Tenis 116

Utorak, 08.05.2018.

17:19

Izner: Đoković na vrhuncu je najbolji teniser kojeg sam gledao

Američki teniser Džon Izner opisao je Novaka Đokovića, kada je u formi, kao najboljeg igrača svih vremena.

Izner: Ðokoviæ na vrhuncu je najbolji teniser kojeg sam gledao IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

116 Komentari

Sortiraj po:

Ah

pre 6 godina

Kada neko kaze za nekoga da je najbolji teniser, misli se na broj GS, Masters, rekordi... To sto neki igrac kaze da mu je teze da igra protiv Novaka, ne znaci da je on automatski najbolji. To samo znaci da mu on ne lezi, da igra teske meceve sa njim. Zato i postoji taj H2H. Medjutim, titule su ono sto se broji, ne medjusobni susreti. Tu su Rafa, Federer, Sampras, ispred Novaka. Sto se rokrda tice nije blizu ni jednom, ni drugom. Jedini bitan rekord, 30 odigranih meceva na GS, 3 uzastopna AO. Ako znas da Federer ima 5 uzastopnih W i USO, onda ova 3 deluju smesno. Ostalo nije nesto sto je bitno. On od Rafe ima vise samo broj nedelja na prvom mestu. Od Federera samo 3 Mastersa vise. Od obojice samo H2H. O cemu pricamo?

#

pre 6 godina

@Mikii tvoja frustracija Srbinom teniskom legendom istorijskog formata je neopisiva.
I šta kažeš, nije Nole najbolji kada je top, nego Rafa? Pa hajde da čujemo šta o tome misli baš tvoj ljubimac, Rafa lično:
“Da bih pobedio Novaka, moram igrati svoj najbolji tenis, i nadati se da on neće odigrati kako zna i ume.“
Dakle “stručnjače“ okači to tvoje mišljenje mačku o rep, nikoga ne zanima šta ti misliš. Ja verujem iskrenom i velikom Rafi ljudini.

Ljubisa

pre 6 godina

(sve piše proveri, 8. maj 2018 22:05)

Treba dodati i jos ovo: Te 2008, pre nego sto je osvojio prvi GS protiv Conge, Novak je razbio tog Federera u 1/2 finalu sa 3:0 a isto tako Conga Nadala !!!

Hmmmmmm

pre 6 godina

Rekordi, Federer: jedini u open eri koji je osvajao 3 puta 3 GS.2009. oborio rekord Samprasa i uzeo 15 GS. 237 uzastopnih nedelja na prvom mestu, bolji od Konorsa 160 i Stefi 186. 2017. oborio rekord Samprasa sa 8 titula na W. 2007. se izjednacio sa Borgom 5 uzastopnih W. Najvise uzastopnih titula na USO. Jedini koji u open eri ima 5 uzastopnih titula na W i USO. Rekorder po broju uzastopnih pobeda na travi 65 i betonu 56. 3 godine zaredom je osvajao vise od 10 turnira. Najvise odserviranih as servisa u fonalu GS 50, W 2009. Izostavljam novcane nagrade, posto se to povecava stalno.
Djokovic: Najmladji teniser koji je dosao do 1/2 finala sva 4 GS. 30 uzastopnih pobeda na GS 2015./'16. 3 uzastopne titule na AO. 3 uzastopna finala na sba 4 GS. Najbrze se kvalifikovao na zavrsni Masters i ima 4 uzastopne titule tu. Najvise Mastersa na tvrdoj podlozi 22. Najvise osvojenih Mastersa u godini 6, a finala 8. Novcane nagrade izuzimam, ponovo zato sto se to menja. Razlicitih Mastersa Novak i Federer imaju isto 8/9. Hamburg je bio Masters kad se zavrsni turnir igrao u Sangaju. Takodje IW imaju isto 5.

duerte

pre 6 godina

Pa hejteri al vas je ovde Izner pecnuo, titula jeste nezvanična jer vam odajem priznanje da postoji jedan jedini teniser sa osvojenih 20 GS, ali upoređujući H2H tehniku na 100% forme za oba Đokara ima ne lepšu ali zato ubojitiju igru. Problem je sljedeći za vas hejtere što ajde recimo možda bi Federer bio i jači od Đokovića kad je kao mlad bio u naletu igrajući sa tadašnjim veteranima ali koliko god na razne načine se pokušava to zamaskirati istina da je Đoković za razliku od Fejkija i Rafe stasao u doba upravo njih dvojice, dva najveća velikana sadašnjeg i budućeg tenisa koji su do Đokovića razmjenjivali GS titule i tada prikazao atomski tenis koji kako naveo Izner niko dotad nije igrao. Uz Federera koji od početka karijere realno prvi pravi izazov je imao u Rafi i to samo na šljaci, Đoković se probio na vrhuncu njihove karijere na raznim podlogama i bio prvi na tronu sasvim dovoljno dugo, u to vreme oborio mnoge rekorde o kojima na duže staze može neko samo da sanja počevši od 4 titule u nizu pa redom dalje... i naravno nije sve još gotovo, jer svi oni su pri zalasku a Đokara jeste najmladji pa ćemo vidimo.

RN

pre 6 godina

@Mikii
Evo gledam ponovo highlights meca, stvarno nestvaran nivo tenisa, i dominacija Nadala nad Nolom. Najbolji Nadal na betonu.

https://www.youtube.com/watch?v=mffTWR_LrSY
21:35 - 21:38

Srksa

pre 6 godina

Poslednje vreme je donelo to da izdanja porodice Djokovic izazivaju mucninu kod ljudi. Pravi Kardasijan za Balkan. Ali, ljudi moji, kako neko normalan moze da napise da je Novak bio nikakav igrac i da mu rezultati nisu vrhunski. On je u 5 najboljih igraca ovog sporta svih vremena. Takvih se u svetu pojavi par za 50 godina. Meni smeta ovo foliranje volja, lakat, prioriteti itd...Da je imao drugaciju zenu, sportistu a ne razmazenog devojcurka, sada bi pisali o mozda najvise slemova na svetu.

alba greaca

pre 6 godina

@ Da, ali je Novak bio na svom vrhuncu i bojim se da će to ostati prošlo vreme...
(WOB, 09. maj 2018 08:03)

?

Pa to isto važi za Rafu i Rodžera, zar ne, a svi ostali, trenutno aktivni, teško da će do tog nivoa ikada doći….

Ala mastam...

pre 6 godina

Naravno da ce se vratiti, Novak od 2008me nije padao ispod 10.000 poena na atp, a pola tog vremena bio je broj 3 na listi. Do broja tri docice i bez osvojenog Grand Slema, a vrati li se u staru formu, eto njega na broju jedan do kraja godine laganica.
Rafa i Rodzer trenutno obojica su ispod 9000 bodova na atp, sto znaci da i pored Novakovog odsustva nisu se uspeli nabrati bodova. Nece biti iznenadjenje ukoliko Novak bude ponovo ubedljivo br1 u 2019toj. i dostigne Nadala sa brojem osvojenih GS turnira, a do 2021 i Rodzera.

03,57

pre 6 godina

@ Nikada mi nece biti jasno odakle ovolika mrznja prema bilo kom teniseru, a pogotovo Noletu!
(mixa, 08. maj 2018 23:24)

Otuda što je tu mržnju neko naručio i plaća po sendvič.

da

pre 6 godina

In addition to talking about Rafael Nadal, the North American tennis player spoke about the current state of form of Novak Djokovic, a tennis player who has managed to win in two of the ten times that have been measured: "I have no doubt that Nole will be there again People sometimes forget that we tennis players are human, and that despite having made history in recent years, it is not at all easy to hold the pull for many more years. Djokovic is one of the best players in history, and I can say that when I've faced him, he's the most uncomfortable tennis player you can have on the other side of the court. "
(Zoran, 8. maj 2018 20:36)
Samo si izbacio jedan nevazan detalj a koji je tema ovog clanka
"He is the best player that I saw playing at the maximum of his abilities when he is at the top"
Evo i link
http://www.tennisworldusa.org/tennis/news/Novak_Djokovic/54638/john-isner-djokovic-is-the-best-playing-at-the-maximum-of-his-abilities-/

reflektor

pre 6 godina

Da!Ovo kazem kao navijac Novaka i veliki simpatizer Fed i Rafe.Imao je tri brutalne godine kad protivnik izadje i zna da nema sta da trazi.Toliko je bio jak da je dobijao Rafu na sljci u serijama i Federer na travi dva puta uzastopno na WB.Mnogo je silan bio.Dobio Rafu na RG,dobijao ga na sljaci,dobio Fed-a dva puta na WB,uzeo 4 uzastopna GS,bio prvi na listi da izgleda kao da samo on igra tenis!!!E sad,ta konstantnost,glad,upprnost,ne padanje na seriju poraza,tu je Fed tata.A Rafa isto.A silni su i Fed i Rafa!Mnogo jaka era.

mixa

pre 6 godina

Nikada mi nece biti jasno odakle ovolika mrznja prema bilo kom teniseru, a pogotovo Noletu! Sto samo lepo ne kazete ne svidja mi se Nole,Federer ili Nadal, ne dopada mi se njihov stil igre i slicno a ne da omalovazavate svakog ili ponekog od njih! Federer je sinonim za tenis ibrealno ima najlepse udarce, Nole je na vrhuncu bio nepobediv (najbolji ritern i bekhend udarac) i najbolji svestran igrac, a Nadal bez sumnje najbolji igrac na sljaci! Kada njih trojica odu u penziju, tek tada ce se prepricavati kakvi su to bili igraci a sa onim namestanjima, dopinzima, izbegavanjima i konkurencijama, prestanite da se prepirate jer to ne vodi nicemu!!!

realno

pre 6 godina

@Marko
Nije ovo doba najboljih tenisera ikad vec doba najgorih "drugopozivaca" ikad,jednostavno suvise lako je cetvorka ili trojka,kako god,pobedjivala sve njih,npr.Sampras koji je mozda bolji i od Nadala,kamoli od Djokovica je itekako znao gubiti u svoje vreme,tenis se igrao i pre 2006-te i objektivno gledano,potpuno bi drugu pesmu pevali da Novak nije nas,recimo fudbal,Mesi i Ronaldo bez sumnje najbolji ikad,tu su i Ibra,Roben,Cavi,Iniesta pa niko ne prica o zlatnoj eri fudbala,naprotiv,ima nesto i u kvantitetu,npr.Bolt je najbolji ikad sprinter,tu su i Getlin,Gej...pa ipak zlatno doba sprinta je sa Grinom i Bejlijem jer je bilo jos 7-8 vrhunskih.

jeremija

pre 6 godina

@LegendNovak
A nije ti smetalo kada su Troickog pljuvali posle poraza od Argentine i velicali Novaka koji se u isto vreme izlezavao na jahti.A ako je pljuvanje reci da je crno,crno onda ne znam sta,zar je toliko tesko pomiriti se sa tim da su Nadal i Federer bolji od Djokovica,npr.svi ce se sloziti da je Nesta bolji stoper od Vidica,to je otprilike slican odnos kvaliteta,dok ovde vecita histerija i padanje u vatru da se brani neodbranjivo.

pula

pre 6 godina

krenem citati komentare i ne mogu vjerovati i pri tom se sjetim rijeci jednog vaseg vrlo popularnog pjevaca: pa ko je bre lud da cita ono ispod!

LegendNovak

pre 6 godina

Novak je do pre godinu i po dana,tacnije sdecembra 2016te,imao najvise osvojenih Mastersa i najvise pobeda na istima.Bolji skor i protiv Nadala i Federera u medjusobnim susretima. Znaci doskora.I vi ga pljujete,omalozavate,kao da je Troicki u pitanju,pa bi razume donekle. Dva puta najbolji sportista sveta plus. A serije od 50 pobeda dugo ce ostati san za sve. I ceriti vezana GS.
E sto morao malo i Maray da se pusti i jos neke oklonosti druge odigrale,boze moj. Pa Nadal je pravio 3-4 pausa od vise meseci,a Novakovo je godiste. I kako je drao Nadala u Kini i Dohi,kao dete zvecku,ostace zapisano.Ovaj njega nije tako ni priblizno ikada,

sve piše proveri

pre 6 godina

A koliko je Novak imao GS kada je Rodzer bio jos mlad a Nadal(njegov skoro vrsnjak)zdrav?Period prave dominacije je imao u konkurenciji Mareja i maltene nikog vise.Svako od njih je iskoristio neki period krize kod drugih,i na kraju kada se sve sabere pamte se samo GS kao relevantno
(merlin, 8. maj 2018 21:27)

Jel znaš ti šta uopšte pričaš? Federer 81 godište, novak 87. Novak osvojio svoj prvi grand slam 2008 u Australiji, sa 20 godina. Rodžer prvi GS sa 22.

Koliko GS trofeja je Federer osvojio protiv Nadala i Novaka? 4. 3 protiv Nadala, 1 protiv Djoković. Prvo Novakovo finale na US openu. Novak protiv Federera 3 trofeja, protiv Nadala 3.

Novak osvajao GS trofeje, protiv 3 najbolja igrača od 4 svih vremena, u zlatnoj eri tenisa, jedino protiv Conge osvojio prvi trofej. 3 protiv Federera i Nadala, i 5 protiv Mareja.

Mene interesuje protiv koga je Federer osvajao njegove GS titule do pojave Nadala i Djokovića? Toliko o kvalitetu.

Sasvim obican

pre 6 godina

Ma ne, Izner nema pojma, sta on zna ko je najbolji, on je samo kolega igrac sa kojim je igrao meceve, isao od turnira do turnira, gledao, posmatrao, pricao sa teniserima, teniskim.strucnjacima, legendama.belog sporta i on kao kompetentan nema pravo i ne zna sta prica, a ovi nasi tastatura strucnjaci znaju. On je po meni jako gotivan lik, covek koji nema interesa da nekog istice ili brani, samo ima svoje misljenje i nije jedini koji to tvrdi. Toliko...

