Košarka 83

Sreda, 25.04.2018.

17:20

Pre osam godina Kecman je šokirao Zagreb (VIDEO)

Na današnji dan pre osam godina beogradski Partizan savladao je Cibonu u jednoj od najspektakularnijih završnica u istoriji sporta.

Pre osam godina Kecman je šokirao Zagreb (VIDEO) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

Objavite mi komentar

pre 6 godina

Legendarna trojka, gledao je uzivo na Hepiju, cini mi se, znam samo da sam skakao do plafona od uzbudjenja. Tek sam kasnije shvatio da sam prisustvovao epskom dogadjaju. Jedna preporuka : gledajte Kecmanovu trojku sa hrvatskim komentatorom , nasmejace te se do suza ??

Dragan

pre 6 godina

Sve dok ne vratite Duška Vujoševića za trenera Partizana, gledaćemo košarku koju niko ne voli. Samo disciplina i takav pristup su dovodili do ovakvih rezultata. Ljudi prepoznaju fanatizam, i to jako cene. Ovi što sada vode ništa ne doprinose razvoju košarke. Umesto njih može i Miša Tumbas..

neko iz mase

pre 6 godina

Sećam se dobro tog šuta koji jednom pogadja. Koliko je to bila dobra ta sezona sve je išlo po loju ostaje žal za F4 gde je moglo se osvojit Kup Šampiona.

Gogo

pre 6 godina

Vidim pojedini hrvati se hvale u komentarima što su 2 njihova tima igrala finale ABA lige.
Hajde da zanemarimo dominaciju srpskih klubova u regionu i da zanemarimo reprezentacije,njihove rezultate na takmičenjima od raspada SFRJ,medjusobne susrete.
Sve to nije bitno,hrvati su našli način da NAS peckaju i provociraju u košarci.
A što se tiče Kecmanove trojke,mislim da je besmisleno izjednačavati je sa Nolanovom.
1.Kecman je Srbin a Nolan nije hrvat
2.Nolana niko nije dirao,lagano je došao i dao trojku sa 10 metara.Kecmanova trojka je čudo,dar od boga.
3.Kecmanova trojka je za titulu,a ovamo su igrali u polufinalu.
Ovom što se predstavlja sa nikom Sta uradi Nolane Smite da kažem da je pred njim svetla BUDUĆNOST i da u životu uvek treba da bude BORAC.

Rocky Balboa

pre 6 godina

Stavio tacku o tome ko je najveci na ovim prostorima!
(zinjo, 25. april 2018 20:21)Split, ex Jugoplastika, i službeno proglašena najboljim košarkškim timom 20. stoljeća.

Valternbg

pre 6 godina

Aj da i nesto naucite.Najznacajniji kos na ovim prostorima je onaj Mihovila Nakica protiv Zvezde 1984.Da nije bilo tog kosa Drazen Petrovic i Vlade Divac bi igrali u Zvezdi a ne u Ciboni i Partizanu pa vi vidite koliko bi to promenilo istoriju.Kos veka.

poz

pre 6 godina

coldplayer
Druze, ali vi niste Zvezda. Recite da ste FMP, boli me uvo, vratite trofeje Zvezdine i navijajte za taj tim pa cu u ovakvim utakmicama ja prvi i uvek da navijam za vas. Ovako ne.

coldplayer

pre 6 godina

Ovde se sve vidi.Koliko nas navijaca Zvezde i pored svega je navijalo za partizan u el i ovakvim utakmicama.A pogledajte sada ove druge.Beda.

leandro

pre 6 godina

Na današnji dan, pre osam godina, ja sam na gajbi u Norveškoj. Livestream, Qompac laptop kupljen na rate (preinstalirana Vista al fercera Vegas kao car), dva six pack-a Fat?l piva, dve pakle nekih cigara iz Švedske i ja. Čekamo utakmicu. Kako ona odmiče, a trajala je poput večnosti, livestream sve više secka, laguje, prekida. Kulminacija se dešava u trenutku kada link puca na 0.6 sekundi do kraja produžetka, u momentu kada primamo koš koji u 99,9999999% slučajeva označava bolan poraz. Očajan ispijam poslednji gutljaj dvanaestog piva, kliknem F5 i vraćam se slikom u Zagreb, a njom dominiraju igrači u crnom koji skaču i raduju se. Nisam znao šta me je snašlo. Jedan od konfuznijih momenata u životu, bez potrebe da iz konkurencije izuzmem brojne crne rupe od dvocifrenog broja sati i konstatacija da sam u nepoznatim gradovima. Dakle, pobedili smo, valjda... Nisam to u potpunosti shvatio ni dan danas. Jedno od večeri koje se ne zaboravlja, naročito ukoliko ste košarkaški fanatik. Pijanstvo i bezumlje su u drugom planu, ali lepo se sve poklopilo te kasne večeri, sa sve bleštavim suncem na čiji se zalazak čekalo još četiri meseca. Kakva sportska romantika. Livestream koji puca, KK Partizan, brdo piva, švercovani nikotin i ja.

