Košarka 29

Sreda, 21.03.2018.

13:04

Meloun: Uvek ću se oslanjati na Jokića, on je naša budućnost

Košarkaši Denvera poraženi su od Majamija nakon dva produžetka 149:141, a trener Nagetsa Majkl Maloun imao je šta da kaže o mladom srpskom centru Nikoli Jokiću.

Meloun: Uvek æu se oslanjati na Jokiæa, on je naša buduænost IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

baki

pre 6 godina

@hjeronimus

Ne znam i kakvoj toj sreci govoris jer je Malone od samog pocetka forsirao Nurkica, dok je Jokica video kao PF-a. Sticajem okolnosti, jer nisu imali plejmejkera, citav tim je igrao katastrofalno a jedino su igrali dobro kada je Jokic ulazio sa klupe. Oni koji malo bolje pamte, znaju da je sam Jokic trazio od Malone-a da igra sa klupe jer igranje sa dva centra nije licilo ni na sta. Statistika je radila za Jokica jer je bilo ocigledno da je Jokic superioran u odnosu na Nurkica, bio je veliki pritisak od strane navijaca i onih koji prate klub, pa je tek na polovini sezone Malone najzad ubacio Jokica u startnu petorku. I onda je Jokic eksplodirao, poceo sa tripl dablovima i sve ostalo.

Jokic je sa sasvim prosecnim igracima kao sto su Haris (sada je Harris izrastao u dobrog igraca), stari Nelson, Faried and Chandler uspeo da podigne nivo igre Denvera da su imali NAJBOLJI napad u celoj NBA, cak i ispred GSW-a.

Dakle, ta prica o "sreci Jokica sto ima takvog trenera" ne pije vodu. Jednostavno draftovali su Jokica kao 41. picka i to je cista sreca za njih, a sve ostalo je bila zasluga samog Jokica i sticaja okolnosti da Denver nije imao plejmejkera.


Malone je izuzetno los trener i samozvani "defanzivni trener" iako to rezultati ne pokazuju. Ako Jokic treba nekome da zahvali, onda je to proslogodisnji pomocni trener Chris Finch. Ko je gledao utakmicu Denver - Nola mogao je da vidi srdacan zagrljaj Jokica i Fincha. Maloneu su to nije svidelo.

hjeronimus

pre 6 godina

Jokić je imao sreće da je naleteo na ovakvog trenera i što je došao u Denver.Njegova jedina šansa da potpiše tu ugovorčinu je sa Denverom.Sa bilo kojim drugim timom on bi prvo morao da prodje period privikavanja odnosno probe.Jednostavno Jokić nema kredita kod drugih trenera i ako ga cene.Njegova jedina prava opcija je Denver.Moram i da dodam da 95% prvih opcija u NBA odbranu igraju rekreativno i čuvaju se za napad.Cenim dobre odbrambrene igrače ali u NBA ofanziva donosi rezultate i stvara zvezde.Jokić treba da cepa mrežice i pravi tripl dablove i da pusti manuelce da igraju odbranu i to je stvar koju treba da furaju čelnici Denvera i trener Meloun.Nisam ljubitelj rada i dela Milsapa i uveren sam da ce ga do kraja sledece sezone trejdovati pošto guši sve oko njega mada u ekipi ima još potrošača koji ne zaslužuju toliko lopti mada realno Jokić ih i traži asistencijama.Jokić još uvek nema pravo mesto u ekipi ali taj ugovor ce ga smestiti bas tamo gde mu je mesto.

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Gledao sam mec protiv Hita. Kad se odlucivalo, smijesan je bio.
Ovdje ste svi brojali poene kije su igraci davali protiv drugih, ali realno lazete sebe. U tom produzetku je i Milsapovo realno ispadanje bio Jokin kos jer on nije ni blizu fa izblokira Dzonsona.
Beka ako pustis i suzis mu prostor, ako ga saceka centar gotovo nikad se centru ne svira faul. Ali njega nije ni bilo da skoci.
I to vam je Milsapov kos, a realno nije, nego centra koga nema dje treba.
Na stranu sve oni sutevi sa poludistance koji su isli preko njega.
Ali vi ste oni koji ste pricali da su ga cekali 50 godina, ja sam od onih koji vam objasnio da za takvo bulaznjenje treba bar u finale koferencije da udje sto je uradio Karmelo.
On nije ni u PO. Niti ce.

Dejan

pre 6 godina

Pre svega, trener Malone i njegov rad u Nuggetsima su vrlo cenjeni u strucnim krugovima u i oko NBA, posebno napredak mladih igraca. Koga ne mrzi, moze potraziti misljenja Barkleyja, Marka Jacksona, Marca Steina sa ESPN (sada NYT), Jeffa Van Gundyja... Uz to, Malone je daleko najzasluzniji covek za napredak Jokica u NBA. Malo ljudi je hrabro da pruzi sansu igracu koji je bio 41. na draftu, dao mu je priliku da igra, odrekao se dobrog centra Nurkica kad je shvatio da ne mogu zajedno, dao mu je slobodu u igri, tolerise mu slabiju defanzivu i povremene izlive nezrelosti. A Nuggetsi imaju sasvim dobru sezonu, iznad 50% su, da su na istoku vec bi odavno bili u PO, ali, placaju cenu neiskustvu i prejakom zapadu ove sezone. Ipak, tri glavna igraca su im ispod 25, i imaju lepu buducnost. Takodje, i front office radi dobar posao, uzeli su Nikolu u drugoj rundi, trejdovali za Harrisa, i napravili odlicnu bazu. A komentatori oterase Malonea, T.C.-ja, poslase igrace da "sade luka"...