Mikii

pre 6 godina

Ti si se pogubio od mržnje prema Novaku. U jednom komentaru hvališ Nadala, u drugom suprotno.

A što se bajke tiče, tog istog Nadala je Novak počistio 7 puta u finalima 2011, tada je Nadal bio broj 1 (do Vimbldona) ako se ne sećaš, pa onda priča da je pobeđivao povređenog Nadala baš i ne pije vodu...
A normalno je da i Nadal mora nekad od nekog da izgubi, a da taj nije u vrhu. Zalomilo se Troickom. I Federer je gubio od dosta slabijih ponekad, niko nema 100% pobeda.
(?, 08. maj 2018 21:05)

Hvalim Nadala iz najboljih dana, period 2005-2010. Posto tenis pre 2011. nisi pratio, eto malo edukacije. Tacno je da je Nadal do Vimbldona 2011. bio prvi, jer je 2010. kada je igrao svoj najbolji tenis (i pride demolirao Djokovica na USO), osvojio 3 grend slema. Potom se na AO 2011. povredio i tokom te godine vise nije vratio formu koja ga je krasila prethodne godine, niti je, ispostavilo se, vise ikada igrao tako dobro. Imas na guglu izvestaje koji pokazuju da je Nadal u 2011. udarao forhend u proseku za 7,8 km/h slabije, dok mu je prvi servis bio sporiji u proseku za citavih 12,4 km/h nego pomenute 2010. Za igraca klase Djokovica to je bila vise nego dovoljna prednost. Ipak, Nadal nakon 2011. uspeva da pronadje resenje i odgovara Djokovicu sa 6:1 u pobedama, od cega ga je 2013. tukao na dva grend slema, na RG koji je bio normalna stvar, te na Djokovicevom USO ponovo rutinski 3:1. Ovde se ispredaju nekakve supermen price o coveku kojeg je u vreme njegove najvece "dominacije", dakle te famozne 2015. u vise navrata, bataljivao Wawrinka. Znaci, ne pobedjivao, nego ga pravio majmunom na terenu. Sta dalje komentarisati?

merlin

pre 6 godina

@najbolji period tenisa
A koliko je Novak imao GS kada je Rodzer bio jos mlad a Nadal(njegov skoro vrsnjak)zdrav?Period prave dominacije je imao u konkurenciji Mareja i maltene nikog vise.Svako od njih je iskoristio neki period krize kod drugih,i na kraju kada se sve sabere pamte se samo GS kao relevantno

g.din noloek boloek dodatni

pre 6 godina

Elmer: g-din, gospodin gospodarstva, goat gospodski, gospa se javlja, strast

Labud: nolo djolo..noloa…lovoaaa, lovoooaaaa…..poreziiiii…joooj, udri po tastaturi

svaki dan svaki sat, samo komentari, daj nek se vidi, da se cuje, neka slova teku kao rijeka dobre namjere, ljubavi prema pisanju, prema ljudima

Kendža

pre 6 godina

Ajde, zadovoljavajte se sto je dominirao tri godine! I sta? Ni pre, niti ikada više posle. I U čemu je poenta dokazivanja da je Nolo BIO nešto izuzetno? Prošao ga voz.

najbolji period tenisa

pre 6 godina

Djoković je svakako među najboljima, ali ne i najveći.
(Živko, 8. maj 2018 18:59)

Ali bato njegovih zadnjih 3 godina na vrhu je takva dominacija, da on nijednom nije spao ispod 15.000 poena. Rodja i Rafa bili prvi sa 8.000 i 9.000 poena.

U jednom trenutku Djoković je imao više poena od drugog i trećeg tenisera zajedno. Posle kaži da to nije dominacija, 2011, 2015, 2016 je čista demonstracija sile. Reci mi onako pošteno koliko dugo su Federer i Nadal čekali na GS trofej. Pa čekali su do momenta kada se Novak zasitio tenisa a posle i povredio. Nadal od 2014 do 2017 postio, Rodja od 2012 do 2017. Rodja 5 godina bez GS trofeja, Nadal 3 godine, i ti kažeš da to nije dominacija. Slažem se nije dominacija već razbijačina. Strah u kostima. Sve dok je Novak bio zdrav i imao želju nisu mogli da mu priđu nijedan, čim se zasitio tenisa i krenuo sa povredama vratila se obojica

Životije

pre 6 godina

Ma kakvi.. Najbolji tenis je igralo dzemperce davne 2006 protiv silnih traljavih Rodika, pijanih Safina, gojaznih Bagdatisa i Nalbandijana.. da sad ne spominjem i usinutog tridesetosmogodisnjeg Agasija i velike legende Sebastijana Grozana, Paradorna Sricapana i Jonasa Bjorkmana!
E to je bio svemirski tenis!

Jumko

pre 6 godina

@? Hahahaha, zasto covek mrzi Djokovica ako hvali/kudi Nadala? A drugo, ni ne radi to, nego je realan! Ne znam sta tebi u tim komentarima nije jasno? Kada je u top formi nepobediv je, a kada je van forme pobedi ga Troicki... A i normalno je i hvaliti i kuditi, nije normalno nekoga slepo pratiti i misliti da ce to napuniti prazne frizidere i novcanike!

cofi0089

pre 6 godina

Djoković je svakako među najboljima, ali ne i najveći. 
(Živko, 8. maj 2018 18:59) 

sto znaci sta?? na ovom svetu je 7 milijardi ljudi. novak je barem 4 godine zavrsavao godinu na nr 1 poziciji
tvoj komentar je u najmanju ruku jako neinteligentan.

sta to znaci - da samo Federer vredi niko drugi ne?
po mom misljenju ko ima u danasnjem tenisu osvojen Masters turnir to je nestvaran uspeh..

?

pre 6 godina

Verujem da i ptice na grani znaju da kad je Nadal u top formi, podloga za odigravanje meceva je nebitna. Naravno, srpski narod voli da veruje u bajke, pa eto mu.
(Mikii, 08. maj 2018 19:07)

To je isti onaj Nadal koji je iste te godine izgubio rutinski od Troickog 2:0? Od Troickog 2:0! Jeste? Oke.
(Mikii, 08. maj 2018 20:08)

Ti si se pogubio od mržnje prema Novaku. U jednom komentaru hvališ Nadala, u drugom suprotno.

A što se bajke tiče, tog istog Nadala je Novak počistio 7 puta u finalima 2011, tada je Nadal bio broj 1 (do Vimbldona) ako se ne sećaš, pa onda priča da je pobeđivao povređenog Nadala baš i ne pije vodu...
A normalno je da i Nadal mora nekad od nekog da izgubi, a da taj nije u vrhu. Zalomilo se Troickom. I Federer je gubio od dosta slabijih ponekad, niko nema 100% pobeda.

Marko

pre 6 godina

Kao sto su neki vec rekli, igra koju je Novak prikazao u njegovim najboljim danima je nesto sto se dugo, a mozda i nikad vise nece ponoviti...Razlog za to je prost, ovo je doba najboljih tenisera sveta ikada i tesko da ce u buducnosti postojati ovakav rivalitet kao izmedju ove cetvorke...Ono sto je on radio Federeru, Nadalu, Mareju i ostalima je na nivou fenomena...Savrsenstvo...Sa svakim od njih ima bolji medjusobni skor...Ali, naravno da ne mozemo reci da je najbolji ikad kada imas Federera koji sa 36 godina igra kao mladic i osvaja GS...Njegovo telo i taj elegantni nacin igre su mu dali dugovecnost iz koje je izasla konstantnost...Meni je zao sto to nisu mogli Nole i Rafa, ali oni su borci, gladijatori i njihova tela nisu mogla toliko da istrpe...Zato sam uveren da bi, u suprotnom slucaju, Federer bio tek treci najbolji ikad... A, ako cemo realno, i taj Federer je vecinu svojih titula osvojio kada Nole i Nadal nisu bili na svom vrhuncu...Cak i sa takvim telom i nacinom igre, pitanje je da li bi imao toliko titula da je bio njihov vrsnjak.

Goran

pre 6 godina

2011-12 i 2015-16 su godine kad je Nole igrao tenis na nivou koji niko nikad ranije nije dostigao.
Ni u skorijoj i daljoj budućnosti to će se teško ponoviti a ni sam Novak to nemože ponoviti.

Danke Angela

pre 6 godina

Zorane, koliki tekst na engleskom si prilepio!? Ne razumem ništa, daj prevedi molim te.
(Djido, 8. maj 2018 21:02)

Auuuuuu pa ti osim što ne znaš geografiju ne znaš ni engleski. Šokirana sam!

labud

pre 6 godina

Svaka cast za 2011-tu,ali period potpune dominacije je ostvario pored verovatno najslabije konkurencije u open eri,sem Mareja i jednom godisnje Vavrinke nije imao bukvalno nikakvu konkurenciju,pored Berdiha,Nisikorija,Ferera,pa i Cilica bi Boba Zivojinovic dominirao,sto se dokazuje i danas kada bez Novaka i Endija niko od njih ne uspeva nista da uradi vec titule osvajaju deda Rodzer i poluinvalid Nadal.Pritom tu dominaciju Novaka prati nula uspeha u reprezentaciji(DK i OI)i tu imamo paradoks da je covek verovatno najobozavaniji sportista u svojoj zemlji otkad je sporta a sa druge strane sportista koji je najmanje pruzio u reprezentativnoj kategoriji shodno pojedinacnom kvalitetu.Zbog toga jednostavno ne moze da se smatra ni top 5 najboljim teniserom,a kamoli nesto vise,top 10 je puna kapa sa tim sto je nezahvalno praviti bilo kakve GOAT liste u bilo kom sportu jer npr.nikada ne znamo kakvu bi Novak i ostatak cetvorke karijeru imali osamdesetih i narocito devedesetih,kada je u svakom trenutku bilo 7-8 igraca u top formi.

Zoran

pre 6 godina

Evo je izjava u originalu, da nema nesporazuma. Da mi je znati gde je Izner rekao "najbolji"..?? Ali, eto, treba navuci srbadiju na klikove. Pametno b92, pametno.. Shokiracu se btw ako ovo objavite

In addition to talking about Rafael Nadal, the North American tennis player spoke about the current state of form of Novak Djokovic, a tennis player who has managed to win in two of the ten times that have been measured: "I have no doubt that Nole will be there again People sometimes forget that we tennis players are human, and that despite having made history in recent years, it is not at all easy to hold the pull for many more years. Djokovic is one of the best players in history, and I can say that when I've faced him, he's the most uncomfortable tennis player you can have on the other side of the court. "

Горан

pre 6 godina

Чудо је невиђено наша српска завист.
Колико само неостварених типова негативно коментарише Новака. Све стручњак мој до мога.
Пет година Новакове доминације ће тешко неко поновити.

starac foco

pre 6 godina

Puna usta svima GOAT lista.E pa da cica da svoju listu tenisera,fudbalera i kosarkasa:
Tenis-Rodja,Borg,Sampras,Nadal,Lejver,Konors,Djokovic,Emerson,Agasi,Lendl
Fudbal-
Kristina,Cavi,Mesi,Pele,Zidan,Bekenbauer,El Pibe,pravi Ronaldo,Krojf,Puskas
Kosarka-USA
MJ,Vilt,Kralj,Robertson,Medzik,Bil Rasel,Kari,Durantula,Dankan,Vestbruk
Kosarka-ostatak sveta
Drazen,Dirk,Ming,Galis,BodiBond,Sabonis,Gasol,Kicanovic,Oskar Smit,Parker
Sta velite,slobodno hejt jer je ipak misljenje kao d...e,tj.svako ga ima

SINISA90

pre 6 godina

To svako zna.Niko nikada nece dostici taj nivo tenisa iz 2015 i 2016,to je bio atomski tenis,nekada protivnici nisu mogli da uzmu poen na svoj servis.Cuda je radio sa riternom.

Mikii

pre 6 godina

To je cinjenica. Ovako nesto je izjavio i Nadal nakon turnira u Dohi 2016. kada je izgubio sa 6:1 6:2, citiram „Igrao sam protiv igrača koji je uradio sve savršeno. Niko nikada nije ovako igrao. Otkad pratim tenis, nikada nisam video nekoga da igra na takvom nivou. I, kada kažem savršeno, ne mislim na jednu stvar, već na sve. Da nije tako, ne bi bilo savršeno“. Kada ovako nesto izjavi jedan veliki Nadal, onda se to ne moze demantovati.
(Filip, 08. maj 2018 19:09)

To je isti onaj Nadal koji je iste te godine izgubio rutinski od Troickog 2:0? Od Troickog 2:0! Jeste? Oke.

Susjed

pre 6 godina

Neeeeee, nee, ne, ne, Džone! Kako si se samo zamerio stručnjacima u Srbiji sada...
 (Kiza, 8. maj 2018 17:27

Gresis silno Kizo, nisu oni iz Srbije.

Mikii

pre 6 godina

Verujem da i ptice na grani znaju da kad je Nadal u top formi, podloga za odigravanje meceva je nebitna. Naravno, srpski narod voli da veruje u bajke, pa eto mu.

hwwwdu

pre 6 godina

najbolji na vrhuncu jeste Wawrinka ko ne veruje moze da pogleda finale RG 2015 tada je Novak igrao najbolji tenis u karijeri Stan ga je počistio lagano

kaokakao

pre 6 godina

Za mene je Novakova 2011. bila najbolja, iako on kaze da nije. Mislim da je tada bio u punoj snazi, u usponu i da su ga se plasili. Nadal je to i izjavio, da je te godine US Open izgubio prije nego sto je izasao na teren, da nije vjerovao da moze da ga dobije. Psiha je cudo.

