Tenis 88

Sreda, 06.06.2018.

08:10

Vilander o Novaku: Problem je glava, a ne fizička sprema

Mats Vilander, legendarni švedski teniser, rekao je da je za Novaka Đokovića možda i bolje da propusti Vimbldon i sezonu na travi.

Vilander o Novaku: Problem je glava, a ne fizièka sprema IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

hm

pre 5 godina

Pa bolje da je problem fizicka sprema nego glava. Lakse fizicku spremu srediti, nego glavu, a sada u cemu je problem to najbolje zna Novak i ne trebaju mu raznorazne babe Vange da mu govore gde on ima problem.

Donekle poznavalac tenisa

pre 5 godina

Tenis je puno čega ! Generalno kad se pominje Novak on sigurno ima taj problem psiho prirode trenutno a ranije je imao problem neke druge vrste a da nije vezano psihološki. Fizički je tu i tamo. Nadal je imao više povreda u karijeri na fizičkom nivou nego na mentalnom. Rodžer nikad nije imao problem ovako osim te bolesti ili operaciju meniskusa tj povredu ledja koja ga još muče na neki način uprkos što igra.

Ivan

pre 5 godina

Zadnji pokushaj bice AO 2019, a onda i zvanicno kraj karijere u kojoj je propustio velike shanse da osvoji bar 14-15 GS titula...
(Ao19, 6. jun 2018 13:17)

A to je stravično velika razlika osvojiti 12 ili 14-15 GS titula, jelda? Ovih 12 GS titula koje je osvajao neviđenom dominacijom protiv top igrača je "malo" ali 14-15 bi bilo "puno" i zato treba da bude "nezadovoljan" što nije osvojio još te 2-3 GS titule? Hahaha ko sve piše komentare! :-) :-) :-)

Key and Peele

pre 5 godina

@matori

koliko je nas narod pun sebe i misli da je popio avu mudrost sveta. dve trecine "narodnih" izreka su prevodi stranih, ponajvise latinskih, starogrckih, a delom i persijsko-arapsko-turskih, ruskih, svapskih, francuakih i tako redom.

medju njima i "u zdravom telu zdrav duh".

taki p.

pre 5 godina

U vecini stvari je u pravu,ne slazem se za novu pauzu,samo kroz takmicarski ritam moze da dodje do rezultata.Najveci problem oduvek je bilo to sto nezna da dotuce protivnika,uvek igra sa izvesnom dozom nonsarlancije,cini se kao da podcenjuje protivnika,deluje to frusrirajuce za navijace.Steta mogao je preko meceva sa Tiemom i eventualno Nadalom da napravi korak napred,da skupo proda kozu u finalu.Bice ovo hod po mukama,teze mu je nego kad je pocinjao kao klinac,ipak kad dodje do nekog nivoa mozemo ocekivati da duze tu ostane,ima u njemu rezerve za 3 godine vrhunskog tenisa.

Posmatrač

pre 5 godina

Tenis je najzahtevniji sport samo oni koji su se bavili znaju koliko je održavat mentalnost iz godine u godinu koliko dugo treba da se vrati nakon svih povreda jer nije za džaba izreka stara latinska koja kaže. U zdravom telu zdrav duh.

Esp

pre 5 godina

Cudan smo mi narod. jos cete da zavolite ovog Vilandera. Covek menja misljenje na svaki drugi dan.
Nemojte zaboraviti, kada je Djokovic dominirao ovaj ga je vecito nipodastavao, a sada kada je Djokovic u ropcu hvali ga i jos mu daje savete. Pa zapitajte se malo o kakvom se coveku radi.

Ivan

pre 5 godina

Da da, skroz je u pravu Vilander zaista. Fizički je Nole juče bio ravnopravan Čekinatu u meču u kojem je bilo puno iscrpljujućih dugih poena i razmena, ali mentalno ko zna gde je bio, nije na momente bio mentalno na terenu i Čekinato se vraćao u meč onda kada je bio u totalnom nokdaunu jer ga je Nole vraćao u tim trenucima u meč svojim greškama. Jednostavno neobjašnjivo je da u jednom trenutku što kaže i Vilander Nole odigra fenomenalno i podseti na svoje najbolje dane a onda odmah u sledećem poenu maši čiste zicere koje bi i teniser sa 1000. mesta na ATP Listi lagano ubacio u teren i poentirao. Neobjašnjivo. Bar za nas koji ne znamo šta se "kuva" u njegovom mentalnom sklopu pre, za vreme i posle mečeva. Jedno je sigurno Nole nije ni blizu na onom mentalnom nivou na kojem je bio kada je dobijao epske iscrpljujuće mečeve i uzimao Slemove u serijama. Znači Vilander je u pravu, treba Nole da propusti sezonu na travi, ali ne zato jer ne ume da igra na travi, naprotiv, na svim podlogama je on bio fenomenalan onda kada je mentalno bio u igri, već upravo zbog mentalnog odsustva treba da odmori opet neko vreme, da se presabere i da dobro razmisli ima li i dalje te oštrine i želje da se vrati u vrh ili ne. U slučaju da je ovo drugo onda lepo ostaviš tenis i uživaš u životu, jer si više nego dovoljno uradio do sada u karijeri. Verujem da će ZNATI da donese ispravnu odluku.

dragan

pre 5 godina

Kakva glupost da je Italijan igrao fenomenalno.Covek se bio oprostio od cetvrtog seta,a Novak,po ko zna koji put,vraca protivnika u zivot i pobedio je opet sebe.

nebitan

pre 5 godina

.Novak je fizicki jedan od najspremnijih na turu, uopste nije problem fizicka sprema jer on igra odlicno i posle dve tri seta.
CC BY 3.0) (zex,

"jedan od najspremnijih na turu" , svasta ovde mozes procitati.

Sale

pre 5 godina

Ovaj kao da je iškolovao barem trojicu vimbldonskih pobednika! I uz to, kao da je najbolji Novakov prijatelj kome on u poverenju sve priča! Zar ovo šta je, ovaj čovek (Novak),do sada uradio nije dovoljno da svi koji ga vole i cene stanu iza njega i svaki put mu pošalju jedan ogroman aplauz podrške, sad kada mu je ona najviše potrebna. Samo se setite koliko puta ste se bolje osećali samo zato što je on učinio nešto dobro. Zamislite da Vi radite svoj posao na nivou na kom on radi svoj ... Da li Vi možete da budete bolji nego što ste bili? Napred Nole!

XXX

pre 5 godina

Gledam ga juce, mrsav i bez zivotan kao da je bio u logor. Uzgred vegani imaju nedostatak b12 vitamina, sto posle izvesnog vremena utice na mozak i nerve. Ko ne vjeruje neka istrazi.
(sats milander, 6. jun 2018 10:04)

Ти си сигурно велики стручњак за веган исхрану. Боље истражи правопис.

Neverovatno

pre 5 godina

O kakvoj bre mentalnoj snazi se priča,pad koncenracije i greske pre svega dolaze od umora,i pravo pitanje je zasto je Nole umoran

А. Петров

pre 5 godina

E, овога пута је гос’н Виландер одвалио глупост. Видело се да је Нoвак ментално 100% у мечу, али недовољна утренираност је довела до превеликог броја неизнуђених грешака. Па само ко погледа оних пар промашених зицера то одмах види, не мора да буде никакав стручњак као Виландер

Ajmo No1e, cepaj ih sve redom!

pre 5 godina

Vraca se No1e nemojte da brinete! Ali stvarno su mu udarci jos uvek slabijeg intenziteta, ritern dosta slab, bekend ga ne slusa a i servis mu nema dovoljno varijacija kao sto je imao pre dve godine. Steta da nije pobedio ovog italijana i dogurao barem do polufinala ali 1/4 GS turnira nije los rezultat. Mislim da ce No1e pravi zamah uhvatiti kada pocne sezona na betonu, dakle od 8-og meseca. Americka turneja, pa kineska, pa natrag u evropu. Sigurno se vraca u top 8 jer ne brani nista nakon Wimbledona i svima ce biti trn u oku na zavrsnom turniru u Londonu!

Masha

pre 5 godina

Apsolutno NE!!!
On je i savetovao Novaka da odmori vise od pola godine, ali to uopste nije bilo dobro za njega. Previse se bio opustio i nije trenirao i na prolece se videlo koliko je totalno bio izgubio osecaj za meceve. Stoga nikako ne treba nista da preskace, nije on tip Federera ili Nadala, on nema volju na treninzima da odvaljuje, on je tip koji se kroz meceve kali.

Stoga OBAVEZNO na Vimbldon, ako ne i na prethodne turnire. A ako izgubi sve meceve na travi, onda da predje na tvrd teren. Pa ako i tu bude gubio, tek onda moze da pocne da razmislja o penziji, nikako pre kraja cele sezone.

Videli smo svi sta su pauze njemu donele: nista!

sats milander

pre 5 godina

Novak je u najboljoj formi bio 2011-2013 sto se tice fizikalija. Pogotovo 2011-2012. Pogledajte kako je sira ramena imao i vise mase na ledjima. Udarao loptu sa tezinom. Gledam ga juce, mrsav i bez zivotan kao da je bio u logor. Uzgred vegani imaju nedostatak b12 vitamina, sto posle izvesnog vremena utice na mozak i nerve. Ko ne vjeruje neka istrazi.

Realno

pre 5 godina

Po meni je kombinacija mentalne snage a i fizicke spreme faktor Noletovog loseg izdanja. Mozda Nole opet vise trenira ali posto ga vec posle petog meca sve boli (to se juce videlo rame, vrat, noge...)jasno je, jednostavno se videlo da mu nesto fali, po meni nedostatak mikro i makronutriena a to dolazi od jednostrane ishrane. On ne moze iz svoje koze a hteo bi, siri neku ljubav koja mu uopste ne stoji i nije u njegovom evolucijskom planu. Ne treba biti previse inteligentan ili vidovit da se zakljuci, da sve sto je Nole promenio (bez ikakvog razloga) mu se sada obija o glavu, samo treba da se vrati starim (od 2010-2016) navikama i sve ce se opet vratiti na mesto!

Ivan ZG

pre 5 godina

Prvo nešto pozitivno.
Novak je na ovom turniru odigrao par mečeva visokog intenziteta u nizu. Očito je fizička komponenta bolja jer je do sada nakon teškog meča slijedeći redovito gubio.
Ono što je negativno je koncentracija i samopouzdanje. Poznata Novakova igra je bila zasnovana na odličnim riternima i preciznim udarcima do linija igrališta. Udarci nisu bili toliko jaki koliko precizni. I istrčao bi svaku loptu. Sada preciznost nije na tom nivou i onda još više dolazi do izražaja manja jačina udarca. Tako protivnik dolazi u poziciju da se stigne dobro namjestiti na uzvratni udarac i bira stranu na koju će vratiti.
Ali unatoč porazu vidljiv je napredak i vjerujem da će za mjesec-dva rada i treninga biti u vrlo dobroj formi. I to što se nervira je dobar znak. Znači da mu je stalo da pobjedi.

marko_sthlm

pre 5 godina

Ma nešto se mislim , ako čovek nema više volje da se bavi tenisom kao što to izgleda onda je bolje da završi karijeru a ne da se ovako blamira.

