Tenis 29

Ponedeljak, 04.06.2018.

08:26

Novak u raspravi sa sudijom: Je l' čekamo da se neko povredi?

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, imao je raspravu sa sudijom tokom četvrtfinalnog meča na Rolan Garosu sa Fernandom Verdaskom.

Novak u raspravi sa sudijom: Je l' èekamo da se neko povredi? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

stevan

pre 5 godina

Na Filip Satrijeu su juce igrali Kiz, Buzarnesku, Tim, Nisikori, Kontavejt, Stivens, Verdasko i Djokovic.
Na teren se zalio jedino Djokovic.
(john, 4. jun 2018 14:57)

Znas, nekada je dobro boriti se za svoja prava. Probaj pa ces videti kako je dobar osecaj kad izguras svoje, na sta apsolutno imas prava. Najgore je samo cutati i slepo se drzati sta ti nadredjeni kazu. A i postovace te vise zbog toga. Novak je apsolutno zasluzio postovanje koje ima u svetu. Treba se malo ugledati na njega

Nole King

pre 5 godina

Ako ima neko pravo da se zali,onda je to Novak,koji je smaknuo sa trona dva najbolja igraca u istoriji (Federer-Nadal),i postao ziva legenda pored njih dvojice,a mozda ce ih i prestici.Dok Federeru namjestaju zatvoren krov na AO Open u finalu kad Cilic nije ni obavesten,Djokovicu ne mogu ni teren da zaliju vodom.Ali to je zato sto najjace firme sa Zapada zaradjuju na ledjima svajcarca ogromne mogu reci i milijarde,dok Noletovim titulama iste gube.Iste te firme su mu i sponzori (Nike,Rolex,Fedex....).Plus manja je i zarada od TV prava kad Nole igra finala i osvaja. Ako neko sponzorise turnire onda ih on u sustini i posjeduje i diktira pravila!Ali svima se njima tresu gace kad Novak udje u formu!!!hehe

Mrznja ne vodi nicem

pre 5 godina

@ "Na Filip Satrijeu su juce igrali Kiz, Buzarnesku, Tim, Nisikori, Kontavejt, Stivens, Verdasko i Djokovic.
Na teren se zalio jedino Djokovic."
(john, 4. jun 2018 14:57)

Ti si to sve gledao pazljivo, pa znas?

Ah, da: Novak se zalio zbog sebe samo. Rekao je sudiji: "Hoces da se povredim?"

Jel tako?

john

pre 5 godina

Na Filip Satrijeu su juce igrali Kiz, Buzarnesku, Tim, Nisikori, Kontavejt, Stivens, Verdasko i Djokovic.
Na teren se zalio jedino Djokovic.

Alal im vera!

pre 5 godina

@ "Do kraja meča niko nije kvasio šljaku. Ili nije niko vidio.
Naravno, kao uvijek, nijesu poslušali.
Da nije reagovao, kvasili bi, ovako saznali šta mu smeta, pa im dobrodošlo."
(milutin, 4. jun 2018 10:00)

Nisi @Milutine, dobro video. Ja sam gledao mec i preko neta(na velikom kompu RTS, na laptopu Sport2, a na TV TSN -kanadska TV)Sve istovremeno - pravim ludnicu od kuce:) i na jednom od to troje prikazano je da prskaju teren posle zavrsenog seta. Inace, obe srpske TV su se mnogo brze iskljucile nego TSN. TSN je Noleta ispratio do svlacionice.

PS Moram da priznam da nisam voleo Verdaska. Medjutim, kada sam video tokom prvog seta koliko se Nole i on postuju, postao mi je simpatican. Ne znam kako niko nije primetio da je Nole stao sa pozdravljanjem publike dok je Verdasko napustao teren. I ono Verdaskovo izvinjenje zbog necega posle meca, a Nole mu rekao: "Sve je OK. Nema frke!"

Svaka im cast! Obojici.

Ivan

pre 5 godina

Ja ne znam ,da li su ga ikada igde poslušali?(Jarić T Živadin, 04. jun 2018 08:55)

Eto, toliko je bitan. Da je Federer bio na njegovom mestu, dosao bi supervizor licno da se izvini, i pitao koliko treba da se nakvasi teren.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikii, 4. jun 2018 10:20)

Licno bi supervizor zajedno sa momcima koji skupljaju loptice navlazio teren
do zeljene vlaznosti.

