Fudbal 69

Utorak, 26.09.2017.

13:00

"Majka mi je rekla – dokle ćeš da guraš glavu..."

Nemanja Vidić, legendarni kapiten Mančester Junajteda, govorio je u ekskluzivnom intervjuu za B92.net o situacijama koje su mu obeležile karijeru.

"Majka mi je rekla – dokle æeš da guraš glavu..." IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

mr.wolf

pre 6 godina

Mogu da kažem, pošto sam igrao aktivno fudbal, da zgodnijeg igrača za slanje po burek nije bilo u istoriji srpskog fudbala. Sigurno je u TOP 5 za sistem "Ševa, Ševa, pa kanarinac".
(novica, 26. septembar 2017 17:09)

Mora da si ga i ti slao po burek. Oh, cekaj, ti nisi igrao u PL ? LS ? A da ti si igrao ispred zgrade. Vidim uspeo si u zivotu sa tvojim igranjem aktivnog fudbala, verovatno za najveci tim na svetu Real....

p.s. Kakvi ljudi ostavljaju komentare, ma ukinite bre komentarisanje...

sava.

pre 6 godina

pa bijo je strašan igrač a igrao je ispred golmana tu je bio najjači,deca se prepucavaju a loptu videla nisu.englezima nije bilo dopušteno,da igraju evropske utakmice neko vreme zbog huliganstva.kad ti navijači pevaju ime i odakle dolaziš znaš 1da si legenda.

pdjoni

pre 6 godina

Sta me briga za Manchester, mene zanima reprezentacija, a tu je bio 0, tacnije - 3. Verovatno uz Stanković, Pantelica, najgori igrač koji je igrao za reprezentaciju.
(milk, 26. septembar 2017 17:55)

Kada vec pises OBOJENO onda pogledaj koliko golova na koliko nastupa je dao Pantela,to ovaj Mitrofol gol kako ga zocete nece nikada stici.Ok ako te nije briga za MU ali treba da ti je drago kada SRBIN bude proglasen za najboljeg igraca u najjacoj ligi sveta,kada SRBIN bude kapiten u jednoj takvoj ekipi!
Naravno da je Nemanja igrao na tvojoj strani brda voleo bi ti i Nemanju i MU

Indoktrinacija

pre 6 godina

Ovo onaj sto nas je izbacio sa SP, namerno igrao rukom I pokazao protivnickom golmanu gde ce da sutira? Samo pitam. :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Cxe, 26. septembar 2017 18:15)


Prirodno glup ili treniras? Samo pitam...

Luminara Unduli

pre 6 godina

Svako ko se i malo razumije u fudbal zna da je ogromna razlika igrati za klub i reprezentaciju. Prvo Nemanja je igrao za jedan od najboljih svijetskih klubova, normalno je da vise dolazi do izrazaja, a istovremeno je igrao za jednu prosjecnu reprezentaciju pa su i partije losije. Sto se tice njega, onaj ko njemu ima sta prigovoriti ili je zavidan, ili je bolestan ili nema pojma o fudbalu. Definitivno jedan od najboljih stopera ikada i veliki covjek. Veliki pozdrav za tebe legendo...

Horatio Caine

pre 6 godina

Vi komentori na ovom portalu ste ozbiljno bolesni. Koliko mrznje u komentarima, da covjek ne povjeruje.Nemanja Vidic je bio kapiten velikog Mancester Junajteda, to govori dovoljno. Sta ste to vi napravili u zivotu, osim sto pljujete iz fotelje?

Train in Vain

pre 6 godina

Ne kapiram sto se konstantno lozite na ovakve trolove kao sto je Miki.

Kad zelis da udjes u konverzaciju s nekim ko ima suprotno misljenje od tvog zasnovano na nekakvim argumentima onda u redu, ali ovakvi likovi vas samo konstantno pod**bavaju...

Bosko Sovilj

pre 6 godina

Simply the Best !!!

Nemanja Vidic - nas najbolji svakako a jedan od najboljih svih vremena uopste uz Maldinija, Nestu, Terija ...

bane

pre 6 godina

Veliki sam Grobar, ali gajim veliko postovanje prema Vidicu. Bio je fantastican fudbaler, a cuo sam i da je veliki covek. Nikada necu zaboraviti scenu, kada je na poslednjoj utakmici Aleksa Fergusona koju je ovaj vodio na Old Trafordu, Nemanja glavom pokusao da blokira udarac nogom protivnickog igraca.

novica

pre 6 godina

Mogu da kažem, pošto sam igrao aktivno fudbal, da zgodnijeg igrača za slanje po burek nije bilo u istoriji srpskog fudbala. Sigurno je u TOP 5 za sistem "Ševa, Ševa, pa kanarinac".

milk

pre 6 godina

Sta me briga za Manchester, mene zanima reprezentacija, a tu je bio 0, tacnije - 3. Verovatno uz Stanković, Pantelica, najgori igrač koji je igrao za reprezentaciju.

glory

pre 6 godina

Eehhh.. Vida! Moj omiljeni fudbaler..koliko sam samo voleo da ga gledam, sa uzivanjem sam ga pratio.. Volim ga kao brata. He comes from Serbia!

RepkapoMozgu

pre 6 godina

Pa on Vasoviću ne može da donese vodu u svim elementima fudbalske igre, čak i u poturanju glave u noge protivnika, a vi ga proglasiste jednim od najboljih svih vremena. Pri tom je veliki Vaske bio kapiten tada neprikosnovenog šampionskog tima Ajaksa! Najdovski je bolji igrač od njega, a dalje da ne govorimo, recimo o Rašoviću, Paunoviću, Belodediću i sličnima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (novica, 26. septembar 2017 14:16)

ma ne bolji su Hatunic,Kozic,Kalicanin,ovaj Ostojic,Milenkovic,mozda Radanovic,verovatno tj.sigurno Nenad Stojkovi.Kad se neko i zavisti i zlobe pravi pametan,a svi gore navedeni nemaju zbirno utakmica koliko Nemanja u Ligi sampiona tvoji. Kapiten Mancestera u 21 veku biti.Alo cukni Te se u glavu malo.To je pocast kakve nema,plus stranac.Meriti fudbal sadasnji ekipe i pre 20 ili 40 godina i fudbalere smesno,sma nivo takmicenja i jacinu pre svega.Iako sam 50godisnjak i pmatim i Velibora Vasovica,ali glupo je uporedjivati zaista.

novica

pre 6 godina

(RepkapoMozgu) U pravu si, besmisleno je upoređivati, jer Vaske je za Vidića doktor fudbala! Izračunaj koliko si imao godina kad je Vaske igrao fudbal. Komentarišeš navijački, bez argumenata i kao nešto se sećaš iz perioda kad si sedeo na noši.

