Fudbal 23

Subota, 14.04.2018.

18:44

LaLiga: Rekord Barse u pobedi protiv Valensije

Igrači Barselone pobedili su na svom terenu Valensiju sa 2:1, u meču 32. kola LaLige i postavili novi rekord od 39 uzastopnih utakmica bez poraza u prvenstvu.

LaLiga: Rekord Barse u pobedi protiv Valensije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

23 Komentari

Sortiraj po:

hm

pre 6 godina

@nik
Kao simpatizer Barse i pokloniku fudbala koji je Barsa demonstrirala u poslednjoj deceniji, ne baš drage volje se pridružujem Vasem mišljenju. Bilo je puno komentara poslednjih meseci kako Barsa igra sa pola snage protiv znatno slabijih protivnika. Na žalosr, mislim da se u većini takvih uzakmica Barsa u stvari mučila.
Rekord o kom je reč i ogromna zaliha bodova rezultat su pre svega dve stvari: produženog delovanja najdominantnijeg tima u istoriji fudbala u poslednjoj deceniji i fenomenalnog Mesija koji je rešio dovoljno utakmica da tabela sada izgled ovako kako izgleda.

mrki

pre 6 godina

Barcelona je evropski rekorder u kataloniji jer pobeđuju Špance. Toliko su dobri da neće ni da igraju u ligi šampions, čuvaju se za domaće rekorde.

Eranio

pre 6 godina

Videlo se utucenost Barsinih igraca zbog jednog jedinog kiksa tokom citave sezone i nemogucnost da po treci put osvoje triplu krunu. I ove godine se pokazalo Barsina nadmoc prema ostalim Spanskim timovima, ova nadmoc traje vec deset i kusur godina, to jest u Messijevoj eri.
(Barsa Barsa, 14. april 2018 19:12)
Slazem se, mada bolje da su izgubili koju utakmicu u Spaniji i vise se koncentrisali na LS. Igrali su jako lose s Celsijem u prvoj utakmici a protiv Rome su bili katastrofalni cak i kod kuce

NIK

pre 6 godina

Ali i pored rekorda ovo nije dobar tim. U tom rekordu imali su mnogo sreće. Pa vidite da je danas Valencia imala 17 udaraca na gol naspram Barsinih 12 u sred Kamp Noua. Ako je Barsina taktika defanziva to je smešno, a ako nije znači da su toliko slabi da ih lako timovi poput Valencie i Sevilje nadigraju i više šansi stvore. To se dešava cele sezone. Npr. da je Bilbao imao sreće u Baskiji ne bi izgubio sa 0-2 već pobedio sa 2 razlike koliko su bili bolji. Toliko je tu Barsa bila slabiji tim. I tako cele sezone mučenje i navodno taktički čekanje da se protivnik izmori a sve se svede na sreću, da nije tako ne bi ispali u LŠ. Pa tu ih je Čelsi igrom ubio ali su ih koštale propuštene šanse i užasna odbrana . Barsa nažalost više nije dominant tim. Utakmica sa Eibarom je postala neizvesna gde se čeka da se meč reši u 85-om minutu. Ovo je verovatno najgora ekioa Barse u proteklih 9 godina a opet uspela je da ostvari rekord.

Milos

pre 6 godina

Subota 14.4.2018 | 18:44
I tako to ide, Barcelona najbolji tim u Španiji, mada bi oni voljeli da to bude u Kataloniju, dok Real najbolji tim na svetu. Fudbal je to.
(Borko Spasić, 14. april 2018 21:05) Nisu oni najbolji ni u svom gradu,kakav crni svet...

Borko Spasić

pre 6 godina

I tako to ide, Barcelona najbolji tim u Španiji, mada bi oni voljeli da to bude u Kataloniju, dok Real najbolji tim na svetu. Fudbal je to.

Stoickov_8_

pre 6 godina

Još kad bi ostali neporaženi u sledećih šest mečeva i pobedili u finalu kupa, možda bi izbili donekle onaj debakl protiv Rome iz glave, nadam se... ;) Čestitke na obaranju rekorda.
(The Specifican One, 14. april 2018 19:03)
Celta i real su sporni od ostalih teško da će izgubit...

