Košarka 282

Četvrtak, 29.03.2018.

11:53

Saša Đorđević nije više trener Bajerna!

Aleksandar Saša Đorđević, selektor reprezentacije Srbije, nije više trener Bajerna, potvrdio je klub iz Minhena.

Saša Ðorðeviæ nije više trener Bajerna! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

282 Komentari

Sortiraj po:

Sta je sa zlatom?

pre 6 godina

@ Inspektor Tanasijevic - To je taj luzerski mentalitet, daj nam srebro i nek nas vodi dozivotno. Pa valjda bi trebalo neko zlato da se osvoji - Aurum za ove sto znaju latinski. Ne razmisljajmo vise luzerski, nego daj tozla.

voodoo

pre 6 godina

SrbEUin, 29. mart 2018 20:38)
Preterano si ostrascen, i u toj nevidjenoj ostrascenosti opet si morao da priznas da je Sale eto odlican motivator, iako si napisao kilometarski komentar o navodnim pojedinim greskama u vodjenju reprezentacije, cinjenica ostaje tri finala za tri godine, dva protiv Usa, jedno sa b timom od koga niko u Srbiji, a ni Evropi nije ocekivao da ce dalje od 1/4 finala ako uopste dodje dotle, pa dosli do finala, koliki je taj uspeh pokazuje i trenutno gde se nalaze tih 12 igraca u klubovima koji su igrali prosle godine, realno samo Bogdanovic ima neki prostor negde, ostali su manje vise nevidljivi cele sezone, sa tom ekipom je Sale dosao do finala, a ti slobodno veruj u to sto si naveo tu smesnu analizu trebao je da igra flaster na Prepelicu i slicne stvari, po tome se vidi koliko se zapravo razumes, ekipa sa povredjenim prvim plejmekerom, koji je inace bio treci plej u punom sastavu tima, treba da igra flaster na sporednom sa kim mozda Bogdanovicem koji nije mogao vise da skoci za sut pred kraj utakmice od umora, kao i ta prica trebao je da ga zameni, verovatno, medjutim menjate najboljeg sutera u finalu Evropskog samo kad imate nekog ko ce sutnuti umesto njega isti broj puta bez da dodaje kad ima prazan prostor zbog neiskustva, a mi takvog sa tom b selekcijom nismo imali, sto se videlo u igri nekoliko puta da su pojedini igraci izbegavali da sutnu i kad su mogli. Prosto to finale nam nije islo na ruku, Slovenija je bila domacin, bili su motivisni kao nikad, a mi sa B timom koji je imao jos povredjenih u sastavu nismo uspeli da 4 puta zaredom nadmudrimo na papiru jacu ekipu u eliminacionoj utakmici od 1/8 finala, zao mi jeste bilo ali je mnogo bolje sto smo procitani i izgubili u finalu nego nekoj od tri utakmice pre toga od realno solidnih ekipa.

strucanjak

pre 6 godina

srbi masovno sele iz "Minkena" radi ovog ? Jasta su brale. Ljudi rade i boli ih dzon za tamo nekog trenera. Imaju svoj zivot. Tugo balkanska

Idn

pre 6 godina

Najace su mi ove price igrali lotomatika , lijetvos, paok pa je bilo slabije... A sad po kljucu igraju ekipe koje plate privatnoj ligi da igraju... Ne znam koja je razlika u odnosu na Armani, Bamberg , Zalgiris (lijtvos je na terenu izborio El tad kao I Lotomatika I Paok I prvak Francuske koji je uglavnom bio Ortez) sistem dosadan do zla boga sto ce se I videti po padu gledanosti jer mi nismo Nba. Ovako top 16 ludilo svaka utakmica mec lopta.

Dobronameran

pre 6 godina

Objektivan fan@ Što ulaziš polemiku sa njima!?! Pusti ljubomorne duše nek'se puše svaki put. Rezultati u arhivi stoje ko je partizan a ko je zvezda u košarci odnosno evroligi.

zoran

pre 6 godina

Meni se zgadio kad se ono bez ikakvog razloga javno, na utakmici, istresao na Micovu (koji je u tom trenutku a i sada bio preko potreban reprezentaciji), samo da bi se pokazao kao nekakav autoritet, .
(Kolubarac, 29. mart 2018 16:53)

Meni je to jedan od najboljih trenerskih poteza ikada, i primer drugim trenerima kako se dize samopouzdanje igracima u timu odstranjivanjem kukolja.

logika

pre 6 godina

Ti uporedjujes Medzika i Dzordana sa Partizanom. To sto sami sebi duzete rep a to ne rade navijacu Bosne, Cibone Jugoplastike a vise postigli.Italijani kazu I tempi passati. Vi ni u jednom segmentu nemate kontinuitet.Vise od 25 godina skola kosarke, mladje kategorije ne postoje
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dizajn, 29. mart 2018 18:41)

Tesko je diskutovati sa ljudima koji ne citaju pazljivo. Ja sam uporedjivao razlicita kosarkaska vremena - vas istomisljenik je tvrdio da se nekada generalno igrala losija kosarka nego sada, a ja sam naveo ove igrace da pokazem da su najbolji igraci svih vremena upravo iz tih "losih vremena". Dakle, nije tacno da se tada igrala losija kosarka. To je bila poenta poruke, nadam se da je sada jasno. Druga poenta poruke je da Zvezda skoro sigurno nece biti prvak Evrope. Da skoro sigurno nikada nece imati MVP svetskog sampionata (a Partizan je imao dva puta). Da skoro sigurno nikada nece imati trojicu igraca u FIBA kuci slavnih (a Partizan ih ima vec sada, i imace jos). A potpuno sigurno nikada nece imati sve ovo sto je Partizan vec ostvario. I po tom pitanju ne mozete nista da ucinite, to je to.

Objektivan fan

pre 6 godina

Zvezda je prolazila dalje
Ono sto je Partizanu bilo potrebno pet sezona Zvezda je za tri sezone usla u osam.Lako prioverljivo.Zvezda je uvek sa vise pobeda od poraza isla dalje za razliku od Partizana u mnogo slabijoj konkurenciji
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Maximillian, 29. mart 2018 18:45)

Slabija konkurencija po cijem misljenju?
F8 ostaje zapisan kao najveci uspeh u istoriji kluba, dok i sam znas da je sa druge strane bilo dosta vise, dosta dosta vise.

mile delija

pre 6 godina

Sale je covek koji je unazadio hrvatsku kosarku do kraja,nece se nikad oporavit dok postoje.Zato dok postoji kosarka Sale je bog tog sporta i ostace ma sta ko mislio.Rodjeni pobednik.

ultra

pre 6 godina

Malo je brutalno s obzirom na dominaciju u ligi, zbog poraza u polufinalu da ga smeni Marko Pesic...Mozda je neki licni sukob u pitanju izmedju Pesica i Djordjevica?

Nisu ni za poređenje

pre 6 godina

Kokoskov prvi trener Filadelfije , Djordjevic sut karta pa vi vidite ko je ko ?
(Perica, 29. mart 2018 12:27)

Kokoškov prvi put osvoji najslabije evropsko ikada, sa punim sastavom, dva igrača srpskog porekla i jednim Amerom. Đorđević bez više od pola ekipe i bez stranih igrača i sa povređenim prvim plejmejkerom i kilavim Micićem osvoji srebro, a ranije jos dva srebra i finala sa Amerima i jedno 4. mesto....

Hmmm o čemu ono pričasmo.... a da... gde je ko? Kokoškov je u Americi a Sale će u Srbiji da na stavi sa repkom gde je i stao!

Maximillian

pre 6 godina

Sale je doktor košarke i kao igrač i kao trener. To ko ga voli ili ne voli je lična i legitimna stvar. Ono šta je uradio do sada,a biće još,su činjenice i svi oni koji se trude da te činjenice izbrišu, bave se besmislenim poslom. Poređenje rezultata CZB i rezultata Partizana, takođe je besmisleno. CZB je novoosnovani klub, koji je pet puta igrao EL a izborio na terenu učešće u EL tri puta. Zapaženijih rezultata nema, sem što su uspeli da postave dva negativna rekorda EL.. I to je činjenica. I šta tu može da se poredi kad nema šta da se ponudi za poređenje.
(Grr, 29. mart 2018 21:41)

Decko ne brukaj se komentarima.Prelistaj nesto od predmeta sutra je skola. Manje od 48 za celu utakmicu i +40 jos uvek rekord jednog tima i to u utakmicama sa CSKA
Kosarka na ovim prostorima se ne igra od 1977 a pogotovu od 1992. Sada ste u kanalu kao Bosna, Jugoplastika i Cibona.Samo mozes pozutele stranice sportske stampe da citas ili ono na SOS kanalu Secanja.Sledece sezone razvojni FIBA kup sa timovima sa Kosova, Andore, Bugarske i sansa da se hvalite trofejom

Posmatrač

pre 6 godina

Potpuno nesportski potez prema takvoj veličini jer čovek osvojio Kup bio ubedljiv kroz evrokup al'naišao na Blata nekadašnjeg evroligaša Darušafaku gde je mogao u prvom meču da dobije. Trebao da ga bar ispoštuje do kraja sezone. Nije zaslužio to Sale.

Grr

pre 6 godina

Sale je doktor košarke i kao igrač i kao trener. To ko ga voli ili ne voli je lična i legitimna stvar. Ono šta je uradio do sada,a biće još,su činjenice i svi oni koji se trude da te činjenice izbrišu, bave se besmislenim poslom. Poređenje rezultata CZB i rezultata Partizana, takođe je besmisleno. CZB je novoosnovani klub, koji je pet puta igrao EL a izborio na terenu učešće u EL tri puta. Zapaženijih rezultata nema, sem što su uspeli da postave dva negativna rekorda EL.. I to je činjenica. I šta tu može da se poredi kad nema šta da se ponudi za poređenje.

Mslm šta reći

pre 6 godina

Najveca prevara od trenera,Bajer pregovara sa Radonjicem ukoliko se ne spoji za Olimpiju sa Duletom
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Batko, 29. mart 2018 12:16

A tebi je, rode, IQ ravan broju cipela!

Bože, ima li te?

pre 6 godina

Ocekivano. Covek sa budzetom jaceg Evroligasa (preko 15 000 000€) nije uspeo nista da osvoji. Bamberg se dize, Aito Garsija sve bolje uigrava svoje momke a tu su jos par dobrih klubova tako da osvajanje titule dolazi u pitanje i verovatno uprava mora da povuce neki potez i dovede nekog TRENERA posto ovaj to sigurno nije...
(OsLo, 29. mart 2018 12:04)

Ma da nikakv je trener u pravu si brate, osvojio je CUP, stigao je do polufinala evrocupa i osvojio bi Nemačku svakako. I to sa budzetom manjim nego što si ti naveo...

Profesor BG

pre 6 godina

Puna podrska Saletu! Zbog ovakvih losih poteza poput raskida ugovora sa Đorđevicem, Bajern ce ostati veliko ime, ali samo u fudbalu.

SrbEUin

pre 6 godina

(voodoo, 29. mart 2018 16:13)

Oteran iz PAO zbog lošeg vođenja i menadžerske selekcije (Raduljica Kuzmić). Igrače je sam birao, a onda nije znao sa njima igrati.
U Bayern takođe doveo koga je hteo, ali opet slabo. Možda bi i prošli sa Mačvanom, ali nije sigurno. Desi se da ispustiš +23, ali na onakav način je amaterizam. Da braniš šut na 12 sekundi i onda popiješ trojku. Mogao je brzi faul i posle napad za pobedu. Stvar je u tome što nije bio siguran u svoj napad.
Da ti jedan igrač strpa 10 trojki, i da ne igraš flastera!?! Alo pa bolje da su ga stalno faulirali pre dobijanja lopte, nego mu puštali šut. Neki Lazić bi ga sigurno sprečio. Možda bi ubacivao slobodnjake, ali sigurno ne bi trojke. Ne bi dao 40 već max 30.

Na EP smo imali drugi tim, a svi ostali su bili top, jel da?
Pukao je od Slo gde nas je Prepelič pobedio. Od +2 na tri minuta, Slo prave 12:0!!! I to sa drugom postavom. Njihovi centri po 4 lične, a ti klupiraš Bobija i forsiraš Bogija! Kao Bobi ne bi čuvao šut spolja, a ovi drugi ga baš sačuvali... Makar bismo imali siguricu pod košem u napadu, a ne NULA poena.
To su klasične trenerove greške. Malo više sujeta a manje rezona.
On jeste odličan motivator, ALI SAMO ZA SRBE zbog svih prethodnih zasluga. Kako on da motiviše strance?

Kako je nezainteresovano vodio mečeve (gledao sam samo EK) dobro je da su ga i dovde istrpeli.

FAP mašina

pre 6 godina

Radonjić glavni kandidat za naslednika.
(Updown, 29. mart 2018 11:59)

Cuo sam da se interesuje Limoz, kazu Dulo je ostavio ne izbrisiv trag pa bi da nastave ....

Neko iz mase

pre 6 godina

@nosi fenjer,navija za fener

Sportando grobar :D Sagledaj is sadasnje perspektive ko je u teoriji zavjere , a bolje da sam ne zakljucujes ko navija za koga.Mada si mi samo potvrdio koliko neutralno pisem , kada si mi zalijepio pogresnu etiketu ;)

mergo vupertal

pre 6 godina

@ pero
Bayern u kosarci i Bayern u fudbalu, to su
dimenzije.Polufinale i posle 50 god, kup
Nemacke to niko od njih nebi pre sezone
verovao u taj uspeh.

pera

pre 6 godina

Hoce Bajern trenera koji dobija vazne utakmice, polufinala i finala. U Evrokupu se ne daju utesne medalje za poraz u odlucujucim utakmicama.

stoler

pre 6 godina

Kakvih gluposti se ovde nacitam. Za Partizan pocelo od 1975 i eto 40 godina vec traje,a vase zlatne godine od 45-e do 55-e,a onda za 60ak godina po neka titula i kao Drazenov jedini dostojan protivnik. Pa kao tek poneki Kica,Praja,Divac,Danilovic iskoce,a sa druge strane sve sami velikani Dabic,Ilic,Jovanovic... Koja smejurija. Ako nista,bar znamo da jos ima zivih svedoka koji se secaju dominacije crveno-belih od 45-e do 55-e. Mislio sam da njih vise nema ali evo ova dvojica starina jos cuvaju secanje na najsvetlije dane tog giganta.

Aleksandar

pre 6 godina

EL danas i EL pre koju godinu ne moze da se poredi.Sa jedne strane jaki timovi igraju dve utakmice nedeljno pa kad ti dodje taj velikan svez i bez povredjenih igraca tempo je mnogo jaci.Ipak sa druge strane danas igras protiv 15 timova i to nekada dva puta nedeljno.Partizan je u onom predhodnom stigao na F4 i igrao je sa vise uspeha stari format nego pola ovih klubova koji su danas u EL ! Ako vidis koje sve ekipe nemaju nijedan F4 a sa druge strane Partizan 4 komada onda ne mogu da kazem da Partizan nebi igrao uspesno i ovaj novi format.Bice prilike i za to,da smo zivi i zdravi.

StaznaKmekme

pre 6 godina

Prvo da ti kazem.Da kosarku pratim dvano i secam s utakmice Zvezda Simental u burencetu i one tuce kada je Moka Slavnic prekov stolova bezao od Kenija.Ili jos dalje Sajam i KS OKK Beograd Real gde su za Real igrali Vejn Bramberderi Kliford Luik a za OKK Zucko Korac,Rica Gordic.Ti znas da je budzet kluba iz predgradja bio veci od tvog kluba. Neko je davno pred kamerama to pokazao i dokazao ko je koliko novca dobijao.EL sa timovima Lotomatika.PAOK, Rytas,Nanter, Budiveljnik, Sarloa,Strazbur,Olimpija, Cibona.Ulazilo se u dalje takmicenje sa vise poraza od pobeda.Jednom i sa dve pobede. Znaci format bio jaci od danasnjeg.I gde je taj klub iz predgradja imao 16 pobeda.
(Zvezdas, 29. mart 2018 17:44)

Bravo,bio sam i ja na toj utakmici imao 10 godina,Simental bio jaci nego cska i fener zajedno sada. Hala sportova bila bastion Zvezde,ali sta znaju grobari kad njima kosarka pocela 1975,pa na mahove po kalendarima,sarama do danas,te kica,praja te divac,te dule kada je,za druge niti znaju niti ista priznaju,a Pokojni drazen je govorio i znao samo za Zvezdu kao protivnika 1982-1988 period. A Keny iz Simentaleje bio takva igracina da sam uvek govorio on na no1 u evropskoj kosarci,pa onda Dominik Vilkins drugo mesto. Inace Bata Djordjevic,Saletov cale je tad bio trener Zvezde.
A da nece Dulo u Bajern mozda.

Неедукован

pre 6 godina

Прочитао вест и изнад главе ми се појавио велики знак питања! Отпустили Сашу Ђорђевића!? Прва следећа мисао је била да дође у Звезду, али..то је већ домен научне фантастике 🙂 Сале је по мом скромном мишљењу требао да буде човек који би клуб (Бајерн) водио дугорочно и од њега направио клуб за респект у ЕЛ. Заиста не знам детаље око раскида уговора, али мишљења сам да ће овим потезом Бајерн много више изгубити него добити. Сале је човек који је велики радник, ради студиозно и успоставља систем на дуге стазе. Не верујем да ће после свега Бајерн узети титулу у Немачкој, али видећемо, време ће показати. Салету све најбоље у будућем раду, нарочито у репрезентацији!

Objektivan fan

pre 6 godina

I Zvezda je nadigravala sve klubove Evrope cak i Real u Madridu sto tvom klubu nikada nije uspelo. Samo u Beogradu
(zvezdas, 29. mart 2018 13:21)

Jedno je pobediti, drugo je proci u sledecu fazu takmicenja

logika

pre 6 godina

Smej se ti koliko hoces. I History chanel va s skinuo sa programa.Kvalitet tada i budzeti i kvalitet i budzeti danas.Kao kada bi ja sada o Zvezdi iz Barija i Tokija.Ali Zvezda u fudbalu ce imati po novom sistemu beneficije od Bariijaa vi u kosarci nista.Kada je tvoj klub to osvajao ti se ni rodio nisi.Pricao ti cale.
(zvezdas, 29. mart 2018 15:32)

E, moj decko... imam 56 godina i igrao sam kosarku vrlo aktivno i na viskom nivou do sredine 80-tih. Da pocnem od kraja, Partizan je bio na F4 pre 8 godina poslednji put, a Bari je bio pre 27 godina - razlika je ocigledna, osim ako sam navijacki zaslepljeni, zar ne?
Tvoja prica o History Channel (koja kosarkaska referenca!!!) i kvalitetu tada i danas je prilicno nesuvisla - ja koliko znam Dzordan se jos uvek smatra najboljim igracem svih vremena, a odmah do njega su Medzik Dzonson, Lari Bird i gomila drugih iz, po tebi, nekvalitetnih vremena. Partizan je bio evropski klupski sampion, visestruki pobecnik Kupa Radivoja Koraca, imao je igrace koji su bili MVP svetskih prvenstava, ima najvise igraca u FIBA Kuci slavnih iz bivse Jugoslavije (a velike su sanse da ce im se pridruziti Djordjevic i Danilovic), njegovi igraci su nosili reprezentaciju u najuspesnjijim periodima reprezentacije ... koliko vekova treba da prodje pa da se tvoji cukun-cukununuci pohvale na isti nacin Zvezdom?

gile

pre 6 godina

Realno. Covek je slab trener i tu diskusije nema. Gde god se dohvatio tog posla , dobio je otkaz.
Sa reprezentacijom je nesto kao prosao, jer nivo kosarke, van USA , je jezivo nizak, a kada dodju Ameri tu popije u minusu od 30-50 i mirna Backa. Za te amatere po Evropi nasi igraci su dovoljno dobri da ih nekako dobijaju i tako se on provlaci. Znaju svi, bliski kosarci, Sale je dosao preko veze na to mesto. Da se pokloni Bodirogi u Djilasu inace pored Kokoskova on je zaista nivo amatera, a ovaj mu je to i pokazao.
(zoran, 29. mart 2018 15:27)

Koliko te placaju...?!
mislim da si zasluzio mnooogoo vise!!!

Момо

pre 6 godina

Светислав, Марков отац, је пре прошлог Европског првенства у кошарци најавио да Сале напушта место селектора јер ће морати да се посвети само раду у клубу. Сале му је одговорио да никада није имао свог портпарола, па га нема ни сада. Ето, стигао Марко да му се освети. Није ни свестан колико је тиме клуб осакатио. За Салета се не бојим. Отимаће се о њега. Сваку срећу му желим. А Бајерну? Што сте тражили то ћете и добити.

analiza

pre 6 godina

"Marko Pesic sa Nemackom ima internacionalno takmicenje, decko je sampion."
(nista o nicemu)
Sa Nemačkom,da.ČLAN šampionskog tima Nemačke,da.Šampion,ne.Običan igrač-šraf,tj zamenljiv.Sale-nezamenljiv igrač,razlika velika.

"Neko je Jovic, a neko je Lucic"
(nista o nicemu)
Ovaj komentar mi nije jasan.Neko je Jović(Lovernj,tj dobar momak) a neko je Lučić(tj Bertans,loš momak)-parafraziranje Vujoševića?Zašto je Lučić loš momak-sportista-čovek(šta je to uradio ili nije uradio)?Jer mislim da je Jović dobar momak-sportista-čovek.

stoler

pre 6 godina

Ono sto treba da znate je da ste vi u evropskoj kosarci nize rangirani od tog Budiveljnika,Nantera i slicnih koji su vama velikanima tako smesni. Zapravo vi ste u danasnjoj EL upravo taj Nanter i slicni. O budzetim,eksel tabelama,verodostojnosti istih strucnjaka ne bih trosio vreme na raspravu. Najkontradiktornija osoba i sto se tice sporta,politike,bilo cega je upravo vasa legenda. Covek koji je promenio toliko partija,misljenja,svega. I takvi ce da mi objasne kako stoje stvari i kako su oni bas posteni i ispravni. Ali vama je to dozvoljeno. Dugo ste cekali pa cete da popijete i takve gluposti. A ovih dana vlada ta epidemija zbunjenosti...

maconii

pre 6 godina

izgleda da su neki nesporazumi u pitanju koji traju vec duze vreme..moguce da su ili neki sukobi ili nesuglasice sto se tice formiranja ekipe ili vizije za buducnost,stil igre koji forsira sale se ne podudara sa onim sto zeli bajern....ne verujem da je otpusten zbog rezultata...polufinale evrokupa je odlican rezultat a pri tome su ubedljivo prvi u nemackoj i najverovatnije bi uzeli titulu...

Dizajn

pre 6 godina

@logika

Ti uporedjujes Medzika i Dzordana sa Partizanom. To sto sami sebi duzete rep a to ne rade navijacu Bosne, Cibone Jugoplastike a vise postigli.Italijani kazu I tempi passati. Vi ni u jednom segmentu nemate kontinuitet.Vise od 25 godina skola kosarke, mladje kategorije ne postoje

Maximillian

pre 6 godina

Zvezda je nadigravala sve klubove Evrope cak i Real u Madridu sto tvom klubu nikada nije uspelo. Samo u Beogradu 
(zvezdas, 29. mart 2018 13:21) 

Jedno je pobediti, drugo je proci u sledecu fazu takmicenja
(Objektivan fan, 29. 

Zvezda je prolazila dalje
Ono sto je Partizanu bilo potrebno pet sezona Zvezda je za tri sezone usla u osam.Lako prioverljivo.Zvezda je uvek sa vise pobeda od poraza isla dalje za razliku od Partizana u mnogo slabijoj konkurenciji

Zvezdas

pre 6 godina

Kvalitet tada i budzeti i kvalitet i budzeti danas-rece ovaj nesretnik po imenu zvezdas. Stvarno, Final 4 u Parizu i kvalitet tih ekipa zaista nisu za poredjenje sa ovim danasnjim zato sto su svetlosnim godinama daleko od danasnjih evroligasa. Po kvalitetu, budzeti su i onda i danas tu negde. S tim sto je budzet kluba iz predgradja od prvog ucesca u EL bio veci od bilo kojeg Partizanovog. EL nikad smesnija nije bila, sistem takmicenja da ne pricam, otuda i istorijske pobede malog kluba iz predgradja nad Realom i slicno. U 30 kola koliko se sada igra svi ti klubovi sebi mogu da dozvole i takve kikseve. Kada je grupa od 6 ili 4 kluba onda se takve stvari retko desavaju. Ali sta efempelije znaju, prate kosarku 2 do 3 godine, pa ce opet na pauzu od 20ak godina i tako u krug.
(stoler, 29. mart 2018 16:49)

Prvo da ti kazem.Da kosarku pratim dvano i secam s utakmice Zvezda Simental u burencetu i one tuce kada je Moka Slavnic prekov stolova bezao od Kenija.Ili jos dalje Sajam i KS OKK Beograd Real gde su za Real igrali Vejn Bramberderi Kliford Luik a za OKK Zucko Korac,Rica Gordic.Ti znas da je budzet kluba iz predgradja bio veci od tvog kluba. Neko je davno pred kamerama to pokazao i dokazao ko je koliko novca dobijao.EL sa timovima Lotomatika.PAOK, Rytas,Nanter, Budiveljnik, Sarloa,Strazbur,Olimpija, Cibona.Ulazilo se u dalje takmicenje sa vise poraza od pobeda.Jednom i sa dve pobede. Znaci format bio jaci od danasnjeg.I gde je taj klub iz predgradja imao 16 pobeda.

Мрзитељи

pre 6 godina

Ocekivano.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (C i n i k, 29. mart 2018 17:08)

Yumko i ovaj iznad, isti likovi.

zemunski kej

pre 6 godina

Dosta cudna smena,Ne znamo pozadinu.Ne verujem da je zbog rezultata jer Nemci drze do ugovora i reci. Bojim se da ga je neki igrac ocinkario za nesto.

nista o nicemu

pre 6 godina

U Pao ga otpusti sin bogatog vlasnika, zbog koga su i ostali bez Obradovica. U Bajernu ga otpusti sin poznatog trenera, inace su obojica izvrsni poznavaoci kosarke i takoreci legende !!!
Zaista interesantno....
(antiDebil, 29. mart 2018 16:45)

Marko Pesic sa Nemackom ima internacionalno takmicenje, decko je sampion. Aj ne pametuj kad nemas pojma.

remax

pre 6 godina

Podrška Saletu od zvezdaša.
Uvek će biti mnogo više nas koji nismo klupski robovi i dobro znamo šta on predstavlja u Srbiji.
Ne samo simbol košarke, nego i sporta u Srbiji.
Selektor Srbije nek bude dokle god hoće ili može a za njegov novi klub ne brinem.
Koga li ovi planiraju da dovedu kad jednom Saši Đorđeviću daju otkaz, ajde da vidimo i to.

1Beogradjanin

pre 6 godina

Uh kakvi zluradi komentari, kakvi ljudi! Ponekad mi se zgadi sa kakvim sve polusvetom delim ovaj zivotni prostor i sto udisemo isti vazduh i sto se svi jednako zovemo Srbima! Sad, od jednom, Djordjevic ne valja, a medalje sa reprezentacijom su slucajne. Fuj!

antiDebil

pre 6 godina

(antiDebil, 29. mart 2018 16:45)

Marko Pesic sa Nemackom ima internacionalno takmicenje, decko je sampion. Aj ne pametuj kad nemas pojma.
(nista o nicemu, 29. mart 2018 17:01)

Heheh ehehheh Marko Pesic je sampion heheheh, Marko Pesic ima internacionalno takmicenje ajdeeeee....hahaah ahahaha hahhah...
Marka Pesica za selektora Srbije, ipak je to sampijon a trenutno su nam takvi najpotrebniji !

saca

pre 6 godina

Snacice se. Ne brinem mnogo. I treba da ga smene, imao je sve na tacni a on gubi prolaz u LE. Tako se radi u kulturnom svetu, samo kod nas trener sedi u klubu koliko on hoce, jer potpisao je toboz ugovor koji mu to omogucava.

Marko, Marko, Markom

pre 6 godina

Marko Pesic sa Nemackom ima internacionalno takmicenje, decko je sampion. Aj ne pametuj kad nemas pojma.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nista o nicemu, 29. mart 2018 17:01)

Bas se slatko nasmejah - Marko Pesic sampion, a Djordjevic nije. Ovoj zemlji nema spasa, na ovakvim primerima se vidi nivo destrukcije i samo-destrukcije koji veliki broj ljudi nosi u sebi.
Samo da vas podsetim samo jednog detalja - nasa legenda Duda Ivkovic na svoja poslednja dva reprezentativna takmicenja nije imao NIKAKAV autoritet nad Milosem Teodosicem. Milos je bio tempirana bomba, od ocaja do sjaja iz minuta u minut. Otkako je Sale preuzeo reprezentaciju, Milos je postao vodja tima, da pokazuje svoj pun potencijal i da igra konstantno. Samo da je ovo postigao pa bi bio veliki uspeh.
Ali, da, Marko Pesic je sampion, zaboravih... to je onaj covek koji ima petlju da resava utakmice u poslednjim sekundama, koji je proglasavan za najboljeg igraca Evrope, koji posle 20 godina (!!!) dovede reprezentaciju u situaciju da ima medalje sa sva tri najvaznija takmicenja...
Da zakljucim....da sam neprijatelj Srbije (a ima ih dosta), samo bih nas ostavio na miru i izolovao. Mi sami cemo se vec pobrinuti da unistimo sve najbolje.

urke

pre 6 godina

Steta jer je Bajern stabilan klub sa dobrim finansijama a nisi pod pritiskom navijaca kao na primer u Barsi ili Makabiju...
Po ovome sto pise verovatno je neki sukob- neslaganje na relaciji Sale-uprava Bajerna.
Ako dovedu Radonjica ili Trikijerija da se samoubiju nece ni ligu osvojiti.

nosi fenjer,navija za fener

pre 6 godina

Otkaz nema veze sa rezultatima , a ni zvanicnim saopsrenjem.Visemjesecna trzavica na relaciji Marko Pesic-Sasa Djordjevic je razlog.Naravno , ne mozes dati covjeku otkaz dok redja pobjede , vec se cekao izgovor za vec pripremljen scenario.
(Neko iz mase, 29. mart 2018 15:14)

Tipično za grobare.
Teorija zavere ,svuda i uvek.

-21g

pre 6 godina

Bolje da se oni drze fudbala, jer da znaju neshto o kosharci, znali bi da u Saletu, koji je po meni veoma perspektivan trener, imali odlichnu bazu da grade i sagrade jedan solidan evroligashki klub.

antiDebil

pre 6 godina

U Pao dobije otkaz nakon osvojenog kupa, trenutnog prvog mesta u domacem prvenstvu i 1/4 finala EL sto nije losiji rezultat nego u sezoni pre toga...
U Bajernu dobije otkaz nakon osvojenog kupa, trenutnog prvog mesta u domacem prvenstvu i verovatno najboljeg rezultata u evropi...
U Pao ga otpusti sin bogatog vlasnika, zbog koga su i ostali bez Obradovica. U Bajernu ga otpusti sin poznatog trenera, inace su obojica izvrsni poznavaoci kosarke i takoreci legende !!!
Zaista interesantno....

stoler

pre 6 godina

Kvalitet tada i budzeti i kvalitet i budzeti danas-rece ovaj nesretnik po imenu zvezdas. Stvarno, Final 4 u Parizu i kvalitet tih ekipa zaista nisu za poredjenje sa ovim danasnjim zato sto su svetlosnim godinama daleko od danasnjih evroligasa. Po kvalitetu, budzeti su i onda i danas tu negde. S tim sto je budzet kluba iz predgradja od prvog ucesca u EL bio veci od bilo kojeg Partizanovog. EL nikad smesnija nije bila, sistem takmicenja da ne pricam, otuda i istorijske pobede malog kluba iz predgradja nad Realom i slicno. U 30 kola koliko se sada igra svi ti klubovi sebi mogu da dozvole i takve kikseve. Kada je grupa od 6 ili 4 kluba onda se takve stvari retko desavaju. Ali sta efempelije znaju, prate kosarku 2 do 3 godine, pa ce opet na pauzu od 20ak godina i tako u krug.

shone

pre 6 godina

Sale nije dobar, a ima tri medalje sa reprezentacijom...Za vas i predgradja je loš jer je jedna od legendi koja vam pokazuje kako ste jos uvek mali. Nasuprot tome vama je mali privatni klub odlican i brojite mu pobede u EL bez obzira sto nikad nikakav uspeh nije napravio. Koliko Sale ima pobeda i poraza sa reprezentacijom i Bajernom? To vam sad verovatno ne znači ništa...

True Batman Fan

pre 6 godina

Ono kad se zoves Marko Pesic, nemas iza sebe nikakve rezultate ni kao igrac ni kao menadzer, ali ti je tata Svetislav Pesic pa si zato sportski direktor Bajerna... Svaki dalji komentar je suvisan...

voodoo

pre 6 godina

Realno. Covek je slab trener i tu diskusije nema. Gde god se dohvatio tog posla , dobio je otkaz. 
Sa reprezentacijom je nesto kao prosao, jer nivo kosarke, van USA , je jezivo nizak, a kada dodju Ameri tu popije u minusu od 30-50 i mirna Backa. Za te amatere po Evropi nasi igraci su dovoljno dobri da ih nekako dobijaju i tako se on provlaci. Znaju svi, bliski kosarci, Sale je dosao preko veze na to mesto. Da se pokloni Bodirogi u Djilasu inace pored Kokoskova on je zaista nivo amatera, a ovaj mu je to i pokazao.
(zoran, 29. mart 2018 15:27)
Realno sa reprentacijom je napravio istorijske uspehe, pogotovo proslogodisnji, finale sa sastavom koji je ima 10 od 12 igraca totalno ispod nivoa jedne A selekcije koja pretenduje za neko odlicje i na nivou rezerve u bilo kom ozbiljnijem klubu. Pao igrao mnogo bolje sa istim timom dok je Djordjevic bio trener, Bajern je ove godine imao jednu od najboljih sezona ikada, polufinale Evrokupa i ubedljivo prvi u Nemackoj ligi, iako imaju konkurenta Evroligasa u istoj, sa ne bas nekim elitnim sastavom. Tako da ipak nije bas realno tvoje vidjenje iako si ga tako nazvao, vec izrazito subjektivno i bez greske pogresno skroz, takodje od tih Amera nema ekipe koja ne popije isto, a biti zaredom tri puta ispred svih osim Amera (ovo sto smo bili iza Slovenijom, kao sto sam rekao sa ovim sastavom koji smo imali i finala sa povredama je skroz kao da smo opet bili prvi ispred svih) ne moze nikako da se umanji smesno konstatacijom koju si napravio da se van Amerike ne igra kosarka, kakva recenica neverovatno.

Kolubarac

pre 6 godina

Meni se zgadio kad se ono bez ikakvog razloga javno, na utakmici, istresao na Micovu (koji je u tom trenutku a i sada bio preko potreban reprezentaciji), samo da bi se pokazao kao nekakav autoritet, pa sam shvatio da nije dobar kao čovek, a bez toga se izgleda ne može biti ni dobar trener.Što se tiče reprezentacije, tu mu mnogo pomažu i lavovski deo posla završavaju brojni pomoćnici, dok u ključnim trenucima kad se lomi utakmica, njegove su odluke baš problematične.

banjadiluka

pre 6 godina

Umjesto Saleta vraća se Anćeloti na mjesto trenera kakav Bajern Minhen Sale Bože zdravlja treba da vodi ekipe nivoa Fenera Olimpiakosa Panate...Izrasto je u vrhunskog stratega

zoran

pre 6 godina

Realno. Covek je slab trener i tu diskusije nema. Gde god se dohvatio tog posla , dobio je otkaz.
Sa reprezentacijom je nesto kao prosao, jer nivo kosarke, van USA , je jezivo nizak, a kada dodju Ameri tu popije u minusu od 30-50 i mirna Backa. Za te amatere po Evropi nasi igraci su dovoljno dobri da ih nekako dobijaju i tako se on provlaci. Znaju svi, bliski kosarci, Sale je dosao preko veze na to mesto. Da se pokloni Bodirogi u Djilasu inace pored Kokoskova on je zaista nivo amatera, a ovaj mu je to i pokazao.