neutralni felsh

pre 6 godina

Jedini zvezdas koga sam gotivio !
(Remontovana limenka !, 26. septembar 2017 13:59)


eh sad - jedini... a sekularac? a piksi? ... da ne nabrajam, jer nisam "njin", ali mnogi izuzetno fer i korektni igraci, koji se ne dodvoravaju tribinama koristeci zapaljive izraze i paljevinske parole nego sto se kaze fudbalskim umecem i autoritetom na terenu... a ne ko veseli bajkovic, nonstop ruke gore ljubi grb uz "zivela zvezda!" i "mrzim partizan!" a dva puta ih naivnim greskama izbaci iz kvalifikacija za ligu evrope i 4 gola u derbijima popijena direktno "preko njega"... frajer cuti i prica na terenu, i to uvek treba gotiviti. i u partizanu i u zvezdi (redosled nebitan) su igrali majstori koji su za svako postovanje, njih ima zaista mnogo, i smesno je pricati da gotivis samo jednog igraca iz rivalskog kluba ili ekipe, samo zato sto je rivalska (evo ja bih vrlo rado doveo kangu kod nas, legao bi ekipi samo tako, ne treba biti gadljiv na poreklo igraca ako dobro igra ;)
salu na stranu, ne radi se samo o fudbalskom umecu vec i o "primernom vladanju", evo bas nas mance je bio obrazovan i radoznao, slusao dobru muziku i imao sta da kaze i "van terena", a nikad nije procao fraze i gluposti, ima u starim tempovima pa citaj :)
trodecenijska ekonomska, socijalna i kulturna devastacija dovela je do devastacije i fudbalskog javnog mnjenja: fudbal se prati stihijski, uz visak iskljucivih pateticnih emocija, ili uz neselektivno navijanje ili neselektivnu mrznju ka protivniku, uz frapantan manjak poznavanja materije. treneri, igraci, sudije, prozivaju ih i kad treba i kad ne treba. covek na drugim vestima kaze "real barsa pokrali vecinu titula", plusevi sevaju. nije zato sto imaju mnogo izuzetnih igraca i samopouzdanja, nego pokrali trofeje? sve video covek iz fotelje, navijao sudija za ovog i onog, video sve osim sustine. nema tima koji nije dosao do trofeja nekom kontroverznom sudijskom odlukom, sve je to deo fudbala. prost primer: ovrebo jeste amaterski gresio, ali celzi greske u svoju korist nije do kraja iskorostio: poluvreme igrac vise, 2 oprostena zuta kartona, 2 nerezonski svirana ofsajda barsi, dok barsa jeste, iniestin sut za 0:1. ali sve to ne znaci da lampard i iniesta nisu dobri igraci, i medjusobno dobri drugari. svi ih gotive, jelte. efekat, kad pogledas, vise skoro niko ne prica o fudbalu, svi se udave sporednim stvarima, u histericnim i paranoidnim osudama. iz fotelje uz usporen snimak, u pantoflama zapisuje mozdane afekte.

олдскул

pre 6 godina

Играм бетон лигу чисто због дружења са ортацима, штопера, носим број 15.искључиво због Немање, иначе сам окорели Гробар, али Видића обожавам, уз Несту најбољи штопер Европе последњих 25.година. Да није било Видића Рио би био просечан играч.

RepkapoMozgu

pre 6 godina

Pa taj Mancester je kao legendaran klub a poceli da osvajaju tek pre 20 i kusur godina,kao da je real ili LIverpul,jednostavno su imali tih plodnih 15-20 god i to je to u njihovoj istoriji,a koliko vidim nece i jos godina i godina da osvoji nista!A Vidic dobar igrac samo za lovu ali za repku je bio najvece razocarenje kao i Dejan Stankovic!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milos, 26. septembar 2017 14:43)

Pod A. Dosta vise to repka,pokupili ste od Hrvata i ne znam koga taj naziv klosarski,koji se nikad nije koristio u ovoj zmelji Srbiji. Plus jadan je i beden,pomislim na reptile odmah.
Pod B. Razumem da si partizanovac,ali na pomen imena Nemanje Vidic ili klkeni i kazi Bog Half ili ucuti. Ti si pametniji od cele Engleske kolevke fudbala i navijaca Mancestera,trenera,suigraca,igraca ostalih i novinara.
Pa reprezentacija ako zavisi od halfa,a odigrao je 80% utakmica ne vrlo dobro nego odlicno,onda jadna ta REPKA.

Mlan

pre 6 godina

Naklon do poda za sve sto je postigao u karijeri!!! To je to, predstavljao je svoje klubove i svoju zemlju na najbolji moguci nacin. Hvala mu za sve!
Mozda sam subjektivan...ali taj Mancester sa njim pozadi i trakom na ruci, Ronaldom, Gigsom, Skolsom, Ferdinandom, Runijem...to je Mancester koji cu ja pamtiti dok sam ziv.

istina

pre 6 godina

Vrhunski igrac, u zadnjih 30god najbolji nas stoper, ako ne i najbolji stoper svih vremena...Ali jedno, veliko ali, nije odigrao dve krstene utakmice u dresu reprezentacije, kao i Stenkela i ta ekipa..

Ajvanho

pre 6 godina

Poznat i kao najbolji rukometas medju fudbalerima. Za reprezentaciju je davao do 60% svojih mogucnosti, i to moze da demantuje jedino onaj koji je od njega napravio kult najboljeg defanzivca ili onaj koji ima pamcenje kokoske.
Sto se tice igara u klubovima sigurno jedan top 10 najboljih defanzivaca u istoriji fudbala, jednostavno zver.

ojhaaa

pre 6 godina

Pa taj Mancester je kao legendaran klub a poceli da osvajaju tek pre 20 i kusur godina,kao da je real ili LIverpul,jednostavno su imali tih plodnih 15-20 god i to je to u njihovoj istoriji,a koliko vidim nece i jos godina i godina da osvoji nista!A Vidic dobar igrac samo za lovu ali za repku je bio najvece razocarenje kao i Dejan Stankovic!! 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milos, 26. septembar 2017 14:43) 

Decko, Dejan Stankovic je zabio Hrvatima gol u barazu u dresu Jugoslavije i poslao ih kuci. A mi smo otisli na evropsko.
Tada je ta utakmica bila velika kao ni jedna do sada izmedju Srbije i Hrvatske. Bila je mnogo veca i od one kada je legenda Sale Djordjevic zabio trojku.
Neverovatno koliko je tad bilo tenzije, pritiska, naboja. Sudar dve tada vrhunske ekipe i ogromna posle-ratna tenzija i netrpeljivost a Deki daje gol!

Митар пфк

pre 6 godina

Једноставно легенда , и велики капитен !! Жив био немања , и свако добро !!

Rio

pre 6 godina

Veliki Vida, kapiten Mancester Junajteda, odlicno se uklapao sa saigracima iz odbrane, prvenstveno Riom Ferdinandom, tako da nije za poredjenje sa Vasovicem, Najdovskim i Belodedicem, razlicit tip defanzivaca i fudbal danas je takticki drugaciji of nekadasnjeg, ali se slazem da su sva cetvorica sjajni igraci.

Cole

pre 6 godina

Secam se jedne emisije,
pitaju Teveza - koji je
najbolji defanzivac protiv
koga ste igrali - Tevez se
malo zamisli i kaze - Vidic,
definitivno Nemanja Vidic.
Sta dalje reci.

novica

pre 6 godina

Kakvih je halfova i štopera bilo u istoriji srpskog fudbala on po kvalitetu nije ni u prvih 100 igrača. Kakve veze ima to što je bio kapiten Mančestera? Običan fudbalski gladijator. Srcem je igrao, a mozgom nikad.

zvezdara

pre 6 godina

kapiten mancester junajteda batoo! srbenda! glavudza za primer! to je stoper! hvala i sto si kratko bio u A timu zvezde jer moj partizan gol ne bi dao nikada! junak! krvari za tim! nekako glava mu je razbijacka! nos kao kod boksera! ma DELIJA!

anica

pre 6 godina

Mnogo se ovde ljudi blamiraju, pazi ovog dole, igrao fudbal srcem a ne mozgom, igrao onim sto ti nemas, 'jaka stvar sto je igrao u MU i kapiten', o cemu pises covece??? Decko je vaspitan i pravi primer muskarca, uvazava ga jedan Ferguson i postujes njegov kvalitet, a ti pominjes Sutanovca i pasnjake?

novica

pre 6 godina

Pa on Vasoviću ne može da donese vodu u svim elementima fudbalske igre, čak i u poturanju glave u noge protivnika, a vi ga proglasiste jednim od najboljih svih vremena. Pri tom je veliki Vaske bio kapiten tada neprikosnovenog šampionskog tima Ajaksa! Najdovski je bolji igrač od njega, a dalje da ne govorimo, recimo o Rašoviću, Paunoviću, Belodediću i sličnima.

milan

pre 6 godina

Koliko sam ja njega obozavao da gledam dok je igrao za Mancester. Ostavljao je srce na terenu.

