Fudbal 133

Ponedeljak, 09.07.2018.

12:30

A što da nije znao braniti?

A što da nije znao braniti? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

133 Komentari

Sortiraj po:

Pera Pisar

pre 5 godina

Ja bi voleo da nam u sledećem nastavku novinar Jurica Pavičić posto je stručnjak za "zadarska pitanja" objasni iz kog razloga i dan danas nakon ovog 1/2 finala SP u Zadru ne vole Luku Modrića, znači ne da se ne ponose sa tim glavni igrač ove reprezentacije naš Zadranin, nego ga ne vole ili još izraženije ne podnose ga

ludwig

pre 5 godina

I Jovanovi sinovi Dražen i Aleksandar bi verovatno bili pozvani da se popnu na traktor, pa put Srbije - da nisu znali da pikaju basket. Ogromna većina Srba iz Zadra i Šibenika je poterana, a deo bukvalno proteran.

Pera Pisar

pre 5 godina

...vidim neko ni fali sa ovog spiska belgijasih fudbalera, naveo sam ih 23, ali sam dodao i Naingolana, kojeg Martinez nije ni pozvao, dakle treba da ih bude 24 i ko fali, ko nedostaje, koji je, od kojih je, nema kvoruma i u toj Belgiji koja je kao centar EU sa Briselom po dve godine ne može da se sastavi vlada , nemogu da se dogovore ovi Flamanci kojih je 60% i Valonci kojih je 40%,a takav je odnos i u reprezentaciji među preostalih 15, falio mi Vertongen, uvek ga mešam sa Vermalenom...8 je Flamanaca Kastels, Alderverild, Vermalen, Vertongen, Dendaker, De Brujne, Tilemans, Vicel i 7 Valonaca Kurtoa, Minjole, Kompani, Munije, Eden Azar, Torgan Azar i Dris Mertens, mada odnos može da bude i obrnut, šta ako Aksel Vicel iako priča flamansko.holandski kao maternji kaže da se oseća više kao Valonac, a manje kao Flamanac, iako flamanske običaje ne tna, jezik pomalo razume, ali francuski vergla, jer mu je keva npr. Francuskinja, ali nije Valonka i nije to taj Valonski francuski, koji recimo pričaju Azar i Mertens

Су-Баша

pre 5 godina

Субашић није ни српско нити хрватско, него чисто турско презиме Субаша(su-вода и baºa-глава).Слична имана су Јузбашић, Буљукбашић, Арамбашић, Бимбашић, итд. као што је турско и име спортског клуба Хајдук(значи "лопов" или "разбојник").
Хајшиии, хајшааа - јавашааа, коња јаше Субашааа.

Pera Pisar

pre 5 godina

...može i pomoć, fundamentalno obratite pažnju na Vicela, može da bude potencijalna "koska", te u prilogu dajem njegovo puno ime...Axel Laurent Angel Lambert Witsel

Pera Pisar

pre 5 godina

evo za sve "brojače krvnih zrnaca" jedna poslastica, takoreći kviz i zanima me kako će da se snađete, ukoliko Redakcija dopusti ovaj kviz, uopšte...naime radi se o reprezentaciji belgije i njihova 23 igrača i pridodao sam Naengolana koji prirodno pripada ovoj ekipi koja je po imenima i jedna od najačih u istoriju fudbala...izostavićemo samog Naingolana, komeje otac Indonežanin, a majka Flamanka, Bojatu, Lukakua, i batčuajia koji očito vuku poreklo iz belgijske kolonije Kongo, ranije Zair, Felainija,čiji su roditelji marokanski gastozi, Januzaja koji je albanskog porekla, Musu Dembelea i Nasera Čadlija koji su arapskog porekla, kao i Felaini, ali i Dembeleu je majka Flamanka, te Janika Fereiru Karaska, koji je rođen u Belgiji, ali je po ocu Portugalac, po majici Španac...i ostaje nam 14 igrača sa spiska, treba da pogodite ko je Valonac, odnosno "Francuz", a ko Flamanac odnosno "Holanđanin", jer ta dva naroda koji su slični ovima čine Belgiju, nema te mogućnost ni za jedan promašaj, jer bi bila katastrofa da ne razlikujete "francuska" i "holandska" prezimena, a stručnjaci ste za to, odnos je 7 Valonaca i 7 Flamanaca, a ostali su nam...Kurtoa, Minjole, Kasteles, Alderverild, Vermalen, Kompani, Munije, Dendanker, De Brujne, Tilemans, Eden Azar, Torgen Azar , Mertens i Vicel

Nathan

pre 5 godina

Ispod prosecan golman. Protiv rusa ocajan sut Smolova koji bi i ja odbranio i onaj brazlilac pored gola. Napravise od njega junaka nije zasluzan za nista.

MonteGringo

pre 5 godina

Realno Hrvatska od Argentine (a i to je upitno) nije imala neki tezak mec. Ispade najtezi ovaj sa Rusijom dje Hrvatksa ama bas nista nije pokazala. Po meni Belgijanci potpuno zasluzili da osvoje, nista manje Francuzi i Englezi iako ih licno ne volim.

Dragan

pre 5 godina

Bilo kako bilo Hrvati su u polufinalu i svaka im čast na tome. Naš problem su menadžeri koji prave tim. Gde su svi oni dečaci koji su osvojili svetsko prvenstvo 2015 godine?

I u ostalom, ako su ti hrvati tako dragi vodi ih kući... ili bolje neka oni tebe vode.

pre 5 godina

(naši orlovi, 9. jul 2018 15:56)

Jeste, gledali i rudari u oknima prenos utakmica, i babice u porodilištima, žene umesto španskih serija, Tramp gledao fudbal, Melanija isto...

A to šta bi ti menjao realno i pošteno stečeno, neretko i nepošteno oteto, za fudbal gde nas sakate patološki i kao da je na delu neka fašistička i nacistička doktrina, za fudbal gde smo samo da te podsetim odavno dokazani i slave ne fali ni milimetar. Fali pravde od FIFA, ljudski tretman, osvežiti malo slavu da ne bude samo stara jer ona nije uvek "životna" kao neka "savremena" i najbitnije za fudbal kao najnepošteniji sport na svetu, gde su sukobljeni interesi klubova, kladionica, tajkuna i ostalog.

Irelevantno je da li su polufinalni parovi namešteni, siptomatično je evo samo dva primera - da uvek imamo nekog polufinalistu "izenađenje", finalistu ne. Možda hrvati promene trend... mada sumnjam.
Imamo finale EP bez Ronalda, imamo finale LŠ bez Salaha... šta je to trend da se najbolji u timu povredi u finalu... kada se svaki ludak kladi da će on da da gol, onaj igrač na kojem je najmanja kvota za davanje gola, da ne pričam druge vrste klađenja koje takav "peh" otima pare od ljudi!

To ako bi ti menjao, je okej. Ne govorim ja da mi ne bi bilo draže nas u polufinalu. Ali sva ta simptomatika o kojoj govorim ne bi mi prošla neopaženo. Evo i prilog moje doslednosti. Navijam za Vojvodinu, ali Kup koji nam je POKLONJEN, na uštrb dva OTETA je NEČASAN KUP kao način na koji nam je DOZVOLJEN!

Dragan

pre 5 godina

Amerikanac u Americi je prvo Amerikanac pa tek onda sve ostalo, zašto je nezamislivo da postoji Srbin katoličke veroispovesti ili Hrvat pravoslavac? Zašto nacionalnost mora da bude povezana sa religijom?

Antisha

pre 5 godina

80% Hrvata bi samo zbog ili u inat Srbima želelo da postanu prvaci sveta, a samo 20% iz sportskih razloga. Smem svu imovinu uložiti u ovo. Sportski pozdrav za sve iskrene ljubitelje sporta i fudbala u HR.
(l-ekip, 09. jul 2018 15:37)

druze da si rekao u inat Engleskoj, ali sta je to Srbija napravila u ovom sportu pa za inat? kamo srece da vam reprezentacija slici na nesto pa da smo se sreli u zavrsnici.

Miki

pre 5 godina

To ko će nam biti roditelji i gde ćemo se roditi su dve od par retkih stvari na koje ne možemo uticati. Sve ostalo, ime, prezime, veroispovest, nacionalna pripadnost, pa čak i pol, sve se to može promeniti u skladu sa ličnim stavovima i uverenjima. Dečko se izjašnjava kao Hrvat i katolik, i ja zaista ja ne znam šta kome tu nije jasno.

Hr

pre 5 godina

Klasičan primjer laganja čitatelja što nije prvi put od g.Pavičića.

1. Dakle što bi bio Subašić da nije golman?!
Bio bi isto ono što je bio dok nije postao golman (golman nije postao rođenjem niti sa 6. godina dok je bio progranik u Zadru)!
Dakle i tog i takvog-običnog Danijela je Zadar prigrlio i dao mu dom (privremeni) dok je njegov kraj bio okupiran.

2. Da, u Zadru se nažalost dogodilo nešto što bi se moglo nazvati ''kristalna noć'', međutim jel to Jurice sve što se u Zd dogodilo u ratu?
Reci čitateljima dok kud je došao Mladić, kolko dana je grad bio bez struje i kolko granata je dnevno padalo na grad, brodove na moru..


Takav Zadar je prihvatio sve progranike bez obzira bili oni od Jove, Jure, Boje... i zato je teški bezobrazluk pisati što bi on bio da nije golman!

nomen non est omen

pre 5 godina

@ Branislav
Ti stvarno misliš da isto ime ne nose i čistokrvni hrvati, na pr moj kolega iz Jasenica pokraj Obrovca je isto Branislav. A da li znaš koliko je hrvata Dušana (u cro varijanti često Dule, Duško), Miloša...da ne spominjem koliko u mojoj generaciji ima Svetozara (Sveto). Tek su moderna vremena izrodila Mislave, Domogoje...

Mario

pre 5 godina

Boravio prije 10ak dana na Murteru...sjedio sa djevojkom u beach baru na plaži Kosirina...dolaze dva dečka i djevojka..ona prokomentira..bože pogledajte boju ovoga mora...prelepo!
Bar je bio krcat..Nitko ih nije krivo pogledao..dapače bilo jako simpatično nama iz Zagreba
Sve je u vasim glavama...ceste na moru pune registracija vaših..po Zagrebu takoder...dal je imao netko problema
Ljudi mi gledamo prema Austriji..a ne prema vama..realnost

Ircofil

pre 5 godina

Haha sve je to predstava za sirotinju, zapravo svaki Hrvat cim se rodi prvo sto progovori jeste "-Gdje je Irska". Pa cak i da osvoje boginju hoce li im ta boginja da dodje u Agrokor?

mentalno zdravlje

pre 5 godina

Meni zapalo za oko kad se Subasic prekrstio, kako je on Hrvat pravoslavac to je prizvao pomoć pravoslavnog Boga. I gle čuda, Bog mu usliši molbu i Hrvati pobedise! Kakva uvrnuta situacija.

transfer blama

pre 5 godina

Nasi orlovi, govori u svoje ime. Mene je mnogo sramota tvog komatara! Ne bih nikada menjala nijednu jedinu titulu za ove nesposobne fudbalere. Nasi sportisti koji su ih osvojili debelo su to zasluzili. Idi ti menja sebe i svoje uspehe, ne tudje!

l-ekip

pre 5 godina

80% Hrvata bi samo zbog ili u inat Srbima želelo da postanu prvaci sveta, a samo 20% iz sportskih razloga. Smem svu imovinu uložiti u ovo. Sportski pozdrav za sve iskrene ljubitelje sporta i fudbala u HR.

mahatma gadni

pre 5 godina

Hrvatska je medju četiri isključivo zbog toga jer nije imala nijednog ozbiljnog protivnika do polufinala. Da je bila u kosturu sa Francuskom, Belgijom, Urugvajem, Brazilom ne bi videla polufinale. I Vi to odlično znate.
(Deyan, 09. jul 2018 14:17)

Vidi prika, Hrvatskoj taj kostur nije pao sa neba, nego ga je IZBORILA pobjedama u svojoj skupini. Da smo bili drugi, ušli bi u taj dio kostura. Da li smo nezasluženo bili prvi? Da li je ijedan sudac drastično oštetio nekog našeg protivnika? Je li netko kriv Španjolcima što su izgubili od Rusa? Prosudite sami. Ući u polufinale SP može biti sve samo ne slučajnost i sreća.
A, o Subi kao čovjeku (Srbinu ili Hrvatu, najmanje je bitno), sve najbolje...

naši orlovi

pre 5 godina

mnogo mi je zanimljivo kako mi srbi kao nacija u fudbalu ništa ne možemo da uradimo, a ovim hrvatima tražimo dlaku u jajetu jer su po drugi put u 20 godina u polufinalu mundijala. pa nam je onda subašić srbin, pa je modrić srbin, pa su pola hrvatske ekipe srbi, što će reći da hrvati ne mogu ništa da urade bez srba. a mi srbi boranija za fudbal. boranija, realno. pa dobro,kakva je to šizofrenija,da li smo mi uopšte normalni? ovo je stvar čiste zavisti, skoro pa patologija. a komšiji nikako da crkne krava. nikako. dobri smo u košarci, mnogo dobri, u vaterpoluharamo, nole..ali da se ne lažemo - dali bi mi sve košarkaške i vaterpolske i noletove titule za bar jedno polufinale mundijala koje će da gleda 4 milijarde ljudi, a kamoli za 2 polufinala.

budite bar malo realni

pre 5 godina

Enlgska-provukli se kroz najlaksu skupinu dali 8 od 11 golova iz prekida,vjerovatno najlaksi put ukupno gledajuci imali
Belgija-Do Brazila postenog protivnika nije imala,Japan dobila iskljucivo na fiizku
Francuska-U kvalifikacija doma 0-0 s Luksemburgom u fazi na ispadanje 6 udarca u okvir 6 golova,Los dan Urugvaja i velika greska Muslere
Ali eto jedino je Hrvatska ovdje zalutala iskljucivo zbog srece
Njemci 2014.-Alžir nakon produžetaka,Neuer spasavao 2-2 s Ganom
Urugvaj do polufinala 2010-Južna koreja i Gana prevarom Suareza
Nizozemska 2014.-Meksiko padavicom Robbena u 90-oj i Kosta Rika na penale
Njemci do finala 2002.-Paragvaj Sad i Južna Koreja
Švedska do bronce 94.-Saudijska Arabija,Rumunjska i Bugarska i jos mnogo primjera
Ali eto njima nitko u Srbiji ne umanjuje uspjeh jer nisu Hrvati
Od 98 i sistema s 32 momcadi 2 polufinala imaju jos samo Francuska,Brazil,Njemačka i Nizozemska.
I za kraj ovo nije neuspjeh Srbije nego Uspjeh Hrvatske
Pozdrav svim normalnim ljubiteljima sporta.

skg

pre 5 godina

pozdrav za hrvate,i puno uspeha! ne nasedajte na provokacije raznih nebitnih likova kojima se zivot svodi na mrznju i zle misli,bilo da su vasi ili nasi. Pozdrav iz Šumadije i sve najbolje u zivotu i zdravlju,a za fudbal kako bude!

Ko bi reko da će mi neko iz Šumadije vratiti veru u deda mraza...

pre 5 godina

(skg, 9. jul 2018 15:42)

Tebi ako deda mraz ne donese neki super vredan poklon za svetu novu godinu, onda nikome neće!

DoVla

pre 5 godina

...i na kraju cele priče, pa valjda čovek zna kako se oseća, i pod čijom zastavom igra. Lepo reče jedan komentar iz CRO - on je za tu domovinu spreman dati sve, ne za neku imaginarnu drugu.

Bruder Jakob

pre 5 godina

Ja sam bio oženjen curom iz Srbije koja nije "originalna" Srpkinja ali ona kaže da je, nikakav problem mi to nije bio.
Nekad me je jako voljela, sad me mrzi, ali to za ovu priču nije bitno.
Imamo djecu koja pričaju naravno srpski, svaki put kad su dolazili u Zagreb ona je prkosno uvijek pričala srpski nije se htjela ni milimetar prilagoditi, npr. hiljadu puta sam joj rekao da kad izlazi iz dućana da kaže doviđenja ali ona uporno se pozdravljala s prijatno.
I nikad nikakav problem nije bio, ona traži beli hleb a prodavačica joj da bijeli kruh, opet nikakav problem.
Dok ja u Beogradu se trudim koliko god mogu da pričam srpski, opet nikakvih problema nije bilo i kad mi "izleti" hrvatski.

Deyan

pre 5 godina

(mario, 09. jul 2018 14:10)

Hrvatska je medju četiri isključivo zbog toga jer nije imala nijednog ozbiljnog protivnika do polufinala. Da je bila u kosturu sa Francuskom, Belgijom, Urugvajem, Brazilom ne bi videla polufinale. I Vi to odlično znate.

zg tom

pre 5 godina

Nogometne škole s najviše predstavnika u polufinalu Svjetskog prvenstva 2018.:

10 - Dinamo Zagreb (Vrsaljko, Ćorluka, Lovren, Kovačić, Kramarić, Modrić, Jedvaj, Badelj, Pjaca Pivarić)

5 - Manchester United (Welbeck, Rashford, Lingard, Januzaj, Pogba)

5 - Anderlecht (Kompany, Lukaku, Tielemans, Januzaj, Dendoncker)

5 - Standard Liege (Witsel, Fellaini, Meunier, Batshuayi, Chadli)

4 - Genk (Courtois, De Bruyne, Carrasco, Casteels)

3 - Ajax (Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen)

3 - Lille (E. Hazard, Pavard, Sidibe)

Branislav

pre 5 godina

Srbin sam iz Dalmacije iz mesanog braka. Majka Hrvatica me ucila da uvek budem Srbin. Covek pa Srbin.Cak imam i suvise srpsko ime da bih mogao biti Hrvat. Ali imam poznanika koji su ili mesani kao ja ili cak cistiji od mene i dan danas se trude biti Hrvati. Iako im pre ili kasnije sredina to nabije na nos. Cak su i napustili Hr i druze se medjusobno ali kad dodju "kuci"iznova moraju da pokazuju ds su pravi Hrvati. Opuste se malo tek u pojedinim situacijama sa rodbinom koja je jos uvek srpska. I tako je od pre rata. Nije od juce. Nemate pojma kolimo je to tuzno gledati. Ustvari nemozete ni zamisliti da je to realno. Morali ste to preziveti da biste shvatili. Dzaba vam pisem.

expert

pre 5 godina

Netko je negdje napisao da HRV konačno naletava na pravu ekipu kao što je ENG. Mi uništili ARG. Zapravo ENG još nisu igrali protiv prave ekipe, u grupi sa BEL meč kako izgubiti i ići u ovaj dio ždrijeba. Protiv URG, a URG bez Cavanija to nije ista momčad. Čak je i DAN bio jači protivnik nego takav URG. Protiv ŠVE u četvrfinalu, pa neka mi neko veli da RUS nije bolja od te ŠVE. Dakle mi smo okusili ARG , a ENG tek trebaju dobiti ozbiljnijeg protivnika i to tek u polufinalu.
(zg tom, 9. jul 2018 13:26)

Engleska nije zbacila Urugvaj, već Kolumbiju, jaču od Urugvaja.

Šilja

pre 5 godina

Hitno treba u Hr registrirati Hrvatsku pravslavnu crkvu upravo za one građanine Hrvatske koji se ne osjećaju Srbima i dati im mogućnost ispovjedanje svoje vjere. Dakako ostaviti potpunu slobodu Srpskoj pravoslavnoj crkvi, dakako i Makedonskoj i Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi . To je minimum demokracije i nulta točka multikulturalnosti i slobode.
(krki, 9. jul 2018 14:18)

Komentar koji odlično oslikava zbog čega je autor napisao tekst koji je napisao.

