Tenis 234

Sreda, 26.07.2017.

14:15

Novak Đoković završio sezonu! (VIDEO)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković odlučio je da završi sezonu zbog povrede lakta! Neće ići na operaciju, oporavljaće se prirodnim putem, prioritet je odmor.

Novak Ðokoviæ završio sezonu! (VIDEO) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

234 Komentari

Sortiraj po:

anica

pre 6 godina

Ono sto je meni zanimljivo juce na konferenciji jeste Noletov nacin izrazavanja a ujedno i skromnost, koju poseduju momci odavde. Nista se promenio nije, slava, milioni, takav nacin zivota gde je mogao da kaze cao dovidjenja odavno...on je samo pokazao sta znaci vaspitanje. Isti je kao sto je bio, nije se otudjio...to je veliki uspeh.
Bravo Novace, hvala ti za godine radosti i to sto se nisi odrekao svojih korena, sto sa ponosom pricas o svojoj zemlji, i sto znas da je Bog taj koji cuva i kroji puteve. Put kojim si isao kroz zivot nije bio lak, i ovo je jos jedan izazov koji ces sigurno resiti a mrzitelji mogu samo da gledaju i uce sta znace ljudski kvaliteti. Milina je Nole kako si pametan, recit i koliko vredis. Kao sto ti kazes za nase vaterpoliste da su ponos, tako si i ti, svakog normalnog Srbina.
Ziv bio!

mlekadzija

pre 6 godina

Novace ulepsao si dan gomili mrzitelja koji u svojim ispraznim zivotima ne znaju nista drugo nego samo da kritikuju i zavide. Brz oporavak i pobeda na AO!!!!

Doktor Živojinović

pre 6 godina

A rekao mu Imaz onomad da ne brine o laktu, već samo o srcu, jer ljubav je jača od svake povrede, kao što su semenke jače od punjene paprike.

prava dijagnoza

pre 6 godina

Srbin kad ima para više nego što može da potroši onda misli da ima sve u životu i boli ga lakat za sve, a kamoli neki ozbiljan rad i treniranje.

Dragan

pre 6 godina

Sasvim dobar potez.Ako je tacno da ima ovu povredu vec dugo vremena, zasto Novak neuze ovakvu pauzu posle osvajanja RG. Danas bi bila sasvim druga prica i nebi izgubio onoliku razliku koju je imao nad svim iz top 10. Sada.mu sledi velika pauza, koja ce mu do bro doci da uziva sa porodicom i novinom koju ceka uskoro.Sretan oporavak i odmor, da nam se vratis jos jaci.Bice jos GS, nezaboravite zver ce se vratiti kao pravi sampion.Samo odmaraj, ti si to zasluzio, legenda za sva vremena.

inpetto��

pre 6 godina

Po mom misljenju nije zavrsio sezonu, vec je to samo jedan korak vise u pravcu zavrsetka karijere. U taj njegov lakat nesto neverujem i odmaranje od sredine prosle godine nije mu izgleda mnogo pomoglo, pa zasto bi sada? Da zaista zeli da se vrati, isprobao bi sigurno i nesto drugo osim odmaranja.
Ocigledno ga tenis vise ne interesuje, pa nek se onda odmara. Uzivaj u penziji Nole, samo bi bilo lepo da ne govoris o povratku od koga nece biti nista.

Neko

pre 6 godina

A sto lepo ne kaze da se zasitio tenisa,nego kao uzima odmor,a onda kad sledece godine odigra par turnira i bol se vrati,jer vratice se sigurno osim ako ne operise lakat,onda ce da opet uzima odmore od odmora.Postenije je da odmah kaze to je to,ne mogu vise i sve super.

Simpo

pre 6 godina

Svaka ti čast Majstore pametno si uradio ne treba ove učestvovati u ovoj lakrdiji ove sezone u nameštanju turnira za unapred poznate osvajače, trebali bi i drugi igrači iz top 10 da slede tvoj primer pa sve neka osvoji Rodja do kraja sezone pa makar i igrao sam turnir,znam da ćeš se vratiti jači iosvojiti karijerni slem.

Nenad Stojadinovic

pre 6 godina

Gradjane Srbije ne interesuje mnogo tenis i vaterpolo nego kako se lose zivi.Na zapadu nema ni tenise ni vaterpola pa svi tamo...do vidjenja Srbijo.

Klašnja

pre 6 godina

Ne igra se njemu već duže vremena. Koja crna povreda. To je samo dimna zavesa za sponzore i za naivne i da se zadrži imidž nekog srpskog heroja koga niko ne može da pobedi, ali, eto, povreda ..

milutin

pre 6 godina

Najispravnija odluka, prirodnim putem će da zaleči povredu, da se oporavi, malo da se uželi trofeja pa da nastavi sledeće godine da nas raduje. Srbija ti duguje puno Nole!!!

van brukelen

pre 6 godina

Treninzi bez reketa odmor i kostana modrica ce ga kostati kraja karijere , Pauza i prezasicenost tenisom njegovo okruzenje ce ga jos vise usporit

pozdrav iz hr

pre 6 godina

NE DAJ SE CARE, SVAKI PRAVI SRBIN TEBE VOLI
(Corleone, 26. jul 2017 14:40)

Svaki pravi Srbin, što to znači, može prijevod? Evo ja sam iz Hrvatske i također poštujem Đokovića jer je vrhunski sportista, i ne manje važno rijetko dobar čovjek. I što će mo sada? Nemojmo nacionalnost miješati u sve i svašta jer to nas je sve skupa i dovelo dovdje. A to je nigdje, zona sumraka gdje god da zagrebeš. Novače želim Vam brz oporavak, i povratak na teren, nadam se da je trenutno stanje samo prolazna faza.

Патас

pre 6 godina

Реална и разумна одлука. Очекивао сам да ће рећи да иде на операцију, то ми једино није јасно. Новак сам каже да вуче проблем дуго, да лијекови и терапија више не дјелују и да је проблем хроничан. Како ће онда мировање одагнати повреду ако терапија и лијекови нису помогли? Ваљда се онда операција намеће као логичан потез када стандардни третмани не дају резултат? Нису ми јасне његове изјаве, као да намјерно само дјелимично даје информације јавности, због противника чега ли већ?

Negativni

pre 6 godina

(Negativni, 26. jul 2017 15:37)

A sebe gde bi svrstao?
(Зоран, 26. jul 2017 15:50) # Link komentara

Obavezno tamo gde nisi ti.

yeah-right

pre 6 godina

Koga briga, kao da je ovo najveća vest u svetu ili Srbiji... Opijum za mase, bavite se problemima našeg Noleta, a ne bavite se ozbiljnim društvenim temama. Sramota.

zalostan je mentalni domet onih koji stalno pljuju sopstveni narod

pre 6 godina

Kome je Djokovic (ili bilo koji sportista i sl) donosio radost ili zalost to dovoljno govori o zivotu i mentalnim dometima te osobe - na zalost u Srbiji govori i o stanju ubedljivo najveceg dela drustva.
(RX, 26. jul 2017 15:11)

Hoces da kazes da u svetu ljudi ne vole i ne prate sport, nemaju svoje omiljene igrace , timove, ne raduju se pobedama ili tuguju zbog poraza? Samo u Srbiji se to desava ?
Ja gledam recimo Federerove navijace, ofarbanih lica, kacketi na glavama, mindjuse na zenama , sve u znaku RF .....ali valjda su to Svajcarci, valjda je to Federer pa je sve to tako normalno i ok.

Filip

pre 6 godina

Ispravna odluka.Radice na kondiciji a reket u Januaru pred AO. Tako je radio i Federer pa uzeo jos dva GS. I ne mora da igra sve turnire i nije vazno koji si na ATP

kontradiktoran

pre 6 godina

On reče da je od jeseni 2015. bio povrijeđenen i kao takav osvojio je niz titula u prvoj polovini 2016. godine,među kojim i RG.Svaka čast svim onim naivnim koji povjeruju u ovu njegovu priču ,ja ne mogu ni slučajno.

Bruder Jakob

pre 6 godina

Cudno, ne govori sta je povreda, kaze nije povreda misica ni ligamenata,a nije operacija resenje? nisam ortoped,ali sem misica i ligamenata,u ruci ima jos samo nervi, kosti i njihove veze,da su neki nervi upaljeni,za godinu i po bi proslo, a ako.je neko zglob,problem sa hrskavicom i slicno, to je za operaciju, nece se samo srediti. Naveo je da problem ima godiinu i po dana, znaci i jos od RG koj je osvojio... e sad ako je tako, i ako ga povreda sputava, sto je onda menjao ceo tim trenera sa kojima radi uspesno ceo zivot?
(DROGBA11, 26. jul 2017 15:26)

Lepo si rekao, nisi ortoped. Sve ostalo u komentaru ti je višak.
(ferdinand, 26. jul 2017 15:45)

Ali očigledno je završio nekakvu bolju srednju školu gdje su iz biologije učili najosnovnije elemente ljudske anatomije, u Hrvatskoj u gimnazijama se cijeli 4. razred uči biologija čovjeka.

