Fudbal 51

Nedelja, 13.05.2018.

17:22

Stotka Sitija, Liverpul u Ligi šampiona, kraj Vengerove ere

Fudbaleri Liverpila pobedom nad Brajtonom od 4:0, u poslednjem kolu Premijer lige, obezbedili su plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

Stotka Sitija, Liverpul u Ligi šampiona, kraj Vengerove ere IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

Венгер је својевремено рекао да би волио да га Пикси наслиједи јер му је Пикси био ученик и наравно што гаји исти стил игре.��

sakupljač minusa

pre 5 godina

eye of the beholder,
Čekaj, ti uporedjuješ Levija sa ovim klubovima što troše silne milione i koje drže rusi,arapi,amerikanci....? Pa istina je da Totenhem verovatno ima para, al ne možeš u isti koš da ih stavljaš . Liverpul najavljuje titulu od 90- te. Kad je Totenhem uopšte pre početka sezone bio kandidat za titulu? Nikad. One godine nije bio prvak samo zato što je cela PL htela da Lester bude. Niko neće priznati to javno.Al i mnogo kompetentniji ljudi su na kraju stidljivo to rekli. Sa sportkluba. Interesuje me koji je tvoj favorit jer verujem da će sve češće Tot završavati ispred njih. Jedino ako nije Citi. Lako je navijati za Real,Barsu,Junajted,Bajern,Liv,Čelzi.... Nije meni problem da kažem da je Tot mnogo manji klub od ovih,naravno, al onda je uspeh samim tim veći kad si u eng ispred njih. I to pljuvanje po Tot i Citiju se počelo dešavati baš zbog toga što nekim klubovima nije više " obezbedjena" unapred LS. Pa malo boli kad se svake druge godine pauzira. I to za Žinolu i Lesa su gluposti. To je pokušaj da se izdigne klub na neki novi nivo. Što se tek kasnije desilo. Videćeš kad se Arsenalu sad desi to da bude Tot iz sredine 90-ih. Zbog novog stadiona i lige šampiona neće prodavati nikog. Sem Tobija. A trofej će vrlo brzo doći. I kome nije cilj da pravi profit? Naravno, ne po cenu borbe za trofej. Al Tot je uvek tu negde. A sa novim stadionom dolazi i veći budžet kluba pa ćemo videti kako će se ponašati.

lorenzo

pre 5 godina

@eye of beholder izvini druže ali najlakše je uzeti i navijati za Junajted, Barsu, Real, Bajern...neću tu da računam ljude koji "navijaju" za PSG, City, Čelzi i ostale klubove koji su čekali bogate vlasnike...Totenhem uopšte nije mali klub...ima poprilično veliki broj navijača, ne samo u Engleskoj već i u svijetu...pametno posluju, polako hvataju priključak za ostalim klubovima ali na skroz drugi način, oslanjaju se na igrače iz svoje škole i mlade igrače koje formira Poketino...da je Levi želio da proda Kejna uradio bi to posle njegove prve sezone, kada se pojavio i izbacio Adebajora i Soldada iz tima...slična situacija je i sa Eriksenom i Alijem...uostalom pogledaj koliko Vertongen već igra za Tot a kakva je klasa od igrača...

eye of the beholder

pre 5 godina

sakupljac minusa

Spursi se razmeću sa pričom oko borbe za titule još od dovođenja Linekera iz Barse. Smešni bili '97 kada su u paketu doveli Lesa Ferdinanda i Davida Žinolu, bahato preteći da će osvojiti titulu. Bliži su bili da ispadnu. Raspad sistema, što je kasnije i uticalo na promenu vlasnika. Od tada, Levy žari i pali na WHL-u.

Zašto je Alex Ferguson izjavio da je za njega najbolji MENADŽER na svetu Daniel Levy? Slučajno? Hajde ti kaži zašto.

Pogledaj transfere Spurs-a od dolaska Levy-a na čelo kluba. Izuzetak je momenat kada je prodat Bale, pa su ti novci bahato i trošeni na gluposti poput Soldada.

E sad, novo pitanje za tebe - zašto je bitno koji klub ja simpatišem? Da bi mogao da odgovoriš da sam plastikaner (Chelsea, Man City), ili da sam navijač kluba koji igra najružniji fudbal (Man Utd), da sam simpatizer "You will never win anything" kluba (Liverpool) ili da sam navijač tima koji je žrtva dva čoveka (amera vlasnika i odlazećeg trenera koji se slično zove kao i klub)? Jel to cilj od "igre"? Da bi poredio?

Ko su i šta su Kane, Ali, Son, Eriksen je besmisleno pričati. Poslednje pomenuti je jedan od mojih omiljenih igrača. No, to ne menja činjenicu da nemaju trofeje, nemaju veličinu i iskustvo. Imaju vlasnika koga zanima profit, a ne rezultat. Ja ne kažem da neće biti u top 6, ali tvrdim da posle SP-a Levy prodaje Kane-a, kao i još jednog igrača iz prvih 11. Mogu da završe i drugi i šesti...ali bez trofeja, niti će biti blizu istog.

Milan

pre 5 godina

(dane, 13. maj 2018 20:48)

Nije ovde rec o Murinju, vec pricam o Pepu. Sta vise, za Murinja tek govorim da je lik procitan i da njegov bunker fudbal, tek ne bi ni na sta licio da nema ovakav tim. Pep jeste dobar trener, to stoji, ali da je neki madjionicar, recolucionar ili nesto trece, nije. To meni smeta, sta pravite od lika koji ima najbolji tim u ligi nekog madjionicara. Mogu se kladati da bi se Klop prosetao kroz ligu, da ima na svakoj poziciji dva odlicna igraca. Pa on je za Pepa enigma, redovna mu je musterija, a ovaj vodi uvek tri puta gori tim. Za konstantnost ti fali klupa, koju nemaju svi treneri, jer nemaju privilegiju blanko ceka. Da ne ispade da ja pljujem po Pepu, znam da je dobar trenerm ali najbolji ni blizu.

sakupljac minusa

pre 5 godina

eye of beholder,
Samo polako druze. Sledece godine se vracaju na svoj stadion, koji ce biti najlepsi u engleskoj. Sto je inace obicaj malih klubova. Zavrsili sezonu ispred finaliste LS,Arsenala,Celzija. Pa jos kad pogledas kakav budzet imaju za plate i transfere, rezultat je sjajan. Al kladim se da si ti jedan od onih sto Totenhem nije video na startu sezone da ce zavrsiti u top 6. Sto zbog kvaliteta, sto zbog Vemblija. Igrati celu sezonu bez domacinskog stadiona, Vembli je to postao dosta kasno, ako je i postao, i zavrsiti treci. Nije stvar samo u velicini kluba, nego i u rezultatima. To sto tebi nije jasno kako ovaj klub uopste ima navijace, govori vise o tebi nego o Totenhemu. Pretpostavljam da ne vidis ni sledece sezone na kraju Totenhem medju prvih 6?. Verovatno zbog tih silnih prodaja koje si naveo. A kad se i sledeca sezona zavrsi, ne bi me zacudilo da opet najavis raspad Totenhema, a da tvoj klub tebi obezbedi gledanje evro kupova cetvrtkom. Ne znam koji, jer se nisi deklarisao.

Mladen

pre 5 godina

Ključna reč je tim, oni igraju kao tim a neki iza njih se time ne mogu pohvaliti. Nije dovoljno samo kupiti i reći ajmo momci igrajte(junajted).
(Hames Rodriges, 13. maj 2018 20:55)

Dobro tu se slazem, ko je osim Junajteda i Sitija potrosio preko 600 miliona? Da li su Klop i Poketino napravili tim? Jesu, koliko ja znam. Evo Klop nema loseg pojacanja, ali on ne moze imati konstantnost kada nema tim kao sto Pep ima. Murinjo je prica za sebe, ali realno gledano Pep ima za 30% jaci tim od svih, osim mozda Junajteda. Prvenstveno je parama napravio veliku rupu u ligi, izmedju njegovog tima i ostatka lige. Bre on ne moze Klopa da pobedi, a pogledaj tim koji Klop ima. Svaka cast za ovaj uspeh, ali nikad, ma nikad ne bi imao ni slicno da nema najbolji tim u ligi.

eye of beholder

pre 5 godina

(lorenzo, 13. maj 2018 18:19)

Stvarno ne razumem simpatizere ovog kluba. Ne razumem kako oni postoje uopšte. Čoveče, Daniel Levy će posle SP-a da proda Kane-a, kao i jednog od dvojca veznjaka (Eriksen ili Ali).

Zameniće ih perspektivni igrači iz podmlatka ili neki potencijal iz centralne evrope koji neći biti plaćen više od 10-15 miliona.

Spursi se mogu boriti za trofej u liga kupu, jer gazde nemaju veće ambicije od toga. Dok jedni basnoslovno troše zarad trofeja, Spursi su ekipa koja se bori za profit i učešće u LŠ.

Priseti se samo kako pravi i iskreni navijači Spursa (na ostrvu) sebe nazivaju. Možda i shvatiš ZAŠTO je Tottenham mali klub i nikada neće biti konkurentan za ozbiljne trofeje (EPL & evro kupovi).