Duck Dodgers

pre 6 godina

Gle ovih što su navalili sa Nolanom Smitom... pa to je bilo polufinale, ovo je bilo finale... nekako mi je neuporedivo... da imala je ta trojka posledice po Partizan u Evropi, ali kecmanova trojka je nešto što se viđa jednom u životu... odgledajte utakmice obe uporedite kvalitet istih... naboj, lepotu ove igre u onoj u Zagrebu... Promašaj Robertsa, pa trojka Bojana Bogdanovića i onda Kecman... utakmica koja pokuzuje svu lepotu košarke... nezaboravno. Trojku Smita slave pojedini zvezdaši i niko više. Njima se to nekako vratilo ove godine... voleo bih da liga ojača, jer ovo sad je baš niskog kvaliteta. Opet Aca Petrović priča o fuziji Cedevite i Cibone... Olimpija je dobila novog sponzora... Budućnost je stabilna... Ako bi Partizan i Crvena Zveda napravili solidne timove sledeće sezone, mogli bismo konačno da gledamo sezonu u kojoj se više od dva tima bore za titulu.

Dobrica

pre 6 godina

Konačno treba reći istinu: Kecman je od tadašnje Jadranske lige bio angažovan kao komesar za bezbednost takmičenja, i on je ovim košem samo testirao za koliko brzo može da se isprazni zagrebačka hala u slučaju neke vanredne potrebe ...

I može se reći da je dvorana položila test ...

c7-5

pre 6 godina

To je sport. Jednom pogodis, drugi put neko drugi tebi da kos. Ono sto znam sada je Partizan na redu da postigne kos u poslednjoj sekundi. Takav je red...

Nenad

pre 6 godina

Vratilo se par godina kasnije. Trica Nolana Smitha u zadnjoj sekundi s 8 metara za pobjedu Cedevite nad Partizanom i hrvatsko finale (Cedevita-Cibona) u Areni u Beogradu.
(darko, 25. april 2018 19:09)

to je proslo, sad je aktuelan Nemanja Gordic ili recimo Mathias Lesort , znas na cega mislim :)

Duck Dodgers

pre 6 godina

Prvih pet timova iz tadašnje ABA lige bi bili ravnopravni sa timom koji bismo napravili od svih najboljih igrača koji su trenutno u ABA, toliko je tada bila kvalitetnija liga.

Uuroš

pre 6 godina

Nikad veća sreća nego tog dana, i nikad veća tuga nego istog dana 4 godine kasnije. Pravi navijači Partizana shvataju da između trojke Kecmana i Smita stoji znak jednakosti. Jednakosti koja se sastoji iz ljubavi prema klubu koji je evroligaš i klubu koji ima jednu evro pobedu u sezonu, klubu koji je bio šampion i klubu koji je na sredini tabele u ABA. Kog vodi Dule i kog vodi Ostoja. Mi volimo i bodrimo samo Partizan.

Dr Hitch

pre 6 godina

Secam se ove utakmice kao da je juce bila, prvo Roberts promasi dva bacanja, a zatim Bogdanovic, koji je do tada sutirao 0/8 za tri, pogodi samo dno mrezice... I onda nesto sto se ne vidja svakog dana, trenutak za pamcenje... Ali, kako to obicno bude, samo par nedelja kasnije, Teodosic promasi ceo kos i pravo Cildresu u ruke... Zbog samo par cm izgubljeno finale EL... U svakom slucaju, lepo je setiti se ovakvih trenutaka, i velikih pobeda, nadam se da ce srpski sport imati jos dosta ovakvih, a moj Partizan opet biti jak i konkurentan...

darko

pre 6 godina

Vratilo se par godina kasnije. Trica Nolana Smitha u zadnjoj sekundi s 8 metara za pobjedu Cedevite nad Partizanom i hrvatsko finale (Cedevita-Cibona) u Areni u Beogradu.

Nenad

pre 6 godina

Taj dan ja morao da ucim za kolokvijum, nisam gledao utakmicu, cimer zvezdas jeste. Kuca, i ulazi on meni u sobu i pocne da "proziva" cinicno - "E ...., zar od hrvata i onakve cibone da izgubite, pojma nemate..." ... Izlazi, i samo posle 5 sekundi cujes "NEEEE ! Cimi, dolazi brzo ! " .

