Olimpizam 34

Sreda, 14.02.2018.

16:22

Iznenađenja na ZOI: Slovenci bolji od SAD, poraz Rusa

U prvim mečevima na hokejaškom turniru na Olimpijskim igrama u Pjongčangu pobede su zabeležili Slovenci i Slovaci.

Iznenaðenja na ZOI: Slovenci bolji od SAD, poraz Rusa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

hm

pre 6 godina

Kako god, ali meni bas nedostaju igraci iz NHL-a. Nije to ono pravo bez njih. Recimo, kao kada se igraju OI i u kosarci Ameri dodju sa tamo nekom petom/sveucilisnom ekipom. Druga stvar je vreme odigravanja utakmica. Moras da se naspavas, moras da radis i onda ti ostanu te snimke, a kada vec znam rezultat i nema NHL igraca, a vise mi se snimka i ne gleda.

Grobx

pre 6 godina

don kihot


Druze dao bih sve da vidim nas na Olimpijadi i Sp, imamo mi kliker za hokej, volimo da ga pratimo, ali problem su uslovi, narod ne zna da klize, skupoca sporta. Da je ovo bar za nijansu bolje bili bi rame uz rame bar Sloveniji.

mrmlj

pre 6 godina

@(slo, 14. februar 2018 17:52) bez zelje da umanjim uspeh reprezentacije slovenije, ali mora se reci da u NHL-u igra 1 igrac iz slovenije a 242 iz SAD. nikada necemo saznati sta bi bilo da su se juce sastale slovenija i SAD u punim sastavima, jedino nam ostaje da cestitamo zmajcekima jer su cestitke zasluzili.

mrmlj

pre 6 godina

sport al jedino kad ga gledas uzivo ili ako imas tv promjera tri metra. Ako imas normalan tv tek na usporenoj snimci mozes vidjet sta se dogodilo i kako je npr pao gol,a to je bezveze.
(croata, 14. februar 2018 19:20) treba malo cesce da gledas i onda neces imati taj problem. skapiraces po pozocioniranju i kretanju igraca gde je pak otprilika pa ces tamo da gledas i videces ga.

Prca

pre 6 godina

Evo jos jedan komentar za one koji misle da je ova Olimpijada manje kvalitetna jel nema NHL igraca. Davne 1980 godine Olimpijske igre u Saltlejku. SSSR dominira svetskim hokejom cak ni tim od najboljih NHL igraca nije mogao da im se suprodstavi. onda je jedan trener sastavio reprezentaciju SAD od igraca sa koledza koji igraju koledz ligu slicno kao i sada i ta prezentacija je pobedila mocan SSSR koji je pocistio pod sa NHL igracima u polifinalu olimpijskog turnira. Cak je i film snimljen o tome.

don kihot

pre 6 godina

Kao prvo - najsrdačnije čestitke Slovencima na podvigu. David savladao Golijata.

Kao drugo - drago mi je što vidim ovoliko komentara na vest o hokeju. Ponekad mi se čini da samo ja u ovoj zemlji pratim ovu najlepšu igru na svetu jer niko u bližoj okolini nema pojma niti ga zanima.

Jako je važan podatak koji je neko od prethodnika izneo - Slovenija ima 2 miliona stanovnika, 7 ledenih dvorana i samo 136 registrovanih seniorskih igrača (podatak sa sajta Međunarodne hokejaške federacije). Čuda su moguća.

Srbi manite se fudbala i upoznajte hokej.

panco

pre 6 godina

za hokej nije potrebna nikakva zima i snjeg. Pa ne igraju napolju. Mozda negdje. Jednostavno velike pare trebaju. Zivim u Americi i znam kolilo je skup sport da se trenira. Jedan od skupljih. Jednostavno mi smo narod koji trenira sportove, gdje ti najvise trebaju patike, kopacke i to je to. To nam je istalo u krvi iz komunistickih dana. I da steta sto nema igraca iz NHL, ali time u ooste ne pokusavam da umanjih uspjeh slovenaca. Kako god svaka vam cast.

Prca

pre 6 godina

Svaka cast na pobedi. Citam ove komentare i umirem od smeha. Prvo hokej je popularna igra ne samo u hladnijim zemljama.Australija, Juzna Afrika, Brazil. Emirati, Kuvajt itd sviimaju ledene dvorane po 10 meseci leda. Koliko je neka drzava jaka u hokeju zavisi od uslova tj koliko dugo imaju led i jacine lige, da je samo bitna klima Island bi rasturao a pola amerike ne bih imali NHL i AHL timove. Las Vegas, Los Angeles, Feniks, Florida itd gde nema zime. Hrvati su dobru stvar uradili ali problem je sto stranci igraju u Medvescaku a ne domaci. Na primer Medjari, Koreja, japan su velesile u hokeju. Kereja igra Top diviziju na svetskom sa ovim ekipama na olimpijadi, Madjari igrali top Fazu, Japanci u Diviziji ispod, ali imaju uslove skoro cele godine led i dobre lige, dok su na primer Holandija, Belgija, Luksenburg unasem rangu a sve severne zemlje. Drugo to sto ne igraju NHL igraci ne znaci da je ova olimpijada manje kvalitetna. Vecina igraca iz svih timova poticu iz evropskih liga. Ameeikanci svake godine na svetskom nastupaju sa NHL igracima pa ne urade nista nisu cak ni medjuprve tri reprezentacije sveta. Godine kada je Carolina osvojila titulu u NHL igrali su pripremnu utakmicu sa SKA za novu sezonu i SKA ih je samleo bukvalno. Svaki tim iz jace evropske lige KHL, DEL, Svedske , Finske, Ceske super lige moze da parira NHL timovima. Hokej je najbrza igra na svetu i ukoliko imas jaku ligu, dobre uslove tj cele godine led moze se psrirati NHL timovima pogotovo KHL timovi.

wdq3c

pre 6 godina

Ovo i nije baš toliko iznenađenje za nekog tko prati. SAD su na Olimpijadu došle sa svojom 10-om, 15-om reprezentacijom (iako i dalje imaju bolji roster na ovom prvenstvu nego Slovenci). Pobjeda je vrlo zvučna, ali ne baš pretjerano šokantna.

