Tenis 63

Ponedeljak, 06.08.2018.

18:00

"Đoković je sprečio Rafu da stigne Federera"

Toni Nadal, stric i nekadašnji trener španskog tenisera Rafaela, rekao je da je Novak Đoković sprečio njegovog bratanca da postane najuspešniji u istoriji.

"Ðokoviæ je spreèio Rafu da stigne Federera" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

zevs

pre 5 godina

Nadal je za vaseg Djokovica u svakom smislu gospodin,vi trazite mane Nadalu,a ne vidite svog Djokovica,koji nikad nije pohvalio svog saigraca,jer vi primecujete da niko ne ferma Djokovica ni 2%,prvo pogledajte u vase dvoriste pa onda druge kritikujte,ako se neko zali i ako nekome sve smeta to je Djokovic,to ste zaboravili.

Миодраг

pre 5 godina

Captianiron, 7. avgust 2018 16:50
Jedan savet amigo, imas ispod svakog komentara preporucujem- ne preorucujem. U prevodu to znaci slazem se -ne slazem se. Opredelis se za jedno od ta dva I to je to.....komentarisati tudje komentare je nekulturno….svako ima pravo na svoje misljenje, ali jedno mi nikad nece biti jasno: da Srbin (ako uopste znas sta si) navija za inostranog igraca pored asa koji je Srbin!!! To je nekako......bljak!

Totti

pre 5 godina

Nadal je za vaseg Djokovica u svakom smislu gospodin,vi trazite mane Nadalu,a ne vidite svog Djokovica,koji nikad nije pohvalio svog saigraca,jer vi primecujete da niko ne ferma Djokovica ni 2%,prvo pogledajte u vase dvoriste pa onda druge kritikujte,ako se neko zali i ako nekome sve smeta to je Djokovic,to ste zaboravili.
(zevs, 07. avgust 2018 18:08)


Ajd sad brzo nazad na Marjan i ne vraćaj se ovde !

Миодраг

pre 5 godina

Samo na prvi pogled moze da igleda da Toni "hvali" Novaka. U sustini je izjava negativna sa svakog aspekta. Prvo, niko nikoga ne spercava I ne pomaze da ostvaruje sportske uspehe, vec igra za sebe I za svoj rejting trenutno I karijerni uopste. Drugo, pre bi se moglo reci da je Novak pomogao i jednom I drugom da se vrate iz mrtvih, jer je , obasjan sveltoscu Univerzuma , bio daleko od tenisa dve godine. Da nije bilo te neshvatljive pauze, sada se uopste ne bi postavljalo pitanje da li je Novak pomogao Rafi ili Starcu Foci, vec bi oba gledali u ledja GOATU, vec sada.

Captianiron

pre 5 godina

@Миодраг Vi fanovi Djokovica ste tolko pristrasni da je to strasno,vi ste u stanju da ubedite ljude da je h2h veci od slemova,a Nadal i Federer nisu pomogli Djokovicu,aj vrati se malo unazad i analiziraj,i mani nas te price sta bi bilo kad bi bilo.

captainiron

pre 5 godina

@grandiozo malo vi zurite sa Djokovicem,naravno da ce Nadal da osvoji jos titula do kraja sezone,a to kolko se Djokovic pita videcemo,opusti se.

grandiozo

pre 5 godina

Ovo ‘osvojiče još’,Nadal,da ne prenagljuje malo,Novak je ušao u ritam i sada se očekuje njegovo još bolje izdanje od onog na Wimbldonu ,tako da Rafa možda treba pre da se nada nekom novom Novakovom povređivanju/ne daj bože/nego li nekom novom trofeju,trenutno se za to isključivo Novak pita,a nadamo se da će do kraja karijere ostati zdrav,a samim tim to konkurenciji umanjuje šanse za titulu

анализа

pre 5 godina

Ђоковић је највећи у овој четворки, једини има позитиван скор са свима!!!!! А мислим и највише титула.

Bećarac

pre 5 godina

Daleko je ovaj od gospodina kad daje ovakve oportunističke izjave. Djoković ga sprečio da stigne Federera, Djoković je kriv za ovo, pa je kriv i za ono...
Kako li se nije setio lane nakon AO da priča tu priču kad mu je Fedžo u onim godinama ispeglao pulena i direktno ga sprečio da mu se primakne?? Sad bi mu sinovac brojao 18, a Federer 19..

anonimous

pre 5 godina

Zadovoljstvo je živjeti i pratiti tenis za vreme ovakve četvorke. Mnogo ce iza nas biti generacija koje neće imati to zadovoljstvo, a mislim da im se riječima ne može u potpunosti prenijeti ovaj osecaj. Podrška za Noleta iz Prijepolja od tenisera amatera! ;)

Nadam se al' ne verujem

pre 5 godina

E moj Nole, prokackao si ti sansu da stignes i presignes Federera u broju osvojenig G.S. Pokusaj bar Nadala da prestignes.

Marko

pre 5 godina

presudni trenutak je bio kad je roger osvojio zadnju australiju. novak ce da prestigne rafa, samo da stric zna. ali zbog te australije neće i rogera.