Pozotivno i samo pozitivno

pre 5 godina

@ "Meni srca ne smetaju. Pozdrav svim dobrim ljudima."
(shahist, 4. jun 2018 08:50)

To ovde, na TSN u Kanadi zovu "razmenom pozitivne energije" i komentatori se odusevljavaju time. Meni je uzasno krivo sto se takve stvari od mnogo ljudi na Balkanu osudjuju.

Nole King

pre 5 godina

Koliko se meni cini,bas ubrzo poslije Novakovog protesta se Verdasco povrijedio malo, kad je proklizao,i trazio je medicinski time out.Blago je sepao do kraja meca.Sto znaci da je Novak bio 100% u pravu!!!To treba da stoji i u tekstu ovog clanka ali izgleda da se ovi clanci pisu napamet.Ili sam ja gledao neki drugi mec...

Andjela

pre 5 godina

Šta? Imao namešten žreb. Trebao da igra s Fererom, a ovaj "izgubio". Trebao da igra sa Dimitrovom (4 nosilac) a ovaj "izgubio" od Verdaska. Treba da igra s Gofanom (8 nosilac) ali ovaj "izgubio" pa će igrati s nekim italijanom za koga nikada nisam čula....

matori

pre 5 godina

@Novak lakše igra i lakše se kreće na vlažnom terenu.Iako su loptice teže,njemu to odgovara.U četvetom setu protiv RBA je odigrao sjajno,a sve vreme je padala sitna kiša.Novak voli takve uslove,jer su tada ravni udarci nezaustavljivi,bilo bh bilo fh i on lakše probija protivnika.Za razliku od toga,kad je suvo loptica je lakša i odskače po dva metra u vis i njegovi ravni udarci nemaju oštrinu koja je 
neophodna.Siguran sam da kad bi igrao po oblačnom i vlažnom danu ni Nadal mu ne bi mogao ništa.
(mr, 04. jun 2018 10:08)

2012. kada je Novak počeo da delje Rafu po slaboj kiši su prekinuli meč, pa se Rafa sutradan po suncu vratio i dobio meč.... to je ono o čemu si pisao.

Zoran

pre 5 godina

Ja ne znam ,da li su ga ikada igde poslušali?(Jarić T Živadin, 04. jun 2018 08:55)

Eto, toliko je bitan. Da je Federer bio na njegovom mestu, dosao bi supervizor licno da se izvini, i pitao koliko treba da se nakvasi teren.
(Mikii, 4. jun 2018 10:20)

Ne, Mikii, nisi poentirao! Naprotiv. To govori više na koji način funkcioniše i gradi se (gradi SE) Federeova karijera nego Đokovićeva!

U osnovnoj školi, svojevremeno(česdesete godine pročlog veka) imao sam druga čiji roditelji su bili borci, prvoborci i naravno političari. Ne nekih značajnih funkcija ali, političari. Dobro dete i zaista dobar đak. Najbolji. Ali degutantno je bilo koliko su se tom dečaku ulizivali svi u školi. Od učiteljice, preko razredne pa do direktorki(bilo ih je dve za osam godina). Mislim da je i njemu samom bilo neprijatno koliko je bilo uočljivo.

milutin

pre 5 godina

Do kraja meča niko nije kvasio šljaku. Ili nije niko vidio.
Naravno, kao uvijek, nijesu poslušali.
Da nije reagovao, kvasili bi, ovako saznali šta mu smeta, pa im dobrodošlo.

mr

pre 5 godina

Novak lakše igra i lakše se kreće na vlažnom terenu.Iako su loptice teže,njemu to odgovara.U četvetom setu protiv RBA je odigrao sjajno,a sve vreme je padala sitna kiša.Novak voli takve uslove,jer su tada ravni udarci nezaustavljivi,bilo bh bilo fh i on lakše probija protivnika.Za razliku od toga,kad je suvo loptica je lakša i odskače po dva metra u vis i njegovi ravni udarci nemaju oštrinu koja je
neophodna.Siguran sam da kad bi igrao po oblačnom i vlažnom danu ni Nadal mu ne bi mogao ništa.