Zahvališ se publici, navijačima i saradnicima, okačiš reket na zid pored trofeja i uživaš u životu i porodici jer možeš.

Obezbeđen materijalno i on i deca mu za sav život...šta ima da gnjavi i sebe i publiku?

Boske

pre 5 godina

Nole, igraj Vimbldon! Tebi trebaju mecevi, rutina, pobjede, a bogami i porazi - iz njih se najbolje uci. Naravno da je stvar u glavi - konacno da i Vilander nesto ubode - ali njegov savjet da propustis travu je, njezno receno, nedobronamjeran. Idemo, Nole, korak po korak, per aspera ad astra.

baki

pre 5 godina

Ovaj Vilander se danas dobro nalupao,Novakovi rezultati su sve bolji a Italijan je protiv njega odigrao fenomenalno, sve ide po planu sto se Noleta tice, doci ce uskoro i veliki rezultati...

sasa

pre 5 godina

Novaku fali dobar psiholog. Nikoga ne iznerviraju sitnice kao njega. Njega izbacuju povici sa tribina, loptica koja se odbije od vrha mreze u out, deca koja nisu odmah tu kad on zamisli da mu treba peskir,sunce koje mu sija pravo u oci itd itd. On uvek traze opravdanje za neuspeh. Ovoga puta nije protivnik bio toliko dobar, nego Novak nije u kljucnim momentima imao petlju da lupi po lopti i da zavrsi.

Paranoid Android

pre 5 godina

Sto se mene tiče, vidljiv je napredak kod Novaka, kako na fizickom, tako i na mentalnom planu.

Nisam očekivao od njega da u prvoj sezoni izdominira, kao što nas je sve navikao i veoma dobro se sećam kako je Rafa izgledao po povratku ...

Koleno/Lakat, veoma slično, kao i, nadam se rasplet koji sledi - i on je ispadao sa turnira prerano i od "nekih tamo", a sada možete čuti "kako Rafi uzeti set" komentare!

Verujem u Novaka i svaka mu čast što se nije zasitio svega i još uvek želi da se takmiči.

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Kratko i jasno. Ne mozes prebacivati lopticu cio mec sa par vinera i servom kao zena, i ocekivati da pobjedis. Ljudi uopce ne vide koliko je vinera Italijan imao juce i kako je samarao lopticu. Dzokovic nikad nije bio poznat po jakim i prodornim udarcima, on je bio poznat po malim brojem gresaka i trcanju. Toga vise nema i zato patnja.

pera peric

pre 5 godina

Koliko mi se cini Cileanac Gonzales, odlican teniser, do pre koju godinu igrao, jako uporan za svaki poen.

Da li neko zna ko je covek levo od Vilandera? Mnogo je poznat
(321, 06. jun 2018 08:14)

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Dzokovic sadasnji ima igru za travu? tako pisu strucnjaci ovdje? ha ha ha, znaci vecu glupost odavno nisam procitao. Nole servira na nivou zenskog tenisa a udarci mi nisu vise prodorni, sta ce raditi na Wimb? prebacivati po 20 udaraca?

azgard

pre 5 godina

Vilanderova omiljena tema: Novak Đoković! Ko tebe šta pita uopšte i kome je bitan tvoj šatro "stručni komentar". Čovek (Đoković) Vas oboje (Vilander & Schett) ignoriše maksimalno! Jednom će te i shvatiti zašto? A oboje su deo mašinerije koja je činila sve dok je Đoković bio dominantan da ga omalovaže i ne poštuju kao No.1 u ATP turu!
(komnen barjaktar, 06. jun 2018 08:40)

Ako Vilander nije neko ko treba da odgovara na pitanja novinara o Djokovicu ko si onda ti da ostavljas komentare o Vilanderu a da te niko nije nista pitao? Pored svega toga si nepismen...

pera peric

pre 5 godina

Ja sam i juce ostavio komentar da je problem u glavi a ne fizicka sprema. Dao sam primer Federera koji se u poznim godinama nakon povrede vracao u vrhunsku formu, i Nadal koji je stariji od Novaka, se nakon povrede vratio u vrhunsku formu, Delpo je mladji ali je imao mnogo duzu pauzu pa se vratio u vrhunsku formu, Serena takodje kod zena. Znaci kod Novaka je definitivno problem u glavi hteo on to da prizna ili ne...

A3

pre 5 godina

nema ovaj pojma..bas je fizicka sprema u pitanju..sve polazi od toga..ko se bavio sportom zna sta znaci to.da je fizicki spremniji cistio bih linije i ne bi pogadjao mreze..ali ide na bolje, treba vremena

pravo

pre 5 godina

Treba da igra Novak i Istborn i Vimbldon, posebno Vimbldon.
Po "defaultu" tamo moze da dodje do 1/4 finala i da se popravi na ATP listi, jer je prosle godine ispao u 3. kolu.
Ako ih ne bude igrao, pasce ispod 35 mesta i onda na jesen u Njujorku moze da igra u prvom kolu protiv Zvereva, Tima, Nadala, Federera, a takav zreb mu bas i ne treba.
Igranjem meceva popravice i formu i samopouzdanje.

komnen barjaktar

pre 5 godina

Vilanderova omiljena tema: Novak Đoković! Ko tebe šta pita uopšte i kome je bitan tvoj šatro "stručni komentar". Čovek (Đoković) Vas oboje (Vilander & Schett) ignoriše maksimalno! Jednom će te i shvatiti zašto? A oboje su deo mašinerije koja je činila sve dok je Đoković bio dominantan da ga omalovaže i ne poštuju kao No.1 u ATP turu!

Gille

pre 5 godina

Glava, naravno ali i backhand paralela, kakvu imaju Nadal i Federer.
hrabrije izlazenje na mrezu, shvatanje da se beskrajnim dijagonalama u 31.-oj godini ne parira mladjim i jacim teniserima. Njegovi potezi se sve lakse citaju, jer kad dodje u ugao, zna se da igra dijagonalu.
Federer to zna i zato traje. Noletu ponestaje mastovitost u igri koju uporno pokusava da nadoknadi snagom koje trenutno nema, a bice je sve manje u poredjenju sa mladjim igracima.

Поп

pre 5 godina

Ђоковић би био бољи у неком менаџерском послу него да се брука мислећи да је и даље у форми за тенис. Доказано.
Иако сам лаик нисам глуп још мање луд да видим шта ради и какви су резултати. Проблеми психичке природе лече се али на дуже стазе, Ђоковић то нити поштује нити се придржава. Не треба му то да се сроза са првог на 70 место и да и даље умишља да ће се попети поново на трон. То су приче за децу.

Majcin sin

pre 5 godina

Sve je jasnije da Novak stvarno ima problem u glavi. Promena pristupa zivotu i tenisu dovela je do toga da iz njegovog karaktera nestane "ono nesto", sto je stari Novak prirodno posedovao, a sto razdvaja velike sampione od ostatka vrhunskih tenisera

samo kazem

pre 5 godina

Realno, pogledajte ko sve igra u zavrsnici turnira jednog GS, a ko je igrao 2013 14 15, ovo je stvarno presmesno. Krivo mi je od koga je Novak izgubio, neverovatno. Mislim da je konkurencija nikad slabija, sta ce biti kad se povuku Rafa i Rodzer, Novak i Marej... zenski tenis u najavi posle one zlatne generacije. Pustite me prica o Zverevu, Sapovalovu i tim manekencicima, pa Zverev igra 3 meca (protiv kakvih igraca) u 5 setova. Moje misljenje da samo Tim igra odlican tenis i konstantan je, on je osvojio turnir pre RG.

Milan

pre 5 godina

Ovo je cela istina. Kada je počeo tie break poslednjeg seta bio sam gotovo uveren da će ga izgubiti. Ne sećam se kada je poslednji put dobio neizvestan set. Mora nekako ponovo da pronadje onaj killer instinct koji ga je krasio u vreme dominacije. Dobra stvar je da je igra tu, uz manje oscilacije ali je tu.

Conan

pre 5 godina

Mislim da je Wilander potpuno u pravu, makar što se sezone na travi tiče. Slažem se da bi bilo idealno da je propusti i da to vreme iskoristi za što je moguće bolju pripremu za sezonu na betonu. Pitanje je samo kako će na tu odluku gledati sponzori.
Mada, ne bih se složio da je samo "glava" problem. Mislim da bi ipak trebalo da poradi i na kondiciji ali i da pokuša da pronađe elemente igre koje može unaprediti. Npr. u prva tri kola je veoma jako udarao forhende (124 km/h, ako se ne varam), što je na nivou prosečne brzine Timovog forhenda na meču sa Zverevim. Meni, doduše laik sam naravno, ali pratim tenis intenzivno od sredine 80-tih, čini se da Novak može još da poradi na forhendu. Mislim da je servis bio solidan u toku većeg dela turnira, ali je bekend znao da „izda“ kada je bilo gusto (posebno po paraleli). Sve u svemu, jedan dobar turnir i koliko god paradoksalno zvučalo, mislim da Novak treba da bude zadovoljan. Ali…
Ali, Novak zna šta je potrebno da radi da bi se vratio nazad na stare staze. Ostaje pitanje da li to zaista želi. Izjave tipa „tenis mi više nije prioritet“, „bolji teniser i bolji čovek“, "univerzum" i na kraju deljenje srca na kraju meča (koje, sada je jasno, u simboličkom smislu predstavlja paradigmu Novakovog „teniskog“ pada), meni kao navijaču ne ulivaju poverenje.
Znači, usudiću se da dam savet: Novače, prelomi šta želiš i ako je to tenis, onda znaš šta ti je za činiti. Ako nije, već si postao besmrtan, te dostojanstveno „okači reket u klin“.

sasa jokic

pre 5 godina

Ako propusti travu, to ce biti jos jedna duza pauza do Americke turneje. Raspustice tim ponovo, a to znaci opet neki novi pocetak? Nema on vise volje u sebi za tako nesto, tako da ako propusti travu...tesko da ce bilo sta napraviti, jer ce samopouzdanje biti jos gore.

Kele

pre 5 godina

Realno. Tenisere kao Cekinato Novak je jeo za dorucak, citav mec bi izgledao kao treci set. Ona dva taj brejka ne bi izgubio ni od Nadala sa samopouzdanjem od pretprosle godine. Situacija kada na set lopti u 4. setu zicer salje u publiku dovoljno govori o njegovo mentalnoj snazi danas. Savet da u ovakvoj konstelaciji propusti travu i spremi se za svoju omiljenu podlogu je sasvim na mestu.