H2O

pre 6 godina

Za nas koji slabije pratimo Nemacku ligu I desavanja, moze li neko da napise moguce razloge? Ovako krajickom oka se cinilo da Bajern igra dobro, da ima dobre rezultate?
(cabos-t, 29. mart 2018 12:02)

zivim u Bambergu, tako da pratim basket i bio sam iznenadjen ove sezone koliko Bamberg sa jednom odlicnom ekipom igra tako lose prvenstvo, bukvalno su na granici da ne udju u play of (trenutno 8.mesto), a isto tako iznenadjen koliko je Bayern odlican na svim frontovima, sa po meni tanjom klupom, verovao sam da je kljuc svega Sale. Sada ocekujem da Bamberg osvoji prvenstvo.

zvezdas

pre 6 godina

I Zvezda je nadigravala sve klubove Evrope cak i Real u Madridu sto tvom klubu nikada nije uspelo. Samo u Beogradu
(zvezdas, 29. mart 2018 13:21)

Slatko se nasmejah. Tim koji nema ni jednu evropsku titulu tvrdi da ti koji ima 3 titula (EL i Radivoje Korac) + 3 F4 da je to toga stigao a da nije pobedjivao najjace timove u Evropi. Kakvom se logikom (ili nedostatkom iste) stize od ovakve tvrdnje?
(logika, 29. mart 2018 14:19)

Smej se ti koliko hoces. I History chanel va s skinuo sa programa.Kvalitet tada i budzeti i kvalitet i budzeti danas.Kao kada bi ja sada o Zvezdi iz Barija i Tokija.Ali Zvezda u fudbalu ce imati po novom sistemu beneficije od Bariijaa vi u kosarci nista.Kada je tvoj klub to osvajao ti se ni rodio nisi.Pricao ti cale.I Jugoplastika i Bosna su nesto osvajali mnogo vise nego vi pa ih danas nema.Idete njihovom stopama

Neko iz mase

pre 6 godina

Otkaz nema veze sa rezultatima , a ni zvanicnim saopsrenjem.Visemjesecna trzavica na relaciji Marko Pesic-Sasa Djordjevic je razlog.Naravno , ne mozes dati covjeku otkaz dok redja pobjede , vec se cekao izgovor za vec pripremljen scenario.

Trtrrrrr

pre 6 godina

Proslog leta je isti covek rekao da ce Sale dati otkaz repki.
Sale je to odbio, secamo se svi
Verovatno je to razlog, samo su ga cekali

D1V1

pre 6 godina

Svi mi nagadjamo iz svog ugla, na osnovu rezultata u reprezentaciji, a ok i klupskih ali niko od nas ne zna stvarne razloge za ovo. Videli smo da Sale zna biti tezak covek tako da ko zna sta se sve tu desava iza kulisa. Niko nije vec ni od jednog kluba a mozda je Sale mislio da jeste.
U svakom slucaju.. zamena: Dule Vujosevic!

antiDebil

pre 6 godina

(samo pitam, 29. mart 2018 13:29)

Meni je ipak najdraze i neprevazidjeno otimanje Aleksandra Sase Djordjevica iz rucica jednog malog, od pre nekoliko godina pokojnog kluba. Nikada necu zaboraviti tu otimacinu, hehehe ehehee !!!

Nego, mene ovo interesuje. Svi ti igraci koje si nabrojao su napravili ozbiljne karijere, zaradili dobre novce, osvojili gomilu medalja itd. sta se desilo sa Jovanom Novakom i sa Petrom Rakicevicem koje je fmp oteo od Partizana. Jesu li oni uradili nesto u karijeri, obezbedili egzistenciju, osvojili neku medalju, igrali za reprezentaciju, igrali evroligu, uradili bilo sta znacajno u karijeri ?

dragan1982

pre 6 godina

ovo je sigurno iznanedjenje za sve ljubitelje kosarke u nemackoj ..gledam i pratim bayern basketball vec od kako je uso u prvu nemacku ligu.ovo sve mirisi na svadju uli höneß i marko pesic protiv saleta.ono sto je primetno kod bayerna ,kad neki njihov trener zeli u zavrsnici sezone da dovede jedno dvoje igraca ili da jedno dvoje igraca zamene jer nevalju ,uprava bayerna ne da.mnogo su tvrdoglavi i najmanje trener tu ima mogucnosti da sam sebi bira igrace koje hoce..od 5 igraca koji bayern planira da dovede ,najmanje 3jicu bira uli höneß ,jednog marko pesic i jednog trener,znaci nema trener u bayernu puno prostora da sastavi tim koji on hoce..leto 2017 je bilo iznenadnjenje jer je uli dao saletu da dovede i jovica i macvana ,sigurno to nije bila zelja uprave bayerna..steta za saleta,ali izgleda da ne postuju njegov kvalitet dovoljno.ocekuju svake sezone i prvenstvo i euroligu ako ne euroligu onda SE MORA osvojiti eurocup a u tom eurocupu bayern zadnjih godina nije nista napravio..ako bayern osvoji ligu to je zbog saleta ako ne isto je zbog saleta jer su ga otpustili.za djordjevica je najbolje da dodje u zvezdu ,da se napravi novi tim na leto..

Perica jase ponovo

pre 6 godina

Nemoguce da ste bre grobari najpametniji pa on je najuren iz svih klubova u kojima je radio iz Milana, Benetona, Panatenaikosa i sad iz Bajerna izgleda da su svi ti klubovi budale i neznalice a vi pametni Da DA Bog da vam dodje (a najverovatni ce i doci u partizan da vas najzad ugasi) jer on covek nezna apsolutno nista o trenerskoj struci ali na svim pozicijama u drzavi su bivsi grobari godinama.

ja

pre 6 godina

Ako je ovo istina, sramna odluka Bajerna!
(rudimental, 29. mart 2018 12:17)

Koji deo rečenice "ovo deluje kao iznenađenje za ljude koji nisu upućeni u dešavanja u klubu" nisi razumeo?

мерак

pre 6 godina

А никоме да не падне на памет да су се два Србина договорила. Као отказ, ово оно, морају пенали да се плате, поделе између себе и мирна бачка :)
Шалим се наравно

antiDebil

pre 6 godina

(samo pitam, 29. mart 2018 13:29)

Meni je ipak najdraze i neprevazidjeno otimanje Aleksandra Sase Djordjevica iz rucica jednog malog, od pre nekoliko godina pokojnog kluba. Nikada necu zaboraviti tu otimacinu, hehehe ehehee !!!

Nego, mene ovo interesuje. Svi ti igraci koje si nabrojao su napravili ozbiljne karijere, zaradili dobre novce, osvojili gomilu medalja itd. sta se desilo sa Jovanom Novakom i sa Petrom Rakicevicem koje je fmp oteo od Partizana. Jesu li oni uradili nesto u karijeri, obezbedili egzistenciju, osvojili neku medalju, igrali za reprezentaciju, igrali evroligu, uradili bilo sta znacajno u karijeri ?

Mirko

pre 6 godina

(sili djsj, 29. mart 2018 13:34)

Tol'ko si se raspričao k'o seljanka na pijaci, a i vrednost toga je tu negde.

Bajernu prosto niko ne valja, nije im ni Kari valjao, koji je osvojio sve što se osvojiti može, koji je ove godine preporodio Barselonu za svega nedelju dana rada.
Kakve veze ima to što nije osvojio ništa sa timovima? Jel to neki drugi sport? Neka druga košarka? Pa nije, nego su igrači u reprezentacijama bolji i motivisaniji od onih koje vi dovodite gledajući da što manje potrošite a da opet osvojite titulu.
E pa to ne ide tako. I nisu samo pare u pitanju, jer da jesu Himki bi osvojio EL - ali neće, dakle ima nešto i u tradiciji, konstantnosti, u podmlatku ekipe i talentima koji dolaze od vlastite škole tima.
I sve to da se pogodi, pa opet ni to nije garancija, nego treba imati i malo sreće.
Al' šta oni znaju o košarci? Ako išta i znaju, naučili smo ih mi srbi i naši treneri, al džabe - nemaju talenta a pitanje je i da li će ga ikad imati.

Trinkijeri? Dobar trener, ali i njega su oterali isti takvi likovi kao ovi što vode Bajern - ispada da nije dobar za Bamberg ali je dobar za Bajern?
Nije problem u treneru, problem je u vlasnicima i za basket ne-talentovanoj naciji.

fandjo

pre 6 godina

@jad i beda
Stvarno jad i beda . Nije igrao 1/4 sa Pao , ispao je u top16 od Zvezde .
Isterali su ga sa pravom .
A ovo o klanovima moze samo Vama da padne napamet . Interesantno kako ti nije palo napamet da im je sezona ugrozena ? A realno dosta su ulozili .

statisticar

pre 6 godina

@@I Zvezda je nadigravala sve klubove Evrope cak i Real u Madridu sto tvom klubu nikada nije uspelo. Samo u Beogradu
(zvezdas, 29. mart 2018 13:21)

I oborila negativan rekord EL baš u Madridu sa -36 u prvom poluvremenu.
(Grr, 29. mart 2018 14:06)

Vas rekord od 48 za celu utakmicu i +40 niko ne moze da dostigne.Sto rece Grba osim Beograda Real ni u prijateljskoj utakmici niste mogli da dobijete

MisterNo

pre 6 godina

@Nikola
Ajd nemoj zezati. Mi stariji znamo da su Saletu tada u Zvezdi rekli da nije perspektivan. Niko ga nije oteo. A pogresi ziv covek, i Jordana svojedobno nisu uvrstili u tim....

dm

pre 6 godina

Svi smo mi nedorasli imena i prezimena Aleksandar Đorđević...ko sam ja,ti,on da bi zlurado komentarisali lik i delo dotičnog...čoveka koji realno spada u red najvećih legendi našeg sporta...to kažem ja kao višedecenijski navijač CZvezde okoreli Delija...i kažem još :ljudi manite se ćorava posla i omalovažavanje svega što je "naše" a nije po volji crveno-crno-belog sistema vrednovanja

Samo je sljaka iznad nas...

pre 6 godina

(Nikola, 29. mart 2018 13:16)

Te ‘vase’ kosarkase koje navodis niko nije oteo nego su ljudi presli u klub gdje su nesto mogli da osvoje i da se proslave!Vujas je iz VK Rijeke presao u tadasnju Zvrzdanu u koju je kao i pre neku godinu sasuto brdo love da bi preuzela primat.Posle je otisao u ‘beli svet’ a kasnije se vratio u Partizan i osvojio evropsku krunu.Sve vase ‘podvige’ smo vidjeli i osjerili njihov znacaj,kao i u basketu gde ste slavili top 9 kao najveci uspeh.Vi ste zlo Srbije i sporta.

Aleksa

pre 6 godina

eto radosti za pantere
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dostojevski, 29. mart 2018 13:38)

Само се миш крије у мраку, једе углавном храну биљног порекла) радују туђој лошој срећи...

antiDebil

pre 6 godina

Mi uvek mislimo da su Nemci glupi. Istorijska greska. Realno , Sasa je bio VELIKI igrac ali kao trener za sada se nije dokazao.Kapital zapada hoce Obradovica, Pesica, Bozu a Sasa jos nije ta liga. Pljujte...
(miro, 29. mart 2018 13:24

Evo spreman sam da te pljunem, zini !!!
Obradovica nece dobiti, Pesic mozda dodje ipak mu je sin direktor, Boza nije trener vec 20 godina, daj neko drugo ime ?
Sasa Djordjevic se nije dokazao ? Ove godine je postojala mogucnost da ostvare bolje rezultate nego sto su ostvarili ?
Prvo bih da sacekam da cujem sta Djordjevic ima da kaze o ovome...

Pera Magic Mitic

pre 6 godina

Samo ga mi u reprezentaciji trpimo 
(trt, 29. mart 2018 11:59)
A sto? Sto nije uspeo da pobedi Amere? Ili sto je "kiksnuo' u finalu EP protiv Slovenije...sa trecom postavom i naknadno povredjena 2 igraca.

Petar Pan

pre 6 godina

eto radosti za pantere
(dostojevski, 29. mart 2018 13:38)

tako je franjevac koliko je dobar moze jedino da trenira sto bi ti rekao FMP 2 !!!!

Dvojnik

pre 6 godina

Sale nije nista osvojio sa reprezentacijom, srebro se ne osvaja nego ti pripadne kad izgubis finale, takve stvari treba da su jasne jer mi nismo jos nista osvojili sa njim I treba da prestanemo da se slavimo kao sampioni kad nismo. Ironija je da mu je Kokoskov osvojio zlato ispred nosa a bio mu je direktan konkurent te godine kad je Djordjevic postao selektor. On je odlican motivator ali kao trener ocigledno ne valja nesto, svuda je popio otkaz I deluje da je teska osoba pa ga je tesko trpeti. U svakom slucaju bio je sampion kao igrac I ostace legenda nase kosarke. A sada Kokoskov za selektora!

strucnjak

pre 6 godina

I iz reprezentacije bih ja njega. Zamena Kokoškov.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Loud, 29. mart 2018 13:29)

Da li ste imali ijedan ozbiljan kosarkaski trening u zivotu? Ne morate da odgovorite, znam, niste.
Ali, ipak mislite da znate sta je dobar trener? Ne morate da odgovorite, znam, mislite.

Pera

pre 6 godina

Isto je tako i u Panatanaikosu Sale bio najveci problem...vidim, iznaosvajali se titula...nidje veze... S napomenom da u toj jednoj polusezoni i nije bas blistao, pa kao ajde... Al’ u Bajernu, cini se, konstantan napredak, sem ovog dvomeca sa Darusafakom...al’ sve je to sport. Dobio ga je trener koji je vodio Cliveland Cavalierse, ej! Ne znam, mozda gresim, ali prestrogo i ne bas promisljeno od strane celnika Bajerna, osim ako ne planiraju da dovedu Zeljka Obradovica, Etorea Mesinu ili nekog iz top 8 dokazanih evropskih trenera.

jad i beda

pre 6 godina

Nek uzmu Ivanovica Duska ili Radonjica pa cak i Trinkerija bolje su opcije od Saleta koji se nikako na klupskom nivo ne snalazi sem 2kupa nije uzeo nista a vodio veleike timove tipa Panata i Bajern Milan i Beneton.
(sili djsj, 29. mart 2018 13:34)

Zavist je mnogo losa stvar. Ova odluka je, siguran sam, rezultat obracuna medju srpskim manadzersko/sportskim klanovima (Zvezdasi Pesici protiv Partizanovaca, verovatno ce ga naslediti slavni Radonjic kome je u Zvezdi trebalo tri godine da "namesti" igru). Slicno se desilo i u Grckoj. Covek je u Grckoj osvojio kup, bio drugi u prvenstvu, usao u cetvrtfinale Evrolige - Panata u poslednjih 5 sezona nije otisao dalje od cetvrtfinala, sto znaci da Sale nije ni na kakav nacin podbacio. Do sada mi je Svetislav Pesic bio simpatican (bez obzira na to sto je Zvezdas), sada vise nije... ne podnosim ovakve zakulisne igre pracene smesnim objasnjenjima.

Grr

pre 6 godina

@@I Zvezda je nadigravala sve klubove Evrope cak i Real u Madridu sto tvom klubu nikada nije uspelo. Samo u Beogradu
(zvezdas, 29. mart 2018 13:21)

I oborila negativan rekord EL baš u Madridu sa -36 u prvom poluvremenu.

kaokakao

pre 6 godina

Cenim Saleta mnogo, ali realno nije ni blizu recimo Sarunasu po trenerskim kvalitetima. Kiksnuo je protiv Darusafake I to se ne oprasta. Pored toga nigde nije ostavio neki trag kao trener.
(mairondrake, 29. mart 2018 13:23)

Kiksnuo? Ne bih reko. Darusafaka nije nimalo naivna i Blat radi odlican posao. Ima i u Turskoj da pomrse racune favoritima, osim Fenerbahcea.

molina

pre 6 godina

Covek izgubio u EK i nije na taj nacin obezbedio EL. Prosto, ostalo prvenstvo, traze drugo resenje. Nema tu mnogo emocija, ulozili pare da dodju do EL i to je to. Da li je Sale veliki trener to cemo tek videti. Kao zvezdas zelim mu svu srecu osim u duelima sa Zvezdom.

realista

pre 6 godina

@zvezdas a kako je fmpczvbgdiva igrala kuci protiv bamberga, darusafake,zalgirisa i slicnih? hocu reci kad spominjes real spominji i ostale vase uspehe, f4 ...'a da necete vi dalje od top 9! pozdrav.

antiDebil

pre 6 godina

samo pitam

Mene je ubedljivo najdraza otmica Aleksandra Sase Djordjevica !!!
Jedan mali klub je svim snagama grizao da ga zadrzi u svoje redove, hteo je da mu pruzi sansu u 17. godini da igra, da trpi njegove greske i da od njega stvara igraca ALI avaj, pojavio se neko iz velikog Partizana i samo je rekao ,,ovaj mali Djordjevic prelazi kroz nas''. Mali klub sta ce, morao je da pristane na ultimatum, posto se ipak ne moze protiv velikih....
Izvesni Slavnic Zoran je govorio o tome kako je ubedjivao celnike malog kluba da dovedu Dalipagica. Mali klub ali veliki vizionar je na to svakako pristao ali i tu se pojavio neko iz Partizana ko je tome rekao ,,njet''. Slicno je bilo i sa Kicanovicem, trebao je da zaigra za mali klub ali nista od toga, a i Grbovicem, svi su zavrsili u velikom Partizanu !

Meni je ipak najdrazi slucaj Aleksandar Sasa Djordjevic zvanog Sale Nacionale....

nikola

pre 6 godina

Bez ikakve namere da bilo koga omalovažim, ali ako se vratimo na prošlo evropsko prvenstvo - baš me zanima kako bi to izgledalo da je Kokoškov imao naše igrače, a Sale slovenačke.
Nisam siguran da bi Sale bio u prednosti.

Mićun

pre 6 godina

Вама стварно ништа није свето. Немамо свој клуб, отмемо туђи и за њега навијамо, немамо своје легенде, отмете туђе (Дејан Савић) и правите се да се ништа није десило. Сада би и да Саша Ђорђевић води клуб којем нико не може да забрани како ће да се зове...Познавајући вас, за коју годину би сте рекли да је он вама донео тројком титулу у Истамбулу, јер је тридесет година касније био интернет кандидат за тренера екипе из Стјепана Супанца 15.(Штилцована катаболцна, 29. mart 2018 12:46
Klasičan nepismeni tastatura grobar: nije Istambul nego IstaNbul!!!

KliftonToni

pre 6 godina

Sto se Duleta tice, jos jednom, taj covek je od nicega pravio nesto a od necega je pravio nista, obrnuta logika ali istinita. Doduse, meni je sladje sto je od nicega pravio nesto, mislim na Partizan. A od necega pravio nista, Zvezdu :)
(Rema, 29. mart 2018 12:59)
Тај је углавном од нечега правио ништа:
Црвена Звезда
ЦСКА
Репрезентација Србије
......
И на крају КК" Догорела Свећа Ф4Г6 убијеш коња ког си јахао 15 година и то зовеш љубав"...јер да се не лажемо није вас убио Нолан Смит....

CarloNS

pre 6 godina

Sale je odličan motivator, bio je i odličan igrač, ali kao tener mora još da se dokaže (pitanje je da li će uspeti). Po mom mišljenju, ako izuzmemo tri vrhunska trenera Pešić, Ivković i Obradović koji su van svake konkurencije, najperspektivniji treneri sa ovih prostora su Kokoškov, Radonjić i Milojević. Nisu samo rezultati bitni već i igrači koje ti treneri uspeju da naprave.

logika

pre 6 godina

I Zvezda je nadigravala sve klubove Evrope cak i Real u Madridu sto tvom klubu nikada nije uspelo. Samo u Beogradu
(zvezdas, 29. mart 2018 13:21)

Slatko se nasmejah. Tim koji nema ni jednu evropsku titulu tvrdi da ti koji ima 3 titula (EL i Radivoje Korac) + 3 F4 da je to toga stigao a da nije pobedjivao najjace timove u Evropi. Kakvom se logikom (ili nedostatkom iste) stize od ovakve tvrdnje?

lal

pre 6 godina

@dostojevski: "panteri" bi bili srecni da sale dodje na mesto trenera crvene zvezde... samo zlonameran covek moze da pomisli da 90% zvezdasa ima bilo sta protiv saleta, zeljka, bogdana... a i onih 10% su ili neka isfrustrirana deca ili navijaci po profesiji...
a znas sta je jos zanimljivije... 90% navijaca partizana naziva navijace najveceg rivala pravim imenom... a onih 10% su... znas i sam... jedan si od njih...

Slobodni Klikeri

pre 6 godina

Ne znam u cemu je stvar,slabo i pratim,ali ova odluka mi deluje kao da je uprava Bajerna vec utripovala da im je KK za Evropu isto sto i FK. Njima treba jos 10 godina vrhunskog i strucnog rada i mnogo potrosenih para da bi dosli na ozbiljan evro nivo. Ako to zele naravno.

neko tamo

pre 6 godina

@Dragan Rs jel neku jacu ekipu od atinskih zeceva posto je sa njima vec osvojio evroligu? kakvi poznavaoci kosarke, kaze covek prosecni igraci.....

Saša

pre 6 godina

eto radosti za pantere
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dostojevski, 29. mart 2018 13:38)

A zašto?

Pera Magic Mitic

pre 6 godina

Dejan Radonjic novi trener Bajerna. Ovo se odavno znalo da ce biti smenjen Djordjevic ali je imao dobre rezultate tokom sezone pa se malo oduzilo.
(Milos, 29. mart 2018 12:04)
Trinkieri je trenutno slobodan. Ako je zdrav, najverovatnije je on prvi pik.

Mirko

pre 6 godina

Da Bog da vas pobeđivali svi timovi u svim takmičenjima, i završili poslednji. Pošto ste cicije koje neće da ulože pare u to što rade, onda mora da gubite od Daruša i ostalih, ali ja vam želim da se na tome ne završi nego da vas pobeđuju i daleko jeftiniji i lošiji timovi.
To je zato što ne cenite i poštujete one koji vas čine uspešnijima nego što uopšte i zaslužujete da budete.

Rema

pre 6 godina

KOJIM KLUBOVIMA JE IMAO USPEH SEM SA PARTIZANOM?????
(NBGD, 29. mart 2018 12:59)

U pravu si, imao je uspeha samo sa Partizanom. Ali je i Sale samo sa reprezentacijom imao uspeha. Mada, tebe vise ovo prvo muci :)

znanje-imanje

pre 6 godina

I za nas koji ne pratimo nikakvo iznenađenje. Naš je, volimo ga, ne kuka, ne traži izgovore, odličan igrač i osoba.
Ali trenera u svim sportovima je u stvari skup nekoliko disciplina, a talenat za igru nikako ne povlači sa sobom domet ni u jednoj. Neki umeju da zapaze talente neki ne. Neki umeju od njih nešto da naprave neki ne. Neki mogu da osmisle od raznih igrača ekipu neki ne. Neki shvataju šta dati tim može da igra neki ne, neki umeju da uigraju tim neki ne, tempiraju formu ili ne. Potpuno je posebna tek dimenzija vođenja utakmice, i prve polovine: ono pre igre, a tek ono za vreme igre. Jako mali broj ljudi ima ijedan od ovih talenata, a kamoli više. Pa interakcija sa fitnesom, ekstremnim sposobnostima, ishranom, medicinom; pa kunst psihologije, individualne, pa onda grupne, pa kunst ponašanja u tome...
(i još otsustvo ličnih mana - što je tek problem za razne Vujoševiće i Obradoviće pa ih onda neki Blat ili Mesina pobede jer su manje nebulozni, manje opterećuju pa im tim pruža više)
Saši razno fali a nije se nešto ni razvio tokom šansi koje je kao malo ko imao. Selektoru nešto od ovih mana može i da prođe jer je vreme kraće, tim kvalitetniji a kod nas ima super saradnike. Najbitnije ima - da on sam nije psiho!
Ni Radonjić nije neki talenat ali je kao radnik upeglao odbranu a vremenom bar naučio da reaguje. Bajern ulaže i BMW hoće da ponovi fudbalski uspon. Pretpostavljam dupli razlog otkaza: ne samo panično kratkoročno nego ga ne vide kao dobrog na duge staze.

yok

pre 6 godina

I tako nikad nećemo saznati da li bi osvojio prvenstvo
ili ne, kao i u Panatenaikosu, uzme kup i ima šansu da uzme i
prvenstvo i onda dobije otkaz.Pao sa zamenom te godine nije uzeo prvenstvo, a neće ni Bajern.

znanje-imanje

pre 6 godina

I za nas koji ne pratimo nikakvo iznenađenje. Naš je, volimo ga, ne kuka, ne traži izgovore, odličan igrač i osoba.
Ali trenera u svim sportovima je u stvari skup nekoliko disciplina, a talenat za igru nikako ne povlači sa sobom domet ni u jednoj. Neki umeju da zapaze talente neki ne. Neki umeju od njih nešto da naprave neki ne. Neki mogu da osmisle od raznih igrača ekipu neki ne. Neki shvataju šta dati tim može da igra neki ne, neki umeju da uigraju tim neki ne, tempiraju formu ili ne. Potpuno je posebna tek dimenzija vođenja utakmice, i prve polovine: ono pre igre, a tek ono za vreme igre. Jako mali broj ljudi ima ijedan od ovih talenata, a kamoli više. Pa interakcija sa fitnesom, ekstremnim sposobnostima, ishranom, medicinom; pa kunst psihologije, individualne, pa onda grupne, pa kunst ponašanja u tome...
(i još otsustvo ličnih mana - što je tek problem za razne Vujoševiće i Obradoviće pa ih onda neki Blat ili Mesina pobede jer su manje nebulozni, manje opterećuju pa im tim pruža više)
Saši razno fali a nije se nešto ni razvio tokom šansi koje je kao malo ko imao. Selektoru nešto od ovih mana može i da prođe jer je vreme kraće, tim kvalitetniji a kod nas ima super saradnike. Najbitnije ima - da on sam nije psiho!
Ni Radonjić nije neki talenat ali je kao radnik upeglao odbranu a vremenom bar naučio da reaguje. Bajern ulaže i BMW hoće da ponovi fudbalski uspon. Pretpostavljam dupli razlog otkaza: ne samo panično kratkoročno nego ga ne vide kao dobrog na duge staze.

Jegermister

pre 6 godina

Bajern je ipak ime...Pokusavaju vec godinama da ga podignu u top deset !?Sta se desava neznam...Ljudi imaju sve,sta god pozele.Al nesta ipak fali.

sili djsj

pre 6 godina

Ljudi sta se mislite zasto pa zato kad je bitno kad treba trener nesto da uradi sa klupe i donese trofej Saleta nema gde got da je na klupskom nivo radio nista nije uradio.Ima najveci Budzet u Nemackoj i mora biti 1 al kad bi dosao plej of ispao bi od Bamberga odma u Cetvrtfinalu.Inace Budzet Bajerna ja najveci u Nemackoj sa 15miliona a Bamberg 2sa 9miliona pa tek ostali Alba ima Budzet 3miliona pa raznela bajern u Nedelju.Bajern ima sve Evroligaske igrace Tipa Reding igrao u ALbi 3sezone Evrolige i u Dacki jednu,onda Jovic 3sezone Evrolige isto i Lucic tako i Cirbes 6sezona Evroolige i imA 1,200evra godisnje .Onda Nba igrac kao Kaningem i Buker jedan od najbolji igraca na 4i5 u evropi .Plus Hobs Gavel King i ostali kao Bartel nemacki Reperezentativac sa tim timom mora se osvojiti Evrokup i Nemacko prvenstvo.Od Lokomotive Bjern ima bolje igrace i iskusnije al Obradovic maestralno vodi Lokomotivu.Plus Bajern je jaci od Darusafake sto puta po imenima koji Eric Jonson iz kantua neki Bajgul, Ozmizrak Ozdemirolu resava Bajern u prvom mecu i Kid Stenton koji igrao u 2ligi nemacke ili Ros iz Nibruka Ceske.Plus Jedino sto u Dacki valja jeste Vibekin i Trener po meni ocekivan potez Bajerna i uprave.Nek uzmu Ivanovica Duska ili Radonjica pa cak i Trinkerija bolje su opcije od Saleta koji se nikako na klupskom nivo ne snalazi sem 2kupa nije uzeo nista a vodio veleike timove tipa Panata i Bajern Milan i Beneton.

Nikola

pre 6 godina

(Штилцована катаболцна, 29. mart 2018 12:46) Prvo, Sale sigurno neće preuzeti Zvezdu, jer sve i da ga Zvezda želi, on poštuje i voli Partizan da bi prihvatio. Te razloge razume svako ko navija za Zvezdu. Ali da se vi javljate za reč o “otimanju” je vrhunac licemerja! Vi kojima je na golu čovek koji se kleo u Zvezdu i mrzeo Partizan, vi koji ste tog istog Saleta Đorđevića uzeli upravo iz Zvezde, Vujanića, Bogdanovića, Dejana Tomaševića, Jovu Stanojevića, mogu do sutra da nabrajam. Ako smo mi “oteli” Dejana Savića, šta ste onda vi uradili sa Vladom Vujasinovićem?

Zasto nemas mozak

pre 6 godina

Дуле је редовно надигравао најјаче тимове Европе, као и звездану пре њеног превременог гашења.
(а шта вели легенда?, 29. mart 2018 13:00)

Ono kada smo vam reper za sve u zivotu !
Nema vama zivota bez Zvezde sine
Najgore sto nisi ni svstan sta si napisao hehehehe

Bane

pre 6 godina

(dex, 29. mart 2018 12:24)

Drugar ako se ikad mi skupimo u našem najjačem sastavu "možda" se neće dovoditi u pitanje sigurno idemo do samog kraja. E sad za poslednju prepreku videćemo. Mada prvo da mi vidimo kompletan tim pa onda pričamo o mogućim uspesima.

Eidos

pre 6 godina

Kada vidim ove isprogramirane izjave od strane celnika,tacno se vidi da pisu jer se to ocekuje od njih jer moraju,a ne zato sto stvarno tako misle. Toliko licemerja,toliko plasticnih emocija da dovodi do gadjenja.

Dragan Rs

pre 6 godina

Jako dobro poznajem evropsku kosarku i kvalitete raznih igraca ... Sale je izvukao maximum maximuma iz ove ekipe po imenima iako mnogi neznalci misle da je bajern skupina jakih po rangu evroligaskih igraca to nema veze sa vezom... Natjerao je prosjecne amere da igraju najbolje sto mogu, nikada bolje u svojoj karijeri nisu igrali iako mnogi imaju dug staz u evropi ...

Sramota i bruka za upravu Bajerna, nadam se da ce neki posrnuli Evroligas da reaguje i angazuje Djordjevica gdje ce imati na raspolaganju jace igrace pa da vidimo ko je sef.

Gde ja živim

pre 6 godina

Za reprezentaciju je dobar i to je meni najbitnije. Doduše voleo bih da napravimo reprezentativni konzilijum sa Saletom, Igorom i još nekim (Radonjić, S. Obradović ili Džikić, take a pick), ali je to prilično nemoguće. Bilo bi finog dopunjavanja.

Kum

pre 6 godina

Navijaci Bajerna su besni, prozivaju Pesica, jer niko ne razume ovu odluku. Sportski gledano kazu da igraju najbolju kosarku od osnivanja, prvi na tabeli, igrali polufinale Evrokupa itd. Veruju da je nesto drugo u pitanju, ali niko ne zna sta tacno.

miro

pre 6 godina

Mi uvek mislimo da su Nemci glupi. Istorijska greska. Realno , Sasa je bio VELIKI igrac ali kao trener za sada se nije dokazao.Kapital zapada hoce Obradovica, Pesica, Bozu a Sasa jos nije ta liga. Pljujte...

samo pitam

pre 6 godina

Вама стварно ништа није свето. Немамо свој клуб, отмемо туђи и за њега навијамо, немамо своје легенде, отмете туђе (Дејан Савић) и правите се да се ништа није десило. Сада би и да Саша Ђорђевић води клуб којем нико не може да забрани како ће да се зове...Познавајући вас, за коју годину би сте рекли да је он вама донео тројком титулу у Истамбулу, јер је тридесет година касније био интернет кандидат за тренера екипе из Стјепана Супанца 15.
(Штилцована катаболцна, 29. mart 2018 12:46)

Kada si spomenuo Dejana Savica od koga ste vi oteli Sora, Sefika, bracu Pjetlovic, Radjena, Prlainovica,Mandica, Subotica.S.Mitovica....

Od koga ste oteli Tomasevica, Silobada,Luku Bogdanovica, Vujanica

I na kraju da te pitam. Da li igraci, treneri odlaze za novac jer su profesionalci ne vodeci se klupskom pripadnoscu.Samo kod vas gobara je vazno da je neko veliki grobar

Mikii

pre 6 godina

Hahahahahah, pa ja pricam o otkazu nakon onog poraza od Darusafake, a dezurne patriJote odmah skacu. Covek je trenerski gubitnik, to je jasno kao dan.

Vlada

pre 6 godina

Дуле је редовно надигравао најјаче тимове Европе, као и звездану пре њеног превременог гашења.
(а шта вели легенда?, 29. mart 2018 13:00

KK Partizan u EL pod vodjstvom Duška Vujoševića ima procenat pobeda od oko 36.7%. Konkretno, odigrao je 185 utakmica u EL, pobedio na 68, izgubio na 117. Dakle, svaku treću je u proseku dobijao.

Spisak utakmica gde je nadigravao najjače timove Evrope je dat ispod:

Olympiacos 78-80 2002-03
CSKA 93-81 2002-03
Olympiacos 81-71 2002-03
Barcelona 61-57 2003-04
Olympiacos 87-73 2004-05
PAO 80-93 2006-07
Maccabi 103-91 2006-07
Fenerbahce 86-91 2007-08
Efes 78-65 2007-08
Efes 79-83 2007-08
PAO 82-73 2007-08
Real 81-77 2008-09
Efes 83-77 2008-09
CSKA 63-66 2008-09
PAO 63-56 2008-09
Olympiacos 86-80 2009-10
Efes 93-92 2009-10
PAO 59-64 2009-10
Barcelona 67-66 2009-10
Maccabi 77-85 2009-10
Maccabi 81-73 2009-10
Maccabi 76-67 2009-10
Fenerbahce 77-79 2013-14
CSKA 73-72 2013-14
Maccabi 72-70 2013-14

Mislim da se možemo složiti da Orlean, Marusi, Prokom, Cibona, Nanter, Budiveljnik ne mogu baš da se ubroje u najjače timove Evrope, ali dobro, to je već donekle i stvar ukusa.

Dakle, u 185 utakmica tokom 11 godina koliko je vodio Partizan u EL (dve sezone koje je vodio Vlade Jovanović ne ulaze u ovu statistiku), Vujošević ima 25 pobeda nad timovima koji se mogu okarakterisati kao najjači. Još jednom, 25 pobeda u 185 utakmica tokom 11 godina.

Hajde sada mi objasni ponovo ono "redovno"...

Milan

pre 6 godina

Дуле је редовно надигравао најјаче тимове Европе, као и звездану пре њеног превременог гашења.
(а шта вели легенда?, 29. mart 2018 13:00)

Sta je osvojio Dule van Srbije?

MilosM

pre 6 godina

Ne znam i kosarku pratim ceo zivot,laicki,navijao sam za bajern i saleta legendu,u oba meca igro,"kec"na njih,ali bajern je morao da dobije bar jednu,sta vise msm da dacka nije bolja od njih,jer voditi 23razlike,45sek.pre kraja pp. I ajd desava se..ali onda da im se ne vrati u nemackoj,jes onaj ludi amer,rekord u trojkama i cirbes ni senka kao u zvezdi a jovic ko jovic,za onakve poraze,ipak i trener snosi deo odgovornosti.