Igi

pre 6 godina

И ја сам истог мишљења као многи овде . Долази дете , пун је као брод , а нена више шта да освоји . А време са породицом му не може нико платити . Иначе је здрав као дрен . Ништа му не фали ....

sasa.r

pre 6 godina

Stari Novak se moze vratiti samo pod uslovom da se vrati i starom nacinu zivota.Mora da se vrati nacinu ishrane kojeg je do tada primjenjivao i mora da se vrati nacinu zivota kojeg je do tada imao.Prvo i osnovno, MORA DA VRATI MISICNU MASU I KILAZU, jer ovakav Novak nije ni sjenka onog velikog sampiona.Kada Novak bude servirai prvi ravni servis preko 200km/h, kada mu budu udarci bili 15-20km/h jaci, onda ce veoma brzo da hara teniskim svijetom.Sa 188cm visine i 75 kg tezine, Novak nema sto da trazi u muskom tenisu.Ako neko misli da je dovoljan samo trening sa sadasnjom tezinom, taj NEMA POJMA O TENISU.

grobar

pre 6 godina

sve najbolje, da se vratis jos bolji. ovo ti zelim prvenstveno kao ljubitelj tenisa koji je zahvalan sto je imao prilike da gleda velike legende u koje spadas i ti. to sto si srbin je slag na tortu.

auh!

pre 6 godina

Da se povreda zaleci prirodnim putem? Interesantno kako se ovi novobogatasi, sve ciljajuci visoko, vracaju u XIV vek svojom zivotnom filozofijom. I tako saslusas vise lekarskih misljenja, dok ne nadjes onog koji ce ti povladjivati, i krenes u oporavak bobicama i travama, sve uz ono duboko "Verujem da se sve desava s razlogom"! Za to vreme, fanovima se vec prividja kalendarski slem iduce godine, a covek nije ni izrazio jasnu nameru da se leci. Svet zabave postaje sve smesniji.

reklakazala

pre 6 godina

Ovo je iznudjen potez, izazvan zamorom i istrosenoscu. Prinova u porodici, oporavak, stvaranje ozbiljnog i kompletnog tima i naravno vracanje u formu. Realno, to su pametni i promisljeni potezi. I sto bi mu jos preporucila, izbor turnira. Nema potrebe jurcati sa jednog na drugi. Da, promisljeni Federer to odlicno radi, stedi se za najvaznije turnire, zato se i vratio u vrh. Samo sto njemu svi cestitaju a Novaka kritikuju. Ljudi, ko misli da moze bolje od Novaka, reket u ruke i na teren. Posle toga, se javite za rec.

miro split

pre 6 godina

Odmori se prijatelju.Popi koju pivu i uživaj u onome šta si pošteno zaradija.Nikome ništa nisi ukra i ako ti nemaš pravo na odmor,onda ja ne neznan ko ima.Nek kreteni liče svoje frudtracije ne nekom drugom.

19.

pre 6 godina

Dakle, imaš povredu koja se pogoršava više od godinu dana i onda igraš turnir iz serije 250 pred Wimbledon (što je vrlo intresantno, pošto godinama unazad ne igraš turnire pre početka istog). Tokom turnira ne spominješ lakat, već rame (uzimaš i masaže) da bi u sledećem kolu predao zbog lakta.

radica

pre 6 godina

Nolence, Ti si naša duša i naš ponos! Mi ćemo se radovati, a zluradi dušmani će čupati kosu kada budeš podizao pehar u Melburnu 2018. Soko ostaje soko!

kontradiktoran

pre 6 godina

On reče da je od jeseni 2015. bio povrijeđenen i kao takav osvojio je niz titula u prvoj polovini 2016. godine,među kojim i RG.Svaka čast svim onim naivnim koji povjeruju u ovu njegovu priču ,ja ne mogu ni slučajno.

svašta

pre 6 godina

Ljekari Federeru i Nadalu savjetovali šta im raditi ako žele nastaviti karijeru ,a Novak je tek nakon signala koje mu je kako je rekao poslao Bog, odlučio da napravi pauzu.Da li je on normalan?Ne bi me nimalo iznenadilo da se svevišnji ,koji se po Đokovićevo mišljenju itekako dobro razumije u tenis i povrede koje se javljaju njegovim igranjem, početkom iduće godine njemu opet javi i sugeriše mu da završi karijeru.Što se mene tiče neka ga ga obavezno posluša.

Knez

pre 6 godina

Braćela boli te uvce, samo nedaj da te vaćare svakakvi vračevi i sektaši...idi pecaj i provodi se umesto da držiš parazite oko sebe. Jedan je život, ebo' tenis.

Mad4Red

pre 6 godina

Ne znam šta se diže tolika fama čovek se zasitio skupio keš hoće bre da uživa u životu, kakav reket loptica batali sine ima prečih stvari u životu... Porodica dete žena uživaj u odmoru brate zaslužio si :))

pribil

pre 6 godina

RX@ A ti mu dodjes kao kombinacija Frojda i Hegela pa znas da tumacis zasto se jedna nacija raduje sportskim uspesima? Pa naravno da se raduje, u Argentini je Maradona poput bozanstva, Sena u Brazilu, Nadal u Spaniji itd...Kad je Lebron doneo titulu u Klivlend, ceo grad je slavio i tako dalje. Novak je nas idol. Tako je bilo, tako jeste i tako ce ostati

znanje-imanje

pre 6 godina

Greške se plaćaju. Ova košta Novaka par GS, par desetina miliona manje i par GS više njegovim direktnim rivalima u istoriji. Argh!
U isto ovo vreme prošle godine molio sam ga da batali barem do AO a verovatno i više; jedno 7 puta...
Najbolji tj. najgori primer neshvatljivih i ultra-skupih grešaka je Ana Ivanović. Samo je rođena onakva, svezajedno sa onim forhendom. I bila je Pro - imala je, dosta dugo, pristojan fitnes. Ali NIŠTA tokom karijere naučila nije! A da je, u bilo kom trenutku, napravila pauzu od 6 meseci i SAMO napravila neurološki reset i naučila da podbacuje lopticu - napravila bi novca VIŠE nego Novak! I utrošila, umesto onih suza i besa, istu količinu energije. Tragedija je - jer zbog nemanja servisa nije ni stigla do mreže. A ona je najveći talenat za volej koji sam video - spora, trapava itd. nema veze - talenat kao Rodžer!
Tipsarević: prvu polovinu karijere je podbacio jer nije imao nikoga za glavu. A onda je, u sličnoj situaciji kao Novak, grčeviti "branio" poziciju i sve - samo neminovno i tonući i pogoršavajući povrede! Naročito je izbegavao neminovnu operaciju i - eto ga sad: nigde.
Novaku silni doktori - ne nađoše celijakiju na vreme! Argh! Pa je izgubio na teret roditelja isto silnu snagu te i titule. Argh! A onda krenu u ideološku ishranu? Argh! Pa još ne stade na vreme; sad izbegava operaciju - i GOAT voz ode...

Nole - batali "koncepte", resetuj se i jedi malo SVE što valja. Agasi-Ančić su super, ako treba i hirurg - još za GOAT nije kasno!

miodrag

pre 6 godina

U sportu pogotovu pobedjujes kada mozes a ne kada hoces. Novak je mogao ali on tu istinu nije shvatio, sada ne moze I da hoce , stigla je povreda- zelja Nadala se ostvarila

drvobradi

pre 6 godina

Potpuno razumno, ako zeli da nastavi da igra tenis narednih 5g. Sledece sezone ce moci da bira turnire na kojima ce da igra, napravi laksi raspored i fokusira se na GS. Sada mi cak deluje kao prvi kandidat za osvajanje AO 2018.
Taman da Srbi malo odmore od Pepea, zene, ishrane, motivacije itd.

Nosmoking

pre 6 godina

On je ovim zavrsio karijeru a ne samo sezonu.
(kvisko, 26. jul 2017 15:02) Pa ajde zivota ti kvisko sazovi i ti konferenciju sutra pa saopsti ljudima da znaju sta je Novak u stvari danas rekao, msm ne citaju svi ove komentare! Ccccc

ferdinand

pre 6 godina

Cudno, ne govori sta je povreda, kaze nije povreda misica ni ligamenata,a nije operacija resenje? nisam ortoped,ali sem misica i ligamenata,u ruci ima jos samo nervi, kosti i njihove veze,da su neki nervi upaljeni,za godinu i po bi proslo, a ako.je neko zglob,problem sa hrskavicom i slicno, to je za operaciju, nece se samo srediti. Naveo je da problem ima godiinu i po dana, znaci i jos od RG koj je osvojio... e sad ako je tako, i ako ga povreda sputava, sto je onda menjao ceo tim trenera sa kojima radi uspesno ceo zivot?
(DROGBA11, 26. jul 2017 15:26)

Lepo si rekao, nisi ortoped. Sve ostalo u komentaru ti je višak.

Sovica

pre 6 godina

Ja ne vidim kraj moje karijere nigde blizu, gledacete jos mečeva". Kraj! Sve si rekao ovim, meni je to dovoljno. Sad sam sigurna da se vraćaš jaci nego ikad pre!

RX

pre 6 godina

Kome je Djokovic (ili bilo koji sportista i sl) donosio radost ili zalost to dovoljno govori o zivotu i mentalnim dometima te osobe - na zalost u Srbiji govori i o stanju ubedljivo najveceg dela drustva.

pera

pre 6 godina

Jedina greska Novaka je da nije uzeo neko zapadno drzavlanstvo.Sad bi vec bio najuspesniji teniser,a ja ne bih morao citati komentare nazovi strucnjaka koji su uvek protiv i samo cekaju propast sopstvenog naroda.

bozza

pre 6 godina

Bravo! Pametan i pravi potez. U 2018 moze da juri kalendarski GS, pa nek RF ima i 22 GSa, to nikad nece dohvatiti. Onda mu ostaje Cincinati za 2019 i Olimpijada 2020 pa reket o klin

Djordje

pre 6 godina

Pauziraj, odmori se, pa dogodine juris na sva 4 gren slema. Kad si maximalno spreman, najbolji si na svetu

I ja verujem u ovu priču samo ako se koncentriše samo na GS, i ako to uspe nek se povuče, dva puta u vlasništvu sva 4gs na različitim podlogama, pa i ne mora da ima najviše slemova

Sabre

pre 6 godina

Odlicno! Sad konacno moze da bleji kao sto je i hteo neko vreme, zaleci se lepo, i onda krene da grize od nule, sto ce mu svakako i biti dovoljna motivacija. Bice on opet na vrhu, ali ovo je mnogo bolja odluka nego da nam svima ( i sebi samom ) kida zivce narednih ko zna koliko..

Саша С.

pre 6 godina

Подршка, и да се што пре вратиш на стару славу!
Једино ме интересује шта ће урадити спонзор „LACOSTE" са којим је, од скора, потписао уговор о спонзорству!

Mini

pre 6 godina

U najavi ide: World number 1 and defending champion from Serbia- Novak Đoković.
Treba svi da budemo ponosni! Pravićemo ga od blata! Napred Nole, svi smo uz tebe!

Ненад

pre 6 godina

Једе ли он ништа? Жалосно га је гледати, ручице као две мотке, па он нема више од 70 кг.