Gde ja živim

pre 6 godina

Komšije od mene veliki naklon i poštovanje za sve što radite u sportu poslednjih godina. Kakve god da su ekipe, dobiti Amere u hokeju je velika stvar. Stvarno, veliko poštovanje.

Znam da sam dosadan, ali me boli i moram. Da li je moguće da smo mi ovoliko nesposobni i šuntavi? Jesmo sirotinja, ali problem novca je ni po jada u odnosu na ostalo. Znači ugledamo se na ne znam koga tamo negde, a ispred nosa nam se odvijaju jako lepe i korisne stvari. Nismo mi čitavi.

KLIPAN

pre 6 godina

Samo da vas posetim koliki je ovo uspjeh države koja ima 2 miljuna Stanovnika, 5 (PET) objekata u celoj zemlji gdje se može igrati hokej i 137 da -137 registriranih igrača u članovima!!!!!!!!
Amerika ima skoro 160000 registriranih igrača u članovima i tisuče objekata za hokej.
A mi je pobjeđujemo.
Fantastika.

Upoznaj igre da bi ih vise voleo

pre 6 godina

@ ..."olimpijski komitet nije pristao da plati osiguranja i onda nemamo te najbolje igrace.."
Ipak utakmice su prezanimljive zaista
(M, 14. februar 2018 18:36)

Ovo ti, @M, jednostavno NIJE TACNO.

O tome da NHL nece dozvoliti NHL igracima da igraju na OI, bilo je reci jos u Sociju (prethodne OI). I tada su na igre hokejasi SAD i Kanade stigli na samo 2-3 dana pred pocetak. Govorilo se da NHL nema nikakve FINANSIJSKE koristi - samo gubitke. Pred kraj prosle NHL sezone je Bord guvernera (upravljaju Ligom) doneo odluku da za igrace NHL nema OI. Igraci su se pobunili, ali badava . Oveckin je, cak, rekao da ce raskinuti ugovor i vratiti se u Rusiju kako bi igrao na OI. Slagao je. Igra ovde redovno. KMislim da ni Kopitar ne igra za Sloveniju.

Prema tome: nije rec o osiguranju, vec o zaradi NHL ekipa i Lige.

remax

pre 6 godina

Za SAD igraju isključivo igrači iz AHL a Slovenci su u istom sastavu iz Sočija, samo bez Kopitara tako da ovo i nije neka senzacija.
Ko je mogao da predvidi 2 današnja ishoda, na 300 kinti je mogao da uzme 400€.

Vlado

pre 6 godina

marko

Bili jesu, ali za vreme Sovjetskog Saveza, a Kanada je harala dok u Rusiji nisu znali sta je hokej. Bilo kad se odnosilo za sadasnje i buduce vreme.

Stara kuka

pre 6 godina

Stara kuka... Ajde se kladimo da ti prvi ne znas pravila odbojke, gde nema subjektivnosti osim kod dosudjivanja greske odigravanje lopte?! Svi sportovi gde su poeni/golovi jasni gledaocima su mnogo prihvatljiviji. Cist podatak statisticki, u odbojci se u proseku na svakih 24sec. desi nesto a fudbal mozes 120 min. da gledas i nista ne vidis!
(Srdjan Frankfurt, 14. februar 2018 18:35)

A ti znas ko sam ja?Dok se pratila Vojvodina i plava ceta na celu sa bracom Grbic(a i danas se prati) ti si cistio klozete po Frankfurtu.Kakve veze imaju PRAVILA sa mojim komentarom?Samo sam rekao da je hokej popularniji od nekih timskih sportova.Fudbal nisam ni spomenuo,a kad si kod njega bolje idi gledaj Jovica i Gacinovica,dobro Ajntrajt gura.

Stara kuka

pre 6 godina

@croata

Pa vi Hrvati prvi PODCENJUJETE odbojku i smejete se Srbima za uspeh u istoj.To sto je hokej skup sport,to sto ga nemaju banana drzave ne znaci da nije popularan i bitan.Dovoljno je reci da je hokej top u SAD-u,Kanadi(broj jedan),Rusiji (isto br jedan),Svedskoj,Finskoj,Slovackoj,Ceskoj,Svajcarskoj,Nemackoj...to sto ga nema vecina ne mora nista da znaci.Imaju ga mocne drzave a imali bi mozda i drugi da ima NOVCA.Ja sve timske sportove obozavam,ali sam realan.Ne sto se tice zanimljivosti,to je individualno manje vise,ali po popularnosti kazem da je hokej ispred vaterpola i rukometa sigurno.Rukomet se ne igra van Evrope uopste(to malo u dve,tri africke drzave je nista ruku na srce).Na zalost naravno.

croata

pre 6 godina

Hokej vise vredi od nekog tamo rukometa,vaterpola pa i odbojke zajedno.To ne znaci da neki sport podcenjujem,naprotiv vec pricam o polularnosti pa i zanimljivosti.
(Stara kuka, 14. februar 2018 17:45)

