Tenis 125

Nedelja, 20.05.2018.

17:55

Zverev vodio, kiša i prekid "pomogli" Nadalu da osvoji Rim!

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je Masters u Rimu iv ratio se na prvo mesto na ATP listi posle samo nedelju dana.

Zverev vodio, kiša i prekid "pomogli" Nadalu da osvoji Rim! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

125 Komentari

Sortiraj po:

RN

pre 5 godina

@supporter
Mislio je Zverev da ce mu pomoci kisa, ali prevario se. Posle kise je sve doslo na svoje mesto i Rafa je nastavio gde je stao u prvom setu.

Posmatrač

pre 5 godina

Nadal jedina mrlja u karijeri završni turnir koji pitanje hoće li uspet da osvoji.

Za šljaku je Bog! Nema tog čoveka ko bi drugačije da je.

Dragan

pre 5 godina

Zverev se mnogo buni, nervira i trazi rasprave sa sudijom.Vidi se da nema
iskustva.Faca mu je odvratna, a da bude prvi, moze za jedno 5 godina kada majstori tenisa okace svoj reket, a on moze da bude u prvih pet.Ima on talenat, ali je jos zelen i treba mu vise kilaze.Danas je Rafa pokazao zasto je
kralj sljake, a da je imao pomoc od prekida meca, neznam, svasta je moglo da se desi, jer je Rafa bio u nokautu u drugom i pocetku treceg seta.Sve u svemu zasluzeno je dobio pehar u Rimu.

Mala analiza.

pre 5 godina

Čudi me da organizatori nikad nisu setili krov jedan da naprave na Olimpik stadionu.

Kako god puno obrtaja u današnjem meču jednom rečiju "dva lica" Nadal je u uvodnom gemu dozvolio da ga brejkne a onda ga je to poprilično naljutilo da je narednih šest dobio za konačan prvi set u drugom je krenulo loše a Zverev je iskoristio pad koncentracije Rafe kao da se vreme poigravalo zbog čega dva prekida ali pre toga ga je Saša dobio zasluženo u drugom setu do te kiše u trećem koja jest pomogla malo Špancu al uvek je on kroz karijere se vadio iz nemogućih situacija pa tako ove. 8 titula u Rimu a dosegne još dve za ukupnu deset je vrlo moguće. Čestitke obojici kad se pogleda pobedio onaj bolji a taj bolji je bio kralj šljake zvani Rafael Nadal.

Maxi

pre 5 godina

@Andjela
Da si nekad igrala tenis znala bi da kiša usporava udarce na šljaci, ne ubrzava ih. Možda na travi i betonu (naravno na ovim podlogama se ne igra ako je teren iole mokar).

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Saša Zverev sa ovakvim načinom ishrane nikad neće 
postati veliki šampion.
(momir, 20. maj 2018 22:35)

Otkud ti znas koji nacin ishrane on primenjuje? Decko ima tek 19 godina, ne ocekujes valjda da u tim godinama bude gradjen kao Conga?

neko iz mase

pre 5 godina

Mislio sam da će u trećem setu pri vodstvu 3-1 na kraju izgubit Rafa al' je radar kìsa i sam on demantovao kroz mnogo puta u karijeri je uzeo Rim. Kapa dole legendi.

Andjela

pre 5 godina

Kiša na šljaci ubrzava lopticu, to je trebalo više da odgovara Zverevu koji ima jače udarce (a servis da i ne spominjem). Ali odlučilo je tenisko umeće i iskustvo....

Gagi

pre 5 godina

@ Da nije bilo kise i da nije u pauzi Nadal nasuo G-drajv (25 litara zbog SP u Rusiji inace ne bi) ne bi pobedio. Nego sta bi sa tuzbom protiv Francuske ministarke. Trla baba lan.
(despot, 20. maj 2018 20:29)
Da si vreme utroseno na pisanje ovog zlonamernog komentara iskoristio da proveris ovu informaciju na netu, video bi da su svi svetski mediji u novembru prosle godine preneli da je Nadal dobio ovaj slucaj i da je ministarka morala da mu plati odstetu, koju je on zatim doniorao u humanitarne svrhe.

Srbin

pre 5 godina

Koliko ovaj covek ima srece pa tomje neverovatno !!! Zverev kada je pustio ruku poceo da ga gazi, bio je u seriji 9:2(6:1,3:1) kada je doslo do prekida i posle toga nije vise gem uzeo. Vise je nego ocigledno da ga je kida upropastila sto je donekle i razumljivo jer je neiskusan a sa druge strane najveci takticar u istoriji tenisa (a plus je zvao Tonija iz svlacionice).. A Rafa kao i Federer jos jedan veliki fospodin kojem je sve potaman kad pobedjuje a kad krene da gubi sve mu smeta... A nije mu smetalo sto je i u polufinalu i u finalu imao po 6 sati vise odmora u odnosu na rivale...

nikol dž. femija

pre 5 godina

NADAL JE ZASLUŽIO. Mnogo ima talenta i veliku želju, a želja je veoma važna i nije je lako imati, posebno ne tako jaku. VELIKI JE RADNIK, nije mu lako, ni malo mu nije lako, mnogo truda, mnogo znoja, mnogo želje, mnogo napora, mnogo trčanja, mnogo napora da se održi ta jaka želja, mnogo snage da se ne padne u želji, mnogo pokušaja i pokušaja i mnogo, veoma mnogo vere !!

A ONDA DODJE I SREĆA, BEZ NJE NE MOŽE, ALI ON SE IZBORIO I TO SE POŠTENO IZBORIO, čestitke, zaista je zaslužio. DOBIO JE VELIKI NOVAC ALI TREBALO JE SVE ONO ISTRČATI, ZARADITI, NE POSUSTATI, ODOLETI IZAZOVIMA, OSTATI VERUJUĆI UVEK I STALNO, BEZ DILEME I SUMNJE, tako da bravo za Nadala , za pobedu, pehar i još prvo mesto.

TA ŽELJA KOJU POKAZUJE ON, pored talenta i rada, NEVEROVATNA JE KAO I ŽELJA KOJU POKAZUJE FEDERER, ali stalno i uvek, to je deo karaktera, prirode, genetike i mentaliteta predaka i naroda, država kojima pripadaju. TO JE ZAISTA, TEŠKO ODRŽATI, TAKO JAKO I U TOLIKO VELIKOJ MERI.

Svaka čast.

petar p.

pre 5 godina

Dobri ljudi,
osvojite bar jedan GS pa onda debatujte. Jeste da je Ustavom zagarantovana sloboda govora ali nemojte to zloupotrbljavati.

gargleblaster

pre 5 godina

Izgleda da je faktor srece jedino u Srbiji potpuno prepoznatljiv.
Tamo su to vestina I najbolji teniser sveta.
Koji voli sporiju podlogu.
Pogotovo posle kise.
Koja nije retkost u finalima Rima.
Bravo Rafa, majstore.

Da da

pre 5 godina

Ih šta bi vi dali da je kiša "pomogla" Djokoviću juče, i ne ni spomenuli kišu kao pomoć već bi to bila majstorija jeli. Uostalom koliko puta je ta kiša pomogla Djokoviću pa ništa.

Rafa majstore..sve čestitke.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

@ фокс молдер - Слањем тих "одвратних лопти 5 метара иза основне линије" освојио је "само" 77 турнира од чега "само" 16 грен слемова, па ти гледај сад дал му се таква игра исплатила или није.🖐

Aaa

pre 5 godina

Nadal jeste da igra lose na betonu ali ovde je stvarno kralj sljake i kad on ne bude igrao vise pitanje ko moze da ga zameni tu on je bio jedini teniser koji je bio dominantan na sljaci a jedini koji je mogao da ga pobedi kada je u padu to je bio novak falice takvi dueli....
(Mane, 20. maj 2018 19:51) 

# Link komentara

Nadal igra lose na betonu? 3 us opena, 1 Australian open i jos dosta finala, bas je los..

Dragan

pre 5 godina

Nadal ga razbio u prvom setu.Zverev je uspio osvojiti pet poena za citav jedan set.Zatim dolazi pad Nadala u drugom setu, mozda je dao namerno da bih mali zivnuo, i napravio
interesantnije finale za gledanje.Onda dolazi treci set i ubrzo prekid, gdje se kralj sljake predomislio i ktenuo na sve ili nista, i
upravo smo to i videli.Koliko je gemova Zverev osvojio posle prekida.Naravno nista, jer je Rafa kralj sljake, i cestitam mu na lavovskoj
borbi.Sada je na pomolu RG, i jios jedan rekord koji treba Rafa da obori.Ali sacekajmo jos malo, moze da bude i iznenadjenja.Nikad se nezna , jer je moguca povreda, kad se najmanje
nadas.

Jovan

pre 5 godina

Zverev ako nastavi s ovako dobrim partijama ima velike sanse da se ukljuci u borbu za prvo mesto na kraju godine. Ako ne ove,verovatno sledece godine novi broj 1 na ATP listi !

Kika Majstor

pre 5 godina

@ Anderson
U pravu u ste, nije to onaj Nadal, nije to onaj dinanizam, nije ono kretanje i nije ona žestina. Ali je dovoljno dobro za Zvereve, Dimitrove, Djokoviće, Šapovalove. Možda ne bi bilo dovoljno za Federera, koji moze da briljira i na šljaci, ali samo povremeno, ne celu sezonu.

Goran

pre 5 godina

Zverev buduci vladar narednih desetak godina!

Novak je bio mladji od njega kada je osvojio prvu GS titulu, o Rafi i Bekeru da ne govorimo. Oni su prvu GS titulu osvojili sa 17 godina. Zverev ima 21 godinu, nikada nije otisao dalje od 4 kola GS turnira. Znaci, nema ni jedno cetvrtfinale GS turnira. Ne kazem da nece osvajati GS titule, ali polako sa tim titulama.

despot

pre 5 godina

Nadal posle prvog seta i ubedljivih 6:1 onako lako da popusti nisam mogao da verujem. Uz dobru igru Zvereva verovatno je dosao i neki pad energije ko zna sta, al eto pospe kise i prekida sve je doslo na svoje mesto. Svaka cast Nadalu a i Saši na prikazanoj igri.
(Vuk, 20. maj 2018 19:36)
Da nije bilo kise i da nije u pauzi Nadal nasuo G-drajv (25 litara zbog SP u Rusiji inace ne bi) ne bi pobedio. Nego sta bi sa tuzbom protiv Francuske ministarke. Trla baba lan.