Walter

pre 6 godina

Moje mišljenje za Jokica da on uopšte nije loš u odbrani koliko se ovdje od velike većine negativaca piše,za nekakvo koliko toliko pošteno komentarisanje Jokiceve odbrane je potrebno odgledati čitavu utakmicu!Ja mislim samo da se Jokić plaši brzih faulova posto nema još dovoljno respekta od sudija,ponekad imam osjećaj da se namjerno skloni samo da mu sudije ne sviraju prekršaj,iduća sezona će sigurno biti bolja.
(slobo b., 21. mart 2018 19:15)
Mislim da je neki interni dogovor da uopste ne igra odbranu posto stalno kasni i zato pravi faulove.

slobo b.

pre 6 godina

Moje mišljenje za Jokica da on uopšte nije loš u odbrani koliko se ovdje od velike većine negativaca piše,za nekakvo koliko toliko pošteno komentarisanje Jokiceve odbrane je potrebno odgledati čitavu utakmicu!
Ja mislim samo da se Jokić plaši brzih faulova posto nema još dovoljno respekta od sudija,ponekad imam osjećaj da se namjerno skloni samo da mu sudije ne sviraju prekršaj,iduća sezona će sigurno biti bolja.

fenomen

pre 6 godina

Evo kako bih ja ocenio nase kosarkase u nba. Ocene od 1 do 10.
Bobi neocenjen zbog male minutaze
Teo jaka 2. Toliko za sada, mnogo vise sam ocelivao od njega.
Beli 4. Nesfabilno, jednom u 8 utakmica ima neku statistiku ali uglavnom je ispod proseka.
Bogi izmedju 5 i 6. Nekad odigra za 8 ali mnogo cesce za ispod 4 tako da je to negde solidan ali od njega sam ocekivao 15-20 poena po svakom meču.
Jokic 7+ On sam ima bolju statistiku nego ova cetvorica zajedno. Jokic mora da popravi odbranu i bice vrlo dobar do odlican. Sve u svemu osim Jokica i ponekad Bogija ostali se nisu proslavili do sada.

baki

pre 6 godina

Malone nije dobar covek vec veliki licemer i manipulant. Jedno misli, drugo govori a trece radi. Koliko je dobar najbolje se vidi po tome kako tretira Faried-a.

Sa jedne strane hvali Jokica a sa druge ga minira. Cim su doveli Milsapa odmah je izjavio kako ce ove godine Jokic imati drugu ulogu u timu i da ce morati da zrtvuje svoju igru i statistiku. Da je nekim slucajem Milsap proradio - Malone bi Jokica sveo na nivo prosecnog ili cak ispodprosecnog igraca. I pored toga sto imaju 8 krilnih igraca: Milsap, Faried, Chanlder, Lyles, AD, JR, Juancho i Lydon, Malone pola sezone igra sa Jokicem na krilnoj poziciji.

Zatim dolazi povreda Milsapa i Plamlija, i onda, sasvim ocekivano, Jokic eksplodira. Cim su se vratili Milsap i Plumlee, Malone opet sve vraca na staro. Do koje mere Malone ponizava Jokica najbolje se vidi kada u zavrsnici utakmice prilikom odbrane vadi Jokica i ubacuje Plamija, kao da je Plamli bolji u dobrani.

Jokicev odgovor Maloneu je bio smanjeno zalaganje i odbijanje da sutira, tako da je doslo do sukoba izmedju njih dvojice. Bilo kako bilo, Jokic ne sme da potpise novi ugovor ako Malone ostane u Denveru jer ce to biti jedno veliko mucenja. Za Jokica je najvaznije da igra za klub koji igra ofanzivnu kosarku sa slobodnim protokom lopte. Objektivno gledano, od svih Denverovih igraca Jokicu odgovaraju samo Harris i Faried, stim sto Faried-a nema cak ni na klupi. Sve to bi bilo jedno veliko mucenje i zato je za Jokica najbolje da promeni klub.

Kolubarac

pre 6 godina

Sve sve, ali Meloun je promovisao Jokića u prvu violinu tima, pa nije u redu da ga sada pljujemo.Jer u NBA je izuzetno važno kakvu ti ulogu trener dodeli i kako te on proceni kao igrača, bez obzira šta publika misli.E sad da li je Jokić sa svojim mentalitetom sposoban da bude vođa i rešava ključne utakmice drugo je pitanje.

Staka Zulu

pre 6 godina

Ova izjava znači samo jedno: Jokić odlazi iz Denvera!
Trener se pere pred ono šta dolazi. Dever opet nije ušao u play off, znači - spremaju se izmene. Jokić će da leti, da bi za njega uzeli nekog slabijeg košarkaša plus pravo pika na nekom od budućih draftova ili više njih.

zemljoradnik

pre 6 godina

Brate Bartona onog pošalji nam ovamo, sad se sadi luka kreće sezona, da pomogne dečko, i neka ga kod nas dok traje sadnja i videćeš kako ćete ući u PO.