facts

pre 6 godina

-Valensija je 1. put primila golove na 18 meceva (14 u ligi i 4 u kupu) u nizu protiv Barse na Kamp Nou! Ucinak u tih 18 meceva im je: 2-4-12.
-Zadnji put kada je Valensija sacuvala mrezu na Kamp Nou: 5.10.2003 (0-1 u ligi, Kanjisares na golu Valensije).
-Barsa je tim koji je Valensiji dao najvise golova i u zvanicnim mecevima (jedini tim sa 400+ datih golova) i u Primeri!
-Timovi kojima je Suares dao najvise golova u karijeri:
12 Noric
11 Vilem II
10 Roda i VALENSIJA.
-Luisov 27. gol ove sezone za Barsu.
-2. gol Umtitija za Barsu (oba u ligi, po 1 ove i prosle sezone).
-Pareho sa penala u ovoj Primeri: 6/6 100%.
ISTORIJSKI REKORD! Barsa je 1. tim u istoriji Primere (od 1929. godine) koji je vezao 39 kola u nizu bez poraza:
39 BARSA 2017-? [32-7-0]
38 Sosijedad 1979-80.
ISTORIJSKI REKORD! Ter Stegen je 1. igrac u istoriji Primere koji je vezao 39 kola u nizu bez poraza, bez propustenog meca:
39 TER STEGEN
38 Olaisola, L. Ufarte, L. Arkonada i Selajeta.
-Najduzi niz ligaskih meceva bez poraza u svakoj od 5 najjacih liga Evrope:
58 Milan 1991-93 Italija
53 Bajern 2012-14 Nemacka
49 Arsenal 2003-04 Engleska
39 BARSA 2017-? SPANIJA
36 PSZ 2015-16 Francuska.

1. deo

Larra

pre 6 godina

Oboren rekord bez poraza ( koji tesko da ce iko dostici ), oni na tabeli svetlosnu godinu ispred protivnika .....
a tako tuzna utakmica...
Dva poraza u celoj sezoni....jedan nebitan i jedan koji je bacio sve uspehe u senku..
Sta je ironija zivota...
Na igracima se moglo videti koliko su utuceni i nervozni,a najvise Mesi i Suarez, pa i Pike.
Jedan los dan i lose odluke trenera do kakve katastrofe mogu da dovedu u najvaznijoj utakmici..
Nadam se da ce se sto pre oporaviti i zaboraviti na to sto se desilo sa Romom.....
Bilo sta je bilo, povratka nema....valja krenuti dalje....
Smirice se igraci,a i navijaci. Samo je Valverde je najkriticniji u celoj ovoj situaciji. Ako osvoje oba preostala trofeja,on ce ostati, opet gnjavaza od igre,opet slicni problemi...

facts

pre 6 godina

2. deo

-Barsa se izjednacila sa Sosijedadom po broju meceva u nizu bez poraza u 1 Primeri:
32 Sosijedad (18-14-0, 1979-80) i BARSA (25-7-0, 2017-?).
-Najvise bodova u prvih 32 kola Primere:
85 Barsa 2010/11 Gvardiola
84 Barsa 2012/13 Vilanova
83 Barsa 2009/10 Gvardiola
82 BARSA 2017/18 VALVERDE i Real 2011/12 Murinjo.
-Treneri sa najduzim nizom meceva bez poraza u Primeri:
38 Ormaecea
32 VALVERDE
31 Gvardiola
30 Benhaker.
-Igraci sa najvise pobeda u istoriji Primere:
334 Kasiljas
333 Subisareta
327 Raul
322 Cavi
312 Sancis i MESI
311 INIESTA.
-Najmanji broj primljenih golova Barse u prvih 32 kola Primere:
17 Valdes 2010/11 i TER STEGEN 2017/18.
-Treneri sa najvecim brojem ligaskih meceva bez pobede nad Barsom:
14 MARSELINO 0-4-10
13 Diego Simeone 0-4-9.
-Mesi protiv Valensije: 24 gol i 12 asist na 30 meceva!
-Najduzi niz meceva bez poraza od debija u Primeri:
31 Aleks Song
30 PAULINJO (2017-?)
25 Roberto Karlos
24 Johan Krojf i Bodo Ilgner.
-Igrac meca je Koutinjo sa 2 asist (Whoscored i Sofascore).

Pozdrav!

Oliver

pre 6 godina

Kako je moguce da real uzme tri lige sampiona u cetiri godine a pritom ne mogu da dodju do primere nikako (prosle godine su osvojili primeru jedva)?Sta mislite??? Pa tako sto je sudijama mnogo lakse da pomognu realu na onih 7 utakmica u ligi sampiona (pocev od prve u osmini finala pa sve do finalne), nego na ovih skoro 40 utakmica u primeri.Jasno kao dan!!!!
(Sudija je njihov 12 igrac

Upravo tako.Prvenstvo je najpostenija i najcasnija titula,jer je nemoguce u 38 kola neposteno i nezasluzeno osvojiti.Tu faktori poput sudija,srece,povreda nemaju toliki uticaj kao u Ligi sampiona i uopste kup takmicenjima.To su drasticne razlike.Svi prvaci ove godine u Ligama petice su apsolutno zasluzeno sampioni.A za Real sta reci,guraju ih sudije godinama,postali su najogavniji klub na planeti.Barceloni cestitke na izuzetnom rekordu.

KakavDanakNeiskustvu

pre 6 godina

Velika bi stvar bila da Barsa uspe da ostane neporazena, dan danas se pripoveda o legendarnoj sezoni Arsenala, a sad je La Liga ono sto je Premijer liga bila tada, ne bas, ali je najjaca liga na svetu trenutno.