Mladen

pre 6 godina

Ovo mu je verovatno nesto najpametnije sto je uradio. Kao sto je Federer rekao, bolje pauzirati i zaleciti povrede, nego umanjivati povedu i vuci je sa sobom, na kraju postane hronocno. Odavno je ovo Novak trebao da uradi, videcemo kakav ce se vratiti.

srle

pre 6 godina

Toliko o teorijama zavere. Lepo je Nole objasnio. Povreda je nezgodna, pauziraće do kraja godine, imaće vremena za oporavak, nije mu bitno što će ispasti iz TOP 10, svi sponzori su ostali uz njega bez obzira na težak trenutak. Jednostavno, neka dobro odmori od svega, da se vrati spreman za 2018. godinu. Srećno.

DROGBA11

pre 6 godina

Cudno, ne govori sta je povreda, kaze nije povreda misica ni ligamenata,a nije operacija resenje? nisam ortoped,ali sem misica i ligamenata,u ruci ima jos samo nervi, kosti i njihove veze,da su neki nervi upaljeni,za godinu i po bi proslo, a ako.je neko zglob,problem sa hrskavicom i slicno, to je za operaciju, nece se samo srediti. Naveo je da problem ima godiinu i po dana, znaci i jos od RG koj je osvojio... e sad ako je tako, i ako ga povreda sputava, sto je onda menjao ceo tim trenera sa kojima radi uspesno ceo zivot?

pametno, dug put nazad

pre 6 godina

Pametna odluka. Jedino mislim da je delimican uzrok povrede gubitak misicne mase, tj misici vise nisu bili u stanju da podupru lakat koji u tenisu trpi ogromno opterecenje. Znaci povratak nece biti jednostavan, treba zaleciti lakat, ojacati misice (a neko vreme ne moze da vezba tu ruku), vratiti udarce, servu itt

Negativni

pre 6 godina

Drži se junače, proći će lakat. Neki žale što nisi završio karijeru. To su ti navijači Federera, Šumahera, Rosija, Mesija i drugih izvikanih veličina.
(pera trta, 26. jul 2017 14:43) # Link komentara

Upravo je Djoković izvikana veličina i možeš da ga staviš pored Šumahera i Mesija. Bezličan kao i njegovi fanovi.
Federer je u društvu kraljeva sporta - Sene, Pelea, Džordana i Muhamed Alija.

Oliver Kosta

pre 6 godina

Taman da se sad izodmara kao covek. Onda cemo videti kada se vrati da li su problemi bili zdravstvene prirode ili nesto drugo je u pitanju.

sdned

pre 6 godina

Mudra odluka. Živ i zdrav da nam je Nole, a tenisa i njegovih velikih rezultata će još biti.
Već do sada je postigao neobjašnjivo mnogo, sad treba da čuva zdravlje i porodicu.
Nole, uvek ćeš imati podršku pravih navijača i dobronamernog naroda. Ti si naš najveći šampion, ali najvrednije je što si dobar čovek.

pera trta

pre 6 godina

Drži se junače, proći će lakat. Neki žale što nisi završio karijeru. To su ti navijači Federera, Šumahera, Rosija, Mesija i drugih izvikanih veličina.

šetač

pre 6 godina

@srce sumadije "Ja bi pre rekao karijeru.Nema od njega vise nista."

Nisi ti Srce šumadije ti si nešto sasvim sasvim drugo.

Kraj sezone - očekivana odluka. Vrhunski sport je jedna mnogo teška stvar. Nole je držao jako dugo visok ritam i nivo bez većih pauza i ozbiljnijih povreda od 2010 godine. Neki su mu priželjkivali povrede ka npr. stric Nadal. OK eto im sad nek se naosvajaju turnira. Ružno je to bilo još ružnije je što na ovim prosorima ima onih koji jedva čekaju da neko padne da ga pokopaju.

Bora

pre 6 godina

Mislim da je odluka potpuno ispravna. Kao Novakov poštovalac (da ne kažem, navijač), nadam se da će se sasvim oporaviti i željan borbe vratiti dogodine na Otvorenom prvenstvu Australije, i da će to biti Novak, verzija 3.0.

svetlana

pre 6 godina

Kazem ja babi za Novaka i njegovu odluku a ona veli :osvojio je sve,zaradio dosta,proslavio se kao dobar i plemenit covjek,ne mora ni igrati vise,da je ziv on majci i ocu svome i familiji svojoj.

Kroasan

pre 6 godina

Pametna odluka. Nekad treba napravit korak unatrag, da bi mogao dva naprijed. I Federer i Nadal su radili višemjesečne pauze, pa se vratili još jači i sa Grand Slam titulama u rukama.

marko

pre 6 godina

Ovo je trebalo mnogo ranije da uradi. Još od onih OI prošle godine kad je imao tu povredu. Ovako je izgubio celu godinu. Ali dobro, nadam se da će da se vrati jači nego ikad. Servis da se popravi, ritern da se vrati, bekhend paralela takodje.

Мангупарија ЦЗБГ

pre 6 godina

Ми Срби смо одвратан народ, сетите се колико радости вам је донео овај човек

Mare,NS

pre 6 godina

Pametan potez.
Zasto da rizikuje nastavak karijere,a to je min. 5 godina,koliko ga veze ugovor sa `aligatorima`?
Bolje se 100%(ako je moguce) oporaviti,pa onda motivisan,zeljan tenisa,vratiti na teren.
Telo placa ceh dugogodisnjeg igranja na visokom nivou.
Moralo se to desiti pre ili kasnije i najveci rivali su prolazili kroz slicne situacije i uvek se,srecom za tenis,vracali.
Moze biti miran,ne treba da zuri.
I ovako je ostavio neizbrisiv trag u istoriji ove igre,zajedno sa RF,RN i,donekle,EM cini deo `zlatne ere` tenisa.
Srecne ti `rane`,junace,i zelim ti brz oporavak!

mile

pre 6 godina

Браво! Ноле одмори се ко човек. Уживај у животу и породици. Све нај нај ти желим!

realnost

pre 6 godina

Znaci na AO mozemo da ocekujemo vec u osmini finala derbi sa preostalom trojicom iz "velike cetvorke"... Posto ce Djokovicu ostati na kraju ove sezone 2585 bodova i verovatno ce zavrsiti godinu oko 15. pozicije na ATP listi!

fantom

pre 6 godina

Velika podrška Novaku Đokoviću. Težak trenutak u karijeri, jer je to ošigledno nezgodna povreda. Sve najbolje majstore tenisa i da se oporaviš za nove sezonu.

zuds

pre 6 godina

Uz Boziju pomoc, nastavi da siris porodicu, baci reket, mobilni, lap top, notebook, facebook, qracbook, stavi sesir na glavu i samo setaj i zvizduci..

pribil

pre 6 godina

I na kraju najpametniji ispade Mats Wilander. Rekao je da Novak mora da pauzira 6 meseci nevezano za povredu. Veliko je pitanje da li ce se Nole ikad vratiti na stari nivo.

Мангупарија ЦЗБГ

pre 6 godina

Ми Срби смо одвратан народ, сетите се колико радости вам је донео овај човек

svetlana

pre 6 godina

Kazem ja babi za Novaka i njegovu odluku a ona veli :osvojio je sve,zaradio dosta,proslavio se kao dobar i plemenit covjek,ne mora ni igrati vise,da je ziv on majci i ocu svome i familiji svojoj.

marko

pre 6 godina

Ovo je trebalo mnogo ranije da uradi. Još od onih OI prošle godine kad je imao tu povredu. Ovako je izgubio celu godinu. Ali dobro, nadam se da će da se vrati jači nego ikad. Servis da se popravi, ritern da se vrati, bekhend paralela takodje.

ferdinand

pre 6 godina

Cudno, ne govori sta je povreda, kaze nije povreda misica ni ligamenata,a nije operacija resenje? nisam ortoped,ali sem misica i ligamenata,u ruci ima jos samo nervi, kosti i njihove veze,da su neki nervi upaljeni,za godinu i po bi proslo, a ako.je neko zglob,problem sa hrskavicom i slicno, to je za operaciju, nece se samo srediti. Naveo je da problem ima godiinu i po dana, znaci i jos od RG koj je osvojio... e sad ako je tako, i ako ga povreda sputava, sto je onda menjao ceo tim trenera sa kojima radi uspesno ceo zivot?
(DROGBA11, 26. jul 2017 15:26)

Lepo si rekao, nisi ortoped. Sve ostalo u komentaru ti je višak.

pribil

pre 6 godina

I na kraju najpametniji ispade Mats Wilander. Rekao je da Novak mora da pauzira 6 meseci nevezano za povredu. Veliko je pitanje da li ce se Nole ikad vratiti na stari nivo.

Mladen

pre 6 godina

Ovo mu je verovatno nesto najpametnije sto je uradio. Kao sto je Federer rekao, bolje pauzirati i zaleciti povrede, nego umanjivati povedu i vuci je sa sobom, na kraju postane hronocno. Odavno je ovo Novak trebao da uradi, videcemo kakav ce se vratiti.

pera

pre 6 godina

Jedina greska Novaka je da nije uzeo neko zapadno drzavlanstvo.Sad bi vec bio najuspesniji teniser,a ja ne bih morao citati komentare nazovi strucnjaka koji su uvek protiv i samo cekaju propast sopstvenog naroda.

Mare,NS

pre 6 godina

Pametan potez.
Zasto da rizikuje nastavak karijere,a to je min. 5 godina,koliko ga veze ugovor sa `aligatorima`?
Bolje se 100%(ako je moguce) oporaviti,pa onda motivisan,zeljan tenisa,vratiti na teren.
Telo placa ceh dugogodisnjeg igranja na visokom nivou.
Moralo se to desiti pre ili kasnije i najveci rivali su prolazili kroz slicne situacije i uvek se,srecom za tenis,vracali.
Moze biti miran,ne treba da zuri.
I ovako je ostavio neizbrisiv trag u istoriji ove igre,zajedno sa RF,RN i,donekle,EM cini deo `zlatne ere` tenisa.
Srecne ti `rane`,junace,i zelim ti brz oporavak!