Vracarac

pre 6 godina

Gledam juce Bjelicu, volim Bjelicu jer je univerzalan i dobar momak, i ima talenta, jako koristan, ali cak i takav super on tamo je prosek, Jokic je cudo, kakav genijalac je Teo pa se nije snasao tamo, Bjelica u Evropi ubica, tamo prosek, a Jokic 34 poena i opet kritike neki, koliko je dobar da je to nestvarno, samo jos par godina da udje u prajm i sazri, bice hol of fejm igrac

antiDebil

pre 6 godina

Marjanovic , Jokic , Bjelica , Bogi i Teo prva petorka,u napadu bi pokidali svakog u odbrani sta urade. Izmene Raduljica ,Macvan , Kalina , Jovic , Milosavljevic , Nedovic i Simon.
Sa nabrojanim igracima milion kombinacija da se napravi. Joka Beli Kalina ... Marjan Macvan Simon ...
(Hoces Iskreno?, 21. mart 2018 14:06)

Ne mogu Marjanovic i Jokic ni pod razno da igraju zajedno u petorci, to bi funkcionisalo gore nego Plamli Jokic.
SImonovic je tu usao zbog povrede Lucica i izbacivanja Micova tako da i on tu nema mesta.
Teodosic, Bogdanovic, Lucic, Bjelica i Jokic, rezerve Jovic, Nedovic, Milosavljevic. Kalinic, Macvan, Raduljica i Milutinov. To je u ovom trenutku najbolja moguca ekipa...
E sada nesto nisam optimistican po pitanju Teodosica, Bjelice i Jokica u reprezentaciji, naravno i Milutinova uz njih !

Vocep

pre 6 godina

@ hoćemo iskreno
Kapiram šta hoćeš da kažeš i svi oni su mi dragi. Ali ta prva petorka bi od Mađarske dobila 100 koševa / jes dali bi 130 ali nije to to. Kapiraš šta ja mislim? Pozdrav

Hoces Iskreno?

pre 6 godina

Marjanovic , Jokic , Bjelica , Bogi i Teo prva petorka,u napadu bi pokidali svakog u odbrani sta urade. Izmene Raduljica ,Macvan , Kalina , Jovic , Milosavljevic , Nedovic i Simon.
Sa nabrojanim igracima milion kombinacija da se napravi. Joka Beli Kalina ... Marjan Macvan Simon ...

Dragan Borca

pre 6 godina

Ali dzaba kad si zaljubljen u Planlija :D Covek umislio da mu Plamli drvo poboljsava odbranu, a bez njega 8-2 tukli neke od najjacih, komedija, ja bih Plamlija poklonio bilo kom bez dinara samo nek ide da ne smeta :D Evo Juta neocekivan poraz od Atlanta, Denver ima jos sansi ali trebalo bi zadnjih 11 da odradi jedno 8-3, inace nema PO

Cabos

pre 6 godina

Nazalost Meloun je dobar covek, veliki respekt za odnos sa igracima, I mnogi ljudi ekipu gledaju kao 6-7 igraca I trener. Meloun ima jako lose pomocnike pre svega, uprava je katastrofa, a tek onda dolazi to da on I nije bas neki high quality coach. Zato Jokicu zelim da ide Iz Denvera, ali najmanje zbog Melouna.

RankOne

pre 6 godina

Nadam se da neće i on na tebe. Beži Joka odatle, i idi u neki tim gde će se sve vrteti oko tebe, da budeš kao što je Westbrook u Ocklachomi. Verujem da kad bi se u istom timu okupili prosečni NBA igrači, kao što su Teo, Beli, Joka, Bogdan, da bi taj tim bez problema ušao u plej of. Zato što je za sve potrebna hemija, kao što je to bio slučaj i kod Zvezde prethodnih sezona, kada je ona bila u sredini tabele sa najmanjim budžetom.

Vracarac

pre 6 godina

Gledam juce Bjelicu, volim Bjelicu jer je univerzalan i dobar momak, i ima talenta, jako koristan, ali cak i takav super on tamo je prosek, Jokic je cudo, kakav genijalac je Teo pa se nije snasao tamo, Bjelica u Evropi ubica, tamo prosek, a Jokic 34 poena i opet kritike neki, koliko je dobar da je to nestvarno, samo jos par godina da udje u prajm i sazri, bice hol of fejm igrac

Dragan Borca

pre 6 godina

Ali dzaba kad si zaljubljen u Planlija :D Covek umislio da mu Plamli drvo poboljsava odbranu, a bez njega 8-2 tukli neke od najjacih, komedija, ja bih Plamlija poklonio bilo kom bez dinara samo nek ide da ne smeta :D Evo Juta neocekivan poraz od Atlanta, Denver ima jos sansi ali trebalo bi zadnjih 11 da odradi jedno 8-3, inace nema PO

zemljoradnik

pre 6 godina

Brate Bartona onog pošalji nam ovamo, sad se sadi luka kreće sezona, da pomogne dečko, i neka ga kod nas dok traje sadnja i videćeš kako ćete ući u PO.