Ufo

pre 5 godina

Pa uvek je neko nekoga sprecio, tj nekada pobedis nekada izgubis. Ja uopste ne razumem ovakve izjave. Moze se reci i da je Rafa sprecio Federera da uzme jos 3-4 slema jer je bio najbolji na Roland Garosu. Federer je za sada ubedljivo najbolji, a pored najvise slemova ima ubedljivo najvise nedelja na prvoj listi i najvise ukupno titula, sto ce teeesko iko nadmasiti.

dzigi

pre 5 godina

Toni je delimicno u pravu.Mislim da Rafa ima realne sanse da stigne Rodzera jer moze jos neko vreme da dominira u Parizu a na ostalim slemovima ce biti veoma konkurentan.Rodzer ce tesko do jos nekog slema.

rale221

pre 5 godina

Hahaha citam i ne verujem, Roger je najveci i najbolji teniser svih vremena, Gospodin covek isto kao Rafa i Novak.
Koliko vi ne volite Rogera toliko ja ne volim Novaka i Rafu. Ne zbog toga odakle su ili kakve su licnosti, vec zbog stila i nacina igre. Tako navijaju pravi poznavaoci i ljubitelji ovog sporta.
1=20
2=17
3=13

Kapa dole!

pre 5 godina

Ne treba zaboraviti, kada se Novak pojavio i Toni Nadal ga prvi put video na treningu, rekao je svom sinovcu:"Rafa, imaćemo velikih problema". Koliko je bio u pravu ne treba objašnjavati. Veliki znalac tenisa i veliki džentlmen.

Ivan Veljković

pre 5 godina

Da, zaista Đoković je sprečio rafu da stigne i prestigne Federera ali sa druge strane i Rafa je sprečio Noleta da to isto učini jer su međusobno jedan drrugoga pobeđivali u mnogo Gren Slem finala, ali i sa treće strane Nole je sprečio i Federera da još više poveća razliku nad Nadalom pobedivši ga u 3 finala Gren Slemova i u još mnogo polufinala. Znači, sva trojica su tu gde jesu jer su velikani, i naravno da ni jedan od njih nije mogao da uzme sve Gren Slemove u toj deceniji njihove velike vladavine tenisom, već su morali da ih dele, jednom pobedi jedan, drugi put drugi, treći put treći, jer sva trojica su toliko dominantni i toliko moćni igrači da je njihova dominacija surova, zato su Gren Slemovi morali ići naizmenično na sve tri strane u velikom broju.

no1e

pre 5 godina

Zapravo mislim da je Novak doprineo da razlika ne bude veca u korist Federera. Nadal je dugo bio treci dok je federer bio drugi. Za to vreme Federer je mogao jos dosta da poveca razliku, a Nadal to jos uvek ne bi stigao. U svakom slucaju se nadam da ce i Nadal i Nole da prestignu Federera. Ima vremena za to. Realno u naredne 4 godine Nole moze da uzme 8-10 grand slemova bez problema, a da Nadal za to vreme lepo uzme 4 RG-a.

hmmm

pre 5 godina

Svasta. Pa Federer bi dodatno pobegao Nadalu da od Djokovica nije izgubio 2 finala Vimbldona i ono na US openu, dodajmo tome i polufinale Australije 2016 i eto samo u prethodne 3-4 godine je Federer zbog Novaka ostao bez 4 gs titule. Jos ako dodamo i neke ranije poraze ( USO 2010 i 2011, pa AO 2011), eto 7 GS koje bi RF uzeo da nije bilo Djokovica.
Isto tako, Djokovic bi sada bio ispred Nadala da nije 3 godine uzastopno gubio na USO od Federera ( 2007, 2008, 2009), a uzeo bi i onaj Vimbldon 2012 da nije izgubio od Federera. Da ne pricamo o cuvenom polufinalu RG 2011 kada je Federer izbacio Djokovica koji je vec bio nabio komplekse Nadalu i sigurno bi ga vec tada porazio na RG.
Prema tome, mogao bi Toni malo realnije da posmatra stvari.

sarajevo.ba

pre 5 godina

Naklon tebi i Rafi, korektni ste uvek bili i u izjavama i u ponasanju.Zato ste kompletni sportisti, za razliku od nekih placljivaca koji su veliki samo u brojevima na papiru. Ali je veliko pitanje da li ce takvi i ostati. Ako iz bilo kog razloga Novak ne uspe, zelim Rafi da to prestigne i na papiru
(Xnodeh, 06. avgust 2018 20:58)

Kako korektni?
A poen na RG protiv Novaka?
A stalni "koucing" ili kako se vec kaze sto se normalno ne smije?

zocko

pre 5 godina

Do kraja godine Nolo uzima sve u Americi ,Kini I u Hrvatskoj Vukovar open I Oluja Knin, sto mu garantuje prvo mjesto na kraja godine.

Madeleine

pre 5 godina

Može to i drugačije da se kaže Toni. Recimo da su se večni broj 2 (Nadal) i Nolo međusobno takmičili da osvoje šta stignu s obzirom da je najveći i najlepši - KING Federer nedostižan za obojicu. Nadal je dominantan samo na šljaci, a KING Federer na svim ostalim podlogama!

sasa jokic

pre 5 godina

Toni je Ok, ali zaboravlja da je Nole i Federera sprecio da osvoji nekoliko GS, kao i njih dvojica njega. Da Rodzer nije odservirao najbolje u zivotu u polifinalu RG 2011, Nole bi osvojio taj RG jer je bio u naletu lrotiv Nadala, ovaj nije mogao da se sastavi kad vidi Noleta sa druge strane.

Sakaluda

pre 5 godina

Ok. Jeste Nadal korektniji od Federera u izjavama, ALI...