Goxy

pre 5 godina

Čuj hit. Argentina sama sebi prvi gol. Nigerija autogol. Danas potpuni egal, sa Rusijom takođe. Kvalitet tih ekipa je veoma upitan, u odnosu na drugu polovinu žreba, gde bi čak i kompletzan Urugvaj verovatno sve ove ekipa uzbacio, mislim na Hrvate, Englesku, Švedsku, naročito Rusiju. O Brazilu i ostalima i da ne pričam.
Igraju dobro, ali ne treba preterivati

zg tom

pre 5 godina

Expert:
Da ustvari mislio sam na KOL ali isto je i KOL bila bez Jamesa Rodrigesa. Pa ako ćemo ipak vući mak na konac, onda ono šta je nama bila ARG to je njima bila KOL, ali ipak mislim neusporedivo. Zato tvrdim da tek Englezići u polufinalu naletavaju na pravu ekipu.

Danilo

pre 5 godina

Ulazak u finale SP u fudbalu vredi vise nego sve medalje koje se osvoje za 10 godina sa sve olimpijadama zajedno zato hrvati pisite istoriju sad vam je sansa zivota srbi navijaju za vas odlicnu ekipu imate bolji ste i kvalitetniji od engleza

зашто је србин

pre 5 godina

Проста и 100% чињеница је да му је отац србин, ту се прича завршава, он је србин који игра за хрватску и изражава се као хрват и то се поштује, али оно што никад неће моћи да промени је то да је србин пореклом, и његова деца и унуци итд, само од тога не треба да бежи

Danijel Subašić je velikan sporta i ljudina

pre 5 godina

Zašto bi svaki pravoslavac bio Srbin?
Zašto bi svaki katolik bio Hrvat?
Zašto bi svaki musliman bio Bošnjak?
Šta Jurica Pavičić uopće želi da kaže? Ja ga ne razumijem.
Kojeg smisla ima pitanje “Stoga, svako ko želi klicati ‘ovom’ Jovinom sinu, prvo treba razmisliti – šta bih mislio o njemu da nije golman, nego vodoinstalater ili službenik?” Ne kliču nikom zato što je Jovin ili Hrvojev sin, već mu kliču zbog postignuća za vlastiti narod, za svoju državu. Zato što je uradio nešto vrijedno za opće dobro. Da je vodoinstaleter pa bio on Jovin ili Hrvojev sin sigurno mu ne bi klicali. Ne kliču ni Luki Modriću zato što je sin Hrvata, ne kliču ni Lovrenu zato što je morao bježati iz svojeg zavičaja, kliču zbog postignuća.

Jurici Pavičiću nikada nitko ne će klicati, ni u Hrvatskoj, ni u Srbiji, ni u svijetu.

Tri palme za dve bitange i ribicu

pre 5 godina

Ljubomora je gadna stvar. Hrvati se nisu provukli na sreću već su zasluženo tu gdje jesu. Hrvatska ima igrače koji su osvojili PL ili su bili finalisti PL, i neke koji su ključni u svojoj momčadi za osvajanje PL. Modrić, Rakitić, Mandžukić, Lovren, Kovačić. A ima i mnogo onih koji igraju u vrhunskim klubovima koji nisu osvojili PL. Modrić je najbolji veznjak svih vremena i zasluzio je zlatnu loptu. Ljubomora i mržnja ne daju čovjeku da gleda realno, stalno ima potrebu drugoga omalovaži, uvrijediti, poniziti jer eto taj drugi nije po njegovu ukusu.
(gaučos, 09. jul 2018 12:54)

Komentar je dobar generalno,al ovo da je Modrić najbolji veznjak svih vremena,brate pretera ga...

Jasminko Stepić

pre 5 godina

(Croalista, 09. jul 2018 14:17)

Netačno. Volite ga jer je dobro branio penale. Ne smem ni da pomislim šta biste Modriću govorili da ste ispali od Danske.

asd

pre 5 godina

dobar novinarski tekst je onaj u kojem ne mozes zakljuciti na cijoj je autor strani i sam mozes izvuci svoje misljenje iz njega...tekst je izuzetno jednostran stoga i los...mi smo hvalili Subasica i 2016 i zapravo, kad god bi igrao, a krvopije su ga tek sad otkrile i pokusavaju svim silama unistiti ovu pozitivnu situaciju u kojoj se nalazimo...koriste Subasica kako bi preko njega sirili svoje politicke poruke sto pokazuje kako im je najmanje stalo do njega i takvih kao sto je on te se na njega ne bi ni obazirali da nije eto uspjesan golman i da im ne koristi za vlastite politicke interese

mario

pre 5 godina

Nisu imali nijednog ozbiljnog protivnika do polufinala, plus dva puta imali sreće na penale protiv osrednjih ekipa. I to je istina.
Sad sledi otrežnjenje protiv Engleske i poraženog Francuska/Belgija.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Deyan, 9. jul 2018 13:35)
Ma tako je reci ti nama da nemamo pojma o nogometu eto nas cijelo prvenstvo prati samo sreća i ništa više,ali ste zato vi svima očitali lekciju iz nogometa jel da??
Sreću treba i zavrijediti i sreća prati hrabre.
Pisali ste vi da nama slijedi otrežnjenje prije svake utakmice i protiv Argentine i protiv Islanda i Danske i vaše majćice Rusije i gdje su sve te ekipe??nisu više na SP e to je istina!
Nema veze neka i izgubimo od Engleske nije to nikakva sramota niti će to umanjiti jednu veliku istinu da je Hrvatska među četiri najbolje ekipe na svijetu.
Hvala na objavi

krki

pre 5 godina

Hitno treba u Hr registrirati Hrvatsku pravslavnu crkvu upravo za one građanine Hrvatske koji se ne osjećaju Srbima i dati im mogućnost ispovjedanje svoje vjere. Dakako ostaviti potpunu slobodu Srpskoj pravoslavnoj crkvi, dakako i Makedonskoj i Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi . To je minimum demokracije i nulta točka multikulturalnosti i slobode.

Mićko

pre 5 godina

Da nije znao da brani bio bi neki trener ili menadžer, što postane većina neuspešnih sportista, najverovatnije u Srbiji. Tamo gde je rođen ne bi sigurno ostao koliko god tvrdio da je Hrvat. Bio bi proteran!!!

STOP

pre 5 godina

Tekst je fenomenalan, skidam kapu! Jedino gde imam zamerke je “da je sa ove strane Drine bio bi isto adekvatan”. Neće gospodo biti baš tako.

sasa_bjelov

pre 5 godina

Odličan tekst, osim poslednje rečenice. Stvarno mislim da je u Srbiji drastično manje ljudi koji su u toj meri nacionalisti kao ovi u Hrvatskoj. Ima ih, to sigurno, ali ovde to nije toliki problem, sve da je taj neko i vodoinstaleter, a ne poznati sportista
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (msm, 9. jul 2018 13:03)

eto, ti znas kako je u Hrvatskoj. puni nam autoputevi srpski vozila i puna obala srba i nikom ne fali dlaka s glave, ali ti znas kako stvari stoje jer si procitao neki komentar negdje na internetu, a u zivotu nisi presao Bajakovo.

kiki hr

pre 5 godina

po vašoj priči svaki srbin koji živi u Hr mora imati problema..e to nije istina. iz prve ruke. prestanite širiti propagandu. a ovaj golman je super u svakom pogledu..prvo ko čovjek

nezgodni

pre 5 godina

Kad su Njemci osvojili 2014 zgazili su Brazil 7:1 u Polufinalu. Gledo sam prije nekoliko dana razgovor sa Philip Lahm, tadasnji Kapetan Njemaca. Pitaju ga koji je bi kljucni trenutak na putu osvajanja svijetske Titule. On je reko da nije to bilo Polufinale, nego da je to bilo 1/8 Finale, kad su gusto prosli Algeriju sa 2:1. Ko se toga danas sjeca? Nisam se ni ja toga sjetio, nego u sjecanju mi je ostalo 7:1 protiv Brazila i osvajanje titule. Ko se sjeca da su u Grupnoj Fazi odigrali 2:2 sa Ghanom? Ko se sjeca da su SAD u Grupi jedva dobili sa 1:0? Ko se sjeca tog gustog 2:1 protiv Algerije u 1/8 Finale? Niko! Sjecamo se ubijanja Brazila i 4. Zvijezdu na njihovim Dresu. Dok drugi pametuju o laksem Kosturu, koji smo si zasluzili, mi smo izmedju 4 najbolje Ekipe u najvaznijoj igri ovog Planeta. Toga se sjeca....

Peka

pre 5 godina

(Ivo, 9. jul 2018 13:52)

"Pravoslavni Hrvat" je besmislica, nešto kao pravoslavni Španjolac ili Poljak. Tako se izjašnjava uglavnom starija generacija urbanih hrvatskih Srba (Srbi iz gradova), kao bi sačuvali elementarna ljudska prava u demokratskoj Hrvatskoj. Njihova djeca po pravilu postaju pravi Hrvati - katolici, pogotovo ona iz mješovitih brakova. Dobar primjer je Danijel Subašić. Nemojte ga osuđivati - ne da ne bi mogao ozbiljno igrati nogomet u HR da se je deklarirao Srbinom (a o reprezentaciji ne bi mogao ni sanjati), već bi mu u jednom Zadru bio ugrožen i osobni integritet. Samim tim što mu je otac Srbin (oprostite "pravoslavni Hrvat") Jovo, život mu je bio duplo teži i kompliciraniji nego njegovim vršnjacima Hrvatima u Zadru.

Niste Vi, gospodine Ivo, prvi koji se sjetio spasonosne formule - HPC. Bio je jedan Ante Pavelić prije Vas, možda ste čuli za njega? I tad, a i sad, ta tvorevina je bila samo jedan od nekoliko paralelnih vidova asimilacije srpskog korpusa u Hrvatskoj i njihovog prevođenja u katoličanstvo.

Mate

pre 5 godina

Jel vama nije čudno, da mi Ustaše, nacionalisti, dali jednom Srbinu šansu, podršku, i apsolutne simpatije cijelog naroda, a imamo još barem 5 "čistih" Hrvata golmana, jednako dobrih, evo npr, Lovre je ništa manje kvalitetan, vidjelo se protiv Islanda šta je radio..
Jedan Pršo...Milan Rapaić.. ma da ne nabrajam sve, evo dan danas se nose njihovi dresovi, jer Hrvati ne zaboravljaju zaslužne. Jedino Šukerovih dresova nema, al to je druga stvar, politička, zbog Mamića.
Nije nama Hrvatima bitno ko je Srbin, dok gine za Hrvatski grb. Dok ostavlja srce na terenu, oni su HRVATI.
Vama Srbima je glavno ko se kako zove, ko mu je djed, kako se krsti.
Kod Hrvata ima samo jedan kriterij. Što je spreman da da za domovinu. Po tome ocjenjujemo je li Hrvat ili nije. Na ovo prvo čovjek ne može utjecati izborom, a na ovo drugo, može. Zato je naš nacionalizam i šovinizam "pošteniji", ako se to može tako nazvati.

Croalista

pre 5 godina

Suba je odličan golman i iznenađenje je samo za one koje ne prate nogomet. On je prošle godine, kad je Monaco postao prvak Francuske, proglašen za najboljeg golmana franc. lige. Ali još bolji je kao čovjek. Iako živi u Monte Carlu i zarađuje milijune, ostao je skroman i pošten do boli. To su mi rekli ljudi koji žive dolje, kažu da dođe kod roditelja na selo (obnovio im je kuću jer su se željeli vratiti), sa lokalnim ljudima uvijek popriča, popije pivu, čak i odigra na male golove.. znači nikakvi noćni klubovi i preseravanje nego sve suprotno od toga. I zato ga u Hrvatskoj svi normalni ljudi vole. A kako mu se roditelji zovu, koje je vjere ili nacionalnosti, pa to je tako nebitno. Da je Hrvat, Srbin, Škot ili Pakistanac, koga briga. Bitno je samo da je odličan golman, da čovjek voli svoju zemlju i kraj gdje je rođen i da je ljudina od čovjeka..

Mario

pre 5 godina

Hrvatska je medju četiri isključivo zbog toga jer nije imala nijednog ozbiljnog protivnika do polufinala. Da je bila u kosturu sa Francuskom, Belgijom, Urugvajem, Brazilom ne bi videla polufinale. I Vi to odlično znate.
(Deyan, 09. jul 2018 14:17)

zavidni ste ... e to znamo
cast izuzecima

franko

pre 5 godina

Ivo Andric je Hrvat po rodjenju koji je pisao na srpskom knjizevnom jeziku. To je taj Nobelevac kojeg spominje Pavicic. Dakle, nista tu mi ne svojatamo. Razvlacenje po srpskim medijima Danijela Subasica je potpuno razumljivo. Time zapravo zelite svoju javnost uvjeriti da ste i vi zasluzni za uspijeh Hrvatske na WORLD CUP -u 2018'. Blesavo ali istinito. Onda se to prelije po drustvenim mrezama i bespucima internetskog prostora, pa se spominje Subasic, ( Djokovic u suprotnom smjeru ), Dado Prso, Ivica Kralj, Milan Badelj, Vanja Udovicic, Ana Brnabic, hrvac Davor iz Subotice, Severina, Nivec Celzijus, Jelena Karleusa, Zeljko Jovanovic, Branko Grcic, itd...itd... ovaj tekst je nista novo, nista do sad nevidjeno. Ono sta je problem je to da svi ovo nabrojani ne mogu, ili ne zele zbog dobro poznatih razloga u javnosti upraznjavati ono sta je dio njihovog habitusa i dio njihovog identiteta. To je zbog nesklone javnosti. A to sta vi u Srbiji mislite da je lakse biti Hrvat u Srbiji, negoli Srbin u Hrvatskoj, tu ste u krivu, ma sta vam god govorili Linte i slicni jastrebovi. Podjednako je tesko i tako ce ostati jos jos dugi niz godina. Lp.

Jozo Balaban

pre 5 godina

"I sve je to lijepo. Osim što tu postoji jedan problem. Problem je što te iste vrednote hrvatska javnost, politika i građani ne primjenjuju na sve sinove Jove. Te im vrednote najednom postanu mile tek onda kad Srbin zna braniti, kad dobije Nobela ili izmisli izmjeničnu struju"

Kole

pre 5 godina

Kukamo protiv Švajcaraca što mešaju politiku u sport a ovde i sami to radimo sa Hrvatima. Hrvatska kao fudbalska selekcija je jedna od najjačih na svetu trenutno,imaju TIM. Srećno Hrvatima i nadam se da će osvojiti Svetsko prvenstvo jer bi to bila najlepša sportska priča u 21.veku. Pozdrav iz Sombora!

Milutin

pre 5 godina

(Mate, 09. jul 2018 14:53)

Prika vi ga volite jer dobro brani kaznene udarce, inače bi samo bio Jovin sin, Srbin.
Nije li to pomalo diskriminacija?

djole

pre 5 godina

Skor na prvenstvu:
ENG: 3 pobede, 1 nereseno, 1 poraz
HRV: 3 pobede, 2 neresena

S time da engleska ima dve pobede protiv 2 najslabije momcadi na prvenstvu...
Pa vi pričajte ko se tu provlači kroz prvenstvo...

M

pre 5 godina

Hrvati su najgori polufinalisti SP-a ikada,toliko provlacenja i srece u duelima sa osrednjim reprezentacijama Danske i Rusije
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Rodžer Federer-Nikad Ne Otpisujte KRALJA, 9. jul 2018 12:46)


"Kiselo grožđe..."
Da se Srbija plasirala bio bi neviđeni uspeh, a nismo pobedili ni Švajcarsku.
Inače, odličan tekst u "Jutarnjem listu" koji govori o trenutnom položaju Srba u Hrvatskoj.

Bgd

pre 5 godina

Mozda moj komentar nema direktne veze sa ovim tekstim, ali menjao bih sve medalje u svim ostalim sportovima za jedan ovakav fudbalski uspeh koji mislim da mi nikad necemo doziveti
(iggy, 09. jul 2018 12:42)
Loš pokušaj stari.

VUK

pre 5 godina

Kada su nacionalisti lupali prozore u njegovoj zgradi , imao je 6 godina. Da li danas kao zreo čovek može odlučiti po svom osećaju kome pripada? Deca iz mešovitih brakova , kada je već Jugoslavija mrtva , imaju pravo odlučiti šta su. Ako se Novak , kojem je mati Hrvatica, oseća Srbinom ..u čemu je i ovde problem? Dečko voli rodni grad, domovinu gde je rođen...zbog stotinak koji broje krvna zrnca i lupaju prozore , treba da bude ono što i ne poznaje. Momak je osoljen..dedovi su mu bacili sidro u Jadran.Ne može biti iz Mrčajevaca i srbovati na Ravnoj Gori , kada nema to u srcu.

Miki

pre 5 godina

Ako je hit prvenstva proci dva puta na penale onda ja ne znam sta je ono drugo. Hrvatska je imala laku grupu sa indisponiranom Argentinom da bi se kasnije dva puta provukli na penale. Jedino mi nije jasna ova histerija u Srbiji, jel to popunjavate rupe nastale nasom eliminacijom?!

mimi

pre 5 godina

@gaučos
Kakva ljubomora i mržnja!? Pavičić je napisao tekst o problemima s kojima se suočavaju Srbi u Hrvatskoj. Kakve to veze ima s ljubomorom i mržnjom?

Inače, odličan je tekst. jedan od najboljih koje je napisao.

Mario

pre 5 godina

Danijel je izabrao što je i gdje želi pripadati već odavno.
Njega nitko ne provlači po medijima niti među ljudima koje je nacionalnosti...on svoje srce daje za svoju državu Hrvatsku i ljudi to cijene..vide i nikome ne pada na pamet da igra na tako niske strasti sitnih duša.
On je ovdje heroj bio i ostat će..I on to zna i osjeća.

Goran

pre 5 godina

Najveci problem je po meni sto u Hrvatskoj niko ne moze biti Hrvat pravoslavac. Ovaj decko je rodjen Hrvatskoj i ceo zivot ziveo tamo. On se sigurno oseca kao Hrvat ali je jasno da se ne oseca kao katolik, makar se videlo pre 2 dana da se ne krsti kao katolik. U Americi predsednik Amerike moze biti katolik (Kenedi) i Amerikanac ali u Hrvatskoj niko ne moze biti pravoslavac i Hrvat.

Deyan

pre 5 godina

Nisu imali nijednog ozbiljnog protivnika do polufinala, plus dva puta imali sreće na penale protiv osrednjih ekipa. I to je istina.
Sad sledi otrežnjenje protiv Engleske i poraženog Francuska/Belgija.

apsurd

pre 5 godina

urica to malo žešće,i on gradi karijeru ,možda i ima pravo ali mene drugo nešto intrigira. Kako to da mi ne velimo u medijima za Novaka,Udovičića,Bregu,Mihajlovića ili onog zlatnog hrvača i masu njih. Ljudi se opredjelili da nisu Hrvati i to je to a Suba veli da je Hrvat. Poštujte to,nikada nije dobro želiti tuđe a tu ne mislim samo na ljude.
(Ex Olimp, 9. jul 2018 12:56)

Novaku je majka Hrvatica, Bregovicu majka Srpkinja, Mihajlovicu majka Hrvatica, Udovicicu majka Srpkinja. OK! Da li je ikad iko od pomenute cetvorice imamo ikakav problem u Srbiji zbog navedenog. APSURD je to i pitati, a kamoli sta drugo. Da li je tako bilo u HR od 1990 do danas?

Frere Jacques

pre 5 godina

A šta vas toliko žulja jel on Srbin ili Surinamac, lik je iz Hrvatske, brani za Hrvatsku, smatra se Hrvatom i šta sad, Vanja Udovičić je rođeni Hrvat pa to meni ništa ne znači!

