Tenis 62

Utorak, 08.05.2018.

11:28

Đokovićev promašaj koji je zapanjio teniski svet (VIDEO)

Novak Đoković u utorak je protiv Keija Nišikorija pokazao da je na dobrom putu da se vrati u prepoznatljivu formu, ali nije sve bili savršeno u Madridu.

Ðokoviæev promašaj koji je zapanjio teniski svet (VIDEO) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

tacno

pre 6 godina

Pogled u vis kod servisa traje manje vremena nego praćenje loptice u smeču.
Mala je razlika,ali bitna.
(ophtalmolog, 8. maj 2018 19:52)
ne samo to , vec i igrac kontrolise sopstveni izbacaj loptice kod servisa, dok na smecu lotica dolazi do njega .
Nije mu smec nikada bio dobar kao ostali udarci ali ni konstantno tragicno los kao sto nas cenjeni B92??!! obavestava , ali sam sklon stavu da je onaj sa OI 08 ostavio mentalni trag na Djokovica (podsvesno verovatno) pa se jos vise "zaledi" sto bi se reklo..

ophtalmolog

pre 6 godina

Uf!! A kako mu sociva ne smetaju ni kod jednog drugog udarca? Ni kod servisa.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Lux, 8. maj 2018 15:48)

Pogled u vis kod servisa traje manje vremena nego praćenje loptice u smeču.
Mala je razlika,ali bitna.

Dobros-AV

pre 6 godina

Citam, brojim pluseve i minuse i zakljucujem: Jako smo nerazvijen, priglup, limitiran narod.
Sve znamo, a nista ne znamo, .... Niti nas ko i pita. O tenisu pogotovo.
Osim par dobrih komentara, ostatak je da umres od muke.

Podigao je formu definitivno

pre 6 godina

Zaštitni znak karijere! I kada je drao sve redom mašio je ovo.. Znači dobar znak, vraća se ;)
Inače odigrao je vrlo dobro protiv momka koji pripada samom vrhu. Zadnjih pola sata, koliko sam ja gledao, izgledao je kao isti stari br. 1 koji rešava (tvrd) meč u svoju korist.

uh uf

pre 6 godina

Ima puno igraca sa socivima, ali ni jedan nije ivako los sa smecovanjem. Ovo je gotovo bilo nemoguce izvesti i to je jos krenuo i u pogresnu stranu da vraca

Prosečno nadprosečan

pre 6 godina

Federer je "hirurg" u tenisu. A ima ovakvih i sličnih poteza na tone. Vavrinka "lupa" lopticu kao lud, kad ide super izgleda, a kad promaši bude gore od najgoreg igrača. Pa šta!? Daj ne pravite priču od svega baš.

VUK

pre 6 godina

Pre komentara o bilo kom sportisti , čovek treba da ustane iz fotelje ili kreveta , pokuša da uradi kolut napred , stav na šakama , 30 sklekova i 100 trbušnjaka. Ako to uspe..onda može nešto da kaže. Naravno da bi vladala grobna tišina kada bi se pridržavali ovog pravila.

Slovan

pre 6 godina

Jao koliko ovde bolida ima kada pocnu da pisu da Djokovicu nikada smec nije isao od ruke i da je los igrac na mrezi. Djokovic je slabiji igrac na mrezi u odnosu na Federera, ali nije LOS. Ovakve greske se dogadjaju iz raznoraznih razloga, a jedan od osnovnih moze biti i uticaj suncevih zraka. I nije odraz necije LOSE igre zato se ne gubite.

dragan

pre 6 godina

Bili ste bar jednom na fudbalskom terenu, stali ispred gola, sutnuli i pogodili go... a niste placeni 100 miliona evra, pa ti sto jesu placeni i po ceo dan sutiraju tu loptu. okrugla je ta lopta, omasi se i sta? jaka vest, mozes misliti zaprepastio teniski svet ....

Kanidja PG

pre 6 godina

Mnogo mnogo više je bilo vinera iz potpuno nemogucih pozicija tokom čitave karijere.Smeč mu nikad nije bila jača strana istina je.

Lux

pre 6 godina

Radi se o problemu sa kontaktnim sočivima koje Novak nosi.Zaslepljenje se može 
dogoditi pri pogledu u okomitom pravcu pri nepovoljnom svetlu.
(ophtalmolog, 08. maj 2018 13:12)

Uf!! A kako mu sociva ne smetaju ni kod jednog drugog udarca? Ni kod servisa.

