beli ipak rade kod Divca, tako da se to ne racuna.
(nymr, 29. avgust 2018 18:04)

Ti zivis tamo kao sto sam ja Bil Gejts.Americko vreme u podne a ti kuckas komentare i citas vesti na poslu

Gordan

pre 5 godina

Nekad je tesko shvatiti u koje vreme smo dospeli da zivimo.izvode se razne teorije da li neko moze ili ne moze,da li mu je opravdano ili ne da igra za nacionalni tim.u jednom momentu pomislim i kako je to normalno.e pa za mene to nije normalno,i igranje za reprezentaciju je svetinja i prioritet.ko god ne zeli da igra za grb ne zasluzuje da bude ikad vise pozvan.razlozi su nebitni.sve osim povrede nema opravdanje.

M

pre 5 godina

Ajde nemojte da se šalite, pa nije uvek sve po zvaničnim pravilima i propisima,imaju oni druge načine sigurno da im zabrane da igraju...
Na primer, ja radim na brodu, postoji jedna forma koja se zove voluntary drug/alcohol test s kojim može recimo kapetan da me proveri ako nešto posumnja, ali eto ime kaže da je to dobrovoljno... Ali zato, pre nego se ukrcam, potpišem jedan papir da ću prihvatati taj voluntary test ako se od mene to zatraži :D
Tako da eto, možda i oni imaju neke slične ugovore koji baš i nisu javni :)

JPR24

pre 5 godina

Kako sad klub zabranio kad po pravilima ne moze da zabrani ? Mislim na zdrave igrace ! Naravno. Kad je povreda u pitanju ili tek povrtak to je vec druga stvar, ali to nije u pitanju ovde. Ovde nesto nije cisto...

konstatacija

pre 5 godina

NBA NE MOZE DA ZABRANI IGRACIMA DA IGRAJU ZA SVOJE REPREZENTACIJE!!!

Jokić je BRUKA

Marjanović je BRUKA

Teo ipak ima pravo da nesto i preskoci i kad nije povredjen!!!


BOGDAN LEGENDA!!!
(Sakaluda, 29. avgust 2018

Ne lupetaj majke ti, klub te placa, za klub igras i pripreme, pod ugovorom si i moze da ti zabrani.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dare, 29. avgust 2018 17:40)

Ti lupetas.Klub za koji igras moze da odredi osiguranje za svoje igrace.Preko leta ti da zadatak sta treba da radis da bi dosao pripremljen na pocetak priprema.Nema zabrane da igras za reprezentaciju.Pripreme za NBA pocinju 1 Oktobra a liga pocinje 1 Novembra. Za novo pridosle igrace u NBA se ne zabranjuje ali se preporucuje da igrac bude pod nadzorom strucnjaka iz tima i eventualno da igraju letnju ligu

MC

pre 5 godina

@Milsim, dakle postojim; U primeru koji si ti naveo, naravno da otac ne može da ti zabrani da se vidiš sa devojkom ako to baš jako želiš, ali moraš da budeš svestan posledica. A to znači da otac može da ti privremeno ukine džeparac ili ti ne da auto sledeći put kad izlaziš u grad.

Na primeru NBA timova i naših igrača to izgleda ovako - naravno da u slučaju da stvarno postoji zabrana da Teo i Bobi dođu da igraju za reprezentaciju, oni mogu da se ogluše o tu zabranu, ali isto tako klub može da ih novčano kazni ili u najgorem slučaju da raskine ugovor sa njima i da tako dobiju negativan imidž sa kojim bi posle bilo teško da potpišu za neki drugi klub. Tako to ide u životu, Treći Njutnov zakon - Zakon akcije i reakcije.

Oj

pre 5 godina

Svojevremeno su Sparsi dozvolili Toniju Parkeru da igra na OI, iako mu je razbijeno staklo u kaficu ogrebalo oko, a sad treba da poverujem da Klipersi nasim igracima nisu dozvolili. Bilo kako bilo, koga nema bez njega se moze !!
(Nidza, 29. avgust 2018 15:54)
========

Da podsetim, radi se o skaradnim kvalifikacijama za svetsko prvenstvo, a ne o OI.

Kuća se gradi od temelja

pre 5 godina

Ubaciti zlatne juniore.Paunović,Pecarski,Petrušev,Trifunović,Pokuševski...zvati još i Nakića,Koprivicu,Pažina,Ilića itd.Ne sprdam se uopšte.Sa braćom Grcima napraviti dogovor o razigravanju mladih,Estonci su lagana priča.A dobit za državni tim je u smislu nekog zlata za 2-4god.

марко

pre 5 godina

паре буше где биргија не може. какав мундобаскет док добијају милионе у нба!!!

Nidza

pre 5 godina

Da, da, nisu dozvolili... Svojevremeno su Sparsi dozvolili Toniju Parkeru da igra na OI, iako mu je razbijeno staklo u kaficu ogrebalo oko, a sad treba da poverujem da Klipersi nasim igracima nisu dozvolili. Bilo kako bilo, koga nema bez njega se moze !!

bradina

pre 5 godina

Oko svih ovih otkaza nasih igraca u NBA,citaj "zabrana",kako to da niko od tih klubova NBA nije zabranio svojim zvezdama da ne igraju za USA tim!?
Ostavimo se tih prica,igraci ili menadjeri "savetuju" svoje klubove to je prava istina i tacka!Voleo bih da vidim da neko Durentu kaze moras da otkazes ucestvovanje za reprezentaciju ili jos bolje Gregu Popovicu da nece da se odazove!Reprezentacija je svetinja za sve njih i samo ih povreda a ne pripreme za reprezentaciju mogu odvojiti da ne igraju!Drugim recima nasi igraci nece da igraju!Zasto!? E to treba njih pitati!Cuj Marjanovicu zabrana pa covek ima vise utakmica nego minutazu na tim utakmicama!!?

Mito

pre 5 godina

Naš KSS je neozbiljan. Ako neodemo na SP ugasiće se košarka, jer to je put za olimpijadu jer EP su svake 4 godine. Naši košarkaši koji su ime stekli preko reprezentacije sada pljuju na nju. Sramota

tocka

pre 5 godina

Za Jokica i verujem da kao glavni igrac Denvera nece da ga puste, a za ovu dvojicu nemam reci. Teodosic je igrao koliko je morao u Klipersima, taman da ispostuju ugovor, a ovog Marjanovica niko ne zna zasto vodaju i to za tolike pare. Ubace ga na par minuta i to je to.
I sad da oni brane ovoj dvojici igraca treceg tima Klipersa da nastupe, e to vec ide u sferu naucne fantastike. Jednostavno, ne igra im se, imaju svoja neka posla, a klub je alibi i to je to.

Miki

pre 5 godina

Teodosic i Marjanovic mnogo bitni faktori pa ih ne pustaju hahahaha volim ih ali to je realnost, sramno sta se radi, a ako oni ne zele da igraju pa je klub samo stao iza njih to je vec druga prica, i u nju miсlim da vise i verujem...
(Milos, 29. avgust 2018 15:56)

Realno

Sprint Mej

pre 5 godina

Prosto mi je neverovatno kako nasi igraci ne koriguju ugovor za reprezentaciju, da igrac ima slobodu da se odazove. Aj razumem da neki igraci nisu u poziciji da postave uslov kako zamisle. Ajde vise razumem za Teodosica i Marjanovica da nisu bas u nekoj zavidnoj poziciji i vidi se da imaju zelju da ostanu u NBA ligi kad je bilo "biti ili nebiti". Ali ne mogu da razumem Jokica koji jedan od najboljih u Americi, mislim da svaki klub bi zeleo njega, covek ima veliku prednost i u poziciji je da postavlja neke uslove i sad ispade da se nije setio da stavi posebnu recenicu za reprezentaciju. E sad tesko cemo ikad saznati sta je prava istina ili je do njega ili je do kluba ili je do ugovora. Za Bogdanovica svaka cast Divcu, vidi se da je uticajan.

Maja93

pre 5 godina

Ok... Ne moraju da igraju kvalifikacije ako im "nije dozvoljeno" i ako neće da se troše. Ali isto tako da sam ja na Saletovom mestu, isti ti ne bi bili ni pozvani da igraju na samom Svetskom prvenstvu, jer po meni nije fer da se nađu kasnije na tom spisku, umesto momaka koji su da li sve od sebe da se nađu na tom istom takmičenju. Bili bi pozvani na neko sledeće takmičenje, a kada bi odbili još po koji put, ne bih više ni zvala...

ne tripujte se

pre 5 godina

Da, da.. nisu dozvolili... Bogdane najveći si!
(Pera Božić, 29. avgust 2018 15:31)

Upravo tako, nisu dozvolili, nismo svugde uticajni ko u Sakramentu

Ironichna

pre 5 godina

Ovo sto pisem nije teorija zavere...ovo je samo pokusaj da se oteza situacija reprezentaciji Srbije...ipak nema smisla da npr reprezentacija Spanije koja vredi toliko i toliko miliona da ispadne u osmini ili cetvrtini finala od jedne male divlje Srbije...da li je neko smeo da kaze Rubiu ili braci Gasol ili tako nekom da ne moze da igra...ovo su takve gluposti...

C i n i k

pre 5 godina

Sacramento zbog Divca dao dozvolu, inace nsm znao da ova 2 imaju takve ugovore po kojima klub moze da zabrani igranje za selekciju? To je ipak novost..

igor

pre 5 godina

Nećeš da igraš za svoju zemlju? Doviđenja, prijatno, i to za sva vremena.
(mare, 29. avgust 2018 15:44)
Nije da nece nego ne mogu! Sta da igra za Srbiju da se unistava i kida, a tamo dobija milione zato sto nije spreman? Nije sve kao sto vi mislite...

skafi

pre 5 godina

Po stoti put da pitam. Zasto bi se igraci odazivali selektoru,koji je eskivirao reprezentaciju kad god je mogao ? Da podsetim Djordjevic se oprostio od reprezanticije u 31 godini.

