Vaterpolo 161

Nedelja, 25.03.2018.

10:10

Vaterpolo klubu Partizan preti gašenje

Vaterpolo klubu Partizan preti gašenje jer više neće moći da besplatno koristi bazen na Banjici.

Vaterpolo klubu Partizan preti gašenje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

161 Komentari

Sortiraj po:

Revolt

pre 6 godina

Nije to nista pokazalo, da su to igraci iz vase skole pa i da kazes, ali nisu - vi uvek prvo morate da unistite nas da biste dosli na tron, tako je i Becej vama i nama (u)radio. Inace, veliko je pitanje da li biste osvojili te sezone da LS nije bila onako tesko okrnjena...

Vladasd

pre 6 godina

Ovakva odluka jednog nebitnog lika je najvise obradovala reprezentacije Madjarske, Crne Gore, Hrvatske i naravno navijace STUBA!

Ne revolt to je FRUSTRACIJA

pre 6 godina

Uporedjivati Zvezdu I Partizan u vaterpolu je isto uporedjivati ficu i mercedes.Zvezda je u ex Yu bila vise drugoligas nego prvoligas bez ijednog trofeja.

Svarog

pre 6 godina

1994... Vreme SPS-a i Mirka Marjanovića, koji su toliko gurali partizan u svim sportovima da se nastavilo i u doba Tadića. Sad se samo ispravljaju mutne stvari. Čuj pokloniš nekom klubu čitav bazen, pa gde to ima?

Vlada

pre 6 godina

.....,
Onda Marakanu vratiti,drzavi i narodu posto su je oni gradili. FKCZ ni je dao ni dinar za gradnju. Jos ste, za vreme gradnje igrali na JNA. LUPETAS!!!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zvezda padalica**, 25. mart 2018 11:05)

Gde ti ovde vidiš paralelu? FK Crvena Zvezda plaća korišćenje Marakane, plaća održavanje iste, plaća troškove iste, plaća unapređenje iste. Menja stolice, travnatu podlogu, instalacije, krov,... Šta od toga radi VK Partizan sa bazenom na Banjici? Da li grad ima išta od toga? Može li se na bazenu na Banjici odigrati reprezentativna utakmica?

Vlada

pre 6 godina

Dajte nam svima iste uslove i opet ce, pre ili kasnije, biti isto!
(Revolt, 26. mart 2018 09:13)

Tako je, prijatelju! Dajte nam svima iste uslove! Pa ako tada budete opet ubedljivo najbolji, prvi ću vam pružiti ruku. Ali sve dok ste ubedljivo prvi zahvaljujući tome što imate nefer prednost u odnosu na konkurenciju, nemate pravo žalbe ni glasa. Ona jedna godina kada je VK Crvena Zvezda postala prvak Evrope jer uložena gomila para u nju je pokazala koliko je, u stvari, lako da se bude dominantan kada se ima para.
Sad se pokažite, ako imate školu. Tako ste se i u košarci busali nekom svojom školom. Pa gde su vam sad svi ti talentovani omladinci koje učite da igraju košarku?

Slavica

pre 6 godina

Smatram da Izvršni odbor imenovane opštine nije smeo da tek tako pokloni bazen i imovinu bez Ugovora i nadoknade.Pitanje je šta se to devesetih mutno radilo i kome je i kakav ustupak učinjen.
Da je bar kroz to poklanjanje bazena i imovine klubu, uslovljeno da se deci iz osnovnih škola i omladini, bazen po nekim danima planskim ustupi na besplatno korišćenje ili da je formirana besplatna škola plivanja za decu i omladinu, bio bi razlog za nekekvo pravdanje, ali na ovakav način dolazite u situaciju da sumnjate u ispravnost takve odluke.
Nije mi poznato da je još neki klub imao besplatno korišćenje bazena ili da mu je neko galantno prepisao ili dao tek tako imovinu, morate priznati malo čudno, ali nije nepopravljivo, ZA SVE POSTOJI VREME I ZAKON.
Gospodo koliko je taj klub uložio u prostor i kvalitet objekta za ovo vreme korišćenja, a kolike su plate imali zaposleni?
Odgovoriću Vam,jer sam bila korisnik bazena sa mojom porodicom,a zbog novih cena i hladne vode, odustali smo od korišćenja istog, mislim da je vrlo oskudno ulaganje bilo prema dobijenoj imovini, a lični interes pojedinaca velik.

Slavica

pre 6 godina

Smatram da Izvršni odbor imenovane opštine nije smeo da tek tako pokloni bazen i imovinu.
Pitanje je šta se to devesetih mutno radilo i kome je i kakav ustupak učinjen?
Da je bar kroz to poklanjanje bazena i imovine klubu, uslovljeno da se deci iz osnovnih škola i omladini, bazen po nekim danima planskim ustupi na besplatno korišćenje ili da je formirana besplatna škola plivanja za decu i omladinu, bio bi razlog za nekekvo pravdanje, ali na ovakav način dolazite u situaciju da sumnjate u ispravnost takve odluke.
Nije mi poznato da je još neki klub imao besplatno korišćenje bazena ili da mu je neko galantno prepisao ili dao tek tako imovinu, morate priznati malo čudno, ali nije nepopravljivo, ZA SVE POSTOJI VREME I ZAKON.
Gospodo koliko je taj klub uložio u prostor i kvalitet objekta za ovo vreme korišćenja, a kolike su plate imali zaposleni?
Mislim da je vrlo oskudno ulaganje bilo prema dobijenoj imovini, a lični interes pojedinaca velik.
Poznato mi je da je bazen vrlo zapusten i da je voda hladna, te da je na taj način mnogo njih koji su ga koristili odustalo od dolaska.
Koliko su deci naplaćivali treninge,gde je novac?
Puno pitanja ali nema odgovora.

Toto-ko-tunjo

pre 6 godina

Svi su skocili na Andriju Prlainovica onomad kada je ukazao na probleme u sportu odnosno da nema sistemskog ulaganja u sport i evo dokle smo dosli, da je najuspesniji srpski, evropski i svetski vaterpolo klub pred gasenjem.
(ma nemoguce, 25. mart 2018 13:02)

Ma velika tuga, smrc. Dok je On tu, nema vama zime. "Hvala, predsednice!" vec odradjeno.

Revolt

pre 6 godina

Mike, Mladost je isto sedam puta. Smesni ste svi vi koji lamentirane nad sudbinom Beceja koji je bio vestacki projekat te vlasti i sa padom iste je i propao, a upravo je vama ukrao najbolje igrace sredinom devedesetih i vi ih sad zalite Hahaha Smesno je to izjednacavanje i poistovecivanje, Partizan je vec i sedamdesetih (kod onog prvog dogovora sa gradom) imao status visestrukog prvaka Evrope, a kamoli pre 20 i kusur godina! NACIONALNO DOBRO! Dajte nam svima iste uslove i opet ce, pre ili kasnije, biti isto!

Majka

pre 6 godina

Prosto je neverovatno sta se desava!!! Kako neko ko ne placa porez,struju,grejanje,a redovno naplacuje deci PAPRENE clanarine,ima pravo da pravi pobune i da kaze bilo sta?! Ista situacija je i u KK Partizan! Sram vas bilo vaterpolo klubu Partizan! Znate da uredno otmete deci,a gde je taj novac?! Predsednice,molimo Vas da pomognete nasoj deci i da presecemo ovaj lanac lopovluka!

Leo

pre 6 godina

Uz duzno postovanje Partizana kao nekadasnjeg evropskog sampiona, ali mora da se zna sta je cije. U ovom slucaju, bazen je vozdovacko vlasnistvo. Na kraju krajeva, i stadion u Humskoj je vlasnistvo vojske...ex stadion JNA.

Buba

pre 6 godina

VK Partizan vec godinama koristi ne samo bazene vec i zakupnine poslovnog prostora SC Banjica,sve protivzakonito,a svoje obaveze prema drzavi ne placaju.Tome se jednom mora stati na put.

Mike

pre 6 godina

Hvala na gasenju najvecem vaterpolo klubu na svetu, hvala na srozavanju najveceg kosarkaskog kluba na ovim prostorima, hvala na srozavanju najboljeg hokej tima u zemlji prethodnih 20 godina...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (el_kiddo, 25. mart 2018 11:26)

koliko je vama grobarima ispran mozak to je strašno. Ko je najtrofejniji klub na svetu Proreko 8 puta prvak evrope, Mladost zagreb 8 puta. Košarka Bosna prvak evrope 1 put , Cibona 2, Split 3 put. Gde ste to najveći i njatrofejniji?

Aca

pre 6 godina

Ne vidim uopste razlog da jedan klub koristi imovinu svih nas,naravno da klub treba da postoji ali i ostali gradjani treba da koriste taj bazen

...........

pre 6 godina

(who the f..k are you, 25. mart 2018 17:32)

O čemu pričaš ti? Gasprom nije srpsko državno preduzeće nego ruska kompanija koja posluje u Srbiji

*profesor*

pre 6 godina

(who the f..k are you, 25. mart 2018 17:32)

Kako si samo posten. Da se uzmu Zvezdi pare od Gasproma i daju vaterpolu, odbojci i ostalima. A tvoj klub ne spominjes i njegove drzavne sponzore. Da se uzmu i tu sve pare. U Partizanu su mnogo vece kradje neko u Zvezdi. Godinama su imali dobre rezultate, prodaju i pare od drzave i ni evro dug nisu vratili.
Jedino sto mogu da se slozim jeste da drzava treba potpuno da prestane da finansira SVE klubove u fudbalu i to prebaci na ostale sportove. A posle u okviru svakog sporta da ima rezultataki ko koliko zasluzuje. Tada bi Partizan profitirao u vaterpolu, a Zvezda u kosarci, koliko god vas to bolelo. :D
A ovo tvoje ime u potpisu je nesto sto ce neka druga izraelska deca jednog dana u dalekoj buducnosti da napisu kad cuju da igraju za nekim timom iz Srbije, koji nije Zvezda. Ali ne brini, ako si stariji od 25 godina mozda tu evroligu i ne docekas. :D

Dusan

pre 6 godina

Direktorka objasnila, oni 24 godine(!), prakticno, imaju bazen u svom vlasnistvu, ne placaju termine, vec oni ubiraju prihode od termina koje ostali zakupljuju, a sada, kada su primorani da imaju uslove kao i svi ostali vaterpolo klubovi u Srbiji, kao, klub se gasi. Nema nista od toga, ovo je samo kuknjava da bi se izvukao koji dinar od drzave.

who the f..k are you

pre 6 godina

Šta i kome VK Partizan da plaća za bazen, jel ste vi pri zdravoj pameti...pa on treba da se tretira kao nacionalno dobro...toliko dece sklonio sa ulice, toliko trofeja, titula, igrača koji su proslavili ovu zemlju...jedan bedni bazen ne može da dobije...pa ima sportova koji nisu profitabilni i njima država treba da pomaže, a ne fudbalu... 5 miliona evra dobija godišnje jedan klub od gasproma ( čitaj države ) ...dajte to vaterpolu, atletici, šahu, kome god...to bi bilo pravedno i pošteno, fudbalski timovi ni dinara ne treba da dobiju od države, nek se privatizuju, a ako nema država snage, nek igraju amaterski...

Ti si samo mali p

pre 6 godina

@,who the f...are you,nacionalno dobro na racun drugih klubova,drzave,itd.Malo morgen,placajte kao svi normalni klubovi,drzavni projekat no.1.