Ratko Jevtovic

pre 6 godina

Desava se to svakom igracu. Nadal je pre ne koliko godina u Madridu zakucao cistu loptu u mrezu u drugom setu protiv Vrdaska, doziveo sok I izgubio skoro dobijen mec. Slicno je uradio I protiv Novaka u finalu US i poklonio gem.
Srecom Novak se nije sokirao, bilo je to samo izgubljen poen.
Srdacan Pozdrav iz Perta, Australija

Bogomoljac

pre 6 godina

Kome se ovakve stvari dešavaju (da na neočekivan i neobjašnjiv način zakaže u naizgled 100% sigurnim situacijama), to znači da ga život uči da se u sebe ne može 100% pouzdati. Svako je doživeo tako nešto. Srpska narodna poslovica to je divno sažela ovako: ''prvo skoči pa kaži hop''. Sport je zato divna disciplina jer se prilike za ovakve lekcije pružaju lakše i s bezbolnijim posledicama nego u drugim delatnostima.

ophtalmolog

pre 6 godina

Radi se o problemu sa kontaktnim sočivima koje Novak nosi.Zaslepljenje se može
dogoditi pri pogledu u okomitom pravcu pri nepovoljnom svetlu.

ophtalmolog

pre 6 godina

Radi se o problemu sa kontaktnim sočivima koje Novak nosi.Zaslepljenje se može
dogoditi pri pogledu u okomitom pravcu pri nepovoljnom svetlu.

Block

pre 6 godina

Ma meni je to skroz ok. Dokaz da je Novak I dalje onaj stari. Niakad mu smec nije isao od ruke/reketa. Ni Beker ga nije tome naucio, Vajda davnih dana digao ruke. Kostalo ga je RG i cuvenog finala protiv Nadala, jednog od najboljih u istoriji sljake. Nista novo, ali nema veze.

Mr_Melbourne

pre 6 godina

Tehnika mu je mnogo losa pri smecu . Ko igra tenis , moze da vidi. Jednostavno nikad kroz karijeru Nole nije imao siguran smec. A da se svima ovo moze desiti , def moze. A da je blam,jeste.

Vera

pre 6 godina

Događa se i najboljima, što sad?Sve ostalo je bilo dosta dobro,forma je sve bolja,kao i igra!A i govor lica i tijela su ohrabrujući!Ideeeemo,Nole!

realnost

pre 6 godina

Ovako je slicno promasio protiv Nadala u polufinalu OI 2008. u Pekingu, samo sto je tada u mnogo bitnijem momentu promasio, cini mi se da su ga par poena delila od finala, ali je Rafa bio preokrenuo i posle uzeo zlato, a Novak bronzu...

mairondrake

pre 6 godina

To mu je slaba tacka. Mislim da Novak smec izvodi na nivou malo ozbiljnijeg rekreativca. Voleo bih da vidim statistiku.za ovaj njegov udarac.

posmatrač

pre 6 godina

Mislim da su malo pre toga upalili i sve reflektore, na šta su se igrači i žalili, ali ih organizator nije isključio. Verovatno je i to zasmetalo. Sunce je bilo visoko, ali sa leve strane, i ne verujem da je to bio problem.
Mada, na usporenom snimku se lepo videlo da je isuviše zatvorio reket pri udarcu.

Goku

pre 6 godina

Nije mu ni prvi ni posljednji put..ne samo njemu nego svim teniserima..To je zato što previše nonšalantno ulaze u taj udarac umesto da ga brutalno završe..na kraju nekog meča taj poen pravi razliku ...

boki

pre 6 godina

Ovo jednostavno nije iznenadjenje za navijace koji prate Noleta kroz njegovu karijeru,smec i volej koji on poseduje jednostavno je toliko los da se vidi strah u njegovim ocima kad god treba da izvede ta dva udarca,ta dva udarca su ga kostala mnogo titula u karijeri,jedna od njih jeste i cuveni smec protiv Nadala u Pekingu 2008 ,drugi zasigurno jeste i cuveno pecanje na mrezi protiv Nadala u finalu RolanGarosa bas zbog tog straha koji ima kad god napusti baznu liniju.Zasto je to tako i zasto jedan od najboljih igraca ikada to toliko lose izvodi voleo bi da znam i da saznam od nekog ko je pametniji od mene i jednostavno ima odgovor na to pitanje koje ga prati kroz citavu karijeru.Jedino sto meni pada na pamet jeste da mu je Bog koji mu je dao sve u zivotu jednostavno morao nesto i da uzme.Pozdrav svim ljubiteljima sporta uopste....

Dobros-AV

pre 6 godina

Sunce; pogledajte senku.
(Dane, 8. maj 2018 11:58)
Preporučujem (+10)Ne preporučujem (-6)

Dane, sine, (zajedno sa tvojih 10 istomisljenika), sunce je bilo jako nisko, bilo je to u pet-pola sest popodne, senka izduzena, sigurno tri-cetiri metra dugacka. Da je senka manja ili ispod samog Noleta, onda bi to bio problem. Lopta je padala skoro vertikalno... Ovako: sedi, jedan, Dane, sine!