Marko

pre 5 godina

A sta cemo momci ako se ne plasiramo na svetsko? Mozda su vam ugovori garantovani na 1, 2 ili 3 godine, ali mnogi su skupljali iskustvo i podizali cenu igrajuci za reprezentaciju. Posebno korisno je za NBA igrace da malo izadju iz te masine i stave vise naglasak na kreativnost i razumevanje taktike i igre umesto jurnjave i ciste fizicke borbe jedan na jedan. Ako nastavimo ovim putem i ugrozimo reprezentaciju, kratkorocno ce to mozda biti dobro za Denver ili Kliperse, ali dugorocno siguran sam jako lose cak i za trenutne igrace, a da ne pominjemo kolika ce to biti steta za mlade igrace koji tek dolaze i nece imati gde da sticu iskustvo i da se pokazu publici i skautima.

NY

pre 5 godina

U ugovoru lepo piše sitnim slovima: ako se povrediš ne igraš i letiš do kraja godine iz kluba.
(NO no yes how NO, 29. avgust 2018 16:02)

Ti znas sta sitnim slovima pise u ugovoru.Je si li cuo za osiguranje.Stvar je u samom igracu.Niko nikom nista ne brani.Jokicu su prosle sezone savetovali da poradi na fizickoj spremi pa je Denver slao kondicionog trenera u Sombor. Zvanicne pripreme NBA igraca pocinju 1 Oktobra a sezona 1 Novembra

Skafi

pre 5 godina

Ti nisi bio ni rodjen tada, zato bolje cuti. Od djordjevica (i te generacije) je mozda i krenuo taj kult reprezentacije, ne kosarkaske nego bilo koje, to da smo sportska nacija, znaju ljudi koji su rasli tada o cemu pricam. Nije on tada bio jedini, i pored kosarke smo osvajali medalje i u drugim ekipnim sportovima, ali sve je to bilo na talasu atine ' 95. godine. Ali nisi ti bio rodjen tada, otuda taj povrsan komentar.

Haha, pa kako bih pisao ovaj komentar da nisam dovoljno star da se sećam?
Đorđević nije nikad bio sinonim za kult reprezentacije SRJ uostalom kao ni Divac ili Stojaković.To je uvek bio Dejan Bodiroga.

aleksandar

pre 5 godina

tup, tup, tup....odzvanjaju pojedini komentari postovalaca lika i dela Sase Djordjevica i drzavnih vernika koji drze grb umesto ikone za slavu...nece da igraju i tacka....ne igraju NBA igraci ni za jednu reprezentaciju....videcemo jos i za Bogdana i Bjelicu, mozda Divac ipak odluci da sacuva GM status pa oni ne dodju....svasta je moguce....zasto da se povrede na beznacajnoj utakmici kvalifikacija i rizikuju novac? oni sta zarade sad zaradili su, nemaju oni pojma nesto drugo da rade i zarade....gde su ti nasi neNBA igraci da pociste ostalu boraniju koja takodje nema podrsku saigraca iz NBA? 
wild card postoji da zovu nas, Spance, USA, Francuze i slicne ako se ne plasiraju...jooooj Srbende grbom obuzete
(jedan od mnogih, 29. avgust 2018 19:16. idi gledaj fmp

STEVO

pre 5 godina

@Onakije

To što je nekima potreban naš vrhunski igrač u NBA koji će imati vrhunsku karijeru a samo da bi pratili noću utakmice (ne mislim lično na tebe, mada ih ima takvih) pa slijedom toga opravdavati neodazivanje u reprezentaciju po meni je pogrešno, pogotovo što ima sredjenu situaciju po pitanju ugovora. Ako bi se kladio oko njegovog učešća u reprezentaciji mislim da se Joka i ako bude pozivan neće više odazivati. Sada će ti otkazi ići daleko lakše pošto je čini mi se već oguglao na kritike.

moonwalker

pre 5 godina

znao sam da ce iz nba doci samo bogdan i bjelica samo zato sto igraju za kingse gde se ne zna ko pije a ko placa i gde su nasi ljudi klipersu iako bobiju ne daju minute niti im znaci u rotaciji ne daju da ide imam osjecaj da jokic jedini otkazao a da ima dozvolu jednostavno je zvezda tima i oni dosta zavise od njega on ima max ugovor ali verovatno su ga kao i uvek savetovali da mu je bolje da ne igra i nazalost mnogo igraca koji odigraju za reprezentaciju stigne umor i popuste u narednoj sezoni jednostavno nikad nisi siguran sta je bolje za tebe znam da je reprezentacija iznad svega ali ako ne mozemo ove kvalifikacije da prodjemo onda i ne treba da igramo

Filip

pre 5 godina

@TeoFan: Ja stvarno iskreno moram da te pitam da li ti verujes u "kult reprezentacije" ili bilo cega takvog pored para i Nba? Ja ih razumem potpuno.
Zna se sta je kruna karijere. Pustite te price nacionalnog ponosa itd

Đole

pre 5 godina

Jedino rešenje je da SVI pređu kod Divca..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (rastaman, 29. avgust 2018 16:00) # Link komentara

Ma ne, treba Srbija da dobije jedan stalni tim u NBA kao Kanada što ima Raptorse. Belgrade Eagles recimo. E to bi bilo rešenje.
(tocka, 29. avgust 2018 17:22)

Svi upućeni znaju da ili Teo ili Bobi prelaze u Kingse. Teo 2019. neće imati mesta u Klipersima jer će pored plejmejkera koji je ove godine draftovan u prvoj rundi biti doveden i neki superstar. Drugo, Kinsi nemaju novca da zadrže prvog centra a hteli su već ove godine da se oslobode i drugog centra (Kufosa) pa će imati mesto za Bobija. Niko od velikih zvezda ni za velike pare neće u Kingse - to svi znaju. Dakle, Divac dovodi jednog Srbina iz Klipersa sigurno. Kojeg? Zavisi da li Vili Koli-Štajn ostaje ili ne. Veća je verovatnoća da će otići, jer je već ovog leta imao jake ponude ali ga Divac nije pustio.

Nidza

pre 5 godina

(Oj, 29. avgust 2018 16:11)
Ko će ga znati, tako smo isto mislili da će se Bobi uvek odazivati pa znamo za 2015 i 2016, tako da ćemo videti sledeće godine, ali nadam se da će se ih tad „pustiti“ Klipersi

Select

pre 5 godina

Onda ce 12 izabranih verovatno biti:

Jovic
Micic
Nedovic
Bogdanovic
Milosavljevic
Lucic
Kalinic
Bjelica
Jelovac
Milutinov
Bobi
Gagic

Sansu cekaju Simonovic, Todorovic...

Boze, s kim ja zivim....

pre 5 godina

Definitivno vidim da mnogim repkama izostaju NBA igraci pre svega i plasim se da ce u buducnosti to biti sve cesci slucaj, s obzirom da u NBAu nikad vise povreda nije bilo, a ni nikad veci ugovori, plus dvosmerni ugovori koji ranije nisu postojali itd... mslm da ce ubuduce NBA igraci uglavnom igrati na OI... i Bogdan i Bjelica su pusteni i niko vise... slucajnost?? I ne bas.. s obzirom da su clanovi Sacramento Kingsa ciji su menadzeri Divac i asistent Stojakovic i da su nam Bogdan i Beli u nekom drugom timu, velika je verovatnoca da ni oni ne bi igrali!!!

ucitelj

pre 5 godina

@dara Odmori malo,samo nesto gundjas,mesto ti je u cosku kao u skoli.
Ako nisi primetio ovde se radi o reprezentaciji a ne o Titovom klubu.
Dok pre desetak godina niste imali konkurenciu bilo vam je super...

Mirko

pre 5 godina

Nešto bi moralo da se učini u pravnom smislu. Jasno je da onaj koji ima pare odlučuje, ali ne mora da uvek bude tako i za sve. Moraju da se iskoriste i drugi principi i preduzmu akcije da bi se ovako nešto sprečilo i da se ubuduće ne dešava.
Potrebno je i lobiranje političara, i drugih moćnika, menadžera, sportskih institucija na svetskom nivou da bi se ovo razrešilo.

Kolos

pre 5 godina

Za koga da igraju, Vučiću da dižu rejting i da uveseljavaju gledaoce farme i parova koji ostave 1500 komentara na prolaz Zvezde u LŠ, a na vest o izdaji Kosova ima 10 komentara.

Divos

pre 5 godina

Бићемо опет ослабљени. Виша сила.
Сви знамо колико је Тео важан, он је онај плеј који саиграче чини бољим.
И Боби ме је је баш угодно изненадио у задњем мечу против Немачке. Био сам скептик јер у прошлој сезони готово и није играо такмичарску кошарку. Али против Немаца фантастично се допуњавао са одличним Милутиновим и одиграли су перфектну утакмицу. И био би нам од огромне помоћи против Грка и Немаца.

Одлука Клиперса није разумна. Ајд када је Тео у питању има логике, ровит је, пропустио је 37 мечева (Клиперси без њега имају 13-24, са њим 29-16), и желе да га сачувају да спремнији дочека сезону.
Боби је имао прошле сезоне лош третман, играо би када су мечеви одлучени, паи након добрих партија, не би добио шансу.
Ако ово значи даће Боби добити бољи третман у наредној сезони, у реду, али са НБА франшизама никад не знате.

А и свака франшиза вди своју политику, одлучује да ли ће пустити играче или не, и то је тако.

Можда неки мисле да то треба од*ебати. Тео и Боби су у годинама када би и могли. Не би имали последица. Но ваља гледати ширу слику. Наши играчи у ен-би-еју не представљају само себе, него и промовишу српску кошарку, својим понашањем, професионализмом па и лојајношћу франшизи (а то Амрери гледају) трасирају (или затварају) пртину Србима који ће доћи, неком Петрушеву, Илићу, Покушевском и онима касније.
И на то се треба мислити.

Како год, виша сила. Салету и "орловима"пуно среће у наставку квалификација.