Njegov izraz lica kad je ukapirao da se jako ispalio - neprocenjivo i legendarno kao Kecmanova trojka.

hh

pre 6 godina

Nakon što je šokirao Zagreb...koliko je NBA prstena osvojio?
(F16, 25. april 2018 17:55

Posledice ove trojke osecaju se i danas izgleda... :)

acaramone

pre 6 godina

Kad je Bogdanović pogodio trojku ja sam isključio tv i otišao kod babe. Kad tamo baba gleda prenos i raduje se. Pitam je šta se raduje kad smo izgubili, kaže ona meni pa pobedio Partizan. Ja nisam verovao :D

Djole Zlooba

pre 6 godina

Brat Bo,kakav je to pm bio! Po meni, definitivno, jedan od najboljih stranaca! O Kecmanu te sezone da i ne pricam... Uostalom svi igraci,stvarno su bili lafovi te godine!

bg leprikoni

pre 6 godina

Jedan sam od retkih koji ovo ne pamti po dobrom.Rodjeni baksuz kakav sam posle trojke sam odmah pomislio,ovo ne valja,vratice nam se na f4.Jednostavno prevelika sreca u sustinski nebitnom mrcu(Aba je tada bila liga bez briga),mora necim da se kompenzuje,nazalost onda kada je zaista bitno a to je bio f4,jedno od najneverovatnijih dostignuca nekog naseg tima ikada u bilo kom sportu shodno kvalitetu istog.Da nam se ne desi Cildres u zadnjoj sekundi igrali bi finale sa Barsom koju smo vec bili dobili u grupi,Dule bi ih motivisao do neba i ne bi cudila ni pobeda,a da amo tada uzeli Evroligu sve bi bilo drukcije i za Partizan i za srpsku kosarku uopste,na to me uvek Kecmanova trojka asocira.Ipak da ne mracim previse,dobili smo jos materijala da 100 godina zezamo Hrvate,to je uvek je slatko.

kio B.L.

pre 6 godina

Dolazim kući i spremam se da gledam tekmu.Počinje, napeto do samog kraja,a ja sa živcima sve tanji i tanji. Bojan Bogdanović pogađa trojku u zadnjim stotinkama. Izluđen,gasim tv i izlazim napolje da se produvam,vraćam se nakon desetak min. i palim tv...ostalo je istorija!

Каваи

pre 6 godina

Велики сам Звездаш, али тада сам скакао од среће!!!
Хвала Кецману за неописиву радост, а ови нови клинци који се препуцавају на релацији ФМП-ИГОКЕА никад неће схватити суштину великог ривалитета већ ће само гајити мржњу!
Поздрав искреним Гробарима!

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Svi se secamo gde smo bili kada se ovo desilo. Dusan Silni.
(ho oh, 25. april 2018 17:50)

Slabo gledam kosarku ali sam tu utakmicu gledao tu pred kraj samo. I dalje se secam samo Bogdanoviceve trojke, sut Kecmana nismo videli uzivo vec smo gledali usporeni snimak. A komentatori urlaj, meni nista nije jasno. A onda su pustili snimak.

realno

pre 6 godina

Navijao sam za Cibonu tada, ali na kraju kada se sve podvuce, Partizan je zasluzio titulu, vodio je skoro cijeli mec, a Roberts je imao sve u svojim rukama na slobodnim bacanjima. Steta za Partizan je bila par nedjelja poslije,jer bili su udaljeni isto toliko samo jednu trojku od finala Eurolige. Strasna kosarka je se tada igrala na Jadranu. Cibona je sve visestruko naplatila cetri godine poslije, u svehrvatskom finalu u sred Novog Beograda, i od tada je ironija da je Nolan Smit, poslao Partizan na euroligasko cekanje. Veliki pozdrav svim ljubiteljima kosarke u regionu iz Tuzle

asomakum

pre 6 godina

kao zakleti navijac crvene zvezde, mogu da kazem da mi je ova trojka bila kao jagoda na vrhu najlepse torte! sut koji ulazi jednom u milion!

Каваи

pre 6 godina

Велики сам Звездаш, али тада сам скакао од среће!!!
Хвала Кецману за неописиву радост, а ови нови клинци који се препуцавају на релацији ФМП-ИГОКЕА никад неће схватити суштину великог ривалитета већ ће само гајити мржњу!
Поздрав искреним Гробарима!

asomakum

pre 6 godina

kao zakleti navijac crvene zvezde, mogu da kazem da mi je ova trojka bila kao jagoda na vrhu najlepse torte! sut koji ulazi jednom u milion!

hh

pre 6 godina

Nakon što je šokirao Zagreb...koliko je NBA prstena osvojio?
(F16, 25. april 2018 17:55

Posledice ove trojke osecaju se i danas izgleda... :)

Djole Zlooba

pre 6 godina

Brat Bo,kakav je to pm bio! Po meni, definitivno, jedan od najboljih stranaca! O Kecmanu te sezone da i ne pricam... Uostalom svi igraci,stvarno su bili lafovi te godine!

Dobrica

pre 6 godina

Konačno treba reći istinu: Kecman je od tadašnje Jadranske lige bio angažovan kao komesar za bezbednost takmičenja, i on je ovim košem samo testirao za koliko brzo može da se isprazni zagrebačka hala u slučaju neke vanredne potrebe ...