P.S. rezultat je fenomenalan..ali bolje od toga niti mogu, niti žele. Bili su i večito će biti mali klub (osim ako ne promene vlasničku strukturu i

Hames Rodriges

pre 5 godina

Izvini druze ali nije dominacija ako imas 30% jaci tim od svih, uz duzno postovanje, ovde su izdominirale pare. Pep je dominirao prosle sezone...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mladen, 13. maj 2018 19:51)

Ključna reč je tim, oni igraju kao tim a neki iza njih se time ne mogu pohvaliti. Nije dovoljno samo kupiti i reći ajmo momci igrajte(junajted).

dane

pre 5 godina

(Milan, 13. maj 2018 19:49)

Pa nisam te primetio da tako pricas protiv Murinja. Doveden u Celzi i Real da osvoji LS, a nije dosao ni do finala. Sredstva su mu bila neogranicena. Avram Grant dosao do finala, Di Mateo uzeo titulu. U Realu to uradili Anceloti i Zidan. Napravio uspeh sa Portom i Interom ali kiksirao sa Celsijem i Realom. I pored toga, veliki trener kao i Gvardiola.

Meni je smesno kada neko osporava Pepa, a covek za 9 godina karijere osvojio 2 LS i 7 domacih titula uz brojne rekorde i ofanzivan, tehnicki savrsen fudbal. Naravno da nije genije, ali jeste vrhunski trener. A da kosta, naravno da kosta. Koliko para toliko muzike. Uvek bilo.

dupli_kantar

pre 5 godina

Pa sto nisu? Svi guraju istu pricu "uradilo bi to 90%". Zasto nisu? On je napravio Barsu licno, u Bajernu jeste bio van elementa ali zbog sukoba sa celnicima kluba i osobljem, sada opet dominira u "najjacoj ligi na svetu" i postavlja rekorde, u LS bi igrao finale da ih cuveni sudija navijac Reala Lahoz nije osakatio nacisto. Covek je genije i to kaze 95% igraca koji su igrali kod njega, a vi ostali mozete da budete strucnjaci samo na forumima.
(KakavDanakNeiskustvu, 13. maj 2018 18:19)

Nick ti odgovara onome što si otkucao. Tu Barsu o kojoj ti pričaš nije napravio Pep, već Frank Rajkard.

Na prethodnoj rečenici ću da se zaustavim jer je suvišno dalje da objašnjavam koliko si pogrešnih i nekorektnih stvari otkucao.

Mladen

pre 5 godina

@SINISA90

Izvini druze ali nije dominacija ako imas 30% jaci tim od svih, uz duzno postovanje, ovde su izdominirale pare. Pep je dominirao prosle sezone...

dominus

pre 5 godina

gooner

Ne volim Čelsi (da ne kažem da ih mrzim), ali kad već pišeš, prošlo je 20ak godina od vremena kad Čelsi nije igrao veću ulogu u PL. Nekad 2003e ih je preuzeo Abramovič, a to je dobrih 15 godina. U vreme pre 10 godina, koje navodiš, imali su najbolju generaciju u istoriji kluba, igrali ono čuveno finale kad se Teri okliznuo (imao penal za trofej - da je pogodio, postali bi prvaci Evrope - dosta jači tim nego one 2012e, kada su imali više sreće nego pameti - valjda im se vratilo za prethodne godine). Tako da ti komentar nema mnogo smisla.

drajver

pre 5 godina

"jel moze neko da mi kaze da li celzi ide u lš ako liverpul osvoji?"

Ne ide. Nebitno je kako se zavrsi finale. Samo prva 4 iz PL idu u lš. Sledece sezone samo Francuzi mogu da dobiju dodatnog predstavnika u lš ( ako Marsej osvoji le a zavrsi na 4.mestu u ligi 1) jer su Atletiko, Real i Liv zauzeli top4 mesta.

Dejan

pre 5 godina

@KakavDanakNeiskutstvu

On stvorio Barsu ? Pa i nije baš. Osnove onakve Barse je postavio Rajkard. Pogledaj šta sa Barselonom radi Valverde, navijači se ubiše gledajući dosadan fudbal, a on igra sezonu bez poraza. Znaš li da je Enrike imao bolji procenat pobeda od Gvardiole u 3 godine koliko je sedeo na klupi. Da, Enrike. Možeš to proveriti na netu. Što se Bajerna tiče, je li zbog uprave u sred Minhena izgubio od Reala 0 4 ? U Sitiju su i Manćini i PelegrinI Osvajali PL. Manćini inače oteran iz Zenita.. Lepi su rekordi i sve to, cenim Gvardiolu kad inteligentnog čoveka, ali da je genije-nije.

Oliver

pre 5 godina

Tamo bi i Siniša osvojio ligu a ne čovjek kojem samo u bekove ulože preko 100 miliona... Biće neobično bez Arsena mada je uprava toliko sposobna da neće doveti nekog provjerenog trenera i odoše korak unazad, vjerovatno ode i Konte.

Milan

pre 5 godina

@KakavDanakNeiskustvu

Iz Bajerna je oteran jer nije uradio nista... Bajern nije klub koji ce da ispunjava zelje kao deda Mraz, sto Pep voli. U LS nije nista uradio, zbog cega je doveden. Plus ih je unakazio sa ovom tika takom, da se jos oporavljaju. U Sitiju za dve sezone osvojio dve titule, sto su ostali uradili da su potrosili bukvalno troduplo manje. Covek da nije dobio 700 miliona, opet bi osvojio isto sto je osvojio prosle sezone, jedno veliko nistaaaa.

Pera Pisar

pre 5 godina

Šteta za "odloženi" transfer Nabi Keite prošlog leta za ovo i "zakasneli" transfer zamene za Kutinja u vidu Nabila Fekira koji je gotova stvar, pošto je to objavio i radio Monte Karlo koji raspolaže samo sa proverenim informacijama...sa Keitom i Fekirom Liverpul bi i na sredini terena u potpunosti parirao Real Madridu u finalu Lige šampiona, a i ovako su šanse za "ušatog" dobre uz onakav napadački triling...sem ove dvojice naredne sezone od jačih pojačanja očekujem još samo Tobija Aldervirdela kome ističe ugovor sa Totenhemom, da se upari sa Van Dajkom u odbrani...čak ni novi golman neće biti spektakularan, Karijus je mlad, nije "kiksara", Oblak je preskup, Donaruma precenjen, Alison skup i "popio" od Liverpula 7 komada u dve utakmice...dovešće Klop, na kraju, ili Batlenda iz Stouka ili Poupa iz Barnlija, u najboljem slučaju Serhia Rika iz Sevilje kao konkurenciju Karijusu

zatucanibot

pre 5 godina

koke...a prosle sezone kako je Gvardioli islo?Za dve sezone Pep je u City-ju osvojio iste trofeje kao i Pelegrini za jednu sezonu,samo sto je Pelegrini potrosio 300 miliona evra manje!!!

Milan

pre 5 godina

@Lolo

Sta je uradio Pep? Sad cu da ti objasnim... Potrosio je 700 miliona da bi napravio veliku razliku u kvalitetu ekipa. Onda je resio da "pokori" Englesku ligu. Smejurija, super je sve ovo, ali tolika je razlika u kvalitetu igraca koje poseduje Siti i ostali. Jednostavno ne moze on dominirati, a da nema ubedljivo najbolji tim u ligi.

miro

pre 5 godina

3 titule za 22 godine Toliki kredit nije imao ni jedan trener Posle Hajberija mu je bilo najvaznije da zaradi pare Amerikancu,koji je odlucio da ga se lepo resi,kada je publika prestala da dolazi na Emirets Mislim da je Arsen Venger ostavio klub u najgorem stanju Samo nekolicina imaju kvalitet da ostanu Dok najplaceniji Ozil ima dane kada mu se ne igra.i onda pravi katostrafalne greske posle kojih Arsenal prima golove Toliko para je u pocetku trazio Sancez koji je bio kljucni igac ARSENALA, Davanje sanse IVOBIJU tokom cele sezone i sta je taj momak pokazao Prodaja Zirua ,kupovina Holdinga, pa KOSELNI koji ima toliko crvenih. penala i katastrofalnih gresaka kao zadnja u nizu protiv Atletika.pa Mustafija...Eto taj isti ARSEN VENGER je zavio ARSENAL u crno Za njim ce zaliti protivnivki timovi ,navijaci i sudije kome sada da sviraju penale...,Sada je potrebna rekonstrukcija celog kluba,sto je malo izvesno sa Amerom ,ali ako ne otvori novcanik ,nece se dugo zadrzati u Arsenalu..

Akis

pre 5 godina

celzi se vraca tamo gde je bio do pre 10 godina. druga ligaaa opaaa
(gooner, 13. maj 2018 18:03)

Celzi pre deset godina... Ceh, Teri, Karvaljo, Kol, Ivanovic, Makelele, Balak, Lampad, drugi Kol, Drogba...
Ma nisu oni bili ni druga liga...

Dejan

pre 5 godina

Ovi u $itiju su se manje radovali 2012. kad su u poslednjoj sekundi osvojili titulu. Jesu dominantni ove sezone, ali dosta utakmica u kojima nisu zaslužili da dobiju, su na kraju pobedili. Gvardiola ako je frajer treba da uzme neki tim sa manjim budžetom, nije on doveden zbog rekorda u PL. Rezultate i trofeje koje je on uzimao u Barsi, Bajernu i Sitiju bi uzelo najmanje 70 % trenera.