Cak ga je i moj cale voleo gledati dok je igrao.

Milos

pre 6 godina

Pa taj Mancester je kao legendaran klub a poceli da osvajaju tek pre 20 i kusur godina,kao da je real ili LIverpul,jednostavno su imali tih plodnih 15-20 god i to je to u njihovoj istoriji,a koliko vidim nece i jos godina i godina da osvoji nista!A Vidic dobar igrac samo za lovu ali za repku je bio najvece razocarenje kao i Dejan Stankovic!!

Kibo

pre 6 godina

Secam se kako ga je Tores svojevremeno, u vise navrata, vracao na fabricka podesavanja. Sto bi rek'o neki deda: "Dobar je Vidic, u sesn'estercu mu ne moze niko nista, ali kad izadje van, pliva ko na Tisi", hahahaha 
(Mikii, 26. septembar 2017 13:08) 

Svojevremeno u vise navrata - dvaput. A svaki drugi put ga Vidic hapsio.
(nista o nicemu, 26. septembar 2017 13:23)

Zapravo ne. Dva puta je dobio crveni baš u duelima sa Toresom jer nije mogao da ga zaustavi, a još dva puta ga je vozao kao ništa. Mislim da je jedan od retkih naladača koje Vidić nije nikako mogao da zaustavi.

lerma

pre 6 godina

man utd je veliki klub, jer su najvece legende ostrvskog fudbala igrale u utd. a svaki klub se naosvajao titula, u periodu kada je imao strasnu ekipu. tako i real, da nije u nizu osvajao, kada im nije bilo ravnih, imao bi duplo manje titula. razmislite malo, pre nego krenete da pricate nesto sto ste negde procitali, ili culi da je neko izjavio.

Djole***

pre 6 godina

@ Miki evo ga luzer, pa logično. Samo cu da te prosvijetlim kao uostalom i sve koji ovo pricaju. Tores je mozda dobijao bitke, ali ne i ratove. Rat nije nikad, EPL je za njega bila i ostala nedosanjani san... A neko je toga uzeo na pretek...


Pozdrav!

nista o nicemu

pre 6 godina

Secam se kako ga je Tores svojevremeno, u vise navrata, vracao na fabricka podesavanja. Sto bi rek'o neki deda: "Dobar je Vidic, u sesn'estercu mu ne moze niko nista, ali kad izadje van, pliva ko na Tisi", hahahaha
(Mikii, 26. septembar 2017 13:08)

Svojevremeno u vise navrata - dvaput. A svaki drugi put ga Vidic hapsio.

napadaj‚‚

pre 6 godina

Tores ga je jednom namagarčio i Eto jednom. Pa? Koliko su ti ljudi imali promašaja? Koliko su drugi štoperi imali grešaka?

Ej, bre, čovek je dva puta bio proglašen za najboljeg igrača Premijer lige, u godinama kada su po tri engleska tima igrala polufinale Lige šampiona, bio kapiten u timu Aleksa Fergusona, a onda se neki mučenici usuđuju da ga negativno komentarišu dok čekaju da im počne prvi čas.

Neverovatan smo narod, neverovatan.

Mikii

pre 6 godina

Secam se kako ga je Tores svojevremeno, u vise navrata, vracao na fabricka podesavanja. Sto bi rek'o neki deda: "Dobar je Vidic, u sesn'estercu mu ne moze niko nista, ali kad izadje van, pliva ko na Tisi", hahahaha

ludak

pre 6 godina

guraće glavu dok ne zaigra za srbiju.
tada okreće leđa od lopte sa australijom.
dodaje loptu golmanu kad šutira penal.
šta će čoek, nije mu se sviđao preCednik FSS... i tako...

Milan

pre 6 godina

Imali smo veliki broj sjajnih igrača tokom prethodnih 30-40 godina, da ih ne nabrajam. Ali taj osećaj, kada istrči sa kapitenskom trakom na Old Traford, ne znam, nešto neopisivo. Dostigao je apsolutni vrhunac kao fudbaler, i trajao, trajao...
A ovi što im je posao neka spominju Toresa (paklen napadač BIO), penal, ruku itd. Sve je to sastavni deo jedne velike karijere, mora se gledati šira slika.

kaokakao

pre 6 godina

Secam se kako ga je Tores svojevremeno, u vise navrata, vracao na fabricka podesavanja. Sto bi rek'o neki deda: "Dobar je Vidic, u sesn'estercu mu ne moze niko nista, ali kad izadje van, pliva ko na Tisi", hahahaha
(Mikii, 26. septembar 2017 13:08)

Mislim da je tvoj zivot sada dobio smisao.

napadaj‚‚

pre 6 godina

Tores ga je jednom namagarčio i Eto jednom. Pa? Koliko su ti ljudi imali promašaja? Koliko su drugi štoperi imali grešaka?

Ej, bre, čovek je dva puta bio proglašen za najboljeg igrača Premijer lige, u godinama kada su po tri engleska tima igrala polufinale Lige šampiona, bio kapiten u timu Aleksa Fergusona, a onda se neki mučenici usuđuju da ga negativno komentarišu dok čekaju da im počne prvi čas.

Neverovatan smo narod, neverovatan.

kaokakao

pre 6 godina

Secam se kako ga je Tores svojevremeno, u vise navrata, vracao na fabricka podesavanja. Sto bi rek'o neki deda: "Dobar je Vidic, u sesn'estercu mu ne moze niko nista, ali kad izadje van, pliva ko na Tisi", hahahaha
(Mikii, 26. septembar 2017 13:08)

Mislim da je tvoj zivot sada dobio smisao.

nista o nicemu

pre 6 godina

Secam se kako ga je Tores svojevremeno, u vise navrata, vracao na fabricka podesavanja. Sto bi rek'o neki deda: "Dobar je Vidic, u sesn'estercu mu ne moze niko nista, ali kad izadje van, pliva ko na Tisi", hahahaha
(Mikii, 26. septembar 2017 13:08)

Svojevremeno u vise navrata - dvaput. A svaki drugi put ga Vidic hapsio.

Milan

pre 6 godina

Imali smo veliki broj sjajnih igrača tokom prethodnih 30-40 godina, da ih ne nabrajam. Ali taj osećaj, kada istrči sa kapitenskom trakom na Old Traford, ne znam, nešto neopisivo. Dostigao je apsolutni vrhunac kao fudbaler, i trajao, trajao...
A ovi što im je posao neka spominju Toresa (paklen napadač BIO), penal, ruku itd. Sve je to sastavni deo jedne velike karijere, mora se gledati šira slika.

Djole***

pre 6 godina

@ Miki evo ga luzer, pa logično. Samo cu da te prosvijetlim kao uostalom i sve koji ovo pricaju. Tores je mozda dobijao bitke, ali ne i ratove. Rat nije nikad, EPL je za njega bila i ostala nedosanjani san... A neko je toga uzeo na pretek...