The Specifican One

pre 6 godina

Još kad bi ostali neporaženi u sledećih šest mečeva i pobedili u finalu kupa, možda bi izbili donekle onaj debakl protiv Rome iz glave, nadam se... ;) Čestitke na obaranju rekorda.

Daa

pre 6 godina

Idemo napad na duplu krunu.Malo li je???? A posle toga mesi se programira za svetsko u rusiji.Vec je poceo slabije da igra znaci da mu je samo rusija u glavi.Ajmo majstore.Real i ronaldo za to vreme pregovaraju o tome ko ce da sudi mec bajerna i reala.Cujem da je napravljen cenovnik koliko kosta penal, koliko kosta gol iz ofsajda i ostalo...Ne brinite madridioti ima perez para za sve to.
(Barsa i mesi se vole, real se mrzi, 14. april 2018 18:51)

Meni nije jasno kako imate obraz da vi navijaci Barselone pominjete sudije ? Smesno

Barsa Barsa

pre 6 godina

Barsa grabi ka tituli i sigurno bezi Atletiku najboljem madridskom ekipom. Videlo se utucenost Barsinih igraca zbog jednog jedinog kiksa tokom citave sezone i nemogucnost da po treci put osvoje triplu krunu. I ove godine se pokazalo Barsina nadmoc prema ostalim Spanskim timovima, ova nadmoc traje vec deset i kusur godina, to jest u Messijevoj eri. I pored toliko nepriznatih golova, i sijaset sudijskih gresaka na stetu Barse, veceras je sudija dosudio i veoma smesan penal, posto su rekli da ne dosudjuju penale protiv njih, Barsa pise istoriju, iako su bili svi protiv.
Suarez isti Ronaldo, da postigne gol treba mu dosta istrosenih prilika, iako cela ekipa igra za njega, na petercu strasan a na igru jedan na jedan smesan.

bARSELONISTA

pre 6 godina

Dok je Mesija,a to traje dugo, Real nema sta da trazi u Spanskom prvenstvu. Ovde se igra 36 utakmica a ne sest, a ni sudije ne mogu da im pomognu. Tu je Mesi.

Sudija je njihov 12 igrac

pre 6 godina

Kako je moguce da real uzme tri lige sampiona u cetiri godine a pritom ne mogu da dodju do primere nikako (prosle godine su osvojili primeru jedva)?Sta mislite??? Pa tako sto je sudijama mnogo lakse da pomognu realu na onih 7 utakmica u ligi sampiona (pocev od prve u osmini finala pa sve do finalne), nego na ovih skoro 40 utakmica u primeri.Jasno kao dan!!!!

Barsa i mesi se vole, real se mrzi

pre 6 godina

Idemo napad na duplu krunu.Malo li je???? A posle toga mesi se programira za svetsko u rusiji.Vec je poceo slabije da igra znaci da mu je samo rusija u glavi.Ajmo majstore.Real i ronaldo za to vreme pregovaraju o tome ko ce da sudi mec bajerna i reala.Cujem da je napravljen cenovnik koliko kosta penal, koliko kosta gol iz ofsajda i ostalo...Ne brinite madridioti ima perez para za sve to.

Beograd

pre 6 godina

Rutinska pobeda Barse posle sokantne igre i neuspeha u Rimu. Oborili su rekord o nepobedivosti u Primeri od 39 utakmica. Sto je za svaku pohvalu. Jos sest utakmica do kraja ligaskog dela LA Lige. Imam osecaj da ce zavrsiti bez izgubljene utakmice, sto nije uspelo ni jednoj ekipi u Spaniji.

Sudija je njihov 12 igrac

pre 6 godina

Kako je moguce da real uzme tri lige sampiona u cetiri godine a pritom ne mogu da dodju do primere nikako (prosle godine su osvojili primeru jedva)?Sta mislite??? Pa tako sto je sudijama mnogo lakse da pomognu realu na onih 7 utakmica u ligi sampiona (pocev od prve u osmini finala pa sve do finalne), nego na ovih skoro 40 utakmica u primeri.Jasno kao dan!!!!

Beograd

pre 6 godina

Rutinska pobeda Barse posle sokantne igre i neuspeha u Rimu. Oborili su rekord o nepobedivosti u Primeri od 39 utakmica. Sto je za svaku pohvalu. Jos sest utakmica do kraja ligaskog dela LA Lige. Imam osecaj da ce zavrsiti bez izgubljene utakmice, sto nije uspelo ni jednoj ekipi u Spaniji.

bARSELONISTA

pre 6 godina

Dok je Mesija,a to traje dugo, Real nema sta da trazi u Spanskom prvenstvu. Ovde se igra 36 utakmica a ne sest, a ni sudije ne mogu da im pomognu. Tu je Mesi.