Vito

pre 5 godina

Hrbatski nacionalizam koliko god iskljuciv, ima jednu prednost nad srpskim nacionalizmom. Moze se definisati razlikom izmedju domoljublja i rodoljublja. U Hrvatskoj ako kazes da je Hrvatska tvoja domovina mozes biti Hrvat. Tako su im muslimani "cvijece" a za pravoslavce su cak izmislili i Hrvatsku Pravoslavnu Crkvu. Kako god - postoji neki nacin i model da budes domoljub bez obzira na krvna zrnca.

U srpskom nacionalizmu moras biti pravoslavac da bi bio Srbin. Niko Srbinom ne smatra nekog Janosa iz Subotice, taj je etiketiran kao Mađar. Srbin nije ni Adem iz Novog Pazara, prosto jer nije pravoslavac. S druge strane, Srbin je Jovo iz Benkovca iako mozda nikad nije krocio u Srbiju.

msm

pre 5 godina

Odličan tekst, osim poslednje rečenice. Stvarno mislim da je u Srbiji drastično manje ljudi koji su u toj meri nacionalisti kao ovi u Hrvatskoj. Ima ih, to sigurno, ali ovde to nije toliki problem, sve da je taj neko i vodoinstaleter, a ne poznati sportista

S360c

pre 5 godina

Modric zlatna lopta? Pa on nije Messiu do kolena.. 
Kada nisu nikada osvojili Xavi i Iniesta nemoze ni Modric..
(zora, 09. jul 2018 12:51)

pa dobro nije do koljena...e sad ajmo gledati ovu godinu,sta je to Messi napravio...npr Modric uzeo ligu prvaka po 3 put zaredom i dogurao sa repkom medju 4 najbolje..

Ivo

pre 5 godina

Najveci problem je po meni sto u Hrvatskoj niko ne moze biti Hrvat pravoslavac. Ovaj decko je rodjen Hrvatskoj i ceo zivot ziveo tamo. On se sigurno oseca kao Hrvat ali je jasno da se ne oseca kao katolik, makar se videlo pre 2 dana da se ne krsti kao katolik. U Americi predsednik Amerike moze biti katolik (Kenedi) i Amerikanac ali u Hrvatskoj niko ne moze biti pravoslavac i Hrvat.
(Goran, 9. jul 2018 13:43) # Link komentara

Po popisu stanovništva iz 2011. godine u Hrvatskoj živi 16.647 Hrvata pravoslavnih kršćana. Problem je što hrvatska država ne želi odobriti registraciju Hrvatske pravoslavne crkve i ista je odbijena već nekoliko puta. Valjda se drugovi i drugarcie (skoro sve naše vlade su sastavljene od bivših komunista) boje vlastite sjene ili ne znam čega. Inače, Subašić je kršten u katoličkoj crkvi i sam je za sebe više puta rekao da je katolik.

konobar

pre 5 godina

Šta bi bilo sa Novakom Đokovićem da nije znao da igra tenis?
Šta bi bilo sa Lukom Modrićem da nije znao da igra fudbal?
Šta bi bilo sa Juricim Pavičićem da je svjetski relevantan, da je recimo dobio Nobelovu nagradu?
Šta bi bilo sa narodima da nije bilo ratova?

zg tom

pre 5 godina

Netko je negdje napisao da HRV konačno naletava na pravu ekipu kao što je ENG. Mi uništili ARG. Zapravo ENG još nisu igrali protiv prave ekipe, u grupi sa BEL meč kako izgubiti i ići u ovaj dio ždrijeba. Protiv URG, a URG bez Cavanija to nije ista momčad. Čak je i DAN bio jači protivnik nego takav URG. Protiv ŠVE u četvrfinalu, pa neka mi neko veli da RUS nije bolja od te ŠVE. Dakle mi smo okusili ARG , a ENG tek trebaju dobiti ozbiljnijeg protivnika i to tek u polufinalu.

hm

pre 5 godina

Hrvati su najgori polufinalisti SP-a ikada,toliko provlacenja i srece u duelima sa osrednjim reprezentacijama Danske i Rusije
(Rodžer Federer-Nikad Ne Otpisujte KRALJA, 9. jul 2018 12:46)

A da ti napises neki drugi komentar ? Na svim vestima isti taj tvoj komentar. Ovako ces razocarati KRALJA.

KraljBob31

pre 5 godina

Bas bih voleo navijati za hrvate, posto su mi najbolji drugovi hrvati, ali jednostavno ne mogu posto uvek uvlace svoj extra nacionalizam u slavlje. Dok se nasi vesele uz trubo folk itd... Zato samo za nase orlove, kakvi su takvi su volim ih.

pravoslavni Hrvat

pre 5 godina

sta bi smo sa pravim hrvatom pravoslavcem, koji bi se stvarno konvertovao, kao i vernik bilo koje nacionalnosti koji je spoznao, jedini pravi put do Hrista? Gde bi taj covek mogao da prisustvuje bozanskim liturgijama i da se pricescuje, ako ne jedino u SPC? ... da ne mislite mozda u Pavelicevoj Hr Pravoslavnoj Crkvi?
Uostalom ne proganjaju nas sto smo Srbi, nego zato sto smo Pravoslavni, tj jedini istinski hrišcani.

Objavite mi komentar

pre 5 godina

Neko rece Danijel je izabrao sta je i gde zeli pripadati. A sta da nije? Vi bi ste ga mrzeli? Izbacili iz repke? Sta da se izjasni kao Srbin, rodjen i zivi u Hrv. i samim tim brani za istu. Ima i Hrvata, koji nama donose medalje. I svaka im cast. Nek se slonodno izjasne kao Hrvati. Ljudi rodjeni, zive, rade u Srb. Normalna stvar da nastupaju za nas. Na kraju krajeva, zar i moraju da se izjasnjavaju. Ili kod vas moraju?? Pa ima takvih slucajeva dosta u svetu i tek ce ih biti.

tino

pre 5 godina

Od svih ovih reprezentacija samo Hrvatska i Belgija nisu kalkulirale i apsolutno zasluženo smo tu di jesmo, čak i u zadnjoj utakmici u skupini kad nam rezultat nije bio važan pobjedili smo Island i dali Argentini/Nigeriji priliku, najbolje kad Englezi prozivaju Hrvatsku, a oni namjerno sa B ekipom izgubili od Belgije kako bi išli u ovaj lakši ždrijeba...

Nenad,Beograd

pre 5 godina

Svaka cast na ubitacnom tekstu,(podsetio me na Borisa Dezulovica i "ostavite nam Hajduk...),raduje da sve vise i vise ima normalnih ljudi.A Hrvatskoj fudbalskoj reprezentaciji zelim da osvoji Svetsko prvenstvo.Ne dolazi se slucajno u 4 najbolja tima na svetu !

komšije

pre 5 godina

ako nemate kolumniste mainstream medija koju pišu takve tekstove o vašem društvu uvijek možete prenositi one iz hrvatske.. ali da želite išta čuti o sebi nebi imali tako sjajnog vođu

Dragan KNN

pre 5 godina

Bilo bi mu kao i Petru Popoviću poznatijem kao Pero trica , miljeniku zadarske košarkaške publike čiji je sin aktualni košarkaški reprezentativac hrvatske , kome su 2.maja 1991 uništili kafić "TIME OUT" u Zadru !

jugotuga

pre 5 godina

Jaooo kako neki vole da prave karijeru na tuđoj krvi i znoju. Šta bi bilo sa Danijelom da nije znao da brani? Isto šta i sa Lukom da nije znao da igra. Šta bi bilo? Pa i Danijel i Luka bili bi konobari u Zadru, eto šta bi bilo. A pravo je pizanje zašto je velikosrbima smetalo da Danijel i Luka odrastaju u miru? Zašto je Srbija vodila agresivni rat za hrvatski i bosanski teritorij? Da nije bilo toga rata niko ne bi dirao ni Luku ni Deana Lovrena ni Danijela. A da je Đoković uzeo hrvatsko državljanstvo a mogao je možda bi napravio još bolju karijeru. Ili da je uzeo državljanstvo Amerike ili Britanije ili Njemačke.

M

pre 5 godina

Šta bi bilo sa Novakom Đokovićem da nije znao da igra tenis?
Šta bi bilo sa Lukom Modrićem da nije znao da igra fudbal?
Šta bi bilo sa Juricim Pavičićem da je svjetski relevantan, da je recimo dobio Nobelovu nagradu?
Šta bi bilo sa narodima da nije bilo ratova?
(konobar, 9. jul 2018 13:26)


Ili nisi pročitao tekst ili ga nisi razumeo...
Ovde se radi o tome kakav bi odnos države Hrvatske bio prema njemu da nije fudbaler (nego, recimo običan službenik ili radnik u Hrvatskoj!) i da nije doneo svojoj zemlji ovih dana to što jeste.
Razmisli malo o tome...

Slaven Bilić

pre 5 godina

Hrvati su najgori polufinalisti SP-a ikada,toliko provlacenja i srece u duelima sa osrednjim reprezentacijama Danske i Rusije
(Rodžer Federer-Nikad Ne Otpisujte KRALJA, 09. jul 2018 12:46)

Ovo je nokaut faza Svjetskog prvenstva, a ne Boljšoj teatar. Ako želite umjetnost, idite tamo!

Banditos

pre 5 godina

Mozda moj komentar nema direktne veze sa ovim tekstim, ali menjao bih sve medalje u svim ostalim sportovima za jedan ovakav fudbalski uspeh koji mislim da mi nikad necemo doziveti
(iggy, 9. jul 2018 12:42) # Link komentara

Mislim da gresis, jer nama kad se jednom ukaze prilika mi cemo biti sampioni, Hrvatska nema taj duh i karmu, i nece osvojiti turnir. Tako je bilo oduvek, bice i sad.

est

pre 5 godina

Hrvati su najgori polufinalisti SP-a ikada,toliko provlacenja i srece u duelima sa osrednjim reprezentacijama Danske i Rusije
(Rodžer Federer-Nikad Ne Otpisujte KRALJA, 9. jul 2018 12:46)
Ma da, protiv aktuelnog svjetskog vicešampiona smo se jedva provukli s 3:0, a u grupi sve utakmice pobijedili s ukupnim rezultatom 6:1, skroz nategnuto!
(Frere Jacques, 09. jul 2018 12:54)
dzabe se dopisujes vidis da je covek hejter.Obozava Federera pored zivog Djokovica iz svoje zemlje,sta ce tek o drugima da prica.

gaučos

pre 5 godina

Ljubomora je gadna stvar. Hrvati se nisu provukli na sreću već su zasluženo tu gdje jesu. Hrvatska ima igrače koji su osvojili PL ili su bili finalisti PL, i neke koji su ključni u svojoj momčadi za osvajanje PL. Modrić, Rakitić, Mandžukić, Lovren, Kovačić. A ima i mnogo onih koji igraju u vrhunskim klubovima koji nisu osvojili PL. Modrić je najbolji veznjak svih vremena i zasluzio je zlatnu loptu. Ljubomora i mržnja ne daju čovjeku da gleda realno, stalno ima potrebu drugoga omalovaži, uvrijediti, poniziti jer eto taj drugi nije po njegovu ukusu.

Rodžer Federer-Nikad Ne Otpisujte KRALJA

pre 5 godina

Hrvati su najgori polufinalisti SP-a ikada,toliko provlacenja i srece u duelima sa osrednjim reprezentacijama Danske i Rusije

Ex Olimp

pre 5 godina

Jurica to malo žešće,i on gradi karijeru ,možda i ima pravo ali mene drugo nešto intrigira. Kako to da mi ne velimo u medijima za Novaka,Udovičića,Bregu,Mihajlovića ili onog zlatnog hrvača i masu njih. Ljudi se opredjelili da nisu Hrvati i to je to a Suba veli da je Hrvat. Poštujte to,nikada nije dobro želiti tuđe a tu ne mislim samo na ljude.

Frere Jacques

pre 5 godina

Hrvati su najgori polufinalisti SP-a ikada,toliko provlacenja i srece u duelima sa osrednjim reprezentacijama Danske i Rusije
(Rodžer Federer-Nikad Ne Otpisujte KRALJA, 9. jul 2018 12:46)
Ma da, protiv aktuelnog svjetskog vicešampiona smo se jedva provukli s 3:0, a u grupi sve utakmice pobijedili s ukupnim rezultatom 6:1, skroz nategnuto!

Krajisnik

pre 5 godina

Odlican tekst!
On jeste srpskog porekla po ocu,ali se opredelio na kojoj je strani,tako da o tome ne treba trositi puno reci!
Takvi su puno vise dali Hrvatskoj u ratu,sportu,kulturi...
Tesko se nama Srbima sa dobrim komsijama,a i samim nama,cesto i to...

iggy

pre 5 godina

Mozda moj komentar nema direktne veze sa ovim tekstim, ali menjao bih sve medalje u svim ostalim sportovima za jedan ovakav fudbalski uspeh koji mislim da mi nikad necemo doziveti

MarcoPolo

pre 5 godina

Iskreno, prva 3 jedanaesteraca nije branio pošteno i po pravilima, istrčavao je pre šuta i skraćivanje ugao. Sudija ga je 3 puta opominjao i nije mi jasno zašto nije već posle prvog tražio da se ponovi izvođenje. Preostala 2 je branio po pravilima i nije bio ni blizu da odbrani.

Vito

pre 5 godina

Hrbatski nacionalizam koliko god iskljuciv, ima jednu prednost nad srpskim nacionalizmom. Moze se definisati razlikom izmedju domoljublja i rodoljublja. U Hrvatskoj ako kazes da je Hrvatska tvoja domovina mozes biti Hrvat. Tako su im muslimani "cvijece" a za pravoslavce su cak izmislili i Hrvatsku Pravoslavnu Crkvu. Kako god - postoji neki nacin i model da budes domoljub bez obzira na krvna zrnca.

U srpskom nacionalizmu moras biti pravoslavac da bi bio Srbin. Niko Srbinom ne smatra nekog Janosa iz Subotice, taj je etiketiran kao Mađar. Srbin nije ni Adem iz Novog Pazara, prosto jer nije pravoslavac. S druge strane, Srbin je Jovo iz Benkovca iako mozda nikad nije krocio u Srbiju.

Frere Jacques

pre 5 godina

Hrvati su najgori polufinalisti SP-a ikada,toliko provlacenja i srece u duelima sa osrednjim reprezentacijama Danske i Rusije
(Rodžer Federer-Nikad Ne Otpisujte KRALJA, 9. jul 2018 12:46)
Ma da, protiv aktuelnog svjetskog vicešampiona smo se jedva provukli s 3:0, a u grupi sve utakmice pobijedili s ukupnim rezultatom 6:1, skroz nategnuto!

Frere Jacques

pre 5 godina

A šta vas toliko žulja jel on Srbin ili Surinamac, lik je iz Hrvatske, brani za Hrvatsku, smatra se Hrvatom i šta sad, Vanja Udovičić je rođeni Hrvat pa to meni ništa ne znači!

Krajisnik

pre 5 godina

Odlican tekst!
On jeste srpskog porekla po ocu,ali se opredelio na kojoj je strani,tako da o tome ne treba trositi puno reci!
Takvi su puno vise dali Hrvatskoj u ratu,sportu,kulturi...
Tesko se nama Srbima sa dobrim komsijama,a i samim nama,cesto i to...

gaučos

pre 5 godina

Ljubomora je gadna stvar. Hrvati se nisu provukli na sreću već su zasluženo tu gdje jesu. Hrvatska ima igrače koji su osvojili PL ili su bili finalisti PL, i neke koji su ključni u svojoj momčadi za osvajanje PL. Modrić, Rakitić, Mandžukić, Lovren, Kovačić. A ima i mnogo onih koji igraju u vrhunskim klubovima koji nisu osvojili PL. Modrić je najbolji veznjak svih vremena i zasluzio je zlatnu loptu. Ljubomora i mržnja ne daju čovjeku da gleda realno, stalno ima potrebu drugoga omalovaži, uvrijediti, poniziti jer eto taj drugi nije po njegovu ukusu.

Ex Olimp

pre 5 godina

Jurica to malo žešće,i on gradi karijeru ,možda i ima pravo ali mene drugo nešto intrigira. Kako to da mi ne velimo u medijima za Novaka,Udovičića,Bregu,Mihajlovića ili onog zlatnog hrvača i masu njih. Ljudi se opredjelili da nisu Hrvati i to je to a Suba veli da je Hrvat. Poštujte to,nikada nije dobro želiti tuđe a tu ne mislim samo na ljude.

mimi

pre 5 godina

@gaučos
Kakva ljubomora i mržnja!? Pavičić je napisao tekst o problemima s kojima se suočavaju Srbi u Hrvatskoj. Kakve to veze ima s ljubomorom i mržnjom?

Inače, odličan je tekst. jedan od najboljih koje je napisao.

est

pre 5 godina

Hrvati su najgori polufinalisti SP-a ikada,toliko provlacenja i srece u duelima sa osrednjim reprezentacijama Danske i Rusije
(Rodžer Federer-Nikad Ne Otpisujte KRALJA, 9. jul 2018 12:46)
Ma da, protiv aktuelnog svjetskog vicešampiona smo se jedva provukli s 3:0, a u grupi sve utakmice pobijedili s ukupnim rezultatom 6:1, skroz nategnuto!
(Frere Jacques, 09. jul 2018 12:54)
dzabe se dopisujes vidis da je covek hejter.Obozava Federera pored zivog Djokovica iz svoje zemlje,sta ce tek o drugima da prica.

tino

pre 5 godina

Od svih ovih reprezentacija samo Hrvatska i Belgija nisu kalkulirale i apsolutno zasluženo smo tu di jesmo, čak i u zadnjoj utakmici u skupini kad nam rezultat nije bio važan pobjedili smo Island i dali Argentini/Nigeriji priliku, najbolje kad Englezi prozivaju Hrvatsku, a oni namjerno sa B ekipom izgubili od Belgije kako bi išli u ovaj lakši ždrijeba...

Nenad,Beograd

pre 5 godina

Svaka cast na ubitacnom tekstu,(podsetio me na Borisa Dezulovica i "ostavite nam Hajduk...),raduje da sve vise i vise ima normalnih ljudi.A Hrvatskoj fudbalskoj reprezentaciji zelim da osvoji Svetsko prvenstvo.Ne dolazi se slucajno u 4 najbolja tima na svetu !

VUK

pre 5 godina

Kada su nacionalisti lupali prozore u njegovoj zgradi , imao je 6 godina. Da li danas kao zreo čovek može odlučiti po svom osećaju kome pripada? Deca iz mešovitih brakova , kada je već Jugoslavija mrtva , imaju pravo odlučiti šta su. Ako se Novak , kojem je mati Hrvatica, oseća Srbinom ..u čemu je i ovde problem? Dečko voli rodni grad, domovinu gde je rođen...zbog stotinak koji broje krvna zrnca i lupaju prozore , treba da bude ono što i ne poznaje. Momak je osoljen..dedovi su mu bacili sidro u Jadran.Ne može biti iz Mrčajevaca i srbovati na Ravnoj Gori , kada nema to u srcu.