Bane

pre 6 godina

(beli65, 29. mart 2018 12:43)

Pa to je najmanje do selektora više do igrača. Ako se pogleda skoro na svakom prvenstvu nam fali dobar deo igrača. I dođemo do finala e sad to finale nam obično treba neko od tih što fale da bi napravili taj zadnji korak. Tako da ako Bog da da se jednom skupimo ko ljudi znači naš najjači mogući sastav pa da vidimo jer možemo i to zlato osvojiti. Ako ne onda je problem selektor.

ferdinand

pre 6 godina

Nagradno pitanje za sve posetioce na ovoj vesti:
Navedite ime bar jednog kluba sa kojim je DV, od milošte zvani "Mag", imao uspeha a da nije KK History channel?

а шта вели легенда?

pre 6 godina

Dule nije znao sa reprezentacijama, Sale ne zna sa klubovima. Sve u svemu, želim mu sve najbolje u daljoj karijeri.
(Rema, 29. mart 2018 12:15)

O čemu ti Remo pričaš??? Čovek drži prvo mesto u Nemačkoj ligi, došao do polufinala Evrokupa. Dule kad god bi otišao u inostranstvo taj klub bi igrao najgore od svog formiranja. A za Duletove rezultate u reprezentaciji da ne pričam uopšte...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Djole, 29. mart 2018 12:24)

Дуле је редовно надигравао најјаче тимове Европе, као и звездану пре њеног превременог гашења.

Mili Marbella

pre 6 godina

@perica
Kokoškov je jedan od najozbiljnijih kandidata za klupu 'Sikstersa' ali svakako još uvek nije trener, a sam je rekao prošle godine Slovencima da hoće da se posveti svojoj NBA karijeri i da ne može da bude selektor, samim tim ni selektor neke druge reprezentacije. Želimo Igoru da dobije mesto trenera u 'Gradu bratske ljubavi', a Saletu da igramo bar finale na leto.

mairondrake

pre 6 godina

Cenim Saleta mnogo, ali realno nije ni blizu recimo Sarunasu po trenerskim kvalitetima. Kiksnuo je protiv Darusafake I to se ne oprasta. Pored toga nigde nije ostavio neki trag kao trener.

zvezdas

pre 6 godina

Dule nije znao sa reprezentacijama, Sale ne zna sa klubovima. Sve u svemu, želim mu sve najbolje u daljoj karijeri.
(Rema, 29. mart 2018 12:15)

O čemu ti Remo pričaš??? Čovek drži prvo mesto u Nemačkoj ligi, došao do polufinala Evrokupa. Dule kad god bi otišao u inostranstvo taj klub bi igrao najgore od svog formiranja. A za Duletove rezultate u reprezentaciji da ne pričam uopšte...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Djole, 29. mart 2018 12:24)

Дуле је редовно надигравао најјаче тимове Европе, као и звездану пре њеног превременог гашења.
(а шта вели легенда?, 29. mart 2018 13:00)

I Zvezda je nadigravala sve klubove Evrope cak i Real u Madridu sto tvom klubu nikada nije uspelo. Samo u Beogradu

Kiza

pre 6 godina

@sticlovana katabolcna... Milko Djurovski Vladimir Stojkovic Goran Milojevic Ognjen Ozegovic Dejan Tomasevic Jovo Stanojevic Djuro Ostojic Milos Vujanic... jel su oni igrali negde pre Partizana?

santa justa

pre 6 godina

Doduse, meni je sladje sto je od nicega pravio nesto, mislim na Partizan. A od necega pravio nista, Zvezdu :)
(Rema, 29. mart 2018 12:59)
Pozdrav od Jenkinsa, MW-a, Kalinica i Radonjica. Zavrsili su ono sto je Nolan Smith zapoceo.
Inace potez Bajerna je nerazumljiv. Sumnjam da je zbog rezultata, verujem da je u pitanju nesto sasvim drugo. Ali njihovi novci pa i njihova odluka. A da ce se usreciti sa Radonjicem veliko je pitanje. I on je umeo da prospe veliki +. Setih se Strazbura u EL.

Svetski Mega Car

pre 6 godina

Krajnje neocekivan i glup potez. Bajern je ubedljivo prvi na tabeli u nemackoj ligi, osvojili su Kup posle dosta godina, u Evrokupu su bili sasvim solidni, stigli do polufinala. Imao je Sale i dosta problema sa povredjenim igracima, Lucic propustio vecinu sezone, Jovic vecito rovit, Macvan se povredio i zavrsio sezonu... Ne znam sta je rukovodstvo Bajerna ocekivalo, Sale je izvukao maksimum iz ekipe. Slazem se da je za onaj poraz od Darusafake kriv Sale, jer je ispustio +23 na poluvremenu. Ali nije zasluzio zbog tog kiksa da dobije otkaz. A i da su usli u finale, ipak bi Lokomotiva bila glavni favorit za titulu. Od sada Bajernu zelim sve najgore, nadam se da ce da ih izbaci Alba ili Bamberg u nemackom plej ofu. Zbog ovakvog glupog poteza ne zasluzuju da igraju Evroligu. Ali mislim da ce nazalost da dobiju A licencu, cim se Evroliga bude prosirila na 18 ekipa.

Bata

pre 6 godina

Sale spreman da se skroz posveti, Teo i Bobi, Bogdan i verovatno Jokic ne igraju play off, tako da su i oni spremni za reprezentaciju, Bjelica tesko da ce proci prvo kolo, Nedovic u zivotnoj formi, steta samo za Macvana ako se ne oporavi, ali imamo jak sastav da napadnemo zlato

Milos

pre 6 godina

Dejan Radonjic novi trener Bajerna. Ovo se odavno znalo da ce biti smenjen Djordjevic ali je imao dobre rezultate tokom sezone pa se malo oduzilo.

OsLo

pre 6 godina

Ocekivano. Covek sa budzetom jaceg Evroligasa (preko 15 000 000€) nije uspeo nista da osvoji. Bamberg se dize, Aito Garsija sve bolje uigrava svoje momke a tu su jos par dobrih klubova tako da osvajanje titule dolazi u pitanje i verovatno uprava mora da povuce neki potez i dovede nekog TRENERA posto ovaj to sigurno nije...

Zvezdasica

pre 6 godina

Delije i grobari nema sanse da Sale dodje ni kod nas,a jos manje u partizan.Nece covek sigurno da bude klubovima gde igraju,Andric,Novica,Bjelica,Jankovic ili Jovanovic

JT26

pre 6 godina

Kakva sramota! Pa sta su ocekivali, da osvoji EK?!? Ubedljivo prvi u Ligi, osvojio Kup, dosao do 1/2 finala EK gde i da su usli u finale ne bi imali sanse protiv neprikosnovene Lokomotive.

Sir Djavo

pre 6 godina

Kakav je ovo majstor bio , jeste da je nevezano za ovo sad jer nemam neko mišljenje o njemu kao treneru, čini mi se da mu bolje ide kao selektoru ali igrač, san snova.

SS

pre 6 godina

Sramota,prvi u Nemackoj ubedljivo a daju mu otkaz zbog poraza od Darafasuke koja objektivno ima mnogo bolji tim i vise love.Sada ce izgubiti titulu a i treba.Nema srece Djordjevic prvo Pao ,sada Bajern

JPR24

pre 6 godina

Sale spreman da se skroz posveti, Teo i Bobi, Bogdan i verovatno Jokic ne igraju play off, tako da su i oni spremni za reprezentaciju, Bjelica tesko da ce proci prvo kolo, Nedovic u zivotnoj formi, steta samo za Macvana ako se ne oporavi, ali imamo jak sastav da napadnemo zlato
(Bata, 29. mart 2018 12:42)
Stvarno ? A na kojem to takmičenju da se napadne zlato ovog leta ? Ako nisi, a izgleda nisi, upućen, sledi svetsko 2019e... a Evropsko 2021... u medjuvremenu olimpijada 2020... Ovog leta samo dve utakmice se igraju za kvalifikacije SP, bez značaja posto su već obezbedili sledeću fazu.

Petar

pre 6 godina

Pa nisu ga Nemci smenili nego njihov sportski direktor Srbin Marko Pesic. Naravno da su to nasa balkanska posla, cuj Nemci smenjuju trenera koji im doneo kup, titulu i Euroligu pa nisu coravi

IRONemke

pre 6 godina

Covek je lepo rekao, jos pre nego sto je preuzeo PAO 2015. da NECE biti trener niti jednog kluba dok vodi reprezentaciju tako da svaka cast, postuje svoju javno iskazanu odluku.

Dare

pre 6 godina

A sad otkaz u rep. i dovedite Kokoskova.
(Where is my sendvič, 29. mart 2018 12:32)

Kokoskov je i otisao iz Slovenije, jer hoce da se posveti NBA karijeri, a i sam je rekao da ne moze na obe strane da radi.Tako da od toga nema nista

Djani

pre 6 godina

Dobio je za prilike Nemackog prvenstva i Evrokupa nevidjeno jak budzet. I sta je uradio? Doveo Jovica i Lucica koji iako su nasi momci ali ljudi se raspadaju od povreda. Ono sto se desilo Macvanu je peh na koji se nije moglo uticati. Ali utisak sezone je Kaningem "rasni stelac" covek sa milionskim ugovorom koji ne moze da pogodi kos sa dalje od 50cm. Sve je to on skautirao i doveo. A sto se tice tog kupa Nemacke i to je osvojio a da ni sam ne zna kako jer se mlada ekipa Albe pred sam kraj uplasila pobede. Sa ovako losom atmosferom koju je napravio u poslednje vreme nema kiksnuo bi 101% u plej-ofu mozda odmah i u 1/4finalu ako bi isao na Bamberg sto je vrlo lako moguce da se sa njim ukrste.

Dragan

pre 6 godina

@Batko i ekipa...

Evo javljaju se crveno bele tetkice, sve znaju, ko, sta i zbog cega...
Sale nema pojma o kosarci, bitno je da vi to znate.
Coveka koji je alfa i omega kosarke vi pljujete a onog vaseg sa ''transparentnom'' dokumentacijom dizete u nebesa...

valterNBG

pre 6 godina

Sta vam nije jasno?Prvu utakmicu je izgubio iskljucivo on.Prikazanom igrom u Istambulu se videlo da je Bajern bolji od Dachke.Pet minuta pre kraja ne trazi time-out,protivnik ih stize.U Nemackoj igraci uplaseni i nemogucnost da se zaustavi jedan igrac.Ko je kriv?Zna se,i sasvim je u redu sto su mu dali otkaz.Tako i treba sa svim trenerima koji izgube +23 razlike u bitnim utakmicama.

Kanta

pre 6 godina

Ko ovo nije ocekivao, taj je slep kod ociju. Cim je Kari preuzeo Barsu, Sale je ostao bez "savetnika", sto znaci kanal! Taj Bajern je postao srpska kolonija i jedini razlog zasto je Sale bio tamo je gore pomenuti Kari. Stvari su vrlo jasne - preporodjena Barsa i ukanaljen Bajern!

bd#5

pre 6 godina

Za nas koji slabije pratimo Nemacku ligu I desavanja, moze li neko da napise moguce razloge? Ovako krajickom oka se cinilo da Bajern igra dobro, da ima dobre rezultate?
(cabos-t, 29. mart 2018 12:02)

Pre svega Nemacka liga se razvija neverovatnom brzinom, tu mislim na kupovnu moc klubova, kvalitet klubova, infrastukturu i popunjenost dvorana.
Bajern ce nesumnjovo zavrsiti prvi u regularnom delu, ali postoji velika verovatnoca da ce Bamberg da bude 8. Tu je prva velika prepreka za Bajer, jer da su osvojili Evrokup, usli bi rastereceno u borbu za titulu. U eventualnom polufinalu, Bajern bi isao prema mojoj proceni na Ludwigsburg, Telekom Bonn ili Bayreuth koji su isto odlicni klubovi sa kvalitetnim strancima (pogotovu Ludwigsburg koji predsravlja potencijalnu minu za favorite kao sto sto su Bajern, Bamberg i Alba). I onda eventualno finale za Bajern bi bilo sa Albom (ovde sam ja hipoteticki najavio moguce finale). Aito je stvarno skockao ekipu Albe, i Alba je pre nekoliko nedelja tragicno izgubila finale Nemackog kupa od Bajerna.
Moje licno misljene je da s obzirom da ulozeni novac ove godine u Bajern (dovedeni Kaningem, Bulok, Reding, Macvan, Jovic, Cirbes, etc.) uprava Bajerna nije zelela da se kocka sa titulom, i da ce traziti resenje koje moze da razmrda ekipu pred odlucujuce borbe za Evroligu (namerno sam to napisao, a ne titulu). Sad je pitanje da li je to dobar potez, ali videcemo uskoro!
Moj savet za ljude koji vole generalno da prate evropsku kosarku da obrate paznju na Nemacku ligu. Svih 8 plej of klubova je kvalitetni (na vec pomenute klubove dodacu jos: Oldenburg i Frankfurt) i misljena sam da u narednih od 5 - 10 godina cemo imati sigurno vrhunski evroligaski klub iz Nemacke (citaj Bajern) i nekoliko solidnih Evrokup timova. Sto se tice Fibine Lige Sampiona to ce moci da osvoje vec ove godine (Ludwigsburg), ali nisam siguran da su zainteresovani mnogo za ovo takmkcenje (primer Telekom Bona).
Sve u svemu, kvalitetna, izjednacena liga za pracenje i jos ce da napreduje u narednim godinama.

Pozdrav!

ma daj

pre 6 godina

Za sve koji neguduju i pitaju se za razloge odgovor je Darušafaka i taj dvomeč . Dosta toga je pokazao taj dvoboj , izgubljena dobijena utakmica u Istanbulu i izgubljena kući . Bez obzira na sve nije smeo da ispadne od njih . Jeste da je Blat zver od trenera ali baš sa ovoliko slabijom ekipom da mu održi čas je ovima iz Bayerna prelilo čašu . Pogotovu što nije umeo jedinog igrača da zaustavi , Vilbekin , ili da ga svede na normalu . Sada im je lutrija EL jer moraju Albu i Bamberg da prođu . U kakvom su stanju , smena je opravdana inače ostadoše bez svega , šteta .
Mogla bi Zvezda da nauči nešto od Bavaraca , jer kada ti Vranješ da 30pts logično je da smeniš trenera inače reskiraš da izgubiš sve . Partizanu svaka čast otpustio je Mutu i promenio igru tako da liči na nešto .
Surov je to posao , Uprave moraju da reaguju bez obzira o kome je reč inače ulaze u teške dubioze . Isto je kod njih jednom sklizneš i nema te narednih godina . A to je luksuz . Saletu sve najbolje , dobra je ovo škola ubuduće za njega .

Rema

pre 6 godina

O čemu ti Remo pričaš??? Čovek drži prvo mesto u Nemačkoj ligi, došao do polufinala Evrokupa. Dule kad god bi otišao u inostranstvo taj klub bi igrao najgore od svog formiranja. A za Duletove rezultate u reprezentaciji da ne pričam uopšte...
(Djole, 29. mart 2018 12:24)

Kao prvo, mrznja prema Duletu ti je pregazila objektivnost. Drugo, voditi najjaci tim u Nemackoj sa najvecim budzetom to i nije neka prevelika mudrost, zato su tamo prvi. Dok je Obradovic vodio Albu, Bajern je bio na drugom mestu, dakle zbog slabe konkurencije je bio prvi. U Evropi je ispao od Darusafake, covek mu je na jednoj utakmici dao 41p sto je nedopustivo za Evropu. Vodio je PAO i manje vise nista nije uradio. Nije tesko zakljuciti da mu vise odgovara reprezentacija, pogotovo nasa, jer je covek pre svega Srbin u dusi i zna kako da "napali" nase momke, drugo, strucni stab (savetnike) KSS-a cine Duda, Zeljko, Kari Pesic i ostali majstori sto ti valjda pokazuje da ima podrsku i moralnu a i stratesku. Sto se Duleta tice, jos jednom, taj covek je od nicega pravio nesto a od necega je pravio nista, obrnuta logika ali istinita. Doduse, meni je sladje sto je od nicega pravio nesto, mislim na Partizan. A od necega pravio nista, Zvezdu :)

Mili Marbella

pre 6 godina

To je dobro za reprezentaciju, može da se posveti njoj. Čitam da neki ovde misle da Sale nije dovoljno dobar trener... Za nacionalni tim je atmosfera u timu bitnija od mnogih stvari i mislim da je taj deo posla odradio odlično, jer je Sale pravi patriota u najpozitivnijem smislu i svojim primerom najbolje pokazuje šta znači dres sa državnim grbom.

некле

pre 6 godina

Сале гробарчино дођи у Партизан!
Па да нам опет донесеш титулу првака европе, сада као тренер.
Остоја реагуј!

dex

pre 6 godina

@dobrica

Da li si ti realan? Kakvo zlato na SP? Ako budemo u punom sastavu, mozda dodjemo do finala. a tamo nas ceka opet poraz od tridesetak razlike...

chombe

pre 6 godina

Ne moze se reci da je Sale Djordjevic los trener, ali nije ni izuzetan. U reprezentaciji se radi timski i zato imamo rezultata, a takodje je i dobra atmosfera koju Sale i Muta umeju da stvore. Ali, Djordjevic sam, tesko da moze da parira treneru kakav je Pesic ili Obradovic, a Kokoskov je nesto posebno. Covek se skolovao decenijama u NBA i akumulirao ogromno znanje koji polako materijalizuje.

cia

pre 6 godina

ocekivano jer neznalice niko nece da placa toliko ...Djordjevic iako je bio odlican igrac nece nikada biti odlican trener...to je jasno kao dan !

Буда

pre 6 godina

Немци обично имају стрпљења на путу до највиших циљева. Ипак, у Еврокупу поред Локомотиве нема шта да траже ове сезоне, све и да су прошли Дарушафаку јер је Саша Обрадовић дефинитивно сазрео у једног од свега пар најбољих тренера у Европи. У немачком првенству Бајерн има на шта да рачуна, изгледа да је дошло до неког унутарњег лома, чудно је заиста све ово.

Inspektor Tanasijevic

pre 6 godina

Samo ga mi u reprezentaciji trpimo
(trt, 29. mart 2018 11:59)

Da bas ga trpimo,
2014. Svetsko srebro
2016. Olimpijsko srebro
2017. Evropsko srebro

Daj Boze da ga ovako trpimo jos jedno 20 godina!

gremlin

pre 6 godina

Ovog čoveka ne poznajem,video sam ga samo jednom na letu iz Milana doleteli smo zajedno,ali ga volim kao da mi je neko najrodjeniji!!!Čovek heroj,čovek karakter,čovek smeker i jednom rečju živa legenda!!!Sale Srbija zna ko si!!!Uostalom ovo za reprezentaciju i nije loše...brw DIREKTOR U BAJERNU MU MARKO PEŠIĆ-ok,za odluku ali uporedite ih...NEUPOREDIVO!!!

Divos

pre 6 godina

Бајерн јесте амбициозан, врло могуће и ако не узму немачко првенство, добиће позивницу ЕЛ, но ово је велико изнанађење.

Иако јесу амбициозни, није то ни близу улагања које имају евролигаши из горње половине ЕЛ. У самој Немачкој, Бамберг располаже са доста већим буџетом (говорим о задњих пар сезона, постоје најаве да ће се то променити), а Бајернов буџет је на нивоу Албиног.
И одлично је Бајерн изгледао ове сезоне, одличне партије и резултаи, освојен куп, у УЛЕБ ЕК су дохватили 1/2Ф а у шампионату су убедљиви лидери са 23-2.

Да ли је разлазу кумовало неколико везаних пораза, или су неке друге игре (Немци за разлику од неких турских и грчких клубова томе нису склони, али опет ко зна) у питању, тешко је рећи.

Како год, Сале се показао на челу националне селекције као одлично решење, и кроз клубове је у ове 2 и по сезоне доказао да зна знање, имао је јако добре резултате и у Пау и крпз епизоду у Бајерну, и врло брзо ће добити нову понуду (вероватније почетком следеће сезоне), верујем и евролигаша.
Бајерн ће овим потезом себи наштетио, велики клуб се не постаје само ако обезбедите јаке спонзоре и јачи буџет, ту су и друге ствари, и однос према онима који су вас задужили.
Но то је већ проблем Бавараца.

OsLo

pre 6 godina

Ocekivano. Covek sa budzetom jaceg Evroligasa (preko 15 000 000 €) ne moze nista da osvoji. Bamberg se dize, Aito Garsija sve bolje uigrava svoje momke u Albi a ima tu jos par dobrih ekipa tako da uprava nije vise htela da rizikuje i angazovace nekog TRENERA za promenu jer ovaj to sigurno nije...

beli65

pre 6 godina

Da bas ga trpimo,
2014. Svetsko srebro
2016. Olimpijsko srebro
2017. Evropsko srebro

Daj Boze da ga ovako trpimo jos jedno 20 godina!
(Inspektor Tanasijevic, 29. mart 2018 12:29)
pa vidi brate,ja bih i neko zlato u narednih 20 godina

cabos-t

pre 6 godina

Za nas koji slabije pratimo Nemacku ligu I desavanja, moze li neko da napise moguce razloge? Ovako krajickom oka se cinilo da Bajern igra dobro, da ima dobre rezultate?

Vidoje

pre 6 godina

Treba biti posten i reci da mu trenerski posao ne ide ... ovo je treca ekipa gde dobija otkaz !
Biti trener i selektor su dve razlicite funkcije ali i laici su videli da u finalu EP nije Slovenija dobila Srbiju nego Kokoskov Djordjevica !
Sale Djordjevic je bio veliki sportista i kosarkas i vreme je da se ostavi ovog posla ! Sve najbolje !

aco rs

pre 6 godina

Prioritet je bio eurokup i plasman u euroligu, nazalost po Saleta nije ostvario prvi cilj kluba.Sale je dobar trener i ne brinemo za njegovu buducnost kao trenera.

sasa the red baron

pre 6 godina

UH......

Kakvi ludaci, pa potez im ju sulud.
Mislim, pa sta su ocekivali? Djordjevic je trener a ne madjionicar?
Neverovatno...
A za ove "strucnjake" sto se zale na Sashu, pa covek je od Srbije napravio cudo. Njegov najslabiji rezultat je polufinale!!!??? Niko u Evropii nema 3 finala za redom, u stvari, osim nas i Amera, niko nije ni blizu tog...
Ja nemam ni 3 finala u jedenju bureka, a da pricam nesto Djordjeivicu?
Stvarno ljudi, imate li vi mozak u opste?

NBGD

pre 6 godina

Dule nije znao sa reprezentacijama, Sale ne zna sa klubovima. Sve u svemu, želim mu sve najbolje u daljoj karijeri.
(Rema, 29. mart 2018 12:15)

KOJIM KLUBOVIMA JE IMAO USPEH SEM SA PARTIZANOM?????

Штилцована катаболцна

pre 6 godina

Dobrodošao u Zvezdu....
(Goran, 29. mart 2018 12:16)

Dodji u Zvezdu.
(Aleksej, 29. mart 2018 12:10)

Da ima Covic pameti....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bicu Slobodan, 29. mart 2018 11:59)

Вама стварно ништа није свето. Немамо свој клуб, отмемо туђи и за њега навијамо, немамо своје легенде, отмете туђе (Дејан Савић) и правите се да се ништа није десило. Сада би и да Саша Ђорђевић води клуб којем нико не може да забрани како ће да се зове...Познавајући вас, за коју годину би сте рекли да је он вама донео тројком титулу у Истамбулу, јер је тридесет година касније био интернет кандидат за тренера екипе из Стјепана Супанца 15.

Djole

pre 6 godina

Dule nije znao sa reprezentacijama, Sale ne zna sa klubovima. Sve u svemu, želim mu sve najbolje u daljoj karijeri.
(Rema, 29. mart 2018 12:15)

O čemu ti Remo pričaš??? Čovek drži prvo mesto u Nemačkoj ligi, došao do polufinala Evrokupa. Dule kad god bi otišao u inostranstvo taj klub bi igrao najgore od svog formiranja. A za Duletove rezultate u reprezentaciji da ne pričam uopšte...

Inspektor Tanasijevic

pre 6 godina

Samo ga mi u reprezentaciji trpimo
(trt, 29. mart 2018 11:59)

Da bas ga trpimo,
2014. Svetsko srebro
2016. Olimpijsko srebro
2017. Evropsko srebro

Daj Boze da ga ovako trpimo jos jedno 20 godina!

gremlin

pre 6 godina

Ovog čoveka ne poznajem,video sam ga samo jednom na letu iz Milana doleteli smo zajedno,ali ga volim kao da mi je neko najrodjeniji!!!Čovek heroj,čovek karakter,čovek smeker i jednom rečju živa legenda!!!Sale Srbija zna ko si!!!Uostalom ovo za reprezentaciju i nije loše...brw DIREKTOR U BAJERNU MU MARKO PEŠIĆ-ok,za odluku ali uporedite ih...NEUPOREDIVO!!!

cabos-t

pre 6 godina

Za nas koji slabije pratimo Nemacku ligu I desavanja, moze li neko da napise moguce razloge? Ovako krajickom oka se cinilo da Bajern igra dobro, da ima dobre rezultate?

sasa the red baron

pre 6 godina

UH......

Kakvi ludaci, pa potez im ju sulud.
Mislim, pa sta su ocekivali? Djordjevic je trener a ne madjionicar?
Neverovatno...
A za ove "strucnjake" sto se zale na Sashu, pa covek je od Srbije napravio cudo. Njegov najslabiji rezultat je polufinale!!!??? Niko u Evropii nema 3 finala za redom, u stvari, osim nas i Amera, niko nije ni blizu tog...
Ja nemam ni 3 finala u jedenju bureka, a da pricam nesto Djordjeivicu?
Stvarno ljudi, imate li vi mozak u opste?

Kum

pre 6 godina

Navijaci Bajerna su besni, prozivaju Pesica, jer niko ne razume ovu odluku. Sportski gledano kazu da igraju najbolju kosarku od osnivanja, prvi na tabeli, igrali polufinale Evrokupa itd. Veruju da je nesto drugo u pitanju, ali niko ne zna sta tacno.

Djole

pre 6 godina

Dule nije znao sa reprezentacijama, Sale ne zna sa klubovima. Sve u svemu, želim mu sve najbolje u daljoj karijeri.
(Rema, 29. mart 2018 12:15)

O čemu ti Remo pričaš??? Čovek drži prvo mesto u Nemačkoj ligi, došao do polufinala Evrokupa. Dule kad god bi otišao u inostranstvo taj klub bi igrao najgore od svog formiranja. A za Duletove rezultate u reprezentaciji da ne pričam uopšte...

Eidos

pre 6 godina

Kada vidim ove isprogramirane izjave od strane celnika,tacno se vidi da pisu jer se to ocekuje od njih jer moraju,a ne zato sto stvarno tako misle. Toliko licemerja,toliko plasticnih emocija da dovodi do gadjenja.

NBGD

pre 6 godina

Dule nije znao sa reprezentacijama, Sale ne zna sa klubovima. Sve u svemu, želim mu sve najbolje u daljoj karijeri.
(Rema, 29. mart 2018 12:15)

KOJIM KLUBOVIMA JE IMAO USPEH SEM SA PARTIZANOM?????

Буда

pre 6 godina

Немци обично имају стрпљења на путу до највиших циљева. Ипак, у Еврокупу поред Локомотиве нема шта да траже ове сезоне, све и да су прошли Дарушафаку јер је Саша Обрадовић дефинитивно сазрео у једног од свега пар најбољих тренера у Европи. У немачком првенству Бајерн има на шта да рачуна, изгледа да је дошло до неког унутарњег лома, чудно је заиста све ово.

JT26

pre 6 godina

Kakva sramota! Pa sta su ocekivali, da osvoji EK?!? Ubedljivo prvi u Ligi, osvojio Kup, dosao do 1/2 finala EK gde i da su usli u finale ne bi imali sanse protiv neprikosnovene Lokomotive.

True Batman Fan

pre 6 godina

Ono kad se zoves Marko Pesic, nemas iza sebe nikakve rezultate ni kao igrac ni kao menadzer, ali ti je tata Svetislav Pesic pa si zato sportski direktor Bajerna... Svaki dalji komentar je suvisan...

samo pitam

pre 6 godina

Вама стварно ништа није свето. Немамо свој клуб, отмемо туђи и за њега навијамо, немамо своје легенде, отмете туђе (Дејан Савић) и правите се да се ништа није десило. Сада би и да Саша Ђорђевић води клуб којем нико не може да забрани како ће да се зове...Познавајући вас, за коју годину би сте рекли да је он вама донео тројком титулу у Истамбулу, јер је тридесет година касније био интернет кандидат за тренера екипе из Стјепана Супанца 15.
(Штилцована катаболцна, 29. mart 2018 12:46)

Kada si spomenuo Dejana Savica od koga ste vi oteli Sora, Sefika, bracu Pjetlovic, Radjena, Prlainovica,Mandica, Subotica.S.Mitovica....

Od koga ste oteli Tomasevica, Silobada,Luku Bogdanovica, Vujanica

I na kraju da te pitam. Da li igraci, treneri odlaze za novac jer su profesionalci ne vodeci se klupskom pripadnoscu.Samo kod vas gobara je vazno da je neko veliki grobar

некле

pre 6 godina

Сале гробарчино дођи у Партизан!
Па да нам опет донесеш титулу првака европе, сада као тренер.
Остоја реагуј!

Divos

pre 6 godina

Бајерн јесте амбициозан, врло могуће и ако не узму немачко првенство, добиће позивницу ЕЛ, но ово је велико изнанађење.

Иако јесу амбициозни, није то ни близу улагања које имају евролигаши из горње половине ЕЛ. У самој Немачкој, Бамберг располаже са доста већим буџетом (говорим о задњих пар сезона, постоје најаве да ће се то променити), а Бајернов буџет је на нивоу Албиног.
И одлично је Бајерн изгледао ове сезоне, одличне партије и резултаи, освојен куп, у УЛЕБ ЕК су дохватили 1/2Ф а у шампионату су убедљиви лидери са 23-2.

Да ли је разлазу кумовало неколико везаних пораза, или су неке друге игре (Немци за разлику од неких турских и грчких клубова томе нису склони, али опет ко зна) у питању, тешко је рећи.

Како год, Сале се показао на челу националне селекције као одлично решење, и кроз клубове је у ове 2 и по сезоне доказао да зна знање, имао је јако добре резултате и у Пау и крпз епизоду у Бајерну, и врло брзо ће добити нову понуду (вероватније почетком следеће сезоне), верујем и евролигаша.
Бајерн ће овим потезом себи наштетио, велики клуб се не постаје само ако обезбедите јаке спонзоре и јачи буџет, ту су и друге ствари, и однос према онима који су вас задужили.
Но то је већ проблем Бавараца.

mile delija

pre 6 godina

Sale je covek koji je unazadio hrvatsku kosarku do kraja,nece se nikad oporavit dok postoje.Zato dok postoji kosarka Sale je bog tog sporta i ostace ma sta ko mislio.Rodjeni pobednik.

bd#5

pre 6 godina

Za nas koji slabije pratimo Nemacku ligu I desavanja, moze li neko da napise moguce razloge? Ovako krajickom oka se cinilo da Bajern igra dobro, da ima dobre rezultate?
(cabos-t, 29. mart 2018 12:02)

Pre svega Nemacka liga se razvija neverovatnom brzinom, tu mislim na kupovnu moc klubova, kvalitet klubova, infrastukturu i popunjenost dvorana.
Bajern ce nesumnjovo zavrsiti prvi u regularnom delu, ali postoji velika verovatnoca da ce Bamberg da bude 8. Tu je prva velika prepreka za Bajer, jer da su osvojili Evrokup, usli bi rastereceno u borbu za titulu. U eventualnom polufinalu, Bajern bi isao prema mojoj proceni na Ludwigsburg, Telekom Bonn ili Bayreuth koji su isto odlicni klubovi sa kvalitetnim strancima (pogotovu Ludwigsburg koji predsravlja potencijalnu minu za favorite kao sto sto su Bajern, Bamberg i Alba). I onda eventualno finale za Bajern bi bilo sa Albom (ovde sam ja hipoteticki najavio moguce finale). Aito je stvarno skockao ekipu Albe, i Alba je pre nekoliko nedelja tragicno izgubila finale Nemackog kupa od Bajerna.
Moje licno misljene je da s obzirom da ulozeni novac ove godine u Bajern (dovedeni Kaningem, Bulok, Reding, Macvan, Jovic, Cirbes, etc.) uprava Bajerna nije zelela da se kocka sa titulom, i da ce traziti resenje koje moze da razmrda ekipu pred odlucujuce borbe za Evroligu (namerno sam to napisao, a ne titulu). Sad je pitanje da li je to dobar potez, ali videcemo uskoro!
Moj savet za ljude koji vole generalno da prate evropsku kosarku da obrate paznju na Nemacku ligu. Svih 8 plej of klubova je kvalitetni (na vec pomenute klubove dodacu jos: Oldenburg i Frankfurt) i misljena sam da u narednih od 5 - 10 godina cemo imati sigurno vrhunski evroligaski klub iz Nemacke (citaj Bajern) i nekoliko solidnih Evrokup timova. Sto se tice Fibine Lige Sampiona to ce moci da osvoje vec ove godine (Ludwigsburg), ali nisam siguran da su zainteresovani mnogo za ovo takmkcenje (primer Telekom Bona).
Sve u svemu, kvalitetna, izjednacena liga za pracenje i jos ce da napreduje u narednim godinama.

Pozdrav!

ferdinand

pre 6 godina

Nagradno pitanje za sve posetioce na ovoj vesti:
Navedite ime bar jednog kluba sa kojim je DV, od milošte zvani "Mag", imao uspeha a da nije KK History channel?

valterNBG

pre 6 godina

Sta vam nije jasno?Prvu utakmicu je izgubio iskljucivo on.Prikazanom igrom u Istambulu se videlo da je Bajern bolji od Dachke.Pet minuta pre kraja ne trazi time-out,protivnik ih stize.U Nemackoj igraci uplaseni i nemogucnost da se zaustavi jedan igrac.Ko je kriv?Zna se,i sasvim je u redu sto su mu dali otkaz.Tako i treba sa svim trenerima koji izgube +23 razlike u bitnim utakmicama.

Момо

pre 6 godina

Светислав, Марков отац, је пре прошлог Европског првенства у кошарци најавио да Сале напушта место селектора јер ће морати да се посвети само раду у клубу. Сале му је одговорио да никада није имао свог портпарола, па га нема ни сада. Ето, стигао Марко да му се освети. Није ни свестан колико је тиме клуб осакатио. За Салета се не бојим. Отимаће се о њега. Сваку срећу му желим. А Бајерну? Што сте тражили то ћете и добити.

antiDebil

pre 6 godina

U Pao dobije otkaz nakon osvojenog kupa, trenutnog prvog mesta u domacem prvenstvu i 1/4 finala EL sto nije losiji rezultat nego u sezoni pre toga...
U Bajernu dobije otkaz nakon osvojenog kupa, trenutnog prvog mesta u domacem prvenstvu i verovatno najboljeg rezultata u evropi...
U Pao ga otpusti sin bogatog vlasnika, zbog koga su i ostali bez Obradovica. U Bajernu ga otpusti sin poznatog trenera, inace su obojica izvrsni poznavaoci kosarke i takoreci legende !!!
Zaista interesantno....

