Fudbal 125

Četvrtak, 12.04.2018.

11:00

Mišljenja različita – da li je Oliver oštetio Juventus? (ANKETA)

Fudbaleri Real Madrida i Juventusa odigrali su jedan od najdramatičnijih mečeva u skorijoj istoriji u četvrtfinalu Lige šampiona.

Mišljenja razlièita – da li je Oliver oštetio Juventus? (ANKETA) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

125 Komentari

Sortiraj po:

Karuzo

pre 6 godina

Da je sreće ukinuli bi klizeći start, a pogotovu svaki start s leđa u fudbalu. Veliko je pitanje ko je veća žena, onaj koji se baca s leđa u noge protivnika koji ga je već izbacio iz igre ili protivnik koji zbog takvog starta padne. Najbolje bi bilo da dozvole i grebanje i ujedanje, jer to startovanje s leđa i bacanje u noge je odraz nemoći, a ne nekog tehničkog dostignuća. Nekada je bilo sramota lomiti s leđa igrača koji te predribla a danas je sramota padati posle takvog starta.

Alfredo Garsija

pre 6 godina

Ajde da i ja dam skroman doprinos i objasnim zašto mislim da je sudija pogrešio. U ovakvoj situaciji mogao je da svira penal. I, naravno, nebitno je da li se radi o prvom, pedesetom ili poslednjem minutu igre. Po meni, ovde je problem nešto drugo - ovakvih situacija u kaznenim prostorima je bilo još u toku utakmice (najmanje dve kojih se ja sećam, obe za Real uzgred budi rečeno) i sudija nije svirao, puštao je što bi se reklo "mušku igru". Jednom uspostavljen kriterijum mora se držati do kraja utakmice, nebitno da li je prvi, pedeseti ili poslednji minut igre i šta sve od toga zavisi. Eto tu je Oliver pogrešio. To je ta kanta đubreta koju pominje Bufon i koja ovde smrducka.

znanje a ne imanje

pre 6 godina

kao laika za fudbal, zanima me odgovor na pitanje;
zašto je na sredini terena muška borba, igrači se bore kao bikovi, a kako se približavaju golu počinju da padaju od povetarca ?
To samo znači da treba promeniti sudijske kriterijume, odnosno motivisati igrače da radije pokušaju da daju gol umesto što (u velikoj, ogromnoj većini slučajeva) simuliraju pokušavajući da iznude penal.

ukoliko bi kazne za simuliranje bile drastičnije, igrači bi razmislii da li da simuliraju i rizikuju isključenje ili bi radije pokušali da daju gol.

Inače mislim da nije bio penal, jer mi se čini da je igrač Reala počeo da pada pre kontakta, koji je inače bio blag.
Primetio sam da su na celoj utakmici igrači Reala mnogo puta padali u šesnaestercu pokušavajući da iznude penal, što je išlo na živce.

Uopšte to padanje u šesnaestercu, ne samo sinoć, postaje odvratno.

Odrasli ljudi, jaki ko stene, mogu biku rep da iščupaju, a u šesnaestercu ko da su kula od karata...

Ivan ZG

pre 6 godina

Da je postojao samo kontakt ruke na leđima protivničkog igrača i da on pada iako je lopta ispred njega onda je penal čist kao suza.
Međutim, igrač ne pada u trenutku nastanka kontakta (što govori da guranje rukom u leđa nije bilo jako) nego pada u trenutku kada vidi protivničku nogu ispred sebe. U trenutku pada, noga igrača Juventusa je bliže golu i barem jednako daleko ili blizu lopte kao i igrača Reala. Zato se više ne može govoriti da je on u posjedu lopte (koju nije ni taknuo), a da je na njemu napravljen faul. Igrač Reala pada naknadno kada uviđa da će ostati bez lopte ili barem bez šanse za pucanje na gol. To govori da kontakt nije uzrok pada več svjesno bacanje na teren.
Na žalost, sudac je odsvirao penal koji ne postoji.

pprvi dan skole u Svedskoj

pre 6 godina

Penal je cist,oborio ga je u petercu...nije to bilo na ivici sesnaesterca.. pa se vaga da li je bio u sesnaest ili nije...uzgred taj isti sudija je ponistio cist gol Realu odnosno Isku?

Istina

pre 6 godina

Само навијачи Реала кажу да је био пенал, а сви остали да није. Мислим да је онда јасно да ли је пенал постојао или не.
(Раде Кузма, 12. april 2018 13:58)

Kao neko ko živi u Srbiji,nikad ali bukvalno nikad ne mogu da navijam za neki strani klub i da se raspravljam u njegovu korist,branim ili kudim neki drugi.Trudim se da realno sagledam svaki sporni događaj,onako kako ja mislim da treba a fudbal sam aktivno igrao 15 godina.Po meni je bio penal ali ga ja lično ne bih svirao samo zato što se desio u nadoknadi vremena i pustio bi da produžeci reše utakmicu,možda i penali na kraju.Tako da evo dokaza da ne misle samo Realovi navijači da je bio penal,ja sam neutralan.

Ja

pre 6 godina

Koliki treba da si bambus da u sred Madrida skocis coveku na grbacu malo se pridrzis pri tome i svu masu preneses na njegovu kicmu= zajases ga u poslednjem minutu utakmice a sve jer zelis da sprecis postizanje gola istog i nadas se pri tome da sudija nece svirati penal.....veeeeliki bambus.

Owl

pre 6 godina

Ko god misli da nisam u pravu u prethodnom komentaru i da je nesto sto sam napisao neistina neka dokaze i izvinicu se istog trena. Najlakse je glumiti velikog strucnjaka i vrijedjati druge.

hmm

pre 6 godina

Nije stvar u penalu,stvar je da je sudija pobjedio fudbal,problem je sto je sudija uskratio 30 minuta fudbalskog fajta cijeloj planeti.Sudija je izgubio osjecaj za fudbal i stavio sebe u prvi plan umjesto fudbala,a niko se iz Reala nebi bunio da nije sviran penal.Klasicna sudijska neznalica,koja je uskratila 30 min,Bufona u L.Š.,30.min,uzivanja u fudbalu mebitno ko bi pobjedio.Fudbal je stvorio sudije,a ne sudije fudbal.Rezultat Sudije:Fudbal prolaz sudija.
(Fudbal, 12. april 2018 18:09)

Oprosti druže ali ovo bas i nema nekog smisla .I ja obozavam fudbal i svu neizvesnost koju nosi,ali po tebi je sudija trebao da drasticno pokrade jednu ekipu zato sto se nama gleda fudbal?
Po tebi je sudija koji je imao hrabrosti da sudi po pravilima,neznalica?

Owl

pre 6 godina

Stvarno smijesno da strucnjak za sudjenje "Realove" Marce kaze da nije bio kontakt za penal, ali u Srbiji na hiljade fudbalskih strucnjaka objasnjava kako je to penal tako pasionirano kao da su rodjeni u Madridu.
Sinoc na svim ex-Yu televizijama novinari, bivsi igraci i sudacki konsultanti listom kazu da penal nije bio, ali ne, ko Srbinu moze dokazati da on nije najveci strucnjak u svakoj oblasti u zivotu, a pogotovo fudbal i politika.
Zato nam i jeste kako jeste...

MIke

pre 6 godina

Nisam ljubitelj Reala i bilo mi je drago da je Juvetus vodio 3:0 ali penal jeste bio sigurno. Da li je sudija trbao da svira to je drugo pitanje.

Fudbal

pre 6 godina

Nije stvar u penalu,stvar je da je sudija pobjedio fudbal,problem je sto je sudija uskratio 30 minuta fudbalskog fajta cijeloj planeti.Sudija je izgubio osjecaj za fudbal i stavio sebe u prvi plan umjesto fudbala,a niko se iz Reala nebi bunio da nije sviran penal.Klasicna sudijska neznalica,koja je uskratila 30 min,Bufona u L.Š.,30.min,uzivanja u fudbalu mebitno ko bi pobjedio.Fudbal je stvorio sudije,a ne sudije fudbal.Rezultat Sudije:Fudbal prolaz sudija.

Bane17

pre 6 godina

Ma bitno je da je sve Real(No)...

Pomaže im se na svakom koraku već decenijama...

Šteta za fudbal što se nije ušlo u produžetke... Ali sudija je znao da posle gol Juventusa vredi više...

Falcon

pre 6 godina

@Stevan
Ne vredi, ne kapiraš ti to. 'Ajde ponovo:
1. Ono nije penal.
2. Ono naročito nije penal u 93. minutu, kada direktno odlučuje ishod ovako bitne utakmice.

mile delija

pre 6 godina

Penal je bio,sad polemisite.koliko hocete,to sto.igraci danas udaraju stipaju,cupaju za dres pa im se sve tolerise to je druga stvar.Za svaki zuti u danasnjem fudbalu prije bi bio cist crveni,e zato i nema vise ljepote,driblinga,poteza,majstorija ....ovo je sve fizicka sprema trka trka i samo trka,ko.bolje odigra presing i odradi bolju kontru pobedjuje...

dragance

pre 6 godina

Da je bila ista ta situacija na drugoj strani u sesnaestercu real madrida i da je pao igrac juventusa u napadu penal ne bi bio sviran, to je cinjenica... bio faul ili ne - nebitno je, bitno je jedino u cijem je kaznenom pa od toga i zavisi oce li biti sviran ili ne...

gevara

pre 6 godina

Ja sam navijac Manchester Uniteda ali kako neko moze da kaze da ovo nije penal. Ruka u njegovim ledjima i sto vise jasno se vidi da je Benatia promasio loptu i pogodio Lucasa. A sto se minute tice samo da razjasnimo da je svaki minut deo utakmice tako da uopce nije vazno. Mene cudi jos nesto jer nijedan Realov igrac ne kaze o regularnom ponistenom golu Isca koji nije bio u ofsajdu jer valjda ostaju to sucima

Stevan

pre 6 godina

Samo za one koji ponavljaju "kakve veze ima da li je prvi ili 95.minut", "kakve veze ima da li je sredina terena ili kazneni prostor", "kakve veze ima da li je 0:0 ili 10:0" ... to možda zvuči pravedno i logično, ali od takvih nikad nije postao ozbiljan sudija, niti oni razumeju duh igre!
Primer: Roma u finišu daje odlučujući gol Barseloni i svi igrači istrčavaju sa terena preko atletske staze i idu da se kače na ogradu kod navijača. Za napuštanje terena bez dozvole sudije se dobija žuti karton. Znači svima bi sudija morao da da po karton, ali šta da radimo kada njih 5 već ima jedan?! Ništa, dobiće po drugi žuti, biće isključeni ... ali onda se mora prekinuti utakmica jer tim nema dovoljno igrača na terenu. Barselona ide dalje. Jel to prirodno?! Ne, sudija koji ima mozga daće žuti samo strelcu i normalno privesti kraju sportsku predstavu.
(Falcon, 12. april 2018 15:23)

Tvoja prica se svidja samo navijacima Juventusa i onima koji mrze Real. Ali nije u duhu igre da ne dosudis penal onda kad penal postoji samo zato jer je 93. minut, jer je cetvrtfinale LS i jer ce eventualni gol da izbaci ekipu koja je uspela da napravi cudo i postigne 3 gola u gostima. A da li znas zasto to nije u duhu igre? Zato jer ce nedosudjeni a postojeci penal mec da odvede produzetke i mozda ce ekipa kojoj nisi dosudio penal, a ipak je postojao, da ispadne na kraju. Pa ti meni reci, da li bi to bilo u duhu igre? Pa ne bi!!!

KumNijeDugme

pre 6 godina

Penal je bio... oborio ga je sa ledja... uleteo u njega i odgurnuo rukama...
igrač u gol sansi... aj pogledajte snimak po onda komentar ostavite...

Falcon

pre 6 godina

Samo za one koji ponavljaju "kakve veze ima da li je prvi ili 95.minut", "kakve veze ima da li je sredina terena ili kazneni prostor", "kakve veze ima da li je 0:0 ili 10:0" ... to možda zvuči pravedno i logično, ali od takvih nikad nije postao ozbiljan sudija, niti oni razumeju duh igre!
Primer: Roma u finišu daje odlučujući gol Barseloni i svi igrači istrčavaju sa terena preko atletske staze i idu da se kače na ogradu kod navijača. Za napuštanje terena bez dozvole sudije se dobija žuti karton. Znači svima bi sudija morao da da po karton, ali šta da radimo kada njih 5 već ima jedan?! Ništa, dobiće po drugi žuti, biće isključeni ... ali onda se mora prekinuti utakmica jer tim nema dovoljno igrača na terenu. Barselona ide dalje. Jel to prirodno?! Ne, sudija koji ima mozga daće žuti samo strelcu i normalno privesti kraju sportsku predstavu.

nezan dodir

pre 6 godina

Da si igrao fudabala, znao bi da je svaki duel kontaktni, osim kad te Mesi zaobidje i osetis promaju...
Dakle, ono sto se na tv ne vidi - svaki duel je muski kontakt ramenom, laktom... pa maleni Sterling oduvao Van Dajka pre neki dan- sudija nije trepnuo.

Na sta bi licio fudbal kad bi se kontakt sudio?
(edi r., 12. april 2018 12:09)

Priznajem da nisam igrao fudbal profesionalno, kosarku jesam. Naravno, igrao sam mali fudbal sa ortacima, ali to nije bitno za ovu diskusiju. Ono sto sam hteo da kazem je da ovo nije bio samo kontakt moralo je biti GURANJE - covek koji je u naletu ne moze da se zaustavi tek tako, njegovo celo telo je ispunjeno silom inercije i cime god da dodirne osobu ispred sebe on ce ga gurnuti (ne zato sto ga gura samo rukom, on ga gura celim telom, tj inercijom).

Rajko

pre 6 godina

Ma dal je moguce da ljudi pisu ovakve stvari...hahahhaha 
NE sudi se u cetvrtfinalu,u polufinalu u finalu u osmini finala,ne sudi se u zadnjih deset minuta,u zadnjih pet minuta u zadnjem minutu... 
PENAL JE CIST i da nije dosudjen to bi bila katastrofalna greska po Real!
(Hmm, 12. april 2018 14:32)Klinac jos ti pure moras da jedes da bi skontao sustinu fudbalske igre..ti vidio na Tv neku ruku a ne znas da li je samo naslonio na ledja odbrambenog igraca Juvea ili ga je udario..ja ti kazem da je sumnjiv kontakt!Ne postoji covjek koji je vidio da li je penal ili ne jer se ne sudi kontakt samo kao penal vec koliko si omeo igraca da da gol!Prema tome ne mlati!Da se svira kontakt kao penal svi bi padali u 16 m!

Hmm

pre 6 godina

C,c,c...
Najjaci su ovi koji toliko mrze Real da ce da se razbole...
Pazi ovo...Kada navijaci Reala kazu da je ovo cist pena,za njih kazu da su pristrasni,a kada ovi sto mrze Real kazu da nije bio penal,oni su objektivni...ma daj...
PENAL JE CIST!Juventusu postovanje za neverovatnu utakmicu!

Fudbalski poznavalac

pre 6 godina

Mnogi ljudi su ograniceni i ne shvstsju poentu...Sudija mora da ima osjecaj za igru,ovo je cetvrtfinale Lige Sampiona,igraju dvije velike ekipe,ulog je ogroman.Ne dosudjuje se onakav penal u 95 minutu,jednostavno ne smije da se dosudi.Pravedno je ds se ide u produzrtke pa onds neka se odluci pobjednik.Ovo je tuzno za fudbal.

masterkg

pre 6 godina

Realno - čist penal. Bivši sam sudija i ova ruka na leđima, dok je igrač u naletu je toliko očigledna da samo onaj ko nije iskren i patološki mrzi Real i Ronalda može da kaže da nije penal....

Aubameyang

pre 6 godina

1. Stavio mu ruke na ledja
2. Promasio loptu
3. Pokusao sa ledja da dodje do lopte pre Vaskeza
4. Vaskez u 100% tnoj prilici za gol.


Ne postoji ni jedan jedini OBJEKTIVNI element da ne bude penal. Ni jedan. Svi su subjektivni.

KumNijeDugme

pre 6 godina

Ajde bre pogledajte pazljivo snimak...ČIST PENAL... start sa ledja i odgurivanje igrača sa ledja... ako tome dodaml da se sve to dešava ispred samog gola i da je najbliži igrač golmanu juventusa...

https://mobile.twitter.com/nacho_cimas/status/984173486129274881/video/1

Sinak53

pre 6 godina

Penal cist kao suza, utakmica se igra dok sudija ne svira kraj, nema price koji je bio minut da li 3 ili 93, da je rezultat nerjesen ili 5 razlike, da li je prvo kolo, polufinale ili finale lige sampiona. Takodje veci posjed lopte ili broj suteva u okvir gola ne igra vaznu ulogu ako jedan tim sa manjin posjedom i manjim prilikama postigne vise golova.
Postignut gol glavom, makazicama ili greskom odbrambenog igraca se racuna kao 1 gol i isto vrijedi kao i svaki drugi.

Juve

pre 6 godina

Само навијачи Реала кажу да је био пенал, а сви остали да није. Мислим да је онда јасно да ли је пенал постојао или не.
(Раде Кузма, 12. april 2018 13:58)

Cekaj, to znaci da i ja navijam za Real? Cudno, nisam znao...

Ajmo Svi Na Lomacu

pre 6 godina

Jedno prosto pitanje za sve koje smatraju da je bio penal. Da li bi svirao penal u korist Juventusa u istoj situaciji? Mislim da svi znamo odgovor na ovo pitanje.

M

pre 6 godina

Svi su napali kako je Barsi sviran penal u 87.min
kao ne sudi se penal tad bla blaaaa...iako je pored tog penala bio potreban jos jedan gol..
Ali je zato ok da se sudi u 92:53...
i na sve to Bufonu koji jeste fudbal..Bufon=fudbal..daje crveni...
ne da ne mogu ocima da gledam Real vise svake sezone im se daje ovako..Kao i sa Bajernom I juventusom..
ne mogu vise fudbal da gledam ocima uopste.
Olivere sad si faca uzivaj u slavi kao i Kolina...
a Mazic nek ti sudi Atletiko u LE..

Hmm

pre 6 godina

NE SVIRA SE OVAKAV PENAL U CETVRTFINALU LIGE SAMPIONA U 93-OM MINUTU!!!Pogotovo sporan kontakt,DA,bilo je kontakta ali blagog kontakta ..ne mozes druze to svirati ravnodusno kao da je 12-ti minut..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Rajko, 12. april 2018 13:07)

Ma dal je moguce da ljudi pisu ovakve stvari...hahahhaha
NE sudi se u cetvrtfinalu,u polufinalu u finalu u osmini finala,ne sudi se u zadnjih deset minuta,u zadnjih pet minuta u zadnjem minutu...
PENAL JE CIST i da nije dosudjen to bi bila katastrofalna greska po Real!

Goran

pre 6 godina

Penal je cist ko suza, a ko gubi ima pravo da se ljuti to je oduvek bilo tako,snimak kao i slika iz Marce dovoljno govori , da nije Benatia (bukvalno) zajahao Vaskeza pomerivsi mu na taj nacin teziste ovaj bi pogodio zicer koji inace ni moja baba ne bi promasila ,jer je lopta bila idealna za prijem... ovde vecina koja udara minuse i govore da penala nije bilo su samo mnogo ostrasceni ljudi,ja iako ne navijam za Real sam odmah u startu video da je penal bio cist kao suza i da je sudija apsolutno postupio po svim fudbalskim pravilima,proguglajte malo sta bivse velike zvezde fudbala govore o ovoj situaciji, velika vecina se slaze da je Oliver postupio po svim pravilima, a pojedini jedino smatraju da je sudija mozda mogao da malo progleda kroz prste Juventusu zbog vremena u kojem se prekrsaj desio kao i zbog vaznosti meca !

zile

pre 6 godina

Безвезе,губи се драж фидбала у сваком смислу те речи.Јадно и жалосно.Пусти брате нек иде у продужетак па шта буде,ком обојци том опанци!!!