Oliver

pre 6 godina

Kako je moguce da real uzme tri lige sampiona u cetiri godine a pritom ne mogu da dodju do primere nikako (prosle godine su osvojili primeru jedva)?Sta mislite??? Pa tako sto je sudijama mnogo lakse da pomognu realu na onih 7 utakmica u ligi sampiona (pocev od prve u osmini finala pa sve do finalne), nego na ovih skoro 40 utakmica u primeri.Jasno kao dan!!!!
(Sudija je njihov 12 igrac

Upravo tako.Prvenstvo je najpostenija i najcasnija titula,jer je nemoguce u 38 kola neposteno i nezasluzeno osvojiti.Tu faktori poput sudija,srece,povreda nemaju toliki uticaj kao u Ligi sampiona i uopste kup takmicenjima.To su drasticne razlike.Svi prvaci ove godine u Ligama petice su apsolutno zasluzeno sampioni.A za Real sta reci,guraju ih sudije godinama,postali su najogavniji klub na planeti.Barceloni cestitke na izuzetnom rekordu.

The Specifican One

pre 6 godina

Još kad bi ostali neporaženi u sledećih šest mečeva i pobedili u finalu kupa, možda bi izbili donekle onaj debakl protiv Rome iz glave, nadam se... ;) Čestitke na obaranju rekorda.

Barsa i mesi se vole, real se mrzi

pre 6 godina

Idemo napad na duplu krunu.Malo li je???? A posle toga mesi se programira za svetsko u rusiji.Vec je poceo slabije da igra znaci da mu je samo rusija u glavi.Ajmo majstore.Real i ronaldo za to vreme pregovaraju o tome ko ce da sudi mec bajerna i reala.Cujem da je napravljen cenovnik koliko kosta penal, koliko kosta gol iz ofsajda i ostalo...Ne brinite madridioti ima perez para za sve to.

Milos

pre 6 godina

Subota 14.4.2018 | 18:44
I tako to ide, Barcelona najbolji tim u Španiji, mada bi oni voljeli da to bude u Kataloniju, dok Real najbolji tim na svetu. Fudbal je to.
(Borko Spasić, 14. april 2018 21:05) Nisu oni najbolji ni u svom gradu,kakav crni svet...

Barsa Barsa

pre 6 godina

Barsa grabi ka tituli i sigurno bezi Atletiku najboljem madridskom ekipom. Videlo se utucenost Barsinih igraca zbog jednog jedinog kiksa tokom citave sezone i nemogucnost da po treci put osvoje triplu krunu. I ove godine se pokazalo Barsina nadmoc prema ostalim Spanskim timovima, ova nadmoc traje vec deset i kusur godina, to jest u Messijevoj eri. I pored toliko nepriznatih golova, i sijaset sudijskih gresaka na stetu Barse, veceras je sudija dosudio i veoma smesan penal, posto su rekli da ne dosudjuju penale protiv njih, Barsa pise istoriju, iako su bili svi protiv.
Suarez isti Ronaldo, da postigne gol treba mu dosta istrosenih prilika, iako cela ekipa igra za njega, na petercu strasan a na igru jedan na jedan smesan.

Larra

pre 6 godina

Oboren rekord bez poraza ( koji tesko da ce iko dostici ), oni na tabeli svetlosnu godinu ispred protivnika .....
a tako tuzna utakmica...
Dva poraza u celoj sezoni....jedan nebitan i jedan koji je bacio sve uspehe u senku..
Sta je ironija zivota...
Na igracima se moglo videti koliko su utuceni i nervozni,a najvise Mesi i Suarez, pa i Pike.
Jedan los dan i lose odluke trenera do kakve katastrofe mogu da dovedu u najvaznijoj utakmici..
Nadam se da ce se sto pre oporaviti i zaboraviti na to sto se desilo sa Romom.....
Bilo sta je bilo, povratka nema....valja krenuti dalje....
Smirice se igraci,a i navijaci. Samo je Valverde je najkriticniji u celoj ovoj situaciji. Ako osvoje oba preostala trofeja,on ce ostati, opet gnjavaza od igre,opet slicni problemi...

KakavDanakNeiskustvu

pre 6 godina

Velika bi stvar bila da Barsa uspe da ostane neporazena, dan danas se pripoveda o legendarnoj sezoni Arsenala, a sad je La Liga ono sto je Premijer liga bila tada, ne bas, ali je najjaca liga na svetu trenutno.