Hokej ne moze svuda gravitirat ko ostali sportovi jer je iskljucivo zimski sport. Da bi se njime djeca bavila potrebni su snijeg i led i to ne samo mjesec dva vec po mogucnoscu vecinu godine. Zato se i igra u zemljama koje su i inace zimske destinacije. Tu ne ubrajam velike zemlje tipa njemacka ili italija gdje su samo dijelovi zemlje pod alpama,kod njih se hokej moze igrati upravo zbog velicine zemlje. Ostale zemlje gdje nema snijega i leda, tamo hokej ne postoji,nit moze zazivjet. A tih zemalja je puno vise. Rukomet i vaterpolo su pravi evropski sportovi za koje ne trebaju posebni uvjeti i ne slazem se da hokej vise vrijedi od njih,a kamo li od odbojke koju igra doslovno cijeli svijet. No priznajem da je hokej zaista zanimljiv i mocan sport al jedino kad ga gledas uzivo ili ako imas tv promjera tri metra. Ako imas normalan tv tek na usporenoj snimci mozes vidjet sta se dogodilo i kako je npr pao gol,a to je bezveze.
Sto se tice ove pobjede slovenaca, nist drugo osim skidam kapu, to je cudo. Stvarno su kekeci postali respektabilni za sport. Respekt.

Jer su tako u mogucnosti

pre 6 godina

@Izvini ali rusi su 28 puta bili svetski prvaci , kanadjani 26 , kanadjino imaju 9 a rusi 7 zlatnih medalja ... dakle tate ove igre su rusi i kanadjani!!!
(marko, 14. februar 2018 18:35)
SSSR nije isto sto i Rusija.

M

pre 6 godina

(Vlado, 14. februar 2018 17:56)

Nije bas tako..
Ko prati malo duze zna da su RUSI bili jedan dobar period mozda i najduze od drugih Tate u hokeju..mada ova olimpijada ionako nije reper jer ni za AMERe ni RUSE pa ni SVEDJANE I KANADJANE ne igraju oni najbolji jer su ostali u NHL-u..
olimpijski komitet nije pristao da plati osiguranja i onda nemamo te najbolje igrace..
Ipak utakmice su prezanimljive zaista

marko

pre 6 godina

Pre ce Srbija postati svetski sampion u fudbalu nego sto ce Rusi uzeti olimpijsko zlato u hokeju bilo kada. Kanadjani su tate ove igre odavno.
(Vlado, 14. februar 2018 17:56)
Izvini ali rusi su 28 puta bili svetski prvaci , kanadjani 26 , kanadjino imaju 9 a rusi 7 zlatnih medalja ... dakle tate ove igre su rusi i kanadjani!!!

Srdjan Frankfurt

pre 6 godina

Stara kuka... Ajde se kladimo da ti prvi ne znas pravila odbojke, gde nema subjektivnosti osim kod dosudjivanja greske odigravanje lopte?! Svi sportovi gde su poeni/golovi jasni gledaocima su mnogo prihvatljiviji. Cist podatak statisticki, u odbojci se u proseku na svakih 24sec. desi nesto a fudbal mozes 120 min. da gledas i nista ne vidis!

marko

pre 6 godina

Ovo je kao kada bi Bugarska dobila Ameriku u basketu?!
(sah 88, 14. februar 2018 17:49)
Prije bih rekao , kao kad bi kosta rika dobila spaniju ili francusku u fudbalu!! Budi realan malo

Stara kuka

pre 6 godina

Hokej vise vredi od nekog tamo rukometa,vaterpola pa i odbojke zajedno.To ne znaci da neki sport podcenjujem,naprotiv vec pricam o polularnosti pa i zanimljivosti.

Vlado

pre 6 godina

Pre ce Srbija postati svetski sampion u fudbalu nego sto ce Rusi uzeti olimpijsko zlato u hokeju bilo kada. Kanadjani su tate ove igre odavno.

KLIPAN

pre 6 godina

Samo da vas posetim koliki je ovo uspjeh države koja ima 2 miljuna Stanovnika, 5 (PET) objekata u celoj zemlji gdje se može igrati hokej i 137 da -137 registriranih igrača u članovima!!!!!!!!
Amerika ima skoro 160000 registriranih igrača u članovima i tisuče objekata za hokej.
A mi je pobjeđujemo.
Fantastika.

don kihot

pre 6 godina

Kao prvo - najsrdačnije čestitke Slovencima na podvigu. David savladao Golijata.

Kao drugo - drago mi je što vidim ovoliko komentara na vest o hokeju. Ponekad mi se čini da samo ja u ovoj zemlji pratim ovu najlepšu igru na svetu jer niko u bližoj okolini nema pojma niti ga zanima.

Jako je važan podatak koji je neko od prethodnika izneo - Slovenija ima 2 miliona stanovnika, 7 ledenih dvorana i samo 136 registrovanih seniorskih igrača (podatak sa sajta Međunarodne hokejaške federacije). Čuda su moguća.