Negativni

pre 6 godina

Drži se junače, proći će lakat. Neki žale što nisi završio karijeru. To su ti navijači Federera, Šumahera, Rosija, Mesija i drugih izvikanih veličina.
(pera trta, 26. jul 2017 14:43) # Link komentara

Upravo je Djoković izvikana veličina i možeš da ga staviš pored Šumahera i Mesija. Bezličan kao i njegovi fanovi.
Federer je u društvu kraljeva sporta - Sene, Pelea, Džordana i Muhamed Alija.

pera trta

pre 6 godina

Drži se junače, proći će lakat. Neki žale što nisi završio karijeru. To su ti navijači Federera, Šumahera, Rosija, Mesija i drugih izvikanih veličina.

Mini

pre 6 godina

U najavi ide: World number 1 and defending champion from Serbia- Novak Đoković.
Treba svi da budemo ponosni! Pravićemo ga od blata! Napred Nole, svi smo uz tebe!

RX

pre 6 godina

Kome je Djokovic (ili bilo koji sportista i sl) donosio radost ili zalost to dovoljno govori o zivotu i mentalnim dometima te osobe - na zalost u Srbiji govori i o stanju ubedljivo najveceg dela drustva.

DROGBA11

pre 6 godina

Cudno, ne govori sta je povreda, kaze nije povreda misica ni ligamenata,a nije operacija resenje? nisam ortoped,ali sem misica i ligamenata,u ruci ima jos samo nervi, kosti i njihove veze,da su neki nervi upaljeni,za godinu i po bi proslo, a ako.je neko zglob,problem sa hrskavicom i slicno, to je za operaciju, nece se samo srediti. Naveo je da problem ima godiinu i po dana, znaci i jos od RG koj je osvojio... e sad ako je tako, i ako ga povreda sputava, sto je onda menjao ceo tim trenera sa kojima radi uspesno ceo zivot?

bozza

pre 6 godina

Bravo! Pametan i pravi potez. U 2018 moze da juri kalendarski GS, pa nek RF ima i 22 GSa, to nikad nece dohvatiti. Onda mu ostaje Cincinati za 2019 i Olimpijada 2020 pa reket o klin

zuds

pre 6 godina

Uz Boziju pomoc, nastavi da siris porodicu, baci reket, mobilni, lap top, notebook, facebook, qracbook, stavi sesir na glavu i samo setaj i zvizduci..

fantom

pre 6 godina

Velika podrška Novaku Đokoviću. Težak trenutak u karijeri, jer je to ošigledno nezgodna povreda. Sve najbolje majstore tenisa i da se oporaviš za nove sezonu.

Nosmoking

pre 6 godina

On je ovim zavrsio karijeru a ne samo sezonu.
(kvisko, 26. jul 2017 15:02) Pa ajde zivota ti kvisko sazovi i ti konferenciju sutra pa saopsti ljudima da znaju sta je Novak u stvari danas rekao, msm ne citaju svi ove komentare! Ccccc

Ненад

pre 6 godina

Једе ли он ништа? Жалосно га је гледати, ручице као две мотке, па он нема више од 70 кг.

Sovica

pre 6 godina

Ja ne vidim kraj moje karijere nigde blizu, gledacete jos mečeva". Kraj! Sve si rekao ovim, meni je to dovoljno. Sad sam sigurna da se vraćaš jaci nego ikad pre!

milutin

pre 6 godina

Najispravnija odluka, prirodnim putem će da zaleči povredu, da se oporavi, malo da se uželi trofeja pa da nastavi sledeće godine da nas raduje. Srbija ti duguje puno Nole!!!

šetač

pre 6 godina

@srce sumadije "Ja bi pre rekao karijeru.Nema od njega vise nista."

Nisi ti Srce šumadije ti si nešto sasvim sasvim drugo.

Kraj sezone - očekivana odluka. Vrhunski sport je jedna mnogo teška stvar. Nole je držao jako dugo visok ritam i nivo bez većih pauza i ozbiljnijih povreda od 2010 godine. Neki su mu priželjkivali povrede ka npr. stric Nadal. OK eto im sad nek se naosvajaju turnira. Ružno je to bilo još ružnije je što na ovim prosorima ima onih koji jedva čekaju da neko padne da ga pokopaju.

Sabre

pre 6 godina

Odlicno! Sad konacno moze da bleji kao sto je i hteo neko vreme, zaleci se lepo, i onda krene da grize od nule, sto ce mu svakako i biti dovoljna motivacija. Bice on opet na vrhu, ali ovo je mnogo bolja odluka nego da nam svima ( i sebi samom ) kida zivce narednih ko zna koliko..

mile

pre 6 godina

Браво! Ноле одмори се ко човек. Уживај у животу и породици. Све нај нај ти желим!

kontradiktoran

pre 6 godina

On reče da je od jeseni 2015. bio povrijeđenen i kao takav osvojio je niz titula u prvoj polovini 2016. godine,među kojim i RG.Svaka čast svim onim naivnim koji povjeruju u ovu njegovu priču ,ja ne mogu ni slučajno.

drvobradi

pre 6 godina

Potpuno razumno, ako zeli da nastavi da igra tenis narednih 5g. Sledece sezone ce moci da bira turnire na kojima ce da igra, napravi laksi raspored i fokusira se na GS. Sada mi cak deluje kao prvi kandidat za osvajanje AO 2018.
Taman da Srbi malo odmore od Pepea, zene, ishrane, motivacije itd.

Bora

pre 6 godina

Mislim da je odluka potpuno ispravna. Kao Novakov poštovalac (da ne kažem, navijač), nadam se da će se sasvim oporaviti i željan borbe vratiti dogodine na Otvorenom prvenstvu Australije, i da će to biti Novak, verzija 3.0.

srle

pre 6 godina

Toliko o teorijama zavere. Lepo je Nole objasnio. Povreda je nezgodna, pauziraće do kraja godine, imaće vremena za oporavak, nije mu bitno što će ispasti iz TOP 10, svi sponzori su ostali uz njega bez obzira na težak trenutak. Jednostavno, neka dobro odmori od svega, da se vrati spreman za 2018. godinu. Srećno.

Klašnja

pre 6 godina

Ne igra se njemu već duže vremena. Koja crna povreda. To je samo dimna zavesa za sponzore i za naivne i da se zadrži imidž nekog srpskog heroja koga niko ne može da pobedi, ali, eto, povreda ..

realnost

pre 6 godina

Znaci na AO mozemo da ocekujemo vec u osmini finala derbi sa preostalom trojicom iz "velike cetvorke"... Posto ce Djokovicu ostati na kraju ove sezone 2585 bodova i verovatno ce zavrsiti godinu oko 15. pozicije na ATP listi!

Kroasan

pre 6 godina

Pametna odluka. Nekad treba napravit korak unatrag, da bi mogao dva naprijed. I Federer i Nadal su radili višemjesečne pauze, pa se vratili još jači i sa Grand Slam titulama u rukama.

19.

pre 6 godina

Dakle, imaš povredu koja se pogoršava više od godinu dana i onda igraš turnir iz serije 250 pred Wimbledon (što je vrlo intresantno, pošto godinama unazad ne igraš turnire pre početka istog). Tokom turnira ne spominješ lakat, već rame (uzimaš i masaže) da bi u sledećem kolu predao zbog lakta.

auh!

pre 6 godina

Da se povreda zaleci prirodnim putem? Interesantno kako se ovi novobogatasi, sve ciljajuci visoko, vracaju u XIV vek svojom zivotnom filozofijom. I tako saslusas vise lekarskih misljenja, dok ne nadjes onog koji ce ti povladjivati, i krenes u oporavak bobicama i travama, sve uz ono duboko "Verujem da se sve desava s razlogom"! Za to vreme, fanovima se vec prividja kalendarski slem iduce godine, a covek nije ni izrazio jasnu nameru da se leci. Svet zabave postaje sve smesniji.

sdned

pre 6 godina

Mudra odluka. Živ i zdrav da nam je Nole, a tenisa i njegovih velikih rezultata će još biti.
Već do sada je postigao neobjašnjivo mnogo, sad treba da čuva zdravlje i porodicu.
Nole, uvek ćeš imati podršku pravih navijača i dobronamernog naroda. Ti si naš najveći šampion, ali najvrednije je što si dobar čovek.

pametno, dug put nazad

pre 6 godina

Pametna odluka. Jedino mislim da je delimican uzrok povrede gubitak misicne mase, tj misici vise nisu bili u stanju da podupru lakat koji u tenisu trpi ogromno opterecenje. Znaci povratak nece biti jednostavan, treba zaleciti lakat, ojacati misice (a neko vreme ne moze da vezba tu ruku), vratiti udarce, servu itt

Djordje

pre 6 godina

Pauziraj, odmori se, pa dogodine juris na sva 4 gren slema. Kad si maximalno spreman, najbolji si na svetu

I ja verujem u ovu priču samo ako se koncentriše samo na GS, i ako to uspe nek se povuče, dva puta u vlasništvu sva 4gs na različitim podlogama, pa i ne mora da ima najviše slemova

pozdrav iz hr

pre 6 godina

NE DAJ SE CARE, SVAKI PRAVI SRBIN TEBE VOLI
(Corleone, 26. jul 2017 14:40)

Svaki pravi Srbin, što to znači, može prijevod? Evo ja sam iz Hrvatske i također poštujem Đokovića jer je vrhunski sportista, i ne manje važno rijetko dobar čovjek. I što će mo sada? Nemojmo nacionalnost miješati u sve i svašta jer to nas je sve skupa i dovelo dovdje. A to je nigdje, zona sumraka gdje god da zagrebeš. Novače želim Vam brz oporavak, i povratak na teren, nadam se da je trenutno stanje samo prolazna faza.

kontradiktoran

pre 6 godina

On reče da je od jeseni 2015. bio povrijeđenen i kao takav osvojio je niz titula u prvoj polovini 2016. godine,među kojim i RG.Svaka čast svim onim naivnim koji povjeruju u ovu njegovu priču ,ja ne mogu ni slučajno.