Uvalin

pre 6 godina

Moze da se svira , ali ne i u ovako bitnom mecu , pogotovu ne u tom minutu. Jos englez sudi , on ni rodjenom sinu ne bi svirnuo ovakav penal u premijer ligi.

Gianni Commandini

pre 6 godina

treba napomenuti jos nesto, u produzetku se takodje vazi gol u gostima, sto bi za Juventus bila ogromna prednost, takodje i dve izmene koje je Alegri imao na raspolaganju, sto nije zanemarljivo!!!

Gianni Commandini

pre 6 godina

previse puta je poguran Real, prosle godine Bayern faul za drugi zuti Casemiru se oprasta, al ga Vidal dobija uredno, dva offside a nakon toga....Dybala crveni za simuliranje, citavo drugo poluvreme igrac manje za Juventus, penal na Cuadradom cist kao suza, Cakir ne svira... ja i dalje ne mogu da verujem da je sudija imao zeludac da ovo svira u zadnjoj sekundi zaista, pa bilo je ocigledno da mu lopta bezi, i da je samo gledao kako da padne, ovo je disqutabilno i za sviranje na sredini terena!!!

Petar

pre 6 godina

Lepo se vidi na snimku da igrač Juventusa nije dodirnuo loptu. Zbog toga je ovo skakanje na ledja, guranje rukom ledja protivnika, karate potez nogom, dakle reč je o trostrukom penalu.

Rajko

pre 6 godina

NE SVIRA SE OVAKAV PENAL U CETVRTFINALU LIGE SAMPIONA U 93-OM MINUTU!!!Pogotovo sporan kontakt,DA,bilo je kontakta ali blagog kontakta ..ne mozes druze to svirati ravnodusno kao da je 12-ti minut..

jastreb

pre 6 godina

Budalastina, kakvi podeljena misljenja, svako ko je iole realan i ko voli fudbal i prati sta se u poslednje vreme radi u korist pojedinih klubova, zna da bi ovo svirali jedino u korist Partizana ili Zvezde u nasoj ligi, mada i to je cak pod znakom pitanja

Раде Кузма

pre 6 godina

Само навијачи Реала кажу да је био пенал, а сви остали да није. Мислим да је онда јасно да ли је пенал постојао или не.

Ivan

pre 6 godina

Diranje i guranje s leđa protivničkog igrača u petercu koji ima loptu pred sobom i sprema se da je uputi na gol je PREKRŠAJ! A pošto je to prekršaj u protivničkom petercu, to je PENAL! Tačka! Da li je 3. ili 93. minut utakmice nebitno je, prekršaj je prekršaj, pravila su jasna i trebaju se poštovati! Uostalom, fudbal je baš zbog ovakvih drama najpopularniji sport na planeti! Čemu kuknjava sad? Prekršaj je postojao!

Dalje, sve ove koji kukaju i nariču za "pravdom i poštenjem" malo da podsetim, setite se afere "Kalčopoli" pa nije bila pre Velikog Praska nego pre malo više od 10 godina i veoma dobro je se sećamo! Koji klub je bio pejanica te afere? Da vas podsetim malo? Zaim, setite se i Svetskog prvernstva 2006.godine u Nemačkoj i na koji je način izbačen sa terena u finalu jedan od najvećih igrača u istoriji fudbala Zinedin Zidan sećate li se? Ne sećam se da se tada iko iz Italije ovoliko sekirao i vapio za "fdbalskom pravdom" ovako kao što vi sada ovde naričete zbog Juveovog poraza! A Zinedina Zidana su BRUTALNO izbacili sa terena sramno ga provocirajući; psujući mu majku i sestru na šta je ovaj reagovao onako kako je reagovao impulsivno i bio isključen! Gde je tu pravda o kojoj govorite?

Inače Juve je sinoć odigrao fenomenalno dobro utakmicu i bio na pragu da eliminiše Real posle 0:3 na svom terenu, ali objektivno Real je zaista bio blji u ova dva meča, i sinoć je imao velike šanse, prema tome samo opušteno, sve je ovo fudbal, baš zbog toga je zanimljiv!

Ivan Veljković

pre 6 godina

Pogledajte sliku sa naslovne strane "Marke" ona dovoljno objašnjava sve! Jeste da je "Marka" prorealovski list izuzetno naklonjen velikom Real Madridu ali ova slika jasno govori sve! Vide se RUKE NA LEĐIMA U PETERCU NA PROTIVNIČKOM IGRAČU ŠTO JE PREKRŠAJ KOJI SE MORA SUDITI, NAROČITO U VELIKIM I VAŽNIM UTAKMICAMA GDE SE LOMI REZULTAT! Tačka!

Sole

pre 6 godina

Sad ce Realomrzci ili ljubitelji Buffona i neki nostalgicari reci da nije bio a navijaci Reala da jeste, a niko nije objektivan.
Jedino pitanje je dal je bio faul ili ne? Dal bi svirao takav penal u 10.minutu meca? Ako bi onda je zavrsena prica. Ja mislim da je bio penal i da bi u suprotnom slucaju postigao cisti gol bez kontakta jer je bio sam ispred gola. Sad iako mi je zao Buffona i iako je to tuzan nacin ispadanja ja mislim da je cisti penal
(Petar, 12. april 2018 11:41)

I mi sad kao treba da verujemo da si nepristrasan.

coki

pre 6 godina

Ronaldo Lima...mozes samo da mi pojasnis kako se to Juve povukao posle 3 gola kada su na celoj utakmici imali 3 suta na gol?i objasni mi kompleksne i uigrane akcije Juvea kod golova,npr kada ide centarsut sa 30 metara i Mandzukic glavom daje gol pored Karvahalja,ili jos bolje centarsut sa 40 metara koji ide golmanu u ruke,nigde igraca Juvea,Navas ispusta loptu i Juve daje 3 gol iz 3 suta?branili se od 1 minuta sa svih 11 na svojoj polovini i oni se onda "povukli"? gde su se povukli?iza gola?

ogicg

pre 6 godina

Veliki sam nabijac Reala al ono im ni ja ne bi sudio.A pogotovo ne u 97 min.Realno nije penal.Posteno je bilo uci u produzetke pa sta bog da.

555

pre 6 godina

Ali doista se iz usporene snimke vidi da nije bilo namjere guranja. To što Vasquez lagan i nema više od 20kg ga ne isključuje odgovornosti da je sam doprinio padu. Mislim, takvih situacija ima dosta i nerijetko ih suci ne sude.

Merso

pre 6 godina

Kao sto je neko vec povukao paralelu sa kosarkom, analogija je u ovom slucaju potpuno na mestu. Pravila su definisana ali pak u poslednjim napadima kriterijum se znacajno menja i to svaki sudija u svakom sportu od rukometa, kosarke pa do fudbala zna. Da bi dosudio bacanja, sedmerac ili penal u poslednjoj sekundi to mora da bude 100% cista situacija, tipa igrac igra rukom na gol liniji, udarac po rukama pri sutu, jer ne gleda niko sport radi sudija i nisu oni tu da odlucuju pobednike.

bacca

pre 6 godina

Ako je Michael Oliver ispao tolika faca i dao Buffonu crveni karton, zasto Ronaldu nije dao makar jedan zuti za ona dva sramotna pada u kaznenom prostoru koja su oba zasluzila zuti karton.

agent mahoun

pre 6 godina

Vaskes je krenuo da pada pre tog kontakta nogom dakle simulirao penal kod dodira rukom... Ovo nije penal ni u prvom minutu ni u poslednjem.
Sve i da nije odmah krenuo da pada opet nije za penal.

Utakmica je morala ići u produžetke.

Ivan

pre 6 godina

Strasno koliko ljudi ovde navija za Real. Zivite u Srbiji ljudi, navijate za spanski klub sa jakom fasistickom tradicijom. Samo zbog toga su misljenja podeljena. Ovo protiv nas da se sudi vec bi isli da mu trazimo kucu u Engleskoj.

ppp

pre 6 godina

Koliko ih je stid što kradu govori činjenica da ovo nisu htjeli ni pustiti u usporenoj snimci. Penal (ofsajd) zbog kojeg je Real napravio preokret protiv PSG-a sto mnogi nisu videli - https://www.youtube.com/watch?v=lGfIBstUPOc

coki

pre 6 godina

Jim Beam...Real nije zasluzio da prodje dalje???kukavicki igrali?jesi li ti gledao utakmicu?Rela iz prvog ima 3:0 prednosti i oni od prvog minuta napadaju a Juve se brani sa 11 na svojoj polovini.Pogledaj posed,pogledaj suteve na gol,pogledaj iz kakvih situacija je Juve dao golove(centarsut sa 30-35 metara) sa jednim,dva igraca u 16 metara Reala,ljudi dosli da se brane pa ako daju gol daju.Juve nije zasluzio da prodje ni Totinhem,pogledaj utakmicu u Londonu,pevci promasuju prazan gol(nesrecni Kejn),promasuju sanse jedan na jedan,Juve iz dve kontre,dva suta na gol daje 2 gola.Sta je tu posteno kada se brani protiv Totinhema i jos gore,ceo mec se branis protiv Reala a treba da stignes 3:0?da je real igrao povuceno,da nisu jurili da daju golove mec bi se zavrsio 0:0 ili 1:1 a ovako Juve zasluzio da ide dalje braneci se ceo mec i moleci boga da ne prime gol iz 15 suteva i nadaci se da oni daju 3 gola iz 3 suta?

ZigZig

pre 6 godina

nije ostetio samo Juventus, vec citavi fudbal i oredstavu o fudbalu.... manje vise je ubio fudbal, onakvu utakmicu da rijesi sudija ej i to minut pred kraj, samo da bi prosao 'Real' ... cemu smisao !?

Suti kuko!

pre 6 godina

nisu mi jasni ljudi koji se prepucavaju te bio penal te nije bio...ono sto je cinjenica real ide u pf koliko god se to nekom svidelo ili ne!!!

coki

pre 6 godina

vince karter...ma sad kada razmislimo,ne samo da nije Benatia napravio faul i sutnuo lika u stomak,nego nije bio ni blizu,nisu imali kontakt,a drugo,pa Bufon bi odbranio sut sa 5 metara na gol sirok 7 metara tako da je sve ok.

miro

pre 6 godina

Ja kao navijac Arsenala mogu da kazem,da je sudija Majkl Oliver dosta puta svirao penal ,protiv Arsenala a kulminacija je kada je kao cetvrti sudija video da je Gabrijel ,, udario" Kostu i to prijavio glavnom sudiji koji je potom iskljucio Gabrijela Sta hocu da kazem, navijaci Juventusa nikada nece oprostiti ovom mladom ali veoma arogantnom sudiji Ako postoji dzentlmen u fudbalu onda je to Djidji Bufon ,i ljudski je pokazati reakciju na nepravdu, ali igrac i trener (Gvardiola) se odmah kaznjavaju a sudije nastavljaju da sude, pa ko ih stiti fudbalska mafija,kojoj ne odgovara video sudjenje..

Arhivator

pre 6 godina

Da je bio siguran da je penal sudija bi morao da pokaže u najmanju ruku drugi žuti a možda čak i direktan crveni Benatiji jer je bila gol šansa i poslednji igrač odbrane. On Benatiju nije ni pogledao nakon što je dosudio penal. Toliko o polemici da li je bio penal ili nije.

Dr.Haus

pre 6 godina

Sve je to u redu,recemo da ima elemenata da se svira penal,ali da je Juventus imao ovakvu situaciju da li bi sudija svirao penal za Juventus???

Komšo

pre 6 godina

Igra bi trebala biti završena tačno u 90-toj minuti!!!! Koje su to gluposti sa produžetkom od 1-5 minuta!!! Za prvo oba tima imaju 90 minuta, a ne da bi fol sad u toj 1-5 minuta sve rešili. Šta su čekali 90 minuta??? Dalje baš u tim situacijama 1-5 minuta produžetka padaju crveni kartoni, takozvana nepravedna situacija s obzirom na 90 minuta igre, svađe, povrede, jedan tim i milioni navijača doživljavaju šok, a svi mi ostali smo najpametniji da li je penal bio ili ne!. Zaključak: Lopta je okrugla a igra traje 90 minuta!

marko

pre 6 godina

Ovde svi komentarisu kako sudija nije trebalo da svira penal jer je Juve zasluzio da prodje ili zato sto im je zao Bufona...
Da ne kazem da ima ljudi (navijaca Barse ili samo onih koji prosto ne vole Real) koji su jedva su docekali da komentarisu neku “kradju” itd...
Penal je cist kao suza i greska je iskljucivo odbrambenog igraca koji kasni!
I Real je trebalo da prodje jer je Juve bio bolji samo do treceg gola, a fudbal se igra svih 90 minuta.
Svaka cast Realu i srecno u polufinalu!

Aleksandar

pre 6 godina

Navijam za Barselonu i Juventus, to su mi dva omiljena kluba, ali kakva bre molim vas misljenja razlicita? covek je srusen u petercu nesmotrenom reakcijom Benatije. Da je bio 95' minut, svira se jedanaesterac, jer je sve u suprotnom na stetu onoga ko je oboren. Kraj price. Procitajte malo sta drugi kazu, a nemojte sejati ovde svoje frustracije radi toga sto je Barselona zajedno sa Juventusom ispala a Real Madrid ima zagarantovano barem cetvrto mesto u Evropi ove godine. Ne verdnuje se to toliko, ali potencijalno mogu da odbrane jos jednom titulu Lige sampiona i to da bude treca u nizu. Oliver bi bio lud da nije svirao, razapelibi ga, ne zato sto niej svirao Realu, vec sto nije svirao ocigledno makar na sekundu pre kraja meca. Samo se vi tesite, pametnije bi bilo Barselon ida gleda sta da radi sa sredinom terena i kada Mesi zakaze, a ni on nije vise u cvetu mladosti.

Vlad the Great

pre 6 godina

Ma koliko penala je Real dobio na poklon u proslosti, ovoga puta je to bila ispravna odluka sudije. Da se to sve dogodilo u 39. minutu, niko ne bi ni polemisao o toj odluci. Na zalost, to je bio 93. minut i situacija koja je direktno odlucila prolaz.

jugguja

pre 6 godina

Kontakte jeste bilo, ne igraju odbojku vec fudbal. Ukoliko bi se ovakvi kontakti svirali kao faulovi, tokom cijele utakmice cula bi se samo pistaljka.

Kada se posle utakmice prica o sudiji a ne o utakmici ne valja. Ovakav penal moze da dobije Real, mozda Barselona, mozda Mancester bilo koji i to kada igra protiv Arsenala iz Tule.

edi r.

pre 6 godina

(nezan dodir, 12. april 2018 11:57)

Da si igrao fudabala, znao bi da je svaki duel kontaktni, osim kad te Mesi zaobidje i osetis promaju...
Dakle, ono sto se na tv ne vidi - svaki duel je muski kontakt ramenom, laktom... pa maleni Sterling oduvao Van Dajka pre neki dan- sudija nije trepnuo.

Na sta bi licio fudbal kad bi se kontakt sudio?

đura krojač

pre 6 godina

Kome smeta jak VAR?
Kakvih komplikovanih situacija ima u NFL, u 'istorijskim' momentima, pa se lepo pogleda iz više uglova i donese odluka.
Inače, nebitno je koji je minut.U 27.ili 97.minutu pravila su ista.
Onaj 'duh igre' podseća me na Maradoninu 'božju ruku'.
Siguran sam da isti kontakt u šesnaestercu Reala ne bi bio sviran, kao
i je Isku poništen regularan gol.Tu dolazimo do sudije i vraćamo se na VAR.

Ајде@

pre 6 godina

Лепо се видело да човек чека контакт како би исимулирао и пао, а није ишао на лопту, није се борио за бољу позицију.
Проблем је што овакви тзв. спортисти не схватају да се свако варање плаћа и како је Јувентус сада платио за оне марифетлуке у Италији, платио у најгорем тренутку, тако ће и Реал платити за своје у последњих неколико година...
Видите шта је од Барсе остало... Е тако ће и са Реалом бити.

Nidza

pre 6 godina

Zašto ne postavite lepo video da se uvere ovi navijači Barse i Juventusa da je bio penal ? Uvek se okreću neke priče kako Real namešta a niko ne gleda realnu situaciju. Kakve veze ima koji minut je u pitanju ? Eno imate analize na stranim televizijama i odgledajte. Ista stvar i protiv Bajerna prošle godine. Zar bi sudija koji je plaćen da navlači za Real sudio 2 nepostojeća penala Bajernu ? Ajte molim vas.

kakogod

pre 6 godina

Na prvoj slici se vidi koliki je kontakt rukom(jedva da ga je dotakao) i isto se vidi da je noga nalopti a ne usmerena na deo tela igrača Reala. Ovo nije penal, prestanite da se lažete da je i minimalni kontak dovoljan za penal- NIJE! Jer se ovde igra fudbal, pa ni u kosarci mu ne bi ovo svirali.

kralj

pre 6 godina

ljudi ako neki klub ne volim to je onda Real Madrid, ali ajde budite objektivni, ostavite navijacke strasti po strani, ovo je bio penal cist kao suza, svako ko to porice ili nema pojma o fudbalu ili je pristrasan!

šetač

pre 6 godina

Pa šta ako mu je ruka na leđima, gde piše da ne sme da ga pipne. Nije ga gurnuo i lepo se vidi da je start na loptu i sa rukom koja ne gura protivnika. Dakle nije ga gurnuo nije ga šutnuo. Ovo se ne sudi pogotovo kada je mnogo važno i pogotovo ako je 97 minut. Sudija ili je glup ili je mnogo hrabar.

IamZlatanIbrahimovic

pre 6 godina

Benatia znaci dodirnuo loptu nije! Vec se lopta odbila od grudi vaskeza,koji je usled pritiska sa ledja rukama krenuo napred da pada i sa grudima loptu on udario. Dakle, 1 vs 1 , u mat poziciji sa golmanom.. sansa 1000%, Benatia zadnji igrac odbrane.. Sve uslove imamo za penal. E sad sto se sjatili Barsini,Juvetovi,i ostalih klubova koje Real cesto dere navijaci pa pljuju,to je drugo. pozz

JPR24

pre 6 godina

Penal. Ok. Vecina bi dosidila penal u nekom drugom momentu utakmice. Ali u ovom kontekstu, vecina ne bi svirala penal. I ostaje pitanje, da je bilo obrnuto, da li bi dodelio penal u istom kontekstu ? Da je to bila Sevilja na primer, umesto Reala, da li bi i tada dodelio penal ? U okvakvom kontekstu, sudije sa iskustvom su bile u stanju da skrate dodatno vreme, pa teraj produzetke, kako bi izbegli bas ovakve situacije. Ali to je bilo nekada...

DarioHubner

pre 6 godina

Ne znam zbog cega se toliko staje u odbranu Juventusa, pa i to je jedan klub koji namesta i namestao je gde je stigao, otimao.. Real takodje.. I kad igraju medjusobno ne mogu i jedni i drugi da pokradu... Dakle, za mene je ovo borba dva lopova, a vi se svadjate ko je manji, to ne mogu da razumem!?

wlado

pre 6 godina

i sada mi samo kazite kako ce VAR da pomogne fudbalu u ovakvim i slicnim situacijama?

to ce biti kraj ovog inace divnog sporta i zabave.
Ali svakako su pare vec stavile fudbal u komu. Ovo ce biti samo biranje lepog kovcega.