Milos

pre 6 godina

Dejan Radonjic novi trener Bajerna. Ovo se odavno znalo da ce biti smenjen Djordjevic ali je imao dobre rezultate tokom sezone pa se malo oduzilo.

zvezdas

pre 6 godina

Dule nije znao sa reprezentacijama, Sale ne zna sa klubovima. Sve u svemu, želim mu sve najbolje u daljoj karijeri.
(Rema, 29. mart 2018 12:15)

O čemu ti Remo pričaš??? Čovek drži prvo mesto u Nemačkoj ligi, došao do polufinala Evrokupa. Dule kad god bi otišao u inostranstvo taj klub bi igrao najgore od svog formiranja. A za Duletove rezultate u reprezentaciji da ne pričam uopšte...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Djole, 29. mart 2018 12:24)

Дуле је редовно надигравао најјаче тимове Европе, као и звездану пре њеног превременог гашења.
(а шта вели легенда?, 29. mart 2018 13:00)

I Zvezda je nadigravala sve klubove Evrope cak i Real u Madridu sto tvom klubu nikada nije uspelo. Samo u Beogradu

Profesor BG

pre 6 godina

Puna podrska Saletu! Zbog ovakvih losih poteza poput raskida ugovora sa Đorđevicem, Bajern ce ostati veliko ime, ali samo u fudbalu.

Mslm šta reći

pre 6 godina

Najveca prevara od trenera,Bajer pregovara sa Radonjicem ukoliko se ne spoji za Olimpiju sa Duletom
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Batko, 29. mart 2018 12:16

A tebi je, rode, IQ ravan broju cipela!

Nisu ni za poređenje

pre 6 godina

Kokoskov prvi trener Filadelfije , Djordjevic sut karta pa vi vidite ko je ko ?
(Perica, 29. mart 2018 12:27)

Kokoškov prvi put osvoji najslabije evropsko ikada, sa punim sastavom, dva igrača srpskog porekla i jednim Amerom. Đorđević bez više od pola ekipe i bez stranih igrača i sa povređenim prvim plejmejkerom i kilavim Micićem osvoji srebro, a ranije jos dva srebra i finala sa Amerima i jedno 4. mesto....

Hmmm o čemu ono pričasmo.... a da... gde je ko? Kokoškov je u Americi a Sale će u Srbiji da na stavi sa repkom gde je i stao!

remax

pre 6 godina

Podrška Saletu od zvezdaša.
Uvek će biti mnogo više nas koji nismo klupski robovi i dobro znamo šta on predstavlja u Srbiji.
Ne samo simbol košarke, nego i sporta u Srbiji.
Selektor Srbije nek bude dokle god hoće ili može a za njegov novi klub ne brinem.
Koga li ovi planiraju da dovedu kad jednom Saši Đorđeviću daju otkaz, ajde da vidimo i to.

Неедукован

pre 6 godina

Прочитао вест и изнад главе ми се појавио велики знак питања! Отпустили Сашу Ђорђевића!? Прва следећа мисао је била да дође у Звезду, али..то је већ домен научне фантастике 🙂 Сале је по мом скромном мишљењу требао да буде човек који би клуб (Бајерн) водио дугорочно и од њега направио клуб за респект у ЕЛ. Заиста не знам детаље око раскида уговора, али мишљења сам да ће овим потезом Бајерн много више изгубити него добити. Сале је човек који је велики радник, ради студиозно и успоставља систем на дуге стазе. Не верујем да ће после свега Бајерн узети титулу у Немачкој, али видећемо, време ће показати. Салету све најбоље у будућем раду, нарочито у репрезентацији!

SrbEUin

pre 6 godina

(voodoo, 29. mart 2018 16:13)

Oteran iz PAO zbog lošeg vođenja i menadžerske selekcije (Raduljica Kuzmić). Igrače je sam birao, a onda nije znao sa njima igrati.
U Bayern takođe doveo koga je hteo, ali opet slabo. Možda bi i prošli sa Mačvanom, ali nije sigurno. Desi se da ispustiš +23, ali na onakav način je amaterizam. Da braniš šut na 12 sekundi i onda popiješ trojku. Mogao je brzi faul i posle napad za pobedu. Stvar je u tome što nije bio siguran u svoj napad.
Da ti jedan igrač strpa 10 trojki, i da ne igraš flastera!?! Alo pa bolje da su ga stalno faulirali pre dobijanja lopte, nego mu puštali šut. Neki Lazić bi ga sigurno sprečio. Možda bi ubacivao slobodnjake, ali sigurno ne bi trojke. Ne bi dao 40 već max 30.

Na EP smo imali drugi tim, a svi ostali su bili top, jel da?
Pukao je od Slo gde nas je Prepelič pobedio. Od +2 na tri minuta, Slo prave 12:0!!! I to sa drugom postavom. Njihovi centri po 4 lične, a ti klupiraš Bobija i forsiraš Bogija! Kao Bobi ne bi čuvao šut spolja, a ovi drugi ga baš sačuvali... Makar bismo imali siguricu pod košem u napadu, a ne NULA poena.
To su klasične trenerove greške. Malo više sujeta a manje rezona.
On jeste odličan motivator, ALI SAMO ZA SRBE zbog svih prethodnih zasluga. Kako on da motiviše strance?

Kako je nezainteresovano vodio mečeve (gledao sam samo EK) dobro je da su ga i dovde istrpeli.

voodoo

pre 6 godina

Realno. Covek je slab trener i tu diskusije nema. Gde god se dohvatio tog posla , dobio je otkaz. 
Sa reprezentacijom je nesto kao prosao, jer nivo kosarke, van USA , je jezivo nizak, a kada dodju Ameri tu popije u minusu od 30-50 i mirna Backa. Za te amatere po Evropi nasi igraci su dovoljno dobri da ih nekako dobijaju i tako se on provlaci. Znaju svi, bliski kosarci, Sale je dosao preko veze na to mesto. Da se pokloni Bodirogi u Djilasu inace pored Kokoskova on je zaista nivo amatera, a ovaj mu je to i pokazao.
(zoran, 29. mart 2018 15:27)
Realno sa reprentacijom je napravio istorijske uspehe, pogotovo proslogodisnji, finale sa sastavom koji je ima 10 od 12 igraca totalno ispod nivoa jedne A selekcije koja pretenduje za neko odlicje i na nivou rezerve u bilo kom ozbiljnijem klubu. Pao igrao mnogo bolje sa istim timom dok je Djordjevic bio trener, Bajern je ove godine imao jednu od najboljih sezona ikada, polufinale Evrokupa i ubedljivo prvi u Nemackoj ligi, iako imaju konkurenta Evroligasa u istoj, sa ne bas nekim elitnim sastavom. Tako da ipak nije bas realno tvoje vidjenje iako si ga tako nazvao, vec izrazito subjektivno i bez greske pogresno skroz, takodje od tih Amera nema ekipe koja ne popije isto, a biti zaredom tri puta ispred svih osim Amera (ovo sto smo bili iza Slovenijom, kao sto sam rekao sa ovim sastavom koji smo imali i finala sa povredama je skroz kao da smo opet bili prvi ispred svih) ne moze nikako da se umanji smesno konstatacijom koju si napravio da se van Amerike ne igra kosarka, kakva recenica neverovatno.

Maximillian

pre 6 godina

Zvezda je nadigravala sve klubove Evrope cak i Real u Madridu sto tvom klubu nikada nije uspelo. Samo u Beogradu 
(zvezdas, 29. mart 2018 13:21) 

Jedno je pobediti, drugo je proci u sledecu fazu takmicenja
(Objektivan fan, 29. 

Zvezda je prolazila dalje
Ono sto je Partizanu bilo potrebno pet sezona Zvezda je za tri sezone usla u osam.Lako prioverljivo.Zvezda je uvek sa vise pobeda od poraza isla dalje za razliku od Partizana u mnogo slabijoj konkurenciji

Posmatrač

pre 6 godina

Potpuno nesportski potez prema takvoj veličini jer čovek osvojio Kup bio ubedljiv kroz evrokup al'naišao na Blata nekadašnjeg evroligaša Darušafaku gde je mogao u prvom meču da dobije. Trebao da ga bar ispoštuje do kraja sezone. Nije zaslužio to Sale.

ultra

pre 6 godina

Malo je brutalno s obzirom na dominaciju u ligi, zbog poraza u polufinalu da ga smeni Marko Pesic...Mozda je neki licni sukob u pitanju izmedju Pesica i Djordjevica?

gile

pre 6 godina

Realno. Covek je slab trener i tu diskusije nema. Gde god se dohvatio tog posla , dobio je otkaz.
Sa reprezentacijom je nesto kao prosao, jer nivo kosarke, van USA , je jezivo nizak, a kada dodju Ameri tu popije u minusu od 30-50 i mirna Backa. Za te amatere po Evropi nasi igraci su dovoljno dobri da ih nekako dobijaju i tako se on provlaci. Znaju svi, bliski kosarci, Sale je dosao preko veze na to mesto. Da se pokloni Bodirogi u Djilasu inace pored Kokoskova on je zaista nivo amatera, a ovaj mu je to i pokazao.
(zoran, 29. mart 2018 15:27)

Koliko te placaju...?!
mislim da si zasluzio mnooogoo vise!!!

OsLo

pre 6 godina

Ocekivano. Covek sa budzetom jaceg Evroligasa (preko 15 000 000€) nije uspeo nista da osvoji. Bamberg se dize, Aito Garsija sve bolje uigrava svoje momke a tu su jos par dobrih klubova tako da osvajanje titule dolazi u pitanje i verovatno uprava mora da povuce neki potez i dovede nekog TRENERA posto ovaj to sigurno nije...

Sir Djavo

pre 6 godina

Kakav je ovo majstor bio , jeste da je nevezano za ovo sad jer nemam neko mišljenje o njemu kao treneru, čini mi se da mu bolje ide kao selektoru ali igrač, san snova.

Dragan Rs

pre 6 godina

Jako dobro poznajem evropsku kosarku i kvalitete raznih igraca ... Sale je izvukao maximum maximuma iz ove ekipe po imenima iako mnogi neznalci misle da je bajern skupina jakih po rangu evroligaskih igraca to nema veze sa vezom... Natjerao je prosjecne amere da igraju najbolje sto mogu, nikada bolje u svojoj karijeri nisu igrali iako mnogi imaju dug staz u evropi ...

Sramota i bruka za upravu Bajerna, nadam se da ce neki posrnuli Evroligas da reaguje i angazuje Djordjevica gdje ce imati na raspolaganju jace igrace pa da vidimo ko je sef.

IRONemke

pre 6 godina

Covek je lepo rekao, jos pre nego sto je preuzeo PAO 2015. da NECE biti trener niti jednog kluba dok vodi reprezentaciju tako da svaka cast, postuje svoju javno iskazanu odluku.

chombe

pre 6 godina

Ne moze se reci da je Sale Djordjevic los trener, ali nije ni izuzetan. U reprezentaciji se radi timski i zato imamo rezultata, a takodje je i dobra atmosfera koju Sale i Muta umeju da stvore. Ali, Djordjevic sam, tesko da moze da parira treneru kakav je Pesic ili Obradovic, a Kokoskov je nesto posebno. Covek se skolovao decenijama u NBA i akumulirao ogromno znanje koji polako materijalizuje.

Marko, Marko, Markom

pre 6 godina

Marko Pesic sa Nemackom ima internacionalno takmicenje, decko je sampion. Aj ne pametuj kad nemas pojma.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nista o nicemu, 29. mart 2018 17:01)

Bas se slatko nasmejah - Marko Pesic sampion, a Djordjevic nije. Ovoj zemlji nema spasa, na ovakvim primerima se vidi nivo destrukcije i samo-destrukcije koji veliki broj ljudi nosi u sebi.
Samo da vas podsetim samo jednog detalja - nasa legenda Duda Ivkovic na svoja poslednja dva reprezentativna takmicenja nije imao NIKAKAV autoritet nad Milosem Teodosicem. Milos je bio tempirana bomba, od ocaja do sjaja iz minuta u minut. Otkako je Sale preuzeo reprezentaciju, Milos je postao vodja tima, da pokazuje svoj pun potencijal i da igra konstantno. Samo da je ovo postigao pa bi bio veliki uspeh.
Ali, da, Marko Pesic je sampion, zaboravih... to je onaj covek koji ima petlju da resava utakmice u poslednjim sekundama, koji je proglasavan za najboljeg igraca Evrope, koji posle 20 godina (!!!) dovede reprezentaciju u situaciju da ima medalje sa sva tri najvaznija takmicenja...
Da zakljucim....da sam neprijatelj Srbije (a ima ih dosta), samo bih nas ostavio na miru i izolovao. Mi sami cemo se vec pobrinuti da unistimo sve najbolje.

Bože, ima li te?

pre 6 godina

Ocekivano. Covek sa budzetom jaceg Evroligasa (preko 15 000 000€) nije uspeo nista da osvoji. Bamberg se dize, Aito Garsija sve bolje uigrava svoje momke a tu su jos par dobrih klubova tako da osvajanje titule dolazi u pitanje i verovatno uprava mora da povuce neki potez i dovede nekog TRENERA posto ovaj to sigurno nije...
(OsLo, 29. mart 2018 12:04)

Ma da nikakv je trener u pravu si brate, osvojio je CUP, stigao je do polufinala evrocupa i osvojio bi Nemačku svakako. I to sa budzetom manjim nego što si ti naveo...

Kiza

pre 6 godina

@sticlovana katabolcna... Milko Djurovski Vladimir Stojkovic Goran Milojevic Ognjen Ozegovic Dejan Tomasevic Jovo Stanojevic Djuro Ostojic Milos Vujanic... jel su oni igrali negde pre Partizana?

а шта вели легенда?

pre 6 godina

Dule nije znao sa reprezentacijama, Sale ne zna sa klubovima. Sve u svemu, želim mu sve najbolje u daljoj karijeri.
(Rema, 29. mart 2018 12:15)

O čemu ti Remo pričaš??? Čovek drži prvo mesto u Nemačkoj ligi, došao do polufinala Evrokupa. Dule kad god bi otišao u inostranstvo taj klub bi igrao najgore od svog formiranja. A za Duletove rezultate u reprezentaciji da ne pričam uopšte...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Djole, 29. mart 2018 12:24)

Дуле је редовно надигравао најјаче тимове Европе, као и звездану пре њеног превременог гашења.

Nikola

pre 6 godina

(Штилцована катаболцна, 29. mart 2018 12:46) Prvo, Sale sigurno neće preuzeti Zvezdu, jer sve i da ga Zvezda želi, on poštuje i voli Partizan da bi prihvatio. Te razloge razume svako ko navija za Zvezdu. Ali da se vi javljate za reč o “otimanju” je vrhunac licemerja! Vi kojima je na golu čovek koji se kleo u Zvezdu i mrzeo Partizan, vi koji ste tog istog Saleta Đorđevića uzeli upravo iz Zvezde, Vujanića, Bogdanovića, Dejana Tomaševića, Jovu Stanojevića, mogu do sutra da nabrajam. Ako smo mi “oteli” Dejana Savića, šta ste onda vi uradili sa Vladom Vujasinovićem?

JPR24

pre 6 godina

Sale spreman da se skroz posveti, Teo i Bobi, Bogdan i verovatno Jokic ne igraju play off, tako da su i oni spremni za reprezentaciju, Bjelica tesko da ce proci prvo kolo, Nedovic u zivotnoj formi, steta samo za Macvana ako se ne oporavi, ali imamo jak sastav da napadnemo zlato
(Bata, 29. mart 2018 12:42)
Stvarno ? A na kojem to takmičenju da se napadne zlato ovog leta ? Ako nisi, a izgleda nisi, upućen, sledi svetsko 2019e... a Evropsko 2021... u medjuvremenu olimpijada 2020... Ovog leta samo dve utakmice se igraju za kvalifikacije SP, bez značaja posto su već obezbedili sledeću fazu.

Objektivan fan

pre 6 godina

Zvezda je prolazila dalje
Ono sto je Partizanu bilo potrebno pet sezona Zvezda je za tri sezone usla u osam.Lako prioverljivo.Zvezda je uvek sa vise pobeda od poraza isla dalje za razliku od Partizana u mnogo slabijoj konkurenciji
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Maximillian, 29. mart 2018 18:45)

Slabija konkurencija po cijem misljenju?
F8 ostaje zapisan kao najveci uspeh u istoriji kluba, dok i sam znas da je sa druge strane bilo dosta vise, dosta dosta vise.

ma daj

pre 6 godina

Za sve koji neguduju i pitaju se za razloge odgovor je Darušafaka i taj dvomeč . Dosta toga je pokazao taj dvoboj , izgubljena dobijena utakmica u Istanbulu i izgubljena kući . Bez obzira na sve nije smeo da ispadne od njih . Jeste da je Blat zver od trenera ali baš sa ovoliko slabijom ekipom da mu održi čas je ovima iz Bayerna prelilo čašu . Pogotovu što nije umeo jedinog igrača da zaustavi , Vilbekin , ili da ga svede na normalu . Sada im je lutrija EL jer moraju Albu i Bamberg da prođu . U kakvom su stanju , smena je opravdana inače ostadoše bez svega , šteta .
Mogla bi Zvezda da nauči nešto od Bavaraca , jer kada ti Vranješ da 30pts logično je da smeniš trenera inače reskiraš da izgubiš sve . Partizanu svaka čast otpustio je Mutu i promenio igru tako da liči na nešto .
Surov je to posao , Uprave moraju da reaguju bez obzira o kome je reč inače ulaze u teške dubioze . Isto je kod njih jednom sklizneš i nema te narednih godina . A to je luksuz . Saletu sve najbolje , dobra je ovo škola ubuduće za njega .

miro

pre 6 godina

Mi uvek mislimo da su Nemci glupi. Istorijska greska. Realno , Sasa je bio VELIKI igrac ali kao trener za sada se nije dokazao.Kapital zapada hoce Obradovica, Pesica, Bozu a Sasa jos nije ta liga. Pljujte...

sili djsj

pre 6 godina

Ljudi sta se mislite zasto pa zato kad je bitno kad treba trener nesto da uradi sa klupe i donese trofej Saleta nema gde got da je na klupskom nivo radio nista nije uradio.Ima najveci Budzet u Nemackoj i mora biti 1 al kad bi dosao plej of ispao bi od Bamberga odma u Cetvrtfinalu.Inace Budzet Bajerna ja najveci u Nemackoj sa 15miliona a Bamberg 2sa 9miliona pa tek ostali Alba ima Budzet 3miliona pa raznela bajern u Nedelju.Bajern ima sve Evroligaske igrace Tipa Reding igrao u ALbi 3sezone Evrolige i u Dacki jednu,onda Jovic 3sezone Evrolige isto i Lucic tako i Cirbes 6sezona Evroolige i imA 1,200evra godisnje .Onda Nba igrac kao Kaningem i Buker jedan od najbolji igraca na 4i5 u evropi .Plus Hobs Gavel King i ostali kao Bartel nemacki Reperezentativac sa tim timom mora se osvojiti Evrokup i Nemacko prvenstvo.Od Lokomotive Bjern ima bolje igrace i iskusnije al Obradovic maestralno vodi Lokomotivu.Plus Bajern je jaci od Darusafake sto puta po imenima koji Eric Jonson iz kantua neki Bajgul, Ozmizrak Ozdemirolu resava Bajern u prvom mecu i Kid Stenton koji igrao u 2ligi nemacke ili Ros iz Nibruka Ceske.Plus Jedino sto u Dacki valja jeste Vibekin i Trener po meni ocekivan potez Bajerna i uprave.Nek uzmu Ivanovica Duska ili Radonjica pa cak i Trinkerija bolje su opcije od Saleta koji se nikako na klupskom nivo ne snalazi sem 2kupa nije uzeo nista a vodio veleike timove tipa Panata i Bajern Milan i Beneton.

statisticar

pre 6 godina

@@I Zvezda je nadigravala sve klubove Evrope cak i Real u Madridu sto tvom klubu nikada nije uspelo. Samo u Beogradu
(zvezdas, 29. mart 2018 13:21)

I oborila negativan rekord EL baš u Madridu sa -36 u prvom poluvremenu.
(Grr, 29. mart 2018 14:06)

Vas rekord od 48 za celu utakmicu i +40 niko ne moze da dostigne.Sto rece Grba osim Beograda Real ni u prijateljskoj utakmici niste mogli da dobijete

1Beogradjanin

pre 6 godina

Uh kakvi zluradi komentari, kakvi ljudi! Ponekad mi se zgadi sa kakvim sve polusvetom delim ovaj zivotni prostor i sto udisemo isti vazduh i sto se svi jednako zovemo Srbima! Sad, od jednom, Djordjevic ne valja, a medalje sa reprezentacijom su slucajne. Fuj!

stoler

pre 6 godina

Kakvih gluposti se ovde nacitam. Za Partizan pocelo od 1975 i eto 40 godina vec traje,a vase zlatne godine od 45-e do 55-e,a onda za 60ak godina po neka titula i kao Drazenov jedini dostojan protivnik. Pa kao tek poneki Kica,Praja,Divac,Danilovic iskoce,a sa druge strane sve sami velikani Dabic,Ilic,Jovanovic... Koja smejurija. Ako nista,bar znamo da jos ima zivih svedoka koji se secaju dominacije crveno-belih od 45-e do 55-e. Mislio sam da njih vise nema ali evo ova dvojica starina jos cuvaju secanje na najsvetlije dane tog giganta.

Kanta

pre 6 godina

Ko ovo nije ocekivao, taj je slep kod ociju. Cim je Kari preuzeo Barsu, Sale je ostao bez "savetnika", sto znaci kanal! Taj Bajern je postao srpska kolonija i jedini razlog zasto je Sale bio tamo je gore pomenuti Kari. Stvari su vrlo jasne - preporodjena Barsa i ukanaljen Bajern!

Maximillian

pre 6 godina

Sale je doktor košarke i kao igrač i kao trener. To ko ga voli ili ne voli je lična i legitimna stvar. Ono šta je uradio do sada,a biće još,su činjenice i svi oni koji se trude da te činjenice izbrišu, bave se besmislenim poslom. Poređenje rezultata CZB i rezultata Partizana, takođe je besmisleno. CZB je novoosnovani klub, koji je pet puta igrao EL a izborio na terenu učešće u EL tri puta. Zapaženijih rezultata nema, sem što su uspeli da postave dva negativna rekorda EL.. I to je činjenica. I šta tu može da se poredi kad nema šta da se ponudi za poređenje.
(Grr, 29. mart 2018 21:41)

Decko ne brukaj se komentarima.Prelistaj nesto od predmeta sutra je skola. Manje od 48 za celu utakmicu i +40 jos uvek rekord jednog tima i to u utakmicama sa CSKA
Kosarka na ovim prostorima se ne igra od 1977 a pogotovu od 1992. Sada ste u kanalu kao Bosna, Jugoplastika i Cibona.Samo mozes pozutele stranice sportske stampe da citas ili ono na SOS kanalu Secanja.Sledece sezone razvojni FIBA kup sa timovima sa Kosova, Andore, Bugarske i sansa da se hvalite trofejom

logika

pre 6 godina

Smej se ti koliko hoces. I History chanel va s skinuo sa programa.Kvalitet tada i budzeti i kvalitet i budzeti danas.Kao kada bi ja sada o Zvezdi iz Barija i Tokija.Ali Zvezda u fudbalu ce imati po novom sistemu beneficije od Bariijaa vi u kosarci nista.Kada je tvoj klub to osvajao ti se ni rodio nisi.Pricao ti cale.
(zvezdas, 29. mart 2018 15:32)

E, moj decko... imam 56 godina i igrao sam kosarku vrlo aktivno i na viskom nivou do sredine 80-tih. Da pocnem od kraja, Partizan je bio na F4 pre 8 godina poslednji put, a Bari je bio pre 27 godina - razlika je ocigledna, osim ako sam navijacki zaslepljeni, zar ne?
Tvoja prica o History Channel (koja kosarkaska referenca!!!) i kvalitetu tada i danas je prilicno nesuvisla - ja koliko znam Dzordan se jos uvek smatra najboljim igracem svih vremena, a odmah do njega su Medzik Dzonson, Lari Bird i gomila drugih iz, po tebi, nekvalitetnih vremena. Partizan je bio evropski klupski sampion, visestruki pobecnik Kupa Radivoja Koraca, imao je igrace koji su bili MVP svetskih prvenstava, ima najvise igraca u FIBA Kuci slavnih iz bivse Jugoslavije (a velike su sanse da ce im se pridruziti Djordjevic i Danilovic), njegovi igraci su nosili reprezentaciju u najuspesnjijim periodima reprezentacije ... koliko vekova treba da prodje pa da se tvoji cukun-cukununuci pohvale na isti nacin Zvezdom?

Petar

pre 6 godina

Pa nisu ga Nemci smenili nego njihov sportski direktor Srbin Marko Pesic. Naravno da su to nasa balkanska posla, cuj Nemci smenjuju trenera koji im doneo kup, titulu i Euroligu pa nisu coravi

banjadiluka

pre 6 godina

Umjesto Saleta vraća se Anćeloti na mjesto trenera kakav Bajern Minhen Sale Bože zdravlja treba da vodi ekipe nivoa Fenera Olimpiakosa Panate...Izrasto je u vrhunskog stratega

Pera Magic Mitic

pre 6 godina

Samo ga mi u reprezentaciji trpimo 
(trt, 29. mart 2018 11:59)
A sto? Sto nije uspeo da pobedi Amere? Ili sto je "kiksnuo' u finalu EP protiv Slovenije...sa trecom postavom i naknadno povredjena 2 igraca.

analiza

pre 6 godina

"Marko Pesic sa Nemackom ima internacionalno takmicenje, decko je sampion."
(nista o nicemu)
Sa Nemačkom,da.ČLAN šampionskog tima Nemačke,da.Šampion,ne.Običan igrač-šraf,tj zamenljiv.Sale-nezamenljiv igrač,razlika velika.

"Neko je Jovic, a neko je Lucic"
(nista o nicemu)
Ovaj komentar mi nije jasan.Neko je Jović(Lovernj,tj dobar momak) a neko je Lučić(tj Bertans,loš momak)-parafraziranje Vujoševića?Zašto je Lučić loš momak-sportista-čovek(šta je to uradio ili nije uradio)?Jer mislim da je Jović dobar momak-sportista-čovek.

Dare

pre 6 godina

A sad otkaz u rep. i dovedite Kokoskova.
(Where is my sendvič, 29. mart 2018 12:32)

Kokoskov je i otisao iz Slovenije, jer hoce da se posveti NBA karijeri, a i sam je rekao da ne moze na obe strane da radi.Tako da od toga nema nista

dm

pre 6 godina

Svi smo mi nedorasli imena i prezimena Aleksandar Đorđević...ko sam ja,ti,on da bi zlurado komentarisali lik i delo dotičnog...čoveka koji realno spada u red najvećih legendi našeg sporta...to kažem ja kao višedecenijski navijač CZvezde okoreli Delija...i kažem još :ljudi manite se ćorava posla i omalovažavanje svega što je "naše" a nije po volji crveno-crno-belog sistema vrednovanja

dex

pre 6 godina

@dobrica

Da li si ti realan? Kakvo zlato na SP? Ako budemo u punom sastavu, mozda dodjemo do finala. a tamo nas ceka opet poraz od tridesetak razlike...

zvezdas

pre 6 godina

I Zvezda je nadigravala sve klubove Evrope cak i Real u Madridu sto tvom klubu nikada nije uspelo. Samo u Beogradu
(zvezdas, 29. mart 2018 13:21)

Slatko se nasmejah. Tim koji nema ni jednu evropsku titulu tvrdi da ti koji ima 3 titula (EL i Radivoje Korac) + 3 F4 da je to toga stigao a da nije pobedjivao najjace timove u Evropi. Kakvom se logikom (ili nedostatkom iste) stize od ovakve tvrdnje?
(logika, 29. mart 2018 14:19)

Smej se ti koliko hoces. I History chanel va s skinuo sa programa.Kvalitet tada i budzeti i kvalitet i budzeti danas.Kao kada bi ja sada o Zvezdi iz Barija i Tokija.Ali Zvezda u fudbalu ce imati po novom sistemu beneficije od Bariijaa vi u kosarci nista.Kada je tvoj klub to osvajao ti se ni rodio nisi.Pricao ti cale.I Jugoplastika i Bosna su nesto osvajali mnogo vise nego vi pa ih danas nema.Idete njihovom stopama

nosi fenjer,navija za fener

pre 6 godina

Otkaz nema veze sa rezultatima , a ni zvanicnim saopsrenjem.Visemjesecna trzavica na relaciji Marko Pesic-Sasa Djordjevic je razlog.Naravno , ne mozes dati covjeku otkaz dok redja pobjede , vec se cekao izgovor za vec pripremljen scenario.
(Neko iz mase, 29. mart 2018 15:14)

Tipično za grobare.
Teorija zavere ,svuda i uvek.

Штилцована катаболцна

pre 6 godina

Dobrodošao u Zvezdu....
(Goran, 29. mart 2018 12:16)

Dodji u Zvezdu.
(Aleksej, 29. mart 2018 12:10)

Da ima Covic pameti....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bicu Slobodan, 29. mart 2018 11:59)

Вама стварно ништа није свето. Немамо свој клуб, отмемо туђи и за њега навијамо, немамо своје легенде, отмете туђе (Дејан Савић) и правите се да се ништа није десило. Сада би и да Саша Ђорђевић води клуб којем нико не може да забрани како ће да се зове...Познавајући вас, за коју годину би сте рекли да је он вама донео тројком титулу у Истамбулу, јер је тридесет година касније био интернет кандидат за тренера екипе из Стјепана Супанца 15.

mairondrake

pre 6 godina

Cenim Saleta mnogo, ali realno nije ni blizu recimo Sarunasu po trenerskim kvalitetima. Kiksnuo je protiv Darusafake I to se ne oprasta. Pored toga nigde nije ostavio neki trag kao trener.

strucnjak

pre 6 godina

I iz reprezentacije bih ja njega. Zamena Kokoškov.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Loud, 29. mart 2018 13:29)

Da li ste imali ijedan ozbiljan kosarkaski trening u zivotu? Ne morate da odgovorite, znam, niste.
Ali, ipak mislite da znate sta je dobar trener? Ne morate da odgovorite, znam, mislite.

Trtrrrrr

pre 6 godina

Proslog leta je isti covek rekao da ce Sale dati otkaz repki.
Sale je to odbio, secamo se svi
Verovatno je to razlog, samo su ga cekali

H2O

pre 6 godina

Za nas koji slabije pratimo Nemacku ligu I desavanja, moze li neko da napise moguce razloge? Ovako krajickom oka se cinilo da Bajern igra dobro, da ima dobre rezultate?
(cabos-t, 29. mart 2018 12:02)

zivim u Bambergu, tako da pratim basket i bio sam iznenadjen ove sezone koliko Bamberg sa jednom odlicnom ekipom igra tako lose prvenstvo, bukvalno su na granici da ne udju u play of (trenutno 8.mesto), a isto tako iznenadjen koliko je Bayern odlican na svim frontovima, sa po meni tanjom klupom, verovao sam da je kljuc svega Sale. Sada ocekujem da Bamberg osvoji prvenstvo.

Neko iz mase

pre 6 godina

Otkaz nema veze sa rezultatima , a ni zvanicnim saopsrenjem.Visemjesecna trzavica na relaciji Marko Pesic-Sasa Djordjevic je razlog.Naravno , ne mozes dati covjeku otkaz dok redja pobjede , vec se cekao izgovor za vec pripremljen scenario.

shone

pre 6 godina

Sale nije dobar, a ima tri medalje sa reprezentacijom...Za vas i predgradja je loš jer je jedna od legendi koja vam pokazuje kako ste jos uvek mali. Nasuprot tome vama je mali privatni klub odlican i brojite mu pobede u EL bez obzira sto nikad nikakav uspeh nije napravio. Koliko Sale ima pobeda i poraza sa reprezentacijom i Bajernom? To vam sad verovatno ne znači ništa...

maconii

pre 6 godina

izgleda da su neki nesporazumi u pitanju koji traju vec duze vreme..moguce da su ili neki sukobi ili nesuglasice sto se tice formiranja ekipe ili vizije za buducnost,stil igre koji forsira sale se ne podudara sa onim sto zeli bajern....ne verujem da je otpusten zbog rezultata...polufinale evrokupa je odlican rezultat a pri tome su ubedljivo prvi u nemackoj i najverovatnije bi uzeli titulu...

voodoo

pre 6 godina

SrbEUin, 29. mart 2018 20:38)
Preterano si ostrascen, i u toj nevidjenoj ostrascenosti opet si morao da priznas da je Sale eto odlican motivator, iako si napisao kilometarski komentar o navodnim pojedinim greskama u vodjenju reprezentacije, cinjenica ostaje tri finala za tri godine, dva protiv Usa, jedno sa b timom od koga niko u Srbiji, a ni Evropi nije ocekivao da ce dalje od 1/4 finala ako uopste dodje dotle, pa dosli do finala, koliki je taj uspeh pokazuje i trenutno gde se nalaze tih 12 igraca u klubovima koji su igrali prosle godine, realno samo Bogdanovic ima neki prostor negde, ostali su manje vise nevidljivi cele sezone, sa tom ekipom je Sale dosao do finala, a ti slobodno veruj u to sto si naveo tu smesnu analizu trebao je da igra flaster na Prepelicu i slicne stvari, po tome se vidi koliko se zapravo razumes, ekipa sa povredjenim prvim plejmekerom, koji je inace bio treci plej u punom sastavu tima, treba da igra flaster na sporednom sa kim mozda Bogdanovicem koji nije mogao vise da skoci za sut pred kraj utakmice od umora, kao i ta prica trebao je da ga zameni, verovatno, medjutim menjate najboljeg sutera u finalu Evropskog samo kad imate nekog ko ce sutnuti umesto njega isti broj puta bez da dodaje kad ima prazan prostor zbog neiskustva, a mi takvog sa tom b selekcijom nismo imali, sto se videlo u igri nekoliko puta da su pojedini igraci izbegavali da sutnu i kad su mogli. Prosto to finale nam nije islo na ruku, Slovenija je bila domacin, bili su motivisni kao nikad, a mi sa B timom koji je imao jos povredjenih u sastavu nismo uspeli da 4 puta zaredom nadmudrimo na papiru jacu ekipu u eliminacionoj utakmici od 1/8 finala, zao mi jeste bilo ali je mnogo bolje sto smo procitani i izgubili u finalu nego nekoj od tri utakmice pre toga od realno solidnih ekipa.

StaznaKmekme

pre 6 godina

Prvo da ti kazem.Da kosarku pratim dvano i secam s utakmice Zvezda Simental u burencetu i one tuce kada je Moka Slavnic prekov stolova bezao od Kenija.Ili jos dalje Sajam i KS OKK Beograd Real gde su za Real igrali Vejn Bramberderi Kliford Luik a za OKK Zucko Korac,Rica Gordic.Ti znas da je budzet kluba iz predgradja bio veci od tvog kluba. Neko je davno pred kamerama to pokazao i dokazao ko je koliko novca dobijao.EL sa timovima Lotomatika.PAOK, Rytas,Nanter, Budiveljnik, Sarloa,Strazbur,Olimpija, Cibona.Ulazilo se u dalje takmicenje sa vise poraza od pobeda.Jednom i sa dve pobede. Znaci format bio jaci od danasnjeg.I gde je taj klub iz predgradja imao 16 pobeda.
(Zvezdas, 29. mart 2018 17:44)

Bravo,bio sam i ja na toj utakmici imao 10 godina,Simental bio jaci nego cska i fener zajedno sada. Hala sportova bila bastion Zvezde,ali sta znaju grobari kad njima kosarka pocela 1975,pa na mahove po kalendarima,sarama do danas,te kica,praja te divac,te dule kada je,za druge niti znaju niti ista priznaju,a Pokojni drazen je govorio i znao samo za Zvezdu kao protivnika 1982-1988 period. A Keny iz Simentaleje bio takva igracina da sam uvek govorio on na no1 u evropskoj kosarci,pa onda Dominik Vilkins drugo mesto. Inace Bata Djordjevic,Saletov cale je tad bio trener Zvezde.
A da nece Dulo u Bajern mozda.