Mikii

pre 5 godina

Ja ne znam ,da li su ga ikada igde poslušali?(Jarić T Živadin, 04. jun 2018 08:55)

Eto, toliko je bitan. Da je Federer bio na njegovom mestu, dosao bi supervizor licno da se izvini, i pitao koliko treba da se nakvasi teren.

box

pre 5 godina

Novak je u pravu. Sljaka je bila rizicna a on i ostali vrhunski teniseri kojima zbog nivoa igre i najmanje sitnice uticu na performanse itekako imaju pravo da protestuju. U kranjem skucaju to je uradio i Rafa, zbog istog nivoa igre i rukovodeci se istom logikom. E sad sto se zreba tice. Novak istina nema puno posla do polufinala al cinjenica je da je njegova polovina zreba neuporedivo teza nego Nadalova. Pa nije Novak kriv sto je Gofan izgubio od anonimusa ili sto Bugarin nije u elementu. Obojica su vrhunski teniseri koji mogu ravnopravno da igraju sa najboljima. Pa cetvrtfinale Tim vs Zverev je komotno moglo da bude i finale, a tek OSMINA FINALA Nisikori protiv Tima. U tom delu kostura su vrhunski sljakasi dok u Nadalovom imamo top igrace ali operisane od sljake tipa Isner, Anderson, Pa i Cilic i Del Potro. Sve dvometrasi koji ne mogu set da uzmu Rafi ali bi na betonu ili travi bili ozbiljan problem. U tom smislu Rafin deo kostura je neuporedivo tezi nego Novakov i ostalih asova u toj polovini zreba.

Predo

pre 5 godina

Preiskusni Novak, a tako je znao i pre 10 godina, je iskoristio trenutak da produži pauzu, nakon što je napravio brejk u prvom gemu drugog seta i malo produžio pauzu između prvog i drugog gema (tu inače nema pauze, samo se menjaju strane). Bio je dobro zadihan. I on i Nadal često dižu galamu da pokažu autoritet. Nema tu ničega lošeg. Sve je tu pristojno, ali nije loše dodatno učvrstiti autoritet i kod sudija i kod protivnika. Ovo je mali rat, zamenio je nekadašnje dvoboje, sa razlikom što ne pokušavate da ubijete protivnika.

Marx

pre 5 godina

Ja  ne znam ,da li su ga ikada igde poslušali?
(Jarić T Živadin, 04. jun 2018 08:55)

A da je Amerikanac odmah bi otvorili 200 flašica Perijea i natopili teren.

Persona non granata

pre 5 godina

Sva sreća, pa je teren bio dobro pokvašen u meču protiv Bautiste Aguta, te se prilikom lomljenja reketa Nole nije povredio. Da je šljaka bila suva, naravno krivicom organizatora a ne Noleta, ko zna do kakve bi povrede došlo.

irelandcalling

pre 5 godina

Bez obzira kolikogod bio u pravu, Nole bi trebao da zapamti da je on jedan sportski Vitez, i da ugospodi svoj recnik i komunikaciju... srecno Nole! uvek uz tebe..

box

pre 5 godina

Novak je u pravu. Sljaka je bila rizicna a on i ostali vrhunski teniseri kojima zbog nivoa igre i najmanje sitnice uticu na performanse itekako imaju pravo da protestuju. U kranjem skucaju to je uradio i Rafa, zbog istog nivoa igre i rukovodeci se istom logikom. E sad sto se zreba tice. Novak istina nema puno posla do polufinala al cinjenica je da je njegova polovina zreba neuporedivo teza nego Nadalova. Pa nije Novak kriv sto je Gofan izgubio od anonimusa ili sto Bugarin nije u elementu. Obojica su vrhunski teniseri koji mogu ravnopravno da igraju sa najboljima. Pa cetvrtfinale Tim vs Zverev je komotno moglo da bude i finale, a tek OSMINA FINALA Nisikori protiv Tima. U tom delu kostura su vrhunski sljakasi dok u Nadalovom imamo top igrace ali operisane od sljake tipa Isner, Anderson, Pa i Cilic i Del Potro. Sve dvometrasi koji ne mogu set da uzmu Rafi ali bi na betonu ili travi bili ozbiljan problem. U tom smislu Rafin deo kostura je neuporedivo tezi nego Novakov i ostalih asova u toj polovini zreba.