Dejan

pre 6 godina

koje su konsekvence za sudije koje naprave greške?? ova situacija se mogla suditi i ovako i onako...postoje mnogo drastičniji primeri(recimo Anrijevo igranje rukom pre gola) pa nikom ništa...tog istog Olivera bi ispljuvali u Engleskoj da dosudi ovakav penal...fudbal se pretvara u mnogo nepošten sport...džaba tehnologije i inovacije

fpaiwokd

pre 6 godina

Ruke na leđima ajde, nije bio jak kontakt mada kada je igrač sam pred golmanom u petercu ni to se ne sme. Glavni je onaj šut u rebra, jeste zakačio loptu ali ga je pritom tako munuo da ga je čak pomerio u stranu. Vaskez jeste jedva čekao da padne tj u tom trenutku je već uveliko bio u padu, ali to ne umanjuje činjenicu da je Benatia pogrešio. Možda je on čak i išao sa namerom da ga faulira.
Ne razumem one koji kažu da je odluka skandalozna. Možda je diskutabilna u najgorem slučaju.

milojko

pre 6 godina

amaterski faul ...sta ima da naskace u 16 metara ili da igra telom na telo...to je sve veliki rizik... zato je veliki paolo mldini celu karijeru sakrivao ruke na ledjima u 16ercu...

nezan dodir

pre 6 godina

OBISAO ga levom nogom, STAVIO ruke na ledja.
Dakle, nije ga potkacio, nije ga gurnuo.
(edi r., 12. april 2018 11:24)

Kako se u takvom naletu moze "samo staviti ruka na ledja" - da li to znaci da sila inercije vise ne postoji kada se igra fudbal?
Cist penal, da nije svirao bio bi razapet po novinama - svaka cast sudiji!

Petar

pre 6 godina

Sad ce Realomrzci ili ljubitelji Buffona i neki nostalgicari reci da nije bio a navijaci Reala da jeste, a niko nije objektivan.
Jedino pitanje je dal je bio faul ili ne? Dal bi svirao takav penal u 10.minutu meca? Ako bi onda je zavrsena prica. Ja mislim da je bio penal i da bi u suprotnom slucaju postigao cisti gol bez kontakta jer je bio sam ispred gola. Sad iako mi je zao Buffona i iako je to tuzan nacin ispadanja ja mislim da je cisti penal

Gigi

pre 6 godina

Sezone i godine unazad nas iz iskustva uče da je u glavi svakog igrača PenalMadrida da se prvo baci a onda tek da zabije gol.Tako je i Vaskez ucinio.A sudac jedva docekao da dosudi,i Vaskez je znao da ce Englez svirati.Prvo Benatia je po konstituciji viši za glavu i pol od njega a i tezi bar 15 kg.Vaskez se odbio od njega jer je lagan ko pero,da ne kazem da ga je otresao Benatia ko balavca jer je fizicki jaci od njega dva puta..

Kotlokrp

pre 6 godina

Nisam gledao. Ne pratim vise LS jer su i tu poceli da namestaju zbog sponzora i kladionica. Realno svake godine sve isti timovi, a LS sve slabija. Bruka sta novac radi.

Jim Beam

pre 6 godina

Real nije zaslužio da prođe dalje. Igrali su kukavički, Alegri ih je potpuno razbio taktikom. Trebali su da prođu isto kao i Barsa. Ali realno, ovo je penal, to da li je u trećem ili 93.minutu ne menja stvari. Momak je u izglednoj poziciji za gol, dolazi igrač i ometa ga sa leđa ne dirajući loptu. To je penal. Meni je veći šok kako su ovog momka ostavili samog. 93.minut, aktivan rezultat, a Benatia kasni 2m za svojim igračem koji sam stoji na 5m od gola. Ne bi ti meni više igrao na tom nivou.

Ono prošle godine protiv Bajerna je bila krađa, ovde je čisto, koliko god bolno. A nama ostaje da se nadamo da će Liverpul ili Roma razbiti Bajern i Real u polufinalu i daćemo gledati neka druga lica u finalu.

GM

pre 6 godina

Ako guranje sa ledja, odnosno to sto umesto lopte udara igraca u stomak...
onda nije penal.

Loptu video nije, ruke su mu bile gde ne treba i noga zavrsila gde ne sme.
Ali eto, neko ce da kaze to se nije desilo... ili kao, jeeeste, ali ipak 93...

pravda za Djidjija

pre 6 godina

Ja mislim da je bio penal..ipak je svirao to sto se desilo pa ovaj šutnuo pa se promenio rezultat, da nije bio penal verovatno bi ostalo 0-3 i igrali bi se produžeci...mislim da sam na mestu sudije svirao bi - kraj tekme o dosudio penale u slučaju da ne bude golova za penale, tako da i nije morao da se zuri, dao bi ga Ronaldo svakako..Al Aj, sad će Italju da gleda samo na tv-u..

vlada

pre 6 godina

Iskreno receno, da je ovo 2 srpska liga i da igra 12. protiv 7. pa i da svira ovako nesto, ali u zadnjem minutu revansa LS, a pri tom taj penal resava prolaz jednoj ekipi onda ne bi smelo da se svira. Jedna od najvecih sramota ikada, u rangu sa onom utakmicom kada je sudija ojadio Chelsea protiv Barce.

dong

pre 6 godina

Kao što nije svaki kontakt faul tako i nije svaki kontakt penal. Ja iskrenom mislim da je igrač Reala već pri prvom dodiru igrača Juventusa krenuo da pada. Taj dodir nije bio za penal.

Realan

pre 6 godina

Ako je ovo od sinoć za penal i karton onda je start na Cuadrada u prvoj utakmici penal, crveni karton i 2 utakmice zabrane nastupa. Real je kako god okrenete poguran i protiv Juvea, a i PSG-a... Čist ofsajd od 1m u kojem je bio Kroos kod penala. To nisu htjeli ni pustiti u usporenoj snimci... Real se godinama gura od strane UEFA-e..

Kolja

pre 6 godina

Ovakav penal u 93 minutu je kradja.Da je bio u 2 minutu pa da se kaze slobodno sudijsko uverenje.I to bi bilo doskutabilno.Da ova noga nije isla bas na loptu,ili da ga je njom udario posto je loptu promasio pa je to cist penal.Ovaj niti je imao kontrolu nad loptom,niti je pokusao da sutne.Malo guranja je bilo.Ali nije fudbal balet.

Ronaldo Lima

pre 6 godina

Kontakt jeste postojao.Prvo rukama,sto se vidi po tome kako se odbila lopta od grudi Vaskeza.Intenzitet faula nije bio veliki ali u duelu su bili igrac od 190cm i 96kg i igrac od 173cm i 70kg,sto je dovelo do toga da bude sviran penal.Cinjenica je ipak da Real nije zasluzio da prodje u regularnom delu sve i da je Vaskez dao gol iz te sanse,jer su poceli da igraju tek na 0:3.E sad,ostace nejasno zasto se Juve povukao posle treceg gola kad je Real bio pred klasinim nokautom.

sarajevo.ba

pre 6 godina

Nocas Denver je imao napad za pobjedu.Da je Jokic bio u reketu na polaganju ili kucanju pa ga neki igrac Minesote udario u rukama jel bi to bio faul i slobodna ili ipak nije trebao svirati jer je zadnja secunda meca?

Uglavnom, 90% komentara su "bio je penal al ga nije trebao svirati".

Grobelar

pre 6 godina

Pao je kao svojevremeno Mrđa! Identično! Čeka minimalan kontakt, a onda noge klecaju kao kod artritičnog starca od 150 godina, dramatičan otklon tela ka napred i faca kao da mu je polomio sve kosti! Smešan sudija, smešan penal!

vince carter

pre 6 godina

Naravno da nije bio penal,postoji slika gde se lepo vidi da je Benatia zahvatio i loptu a Vaskez je vec ranije poceo da pada,Bufon je takodje izlazio na loptu i verovatno bi je pokupio..poslednji minut meca jos! Ronaldo se sinoc ogavno ponasao nakon gola,provokacije igraca Juvea uz psovke sve to protiv kluba ciji su mu navijaci aplaudurali. Neko je napisao da bi Real pokazao nadmoc da nisu bili opusteni nakon prvog meca? Bas naprotiv pouceni iskustvom Barse igrali su maksimalnu,isto tako podvig Rome je dao krila Juventusu. Ko je gledao prvi mec video je da je mec bio egal i pun tempa do drugog gola,gde je Juve stao. Takodje ne zaboravite da do Ronaldovih makazica ne bi ni doslo bez katastrofalne greske Kielinija ili Barzaljija koji je cisto loptu koja je isla bufonu u ruke izbacio sa strane,gde je je pokupio ronaldo,da bi iz te iste akcije potom lopta dosla do njega i vec cuveni gol. Odbrana Navasa i neki Alegrijevi potezi tipa katastrofalnog forsiranja De Silja ispred Lihtstajnera.

Stevan

pre 6 godina

Ako je ovo od sinoć za penal i karton onda je start na Cuadrada u prvoj utakmici penal, crveni karton i 2 utakmice zabrane nastupa. Real je kako god okrenete poguran i protiv Juvea, a i PSG-a... Čist ofsajd od 1m u kojem je bio Kroos kod penala. To nisu htjeli ni pustiti u usporenoj snimci... Real se godinama gura od strane UEFA-e..
(Realan, 12. april 2018 11:19)

Pa kad si tako realan, sto ne rece i to da je Iscu ponisten cist gol. Procitaj pravilnik kod onog dela u kojem je objasnjeno sta je ofsajd i kad se svira i ukapiraces da je Realu ponisten cist gol. A ono je penal bio, Vaskez uopste nije imao nikakve koristi od toga da padne jer je imao zicer situaciju da postogne gol sa 4m. Decko je pao jer ga je Benatia sa ledja oborio. A to sto vi mrzite Real pa je svaki penal koji im se svira automatski neregularan i tumaci se kao pomoc sudije, to je vec neka druga tema. Real je zasluzeno prosao i tu se prica zavrsava. Niko ne prica kako je sudija pomogao Liverpoolu i ostetio City, direktno uticao na ishod meca, ne, naprotiv-svi se slade time i hvale Liverpool, raduju se tome i govore kako se eto Guardioli vratilo sve jos iz vremena kad je vodio Barcelonu. Pa dobro, eto, po toj logici i Juventusu se sonoc vratilo za sva namestanja u Seriji A. Svaki izgovor ima i kontra izgovor, ako se krene tim putem. Ali Real je zasluzeno prosao koliko god vama bilo krivo.

Sporno

pre 6 godina

Nije pitanje da li mu je, ili nije, stavio ruku na leđa. Pitanje je da li ga je odgurnuo ili je ruka tu gde jeste u žaru borbe. Ovo se ne svira ni u regularnom vremenu kao faul

Stevan

pre 6 godina

Jedini problem i jedino sto ovde boli sinpatizere Juventusa i one koji ne vole Real jeste to sto je penal dosudjen 20 sekundi pre isteka regularnog toka. Ali u fudbalu nema emocija kad si sudija- ako je bio penal, moras da ga dosudis pa makar to bilo i u onakvom trenutku. A penala je bilo. Vaskez je na 4 metra od gola bio sam kao duh sa loptom koja mu llide na nogu, Bufon nije bio ni blizu da ga spreci da sutira i da ga Benatia nije oborio sa ledja, gde pritom nije uopste dotskao loptu vec samo pokupio Vaskeza, ovaj bi postigao gol. Tacnije, imao je 100% cistu sansu za gol. Ako to nije penal, onda ja ne znam sta jeste.

Milos

pre 6 godina

Ja razumem da ljudi mrze taj Real, očima ne mogu da ih vide, isto i ove druge što mrze Barsu, ali toliko ići protiv zdravog razuma??? Ja nemam ništa od toga da li je bio penal ili ne, ali ne mogu da vređam zdrav razum na osnovu onoga što sam pogledao sto puta sinoć. Vaskez je u gol šansi sam ispred golmana, videli ste reakciju Bentije, čovek nije tako ali tako loptu. Ljudi su razočarani jer je Juve anulirao 3-0 Bufon je legenda i kapiraju da treba da im se pogleda kroz prste zbog toga, i svaka im čast za to ali sami su krivi. Čekao sam izjave Bufona i Alergija nijedan nije izjavio da penal nije bio. Oni drugu spornu situaciju niko da spomene, Iskov gol. Takvi su ljudi kod nas i to je to, neće se tu dugo promeniti. Gosti na sky sportu Gerrard, par sudija svi jednoglasno kažu da je penal, ali jbg šta ćeš mi smo pametniji. Najjadnije jr što navijači Barse ovde kukaju pogledajte penal protiv Psg prošle godine i poredite sa ovim. Cirkus

Vonko Normalni

pre 6 godina

Bio je kontakt i rukom u ledja i nogom u stomak. Nebitno je koliko intenzivan i da li je bila izgledna prilika za gol. Ovakav kontakt je prekrsaj, a prekrsaj u 16m je penal. Te price da nije svaki kontakt faul i svaki faul penal ne piju vodu. Setite se utakmice Jugoslavija-Argentina sa svetskog prvenstva kad je argentinski fudbaler samo povukao za majicu Jugovica. Niti ga je oborio niti je Jugovic bio u sansi za gol, ali napravio je prekrsaj u sesnaestercu i kraj price.

Realan

pre 6 godina

Ako je ovo od sinoć za penal i karton onda je start na Cuadrada u prvoj utakmici penal, crveni karton i 2 utakmice zabrane nastupa. Real je kako god okrenete poguran i protiv Juvea, a i PSG-a... Čist ofsajd od 1m u kojem je bio Kroos kod penala. To nisu htjeli ni pustiti u usporenoj snimci... Real se godinama gura od strane UEFA-e..

Sporno

pre 6 godina

Nije pitanje da li mu je, ili nije, stavio ruku na leđa. Pitanje je da li ga je odgurnuo ili je ruka tu gde jeste u žaru borbe. Ovo se ne svira ni u regularnom vremenu kao faul

dong

pre 6 godina

Kao što nije svaki kontakt faul tako i nije svaki kontakt penal. Ja iskrenom mislim da je igrač Reala već pri prvom dodiru igrača Juventusa krenuo da pada. Taj dodir nije bio za penal.

Grobelar

pre 6 godina

Pao je kao svojevremeno Mrđa! Identično! Čeka minimalan kontakt, a onda noge klecaju kao kod artritičnog starca od 150 godina, dramatičan otklon tela ka napred i faca kao da mu je polomio sve kosti! Smešan sudija, smešan penal!

nezan dodir

pre 6 godina

OBISAO ga levom nogom, STAVIO ruke na ledja.
Dakle, nije ga potkacio, nije ga gurnuo.
(edi r., 12. april 2018 11:24)

Kako se u takvom naletu moze "samo staviti ruka na ledja" - da li to znaci da sila inercije vise ne postoji kada se igra fudbal?
Cist penal, da nije svirao bio bi razapet po novinama - svaka cast sudiji!

Jim Beam

pre 6 godina

Real nije zaslužio da prođe dalje. Igrali su kukavički, Alegri ih je potpuno razbio taktikom. Trebali su da prođu isto kao i Barsa. Ali realno, ovo je penal, to da li je u trećem ili 93.minutu ne menja stvari. Momak je u izglednoj poziciji za gol, dolazi igrač i ometa ga sa leđa ne dirajući loptu. To je penal. Meni je veći šok kako su ovog momka ostavili samog. 93.minut, aktivan rezultat, a Benatia kasni 2m za svojim igračem koji sam stoji na 5m od gola. Ne bi ti meni više igrao na tom nivou.

Ono prošle godine protiv Bajerna je bila krađa, ovde je čisto, koliko god bolno. A nama ostaje da se nadamo da će Liverpul ili Roma razbiti Bajern i Real u polufinalu i daćemo gledati neka druga lica u finalu.

Milos

pre 6 godina

Ja razumem da ljudi mrze taj Real, očima ne mogu da ih vide, isto i ove druge što mrze Barsu, ali toliko ići protiv zdravog razuma??? Ja nemam ništa od toga da li je bio penal ili ne, ali ne mogu da vređam zdrav razum na osnovu onoga što sam pogledao sto puta sinoć. Vaskez je u gol šansi sam ispred golmana, videli ste reakciju Bentije, čovek nije tako ali tako loptu. Ljudi su razočarani jer je Juve anulirao 3-0 Bufon je legenda i kapiraju da treba da im se pogleda kroz prste zbog toga, i svaka im čast za to ali sami su krivi. Čekao sam izjave Bufona i Alergija nijedan nije izjavio da penal nije bio. Oni drugu spornu situaciju niko da spomene, Iskov gol. Takvi su ljudi kod nas i to je to, neće se tu dugo promeniti. Gosti na sky sportu Gerrard, par sudija svi jednoglasno kažu da je penal, ali jbg šta ćeš mi smo pametniji. Najjadnije jr što navijači Barse ovde kukaju pogledajte penal protiv Psg prošle godine i poredite sa ovim. Cirkus

Kolja

pre 6 godina

Ovakav penal u 93 minutu je kradja.Da je bio u 2 minutu pa da se kaze slobodno sudijsko uverenje.I to bi bilo doskutabilno.Da ova noga nije isla bas na loptu,ili da ga je njom udario posto je loptu promasio pa je to cist penal.Ovaj niti je imao kontrolu nad loptom,niti je pokusao da sutne.Malo guranja je bilo.Ali nije fudbal balet.

vlada

pre 6 godina

Iskreno receno, da je ovo 2 srpska liga i da igra 12. protiv 7. pa i da svira ovako nesto, ali u zadnjem minutu revansa LS, a pri tom taj penal resava prolaz jednoj ekipi onda ne bi smelo da se svira. Jedna od najvecih sramota ikada, u rangu sa onom utakmicom kada je sudija ojadio Chelsea protiv Barce.

sarajevo.ba

pre 6 godina

Nocas Denver je imao napad za pobjedu.Da je Jokic bio u reketu na polaganju ili kucanju pa ga neki igrac Minesote udario u rukama jel bi to bio faul i slobodna ili ipak nije trebao svirati jer je zadnja secunda meca?

Uglavnom, 90% komentara su "bio je penal al ga nije trebao svirati".

Stevan

pre 6 godina

Ako je ovo od sinoć za penal i karton onda je start na Cuadrada u prvoj utakmici penal, crveni karton i 2 utakmice zabrane nastupa. Real je kako god okrenete poguran i protiv Juvea, a i PSG-a... Čist ofsajd od 1m u kojem je bio Kroos kod penala. To nisu htjeli ni pustiti u usporenoj snimci... Real se godinama gura od strane UEFA-e..
(Realan, 12. april 2018 11:19)

Pa kad si tako realan, sto ne rece i to da je Iscu ponisten cist gol. Procitaj pravilnik kod onog dela u kojem je objasnjeno sta je ofsajd i kad se svira i ukapiraces da je Realu ponisten cist gol. A ono je penal bio, Vaskez uopste nije imao nikakve koristi od toga da padne jer je imao zicer situaciju da postogne gol sa 4m. Decko je pao jer ga je Benatia sa ledja oborio. A to sto vi mrzite Real pa je svaki penal koji im se svira automatski neregularan i tumaci se kao pomoc sudije, to je vec neka druga tema. Real je zasluzeno prosao i tu se prica zavrsava. Niko ne prica kako je sudija pomogao Liverpoolu i ostetio City, direktno uticao na ishod meca, ne, naprotiv-svi se slade time i hvale Liverpool, raduju se tome i govore kako se eto Guardioli vratilo sve jos iz vremena kad je vodio Barcelonu. Pa dobro, eto, po toj logici i Juventusu se sonoc vratilo za sva namestanja u Seriji A. Svaki izgovor ima i kontra izgovor, ako se krene tim putem. Ali Real je zasluzeno prosao koliko god vama bilo krivo.