Zoran Simić

pre 5 godina

Vilander je i pre i sada u osnovi u pravu. Ali dali smo mi svesni kakve pritiske je podnosio i podnosi Novak. Monika Seleš je završila čak i sa nožem u leđima. I to bukvalno. Mnogi teniseri bi davno bacili reket. Dok je njima hranio svoj, nama tako svojstven inat niko mu nije mogao ništa. Kada je počeo da im podilazi i izgubio indentitet krenuo je nizbrdo. I niko mu ne može zameriti na tome. Previše toga je dobrog učinio za sve nas u ova teška vremena. Inače uživao sam gledajući meč juče. U momentima je to bio stari Novak koji nam je svima podigao raspoloženje Ne daj se Nole.

Laki

pre 5 godina

Vilander je kao i mi, gledalac, ali za razliku od nas gledalac sa iskustvom velikog igrača. Baš zbog toga, u vreme Novakove dominacije, on je dobro znao da Đoković može da ugrozi Federera ili Rafu na listi najboljih svih vremena. Pošto je gledalac uvek i navijač za nekoga, mi smo prepoznavali malicioznost u njegovim komentarima jer on svakako nije bio Novakov fan. Sada se sve promenilo. Federer i Rafa su zacemntirali svoje pozicije i Đoković više nije pretnja, zato je više objektivnosti u njegovim rečima. Zašto bi preskočio Vimbldon ako je zdrav? On ima igru za travu jer kako bi osvoji tri W? Tu se ne slažem sa njim. Zašto bi propuštao najveći turnir, kao da će ih igrati još deset, pa da mu bude svejedno?

miodrag

pre 5 godina

Slazem sa ovim cudnim likom da je problem glava, to se vidi iz samolota, ali se ne slazem da treba da propusti Vimblndon. AKo bude nastavio da vredno trenira i ako shvati da je ovo novi pocetak i da je uspon ka vrhu veliki izazov ali motiv i ako mu se u vrh prioriteta u glavi ponovo vrati tenis, onda je sve moguce. Njemu treba igra i pobede, makar i poneki gorki poraz.
On je pokazao svojim ponasanjem na terenu, ne uvek , ali ipak, kao i na konferenciji za stampu da nece biti bas da mu je tenis nevazan......a sto se tice Italijana. on je ponovio igru koju je demonstrirao protiv Gofana. Hocu da kazem da to sto smo videli mije bilo neko potpuno novo i iznenadjujuce izdanje.....mislim da on moze da dodje i do finala, on ovo sto igra sada ne igra slucajno, a to sto je tek sada proradio......dogadja se to u sportu. Novak uz Vajdu, naporan rad i sto vise meceva opet moze da se vrati tamo gde je bio.....on mora ponovo da pocne da veruje u svoje udarce....na ovom turniru, protiv Italijana posebno, je pokazao da je tu veru izgubio.....to moze da se vrati samo igrom, makar i kroz poraze, doci ce momenat, kao i kod Italijana na ovom turniru , da ponovo prorade i paralele tik uz osnovnu liniju, i skracene dijagonal na liniju i drop sotovi tik iza mreze....serva je vec bolja. Ali samo trening, trening i shavtiti da je ovo za njega novi pocetak. S takvim pristupom , sportskim pre svega, to moze biti novi slatki izazov, sa peharima na kraju kao nagradom!

zex

pre 5 godina

Ovaj put je u pravu.Prvi set Novak je odigrao loše,lopte koje je slao vracao je na servis liniju a to je logicno zicer za protivnika.Drugi set dosta bolji, propustio je set lopte izgubio je u taj brejku a to bas boli.Treci set opustio ruku pogadjao je kako ume i sve je islo ka tome da ce
pobediti ali ond famozni cetvrti i propustena brejk lopta za 5-1 kasniji epilog znamo svi.Novak je fizicki jedan od najspremnijih na turu, uopste nije problem fizicka sprema jer on igra odlicno i posle dve tri seta.Ovo je jedan od onih dan kada ne mozes protiv sudbine.Zao mi ga je kao brata, boli ga ovaj poraz mnogo to se videlo.Nema razloga da pati, još dva GS im do kraja godine, tezak je put, rivali su sve tezi ali valjda ce doci dan za trofej.Pratim Novaka kroz celu karijeru i bilo je godina kada nista nije osvojio pa je onda rasturao sve redom.Verujem u njega, Srbi sram vas bilo pruzite mu podrsku.Onog dana kada je osvojio Wimbldon cela Srbija je stala za vreme meca, svi su slavili.nije bilo Bataka,Elmera i ostali trolova.

Vladan

pre 5 godina

Виландер је овога пута потпуно у праву! Проблем је у Новаковој глави, тј. у радикалној промени након освајања Ролан Гароса. Док се не врати на старо, неће се наосвајати турнира. Биће упамћен као неко ко грли противника и шаље срца публици.

Dusan

pre 5 godina

Nije problem u nama, nego u tome sto ovaj prvo prica neke nebuloze o Novaku, da bi vec sledeci dan rekao nesto sto isto i ja mislim, i ne mogu da se ne slozim... Evo, pre neki dan je rekao kako je mislio da je Novaku problem fiz.sprema, a ovde kako je pogresio... A dok je govorio o tome pre neki dan bio je toliko siguran u to sto je govorio, da ne mozes a da ne pomislis:"Pa ovo mora da je tako, sigurno ima neke info"...

Vera

pre 5 godina

Mislim da je Wilander u pravu,ono što je Novak jučer ispromasivao i na kakav način je izgubio 2.i 4. set, to u neka dobra, stara vremena bi bilo nezamislivo.Ne znam što se događa u njegovoj glavi u tim trenucima kad se lomi gem, set ili meč, ali vidi se da je blokada ogromna, da nema samopouzdanja u svoje odluke, a onda su i greške neminovne.Ne želim previše filozofirati ovdje, najlakše je nama u foteljama biti mudar i pametan, i naravno, kritičan, ali znam da mi je jako žao Novaka jer vidim da se jako stresira zbog svega ovoga što mu se događa i čini mi se kao da ne vidi rješenje za svoju psihu!Možda je to samo proces, veoma dug proces prema boljem sutra, vidjecemo!Držim palceve za Novaka i uvijek ću mu biti podrška jer nijedan sportaš me nije toliko puta obradovao i rastuzio kao on!

SAP

pre 5 godina

Meni je čudno da tako misle o travi, kada je Nole osvojio 3 wimbldona i to 2 u finalu protiv verovatno najboljeg na travi ikad. Ali možda su u pravu, malo glava da se oladi, pa da osvoji Sinsinati..

Tar

pre 5 godina

Hiljadu puta sam tvrdio i sada i juce problem Novaka je glava. To se juce lepo videlo. Te ga boli rame pa vrat pa onda kada mu ide ne boli ga nista. Jedna opsta nesigurnost. Bojim se da ce ovo stanje da potraje i da ce oporavak ove vrste dugo da traje

VBS

pre 5 godina

Sve sto je govorio je bilo blizu istine samo sto smo mi narod koji ne shvata da je u tome resenje nasih nedostataka i potreba da to ispravimo.Stavljajuci Vilandera kao negativca u komentarisanju Novakove igre mozda smo i sami krivi sto on dosta toga nije ispravio a pre svega u svom psihofizickom statusu.

Vera

pre 5 godina

Mislim da je Wilander u pravu,ono što je Novak jučer ispromasivao i na kakav način je izgubio 2.i 4. set, to u neka dobra, stara vremena bi bilo nezamislivo.Ne znam što se događa u njegovoj glavi u tim trenucima kad se lomi gem, set ili meč, ali vidi se da je blokada ogromna, da nema samopouzdanja u svoje odluke, a onda su i greške neminovne.Ne želim previše filozofirati ovdje, najlakše je nama u foteljama biti mudar i pametan, i naravno, kritičan, ali znam da mi je jako žao Novaka jer vidim da se jako stresira zbog svega ovoga što mu se događa i čini mi se kao da ne vidi rješenje za svoju psihu!Možda je to samo proces, veoma dug proces prema boljem sutra, vidjecemo!Držim palceve za Novaka i uvijek ću mu biti podrška jer nijedan sportaš me nije toliko puta obradovao i rastuzio kao on!

pravo

pre 5 godina

Treba da igra Novak i Istborn i Vimbldon, posebno Vimbldon.
Po "defaultu" tamo moze da dodje do 1/4 finala i da se popravi na ATP listi, jer je prosle godine ispao u 3. kolu.
Ako ih ne bude igrao, pasce ispod 35 mesta i onda na jesen u Njujorku moze da igra u prvom kolu protiv Zvereva, Tima, Nadala, Federera, a takav zreb mu bas i ne treba.
Igranjem meceva popravice i formu i samopouzdanje.

Gille

pre 5 godina

Glava, naravno ali i backhand paralela, kakvu imaju Nadal i Federer.
hrabrije izlazenje na mrezu, shvatanje da se beskrajnim dijagonalama u 31.-oj godini ne parira mladjim i jacim teniserima. Njegovi potezi se sve lakse citaju, jer kad dodje u ugao, zna se da igra dijagonalu.
Federer to zna i zato traje. Noletu ponestaje mastovitost u igri koju uporno pokusava da nadoknadi snagom koje trenutno nema, a bice je sve manje u poredjenju sa mladjim igracima.

azgard

pre 5 godina

Vilanderova omiljena tema: Novak Đoković! Ko tebe šta pita uopšte i kome je bitan tvoj šatro "stručni komentar". Čovek (Đoković) Vas oboje (Vilander & Schett) ignoriše maksimalno! Jednom će te i shvatiti zašto? A oboje su deo mašinerije koja je činila sve dok je Đoković bio dominantan da ga omalovaže i ne poštuju kao No.1 u ATP turu!
(komnen barjaktar, 06. jun 2018 08:40)

Ako Vilander nije neko ko treba da odgovara na pitanja novinara o Djokovicu ko si onda ti da ostavljas komentare o Vilanderu a da te niko nije nista pitao? Pored svega toga si nepismen...