POPE

pre 6 godina

Partizan bi sve dzabe.Fudbalski stadion,Banjicu i predlazem da im jos prepisete Arenu ili Pionir i neznam da li bi i tada bili zadovoljni.

slobinator

pre 6 godina

Nakon svega, Aleksandar Vucic ce moci da kaze: Ja sam svoj zadatak ispunio. Partizan vise ne postoji.
(Olimpijada, 25. mart 2018 11:59)
kako da ne.zato vam je poklonio titulu u fudbalu prošle godine.vućić je na vlasti praktično od 2012.za to vreme je partizan uzeo 4 titule u fudbalu i 3 u košarci,dok pod tadićevim režimom zvezda nije uzela ništa.poturali su nam onog vesića da nam vodi košarkaški i fudbalski klub.pravo je čudo kako je zvezda uopšte opstala

fandjo

pre 6 godina

Glupo je i raspravljati bilo sta na temu vaterpola . Sport koji se igra u samo par drzava i kome preti pedala sa OI .
Partizan ima uslove 100:1 u odnosu na sve druge . Baza je reprezentacije i tako je kako je . Pre neki dan je neko obrazlozio da je CZ bila prvak sa Partizanovim igracima a ne razume da su to igraci od 17-19 god iz CZ , Vojvodine , Primorca i drugih klubova . Prosto jedini imaju uslove za koliko toliko bavljenje na profesionalnom nivou .
Becej , CZ su pokazali da nije nikakav bauk biti Prvak ako dobijes sl Partizanu , nikakva drama lagano . Ako ne moze vise neka bude jedan klub i kraj price , samo da ne citamo ovde budalastine , moc , tradicija bla bla .
Ja sam saglasan da postoji samo Partizan ionako nema mogucnosti za vise od jednog kluba .

Gorki

pre 6 godina

Obraza nemaju. Ceo zivot su kukali na drzavu a UVEK dobijali najvise !!!! Samo jedan mali primer tome je i 2011 godina koju je neko ovde pomenuo. Te godine su osvojili titulu evropskog prvaka a samo godinu-dve pre toga u javnosti su kukali kako ostaju bez bazena i kako su pred gasenjem. Onda je Soskic od drzave dobio ogroman novac sa kojim su sklopili veoma jak tim i odmah osvojili titulu.

peca

pre 6 godina

Da li je moguće da država pomaže fk Zvezdu i Partizan a ne pomaže najtrofejniji sportski klub u državi za koji treba mnogo manje para. Pogledajte i naš najtrofejniji sport gde je posle osvajanja olimpijske titule :naših vaterpolo klubova nema ni na fajnal foru jadranske lige, reprezentacija nije izborila plasman na finalni turnir svetske lige. Napredno nema šta.

cukce

pre 6 godina

Ne postoji klub u svetu u bilo kom sportu koji je stvorio toliko vrhunskih igrača. Najbolja sportska škola ikad... I to su ovi uništili. Mislim na nazadne.
(Peca, 25. mart 2018 14:43)

Na zalost unistenje je pocelo dosta ranije, pa i titula prvaka Evrope 2011. je osvojena u veoma teskim uslovima, i nije ovo prvi put da se preti gasenjem. Kod nas u sportu je veliki problem oko vlasnicke strukture, klubovi su svaciji i niciji. Vaterpolo je na zalost ne profitabilan sport, ali veoma malo pa para treba za vaterpolo, ako vaterpolo klubovi posluju u gubitku, to nisu veliki gubitci kao sto su gubitci kod fudbalskih klubova ili eventualno kod kosarkskih. Svakako da deo novca koje drzava sipa u fudbal treba preusmeriti u druge sportove, koji donose sportske rezultate, ali i klubovi ne trebaju samo da kukaju vec da traze i sponzore! Stanje u vaterpolu i uopste u nasem sportu je najbolje opisao Andrija Prlainovic posle Rija, kada se vlast utrkivala da cestita i da deo zasluge prisvoji, sto je skandalozno!

Ноле

pre 6 godina

Звезда је тренирала у Зрењанину па никог није било брига.Што би нас сад било брига !?

Peca

pre 6 godina

Ne postoji klub u svetu u bilo kom sportu koji je stvorio toliko vrhunskih igrača. Najbolja sportska škola ikad... I to su ovi uništili. Mislim na nazadne.

Laki

pre 6 godina

Ako cemo realno to ce se resiti sigurno se nece ugasiti Partizan ne znam cemu ovo alarmiranje javnosti...Imaju papire da je bazen njihov pa nek idu na sud i cao.

ma nemoguce

pre 6 godina

Svi su skocili na Andriju Prlainovica onomad kada je ukazao na probleme u sportu odnosno da nema sistemskog ulaganja u sport i evo dokle smo dosli, da je najuspesniji srpski, evropski i svetski vaterpolo klub pred gasenjem.

majstor

pre 6 godina

Da li su ljudi u Srbiji svesni uopste da je VK Partizan medju pet najuspesnijih sportskih kolektiva NA SVETU u svim sportovima ? To hocete da ugasite ? Da li se salite ?

Dosta ste jahali narod

pre 6 godina

Cekaj na osnovi cega ne placaju bazen vec 20 i kusur godina?
Ostali kljubovi u Srbiji imaju iste mogucnosti i oni ne placaju bazene?
Nek se obrate organu koji im je to dozvolio umesto da kukaju po novinama.

zexmare

pre 6 godina

olosi unistavaju i drzavu i sve sto vredi u njoj. zato najpametnija deca i beze u inostranstvo iz ovog beznadja. oprosten dug fkcz od 50 miliona eur, a fudbaleri sa dve leve noge...

sd hajat

pre 6 godina

sportsko drustvo partizan funkcionise po principu-kako ste sejali,tako i zanjete!
dok su imali moc,nisu izgradili ni jedan zdrav sistem,nego na silu,daj daj daj!
e,sad je sve doslo na naplatu.
i kako bre bazen dzaba,dokle vise bre!

Andrea Djani

pre 6 godina

Sve je to posledica toga sto su vlasnici nasih najvecih firmi cije bi minimalno sponzorstvo spasilo nase klubove skolski begunci sa casova fizickog, a sa druge strane drzava olicena u nasem predsedniku ne zeli da donese Zakon o sportu kojom bi omogucila da ti klubovi imaju vlasnika , a zasto , zato sto ovako preko svojih ljudi vlada u svim klubovima .

hrvat

pre 6 godina

dajte ljudi jeste li normalni
žalosno je kod nas na šta su spali Cibona, Split (Jugoplastika),
ne radi se toliko ni o tradiciji koliko je to važno za razvoj sporta općenito i za djecu koja treniraju u mlađim uzrastima a nisu na ulici
učinite nešto

Neutralac

pre 6 godina

Ugasiti sve sto nosi ime Crvena Zvezda i Partizan i konačno uvesti privatizaciju.
Tolike su bolnice i škole završile u privatnim džepovima zarad lažnih stubova srpstva.

Država koja ne zaslužuje da postoji

pre 6 godina

Nema privatnih sponzora. A kako bi ih bilo, kada se šalju pretnje i inspekcije sponzorima Partizana? Bio sam blizak upravi KK za vreme Vujoševića, znam dosta. Bilo je ljudi koji su dolazili i govorili da ne smeju javno da pomognu, davali ponekad donacije, muka živa, jer Zvezda mora da bude prva a plan za Partizan je bio da se samo održava u životu, da previše ne nerviraju glasače. Ova vlast nije loša, ona je teško bolesna, a i mi kao društvo kada ovo dozvoljavamo.

el_kiddo

pre 6 godina

Hvala na gasenju najvecem vaterpolo klubu na svetu, hvala na srozavanju najveceg kosarkaskog kluba na ovim prostorima, hvala na srozavanju najboljeg hokej tima u zemlji prethodnih 20 godina...

Zoran

pre 6 godina

Ne treba ugasiti VK Partizan već treba ugasiti i staviti katanac na bazen. Ono je dno dna. Na taj način će se spasiti nečiji život jer plivajući pogled mi je bio usmeren ka plafonu da mi ne padne nešto na glavu. Sramota je da klub dočekuje protivnike u onakvom bazenu. voda ledene, pola pločica fali, plafon u stanju rušenja. Strašno je gde naši klubovi treniraju a još zakupci traže da mora da se plati. Ja se samo pitam ŠTA TO VK PARTIZAN TREBA DA PLATI.

Dejan CZ

pre 6 godina

Postoji li neka grana sporta gde ovaj klub nije dobio nesto dzabe na koriscenje i da njegov opstanak ne zavisi od tereta Drzave (citaj,narodnih para)...

Mare

pre 6 godina

Vaterpolo je sport koji (osim EP, SP i OI) niko osim porodica igrača ne gleda i to u 5 zemalja na svetu. Odatle sledi da nema prihoda od karata, da nije interesantno sponzorima i da para nema. Jedini način da takvi sportovi opstanu je da im pomogne država. Ali svima jednako a ne samo jednom klubu.

Dragan BL

pre 6 godina

Daj im besplatno stadion, bazen...hoće da im država i dvoranu napravi...da im se sipa lova po potrebi...državni projekat no.1 u Evropi!

nista o nicemu

pre 6 godina

Zar nije to samoodrziva institucija koja uvek sve placa, i beskompromisna opozicija kojoj grad i drzava nista ne daju? Kako sad ispalo da koriste bazen besplatno i bacaju pare, nas, poreskoh obveznika?

Denny Cane

pre 6 godina

Zaista tužno, kao navijača Partizana me ovo pogađa ali takvo rukovodstvo i upravljanje pa to je strašno, svi klubovi treba da budu ravnopravni i svako treba da odgovara za svoje postupke makar bio i stostruki šampion Evrope, sa žaljenjem kažem ali celom našem sportu je potreban reset i to hard

Debeli Sava

pre 6 godina

@Kangrga

Kad bi vratili sve što su komunjare podelili između sebe pola grada bi bilo na ulici.Još kad bi pozatvarali sve firme i klubove koji ne plaćaju dugove Srbija bi bila mrtva zemlja.

Uroš Đumđević Premlaki #32

pre 6 godina

Eto, bar jedna lepa vest od jutros. Jos da im kosarkase isele iz Pionira i vrate u halu na Novom Beogradu, pa da sve bude na svom mestu. Tacka na crno beli svet.

Dragan

pre 6 godina

Nisu plaćali ništa, a u blokadi godinama silne milione. A upravljaju tolikim centrom sa gomilom lokala, kafića, terena, bazena. Gde odoše pare? Dosta sa tim vaterpolo lobijem u politici, gvožđabez obzira na stranke- Udovičić, Šapić, Šoštar...

zvezda padalica**

pre 6 godina

.....,
Onda Marakanu vratiti,drzavi i narodu posto su je oni gradili. FKCZ ni je dao ni dinar za gradnju. Jos ste, za vreme gradnje igrali na JNA. LUPETAS!!!!

Zvezdaš

pre 6 godina

Partizan je sinonim za vaterpolo i žalosno je sto mu preti gašenje. S druge strane - zašto su oni koji su upravljali finansijama kluba doveli isti do prosjačkog štapa?

Struki

pre 6 godina

Katanac! Kad ostali klubovi mogu da placaju obaveze moraju i gospoda iz VK Partizan! I Zvezda je bila prvak Evrope, pa nikad nije mogla gratis da koristi usluge plivalista!

Fenomen

pre 6 godina

Navijam za Zvezdu, ali zaista mislim da bi bio sportski zlocin dozvoliti da se ugasi institucija najtrofejnijeg srpskog sporta. Vaterpolo skola Partizana je neiscrpan izvor najvecih talenata i ako se taj klub ugasi ugasice se i vaterpolo u Srbiji. Nadam se da nece do toga doci.