Pozdrav!

Cole

pre 6 godina

Secam se jedne emisije,
pitaju Teveza - koji je
najbolji defanzivac protiv
koga ste igrali - Tevez se
malo zamisli i kaze - Vidic,
definitivno Nemanja Vidic.
Sta dalje reci.

олдскул

pre 6 godina

Играм бетон лигу чисто због дружења са ортацима, штопера, носим број 15.искључиво због Немање, иначе сам окорели Гробар, али Видића обожавам, уз Несту најбољи штопер Европе последњих 25.година. Да није било Видића Рио би био просечан играч.

zvezdara

pre 6 godina

kapiten mancester junajteda batoo! srbenda! glavudza za primer! to je stoper! hvala i sto si kratko bio u A timu zvezde jer moj partizan gol ne bi dao nikada! junak! krvari za tim! nekako glava mu je razbijacka! nos kao kod boksera! ma DELIJA!

anica

pre 6 godina

Mnogo se ovde ljudi blamiraju, pazi ovog dole, igrao fudbal srcem a ne mozgom, igrao onim sto ti nemas, 'jaka stvar sto je igrao u MU i kapiten', o cemu pises covece??? Decko je vaspitan i pravi primer muskarca, uvazava ga jedan Ferguson i postujes njegov kvalitet, a ti pominjes Sutanovca i pasnjake?

ojhaaa

pre 6 godina

Pa taj Mancester je kao legendaran klub a poceli da osvajaju tek pre 20 i kusur godina,kao da je real ili LIverpul,jednostavno su imali tih plodnih 15-20 god i to je to u njihovoj istoriji,a koliko vidim nece i jos godina i godina da osvoji nista!A Vidic dobar igrac samo za lovu ali za repku je bio najvece razocarenje kao i Dejan Stankovic!! 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milos, 26. septembar 2017 14:43) 

Decko, Dejan Stankovic je zabio Hrvatima gol u barazu u dresu Jugoslavije i poslao ih kuci. A mi smo otisli na evropsko.
Tada je ta utakmica bila velika kao ni jedna do sada izmedju Srbije i Hrvatske. Bila je mnogo veca i od one kada je legenda Sale Djordjevic zabio trojku.
Neverovatno koliko je tad bilo tenzije, pritiska, naboja. Sudar dve tada vrhunske ekipe i ogromna posle-ratna tenzija i netrpeljivost a Deki daje gol!

Mikii

pre 6 godina

Secam se kako ga je Tores svojevremeno, u vise navrata, vracao na fabricka podesavanja. Sto bi rek'o neki deda: "Dobar je Vidic, u sesn'estercu mu ne moze niko nista, ali kad izadje van, pliva ko na Tisi", hahahaha

RepkapoMozgu

pre 6 godina

Pa taj Mancester je kao legendaran klub a poceli da osvajaju tek pre 20 i kusur godina,kao da je real ili LIverpul,jednostavno su imali tih plodnih 15-20 god i to je to u njihovoj istoriji,a koliko vidim nece i jos godina i godina da osvoji nista!A Vidic dobar igrac samo za lovu ali za repku je bio najvece razocarenje kao i Dejan Stankovic!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milos, 26. septembar 2017 14:43)

Pod A. Dosta vise to repka,pokupili ste od Hrvata i ne znam koga taj naziv klosarski,koji se nikad nije koristio u ovoj zmelji Srbiji. Plus jadan je i beden,pomislim na reptile odmah.
Pod B. Razumem da si partizanovac,ali na pomen imena Nemanje Vidic ili klkeni i kazi Bog Half ili ucuti. Ti si pametniji od cele Engleske kolevke fudbala i navijaca Mancestera,trenera,suigraca,igraca ostalih i novinara.
Pa reprezentacija ako zavisi od halfa,a odigrao je 80% utakmica ne vrlo dobro nego odlicno,onda jadna ta REPKA.

Mlan

pre 6 godina

Naklon do poda za sve sto je postigao u karijeri!!! To je to, predstavljao je svoje klubove i svoju zemlju na najbolji moguci nacin. Hvala mu za sve!
Mozda sam subjektivan...ali taj Mancester sa njim pozadi i trakom na ruci, Ronaldom, Gigsom, Skolsom, Ferdinandom, Runijem...to je Mancester koji cu ja pamtiti dok sam ziv.

Митар пфк

pre 6 godina

Једноставно легенда , и велики капитен !! Жив био немања , и свако добро !!

ludak

pre 6 godina

guraće glavu dok ne zaigra za srbiju.
tada okreće leđa od lopte sa australijom.
dodaje loptu golmanu kad šutira penal.
šta će čoek, nije mu se sviđao preCednik FSS... i tako...

Luminara Unduli

pre 6 godina

Svako ko se i malo razumije u fudbal zna da je ogromna razlika igrati za klub i reprezentaciju. Prvo Nemanja je igrao za jedan od najboljih svijetskih klubova, normalno je da vise dolazi do izrazaja, a istovremeno je igrao za jednu prosjecnu reprezentaciju pa su i partije losije. Sto se tice njega, onaj ko njemu ima sta prigovoriti ili je zavidan, ili je bolestan ili nema pojma o fudbalu. Definitivno jedan od najboljih stopera ikada i veliki covjek. Veliki pozdrav za tebe legendo...

Rio

pre 6 godina

Veliki Vida, kapiten Mancester Junajteda, odlicno se uklapao sa saigracima iz odbrane, prvenstveno Riom Ferdinandom, tako da nije za poredjenje sa Vasovicem, Najdovskim i Belodedicem, razlicit tip defanzivaca i fudbal danas je takticki drugaciji of nekadasnjeg, ali se slazem da su sva cetvorica sjajni igraci.

glory

pre 6 godina

Eehhh.. Vida! Moj omiljeni fudbaler..koliko sam samo voleo da ga gledam, sa uzivanjem sam ga pratio.. Volim ga kao brata. He comes from Serbia!

RepkapoMozgu

pre 6 godina

Pa on Vasoviću ne može da donese vodu u svim elementima fudbalske igre, čak i u poturanju glave u noge protivnika, a vi ga proglasiste jednim od najboljih svih vremena. Pri tom je veliki Vaske bio kapiten tada neprikosnovenog šampionskog tima Ajaksa! Najdovski je bolji igrač od njega, a dalje da ne govorimo, recimo o Rašoviću, Paunoviću, Belodediću i sličnima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (novica, 26. septembar 2017 14:16)

ma ne bolji su Hatunic,Kozic,Kalicanin,ovaj Ostojic,Milenkovic,mozda Radanovic,verovatno tj.sigurno Nenad Stojkovi.Kad se neko i zavisti i zlobe pravi pametan,a svi gore navedeni nemaju zbirno utakmica koliko Nemanja u Ligi sampiona tvoji. Kapiten Mancestera u 21 veku biti.Alo cukni Te se u glavu malo.To je pocast kakve nema,plus stranac.Meriti fudbal sadasnji ekipe i pre 20 ili 40 godina i fudbalere smesno,sma nivo takmicenja i jacinu pre svega.Iako sam 50godisnjak i pmatim i Velibora Vasovica,ali glupo je uporedjivati zaista.

milan

pre 6 godina

Koliko sam ja njega obozavao da gledam dok je igrao za Mancester. Ostavljao je srce na terenu.

Cak ga je i moj cale voleo gledati dok je igrao.