MisterNo

pre 6 godina

@Nikola
Ajd nemoj zezati. Mi stariji znamo da su Saletu tada u Zvezdi rekli da nije perspektivan. Niko ga nije oteo. A pogresi ziv covek, i Jordana svojedobno nisu uvrstili u tim....

pera

pre 6 godina

Hoce Bajern trenera koji dobija vazne utakmice, polufinala i finala. U Evrokupu se ne daju utesne medalje za poraz u odlucujucim utakmicama.

Grr

pre 6 godina

Sale je doktor košarke i kao igrač i kao trener. To ko ga voli ili ne voli je lična i legitimna stvar. Ono šta je uradio do sada,a biće još,su činjenice i svi oni koji se trude da te činjenice izbrišu, bave se besmislenim poslom. Poređenje rezultata CZB i rezultata Partizana, takođe je besmisleno. CZB je novoosnovani klub, koji je pet puta igrao EL a izborio na terenu učešće u EL tri puta. Zapaženijih rezultata nema, sem što su uspeli da postave dva negativna rekorda EL.. I to je činjenica. I šta tu može da se poredi kad nema šta da se ponudi za poređenje.

Vlada

pre 6 godina

Дуле је редовно надигравао најјаче тимове Европе, као и звездану пре њеног превременог гашења.
(а шта вели легенда?, 29. mart 2018 13:00

KK Partizan u EL pod vodjstvom Duška Vujoševića ima procenat pobeda od oko 36.7%. Konkretno, odigrao je 185 utakmica u EL, pobedio na 68, izgubio na 117. Dakle, svaku treću je u proseku dobijao.

Spisak utakmica gde je nadigravao najjače timove Evrope je dat ispod:

Olympiacos 78-80 2002-03
CSKA 93-81 2002-03
Olympiacos 81-71 2002-03
Barcelona 61-57 2003-04
Olympiacos 87-73 2004-05
PAO 80-93 2006-07
Maccabi 103-91 2006-07
Fenerbahce 86-91 2007-08
Efes 78-65 2007-08
Efes 79-83 2007-08
PAO 82-73 2007-08
Real 81-77 2008-09
Efes 83-77 2008-09
CSKA 63-66 2008-09
PAO 63-56 2008-09
Olympiacos 86-80 2009-10
Efes 93-92 2009-10
PAO 59-64 2009-10
Barcelona 67-66 2009-10
Maccabi 77-85 2009-10
Maccabi 81-73 2009-10
Maccabi 76-67 2009-10
Fenerbahce 77-79 2013-14
CSKA 73-72 2013-14
Maccabi 72-70 2013-14

Mislim da se možemo složiti da Orlean, Marusi, Prokom, Cibona, Nanter, Budiveljnik ne mogu baš da se ubroje u najjače timove Evrope, ali dobro, to je već donekle i stvar ukusa.

Dakle, u 185 utakmica tokom 11 godina koliko je vodio Partizan u EL (dve sezone koje je vodio Vlade Jovanović ne ulaze u ovu statistiku), Vujošević ima 25 pobeda nad timovima koji se mogu okarakterisati kao najjači. Još jednom, 25 pobeda u 185 utakmica tokom 11 godina.

Hajde sada mi objasni ponovo ono "redovno"...

Kolubarac

pre 6 godina

Meni se zgadio kad se ono bez ikakvog razloga javno, na utakmici, istresao na Micovu (koji je u tom trenutku a i sada bio preko potreban reprezentaciji), samo da bi se pokazao kao nekakav autoritet, pa sam shvatio da nije dobar kao čovek, a bez toga se izgleda ne može biti ni dobar trener.Što se tiče reprezentacije, tu mu mnogo pomažu i lavovski deo posla završavaju brojni pomoćnici, dok u ključnim trenucima kad se lomi utakmica, njegove su odluke baš problematične.

Perica jase ponovo

pre 6 godina

Nemoguce da ste bre grobari najpametniji pa on je najuren iz svih klubova u kojima je radio iz Milana, Benetona, Panatenaikosa i sad iz Bajerna izgleda da su svi ti klubovi budale i neznalice a vi pametni Da DA Bog da vam dodje (a najverovatni ce i doci u partizan da vas najzad ugasi) jer on covek nezna apsolutno nista o trenerskoj struci ali na svim pozicijama u drzavi su bivsi grobari godinama.

zoran

pre 6 godina

Realno. Covek je slab trener i tu diskusije nema. Gde god se dohvatio tog posla , dobio je otkaz.
Sa reprezentacijom je nesto kao prosao, jer nivo kosarke, van USA , je jezivo nizak, a kada dodju Ameri tu popije u minusu od 30-50 i mirna Backa. Za te amatere po Evropi nasi igraci su dovoljno dobri da ih nekako dobijaju i tako se on provlaci. Znaju svi, bliski kosarci, Sale je dosao preko veze na to mesto. Da se pokloni Bodirogi u Djilasu inace pored Kokoskova on je zaista nivo amatera, a ovaj mu je to i pokazao.

-21g

pre 6 godina

Bolje da se oni drze fudbala, jer da znaju neshto o kosharci, znali bi da u Saletu, koji je po meni veoma perspektivan trener, imali odlichnu bazu da grade i sagrade jedan solidan evroligashki klub.

mergo vupertal

pre 6 godina

@ pero
Bayern u kosarci i Bayern u fudbalu, to su
dimenzije.Polufinale i posle 50 god, kup
Nemacke to niko od njih nebi pre sezone
verovao u taj uspeh.

Slobodni Klikeri

pre 6 godina

Ne znam u cemu je stvar,slabo i pratim,ali ova odluka mi deluje kao da je uprava Bajerna vec utripovala da im je KK za Evropu isto sto i FK. Njima treba jos 10 godina vrhunskog i strucnog rada i mnogo potrosenih para da bi dosli na ozbiljan evro nivo. Ako to zele naravno.

FAP mašina

pre 6 godina

Radonjić glavni kandidat za naslednika.
(Updown, 29. mart 2018 11:59)

Cuo sam da se interesuje Limoz, kazu Dulo je ostavio ne izbrisiv trag pa bi da nastave ....

beli65

pre 6 godina

Da bas ga trpimo,
2014. Svetsko srebro
2016. Olimpijsko srebro
2017. Evropsko srebro

Daj Boze da ga ovako trpimo jos jedno 20 godina!
(Inspektor Tanasijevic, 29. mart 2018 12:29)
pa vidi brate,ja bih i neko zlato u narednih 20 godina

aco rs

pre 6 godina

Prioritet je bio eurokup i plasman u euroligu, nazalost po Saleta nije ostvario prvi cilj kluba.Sale je dobar trener i ne brinemo za njegovu buducnost kao trenera.

Svetski Mega Car

pre 6 godina

Krajnje neocekivan i glup potez. Bajern je ubedljivo prvi na tabeli u nemackoj ligi, osvojili su Kup posle dosta godina, u Evrokupu su bili sasvim solidni, stigli do polufinala. Imao je Sale i dosta problema sa povredjenim igracima, Lucic propustio vecinu sezone, Jovic vecito rovit, Macvan se povredio i zavrsio sezonu... Ne znam sta je rukovodstvo Bajerna ocekivalo, Sale je izvukao maksimum iz ekipe. Slazem se da je za onaj poraz od Darusafake kriv Sale, jer je ispustio +23 na poluvremenu. Ali nije zasluzio zbog tog kiksa da dobije otkaz. A i da su usli u finale, ipak bi Lokomotiva bila glavni favorit za titulu. Od sada Bajernu zelim sve najgore, nadam se da ce da ih izbaci Alba ili Bamberg u nemackom plej ofu. Zbog ovakvog glupog poteza ne zasluzuju da igraju Evroligu. Ali mislim da ce nazalost da dobiju A licencu, cim se Evroliga bude prosirila na 18 ekipa.

antiDebil

pre 6 godina

(antiDebil, 29. mart 2018 16:45)

Marko Pesic sa Nemackom ima internacionalno takmicenje, decko je sampion. Aj ne pametuj kad nemas pojma.
(nista o nicemu, 29. mart 2018 17:01)

Heheh ehehheh Marko Pesic je sampion heheheh, Marko Pesic ima internacionalno takmicenje ajdeeeee....hahaah ahahaha hahhah...
Marka Pesica za selektora Srbije, ipak je to sampijon a trenutno su nam takvi najpotrebniji !

Zasto nemas mozak

pre 6 godina

Дуле је редовно надигравао најјаче тимове Европе, као и звездану пре њеног превременог гашења.
(а шта вели легенда?, 29. mart 2018 13:00)

Ono kada smo vam reper za sve u zivotu !
Nema vama zivota bez Zvezde sine
Najgore sto nisi ni svstan sta si napisao hehehehe

jad i beda

pre 6 godina

Nek uzmu Ivanovica Duska ili Radonjica pa cak i Trinkerija bolje su opcije od Saleta koji se nikako na klupskom nivo ne snalazi sem 2kupa nije uzeo nista a vodio veleike timove tipa Panata i Bajern Milan i Beneton.
(sili djsj, 29. mart 2018 13:34)

Zavist je mnogo losa stvar. Ova odluka je, siguran sam, rezultat obracuna medju srpskim manadzersko/sportskim klanovima (Zvezdasi Pesici protiv Partizanovaca, verovatno ce ga naslediti slavni Radonjic kome je u Zvezdi trebalo tri godine da "namesti" igru). Slicno se desilo i u Grckoj. Covek je u Grckoj osvojio kup, bio drugi u prvenstvu, usao u cetvrtfinale Evrolige - Panata u poslednjih 5 sezona nije otisao dalje od cetvrtfinala, sto znaci da Sale nije ni na kakav nacin podbacio. Do sada mi je Svetislav Pesic bio simpatican (bez obzira na to sto je Zvezdas), sada vise nije... ne podnosim ovakve zakulisne igre pracene smesnim objasnjenjima.

OsLo

pre 6 godina

Ocekivano. Covek sa budzetom jaceg Evroligasa (preko 15 000 000 €) ne moze nista da osvoji. Bamberg se dize, Aito Garsija sve bolje uigrava svoje momke u Albi a ima tu jos par dobrih ekipa tako da uprava nije vise htela da rizikuje i angazovace nekog TRENERA za promenu jer ovaj to sigurno nije...

Vidoje

pre 6 godina

Treba biti posten i reci da mu trenerski posao ne ide ... ovo je treca ekipa gde dobija otkaz !
Biti trener i selektor su dve razlicite funkcije ali i laici su videli da u finalu EP nije Slovenija dobila Srbiju nego Kokoskov Djordjevica !
Sale Djordjevic je bio veliki sportista i kosarkas i vreme je da se ostavi ovog posla ! Sve najbolje !

Mili Marbella

pre 6 godina

To je dobro za reprezentaciju, može da se posveti njoj. Čitam da neki ovde misle da Sale nije dovoljno dobar trener... Za nacionalni tim je atmosfera u timu bitnija od mnogih stvari i mislim da je taj deo posla odradio odlično, jer je Sale pravi patriota u najpozitivnijem smislu i svojim primerom najbolje pokazuje šta znači dres sa državnim grbom.

Rema

pre 6 godina

O čemu ti Remo pričaš??? Čovek drži prvo mesto u Nemačkoj ligi, došao do polufinala Evrokupa. Dule kad god bi otišao u inostranstvo taj klub bi igrao najgore od svog formiranja. A za Duletove rezultate u reprezentaciji da ne pričam uopšte...
(Djole, 29. mart 2018 12:24)

Kao prvo, mrznja prema Duletu ti je pregazila objektivnost. Drugo, voditi najjaci tim u Nemackoj sa najvecim budzetom to i nije neka prevelika mudrost, zato su tamo prvi. Dok je Obradovic vodio Albu, Bajern je bio na drugom mestu, dakle zbog slabe konkurencije je bio prvi. U Evropi je ispao od Darusafake, covek mu je na jednoj utakmici dao 41p sto je nedopustivo za Evropu. Vodio je PAO i manje vise nista nije uradio. Nije tesko zakljuciti da mu vise odgovara reprezentacija, pogotovo nasa, jer je covek pre svega Srbin u dusi i zna kako da "napali" nase momke, drugo, strucni stab (savetnike) KSS-a cine Duda, Zeljko, Kari Pesic i ostali majstori sto ti valjda pokazuje da ima podrsku i moralnu a i stratesku. Sto se Duleta tice, jos jednom, taj covek je od nicega pravio nesto a od necega je pravio nista, obrnuta logika ali istinita. Doduse, meni je sladje sto je od nicega pravio nesto, mislim na Partizan. A od necega pravio nista, Zvezdu :)

antiDebil

pre 6 godina

(samo pitam, 29. mart 2018 13:29)

Meni je ipak najdraze i neprevazidjeno otimanje Aleksandra Sase Djordjevica iz rucica jednog malog, od pre nekoliko godina pokojnog kluba. Nikada necu zaboraviti tu otimacinu, hehehe ehehee !!!

Nego, mene ovo interesuje. Svi ti igraci koje si nabrojao su napravili ozbiljne karijere, zaradili dobre novce, osvojili gomilu medalja itd. sta se desilo sa Jovanom Novakom i sa Petrom Rakicevicem koje je fmp oteo od Partizana. Jesu li oni uradili nesto u karijeri, obezbedili egzistenciju, osvojili neku medalju, igrali za reprezentaciju, igrali evroligu, uradili bilo sta znacajno u karijeri ?

urke

pre 6 godina

Steta jer je Bajern stabilan klub sa dobrim finansijama a nisi pod pritiskom navijaca kao na primer u Barsi ili Makabiju...
Po ovome sto pise verovatno je neki sukob- neslaganje na relaciji Sale-uprava Bajerna.
Ako dovedu Radonjica ili Trikijerija da se samoubiju nece ni ligu osvojiti.

nista o nicemu

pre 6 godina

U Pao ga otpusti sin bogatog vlasnika, zbog koga su i ostali bez Obradovica. U Bajernu ga otpusti sin poznatog trenera, inace su obojica izvrsni poznavaoci kosarke i takoreci legende !!!
Zaista interesantno....
(antiDebil, 29. mart 2018 16:45)

Marko Pesic sa Nemackom ima internacionalno takmicenje, decko je sampion. Aj ne pametuj kad nemas pojma.

Мрзитељи

pre 6 godina

Ocekivano.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (C i n i k, 29. mart 2018 17:08)

Yumko i ovaj iznad, isti likovi.

zoran

pre 6 godina

Meni se zgadio kad se ono bez ikakvog razloga javno, na utakmici, istresao na Micovu (koji je u tom trenutku a i sada bio preko potreban reprezentaciji), samo da bi se pokazao kao nekakav autoritet, .
(Kolubarac, 29. mart 2018 16:53)

Meni je to jedan od najboljih trenerskih poteza ikada, i primer drugim trenerima kako se dize samopouzdanje igracima u timu odstranjivanjem kukolja.

cia

pre 6 godina

ocekivano jer neznalice niko nece da placa toliko ...Djordjevic iako je bio odlican igrac nece nikada biti odlican trener...to je jasno kao dan !

SS

pre 6 godina

Sramota,prvi u Nemackoj ubedljivo a daju mu otkaz zbog poraza od Darafasuke koja objektivno ima mnogo bolji tim i vise love.Sada ce izgubiti titulu a i treba.Nema srece Djordjevic prvo Pao ,sada Bajern

Milan

pre 6 godina

Дуле је редовно надигравао најјаче тимове Европе, као и звездану пре њеног превременог гашења.
(а шта вели легенда?, 29. mart 2018 13:00)

Sta je osvojio Dule van Srbije?

Pera Magic Mitic

pre 6 godina

Dejan Radonjic novi trener Bajerna. Ovo se odavno znalo da ce biti smenjen Djordjevic ali je imao dobre rezultate tokom sezone pa se malo oduzilo.
(Milos, 29. mart 2018 12:04)
Trinkieri je trenutno slobodan. Ako je zdrav, najverovatnije je on prvi pik.

ja

pre 6 godina

Ako je ovo istina, sramna odluka Bajerna!
(rudimental, 29. mart 2018 12:17)

Koji deo rečenice "ovo deluje kao iznenađenje za ljude koji nisu upućeni u dešavanja u klubu" nisi razumeo?

Djani

pre 6 godina

Dobio je za prilike Nemackog prvenstva i Evrokupa nevidjeno jak budzet. I sta je uradio? Doveo Jovica i Lucica koji iako su nasi momci ali ljudi se raspadaju od povreda. Ono sto se desilo Macvanu je peh na koji se nije moglo uticati. Ali utisak sezone je Kaningem "rasni stelac" covek sa milionskim ugovorom koji ne moze da pogodi kos sa dalje od 50cm. Sve je to on skautirao i doveo. A sto se tice tog kupa Nemacke i to je osvojio a da ni sam ne zna kako jer se mlada ekipa Albe pred sam kraj uplasila pobede. Sa ovako losom atmosferom koju je napravio u poslednje vreme nema kiksnuo bi 101% u plej-ofu mozda odmah i u 1/4finalu ako bi isao na Bamberg sto je vrlo lako moguce da se sa njim ukrste.

stoler

pre 6 godina

Kvalitet tada i budzeti i kvalitet i budzeti danas-rece ovaj nesretnik po imenu zvezdas. Stvarno, Final 4 u Parizu i kvalitet tih ekipa zaista nisu za poredjenje sa ovim danasnjim zato sto su svetlosnim godinama daleko od danasnjih evroligasa. Po kvalitetu, budzeti su i onda i danas tu negde. S tim sto je budzet kluba iz predgradja od prvog ucesca u EL bio veci od bilo kojeg Partizanovog. EL nikad smesnija nije bila, sistem takmicenja da ne pricam, otuda i istorijske pobede malog kluba iz predgradja nad Realom i slicno. U 30 kola koliko se sada igra svi ti klubovi sebi mogu da dozvole i takve kikseve. Kada je grupa od 6 ili 4 kluba onda se takve stvari retko desavaju. Ali sta efempelije znaju, prate kosarku 2 do 3 godine, pa ce opet na pauzu od 20ak godina i tako u krug.

Dragan

pre 6 godina

@Batko i ekipa...

Evo javljaju se crveno bele tetkice, sve znaju, ko, sta i zbog cega...
Sale nema pojma o kosarci, bitno je da vi to znate.
Coveka koji je alfa i omega kosarke vi pljujete a onog vaseg sa ''transparentnom'' dokumentacijom dizete u nebesa...

Dizajn

pre 6 godina

@logika

Ti uporedjujes Medzika i Dzordana sa Partizanom. To sto sami sebi duzete rep a to ne rade navijacu Bosne, Cibone Jugoplastike a vise postigli.Italijani kazu I tempi passati. Vi ni u jednom segmentu nemate kontinuitet.Vise od 25 godina skola kosarke, mladje kategorije ne postoje

MilosM

pre 6 godina

Ne znam i kosarku pratim ceo zivot,laicki,navijao sam za bajern i saleta legendu,u oba meca igro,"kec"na njih,ali bajern je morao da dobije bar jednu,sta vise msm da dacka nije bolja od njih,jer voditi 23razlike,45sek.pre kraja pp. I ajd desava se..ali onda da im se ne vrati u nemackoj,jes onaj ludi amer,rekord u trojkama i cirbes ni senka kao u zvezdi a jovic ko jovic,za onakve poraze,ipak i trener snosi deo odgovornosti.

antiDebil

pre 6 godina

Mi uvek mislimo da su Nemci glupi. Istorijska greska. Realno , Sasa je bio VELIKI igrac ali kao trener za sada se nije dokazao.Kapital zapada hoce Obradovica, Pesica, Bozu a Sasa jos nije ta liga. Pljujte...
(miro, 29. mart 2018 13:24

Evo spreman sam da te pljunem, zini !!!
Obradovica nece dobiti, Pesic mozda dodje ipak mu je sin direktor, Boza nije trener vec 20 godina, daj neko drugo ime ?
Sasa Djordjevic se nije dokazao ? Ove godine je postojala mogucnost da ostvare bolje rezultate nego sto su ostvarili ?
Prvo bih da sacekam da cujem sta Djordjevic ima da kaze o ovome...

fandjo

pre 6 godina

@jad i beda
Stvarno jad i beda . Nije igrao 1/4 sa Pao , ispao je u top16 od Zvezde .
Isterali su ga sa pravom .
A ovo o klanovima moze samo Vama da padne napamet . Interesantno kako ti nije palo napamet da im je sezona ugrozena ? A realno dosta su ulozili .

мерак

pre 6 godina

А никоме да не падне на памет да су се два Србина договорила. Као отказ, ово оно, морају пенали да се плате, поделе између себе и мирна бачка :)
Шалим се наравно

yok

pre 6 godina

I tako nikad nećemo saznati da li bi osvojio prvenstvo
ili ne, kao i u Panatenaikosu, uzme kup i ima šansu da uzme i
prvenstvo i onda dobije otkaz.Pao sa zamenom te godine nije uzeo prvenstvo, a neće ni Bajern.

Mirko

pre 6 godina

Da Bog da vas pobeđivali svi timovi u svim takmičenjima, i završili poslednji. Pošto ste cicije koje neće da ulože pare u to što rade, onda mora da gubite od Daruša i ostalih, ali ja vam želim da se na tome ne završi nego da vas pobeđuju i daleko jeftiniji i lošiji timovi.
To je zato što ne cenite i poštujete one koji vas čine uspešnijima nego što uopšte i zaslužujete da budete.

Zvezdas

pre 6 godina

Kvalitet tada i budzeti i kvalitet i budzeti danas-rece ovaj nesretnik po imenu zvezdas. Stvarno, Final 4 u Parizu i kvalitet tih ekipa zaista nisu za poredjenje sa ovim danasnjim zato sto su svetlosnim godinama daleko od danasnjih evroligasa. Po kvalitetu, budzeti su i onda i danas tu negde. S tim sto je budzet kluba iz predgradja od prvog ucesca u EL bio veci od bilo kojeg Partizanovog. EL nikad smesnija nije bila, sistem takmicenja da ne pricam, otuda i istorijske pobede malog kluba iz predgradja nad Realom i slicno. U 30 kola koliko se sada igra svi ti klubovi sebi mogu da dozvole i takve kikseve. Kada je grupa od 6 ili 4 kluba onda se takve stvari retko desavaju. Ali sta efempelije znaju, prate kosarku 2 do 3 godine, pa ce opet na pauzu od 20ak godina i tako u krug.
(stoler, 29. mart 2018 16:49)

Prvo da ti kazem.Da kosarku pratim dvano i secam s utakmice Zvezda Simental u burencetu i one tuce kada je Moka Slavnic prekov stolova bezao od Kenija.Ili jos dalje Sajam i KS OKK Beograd Real gde su za Real igrali Vejn Bramberderi Kliford Luik a za OKK Zucko Korac,Rica Gordic.Ti znas da je budzet kluba iz predgradja bio veci od tvog kluba. Neko je davno pred kamerama to pokazao i dokazao ko je koliko novca dobijao.EL sa timovima Lotomatika.PAOK, Rytas,Nanter, Budiveljnik, Sarloa,Strazbur,Olimpija, Cibona.Ulazilo se u dalje takmicenje sa vise poraza od pobeda.Jednom i sa dve pobede. Znaci format bio jaci od danasnjeg.I gde je taj klub iz predgradja imao 16 pobeda.

Mikii

pre 6 godina

Hahahahahah, pa ja pricam o otkazu nakon onog poraza od Darusafake, a dezurne patriJote odmah skacu. Covek je trenerski gubitnik, to je jasno kao dan.

Mirko

pre 6 godina

(sili djsj, 29. mart 2018 13:34)

Tol'ko si se raspričao k'o seljanka na pijaci, a i vrednost toga je tu negde.

Bajernu prosto niko ne valja, nije im ni Kari valjao, koji je osvojio sve što se osvojiti može, koji je ove godine preporodio Barselonu za svega nedelju dana rada.
Kakve veze ima to što nije osvojio ništa sa timovima? Jel to neki drugi sport? Neka druga košarka? Pa nije, nego su igrači u reprezentacijama bolji i motivisaniji od onih koje vi dovodite gledajući da što manje potrošite a da opet osvojite titulu.
E pa to ne ide tako. I nisu samo pare u pitanju, jer da jesu Himki bi osvojio EL - ali neće, dakle ima nešto i u tradiciji, konstantnosti, u podmlatku ekipe i talentima koji dolaze od vlastite škole tima.
I sve to da se pogodi, pa opet ni to nije garancija, nego treba imati i malo sreće.
Al' šta oni znaju o košarci? Ako išta i znaju, naučili smo ih mi srbi i naši treneri, al džabe - nemaju talenta a pitanje je i da li će ga ikad imati.

Trinkijeri? Dobar trener, ali i njega su oterali isti takvi likovi kao ovi što vode Bajern - ispada da nije dobar za Bamberg ali je dobar za Bajern?
Nije problem u treneru, problem je u vlasnicima i za basket ne-talentovanoj naciji.

Objektivan fan

pre 6 godina

I Zvezda je nadigravala sve klubove Evrope cak i Real u Madridu sto tvom klubu nikada nije uspelo. Samo u Beogradu
(zvezdas, 29. mart 2018 13:21)

Jedno je pobediti, drugo je proci u sledecu fazu takmicenja

Bata

pre 6 godina

Sale spreman da se skroz posveti, Teo i Bobi, Bogdan i verovatno Jokic ne igraju play off, tako da su i oni spremni za reprezentaciju, Bjelica tesko da ce proci prvo kolo, Nedovic u zivotnoj formi, steta samo za Macvana ako se ne oporavi, ali imamo jak sastav da napadnemo zlato

Zvezdasica

pre 6 godina

Delije i grobari nema sanse da Sale dodje ni kod nas,a jos manje u partizan.Nece covek sigurno da bude klubovima gde igraju,Andric,Novica,Bjelica,Jankovic ili Jovanovic

Grr

pre 6 godina

@@I Zvezda je nadigravala sve klubove Evrope cak i Real u Madridu sto tvom klubu nikada nije uspelo. Samo u Beogradu
(zvezdas, 29. mart 2018 13:21)

I oborila negativan rekord EL baš u Madridu sa -36 u prvom poluvremenu.

lal

pre 6 godina

@dostojevski: "panteri" bi bili srecni da sale dodje na mesto trenera crvene zvezde... samo zlonameran covek moze da pomisli da 90% zvezdasa ima bilo sta protiv saleta, zeljka, bogdana... a i onih 10% su ili neka isfrustrirana deca ili navijaci po profesiji...
a znas sta je jos zanimljivije... 90% navijaca partizana naziva navijace najveceg rivala pravim imenom... a onih 10% su... znas i sam... jedan si od njih...

saca

pre 6 godina

Snacice se. Ne brinem mnogo. I treba da ga smene, imao je sve na tacni a on gubi prolaz u LE. Tako se radi u kulturnom svetu, samo kod nas trener sedi u klubu koliko on hoce, jer potpisao je toboz ugovor koji mu to omogucava.

stoler

pre 6 godina

Ono sto treba da znate je da ste vi u evropskoj kosarci nize rangirani od tog Budiveljnika,Nantera i slicnih koji su vama velikanima tako smesni. Zapravo vi ste u danasnjoj EL upravo taj Nanter i slicni. O budzetim,eksel tabelama,verodostojnosti istih strucnjaka ne bih trosio vreme na raspravu. Najkontradiktornija osoba i sto se tice sporta,politike,bilo cega je upravo vasa legenda. Covek koji je promenio toliko partija,misljenja,svega. I takvi ce da mi objasne kako stoje stvari i kako su oni bas posteni i ispravni. Ali vama je to dozvoljeno. Dugo ste cekali pa cete da popijete i takve gluposti. A ovih dana vlada ta epidemija zbunjenosti...

Bane

pre 6 godina

(beli65, 29. mart 2018 12:43)

Pa to je najmanje do selektora više do igrača. Ako se pogleda skoro na svakom prvenstvu nam fali dobar deo igrača. I dođemo do finala e sad to finale nam obično treba neko od tih što fale da bi napravili taj zadnji korak. Tako da ako Bog da da se jednom skupimo ko ljudi znači naš najjači mogući sastav pa da vidimo jer možemo i to zlato osvojiti. Ako ne onda je problem selektor.

znanje-imanje

pre 6 godina

I za nas koji ne pratimo nikakvo iznenađenje. Naš je, volimo ga, ne kuka, ne traži izgovore, odličan igrač i osoba.
Ali trenera u svim sportovima je u stvari skup nekoliko disciplina, a talenat za igru nikako ne povlači sa sobom domet ni u jednoj. Neki umeju da zapaze talente neki ne. Neki umeju od njih nešto da naprave neki ne. Neki mogu da osmisle od raznih igrača ekipu neki ne. Neki shvataju šta dati tim može da igra neki ne, neki umeju da uigraju tim neki ne, tempiraju formu ili ne. Potpuno je posebna tek dimenzija vođenja utakmice, i prve polovine: ono pre igre, a tek ono za vreme igre. Jako mali broj ljudi ima ijedan od ovih talenata, a kamoli više. Pa interakcija sa fitnesom, ekstremnim sposobnostima, ishranom, medicinom; pa kunst psihologije, individualne, pa onda grupne, pa kunst ponašanja u tome...
(i još otsustvo ličnih mana - što je tek problem za razne Vujoševiće i Obradoviće pa ih onda neki Blat ili Mesina pobede jer su manje nebulozni, manje opterećuju pa im tim pruža više)
Saši razno fali a nije se nešto ni razvio tokom šansi koje je kao malo ko imao. Selektoru nešto od ovih mana može i da prođe jer je vreme kraće, tim kvalitetniji a kod nas ima super saradnike. Najbitnije ima - da on sam nije psiho!
Ni Radonjić nije neki talenat ali je kao radnik upeglao odbranu a vremenom bar naučio da reaguje. Bajern ulaže i BMW hoće da ponovi fudbalski uspon. Pretpostavljam dupli razlog otkaza: ne samo panično kratkoročno nego ga ne vide kao dobrog na duge staze.

Mićun

pre 6 godina

Вама стварно ништа није свето. Немамо свој клуб, отмемо туђи и за њега навијамо, немамо своје легенде, отмете туђе (Дејан Савић) и правите се да се ништа није десило. Сада би и да Саша Ђорђевић води клуб којем нико не може да забрани како ће да се зове...Познавајући вас, за коју годину би сте рекли да је он вама донео тројком титулу у Истамбулу, јер је тридесет година касније био интернет кандидат за тренера екипе из Стјепана Супанца 15.(Штилцована катаболцна, 29. mart 2018 12:46
Klasičan nepismeni tastatura grobar: nije Istambul nego IstaNbul!!!

KliftonToni

pre 6 godina

Sto se Duleta tice, jos jednom, taj covek je od nicega pravio nesto a od necega je pravio nista, obrnuta logika ali istinita. Doduse, meni je sladje sto je od nicega pravio nesto, mislim na Partizan. A od necega pravio nista, Zvezdu :)
(Rema, 29. mart 2018 12:59)
Тај је углавном од нечега правио ништа:
Црвена Звезда
ЦСКА
Репрезентација Србије
......
И на крају КК" Догорела Свећа Ф4Г6 убијеш коња ког си јахао 15 година и то зовеш љубав"...јер да се не лажемо није вас убио Нолан Смит....

dragan1982

pre 6 godina

ovo je sigurno iznanedjenje za sve ljubitelje kosarke u nemackoj ..gledam i pratim bayern basketball vec od kako je uso u prvu nemacku ligu.ovo sve mirisi na svadju uli höneß i marko pesic protiv saleta.ono sto je primetno kod bayerna ,kad neki njihov trener zeli u zavrsnici sezone da dovede jedno dvoje igraca ili da jedno dvoje igraca zamene jer nevalju ,uprava bayerna ne da.mnogo su tvrdoglavi i najmanje trener tu ima mogucnosti da sam sebi bira igrace koje hoce..od 5 igraca koji bayern planira da dovede ,najmanje 3jicu bira uli höneß ,jednog marko pesic i jednog trener,znaci nema trener u bayernu puno prostora da sastavi tim koji on hoce..leto 2017 je bilo iznenadnjenje jer je uli dao saletu da dovede i jovica i macvana ,sigurno to nije bila zelja uprave bayerna..steta za saleta,ali izgleda da ne postuju njegov kvalitet dovoljno.ocekuju svake sezone i prvenstvo i euroligu ako ne euroligu onda SE MORA osvojiti eurocup a u tom eurocupu bayern zadnjih godina nije nista napravio..ako bayern osvoji ligu to je zbog saleta ako ne isto je zbog saleta jer su ga otpustili.za djordjevica je najbolje da dodje u zvezdu ,da se napravi novi tim na leto..

kaokakao

pre 6 godina

Cenim Saleta mnogo, ali realno nije ni blizu recimo Sarunasu po trenerskim kvalitetima. Kiksnuo je protiv Darusafake I to se ne oprasta. Pored toga nigde nije ostavio neki trag kao trener.
(mairondrake, 29. mart 2018 13:23)

Kiksnuo? Ne bih reko. Darusafaka nije nimalo naivna i Blat radi odlican posao. Ima i u Turskoj da pomrse racune favoritima, osim Fenerbahcea.

Pera

pre 6 godina

Isto je tako i u Panatanaikosu Sale bio najveci problem...vidim, iznaosvajali se titula...nidje veze... S napomenom da u toj jednoj polusezoni i nije bas blistao, pa kao ajde... Al’ u Bajernu, cini se, konstantan napredak, sem ovog dvomeca sa Darusafakom...al’ sve je to sport. Dobio ga je trener koji je vodio Cliveland Cavalierse, ej! Ne znam, mozda gresim, ali prestrogo i ne bas promisljeno od strane celnika Bajerna, osim ako ne planiraju da dovedu Zeljka Obradovica, Etorea Mesinu ili nekog iz top 8 dokazanih evropskih trenera.

molina

pre 6 godina

Covek izgubio u EK i nije na taj nacin obezbedio EL. Prosto, ostalo prvenstvo, traze drugo resenje. Nema tu mnogo emocija, ulozili pare da dodju do EL i to je to. Da li je Sale veliki trener to cemo tek videti. Kao zvezdas zelim mu svu srecu osim u duelima sa Zvezdom.

Mili Marbella

pre 6 godina

@perica
Kokoškov je jedan od najozbiljnijih kandidata za klupu 'Sikstersa' ali svakako još uvek nije trener, a sam je rekao prošle godine Slovencima da hoće da se posveti svojoj NBA karijeri i da ne može da bude selektor, samim tim ni selektor neke druge reprezentacije. Želimo Igoru da dobije mesto trenera u 'Gradu bratske ljubavi', a Saletu da igramo bar finale na leto.

Dvojnik

pre 6 godina

Sale nije nista osvojio sa reprezentacijom, srebro se ne osvaja nego ti pripadne kad izgubis finale, takve stvari treba da su jasne jer mi nismo jos nista osvojili sa njim I treba da prestanemo da se slavimo kao sampioni kad nismo. Ironija je da mu je Kokoskov osvojio zlato ispred nosa a bio mu je direktan konkurent te godine kad je Djordjevic postao selektor. On je odlican motivator ali kao trener ocigledno ne valja nesto, svuda je popio otkaz I deluje da je teska osoba pa ga je tesko trpeti. U svakom slucaju bio je sampion kao igrac I ostace legenda nase kosarke. A sada Kokoskov za selektora!

Jegermister

pre 6 godina

Bajern je ipak ime...Pokusavaju vec godinama da ga podignu u top deset !?Sta se desava neznam...Ljudi imaju sve,sta god pozele.Al nesta ipak fali.

santa justa

pre 6 godina

Doduse, meni je sladje sto je od nicega pravio nesto, mislim na Partizan. A od necega pravio nista, Zvezdu :)
(Rema, 29. mart 2018 12:59)
Pozdrav od Jenkinsa, MW-a, Kalinica i Radonjica. Zavrsili su ono sto je Nolan Smith zapoceo.
Inace potez Bajerna je nerazumljiv. Sumnjam da je zbog rezultata, verujem da je u pitanju nesto sasvim drugo. Ali njihovi novci pa i njihova odluka. A da ce se usreciti sa Radonjicem veliko je pitanje. I on je umeo da prospe veliki +. Setih se Strazbura u EL.

logika

pre 6 godina

I Zvezda je nadigravala sve klubove Evrope cak i Real u Madridu sto tvom klubu nikada nije uspelo. Samo u Beogradu
(zvezdas, 29. mart 2018 13:21)

Slatko se nasmejah. Tim koji nema ni jednu evropsku titulu tvrdi da ti koji ima 3 titula (EL i Radivoje Korac) + 3 F4 da je to toga stigao a da nije pobedjivao najjace timove u Evropi. Kakvom se logikom (ili nedostatkom iste) stize od ovakve tvrdnje?

zemunski kej

pre 6 godina

Dosta cudna smena,Ne znamo pozadinu.Ne verujem da je zbog rezultata jer Nemci drze do ugovora i reci. Bojim se da ga je neki igrac ocinkario za nesto.