Ivan

pre 5 godina

Nadal jeste da igra lose na betonu ali ovde je stvarno kralj sljake i kad on ne bude igrao vise pitanje ko moze da ga zameni tu on je bio jedini teniser koji je bio dominantan na sljaci a jedini koji je mogao da ga pobedi kada je u padu to je bio novak falice takvi dueli....
(Mane, 20. maj 2018 19:51)

Za nekoga ko je osvojio 3 USO i 1 AO i odigrao još nekoliko finala tih Slemova koji se igraju na betonu se nipošto ne može reći da je loš na betonu, naprotiv Rafa je izuzetan i na betonu, i na travi naravno, ima i 2 WB osvojena, i kada se tome dodaju nestvarnih 10 RG osvojenih na šljaci, dolazi se do zaključka da je Rafa jednosttavno KOMPLETAN TENISER koji je odličan na SVIM podlogama a naravno najviše na šljaci gde mu nikada niko neće ni blizu prići. Znači, generalno gledano možda i najkompletniji teniser u istoriji je Rafa naravno.

Malovaginac

pre 5 godina

Haha, Nadal igra lose na betonu, a ima vise USO od Djokovica kome je beton omiljena podloga. Sta sve necu procitati.
(RN, 20. maj 2018 20:17)

Svašta si pročitao, ali si svašta i napisao. Postoji još jedan Gren Slem turnir koji se igra na betonu, ali neću da te sad opterećujem takvim obiljem informacija.

Kena

pre 5 godina

Da li je netko i pomislio da Nadal neće pobijediti? Svašta! Znam da ne čita naše objave, ali čestitke 'Kralju zemlje" Rafaelu Nadalu. Nije da ga volim, ali respekt za sve što čini u tenisu. Jos uvijek je bolji od svih, na tome što vi nazivate "sljaka". Kralj 😉

Anderson

pre 5 godina

Ne znam kako vi gledate na ovo al ovo nije ni priblizno jaka igra nadala kao na pocecima karijere,mislim na zemlju.na najvecem vrhuncu jedino mu vas novak moze parirati...ostale pobjedjuje u novom vremenu ne sa toliko jakom igrom koliko aurom.i sad tvrdim da mu je jedina prijetnja djokovic u roland garrosu...Sto se tice zvereva kompletan igrac jak,al ne potvrdjen,gs je ipak nesto drugo...bilo je puno igraca koji su vodili 2-0 i to bi na masters formatu bilo dovoljno al na gs je teze drzati koncetraciju sva tri seta...zato imamo podatak koliko su zadnjih gs osvajali velika 4,ostali su jos dodali wawrinka,nas cilic delpo i nitko vise..tek kad se oni oproste ce ostali uzimati,al onda cemo debatirati o tome kako zverev igra u losijoj eri ner nema vise nadala,novaka ,rogera,andya...definitivno kao i u nba kad je otisao jordan trebat ce tenisu da postigne gledanost kao sto je sada,jos uzivajmo dok mozemo.topli pozdrav iz zadra!

hahahah

pre 5 godina

Čitam onu izjavu Tonija Nadala gde kaže kako ne voli Rodžerovu igru i mislim se, pa kako te ne smara igra koju igra tvoj mali Rafa. Lik stoji 5 metara iza osnovne linije u svakom poenu, čeka grešku protivnika tako što šalje odvratne lopte i napada samo kad nema izbora ili kad protivnik pošalje baš neku lošu i kratku loptu. Pa uvek ću pre ceniti igrača koji hrabro ide po poen tako što će da traži vinere. Nadal u drugom setu protiv Zvereva imao samo 1 viner! Eeej, 1 viner za ceo set zabeleži prvi igrač sveta i onda njegov stric kaže kako ne voili Rodžerovu igru. Svaka čast Zverevu, imao je Nadala, ali kiša je spasila španca.
(Fox Mulder, 20. maj 2018 19:26) # Link komentara


Koji si ti biser.Pa taj set sa jednim vinerom je bio nadalov pad gde nista nije mogao da ubaci otud ta statistika sa jednim vinerom i ti to uzimas kao meru za njegovu igru...

RN

pre 5 godina

Ovaj Zverev koliko faca napravi na jednom mecu, nemaju ni svi teniseri na ovom turniru. Kako god, Rafa je ovo morao dobiti u dva seta, neobjasnjiv pad zaista, verujem da ga je kisa omela da ovo zavrsi rutinski.
Sto se tice RG 2012, to je jedan od mojih omiljenih GS finala, jer je tada Rafa dobio Djokovica posle onog neverovatnog meca na AO koji je od njega izgubio, a i intenzitet tenisa je bio neverovatan i Nadalova defanziva.

Prosečno nadprosečan

pre 5 godina

Mali je imao momentum, ali je pala kiša. Nadal je činjenica kralj šljake, ali koji se kao i još par puta u karijeri izvukao na neki sticaj okolnosti. Valjda se to negde zaradjuje.

Čiko beban

pre 5 godina

Posle kiše disje sunce ovog puta za Nadala ..Salu na stranu ne zamajavajte čovek igra svoju igru nikakva kiša mu nije pomogla gledao sam protiv Noleta "nejakog" kida

Mikii

pre 5 godina

Minut cutanja za sve one koji ce ovu pobedu povezivati sa onom sa RG 2012, kad je Nadal oljustio Djokovica posle pauze :))

Elem, Zverevu svaka cast, sjajan igrac. Nadal da se zapita gde je bio set i po nakon spektakularnog prvog, jer ga na terenu nije bilo. Sto se kise tice, nesumnjivo je pomogla Nadalu. Medjutim, apsolutno sam ubedjen u to da bi Zverev svakako pao u nastavku, jer mi se cini da on ne veruje u pobedu protiv Rafe. Djokovicevci neka obrisu suze, pa da se spreme za Pariz, bice im jos teze :*

Nebojša

pre 5 godina

Bravo odličan je bio u prvom setu a u nastavku kao neki drugi igrač da je izašao na teren što je Zverev maksimalno iskoristio sad dali uz pomoć kiše nije ni bitno na kraju je Nadal očekivano pobedio.

Ivan

pre 5 godina

Bravo Rafa majstore! Kralj šljake je kralj šljake i to je to! Jedino kralj šljake može da napravi ovakav preokret kakav je napravio Rafa u ovom finalu! Zaslužio je Rafa i ovu svoju 8. titulu u Rimu definitivno. Imao je Zverev kontrolu nad mečom u 2. i 3. setu posle katastrofalno izgubljenog prvog seta 1:6 vratio je istom merom u drugom setu sa 6:1 na opšte zaprepašćenje svih ljubitelja tenisa, zatim, u trećem setu brzo napravio brejk, poveo 3:1 i bio zaista veoma blizu nove titule u Rimu ali onda prekid zbog kiše i Rafin neverovatan kambek posle pauze sa 4 osvojena gema za redom i ekspresno privođenje kraju ovog finala! Nije smeo Zverev da igrački padne posle pauze, jer mislim da tu presuđuje psihološki momenat u tim situacijama kada se mečevi prekidaju zbog nemanja uslova za igru. Imao je igru, kontrolisao meč i nije smeo da sebi dopusti toliki pad posle pauze gde nije uspeo ni jedan jedini gem da uzme, pretrpeo dva brejka i izgubio meč. Nebitno zbog ovog poraza danas ali Zverev je i u ovom finalu pokazao i dokazao da je budući broj 1 vrlo brzo, samo da nastavi u kontinuitetu dobro da igra, a već je počeo to da radi i smeši mu se broj 1 u skoroj budućnosti siguran sam. Ali moraće najzad početi i na Slemovima da da ulazi u završnice, to očekujem od njega uskoro, pa i da uzme svoj prvi Slem u dogledno vreme. Za sada Rafa je i dalje ubedljivi numero uno na šljaci i najveći je favorit za novu 11. titulu na Rolan Garosu i nadam se da će je i osvojiti!

fantom

pre 5 godina

Mora da je loš osećaj Zvereva i frustriranost prisutna. Momak je veoma dobar, ali nije iskoristio svoju šansu na meču zbog prekida i sada stvarno to nije lako progutati, nije osvojio ni gem kad su se vratili na teren. Uradio je mnogo do sada u karijeri, ali na grend slemovima nema velikog uspeha, mislim da Zverev nijednom do sada nije igrao u četvrfinalu. Izgleda će morati da se povuku ovi matorci kako bi mladi teniseri došli do izražaja, nestvarno izgleda podatak da su Federer, Djokovic i Nadal osvojili ukupno 48 GS titula. Neverovatno, kako onda da se osećaju Zverev, Ćorić, Tim, Kirjos, Rubljov i ostali. Niko od njih nije mogao da dođe do izražaja zbog velike četvorke.

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Mokri uslovi uopste ne odgovaraju Nadalovom stilu igre, tako da mu je jos teze bilo da preokrene. Odigrao ispod proseka, a ipak pobedio. Glavni favorit na RG, normalno.

zex

pre 5 godina

Mnogo bolji mec juce u svakom pogledu.Ovaj Zverev da mu nije topovskog servisa nebi bio ni u top 50. Daleko je on od klase, videcete to za par godina.Mnogi su bljesnuli rano pa su nestali.Druga stvar, ruke Zvereva su tanje od Novakovih i Nadalovih ali ima jaci servis od oboje.Debljina ruke nije presudna.Bravo za Nadala kad vec nije Novak mogao onda bolje Nadal.

video krzno

pre 5 godina

Zverev je po meni glavni favorit na RG. Mislio sam da ce danas dobiti ali treba imati i malo srece koja je danas bila na Rafinoj syrani. Da nije bilo prekida....


Sam Rafa je uvek govorio da ATP lista ne laze , pa treba pogledati listu za ovu godinu na kojoj je 1 A Zverev - potpuno zasluzeno.

Mane

pre 5 godina

Nadal jeste da igra lose na betonu ali ovde je stvarno kralj sljake i kad on ne bude igrao vise pitanje ko moze da ga zameni tu on je bio jedini teniser koji je bio dominantan na sljaci a jedini koji je mogao da ga pobedi kada je u padu to je bio novak falice takvi dueli....

Malovaginac

pre 5 godina

Neverovatan % osvojenih poena Nadala na drugi servis. Juče protiv Novaka u drugom setu nije izgubio ni jedan takav poen, osim jedne duple servis greške, a danas u prvom i trećem setu ukupno tri, sa sve jednom duplom greškom.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

Није ни киша, ни прекид него мајсторство. Иако је од 2 метра, мали још мора да расте да би "рушио" најбоље играче свих времена а Надал је један од њих. Јест Надал један од Новакових највећих ривала ал нисам данас могао навијати за овог малог јер ми се једноставно не свиђа, "антипатичан" ми је, не свиђа ми се. БРАВО РАФА! 👏👏👏

Extreminator

pre 5 godina

Znao sam da će Nadal da preokrene posle pauze. Isto se desilo u protiv Novaka u finalu RG pre neku godinu. Koliko god da je dobar teniser mora se reći da ima neverovatno mnogo sreće kroz čitavu karijeru, Zverev je bio u strašnom naletu pre prekida i sigurno bi odbranio titulu.