Tezak kriminal

pre 6 godina

To da je neka drzava prvo bi pohapsila sve koji su doprineli da se SC Banjica uopste i dodeli VK Partizan! Pa sta je FK CZ za najveci trofej u Bariju trebala da dobije pola Beograda?

mrgud

pre 6 godina

Zalosno je kad se gasi bilo koji klub u bilo kom sportu u ovoj nasoj jadnoj Srbiji. Ali moram da kazem da moje dete u Leskovcu trenira kosarku, taj klub placa zakup gimnazijske sale a mi kao roditelji mesecnu clanarinu. Putovanja na utakmice takodje placaju roditelji i klub tako funkcionise. Zalosno je da klub kao sto je u ovom slucaju vk Partizan ne moze da zivi od clanarine svoje dece i nekoliko manjih sponzora.

Kangrga

pre 6 godina

Dobili su plivalište na trajno upravljanje i korišćenje?!
Na osnovu čega su dobili nešto što je državna imovina? Kakvi su to komunistički fazoni?
Plivalište treba da je u vlasništvu grada i da grad ubira prihode od termina i zakupa. Na osnovu čega je Partizan dobio ekskluzivno pravo da praktično postane vlasnik državne imovine? Da se razumemo, ne treba ni Zvezda ili neki treći klub da bude vlasnik nego grad koji će organizovati škole plivanja za decu.

Skafi

pre 6 godina

Stvar je vrlo prosta. Svi naši klubovi su u takvoj situaciju jer ne postoji nikakva ekonomija a samim ti ni sponzori ,ako se izuzmu sponzorstva javnih preduzeće , a samim tim što ne postoji ekonomija , ne postoji ni radnička klasa koja bi išla na autakmice domaćih klubova. Prosto i jednostavno

Petar

pre 6 godina

Sport je poslednja nada deci u ovoj lepoj, ali tuznoj bestragiji. Profesionalan , ili amaterski, nebitno.Niko, ali niko ne razmislja o deci i mladima. Kao drustvo smo slabi potpuno.

Mama vaterpoliste

pre 6 godina

Strašno !
Dete mi je stasalo u Partizanu.....doživljavamo porodično taj klub kao njegov drugi dom.....sada je student,vaterpolista u Americi....
Kako nema sponzora ????
Sramota !!!

CRNA RUKA

pre 6 godina

Nadam se da sad vidite zašto je VK CZV znatno lošija od Partizana. Zvezda je uvek morala da plaća svoje termine, da bi im besplatno državno mezimče kasnije odvodilo najbolje igrače. Čim se uspostavila ravnoteža.... čabar.

XYZ

pre 6 godina

Mi trofejniji klub od ovog nemamo. Bar sa necim da se ponosimo. Trebalo bi im omoguciti sve uslove zao nesmetan dalji rad. Da ovo ima Engleska, Francuska ili Nemacka, napravili bi bazen samo za njih. Ovako ostaje samo nada da se naslov ovog clanka nece ostvariti!

dno dna

pre 6 godina

Očigledno je da niste sposobni da vodite taj bazen kad već 10 godina koliko. Ja znam se patite sa plaćanjem računa, imate dece i dajte termine zaradite pare. Vi bi da je vaše pa da vam drugi plaćaju, ali tako je sve u ovoj državi. Jer niko ne odgovara za svoje postupke.

......

pre 6 godina

SRC Banjica nije vlasništvo VK Partizna niti može da bude.
Nije VK Partizan izgradio taj bazan i ceo taj kompleks nego država i grad.
Ta odluka iz 1994 godine je doneta kao i danas što se donose odluke tj ispod žita.

Treba SRC Banjicu vratiti gradu i državi na upravljanje kako bi svi mogli da koriste taj bazen i kompleks a ne samo VK Partizan.

ljubitelj

pre 6 godina

Privilegovano sportsko drustvo od pocetka. Sta god su hteli dobili su. Na kraju su dobili i izjednacenje po broju titula u fudbalu, pre toga i u kosarci. Uvek vodjeni parolom: Drz'te 'lopova', ja sam zlato. Neka se ugase i Zvezda i Partizan ali ne moze privilegovan niko da bude.

arbitraža

pre 6 godina

Sada kukate, a kada ste na poklon dobili bazen nije vam smetalo? Ne smeta vam što su drugi klubovi ugašeni i što smo dobili "makabizaciju" vaterpola u Srbiji? I Bečej je ugašen pa nikome nije suza potekla! Dobili ste bazen odlukom suda da se briše imovina SRC Banjica? Zašto i drugi klubovi ne dobiju bazene na taj način, da "brišemo" postojeće vlasnike?

HUNTSMAN

pre 6 godina

navijam za Zvezdu ali sam protiv toga da se Partizan ugasi.niko nikad nije nasao srecu na tudjoj nesreci.krajnje je vreme da odbacimo mrznju u bilo kom segmentu.mislim da bi trebalo pomoci da im se obezbede uslovi da nastave sa radom.ZVEZDA U SRCU DO KRAJA

Vladimir

pre 6 godina

Dat im je SC "Banjica" na besplatno koriscenje, a oni su drugima iznajmljivali termine i to uredno naplacivali. Ako se neko seca i VK Crvena zvezda je bila ugasena zbog dugovanja prema SC "Banjica" koji su ovi prisvojili. Cak su i kukali sto moraju da ibrzbede mazut za grejanje "svog" bazena. Sve u svemu da konacno u Srbiji vaterpolo klubovi budu ravnopravni.

nik sloter

pre 6 godina

Posle udara na kompletno sportsko drustvo,poslednji čin je udarac na jedan od najvećih i najuspešnijih kolektiva na celom svetu vk Partizan.

molina

pre 6 godina

Naravno da treba pomoci klubu ali ne samo njima. Deca treniraju i u Zvezdi, Tasu, Beogradu a ti klubovi placaju svoje termine kroz clanarine koje placaju roditelji. Partizan posle iz svih klubova uzme najtalentovanije. Zasto se Banjica ne bi dala Zvezdi, Partizanu i jos nekom klubu u vlasnistvo pa neka zajednicki placaju sve dazbine. Jeste Partizan najtrofejniji ali po kom pravilu oni mogu tek tako da dobiju bazen a ostali da se potucaju po ostalim bazenima?

Mama vaterpoliste

pre 6 godina

Strašno !
Dete mi je stasalo u Partizanu.....doživljavamo porodično taj klub kao njegov drugi dom.....sada je student,vaterpolista u Americi....
Kako nema sponzora ????
Sramota !!!

Skaut

pre 6 godina

Ok, znaci sve ove godine, iza nesumnjive dominacije,stoji ozbiljno favorizovanje od strane drzave gde se jedino njima daje bazen od koga oni, sem sto ne placaju termine, ubiraju i profit izmedju ostalog i od drugih vaterpolo klubova. Aparthejd.

Magdalena

pre 6 godina

Neka se ugase. Pamtimo jos njihovo pustanje menice i gasenje VK Crvena zvezda. Zato me ni malo ne pogadjaju njihove zalopojke. Imate dugove, nemate novac, ne umete da ga nabavite... Ugasite se.

maxy

pre 6 godina

@struki Jeste, Zvezda je bila prvak Evrope sa utrpanim milionima za jednu sezonu, Partizan je sinonim ovog sporta, nesto kao sto je Federer za Tenis, Real za fudbal itd...a to tvoje poredjenje sa Zvezdom je ravnu poredjenja FK Milana i FK Bulbuderca

VK Partizan

pre 6 godina

Da li je moguce da postoje ljudi kojima prija da cuju ovu vest i da se slazu sa odlukom ovog predsednika opstine Vozdovac?
Vaterpolo je nas najtrofejniji sport, a VK Partizan je klub koji je dao najvise igraca za nasu reprezentaciju i jedan od najvecih vaterpolo klubova na svetu. Bazen mu je dat na koriscenje jos pre 20 godina i ne vidim razlog da mu se sada oduzima. I Crvena Zvezda bi dobila bazen da je imala neke rezultate. Niceg nije bilo osim one godine kada je zbog gasenja Pro Reka nekako uspela da osvoji Ligu sampiona i ugasi se ubrzo posle toga.
Osim Partizana igrace prave jos samo Vojvodina i Beograd, tako da se crno pise vaterpolu u Srbiji ako se napredna Srbija ne opameti

Fenomen

pre 6 godina

Navijam za Zvezdu, ali zaista mislim da bi bio sportski zlocin dozvoliti da se ugasi institucija najtrofejnijeg srpskog sporta. Vaterpolo skola Partizana je neiscrpan izvor najvecih talenata i ako se taj klub ugasi ugasice se i vaterpolo u Srbiji. Nadam se da nece do toga doci.

molina

pre 6 godina

Naravno da treba pomoci klubu ali ne samo njima. Deca treniraju i u Zvezdi, Tasu, Beogradu a ti klubovi placaju svoje termine kroz clanarine koje placaju roditelji. Partizan posle iz svih klubova uzme najtalentovanije. Zasto se Banjica ne bi dala Zvezdi, Partizanu i jos nekom klubu u vlasnistvo pa neka zajednicki placaju sve dazbine. Jeste Partizan najtrofejniji ali po kom pravilu oni mogu tek tako da dobiju bazen a ostali da se potucaju po ostalim bazenima?

XYZ

pre 6 godina

Mi trofejniji klub od ovog nemamo. Bar sa necim da se ponosimo. Trebalo bi im omoguciti sve uslove zao nesmetan dalji rad. Da ovo ima Engleska, Francuska ili Nemacka, napravili bi bazen samo za njih. Ovako ostaje samo nada da se naslov ovog clanka nece ostvariti!

......

pre 6 godina

SRC Banjica nije vlasništvo VK Partizna niti može da bude.
Nije VK Partizan izgradio taj bazan i ceo taj kompleks nego država i grad.
Ta odluka iz 1994 godine je doneta kao i danas što se donose odluke tj ispod žita.

Treba SRC Banjicu vratiti gradu i državi na upravljanje kako bi svi mogli da koriste taj bazen i kompleks a ne samo VK Partizan.

Vladimir

pre 6 godina

Dat im je SC "Banjica" na besplatno koriscenje, a oni su drugima iznajmljivali termine i to uredno naplacivali. Ako se neko seca i VK Crvena zvezda je bila ugasena zbog dugovanja prema SC "Banjica" koji su ovi prisvojili. Cak su i kukali sto moraju da ibrzbede mazut za grejanje "svog" bazena. Sve u svemu da konacno u Srbiji vaterpolo klubovi budu ravnopravni.

Skafi

pre 6 godina

Stvar je vrlo prosta. Svi naši klubovi su u takvoj situaciju jer ne postoji nikakva ekonomija a samim ti ni sponzori ,ako se izuzmu sponzorstva javnih preduzeće , a samim tim što ne postoji ekonomija , ne postoji ni radnička klasa koja bi išla na autakmice domaćih klubova. Prosto i jednostavno

Struki

pre 6 godina

Katanac! Kad ostali klubovi mogu da placaju obaveze moraju i gospoda iz VK Partizan! I Zvezda je bila prvak Evrope, pa nikad nije mogla gratis da koristi usluge plivalista!

arbitraža

pre 6 godina

Sada kukate, a kada ste na poklon dobili bazen nije vam smetalo? Ne smeta vam što su drugi klubovi ugašeni i što smo dobili "makabizaciju" vaterpola u Srbiji? I Bečej je ugašen pa nikome nije suza potekla! Dobili ste bazen odlukom suda da se briše imovina SRC Banjica? Zašto i drugi klubovi ne dobiju bazene na taj način, da "brišemo" postojeće vlasnike?