Indoktrinacija

pre 6 godina

Ovo onaj sto nas je izbacio sa SP, namerno igrao rukom I pokazao protivnickom golmanu gde ce da sutira? Samo pitam. :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Cxe, 26. septembar 2017 18:15)


Prirodno glup ili treniras? Samo pitam...

Horatio Caine

pre 6 godina

Vi komentori na ovom portalu ste ozbiljno bolesni. Koliko mrznje u komentarima, da covjek ne povjeruje.Nemanja Vidic je bio kapiten velikog Mancester Junajteda, to govori dovoljno. Sta ste to vi napravili u zivotu, osim sto pljujete iz fotelje?

bane

pre 6 godina

Veliki sam Grobar, ali gajim veliko postovanje prema Vidicu. Bio je fantastican fudbaler, a cuo sam i da je veliki covek. Nikada necu zaboraviti scenu, kada je na poslednjoj utakmici Aleksa Fergusona koju je ovaj vodio na Old Trafordu, Nemanja glavom pokusao da blokira udarac nogom protivnickog igraca.

lerma

pre 6 godina

man utd je veliki klub, jer su najvece legende ostrvskog fudbala igrale u utd. a svaki klub se naosvajao titula, u periodu kada je imao strasnu ekipu. tako i real, da nije u nizu osvajao, kada im nije bilo ravnih, imao bi duplo manje titula. razmislite malo, pre nego krenete da pricate nesto sto ste negde procitali, ili culi da je neko izjavio.

Bosko Sovilj

pre 6 godina

Simply the Best !!!

Nemanja Vidic - nas najbolji svakako a jedan od najboljih svih vremena uopste uz Maldinija, Nestu, Terija ...

Ajvanho

pre 6 godina

Poznat i kao najbolji rukometas medju fudbalerima. Za reprezentaciju je davao do 60% svojih mogucnosti, i to moze da demantuje jedino onaj koji je od njega napravio kult najboljeg defanzivca ili onaj koji ima pamcenje kokoske.
Sto se tice igara u klubovima sigurno jedan top 10 najboljih defanzivaca u istoriji fudbala, jednostavno zver.

Train in Vain

pre 6 godina

Ne kapiram sto se konstantno lozite na ovakve trolove kao sto je Miki.

Kad zelis da udjes u konverzaciju s nekim ko ima suprotno misljenje od tvog zasnovano na nekakvim argumentima onda u redu, ali ovakvi likovi vas samo konstantno pod**bavaju...

istina

pre 6 godina

Vrhunski igrac, u zadnjih 30god najbolji nas stoper, ako ne i najbolji stoper svih vremena...Ali jedno, veliko ali, nije odigrao dve krstene utakmice u dresu reprezentacije, kao i Stenkela i ta ekipa..

neutralni felsh

pre 6 godina

Jedini zvezdas koga sam gotivio !
(Remontovana limenka !, 26. septembar 2017 13:59)


eh sad - jedini... a sekularac? a piksi? ... da ne nabrajam, jer nisam "njin", ali mnogi izuzetno fer i korektni igraci, koji se ne dodvoravaju tribinama koristeci zapaljive izraze i paljevinske parole nego sto se kaze fudbalskim umecem i autoritetom na terenu... a ne ko veseli bajkovic, nonstop ruke gore ljubi grb uz "zivela zvezda!" i "mrzim partizan!" a dva puta ih naivnim greskama izbaci iz kvalifikacija za ligu evrope i 4 gola u derbijima popijena direktno "preko njega"... frajer cuti i prica na terenu, i to uvek treba gotiviti. i u partizanu i u zvezdi (redosled nebitan) su igrali majstori koji su za svako postovanje, njih ima zaista mnogo, i smesno je pricati da gotivis samo jednog igraca iz rivalskog kluba ili ekipe, samo zato sto je rivalska (evo ja bih vrlo rado doveo kangu kod nas, legao bi ekipi samo tako, ne treba biti gadljiv na poreklo igraca ako dobro igra ;)
salu na stranu, ne radi se samo o fudbalskom umecu vec i o "primernom vladanju", evo bas nas mance je bio obrazovan i radoznao, slusao dobru muziku i imao sta da kaze i "van terena", a nikad nije procao fraze i gluposti, ima u starim tempovima pa citaj :)
trodecenijska ekonomska, socijalna i kulturna devastacija dovela je do devastacije i fudbalskog javnog mnjenja: fudbal se prati stihijski, uz visak iskljucivih pateticnih emocija, ili uz neselektivno navijanje ili neselektivnu mrznju ka protivniku, uz frapantan manjak poznavanja materije. treneri, igraci, sudije, prozivaju ih i kad treba i kad ne treba. covek na drugim vestima kaze "real barsa pokrali vecinu titula", plusevi sevaju. nije zato sto imaju mnogo izuzetnih igraca i samopouzdanja, nego pokrali trofeje? sve video covek iz fotelje, navijao sudija za ovog i onog, video sve osim sustine. nema tima koji nije dosao do trofeja nekom kontroverznom sudijskom odlukom, sve je to deo fudbala. prost primer: ovrebo jeste amaterski gresio, ali celzi greske u svoju korist nije do kraja iskorostio: poluvreme igrac vise, 2 oprostena zuta kartona, 2 nerezonski svirana ofsajda barsi, dok barsa jeste, iniestin sut za 0:1. ali sve to ne znaci da lampard i iniesta nisu dobri igraci, i medjusobno dobri drugari. svi ih gotive, jelte. efekat, kad pogledas, vise skoro niko ne prica o fudbalu, svi se udave sporednim stvarima, u histericnim i paranoidnim osudama. iz fotelje uz usporen snimak, u pantoflama zapisuje mozdane afekte.

novica

pre 6 godina

Pa on Vasoviću ne može da donese vodu u svim elementima fudbalske igre, čak i u poturanju glave u noge protivnika, a vi ga proglasiste jednim od najboljih svih vremena. Pri tom je veliki Vaske bio kapiten tada neprikosnovenog šampionskog tima Ajaksa! Najdovski je bolji igrač od njega, a dalje da ne govorimo, recimo o Rašoviću, Paunoviću, Belodediću i sličnima.

Kibo

pre 6 godina

Secam se kako ga je Tores svojevremeno, u vise navrata, vracao na fabricka podesavanja. Sto bi rek'o neki deda: "Dobar je Vidic, u sesn'estercu mu ne moze niko nista, ali kad izadje van, pliva ko na Tisi", hahahaha 
(Mikii, 26. septembar 2017 13:08) 

Svojevremeno u vise navrata - dvaput. A svaki drugi put ga Vidic hapsio.
(nista o nicemu, 26. septembar 2017 13:23)

Zapravo ne. Dva puta je dobio crveni baš u duelima sa Toresom jer nije mogao da ga zaustavi, a još dva puta ga je vozao kao ništa. Mislim da je jedan od retkih naladača koje Vidić nije nikako mogao da zaustavi.

novica

pre 6 godina

Kakvih je halfova i štopera bilo u istoriji srpskog fudbala on po kvalitetu nije ni u prvih 100 igrača. Kakve veze ima to što je bio kapiten Mančestera? Običan fudbalski gladijator. Srcem je igrao, a mozgom nikad.

pdjoni

pre 6 godina

Sta me briga za Manchester, mene zanima reprezentacija, a tu je bio 0, tacnije - 3. Verovatno uz Stanković, Pantelica, najgori igrač koji je igrao za reprezentaciju.
(milk, 26. septembar 2017 17:55)