KakavDanakNeiskustvu

pre 5 godina

Ovi u $itiju su se manje radovali 2012. kad su u poslednjoj sekundi osvojili titulu. Jesu dominantni ove sezone, ali dosta utakmica u kojima nisu zaslužili da dobiju, su na kraju pobedili. Gvardiola ako je frajer treba da uzme neki tim sa manjim budžetom, nije on doveden zbog rekorda u PL. Rezultate i trofeje koje je on uzimao u Barsi, Bajernu i Sitiju bi uzelo najmanje 70 % trenera.
(Dejan, 13. maj 2018 18:04)

Pa sto nisu? Svi guraju istu pricu "uradilo bi to 90%". Zasto nisu? On je napravio Barsu licno, u Bajernu jeste bio van elementa ali zbog sukoba sa celnicima kluba i osobljem, sada opet dominira u "najjacoj ligi na svetu" i postavlja rekorde, u LS bi igrao finale da ih cuveni sudija navijac Reala Lahoz nije osakatio nacisto. Covek je genije i to kaze 95% igraca koji su igrali kod njega, a vi ostali mozete da budete strucnjaci samo na forumima.

BlueFortress

pre 5 godina

Sta uradi covek sa ovim rotiranjem zadnja 2 kola? Ok danas moze se donekle razumeti jer posle kiksa protiv Hadersfilda je definitivno propala svaka sansa za 4. mesto naravno...Ali danas? Sramotan pristup, taktika, selekcija, SVE.
Verovatno se okrenuo FA kupu, posle ovakve blamaze bolje da izvede omladince.

Ocigledno da tu ima dosta problema u Celsiju kada nakon zadnje 2 titule slede ovakvi padovi. Svi snose krivicu, od uprave, igraca do trenera. Licno, Konteova titula je zaista bila podvig, takticka mini-revolucija sa znatno slabijom transfer politikom u odnosu na oba Mancestera. Vreme je za rastanak, ne samo od Kontea vec i od nekoliko igraca koji su nedovoljno kvalitetni i nemaju karakter da u kontinuitetu daju maksimum. Kriticno leto je pred nama, sad cemo da vidimo hoce li biti promene u transfer politici...

COYI

pre 5 godina

I'm forever blowing bubbles,
Pretty bubbles in the air,
They fly so high,
Nearly reach the sky,
Then like my dreams,
They fade and die.
Fortune's always hiding,
I've looked everywhere,
I'm forever blowing bubbles,
Pretty bubbles in the air''

Come On You Irons!!!!!!!

bvb

pre 5 godina

izdominirao je bas... u tim u koji je ulozeno milijardu evra spucao je jos 200 miliona za 3 4 igraca i nakon sezone u kojoj nista nije uradio najzad uzeo titulu...

room 1408

pre 5 godina

Danas sam napisao da će ovi “nesrecnici”primiti 5 komada.Omasio sam za malo,..Lagano je ovo moglo biti i vise od 5 komada.Liverpul zasluženo medju 4 ekipe u Engleskoj.Nadam se da će biti fenomenalna utakmica u finalu lige šampiona.Realno navijacu za njih da je osvoje,...Jedina slaba karika u današnjoj utakmici je onaj Arnold.Plasi me da će tu biti opasna rupa u odbrani uz standardnog Lovrena u finalu posto Real ima jak napad.Bice luda utakmica u najavi sa mnogo golova.

HARIS

pre 5 godina

Kako je Gvardiola izdominirao famoznom Premijer Ligom,koju svi dizu u nebesa....106 datih golova,26 primljenih,i okruglo 100 bodova.
(SINISA90, 13. maj 2018 18:03)

Jesu izdominirali, ali Boga mi jesu i ulozili u ovaj tim, u trenera. I vjeruj mi da ce Siti opet na ljeto potrositi min 200 miliona, jer ce juriti LS iduce sezone.

Milos

pre 5 godina

Pogledam rezultate,vidim Čelsi gubi na poluvremenu 1:0. Bacim oko na statistiku,kad ono: 11:0 u udarcima prema golu za Njukasl. Kuku majko ko sve igra ligu šampiona...

lorenzo

pre 5 godina

dobro, uzimajući u obzir transfere i igranje na Vembliju ovo i nije katastrofa bilo...tukli Real i Borusiju, tukli Junajted, Liverpul, Čelzi, dogurali do polufinala FA kupa...može se reći da je ovo bila odlična sezona...treće mjesto, LŠ i sledeće sezone i plus povratak na stari/ novi WHL...Poketino sad ima zadatak da proda Sisoka, zadrži kostur tima, nabavi novog golmana, dovede novog napadača da bude zamjena kada nema Kejna ili kada ga neće i eventualno još jednog štopera da se podeblja ta pozicija...Lukas Moura treba da dobija daleko više vremena, Ljorente ili na posudbu ili prodaja...da se poslože više kockice i da se uzme neki trofej jer Poketino ne postaje mlađi a igrači bi mogli lagano da gube stpljenje kao i navijači...da ne bi došli u situaciju kao sa Volkerom, on je ove sezone u $itiju uzeo dva trofeja, da ne krenu i drugi igrači njegovim stopama...coys

Obelix

pre 5 godina

Hvala Profesore. Kao sto se vreme racuna pre i posle Nove ere, tako mi simpatizeri Arsenala od danas racunamo vreme pre i posle Vengera. Salu na stranu, hvala Profesoru za sve. Zbog njegovog fudbala sam zavoleo Arsenal. Iskreno se nadam Alegriju da zategne odbranu. Realno napada je odlican: Miki, Obamejang, Lakazet, Ozil i Ramzi su top. Pozadi mora da se utegne, a ko ce to bolje od Alegrija. COYG

Liverpool

pre 5 godina

Uzeti 26. maja klempavka i zaokruziti sezonu uspehom kojem se niko nije nadao. I sa transferom keite klop je na transferima u plusu 15 miliona eura. Ocigledno da pazljivo bira igrace i nalazi im pravo mesto u timu. Od osrednjeg krila Ox je postao odlican vezni igrac, firmino odlican napadac...Klopu kapa do poda za sve sto je uradio do sada. Sa par pojacanja, sledece sezone borba za titulu

MasterMind

pre 5 godina

Siti najdominantnija sezona u istoriji Ostrva, Junajted ogromna enigma, Liverpul sjajan gledajući sve ukupno, CFC katastrofa, Tot veoma dobar, Arsenal jad i čemer... Brlni definitivno najveveće iznenađenje sezone. 3 tima koja su ispala, i više nego zasluženo... P.S. Hvala Majkl za sve! Puno srce!

Sasa

pre 5 godina

Jao pogledaj samo seriju WBA. I na kraju poraz. Da su imali jos jedno kolo, verujem da bi Sautempton kiksnuo, a oni sve pobedili, na kraju bi radi odlicne serije kao prvi iznad crte prosli dalje, a skoro sve vreme su bili poslednji. Kako nemaju srece. :D

Akis

pre 5 godina

celzi se vraca tamo gde je bio do pre 10 godina. druga ligaaa opaaa
(gooner, 13. maj 2018 18:03)

Celzi pre deset godina... Ceh, Teri, Karvaljo, Kol, Ivanovic, Makelele, Balak, Lampad, drugi Kol, Drogba...
Ma nisu oni bili ni druga liga...

HARIS

pre 5 godina

Kako je Gvardiola izdominirao famoznom Premijer Ligom,koju svi dizu u nebesa....106 datih golova,26 primljenih,i okruglo 100 bodova.
(SINISA90, 13. maj 2018 18:03)

Jesu izdominirali, ali Boga mi jesu i ulozili u ovaj tim, u trenera. I vjeruj mi da ce Siti opet na ljeto potrositi min 200 miliona, jer ce juriti LS iduce sezone.

Liverpool

pre 5 godina

Uzeti 26. maja klempavka i zaokruziti sezonu uspehom kojem se niko nije nadao. I sa transferom keite klop je na transferima u plusu 15 miliona eura. Ocigledno da pazljivo bira igrace i nalazi im pravo mesto u timu. Od osrednjeg krila Ox je postao odlican vezni igrac, firmino odlican napadac...Klopu kapa do poda za sve sto je uradio do sada. Sa par pojacanja, sledece sezone borba za titulu

MasterMind

pre 5 godina

Siti najdominantnija sezona u istoriji Ostrva, Junajted ogromna enigma, Liverpul sjajan gledajući sve ukupno, CFC katastrofa, Tot veoma dobar, Arsenal jad i čemer... Brlni definitivno najveveće iznenađenje sezone. 3 tima koja su ispala, i više nego zasluženo... P.S. Hvala Majkl za sve! Puno srce!

Milos

pre 5 godina

Pogledam rezultate,vidim Čelsi gubi na poluvremenu 1:0. Bacim oko na statistiku,kad ono: 11:0 u udarcima prema golu za Njukasl. Kuku majko ko sve igra ligu šampiona...

room 1408

pre 5 godina

Danas sam napisao da će ovi “nesrecnici”primiti 5 komada.Omasio sam za malo,..Lagano je ovo moglo biti i vise od 5 komada.Liverpul zasluženo medju 4 ekipe u Engleskoj.Nadam se da će biti fenomenalna utakmica u finalu lige šampiona.Realno navijacu za njih da je osvoje,...Jedina slaba karika u današnjoj utakmici je onaj Arnold.Plasi me da će tu biti opasna rupa u odbrani uz standardnog Lovrena u finalu posto Real ima jak napad.Bice luda utakmica u najavi sa mnogo golova.

Dejan

pre 5 godina

Ovi u $itiju su se manje radovali 2012. kad su u poslednjoj sekundi osvojili titulu. Jesu dominantni ove sezone, ali dosta utakmica u kojima nisu zaslužili da dobiju, su na kraju pobedili. Gvardiola ako je frajer treba da uzme neki tim sa manjim budžetom, nije on doveden zbog rekorda u PL. Rezultate i trofeje koje je on uzimao u Barsi, Bajernu i Sitiju bi uzelo najmanje 70 % trenera.