Branislav

pre 5 godina

Srbin sam iz Dalmacije iz mesanog braka. Majka Hrvatica me ucila da uvek budem Srbin. Covek pa Srbin.Cak imam i suvise srpsko ime da bih mogao biti Hrvat. Ali imam poznanika koji su ili mesani kao ja ili cak cistiji od mene i dan danas se trude biti Hrvati. Iako im pre ili kasnije sredina to nabije na nos. Cak su i napustili Hr i druze se medjusobno ali kad dodju "kuci"iznova moraju da pokazuju ds su pravi Hrvati. Opuste se malo tek u pojedinim situacijama sa rodbinom koja je jos uvek srpska. I tako je od pre rata. Nije od juce. Nemate pojma kolimo je to tuzno gledati. Ustvari nemozete ni zamisliti da je to realno. Morali ste to preziveti da biste shvatili. Dzaba vam pisem.

msm

pre 5 godina

Odličan tekst, osim poslednje rečenice. Stvarno mislim da je u Srbiji drastično manje ljudi koji su u toj meri nacionalisti kao ovi u Hrvatskoj. Ima ih, to sigurno, ali ovde to nije toliki problem, sve da je taj neko i vodoinstaleter, a ne poznati sportista

Croalista

pre 5 godina

Suba je odličan golman i iznenađenje je samo za one koje ne prate nogomet. On je prošle godine, kad je Monaco postao prvak Francuske, proglašen za najboljeg golmana franc. lige. Ali još bolji je kao čovjek. Iako živi u Monte Carlu i zarađuje milijune, ostao je skroman i pošten do boli. To su mi rekli ljudi koji žive dolje, kažu da dođe kod roditelja na selo (obnovio im je kuću jer su se željeli vratiti), sa lokalnim ljudima uvijek popriča, popije pivu, čak i odigra na male golove.. znači nikakvi noćni klubovi i preseravanje nego sve suprotno od toga. I zato ga u Hrvatskoj svi normalni ljudi vole. A kako mu se roditelji zovu, koje je vjere ili nacionalnosti, pa to je tako nebitno. Da je Hrvat, Srbin, Škot ili Pakistanac, koga briga. Bitno je samo da je odličan golman, da čovjek voli svoju zemlju i kraj gdje je rođen i da je ljudina od čovjeka..

Mate

pre 5 godina

Jel vama nije čudno, da mi Ustaše, nacionalisti, dali jednom Srbinu šansu, podršku, i apsolutne simpatije cijelog naroda, a imamo još barem 5 "čistih" Hrvata golmana, jednako dobrih, evo npr, Lovre je ništa manje kvalitetan, vidjelo se protiv Islanda šta je radio..
Jedan Pršo...Milan Rapaić.. ma da ne nabrajam sve, evo dan danas se nose njihovi dresovi, jer Hrvati ne zaboravljaju zaslužne. Jedino Šukerovih dresova nema, al to je druga stvar, politička, zbog Mamića.
Nije nama Hrvatima bitno ko je Srbin, dok gine za Hrvatski grb. Dok ostavlja srce na terenu, oni su HRVATI.
Vama Srbima je glavno ko se kako zove, ko mu je djed, kako se krsti.
Kod Hrvata ima samo jedan kriterij. Što je spreman da da za domovinu. Po tome ocjenjujemo je li Hrvat ili nije. Na ovo prvo čovjek ne može utjecati izborom, a na ovo drugo, može. Zato je naš nacionalizam i šovinizam "pošteniji", ako se to može tako nazvati.

Dragan KNN

pre 5 godina

Bilo bi mu kao i Petru Popoviću poznatijem kao Pero trica , miljeniku zadarske košarkaške publike čiji je sin aktualni košarkaški reprezentativac hrvatske , kome su 2.maja 1991 uništili kafić "TIME OUT" u Zadru !

mahatma gadni

pre 5 godina

Hrvatska je medju četiri isključivo zbog toga jer nije imala nijednog ozbiljnog protivnika do polufinala. Da je bila u kosturu sa Francuskom, Belgijom, Urugvajem, Brazilom ne bi videla polufinale. I Vi to odlično znate.
(Deyan, 09. jul 2018 14:17)

Vidi prika, Hrvatskoj taj kostur nije pao sa neba, nego ga je IZBORILA pobjedama u svojoj skupini. Da smo bili drugi, ušli bi u taj dio kostura. Da li smo nezasluženo bili prvi? Da li je ijedan sudac drastično oštetio nekog našeg protivnika? Je li netko kriv Španjolcima što su izgubili od Rusa? Prosudite sami. Ući u polufinale SP može biti sve samo ne slučajnost i sreća.
A, o Subi kao čovjeku (Srbinu ili Hrvatu, najmanje je bitno), sve najbolje...

Rodžer Federer-Nikad Ne Otpisujte KRALJA

pre 5 godina

Hrvati su najgori polufinalisti SP-a ikada,toliko provlacenja i srece u duelima sa osrednjim reprezentacijama Danske i Rusije

M

pre 5 godina

Hrvati su najgori polufinalisti SP-a ikada,toliko provlacenja i srece u duelima sa osrednjim reprezentacijama Danske i Rusije
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Rodžer Federer-Nikad Ne Otpisujte KRALJA, 9. jul 2018 12:46)


"Kiselo grožđe..."
Da se Srbija plasirala bio bi neviđeni uspeh, a nismo pobedili ni Švajcarsku.
Inače, odličan tekst u "Jutarnjem listu" koji govori o trenutnom položaju Srba u Hrvatskoj.

naši orlovi

pre 5 godina

mnogo mi je zanimljivo kako mi srbi kao nacija u fudbalu ništa ne možemo da uradimo, a ovim hrvatima tražimo dlaku u jajetu jer su po drugi put u 20 godina u polufinalu mundijala. pa nam je onda subašić srbin, pa je modrić srbin, pa su pola hrvatske ekipe srbi, što će reći da hrvati ne mogu ništa da urade bez srba. a mi srbi boranija za fudbal. boranija, realno. pa dobro,kakva je to šizofrenija,da li smo mi uopšte normalni? ovo je stvar čiste zavisti, skoro pa patologija. a komšiji nikako da crkne krava. nikako. dobri smo u košarci, mnogo dobri, u vaterpoluharamo, nole..ali da se ne lažemo - dali bi mi sve košarkaške i vaterpolske i noletove titule za bar jedno polufinale mundijala koje će da gleda 4 milijarde ljudi, a kamoli za 2 polufinala.

iggy

pre 5 godina

Mozda moj komentar nema direktne veze sa ovim tekstim, ali menjao bih sve medalje u svim ostalim sportovima za jedan ovakav fudbalski uspeh koji mislim da mi nikad necemo doziveti

komšije

pre 5 godina

ako nemate kolumniste mainstream medija koju pišu takve tekstove o vašem društvu uvijek možete prenositi one iz hrvatske.. ali da želite išta čuti o sebi nebi imali tako sjajnog vođu

apsurd

pre 5 godina

urica to malo žešće,i on gradi karijeru ,možda i ima pravo ali mene drugo nešto intrigira. Kako to da mi ne velimo u medijima za Novaka,Udovičića,Bregu,Mihajlovića ili onog zlatnog hrvača i masu njih. Ljudi se opredjelili da nisu Hrvati i to je to a Suba veli da je Hrvat. Poštujte to,nikada nije dobro želiti tuđe a tu ne mislim samo na ljude.
(Ex Olimp, 9. jul 2018 12:56)

Novaku je majka Hrvatica, Bregovicu majka Srpkinja, Mihajlovicu majka Hrvatica, Udovicicu majka Srpkinja. OK! Da li je ikad iko od pomenute cetvorice imamo ikakav problem u Srbiji zbog navedenog. APSURD je to i pitati, a kamoli sta drugo. Da li je tako bilo u HR od 1990 do danas?

Kole

pre 5 godina

Kukamo protiv Švajcaraca što mešaju politiku u sport a ovde i sami to radimo sa Hrvatima. Hrvatska kao fudbalska selekcija je jedna od najjačih na svetu trenutno,imaju TIM. Srećno Hrvatima i nadam se da će osvojiti Svetsko prvenstvo jer bi to bila najlepša sportska priča u 21.veku. Pozdrav iz Sombora!

sasa_bjelov

pre 5 godina

Odličan tekst, osim poslednje rečenice. Stvarno mislim da je u Srbiji drastično manje ljudi koji su u toj meri nacionalisti kao ovi u Hrvatskoj. Ima ih, to sigurno, ali ovde to nije toliki problem, sve da je taj neko i vodoinstaleter, a ne poznati sportista
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (msm, 9. jul 2018 13:03)

eto, ti znas kako je u Hrvatskoj. puni nam autoputevi srpski vozila i puna obala srba i nikom ne fali dlaka s glave, ali ti znas kako stvari stoje jer si procitao neki komentar negdje na internetu, a u zivotu nisi presao Bajakovo.

jugotuga

pre 5 godina

Jaooo kako neki vole da prave karijeru na tuđoj krvi i znoju. Šta bi bilo sa Danijelom da nije znao da brani? Isto šta i sa Lukom da nije znao da igra. Šta bi bilo? Pa i Danijel i Luka bili bi konobari u Zadru, eto šta bi bilo. A pravo je pizanje zašto je velikosrbima smetalo da Danijel i Luka odrastaju u miru? Zašto je Srbija vodila agresivni rat za hrvatski i bosanski teritorij? Da nije bilo toga rata niko ne bi dirao ni Luku ni Deana Lovrena ni Danijela. A da je Đoković uzeo hrvatsko državljanstvo a mogao je možda bi napravio još bolju karijeru. Ili da je uzeo državljanstvo Amerike ili Britanije ili Njemačke.

S360c

pre 5 godina

Modric zlatna lopta? Pa on nije Messiu do kolena.. 
Kada nisu nikada osvojili Xavi i Iniesta nemoze ni Modric..
(zora, 09. jul 2018 12:51)

pa dobro nije do koljena...e sad ajmo gledati ovu godinu,sta je to Messi napravio...npr Modric uzeo ligu prvaka po 3 put zaredom i dogurao sa repkom medju 4 najbolje..

Slaven Bilić

pre 5 godina

Hrvati su najgori polufinalisti SP-a ikada,toliko provlacenja i srece u duelima sa osrednjim reprezentacijama Danske i Rusije
(Rodžer Federer-Nikad Ne Otpisujte KRALJA, 09. jul 2018 12:46)

Ovo je nokaut faza Svjetskog prvenstva, a ne Boljšoj teatar. Ako želite umjetnost, idite tamo!

Bruder Jakob

pre 5 godina

Ja sam bio oženjen curom iz Srbije koja nije "originalna" Srpkinja ali ona kaže da je, nikakav problem mi to nije bio.
Nekad me je jako voljela, sad me mrzi, ali to za ovu priču nije bitno.
Imamo djecu koja pričaju naravno srpski, svaki put kad su dolazili u Zagreb ona je prkosno uvijek pričala srpski nije se htjela ni milimetar prilagoditi, npr. hiljadu puta sam joj rekao da kad izlazi iz dućana da kaže doviđenja ali ona uporno se pozdravljala s prijatno.
I nikad nikakav problem nije bio, ona traži beli hleb a prodavačica joj da bijeli kruh, opet nikakav problem.
Dok ja u Beogradu se trudim koliko god mogu da pričam srpski, opet nikakvih problema nije bilo i kad mi "izleti" hrvatski.

KraljBob31

pre 5 godina

Bas bih voleo navijati za hrvate, posto su mi najbolji drugovi hrvati, ali jednostavno ne mogu posto uvek uvlace svoj extra nacionalizam u slavlje. Dok se nasi vesele uz trubo folk itd... Zato samo za nase orlove, kakvi su takvi su volim ih.

Mario

pre 5 godina

Danijel je izabrao što je i gdje želi pripadati već odavno.
Njega nitko ne provlači po medijima niti među ljudima koje je nacionalnosti...on svoje srce daje za svoju državu Hrvatsku i ljudi to cijene..vide i nikome ne pada na pamet da igra na tako niske strasti sitnih duša.
On je ovdje heroj bio i ostat će..I on to zna i osjeća.

budite bar malo realni

pre 5 godina

Enlgska-provukli se kroz najlaksu skupinu dali 8 od 11 golova iz prekida,vjerovatno najlaksi put ukupno gledajuci imali
Belgija-Do Brazila postenog protivnika nije imala,Japan dobila iskljucivo na fiizku
Francuska-U kvalifikacija doma 0-0 s Luksemburgom u fazi na ispadanje 6 udarca u okvir 6 golova,Los dan Urugvaja i velika greska Muslere
Ali eto jedino je Hrvatska ovdje zalutala iskljucivo zbog srece
Njemci 2014.-Alžir nakon produžetaka,Neuer spasavao 2-2 s Ganom
Urugvaj do polufinala 2010-Južna koreja i Gana prevarom Suareza
Nizozemska 2014.-Meksiko padavicom Robbena u 90-oj i Kosta Rika na penale
Njemci do finala 2002.-Paragvaj Sad i Južna Koreja
Švedska do bronce 94.-Saudijska Arabija,Rumunjska i Bugarska i jos mnogo primjera
Ali eto njima nitko u Srbiji ne umanjuje uspjeh jer nisu Hrvati
Od 98 i sistema s 32 momcadi 2 polufinala imaju jos samo Francuska,Brazil,Njemačka i Nizozemska.
I za kraj ovo nije neuspjeh Srbije nego Uspjeh Hrvatske
Pozdrav svim normalnim ljubiteljima sporta.

skg

pre 5 godina

pozdrav za hrvate,i puno uspeha! ne nasedajte na provokacije raznih nebitnih likova kojima se zivot svodi na mrznju i zle misli,bilo da su vasi ili nasi. Pozdrav iz Šumadije i sve najbolje u zivotu i zdravlju,a za fudbal kako bude!

Mario

pre 5 godina

Boravio prije 10ak dana na Murteru...sjedio sa djevojkom u beach baru na plaži Kosirina...dolaze dva dečka i djevojka..ona prokomentira..bože pogledajte boju ovoga mora...prelepo!
Bar je bio krcat..Nitko ih nije krivo pogledao..dapače bilo jako simpatično nama iz Zagreba
Sve je u vasim glavama...ceste na moru pune registracija vaših..po Zagrebu takoder...dal je imao netko problema
Ljudi mi gledamo prema Austriji..a ne prema vama..realnost

Bgd

pre 5 godina

Mozda moj komentar nema direktne veze sa ovim tekstim, ali menjao bih sve medalje u svim ostalim sportovima za jedan ovakav fudbalski uspeh koji mislim da mi nikad necemo doziveti
(iggy, 09. jul 2018 12:42)
Loš pokušaj stari.

Danilo

pre 5 godina

Ulazak u finale SP u fudbalu vredi vise nego sve medalje koje se osvoje za 10 godina sa sve olimpijadama zajedno zato hrvati pisite istoriju sad vam je sansa zivota srbi navijaju za vas odlicnu ekipu imate bolji ste i kvalitetniji od engleza

M

pre 5 godina

Šta bi bilo sa Novakom Đokovićem da nije znao da igra tenis?
Šta bi bilo sa Lukom Modrićem da nije znao da igra fudbal?
Šta bi bilo sa Juricim Pavičićem da je svjetski relevantan, da je recimo dobio Nobelovu nagradu?
Šta bi bilo sa narodima da nije bilo ratova?
(konobar, 9. jul 2018 13:26)


Ili nisi pročitao tekst ili ga nisi razumeo...
Ovde se radi o tome kakav bi odnos države Hrvatske bio prema njemu da nije fudbaler (nego, recimo običan službenik ili radnik u Hrvatskoj!) i da nije doneo svojoj zemlji ovih dana to što jeste.
Razmisli malo o tome...

mario

pre 5 godina

Nisu imali nijednog ozbiljnog protivnika do polufinala, plus dva puta imali sreće na penale protiv osrednjih ekipa. I to je istina.
Sad sledi otrežnjenje protiv Engleske i poraženog Francuska/Belgija.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Deyan, 9. jul 2018 13:35)
Ma tako je reci ti nama da nemamo pojma o nogometu eto nas cijelo prvenstvo prati samo sreća i ništa više,ali ste zato vi svima očitali lekciju iz nogometa jel da??
Sreću treba i zavrijediti i sreća prati hrabre.
Pisali ste vi da nama slijedi otrežnjenje prije svake utakmice i protiv Argentine i protiv Islanda i Danske i vaše majćice Rusije i gdje su sve te ekipe??nisu više na SP e to je istina!
Nema veze neka i izgubimo od Engleske nije to nikakva sramota niti će to umanjiti jednu veliku istinu da je Hrvatska među četiri najbolje ekipe na svijetu.
Hvala na objavi

nezgodni

pre 5 godina

Kad su Njemci osvojili 2014 zgazili su Brazil 7:1 u Polufinalu. Gledo sam prije nekoliko dana razgovor sa Philip Lahm, tadasnji Kapetan Njemaca. Pitaju ga koji je bi kljucni trenutak na putu osvajanja svijetske Titule. On je reko da nije to bilo Polufinale, nego da je to bilo 1/8 Finale, kad su gusto prosli Algeriju sa 2:1. Ko se toga danas sjeca? Nisam se ni ja toga sjetio, nego u sjecanju mi je ostalo 7:1 protiv Brazila i osvajanje titule. Ko se sjeca da su u Grupnoj Fazi odigrali 2:2 sa Ghanom? Ko se sjeca da su SAD u Grupi jedva dobili sa 1:0? Ko se sjeca tog gustog 2:1 protiv Algerije u 1/8 Finale? Niko! Sjecamo se ubijanja Brazila i 4. Zvijezdu na njihovim Dresu. Dok drugi pametuju o laksem Kosturu, koji smo si zasluzili, mi smo izmedju 4 najbolje Ekipe u najvaznijoj igri ovog Planeta. Toga se sjeca....

MarcoPolo

pre 5 godina

Iskreno, prva 3 jedanaesteraca nije branio pošteno i po pravilima, istrčavao je pre šuta i skraćivanje ugao. Sudija ga je 3 puta opominjao i nije mi jasno zašto nije već posle prvog tražio da se ponovi izvođenje. Preostala 2 je branio po pravilima i nije bio ni blizu da odbrani.

hm

pre 5 godina

Hrvati su najgori polufinalisti SP-a ikada,toliko provlacenja i srece u duelima sa osrednjim reprezentacijama Danske i Rusije
(Rodžer Federer-Nikad Ne Otpisujte KRALJA, 9. jul 2018 12:46)

A da ti napises neki drugi komentar ? Na svim vestima isti taj tvoj komentar. Ovako ces razocarati KRALJA.

Objavite mi komentar

pre 5 godina

Neko rece Danijel je izabrao sta je i gde zeli pripadati. A sta da nije? Vi bi ste ga mrzeli? Izbacili iz repke? Sta da se izjasni kao Srbin, rodjen i zivi u Hrv. i samim tim brani za istu. Ima i Hrvata, koji nama donose medalje. I svaka im cast. Nek se slonodno izjasne kao Hrvati. Ljudi rodjeni, zive, rade u Srb. Normalna stvar da nastupaju za nas. Na kraju krajeva, zar i moraju da se izjasnjavaju. Ili kod vas moraju?? Pa ima takvih slucajeva dosta u svetu i tek ce ih biti.

kiki hr

pre 5 godina

po vašoj priči svaki srbin koji živi u Hr mora imati problema..e to nije istina. iz prve ruke. prestanite širiti propagandu. a ovaj golman je super u svakom pogledu..prvo ko čovjek

franko

pre 5 godina

Ivo Andric je Hrvat po rodjenju koji je pisao na srpskom knjizevnom jeziku. To je taj Nobelevac kojeg spominje Pavicic. Dakle, nista tu mi ne svojatamo. Razvlacenje po srpskim medijima Danijela Subasica je potpuno razumljivo. Time zapravo zelite svoju javnost uvjeriti da ste i vi zasluzni za uspijeh Hrvatske na WORLD CUP -u 2018'. Blesavo ali istinito. Onda se to prelije po drustvenim mrezama i bespucima internetskog prostora, pa se spominje Subasic, ( Djokovic u suprotnom smjeru ), Dado Prso, Ivica Kralj, Milan Badelj, Vanja Udovicic, Ana Brnabic, hrvac Davor iz Subotice, Severina, Nivec Celzijus, Jelena Karleusa, Zeljko Jovanovic, Branko Grcic, itd...itd... ovaj tekst je nista novo, nista do sad nevidjeno. Ono sta je problem je to da svi ovo nabrojani ne mogu, ili ne zele zbog dobro poznatih razloga u javnosti upraznjavati ono sta je dio njihovog habitusa i dio njihovog identiteta. To je zbog nesklone javnosti. A to sta vi u Srbiji mislite da je lakse biti Hrvat u Srbiji, negoli Srbin u Hrvatskoj, tu ste u krivu, ma sta vam god govorili Linte i slicni jastrebovi. Podjednako je tesko i tako ce ostati jos jos dugi niz godina. Lp.