I može se reći da je dvorana položila test ...

acaramone

pre 6 godina

Kad je Bogdanović pogodio trojku ja sam isključio tv i otišao kod babe. Kad tamo baba gleda prenos i raduje se. Pitam je šta se raduje kad smo izgubili, kaže ona meni pa pobedio Partizan. Ja nisam verovao :D

bg leprikoni

pre 6 godina

Jedan sam od retkih koji ovo ne pamti po dobrom.Rodjeni baksuz kakav sam posle trojke sam odmah pomislio,ovo ne valja,vratice nam se na f4.Jednostavno prevelika sreca u sustinski nebitnom mrcu(Aba je tada bila liga bez briga),mora necim da se kompenzuje,nazalost onda kada je zaista bitno a to je bio f4,jedno od najneverovatnijih dostignuca nekog naseg tima ikada u bilo kom sportu shodno kvalitetu istog.Da nam se ne desi Cildres u zadnjoj sekundi igrali bi finale sa Barsom koju smo vec bili dobili u grupi,Dule bi ih motivisao do neba i ne bi cudila ni pobeda,a da amo tada uzeli Evroligu sve bi bilo drukcije i za Partizan i za srpsku kosarku uopste,na to me uvek Kecmanova trojka asocira.Ipak da ne mracim previse,dobili smo jos materijala da 100 godina zezamo Hrvate,to je uvek je slatko.

realno

pre 6 godina

Navijao sam za Cibonu tada, ali na kraju kada se sve podvuce, Partizan je zasluzio titulu, vodio je skoro cijeli mec, a Roberts je imao sve u svojim rukama na slobodnim bacanjima. Steta za Partizan je bila par nedjelja poslije,jer bili su udaljeni isto toliko samo jednu trojku od finala Eurolige. Strasna kosarka je se tada igrala na Jadranu. Cibona je sve visestruko naplatila cetri godine poslije, u svehrvatskom finalu u sred Novog Beograda, i od tada je ironija da je Nolan Smit, poslao Partizan na euroligasko cekanje. Veliki pozdrav svim ljubiteljima kosarke u regionu iz Tuzle

leandro

pre 6 godina

Na današnji dan, pre osam godina, ja sam na gajbi u Norveškoj. Livestream, Qompac laptop kupljen na rate (preinstalirana Vista al fercera Vegas kao car), dva six pack-a Fat?l piva, dve pakle nekih cigara iz Švedske i ja. Čekamo utakmicu. Kako ona odmiče, a trajala je poput večnosti, livestream sve više secka, laguje, prekida. Kulminacija se dešava u trenutku kada link puca na 0.6 sekundi do kraja produžetka, u momentu kada primamo koš koji u 99,9999999% slučajeva označava bolan poraz. Očajan ispijam poslednji gutljaj dvanaestog piva, kliknem F5 i vraćam se slikom u Zagreb, a njom dominiraju igrači u crnom koji skaču i raduju se. Nisam znao šta me je snašlo. Jedan od konfuznijih momenata u životu, bez potrebe da iz konkurencije izuzmem brojne crne rupe od dvocifrenog broja sati i konstatacija da sam u nepoznatim gradovima. Dakle, pobedili smo, valjda... Nisam to u potpunosti shvatio ni dan danas. Jedno od večeri koje se ne zaboravlja, naročito ukoliko ste košarkaški fanatik. Pijanstvo i bezumlje su u drugom planu, ali lepo se sve poklopilo te kasne večeri, sa sve bleštavim suncem na čiji se zalazak čekalo još četiri meseca. Kakva sportska romantika. Livestream koji puca, KK Partizan, brdo piva, švercovani nikotin i ja.

Nenad

pre 6 godina

Taj dan ja morao da ucim za kolokvijum, nisam gledao utakmicu, cimer zvezdas jeste. Kuca, i ulazi on meni u sobu i pocne da "proziva" cinicno - "E ...., zar od hrvata i onakve cibone da izgubite, pojma nemate..." ... Izlazi, i samo posle 5 sekundi cujes "NEEEE ! Cimi, dolazi brzo ! " .

Njegov izraz lica kad je ukapirao da se jako ispalio - neprocenjivo i legendarno kao Kecmanova trojka.

kio B.L.

pre 6 godina

Dolazim kući i spremam se da gledam tekmu.Počinje, napeto do samog kraja,a ja sa živcima sve tanji i tanji. Bojan Bogdanović pogađa trojku u zadnjim stotinkama. Izluđen,gasim tv i izlazim napolje da se produvam,vraćam se nakon desetak min. i palim tv...ostalo je istorija!