Srbi manite se fudbala i upoznajte hokej.

marko

pre 6 godina

Ovo je kao kada bi Bugarska dobila Ameriku u basketu?!
(sah 88, 14. februar 2018 17:49)
Prije bih rekao , kao kad bi kosta rika dobila spaniju ili francusku u fudbalu!! Budi realan malo

marko

pre 6 godina

Pre ce Srbija postati svetski sampion u fudbalu nego sto ce Rusi uzeti olimpijsko zlato u hokeju bilo kada. Kanadjani su tate ove igre odavno.
(Vlado, 14. februar 2018 17:56)
Izvini ali rusi su 28 puta bili svetski prvaci , kanadjani 26 , kanadjino imaju 9 a rusi 7 zlatnih medalja ... dakle tate ove igre su rusi i kanadjani!!!

croata

pre 6 godina

Hokej vise vredi od nekog tamo rukometa,vaterpola pa i odbojke zajedno.To ne znaci da neki sport podcenjujem,naprotiv vec pricam o polularnosti pa i zanimljivosti.
(Stara kuka, 14. februar 2018 17:45)

Hokej ne moze svuda gravitirat ko ostali sportovi jer je iskljucivo zimski sport. Da bi se njime djeca bavila potrebni su snijeg i led i to ne samo mjesec dva vec po mogucnoscu vecinu godine. Zato se i igra u zemljama koje su i inace zimske destinacije. Tu ne ubrajam velike zemlje tipa njemacka ili italija gdje su samo dijelovi zemlje pod alpama,kod njih se hokej moze igrati upravo zbog velicine zemlje. Ostale zemlje gdje nema snijega i leda, tamo hokej ne postoji,nit moze zazivjet. A tih zemalja je puno vise. Rukomet i vaterpolo su pravi evropski sportovi za koje ne trebaju posebni uvjeti i ne slazem se da hokej vise vrijedi od njih,a kamo li od odbojke koju igra doslovno cijeli svijet. No priznajem da je hokej zaista zanimljiv i mocan sport al jedino kad ga gledas uzivo ili ako imas tv promjera tri metra. Ako imas normalan tv tek na usporenoj snimci mozes vidjet sta se dogodilo i kako je npr pao gol,a to je bezveze.
Sto se tice ove pobjede slovenaca, nist drugo osim skidam kapu, to je cudo. Stvarno su kekeci postali respektabilni za sport. Respekt.

panco

pre 6 godina

za hokej nije potrebna nikakva zima i snjeg. Pa ne igraju napolju. Mozda negdje. Jednostavno velike pare trebaju. Zivim u Americi i znam kolilo je skup sport da se trenira. Jedan od skupljih. Jednostavno mi smo narod koji trenira sportove, gdje ti najvise trebaju patike, kopacke i to je to. To nam je istalo u krvi iz komunistickih dana. I da steta sto nema igraca iz NHL, ali time u ooste ne pokusavam da umanjih uspjeh slovenaca. Kako god svaka vam cast.

Stara kuka

pre 6 godina

Hokej vise vredi od nekog tamo rukometa,vaterpola pa i odbojke zajedno.To ne znaci da neki sport podcenjujem,naprotiv vec pricam o polularnosti pa i zanimljivosti.

Vlado

pre 6 godina

Pre ce Srbija postati svetski sampion u fudbalu nego sto ce Rusi uzeti olimpijsko zlato u hokeju bilo kada. Kanadjani su tate ove igre odavno.

Gde ja živim

pre 6 godina

Komšije od mene veliki naklon i poštovanje za sve što radite u sportu poslednjih godina. Kakve god da su ekipe, dobiti Amere u hokeju je velika stvar. Stvarno, veliko poštovanje.

Znam da sam dosadan, ali me boli i moram. Da li je moguće da smo mi ovoliko nesposobni i šuntavi? Jesmo sirotinja, ali problem novca je ni po jada u odnosu na ostalo. Znači ugledamo se na ne znam koga tamo negde, a ispred nosa nam se odvijaju jako lepe i korisne stvari. Nismo mi čitavi.

M

pre 6 godina

(Vlado, 14. februar 2018 17:56)

Nije bas tako..
Ko prati malo duze zna da su RUSI bili jedan dobar period mozda i najduze od drugih Tate u hokeju..mada ova olimpijada ionako nije reper jer ni za AMERe ni RUSE pa ni SVEDJANE I KANADJANE ne igraju oni najbolji jer su ostali u NHL-u..
olimpijski komitet nije pristao da plati osiguranja i onda nemamo te najbolje igrace..
Ipak utakmice su prezanimljive zaista

Stara kuka

pre 6 godina

@croata

Pa vi Hrvati prvi PODCENJUJETE odbojku i smejete se Srbima za uspeh u istoj.To sto je hokej skup sport,to sto ga nemaju banana drzave ne znaci da nije popularan i bitan.Dovoljno je reci da je hokej top u SAD-u,Kanadi(broj jedan),Rusiji (isto br jedan),Svedskoj,Finskoj,Slovackoj,Ceskoj,Svajcarskoj,Nemackoj...to sto ga nema vecina ne mora nista da znaci.Imaju ga mocne drzave a imali bi mozda i drugi da ima NOVCA.Ja sve timske sportove obozavam,ali sam realan.Ne sto se tice zanimljivosti,to je individualno manje vise,ali po popularnosti kazem da je hokej ispred vaterpola i rukometa sigurno.Rukomet se ne igra van Evrope uopste(to malo u dve,tri africke drzave je nista ruku na srce).Na zalost naravno.

remax

pre 6 godina

Za SAD igraju isključivo igrači iz AHL a Slovenci su u istom sastavu iz Sočija, samo bez Kopitara tako da ovo i nije neka senzacija.
Ko je mogao da predvidi 2 današnja ishoda, na 300 kinti je mogao da uzme 400€.

Upoznaj igre da bi ih vise voleo

pre 6 godina

@ ..."olimpijski komitet nije pristao da plati osiguranja i onda nemamo te najbolje igrace.."
Ipak utakmice su prezanimljive zaista
(M, 14. februar 2018 18:36)

Ovo ti, @M, jednostavno NIJE TACNO.