Marx

pre 5 godina

Ja  ne znam ,da li su ga ikada igde poslušali?
(Jarić T Živadin, 04. jun 2018 08:55)

A da je Amerikanac odmah bi otvorili 200 flašica Perijea i natopili teren.

mr

pre 5 godina

Novak lakše igra i lakše se kreće na vlažnom terenu.Iako su loptice teže,njemu to odgovara.U četvetom setu protiv RBA je odigrao sjajno,a sve vreme je padala sitna kiša.Novak voli takve uslove,jer su tada ravni udarci nezaustavljivi,bilo bh bilo fh i on lakše probija protivnika.Za razliku od toga,kad je suvo loptica je lakša i odskače po dva metra u vis i njegovi ravni udarci nemaju oštrinu koja je
neophodna.Siguran sam da kad bi igrao po oblačnom i vlažnom danu ni Nadal mu ne bi mogao ništa.

Nole King

pre 5 godina

Koliko se meni cini,bas ubrzo poslije Novakovog protesta se Verdasco povrijedio malo, kad je proklizao,i trazio je medicinski time out.Blago je sepao do kraja meca.Sto znaci da je Novak bio 100% u pravu!!!To treba da stoji i u tekstu ovog clanka ali izgleda da se ovi clanci pisu napamet.Ili sam ja gledao neki drugi mec...

milutin

pre 5 godina

Do kraja meča niko nije kvasio šljaku. Ili nije niko vidio.
Naravno, kao uvijek, nijesu poslušali.
Da nije reagovao, kvasili bi, ovako saznali šta mu smeta, pa im dobrodošlo.

Zoran

pre 5 godina

Ja ne znam ,da li su ga ikada igde poslušali?(Jarić T Živadin, 04. jun 2018 08:55)

Eto, toliko je bitan. Da je Federer bio na njegovom mestu, dosao bi supervizor licno da se izvini, i pitao koliko treba da se nakvasi teren.
(Mikii, 4. jun 2018 10:20)

Ne, Mikii, nisi poentirao! Naprotiv. To govori više na koji način funkcioniše i gradi se (gradi SE) Federeova karijera nego Đokovićeva!

U osnovnoj školi, svojevremeno(česdesete godine pročlog veka) imao sam druga čiji roditelji su bili borci, prvoborci i naravno političari. Ne nekih značajnih funkcija ali, političari. Dobro dete i zaista dobar đak. Najbolji. Ali degutantno je bilo koliko su se tom dečaku ulizivali svi u školi. Od učiteljice, preko razredne pa do direktorki(bilo ih je dve za osam godina). Mislim da je i njemu samom bilo neprijatno koliko je bilo uočljivo.

matori

pre 5 godina

@Novak lakše igra i lakše se kreće na vlažnom terenu.Iako su loptice teže,njemu to odgovara.U četvetom setu protiv RBA je odigrao sjajno,a sve vreme je padala sitna kiša.Novak voli takve uslove,jer su tada ravni udarci nezaustavljivi,bilo bh bilo fh i on lakše probija protivnika.Za razliku od toga,kad je suvo loptica je lakša i odskače po dva metra u vis i njegovi ravni udarci nemaju oštrinu koja je 
neophodna.Siguran sam da kad bi igrao po oblačnom i vlažnom danu ni Nadal mu ne bi mogao ništa.
(mr, 04. jun 2018 10:08)

2012. kada je Novak počeo da delje Rafu po slaboj kiši su prekinuli meč, pa se Rafa sutradan po suncu vratio i dobio meč.... to je ono o čemu si pisao.

Predo

pre 5 godina

Preiskusni Novak, a tako je znao i pre 10 godina, je iskoristio trenutak da produži pauzu, nakon što je napravio brejk u prvom gemu drugog seta i malo produžio pauzu između prvog i drugog gema (tu inače nema pauze, samo se menjaju strane). Bio je dobro zadihan. I on i Nadal često dižu galamu da pokažu autoritet. Nema tu ničega lošeg. Sve je tu pristojno, ali nije loše dodatno učvrstiti autoritet i kod sudija i kod protivnika. Ovo je mali rat, zamenio je nekadašnje dvoboje, sa razlikom što ne pokušavate da ubijete protivnika.