TeoFan

pre 5 godina

Ja sam nekako oduvek mislio da će, valjda zbog dosadašnje fanatične posvećenosti reprezentaciji, Teo u ovakvoj situaciji reći "Ja sam kapiten, zdrav sam, idem da igram za reprezentaciju, a vi kako hoćete".

Ali izgleda da je vreme da se razbiju neke iluzije...

Dakle, ako NBA klub nema prava da zdravom igraču zabrani igranje za reprezentaciju prema ugovoru FIBA i NBA, onda znači da je odluka na igraču. Dakle, Teo je odlučio da ne igra, a nisu Klipersi zabranili, jer na to nemaju pravo.

Isto važi i za Jokića i Marjanovića.

Drugo, priča o povratku KULTA reprezentacije u ovim kvalifikacijama pada u vodu, jer protiv Nemačke nije bilo mnogo zdravih i slobodnih igrača koji su grickali semenke u Spensu ili su kačili fotke sa Maldiva. A vrlo je moguće da će nam ta propuštena pobeda mnogo značiti.

I treće, ne sumnjam da ćemo mi na kraju igrati to SP jer FIBA deli 3 wild card-a, a kome će ako ne nama da da... Ali koliko god da su besmislene, ove kvalifikacije su pokazale da su ljudi/igrači ipak kvarljiva roba i da kad je lova u pitanju tu svi kultovi prestaju.

adio

pre 5 godina

Naravno da ce da otkazu. Nisu blesavi da rizikuju da se povrede, ugroze karijere i ugodan zivot da bi igrali po nekakvim trecerazrednim kvalifikacijama za naprednu Srbiju.

dara

pre 5 godina

Djesu igraci zvijezde najvece stuba srbstva i raj za pravljenje mladih igraca dok je dule haro evroligom imali smo dosta bolje igrace u repstaciji od kad dodje fmp potop kao sto kaze tegeltija nikad slabija srpska kosarka

Milsim, dakle postojim

pre 5 godina

Je l' moze vama otac da zabrani da se vidite sa devojkom npr. ako vi to bas zelite? Tako i ovo. A mnogo vecu ulogu i vaznost za tim u NBA ima Bogdan, nego Teodosic i Marijanovic, realno, pogotovu kad vidimo koliko je Bogdan imao slobodnog vremena, a koliko oni... Ali dobro, Teodosic bar ne zasluzuje da mu se kaze ruzna rec zbog svega sto je uradio, pa makar i da ne igra vise nikad za reprezentaciju.

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Klub ne brani igračima nastupe. Teodosicu hvala na svemu, on i ne mora više da igra a ne mora ni ovaj Marjanović, on nikada nije ni hteo. Jokica i da ne komentarisemo. Generalno ovi Zvezdasi ne vole da igraju za Srbiju, navikli da budu dobro plaćeni iz državnog budžeta u FMPu.

joe

pre 5 godina

I posle se ljudi ljute na Jokica, a on ubedljivo najbolji i najvazniji igrac Denvera i naravno da ce se oni protiviti da igra na kvalifikacionim utakmicama. Klipersi brane Teu i Bobiju koji su 6 ili cak 10 opcija u njihovom timu, a da nece Denver Jokicu. Sto se Bogdana tice, u Kingsima je GM Divac i logicno je da on ima vise razumevanja za nasu reprezentaciju.

skafi

pre 5 godina

Po stoti put da pitam. Zasto bi se igraci odazivali selektoru,koji je eskivirao reprezentaciju kad god je mogao ? Da podsetim Djordjevic se oprostio od reprezanticije u 31 godini.

Skafi

pre 5 godina

Ti nisi bio ni rodjen tada, zato bolje cuti. Od djordjevica (i te generacije) je mozda i krenuo taj kult reprezentacije, ne kosarkaske nego bilo koje, to da smo sportska nacija, znaju ljudi koji su rasli tada o cemu pricam. Nije on tada bio jedini, i pored kosarke smo osvajali medalje i u drugim ekipnim sportovima, ali sve je to bilo na talasu atine ' 95. godine. Ali nisi ti bio rodjen tada, otuda taj povrsan komentar.

Haha, pa kako bih pisao ovaj komentar da nisam dovoljno star da se sećam?
Đorđević nije nikad bio sinonim za kult reprezentacije SRJ uostalom kao ni Divac ili Stojaković.To je uvek bio Dejan Bodiroga.

Sakaluda

pre 5 godina

NBA NE MOZE DA ZABRANI IGRACIMA DA IGRAJU ZA SVOJE REPREZENTACIJE!!!

Jokić je BRUKA

Marjanović je BRUKA

Teo ipak ima pravo da nesto i preskoci i kad nije povredjen!!!


BOGDAN LEGENDA!!!

NY

pre 5 godina

Dakle, ako NBA klub nema prava da zdravom igraču zabrani igranje za reprezentaciju prema ugovoru FIBA i NBA, onda znači da je odluka na igraču. Dakle, Teo je odlučio da ne igra, a nisu Klipersi zabranili, jer na to nemaju pravo...(TeoFan, 29. avgust 2018 15:44) 
Vi nemate iskustva sa americkom korporativnom masinerijom. Zivim tamo i mogu da vam garantujem da mogu. Dakle, cak i da im ne zvanicno zabraniti, mogu na 100 drugih indirektnih nacina da im zabrane. "Ko se ne pojavi iz bilo kog razloga tog i tog datuma, nece dobijati minutazu i bice trejdovan u nekom trenutku" ili nesto tog tipa. Ovome su najvise podlozni igraci koji ulaze sa klupe jer nisu nosioci igre i njima se najvise klacka pozicija. Jokic nije ali zato mu sede na glavi non-stop iz celog menadzmenta. Pa on malte ne ni u Sombor ne moze da ode bez pratnje iz tima (Meloun i ostali). A da, verovatno mu i bracu drze pod svojim. Pa mnogo manje korporacije su spremne da odu jako daleko i da ucenjuju ljude izmedju redova. Npr. kod mene u firmi imamo "neogranicen" broj neradnih dana u godini i zvanicno nam niko ne brani da odemo na odmor na 15 dana i vise. Ipak nezvanicno mozemo da uzmemo samo desetak dana jer sve preko toga je u crvenoj zoni i onda krecu "nasumicne" revizije tvoje produktivnosti u protekloj godini gde ako se pokaze da nisi radio "at 100% full capacity", odnsono da nisi radio kao robot, nadrljao si. Bogi i Beli ipak rade kod Divca, tako da se to ne racuna.
(nymr, 29. avgust 2018 18:04)

Ti zivis tamo kao sto sam ja Bil Gejts.Americko vreme u podne a ti kuckas komentare i citas vesti na poslu

Milan

pre 5 godina

Kako Bogdanu nikada ne zabrane, a mega giga max Jokiću uvek? Vreme je da se neke stvari nazovu pravim imenom, ma koliko bili naklonjeni nekim našim igračima i poštovali njihova dostignuća u NBA. A Jokićevi botovi mogu malo i da nas poštede pravdanja.

e

pre 5 godina

Molio bih sve "velike patriote" i "ljude koji su sve dali za ovu zemlju", da prestanu da se pecaju na to da ce nasi NBA igraci igrati ove kvalifikacije koje su zamazivanje oviju naroda od strane FIBA. NBA ne pusta svoje igrace, to je tako i tacka, zato nema potrebe i ruzno je pljuvati Jokica, Marjanovica i Tea, jer ako pogledamo preko 70% igraca je otkazalo reprezentacije. Takodje, ne treba velicati toliko Bogdana i Bjelicu, jer realno imaju vise sreće nego pameti, a busaju se u grudi kako kao reprezentacija je najbitnija. Bogdana izuzetno cenim i postujem, decko je vec sad igrac o kome ce pricati generacije ali da nije u Sakramentu bio bi u istoj poziciji kao i pomenuta trojica. Cak sta vise, voleo bih da kroz par godina promeni ekipu i ode u neku koja se bori za prsten a ne u ekipi koja se ne bori ni za PO pa ce ovaj moj komentar da se obistini vrlo lako.

aleksandar

pre 5 godina

tup, tup, tup....odzvanjaju pojedini komentari postovalaca lika i dela Sase Djordjevica i drzavnih vernika koji drze grb umesto ikone za slavu...nece da igraju i tacka....ne igraju NBA igraci ni za jednu reprezentaciju....videcemo jos i za Bogdana i Bjelicu, mozda Divac ipak odluci da sacuva GM status pa oni ne dodju....svasta je moguce....zasto da se povrede na beznacajnoj utakmici kvalifikacija i rizikuju novac? oni sta zarade sad zaradili su, nemaju oni pojma nesto drugo da rade i zarade....gde su ti nasi neNBA igraci da pociste ostalu boraniju koja takodje nema podrsku saigraca iz NBA? 
wild card postoji da zovu nas, Spance, USA, Francuze i slicne ako se ne plasiraju...jooooj Srbende grbom obuzete
(jedan od mnogih, 29. avgust 2018 19:16. idi gledaj fmp

EU

pre 5 godina

Da li je realno da je vama sada Teo kriv zato sto mu klub neda da igra kvalifikcije nakon sto je propustio toliko utakmica u sezoni zbog povrede? Covek ima 30 i nesto godina, lose je fizički pripremljen i logično je da neće igrati, plus njega po ugovoru mogu i da otpuste. Sada vi Tea stavljate u isti koš sa Jokićem i još ispade da je on bio eto tako, deo ekipe kada su se osvajale medalje, a da je lider bio Bogdan, pa dajte molim vas. Svaka čast Bogdanu, ali ove medalje koje su osvojene sa izuzetkom prošle su dostignuće tima čiji je lider bio Miloš Teodosić, tako da nemojte da uzimate Miloša u usta

Bicu Slobodan

pre 5 godina

Milos ima pravo da ne igra vise nikad, dovoljno je dao za Srbiju. I Bobi je dolazio kad god je mogao. A o Jokicu i Srbiji cemo pricati pri kraju karijere. Ovo zasad nema sta da se pohvali.