Kangrga

pre 6 godina

Dobili su plivalište na trajno upravljanje i korišćenje?!
Na osnovu čega su dobili nešto što je državna imovina? Kakvi su to komunistički fazoni?
Plivalište treba da je u vlasništvu grada i da grad ubira prihode od termina i zakupa. Na osnovu čega je Partizan dobio ekskluzivno pravo da praktično postane vlasnik državne imovine? Da se razumemo, ne treba ni Zvezda ili neki treći klub da bude vlasnik nego grad koji će organizovati škole plivanja za decu.

nik sloter

pre 6 godina

Posle udara na kompletno sportsko drustvo,poslednji čin je udarac na jedan od najvećih i najuspešnijih kolektiva na celom svetu vk Partizan.

ljubitelj

pre 6 godina

Privilegovano sportsko drustvo od pocetka. Sta god su hteli dobili su. Na kraju su dobili i izjednacenje po broju titula u fudbalu, pre toga i u kosarci. Uvek vodjeni parolom: Drz'te 'lopova', ja sam zlato. Neka se ugase i Zvezda i Partizan ali ne moze privilegovan niko da bude.

dno dna

pre 6 godina

Očigledno je da niste sposobni da vodite taj bazen kad već 10 godina koliko. Ja znam se patite sa plaćanjem računa, imate dece i dajte termine zaradite pare. Vi bi da je vaše pa da vam drugi plaćaju, ali tako je sve u ovoj državi. Jer niko ne odgovara za svoje postupke.

mrgud

pre 6 godina

Zalosno je kad se gasi bilo koji klub u bilo kom sportu u ovoj nasoj jadnoj Srbiji. Ali moram da kazem da moje dete u Leskovcu trenira kosarku, taj klub placa zakup gimnazijske sale a mi kao roditelji mesecnu clanarinu. Putovanja na utakmice takodje placaju roditelji i klub tako funkcionise. Zalosno je da klub kao sto je u ovom slucaju vk Partizan ne moze da zivi od clanarine svoje dece i nekoliko manjih sponzora.

maxy

pre 6 godina

@struki Jeste, Zvezda je bila prvak Evrope sa utrpanim milionima za jednu sezonu, Partizan je sinonim ovog sporta, nesto kao sto je Federer za Tenis, Real za fudbal itd...a to tvoje poredjenje sa Zvezdom je ravnu poredjenja FK Milana i FK Bulbuderca

HUNTSMAN

pre 6 godina

navijam za Zvezdu ali sam protiv toga da se Partizan ugasi.niko nikad nije nasao srecu na tudjoj nesreci.krajnje je vreme da odbacimo mrznju u bilo kom segmentu.mislim da bi trebalo pomoci da im se obezbede uslovi da nastave sa radom.ZVEZDA U SRCU DO KRAJA

ma nemoguce

pre 6 godina

Svi su skocili na Andriju Prlainovica onomad kada je ukazao na probleme u sportu odnosno da nema sistemskog ulaganja u sport i evo dokle smo dosli, da je najuspesniji srpski, evropski i svetski vaterpolo klub pred gasenjem.

majstor

pre 6 godina

Da li su ljudi u Srbiji svesni uopste da je VK Partizan medju pet najuspesnijih sportskih kolektiva NA SVETU u svim sportovima ? To hocete da ugasite ? Da li se salite ?

Dejan CZ

pre 6 godina

Postoji li neka grana sporta gde ovaj klub nije dobio nesto dzabe na koriscenje i da njegov opstanak ne zavisi od tereta Drzave (citaj,narodnih para)...

Dosta ste jahali narod

pre 6 godina

Cekaj na osnovi cega ne placaju bazen vec 20 i kusur godina?
Ostali kljubovi u Srbiji imaju iste mogucnosti i oni ne placaju bazene?
Nek se obrate organu koji im je to dozvolio umesto da kukaju po novinama.

slobinator

pre 6 godina

Nakon svega, Aleksandar Vucic ce moci da kaze: Ja sam svoj zadatak ispunio. Partizan vise ne postoji.
(Olimpijada, 25. mart 2018 11:59)
kako da ne.zato vam je poklonio titulu u fudbalu prošle godine.vućić je na vlasti praktično od 2012.za to vreme je partizan uzeo 4 titule u fudbalu i 3 u košarci,dok pod tadićevim režimom zvezda nije uzela ništa.poturali su nam onog vesića da nam vodi košarkaški i fudbalski klub.pravo je čudo kako je zvezda uopšte opstala

Peca

pre 6 godina

Ne postoji klub u svetu u bilo kom sportu koji je stvorio toliko vrhunskih igrača. Najbolja sportska škola ikad... I to su ovi uništili. Mislim na nazadne.

Dragan

pre 6 godina

Nisu plaćali ništa, a u blokadi godinama silne milione. A upravljaju tolikim centrom sa gomilom lokala, kafića, terena, bazena. Gde odoše pare? Dosta sa tim vaterpolo lobijem u politici, gvožđabez obzira na stranke- Udovičić, Šapić, Šoštar...

Magdalena

pre 6 godina

Neka se ugase. Pamtimo jos njihovo pustanje menice i gasenje VK Crvena zvezda. Zato me ni malo ne pogadjaju njihove zalopojke. Imate dugove, nemate novac, ne umete da ga nabavite... Ugasite se.

Ноле

pre 6 godina

Звезда је тренирала у Зрењанину па никог није било брига.Што би нас сад било брига !?

Dragan BL

pre 6 godina

Daj im besplatno stadion, bazen...hoće da im država i dvoranu napravi...da im se sipa lova po potrebi...državni projekat no.1 u Evropi!

POPE

pre 6 godina

Partizan bi sve dzabe.Fudbalski stadion,Banjicu i predlazem da im jos prepisete Arenu ili Pionir i neznam da li bi i tada bili zadovoljni.

hrvat

pre 6 godina

dajte ljudi jeste li normalni
žalosno je kod nas na šta su spali Cibona, Split (Jugoplastika),
ne radi se toliko ni o tradiciji koliko je to važno za razvoj sporta općenito i za djecu koja treniraju u mlađim uzrastima a nisu na ulici
učinite nešto

Država koja ne zaslužuje da postoji

pre 6 godina

Nema privatnih sponzora. A kako bi ih bilo, kada se šalju pretnje i inspekcije sponzorima Partizana? Bio sam blizak upravi KK za vreme Vujoševića, znam dosta. Bilo je ljudi koji su dolazili i govorili da ne smeju javno da pomognu, davali ponekad donacije, muka živa, jer Zvezda mora da bude prva a plan za Partizan je bio da se samo održava u životu, da previše ne nerviraju glasače. Ova vlast nije loša, ona je teško bolesna, a i mi kao društvo kada ovo dozvoljavamo.

Tezak kriminal

pre 6 godina

To da je neka drzava prvo bi pohapsila sve koji su doprineli da se SC Banjica uopste i dodeli VK Partizan! Pa sta je FK CZ za najveci trofej u Bariju trebala da dobije pola Beograda?

Dusan

pre 6 godina

Direktorka objasnila, oni 24 godine(!), prakticno, imaju bazen u svom vlasnistvu, ne placaju termine, vec oni ubiraju prihode od termina koje ostali zakupljuju, a sada, kada su primorani da imaju uslove kao i svi ostali vaterpolo klubovi u Srbiji, kao, klub se gasi. Nema nista od toga, ovo je samo kuknjava da bi se izvukao koji dinar od drzave.

sd hajat

pre 6 godina

sportsko drustvo partizan funkcionise po principu-kako ste sejali,tako i zanjete!
dok su imali moc,nisu izgradili ni jedan zdrav sistem,nego na silu,daj daj daj!
e,sad je sve doslo na naplatu.
i kako bre bazen dzaba,dokle vise bre!

CRNA RUKA

pre 6 godina

Nadam se da sad vidite zašto je VK CZV znatno lošija od Partizana. Zvezda je uvek morala da plaća svoje termine, da bi im besplatno državno mezimče kasnije odvodilo najbolje igrače. Čim se uspostavila ravnoteža.... čabar.

Zvezdaš

pre 6 godina

Partizan je sinonim za vaterpolo i žalosno je sto mu preti gašenje. S druge strane - zašto su oni koji su upravljali finansijama kluba doveli isti do prosjačkog štapa?

Mike

pre 6 godina

Hvala na gasenju najvecem vaterpolo klubu na svetu, hvala na srozavanju najveceg kosarkaskog kluba na ovim prostorima, hvala na srozavanju najboljeg hokej tima u zemlji prethodnih 20 godina...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (el_kiddo, 25. mart 2018 11:26)

koliko je vama grobarima ispran mozak to je strašno. Ko je najtrofejniji klub na svetu Proreko 8 puta prvak evrope, Mladost zagreb 8 puta. Košarka Bosna prvak evrope 1 put , Cibona 2, Split 3 put. Gde ste to najveći i njatrofejniji?

Mare

pre 6 godina

Vaterpolo je sport koji (osim EP, SP i OI) niko osim porodica igrača ne gleda i to u 5 zemalja na svetu. Odatle sledi da nema prihoda od karata, da nije interesantno sponzorima i da para nema. Jedini način da takvi sportovi opstanu je da im pomogne država. Ali svima jednako a ne samo jednom klubu.

el_kiddo

pre 6 godina

Hvala na gasenju najvecem vaterpolo klubu na svetu, hvala na srozavanju najveceg kosarkaskog kluba na ovim prostorima, hvala na srozavanju najboljeg hokej tima u zemlji prethodnih 20 godina...

Uroš Đumđević Premlaki #32

pre 6 godina

Eto, bar jedna lepa vest od jutros. Jos da im kosarkase isele iz Pionira i vrate u halu na Novom Beogradu, pa da sve bude na svom mestu. Tacka na crno beli svet.

zexmare

pre 6 godina

olosi unistavaju i drzavu i sve sto vredi u njoj. zato najpametnija deca i beze u inostranstvo iz ovog beznadja. oprosten dug fkcz od 50 miliona eur, a fudbaleri sa dve leve noge...

Laki

pre 6 godina

Ako cemo realno to ce se resiti sigurno se nece ugasiti Partizan ne znam cemu ovo alarmiranje javnosti...Imaju papire da je bazen njihov pa nek idu na sud i cao.

Skaut

pre 6 godina

Ok, znaci sve ove godine, iza nesumnjive dominacije,stoji ozbiljno favorizovanje od strane drzave gde se jedino njima daje bazen od koga oni, sem sto ne placaju termine, ubiraju i profit izmedju ostalog i od drugih vaterpolo klubova. Aparthejd.

nista o nicemu

pre 6 godina

Zar nije to samoodrziva institucija koja uvek sve placa, i beskompromisna opozicija kojoj grad i drzava nista ne daju? Kako sad ispalo da koriste bazen besplatno i bacaju pare, nas, poreskoh obveznika?

VK Partizan

pre 6 godina

Da li je moguce da postoje ljudi kojima prija da cuju ovu vest i da se slazu sa odlukom ovog predsednika opstine Vozdovac?
Vaterpolo je nas najtrofejniji sport, a VK Partizan je klub koji je dao najvise igraca za nasu reprezentaciju i jedan od najvecih vaterpolo klubova na svetu. Bazen mu je dat na koriscenje jos pre 20 godina i ne vidim razlog da mu se sada oduzima. I Crvena Zvezda bi dobila bazen da je imala neke rezultate. Niceg nije bilo osim one godine kada je zbog gasenja Pro Reka nekako uspela da osvoji Ligu sampiona i ugasi se ubrzo posle toga.
Osim Partizana igrace prave jos samo Vojvodina i Beograd, tako da se crno pise vaterpolu u Srbiji ako se napredna Srbija ne opameti

who the f..k are you

pre 6 godina

Šta i kome VK Partizan da plaća za bazen, jel ste vi pri zdravoj pameti...pa on treba da se tretira kao nacionalno dobro...toliko dece sklonio sa ulice, toliko trofeja, titula, igrača koji su proslavili ovu zemlju...jedan bedni bazen ne može da dobije...pa ima sportova koji nisu profitabilni i njima država treba da pomaže, a ne fudbalu... 5 miliona evra dobija godišnje jedan klub od gasproma ( čitaj države ) ...dajte to vaterpolu, atletici, šahu, kome god...to bi bilo pravedno i pošteno, fudbalski timovi ni dinara ne treba da dobiju od države, nek se privatizuju, a ako nema država snage, nek igraju amaterski...