Miki

pre 5 godina

Ako je hit prvenstva proci dva puta na penale onda ja ne znam sta je ono drugo. Hrvatska je imala laku grupu sa indisponiranom Argentinom da bi se kasnije dva puta provukli na penale. Jedino mi nije jasna ova histerija u Srbiji, jel to popunjavate rupe nastale nasom eliminacijom?!

Peka

pre 5 godina

(Ivo, 9. jul 2018 13:52)

"Pravoslavni Hrvat" je besmislica, nešto kao pravoslavni Španjolac ili Poljak. Tako se izjašnjava uglavnom starija generacija urbanih hrvatskih Srba (Srbi iz gradova), kao bi sačuvali elementarna ljudska prava u demokratskoj Hrvatskoj. Njihova djeca po pravilu postaju pravi Hrvati - katolici, pogotovo ona iz mješovitih brakova. Dobar primjer je Danijel Subašić. Nemojte ga osuđivati - ne da ne bi mogao ozbiljno igrati nogomet u HR da se je deklarirao Srbinom (a o reprezentaciji ne bi mogao ni sanjati), već bi mu u jednom Zadru bio ugrožen i osobni integritet. Samim tim što mu je otac Srbin (oprostite "pravoslavni Hrvat") Jovo, život mu je bio duplo teži i kompliciraniji nego njegovim vršnjacima Hrvatima u Zadru.

Niste Vi, gospodine Ivo, prvi koji se sjetio spasonosne formule - HPC. Bio je jedan Ante Pavelić prije Vas, možda ste čuli za njega? I tad, a i sad, ta tvorevina je bila samo jedan od nekoliko paralelnih vidova asimilacije srpskog korpusa u Hrvatskoj i njihovog prevođenja u katoličanstvo.

Danijel Subašić je velikan sporta i ljudina

pre 5 godina

Zašto bi svaki pravoslavac bio Srbin?
Zašto bi svaki katolik bio Hrvat?
Zašto bi svaki musliman bio Bošnjak?
Šta Jurica Pavičić uopće želi da kaže? Ja ga ne razumijem.
Kojeg smisla ima pitanje “Stoga, svako ko želi klicati ‘ovom’ Jovinom sinu, prvo treba razmisliti – šta bih mislio o njemu da nije golman, nego vodoinstalater ili službenik?” Ne kliču nikom zato što je Jovin ili Hrvojev sin, već mu kliču zbog postignuća za vlastiti narod, za svoju državu. Zato što je uradio nešto vrijedno za opće dobro. Da je vodoinstaleter pa bio on Jovin ili Hrvojev sin sigurno mu ne bi klicali. Ne kliču ni Luki Modriću zato što je sin Hrvata, ne kliču ni Lovrenu zato što je morao bježati iz svojeg zavičaja, kliču zbog postignuća.

Jurici Pavičiću nikada nitko ne će klicati, ni u Hrvatskoj, ni u Srbiji, ni u svijetu.

Ivo

pre 5 godina

Najveci problem je po meni sto u Hrvatskoj niko ne moze biti Hrvat pravoslavac. Ovaj decko je rodjen Hrvatskoj i ceo zivot ziveo tamo. On se sigurno oseca kao Hrvat ali je jasno da se ne oseca kao katolik, makar se videlo pre 2 dana da se ne krsti kao katolik. U Americi predsednik Amerike moze biti katolik (Kenedi) i Amerikanac ali u Hrvatskoj niko ne moze biti pravoslavac i Hrvat.
(Goran, 9. jul 2018 13:43) # Link komentara

Po popisu stanovništva iz 2011. godine u Hrvatskoj živi 16.647 Hrvata pravoslavnih kršćana. Problem je što hrvatska država ne želi odobriti registraciju Hrvatske pravoslavne crkve i ista je odbijena već nekoliko puta. Valjda se drugovi i drugarcie (skoro sve naše vlade su sastavljene od bivših komunista) boje vlastite sjene ili ne znam čega. Inače, Subašić je kršten u katoličkoj crkvi i sam je za sebe više puta rekao da je katolik.

djole

pre 5 godina

Skor na prvenstvu:
ENG: 3 pobede, 1 nereseno, 1 poraz
HRV: 3 pobede, 2 neresena

S time da engleska ima dve pobede protiv 2 najslabije momcadi na prvenstvu...
Pa vi pričajte ko se tu provlači kroz prvenstvo...

Hr

pre 5 godina

Klasičan primjer laganja čitatelja što nije prvi put od g.Pavičića.

1. Dakle što bi bio Subašić da nije golman?!
Bio bi isto ono što je bio dok nije postao golman (golman nije postao rođenjem niti sa 6. godina dok je bio progranik u Zadru)!
Dakle i tog i takvog-običnog Danijela je Zadar prigrlio i dao mu dom (privremeni) dok je njegov kraj bio okupiran.

2. Da, u Zadru se nažalost dogodilo nešto što bi se moglo nazvati ''kristalna noć'', međutim jel to Jurice sve što se u Zd dogodilo u ratu?
Reci čitateljima dok kud je došao Mladić, kolko dana je grad bio bez struje i kolko granata je dnevno padalo na grad, brodove na moru..


Takav Zadar je prihvatio sve progranike bez obzira bili oni od Jove, Jure, Boje... i zato je teški bezobrazluk pisati što bi on bio da nije golman!

Goran

pre 5 godina

Najveci problem je po meni sto u Hrvatskoj niko ne moze biti Hrvat pravoslavac. Ovaj decko je rodjen Hrvatskoj i ceo zivot ziveo tamo. On se sigurno oseca kao Hrvat ali je jasno da se ne oseca kao katolik, makar se videlo pre 2 dana da se ne krsti kao katolik. U Americi predsednik Amerike moze biti katolik (Kenedi) i Amerikanac ali u Hrvatskoj niko ne moze biti pravoslavac i Hrvat.

Milutin

pre 5 godina

(Mate, 09. jul 2018 14:53)

Prika vi ga volite jer dobro brani kaznene udarce, inače bi samo bio Jovin sin, Srbin.
Nije li to pomalo diskriminacija?

zg tom

pre 5 godina

Nogometne škole s najviše predstavnika u polufinalu Svjetskog prvenstva 2018.:

10 - Dinamo Zagreb (Vrsaljko, Ćorluka, Lovren, Kovačić, Kramarić, Modrić, Jedvaj, Badelj, Pjaca Pivarić)

5 - Manchester United (Welbeck, Rashford, Lingard, Januzaj, Pogba)

5 - Anderlecht (Kompany, Lukaku, Tielemans, Januzaj, Dendoncker)

5 - Standard Liege (Witsel, Fellaini, Meunier, Batshuayi, Chadli)

4 - Genk (Courtois, De Bruyne, Carrasco, Casteels)

3 - Ajax (Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen)

3 - Lille (E. Hazard, Pavard, Sidibe)

zg tom

pre 5 godina

Netko je negdje napisao da HRV konačno naletava na pravu ekipu kao što je ENG. Mi uništili ARG. Zapravo ENG još nisu igrali protiv prave ekipe, u grupi sa BEL meč kako izgubiti i ići u ovaj dio ždrijeba. Protiv URG, a URG bez Cavanija to nije ista momčad. Čak je i DAN bio jači protivnik nego takav URG. Protiv ŠVE u četvrfinalu, pa neka mi neko veli da RUS nije bolja od te ŠVE. Dakle mi smo okusili ARG , a ENG tek trebaju dobiti ozbiljnijeg protivnika i to tek u polufinalu.

Šilja

pre 5 godina

Hitno treba u Hr registrirati Hrvatsku pravslavnu crkvu upravo za one građanine Hrvatske koji se ne osjećaju Srbima i dati im mogućnost ispovjedanje svoje vjere. Dakako ostaviti potpunu slobodu Srpskoj pravoslavnoj crkvi, dakako i Makedonskoj i Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi . To je minimum demokracije i nulta točka multikulturalnosti i slobode.
(krki, 9. jul 2018 14:18)

Komentar koji odlično oslikava zbog čega je autor napisao tekst koji je napisao.

Mario

pre 5 godina

Hrvatska je medju četiri isključivo zbog toga jer nije imala nijednog ozbiljnog protivnika do polufinala. Da je bila u kosturu sa Francuskom, Belgijom, Urugvajem, Brazilom ne bi videla polufinale. I Vi to odlično znate.
(Deyan, 09. jul 2018 14:17)

zavidni ste ... e to znamo
cast izuzecima

DoVla

pre 5 godina

...i na kraju cele priče, pa valjda čovek zna kako se oseća, i pod čijom zastavom igra. Lepo reče jedan komentar iz CRO - on je za tu domovinu spreman dati sve, ne za neku imaginarnu drugu.

Banditos

pre 5 godina

Mozda moj komentar nema direktne veze sa ovim tekstim, ali menjao bih sve medalje u svim ostalim sportovima za jedan ovakav fudbalski uspeh koji mislim da mi nikad necemo doziveti
(iggy, 9. jul 2018 12:42) # Link komentara

Mislim da gresis, jer nama kad se jednom ukaze prilika mi cemo biti sampioni, Hrvatska nema taj duh i karmu, i nece osvojiti turnir. Tako je bilo oduvek, bice i sad.

Tri palme za dve bitange i ribicu

pre 5 godina

Ljubomora je gadna stvar. Hrvati se nisu provukli na sreću već su zasluženo tu gdje jesu. Hrvatska ima igrače koji su osvojili PL ili su bili finalisti PL, i neke koji su ključni u svojoj momčadi za osvajanje PL. Modrić, Rakitić, Mandžukić, Lovren, Kovačić. A ima i mnogo onih koji igraju u vrhunskim klubovima koji nisu osvojili PL. Modrić je najbolji veznjak svih vremena i zasluzio je zlatnu loptu. Ljubomora i mržnja ne daju čovjeku da gleda realno, stalno ima potrebu drugoga omalovaži, uvrijediti, poniziti jer eto taj drugi nije po njegovu ukusu.
(gaučos, 09. jul 2018 12:54)

Komentar je dobar generalno,al ovo da je Modrić najbolji veznjak svih vremena,brate pretera ga...

зашто је србин

pre 5 godina

Проста и 100% чињеница је да му је отац србин, ту се прича завршава, он је србин који игра за хрватску и изражава се као хрват и то се поштује, али оно што никад неће моћи да промени је то да је србин пореклом, и његова деца и унуци итд, само од тога не треба да бежи

konobar

pre 5 godina

Šta bi bilo sa Novakom Đokovićem da nije znao da igra tenis?
Šta bi bilo sa Lukom Modrićem da nije znao da igra fudbal?
Šta bi bilo sa Juricim Pavičićem da je svjetski relevantan, da je recimo dobio Nobelovu nagradu?
Šta bi bilo sa narodima da nije bilo ratova?

Miki

pre 5 godina

To ko će nam biti roditelji i gde ćemo se roditi su dve od par retkih stvari na koje ne možemo uticati. Sve ostalo, ime, prezime, veroispovest, nacionalna pripadnost, pa čak i pol, sve se to može promeniti u skladu sa ličnim stavovima i uverenjima. Dečko se izjašnjava kao Hrvat i katolik, i ja zaista ja ne znam šta kome tu nije jasno.

Antisha

pre 5 godina

80% Hrvata bi samo zbog ili u inat Srbima želelo da postanu prvaci sveta, a samo 20% iz sportskih razloga. Smem svu imovinu uložiti u ovo. Sportski pozdrav za sve iskrene ljubitelje sporta i fudbala u HR.
(l-ekip, 09. jul 2018 15:37)

druze da si rekao u inat Engleskoj, ali sta je to Srbija napravila u ovom sportu pa za inat? kamo srece da vam reprezentacija slici na nesto pa da smo se sreli u zavrsnici.

Dragan

pre 5 godina

Amerikanac u Americi je prvo Amerikanac pa tek onda sve ostalo, zašto je nezamislivo da postoji Srbin katoličke veroispovesti ili Hrvat pravoslavac? Zašto nacionalnost mora da bude povezana sa religijom?

STOP

pre 5 godina

Tekst je fenomenalan, skidam kapu! Jedino gde imam zamerke je “da je sa ove strane Drine bio bi isto adekvatan”. Neće gospodo biti baš tako.

nomen non est omen

pre 5 godina

@ Branislav
Ti stvarno misliš da isto ime ne nose i čistokrvni hrvati, na pr moj kolega iz Jasenica pokraj Obrovca je isto Branislav. A da li znaš koliko je hrvata Dušana (u cro varijanti često Dule, Duško), Miloša...da ne spominjem koliko u mojoj generaciji ima Svetozara (Sveto). Tek su moderna vremena izrodila Mislave, Domogoje...

pravoslavni Hrvat

pre 5 godina

sta bi smo sa pravim hrvatom pravoslavcem, koji bi se stvarno konvertovao, kao i vernik bilo koje nacionalnosti koji je spoznao, jedini pravi put do Hrista? Gde bi taj covek mogao da prisustvuje bozanskim liturgijama i da se pricescuje, ako ne jedino u SPC? ... da ne mislite mozda u Pavelicevoj Hr Pravoslavnoj Crkvi?
Uostalom ne proganjaju nas sto smo Srbi, nego zato sto smo Pravoslavni, tj jedini istinski hrišcani.

krki

pre 5 godina

Hitno treba u Hr registrirati Hrvatsku pravslavnu crkvu upravo za one građanine Hrvatske koji se ne osjećaju Srbima i dati im mogućnost ispovjedanje svoje vjere. Dakako ostaviti potpunu slobodu Srpskoj pravoslavnoj crkvi, dakako i Makedonskoj i Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi . To je minimum demokracije i nulta točka multikulturalnosti i slobode.

Jasminko Stepić

pre 5 godina

(Croalista, 09. jul 2018 14:17)

Netačno. Volite ga jer je dobro branio penale. Ne smem ni da pomislim šta biste Modriću govorili da ste ispali od Danske.

Deyan

pre 5 godina

Nisu imali nijednog ozbiljnog protivnika do polufinala, plus dva puta imali sreće na penale protiv osrednjih ekipa. I to je istina.
Sad sledi otrežnjenje protiv Engleske i poraženog Francuska/Belgija.

Mićko

pre 5 godina

Da nije znao da brani bio bi neki trener ili menadžer, što postane većina neuspešnih sportista, najverovatnije u Srbiji. Tamo gde je rođen ne bi sigurno ostao koliko god tvrdio da je Hrvat. Bio bi proteran!!!

Jozo Balaban

pre 5 godina

"I sve je to lijepo. Osim što tu postoji jedan problem. Problem je što te iste vrednote hrvatska javnost, politika i građani ne primjenjuju na sve sinove Jove. Te im vrednote najednom postanu mile tek onda kad Srbin zna braniti, kad dobije Nobela ili izmisli izmjeničnu struju"

l-ekip

pre 5 godina

80% Hrvata bi samo zbog ili u inat Srbima želelo da postanu prvaci sveta, a samo 20% iz sportskih razloga. Smem svu imovinu uložiti u ovo. Sportski pozdrav za sve iskrene ljubitelje sporta i fudbala u HR.

asd

pre 5 godina

dobar novinarski tekst je onaj u kojem ne mozes zakljuciti na cijoj je autor strani i sam mozes izvuci svoje misljenje iz njega...tekst je izuzetno jednostran stoga i los...mi smo hvalili Subasica i 2016 i zapravo, kad god bi igrao, a krvopije su ga tek sad otkrile i pokusavaju svim silama unistiti ovu pozitivnu situaciju u kojoj se nalazimo...koriste Subasica kako bi preko njega sirili svoje politicke poruke sto pokazuje kako im je najmanje stalo do njega i takvih kao sto je on te se na njega ne bi ni obazirali da nije eto uspjesan golman i da im ne koristi za vlastite politicke interese

Deyan

pre 5 godina

(mario, 09. jul 2018 14:10)

Hrvatska je medju četiri isključivo zbog toga jer nije imala nijednog ozbiljnog protivnika do polufinala. Da je bila u kosturu sa Francuskom, Belgijom, Urugvajem, Brazilom ne bi videla polufinale. I Vi to odlično znate.

Dragan

pre 5 godina

Bilo kako bilo Hrvati su u polufinalu i svaka im čast na tome. Naš problem su menadžeri koji prave tim. Gde su svi oni dečaci koji su osvojili svetsko prvenstvo 2015 godine?

Ircofil

pre 5 godina

Haha sve je to predstava za sirotinju, zapravo svaki Hrvat cim se rodi prvo sto progovori jeste "-Gdje je Irska". Pa cak i da osvoje boginju hoce li im ta boginja da dodje u Agrokor?

Goxy

pre 5 godina

Čuj hit. Argentina sama sebi prvi gol. Nigerija autogol. Danas potpuni egal, sa Rusijom takođe. Kvalitet tih ekipa je veoma upitan, u odnosu na drugu polovinu žreba, gde bi čak i kompletzan Urugvaj verovatno sve ove ekipa uzbacio, mislim na Hrvate, Englesku, Švedsku, naročito Rusiju. O Brazilu i ostalima i da ne pričam.
Igraju dobro, ali ne treba preterivati

zg tom

pre 5 godina

Expert:
Da ustvari mislio sam na KOL ali isto je i KOL bila bez Jamesa Rodrigesa. Pa ako ćemo ipak vući mak na konac, onda ono šta je nama bila ARG to je njima bila KOL, ali ipak mislim neusporedivo. Zato tvrdim da tek Englezići u polufinalu naletavaju na pravu ekipu.

mentalno zdravlje

pre 5 godina

Meni zapalo za oko kad se Subasic prekrstio, kako je on Hrvat pravoslavac to je prizvao pomoć pravoslavnog Boga. I gle čuda, Bog mu usliši molbu i Hrvati pobedise! Kakva uvrnuta situacija.

MonteGringo

pre 5 godina

Realno Hrvatska od Argentine (a i to je upitno) nije imala neki tezak mec. Ispade najtezi ovaj sa Rusijom dje Hrvatksa ama bas nista nije pokazala. Po meni Belgijanci potpuno zasluzili da osvoje, nista manje Francuzi i Englezi iako ih licno ne volim.

transfer blama

pre 5 godina

Nasi orlovi, govori u svoje ime. Mene je mnogo sramota tvog komatara! Ne bih nikada menjala nijednu jedinu titulu za ove nesposobne fudbalere. Nasi sportisti koji su ih osvojili debelo su to zasluzili. Idi ti menja sebe i svoje uspehe, ne tudje!

expert

pre 5 godina

Netko je negdje napisao da HRV konačno naletava na pravu ekipu kao što je ENG. Mi uništili ARG. Zapravo ENG još nisu igrali protiv prave ekipe, u grupi sa BEL meč kako izgubiti i ići u ovaj dio ždrijeba. Protiv URG, a URG bez Cavanija to nije ista momčad. Čak je i DAN bio jači protivnik nego takav URG. Protiv ŠVE u četvrfinalu, pa neka mi neko veli da RUS nije bolja od te ŠVE. Dakle mi smo okusili ARG , a ENG tek trebaju dobiti ozbiljnijeg protivnika i to tek u polufinalu.
(zg tom, 9. jul 2018 13:26)

Engleska nije zbacila Urugvaj, već Kolumbiju, jaču od Urugvaja.