...Ja odlicno pamtim da su i Nadal i Federer u periodu totalne Noletove dominacije konstantno, u svim izjavama o Noletovoj igri, morali da napominju ono kao...eto, ON SE NE POVREDJUJE I ZATO JE NA TOM NIVOU!

Eto, docekali su i to da se Nole povredi, izgubi godinu i po vrhunskih rezultata i sad su svi dobri!!!

dejanR

pre 5 godina

Objektivno, bilo bi najlepše da svi završe karijeru sa istim brojem slemova. Tako bi svako od njih, na svoj način, bio najbolji svih vremena, a kao trojac najveličanstvenija teniska legenda.

Bosanac

pre 5 godina

Ziva istina.... Da je Rafa dobio Noleta , lagano bi uzeo finale i samim tim rekord Federera bio bi ugrozen. Ovako razlika je jos uvijek 3 GS sto je mislim nedostizno jer veliku cetvorku polako stizu godine , a dolaze neki novi klinci. Mislim da ce mu Nadal na kraju prici na 1 GS razlike i da se tu prica zavrsava. A takodje mislim da Federera jos ne treba otpisivati kada su u pitanju titule na GS.

room 1408

pre 5 godina

Ne razumem.Pa igrao je Djokovic i protiv Federera,i njega isto dobijao.Sta mu to sad znaci?Gubio je Rafa i od Federera puno puta.To je isto kao da kažu iz Reala da ne gube od Barse u prvenstvu bili bi stalno prvaci Spanije,a ono npr.dodje Hetafe pa pokida Real,..Djokovic da je na Marej-ovom mestu(Britanac),bio bi najveći igrač ikad u univerzumu,..

King Roger

pre 5 godina

To kazu ljudi samo da bi nasli razlog.Nadal nikad nije niti ce kao i Djokovic stici Federera jer je jedan neprikosnoveni KING FEDERER.!MOLIM DA PUSTITE MOJ KOMENTAR.

bruder

pre 5 godina

bio je izrazito ljigav lik ovaj Toni dok su Rafa i Nole vodili glavne bitke a Nole ga dobio uglavnom. U poslednje 2 godine je naprasno postao realan i miran, valjda zbog toga što više nije u Rafinom timu pa nema razloga da pokušava da deprimira Noleta i olakša posao Rafi na psihološkom planu.

Provalio ga odmah :))

pre 5 godina

Kada je Toni gledao Novaka na treningu 2005g u Parizu obratio se Nadalu rijecima ”Ovaj ce nam momak praviti probleme”
To su njegove rijeci!

kimiko

pre 5 godina

Ovo je potpuno tacno, ali je Nole sprecio i Rodju da uzme bukvalno sve turnire sem sljake. Pa ti sad' vidi bajo moj, kakav je to zadatak bio. Protiv Rafe i Rodje u punoj formi...Pa to je gotovo nemoguc zadatak, a ipak je ostvaren.

milwood

pre 5 godina

Samo da su igrali prvo polufinale. To se zove maler. Ali mi svi Rafini navijaci znamo da ce Rafa imati jednu vise od Federera i time zavrsiti pricu o tome koji je teniser najbolji svih vremena.

Ludi Milojko

pre 5 godina

Uzeo je on Rafi 3 GS direktno u finalima ali je uzeo i RF isto toliko. Medjutim uzeo je Rafa Noletu 4 GS isto u finalima. Nole je ubio Mareja uzevši mu 5 GS u finalima i ako ćemo tako da nije RF, Rafe i Noleta Endi Marej bi bio GOAT sa preko 20 GS!!!

Xnodeh

pre 5 godina

Naklon tebi i Rafi, korektni ste uvek bili i u izjavama i u ponasanju.Zato ste kompletni sportisti, za razliku od nekih placljivaca koji su veliki samo u brojevima na papiru. Ali je veliko pitanje da li ce takvi i ostati. Ako iz bilo kog razloga Novak ne uspe, zelim Rafi da to prestigne i na papiru

Xnodeh

pre 5 godina

Naklon tebi i Rafi, korektni ste uvek bili i u izjavama i u ponasanju.Zato ste kompletni sportisti, za razliku od nekih placljivaca koji su veliki samo u brojevima na papiru. Ali je veliko pitanje da li ce takvi i ostati. Ako iz bilo kog razloga Novak ne uspe, zelim Rafi da to prestigne i na papiru

room 1408

pre 5 godina

Ne razumem.Pa igrao je Djokovic i protiv Federera,i njega isto dobijao.Sta mu to sad znaci?Gubio je Rafa i od Federera puno puta.To je isto kao da kažu iz Reala da ne gube od Barse u prvenstvu bili bi stalno prvaci Spanije,a ono npr.dodje Hetafe pa pokida Real,..Djokovic da je na Marej-ovom mestu(Britanac),bio bi najveći igrač ikad u univerzumu,..

bruder

pre 5 godina

bio je izrazito ljigav lik ovaj Toni dok su Rafa i Nole vodili glavne bitke a Nole ga dobio uglavnom. U poslednje 2 godine je naprasno postao realan i miran, valjda zbog toga što više nije u Rafinom timu pa nema razloga da pokušava da deprimira Noleta i olakša posao Rafi na psihološkom planu.