Kada vec pises OBOJENO onda pogledaj koliko golova na koliko nastupa je dao Pantela,to ovaj Mitrofol gol kako ga zocete nece nikada stici.Ok ako te nije briga za MU ali treba da ti je drago kada SRBIN bude proglasen za najboljeg igraca u najjacoj ligi sveta,kada SRBIN bude kapiten u jednoj takvoj ekipi!
Naravno da je Nemanja igrao na tvojoj strani brda voleo bi ti i Nemanju i MU

milk

pre 6 godina

Sta me briga za Manchester, mene zanima reprezentacija, a tu je bio 0, tacnije - 3. Verovatno uz Stanković, Pantelica, najgori igrač koji je igrao za reprezentaciju.

mr.wolf

pre 6 godina

Mogu da kažem, pošto sam igrao aktivno fudbal, da zgodnijeg igrača za slanje po burek nije bilo u istoriji srpskog fudbala. Sigurno je u TOP 5 za sistem "Ševa, Ševa, pa kanarinac".
(novica, 26. septembar 2017 17:09)

Mora da si ga i ti slao po burek. Oh, cekaj, ti nisi igrao u PL ? LS ? A da ti si igrao ispred zgrade. Vidim uspeo si u zivotu sa tvojim igranjem aktivnog fudbala, verovatno za najveci tim na svetu Real....

p.s. Kakvi ljudi ostavljaju komentare, ma ukinite bre komentarisanje...

sava.

pre 6 godina

pa bijo je strašan igrač a igrao je ispred golmana tu je bio najjači,deca se prepucavaju a loptu videla nisu.englezima nije bilo dopušteno,da igraju evropske utakmice neko vreme zbog huliganstva.kad ti navijači pevaju ime i odakle dolaziš znaš 1da si legenda.

Milos

pre 6 godina

Pa taj Mancester je kao legendaran klub a poceli da osvajaju tek pre 20 i kusur godina,kao da je real ili LIverpul,jednostavno su imali tih plodnih 15-20 god i to je to u njihovoj istoriji,a koliko vidim nece i jos godina i godina da osvoji nista!A Vidic dobar igrac samo za lovu ali za repku je bio najvece razocarenje kao i Dejan Stankovic!!

novica

pre 6 godina

(RepkapoMozgu) U pravu si, besmisleno je upoređivati, jer Vaske je za Vidića doktor fudbala! Izračunaj koliko si imao godina kad je Vaske igrao fudbal. Komentarišeš navijački, bez argumenata i kao nešto se sećaš iz perioda kad si sedeo na noši.

novica

pre 6 godina

Mogu da kažem, pošto sam igrao aktivno fudbal, da zgodnijeg igrača za slanje po burek nije bilo u istoriji srpskog fudbala. Sigurno je u TOP 5 za sistem "Ševa, Ševa, pa kanarinac".

Mikii

pre 6 godina

Secam se kako ga je Tores svojevremeno, u vise navrata, vracao na fabricka podesavanja. Sto bi rek'o neki deda: "Dobar je Vidic, u sesn'estercu mu ne moze niko nista, ali kad izadje van, pliva ko na Tisi", hahahaha

ludak

pre 6 godina

guraće glavu dok ne zaigra za srbiju.
tada okreće leđa od lopte sa australijom.
dodaje loptu golmanu kad šutira penal.
šta će čoek, nije mu se sviđao preCednik FSS... i tako...

novica

pre 6 godina

Kakvih je halfova i štopera bilo u istoriji srpskog fudbala on po kvalitetu nije ni u prvih 100 igrača. Kakve veze ima to što je bio kapiten Mančestera? Običan fudbalski gladijator. Srcem je igrao, a mozgom nikad.

novica

pre 6 godina

Pa on Vasoviću ne može da donese vodu u svim elementima fudbalske igre, čak i u poturanju glave u noge protivnika, a vi ga proglasiste jednim od najboljih svih vremena. Pri tom je veliki Vaske bio kapiten tada neprikosnovenog šampionskog tima Ajaksa! Najdovski je bolji igrač od njega, a dalje da ne govorimo, recimo o Rašoviću, Paunoviću, Belodediću i sličnima.

Milos

pre 6 godina

Pa taj Mancester je kao legendaran klub a poceli da osvajaju tek pre 20 i kusur godina,kao da je real ili LIverpul,jednostavno su imali tih plodnih 15-20 god i to je to u njihovoj istoriji,a koliko vidim nece i jos godina i godina da osvoji nista!A Vidic dobar igrac samo za lovu ali za repku je bio najvece razocarenje kao i Dejan Stankovic!!

novica

pre 6 godina

Mogu da kažem, pošto sam igrao aktivno fudbal, da zgodnijeg igrača za slanje po burek nije bilo u istoriji srpskog fudbala. Sigurno je u TOP 5 za sistem "Ševa, Ševa, pa kanarinac".

milk

pre 6 godina

Sta me briga za Manchester, mene zanima reprezentacija, a tu je bio 0, tacnije - 3. Verovatno uz Stanković, Pantelica, najgori igrač koji je igrao za reprezentaciju.

Ajvanho

pre 6 godina

Poznat i kao najbolji rukometas medju fudbalerima. Za reprezentaciju je davao do 60% svojih mogucnosti, i to moze da demantuje jedino onaj koji je od njega napravio kult najboljeg defanzivca ili onaj koji ima pamcenje kokoske.
Sto se tice igara u klubovima sigurno jedan top 10 najboljih defanzivaca u istoriji fudbala, jednostavno zver.

istina

pre 6 godina

Vrhunski igrac, u zadnjih 30god najbolji nas stoper, ako ne i najbolji stoper svih vremena...Ali jedno, veliko ali, nije odigrao dve krstene utakmice u dresu reprezentacije, kao i Stenkela i ta ekipa..

kaokakao

pre 6 godina

Secam se kako ga je Tores svojevremeno, u vise navrata, vracao na fabricka podesavanja. Sto bi rek'o neki deda: "Dobar je Vidic, u sesn'estercu mu ne moze niko nista, ali kad izadje van, pliva ko na Tisi", hahahaha
(Mikii, 26. septembar 2017 13:08)

Mislim da je tvoj zivot sada dobio smisao.

nista o nicemu

pre 6 godina

Secam se kako ga je Tores svojevremeno, u vise navrata, vracao na fabricka podesavanja. Sto bi rek'o neki deda: "Dobar je Vidic, u sesn'estercu mu ne moze niko nista, ali kad izadje van, pliva ko na Tisi", hahahaha
(Mikii, 26. septembar 2017 13:08)

Svojevremeno u vise navrata - dvaput. A svaki drugi put ga Vidic hapsio.

олдскул

pre 6 godina

Играм бетон лигу чисто због дружења са ортацима, штопера, носим број 15.искључиво због Немање, иначе сам окорели Гробар, али Видића обожавам, уз Несту најбољи штопер Европе последњих 25.година. Да није било Видића Рио би био просечан играч.

Kibo

pre 6 godina

Secam se kako ga je Tores svojevremeno, u vise navrata, vracao na fabricka podesavanja. Sto bi rek'o neki deda: "Dobar je Vidic, u sesn'estercu mu ne moze niko nista, ali kad izadje van, pliva ko na Tisi", hahahaha 
(Mikii, 26. septembar 2017 13:08) 

Svojevremeno u vise navrata - dvaput. A svaki drugi put ga Vidic hapsio.
(nista o nicemu, 26. septembar 2017 13:23)

Zapravo ne. Dva puta je dobio crveni baš u duelima sa Toresom jer nije mogao da ga zaustavi, a još dva puta ga je vozao kao ništa. Mislim da je jedan od retkih naladača koje Vidić nije nikako mogao da zaustavi.

zvezdara

pre 6 godina

kapiten mancester junajteda batoo! srbenda! glavudza za primer! to je stoper! hvala i sto si kratko bio u A timu zvezde jer moj partizan gol ne bi dao nikada! junak! krvari za tim! nekako glava mu je razbijacka! nos kao kod boksera! ma DELIJA!