Pera Pisar

pre 5 godina

evo za sve "brojače krvnih zrnaca" jedna poslastica, takoreći kviz i zanima me kako će da se snađete, ukoliko Redakcija dopusti ovaj kviz, uopšte...naime radi se o reprezentaciji belgije i njihova 23 igrača i pridodao sam Naengolana koji prirodno pripada ovoj ekipi koja je po imenima i jedna od najačih u istoriju fudbala...izostavićemo samog Naingolana, komeje otac Indonežanin, a majka Flamanka, Bojatu, Lukakua, i batčuajia koji očito vuku poreklo iz belgijske kolonije Kongo, ranije Zair, Felainija,čiji su roditelji marokanski gastozi, Januzaja koji je albanskog porekla, Musu Dembelea i Nasera Čadlija koji su arapskog porekla, kao i Felaini, ali i Dembeleu je majka Flamanka, te Janika Fereiru Karaska, koji je rođen u Belgiji, ali je po ocu Portugalac, po majici Španac...i ostaje nam 14 igrača sa spiska, treba da pogodite ko je Valonac, odnosno "Francuz", a ko Flamanac odnosno "Holanđanin", jer ta dva naroda koji su slični ovima čine Belgiju, nema te mogućnost ni za jedan promašaj, jer bi bila katastrofa da ne razlikujete "francuska" i "holandska" prezimena, a stručnjaci ste za to, odnos je 7 Valonaca i 7 Flamanaca, a ostali su nam...Kurtoa, Minjole, Kasteles, Alderverild, Vermalen, Kompani, Munije, Dendanker, De Brujne, Tilemans, Eden Azar, Torgen Azar , Mertens i Vicel

Ko bi reko da će mi neko iz Šumadije vratiti veru u deda mraza...

pre 5 godina

(skg, 9. jul 2018 15:42)

Tebi ako deda mraz ne donese neki super vredan poklon za svetu novu godinu, onda nikome neće!

ludwig

pre 5 godina

I Jovanovi sinovi Dražen i Aleksandar bi verovatno bili pozvani da se popnu na traktor, pa put Srbije - da nisu znali da pikaju basket. Ogromna većina Srba iz Zadra i Šibenika je poterana, a deo bukvalno proteran.

I u ostalom, ako su ti hrvati tako dragi vodi ih kući... ili bolje neka oni tebe vode.

pre 5 godina

(naši orlovi, 9. jul 2018 15:56)

Jeste, gledali i rudari u oknima prenos utakmica, i babice u porodilištima, žene umesto španskih serija, Tramp gledao fudbal, Melanija isto...

A to šta bi ti menjao realno i pošteno stečeno, neretko i nepošteno oteto, za fudbal gde nas sakate patološki i kao da je na delu neka fašistička i nacistička doktrina, za fudbal gde smo samo da te podsetim odavno dokazani i slave ne fali ni milimetar. Fali pravde od FIFA, ljudski tretman, osvežiti malo slavu da ne bude samo stara jer ona nije uvek "životna" kao neka "savremena" i najbitnije za fudbal kao najnepošteniji sport na svetu, gde su sukobljeni interesi klubova, kladionica, tajkuna i ostalog.

Irelevantno je da li su polufinalni parovi namešteni, siptomatično je evo samo dva primera - da uvek imamo nekog polufinalistu "izenađenje", finalistu ne. Možda hrvati promene trend... mada sumnjam.
Imamo finale EP bez Ronalda, imamo finale LŠ bez Salaha... šta je to trend da se najbolji u timu povredi u finalu... kada se svaki ludak kladi da će on da da gol, onaj igrač na kojem je najmanja kvota za davanje gola, da ne pričam druge vrste klađenja koje takav "peh" otima pare od ljudi!

To ako bi ti menjao, je okej. Ne govorim ja da mi ne bi bilo draže nas u polufinalu. Ali sva ta simptomatika o kojoj govorim ne bi mi prošla neopaženo. Evo i prilog moje doslednosti. Navijam za Vojvodinu, ali Kup koji nam je POKLONJEN, na uštrb dva OTETA je NEČASAN KUP kao način na koji nam je DOZVOLJEN!

Nathan

pre 5 godina

Ispod prosecan golman. Protiv rusa ocajan sut Smolova koji bi i ja odbranio i onaj brazlilac pored gola. Napravise od njega junaka nije zasluzan za nista.

Pera Pisar

pre 5 godina

Ja bi voleo da nam u sledećem nastavku novinar Jurica Pavičić posto je stručnjak za "zadarska pitanja" objasni iz kog razloga i dan danas nakon ovog 1/2 finala SP u Zadru ne vole Luku Modrića, znači ne da se ne ponose sa tim glavni igrač ove reprezentacije naš Zadranin, nego ga ne vole ili još izraženije ne podnose ga

Pera Pisar

pre 5 godina

...vidim neko ni fali sa ovog spiska belgijasih fudbalera, naveo sam ih 23, ali sam dodao i Naingolana, kojeg Martinez nije ni pozvao, dakle treba da ih bude 24 i ko fali, ko nedostaje, koji je, od kojih je, nema kvoruma i u toj Belgiji koja je kao centar EU sa Briselom po dve godine ne može da se sastavi vlada , nemogu da se dogovore ovi Flamanci kojih je 60% i Valonci kojih je 40%,a takav je odnos i u reprezentaciji među preostalih 15, falio mi Vertongen, uvek ga mešam sa Vermalenom...8 je Flamanaca Kastels, Alderverild, Vermalen, Vertongen, Dendaker, De Brujne, Tilemans, Vicel i 7 Valonaca Kurtoa, Minjole, Kompani, Munije, Eden Azar, Torgan Azar i Dris Mertens, mada odnos može da bude i obrnut, šta ako Aksel Vicel iako priča flamansko.holandski kao maternji kaže da se oseća više kao Valonac, a manje kao Flamanac, iako flamanske običaje ne tna, jezik pomalo razume, ali francuski vergla, jer mu je keva npr. Francuskinja, ali nije Valonka i nije to taj Valonski francuski, koji recimo pričaju Azar i Mertens

Pera Pisar

pre 5 godina

...može i pomoć, fundamentalno obratite pažnju na Vicela, može da bude potencijalna "koska", te u prilogu dajem njegovo puno ime...Axel Laurent Angel Lambert Witsel

Су-Баша

pre 5 godina

Субашић није ни српско нити хрватско, него чисто турско презиме Субаша(su-вода и baºa-глава).Слична имана су Јузбашић, Буљукбашић, Арамбашић, Бимбашић, итд. као што је турско и име спортског клуба Хајдук(значи "лопов" или "разбојник").
Хајшиии, хајшааа - јавашааа, коња јаше Субашааа.

Rodžer Federer-Nikad Ne Otpisujte KRALJA

pre 5 godina

Hrvati su najgori polufinalisti SP-a ikada,toliko provlacenja i srece u duelima sa osrednjim reprezentacijama Danske i Rusije

iggy

pre 5 godina

Mozda moj komentar nema direktne veze sa ovim tekstim, ali menjao bih sve medalje u svim ostalim sportovima za jedan ovakav fudbalski uspeh koji mislim da mi nikad necemo doziveti

MarcoPolo

pre 5 godina

Iskreno, prva 3 jedanaesteraca nije branio pošteno i po pravilima, istrčavao je pre šuta i skraćivanje ugao. Sudija ga je 3 puta opominjao i nije mi jasno zašto nije već posle prvog tražio da se ponovi izvođenje. Preostala 2 je branio po pravilima i nije bio ni blizu da odbrani.

jugotuga

pre 5 godina

Jaooo kako neki vole da prave karijeru na tuđoj krvi i znoju. Šta bi bilo sa Danijelom da nije znao da brani? Isto šta i sa Lukom da nije znao da igra. Šta bi bilo? Pa i Danijel i Luka bili bi konobari u Zadru, eto šta bi bilo. A pravo je pizanje zašto je velikosrbima smetalo da Danijel i Luka odrastaju u miru? Zašto je Srbija vodila agresivni rat za hrvatski i bosanski teritorij? Da nije bilo toga rata niko ne bi dirao ni Luku ni Deana Lovrena ni Danijela. A da je Đoković uzeo hrvatsko državljanstvo a mogao je možda bi napravio još bolju karijeru. Ili da je uzeo državljanstvo Amerike ili Britanije ili Njemačke.

Banditos

pre 5 godina

Mozda moj komentar nema direktne veze sa ovim tekstim, ali menjao bih sve medalje u svim ostalim sportovima za jedan ovakav fudbalski uspeh koji mislim da mi nikad necemo doziveti
(iggy, 9. jul 2018 12:42) # Link komentara

Mislim da gresis, jer nama kad se jednom ukaze prilika mi cemo biti sampioni, Hrvatska nema taj duh i karmu, i nece osvojiti turnir. Tako je bilo oduvek, bice i sad.

Miki

pre 5 godina

Ako je hit prvenstva proci dva puta na penale onda ja ne znam sta je ono drugo. Hrvatska je imala laku grupu sa indisponiranom Argentinom da bi se kasnije dva puta provukli na penale. Jedino mi nije jasna ova histerija u Srbiji, jel to popunjavate rupe nastale nasom eliminacijom?!

gaučos

pre 5 godina

Ljubomora je gadna stvar. Hrvati se nisu provukli na sreću već su zasluženo tu gdje jesu. Hrvatska ima igrače koji su osvojili PL ili su bili finalisti PL, i neke koji su ključni u svojoj momčadi za osvajanje PL. Modrić, Rakitić, Mandžukić, Lovren, Kovačić. A ima i mnogo onih koji igraju u vrhunskim klubovima koji nisu osvojili PL. Modrić je najbolji veznjak svih vremena i zasluzio je zlatnu loptu. Ljubomora i mržnja ne daju čovjeku da gleda realno, stalno ima potrebu drugoga omalovaži, uvrijediti, poniziti jer eto taj drugi nije po njegovu ukusu.

msm

pre 5 godina

Odličan tekst, osim poslednje rečenice. Stvarno mislim da je u Srbiji drastično manje ljudi koji su u toj meri nacionalisti kao ovi u Hrvatskoj. Ima ih, to sigurno, ali ovde to nije toliki problem, sve da je taj neko i vodoinstaleter, a ne poznati sportista

pravoslavni Hrvat

pre 5 godina

sta bi smo sa pravim hrvatom pravoslavcem, koji bi se stvarno konvertovao, kao i vernik bilo koje nacionalnosti koji je spoznao, jedini pravi put do Hrista? Gde bi taj covek mogao da prisustvuje bozanskim liturgijama i da se pricescuje, ako ne jedino u SPC? ... da ne mislite mozda u Pavelicevoj Hr Pravoslavnoj Crkvi?
Uostalom ne proganjaju nas sto smo Srbi, nego zato sto smo Pravoslavni, tj jedini istinski hrišcani.

Frere Jacques

pre 5 godina

Hrvati su najgori polufinalisti SP-a ikada,toliko provlacenja i srece u duelima sa osrednjim reprezentacijama Danske i Rusije
(Rodžer Federer-Nikad Ne Otpisujte KRALJA, 9. jul 2018 12:46)
Ma da, protiv aktuelnog svjetskog vicešampiona smo se jedva provukli s 3:0, a u grupi sve utakmice pobijedili s ukupnim rezultatom 6:1, skroz nategnuto!

Deyan

pre 5 godina

Nisu imali nijednog ozbiljnog protivnika do polufinala, plus dva puta imali sreće na penale protiv osrednjih ekipa. I to je istina.
Sad sledi otrežnjenje protiv Engleske i poraženog Francuska/Belgija.

Deyan

pre 5 godina

(mario, 09. jul 2018 14:10)

Hrvatska je medju četiri isključivo zbog toga jer nije imala nijednog ozbiljnog protivnika do polufinala. Da je bila u kosturu sa Francuskom, Belgijom, Urugvajem, Brazilom ne bi videla polufinale. I Vi to odlično znate.

Mate

pre 5 godina

Jel vama nije čudno, da mi Ustaše, nacionalisti, dali jednom Srbinu šansu, podršku, i apsolutne simpatije cijelog naroda, a imamo još barem 5 "čistih" Hrvata golmana, jednako dobrih, evo npr, Lovre je ništa manje kvalitetan, vidjelo se protiv Islanda šta je radio..
Jedan Pršo...Milan Rapaić.. ma da ne nabrajam sve, evo dan danas se nose njihovi dresovi, jer Hrvati ne zaboravljaju zaslužne. Jedino Šukerovih dresova nema, al to je druga stvar, politička, zbog Mamića.
Nije nama Hrvatima bitno ko je Srbin, dok gine za Hrvatski grb. Dok ostavlja srce na terenu, oni su HRVATI.
Vama Srbima je glavno ko se kako zove, ko mu je djed, kako se krsti.
Kod Hrvata ima samo jedan kriterij. Što je spreman da da za domovinu. Po tome ocjenjujemo je li Hrvat ili nije. Na ovo prvo čovjek ne može utjecati izborom, a na ovo drugo, može. Zato je naš nacionalizam i šovinizam "pošteniji", ako se to može tako nazvati.

Vito

pre 5 godina

Hrbatski nacionalizam koliko god iskljuciv, ima jednu prednost nad srpskim nacionalizmom. Moze se definisati razlikom izmedju domoljublja i rodoljublja. U Hrvatskoj ako kazes da je Hrvatska tvoja domovina mozes biti Hrvat. Tako su im muslimani "cvijece" a za pravoslavce su cak izmislili i Hrvatsku Pravoslavnu Crkvu. Kako god - postoji neki nacin i model da budes domoljub bez obzira na krvna zrnca.

U srpskom nacionalizmu moras biti pravoslavac da bi bio Srbin. Niko Srbinom ne smatra nekog Janosa iz Subotice, taj je etiketiran kao Mađar. Srbin nije ni Adem iz Novog Pazara, prosto jer nije pravoslavac. S druge strane, Srbin je Jovo iz Benkovca iako mozda nikad nije krocio u Srbiju.

krki

pre 5 godina

Hitno treba u Hr registrirati Hrvatsku pravslavnu crkvu upravo za one građanine Hrvatske koji se ne osjećaju Srbima i dati im mogućnost ispovjedanje svoje vjere. Dakako ostaviti potpunu slobodu Srpskoj pravoslavnoj crkvi, dakako i Makedonskoj i Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi . To je minimum demokracije i nulta točka multikulturalnosti i slobode.

Hr

pre 5 godina

Klasičan primjer laganja čitatelja što nije prvi put od g.Pavičića.

1. Dakle što bi bio Subašić da nije golman?!
Bio bi isto ono što je bio dok nije postao golman (golman nije postao rođenjem niti sa 6. godina dok je bio progranik u Zadru)!
Dakle i tog i takvog-običnog Danijela je Zadar prigrlio i dao mu dom (privremeni) dok je njegov kraj bio okupiran.

2. Da, u Zadru se nažalost dogodilo nešto što bi se moglo nazvati ''kristalna noć'', međutim jel to Jurice sve što se u Zd dogodilo u ratu?
Reci čitateljima dok kud je došao Mladić, kolko dana je grad bio bez struje i kolko granata je dnevno padalo na grad, brodove na moru..


Takav Zadar je prihvatio sve progranike bez obzira bili oni od Jove, Jure, Boje... i zato je teški bezobrazluk pisati što bi on bio da nije golman!

l-ekip

pre 5 godina

80% Hrvata bi samo zbog ili u inat Srbima želelo da postanu prvaci sveta, a samo 20% iz sportskih razloga. Smem svu imovinu uložiti u ovo. Sportski pozdrav za sve iskrene ljubitelje sporta i fudbala u HR.

KraljBob31

pre 5 godina

Bas bih voleo navijati za hrvate, posto su mi najbolji drugovi hrvati, ali jednostavno ne mogu posto uvek uvlace svoj extra nacionalizam u slavlje. Dok se nasi vesele uz trubo folk itd... Zato samo za nase orlove, kakvi su takvi su volim ih.

Bgd

pre 5 godina

Mozda moj komentar nema direktne veze sa ovim tekstim, ali menjao bih sve medalje u svim ostalim sportovima za jedan ovakav fudbalski uspeh koji mislim da mi nikad necemo doziveti
(iggy, 09. jul 2018 12:42)
Loš pokušaj stari.

Branislav

pre 5 godina

Srbin sam iz Dalmacije iz mesanog braka. Majka Hrvatica me ucila da uvek budem Srbin. Covek pa Srbin.Cak imam i suvise srpsko ime da bih mogao biti Hrvat. Ali imam poznanika koji su ili mesani kao ja ili cak cistiji od mene i dan danas se trude biti Hrvati. Iako im pre ili kasnije sredina to nabije na nos. Cak su i napustili Hr i druze se medjusobno ali kad dodju "kuci"iznova moraju da pokazuju ds su pravi Hrvati. Opuste se malo tek u pojedinim situacijama sa rodbinom koja je jos uvek srpska. I tako je od pre rata. Nije od juce. Nemate pojma kolimo je to tuzno gledati. Ustvari nemozete ni zamisliti da je to realno. Morali ste to preziveti da biste shvatili. Dzaba vam pisem.

Ivo

pre 5 godina

Najveci problem je po meni sto u Hrvatskoj niko ne moze biti Hrvat pravoslavac. Ovaj decko je rodjen Hrvatskoj i ceo zivot ziveo tamo. On se sigurno oseca kao Hrvat ali je jasno da se ne oseca kao katolik, makar se videlo pre 2 dana da se ne krsti kao katolik. U Americi predsednik Amerike moze biti katolik (Kenedi) i Amerikanac ali u Hrvatskoj niko ne moze biti pravoslavac i Hrvat.
(Goran, 9. jul 2018 13:43) # Link komentara

Po popisu stanovništva iz 2011. godine u Hrvatskoj živi 16.647 Hrvata pravoslavnih kršćana. Problem je što hrvatska država ne želi odobriti registraciju Hrvatske pravoslavne crkve i ista je odbijena već nekoliko puta. Valjda se drugovi i drugarcie (skoro sve naše vlade su sastavljene od bivših komunista) boje vlastite sjene ili ne znam čega. Inače, Subašić je kršten u katoličkoj crkvi i sam je za sebe više puta rekao da je katolik.

Goxy

pre 5 godina

Čuj hit. Argentina sama sebi prvi gol. Nigerija autogol. Danas potpuni egal, sa Rusijom takođe. Kvalitet tih ekipa je veoma upitan, u odnosu na drugu polovinu žreba, gde bi čak i kompletzan Urugvaj verovatno sve ove ekipa uzbacio, mislim na Hrvate, Englesku, Švedsku, naročito Rusiju. O Brazilu i ostalima i da ne pričam.
Igraju dobro, ali ne treba preterivati

Mario

pre 5 godina

Danijel je izabrao što je i gdje želi pripadati već odavno.
Njega nitko ne provlači po medijima niti među ljudima koje je nacionalnosti...on svoje srce daje za svoju državu Hrvatsku i ljudi to cijene..vide i nikome ne pada na pamet da igra na tako niske strasti sitnih duša.
On je ovdje heroj bio i ostat će..I on to zna i osjeća.

Danijel Subašić je velikan sporta i ljudina

pre 5 godina

Zašto bi svaki pravoslavac bio Srbin?
Zašto bi svaki katolik bio Hrvat?
Zašto bi svaki musliman bio Bošnjak?
Šta Jurica Pavičić uopće želi da kaže? Ja ga ne razumijem.
Kojeg smisla ima pitanje “Stoga, svako ko želi klicati ‘ovom’ Jovinom sinu, prvo treba razmisliti – šta bih mislio o njemu da nije golman, nego vodoinstalater ili službenik?” Ne kliču nikom zato što je Jovin ili Hrvojev sin, već mu kliču zbog postignuća za vlastiti narod, za svoju državu. Zato što je uradio nešto vrijedno za opće dobro. Da je vodoinstaleter pa bio on Jovin ili Hrvojev sin sigurno mu ne bi klicali. Ne kliču ni Luki Modriću zato što je sin Hrvata, ne kliču ni Lovrenu zato što je morao bježati iz svojeg zavičaja, kliču zbog postignuća.

