Tenis 24

Petak, 15.12.2017.

09:35

BBC: Federer inostrana ličnost godine

Rodžer Federer izabran je za inostranu sportsku ličnost godine u izboru javnog britanskog medijskog servisa BBC.

BBC: Federer inostrana liènost godine IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

Nepredvidljivi su putevi Gospodnji

pre 6 godina

@Eh
Taman pomislim da se s tobom može prijateljski razgovarati a ti teraš isto, kao neki namćorasti mačak. Postoji mehaničko i brzo čitanje kad se na osnovu samih misli i reči brzo razume tekst, jer nisi ti ni Hamsun ni Dostojevski da bih morala tvoje "misli" da prožimam dubinski. Kako si olako prešao preko mog objašnjenja: da si "đ" napisao kako se piše a ne "dj", ovo slovo ne postoji, sigurno da bih svojim mehaničkim i brzim čitanjem shvatila da je reč o Jeleni Đoković a ne o Jelini Janković. Mnogo pre Bastijana, Ana Vintur je odabrala Anu Ivanović, a pre Ane Vintur Anu Ivanović odabrali su Adidas, Joneks Roleks, i još neki, i ona je po zaradi bila četvrta teniserka sveta, iza Šarapove, Serene i Karoline, podaci koje godinama daje Forbs, a normalno je da Ana Vintur na naslovne strane "kači" samo one koji svetski zvuče i lepo izgledaju. Kad se "dobro udala", što bi rekao Žika Šarenica, Ana je za "Vog" postala još privlačnija, jer "Vog" izlazi i na nemačkom. Pominješ Ronalda. Možda bi se Ana Ivanović za njega udala, "da smo se ranije sreli...", kažem možda, krhko je predskazanje, ali znam da se Jelena Janković nikada za Ronalda neće udati. Ana je u brak ušla sa 110 miliona evra, samo je 15 od turnira, ostalo je od njenih "vanteniskih" aktivnosti. U životu je to tako: neko mora da igra po Kini i da se muči na kineskoj podlozi, za koju je ekspert, nije da nije, a neko za sat slikanja dobije od imenjakinje Ane Vintur, urednice "Voga", 200 hiljada evra, u kešu.

Eh

pre 6 godina

Pa jedno od pravila jeste, nemoj da citas mehanicki, nemoj iz konteksta da izvlacis ono sto mislis da vidis, sve ce biti ok. Sve je to biznis, samo je pitanje ko se bolje snadje. Kada bi se Jelena Jankovic udala za Ronalda i ona bi krasila njene stranice i bila najlepsa. Eto to je moje misljenje o radu i delu Ane Vintur, ona bira one koji su u centru paznje zbog necega... Dobar biznis, dobar...

Priznajem, napravio sam mali previd

pre 6 godina

@Eh
Tačno, napravio sam previd, jer kad si pomenuo Federera i Jelenu... nije mi na um palo da pomislim na Novakovu ženu, a i napisao si Jelena Djoković, čitam brzo i mehanički i video sam slovo "j", da si napiso Đoković, sa "đ", sigurno ne bih pogrešio. Veruj mi, slovo "dj" u srpskom latiničnom pismu ne postoji. Fala bogu da se s tvojim tekstom slažem, u tom ozbiljnom svetu visoke mode i stila Ana Vintur je ikona, ZA DOPRINOS MODI, NOVINARSTVU I FILANTROPIJI kraljica Elizabeta II odlikovala je Anu Vintur, a ja sam samo hteo da kažem kako je Ana Ivanović bila, i danas je, njena omiljena "manekenka", a "Vog", posebno posle udaje za veliko nemačko fudbalsko ime, često slika Anu pošto "Vog" u ogromnom tiražu izlazi i na nemačkom. Sećaš se da su ovde ovi nečasni navijači lepe Jelene Janković Anu nazivali starletom?!

Eh

pre 6 godina

A ti ne vidis dobro. Ko pominje Jelenu Jankovic? Pise lepo Jelena Djokovic, bivsa Ristic. Koliko je meni poznato Jelena Ristic nikada nije bila teniserka, vec je udajom postala zena tenisera.

Eh, pobrkao si lonce

pre 6 godina

@Eh
Ana Vintur, urednica američkog "Voga", nikada nije imala intervju sa Jelenom Janković niti je objavljivala njene slike! Ali, jeste njena omiljena "manekenka" bila Ana Ivanović, što je razumljivo ako znamo koliko je visoka, lepa i slavna, mnoge je puta pozirala za "Vog" po ceni od 200 hiljada evra na sat.