Kapa dole!

pre 5 godina

Ne treba zaboraviti, kada se Novak pojavio i Toni Nadal ga prvi put video na treningu, rekao je svom sinovcu:"Rafa, imaćemo velikih problema". Koliko je bio u pravu ne treba objašnjavati. Veliki znalac tenisa i veliki džentlmen.

hmmm

pre 5 godina

Svasta. Pa Federer bi dodatno pobegao Nadalu da od Djokovica nije izgubio 2 finala Vimbldona i ono na US openu, dodajmo tome i polufinale Australije 2016 i eto samo u prethodne 3-4 godine je Federer zbog Novaka ostao bez 4 gs titule. Jos ako dodamo i neke ranije poraze ( USO 2010 i 2011, pa AO 2011), eto 7 GS koje bi RF uzeo da nije bilo Djokovica.
Isto tako, Djokovic bi sada bio ispred Nadala da nije 3 godine uzastopno gubio na USO od Federera ( 2007, 2008, 2009), a uzeo bi i onaj Vimbldon 2012 da nije izgubio od Federera. Da ne pricamo o cuvenom polufinalu RG 2011 kada je Federer izbacio Djokovica koji je vec bio nabio komplekse Nadalu i sigurno bi ga vec tada porazio na RG.
Prema tome, mogao bi Toni malo realnije da posmatra stvari.

Ivan Veljković

pre 5 godina

Da, zaista Đoković je sprečio rafu da stigne i prestigne Federera ali sa druge strane i Rafa je sprečio Noleta da to isto učini jer su međusobno jedan drrugoga pobeđivali u mnogo Gren Slem finala, ali i sa treće strane Nole je sprečio i Federera da još više poveća razliku nad Nadalom pobedivši ga u 3 finala Gren Slemova i u još mnogo polufinala. Znači, sva trojica su tu gde jesu jer su velikani, i naravno da ni jedan od njih nije mogao da uzme sve Gren Slemove u toj deceniji njihove velike vladavine tenisom, već su morali da ih dele, jednom pobedi jedan, drugi put drugi, treći put treći, jer sva trojica su toliko dominantni i toliko moćni igrači da je njihova dominacija surova, zato su Gren Slemovi morali ići naizmenično na sve tri strane u velikom broju.

no1e

pre 5 godina

Zapravo mislim da je Novak doprineo da razlika ne bude veca u korist Federera. Nadal je dugo bio treci dok je federer bio drugi. Za to vreme Federer je mogao jos dosta da poveca razliku, a Nadal to jos uvek ne bi stigao. U svakom slucaju se nadam da ce i Nadal i Nole da prestignu Federera. Ima vremena za to. Realno u naredne 4 godine Nole moze da uzme 8-10 grand slemova bez problema, a da Nadal za to vreme lepo uzme 4 RG-a.

Sakaluda

pre 5 godina

Ok. Jeste Nadal korektniji od Federera u izjavama, ALI...

...Ja odlicno pamtim da su i Nadal i Federer u periodu totalne Noletove dominacije konstantno, u svim izjavama o Noletovoj igri, morali da napominju ono kao...eto, ON SE NE POVREDJUJE I ZATO JE NA TOM NIVOU!

Eto, docekali su i to da se Nole povredi, izgubi godinu i po vrhunskih rezultata i sad su svi dobri!!!

Ludi Milojko

pre 5 godina

Uzeo je on Rafi 3 GS direktno u finalima ali je uzeo i RF isto toliko. Medjutim uzeo je Rafa Noletu 4 GS isto u finalima. Nole je ubio Mareja uzevši mu 5 GS u finalima i ako ćemo tako da nije RF, Rafe i Noleta Endi Marej bi bio GOAT sa preko 20 GS!!!

Bećarac

pre 5 godina

Daleko je ovaj od gospodina kad daje ovakve oportunističke izjave. Djoković ga sprečio da stigne Federera, Djoković je kriv za ovo, pa je kriv i za ono...
Kako li se nije setio lane nakon AO da priča tu priču kad mu je Fedžo u onim godinama ispeglao pulena i direktno ga sprečio da mu se primakne?? Sad bi mu sinovac brojao 18, a Federer 19..

kimiko

pre 5 godina

Ovo je potpuno tacno, ali je Nole sprecio i Rodju da uzme bukvalno sve turnire sem sljake. Pa ti sad' vidi bajo moj, kakav je to zadatak bio. Protiv Rafe i Rodje u punoj formi...Pa to je gotovo nemoguc zadatak, a ipak je ostvaren.

anonimous

pre 5 godina

Zadovoljstvo je živjeti i pratiti tenis za vreme ovakve četvorke. Mnogo ce iza nas biti generacija koje neće imati to zadovoljstvo, a mislim da im se riječima ne može u potpunosti prenijeti ovaj osecaj. Podrška za Noleta iz Prijepolja od tenisera amatera! ;)

sasa jokic

pre 5 godina

Toni je Ok, ali zaboravlja da je Nole i Federera sprecio da osvoji nekoliko GS, kao i njih dvojica njega. Da Rodzer nije odservirao najbolje u zivotu u polifinalu RG 2011, Nole bi osvojio taj RG jer je bio u naletu lrotiv Nadala, ovaj nije mogao da se sastavi kad vidi Noleta sa druge strane.

dejanR

pre 5 godina

Objektivno, bilo bi najlepše da svi završe karijeru sa istim brojem slemova. Tako bi svako od njih, na svoj način, bio najbolji svih vremena, a kao trojac najveličanstvenija teniska legenda.

dzigi

pre 5 godina

Toni je delimicno u pravu.Mislim da Rafa ima realne sanse da stigne Rodzera jer moze jos neko vreme da dominira u Parizu a na ostalim slemovima ce biti veoma konkurentan.Rodzer ce tesko do jos nekog slema.