Oliver Kosta

pre 6 godina

Taman da se sad izodmara kao covek. Onda cemo videti kada se vrati da li su problemi bili zdravstvene prirode ili nesto drugo je u pitanju.

inpetto��

pre 6 godina

Po mom misljenju nije zavrsio sezonu, vec je to samo jedan korak vise u pravcu zavrsetka karijere. U taj njegov lakat nesto neverujem i odmaranje od sredine prosle godine nije mu izgleda mnogo pomoglo, pa zasto bi sada? Da zaista zeli da se vrati, isprobao bi sigurno i nesto drugo osim odmaranja.
Ocigledno ga tenis vise ne interesuje, pa nek se onda odmara. Uzivaj u penziji Nole, samo bi bilo lepo da ne govoris o povratku od koga nece biti nista.

znanje-imanje

pre 6 godina

Greške se plaćaju. Ova košta Novaka par GS, par desetina miliona manje i par GS više njegovim direktnim rivalima u istoriji. Argh!
U isto ovo vreme prošle godine molio sam ga da batali barem do AO a verovatno i više; jedno 7 puta...
Najbolji tj. najgori primer neshvatljivih i ultra-skupih grešaka je Ana Ivanović. Samo je rođena onakva, svezajedno sa onim forhendom. I bila je Pro - imala je, dosta dugo, pristojan fitnes. Ali NIŠTA tokom karijere naučila nije! A da je, u bilo kom trenutku, napravila pauzu od 6 meseci i SAMO napravila neurološki reset i naučila da podbacuje lopticu - napravila bi novca VIŠE nego Novak! I utrošila, umesto onih suza i besa, istu količinu energije. Tragedija je - jer zbog nemanja servisa nije ni stigla do mreže. A ona je najveći talenat za volej koji sam video - spora, trapava itd. nema veze - talenat kao Rodžer!
Tipsarević: prvu polovinu karijere je podbacio jer nije imao nikoga za glavu. A onda je, u sličnoj situaciji kao Novak, grčeviti "branio" poziciju i sve - samo neminovno i tonući i pogoršavajući povrede! Naročito je izbegavao neminovnu operaciju i - eto ga sad: nigde.
Novaku silni doktori - ne nađoše celijakiju na vreme! Argh! Pa je izgubio na teret roditelja isto silnu snagu te i titule. Argh! A onda krenu u ideološku ishranu? Argh! Pa još ne stade na vreme; sad izbegava operaciju - i GOAT voz ode...

Nole - batali "koncepte", resetuj se i jedi malo SVE što valja. Agasi-Ančić su super, ako treba i hirurg - još za GOAT nije kasno!

Nenad Stojadinovic

pre 6 godina

Gradjane Srbije ne interesuje mnogo tenis i vaterpolo nego kako se lose zivi.Na zapadu nema ni tenise ni vaterpola pa svi tamo...do vidjenja Srbijo.

svašta

pre 6 godina

Ljekari Federeru i Nadalu savjetovali šta im raditi ako žele nastaviti karijeru ,a Novak je tek nakon signala koje mu je kako je rekao poslao Bog, odlučio da napravi pauzu.Da li je on normalan?Ne bi me nimalo iznenadilo da se svevišnji ,koji se po Đokovićevo mišljenju itekako dobro razumije u tenis i povrede koje se javljaju njegovim igranjem, početkom iduće godine njemu opet javi i sugeriše mu da završi karijeru.Što se mene tiče neka ga ga obavezno posluša.

Neko

pre 6 godina

A sto lepo ne kaze da se zasitio tenisa,nego kao uzima odmor,a onda kad sledece godine odigra par turnira i bol se vrati,jer vratice se sigurno osim ako ne operise lakat,onda ce da opet uzima odmore od odmora.Postenije je da odmah kaze to je to,ne mogu vise i sve super.

yeah-right

pre 6 godina

Koga briga, kao da je ovo najveća vest u svetu ili Srbiji... Opijum za mase, bavite se problemima našeg Noleta, a ne bavite se ozbiljnim društvenim temama. Sramota.

van brukelen

pre 6 godina

Treninzi bez reketa odmor i kostana modrica ce ga kostati kraja karijere , Pauza i prezasicenost tenisom njegovo okruzenje ce ga jos vise usporit

anica

pre 6 godina

Ono sto je meni zanimljivo juce na konferenciji jeste Noletov nacin izrazavanja a ujedno i skromnost, koju poseduju momci odavde. Nista se promenio nije, slava, milioni, takav nacin zivota gde je mogao da kaze cao dovidjenja odavno...on je samo pokazao sta znaci vaspitanje. Isti je kao sto je bio, nije se otudjio...to je veliki uspeh.
Bravo Novace, hvala ti za godine radosti i to sto se nisi odrekao svojih korena, sto sa ponosom pricas o svojoj zemlji, i sto znas da je Bog taj koji cuva i kroji puteve. Put kojim si isao kroz zivot nije bio lak, i ovo je jos jedan izazov koji ces sigurno resiti a mrzitelji mogu samo da gledaju i uce sta znace ljudski kvaliteti. Milina je Nole kako si pametan, recit i koliko vredis. Kao sto ti kazes za nase vaterpoliste da su ponos, tako si i ti, svakog normalnog Srbina.
Ziv bio!

Igi

pre 6 godina

И ја сам истог мишљења као многи овде . Долази дете , пун је као брод , а нена више шта да освоји . А време са породицом му не може нико платити . Иначе је здрав као дрен . Ништа му не фали ....

sasa.r

pre 6 godina

Stari Novak se moze vratiti samo pod uslovom da se vrati i starom nacinu zivota.Mora da se vrati nacinu ishrane kojeg je do tada primjenjivao i mora da se vrati nacinu zivota kojeg je do tada imao.Prvo i osnovno, MORA DA VRATI MISICNU MASU I KILAZU, jer ovakav Novak nije ni sjenka onog velikog sampiona.Kada Novak bude servirai prvi ravni servis preko 200km/h, kada mu budu udarci bili 15-20km/h jaci, onda ce veoma brzo da hara teniskim svijetom.Sa 188cm visine i 75 kg tezine, Novak nema sto da trazi u muskom tenisu.Ako neko misli da je dovoljan samo trening sa sadasnjom tezinom, taj NEMA POJMA O TENISU.

zalostan je mentalni domet onih koji stalno pljuju sopstveni narod

pre 6 godina

Kome je Djokovic (ili bilo koji sportista i sl) donosio radost ili zalost to dovoljno govori o zivotu i mentalnim dometima te osobe - na zalost u Srbiji govori i o stanju ubedljivo najveceg dela drustva.
(RX, 26. jul 2017 15:11)

Hoces da kazes da u svetu ljudi ne vole i ne prate sport, nemaju svoje omiljene igrace , timove, ne raduju se pobedama ili tuguju zbog poraza? Samo u Srbiji se to desava ?
Ja gledam recimo Federerove navijace, ofarbanih lica, kacketi na glavama, mindjuse na zenama , sve u znaku RF .....ali valjda su to Svajcarci, valjda je to Federer pa je sve to tako normalno i ok.

miodrag

pre 6 godina

U sportu pogotovu pobedjujes kada mozes a ne kada hoces. Novak je mogao ali on tu istinu nije shvatio, sada ne moze I da hoce , stigla je povreda- zelja Nadala se ostvarila

grobar

pre 6 godina

sve najbolje, da se vratis jos bolji. ovo ti zelim prvenstveno kao ljubitelj tenisa koji je zahvalan sto je imao prilike da gleda velike legende u koje spadas i ti. to sto si srbin je slag na tortu.

Doktor Živojinović

pre 6 godina

A rekao mu Imaz onomad da ne brine o laktu, već samo o srcu, jer ljubav je jača od svake povrede, kao što su semenke jače od punjene paprike.

prava dijagnoza

pre 6 godina

Srbin kad ima para više nego što može da potroši onda misli da ima sve u životu i boli ga lakat za sve, a kamoli neki ozbiljan rad i treniranje.

pribil

pre 6 godina

RX@ A ti mu dodjes kao kombinacija Frojda i Hegela pa znas da tumacis zasto se jedna nacija raduje sportskim uspesima? Pa naravno da se raduje, u Argentini je Maradona poput bozanstva, Sena u Brazilu, Nadal u Spaniji itd...Kad je Lebron doneo titulu u Klivlend, ceo grad je slavio i tako dalje. Novak je nas idol. Tako je bilo, tako jeste i tako ce ostati

Саша С.

pre 6 godina

Подршка, и да се што пре вратиш на стару славу!
Једино ме интересује шта ће урадити спонзор „LACOSTE" са којим је, од скора, потписао уговор о спонзорству!

Dragan

pre 6 godina

Sasvim dobar potez.Ako je tacno da ima ovu povredu vec dugo vremena, zasto Novak neuze ovakvu pauzu posle osvajanja RG. Danas bi bila sasvim druga prica i nebi izgubio onoliku razliku koju je imao nad svim iz top 10. Sada.mu sledi velika pauza, koja ce mu do bro doci da uziva sa porodicom i novinom koju ceka uskoro.Sretan oporavak i odmor, da nam se vratis jos jaci.Bice jos GS, nezaboravite zver ce se vratiti kao pravi sampion.Samo odmaraj, ti si to zasluzio, legenda za sva vremena.

Патас

pre 6 godina

Реална и разумна одлука. Очекивао сам да ће рећи да иде на операцију, то ми једино није јасно. Новак сам каже да вуче проблем дуго, да лијекови и терапија више не дјелују и да је проблем хроничан. Како ће онда мировање одагнати повреду ако терапија и лијекови нису помогли? Ваљда се онда операција намеће као логичан потез када стандардни третмани не дају резултат? Нису ми јасне његове изјаве, као да намјерно само дјелимично даје информације јавности, због противника чега ли већ?