Petar

pre 6 godina

Sad ce Realomrzci ili ljubitelji Buffona i neki nostalgicari reci da nije bio a navijaci Reala da jeste, a niko nije objektivan.
Jedino pitanje je dal je bio faul ili ne? Dal bi svirao takav penal u 10.minutu meca? Ako bi onda je zavrsena prica. Ja mislim da je bio penal i da bi u suprotnom slucaju postigao cisti gol bez kontakta jer je bio sam ispred gola. Sad iako mi je zao Buffona i iako je to tuzan nacin ispadanja ja mislim da je cisti penal

Ronaldo Lima

pre 6 godina

Kontakt jeste postojao.Prvo rukama,sto se vidi po tome kako se odbila lopta od grudi Vaskeza.Intenzitet faula nije bio veliki ali u duelu su bili igrac od 190cm i 96kg i igrac od 173cm i 70kg,sto je dovelo do toga da bude sviran penal.Cinjenica je ipak da Real nije zasluzio da prodje u regularnom delu sve i da je Vaskez dao gol iz te sanse,jer su poceli da igraju tek na 0:3.E sad,ostace nejasno zasto se Juve povukao posle treceg gola kad je Real bio pred klasinim nokautom.

Stevan

pre 6 godina

Jedini problem i jedino sto ovde boli sinpatizere Juventusa i one koji ne vole Real jeste to sto je penal dosudjen 20 sekundi pre isteka regularnog toka. Ali u fudbalu nema emocija kad si sudija- ako je bio penal, moras da ga dosudis pa makar to bilo i u onakvom trenutku. A penala je bilo. Vaskez je na 4 metra od gola bio sam kao duh sa loptom koja mu llide na nogu, Bufon nije bio ni blizu da ga spreci da sutira i da ga Benatia nije oborio sa ledja, gde pritom nije uopste dotskao loptu vec samo pokupio Vaskeza, ovaj bi postigao gol. Tacnije, imao je 100% cistu sansu za gol. Ako to nije penal, onda ja ne znam sta jeste.

Kotlokrp

pre 6 godina

Nisam gledao. Ne pratim vise LS jer su i tu poceli da namestaju zbog sponzora i kladionica. Realno svake godine sve isti timovi, a LS sve slabija. Bruka sta novac radi.

Vonko Normalni

pre 6 godina

Bio je kontakt i rukom u ledja i nogom u stomak. Nebitno je koliko intenzivan i da li je bila izgledna prilika za gol. Ovakav kontakt je prekrsaj, a prekrsaj u 16m je penal. Te price da nije svaki kontakt faul i svaki faul penal ne piju vodu. Setite se utakmice Jugoslavija-Argentina sa svetskog prvenstva kad je argentinski fudbaler samo povukao za majicu Jugovica. Niti ga je oborio niti je Jugovic bio u sansi za gol, ali napravio je prekrsaj u sesnaestercu i kraj price.

GM

pre 6 godina

Ako guranje sa ledja, odnosno to sto umesto lopte udara igraca u stomak...
onda nije penal.

Loptu video nije, ruke su mu bile gde ne treba i noga zavrsila gde ne sme.
Ali eto, neko ce da kaze to se nije desilo... ili kao, jeeeste, ali ipak 93...

Stevan

pre 6 godina

Samo za one koji ponavljaju "kakve veze ima da li je prvi ili 95.minut", "kakve veze ima da li je sredina terena ili kazneni prostor", "kakve veze ima da li je 0:0 ili 10:0" ... to možda zvuči pravedno i logično, ali od takvih nikad nije postao ozbiljan sudija, niti oni razumeju duh igre!
Primer: Roma u finišu daje odlučujući gol Barseloni i svi igrači istrčavaju sa terena preko atletske staze i idu da se kače na ogradu kod navijača. Za napuštanje terena bez dozvole sudije se dobija žuti karton. Znači svima bi sudija morao da da po karton, ali šta da radimo kada njih 5 već ima jedan?! Ništa, dobiće po drugi žuti, biće isključeni ... ali onda se mora prekinuti utakmica jer tim nema dovoljno igrača na terenu. Barselona ide dalje. Jel to prirodno?! Ne, sudija koji ima mozga daće žuti samo strelcu i normalno privesti kraju sportsku predstavu.
(Falcon, 12. april 2018 15:23)

Tvoja prica se svidja samo navijacima Juventusa i onima koji mrze Real. Ali nije u duhu igre da ne dosudis penal onda kad penal postoji samo zato jer je 93. minut, jer je cetvrtfinale LS i jer ce eventualni gol da izbaci ekipu koja je uspela da napravi cudo i postigne 3 gola u gostima. A da li znas zasto to nije u duhu igre? Zato jer ce nedosudjeni a postojeci penal mec da odvede produzetke i mozda ce ekipa kojoj nisi dosudio penal, a ipak je postojao, da ispadne na kraju. Pa ti meni reci, da li bi to bilo u duhu igre? Pa ne bi!!!

KumNijeDugme

pre 6 godina

Penal je bio... oborio ga je sa ledja... uleteo u njega i odgurnuo rukama...
igrač u gol sansi... aj pogledajte snimak po onda komentar ostavite...

Раде Кузма

pre 6 godina

Само навијачи Реала кажу да је био пенал, а сви остали да није. Мислим да је онда јасно да ли је пенал постојао или не.

Gigi

pre 6 godina

Sezone i godine unazad nas iz iskustva uče da je u glavi svakog igrača PenalMadrida da se prvo baci a onda tek da zabije gol.Tako je i Vaskez ucinio.A sudac jedva docekao da dosudi,i Vaskez je znao da ce Englez svirati.Prvo Benatia je po konstituciji viši za glavu i pol od njega a i tezi bar 15 kg.Vaskez se odbio od njega jer je lagan ko pero,da ne kazem da ga je otresao Benatia ko balavca jer je fizicki jaci od njega dva puta..

Aubameyang

pre 6 godina

1. Stavio mu ruke na ledja
2. Promasio loptu
3. Pokusao sa ledja da dodje do lopte pre Vaskeza
4. Vaskez u 100% tnoj prilici za gol.


Ne postoji ni jedan jedini OBJEKTIVNI element da ne bude penal. Ni jedan. Svi su subjektivni.

Fudbal

pre 6 godina

Nije stvar u penalu,stvar je da je sudija pobjedio fudbal,problem je sto je sudija uskratio 30 minuta fudbalskog fajta cijeloj planeti.Sudija je izgubio osjecaj za fudbal i stavio sebe u prvi plan umjesto fudbala,a niko se iz Reala nebi bunio da nije sviran penal.Klasicna sudijska neznalica,koja je uskratila 30 min,Bufona u L.Š.,30.min,uzivanja u fudbalu mebitno ko bi pobjedio.Fudbal je stvorio sudije,a ne sudije fudbal.Rezultat Sudije:Fudbal prolaz sudija.

ZigZig

pre 6 godina

nije ostetio samo Juventus, vec citavi fudbal i oredstavu o fudbalu.... manje vise je ubio fudbal, onakvu utakmicu da rijesi sudija ej i to minut pred kraj, samo da bi prosao 'Real' ... cemu smisao !?

pravda za Djidjija

pre 6 godina

Ja mislim da je bio penal..ipak je svirao to sto se desilo pa ovaj šutnuo pa se promenio rezultat, da nije bio penal verovatno bi ostalo 0-3 i igrali bi se produžeci...mislim da sam na mestu sudije svirao bi - kraj tekme o dosudio penale u slučaju da ne bude golova za penale, tako da i nije morao da se zuri, dao bi ga Ronaldo svakako..Al Aj, sad će Italju da gleda samo na tv-u..

agent mahoun

pre 6 godina

Vaskes je krenuo da pada pre tog kontakta nogom dakle simulirao penal kod dodira rukom... Ovo nije penal ni u prvom minutu ni u poslednjem.
Sve i da nije odmah krenuo da pada opet nije za penal.

Utakmica je morala ići u produžetke.

Hmm

pre 6 godina

NE SVIRA SE OVAKAV PENAL U CETVRTFINALU LIGE SAMPIONA U 93-OM MINUTU!!!Pogotovo sporan kontakt,DA,bilo je kontakta ali blagog kontakta ..ne mozes druze to svirati ravnodusno kao da je 12-ti minut..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Rajko, 12. april 2018 13:07)

Ma dal je moguce da ljudi pisu ovakve stvari...hahahhaha
NE sudi se u cetvrtfinalu,u polufinalu u finalu u osmini finala,ne sudi se u zadnjih deset minuta,u zadnjih pet minuta u zadnjem minutu...
PENAL JE CIST i da nije dosudjen to bi bila katastrofalna greska po Real!

zile

pre 6 godina

Безвезе,губи се драж фидбала у сваком смислу те речи.Јадно и жалосно.Пусти брате нек иде у продужетак па шта буде,ком обојци том опанци!!!

Rajko

pre 6 godina

Ma dal je moguce da ljudi pisu ovakve stvari...hahahhaha 
NE sudi se u cetvrtfinalu,u polufinalu u finalu u osmini finala,ne sudi se u zadnjih deset minuta,u zadnjih pet minuta u zadnjem minutu... 
PENAL JE CIST i da nije dosudjen to bi bila katastrofalna greska po Real!
(Hmm, 12. april 2018 14:32)Klinac jos ti pure moras da jedes da bi skontao sustinu fudbalske igre..ti vidio na Tv neku ruku a ne znas da li je samo naslonio na ledja odbrambenog igraca Juvea ili ga je udario..ja ti kazem da je sumnjiv kontakt!Ne postoji covjek koji je vidio da li je penal ili ne jer se ne sudi kontakt samo kao penal vec koliko si omeo igraca da da gol!Prema tome ne mlati!Da se svira kontakt kao penal svi bi padali u 16 m!

bacca

pre 6 godina

Ako je Michael Oliver ispao tolika faca i dao Buffonu crveni karton, zasto Ronaldu nije dao makar jedan zuti za ona dva sramotna pada u kaznenom prostoru koja su oba zasluzila zuti karton.

Falcon

pre 6 godina

Samo za one koji ponavljaju "kakve veze ima da li je prvi ili 95.minut", "kakve veze ima da li je sredina terena ili kazneni prostor", "kakve veze ima da li je 0:0 ili 10:0" ... to možda zvuči pravedno i logično, ali od takvih nikad nije postao ozbiljan sudija, niti oni razumeju duh igre!
Primer: Roma u finišu daje odlučujući gol Barseloni i svi igrači istrčavaju sa terena preko atletske staze i idu da se kače na ogradu kod navijača. Za napuštanje terena bez dozvole sudije se dobija žuti karton. Znači svima bi sudija morao da da po karton, ali šta da radimo kada njih 5 već ima jedan?! Ništa, dobiće po drugi žuti, biće isključeni ... ali onda se mora prekinuti utakmica jer tim nema dovoljno igrača na terenu. Barselona ide dalje. Jel to prirodno?! Ne, sudija koji ima mozga daće žuti samo strelcu i normalno privesti kraju sportsku predstavu.

Falcon

pre 6 godina

@Stevan
Ne vredi, ne kapiraš ti to. 'Ajde ponovo:
1. Ono nije penal.
2. Ono naročito nije penal u 93. minutu, kada direktno odlučuje ishod ovako bitne utakmice.

dragance

pre 6 godina

Da je bila ista ta situacija na drugoj strani u sesnaestercu real madrida i da je pao igrac juventusa u napadu penal ne bi bio sviran, to je cinjenica... bio faul ili ne - nebitno je, bitno je jedino u cijem je kaznenom pa od toga i zavisi oce li biti sviran ili ne...

vince carter

pre 6 godina

Naravno da nije bio penal,postoji slika gde se lepo vidi da je Benatia zahvatio i loptu a Vaskez je vec ranije poceo da pada,Bufon je takodje izlazio na loptu i verovatno bi je pokupio..poslednji minut meca jos! Ronaldo se sinoc ogavno ponasao nakon gola,provokacije igraca Juvea uz psovke sve to protiv kluba ciji su mu navijaci aplaudurali. Neko je napisao da bi Real pokazao nadmoc da nisu bili opusteni nakon prvog meca? Bas naprotiv pouceni iskustvom Barse igrali su maksimalnu,isto tako podvig Rome je dao krila Juventusu. Ko je gledao prvi mec video je da je mec bio egal i pun tempa do drugog gola,gde je Juve stao. Takodje ne zaboravite da do Ronaldovih makazica ne bi ni doslo bez katastrofalne greske Kielinija ili Barzaljija koji je cisto loptu koja je isla bufonu u ruke izbacio sa strane,gde je je pokupio ronaldo,da bi iz te iste akcije potom lopta dosla do njega i vec cuveni gol. Odbrana Navasa i neki Alegrijevi potezi tipa katastrofalnog forsiranja De Silja ispred Lihtstajnera.

Sole

pre 6 godina

Sad ce Realomrzci ili ljubitelji Buffona i neki nostalgicari reci da nije bio a navijaci Reala da jeste, a niko nije objektivan.
Jedino pitanje je dal je bio faul ili ne? Dal bi svirao takav penal u 10.minutu meca? Ako bi onda je zavrsena prica. Ja mislim da je bio penal i da bi u suprotnom slucaju postigao cisti gol bez kontakta jer je bio sam ispred gola. Sad iako mi je zao Buffona i iako je to tuzan nacin ispadanja ja mislim da je cisti penal
(Petar, 12. april 2018 11:41)

I mi sad kao treba da verujemo da si nepristrasan.

Ajmo Svi Na Lomacu

pre 6 godina

Jedno prosto pitanje za sve koje smatraju da je bio penal. Da li bi svirao penal u korist Juventusa u istoj situaciji? Mislim da svi znamo odgovor na ovo pitanje.

Uvalin

pre 6 godina

Moze da se svira , ali ne i u ovako bitnom mecu , pogotovu ne u tom minutu. Jos englez sudi , on ni rodjenom sinu ne bi svirnuo ovakav penal u premijer ligi.

masterkg

pre 6 godina

Realno - čist penal. Bivši sam sudija i ova ruka na leđima, dok je igrač u naletu je toliko očigledna da samo onaj ko nije iskren i patološki mrzi Real i Ronalda može da kaže da nije penal....

kralj

pre 6 godina

ljudi ako neki klub ne volim to je onda Real Madrid, ali ajde budite objektivni, ostavite navijacke strasti po strani, ovo je bio penal cist kao suza, svako ko to porice ili nema pojma o fudbalu ili je pristrasan!

Ivan Veljković

pre 6 godina

Pogledajte sliku sa naslovne strane "Marke" ona dovoljno objašnjava sve! Jeste da je "Marka" prorealovski list izuzetno naklonjen velikom Real Madridu ali ova slika jasno govori sve! Vide se RUKE NA LEĐIMA U PETERCU NA PROTIVNIČKOM IGRAČU ŠTO JE PREKRŠAJ KOJI SE MORA SUDITI, NAROČITO U VELIKIM I VAŽNIM UTAKMICAMA GDE SE LOMI REZULTAT! Tačka!

gevara

pre 6 godina

Ja sam navijac Manchester Uniteda ali kako neko moze da kaze da ovo nije penal. Ruka u njegovim ledjima i sto vise jasno se vidi da je Benatia promasio loptu i pogodio Lucasa. A sto se minute tice samo da razjasnimo da je svaki minut deo utakmice tako da uopce nije vazno. Mene cudi jos nesto jer nijedan Realov igrac ne kaze o regularnom ponistenom golu Isca koji nije bio u ofsajdu jer valjda ostaju to sucima

ogicg

pre 6 godina

Veliki sam nabijac Reala al ono im ni ja ne bi sudio.A pogotovo ne u 97 min.Realno nije penal.Posteno je bilo uci u produzetke pa sta bog da.

Ivan

pre 6 godina

Diranje i guranje s leđa protivničkog igrača u petercu koji ima loptu pred sobom i sprema se da je uputi na gol je PREKRŠAJ! A pošto je to prekršaj u protivničkom petercu, to je PENAL! Tačka! Da li je 3. ili 93. minut utakmice nebitno je, prekršaj je prekršaj, pravila su jasna i trebaju se poštovati! Uostalom, fudbal je baš zbog ovakvih drama najpopularniji sport na planeti! Čemu kuknjava sad? Prekršaj je postojao!

Dalje, sve ove koji kukaju i nariču za "pravdom i poštenjem" malo da podsetim, setite se afere "Kalčopoli" pa nije bila pre Velikog Praska nego pre malo više od 10 godina i veoma dobro je se sećamo! Koji klub je bio pejanica te afere? Da vas podsetim malo? Zaim, setite se i Svetskog prvernstva 2006.godine u Nemačkoj i na koji je način izbačen sa terena u finalu jedan od najvećih igrača u istoriji fudbala Zinedin Zidan sećate li se? Ne sećam se da se tada iko iz Italije ovoliko sekirao i vapio za "fdbalskom pravdom" ovako kao što vi sada ovde naričete zbog Juveovog poraza! A Zinedina Zidana su BRUTALNO izbacili sa terena sramno ga provocirajući; psujući mu majku i sestru na šta je ovaj reagovao onako kako je reagovao impulsivno i bio isključen! Gde je tu pravda o kojoj govorite?

Inače Juve je sinoć odigrao fenomenalno dobro utakmicu i bio na pragu da eliminiše Real posle 0:3 na svom terenu, ali objektivno Real je zaista bio blji u ova dva meča, i sinoć je imao velike šanse, prema tome samo opušteno, sve je ovo fudbal, baš zbog toga je zanimljiv!

Gianni Commandini

pre 6 godina

previse puta je poguran Real, prosle godine Bayern faul za drugi zuti Casemiru se oprasta, al ga Vidal dobija uredno, dva offside a nakon toga....Dybala crveni za simuliranje, citavo drugo poluvreme igrac manje za Juventus, penal na Cuadradom cist kao suza, Cakir ne svira... ja i dalje ne mogu da verujem da je sudija imao zeludac da ovo svira u zadnjoj sekundi zaista, pa bilo je ocigledno da mu lopta bezi, i da je samo gledao kako da padne, ovo je disqutabilno i za sviranje na sredini terena!!!

Goran

pre 6 godina

Penal je cist ko suza, a ko gubi ima pravo da se ljuti to je oduvek bilo tako,snimak kao i slika iz Marce dovoljno govori , da nije Benatia (bukvalno) zajahao Vaskeza pomerivsi mu na taj nacin teziste ovaj bi pogodio zicer koji inace ni moja baba ne bi promasila ,jer je lopta bila idealna za prijem... ovde vecina koja udara minuse i govore da penala nije bilo su samo mnogo ostrasceni ljudi,ja iako ne navijam za Real sam odmah u startu video da je penal bio cist kao suza i da je sudija apsolutno postupio po svim fudbalskim pravilima,proguglajte malo sta bivse velike zvezde fudbala govore o ovoj situaciji, velika vecina se slaze da je Oliver postupio po svim pravilima, a pojedini jedino smatraju da je sudija mozda mogao da malo progleda kroz prste Juventusu zbog vremena u kojem se prekrsaj desio kao i zbog vaznosti meca !

Bane17

pre 6 godina

Ma bitno je da je sve Real(No)...

Pomaže im se na svakom koraku već decenijama...

Šteta za fudbal što se nije ušlo u produžetke... Ali sudija je znao da posle gol Juventusa vredi više...