RankOne

pre 6 godina

Nadam se da neće i on na tebe. Beži Joka odatle, i idi u neki tim gde će se sve vrteti oko tebe, da budeš kao što je Westbrook u Ocklachomi. Verujem da kad bi se u istom timu okupili prosečni NBA igrači, kao što su Teo, Beli, Joka, Bogdan, da bi taj tim bez problema ušao u plej of. Zato što je za sve potrebna hemija, kao što je to bio slučaj i kod Zvezde prethodnih sezona, kada je ona bila u sredini tabele sa najmanjim budžetom.

Cabos

pre 6 godina

Nazalost Meloun je dobar covek, veliki respekt za odnos sa igracima, I mnogi ljudi ekipu gledaju kao 6-7 igraca I trener. Meloun ima jako lose pomocnike pre svega, uprava je katastrofa, a tek onda dolazi to da on I nije bas neki high quality coach. Zato Jokicu zelim da ide Iz Denvera, ali najmanje zbog Melouna.

Kolubarac

pre 6 godina

Sve sve, ali Meloun je promovisao Jokića u prvu violinu tima, pa nije u redu da ga sada pljujemo.Jer u NBA je izuzetno važno kakvu ti ulogu trener dodeli i kako te on proceni kao igrača, bez obzira šta publika misli.E sad da li je Jokić sa svojim mentalitetom sposoban da bude vođa i rešava ključne utakmice drugo je pitanje.

antiDebil

pre 6 godina

Marjanovic , Jokic , Bjelica , Bogi i Teo prva petorka,u napadu bi pokidali svakog u odbrani sta urade. Izmene Raduljica ,Macvan , Kalina , Jovic , Milosavljevic , Nedovic i Simon.
Sa nabrojanim igracima milion kombinacija da se napravi. Joka Beli Kalina ... Marjan Macvan Simon ...
(Hoces Iskreno?, 21. mart 2018 14:06)

Ne mogu Marjanovic i Jokic ni pod razno da igraju zajedno u petorci, to bi funkcionisalo gore nego Plamli Jokic.
SImonovic je tu usao zbog povrede Lucica i izbacivanja Micova tako da i on tu nema mesta.
Teodosic, Bogdanovic, Lucic, Bjelica i Jokic, rezerve Jovic, Nedovic, Milosavljevic. Kalinic, Macvan, Raduljica i Milutinov. To je u ovom trenutku najbolja moguca ekipa...
E sada nesto nisam optimistican po pitanju Teodosica, Bjelice i Jokica u reprezentaciji, naravno i Milutinova uz njih !

baki

pre 6 godina

Malone nije dobar covek vec veliki licemer i manipulant. Jedno misli, drugo govori a trece radi. Koliko je dobar najbolje se vidi po tome kako tretira Faried-a.

Sa jedne strane hvali Jokica a sa druge ga minira. Cim su doveli Milsapa odmah je izjavio kako ce ove godine Jokic imati drugu ulogu u timu i da ce morati da zrtvuje svoju igru i statistiku. Da je nekim slucajem Milsap proradio - Malone bi Jokica sveo na nivo prosecnog ili cak ispodprosecnog igraca. I pored toga sto imaju 8 krilnih igraca: Milsap, Faried, Chanlder, Lyles, AD, JR, Juancho i Lydon, Malone pola sezone igra sa Jokicem na krilnoj poziciji.

Zatim dolazi povreda Milsapa i Plamlija, i onda, sasvim ocekivano, Jokic eksplodira. Cim su se vratili Milsap i Plumlee, Malone opet sve vraca na staro. Do koje mere Malone ponizava Jokica najbolje se vidi kada u zavrsnici utakmice prilikom odbrane vadi Jokica i ubacuje Plamija, kao da je Plamli bolji u dobrani.

Jokicev odgovor Maloneu je bio smanjeno zalaganje i odbijanje da sutira, tako da je doslo do sukoba izmedju njih dvojice. Bilo kako bilo, Jokic ne sme da potpise novi ugovor ako Malone ostane u Denveru jer ce to biti jedno veliko mucenja. Za Jokica je najvaznije da igra za klub koji igra ofanzivnu kosarku sa slobodnim protokom lopte. Objektivno gledano, od svih Denverovih igraca Jokicu odgovaraju samo Harris i Faried, stim sto Faried-a nema cak ni na klupi. Sve to bi bilo jedno veliko mucenje i zato je za Jokica najbolje da promeni klub.

Hoces Iskreno?

pre 6 godina

Marjanovic , Jokic , Bjelica , Bogi i Teo prva petorka,u napadu bi pokidali svakog u odbrani sta urade. Izmene Raduljica ,Macvan , Kalina , Jovic , Milosavljevic , Nedovic i Simon.
Sa nabrojanim igracima milion kombinacija da se napravi. Joka Beli Kalina ... Marjan Macvan Simon ...