Filip

pre 6 godina

To je cinjenica. Ovako nesto je izjavio i Nadal nakon turnira u Dohi 2016. kada je izgubio sa 6:1 6:2, citiram „Igrao sam protiv igrača koji je uradio sve savršeno. Niko nikada nije ovako igrao. Otkad pratim tenis, nikada nisam video nekoga da igra na takvom nivou. I, kada kažem savršeno, ne mislim na jednu stvar, već na sve. Da nije tako, ne bi bilo savršeno“. Kada ovako nesto izjavi jedan veliki Nadal, onda se to ne moze demantovati.

O.T.A.N.

pre 6 godina

@ernesto che

Ma da, vama novokomponovanim recikliranim radikalima je sve jasno. Toliko je kristalno jasno da mladi sve više i više odlaze u te zemlje koje si naveo.

cofi0089

pre 6 godina

vi sto tvrdite kako je federer najbolji a djokovic nema pojma samo se setite ko vodi u h2h skoru. ko je drzao sva 4 slema u isto vreme.

Federer jeste najbolji ikad al to uopste ne iskljucuje velicinu Novaka Djokovica. Stavis samo je jos veci jer mu je savremenik i konkurent. Nole je sigurni medju 5 ikada u tenisu a po mom misljenju je treci odmaj posle Federera i Nadala.

izhlapjeli starac

pre 6 godina

"Zivko" i slicni komentari tvom:
covek je potpuno jasno rekao, nema nikakve nejasnoce u onome sto je rekao. Vasi komentari potpuno promasuju temu.

Partizan 1916

pre 6 godina

Federer je C.Zvezda,Rafa Partizan a Nolo Hajduk.

Zvezda je imala najviše titula pa Partizan pa Hajduk ali je Hajduk jedini imao pozitivan skor sa Zvezdom.
Da li to znači da je Hajduk najbolji tim bivše Juge?

ernesto che

pre 6 godina

To je jasno svakom, sem naravno domacim proevropejcima, proatlantistima, kojima je sve sa zapada bolje, pa makar bilo i smece(biram reci).

kesi

pre 6 godina

Stručnjak,tanan si veeeeoma.Važan parametar je KAD se osvajaju slemovi.Onaj ko ih ima najviše osvaja ih striktno kad nema najboljih.A Nole isključivo kad su svi u top formi.Ne koristi vakuume da bi popravio skor.

strucnjak za sve sportove i religije ukljucujuci i scijentologiju

pre 6 godina

najbolji na vrhuncu je wawrinka, ali vrhunac mu je 3 dana u godini, najveci je ipak onaj koji je i najkonstantniji a to je ubedljivo federer

party

pre 6 godina

Ukusi su razliciti. Neko voli gracioznost, to ime je Federer, najbolji ikada. Onaj ko voli zivotinjsku igru, kidanje, razaranje protivnika - to ime su Nadal i Djokovic. Stalno se prepirete koji je bolji, a igraju totalno drugaciji tenis - ali totalno! Ok, rekordi su jedno, i po tome moze da se prica ko je mozda najbolji svih vremena. Takav igrac ne postoji, niti ce ikada postojati. Taj, tzv. najbolji svih vremena, mora da pokida rekorde svih vremena! A da nasi novinari izvlace izjave iz konteksta, itekako...

Živko

pre 6 godina

hahaha, b92 samo čeka da neko pohvali Djokovica i odma udarna vest. A gomila navijaca jedva čeka da potvrdi da je to tačno.
Ipak, titule su titule, GS su nezamenljivi i najvažniji parametar. A tu je Rodžer tata.
20 je 20.
Djoković je svakako među najboljima, ali ne i najveći.

18,01

pre 6 godina

RF (pa i RN) savršeno se uklapaju u teniski duh ovog sveta. (Pod tim smatram glorifikovanje uspeha, trijumfa, trofeja, marketinga, zarade, itd.) S te strane su oni svim učesnicima teniskog biznisa znatno podobniji i upotrebljiviji od Noleta (dečka s periferije) da budu ikone takvog jednog "savršenog" sistema. I... OK. Nole, i mi s njim, samo u nužnoj meri sledimo tak duh. Nama je važnija suština, a to je IGRA. Ko bolji majstor tenisa.

sasa jokic

pre 6 godina

Mora se odvojiti najbolji teniser svih vremena po rezultatima (Federer) od najboljeg tenisera po nivou igre (Nole). Najvisi nivo igre je dostigao 2015. kada je bukvalno dobijao ostale tenisere sa 80% snage. Dominirati u zlatnoj eri tenisa je neverovatna stvar!

sasa jokic

pre 6 godina

Ka stalno ovde pisem i samom sam sebi dosadan. Kada jedan Nik Bolitijeri, Tony Nadal i Rafa kazu da je Nole nepobediv kada igra svoj vehunski tenis, onda je to prosto tako. Nik je rekao da je Noke najkompletniji igrac svih vremena, i to je prosto tako. Procamo o kvalitetu igre, svim segmentima. E sad, privatni zivot i problemi koji sa sobom nosi.....to je vec nesto drugo. Nema svako Mirku pored sebe.

???

pre 6 godina

Nolo koji je na vrhuncu svoje karijere 2015 izgubio 3 meca od Federera koji je tada bio na 50% snage i od Vavrinke? Mora da je Izner malo popio.

Kolubarac

pre 6 godina

I tokom većeg dela sezone 2011 g Novak je igrao takođe strašan tenis.Nisam do sada video da je neko bio tako dominantan pa ni RF i RN.p.s. Lajović otkida protiv Gaskea.

matori

pre 6 godina

@"Na maksimumu svojih mogućnosti i kada je na vrhuncu forme, Novak je najbolji teniser kojeg sam gledao".

ovo je reklo jako mnogo tenisera i trenera. Novak nije najuspešniji, ali je igrao najbolji tenis koji je ikad viđen.
da dodje na 90 % od toga biće opet najbolji.

cofi0089

pre 6 godina

ljudi kad razmislim i wawrinka na vrhuncu je paklen teniser.
pobedio je Novaka 2015 kad je on igrao svoj najbolji tenis.
jedini zapravo teniser koji je pobedio najboljeg Novaka ..
ali konstantnosti nimalo za razliku od Noleta Rafe Federera..Mareja

Тарми пфк

pre 6 godina

Јасно је да је Новаков тенис у одређеним периодима , био на нивоу који нико никада није имао ! И то су моменти који нису забиљежени у историји..Исто тако поштено је рећи да су рафа и роџер највећи икада , и то је то..

Putinizacija

pre 6 godina

Kad bi ovo npr.rekao neki ruski teniser? Onaj Safin je mrzeo Djokovica,uvek mu nesto zamerao,gore od Vilandera sto puta.Pa onaj matori Tapisin selektor njihov,jedva izustio nekada da je Nole dbar igrac.Mediji njihovi isto.. Kad ce Rus ikoga da pohvali,a nasi rusofili u trans padaju na pomen Igraca njihovih.

drmr

pre 6 godina

Tacno je to sto je rekao. Ali taj period je trajao 3 godine. I to vazi za taj period. Po meni bolje da je cuvao snagu samo za GS turnire a on se fokusirao i na masterse. Izgubio je cak 10 finala GS, zatim neka polufinala od Cilica, Nisikorija... mogao je mnogo vise. Zasto nije hteo, ne znam. Ne verujem u glupe teorije zavere tipa Pepe, zena... Bilo kako bilo, da sad stane ostace upamcen kao jedan od 3-4 najvecih svih vremena, neki ce reci i najveci, imaju pravo svakako. Za mene je ipak to Federer, jer covek je poezija tenisa, dok su Nadal i Nole ipak gladijatori.

Sascha011

pre 6 godina

Eto, zbog ovoga sto govori Izner, mi koji vrednujemo talenat i igru Djokovicevu, smo nezadovoljni njegovim eksperimentisanjem u poslednje vreme. Gledali smo ga kako razara protivnike i hocemo to opet da gledamo. Inace, po prikazanom na svom vrhuncu on je nepobediv.. shodno tome i najbolji ikada.

pedja,cacak

pre 6 godina

Svaka cast,za komentar!
Dali se vratio,dace BOG,ili ne u staru formu...
Nisu mnogi ni svesni,kakva je svetska zvezda Novak Djokovic...
Kakav strah i trepet je svima bio i dace BOG,bice opet!
Ponosim se sto sam bio svedok Novakove ere,koja ce se siguran sam nastaviti!
Rekorde koje on drzi,su bez premca...
Jedini vezao sva 4 GS,jedini u plusu i sa preko 25 pobeda,protiv najvecih Federera i Nadala i jos mnogo toga...
Malo li je...

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Ne kapiram zasto toliko smaraju sa tim Djovakom, pa Federer i Nadal su daleko bolji i trofejniji teniseri pa ne iskacu nam iz frizidera.

Riječanin

pre 6 godina

Jasno je to svima koji vide zdravim očima jer nivo Novakove igre je nešto najbolje što je tenis vidio.Navijači Novakovih rivala zato i ističu svoje miljenike i govore da su najbolji svih vremena.Jesu najbolji su bili dok se Nole nije pojavio a bogami i odjavio pa ih evo opet u vrhu umjesto penzije.

novak fan

pre 6 godina

Batko pamcenje mu kratko

Pa mozda zato sto je nas i zato sto nas je predstavio na sjajan nacin svetu i zasluzuje to... A vi pljuvaci bolje gledajte svoja posla, nego sto stalno omalovazavate Djokovica.

matori

pre 6 godina

@"Na maksimumu svojih mogućnosti i kada je na vrhuncu forme, Novak je najbolji teniser kojeg sam gledao".

ovo je reklo jako mnogo tenisera i trenera. Novak nije najuspešniji, ali je igrao najbolji tenis koji je ikad viđen.
da dodje na 90 % od toga biće opet najbolji.

pedja,cacak

pre 6 godina

Svaka cast,za komentar!
Dali se vratio,dace BOG,ili ne u staru formu...
Nisu mnogi ni svesni,kakva je svetska zvezda Novak Djokovic...
Kakav strah i trepet je svima bio i dace BOG,bice opet!
Ponosim se sto sam bio svedok Novakove ere,koja ce se siguran sam nastaviti!
Rekorde koje on drzi,su bez premca...
Jedini vezao sva 4 GS,jedini u plusu i sa preko 25 pobeda,protiv najvecih Federera i Nadala i jos mnogo toga...
Malo li je...

Riječanin

pre 6 godina

Jasno je to svima koji vide zdravim očima jer nivo Novakove igre je nešto najbolje što je tenis vidio.Navijači Novakovih rivala zato i ističu svoje miljenike i govore da su najbolji svih vremena.Jesu najbolji su bili dok se Nole nije pojavio a bogami i odjavio pa ih evo opet u vrhu umjesto penzije.

sasa jokic

pre 6 godina

Ka stalno ovde pisem i samom sam sebi dosadan. Kada jedan Nik Bolitijeri, Tony Nadal i Rafa kazu da je Nole nepobediv kada igra svoj vehunski tenis, onda je to prosto tako. Nik je rekao da je Noke najkompletniji igrac svih vremena, i to je prosto tako. Procamo o kvalitetu igre, svim segmentima. E sad, privatni zivot i problemi koji sa sobom nosi.....to je vec nesto drugo. Nema svako Mirku pored sebe.

sve piše proveri

pre 6 godina

A koliko je Novak imao GS kada je Rodzer bio jos mlad a Nadal(njegov skoro vrsnjak)zdrav?Period prave dominacije je imao u konkurenciji Mareja i maltene nikog vise.Svako od njih je iskoristio neki period krize kod drugih,i na kraju kada se sve sabere pamte se samo GS kao relevantno
(merlin, 8. maj 2018 21:27)

Jel znaš ti šta uopšte pričaš? Federer 81 godište, novak 87. Novak osvojio svoj prvi grand slam 2008 u Australiji, sa 20 godina. Rodžer prvi GS sa 22.

Koliko GS trofeja je Federer osvojio protiv Nadala i Novaka? 4. 3 protiv Nadala, 1 protiv Djoković. Prvo Novakovo finale na US openu. Novak protiv Federera 3 trofeja, protiv Nadala 3.

Novak osvajao GS trofeje, protiv 3 najbolja igrača od 4 svih vremena, u zlatnoj eri tenisa, jedino protiv Conge osvojio prvi trofej. 3 protiv Federera i Nadala, i 5 protiv Mareja.

Mene interesuje protiv koga je Federer osvajao njegove GS titule do pojave Nadala i Djokovića? Toliko o kvalitetu.

Тарми пфк

pre 6 godina

Јасно је да је Новаков тенис у одређеним периодима , био на нивоу који нико никада није имао ! И то су моменти који нису забиљежени у историји..Исто тако поштено је рећи да су рафа и роџер највећи икада , и то је то..

sasa jokic

pre 6 godina

Mora se odvojiti najbolji teniser svih vremena po rezultatima (Federer) od najboljeg tenisera po nivou igre (Nole). Najvisi nivo igre je dostigao 2015. kada je bukvalno dobijao ostale tenisere sa 80% snage. Dominirati u zlatnoj eri tenisa je neverovatna stvar!