Provalio ga odmah :))

pre 5 godina

Kada je Toni gledao Novaka na treningu 2005g u Parizu obratio se Nadalu rijecima ”Ovaj ce nam momak praviti probleme”
To su njegove rijeci!

Marko

pre 5 godina

presudni trenutak je bio kad je roger osvojio zadnju australiju. novak ce da prestigne rafa, samo da stric zna. ali zbog te australije neće i rogera.

Nadam se al' ne verujem

pre 5 godina

E moj Nole, prokackao si ti sansu da stignes i presignes Federera u broju osvojenig G.S. Pokusaj bar Nadala da prestignes.

sarajevo.ba

pre 5 godina

Naklon tebi i Rafi, korektni ste uvek bili i u izjavama i u ponasanju.Zato ste kompletni sportisti, za razliku od nekih placljivaca koji su veliki samo u brojevima na papiru. Ali je veliko pitanje da li ce takvi i ostati. Ako iz bilo kog razloga Novak ne uspe, zelim Rafi da to prestigne i na papiru
(Xnodeh, 06. avgust 2018 20:58)

Kako korektni?
A poen na RG protiv Novaka?
A stalni "koucing" ili kako se vec kaze sto se normalno ne smije?

rale221

pre 5 godina

Hahaha citam i ne verujem, Roger je najveci i najbolji teniser svih vremena, Gospodin covek isto kao Rafa i Novak.
Koliko vi ne volite Rogera toliko ja ne volim Novaka i Rafu. Ne zbog toga odakle su ili kakve su licnosti, vec zbog stila i nacina igre. Tako navijaju pravi poznavaoci i ljubitelji ovog sporta.
1=20
2=17
3=13

Ufo

pre 5 godina

Pa uvek je neko nekoga sprecio, tj nekada pobedis nekada izgubis. Ja uopste ne razumem ovakve izjave. Moze se reci i da je Rafa sprecio Federera da uzme jos 3-4 slema jer je bio najbolji na Roland Garosu. Federer je za sada ubedljivo najbolji, a pored najvise slemova ima ubedljivo najvise nedelja na prvoj listi i najvise ukupno titula, sto ce teeesko iko nadmasiti.

анализа

pre 5 godina

Ђоковић је највећи у овој четворки, једини има позитиван скор са свима!!!!! А мислим и највише титула.

captainiron

pre 5 godina

@grandiozo malo vi zurite sa Djokovicem,naravno da ce Nadal da osvoji jos titula do kraja sezone,a to kolko se Djokovic pita videcemo,opusti se.

Captianiron

pre 5 godina

@Миодраг Vi fanovi Djokovica ste tolko pristrasni da je to strasno,vi ste u stanju da ubedite ljude da je h2h veci od slemova,a Nadal i Federer nisu pomogli Djokovicu,aj vrati se malo unazad i analiziraj,i mani nas te price sta bi bilo kad bi bilo.

Bosanac

pre 5 godina

Ziva istina.... Da je Rafa dobio Noleta , lagano bi uzeo finale i samim tim rekord Federera bio bi ugrozen. Ovako razlika je jos uvijek 3 GS sto je mislim nedostizno jer veliku cetvorku polako stizu godine , a dolaze neki novi klinci. Mislim da ce mu Nadal na kraju prici na 1 GS razlike i da se tu prica zavrsava. A takodje mislim da Federera jos ne treba otpisivati kada su u pitanju titule na GS.

zevs

pre 5 godina

Nadal je za vaseg Djokovica u svakom smislu gospodin,vi trazite mane Nadalu,a ne vidite svog Djokovica,koji nikad nije pohvalio svog saigraca,jer vi primecujete da niko ne ferma Djokovica ni 2%,prvo pogledajte u vase dvoriste pa onda druge kritikujte,ako se neko zali i ako nekome sve smeta to je Djokovic,to ste zaboravili.

milwood

pre 5 godina

Samo da su igrali prvo polufinale. To se zove maler. Ali mi svi Rafini navijaci znamo da ce Rafa imati jednu vise od Federera i time zavrsiti pricu o tome koji je teniser najbolji svih vremena.

Madeleine

pre 5 godina

Može to i drugačije da se kaže Toni. Recimo da su se večni broj 2 (Nadal) i Nolo međusobno takmičili da osvoje šta stignu s obzirom da je najveći i najlepši - KING Federer nedostižan za obojicu. Nadal je dominantan samo na šljaci, a KING Federer na svim ostalim podlogama!

zocko

pre 5 godina

Do kraja godine Nolo uzima sve u Americi ,Kini I u Hrvatskoj Vukovar open I Oluja Knin, sto mu garantuje prvo mjesto na kraja godine.

Totti

pre 5 godina

Nadal je za vaseg Djokovica u svakom smislu gospodin,vi trazite mane Nadalu,a ne vidite svog Djokovica,koji nikad nije pohvalio svog saigraca,jer vi primecujete da niko ne ferma Djokovica ni 2%,prvo pogledajte u vase dvoriste pa onda druge kritikujte,ako se neko zali i ako nekome sve smeta to je Djokovic,to ste zaboravili.
(zevs, 07. avgust 2018 18:08)


Ajd sad brzo nazad na Marjan i ne vraćaj se ovde !