Jurici Pavičiću nikada nitko ne će klicati, ni u Hrvatskoj, ni u Srbiji, ni u svijetu.

Goran

pre 5 godina

Najveci problem je po meni sto u Hrvatskoj niko ne moze biti Hrvat pravoslavac. Ovaj decko je rodjen Hrvatskoj i ceo zivot ziveo tamo. On se sigurno oseca kao Hrvat ali je jasno da se ne oseca kao katolik, makar se videlo pre 2 dana da se ne krsti kao katolik. U Americi predsednik Amerike moze biti katolik (Kenedi) i Amerikanac ali u Hrvatskoj niko ne moze biti pravoslavac i Hrvat.

Nenad,Beograd

pre 5 godina

Svaka cast na ubitacnom tekstu,(podsetio me na Borisa Dezulovica i "ostavite nam Hajduk...),raduje da sve vise i vise ima normalnih ljudi.A Hrvatskoj fudbalskoj reprezentaciji zelim da osvoji Svetsko prvenstvo.Ne dolazi se slucajno u 4 najbolja tima na svetu !

Mićko

pre 5 godina

Da nije znao da brani bio bi neki trener ili menadžer, što postane većina neuspešnih sportista, najverovatnije u Srbiji. Tamo gde je rođen ne bi sigurno ostao koliko god tvrdio da je Hrvat. Bio bi proteran!!!

apsurd

pre 5 godina

urica to malo žešće,i on gradi karijeru ,možda i ima pravo ali mene drugo nešto intrigira. Kako to da mi ne velimo u medijima za Novaka,Udovičića,Bregu,Mihajlovića ili onog zlatnog hrvača i masu njih. Ljudi se opredjelili da nisu Hrvati i to je to a Suba veli da je Hrvat. Poštujte to,nikada nije dobro želiti tuđe a tu ne mislim samo na ljude.
(Ex Olimp, 9. jul 2018 12:56)

Novaku je majka Hrvatica, Bregovicu majka Srpkinja, Mihajlovicu majka Hrvatica, Udovicicu majka Srpkinja. OK! Da li je ikad iko od pomenute cetvorice imamo ikakav problem u Srbiji zbog navedenog. APSURD je to i pitati, a kamoli sta drugo. Da li je tako bilo u HR od 1990 do danas?

franko

pre 5 godina

Ivo Andric je Hrvat po rodjenju koji je pisao na srpskom knjizevnom jeziku. To je taj Nobelevac kojeg spominje Pavicic. Dakle, nista tu mi ne svojatamo. Razvlacenje po srpskim medijima Danijela Subasica je potpuno razumljivo. Time zapravo zelite svoju javnost uvjeriti da ste i vi zasluzni za uspijeh Hrvatske na WORLD CUP -u 2018'. Blesavo ali istinito. Onda se to prelije po drustvenim mrezama i bespucima internetskog prostora, pa se spominje Subasic, ( Djokovic u suprotnom smjeru ), Dado Prso, Ivica Kralj, Milan Badelj, Vanja Udovicic, Ana Brnabic, hrvac Davor iz Subotice, Severina, Nivec Celzijus, Jelena Karleusa, Zeljko Jovanovic, Branko Grcic, itd...itd... ovaj tekst je nista novo, nista do sad nevidjeno. Ono sta je problem je to da svi ovo nabrojani ne mogu, ili ne zele zbog dobro poznatih razloga u javnosti upraznjavati ono sta je dio njihovog habitusa i dio njihovog identiteta. To je zbog nesklone javnosti. A to sta vi u Srbiji mislite da je lakse biti Hrvat u Srbiji, negoli Srbin u Hrvatskoj, tu ste u krivu, ma sta vam god govorili Linte i slicni jastrebovi. Podjednako je tesko i tako ce ostati jos jos dugi niz godina. Lp.

Mario

pre 5 godina

Boravio prije 10ak dana na Murteru...sjedio sa djevojkom u beach baru na plaži Kosirina...dolaze dva dečka i djevojka..ona prokomentira..bože pogledajte boju ovoga mora...prelepo!
Bar je bio krcat..Nitko ih nije krivo pogledao..dapače bilo jako simpatično nama iz Zagreba
Sve je u vasim glavama...ceste na moru pune registracija vaših..po Zagrebu takoder...dal je imao netko problema
Ljudi mi gledamo prema Austriji..a ne prema vama..realnost

Frere Jacques

pre 5 godina

A šta vas toliko žulja jel on Srbin ili Surinamac, lik je iz Hrvatske, brani za Hrvatsku, smatra se Hrvatom i šta sad, Vanja Udovičić je rođeni Hrvat pa to meni ništa ne znači!

STOP

pre 5 godina

Tekst je fenomenalan, skidam kapu! Jedino gde imam zamerke je “da je sa ove strane Drine bio bi isto adekvatan”. Neće gospodo biti baš tako.

Milutin

pre 5 godina

(Mate, 09. jul 2018 14:53)

Prika vi ga volite jer dobro brani kaznene udarce, inače bi samo bio Jovin sin, Srbin.
Nije li to pomalo diskriminacija?

Peka

pre 5 godina

(Ivo, 9. jul 2018 13:52)

"Pravoslavni Hrvat" je besmislica, nešto kao pravoslavni Španjolac ili Poljak. Tako se izjašnjava uglavnom starija generacija urbanih hrvatskih Srba (Srbi iz gradova), kao bi sačuvali elementarna ljudska prava u demokratskoj Hrvatskoj. Njihova djeca po pravilu postaju pravi Hrvati - katolici, pogotovo ona iz mješovitih brakova. Dobar primjer je Danijel Subašić. Nemojte ga osuđivati - ne da ne bi mogao ozbiljno igrati nogomet u HR da se je deklarirao Srbinom (a o reprezentaciji ne bi mogao ni sanjati), već bi mu u jednom Zadru bio ugrožen i osobni integritet. Samim tim što mu je otac Srbin (oprostite "pravoslavni Hrvat") Jovo, život mu je bio duplo teži i kompliciraniji nego njegovim vršnjacima Hrvatima u Zadru.

Niste Vi, gospodine Ivo, prvi koji se sjetio spasonosne formule - HPC. Bio je jedan Ante Pavelić prije Vas, možda ste čuli za njega? I tad, a i sad, ta tvorevina je bila samo jedan od nekoliko paralelnih vidova asimilacije srpskog korpusa u Hrvatskoj i njihovog prevođenja u katoličanstvo.

Ex Olimp

pre 5 godina

Jurica to malo žešće,i on gradi karijeru ,možda i ima pravo ali mene drugo nešto intrigira. Kako to da mi ne velimo u medijima za Novaka,Udovičića,Bregu,Mihajlovića ili onog zlatnog hrvača i masu njih. Ljudi se opredjelili da nisu Hrvati i to je to a Suba veli da je Hrvat. Poštujte to,nikada nije dobro želiti tuđe a tu ne mislim samo na ljude.

mentalno zdravlje

pre 5 godina

Meni zapalo za oko kad se Subasic prekrstio, kako je on Hrvat pravoslavac to je prizvao pomoć pravoslavnog Boga. I gle čuda, Bog mu usliši molbu i Hrvati pobedise! Kakva uvrnuta situacija.

expert

pre 5 godina

Netko je negdje napisao da HRV konačno naletava na pravu ekipu kao što je ENG. Mi uništili ARG. Zapravo ENG još nisu igrali protiv prave ekipe, u grupi sa BEL meč kako izgubiti i ići u ovaj dio ždrijeba. Protiv URG, a URG bez Cavanija to nije ista momčad. Čak je i DAN bio jači protivnik nego takav URG. Protiv ŠVE u četvrfinalu, pa neka mi neko veli da RUS nije bolja od te ŠVE. Dakle mi smo okusili ARG , a ENG tek trebaju dobiti ozbiljnijeg protivnika i to tek u polufinalu.
(zg tom, 9. jul 2018 13:26)

Engleska nije zbacila Urugvaj, već Kolumbiju, jaču od Urugvaja.

kiki hr

pre 5 godina

po vašoj priči svaki srbin koji živi u Hr mora imati problema..e to nije istina. iz prve ruke. prestanite širiti propagandu. a ovaj golman je super u svakom pogledu..prvo ko čovjek

Nathan

pre 5 godina

Ispod prosecan golman. Protiv rusa ocajan sut Smolova koji bi i ja odbranio i onaj brazlilac pored gola. Napravise od njega junaka nije zasluzan za nista.

komšije

pre 5 godina

ako nemate kolumniste mainstream medija koju pišu takve tekstove o vašem društvu uvijek možete prenositi one iz hrvatske.. ali da želite išta čuti o sebi nebi imali tako sjajnog vođu

Tri palme za dve bitange i ribicu

pre 5 godina

Ljubomora je gadna stvar. Hrvati se nisu provukli na sreću već su zasluženo tu gdje jesu. Hrvatska ima igrače koji su osvojili PL ili su bili finalisti PL, i neke koji su ključni u svojoj momčadi za osvajanje PL. Modrić, Rakitić, Mandžukić, Lovren, Kovačić. A ima i mnogo onih koji igraju u vrhunskim klubovima koji nisu osvojili PL. Modrić je najbolji veznjak svih vremena i zasluzio je zlatnu loptu. Ljubomora i mržnja ne daju čovjeku da gleda realno, stalno ima potrebu drugoga omalovaži, uvrijediti, poniziti jer eto taj drugi nije po njegovu ukusu.
(gaučos, 09. jul 2018 12:54)

Komentar je dobar generalno,al ovo da je Modrić najbolji veznjak svih vremena,brate pretera ga...

Kole

pre 5 godina

Kukamo protiv Švajcaraca što mešaju politiku u sport a ovde i sami to radimo sa Hrvatima. Hrvatska kao fudbalska selekcija je jedna od najjačih na svetu trenutno,imaju TIM. Srećno Hrvatima i nadam se da će osvojiti Svetsko prvenstvo jer bi to bila najlepša sportska priča u 21.veku. Pozdrav iz Sombora!

Krajisnik

pre 5 godina

Odlican tekst!
On jeste srpskog porekla po ocu,ali se opredelio na kojoj je strani,tako da o tome ne treba trositi puno reci!
Takvi su puno vise dali Hrvatskoj u ratu,sportu,kulturi...
Tesko se nama Srbima sa dobrim komsijama,a i samim nama,cesto i to...

sasa_bjelov

pre 5 godina

Odličan tekst, osim poslednje rečenice. Stvarno mislim da je u Srbiji drastično manje ljudi koji su u toj meri nacionalisti kao ovi u Hrvatskoj. Ima ih, to sigurno, ali ovde to nije toliki problem, sve da je taj neko i vodoinstaleter, a ne poznati sportista
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (msm, 9. jul 2018 13:03)

eto, ti znas kako je u Hrvatskoj. puni nam autoputevi srpski vozila i puna obala srba i nikom ne fali dlaka s glave, ali ti znas kako stvari stoje jer si procitao neki komentar negdje na internetu, a u zivotu nisi presao Bajakovo.

zg tom

pre 5 godina

Netko je negdje napisao da HRV konačno naletava na pravu ekipu kao što je ENG. Mi uništili ARG. Zapravo ENG još nisu igrali protiv prave ekipe, u grupi sa BEL meč kako izgubiti i ići u ovaj dio ždrijeba. Protiv URG, a URG bez Cavanija to nije ista momčad. Čak je i DAN bio jači protivnik nego takav URG. Protiv ŠVE u četvrfinalu, pa neka mi neko veli da RUS nije bolja od te ŠVE. Dakle mi smo okusili ARG , a ENG tek trebaju dobiti ozbiljnijeg protivnika i to tek u polufinalu.

konobar

pre 5 godina

Šta bi bilo sa Novakom Đokovićem da nije znao da igra tenis?
Šta bi bilo sa Lukom Modrićem da nije znao da igra fudbal?
Šta bi bilo sa Juricim Pavičićem da je svjetski relevantan, da je recimo dobio Nobelovu nagradu?
Šta bi bilo sa narodima da nije bilo ratova?

hm

pre 5 godina

Hrvati su najgori polufinalisti SP-a ikada,toliko provlacenja i srece u duelima sa osrednjim reprezentacijama Danske i Rusije
(Rodžer Federer-Nikad Ne Otpisujte KRALJA, 9. jul 2018 12:46)

A da ti napises neki drugi komentar ? Na svim vestima isti taj tvoj komentar. Ovako ces razocarati KRALJA.

VUK

pre 5 godina

Kada su nacionalisti lupali prozore u njegovoj zgradi , imao je 6 godina. Da li danas kao zreo čovek može odlučiti po svom osećaju kome pripada? Deca iz mešovitih brakova , kada je već Jugoslavija mrtva , imaju pravo odlučiti šta su. Ako se Novak , kojem je mati Hrvatica, oseća Srbinom ..u čemu je i ovde problem? Dečko voli rodni grad, domovinu gde je rođen...zbog stotinak koji broje krvna zrnca i lupaju prozore , treba da bude ono što i ne poznaje. Momak je osoljen..dedovi su mu bacili sidro u Jadran.Ne može biti iz Mrčajevaca i srbovati na Ravnoj Gori , kada nema to u srcu.

Mario

pre 5 godina

Hrvatska je medju četiri isključivo zbog toga jer nije imala nijednog ozbiljnog protivnika do polufinala. Da je bila u kosturu sa Francuskom, Belgijom, Urugvajem, Brazilom ne bi videla polufinale. I Vi to odlično znate.
(Deyan, 09. jul 2018 14:17)

zavidni ste ... e to znamo
cast izuzecima

Jasminko Stepić

pre 5 godina

(Croalista, 09. jul 2018 14:17)

Netačno. Volite ga jer je dobro branio penale. Ne smem ni da pomislim šta biste Modriću govorili da ste ispali od Danske.

Dragan KNN

pre 5 godina

Bilo bi mu kao i Petru Popoviću poznatijem kao Pero trica , miljeniku zadarske košarkaške publike čiji je sin aktualni košarkaški reprezentativac hrvatske , kome su 2.maja 1991 uništili kafić "TIME OUT" u Zadru !

зашто је србин

pre 5 godina

Проста и 100% чињеница је да му је отац србин, ту се прича завршава, он је србин који игра за хрватску и изражава се као хрват и то се поштује, али оно што никад неће моћи да промени је то да је србин пореклом, и његова деца и унуци итд, само од тога не треба да бежи

naši orlovi

pre 5 godina

mnogo mi je zanimljivo kako mi srbi kao nacija u fudbalu ništa ne možemo da uradimo, a ovim hrvatima tražimo dlaku u jajetu jer su po drugi put u 20 godina u polufinalu mundijala. pa nam je onda subašić srbin, pa je modrić srbin, pa su pola hrvatske ekipe srbi, što će reći da hrvati ne mogu ništa da urade bez srba. a mi srbi boranija za fudbal. boranija, realno. pa dobro,kakva je to šizofrenija,da li smo mi uopšte normalni? ovo je stvar čiste zavisti, skoro pa patologija. a komšiji nikako da crkne krava. nikako. dobri smo u košarci, mnogo dobri, u vaterpoluharamo, nole..ali da se ne lažemo - dali bi mi sve košarkaške i vaterpolske i noletove titule za bar jedno polufinale mundijala koje će da gleda 4 milijarde ljudi, a kamoli za 2 polufinala.

MonteGringo

pre 5 godina

Realno Hrvatska od Argentine (a i to je upitno) nije imala neki tezak mec. Ispade najtezi ovaj sa Rusijom dje Hrvatksa ama bas nista nije pokazala. Po meni Belgijanci potpuno zasluzili da osvoje, nista manje Francuzi i Englezi iako ih licno ne volim.

est

pre 5 godina

Hrvati su najgori polufinalisti SP-a ikada,toliko provlacenja i srece u duelima sa osrednjim reprezentacijama Danske i Rusije
(Rodžer Federer-Nikad Ne Otpisujte KRALJA, 9. jul 2018 12:46)
Ma da, protiv aktuelnog svjetskog vicešampiona smo se jedva provukli s 3:0, a u grupi sve utakmice pobijedili s ukupnim rezultatom 6:1, skroz nategnuto!
(Frere Jacques, 09. jul 2018 12:54)
dzabe se dopisujes vidis da je covek hejter.Obozava Federera pored zivog Djokovica iz svoje zemlje,sta ce tek o drugima da prica.

Objavite mi komentar

pre 5 godina

Neko rece Danijel je izabrao sta je i gde zeli pripadati. A sta da nije? Vi bi ste ga mrzeli? Izbacili iz repke? Sta da se izjasni kao Srbin, rodjen i zivi u Hrv. i samim tim brani za istu. Ima i Hrvata, koji nama donose medalje. I svaka im cast. Nek se slonodno izjasne kao Hrvati. Ljudi rodjeni, zive, rade u Srb. Normalna stvar da nastupaju za nas. Na kraju krajeva, zar i moraju da se izjasnjavaju. Ili kod vas moraju?? Pa ima takvih slucajeva dosta u svetu i tek ce ih biti.

Bruder Jakob

pre 5 godina

Ja sam bio oženjen curom iz Srbije koja nije "originalna" Srpkinja ali ona kaže da je, nikakav problem mi to nije bio.
Nekad me je jako voljela, sad me mrzi, ali to za ovu priču nije bitno.
Imamo djecu koja pričaju naravno srpski, svaki put kad su dolazili u Zagreb ona je prkosno uvijek pričala srpski nije se htjela ni milimetar prilagoditi, npr. hiljadu puta sam joj rekao da kad izlazi iz dućana da kaže doviđenja ali ona uporno se pozdravljala s prijatno.
I nikad nikakav problem nije bio, ona traži beli hleb a prodavačica joj da bijeli kruh, opet nikakav problem.
Dok ja u Beogradu se trudim koliko god mogu da pričam srpski, opet nikakvih problema nije bilo i kad mi "izleti" hrvatski.

skg

pre 5 godina

pozdrav za hrvate,i puno uspeha! ne nasedajte na provokacije raznih nebitnih likova kojima se zivot svodi na mrznju i zle misli,bilo da su vasi ili nasi. Pozdrav iz Šumadije i sve najbolje u zivotu i zdravlju,a za fudbal kako bude!