Aleksandar

pre 6 godina

EL danas i EL pre koju godinu ne moze da se poredi.Sa jedne strane jaki timovi igraju dve utakmice nedeljno pa kad ti dodje taj velikan svez i bez povredjenih igraca tempo je mnogo jaci.Ipak sa druge strane danas igras protiv 15 timova i to nekada dva puta nedeljno.Partizan je u onom predhodnom stigao na F4 i igrao je sa vise uspeha stari format nego pola ovih klubova koji su danas u EL ! Ako vidis koje sve ekipe nemaju nijedan F4 a sa druge strane Partizan 4 komada onda ne mogu da kazem da Partizan nebi igrao uspesno i ovaj novi format.Bice prilike i za to,da smo zivi i zdravi.

strucanjak

pre 6 godina

srbi masovno sele iz "Minkena" radi ovog ? Jasta su brale. Ljudi rade i boli ih dzon za tamo nekog trenera. Imaju svoj zivot. Tugo balkanska

CarloNS

pre 6 godina

Sale je odličan motivator, bio je i odličan igrač, ali kao tener mora još da se dokaže (pitanje je da li će uspeti). Po mom mišljenju, ako izuzmemo tri vrhunska trenera Pešić, Ivković i Obradović koji su van svake konkurencije, najperspektivniji treneri sa ovih prostora su Kokoškov, Radonjić i Milojević. Nisu samo rezultati bitni već i igrači koje ti treneri uspeju da naprave.

logika

pre 6 godina

Ti uporedjujes Medzika i Dzordana sa Partizanom. To sto sami sebi duzete rep a to ne rade navijacu Bosne, Cibone Jugoplastike a vise postigli.Italijani kazu I tempi passati. Vi ni u jednom segmentu nemate kontinuitet.Vise od 25 godina skola kosarke, mladje kategorije ne postoje
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dizajn, 29. mart 2018 18:41)

Tesko je diskutovati sa ljudima koji ne citaju pazljivo. Ja sam uporedjivao razlicita kosarkaska vremena - vas istomisljenik je tvrdio da se nekada generalno igrala losija kosarka nego sada, a ja sam naveo ove igrace da pokazem da su najbolji igraci svih vremena upravo iz tih "losih vremena". Dakle, nije tacno da se tada igrala losija kosarka. To je bila poenta poruke, nadam se da je sada jasno. Druga poenta poruke je da Zvezda skoro sigurno nece biti prvak Evrope. Da skoro sigurno nikada nece imati MVP svetskog sampionata (a Partizan je imao dva puta). Da skoro sigurno nikada nece imati trojicu igraca u FIBA kuci slavnih (a Partizan ih ima vec sada, i imace jos). A potpuno sigurno nikada nece imati sve ovo sto je Partizan vec ostvario. I po tom pitanju ne mozete nista da ucinite, to je to.

Petar Pan

pre 6 godina

eto radosti za pantere
(dostojevski, 29. mart 2018 13:38)

tako je franjevac koliko je dobar moze jedino da trenira sto bi ti rekao FMP 2 !!!!

nikola

pre 6 godina

Bez ikakve namere da bilo koga omalovažim, ali ako se vratimo na prošlo evropsko prvenstvo - baš me zanima kako bi to izgledalo da je Kokoškov imao naše igrače, a Sale slovenačke.
Nisam siguran da bi Sale bio u prednosti.

Bane

pre 6 godina

(dex, 29. mart 2018 12:24)

Drugar ako se ikad mi skupimo u našem najjačem sastavu "možda" se neće dovoditi u pitanje sigurno idemo do samog kraja. E sad za poslednju prepreku videćemo. Mada prvo da mi vidimo kompletan tim pa onda pričamo o mogućim uspesima.

Saša

pre 6 godina

eto radosti za pantere
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dostojevski, 29. mart 2018 13:38)

A zašto?

antiDebil

pre 6 godina

(samo pitam, 29. mart 2018 13:29)

Meni je ipak najdraze i neprevazidjeno otimanje Aleksandra Sase Djordjevica iz rucica jednog malog, od pre nekoliko godina pokojnog kluba. Nikada necu zaboraviti tu otimacinu, hehehe ehehee !!!

Nego, mene ovo interesuje. Svi ti igraci koje si nabrojao su napravili ozbiljne karijere, zaradili dobre novce, osvojili gomilu medalja itd. sta se desilo sa Jovanom Novakom i sa Petrom Rakicevicem koje je fmp oteo od Partizana. Jesu li oni uradili nesto u karijeri, obezbedili egzistenciju, osvojili neku medalju, igrali za reprezentaciju, igrali evroligu, uradili bilo sta znacajno u karijeri ?

znanje-imanje

pre 6 godina

I za nas koji ne pratimo nikakvo iznenađenje. Naš je, volimo ga, ne kuka, ne traži izgovore, odličan igrač i osoba.
Ali trenera u svim sportovima je u stvari skup nekoliko disciplina, a talenat za igru nikako ne povlači sa sobom domet ni u jednoj. Neki umeju da zapaze talente neki ne. Neki umeju od njih nešto da naprave neki ne. Neki mogu da osmisle od raznih igrača ekipu neki ne. Neki shvataju šta dati tim može da igra neki ne, neki umeju da uigraju tim neki ne, tempiraju formu ili ne. Potpuno je posebna tek dimenzija vođenja utakmice, i prve polovine: ono pre igre, a tek ono za vreme igre. Jako mali broj ljudi ima ijedan od ovih talenata, a kamoli više. Pa interakcija sa fitnesom, ekstremnim sposobnostima, ishranom, medicinom; pa kunst psihologije, individualne, pa onda grupne, pa kunst ponašanja u tome...
(i još otsustvo ličnih mana - što je tek problem za razne Vujoševiće i Obradoviće pa ih onda neki Blat ili Mesina pobede jer su manje nebulozni, manje opterećuju pa im tim pruža više)
Saši razno fali a nije se nešto ni razvio tokom šansi koje je kao malo ko imao. Selektoru nešto od ovih mana može i da prođe jer je vreme kraće, tim kvalitetniji a kod nas ima super saradnike. Najbitnije ima - da on sam nije psiho!
Ni Radonjić nije neki talenat ali je kao radnik upeglao odbranu a vremenom bar naučio da reaguje. Bajern ulaže i BMW hoće da ponovi fudbalski uspon. Pretpostavljam dupli razlog otkaza: ne samo panično kratkoročno nego ga ne vide kao dobrog na duge staze.

Aleksa

pre 6 godina

eto radosti za pantere
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dostojevski, 29. mart 2018 13:38)

Само се миш крије у мраку, једе углавном храну биљног порекла) радују туђој лошој срећи...

D1V1

pre 6 godina

Svi mi nagadjamo iz svog ugla, na osnovu rezultata u reprezentaciji, a ok i klupskih ali niko od nas ne zna stvarne razloge za ovo. Videli smo da Sale zna biti tezak covek tako da ko zna sta se sve tu desava iza kulisa. Niko nije vec ni od jednog kluba a mozda je Sale mislio da jeste.
U svakom slucaju.. zamena: Dule Vujosevic!

Samo je sljaka iznad nas...

pre 6 godina

(Nikola, 29. mart 2018 13:16)

Te ‘vase’ kosarkase koje navodis niko nije oteo nego su ljudi presli u klub gdje su nesto mogli da osvoje i da se proslave!Vujas je iz VK Rijeke presao u tadasnju Zvrzdanu u koju je kao i pre neku godinu sasuto brdo love da bi preuzela primat.Posle je otisao u ‘beli svet’ a kasnije se vratio u Partizan i osvojio evropsku krunu.Sve vase ‘podvige’ smo vidjeli i osjerili njihov znacaj,kao i u basketu gde ste slavili top 9 kao najveci uspeh.Vi ste zlo Srbije i sporta.

antiDebil

pre 6 godina

samo pitam

Mene je ubedljivo najdraza otmica Aleksandra Sase Djordjevica !!!
Jedan mali klub je svim snagama grizao da ga zadrzi u svoje redove, hteo je da mu pruzi sansu u 17. godini da igra, da trpi njegove greske i da od njega stvara igraca ALI avaj, pojavio se neko iz velikog Partizana i samo je rekao ,,ovaj mali Djordjevic prelazi kroz nas''. Mali klub sta ce, morao je da pristane na ultimatum, posto se ipak ne moze protiv velikih....
Izvesni Slavnic Zoran je govorio o tome kako je ubedjivao celnike malog kluba da dovedu Dalipagica. Mali klub ali veliki vizionar je na to svakako pristao ali i tu se pojavio neko iz Partizana ko je tome rekao ,,njet''. Slicno je bilo i sa Kicanovicem, trebao je da zaigra za mali klub ali nista od toga, a i Grbovicem, svi su zavrsili u velikom Partizanu !

Meni je ipak najdrazi slucaj Aleksandar Sasa Djordjevic zvanog Sale Nacionale....

realista

pre 6 godina

@zvezdas a kako je fmpczvbgdiva igrala kuci protiv bamberga, darusafake,zalgirisa i slicnih? hocu reci kad spominjes real spominji i ostale vase uspehe, f4 ...'a da necete vi dalje od top 9! pozdrav.

Idn

pre 6 godina

Najace su mi ove price igrali lotomatika , lijetvos, paok pa je bilo slabije... A sad po kljucu igraju ekipe koje plate privatnoj ligi da igraju... Ne znam koja je razlika u odnosu na Armani, Bamberg , Zalgiris (lijtvos je na terenu izborio El tad kao I Lotomatika I Paok I prvak Francuske koji je uglavnom bio Ortez) sistem dosadan do zla boga sto ce se I videti po padu gledanosti jer mi nismo Nba. Ovako top 16 ludilo svaka utakmica mec lopta.

Dobronameran

pre 6 godina

Objektivan fan@ Što ulaziš polemiku sa njima!?! Pusti ljubomorne duše nek'se puše svaki put. Rezultati u arhivi stoje ko je partizan a ko je zvezda u košarci odnosno evroligi.

Sta je sa zlatom?

pre 6 godina

@ Inspektor Tanasijevic - To je taj luzerski mentalitet, daj nam srebro i nek nas vodi dozivotno. Pa valjda bi trebalo neko zlato da se osvoji - Aurum za ove sto znaju latinski. Ne razmisljajmo vise luzerski, nego daj tozla.

neko tamo

pre 6 godina

@Dragan Rs jel neku jacu ekipu od atinskih zeceva posto je sa njima vec osvojio evroligu? kakvi poznavaoci kosarke, kaze covek prosecni igraci.....

Neko iz mase

pre 6 godina

@nosi fenjer,navija za fener

Sportando grobar :D Sagledaj is sadasnje perspektive ko je u teoriji zavjere , a bolje da sam ne zakljucujes ko navija za koga.Mada si mi samo potvrdio koliko neutralno pisem , kada si mi zalijepio pogresnu etiketu ;)

Rema

pre 6 godina

KOJIM KLUBOVIMA JE IMAO USPEH SEM SA PARTIZANOM?????
(NBGD, 29. mart 2018 12:59)

U pravu si, imao je uspeha samo sa Partizanom. Ali je i Sale samo sa reprezentacijom imao uspeha. Mada, tebe vise ovo prvo muci :)

Gde ja živim

pre 6 godina

Za reprezentaciju je dobar i to je meni najbitnije. Doduše voleo bih da napravimo reprezentativni konzilijum sa Saletom, Igorom i još nekim (Radonjić, S. Obradović ili Džikić, take a pick), ali je to prilično nemoguće. Bilo bi finog dopunjavanja.

OsLo

pre 6 godina

Ocekivano. Covek sa budzetom jaceg Evroligasa (preko 15 000 000€) nije uspeo nista da osvoji. Bamberg se dize, Aito Garsija sve bolje uigrava svoje momke a tu su jos par dobrih klubova tako da osvajanje titule dolazi u pitanje i verovatno uprava mora da povuce neki potez i dovede nekog TRENERA posto ovaj to sigurno nije...

а шта вели легенда?

pre 6 godina

Dule nije znao sa reprezentacijama, Sale ne zna sa klubovima. Sve u svemu, želim mu sve najbolje u daljoj karijeri.
(Rema, 29. mart 2018 12:15)

O čemu ti Remo pričaš??? Čovek drži prvo mesto u Nemačkoj ligi, došao do polufinala Evrokupa. Dule kad god bi otišao u inostranstvo taj klub bi igrao najgore od svog formiranja. A za Duletove rezultate u reprezentaciji da ne pričam uopšte...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Djole, 29. mart 2018 12:24)

Дуле је редовно надигравао најјаче тимове Европе, као и звездану пре њеног превременог гашења.

valterNBG

pre 6 godina

Sta vam nije jasno?Prvu utakmicu je izgubio iskljucivo on.Prikazanom igrom u Istambulu se videlo da je Bajern bolji od Dachke.Pet minuta pre kraja ne trazi time-out,protivnik ih stize.U Nemackoj igraci uplaseni i nemogucnost da se zaustavi jedan igrac.Ko je kriv?Zna se,i sasvim je u redu sto su mu dali otkaz.Tako i treba sa svim trenerima koji izgube +23 razlike u bitnim utakmicama.

некле

pre 6 godina

Сале гробарчино дођи у Партизан!
Па да нам опет донесеш титулу првака европе, сада као тренер.
Остоја реагуј!

sili djsj

pre 6 godina

Ljudi sta se mislite zasto pa zato kad je bitno kad treba trener nesto da uradi sa klupe i donese trofej Saleta nema gde got da je na klupskom nivo radio nista nije uradio.Ima najveci Budzet u Nemackoj i mora biti 1 al kad bi dosao plej of ispao bi od Bamberga odma u Cetvrtfinalu.Inace Budzet Bajerna ja najveci u Nemackoj sa 15miliona a Bamberg 2sa 9miliona pa tek ostali Alba ima Budzet 3miliona pa raznela bajern u Nedelju.Bajern ima sve Evroligaske igrace Tipa Reding igrao u ALbi 3sezone Evrolige i u Dacki jednu,onda Jovic 3sezone Evrolige isto i Lucic tako i Cirbes 6sezona Evroolige i imA 1,200evra godisnje .Onda Nba igrac kao Kaningem i Buker jedan od najbolji igraca na 4i5 u evropi .Plus Hobs Gavel King i ostali kao Bartel nemacki Reperezentativac sa tim timom mora se osvojiti Evrokup i Nemacko prvenstvo.Od Lokomotive Bjern ima bolje igrace i iskusnije al Obradovic maestralno vodi Lokomotivu.Plus Bajern je jaci od Darusafake sto puta po imenima koji Eric Jonson iz kantua neki Bajgul, Ozmizrak Ozdemirolu resava Bajern u prvom mecu i Kid Stenton koji igrao u 2ligi nemacke ili Ros iz Nibruka Ceske.Plus Jedino sto u Dacki valja jeste Vibekin i Trener po meni ocekivan potez Bajerna i uprave.Nek uzmu Ivanovica Duska ili Radonjica pa cak i Trinkerija bolje su opcije od Saleta koji se nikako na klupskom nivo ne snalazi sem 2kupa nije uzeo nista a vodio veleike timove tipa Panata i Bajern Milan i Beneton.

IRONemke

pre 6 godina

Covek je lepo rekao, jos pre nego sto je preuzeo PAO 2015. da NECE biti trener niti jednog kluba dok vodi reprezentaciju tako da svaka cast, postuje svoju javno iskazanu odluku.

miro

pre 6 godina

Mi uvek mislimo da su Nemci glupi. Istorijska greska. Realno , Sasa je bio VELIKI igrac ali kao trener za sada se nije dokazao.Kapital zapada hoce Obradovica, Pesica, Bozu a Sasa jos nije ta liga. Pljujte...

OsLo

pre 6 godina

Ocekivano. Covek sa budzetom jaceg Evroligasa (preko 15 000 000 €) ne moze nista da osvoji. Bamberg se dize, Aito Garsija sve bolje uigrava svoje momke u Albi a ima tu jos par dobrih ekipa tako da uprava nije vise htela da rizikuje i angazovace nekog TRENERA za promenu jer ovaj to sigurno nije...

cia

pre 6 godina

ocekivano jer neznalice niko nece da placa toliko ...Djordjevic iako je bio odlican igrac nece nikada biti odlican trener...to je jasno kao dan !

Rema

pre 6 godina

O čemu ti Remo pričaš??? Čovek drži prvo mesto u Nemačkoj ligi, došao do polufinala Evrokupa. Dule kad god bi otišao u inostranstvo taj klub bi igrao najgore od svog formiranja. A za Duletove rezultate u reprezentaciji da ne pričam uopšte...
(Djole, 29. mart 2018 12:24)

Kao prvo, mrznja prema Duletu ti je pregazila objektivnost. Drugo, voditi najjaci tim u Nemackoj sa najvecim budzetom to i nije neka prevelika mudrost, zato su tamo prvi. Dok je Obradovic vodio Albu, Bajern je bio na drugom mestu, dakle zbog slabe konkurencije je bio prvi. U Evropi je ispao od Darusafake, covek mu je na jednoj utakmici dao 41p sto je nedopustivo za Evropu. Vodio je PAO i manje vise nista nije uradio. Nije tesko zakljuciti da mu vise odgovara reprezentacija, pogotovo nasa, jer je covek pre svega Srbin u dusi i zna kako da "napali" nase momke, drugo, strucni stab (savetnike) KSS-a cine Duda, Zeljko, Kari Pesic i ostali majstori sto ti valjda pokazuje da ima podrsku i moralnu a i stratesku. Sto se Duleta tice, jos jednom, taj covek je od nicega pravio nesto a od necega je pravio nista, obrnuta logika ali istinita. Doduse, meni je sladje sto je od nicega pravio nesto, mislim na Partizan. A od necega pravio nista, Zvezdu :)

Kolubarac

pre 6 godina

Meni se zgadio kad se ono bez ikakvog razloga javno, na utakmici, istresao na Micovu (koji je u tom trenutku a i sada bio preko potreban reprezentaciji), samo da bi se pokazao kao nekakav autoritet, pa sam shvatio da nije dobar kao čovek, a bez toga se izgleda ne može biti ni dobar trener.Što se tiče reprezentacije, tu mu mnogo pomažu i lavovski deo posla završavaju brojni pomoćnici, dok u ključnim trenucima kad se lomi utakmica, njegove su odluke baš problematične.

zoran

pre 6 godina

Realno. Covek je slab trener i tu diskusije nema. Gde god se dohvatio tog posla , dobio je otkaz.
Sa reprezentacijom je nesto kao prosao, jer nivo kosarke, van USA , je jezivo nizak, a kada dodju Ameri tu popije u minusu od 30-50 i mirna Backa. Za te amatere po Evropi nasi igraci su dovoljno dobri da ih nekako dobijaju i tako se on provlaci. Znaju svi, bliski kosarci, Sale je dosao preko veze na to mesto. Da se pokloni Bodirogi u Djilasu inace pored Kokoskova on je zaista nivo amatera, a ovaj mu je to i pokazao.

nista o nicemu

pre 6 godina

U Pao ga otpusti sin bogatog vlasnika, zbog koga su i ostali bez Obradovica. U Bajernu ga otpusti sin poznatog trenera, inace su obojica izvrsni poznavaoci kosarke i takoreci legende !!!
Zaista interesantno....
(antiDebil, 29. mart 2018 16:45)

Marko Pesic sa Nemackom ima internacionalno takmicenje, decko je sampion. Aj ne pametuj kad nemas pojma.

Kanta

pre 6 godina

Ko ovo nije ocekivao, taj je slep kod ociju. Cim je Kari preuzeo Barsu, Sale je ostao bez "savetnika", sto znaci kanal! Taj Bajern je postao srpska kolonija i jedini razlog zasto je Sale bio tamo je gore pomenuti Kari. Stvari su vrlo jasne - preporodjena Barsa i ukanaljen Bajern!

Perica jase ponovo

pre 6 godina

Nemoguce da ste bre grobari najpametniji pa on je najuren iz svih klubova u kojima je radio iz Milana, Benetona, Panatenaikosa i sad iz Bajerna izgleda da su svi ti klubovi budale i neznalice a vi pametni Da DA Bog da vam dodje (a najverovatni ce i doci u partizan da vas najzad ugasi) jer on covek nezna apsolutno nista o trenerskoj struci ali na svim pozicijama u drzavi su bivsi grobari godinama.

mairondrake

pre 6 godina

Cenim Saleta mnogo, ali realno nije ni blizu recimo Sarunasu po trenerskim kvalitetima. Kiksnuo je protiv Darusafake I to se ne oprasta. Pored toga nigde nije ostavio neki trag kao trener.

nosi fenjer,navija za fener

pre 6 godina

Otkaz nema veze sa rezultatima , a ni zvanicnim saopsrenjem.Visemjesecna trzavica na relaciji Marko Pesic-Sasa Djordjevic je razlog.Naravno , ne mozes dati covjeku otkaz dok redja pobjede , vec se cekao izgovor za vec pripremljen scenario.
(Neko iz mase, 29. mart 2018 15:14)

Tipično za grobare.
Teorija zavere ,svuda i uvek.

Milos

pre 6 godina

Dejan Radonjic novi trener Bajerna. Ovo se odavno znalo da ce biti smenjen Djordjevic ali je imao dobre rezultate tokom sezone pa se malo oduzilo.

Штилцована катаболцна

pre 6 godina

Dobrodošao u Zvezdu....
(Goran, 29. mart 2018 12:16)

Dodji u Zvezdu.
(Aleksej, 29. mart 2018 12:10)

Da ima Covic pameti....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bicu Slobodan, 29. mart 2018 11:59)

Вама стварно ништа није свето. Немамо свој клуб, отмемо туђи и за њега навијамо, немамо своје легенде, отмете туђе (Дејан Савић) и правите се да се ништа није десило. Сада би и да Саша Ђорђевић води клуб којем нико не може да забрани како ће да се зове...Познавајући вас, за коју годину би сте рекли да је он вама донео тројком титулу у Истамбулу, јер је тридесет година касније био интернет кандидат за тренера екипе из Стјепана Супанца 15.

Maximillian

pre 6 godina

Sale je doktor košarke i kao igrač i kao trener. To ko ga voli ili ne voli je lična i legitimna stvar. Ono šta je uradio do sada,a biće još,su činjenice i svi oni koji se trude da te činjenice izbrišu, bave se besmislenim poslom. Poređenje rezultata CZB i rezultata Partizana, takođe je besmisleno. CZB je novoosnovani klub, koji je pet puta igrao EL a izborio na terenu učešće u EL tri puta. Zapaženijih rezultata nema, sem što su uspeli da postave dva negativna rekorda EL.. I to je činjenica. I šta tu može da se poredi kad nema šta da se ponudi za poređenje.
(Grr, 29. mart 2018 21:41)

Decko ne brukaj se komentarima.Prelistaj nesto od predmeta sutra je skola. Manje od 48 za celu utakmicu i +40 jos uvek rekord jednog tima i to u utakmicama sa CSKA
Kosarka na ovim prostorima se ne igra od 1977 a pogotovu od 1992. Sada ste u kanalu kao Bosna, Jugoplastika i Cibona.Samo mozes pozutele stranice sportske stampe da citas ili ono na SOS kanalu Secanja.Sledece sezone razvojni FIBA kup sa timovima sa Kosova, Andore, Bugarske i sansa da se hvalite trofejom

stoler

pre 6 godina

Kakvih gluposti se ovde nacitam. Za Partizan pocelo od 1975 i eto 40 godina vec traje,a vase zlatne godine od 45-e do 55-e,a onda za 60ak godina po neka titula i kao Drazenov jedini dostojan protivnik. Pa kao tek poneki Kica,Praja,Divac,Danilovic iskoce,a sa druge strane sve sami velikani Dabic,Ilic,Jovanovic... Koja smejurija. Ako nista,bar znamo da jos ima zivih svedoka koji se secaju dominacije crveno-belih od 45-e do 55-e. Mislio sam da njih vise nema ali evo ova dvojica starina jos cuvaju secanje na najsvetlije dane tog giganta.

SrbEUin

pre 6 godina

(voodoo, 29. mart 2018 16:13)

Oteran iz PAO zbog lošeg vođenja i menadžerske selekcije (Raduljica Kuzmić). Igrače je sam birao, a onda nije znao sa njima igrati.
U Bayern takođe doveo koga je hteo, ali opet slabo. Možda bi i prošli sa Mačvanom, ali nije sigurno. Desi se da ispustiš +23, ali na onakav način je amaterizam. Da braniš šut na 12 sekundi i onda popiješ trojku. Mogao je brzi faul i posle napad za pobedu. Stvar je u tome što nije bio siguran u svoj napad.
Da ti jedan igrač strpa 10 trojki, i da ne igraš flastera!?! Alo pa bolje da su ga stalno faulirali pre dobijanja lopte, nego mu puštali šut. Neki Lazić bi ga sigurno sprečio. Možda bi ubacivao slobodnjake, ali sigurno ne bi trojke. Ne bi dao 40 već max 30.

Na EP smo imali drugi tim, a svi ostali su bili top, jel da?
Pukao je od Slo gde nas je Prepelič pobedio. Od +2 na tri minuta, Slo prave 12:0!!! I to sa drugom postavom. Njihovi centri po 4 lične, a ti klupiraš Bobija i forsiraš Bogija! Kao Bobi ne bi čuvao šut spolja, a ovi drugi ga baš sačuvali... Makar bismo imali siguricu pod košem u napadu, a ne NULA poena.
To su klasične trenerove greške. Malo više sujeta a manje rezona.
On jeste odličan motivator, ALI SAMO ZA SRBE zbog svih prethodnih zasluga. Kako on da motiviše strance?

Kako je nezainteresovano vodio mečeve (gledao sam samo EK) dobro je da su ga i dovde istrpeli.

samo pitam

pre 6 godina

Вама стварно ништа није свето. Немамо свој клуб, отмемо туђи и за њега навијамо, немамо своје легенде, отмете туђе (Дејан Савић) и правите се да се ништа није десило. Сада би и да Саша Ђорђевић води клуб којем нико не може да забрани како ће да се зове...Познавајући вас, за коју годину би сте рекли да је он вама донео тројком титулу у Истамбулу, јер је тридесет година касније био интернет кандидат за тренера екипе из Стјепана Супанца 15.
(Штилцована катаболцна, 29. mart 2018 12:46)

Kada si spomenuo Dejana Savica od koga ste vi oteli Sora, Sefika, bracu Pjetlovic, Radjena, Prlainovica,Mandica, Subotica.S.Mitovica....

Od koga ste oteli Tomasevica, Silobada,Luku Bogdanovica, Vujanica

I na kraju da te pitam. Da li igraci, treneri odlaze za novac jer su profesionalci ne vodeci se klupskom pripadnoscu.Samo kod vas gobara je vazno da je neko veliki grobar

gremlin

pre 6 godina

Ovog čoveka ne poznajem,video sam ga samo jednom na letu iz Milana doleteli smo zajedno,ali ga volim kao da mi je neko najrodjeniji!!!Čovek heroj,čovek karakter,čovek smeker i jednom rečju živa legenda!!!Sale Srbija zna ko si!!!Uostalom ovo za reprezentaciju i nije loše...brw DIREKTOR U BAJERNU MU MARKO PEŠIĆ-ok,za odluku ali uporedite ih...NEUPOREDIVO!!!

NBGD

pre 6 godina

Dule nije znao sa reprezentacijama, Sale ne zna sa klubovima. Sve u svemu, želim mu sve najbolje u daljoj karijeri.
(Rema, 29. mart 2018 12:15)

KOJIM KLUBOVIMA JE IMAO USPEH SEM SA PARTIZANOM?????

Djole

pre 6 godina

Dule nije znao sa reprezentacijama, Sale ne zna sa klubovima. Sve u svemu, želim mu sve najbolje u daljoj karijeri.
(Rema, 29. mart 2018 12:15)

O čemu ti Remo pričaš??? Čovek drži prvo mesto u Nemačkoj ligi, došao do polufinala Evrokupa. Dule kad god bi otišao u inostranstvo taj klub bi igrao najgore od svog formiranja. A za Duletove rezultate u reprezentaciji da ne pričam uopšte...

beli65

pre 6 godina

Da bas ga trpimo,
2014. Svetsko srebro
2016. Olimpijsko srebro
2017. Evropsko srebro

Daj Boze da ga ovako trpimo jos jedno 20 godina!
(Inspektor Tanasijevic, 29. mart 2018 12:29)
pa vidi brate,ja bih i neko zlato u narednih 20 godina

ferdinand

pre 6 godina

Nagradno pitanje za sve posetioce na ovoj vesti:
Navedite ime bar jednog kluba sa kojim je DV, od milošte zvani "Mag", imao uspeha a da nije KK History channel?

stoler

pre 6 godina

Kvalitet tada i budzeti i kvalitet i budzeti danas-rece ovaj nesretnik po imenu zvezdas. Stvarno, Final 4 u Parizu i kvalitet tih ekipa zaista nisu za poredjenje sa ovim danasnjim zato sto su svetlosnim godinama daleko od danasnjih evroligasa. Po kvalitetu, budzeti su i onda i danas tu negde. S tim sto je budzet kluba iz predgradja od prvog ucesca u EL bio veci od bilo kojeg Partizanovog. EL nikad smesnija nije bila, sistem takmicenja da ne pricam, otuda i istorijske pobede malog kluba iz predgradja nad Realom i slicno. U 30 kola koliko se sada igra svi ti klubovi sebi mogu da dozvole i takve kikseve. Kada je grupa od 6 ili 4 kluba onda se takve stvari retko desavaju. Ali sta efempelije znaju, prate kosarku 2 do 3 godine, pa ce opet na pauzu od 20ak godina i tako u krug.

stoler

pre 6 godina

Ono sto treba da znate je da ste vi u evropskoj kosarci nize rangirani od tog Budiveljnika,Nantera i slicnih koji su vama velikanima tako smesni. Zapravo vi ste u danasnjoj EL upravo taj Nanter i slicni. O budzetim,eksel tabelama,verodostojnosti istih strucnjaka ne bih trosio vreme na raspravu. Najkontradiktornija osoba i sto se tice sporta,politike,bilo cega je upravo vasa legenda. Covek koji je promenio toliko partija,misljenja,svega. I takvi ce da mi objasne kako stoje stvari i kako su oni bas posteni i ispravni. Ali vama je to dozvoljeno. Dugo ste cekali pa cete da popijete i takve gluposti. A ovih dana vlada ta epidemija zbunjenosti...

Maximillian

pre 6 godina

Zvezda je nadigravala sve klubove Evrope cak i Real u Madridu sto tvom klubu nikada nije uspelo. Samo u Beogradu 
(zvezdas, 29. mart 2018 13:21) 

Jedno je pobediti, drugo je proci u sledecu fazu takmicenja
(Objektivan fan, 29. 

Zvezda je prolazila dalje
Ono sto je Partizanu bilo potrebno pet sezona Zvezda je za tri sezone usla u osam.Lako prioverljivo.Zvezda je uvek sa vise pobeda od poraza isla dalje za razliku od Partizana u mnogo slabijoj konkurenciji

Inspektor Tanasijevic

pre 6 godina

Samo ga mi u reprezentaciji trpimo
(trt, 29. mart 2018 11:59)

Da bas ga trpimo,
2014. Svetsko srebro
2016. Olimpijsko srebro
2017. Evropsko srebro

Daj Boze da ga ovako trpimo jos jedno 20 godina!

saca

pre 6 godina

Snacice se. Ne brinem mnogo. I treba da ga smene, imao je sve na tacni a on gubi prolaz u LE. Tako se radi u kulturnom svetu, samo kod nas trener sedi u klubu koliko on hoce, jer potpisao je toboz ugovor koji mu to omogucava.