Вељко

pre 6 godina

Očigledno,smeč mu je najmanje dobar udarac.Verovatno u teniskom razvoju(ali ne samo njegovom)treneri mu nisu pridavali veliki značaj(naravno greška).
Iz toga razloga proizilazi nesigurnost.
Inače u ovoj konkretnoj situaciji Novak je želeo da loptica ima dodir sa zemljom što bliže mreži kako bi nakon odskoka preskočila Nišikorija.
Međutim,malo se preračunao i to je to...
Naravno,sada je lako biti general...
Bez obzira na ovaj promašaj,Đaković je pokazao da još ima vatre i krvi u svojim venama!
Još ćemo se mi ćerati!

Vladimir

pre 6 godina

 jednostavno nije iznenadjenje za navijace koji prate Noleta kroz njegovu karijeru,smec i volej koji on poseduje jednostavno je toliko los da se vidi strah u njegovim ocima kad god treba da izvede ta dva udarca,ta dva udarca su ga kostala mnogo titula u karijeri,jedna od njih jeste i cuveni smec protiv Nadala u Pekingu 2008 ,drugi zasigurno jeste i cuveno pecanje na mrezi protiv Nadala u finalu RolanGarosa bas zbog tog straha koji ima kad god napusti baznu liniju.Zasto je to tako i zasto jedan od najboljih igraca ikada to toliko lose izvodi voleo bi da znam i da saznam od nekog ko je pametniji od mene i jednostavno ima odgovor na to pitanje koje ga prati kroz citavu karijeru.Jedino sto meni pada na pamet jeste da mu je Bog koji mu je dao sve u zivotu jednostavno morao nesto i da uzme.Pozdrav svim ljubiteljima sporta uopste....
(boki, 08. maj 2018 12:37)



Da imas prilike da vidis nekad trening na kom Djokovic igra volej ili smec ne bih nikad pomialio da je to problem... i nije, da to igra bolje na mecevima cesce bi izlazio napred a samim ti i skratio duzinu poena i ugrozio svoj stil igre gde u velikom broju slucaja lomi protivnike tempom. Da trci na volej protivnici bi bili opasniji po njegovu igru, ovako odigra tri voleja u dva sata pa ih cesto promasi! Kao kad bi ne zagrejanom suteru dao zadatak da udje u poslednjem minutu i resi utakmicu... Zvuci jednostavno ali je toliko tesko da mnogi ne razumeju nego pisu i pricaju navijacki i srcem u zelji da njihov idol dobije svaki mec!!!! Bravo Nole bravo svi nasi teniseri, vasi uspesi su nam pomoc najveca!!! Hajdemo zajedno da uatanemo protiv politicara svih, i sa vlasti i onih okolo!!! Oni su rek naseg drustva a ne Nole zbog smeca i voleja?

jogi letac

pre 6 godina

Ja bih od sramote odmah napustio teren i platio publici karte u znak izvinjenja. I ovde uopste nije bitan smec nego sportsska inteligencija. Dovoljno je bilo samo lagano prebaciti lopoticu preko mreze.

Updown

pre 6 godina

Ovo kao situacija u fudbalu kada ste na 3 metra od gola, a na golu nema golmana - i vi promašite.
Što bi se reklo, teže je bilo promašiti nego pogoditi.

Updown

pre 6 godina

Ovo kao situacija u fudbalu kada ste na 3 metra od gola, a na golu nema golmana - i vi promašite.
Što bi se reklo, teže je bilo promašiti nego pogoditi.

Mr_Melbourne

pre 6 godina

Tehnika mu je mnogo losa pri smecu . Ko igra tenis , moze da vidi. Jednostavno nikad kroz karijeru Nole nije imao siguran smec. A da se svima ovo moze desiti , def moze. A da je blam,jeste.

Block

pre 6 godina

Ma meni je to skroz ok. Dokaz da je Novak I dalje onaj stari. Niakad mu smec nije isao od ruke/reketa. Ni Beker ga nije tome naucio, Vajda davnih dana digao ruke. Kostalo ga je RG i cuvenog finala protiv Nadala, jednog od najboljih u istoriji sljake. Nista novo, ali nema veze.

Vera

pre 6 godina

Događa se i najboljima, što sad?Sve ostalo je bilo dosta dobro,forma je sve bolja,kao i igra!A i govor lica i tijela su ohrabrujući!Ideeeemo,Nole!