O tome da NHL nece dozvoliti NHL igracima da igraju na OI, bilo je reci jos u Sociju (prethodne OI). I tada su na igre hokejasi SAD i Kanade stigli na samo 2-3 dana pred pocetak. Govorilo se da NHL nema nikakve FINANSIJSKE koristi - samo gubitke. Pred kraj prosle NHL sezone je Bord guvernera (upravljaju Ligom) doneo odluku da za igrace NHL nema OI. Igraci su se pobunili, ali badava . Oveckin je, cak, rekao da ce raskinuti ugovor i vratiti se u Rusiju kako bi igrao na OI. Slagao je. Igra ovde redovno. KMislim da ni Kopitar ne igra za Sloveniju.

Prema tome: nije rec o osiguranju, vec o zaradi NHL ekipa i Lige.

Prca

pre 6 godina

Svaka cast na pobedi. Citam ove komentare i umirem od smeha. Prvo hokej je popularna igra ne samo u hladnijim zemljama.Australija, Juzna Afrika, Brazil. Emirati, Kuvajt itd sviimaju ledene dvorane po 10 meseci leda. Koliko je neka drzava jaka u hokeju zavisi od uslova tj koliko dugo imaju led i jacine lige, da je samo bitna klima Island bi rasturao a pola amerike ne bih imali NHL i AHL timove. Las Vegas, Los Angeles, Feniks, Florida itd gde nema zime. Hrvati su dobru stvar uradili ali problem je sto stranci igraju u Medvescaku a ne domaci. Na primer Medjari, Koreja, japan su velesile u hokeju. Kereja igra Top diviziju na svetskom sa ovim ekipama na olimpijadi, Madjari igrali top Fazu, Japanci u Diviziji ispod, ali imaju uslove skoro cele godine led i dobre lige, dok su na primer Holandija, Belgija, Luksenburg unasem rangu a sve severne zemlje. Drugo to sto ne igraju NHL igraci ne znaci da je ova olimpijada manje kvalitetna. Vecina igraca iz svih timova poticu iz evropskih liga. Ameeikanci svake godine na svetskom nastupaju sa NHL igracima pa ne urade nista nisu cak ni medjuprve tri reprezentacije sveta. Godine kada je Carolina osvojila titulu u NHL igrali su pripremnu utakmicu sa SKA za novu sezonu i SKA ih je samleo bukvalno. Svaki tim iz jace evropske lige KHL, DEL, Svedske , Finske, Ceske super lige moze da parira NHL timovima. Hokej je najbrza igra na svetu i ukoliko imas jaku ligu, dobre uslove tj cele godine led moze se psrirati NHL timovima pogotovo KHL timovi.

Prca

pre 6 godina

Evo jos jedan komentar za one koji misle da je ova Olimpijada manje kvalitetna jel nema NHL igraca. Davne 1980 godine Olimpijske igre u Saltlejku. SSSR dominira svetskim hokejom cak ni tim od najboljih NHL igraca nije mogao da im se suprodstavi. onda je jedan trener sastavio reprezentaciju SAD od igraca sa koledza koji igraju koledz ligu slicno kao i sada i ta prezentacija je pobedila mocan SSSR koji je pocistio pod sa NHL igracima u polifinalu olimpijskog turnira. Cak je i film snimljen o tome.

Srdjan Frankfurt

pre 6 godina

Stara kuka... Ajde se kladimo da ti prvi ne znas pravila odbojke, gde nema subjektivnosti osim kod dosudjivanja greske odigravanje lopte?! Svi sportovi gde su poeni/golovi jasni gledaocima su mnogo prihvatljiviji. Cist podatak statisticki, u odbojci se u proseku na svakih 24sec. desi nesto a fudbal mozes 120 min. da gledas i nista ne vidis!

Jer su tako u mogucnosti

pre 6 godina

@Izvini ali rusi su 28 puta bili svetski prvaci , kanadjani 26 , kanadjino imaju 9 a rusi 7 zlatnih medalja ... dakle tate ove igre su rusi i kanadjani!!!
(marko, 14. februar 2018 18:35)
SSSR nije isto sto i Rusija.

wdq3c

pre 6 godina

Ovo i nije baš toliko iznenađenje za nekog tko prati. SAD su na Olimpijadu došle sa svojom 10-om, 15-om reprezentacijom (iako i dalje imaju bolji roster na ovom prvenstvu nego Slovenci). Pobjeda je vrlo zvučna, ali ne baš pretjerano šokantna.

mrmlj

pre 6 godina

sport al jedino kad ga gledas uzivo ili ako imas tv promjera tri metra. Ako imas normalan tv tek na usporenoj snimci mozes vidjet sta se dogodilo i kako je npr pao gol,a to je bezveze.
(croata, 14. februar 2018 19:20) treba malo cesce da gledas i onda neces imati taj problem. skapiraces po pozocioniranju i kretanju igraca gde je pak otprilika pa ces tamo da gledas i videces ga.

Grobx

pre 6 godina

don kihot


Druze dao bih sve da vidim nas na Olimpijadi i Sp, imamo mi kliker za hokej, volimo da ga pratimo, ali problem su uslovi, narod ne zna da klize, skupoca sporta. Da je ovo bar za nijansu bolje bili bi rame uz rame bar Sloveniji.