Vlad the Great

pre 6 godina

Ma koliko penala je Real dobio na poklon u proslosti, ovoga puta je to bila ispravna odluka sudije. Da se to sve dogodilo u 39. minutu, niko ne bi ni polemisao o toj odluci. Na zalost, to je bio 93. minut i situacija koja je direktno odlucila prolaz.

Ivan

pre 6 godina

Strasno koliko ljudi ovde navija za Real. Zivite u Srbiji ljudi, navijate za spanski klub sa jakom fasistickom tradicijom. Samo zbog toga su misljenja podeljena. Ovo protiv nas da se sudi vec bi isli da mu trazimo kucu u Engleskoj.

Rajko

pre 6 godina

NE SVIRA SE OVAKAV PENAL U CETVRTFINALU LIGE SAMPIONA U 93-OM MINUTU!!!Pogotovo sporan kontakt,DA,bilo je kontakta ali blagog kontakta ..ne mozes druze to svirati ravnodusno kao da je 12-ti minut..

Petar

pre 6 godina

Lepo se vidi na snimku da igrač Juventusa nije dodirnuo loptu. Zbog toga je ovo skakanje na ledja, guranje rukom ledja protivnika, karate potez nogom, dakle reč je o trostrukom penalu.

Fudbalski poznavalac

pre 6 godina

Mnogi ljudi su ograniceni i ne shvstsju poentu...Sudija mora da ima osjecaj za igru,ovo je cetvrtfinale Lige Sampiona,igraju dvije velike ekipe,ulog je ogroman.Ne dosudjuje se onakav penal u 95 minutu,jednostavno ne smije da se dosudi.Pravedno je ds se ide u produzrtke pa onds neka se odluci pobjednik.Ovo je tuzno za fudbal.

Hmm

pre 6 godina

C,c,c...
Najjaci su ovi koji toliko mrze Real da ce da se razbole...
Pazi ovo...Kada navijaci Reala kazu da je ovo cist pena,za njih kazu da su pristrasni,a kada ovi sto mrze Real kazu da nije bio penal,oni su objektivni...ma daj...
PENAL JE CIST!Juventusu postovanje za neverovatnu utakmicu!

Juve

pre 6 godina

Само навијачи Реала кажу да је био пенал, а сви остали да није. Мислим да је онда јасно да ли је пенал постојао или не.
(Раде Кузма, 12. april 2018 13:58)

Cekaj, to znaci da i ja navijam za Real? Cudno, nisam znao...

M

pre 6 godina

Svi su napali kako je Barsi sviran penal u 87.min
kao ne sudi se penal tad bla blaaaa...iako je pored tog penala bio potreban jos jedan gol..
Ali je zato ok da se sudi u 92:53...
i na sve to Bufonu koji jeste fudbal..Bufon=fudbal..daje crveni...
ne da ne mogu ocima da gledam Real vise svake sezone im se daje ovako..Kao i sa Bajernom I juventusom..
ne mogu vise fudbal da gledam ocima uopste.
Olivere sad si faca uzivaj u slavi kao i Kolina...
a Mazic nek ti sudi Atletiko u LE..

nezan dodir

pre 6 godina

Da si igrao fudabala, znao bi da je svaki duel kontaktni, osim kad te Mesi zaobidje i osetis promaju...
Dakle, ono sto se na tv ne vidi - svaki duel je muski kontakt ramenom, laktom... pa maleni Sterling oduvao Van Dajka pre neki dan- sudija nije trepnuo.

Na sta bi licio fudbal kad bi se kontakt sudio?
(edi r., 12. april 2018 12:09)

Priznajem da nisam igrao fudbal profesionalno, kosarku jesam. Naravno, igrao sam mali fudbal sa ortacima, ali to nije bitno za ovu diskusiju. Ono sto sam hteo da kazem je da ovo nije bio samo kontakt moralo je biti GURANJE - covek koji je u naletu ne moze da se zaustavi tek tako, njegovo celo telo je ispunjeno silom inercije i cime god da dodirne osobu ispred sebe on ce ga gurnuti (ne zato sto ga gura samo rukom, on ga gura celim telom, tj inercijom).

fpaiwokd

pre 6 godina

Ruke na leđima ajde, nije bio jak kontakt mada kada je igrač sam pred golmanom u petercu ni to se ne sme. Glavni je onaj šut u rebra, jeste zakačio loptu ali ga je pritom tako munuo da ga je čak pomerio u stranu. Vaskez jeste jedva čekao da padne tj u tom trenutku je već uveliko bio u padu, ali to ne umanjuje činjenicu da je Benatia pogrešio. Možda je on čak i išao sa namerom da ga faulira.
Ne razumem one koji kažu da je odluka skandalozna. Možda je diskutabilna u najgorem slučaju.

coki

pre 6 godina

vince karter...ma sad kada razmislimo,ne samo da nije Benatia napravio faul i sutnuo lika u stomak,nego nije bio ni blizu,nisu imali kontakt,a drugo,pa Bufon bi odbranio sut sa 5 metara na gol sirok 7 metara tako da je sve ok.

miro

pre 6 godina

Ja kao navijac Arsenala mogu da kazem,da je sudija Majkl Oliver dosta puta svirao penal ,protiv Arsenala a kulminacija je kada je kao cetvrti sudija video da je Gabrijel ,, udario" Kostu i to prijavio glavnom sudiji koji je potom iskljucio Gabrijela Sta hocu da kazem, navijaci Juventusa nikada nece oprostiti ovom mladom ali veoma arogantnom sudiji Ako postoji dzentlmen u fudbalu onda je to Djidji Bufon ,i ljudski je pokazati reakciju na nepravdu, ali igrac i trener (Gvardiola) se odmah kaznjavaju a sudije nastavljaju da sude, pa ko ih stiti fudbalska mafija,kojoj ne odgovara video sudjenje..

555

pre 6 godina

Ali doista se iz usporene snimke vidi da nije bilo namjere guranja. To što Vasquez lagan i nema više od 20kg ga ne isključuje odgovornosti da je sam doprinio padu. Mislim, takvih situacija ima dosta i nerijetko ih suci ne sude.

KumNijeDugme

pre 6 godina

Ajde bre pogledajte pazljivo snimak...ČIST PENAL... start sa ledja i odgurivanje igrača sa ledja... ako tome dodaml da se sve to dešava ispred samog gola i da je najbliži igrač golmanu juventusa...

https://mobile.twitter.com/nacho_cimas/status/984173486129274881/video/1

MIke

pre 6 godina

Nisam ljubitelj Reala i bilo mi je drago da je Juvetus vodio 3:0 ali penal jeste bio sigurno. Da li je sudija trbao da svira to je drugo pitanje.

DarioHubner

pre 6 godina

Ne znam zbog cega se toliko staje u odbranu Juventusa, pa i to je jedan klub koji namesta i namestao je gde je stigao, otimao.. Real takodje.. I kad igraju medjusobno ne mogu i jedni i drugi da pokradu... Dakle, za mene je ovo borba dva lopova, a vi se svadjate ko je manji, to ne mogu da razumem!?

kakogod

pre 6 godina

Na prvoj slici se vidi koliki je kontakt rukom(jedva da ga je dotakao) i isto se vidi da je noga nalopti a ne usmerena na deo tela igrača Reala. Ovo nije penal, prestanite da se lažete da je i minimalni kontak dovoljan za penal- NIJE! Jer se ovde igra fudbal, pa ni u kosarci mu ne bi ovo svirali.

Merso

pre 6 godina

Kao sto je neko vec povukao paralelu sa kosarkom, analogija je u ovom slucaju potpuno na mestu. Pravila su definisana ali pak u poslednjim napadima kriterijum se znacajno menja i to svaki sudija u svakom sportu od rukometa, kosarke pa do fudbala zna. Da bi dosudio bacanja, sedmerac ili penal u poslednjoj sekundi to mora da bude 100% cista situacija, tipa igrac igra rukom na gol liniji, udarac po rukama pri sutu, jer ne gleda niko sport radi sudija i nisu oni tu da odlucuju pobednike.

Owl

pre 6 godina

Stvarno smijesno da strucnjak za sudjenje "Realove" Marce kaze da nije bio kontakt za penal, ali u Srbiji na hiljade fudbalskih strucnjaka objasnjava kako je to penal tako pasionirano kao da su rodjeni u Madridu.
Sinoc na svim ex-Yu televizijama novinari, bivsi igraci i sudacki konsultanti listom kazu da penal nije bio, ali ne, ko Srbinu moze dokazati da on nije najveci strucnjak u svakoj oblasti u zivotu, a pogotovo fudbal i politika.
Zato nam i jeste kako jeste...

coki

pre 6 godina

Ronaldo Lima...mozes samo da mi pojasnis kako se to Juve povukao posle 3 gola kada su na celoj utakmici imali 3 suta na gol?i objasni mi kompleksne i uigrane akcije Juvea kod golova,npr kada ide centarsut sa 30 metara i Mandzukic glavom daje gol pored Karvahalja,ili jos bolje centarsut sa 40 metara koji ide golmanu u ruke,nigde igraca Juvea,Navas ispusta loptu i Juve daje 3 gol iz 3 suta?branili se od 1 minuta sa svih 11 na svojoj polovini i oni se onda "povukli"? gde su se povukli?iza gola?

jastreb

pre 6 godina

Budalastina, kakvi podeljena misljenja, svako ko je iole realan i ko voli fudbal i prati sta se u poslednje vreme radi u korist pojedinih klubova, zna da bi ovo svirali jedino u korist Partizana ili Zvezde u nasoj ligi, mada i to je cak pod znakom pitanja

edi r.

pre 6 godina

(nezan dodir, 12. april 2018 11:57)

Da si igrao fudabala, znao bi da je svaki duel kontaktni, osim kad te Mesi zaobidje i osetis promaju...
Dakle, ono sto se na tv ne vidi - svaki duel je muski kontakt ramenom, laktom... pa maleni Sterling oduvao Van Dajka pre neki dan- sudija nije trepnuo.

Na sta bi licio fudbal kad bi se kontakt sudio?

milojko

pre 6 godina

amaterski faul ...sta ima da naskace u 16 metara ili da igra telom na telo...to je sve veliki rizik... zato je veliki paolo mldini celu karijeru sakrivao ruke na ledjima u 16ercu...

Gianni Commandini

pre 6 godina

treba napomenuti jos nesto, u produzetku se takodje vazi gol u gostima, sto bi za Juventus bila ogromna prednost, takodje i dve izmene koje je Alegri imao na raspolaganju, sto nije zanemarljivo!!!

mile delija

pre 6 godina

Penal je bio,sad polemisite.koliko hocete,to sto.igraci danas udaraju stipaju,cupaju za dres pa im se sve tolerise to je druga stvar.Za svaki zuti u danasnjem fudbalu prije bi bio cist crveni,e zato i nema vise ljepote,driblinga,poteza,majstorija ....ovo je sve fizicka sprema trka trka i samo trka,ko.bolje odigra presing i odradi bolju kontru pobedjuje...

znanje a ne imanje

pre 6 godina

kao laika za fudbal, zanima me odgovor na pitanje;
zašto je na sredini terena muška borba, igrači se bore kao bikovi, a kako se približavaju golu počinju da padaju od povetarca ?
To samo znači da treba promeniti sudijske kriterijume, odnosno motivisati igrače da radije pokušaju da daju gol umesto što (u velikoj, ogromnoj većini slučajeva) simuliraju pokušavajući da iznude penal.

ukoliko bi kazne za simuliranje bile drastičnije, igrači bi razmislii da li da simuliraju i rizikuju isključenje ili bi radije pokušali da daju gol.

Inače mislim da nije bio penal, jer mi se čini da je igrač Reala počeo da pada pre kontakta, koji je inače bio blag.
Primetio sam da su na celoj utakmici igrači Reala mnogo puta padali u šesnaestercu pokušavajući da iznude penal, što je išlo na živce.

Uopšte to padanje u šesnaestercu, ne samo sinoć, postaje odvratno.

Odrasli ljudi, jaki ko stene, mogu biku rep da iščupaju, a u šesnaestercu ko da su kula od karata...

IamZlatanIbrahimovic

pre 6 godina

Benatia znaci dodirnuo loptu nije! Vec se lopta odbila od grudi vaskeza,koji je usled pritiska sa ledja rukama krenuo napred da pada i sa grudima loptu on udario. Dakle, 1 vs 1 , u mat poziciji sa golmanom.. sansa 1000%, Benatia zadnji igrac odbrane.. Sve uslove imamo za penal. E sad sto se sjatili Barsini,Juvetovi,i ostalih klubova koje Real cesto dere navijaci pa pljuju,to je drugo. pozz

coki

pre 6 godina

Jim Beam...Real nije zasluzio da prodje dalje???kukavicki igrali?jesi li ti gledao utakmicu?Rela iz prvog ima 3:0 prednosti i oni od prvog minuta napadaju a Juve se brani sa 11 na svojoj polovini.Pogledaj posed,pogledaj suteve na gol,pogledaj iz kakvih situacija je Juve dao golove(centarsut sa 30-35 metara) sa jednim,dva igraca u 16 metara Reala,ljudi dosli da se brane pa ako daju gol daju.Juve nije zasluzio da prodje ni Totinhem,pogledaj utakmicu u Londonu,pevci promasuju prazan gol(nesrecni Kejn),promasuju sanse jedan na jedan,Juve iz dve kontre,dva suta na gol daje 2 gola.Sta je tu posteno kada se brani protiv Totinhema i jos gore,ceo mec se branis protiv Reala a treba da stignes 3:0?da je real igrao povuceno,da nisu jurili da daju golove mec bi se zavrsio 0:0 ili 1:1 a ovako Juve zasluzio da ide dalje braneci se ceo mec i moleci boga da ne prime gol iz 15 suteva i nadaci se da oni daju 3 gola iz 3 suta?

Nidza

pre 6 godina

Zašto ne postavite lepo video da se uvere ovi navijači Barse i Juventusa da je bio penal ? Uvek se okreću neke priče kako Real namešta a niko ne gleda realnu situaciju. Kakve veze ima koji minut je u pitanju ? Eno imate analize na stranim televizijama i odgledajte. Ista stvar i protiv Bajerna prošle godine. Zar bi sudija koji je plaćen da navlači za Real sudio 2 nepostojeća penala Bajernu ? Ajte molim vas.

Dr.Haus

pre 6 godina

Sve je to u redu,recemo da ima elemenata da se svira penal,ali da je Juventus imao ovakvu situaciju da li bi sudija svirao penal za Juventus???

Aleksandar

pre 6 godina

Navijam za Barselonu i Juventus, to su mi dva omiljena kluba, ali kakva bre molim vas misljenja razlicita? covek je srusen u petercu nesmotrenom reakcijom Benatije. Da je bio 95' minut, svira se jedanaesterac, jer je sve u suprotnom na stetu onoga ko je oboren. Kraj price. Procitajte malo sta drugi kazu, a nemojte sejati ovde svoje frustracije radi toga sto je Barselona zajedno sa Juventusom ispala a Real Madrid ima zagarantovano barem cetvrto mesto u Evropi ove godine. Ne verdnuje se to toliko, ali potencijalno mogu da odbrane jos jednom titulu Lige sampiona i to da bude treca u nizu. Oliver bi bio lud da nije svirao, razapelibi ga, ne zato sto niej svirao Realu, vec sto nije svirao ocigledno makar na sekundu pre kraja meca. Samo se vi tesite, pametnije bi bilo Barselon ida gleda sta da radi sa sredinom terena i kada Mesi zakaze, a ni on nije vise u cvetu mladosti.

Sinak53

pre 6 godina

Penal cist kao suza, utakmica se igra dok sudija ne svira kraj, nema price koji je bio minut da li 3 ili 93, da je rezultat nerjesen ili 5 razlike, da li je prvo kolo, polufinale ili finale lige sampiona. Takodje veci posjed lopte ili broj suteva u okvir gola ne igra vaznu ulogu ako jedan tim sa manjin posjedom i manjim prilikama postigne vise golova.
Postignut gol glavom, makazicama ili greskom odbrambenog igraca se racuna kao 1 gol i isto vrijedi kao i svaki drugi.

Owl

pre 6 godina

Ko god misli da nisam u pravu u prethodnom komentaru i da je nesto sto sam napisao neistina neka dokaze i izvinicu se istog trena. Najlakse je glumiti velikog strucnjaka i vrijedjati druge.

marko

pre 6 godina

Ovde svi komentarisu kako sudija nije trebalo da svira penal jer je Juve zasluzio da prodje ili zato sto im je zao Bufona...
Da ne kazem da ima ljudi (navijaca Barse ili samo onih koji prosto ne vole Real) koji su jedva su docekali da komentarisu neku “kradju” itd...
Penal je cist kao suza i greska je iskljucivo odbrambenog igraca koji kasni!
I Real je trebalo da prodje jer je Juve bio bolji samo do treceg gola, a fudbal se igra svih 90 minuta.
Svaka cast Realu i srecno u polufinalu!

hmm

pre 6 godina

Nije stvar u penalu,stvar je da je sudija pobjedio fudbal,problem je sto je sudija uskratio 30 minuta fudbalskog fajta cijeloj planeti.Sudija je izgubio osjecaj za fudbal i stavio sebe u prvi plan umjesto fudbala,a niko se iz Reala nebi bunio da nije sviran penal.Klasicna sudijska neznalica,koja je uskratila 30 min,Bufona u L.Š.,30.min,uzivanja u fudbalu mebitno ko bi pobjedio.Fudbal je stvorio sudije,a ne sudije fudbal.Rezultat Sudije:Fudbal prolaz sudija.
(Fudbal, 12. april 2018 18:09)

Oprosti druže ali ovo bas i nema nekog smisla .I ja obozavam fudbal i svu neizvesnost koju nosi,ali po tebi je sudija trebao da drasticno pokrade jednu ekipu zato sto se nama gleda fudbal?
Po tebi je sudija koji je imao hrabrosti da sudi po pravilima,neznalica?

Ja

pre 6 godina

Koliki treba da si bambus da u sred Madrida skocis coveku na grbacu malo se pridrzis pri tome i svu masu preneses na njegovu kicmu= zajases ga u poslednjem minutu utakmice a sve jer zelis da sprecis postizanje gola istog i nadas se pri tome da sudija nece svirati penal.....veeeeliki bambus.

Ivan ZG

pre 6 godina

Da je postojao samo kontakt ruke na leđima protivničkog igrača i da on pada iako je lopta ispred njega onda je penal čist kao suza.
Međutim, igrač ne pada u trenutku nastanka kontakta (što govori da guranje rukom u leđa nije bilo jako) nego pada u trenutku kada vidi protivničku nogu ispred sebe. U trenutku pada, noga igrača Juventusa je bliže golu i barem jednako daleko ili blizu lopte kao i igrača Reala. Zato se više ne može govoriti da je on u posjedu lopte (koju nije ni taknuo), a da je na njemu napravljen faul. Igrač Reala pada naknadno kada uviđa da će ostati bez lopte ili barem bez šanse za pucanje na gol. To govori da kontakt nije uzrok pada več svjesno bacanje na teren.
Na žalost, sudac je odsvirao penal koji ne postoji.

Arhivator

pre 6 godina

Da je bio siguran da je penal sudija bi morao da pokaže u najmanju ruku drugi žuti a možda čak i direktan crveni Benatiji jer je bila gol šansa i poslednji igrač odbrane. On Benatiju nije ni pogledao nakon što je dosudio penal. Toliko o polemici da li je bio penal ili nije.