Jedna vest iz 2014. godine: Teniserka Ana Ivanović juče je posetila modni šou Oskara de la Rente. Tada se po prvi put srela sa ovim modnim dizajnerom i u garderoberu popričala sa njim i odabrala odeću i nakit, cipele i torbu, koju će nositi za njegov šou. Na svoj profil na Fejsbuku postavila je fotografiju na kojoj je fotografisana pored Ane Vintur.
Još jedna vest sa modne revije u Njujorku slavnog kreatora... Ivanovićeva je reviju gledala u društvu dugodišnje urednice magazina "Vog" Ane Vintur i njene ćerke Bi Šafer.

eh

pre 6 godina

Anica ima selektivno pamcenje kao i vecina navijaca u Srbiji. Kad su u pitanju suze jednog vredjaju, a kada to Novak uradi onda su emocije. Kada psuju publiku opet su dvostruki arsini. Sada pomenu Anu Vintur. Zanima me postoje li dve Ane Vintur? Da li pricamo o istoj osobi koja je obavila intervju sa Jelenom Djokovic? Da li pricamo o osobi koja je promovisala Jelenu u svom casopisu? Ovde su koliko se secam svi bili uzbudjeni zbog toga. Posle toga kada je obukla onu Armani haljinu, oni koji su je branili uvek su govorili da je Ana Vintur rekla da Jelena ima stila. Da li je to ista Ana Vintur koja je dobila pozivnicu za dobrotvornu veceru u organizaciji Novakove fondacije? Ako postoje dve ja se onda izvinjavam.

aršini

pre 6 godina

Kad Anica ovako dobro pamti, pitam se kako ne zapamti da je lani na Masters kupu u Londonu Đoković sjeo u Marejevu stolicu ,pa domaći novinari ,a i "ljubitelji tenisa"u Srbiji među kojima je i ona, to gle čuda ,nisu registrovali, niti komentarisali.Ah,da, to što je uradio Novak pomenutim je baš bilo simpatičnije od onog što je uradio Federer!

aršini

pre 6 godina

Kad Anica ovako dobro pamti, pitam se kako ne zapamti da je lani na Masters kupu u Londonu Đoković sjeo u Marejevu stolicu ,pa domaći novinari ,a i "ljubitelji tenisa"u Srbiji među kojima je i ona, to gle čuda ,nisu registrovali, niti komentarisali.Ah,da, to što je uradio Novak pomenutim je baš bilo simpatičnije od onog što je uradio Federer!

Milan Vitorovic

pre 6 godina

Posto ste zatvorili temu o Djokovicu, evo ovde
pitanje za komentatora @znanje-imanje koji je jedini ostao kad su gotovo svi komentatori- poznavaoci teniske igre oterani odavde. Sta mislite odakle ovako negativan stav na domacem portalu prema najboljem teniseru sa ovih prostora i legendi svetskog tenisa Novaku Djokovicu?
Hvala unapred

uf

pre 6 godina

Anice, nesto si valjda naucila u zivotu, a to je da se svi menjamo. Da nismo isti sa 17,25,30... Mozda to sa tobom nije slucaj pa zato tako govoris. Imati dugu kosu je stvar izbora, postoje zene koje se sisaju kratko, postoje muskarci koji imaju duzu kosu. Nigde ne postoji pravilo sta ces da radis u sopstvenom zivotu. Novak je na pocetku karijere predavao meceve, imao raznih problema, imitirao kolege i bla, bla, pa ga je to proslo, bar dobrim delom. Ima povremeno ispade, ali se drzi. Da je Federer gospodin jeste, ali ne zbog odela, vec zbog ponasanja. Ti vidis kod njega ono sto ne postoji, zato sto "volis" nekog drugog tenisera. Samo se vodi cinjenicom da niko nije savrsen, svi imaju mane, svi su samo ljudi... Karijera mu je besprekorna, prosao je faze kao i drugi, radtao, sazrevao, sve je to normalan proces. Federer je teniser, ali i covek pre svega, prolazi sve sto jedno ljudsko bice prolazi. Kada to shvatis, bice ti lakse da se nosis sa svim ostalim.

Toni Bandera

pre 6 godina

Ljudi moji kolko ovaj čovek uživa da mu se laska. Dajte mu i titulu sir—a, papa da ga proglasi za sveca, a švajcarci za kralja, pa nek ostane upamćen kao Sir Saint Roger Federer I. Istinski dobar čovek bi posle ovoliko besmislenih, krajnje subjektivnih priznanja rekao e aj oladite malo sa mojom veličanstvenošću, ima još dragih ljudi, na taj način bi možda dokazao da nešto od svega ovoga i zaslužuje.

anica

pre 6 godina

Veliki je sportista Rodja, ali I marketinski pogodak. Od pocetka karijere sa repom, skroz opustenim karakterom izraste u markantnog gospodina u odelu pod vodjstvom psihologa I Ane Vintur. Od kaisa na sortsu preko dzempera, do pogresne stolice, brade I flasice u rikverc I ponovo do osmeha. Pa zamislite srecnu zvezdu, kad je dosao na scenu veliki igraci se povlacili...od dva najveca rivala stariji dovoljno da se nagomila titula pritom jedan rival kad je mogao I da predje te godine on stegnu cvrsto drvo. O Zivote lutalice...kakav ti vragolan umes biti.