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Kratko i jasno. Ne mozes prebacivati lopticu cio mec sa par vinera i servom kao zena, i ocekivati da pobjedis. Ljudi uopce ne vide koliko je vinera Italijan imao juce i kako je samarao lopticu. Dzokovic nikad nije bio poznat po jakim i prodornim udarcima, on je bio poznat po malim brojem gresaka i trcanju. Toga vise nema i zato patnja.

sats milander

pre 5 godina

Novak je u najboljoj formi bio 2011-2013 sto se tice fizikalija. Pogotovo 2011-2012. Pogledajte kako je sira ramena imao i vise mase na ledjima. Udarao loptu sa tezinom. Gledam ga juce, mrsav i bez zivotan kao da je bio u logor. Uzgred vegani imaju nedostatak b12 vitamina, sto posle izvesnog vremena utice na mozak i nerve. Ko ne vjeruje neka istrazi.

zex

pre 5 godina

Ovaj put je u pravu.Prvi set Novak je odigrao loše,lopte koje je slao vracao je na servis liniju a to je logicno zicer za protivnika.Drugi set dosta bolji, propustio je set lopte izgubio je u taj brejku a to bas boli.Treci set opustio ruku pogadjao je kako ume i sve je islo ka tome da ce
pobediti ali ond famozni cetvrti i propustena brejk lopta za 5-1 kasniji epilog znamo svi.Novak je fizicki jedan od najspremnijih na turu, uopste nije problem fizicka sprema jer on igra odlicno i posle dve tri seta.Ovo je jedan od onih dan kada ne mozes protiv sudbine.Zao mi ga je kao brata, boli ga ovaj poraz mnogo to se videlo.Nema razloga da pati, još dva GS im do kraja godine, tezak je put, rivali su sve tezi ali valjda ce doci dan za trofej.Pratim Novaka kroz celu karijeru i bilo je godina kada nista nije osvojio pa je onda rasturao sve redom.Verujem u njega, Srbi sram vas bilo pruzite mu podrsku.Onog dana kada je osvojio Wimbldon cela Srbija je stala za vreme meca, svi su slavili.nije bilo Bataka,Elmera i ostali trolova.

Conan

pre 5 godina

Mislim da je Wilander potpuno u pravu, makar što se sezone na travi tiče. Slažem se da bi bilo idealno da je propusti i da to vreme iskoristi za što je moguće bolju pripremu za sezonu na betonu. Pitanje je samo kako će na tu odluku gledati sponzori.
Mada, ne bih se složio da je samo "glava" problem. Mislim da bi ipak trebalo da poradi i na kondiciji ali i da pokuša da pronađe elemente igre koje može unaprediti. Npr. u prva tri kola je veoma jako udarao forhende (124 km/h, ako se ne varam), što je na nivou prosečne brzine Timovog forhenda na meču sa Zverevim. Meni, doduše laik sam naravno, ali pratim tenis intenzivno od sredine 80-tih, čini se da Novak može još da poradi na forhendu. Mislim da je servis bio solidan u toku većeg dela turnira, ali je bekend znao da „izda“ kada je bilo gusto (posebno po paraleli). Sve u svemu, jedan dobar turnir i koliko god paradoksalno zvučalo, mislim da Novak treba da bude zadovoljan. Ali…
Ali, Novak zna šta je potrebno da radi da bi se vratio nazad na stare staze. Ostaje pitanje da li to zaista želi. Izjave tipa „tenis mi više nije prioritet“, „bolji teniser i bolji čovek“, "univerzum" i na kraju deljenje srca na kraju meča (koje, sada je jasno, u simboličkom smislu predstavlja paradigmu Novakovog „teniskog“ pada), meni kao navijaču ne ulivaju poverenje.
Znači, usudiću se da dam savet: Novače, prelomi šta želiš i ako je to tenis, onda znaš šta ti je za činiti. Ako nije, već si postao besmrtan, te dostojanstveno „okači reket u klin“.

sasa

pre 5 godina

Novaku fali dobar psiholog. Nikoga ne iznerviraju sitnice kao njega. Njega izbacuju povici sa tribina, loptica koja se odbije od vrha mreze u out, deca koja nisu odmah tu kad on zamisli da mu treba peskir,sunce koje mu sija pravo u oci itd itd. On uvek traze opravdanje za neuspeh. Ovoga puta nije protivnik bio toliko dobar, nego Novak nije u kljucnim momentima imao petlju da lupi po lopti i da zavrsi.

Milan

pre 5 godina

Ovo je cela istina. Kada je počeo tie break poslednjeg seta bio sam gotovo uveren da će ga izgubiti. Ne sećam se kada je poslednji put dobio neizvestan set. Mora nekako ponovo da pronadje onaj killer instinct koji ga je krasio u vreme dominacije. Dobra stvar je da je igra tu, uz manje oscilacije ali je tu.

Laki

pre 5 godina

Vilander je kao i mi, gledalac, ali za razliku od nas gledalac sa iskustvom velikog igrača. Baš zbog toga, u vreme Novakove dominacije, on je dobro znao da Đoković može da ugrozi Federera ili Rafu na listi najboljih svih vremena. Pošto je gledalac uvek i navijač za nekoga, mi smo prepoznavali malicioznost u njegovim komentarima jer on svakako nije bio Novakov fan. Sada se sve promenilo. Federer i Rafa su zacemntirali svoje pozicije i Đoković više nije pretnja, zato je više objektivnosti u njegovim rečima. Zašto bi preskočio Vimbldon ako je zdrav? On ima igru za travu jer kako bi osvoji tri W? Tu se ne slažem sa njim. Zašto bi propuštao najveći turnir, kao da će ih igrati još deset, pa da mu bude svejedno?

Zoran Simić

pre 5 godina

Vilander je i pre i sada u osnovi u pravu. Ali dali smo mi svesni kakve pritiske je podnosio i podnosi Novak. Monika Seleš je završila čak i sa nožem u leđima. I to bukvalno. Mnogi teniseri bi davno bacili reket. Dok je njima hranio svoj, nama tako svojstven inat niko mu nije mogao ništa. Kada je počeo da im podilazi i izgubio indentitet krenuo je nizbrdo. I niko mu ne može zameriti na tome. Previše toga je dobrog učinio za sve nas u ova teška vremena. Inače uživao sam gledajući meč juče. U momentima je to bio stari Novak koji nam je svima podigao raspoloženje Ne daj se Nole.

Paranoid Android

pre 5 godina

Sto se mene tiče, vidljiv je napredak kod Novaka, kako na fizickom, tako i na mentalnom planu.

Nisam očekivao od njega da u prvoj sezoni izdominira, kao što nas je sve navikao i veoma dobro se sećam kako je Rafa izgledao po povratku ...

Koleno/Lakat, veoma slično, kao i, nadam se rasplet koji sledi - i on je ispadao sa turnira prerano i od "nekih tamo", a sada možete čuti "kako Rafi uzeti set" komentare!

Verujem u Novaka i svaka mu čast što se nije zasitio svega i još uvek želi da se takmiči.

pera peric

pre 5 godina

Ja sam i juce ostavio komentar da je problem u glavi a ne fizicka sprema. Dao sam primer Federera koji se u poznim godinama nakon povrede vracao u vrhunsku formu, i Nadal koji je stariji od Novaka, se nakon povrede vratio u vrhunsku formu, Delpo je mladji ali je imao mnogo duzu pauzu pa se vratio u vrhunsku formu, Serena takodje kod zena. Znaci kod Novaka je definitivno problem u glavi hteo on to da prizna ili ne...

Kele

pre 5 godina

Realno. Tenisere kao Cekinato Novak je jeo za dorucak, citav mec bi izgledao kao treci set. Ona dva taj brejka ne bi izgubio ni od Nadala sa samopouzdanjem od pretprosle godine. Situacija kada na set lopti u 4. setu zicer salje u publiku dovoljno govori o njegovo mentalnoj snazi danas. Savet da u ovakvoj konstelaciji propusti travu i spremi se za svoju omiljenu podlogu je sasvim na mestu.

komnen barjaktar

pre 5 godina

Vilanderova omiljena tema: Novak Đoković! Ko tebe šta pita uopšte i kome je bitan tvoj šatro "stručni komentar". Čovek (Đoković) Vas oboje (Vilander & Schett) ignoriše maksimalno! Jednom će te i shvatiti zašto? A oboje su deo mašinerije koja je činila sve dok je Đoković bio dominantan da ga omalovaže i ne poštuju kao No.1 u ATP turu!

Tar

pre 5 godina

Hiljadu puta sam tvrdio i sada i juce problem Novaka je glava. To se juce lepo videlo. Te ga boli rame pa vrat pa onda kada mu ide ne boli ga nista. Jedna opsta nesigurnost. Bojim se da ce ovo stanje da potraje i da ce oporavak ove vrste dugo da traje

sasa jokic

pre 5 godina

Ako propusti travu, to ce biti jos jedna duza pauza do Americke turneje. Raspustice tim ponovo, a to znaci opet neki novi pocetak? Nema on vise volje u sebi za tako nesto, tako da ako propusti travu...tesko da ce bilo sta napraviti, jer ce samopouzdanje biti jos gore.

miodrag

pre 5 godina

Slazem sa ovim cudnim likom da je problem glava, to se vidi iz samolota, ali se ne slazem da treba da propusti Vimblndon. AKo bude nastavio da vredno trenira i ako shvati da je ovo novi pocetak i da je uspon ka vrhu veliki izazov ali motiv i ako mu se u vrh prioriteta u glavi ponovo vrati tenis, onda je sve moguce. Njemu treba igra i pobede, makar i poneki gorki poraz.
On je pokazao svojim ponasanjem na terenu, ne uvek , ali ipak, kao i na konferenciji za stampu da nece biti bas da mu je tenis nevazan......a sto se tice Italijana. on je ponovio igru koju je demonstrirao protiv Gofana. Hocu da kazem da to sto smo videli mije bilo neko potpuno novo i iznenadjujuce izdanje.....mislim da on moze da dodje i do finala, on ovo sto igra sada ne igra slucajno, a to sto je tek sada proradio......dogadja se to u sportu. Novak uz Vajdu, naporan rad i sto vise meceva opet moze da se vrati tamo gde je bio.....on mora ponovo da pocne da veruje u svoje udarce....na ovom turniru, protiv Italijana posebno, je pokazao da je tu veru izgubio.....to moze da se vrati samo igrom, makar i kroz poraze, doci ce momenat, kao i kod Italijana na ovom turniru , da ponovo prorade i paralele tik uz osnovnu liniju, i skracene dijagonal na liniju i drop sotovi tik iza mreze....serva je vec bolja. Ali samo trening, trening i shavtiti da je ovo za njega novi pocetak. S takvim pristupom , sportskim pre svega, to moze biti novi slatki izazov, sa peharima na kraju kao nagradom!