Vocep

pre 6 godina

@ hoćemo iskreno
Kapiram šta hoćeš da kažeš i svi oni su mi dragi. Ali ta prva petorka bi od Mađarske dobila 100 koševa / jes dali bi 130 ali nije to to. Kapiraš šta ja mislim? Pozdrav

Staka Zulu

pre 6 godina

Ova izjava znači samo jedno: Jokić odlazi iz Denvera!
Trener se pere pred ono šta dolazi. Dever opet nije ušao u play off, znači - spremaju se izmene. Jokić će da leti, da bi za njega uzeli nekog slabijeg košarkaša plus pravo pika na nekom od budućih draftova ili više njih.

slobo b.

pre 6 godina

Moje mišljenje za Jokica da on uopšte nije loš u odbrani koliko se ovdje od velike većine negativaca piše,za nekakvo koliko toliko pošteno komentarisanje Jokiceve odbrane je potrebno odgledati čitavu utakmicu!
Ja mislim samo da se Jokić plaši brzih faulova posto nema još dovoljno respekta od sudija,ponekad imam osjećaj da se namjerno skloni samo da mu sudije ne sviraju prekršaj,iduća sezona će sigurno biti bolja.

baki

pre 6 godina

@hjeronimus

Ne znam i kakvoj toj sreci govoris jer je Malone od samog pocetka forsirao Nurkica, dok je Jokica video kao PF-a. Sticajem okolnosti, jer nisu imali plejmejkera, citav tim je igrao katastrofalno a jedino su igrali dobro kada je Jokic ulazio sa klupe. Oni koji malo bolje pamte, znaju da je sam Jokic trazio od Malone-a da igra sa klupe jer igranje sa dva centra nije licilo ni na sta. Statistika je radila za Jokica jer je bilo ocigledno da je Jokic superioran u odnosu na Nurkica, bio je veliki pritisak od strane navijaca i onih koji prate klub, pa je tek na polovini sezone Malone najzad ubacio Jokica u startnu petorku. I onda je Jokic eksplodirao, poceo sa tripl dablovima i sve ostalo.

Jokic je sa sasvim prosecnim igracima kao sto su Haris (sada je Harris izrastao u dobrog igraca), stari Nelson, Faried and Chandler uspeo da podigne nivo igre Denvera da su imali NAJBOLJI napad u celoj NBA, cak i ispred GSW-a.

Dakle, ta prica o "sreci Jokica sto ima takvog trenera" ne pije vodu. Jednostavno draftovali su Jokica kao 41. picka i to je cista sreca za njih, a sve ostalo je bila zasluga samog Jokica i sticaja okolnosti da Denver nije imao plejmejkera.


Malone je izuzetno los trener i samozvani "defanzivni trener" iako to rezultati ne pokazuju. Ako Jokic treba nekome da zahvali, onda je to proslogodisnji pomocni trener Chris Finch. Ko je gledao utakmicu Denver - Nola mogao je da vidi srdacan zagrljaj Jokica i Fincha. Maloneu su to nije svidelo.

hjeronimus

pre 6 godina

Jokić je imao sreće da je naleteo na ovakvog trenera i što je došao u Denver.Njegova jedina šansa da potpiše tu ugovorčinu je sa Denverom.Sa bilo kojim drugim timom on bi prvo morao da prodje period privikavanja odnosno probe.Jednostavno Jokić nema kredita kod drugih trenera i ako ga cene.Njegova jedina prava opcija je Denver.Moram i da dodam da 95% prvih opcija u NBA odbranu igraju rekreativno i čuvaju se za napad.Cenim dobre odbrambrene igrače ali u NBA ofanziva donosi rezultate i stvara zvezde.Jokić treba da cepa mrežice i pravi tripl dablove i da pusti manuelce da igraju odbranu i to je stvar koju treba da furaju čelnici Denvera i trener Meloun.Nisam ljubitelj rada i dela Milsapa i uveren sam da ce ga do kraja sledece sezone trejdovati pošto guši sve oko njega mada u ekipi ima još potrošača koji ne zaslužuju toliko lopti mada realno Jokić ih i traži asistencijama.Jokić još uvek nema pravo mesto u ekipi ali taj ugovor ce ga smestiti bas tamo gde mu je mesto.

fenomen

pre 6 godina

Evo kako bih ja ocenio nase kosarkase u nba. Ocene od 1 do 10.
Bobi neocenjen zbog male minutaze
Teo jaka 2. Toliko za sada, mnogo vise sam ocelivao od njega.
Beli 4. Nesfabilno, jednom u 8 utakmica ima neku statistiku ali uglavnom je ispod proseka.
Bogi izmedju 5 i 6. Nekad odigra za 8 ali mnogo cesce za ispod 4 tako da je to negde solidan ali od njega sam ocekivao 15-20 poena po svakom meču.
Jokic 7+ On sam ima bolju statistiku nego ova cetvorica zajedno. Jokic mora da popravi odbranu i bice vrlo dobar do odlican. Sve u svemu osim Jokica i ponekad Bogija ostali se nisu proslavili do sada.

Dejan

pre 6 godina

Pre svega, trener Malone i njegov rad u Nuggetsima su vrlo cenjeni u strucnim krugovima u i oko NBA, posebno napredak mladih igraca. Koga ne mrzi, moze potraziti misljenja Barkleyja, Marka Jacksona, Marca Steina sa ESPN (sada NYT), Jeffa Van Gundyja... Uz to, Malone je daleko najzasluzniji covek za napredak Jokica u NBA. Malo ljudi je hrabro da pruzi sansu igracu koji je bio 41. na draftu, dao mu je priliku da igra, odrekao se dobrog centra Nurkica kad je shvatio da ne mogu zajedno, dao mu je slobodu u igri, tolerise mu slabiju defanzivu i povremene izlive nezrelosti. A Nuggetsi imaju sasvim dobru sezonu, iznad 50% su, da su na istoku vec bi odavno bili u PO, ali, placaju cenu neiskustvu i prejakom zapadu ove sezone. Ipak, tri glavna igraca su im ispod 25, i imaju lepu buducnost. Takodje, i front office radi dobar posao, uzeli su Nikolu u drugoj rundi, trejdovali za Harrisa, i napravili odlicnu bazu. A komentatori oterase Malonea, T.C.-ja, poslase igrace da "sade luka"...