Obelix

pre 5 godina

Hvala Profesore. Kao sto se vreme racuna pre i posle Nove ere, tako mi simpatizeri Arsenala od danas racunamo vreme pre i posle Vengera. Salu na stranu, hvala Profesoru za sve. Zbog njegovog fudbala sam zavoleo Arsenal. Iskreno se nadam Alegriju da zategne odbranu. Realno napada je odlican: Miki, Obamejang, Lakazet, Ozil i Ramzi su top. Pozadi mora da se utegne, a ko ce to bolje od Alegrija. COYG

dominus

pre 5 godina

gooner

Ne volim Čelsi (da ne kažem da ih mrzim), ali kad već pišeš, prošlo je 20ak godina od vremena kad Čelsi nije igrao veću ulogu u PL. Nekad 2003e ih je preuzeo Abramovič, a to je dobrih 15 godina. U vreme pre 10 godina, koje navodiš, imali su najbolju generaciju u istoriji kluba, igrali ono čuveno finale kad se Teri okliznuo (imao penal za trofej - da je pogodio, postali bi prvaci Evrope - dosta jači tim nego one 2012e, kada su imali više sreće nego pameti - valjda im se vratilo za prethodne godine). Tako da ti komentar nema mnogo smisla.

Dejan

pre 5 godina

@KakavDanakNeiskutstvu

On stvorio Barsu ? Pa i nije baš. Osnove onakve Barse je postavio Rajkard. Pogledaj šta sa Barselonom radi Valverde, navijači se ubiše gledajući dosadan fudbal, a on igra sezonu bez poraza. Znaš li da je Enrike imao bolji procenat pobeda od Gvardiole u 3 godine koliko je sedeo na klupi. Da, Enrike. Možeš to proveriti na netu. Što se Bajerna tiče, je li zbog uprave u sred Minhena izgubio od Reala 0 4 ? U Sitiju su i Manćini i PelegrinI Osvajali PL. Manćini inače oteran iz Zenita.. Lepi su rekordi i sve to, cenim Gvardiolu kad inteligentnog čoveka, ali da je genije-nije.

KakavDanakNeiskustvu

pre 5 godina

Ovi u $itiju su se manje radovali 2012. kad su u poslednjoj sekundi osvojili titulu. Jesu dominantni ove sezone, ali dosta utakmica u kojima nisu zaslužili da dobiju, su na kraju pobedili. Gvardiola ako je frajer treba da uzme neki tim sa manjim budžetom, nije on doveden zbog rekorda u PL. Rezultate i trofeje koje je on uzimao u Barsi, Bajernu i Sitiju bi uzelo najmanje 70 % trenera.
(Dejan, 13. maj 2018 18:04)

Pa sto nisu? Svi guraju istu pricu "uradilo bi to 90%". Zasto nisu? On je napravio Barsu licno, u Bajernu jeste bio van elementa ali zbog sukoba sa celnicima kluba i osobljem, sada opet dominira u "najjacoj ligi na svetu" i postavlja rekorde, u LS bi igrao finale da ih cuveni sudija navijac Reala Lahoz nije osakatio nacisto. Covek je genije i to kaze 95% igraca koji su igrali kod njega, a vi ostali mozete da budete strucnjaci samo na forumima.

BlueFortress

pre 5 godina

Sta uradi covek sa ovim rotiranjem zadnja 2 kola? Ok danas moze se donekle razumeti jer posle kiksa protiv Hadersfilda je definitivno propala svaka sansa za 4. mesto naravno...Ali danas? Sramotan pristup, taktika, selekcija, SVE.
Verovatno se okrenuo FA kupu, posle ovakve blamaze bolje da izvede omladince.

Ocigledno da tu ima dosta problema u Celsiju kada nakon zadnje 2 titule slede ovakvi padovi. Svi snose krivicu, od uprave, igraca do trenera. Licno, Konteova titula je zaista bila podvig, takticka mini-revolucija sa znatno slabijom transfer politikom u odnosu na oba Mancestera. Vreme je za rastanak, ne samo od Kontea vec i od nekoliko igraca koji su nedovoljno kvalitetni i nemaju karakter da u kontinuitetu daju maksimum. Kriticno leto je pred nama, sad cemo da vidimo hoce li biti promene u transfer politici...

bvb

pre 5 godina

izdominirao je bas... u tim u koji je ulozeno milijardu evra spucao je jos 200 miliona za 3 4 igraca i nakon sezone u kojoj nista nije uradio najzad uzeo titulu...

zatucanibot

pre 5 godina

koke...a prosle sezone kako je Gvardioli islo?Za dve sezone Pep je u City-ju osvojio iste trofeje kao i Pelegrini za jednu sezonu,samo sto je Pelegrini potrosio 300 miliona evra manje!!!

drajver

pre 5 godina

"jel moze neko da mi kaze da li celzi ide u lš ako liverpul osvoji?"

Ne ide. Nebitno je kako se zavrsi finale. Samo prva 4 iz PL idu u lš. Sledece sezone samo Francuzi mogu da dobiju dodatnog predstavnika u lš ( ako Marsej osvoji le a zavrsi na 4.mestu u ligi 1) jer su Atletiko, Real i Liv zauzeli top4 mesta.

Milan

pre 5 godina

@Lolo

Sta je uradio Pep? Sad cu da ti objasnim... Potrosio je 700 miliona da bi napravio veliku razliku u kvalitetu ekipa. Onda je resio da "pokori" Englesku ligu. Smejurija, super je sve ovo, ali tolika je razlika u kvalitetu igraca koje poseduje Siti i ostali. Jednostavno ne moze on dominirati, a da nema ubedljivo najbolji tim u ligi.

Milan

pre 5 godina

@KakavDanakNeiskustvu

Iz Bajerna je oteran jer nije uradio nista... Bajern nije klub koji ce da ispunjava zelje kao deda Mraz, sto Pep voli. U LS nije nista uradio, zbog cega je doveden. Plus ih je unakazio sa ovom tika takom, da se jos oporavljaju. U Sitiju za dve sezone osvojio dve titule, sto su ostali uradili da su potrosili bukvalno troduplo manje. Covek da nije dobio 700 miliona, opet bi osvojio isto sto je osvojio prosle sezone, jedno veliko nistaaaa.

Pera Pisar

pre 5 godina

Šteta za "odloženi" transfer Nabi Keite prošlog leta za ovo i "zakasneli" transfer zamene za Kutinja u vidu Nabila Fekira koji je gotova stvar, pošto je to objavio i radio Monte Karlo koji raspolaže samo sa proverenim informacijama...sa Keitom i Fekirom Liverpul bi i na sredini terena u potpunosti parirao Real Madridu u finalu Lige šampiona, a i ovako su šanse za "ušatog" dobre uz onakav napadački triling...sem ove dvojice naredne sezone od jačih pojačanja očekujem još samo Tobija Aldervirdela kome ističe ugovor sa Totenhemom, da se upari sa Van Dajkom u odbrani...čak ni novi golman neće biti spektakularan, Karijus je mlad, nije "kiksara", Oblak je preskup, Donaruma precenjen, Alison skup i "popio" od Liverpula 7 komada u dve utakmice...dovešće Klop, na kraju, ili Batlenda iz Stouka ili Poupa iz Barnlija, u najboljem slučaju Serhia Rika iz Sevilje kao konkurenciju Karijusu

Hames Rodriges

pre 5 godina

Izvini druze ali nije dominacija ako imas 30% jaci tim od svih, uz duzno postovanje, ovde su izdominirale pare. Pep je dominirao prosle sezone...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mladen, 13. maj 2018 19:51)

Ključna reč je tim, oni igraju kao tim a neki iza njih se time ne mogu pohvaliti. Nije dovoljno samo kupiti i reći ajmo momci igrajte(junajted).

Sasa

pre 5 godina

Jao pogledaj samo seriju WBA. I na kraju poraz. Da su imali jos jedno kolo, verujem da bi Sautempton kiksnuo, a oni sve pobedili, na kraju bi radi odlicne serije kao prvi iznad crte prosli dalje, a skoro sve vreme su bili poslednji. Kako nemaju srece. :D

lorenzo

pre 5 godina

dobro, uzimajući u obzir transfere i igranje na Vembliju ovo i nije katastrofa bilo...tukli Real i Borusiju, tukli Junajted, Liverpul, Čelzi, dogurali do polufinala FA kupa...može se reći da je ovo bila odlična sezona...treće mjesto, LŠ i sledeće sezone i plus povratak na stari/ novi WHL...Poketino sad ima zadatak da proda Sisoka, zadrži kostur tima, nabavi novog golmana, dovede novog napadača da bude zamjena kada nema Kejna ili kada ga neće i eventualno još jednog štopera da se podeblja ta pozicija...Lukas Moura treba da dobija daleko više vremena, Ljorente ili na posudbu ili prodaja...da se poslože više kockice i da se uzme neki trofej jer Poketino ne postaje mlađi a igrači bi mogli lagano da gube stpljenje kao i navijači...da ne bi došli u situaciju kao sa Volkerom, on je ove sezone u $itiju uzeo dva trofeja, da ne krenu i drugi igrači njegovim stopama...coys

dupli_kantar

pre 5 godina

Pa sto nisu? Svi guraju istu pricu "uradilo bi to 90%". Zasto nisu? On je napravio Barsu licno, u Bajernu jeste bio van elementa ali zbog sukoba sa celnicima kluba i osobljem, sada opet dominira u "najjacoj ligi na svetu" i postavlja rekorde, u LS bi igrao finale da ih cuveni sudija navijac Reala Lahoz nije osakatio nacisto. Covek je genije i to kaze 95% igraca koji su igrali kod njega, a vi ostali mozete da budete strucnjaci samo na forumima.
(KakavDanakNeiskustvu, 13. maj 2018 18:19)

Nick ti odgovara onome što si otkucao. Tu Barsu o kojoj ti pričaš nije napravio Pep, već Frank Rajkard.