facts

pre 6 godina

-Valensija je 1. put primila golove na 18 meceva (14 u ligi i 4 u kupu) u nizu protiv Barse na Kamp Nou! Ucinak u tih 18 meceva im je: 2-4-12.
-Zadnji put kada je Valensija sacuvala mrezu na Kamp Nou: 5.10.2003 (0-1 u ligi, Kanjisares na golu Valensije).
-Barsa je tim koji je Valensiji dao najvise golova i u zvanicnim mecevima (jedini tim sa 400+ datih golova) i u Primeri!
-Timovi kojima je Suares dao najvise golova u karijeri:
12 Noric
11 Vilem II
10 Roda i VALENSIJA.
-Luisov 27. gol ove sezone za Barsu.
-2. gol Umtitija za Barsu (oba u ligi, po 1 ove i prosle sezone).
-Pareho sa penala u ovoj Primeri: 6/6 100%.
ISTORIJSKI REKORD! Barsa je 1. tim u istoriji Primere (od 1929. godine) koji je vezao 39 kola u nizu bez poraza:
39 BARSA 2017-? [32-7-0]
38 Sosijedad 1979-80.
ISTORIJSKI REKORD! Ter Stegen je 1. igrac u istoriji Primere koji je vezao 39 kola u nizu bez poraza, bez propustenog meca:
39 TER STEGEN
38 Olaisola, L. Ufarte, L. Arkonada i Selajeta.
-Najduzi niz ligaskih meceva bez poraza u svakoj od 5 najjacih liga Evrope:
58 Milan 1991-93 Italija
53 Bajern 2012-14 Nemacka
49 Arsenal 2003-04 Engleska
39 BARSA 2017-? SPANIJA
36 PSZ 2015-16 Francuska.

1. deo

facts

pre 6 godina

2. deo

-Barsa se izjednacila sa Sosijedadom po broju meceva u nizu bez poraza u 1 Primeri:
32 Sosijedad (18-14-0, 1979-80) i BARSA (25-7-0, 2017-?).
-Najvise bodova u prvih 32 kola Primere:
85 Barsa 2010/11 Gvardiola
84 Barsa 2012/13 Vilanova
83 Barsa 2009/10 Gvardiola
82 BARSA 2017/18 VALVERDE i Real 2011/12 Murinjo.
-Treneri sa najduzim nizom meceva bez poraza u Primeri:
38 Ormaecea
32 VALVERDE
31 Gvardiola
30 Benhaker.
-Igraci sa najvise pobeda u istoriji Primere:
334 Kasiljas
333 Subisareta
327 Raul
322 Cavi
312 Sancis i MESI
311 INIESTA.
-Najmanji broj primljenih golova Barse u prvih 32 kola Primere:
17 Valdes 2010/11 i TER STEGEN 2017/18.
-Treneri sa najvecim brojem ligaskih meceva bez pobede nad Barsom:
14 MARSELINO 0-4-10
13 Diego Simeone 0-4-9.
-Mesi protiv Valensije: 24 gol i 12 asist na 30 meceva!
-Najduzi niz meceva bez poraza od debija u Primeri:
31 Aleks Song
30 PAULINJO (2017-?)
25 Roberto Karlos
24 Johan Krojf i Bodo Ilgner.
-Igrac meca je Koutinjo sa 2 asist (Whoscored i Sofascore).

Pozdrav!

Daa

pre 6 godina

Idemo napad na duplu krunu.Malo li je???? A posle toga mesi se programira za svetsko u rusiji.Vec je poceo slabije da igra znaci da mu je samo rusija u glavi.Ajmo majstore.Real i ronaldo za to vreme pregovaraju o tome ko ce da sudi mec bajerna i reala.Cujem da je napravljen cenovnik koliko kosta penal, koliko kosta gol iz ofsajda i ostalo...Ne brinite madridioti ima perez para za sve to.
(Barsa i mesi se vole, real se mrzi, 14. april 2018 18:51)

Meni nije jasno kako imate obraz da vi navijaci Barselone pominjete sudije ? Smesno

Stoickov_8_

pre 6 godina

Još kad bi ostali neporaženi u sledećih šest mečeva i pobedili u finalu kupa, možda bi izbili donekle onaj debakl protiv Rome iz glave, nadam se... ;) Čestitke na obaranju rekorda.
(The Specifican One, 14. april 2018 19:03)
Celta i real su sporni od ostalih teško da će izgubit...

NIK

pre 6 godina

Ali i pored rekorda ovo nije dobar tim. U tom rekordu imali su mnogo sreće. Pa vidite da je danas Valencia imala 17 udaraca na gol naspram Barsinih 12 u sred Kamp Noua. Ako je Barsina taktika defanziva to je smešno, a ako nije znači da su toliko slabi da ih lako timovi poput Valencie i Sevilje nadigraju i više šansi stvore. To se dešava cele sezone. Npr. da je Bilbao imao sreće u Baskiji ne bi izgubio sa 0-2 već pobedio sa 2 razlike koliko su bili bolji. Toliko je tu Barsa bila slabiji tim. I tako cele sezone mučenje i navodno taktički čekanje da se protivnik izmori a sve se svede na sreću, da nije tako ne bi ispali u LŠ. Pa tu ih je Čelsi igrom ubio ali su ih koštale propuštene šanse i užasna odbrana . Barsa nažalost više nije dominant tim. Utakmica sa Eibarom je postala neizvesna gde se čeka da se meč reši u 85-om minutu. Ovo je verovatno najgora ekioa Barse u proteklih 9 godina a opet uspela je da ostvari rekord.