Majcin sin

pre 5 godina

Sve je jasnije da Novak stvarno ima problem u glavi. Promena pristupa zivotu i tenisu dovela je do toga da iz njegovog karaktera nestane "ono nesto", sto je stari Novak prirodno posedovao, a sto razdvaja velike sampione od ostatka vrhunskih tenisera

Realno

pre 5 godina

Po meni je kombinacija mentalne snage a i fizicke spreme faktor Noletovog loseg izdanja. Mozda Nole opet vise trenira ali posto ga vec posle petog meca sve boli (to se juce videlo rame, vrat, noge...)jasno je, jednostavno se videlo da mu nesto fali, po meni nedostatak mikro i makronutriena a to dolazi od jednostrane ishrane. On ne moze iz svoje koze a hteo bi, siri neku ljubav koja mu uopste ne stoji i nije u njegovom evolucijskom planu. Ne treba biti previse inteligentan ili vidovit da se zakljuci, da sve sto je Nole promenio (bez ikakvog razloga) mu se sada obija o glavu, samo treba da se vrati starim (od 2010-2016) navikama i sve ce se opet vratiti na mesto!

samo kazem

pre 5 godina

Realno, pogledajte ko sve igra u zavrsnici turnira jednog GS, a ko je igrao 2013 14 15, ovo je stvarno presmesno. Krivo mi je od koga je Novak izgubio, neverovatno. Mislim da je konkurencija nikad slabija, sta ce biti kad se povuku Rafa i Rodzer, Novak i Marej... zenski tenis u najavi posle one zlatne generacije. Pustite me prica o Zverevu, Sapovalovu i tim manekencicima, pa Zverev igra 3 meca (protiv kakvih igraca) u 5 setova. Moje misljenje da samo Tim igra odlican tenis i konstantan je, on je osvojio turnir pre RG.

Vladan

pre 5 godina

Виландер је овога пута потпуно у праву! Проблем је у Новаковој глави, тј. у радикалној промени након освајања Ролан Гароса. Док се не врати на старо, неће се наосвајати турнира. Биће упамћен као неко ко грли противника и шаље срца публици.

Boske

pre 5 godina

Nole, igraj Vimbldon! Tebi trebaju mecevi, rutina, pobjede, a bogami i porazi - iz njih se najbolje uci. Naravno da je stvar u glavi - konacno da i Vilander nesto ubode - ali njegov savjet da propustis travu je, njezno receno, nedobronamjeran. Idemo, Nole, korak po korak, per aspera ad astra.

Masha

pre 5 godina

Apsolutno NE!!!
On je i savetovao Novaka da odmori vise od pola godine, ali to uopste nije bilo dobro za njega. Previse se bio opustio i nije trenirao i na prolece se videlo koliko je totalno bio izgubio osecaj za meceve. Stoga nikako ne treba nista da preskace, nije on tip Federera ili Nadala, on nema volju na treninzima da odvaljuje, on je tip koji se kroz meceve kali.

Stoga OBAVEZNO na Vimbldon, ako ne i na prethodne turnire. A ako izgubi sve meceve na travi, onda da predje na tvrd teren. Pa ako i tu bude gubio, tek onda moze da pocne da razmislja o penziji, nikako pre kraja cele sezone.

Videli smo svi sta su pauze njemu donele: nista!

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Dzokovic sadasnji ima igru za travu? tako pisu strucnjaci ovdje? ha ha ha, znaci vecu glupost odavno nisam procitao. Nole servira na nivou zenskog tenisa a udarci mi nisu vise prodorni, sta ce raditi na Wimb? prebacivati po 20 udaraca?

SAP

pre 5 godina

Meni je čudno da tako misle o travi, kada je Nole osvojio 3 wimbldona i to 2 u finalu protiv verovatno najboljeg na travi ikad. Ali možda su u pravu, malo glava da se oladi, pa da osvoji Sinsinati..

VBS

pre 5 godina

Sve sto je govorio je bilo blizu istine samo sto smo mi narod koji ne shvata da je u tome resenje nasih nedostataka i potreba da to ispravimo.Stavljajuci Vilandera kao negativca u komentarisanju Novakove igre mozda smo i sami krivi sto on dosta toga nije ispravio a pre svega u svom psihofizickom statusu.

Ivan ZG

pre 5 godina

Prvo nešto pozitivno.
Novak je na ovom turniru odigrao par mečeva visokog intenziteta u nizu. Očito je fizička komponenta bolja jer je do sada nakon teškog meča slijedeći redovito gubio.
Ono što je negativno je koncentracija i samopouzdanje. Poznata Novakova igra je bila zasnovana na odličnim riternima i preciznim udarcima do linija igrališta. Udarci nisu bili toliko jaki koliko precizni. I istrčao bi svaku loptu. Sada preciznost nije na tom nivou i onda još više dolazi do izražaja manja jačina udarca. Tako protivnik dolazi u poziciju da se stigne dobro namjestiti na uzvratni udarac i bira stranu na koju će vratiti.
Ali unatoč porazu vidljiv je napredak i vjerujem da će za mjesec-dva rada i treninga biti u vrlo dobroj formi. I to što se nervira je dobar znak. Znači da mu je stalo da pobjedi.

dragan

pre 5 godina

Kakva glupost da je Italijan igrao fenomenalno.Covek se bio oprostio od cetvrtog seta,a Novak,po ko zna koji put,vraca protivnika u zivot i pobedio je opet sebe.

Поп

pre 5 godina

Ђоковић би био бољи у неком менаџерском послу него да се брука мислећи да је и даље у форми за тенис. Доказано.
Иако сам лаик нисам глуп још мање луд да видим шта ради и какви су резултати. Проблеми психичке природе лече се али на дуже стазе, Ђоковић то нити поштује нити се придржава. Не треба му то да се сроза са првог на 70 место и да и даље умишља да ће се попети поново на трон. То су приче за децу.

Ivan

pre 5 godina

Da da, skroz je u pravu Vilander zaista. Fizički je Nole juče bio ravnopravan Čekinatu u meču u kojem je bilo puno iscrpljujućih dugih poena i razmena, ali mentalno ko zna gde je bio, nije na momente bio mentalno na terenu i Čekinato se vraćao u meč onda kada je bio u totalnom nokdaunu jer ga je Nole vraćao u tim trenucima u meč svojim greškama. Jednostavno neobjašnjivo je da u jednom trenutku što kaže i Vilander Nole odigra fenomenalno i podseti na svoje najbolje dane a onda odmah u sledećem poenu maši čiste zicere koje bi i teniser sa 1000. mesta na ATP Listi lagano ubacio u teren i poentirao. Neobjašnjivo. Bar za nas koji ne znamo šta se "kuva" u njegovom mentalnom sklopu pre, za vreme i posle mečeva. Jedno je sigurno Nole nije ni blizu na onom mentalnom nivou na kojem je bio kada je dobijao epske iscrpljujuće mečeve i uzimao Slemove u serijama. Znači Vilander je u pravu, treba Nole da propusti sezonu na travi, ali ne zato jer ne ume da igra na travi, naprotiv, na svim podlogama je on bio fenomenalan onda kada je mentalno bio u igri, već upravo zbog mentalnog odsustva treba da odmori opet neko vreme, da se presabere i da dobro razmisli ima li i dalje te oštrine i želje da se vrati u vrh ili ne. U slučaju da je ovo drugo onda lepo ostaviš tenis i uživaš u životu, jer si više nego dovoljno uradio do sada u karijeri. Verujem da će ZNATI da donese ispravnu odluku.

XXX

pre 5 godina

Gledam ga juce, mrsav i bez zivotan kao da je bio u logor. Uzgred vegani imaju nedostatak b12 vitamina, sto posle izvesnog vremena utice na mozak i nerve. Ko ne vjeruje neka istrazi.
(sats milander, 6. jun 2018 10:04)

Ти си сигурно велики стручњак за веган исхрану. Боље истражи правопис.

baki

pre 5 godina

Ovaj Vilander se danas dobro nalupao,Novakovi rezultati su sve bolji a Italijan je protiv njega odigrao fenomenalno, sve ide po planu sto se Noleta tice, doci ce uskoro i veliki rezultati...

А. Петров

pre 5 godina

E, овога пута је гос’н Виландер одвалио глупост. Видело се да је Нoвак ментално 100% у мечу, али недовољна утренираност је довела до превеликог броја неизнуђених грешака. Па само ко погледа оних пар промашених зицера то одмах види, не мора да буде никакав стручњак као Виландер

nebitan

pre 5 godina

.Novak je fizicki jedan od najspremnijih na turu, uopste nije problem fizicka sprema jer on igra odlicno i posle dve tri seta.
CC BY 3.0) (zex,

"jedan od najspremnijih na turu" , svasta ovde mozes procitati.

A3

pre 5 godina

nema ovaj pojma..bas je fizicka sprema u pitanju..sve polazi od toga..ko se bavio sportom zna sta znaci to.da je fizicki spremniji cistio bih linije i ne bi pogadjao mreze..ali ide na bolje, treba vremena

marko_sthlm

pre 5 godina

Ma nešto se mislim , ako čovek nema više volje da se bavi tenisom kao što to izgleda onda je bolje da završi karijeru a ne da se ovako blamira.

Zahvališ se publici, navijačima i saradnicima, okačiš reket na zid pored trofeja i uživaš u životu i porodici jer možeš.

Obezbeđen materijalno i on i deca mu za sav život...šta ima da gnjavi i sebe i publiku?

pera peric

pre 5 godina

Koliko mi se cini Cileanac Gonzales, odlican teniser, do pre koju godinu igrao, jako uporan za svaki poen.

Da li neko zna ko je covek levo od Vilandera? Mnogo je poznat
(321, 06. jun 2018 08:14)

Esp

pre 5 godina

Cudan smo mi narod. jos cete da zavolite ovog Vilandera. Covek menja misljenje na svaki drugi dan.
Nemojte zaboraviti, kada je Djokovic dominirao ovaj ga je vecito nipodastavao, a sada kada je Djokovic u ropcu hvali ga i jos mu daje savete. Pa zapitajte se malo o kakvom se coveku radi.

Dusan

pre 5 godina

Nije problem u nama, nego u tome sto ovaj prvo prica neke nebuloze o Novaku, da bi vec sledeci dan rekao nesto sto isto i ja mislim, i ne mogu da se ne slozim... Evo, pre neki dan je rekao kako je mislio da je Novaku problem fiz.sprema, a ovde kako je pogresio... A dok je govorio o tome pre neki dan bio je toliko siguran u to sto je govorio, da ne mozes a da ne pomislis:"Pa ovo mora da je tako, sigurno ima neke info"...