Marko

pre 6 godina

Kao sto su neki vec rekli, igra koju je Novak prikazao u njegovim najboljim danima je nesto sto se dugo, a mozda i nikad vise nece ponoviti...Razlog za to je prost, ovo je doba najboljih tenisera sveta ikada i tesko da ce u buducnosti postojati ovakav rivalitet kao izmedju ove cetvorke...Ono sto je on radio Federeru, Nadalu, Mareju i ostalima je na nivou fenomena...Savrsenstvo...Sa svakim od njih ima bolji medjusobni skor...Ali, naravno da ne mozemo reci da je najbolji ikad kada imas Federera koji sa 36 godina igra kao mladic i osvaja GS...Njegovo telo i taj elegantni nacin igre su mu dali dugovecnost iz koje je izasla konstantnost...Meni je zao sto to nisu mogli Nole i Rafa, ali oni su borci, gladijatori i njihova tela nisu mogla toliko da istrpe...Zato sam uveren da bi, u suprotnom slucaju, Federer bio tek treci najbolji ikad... A, ako cemo realno, i taj Federer je vecinu svojih titula osvojio kada Nole i Nadal nisu bili na svom vrhuncu...Cak i sa takvim telom i nacinom igre, pitanje je da li bi imao toliko titula da je bio njihov vrsnjak.

drmr

pre 6 godina

Tacno je to sto je rekao. Ali taj period je trajao 3 godine. I to vazi za taj period. Po meni bolje da je cuvao snagu samo za GS turnire a on se fokusirao i na masterse. Izgubio je cak 10 finala GS, zatim neka polufinala od Cilica, Nisikorija... mogao je mnogo vise. Zasto nije hteo, ne znam. Ne verujem u glupe teorije zavere tipa Pepe, zena... Bilo kako bilo, da sad stane ostace upamcen kao jedan od 3-4 najvecih svih vremena, neki ce reci i najveci, imaju pravo svakako. Za mene je ipak to Federer, jer covek je poezija tenisa, dok su Nadal i Nole ipak gladijatori.

Filip

pre 6 godina

To je cinjenica. Ovako nesto je izjavio i Nadal nakon turnira u Dohi 2016. kada je izgubio sa 6:1 6:2, citiram „Igrao sam protiv igrača koji je uradio sve savršeno. Niko nikada nije ovako igrao. Otkad pratim tenis, nikada nisam video nekoga da igra na takvom nivou. I, kada kažem savršeno, ne mislim na jednu stvar, već na sve. Da nije tako, ne bi bilo savršeno“. Kada ovako nesto izjavi jedan veliki Nadal, onda se to ne moze demantovati.

ernesto che

pre 6 godina

To je jasno svakom, sem naravno domacim proevropejcima, proatlantistima, kojima je sve sa zapada bolje, pa makar bilo i smece(biram reci).

Putinizacija

pre 6 godina

Kad bi ovo npr.rekao neki ruski teniser? Onaj Safin je mrzeo Djokovica,uvek mu nesto zamerao,gore od Vilandera sto puta.Pa onaj matori Tapisin selektor njihov,jedva izustio nekada da je Nole dbar igrac.Mediji njihovi isto.. Kad ce Rus ikoga da pohvali,a nasi rusofili u trans padaju na pomen Igraca njihovih.

Sasvim obican

pre 6 godina

Ma ne, Izner nema pojma, sta on zna ko je najbolji, on je samo kolega igrac sa kojim je igrao meceve, isao od turnira do turnira, gledao, posmatrao, pricao sa teniserima, teniskim.strucnjacima, legendama.belog sporta i on kao kompetentan nema pravo i ne zna sta prica, a ovi nasi tastatura strucnjaci znaju. On je po meni jako gotivan lik, covek koji nema interesa da nekog istice ili brani, samo ima svoje misljenje i nije jedini koji to tvrdi. Toliko...

novak fan

pre 6 godina

Batko pamcenje mu kratko

Pa mozda zato sto je nas i zato sto nas je predstavio na sjajan nacin svetu i zasluzuje to... A vi pljuvaci bolje gledajte svoja posla, nego sto stalno omalovazavate Djokovica.

Sascha011

pre 6 godina

Eto, zbog ovoga sto govori Izner, mi koji vrednujemo talenat i igru Djokovicevu, smo nezadovoljni njegovim eksperimentisanjem u poslednje vreme. Gledali smo ga kako razara protivnike i hocemo to opet da gledamo. Inace, po prikazanom na svom vrhuncu on je nepobediv.. shodno tome i najbolji ikada.

cofi0089

pre 6 godina

ljudi kad razmislim i wawrinka na vrhuncu je paklen teniser.
pobedio je Novaka 2015 kad je on igrao svoj najbolji tenis.
jedini zapravo teniser koji je pobedio najboljeg Novaka ..
ali konstantnosti nimalo za razliku od Noleta Rafe Federera..Mareja

LegendNovak

pre 6 godina

Novak je do pre godinu i po dana,tacnije sdecembra 2016te,imao najvise osvojenih Mastersa i najvise pobeda na istima.Bolji skor i protiv Nadala i Federera u medjusobnim susretima. Znaci doskora.I vi ga pljujete,omalozavate,kao da je Troicki u pitanju,pa bi razume donekle. Dva puta najbolji sportista sveta plus. A serije od 50 pobeda dugo ce ostati san za sve. I ceriti vezana GS.
E sto morao malo i Maray da se pusti i jos neke oklonosti druge odigrale,boze moj. Pa Nadal je pravio 3-4 pausa od vise meseci,a Novakovo je godiste. I kako je drao Nadala u Kini i Dohi,kao dete zvecku,ostace zapisano.Ovaj njega nije tako ni priblizno ikada,

mixa

pre 6 godina

Nikada mi nece biti jasno odakle ovolika mrznja prema bilo kom teniseru, a pogotovo Noletu! Sto samo lepo ne kazete ne svidja mi se Nole,Federer ili Nadal, ne dopada mi se njihov stil igre i slicno a ne da omalovazavate svakog ili ponekog od njih! Federer je sinonim za tenis ibrealno ima najlepse udarce, Nole je na vrhuncu bio nepobediv (najbolji ritern i bekhend udarac) i najbolji svestran igrac, a Nadal bez sumnje najbolji igrac na sljaci! Kada njih trojica odu u penziju, tek tada ce se prepricavati kakvi su to bili igraci a sa onim namestanjima, dopinzima, izbegavanjima i konkurencijama, prestanite da se prepirate jer to ne vodi nicemu!!!

najbolji period tenisa

pre 6 godina

Djoković je svakako među najboljima, ali ne i najveći.
(Živko, 8. maj 2018 18:59)

Ali bato njegovih zadnjih 3 godina na vrhu je takva dominacija, da on nijednom nije spao ispod 15.000 poena. Rodja i Rafa bili prvi sa 8.000 i 9.000 poena.

U jednom trenutku Djoković je imao više poena od drugog i trećeg tenisera zajedno. Posle kaži da to nije dominacija, 2011, 2015, 2016 je čista demonstracija sile. Reci mi onako pošteno koliko dugo su Federer i Nadal čekali na GS trofej. Pa čekali su do momenta kada se Novak zasitio tenisa a posle i povredio. Nadal od 2014 do 2017 postio, Rodja od 2012 do 2017. Rodja 5 godina bez GS trofeja, Nadal 3 godine, i ti kažeš da to nije dominacija. Slažem se nije dominacija već razbijačina. Strah u kostima. Sve dok je Novak bio zdrav i imao želju nisu mogli da mu priđu nijedan, čim se zasitio tenisa i krenuo sa povredama vratila se obojica

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Ne kapiram zasto toliko smaraju sa tim Djovakom, pa Federer i Nadal su daleko bolji i trofejniji teniseri pa ne iskacu nam iz frizidera.

Горан

pre 6 godina

Чудо је невиђено наша српска завист.
Колико само неостварених типова негативно коментарише Новака. Све стручњак мој до мога.
Пет година Новакове доминације ће тешко неко поновити.

SINISA90

pre 6 godina

To svako zna.Niko nikada nece dostici taj nivo tenisa iz 2015 i 2016,to je bio atomski tenis,nekada protivnici nisu mogli da uzmu poen na svoj servis.Cuda je radio sa riternom.

Goran

pre 6 godina

2011-12 i 2015-16 su godine kad je Nole igrao tenis na nivou koji niko nikad ranije nije dostigao.
Ni u skorijoj i daljoj budućnosti to će se teško ponoviti a ni sam Novak to nemože ponoviti.

Kolubarac

pre 6 godina

I tokom većeg dela sezone 2011 g Novak je igrao takođe strašan tenis.Nisam do sada video da je neko bio tako dominantan pa ni RF i RN.p.s. Lajović otkida protiv Gaskea.

kaokakao

pre 6 godina

Za mene je Novakova 2011. bila najbolja, iako on kaze da nije. Mislim da je tada bio u punoj snazi, u usponu i da su ga se plasili. Nadal je to i izjavio, da je te godine US Open izgubio prije nego sto je izasao na teren, da nije vjerovao da moze da ga dobije. Psiha je cudo.

18,01

pre 6 godina

RF (pa i RN) savršeno se uklapaju u teniski duh ovog sveta. (Pod tim smatram glorifikovanje uspeha, trijumfa, trofeja, marketinga, zarade, itd.) S te strane su oni svim učesnicima teniskog biznisa znatno podobniji i upotrebljiviji od Noleta (dečka s periferije) da budu ikone takvog jednog "savršenog" sistema. I... OK. Nole, i mi s njim, samo u nužnoj meri sledimo tak duh. Nama je važnija suština, a to je IGRA. Ko bolji majstor tenisa.

Životije

pre 6 godina

Ma kakvi.. Najbolji tenis je igralo dzemperce davne 2006 protiv silnih traljavih Rodika, pijanih Safina, gojaznih Bagdatisa i Nalbandijana.. da sad ne spominjem i usinutog tridesetosmogodisnjeg Agasija i velike legende Sebastijana Grozana, Paradorna Sricapana i Jonasa Bjorkmana!
E to je bio svemirski tenis!

strucnjak za sve sportove i religije ukljucujuci i scijentologiju

pre 6 godina

najbolji na vrhuncu je wawrinka, ali vrhunac mu je 3 dana u godini, najveci je ipak onaj koji je i najkonstantniji a to je ubedljivo federer

Živko

pre 6 godina

hahaha, b92 samo čeka da neko pohvali Djokovica i odma udarna vest. A gomila navijaca jedva čeka da potvrdi da je to tačno.
Ipak, titule su titule, GS su nezamenljivi i najvažniji parametar. A tu je Rodžer tata.
20 je 20.
Djoković je svakako među najboljima, ali ne i najveći.

kesi

pre 6 godina

Stručnjak,tanan si veeeeoma.Važan parametar je KAD se osvajaju slemovi.Onaj ko ih ima najviše osvaja ih striktno kad nema najboljih.A Nole isključivo kad su svi u top formi.Ne koristi vakuume da bi popravio skor.

party

pre 6 godina

Ukusi su razliciti. Neko voli gracioznost, to ime je Federer, najbolji ikada. Onaj ko voli zivotinjsku igru, kidanje, razaranje protivnika - to ime su Nadal i Djokovic. Stalno se prepirete koji je bolji, a igraju totalno drugaciji tenis - ali totalno! Ok, rekordi su jedno, i po tome moze da se prica ko je mozda najbolji svih vremena. Takav igrac ne postoji, niti ce ikada postojati. Taj, tzv. najbolji svih vremena, mora da pokida rekorde svih vremena! A da nasi novinari izvlace izjave iz konteksta, itekako...

Susjed

pre 6 godina

Neeeeee, nee, ne, ne, Džone! Kako si se samo zamerio stručnjacima u Srbiji sada...
 (Kiza, 8. maj 2018 17:27

Gresis silno Kizo, nisu oni iz Srbije.

cofi0089

pre 6 godina

Djoković je svakako među najboljima, ali ne i najveći. 
(Živko, 8. maj 2018 18:59) 

sto znaci sta?? na ovom svetu je 7 milijardi ljudi. novak je barem 4 godine zavrsavao godinu na nr 1 poziciji
tvoj komentar je u najmanju ruku jako neinteligentan.

sta to znaci - da samo Federer vredi niko drugi ne?
po mom misljenju ko ima u danasnjem tenisu osvojen Masters turnir to je nestvaran uspeh..

?

pre 6 godina

Verujem da i ptice na grani znaju da kad je Nadal u top formi, podloga za odigravanje meceva je nebitna. Naravno, srpski narod voli da veruje u bajke, pa eto mu.
(Mikii, 08. maj 2018 19:07)

To je isti onaj Nadal koji je iste te godine izgubio rutinski od Troickog 2:0? Od Troickog 2:0! Jeste? Oke.
(Mikii, 08. maj 2018 20:08)

Ti si se pogubio od mržnje prema Novaku. U jednom komentaru hvališ Nadala, u drugom suprotno.

A što se bajke tiče, tog istog Nadala je Novak počistio 7 puta u finalima 2011, tada je Nadal bio broj 1 (do Vimbldona) ako se ne sećaš, pa onda priča da je pobeđivao povređenog Nadala baš i ne pije vodu...
A normalno je da i Nadal mora nekad od nekog da izgubi, a da taj nije u vrhu. Zalomilo se Troickom. I Federer je gubio od dosta slabijih ponekad, niko nema 100% pobeda.

pula

pre 6 godina

krenem citati komentare i ne mogu vjerovati i pri tom se sjetim rijeci jednog vaseg vrlo popularnog pjevaca: pa ko je bre lud da cita ono ispod!

Mikii

pre 6 godina

Ti si se pogubio od mržnje prema Novaku. U jednom komentaru hvališ Nadala, u drugom suprotno.