Denny Cane

pre 6 godina

Zaista tužno, kao navijača Partizana me ovo pogađa ali takvo rukovodstvo i upravljanje pa to je strašno, svi klubovi treba da budu ravnopravni i svako treba da odgovara za svoje postupke makar bio i stostruki šampion Evrope, sa žaljenjem kažem ali celom našem sportu je potreban reset i to hard

Zoran

pre 6 godina

Ne treba ugasiti VK Partizan već treba ugasiti i staviti katanac na bazen. Ono je dno dna. Na taj način će se spasiti nečiji život jer plivajući pogled mi je bio usmeren ka plafonu da mi ne padne nešto na glavu. Sramota je da klub dočekuje protivnike u onakvom bazenu. voda ledene, pola pločica fali, plafon u stanju rušenja. Strašno je gde naši klubovi treniraju a još zakupci traže da mora da se plati. Ja se samo pitam ŠTA TO VK PARTIZAN TREBA DA PLATI.

Neutralac

pre 6 godina

Ugasiti sve sto nosi ime Crvena Zvezda i Partizan i konačno uvesti privatizaciju.
Tolike su bolnice i škole završile u privatnim džepovima zarad lažnih stubova srpstva.

Gorki

pre 6 godina

Obraza nemaju. Ceo zivot su kukali na drzavu a UVEK dobijali najvise !!!! Samo jedan mali primer tome je i 2011 godina koju je neko ovde pomenuo. Te godine su osvojili titulu evropskog prvaka a samo godinu-dve pre toga u javnosti su kukali kako ostaju bez bazena i kako su pred gasenjem. Onda je Soskic od drzave dobio ogroman novac sa kojim su sklopili veoma jak tim i odmah osvojili titulu.

zvezda padalica**

pre 6 godina

.....,
Onda Marakanu vratiti,drzavi i narodu posto su je oni gradili. FKCZ ni je dao ni dinar za gradnju. Jos ste, za vreme gradnje igrali na JNA. LUPETAS!!!!

Buba

pre 6 godina

VK Partizan vec godinama koristi ne samo bazene vec i zakupnine poslovnog prostora SC Banjica,sve protivzakonito,a svoje obaveze prema drzavi ne placaju.Tome se jednom mora stati na put.

peca

pre 6 godina

Da li je moguće da država pomaže fk Zvezdu i Partizan a ne pomaže najtrofejniji sportski klub u državi za koji treba mnogo manje para. Pogledajte i naš najtrofejniji sport gde je posle osvajanja olimpijske titule :naših vaterpolo klubova nema ni na fajnal foru jadranske lige, reprezentacija nije izborila plasman na finalni turnir svetske lige. Napredno nema šta.

Leo

pre 6 godina

Uz duzno postovanje Partizana kao nekadasnjeg evropskog sampiona, ali mora da se zna sta je cije. U ovom slucaju, bazen je vozdovacko vlasnistvo. Na kraju krajeva, i stadion u Humskoj je vlasnistvo vojske...ex stadion JNA.

cukce

pre 6 godina

Ne postoji klub u svetu u bilo kom sportu koji je stvorio toliko vrhunskih igrača. Najbolja sportska škola ikad... I to su ovi uništili. Mislim na nazadne.
(Peca, 25. mart 2018 14:43)

Na zalost unistenje je pocelo dosta ranije, pa i titula prvaka Evrope 2011. je osvojena u veoma teskim uslovima, i nije ovo prvi put da se preti gasenjem. Kod nas u sportu je veliki problem oko vlasnicke strukture, klubovi su svaciji i niciji. Vaterpolo je na zalost ne profitabilan sport, ali veoma malo pa para treba za vaterpolo, ako vaterpolo klubovi posluju u gubitku, to nisu veliki gubitci kao sto su gubitci kod fudbalskih klubova ili eventualno kod kosarkskih. Svakako da deo novca koje drzava sipa u fudbal treba preusmeriti u druge sportove, koji donose sportske rezultate, ali i klubovi ne trebaju samo da kukaju vec da traze i sponzore! Stanje u vaterpolu i uopste u nasem sportu je najbolje opisao Andrija Prlainovic posle Rija, kada se vlast utrkivala da cestita i da deo zasluge prisvoji, sto je skandalozno!

Mama vaterpoliste

pre 6 godina

Strašno !
Dete mi je stasalo u Partizanu.....doživljavamo porodično taj klub kao njegov drugi dom.....sada je student,vaterpolista u Americi....
Kako nema sponzora ????
Sramota !!!

Petar

pre 6 godina

Sport je poslednja nada deci u ovoj lepoj, ali tuznoj bestragiji. Profesionalan , ili amaterski, nebitno.Niko, ali niko ne razmislja o deci i mladima. Kao drustvo smo slabi potpuno.

Andrea Djani

pre 6 godina

Sve je to posledica toga sto su vlasnici nasih najvecih firmi cije bi minimalno sponzorstvo spasilo nase klubove skolski begunci sa casova fizickog, a sa druge strane drzava olicena u nasem predsedniku ne zeli da donese Zakon o sportu kojom bi omogucila da ti klubovi imaju vlasnika , a zasto , zato sto ovako preko svojih ljudi vlada u svim klubovima .

*profesor*

pre 6 godina

(who the f..k are you, 25. mart 2018 17:32)

Kako si samo posten. Da se uzmu Zvezdi pare od Gasproma i daju vaterpolu, odbojci i ostalima. A tvoj klub ne spominjes i njegove drzavne sponzore. Da se uzmu i tu sve pare. U Partizanu su mnogo vece kradje neko u Zvezdi. Godinama su imali dobre rezultate, prodaju i pare od drzave i ni evro dug nisu vratili.
Jedino sto mogu da se slozim jeste da drzava treba potpuno da prestane da finansira SVE klubove u fudbalu i to prebaci na ostale sportove. A posle u okviru svakog sporta da ima rezultataki ko koliko zasluzuje. Tada bi Partizan profitirao u vaterpolu, a Zvezda u kosarci, koliko god vas to bolelo. :D
A ovo tvoje ime u potpisu je nesto sto ce neka druga izraelska deca jednog dana u dalekoj buducnosti da napisu kad cuju da igraju za nekim timom iz Srbije, koji nije Zvezda. Ali ne brini, ako si stariji od 25 godina mozda tu evroligu i ne docekas. :D

Mama vaterpoliste

pre 6 godina

Strašno !
Dete mi je stasalo u Partizanu.....doživljavamo porodično taj klub kao njegov drugi dom.....sada je student,vaterpolista u Americi....
Kako nema sponzora ????
Sramota !!!

Aca

pre 6 godina

Ne vidim uopste razlog da jedan klub koristi imovinu svih nas,naravno da klub treba da postoji ali i ostali gradjani treba da koriste taj bazen

Majka

pre 6 godina

Prosto je neverovatno sta se desava!!! Kako neko ko ne placa porez,struju,grejanje,a redovno naplacuje deci PAPRENE clanarine,ima pravo da pravi pobune i da kaze bilo sta?! Ista situacija je i u KK Partizan! Sram vas bilo vaterpolo klubu Partizan! Znate da uredno otmete deci,a gde je taj novac?! Predsednice,molimo Vas da pomognete nasoj deci i da presecemo ovaj lanac lopovluka!

fandjo

pre 6 godina

Glupo je i raspravljati bilo sta na temu vaterpola . Sport koji se igra u samo par drzava i kome preti pedala sa OI .
Partizan ima uslove 100:1 u odnosu na sve druge . Baza je reprezentacije i tako je kako je . Pre neki dan je neko obrazlozio da je CZ bila prvak sa Partizanovim igracima a ne razume da su to igraci od 17-19 god iz CZ , Vojvodine , Primorca i drugih klubova . Prosto jedini imaju uslove za koliko toliko bavljenje na profesionalnom nivou .
Becej , CZ su pokazali da nije nikakav bauk biti Prvak ako dobijes sl Partizanu , nikakva drama lagano . Ako ne moze vise neka bude jedan klub i kraj price , samo da ne citamo ovde budalastine , moc , tradicija bla bla .
Ja sam saglasan da postoji samo Partizan ionako nema mogucnosti za vise od jednog kluba .

Ti si samo mali p

pre 6 godina

@,who the f...are you,nacionalno dobro na racun drugih klubova,drzave,itd.Malo morgen,placajte kao svi normalni klubovi,drzavni projekat no.1.

...........

pre 6 godina

(who the f..k are you, 25. mart 2018 17:32)

O čemu pričaš ti? Gasprom nije srpsko državno preduzeće nego ruska kompanija koja posluje u Srbiji

Debeli Sava

pre 6 godina

@Kangrga

Kad bi vratili sve što su komunjare podelili između sebe pola grada bi bilo na ulici.Još kad bi pozatvarali sve firme i klubove koji ne plaćaju dugove Srbija bi bila mrtva zemlja.

Revolt

pre 6 godina

Mike, Mladost je isto sedam puta. Smesni ste svi vi koji lamentirane nad sudbinom Beceja koji je bio vestacki projekat te vlasti i sa padom iste je i propao, a upravo je vama ukrao najbolje igrace sredinom devedesetih i vi ih sad zalite Hahaha Smesno je to izjednacavanje i poistovecivanje, Partizan je vec i sedamdesetih (kod onog prvog dogovora sa gradom) imao status visestrukog prvaka Evrope, a kamoli pre 20 i kusur godina! NACIONALNO DOBRO! Dajte nam svima iste uslove i opet ce, pre ili kasnije, biti isto!

Slavica

pre 6 godina

Smatram da Izvršni odbor imenovane opštine nije smeo da tek tako pokloni bazen i imovinu bez Ugovora i nadoknade.Pitanje je šta se to devesetih mutno radilo i kome je i kakav ustupak učinjen.
Da je bar kroz to poklanjanje bazena i imovine klubu, uslovljeno da se deci iz osnovnih škola i omladini, bazen po nekim danima planskim ustupi na besplatno korišćenje ili da je formirana besplatna škola plivanja za decu i omladinu, bio bi razlog za nekekvo pravdanje, ali na ovakav način dolazite u situaciju da sumnjate u ispravnost takve odluke.
Nije mi poznato da je još neki klub imao besplatno korišćenje bazena ili da mu je neko galantno prepisao ili dao tek tako imovinu, morate priznati malo čudno, ali nije nepopravljivo, ZA SVE POSTOJI VREME I ZAKON.
Gospodo koliko je taj klub uložio u prostor i kvalitet objekta za ovo vreme korišćenja, a kolike su plate imali zaposleni?
Odgovoriću Vam,jer sam bila korisnik bazena sa mojom porodicom,a zbog novih cena i hladne vode, odustali smo od korišćenja istog, mislim da je vrlo oskudno ulaganje bilo prema dobijenoj imovini, a lični interes pojedinaca velik.

Vlada

pre 6 godina

.....,
Onda Marakanu vratiti,drzavi i narodu posto su je oni gradili. FKCZ ni je dao ni dinar za gradnju. Jos ste, za vreme gradnje igrali na JNA. LUPETAS!!!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zvezda padalica**, 25. mart 2018 11:05)

Gde ti ovde vidiš paralelu? FK Crvena Zvezda plaća korišćenje Marakane, plaća održavanje iste, plaća troškove iste, plaća unapređenje iste. Menja stolice, travnatu podlogu, instalacije, krov,... Šta od toga radi VK Partizan sa bazenom na Banjici? Da li grad ima išta od toga? Može li se na bazenu na Banjici odigrati reprezentativna utakmica?