Na prethodnoj rečenici ću da se zaustavim jer je suvišno dalje da objašnjavam koliko si pogrešnih i nekorektnih stvari otkucao.

miro

pre 5 godina

3 titule za 22 godine Toliki kredit nije imao ni jedan trener Posle Hajberija mu je bilo najvaznije da zaradi pare Amerikancu,koji je odlucio da ga se lepo resi,kada je publika prestala da dolazi na Emirets Mislim da je Arsen Venger ostavio klub u najgorem stanju Samo nekolicina imaju kvalitet da ostanu Dok najplaceniji Ozil ima dane kada mu se ne igra.i onda pravi katostrafalne greske posle kojih Arsenal prima golove Toliko para je u pocetku trazio Sancez koji je bio kljucni igac ARSENALA, Davanje sanse IVOBIJU tokom cele sezone i sta je taj momak pokazao Prodaja Zirua ,kupovina Holdinga, pa KOSELNI koji ima toliko crvenih. penala i katastrofalnih gresaka kao zadnja u nizu protiv Atletika.pa Mustafija...Eto taj isti ARSEN VENGER je zavio ARSENAL u crno Za njim ce zaliti protivnivki timovi ,navijaci i sudije kome sada da sviraju penale...,Sada je potrebna rekonstrukcija celog kluba,sto je malo izvesno sa Amerom ,ali ako ne otvori novcanik ,nece se dugo zadrzati u Arsenalu..

Milan

pre 5 godina

(dane, 13. maj 2018 20:48)

Nije ovde rec o Murinju, vec pricam o Pepu. Sta vise, za Murinja tek govorim da je lik procitan i da njegov bunker fudbal, tek ne bi ni na sta licio da nema ovakav tim. Pep jeste dobar trener, to stoji, ali da je neki madjionicar, recolucionar ili nesto trece, nije. To meni smeta, sta pravite od lika koji ima najbolji tim u ligi nekog madjionicara. Mogu se kladati da bi se Klop prosetao kroz ligu, da ima na svakoj poziciji dva odlicna igraca. Pa on je za Pepa enigma, redovna mu je musterija, a ovaj vodi uvek tri puta gori tim. Za konstantnost ti fali klupa, koju nemaju svi treneri, jer nemaju privilegiju blanko ceka. Da ne ispade da ja pljujem po Pepu, znam da je dobar trenerm ali najbolji ni blizu.

dane

pre 5 godina

(Milan, 13. maj 2018 19:49)

Pa nisam te primetio da tako pricas protiv Murinja. Doveden u Celzi i Real da osvoji LS, a nije dosao ni do finala. Sredstva su mu bila neogranicena. Avram Grant dosao do finala, Di Mateo uzeo titulu. U Realu to uradili Anceloti i Zidan. Napravio uspeh sa Portom i Interom ali kiksirao sa Celsijem i Realom. I pored toga, veliki trener kao i Gvardiola.

Meni je smesno kada neko osporava Pepa, a covek za 9 godina karijere osvojio 2 LS i 7 domacih titula uz brojne rekorde i ofanzivan, tehnicki savrsen fudbal. Naravno da nije genije, ali jeste vrhunski trener. A da kosta, naravno da kosta. Koliko para toliko muzike. Uvek bilo.

Mladen

pre 5 godina

@SINISA90

Izvini druze ali nije dominacija ako imas 30% jaci tim od svih, uz duzno postovanje, ovde su izdominirale pare. Pep je dominirao prosle sezone...

Oliver

pre 5 godina

Tamo bi i Siniša osvojio ligu a ne čovjek kojem samo u bekove ulože preko 100 miliona... Biće neobično bez Arsena mada je uprava toliko sposobna da neće doveti nekog provjerenog trenera i odoše korak unazad, vjerovatno ode i Konte.

COYI

pre 5 godina

I'm forever blowing bubbles,
Pretty bubbles in the air,
They fly so high,
Nearly reach the sky,
Then like my dreams,
They fade and die.
Fortune's always hiding,
I've looked everywhere,
I'm forever blowing bubbles,
Pretty bubbles in the air''

Come On You Irons!!!!!!!

Mladen

pre 5 godina

Ključna reč je tim, oni igraju kao tim a neki iza njih se time ne mogu pohvaliti. Nije dovoljno samo kupiti i reći ajmo momci igrajte(junajted).
(Hames Rodriges, 13. maj 2018 20:55)

Dobro tu se slazem, ko je osim Junajteda i Sitija potrosio preko 600 miliona? Da li su Klop i Poketino napravili tim? Jesu, koliko ja znam. Evo Klop nema loseg pojacanja, ali on ne moze imati konstantnost kada nema tim kao sto Pep ima. Murinjo je prica za sebe, ali realno gledano Pep ima za 30% jaci tim od svih, osim mozda Junajteda. Prvenstveno je parama napravio veliku rupu u ligi, izmedju njegovog tima i ostatka lige. Bre on ne moze Klopa da pobedi, a pogledaj tim koji Klop ima. Svaka cast za ovaj uspeh, ali nikad, ma nikad ne bi imao ni slicno da nema najbolji tim u ligi.

eye of beholder

pre 5 godina

(lorenzo, 13. maj 2018 18:19)

Stvarno ne razumem simpatizere ovog kluba. Ne razumem kako oni postoje uopšte. Čoveče, Daniel Levy će posle SP-a da proda Kane-a, kao i jednog od dvojca veznjaka (Eriksen ili Ali).

Zameniće ih perspektivni igrači iz podmlatka ili neki potencijal iz centralne evrope koji neći biti plaćen više od 10-15 miliona.

Spursi se mogu boriti za trofej u liga kupu, jer gazde nemaju veće ambicije od toga. Dok jedni basnoslovno troše zarad trofeja, Spursi su ekipa koja se bori za profit i učešće u LŠ.

Priseti se samo kako pravi i iskreni navijači Spursa (na ostrvu) sebe nazivaju. Možda i shvatiš ZAŠTO je Tottenham mali klub i nikada neće biti konkurentan za ozbiljne trofeje (EPL & evro kupovi).

P.S. rezultat je fenomenalan..ali bolje od toga niti mogu, niti žele. Bili su i večito će biti mali klub (osim ako ne promene vlasničku strukturu i

lorenzo

pre 5 godina

@eye of beholder izvini druže ali najlakše je uzeti i navijati za Junajted, Barsu, Real, Bajern...neću tu da računam ljude koji "navijaju" za PSG, City, Čelzi i ostale klubove koji su čekali bogate vlasnike...Totenhem uopšte nije mali klub...ima poprilično veliki broj navijača, ne samo u Engleskoj već i u svijetu...pametno posluju, polako hvataju priključak za ostalim klubovima ali na skroz drugi način, oslanjaju se na igrače iz svoje škole i mlade igrače koje formira Poketino...da je Levi želio da proda Kejna uradio bi to posle njegove prve sezone, kada se pojavio i izbacio Adebajora i Soldada iz tima...slična situacija je i sa Eriksenom i Alijem...uostalom pogledaj koliko Vertongen već igra za Tot a kakva je klasa od igrača...

sakupljac minusa

pre 5 godina

eye of beholder,
Samo polako druze. Sledece godine se vracaju na svoj stadion, koji ce biti najlepsi u engleskoj. Sto je inace obicaj malih klubova. Zavrsili sezonu ispred finaliste LS,Arsenala,Celzija. Pa jos kad pogledas kakav budzet imaju za plate i transfere, rezultat je sjajan. Al kladim se da si ti jedan od onih sto Totenhem nije video na startu sezone da ce zavrsiti u top 6. Sto zbog kvaliteta, sto zbog Vemblija. Igrati celu sezonu bez domacinskog stadiona, Vembli je to postao dosta kasno, ako je i postao, i zavrsiti treci. Nije stvar samo u velicini kluba, nego i u rezultatima. To sto tebi nije jasno kako ovaj klub uopste ima navijace, govori vise o tebi nego o Totenhemu. Pretpostavljam da ne vidis ni sledece sezone na kraju Totenhem medju prvih 6?. Verovatno zbog tih silnih prodaja koje si naveo. A kad se i sledeca sezona zavrsi, ne bi me zacudilo da opet najavis raspad Totenhema, a da tvoj klub tebi obezbedi gledanje evro kupova cetvrtkom. Ne znam koji, jer se nisi deklarisao.