STEVO

pre 5 godina

Mislim da Jokić više nikada neće igrati za reprezentaciju, dijelom što mislim da ga ni igrači više neće htjeti (vidi se iz izjava pogotovo Tea) a dijelom što ga Djordjević iako se plasiramo možda više neće zvati poslije ovih otkaza.
Doduše ni Jokić poslije potpisivanja ovog ugovora nisam siguran da to više iskreno i želi. Mislim da ga ne trebamo osudjivati ali ni taj njegov čin opravdavati jer nije prije svega fer prema drugima koji rizikuju karijere a imaju ubjedljivo manje ugovore.

Mito

pre 5 godina

Naš KSS je neozbiljan. Ako neodemo na SP ugasiće se košarka, jer to je put za olimpijadu jer EP su svake 4 godine. Naši košarkaši koji su ime stekli preko reprezentacije sada pljuju na nju. Sramota

Ironichna

pre 5 godina

Ovo sto pisem nije teorija zavere...ovo je samo pokusaj da se oteza situacija reprezentaciji Srbije...ipak nema smisla da npr reprezentacija Spanije koja vredi toliko i toliko miliona da ispadne u osmini ili cetvrtini finala od jedne male divlje Srbije...da li je neko smeo da kaze Rubiu ili braci Gasol ili tako nekom da ne moze da igra...ovo su takve gluposti...

Gordan

pre 5 godina

Nekad je tesko shvatiti u koje vreme smo dospeli da zivimo.izvode se razne teorije da li neko moze ili ne moze,da li mu je opravdano ili ne da igra za nacionalni tim.u jednom momentu pomislim i kako je to normalno.e pa za mene to nije normalno,i igranje za reprezentaciju je svetinja i prioritet.ko god ne zeli da igra za grb ne zasluzuje da bude ikad vise pozvan.razlozi su nebitni.sve osim povrede nema opravdanje.

jedan od mnogih

pre 5 godina

tup, tup, tup....odzvanjaju pojedini komentari postovalaca lika i dela Sase Djordjevica i drzavnih vernika koji drze grb umesto ikone za slavu...nece da igraju i tacka....ne igraju NBA igraci ni za jednu reprezentaciju....videcemo jos i za Bogdana i Bjelicu, mozda Divac ipak odluci da sacuva GM status pa oni ne dodju....svasta je moguce....zasto da se povrede na beznacajnoj utakmici kvalifikacija i rizikuju novac? oni sta zarade sad zaradili su, nemaju oni pojma nesto drugo da rade i zarade....gde su ti nasi neNBA igraci da pociste ostalu boraniju koja takodje nema podrsku saigraca iz NBA?
wild card postoji da zovu nas, Spance, USA, Francuze i slicne ako se ne plasiraju...jooooj Srbende grbom obuzete

Metropola

pre 5 godina

A da nije, ipak, zbog selektora?
(Nebojša, 29. avgust 2018 18:17)... meni je otac govorio “kad nemas sta pametno da kazes, a ti cuti”

johnny b

pre 5 godina

I posle se ljudi ljute na Jokica, a on ubedljivo najbolji i najvazniji igrac Denvera i naravno da ce se oni protiviti da igra na kvalifikacionim utakmicama. Klipersi brane Teu i Bobiju koji su 6 ili cak 10 opcija u njihovom timu, a da nece Denver Jokicu. Sto se Bogdana tice, u Kingsima je GM Divac i logicno je da on ima vise razumevanja za nasu reprezentaciju.
(joe, 29. avgust 2018 15:40)

Kada cete vec jednom shvatiti da klub ne moze da zabrani igracu da igra za reprezentaciju ako se utakmice ne poklapaju i ako igrac nije povredjen?? Ne moze! Dakle, kada se ne igraju ligaske utakmice, iznesu mu par stavki zbog kojih oni ne zele da igrac igra za drzavni tim a igrac je taj koji te stavke prihvata ili ne. Dakle, Jokic, Teo i Boban su izabrali da ne igraju za reprezentaciju. Nema Divac nikakve veze sa Bogdanovom odlukom.

Aleksandar

pre 5 godina

Naravno, za puste Srbe je najbitnije ko će da igra košarku. A što sutra pola njih neće imati 'leba da jede, ni po' jada. Nema veze, Vučić će da čestita.

igor

pre 5 godina

Nećeš da igraš za svoju zemlju? Doviđenja, prijatno, i to za sva vremena.
(mare, 29. avgust 2018 15:44)
Nije da nece nego ne mogu! Sta da igra za Srbiju da se unistava i kida, a tamo dobija milione zato sto nije spreman? Nije sve kao sto vi mislite...

Maja93

pre 5 godina

Ok... Ne moraju da igraju kvalifikacije ako im "nije dozvoljeno" i ako neće da se troše. Ali isto tako da sam ja na Saletovom mestu, isti ti ne bi bili ni pozvani da igraju na samom Svetskom prvenstvu, jer po meni nije fer da se nađu kasnije na tom spisku, umesto momaka koji su da li sve od sebe da se nađu na tom istom takmičenju. Bili bi pozvani na neko sledeće takmičenje, a kada bi odbili još po koji put, ne bih više ni zvala...

Filip

pre 5 godina

@TeoFan: Ja stvarno iskreno moram da te pitam da li ti verujes u "kult reprezentacije" ili bilo cega takvog pored para i Nba? Ja ih razumem potpuno.
Zna se sta je kruna karijere. Pustite te price nacionalnog ponosa itd

tocka

pre 5 godina

Za Jokica i verujem da kao glavni igrac Denvera nece da ga puste, a za ovu dvojicu nemam reci. Teodosic je igrao koliko je morao u Klipersima, taman da ispostuju ugovor, a ovog Marjanovica niko ne zna zasto vodaju i to za tolike pare. Ubace ga na par minuta i to je to.
I sad da oni brane ovoj dvojici igraca treceg tima Klipersa da nastupe, e to vec ide u sferu naucne fantastike. Jednostavno, ne igra im se, imaju svoja neka posla, a klub je alibi i to je to.

Milan

pre 5 godina

Bozicu, lako je Bogdanu i Bjelici da dodju, kad imaju podrsku i Pedje Stojakovica, i, sto je mnogo bitnije, Vlada Divca koji vedri i oblaci u Kingsima.

kojsamjamenisom

pre 5 godina

Ja sam nekako oduvek mislio da će, valjda zbog dosadašnje fanatične posvećenosti reprezentaciji, Teo u ovakvoj situaciji reći "Ja sam kapiten, zdrav sam, idem da igram za reprezentaciju, a vi kako hoćete". 

Ali izgleda da je vreme da se razbiju neke iluzije... 

Dakle, ako NBA klub nema prava da zdravom igraču zabrani igranje za reprezentaciju prema ugovoru FIBA i NBA, onda znači da je odluka na igraču. Dakle, Teo je odlučio da ne igra, a nisu Klipersi zabranili, jer na to nemaju pravo. 

Isto važi i za Jokića i Marjanovića. 

Drugo, priča o povratku KULTA reprezentacije u ovim kvalifikacijama pada u vodu, jer protiv Nemačke nije bilo mnogo zdravih i slobodnih igrača koji su grickali semenke u Spensu ili su kačili fotke sa Maldiva. A vrlo je moguće da će nam ta propuštena pobeda mnogo značiti. 

I treće, ne sumnjam da ćemo mi na kraju igrati to SP jer FIBA deli 3 wild card-a, a kome će ako ne nama da da... Ali koliko god da su besmislene, ove kvalifikacije su pokazale da su ljudi/igrači ipak kvarljiva roba i da kad je lova u pitanju tu svi kultovi prestaju.
(TeoFan, 29. avgust 2018 15:44)

Prvo pogledaj koliko puta je Teo ispostovao nacionalni dres u odnosu na sve ostale pa onda pricaj.

Select

pre 5 godina

Onda ce 12 izabranih verovatno biti:

Jovic
Micic
Nedovic
Bogdanovic
Milosavljevic
Lucic
Kalinic
Bjelica
Jelovac
Milutinov
Bobi
Gagic

Sansu cekaju Simonovic, Todorovic...

Dare

pre 5 godina

NBA NE MOZE DA ZABRANI IGRACIMA DA IGRAJU ZA SVOJE REPREZENTACIJE!!! 

Jokić je BRUKA 

Marjanović je BRUKA 

Teo ipak ima pravo da nesto i preskoci i kad nije povredjen!!! 


BOGDAN LEGENDA!!!
(Sakaluda, 29. avgust 2018

Ne lupetaj majke ti, klub te placa, za klub igras i pripreme, pod ugovorom si i moze da ti zabrani.

lele kad pri'vate

pre 5 godina

Kada cete vec jednom shvatiti da klub ne moze da zabrani igracu da igra za reprezentaciju ako se utakmice ne poklapaju i ako igrac nije povredjen?? Ne moze! (johnny b, 29. avgust 2018 20:35)
------------------

Kada ce tebi biti jasno da je NBA privatna liga koja nije pod kapom FIBA. Razumes? Privatna liga. Itekako ugovorom moze da se odluci sta igrac moze, a sta ne moze da radi (od toga da li moze da odsustvuje, pa do toga kojim aktivnostima sme da se bavi kada nije na terenu).

pepo

pre 5 godina

Jokara, Teo i Bogdan kao iBeli treba da igraju prvenstva i to je to. Nema tu sta da se prica...kvalifikacije treba da guraju ostali i mladj agarda
SVE SAM OBJASNIO

Ivan

pre 5 godina

Svakim ovim otkazom moje misljenje o Bogdanu Bogdanovicu samo raste iz godine u godinu. Isto i o Bjelici koji nikada nije dovodio u pitanje igranje za reprezentaciju kada je bio zdrav.

bradina

pre 5 godina

Oko svih ovih otkaza nasih igraca u NBA,citaj "zabrana",kako to da niko od tih klubova NBA nije zabranio svojim zvezdama da ne igraju za USA tim!?
Ostavimo se tih prica,igraci ili menadjeri "savetuju" svoje klubove to je prava istina i tacka!Voleo bih da vidim da neko Durentu kaze moras da otkazes ucestvovanje za reprezentaciju ili jos bolje Gregu Popovicu da nece da se odazove!Reprezentacija je svetinja za sve njih i samo ih povreda a ne pripreme za reprezentaciju mogu odvojiti da ne igraju!Drugim recima nasi igraci nece da igraju!Zasto!? E to treba njih pitati!Cuj Marjanovicu zabrana pa covek ima vise utakmica nego minutazu na tim utakmicama!!?

goran

pre 5 godina

NBA klubovi NE MOGU DA ZABRANE igračima da igraju za svoju zemlju,istina,mogu da ga "posavetuju" u cetiri oka,ali ne i javno da mu zabrane.Odluka je uvek na igraču.Da mogu,pa valjda bi Parker,Novicki,Batum,Dijao,oba Bogdanovica,Šarić,braca Gasol bili "stopirani" od svojih klubova(kao nosioci tima) pre Teodosica i Bobija koji ce biti 9 i 12 opcija Klipersa.