Simpo

pre 6 godina

Svaka ti čast Majstore pametno si uradio ne treba ove učestvovati u ovoj lakrdiji ove sezone u nameštanju turnira za unapred poznate osvajače, trebali bi i drugi igrači iz top 10 da slede tvoj primer pa sve neka osvoji Rodja do kraja sezone pa makar i igrao sam turnir,znam da ćeš se vratiti jači iosvojiti karijerni slem.

reklakazala

pre 6 godina

Ovo je iznudjen potez, izazvan zamorom i istrosenoscu. Prinova u porodici, oporavak, stvaranje ozbiljnog i kompletnog tima i naravno vracanje u formu. Realno, to su pametni i promisljeni potezi. I sto bi mu jos preporucila, izbor turnira. Nema potrebe jurcati sa jednog na drugi. Da, promisljeni Federer to odlicno radi, stedi se za najvaznije turnire, zato se i vratio u vrh. Samo sto njemu svi cestitaju a Novaka kritikuju. Ljudi, ko misli da moze bolje od Novaka, reket u ruke i na teren. Posle toga, se javite za rec.

radica

pre 6 godina

Nolence, Ti si naša duša i naš ponos! Mi ćemo se radovati, a zluradi dušmani će čupati kosu kada budeš podizao pehar u Melburnu 2018. Soko ostaje soko!

miro split

pre 6 godina

Odmori se prijatelju.Popi koju pivu i uživaj u onome šta si pošteno zaradija.Nikome ništa nisi ukra i ako ti nemaš pravo na odmor,onda ja ne neznan ko ima.Nek kreteni liče svoje frudtracije ne nekom drugom.

Mad4Red

pre 6 godina

Ne znam šta se diže tolika fama čovek se zasitio skupio keš hoće bre da uživa u životu, kakav reket loptica batali sine ima prečih stvari u životu... Porodica dete žena uživaj u odmoru brate zaslužio si :))

Bruder Jakob

pre 6 godina

Cudno, ne govori sta je povreda, kaze nije povreda misica ni ligamenata,a nije operacija resenje? nisam ortoped,ali sem misica i ligamenata,u ruci ima jos samo nervi, kosti i njihove veze,da su neki nervi upaljeni,za godinu i po bi proslo, a ako.je neko zglob,problem sa hrskavicom i slicno, to je za operaciju, nece se samo srediti. Naveo je da problem ima godiinu i po dana, znaci i jos od RG koj je osvojio... e sad ako je tako, i ako ga povreda sputava, sto je onda menjao ceo tim trenera sa kojima radi uspesno ceo zivot?
(DROGBA11, 26. jul 2017 15:26)

Lepo si rekao, nisi ortoped. Sve ostalo u komentaru ti je višak.
(ferdinand, 26. jul 2017 15:45)

Ali očigledno je završio nekakvu bolju srednju školu gdje su iz biologije učili najosnovnije elemente ljudske anatomije, u Hrvatskoj u gimnazijama se cijeli 4. razred uči biologija čovjeka.

Knez

pre 6 godina

Braćela boli te uvce, samo nedaj da te vaćare svakakvi vračevi i sektaši...idi pecaj i provodi se umesto da držiš parazite oko sebe. Jedan je život, ebo' tenis.

mlekadzija

pre 6 godina

Novace ulepsao si dan gomili mrzitelja koji u svojim ispraznim zivotima ne znaju nista drugo nego samo da kritikuju i zavide. Brz oporavak i pobeda na AO!!!!

Filip

pre 6 godina

Ispravna odluka.Radice na kondiciji a reket u Januaru pred AO. Tako je radio i Federer pa uzeo jos dva GS. I ne mora da igra sve turnire i nije vazno koji si na ATP

Negativni

pre 6 godina

(Negativni, 26. jul 2017 15:37)

A sebe gde bi svrstao?
(Зоран, 26. jul 2017 15:50) # Link komentara

Obavezno tamo gde nisi ti.

Negativni

pre 6 godina

Drži se junače, proći će lakat. Neki žale što nisi završio karijeru. To su ti navijači Federera, Šumahera, Rosija, Mesija i drugih izvikanih veličina.
(pera trta, 26. jul 2017 14:43) # Link komentara

Upravo je Djoković izvikana veličina i možeš da ga staviš pored Šumahera i Mesija. Bezličan kao i njegovi fanovi.
Federer je u društvu kraljeva sporta - Sene, Pelea, Džordana i Muhamed Alija.

Мангупарија ЦЗБГ

pre 6 godina

Ми Срби смо одвратан народ, сетите се колико радости вам је донео овај човек

ferdinand

pre 6 godina

Cudno, ne govori sta je povreda, kaze nije povreda misica ni ligamenata,a nije operacija resenje? nisam ortoped,ali sem misica i ligamenata,u ruci ima jos samo nervi, kosti i njihove veze,da su neki nervi upaljeni,za godinu i po bi proslo, a ako.je neko zglob,problem sa hrskavicom i slicno, to je za operaciju, nece se samo srediti. Naveo je da problem ima godiinu i po dana, znaci i jos od RG koj je osvojio... e sad ako je tako, i ako ga povreda sputava, sto je onda menjao ceo tim trenera sa kojima radi uspesno ceo zivot?
(DROGBA11, 26. jul 2017 15:26)

Lepo si rekao, nisi ortoped. Sve ostalo u komentaru ti je višak.

pera trta

pre 6 godina

Drži se junače, proći će lakat. Neki žale što nisi završio karijeru. To su ti navijači Federera, Šumahera, Rosija, Mesija i drugih izvikanih veličina.

pera

pre 6 godina

Jedina greska Novaka je da nije uzeo neko zapadno drzavlanstvo.Sad bi vec bio najuspesniji teniser,a ja ne bih morao citati komentare nazovi strucnjaka koji su uvek protiv i samo cekaju propast sopstvenog naroda.

RX

pre 6 godina

Kome je Djokovic (ili bilo koji sportista i sl) donosio radost ili zalost to dovoljno govori o zivotu i mentalnim dometima te osobe - na zalost u Srbiji govori i o stanju ubedljivo najveceg dela drustva.

bozza

pre 6 godina

Bravo! Pametan i pravi potez. U 2018 moze da juri kalendarski GS, pa nek RF ima i 22 GSa, to nikad nece dohvatiti. Onda mu ostaje Cincinati za 2019 i Olimpijada 2020 pa reket o klin

pribil

pre 6 godina

I na kraju najpametniji ispade Mats Wilander. Rekao je da Novak mora da pauzira 6 meseci nevezano za povredu. Veliko je pitanje da li ce se Nole ikad vratiti na stari nivo.

svetlana

pre 6 godina

Kazem ja babi za Novaka i njegovu odluku a ona veli :osvojio je sve,zaradio dosta,proslavio se kao dobar i plemenit covjek,ne mora ni igrati vise,da je ziv on majci i ocu svome i familiji svojoj.

DROGBA11

pre 6 godina

Cudno, ne govori sta je povreda, kaze nije povreda misica ni ligamenata,a nije operacija resenje? nisam ortoped,ali sem misica i ligamenata,u ruci ima jos samo nervi, kosti i njihove veze,da su neki nervi upaljeni,za godinu i po bi proslo, a ako.je neko zglob,problem sa hrskavicom i slicno, to je za operaciju, nece se samo srediti. Naveo je da problem ima godiinu i po dana, znaci i jos od RG koj je osvojio... e sad ako je tako, i ako ga povreda sputava, sto je onda menjao ceo tim trenera sa kojima radi uspesno ceo zivot?

Simpo

pre 6 godina

Svaka ti čast Majstore pametno si uradio ne treba ove učestvovati u ovoj lakrdiji ove sezone u nameštanju turnira za unapred poznate osvajače, trebali bi i drugi igrači iz top 10 da slede tvoj primer pa sve neka osvoji Rodja do kraja sezone pa makar i igrao sam turnir,znam da ćeš se vratiti jači iosvojiti karijerni slem.

znanje-imanje

pre 6 godina

Greške se plaćaju. Ova košta Novaka par GS, par desetina miliona manje i par GS više njegovim direktnim rivalima u istoriji. Argh!
U isto ovo vreme prošle godine molio sam ga da batali barem do AO a verovatno i više; jedno 7 puta...
Najbolji tj. najgori primer neshvatljivih i ultra-skupih grešaka je Ana Ivanović. Samo je rođena onakva, svezajedno sa onim forhendom. I bila je Pro - imala je, dosta dugo, pristojan fitnes. Ali NIŠTA tokom karijere naučila nije! A da je, u bilo kom trenutku, napravila pauzu od 6 meseci i SAMO napravila neurološki reset i naučila da podbacuje lopticu - napravila bi novca VIŠE nego Novak! I utrošila, umesto onih suza i besa, istu količinu energije. Tragedija je - jer zbog nemanja servisa nije ni stigla do mreže. A ona je najveći talenat za volej koji sam video - spora, trapava itd. nema veze - talenat kao Rodžer!
Tipsarević: prvu polovinu karijere je podbacio jer nije imao nikoga za glavu. A onda je, u sličnoj situaciji kao Novak, grčeviti "branio" poziciju i sve - samo neminovno i tonući i pogoršavajući povrede! Naročito je izbegavao neminovnu operaciju i - eto ga sad: nigde.
Novaku silni doktori - ne nađoše celijakiju na vreme! Argh! Pa je izgubio na teret roditelja isto silnu snagu te i titule. Argh! A onda krenu u ideološku ishranu? Argh! Pa još ne stade na vreme; sad izbegava operaciju - i GOAT voz ode...

Nole - batali "koncepte", resetuj se i jedi malo SVE što valja. Agasi-Ančić su super, ako treba i hirurg - još za GOAT nije kasno!

Neko

pre 6 godina

A sto lepo ne kaze da se zasitio tenisa,nego kao uzima odmor,a onda kad sledece godine odigra par turnira i bol se vrati,jer vratice se sigurno osim ako ne operise lakat,onda ce da opet uzima odmore od odmora.Postenije je da odmah kaze to je to,ne mogu vise i sve super.

van brukelen

pre 6 godina

Treninzi bez reketa odmor i kostana modrica ce ga kostati kraja karijere , Pauza i prezasicenost tenisom njegovo okruzenje ce ga jos vise usporit

Ненад

pre 6 godina

Једе ли он ништа? Жалосно га је гледати, ручице као две мотке, па он нема више од 70 кг.

inpetto��

pre 6 godina

Po mom misljenju nije zavrsio sezonu, vec je to samo jedan korak vise u pravcu zavrsetka karijere. U taj njegov lakat nesto neverujem i odmaranje od sredine prosle godine nije mu izgleda mnogo pomoglo, pa zasto bi sada? Da zaista zeli da se vrati, isprobao bi sigurno i nesto drugo osim odmaranja.
Ocigledno ga tenis vise ne interesuje, pa nek se onda odmara. Uzivaj u penziji Nole, samo bi bilo lepo da ne govoris o povratku od koga nece biti nista.