A što se bajke tiče, tog istog Nadala je Novak počistio 7 puta u finalima 2011, tada je Nadal bio broj 1 (do Vimbldona) ako se ne sećaš, pa onda priča da je pobeđivao povređenog Nadala baš i ne pije vodu...
A normalno je da i Nadal mora nekad od nekog da izgubi, a da taj nije u vrhu. Zalomilo se Troickom. I Federer je gubio od dosta slabijih ponekad, niko nema 100% pobeda.
(?, 08. maj 2018 21:05)

Hvalim Nadala iz najboljih dana, period 2005-2010. Posto tenis pre 2011. nisi pratio, eto malo edukacije. Tacno je da je Nadal do Vimbldona 2011. bio prvi, jer je 2010. kada je igrao svoj najbolji tenis (i pride demolirao Djokovica na USO), osvojio 3 grend slema. Potom se na AO 2011. povredio i tokom te godine vise nije vratio formu koja ga je krasila prethodne godine, niti je, ispostavilo se, vise ikada igrao tako dobro. Imas na guglu izvestaje koji pokazuju da je Nadal u 2011. udarao forhend u proseku za 7,8 km/h slabije, dok mu je prvi servis bio sporiji u proseku za citavih 12,4 km/h nego pomenute 2010. Za igraca klase Djokovica to je bila vise nego dovoljna prednost. Ipak, Nadal nakon 2011. uspeva da pronadje resenje i odgovara Djokovicu sa 6:1 u pobedama, od cega ga je 2013. tukao na dva grend slema, na RG koji je bio normalna stvar, te na Djokovicevom USO ponovo rutinski 3:1. Ovde se ispredaju nekakve supermen price o coveku kojeg je u vreme njegove najvece "dominacije", dakle te famozne 2015. u vise navrata, bataljivao Wawrinka. Znaci, ne pobedjivao, nego ga pravio majmunom na terenu. Sta dalje komentarisati?

cofi0089

pre 6 godina

vi sto tvrdite kako je federer najbolji a djokovic nema pojma samo se setite ko vodi u h2h skoru. ko je drzao sva 4 slema u isto vreme.

Federer jeste najbolji ikad al to uopste ne iskljucuje velicinu Novaka Djokovica. Stavis samo je jos veci jer mu je savremenik i konkurent. Nole je sigurni medju 5 ikada u tenisu a po mom misljenju je treci odmaj posle Federera i Nadala.

Zoran

pre 6 godina

Evo je izjava u originalu, da nema nesporazuma. Da mi je znati gde je Izner rekao "najbolji"..?? Ali, eto, treba navuci srbadiju na klikove. Pametno b92, pametno.. Shokiracu se btw ako ovo objavite

In addition to talking about Rafael Nadal, the North American tennis player spoke about the current state of form of Novak Djokovic, a tennis player who has managed to win in two of the ten times that have been measured: "I have no doubt that Nole will be there again People sometimes forget that we tennis players are human, and that despite having made history in recent years, it is not at all easy to hold the pull for many more years. Djokovic is one of the best players in history, and I can say that when I've faced him, he's the most uncomfortable tennis player you can have on the other side of the court. "

???

pre 6 godina

Nolo koji je na vrhuncu svoje karijere 2015 izgubio 3 meca od Federera koji je tada bio na 50% snage i od Vavrinke? Mora da je Izner malo popio.

izhlapjeli starac

pre 6 godina

"Zivko" i slicni komentari tvom:
covek je potpuno jasno rekao, nema nikakve nejasnoce u onome sto je rekao. Vasi komentari potpuno promasuju temu.

03,57

pre 6 godina

@ Nikada mi nece biti jasno odakle ovolika mrznja prema bilo kom teniseru, a pogotovo Noletu!
(mixa, 08. maj 2018 23:24)

Otuda što je tu mržnju neko naručio i plaća po sendvič.

reflektor

pre 6 godina

Da!Ovo kazem kao navijac Novaka i veliki simpatizer Fed i Rafe.Imao je tri brutalne godine kad protivnik izadje i zna da nema sta da trazi.Toliko je bio jak da je dobijao Rafu na sljci u serijama i Federer na travi dva puta uzastopno na WB.Mnogo je silan bio.Dobio Rafu na RG,dobijao ga na sljaci,dobio Fed-a dva puta na WB,uzeo 4 uzastopna GS,bio prvi na listi da izgleda kao da samo on igra tenis!!!E sad,ta konstantnost,glad,upprnost,ne padanje na seriju poraza,tu je Fed tata.A Rafa isto.A silni su i Fed i Rafa!Mnogo jaka era.

g.din noloek boloek dodatni

pre 6 godina

Elmer: g-din, gospodin gospodarstva, goat gospodski, gospa se javlja, strast

Labud: nolo djolo..noloa…lovoaaa, lovoooaaaa…..poreziiiii…joooj, udri po tastaturi

svaki dan svaki sat, samo komentari, daj nek se vidi, da se cuje, neka slova teku kao rijeka dobre namjere, ljubavi prema pisanju, prema ljudima

Srksa

pre 6 godina

Poslednje vreme je donelo to da izdanja porodice Djokovic izazivaju mucninu kod ljudi. Pravi Kardasijan za Balkan. Ali, ljudi moji, kako neko normalan moze da napise da je Novak bio nikakav igrac i da mu rezultati nisu vrhunski. On je u 5 najboljih igraca ovog sporta svih vremena. Takvih se u svetu pojavi par za 50 godina. Meni smeta ovo foliranje volja, lakat, prioriteti itd...Da je imao drugaciju zenu, sportistu a ne razmazenog devojcurka, sada bi pisali o mozda najvise slemova na svetu.

Ala mastam...

pre 6 godina

Naravno da ce se vratiti, Novak od 2008me nije padao ispod 10.000 poena na atp, a pola tog vremena bio je broj 3 na listi. Do broja tri docice i bez osvojenog Grand Slema, a vrati li se u staru formu, eto njega na broju jedan do kraja godine laganica.
Rafa i Rodzer trenutno obojica su ispod 9000 bodova na atp, sto znaci da i pored Novakovog odsustva nisu se uspeli nabrati bodova. Nece biti iznenadjenje ukoliko Novak bude ponovo ubedljivo br1 u 2019toj. i dostigne Nadala sa brojem osvojenih GS turnira, a do 2021 i Rodzera.

Kendža

pre 6 godina

Ajde, zadovoljavajte se sto je dominirao tri godine! I sta? Ni pre, niti ikada više posle. I U čemu je poenta dokazivanja da je Nolo BIO nešto izuzetno? Prošao ga voz.

duerte

pre 6 godina

Pa hejteri al vas je ovde Izner pecnuo, titula jeste nezvanična jer vam odajem priznanje da postoji jedan jedini teniser sa osvojenih 20 GS, ali upoređujući H2H tehniku na 100% forme za oba Đokara ima ne lepšu ali zato ubojitiju igru. Problem je sljedeći za vas hejtere što ajde recimo možda bi Federer bio i jači od Đokovića kad je kao mlad bio u naletu igrajući sa tadašnjim veteranima ali koliko god na razne načine se pokušava to zamaskirati istina da je Đoković za razliku od Fejkija i Rafe stasao u doba upravo njih dvojice, dva najveća velikana sadašnjeg i budućeg tenisa koji su do Đokovića razmjenjivali GS titule i tada prikazao atomski tenis koji kako naveo Izner niko dotad nije igrao. Uz Federera koji od početka karijere realno prvi pravi izazov je imao u Rafi i to samo na šljaci, Đoković se probio na vrhuncu njihove karijere na raznim podlogama i bio prvi na tronu sasvim dovoljno dugo, u to vreme oborio mnoge rekorde o kojima na duže staze može neko samo da sanja počevši od 4 titule u nizu pa redom dalje... i naravno nije sve još gotovo, jer svi oni su pri zalasku a Đokara jeste najmladji pa ćemo vidimo.

Partizan 1916

pre 6 godina

Federer je C.Zvezda,Rafa Partizan a Nolo Hajduk.

Zvezda je imala najviše titula pa Partizan pa Hajduk ali je Hajduk jedini imao pozitivan skor sa Zvezdom.
Da li to znači da je Hajduk najbolji tim bivše Juge?

hwwwdu

pre 6 godina

najbolji na vrhuncu jeste Wawrinka ko ne veruje moze da pogleda finale RG 2015 tada je Novak igrao najbolji tenis u karijeri Stan ga je počistio lagano

Mikii

pre 6 godina

To je cinjenica. Ovako nesto je izjavio i Nadal nakon turnira u Dohi 2016. kada je izgubio sa 6:1 6:2, citiram „Igrao sam protiv igrača koji je uradio sve savršeno. Niko nikada nije ovako igrao. Otkad pratim tenis, nikada nisam video nekoga da igra na takvom nivou. I, kada kažem savršeno, ne mislim na jednu stvar, već na sve. Da nije tako, ne bi bilo savršeno“. Kada ovako nesto izjavi jedan veliki Nadal, onda se to ne moze demantovati.
(Filip, 08. maj 2018 19:09)

To je isti onaj Nadal koji je iste te godine izgubio rutinski od Troickog 2:0? Od Troickog 2:0! Jeste? Oke.

Mikii

pre 6 godina

Verujem da i ptice na grani znaju da kad je Nadal u top formi, podloga za odigravanje meceva je nebitna. Naravno, srpski narod voli da veruje u bajke, pa eto mu.

Jumko

pre 6 godina

@? Hahahaha, zasto covek mrzi Djokovica ako hvali/kudi Nadala? A drugo, ni ne radi to, nego je realan! Ne znam sta tebi u tim komentarima nije jasno? Kada je u top formi nepobediv je, a kada je van forme pobedi ga Troicki... A i normalno je i hvaliti i kuditi, nije normalno nekoga slepo pratiti i misliti da ce to napuniti prazne frizidere i novcanike!

jeremija

pre 6 godina

@LegendNovak
A nije ti smetalo kada su Troickog pljuvali posle poraza od Argentine i velicali Novaka koji se u isto vreme izlezavao na jahti.A ako je pljuvanje reci da je crno,crno onda ne znam sta,zar je toliko tesko pomiriti se sa tim da su Nadal i Federer bolji od Djokovica,npr.svi ce se sloziti da je Nesta bolji stoper od Vidica,to je otprilike slican odnos kvaliteta,dok ovde vecita histerija i padanje u vatru da se brani neodbranjivo.

labud

pre 6 godina

Svaka cast za 2011-tu,ali period potpune dominacije je ostvario pored verovatno najslabije konkurencije u open eri,sem Mareja i jednom godisnje Vavrinke nije imao bukvalno nikakvu konkurenciju,pored Berdiha,Nisikorija,Ferera,pa i Cilica bi Boba Zivojinovic dominirao,sto se dokazuje i danas kada bez Novaka i Endija niko od njih ne uspeva nista da uradi vec titule osvajaju deda Rodzer i poluinvalid Nadal.Pritom tu dominaciju Novaka prati nula uspeha u reprezentaciji(DK i OI)i tu imamo paradoks da je covek verovatno najobozavaniji sportista u svojoj zemlji otkad je sporta a sa druge strane sportista koji je najmanje pruzio u reprezentativnoj kategoriji shodno pojedinacnom kvalitetu.Zbog toga jednostavno ne moze da se smatra ni top 5 najboljim teniserom,a kamoli nesto vise,top 10 je puna kapa sa tim sto je nezahvalno praviti bilo kakve GOAT liste u bilo kom sportu jer npr.nikada ne znamo kakvu bi Novak i ostatak cetvorke karijeru imali osamdesetih i narocito devedesetih,kada je u svakom trenutku bilo 7-8 igraca u top formi.

da

pre 6 godina

In addition to talking about Rafael Nadal, the North American tennis player spoke about the current state of form of Novak Djokovic, a tennis player who has managed to win in two of the ten times that have been measured: "I have no doubt that Nole will be there again People sometimes forget that we tennis players are human, and that despite having made history in recent years, it is not at all easy to hold the pull for many more years. Djokovic is one of the best players in history, and I can say that when I've faced him, he's the most uncomfortable tennis player you can have on the other side of the court. "
(Zoran, 8. maj 2018 20:36)
Samo si izbacio jedan nevazan detalj a koji je tema ovog clanka
"He is the best player that I saw playing at the maximum of his abilities when he is at the top"
Evo i link
http://www.tennisworldusa.org/tennis/news/Novak_Djokovic/54638/john-isner-djokovic-is-the-best-playing-at-the-maximum-of-his-abilities-/

Danke Angela

pre 6 godina

Zorane, koliki tekst na engleskom si prilepio!? Ne razumem ništa, daj prevedi molim te.
(Djido, 8. maj 2018 21:02)

Auuuuuu pa ti osim što ne znaš geografiju ne znaš ni engleski. Šokirana sam!

merlin

pre 6 godina

@najbolji period tenisa
A koliko je Novak imao GS kada je Rodzer bio jos mlad a Nadal(njegov skoro vrsnjak)zdrav?Period prave dominacije je imao u konkurenciji Mareja i maltene nikog vise.Svako od njih je iskoristio neki period krize kod drugih,i na kraju kada se sve sabere pamte se samo GS kao relevantno

alba greaca

pre 6 godina

@ Da, ali je Novak bio na svom vrhuncu i bojim se da će to ostati prošlo vreme...
(WOB, 09. maj 2018 08:03)

?

Pa to isto važi za Rafu i Rodžera, zar ne, a svi ostali, trenutno aktivni, teško da će do tog nivoa ikada doći….