Slaven Bilić

pre 5 godina

Hrvati su najgori polufinalisti SP-a ikada,toliko provlacenja i srece u duelima sa osrednjim reprezentacijama Danske i Rusije
(Rodžer Federer-Nikad Ne Otpisujte KRALJA, 09. jul 2018 12:46)

Ovo je nokaut faza Svjetskog prvenstva, a ne Boljšoj teatar. Ako želite umjetnost, idite tamo!

mario

pre 5 godina

Nisu imali nijednog ozbiljnog protivnika do polufinala, plus dva puta imali sreće na penale protiv osrednjih ekipa. I to je istina.
Sad sledi otrežnjenje protiv Engleske i poraženog Francuska/Belgija.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Deyan, 9. jul 2018 13:35)
Ma tako je reci ti nama da nemamo pojma o nogometu eto nas cijelo prvenstvo prati samo sreća i ništa više,ali ste zato vi svima očitali lekciju iz nogometa jel da??
Sreću treba i zavrijediti i sreća prati hrabre.
Pisali ste vi da nama slijedi otrežnjenje prije svake utakmice i protiv Argentine i protiv Islanda i Danske i vaše majćice Rusije i gdje su sve te ekipe??nisu više na SP e to je istina!
Nema veze neka i izgubimo od Engleske nije to nikakva sramota niti će to umanjiti jednu veliku istinu da je Hrvatska među četiri najbolje ekipe na svijetu.
Hvala na objavi

asd

pre 5 godina

dobar novinarski tekst je onaj u kojem ne mozes zakljuciti na cijoj je autor strani i sam mozes izvuci svoje misljenje iz njega...tekst je izuzetno jednostran stoga i los...mi smo hvalili Subasica i 2016 i zapravo, kad god bi igrao, a krvopije su ga tek sad otkrile i pokusavaju svim silama unistiti ovu pozitivnu situaciju u kojoj se nalazimo...koriste Subasica kako bi preko njega sirili svoje politicke poruke sto pokazuje kako im je najmanje stalo do njega i takvih kao sto je on te se na njega ne bi ni obazirali da nije eto uspjesan golman i da im ne koristi za vlastite politicke interese

tino

pre 5 godina

Od svih ovih reprezentacija samo Hrvatska i Belgija nisu kalkulirale i apsolutno zasluženo smo tu di jesmo, čak i u zadnjoj utakmici u skupini kad nam rezultat nije bio važan pobjedili smo Island i dali Argentini/Nigeriji priliku, najbolje kad Englezi prozivaju Hrvatsku, a oni namjerno sa B ekipom izgubili od Belgije kako bi išli u ovaj lakši ždrijeba...

S360c

pre 5 godina

Modric zlatna lopta? Pa on nije Messiu do kolena.. 
Kada nisu nikada osvojili Xavi i Iniesta nemoze ni Modric..
(zora, 09. jul 2018 12:51)

pa dobro nije do koljena...e sad ajmo gledati ovu godinu,sta je to Messi napravio...npr Modric uzeo ligu prvaka po 3 put zaredom i dogurao sa repkom medju 4 najbolje..

M

pre 5 godina

Hrvati su najgori polufinalisti SP-a ikada,toliko provlacenja i srece u duelima sa osrednjim reprezentacijama Danske i Rusije
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Rodžer Federer-Nikad Ne Otpisujte KRALJA, 9. jul 2018 12:46)


"Kiselo grožđe..."
Da se Srbija plasirala bio bi neviđeni uspeh, a nismo pobedili ni Švajcarsku.
Inače, odličan tekst u "Jutarnjem listu" koji govori o trenutnom položaju Srba u Hrvatskoj.

Danilo

pre 5 godina

Ulazak u finale SP u fudbalu vredi vise nego sve medalje koje se osvoje za 10 godina sa sve olimpijadama zajedno zato hrvati pisite istoriju sad vam je sansa zivota srbi navijaju za vas odlicnu ekipu imate bolji ste i kvalitetniji od engleza

Jozo Balaban

pre 5 godina

"I sve je to lijepo. Osim što tu postoji jedan problem. Problem je što te iste vrednote hrvatska javnost, politika i građani ne primjenjuju na sve sinove Jove. Te im vrednote najednom postanu mile tek onda kad Srbin zna braniti, kad dobije Nobela ili izmisli izmjeničnu struju"

M

pre 5 godina

Šta bi bilo sa Novakom Đokovićem da nije znao da igra tenis?
Šta bi bilo sa Lukom Modrićem da nije znao da igra fudbal?
Šta bi bilo sa Juricim Pavičićem da je svjetski relevantan, da je recimo dobio Nobelovu nagradu?
Šta bi bilo sa narodima da nije bilo ratova?
(konobar, 9. jul 2018 13:26)


Ili nisi pročitao tekst ili ga nisi razumeo...
Ovde se radi o tome kakav bi odnos države Hrvatske bio prema njemu da nije fudbaler (nego, recimo običan službenik ili radnik u Hrvatskoj!) i da nije doneo svojoj zemlji ovih dana to što jeste.
Razmisli malo o tome...

Ircofil

pre 5 godina

Haha sve je to predstava za sirotinju, zapravo svaki Hrvat cim se rodi prvo sto progovori jeste "-Gdje je Irska". Pa cak i da osvoje boginju hoce li im ta boginja da dodje u Agrokor?

mimi

pre 5 godina

@gaučos
Kakva ljubomora i mržnja!? Pavičić je napisao tekst o problemima s kojima se suočavaju Srbi u Hrvatskoj. Kakve to veze ima s ljubomorom i mržnjom?

Inače, odličan je tekst. jedan od najboljih koje je napisao.

Croalista

pre 5 godina

Suba je odličan golman i iznenađenje je samo za one koje ne prate nogomet. On je prošle godine, kad je Monaco postao prvak Francuske, proglašen za najboljeg golmana franc. lige. Ali još bolji je kao čovjek. Iako živi u Monte Carlu i zarađuje milijune, ostao je skroman i pošten do boli. To su mi rekli ljudi koji žive dolje, kažu da dođe kod roditelja na selo (obnovio im je kuću jer su se željeli vratiti), sa lokalnim ljudima uvijek popriča, popije pivu, čak i odigra na male golove.. znači nikakvi noćni klubovi i preseravanje nego sve suprotno od toga. I zato ga u Hrvatskoj svi normalni ljudi vole. A kako mu se roditelji zovu, koje je vjere ili nacionalnosti, pa to je tako nebitno. Da je Hrvat, Srbin, Škot ili Pakistanac, koga briga. Bitno je samo da je odličan golman, da čovjek voli svoju zemlju i kraj gdje je rođen i da je ljudina od čovjeka..

budite bar malo realni

pre 5 godina

Enlgska-provukli se kroz najlaksu skupinu dali 8 od 11 golova iz prekida,vjerovatno najlaksi put ukupno gledajuci imali
Belgija-Do Brazila postenog protivnika nije imala,Japan dobila iskljucivo na fiizku
Francuska-U kvalifikacija doma 0-0 s Luksemburgom u fazi na ispadanje 6 udarca u okvir 6 golova,Los dan Urugvaja i velika greska Muslere
Ali eto jedino je Hrvatska ovdje zalutala iskljucivo zbog srece
Njemci 2014.-Alžir nakon produžetaka,Neuer spasavao 2-2 s Ganom
Urugvaj do polufinala 2010-Južna koreja i Gana prevarom Suareza
Nizozemska 2014.-Meksiko padavicom Robbena u 90-oj i Kosta Rika na penale
Njemci do finala 2002.-Paragvaj Sad i Južna Koreja
Švedska do bronce 94.-Saudijska Arabija,Rumunjska i Bugarska i jos mnogo primjera
Ali eto njima nitko u Srbiji ne umanjuje uspjeh jer nisu Hrvati
Od 98 i sistema s 32 momcadi 2 polufinala imaju jos samo Francuska,Brazil,Njemačka i Nizozemska.
I za kraj ovo nije neuspjeh Srbije nego Uspjeh Hrvatske
Pozdrav svim normalnim ljubiteljima sporta.

DoVla

pre 5 godina

...i na kraju cele priče, pa valjda čovek zna kako se oseća, i pod čijom zastavom igra. Lepo reče jedan komentar iz CRO - on je za tu domovinu spreman dati sve, ne za neku imaginarnu drugu.

djole

pre 5 godina

Skor na prvenstvu:
ENG: 3 pobede, 1 nereseno, 1 poraz
HRV: 3 pobede, 2 neresena

S time da engleska ima dve pobede protiv 2 najslabije momcadi na prvenstvu...
Pa vi pričajte ko se tu provlači kroz prvenstvo...

mahatma gadni

pre 5 godina

Hrvatska je medju četiri isključivo zbog toga jer nije imala nijednog ozbiljnog protivnika do polufinala. Da je bila u kosturu sa Francuskom, Belgijom, Urugvajem, Brazilom ne bi videla polufinale. I Vi to odlično znate.
(Deyan, 09. jul 2018 14:17)

Vidi prika, Hrvatskoj taj kostur nije pao sa neba, nego ga je IZBORILA pobjedama u svojoj skupini. Da smo bili drugi, ušli bi u taj dio kostura. Da li smo nezasluženo bili prvi? Da li je ijedan sudac drastično oštetio nekog našeg protivnika? Je li netko kriv Španjolcima što su izgubili od Rusa? Prosudite sami. Ući u polufinale SP može biti sve samo ne slučajnost i sreća.
A, o Subi kao čovjeku (Srbinu ili Hrvatu, najmanje je bitno), sve najbolje...

transfer blama

pre 5 godina

Nasi orlovi, govori u svoje ime. Mene je mnogo sramota tvog komatara! Ne bih nikada menjala nijednu jedinu titulu za ove nesposobne fudbalere. Nasi sportisti koji su ih osvojili debelo su to zasluzili. Idi ti menja sebe i svoje uspehe, ne tudje!

Miki

pre 5 godina

To ko će nam biti roditelji i gde ćemo se roditi su dve od par retkih stvari na koje ne možemo uticati. Sve ostalo, ime, prezime, veroispovest, nacionalna pripadnost, pa čak i pol, sve se to može promeniti u skladu sa ličnim stavovima i uverenjima. Dečko se izjašnjava kao Hrvat i katolik, i ja zaista ja ne znam šta kome tu nije jasno.

zg tom

pre 5 godina

Nogometne škole s najviše predstavnika u polufinalu Svjetskog prvenstva 2018.:

10 - Dinamo Zagreb (Vrsaljko, Ćorluka, Lovren, Kovačić, Kramarić, Modrić, Jedvaj, Badelj, Pjaca Pivarić)

5 - Manchester United (Welbeck, Rashford, Lingard, Januzaj, Pogba)

5 - Anderlecht (Kompany, Lukaku, Tielemans, Januzaj, Dendoncker)

5 - Standard Liege (Witsel, Fellaini, Meunier, Batshuayi, Chadli)

4 - Genk (Courtois, De Bruyne, Carrasco, Casteels)

3 - Ajax (Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen)

3 - Lille (E. Hazard, Pavard, Sidibe)

nezgodni

pre 5 godina

Kad su Njemci osvojili 2014 zgazili su Brazil 7:1 u Polufinalu. Gledo sam prije nekoliko dana razgovor sa Philip Lahm, tadasnji Kapetan Njemaca. Pitaju ga koji je bi kljucni trenutak na putu osvajanja svijetske Titule. On je reko da nije to bilo Polufinale, nego da je to bilo 1/8 Finale, kad su gusto prosli Algeriju sa 2:1. Ko se toga danas sjeca? Nisam se ni ja toga sjetio, nego u sjecanju mi je ostalo 7:1 protiv Brazila i osvajanje titule. Ko se sjeca da su u Grupnoj Fazi odigrali 2:2 sa Ghanom? Ko se sjeca da su SAD u Grupi jedva dobili sa 1:0? Ko se sjeca tog gustog 2:1 protiv Algerije u 1/8 Finale? Niko! Sjecamo se ubijanja Brazila i 4. Zvijezdu na njihovim Dresu. Dok drugi pametuju o laksem Kosturu, koji smo si zasluzili, mi smo izmedju 4 najbolje Ekipe u najvaznijoj igri ovog Planeta. Toga se sjeca....

Šilja

pre 5 godina

Hitno treba u Hr registrirati Hrvatsku pravslavnu crkvu upravo za one građanine Hrvatske koji se ne osjećaju Srbima i dati im mogućnost ispovjedanje svoje vjere. Dakako ostaviti potpunu slobodu Srpskoj pravoslavnoj crkvi, dakako i Makedonskoj i Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi . To je minimum demokracije i nulta točka multikulturalnosti i slobode.
(krki, 9. jul 2018 14:18)

Komentar koji odlično oslikava zbog čega je autor napisao tekst koji je napisao.

nomen non est omen

pre 5 godina

@ Branislav
Ti stvarno misliš da isto ime ne nose i čistokrvni hrvati, na pr moj kolega iz Jasenica pokraj Obrovca je isto Branislav. A da li znaš koliko je hrvata Dušana (u cro varijanti često Dule, Duško), Miloša...da ne spominjem koliko u mojoj generaciji ima Svetozara (Sveto). Tek su moderna vremena izrodila Mislave, Domogoje...

Dragan

pre 5 godina

Amerikanac u Americi je prvo Amerikanac pa tek onda sve ostalo, zašto je nezamislivo da postoji Srbin katoličke veroispovesti ili Hrvat pravoslavac? Zašto nacionalnost mora da bude povezana sa religijom?

I u ostalom, ako su ti hrvati tako dragi vodi ih kući... ili bolje neka oni tebe vode.

pre 5 godina

(naši orlovi, 9. jul 2018 15:56)

Jeste, gledali i rudari u oknima prenos utakmica, i babice u porodilištima, žene umesto španskih serija, Tramp gledao fudbal, Melanija isto...

A to šta bi ti menjao realno i pošteno stečeno, neretko i nepošteno oteto, za fudbal gde nas sakate patološki i kao da je na delu neka fašistička i nacistička doktrina, za fudbal gde smo samo da te podsetim odavno dokazani i slave ne fali ni milimetar. Fali pravde od FIFA, ljudski tretman, osvežiti malo slavu da ne bude samo stara jer ona nije uvek "životna" kao neka "savremena" i najbitnije za fudbal kao najnepošteniji sport na svetu, gde su sukobljeni interesi klubova, kladionica, tajkuna i ostalog.

Irelevantno je da li su polufinalni parovi namešteni, siptomatično je evo samo dva primera - da uvek imamo nekog polufinalistu "izenađenje", finalistu ne. Možda hrvati promene trend... mada sumnjam.
Imamo finale EP bez Ronalda, imamo finale LŠ bez Salaha... šta je to trend da se najbolji u timu povredi u finalu... kada se svaki ludak kladi da će on da da gol, onaj igrač na kojem je najmanja kvota za davanje gola, da ne pričam druge vrste klađenja koje takav "peh" otima pare od ljudi!

To ako bi ti menjao, je okej. Ne govorim ja da mi ne bi bilo draže nas u polufinalu. Ali sva ta simptomatika o kojoj govorim ne bi mi prošla neopaženo. Evo i prilog moje doslednosti. Navijam za Vojvodinu, ali Kup koji nam je POKLONJEN, na uštrb dva OTETA je NEČASAN KUP kao način na koji nam je DOZVOLJEN!

Antisha

pre 5 godina

80% Hrvata bi samo zbog ili u inat Srbima želelo da postanu prvaci sveta, a samo 20% iz sportskih razloga. Smem svu imovinu uložiti u ovo. Sportski pozdrav za sve iskrene ljubitelje sporta i fudbala u HR.
(l-ekip, 09. jul 2018 15:37)

druze da si rekao u inat Engleskoj, ali sta je to Srbija napravila u ovom sportu pa za inat? kamo srece da vam reprezentacija slici na nesto pa da smo se sreli u zavrsnici.

zg tom

pre 5 godina

Expert:
Da ustvari mislio sam na KOL ali isto je i KOL bila bez Jamesa Rodrigesa. Pa ako ćemo ipak vući mak na konac, onda ono šta je nama bila ARG to je njima bila KOL, ali ipak mislim neusporedivo. Zato tvrdim da tek Englezići u polufinalu naletavaju na pravu ekipu.

Ko bi reko da će mi neko iz Šumadije vratiti veru u deda mraza...

pre 5 godina

(skg, 9. jul 2018 15:42)

Tebi ako deda mraz ne donese neki super vredan poklon za svetu novu godinu, onda nikome neće!

Pera Pisar

pre 5 godina

Ja bi voleo da nam u sledećem nastavku novinar Jurica Pavičić posto je stručnjak za "zadarska pitanja" objasni iz kog razloga i dan danas nakon ovog 1/2 finala SP u Zadru ne vole Luku Modrića, znači ne da se ne ponose sa tim glavni igrač ove reprezentacije naš Zadranin, nego ga ne vole ili još izraženije ne podnose ga

Pera Pisar

pre 5 godina

evo za sve "brojače krvnih zrnaca" jedna poslastica, takoreći kviz i zanima me kako će da se snađete, ukoliko Redakcija dopusti ovaj kviz, uopšte...naime radi se o reprezentaciji belgije i njihova 23 igrača i pridodao sam Naengolana koji prirodno pripada ovoj ekipi koja je po imenima i jedna od najačih u istoriju fudbala...izostavićemo samog Naingolana, komeje otac Indonežanin, a majka Flamanka, Bojatu, Lukakua, i batčuajia koji očito vuku poreklo iz belgijske kolonije Kongo, ranije Zair, Felainija,čiji su roditelji marokanski gastozi, Januzaja koji je albanskog porekla, Musu Dembelea i Nasera Čadlija koji su arapskog porekla, kao i Felaini, ali i Dembeleu je majka Flamanka, te Janika Fereiru Karaska, koji je rođen u Belgiji, ali je po ocu Portugalac, po majici Španac...i ostaje nam 14 igrača sa spiska, treba da pogodite ko je Valonac, odnosno "Francuz", a ko Flamanac odnosno "Holanđanin", jer ta dva naroda koji su slični ovima čine Belgiju, nema te mogućnost ni za jedan promašaj, jer bi bila katastrofa da ne razlikujete "francuska" i "holandska" prezimena, a stručnjaci ste za to, odnos je 7 Valonaca i 7 Flamanaca, a ostali su nam...Kurtoa, Minjole, Kasteles, Alderverild, Vermalen, Kompani, Munije, Dendanker, De Brujne, Tilemans, Eden Azar, Torgen Azar , Mertens i Vicel

ludwig

pre 5 godina

I Jovanovi sinovi Dražen i Aleksandar bi verovatno bili pozvani da se popnu na traktor, pa put Srbije - da nisu znali da pikaju basket. Ogromna većina Srba iz Zadra i Šibenika je poterana, a deo bukvalno proteran.

Dragan

pre 5 godina

Bilo kako bilo Hrvati su u polufinalu i svaka im čast na tome. Naš problem su menadžeri koji prave tim. Gde su svi oni dečaci koji su osvojili svetsko prvenstvo 2015 godine?

Pera Pisar

pre 5 godina

...može i pomoć, fundamentalno obratite pažnju na Vicela, može da bude potencijalna "koska", te u prilogu dajem njegovo puno ime...Axel Laurent Angel Lambert Witsel

Pera Pisar

pre 5 godina

...vidim neko ni fali sa ovog spiska belgijasih fudbalera, naveo sam ih 23, ali sam dodao i Naingolana, kojeg Martinez nije ni pozvao, dakle treba da ih bude 24 i ko fali, ko nedostaje, koji je, od kojih je, nema kvoruma i u toj Belgiji koja je kao centar EU sa Briselom po dve godine ne može da se sastavi vlada , nemogu da se dogovore ovi Flamanci kojih je 60% i Valonci kojih je 40%,a takav je odnos i u reprezentaciji među preostalih 15, falio mi Vertongen, uvek ga mešam sa Vermalenom...8 je Flamanaca Kastels, Alderverild, Vermalen, Vertongen, Dendaker, De Brujne, Tilemans, Vicel i 7 Valonaca Kurtoa, Minjole, Kompani, Munije, Eden Azar, Torgan Azar i Dris Mertens, mada odnos može da bude i obrnut, šta ako Aksel Vicel iako priča flamansko.holandski kao maternji kaže da se oseća više kao Valonac, a manje kao Flamanac, iako flamanske običaje ne tna, jezik pomalo razume, ali francuski vergla, jer mu je keva npr. Francuskinja, ali nije Valonka i nije to taj Valonski francuski, koji recimo pričaju Azar i Mertens

Су-Баша

pre 5 godina

Субашић није ни српско нити хрватско, него чисто турско презиме Субаша(su-вода и baºa-глава).Слична имана су Јузбашић, Буљукбашић, Арамбашић, Бимбашић, итд. као што је турско и име спортског клуба Хајдук(значи "лопов" или "разбојник").
Хајшиии, хајшааа - јавашааа, коња јаше Субашааа.