Vuk

pre 5 godina

Nadal posle prvog seta i ubedljivih 6:1 onako lako da popusti nisam mogao da verujem. Uz dobru igru Zvereva verovatno je dosao i neki pad energije ko zna sta, al eto pospe kise i prekida sve je doslo na svoje mesto. Svaka cast Nadalu a i Saši na prikazanoj igri.

Fox Mulder

pre 5 godina

Čitam onu izjavu Tonija Nadala gde kaže kako ne voli Rodžerovu igru i mislim se, pa kako te ne smara igra koju igra tvoj mali Rafa. Lik stoji 5 metara iza osnovne linije u svakom poenu, čeka grešku protivnika tako što šalje odvratne lopte i napada samo kad nema izbora ili kad protivnik pošalje baš neku lošu i kratku loptu. Pa uvek ću pre ceniti igrača koji hrabro ide po poen tako što će da traži vinere. Nadal u drugom setu protiv Zvereva imao samo 1 viner! Eeej, 1 viner za ceo set zabeleži prvi igrač sveta i onda njegov stric kaže kako ne voili Rodžerovu igru. Svaka čast Zverevu, imao je Nadala, ali kiša je spasila španca.

EM

pre 5 godina

Koji jadan tenis zvereva, samo servis i volej... on je novi Roddick. Negledljivo, nemastovito, cisto napucavanje loptice. ubio je dusu ovog sporta. bljak!

Riki

pre 5 godina

Zverev ove godine preuzima teniski vrh i tu ostaje veoma dugo. Gotovo je sa Nadalom i Federerom. Sve je to istiha doslo al sam siguran da je doslo.

Pedja

pre 5 godina

Cuh juce jedan fascinantan podatak (za mene porazavajuci, ali, sta sad): od kad je pocela era Masters turnira (1990. ili 1991., slagacu), nije se desilo da osvajac tokom celog turnira dozvoli samo jednu brejk loptu protivnicima. Dakle, za 6 ili 7 meceva, zavisno od turnira, jednu jedinu. To se desilo ove godine na turniru u Madridu, gde je titulu osvojio Zverev. Ja ne volim da ga vidim, i verovatno necu ni pratiti tenis posle odlaska velicina kakve su Federer, Nadal i DJokovic (tim redom). Zverev da bude prvi na listi i da se tu zadrzi ohoho vremena, kako mu klinci predvidjaju? Hvala, ali taj i takav tenis mi ne treba.

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Doljo,biće da si ti pun neznanja,pa neće sigurno da igraju po blatu,teren će biti suv tako da ti ta teorija o Rafinom spinu otpada.

Negativni

pre 5 godina

Izgleda da stari asovi polako odlaze...Rafa više ne može da prati sopstveni ritam. Čak i ako pobedi, jasno je da vreme čini svoje. Ono što smo gledali juče od njega i Novaka nije ni pola one igre koju su prikazivali od 2008 do 2013. Prirodno. Ovom malom Zverevu samo fali čvrst trener ala Lendl da ga malo uozbilji i može da bude br.1.

Doljo

pre 5 godina

Koliko neznanja komentarise ovdje... Kada je kisa i teren vlazan, spin se slabije prima i Rafa je mnogo slabiji nego na suvom.
Sasvim ocekivano da ga dobije Zverev u takvim uslovima.

KumNijeDugme

pre 5 godina

Pa naravno da prekid Rafi odgovara... Zverev je došao do svoje igre a Rafa počeo da greši i bude strašno nervozan... Nikada nisam video ovako nervoznog Rafu... Da nije došlo do prekida ovo finale bi osvojio Zverev 100posto... Ovakav Nadal ne bi mu ništa mogao... E sada oauza... Može ovde svašta biti...

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Opet Rafu spašava kiša,bio je viđen za čišćenje kao protiv Novaka 2014. na RG ali sad mislim da je prednost njegova iako Zverev ima brejk prednosti.Nadam se da grešim.

Ivan

pre 5 godina

Prekid zbog kiše u Rimu i dalje traje, kome će to više odgovarati ostaje da se vidi, ali Zverev vodi u 3. setu, ima prednost brejka i na sjajnom je putu da napravi podvig i pobedi Rafu posle 1:6 u 1. setu i time uzme svoju već 4. Masters titulu. Nije to gotovo, zna se ko je Rafa naročito na šljaci, ali Zverev ima kontrolu nad mečom u 2. i 3. setu i ima odličnu igru, nastavi li tim tempom do kraja ovog meča odbraniće titulu u Rimu osvojenu prošle godine...u najavi je novi veliki šampion koji će harati teniskim terenima u narednom periodu...čekamo da stane kiša da vidimo šta će biti, mislim da je Zverev bliži pobedi mada bi voleo da Rafa okrene to....

MasterMind

pre 5 godina

Uhhh. Saša je imao sve na svojoj strani - igru, nesigurnog Nadala, prednost brejka, momentum.. Ovo može biti jako nezgodno. Samo Bog zna kada će nastaviti, a nije rijedak slučaj da se igrač koji je prije prekida dominirao ohladi...

Goran

pre 5 godina

Mnogi su juce komentarisali kako Zverev nema sanse protiv Nadala a evo u trecem setu ima brejk prednosti ,ovaj pljusak je spas za Rafu da se malo sabere jer je vrag odneo salu,nakon prvog seta svi su ocekivali lagan posao za Nadala jer je pregazio Zvereva u tom delu igre iako je Zverev napravio uvodni brejk ,medjutim nakon tog brejka se stegao i Rafa je preuzeo kontrolu i rutinski priveo set ,u drugom setu su se uloge dijametralno promenile Zverev je pustio ruku i prosto je pregazio Rafu, koji je nekako uspeo da izbegne da ne izgubi set sa nulom,u trecem su krenuli zestoko ali cini se da je Zverev nadmocniji u razmenama i da Rafa nema onu mentalnu snagu kojom bi mogao da prelomi mec,videcemo kako ce se stvari odvijati nakon pauze!

Malkom

pre 5 godina

Zverev buduci vladar narednih desetak godina!
Nadmasice Rodju,imace preko 20 GS.
(kikiriki semenke, 20. maj 2018 18:15)

Za početak ne bi bilo loše da osvoji bar jedan GS. A, šta misliš?

ZORICA - CANADA

pre 5 godina

....IDEMOOOOO, Sale SRBINE....Do nove pobede, no novog MASTERSA🏆.PS: Ovo lepo dete je buduca zvezda ATP tura, definitivno....

ljuba

pre 5 godina

Da nece neki baksus pogotovu autosovinista da tvrdi da je danasnji mec bolji, atraktivniji, sportskiji, igrackiji od jucerasnjeg izmedju Noleta i Nadala i da Nadal nije igrao daleko bolje od ovog u danasnjem finalu !

haylee

pre 5 godina

ovo je sledeci broj 1. mozda vec do kraja ove godine, ili nakon AO sledece.
igra kao zmaj, telo kao sajla, perfektan mix noleta i federera kao tip tenisera.

Malkom

pre 5 godina

Zverev buduci vladar narednih desetak godina!
Nadmasice Rodju,imace preko 20 GS.
(kikiriki semenke, 20. maj 2018 18:15)

Za početak ne bi bilo loše da osvoji bar jedan GS. A, šta misliš?

Doljo

pre 5 godina

Koliko neznanja komentarise ovdje... Kada je kisa i teren vlazan, spin se slabije prima i Rafa je mnogo slabiji nego na suvom.
Sasvim ocekivano da ga dobije Zverev u takvim uslovima.

Anderson

pre 5 godina

Ne znam kako vi gledate na ovo al ovo nije ni priblizno jaka igra nadala kao na pocecima karijere,mislim na zemlju.na najvecem vrhuncu jedino mu vas novak moze parirati...ostale pobjedjuje u novom vremenu ne sa toliko jakom igrom koliko aurom.i sad tvrdim da mu je jedina prijetnja djokovic u roland garrosu...Sto se tice zvereva kompletan igrac jak,al ne potvrdjen,gs je ipak nesto drugo...bilo je puno igraca koji su vodili 2-0 i to bi na masters formatu bilo dovoljno al na gs je teze drzati koncetraciju sva tri seta...zato imamo podatak koliko su zadnjih gs osvajali velika 4,ostali su jos dodali wawrinka,nas cilic delpo i nitko vise..tek kad se oni oproste ce ostali uzimati,al onda cemo debatirati o tome kako zverev igra u losijoj eri ner nema vise nadala,novaka ,rogera,andya...definitivno kao i u nba kad je otisao jordan trebat ce tenisu da postigne gledanost kao sto je sada,jos uzivajmo dok mozemo.topli pozdrav iz zadra!

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

Није ни киша, ни прекид него мајсторство. Иако је од 2 метра, мали још мора да расте да би "рушио" најбоље играче свих времена а Надал је један од њих. Јест Надал један од Новакових највећих ривала ал нисам данас могао навијати за овог малог јер ми се једноставно не свиђа, "антипатичан" ми је, не свиђа ми се. БРАВО РАФА! 👏👏👏

Ivan

pre 5 godina

Nadal jeste da igra lose na betonu ali ovde je stvarno kralj sljake i kad on ne bude igrao vise pitanje ko moze da ga zameni tu on je bio jedini teniser koji je bio dominantan na sljaci a jedini koji je mogao da ga pobedi kada je u padu to je bio novak falice takvi dueli....
(Mane, 20. maj 2018 19:51)

Za nekoga ko je osvojio 3 USO i 1 AO i odigrao još nekoliko finala tih Slemova koji se igraju na betonu se nipošto ne može reći da je loš na betonu, naprotiv Rafa je izuzetan i na betonu, i na travi naravno, ima i 2 WB osvojena, i kada se tome dodaju nestvarnih 10 RG osvojenih na šljaci, dolazi se do zaključka da je Rafa jednosttavno KOMPLETAN TENISER koji je odličan na SVIM podlogama a naravno najviše na šljaci gde mu nikada niko neće ni blizu prići. Znači, generalno gledano možda i najkompletniji teniser u istoriji je Rafa naravno.

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Mokri uslovi uopste ne odgovaraju Nadalovom stilu igre, tako da mu je jos teze bilo da preokrene. Odigrao ispod proseka, a ipak pobedio. Glavni favorit na RG, normalno.