Otac Makarije

pre 5 godina

Ajde da razumem sto Nagetsi ne daju Jokicu, on im je kljucni igrac ali zasto Marijanovicu brane?! Lik zna da nece igrati u proseku 5 min i svesno zrtvuje svoju reprezantativnu karijeru.. sutra kad ga i oni sutnu bice mu zao sto nije bio tu uz svoju zemlju!

ne tripujte se

pre 5 godina

Da, da.. nisu dozvolili... Bogdane najveći si!
(Pera Božić, 29. avgust 2018 15:31)

Upravo tako, nisu dozvolili, nismo svugde uticajni ko u Sakramentu

konstatacija

pre 5 godina

NBA NE MOZE DA ZABRANI IGRACIMA DA IGRAJU ZA SVOJE REPREZENTACIJE!!!

Jokić je BRUKA

Marjanović je BRUKA

Teo ipak ima pravo da nesto i preskoci i kad nije povredjen!!!


BOGDAN LEGENDA!!!
(Sakaluda, 29. avgust 2018

Ne lupetaj majke ti, klub te placa, za klub igras i pripreme, pod ugovorom si i moze da ti zabrani.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dare, 29. avgust 2018 17:40)

Ti lupetas.Klub za koji igras moze da odredi osiguranje za svoje igrace.Preko leta ti da zadatak sta treba da radis da bi dosao pripremljen na pocetak priprema.Nema zabrane da igras za reprezentaciju.Pripreme za NBA pocinju 1 Oktobra a liga pocinje 1 Novembra. Za novo pridosle igrace u NBA se ne zabranjuje ali se preporucuje da igrac bude pod nadzorom strucnjaka iz tima i eventualno da igraju letnju ligu

Đole

pre 5 godina

Jedino rešenje je da SVI pređu kod Divca..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (rastaman, 29. avgust 2018 16:00) # Link komentara

Ma ne, treba Srbija da dobije jedan stalni tim u NBA kao Kanada što ima Raptorse. Belgrade Eagles recimo. E to bi bilo rešenje.
(tocka, 29. avgust 2018 17:22)

Svi upućeni znaju da ili Teo ili Bobi prelaze u Kingse. Teo 2019. neće imati mesta u Klipersima jer će pored plejmejkera koji je ove godine draftovan u prvoj rundi biti doveden i neki superstar. Drugo, Kinsi nemaju novca da zadrže prvog centra a hteli su već ove godine da se oslobode i drugog centra (Kufosa) pa će imati mesto za Bobija. Niko od velikih zvezda ni za velike pare neće u Kingse - to svi znaju. Dakle, Divac dovodi jednog Srbina iz Klipersa sigurno. Kojeg? Zavisi da li Vili Koli-Štajn ostaje ili ne. Veća je verovatnoća da će otići, jer je već ovog leta imao jake ponude ali ga Divac nije pustio.

gremlin

pre 5 godina

NBA JE ZLO ZA REPREZENTACIJE...a jedino za razvoj igrača je ok...ali ko ode u NBA zaboravi na nacionalni tim jer je novac ogroman i niko NECE RIZIK POVREDE!!!

Miki

pre 5 godina

Teodosic i Marjanovic mnogo bitni faktori pa ih ne pustaju hahahaha volim ih ali to je realnost, sramno sta se radi, a ako oni ne zele da igraju pa je klub samo stao iza njih to je vec druga prica, i u nju miсlim da vise i verujem...
(Milos, 29. avgust 2018 15:56)

Realno

dux

pre 5 godina

I posle se ljudi pitaju zašto je fudbal najvoljeniji sport...da li ste nekada čuli da je neki fudbalski klub zabranio svom igraču da igra na svetskom prvenstvu jer mora da se pripremi za novu sezonu?

STEVO

pre 5 godina

@Onakije

To što je nekima potreban naš vrhunski igrač u NBA koji će imati vrhunsku karijeru a samo da bi pratili noću utakmice (ne mislim lično na tebe, mada ih ima takvih) pa slijedom toga opravdavati neodazivanje u reprezentaciju po meni je pogrešno, pogotovo što ima sredjenu situaciju po pitanju ugovora. Ako bi se kladio oko njegovog učešća u reprezentaciji mislim da se Joka i ako bude pozivan neće više odazivati. Sada će ti otkazi ići daleko lakše pošto je čini mi se već oguglao na kritike.

kole

pre 5 godina

jedino bogdanovic i jokic imaju siguran posao u nba,svi ostali su prakticno na probnom radu,tako da je normalno da ne igraju.razlika je sto jokic u poredjenju sa bogdanom,ima veliku odgovornost ove sezone.bjelici je potrebno ovo da se vrati u formu....ali da nema divca ni on ni bogdan ne bi igrali.

a koje su boje te kantice i lopatice?

pre 5 godina

Da, da.. nisu dozvolili... Bogdane najveći si!
@Pera Božić
Pa, ko je sportski direktor Sakramenta? Vlade Divac. Naravno da ih je Vlade pustio da igraju.

Nidza

pre 5 godina

Da, da, nisu dozvolili... Svojevremeno su Sparsi dozvolili Toniju Parkeru da igra na OI, iako mu je razbijeno staklo u kaficu ogrebalo oko, a sad treba da poverujem da Klipersi nasim igracima nisu dozvolili. Bilo kako bilo, koga nema bez njega se moze !!

Milos

pre 5 godina

Teodosic i Marjanovic mnogo bitni faktori pa ih ne pustaju hahahaha volim ih ali to je realnost, sramno sta se radi, a ako oni ne zele da igraju pa je klub samo stao iza njih to je vec druga prica, i u nju miсlim da vise i verujem...

MC

pre 5 godina

@Milsim, dakle postojim; U primeru koji si ti naveo, naravno da otac ne može da ti zabrani da se vidiš sa devojkom ako to baš jako želiš, ali moraš da budeš svestan posledica. A to znači da otac može da ti privremeno ukine džeparac ili ti ne da auto sledeći put kad izlaziš u grad.

Na primeru NBA timova i naših igrača to izgleda ovako - naravno da u slučaju da stvarno postoji zabrana da Teo i Bobi dođu da igraju za reprezentaciju, oni mogu da se ogluše o tu zabranu, ali isto tako klub može da ih novčano kazni ili u najgorem slučaju da raskine ugovor sa njima i da tako dobiju negativan imidž sa kojim bi posle bilo teško da potpišu za neki drugi klub. Tako to ide u životu, Treći Njutnov zakon - Zakon akcije i reakcije.

NY

pre 5 godina

U ugovoru lepo piše sitnim slovima: ako se povrediš ne igraš i letiš do kraja godine iz kluba.
(NO no yes how NO, 29. avgust 2018 16:02)

Ti znas sta sitnim slovima pise u ugovoru.Je si li cuo za osiguranje.Stvar je u samom igracu.Niko nikom nista ne brani.Jokicu su prosle sezone savetovali da poradi na fizickoj spremi pa je Denver slao kondicionog trenera u Sombor. Zvanicne pripreme NBA igraca pocinju 1 Oktobra a sezona 1 Novembra

Vucko

pre 5 godina

Au dosta oslabljeni idemo na jake Grke. A za ove koji kazu kako Teu i Bobiju nisu dozvolili da igraju, a "izdajnik" Jokic sam odlucio da ne igra, mogu samo da kazem da taj Jokic ima usta i da treba da se izjasni da li ce da igra za reprezentaciju ili ne, a ne da novinari kada ga pitaju za reprezentaciju odgovara sa "sledece pitanje", a pre toga pricao o svojoj karijeri i Denveru. A ako neko sumnja u Teovu zelju posle svega, nemamo mi o cemu da pricamo.

bujab

pre 5 godina

Niko da spomene yo famozno osiguranjr, NBA zahteva da se igrac oaigura na odredjenu sumu kada igra za reprezentaciju. KSS ne moze da isprati te sume. Na igracu je da odluci, moze povredom da upropasti karijeru ili da igra.
Ti igraci imaju karijere to im je posao, koliko god voleli reprezentaciju(a dokazaki su se), plata ipak ide iz kluba.
Samo se stavite na njihovo mesto.

Kuća se gradi od temelja

pre 5 godina

Ubaciti zlatne juniore.Paunović,Pecarski,Petrušev,Trifunović,Pokuševski...zvati još i Nakića,Koprivicu,Pažina,Ilića itd.Ne sprdam se uopšte.Sa braćom Grcima napraviti dogovor o razigravanju mladih,Estonci su lagana priča.A dobit za državni tim je u smislu nekog zlata za 2-4god.