Stara kuka

pre 6 godina

Stara kuka... Ajde se kladimo da ti prvi ne znas pravila odbojke, gde nema subjektivnosti osim kod dosudjivanja greske odigravanje lopte?! Svi sportovi gde su poeni/golovi jasni gledaocima su mnogo prihvatljiviji. Cist podatak statisticki, u odbojci se u proseku na svakih 24sec. desi nesto a fudbal mozes 120 min. da gledas i nista ne vidis!
(Srdjan Frankfurt, 14. februar 2018 18:35)

A ti znas ko sam ja?Dok se pratila Vojvodina i plava ceta na celu sa bracom Grbic(a i danas se prati) ti si cistio klozete po Frankfurtu.Kakve veze imaju PRAVILA sa mojim komentarom?Samo sam rekao da je hokej popularniji od nekih timskih sportova.Fudbal nisam ni spomenuo,a kad si kod njega bolje idi gledaj Jovica i Gacinovica,dobro Ajntrajt gura.

mrmlj

pre 6 godina

@(slo, 14. februar 2018 17:52) bez zelje da umanjim uspeh reprezentacije slovenije, ali mora se reci da u NHL-u igra 1 igrac iz slovenije a 242 iz SAD. nikada necemo saznati sta bi bilo da su se juce sastale slovenija i SAD u punim sastavima, jedino nam ostaje da cestitamo zmajcekima jer su cestitke zasluzili.

Vlado

pre 6 godina

marko

Bili jesu, ali za vreme Sovjetskog Saveza, a Kanada je harala dok u Rusiji nisu znali sta je hokej. Bilo kad se odnosilo za sadasnje i buduce vreme.

hm

pre 6 godina

Kako god, ali meni bas nedostaju igraci iz NHL-a. Nije to ono pravo bez njih. Recimo, kao kada se igraju OI i u kosarci Ameri dodju sa tamo nekom petom/sveucilisnom ekipom. Druga stvar je vreme odigravanja utakmica. Moras da se naspavas, moras da radis i onda ti ostanu te snimke, a kada vec znam rezultat i nema NHL igraca, a vise mi se snimka i ne gleda.

Stara kuka

pre 6 godina

Hokej vise vredi od nekog tamo rukometa,vaterpola pa i odbojke zajedno.To ne znaci da neki sport podcenjujem,naprotiv vec pricam o polularnosti pa i zanimljivosti.

Vlado

pre 6 godina

Pre ce Srbija postati svetski sampion u fudbalu nego sto ce Rusi uzeti olimpijsko zlato u hokeju bilo kada. Kanadjani su tate ove igre odavno.

Jer su tako u mogucnosti

pre 6 godina

@Izvini ali rusi su 28 puta bili svetski prvaci , kanadjani 26 , kanadjino imaju 9 a rusi 7 zlatnih medalja ... dakle tate ove igre su rusi i kanadjani!!!
(marko, 14. februar 2018 18:35)
SSSR nije isto sto i Rusija.

wdq3c

pre 6 godina

Ovo i nije baš toliko iznenađenje za nekog tko prati. SAD su na Olimpijadu došle sa svojom 10-om, 15-om reprezentacijom (iako i dalje imaju bolji roster na ovom prvenstvu nego Slovenci). Pobjeda je vrlo zvučna, ali ne baš pretjerano šokantna.

Vlado

pre 6 godina

marko

Bili jesu, ali za vreme Sovjetskog Saveza, a Kanada je harala dok u Rusiji nisu znali sta je hokej. Bilo kad se odnosilo za sadasnje i buduce vreme.

Stara kuka

pre 6 godina

Stara kuka... Ajde se kladimo da ti prvi ne znas pravila odbojke, gde nema subjektivnosti osim kod dosudjivanja greske odigravanje lopte?! Svi sportovi gde su poeni/golovi jasni gledaocima su mnogo prihvatljiviji. Cist podatak statisticki, u odbojci se u proseku na svakih 24sec. desi nesto a fudbal mozes 120 min. da gledas i nista ne vidis!
(Srdjan Frankfurt, 14. februar 2018 18:35)

A ti znas ko sam ja?Dok se pratila Vojvodina i plava ceta na celu sa bracom Grbic(a i danas se prati) ti si cistio klozete po Frankfurtu.Kakve veze imaju PRAVILA sa mojim komentarom?Samo sam rekao da je hokej popularniji od nekih timskih sportova.Fudbal nisam ni spomenuo,a kad si kod njega bolje idi gledaj Jovica i Gacinovica,dobro Ajntrajt gura.

croata

pre 6 godina

Hokej vise vredi od nekog tamo rukometa,vaterpola pa i odbojke zajedno.To ne znaci da neki sport podcenjujem,naprotiv vec pricam o polularnosti pa i zanimljivosti.
(Stara kuka, 14. februar 2018 17:45)

Hokej ne moze svuda gravitirat ko ostali sportovi jer je iskljucivo zimski sport. Da bi se njime djeca bavila potrebni su snijeg i led i to ne samo mjesec dva vec po mogucnoscu vecinu godine. Zato se i igra u zemljama koje su i inace zimske destinacije. Tu ne ubrajam velike zemlje tipa njemacka ili italija gdje su samo dijelovi zemlje pod alpama,kod njih se hokej moze igrati upravo zbog velicine zemlje. Ostale zemlje gdje nema snijega i leda, tamo hokej ne postoji,nit moze zazivjet. A tih zemalja je puno vise. Rukomet i vaterpolo su pravi evropski sportovi za koje ne trebaju posebni uvjeti i ne slazem se da hokej vise vrijedi od njih,a kamo li od odbojke koju igra doslovno cijeli svijet. No priznajem da je hokej zaista zanimljiv i mocan sport al jedino kad ga gledas uzivo ili ako imas tv promjera tri metra. Ako imas normalan tv tek na usporenoj snimci mozes vidjet sta se dogodilo i kako je npr pao gol,a to je bezveze.
Sto se tice ove pobjede slovenaca, nist drugo osim skidam kapu, to je cudo. Stvarno su kekeci postali respektabilni za sport. Respekt.