đura krojač

pre 6 godina

Kome smeta jak VAR?
Kakvih komplikovanih situacija ima u NFL, u 'istorijskim' momentima, pa se lepo pogleda iz više uglova i donese odluka.
Inače, nebitno je koji je minut.U 27.ili 97.minutu pravila su ista.
Onaj 'duh igre' podseća me na Maradoninu 'božju ruku'.
Siguran sam da isti kontakt u šesnaestercu Reala ne bi bio sviran, kao
i je Isku poništen regularan gol.Tu dolazimo do sudije i vraćamo se na VAR.

Suti kuko!

pre 6 godina

nisu mi jasni ljudi koji se prepucavaju te bio penal te nije bio...ono sto je cinjenica real ide u pf koliko god se to nekom svidelo ili ne!!!

ppp

pre 6 godina

Koliko ih je stid što kradu govori činjenica da ovo nisu htjeli ni pustiti u usporenoj snimci. Penal (ofsajd) zbog kojeg je Real napravio preokret protiv PSG-a sto mnogi nisu videli - https://www.youtube.com/watch?v=lGfIBstUPOc

Dejan

pre 6 godina

koje su konsekvence za sudije koje naprave greške?? ova situacija se mogla suditi i ovako i onako...postoje mnogo drastičniji primeri(recimo Anrijevo igranje rukom pre gola) pa nikom ništa...tog istog Olivera bi ispljuvali u Engleskoj da dosudi ovakav penal...fudbal se pretvara u mnogo nepošten sport...džaba tehnologije i inovacije

šetač

pre 6 godina

Pa šta ako mu je ruka na leđima, gde piše da ne sme da ga pipne. Nije ga gurnuo i lepo se vidi da je start na loptu i sa rukom koja ne gura protivnika. Dakle nije ga gurnuo nije ga šutnuo. Ovo se ne sudi pogotovo kada je mnogo važno i pogotovo ako je 97 minut. Sudija ili je glup ili je mnogo hrabar.

Ајде@

pre 6 godina

Лепо се видело да човек чека контакт како би исимулирао и пао, а није ишао на лопту, није се борио за бољу позицију.
Проблем је што овакви тзв. спортисти не схватају да се свако варање плаћа и како је Јувентус сада платио за оне марифетлуке у Италији, платио у најгорем тренутку, тако ће и Реал платити за своје у последњих неколико година...
Видите шта је од Барсе остало... Е тако ће и са Реалом бити.

jugguja

pre 6 godina

Kontakte jeste bilo, ne igraju odbojku vec fudbal. Ukoliko bi se ovakvi kontakti svirali kao faulovi, tokom cijele utakmice cula bi se samo pistaljka.

Kada se posle utakmice prica o sudiji a ne o utakmici ne valja. Ovakav penal moze da dobije Real, mozda Barselona, mozda Mancester bilo koji i to kada igra protiv Arsenala iz Tule.

Alfredo Garsija

pre 6 godina

Ajde da i ja dam skroman doprinos i objasnim zašto mislim da je sudija pogrešio. U ovakvoj situaciji mogao je da svira penal. I, naravno, nebitno je da li se radi o prvom, pedesetom ili poslednjem minutu igre. Po meni, ovde je problem nešto drugo - ovakvih situacija u kaznenim prostorima je bilo još u toku utakmice (najmanje dve kojih se ja sećam, obe za Real uzgred budi rečeno) i sudija nije svirao, puštao je što bi se reklo "mušku igru". Jednom uspostavljen kriterijum mora se držati do kraja utakmice, nebitno da li je prvi, pedeseti ili poslednji minut igre i šta sve od toga zavisi. Eto tu je Oliver pogrešio. To je ta kanta đubreta koju pominje Bufon i koja ovde smrducka.

JPR24

pre 6 godina

Penal. Ok. Vecina bi dosidila penal u nekom drugom momentu utakmice. Ali u ovom kontekstu, vecina ne bi svirala penal. I ostaje pitanje, da je bilo obrnuto, da li bi dodelio penal u istom kontekstu ? Da je to bila Sevilja na primer, umesto Reala, da li bi i tada dodelio penal ? U okvakvom kontekstu, sudije sa iskustvom su bile u stanju da skrate dodatno vreme, pa teraj produzetke, kako bi izbegli bas ovakve situacije. Ali to je bilo nekada...

Istina

pre 6 godina

Само навијачи Реала кажу да је био пенал, а сви остали да није. Мислим да је онда јасно да ли је пенал постојао или не.
(Раде Кузма, 12. april 2018 13:58)

Kao neko ko živi u Srbiji,nikad ali bukvalno nikad ne mogu da navijam za neki strani klub i da se raspravljam u njegovu korist,branim ili kudim neki drugi.Trudim se da realno sagledam svaki sporni događaj,onako kako ja mislim da treba a fudbal sam aktivno igrao 15 godina.Po meni je bio penal ali ga ja lično ne bih svirao samo zato što se desio u nadoknadi vremena i pustio bi da produžeci reše utakmicu,možda i penali na kraju.Tako da evo dokaza da ne misle samo Realovi navijači da je bio penal,ja sam neutralan.

pprvi dan skole u Svedskoj

pre 6 godina

Penal je cist,oborio ga je u petercu...nije to bilo na ivici sesnaesterca.. pa se vaga da li je bio u sesnaest ili nije...uzgred taj isti sudija je ponistio cist gol Realu odnosno Isku?

Komšo

pre 6 godina

Igra bi trebala biti završena tačno u 90-toj minuti!!!! Koje su to gluposti sa produžetkom od 1-5 minuta!!! Za prvo oba tima imaju 90 minuta, a ne da bi fol sad u toj 1-5 minuta sve rešili. Šta su čekali 90 minuta??? Dalje baš u tim situacijama 1-5 minuta produžetka padaju crveni kartoni, takozvana nepravedna situacija s obzirom na 90 minuta igre, svađe, povrede, jedan tim i milioni navijača doživljavaju šok, a svi mi ostali smo najpametniji da li je penal bio ili ne!. Zaključak: Lopta je okrugla a igra traje 90 minuta!

wlado

pre 6 godina

i sada mi samo kazite kako ce VAR da pomogne fudbalu u ovakvim i slicnim situacijama?

to ce biti kraj ovog inace divnog sporta i zabave.
Ali svakako su pare vec stavile fudbal u komu. Ovo ce biti samo biranje lepog kovcega.

Karuzo

pre 6 godina

Da je sreće ukinuli bi klizeći start, a pogotovu svaki start s leđa u fudbalu. Veliko je pitanje ko je veća žena, onaj koji se baca s leđa u noge protivnika koji ga je već izbacio iz igre ili protivnik koji zbog takvog starta padne. Najbolje bi bilo da dozvole i grebanje i ujedanje, jer to startovanje s leđa i bacanje u noge je odraz nemoći, a ne nekog tehničkog dostignuća. Nekada je bilo sramota lomiti s leđa igrača koji te predribla a danas je sramota padati posle takvog starta.

nezan dodir

pre 6 godina

OBISAO ga levom nogom, STAVIO ruke na ledja.
Dakle, nije ga potkacio, nije ga gurnuo.
(edi r., 12. april 2018 11:24)

Kako se u takvom naletu moze "samo staviti ruka na ledja" - da li to znaci da sila inercije vise ne postoji kada se igra fudbal?
Cist penal, da nije svirao bio bi razapet po novinama - svaka cast sudiji!

Realan

pre 6 godina

Ako je ovo od sinoć za penal i karton onda je start na Cuadrada u prvoj utakmici penal, crveni karton i 2 utakmice zabrane nastupa. Real je kako god okrenete poguran i protiv Juvea, a i PSG-a... Čist ofsajd od 1m u kojem je bio Kroos kod penala. To nisu htjeli ni pustiti u usporenoj snimci... Real se godinama gura od strane UEFA-e..

Sporno

pre 6 godina

Nije pitanje da li mu je, ili nije, stavio ruku na leđa. Pitanje je da li ga je odgurnuo ili je ruka tu gde jeste u žaru borbe. Ovo se ne svira ni u regularnom vremenu kao faul

Grobelar

pre 6 godina

Pao je kao svojevremeno Mrđa! Identično! Čeka minimalan kontakt, a onda noge klecaju kao kod artritičnog starca od 150 godina, dramatičan otklon tela ka napred i faca kao da mu je polomio sve kosti! Smešan sudija, smešan penal!

Kolja

pre 6 godina

Ovakav penal u 93 minutu je kradja.Da je bio u 2 minutu pa da se kaze slobodno sudijsko uverenje.I to bi bilo doskutabilno.Da ova noga nije isla bas na loptu,ili da ga je njom udario posto je loptu promasio pa je to cist penal.Ovaj niti je imao kontrolu nad loptom,niti je pokusao da sutne.Malo guranja je bilo.Ali nije fudbal balet.

sarajevo.ba

pre 6 godina

Nocas Denver je imao napad za pobjedu.Da je Jokic bio u reketu na polaganju ili kucanju pa ga neki igrac Minesote udario u rukama jel bi to bio faul i slobodna ili ipak nije trebao svirati jer je zadnja secunda meca?

Uglavnom, 90% komentara su "bio je penal al ga nije trebao svirati".

dong

pre 6 godina

Kao što nije svaki kontakt faul tako i nije svaki kontakt penal. Ja iskrenom mislim da je igrač Reala već pri prvom dodiru igrača Juventusa krenuo da pada. Taj dodir nije bio za penal.

pravda za Djidjija

pre 6 godina

Ja mislim da je bio penal..ipak je svirao to sto se desilo pa ovaj šutnuo pa se promenio rezultat, da nije bio penal verovatno bi ostalo 0-3 i igrali bi se produžeci...mislim da sam na mestu sudije svirao bi - kraj tekme o dosudio penale u slučaju da ne bude golova za penale, tako da i nije morao da se zuri, dao bi ga Ronaldo svakako..Al Aj, sad će Italju da gleda samo na tv-u..

Jim Beam

pre 6 godina

Real nije zaslužio da prođe dalje. Igrali su kukavički, Alegri ih je potpuno razbio taktikom. Trebali su da prođu isto kao i Barsa. Ali realno, ovo je penal, to da li je u trećem ili 93.minutu ne menja stvari. Momak je u izglednoj poziciji za gol, dolazi igrač i ometa ga sa leđa ne dirajući loptu. To je penal. Meni je veći šok kako su ovog momka ostavili samog. 93.minut, aktivan rezultat, a Benatia kasni 2m za svojim igračem koji sam stoji na 5m od gola. Ne bi ti meni više igrao na tom nivou.

Ono prošle godine protiv Bajerna je bila krađa, ovde je čisto, koliko god bolno. A nama ostaje da se nadamo da će Liverpul ili Roma razbiti Bajern i Real u polufinalu i daćemo gledati neka druga lica u finalu.

Ivan Veljković

pre 6 godina

Pogledajte sliku sa naslovne strane "Marke" ona dovoljno objašnjava sve! Jeste da je "Marka" prorealovski list izuzetno naklonjen velikom Real Madridu ali ova slika jasno govori sve! Vide se RUKE NA LEĐIMA U PETERCU NA PROTIVNIČKOM IGRAČU ŠTO JE PREKRŠAJ KOJI SE MORA SUDITI, NAROČITO U VELIKIM I VAŽNIM UTAKMICAMA GDE SE LOMI REZULTAT! Tačka!

Falcon

pre 6 godina

@Stevan
Ne vredi, ne kapiraš ti to. 'Ajde ponovo:
1. Ono nije penal.
2. Ono naročito nije penal u 93. minutu, kada direktno odlučuje ishod ovako bitne utakmice.

Gigi

pre 6 godina

Sezone i godine unazad nas iz iskustva uče da je u glavi svakog igrača PenalMadrida da se prvo baci a onda tek da zabije gol.Tako je i Vaskez ucinio.A sudac jedva docekao da dosudi,i Vaskez je znao da ce Englez svirati.Prvo Benatia je po konstituciji viši za glavu i pol od njega a i tezi bar 15 kg.Vaskez se odbio od njega jer je lagan ko pero,da ne kazem da ga je otresao Benatia ko balavca jer je fizicki jaci od njega dva puta..

Stevan

pre 6 godina

Jedini problem i jedino sto ovde boli sinpatizere Juventusa i one koji ne vole Real jeste to sto je penal dosudjen 20 sekundi pre isteka regularnog toka. Ali u fudbalu nema emocija kad si sudija- ako je bio penal, moras da ga dosudis pa makar to bilo i u onakvom trenutku. A penala je bilo. Vaskez je na 4 metra od gola bio sam kao duh sa loptom koja mu llide na nogu, Bufon nije bio ni blizu da ga spreci da sutira i da ga Benatia nije oborio sa ledja, gde pritom nije uopste dotskao loptu vec samo pokupio Vaskeza, ovaj bi postigao gol. Tacnije, imao je 100% cistu sansu za gol. Ako to nije penal, onda ja ne znam sta jeste.

vince carter

pre 6 godina

Naravno da nije bio penal,postoji slika gde se lepo vidi da je Benatia zahvatio i loptu a Vaskez je vec ranije poceo da pada,Bufon je takodje izlazio na loptu i verovatno bi je pokupio..poslednji minut meca jos! Ronaldo se sinoc ogavno ponasao nakon gola,provokacije igraca Juvea uz psovke sve to protiv kluba ciji su mu navijaci aplaudurali. Neko je napisao da bi Real pokazao nadmoc da nisu bili opusteni nakon prvog meca? Bas naprotiv pouceni iskustvom Barse igrali su maksimalnu,isto tako podvig Rome je dao krila Juventusu. Ko je gledao prvi mec video je da je mec bio egal i pun tempa do drugog gola,gde je Juve stao. Takodje ne zaboravite da do Ronaldovih makazica ne bi ni doslo bez katastrofalne greske Kielinija ili Barzaljija koji je cisto loptu koja je isla bufonu u ruke izbacio sa strane,gde je je pokupio ronaldo,da bi iz te iste akcije potom lopta dosla do njega i vec cuveni gol. Odbrana Navasa i neki Alegrijevi potezi tipa katastrofalnog forsiranja De Silja ispred Lihtstajnera.

Milos

pre 6 godina

Ja razumem da ljudi mrze taj Real, očima ne mogu da ih vide, isto i ove druge što mrze Barsu, ali toliko ići protiv zdravog razuma??? Ja nemam ništa od toga da li je bio penal ili ne, ali ne mogu da vređam zdrav razum na osnovu onoga što sam pogledao sto puta sinoć. Vaskez je u gol šansi sam ispred golmana, videli ste reakciju Bentije, čovek nije tako ali tako loptu. Ljudi su razočarani jer je Juve anulirao 3-0 Bufon je legenda i kapiraju da treba da im se pogleda kroz prste zbog toga, i svaka im čast za to ali sami su krivi. Čekao sam izjave Bufona i Alergija nijedan nije izjavio da penal nije bio. Oni drugu spornu situaciju niko da spomene, Iskov gol. Takvi su ljudi kod nas i to je to, neće se tu dugo promeniti. Gosti na sky sportu Gerrard, par sudija svi jednoglasno kažu da je penal, ali jbg šta ćeš mi smo pametniji. Najjadnije jr što navijači Barse ovde kukaju pogledajte penal protiv Psg prošle godine i poredite sa ovim. Cirkus

Stevan

pre 6 godina

Ako je ovo od sinoć za penal i karton onda je start na Cuadrada u prvoj utakmici penal, crveni karton i 2 utakmice zabrane nastupa. Real je kako god okrenete poguran i protiv Juvea, a i PSG-a... Čist ofsajd od 1m u kojem je bio Kroos kod penala. To nisu htjeli ni pustiti u usporenoj snimci... Real se godinama gura od strane UEFA-e..
(Realan, 12. april 2018 11:19)

Pa kad si tako realan, sto ne rece i to da je Iscu ponisten cist gol. Procitaj pravilnik kod onog dela u kojem je objasnjeno sta je ofsajd i kad se svira i ukapiraces da je Realu ponisten cist gol. A ono je penal bio, Vaskez uopste nije imao nikakve koristi od toga da padne jer je imao zicer situaciju da postogne gol sa 4m. Decko je pao jer ga je Benatia sa ledja oborio. A to sto vi mrzite Real pa je svaki penal koji im se svira automatski neregularan i tumaci se kao pomoc sudije, to je vec neka druga tema. Real je zasluzeno prosao i tu se prica zavrsava. Niko ne prica kako je sudija pomogao Liverpoolu i ostetio City, direktno uticao na ishod meca, ne, naprotiv-svi se slade time i hvale Liverpool, raduju se tome i govore kako se eto Guardioli vratilo sve jos iz vremena kad je vodio Barcelonu. Pa dobro, eto, po toj logici i Juventusu se sonoc vratilo za sva namestanja u Seriji A. Svaki izgovor ima i kontra izgovor, ako se krene tim putem. Ali Real je zasluzeno prosao koliko god vama bilo krivo.

Rajko

pre 6 godina

Ma dal je moguce da ljudi pisu ovakve stvari...hahahhaha 
NE sudi se u cetvrtfinalu,u polufinalu u finalu u osmini finala,ne sudi se u zadnjih deset minuta,u zadnjih pet minuta u zadnjem minutu... 
PENAL JE CIST i da nije dosudjen to bi bila katastrofalna greska po Real!
(Hmm, 12. april 2018 14:32)Klinac jos ti pure moras da jedes da bi skontao sustinu fudbalske igre..ti vidio na Tv neku ruku a ne znas da li je samo naslonio na ledja odbrambenog igraca Juvea ili ga je udario..ja ti kazem da je sumnjiv kontakt!Ne postoji covjek koji je vidio da li je penal ili ne jer se ne sudi kontakt samo kao penal vec koliko si omeo igraca da da gol!Prema tome ne mlati!Da se svira kontakt kao penal svi bi padali u 16 m!

Petar

pre 6 godina

Sad ce Realomrzci ili ljubitelji Buffona i neki nostalgicari reci da nije bio a navijaci Reala da jeste, a niko nije objektivan.
Jedino pitanje je dal je bio faul ili ne? Dal bi svirao takav penal u 10.minutu meca? Ako bi onda je zavrsena prica. Ja mislim da je bio penal i da bi u suprotnom slucaju postigao cisti gol bez kontakta jer je bio sam ispred gola. Sad iako mi je zao Buffona i iako je to tuzan nacin ispadanja ja mislim da je cisti penal

Раде Кузма

pre 6 godina

Само навијачи Реала кажу да је био пенал, а сви остали да није. Мислим да је онда јасно да ли је пенал постојао или не.

Vonko Normalni

pre 6 godina

Bio je kontakt i rukom u ledja i nogom u stomak. Nebitno je koliko intenzivan i da li je bila izgledna prilika za gol. Ovakav kontakt je prekrsaj, a prekrsaj u 16m je penal. Te price da nije svaki kontakt faul i svaki faul penal ne piju vodu. Setite se utakmice Jugoslavija-Argentina sa svetskog prvenstva kad je argentinski fudbaler samo povukao za majicu Jugovica. Niti ga je oborio niti je Jugovic bio u sansi za gol, ali napravio je prekrsaj u sesnaestercu i kraj price.

masterkg

pre 6 godina

Realno - čist penal. Bivši sam sudija i ova ruka na leđima, dok je igrač u naletu je toliko očigledna da samo onaj ko nije iskren i patološki mrzi Real i Ronalda može da kaže da nije penal....