SrbinsonKruso

pre 6 godina

Uvek sam ga gotivio još dok se borio sa Nalbandijanom, Safinom, Hjuitom i Rodikom, pa Nadalom, Marejem i našim Novakom... Nekako kada osvoji GS imate osećaj da tako treba da bude, kao i kod Đokovića i Nadala... kao da im paše. Voleo bih još bar desetak mečeva velike četvorke da bude... ne znam zašto, jer nisam neki obožavalac Mareja, ali bih voleo da pobedi Nadala bar jednom sledeće godine. Imam osećaj da Federer i Nadal mogu do po jednog GS u sledećoj sezoni... a moja želja je da to učine i Đoković i Marej...

Djido

pre 6 godina

Zar nije Nolo Djokovic licnost godine ili Jokic koga je i Garnet pohvalio?
(Usroš Djurdjević NeKaki #32, 15. decembar 2017 12:11)

Vidi se da imaš 16 godina, kad ti je to "Nolo" zanimljivo.

Usroš Djurdjevic NeKaki

pre 6 godina

Koga još kod nas treba da zanima ko je inostrana ličnost u Britaniji, ako to nije neko naš!? Prema tome, može da bude ko god, pa i ovaj. potpuno je nevažno. Ko je na primer, inostrana ličnost godine u kanadi ili Slovačkoj. Baš me briga.

Predrag

pre 6 godina

Prave patriote vole i cene svoje i poštuju tuđe, dok su lažne demokrate i liberali snishodljivi prema drugima, a pljuju po svojima... Dakle nema "pljuvanja po Rodji" kako neko reče, jer uvažavamo to što je uradio, ali je gnusno pljuvati po svom sopstvenom zemljaku i sportisti koji je postigao vrhunske domete. Mada činjenica je da ima ovde i mnogih koji pljuju i vređaju koristeći ovaj portal, a nisu naše gore list.

tenis

pre 6 godina

Velike su sanse da RF odbrani AO, sigurno ima najvece sanse i bice najspremniji, mada bi svakako ove godine trebalo da izbegne meceve u 5 setova koliko god je moguce. Sigurno ce odbraniti jedan masters vrv IW , teze Majami, e vec ostatak sezone ce biti mnogo tezi i zanimljiviji, ali tako i treba. Ocekujem RF i na sljaci bez obzira sto je rekao da nece igrati.RG moguce da nece ali bar jedan masters ce igrati 100%. Bice ovo extra godina, i vrlo lako se moze desiti da Nadal, RF i NDJ uzmu po jedan GS mozda neko i dva , msm da Marej nema nikakve sanse pored njih trojice, cak Vavrinka i Del Potro bi mogli mozda negde da se uguraju.

tenis

pre 6 godina

Velike su sanse da RF odbrani AO, sigurno ima najvece sanse i bice najspremniji, mada bi svakako ove godine trebalo da izbegne meceve u 5 setova koliko god je moguce. Sigurno ce odbraniti jedan masters vrv IW , teze Majami, e vec ostatak sezone ce biti mnogo tezi i zanimljiviji, ali tako i treba. Ocekujem RF i na sljaci bez obzira sto je rekao da nece igrati.RG moguce da nece ali bar jedan masters ce igrati 100%. Bice ovo extra godina, i vrlo lako se moze desiti da Nadal, RF i NDJ uzmu po jedan GS mozda neko i dva , msm da Marej nema nikakve sanse pored njih trojice, cak Vavrinka i Del Potro bi mogli mozda negde da se uguraju.