Nenad

pre 6 godina

Vratilo se par godina kasnije. Trica Nolana Smitha u zadnjoj sekundi s 8 metara za pobjedu Cedevite nad Partizanom i hrvatsko finale (Cedevita-Cibona) u Areni u Beogradu.
(darko, 25. april 2018 19:09)

to je proslo, sad je aktuelan Nemanja Gordic ili recimo Mathias Lesort , znas na cega mislim :)

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Svi se secamo gde smo bili kada se ovo desilo. Dusan Silni.
(ho oh, 25. april 2018 17:50)

Slabo gledam kosarku ali sam tu utakmicu gledao tu pred kraj samo. I dalje se secam samo Bogdanoviceve trojke, sut Kecmana nismo videli uzivo vec smo gledali usporeni snimak. A komentatori urlaj, meni nista nije jasno. A onda su pustili snimak.

Duck Dodgers

pre 6 godina

Gle ovih što su navalili sa Nolanom Smitom... pa to je bilo polufinale, ovo je bilo finale... nekako mi je neuporedivo... da imala je ta trojka posledice po Partizan u Evropi, ali kecmanova trojka je nešto što se viđa jednom u životu... odgledajte utakmice obe uporedite kvalitet istih... naboj, lepotu ove igre u onoj u Zagrebu... Promašaj Robertsa, pa trojka Bojana Bogdanovića i onda Kecman... utakmica koja pokuzuje svu lepotu košarke... nezaboravno. Trojku Smita slave pojedini zvezdaši i niko više. Njima se to nekako vratilo ove godine... voleo bih da liga ojača, jer ovo sad je baš niskog kvaliteta. Opet Aca Petrović priča o fuziji Cedevite i Cibone... Olimpija je dobila novog sponzora... Budućnost je stabilna... Ako bi Partizan i Crvena Zveda napravili solidne timove sledeće sezone, mogli bismo konačno da gledamo sezonu u kojoj se više od dva tima bore za titulu.

Duck Dodgers

pre 6 godina

Prvih pet timova iz tadašnje ABA lige bi bili ravnopravni sa timom koji bismo napravili od svih najboljih igrača koji su trenutno u ABA, toliko je tada bila kvalitetnija liga.

Dr Hitch

pre 6 godina

Secam se ove utakmice kao da je juce bila, prvo Roberts promasi dva bacanja, a zatim Bogdanovic, koji je do tada sutirao 0/8 za tri, pogodi samo dno mrezice... I onda nesto sto se ne vidja svakog dana, trenutak za pamcenje... Ali, kako to obicno bude, samo par nedelja kasnije, Teodosic promasi ceo kos i pravo Cildresu u ruke... Zbog samo par cm izgubljeno finale EL... U svakom slucaju, lepo je setiti se ovakvih trenutaka, i velikih pobeda, nadam se da ce srpski sport imati jos dosta ovakvih, a moj Partizan opet biti jak i konkurentan...

Uuroš

pre 6 godina

Nikad veća sreća nego tog dana, i nikad veća tuga nego istog dana 4 godine kasnije. Pravi navijači Partizana shvataju da između trojke Kecmana i Smita stoji znak jednakosti. Jednakosti koja se sastoji iz ljubavi prema klubu koji je evroligaš i klubu koji ima jednu evro pobedu u sezonu, klubu koji je bio šampion i klubu koji je na sredini tabele u ABA. Kog vodi Dule i kog vodi Ostoja. Mi volimo i bodrimo samo Partizan.

c7-5

pre 6 godina

To je sport. Jednom pogodis, drugi put neko drugi tebi da kos. Ono sto znam sada je Partizan na redu da postigne kos u poslednjoj sekundi. Takav je red...

Valternbg

pre 6 godina

Aj da i nesto naucite.Najznacajniji kos na ovim prostorima je onaj Mihovila Nakica protiv Zvezde 1984.Da nije bilo tog kosa Drazen Petrovic i Vlade Divac bi igrali u Zvezdi a ne u Ciboni i Partizanu pa vi vidite koliko bi to promenilo istoriju.Kos veka.

poz

pre 6 godina

coldplayer
Druze, ali vi niste Zvezda. Recite da ste FMP, boli me uvo, vratite trofeje Zvezdine i navijajte za taj tim pa cu u ovakvim utakmicama ja prvi i uvek da navijam za vas. Ovako ne.

Gogo

pre 6 godina

Vidim pojedini hrvati se hvale u komentarima što su 2 njihova tima igrala finale ABA lige.
Hajde da zanemarimo dominaciju srpskih klubova u regionu i da zanemarimo reprezentacije,njihove rezultate na takmičenjima od raspada SFRJ,medjusobne susrete.
Sve to nije bitno,hrvati su našli način da NAS peckaju i provociraju u košarci.
A što se tiče Kecmanove trojke,mislim da je besmisleno izjednačavati je sa Nolanovom.
1.Kecman je Srbin a Nolan nije hrvat
2.Nolana niko nije dirao,lagano je došao i dao trojku sa 10 metara.Kecmanova trojka je čudo,dar od boga.
3.Kecmanova trojka je za titulu,a ovamo su igrali u polufinalu.
Ovom što se predstavlja sa nikom Sta uradi Nolane Smite da kažem da je pred njim svetla BUDUĆNOST i da u životu uvek treba da bude BORAC.

darko

pre 6 godina

Vratilo se par godina kasnije. Trica Nolana Smitha u zadnjoj sekundi s 8 metara za pobjedu Cedevite nad Partizanom i hrvatsko finale (Cedevita-Cibona) u Areni u Beogradu.

coldplayer

pre 6 godina

Ovde se sve vidi.Koliko nas navijaca Zvezde i pored svega je navijalo za partizan u el i ovakvim utakmicama.A pogledajte sada ove druge.Beda.

neko iz mase

pre 6 godina

Sećam se dobro tog šuta koji jednom pogadja. Koliko je to bila dobra ta sezona sve je išlo po loju ostaje žal za F4 gde je moglo se osvojit Kup Šampiona.