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Gledao sam mec protiv Hita. Kad se odlucivalo, smijesan je bio.
Ovdje ste svi brojali poene kije su igraci davali protiv drugih, ali realno lazete sebe. U tom produzetku je i Milsapovo realno ispadanje bio Jokin kos jer on nije ni blizu fa izblokira Dzonsona.
Beka ako pustis i suzis mu prostor, ako ga saceka centar gotovo nikad se centru ne svira faul. Ali njega nije ni bilo da skoci.
I to vam je Milsapov kos, a realno nije, nego centra koga nema dje treba.
Na stranu sve oni sutevi sa poludistance koji su isli preko njega.
Ali vi ste oni koji ste pricali da su ga cekali 50 godina, ja sam od onih koji vam objasnio da za takvo bulaznjenje treba bar u finale koferencije da udje sto je uradio Karmelo.
On nije ni u PO. Niti ce.

Walter

pre 6 godina

Moje mišljenje za Jokica da on uopšte nije loš u odbrani koliko se ovdje od velike većine negativaca piše,za nekakvo koliko toliko pošteno komentarisanje Jokiceve odbrane je potrebno odgledati čitavu utakmicu!Ja mislim samo da se Jokić plaši brzih faulova posto nema još dovoljno respekta od sudija,ponekad imam osjećaj da se namjerno skloni samo da mu sudije ne sviraju prekršaj,iduća sezona će sigurno biti bolja.
(slobo b., 21. mart 2018 19:15)
Mislim da je neki interni dogovor da uopste ne igra odbranu posto stalno kasni i zato pravi faulove.

RankOne

pre 6 godina

Nadam se da neće i on na tebe. Beži Joka odatle, i idi u neki tim gde će se sve vrteti oko tebe, da budeš kao što je Westbrook u Ocklachomi. Verujem da kad bi se u istom timu okupili prosečni NBA igrači, kao što su Teo, Beli, Joka, Bogdan, da bi taj tim bez problema ušao u plej of. Zato što je za sve potrebna hemija, kao što je to bio slučaj i kod Zvezde prethodnih sezona, kada je ona bila u sredini tabele sa najmanjim budžetom.

Hoces Iskreno?

pre 6 godina

Marjanovic , Jokic , Bjelica , Bogi i Teo prva petorka,u napadu bi pokidali svakog u odbrani sta urade. Izmene Raduljica ,Macvan , Kalina , Jovic , Milosavljevic , Nedovic i Simon.
Sa nabrojanim igracima milion kombinacija da se napravi. Joka Beli Kalina ... Marjan Macvan Simon ...

Vocep

pre 6 godina

@ hoćemo iskreno
Kapiram šta hoćeš da kažeš i svi oni su mi dragi. Ali ta prva petorka bi od Mađarske dobila 100 koševa / jes dali bi 130 ali nije to to. Kapiraš šta ja mislim? Pozdrav

Staka Zulu

pre 6 godina

Ova izjava znači samo jedno: Jokić odlazi iz Denvera!
Trener se pere pred ono šta dolazi. Dever opet nije ušao u play off, znači - spremaju se izmene. Jokić će da leti, da bi za njega uzeli nekog slabijeg košarkaša plus pravo pika na nekom od budućih draftova ili više njih.

antiDebil

pre 6 godina

Marjanovic , Jokic , Bjelica , Bogi i Teo prva petorka,u napadu bi pokidali svakog u odbrani sta urade. Izmene Raduljica ,Macvan , Kalina , Jovic , Milosavljevic , Nedovic i Simon.
Sa nabrojanim igracima milion kombinacija da se napravi. Joka Beli Kalina ... Marjan Macvan Simon ...
(Hoces Iskreno?, 21. mart 2018 14:06)

Ne mogu Marjanovic i Jokic ni pod razno da igraju zajedno u petorci, to bi funkcionisalo gore nego Plamli Jokic.
SImonovic je tu usao zbog povrede Lucica i izbacivanja Micova tako da i on tu nema mesta.
Teodosic, Bogdanovic, Lucic, Bjelica i Jokic, rezerve Jovic, Nedovic, Milosavljevic. Kalinic, Macvan, Raduljica i Milutinov. To je u ovom trenutku najbolja moguca ekipa...
E sada nesto nisam optimistican po pitanju Teodosica, Bjelice i Jokica u reprezentaciji, naravno i Milutinova uz njih !