sakupljač minusa

pre 5 godina

eye of the beholder,
Čekaj, ti uporedjuješ Levija sa ovim klubovima što troše silne milione i koje drže rusi,arapi,amerikanci....? Pa istina je da Totenhem verovatno ima para, al ne možeš u isti koš da ih stavljaš . Liverpul najavljuje titulu od 90- te. Kad je Totenhem uopšte pre početka sezone bio kandidat za titulu? Nikad. One godine nije bio prvak samo zato što je cela PL htela da Lester bude. Niko neće priznati to javno.Al i mnogo kompetentniji ljudi su na kraju stidljivo to rekli. Sa sportkluba. Interesuje me koji je tvoj favorit jer verujem da će sve češće Tot završavati ispred njih. Jedino ako nije Citi. Lako je navijati za Real,Barsu,Junajted,Bajern,Liv,Čelzi.... Nije meni problem da kažem da je Tot mnogo manji klub od ovih,naravno, al onda je uspeh samim tim veći kad si u eng ispred njih. I to pljuvanje po Tot i Citiju se počelo dešavati baš zbog toga što nekim klubovima nije više " obezbedjena" unapred LS. Pa malo boli kad se svake druge godine pauzira. I to za Žinolu i Lesa su gluposti. To je pokušaj da se izdigne klub na neki novi nivo. Što se tek kasnije desilo. Videćeš kad se Arsenalu sad desi to da bude Tot iz sredine 90-ih. Zbog novog stadiona i lige šampiona neće prodavati nikog. Sem Tobija. A trofej će vrlo brzo doći. I kome nije cilj da pravi profit? Naravno, ne po cenu borbe za trofej. Al Tot je uvek tu negde. A sa novim stadionom dolazi i veći budžet kluba pa ćemo videti kako će se ponašati.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

Венгер је својевремено рекао да би волио да га Пикси наслиједи јер му је Пикси био ученик и наравно што гаји исти стил игре.��

eye of the beholder

pre 5 godina

sakupljac minusa

Spursi se razmeću sa pričom oko borbe za titule još od dovođenja Linekera iz Barse. Smešni bili '97 kada su u paketu doveli Lesa Ferdinanda i Davida Žinolu, bahato preteći da će osvojiti titulu. Bliži su bili da ispadnu. Raspad sistema, što je kasnije i uticalo na promenu vlasnika. Od tada, Levy žari i pali na WHL-u.

Zašto je Alex Ferguson izjavio da je za njega najbolji MENADŽER na svetu Daniel Levy? Slučajno? Hajde ti kaži zašto.

Pogledaj transfere Spurs-a od dolaska Levy-a na čelo kluba. Izuzetak je momenat kada je prodat Bale, pa su ti novci bahato i trošeni na gluposti poput Soldada.

E sad, novo pitanje za tebe - zašto je bitno koji klub ja simpatišem? Da bi mogao da odgovoriš da sam plastikaner (Chelsea, Man City), ili da sam navijač kluba koji igra najružniji fudbal (Man Utd), da sam simpatizer "You will never win anything" kluba (Liverpool) ili da sam navijač tima koji je žrtva dva čoveka (amera vlasnika i odlazećeg trenera koji se slično zove kao i klub)? Jel to cilj od "igre"? Da bi poredio?

Ko su i šta su Kane, Ali, Son, Eriksen je besmisleno pričati. Poslednje pomenuti je jedan od mojih omiljenih igrača. No, to ne menja činjenicu da nemaju trofeje, nemaju veličinu i iskustvo. Imaju vlasnika koga zanima profit, a ne rezultat. Ja ne kažem da neće biti u top 6, ali tvrdim da posle SP-a Levy prodaje Kane-a, kao i još jednog igrača iz prvih 11. Mogu da završe i drugi i šesti...ali bez trofeja, niti će biti blizu istog.

Dejan

pre 5 godina

Ovi u $itiju su se manje radovali 2012. kad su u poslednjoj sekundi osvojili titulu. Jesu dominantni ove sezone, ali dosta utakmica u kojima nisu zaslužili da dobiju, su na kraju pobedili. Gvardiola ako je frajer treba da uzme neki tim sa manjim budžetom, nije on doveden zbog rekorda u PL. Rezultate i trofeje koje je on uzimao u Barsi, Bajernu i Sitiju bi uzelo najmanje 70 % trenera.

KakavDanakNeiskustvu

pre 5 godina

Ovi u $itiju su se manje radovali 2012. kad su u poslednjoj sekundi osvojili titulu. Jesu dominantni ove sezone, ali dosta utakmica u kojima nisu zaslužili da dobiju, su na kraju pobedili. Gvardiola ako je frajer treba da uzme neki tim sa manjim budžetom, nije on doveden zbog rekorda u PL. Rezultate i trofeje koje je on uzimao u Barsi, Bajernu i Sitiju bi uzelo najmanje 70 % trenera.
(Dejan, 13. maj 2018 18:04)

Pa sto nisu? Svi guraju istu pricu "uradilo bi to 90%". Zasto nisu? On je napravio Barsu licno, u Bajernu jeste bio van elementa ali zbog sukoba sa celnicima kluba i osobljem, sada opet dominira u "najjacoj ligi na svetu" i postavlja rekorde, u LS bi igrao finale da ih cuveni sudija navijac Reala Lahoz nije osakatio nacisto. Covek je genije i to kaze 95% igraca koji su igrali kod njega, a vi ostali mozete da budete strucnjaci samo na forumima.

bvb

pre 5 godina

izdominirao je bas... u tim u koji je ulozeno milijardu evra spucao je jos 200 miliona za 3 4 igraca i nakon sezone u kojoj nista nije uradio najzad uzeo titulu...

Mladen

pre 5 godina

@SINISA90

Izvini druze ali nije dominacija ako imas 30% jaci tim od svih, uz duzno postovanje, ovde su izdominirale pare. Pep je dominirao prosle sezone...

Milan

pre 5 godina

@KakavDanakNeiskustvu

Iz Bajerna je oteran jer nije uradio nista... Bajern nije klub koji ce da ispunjava zelje kao deda Mraz, sto Pep voli. U LS nije nista uradio, zbog cega je doveden. Plus ih je unakazio sa ovom tika takom, da se jos oporavljaju. U Sitiju za dve sezone osvojio dve titule, sto su ostali uradili da su potrosili bukvalno troduplo manje. Covek da nije dobio 700 miliona, opet bi osvojio isto sto je osvojio prosle sezone, jedno veliko nistaaaa.

Liverpool

pre 5 godina

Uzeti 26. maja klempavka i zaokruziti sezonu uspehom kojem se niko nije nadao. I sa transferom keite klop je na transferima u plusu 15 miliona eura. Ocigledno da pazljivo bira igrace i nalazi im pravo mesto u timu. Od osrednjeg krila Ox je postao odlican vezni igrac, firmino odlican napadac...Klopu kapa do poda za sve sto je uradio do sada. Sa par pojacanja, sledece sezone borba za titulu

zatucanibot

pre 5 godina

koke...a prosle sezone kako je Gvardioli islo?Za dve sezone Pep je u City-ju osvojio iste trofeje kao i Pelegrini za jednu sezonu,samo sto je Pelegrini potrosio 300 miliona evra manje!!!

miro

pre 5 godina

3 titule za 22 godine Toliki kredit nije imao ni jedan trener Posle Hajberija mu je bilo najvaznije da zaradi pare Amerikancu,koji je odlucio da ga se lepo resi,kada je publika prestala da dolazi na Emirets Mislim da je Arsen Venger ostavio klub u najgorem stanju Samo nekolicina imaju kvalitet da ostanu Dok najplaceniji Ozil ima dane kada mu se ne igra.i onda pravi katostrafalne greske posle kojih Arsenal prima golove Toliko para je u pocetku trazio Sancez koji je bio kljucni igac ARSENALA, Davanje sanse IVOBIJU tokom cele sezone i sta je taj momak pokazao Prodaja Zirua ,kupovina Holdinga, pa KOSELNI koji ima toliko crvenih. penala i katastrofalnih gresaka kao zadnja u nizu protiv Atletika.pa Mustafija...Eto taj isti ARSEN VENGER je zavio ARSENAL u crno Za njim ce zaliti protivnivki timovi ,navijaci i sudije kome sada da sviraju penale...,Sada je potrebna rekonstrukcija celog kluba,sto je malo izvesno sa Amerom ,ali ako ne otvori novcanik ,nece se dugo zadrzati u Arsenalu..

Dejan

pre 5 godina

@KakavDanakNeiskutstvu

On stvorio Barsu ? Pa i nije baš. Osnove onakve Barse je postavio Rajkard. Pogledaj šta sa Barselonom radi Valverde, navijači se ubiše gledajući dosadan fudbal, a on igra sezonu bez poraza. Znaš li da je Enrike imao bolji procenat pobeda od Gvardiole u 3 godine koliko je sedeo na klupi. Da, Enrike. Možeš to proveriti na netu. Što se Bajerna tiče, je li zbog uprave u sred Minhena izgubio od Reala 0 4 ? U Sitiju su i Manćini i PelegrinI Osvajali PL. Manćini inače oteran iz Zenita.. Lepi su rekordi i sve to, cenim Gvardiolu kad inteligentnog čoveka, ali da je genije-nije.