Pera Kitic

pre 5 godina

Igranje za reprezentaciju u nekakvim prozor mecevima je bezveze.NBA igraci trebaju da igraju samo na velikim takmicenjima.Kao na primer Novicki za Nemacku.Sve ostalo je nerealno pogotovu teza Djordjevica da idu na pripreme od po 2 meseca ako hoce da igraju za reprezentaciju.

marko

pre 5 godina

Ok... Ne moraju da igraju kvalifikacije ako im "nije dozvoljeno" i ako neće da se troše. Ali isto tako da sam ja na Saletovom mestu, isti ti ne bi bili ni pozvani da igraju na samom Svetskom prvenstvu, jer po meni nije fer da se nađu kasnije na tom spisku, umesto momaka koji su da li sve od sebe da se nađu na tom istom takmičenju. Bili bi pozvani na neko sledeće takmičenje, a kada bi odbili još po koji put, ne bih više ni zvala...
(Maja93, 29. avgust 2018 17:04)
17 , . Pogledaj situaciju sa druge strane : tj neki igrači koji se bore i izbore za te kvalifikacije NIKADA ne bi dobili ni priliku da obuču dres Srbije , za njih ne bi bilo mesta da su smo uvek u najjačem sadtavu. Mislim da se u ovo treba gledati kao prilika, dovoljno smo talentovani i mozemo polako testirati mlade snage za budućnost. Ps: da pitam one koji govore kako je jokić gotova priča: da li bi ste se čudili kada bi lebron james ili stef kari igrali kvalifikacije ( u ovim prozorima) protiv paname ili venecuele ?? Verovatno bi , a za jokića nemate milosti?? Mi igrača tog kalibra pre jokića nikad nismo imali, govorimo o talentu koji bi mogao sam svojom igrom da pobedi američku reprezentaciju u nekom svetskom ili olimpijskom finalu ( to će se i desiti) ,jokić treba da dodje samo kad se ide na završnice. u svakom slučaju hvala momcima koji su tu i respect za bogdana i belog

Divos

pre 5 godina

Бићемо опет ослабљени. Виша сила.
Сви знамо колико је Тео важан, он је онај плеј који саиграче чини бољим.
И Боби ме је је баш угодно изненадио у задњем мечу против Немачке. Био сам скептик јер у прошлој сезони готово и није играо такмичарску кошарку. Али против Немаца фантастично се допуњавао са одличним Милутиновим и одиграли су перфектну утакмицу. И био би нам од огромне помоћи против Грка и Немаца.

Одлука Клиперса није разумна. Ајд када је Тео у питању има логике, ровит је, пропустио је 37 мечева (Клиперси без њега имају 13-24, са њим 29-16), и желе да га сачувају да спремнији дочека сезону.
Боби је имао прошле сезоне лош третман, играо би када су мечеви одлучени, паи након добрих партија, не би добио шансу.
Ако ово значи даће Боби добити бољи третман у наредној сезони, у реду, али са НБА франшизама никад не знате.

А и свака франшиза вди своју политику, одлучује да ли ће пустити играче или не, и то је тако.

Можда неки мисле да то треба ........ Тео и Боби су у годинама када би и могли. Не би имали последица. Но ваља гледати ширу слику. Наши играчи у ен-би-еју не представљају само себе, него и промовишу српсјку кошарку, својим понашањем, професионализмом па и лојајношћу франшизи (а то Амрери гледају) трасирају (или затварају) ртину Србима који ће доћи, неком Петрушеву, Илићу, Покушевском и онима касније.
И на то се треба мислити.

Како год. Виша сила. Салету и "орловима"пуно среће у наставку квалификација.

Тео и Боби

Cika Toni

pre 5 godina

@ Teo Fan .... Za tebe i tvoje istomisljenike jedan plastican primer, koji ce , nadam se, da vas vrati u stvarnost. Elem, radis u jednoj od najboljih svetskih firmi, sa platom od par stotina hiljada evra NEDELJNO, sa samo desetak tvojih kolega, pri tom imas fantasticne uslove za rad, sve ti obezbedjeno, jednom recju VRH VRHOVA. E sada, imas pravo na tri odmora godisnje, i isao bi u Grcku. Gazda te pozove i kaze ti da ne bi trebalo da ides sada u Grcku (kvalifikacije), ali ici ces kasnije na Havaje (SP). Razlozi su opravdani (za gazdu) ili nisu (za tebe). Budi iskren, ali STVARNO pa reci da li ces stati ispred gazde i reci:"Ja imam pravo na odmor i otici cu, a vi kako hocete".

pera zdera

pre 5 godina

@Gordon i ostali
sta si ti uradio za grb u skorasnje vreme?

polozio sve ispite?
pomogao starijim komsijama?
pocistio za sobom i drugima?
pokrenuo firmu i zaposlio ljude?
postovao zakone?
izasao na izbore?

Isak nije kriv

pre 5 godina

Srećom, imamo igrača koji to nadomešćuju. Ipak je ovo zemlja košarke. Sa ovim na raspolaganju idemo na SP, a zatim po medalju. Momcima iz NBA, sve najbolje.

Erol

pre 5 godina

Za te kvalifikacije sasvim je dovoljno ovo što selektor Đorđević ima na raspolaganju. Uostalom ni drugi ne mogu da računaju na sve najbolje igrače.

lev

pre 5 godina

Po stoti put da pitam. Zasto bi se igraci odazivali selektoru,koji je eskivirao reprezentaciju kad god je mogao ? Da podsetim Djordjevic se oprostio od reprezanticije u 31 godini.
(skafi, 29. avgust 2018 15:51)
Ti nisi bio ni rodjen tada, zato bolje cuti. Od djordjevica (i te generacije) je mozda i krenuo taj kult reprezentacije, ne kosarkaske nego bilo koje, to da smo sportska nacija, znaju ljudi koji su rasli tada o cemu pricam. Nije on tada bio jedini, i pored kosarke smo osvajali medalje i u drugim ekipnim sportovima, ali sve je to bilo na talasu atine ' 95. godine. Ali nisi ti bio rodjen tada, otuda taj povrsan komentar.

M

pre 5 godina

Ajde nemojte da se šalite, pa nije uvek sve po zvaničnim pravilima i propisima,imaju oni druge načine sigurno da im zabrane da igraju...
Na primer, ja radim na brodu, postoji jedna forma koja se zove voluntary drug/alcohol test s kojim može recimo kapetan da me proveri ako nešto posumnja, ali eto ime kaže da je to dobrovoljno... Ali zato, pre nego se ukrcam, potpišem jedan papir da ću prihvatati taj voluntary test ako se od mene to zatraži :D
Tako da eto, možda i oni imaju neke slične ugovore koji baš i nisu javni :)

веверица

pre 5 godina

@тео фан
не лупај. клуб не може да забрани неким законским актом, али може да каже "пази, ти можеш да идеш ако инсистираш, али сад ако одеш не мораш ни да се враћаш, јер паркет више видети нећеш. на нови уговор слободно заборави". ту фиба ништа не може да помогне играчу и то је реалност.

марко

pre 5 godina

паре буше где биргија не може. какав мундобаскет док добијају милионе у нба!!!

bla

pre 5 godina

po mom misljenju dovoljno i optimalno. ja licno se radujem da opet vidim Bjelicu u dresu Srbije. Bogdan kao prva violina i Bjelica sa vecom ulogom nego ranije i ostali igraci koji su solidni ce biti dovoljni

Marko

pre 5 godina

A sta cemo momci ako se ne plasiramo na svetsko? Mozda su vam ugovori garantovani na 1, 2 ili 3 godine, ali mnogi su skupljali iskustvo i podizali cenu igrajuci za reprezentaciju. Posebno korisno je za NBA igrace da malo izadju iz te masine i stave vise naglasak na kreativnost i razumevanje taktike i igre umesto jurnjave i ciste fizicke borbe jedan na jedan. Ako nastavimo ovim putem i ugrozimo reprezentaciju, kratkorocno ce to mozda biti dobro za Denver ili Kliperse, ali dugorocno siguran sam jako lose cak i za trenutne igrace, a da ne pominjemo kolika ce to biti steta za mlade igrace koji tek dolaze i nece imati gde da sticu iskustvo i da se pokazu publici i skautima.

Mirko

pre 5 godina

Nešto bi moralo da se učini u pravnom smislu. Jasno je da onaj koji ima pare odlučuje, ali ne mora da uvek bude tako i za sve. Moraju da se iskoriste i drugi principi i preduzmu akcije da bi se ovako nešto sprečilo i da se ubuduće ne dešava.
Potrebno je i lobiranje političara, i drugih moćnika, menadžera, sportskih institucija na svetskom nivou da bi se ovo razrešilo.

D1V1

pre 5 godina

@Pera Božić

Hajde Pero, odmori u penziji, tvoj doprinos reprezentaciji je vise nego ogroman. Zna se ko je GM Sakramenta i da nije isti i ostalih klubova.

ProdigyCZ

pre 5 godina

Zar neko sumnja u Tea!?Malo li je dao reprezentaciji?Nemoj te Jokica i njega u istu recenicu da stavljate.Da je Jokic jednom barem izasao pred javnost i rekao ne daju mi ovi iz Denvera,ne bi bilo problema,pljuvali bi Denver.Teu i Bobiju zelim brutalnu statistiku a Klipersima dno zapada.

Oj

pre 5 godina

Svojevremeno su Sparsi dozvolili Toniju Parkeru da igra na OI, iako mu je razbijeno staklo u kaficu ogrebalo oko, a sad treba da poverujem da Klipersi nasim igracima nisu dozvolili. Bilo kako bilo, koga nema bez njega se moze !!
(Nidza, 29. avgust 2018 15:54)
========

Da podsetim, radi se o skaradnim kvalifikacijama za svetsko prvenstvo, a ne o OI.