Eranio

pre 6 godina

Videlo se utucenost Barsinih igraca zbog jednog jedinog kiksa tokom citave sezone i nemogucnost da po treci put osvoje triplu krunu. I ove godine se pokazalo Barsina nadmoc prema ostalim Spanskim timovima, ova nadmoc traje vec deset i kusur godina, to jest u Messijevoj eri.
(Barsa Barsa, 14. april 2018 19:12)
Slazem se, mada bolje da su izgubili koju utakmicu u Spaniji i vise se koncentrisali na LS. Igrali su jako lose s Celsijem u prvoj utakmici a protiv Rome su bili katastrofalni cak i kod kuce

hm

pre 6 godina

@nik
Kao simpatizer Barse i pokloniku fudbala koji je Barsa demonstrirala u poslednjoj deceniji, ne baš drage volje se pridružujem Vasem mišljenju. Bilo je puno komentara poslednjih meseci kako Barsa igra sa pola snage protiv znatno slabijih protivnika. Na žalosr, mislim da se u većini takvih uzakmica Barsa u stvari mučila.
Rekord o kom je reč i ogromna zaliha bodova rezultat su pre svega dve stvari: produženog delovanja najdominantnijeg tima u istoriji fudbala u poslednjoj deceniji i fenomenalnog Mesija koji je rešio dovoljno utakmica da tabela sada izgled ovako kako izgleda.

Borko Spasić

pre 6 godina

I tako to ide, Barcelona najbolji tim u Španiji, mada bi oni voljeli da to bude u Kataloniju, dok Real najbolji tim na svetu. Fudbal je to.

mrki

pre 6 godina

Barcelona je evropski rekorder u kataloniji jer pobeđuju Špance. Toliko su dobri da neće ni da igraju u ligi šampions, čuvaju se za domaće rekorde.

Daa

pre 6 godina

Idemo napad na duplu krunu.Malo li je???? A posle toga mesi se programira za svetsko u rusiji.Vec je poceo slabije da igra znaci da mu je samo rusija u glavi.Ajmo majstore.Real i ronaldo za to vreme pregovaraju o tome ko ce da sudi mec bajerna i reala.Cujem da je napravljen cenovnik koliko kosta penal, koliko kosta gol iz ofsajda i ostalo...Ne brinite madridioti ima perez para za sve to.
(Barsa i mesi se vole, real se mrzi, 14. april 2018 18:51)

Meni nije jasno kako imate obraz da vi navijaci Barselone pominjete sudije ? Smesno

Borko Spasić

pre 6 godina

I tako to ide, Barcelona najbolji tim u Španiji, mada bi oni voljeli da to bude u Kataloniju, dok Real najbolji tim na svetu. Fudbal je to.

Barsa i mesi se vole, real se mrzi

pre 6 godina

Idemo napad na duplu krunu.Malo li je???? A posle toga mesi se programira za svetsko u rusiji.Vec je poceo slabije da igra znaci da mu je samo rusija u glavi.Ajmo majstore.Real i ronaldo za to vreme pregovaraju o tome ko ce da sudi mec bajerna i reala.Cujem da je napravljen cenovnik koliko kosta penal, koliko kosta gol iz ofsajda i ostalo...Ne brinite madridioti ima perez para za sve to.

Sudija je njihov 12 igrac

pre 6 godina

Kako je moguce da real uzme tri lige sampiona u cetiri godine a pritom ne mogu da dodju do primere nikako (prosle godine su osvojili primeru jedva)?Sta mislite??? Pa tako sto je sudijama mnogo lakse da pomognu realu na onih 7 utakmica u ligi sampiona (pocev od prve u osmini finala pa sve do finalne), nego na ovih skoro 40 utakmica u primeri.Jasno kao dan!!!!

bARSELONISTA

pre 6 godina

Dok je Mesija,a to traje dugo, Real nema sta da trazi u Spanskom prvenstvu. Ovde se igra 36 utakmica a ne sest, a ni sudije ne mogu da im pomognu. Tu je Mesi.

Beograd

pre 6 godina

Rutinska pobeda Barse posle sokantne igre i neuspeha u Rimu. Oborili su rekord o nepobedivosti u Primeri od 39 utakmica. Sto je za svaku pohvalu. Jos sest utakmica do kraja ligaskog dela LA Lige. Imam osecaj da ce zavrsiti bez izgubljene utakmice, sto nije uspelo ni jednoj ekipi u Spaniji.