Goran

pre 6 godina

Penal je cist ko suza, a ko gubi ima pravo da se ljuti to je oduvek bilo tako,snimak kao i slika iz Marce dovoljno govori , da nije Benatia (bukvalno) zajahao Vaskeza pomerivsi mu na taj nacin teziste ovaj bi pogodio zicer koji inace ni moja baba ne bi promasila ,jer je lopta bila idealna za prijem... ovde vecina koja udara minuse i govore da penala nije bilo su samo mnogo ostrasceni ljudi,ja iako ne navijam za Real sam odmah u startu video da je penal bio cist kao suza i da je sudija apsolutno postupio po svim fudbalskim pravilima,proguglajte malo sta bivse velike zvezde fudbala govore o ovoj situaciji, velika vecina se slaze da je Oliver postupio po svim pravilima, a pojedini jedino smatraju da je sudija mozda mogao da malo progleda kroz prste Juventusu zbog vremena u kojem se prekrsaj desio kao i zbog vaznosti meca !

Stevan

pre 6 godina

Samo za one koji ponavljaju "kakve veze ima da li je prvi ili 95.minut", "kakve veze ima da li je sredina terena ili kazneni prostor", "kakve veze ima da li je 0:0 ili 10:0" ... to možda zvuči pravedno i logično, ali od takvih nikad nije postao ozbiljan sudija, niti oni razumeju duh igre!
Primer: Roma u finišu daje odlučujući gol Barseloni i svi igrači istrčavaju sa terena preko atletske staze i idu da se kače na ogradu kod navijača. Za napuštanje terena bez dozvole sudije se dobija žuti karton. Znači svima bi sudija morao da da po karton, ali šta da radimo kada njih 5 već ima jedan?! Ništa, dobiće po drugi žuti, biće isključeni ... ali onda se mora prekinuti utakmica jer tim nema dovoljno igrača na terenu. Barselona ide dalje. Jel to prirodno?! Ne, sudija koji ima mozga daće žuti samo strelcu i normalno privesti kraju sportsku predstavu.
(Falcon, 12. april 2018 15:23)

Tvoja prica se svidja samo navijacima Juventusa i onima koji mrze Real. Ali nije u duhu igre da ne dosudis penal onda kad penal postoji samo zato jer je 93. minut, jer je cetvrtfinale LS i jer ce eventualni gol da izbaci ekipu koja je uspela da napravi cudo i postigne 3 gola u gostima. A da li znas zasto to nije u duhu igre? Zato jer ce nedosudjeni a postojeci penal mec da odvede produzetke i mozda ce ekipa kojoj nisi dosudio penal, a ipak je postojao, da ispadne na kraju. Pa ti meni reci, da li bi to bilo u duhu igre? Pa ne bi!!!

vlada

pre 6 godina

Iskreno receno, da je ovo 2 srpska liga i da igra 12. protiv 7. pa i da svira ovako nesto, ali u zadnjem minutu revansa LS, a pri tom taj penal resava prolaz jednoj ekipi onda ne bi smelo da se svira. Jedna od najvecih sramota ikada, u rangu sa onom utakmicom kada je sudija ojadio Chelsea protiv Barce.

Hmm

pre 6 godina

NE SVIRA SE OVAKAV PENAL U CETVRTFINALU LIGE SAMPIONA U 93-OM MINUTU!!!Pogotovo sporan kontakt,DA,bilo je kontakta ali blagog kontakta ..ne mozes druze to svirati ravnodusno kao da je 12-ti minut..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Rajko, 12. april 2018 13:07)

Ma dal je moguce da ljudi pisu ovakve stvari...hahahhaha
NE sudi se u cetvrtfinalu,u polufinalu u finalu u osmini finala,ne sudi se u zadnjih deset minuta,u zadnjih pet minuta u zadnjem minutu...
PENAL JE CIST i da nije dosudjen to bi bila katastrofalna greska po Real!

KumNijeDugme

pre 6 godina

Penal je bio... oborio ga je sa ledja... uleteo u njega i odgurnuo rukama...
igrač u gol sansi... aj pogledajte snimak po onda komentar ostavite...

mile delija

pre 6 godina

Penal je bio,sad polemisite.koliko hocete,to sto.igraci danas udaraju stipaju,cupaju za dres pa im se sve tolerise to je druga stvar.Za svaki zuti u danasnjem fudbalu prije bi bio cist crveni,e zato i nema vise ljepote,driblinga,poteza,majstorija ....ovo je sve fizicka sprema trka trka i samo trka,ko.bolje odigra presing i odradi bolju kontru pobedjuje...

dragance

pre 6 godina

Da je bila ista ta situacija na drugoj strani u sesnaestercu real madrida i da je pao igrac juventusa u napadu penal ne bi bio sviran, to je cinjenica... bio faul ili ne - nebitno je, bitno je jedino u cijem je kaznenom pa od toga i zavisi oce li biti sviran ili ne...

Kotlokrp

pre 6 godina

Nisam gledao. Ne pratim vise LS jer su i tu poceli da namestaju zbog sponzora i kladionica. Realno svake godine sve isti timovi, a LS sve slabija. Bruka sta novac radi.

gevara

pre 6 godina

Ja sam navijac Manchester Uniteda ali kako neko moze da kaze da ovo nije penal. Ruka u njegovim ledjima i sto vise jasno se vidi da je Benatia promasio loptu i pogodio Lucasa. A sto se minute tice samo da razjasnimo da je svaki minut deo utakmice tako da uopce nije vazno. Mene cudi jos nesto jer nijedan Realov igrac ne kaze o regularnom ponistenom golu Isca koji nije bio u ofsajdu jer valjda ostaju to sucima

Hmm

pre 6 godina

C,c,c...
Najjaci su ovi koji toliko mrze Real da ce da se razbole...
Pazi ovo...Kada navijaci Reala kazu da je ovo cist pena,za njih kazu da su pristrasni,a kada ovi sto mrze Real kazu da nije bio penal,oni su objektivni...ma daj...
PENAL JE CIST!Juventusu postovanje za neverovatnu utakmicu!

GM

pre 6 godina

Ako guranje sa ledja, odnosno to sto umesto lopte udara igraca u stomak...
onda nije penal.

Loptu video nije, ruke su mu bile gde ne treba i noga zavrsila gde ne sme.
Ali eto, neko ce da kaze to se nije desilo... ili kao, jeeeste, ali ipak 93...

Petar

pre 6 godina

Lepo se vidi na snimku da igrač Juventusa nije dodirnuo loptu. Zbog toga je ovo skakanje na ledja, guranje rukom ledja protivnika, karate potez nogom, dakle reč je o trostrukom penalu.

Falcon

pre 6 godina

Samo za one koji ponavljaju "kakve veze ima da li je prvi ili 95.minut", "kakve veze ima da li je sredina terena ili kazneni prostor", "kakve veze ima da li je 0:0 ili 10:0" ... to možda zvuči pravedno i logično, ali od takvih nikad nije postao ozbiljan sudija, niti oni razumeju duh igre!
Primer: Roma u finišu daje odlučujući gol Barseloni i svi igrači istrčavaju sa terena preko atletske staze i idu da se kače na ogradu kod navijača. Za napuštanje terena bez dozvole sudije se dobija žuti karton. Znači svima bi sudija morao da da po karton, ali šta da radimo kada njih 5 već ima jedan?! Ništa, dobiće po drugi žuti, biće isključeni ... ali onda se mora prekinuti utakmica jer tim nema dovoljno igrača na terenu. Barselona ide dalje. Jel to prirodno?! Ne, sudija koji ima mozga daće žuti samo strelcu i normalno privesti kraju sportsku predstavu.

Ivan

pre 6 godina

Diranje i guranje s leđa protivničkog igrača u petercu koji ima loptu pred sobom i sprema se da je uputi na gol je PREKRŠAJ! A pošto je to prekršaj u protivničkom petercu, to je PENAL! Tačka! Da li je 3. ili 93. minut utakmice nebitno je, prekršaj je prekršaj, pravila su jasna i trebaju se poštovati! Uostalom, fudbal je baš zbog ovakvih drama najpopularniji sport na planeti! Čemu kuknjava sad? Prekršaj je postojao!

Dalje, sve ove koji kukaju i nariču za "pravdom i poštenjem" malo da podsetim, setite se afere "Kalčopoli" pa nije bila pre Velikog Praska nego pre malo više od 10 godina i veoma dobro je se sećamo! Koji klub je bio pejanica te afere? Da vas podsetim malo? Zaim, setite se i Svetskog prvernstva 2006.godine u Nemačkoj i na koji je način izbačen sa terena u finalu jedan od najvećih igrača u istoriji fudbala Zinedin Zidan sećate li se? Ne sećam se da se tada iko iz Italije ovoliko sekirao i vapio za "fdbalskom pravdom" ovako kao što vi sada ovde naričete zbog Juveovog poraza! A Zinedina Zidana su BRUTALNO izbacili sa terena sramno ga provocirajući; psujući mu majku i sestru na šta je ovaj reagovao onako kako je reagovao impulsivno i bio isključen! Gde je tu pravda o kojoj govorite?

Inače Juve je sinoć odigrao fenomenalno dobro utakmicu i bio na pragu da eliminiše Real posle 0:3 na svom terenu, ali objektivno Real je zaista bio blji u ova dva meča, i sinoć je imao velike šanse, prema tome samo opušteno, sve je ovo fudbal, baš zbog toga je zanimljiv!

Ronaldo Lima

pre 6 godina

Kontakt jeste postojao.Prvo rukama,sto se vidi po tome kako se odbila lopta od grudi Vaskeza.Intenzitet faula nije bio veliki ali u duelu su bili igrac od 190cm i 96kg i igrac od 173cm i 70kg,sto je dovelo do toga da bude sviran penal.Cinjenica je ipak da Real nije zasluzio da prodje u regularnom delu sve i da je Vaskez dao gol iz te sanse,jer su poceli da igraju tek na 0:3.E sad,ostace nejasno zasto se Juve povukao posle treceg gola kad je Real bio pred klasinim nokautom.

Sole

pre 6 godina

Sad ce Realomrzci ili ljubitelji Buffona i neki nostalgicari reci da nije bio a navijaci Reala da jeste, a niko nije objektivan.
Jedino pitanje je dal je bio faul ili ne? Dal bi svirao takav penal u 10.minutu meca? Ako bi onda je zavrsena prica. Ja mislim da je bio penal i da bi u suprotnom slucaju postigao cisti gol bez kontakta jer je bio sam ispred gola. Sad iako mi je zao Buffona i iako je to tuzan nacin ispadanja ja mislim da je cisti penal
(Petar, 12. april 2018 11:41)

I mi sad kao treba da verujemo da si nepristrasan.

ZigZig

pre 6 godina

nije ostetio samo Juventus, vec citavi fudbal i oredstavu o fudbalu.... manje vise je ubio fudbal, onakvu utakmicu da rijesi sudija ej i to minut pred kraj, samo da bi prosao 'Real' ... cemu smisao !?

Aubameyang

pre 6 godina

1. Stavio mu ruke na ledja
2. Promasio loptu
3. Pokusao sa ledja da dodje do lopte pre Vaskeza
4. Vaskez u 100% tnoj prilici za gol.


Ne postoji ni jedan jedini OBJEKTIVNI element da ne bude penal. Ni jedan. Svi su subjektivni.

hmm

pre 6 godina

Nije stvar u penalu,stvar je da je sudija pobjedio fudbal,problem je sto je sudija uskratio 30 minuta fudbalskog fajta cijeloj planeti.Sudija je izgubio osjecaj za fudbal i stavio sebe u prvi plan umjesto fudbala,a niko se iz Reala nebi bunio da nije sviran penal.Klasicna sudijska neznalica,koja je uskratila 30 min,Bufona u L.Š.,30.min,uzivanja u fudbalu mebitno ko bi pobjedio.Fudbal je stvorio sudije,a ne sudije fudbal.Rezultat Sudije:Fudbal prolaz sudija.
(Fudbal, 12. april 2018 18:09)

Oprosti druže ali ovo bas i nema nekog smisla .I ja obozavam fudbal i svu neizvesnost koju nosi,ali po tebi je sudija trebao da drasticno pokrade jednu ekipu zato sto se nama gleda fudbal?
Po tebi je sudija koji je imao hrabrosti da sudi po pravilima,neznalica?

kralj

pre 6 godina

ljudi ako neki klub ne volim to je onda Real Madrid, ali ajde budite objektivni, ostavite navijacke strasti po strani, ovo je bio penal cist kao suza, svako ko to porice ili nema pojma o fudbalu ili je pristrasan!

Rajko

pre 6 godina

NE SVIRA SE OVAKAV PENAL U CETVRTFINALU LIGE SAMPIONA U 93-OM MINUTU!!!Pogotovo sporan kontakt,DA,bilo je kontakta ali blagog kontakta ..ne mozes druze to svirati ravnodusno kao da je 12-ti minut..

Fudbalski poznavalac

pre 6 godina

Mnogi ljudi su ograniceni i ne shvstsju poentu...Sudija mora da ima osjecaj za igru,ovo je cetvrtfinale Lige Sampiona,igraju dvije velike ekipe,ulog je ogroman.Ne dosudjuje se onakav penal u 95 minutu,jednostavno ne smije da se dosudi.Pravedno je ds se ide u produzrtke pa onds neka se odluci pobjednik.Ovo je tuzno za fudbal.

Bane17

pre 6 godina

Ma bitno je da je sve Real(No)...

Pomaže im se na svakom koraku već decenijama...

Šteta za fudbal što se nije ušlo u produžetke... Ali sudija je znao da posle gol Juventusa vredi više...

Owl

pre 6 godina

Stvarno smijesno da strucnjak za sudjenje "Realove" Marce kaze da nije bio kontakt za penal, ali u Srbiji na hiljade fudbalskih strucnjaka objasnjava kako je to penal tako pasionirano kao da su rodjeni u Madridu.
Sinoc na svim ex-Yu televizijama novinari, bivsi igraci i sudacki konsultanti listom kazu da penal nije bio, ali ne, ko Srbinu moze dokazati da on nije najveci strucnjak u svakoj oblasti u zivotu, a pogotovo fudbal i politika.
Zato nam i jeste kako jeste...

Ajmo Svi Na Lomacu

pre 6 godina

Jedno prosto pitanje za sve koje smatraju da je bio penal. Da li bi svirao penal u korist Juventusa u istoj situaciji? Mislim da svi znamo odgovor na ovo pitanje.

ogicg

pre 6 godina

Veliki sam nabijac Reala al ono im ni ja ne bi sudio.A pogotovo ne u 97 min.Realno nije penal.Posteno je bilo uci u produzetke pa sta bog da.

agent mahoun

pre 6 godina

Vaskes je krenuo da pada pre tog kontakta nogom dakle simulirao penal kod dodira rukom... Ovo nije penal ni u prvom minutu ni u poslednjem.
Sve i da nije odmah krenuo da pada opet nije za penal.

Utakmica je morala ići u produžetke.

KumNijeDugme

pre 6 godina

Ajde bre pogledajte pazljivo snimak...ČIST PENAL... start sa ledja i odgurivanje igrača sa ledja... ako tome dodaml da se sve to dešava ispred samog gola i da je najbliži igrač golmanu juventusa...

https://mobile.twitter.com/nacho_cimas/status/984173486129274881/video/1

MIke

pre 6 godina

Nisam ljubitelj Reala i bilo mi je drago da je Juvetus vodio 3:0 ali penal jeste bio sigurno. Da li je sudija trbao da svira to je drugo pitanje.

Ivan

pre 6 godina

Strasno koliko ljudi ovde navija za Real. Zivite u Srbiji ljudi, navijate za spanski klub sa jakom fasistickom tradicijom. Samo zbog toga su misljenja podeljena. Ovo protiv nas da se sudi vec bi isli da mu trazimo kucu u Engleskoj.

M

pre 6 godina

Svi su napali kako je Barsi sviran penal u 87.min
kao ne sudi se penal tad bla blaaaa...iako je pored tog penala bio potreban jos jedan gol..
Ali je zato ok da se sudi u 92:53...
i na sve to Bufonu koji jeste fudbal..Bufon=fudbal..daje crveni...
ne da ne mogu ocima da gledam Real vise svake sezone im se daje ovako..Kao i sa Bajernom I juventusom..
ne mogu vise fudbal da gledam ocima uopste.
Olivere sad si faca uzivaj u slavi kao i Kolina...
a Mazic nek ti sudi Atletiko u LE..

Uvalin

pre 6 godina

Moze da se svira , ali ne i u ovako bitnom mecu , pogotovu ne u tom minutu. Jos englez sudi , on ni rodjenom sinu ne bi svirnuo ovakav penal u premijer ligi.

555

pre 6 godina

Ali doista se iz usporene snimke vidi da nije bilo namjere guranja. To što Vasquez lagan i nema više od 20kg ga ne isključuje odgovornosti da je sam doprinio padu. Mislim, takvih situacija ima dosta i nerijetko ih suci ne sude.

Gianni Commandini

pre 6 godina

previse puta je poguran Real, prosle godine Bayern faul za drugi zuti Casemiru se oprasta, al ga Vidal dobija uredno, dva offside a nakon toga....Dybala crveni za simuliranje, citavo drugo poluvreme igrac manje za Juventus, penal na Cuadradom cist kao suza, Cakir ne svira... ja i dalje ne mogu da verujem da je sudija imao zeludac da ovo svira u zadnjoj sekundi zaista, pa bilo je ocigledno da mu lopta bezi, i da je samo gledao kako da padne, ovo je disqutabilno i za sviranje na sredini terena!!!

Sinak53

pre 6 godina

Penal cist kao suza, utakmica se igra dok sudija ne svira kraj, nema price koji je bio minut da li 3 ili 93, da je rezultat nerjesen ili 5 razlike, da li je prvo kolo, polufinale ili finale lige sampiona. Takodje veci posjed lopte ili broj suteva u okvir gola ne igra vaznu ulogu ako jedan tim sa manjin posjedom i manjim prilikama postigne vise golova.
Postignut gol glavom, makazicama ili greskom odbrambenog igraca se racuna kao 1 gol i isto vrijedi kao i svaki drugi.

kakogod

pre 6 godina

Na prvoj slici se vidi koliki je kontakt rukom(jedva da ga je dotakao) i isto se vidi da je noga nalopti a ne usmerena na deo tela igrača Reala. Ovo nije penal, prestanite da se lažete da je i minimalni kontak dovoljan za penal- NIJE! Jer se ovde igra fudbal, pa ni u kosarci mu ne bi ovo svirali.

pprvi dan skole u Svedskoj

pre 6 godina

Penal je cist,oborio ga je u petercu...nije to bilo na ivici sesnaesterca.. pa se vaga da li je bio u sesnaest ili nije...uzgred taj isti sudija je ponistio cist gol Realu odnosno Isku?

coki

pre 6 godina

Jim Beam...Real nije zasluzio da prodje dalje???kukavicki igrali?jesi li ti gledao utakmicu?Rela iz prvog ima 3:0 prednosti i oni od prvog minuta napadaju a Juve se brani sa 11 na svojoj polovini.Pogledaj posed,pogledaj suteve na gol,pogledaj iz kakvih situacija je Juve dao golove(centarsut sa 30-35 metara) sa jednim,dva igraca u 16 metara Reala,ljudi dosli da se brane pa ako daju gol daju.Juve nije zasluzio da prodje ni Totinhem,pogledaj utakmicu u Londonu,pevci promasuju prazan gol(nesrecni Kejn),promasuju sanse jedan na jedan,Juve iz dve kontre,dva suta na gol daje 2 gola.Sta je tu posteno kada se brani protiv Totinhema i jos gore,ceo mec se branis protiv Reala a treba da stignes 3:0?da je real igrao povuceno,da nisu jurili da daju golove mec bi se zavrsio 0:0 ili 1:1 a ovako Juve zasluzio da ide dalje braneci se ceo mec i moleci boga da ne prime gol iz 15 suteva i nadaci se da oni daju 3 gola iz 3 suta?