Predrag

pre 6 godina

Prave patriote vole i cene svoje i poštuju tuđe, dok su lažne demokrate i liberali snishodljivi prema drugima, a pljuju po svojima... Dakle nema "pljuvanja po Rodji" kako neko reče, jer uvažavamo to što je uradio, ali je gnusno pljuvati po svom sopstvenom zemljaku i sportisti koji je postigao vrhunske domete. Mada činjenica je da ima ovde i mnogih koji pljuju i vređaju koristeći ovaj portal, a nisu naše gore list.

uf

pre 6 godina

Anice, nesto si valjda naucila u zivotu, a to je da se svi menjamo. Da nismo isti sa 17,25,30... Mozda to sa tobom nije slucaj pa zato tako govoris. Imati dugu kosu je stvar izbora, postoje zene koje se sisaju kratko, postoje muskarci koji imaju duzu kosu. Nigde ne postoji pravilo sta ces da radis u sopstvenom zivotu. Novak je na pocetku karijere predavao meceve, imao raznih problema, imitirao kolege i bla, bla, pa ga je to proslo, bar dobrim delom. Ima povremeno ispade, ali se drzi. Da je Federer gospodin jeste, ali ne zbog odela, vec zbog ponasanja. Ti vidis kod njega ono sto ne postoji, zato sto "volis" nekog drugog tenisera. Samo se vodi cinjenicom da niko nije savrsen, svi imaju mane, svi su samo ljudi... Karijera mu je besprekorna, prosao je faze kao i drugi, radtao, sazrevao, sve je to normalan proces. Federer je teniser, ali i covek pre svega, prolazi sve sto jedno ljudsko bice prolazi. Kada to shvatis, bice ti lakse da se nosis sa svim ostalim.

SrbinsonKruso

pre 6 godina

Uvek sam ga gotivio još dok se borio sa Nalbandijanom, Safinom, Hjuitom i Rodikom, pa Nadalom, Marejem i našim Novakom... Nekako kada osvoji GS imate osećaj da tako treba da bude, kao i kod Đokovića i Nadala... kao da im paše. Voleo bih još bar desetak mečeva velike četvorke da bude... ne znam zašto, jer nisam neki obožavalac Mareja, ali bih voleo da pobedi Nadala bar jednom sledeće godine. Imam osećaj da Federer i Nadal mogu do po jednog GS u sledećoj sezoni... a moja želja je da to učine i Đoković i Marej...

aršini

pre 6 godina

Kad Anica ovako dobro pamti, pitam se kako ne zapamti da je lani na Masters kupu u Londonu Đoković sjeo u Marejevu stolicu ,pa domaći novinari ,a i "ljubitelji tenisa"u Srbiji među kojima je i ona, to gle čuda ,nisu registrovali, niti komentarisali.Ah,da, to što je uradio Novak pomenutim je baš bilo simpatičnije od onog što je uradio Federer!

eh

pre 6 godina

Anica ima selektivno pamcenje kao i vecina navijaca u Srbiji. Kad su u pitanju suze jednog vredjaju, a kada to Novak uradi onda su emocije. Kada psuju publiku opet su dvostruki arsini. Sada pomenu Anu Vintur. Zanima me postoje li dve Ane Vintur? Da li pricamo o istoj osobi koja je obavila intervju sa Jelenom Djokovic? Da li pricamo o osobi koja je promovisala Jelenu u svom casopisu? Ovde su koliko se secam svi bili uzbudjeni zbog toga. Posle toga kada je obukla onu Armani haljinu, oni koji su je branili uvek su govorili da je Ana Vintur rekla da Jelena ima stila. Da li je to ista Ana Vintur koja je dobila pozivnicu za dobrotvornu veceru u organizaciji Novakove fondacije? Ako postoje dve ja se onda izvinjavam.

aršini

pre 6 godina

Kad Anica ovako dobro pamti, pitam se kako ne zapamti da je lani na Masters kupu u Londonu Đoković sjeo u Marejevu stolicu ,pa domaći novinari ,a i "ljubitelji tenisa"u Srbiji među kojima je i ona, to gle čuda ,nisu registrovali, niti komentarisali.Ah,da, to što je uradio Novak pomenutim je baš bilo simpatičnije od onog što je uradio Federer!

Toni Bandera

pre 6 godina

Ljudi moji kolko ovaj čovek uživa da mu se laska. Dajte mu i titulu sir—a, papa da ga proglasi za sveca, a švajcarci za kralja, pa nek ostane upamćen kao Sir Saint Roger Federer I. Istinski dobar čovek bi posle ovoliko besmislenih, krajnje subjektivnih priznanja rekao e aj oladite malo sa mojom veličanstvenošću, ima još dragih ljudi, na taj način bi možda dokazao da nešto od svega ovoga i zaslužuje.