Objavite mi komentar

pre 6 godina

Legendarna trojka, gledao je uzivo na Hepiju, cini mi se, znam samo da sam skakao do plafona od uzbudjenja. Tek sam kasnije shvatio da sam prisustvovao epskom dogadjaju. Jedna preporuka : gledajte Kecmanovu trojku sa hrvatskim komentatorom , nasmejace te se do suza ??

Rocky Balboa

pre 6 godina

Stavio tacku o tome ko je najveci na ovim prostorima!
(zinjo, 25. april 2018 20:21)Split, ex Jugoplastika, i službeno proglašena najboljim košarkškim timom 20. stoljeća.

Dragan

pre 6 godina

Sve dok ne vratite Duška Vujoševića za trenera Partizana, gledaćemo košarku koju niko ne voli. Samo disciplina i takav pristup su dovodili do ovakvih rezultata. Ljudi prepoznaju fanatizam, i to jako cene. Ovi što sada vode ništa ne doprinose razvoju košarke. Umesto njih može i Miša Tumbas..

darko

pre 6 godina

Vratilo se par godina kasnije. Trica Nolana Smitha u zadnjoj sekundi s 8 metara za pobjedu Cedevite nad Partizanom i hrvatsko finale (Cedevita-Cibona) u Areni u Beogradu.

coldplayer

pre 6 godina

Ovde se sve vidi.Koliko nas navijaca Zvezde i pored svega je navijalo za partizan u el i ovakvim utakmicama.A pogledajte sada ove druge.Beda.

bg leprikoni

pre 6 godina

Jedan sam od retkih koji ovo ne pamti po dobrom.Rodjeni baksuz kakav sam posle trojke sam odmah pomislio,ovo ne valja,vratice nam se na f4.Jednostavno prevelika sreca u sustinski nebitnom mrcu(Aba je tada bila liga bez briga),mora necim da se kompenzuje,nazalost onda kada je zaista bitno a to je bio f4,jedno od najneverovatnijih dostignuca nekog naseg tima ikada u bilo kom sportu shodno kvalitetu istog.Da nam se ne desi Cildres u zadnjoj sekundi igrali bi finale sa Barsom koju smo vec bili dobili u grupi,Dule bi ih motivisao do neba i ne bi cudila ni pobeda,a da amo tada uzeli Evroligu sve bi bilo drukcije i za Partizan i za srpsku kosarku uopste,na to me uvek Kecmanova trojka asocira.Ipak da ne mracim previse,dobili smo jos materijala da 100 godina zezamo Hrvate,to je uvek je slatko.

Valternbg

pre 6 godina

Aj da i nesto naucite.Najznacajniji kos na ovim prostorima je onaj Mihovila Nakica protiv Zvezde 1984.Da nije bilo tog kosa Drazen Petrovic i Vlade Divac bi igrali u Zvezdi a ne u Ciboni i Partizanu pa vi vidite koliko bi to promenilo istoriju.Kos veka.

Каваи

pre 6 godina

Велики сам Звездаш, али тада сам скакао од среће!!!
Хвала Кецману за неописиву радост, а ови нови клинци који се препуцавају на релацији ФМП-ИГОКЕА никад неће схватити суштину великог ривалитета већ ће само гајити мржњу!
Поздрав искреним Гробарима!

realno

pre 6 godina

Navijao sam za Cibonu tada, ali na kraju kada se sve podvuce, Partizan je zasluzio titulu, vodio je skoro cijeli mec, a Roberts je imao sve u svojim rukama na slobodnim bacanjima. Steta za Partizan je bila par nedjelja poslije,jer bili su udaljeni isto toliko samo jednu trojku od finala Eurolige. Strasna kosarka je se tada igrala na Jadranu. Cibona je sve visestruko naplatila cetri godine poslije, u svehrvatskom finalu u sred Novog Beograda, i od tada je ironija da je Nolan Smit, poslao Partizan na euroligasko cekanje. Veliki pozdrav svim ljubiteljima kosarke u regionu iz Tuzle

asomakum

pre 6 godina

kao zakleti navijac crvene zvezde, mogu da kazem da mi je ova trojka bila kao jagoda na vrhu najlepse torte! sut koji ulazi jednom u milion!