Persona non granata

pre 5 godina

Sva sreća, pa je teren bio dobro pokvašen u meču protiv Bautiste Aguta, te se prilikom lomljenja reketa Nole nije povredio. Da je šljaka bila suva, naravno krivicom organizatora a ne Noleta, ko zna do kakve bi povrede došlo.

Alal im vera!

pre 5 godina

@ "Do kraja meča niko nije kvasio šljaku. Ili nije niko vidio.
Naravno, kao uvijek, nijesu poslušali.
Da nije reagovao, kvasili bi, ovako saznali šta mu smeta, pa im dobrodošlo."
(milutin, 4. jun 2018 10:00)

Nisi @Milutine, dobro video. Ja sam gledao mec i preko neta(na velikom kompu RTS, na laptopu Sport2, a na TV TSN -kanadska TV)Sve istovremeno - pravim ludnicu od kuce:) i na jednom od to troje prikazano je da prskaju teren posle zavrsenog seta. Inace, obe srpske TV su se mnogo brze iskljucile nego TSN. TSN je Noleta ispratio do svlacionice.

PS Moram da priznam da nisam voleo Verdaska. Medjutim, kada sam video tokom prvog seta koliko se Nole i on postuju, postao mi je simpatican. Ne znam kako niko nije primetio da je Nole stao sa pozdravljanjem publike dok je Verdasko napustao teren. I ono Verdaskovo izvinjenje zbog necega posle meca, a Nole mu rekao: "Sve je OK. Nema frke!"

Svaka im cast! Obojici.

irelandcalling

pre 5 godina

Bez obzira kolikogod bio u pravu, Nole bi trebao da zapamti da je on jedan sportski Vitez, i da ugospodi svoj recnik i komunikaciju... srecno Nole! uvek uz tebe..

Ivan

pre 5 godina

Ja ne znam ,da li su ga ikada igde poslušali?(Jarić T Živadin, 04. jun 2018 08:55)

Eto, toliko je bitan. Da je Federer bio na njegovom mestu, dosao bi supervizor licno da se izvini, i pitao koliko treba da se nakvasi teren.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikii, 4. jun 2018 10:20)

Licno bi supervizor zajedno sa momcima koji skupljaju loptice navlazio teren
do zeljene vlaznosti.

Mikii

pre 5 godina

Ja ne znam ,da li su ga ikada igde poslušali?(Jarić T Živadin, 04. jun 2018 08:55)

Eto, toliko je bitan. Da je Federer bio na njegovom mestu, dosao bi supervizor licno da se izvini, i pitao koliko treba da se nakvasi teren.

Andjela

pre 5 godina

Šta? Imao namešten žreb. Trebao da igra s Fererom, a ovaj "izgubio". Trebao da igra sa Dimitrovom (4 nosilac) a ovaj "izgubio" od Verdaska. Treba da igra s Gofanom (8 nosilac) ali ovaj "izgubio" pa će igrati s nekim italijanom za koga nikada nisam čula....

Pozotivno i samo pozitivno

pre 5 godina

@ "Meni srca ne smetaju. Pozdrav svim dobrim ljudima."
(shahist, 4. jun 2018 08:50)

To ovde, na TSN u Kanadi zovu "razmenom pozitivne energije" i komentatori se odusevljavaju time. Meni je uzasno krivo sto se takve stvari od mnogo ljudi na Balkanu osudjuju.

Mrznja ne vodi nicem

pre 5 godina

@ "Na Filip Satrijeu su juce igrali Kiz, Buzarnesku, Tim, Nisikori, Kontavejt, Stivens, Verdasko i Djokovic.
Na teren se zalio jedino Djokovic."
(john, 4. jun 2018 14:57)

Ti si to sve gledao pazljivo, pa znas?

Ah, da: Novak se zalio zbog sebe samo. Rekao je sudiji: "Hoces da se povredim?"

Jel tako?