Djido

pre 6 godina

Zar nije Nolo Djokovic licnost godine ili Jokic koga je i Garnet pohvalio?
(Usroš Djurdjević NeKaki #32, 15. decembar 2017 12:11)

Vidi se da imaš 16 godina, kad ti je to "Nolo" zanimljivo.

anica

pre 6 godina

Veliki je sportista Rodja, ali I marketinski pogodak. Od pocetka karijere sa repom, skroz opustenim karakterom izraste u markantnog gospodina u odelu pod vodjstvom psihologa I Ane Vintur. Od kaisa na sortsu preko dzempera, do pogresne stolice, brade I flasice u rikverc I ponovo do osmeha. Pa zamislite srecnu zvezdu, kad je dosao na scenu veliki igraci se povlacili...od dva najveca rivala stariji dovoljno da se nagomila titula pritom jedan rival kad je mogao I da predje te godine on stegnu cvrsto drvo. O Zivote lutalice...kakav ti vragolan umes biti.

Usroš Djurdjevic NeKaki

pre 6 godina

Koga još kod nas treba da zanima ko je inostrana ličnost u Britaniji, ako to nije neko naš!? Prema tome, može da bude ko god, pa i ovaj. potpuno je nevažno. Ko je na primer, inostrana ličnost godine u kanadi ili Slovačkoj. Baš me briga.

Eh, pobrkao si lonce

pre 6 godina

@Eh
Ana Vintur, urednica američkog "Voga", nikada nije imala intervju sa Jelenom Janković niti je objavljivala njene slike! Ali, jeste njena omiljena "manekenka" bila Ana Ivanović, što je razumljivo ako znamo koliko je visoka, lepa i slavna, mnoge je puta pozirala za "Vog" po ceni od 200 hiljada evra na sat.


Jedna vest iz 2014. godine: Teniserka Ana Ivanović juče je posetila modni šou Oskara de la Rente. Tada se po prvi put srela sa ovim modnim dizajnerom i u garderoberu popričala sa njim i odabrala odeću i nakit, cipele i torbu, koju će nositi za njegov šou. Na svoj profil na Fejsbuku postavila je fotografiju na kojoj je fotografisana pored Ane Vintur.
Još jedna vest sa modne revije u Njujorku slavnog kreatora... Ivanovićeva je reviju gledala u društvu dugodišnje urednice magazina "Vog" Ane Vintur i njene ćerke Bi Šafer.

Milan Vitorovic

pre 6 godina

Posto ste zatvorili temu o Djokovicu, evo ovde
pitanje za komentatora @znanje-imanje koji je jedini ostao kad su gotovo svi komentatori- poznavaoci teniske igre oterani odavde. Sta mislite odakle ovako negativan stav na domacem portalu prema najboljem teniseru sa ovih prostora i legendi svetskog tenisa Novaku Djokovicu?
Hvala unapred

Eh

pre 6 godina

A ti ne vidis dobro. Ko pominje Jelenu Jankovic? Pise lepo Jelena Djokovic, bivsa Ristic. Koliko je meni poznato Jelena Ristic nikada nije bila teniserka, vec je udajom postala zena tenisera.

Nepredvidljivi su putevi Gospodnji

pre 6 godina

@Eh
Taman pomislim da se s tobom može prijateljski razgovarati a ti teraš isto, kao neki namćorasti mačak. Postoji mehaničko i brzo čitanje kad se na osnovu samih misli i reči brzo razume tekst, jer nisi ti ni Hamsun ni Dostojevski da bih morala tvoje "misli" da prožimam dubinski. Kako si olako prešao preko mog objašnjenja: da si "đ" napisao kako se piše a ne "dj", ovo slovo ne postoji, sigurno da bih svojim mehaničkim i brzim čitanjem shvatila da je reč o Jeleni Đoković a ne o Jelini Janković. Mnogo pre Bastijana, Ana Vintur je odabrala Anu Ivanović, a pre Ane Vintur Anu Ivanović odabrali su Adidas, Joneks Roleks, i još neki, i ona je po zaradi bila četvrta teniserka sveta, iza Šarapove, Serene i Karoline, podaci koje godinama daje Forbs, a normalno je da Ana Vintur na naslovne strane "kači" samo one koji svetski zvuče i lepo izgledaju. Kad se "dobro udala", što bi rekao Žika Šarenica, Ana je za "Vog" postala još privlačnija, jer "Vog" izlazi i na nemačkom. Pominješ Ronalda. Možda bi se Ana Ivanović za njega udala, "da smo se ranije sreli...", kažem možda, krhko je predskazanje, ali znam da se Jelena Janković nikada za Ronalda neće udati. Ana je u brak ušla sa 110 miliona evra, samo je 15 od turnira, ostalo je od njenih "vanteniskih" aktivnosti. U životu je to tako: neko mora da igra po Kini i da se muči na kineskoj podlozi, za koju je ekspert, nije da nije, a neko za sat slikanja dobije od imenjakinje Ane Vintur, urednice "Voga", 200 hiljada evra, u kešu.