Indoktrinacija

pre 6 godina

Ovo onaj sto nas je izbacio sa SP, namerno igrao rukom I pokazao protivnickom golmanu gde ce da sutira? Samo pitam. :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Cxe, 26. septembar 2017 18:15)


Prirodno glup ili treniras? Samo pitam...

napadaj‚‚

pre 6 godina

Tores ga je jednom namagarčio i Eto jednom. Pa? Koliko su ti ljudi imali promašaja? Koliko su drugi štoperi imali grešaka?

Ej, bre, čovek je dva puta bio proglašen za najboljeg igrača Premijer lige, u godinama kada su po tri engleska tima igrala polufinale Lige šampiona, bio kapiten u timu Aleksa Fergusona, a onda se neki mučenici usuđuju da ga negativno komentarišu dok čekaju da im počne prvi čas.

Neverovatan smo narod, neverovatan.

novica

pre 6 godina

(RepkapoMozgu) U pravu si, besmisleno je upoređivati, jer Vaske je za Vidića doktor fudbala! Izračunaj koliko si imao godina kad je Vaske igrao fudbal. Komentarišeš navijački, bez argumenata i kao nešto se sećaš iz perioda kad si sedeo na noši.

Djole***

pre 6 godina

@ Miki evo ga luzer, pa logično. Samo cu da te prosvijetlim kao uostalom i sve koji ovo pricaju. Tores je mozda dobijao bitke, ali ne i ratove. Rat nije nikad, EPL je za njega bila i ostala nedosanjani san... A neko je toga uzeo na pretek...


Pozdrav!

ojhaaa

pre 6 godina

Pa taj Mancester je kao legendaran klub a poceli da osvajaju tek pre 20 i kusur godina,kao da je real ili LIverpul,jednostavno su imali tih plodnih 15-20 god i to je to u njihovoj istoriji,a koliko vidim nece i jos godina i godina da osvoji nista!A Vidic dobar igrac samo za lovu ali za repku je bio najvece razocarenje kao i Dejan Stankovic!! 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milos, 26. septembar 2017 14:43) 

Decko, Dejan Stankovic je zabio Hrvatima gol u barazu u dresu Jugoslavije i poslao ih kuci. A mi smo otisli na evropsko.
Tada je ta utakmica bila velika kao ni jedna do sada izmedju Srbije i Hrvatske. Bila je mnogo veca i od one kada je legenda Sale Djordjevic zabio trojku.
Neverovatno koliko je tad bilo tenzije, pritiska, naboja. Sudar dve tada vrhunske ekipe i ogromna posle-ratna tenzija i netrpeljivost a Deki daje gol!

pdjoni

pre 6 godina

Sta me briga za Manchester, mene zanima reprezentacija, a tu je bio 0, tacnije - 3. Verovatno uz Stanković, Pantelica, najgori igrač koji je igrao za reprezentaciju.
(milk, 26. septembar 2017 17:55)

Kada vec pises OBOJENO onda pogledaj koliko golova na koliko nastupa je dao Pantela,to ovaj Mitrofol gol kako ga zocete nece nikada stici.Ok ako te nije briga za MU ali treba da ti je drago kada SRBIN bude proglasen za najboljeg igraca u najjacoj ligi sveta,kada SRBIN bude kapiten u jednoj takvoj ekipi!
Naravno da je Nemanja igrao na tvojoj strani brda voleo bi ti i Nemanju i MU

RepkapoMozgu

pre 6 godina

Pa taj Mancester je kao legendaran klub a poceli da osvajaju tek pre 20 i kusur godina,kao da je real ili LIverpul,jednostavno su imali tih plodnih 15-20 god i to je to u njihovoj istoriji,a koliko vidim nece i jos godina i godina da osvoji nista!A Vidic dobar igrac samo za lovu ali za repku je bio najvece razocarenje kao i Dejan Stankovic!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milos, 26. septembar 2017 14:43)

Pod A. Dosta vise to repka,pokupili ste od Hrvata i ne znam koga taj naziv klosarski,koji se nikad nije koristio u ovoj zmelji Srbiji. Plus jadan je i beden,pomislim na reptile odmah.
Pod B. Razumem da si partizanovac,ali na pomen imena Nemanje Vidic ili klkeni i kazi Bog Half ili ucuti. Ti si pametniji od cele Engleske kolevke fudbala i navijaca Mancestera,trenera,suigraca,igraca ostalih i novinara.
Pa reprezentacija ako zavisi od halfa,a odigrao je 80% utakmica ne vrlo dobro nego odlicno,onda jadna ta REPKA.

RepkapoMozgu

pre 6 godina

Pa on Vasoviću ne može da donese vodu u svim elementima fudbalske igre, čak i u poturanju glave u noge protivnika, a vi ga proglasiste jednim od najboljih svih vremena. Pri tom je veliki Vaske bio kapiten tada neprikosnovenog šampionskog tima Ajaksa! Najdovski je bolji igrač od njega, a dalje da ne govorimo, recimo o Rašoviću, Paunoviću, Belodediću i sličnima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (novica, 26. septembar 2017 14:16)

ma ne bolji su Hatunic,Kozic,Kalicanin,ovaj Ostojic,Milenkovic,mozda Radanovic,verovatno tj.sigurno Nenad Stojkovi.Kad se neko i zavisti i zlobe pravi pametan,a svi gore navedeni nemaju zbirno utakmica koliko Nemanja u Ligi sampiona tvoji. Kapiten Mancestera u 21 veku biti.Alo cukni Te se u glavu malo.To je pocast kakve nema,plus stranac.Meriti fudbal sadasnji ekipe i pre 20 ili 40 godina i fudbalere smesno,sma nivo takmicenja i jacinu pre svega.Iako sam 50godisnjak i pmatim i Velibora Vasovica,ali glupo je uporedjivati zaista.

Luminara Unduli

pre 6 godina

Svako ko se i malo razumije u fudbal zna da je ogromna razlika igrati za klub i reprezentaciju. Prvo Nemanja je igrao za jedan od najboljih svijetskih klubova, normalno je da vise dolazi do izrazaja, a istovremeno je igrao za jednu prosjecnu reprezentaciju pa su i partije losije. Sto se tice njega, onaj ko njemu ima sta prigovoriti ili je zavidan, ili je bolestan ili nema pojma o fudbalu. Definitivno jedan od najboljih stopera ikada i veliki covjek. Veliki pozdrav za tebe legendo...

Milan

pre 6 godina

Imali smo veliki broj sjajnih igrača tokom prethodnih 30-40 godina, da ih ne nabrajam. Ali taj osećaj, kada istrči sa kapitenskom trakom na Old Traford, ne znam, nešto neopisivo. Dostigao je apsolutni vrhunac kao fudbaler, i trajao, trajao...
A ovi što im je posao neka spominju Toresa (paklen napadač BIO), penal, ruku itd. Sve je to sastavni deo jedne velike karijere, mora se gledati šira slika.

Bosko Sovilj

pre 6 godina

Simply the Best !!!