Vladimir

pre 5 godina

Ovde uopste nije rec o kultu reprezentacije ili tome da neko (ne)zeli da igra za istu. Osnova je u tome sto FIBA insistira da klubovi iz EL i EK daju igrace za reprezentativne prozore, dok to isto ne zahteva od NBA. Celokupno unistavanje Evro kosarke potice upravo od FIBA koja tezi da Evropu prervori u razigravanje buducih igraca za onaj hotdog cirkus zvani NBA.

nikjam

pre 5 godina

Da nije Divca i Pedje ne bi igrali ni Bogdan i Bijelica..Iskreno mislim da ne bi trebalo pridodavati puno paznje ovim kvalifikacijama,jer mislim da imamo vrlo jak tim i bez Tea,Jokica,Bobija..
Bogan,Bijelica,Jovic,Nedovic, Raduljica ako budu tu to ce biti sasvim dovoljno da se kvalifikujemo.
Svetsko prvestvo je bitno, to vec ne smije da se propusti i da dodje do ovakvih stvari.

The-Driv3r

pre 5 godina

Meni nije jasno ko Tea može da krivi. Alo bre ljudi, čovek je izašao iz dve povrede, probaće da izgura još malo u NBA, odigrao je jako malo, i treba da iskulira ovo sada. Ako može da igra na prvenstvu super, ako me, HVALA MU ZA ONU TROJKU i sve što je uradio! Čovek je proživeo evropski sam i reprezentativni, treba probati i ovaj da uhvati koliko može! Bogdan, sve reči suvišne, dobro pamtim sve :) :) :)

Phoenix

pre 5 godina

Klubovi ne mogu da zabrane igracima da igraju ali da li moraju da im isplate platu ako se povrede? Rekao bih da ne. Ne znam da li postoji osiguranje koje pokriva takve stvari. Da recimo igracu osiguranje nadoknadi pretrpljeni novcani gubitak. Ako i postoji, ko ce da plati to osiguranje? Nekako mislim da KSS ne bi bas mogao to da iskesira?
Druga su vremena. Danas igrac od petlica pa do prvog profi ugovora placa sve. Ranije to nije bilo bas tako. Kada je Djordjevic trenirao, mogao si da odes u klub i ako si dobar, igraces. Sada ces igrati ako platis clanarinu, ako roditelji doniraju nove lopte, trenerke i sl. Naravno da ce igraci kao posledica svega toga gledati prvo na sebe pa sve ostalo.
Djordjevic je kao junior provodio po 2-3 meseca godisnje sa reprezentacijom i zahvaljujuci tome napredovao, probio se. Sada to ide drugacije. Zao mi je sto je tako ali sta da radimo.
A sto se igraca poput Novickog, Gasola i dr tice, pogledajte iz kojih zemalja oni dolaze. Koliko NBA, njihovi klubovi i sami igraci zaradjuju ta tim trzistima. Novicki zaradjuje ozbiljne pare na sponzorskim ugovorima u Nemackoj. Nasi u odnosu na to zaradjuju sicu. Koliko novca od tv prava zaradjuje NBA liga i klubovi u Nemackoj a koliko u Srbiji? Sta je sa pay per view i sl.
Nije sve crno-belo

aco

pre 5 godina

Добијамо Грке без проблема. Недовић, Богдан, Калинић, Бјелица, Милутинов + Јовић, Милосављевић, Лучић, Јеловац...
Овај састав је јачи од оног са претходног еп.

Jabuke i kruške

pre 5 godina

Oko svih ovih otkaza nasih igraca u NBA,citaj "zabrana",kako to da niko od tih klubova NBA nije zabranio svojim zvezdama da ne igraju za USA tim!?
Ostavimo se tih prica,igraci ili menadjeri "savetuju" svoje klubove to je prava istina i tacka!Voleo bih da vidim da neko Durentu kaze moras da otkazes ucestvovanje za reprezentaciju ili jos bolje Gregu Popovicu da nece da se odazove!Reprezentacija je svetinja za sve njih i samo ih povreda a ne pripreme za reprezentaciju mogu odvojiti da ne igraju!Drugim recima nasi igraci nece da igraju!Zasto!? E to treba njih pitati!Cuj Marjanovicu zabrana pa covek ima vise utakmica nego minutazu na tim utakmicama!!?
(bradina, 29. avgust 2018 18:18)

Ne mešaj babe i žabe. Velika takmičenja su jedna stvar a kvalifikacije sasvim druga. Djurent (niti bilo koji NBA igrač) nikad nije igrao kvalifikacije za SAD. Taj deo obično odrade igrači iz NCAA, nekakva kombinovana reprezentacija. Naravno da naši igarči ne igraju zbog zabrana klubova. Sve ostalo je kafansko naklapanje o patriotizmu i "svetinjama.

Mimikrija

pre 5 godina

Bice tesko bez momaka realno. Ali, kada je tesko mi pobedjujemo i siguran sam da ce momci na celu sa Saletom da se plasiraju na prvenstvno!!!

ccc?

pre 5 godina

U Kingsima su Pedja i Divac i mislim da je logicno da BB i Beli igraju. Ja na druge razloge, kada su Teo i Bobi u pitanju, ne zelim ni da mislim.Sta je tu je, teze da ne moze biti...

ucitelj

pre 5 godina

@dara Odmori malo,samo nesto gundjas,mesto ti je u cosku kao u skoli.
Ako nisi primetio ovde se radi o reprezentaciji a ne o Titovom klubu.
Dok pre desetak godina niste imali konkurenciu bilo vam je super...

Pera

pre 5 godina

Bozicu, lako je Bogdanu i Bjelici da dodju, kad imaju podrsku i Pedje Stojakovica, i, sto je mnogo bitnije, Vlada Divca koji vedri i oblaci u Kingsima.
@Milan
Za sad vise oblaci, ali nadamo se da ce tandem Bjelica-Bogdanovic pokrenuti stvari na bolje.

kokoko

pre 5 godina

@bradina: Ba niko od Amerikanaca iz NBA nece igrati za SAD u kvalifikacijama, prema tome nema se sta zabranit. Pogledajte sve zemlje. Skoro nijedan NBA igrac nece igrat ove prozore. Ovo je problem prozora, a ne NBA i igraca.

kris

pre 5 godina

Pred prelazak Tea u NBA, bila je tema da li treba da ide,ili ne, ja sam napisao da ne treba, jer cemo zauvjek izgubiti igraca za reprezentaciju, plus da uprkos svojoj genijalnosti,nema tijelo koje u ovim godinama moze podnijeti ritam NBA.Mozda je to malo sebicno od mene, kao navijaca, ali je to bilo i ostalo moje misljenje.Tad sam dobio gomilu minusa, cak i prekora,a sad se isti ti necemu iscudjavaju i osudjuju igraca.

Vasa

pre 5 godina

Nema Teodosica = pukli smo! Svi dalji komentari su suvisni.
(Milan Kosanovic, 29. avgust 2018 19:51)

I bez njega smo došli do finala Evropskog prvenstva, a sad ćemo biti i jači, za Bjelicu... Igraće on kad bude najvažnije, na SP...

JPR24

pre 5 godina

Kako sad klub zabranio kad po pravilima ne moze da zabrani ? Mislim na zdrave igrace ! Naravno. Kad je povreda u pitanju ili tek povrtak to je vec druga stvar, ali to nije u pitanju ovde. Ovde nesto nije cisto...

istinabre

pre 5 godina

NBA ce upropastiti pola reprezentacija sveta, sve samo zbog para
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (mali, 29. avgust 2018 15:46)

# Link komentara
.................
Baš si mali!
Nisu to više 80te,90te..

Danas ljudi znaju da mogu za par godina da izgrade igru i postanu vredni preko 100mil dolara!

To nisu male pare, pogledaj Thomasa, od max ponude do igrača kojeg menjaju svaki tjedan dana iz kluba u klub...i to zbog odluke da igra kad nebi smeo...

Lako je biti navijač i gledati to samo sa svog ugla, šta oni dobijaju od tih takmičenja?
Oni koji organizuju dobiju gadne pare a igrači samo mogućnost povrede i to da ti možeš da dizati svoj EGO kad navijaš...

peradetlić

pre 5 godina

Malko mi je sada čudan ukus u ustima nakon svog Teovog busanja kako ne razume ljude iz NBA koji se ne odazovu pozivu. Jednostavno ljudi ne mogu da igraju i to je to, bilo nama pravo ili ne. I da neko će reći da se to odnosilo na one koji nisu povređeni i šta ja znam, ali jednostavno niko ne zna u kakvoj su oni zapravo situaciji.

Sprint Mej

pre 5 godina

Prosto mi je neverovatno kako nasi igraci ne koriguju ugovor za reprezentaciju, da igrac ima slobodu da se odazove. Aj razumem da neki igraci nisu u poziciji da postave uslov kako zamisle. Ajde vise razumem za Teodosica i Marjanovica da nisu bas u nekoj zavidnoj poziciji i vidi se da imaju zelju da ostanu u NBA ligi kad je bilo "biti ili nebiti". Ali ne mogu da razumem Jokica koji jedan od najboljih u Americi, mislim da svaki klub bi zeleo njega, covek ima veliku prednost i u poziciji je da postavlja neke uslove i sad ispade da se nije setio da stavi posebnu recenicu za reprezentaciju. E sad tesko cemo ikad saznati sta je prava istina ili je do njega ili je do kluba ili je do ugovora. Za Bogdanovica svaka cast Divcu, vidi se da je uticajan.