Goku

pre 6 godina

Nije mu ni prvi ni posljednji put..ne samo njemu nego svim teniserima..To je zato što previše nonšalantno ulaze u taj udarac umesto da ga brutalno završe..na kraju nekog meča taj poen pravi razliku ...

realnost

pre 6 godina

Ovako je slicno promasio protiv Nadala u polufinalu OI 2008. u Pekingu, samo sto je tada u mnogo bitnijem momentu promasio, cini mi se da su ga par poena delila od finala, ali je Rafa bio preokrenuo i posle uzeo zlato, a Novak bronzu...

Вељко

pre 6 godina

Očigledno,smeč mu je najmanje dobar udarac.Verovatno u teniskom razvoju(ali ne samo njegovom)treneri mu nisu pridavali veliki značaj(naravno greška).
Iz toga razloga proizilazi nesigurnost.
Inače u ovoj konkretnoj situaciji Novak je želeo da loptica ima dodir sa zemljom što bliže mreži kako bi nakon odskoka preskočila Nišikorija.
Međutim,malo se preračunao i to je to...
Naravno,sada je lako biti general...
Bez obzira na ovaj promašaj,Đaković je pokazao da još ima vatre i krvi u svojim venama!
Još ćemo se mi ćerati!

boki

pre 6 godina

Ovo jednostavno nije iznenadjenje za navijace koji prate Noleta kroz njegovu karijeru,smec i volej koji on poseduje jednostavno je toliko los da se vidi strah u njegovim ocima kad god treba da izvede ta dva udarca,ta dva udarca su ga kostala mnogo titula u karijeri,jedna od njih jeste i cuveni smec protiv Nadala u Pekingu 2008 ,drugi zasigurno jeste i cuveno pecanje na mrezi protiv Nadala u finalu RolanGarosa bas zbog tog straha koji ima kad god napusti baznu liniju.Zasto je to tako i zasto jedan od najboljih igraca ikada to toliko lose izvodi voleo bi da znam i da saznam od nekog ko je pametniji od mene i jednostavno ima odgovor na to pitanje koje ga prati kroz citavu karijeru.Jedino sto meni pada na pamet jeste da mu je Bog koji mu je dao sve u zivotu jednostavno morao nesto i da uzme.Pozdrav svim ljubiteljima sporta uopste....

Vladimir

pre 6 godina

 jednostavno nije iznenadjenje za navijace koji prate Noleta kroz njegovu karijeru,smec i volej koji on poseduje jednostavno je toliko los da se vidi strah u njegovim ocima kad god treba da izvede ta dva udarca,ta dva udarca su ga kostala mnogo titula u karijeri,jedna od njih jeste i cuveni smec protiv Nadala u Pekingu 2008 ,drugi zasigurno jeste i cuveno pecanje na mrezi protiv Nadala u finalu RolanGarosa bas zbog tog straha koji ima kad god napusti baznu liniju.Zasto je to tako i zasto jedan od najboljih igraca ikada to toliko lose izvodi voleo bi da znam i da saznam od nekog ko je pametniji od mene i jednostavno ima odgovor na to pitanje koje ga prati kroz citavu karijeru.Jedino sto meni pada na pamet jeste da mu je Bog koji mu je dao sve u zivotu jednostavno morao nesto i da uzme.Pozdrav svim ljubiteljima sporta uopste....
(boki, 08. maj 2018 12:37)



Da imas prilike da vidis nekad trening na kom Djokovic igra volej ili smec ne bih nikad pomialio da je to problem... i nije, da to igra bolje na mecevima cesce bi izlazio napred a samim ti i skratio duzinu poena i ugrozio svoj stil igre gde u velikom broju slucaja lomi protivnike tempom. Da trci na volej protivnici bi bili opasniji po njegovu igru, ovako odigra tri voleja u dva sata pa ih cesto promasi! Kao kad bi ne zagrejanom suteru dao zadatak da udje u poslednjem minutu i resi utakmicu... Zvuci jednostavno ali je toliko tesko da mnogi ne razumeju nego pisu i pricaju navijacki i srcem u zelji da njihov idol dobije svaki mec!!!! Bravo Nole bravo svi nasi teniseri, vasi uspesi su nam pomoc najveca!!! Hajdemo zajedno da uatanemo protiv politicara svih, i sa vlasti i onih okolo!!! Oni su rek naseg drustva a ne Nole zbog smeca i voleja?

VUK

pre 6 godina

Pre komentara o bilo kom sportisti , čovek treba da ustane iz fotelje ili kreveta , pokuša da uradi kolut napred , stav na šakama , 30 sklekova i 100 trbušnjaka. Ako to uspe..onda može nešto da kaže. Naravno da bi vladala grobna tišina kada bi se pridržavali ovog pravila.

ophtalmolog

pre 6 godina

Radi se o problemu sa kontaktnim sočivima koje Novak nosi.Zaslepljenje se može
dogoditi pri pogledu u okomitom pravcu pri nepovoljnom svetlu.