Goran

pre 5 godina

Zverev buduci vladar narednih desetak godina!

Novak je bio mladji od njega kada je osvojio prvu GS titulu, o Rafi i Bekeru da ne govorimo. Oni su prvu GS titulu osvojili sa 17 godina. Zverev ima 21 godinu, nikada nije otisao dalje od 4 kola GS turnira. Znaci, nema ni jedno cetvrtfinale GS turnira. Ne kazem da nece osvajati GS titule, ali polako sa tim titulama.

Aaa

pre 5 godina

Nadal jeste da igra lose na betonu ali ovde je stvarno kralj sljake i kad on ne bude igrao vise pitanje ko moze da ga zameni tu on je bio jedini teniser koji je bio dominantan na sljaci a jedini koji je mogao da ga pobedi kada je u padu to je bio novak falice takvi dueli....
(Mane, 20. maj 2018 19:51) 

# Link komentara

Nadal igra lose na betonu? 3 us opena, 1 Australian open i jos dosta finala, bas je los..

Gagi

pre 5 godina

@ Da nije bilo kise i da nije u pauzi Nadal nasuo G-drajv (25 litara zbog SP u Rusiji inace ne bi) ne bi pobedio. Nego sta bi sa tuzbom protiv Francuske ministarke. Trla baba lan.
(despot, 20. maj 2018 20:29)
Da si vreme utroseno na pisanje ovog zlonamernog komentara iskoristio da proveris ovu informaciju na netu, video bi da su svi svetski mediji u novembru prosle godine preneli da je Nadal dobio ovaj slucaj i da je ministarka morala da mu plati odstetu, koju je on zatim doniorao u humanitarne svrhe.

MasterMind

pre 5 godina

Uhhh. Saša je imao sve na svojoj strani - igru, nesigurnog Nadala, prednost brejka, momentum.. Ovo može biti jako nezgodno. Samo Bog zna kada će nastaviti, a nije rijedak slučaj da se igrač koji je prije prekida dominirao ohladi...

hahahah

pre 5 godina

Čitam onu izjavu Tonija Nadala gde kaže kako ne voli Rodžerovu igru i mislim se, pa kako te ne smara igra koju igra tvoj mali Rafa. Lik stoji 5 metara iza osnovne linije u svakom poenu, čeka grešku protivnika tako što šalje odvratne lopte i napada samo kad nema izbora ili kad protivnik pošalje baš neku lošu i kratku loptu. Pa uvek ću pre ceniti igrača koji hrabro ide po poen tako što će da traži vinere. Nadal u drugom setu protiv Zvereva imao samo 1 viner! Eeej, 1 viner za ceo set zabeleži prvi igrač sveta i onda njegov stric kaže kako ne voili Rodžerovu igru. Svaka čast Zverevu, imao je Nadala, ali kiša je spasila španca.
(Fox Mulder, 20. maj 2018 19:26) # Link komentara


Koji si ti biser.Pa taj set sa jednim vinerom je bio nadalov pad gde nista nije mogao da ubaci otud ta statistika sa jednim vinerom i ti to uzimas kao meru za njegovu igru...

Kena

pre 5 godina

Da li je netko i pomislio da Nadal neće pobijediti? Svašta! Znam da ne čita naše objave, ali čestitke 'Kralju zemlje" Rafaelu Nadalu. Nije da ga volim, ali respekt za sve što čini u tenisu. Jos uvijek je bolji od svih, na tome što vi nazivate "sljaka". Kralj 😉

petar p.

pre 5 godina

Dobri ljudi,
osvojite bar jedan GS pa onda debatujte. Jeste da je Ustavom zagarantovana sloboda govora ali nemojte to zloupotrbljavati.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

@ фокс молдер - Слањем тих "одвратних лопти 5 метара иза основне линије" освојио је "само" 77 турнира од чега "само" 16 грен слемова, па ти гледај сад дал му се таква игра исплатила или није.🖐

Negativni

pre 5 godina

Izgleda da stari asovi polako odlaze...Rafa više ne može da prati sopstveni ritam. Čak i ako pobedi, jasno je da vreme čini svoje. Ono što smo gledali juče od njega i Novaka nije ni pola one igre koju su prikazivali od 2008 do 2013. Prirodno. Ovom malom Zverevu samo fali čvrst trener ala Lendl da ga malo uozbilji i može da bude br.1.

nikol dž. femija

pre 5 godina

NADAL JE ZASLUŽIO. Mnogo ima talenta i veliku želju, a želja je veoma važna i nije je lako imati, posebno ne tako jaku. VELIKI JE RADNIK, nije mu lako, ni malo mu nije lako, mnogo truda, mnogo znoja, mnogo želje, mnogo napora, mnogo trčanja, mnogo napora da se održi ta jaka želja, mnogo snage da se ne padne u želji, mnogo pokušaja i pokušaja i mnogo, veoma mnogo vere !!

A ONDA DODJE I SREĆA, BEZ NJE NE MOŽE, ALI ON SE IZBORIO I TO SE POŠTENO IZBORIO, čestitke, zaista je zaslužio. DOBIO JE VELIKI NOVAC ALI TREBALO JE SVE ONO ISTRČATI, ZARADITI, NE POSUSTATI, ODOLETI IZAZOVIMA, OSTATI VERUJUĆI UVEK I STALNO, BEZ DILEME I SUMNJE, tako da bravo za Nadala , za pobedu, pehar i još prvo mesto.

TA ŽELJA KOJU POKAZUJE ON, pored talenta i rada, NEVEROVATNA JE KAO I ŽELJA KOJU POKAZUJE FEDERER, ali stalno i uvek, to je deo karaktera, prirode, genetike i mentaliteta predaka i naroda, država kojima pripadaju. TO JE ZAISTA, TEŠKO ODRŽATI, TAKO JAKO I U TOLIKO VELIKOJ MERI.

Svaka čast.

Vuk

pre 5 godina

Nadal posle prvog seta i ubedljivih 6:1 onako lako da popusti nisam mogao da verujem. Uz dobru igru Zvereva verovatno je dosao i neki pad energije ko zna sta, al eto pospe kise i prekida sve je doslo na svoje mesto. Svaka cast Nadalu a i Saši na prikazanoj igri.

KumNijeDugme

pre 5 godina

Pa naravno da prekid Rafi odgovara... Zverev je došao do svoje igre a Rafa počeo da greši i bude strašno nervozan... Nikada nisam video ovako nervoznog Rafu... Da nije došlo do prekida ovo finale bi osvojio Zverev 100posto... Ovakav Nadal ne bi mu ništa mogao... E sada oauza... Može ovde svašta biti...

Da da

pre 5 godina

Ih šta bi vi dali da je kiša "pomogla" Djokoviću juče, i ne ni spomenuli kišu kao pomoć već bi to bila majstorija jeli. Uostalom koliko puta je ta kiša pomogla Djokoviću pa ništa.

Rafa majstore..sve čestitke.

Pedja

pre 5 godina

Cuh juce jedan fascinantan podatak (za mene porazavajuci, ali, sta sad): od kad je pocela era Masters turnira (1990. ili 1991., slagacu), nije se desilo da osvajac tokom celog turnira dozvoli samo jednu brejk loptu protivnicima. Dakle, za 6 ili 7 meceva, zavisno od turnira, jednu jedinu. To se desilo ove godine na turniru u Madridu, gde je titulu osvojio Zverev. Ja ne volim da ga vidim, i verovatno necu ni pratiti tenis posle odlaska velicina kakve su Federer, Nadal i DJokovic (tim redom). Zverev da bude prvi na listi i da se tu zadrzi ohoho vremena, kako mu klinci predvidjaju? Hvala, ali taj i takav tenis mi ne treba.

Ivan

pre 5 godina

Bravo Rafa majstore! Kralj šljake je kralj šljake i to je to! Jedino kralj šljake može da napravi ovakav preokret kakav je napravio Rafa u ovom finalu! Zaslužio je Rafa i ovu svoju 8. titulu u Rimu definitivno. Imao je Zverev kontrolu nad mečom u 2. i 3. setu posle katastrofalno izgubljenog prvog seta 1:6 vratio je istom merom u drugom setu sa 6:1 na opšte zaprepašćenje svih ljubitelja tenisa, zatim, u trećem setu brzo napravio brejk, poveo 3:1 i bio zaista veoma blizu nove titule u Rimu ali onda prekid zbog kiše i Rafin neverovatan kambek posle pauze sa 4 osvojena gema za redom i ekspresno privođenje kraju ovog finala! Nije smeo Zverev da igrački padne posle pauze, jer mislim da tu presuđuje psihološki momenat u tim situacijama kada se mečevi prekidaju zbog nemanja uslova za igru. Imao je igru, kontrolisao meč i nije smeo da sebi dopusti toliki pad posle pauze gde nije uspeo ni jedan jedini gem da uzme, pretrpeo dva brejka i izgubio meč. Nebitno zbog ovog poraza danas ali Zverev je i u ovom finalu pokazao i dokazao da je budući broj 1 vrlo brzo, samo da nastavi u kontinuitetu dobro da igra, a već je počeo to da radi i smeši mu se broj 1 u skoroj budućnosti siguran sam. Ali moraće najzad početi i na Slemovima da da ulazi u završnice, to očekujem od njega uskoro, pa i da uzme svoj prvi Slem u dogledno vreme. Za sada Rafa je i dalje ubedljivi numero uno na šljaci i najveći je favorit za novu 11. titulu na Rolan Garosu i nadam se da će je i osvojiti!

Čiko beban

pre 5 godina

Posle kiše disje sunce ovog puta za Nadala ..Salu na stranu ne zamajavajte čovek igra svoju igru nikakva kiša mu nije pomogla gledao sam protiv Noleta "nejakog" kida

Jovan

pre 5 godina

Zverev ako nastavi s ovako dobrim partijama ima velike sanse da se ukljuci u borbu za prvo mesto na kraju godine. Ako ne ove,verovatno sledece godine novi broj 1 na ATP listi !

zex

pre 5 godina

Mnogo bolji mec juce u svakom pogledu.Ovaj Zverev da mu nije topovskog servisa nebi bio ni u top 50. Daleko je on od klase, videcete to za par godina.Mnogi su bljesnuli rano pa su nestali.Druga stvar, ruke Zvereva su tanje od Novakovih i Nadalovih ali ima jaci servis od oboje.Debljina ruke nije presudna.Bravo za Nadala kad vec nije Novak mogao onda bolje Nadal.