Priznajem, napravio sam mali previd

pre 6 godina

@Eh
Tačno, napravio sam previd, jer kad si pomenuo Federera i Jelenu... nije mi na um palo da pomislim na Novakovu ženu, a i napisao si Jelena Djoković, čitam brzo i mehanički i video sam slovo "j", da si napiso Đoković, sa "đ", sigurno ne bih pogrešio. Veruj mi, slovo "dj" u srpskom latiničnom pismu ne postoji. Fala bogu da se s tvojim tekstom slažem, u tom ozbiljnom svetu visoke mode i stila Ana Vintur je ikona, ZA DOPRINOS MODI, NOVINARSTVU I FILANTROPIJI kraljica Elizabeta II odlikovala je Anu Vintur, a ja sam samo hteo da kažem kako je Ana Ivanović bila, i danas je, njena omiljena "manekenka", a "Vog", posebno posle udaje za veliko nemačko fudbalsko ime, često slika Anu pošto "Vog" u ogromnom tiražu izlazi i na nemačkom. Sećaš se da su ovde ovi nečasni navijači lepe Jelene Janković Anu nazivali starletom?!

Eh

pre 6 godina

Pa jedno od pravila jeste, nemoj da citas mehanicki, nemoj iz konteksta da izvlacis ono sto mislis da vidis, sve ce biti ok. Sve je to biznis, samo je pitanje ko se bolje snadje. Kada bi se Jelena Jankovic udala za Ronalda i ona bi krasila njene stranice i bila najlepsa. Eto to je moje misljenje o radu i delu Ane Vintur, ona bira one koji su u centru paznje zbog necega... Dobar biznis, dobar...

anica

pre 6 godina

Veliki je sportista Rodja, ali I marketinski pogodak. Od pocetka karijere sa repom, skroz opustenim karakterom izraste u markantnog gospodina u odelu pod vodjstvom psihologa I Ane Vintur. Od kaisa na sortsu preko dzempera, do pogresne stolice, brade I flasice u rikverc I ponovo do osmeha. Pa zamislite srecnu zvezdu, kad je dosao na scenu veliki igraci se povlacili...od dva najveca rivala stariji dovoljno da se nagomila titula pritom jedan rival kad je mogao I da predje te godine on stegnu cvrsto drvo. O Zivote lutalice...kakav ti vragolan umes biti.

Toni Bandera

pre 6 godina

Ljudi moji kolko ovaj čovek uživa da mu se laska. Dajte mu i titulu sir—a, papa da ga proglasi za sveca, a švajcarci za kralja, pa nek ostane upamćen kao Sir Saint Roger Federer I. Istinski dobar čovek bi posle ovoliko besmislenih, krajnje subjektivnih priznanja rekao e aj oladite malo sa mojom veličanstvenošću, ima još dragih ljudi, na taj način bi možda dokazao da nešto od svega ovoga i zaslužuje.

Usroš Djurdjevic NeKaki

pre 6 godina

Koga još kod nas treba da zanima ko je inostrana ličnost u Britaniji, ako to nije neko naš!? Prema tome, može da bude ko god, pa i ovaj. potpuno je nevažno. Ko je na primer, inostrana ličnost godine u kanadi ili Slovačkoj. Baš me briga.

Djido

pre 6 godina

Zar nije Nolo Djokovic licnost godine ili Jokic koga je i Garnet pohvalio?
(Usroš Djurdjević NeKaki #32, 15. decembar 2017 12:11)

Vidi se da imaš 16 godina, kad ti je to "Nolo" zanimljivo.

Predrag

pre 6 godina

Prave patriote vole i cene svoje i poštuju tuđe, dok su lažne demokrate i liberali snishodljivi prema drugima, a pljuju po svojima... Dakle nema "pljuvanja po Rodji" kako neko reče, jer uvažavamo to što je uradio, ali je gnusno pljuvati po svom sopstvenom zemljaku i sportisti koji je postigao vrhunske domete. Mada činjenica je da ima ovde i mnogih koji pljuju i vređaju koristeći ovaj portal, a nisu naše gore list.