Barsa Barsa

pre 6 godina

Barsa grabi ka tituli i sigurno bezi Atletiku najboljem madridskom ekipom. Videlo se utucenost Barsinih igraca zbog jednog jedinog kiksa tokom citave sezone i nemogucnost da po treci put osvoje triplu krunu. I ove godine se pokazalo Barsina nadmoc prema ostalim Spanskim timovima, ova nadmoc traje vec deset i kusur godina, to jest u Messijevoj eri. I pored toliko nepriznatih golova, i sijaset sudijskih gresaka na stetu Barse, veceras je sudija dosudio i veoma smesan penal, posto su rekli da ne dosudjuju penale protiv njih, Barsa pise istoriju, iako su bili svi protiv.
Suarez isti Ronaldo, da postigne gol treba mu dosta istrosenih prilika, iako cela ekipa igra za njega, na petercu strasan a na igru jedan na jedan smesan.

mrki

pre 6 godina

Barcelona je evropski rekorder u kataloniji jer pobeđuju Špance. Toliko su dobri da neće ni da igraju u ligi šampions, čuvaju se za domaće rekorde.

NIK

pre 6 godina

Ali i pored rekorda ovo nije dobar tim. U tom rekordu imali su mnogo sreće. Pa vidite da je danas Valencia imala 17 udaraca na gol naspram Barsinih 12 u sred Kamp Noua. Ako je Barsina taktika defanziva to je smešno, a ako nije znači da su toliko slabi da ih lako timovi poput Valencie i Sevilje nadigraju i više šansi stvore. To se dešava cele sezone. Npr. da je Bilbao imao sreće u Baskiji ne bi izgubio sa 0-2 već pobedio sa 2 razlike koliko su bili bolji. Toliko je tu Barsa bila slabiji tim. I tako cele sezone mučenje i navodno taktički čekanje da se protivnik izmori a sve se svede na sreću, da nije tako ne bi ispali u LŠ. Pa tu ih je Čelsi igrom ubio ali su ih koštale propuštene šanse i užasna odbrana . Barsa nažalost više nije dominant tim. Utakmica sa Eibarom je postala neizvesna gde se čeka da se meč reši u 85-om minutu. Ovo je verovatno najgora ekioa Barse u proteklih 9 godina a opet uspela je da ostvari rekord.

The Specifican One

pre 6 godina

Još kad bi ostali neporaženi u sledećih šest mečeva i pobedili u finalu kupa, možda bi izbili donekle onaj debakl protiv Rome iz glave, nadam se... ;) Čestitke na obaranju rekorda.

Oliver

pre 6 godina

Kako je moguce da real uzme tri lige sampiona u cetiri godine a pritom ne mogu da dodju do primere nikako (prosle godine su osvojili primeru jedva)?Sta mislite??? Pa tako sto je sudijama mnogo lakse da pomognu realu na onih 7 utakmica u ligi sampiona (pocev od prve u osmini finala pa sve do finalne), nego na ovih skoro 40 utakmica u primeri.Jasno kao dan!!!!
(Sudija je njihov 12 igrac

Upravo tako.Prvenstvo je najpostenija i najcasnija titula,jer je nemoguce u 38 kola neposteno i nezasluzeno osvojiti.Tu faktori poput sudija,srece,povreda nemaju toliki uticaj kao u Ligi sampiona i uopste kup takmicenjima.To su drasticne razlike.Svi prvaci ove godine u Ligama petice su apsolutno zasluzeno sampioni.A za Real sta reci,guraju ih sudije godinama,postali su najogavniji klub na planeti.Barceloni cestitke na izuzetnom rekordu.

facts

pre 6 godina

-Valensija je 1. put primila golove na 18 meceva (14 u ligi i 4 u kupu) u nizu protiv Barse na Kamp Nou! Ucinak u tih 18 meceva im je: 2-4-12.
-Zadnji put kada je Valensija sacuvala mrezu na Kamp Nou: 5.10.2003 (0-1 u ligi, Kanjisares na golu Valensije).
-Barsa je tim koji je Valensiji dao najvise golova i u zvanicnim mecevima (jedini tim sa 400+ datih golova) i u Primeri!
-Timovi kojima je Suares dao najvise golova u karijeri:
12 Noric
11 Vilem II
10 Roda i VALENSIJA.
-Luisov 27. gol ove sezone za Barsu.
-2. gol Umtitija za Barsu (oba u ligi, po 1 ove i prosle sezone).
-Pareho sa penala u ovoj Primeri: 6/6 100%.
ISTORIJSKI REKORD! Barsa je 1. tim u istoriji Primere (od 1929. godine) koji je vezao 39 kola u nizu bez poraza:
39 BARSA 2017-? [32-7-0]
38 Sosijedad 1979-80.
ISTORIJSKI REKORD! Ter Stegen je 1. igrac u istoriji Primere koji je vezao 39 kola u nizu bez poraza, bez propustenog meca:
39 TER STEGEN
38 Olaisola, L. Ufarte, L. Arkonada i Selajeta.
-Najduzi niz ligaskih meceva bez poraza u svakoj od 5 najjacih liga Evrope:
58 Milan 1991-93 Italija
53 Bajern 2012-14 Nemacka
49 Arsenal 2003-04 Engleska
39 BARSA 2017-? SPANIJA
36 PSZ 2015-16 Francuska.