Bogomoljac

pre 6 godina

Kome se ovakve stvari dešavaju (da na neočekivan i neobjašnjiv način zakaže u naizgled 100% sigurnim situacijama), to znači da ga život uči da se u sebe ne može 100% pouzdati. Svako je doživeo tako nešto. Srpska narodna poslovica to je divno sažela ovako: ''prvo skoči pa kaži hop''. Sport je zato divna disciplina jer se prilike za ovakve lekcije pružaju lakše i s bezbolnijim posledicama nego u drugim delatnostima.

mairondrake

pre 6 godina

To mu je slaba tacka. Mislim da Novak smec izvodi na nivou malo ozbiljnijeg rekreativca. Voleo bih da vidim statistiku.za ovaj njegov udarac.

dragan

pre 6 godina

Bili ste bar jednom na fudbalskom terenu, stali ispred gola, sutnuli i pogodili go... a niste placeni 100 miliona evra, pa ti sto jesu placeni i po ceo dan sutiraju tu loptu. okrugla je ta lopta, omasi se i sta? jaka vest, mozes misliti zaprepastio teniski svet ....

ophtalmolog

pre 6 godina

Radi se o problemu sa kontaktnim sočivima koje Novak nosi.Zaslepljenje se može
dogoditi pri pogledu u okomitom pravcu pri nepovoljnom svetlu.

Ratko Jevtovic

pre 6 godina

Desava se to svakom igracu. Nadal je pre ne koliko godina u Madridu zakucao cistu loptu u mrezu u drugom setu protiv Vrdaska, doziveo sok I izgubio skoro dobijen mec. Slicno je uradio I protiv Novaka u finalu US i poklonio gem.
Srecom Novak se nije sokirao, bilo je to samo izgubljen poen.
Srdacan Pozdrav iz Perta, Australija

Lux

pre 6 godina

Radi se o problemu sa kontaktnim sočivima koje Novak nosi.Zaslepljenje se može 
dogoditi pri pogledu u okomitom pravcu pri nepovoljnom svetlu.
(ophtalmolog, 08. maj 2018 13:12)

Uf!! A kako mu sociva ne smetaju ni kod jednog drugog udarca? Ni kod servisa.

jogi letac

pre 6 godina

Ja bih od sramote odmah napustio teren i platio publici karte u znak izvinjenja. I ovde uopste nije bitan smec nego sportsska inteligencija. Dovoljno je bilo samo lagano prebaciti lopoticu preko mreze.

Kanidja PG

pre 6 godina

Mnogo mnogo više je bilo vinera iz potpuno nemogucih pozicija tokom čitave karijere.Smeč mu nikad nije bila jača strana istina je.

Slovan

pre 6 godina

Jao koliko ovde bolida ima kada pocnu da pisu da Djokovicu nikada smec nije isao od ruke i da je los igrac na mrezi. Djokovic je slabiji igrac na mrezi u odnosu na Federera, ali nije LOS. Ovakve greske se dogadjaju iz raznoraznih razloga, a jedan od osnovnih moze biti i uticaj suncevih zraka. I nije odraz necije LOSE igre zato se ne gubite.

Podigao je formu definitivno

pre 6 godina

Zaštitni znak karijere! I kada je drao sve redom mašio je ovo.. Znači dobar znak, vraća se ;)
Inače odigrao je vrlo dobro protiv momka koji pripada samom vrhu. Zadnjih pola sata, koliko sam ja gledao, izgledao je kao isti stari br. 1 koji rešava (tvrd) meč u svoju korist.

Prosečno nadprosečan

pre 6 godina

Federer je "hirurg" u tenisu. A ima ovakvih i sličnih poteza na tone. Vavrinka "lupa" lopticu kao lud, kad ide super izgleda, a kad promaši bude gore od najgoreg igrača. Pa šta!? Daj ne pravite priču od svega baš.

Dobros-AV

pre 6 godina

Sunce; pogledajte senku.
(Dane, 8. maj 2018 11:58)
Preporučujem (+10)Ne preporučujem (-6)

Dane, sine, (zajedno sa tvojih 10 istomisljenika), sunce je bilo jako nisko, bilo je to u pet-pola sest popodne, senka izduzena, sigurno tri-cetiri metra dugacka. Da je senka manja ili ispod samog Noleta, onda bi to bio problem. Lopta je padala skoro vertikalno... Ovako: sedi, jedan, Dane, sine!

posmatrač

pre 6 godina

Mislim da su malo pre toga upalili i sve reflektore, na šta su se igrači i žalili, ali ih organizator nije isključio. Verovatno je i to zasmetalo. Sunce je bilo visoko, ali sa leve strane, i ne verujem da je to bio problem.
Mada, na usporenom snimku se lepo videlo da je isuviše zatvorio reket pri udarcu.