Vidoje

pre 6 godina

Treba biti posten i reci da mu trenerski posao ne ide ... ovo je treca ekipa gde dobija otkaz !
Biti trener i selektor su dve razlicite funkcije ali i laici su videli da u finalu EP nije Slovenija dobila Srbiju nego Kokoskov Djordjevica !
Sale Djordjevic je bio veliki sportista i kosarkas i vreme je da se ostavi ovog posla ! Sve najbolje !

zvezdas

pre 6 godina

Dule nije znao sa reprezentacijama, Sale ne zna sa klubovima. Sve u svemu, želim mu sve najbolje u daljoj karijeri.
(Rema, 29. mart 2018 12:15)

O čemu ti Remo pričaš??? Čovek drži prvo mesto u Nemačkoj ligi, došao do polufinala Evrokupa. Dule kad god bi otišao u inostranstvo taj klub bi igrao najgore od svog formiranja. A za Duletove rezultate u reprezentaciji da ne pričam uopšte...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Djole, 29. mart 2018 12:24)

Дуле је редовно надигравао најјаче тимове Европе, као и звездану пре њеног превременог гашења.
(а шта вели легенда?, 29. mart 2018 13:00)

I Zvezda je nadigravala sve klubove Evrope cak i Real u Madridu sto tvom klubu nikada nije uspelo. Samo u Beogradu

zvezdas

pre 6 godina

I Zvezda je nadigravala sve klubove Evrope cak i Real u Madridu sto tvom klubu nikada nije uspelo. Samo u Beogradu
(zvezdas, 29. mart 2018 13:21)

Slatko se nasmejah. Tim koji nema ni jednu evropsku titulu tvrdi da ti koji ima 3 titula (EL i Radivoje Korac) + 3 F4 da je to toga stigao a da nije pobedjivao najjace timove u Evropi. Kakvom se logikom (ili nedostatkom iste) stize od ovakve tvrdnje?
(logika, 29. mart 2018 14:19)

Smej se ti koliko hoces. I History chanel va s skinuo sa programa.Kvalitet tada i budzeti i kvalitet i budzeti danas.Kao kada bi ja sada o Zvezdi iz Barija i Tokija.Ali Zvezda u fudbalu ce imati po novom sistemu beneficije od Bariijaa vi u kosarci nista.Kada je tvoj klub to osvajao ti se ni rodio nisi.Pricao ti cale.I Jugoplastika i Bosna su nesto osvajali mnogo vise nego vi pa ih danas nema.Idete njihovom stopama

StaznaKmekme

pre 6 godina

Prvo da ti kazem.Da kosarku pratim dvano i secam s utakmice Zvezda Simental u burencetu i one tuce kada je Moka Slavnic prekov stolova bezao od Kenija.Ili jos dalje Sajam i KS OKK Beograd Real gde su za Real igrali Vejn Bramberderi Kliford Luik a za OKK Zucko Korac,Rica Gordic.Ti znas da je budzet kluba iz predgradja bio veci od tvog kluba. Neko je davno pred kamerama to pokazao i dokazao ko je koliko novca dobijao.EL sa timovima Lotomatika.PAOK, Rytas,Nanter, Budiveljnik, Sarloa,Strazbur,Olimpija, Cibona.Ulazilo se u dalje takmicenje sa vise poraza od pobeda.Jednom i sa dve pobede. Znaci format bio jaci od danasnjeg.I gde je taj klub iz predgradja imao 16 pobeda.
(Zvezdas, 29. mart 2018 17:44)

Bravo,bio sam i ja na toj utakmici imao 10 godina,Simental bio jaci nego cska i fener zajedno sada. Hala sportova bila bastion Zvezde,ali sta znaju grobari kad njima kosarka pocela 1975,pa na mahove po kalendarima,sarama do danas,te kica,praja te divac,te dule kada je,za druge niti znaju niti ista priznaju,a Pokojni drazen je govorio i znao samo za Zvezdu kao protivnika 1982-1988 period. A Keny iz Simentaleje bio takva igracina da sam uvek govorio on na no1 u evropskoj kosarci,pa onda Dominik Vilkins drugo mesto. Inace Bata Djordjevic,Saletov cale je tad bio trener Zvezde.
A da nece Dulo u Bajern mozda.

dex

pre 6 godina

@dobrica

Da li si ti realan? Kakvo zlato na SP? Ako budemo u punom sastavu, mozda dodjemo do finala. a tamo nas ceka opet poraz od tridesetak razlike...

voodoo

pre 6 godina

Realno. Covek je slab trener i tu diskusije nema. Gde god se dohvatio tog posla , dobio je otkaz. 
Sa reprezentacijom je nesto kao prosao, jer nivo kosarke, van USA , je jezivo nizak, a kada dodju Ameri tu popije u minusu od 30-50 i mirna Backa. Za te amatere po Evropi nasi igraci su dovoljno dobri da ih nekako dobijaju i tako se on provlaci. Znaju svi, bliski kosarci, Sale je dosao preko veze na to mesto. Da se pokloni Bodirogi u Djilasu inace pored Kokoskova on je zaista nivo amatera, a ovaj mu je to i pokazao.
(zoran, 29. mart 2018 15:27)
Realno sa reprentacijom je napravio istorijske uspehe, pogotovo proslogodisnji, finale sa sastavom koji je ima 10 od 12 igraca totalno ispod nivoa jedne A selekcije koja pretenduje za neko odlicje i na nivou rezerve u bilo kom ozbiljnijem klubu. Pao igrao mnogo bolje sa istim timom dok je Djordjevic bio trener, Bajern je ove godine imao jednu od najboljih sezona ikada, polufinale Evrokupa i ubedljivo prvi u Nemackoj ligi, iako imaju konkurenta Evroligasa u istoj, sa ne bas nekim elitnim sastavom. Tako da ipak nije bas realno tvoje vidjenje iako si ga tako nazvao, vec izrazito subjektivno i bez greske pogresno skroz, takodje od tih Amera nema ekipe koja ne popije isto, a biti zaredom tri puta ispred svih osim Amera (ovo sto smo bili iza Slovenijom, kao sto sam rekao sa ovim sastavom koji smo imali i finala sa povredama je skroz kao da smo opet bili prvi ispred svih) ne moze nikako da se umanji smesno konstatacijom koju si napravio da se van Amerike ne igra kosarka, kakva recenica neverovatno.

logika

pre 6 godina

Smej se ti koliko hoces. I History chanel va s skinuo sa programa.Kvalitet tada i budzeti i kvalitet i budzeti danas.Kao kada bi ja sada o Zvezdi iz Barija i Tokija.Ali Zvezda u fudbalu ce imati po novom sistemu beneficije od Bariijaa vi u kosarci nista.Kada je tvoj klub to osvajao ti se ni rodio nisi.Pricao ti cale.
(zvezdas, 29. mart 2018 15:32)

E, moj decko... imam 56 godina i igrao sam kosarku vrlo aktivno i na viskom nivou do sredine 80-tih. Da pocnem od kraja, Partizan je bio na F4 pre 8 godina poslednji put, a Bari je bio pre 27 godina - razlika je ocigledna, osim ako sam navijacki zaslepljeni, zar ne?
Tvoja prica o History Channel (koja kosarkaska referenca!!!) i kvalitetu tada i danas je prilicno nesuvisla - ja koliko znam Dzordan se jos uvek smatra najboljim igracem svih vremena, a odmah do njega su Medzik Dzonson, Lari Bird i gomila drugih iz, po tebi, nekvalitetnih vremena. Partizan je bio evropski klupski sampion, visestruki pobecnik Kupa Radivoja Koraca, imao je igrace koji su bili MVP svetskih prvenstava, ima najvise igraca u FIBA Kuci slavnih iz bivse Jugoslavije (a velike su sanse da ce im se pridruziti Djordjevic i Danilovic), njegovi igraci su nosili reprezentaciju u najuspesnjijim periodima reprezentacije ... koliko vekova treba da prodje pa da se tvoji cukun-cukununuci pohvale na isti nacin Zvezdom?

pera

pre 6 godina

Hoce Bajern trenera koji dobija vazne utakmice, polufinala i finala. U Evrokupu se ne daju utesne medalje za poraz u odlucujucim utakmicama.

shone

pre 6 godina

Sale nije dobar, a ima tri medalje sa reprezentacijom...Za vas i predgradja je loš jer je jedna od legendi koja vam pokazuje kako ste jos uvek mali. Nasuprot tome vama je mali privatni klub odlican i brojite mu pobede u EL bez obzira sto nikad nikakav uspeh nije napravio. Koliko Sale ima pobeda i poraza sa reprezentacijom i Bajernom? To vam sad verovatno ne znači ništa...

True Batman Fan

pre 6 godina

Ono kad se zoves Marko Pesic, nemas iza sebe nikakve rezultate ni kao igrac ni kao menadzer, ali ti je tata Svetislav Pesic pa si zato sportski direktor Bajerna... Svaki dalji komentar je suvisan...

Aleksandar

pre 6 godina

EL danas i EL pre koju godinu ne moze da se poredi.Sa jedne strane jaki timovi igraju dve utakmice nedeljno pa kad ti dodje taj velikan svez i bez povredjenih igraca tempo je mnogo jaci.Ipak sa druge strane danas igras protiv 15 timova i to nekada dva puta nedeljno.Partizan je u onom predhodnom stigao na F4 i igrao je sa vise uspeha stari format nego pola ovih klubova koji su danas u EL ! Ako vidis koje sve ekipe nemaju nijedan F4 a sa druge strane Partizan 4 komada onda ne mogu da kazem da Partizan nebi igrao uspesno i ovaj novi format.Bice prilike i za to,da smo zivi i zdravi.

Grr

pre 6 godina

Sale je doktor košarke i kao igrač i kao trener. To ko ga voli ili ne voli je lična i legitimna stvar. Ono šta je uradio do sada,a biće još,su činjenice i svi oni koji se trude da te činjenice izbrišu, bave se besmislenim poslom. Poređenje rezultata CZB i rezultata Partizana, takođe je besmisleno. CZB je novoosnovani klub, koji je pet puta igrao EL a izborio na terenu učešće u EL tri puta. Zapaženijih rezultata nema, sem što su uspeli da postave dva negativna rekorda EL.. I to je činjenica. I šta tu može da se poredi kad nema šta da se ponudi za poređenje.

Objektivan fan

pre 6 godina

Zvezda je prolazila dalje
Ono sto je Partizanu bilo potrebno pet sezona Zvezda je za tri sezone usla u osam.Lako prioverljivo.Zvezda je uvek sa vise pobeda od poraza isla dalje za razliku od Partizana u mnogo slabijoj konkurenciji
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Maximillian, 29. mart 2018 18:45)

Slabija konkurencija po cijem misljenju?
F8 ostaje zapisan kao najveci uspeh u istoriji kluba, dok i sam znas da je sa druge strane bilo dosta vise, dosta dosta vise.

chombe

pre 6 godina

Ne moze se reci da je Sale Djordjevic los trener, ali nije ni izuzetan. U reprezentaciji se radi timski i zato imamo rezultata, a takodje je i dobra atmosfera koju Sale i Muta umeju da stvore. Ali, Djordjevic sam, tesko da moze da parira treneru kakav je Pesic ili Obradovic, a Kokoskov je nesto posebno. Covek se skolovao decenijama u NBA i akumulirao ogromno znanje koji polako materijalizuje.

Kum

pre 6 godina

Navijaci Bajerna su besni, prozivaju Pesica, jer niko ne razume ovu odluku. Sportski gledano kazu da igraju najbolju kosarku od osnivanja, prvi na tabeli, igrali polufinale Evrokupa itd. Veruju da je nesto drugo u pitanju, ali niko ne zna sta tacno.

Mikii

pre 6 godina

Hahahahahah, pa ja pricam o otkazu nakon onog poraza od Darusafake, a dezurne patriJote odmah skacu. Covek je trenerski gubitnik, to je jasno kao dan.

jad i beda

pre 6 godina

Nek uzmu Ivanovica Duska ili Radonjica pa cak i Trinkerija bolje su opcije od Saleta koji se nikako na klupskom nivo ne snalazi sem 2kupa nije uzeo nista a vodio veleike timove tipa Panata i Bajern Milan i Beneton.
(sili djsj, 29. mart 2018 13:34)

Zavist je mnogo losa stvar. Ova odluka je, siguran sam, rezultat obracuna medju srpskim manadzersko/sportskim klanovima (Zvezdasi Pesici protiv Partizanovaca, verovatno ce ga naslediti slavni Radonjic kome je u Zvezdi trebalo tri godine da "namesti" igru). Slicno se desilo i u Grckoj. Covek je u Grckoj osvojio kup, bio drugi u prvenstvu, usao u cetvrtfinale Evrolige - Panata u poslednjih 5 sezona nije otisao dalje od cetvrtfinala, sto znaci da Sale nije ni na kakav nacin podbacio. Do sada mi je Svetislav Pesic bio simpatican (bez obzira na to sto je Zvezdas), sada vise nije... ne podnosim ovakve zakulisne igre pracene smesnim objasnjenjima.

fandjo

pre 6 godina

@jad i beda
Stvarno jad i beda . Nije igrao 1/4 sa Pao , ispao je u top16 od Zvezde .
Isterali su ga sa pravom .
A ovo o klanovima moze samo Vama da padne napamet . Interesantno kako ti nije palo napamet da im je sezona ugrozena ? A realno dosta su ulozili .

Nisu ni za poređenje

pre 6 godina

Kokoskov prvi trener Filadelfije , Djordjevic sut karta pa vi vidite ko je ko ?
(Perica, 29. mart 2018 12:27)

Kokoškov prvi put osvoji najslabije evropsko ikada, sa punim sastavom, dva igrača srpskog porekla i jednim Amerom. Đorđević bez više od pola ekipe i bez stranih igrača i sa povređenim prvim plejmejkerom i kilavim Micićem osvoji srebro, a ranije jos dva srebra i finala sa Amerima i jedno 4. mesto....

Hmmm o čemu ono pričasmo.... a da... gde je ko? Kokoškov je u Americi a Sale će u Srbiji da na stavi sa repkom gde je i stao!

Djani

pre 6 godina

Dobio je za prilike Nemackog prvenstva i Evrokupa nevidjeno jak budzet. I sta je uradio? Doveo Jovica i Lucica koji iako su nasi momci ali ljudi se raspadaju od povreda. Ono sto se desilo Macvanu je peh na koji se nije moglo uticati. Ali utisak sezone je Kaningem "rasni stelac" covek sa milionskim ugovorom koji ne moze da pogodi kos sa dalje od 50cm. Sve je to on skautirao i doveo. A sto se tice tog kupa Nemacke i to je osvojio a da ni sam ne zna kako jer se mlada ekipa Albe pred sam kraj uplasila pobede. Sa ovako losom atmosferom koju je napravio u poslednje vreme nema kiksnuo bi 101% u plej-ofu mozda odmah i u 1/4finalu ako bi isao na Bamberg sto je vrlo lako moguce da se sa njim ukrste.

Nikola

pre 6 godina

(Штилцована катаболцна, 29. mart 2018 12:46) Prvo, Sale sigurno neće preuzeti Zvezdu, jer sve i da ga Zvezda želi, on poštuje i voli Partizan da bi prihvatio. Te razloge razume svako ko navija za Zvezdu. Ali da se vi javljate za reč o “otimanju” je vrhunac licemerja! Vi kojima je na golu čovek koji se kleo u Zvezdu i mrzeo Partizan, vi koji ste tog istog Saleta Đorđevića uzeli upravo iz Zvezde, Vujanića, Bogdanovića, Dejana Tomaševića, Jovu Stanojevića, mogu do sutra da nabrajam. Ako smo mi “oteli” Dejana Savića, šta ste onda vi uradili sa Vladom Vujasinovićem?

Eidos

pre 6 godina

Kada vidim ove isprogramirane izjave od strane celnika,tacno se vidi da pisu jer se to ocekuje od njih jer moraju,a ne zato sto stvarno tako misle. Toliko licemerja,toliko plasticnih emocija da dovodi do gadjenja.

urke

pre 6 godina

Steta jer je Bajern stabilan klub sa dobrim finansijama a nisi pod pritiskom navijaca kao na primer u Barsi ili Makabiju...
Po ovome sto pise verovatno je neki sukob- neslaganje na relaciji Sale-uprava Bajerna.
Ako dovedu Radonjica ili Trikijerija da se samoubiju nece ni ligu osvojiti.

gile

pre 6 godina

Realno. Covek je slab trener i tu diskusije nema. Gde god se dohvatio tog posla , dobio je otkaz.
Sa reprezentacijom je nesto kao prosao, jer nivo kosarke, van USA , je jezivo nizak, a kada dodju Ameri tu popije u minusu od 30-50 i mirna Backa. Za te amatere po Evropi nasi igraci su dovoljno dobri da ih nekako dobijaju i tako se on provlaci. Znaju svi, bliski kosarci, Sale je dosao preko veze na to mesto. Da se pokloni Bodirogi u Djilasu inace pored Kokoskova on je zaista nivo amatera, a ovaj mu je to i pokazao.
(zoran, 29. mart 2018 15:27)

Koliko te placaju...?!
mislim da si zasluzio mnooogoo vise!!!

D1V1

pre 6 godina

Svi mi nagadjamo iz svog ugla, na osnovu rezultata u reprezentaciji, a ok i klupskih ali niko od nas ne zna stvarne razloge za ovo. Videli smo da Sale zna biti tezak covek tako da ko zna sta se sve tu desava iza kulisa. Niko nije vec ni od jednog kluba a mozda je Sale mislio da jeste.
U svakom slucaju.. zamena: Dule Vujosevic!

statisticar

pre 6 godina

@@I Zvezda je nadigravala sve klubove Evrope cak i Real u Madridu sto tvom klubu nikada nije uspelo. Samo u Beogradu
(zvezdas, 29. mart 2018 13:21)

I oborila negativan rekord EL baš u Madridu sa -36 u prvom poluvremenu.
(Grr, 29. mart 2018 14:06)

Vas rekord od 48 za celu utakmicu i +40 niko ne moze da dostigne.Sto rece Grba osim Beograda Real ni u prijateljskoj utakmici niste mogli da dobijete

Dvojnik

pre 6 godina

Sale nije nista osvojio sa reprezentacijom, srebro se ne osvaja nego ti pripadne kad izgubis finale, takve stvari treba da su jasne jer mi nismo jos nista osvojili sa njim I treba da prestanemo da se slavimo kao sampioni kad nismo. Ironija je da mu je Kokoskov osvojio zlato ispred nosa a bio mu je direktan konkurent te godine kad je Djordjevic postao selektor. On je odlican motivator ali kao trener ocigledno ne valja nesto, svuda je popio otkaz I deluje da je teska osoba pa ga je tesko trpeti. U svakom slucaju bio je sampion kao igrac I ostace legenda nase kosarke. A sada Kokoskov za selektora!

JT26

pre 6 godina

Kakva sramota! Pa sta su ocekivali, da osvoji EK?!? Ubedljivo prvi u Ligi, osvojio Kup, dosao do 1/2 finala EK gde i da su usli u finale ne bi imali sanse protiv neprikosnovene Lokomotive.

Dragan

pre 6 godina

@Batko i ekipa...

Evo javljaju se crveno bele tetkice, sve znaju, ko, sta i zbog cega...
Sale nema pojma o kosarci, bitno je da vi to znate.
Coveka koji je alfa i omega kosarke vi pljujete a onog vaseg sa ''transparentnom'' dokumentacijom dizete u nebesa...

Mićun

pre 6 godina

Вама стварно ништа није свето. Немамо свој клуб, отмемо туђи и за њега навијамо, немамо своје легенде, отмете туђе (Дејан Савић) и правите се да се ништа није десило. Сада би и да Саша Ђорђевић води клуб којем нико не може да забрани како ће да се зове...Познавајући вас, за коју годину би сте рекли да је он вама донео тројком титулу у Истамбулу, јер је тридесет година касније био интернет кандидат за тренера екипе из Стјепана Супанца 15.(Штилцована катаболцна, 29. mart 2018 12:46
Klasičan nepismeni tastatura grobar: nije Istambul nego IstaNbul!!!

antiDebil

pre 6 godina

(samo pitam, 29. mart 2018 13:29)

Meni je ipak najdraze i neprevazidjeno otimanje Aleksandra Sase Djordjevica iz rucica jednog malog, od pre nekoliko godina pokojnog kluba. Nikada necu zaboraviti tu otimacinu, hehehe ehehee !!!

Nego, mene ovo interesuje. Svi ti igraci koje si nabrojao su napravili ozbiljne karijere, zaradili dobre novce, osvojili gomilu medalja itd. sta se desilo sa Jovanom Novakom i sa Petrom Rakicevicem koje je fmp oteo od Partizana. Jesu li oni uradili nesto u karijeri, obezbedili egzistenciju, osvojili neku medalju, igrali za reprezentaciju, igrali evroligu, uradili bilo sta znacajno u karijeri ?

ma daj

pre 6 godina

Za sve koji neguduju i pitaju se za razloge odgovor je Darušafaka i taj dvomeč . Dosta toga je pokazao taj dvoboj , izgubljena dobijena utakmica u Istanbulu i izgubljena kući . Bez obzira na sve nije smeo da ispadne od njih . Jeste da je Blat zver od trenera ali baš sa ovoliko slabijom ekipom da mu održi čas je ovima iz Bayerna prelilo čašu . Pogotovu što nije umeo jedinog igrača da zaustavi , Vilbekin , ili da ga svede na normalu . Sada im je lutrija EL jer moraju Albu i Bamberg da prođu . U kakvom su stanju , smena je opravdana inače ostadoše bez svega , šteta .
Mogla bi Zvezda da nauči nešto od Bavaraca , jer kada ti Vranješ da 30pts logično je da smeniš trenera inače reskiraš da izgubiš sve . Partizanu svaka čast otpustio je Mutu i promenio igru tako da liči na nešto .
Surov je to posao , Uprave moraju da reaguju bez obzira o kome je reč inače ulaze u teške dubioze . Isto je kod njih jednom sklizneš i nema te narednih godina . A to je luksuz . Saletu sve najbolje , dobra je ovo škola ubuduće za njega .

Divos

pre 6 godina

Бајерн јесте амбициозан, врло могуће и ако не узму немачко првенство, добиће позивницу ЕЛ, но ово је велико изнанађење.

Иако јесу амбициозни, није то ни близу улагања које имају евролигаши из горње половине ЕЛ. У самој Немачкој, Бамберг располаже са доста већим буџетом (говорим о задњих пар сезона, постоје најаве да ће се то променити), а Бајернов буџет је на нивоу Албиног.
И одлично је Бајерн изгледао ове сезоне, одличне партије и резултаи, освојен куп, у УЛЕБ ЕК су дохватили 1/2Ф а у шампионату су убедљиви лидери са 23-2.

Да ли је разлазу кумовало неколико везаних пораза, или су неке друге игре (Немци за разлику од неких турских и грчких клубова томе нису склони, али опет ко зна) у питању, тешко је рећи.

Како год, Сале се показао на челу националне селекције као одлично решење, и кроз клубове је у ове 2 и по сезоне доказао да зна знање, имао је јако добре резултате и у Пау и крпз епизоду у Бајерну, и врло брзо ће добити нову понуду (вероватније почетком следеће сезоне), верујем и евролигаша.
Бајерн ће овим потезом себи наштетио, велики клуб се не постаје само ако обезбедите јаке спонзоре и јачи буџет, ту су и друге ствари, и однос према онима који су вас задужили.
Но то је већ проблем Бавараца.

Grr

pre 6 godina

@@I Zvezda je nadigravala sve klubove Evrope cak i Real u Madridu sto tvom klubu nikada nije uspelo. Samo u Beogradu
(zvezdas, 29. mart 2018 13:21)

I oborila negativan rekord EL baš u Madridu sa -36 u prvom poluvremenu.

antiDebil

pre 6 godina

(samo pitam, 29. mart 2018 13:29)

Meni je ipak najdraze i neprevazidjeno otimanje Aleksandra Sase Djordjevica iz rucica jednog malog, od pre nekoliko godina pokojnog kluba. Nikada necu zaboraviti tu otimacinu, hehehe ehehee !!!

Nego, mene ovo interesuje. Svi ti igraci koje si nabrojao su napravili ozbiljne karijere, zaradili dobre novce, osvojili gomilu medalja itd. sta se desilo sa Jovanom Novakom i sa Petrom Rakicevicem koje je fmp oteo od Partizana. Jesu li oni uradili nesto u karijeri, obezbedili egzistenciju, osvojili neku medalju, igrali za reprezentaciju, igrali evroligu, uradili bilo sta znacajno u karijeri ?

Objektivan fan

pre 6 godina

I Zvezda je nadigravala sve klubove Evrope cak i Real u Madridu sto tvom klubu nikada nije uspelo. Samo u Beogradu
(zvezdas, 29. mart 2018 13:21)

Jedno je pobediti, drugo je proci u sledecu fazu takmicenja

Dizajn

pre 6 godina

@logika

Ti uporedjujes Medzika i Dzordana sa Partizanom. To sto sami sebi duzete rep a to ne rade navijacu Bosne, Cibone Jugoplastike a vise postigli.Italijani kazu I tempi passati. Vi ni u jednom segmentu nemate kontinuitet.Vise od 25 godina skola kosarke, mladje kategorije ne postoje

Bože, ima li te?

pre 6 godina

Ocekivano. Covek sa budzetom jaceg Evroligasa (preko 15 000 000€) nije uspeo nista da osvoji. Bamberg se dize, Aito Garsija sve bolje uigrava svoje momke a tu su jos par dobrih klubova tako da osvajanje titule dolazi u pitanje i verovatno uprava mora da povuce neki potez i dovede nekog TRENERA posto ovaj to sigurno nije...
(OsLo, 29. mart 2018 12:04)

Ma da nikakv je trener u pravu si brate, osvojio je CUP, stigao je do polufinala evrocupa i osvojio bi Nemačku svakako. I to sa budzetom manjim nego što si ti naveo...

Petar

pre 6 godina

Pa nisu ga Nemci smenili nego njihov sportski direktor Srbin Marko Pesic. Naravno da su to nasa balkanska posla, cuj Nemci smenjuju trenera koji im doneo kup, titulu i Euroligu pa nisu coravi

Kiza

pre 6 godina

@sticlovana katabolcna... Milko Djurovski Vladimir Stojkovic Goran Milojevic Ognjen Ozegovic Dejan Tomasevic Jovo Stanojevic Djuro Ostojic Milos Vujanic... jel su oni igrali negde pre Partizana?

Petar Pan

pre 6 godina

eto radosti za pantere
(dostojevski, 29. mart 2018 13:38)

tako je franjevac koliko je dobar moze jedino da trenira sto bi ti rekao FMP 2 !!!!

strucnjak

pre 6 godina

I iz reprezentacije bih ja njega. Zamena Kokoškov.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Loud, 29. mart 2018 13:29)

Da li ste imali ijedan ozbiljan kosarkaski trening u zivotu? Ne morate da odgovorite, znam, niste.
Ali, ipak mislite da znate sta je dobar trener? Ne morate da odgovorite, znam, mislite.

Samo je sljaka iznad nas...

pre 6 godina

(Nikola, 29. mart 2018 13:16)

Te ‘vase’ kosarkase koje navodis niko nije oteo nego su ljudi presli u klub gdje su nesto mogli da osvoje i da se proslave!Vujas je iz VK Rijeke presao u tadasnju Zvrzdanu u koju je kao i pre neku godinu sasuto brdo love da bi preuzela primat.Posle je otisao u ‘beli svet’ a kasnije se vratio u Partizan i osvojio evropsku krunu.Sve vase ‘podvige’ smo vidjeli i osjerili njihov znacaj,kao i u basketu gde ste slavili top 9 kao najveci uspeh.Vi ste zlo Srbije i sporta.

Zvezdas

pre 6 godina

Kvalitet tada i budzeti i kvalitet i budzeti danas-rece ovaj nesretnik po imenu zvezdas. Stvarno, Final 4 u Parizu i kvalitet tih ekipa zaista nisu za poredjenje sa ovim danasnjim zato sto su svetlosnim godinama daleko od danasnjih evroligasa. Po kvalitetu, budzeti su i onda i danas tu negde. S tim sto je budzet kluba iz predgradja od prvog ucesca u EL bio veci od bilo kojeg Partizanovog. EL nikad smesnija nije bila, sistem takmicenja da ne pricam, otuda i istorijske pobede malog kluba iz predgradja nad Realom i slicno. U 30 kola koliko se sada igra svi ti klubovi sebi mogu da dozvole i takve kikseve. Kada je grupa od 6 ili 4 kluba onda se takve stvari retko desavaju. Ali sta efempelije znaju, prate kosarku 2 do 3 godine, pa ce opet na pauzu od 20ak godina i tako u krug.
(stoler, 29. mart 2018 16:49)

Prvo da ti kazem.Da kosarku pratim dvano i secam s utakmice Zvezda Simental u burencetu i one tuce kada je Moka Slavnic prekov stolova bezao od Kenija.Ili jos dalje Sajam i KS OKK Beograd Real gde su za Real igrali Vejn Bramberderi Kliford Luik a za OKK Zucko Korac,Rica Gordic.Ti znas da je budzet kluba iz predgradja bio veci od tvog kluba. Neko je davno pred kamerama to pokazao i dokazao ko je koliko novca dobijao.EL sa timovima Lotomatika.PAOK, Rytas,Nanter, Budiveljnik, Sarloa,Strazbur,Olimpija, Cibona.Ulazilo se u dalje takmicenje sa vise poraza od pobeda.Jednom i sa dve pobede. Znaci format bio jaci od danasnjeg.I gde je taj klub iz predgradja imao 16 pobeda.

Sir Djavo

pre 6 godina

Kakav je ovo majstor bio , jeste da je nevezano za ovo sad jer nemam neko mišljenje o njemu kao treneru, čini mi se da mu bolje ide kao selektoru ali igrač, san snova.

Буда

pre 6 godina

Немци обично имају стрпљења на путу до највиших циљева. Ипак, у Еврокупу поред Локомотиве нема шта да траже ове сезоне, све и да су прошли Дарушафаку јер је Саша Обрадовић дефинитивно сазрео у једног од свега пар најбољих тренера у Европи. У немачком првенству Бајерн има на шта да рачуна, изгледа да је дошло до неког унутарњег лома, чудно је заиста све ово.

sasa the red baron

pre 6 godina

UH......

Kakvi ludaci, pa potez im ju sulud.
Mislim, pa sta su ocekivali? Djordjevic je trener a ne madjionicar?
Neverovatno...
A za ove "strucnjake" sto se zale na Sashu, pa covek je od Srbije napravio cudo. Njegov najslabiji rezultat je polufinale!!!??? Niko u Evropii nema 3 finala za redom, u stvari, osim nas i Amera, niko nije ni blizu tog...
Ja nemam ni 3 finala u jedenju bureka, a da pricam nesto Djordjeivicu?
Stvarno ljudi, imate li vi mozak u opste?

Vlada

pre 6 godina

Дуле је редовно надигравао најјаче тимове Европе, као и звездану пре њеног превременог гашења.
(а шта вели легенда?, 29. mart 2018 13:00

KK Partizan u EL pod vodjstvom Duška Vujoševića ima procenat pobeda od oko 36.7%. Konkretno, odigrao je 185 utakmica u EL, pobedio na 68, izgubio na 117. Dakle, svaku treću je u proseku dobijao.

Spisak utakmica gde je nadigravao najjače timove Evrope je dat ispod:

Olympiacos 78-80 2002-03
CSKA 93-81 2002-03
Olympiacos 81-71 2002-03
Barcelona 61-57 2003-04
Olympiacos 87-73 2004-05
PAO 80-93 2006-07
Maccabi 103-91 2006-07
Fenerbahce 86-91 2007-08
Efes 78-65 2007-08
Efes 79-83 2007-08
PAO 82-73 2007-08
Real 81-77 2008-09
Efes 83-77 2008-09
CSKA 63-66 2008-09
PAO 63-56 2008-09
Olympiacos 86-80 2009-10
Efes 93-92 2009-10
PAO 59-64 2009-10
Barcelona 67-66 2009-10
Maccabi 77-85 2009-10
Maccabi 81-73 2009-10
Maccabi 76-67 2009-10
Fenerbahce 77-79 2013-14
CSKA 73-72 2013-14
Maccabi 72-70 2013-14

Mislim da se možemo složiti da Orlean, Marusi, Prokom, Cibona, Nanter, Budiveljnik ne mogu baš da se ubroje u najjače timove Evrope, ali dobro, to je već donekle i stvar ukusa.

Dakle, u 185 utakmica tokom 11 godina koliko je vodio Partizan u EL (dve sezone koje je vodio Vlade Jovanović ne ulaze u ovu statistiku), Vujošević ima 25 pobeda nad timovima koji se mogu okarakterisati kao najjači. Još jednom, 25 pobeda u 185 utakmica tokom 11 godina.

Hajde sada mi objasni ponovo ono "redovno"...

CarloNS

pre 6 godina

Sale je odličan motivator, bio je i odličan igrač, ali kao tener mora još da se dokaže (pitanje je da li će uspeti). Po mom mišljenju, ako izuzmemo tri vrhunska trenera Pešić, Ivković i Obradović koji su van svake konkurencije, najperspektivniji treneri sa ovih prostora su Kokoškov, Radonjić i Milojević. Nisu samo rezultati bitni već i igrači koje ti treneri uspeju da naprave.

mile delija

pre 6 godina

Sale je covek koji je unazadio hrvatsku kosarku do kraja,nece se nikad oporavit dok postoje.Zato dok postoji kosarka Sale je bog tog sporta i ostace ma sta ko mislio.Rodjeni pobednik.

strucanjak

pre 6 godina

srbi masovno sele iz "Minkena" radi ovog ? Jasta su brale. Ljudi rade i boli ih dzon za tamo nekog trenera. Imaju svoj zivot. Tugo balkanska

SS

pre 6 godina

Sramota,prvi u Nemackoj ubedljivo a daju mu otkaz zbog poraza od Darafasuke koja objektivno ima mnogo bolji tim i vise love.Sada ce izgubiti titulu a i treba.Nema srece Djordjevic prvo Pao ,sada Bajern

Dragan Rs

pre 6 godina

Jako dobro poznajem evropsku kosarku i kvalitete raznih igraca ... Sale je izvukao maximum maximuma iz ove ekipe po imenima iako mnogi neznalci misle da je bajern skupina jakih po rangu evroligaskih igraca to nema veze sa vezom... Natjerao je prosjecne amere da igraju najbolje sto mogu, nikada bolje u svojoj karijeri nisu igrali iako mnogi imaju dug staz u evropi ...

Sramota i bruka za upravu Bajerna, nadam se da ce neki posrnuli Evroligas da reaguje i angazuje Djordjevica gdje ce imati na raspolaganju jace igrace pa da vidimo ko je sef.

nikola

pre 6 godina

Bez ikakve namere da bilo koga omalovažim, ali ako se vratimo na prošlo evropsko prvenstvo - baš me zanima kako bi to izgledalo da je Kokoškov imao naše igrače, a Sale slovenačke.
Nisam siguran da bi Sale bio u prednosti.

antiDebil

pre 6 godina

U Pao dobije otkaz nakon osvojenog kupa, trenutnog prvog mesta u domacem prvenstvu i 1/4 finala EL sto nije losiji rezultat nego u sezoni pre toga...
U Bajernu dobije otkaz nakon osvojenog kupa, trenutnog prvog mesta u domacem prvenstvu i verovatno najboljeg rezultata u evropi...
U Pao ga otpusti sin bogatog vlasnika, zbog koga su i ostali bez Obradovica. U Bajernu ga otpusti sin poznatog trenera, inace su obojica izvrsni poznavaoci kosarke i takoreci legende !!!
Zaista interesantno....

FAP mašina

pre 6 godina

Radonjić glavni kandidat za naslednika.
(Updown, 29. mart 2018 11:59)

Cuo sam da se interesuje Limoz, kazu Dulo je ostavio ne izbrisiv trag pa bi da nastave ....

Profesor BG

pre 6 godina

Puna podrska Saletu! Zbog ovakvih losih poteza poput raskida ugovora sa Đorđevicem, Bajern ce ostati veliko ime, ali samo u fudbalu.

Sta je sa zlatom?

pre 6 godina

@ Inspektor Tanasijevic - To je taj luzerski mentalitet, daj nam srebro i nek nas vodi dozivotno. Pa valjda bi trebalo neko zlato da se osvoji - Aurum za ove sto znaju latinski. Ne razmisljajmo vise luzerski, nego daj tozla.

Bata

pre 6 godina

Sale spreman da se skroz posveti, Teo i Bobi, Bogdan i verovatno Jokic ne igraju play off, tako da su i oni spremni za reprezentaciju, Bjelica tesko da ce proci prvo kolo, Nedovic u zivotnoj formi, steta samo za Macvana ako se ne oporavi, ali imamo jak sastav da napadnemo zlato

dragan1982

pre 6 godina

ovo je sigurno iznanedjenje za sve ljubitelje kosarke u nemackoj ..gledam i pratim bayern basketball vec od kako je uso u prvu nemacku ligu.ovo sve mirisi na svadju uli höneß i marko pesic protiv saleta.ono sto je primetno kod bayerna ,kad neki njihov trener zeli u zavrsnici sezone da dovede jedno dvoje igraca ili da jedno dvoje igraca zamene jer nevalju ,uprava bayerna ne da.mnogo su tvrdoglavi i najmanje trener tu ima mogucnosti da sam sebi bira igrace koje hoce..od 5 igraca koji bayern planira da dovede ,najmanje 3jicu bira uli höneß ,jednog marko pesic i jednog trener,znaci nema trener u bayernu puno prostora da sastavi tim koji on hoce..leto 2017 je bilo iznenadnjenje jer je uli dao saletu da dovede i jovica i macvana ,sigurno to nije bila zelja uprave bayerna..steta za saleta,ali izgleda da ne postuju njegov kvalitet dovoljno.ocekuju svake sezone i prvenstvo i euroligu ako ne euroligu onda SE MORA osvojiti eurocup a u tom eurocupu bayern zadnjih godina nije nista napravio..ako bayern osvoji ligu to je zbog saleta ako ne isto je zbog saleta jer su ga otpustili.za djordjevica je najbolje da dodje u zvezdu ,da se napravi novi tim na leto..

-21g

pre 6 godina

Bolje da se oni drze fudbala, jer da znaju neshto o kosharci, znali bi da u Saletu, koji je po meni veoma perspektivan trener, imali odlichnu bazu da grade i sagrade jedan solidan evroligashki klub.

Mirko

pre 6 godina

(sili djsj, 29. mart 2018 13:34)

Tol'ko si se raspričao k'o seljanka na pijaci, a i vrednost toga je tu negde.

Bajernu prosto niko ne valja, nije im ni Kari valjao, koji je osvojio sve što se osvojiti može, koji je ove godine preporodio Barselonu za svega nedelju dana rada.
Kakve veze ima to što nije osvojio ništa sa timovima? Jel to neki drugi sport? Neka druga košarka? Pa nije, nego su igrači u reprezentacijama bolji i motivisaniji od onih koje vi dovodite gledajući da što manje potrošite a da opet osvojite titulu.
E pa to ne ide tako. I nisu samo pare u pitanju, jer da jesu Himki bi osvojio EL - ali neće, dakle ima nešto i u tradiciji, konstantnosti, u podmlatku ekipe i talentima koji dolaze od vlastite škole tima.
I sve to da se pogodi, pa opet ni to nije garancija, nego treba imati i malo sreće.
Al' šta oni znaju o košarci? Ako išta i znaju, naučili smo ih mi srbi i naši treneri, al džabe - nemaju talenta a pitanje je i da li će ga ikad imati.