Malovaginac

pre 5 godina

Haha, Nadal igra lose na betonu, a ima vise USO od Djokovica kome je beton omiljena podloga. Sta sve necu procitati.
(RN, 20. maj 2018 20:17)

Svašta si pročitao, ali si svašta i napisao. Postoji još jedan Gren Slem turnir koji se igra na betonu, ali neću da te sad opterećujem takvim obiljem informacija.

RN

pre 5 godina

Ovaj Zverev koliko faca napravi na jednom mecu, nemaju ni svi teniseri na ovom turniru. Kako god, Rafa je ovo morao dobiti u dva seta, neobjasnjiv pad zaista, verujem da ga je kisa omela da ovo zavrsi rutinski.
Sto se tice RG 2012, to je jedan od mojih omiljenih GS finala, jer je tada Rafa dobio Djokovica posle onog neverovatnog meca na AO koji je od njega izgubio, a i intenzitet tenisa je bio neverovatan i Nadalova defanziva.

gargleblaster

pre 5 godina

Izgleda da je faktor srece jedino u Srbiji potpuno prepoznatljiv.
Tamo su to vestina I najbolji teniser sveta.
Koji voli sporiju podlogu.
Pogotovo posle kise.
Koja nije retkost u finalima Rima.
Bravo Rafa, majstore.

Mikii

pre 5 godina

Minut cutanja za sve one koji ce ovu pobedu povezivati sa onom sa RG 2012, kad je Nadal oljustio Djokovica posle pauze :))

Elem, Zverevu svaka cast, sjajan igrac. Nadal da se zapita gde je bio set i po nakon spektakularnog prvog, jer ga na terenu nije bilo. Sto se kise tice, nesumnjivo je pomogla Nadalu. Medjutim, apsolutno sam ubedjen u to da bi Zverev svakako pao u nastavku, jer mi se cini da on ne veruje u pobedu protiv Rafe. Djokovicevci neka obrisu suze, pa da se spreme za Pariz, bice im jos teze :*

Kika Majstor

pre 5 godina

@ Anderson
U pravu u ste, nije to onaj Nadal, nije to onaj dinanizam, nije ono kretanje i nije ona žestina. Ali je dovoljno dobro za Zvereve, Dimitrove, Djokoviće, Šapovalove. Možda ne bi bilo dovoljno za Federera, koji moze da briljira i na šljaci, ali samo povremeno, ne celu sezonu.

Prosečno nadprosečan

pre 5 godina

Mali je imao momentum, ali je pala kiša. Nadal je činjenica kralj šljake, ali koji se kao i još par puta u karijeri izvukao na neki sticaj okolnosti. Valjda se to negde zaradjuje.

EM

pre 5 godina

Koji jadan tenis zvereva, samo servis i volej... on je novi Roddick. Negledljivo, nemastovito, cisto napucavanje loptice. ubio je dusu ovog sporta. bljak!

Malovaginac

pre 5 godina

Neverovatan % osvojenih poena Nadala na drugi servis. Juče protiv Novaka u drugom setu nije izgubio ni jedan takav poen, osim jedne duple servis greške, a danas u prvom i trećem setu ukupno tri, sa sve jednom duplom greškom.

fantom

pre 5 godina

Mora da je loš osećaj Zvereva i frustriranost prisutna. Momak je veoma dobar, ali nije iskoristio svoju šansu na meču zbog prekida i sada stvarno to nije lako progutati, nije osvojio ni gem kad su se vratili na teren. Uradio je mnogo do sada u karijeri, ali na grend slemovima nema velikog uspeha, mislim da Zverev nijednom do sada nije igrao u četvrfinalu. Izgleda će morati da se povuku ovi matorci kako bi mladi teniseri došli do izražaja, nestvarno izgleda podatak da su Federer, Djokovic i Nadal osvojili ukupno 48 GS titula. Neverovatno, kako onda da se osećaju Zverev, Ćorić, Tim, Kirjos, Rubljov i ostali. Niko od njih nije mogao da dođe do izražaja zbog velike četvorke.

neko iz mase

pre 5 godina

Mislio sam da će u trećem setu pri vodstvu 3-1 na kraju izgubit Rafa al' je radar kìsa i sam on demantovao kroz mnogo puta u karijeri je uzeo Rim. Kapa dole legendi.

Srbin

pre 5 godina

Koliko ovaj covek ima srece pa tomje neverovatno !!! Zverev kada je pustio ruku poceo da ga gazi, bio je u seriji 9:2(6:1,3:1) kada je doslo do prekida i posle toga nije vise gem uzeo. Vise je nego ocigledno da ga je kida upropastila sto je donekle i razumljivo jer je neiskusan a sa druge strane najveci takticar u istoriji tenisa (a plus je zvao Tonija iz svlacionice).. A Rafa kao i Federer jos jedan veliki fospodin kojem je sve potaman kad pobedjuje a kad krene da gubi sve mu smeta... A nije mu smetalo sto je i u polufinalu i u finalu imao po 6 sati vise odmora u odnosu na rivale...

Mane

pre 5 godina

Nadal jeste da igra lose na betonu ali ovde je stvarno kralj sljake i kad on ne bude igrao vise pitanje ko moze da ga zameni tu on je bio jedini teniser koji je bio dominantan na sljaci a jedini koji je mogao da ga pobedi kada je u padu to je bio novak falice takvi dueli....

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Opet Rafu spašava kiša,bio je viđen za čišćenje kao protiv Novaka 2014. na RG ali sad mislim da je prednost njegova iako Zverev ima brejk prednosti.Nadam se da grešim.

haylee

pre 5 godina

ovo je sledeci broj 1. mozda vec do kraja ove godine, ili nakon AO sledece.
igra kao zmaj, telo kao sajla, perfektan mix noleta i federera kao tip tenisera.

Ivan

pre 5 godina

Prekid zbog kiše u Rimu i dalje traje, kome će to više odgovarati ostaje da se vidi, ali Zverev vodi u 3. setu, ima prednost brejka i na sjajnom je putu da napravi podvig i pobedi Rafu posle 1:6 u 1. setu i time uzme svoju već 4. Masters titulu. Nije to gotovo, zna se ko je Rafa naročito na šljaci, ali Zverev ima kontrolu nad mečom u 2. i 3. setu i ima odličnu igru, nastavi li tim tempom do kraja ovog meča odbraniće titulu u Rimu osvojenu prošle godine...u najavi je novi veliki šampion koji će harati teniskim terenima u narednom periodu...čekamo da stane kiša da vidimo šta će biti, mislim da je Zverev bliži pobedi mada bi voleo da Rafa okrene to....

Dragan

pre 5 godina

Nadal ga razbio u prvom setu.Zverev je uspio osvojiti pet poena za citav jedan set.Zatim dolazi pad Nadala u drugom setu, mozda je dao namerno da bih mali zivnuo, i napravio
interesantnije finale za gledanje.Onda dolazi treci set i ubrzo prekid, gdje se kralj sljake predomislio i ktenuo na sve ili nista, i
upravo smo to i videli.Koliko je gemova Zverev osvojio posle prekida.Naravno nista, jer je Rafa kralj sljake, i cestitam mu na lavovskoj
borbi.Sada je na pomolu RG, i jios jedan rekord koji treba Rafa da obori.Ali sacekajmo jos malo, moze da bude i iznenadjenja.Nikad se nezna , jer je moguca povreda, kad se najmanje
nadas.

Fox Mulder

pre 5 godina

Čitam onu izjavu Tonija Nadala gde kaže kako ne voli Rodžerovu igru i mislim se, pa kako te ne smara igra koju igra tvoj mali Rafa. Lik stoji 5 metara iza osnovne linije u svakom poenu, čeka grešku protivnika tako što šalje odvratne lopte i napada samo kad nema izbora ili kad protivnik pošalje baš neku lošu i kratku loptu. Pa uvek ću pre ceniti igrača koji hrabro ide po poen tako što će da traži vinere. Nadal u drugom setu protiv Zvereva imao samo 1 viner! Eeej, 1 viner za ceo set zabeleži prvi igrač sveta i onda njegov stric kaže kako ne voili Rodžerovu igru. Svaka čast Zverevu, imao je Nadala, ali kiša je spasila španca.

Maxi

pre 5 godina

@Andjela
Da si nekad igrala tenis znala bi da kiša usporava udarce na šljaci, ne ubrzava ih. Možda na travi i betonu (naravno na ovim podlogama se ne igra ako je teren iole mokar).

Nebojša

pre 5 godina

Bravo odličan je bio u prvom setu a u nastavku kao neki drugi igrač da je izašao na teren što je Zverev maksimalno iskoristio sad dali uz pomoć kiše nije ni bitno na kraju je Nadal očekivano pobedio.

Dragan

pre 5 godina

Zverev se mnogo buni, nervira i trazi rasprave sa sudijom.Vidi se da nema
iskustva.Faca mu je odvratna, a da bude prvi, moze za jedno 5 godina kada majstori tenisa okace svoj reket, a on moze da bude u prvih pet.Ima on talenat, ali je jos zelen i treba mu vise kilaze.Danas je Rafa pokazao zasto je
kralj sljake, a da je imao pomoc od prekida meca, neznam, svasta je moglo da se desi, jer je Rafa bio u nokautu u drugom i pocetku treceg seta.Sve u svemu zasluzeno je dobio pehar u Rimu.

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Doljo,biće da si ti pun neznanja,pa neće sigurno da igraju po blatu,teren će biti suv tako da ti ta teorija o Rafinom spinu otpada.

Extreminator

pre 5 godina

Znao sam da će Nadal da preokrene posle pauze. Isto se desilo u protiv Novaka u finalu RG pre neku godinu. Koliko god da je dobar teniser mora se reći da ima neverovatno mnogo sreće kroz čitavu karijeru, Zverev je bio u strašnom naletu pre prekida i sigurno bi odbranio titulu.

Mala analiza.

pre 5 godina

Čudi me da organizatori nikad nisu setili krov jedan da naprave na Olimpik stadionu.

Kako god puno obrtaja u današnjem meču jednom rečiju "dva lica" Nadal je u uvodnom gemu dozvolio da ga brejkne a onda ga je to poprilično naljutilo da je narednih šest dobio za konačan prvi set u drugom je krenulo loše a Zverev je iskoristio pad koncentracije Rafe kao da se vreme poigravalo zbog čega dva prekida ali pre toga ga je Saša dobio zasluženo u drugom setu do te kiše u trećem koja jest pomogla malo Špancu al uvek je on kroz karijere se vadio iz nemogućih situacija pa tako ove. 8 titula u Rimu a dosegne još dve za ukupnu deset je vrlo moguće. Čestitke obojici kad se pogleda pobedio onaj bolji a taj bolji je bio kralj šljake zvani Rafael Nadal.