Milan

pre 5 godina

@Lolo

Sta je uradio Pep? Sad cu da ti objasnim... Potrosio je 700 miliona da bi napravio veliku razliku u kvalitetu ekipa. Onda je resio da "pokori" Englesku ligu. Smejurija, super je sve ovo, ali tolika je razlika u kvalitetu igraca koje poseduje Siti i ostali. Jednostavno ne moze on dominirati, a da nema ubedljivo najbolji tim u ligi.

lorenzo

pre 5 godina

dobro, uzimajući u obzir transfere i igranje na Vembliju ovo i nije katastrofa bilo...tukli Real i Borusiju, tukli Junajted, Liverpul, Čelzi, dogurali do polufinala FA kupa...može se reći da je ovo bila odlična sezona...treće mjesto, LŠ i sledeće sezone i plus povratak na stari/ novi WHL...Poketino sad ima zadatak da proda Sisoka, zadrži kostur tima, nabavi novog golmana, dovede novog napadača da bude zamjena kada nema Kejna ili kada ga neće i eventualno još jednog štopera da se podeblja ta pozicija...Lukas Moura treba da dobija daleko više vremena, Ljorente ili na posudbu ili prodaja...da se poslože više kockice i da se uzme neki trofej jer Poketino ne postaje mlađi a igrači bi mogli lagano da gube stpljenje kao i navijači...da ne bi došli u situaciju kao sa Volkerom, on je ove sezone u $itiju uzeo dva trofeja, da ne krenu i drugi igrači njegovim stopama...coys

COYI

pre 5 godina

I'm forever blowing bubbles,
Pretty bubbles in the air,
They fly so high,
Nearly reach the sky,
Then like my dreams,
They fade and die.
Fortune's always hiding,
I've looked everywhere,
I'm forever blowing bubbles,
Pretty bubbles in the air''

Come On You Irons!!!!!!!

Akis

pre 5 godina

celzi se vraca tamo gde je bio do pre 10 godina. druga ligaaa opaaa
(gooner, 13. maj 2018 18:03)

Celzi pre deset godina... Ceh, Teri, Karvaljo, Kol, Ivanovic, Makelele, Balak, Lampad, drugi Kol, Drogba...
Ma nisu oni bili ni druga liga...

Pera Pisar

pre 5 godina

Šteta za "odloženi" transfer Nabi Keite prošlog leta za ovo i "zakasneli" transfer zamene za Kutinja u vidu Nabila Fekira koji je gotova stvar, pošto je to objavio i radio Monte Karlo koji raspolaže samo sa proverenim informacijama...sa Keitom i Fekirom Liverpul bi i na sredini terena u potpunosti parirao Real Madridu u finalu Lige šampiona, a i ovako su šanse za "ušatog" dobre uz onakav napadački triling...sem ove dvojice naredne sezone od jačih pojačanja očekujem još samo Tobija Aldervirdela kome ističe ugovor sa Totenhemom, da se upari sa Van Dajkom u odbrani...čak ni novi golman neće biti spektakularan, Karijus je mlad, nije "kiksara", Oblak je preskup, Donaruma precenjen, Alison skup i "popio" od Liverpula 7 komada u dve utakmice...dovešće Klop, na kraju, ili Batlenda iz Stouka ili Poupa iz Barnlija, u najboljem slučaju Serhia Rika iz Sevilje kao konkurenciju Karijusu

Obelix

pre 5 godina

Hvala Profesore. Kao sto se vreme racuna pre i posle Nove ere, tako mi simpatizeri Arsenala od danas racunamo vreme pre i posle Vengera. Salu na stranu, hvala Profesoru za sve. Zbog njegovog fudbala sam zavoleo Arsenal. Iskreno se nadam Alegriju da zategne odbranu. Realno napada je odlican: Miki, Obamejang, Lakazet, Ozil i Ramzi su top. Pozadi mora da se utegne, a ko ce to bolje od Alegrija. COYG

Oliver

pre 5 godina

Tamo bi i Siniša osvojio ligu a ne čovjek kojem samo u bekove ulože preko 100 miliona... Biće neobično bez Arsena mada je uprava toliko sposobna da neće doveti nekog provjerenog trenera i odoše korak unazad, vjerovatno ode i Konte.

HARIS

pre 5 godina

Kako je Gvardiola izdominirao famoznom Premijer Ligom,koju svi dizu u nebesa....106 datih golova,26 primljenih,i okruglo 100 bodova.
(SINISA90, 13. maj 2018 18:03)

Jesu izdominirali, ali Boga mi jesu i ulozili u ovaj tim, u trenera. I vjeruj mi da ce Siti opet na ljeto potrositi min 200 miliona, jer ce juriti LS iduce sezone.

dane

pre 5 godina

(Milan, 13. maj 2018 19:49)

Pa nisam te primetio da tako pricas protiv Murinja. Doveden u Celzi i Real da osvoji LS, a nije dosao ni do finala. Sredstva su mu bila neogranicena. Avram Grant dosao do finala, Di Mateo uzeo titulu. U Realu to uradili Anceloti i Zidan. Napravio uspeh sa Portom i Interom ali kiksirao sa Celsijem i Realom. I pored toga, veliki trener kao i Gvardiola.

Meni je smesno kada neko osporava Pepa, a covek za 9 godina karijere osvojio 2 LS i 7 domacih titula uz brojne rekorde i ofanzivan, tehnicki savrsen fudbal. Naravno da nije genije, ali jeste vrhunski trener. A da kosta, naravno da kosta. Koliko para toliko muzike. Uvek bilo.

MasterMind

pre 5 godina

Siti najdominantnija sezona u istoriji Ostrva, Junajted ogromna enigma, Liverpul sjajan gledajući sve ukupno, CFC katastrofa, Tot veoma dobar, Arsenal jad i čemer... Brlni definitivno najveveće iznenađenje sezone. 3 tima koja su ispala, i više nego zasluženo... P.S. Hvala Majkl za sve! Puno srce!

eye of beholder

pre 5 godina

(lorenzo, 13. maj 2018 18:19)

Stvarno ne razumem simpatizere ovog kluba. Ne razumem kako oni postoje uopšte. Čoveče, Daniel Levy će posle SP-a da proda Kane-a, kao i jednog od dvojca veznjaka (Eriksen ili Ali).

Zameniće ih perspektivni igrači iz podmlatka ili neki potencijal iz centralne evrope koji neći biti plaćen više od 10-15 miliona.

Spursi se mogu boriti za trofej u liga kupu, jer gazde nemaju veće ambicije od toga. Dok jedni basnoslovno troše zarad trofeja, Spursi su ekipa koja se bori za profit i učešće u LŠ.

Priseti se samo kako pravi i iskreni navijači Spursa (na ostrvu) sebe nazivaju. Možda i shvatiš ZAŠTO je Tottenham mali klub i nikada neće biti konkurentan za ozbiljne trofeje (EPL & evro kupovi).

P.S. rezultat je fenomenalan..ali bolje od toga niti mogu, niti žele. Bili su i večito će biti mali klub (osim ako ne promene vlasničku strukturu i

eye of the beholder

pre 5 godina

sakupljac minusa

Spursi se razmeću sa pričom oko borbe za titule još od dovođenja Linekera iz Barse. Smešni bili '97 kada su u paketu doveli Lesa Ferdinanda i Davida Žinolu, bahato preteći da će osvojiti titulu. Bliži su bili da ispadnu. Raspad sistema, što je kasnije i uticalo na promenu vlasnika. Od tada, Levy žari i pali na WHL-u.

Zašto je Alex Ferguson izjavio da je za njega najbolji MENADŽER na svetu Daniel Levy? Slučajno? Hajde ti kaži zašto.

Pogledaj transfere Spurs-a od dolaska Levy-a na čelo kluba. Izuzetak je momenat kada je prodat Bale, pa su ti novci bahato i trošeni na gluposti poput Soldada.

E sad, novo pitanje za tebe - zašto je bitno koji klub ja simpatišem? Da bi mogao da odgovoriš da sam plastikaner (Chelsea, Man City), ili da sam navijač kluba koji igra najružniji fudbal (Man Utd), da sam simpatizer "You will never win anything" kluba (Liverpool) ili da sam navijač tima koji je žrtva dva čoveka (amera vlasnika i odlazećeg trenera koji se slično zove kao i klub)? Jel to cilj od "igre"? Da bi poredio?

Ko su i šta su Kane, Ali, Son, Eriksen je besmisleno pričati. Poslednje pomenuti je jedan od mojih omiljenih igrača. No, to ne menja činjenicu da nemaju trofeje, nemaju veličinu i iskustvo. Imaju vlasnika koga zanima profit, a ne rezultat. Ja ne kažem da neće biti u top 6, ali tvrdim da posle SP-a Levy prodaje Kane-a, kao i još jednog igrača iz prvih 11. Mogu da završe i drugi i šesti...ali bez trofeja, niti će biti blizu istog.

dupli_kantar

pre 5 godina

Pa sto nisu? Svi guraju istu pricu "uradilo bi to 90%". Zasto nisu? On je napravio Barsu licno, u Bajernu jeste bio van elementa ali zbog sukoba sa celnicima kluba i osobljem, sada opet dominira u "najjacoj ligi na svetu" i postavlja rekorde, u LS bi igrao finale da ih cuveni sudija navijac Reala Lahoz nije osakatio nacisto. Covek je genije i to kaze 95% igraca koji su igrali kod njega, a vi ostali mozete da budete strucnjaci samo na forumima.
(KakavDanakNeiskustvu, 13. maj 2018 18:19)

Nick ti odgovara onome što si otkucao. Tu Barsu o kojoj ti pričaš nije napravio Pep, već Frank Rajkard.