Cabos

pre 6 godina

Nazalost Meloun je dobar covek, veliki respekt za odnos sa igracima, I mnogi ljudi ekipu gledaju kao 6-7 igraca I trener. Meloun ima jako lose pomocnike pre svega, uprava je katastrofa, a tek onda dolazi to da on I nije bas neki high quality coach. Zato Jokicu zelim da ide Iz Denvera, ali najmanje zbog Melouna.

fenomen

pre 6 godina

Evo kako bih ja ocenio nase kosarkase u nba. Ocene od 1 do 10.
Bobi neocenjen zbog male minutaze
Teo jaka 2. Toliko za sada, mnogo vise sam ocelivao od njega.
Beli 4. Nesfabilno, jednom u 8 utakmica ima neku statistiku ali uglavnom je ispod proseka.
Bogi izmedju 5 i 6. Nekad odigra za 8 ali mnogo cesce za ispod 4 tako da je to negde solidan ali od njega sam ocekivao 15-20 poena po svakom meču.
Jokic 7+ On sam ima bolju statistiku nego ova cetvorica zajedno. Jokic mora da popravi odbranu i bice vrlo dobar do odlican. Sve u svemu osim Jokica i ponekad Bogija ostali se nisu proslavili do sada.

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Gledao sam mec protiv Hita. Kad se odlucivalo, smijesan je bio.
Ovdje ste svi brojali poene kije su igraci davali protiv drugih, ali realno lazete sebe. U tom produzetku je i Milsapovo realno ispadanje bio Jokin kos jer on nije ni blizu fa izblokira Dzonsona.
Beka ako pustis i suzis mu prostor, ako ga saceka centar gotovo nikad se centru ne svira faul. Ali njega nije ni bilo da skoci.
I to vam je Milsapov kos, a realno nije, nego centra koga nema dje treba.
Na stranu sve oni sutevi sa poludistance koji su isli preko njega.
Ali vi ste oni koji ste pricali da su ga cekali 50 godina, ja sam od onih koji vam objasnio da za takvo bulaznjenje treba bar u finale koferencije da udje sto je uradio Karmelo.
On nije ni u PO. Niti ce.

Vracarac

pre 6 godina

Gledam juce Bjelicu, volim Bjelicu jer je univerzalan i dobar momak, i ima talenta, jako koristan, ali cak i takav super on tamo je prosek, Jokic je cudo, kakav genijalac je Teo pa se nije snasao tamo, Bjelica u Evropi ubica, tamo prosek, a Jokic 34 poena i opet kritike neki, koliko je dobar da je to nestvarno, samo jos par godina da udje u prajm i sazri, bice hol of fejm igrac

Dragan Borca

pre 6 godina

Ali dzaba kad si zaljubljen u Planlija :D Covek umislio da mu Plamli drvo poboljsava odbranu, a bez njega 8-2 tukli neke od najjacih, komedija, ja bih Plamlija poklonio bilo kom bez dinara samo nek ide da ne smeta :D Evo Juta neocekivan poraz od Atlanta, Denver ima jos sansi ali trebalo bi zadnjih 11 da odradi jedno 8-3, inace nema PO

Walter

pre 6 godina

Moje mišljenje za Jokica da on uopšte nije loš u odbrani koliko se ovdje od velike većine negativaca piše,za nekakvo koliko toliko pošteno komentarisanje Jokiceve odbrane je potrebno odgledati čitavu utakmicu!Ja mislim samo da se Jokić plaši brzih faulova posto nema još dovoljno respekta od sudija,ponekad imam osjećaj da se namjerno skloni samo da mu sudije ne sviraju prekršaj,iduća sezona će sigurno biti bolja.
(slobo b., 21. mart 2018 19:15)
Mislim da je neki interni dogovor da uopste ne igra odbranu posto stalno kasni i zato pravi faulove.

baki

pre 6 godina

Malone nije dobar covek vec veliki licemer i manipulant. Jedno misli, drugo govori a trece radi. Koliko je dobar najbolje se vidi po tome kako tretira Faried-a.

Sa jedne strane hvali Jokica a sa druge ga minira. Cim su doveli Milsapa odmah je izjavio kako ce ove godine Jokic imati drugu ulogu u timu i da ce morati da zrtvuje svoju igru i statistiku. Da je nekim slucajem Milsap proradio - Malone bi Jokica sveo na nivo prosecnog ili cak ispodprosecnog igraca. I pored toga sto imaju 8 krilnih igraca: Milsap, Faried, Chanlder, Lyles, AD, JR, Juancho i Lydon, Malone pola sezone igra sa Jokicem na krilnoj poziciji.

Zatim dolazi povreda Milsapa i Plamlija, i onda, sasvim ocekivano, Jokic eksplodira. Cim su se vratili Milsap i Plumlee, Malone opet sve vraca na staro. Do koje mere Malone ponizava Jokica najbolje se vidi kada u zavrsnici utakmice prilikom odbrane vadi Jokica i ubacuje Plamija, kao da je Plamli bolji u dobrani.

Jokicev odgovor Maloneu je bio smanjeno zalaganje i odbijanje da sutira, tako da je doslo do sukoba izmedju njih dvojice. Bilo kako bilo, Jokic ne sme da potpise novi ugovor ako Malone ostane u Denveru jer ce to biti jedno veliko mucenja. Za Jokica je najvaznije da igra za klub koji igra ofanzivnu kosarku sa slobodnim protokom lopte. Objektivno gledano, od svih Denverovih igraca Jokicu odgovaraju samo Harris i Faried, stim sto Faried-a nema cak ni na klupi. Sve to bi bilo jedno veliko mucenje i zato je za Jokica najbolje da promeni klub.