Neverovatno

pre 5 godina

O kakvoj bre mentalnoj snazi se priča,pad koncenracije i greske pre svega dolaze od umora,i pravo pitanje je zasto je Nole umoran

Ajmo No1e, cepaj ih sve redom!

pre 5 godina

Vraca se No1e nemojte da brinete! Ali stvarno su mu udarci jos uvek slabijeg intenziteta, ritern dosta slab, bekend ga ne slusa a i servis mu nema dovoljno varijacija kao sto je imao pre dve godine. Steta da nije pobedio ovog italijana i dogurao barem do polufinala ali 1/4 GS turnira nije los rezultat. Mislim da ce No1e pravi zamah uhvatiti kada pocne sezona na betonu, dakle od 8-og meseca. Americka turneja, pa kineska, pa natrag u evropu. Sigurno se vraca u top 8 jer ne brani nista nakon Wimbledona i svima ce biti trn u oku na zavrsnom turniru u Londonu!

taki p.

pre 5 godina

U vecini stvari je u pravu,ne slazem se za novu pauzu,samo kroz takmicarski ritam moze da dodje do rezultata.Najveci problem oduvek je bilo to sto nezna da dotuce protivnika,uvek igra sa izvesnom dozom nonsarlancije,cini se kao da podcenjuje protivnika,deluje to frusrirajuce za navijace.Steta mogao je preko meceva sa Tiemom i eventualno Nadalom da napravi korak napred,da skupo proda kozu u finalu.Bice ovo hod po mukama,teze mu je nego kad je pocinjao kao klinac,ipak kad dodje do nekog nivoa mozemo ocekivati da duze tu ostane,ima u njemu rezerve za 3 godine vrhunskog tenisa.

Sale

pre 5 godina

Ovaj kao da je iškolovao barem trojicu vimbldonskih pobednika! I uz to, kao da je najbolji Novakov prijatelj kome on u poverenju sve priča! Zar ovo šta je, ovaj čovek (Novak),do sada uradio nije dovoljno da svi koji ga vole i cene stanu iza njega i svaki put mu pošalju jedan ogroman aplauz podrške, sad kada mu je ona najviše potrebna. Samo se setite koliko puta ste se bolje osećali samo zato što je on učinio nešto dobro. Zamislite da Vi radite svoj posao na nivou na kom on radi svoj ... Da li Vi možete da budete bolji nego što ste bili? Napred Nole!

Posmatrač

pre 5 godina

Tenis je najzahtevniji sport samo oni koji su se bavili znaju koliko je održavat mentalnost iz godine u godinu koliko dugo treba da se vrati nakon svih povreda jer nije za džaba izreka stara latinska koja kaže. U zdravom telu zdrav duh.

Ivan

pre 5 godina

Zadnji pokushaj bice AO 2019, a onda i zvanicno kraj karijere u kojoj je propustio velike shanse da osvoji bar 14-15 GS titula...
(Ao19, 6. jun 2018 13:17)

A to je stravično velika razlika osvojiti 12 ili 14-15 GS titula, jelda? Ovih 12 GS titula koje je osvajao neviđenom dominacijom protiv top igrača je "malo" ali 14-15 bi bilo "puno" i zato treba da bude "nezadovoljan" što nije osvojio još te 2-3 GS titule? Hahaha ko sve piše komentare! :-) :-) :-)

Key and Peele

pre 5 godina

@matori

koliko je nas narod pun sebe i misli da je popio avu mudrost sveta. dve trecine "narodnih" izreka su prevodi stranih, ponajvise latinskih, starogrckih, a delom i persijsko-arapsko-turskih, ruskih, svapskih, francuakih i tako redom.

medju njima i "u zdravom telu zdrav duh".

hm

pre 5 godina

Pa bolje da je problem fizicka sprema nego glava. Lakse fizicku spremu srediti, nego glavu, a sada u cemu je problem to najbolje zna Novak i ne trebaju mu raznorazne babe Vange da mu govore gde on ima problem.

Donekle poznavalac tenisa

pre 5 godina

Tenis je puno čega ! Generalno kad se pominje Novak on sigurno ima taj problem psiho prirode trenutno a ranije je imao problem neke druge vrste a da nije vezano psihološki. Fizički je tu i tamo. Nadal je imao više povreda u karijeri na fizičkom nivou nego na mentalnom. Rodžer nikad nije imao problem ovako osim te bolesti ili operaciju meniskusa tj povredu ledja koja ga još muče na neki način uprkos što igra.

komnen barjaktar

pre 5 godina

Vilanderova omiljena tema: Novak Đoković! Ko tebe šta pita uopšte i kome je bitan tvoj šatro "stručni komentar". Čovek (Đoković) Vas oboje (Vilander & Schett) ignoriše maksimalno! Jednom će te i shvatiti zašto? A oboje su deo mašinerije koja je činila sve dok je Đoković bio dominantan da ga omalovaže i ne poštuju kao No.1 u ATP turu!

Поп

pre 5 godina

Ђоковић би био бољи у неком менаџерском послу него да се брука мислећи да је и даље у форми за тенис. Доказано.
Иако сам лаик нисам глуп још мање луд да видим шта ради и какви су резултати. Проблеми психичке природе лече се али на дуже стазе, Ђоковић то нити поштује нити се придржава. Не треба му то да се сроза са првог на 70 место и да и даље умишља да ће се попети поново на трон. То су приче за децу.

A3

pre 5 godina

nema ovaj pojma..bas je fizicka sprema u pitanju..sve polazi od toga..ko se bavio sportom zna sta znaci to.da je fizicki spremniji cistio bih linije i ne bi pogadjao mreze..ali ide na bolje, treba vremena

baki

pre 5 godina

Ovaj Vilander se danas dobro nalupao,Novakovi rezultati su sve bolji a Italijan je protiv njega odigrao fenomenalno, sve ide po planu sto se Noleta tice, doci ce uskoro i veliki rezultati...

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Dzokovic sadasnji ima igru za travu? tako pisu strucnjaci ovdje? ha ha ha, znaci vecu glupost odavno nisam procitao. Nole servira na nivou zenskog tenisa a udarci mi nisu vise prodorni, sta ce raditi na Wimb? prebacivati po 20 udaraca?

sats milander

pre 5 godina

Novak je u najboljoj formi bio 2011-2013 sto se tice fizikalija. Pogotovo 2011-2012. Pogledajte kako je sira ramena imao i vise mase na ledjima. Udarao loptu sa tezinom. Gledam ga juce, mrsav i bez zivotan kao da je bio u logor. Uzgred vegani imaju nedostatak b12 vitamina, sto posle izvesnog vremena utice na mozak i nerve. Ko ne vjeruje neka istrazi.

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Kratko i jasno. Ne mozes prebacivati lopticu cio mec sa par vinera i servom kao zena, i ocekivati da pobjedis. Ljudi uopce ne vide koliko je vinera Italijan imao juce i kako je samarao lopticu. Dzokovic nikad nije bio poznat po jakim i prodornim udarcima, on je bio poznat po malim brojem gresaka i trcanju. Toga vise nema i zato patnja.

Ajmo No1e, cepaj ih sve redom!

pre 5 godina

Vraca se No1e nemojte da brinete! Ali stvarno su mu udarci jos uvek slabijeg intenziteta, ritern dosta slab, bekend ga ne slusa a i servis mu nema dovoljno varijacija kao sto je imao pre dve godine. Steta da nije pobedio ovog italijana i dogurao barem do polufinala ali 1/4 GS turnira nije los rezultat. Mislim da ce No1e pravi zamah uhvatiti kada pocne sezona na betonu, dakle od 8-og meseca. Americka turneja, pa kineska, pa natrag u evropu. Sigurno se vraca u top 8 jer ne brani nista nakon Wimbledona i svima ce biti trn u oku na zavrsnom turniru u Londonu!

XXX

pre 5 godina

Gledam ga juce, mrsav i bez zivotan kao da je bio u logor. Uzgred vegani imaju nedostatak b12 vitamina, sto posle izvesnog vremena utice na mozak i nerve. Ko ne vjeruje neka istrazi.
(sats milander, 6. jun 2018 10:04)

Ти си сигурно велики стручњак за веган исхрану. Боље истражи правопис.

Zoran Simić

pre 5 godina

Vilander je i pre i sada u osnovi u pravu. Ali dali smo mi svesni kakve pritiske je podnosio i podnosi Novak. Monika Seleš je završila čak i sa nožem u leđima. I to bukvalno. Mnogi teniseri bi davno bacili reket. Dok je njima hranio svoj, nama tako svojstven inat niko mu nije mogao ništa. Kada je počeo da im podilazi i izgubio indentitet krenuo je nizbrdo. I niko mu ne može zameriti na tome. Previše toga je dobrog učinio za sve nas u ova teška vremena. Inače uživao sam gledajući meč juče. U momentima je to bio stari Novak koji nam je svima podigao raspoloženje Ne daj se Nole.

azgard

pre 5 godina

Vilanderova omiljena tema: Novak Đoković! Ko tebe šta pita uopšte i kome je bitan tvoj šatro "stručni komentar". Čovek (Đoković) Vas oboje (Vilander & Schett) ignoriše maksimalno! Jednom će te i shvatiti zašto? A oboje su deo mašinerije koja je činila sve dok je Đoković bio dominantan da ga omalovaže i ne poštuju kao No.1 u ATP turu!
(komnen barjaktar, 06. jun 2018 08:40)

Ako Vilander nije neko ko treba da odgovara na pitanja novinara o Djokovicu ko si onda ti da ostavljas komentare o Vilanderu a da te niko nije nista pitao? Pored svega toga si nepismen...

Esp

pre 5 godina

Cudan smo mi narod. jos cete da zavolite ovog Vilandera. Covek menja misljenje na svaki drugi dan.
Nemojte zaboraviti, kada je Djokovic dominirao ovaj ga je vecito nipodastavao, a sada kada je Djokovic u ropcu hvali ga i jos mu daje savete. Pa zapitajte se malo o kakvom se coveku radi.

pravo

pre 5 godina

Treba da igra Novak i Istborn i Vimbldon, posebno Vimbldon.
Po "defaultu" tamo moze da dodje do 1/4 finala i da se popravi na ATP listi, jer je prosle godine ispao u 3. kolu.
Ako ih ne bude igrao, pasce ispod 35 mesta i onda na jesen u Njujorku moze da igra u prvom kolu protiv Zvereva, Tima, Nadala, Federera, a takav zreb mu bas i ne treba.
Igranjem meceva popravice i formu i samopouzdanje.

Boske

pre 5 godina

Nole, igraj Vimbldon! Tebi trebaju mecevi, rutina, pobjede, a bogami i porazi - iz njih se najbolje uci. Naravno da je stvar u glavi - konacno da i Vilander nesto ubode - ali njegov savjet da propustis travu je, njezno receno, nedobronamjeran. Idemo, Nole, korak po korak, per aspera ad astra.

marko_sthlm

pre 5 godina

Ma nešto se mislim , ako čovek nema više volje da se bavi tenisom kao što to izgleda onda je bolje da završi karijeru a ne da se ovako blamira.

Zahvališ se publici, navijačima i saradnicima, okačiš reket na zid pored trofeja i uživaš u životu i porodici jer možeš.

Obezbeđen materijalno i on i deca mu za sav život...šta ima da gnjavi i sebe i publiku?