acaramone

pre 6 godina

Kad je Bogdanović pogodio trojku ja sam isključio tv i otišao kod babe. Kad tamo baba gleda prenos i raduje se. Pitam je šta se raduje kad smo izgubili, kaže ona meni pa pobedio Partizan. Ja nisam verovao :D

Uuroš

pre 6 godina

Nikad veća sreća nego tog dana, i nikad veća tuga nego istog dana 4 godine kasnije. Pravi navijači Partizana shvataju da između trojke Kecmana i Smita stoji znak jednakosti. Jednakosti koja se sastoji iz ljubavi prema klubu koji je evroligaš i klubu koji ima jednu evro pobedu u sezonu, klubu koji je bio šampion i klubu koji je na sredini tabele u ABA. Kog vodi Dule i kog vodi Ostoja. Mi volimo i bodrimo samo Partizan.

hh

pre 6 godina

Nakon što je šokirao Zagreb...koliko je NBA prstena osvojio?
(F16, 25. april 2018 17:55

Posledice ove trojke osecaju se i danas izgleda... :)

Nenad

pre 6 godina

Vratilo se par godina kasnije. Trica Nolana Smitha u zadnjoj sekundi s 8 metara za pobjedu Cedevite nad Partizanom i hrvatsko finale (Cedevita-Cibona) u Areni u Beogradu.
(darko, 25. april 2018 19:09)

to je proslo, sad je aktuelan Nemanja Gordic ili recimo Mathias Lesort , znas na cega mislim :)

poz

pre 6 godina

coldplayer
Druze, ali vi niste Zvezda. Recite da ste FMP, boli me uvo, vratite trofeje Zvezdine i navijajte za taj tim pa cu u ovakvim utakmicama ja prvi i uvek da navijam za vas. Ovako ne.

kio B.L.

pre 6 godina

Dolazim kući i spremam se da gledam tekmu.Počinje, napeto do samog kraja,a ja sa živcima sve tanji i tanji. Bojan Bogdanović pogađa trojku u zadnjim stotinkama. Izluđen,gasim tv i izlazim napolje da se produvam,vraćam se nakon desetak min. i palim tv...ostalo je istorija!

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Svi se secamo gde smo bili kada se ovo desilo. Dusan Silni.
(ho oh, 25. april 2018 17:50)

Slabo gledam kosarku ali sam tu utakmicu gledao tu pred kraj samo. I dalje se secam samo Bogdanoviceve trojke, sut Kecmana nismo videli uzivo vec smo gledali usporeni snimak. A komentatori urlaj, meni nista nije jasno. A onda su pustili snimak.

Djole Zlooba

pre 6 godina

Brat Bo,kakav je to pm bio! Po meni, definitivno, jedan od najboljih stranaca! O Kecmanu te sezone da i ne pricam... Uostalom svi igraci,stvarno su bili lafovi te godine!

Nenad

pre 6 godina

Taj dan ja morao da ucim za kolokvijum, nisam gledao utakmicu, cimer zvezdas jeste. Kuca, i ulazi on meni u sobu i pocne da "proziva" cinicno - "E ...., zar od hrvata i onakve cibone da izgubite, pojma nemate..." ... Izlazi, i samo posle 5 sekundi cujes "NEEEE ! Cimi, dolazi brzo ! " .

Njegov izraz lica kad je ukapirao da se jako ispalio - neprocenjivo i legendarno kao Kecmanova trojka.

Dobrica

pre 6 godina

Konačno treba reći istinu: Kecman je od tadašnje Jadranske lige bio angažovan kao komesar za bezbednost takmičenja, i on je ovim košem samo testirao za koliko brzo može da se isprazni zagrebačka hala u slučaju neke vanredne potrebe ...

I može se reći da je dvorana položila test ...

Gogo

pre 6 godina

Vidim pojedini hrvati se hvale u komentarima što su 2 njihova tima igrala finale ABA lige.
Hajde da zanemarimo dominaciju srpskih klubova u regionu i da zanemarimo reprezentacije,njihove rezultate na takmičenjima od raspada SFRJ,medjusobne susrete.
Sve to nije bitno,hrvati su našli način da NAS peckaju i provociraju u košarci.
A što se tiče Kecmanove trojke,mislim da je besmisleno izjednačavati je sa Nolanovom.
1.Kecman je Srbin a Nolan nije hrvat
2.Nolana niko nije dirao,lagano je došao i dao trojku sa 10 metara.Kecmanova trojka je čudo,dar od boga.
3.Kecmanova trojka je za titulu,a ovamo su igrali u polufinalu.
Ovom što se predstavlja sa nikom Sta uradi Nolane Smite da kažem da je pred njim svetla BUDUĆNOST i da u životu uvek treba da bude BORAC.