hjeronimus

pre 6 godina

Jokić je imao sreće da je naleteo na ovakvog trenera i što je došao u Denver.Njegova jedina šansa da potpiše tu ugovorčinu je sa Denverom.Sa bilo kojim drugim timom on bi prvo morao da prodje period privikavanja odnosno probe.Jednostavno Jokić nema kredita kod drugih trenera i ako ga cene.Njegova jedina prava opcija je Denver.Moram i da dodam da 95% prvih opcija u NBA odbranu igraju rekreativno i čuvaju se za napad.Cenim dobre odbrambrene igrače ali u NBA ofanziva donosi rezultate i stvara zvezde.Jokić treba da cepa mrežice i pravi tripl dablove i da pusti manuelce da igraju odbranu i to je stvar koju treba da furaju čelnici Denvera i trener Meloun.Nisam ljubitelj rada i dela Milsapa i uveren sam da ce ga do kraja sledece sezone trejdovati pošto guši sve oko njega mada u ekipi ima još potrošača koji ne zaslužuju toliko lopti mada realno Jokić ih i traži asistencijama.Jokić još uvek nema pravo mesto u ekipi ali taj ugovor ce ga smestiti bas tamo gde mu je mesto.

Kolubarac

pre 6 godina

Sve sve, ali Meloun je promovisao Jokića u prvu violinu tima, pa nije u redu da ga sada pljujemo.Jer u NBA je izuzetno važno kakvu ti ulogu trener dodeli i kako te on proceni kao igrača, bez obzira šta publika misli.E sad da li je Jokić sa svojim mentalitetom sposoban da bude vođa i rešava ključne utakmice drugo je pitanje.

zemljoradnik

pre 6 godina

Brate Bartona onog pošalji nam ovamo, sad se sadi luka kreće sezona, da pomogne dečko, i neka ga kod nas dok traje sadnja i videćeš kako ćete ući u PO.

Dejan

pre 6 godina

Pre svega, trener Malone i njegov rad u Nuggetsima su vrlo cenjeni u strucnim krugovima u i oko NBA, posebno napredak mladih igraca. Koga ne mrzi, moze potraziti misljenja Barkleyja, Marka Jacksona, Marca Steina sa ESPN (sada NYT), Jeffa Van Gundyja... Uz to, Malone je daleko najzasluzniji covek za napredak Jokica u NBA. Malo ljudi je hrabro da pruzi sansu igracu koji je bio 41. na draftu, dao mu je priliku da igra, odrekao se dobrog centra Nurkica kad je shvatio da ne mogu zajedno, dao mu je slobodu u igri, tolerise mu slabiju defanzivu i povremene izlive nezrelosti. A Nuggetsi imaju sasvim dobru sezonu, iznad 50% su, da su na istoku vec bi odavno bili u PO, ali, placaju cenu neiskustvu i prejakom zapadu ove sezone. Ipak, tri glavna igraca su im ispod 25, i imaju lepu buducnost. Takodje, i front office radi dobar posao, uzeli su Nikolu u drugoj rundi, trejdovali za Harrisa, i napravili odlicnu bazu. A komentatori oterase Malonea, T.C.-ja, poslase igrace da "sade luka"...

slobo b.

pre 6 godina

Moje mišljenje za Jokica da on uopšte nije loš u odbrani koliko se ovdje od velike većine negativaca piše,za nekakvo koliko toliko pošteno komentarisanje Jokiceve odbrane je potrebno odgledati čitavu utakmicu!
Ja mislim samo da se Jokić plaši brzih faulova posto nema još dovoljno respekta od sudija,ponekad imam osjećaj da se namjerno skloni samo da mu sudije ne sviraju prekršaj,iduća sezona će sigurno biti bolja.

baki

pre 6 godina

@hjeronimus

Ne znam i kakvoj toj sreci govoris jer je Malone od samog pocetka forsirao Nurkica, dok je Jokica video kao PF-a. Sticajem okolnosti, jer nisu imali plejmejkera, citav tim je igrao katastrofalno a jedino su igrali dobro kada je Jokic ulazio sa klupe. Oni koji malo bolje pamte, znaju da je sam Jokic trazio od Malone-a da igra sa klupe jer igranje sa dva centra nije licilo ni na sta. Statistika je radila za Jokica jer je bilo ocigledno da je Jokic superioran u odnosu na Nurkica, bio je veliki pritisak od strane navijaca i onih koji prate klub, pa je tek na polovini sezone Malone najzad ubacio Jokica u startnu petorku. I onda je Jokic eksplodirao, poceo sa tripl dablovima i sve ostalo.

Jokic je sa sasvim prosecnim igracima kao sto su Haris (sada je Harris izrastao u dobrog igraca), stari Nelson, Faried and Chandler uspeo da podigne nivo igre Denvera da su imali NAJBOLJI napad u celoj NBA, cak i ispred GSW-a.

Dakle, ta prica o "sreci Jokica sto ima takvog trenera" ne pije vodu. Jednostavno draftovali su Jokica kao 41. picka i to je cista sreca za njih, a sve ostalo je bila zasluga samog Jokica i sticaja okolnosti da Denver nije imao plejmejkera.


Malone je izuzetno los trener i samozvani "defanzivni trener" iako to rezultati ne pokazuju. Ako Jokic treba nekome da zahvali, onda je to proslogodisnji pomocni trener Chris Finch. Ko je gledao utakmicu Denver - Nola mogao je da vidi srdacan zagrljaj Jokica i Fincha. Maloneu su to nije svidelo.