Onakije

pre 5 godina

@STEVO
Kad Jokić poraste, Teo će biti u penziji, a Djordjević ko zna gde. Ako niste pratili vesti, većina NBA igrača neće igrati u ovom imbecilnom "prozoru" koji će FIBAu svesti na grupu amatera. Ovde je svadja "velikih meštara" koji cede pare od sportista, a mi tu nešto pametujemo.

nymr

pre 5 godina

Dakle, ako NBA klub nema prava da zdravom igraču zabrani igranje za reprezentaciju prema ugovoru FIBA i NBA, onda znači da je odluka na igraču. Dakle, Teo je odlučio da ne igra, a nisu Klipersi zabranili, jer na to nemaju pravo...(TeoFan, 29. avgust 2018 15:44)
Vi nemate iskustva sa americkom korporativnom masinerijom. Zivim tamo i mogu da vam garantujem da mogu. Dakle, cak i da im ne zvanicno zabraniti, mogu na 100 drugih indirektnih nacina da im zabrane. "Ko se ne pojavi iz bilo kog razloga tog i tog datuma, nece dobijati minutazu i bice trejdovan u nekom trenutku" ili nesto tog tipa. Ovome su najvise podlozni igraci koji ulaze sa klupe jer nisu nosioci igre i njima se najvise klacka pozicija. Jokic nije ali zato mu sede na glavi non-stop iz celog menadzmenta. Pa on malte ne ni u Sombor ne moze da ode bez pratnje iz tima (Meloun i ostali). A da, verovatno mu i bracu drze pod svojim. Pa mnogo manje korporacije su spremne da odu jako daleko i da ucenjuju ljude izmedju redova. Npr. kod mene u firmi imamo "neogranicen" broj neradnih dana u godini i zvanicno nam niko ne brani da odemo na odmor na 15 dana i vise. Ipak nezvanicno mozemo da uzmemo samo desetak dana jer sve preko toga je u crvenoj zoni i onda krecu "nasumicne" revizije tvoje produktivnosti u protekloj godini gde ako se pokaze da nisi radio "at 100% full capacity", odnsono da nisi radio kao robot, nadrljao si. Bogi i Beli ipak rade kod Divca, tako da se to ne racuna.

Иван Грозни

pre 5 godina

Људи никако да схвате да репрезентативна кошарка није више интересантна као некад. Најбољи пример је прошлогодишње финале ЕП и посета на утакмици. Највећу кривицу за такво стање сноси ФИБА. Ма шта мислили о ФИФА и УЕФА, ФИБА је за њих група грађана. И у фудбалу је било покушаја да најбогатији клубови направе затворено такмичење, али је УЕФА на време реаговала. Овакве какве су сада, квалификације нису чак ни трећеразредно такмичење.

Nidza

pre 5 godina

(Oj, 29. avgust 2018 16:11)
Ko će ga znati, tako smo isto mislili da će se Bobi uvek odazivati pa znamo za 2015 i 2016, tako da ćemo videti sledeće godine, ali nadam se da će se ih tad „pustiti“ Klipersi

moonwalker

pre 5 godina

znao sam da ce iz nba doci samo bogdan i bjelica samo zato sto igraju za kingse gde se ne zna ko pije a ko placa i gde su nasi ljudi klipersu iako bobiju ne daju minute niti im znaci u rotaciji ne daju da ide imam osjecaj da jokic jedini otkazao a da ima dozvolu jednostavno je zvezda tima i oni dosta zavise od njega on ima max ugovor ali verovatno su ga kao i uvek savetovali da mu je bolje da ne igra i nazalost mnogo igraca koji odigraju za reprezentaciju stigne umor i popuste u narednoj sezoni jednostavno nikad nisi siguran sta je bolje za tebe znam da je reprezentacija iznad svega ali ako ne mozemo ove kvalifikacije da prodjemo onda i ne treba da igramo

tocka

pre 5 godina

Jedino rešenje je da SVI pređu kod Divca..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (rastaman, 29. avgust 2018 16:00) # Link komentara

Ma ne, treba Srbija da dobije jedan stalni tim u NBA kao Kanada što ima Raptorse. Belgrade Eagles recimo. E to bi bilo rešenje.

Mile

pre 5 godina

Ne brane oni nikome da igra vec sjednu sa igracem i menadzerom i ljepo kazu: " Mozes igrati ako hoces medjutim mi bi voljeli da to vrijeme provedes trenirajuci po nasem sistemu i na jacanju s obziron da si proteklu sezonu propustio 30 utakmica usljed ozljede a zbog slabe fizicke pripremljenosti. Mi ti ne branimo ali zelimo da budes spreman za sezonu jer te za to placamo a vi sami odlucite sta cete."

C i n i k

pre 5 godina

Sacramento zbog Divca dao dozvolu, inace nsm znao da ova 2 imaju takve ugovore po kojima klub moze da zabrani igranje za selekciju? To je ipak novost..

Змак

pre 5 godina

Пре но што заронимо у то како и зашто неко отказује или му бране да игра за репрезентацију мислим да се кошаркашки савези прво у Европи па и широм света треба да се запитају шта те Европске и светске кошаркашке организације имају за циљ. Је ово што се ради у тим организацијама не доноси ништа добро кошарци и националним савезима. Друго Богдан и Немања играју јер су Дивац и Пеђа у управи Сакрамента, да је неко други...тешко да би дозволили. Боби и Тео немају дозвилу клуба...али о таквим стварима се води рачуна кад се потписује уговор. Јокић је прича за себе, ја њему желим пуно здравља, среће, пуно успеха у приватним и пословним плановима и још много милионских уговора, али ја мислим да ми треба да оставимо човека на миру и да њега као потенцијалног репрезентативца заборавимо, тешко да ће се он икада одлучити да жртвује себе зарад репрезентације. А о менаџерима немам да кажем ништа лепо...

nista o nicemu

pre 5 godina

Kada cete vec jednom shvatiti da klub ne moze da zabrani igracu da igra za reprezentaciju ako se utakmice ne poklapaju i ako igrac nije povredjen?? Ne moze! Dakle, kada se ne igraju ligaske utakmice, iznesu mu par stavki zbog kojih oni ne zele da igrac igra za drzavni tim a igrac je taj koji te stavke prihvata ili ne. Dakle, Jokic, Teo i Boban su izabrali da ne igraju za reprezentaciju. Nema Divac nikakve veze sa Bogdanovom odlukom.
(johnny b, 29. avgust 2018 20:35)

Ne moze sa mu zabrani ali moze da ga posle toga posalje u razvojnu ligu.

Kolos

pre 5 godina

Za koga da igraju, Vučiću da dižu rejting i da uveseljavaju gledaoce farme i parova koji ostave 1500 komentara na prolaz Zvezde u LŠ, a na vest o izdaji Kosova ima 10 komentara.

Boze, s kim ja zivim....

pre 5 godina

Definitivno vidim da mnogim repkama izostaju NBA igraci pre svega i plasim se da ce u buducnosti to biti sve cesci slucaj, s obzirom da u NBAu nikad vise povreda nije bilo, a ni nikad veci ugovori, plus dvosmerni ugovori koji ranije nisu postojali itd... mslm da ce ubuduce NBA igraci uglavnom igrati na OI... i Bogdan i Bjelica su pusteni i niko vise... slucajnost?? I ne bas.. s obzirom da su clanovi Sacramento Kingsa ciji su menadzeri Divac i asistent Stojakovic i da su nam Bogdan i Beli u nekom drugom timu, velika je verovatnoca da ni oni ne bi igrali!!!

Larry

pre 5 godina

Ljudi moji pa Đorđević sam kaže da je u kontaktu sa ljudima iz Klipersa i da oni žele da njihovi igrači postepeno podižu spremu za sezonu a ne već sad da igraju takmičarske mečeve. To je problem ovde i to je izjavio Đorđević, on lično. Isto je izjavio da postoji mogućnost da Klipersi daju zeleno svetlo Teu i Bobiju i da oni dođu mnogo kasnije od drugih igrača na okupljanje i da onda nema smisla da ih uopšte i zove tako, zbog drugih momaka. Da li ih je zbog toga precrtao ili im uopšte nisu dozvolili to ne znam ali očigledno da se Klipersi pitaju. Bobi je rekao da se nada da će igrati, Teo isto ali verujem da nije do njih samo. Nažalost to je NBA, kad si plaćen toliko nemaš mnogo izbora.

A gde je Raduljica?

pre 5 godina

Onda ce 12 izabranih verovatno biti:

Jovic
Micic
Nedovic
Bogdanovic
Milosavljevic
Lucic
Kalinic
Bjelica
Jelovac
Milutinov
Bobi
Gagic

Sansu cekaju Simonovic, Todorovic...
(Select, 29. avgust 2018 16:04)

Ceo tekst je o zabrani igranja Teodosića i Marjanovića, i ti ladno Bobija na spisak. Bravo selektore :)

Ogi

pre 5 godina

Ma za Tea me ne čudi, kuburi sa povredama, a i pitanje je koliko je spreman u ovom trenutku, ali mi je glupo da Bobi ne igra, pošto bi to bilo bolje i za njega i za njegov klub, jer se nikad niko nije vratio kao gori igrač sa reprezentativnih okupljanja. Ali, što neko reče, ovo je jači tim od onoga koji je osvojio srebro na EP, tako da ne brinem za plasman...

Divos

pre 5 godina

Бићемо опет ослабљени. Виша сила.
Сви знамо колико је Тео важан, он је онај плеј који саиграче чини бољим.
И Боби ме је је баш угодно изненадио у задњем мечу против Немачке. Био сам скептик јер у прошлој сезони готово и није играо такмичарску кошарку. Али против Немаца фантастично се допуњавао са одличним Милутиновим и одиграли су перфектну утакмицу. И био би нам од огромне помоћи против Грка и Немаца.

Одлука Клиперса није разумна. Ајд када је Тео у питању има логике, ровит је, пропустио је 37 мечева (Клиперси без њега имају 13-24, са њим 29-16), и желе да га сачувају да спремнији дочека сезону.
Боби је имао прошле сезоне лош третман, играо би када су мечеви одлучени, паи након добрих партија, не би добио шансу.
Ако ово значи даће Боби добити бољи третман у наредној сезони, у реду, али са НБА франшизама никад не знате.

А и свака франшиза вди своју политику, одлучује да ли ће пустити играче или не, и то је тако.

Можда неки мисле да то треба од*ебати. Тео и Боби су у годинама када би и могли. Не би имали последица. Но ваља гледати ширу слику. Наши играчи у ен-би-еју не представљају само себе, него и промовишу српску кошарку, својим понашањем, професионализмом па и лојајношћу франшизи (а то Амрери гледају) трасирају (или затварају) пртину Србима који ће доћи, неком Петрушеву, Илићу, Покушевском и онима касније.
И на то се треба мислити.

Како год, виша сила. Салету и "орловима"пуно среће у наставку квалификација.