Nole King

pre 5 godina

Ako ima neko pravo da se zali,onda je to Novak,koji je smaknuo sa trona dva najbolja igraca u istoriji (Federer-Nadal),i postao ziva legenda pored njih dvojice,a mozda ce ih i prestici.Dok Federeru namjestaju zatvoren krov na AO Open u finalu kad Cilic nije ni obavesten,Djokovicu ne mogu ni teren da zaliju vodom.Ali to je zato sto najjace firme sa Zapada zaradjuju na ledjima svajcarca ogromne mogu reci i milijarde,dok Noletovim titulama iste gube.Iste te firme su mu i sponzori (Nike,Rolex,Fedex....).Plus manja je i zarada od TV prava kad Nole igra finala i osvaja. Ako neko sponzorise turnire onda ih on u sustini i posjeduje i diktira pravila!Ali svima se njima tresu gace kad Novak udje u formu!!!hehe

stevan

pre 5 godina

Na Filip Satrijeu su juce igrali Kiz, Buzarnesku, Tim, Nisikori, Kontavejt, Stivens, Verdasko i Djokovic.
Na teren se zalio jedino Djokovic.
(john, 4. jun 2018 14:57)

Znas, nekada je dobro boriti se za svoja prava. Probaj pa ces videti kako je dobar osecaj kad izguras svoje, na sta apsolutno imas prava. Najgore je samo cutati i slepo se drzati sta ti nadredjeni kazu. A i postovace te vise zbog toga. Novak je apsolutno zasluzio postovanje koje ima u svetu. Treba se malo ugledati na njega

john

pre 5 godina

Na Filip Satrijeu su juce igrali Kiz, Buzarnesku, Tim, Nisikori, Kontavejt, Stivens, Verdasko i Djokovic.
Na teren se zalio jedino Djokovic.

Persona non granata

pre 5 godina

Sva sreća, pa je teren bio dobro pokvašen u meču protiv Bautiste Aguta, te se prilikom lomljenja reketa Nole nije povredio. Da je šljaka bila suva, naravno krivicom organizatora a ne Noleta, ko zna do kakve bi povrede došlo.

Predo

pre 5 godina

Preiskusni Novak, a tako je znao i pre 10 godina, je iskoristio trenutak da produži pauzu, nakon što je napravio brejk u prvom gemu drugog seta i malo produžio pauzu između prvog i drugog gema (tu inače nema pauze, samo se menjaju strane). Bio je dobro zadihan. I on i Nadal često dižu galamu da pokažu autoritet. Nema tu ničega lošeg. Sve je tu pristojno, ali nije loše dodatno učvrstiti autoritet i kod sudija i kod protivnika. Ovo je mali rat, zamenio je nekadašnje dvoboje, sa razlikom što ne pokušavate da ubijete protivnika.

Mikii

pre 5 godina

Ja ne znam ,da li su ga ikada igde poslušali?(Jarić T Živadin, 04. jun 2018 08:55)

Eto, toliko je bitan. Da je Federer bio na njegovom mestu, dosao bi supervizor licno da se izvini, i pitao koliko treba da se nakvasi teren.

irelandcalling

pre 5 godina

Bez obzira kolikogod bio u pravu, Nole bi trebao da zapamti da je on jedan sportski Vitez, i da ugospodi svoj recnik i komunikaciju... srecno Nole! uvek uz tebe..

milutin

pre 5 godina

Do kraja meča niko nije kvasio šljaku. Ili nije niko vidio.
Naravno, kao uvijek, nijesu poslušali.
Da nije reagovao, kvasili bi, ovako saznali šta mu smeta, pa im dobrodošlo.

john

pre 5 godina

Na Filip Satrijeu su juce igrali Kiz, Buzarnesku, Tim, Nisikori, Kontavejt, Stivens, Verdasko i Djokovic.
Na teren se zalio jedino Djokovic.

box

pre 5 godina

Novak je u pravu. Sljaka je bila rizicna a on i ostali vrhunski teniseri kojima zbog nivoa igre i najmanje sitnice uticu na performanse itekako imaju pravo da protestuju. U kranjem skucaju to je uradio i Rafa, zbog istog nivoa igre i rukovodeci se istom logikom. E sad sto se zreba tice. Novak istina nema puno posla do polufinala al cinjenica je da je njegova polovina zreba neuporedivo teza nego Nadalova. Pa nije Novak kriv sto je Gofan izgubio od anonimusa ili sto Bugarin nije u elementu. Obojica su vrhunski teniseri koji mogu ravnopravno da igraju sa najboljima. Pa cetvrtfinale Tim vs Zverev je komotno moglo da bude i finale, a tek OSMINA FINALA Nisikori protiv Tima. U tom delu kostura su vrhunski sljakasi dok u Nadalovom imamo top igrace ali operisane od sljake tipa Isner, Anderson, Pa i Cilic i Del Potro. Sve dvometrasi koji ne mogu set da uzmu Rafi ali bi na betonu ili travi bili ozbiljan problem. U tom smislu Rafin deo kostura je neuporedivo tezi nego Novakov i ostalih asova u toj polovini zreba.