Dusan

pre 5 godina

Nije problem u nama, nego u tome sto ovaj prvo prica neke nebuloze o Novaku, da bi vec sledeci dan rekao nesto sto isto i ja mislim, i ne mogu da se ne slozim... Evo, pre neki dan je rekao kako je mislio da je Novaku problem fiz.sprema, a ovde kako je pogresio... A dok je govorio o tome pre neki dan bio je toliko siguran u to sto je govorio, da ne mozes a da ne pomislis:"Pa ovo mora da je tako, sigurno ima neke info"...

А. Петров

pre 5 godina

E, овога пута је гос’н Виландер одвалио глупост. Видело се да је Нoвак ментално 100% у мечу, али недовољна утренираност је довела до превеликог броја неизнуђених грешака. Па само ко погледа оних пар промашених зицера то одмах види, не мора да буде никакав стручњак као Виландер

Sale

pre 5 godina

Ovaj kao da je iškolovao barem trojicu vimbldonskih pobednika! I uz to, kao da je najbolji Novakov prijatelj kome on u poverenju sve priča! Zar ovo šta je, ovaj čovek (Novak),do sada uradio nije dovoljno da svi koji ga vole i cene stanu iza njega i svaki put mu pošalju jedan ogroman aplauz podrške, sad kada mu je ona najviše potrebna. Samo se setite koliko puta ste se bolje osećali samo zato što je on učinio nešto dobro. Zamislite da Vi radite svoj posao na nivou na kom on radi svoj ... Da li Vi možete da budete bolji nego što ste bili? Napred Nole!

Vladan

pre 5 godina

Виландер је овога пута потпуно у праву! Проблем је у Новаковој глави, тј. у радикалној промени након освајања Ролан Гароса. Док се не врати на старо, неће се наосвајати турнира. Биће упамћен као неко ко грли противника и шаље срца публици.

Gille

pre 5 godina

Glava, naravno ali i backhand paralela, kakvu imaju Nadal i Federer.
hrabrije izlazenje na mrezu, shvatanje da se beskrajnim dijagonalama u 31.-oj godini ne parira mladjim i jacim teniserima. Njegovi potezi se sve lakse citaju, jer kad dodje u ugao, zna se da igra dijagonalu.
Federer to zna i zato traje. Noletu ponestaje mastovitost u igri koju uporno pokusava da nadoknadi snagom koje trenutno nema, a bice je sve manje u poredjenju sa mladjim igracima.

Paranoid Android

pre 5 godina

Sto se mene tiče, vidljiv je napredak kod Novaka, kako na fizickom, tako i na mentalnom planu.

Nisam očekivao od njega da u prvoj sezoni izdominira, kao što nas je sve navikao i veoma dobro se sećam kako je Rafa izgledao po povratku ...

Koleno/Lakat, veoma slično, kao i, nadam se rasplet koji sledi - i on je ispadao sa turnira prerano i od "nekih tamo", a sada možete čuti "kako Rafi uzeti set" komentare!

Verujem u Novaka i svaka mu čast što se nije zasitio svega i još uvek želi da se takmiči.

nebitan

pre 5 godina

.Novak je fizicki jedan od najspremnijih na turu, uopste nije problem fizicka sprema jer on igra odlicno i posle dve tri seta.
CC BY 3.0) (zex,

"jedan od najspremnijih na turu" , svasta ovde mozes procitati.

zex

pre 5 godina

Ovaj put je u pravu.Prvi set Novak je odigrao loše,lopte koje je slao vracao je na servis liniju a to je logicno zicer za protivnika.Drugi set dosta bolji, propustio je set lopte izgubio je u taj brejku a to bas boli.Treci set opustio ruku pogadjao je kako ume i sve je islo ka tome da ce
pobediti ali ond famozni cetvrti i propustena brejk lopta za 5-1 kasniji epilog znamo svi.Novak je fizicki jedan od najspremnijih na turu, uopste nije problem fizicka sprema jer on igra odlicno i posle dve tri seta.Ovo je jedan od onih dan kada ne mozes protiv sudbine.Zao mi ga je kao brata, boli ga ovaj poraz mnogo to se videlo.Nema razloga da pati, još dva GS im do kraja godine, tezak je put, rivali su sve tezi ali valjda ce doci dan za trofej.Pratim Novaka kroz celu karijeru i bilo je godina kada nista nije osvojio pa je onda rasturao sve redom.Verujem u njega, Srbi sram vas bilo pruzite mu podrsku.Onog dana kada je osvojio Wimbldon cela Srbija je stala za vreme meca, svi su slavili.nije bilo Bataka,Elmera i ostali trolova.

Ivan

pre 5 godina

Da da, skroz je u pravu Vilander zaista. Fizički je Nole juče bio ravnopravan Čekinatu u meču u kojem je bilo puno iscrpljujućih dugih poena i razmena, ali mentalno ko zna gde je bio, nije na momente bio mentalno na terenu i Čekinato se vraćao u meč onda kada je bio u totalnom nokdaunu jer ga je Nole vraćao u tim trenucima u meč svojim greškama. Jednostavno neobjašnjivo je da u jednom trenutku što kaže i Vilander Nole odigra fenomenalno i podseti na svoje najbolje dane a onda odmah u sledećem poenu maši čiste zicere koje bi i teniser sa 1000. mesta na ATP Listi lagano ubacio u teren i poentirao. Neobjašnjivo. Bar za nas koji ne znamo šta se "kuva" u njegovom mentalnom sklopu pre, za vreme i posle mečeva. Jedno je sigurno Nole nije ni blizu na onom mentalnom nivou na kojem je bio kada je dobijao epske iscrpljujuće mečeve i uzimao Slemove u serijama. Znači Vilander je u pravu, treba Nole da propusti sezonu na travi, ali ne zato jer ne ume da igra na travi, naprotiv, na svim podlogama je on bio fenomenalan onda kada je mentalno bio u igri, već upravo zbog mentalnog odsustva treba da odmori opet neko vreme, da se presabere i da dobro razmisli ima li i dalje te oštrine i želje da se vrati u vrh ili ne. U slučaju da je ovo drugo onda lepo ostaviš tenis i uživaš u životu, jer si više nego dovoljno uradio do sada u karijeri. Verujem da će ZNATI da donese ispravnu odluku.

samo kazem

pre 5 godina

Realno, pogledajte ko sve igra u zavrsnici turnira jednog GS, a ko je igrao 2013 14 15, ovo je stvarno presmesno. Krivo mi je od koga je Novak izgubio, neverovatno. Mislim da je konkurencija nikad slabija, sta ce biti kad se povuku Rafa i Rodzer, Novak i Marej... zenski tenis u najavi posle one zlatne generacije. Pustite me prica o Zverevu, Sapovalovu i tim manekencicima, pa Zverev igra 3 meca (protiv kakvih igraca) u 5 setova. Moje misljenje da samo Tim igra odlican tenis i konstantan je, on je osvojio turnir pre RG.

Vera

pre 5 godina

Mislim da je Wilander u pravu,ono što je Novak jučer ispromasivao i na kakav način je izgubio 2.i 4. set, to u neka dobra, stara vremena bi bilo nezamislivo.Ne znam što se događa u njegovoj glavi u tim trenucima kad se lomi gem, set ili meč, ali vidi se da je blokada ogromna, da nema samopouzdanja u svoje odluke, a onda su i greške neminovne.Ne želim previše filozofirati ovdje, najlakše je nama u foteljama biti mudar i pametan, i naravno, kritičan, ali znam da mi je jako žao Novaka jer vidim da se jako stresira zbog svega ovoga što mu se događa i čini mi se kao da ne vidi rješenje za svoju psihu!Možda je to samo proces, veoma dug proces prema boljem sutra, vidjecemo!Držim palceve za Novaka i uvijek ću mu biti podrška jer nijedan sportaš me nije toliko puta obradovao i rastuzio kao on!

pera peric

pre 5 godina

Koliko mi se cini Cileanac Gonzales, odlican teniser, do pre koju godinu igrao, jako uporan za svaki poen.

Da li neko zna ko je covek levo od Vilandera? Mnogo je poznat
(321, 06. jun 2018 08:14)

Realno

pre 5 godina

Po meni je kombinacija mentalne snage a i fizicke spreme faktor Noletovog loseg izdanja. Mozda Nole opet vise trenira ali posto ga vec posle petog meca sve boli (to se juce videlo rame, vrat, noge...)jasno je, jednostavno se videlo da mu nesto fali, po meni nedostatak mikro i makronutriena a to dolazi od jednostrane ishrane. On ne moze iz svoje koze a hteo bi, siri neku ljubav koja mu uopste ne stoji i nije u njegovom evolucijskom planu. Ne treba biti previse inteligentan ili vidovit da se zakljuci, da sve sto je Nole promenio (bez ikakvog razloga) mu se sada obija o glavu, samo treba da se vrati starim (od 2010-2016) navikama i sve ce se opet vratiti na mesto!

Masha

pre 5 godina

Apsolutno NE!!!
On je i savetovao Novaka da odmori vise od pola godine, ali to uopste nije bilo dobro za njega. Previse se bio opustio i nije trenirao i na prolece se videlo koliko je totalno bio izgubio osecaj za meceve. Stoga nikako ne treba nista da preskace, nije on tip Federera ili Nadala, on nema volju na treninzima da odvaljuje, on je tip koji se kroz meceve kali.

Stoga OBAVEZNO na Vimbldon, ako ne i na prethodne turnire. A ako izgubi sve meceve na travi, onda da predje na tvrd teren. Pa ako i tu bude gubio, tek onda moze da pocne da razmislja o penziji, nikako pre kraja cele sezone.

Videli smo svi sta su pauze njemu donele: nista!

dragan

pre 5 godina

Kakva glupost da je Italijan igrao fenomenalno.Covek se bio oprostio od cetvrtog seta,a Novak,po ko zna koji put,vraca protivnika u zivot i pobedio je opet sebe.

Laki

pre 5 godina

Vilander je kao i mi, gledalac, ali za razliku od nas gledalac sa iskustvom velikog igrača. Baš zbog toga, u vreme Novakove dominacije, on je dobro znao da Đoković može da ugrozi Federera ili Rafu na listi najboljih svih vremena. Pošto je gledalac uvek i navijač za nekoga, mi smo prepoznavali malicioznost u njegovim komentarima jer on svakako nije bio Novakov fan. Sada se sve promenilo. Federer i Rafa su zacemntirali svoje pozicije i Đoković više nije pretnja, zato je više objektivnosti u njegovim rečima. Zašto bi preskočio Vimbldon ako je zdrav? On ima igru za travu jer kako bi osvoji tri W? Tu se ne slažem sa njim. Zašto bi propuštao najveći turnir, kao da će ih igrati još deset, pa da mu bude svejedno?