Prca

pre 6 godina

Svaka cast na pobedi. Citam ove komentare i umirem od smeha. Prvo hokej je popularna igra ne samo u hladnijim zemljama.Australija, Juzna Afrika, Brazil. Emirati, Kuvajt itd sviimaju ledene dvorane po 10 meseci leda. Koliko je neka drzava jaka u hokeju zavisi od uslova tj koliko dugo imaju led i jacine lige, da je samo bitna klima Island bi rasturao a pola amerike ne bih imali NHL i AHL timove. Las Vegas, Los Angeles, Feniks, Florida itd gde nema zime. Hrvati su dobru stvar uradili ali problem je sto stranci igraju u Medvescaku a ne domaci. Na primer Medjari, Koreja, japan su velesile u hokeju. Kereja igra Top diviziju na svetskom sa ovim ekipama na olimpijadi, Madjari igrali top Fazu, Japanci u Diviziji ispod, ali imaju uslove skoro cele godine led i dobre lige, dok su na primer Holandija, Belgija, Luksenburg unasem rangu a sve severne zemlje. Drugo to sto ne igraju NHL igraci ne znaci da je ova olimpijada manje kvalitetna. Vecina igraca iz svih timova poticu iz evropskih liga. Ameeikanci svake godine na svetskom nastupaju sa NHL igracima pa ne urade nista nisu cak ni medjuprve tri reprezentacije sveta. Godine kada je Carolina osvojila titulu u NHL igrali su pripremnu utakmicu sa SKA za novu sezonu i SKA ih je samleo bukvalno. Svaki tim iz jace evropske lige KHL, DEL, Svedske , Finske, Ceske super lige moze da parira NHL timovima. Hokej je najbrza igra na svetu i ukoliko imas jaku ligu, dobre uslove tj cele godine led moze se psrirati NHL timovima pogotovo KHL timovi.

Prca

pre 6 godina

Evo jos jedan komentar za one koji misle da je ova Olimpijada manje kvalitetna jel nema NHL igraca. Davne 1980 godine Olimpijske igre u Saltlejku. SSSR dominira svetskim hokejom cak ni tim od najboljih NHL igraca nije mogao da im se suprodstavi. onda je jedan trener sastavio reprezentaciju SAD od igraca sa koledza koji igraju koledz ligu slicno kao i sada i ta prezentacija je pobedila mocan SSSR koji je pocistio pod sa NHL igracima u polifinalu olimpijskog turnira. Cak je i film snimljen o tome.

marko

pre 6 godina

Ovo je kao kada bi Bugarska dobila Ameriku u basketu?!
(sah 88, 14. februar 2018 17:49)
Prije bih rekao , kao kad bi kosta rika dobila spaniju ili francusku u fudbalu!! Budi realan malo

Gde ja živim

pre 6 godina

Komšije od mene veliki naklon i poštovanje za sve što radite u sportu poslednjih godina. Kakve god da su ekipe, dobiti Amere u hokeju je velika stvar. Stvarno, veliko poštovanje.

Znam da sam dosadan, ali me boli i moram. Da li je moguće da smo mi ovoliko nesposobni i šuntavi? Jesmo sirotinja, ali problem novca je ni po jada u odnosu na ostalo. Znači ugledamo se na ne znam koga tamo negde, a ispred nosa nam se odvijaju jako lepe i korisne stvari. Nismo mi čitavi.

panco

pre 6 godina

za hokej nije potrebna nikakva zima i snjeg. Pa ne igraju napolju. Mozda negdje. Jednostavno velike pare trebaju. Zivim u Americi i znam kolilo je skup sport da se trenira. Jedan od skupljih. Jednostavno mi smo narod koji trenira sportove, gdje ti najvise trebaju patike, kopacke i to je to. To nam je istalo u krvi iz komunistickih dana. I da steta sto nema igraca iz NHL, ali time u ooste ne pokusavam da umanjih uspjeh slovenaca. Kako god svaka vam cast.

marko

pre 6 godina

Pre ce Srbija postati svetski sampion u fudbalu nego sto ce Rusi uzeti olimpijsko zlato u hokeju bilo kada. Kanadjani su tate ove igre odavno.
(Vlado, 14. februar 2018 17:56)
Izvini ali rusi su 28 puta bili svetski prvaci , kanadjani 26 , kanadjino imaju 9 a rusi 7 zlatnih medalja ... dakle tate ove igre su rusi i kanadjani!!!

mrmlj

pre 6 godina

@(slo, 14. februar 2018 17:52) bez zelje da umanjim uspeh reprezentacije slovenije, ali mora se reci da u NHL-u igra 1 igrac iz slovenije a 242 iz SAD. nikada necemo saznati sta bi bilo da su se juce sastale slovenija i SAD u punim sastavima, jedino nam ostaje da cestitamo zmajcekima jer su cestitke zasluzili.

Grobx

pre 6 godina

don kihot


Druze dao bih sve da vidim nas na Olimpijadi i Sp, imamo mi kliker za hokej, volimo da ga pratimo, ali problem su uslovi, narod ne zna da klize, skupoca sporta. Da je ovo bar za nijansu bolje bili bi rame uz rame bar Sloveniji.