Dobros-AV

pre 6 godina

Citam, brojim pluseve i minuse i zakljucujem: Jako smo nerazvijen, priglup, limitiran narod.
Sve znamo, a nista ne znamo, .... Niti nas ko i pita. O tenisu pogotovo.
Osim par dobrih komentara, ostatak je da umres od muke.

uh uf

pre 6 godina

Ima puno igraca sa socivima, ali ni jedan nije ivako los sa smecovanjem. Ovo je gotovo bilo nemoguce izvesti i to je jos krenuo i u pogresnu stranu da vraca

tacno

pre 6 godina

Pogled u vis kod servisa traje manje vremena nego praćenje loptice u smeču.
Mala je razlika,ali bitna.
(ophtalmolog, 8. maj 2018 19:52)
ne samo to , vec i igrac kontrolise sopstveni izbacaj loptice kod servisa, dok na smecu lotica dolazi do njega .
Nije mu smec nikada bio dobar kao ostali udarci ali ni konstantno tragicno los kao sto nas cenjeni B92??!! obavestava , ali sam sklon stavu da je onaj sa OI 08 ostavio mentalni trag na Djokovica (podsvesno verovatno) pa se jos vise "zaledi" sto bi se reklo..

ophtalmolog

pre 6 godina

Uf!! A kako mu sociva ne smetaju ni kod jednog drugog udarca? Ni kod servisa.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Lux, 8. maj 2018 15:48)

Pogled u vis kod servisa traje manje vremena nego praćenje loptice u smeču.
Mala je razlika,ali bitna.

jogi letac

pre 6 godina

Ja bih od sramote odmah napustio teren i platio publici karte u znak izvinjenja. I ovde uopste nije bitan smec nego sportsska inteligencija. Dovoljno je bilo samo lagano prebaciti lopoticu preko mreze.

Dobros-AV

pre 6 godina

Sunce; pogledajte senku.
(Dane, 8. maj 2018 11:58)
Preporučujem (+10)Ne preporučujem (-6)

Dane, sine, (zajedno sa tvojih 10 istomisljenika), sunce je bilo jako nisko, bilo je to u pet-pola sest popodne, senka izduzena, sigurno tri-cetiri metra dugacka. Da je senka manja ili ispod samog Noleta, onda bi to bio problem. Lopta je padala skoro vertikalno... Ovako: sedi, jedan, Dane, sine!

ophtalmolog

pre 6 godina

Radi se o problemu sa kontaktnim sočivima koje Novak nosi.Zaslepljenje se može
dogoditi pri pogledu u okomitom pravcu pri nepovoljnom svetlu.

ophtalmolog

pre 6 godina

Radi se o problemu sa kontaktnim sočivima koje Novak nosi.Zaslepljenje se može
dogoditi pri pogledu u okomitom pravcu pri nepovoljnom svetlu.

Lux

pre 6 godina

Radi se o problemu sa kontaktnim sočivima koje Novak nosi.Zaslepljenje se može 
dogoditi pri pogledu u okomitom pravcu pri nepovoljnom svetlu.
(ophtalmolog, 08. maj 2018 13:12)

Uf!! A kako mu sociva ne smetaju ni kod jednog drugog udarca? Ni kod servisa.

Vladimir

pre 6 godina

 jednostavno nije iznenadjenje za navijace koji prate Noleta kroz njegovu karijeru,smec i volej koji on poseduje jednostavno je toliko los da se vidi strah u njegovim ocima kad god treba da izvede ta dva udarca,ta dva udarca su ga kostala mnogo titula u karijeri,jedna od njih jeste i cuveni smec protiv Nadala u Pekingu 2008 ,drugi zasigurno jeste i cuveno pecanje na mrezi protiv Nadala u finalu RolanGarosa bas zbog tog straha koji ima kad god napusti baznu liniju.Zasto je to tako i zasto jedan od najboljih igraca ikada to toliko lose izvodi voleo bi da znam i da saznam od nekog ko je pametniji od mene i jednostavno ima odgovor na to pitanje koje ga prati kroz citavu karijeru.Jedino sto meni pada na pamet jeste da mu je Bog koji mu je dao sve u zivotu jednostavno morao nesto i da uzme.Pozdrav svim ljubiteljima sporta uopste....
(boki, 08. maj 2018 12:37)