Juve

pre 6 godina

Само навијачи Реала кажу да је био пенал, а сви остали да није. Мислим да је онда јасно да ли је пенал постојао или не.
(Раде Кузма, 12. april 2018 13:58)

Cekaj, to znaci da i ja navijam za Real? Cudno, nisam znao...

zile

pre 6 godina

Безвезе,губи се драж фидбала у сваком смислу те речи.Јадно и жалосно.Пусти брате нек иде у продужетак па шта буде,ком обојци том опанци!!!

Fudbal

pre 6 godina

Nije stvar u penalu,stvar je da je sudija pobjedio fudbal,problem je sto je sudija uskratio 30 minuta fudbalskog fajta cijeloj planeti.Sudija je izgubio osjecaj za fudbal i stavio sebe u prvi plan umjesto fudbala,a niko se iz Reala nebi bunio da nije sviran penal.Klasicna sudijska neznalica,koja je uskratila 30 min,Bufona u L.Š.,30.min,uzivanja u fudbalu mebitno ko bi pobjedio.Fudbal je stvorio sudije,a ne sudije fudbal.Rezultat Sudije:Fudbal prolaz sudija.

bacca

pre 6 godina

Ako je Michael Oliver ispao tolika faca i dao Buffonu crveni karton, zasto Ronaldu nije dao makar jedan zuti za ona dva sramotna pada u kaznenom prostoru koja su oba zasluzila zuti karton.

nezan dodir

pre 6 godina

Da si igrao fudabala, znao bi da je svaki duel kontaktni, osim kad te Mesi zaobidje i osetis promaju...
Dakle, ono sto se na tv ne vidi - svaki duel je muski kontakt ramenom, laktom... pa maleni Sterling oduvao Van Dajka pre neki dan- sudija nije trepnuo.

Na sta bi licio fudbal kad bi se kontakt sudio?
(edi r., 12. april 2018 12:09)

Priznajem da nisam igrao fudbal profesionalno, kosarku jesam. Naravno, igrao sam mali fudbal sa ortacima, ali to nije bitno za ovu diskusiju. Ono sto sam hteo da kazem je da ovo nije bio samo kontakt moralo je biti GURANJE - covek koji je u naletu ne moze da se zaustavi tek tako, njegovo celo telo je ispunjeno silom inercije i cime god da dodirne osobu ispred sebe on ce ga gurnuti (ne zato sto ga gura samo rukom, on ga gura celim telom, tj inercijom).

šetač

pre 6 godina

Pa šta ako mu je ruka na leđima, gde piše da ne sme da ga pipne. Nije ga gurnuo i lepo se vidi da je start na loptu i sa rukom koja ne gura protivnika. Dakle nije ga gurnuo nije ga šutnuo. Ovo se ne sudi pogotovo kada je mnogo važno i pogotovo ako je 97 minut. Sudija ili je glup ili je mnogo hrabar.

jastreb

pre 6 godina

Budalastina, kakvi podeljena misljenja, svako ko je iole realan i ko voli fudbal i prati sta se u poslednje vreme radi u korist pojedinih klubova, zna da bi ovo svirali jedino u korist Partizana ili Zvezde u nasoj ligi, mada i to je cak pod znakom pitanja

Gianni Commandini

pre 6 godina

treba napomenuti jos nesto, u produzetku se takodje vazi gol u gostima, sto bi za Juventus bila ogromna prednost, takodje i dve izmene koje je Alegri imao na raspolaganju, sto nije zanemarljivo!!!

Vlad the Great

pre 6 godina

Ma koliko penala je Real dobio na poklon u proslosti, ovoga puta je to bila ispravna odluka sudije. Da se to sve dogodilo u 39. minutu, niko ne bi ni polemisao o toj odluci. Na zalost, to je bio 93. minut i situacija koja je direktno odlucila prolaz.

Ајде@

pre 6 godina

Лепо се видело да човек чека контакт како би исимулирао и пао, а није ишао на лопту, није се борио за бољу позицију.
Проблем је што овакви тзв. спортисти не схватају да се свако варање плаћа и како је Јувентус сада платио за оне марифетлуке у Италији, платио у најгорем тренутку, тако ће и Реал платити за своје у последњих неколико година...
Видите шта је од Барсе остало... Е тако ће и са Реалом бити.

Dr.Haus

pre 6 godina

Sve je to u redu,recemo da ima elemenata da se svira penal,ali da je Juventus imao ovakvu situaciju da li bi sudija svirao penal za Juventus???

Aleksandar

pre 6 godina

Navijam za Barselonu i Juventus, to su mi dva omiljena kluba, ali kakva bre molim vas misljenja razlicita? covek je srusen u petercu nesmotrenom reakcijom Benatije. Da je bio 95' minut, svira se jedanaesterac, jer je sve u suprotnom na stetu onoga ko je oboren. Kraj price. Procitajte malo sta drugi kazu, a nemojte sejati ovde svoje frustracije radi toga sto je Barselona zajedno sa Juventusom ispala a Real Madrid ima zagarantovano barem cetvrto mesto u Evropi ove godine. Ne verdnuje se to toliko, ali potencijalno mogu da odbrane jos jednom titulu Lige sampiona i to da bude treca u nizu. Oliver bi bio lud da nije svirao, razapelibi ga, ne zato sto niej svirao Realu, vec sto nije svirao ocigledno makar na sekundu pre kraja meca. Samo se vi tesite, pametnije bi bilo Barselon ida gleda sta da radi sa sredinom terena i kada Mesi zakaze, a ni on nije vise u cvetu mladosti.

coki

pre 6 godina

Ronaldo Lima...mozes samo da mi pojasnis kako se to Juve povukao posle 3 gola kada su na celoj utakmici imali 3 suta na gol?i objasni mi kompleksne i uigrane akcije Juvea kod golova,npr kada ide centarsut sa 30 metara i Mandzukic glavom daje gol pored Karvahalja,ili jos bolje centarsut sa 40 metara koji ide golmanu u ruke,nigde igraca Juvea,Navas ispusta loptu i Juve daje 3 gol iz 3 suta?branili se od 1 minuta sa svih 11 na svojoj polovini i oni se onda "povukli"? gde su se povukli?iza gola?

Suti kuko!

pre 6 godina

nisu mi jasni ljudi koji se prepucavaju te bio penal te nije bio...ono sto je cinjenica real ide u pf koliko god se to nekom svidelo ili ne!!!

Merso

pre 6 godina

Kao sto je neko vec povukao paralelu sa kosarkom, analogija je u ovom slucaju potpuno na mestu. Pravila su definisana ali pak u poslednjim napadima kriterijum se znacajno menja i to svaki sudija u svakom sportu od rukometa, kosarke pa do fudbala zna. Da bi dosudio bacanja, sedmerac ili penal u poslednjoj sekundi to mora da bude 100% cista situacija, tipa igrac igra rukom na gol liniji, udarac po rukama pri sutu, jer ne gleda niko sport radi sudija i nisu oni tu da odlucuju pobednike.

Komšo

pre 6 godina

Igra bi trebala biti završena tačno u 90-toj minuti!!!! Koje su to gluposti sa produžetkom od 1-5 minuta!!! Za prvo oba tima imaju 90 minuta, a ne da bi fol sad u toj 1-5 minuta sve rešili. Šta su čekali 90 minuta??? Dalje baš u tim situacijama 1-5 minuta produžetka padaju crveni kartoni, takozvana nepravedna situacija s obzirom na 90 minuta igre, svađe, povrede, jedan tim i milioni navijača doživljavaju šok, a svi mi ostali smo najpametniji da li je penal bio ili ne!. Zaključak: Lopta je okrugla a igra traje 90 minuta!

DarioHubner

pre 6 godina

Ne znam zbog cega se toliko staje u odbranu Juventusa, pa i to je jedan klub koji namesta i namestao je gde je stigao, otimao.. Real takodje.. I kad igraju medjusobno ne mogu i jedni i drugi da pokradu... Dakle, za mene je ovo borba dva lopova, a vi se svadjate ko je manji, to ne mogu da razumem!?

wlado

pre 6 godina

i sada mi samo kazite kako ce VAR da pomogne fudbalu u ovakvim i slicnim situacijama?

to ce biti kraj ovog inace divnog sporta i zabave.
Ali svakako su pare vec stavile fudbal u komu. Ovo ce biti samo biranje lepog kovcega.

fpaiwokd

pre 6 godina

Ruke na leđima ajde, nije bio jak kontakt mada kada je igrač sam pred golmanom u petercu ni to se ne sme. Glavni je onaj šut u rebra, jeste zakačio loptu ali ga je pritom tako munuo da ga je čak pomerio u stranu. Vaskez jeste jedva čekao da padne tj u tom trenutku je već uveliko bio u padu, ali to ne umanjuje činjenicu da je Benatia pogrešio. Možda je on čak i išao sa namerom da ga faulira.
Ne razumem one koji kažu da je odluka skandalozna. Možda je diskutabilna u najgorem slučaju.

ppp

pre 6 godina

Koliko ih je stid što kradu govori činjenica da ovo nisu htjeli ni pustiti u usporenoj snimci. Penal (ofsajd) zbog kojeg je Real napravio preokret protiv PSG-a sto mnogi nisu videli - https://www.youtube.com/watch?v=lGfIBstUPOc

edi r.

pre 6 godina

(nezan dodir, 12. april 2018 11:57)

Da si igrao fudabala, znao bi da je svaki duel kontaktni, osim kad te Mesi zaobidje i osetis promaju...
Dakle, ono sto se na tv ne vidi - svaki duel je muski kontakt ramenom, laktom... pa maleni Sterling oduvao Van Dajka pre neki dan- sudija nije trepnuo.

Na sta bi licio fudbal kad bi se kontakt sudio?

Arhivator

pre 6 godina

Da je bio siguran da je penal sudija bi morao da pokaže u najmanju ruku drugi žuti a možda čak i direktan crveni Benatiji jer je bila gol šansa i poslednji igrač odbrane. On Benatiju nije ni pogledao nakon što je dosudio penal. Toliko o polemici da li je bio penal ili nije.

marko

pre 6 godina

Ovde svi komentarisu kako sudija nije trebalo da svira penal jer je Juve zasluzio da prodje ili zato sto im je zao Bufona...
Da ne kazem da ima ljudi (navijaca Barse ili samo onih koji prosto ne vole Real) koji su jedva su docekali da komentarisu neku “kradju” itd...
Penal je cist kao suza i greska je iskljucivo odbrambenog igraca koji kasni!
I Real je trebalo da prodje jer je Juve bio bolji samo do treceg gola, a fudbal se igra svih 90 minuta.
Svaka cast Realu i srecno u polufinalu!

coki

pre 6 godina

vince karter...ma sad kada razmislimo,ne samo da nije Benatia napravio faul i sutnuo lika u stomak,nego nije bio ni blizu,nisu imali kontakt,a drugo,pa Bufon bi odbranio sut sa 5 metara na gol sirok 7 metara tako da je sve ok.

miro

pre 6 godina

Ja kao navijac Arsenala mogu da kazem,da je sudija Majkl Oliver dosta puta svirao penal ,protiv Arsenala a kulminacija je kada je kao cetvrti sudija video da je Gabrijel ,, udario" Kostu i to prijavio glavnom sudiji koji je potom iskljucio Gabrijela Sta hocu da kazem, navijaci Juventusa nikada nece oprostiti ovom mladom ali veoma arogantnom sudiji Ako postoji dzentlmen u fudbalu onda je to Djidji Bufon ,i ljudski je pokazati reakciju na nepravdu, ali igrac i trener (Gvardiola) se odmah kaznjavaju a sudije nastavljaju da sude, pa ko ih stiti fudbalska mafija,kojoj ne odgovara video sudjenje..

Owl

pre 6 godina

Ko god misli da nisam u pravu u prethodnom komentaru i da je nesto sto sam napisao neistina neka dokaze i izvinicu se istog trena. Najlakse je glumiti velikog strucnjaka i vrijedjati druge.

Dejan

pre 6 godina

koje su konsekvence za sudije koje naprave greške?? ova situacija se mogla suditi i ovako i onako...postoje mnogo drastičniji primeri(recimo Anrijevo igranje rukom pre gola) pa nikom ništa...tog istog Olivera bi ispljuvali u Engleskoj da dosudi ovakav penal...fudbal se pretvara u mnogo nepošten sport...džaba tehnologije i inovacije

IamZlatanIbrahimovic

pre 6 godina

Benatia znaci dodirnuo loptu nije! Vec se lopta odbila od grudi vaskeza,koji je usled pritiska sa ledja rukama krenuo napred da pada i sa grudima loptu on udario. Dakle, 1 vs 1 , u mat poziciji sa golmanom.. sansa 1000%, Benatia zadnji igrac odbrane.. Sve uslove imamo za penal. E sad sto se sjatili Barsini,Juvetovi,i ostalih klubova koje Real cesto dere navijaci pa pljuju,to je drugo. pozz

jugguja

pre 6 godina

Kontakte jeste bilo, ne igraju odbojku vec fudbal. Ukoliko bi se ovakvi kontakti svirali kao faulovi, tokom cijele utakmice cula bi se samo pistaljka.

Kada se posle utakmice prica o sudiji a ne o utakmici ne valja. Ovakav penal moze da dobije Real, mozda Barselona, mozda Mancester bilo koji i to kada igra protiv Arsenala iz Tule.

milojko

pre 6 godina

amaterski faul ...sta ima da naskace u 16 metara ili da igra telom na telo...to je sve veliki rizik... zato je veliki paolo mldini celu karijeru sakrivao ruke na ledjima u 16ercu...

Ivan ZG

pre 6 godina

Da je postojao samo kontakt ruke na leđima protivničkog igrača i da on pada iako je lopta ispred njega onda je penal čist kao suza.
Međutim, igrač ne pada u trenutku nastanka kontakta (što govori da guranje rukom u leđa nije bilo jako) nego pada u trenutku kada vidi protivničku nogu ispred sebe. U trenutku pada, noga igrača Juventusa je bliže golu i barem jednako daleko ili blizu lopte kao i igrača Reala. Zato se više ne može govoriti da je on u posjedu lopte (koju nije ni taknuo), a da je na njemu napravljen faul. Igrač Reala pada naknadno kada uviđa da će ostati bez lopte ili barem bez šanse za pucanje na gol. To govori da kontakt nije uzrok pada več svjesno bacanje na teren.
Na žalost, sudac je odsvirao penal koji ne postoji.

Nidza

pre 6 godina

Zašto ne postavite lepo video da se uvere ovi navijači Barse i Juventusa da je bio penal ? Uvek se okreću neke priče kako Real namešta a niko ne gleda realnu situaciju. Kakve veze ima koji minut je u pitanju ? Eno imate analize na stranim televizijama i odgledajte. Ista stvar i protiv Bajerna prošle godine. Zar bi sudija koji je plaćen da navlači za Real sudio 2 nepostojeća penala Bajernu ? Ajte molim vas.

Alfredo Garsija

pre 6 godina

Ajde da i ja dam skroman doprinos i objasnim zašto mislim da je sudija pogrešio. U ovakvoj situaciji mogao je da svira penal. I, naravno, nebitno je da li se radi o prvom, pedesetom ili poslednjem minutu igre. Po meni, ovde je problem nešto drugo - ovakvih situacija u kaznenim prostorima je bilo još u toku utakmice (najmanje dve kojih se ja sećam, obe za Real uzgred budi rečeno) i sudija nije svirao, puštao je što bi se reklo "mušku igru". Jednom uspostavljen kriterijum mora se držati do kraja utakmice, nebitno da li je prvi, pedeseti ili poslednji minut igre i šta sve od toga zavisi. Eto tu je Oliver pogrešio. To je ta kanta đubreta koju pominje Bufon i koja ovde smrducka.

Karuzo

pre 6 godina

Da je sreće ukinuli bi klizeći start, a pogotovu svaki start s leđa u fudbalu. Veliko je pitanje ko je veća žena, onaj koji se baca s leđa u noge protivnika koji ga je već izbacio iz igre ili protivnik koji zbog takvog starta padne. Najbolje bi bilo da dozvole i grebanje i ujedanje, jer to startovanje s leđa i bacanje u noge je odraz nemoći, a ne nekog tehničkog dostignuća. Nekada je bilo sramota lomiti s leđa igrača koji te predribla a danas je sramota padati posle takvog starta.

JPR24

pre 6 godina

Penal. Ok. Vecina bi dosidila penal u nekom drugom momentu utakmice. Ali u ovom kontekstu, vecina ne bi svirala penal. I ostaje pitanje, da je bilo obrnuto, da li bi dodelio penal u istom kontekstu ? Da je to bila Sevilja na primer, umesto Reala, da li bi i tada dodelio penal ? U okvakvom kontekstu, sudije sa iskustvom su bile u stanju da skrate dodatno vreme, pa teraj produzetke, kako bi izbegli bas ovakve situacije. Ali to je bilo nekada...

đura krojač

pre 6 godina

Kome smeta jak VAR?
Kakvih komplikovanih situacija ima u NFL, u 'istorijskim' momentima, pa se lepo pogleda iz više uglova i donese odluka.
Inače, nebitno je koji je minut.U 27.ili 97.minutu pravila su ista.
Onaj 'duh igre' podseća me na Maradoninu 'božju ruku'.
Siguran sam da isti kontakt u šesnaestercu Reala ne bi bio sviran, kao
i je Isku poništen regularan gol.Tu dolazimo do sudije i vraćamo se na VAR.

Ja

pre 6 godina

Koliki treba da si bambus da u sred Madrida skocis coveku na grbacu malo se pridrzis pri tome i svu masu preneses na njegovu kicmu= zajases ga u poslednjem minutu utakmice a sve jer zelis da sprecis postizanje gola istog i nadas se pri tome da sudija nece svirati penal.....veeeeliki bambus.

Istina

pre 6 godina

Само навијачи Реала кажу да је био пенал, а сви остали да није. Мислим да је онда јасно да ли је пенал постојао или не.
(Раде Кузма, 12. april 2018 13:58)

Kao neko ko živi u Srbiji,nikad ali bukvalno nikad ne mogu da navijam za neki strani klub i da se raspravljam u njegovu korist,branim ili kudim neki drugi.Trudim se da realno sagledam svaki sporni događaj,onako kako ja mislim da treba a fudbal sam aktivno igrao 15 godina.Po meni je bio penal ali ga ja lično ne bih svirao samo zato što se desio u nadoknadi vremena i pustio bi da produžeci reše utakmicu,možda i penali na kraju.Tako da evo dokaza da ne misle samo Realovi navijači da je bio penal,ja sam neutralan.

znanje a ne imanje

pre 6 godina

kao laika za fudbal, zanima me odgovor na pitanje;
zašto je na sredini terena muška borba, igrači se bore kao bikovi, a kako se približavaju golu počinju da padaju od povetarca ?
To samo znači da treba promeniti sudijske kriterijume, odnosno motivisati igrače da radije pokušaju da daju gol umesto što (u velikoj, ogromnoj većini slučajeva) simuliraju pokušavajući da iznude penal.

ukoliko bi kazne za simuliranje bile drastičnije, igrači bi razmislii da li da simuliraju i rizikuju isključenje ili bi radije pokušali da daju gol.

Inače mislim da nije bio penal, jer mi se čini da je igrač Reala počeo da pada pre kontakta, koji je inače bio blag.
Primetio sam da su na celoj utakmici igrači Reala mnogo puta padali u šesnaestercu pokušavajući da iznude penal, što je išlo na živce.

Uopšte to padanje u šesnaestercu, ne samo sinoć, postaje odvratno.

Odrasli ljudi, jaki ko stene, mogu biku rep da iščupaju, a u šesnaestercu ko da su kula od karata...