#

pre 6 godina

@Mikii tvoja frustracija Srbinom teniskom legendom istorijskog formata je neopisiva.
I šta kažeš, nije Nole najbolji kada je top, nego Rafa? Pa hajde da čujemo šta o tome misli baš tvoj ljubimac, Rafa lično:
“Da bih pobedio Novaka, moram igrati svoj najbolji tenis, i nadati se da on neće odigrati kako zna i ume.“
Dakle “stručnjače“ okači to tvoje mišljenje mačku o rep, nikoga ne zanima šta ti misliš. Ja verujem iskrenom i velikom Rafi ljudini.

starac foco

pre 6 godina

Puna usta svima GOAT lista.E pa da cica da svoju listu tenisera,fudbalera i kosarkasa:
Tenis-Rodja,Borg,Sampras,Nadal,Lejver,Konors,Djokovic,Emerson,Agasi,Lendl
Fudbal-
Kristina,Cavi,Mesi,Pele,Zidan,Bekenbauer,El Pibe,pravi Ronaldo,Krojf,Puskas
Kosarka-USA
MJ,Vilt,Kralj,Robertson,Medzik,Bil Rasel,Kari,Durantula,Dankan,Vestbruk
Kosarka-ostatak sveta
Drazen,Dirk,Ming,Galis,BodiBond,Sabonis,Gasol,Kicanovic,Oskar Smit,Parker
Sta velite,slobodno hejt jer je ipak misljenje kao d...e,tj.svako ga ima

Hmmmmmm

pre 6 godina

Rekordi, Federer: jedini u open eri koji je osvajao 3 puta 3 GS.2009. oborio rekord Samprasa i uzeo 15 GS. 237 uzastopnih nedelja na prvom mestu, bolji od Konorsa 160 i Stefi 186. 2017. oborio rekord Samprasa sa 8 titula na W. 2007. se izjednacio sa Borgom 5 uzastopnih W. Najvise uzastopnih titula na USO. Jedini koji u open eri ima 5 uzastopnih titula na W i USO. Rekorder po broju uzastopnih pobeda na travi 65 i betonu 56. 3 godine zaredom je osvajao vise od 10 turnira. Najvise odserviranih as servisa u fonalu GS 50, W 2009. Izostavljam novcane nagrade, posto se to povecava stalno.
Djokovic: Najmladji teniser koji je dosao do 1/2 finala sva 4 GS. 30 uzastopnih pobeda na GS 2015./'16. 3 uzastopne titule na AO. 3 uzastopna finala na sba 4 GS. Najbrze se kvalifikovao na zavrsni Masters i ima 4 uzastopne titule tu. Najvise Mastersa na tvrdoj podlozi 22. Najvise osvojenih Mastersa u godini 6, a finala 8. Novcane nagrade izuzimam, ponovo zato sto se to menja. Razlicitih Mastersa Novak i Federer imaju isto 8/9. Hamburg je bio Masters kad se zavrsni turnir igrao u Sangaju. Takodje IW imaju isto 5.

O.T.A.N.

pre 6 godina

@ernesto che

Ma da, vama novokomponovanim recikliranim radikalima je sve jasno. Toliko je kristalno jasno da mladi sve više i više odlaze u te zemlje koje si naveo.

realno

pre 6 godina

@Marko
Nije ovo doba najboljih tenisera ikad vec doba najgorih "drugopozivaca" ikad,jednostavno suvise lako je cetvorka ili trojka,kako god,pobedjivala sve njih,npr.Sampras koji je mozda bolji i od Nadala,kamoli od Djokovica je itekako znao gubiti u svoje vreme,tenis se igrao i pre 2006-te i objektivno gledano,potpuno bi drugu pesmu pevali da Novak nije nas,recimo fudbal,Mesi i Ronaldo bez sumnje najbolji ikad,tu su i Ibra,Roben,Cavi,Iniesta pa niko ne prica o zlatnoj eri fudbala,naprotiv,ima nesto i u kvantitetu,npr.Bolt je najbolji ikad sprinter,tu su i Getlin,Gej...pa ipak zlatno doba sprinta je sa Grinom i Bejlijem jer je bilo jos 7-8 vrhunskih.

Ljubisa

pre 6 godina

(sve piše proveri, 8. maj 2018 22:05)

Treba dodati i jos ovo: Te 2008, pre nego sto je osvojio prvi GS protiv Conge, Novak je razbio tog Federera u 1/2 finalu sa 3:0 a isto tako Conga Nadala !!!

RN

pre 6 godina

@Mikii
Evo gledam ponovo highlights meca, stvarno nestvaran nivo tenisa, i dominacija Nadala nad Nolom. Najbolji Nadal na betonu.

https://www.youtube.com/watch?v=mffTWR_LrSY
21:35 - 21:38

Ah

pre 6 godina

Kada neko kaze za nekoga da je najbolji teniser, misli se na broj GS, Masters, rekordi... To sto neki igrac kaze da mu je teze da igra protiv Novaka, ne znaci da je on automatski najbolji. To samo znaci da mu on ne lezi, da igra teske meceve sa njim. Zato i postoji taj H2H. Medjutim, titule su ono sto se broji, ne medjusobni susreti. Tu su Rafa, Federer, Sampras, ispred Novaka. Sto se rokrda tice nije blizu ni jednom, ni drugom. Jedini bitan rekord, 30 odigranih meceva na GS, 3 uzastopna AO. Ako znas da Federer ima 5 uzastopnih W i USO, onda ova 3 deluju smesno. Ostalo nije nesto sto je bitno. On od Rafe ima vise samo broj nedelja na prvom mestu. Od Federera samo 3 Mastersa vise. Od obojice samo H2H. O cemu pricamo?

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Ne kapiram zasto toliko smaraju sa tim Djovakom, pa Federer i Nadal su daleko bolji i trofejniji teniseri pa ne iskacu nam iz frizidera.

strucnjak za sve sportove i religije ukljucujuci i scijentologiju

pre 6 godina

najbolji na vrhuncu je wawrinka, ali vrhunac mu je 3 dana u godini, najveci je ipak onaj koji je i najkonstantniji a to je ubedljivo federer

Mikii

pre 6 godina

Ti si se pogubio od mržnje prema Novaku. U jednom komentaru hvališ Nadala, u drugom suprotno.

A što se bajke tiče, tog istog Nadala je Novak počistio 7 puta u finalima 2011, tada je Nadal bio broj 1 (do Vimbldona) ako se ne sećaš, pa onda priča da je pobeđivao povređenog Nadala baš i ne pije vodu...
A normalno je da i Nadal mora nekad od nekog da izgubi, a da taj nije u vrhu. Zalomilo se Troickom. I Federer je gubio od dosta slabijih ponekad, niko nema 100% pobeda.
(?, 08. maj 2018 21:05)

Hvalim Nadala iz najboljih dana, period 2005-2010. Posto tenis pre 2011. nisi pratio, eto malo edukacije. Tacno je da je Nadal do Vimbldona 2011. bio prvi, jer je 2010. kada je igrao svoj najbolji tenis (i pride demolirao Djokovica na USO), osvojio 3 grend slema. Potom se na AO 2011. povredio i tokom te godine vise nije vratio formu koja ga je krasila prethodne godine, niti je, ispostavilo se, vise ikada igrao tako dobro. Imas na guglu izvestaje koji pokazuju da je Nadal u 2011. udarao forhend u proseku za 7,8 km/h slabije, dok mu je prvi servis bio sporiji u proseku za citavih 12,4 km/h nego pomenute 2010. Za igraca klase Djokovica to je bila vise nego dovoljna prednost. Ipak, Nadal nakon 2011. uspeva da pronadje resenje i odgovara Djokovicu sa 6:1 u pobedama, od cega ga je 2013. tukao na dva grend slema, na RG koji je bio normalna stvar, te na Djokovicevom USO ponovo rutinski 3:1. Ovde se ispredaju nekakve supermen price o coveku kojeg je u vreme njegove najvece "dominacije", dakle te famozne 2015. u vise navrata, bataljivao Wawrinka. Znaci, ne pobedjivao, nego ga pravio majmunom na terenu. Sta dalje komentarisati?

???

pre 6 godina

Nolo koji je na vrhuncu svoje karijere 2015 izgubio 3 meca od Federera koji je tada bio na 50% snage i od Vavrinke? Mora da je Izner malo popio.

Živko

pre 6 godina

hahaha, b92 samo čeka da neko pohvali Djokovica i odma udarna vest. A gomila navijaca jedva čeka da potvrdi da je to tačno.
Ipak, titule su titule, GS su nezamenljivi i najvažniji parametar. A tu je Rodžer tata.
20 je 20.
Djoković je svakako među najboljima, ali ne i najveći.

drmr

pre 6 godina

Tacno je to sto je rekao. Ali taj period je trajao 3 godine. I to vazi za taj period. Po meni bolje da je cuvao snagu samo za GS turnire a on se fokusirao i na masterse. Izgubio je cak 10 finala GS, zatim neka polufinala od Cilica, Nisikorija... mogao je mnogo vise. Zasto nije hteo, ne znam. Ne verujem u glupe teorije zavere tipa Pepe, zena... Bilo kako bilo, da sad stane ostace upamcen kao jedan od 3-4 najvecih svih vremena, neki ce reci i najveci, imaju pravo svakako. Za mene je ipak to Federer, jer covek je poezija tenisa, dok su Nadal i Nole ipak gladijatori.

labud

pre 6 godina

Svaka cast za 2011-tu,ali period potpune dominacije je ostvario pored verovatno najslabije konkurencije u open eri,sem Mareja i jednom godisnje Vavrinke nije imao bukvalno nikakvu konkurenciju,pored Berdiha,Nisikorija,Ferera,pa i Cilica bi Boba Zivojinovic dominirao,sto se dokazuje i danas kada bez Novaka i Endija niko od njih ne uspeva nista da uradi vec titule osvajaju deda Rodzer i poluinvalid Nadal.Pritom tu dominaciju Novaka prati nula uspeha u reprezentaciji(DK i OI)i tu imamo paradoks da je covek verovatno najobozavaniji sportista u svojoj zemlji otkad je sporta a sa druge strane sportista koji je najmanje pruzio u reprezentativnoj kategoriji shodno pojedinacnom kvalitetu.Zbog toga jednostavno ne moze da se smatra ni top 5 najboljim teniserom,a kamoli nesto vise,top 10 je puna kapa sa tim sto je nezahvalno praviti bilo kakve GOAT liste u bilo kom sportu jer npr.nikada ne znamo kakvu bi Novak i ostatak cetvorke karijeru imali osamdesetih i narocito devedesetih,kada je u svakom trenutku bilo 7-8 igraca u top formi.

realno

pre 6 godina

@Marko
Nije ovo doba najboljih tenisera ikad vec doba najgorih "drugopozivaca" ikad,jednostavno suvise lako je cetvorka ili trojka,kako god,pobedjivala sve njih,npr.Sampras koji je mozda bolji i od Nadala,kamoli od Djokovica je itekako znao gubiti u svoje vreme,tenis se igrao i pre 2006-te i objektivno gledano,potpuno bi drugu pesmu pevali da Novak nije nas,recimo fudbal,Mesi i Ronaldo bez sumnje najbolji ikad,tu su i Ibra,Roben,Cavi,Iniesta pa niko ne prica o zlatnoj eri fudbala,naprotiv,ima nesto i u kvantitetu,npr.Bolt je najbolji ikad sprinter,tu su i Getlin,Gej...pa ipak zlatno doba sprinta je sa Grinom i Bejlijem jer je bilo jos 7-8 vrhunskih.

hwwwdu

pre 6 godina

najbolji na vrhuncu jeste Wawrinka ko ne veruje moze da pogleda finale RG 2015 tada je Novak igrao najbolji tenis u karijeri Stan ga je počistio lagano

Kendža

pre 6 godina

Ajde, zadovoljavajte se sto je dominirao tri godine! I sta? Ni pre, niti ikada više posle. I U čemu je poenta dokazivanja da je Nolo BIO nešto izuzetno? Prošao ga voz.

jeremija

pre 6 godina

@LegendNovak
A nije ti smetalo kada su Troickog pljuvali posle poraza od Argentine i velicali Novaka koji se u isto vreme izlezavao na jahti.A ako je pljuvanje reci da je crno,crno onda ne znam sta,zar je toliko tesko pomiriti se sa tim da su Nadal i Federer bolji od Djokovica,npr.svi ce se sloziti da je Nesta bolji stoper od Vidica,to je otprilike slican odnos kvaliteta,dok ovde vecita histerija i padanje u vatru da se brani neodbranjivo.

Putinizacija

pre 6 godina

Kad bi ovo npr.rekao neki ruski teniser? Onaj Safin je mrzeo Djokovica,uvek mu nesto zamerao,gore od Vilandera sto puta.Pa onaj matori Tapisin selektor njihov,jedva izustio nekada da je Nole dbar igrac.Mediji njihovi isto.. Kad ce Rus ikoga da pohvali,a nasi rusofili u trans padaju na pomen Igraca njihovih.

Mikii

pre 6 godina

To je cinjenica. Ovako nesto je izjavio i Nadal nakon turnira u Dohi 2016. kada je izgubio sa 6:1 6:2, citiram „Igrao sam protiv igrača koji je uradio sve savršeno. Niko nikada nije ovako igrao. Otkad pratim tenis, nikada nisam video nekoga da igra na takvom nivou. I, kada kažem savršeno, ne mislim na jednu stvar, već na sve. Da nije tako, ne bi bilo savršeno“. Kada ovako nesto izjavi jedan veliki Nadal, onda se to ne moze demantovati.
(Filip, 08. maj 2018 19:09)

To je isti onaj Nadal koji je iste te godine izgubio rutinski od Troickog 2:0? Od Troickog 2:0! Jeste? Oke.