Vlada

pre 6 godina

Dajte nam svima iste uslove i opet ce, pre ili kasnije, biti isto!
(Revolt, 26. mart 2018 09:13)

Tako je, prijatelju! Dajte nam svima iste uslove! Pa ako tada budete opet ubedljivo najbolji, prvi ću vam pružiti ruku. Ali sve dok ste ubedljivo prvi zahvaljujući tome što imate nefer prednost u odnosu na konkurenciju, nemate pravo žalbe ni glasa. Ona jedna godina kada je VK Crvena Zvezda postala prvak Evrope jer uložena gomila para u nju je pokazala koliko je, u stvari, lako da se bude dominantan kada se ima para.
Sad se pokažite, ako imate školu. Tako ste se i u košarci busali nekom svojom školom. Pa gde su vam sad svi ti talentovani omladinci koje učite da igraju košarku?

Ne revolt to je FRUSTRACIJA

pre 6 godina

Uporedjivati Zvezdu I Partizan u vaterpolu je isto uporedjivati ficu i mercedes.Zvezda je u ex Yu bila vise drugoligas nego prvoligas bez ijednog trofeja.

Toto-ko-tunjo

pre 6 godina

Svi su skocili na Andriju Prlainovica onomad kada je ukazao na probleme u sportu odnosno da nema sistemskog ulaganja u sport i evo dokle smo dosli, da je najuspesniji srpski, evropski i svetski vaterpolo klub pred gasenjem.
(ma nemoguce, 25. mart 2018 13:02)

Ma velika tuga, smrc. Dok je On tu, nema vama zime. "Hvala, predsednice!" vec odradjeno.

Svarog

pre 6 godina

1994... Vreme SPS-a i Mirka Marjanovića, koji su toliko gurali partizan u svim sportovima da se nastavilo i u doba Tadića. Sad se samo ispravljaju mutne stvari. Čuj pokloniš nekom klubu čitav bazen, pa gde to ima?

Slavica

pre 6 godina

Smatram da Izvršni odbor imenovane opštine nije smeo da tek tako pokloni bazen i imovinu.
Pitanje je šta se to devesetih mutno radilo i kome je i kakav ustupak učinjen?
Da je bar kroz to poklanjanje bazena i imovine klubu, uslovljeno da se deci iz osnovnih škola i omladini, bazen po nekim danima planskim ustupi na besplatno korišćenje ili da je formirana besplatna škola plivanja za decu i omladinu, bio bi razlog za nekekvo pravdanje, ali na ovakav način dolazite u situaciju da sumnjate u ispravnost takve odluke.
Nije mi poznato da je još neki klub imao besplatno korišćenje bazena ili da mu je neko galantno prepisao ili dao tek tako imovinu, morate priznati malo čudno, ali nije nepopravljivo, ZA SVE POSTOJI VREME I ZAKON.
Gospodo koliko je taj klub uložio u prostor i kvalitet objekta za ovo vreme korišćenja, a kolike su plate imali zaposleni?
Mislim da je vrlo oskudno ulaganje bilo prema dobijenoj imovini, a lični interes pojedinaca velik.
Poznato mi je da je bazen vrlo zapusten i da je voda hladna, te da je na taj način mnogo njih koji su ga koristili odustalo od dolaska.
Koliko su deci naplaćivali treninge,gde je novac?
Puno pitanja ali nema odgovora.

Vladasd

pre 6 godina

Ovakva odluka jednog nebitnog lika je najvise obradovala reprezentacije Madjarske, Crne Gore, Hrvatske i naravno navijace STUBA!

Revolt

pre 6 godina

Nije to nista pokazalo, da su to igraci iz vase skole pa i da kazes, ali nisu - vi uvek prvo morate da unistite nas da biste dosli na tron, tako je i Becej vama i nama (u)radio. Inace, veliko je pitanje da li biste osvojili te sezone da LS nije bila onako tesko okrnjena...

Struki

pre 6 godina

Katanac! Kad ostali klubovi mogu da placaju obaveze moraju i gospoda iz VK Partizan! I Zvezda je bila prvak Evrope, pa nikad nije mogla gratis da koristi usluge plivalista!

nik sloter

pre 6 godina

Posle udara na kompletno sportsko drustvo,poslednji čin je udarac na jedan od najvećih i najuspešnijih kolektiva na celom svetu vk Partizan.

maxy

pre 6 godina

@struki Jeste, Zvezda je bila prvak Evrope sa utrpanim milionima za jednu sezonu, Partizan je sinonim ovog sporta, nesto kao sto je Federer za Tenis, Real za fudbal itd...a to tvoje poredjenje sa Zvezdom je ravnu poredjenja FK Milana i FK Bulbuderca

molina

pre 6 godina

Naravno da treba pomoci klubu ali ne samo njima. Deca treniraju i u Zvezdi, Tasu, Beogradu a ti klubovi placaju svoje termine kroz clanarine koje placaju roditelji. Partizan posle iz svih klubova uzme najtalentovanije. Zasto se Banjica ne bi dala Zvezdi, Partizanu i jos nekom klubu u vlasnistvo pa neka zajednicki placaju sve dazbine. Jeste Partizan najtrofejniji ali po kom pravilu oni mogu tek tako da dobiju bazen a ostali da se potucaju po ostalim bazenima?

Fenomen

pre 6 godina

Navijam za Zvezdu, ali zaista mislim da bi bio sportski zlocin dozvoliti da se ugasi institucija najtrofejnijeg srpskog sporta. Vaterpolo skola Partizana je neiscrpan izvor najvecih talenata i ako se taj klub ugasi ugasice se i vaterpolo u Srbiji. Nadam se da nece do toga doci.

XYZ

pre 6 godina

Mi trofejniji klub od ovog nemamo. Bar sa necim da se ponosimo. Trebalo bi im omoguciti sve uslove zao nesmetan dalji rad. Da ovo ima Engleska, Francuska ili Nemacka, napravili bi bazen samo za njih. Ovako ostaje samo nada da se naslov ovog clanka nece ostvariti!

......

pre 6 godina

SRC Banjica nije vlasništvo VK Partizna niti može da bude.
Nije VK Partizan izgradio taj bazan i ceo taj kompleks nego država i grad.
Ta odluka iz 1994 godine je doneta kao i danas što se donose odluke tj ispod žita.

Treba SRC Banjicu vratiti gradu i državi na upravljanje kako bi svi mogli da koriste taj bazen i kompleks a ne samo VK Partizan.

Vladimir

pre 6 godina

Dat im je SC "Banjica" na besplatno koriscenje, a oni su drugima iznajmljivali termine i to uredno naplacivali. Ako se neko seca i VK Crvena zvezda je bila ugasena zbog dugovanja prema SC "Banjica" koji su ovi prisvojili. Cak su i kukali sto moraju da ibrzbede mazut za grejanje "svog" bazena. Sve u svemu da konacno u Srbiji vaterpolo klubovi budu ravnopravni.

ljubitelj

pre 6 godina

Privilegovano sportsko drustvo od pocetka. Sta god su hteli dobili su. Na kraju su dobili i izjednacenje po broju titula u fudbalu, pre toga i u kosarci. Uvek vodjeni parolom: Drz'te 'lopova', ja sam zlato. Neka se ugase i Zvezda i Partizan ali ne moze privilegovan niko da bude.

arbitraža

pre 6 godina

Sada kukate, a kada ste na poklon dobili bazen nije vam smetalo? Ne smeta vam što su drugi klubovi ugašeni i što smo dobili "makabizaciju" vaterpola u Srbiji? I Bečej je ugašen pa nikome nije suza potekla! Dobili ste bazen odlukom suda da se briše imovina SRC Banjica? Zašto i drugi klubovi ne dobiju bazene na taj način, da "brišemo" postojeće vlasnike?

majstor

pre 6 godina

Da li su ljudi u Srbiji svesni uopste da je VK Partizan medju pet najuspesnijih sportskih kolektiva NA SVETU u svim sportovima ? To hocete da ugasite ? Da li se salite ?

Kangrga

pre 6 godina

Dobili su plivalište na trajno upravljanje i korišćenje?!
Na osnovu čega su dobili nešto što je državna imovina? Kakvi su to komunistički fazoni?
Plivalište treba da je u vlasništvu grada i da grad ubira prihode od termina i zakupa. Na osnovu čega je Partizan dobio ekskluzivno pravo da praktično postane vlasnik državne imovine? Da se razumemo, ne treba ni Zvezda ili neki treći klub da bude vlasnik nego grad koji će organizovati škole plivanja za decu.

Država koja ne zaslužuje da postoji

pre 6 godina

Nema privatnih sponzora. A kako bi ih bilo, kada se šalju pretnje i inspekcije sponzorima Partizana? Bio sam blizak upravi KK za vreme Vujoševića, znam dosta. Bilo je ljudi koji su dolazili i govorili da ne smeju javno da pomognu, davali ponekad donacije, muka živa, jer Zvezda mora da bude prva a plan za Partizan je bio da se samo održava u životu, da previše ne nerviraju glasače. Ova vlast nije loša, ona je teško bolesna, a i mi kao društvo kada ovo dozvoljavamo.

HUNTSMAN

pre 6 godina

navijam za Zvezdu ali sam protiv toga da se Partizan ugasi.niko nikad nije nasao srecu na tudjoj nesreci.krajnje je vreme da odbacimo mrznju u bilo kom segmentu.mislim da bi trebalo pomoci da im se obezbede uslovi da nastave sa radom.ZVEZDA U SRCU DO KRAJA

Peca

pre 6 godina

Ne postoji klub u svetu u bilo kom sportu koji je stvorio toliko vrhunskih igrača. Najbolja sportska škola ikad... I to su ovi uništili. Mislim na nazadne.

VK Partizan

pre 6 godina

Da li je moguce da postoje ljudi kojima prija da cuju ovu vest i da se slazu sa odlukom ovog predsednika opstine Vozdovac?
Vaterpolo je nas najtrofejniji sport, a VK Partizan je klub koji je dao najvise igraca za nasu reprezentaciju i jedan od najvecih vaterpolo klubova na svetu. Bazen mu je dat na koriscenje jos pre 20 godina i ne vidim razlog da mu se sada oduzima. I Crvena Zvezda bi dobila bazen da je imala neke rezultate. Niceg nije bilo osim one godine kada je zbog gasenja Pro Reka nekako uspela da osvoji Ligu sampiona i ugasi se ubrzo posle toga.
Osim Partizana igrace prave jos samo Vojvodina i Beograd, tako da se crno pise vaterpolu u Srbiji ako se napredna Srbija ne opameti

el_kiddo

pre 6 godina

Hvala na gasenju najvecem vaterpolo klubu na svetu, hvala na srozavanju najveceg kosarkaskog kluba na ovim prostorima, hvala na srozavanju najboljeg hokej tima u zemlji prethodnih 20 godina...

who the f..k are you

pre 6 godina

Šta i kome VK Partizan da plaća za bazen, jel ste vi pri zdravoj pameti...pa on treba da se tretira kao nacionalno dobro...toliko dece sklonio sa ulice, toliko trofeja, titula, igrača koji su proslavili ovu zemlju...jedan bedni bazen ne može da dobije...pa ima sportova koji nisu profitabilni i njima država treba da pomaže, a ne fudbalu... 5 miliona evra dobija godišnje jedan klub od gasproma ( čitaj države ) ...dajte to vaterpolu, atletici, šahu, kome god...to bi bilo pravedno i pošteno, fudbalski timovi ni dinara ne treba da dobiju od države, nek se privatizuju, a ako nema država snage, nek igraju amaterski...

dno dna

pre 6 godina

Očigledno je da niste sposobni da vodite taj bazen kad već 10 godina koliko. Ja znam se patite sa plaćanjem računa, imate dece i dajte termine zaradite pare. Vi bi da je vaše pa da vam drugi plaćaju, ali tako je sve u ovoj državi. Jer niko ne odgovara za svoje postupke.

zexmare

pre 6 godina

olosi unistavaju i drzavu i sve sto vredi u njoj. zato najpametnija deca i beze u inostranstvo iz ovog beznadja. oprosten dug fkcz od 50 miliona eur, a fudbaleri sa dve leve noge...

zvezda padalica**

pre 6 godina

.....,
Onda Marakanu vratiti,drzavi i narodu posto su je oni gradili. FKCZ ni je dao ni dinar za gradnju. Jos ste, za vreme gradnje igrali na JNA. LUPETAS!!!!