Andjela

pre 5 godina

Kiša na šljaci ubrzava lopticu, to je trebalo više da odgovara Zverevu koji ima jače udarce (a servis da i ne spominjem). Ali odlučilo je tenisko umeće i iskustvo....

ljuba

pre 5 godina

Da nece neki baksus pogotovu autosovinista da tvrdi da je danasnji mec bolji, atraktivniji, sportskiji, igrackiji od jucerasnjeg izmedju Noleta i Nadala i da Nadal nije igrao daleko bolje od ovog u danasnjem finalu !

despot

pre 5 godina

Nadal posle prvog seta i ubedljivih 6:1 onako lako da popusti nisam mogao da verujem. Uz dobru igru Zvereva verovatno je dosao i neki pad energije ko zna sta, al eto pospe kise i prekida sve je doslo na svoje mesto. Svaka cast Nadalu a i Saši na prikazanoj igri.
(Vuk, 20. maj 2018 19:36)
Da nije bilo kise i da nije u pauzi Nadal nasuo G-drajv (25 litara zbog SP u Rusiji inace ne bi) ne bi pobedio. Nego sta bi sa tuzbom protiv Francuske ministarke. Trla baba lan.

Riki

pre 5 godina

Zverev ove godine preuzima teniski vrh i tu ostaje veoma dugo. Gotovo je sa Nadalom i Federerom. Sve je to istiha doslo al sam siguran da je doslo.

Goran

pre 5 godina

Mnogi su juce komentarisali kako Zverev nema sanse protiv Nadala a evo u trecem setu ima brejk prednosti ,ovaj pljusak je spas za Rafu da se malo sabere jer je vrag odneo salu,nakon prvog seta svi su ocekivali lagan posao za Nadala jer je pregazio Zvereva u tom delu igre iako je Zverev napravio uvodni brejk ,medjutim nakon tog brejka se stegao i Rafa je preuzeo kontrolu i rutinski priveo set ,u drugom setu su se uloge dijametralno promenile Zverev je pustio ruku i prosto je pregazio Rafu, koji je nekako uspeo da izbegne da ne izgubi set sa nulom,u trecem su krenuli zestoko ali cini se da je Zverev nadmocniji u razmenama i da Rafa nema onu mentalnu snagu kojom bi mogao da prelomi mec,videcemo kako ce se stvari odvijati nakon pauze!

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Saša Zverev sa ovakvim načinom ishrane nikad neće 
postati veliki šampion.
(momir, 20. maj 2018 22:35)

Otkud ti znas koji nacin ishrane on primenjuje? Decko ima tek 19 godina, ne ocekujes valjda da u tim godinama bude gradjen kao Conga?

ZORICA - CANADA

pre 5 godina

....IDEMOOOOO, Sale SRBINE....Do nove pobede, no novog MASTERSA🏆.PS: Ovo lepo dete je buduca zvezda ATP tura, definitivno....

video krzno

pre 5 godina

Zverev je po meni glavni favorit na RG. Mislio sam da ce danas dobiti ali treba imati i malo srece koja je danas bila na Rafinoj syrani. Da nije bilo prekida....


Sam Rafa je uvek govorio da ATP lista ne laze , pa treba pogledati listu za ovu godinu na kojoj je 1 A Zverev - potpuno zasluzeno.

Posmatrač

pre 5 godina

Nadal jedina mrlja u karijeri završni turnir koji pitanje hoće li uspet da osvoji.

Za šljaku je Bog! Nema tog čoveka ko bi drugačije da je.

RN

pre 5 godina

@supporter
Mislio je Zverev da ce mu pomoci kisa, ali prevario se. Posle kise je sve doslo na svoje mesto i Rafa je nastavio gde je stao u prvom setu.

EM

pre 5 godina

Koji jadan tenis zvereva, samo servis i volej... on je novi Roddick. Negledljivo, nemastovito, cisto napucavanje loptice. ubio je dusu ovog sporta. bljak!

Srbin

pre 5 godina

Koliko ovaj covek ima srece pa tomje neverovatno !!! Zverev kada je pustio ruku poceo da ga gazi, bio je u seriji 9:2(6:1,3:1) kada je doslo do prekida i posle toga nije vise gem uzeo. Vise je nego ocigledno da ga je kida upropastila sto je donekle i razumljivo jer je neiskusan a sa druge strane najveci takticar u istoriji tenisa (a plus je zvao Tonija iz svlacionice).. A Rafa kao i Federer jos jedan veliki fospodin kojem je sve potaman kad pobedjuje a kad krene da gubi sve mu smeta... A nije mu smetalo sto je i u polufinalu i u finalu imao po 6 sati vise odmora u odnosu na rivale...

Kika Majstor

pre 5 godina

@ Anderson
U pravu u ste, nije to onaj Nadal, nije to onaj dinanizam, nije ono kretanje i nije ona žestina. Ali je dovoljno dobro za Zvereve, Dimitrove, Djokoviće, Šapovalove. Možda ne bi bilo dovoljno za Federera, koji moze da briljira i na šljaci, ali samo povremeno, ne celu sezonu.

ZORICA - CANADA

pre 5 godina

....IDEMOOOOO, Sale SRBINE....Do nove pobede, no novog MASTERSA🏆.PS: Ovo lepo dete je buduca zvezda ATP tura, definitivno....

Riki

pre 5 godina

Zverev ove godine preuzima teniski vrh i tu ostaje veoma dugo. Gotovo je sa Nadalom i Federerom. Sve je to istiha doslo al sam siguran da je doslo.

despot

pre 5 godina

Nadal posle prvog seta i ubedljivih 6:1 onako lako da popusti nisam mogao da verujem. Uz dobru igru Zvereva verovatno je dosao i neki pad energije ko zna sta, al eto pospe kise i prekida sve je doslo na svoje mesto. Svaka cast Nadalu a i Saši na prikazanoj igri.
(Vuk, 20. maj 2018 19:36)
Da nije bilo kise i da nije u pauzi Nadal nasuo G-drajv (25 litara zbog SP u Rusiji inace ne bi) ne bi pobedio. Nego sta bi sa tuzbom protiv Francuske ministarke. Trla baba lan.

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Opet Rafu spašava kiša,bio je viđen za čišćenje kao protiv Novaka 2014. na RG ali sad mislim da je prednost njegova iako Zverev ima brejk prednosti.Nadam se da grešim.

Fox Mulder

pre 5 godina

Čitam onu izjavu Tonija Nadala gde kaže kako ne voli Rodžerovu igru i mislim se, pa kako te ne smara igra koju igra tvoj mali Rafa. Lik stoji 5 metara iza osnovne linije u svakom poenu, čeka grešku protivnika tako što šalje odvratne lopte i napada samo kad nema izbora ili kad protivnik pošalje baš neku lošu i kratku loptu. Pa uvek ću pre ceniti igrača koji hrabro ide po poen tako što će da traži vinere. Nadal u drugom setu protiv Zvereva imao samo 1 viner! Eeej, 1 viner za ceo set zabeleži prvi igrač sveta i onda njegov stric kaže kako ne voili Rodžerovu igru. Svaka čast Zverevu, imao je Nadala, ali kiša je spasila španca.

Extreminator

pre 5 godina

Znao sam da će Nadal da preokrene posle pauze. Isto se desilo u protiv Novaka u finalu RG pre neku godinu. Koliko god da je dobar teniser mora se reći da ima neverovatno mnogo sreće kroz čitavu karijeru, Zverev je bio u strašnom naletu pre prekida i sigurno bi odbranio titulu.

Malovaginac

pre 5 godina

Haha, Nadal igra lose na betonu, a ima vise USO od Djokovica kome je beton omiljena podloga. Sta sve necu procitati.
(RN, 20. maj 2018 20:17)

Svašta si pročitao, ali si svašta i napisao. Postoji još jedan Gren Slem turnir koji se igra na betonu, ali neću da te sad opterećujem takvim obiljem informacija.

Pedja

pre 5 godina

Cuh juce jedan fascinantan podatak (za mene porazavajuci, ali, sta sad): od kad je pocela era Masters turnira (1990. ili 1991., slagacu), nije se desilo da osvajac tokom celog turnira dozvoli samo jednu brejk loptu protivnicima. Dakle, za 6 ili 7 meceva, zavisno od turnira, jednu jedinu. To se desilo ove godine na turniru u Madridu, gde je titulu osvojio Zverev. Ja ne volim da ga vidim, i verovatno necu ni pratiti tenis posle odlaska velicina kakve su Federer, Nadal i DJokovic (tim redom). Zverev da bude prvi na listi i da se tu zadrzi ohoho vremena, kako mu klinci predvidjaju? Hvala, ali taj i takav tenis mi ne treba.

video krzno

pre 5 godina

Zverev je po meni glavni favorit na RG. Mislio sam da ce danas dobiti ali treba imati i malo srece koja je danas bila na Rafinoj syrani. Da nije bilo prekida....


Sam Rafa je uvek govorio da ATP lista ne laze , pa treba pogledati listu za ovu godinu na kojoj je 1 A Zverev - potpuno zasluzeno.

Andjela

pre 5 godina

Kiša na šljaci ubrzava lopticu, to je trebalo više da odgovara Zverevu koji ima jače udarce (a servis da i ne spominjem). Ali odlučilo je tenisko umeće i iskustvo....

Mikii

pre 5 godina

Minut cutanja za sve one koji ce ovu pobedu povezivati sa onom sa RG 2012, kad je Nadal oljustio Djokovica posle pauze :))

Elem, Zverevu svaka cast, sjajan igrac. Nadal da se zapita gde je bio set i po nakon spektakularnog prvog, jer ga na terenu nije bilo. Sto se kise tice, nesumnjivo je pomogla Nadalu. Medjutim, apsolutno sam ubedjen u to da bi Zverev svakako pao u nastavku, jer mi se cini da on ne veruje u pobedu protiv Rafe. Djokovicevci neka obrisu suze, pa da se spreme za Pariz, bice im jos teze :*

haylee

pre 5 godina

ovo je sledeci broj 1. mozda vec do kraja ove godine, ili nakon AO sledece.
igra kao zmaj, telo kao sajla, perfektan mix noleta i federera kao tip tenisera.

ljuba

pre 5 godina

Da nece neki baksus pogotovu autosovinista da tvrdi da je danasnji mec bolji, atraktivniji, sportskiji, igrackiji od jucerasnjeg izmedju Noleta i Nadala i da Nadal nije igrao daleko bolje od ovog u danasnjem finalu !