1. deo

Milos

pre 6 godina

Subota 14.4.2018 | 18:44
I tako to ide, Barcelona najbolji tim u Španiji, mada bi oni voljeli da to bude u Kataloniju, dok Real najbolji tim na svetu. Fudbal je to.
(Borko Spasić, 14. april 2018 21:05) Nisu oni najbolji ni u svom gradu,kakav crni svet...

facts

pre 6 godina

2. deo

-Barsa se izjednacila sa Sosijedadom po broju meceva u nizu bez poraza u 1 Primeri:
32 Sosijedad (18-14-0, 1979-80) i BARSA (25-7-0, 2017-?).
-Najvise bodova u prvih 32 kola Primere:
85 Barsa 2010/11 Gvardiola
84 Barsa 2012/13 Vilanova
83 Barsa 2009/10 Gvardiola
82 BARSA 2017/18 VALVERDE i Real 2011/12 Murinjo.
-Treneri sa najduzim nizom meceva bez poraza u Primeri:
38 Ormaecea
32 VALVERDE
31 Gvardiola
30 Benhaker.
-Igraci sa najvise pobeda u istoriji Primere:
334 Kasiljas
333 Subisareta
327 Raul
322 Cavi
312 Sancis i MESI
311 INIESTA.
-Najmanji broj primljenih golova Barse u prvih 32 kola Primere:
17 Valdes 2010/11 i TER STEGEN 2017/18.
-Treneri sa najvecim brojem ligaskih meceva bez pobede nad Barsom:
14 MARSELINO 0-4-10
13 Diego Simeone 0-4-9.
-Mesi protiv Valensije: 24 gol i 12 asist na 30 meceva!
-Najduzi niz meceva bez poraza od debija u Primeri:
31 Aleks Song
30 PAULINJO (2017-?)
25 Roberto Karlos
24 Johan Krojf i Bodo Ilgner.
-Igrac meca je Koutinjo sa 2 asist (Whoscored i Sofascore).

Pozdrav!

Larra

pre 6 godina

Oboren rekord bez poraza ( koji tesko da ce iko dostici ), oni na tabeli svetlosnu godinu ispred protivnika .....
a tako tuzna utakmica...
Dva poraza u celoj sezoni....jedan nebitan i jedan koji je bacio sve uspehe u senku..
Sta je ironija zivota...
Na igracima se moglo videti koliko su utuceni i nervozni,a najvise Mesi i Suarez, pa i Pike.
Jedan los dan i lose odluke trenera do kakve katastrofe mogu da dovedu u najvaznijoj utakmici..
Nadam se da ce se sto pre oporaviti i zaboraviti na to sto se desilo sa Romom.....
Bilo sta je bilo, povratka nema....valja krenuti dalje....
Smirice se igraci,a i navijaci. Samo je Valverde je najkriticniji u celoj ovoj situaciji. Ako osvoje oba preostala trofeja,on ce ostati, opet gnjavaza od igre,opet slicni problemi...

KakavDanakNeiskustvu

pre 6 godina

Velika bi stvar bila da Barsa uspe da ostane neporazena, dan danas se pripoveda o legendarnoj sezoni Arsenala, a sad je La Liga ono sto je Premijer liga bila tada, ne bas, ali je najjaca liga na svetu trenutno.

Stoickov_8_

pre 6 godina

Još kad bi ostali neporaženi u sledećih šest mečeva i pobedili u finalu kupa, možda bi izbili donekle onaj debakl protiv Rome iz glave, nadam se... ;) Čestitke na obaranju rekorda.
(The Specifican One, 14. april 2018 19:03)
Celta i real su sporni od ostalih teško da će izgubit...

Eranio

pre 6 godina

Videlo se utucenost Barsinih igraca zbog jednog jedinog kiksa tokom citave sezone i nemogucnost da po treci put osvoje triplu krunu. I ove godine se pokazalo Barsina nadmoc prema ostalim Spanskim timovima, ova nadmoc traje vec deset i kusur godina, to jest u Messijevoj eri.
(Barsa Barsa, 14. april 2018 19:12)
Slazem se, mada bolje da su izgubili koju utakmicu u Spaniji i vise se koncentrisali na LS. Igrali su jako lose s Celsijem u prvoj utakmici a protiv Rome su bili katastrofalni cak i kod kuce

hm

pre 6 godina

@nik
Kao simpatizer Barse i pokloniku fudbala koji je Barsa demonstrirala u poslednjoj deceniji, ne baš drage volje se pridružujem Vasem mišljenju. Bilo je puno komentara poslednjih meseci kako Barsa igra sa pola snage protiv znatno slabijih protivnika. Na žalosr, mislim da se u većini takvih uzakmica Barsa u stvari mučila.
Rekord o kom je reč i ogromna zaliha bodova rezultat su pre svega dve stvari: produženog delovanja najdominantnijeg tima u istoriji fudbala u poslednjoj deceniji i fenomenalnog Mesija koji je rešio dovoljno utakmica da tabela sada izgled ovako kako izgleda.