Milan Vitorovic

pre 6 godina

Posto ste zatvorili temu o Djokovicu, evo ovde
pitanje za komentatora @znanje-imanje koji je jedini ostao kad su gotovo svi komentatori- poznavaoci teniske igre oterani odavde. Sta mislite odakle ovako negativan stav na domacem portalu prema najboljem teniseru sa ovih prostora i legendi svetskog tenisa Novaku Djokovicu?
Hvala unapred

uf

pre 6 godina

Anice, nesto si valjda naucila u zivotu, a to je da se svi menjamo. Da nismo isti sa 17,25,30... Mozda to sa tobom nije slucaj pa zato tako govoris. Imati dugu kosu je stvar izbora, postoje zene koje se sisaju kratko, postoje muskarci koji imaju duzu kosu. Nigde ne postoji pravilo sta ces da radis u sopstvenom zivotu. Novak je na pocetku karijere predavao meceve, imao raznih problema, imitirao kolege i bla, bla, pa ga je to proslo, bar dobrim delom. Ima povremeno ispade, ali se drzi. Da je Federer gospodin jeste, ali ne zbog odela, vec zbog ponasanja. Ti vidis kod njega ono sto ne postoji, zato sto "volis" nekog drugog tenisera. Samo se vodi cinjenicom da niko nije savrsen, svi imaju mane, svi su samo ljudi... Karijera mu je besprekorna, prosao je faze kao i drugi, radtao, sazrevao, sve je to normalan proces. Federer je teniser, ali i covek pre svega, prolazi sve sto jedno ljudsko bice prolazi. Kada to shvatis, bice ti lakse da se nosis sa svim ostalim.

tenis

pre 6 godina

Velike su sanse da RF odbrani AO, sigurno ima najvece sanse i bice najspremniji, mada bi svakako ove godine trebalo da izbegne meceve u 5 setova koliko god je moguce. Sigurno ce odbraniti jedan masters vrv IW , teze Majami, e vec ostatak sezone ce biti mnogo tezi i zanimljiviji, ali tako i treba. Ocekujem RF i na sljaci bez obzira sto je rekao da nece igrati.RG moguce da nece ali bar jedan masters ce igrati 100%. Bice ovo extra godina, i vrlo lako se moze desiti da Nadal, RF i NDJ uzmu po jedan GS mozda neko i dva , msm da Marej nema nikakve sanse pored njih trojice, cak Vavrinka i Del Potro bi mogli mozda negde da se uguraju.

eh

pre 6 godina

Anica ima selektivno pamcenje kao i vecina navijaca u Srbiji. Kad su u pitanju suze jednog vredjaju, a kada to Novak uradi onda su emocije. Kada psuju publiku opet su dvostruki arsini. Sada pomenu Anu Vintur. Zanima me postoje li dve Ane Vintur? Da li pricamo o istoj osobi koja je obavila intervju sa Jelenom Djokovic? Da li pricamo o osobi koja je promovisala Jelenu u svom casopisu? Ovde su koliko se secam svi bili uzbudjeni zbog toga. Posle toga kada je obukla onu Armani haljinu, oni koji su je branili uvek su govorili da je Ana Vintur rekla da Jelena ima stila. Da li je to ista Ana Vintur koja je dobila pozivnicu za dobrotvornu veceru u organizaciji Novakove fondacije? Ako postoje dve ja se onda izvinjavam.

Eh

pre 6 godina

A ti ne vidis dobro. Ko pominje Jelenu Jankovic? Pise lepo Jelena Djokovic, bivsa Ristic. Koliko je meni poznato Jelena Ristic nikada nije bila teniserka, vec je udajom postala zena tenisera.

Priznajem, napravio sam mali previd

pre 6 godina

@Eh
Tačno, napravio sam previd, jer kad si pomenuo Federera i Jelenu... nije mi na um palo da pomislim na Novakovu ženu, a i napisao si Jelena Djoković, čitam brzo i mehanički i video sam slovo "j", da si napiso Đoković, sa "đ", sigurno ne bih pogrešio. Veruj mi, slovo "dj" u srpskom latiničnom pismu ne postoji. Fala bogu da se s tvojim tekstom slažem, u tom ozbiljnom svetu visoke mode i stila Ana Vintur je ikona, ZA DOPRINOS MODI, NOVINARSTVU I FILANTROPIJI kraljica Elizabeta II odlikovala je Anu Vintur, a ja sam samo hteo da kažem kako je Ana Ivanović bila, i danas je, njena omiljena "manekenka", a "Vog", posebno posle udaje za veliko nemačko fudbalsko ime, često slika Anu pošto "Vog" u ogromnom tiražu izlazi i na nemačkom. Sećaš se da su ovde ovi nečasni navijači lepe Jelene Janković Anu nazivali starletom?!