Na prethodnoj rečenici ću da se zaustavim jer je suvišno dalje da objašnjavam koliko si pogrešnih i nekorektnih stvari otkucao.

sakupljač minusa

pre 5 godina

eye of the beholder,
Čekaj, ti uporedjuješ Levija sa ovim klubovima što troše silne milione i koje drže rusi,arapi,amerikanci....? Pa istina je da Totenhem verovatno ima para, al ne možeš u isti koš da ih stavljaš . Liverpul najavljuje titulu od 90- te. Kad je Totenhem uopšte pre početka sezone bio kandidat za titulu? Nikad. One godine nije bio prvak samo zato što je cela PL htela da Lester bude. Niko neće priznati to javno.Al i mnogo kompetentniji ljudi su na kraju stidljivo to rekli. Sa sportkluba. Interesuje me koji je tvoj favorit jer verujem da će sve češće Tot završavati ispred njih. Jedino ako nije Citi. Lako je navijati za Real,Barsu,Junajted,Bajern,Liv,Čelzi.... Nije meni problem da kažem da je Tot mnogo manji klub od ovih,naravno, al onda je uspeh samim tim veći kad si u eng ispred njih. I to pljuvanje po Tot i Citiju se počelo dešavati baš zbog toga što nekim klubovima nije više " obezbedjena" unapred LS. Pa malo boli kad se svake druge godine pauzira. I to za Žinolu i Lesa su gluposti. To je pokušaj da se izdigne klub na neki novi nivo. Što se tek kasnije desilo. Videćeš kad se Arsenalu sad desi to da bude Tot iz sredine 90-ih. Zbog novog stadiona i lige šampiona neće prodavati nikog. Sem Tobija. A trofej će vrlo brzo doći. I kome nije cilj da pravi profit? Naravno, ne po cenu borbe za trofej. Al Tot je uvek tu negde. A sa novim stadionom dolazi i veći budžet kluba pa ćemo videti kako će se ponašati.

room 1408

pre 5 godina

Danas sam napisao da će ovi “nesrecnici”primiti 5 komada.Omasio sam za malo,..Lagano je ovo moglo biti i vise od 5 komada.Liverpul zasluženo medju 4 ekipe u Engleskoj.Nadam se da će biti fenomenalna utakmica u finalu lige šampiona.Realno navijacu za njih da je osvoje,...Jedina slaba karika u današnjoj utakmici je onaj Arnold.Plasi me da će tu biti opasna rupa u odbrani uz standardnog Lovrena u finalu posto Real ima jak napad.Bice luda utakmica u najavi sa mnogo golova.

Milan

pre 5 godina

(dane, 13. maj 2018 20:48)

Nije ovde rec o Murinju, vec pricam o Pepu. Sta vise, za Murinja tek govorim da je lik procitan i da njegov bunker fudbal, tek ne bi ni na sta licio da nema ovakav tim. Pep jeste dobar trener, to stoji, ali da je neki madjionicar, recolucionar ili nesto trece, nije. To meni smeta, sta pravite od lika koji ima najbolji tim u ligi nekog madjionicara. Mogu se kladati da bi se Klop prosetao kroz ligu, da ima na svakoj poziciji dva odlicna igraca. Pa on je za Pepa enigma, redovna mu je musterija, a ovaj vodi uvek tri puta gori tim. Za konstantnost ti fali klupa, koju nemaju svi treneri, jer nemaju privilegiju blanko ceka. Da ne ispade da ja pljujem po Pepu, znam da je dobar trenerm ali najbolji ni blizu.

Sasa

pre 5 godina

Jao pogledaj samo seriju WBA. I na kraju poraz. Da su imali jos jedno kolo, verujem da bi Sautempton kiksnuo, a oni sve pobedili, na kraju bi radi odlicne serije kao prvi iznad crte prosli dalje, a skoro sve vreme su bili poslednji. Kako nemaju srece. :D

BlueFortress

pre 5 godina

Sta uradi covek sa ovim rotiranjem zadnja 2 kola? Ok danas moze se donekle razumeti jer posle kiksa protiv Hadersfilda je definitivno propala svaka sansa za 4. mesto naravno...Ali danas? Sramotan pristup, taktika, selekcija, SVE.
Verovatno se okrenuo FA kupu, posle ovakve blamaze bolje da izvede omladince.

Ocigledno da tu ima dosta problema u Celsiju kada nakon zadnje 2 titule slede ovakvi padovi. Svi snose krivicu, od uprave, igraca do trenera. Licno, Konteova titula je zaista bila podvig, takticka mini-revolucija sa znatno slabijom transfer politikom u odnosu na oba Mancestera. Vreme je za rastanak, ne samo od Kontea vec i od nekoliko igraca koji su nedovoljno kvalitetni i nemaju karakter da u kontinuitetu daju maksimum. Kriticno leto je pred nama, sad cemo da vidimo hoce li biti promene u transfer politici...

Mladen

pre 5 godina

Ključna reč je tim, oni igraju kao tim a neki iza njih se time ne mogu pohvaliti. Nije dovoljno samo kupiti i reći ajmo momci igrajte(junajted).
(Hames Rodriges, 13. maj 2018 20:55)

Dobro tu se slazem, ko je osim Junajteda i Sitija potrosio preko 600 miliona? Da li su Klop i Poketino napravili tim? Jesu, koliko ja znam. Evo Klop nema loseg pojacanja, ali on ne moze imati konstantnost kada nema tim kao sto Pep ima. Murinjo je prica za sebe, ali realno gledano Pep ima za 30% jaci tim od svih, osim mozda Junajteda. Prvenstveno je parama napravio veliku rupu u ligi, izmedju njegovog tima i ostatka lige. Bre on ne moze Klopa da pobedi, a pogledaj tim koji Klop ima. Svaka cast za ovaj uspeh, ali nikad, ma nikad ne bi imao ni slicno da nema najbolji tim u ligi.

Milos

pre 5 godina

Pogledam rezultate,vidim Čelsi gubi na poluvremenu 1:0. Bacim oko na statistiku,kad ono: 11:0 u udarcima prema golu za Njukasl. Kuku majko ko sve igra ligu šampiona...

Hames Rodriges

pre 5 godina

Izvini druze ali nije dominacija ako imas 30% jaci tim od svih, uz duzno postovanje, ovde su izdominirale pare. Pep je dominirao prosle sezone...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mladen, 13. maj 2018 19:51)

Ključna reč je tim, oni igraju kao tim a neki iza njih se time ne mogu pohvaliti. Nije dovoljno samo kupiti i reći ajmo momci igrajte(junajted).

lorenzo

pre 5 godina

@eye of beholder izvini druže ali najlakše je uzeti i navijati za Junajted, Barsu, Real, Bajern...neću tu da računam ljude koji "navijaju" za PSG, City, Čelzi i ostale klubove koji su čekali bogate vlasnike...Totenhem uopšte nije mali klub...ima poprilično veliki broj navijača, ne samo u Engleskoj već i u svijetu...pametno posluju, polako hvataju priključak za ostalim klubovima ali na skroz drugi način, oslanjaju se na igrače iz svoje škole i mlade igrače koje formira Poketino...da je Levi želio da proda Kejna uradio bi to posle njegove prve sezone, kada se pojavio i izbacio Adebajora i Soldada iz tima...slična situacija je i sa Eriksenom i Alijem...uostalom pogledaj koliko Vertongen već igra za Tot a kakva je klasa od igrača...

sakupljac minusa

pre 5 godina

eye of beholder,
Samo polako druze. Sledece godine se vracaju na svoj stadion, koji ce biti najlepsi u engleskoj. Sto je inace obicaj malih klubova. Zavrsili sezonu ispred finaliste LS,Arsenala,Celzija. Pa jos kad pogledas kakav budzet imaju za plate i transfere, rezultat je sjajan. Al kladim se da si ti jedan od onih sto Totenhem nije video na startu sezone da ce zavrsiti u top 6. Sto zbog kvaliteta, sto zbog Vemblija. Igrati celu sezonu bez domacinskog stadiona, Vembli je to postao dosta kasno, ako je i postao, i zavrsiti treci. Nije stvar samo u velicini kluba, nego i u rezultatima. To sto tebi nije jasno kako ovaj klub uopste ima navijace, govori vise o tebi nego o Totenhemu. Pretpostavljam da ne vidis ni sledece sezone na kraju Totenhem medju prvih 6?. Verovatno zbog tih silnih prodaja koje si naveo. A kad se i sledeca sezona zavrsi, ne bi me zacudilo da opet najavis raspad Totenhema, a da tvoj klub tebi obezbedi gledanje evro kupova cetvrtkom. Ne znam koji, jer se nisi deklarisao.

dominus

pre 5 godina

gooner

Ne volim Čelsi (da ne kažem da ih mrzim), ali kad već pišeš, prošlo je 20ak godina od vremena kad Čelsi nije igrao veću ulogu u PL. Nekad 2003e ih je preuzeo Abramovič, a to je dobrih 15 godina. U vreme pre 10 godina, koje navodiš, imali su najbolju generaciju u istoriji kluba, igrali ono čuveno finale kad se Teri okliznuo (imao penal za trofej - da je pogodio, postali bi prvaci Evrope - dosta jači tim nego one 2012e, kada su imali više sreće nego pameti - valjda im se vratilo za prethodne godine). Tako da ti komentar nema mnogo smisla.

drajver

pre 5 godina

"jel moze neko da mi kaze da li celzi ide u lš ako liverpul osvoji?"

Ne ide. Nebitno je kako se zavrsi finale. Samo prva 4 iz PL idu u lš. Sledece sezone samo Francuzi mogu da dobiju dodatnog predstavnika u lš ( ako Marsej osvoji le a zavrsi na 4.mestu u ligi 1) jer su Atletiko, Real i Liv zauzeli top4 mesta.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

Венгер је својевремено рекао да би волио да га Пикси наслиједи јер му је Пикси био ученик и наравно што гаји исти стил игре.��