Миодраг

pre 5 godina

Captianiron, 7. avgust 2018 16:50
Jedan savet amigo, imas ispod svakog komentara preporucujem- ne preorucujem. U prevodu to znaci slazem se -ne slazem se. Opredelis se za jedno od ta dva I to je to.....komentarisati tudje komentare je nekulturno….svako ima pravo na svoje misljenje, ali jedno mi nikad nece biti jasno: da Srbin (ako uopste znas sta si) navija za inostranog igraca pored asa koji je Srbin!!! To je nekako......bljak!

King Roger

pre 5 godina

To kazu ljudi samo da bi nasli razlog.Nadal nikad nije niti ce kao i Djokovic stici Federera jer je jedan neprikosnoveni KING FEDERER.!MOLIM DA PUSTITE MOJ KOMENTAR.

Миодраг

pre 5 godina

Samo na prvi pogled moze da igleda da Toni "hvali" Novaka. U sustini je izjava negativna sa svakog aspekta. Prvo, niko nikoga ne spercava I ne pomaze da ostvaruje sportske uspehe, vec igra za sebe I za svoj rejting trenutno I karijerni uopste. Drugo, pre bi se moglo reci da je Novak pomogao i jednom I drugom da se vrate iz mrtvih, jer je , obasjan sveltoscu Univerzuma , bio daleko od tenisa dve godine. Da nije bilo te neshvatljive pauze, sada se uopste ne bi postavljalo pitanje da li je Novak pomogao Rafi ili Starcu Foci, vec bi oba gledali u ledja GOATU, vec sada.

grandiozo

pre 5 godina

Ovo ‘osvojiče još’,Nadal,da ne prenagljuje malo,Novak je ušao u ritam i sada se očekuje njegovo još bolje izdanje od onog na Wimbldonu ,tako da Rafa možda treba pre da se nada nekom novom Novakovom povređivanju/ne daj bože/nego li nekom novom trofeju,trenutno se za to isključivo Novak pita,a nadamo se da će do kraja karijere ostati zdrav,a samim tim to konkurenciji umanjuje šanse za titulu

rale221

pre 5 godina

Hahaha citam i ne verujem, Roger je najveci i najbolji teniser svih vremena, Gospodin covek isto kao Rafa i Novak.
Koliko vi ne volite Rogera toliko ja ne volim Novaka i Rafu. Ne zbog toga odakle su ili kakve su licnosti, vec zbog stila i nacina igre. Tako navijaju pravi poznavaoci i ljubitelji ovog sporta.
1=20
2=17
3=13

room 1408

pre 5 godina

Ne razumem.Pa igrao je Djokovic i protiv Federera,i njega isto dobijao.Sta mu to sad znaci?Gubio je Rafa i od Federera puno puta.To je isto kao da kažu iz Reala da ne gube od Barse u prvenstvu bili bi stalno prvaci Spanije,a ono npr.dodje Hetafe pa pokida Real,..Djokovic da je na Marej-ovom mestu(Britanac),bio bi najveći igrač ikad u univerzumu,..

bruder

pre 5 godina

bio je izrazito ljigav lik ovaj Toni dok su Rafa i Nole vodili glavne bitke a Nole ga dobio uglavnom. U poslednje 2 godine je naprasno postao realan i miran, valjda zbog toga što više nije u Rafinom timu pa nema razloga da pokušava da deprimira Noleta i olakša posao Rafi na psihološkom planu.

Madeleine

pre 5 godina

Može to i drugačije da se kaže Toni. Recimo da su se večni broj 2 (Nadal) i Nolo međusobno takmičili da osvoje šta stignu s obzirom da je najveći i najlepši - KING Federer nedostižan za obojicu. Nadal je dominantan samo na šljaci, a KING Federer na svim ostalim podlogama!

King Roger

pre 5 godina

To kazu ljudi samo da bi nasli razlog.Nadal nikad nije niti ce kao i Djokovic stici Federera jer je jedan neprikosnoveni KING FEDERER.!MOLIM DA PUSTITE MOJ KOMENTAR.

Xnodeh

pre 5 godina

Naklon tebi i Rafi, korektni ste uvek bili i u izjavama i u ponasanju.Zato ste kompletni sportisti, za razliku od nekih placljivaca koji su veliki samo u brojevima na papiru. Ali je veliko pitanje da li ce takvi i ostati. Ako iz bilo kog razloga Novak ne uspe, zelim Rafi da to prestigne i na papiru

zocko

pre 5 godina

Do kraja godine Nolo uzima sve u Americi ,Kini I u Hrvatskoj Vukovar open I Oluja Knin, sto mu garantuje prvo mjesto na kraja godine.

Bećarac

pre 5 godina

Daleko je ovaj od gospodina kad daje ovakve oportunističke izjave. Djoković ga sprečio da stigne Federera, Djoković je kriv za ovo, pa je kriv i za ono...
Kako li se nije setio lane nakon AO da priča tu priču kad mu je Fedžo u onim godinama ispeglao pulena i direktno ga sprečio da mu se primakne?? Sad bi mu sinovac brojao 18, a Federer 19..

Bosanac

pre 5 godina

Ziva istina.... Da je Rafa dobio Noleta , lagano bi uzeo finale i samim tim rekord Federera bio bi ugrozen. Ovako razlika je jos uvijek 3 GS sto je mislim nedostizno jer veliku cetvorku polako stizu godine , a dolaze neki novi klinci. Mislim da ce mu Nadal na kraju prici na 1 GS razlike i da se tu prica zavrsava. A takodje mislim da Federera jos ne treba otpisivati kada su u pitanju titule na GS.

milwood

pre 5 godina

Samo da su igrali prvo polufinale. To se zove maler. Ali mi svi Rafini navijaci znamo da ce Rafa imati jednu vise od Federera i time zavrsiti pricu o tome koji je teniser najbolji svih vremena.