Eh

pre 6 godina

Pa jedno od pravila jeste, nemoj da citas mehanicki, nemoj iz konteksta da izvlacis ono sto mislis da vidis, sve ce biti ok. Sve je to biznis, samo je pitanje ko se bolje snadje. Kada bi se Jelena Jankovic udala za Ronalda i ona bi krasila njene stranice i bila najlepsa. Eto to je moje misljenje o radu i delu Ane Vintur, ona bira one koji su u centru paznje zbog necega... Dobar biznis, dobar...

aršini

pre 6 godina

Kad Anica ovako dobro pamti, pitam se kako ne zapamti da je lani na Masters kupu u Londonu Đoković sjeo u Marejevu stolicu ,pa domaći novinari ,a i "ljubitelji tenisa"u Srbiji među kojima je i ona, to gle čuda ,nisu registrovali, niti komentarisali.Ah,da, to što je uradio Novak pomenutim je baš bilo simpatičnije od onog što je uradio Federer!

aršini

pre 6 godina

Kad Anica ovako dobro pamti, pitam se kako ne zapamti da je lani na Masters kupu u Londonu Đoković sjeo u Marejevu stolicu ,pa domaći novinari ,a i "ljubitelji tenisa"u Srbiji među kojima je i ona, to gle čuda ,nisu registrovali, niti komentarisali.Ah,da, to što je uradio Novak pomenutim je baš bilo simpatičnije od onog što je uradio Federer!

SrbinsonKruso

pre 6 godina

Uvek sam ga gotivio još dok se borio sa Nalbandijanom, Safinom, Hjuitom i Rodikom, pa Nadalom, Marejem i našim Novakom... Nekako kada osvoji GS imate osećaj da tako treba da bude, kao i kod Đokovića i Nadala... kao da im paše. Voleo bih još bar desetak mečeva velike četvorke da bude... ne znam zašto, jer nisam neki obožavalac Mareja, ali bih voleo da pobedi Nadala bar jednom sledeće godine. Imam osećaj da Federer i Nadal mogu do po jednog GS u sledećoj sezoni... a moja želja je da to učine i Đoković i Marej...

Eh, pobrkao si lonce

pre 6 godina

@Eh
Ana Vintur, urednica američkog "Voga", nikada nije imala intervju sa Jelenom Janković niti je objavljivala njene slike! Ali, jeste njena omiljena "manekenka" bila Ana Ivanović, što je razumljivo ako znamo koliko je visoka, lepa i slavna, mnoge je puta pozirala za "Vog" po ceni od 200 hiljada evra na sat.


Jedna vest iz 2014. godine: Teniserka Ana Ivanović juče je posetila modni šou Oskara de la Rente. Tada se po prvi put srela sa ovim modnim dizajnerom i u garderoberu popričala sa njim i odabrala odeću i nakit, cipele i torbu, koju će nositi za njegov šou. Na svoj profil na Fejsbuku postavila je fotografiju na kojoj je fotografisana pored Ane Vintur.
Još jedna vest sa modne revije u Njujorku slavnog kreatora... Ivanovićeva je reviju gledala u društvu dugodišnje urednice magazina "Vog" Ane Vintur i njene ćerke Bi Šafer.

Nepredvidljivi su putevi Gospodnji

pre 6 godina

@Eh
Taman pomislim da se s tobom može prijateljski razgovarati a ti teraš isto, kao neki namćorasti mačak. Postoji mehaničko i brzo čitanje kad se na osnovu samih misli i reči brzo razume tekst, jer nisi ti ni Hamsun ni Dostojevski da bih morala tvoje "misli" da prožimam dubinski. Kako si olako prešao preko mog objašnjenja: da si "đ" napisao kako se piše a ne "dj", ovo slovo ne postoji, sigurno da bih svojim mehaničkim i brzim čitanjem shvatila da je reč o Jeleni Đoković a ne o Jelini Janković. Mnogo pre Bastijana, Ana Vintur je odabrala Anu Ivanović, a pre Ane Vintur Anu Ivanović odabrali su Adidas, Joneks Roleks, i još neki, i ona je po zaradi bila četvrta teniserka sveta, iza Šarapove, Serene i Karoline, podaci koje godinama daje Forbs, a normalno je da Ana Vintur na naslovne strane "kači" samo one koji svetski zvuče i lepo izgledaju. Kad se "dobro udala", što bi rekao Žika Šarenica, Ana je za "Vog" postala još privlačnija, jer "Vog" izlazi i na nemačkom. Pominješ Ronalda. Možda bi se Ana Ivanović za njega udala, "da smo se ranije sreli...", kažem možda, krhko je predskazanje, ali znam da se Jelena Janković nikada za Ronalda neće udati. Ana je u brak ušla sa 110 miliona evra, samo je 15 od turnira, ostalo je od njenih "vanteniskih" aktivnosti. U životu je to tako: neko mora da igra po Kini i da se muči na kineskoj podlozi, za koju je ekspert, nije da nije, a neko za sat slikanja dobije od imenjakinje Ane Vintur, urednice "Voga", 200 hiljada evra, u kešu.