Srdjan Frankfurt

pre 6 godina

Stara kuka... Ajde se kladimo da ti prvi ne znas pravila odbojke, gde nema subjektivnosti osim kod dosudjivanja greske odigravanje lopte?! Svi sportovi gde su poeni/golovi jasni gledaocima su mnogo prihvatljiviji. Cist podatak statisticki, u odbojci se u proseku na svakih 24sec. desi nesto a fudbal mozes 120 min. da gledas i nista ne vidis!

M

pre 6 godina

(Vlado, 14. februar 2018 17:56)

Nije bas tako..
Ko prati malo duze zna da su RUSI bili jedan dobar period mozda i najduze od drugih Tate u hokeju..mada ova olimpijada ionako nije reper jer ni za AMERe ni RUSE pa ni SVEDJANE I KANADJANE ne igraju oni najbolji jer su ostali u NHL-u..
olimpijski komitet nije pristao da plati osiguranja i onda nemamo te najbolje igrace..
Ipak utakmice su prezanimljive zaista

remax

pre 6 godina

Za SAD igraju isključivo igrači iz AHL a Slovenci su u istom sastavu iz Sočija, samo bez Kopitara tako da ovo i nije neka senzacija.
Ko je mogao da predvidi 2 današnja ishoda, na 300 kinti je mogao da uzme 400€.

Stara kuka

pre 6 godina

@croata

Pa vi Hrvati prvi PODCENJUJETE odbojku i smejete se Srbima za uspeh u istoj.To sto je hokej skup sport,to sto ga nemaju banana drzave ne znaci da nije popularan i bitan.Dovoljno je reci da je hokej top u SAD-u,Kanadi(broj jedan),Rusiji (isto br jedan),Svedskoj,Finskoj,Slovackoj,Ceskoj,Svajcarskoj,Nemackoj...to sto ga nema vecina ne mora nista da znaci.Imaju ga mocne drzave a imali bi mozda i drugi da ima NOVCA.Ja sve timske sportove obozavam,ali sam realan.Ne sto se tice zanimljivosti,to je individualno manje vise,ali po popularnosti kazem da je hokej ispred vaterpola i rukometa sigurno.Rukomet se ne igra van Evrope uopste(to malo u dve,tri africke drzave je nista ruku na srce).Na zalost naravno.

KLIPAN

pre 6 godina

Samo da vas posetim koliki je ovo uspjeh države koja ima 2 miljuna Stanovnika, 5 (PET) objekata u celoj zemlji gdje se može igrati hokej i 137 da -137 registriranih igrača u članovima!!!!!!!!
Amerika ima skoro 160000 registriranih igrača u članovima i tisuče objekata za hokej.
A mi je pobjeđujemo.
Fantastika.

don kihot

pre 6 godina

Kao prvo - najsrdačnije čestitke Slovencima na podvigu. David savladao Golijata.

Kao drugo - drago mi je što vidim ovoliko komentara na vest o hokeju. Ponekad mi se čini da samo ja u ovoj zemlji pratim ovu najlepšu igru na svetu jer niko u bližoj okolini nema pojma niti ga zanima.

Jako je važan podatak koji je neko od prethodnika izneo - Slovenija ima 2 miliona stanovnika, 7 ledenih dvorana i samo 136 registrovanih seniorskih igrača (podatak sa sajta Međunarodne hokejaške federacije). Čuda su moguća.

Srbi manite se fudbala i upoznajte hokej.

hm

pre 6 godina

Kako god, ali meni bas nedostaju igraci iz NHL-a. Nije to ono pravo bez njih. Recimo, kao kada se igraju OI i u kosarci Ameri dodju sa tamo nekom petom/sveucilisnom ekipom. Druga stvar je vreme odigravanja utakmica. Moras da se naspavas, moras da radis i onda ti ostanu te snimke, a kada vec znam rezultat i nema NHL igraca, a vise mi se snimka i ne gleda.

Upoznaj igre da bi ih vise voleo

pre 6 godina

@ ..."olimpijski komitet nije pristao da plati osiguranja i onda nemamo te najbolje igrace.."
Ipak utakmice su prezanimljive zaista
(M, 14. februar 2018 18:36)

Ovo ti, @M, jednostavno NIJE TACNO.

O tome da NHL nece dozvoliti NHL igracima da igraju na OI, bilo je reci jos u Sociju (prethodne OI). I tada su na igre hokejasi SAD i Kanade stigli na samo 2-3 dana pred pocetak. Govorilo se da NHL nema nikakve FINANSIJSKE koristi - samo gubitke. Pred kraj prosle NHL sezone je Bord guvernera (upravljaju Ligom) doneo odluku da za igrace NHL nema OI. Igraci su se pobunili, ali badava . Oveckin je, cak, rekao da ce raskinuti ugovor i vratiti se u Rusiju kako bi igrao na OI. Slagao je. Igra ovde redovno. KMislim da ni Kopitar ne igra za Sloveniju.

Prema tome: nije rec o osiguranju, vec o zaradi NHL ekipa i Lige.

mrmlj

pre 6 godina

sport al jedino kad ga gledas uzivo ili ako imas tv promjera tri metra. Ako imas normalan tv tek na usporenoj snimci mozes vidjet sta se dogodilo i kako je npr pao gol,a to je bezveze.
(croata, 14. februar 2018 19:20) treba malo cesce da gledas i onda neces imati taj problem. skapiraces po pozocioniranju i kretanju igraca gde je pak otprilika pa ces tamo da gledas i videces ga.