Duck Dodgers

pre 6 godina

Prvih pet timova iz tadašnje ABA lige bi bili ravnopravni sa timom koji bismo napravili od svih najboljih igrača koji su trenutno u ABA, toliko je tada bila kvalitetnija liga.

leandro

pre 6 godina

Na današnji dan, pre osam godina, ja sam na gajbi u Norveškoj. Livestream, Qompac laptop kupljen na rate (preinstalirana Vista al fercera Vegas kao car), dva six pack-a Fat?l piva, dve pakle nekih cigara iz Švedske i ja. Čekamo utakmicu. Kako ona odmiče, a trajala je poput večnosti, livestream sve više secka, laguje, prekida. Kulminacija se dešava u trenutku kada link puca na 0.6 sekundi do kraja produžetka, u momentu kada primamo koš koji u 99,9999999% slučajeva označava bolan poraz. Očajan ispijam poslednji gutljaj dvanaestog piva, kliknem F5 i vraćam se slikom u Zagreb, a njom dominiraju igrači u crnom koji skaču i raduju se. Nisam znao šta me je snašlo. Jedan od konfuznijih momenata u životu, bez potrebe da iz konkurencije izuzmem brojne crne rupe od dvocifrenog broja sati i konstatacija da sam u nepoznatim gradovima. Dakle, pobedili smo, valjda... Nisam to u potpunosti shvatio ni dan danas. Jedno od večeri koje se ne zaboravlja, naročito ukoliko ste košarkaški fanatik. Pijanstvo i bezumlje su u drugom planu, ali lepo se sve poklopilo te kasne večeri, sa sve bleštavim suncem na čiji se zalazak čekalo još četiri meseca. Kakva sportska romantika. Livestream koji puca, KK Partizan, brdo piva, švercovani nikotin i ja.

Rocky Balboa

pre 6 godina

Stavio tacku o tome ko je najveci na ovim prostorima!
(zinjo, 25. april 2018 20:21)Split, ex Jugoplastika, i službeno proglašena najboljim košarkškim timom 20. stoljeća.

Dragan

pre 6 godina

Sve dok ne vratite Duška Vujoševića za trenera Partizana, gledaćemo košarku koju niko ne voli. Samo disciplina i takav pristup su dovodili do ovakvih rezultata. Ljudi prepoznaju fanatizam, i to jako cene. Ovi što sada vode ništa ne doprinose razvoju košarke. Umesto njih može i Miša Tumbas..

Dr Hitch

pre 6 godina

Secam se ove utakmice kao da je juce bila, prvo Roberts promasi dva bacanja, a zatim Bogdanovic, koji je do tada sutirao 0/8 za tri, pogodi samo dno mrezice... I onda nesto sto se ne vidja svakog dana, trenutak za pamcenje... Ali, kako to obicno bude, samo par nedelja kasnije, Teodosic promasi ceo kos i pravo Cildresu u ruke... Zbog samo par cm izgubljeno finale EL... U svakom slucaju, lepo je setiti se ovakvih trenutaka, i velikih pobeda, nadam se da ce srpski sport imati jos dosta ovakvih, a moj Partizan opet biti jak i konkurentan...

Duck Dodgers

pre 6 godina

Gle ovih što su navalili sa Nolanom Smitom... pa to je bilo polufinale, ovo je bilo finale... nekako mi je neuporedivo... da imala je ta trojka posledice po Partizan u Evropi, ali kecmanova trojka je nešto što se viđa jednom u životu... odgledajte utakmice obe uporedite kvalitet istih... naboj, lepotu ove igre u onoj u Zagrebu... Promašaj Robertsa, pa trojka Bojana Bogdanovića i onda Kecman... utakmica koja pokuzuje svu lepotu košarke... nezaboravno. Trojku Smita slave pojedini zvezdaši i niko više. Njima se to nekako vratilo ove godine... voleo bih da liga ojača, jer ovo sad je baš niskog kvaliteta. Opet Aca Petrović priča o fuziji Cedevite i Cibone... Olimpija je dobila novog sponzora... Budućnost je stabilna... Ako bi Partizan i Crvena Zveda napravili solidne timove sledeće sezone, mogli bismo konačno da gledamo sezonu u kojoj se više od dva tima bore za titulu.

neko iz mase

pre 6 godina

Sećam se dobro tog šuta koji jednom pogadja. Koliko je to bila dobra ta sezona sve je išlo po loju ostaje žal za F4 gde je moglo se osvojit Kup Šampiona.

c7-5

pre 6 godina

To je sport. Jednom pogodis, drugi put neko drugi tebi da kos. Ono sto znam sada je Partizan na redu da postigne kos u poslednjoj sekundi. Takav je red...

Objavite mi komentar

pre 6 godina

Legendarna trojka, gledao je uzivo na Hepiju, cini mi se, znam samo da sam skakao do plafona od uzbudjenja. Tek sam kasnije shvatio da sam prisustvovao epskom dogadjaju. Jedna preporuka : gledajte Kecmanovu trojku sa hrvatskim komentatorom , nasmejace te se do suza ??