Nemanja Vidic - nas najbolji svakako a jedan od najboljih svih vremena uopste uz Maldinija, Nestu, Terija ...

anica

pre 6 godina

Mnogo se ovde ljudi blamiraju, pazi ovog dole, igrao fudbal srcem a ne mozgom, igrao onim sto ti nemas, 'jaka stvar sto je igrao u MU i kapiten', o cemu pises covece??? Decko je vaspitan i pravi primer muskarca, uvazava ga jedan Ferguson i postujes njegov kvalitet, a ti pominjes Sutanovca i pasnjake?

milan

pre 6 godina

Koliko sam ja njega obozavao da gledam dok je igrao za Mancester. Ostavljao je srce na terenu.

Cak ga je i moj cale voleo gledati dok je igrao.

Митар пфк

pre 6 godina

Једноставно легенда , и велики капитен !! Жив био немања , и свако добро !!

Horatio Caine

pre 6 godina

Vi komentori na ovom portalu ste ozbiljno bolesni. Koliko mrznje u komentarima, da covjek ne povjeruje.Nemanja Vidic je bio kapiten velikog Mancester Junajteda, to govori dovoljno. Sta ste to vi napravili u zivotu, osim sto pljujete iz fotelje?

bane

pre 6 godina

Veliki sam Grobar, ali gajim veliko postovanje prema Vidicu. Bio je fantastican fudbaler, a cuo sam i da je veliki covek. Nikada necu zaboraviti scenu, kada je na poslednjoj utakmici Aleksa Fergusona koju je ovaj vodio na Old Trafordu, Nemanja glavom pokusao da blokira udarac nogom protivnickog igraca.

mr.wolf

pre 6 godina

Mogu da kažem, pošto sam igrao aktivno fudbal, da zgodnijeg igrača za slanje po burek nije bilo u istoriji srpskog fudbala. Sigurno je u TOP 5 za sistem "Ševa, Ševa, pa kanarinac".
(novica, 26. septembar 2017 17:09)

Mora da si ga i ti slao po burek. Oh, cekaj, ti nisi igrao u PL ? LS ? A da ti si igrao ispred zgrade. Vidim uspeo si u zivotu sa tvojim igranjem aktivnog fudbala, verovatno za najveci tim na svetu Real....

p.s. Kakvi ljudi ostavljaju komentare, ma ukinite bre komentarisanje...

Rio

pre 6 godina

Veliki Vida, kapiten Mancester Junajteda, odlicno se uklapao sa saigracima iz odbrane, prvenstveno Riom Ferdinandom, tako da nije za poredjenje sa Vasovicem, Najdovskim i Belodedicem, razlicit tip defanzivaca i fudbal danas je takticki drugaciji of nekadasnjeg, ali se slazem da su sva cetvorica sjajni igraci.

Cole

pre 6 godina

Secam se jedne emisije,
pitaju Teveza - koji je
najbolji defanzivac protiv
koga ste igrali - Tevez se
malo zamisli i kaze - Vidic,
definitivno Nemanja Vidic.
Sta dalje reci.

lerma

pre 6 godina

man utd je veliki klub, jer su najvece legende ostrvskog fudbala igrale u utd. a svaki klub se naosvajao titula, u periodu kada je imao strasnu ekipu. tako i real, da nije u nizu osvajao, kada im nije bilo ravnih, imao bi duplo manje titula. razmislite malo, pre nego krenete da pricate nesto sto ste negde procitali, ili culi da je neko izjavio.

Mlan

pre 6 godina

Naklon do poda za sve sto je postigao u karijeri!!! To je to, predstavljao je svoje klubove i svoju zemlju na najbolji moguci nacin. Hvala mu za sve!
Mozda sam subjektivan...ali taj Mancester sa njim pozadi i trakom na ruci, Ronaldom, Gigsom, Skolsom, Ferdinandom, Runijem...to je Mancester koji cu ja pamtiti dok sam ziv.

neutralni felsh

pre 6 godina

Jedini zvezdas koga sam gotivio !
(Remontovana limenka !, 26. septembar 2017 13:59)


eh sad - jedini... a sekularac? a piksi? ... da ne nabrajam, jer nisam "njin", ali mnogi izuzetno fer i korektni igraci, koji se ne dodvoravaju tribinama koristeci zapaljive izraze i paljevinske parole nego sto se kaze fudbalskim umecem i autoritetom na terenu... a ne ko veseli bajkovic, nonstop ruke gore ljubi grb uz "zivela zvezda!" i "mrzim partizan!" a dva puta ih naivnim greskama izbaci iz kvalifikacija za ligu evrope i 4 gola u derbijima popijena direktno "preko njega"... frajer cuti i prica na terenu, i to uvek treba gotiviti. i u partizanu i u zvezdi (redosled nebitan) su igrali majstori koji su za svako postovanje, njih ima zaista mnogo, i smesno je pricati da gotivis samo jednog igraca iz rivalskog kluba ili ekipe, samo zato sto je rivalska (evo ja bih vrlo rado doveo kangu kod nas, legao bi ekipi samo tako, ne treba biti gadljiv na poreklo igraca ako dobro igra ;)
salu na stranu, ne radi se samo o fudbalskom umecu vec i o "primernom vladanju", evo bas nas mance je bio obrazovan i radoznao, slusao dobru muziku i imao sta da kaze i "van terena", a nikad nije procao fraze i gluposti, ima u starim tempovima pa citaj :)
trodecenijska ekonomska, socijalna i kulturna devastacija dovela je do devastacije i fudbalskog javnog mnjenja: fudbal se prati stihijski, uz visak iskljucivih pateticnih emocija, ili uz neselektivno navijanje ili neselektivnu mrznju ka protivniku, uz frapantan manjak poznavanja materije. treneri, igraci, sudije, prozivaju ih i kad treba i kad ne treba. covek na drugim vestima kaze "real barsa pokrali vecinu titula", plusevi sevaju. nije zato sto imaju mnogo izuzetnih igraca i samopouzdanja, nego pokrali trofeje? sve video covek iz fotelje, navijao sudija za ovog i onog, video sve osim sustine. nema tima koji nije dosao do trofeja nekom kontroverznom sudijskom odlukom, sve je to deo fudbala. prost primer: ovrebo jeste amaterski gresio, ali celzi greske u svoju korist nije do kraja iskorostio: poluvreme igrac vise, 2 oprostena zuta kartona, 2 nerezonski svirana ofsajda barsi, dok barsa jeste, iniestin sut za 0:1. ali sve to ne znaci da lampard i iniesta nisu dobri igraci, i medjusobno dobri drugari. svi ih gotive, jelte. efekat, kad pogledas, vise skoro niko ne prica o fudbalu, svi se udave sporednim stvarima, u histericnim i paranoidnim osudama. iz fotelje uz usporen snimak, u pantoflama zapisuje mozdane afekte.

glory

pre 6 godina

Eehhh.. Vida! Moj omiljeni fudbaler..koliko sam samo voleo da ga gledam, sa uzivanjem sam ga pratio.. Volim ga kao brata. He comes from Serbia!

Train in Vain

pre 6 godina

Ne kapiram sto se konstantno lozite na ovakve trolove kao sto je Miki.

Kad zelis da udjes u konverzaciju s nekim ko ima suprotno misljenje od tvog zasnovano na nekakvim argumentima onda u redu, ali ovakvi likovi vas samo konstantno pod**bavaju...

sava.

pre 6 godina

pa bijo je strašan igrač a igrao je ispred golmana tu je bio najjači,deca se prepucavaju a loptu videla nisu.englezima nije bilo dopušteno,da igraju evropske utakmice neko vreme zbog huliganstva.kad ti navijači pevaju ime i odakle dolaziš znaš 1da si legenda.