Mane

pre 5 godina

Nadal jeste da igra lose na betonu ali ovde je stvarno kralj sljake i kad on ne bude igrao vise pitanje ko moze da ga zameni tu on je bio jedini teniser koji je bio dominantan na sljaci a jedini koji je mogao da ga pobedi kada je u padu to je bio novak falice takvi dueli....

Negativni

pre 5 godina

Izgleda da stari asovi polako odlaze...Rafa više ne može da prati sopstveni ritam. Čak i ako pobedi, jasno je da vreme čini svoje. Ono što smo gledali juče od njega i Novaka nije ni pola one igre koju su prikazivali od 2008 do 2013. Prirodno. Ovom malom Zverevu samo fali čvrst trener ala Lendl da ga malo uozbilji i može da bude br.1.

Malkom

pre 5 godina

Zverev buduci vladar narednih desetak godina!
Nadmasice Rodju,imace preko 20 GS.
(kikiriki semenke, 20. maj 2018 18:15)

Za početak ne bi bilo loše da osvoji bar jedan GS. A, šta misliš?

Prosečno nadprosečan

pre 5 godina

Mali je imao momentum, ali je pala kiša. Nadal je činjenica kralj šljake, ali koji se kao i još par puta u karijeri izvukao na neki sticaj okolnosti. Valjda se to negde zaradjuje.

Goran

pre 5 godina

Mnogi su juce komentarisali kako Zverev nema sanse protiv Nadala a evo u trecem setu ima brejk prednosti ,ovaj pljusak je spas za Rafu da se malo sabere jer je vrag odneo salu,nakon prvog seta svi su ocekivali lagan posao za Nadala jer je pregazio Zvereva u tom delu igre iako je Zverev napravio uvodni brejk ,medjutim nakon tog brejka se stegao i Rafa je preuzeo kontrolu i rutinski priveo set ,u drugom setu su se uloge dijametralno promenile Zverev je pustio ruku i prosto je pregazio Rafu, koji je nekako uspeo da izbegne da ne izgubi set sa nulom,u trecem su krenuli zestoko ali cini se da je Zverev nadmocniji u razmenama i da Rafa nema onu mentalnu snagu kojom bi mogao da prelomi mec,videcemo kako ce se stvari odvijati nakon pauze!

Dragan

pre 5 godina

Nadal ga razbio u prvom setu.Zverev je uspio osvojiti pet poena za citav jedan set.Zatim dolazi pad Nadala u drugom setu, mozda je dao namerno da bih mali zivnuo, i napravio
interesantnije finale za gledanje.Onda dolazi treci set i ubrzo prekid, gdje se kralj sljake predomislio i ktenuo na sve ili nista, i
upravo smo to i videli.Koliko je gemova Zverev osvojio posle prekida.Naravno nista, jer je Rafa kralj sljake, i cestitam mu na lavovskoj
borbi.Sada je na pomolu RG, i jios jedan rekord koji treba Rafa da obori.Ali sacekajmo jos malo, moze da bude i iznenadjenja.Nikad se nezna , jer je moguca povreda, kad se najmanje
nadas.

KumNijeDugme

pre 5 godina

Pa naravno da prekid Rafi odgovara... Zverev je došao do svoje igre a Rafa počeo da greši i bude strašno nervozan... Nikada nisam video ovako nervoznog Rafu... Da nije došlo do prekida ovo finale bi osvojio Zverev 100posto... Ovakav Nadal ne bi mu ništa mogao... E sada oauza... Može ovde svašta biti...

Doljo

pre 5 godina

Koliko neznanja komentarise ovdje... Kada je kisa i teren vlazan, spin se slabije prima i Rafa je mnogo slabiji nego na suvom.
Sasvim ocekivano da ga dobije Zverev u takvim uslovima.

Dragan

pre 5 godina

Zverev se mnogo buni, nervira i trazi rasprave sa sudijom.Vidi se da nema
iskustva.Faca mu je odvratna, a da bude prvi, moze za jedno 5 godina kada majstori tenisa okace svoj reket, a on moze da bude u prvih pet.Ima on talenat, ali je jos zelen i treba mu vise kilaze.Danas je Rafa pokazao zasto je
kralj sljake, a da je imao pomoc od prekida meca, neznam, svasta je moglo da se desi, jer je Rafa bio u nokautu u drugom i pocetku treceg seta.Sve u svemu zasluzeno je dobio pehar u Rimu.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

Није ни киша, ни прекид него мајсторство. Иако је од 2 метра, мали још мора да расте да би "рушио" најбоље играче свих времена а Надал је један од њих. Јест Надал један од Новакових највећих ривала ал нисам данас могао навијати за овог малог јер ми се једноставно не свиђа, "антипатичан" ми је, не свиђа ми се. БРАВО РАФА! 👏👏👏

Jovan

pre 5 godina

Zverev ako nastavi s ovako dobrim partijama ima velike sanse da se ukljuci u borbu za prvo mesto na kraju godine. Ako ne ove,verovatno sledece godine novi broj 1 na ATP listi !

zex

pre 5 godina

Mnogo bolji mec juce u svakom pogledu.Ovaj Zverev da mu nije topovskog servisa nebi bio ni u top 50. Daleko je on od klase, videcete to za par godina.Mnogi su bljesnuli rano pa su nestali.Druga stvar, ruke Zvereva su tanje od Novakovih i Nadalovih ali ima jaci servis od oboje.Debljina ruke nije presudna.Bravo za Nadala kad vec nije Novak mogao onda bolje Nadal.

Ivan

pre 5 godina

Bravo Rafa majstore! Kralj šljake je kralj šljake i to je to! Jedino kralj šljake može da napravi ovakav preokret kakav je napravio Rafa u ovom finalu! Zaslužio je Rafa i ovu svoju 8. titulu u Rimu definitivno. Imao je Zverev kontrolu nad mečom u 2. i 3. setu posle katastrofalno izgubljenog prvog seta 1:6 vratio je istom merom u drugom setu sa 6:1 na opšte zaprepašćenje svih ljubitelja tenisa, zatim, u trećem setu brzo napravio brejk, poveo 3:1 i bio zaista veoma blizu nove titule u Rimu ali onda prekid zbog kiše i Rafin neverovatan kambek posle pauze sa 4 osvojena gema za redom i ekspresno privođenje kraju ovog finala! Nije smeo Zverev da igrački padne posle pauze, jer mislim da tu presuđuje psihološki momenat u tim situacijama kada se mečevi prekidaju zbog nemanja uslova za igru. Imao je igru, kontrolisao meč i nije smeo da sebi dopusti toliki pad posle pauze gde nije uspeo ni jedan jedini gem da uzme, pretrpeo dva brejka i izgubio meč. Nebitno zbog ovog poraza danas ali Zverev je i u ovom finalu pokazao i dokazao da je budući broj 1 vrlo brzo, samo da nastavi u kontinuitetu dobro da igra, a već je počeo to da radi i smeši mu se broj 1 u skoroj budućnosti siguran sam. Ali moraće najzad početi i na Slemovima da da ulazi u završnice, to očekujem od njega uskoro, pa i da uzme svoj prvi Slem u dogledno vreme. Za sada Rafa je i dalje ubedljivi numero uno na šljaci i najveći je favorit za novu 11. titulu na Rolan Garosu i nadam se da će je i osvojiti!

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Saša Zverev sa ovakvim načinom ishrane nikad neće 
postati veliki šampion.
(momir, 20. maj 2018 22:35)

Otkud ti znas koji nacin ishrane on primenjuje? Decko ima tek 19 godina, ne ocekujes valjda da u tim godinama bude gradjen kao Conga?

Da da

pre 5 godina

Ih šta bi vi dali da je kiša "pomogla" Djokoviću juče, i ne ni spomenuli kišu kao pomoć već bi to bila majstorija jeli. Uostalom koliko puta je ta kiša pomogla Djokoviću pa ništa.

Rafa majstore..sve čestitke.

nikol dž. femija

pre 5 godina

NADAL JE ZASLUŽIO. Mnogo ima talenta i veliku želju, a želja je veoma važna i nije je lako imati, posebno ne tako jaku. VELIKI JE RADNIK, nije mu lako, ni malo mu nije lako, mnogo truda, mnogo znoja, mnogo želje, mnogo napora, mnogo trčanja, mnogo napora da se održi ta jaka želja, mnogo snage da se ne padne u želji, mnogo pokušaja i pokušaja i mnogo, veoma mnogo vere !!

A ONDA DODJE I SREĆA, BEZ NJE NE MOŽE, ALI ON SE IZBORIO I TO SE POŠTENO IZBORIO, čestitke, zaista je zaslužio. DOBIO JE VELIKI NOVAC ALI TREBALO JE SVE ONO ISTRČATI, ZARADITI, NE POSUSTATI, ODOLETI IZAZOVIMA, OSTATI VERUJUĆI UVEK I STALNO, BEZ DILEME I SUMNJE, tako da bravo za Nadala , za pobedu, pehar i još prvo mesto.

TA ŽELJA KOJU POKAZUJE ON, pored talenta i rada, NEVEROVATNA JE KAO I ŽELJA KOJU POKAZUJE FEDERER, ali stalno i uvek, to je deo karaktera, prirode, genetike i mentaliteta predaka i naroda, država kojima pripadaju. TO JE ZAISTA, TEŠKO ODRŽATI, TAKO JAKO I U TOLIKO VELIKOJ MERI.

Svaka čast.

Čiko beban

pre 5 godina

Posle kiše disje sunce ovog puta za Nadala ..Salu na stranu ne zamajavajte čovek igra svoju igru nikakva kiša mu nije pomogla gledao sam protiv Noleta "nejakog" kida

Anderson

pre 5 godina

Ne znam kako vi gledate na ovo al ovo nije ni priblizno jaka igra nadala kao na pocecima karijere,mislim na zemlju.na najvecem vrhuncu jedino mu vas novak moze parirati...ostale pobjedjuje u novom vremenu ne sa toliko jakom igrom koliko aurom.i sad tvrdim da mu je jedina prijetnja djokovic u roland garrosu...Sto se tice zvereva kompletan igrac jak,al ne potvrdjen,gs je ipak nesto drugo...bilo je puno igraca koji su vodili 2-0 i to bi na masters formatu bilo dovoljno al na gs je teze drzati koncetraciju sva tri seta...zato imamo podatak koliko su zadnjih gs osvajali velika 4,ostali su jos dodali wawrinka,nas cilic delpo i nitko vise..tek kad se oni oproste ce ostali uzimati,al onda cemo debatirati o tome kako zverev igra u losijoj eri ner nema vise nadala,novaka ,rogera,andya...definitivno kao i u nba kad je otisao jordan trebat ce tenisu da postigne gledanost kao sto je sada,jos uzivajmo dok mozemo.topli pozdrav iz zadra!

hahahah

pre 5 godina

Čitam onu izjavu Tonija Nadala gde kaže kako ne voli Rodžerovu igru i mislim se, pa kako te ne smara igra koju igra tvoj mali Rafa. Lik stoji 5 metara iza osnovne linije u svakom poenu, čeka grešku protivnika tako što šalje odvratne lopte i napada samo kad nema izbora ili kad protivnik pošalje baš neku lošu i kratku loptu. Pa uvek ću pre ceniti igrača koji hrabro ide po poen tako što će da traži vinere. Nadal u drugom setu protiv Zvereva imao samo 1 viner! Eeej, 1 viner za ceo set zabeleži prvi igrač sveta i onda njegov stric kaže kako ne voili Rodžerovu igru. Svaka čast Zverevu, imao je Nadala, ali kiša je spasila španca.
(Fox Mulder, 20. maj 2018 19:26) # Link komentara


Koji si ti biser.Pa taj set sa jednim vinerom je bio nadalov pad gde nista nije mogao da ubaci otud ta statistika sa jednim vinerom i ti to uzimas kao meru za njegovu igru...