Mikii

pre 6 godina

Verujem da i ptice na grani znaju da kad je Nadal u top formi, podloga za odigravanje meceva je nebitna. Naravno, srpski narod voli da veruje u bajke, pa eto mu.

starac foco

pre 6 godina

Puna usta svima GOAT lista.E pa da cica da svoju listu tenisera,fudbalera i kosarkasa:
Tenis-Rodja,Borg,Sampras,Nadal,Lejver,Konors,Djokovic,Emerson,Agasi,Lendl
Fudbal-
Kristina,Cavi,Mesi,Pele,Zidan,Bekenbauer,El Pibe,pravi Ronaldo,Krojf,Puskas
Kosarka-USA
MJ,Vilt,Kralj,Robertson,Medzik,Bil Rasel,Kari,Durantula,Dankan,Vestbruk
Kosarka-ostatak sveta
Drazen,Dirk,Ming,Galis,BodiBond,Sabonis,Gasol,Kicanovic,Oskar Smit,Parker
Sta velite,slobodno hejt jer je ipak misljenje kao d...e,tj.svako ga ima

merlin

pre 6 godina

@najbolji period tenisa
A koliko je Novak imao GS kada je Rodzer bio jos mlad a Nadal(njegov skoro vrsnjak)zdrav?Period prave dominacije je imao u konkurenciji Mareja i maltene nikog vise.Svako od njih je iskoristio neki period krize kod drugih,i na kraju kada se sve sabere pamte se samo GS kao relevantno

pedja,cacak

pre 6 godina

Svaka cast,za komentar!
Dali se vratio,dace BOG,ili ne u staru formu...
Nisu mnogi ni svesni,kakva je svetska zvezda Novak Djokovic...
Kakav strah i trepet je svima bio i dace BOG,bice opet!
Ponosim se sto sam bio svedok Novakove ere,koja ce se siguran sam nastaviti!
Rekorde koje on drzi,su bez premca...
Jedini vezao sva 4 GS,jedini u plusu i sa preko 25 pobeda,protiv najvecih Federera i Nadala i jos mnogo toga...
Malo li je...

party

pre 6 godina

Ukusi su razliciti. Neko voli gracioznost, to ime je Federer, najbolji ikada. Onaj ko voli zivotinjsku igru, kidanje, razaranje protivnika - to ime su Nadal i Djokovic. Stalno se prepirete koji je bolji, a igraju totalno drugaciji tenis - ali totalno! Ok, rekordi su jedno, i po tome moze da se prica ko je mozda najbolji svih vremena. Takav igrac ne postoji, niti ce ikada postojati. Taj, tzv. najbolji svih vremena, mora da pokida rekorde svih vremena! A da nasi novinari izvlace izjave iz konteksta, itekako...

Partizan 1916

pre 6 godina

Federer je C.Zvezda,Rafa Partizan a Nolo Hajduk.

Zvezda je imala najviše titula pa Partizan pa Hajduk ali je Hajduk jedini imao pozitivan skor sa Zvezdom.
Da li to znači da je Hajduk najbolji tim bivše Juge?

Тарми пфк

pre 6 godina

Јасно је да је Новаков тенис у одређеним периодима , био на нивоу који нико никада није имао ! И то су моменти који нису забиљежени у историји..Исто тако поштено је рећи да су рафа и роџер највећи икада , и то је то..

matori

pre 6 godina

@"Na maksimumu svojih mogućnosti i kada je na vrhuncu forme, Novak je najbolji teniser kojeg sam gledao".

ovo je reklo jako mnogo tenisera i trenera. Novak nije najuspešniji, ali je igrao najbolji tenis koji je ikad viđen.
da dodje na 90 % od toga biće opet najbolji.

Jumko

pre 6 godina

@? Hahahaha, zasto covek mrzi Djokovica ako hvali/kudi Nadala? A drugo, ni ne radi to, nego je realan! Ne znam sta tebi u tim komentarima nije jasno? Kada je u top formi nepobediv je, a kada je van forme pobedi ga Troicki... A i normalno je i hvaliti i kuditi, nije normalno nekoga slepo pratiti i misliti da ce to napuniti prazne frizidere i novcanike!

ernesto che

pre 6 godina

To je jasno svakom, sem naravno domacim proevropejcima, proatlantistima, kojima je sve sa zapada bolje, pa makar bilo i smece(biram reci).

Životije

pre 6 godina

Ma kakvi.. Najbolji tenis je igralo dzemperce davne 2006 protiv silnih traljavih Rodika, pijanih Safina, gojaznih Bagdatisa i Nalbandijana.. da sad ne spominjem i usinutog tridesetosmogodisnjeg Agasija i velike legende Sebastijana Grozana, Paradorna Sricapana i Jonasa Bjorkmana!
E to je bio svemirski tenis!

Riječanin

pre 6 godina

Jasno je to svima koji vide zdravim očima jer nivo Novakove igre je nešto najbolje što je tenis vidio.Navijači Novakovih rivala zato i ističu svoje miljenike i govore da su najbolji svih vremena.Jesu najbolji su bili dok se Nole nije pojavio a bogami i odjavio pa ih evo opet u vrhu umjesto penzije.

sve piše proveri

pre 6 godina

A koliko je Novak imao GS kada je Rodzer bio jos mlad a Nadal(njegov skoro vrsnjak)zdrav?Period prave dominacije je imao u konkurenciji Mareja i maltene nikog vise.Svako od njih je iskoristio neki period krize kod drugih,i na kraju kada se sve sabere pamte se samo GS kao relevantno
(merlin, 8. maj 2018 21:27)

Jel znaš ti šta uopšte pričaš? Federer 81 godište, novak 87. Novak osvojio svoj prvi grand slam 2008 u Australiji, sa 20 godina. Rodžer prvi GS sa 22.

Koliko GS trofeja je Federer osvojio protiv Nadala i Novaka? 4. 3 protiv Nadala, 1 protiv Djoković. Prvo Novakovo finale na US openu. Novak protiv Federera 3 trofeja, protiv Nadala 3.

Novak osvajao GS trofeje, protiv 3 najbolja igrača od 4 svih vremena, u zlatnoj eri tenisa, jedino protiv Conge osvojio prvi trofej. 3 protiv Federera i Nadala, i 5 protiv Mareja.

Mene interesuje protiv koga je Federer osvajao njegove GS titule do pojave Nadala i Djokovića? Toliko o kvalitetu.

sasa jokic

pre 6 godina

Ka stalno ovde pisem i samom sam sebi dosadan. Kada jedan Nik Bolitijeri, Tony Nadal i Rafa kazu da je Nole nepobediv kada igra svoj vehunski tenis, onda je to prosto tako. Nik je rekao da je Noke najkompletniji igrac svih vremena, i to je prosto tako. Procamo o kvalitetu igre, svim segmentima. E sad, privatni zivot i problemi koji sa sobom nosi.....to je vec nesto drugo. Nema svako Mirku pored sebe.

najbolji period tenisa

pre 6 godina

Djoković je svakako među najboljima, ali ne i najveći.
(Živko, 8. maj 2018 18:59)

Ali bato njegovih zadnjih 3 godina na vrhu je takva dominacija, da on nijednom nije spao ispod 15.000 poena. Rodja i Rafa bili prvi sa 8.000 i 9.000 poena.

U jednom trenutku Djoković je imao više poena od drugog i trećeg tenisera zajedno. Posle kaži da to nije dominacija, 2011, 2015, 2016 je čista demonstracija sile. Reci mi onako pošteno koliko dugo su Federer i Nadal čekali na GS trofej. Pa čekali su do momenta kada se Novak zasitio tenisa a posle i povredio. Nadal od 2014 do 2017 postio, Rodja od 2012 do 2017. Rodja 5 godina bez GS trofeja, Nadal 3 godine, i ti kažeš da to nije dominacija. Slažem se nije dominacija već razbijačina. Strah u kostima. Sve dok je Novak bio zdrav i imao želju nisu mogli da mu priđu nijedan, čim se zasitio tenisa i krenuo sa povredama vratila se obojica

cofi0089

pre 6 godina

ljudi kad razmislim i wawrinka na vrhuncu je paklen teniser.
pobedio je Novaka 2015 kad je on igrao svoj najbolji tenis.
jedini zapravo teniser koji je pobedio najboljeg Novaka ..
ali konstantnosti nimalo za razliku od Noleta Rafe Federera..Mareja

Marko

pre 6 godina

Kao sto su neki vec rekli, igra koju je Novak prikazao u njegovim najboljim danima je nesto sto se dugo, a mozda i nikad vise nece ponoviti...Razlog za to je prost, ovo je doba najboljih tenisera sveta ikada i tesko da ce u buducnosti postojati ovakav rivalitet kao izmedju ove cetvorke...Ono sto je on radio Federeru, Nadalu, Mareju i ostalima je na nivou fenomena...Savrsenstvo...Sa svakim od njih ima bolji medjusobni skor...Ali, naravno da ne mozemo reci da je najbolji ikad kada imas Federera koji sa 36 godina igra kao mladic i osvaja GS...Njegovo telo i taj elegantni nacin igre su mu dali dugovecnost iz koje je izasla konstantnost...Meni je zao sto to nisu mogli Nole i Rafa, ali oni su borci, gladijatori i njihova tela nisu mogla toliko da istrpe...Zato sam uveren da bi, u suprotnom slucaju, Federer bio tek treci najbolji ikad... A, ako cemo realno, i taj Federer je vecinu svojih titula osvojio kada Nole i Nadal nisu bili na svom vrhuncu...Cak i sa takvim telom i nacinom igre, pitanje je da li bi imao toliko titula da je bio njihov vrsnjak.

LegendNovak

pre 6 godina

Novak je do pre godinu i po dana,tacnije sdecembra 2016te,imao najvise osvojenih Mastersa i najvise pobeda na istima.Bolji skor i protiv Nadala i Federera u medjusobnim susretima. Znaci doskora.I vi ga pljujete,omalozavate,kao da je Troicki u pitanju,pa bi razume donekle. Dva puta najbolji sportista sveta plus. A serije od 50 pobeda dugo ce ostati san za sve. I ceriti vezana GS.
E sto morao malo i Maray da se pusti i jos neke oklonosti druge odigrale,boze moj. Pa Nadal je pravio 3-4 pausa od vise meseci,a Novakovo je godiste. I kako je drao Nadala u Kini i Dohi,kao dete zvecku,ostace zapisano.Ovaj njega nije tako ni priblizno ikada,

Srksa

pre 6 godina

Poslednje vreme je donelo to da izdanja porodice Djokovic izazivaju mucninu kod ljudi. Pravi Kardasijan za Balkan. Ali, ljudi moji, kako neko normalan moze da napise da je Novak bio nikakav igrac i da mu rezultati nisu vrhunski. On je u 5 najboljih igraca ovog sporta svih vremena. Takvih se u svetu pojavi par za 50 godina. Meni smeta ovo foliranje volja, lakat, prioriteti itd...Da je imao drugaciju zenu, sportistu a ne razmazenog devojcurka, sada bi pisali o mozda najvise slemova na svetu.

sasa jokic

pre 6 godina

Mora se odvojiti najbolji teniser svih vremena po rezultatima (Federer) od najboljeg tenisera po nivou igre (Nole). Najvisi nivo igre je dostigao 2015. kada je bukvalno dobijao ostale tenisere sa 80% snage. Dominirati u zlatnoj eri tenisa je neverovatna stvar!

?

pre 6 godina

Verujem da i ptice na grani znaju da kad je Nadal u top formi, podloga za odigravanje meceva je nebitna. Naravno, srpski narod voli da veruje u bajke, pa eto mu.
(Mikii, 08. maj 2018 19:07)

To je isti onaj Nadal koji je iste te godine izgubio rutinski od Troickog 2:0? Od Troickog 2:0! Jeste? Oke.
(Mikii, 08. maj 2018 20:08)

Ti si se pogubio od mržnje prema Novaku. U jednom komentaru hvališ Nadala, u drugom suprotno.

A što se bajke tiče, tog istog Nadala je Novak počistio 7 puta u finalima 2011, tada je Nadal bio broj 1 (do Vimbldona) ako se ne sećaš, pa onda priča da je pobeđivao povređenog Nadala baš i ne pije vodu...
A normalno je da i Nadal mora nekad od nekog da izgubi, a da taj nije u vrhu. Zalomilo se Troickom. I Federer je gubio od dosta slabijih ponekad, niko nema 100% pobeda.

18,01

pre 6 godina

RF (pa i RN) savršeno se uklapaju u teniski duh ovog sveta. (Pod tim smatram glorifikovanje uspeha, trijumfa, trofeja, marketinga, zarade, itd.) S te strane su oni svim učesnicima teniskog biznisa znatno podobniji i upotrebljiviji od Noleta (dečka s periferije) da budu ikone takvog jednog "savršenog" sistema. I... OK. Nole, i mi s njim, samo u nužnoj meri sledimo tak duh. Nama je važnija suština, a to je IGRA. Ko bolji majstor tenisa.

Горан

pre 6 godina

Чудо је невиђено наша српска завист.
Колико само неостварених типова негативно коментарише Новака. Све стручњак мој до мога.
Пет година Новакове доминације ће тешко неко поновити.

Zoran

pre 6 godina

Evo je izjava u originalu, da nema nesporazuma. Da mi je znati gde je Izner rekao "najbolji"..?? Ali, eto, treba navuci srbadiju na klikove. Pametno b92, pametno.. Shokiracu se btw ako ovo objavite

In addition to talking about Rafael Nadal, the North American tennis player spoke about the current state of form of Novak Djokovic, a tennis player who has managed to win in two of the ten times that have been measured: "I have no doubt that Nole will be there again People sometimes forget that we tennis players are human, and that despite having made history in recent years, it is not at all easy to hold the pull for many more years. Djokovic is one of the best players in history, and I can say that when I've faced him, he's the most uncomfortable tennis player you can have on the other side of the court. "

Danke Angela

pre 6 godina

Zorane, koliki tekst na engleskom si prilepio!? Ne razumem ništa, daj prevedi molim te.
(Djido, 8. maj 2018 21:02)

Auuuuuu pa ti osim što ne znaš geografiju ne znaš ni engleski. Šokirana sam!

Sasvim obican

pre 6 godina

Ma ne, Izner nema pojma, sta on zna ko je najbolji, on je samo kolega igrac sa kojim je igrao meceve, isao od turnira do turnira, gledao, posmatrao, pricao sa teniserima, teniskim.strucnjacima, legendama.belog sporta i on kao kompetentan nema pravo i ne zna sta prica, a ovi nasi tastatura strucnjaci znaju. On je po meni jako gotivan lik, covek koji nema interesa da nekog istice ili brani, samo ima svoje misljenje i nije jedini koji to tvrdi. Toliko...