Klašnja

pre 6 godina

Ne igra se njemu već duže vremena. Koja crna povreda. To je samo dimna zavesa za sponzore i za naivne i da se zadrži imidž nekog srpskog heroja koga niko ne može da pobedi, ali, eto, povreda ..

šetač

pre 6 godina

@srce sumadije "Ja bi pre rekao karijeru.Nema od njega vise nista."

Nisi ti Srce šumadije ti si nešto sasvim sasvim drugo.

Kraj sezone - očekivana odluka. Vrhunski sport je jedna mnogo teška stvar. Nole je držao jako dugo visok ritam i nivo bez većih pauza i ozbiljnijih povreda od 2010 godine. Neki su mu priželjkivali povrede ka npr. stric Nadal. OK eto im sad nek se naosvajaju turnira. Ružno je to bilo još ružnije je što na ovim prosorima ima onih koji jedva čekaju da neko padne da ga pokopaju.

milutin

pre 6 godina

Najispravnija odluka, prirodnim putem će da zaleči povredu, da se oporavi, malo da se uželi trofeja pa da nastavi sledeće godine da nas raduje. Srbija ti duguje puno Nole!!!

drvobradi

pre 6 godina

Potpuno razumno, ako zeli da nastavi da igra tenis narednih 5g. Sledece sezone ce moci da bira turnire na kojima ce da igra, napravi laksi raspored i fokusira se na GS. Sada mi cak deluje kao prvi kandidat za osvajanje AO 2018.
Taman da Srbi malo odmore od Pepea, zene, ishrane, motivacije itd.

zuds

pre 6 godina

Uz Boziju pomoc, nastavi da siris porodicu, baci reket, mobilni, lap top, notebook, facebook, qracbook, stavi sesir na glavu i samo setaj i zvizduci..

Nosmoking

pre 6 godina

On je ovim zavrsio karijeru a ne samo sezonu.
(kvisko, 26. jul 2017 15:02) Pa ajde zivota ti kvisko sazovi i ti konferenciju sutra pa saopsti ljudima da znaju sta je Novak u stvari danas rekao, msm ne citaju svi ove komentare! Ccccc

Djordje

pre 6 godina

Pauziraj, odmori se, pa dogodine juris na sva 4 gren slema. Kad si maximalno spreman, najbolji si na svetu

I ja verujem u ovu priču samo ako se koncentriše samo na GS, i ako to uspe nek se povuče, dva puta u vlasništvu sva 4gs na različitim podlogama, pa i ne mora da ima najviše slemova

Саша С.

pre 6 godina

Подршка, и да се што пре вратиш на стару славу!
Једино ме интересује шта ће урадити спонзор „LACOSTE" са којим је, од скора, потписао уговор о спонзорству!

marko

pre 6 godina

Ovo je trebalo mnogo ranije da uradi. Još od onih OI prošle godine kad je imao tu povredu. Ovako je izgubio celu godinu. Ali dobro, nadam se da će da se vrati jači nego ikad. Servis da se popravi, ritern da se vrati, bekhend paralela takodje.

Mini

pre 6 godina

U najavi ide: World number 1 and defending champion from Serbia- Novak Đoković.
Treba svi da budemo ponosni! Pravićemo ga od blata! Napred Nole, svi smo uz tebe!

Bora

pre 6 godina

Mislim da je odluka potpuno ispravna. Kao Novakov poštovalac (da ne kažem, navijač), nadam se da će se sasvim oporaviti i željan borbe vratiti dogodine na Otvorenom prvenstvu Australije, i da će to biti Novak, verzija 3.0.

Sovica

pre 6 godina

Ja ne vidim kraj moje karijere nigde blizu, gledacete jos mečeva". Kraj! Sve si rekao ovim, meni je to dovoljno. Sad sam sigurna da se vraćaš jaci nego ikad pre!

fantom

pre 6 godina

Velika podrška Novaku Đokoviću. Težak trenutak u karijeri, jer je to ošigledno nezgodna povreda. Sve najbolje majstore tenisa i da se oporaviš za nove sezonu.

miodrag

pre 6 godina

U sportu pogotovu pobedjujes kada mozes a ne kada hoces. Novak je mogao ali on tu istinu nije shvatio, sada ne moze I da hoce , stigla je povreda- zelja Nadala se ostvarila

prava dijagnoza

pre 6 godina

Srbin kad ima para više nego što može da potroši onda misli da ima sve u životu i boli ga lakat za sve, a kamoli neki ozbiljan rad i treniranje.

Mare,NS

pre 6 godina

Pametan potez.
Zasto da rizikuje nastavak karijere,a to je min. 5 godina,koliko ga veze ugovor sa `aligatorima`?
Bolje se 100%(ako je moguce) oporaviti,pa onda motivisan,zeljan tenisa,vratiti na teren.
Telo placa ceh dugogodisnjeg igranja na visokom nivou.
Moralo se to desiti pre ili kasnije i najveci rivali su prolazili kroz slicne situacije i uvek se,srecom za tenis,vracali.
Moze biti miran,ne treba da zuri.
I ovako je ostavio neizbrisiv trag u istoriji ove igre,zajedno sa RF,RN i,donekle,EM cini deo `zlatne ere` tenisa.
Srecne ti `rane`,junace,i zelim ti brz oporavak!

sdned

pre 6 godina

Mudra odluka. Živ i zdrav da nam je Nole, a tenisa i njegovih velikih rezultata će još biti.
Već do sada je postigao neobjašnjivo mnogo, sad treba da čuva zdravlje i porodicu.
Nole, uvek ćeš imati podršku pravih navijača i dobronamernog naroda. Ti si naš najveći šampion, ali najvrednije je što si dobar čovek.

srle

pre 6 godina

Toliko o teorijama zavere. Lepo je Nole objasnio. Povreda je nezgodna, pauziraće do kraja godine, imaće vremena za oporavak, nije mu bitno što će ispasti iz TOP 10, svi sponzori su ostali uz njega bez obzira na težak trenutak. Jednostavno, neka dobro odmori od svega, da se vrati spreman za 2018. godinu. Srećno.

Sabre

pre 6 godina

Odlicno! Sad konacno moze da bleji kao sto je i hteo neko vreme, zaleci se lepo, i onda krene da grize od nule, sto ce mu svakako i biti dovoljna motivacija. Bice on opet na vrhu, ali ovo je mnogo bolja odluka nego da nam svima ( i sebi samom ) kida zivce narednih ko zna koliko..

kontradiktoran

pre 6 godina

On reče da je od jeseni 2015. bio povrijeđenen i kao takav osvojio je niz titula u prvoj polovini 2016. godine,među kojim i RG.Svaka čast svim onim naivnim koji povjeruju u ovu njegovu priču ,ja ne mogu ni slučajno.

kontradiktoran

pre 6 godina

On reče da je od jeseni 2015. bio povrijeđenen i kao takav osvojio je niz titula u prvoj polovini 2016. godine,među kojim i RG.Svaka čast svim onim naivnim koji povjeruju u ovu njegovu priču ,ja ne mogu ni slučajno.

radica

pre 6 godina

Nolence, Ti si naša duša i naš ponos! Mi ćemo se radovati, a zluradi dušmani će čupati kosu kada budeš podizao pehar u Melburnu 2018. Soko ostaje soko!

anica

pre 6 godina

Ono sto je meni zanimljivo juce na konferenciji jeste Noletov nacin izrazavanja a ujedno i skromnost, koju poseduju momci odavde. Nista se promenio nije, slava, milioni, takav nacin zivota gde je mogao da kaze cao dovidjenja odavno...on je samo pokazao sta znaci vaspitanje. Isti je kao sto je bio, nije se otudjio...to je veliki uspeh.
Bravo Novace, hvala ti za godine radosti i to sto se nisi odrekao svojih korena, sto sa ponosom pricas o svojoj zemlji, i sto znas da je Bog taj koji cuva i kroji puteve. Put kojim si isao kroz zivot nije bio lak, i ovo je jos jedan izazov koji ces sigurno resiti a mrzitelji mogu samo da gledaju i uce sta znace ljudski kvaliteti. Milina je Nole kako si pametan, recit i koliko vredis. Kao sto ti kazes za nase vaterpoliste da su ponos, tako si i ti, svakog normalnog Srbina.
Ziv bio!

Dragan

pre 6 godina

Sasvim dobar potez.Ako je tacno da ima ovu povredu vec dugo vremena, zasto Novak neuze ovakvu pauzu posle osvajanja RG. Danas bi bila sasvim druga prica i nebi izgubio onoliku razliku koju je imao nad svim iz top 10. Sada.mu sledi velika pauza, koja ce mu do bro doci da uziva sa porodicom i novinom koju ceka uskoro.Sretan oporavak i odmor, da nam se vratis jos jaci.Bice jos GS, nezaboravite zver ce se vratiti kao pravi sampion.Samo odmaraj, ti si to zasluzio, legenda za sva vremena.

pribil

pre 6 godina

RX@ A ti mu dodjes kao kombinacija Frojda i Hegela pa znas da tumacis zasto se jedna nacija raduje sportskim uspesima? Pa naravno da se raduje, u Argentini je Maradona poput bozanstva, Sena u Brazilu, Nadal u Spaniji itd...Kad je Lebron doneo titulu u Klivlend, ceo grad je slavio i tako dalje. Novak je nas idol. Tako je bilo, tako jeste i tako ce ostati

svašta

pre 6 godina

Ljekari Federeru i Nadalu savjetovali šta im raditi ako žele nastaviti karijeru ,a Novak je tek nakon signala koje mu je kako je rekao poslao Bog, odlučio da napravi pauzu.Da li je on normalan?Ne bi me nimalo iznenadilo da se svevišnji ,koji se po Đokovićevo mišljenju itekako dobro razumije u tenis i povrede koje se javljaju njegovim igranjem, početkom iduće godine njemu opet javi i sugeriše mu da završi karijeru.Što se mene tiče neka ga ga obavezno posluša.