Ivan

pre 5 godina

Nadal jeste da igra lose na betonu ali ovde je stvarno kralj sljake i kad on ne bude igrao vise pitanje ko moze da ga zameni tu on je bio jedini teniser koji je bio dominantan na sljaci a jedini koji je mogao da ga pobedi kada je u padu to je bio novak falice takvi dueli....
(Mane, 20. maj 2018 19:51)

Za nekoga ko je osvojio 3 USO i 1 AO i odigrao još nekoliko finala tih Slemova koji se igraju na betonu se nipošto ne može reći da je loš na betonu, naprotiv Rafa je izuzetan i na betonu, i na travi naravno, ima i 2 WB osvojena, i kada se tome dodaju nestvarnih 10 RG osvojenih na šljaci, dolazi se do zaključka da je Rafa jednosttavno KOMPLETAN TENISER koji je odličan na SVIM podlogama a naravno najviše na šljaci gde mu nikada niko neće ni blizu prići. Znači, generalno gledano možda i najkompletniji teniser u istoriji je Rafa naravno.

Goran

pre 5 godina

Zverev buduci vladar narednih desetak godina!

Novak je bio mladji od njega kada je osvojio prvu GS titulu, o Rafi i Bekeru da ne govorimo. Oni su prvu GS titulu osvojili sa 17 godina. Zverev ima 21 godinu, nikada nije otisao dalje od 4 kola GS turnira. Znaci, nema ni jedno cetvrtfinale GS turnira. Ne kazem da nece osvajati GS titule, ali polako sa tim titulama.

Ivan

pre 5 godina

Prekid zbog kiše u Rimu i dalje traje, kome će to više odgovarati ostaje da se vidi, ali Zverev vodi u 3. setu, ima prednost brejka i na sjajnom je putu da napravi podvig i pobedi Rafu posle 1:6 u 1. setu i time uzme svoju već 4. Masters titulu. Nije to gotovo, zna se ko je Rafa naročito na šljaci, ali Zverev ima kontrolu nad mečom u 2. i 3. setu i ima odličnu igru, nastavi li tim tempom do kraja ovog meča odbraniće titulu u Rimu osvojenu prošle godine...u najavi je novi veliki šampion koji će harati teniskim terenima u narednom periodu...čekamo da stane kiša da vidimo šta će biti, mislim da je Zverev bliži pobedi mada bi voleo da Rafa okrene to....

gargleblaster

pre 5 godina

Izgleda da je faktor srece jedino u Srbiji potpuno prepoznatljiv.
Tamo su to vestina I najbolji teniser sveta.
Koji voli sporiju podlogu.
Pogotovo posle kise.
Koja nije retkost u finalima Rima.
Bravo Rafa, majstore.

Nebojša

pre 5 godina

Bravo odličan je bio u prvom setu a u nastavku kao neki drugi igrač da je izašao na teren što je Zverev maksimalno iskoristio sad dali uz pomoć kiše nije ni bitno na kraju je Nadal očekivano pobedio.

RN

pre 5 godina

Ovaj Zverev koliko faca napravi na jednom mecu, nemaju ni svi teniseri na ovom turniru. Kako god, Rafa je ovo morao dobiti u dva seta, neobjasnjiv pad zaista, verujem da ga je kisa omela da ovo zavrsi rutinski.
Sto se tice RG 2012, to je jedan od mojih omiljenih GS finala, jer je tada Rafa dobio Djokovica posle onog neverovatnog meca na AO koji je od njega izgubio, a i intenzitet tenisa je bio neverovatan i Nadalova defanziva.

petar p.

pre 5 godina

Dobri ljudi,
osvojite bar jedan GS pa onda debatujte. Jeste da je Ustavom zagarantovana sloboda govora ali nemojte to zloupotrbljavati.

MasterMind

pre 5 godina

Uhhh. Saša je imao sve na svojoj strani - igru, nesigurnog Nadala, prednost brejka, momentum.. Ovo može biti jako nezgodno. Samo Bog zna kada će nastaviti, a nije rijedak slučaj da se igrač koji je prije prekida dominirao ohladi...

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Doljo,biće da si ti pun neznanja,pa neće sigurno da igraju po blatu,teren će biti suv tako da ti ta teorija o Rafinom spinu otpada.

fantom

pre 5 godina

Mora da je loš osećaj Zvereva i frustriranost prisutna. Momak je veoma dobar, ali nije iskoristio svoju šansu na meču zbog prekida i sada stvarno to nije lako progutati, nije osvojio ni gem kad su se vratili na teren. Uradio je mnogo do sada u karijeri, ali na grend slemovima nema velikog uspeha, mislim da Zverev nijednom do sada nije igrao u četvrfinalu. Izgleda će morati da se povuku ovi matorci kako bi mladi teniseri došli do izražaja, nestvarno izgleda podatak da su Federer, Djokovic i Nadal osvojili ukupno 48 GS titula. Neverovatno, kako onda da se osećaju Zverev, Ćorić, Tim, Kirjos, Rubljov i ostali. Niko od njih nije mogao da dođe do izražaja zbog velike četvorke.

Kena

pre 5 godina

Da li je netko i pomislio da Nadal neće pobijediti? Svašta! Znam da ne čita naše objave, ali čestitke 'Kralju zemlje" Rafaelu Nadalu. Nije da ga volim, ali respekt za sve što čini u tenisu. Jos uvijek je bolji od svih, na tome što vi nazivate "sljaka". Kralj 😉

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

@ фокс молдер - Слањем тих "одвратних лопти 5 метара иза основне линије" освојио је "само" 77 турнира од чега "само" 16 грен слемова, па ти гледај сад дал му се таква игра исплатила или није.🖐

neko iz mase

pre 5 godina

Mislio sam da će u trećem setu pri vodstvu 3-1 na kraju izgubit Rafa al' je radar kìsa i sam on demantovao kroz mnogo puta u karijeri je uzeo Rim. Kapa dole legendi.

RN

pre 5 godina

@supporter
Mislio je Zverev da ce mu pomoci kisa, ali prevario se. Posle kise je sve doslo na svoje mesto i Rafa je nastavio gde je stao u prvom setu.

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Mokri uslovi uopste ne odgovaraju Nadalovom stilu igre, tako da mu je jos teze bilo da preokrene. Odigrao ispod proseka, a ipak pobedio. Glavni favorit na RG, normalno.

Aaa

pre 5 godina

Nadal jeste da igra lose na betonu ali ovde je stvarno kralj sljake i kad on ne bude igrao vise pitanje ko moze da ga zameni tu on je bio jedini teniser koji je bio dominantan na sljaci a jedini koji je mogao da ga pobedi kada je u padu to je bio novak falice takvi dueli....
(Mane, 20. maj 2018 19:51) 

# Link komentara

Nadal igra lose na betonu? 3 us opena, 1 Australian open i jos dosta finala, bas je los..

Gagi

pre 5 godina

@ Da nije bilo kise i da nije u pauzi Nadal nasuo G-drajv (25 litara zbog SP u Rusiji inace ne bi) ne bi pobedio. Nego sta bi sa tuzbom protiv Francuske ministarke. Trla baba lan.
(despot, 20. maj 2018 20:29)
Da si vreme utroseno na pisanje ovog zlonamernog komentara iskoristio da proveris ovu informaciju na netu, video bi da su svi svetski mediji u novembru prosle godine preneli da je Nadal dobio ovaj slucaj i da je ministarka morala da mu plati odstetu, koju je on zatim doniorao u humanitarne svrhe.

Maxi

pre 5 godina

@Andjela
Da si nekad igrala tenis znala bi da kiša usporava udarce na šljaci, ne ubrzava ih. Možda na travi i betonu (naravno na ovim podlogama se ne igra ako je teren iole mokar).

Mala analiza.

pre 5 godina

Čudi me da organizatori nikad nisu setili krov jedan da naprave na Olimpik stadionu.

Kako god puno obrtaja u današnjem meču jednom rečiju "dva lica" Nadal je u uvodnom gemu dozvolio da ga brejkne a onda ga je to poprilično naljutilo da je narednih šest dobio za konačan prvi set u drugom je krenulo loše a Zverev je iskoristio pad koncentracije Rafe kao da se vreme poigravalo zbog čega dva prekida ali pre toga ga je Saša dobio zasluženo u drugom setu do te kiše u trećem koja jest pomogla malo Špancu al uvek je on kroz karijere se vadio iz nemogućih situacija pa tako ove. 8 titula u Rimu a dosegne još dve za ukupnu deset je vrlo moguće. Čestitke obojici kad se pogleda pobedio onaj bolji a taj bolji je bio kralj šljake zvani Rafael Nadal.

Vuk

pre 5 godina

Nadal posle prvog seta i ubedljivih 6:1 onako lako da popusti nisam mogao da verujem. Uz dobru igru Zvereva verovatno je dosao i neki pad energije ko zna sta, al eto pospe kise i prekida sve je doslo na svoje mesto. Svaka cast Nadalu a i Saši na prikazanoj igri.

Malovaginac

pre 5 godina

Neverovatan % osvojenih poena Nadala na drugi servis. Juče protiv Novaka u drugom setu nije izgubio ni jedan takav poen, osim jedne duple servis greške, a danas u prvom i trećem setu ukupno tri, sa sve jednom duplom greškom.

Posmatrač

pre 5 godina

Nadal jedina mrlja u karijeri završni turnir koji pitanje hoće li uspet da osvoji.

Za šljaku je Bog! Nema tog čoveka ko bi drugačije da je.