Marx

pre 5 godina

Ja  ne znam ,da li su ga ikada igde poslušali?
(Jarić T Živadin, 04. jun 2018 08:55)

A da je Amerikanac odmah bi otvorili 200 flašica Perijea i natopili teren.

Andjela

pre 5 godina

Šta? Imao namešten žreb. Trebao da igra s Fererom, a ovaj "izgubio". Trebao da igra sa Dimitrovom (4 nosilac) a ovaj "izgubio" od Verdaska. Treba da igra s Gofanom (8 nosilac) ali ovaj "izgubio" pa će igrati s nekim italijanom za koga nikada nisam čula....

mr

pre 5 godina

Novak lakše igra i lakše se kreće na vlažnom terenu.Iako su loptice teže,njemu to odgovara.U četvetom setu protiv RBA je odigrao sjajno,a sve vreme je padala sitna kiša.Novak voli takve uslove,jer su tada ravni udarci nezaustavljivi,bilo bh bilo fh i on lakše probija protivnika.Za razliku od toga,kad je suvo loptica je lakša i odskače po dva metra u vis i njegovi ravni udarci nemaju oštrinu koja je
neophodna.Siguran sam da kad bi igrao po oblačnom i vlažnom danu ni Nadal mu ne bi mogao ništa.

Pozotivno i samo pozitivno

pre 5 godina

@ "Meni srca ne smetaju. Pozdrav svim dobrim ljudima."
(shahist, 4. jun 2018 08:50)

To ovde, na TSN u Kanadi zovu "razmenom pozitivne energije" i komentatori se odusevljavaju time. Meni je uzasno krivo sto se takve stvari od mnogo ljudi na Balkanu osudjuju.

matori

pre 5 godina

@Novak lakše igra i lakše se kreće na vlažnom terenu.Iako su loptice teže,njemu to odgovara.U četvetom setu protiv RBA je odigrao sjajno,a sve vreme je padala sitna kiša.Novak voli takve uslove,jer su tada ravni udarci nezaustavljivi,bilo bh bilo fh i on lakše probija protivnika.Za razliku od toga,kad je suvo loptica je lakša i odskače po dva metra u vis i njegovi ravni udarci nemaju oštrinu koja je 
neophodna.Siguran sam da kad bi igrao po oblačnom i vlažnom danu ni Nadal mu ne bi mogao ništa.
(mr, 04. jun 2018 10:08)

2012. kada je Novak počeo da delje Rafu po slaboj kiši su prekinuli meč, pa se Rafa sutradan po suncu vratio i dobio meč.... to je ono o čemu si pisao.

Nole King

pre 5 godina

Koliko se meni cini,bas ubrzo poslije Novakovog protesta se Verdasco povrijedio malo, kad je proklizao,i trazio je medicinski time out.Blago je sepao do kraja meca.Sto znaci da je Novak bio 100% u pravu!!!To treba da stoji i u tekstu ovog clanka ali izgleda da se ovi clanci pisu napamet.Ili sam ja gledao neki drugi mec...