Oliver Kosta

pre 6 godina

Taman da se sad izodmara kao covek. Onda cemo videti kada se vrati da li su problemi bili zdravstvene prirode ili nesto drugo je u pitanju.

mile

pre 6 godina

Браво! Ноле одмори се ко човек. Уживај у животу и породици. Све нај нај ти желим!

Doktor Živojinović

pre 6 godina

A rekao mu Imaz onomad da ne brine o laktu, već samo o srcu, jer ljubav je jača od svake povrede, kao što su semenke jače od punjene paprike.

mlekadzija

pre 6 godina

Novace ulepsao si dan gomili mrzitelja koji u svojim ispraznim zivotima ne znaju nista drugo nego samo da kritikuju i zavide. Brz oporavak i pobeda na AO!!!!

Mladen

pre 6 godina

Ovo mu je verovatno nesto najpametnije sto je uradio. Kao sto je Federer rekao, bolje pauzirati i zaleciti povrede, nego umanjivati povedu i vuci je sa sobom, na kraju postane hronocno. Odavno je ovo Novak trebao da uradi, videcemo kakav ce se vratiti.

Igi

pre 6 godina

И ја сам истог мишљења као многи овде . Долази дете , пун је као брод , а нена више шта да освоји . А време са породицом му не може нико платити . Иначе је здрав као дрен . Ништа му не фали ....

Kroasan

pre 6 godina

Pametna odluka. Nekad treba napravit korak unatrag, da bi mogao dva naprijed. I Federer i Nadal su radili višemjesečne pauze, pa se vratili još jači i sa Grand Slam titulama u rukama.

pametno, dug put nazad

pre 6 godina

Pametna odluka. Jedino mislim da je delimican uzrok povrede gubitak misicne mase, tj misici vise nisu bili u stanju da podupru lakat koji u tenisu trpi ogromno opterecenje. Znaci povratak nece biti jednostavan, treba zaleciti lakat, ojacati misice (a neko vreme ne moze da vezba tu ruku), vratiti udarce, servu itt

miro split

pre 6 godina

Odmori se prijatelju.Popi koju pivu i uživaj u onome šta si pošteno zaradija.Nikome ništa nisi ukra i ako ti nemaš pravo na odmor,onda ja ne neznan ko ima.Nek kreteni liče svoje frudtracije ne nekom drugom.

zalostan je mentalni domet onih koji stalno pljuju sopstveni narod

pre 6 godina

Kome je Djokovic (ili bilo koji sportista i sl) donosio radost ili zalost to dovoljno govori o zivotu i mentalnim dometima te osobe - na zalost u Srbiji govori i o stanju ubedljivo najveceg dela drustva.
(RX, 26. jul 2017 15:11)

Hoces da kazes da u svetu ljudi ne vole i ne prate sport, nemaju svoje omiljene igrace , timove, ne raduju se pobedama ili tuguju zbog poraza? Samo u Srbiji se to desava ?
Ja gledam recimo Federerove navijace, ofarbanih lica, kacketi na glavama, mindjuse na zenama , sve u znaku RF .....ali valjda su to Svajcarci, valjda je to Federer pa je sve to tako normalno i ok.

yeah-right

pre 6 godina

Koga briga, kao da je ovo najveća vest u svetu ili Srbiji... Opijum za mase, bavite se problemima našeg Noleta, a ne bavite se ozbiljnim društvenim temama. Sramota.

grobar

pre 6 godina

sve najbolje, da se vratis jos bolji. ovo ti zelim prvenstveno kao ljubitelj tenisa koji je zahvalan sto je imao prilike da gleda velike legende u koje spadas i ti. to sto si srbin je slag na tortu.

Filip

pre 6 godina

Ispravna odluka.Radice na kondiciji a reket u Januaru pred AO. Tako je radio i Federer pa uzeo jos dva GS. I ne mora da igra sve turnire i nije vazno koji si na ATP

auh!

pre 6 godina

Da se povreda zaleci prirodnim putem? Interesantno kako se ovi novobogatasi, sve ciljajuci visoko, vracaju u XIV vek svojom zivotnom filozofijom. I tako saslusas vise lekarskih misljenja, dok ne nadjes onog koji ce ti povladjivati, i krenes u oporavak bobicama i travama, sve uz ono duboko "Verujem da se sve desava s razlogom"! Za to vreme, fanovima se vec prividja kalendarski slem iduce godine, a covek nije ni izrazio jasnu nameru da se leci. Svet zabave postaje sve smesniji.

reklakazala

pre 6 godina

Ovo je iznudjen potez, izazvan zamorom i istrosenoscu. Prinova u porodici, oporavak, stvaranje ozbiljnog i kompletnog tima i naravno vracanje u formu. Realno, to su pametni i promisljeni potezi. I sto bi mu jos preporucila, izbor turnira. Nema potrebe jurcati sa jednog na drugi. Da, promisljeni Federer to odlicno radi, stedi se za najvaznije turnire, zato se i vratio u vrh. Samo sto njemu svi cestitaju a Novaka kritikuju. Ljudi, ko misli da moze bolje od Novaka, reket u ruke i na teren. Posle toga, se javite za rec.

Nenad Stojadinovic

pre 6 godina

Gradjane Srbije ne interesuje mnogo tenis i vaterpolo nego kako se lose zivi.Na zapadu nema ni tenise ni vaterpola pa svi tamo...do vidjenja Srbijo.

19.

pre 6 godina

Dakle, imaš povredu koja se pogoršava više od godinu dana i onda igraš turnir iz serije 250 pred Wimbledon (što je vrlo intresantno, pošto godinama unazad ne igraš turnire pre početka istog). Tokom turnira ne spominješ lakat, već rame (uzimaš i masaže) da bi u sledećem kolu predao zbog lakta.

Патас

pre 6 godina

Реална и разумна одлука. Очекивао сам да ће рећи да иде на операцију, то ми једино није јасно. Новак сам каже да вуче проблем дуго, да лијекови и терапија више не дјелују и да је проблем хроничан. Како ће онда мировање одагнати повреду ако терапија и лијекови нису помогли? Ваљда се онда операција намеће као логичан потез када стандардни третмани не дају резултат? Нису ми јасне његове изјаве, као да намјерно само дјелимично даје информације јавности, због противника чега ли већ?

Bruder Jakob

pre 6 godina

Cudno, ne govori sta je povreda, kaze nije povreda misica ni ligamenata,a nije operacija resenje? nisam ortoped,ali sem misica i ligamenata,u ruci ima jos samo nervi, kosti i njihove veze,da su neki nervi upaljeni,za godinu i po bi proslo, a ako.je neko zglob,problem sa hrskavicom i slicno, to je za operaciju, nece se samo srediti. Naveo je da problem ima godiinu i po dana, znaci i jos od RG koj je osvojio... e sad ako je tako, i ako ga povreda sputava, sto je onda menjao ceo tim trenera sa kojima radi uspesno ceo zivot?
(DROGBA11, 26. jul 2017 15:26)

Lepo si rekao, nisi ortoped. Sve ostalo u komentaru ti je višak.
(ferdinand, 26. jul 2017 15:45)

Ali očigledno je završio nekakvu bolju srednju školu gdje su iz biologije učili najosnovnije elemente ljudske anatomije, u Hrvatskoj u gimnazijama se cijeli 4. razred uči biologija čovjeka.

realnost

pre 6 godina

Znaci na AO mozemo da ocekujemo vec u osmini finala derbi sa preostalom trojicom iz "velike cetvorke"... Posto ce Djokovicu ostati na kraju ove sezone 2585 bodova i verovatno ce zavrsiti godinu oko 15. pozicije na ATP listi!

Mad4Red

pre 6 godina

Ne znam šta se diže tolika fama čovek se zasitio skupio keš hoće bre da uživa u životu, kakav reket loptica batali sine ima prečih stvari u životu... Porodica dete žena uživaj u odmoru brate zaslužio si :))

sasa.r

pre 6 godina

Stari Novak se moze vratiti samo pod uslovom da se vrati i starom nacinu zivota.Mora da se vrati nacinu ishrane kojeg je do tada primjenjivao i mora da se vrati nacinu zivota kojeg je do tada imao.Prvo i osnovno, MORA DA VRATI MISICNU MASU I KILAZU, jer ovakav Novak nije ni sjenka onog velikog sampiona.Kada Novak bude servirai prvi ravni servis preko 200km/h, kada mu budu udarci bili 15-20km/h jaci, onda ce veoma brzo da hara teniskim svijetom.Sa 188cm visine i 75 kg tezine, Novak nema sto da trazi u muskom tenisu.Ako neko misli da je dovoljan samo trening sa sadasnjom tezinom, taj NEMA POJMA O TENISU.

pozdrav iz hr

pre 6 godina

NE DAJ SE CARE, SVAKI PRAVI SRBIN TEBE VOLI
(Corleone, 26. jul 2017 14:40)

Svaki pravi Srbin, što to znači, može prijevod? Evo ja sam iz Hrvatske i također poštujem Đokovića jer je vrhunski sportista, i ne manje važno rijetko dobar čovjek. I što će mo sada? Nemojmo nacionalnost miješati u sve i svašta jer to nas je sve skupa i dovelo dovdje. A to je nigdje, zona sumraka gdje god da zagrebeš. Novače želim Vam brz oporavak, i povratak na teren, nadam se da je trenutno stanje samo prolazna faza.

Knez

pre 6 godina

Braćela boli te uvce, samo nedaj da te vaćare svakakvi vračevi i sektaši...idi pecaj i provodi se umesto da držiš parazite oko sebe. Jedan je život, ebo' tenis.

Negativni

pre 6 godina

(Negativni, 26. jul 2017 15:37)

A sebe gde bi svrstao?
(Зоран, 26. jul 2017 15:50) # Link komentara

Obavezno tamo gde nisi ti.