Ufo

pre 5 godina

Pa uvek je neko nekoga sprecio, tj nekada pobedis nekada izgubis. Ja uopste ne razumem ovakve izjave. Moze se reci i da je Rafa sprecio Federera da uzme jos 3-4 slema jer je bio najbolji na Roland Garosu. Federer je za sada ubedljivo najbolji, a pored najvise slemova ima ubedljivo najvise nedelja na prvoj listi i najvise ukupno titula, sto ce teeesko iko nadmasiti.

sarajevo.ba

pre 5 godina

Naklon tebi i Rafi, korektni ste uvek bili i u izjavama i u ponasanju.Zato ste kompletni sportisti, za razliku od nekih placljivaca koji su veliki samo u brojevima na papiru. Ali je veliko pitanje da li ce takvi i ostati. Ako iz bilo kog razloga Novak ne uspe, zelim Rafi da to prestigne i na papiru
(Xnodeh, 06. avgust 2018 20:58)

Kako korektni?
A poen na RG protiv Novaka?
A stalni "koucing" ili kako se vec kaze sto se normalno ne smije?

hmmm

pre 5 godina

Svasta. Pa Federer bi dodatno pobegao Nadalu da od Djokovica nije izgubio 2 finala Vimbldona i ono na US openu, dodajmo tome i polufinale Australije 2016 i eto samo u prethodne 3-4 godine je Federer zbog Novaka ostao bez 4 gs titule. Jos ako dodamo i neke ranije poraze ( USO 2010 i 2011, pa AO 2011), eto 7 GS koje bi RF uzeo da nije bilo Djokovica.
Isto tako, Djokovic bi sada bio ispred Nadala da nije 3 godine uzastopno gubio na USO od Federera ( 2007, 2008, 2009), a uzeo bi i onaj Vimbldon 2012 da nije izgubio od Federera. Da ne pricamo o cuvenom polufinalu RG 2011 kada je Federer izbacio Djokovica koji je vec bio nabio komplekse Nadalu i sigurno bi ga vec tada porazio na RG.
Prema tome, mogao bi Toni malo realnije da posmatra stvari.

Nadam se al' ne verujem

pre 5 godina

E moj Nole, prokackao si ti sansu da stignes i presignes Federera u broju osvojenig G.S. Pokusaj bar Nadala da prestignes.

no1e

pre 5 godina

Zapravo mislim da je Novak doprineo da razlika ne bude veca u korist Federera. Nadal je dugo bio treci dok je federer bio drugi. Za to vreme Federer je mogao jos dosta da poveca razliku, a Nadal to jos uvek ne bi stigao. U svakom slucaju se nadam da ce i Nadal i Nole da prestignu Federera. Ima vremena za to. Realno u naredne 4 godine Nole moze da uzme 8-10 grand slemova bez problema, a da Nadal za to vreme lepo uzme 4 RG-a.

Kapa dole!

pre 5 godina

Ne treba zaboraviti, kada se Novak pojavio i Toni Nadal ga prvi put video na treningu, rekao je svom sinovcu:"Rafa, imaćemo velikih problema". Koliko je bio u pravu ne treba objašnjavati. Veliki znalac tenisa i veliki džentlmen.

анализа

pre 5 godina

Ђоковић је највећи у овој четворки, једини има позитиван скор са свима!!!!! А мислим и највише титула.

Marko

pre 5 godina

presudni trenutak je bio kad je roger osvojio zadnju australiju. novak ce da prestigne rafa, samo da stric zna. ali zbog te australije neće i rogera.

grandiozo

pre 5 godina

Ovo ‘osvojiče još’,Nadal,da ne prenagljuje malo,Novak je ušao u ritam i sada se očekuje njegovo još bolje izdanje od onog na Wimbldonu ,tako da Rafa možda treba pre da se nada nekom novom Novakovom povređivanju/ne daj bože/nego li nekom novom trofeju,trenutno se za to isključivo Novak pita,a nadamo se da će do kraja karijere ostati zdrav,a samim tim to konkurenciji umanjuje šanse za titulu

Sakaluda

pre 5 godina

Ok. Jeste Nadal korektniji od Federera u izjavama, ALI...

...Ja odlicno pamtim da su i Nadal i Federer u periodu totalne Noletove dominacije konstantno, u svim izjavama o Noletovoj igri, morali da napominju ono kao...eto, ON SE NE POVREDJUJE I ZATO JE NA TOM NIVOU!

Eto, docekali su i to da se Nole povredi, izgubi godinu i po vrhunskih rezultata i sad su svi dobri!!!

zevs

pre 5 godina

Nadal je za vaseg Djokovica u svakom smislu gospodin,vi trazite mane Nadalu,a ne vidite svog Djokovica,koji nikad nije pohvalio svog saigraca,jer vi primecujete da niko ne ferma Djokovica ni 2%,prvo pogledajte u vase dvoriste pa onda druge kritikujte,ako se neko zali i ako nekome sve smeta to je Djokovic,to ste zaboravili.

dejanR

pre 5 godina

Objektivno, bilo bi najlepše da svi završe karijeru sa istim brojem slemova. Tako bi svako od njih, na svoj način, bio najbolji svih vremena, a kao trojac najveličanstvenija teniska legenda.