Mama vaterpoliste

pre 6 godina

Strašno !
Dete mi je stasalo u Partizanu.....doživljavamo porodično taj klub kao njegov drugi dom.....sada je student,vaterpolista u Americi....
Kako nema sponzora ????
Sramota !!!

Mama vaterpoliste

pre 6 godina

Strašno !
Dete mi je stasalo u Partizanu.....doživljavamo porodično taj klub kao njegov drugi dom.....sada je student,vaterpolista u Americi....
Kako nema sponzora ????
Sramota !!!

Dejan CZ

pre 6 godina

Postoji li neka grana sporta gde ovaj klub nije dobio nesto dzabe na koriscenje i da njegov opstanak ne zavisi od tereta Drzave (citaj,narodnih para)...

slobinator

pre 6 godina

Nakon svega, Aleksandar Vucic ce moci da kaze: Ja sam svoj zadatak ispunio. Partizan vise ne postoji.
(Olimpijada, 25. mart 2018 11:59)
kako da ne.zato vam je poklonio titulu u fudbalu prošle godine.vućić je na vlasti praktično od 2012.za to vreme je partizan uzeo 4 titule u fudbalu i 3 u košarci,dok pod tadićevim režimom zvezda nije uzela ništa.poturali su nam onog vesića da nam vodi košarkaški i fudbalski klub.pravo je čudo kako je zvezda uopšte opstala

Mike

pre 6 godina

Hvala na gasenju najvecem vaterpolo klubu na svetu, hvala na srozavanju najveceg kosarkaskog kluba na ovim prostorima, hvala na srozavanju najboljeg hokej tima u zemlji prethodnih 20 godina...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (el_kiddo, 25. mart 2018 11:26)

koliko je vama grobarima ispran mozak to je strašno. Ko je najtrofejniji klub na svetu Proreko 8 puta prvak evrope, Mladost zagreb 8 puta. Košarka Bosna prvak evrope 1 put , Cibona 2, Split 3 put. Gde ste to najveći i njatrofejniji?

Dosta ste jahali narod

pre 6 godina

Cekaj na osnovi cega ne placaju bazen vec 20 i kusur godina?
Ostali kljubovi u Srbiji imaju iste mogucnosti i oni ne placaju bazene?
Nek se obrate organu koji im je to dozvolio umesto da kukaju po novinama.

Leo

pre 6 godina

Uz duzno postovanje Partizana kao nekadasnjeg evropskog sampiona, ali mora da se zna sta je cije. U ovom slucaju, bazen je vozdovacko vlasnistvo. Na kraju krajeva, i stadion u Humskoj je vlasnistvo vojske...ex stadion JNA.

Buba

pre 6 godina

VK Partizan vec godinama koristi ne samo bazene vec i zakupnine poslovnog prostora SC Banjica,sve protivzakonito,a svoje obaveze prema drzavi ne placaju.Tome se jednom mora stati na put.

CRNA RUKA

pre 6 godina

Nadam se da sad vidite zašto je VK CZV znatno lošija od Partizana. Zvezda je uvek morala da plaća svoje termine, da bi im besplatno državno mezimče kasnije odvodilo najbolje igrače. Čim se uspostavila ravnoteža.... čabar.

Uroš Đumđević Premlaki #32

pre 6 godina

Eto, bar jedna lepa vest od jutros. Jos da im kosarkase isele iz Pionira i vrate u halu na Novom Beogradu, pa da sve bude na svom mestu. Tacka na crno beli svet.

ma nemoguce

pre 6 godina

Svi su skocili na Andriju Prlainovica onomad kada je ukazao na probleme u sportu odnosno da nema sistemskog ulaganja u sport i evo dokle smo dosli, da je najuspesniji srpski, evropski i svetski vaterpolo klub pred gasenjem.

fandjo

pre 6 godina

Glupo je i raspravljati bilo sta na temu vaterpola . Sport koji se igra u samo par drzava i kome preti pedala sa OI .
Partizan ima uslove 100:1 u odnosu na sve druge . Baza je reprezentacije i tako je kako je . Pre neki dan je neko obrazlozio da je CZ bila prvak sa Partizanovim igracima a ne razume da su to igraci od 17-19 god iz CZ , Vojvodine , Primorca i drugih klubova . Prosto jedini imaju uslove za koliko toliko bavljenje na profesionalnom nivou .
Becej , CZ su pokazali da nije nikakav bauk biti Prvak ako dobijes sl Partizanu , nikakva drama lagano . Ako ne moze vise neka bude jedan klub i kraj price , samo da ne citamo ovde budalastine , moc , tradicija bla bla .
Ja sam saglasan da postoji samo Partizan ionako nema mogucnosti za vise od jednog kluba .

Dragan

pre 6 godina

Nisu plaćali ništa, a u blokadi godinama silne milione. A upravljaju tolikim centrom sa gomilom lokala, kafića, terena, bazena. Gde odoše pare? Dosta sa tim vaterpolo lobijem u politici, gvožđabez obzira na stranke- Udovičić, Šapić, Šoštar...

POPE

pre 6 godina

Partizan bi sve dzabe.Fudbalski stadion,Banjicu i predlazem da im jos prepisete Arenu ili Pionir i neznam da li bi i tada bili zadovoljni.

Zvezdaš

pre 6 godina

Partizan je sinonim za vaterpolo i žalosno je sto mu preti gašenje. S druge strane - zašto su oni koji su upravljali finansijama kluba doveli isti do prosjačkog štapa?

Magdalena

pre 6 godina

Neka se ugase. Pamtimo jos njihovo pustanje menice i gasenje VK Crvena zvezda. Zato me ni malo ne pogadjaju njihove zalopojke. Imate dugove, nemate novac, ne umete da ga nabavite... Ugasite se.

Mare

pre 6 godina

Vaterpolo je sport koji (osim EP, SP i OI) niko osim porodica igrača ne gleda i to u 5 zemalja na svetu. Odatle sledi da nema prihoda od karata, da nije interesantno sponzorima i da para nema. Jedini način da takvi sportovi opstanu je da im pomogne država. Ali svima jednako a ne samo jednom klubu.

Neutralac

pre 6 godina

Ugasiti sve sto nosi ime Crvena Zvezda i Partizan i konačno uvesti privatizaciju.
Tolike su bolnice i škole završile u privatnim džepovima zarad lažnih stubova srpstva.

Tezak kriminal

pre 6 godina

To da je neka drzava prvo bi pohapsila sve koji su doprineli da se SC Banjica uopste i dodeli VK Partizan! Pa sta je FK CZ za najveci trofej u Bariju trebala da dobije pola Beograda?

peca

pre 6 godina

Da li je moguće da država pomaže fk Zvezdu i Partizan a ne pomaže najtrofejniji sportski klub u državi za koji treba mnogo manje para. Pogledajte i naš najtrofejniji sport gde je posle osvajanja olimpijske titule :naših vaterpolo klubova nema ni na fajnal foru jadranske lige, reprezentacija nije izborila plasman na finalni turnir svetske lige. Napredno nema šta.

sd hajat

pre 6 godina

sportsko drustvo partizan funkcionise po principu-kako ste sejali,tako i zanjete!
dok su imali moc,nisu izgradili ni jedan zdrav sistem,nego na silu,daj daj daj!
e,sad je sve doslo na naplatu.
i kako bre bazen dzaba,dokle vise bre!

Dragan BL

pre 6 godina

Daj im besplatno stadion, bazen...hoće da im država i dvoranu napravi...da im se sipa lova po potrebi...državni projekat no.1 u Evropi!

Gorki

pre 6 godina

Obraza nemaju. Ceo zivot su kukali na drzavu a UVEK dobijali najvise !!!! Samo jedan mali primer tome je i 2011 godina koju je neko ovde pomenuo. Te godine su osvojili titulu evropskog prvaka a samo godinu-dve pre toga u javnosti su kukali kako ostaju bez bazena i kako su pred gasenjem. Onda je Soskic od drzave dobio ogroman novac sa kojim su sklopili veoma jak tim i odmah osvojili titulu.

Toto-ko-tunjo

pre 6 godina

Svi su skocili na Andriju Prlainovica onomad kada je ukazao na probleme u sportu odnosno da nema sistemskog ulaganja u sport i evo dokle smo dosli, da je najuspesniji srpski, evropski i svetski vaterpolo klub pred gasenjem.
(ma nemoguce, 25. mart 2018 13:02)

Ma velika tuga, smrc. Dok je On tu, nema vama zime. "Hvala, predsednice!" vec odradjeno.

Zoran

pre 6 godina

Ne treba ugasiti VK Partizan već treba ugasiti i staviti katanac na bazen. Ono je dno dna. Na taj način će se spasiti nečiji život jer plivajući pogled mi je bio usmeren ka plafonu da mi ne padne nešto na glavu. Sramota je da klub dočekuje protivnike u onakvom bazenu. voda ledene, pola pločica fali, plafon u stanju rušenja. Strašno je gde naši klubovi treniraju a još zakupci traže da mora da se plati. Ja se samo pitam ŠTA TO VK PARTIZAN TREBA DA PLATI.

Majka

pre 6 godina

Prosto je neverovatno sta se desava!!! Kako neko ko ne placa porez,struju,grejanje,a redovno naplacuje deci PAPRENE clanarine,ima pravo da pravi pobune i da kaze bilo sta?! Ista situacija je i u KK Partizan! Sram vas bilo vaterpolo klubu Partizan! Znate da uredno otmete deci,a gde je taj novac?! Predsednice,molimo Vas da pomognete nasoj deci i da presecemo ovaj lanac lopovluka!

Ноле

pre 6 godina

Звезда је тренирала у Зрењанину па никог није било брига.Што би нас сад било брига !?

Ti si samo mali p

pre 6 godina

@,who the f...are you,nacionalno dobro na racun drugih klubova,drzave,itd.Malo morgen,placajte kao svi normalni klubovi,drzavni projekat no.1.

Skaut

pre 6 godina

Ok, znaci sve ove godine, iza nesumnjive dominacije,stoji ozbiljno favorizovanje od strane drzave gde se jedino njima daje bazen od koga oni, sem sto ne placaju termine, ubiraju i profit izmedju ostalog i od drugih vaterpolo klubova. Aparthejd.