Ala mastam...

pre 6 godina

Naravno da ce se vratiti, Novak od 2008me nije padao ispod 10.000 poena na atp, a pola tog vremena bio je broj 3 na listi. Do broja tri docice i bez osvojenog Grand Slema, a vrati li se u staru formu, eto njega na broju jedan do kraja godine laganica.
Rafa i Rodzer trenutno obojica su ispod 9000 bodova na atp, sto znaci da i pored Novakovog odsustva nisu se uspeli nabrati bodova. Nece biti iznenadjenje ukoliko Novak bude ponovo ubedljivo br1 u 2019toj. i dostigne Nadala sa brojem osvojenih GS turnira, a do 2021 i Rodzera.

RN

pre 6 godina

@Mikii
Evo gledam ponovo highlights meca, stvarno nestvaran nivo tenisa, i dominacija Nadala nad Nolom. Najbolji Nadal na betonu.

https://www.youtube.com/watch?v=mffTWR_LrSY
21:35 - 21:38

Ah

pre 6 godina

Kada neko kaze za nekoga da je najbolji teniser, misli se na broj GS, Masters, rekordi... To sto neki igrac kaze da mu je teze da igra protiv Novaka, ne znaci da je on automatski najbolji. To samo znaci da mu on ne lezi, da igra teske meceve sa njim. Zato i postoji taj H2H. Medjutim, titule su ono sto se broji, ne medjusobni susreti. Tu su Rafa, Federer, Sampras, ispred Novaka. Sto se rokrda tice nije blizu ni jednom, ni drugom. Jedini bitan rekord, 30 odigranih meceva na GS, 3 uzastopna AO. Ako znas da Federer ima 5 uzastopnih W i USO, onda ova 3 deluju smesno. Ostalo nije nesto sto je bitno. On od Rafe ima vise samo broj nedelja na prvom mestu. Od Federera samo 3 Mastersa vise. Od obojice samo H2H. O cemu pricamo?

Sascha011

pre 6 godina

Eto, zbog ovoga sto govori Izner, mi koji vrednujemo talenat i igru Djokovicevu, smo nezadovoljni njegovim eksperimentisanjem u poslednje vreme. Gledali smo ga kako razara protivnike i hocemo to opet da gledamo. Inace, po prikazanom na svom vrhuncu on je nepobediv.. shodno tome i najbolji ikada.

cofi0089

pre 6 godina

vi sto tvrdite kako je federer najbolji a djokovic nema pojma samo se setite ko vodi u h2h skoru. ko je drzao sva 4 slema u isto vreme.

Federer jeste najbolji ikad al to uopste ne iskljucuje velicinu Novaka Djokovica. Stavis samo je jos veci jer mu je savremenik i konkurent. Nole je sigurni medju 5 ikada u tenisu a po mom misljenju je treci odmaj posle Federera i Nadala.

novak fan

pre 6 godina

Batko pamcenje mu kratko

Pa mozda zato sto je nas i zato sto nas je predstavio na sjajan nacin svetu i zasluzuje to... A vi pljuvaci bolje gledajte svoja posla, nego sto stalno omalovazavate Djokovica.

O.T.A.N.

pre 6 godina

@ernesto che

Ma da, vama novokomponovanim recikliranim radikalima je sve jasno. Toliko je kristalno jasno da mladi sve više i više odlaze u te zemlje koje si naveo.

Susjed

pre 6 godina

Neeeeee, nee, ne, ne, Džone! Kako si se samo zamerio stručnjacima u Srbiji sada...
 (Kiza, 8. maj 2018 17:27

Gresis silno Kizo, nisu oni iz Srbije.

kesi

pre 6 godina

Stručnjak,tanan si veeeeoma.Važan parametar je KAD se osvajaju slemovi.Onaj ko ih ima najviše osvaja ih striktno kad nema najboljih.A Nole isključivo kad su svi u top formi.Ne koristi vakuume da bi popravio skor.

Filip

pre 6 godina

To je cinjenica. Ovako nesto je izjavio i Nadal nakon turnira u Dohi 2016. kada je izgubio sa 6:1 6:2, citiram „Igrao sam protiv igrača koji je uradio sve savršeno. Niko nikada nije ovako igrao. Otkad pratim tenis, nikada nisam video nekoga da igra na takvom nivou. I, kada kažem savršeno, ne mislim na jednu stvar, već na sve. Da nije tako, ne bi bilo savršeno“. Kada ovako nesto izjavi jedan veliki Nadal, onda se to ne moze demantovati.

cofi0089

pre 6 godina

Djoković je svakako među najboljima, ali ne i najveći. 
(Živko, 8. maj 2018 18:59) 

sto znaci sta?? na ovom svetu je 7 milijardi ljudi. novak je barem 4 godine zavrsavao godinu na nr 1 poziciji
tvoj komentar je u najmanju ruku jako neinteligentan.

sta to znaci - da samo Federer vredi niko drugi ne?
po mom misljenju ko ima u danasnjem tenisu osvojen Masters turnir to je nestvaran uspeh..

Goran

pre 6 godina

2011-12 i 2015-16 su godine kad je Nole igrao tenis na nivou koji niko nikad ranije nije dostigao.
Ni u skorijoj i daljoj budućnosti to će se teško ponoviti a ni sam Novak to nemože ponoviti.

SINISA90

pre 6 godina

To svako zna.Niko nikada nece dostici taj nivo tenisa iz 2015 i 2016,to je bio atomski tenis,nekada protivnici nisu mogli da uzmu poen na svoj servis.Cuda je radio sa riternom.

03,57

pre 6 godina

@ Nikada mi nece biti jasno odakle ovolika mrznja prema bilo kom teniseru, a pogotovo Noletu!
(mixa, 08. maj 2018 23:24)

Otuda što je tu mržnju neko naručio i plaća po sendvič.

Kolubarac

pre 6 godina

I tokom većeg dela sezone 2011 g Novak je igrao takođe strašan tenis.Nisam do sada video da je neko bio tako dominantan pa ni RF i RN.p.s. Lajović otkida protiv Gaskea.

g.din noloek boloek dodatni

pre 6 godina

Elmer: g-din, gospodin gospodarstva, goat gospodski, gospa se javlja, strast

Labud: nolo djolo..noloa…lovoaaa, lovoooaaaa…..poreziiiii…joooj, udri po tastaturi

svaki dan svaki sat, samo komentari, daj nek se vidi, da se cuje, neka slova teku kao rijeka dobre namjere, ljubavi prema pisanju, prema ljudima

izhlapjeli starac

pre 6 godina

"Zivko" i slicni komentari tvom:
covek je potpuno jasno rekao, nema nikakve nejasnoce u onome sto je rekao. Vasi komentari potpuno promasuju temu.

mixa

pre 6 godina

Nikada mi nece biti jasno odakle ovolika mrznja prema bilo kom teniseru, a pogotovo Noletu! Sto samo lepo ne kazete ne svidja mi se Nole,Federer ili Nadal, ne dopada mi se njihov stil igre i slicno a ne da omalovazavate svakog ili ponekog od njih! Federer je sinonim za tenis ibrealno ima najlepse udarce, Nole je na vrhuncu bio nepobediv (najbolji ritern i bekhend udarac) i najbolji svestran igrac, a Nadal bez sumnje najbolji igrac na sljaci! Kada njih trojica odu u penziju, tek tada ce se prepricavati kakvi su to bili igraci a sa onim namestanjima, dopinzima, izbegavanjima i konkurencijama, prestanite da se prepirate jer to ne vodi nicemu!!!

kaokakao

pre 6 godina

Za mene je Novakova 2011. bila najbolja, iako on kaze da nije. Mislim da je tada bio u punoj snazi, u usponu i da su ga se plasili. Nadal je to i izjavio, da je te godine US Open izgubio prije nego sto je izasao na teren, da nije vjerovao da moze da ga dobije. Psiha je cudo.

pula

pre 6 godina

krenem citati komentare i ne mogu vjerovati i pri tom se sjetim rijeci jednog vaseg vrlo popularnog pjevaca: pa ko je bre lud da cita ono ispod!

reflektor

pre 6 godina

Da!Ovo kazem kao navijac Novaka i veliki simpatizer Fed i Rafe.Imao je tri brutalne godine kad protivnik izadje i zna da nema sta da trazi.Toliko je bio jak da je dobijao Rafu na sljci u serijama i Federer na travi dva puta uzastopno na WB.Mnogo je silan bio.Dobio Rafu na RG,dobijao ga na sljaci,dobio Fed-a dva puta na WB,uzeo 4 uzastopna GS,bio prvi na listi da izgleda kao da samo on igra tenis!!!E sad,ta konstantnost,glad,upprnost,ne padanje na seriju poraza,tu je Fed tata.A Rafa isto.A silni su i Fed i Rafa!Mnogo jaka era.

duerte

pre 6 godina

Pa hejteri al vas je ovde Izner pecnuo, titula jeste nezvanična jer vam odajem priznanje da postoji jedan jedini teniser sa osvojenih 20 GS, ali upoređujući H2H tehniku na 100% forme za oba Đokara ima ne lepšu ali zato ubojitiju igru. Problem je sljedeći za vas hejtere što ajde recimo možda bi Federer bio i jači od Đokovića kad je kao mlad bio u naletu igrajući sa tadašnjim veteranima ali koliko god na razne načine se pokušava to zamaskirati istina da je Đoković za razliku od Fejkija i Rafe stasao u doba upravo njih dvojice, dva najveća velikana sadašnjeg i budućeg tenisa koji su do Đokovića razmjenjivali GS titule i tada prikazao atomski tenis koji kako naveo Izner niko dotad nije igrao. Uz Federera koji od početka karijere realno prvi pravi izazov je imao u Rafi i to samo na šljaci, Đoković se probio na vrhuncu njihove karijere na raznim podlogama i bio prvi na tronu sasvim dovoljno dugo, u to vreme oborio mnoge rekorde o kojima na duže staze može neko samo da sanja počevši od 4 titule u nizu pa redom dalje... i naravno nije sve još gotovo, jer svi oni su pri zalasku a Đokara jeste najmladji pa ćemo vidimo.

#

pre 6 godina

@Mikii tvoja frustracija Srbinom teniskom legendom istorijskog formata je neopisiva.
I šta kažeš, nije Nole najbolji kada je top, nego Rafa? Pa hajde da čujemo šta o tome misli baš tvoj ljubimac, Rafa lično:
“Da bih pobedio Novaka, moram igrati svoj najbolji tenis, i nadati se da on neće odigrati kako zna i ume.“
Dakle “stručnjače“ okači to tvoje mišljenje mačku o rep, nikoga ne zanima šta ti misliš. Ja verujem iskrenom i velikom Rafi ljudini.

da

pre 6 godina

In addition to talking about Rafael Nadal, the North American tennis player spoke about the current state of form of Novak Djokovic, a tennis player who has managed to win in two of the ten times that have been measured: "I have no doubt that Nole will be there again People sometimes forget that we tennis players are human, and that despite having made history in recent years, it is not at all easy to hold the pull for many more years. Djokovic is one of the best players in history, and I can say that when I've faced him, he's the most uncomfortable tennis player you can have on the other side of the court. "
(Zoran, 8. maj 2018 20:36)
Samo si izbacio jedan nevazan detalj a koji je tema ovog clanka
"He is the best player that I saw playing at the maximum of his abilities when he is at the top"
Evo i link
http://www.tennisworldusa.org/tennis/news/Novak_Djokovic/54638/john-isner-djokovic-is-the-best-playing-at-the-maximum-of-his-abilities-/

alba greaca

pre 6 godina

@ Da, ali je Novak bio na svom vrhuncu i bojim se da će to ostati prošlo vreme...
(WOB, 09. maj 2018 08:03)

?

Pa to isto važi za Rafu i Rodžera, zar ne, a svi ostali, trenutno aktivni, teško da će do tog nivoa ikada doći….

Ljubisa

pre 6 godina

(sve piše proveri, 8. maj 2018 22:05)

Treba dodati i jos ovo: Te 2008, pre nego sto je osvojio prvi GS protiv Conge, Novak je razbio tog Federera u 1/2 finalu sa 3:0 a isto tako Conga Nadala !!!

Hmmmmmm

pre 6 godina

Rekordi, Federer: jedini u open eri koji je osvajao 3 puta 3 GS.2009. oborio rekord Samprasa i uzeo 15 GS. 237 uzastopnih nedelja na prvom mestu, bolji od Konorsa 160 i Stefi 186. 2017. oborio rekord Samprasa sa 8 titula na W. 2007. se izjednacio sa Borgom 5 uzastopnih W. Najvise uzastopnih titula na USO. Jedini koji u open eri ima 5 uzastopnih titula na W i USO. Rekorder po broju uzastopnih pobeda na travi 65 i betonu 56. 3 godine zaredom je osvajao vise od 10 turnira. Najvise odserviranih as servisa u fonalu GS 50, W 2009. Izostavljam novcane nagrade, posto se to povecava stalno.
Djokovic: Najmladji teniser koji je dosao do 1/2 finala sva 4 GS. 30 uzastopnih pobeda na GS 2015./'16. 3 uzastopne titule na AO. 3 uzastopna finala na sba 4 GS. Najbrze se kvalifikovao na zavrsni Masters i ima 4 uzastopne titule tu. Najvise Mastersa na tvrdoj podlozi 22. Najvise osvojenih Mastersa u godini 6, a finala 8. Novcane nagrade izuzimam, ponovo zato sto se to menja. Razlicitih Mastersa Novak i Federer imaju isto 8/9. Hamburg je bio Masters kad se zavrsni turnir igrao u Sangaju. Takodje IW imaju isto 5.