Миодраг

pre 5 godina

Samo na prvi pogled moze da igleda da Toni "hvali" Novaka. U sustini je izjava negativna sa svakog aspekta. Prvo, niko nikoga ne spercava I ne pomaze da ostvaruje sportske uspehe, vec igra za sebe I za svoj rejting trenutno I karijerni uopste. Drugo, pre bi se moglo reci da je Novak pomogao i jednom I drugom da se vrate iz mrtvih, jer je , obasjan sveltoscu Univerzuma , bio daleko od tenisa dve godine. Da nije bilo te neshvatljive pauze, sada se uopste ne bi postavljalo pitanje da li je Novak pomogao Rafi ili Starcu Foci, vec bi oba gledali u ledja GOATU, vec sada.

Captianiron

pre 5 godina

@Миодраг Vi fanovi Djokovica ste tolko pristrasni da je to strasno,vi ste u stanju da ubedite ljude da je h2h veci od slemova,a Nadal i Federer nisu pomogli Djokovicu,aj vrati se malo unazad i analiziraj,i mani nas te price sta bi bilo kad bi bilo.

anonimous

pre 5 godina

Zadovoljstvo je živjeti i pratiti tenis za vreme ovakve četvorke. Mnogo ce iza nas biti generacija koje neće imati to zadovoljstvo, a mislim da im se riječima ne može u potpunosti prenijeti ovaj osecaj. Podrška za Noleta iz Prijepolja od tenisera amatera! ;)

Provalio ga odmah :))

pre 5 godina

Kada je Toni gledao Novaka na treningu 2005g u Parizu obratio se Nadalu rijecima ”Ovaj ce nam momak praviti probleme”
To su njegove rijeci!

kimiko

pre 5 godina

Ovo je potpuno tacno, ali je Nole sprecio i Rodju da uzme bukvalno sve turnire sem sljake. Pa ti sad' vidi bajo moj, kakav je to zadatak bio. Protiv Rafe i Rodje u punoj formi...Pa to je gotovo nemoguc zadatak, a ipak je ostvaren.

dzigi

pre 5 godina

Toni je delimicno u pravu.Mislim da Rafa ima realne sanse da stigne Rodzera jer moze jos neko vreme da dominira u Parizu a na ostalim slemovima ce biti veoma konkurentan.Rodzer ce tesko do jos nekog slema.

Totti

pre 5 godina

Nadal je za vaseg Djokovica u svakom smislu gospodin,vi trazite mane Nadalu,a ne vidite svog Djokovica,koji nikad nije pohvalio svog saigraca,jer vi primecujete da niko ne ferma Djokovica ni 2%,prvo pogledajte u vase dvoriste pa onda druge kritikujte,ako se neko zali i ako nekome sve smeta to je Djokovic,to ste zaboravili.
(zevs, 07. avgust 2018 18:08)


Ajd sad brzo nazad na Marjan i ne vraćaj se ovde !

Миодраг

pre 5 godina

Captianiron, 7. avgust 2018 16:50
Jedan savet amigo, imas ispod svakog komentara preporucujem- ne preorucujem. U prevodu to znaci slazem se -ne slazem se. Opredelis se za jedno od ta dva I to je to.....komentarisati tudje komentare je nekulturno….svako ima pravo na svoje misljenje, ali jedno mi nikad nece biti jasno: da Srbin (ako uopste znas sta si) navija za inostranog igraca pored asa koji je Srbin!!! To je nekako......bljak!

captainiron

pre 5 godina

@grandiozo malo vi zurite sa Djokovicem,naravno da ce Nadal da osvoji jos titula do kraja sezone,a to kolko se Djokovic pita videcemo,opusti se.

Ludi Milojko

pre 5 godina

Uzeo je on Rafi 3 GS direktno u finalima ali je uzeo i RF isto toliko. Medjutim uzeo je Rafa Noletu 4 GS isto u finalima. Nole je ubio Mareja uzevši mu 5 GS u finalima i ako ćemo tako da nije RF, Rafe i Noleta Endi Marej bi bio GOAT sa preko 20 GS!!!

sasa jokic

pre 5 godina

Toni je Ok, ali zaboravlja da je Nole i Federera sprecio da osvoji nekoliko GS, kao i njih dvojica njega. Da Rodzer nije odservirao najbolje u zivotu u polifinalu RG 2011, Nole bi osvojio taj RG jer je bio u naletu lrotiv Nadala, ovaj nije mogao da se sastavi kad vidi Noleta sa druge strane.

Ivan Veljković

pre 5 godina

Da, zaista Đoković je sprečio rafu da stigne i prestigne Federera ali sa druge strane i Rafa je sprečio Noleta da to isto učini jer su međusobno jedan drrugoga pobeđivali u mnogo Gren Slem finala, ali i sa treće strane Nole je sprečio i Federera da još više poveća razliku nad Nadalom pobedivši ga u 3 finala Gren Slemova i u još mnogo polufinala. Znači, sva trojica su tu gde jesu jer su velikani, i naravno da ni jedan od njih nije mogao da uzme sve Gren Slemove u toj deceniji njihove velike vladavine tenisom, već su morali da ih dele, jednom pobedi jedan, drugi put drugi, treći put treći, jer sva trojica su toliko dominantni i toliko moćni igrači da je njihova dominacija surova, zato su Gren Slemovi morali ići naizmenično na sve tri strane u velikom broju.