*profesor*

pre 6 godina

(who the f..k are you, 25. mart 2018 17:32)

Kako si samo posten. Da se uzmu Zvezdi pare od Gasproma i daju vaterpolu, odbojci i ostalima. A tvoj klub ne spominjes i njegove drzavne sponzore. Da se uzmu i tu sve pare. U Partizanu su mnogo vece kradje neko u Zvezdi. Godinama su imali dobre rezultate, prodaju i pare od drzave i ni evro dug nisu vratili.
Jedino sto mogu da se slozim jeste da drzava treba potpuno da prestane da finansira SVE klubove u fudbalu i to prebaci na ostale sportove. A posle u okviru svakog sporta da ima rezultataki ko koliko zasluzuje. Tada bi Partizan profitirao u vaterpolu, a Zvezda u kosarci, koliko god vas to bolelo. :D
A ovo tvoje ime u potpisu je nesto sto ce neka druga izraelska deca jednog dana u dalekoj buducnosti da napisu kad cuju da igraju za nekim timom iz Srbije, koji nije Zvezda. Ali ne brini, ako si stariji od 25 godina mozda tu evroligu i ne docekas. :D

Skafi

pre 6 godina

Stvar je vrlo prosta. Svi naši klubovi su u takvoj situaciju jer ne postoji nikakva ekonomija a samim ti ni sponzori ,ako se izuzmu sponzorstva javnih preduzeće , a samim tim što ne postoji ekonomija , ne postoji ni radnička klasa koja bi išla na autakmice domaćih klubova. Prosto i jednostavno

mrgud

pre 6 godina

Zalosno je kad se gasi bilo koji klub u bilo kom sportu u ovoj nasoj jadnoj Srbiji. Ali moram da kazem da moje dete u Leskovcu trenira kosarku, taj klub placa zakup gimnazijske sale a mi kao roditelji mesecnu clanarinu. Putovanja na utakmice takodje placaju roditelji i klub tako funkcionise. Zalosno je da klub kao sto je u ovom slucaju vk Partizan ne moze da zivi od clanarine svoje dece i nekoliko manjih sponzora.

nista o nicemu

pre 6 godina

Zar nije to samoodrziva institucija koja uvek sve placa, i beskompromisna opozicija kojoj grad i drzava nista ne daju? Kako sad ispalo da koriste bazen besplatno i bacaju pare, nas, poreskoh obveznika?

Dusan

pre 6 godina

Direktorka objasnila, oni 24 godine(!), prakticno, imaju bazen u svom vlasnistvu, ne placaju termine, vec oni ubiraju prihode od termina koje ostali zakupljuju, a sada, kada su primorani da imaju uslove kao i svi ostali vaterpolo klubovi u Srbiji, kao, klub se gasi. Nema nista od toga, ovo je samo kuknjava da bi se izvukao koji dinar od drzave.

Aca

pre 6 godina

Ne vidim uopste razlog da jedan klub koristi imovinu svih nas,naravno da klub treba da postoji ali i ostali gradjani treba da koriste taj bazen

Denny Cane

pre 6 godina

Zaista tužno, kao navijača Partizana me ovo pogađa ali takvo rukovodstvo i upravljanje pa to je strašno, svi klubovi treba da budu ravnopravni i svako treba da odgovara za svoje postupke makar bio i stostruki šampion Evrope, sa žaljenjem kažem ali celom našem sportu je potreban reset i to hard

...........

pre 6 godina

(who the f..k are you, 25. mart 2018 17:32)

O čemu pričaš ti? Gasprom nije srpsko državno preduzeće nego ruska kompanija koja posluje u Srbiji

hrvat

pre 6 godina

dajte ljudi jeste li normalni
žalosno je kod nas na šta su spali Cibona, Split (Jugoplastika),
ne radi se toliko ni o tradiciji koliko je to važno za razvoj sporta općenito i za djecu koja treniraju u mlađim uzrastima a nisu na ulici
učinite nešto

Slavica

pre 6 godina

Smatram da Izvršni odbor imenovane opštine nije smeo da tek tako pokloni bazen i imovinu.
Pitanje je šta se to devesetih mutno radilo i kome je i kakav ustupak učinjen?
Da je bar kroz to poklanjanje bazena i imovine klubu, uslovljeno da se deci iz osnovnih škola i omladini, bazen po nekim danima planskim ustupi na besplatno korišćenje ili da je formirana besplatna škola plivanja za decu i omladinu, bio bi razlog za nekekvo pravdanje, ali na ovakav način dolazite u situaciju da sumnjate u ispravnost takve odluke.
Nije mi poznato da je još neki klub imao besplatno korišćenje bazena ili da mu je neko galantno prepisao ili dao tek tako imovinu, morate priznati malo čudno, ali nije nepopravljivo, ZA SVE POSTOJI VREME I ZAKON.
Gospodo koliko je taj klub uložio u prostor i kvalitet objekta za ovo vreme korišćenja, a kolike su plate imali zaposleni?
Mislim da je vrlo oskudno ulaganje bilo prema dobijenoj imovini, a lični interes pojedinaca velik.
Poznato mi je da je bazen vrlo zapusten i da je voda hladna, te da je na taj način mnogo njih koji su ga koristili odustalo od dolaska.
Koliko su deci naplaćivali treninge,gde je novac?
Puno pitanja ali nema odgovora.

Slavica

pre 6 godina

Smatram da Izvršni odbor imenovane opštine nije smeo da tek tako pokloni bazen i imovinu bez Ugovora i nadoknade.Pitanje je šta se to devesetih mutno radilo i kome je i kakav ustupak učinjen.
Da je bar kroz to poklanjanje bazena i imovine klubu, uslovljeno da se deci iz osnovnih škola i omladini, bazen po nekim danima planskim ustupi na besplatno korišćenje ili da je formirana besplatna škola plivanja za decu i omladinu, bio bi razlog za nekekvo pravdanje, ali na ovakav način dolazite u situaciju da sumnjate u ispravnost takve odluke.
Nije mi poznato da je još neki klub imao besplatno korišćenje bazena ili da mu je neko galantno prepisao ili dao tek tako imovinu, morate priznati malo čudno, ali nije nepopravljivo, ZA SVE POSTOJI VREME I ZAKON.
Gospodo koliko je taj klub uložio u prostor i kvalitet objekta za ovo vreme korišćenja, a kolike su plate imali zaposleni?
Odgovoriću Vam,jer sam bila korisnik bazena sa mojom porodicom,a zbog novih cena i hladne vode, odustali smo od korišćenja istog, mislim da je vrlo oskudno ulaganje bilo prema dobijenoj imovini, a lični interes pojedinaca velik.

Debeli Sava

pre 6 godina

@Kangrga

Kad bi vratili sve što su komunjare podelili između sebe pola grada bi bilo na ulici.Još kad bi pozatvarali sve firme i klubove koji ne plaćaju dugove Srbija bi bila mrtva zemlja.

Laki

pre 6 godina

Ako cemo realno to ce se resiti sigurno se nece ugasiti Partizan ne znam cemu ovo alarmiranje javnosti...Imaju papire da je bazen njihov pa nek idu na sud i cao.

cukce

pre 6 godina

Ne postoji klub u svetu u bilo kom sportu koji je stvorio toliko vrhunskih igrača. Najbolja sportska škola ikad... I to su ovi uništili. Mislim na nazadne.
(Peca, 25. mart 2018 14:43)

Na zalost unistenje je pocelo dosta ranije, pa i titula prvaka Evrope 2011. je osvojena u veoma teskim uslovima, i nije ovo prvi put da se preti gasenjem. Kod nas u sportu je veliki problem oko vlasnicke strukture, klubovi su svaciji i niciji. Vaterpolo je na zalost ne profitabilan sport, ali veoma malo pa para treba za vaterpolo, ako vaterpolo klubovi posluju u gubitku, to nisu veliki gubitci kao sto su gubitci kod fudbalskih klubova ili eventualno kod kosarkskih. Svakako da deo novca koje drzava sipa u fudbal treba preusmeriti u druge sportove, koji donose sportske rezultate, ali i klubovi ne trebaju samo da kukaju vec da traze i sponzore! Stanje u vaterpolu i uopste u nasem sportu je najbolje opisao Andrija Prlainovic posle Rija, kada se vlast utrkivala da cestita i da deo zasluge prisvoji, sto je skandalozno!

Revolt

pre 6 godina

Mike, Mladost je isto sedam puta. Smesni ste svi vi koji lamentirane nad sudbinom Beceja koji je bio vestacki projekat te vlasti i sa padom iste je i propao, a upravo je vama ukrao najbolje igrace sredinom devedesetih i vi ih sad zalite Hahaha Smesno je to izjednacavanje i poistovecivanje, Partizan je vec i sedamdesetih (kod onog prvog dogovora sa gradom) imao status visestrukog prvaka Evrope, a kamoli pre 20 i kusur godina! NACIONALNO DOBRO! Dajte nam svima iste uslove i opet ce, pre ili kasnije, biti isto!

Vlada

pre 6 godina

Dajte nam svima iste uslove i opet ce, pre ili kasnije, biti isto!
(Revolt, 26. mart 2018 09:13)

Tako je, prijatelju! Dajte nam svima iste uslove! Pa ako tada budete opet ubedljivo najbolji, prvi ću vam pružiti ruku. Ali sve dok ste ubedljivo prvi zahvaljujući tome što imate nefer prednost u odnosu na konkurenciju, nemate pravo žalbe ni glasa. Ona jedna godina kada je VK Crvena Zvezda postala prvak Evrope jer uložena gomila para u nju je pokazala koliko je, u stvari, lako da se bude dominantan kada se ima para.
Sad se pokažite, ako imate školu. Tako ste se i u košarci busali nekom svojom školom. Pa gde su vam sad svi ti talentovani omladinci koje učite da igraju košarku?

Andrea Djani

pre 6 godina

Sve je to posledica toga sto su vlasnici nasih najvecih firmi cije bi minimalno sponzorstvo spasilo nase klubove skolski begunci sa casova fizickog, a sa druge strane drzava olicena u nasem predsedniku ne zeli da donese Zakon o sportu kojom bi omogucila da ti klubovi imaju vlasnika , a zasto , zato sto ovako preko svojih ljudi vlada u svim klubovima .

Vlada

pre 6 godina

.....,
Onda Marakanu vratiti,drzavi i narodu posto su je oni gradili. FKCZ ni je dao ni dinar za gradnju. Jos ste, za vreme gradnje igrali na JNA. LUPETAS!!!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zvezda padalica**, 25. mart 2018 11:05)

Gde ti ovde vidiš paralelu? FK Crvena Zvezda plaća korišćenje Marakane, plaća održavanje iste, plaća troškove iste, plaća unapređenje iste. Menja stolice, travnatu podlogu, instalacije, krov,... Šta od toga radi VK Partizan sa bazenom na Banjici? Da li grad ima išta od toga? Može li se na bazenu na Banjici odigrati reprezentativna utakmica?

Svarog

pre 6 godina

1994... Vreme SPS-a i Mirka Marjanovića, koji su toliko gurali partizan u svim sportovima da se nastavilo i u doba Tadića. Sad se samo ispravljaju mutne stvari. Čuj pokloniš nekom klubu čitav bazen, pa gde to ima?

Ne revolt to je FRUSTRACIJA

pre 6 godina

Uporedjivati Zvezdu I Partizan u vaterpolu je isto uporedjivati ficu i mercedes.Zvezda je u ex Yu bila vise drugoligas nego prvoligas bez ijednog trofeja.

Petar

pre 6 godina

Sport je poslednja nada deci u ovoj lepoj, ali tuznoj bestragiji. Profesionalan , ili amaterski, nebitno.Niko, ali niko ne razmislja o deci i mladima. Kao drustvo smo slabi potpuno.

Vladasd

pre 6 godina

Ovakva odluka jednog nebitnog lika je najvise obradovala reprezentacije Madjarske, Crne Gore, Hrvatske i naravno navijace STUBA!

Revolt

pre 6 godina

Nije to nista pokazalo, da su to igraci iz vase skole pa i da kazes, ali nisu - vi uvek prvo morate da unistite nas da biste dosli na tron, tako je i Becej vama i nama (u)radio. Inace, veliko je pitanje da li biste osvojili te sezone da LS nije bila onako tesko okrnjena...