Trinkijeri? Dobar trener, ali i njega su oterali isti takvi likovi kao ovi što vode Bajern - ispada da nije dobar za Bamberg ali je dobar za Bajern?
Nije problem u treneru, problem je u vlasnicima i za basket ne-talentovanoj naciji.

Момо

pre 6 godina

Светислав, Марков отац, је пре прошлог Европског првенства у кошарци најавио да Сале напушта место селектора јер ће морати да се посвети само раду у клубу. Сале му је одговорио да никада није имао свог портпарола, па га нема ни сада. Ето, стигао Марко да му се освети. Није ни свестан колико је тиме клуб осакатио. За Салета се не бојим. Отимаће се о њега. Сваку срећу му желим. А Бајерну? Што сте тражили то ћете и добити.

logika

pre 6 godina

Ti uporedjujes Medzika i Dzordana sa Partizanom. To sto sami sebi duzete rep a to ne rade navijacu Bosne, Cibone Jugoplastike a vise postigli.Italijani kazu I tempi passati. Vi ni u jednom segmentu nemate kontinuitet.Vise od 25 godina skola kosarke, mladje kategorije ne postoje
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dizajn, 29. mart 2018 18:41)

Tesko je diskutovati sa ljudima koji ne citaju pazljivo. Ja sam uporedjivao razlicita kosarkaska vremena - vas istomisljenik je tvrdio da se nekada generalno igrala losija kosarka nego sada, a ja sam naveo ove igrace da pokazem da su najbolji igraci svih vremena upravo iz tih "losih vremena". Dakle, nije tacno da se tada igrala losija kosarka. To je bila poenta poruke, nadam se da je sada jasno. Druga poenta poruke je da Zvezda skoro sigurno nece biti prvak Evrope. Da skoro sigurno nikada nece imati MVP svetskog sampionata (a Partizan je imao dva puta). Da skoro sigurno nikada nece imati trojicu igraca u FIBA kuci slavnih (a Partizan ih ima vec sada, i imace jos). A potpuno sigurno nikada nece imati sve ovo sto je Partizan vec ostvario. I po tom pitanju ne mozete nista da ucinite, to je to.

cabos-t

pre 6 godina

Za nas koji slabije pratimo Nemacku ligu I desavanja, moze li neko da napise moguce razloge? Ovako krajickom oka se cinilo da Bajern igra dobro, da ima dobre rezultate?

aco rs

pre 6 godina

Prioritet je bio eurokup i plasman u euroligu, nazalost po Saleta nije ostvario prvi cilj kluba.Sale je dobar trener i ne brinemo za njegovu buducnost kao trenera.

znanje-imanje

pre 6 godina

I za nas koji ne pratimo nikakvo iznenađenje. Naš je, volimo ga, ne kuka, ne traži izgovore, odličan igrač i osoba.
Ali trenera u svim sportovima je u stvari skup nekoliko disciplina, a talenat za igru nikako ne povlači sa sobom domet ni u jednoj. Neki umeju da zapaze talente neki ne. Neki umeju od njih nešto da naprave neki ne. Neki mogu da osmisle od raznih igrača ekipu neki ne. Neki shvataju šta dati tim može da igra neki ne, neki umeju da uigraju tim neki ne, tempiraju formu ili ne. Potpuno je posebna tek dimenzija vođenja utakmice, i prve polovine: ono pre igre, a tek ono za vreme igre. Jako mali broj ljudi ima ijedan od ovih talenata, a kamoli više. Pa interakcija sa fitnesom, ekstremnim sposobnostima, ishranom, medicinom; pa kunst psihologije, individualne, pa onda grupne, pa kunst ponašanja u tome...
(i još otsustvo ličnih mana - što je tek problem za razne Vujoševiće i Obradoviće pa ih onda neki Blat ili Mesina pobede jer su manje nebulozni, manje opterećuju pa im tim pruža više)
Saši razno fali a nije se nešto ni razvio tokom šansi koje je kao malo ko imao. Selektoru nešto od ovih mana može i da prođe jer je vreme kraće, tim kvalitetniji a kod nas ima super saradnike. Najbitnije ima - da on sam nije psiho!
Ni Radonjić nije neki talenat ali je kao radnik upeglao odbranu a vremenom bar naučio da reaguje. Bajern ulaže i BMW hoće da ponovi fudbalski uspon. Pretpostavljam dupli razlog otkaza: ne samo panično kratkoročno nego ga ne vide kao dobrog na duge staze.

antiDebil

pre 6 godina

Mi uvek mislimo da su Nemci glupi. Istorijska greska. Realno , Sasa je bio VELIKI igrac ali kao trener za sada se nije dokazao.Kapital zapada hoce Obradovica, Pesica, Bozu a Sasa jos nije ta liga. Pljujte...
(miro, 29. mart 2018 13:24

Evo spreman sam da te pljunem, zini !!!
Obradovica nece dobiti, Pesic mozda dodje ipak mu je sin direktor, Boza nije trener vec 20 godina, daj neko drugo ime ?
Sasa Djordjevic se nije dokazao ? Ove godine je postojala mogucnost da ostvare bolje rezultate nego sto su ostvarili ?
Prvo bih da sacekam da cujem sta Djordjevic ima da kaze o ovome...

1Beogradjanin

pre 6 godina

Uh kakvi zluradi komentari, kakvi ljudi! Ponekad mi se zgadi sa kakvim sve polusvetom delim ovaj zivotni prostor i sto udisemo isti vazduh i sto se svi jednako zovemo Srbima! Sad, od jednom, Djordjevic ne valja, a medalje sa reprezentacijom su slucajne. Fuj!

Posmatrač

pre 6 godina

Potpuno nesportski potez prema takvoj veličini jer čovek osvojio Kup bio ubedljiv kroz evrokup al'naišao na Blata nekadašnjeg evroligaša Darušafaku gde je mogao u prvom meču da dobije. Trebao da ga bar ispoštuje do kraja sezone. Nije zaslužio to Sale.

Mili Marbella

pre 6 godina

To je dobro za reprezentaciju, može da se posveti njoj. Čitam da neki ovde misle da Sale nije dovoljno dobar trener... Za nacionalni tim je atmosfera u timu bitnija od mnogih stvari i mislim da je taj deo posla odradio odlično, jer je Sale pravi patriota u najpozitivnijem smislu i svojim primerom najbolje pokazuje šta znači dres sa državnim grbom.

Svetski Mega Car

pre 6 godina

Krajnje neocekivan i glup potez. Bajern je ubedljivo prvi na tabeli u nemackoj ligi, osvojili su Kup posle dosta godina, u Evrokupu su bili sasvim solidni, stigli do polufinala. Imao je Sale i dosta problema sa povredjenim igracima, Lucic propustio vecinu sezone, Jovic vecito rovit, Macvan se povredio i zavrsio sezonu... Ne znam sta je rukovodstvo Bajerna ocekivalo, Sale je izvukao maksimum iz ekipe. Slazem se da je za onaj poraz od Darusafake kriv Sale, jer je ispustio +23 na poluvremenu. Ali nije zasluzio zbog tog kiksa da dobije otkaz. A i da su usli u finale, ipak bi Lokomotiva bila glavni favorit za titulu. Od sada Bajernu zelim sve najgore, nadam se da ce da ih izbaci Alba ili Bamberg u nemackom plej ofu. Zbog ovakvog glupog poteza ne zasluzuju da igraju Evroligu. Ali mislim da ce nazalost da dobiju A licencu, cim se Evroliga bude prosirila na 18 ekipa.

Zasto nemas mozak

pre 6 godina

Дуле је редовно надигравао најјаче тимове Европе, као и звездану пре њеног превременог гашења.
(а шта вели легенда?, 29. mart 2018 13:00)

Ono kada smo vam reper za sve u zivotu !
Nema vama zivota bez Zvezde sine
Najgore sto nisi ni svstan sta si napisao hehehehe

logika

pre 6 godina

I Zvezda je nadigravala sve klubove Evrope cak i Real u Madridu sto tvom klubu nikada nije uspelo. Samo u Beogradu
(zvezdas, 29. mart 2018 13:21)

Slatko se nasmejah. Tim koji nema ni jednu evropsku titulu tvrdi da ti koji ima 3 titula (EL i Radivoje Korac) + 3 F4 da je to toga stigao a da nije pobedjivao najjace timove u Evropi. Kakvom se logikom (ili nedostatkom iste) stize od ovakve tvrdnje?

kaokakao

pre 6 godina

Cenim Saleta mnogo, ali realno nije ni blizu recimo Sarunasu po trenerskim kvalitetima. Kiksnuo je protiv Darusafake I to se ne oprasta. Pored toga nigde nije ostavio neki trag kao trener.
(mairondrake, 29. mart 2018 13:23)

Kiksnuo? Ne bih reko. Darusafaka nije nimalo naivna i Blat radi odlican posao. Ima i u Turskoj da pomrse racune favoritima, osim Fenerbahcea.

remax

pre 6 godina

Podrška Saletu od zvezdaša.
Uvek će biti mnogo više nas koji nismo klupski robovi i dobro znamo šta on predstavlja u Srbiji.
Ne samo simbol košarke, nego i sporta u Srbiji.
Selektor Srbije nek bude dokle god hoće ili može a za njegov novi klub ne brinem.
Koga li ovi planiraju da dovedu kad jednom Saši Đorđeviću daju otkaz, ajde da vidimo i to.

Marko, Marko, Markom

pre 6 godina

Marko Pesic sa Nemackom ima internacionalno takmicenje, decko je sampion. Aj ne pametuj kad nemas pojma.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nista o nicemu, 29. mart 2018 17:01)

Bas se slatko nasmejah - Marko Pesic sampion, a Djordjevic nije. Ovoj zemlji nema spasa, na ovakvim primerima se vidi nivo destrukcije i samo-destrukcije koji veliki broj ljudi nosi u sebi.
Samo da vas podsetim samo jednog detalja - nasa legenda Duda Ivkovic na svoja poslednja dva reprezentativna takmicenja nije imao NIKAKAV autoritet nad Milosem Teodosicem. Milos je bio tempirana bomba, od ocaja do sjaja iz minuta u minut. Otkako je Sale preuzeo reprezentaciju, Milos je postao vodja tima, da pokazuje svoj pun potencijal i da igra konstantno. Samo da je ovo postigao pa bi bio veliki uspeh.
Ali, da, Marko Pesic je sampion, zaboravih... to je onaj covek koji ima petlju da resava utakmice u poslednjim sekundama, koji je proglasavan za najboljeg igraca Evrope, koji posle 20 godina (!!!) dovede reprezentaciju u situaciju da ima medalje sa sva tri najvaznija takmicenja...
Da zakljucim....da sam neprijatelj Srbije (a ima ih dosta), samo bih nas ostavio na miru i izolovao. Mi sami cemo se vec pobrinuti da unistimo sve najbolje.

antiDebil

pre 6 godina

(antiDebil, 29. mart 2018 16:45)

Marko Pesic sa Nemackom ima internacionalno takmicenje, decko je sampion. Aj ne pametuj kad nemas pojma.
(nista o nicemu, 29. mart 2018 17:01)

Heheh ehehheh Marko Pesic je sampion heheheh, Marko Pesic ima internacionalno takmicenje ajdeeeee....hahaah ahahaha hahhah...
Marka Pesica za selektora Srbije, ipak je to sampijon a trenutno su nam takvi najpotrebniji !

ultra

pre 6 godina

Malo je brutalno s obzirom na dominaciju u ligi, zbog poraza u polufinalu da ga smeni Marko Pesic...Mozda je neki licni sukob u pitanju izmedju Pesica i Djordjevica?

bd#5

pre 6 godina

Za nas koji slabije pratimo Nemacku ligu I desavanja, moze li neko da napise moguce razloge? Ovako krajickom oka se cinilo da Bajern igra dobro, da ima dobre rezultate?
(cabos-t, 29. mart 2018 12:02)

Pre svega Nemacka liga se razvija neverovatnom brzinom, tu mislim na kupovnu moc klubova, kvalitet klubova, infrastukturu i popunjenost dvorana.
Bajern ce nesumnjovo zavrsiti prvi u regularnom delu, ali postoji velika verovatnoca da ce Bamberg da bude 8. Tu je prva velika prepreka za Bajer, jer da su osvojili Evrokup, usli bi rastereceno u borbu za titulu. U eventualnom polufinalu, Bajern bi isao prema mojoj proceni na Ludwigsburg, Telekom Bonn ili Bayreuth koji su isto odlicni klubovi sa kvalitetnim strancima (pogotovu Ludwigsburg koji predsravlja potencijalnu minu za favorite kao sto sto su Bajern, Bamberg i Alba). I onda eventualno finale za Bajern bi bilo sa Albom (ovde sam ja hipoteticki najavio moguce finale). Aito je stvarno skockao ekipu Albe, i Alba je pre nekoliko nedelja tragicno izgubila finale Nemackog kupa od Bajerna.
Moje licno misljene je da s obzirom da ulozeni novac ove godine u Bajern (dovedeni Kaningem, Bulok, Reding, Macvan, Jovic, Cirbes, etc.) uprava Bajerna nije zelela da se kocka sa titulom, i da ce traziti resenje koje moze da razmrda ekipu pred odlucujuce borbe za Evroligu (namerno sam to napisao, a ne titulu). Sad je pitanje da li je to dobar potez, ali videcemo uskoro!
Moj savet za ljude koji vole generalno da prate evropsku kosarku da obrate paznju na Nemacku ligu. Svih 8 plej of klubova je kvalitetni (na vec pomenute klubove dodacu jos: Oldenburg i Frankfurt) i misljena sam da u narednih od 5 - 10 godina cemo imati sigurno vrhunski evroligaski klub iz Nemacke (citaj Bajern) i nekoliko solidnih Evrokup timova. Sto se tice Fibine Lige Sampiona to ce moci da osvoje vec ove godine (Ludwigsburg), ali nisam siguran da su zainteresovani mnogo za ovo takmkcenje (primer Telekom Bona).
Sve u svemu, kvalitetna, izjednacena liga za pracenje i jos ce da napreduje u narednim godinama.

Pozdrav!

dm

pre 6 godina

Svi smo mi nedorasli imena i prezimena Aleksandar Đorđević...ko sam ja,ti,on da bi zlurado komentarisali lik i delo dotičnog...čoveka koji realno spada u red najvećih legendi našeg sporta...to kažem ja kao višedecenijski navijač CZvezde okoreli Delija...i kažem još :ljudi manite se ćorava posla i omalovažavanje svega što je "naše" a nije po volji crveno-crno-belog sistema vrednovanja

KliftonToni

pre 6 godina

Sto se Duleta tice, jos jednom, taj covek je od nicega pravio nesto a od necega je pravio nista, obrnuta logika ali istinita. Doduse, meni je sladje sto je od nicega pravio nesto, mislim na Partizan. A od necega pravio nista, Zvezdu :)
(Rema, 29. mart 2018 12:59)
Тај је углавном од нечега правио ништа:
Црвена Звезда
ЦСКА
Репрезентација Србије
......
И на крају КК" Догорела Свећа Ф4Г6 убијеш коња ког си јахао 15 година и то зовеш љубав"...јер да се не лажемо није вас убио Нолан Смит....

Mirko

pre 6 godina

Da Bog da vas pobeđivali svi timovi u svim takmičenjima, i završili poslednji. Pošto ste cicije koje neće da ulože pare u to što rade, onda mora da gubite od Daruša i ostalih, ali ja vam želim da se na tome ne završi nego da vas pobeđuju i daleko jeftiniji i lošiji timovi.
To je zato što ne cenite i poštujete one koji vas čine uspešnijima nego što uopšte i zaslužujete da budete.

molina

pre 6 godina

Covek izgubio u EK i nije na taj nacin obezbedio EL. Prosto, ostalo prvenstvo, traze drugo resenje. Nema tu mnogo emocija, ulozili pare da dodju do EL i to je to. Da li je Sale veliki trener to cemo tek videti. Kao zvezdas zelim mu svu srecu osim u duelima sa Zvezdom.

Неедукован

pre 6 godina

Прочитао вест и изнад главе ми се појавио велики знак питања! Отпустили Сашу Ђорђевића!? Прва следећа мисао је била да дође у Звезду, али..то је већ домен научне фантастике 🙂 Сале је по мом скромном мишљењу требао да буде човек који би клуб (Бајерн) водио дугорочно и од њега направио клуб за респект у ЕЛ. Заиста не знам детаље око раскида уговора, али мишљења сам да ће овим потезом Бајерн много више изгубити него добити. Сале је човек који је велики радник, ради студиозно и успоставља систем на дуге стазе. Не верујем да ће после свега Бајерн узети титулу у Немачкој, али видећемо, време ће показати. Салету све најбоље у будућем раду, нарочито у репрезентацији!

Zvezdasica

pre 6 godina

Delije i grobari nema sanse da Sale dodje ni kod nas,a jos manje u partizan.Nece covek sigurno da bude klubovima gde igraju,Andric,Novica,Bjelica,Jankovic ili Jovanovic

JPR24

pre 6 godina

Sale spreman da se skroz posveti, Teo i Bobi, Bogdan i verovatno Jokic ne igraju play off, tako da su i oni spremni za reprezentaciju, Bjelica tesko da ce proci prvo kolo, Nedovic u zivotnoj formi, steta samo za Macvana ako se ne oporavi, ali imamo jak sastav da napadnemo zlato
(Bata, 29. mart 2018 12:42)
Stvarno ? A na kojem to takmičenju da se napadne zlato ovog leta ? Ako nisi, a izgleda nisi, upućen, sledi svetsko 2019e... a Evropsko 2021... u medjuvremenu olimpijada 2020... Ovog leta samo dve utakmice se igraju za kvalifikacije SP, bez značaja posto su već obezbedili sledeću fazu.

Mili Marbella

pre 6 godina

@perica
Kokoškov je jedan od najozbiljnijih kandidata za klupu 'Sikstersa' ali svakako još uvek nije trener, a sam je rekao prošle godine Slovencima da hoće da se posveti svojoj NBA karijeri i da ne može da bude selektor, samim tim ni selektor neke druge reprezentacije. Želimo Igoru da dobije mesto trenera u 'Gradu bratske ljubavi', a Saletu da igramo bar finale na leto.

Gde ja živim

pre 6 godina

Za reprezentaciju je dobar i to je meni najbitnije. Doduše voleo bih da napravimo reprezentativni konzilijum sa Saletom, Igorom i još nekim (Radonjić, S. Obradović ili Džikić, take a pick), ali je to prilično nemoguće. Bilo bi finog dopunjavanja.

Rema

pre 6 godina

KOJIM KLUBOVIMA JE IMAO USPEH SEM SA PARTIZANOM?????
(NBGD, 29. mart 2018 12:59)

U pravu si, imao je uspeha samo sa Partizanom. Ali je i Sale samo sa reprezentacijom imao uspeha. Mada, tebe vise ovo prvo muci :)

antiDebil

pre 6 godina

samo pitam

Mene je ubedljivo najdraza otmica Aleksandra Sase Djordjevica !!!
Jedan mali klub je svim snagama grizao da ga zadrzi u svoje redove, hteo je da mu pruzi sansu u 17. godini da igra, da trpi njegove greske i da od njega stvara igraca ALI avaj, pojavio se neko iz velikog Partizana i samo je rekao ,,ovaj mali Djordjevic prelazi kroz nas''. Mali klub sta ce, morao je da pristane na ultimatum, posto se ipak ne moze protiv velikih....
Izvesni Slavnic Zoran je govorio o tome kako je ubedjivao celnike malog kluba da dovedu Dalipagica. Mali klub ali veliki vizionar je na to svakako pristao ali i tu se pojavio neko iz Partizana ko je tome rekao ,,njet''. Slicno je bilo i sa Kicanovicem, trebao je da zaigra za mali klub ali nista od toga, a i Grbovicem, svi su zavrsili u velikom Partizanu !

Meni je ipak najdrazi slucaj Aleksandar Sasa Djordjevic zvanog Sale Nacionale....

Neko iz mase

pre 6 godina

Otkaz nema veze sa rezultatima , a ni zvanicnim saopsrenjem.Visemjesecna trzavica na relaciji Marko Pesic-Sasa Djordjevic je razlog.Naravno , ne mozes dati covjeku otkaz dok redja pobjede , vec se cekao izgovor za vec pripremljen scenario.

ja

pre 6 godina

Ako je ovo istina, sramna odluka Bajerna!
(rudimental, 29. mart 2018 12:17)

Koji deo rečenice "ovo deluje kao iznenađenje za ljude koji nisu upućeni u dešavanja u klubu" nisi razumeo?

zemunski kej

pre 6 godina

Dosta cudna smena,Ne znamo pozadinu.Ne verujem da je zbog rezultata jer Nemci drze do ugovora i reci. Bojim se da ga je neki igrac ocinkario za nesto.

Mslm šta reći

pre 6 godina

Najveca prevara od trenera,Bajer pregovara sa Radonjicem ukoliko se ne spoji za Olimpiju sa Duletom
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Batko, 29. mart 2018 12:16

A tebi je, rode, IQ ravan broju cipela!

Jegermister

pre 6 godina

Bajern je ipak ime...Pokusavaju vec godinama da ga podignu u top deset !?Sta se desava neznam...Ljudi imaju sve,sta god pozele.Al nesta ipak fali.

Milan

pre 6 godina

Дуле је редовно надигравао најјаче тимове Европе, као и звездану пре њеног превременог гашења.
(а шта вели легенда?, 29. mart 2018 13:00)

Sta je osvojio Dule van Srbije?

Trtrrrrr

pre 6 godina

Proslog leta je isti covek rekao da ce Sale dati otkaz repki.
Sale je to odbio, secamo se svi
Verovatno je to razlog, samo su ga cekali

мерак

pre 6 godina

А никоме да не падне на памет да су се два Србина договорила. Као отказ, ово оно, морају пенали да се плате, поделе између себе и мирна бачка :)
Шалим се наравно

banjadiluka

pre 6 godina

Umjesto Saleta vraća se Anćeloti na mjesto trenera kakav Bajern Minhen Sale Bože zdravlja treba da vodi ekipe nivoa Fenera Olimpiakosa Panate...Izrasto je u vrhunskog stratega

Мрзитељи

pre 6 godina

Ocekivano.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (C i n i k, 29. mart 2018 17:08)

Yumko i ovaj iznad, isti likovi.

analiza

pre 6 godina

"Marko Pesic sa Nemackom ima internacionalno takmicenje, decko je sampion."
(nista o nicemu)
Sa Nemačkom,da.ČLAN šampionskog tima Nemačke,da.Šampion,ne.Običan igrač-šraf,tj zamenljiv.Sale-nezamenljiv igrač,razlika velika.

"Neko je Jovic, a neko je Lucic"
(nista o nicemu)
Ovaj komentar mi nije jasan.Neko je Jović(Lovernj,tj dobar momak) a neko je Lučić(tj Bertans,loš momak)-parafraziranje Vujoševića?Zašto je Lučić loš momak-sportista-čovek(šta je to uradio ili nije uradio)?Jer mislim da je Jović dobar momak-sportista-čovek.

Dobronameran

pre 6 godina

Objektivan fan@ Što ulaziš polemiku sa njima!?! Pusti ljubomorne duše nek'se puše svaki put. Rezultati u arhivi stoje ko je partizan a ko je zvezda u košarci odnosno evroligi.

voodoo

pre 6 godina

SrbEUin, 29. mart 2018 20:38)
Preterano si ostrascen, i u toj nevidjenoj ostrascenosti opet si morao da priznas da je Sale eto odlican motivator, iako si napisao kilometarski komentar o navodnim pojedinim greskama u vodjenju reprezentacije, cinjenica ostaje tri finala za tri godine, dva protiv Usa, jedno sa b timom od koga niko u Srbiji, a ni Evropi nije ocekivao da ce dalje od 1/4 finala ako uopste dodje dotle, pa dosli do finala, koliki je taj uspeh pokazuje i trenutno gde se nalaze tih 12 igraca u klubovima koji su igrali prosle godine, realno samo Bogdanovic ima neki prostor negde, ostali su manje vise nevidljivi cele sezone, sa tom ekipom je Sale dosao do finala, a ti slobodno veruj u to sto si naveo tu smesnu analizu trebao je da igra flaster na Prepelicu i slicne stvari, po tome se vidi koliko se zapravo razumes, ekipa sa povredjenim prvim plejmekerom, koji je inace bio treci plej u punom sastavu tima, treba da igra flaster na sporednom sa kim mozda Bogdanovicem koji nije mogao vise da skoci za sut pred kraj utakmice od umora, kao i ta prica trebao je da ga zameni, verovatno, medjutim menjate najboljeg sutera u finalu Evropskog samo kad imate nekog ko ce sutnuti umesto njega isti broj puta bez da dodaje kad ima prazan prostor zbog neiskustva, a mi takvog sa tom b selekcijom nismo imali, sto se videlo u igri nekoliko puta da su pojedini igraci izbegavali da sutnu i kad su mogli. Prosto to finale nam nije islo na ruku, Slovenija je bila domacin, bili su motivisni kao nikad, a mi sa B timom koji je imao jos povredjenih u sastavu nismo uspeli da 4 puta zaredom nadmudrimo na papiru jacu ekipu u eliminacionoj utakmici od 1/8 finala, zao mi jeste bilo ali je mnogo bolje sto smo procitani i izgubili u finalu nego nekoj od tri utakmice pre toga od realno solidnih ekipa.

yok

pre 6 godina

I tako nikad nećemo saznati da li bi osvojio prvenstvo
ili ne, kao i u Panatenaikosu, uzme kup i ima šansu da uzme i
prvenstvo i onda dobije otkaz.Pao sa zamenom te godine nije uzeo prvenstvo, a neće ni Bajern.

santa justa

pre 6 godina

Doduse, meni je sladje sto je od nicega pravio nesto, mislim na Partizan. A od necega pravio nista, Zvezdu :)
(Rema, 29. mart 2018 12:59)
Pozdrav od Jenkinsa, MW-a, Kalinica i Radonjica. Zavrsili su ono sto je Nolan Smith zapoceo.
Inace potez Bajerna je nerazumljiv. Sumnjam da je zbog rezultata, verujem da je u pitanju nesto sasvim drugo. Ali njihovi novci pa i njihova odluka. A da ce se usreciti sa Radonjicem veliko je pitanje. I on je umeo da prospe veliki +. Setih se Strazbura u EL.

Pera

pre 6 godina

Isto je tako i u Panatanaikosu Sale bio najveci problem...vidim, iznaosvajali se titula...nidje veze... S napomenom da u toj jednoj polusezoni i nije bas blistao, pa kao ajde... Al’ u Bajernu, cini se, konstantan napredak, sem ovog dvomeca sa Darusafakom...al’ sve je to sport. Dobio ga je trener koji je vodio Cliveland Cavalierse, ej! Ne znam, mozda gresim, ali prestrogo i ne bas promisljeno od strane celnika Bajerna, osim ako ne planiraju da dovedu Zeljka Obradovica, Etorea Mesinu ili nekog iz top 8 dokazanih evropskih trenera.

Aleksa

pre 6 godina

eto radosti za pantere
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dostojevski, 29. mart 2018 13:38)

Само се миш крије у мраку, једе углавном храну биљног порекла) радују туђој лошој срећи...

Pera Magic Mitic

pre 6 godina

Dejan Radonjic novi trener Bajerna. Ovo se odavno znalo da ce biti smenjen Djordjevic ali je imao dobre rezultate tokom sezone pa se malo oduzilo.
(Milos, 29. mart 2018 12:04)
Trinkieri je trenutno slobodan. Ako je zdrav, najverovatnije je on prvi pik.

H2O

pre 6 godina

Za nas koji slabije pratimo Nemacku ligu I desavanja, moze li neko da napise moguce razloge? Ovako krajickom oka se cinilo da Bajern igra dobro, da ima dobre rezultate?
(cabos-t, 29. mart 2018 12:02)

zivim u Bambergu, tako da pratim basket i bio sam iznenadjen ove sezone koliko Bamberg sa jednom odlicnom ekipom igra tako lose prvenstvo, bukvalno su na granici da ne udju u play of (trenutno 8.mesto), a isto tako iznenadjen koliko je Bayern odlican na svim frontovima, sa po meni tanjom klupom, verovao sam da je kljuc svega Sale. Sada ocekujem da Bamberg osvoji prvenstvo.

Neko iz mase

pre 6 godina

@nosi fenjer,navija za fener

Sportando grobar :D Sagledaj is sadasnje perspektive ko je u teoriji zavjere , a bolje da sam ne zakljucujes ko navija za koga.Mada si mi samo potvrdio koliko neutralno pisem , kada si mi zalijepio pogresnu etiketu ;)

Idn

pre 6 godina

Najace su mi ove price igrali lotomatika , lijetvos, paok pa je bilo slabije... A sad po kljucu igraju ekipe koje plate privatnoj ligi da igraju... Ne znam koja je razlika u odnosu na Armani, Bamberg , Zalgiris (lijtvos je na terenu izborio El tad kao I Lotomatika I Paok I prvak Francuske koji je uglavnom bio Ortez) sistem dosadan do zla boga sto ce se I videti po padu gledanosti jer mi nismo Nba. Ovako top 16 ludilo svaka utakmica mec lopta.

Dare

pre 6 godina

A sad otkaz u rep. i dovedite Kokoskova.
(Where is my sendvič, 29. mart 2018 12:32)

Kokoskov je i otisao iz Slovenije, jer hoce da se posveti NBA karijeri, a i sam je rekao da ne moze na obe strane da radi.Tako da od toga nema nista

MilosM

pre 6 godina

Ne znam i kosarku pratim ceo zivot,laicki,navijao sam za bajern i saleta legendu,u oba meca igro,"kec"na njih,ali bajern je morao da dobije bar jednu,sta vise msm da dacka nije bolja od njih,jer voditi 23razlike,45sek.pre kraja pp. I ajd desava se..ali onda da im se ne vrati u nemackoj,jes onaj ludi amer,rekord u trojkama i cirbes ni senka kao u zvezdi a jovic ko jovic,za onakve poraze,ipak i trener snosi deo odgovornosti.

realista

pre 6 godina

@zvezdas a kako je fmpczvbgdiva igrala kuci protiv bamberga, darusafake,zalgirisa i slicnih? hocu reci kad spominjes real spominji i ostale vase uspehe, f4 ...'a da necete vi dalje od top 9! pozdrav.

MisterNo

pre 6 godina

@Nikola
Ajd nemoj zezati. Mi stariji znamo da su Saletu tada u Zvezdi rekli da nije perspektivan. Niko ga nije oteo. A pogresi ziv covek, i Jordana svojedobno nisu uvrstili u tim....

Saša

pre 6 godina

eto radosti za pantere
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dostojevski, 29. mart 2018 13:38)

A zašto?

lal

pre 6 godina

@dostojevski: "panteri" bi bili srecni da sale dodje na mesto trenera crvene zvezde... samo zlonameran covek moze da pomisli da 90% zvezdasa ima bilo sta protiv saleta, zeljka, bogdana... a i onih 10% su ili neka isfrustrirana deca ili navijaci po profesiji...
a znas sta je jos zanimljivije... 90% navijaca partizana naziva navijace najveceg rivala pravim imenom... a onih 10% su... znas i sam... jedan si od njih...

Slobodni Klikeri

pre 6 godina

Ne znam u cemu je stvar,slabo i pratim,ali ova odluka mi deluje kao da je uprava Bajerna vec utripovala da im je KK za Evropu isto sto i FK. Njima treba jos 10 godina vrhunskog i strucnog rada i mnogo potrosenih para da bi dosli na ozbiljan evro nivo. Ako to zele naravno.

mergo vupertal

pre 6 godina

@ pero
Bayern u kosarci i Bayern u fudbalu, to su
dimenzije.Polufinale i posle 50 god, kup
Nemacke to niko od njih nebi pre sezone
verovao u taj uspeh.

Bane

pre 6 godina

(beli65, 29. mart 2018 12:43)

Pa to je najmanje do selektora više do igrača. Ako se pogleda skoro na svakom prvenstvu nam fali dobar deo igrača. I dođemo do finala e sad to finale nam obično treba neko od tih što fale da bi napravili taj zadnji korak. Tako da ako Bog da da se jednom skupimo ko ljudi znači naš najjači mogući sastav pa da vidimo jer možemo i to zlato osvojiti. Ako ne onda je problem selektor.

Bane

pre 6 godina

(dex, 29. mart 2018 12:24)

Drugar ako se ikad mi skupimo u našem najjačem sastavu "možda" se neće dovoditi u pitanje sigurno idemo do samog kraja. E sad za poslednju prepreku videćemo. Mada prvo da mi vidimo kompletan tim pa onda pričamo o mogućim uspesima.

znanje-imanje

pre 6 godina

I za nas koji ne pratimo nikakvo iznenađenje. Naš je, volimo ga, ne kuka, ne traži izgovore, odličan igrač i osoba.
Ali trenera u svim sportovima je u stvari skup nekoliko disciplina, a talenat za igru nikako ne povlači sa sobom domet ni u jednoj. Neki umeju da zapaze talente neki ne. Neki umeju od njih nešto da naprave neki ne. Neki mogu da osmisle od raznih igrača ekipu neki ne. Neki shvataju šta dati tim može da igra neki ne, neki umeju da uigraju tim neki ne, tempiraju formu ili ne. Potpuno je posebna tek dimenzija vođenja utakmice, i prve polovine: ono pre igre, a tek ono za vreme igre. Jako mali broj ljudi ima ijedan od ovih talenata, a kamoli više. Pa interakcija sa fitnesom, ekstremnim sposobnostima, ishranom, medicinom; pa kunst psihologije, individualne, pa onda grupne, pa kunst ponašanja u tome...
(i još otsustvo ličnih mana - što je tek problem za razne Vujoševiće i Obradoviće pa ih onda neki Blat ili Mesina pobede jer su manje nebulozni, manje opterećuju pa im tim pruža više)
Saši razno fali a nije se nešto ni razvio tokom šansi koje je kao malo ko imao. Selektoru nešto od ovih mana može i da prođe jer je vreme kraće, tim kvalitetniji a kod nas ima super saradnike. Najbitnije ima - da on sam nije psiho!
Ni Radonjić nije neki talenat ali je kao radnik upeglao odbranu a vremenom bar naučio da reaguje. Bajern ulaže i BMW hoće da ponovi fudbalski uspon. Pretpostavljam dupli razlog otkaza: ne samo panično kratkoročno nego ga ne vide kao dobrog na duge staze.

Pera Magic Mitic

pre 6 godina

Samo ga mi u reprezentaciji trpimo 
(trt, 29. mart 2018 11:59)
A sto? Sto nije uspeo da pobedi Amere? Ili sto je "kiksnuo' u finalu EP protiv Slovenije...sa trecom postavom i naknadno povredjena 2 igraca.

maconii

pre 6 godina

izgleda da su neki nesporazumi u pitanju koji traju vec duze vreme..moguce da su ili neki sukobi ili nesuglasice sto se tice formiranja ekipe ili vizije za buducnost,stil igre koji forsira sale se ne podudara sa onim sto zeli bajern....ne verujem da je otpusten zbog rezultata...polufinale evrokupa je odlican rezultat a pri tome su ubedljivo prvi u nemackoj i najverovatnije bi uzeli titulu...

zoran

pre 6 godina

Meni se zgadio kad se ono bez ikakvog razloga javno, na utakmici, istresao na Micovu (koji je u tom trenutku a i sada bio preko potreban reprezentaciji), samo da bi se pokazao kao nekakav autoritet, .
(Kolubarac, 29. mart 2018 16:53)

Meni je to jedan od najboljih trenerskih poteza ikada, i primer drugim trenerima kako se dize samopouzdanje igracima u timu odstranjivanjem kukolja.

neko tamo

pre 6 godina

@Dragan Rs jel neku jacu ekipu od atinskih zeceva posto je sa njima vec osvojio evroligu? kakvi poznavaoci kosarke, kaze covek prosecni igraci.....