Da imas prilike da vidis nekad trening na kom Djokovic igra volej ili smec ne bih nikad pomialio da je to problem... i nije, da to igra bolje na mecevima cesce bi izlazio napred a samim ti i skratio duzinu poena i ugrozio svoj stil igre gde u velikom broju slucaja lomi protivnike tempom. Da trci na volej protivnici bi bili opasniji po njegovu igru, ovako odigra tri voleja u dva sata pa ih cesto promasi! Kao kad bi ne zagrejanom suteru dao zadatak da udje u poslednjem minutu i resi utakmicu... Zvuci jednostavno ali je toliko tesko da mnogi ne razumeju nego pisu i pricaju navijacki i srcem u zelji da njihov idol dobije svaki mec!!!! Bravo Nole bravo svi nasi teniseri, vasi uspesi su nam pomoc najveca!!! Hajdemo zajedno da uatanemo protiv politicara svih, i sa vlasti i onih okolo!!! Oni su rek naseg drustva a ne Nole zbog smeca i voleja?

Mr_Melbourne

pre 6 godina

Tehnika mu je mnogo losa pri smecu . Ko igra tenis , moze da vidi. Jednostavno nikad kroz karijeru Nole nije imao siguran smec. A da se svima ovo moze desiti , def moze. A da je blam,jeste.

Vera

pre 6 godina

Događa se i najboljima, što sad?Sve ostalo je bilo dosta dobro,forma je sve bolja,kao i igra!A i govor lica i tijela su ohrabrujući!Ideeeemo,Nole!

Вељко

pre 6 godina

Očigledno,smeč mu je najmanje dobar udarac.Verovatno u teniskom razvoju(ali ne samo njegovom)treneri mu nisu pridavali veliki značaj(naravno greška).
Iz toga razloga proizilazi nesigurnost.
Inače u ovoj konkretnoj situaciji Novak je želeo da loptica ima dodir sa zemljom što bliže mreži kako bi nakon odskoka preskočila Nišikorija.
Međutim,malo se preračunao i to je to...
Naravno,sada je lako biti general...
Bez obzira na ovaj promašaj,Đaković je pokazao da još ima vatre i krvi u svojim venama!
Još ćemo se mi ćerati!

boki

pre 6 godina

Ovo jednostavno nije iznenadjenje za navijace koji prate Noleta kroz njegovu karijeru,smec i volej koji on poseduje jednostavno je toliko los da se vidi strah u njegovim ocima kad god treba da izvede ta dva udarca,ta dva udarca su ga kostala mnogo titula u karijeri,jedna od njih jeste i cuveni smec protiv Nadala u Pekingu 2008 ,drugi zasigurno jeste i cuveno pecanje na mrezi protiv Nadala u finalu RolanGarosa bas zbog tog straha koji ima kad god napusti baznu liniju.Zasto je to tako i zasto jedan od najboljih igraca ikada to toliko lose izvodi voleo bi da znam i da saznam od nekog ko je pametniji od mene i jednostavno ima odgovor na to pitanje koje ga prati kroz citavu karijeru.Jedino sto meni pada na pamet jeste da mu je Bog koji mu je dao sve u zivotu jednostavno morao nesto i da uzme.Pozdrav svim ljubiteljima sporta uopste....

Updown

pre 6 godina

Ovo kao situacija u fudbalu kada ste na 3 metra od gola, a na golu nema golmana - i vi promašite.
Što bi se reklo, teže je bilo promašiti nego pogoditi.

mairondrake

pre 6 godina

To mu je slaba tacka. Mislim da Novak smec izvodi na nivou malo ozbiljnijeg rekreativca. Voleo bih da vidim statistiku.za ovaj njegov udarac.

Block

pre 6 godina

Ma meni je to skroz ok. Dokaz da je Novak I dalje onaj stari. Niakad mu smec nije isao od ruke/reketa. Ni Beker ga nije tome naucio, Vajda davnih dana digao ruke. Kostalo ga je RG i cuvenog finala protiv Nadala, jednog od najboljih u istoriji sljake. Nista novo, ali nema veze.

VUK

pre 6 godina

Pre komentara o bilo kom sportisti , čovek treba da ustane iz fotelje ili kreveta , pokuša da uradi kolut napred , stav na šakama , 30 sklekova i 100 trbušnjaka. Ako to uspe..onda može nešto da kaže. Naravno da bi vladala grobna tišina kada bi se pridržavali ovog pravila.

Goku

pre 6 godina

Nije mu ni prvi ni posljednji put..ne samo njemu nego svim teniserima..To je zato što previše nonšalantno ulaze u taj udarac umesto da ga brutalno završe..na kraju nekog meča taj poen pravi razliku ...

Slovan

pre 6 godina

Jao koliko ovde bolida ima kada pocnu da pisu da Djokovicu nikada smec nije isao od ruke i da je los igrac na mrezi. Djokovic je slabiji igrac na mrezi u odnosu na Federera, ali nije LOS. Ovakve greske se dogadjaju iz raznoraznih razloga, a jedan od osnovnih moze biti i uticaj suncevih zraka. I nije odraz necije LOSE igre zato se ne gubite.