Neverovatno

pre 5 godina

O kakvoj bre mentalnoj snazi se priča,pad koncenracije i greske pre svega dolaze od umora,i pravo pitanje je zasto je Nole umoran

Posmatrač

pre 5 godina

Tenis je najzahtevniji sport samo oni koji su se bavili znaju koliko je održavat mentalnost iz godine u godinu koliko dugo treba da se vrati nakon svih povreda jer nije za džaba izreka stara latinska koja kaže. U zdravom telu zdrav duh.

pera peric

pre 5 godina

Ja sam i juce ostavio komentar da je problem u glavi a ne fizicka sprema. Dao sam primer Federera koji se u poznim godinama nakon povrede vracao u vrhunsku formu, i Nadal koji je stariji od Novaka, se nakon povrede vratio u vrhunsku formu, Delpo je mladji ali je imao mnogo duzu pauzu pa se vratio u vrhunsku formu, Serena takodje kod zena. Znaci kod Novaka je definitivno problem u glavi hteo on to da prizna ili ne...

SAP

pre 5 godina

Meni je čudno da tako misle o travi, kada je Nole osvojio 3 wimbldona i to 2 u finalu protiv verovatno najboljeg na travi ikad. Ali možda su u pravu, malo glava da se oladi, pa da osvoji Sinsinati..

VBS

pre 5 godina

Sve sto je govorio je bilo blizu istine samo sto smo mi narod koji ne shvata da je u tome resenje nasih nedostataka i potreba da to ispravimo.Stavljajuci Vilandera kao negativca u komentarisanju Novakove igre mozda smo i sami krivi sto on dosta toga nije ispravio a pre svega u svom psihofizickom statusu.

Ivan ZG

pre 5 godina

Prvo nešto pozitivno.
Novak je na ovom turniru odigrao par mečeva visokog intenziteta u nizu. Očito je fizička komponenta bolja jer je do sada nakon teškog meča slijedeći redovito gubio.
Ono što je negativno je koncentracija i samopouzdanje. Poznata Novakova igra je bila zasnovana na odličnim riternima i preciznim udarcima do linija igrališta. Udarci nisu bili toliko jaki koliko precizni. I istrčao bi svaku loptu. Sada preciznost nije na tom nivou i onda još više dolazi do izražaja manja jačina udarca. Tako protivnik dolazi u poziciju da se stigne dobro namjestiti na uzvratni udarac i bira stranu na koju će vratiti.
Ali unatoč porazu vidljiv je napredak i vjerujem da će za mjesec-dva rada i treninga biti u vrlo dobroj formi. I to što se nervira je dobar znak. Znači da mu je stalo da pobjedi.

Ivan

pre 5 godina

Zadnji pokushaj bice AO 2019, a onda i zvanicno kraj karijere u kojoj je propustio velike shanse da osvoji bar 14-15 GS titula...
(Ao19, 6. jun 2018 13:17)

A to je stravično velika razlika osvojiti 12 ili 14-15 GS titula, jelda? Ovih 12 GS titula koje je osvajao neviđenom dominacijom protiv top igrača je "malo" ali 14-15 bi bilo "puno" i zato treba da bude "nezadovoljan" što nije osvojio još te 2-3 GS titule? Hahaha ko sve piše komentare! :-) :-) :-)

Tar

pre 5 godina

Hiljadu puta sam tvrdio i sada i juce problem Novaka je glava. To se juce lepo videlo. Te ga boli rame pa vrat pa onda kada mu ide ne boli ga nista. Jedna opsta nesigurnost. Bojim se da ce ovo stanje da potraje i da ce oporavak ove vrste dugo da traje

Conan

pre 5 godina

Mislim da je Wilander potpuno u pravu, makar što se sezone na travi tiče. Slažem se da bi bilo idealno da je propusti i da to vreme iskoristi za što je moguće bolju pripremu za sezonu na betonu. Pitanje je samo kako će na tu odluku gledati sponzori.
Mada, ne bih se složio da je samo "glava" problem. Mislim da bi ipak trebalo da poradi i na kondiciji ali i da pokuša da pronađe elemente igre koje može unaprediti. Npr. u prva tri kola je veoma jako udarao forhende (124 km/h, ako se ne varam), što je na nivou prosečne brzine Timovog forhenda na meču sa Zverevim. Meni, doduše laik sam naravno, ali pratim tenis intenzivno od sredine 80-tih, čini se da Novak može još da poradi na forhendu. Mislim da je servis bio solidan u toku većeg dela turnira, ali je bekend znao da „izda“ kada je bilo gusto (posebno po paraleli). Sve u svemu, jedan dobar turnir i koliko god paradoksalno zvučalo, mislim da Novak treba da bude zadovoljan. Ali…
Ali, Novak zna šta je potrebno da radi da bi se vratio nazad na stare staze. Ostaje pitanje da li to zaista želi. Izjave tipa „tenis mi više nije prioritet“, „bolji teniser i bolji čovek“, "univerzum" i na kraju deljenje srca na kraju meča (koje, sada je jasno, u simboličkom smislu predstavlja paradigmu Novakovog „teniskog“ pada), meni kao navijaču ne ulivaju poverenje.
Znači, usudiću se da dam savet: Novače, prelomi šta želiš i ako je to tenis, onda znaš šta ti je za činiti. Ako nije, već si postao besmrtan, te dostojanstveno „okači reket u klin“.

Kele

pre 5 godina

Realno. Tenisere kao Cekinato Novak je jeo za dorucak, citav mec bi izgledao kao treci set. Ona dva taj brejka ne bi izgubio ni od Nadala sa samopouzdanjem od pretprosle godine. Situacija kada na set lopti u 4. setu zicer salje u publiku dovoljno govori o njegovo mentalnoj snazi danas. Savet da u ovakvoj konstelaciji propusti travu i spremi se za svoju omiljenu podlogu je sasvim na mestu.

sasa jokic

pre 5 godina

Ako propusti travu, to ce biti jos jedna duza pauza do Americke turneje. Raspustice tim ponovo, a to znaci opet neki novi pocetak? Nema on vise volje u sebi za tako nesto, tako da ako propusti travu...tesko da ce bilo sta napraviti, jer ce samopouzdanje biti jos gore.

Milan

pre 5 godina

Ovo je cela istina. Kada je počeo tie break poslednjeg seta bio sam gotovo uveren da će ga izgubiti. Ne sećam se kada je poslednji put dobio neizvestan set. Mora nekako ponovo da pronadje onaj killer instinct koji ga je krasio u vreme dominacije. Dobra stvar je da je igra tu, uz manje oscilacije ali je tu.

sasa

pre 5 godina

Novaku fali dobar psiholog. Nikoga ne iznerviraju sitnice kao njega. Njega izbacuju povici sa tribina, loptica koja se odbije od vrha mreze u out, deca koja nisu odmah tu kad on zamisli da mu treba peskir,sunce koje mu sija pravo u oci itd itd. On uvek traze opravdanje za neuspeh. Ovoga puta nije protivnik bio toliko dobar, nego Novak nije u kljucnim momentima imao petlju da lupi po lopti i da zavrsi.

taki p.

pre 5 godina

U vecini stvari je u pravu,ne slazem se za novu pauzu,samo kroz takmicarski ritam moze da dodje do rezultata.Najveci problem oduvek je bilo to sto nezna da dotuce protivnika,uvek igra sa izvesnom dozom nonsarlancije,cini se kao da podcenjuje protivnika,deluje to frusrirajuce za navijace.Steta mogao je preko meceva sa Tiemom i eventualno Nadalom da napravi korak napred,da skupo proda kozu u finalu.Bice ovo hod po mukama,teze mu je nego kad je pocinjao kao klinac,ipak kad dodje do nekog nivoa mozemo ocekivati da duze tu ostane,ima u njemu rezerve za 3 godine vrhunskog tenisa.

miodrag

pre 5 godina

Slazem sa ovim cudnim likom da je problem glava, to se vidi iz samolota, ali se ne slazem da treba da propusti Vimblndon. AKo bude nastavio da vredno trenira i ako shvati da je ovo novi pocetak i da je uspon ka vrhu veliki izazov ali motiv i ako mu se u vrh prioriteta u glavi ponovo vrati tenis, onda je sve moguce. Njemu treba igra i pobede, makar i poneki gorki poraz.
On je pokazao svojim ponasanjem na terenu, ne uvek , ali ipak, kao i na konferenciji za stampu da nece biti bas da mu je tenis nevazan......a sto se tice Italijana. on je ponovio igru koju je demonstrirao protiv Gofana. Hocu da kazem da to sto smo videli mije bilo neko potpuno novo i iznenadjujuce izdanje.....mislim da on moze da dodje i do finala, on ovo sto igra sada ne igra slucajno, a to sto je tek sada proradio......dogadja se to u sportu. Novak uz Vajdu, naporan rad i sto vise meceva opet moze da se vrati tamo gde je bio.....on mora ponovo da pocne da veruje u svoje udarce....na ovom turniru, protiv Italijana posebno, je pokazao da je tu veru izgubio.....to moze da se vrati samo igrom, makar i kroz poraze, doci ce momenat, kao i kod Italijana na ovom turniru , da ponovo prorade i paralele tik uz osnovnu liniju, i skracene dijagonal na liniju i drop sotovi tik iza mreze....serva je vec bolja. Ali samo trening, trening i shavtiti da je ovo za njega novi pocetak. S takvim pristupom , sportskim pre svega, to moze biti novi slatki izazov, sa peharima na kraju kao nagradom!

Key and Peele

pre 5 godina

@matori

koliko je nas narod pun sebe i misli da je popio avu mudrost sveta. dve trecine "narodnih" izreka su prevodi stranih, ponajvise latinskih, starogrckih, a delom i persijsko-arapsko-turskih, ruskih, svapskih, francuakih i tako redom.

medju njima i "u zdravom telu zdrav duh".

Majcin sin

pre 5 godina

Sve je jasnije da Novak stvarno ima problem u glavi. Promena pristupa zivotu i tenisu dovela je do toga da iz njegovog karaktera nestane "ono nesto", sto je stari Novak prirodno posedovao, a sto razdvaja velike sampione od ostatka vrhunskih tenisera

Donekle poznavalac tenisa

pre 5 godina

Tenis je puno čega ! Generalno kad se pominje Novak on sigurno ima taj problem psiho prirode trenutno a ranije je imao problem neke druge vrste a da nije vezano psihološki. Fizički je tu i tamo. Nadal je imao više povreda u karijeri na fizičkom nivou nego na mentalnom. Rodžer nikad nije imao problem ovako osim te bolesti ili operaciju meniskusa tj povredu ledja koja ga još muče na neki način uprkos što igra.

hm

pre 5 godina

Pa bolje da je problem fizicka sprema nego glava. Lakse fizicku spremu srediti, nego glavu, a sada u cemu je problem to najbolje zna Novak i ne trebaju mu raznorazne babe Vange da mu govore gde on ima problem.