Nole King

pre 5 godina

Ako ima neko pravo da se zali,onda je to Novak,koji je smaknuo sa trona dva najbolja igraca u istoriji (Federer-Nadal),i postao ziva legenda pored njih dvojice,a mozda ce ih i prestici.Dok Federeru namjestaju zatvoren krov na AO Open u finalu kad Cilic nije ni obavesten,Djokovicu ne mogu ni teren da zaliju vodom.Ali to je zato sto najjace firme sa Zapada zaradjuju na ledjima svajcarca ogromne mogu reci i milijarde,dok Noletovim titulama iste gube.Iste te firme su mu i sponzori (Nike,Rolex,Fedex....).Plus manja je i zarada od TV prava kad Nole igra finala i osvaja. Ako neko sponzorise turnire onda ih on u sustini i posjeduje i diktira pravila!Ali svima se njima tresu gace kad Novak udje u formu!!!hehe

Zoran

pre 5 godina

Ja ne znam ,da li su ga ikada igde poslušali?(Jarić T Živadin, 04. jun 2018 08:55)

Eto, toliko je bitan. Da je Federer bio na njegovom mestu, dosao bi supervizor licno da se izvini, i pitao koliko treba da se nakvasi teren.
(Mikii, 4. jun 2018 10:20)

Ne, Mikii, nisi poentirao! Naprotiv. To govori više na koji način funkcioniše i gradi se (gradi SE) Federeova karijera nego Đokovićeva!

U osnovnoj školi, svojevremeno(česdesete godine pročlog veka) imao sam druga čiji roditelji su bili borci, prvoborci i naravno političari. Ne nekih značajnih funkcija ali, političari. Dobro dete i zaista dobar đak. Najbolji. Ali degutantno je bilo koliko su se tom dečaku ulizivali svi u školi. Od učiteljice, preko razredne pa do direktorki(bilo ih je dve za osam godina). Mislim da je i njemu samom bilo neprijatno koliko je bilo uočljivo.

Mrznja ne vodi nicem

pre 5 godina

@ "Na Filip Satrijeu su juce igrali Kiz, Buzarnesku, Tim, Nisikori, Kontavejt, Stivens, Verdasko i Djokovic.
Na teren se zalio jedino Djokovic."
(john, 4. jun 2018 14:57)

Ti si to sve gledao pazljivo, pa znas?

Ah, da: Novak se zalio zbog sebe samo. Rekao je sudiji: "Hoces da se povredim?"

Jel tako?

Ivan

pre 5 godina

Ja ne znam ,da li su ga ikada igde poslušali?(Jarić T Živadin, 04. jun 2018 08:55)

Eto, toliko je bitan. Da je Federer bio na njegovom mestu, dosao bi supervizor licno da se izvini, i pitao koliko treba da se nakvasi teren.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikii, 4. jun 2018 10:20)

Licno bi supervizor zajedno sa momcima koji skupljaju loptice navlazio teren
do zeljene vlaznosti.

stevan

pre 5 godina

Na Filip Satrijeu su juce igrali Kiz, Buzarnesku, Tim, Nisikori, Kontavejt, Stivens, Verdasko i Djokovic.
Na teren se zalio jedino Djokovic.
(john, 4. jun 2018 14:57)

Znas, nekada je dobro boriti se za svoja prava. Probaj pa ces videti kako je dobar osecaj kad izguras svoje, na sta apsolutno imas prava. Najgore je samo cutati i slepo se drzati sta ti nadredjeni kazu. A i postovace te vise zbog toga. Novak je apsolutno zasluzio postovanje koje ima u svetu. Treba se malo ugledati na njega

Alal im vera!

pre 5 godina

@ "Do kraja meča niko nije kvasio šljaku. Ili nije niko vidio.
Naravno, kao uvijek, nijesu poslušali.
Da nije reagovao, kvasili bi, ovako saznali šta mu smeta, pa im dobrodošlo."
(milutin, 4. jun 2018 10:00)

Nisi @Milutine, dobro video. Ja sam gledao mec i preko neta(na velikom kompu RTS, na laptopu Sport2, a na TV TSN -kanadska TV)Sve istovremeno - pravim ludnicu od kuce:) i na jednom od to troje prikazano je da prskaju teren posle zavrsenog seta. Inace, obe srpske TV su se mnogo brze iskljucile nego TSN. TSN je Noleta ispratio do svlacionice.

PS Moram da priznam da nisam voleo Verdaska. Medjutim, kada sam video tokom prvog seta koliko se Nole i on postuju, postao mi je simpatican. Ne znam kako niko nije primetio da je Nole stao sa pozdravljanjem publike dok je Verdasko napustao teren. I ono Verdaskovo izvinjenje zbog necega posle meca, a Nole mu rekao: "Sve je OK. Nema frke!"

Svaka im cast! Obojici.