Bogomoljac

pre 6 godina

Kome se ovakve stvari dešavaju (da na neočekivan i neobjašnjiv način zakaže u naizgled 100% sigurnim situacijama), to znači da ga život uči da se u sebe ne može 100% pouzdati. Svako je doživeo tako nešto. Srpska narodna poslovica to je divno sažela ovako: ''prvo skoči pa kaži hop''. Sport je zato divna disciplina jer se prilike za ovakve lekcije pružaju lakše i s bezbolnijim posledicama nego u drugim delatnostima.

dragan

pre 6 godina

Bili ste bar jednom na fudbalskom terenu, stali ispred gola, sutnuli i pogodili go... a niste placeni 100 miliona evra, pa ti sto jesu placeni i po ceo dan sutiraju tu loptu. okrugla je ta lopta, omasi se i sta? jaka vest, mozes misliti zaprepastio teniski svet ....

Prosečno nadprosečan

pre 6 godina

Federer je "hirurg" u tenisu. A ima ovakvih i sličnih poteza na tone. Vavrinka "lupa" lopticu kao lud, kad ide super izgleda, a kad promaši bude gore od najgoreg igrača. Pa šta!? Daj ne pravite priču od svega baš.

posmatrač

pre 6 godina

Mislim da su malo pre toga upalili i sve reflektore, na šta su se igrači i žalili, ali ih organizator nije isključio. Verovatno je i to zasmetalo. Sunce je bilo visoko, ali sa leve strane, i ne verujem da je to bio problem.
Mada, na usporenom snimku se lepo videlo da je isuviše zatvorio reket pri udarcu.

ophtalmolog

pre 6 godina

Uf!! A kako mu sociva ne smetaju ni kod jednog drugog udarca? Ni kod servisa.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Lux, 8. maj 2018 15:48)

Pogled u vis kod servisa traje manje vremena nego praćenje loptice u smeču.
Mala je razlika,ali bitna.

Ratko Jevtovic

pre 6 godina

Desava se to svakom igracu. Nadal je pre ne koliko godina u Madridu zakucao cistu loptu u mrezu u drugom setu protiv Vrdaska, doziveo sok I izgubio skoro dobijen mec. Slicno je uradio I protiv Novaka u finalu US i poklonio gem.
Srecom Novak se nije sokirao, bilo je to samo izgubljen poen.
Srdacan Pozdrav iz Perta, Australija

Podigao je formu definitivno

pre 6 godina

Zaštitni znak karijere! I kada je drao sve redom mašio je ovo.. Znači dobar znak, vraća se ;)
Inače odigrao je vrlo dobro protiv momka koji pripada samom vrhu. Zadnjih pola sata, koliko sam ja gledao, izgledao je kao isti stari br. 1 koji rešava (tvrd) meč u svoju korist.

realnost

pre 6 godina

Ovako je slicno promasio protiv Nadala u polufinalu OI 2008. u Pekingu, samo sto je tada u mnogo bitnijem momentu promasio, cini mi se da su ga par poena delila od finala, ali je Rafa bio preokrenuo i posle uzeo zlato, a Novak bronzu...

uh uf

pre 6 godina

Ima puno igraca sa socivima, ali ni jedan nije ivako los sa smecovanjem. Ovo je gotovo bilo nemoguce izvesti i to je jos krenuo i u pogresnu stranu da vraca

Kanidja PG

pre 6 godina

Mnogo mnogo više je bilo vinera iz potpuno nemogucih pozicija tokom čitave karijere.Smeč mu nikad nije bila jača strana istina je.

Dobros-AV

pre 6 godina

Citam, brojim pluseve i minuse i zakljucujem: Jako smo nerazvijen, priglup, limitiran narod.
Sve znamo, a nista ne znamo, .... Niti nas ko i pita. O tenisu pogotovo.
Osim par dobrih komentara, ostatak je da umres od muke.

tacno

pre 6 godina

Pogled u vis kod servisa traje manje vremena nego praćenje loptice u smeču.
Mala je razlika,ali bitna.
(ophtalmolog, 8. maj 2018 19:52)
ne samo to , vec i igrac kontrolise sopstveni izbacaj loptice kod servisa, dok na smecu lotica dolazi do njega .
Nije mu smec nikada bio dobar kao ostali udarci ali ni konstantno tragicno los kao sto nas cenjeni B92??!! obavestava , ali sam sklon stavu da je onaj sa OI 08 ostavio mentalni trag na Djokovica (podsvesno verovatno) pa se jos vise "zaledi" sto bi se reklo..